Nedelja, 14.12.2014.

11:50

Srbija nije između Istoka i Zapada

Srbija nije zemlja između Istoka i Zapada, već mesto njihovog kreativnog susreta, izjavio je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Srbija nije izmeðu Istoka i Zapada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

209 Komentari

Sortiraj po:

Marko Lučić

pre 9 godina

@Dern: Srbija vodi politiku da uspostavi dobre odnose sa celim svetom. Prema tome želi dobru saradju i sa Kinom , što potvrđuje i dosadašnja saradnja koja je na zavidnom nivou.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Marinko:Srbiji je važan i Istok i Zapad i zato i vodi takvu politiku. Važne su nam evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@SofijaS:Da bi Srbija iskoristila svoj geografski položaj , prirodno bogastvo , mora da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom . I jedni i drugi su nam važni i zato se i ne opredeljujemo.

herkules s

pre 9 godina

Srbija je pocela da koristi sanse koje joj se ukazuju i da razvija nove. Diplomatskom politikom i prevazilazenjem problema iz proslosti, mi jacamo kredibilitet u svetu i time postajemo prestizni u odnosu na druge zemlje u reginu za ulaganje u nasu zemlju.

Zvezdica

pre 9 godina

Nasa zemlja jeste geografski izmedju istoka i zapada ali treba da bude spoj dve strane i mesto gde ce se postizati dogovori a ne praviti problemi.

Geforce

pre 9 godina

Najveca prednost Srbije je njena geografska a u poslednje vreme i politicka pozicija u regionu.Vucic pametno koristi nase neiskoristene kapacitete i resurse i stvara pozitivnu sliku povoljnu za nove investicije.

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Prošlo je vreme kad je Srbija živela u duhu prošlosti, sada je pravi trenutak da se okrene ka budućnosti. Samit koji će biti održan u Beogradu je samo polazna tačka, za neke nove susrete sa visokim zvaničnicima vodećih država u svetu. Samo kroz jačanje saradnje, bilateralnih odnosa i kroz potencijalne investicije Srbija ima realne šanse da postane jaka i uspešna država na Balkanu.

DUSICA BRKIC

pre 9 godina

Srbija nema vise vremena za gubljenje jer moramo da nadoknadimo sve ono sto smo u proslosti izgubili a konacno imamo vlast za koju reforme nisu samo mrtvo slovo na papiru vec se radi ozbiljnu kako bi se sto pre nasli u Eu i kako bi postali uredjena drzava.

NIKOLA VUJOVIC

pre 9 godina

Srbija ce u buducnosti biti most izmedju Istoka i Zapada i vise joj nece smetati sto je na raskrsnici puteva,konacno imamo vlast koja ce bolje koristiti nas geografski polozaj.

Stav

pre 9 godina

Da li će Srbija ikada moći da se ujedini, makar i samo po stavovima koji su više nego očigledno zajednički. Ja u ovom Samitu vidim samo pozitivne činjenice i ishode. Istok neće Zapadu, Zapad neće Istoku, a mi smo tu negde izmedju, pa malo po malo, kod nas se mogu dešavati ovakvi susreti. Najgori mogući ishod može biti da se kroz istoriju piše da su se bitni svetski diplomatski susreti dešavali baš u Srbiji: JA ĆU NA TO BITI PONOSNA.

TANTUM-VERDE

pre 9 godina

Srbija je svoja,nije nicija vreca za udaranje.Premijer vodi politiku kojom su prvenstveno zastupljeni interesi gradjana Srbije.Nas polozaj ne znaci da treba da budemo veza Istok -Zapad.Srbija zeli da iskoristi geostrateski polozaj , a ne da bude bure-baruta na Balkanu.

BEZBEDNOST - PRE - SVEGA - NA - PRVOM - MESTU

pre 9 godina

Sasvim je prirodno zbog svog polozaja da Srbija bude spona izmedju Zapada i Istoka, sbog svog geografskog polozaja ali i istorijskih desavanja. Iz toga moramo da izvucemo mnogo pozitivnih stvari, ono u cega sam apsolutno uveren to je da Aleksandar Vucic zna na koji nacin se to moze uraditi. Samit 16 drzava ima jedan jedini cilj a to je da obnovi i razvija infrastrukturne projekte koje ce nas potpuno ojacati nas region. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka. Sve drzave EU treba da se ukluce u razvoj, zbog brze i efikasnije robne razmene, privrede. Zahvaljujuci Aleksandru Vucic, Srbija ce svakako postati lider u regionu. Srbija je na raskrsnici puteva i logicno je da smo odabrali da saradjujemo i sa Istokom i Zapadom.

Simce

pre 9 godina

Mnogi su prepoznali da se Srbija bavi ozbiljnom politikom i da se bori sa mnogo problema, problem je samo sto to neki u Srbiji ne vide nego im svaka izjava samo sluzi za kritike.

sojkatica

pre 9 godina

Do skora smo imali samo price, ova vlada dokazuje se iskljucivo delima. Dali je sve idealno nije naravno ali se projekti realizuju, prave novi i dinamika napredovanja se pokrenula iz mrtve tacke.

kruna

pre 9 godina

Srbija je spremna na tezak rad i sprovodjenje svih neophodnih mera kako bi postala moderna i uspesna zemlja, nastavak saradnje sa prijateljima sa Istoka i Zapada je takodje od kljucnog znacaja za Srbiju, a predstojeci samit Kine i zemalja centralne i istocne Evrope bice odlicna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu i nastavi sa jacanjem veza sa zemljama sveta.

jastuk

pre 9 godina

Nasa zemlja se trudi da stekne sto vise prijatelja iz celog sveta, veoma uspesno odrzavamo dobre odnose sa mnogim drzavama, a samit Kine i evropskih zemalja koji ce se odrzati u Beogradu jos vise ce doprineti razvoju dobrih prijateljskih veza Srbije i svih zemalja ucesnica samita, veoma dobra vest.

Andrijana

pre 9 godina

Predstojeći samit je idealna prilika da Srbija nastavi politiku saradnje sa celim svetom, bez obzira na politička previranja velikih sila.

kugla

pre 9 godina

Vucic je u tekstu za Tanjug rekao da je nasa strateska vizija moderna i uspesna Srbija, spremni smo da iskoristimo sve prilike koje nam se ukazu, i da ostvarujemo dobru saradnju i sa Istokom i sa Zapadom, takodje treba naglastiti vaznost samita sefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope koji ce biti odrzan u Beogradu.

OnyxxBG

pre 9 godina

Nekako pogubismo deo sebe u svim tranzicijama, tampon zonama, sivkastim zonama i slično. Vazda na nekom raskršću. Pa il da teramo do kraja šta smo naumili ili bolje odmah odustati. Polovičnih priča je isuviše

karta

pre 9 godina

Samit sefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope koji ce se odrzati u Beogradu ce veoma znaciti nasoj zemlji, dolazak jedne tako bitne delegacije u Srbiju je zaista dobra vest, nema sumnje da cemo nastaviti jos bolju saradnju sa Kinom, kao i sa zemljama Evrope.

crep

pre 9 godina

Srbija predstavlja privredno i kulturno raskrsce jugoistocne Evrope i most izmedju Istoka i Zapada, kao takva, ona je idealan domacin samita Kine i zemalja centralne i istocne Evrope, odrzavanje ovog samita u Beogradu je zaista veliki uspeh za Srbiju, i prilika da se nastave razgovori sa kineskim drzavnicima u vezi sa razvojem naseg vodenog saobracaja i ostalih projekata.

čovek na mesecu

pre 9 godina

Možemo mi Vučića da volimo ili ne, ali se mora priznati da on za razliku od njegovih prethodnika ima jasnu viziju koju sprovodi u delo.

Aca šmeker

pre 9 godina

Bolje je privlačiti investicije i sa istoka i sa zapada, nego postavljati sebe u poziciju prepreke i jednima i drugima. Ključ uspeha je saradnja sa svima.

bob

pre 9 godina

svaka cast svakom ko ima stomak da cita ove vestacke komentare dezurnog bota centralne otadzbinske uprave.srbija nije ni istok ni zapad,a bogami ni sever ni jug,srbija je vec tri godine vladavine ovog coveka u crnoj rupi iz koje ce se jako tesko,a skoro i nemoguce izvuci,a vi sa b92 objavite ovaj komentar ako ste mogli od skyneta da objavite tri ista za redom onda cete valjda skupiti hrabrosti i objaviti moj.hvala

respekt

pre 9 godina

Sveobuhvatnim ekonomskim merama i strogim merama štednje koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama obezbeđena je stabilizacija našeg makroekonomskog sistema

Vladan

pre 9 godina

Prirodno je da Srbije bude spona izmedju Zapada i Istoka, sbog svog geografskog polozaja ali i istorijskih desavanja. Iz toga moramo da izvucemo mnogo pozitivnih stvari, a Vucic zna na koji nacin se to moze uraditi.

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini koji može da izvuče zemlju iz krize. Samit 16 državaima jedan jedini cilj a to je da obnovi i razvija infrastrukturne projekte koje će nas potpuno ojačati naš region. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka.Sve države eU treba da se ukluče u razvoj, zbog brže i efikasnije robne razmene,i privrede. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Srbija će postati lider u regionu.

JAJA

pre 9 godina

Zaista ne znam kako moze da se osporavao ovako nešto. Ponosan sam na činjenicu da za dva dana dolazi takva delegacija u naš glavni grad.

ovas

pre 9 godina

Nasem premijeru je tesko da se izbori s tim, ali mi smo trenutno izmedju istoka i zapada, mada on svojom politikom balansira, ali dokle ce uspeti ne znam, mozda upravo zbog toga postajemo zanimljivi svima, pa ce poleteti mnogi nama,ko zna.

Ekolog

pre 9 godina

Srbija je na raskrsnici puteva i logicno je da smo odabrali da saradjujemo i sa Istokom i Zapadom. Vreme je tu da pokaze da je ta odluka ispravna i u interesu nase drzave.

@pegica@

pre 9 godina

Srbija neguje svoju politiku i isto prica i istoku i zapadu, a to je danas ocigledno mnogima neshvatljivo i nepoverljivi su ali videce da je Vucic istrajan u tome i pokazati i dokazati stavove Srbije..

Viki

pre 9 godina

Srbija je uvek bila u centru dešavanja između velikih sila i to naši političari koriste i sada na samitu će biti petnaest premijera među njima i Kineski posle više decenija.

Davor

pre 9 godina

Bogami, Vučić radi sve u šesnaest, skidam mu kapu! Uopšte ne razumem ove stranačke aktiviste koji ga pljuju po novinskim sajtovima. Ne shvataju da rade protiv svoje budućnosti i budućih naraštaja.

Lenka Savova

pre 9 godina

Srbija treba da se vodi svojim nacionalnim interesom a to je saradnja i sa Istokom i Zapadom, nikakvo otvoreno priklanje bilo kome i ne podlegati bilo kakvim pritiscima.

Graje

pre 9 godina

Srbija mora da postane jaka i razvijena država. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja, samit 16 zemalja imaće samo jedan jedini cilj, da realizuje projekte koji će omogućiti jačanje naše države. Srbija je na pravom putu ekonomskog prosperiteta i razvoja, na pravom putu jačanje naše države.Aleksandar Vučić ima stratešku vizuju a to je obnavljanje naših infrastrukturnih projekata.

Krystal

pre 9 godina

Vučić je izneo samo činjenice, i ništa drugo! Mada mnogi imaju problem sa tim, on je jedini političar na našoj političkoj sceni, koji ima dovoljno znanja i sposobnosti da promeni nešto u Srbiji na bolje, i uporan je da istraje u tome!!!

JELISAVETA SAVIC 036

pre 9 godina

Sam geografski polozaj Srbije je odlican.To nam daje mogucnost da budemo dobri i sa istokom i sa zapadom.Vucic je prepoznao mogucnosti tog strateskog polozaja,igleda kako to da iskoristi najbolje za Srbiju.Kako da privuce investitore u zemlju i sa istoka i sa zapada.

Andrija

pre 9 godina

Nasa vlada je mudra, tako da ne treba sumnjati da ce balansirati izmedju Amerike I Rusije zarad nasih interesa.Samo napred u nove pobede.

Kalisi

pre 9 godina

Srbija ima prednosti i nedostatke na planu ekonomije, ali joj unapredjenje saradnje sa iskrenim partnerima sirom sveta moze pomoci da pronadje kompromisno resenje koje ce joj omoguciti realizaciju ekonomskih interesa.

Traktor tom6

pre 9 godina

Sa Kinezima mi treba da pravimo poslovne planove I da ih realizujemo sto pre, jer Kina ce ubrzo biti vele sila ako to vec I nije a dobri su za saradnju.

Mileva74

pre 9 godina

Održavanje samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu ogroman je uspeh Vučića i vlade, i kroz taj sastanak vidi se koliku podršku i priznanje za svoj rad i reforme dobija Vučić od člsnica učesnika. Ostvariće se novi oblici saradnje i dogovoriti novi projekti sa Kinom kao što su i oni koji su do sada urađeni. Sve ovo će stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mesta a što je jedan od osnovnih ciljeva ove vlade.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

kox

pre 9 godina

Oporavak Srbije zavisi od sprovođenja reformi koji će olakšati priliv stranih investicija. I zbog tih razloga Srbija mora na svim stranama da gradi prijateljske odnose.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

Golub50

pre 9 godina

Srbija nikako nesme biti izmedju dve vatre vec treba imati pozicije mosta saradnje istoka i zapada. Nama nasi ekonomski interesi to nalazu.

Davorin

pre 9 godina

Osnovna politika naše zemlje je razvijanje prijateljskih odnosa i saradnje sa svima, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu. Moramo nastaviti saradnju sa Rusijom, ali i sa članicama EU. Samo tako možemo očekivati oporavak i razvoj naše zemlje, a za to se u potpunosti moramo boriti.

Mili

pre 9 godina

Samo me zanima kako bi ovi sto stalno samo kritikuju vodili zemlju, svi znaju samo da pricaju a retki su oni koji bi da rade za nasu bolju buducnost.

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.

kris82

pre 9 godina

Položaj Srbije na liniji izmedju Istoka i Zapada,može da nam bude jako povoljan,ukolika ga budemo iskoristili na pametan način,a sa ovakvom spoljnom politikom koja zagovara stabilnost,ekonomski prosperitet,verujem i da hoćemo...mi treba da budemo mesto susreta,a ne mesto razlaza.

gungula13

pre 9 godina

Naravno ovakva poseta kineske delegacije,a povod ekonomski samit je dobrodošla.Kina je zemlja koja je u velikom ekonomskom usponu i to se stalno vidi.Okrenuti se njima i njihovim investicijama.Ovi što misle suprotno i kritikuju neka se zapitaju šta su to urade prethodne vlasti po pitanju saradnje sa Kinom.Sve će im se samo kazati....

Rumana

pre 9 godina

Srbija nije između istoka i zapada već je zemlja koja je samostalna, zemlja čiji stavovi nisu dodvoravanje ni istoku ni zapadu već samo iskazuju interes njenih građana. Uvek smo bili i ostaćemo samo svoji, zemlja koja teži da stvori što bolje uslove za život, da otvori što više fabrika i radnih mesta, da dovede što više stranih investicija. To je cilj i interes ove vlade i Vučića.

Privredni gigant

pre 9 godina

Srbija ce imati znacajnu ulogu zahvaljujuci Vucicu u posredovanju izmedju Istoka i Zapada a to ce nam doneti znacajne investicije koje ce nas uciniti privrednim gigantom ovog dela Evrope.

Ivona

pre 9 godina

Srbija je zbog svog geopolitickog polozaja oduvek bila na raskrsnici puteva svih meridijana. Nekada zemlja hrabrih i odvaznih ljudi, neustrasivih ratnika i tradicionalno dobrih domacina....ugled joj se polako vraca

guru78

pre 9 godina

Mi nismo zemlja koja je na prekretinci zvanoj Istok ili Zapad.Mi jednostavno treba da vodimo svoju politiku i da se baziramo na ekomonskim interesima naše zemlje.Saradnja sa Kinom po pitanju investicija ne sme nikad da stane,jer su oni jaki ekonomski.Imaju dovoljno novca da nam pomognu da stanemo na svoje noge.A ovi što pričaju gluposti,tj.nemaju pojma o jačini Kine neka malo pročitaju nešto u vezi toga,pa neka onda komentarišu.

LBJ

pre 9 godina

Sjajan opis geostrateske pozicije Srbije. Mi ne treba da delimo i budemo izmedju i tampon zona, vec da spajamo istok i zapad na korist svih, a najvise nas samih.

BARBIKA76

pre 9 godina

@(m4rk0, 14. decembar 2014 14:33):
Mozda je za tebe ovo bla,bla,bla..ali za svakog normalnog coveka nije.Srbija mora da saradjuje i sa Istokom i sa Zapadom.Mora da iskoristi svoj polozaj jer se nalazi na takvom mestu da to moze.Ako bi smo se okrenuli samo jednoj strani,mislim da nam to ne bi donelo nista dobro.

Mistic

pre 9 godina

Nije laž već činjenica da je ovo velika šansa za Srbiju, i ujedno prilika da se dokaže kao odgovorna država koja je uvek spremna za saradnju, i čiji je krajnji cilj uspostavljanje dobrih odnosa sa svima, a to podrazumeva dobre odnose istovremeno i sa istokom i sa zapadom!

Marijana M

pre 9 godina

Svi ovi podaci deluju impresivno i velike su sanse da ostvarimo jos bolju saradnju sa svim, nama bitnim drzavama...a samit je odlicna prilika za to

Pavle

pre 9 godina

Srbija i Kina su zajedno realizovali jedan veliki projekat, most Zemun-Borca, sto daje za pravo da ce se buduca saradnja ove dve drzave prosiriti i da ce u Srbiji biti izgradjeno jos infrastruktutnih objekata, kao sto je pruga Beograd-Budimpesta.

Crossroad

pre 9 godina

Kroz istoriju ta raskrsnica nam je donosila dosta dobrih stvari, ali isto tako i dosta losih. Dok smo imali jaku drzavu i jake lidere, prosperirali smo, kada smo imali slabe lidere i razne podele, stradali smo i imali samo stetu. Oseti se ta neka pozitivna energija, koju odavno nismo imali, ugled nam raste, nadam se da vlast moze da se izbori sa ovom novom geopolitickom situacijom u svetu, mada kad malo bolje pogledamo, premijer je taj koji se uglavnom sastaje i sa istocnim i zapadnim zvanicnicima i on je taj koji trenutno pokazuje liderski karakter.

Vito Manone

pre 9 godina

Zahvaljujući ovakvoj politici i saradnji, Srbija će za dve godine zaista ostvariti najveći rast u Evropi. Ovo su prvi znaci poverenja i oporavka privrede i same politike prema drugim državama sveta,

Kljova

pre 9 godina

Svima nama je u interesu da imamo sto bolje odnose sa svima. Sa Rusijom, bratske odnose treba odrzavati , ali EU nam je prioritet. I ka tome treba teziti.

Valderama

pre 9 godina

Treći ovakav sastanak po redu, a održava se kod nas. Beograd i Srbija će biti predstavljeni u najlepšem mogućem svetlu jer je kod nas gostoljubivost tradicija i stvar kućnog vaspitanja.

Sony

pre 9 godina

Konkretni efekti ovog skupa biće isključivo viđeni kroz nove oblike saradnje, investcije, zapošljavanje, povećanje robne razmene, nove ideje.

Bole22

pre 9 godina

Ko se ne razume u politiku ovdašnje vlade ne moj da lupa ko maksim po diviziji,Vučić radi svoj posao mnogo mnogo bolje nego svoji nazovi političari,secikese jedne.

Hulk

pre 9 godina

Mi smo jasno do znanja stavili svima da imamo svoj strateški cilj, da se geografski nalazimo tu gde se nalazimo i ne vidim prbolem da budemo domaćini ovakvih skupova i da sarađujemo sa svima. To je pravo svake zemlje u svetu, da unapređuje svoju privredu i da stvara.

Huawei

pre 9 godina

Velika stvar za našu zemlju, dobro rečeno od strane premijera, dokle god nam mogućnosti dozvljavaju vodićemo ovakvu politiku i boriti se da građani žive bolje, da imaju uslove za rad, da rade, da privreda može da funkcioniše, da se budžet puni što više, a da se troši isključivo na kapitalne projekte.

brkan

pre 9 godina

Ja ne znam koju dozu gluposti u sebi moraš imati da bi osporavao ovako nešto. Kao građanin Srbije, pre svega, ponosan sam na činjenicu da za dva dana dolazi takva delegacija u naš glavni grad.

pirkac

pre 9 godina

Srbija treba da iskoristi svoju poziciju na najbolji nacin i postane most izmedju istoka i zapada, ova konferencija je odlican korak u tom smeru, vlada odlicno radi svoj posao!!!

Sonik

pre 9 godina

Price koje neki pokusavaju da puste u etar o odabiru istoka ili zapada su smasne, jer se mi ne naslanjamo na levu ili desnu stranu, vec nam je cilj da idemo pravo.

Mary

pre 9 godina

Zahvaljujuci Vucicevoj mudroj politici Beograd je domacin premijeru Kine posle toliko godina. Srbija ima projekte koji u dogovoru sa kineskim partnerima mogu da se realizuju.

Popka

pre 9 godina

U ovom trenutku je EU nasa najbolja opcija. Pristaju da investiraju u nasu zemlju i tako pomognu da brze napredujemo. Odnose sa Rusijom treba odrzavati ali se sada moramo fokusirati na reforme ,da bi smo u sto kracem roku imali stabilnu i uredjenu drzavu.

Vidal

pre 9 godina

Srbija se nalazi tu gde se nalazi, geografski je tako kako je i mi to ne možemo da promenimo, a i ne treba. Ekonomska saradnja nam je važna kako bi uspeli da se iščupamo iz krize koja nas trese godinama. Ovaj skup je ogromna čast i privilegija i siguran sam da ćemo imati koristi i produbiti saradnju.

Benny Hill

pre 9 godina

ovo "most medju istoka i zapada" cujem bas casto u nekoliko zemalja.Nekad kad sam bio u Ukraini (2012) to su stalno pricali,da su u evropi (kontinentu) ali imaju dobre odnose sa Rusijom istokom bla bla bla.Onda i Slovackoj,ista prica evo mi smo most izmedju Ukraine Rusije i evrope,onda isto Madjari su to ponovili,kao da su centar evrope i.I sad kod nas.Ova je zastarela metafora most.Nema mosta,postoji Zapad i Istok,na čijoj smo strani,to zavisi od nas.

Beli

pre 9 godina

Mislim da politiku koju Srbija trenutno vodi ne treba menjati jer su okolnosti još uvek takve da možemo ovako da se ponašamo i tražimo jedino i isključivo korist sa sebe.

Natalija

pre 9 godina

Vucic ume da balansira i time ne narusi odnose ni sa jednom stranom. To je jako tesko i poprilicno opterecujuce za sve, ali dobra volja ce rezultirati uspehom na svim poljima. Ne treba okretati ledja Rusiji ali nas plan da udjemo u EU treba na vreme realizovati.

2905

pre 9 godina

Nismo mi krivi što se nalazimo na mestu gde smo sada, ali možda je i dobro ne znaju šta mislimo i šta možemo da uradimo ako dođe do situacije da Srbija mora da ispliva na površinu.

TOLJA

pre 9 godina

Vučić je ovo jako dobro konstatovao. Srbija svoj polžaj, koji je oduvek bio interesantan strancima, treba iskoristiti za sebe. Održavanjem samita u Beogradu, Srbija prvenstveno ima priliku da predstavi potencijale koje poseduje, a onda i da pokaže da je normalna i moderna država, spremna za saradnju i prijateljske odnose sa svim zemljama sveta.

PokrajacS

pre 9 godina

(Milan, 14. decembar 2014 13:47)
@Ali za vecinu nije glupost,jer podrzavaju napore vlade da pametnompolitikom uspostave dobre odnose sa svima.

Bizimark

pre 9 godina

Imamo punu inicijativu u spoljnoj politici i ne smemo posustati.Za sad,naša spoljna politika,nailazi na odobravanje velike većine i nismo više "kuća na sred puta",koja smeta.Već naprotiv.

Marina

pre 9 godina

Velika podrska od trane Kine daje nam vetar u ledja da ostvarimo viziju.Da i dalje budemo raskrnica,ali raskrsnica dobrih puteva gde ce svi svracati zarad dobrog posla!

Jelena

pre 9 godina

Brza pruga Beograd - Budimpešta je skora budućnost i velika šansa za razvoj ove regije.
Kinezi planiraju par desetina godina unapred, a mi par dana unapred.
Vreme je da učimo od boljih od sebe.
I put od sedam milja počinje prvim korakom !

frontijere

pre 9 godina

"Ko nam je kriv što sagradismo kuću..." rekao je J.Cvijić,misleći na Srbiju,ali A.Vučić može biti "kriv",ako naša "kuća" bude mesto gde se sreću istok i zapad zarad dobrobiti i jednih i drugih.Naravno i za dobrobit Srbije.

klauski

pre 9 godina

A da se mi kolektivno preselimo u neke pasivne krajeve...gore negde na sever...gde nas niko nece ni primecivati...?
Sto dalje od ovih "raskrsnica"...

Ada

pre 9 godina

@Tugomir Ovo uopšte nije glupa izjava, sve što je Vučić rekao je na mestu. Sa ovakvom spoljnom politikom možemo iskoristiti to što smo na granici između Istoka i Zapada.

Kresivoje

pre 9 godina

Mi smo granica,izmedju sila nema zemlje koja ima bolje geo-strateško mesto od nas zato su se i mnogi otimali oko ove zemlje,verujem da vlada radi prave stveri i da ćemo sa ovim čelnim ljudima u državi daleko dogurati na polju ekonomije,privrede,politike...

interferencija

pre 9 godina

Srbija mora da bude most, koja ce da spoji velike sile i njihove ogromne razlike, ali i da iskoristi zajednicke dodirne tacke, ekonomske, privredne, diplomatske te da, na svoju korist, materijalizuje i diplomatski posreduje u globalnoj diplomatskoj cirkulaciji! A ne da bude diplomatski tromb, koji ce svi da izbegavaju! Zato treba da razgovaramo sa svima, pokusamo da napravimo prostora za investicije, koherentno podrzavajuci primer premijera Vucica ili bilo koga drugog ko se zalaze za dobrobit Srbije!

Popecatelj

pre 9 godina

Mi dosada nismo uspeli da adekvatno eksploatisemo nas geografski polozaj koji nas stavlja skoro na raskrsnicu istoka i zapada,i smatram da mozemo dobiti velike benefite ako uspemo da se postavimo na nacin koji ce biti primamljiv i jednoj i drugoj strani

Minhauzen cudotvorac

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa svim navedenim u ovom srceparajucem clanku.

Najbolji dokaz za sve izreceno,je realizacija Bacevicevog kanala Dunav-Morava-Vardar, Juzni jok, kao i Beograd u vodi koji sledi.

Sve se gore navedeno moze podvesti pod onu nasu narodnu - a ne Kinesku "Ne lipsi magare do zelene trave".

Politiku sedenja na dve i vise stolica uspesno je sproveo jedino drug Tito, ali ne zato sto je on bio mnogo pametan, a ostali glupi, vec zato sto je geopoliticka situacija tog vremena to omogucavala. Bilo sta slicno pokusavati danas je radikalna utopija.

VUČiĆ

pre 9 godina

SAMO VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ
VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ
========VUČiĆ;VUČiĆ,VUČiĆ,-------------

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je jedina moguca politika i imate moju podrsku za nju,jer bilo koje okretanja Srbije samo jednoj strani bi imalo ogromne posledice i nista osim stete nam ne bi donelo.

bogdan

pre 9 godina

na idealnoj smo udaljenosti od svih gradova Evrope. Idealni za susrete i biznis. Nisu za dzabe najvece ambasade najvecih sila u Srbiji. Vreme je server i IT centara a ako ste par kilometara blizi onda imate i super vaznu milisekundu. Da ne pricamo o Beogradu na dve reke grad luka sa svim tim idealan za biznis centar i velike banke.

Hanna

pre 9 godina

Jeste. iz svake situacije moramo izvuci ono pozitivno, mis smo centar stabilnosti u regionu i kao takvi moramo da budemo stabilna drzava koja ima saradnju i sa istokom i zapadom.

radikalno

pre 9 godina

Mogu srs, ds i sps botovi da prže po Vučiću koliko god hoće, ali ostaće činjenica da je tek u vreme njegovog mandata u Srbiji bio i sastanak Trilatelarne komisije i samit Kine i SE zemalja... Takve stravi se ne dešavaju tek onako...

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

San Cu a, jao Srbijo. Dragi moji sugradjani i zemljaci, koliko god mi ponekad smetaju neke navike i nacini ponasanja nas Srba, a narod smo realno sa mnogo losim navikama, iz razloga sto decenijama vec zivimo prilicno lose i na jednom losem politicko ekonomskom podrucju, ipak ne mogu da pobegnem od toga da sam jedan od vas, Srbin. I kakvi god bili i koliko god kritikovao svoj narod ( to radim jer mi je vise stalo da mi budemo bolji, nemam interes da kritikujem Nemce, Ruse ili Amere, jer nisam ni Rus, ni Amerikanac ) ja i ne zelim da pobegnem od toga da sam Srbin. Nazalost vlast u ovoj zemlji i cela politicka scena, vlast ili opozicija me uporno teraju da promenim misljenje, i da trazim nacin da odem, iako mi to nije zelja. Zadnjih 10 godina ja radim u ovoj zemlji, za nekoliko privatnika, pokusavam da vidim nadu da se stvari menjaju na bolje, kada pogledam 90-te mora covek da prizna da se jeste nesto promenilo, nemamo restrikcije struje, ne kupujemo benzin u coca cola flasi, i ne lete nam bombe okolo ali to je otprilike to. Lopovluka, mitarenja i stalnih prica o istoku i zapadu i o nasoj vaznosti u svemu tome iako smo mi jako mali i siromasni ne prestaju i deluje da nikad nece ni prestati. Braco i sestre Srbi, mi smo ti koji moraju da menjaju stvari, mi smo ti koji smo dozvolili da nas kao taoci drze 5-10% ljudi koji nista drugo u zivoti nisu radili i ne znaju da rade sem da budu politicari. Da li je jedan Norvezanin stvarno toliko bolji od Srbina da ima prosecnu platu od 3.500€ ili da ima minimalac od 1900€ dok je nas 200€, i cak i to pola firmi ne isplacuje. Kako ce rasti i rastu nase nove generacije u ovom rasulu, iskrivljenom sistemu vrednosti bez dinara. Pa ili u politicara ili u huligana, jer je to izbor profesije u Srbiji! Pricaju nam o tome kako 32000 ljudi godisnje ode odavde ( pravi broj je sigurno i veci ) kako nam je broj umrlih veci od broja rodjenih, znaci drasticno se smanjuje nas broj iz godine u godinu. Mi smo narod koji nestaje, a to nece spreciti ni San Cu-ove filozofije ni Vucic, niti bilo koji drugi politicar. To mozemo samo mi, mi moramo da pocnemo da menjamo nasu svest i nacin ponasanja. Da li Norveska beba toliko bolja od Srpske da od momenta rodjenja dobija 150€ mesecno do svoje 18 godine. Taj Norvezanin cim se rodio dobio je uslove da zivi pravi zivot i da se bavi lepsim stvarima u zivotu, a ne kada god ulazi u prodavnicu da stavlja ruku u dzep i broji se krisom koliko ima u dzepu. I to sve nije samo zbog para, pare se zarade, problem je nas stav, nas strah da nesto promenimo, uvode nam stetne zakone po gradjane, truju nas svakodnevno sa svojim kompleksima i nevaznim stvarima, kradu i lazu i mazu potpuno ispred nas i vidljivo i mi sve to tolerisemo i guramo dalje. Srbi probudite se, nece nikad Tito, Milosevic, Djindjic, Tadic, Vucic ili bilo ko drugi vama da napravi bolji zivot, moramo sami, moramo da nateramo tog ko je na vlasti da to uradi, e ne da nas vlast tera da mi radimo ono sto njima odgovara.

Diskrepanto

pre 9 godina

Nije tv pretplata nego "tv taksa", nije smanjenje penzija nego "reforma penzionog sistema", nije priznanje kosova nego "harmonizacija odnosa", nije pad standarda nego "put u bolju buducnost", istok i zapad nas ne j, nego imaju "kreativne susrete sa nama".

Warpten

pre 9 godina

Ovo kao kad dolaze Kinezi u drzavnom poslu pa Boskic, Cvarkov i Torbica uce citate sun cua.
Sve mi se cini da ce i ovde prilika biti propustena..

Penzioner

pre 9 godina

Srbija most Istoka i Zapada u 21. veku.

E moj sinko vec 30 godina cekam sdruge strane da prolazim kroz taj most ali ali jos nista izgleda da jos nije roden on sto pravi mostove.

milan

pre 9 godina

Problem je Vučiću u tome što ni istok ni zapad neće da im mi kreiramo politiku nego oni i čak šta više svaki pokušaj nekoga sa strane blokiraju nekad na fin a nekad na manje fin način. To se najbolje pokazalo na Južnom toku gde se najbolje videlo kako prolaze neutralni ili ti koji hoće da budu pufer između istoka i zapada. Na kraju se može čak i dobro završiti po nas ali ne zbog naše politike nego zbog borbe za uticajne svere. Lepo si ti taj teoretski deo opisao i i stvarno tvoje želje za budućnost Srbije izgledaju lepo i sigurno je da nama niko ne želi loše, možda Hrvatska i Albanci ali sav ostali svet nam želi dobro manje ili više i to ne samo zato što je Vučić i Co. na vlasti nego zato što vas je narod izabrao i što svakome od njih više odgovara jedna napredna Srbija nego Srbija u bedi i bezvlašću.

bimblodur

pre 9 godina

Halo, ovde 2015. godina. Berlinski zid je pao. Varšavski pakt ne postoji.
Više nema Jugoslavije, treće vojne sile u Evropi. Nema zemlje od 24 miliona stanovnika i najboljim standardom i obrazovanjem u Istočnoj Evropi. Na njenom mestu je mala i zaduzena Srbija, od 8 miliona stanovnika, sa trećim najgorim standardom u celoj Evropi i konstantnim odlivom mozgova.
Izgleda je Vučić negde pročitao onu "ako stalno ponavljaš laz, ona postaje istina". Bojim se da ovaj trik radi jedino još na njemu.

Dzo

pre 9 godina

Ova prica da smo mi neka "raskrsnica" i kohezivni faktor Zapada i Istoka je mogla da bude aktuelna 60-ih ili 70-ih, u doba hladnog rata i nesvrstanih. Danas Istok i Zapad trguju direktno, ne trebamo im mi.

Teodor

pre 9 godina

Srbija uskoro predsedava OENS-om i biće to prilika da pokuša da približi suprostavljene strane. Niti EU može bez Rusije, niti Rusija bez EU. Mi bar to priznajemo.

prestani da lažeš

pre 9 godina

Opljačkana, korumpirana i siromašna Srbija ne interesuje ni istok ni zapad niti je neko u svetu kao takvu poštuje. Svojim neradom i neznanjem Vučić je gura u još veći mrak i nastavlja tradiciju trapavih i nesposobnih diktatora na vlasti u Srbiji. Jedino umeće im se svodi na pljačkanje svog siromašnog naroda i slepom izvršavanju svih naloga iz inostranstva uperenih protiv svoje zemlje.

Surovnjak

pre 9 godina

Srbija se nalazi na ZAPADU politicki govoreci, okruzena NATO drzvama i EU, sto znaci ZAPADNA sfera uticaja, a ovi na vlasti teze ka istoku, Sibiru i Moskvi vec oko 25 godina sa katastrofalnim posledicama na zemlju. To ovaj treba da kaze, a ne istok i zapad. Nema ''istoka'' kad si okruzem NATO zemljama.

bezimena

pre 9 godina

Kakav bre most, u kom vremenu živi ovaj!? U 50-tim ili 60-tim prošlog veka?

Istok i Zapad odavno već imaju odlične veze i saradjuju sasvim uspešno, a Vodja je potpuno dezorijentisan u vremenu i prostoru! Krajnje je vreme da kupi pinkle!

Greška u datumu

pre 9 godina

"Beograd je ovog decembra ugostio preko 1.800 članova državno privrednih delegacija Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Na najbolji način smo potvrdili naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i istakli rešenost da se menjamo i rastemo. Još jednom, potvrđena je spremnost Beograda da bude dobro mesto za dogovor o budućnosti, za planove o investicijama i novim zajedničkim projektima."

Nešto mi se čini da su ove tri rečenice objavljene 4 dana ranije nego što treba. A vama?

bimblodur

pre 9 godina

Halo, ovde 2015. godina. Berlinski zid je pao. Varšavski pakt ne postoji.
Više nema Jugoslavije, treće vojne sile u Evropi. Nema zemlje od 24 miliona stanovnika i najboljim standardom i obrazovanjem u Istočnoj Evropi. Na njenom mestu je mala i zaduzena Srbija, od 8 miliona stanovnika, sa trećim najgorim standardom u celoj Evropi i konstantnim odlivom mozgova.
Izgleda je Vučić negde pročitao onu "ako stalno ponavljaš laz, ona postaje istina". Bojim se da ovaj trik radi jedino još na njemu.

Jelena

pre 9 godina

Brza pruga Beograd - Budimpešta je skora budućnost i velika šansa za razvoj ove regije.
Kinezi planiraju par desetina godina unapred, a mi par dana unapred.
Vreme je da učimo od boljih od sebe.
I put od sedam milja počinje prvim korakom !

TOLJA

pre 9 godina

Vučić je ovo jako dobro konstatovao. Srbija svoj polžaj, koji je oduvek bio interesantan strancima, treba iskoristiti za sebe. Održavanjem samita u Beogradu, Srbija prvenstveno ima priliku da predstavi potencijale koje poseduje, a onda i da pokaže da je normalna i moderna država, spremna za saradnju i prijateljske odnose sa svim zemljama sveta.

Bizimark

pre 9 godina

Imamo punu inicijativu u spoljnoj politici i ne smemo posustati.Za sad,naša spoljna politika,nailazi na odobravanje velike većine i nismo više "kuća na sred puta",koja smeta.Već naprotiv.

Rumana

pre 9 godina

Srbija nije između istoka i zapada već je zemlja koja je samostalna, zemlja čiji stavovi nisu dodvoravanje ni istoku ni zapadu već samo iskazuju interes njenih građana. Uvek smo bili i ostaćemo samo svoji, zemlja koja teži da stvori što bolje uslove za život, da otvori što više fabrika i radnih mesta, da dovede što više stranih investicija. To je cilj i interes ove vlade i Vučića.

@pegica@

pre 9 godina

Srbija neguje svoju politiku i isto prica i istoku i zapadu, a to je danas ocigledno mnogima neshvatljivo i nepoverljivi su ali videce da je Vucic istrajan u tome i pokazati i dokazati stavove Srbije..

Hulk

pre 9 godina

Mi smo jasno do znanja stavili svima da imamo svoj strateški cilj, da se geografski nalazimo tu gde se nalazimo i ne vidim prbolem da budemo domaćini ovakvih skupova i da sarađujemo sa svima. To je pravo svake zemlje u svetu, da unapređuje svoju privredu i da stvara.

brkan

pre 9 godina

Ja ne znam koju dozu gluposti u sebi moraš imati da bi osporavao ovako nešto. Kao građanin Srbije, pre svega, ponosan sam na činjenicu da za dva dana dolazi takva delegacija u naš glavni grad.

kox

pre 9 godina

Oporavak Srbije zavisi od sprovođenja reformi koji će olakšati priliv stranih investicija. I zbog tih razloga Srbija mora na svim stranama da gradi prijateljske odnose.

Marijana M

pre 9 godina

Svi ovi podaci deluju impresivno i velike su sanse da ostvarimo jos bolju saradnju sa svim, nama bitnim drzavama...a samit je odlicna prilika za to

JAJA

pre 9 godina

Zaista ne znam kako moze da se osporavao ovako nešto. Ponosan sam na činjenicu da za dva dana dolazi takva delegacija u naš glavni grad.

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je jedina moguca politika i imate moju podrsku za nju,jer bilo koje okretanja Srbije samo jednoj strani bi imalo ogromne posledice i nista osim stete nam ne bi donelo.

interferencija

pre 9 godina

Srbija mora da bude most, koja ce da spoji velike sile i njihove ogromne razlike, ali i da iskoristi zajednicke dodirne tacke, ekonomske, privredne, diplomatske te da, na svoju korist, materijalizuje i diplomatski posreduje u globalnoj diplomatskoj cirkulaciji! A ne da bude diplomatski tromb, koji ce svi da izbegavaju! Zato treba da razgovaramo sa svima, pokusamo da napravimo prostora za investicije, koherentno podrzavajuci primer premijera Vucica ili bilo koga drugog ko se zalaze za dobrobit Srbije!

gungula13

pre 9 godina

Naravno ovakva poseta kineske delegacije,a povod ekonomski samit je dobrodošla.Kina je zemlja koja je u velikom ekonomskom usponu i to se stalno vidi.Okrenuti se njima i njihovim investicijama.Ovi što misle suprotno i kritikuju neka se zapitaju šta su to urade prethodne vlasti po pitanju saradnje sa Kinom.Sve će im se samo kazati....

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini koji može da izvuče zemlju iz krize. Samit 16 državaima jedan jedini cilj a to je da obnovi i razvija infrastrukturne projekte koje će nas potpuno ojačati naš region. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka.Sve države eU treba da se ukluče u razvoj, zbog brže i efikasnije robne razmene,i privrede. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Srbija će postati lider u regionu.

PokrajacS

pre 9 godina

(Milan, 14. decembar 2014 13:47)
@Ali za vecinu nije glupost,jer podrzavaju napore vlade da pametnompolitikom uspostave dobre odnose sa svima.

Sony

pre 9 godina

Konkretni efekti ovog skupa biće isključivo viđeni kroz nove oblike saradnje, investcije, zapošljavanje, povećanje robne razmene, nove ideje.

BARBIKA76

pre 9 godina

@(m4rk0, 14. decembar 2014 14:33):
Mozda je za tebe ovo bla,bla,bla..ali za svakog normalnog coveka nije.Srbija mora da saradjuje i sa Istokom i sa Zapadom.Mora da iskoristi svoj polozaj jer se nalazi na takvom mestu da to moze.Ako bi smo se okrenuli samo jednoj strani,mislim da nam to ne bi donelo nista dobro.

BEZBEDNOST - PRE - SVEGA - NA - PRVOM - MESTU

pre 9 godina

Sasvim je prirodno zbog svog polozaja da Srbija bude spona izmedju Zapada i Istoka, sbog svog geografskog polozaja ali i istorijskih desavanja. Iz toga moramo da izvucemo mnogo pozitivnih stvari, ono u cega sam apsolutno uveren to je da Aleksandar Vucic zna na koji nacin se to moze uraditi. Samit 16 drzava ima jedan jedini cilj a to je da obnovi i razvija infrastrukturne projekte koje ce nas potpuno ojacati nas region. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka. Sve drzave EU treba da se ukluce u razvoj, zbog brze i efikasnije robne razmene, privrede. Zahvaljujuci Aleksandru Vucic, Srbija ce svakako postati lider u regionu. Srbija je na raskrsnici puteva i logicno je da smo odabrali da saradjujemo i sa Istokom i Zapadom.

Mileva74

pre 9 godina

Održavanje samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu ogroman je uspeh Vučića i vlade, i kroz taj sastanak vidi se koliku podršku i priznanje za svoj rad i reforme dobija Vučić od člsnica učesnika. Ostvariće se novi oblici saradnje i dogovoriti novi projekti sa Kinom kao što su i oni koji su do sada urađeni. Sve ovo će stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mesta a što je jedan od osnovnih ciljeva ove vlade.

Vidal

pre 9 godina

Srbija se nalazi tu gde se nalazi, geografski je tako kako je i mi to ne možemo da promenimo, a i ne treba. Ekonomska saradnja nam je važna kako bi uspeli da se iščupamo iz krize koja nas trese godinama. Ovaj skup je ogromna čast i privilegija i siguran sam da ćemo imati koristi i produbiti saradnju.

Davor

pre 9 godina

Bogami, Vučić radi sve u šesnaest, skidam mu kapu! Uopšte ne razumem ove stranačke aktiviste koji ga pljuju po novinskim sajtovima. Ne shvataju da rade protiv svoje budućnosti i budućih naraštaja.

Huawei

pre 9 godina

Velika stvar za našu zemlju, dobro rečeno od strane premijera, dokle god nam mogućnosti dozvljavaju vodićemo ovakvu politiku i boriti se da građani žive bolje, da imaju uslove za rad, da rade, da privreda može da funkcioniše, da se budžet puni što više, a da se troši isključivo na kapitalne projekte.

guru78

pre 9 godina

Mi nismo zemlja koja je na prekretinci zvanoj Istok ili Zapad.Mi jednostavno treba da vodimo svoju politiku i da se baziramo na ekomonskim interesima naše zemlje.Saradnja sa Kinom po pitanju investicija ne sme nikad da stane,jer su oni jaki ekonomski.Imaju dovoljno novca da nam pomognu da stanemo na svoje noge.A ovi što pričaju gluposti,tj.nemaju pojma o jačini Kine neka malo pročitaju nešto u vezi toga,pa neka onda komentarišu.

bogdan

pre 9 godina

na idealnoj smo udaljenosti od svih gradova Evrope. Idealni za susrete i biznis. Nisu za dzabe najvece ambasade najvecih sila u Srbiji. Vreme je server i IT centara a ako ste par kilometara blizi onda imate i super vaznu milisekundu. Da ne pricamo o Beogradu na dve reke grad luka sa svim tim idealan za biznis centar i velike banke.

Ivona

pre 9 godina

Srbija je zbog svog geopolitickog polozaja oduvek bila na raskrsnici puteva svih meridijana. Nekada zemlja hrabrih i odvaznih ljudi, neustrasivih ratnika i tradicionalno dobrih domacina....ugled joj se polako vraca

LBJ

pre 9 godina

Sjajan opis geostrateske pozicije Srbije. Mi ne treba da delimo i budemo izmedju i tampon zona, vec da spajamo istok i zapad na korist svih, a najvise nas samih.

Bole22

pre 9 godina

Ko se ne razume u politiku ovdašnje vlade ne moj da lupa ko maksim po diviziji,Vučić radi svoj posao mnogo mnogo bolje nego svoji nazovi političari,secikese jedne.

Mary

pre 9 godina

Zahvaljujuci Vucicevoj mudroj politici Beograd je domacin premijeru Kine posle toliko godina. Srbija ima projekte koji u dogovoru sa kineskim partnerima mogu da se realizuju.

Kresivoje

pre 9 godina

Mi smo granica,izmedju sila nema zemlje koja ima bolje geo-strateško mesto od nas zato su se i mnogi otimali oko ove zemlje,verujem da vlada radi prave stveri i da ćemo sa ovim čelnim ljudima u državi daleko dogurati na polju ekonomije,privrede,politike...

Popecatelj

pre 9 godina

Mi dosada nismo uspeli da adekvatno eksploatisemo nas geografski polozaj koji nas stavlja skoro na raskrsnicu istoka i zapada,i smatram da mozemo dobiti velike benefite ako uspemo da se postavimo na nacin koji ce biti primamljiv i jednoj i drugoj strani

Vito Manone

pre 9 godina

Zahvaljujući ovakvoj politici i saradnji, Srbija će za dve godine zaista ostvariti najveći rast u Evropi. Ovo su prvi znaci poverenja i oporavka privrede i same politike prema drugim državama sveta,

JELISAVETA SAVIC 036

pre 9 godina

Sam geografski polozaj Srbije je odlican.To nam daje mogucnost da budemo dobri i sa istokom i sa zapadom.Vucic je prepoznao mogucnosti tog strateskog polozaja,igleda kako to da iskoristi najbolje za Srbiju.Kako da privuce investitore u zemlju i sa istoka i sa zapada.

Hanna

pre 9 godina

Jeste. iz svake situacije moramo izvuci ono pozitivno, mis smo centar stabilnosti u regionu i kao takvi moramo da budemo stabilna drzava koja ima saradnju i sa istokom i zapadom.

jastuk

pre 9 godina

Nasa zemlja se trudi da stekne sto vise prijatelja iz celog sveta, veoma uspesno odrzavamo dobre odnose sa mnogim drzavama, a samit Kine i evropskih zemalja koji ce se odrzati u Beogradu jos vise ce doprineti razvoju dobrih prijateljskih veza Srbije i svih zemalja ucesnica samita, veoma dobra vest.

Beli

pre 9 godina

Mislim da politiku koju Srbija trenutno vodi ne treba menjati jer su okolnosti još uvek takve da možemo ovako da se ponašamo i tražimo jedino i isključivo korist sa sebe.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

DUSICA BRKIC

pre 9 godina

Srbija nema vise vremena za gubljenje jer moramo da nadoknadimo sve ono sto smo u proslosti izgubili a konacno imamo vlast za koju reforme nisu samo mrtvo slovo na papiru vec se radi ozbiljnu kako bi se sto pre nasli u Eu i kako bi postali uredjena drzava.

Stav

pre 9 godina

Da li će Srbija ikada moći da se ujedini, makar i samo po stavovima koji su više nego očigledno zajednički. Ja u ovom Samitu vidim samo pozitivne činjenice i ishode. Istok neće Zapadu, Zapad neće Istoku, a mi smo tu negde izmedju, pa malo po malo, kod nas se mogu dešavati ovakvi susreti. Najgori mogući ishod može biti da se kroz istoriju piše da su se bitni svetski diplomatski susreti dešavali baš u Srbiji: JA ĆU NA TO BITI PONOSNA.

NIKOLA VUJOVIC

pre 9 godina

Srbija ce u buducnosti biti most izmedju Istoka i Zapada i vise joj nece smetati sto je na raskrsnici puteva,konacno imamo vlast koja ce bolje koristiti nas geografski polozaj.

Crossroad

pre 9 godina

Kroz istoriju ta raskrsnica nam je donosila dosta dobrih stvari, ali isto tako i dosta losih. Dok smo imali jaku drzavu i jake lidere, prosperirali smo, kada smo imali slabe lidere i razne podele, stradali smo i imali samo stetu. Oseti se ta neka pozitivna energija, koju odavno nismo imali, ugled nam raste, nadam se da vlast moze da se izbori sa ovom novom geopolitickom situacijom u svetu, mada kad malo bolje pogledamo, premijer je taj koji se uglavnom sastaje i sa istocnim i zapadnim zvanicnicima i on je taj koji trenutno pokazuje liderski karakter.

Golub50

pre 9 godina

Srbija nikako nesme biti izmedju dve vatre vec treba imati pozicije mosta saradnje istoka i zapada. Nama nasi ekonomski interesi to nalazu.

Graje

pre 9 godina

Srbija mora da postane jaka i razvijena država. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja, samit 16 zemalja imaće samo jedan jedini cilj, da realizuje projekte koji će omogućiti jačanje naše države. Srbija je na pravom putu ekonomskog prosperiteta i razvoja, na pravom putu jačanje naše države.Aleksandar Vučić ima stratešku vizuju a to je obnavljanje naših infrastrukturnih projekata.

Mili

pre 9 godina

Samo me zanima kako bi ovi sto stalno samo kritikuju vodili zemlju, svi znaju samo da pricaju a retki su oni koji bi da rade za nasu bolju buducnost.

2905

pre 9 godina

Nismo mi krivi što se nalazimo na mestu gde smo sada, ali možda je i dobro ne znaju šta mislimo i šta možemo da uradimo ako dođe do situacije da Srbija mora da ispliva na površinu.

pirkac

pre 9 godina

Srbija treba da iskoristi svoju poziciju na najbolji nacin i postane most izmedju istoka i zapada, ova konferencija je odlican korak u tom smeru, vlada odlicno radi svoj posao!!!

TANTUM-VERDE

pre 9 godina

Srbija je svoja,nije nicija vreca za udaranje.Premijer vodi politiku kojom su prvenstveno zastupljeni interesi gradjana Srbije.Nas polozaj ne znaci da treba da budemo veza Istok -Zapad.Srbija zeli da iskoristi geostrateski polozaj , a ne da bude bure-baruta na Balkanu.

Sonik

pre 9 godina

Price koje neki pokusavaju da puste u etar o odabiru istoka ili zapada su smasne, jer se mi ne naslanjamo na levu ili desnu stranu, vec nam je cilj da idemo pravo.

kris82

pre 9 godina

Položaj Srbije na liniji izmedju Istoka i Zapada,može da nam bude jako povoljan,ukolika ga budemo iskoristili na pametan način,a sa ovakvom spoljnom politikom koja zagovara stabilnost,ekonomski prosperitet,verujem i da hoćemo...mi treba da budemo mesto susreta,a ne mesto razlaza.

Simce

pre 9 godina

Mnogi su prepoznali da se Srbija bavi ozbiljnom politikom i da se bori sa mnogo problema, problem je samo sto to neki u Srbiji ne vide nego im svaka izjava samo sluzi za kritike.

Privredni gigant

pre 9 godina

Srbija ce imati znacajnu ulogu zahvaljujuci Vucicu u posredovanju izmedju Istoka i Zapada a to ce nam doneti znacajne investicije koje ce nas uciniti privrednim gigantom ovog dela Evrope.

Davorin

pre 9 godina

Osnovna politika naše zemlje je razvijanje prijateljskih odnosa i saradnje sa svima, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu. Moramo nastaviti saradnju sa Rusijom, ali i sa članicama EU. Samo tako možemo očekivati oporavak i razvoj naše zemlje, a za to se u potpunosti moramo boriti.

Valderama

pre 9 godina

Treći ovakav sastanak po redu, a održava se kod nas. Beograd i Srbija će biti predstavljeni u najlepšem mogućem svetlu jer je kod nas gostoljubivost tradicija i stvar kućnog vaspitanja.

čovek na mesecu

pre 9 godina

Možemo mi Vučića da volimo ili ne, ali se mora priznati da on za razliku od njegovih prethodnika ima jasnu viziju koju sprovodi u delo.

sojkatica

pre 9 godina

Do skora smo imali samo price, ova vlada dokazuje se iskljucivo delima. Dali je sve idealno nije naravno ali se projekti realizuju, prave novi i dinamika napredovanja se pokrenula iz mrtve tacke.

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Prošlo je vreme kad je Srbija živela u duhu prošlosti, sada je pravi trenutak da se okrene ka budućnosti. Samit koji će biti održan u Beogradu je samo polazna tačka, za neke nove susrete sa visokim zvaničnicima vodećih država u svetu. Samo kroz jačanje saradnje, bilateralnih odnosa i kroz potencijalne investicije Srbija ima realne šanse da postane jaka i uspešna država na Balkanu.

Natalija

pre 9 godina

Vucic ume da balansira i time ne narusi odnose ni sa jednom stranom. To je jako tesko i poprilicno opterecujuce za sve, ali dobra volja ce rezultirati uspehom na svim poljima. Ne treba okretati ledja Rusiji ali nas plan da udjemo u EU treba na vreme realizovati.

Kljova

pre 9 godina

Svima nama je u interesu da imamo sto bolje odnose sa svima. Sa Rusijom, bratske odnose treba odrzavati , ali EU nam je prioritet. I ka tome treba teziti.

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.

Popka

pre 9 godina

U ovom trenutku je EU nasa najbolja opcija. Pristaju da investiraju u nasu zemlju i tako pomognu da brze napredujemo. Odnose sa Rusijom treba odrzavati ali se sada moramo fokusirati na reforme ,da bi smo u sto kracem roku imali stabilnu i uredjenu drzavu.

Andrija

pre 9 godina

Nasa vlada je mudra, tako da ne treba sumnjati da ce balansirati izmedju Amerike I Rusije zarad nasih interesa.Samo napred u nove pobede.

Geforce

pre 9 godina

Najveca prednost Srbije je njena geografska a u poslednje vreme i politicka pozicija u regionu.Vucic pametno koristi nase neiskoristene kapacitete i resurse i stvara pozitivnu sliku povoljnu za nove investicije.

radikalno

pre 9 godina

Mogu srs, ds i sps botovi da prže po Vučiću koliko god hoće, ali ostaće činjenica da je tek u vreme njegovog mandata u Srbiji bio i sastanak Trilatelarne komisije i samit Kine i SE zemalja... Takve stravi se ne dešavaju tek onako...

Mistic

pre 9 godina

Nije laž već činjenica da je ovo velika šansa za Srbiju, i ujedno prilika da se dokaže kao odgovorna država koja je uvek spremna za saradnju, i čiji je krajnji cilj uspostavljanje dobrih odnosa sa svima, a to podrazumeva dobre odnose istovremeno i sa istokom i sa zapadom!

Traktor tom6

pre 9 godina

Sa Kinezima mi treba da pravimo poslovne planove I da ih realizujemo sto pre, jer Kina ce ubrzo biti vele sila ako to vec I nije a dobri su za saradnju.

Lenka Savova

pre 9 godina

Srbija treba da se vodi svojim nacionalnim interesom a to je saradnja i sa Istokom i Zapadom, nikakvo otvoreno priklanje bilo kome i ne podlegati bilo kakvim pritiscima.

ovas

pre 9 godina

Nasem premijeru je tesko da se izbori s tim, ali mi smo trenutno izmedju istoka i zapada, mada on svojom politikom balansira, ali dokle ce uspeti ne znam, mozda upravo zbog toga postajemo zanimljivi svima, pa ce poleteti mnogi nama,ko zna.

Ekolog

pre 9 godina

Srbija je na raskrsnici puteva i logicno je da smo odabrali da saradjujemo i sa Istokom i Zapadom. Vreme je tu da pokaze da je ta odluka ispravna i u interesu nase drzave.

Vladan

pre 9 godina

Prirodno je da Srbije bude spona izmedju Zapada i Istoka, sbog svog geografskog polozaja ali i istorijskih desavanja. Iz toga moramo da izvucemo mnogo pozitivnih stvari, a Vucic zna na koji nacin se to moze uraditi.

karta

pre 9 godina

Samit sefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope koji ce se odrzati u Beogradu ce veoma znaciti nasoj zemlji, dolazak jedne tako bitne delegacije u Srbiju je zaista dobra vest, nema sumnje da cemo nastaviti jos bolju saradnju sa Kinom, kao i sa zemljama Evrope.

Aca šmeker

pre 9 godina

Bolje je privlačiti investicije i sa istoka i sa zapada, nego postavljati sebe u poziciju prepreke i jednima i drugima. Ključ uspeha je saradnja sa svima.

Krystal

pre 9 godina

Vučić je izneo samo činjenice, i ništa drugo! Mada mnogi imaju problem sa tim, on je jedini političar na našoj političkoj sceni, koji ima dovoljno znanja i sposobnosti da promeni nešto u Srbiji na bolje, i uporan je da istraje u tome!!!

Andrijana

pre 9 godina

Predstojeći samit je idealna prilika da Srbija nastavi politiku saradnje sa celim svetom, bez obzira na politička previranja velikih sila.

kugla

pre 9 godina

Vucic je u tekstu za Tanjug rekao da je nasa strateska vizija moderna i uspesna Srbija, spremni smo da iskoristimo sve prilike koje nam se ukazu, i da ostvarujemo dobru saradnju i sa Istokom i sa Zapadom, takodje treba naglastiti vaznost samita sefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope koji ce biti odrzan u Beogradu.

Pavle

pre 9 godina

Srbija i Kina su zajedno realizovali jedan veliki projekat, most Zemun-Borca, sto daje za pravo da ce se buduca saradnja ove dve drzave prosiriti i da ce u Srbiji biti izgradjeno jos infrastruktutnih objekata, kao sto je pruga Beograd-Budimpesta.

frontijere

pre 9 godina

"Ko nam je kriv što sagradismo kuću..." rekao je J.Cvijić,misleći na Srbiju,ali A.Vučić može biti "kriv",ako naša "kuća" bude mesto gde se sreću istok i zapad zarad dobrobiti i jednih i drugih.Naravno i za dobrobit Srbije.

Viki

pre 9 godina

Srbija je uvek bila u centru dešavanja između velikih sila i to naši političari koriste i sada na samitu će biti petnaest premijera među njima i Kineski posle više decenija.

Teodor

pre 9 godina

Srbija uskoro predsedava OENS-om i biće to prilika da pokuša da približi suprostavljene strane. Niti EU može bez Rusije, niti Rusija bez EU. Mi bar to priznajemo.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

Greška u datumu

pre 9 godina

"Beograd je ovog decembra ugostio preko 1.800 članova državno privrednih delegacija Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Na najbolji način smo potvrdili naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i istakli rešenost da se menjamo i rastemo. Još jednom, potvrđena je spremnost Beograda da bude dobro mesto za dogovor o budućnosti, za planove o investicijama i novim zajedničkim projektima."

Nešto mi se čini da su ove tri rečenice objavljene 4 dana ranije nego što treba. A vama?

OnyxxBG

pre 9 godina

Nekako pogubismo deo sebe u svim tranzicijama, tampon zonama, sivkastim zonama i slično. Vazda na nekom raskršću. Pa il da teramo do kraja šta smo naumili ili bolje odmah odustati. Polovičnih priča je isuviše

crep

pre 9 godina

Srbija predstavlja privredno i kulturno raskrsce jugoistocne Evrope i most izmedju Istoka i Zapada, kao takva, ona je idealan domacin samita Kine i zemalja centralne i istocne Evrope, odrzavanje ovog samita u Beogradu je zaista veliki uspeh za Srbiju, i prilika da se nastave razgovori sa kineskim drzavnicima u vezi sa razvojem naseg vodenog saobracaja i ostalih projekata.

kruna

pre 9 godina

Srbija je spremna na tezak rad i sprovodjenje svih neophodnih mera kako bi postala moderna i uspesna zemlja, nastavak saradnje sa prijateljima sa Istoka i Zapada je takodje od kljucnog znacaja za Srbiju, a predstojeci samit Kine i zemalja centralne i istocne Evrope bice odlicna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu i nastavi sa jacanjem veza sa zemljama sveta.

respekt

pre 9 godina

Sveobuhvatnim ekonomskim merama i strogim merama štednje koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama obezbeđena je stabilizacija našeg makroekonomskog sistema

prestani da lažeš

pre 9 godina

Opljačkana, korumpirana i siromašna Srbija ne interesuje ni istok ni zapad niti je neko u svetu kao takvu poštuje. Svojim neradom i neznanjem Vučić je gura u još veći mrak i nastavlja tradiciju trapavih i nesposobnih diktatora na vlasti u Srbiji. Jedino umeće im se svodi na pljačkanje svog siromašnog naroda i slepom izvršavanju svih naloga iz inostranstva uperenih protiv svoje zemlje.

Kalisi

pre 9 godina

Srbija ima prednosti i nedostatke na planu ekonomije, ali joj unapredjenje saradnje sa iskrenim partnerima sirom sveta moze pomoci da pronadje kompromisno resenje koje ce joj omoguciti realizaciju ekonomskih interesa.

Penzioner

pre 9 godina

Srbija most Istoka i Zapada u 21. veku.

E moj sinko vec 30 godina cekam sdruge strane da prolazim kroz taj most ali ali jos nista izgleda da jos nije roden on sto pravi mostove.

Warpten

pre 9 godina

Ovo kao kad dolaze Kinezi u drzavnom poslu pa Boskic, Cvarkov i Torbica uce citate sun cua.
Sve mi se cini da ce i ovde prilika biti propustena..

Diskrepanto

pre 9 godina

Nije tv pretplata nego "tv taksa", nije smanjenje penzija nego "reforma penzionog sistema", nije priznanje kosova nego "harmonizacija odnosa", nije pad standarda nego "put u bolju buducnost", istok i zapad nas ne j, nego imaju "kreativne susrete sa nama".

Minhauzen cudotvorac

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa svim navedenim u ovom srceparajucem clanku.

Najbolji dokaz za sve izreceno,je realizacija Bacevicevog kanala Dunav-Morava-Vardar, Juzni jok, kao i Beograd u vodi koji sledi.

Sve se gore navedeno moze podvesti pod onu nasu narodnu - a ne Kinesku "Ne lipsi magare do zelene trave".

Politiku sedenja na dve i vise stolica uspesno je sproveo jedino drug Tito, ali ne zato sto je on bio mnogo pametan, a ostali glupi, vec zato sto je geopoliticka situacija tog vremena to omogucavala. Bilo sta slicno pokusavati danas je radikalna utopija.

klauski

pre 9 godina

A da se mi kolektivno preselimo u neke pasivne krajeve...gore negde na sever...gde nas niko nece ni primecivati...?
Sto dalje od ovih "raskrsnica"...

bezimena

pre 9 godina

Kakav bre most, u kom vremenu živi ovaj!? U 50-tim ili 60-tim prošlog veka?

Istok i Zapad odavno već imaju odlične veze i saradjuju sasvim uspešno, a Vodja je potpuno dezorijentisan u vremenu i prostoru! Krajnje je vreme da kupi pinkle!

VUČiĆ

pre 9 godina

SAMO VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ
VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ
========VUČiĆ;VUČiĆ,VUČiĆ,-------------

Dzo

pre 9 godina

Ova prica da smo mi neka "raskrsnica" i kohezivni faktor Zapada i Istoka je mogla da bude aktuelna 60-ih ili 70-ih, u doba hladnog rata i nesvrstanih. Danas Istok i Zapad trguju direktno, ne trebamo im mi.

Ada

pre 9 godina

@Tugomir Ovo uopšte nije glupa izjava, sve što je Vučić rekao je na mestu. Sa ovakvom spoljnom politikom možemo iskoristiti to što smo na granici između Istoka i Zapada.

Marina

pre 9 godina

Velika podrska od trane Kine daje nam vetar u ledja da ostvarimo viziju.Da i dalje budemo raskrnica,ali raskrsnica dobrih puteva gde ce svi svracati zarad dobrog posla!

milan

pre 9 godina

Problem je Vučiću u tome što ni istok ni zapad neće da im mi kreiramo politiku nego oni i čak šta više svaki pokušaj nekoga sa strane blokiraju nekad na fin a nekad na manje fin način. To se najbolje pokazalo na Južnom toku gde se najbolje videlo kako prolaze neutralni ili ti koji hoće da budu pufer između istoka i zapada. Na kraju se može čak i dobro završiti po nas ali ne zbog naše politike nego zbog borbe za uticajne svere. Lepo si ti taj teoretski deo opisao i i stvarno tvoje želje za budućnost Srbije izgledaju lepo i sigurno je da nama niko ne želi loše, možda Hrvatska i Albanci ali sav ostali svet nam želi dobro manje ili više i to ne samo zato što je Vučić i Co. na vlasti nego zato što vas je narod izabrao i što svakome od njih više odgovara jedna napredna Srbija nego Srbija u bedi i bezvlašću.

Surovnjak

pre 9 godina

Srbija se nalazi na ZAPADU politicki govoreci, okruzena NATO drzvama i EU, sto znaci ZAPADNA sfera uticaja, a ovi na vlasti teze ka istoku, Sibiru i Moskvi vec oko 25 godina sa katastrofalnim posledicama na zemlju. To ovaj treba da kaze, a ne istok i zapad. Nema ''istoka'' kad si okruzem NATO zemljama.

Benny Hill

pre 9 godina

ovo "most medju istoka i zapada" cujem bas casto u nekoliko zemalja.Nekad kad sam bio u Ukraini (2012) to su stalno pricali,da su u evropi (kontinentu) ali imaju dobre odnose sa Rusijom istokom bla bla bla.Onda i Slovackoj,ista prica evo mi smo most izmedju Ukraine Rusije i evrope,onda isto Madjari su to ponovili,kao da su centar evrope i.I sad kod nas.Ova je zastarela metafora most.Nema mosta,postoji Zapad i Istok,na čijoj smo strani,to zavisi od nas.

bob

pre 9 godina

svaka cast svakom ko ima stomak da cita ove vestacke komentare dezurnog bota centralne otadzbinske uprave.srbija nije ni istok ni zapad,a bogami ni sever ni jug,srbija je vec tri godine vladavine ovog coveka u crnoj rupi iz koje ce se jako tesko,a skoro i nemoguce izvuci,a vi sa b92 objavite ovaj komentar ako ste mogli od skyneta da objavite tri ista za redom onda cete valjda skupiti hrabrosti i objaviti moj.hvala

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

San Cu a, jao Srbijo. Dragi moji sugradjani i zemljaci, koliko god mi ponekad smetaju neke navike i nacini ponasanja nas Srba, a narod smo realno sa mnogo losim navikama, iz razloga sto decenijama vec zivimo prilicno lose i na jednom losem politicko ekonomskom podrucju, ipak ne mogu da pobegnem od toga da sam jedan od vas, Srbin. I kakvi god bili i koliko god kritikovao svoj narod ( to radim jer mi je vise stalo da mi budemo bolji, nemam interes da kritikujem Nemce, Ruse ili Amere, jer nisam ni Rus, ni Amerikanac ) ja i ne zelim da pobegnem od toga da sam Srbin. Nazalost vlast u ovoj zemlji i cela politicka scena, vlast ili opozicija me uporno teraju da promenim misljenje, i da trazim nacin da odem, iako mi to nije zelja. Zadnjih 10 godina ja radim u ovoj zemlji, za nekoliko privatnika, pokusavam da vidim nadu da se stvari menjaju na bolje, kada pogledam 90-te mora covek da prizna da se jeste nesto promenilo, nemamo restrikcije struje, ne kupujemo benzin u coca cola flasi, i ne lete nam bombe okolo ali to je otprilike to. Lopovluka, mitarenja i stalnih prica o istoku i zapadu i o nasoj vaznosti u svemu tome iako smo mi jako mali i siromasni ne prestaju i deluje da nikad nece ni prestati. Braco i sestre Srbi, mi smo ti koji moraju da menjaju stvari, mi smo ti koji smo dozvolili da nas kao taoci drze 5-10% ljudi koji nista drugo u zivoti nisu radili i ne znaju da rade sem da budu politicari. Da li je jedan Norvezanin stvarno toliko bolji od Srbina da ima prosecnu platu od 3.500€ ili da ima minimalac od 1900€ dok je nas 200€, i cak i to pola firmi ne isplacuje. Kako ce rasti i rastu nase nove generacije u ovom rasulu, iskrivljenom sistemu vrednosti bez dinara. Pa ili u politicara ili u huligana, jer je to izbor profesije u Srbiji! Pricaju nam o tome kako 32000 ljudi godisnje ode odavde ( pravi broj je sigurno i veci ) kako nam je broj umrlih veci od broja rodjenih, znaci drasticno se smanjuje nas broj iz godine u godinu. Mi smo narod koji nestaje, a to nece spreciti ni San Cu-ove filozofije ni Vucic, niti bilo koji drugi politicar. To mozemo samo mi, mi moramo da pocnemo da menjamo nasu svest i nacin ponasanja. Da li Norveska beba toliko bolja od Srpske da od momenta rodjenja dobija 150€ mesecno do svoje 18 godine. Taj Norvezanin cim se rodio dobio je uslove da zivi pravi zivot i da se bavi lepsim stvarima u zivotu, a ne kada god ulazi u prodavnicu da stavlja ruku u dzep i broji se krisom koliko ima u dzepu. I to sve nije samo zbog para, pare se zarade, problem je nas stav, nas strah da nesto promenimo, uvode nam stetne zakone po gradjane, truju nas svakodnevno sa svojim kompleksima i nevaznim stvarima, kradu i lazu i mazu potpuno ispred nas i vidljivo i mi sve to tolerisemo i guramo dalje. Srbi probudite se, nece nikad Tito, Milosevic, Djindjic, Tadic, Vucic ili bilo ko drugi vama da napravi bolji zivot, moramo sami, moramo da nateramo tog ko je na vlasti da to uradi, e ne da nas vlast tera da mi radimo ono sto njima odgovara.

Zvezdica

pre 9 godina

Nasa zemlja jeste geografski izmedju istoka i zapada ali treba da bude spoj dve strane i mesto gde ce se postizati dogovori a ne praviti problemi.

herkules s

pre 9 godina

Srbija je pocela da koristi sanse koje joj se ukazuju i da razvija nove. Diplomatskom politikom i prevazilazenjem problema iz proslosti, mi jacamo kredibilitet u svetu i time postajemo prestizni u odnosu na druge zemlje u reginu za ulaganje u nasu zemlju.

Marko Lučić

pre 9 godina

@Dern: Srbija vodi politiku da uspostavi dobre odnose sa celim svetom. Prema tome želi dobru saradju i sa Kinom , što potvrđuje i dosadašnja saradnja koja je na zavidnom nivou.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@SofijaS:Da bi Srbija iskoristila svoj geografski položaj , prirodno bogastvo , mora da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom . I jedni i drugi su nam važni i zato se i ne opredeljujemo.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Marinko:Srbiji je važan i Istok i Zapad i zato i vodi takvu politiku. Važne su nam evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom.

bimblodur

pre 9 godina

Halo, ovde 2015. godina. Berlinski zid je pao. Varšavski pakt ne postoji.
Više nema Jugoslavije, treće vojne sile u Evropi. Nema zemlje od 24 miliona stanovnika i najboljim standardom i obrazovanjem u Istočnoj Evropi. Na njenom mestu je mala i zaduzena Srbija, od 8 miliona stanovnika, sa trećim najgorim standardom u celoj Evropi i konstantnim odlivom mozgova.
Izgleda je Vučić negde pročitao onu "ako stalno ponavljaš laz, ona postaje istina". Bojim se da ovaj trik radi jedino još na njemu.

klauski

pre 9 godina

A da se mi kolektivno preselimo u neke pasivne krajeve...gore negde na sever...gde nas niko nece ni primecivati...?
Sto dalje od ovih "raskrsnica"...

Minhauzen cudotvorac

pre 9 godina

Slazem se u potpunosti sa svim navedenim u ovom srceparajucem clanku.

Najbolji dokaz za sve izreceno,je realizacija Bacevicevog kanala Dunav-Morava-Vardar, Juzni jok, kao i Beograd u vodi koji sledi.

Sve se gore navedeno moze podvesti pod onu nasu narodnu - a ne Kinesku "Ne lipsi magare do zelene trave".

Politiku sedenja na dve i vise stolica uspesno je sproveo jedino drug Tito, ali ne zato sto je on bio mnogo pametan, a ostali glupi, vec zato sto je geopoliticka situacija tog vremena to omogucavala. Bilo sta slicno pokusavati danas je radikalna utopija.

Benny Hill

pre 9 godina

ovo "most medju istoka i zapada" cujem bas casto u nekoliko zemalja.Nekad kad sam bio u Ukraini (2012) to su stalno pricali,da su u evropi (kontinentu) ali imaju dobre odnose sa Rusijom istokom bla bla bla.Onda i Slovackoj,ista prica evo mi smo most izmedju Ukraine Rusije i evrope,onda isto Madjari su to ponovili,kao da su centar evrope i.I sad kod nas.Ova je zastarela metafora most.Nema mosta,postoji Zapad i Istok,na čijoj smo strani,to zavisi od nas.

Greška u datumu

pre 9 godina

"Beograd je ovog decembra ugostio preko 1.800 članova državno privrednih delegacija Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Na najbolji način smo potvrdili naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i istakli rešenost da se menjamo i rastemo. Još jednom, potvrđena je spremnost Beograda da bude dobro mesto za dogovor o budućnosti, za planove o investicijama i novim zajedničkim projektima."

Nešto mi se čini da su ove tri rečenice objavljene 4 dana ranije nego što treba. A vama?

VUČiĆ

pre 9 godina

SAMO VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ
VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ,VUČiĆ
========VUČiĆ;VUČiĆ,VUČiĆ,-------------

bezimena

pre 9 godina

Kakav bre most, u kom vremenu živi ovaj!? U 50-tim ili 60-tim prošlog veka?

Istok i Zapad odavno već imaju odlične veze i saradjuju sasvim uspešno, a Vodja je potpuno dezorijentisan u vremenu i prostoru! Krajnje je vreme da kupi pinkle!

Penzioner

pre 9 godina

Srbija most Istoka i Zapada u 21. veku.

E moj sinko vec 30 godina cekam sdruge strane da prolazim kroz taj most ali ali jos nista izgleda da jos nije roden on sto pravi mostove.

Diskrepanto

pre 9 godina

Nije tv pretplata nego "tv taksa", nije smanjenje penzija nego "reforma penzionog sistema", nije priznanje kosova nego "harmonizacija odnosa", nije pad standarda nego "put u bolju buducnost", istok i zapad nas ne j, nego imaju "kreativne susrete sa nama".

prestani da lažeš

pre 9 godina

Opljačkana, korumpirana i siromašna Srbija ne interesuje ni istok ni zapad niti je neko u svetu kao takvu poštuje. Svojim neradom i neznanjem Vučić je gura u još veći mrak i nastavlja tradiciju trapavih i nesposobnih diktatora na vlasti u Srbiji. Jedino umeće im se svodi na pljačkanje svog siromašnog naroda i slepom izvršavanju svih naloga iz inostranstva uperenih protiv svoje zemlje.

Dzo

pre 9 godina

Ova prica da smo mi neka "raskrsnica" i kohezivni faktor Zapada i Istoka je mogla da bude aktuelna 60-ih ili 70-ih, u doba hladnog rata i nesvrstanih. Danas Istok i Zapad trguju direktno, ne trebamo im mi.

Surovnjak

pre 9 godina

Srbija se nalazi na ZAPADU politicki govoreci, okruzena NATO drzvama i EU, sto znaci ZAPADNA sfera uticaja, a ovi na vlasti teze ka istoku, Sibiru i Moskvi vec oko 25 godina sa katastrofalnim posledicama na zemlju. To ovaj treba da kaze, a ne istok i zapad. Nema ''istoka'' kad si okruzem NATO zemljama.

radikalno

pre 9 godina

Mogu srs, ds i sps botovi da prže po Vučiću koliko god hoće, ali ostaće činjenica da je tek u vreme njegovog mandata u Srbiji bio i sastanak Trilatelarne komisije i samit Kine i SE zemalja... Takve stravi se ne dešavaju tek onako...

milan

pre 9 godina

Problem je Vučiću u tome što ni istok ni zapad neće da im mi kreiramo politiku nego oni i čak šta više svaki pokušaj nekoga sa strane blokiraju nekad na fin a nekad na manje fin način. To se najbolje pokazalo na Južnom toku gde se najbolje videlo kako prolaze neutralni ili ti koji hoće da budu pufer između istoka i zapada. Na kraju se može čak i dobro završiti po nas ali ne zbog naše politike nego zbog borbe za uticajne svere. Lepo si ti taj teoretski deo opisao i i stvarno tvoje želje za budućnost Srbije izgledaju lepo i sigurno je da nama niko ne želi loše, možda Hrvatska i Albanci ali sav ostali svet nam želi dobro manje ili više i to ne samo zato što je Vučić i Co. na vlasti nego zato što vas je narod izabrao i što svakome od njih više odgovara jedna napredna Srbija nego Srbija u bedi i bezvlašću.

Warpten

pre 9 godina

Ovo kao kad dolaze Kinezi u drzavnom poslu pa Boskic, Cvarkov i Torbica uce citate sun cua.
Sve mi se cini da ce i ovde prilika biti propustena..

Teodor

pre 9 godina

Srbija uskoro predsedava OENS-om i biće to prilika da pokuša da približi suprostavljene strane. Niti EU može bez Rusije, niti Rusija bez EU. Mi bar to priznajemo.

bob

pre 9 godina

svaka cast svakom ko ima stomak da cita ove vestacke komentare dezurnog bota centralne otadzbinske uprave.srbija nije ni istok ni zapad,a bogami ni sever ni jug,srbija je vec tri godine vladavine ovog coveka u crnoj rupi iz koje ce se jako tesko,a skoro i nemoguce izvuci,a vi sa b92 objavite ovaj komentar ako ste mogli od skyneta da objavite tri ista za redom onda cete valjda skupiti hrabrosti i objaviti moj.hvala

Bizimark

pre 9 godina

Imamo punu inicijativu u spoljnoj politici i ne smemo posustati.Za sad,naša spoljna politika,nailazi na odobravanje velike većine i nismo više "kuća na sred puta",koja smeta.Već naprotiv.

bogdan

pre 9 godina

na idealnoj smo udaljenosti od svih gradova Evrope. Idealni za susrete i biznis. Nisu za dzabe najvece ambasade najvecih sila u Srbiji. Vreme je server i IT centara a ako ste par kilometara blizi onda imate i super vaznu milisekundu. Da ne pricamo o Beogradu na dve reke grad luka sa svim tim idealan za biznis centar i velike banke.

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je jedina moguca politika i imate moju podrsku za nju,jer bilo koje okretanja Srbije samo jednoj strani bi imalo ogromne posledice i nista osim stete nam ne bi donelo.

Jelena

pre 9 godina

Brza pruga Beograd - Budimpešta je skora budućnost i velika šansa za razvoj ove regije.
Kinezi planiraju par desetina godina unapred, a mi par dana unapred.
Vreme je da učimo od boljih od sebe.
I put od sedam milja počinje prvim korakom !

TOLJA

pre 9 godina

Vučić je ovo jako dobro konstatovao. Srbija svoj polžaj, koji je oduvek bio interesantan strancima, treba iskoristiti za sebe. Održavanjem samita u Beogradu, Srbija prvenstveno ima priliku da predstavi potencijale koje poseduje, a onda i da pokaže da je normalna i moderna država, spremna za saradnju i prijateljske odnose sa svim zemljama sveta.

Hanna

pre 9 godina

Jeste. iz svake situacije moramo izvuci ono pozitivno, mis smo centar stabilnosti u regionu i kao takvi moramo da budemo stabilna drzava koja ima saradnju i sa istokom i zapadom.

PokrajacS

pre 9 godina

(Milan, 14. decembar 2014 13:47)
@Ali za vecinu nije glupost,jer podrzavaju napore vlade da pametnompolitikom uspostave dobre odnose sa svima.

interferencija

pre 9 godina

Srbija mora da bude most, koja ce da spoji velike sile i njihove ogromne razlike, ali i da iskoristi zajednicke dodirne tacke, ekonomske, privredne, diplomatske te da, na svoju korist, materijalizuje i diplomatski posreduje u globalnoj diplomatskoj cirkulaciji! A ne da bude diplomatski tromb, koji ce svi da izbegavaju! Zato treba da razgovaramo sa svima, pokusamo da napravimo prostora za investicije, koherentno podrzavajuci primer premijera Vucica ili bilo koga drugog ko se zalaze za dobrobit Srbije!

Popecatelj

pre 9 godina

Mi dosada nismo uspeli da adekvatno eksploatisemo nas geografski polozaj koji nas stavlja skoro na raskrsnicu istoka i zapada,i smatram da mozemo dobiti velike benefite ako uspemo da se postavimo na nacin koji ce biti primamljiv i jednoj i drugoj strani

Ada

pre 9 godina

@Tugomir Ovo uopšte nije glupa izjava, sve što je Vučić rekao je na mestu. Sa ovakvom spoljnom politikom možemo iskoristiti to što smo na granici između Istoka i Zapada.

Kresivoje

pre 9 godina

Mi smo granica,izmedju sila nema zemlje koja ima bolje geo-strateško mesto od nas zato su se i mnogi otimali oko ove zemlje,verujem da vlada radi prave stveri i da ćemo sa ovim čelnim ljudima u državi daleko dogurati na polju ekonomije,privrede,politike...

Marina

pre 9 godina

Velika podrska od trane Kine daje nam vetar u ledja da ostvarimo viziju.Da i dalje budemo raskrnica,ali raskrsnica dobrih puteva gde ce svi svracati zarad dobrog posla!

frontijere

pre 9 godina

"Ko nam je kriv što sagradismo kuću..." rekao je J.Cvijić,misleći na Srbiju,ali A.Vučić može biti "kriv",ako naša "kuća" bude mesto gde se sreću istok i zapad zarad dobrobiti i jednih i drugih.Naravno i za dobrobit Srbije.

Bole22

pre 9 godina

Ko se ne razume u politiku ovdašnje vlade ne moj da lupa ko maksim po diviziji,Vučić radi svoj posao mnogo mnogo bolje nego svoji nazovi političari,secikese jedne.

Mary

pre 9 godina

Zahvaljujuci Vucicevoj mudroj politici Beograd je domacin premijeru Kine posle toliko godina. Srbija ima projekte koji u dogovoru sa kineskim partnerima mogu da se realizuju.

brkan

pre 9 godina

Ja ne znam koju dozu gluposti u sebi moraš imati da bi osporavao ovako nešto. Kao građanin Srbije, pre svega, ponosan sam na činjenicu da za dva dana dolazi takva delegacija u naš glavni grad.

Beli

pre 9 godina

Mislim da politiku koju Srbija trenutno vodi ne treba menjati jer su okolnosti još uvek takve da možemo ovako da se ponašamo i tražimo jedino i isključivo korist sa sebe.

Vidal

pre 9 godina

Srbija se nalazi tu gde se nalazi, geografski je tako kako je i mi to ne možemo da promenimo, a i ne treba. Ekonomska saradnja nam je važna kako bi uspeli da se iščupamo iz krize koja nas trese godinama. Ovaj skup je ogromna čast i privilegija i siguran sam da ćemo imati koristi i produbiti saradnju.

Valderama

pre 9 godina

Treći ovakav sastanak po redu, a održava se kod nas. Beograd i Srbija će biti predstavljeni u najlepšem mogućem svetlu jer je kod nas gostoljubivost tradicija i stvar kućnog vaspitanja.

Natalija

pre 9 godina

Vucic ume da balansira i time ne narusi odnose ni sa jednom stranom. To je jako tesko i poprilicno opterecujuce za sve, ali dobra volja ce rezultirati uspehom na svim poljima. Ne treba okretati ledja Rusiji ali nas plan da udjemo u EU treba na vreme realizovati.

pirkac

pre 9 godina

Srbija treba da iskoristi svoju poziciju na najbolji nacin i postane most izmedju istoka i zapada, ova konferencija je odlican korak u tom smeru, vlada odlicno radi svoj posao!!!

Hulk

pre 9 godina

Mi smo jasno do znanja stavili svima da imamo svoj strateški cilj, da se geografski nalazimo tu gde se nalazimo i ne vidim prbolem da budemo domaćini ovakvih skupova i da sarađujemo sa svima. To je pravo svake zemlje u svetu, da unapređuje svoju privredu i da stvara.

Vito Manone

pre 9 godina

Zahvaljujući ovakvoj politici i saradnji, Srbija će za dve godine zaista ostvariti najveći rast u Evropi. Ovo su prvi znaci poverenja i oporavka privrede i same politike prema drugim državama sveta,

Huawei

pre 9 godina

Velika stvar za našu zemlju, dobro rečeno od strane premijera, dokle god nam mogućnosti dozvljavaju vodićemo ovakvu politiku i boriti se da građani žive bolje, da imaju uslove za rad, da rade, da privreda može da funkcioniše, da se budžet puni što više, a da se troši isključivo na kapitalne projekte.

2905

pre 9 godina

Nismo mi krivi što se nalazimo na mestu gde smo sada, ali možda je i dobro ne znaju šta mislimo i šta možemo da uradimo ako dođe do situacije da Srbija mora da ispliva na površinu.

Popka

pre 9 godina

U ovom trenutku je EU nasa najbolja opcija. Pristaju da investiraju u nasu zemlju i tako pomognu da brze napredujemo. Odnose sa Rusijom treba odrzavati ali se sada moramo fokusirati na reforme ,da bi smo u sto kracem roku imali stabilnu i uredjenu drzavu.

Sonik

pre 9 godina

Price koje neki pokusavaju da puste u etar o odabiru istoka ili zapada su smasne, jer se mi ne naslanjamo na levu ili desnu stranu, vec nam je cilj da idemo pravo.

Sony

pre 9 godina

Konkretni efekti ovog skupa biće isključivo viđeni kroz nove oblike saradnje, investcije, zapošljavanje, povećanje robne razmene, nove ideje.

LBJ

pre 9 godina

Sjajan opis geostrateske pozicije Srbije. Mi ne treba da delimo i budemo izmedju i tampon zona, vec da spajamo istok i zapad na korist svih, a najvise nas samih.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

SofijaS

pre 9 godina

Srbija ima dobar geografski polozaj, prirodno pogatstvo i vredne i pametne ljude ali joj nedostaju disciplina, kapital i tehnologija. To mozemo dobiti saradnjom sa partnerima poput Kine, Emirata, Nemacke ...

Golub50

pre 9 godina

Srbija nikako nesme biti izmedju dve vatre vec treba imati pozicije mosta saradnje istoka i zapada. Nama nasi ekonomski interesi to nalazu.

Graje

pre 9 godina

Srbija mora da postane jaka i razvijena država. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja, samit 16 zemalja imaće samo jedan jedini cilj, da realizuje projekte koji će omogućiti jačanje naše države. Srbija je na pravom putu ekonomskog prosperiteta i razvoja, na pravom putu jačanje naše države.Aleksandar Vučić ima stratešku vizuju a to je obnavljanje naših infrastrukturnih projekata.

Graje

pre 9 godina

Aleksandar Vučić je jedini koji može da izvuče zemlju iz krize. Samit 16 državaima jedan jedini cilj a to je da obnovi i razvija infrastrukturne projekte koje će nas potpuno ojačati naš region. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka.Sve države eU treba da se ukluče u razvoj, zbog brže i efikasnije robne razmene,i privrede. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Srbija će postati lider u regionu.

Kljova

pre 9 godina

Svima nama je u interesu da imamo sto bolje odnose sa svima. Sa Rusijom, bratske odnose treba odrzavati , ali EU nam je prioritet. I ka tome treba teziti.

BARBIKA76

pre 9 godina

@(m4rk0, 14. decembar 2014 14:33):
Mozda je za tebe ovo bla,bla,bla..ali za svakog normalnog coveka nije.Srbija mora da saradjuje i sa Istokom i sa Zapadom.Mora da iskoristi svoj polozaj jer se nalazi na takvom mestu da to moze.Ako bi smo se okrenuli samo jednoj strani,mislim da nam to ne bi donelo nista dobro.

Rumana

pre 9 godina

Srbija nije između istoka i zapada već je zemlja koja je samostalna, zemlja čiji stavovi nisu dodvoravanje ni istoku ni zapadu već samo iskazuju interes njenih građana. Uvek smo bili i ostaćemo samo svoji, zemlja koja teži da stvori što bolje uslove za život, da otvori što više fabrika i radnih mesta, da dovede što više stranih investicija. To je cilj i interes ove vlade i Vučića.

Mistic

pre 9 godina

Nije laž već činjenica da je ovo velika šansa za Srbiju, i ujedno prilika da se dokaže kao odgovorna država koja je uvek spremna za saradnju, i čiji je krajnji cilj uspostavljanje dobrih odnosa sa svima, a to podrazumeva dobre odnose istovremeno i sa istokom i sa zapadom!

Davor

pre 9 godina

Bogami, Vučić radi sve u šesnaest, skidam mu kapu! Uopšte ne razumem ove stranačke aktiviste koji ga pljuju po novinskim sajtovima. Ne shvataju da rade protiv svoje budućnosti i budućih naraštaja.

Ekolog

pre 9 godina

Srbija je na raskrsnici puteva i logicno je da smo odabrali da saradjujemo i sa Istokom i Zapadom. Vreme je tu da pokaze da je ta odluka ispravna i u interesu nase drzave.

Viki

pre 9 godina

Srbija je uvek bila u centru dešavanja između velikih sila i to naši političari koriste i sada na samitu će biti petnaest premijera među njima i Kineski posle više decenija.

@pegica@

pre 9 godina

Srbija neguje svoju politiku i isto prica i istoku i zapadu, a to je danas ocigledno mnogima neshvatljivo i nepoverljivi su ali videce da je Vucic istrajan u tome i pokazati i dokazati stavove Srbije..

Crossroad

pre 9 godina

Kroz istoriju ta raskrsnica nam je donosila dosta dobrih stvari, ali isto tako i dosta losih. Dok smo imali jaku drzavu i jake lidere, prosperirali smo, kada smo imali slabe lidere i razne podele, stradali smo i imali samo stetu. Oseti se ta neka pozitivna energija, koju odavno nismo imali, ugled nam raste, nadam se da vlast moze da se izbori sa ovom novom geopolitickom situacijom u svetu, mada kad malo bolje pogledamo, premijer je taj koji se uglavnom sastaje i sa istocnim i zapadnim zvanicnicima i on je taj koji trenutno pokazuje liderski karakter.

Pavle

pre 9 godina

Srbija i Kina su zajedno realizovali jedan veliki projekat, most Zemun-Borca, sto daje za pravo da ce se buduca saradnja ove dve drzave prosiriti i da ce u Srbiji biti izgradjeno jos infrastruktutnih objekata, kao sto je pruga Beograd-Budimpesta.

Privredni gigant

pre 9 godina

Srbija ce imati znacajnu ulogu zahvaljujuci Vucicu u posredovanju izmedju Istoka i Zapada a to ce nam doneti znacajne investicije koje ce nas uciniti privrednim gigantom ovog dela Evrope.

Ivona

pre 9 godina

Srbija je zbog svog geopolitickog polozaja oduvek bila na raskrsnici puteva svih meridijana. Nekada zemlja hrabrih i odvaznih ljudi, neustrasivih ratnika i tradicionalno dobrih domacina....ugled joj se polako vraca

Marijana M

pre 9 godina

Svi ovi podaci deluju impresivno i velike su sanse da ostvarimo jos bolju saradnju sa svim, nama bitnim drzavama...a samit je odlicna prilika za to

Andrija

pre 9 godina

Nasa vlada je mudra, tako da ne treba sumnjati da ce balansirati izmedju Amerike I Rusije zarad nasih interesa.Samo napred u nove pobede.

Krystal

pre 9 godina

Vučić je izneo samo činjenice, i ništa drugo! Mada mnogi imaju problem sa tim, on je jedini političar na našoj političkoj sceni, koji ima dovoljno znanja i sposobnosti da promeni nešto u Srbiji na bolje, i uporan je da istraje u tome!!!

ovas

pre 9 godina

Nasem premijeru je tesko da se izbori s tim, ali mi smo trenutno izmedju istoka i zapada, mada on svojom politikom balansira, ali dokle ce uspeti ne znam, mozda upravo zbog toga postajemo zanimljivi svima, pa ce poleteti mnogi nama,ko zna.

Vladan

pre 9 godina

Prirodno je da Srbije bude spona izmedju Zapada i Istoka, sbog svog geografskog polozaja ali i istorijskih desavanja. Iz toga moramo da izvucemo mnogo pozitivnih stvari, a Vucic zna na koji nacin se to moze uraditi.

Aca šmeker

pre 9 godina

Bolje je privlačiti investicije i sa istoka i sa zapada, nego postavljati sebe u poziciju prepreke i jednima i drugima. Ključ uspeha je saradnja sa svima.

Simce

pre 9 godina

Mnogi su prepoznali da se Srbija bavi ozbiljnom politikom i da se bori sa mnogo problema, problem je samo sto to neki u Srbiji ne vide nego im svaka izjava samo sluzi za kritike.

BEZBEDNOST - PRE - SVEGA - NA - PRVOM - MESTU

pre 9 godina

Sasvim je prirodno zbog svog polozaja da Srbija bude spona izmedju Zapada i Istoka, sbog svog geografskog polozaja ali i istorijskih desavanja. Iz toga moramo da izvucemo mnogo pozitivnih stvari, ono u cega sam apsolutno uveren to je da Aleksandar Vucic zna na koji nacin se to moze uraditi. Samit 16 drzava ima jedan jedini cilj a to je da obnovi i razvija infrastrukturne projekte koje ce nas potpuno ojacati nas region. Srbija je na pravom putu ekonomskog razvoja i napretka. Sve drzave EU treba da se ukluce u razvoj, zbog brze i efikasnije robne razmene, privrede. Zahvaljujuci Aleksandru Vucic, Srbija ce svakako postati lider u regionu. Srbija je na raskrsnici puteva i logicno je da smo odabrali da saradjujemo i sa Istokom i Zapadom.

TANTUM-VERDE

pre 9 godina

Srbija je svoja,nije nicija vreca za udaranje.Premijer vodi politiku kojom su prvenstveno zastupljeni interesi gradjana Srbije.Nas polozaj ne znaci da treba da budemo veza Istok -Zapad.Srbija zeli da iskoristi geostrateski polozaj , a ne da bude bure-baruta na Balkanu.

gungula13

pre 9 godina

Naravno ovakva poseta kineske delegacije,a povod ekonomski samit je dobrodošla.Kina je zemlja koja je u velikom ekonomskom usponu i to se stalno vidi.Okrenuti se njima i njihovim investicijama.Ovi što misle suprotno i kritikuju neka se zapitaju šta su to urade prethodne vlasti po pitanju saradnje sa Kinom.Sve će im se samo kazati....

guru78

pre 9 godina

Mi nismo zemlja koja je na prekretinci zvanoj Istok ili Zapad.Mi jednostavno treba da vodimo svoju politiku i da se baziramo na ekomonskim interesima naše zemlje.Saradnja sa Kinom po pitanju investicija ne sme nikad da stane,jer su oni jaki ekonomski.Imaju dovoljno novca da nam pomognu da stanemo na svoje noge.A ovi što pričaju gluposti,tj.nemaju pojma o jačini Kine neka malo pročitaju nešto u vezi toga,pa neka onda komentarišu.

Davorin

pre 9 godina

Osnovna politika naše zemlje je razvijanje prijateljskih odnosa i saradnje sa svima, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu. Moramo nastaviti saradnju sa Rusijom, ali i sa članicama EU. Samo tako možemo očekivati oporavak i razvoj naše zemlje, a za to se u potpunosti moramo boriti.

Kalisi

pre 9 godina

Srbija ima prednosti i nedostatke na planu ekonomije, ali joj unapredjenje saradnje sa iskrenim partnerima sirom sveta moze pomoci da pronadje kompromisno resenje koje ce joj omoguciti realizaciju ekonomskih interesa.

Vatromet

pre 9 godina

Saradnja sa Kinom je od izuzetnog znacaja za Srbiju isto kao i sa Rusijom i Eu.Kina je jedna od vodecih dzinova ekonomije u svetu,od njih mnogo toga mozemo da naucimo.

kris82

pre 9 godina

Položaj Srbije na liniji izmedju Istoka i Zapada,može da nam bude jako povoljan,ukolika ga budemo iskoristili na pametan način,a sa ovakvom spoljnom politikom koja zagovara stabilnost,ekonomski prosperitet,verujem i da hoćemo...mi treba da budemo mesto susreta,a ne mesto razlaza.

Mili

pre 9 godina

Samo me zanima kako bi ovi sto stalno samo kritikuju vodili zemlju, svi znaju samo da pricaju a retki su oni koji bi da rade za nasu bolju buducnost.

Mileva74

pre 9 godina

Održavanje samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu ogroman je uspeh Vučića i vlade, i kroz taj sastanak vidi se koliku podršku i priznanje za svoj rad i reforme dobija Vučić od člsnica učesnika. Ostvariće se novi oblici saradnje i dogovoriti novi projekti sa Kinom kao što su i oni koji su do sada urađeni. Sve ovo će stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mesta a što je jedan od osnovnih ciljeva ove vlade.

JELISAVETA SAVIC 036

pre 9 godina

Sam geografski polozaj Srbije je odlican.To nam daje mogucnost da budemo dobri i sa istokom i sa zapadom.Vucic je prepoznao mogucnosti tog strateskog polozaja,igleda kako to da iskoristi najbolje za Srbiju.Kako da privuce investitore u zemlju i sa istoka i sa zapada.

kox

pre 9 godina

Oporavak Srbije zavisi od sprovođenja reformi koji će olakšati priliv stranih investicija. I zbog tih razloga Srbija mora na svim stranama da gradi prijateljske odnose.

Traktor tom6

pre 9 godina

Sa Kinezima mi treba da pravimo poslovne planove I da ih realizujemo sto pre, jer Kina ce ubrzo biti vele sila ako to vec I nije a dobri su za saradnju.

Lenka Savova

pre 9 godina

Srbija treba da se vodi svojim nacionalnim interesom a to je saradnja i sa Istokom i Zapadom, nikakvo otvoreno priklanje bilo kome i ne podlegati bilo kakvim pritiscima.

JAJA

pre 9 godina

Zaista ne znam kako moze da se osporavao ovako nešto. Ponosan sam na činjenicu da za dva dana dolazi takva delegacija u naš glavni grad.

respekt

pre 9 godina

Sveobuhvatnim ekonomskim merama i strogim merama štednje koje Vlada Republike Srbije preduzima u saradnji sa Evropskom unijom, Međunarodnim monetarnim fondom, Svetskom bankom i drugim međunarodnim finansijskim institucijama obezbeđena je stabilizacija našeg makroekonomskog sistema

karta

pre 9 godina

Samit sefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope koji ce se odrzati u Beogradu ce veoma znaciti nasoj zemlji, dolazak jedne tako bitne delegacije u Srbiju je zaista dobra vest, nema sumnje da cemo nastaviti jos bolju saradnju sa Kinom, kao i sa zemljama Evrope.

crep

pre 9 godina

Srbija predstavlja privredno i kulturno raskrsce jugoistocne Evrope i most izmedju Istoka i Zapada, kao takva, ona je idealan domacin samita Kine i zemalja centralne i istocne Evrope, odrzavanje ovog samita u Beogradu je zaista veliki uspeh za Srbiju, i prilika da se nastave razgovori sa kineskim drzavnicima u vezi sa razvojem naseg vodenog saobracaja i ostalih projekata.

kruna

pre 9 godina

Srbija je spremna na tezak rad i sprovodjenje svih neophodnih mera kako bi postala moderna i uspesna zemlja, nastavak saradnje sa prijateljima sa Istoka i Zapada je takodje od kljucnog znacaja za Srbiju, a predstojeci samit Kine i zemalja centralne i istocne Evrope bice odlicna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu i nastavi sa jacanjem veza sa zemljama sveta.

jastuk

pre 9 godina

Nasa zemlja se trudi da stekne sto vise prijatelja iz celog sveta, veoma uspesno odrzavamo dobre odnose sa mnogim drzavama, a samit Kine i evropskih zemalja koji ce se odrzati u Beogradu jos vise ce doprineti razvoju dobrih prijateljskih veza Srbije i svih zemalja ucesnica samita, veoma dobra vest.

OnyxxBG

pre 9 godina

Nekako pogubismo deo sebe u svim tranzicijama, tampon zonama, sivkastim zonama i slično. Vazda na nekom raskršću. Pa il da teramo do kraja šta smo naumili ili bolje odmah odustati. Polovičnih priča je isuviše

sojkatica

pre 9 godina

Do skora smo imali samo price, ova vlada dokazuje se iskljucivo delima. Dali je sve idealno nije naravno ali se projekti realizuju, prave novi i dinamika napredovanja se pokrenula iz mrtve tacke.

anarchymeansfreedom

pre 9 godina

San Cu a, jao Srbijo. Dragi moji sugradjani i zemljaci, koliko god mi ponekad smetaju neke navike i nacini ponasanja nas Srba, a narod smo realno sa mnogo losim navikama, iz razloga sto decenijama vec zivimo prilicno lose i na jednom losem politicko ekonomskom podrucju, ipak ne mogu da pobegnem od toga da sam jedan od vas, Srbin. I kakvi god bili i koliko god kritikovao svoj narod ( to radim jer mi je vise stalo da mi budemo bolji, nemam interes da kritikujem Nemce, Ruse ili Amere, jer nisam ni Rus, ni Amerikanac ) ja i ne zelim da pobegnem od toga da sam Srbin. Nazalost vlast u ovoj zemlji i cela politicka scena, vlast ili opozicija me uporno teraju da promenim misljenje, i da trazim nacin da odem, iako mi to nije zelja. Zadnjih 10 godina ja radim u ovoj zemlji, za nekoliko privatnika, pokusavam da vidim nadu da se stvari menjaju na bolje, kada pogledam 90-te mora covek da prizna da se jeste nesto promenilo, nemamo restrikcije struje, ne kupujemo benzin u coca cola flasi, i ne lete nam bombe okolo ali to je otprilike to. Lopovluka, mitarenja i stalnih prica o istoku i zapadu i o nasoj vaznosti u svemu tome iako smo mi jako mali i siromasni ne prestaju i deluje da nikad nece ni prestati. Braco i sestre Srbi, mi smo ti koji moraju da menjaju stvari, mi smo ti koji smo dozvolili da nas kao taoci drze 5-10% ljudi koji nista drugo u zivoti nisu radili i ne znaju da rade sem da budu politicari. Da li je jedan Norvezanin stvarno toliko bolji od Srbina da ima prosecnu platu od 3.500€ ili da ima minimalac od 1900€ dok je nas 200€, i cak i to pola firmi ne isplacuje. Kako ce rasti i rastu nase nove generacije u ovom rasulu, iskrivljenom sistemu vrednosti bez dinara. Pa ili u politicara ili u huligana, jer je to izbor profesije u Srbiji! Pricaju nam o tome kako 32000 ljudi godisnje ode odavde ( pravi broj je sigurno i veci ) kako nam je broj umrlih veci od broja rodjenih, znaci drasticno se smanjuje nas broj iz godine u godinu. Mi smo narod koji nestaje, a to nece spreciti ni San Cu-ove filozofije ni Vucic, niti bilo koji drugi politicar. To mozemo samo mi, mi moramo da pocnemo da menjamo nasu svest i nacin ponasanja. Da li Norveska beba toliko bolja od Srpske da od momenta rodjenja dobija 150€ mesecno do svoje 18 godine. Taj Norvezanin cim se rodio dobio je uslove da zivi pravi zivot i da se bavi lepsim stvarima u zivotu, a ne kada god ulazi u prodavnicu da stavlja ruku u dzep i broji se krisom koliko ima u dzepu. I to sve nije samo zbog para, pare se zarade, problem je nas stav, nas strah da nesto promenimo, uvode nam stetne zakone po gradjane, truju nas svakodnevno sa svojim kompleksima i nevaznim stvarima, kradu i lazu i mazu potpuno ispred nas i vidljivo i mi sve to tolerisemo i guramo dalje. Srbi probudite se, nece nikad Tito, Milosevic, Djindjic, Tadic, Vucic ili bilo ko drugi vama da napravi bolji zivot, moramo sami, moramo da nateramo tog ko je na vlasti da to uradi, e ne da nas vlast tera da mi radimo ono sto njima odgovara.

Andrijana

pre 9 godina

Predstojeći samit je idealna prilika da Srbija nastavi politiku saradnje sa celim svetom, bez obzira na politička previranja velikih sila.

kugla

pre 9 godina

Vucic je u tekstu za Tanjug rekao da je nasa strateska vizija moderna i uspesna Srbija, spremni smo da iskoristimo sve prilike koje nam se ukazu, i da ostvarujemo dobru saradnju i sa Istokom i sa Zapadom, takodje treba naglastiti vaznost samita sefova vlada Kine i zemalja Centralne i Istocne Evrope koji ce biti odrzan u Beogradu.

čovek na mesecu

pre 9 godina

Možemo mi Vučića da volimo ili ne, ali se mora priznati da on za razliku od njegovih prethodnika ima jasnu viziju koju sprovodi u delo.

Stav

pre 9 godina

Da li će Srbija ikada moći da se ujedini, makar i samo po stavovima koji su više nego očigledno zajednički. Ja u ovom Samitu vidim samo pozitivne činjenice i ishode. Istok neće Zapadu, Zapad neće Istoku, a mi smo tu negde izmedju, pa malo po malo, kod nas se mogu dešavati ovakvi susreti. Najgori mogući ishod može biti da se kroz istoriju piše da su se bitni svetski diplomatski susreti dešavali baš u Srbiji: JA ĆU NA TO BITI PONOSNA.

NIKOLA VUJOVIC

pre 9 godina

Srbija ce u buducnosti biti most izmedju Istoka i Zapada i vise joj nece smetati sto je na raskrsnici puteva,konacno imamo vlast koja ce bolje koristiti nas geografski polozaj.

DUSICA BRKIC

pre 9 godina

Srbija nema vise vremena za gubljenje jer moramo da nadoknadimo sve ono sto smo u proslosti izgubili a konacno imamo vlast za koju reforme nisu samo mrtvo slovo na papiru vec se radi ozbiljnu kako bi se sto pre nasli u Eu i kako bi postali uredjena drzava.

volim sve što vole mladi

pre 9 godina

Prošlo je vreme kad je Srbija živela u duhu prošlosti, sada je pravi trenutak da se okrene ka budućnosti. Samit koji će biti održan u Beogradu je samo polazna tačka, za neke nove susrete sa visokim zvaničnicima vodećih država u svetu. Samo kroz jačanje saradnje, bilateralnih odnosa i kroz potencijalne investicije Srbija ima realne šanse da postane jaka i uspešna država na Balkanu.

Geforce

pre 9 godina

Najveca prednost Srbije je njena geografska a u poslednje vreme i politicka pozicija u regionu.Vucic pametno koristi nase neiskoristene kapacitete i resurse i stvara pozitivnu sliku povoljnu za nove investicije.

Zvezdica

pre 9 godina

Nasa zemlja jeste geografski izmedju istoka i zapada ali treba da bude spoj dve strane i mesto gde ce se postizati dogovori a ne praviti problemi.

herkules s

pre 9 godina

Srbija je pocela da koristi sanse koje joj se ukazuju i da razvija nove. Diplomatskom politikom i prevazilazenjem problema iz proslosti, mi jacamo kredibilitet u svetu i time postajemo prestizni u odnosu na druge zemlje u reginu za ulaganje u nasu zemlju.

Marko Lučić

pre 9 godina

@Dern: Srbija vodi politiku da uspostavi dobre odnose sa celim svetom. Prema tome želi dobru saradju i sa Kinom , što potvrđuje i dosadašnja saradnja koja je na zavidnom nivou.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@SofijaS:Da bi Srbija iskoristila svoj geografski položaj , prirodno bogastvo , mora da sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom . I jedni i drugi su nam važni i zato se i ne opredeljujemo.

Miro Đokić

pre 9 godina

@Marinko:Srbiji je važan i Istok i Zapad i zato i vodi takvu politiku. Važne su nam evrointegracije i dobri odnosi sa Rusijom.