Nedelja, 07.12.2014.

09:08

Putin na vezi s Nikolićem i Orbanom

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Izvor: B92

Putin na vezi s Nikoliæem i Orbanom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Bajkeri 5

pre 9 godina

Ne znam da li ce uspeti bilo sta da urade preko telefona, jer oni nisu bas tako sentimentalni, drze se svojih principa, jednostavno mi smo tu dosli kao neka kolateralna steta, niti luk jeli, niti luk mirisali sto bi rekao nas narod.

salazar

pre 9 godina

Trolovi se otkačili i mahnito se javljaju zaboravljajući da je njihov veliki trol Tadić potpisao ovaj ugovor,sa svim onim stručnim savetnicima i stručnim kadrovima.

frontijere

pre 9 godina

Pa da,gde se upetljaju žuti(DS) i njihovi stručni kadrovi,tu sreće nema.Na Nikoliću i Vučiću je ostalo da ispravljaju njihove brljotine.

Fratelo

pre 9 godina

Nadam se da će se uskoro naći rešenje ovog problema. Moramo što pre rešiti problem snabdevanja gasom. Sadašnja vlast odlično obavlja svoj posao, a to je trenutno najbitnije za sve nas. Najzad se nalazimo u sigurnim rukama, a to je činjenica.

MAĐARICA

pre 9 godina

Vidi se zainteresovanost da se izađe u susret Srbiji, ali isto tako upornost drugih sila da prikupe poene za sebe i stvore nestabilnost na balkanu. Nadamo se pozitivnom ishodu uloženih napora predsednika.

Nevena T.

pre 9 godina

Nasa vlast koja je tada potpisala taj sporazum o gradnji je napravila veliku gresku jer nigde nije uradjena procena sta ce biti u slucaju obustave gradnje i nikakva pravna regulativa da se zastite interesi Srbije.

Viki

pre 9 godina

Jedino naše vlasti mogu da utiču na Putina da se realizuje Južni tok i Nikolić ulaže velike napore da bi se realizovao taj projekat.Od velike je važnosti da Srbija bude energetski stabilna država.

Providna kampanja

pre 9 godina

Odakle ovoliko napadnog netalentovanog "ismevanja" Tome Nikolića? Niste se setili? Botovi rade i nedeljom, kao i nihov poslodavac.

BT-TOK

pre 9 godina

Gde je sada onaj glumac što je govorio da je on i samo on zaslužan za potpisivanje energetskog sporazuma!? Ispostavilo se kao i za mnogo stvari da nas je obmanuo, a NIS Rusima poklonio!

Cile

pre 9 godina

Dijalog bi trebao da postane osnovni nacin za dolazenje do zeljenih ciljeva. Putin bi trebao da bude jasan u svom izlaganju i da ponudi konkretna alternativna resenja, buduci da iznenada govori o eventualnom prekidu rada na Juznom toku. Naravno, trebali bi svi da se ukljuce u pronalazenje alternativnih resenja, da ostave po strani nekonstruktivne kritke i da pocnu da se bave stvarnim problemom i mogucim resenjima, jer je to u interesu gradjana.

Prevodilac

pre 9 godina

Это вы действительно господин Николич?
Верьте мне, я не ожидал Вас в телефоне.
Я думал, что это был кто-то из ЕС.
Спасибо за вызов и до свидания!

Jeste li stvarno vi to predsednice NIkolicu?
Verujte mi, ja vas nisam ocekivao na telefonu.
Mislio sam, da je to netko iz EU.
Hvala na pozivu i dovidjenja!

goran

pre 9 godina

Srbija je polagala velike nade u Juzni tok. gas bi smo dobijali jeftinije a ubirali bi smo i ogromne prihode od tranzita. O 25000 novih radnih mesta ne treba ni trositi reci. Ali sve to nije odgovaralo EU. EU je sabotirala i na kraju uspela da unisti projekat Juzni tok. Eto sta nam "dobro" donosi EU. 25000 radnih mesta manje, nekoliko milijardi eura prazniju kasu. Svi to vide sem evrofanatika! Referendum o pristupanju, molicu. Da se narod izjasni u svetlu najnovijih dogadjaja.

marija

pre 9 godina

Осам чланица ЕУ које су укључене у пројекат гасовода "Јужни ток" и потпредседник Европске комисије Марош Шефћовић ће у уторак у Бриселу размотрити да ли је могуће изградити "Јужни ток", што је потврдио председник ЕК Жан-Клод Јункер.
izvor, RTS

surova istina

pre 9 godina

Surova istina je da Južnog toka biti neće. Možemo mi jako želeti i verovati u bilo šta drugo kao narod, ali naše želje zadnjih 25 godina su se slabo ostvarivale. Što pre shvatimo to bolje po nas. Nije Evrope briga za jugoistočni deo Evrope u dobrom smislu. Evropu i Rusiju zanimaju samo ekonomsko-politički interesi.Evropi ( Nemačkoj) odgovara što slabija Srbija , Bugarska, Mađarska , Grčka i ostale državice ovog regiona kako bi imale jeftinu radnu snagu, jak političko -ekonomski uticaj na taj deo Evrope. Zna se ko se za sve pita i čija je zadnja. Nemačka je stavila šapu na ovaj deo Evrope, ali izgleda da ima još jedna malo veća šapa koja bi mogla da se tu nađe ( Rusija). Sve u svemu mi nećemo dobro proći u tome svemu.

Aussie

pre 9 godina

Kusur...Kusur...Zar se ne osecamo kao kusur iz svake konfrontacije Rusije i EU...I gledamo u obe strane kao u Bogove,nazalost,umesto da gledamo "u se i u svoje kljuse"...

frenky

pre 9 godina

Ovde je svima jasno da Južnog toka biti neće. Tomislav Nikolić je danas pričao sa Putinom, vesti nisu lepe , jer da su lepe već bi bile objavljene. Naravno da je Evropa insistirala da se desi taj razgovor Nikolića i Putina, da oslušne šta se sttvarno dešava, da li je Rusija odustala od Južnog toka ili ne. Jer znamo da 9.12 treba da zaseda EK u vezi Južnog toka.Evropi su potrebne informacije da vidi , da li Rusija blefira ili ne. Naravno da Putin neće Nikoliću otkriti istinu, pa da ovaj prenosi dalje. Iskusan je Putin i previše da bi bio glup. Sad pošto nisu dobijene informacije od Putina, zadatak je dobio Vučić da sutra ispita Medvedeva, jer je sutra zadnji dan da se vidi šta je stavrno u pozadini svega. Naravno Vučić se tobože nije informisao šta su Nikolić i Putin pričali, veoma prozirno za jednog premijera.Sve u svemu Evropa pokušava da izvuče informacije koristeći dobre odnose Srbije i Rusije.

Anton Cujnik

pre 9 godina

Ako ništa ne bude od Južnog toka i Rusija ne kompenzira štetu napravljenu preniskom cenom plaćenom za Nis i rudninu te gubitkom investicija ne samo u vezi izgradnje JT, nego i u vezi gubitka drugih stranih investicija zbog činjenice da Srbija neće biti energetski stabilna itd., jedino pravo rešenje je nacionalizacija NIS-a i svih izvora energije koje su Rusi dobili po preniskoj ceni. Inače je praksa da ukoliko se ustanovi da po nekom ugovoru jedna strana trpi veliku štetu da oštećena strana ima pravo tražiti promenu uslova ugovora. Prevara je, ako jedna strana dobija, a druga enormno gubi.

madjar

pre 9 godina

Nekada davno nasi su ponosno poveki neku rusku delegaciju da obidju jedan vojni objekat. Na slavoluku na ulazu je pisalo nasa JNA nas ponos. Ovo "ponos" u prevodu na ruski znaci "proliv". Bojim se predsednikovog poznavanja ruskog jezika, a tako bih voleo da cujem taj dijalog.

Komunikacije

pre 9 godina

Mi moramo da shvatimo da smo mala i nebitna zemlja. Mi smo moneta za potkusurivanje izmedju velikih sila i nemamo ni jednog jedinog prijatelja na svetu, privreda nam je propala, državne institucije ogrezle u korupciji. Nama ne treba ni ovaj ni onaj tok, nama treba promena mentaliteta.

Shomi

pre 9 godina

Kremlj objavio?
Putin da razgovara sa Tomom grobarom i seljakom iz Sekesfehervara?!
Nema covek vremena za zamlate, bavi se strateskim stvarima, ovo je prosledjeno referentu u ruskom MIPu i prosljedjeno preko gmail-a (ako ovi nasi paori uopste imaju nalog)

srebrno

pre 9 godina

Iako smo u ovom neocekivanom dogadjaju ispali kolateralna stea,verujem da to nije u osnovi Putinova zelja i prvobitna namera,i da ce dalji tok dogadjaja imati piovoljan ishod za nas

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je pozitivna stvar dobrih odnosa nase drzave i sa zapadom i sa istokom,sto je dovelo do toga da ce i posle krize oko izgradnje juznog toka predsednici Rusije i Srbije traziti novo resenje,a takvim statusom recimo Bugarska ne moze da se pohvali.

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je pozitivna stvar dobrih odnosa nase drzave i sa zapadom i sa istokom,sto je dovelo do toga da ce i posle krize oko izgradnje juznog toka predsednici Rusije i Srbije traziti novo resenje,a takvim statusom recimo Bugarska ne moze da se pohvali.

shone

pre 9 godina

Javlja mi brat iz Rusije ' Prepao se Putin Tome sve mu noge klecaju. Pa pita turcina _ ocemo li izdrzati ovaj pritisak iz Srbije nas 300.000.000 a turcin njemu -bogami bice cupavo haha. Mnogi su shvatili al Srbija nesto tesko. Trenutno se u Rusiji daje film "Ne okreci se sine " ( Zbogom evropo )

lucia

pre 9 godina

Ruska posla. Desava se to da brat bratu smesti. Kada je ugostio Turcina, mogao je i vas (Nikolcu) da zovne. Trojni sastanak,sto da ne. Zar vi niste u oktobru vec pricali,da ste tada citali izmedju redova bilo bi vam jasno kojim tokom ce tok ici. Sledeci put u oci gledajte,a ne u tepih ,nokte.

Cekajuci kisu

pre 9 godina

Ovo je groteskno...i smejao bih se ja, da se ne događa meni, kakav košmar, kakvo odsustvo smisla za realnost, kakav jad, glupost...da li postoji jedan, ali jedan Srbin koji razume šta smo mi oduvek Rusima i šta ćemo i dalje biti...ovaj ganutljiv Putinov pogled govori više od hiljadu reči. Verovatno se i on sam čudi i misli, šta ovim Srbima da još uradim da posustanu ili im nikada nije dosta...

Cicija

pre 9 godina

Nemam ništa protiv da ćaskaju, samo neka koriste Skype. Bar je to džabe a i vide se, taman da ne poture nekog portira tamo našem predsedniku a Putin "fata" tigrići na safari u Sibir :-)

Biljana33

pre 9 godina

Nalazimo se u dosta teskoj situaciji sve zbog losih ugovora koje je sklopila prethodna vlast. Dosta je nade ulozeno u ovaj projekat da bi se ne bi realizovalo I zbog toga bi neko morao da odgovara, mora se prestati sa tom praksom da niko nije kriv. Nadam se da ce predsednik uspeti da u razgovoru sa Putinom nadje neko resenje koje ce biti povoljno po nas

gradjanin svestan

pre 9 godina

Niti je EU zaustavila" ovaj projekat niti Toma moze da razgovara sa Putinom o tome jer to prevazilazi njegove sposobnosti. On je samo za domace strancarenje i tu je kraj.
EU je jasno rekla pod kojim uslovima JT moze. A to sto bi Rusi hteli monopol to je njihov problem. Kada bude, i ako bude islo preko Turske onda Rusi nece imati monopol jer Turska dobija i energente iz drugih zemalja regiona i to sto ce da proda na Zapad ce sve spakovati u IAP i TAP.

Rabren

pre 9 godina

Tomo držimo fige da pokušaš obezbediti neki benefit za Srbiju. Znam da ako i ne uspeš bar nećeš praviti štetu kao Tadić svojevremeno kada nam je Putin nudio skladište gasa, pa je BoTa tražio da skladište bude u Tuzli zbog "ravnomernog" regionalnog razvoja.

Mića Abazović

pre 9 godina

@N.beogrđanin:Na vašu žalost , sigurno će doći do telefonskog razgovora između dva predsednika i biće govora oko razloga za obustavu izgradnje Južnog toka , kao i mogućnosti da se bar malo ublaži šteta Srbije koja je prouzrokovana sa obustavom izgradnje ovog gasovoda .

Grunf

pre 9 godina

Naš Predsednik će sa Ruskim Predsednikom Rusije razmotriti nobonastalu medjunarodnu situaciju.Izgleda da je samo za našeg predsednika ovo novonastala sizuacija.Obustava izgradnje južnog toka je samo posledica višegodišnjeg "energetskog rata" koji se vodi u svetu.Tu nema ništa bovo.Izgleda da smo jedini mi zatečeni i zbunjeni.Da je hteo Ruski Predesdnik da iznese svoje planove on bi to uradio i u julu mesecu ove godine,ili makar na paradi kada je bio gost Srbije.Moskva srbija da bude "vetar u ledja".Čini mi se da istorijski gledano i ono što se dešavalo u praksi pre bi mogli nazvati "nož u ledja".Kako sada odjednom Srbija da snosi posledice kada smo u julu imali informacije od Premijera Srbije da sve što krene naopako snosi Rusija a mi ama baš ne gubimo ništa.Odakle sad posledice i koje su to posledice.Čini se da je povredjena sujeta.Čovek gleda interes svoje zemlje,interes Rusa.Srbija mu služi kao što je i uvek mnogim velikim silama služila za naterivanje,potkusurivanje,bila koleteralna šteta,To što se mi sami nameštamo na zicer a niko nas i ne zove i ništa ne pita taj problem se rešava u sopstvenom dvorištu.

Munikravić

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni kako funkcionišu ti razgovori pošto Nikolić ne govori osim maternjeg jezika ni jedan drugi? Da li isto kao kada se sretnu imaju prevodioca?

Marinko

pre 9 godina

Koga nema bez njega se mora,ziveli smo i do sada bez Juznog toka tako da mozemo i od sada...ali u svakom slucaju drago mi je da se Nikolic cuje sa Putinom bar da znamo o cemu se radi i sta je razlog da se taj projekat be realizuje...

Del Boy

pre 9 godina

Neko mora da odgovara za ne uspeh Juznog toka,Srbija je dosta polagala na to.Po meni Rusija je jedini krivac za fijasko i iza svega se krije pravljenje vestacke krize oko gasa zbog sukoba sa EU,kako bi pokazali svoju dominantnost i pustili milione ljudi da se smrzavaju,a pri tom Srbija izgubila planirane milione eura koji bi bili upotrebljeni za nove investicije.To neko mora da nadoknadi,Rusija je gledala samo svoj interes i naskodila nasoj drzavi,a to mora da se plati.

Gradjanin

pre 9 godina

Meni je jako zanimljivo da niko ni iz vlasti ni iz opozicije ne predlaze podizanje rudne rente NIS-u sa sramnih 3% na makar onoliko koliko u Rusiji placaju rudnu rentu, oko 20%. Tako da moze Toma da zove Putina i da caskaju malo o tome kakvo je vreme, da li je hladno u Sibiru...

beba

pre 9 godina

Bilo bi korektno da ukoliko se Ruska Federacija zaista povlači iz projekta južni tok, Srbija na neki način dobije kompenzaciju. Vredi pomenuti da je i ceo proces prodaje NIS-a bio na neki način povezan sa izgradnjom tog gasovoda. Ruska strana bi mogla pristati na povećanje rudne rente, koja je ionako niska

mara

pre 9 godina

Razgovor dvojice predsednika je jedini način da se sagleda kompletna slika oko problema vezanog za obustavljanje projekta Južni tok. Srbija ne sme očajavati, već tragati i za alternativnim načinima sanbdevanja gasom

mara

pre 9 godina

Razgovor dvojice predsednika je jedini način da se sagleda kompletna slika oko problema vezanog za obustavljanje projekta Južni tok. Srbija ne sme očajavati, već tragati i za alternativnim načinima sanbdevanja gasom

Rabren

pre 9 godina

Tomo držimo fige da pokušaš obezbediti neki benefit za Srbiju. Znam da ako i ne uspeš bar nećeš praviti štetu kao Tadić svojevremeno kada nam je Putin nudio skladište gasa, pa je BoTa tražio da skladište bude u Tuzli zbog "ravnomernog" regionalnog razvoja.

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je pozitivna stvar dobrih odnosa nase drzave i sa zapadom i sa istokom,sto je dovelo do toga da ce i posle krize oko izgradnje juznog toka predsednici Rusije i Srbije traziti novo resenje,a takvim statusom recimo Bugarska ne moze da se pohvali.

beba

pre 9 godina

Bilo bi korektno da ukoliko se Ruska Federacija zaista povlači iz projekta južni tok, Srbija na neki način dobije kompenzaciju. Vredi pomenuti da je i ceo proces prodaje NIS-a bio na neki način povezan sa izgradnjom tog gasovoda. Ruska strana bi mogla pristati na povećanje rudne rente, koja je ionako niska

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je pozitivna stvar dobrih odnosa nase drzave i sa zapadom i sa istokom,sto je dovelo do toga da ce i posle krize oko izgradnje juznog toka predsednici Rusije i Srbije traziti novo resenje,a takvim statusom recimo Bugarska ne moze da se pohvali.

Marinko

pre 9 godina

Koga nema bez njega se mora,ziveli smo i do sada bez Juznog toka tako da mozemo i od sada...ali u svakom slucaju drago mi je da se Nikolic cuje sa Putinom bar da znamo o cemu se radi i sta je razlog da se taj projekat be realizuje...

Biljana33

pre 9 godina

Nalazimo se u dosta teskoj situaciji sve zbog losih ugovora koje je sklopila prethodna vlast. Dosta je nade ulozeno u ovaj projekat da bi se ne bi realizovalo I zbog toga bi neko morao da odgovara, mora se prestati sa tom praksom da niko nije kriv. Nadam se da ce predsednik uspeti da u razgovoru sa Putinom nadje neko resenje koje ce biti povoljno po nas

Mića Abazović

pre 9 godina

@N.beogrđanin:Na vašu žalost , sigurno će doći do telefonskog razgovora između dva predsednika i biće govora oko razloga za obustavu izgradnje Južnog toka , kao i mogućnosti da se bar malo ublaži šteta Srbije koja je prouzrokovana sa obustavom izgradnje ovog gasovoda .

Del Boy

pre 9 godina

Neko mora da odgovara za ne uspeh Juznog toka,Srbija je dosta polagala na to.Po meni Rusija je jedini krivac za fijasko i iza svega se krije pravljenje vestacke krize oko gasa zbog sukoba sa EU,kako bi pokazali svoju dominantnost i pustili milione ljudi da se smrzavaju,a pri tom Srbija izgubila planirane milione eura koji bi bili upotrebljeni za nove investicije.To neko mora da nadoknadi,Rusija je gledala samo svoj interes i naskodila nasoj drzavi,a to mora da se plati.

srebrno

pre 9 godina

Iako smo u ovom neocekivanom dogadjaju ispali kolateralna stea,verujem da to nije u osnovi Putinova zelja i prvobitna namera,i da ce dalji tok dogadjaja imati piovoljan ishod za nas

Munikravić

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni kako funkcionišu ti razgovori pošto Nikolić ne govori osim maternjeg jezika ni jedan drugi? Da li isto kao kada se sretnu imaju prevodioca?

Cekajuci kisu

pre 9 godina

Ovo je groteskno...i smejao bih se ja, da se ne događa meni, kakav košmar, kakvo odsustvo smisla za realnost, kakav jad, glupost...da li postoji jedan, ali jedan Srbin koji razume šta smo mi oduvek Rusima i šta ćemo i dalje biti...ovaj ganutljiv Putinov pogled govori više od hiljadu reči. Verovatno se i on sam čudi i misli, šta ovim Srbima da još uradim da posustanu ili im nikada nije dosta...

Gradjanin

pre 9 godina

Meni je jako zanimljivo da niko ni iz vlasti ni iz opozicije ne predlaze podizanje rudne rente NIS-u sa sramnih 3% na makar onoliko koliko u Rusiji placaju rudnu rentu, oko 20%. Tako da moze Toma da zove Putina i da caskaju malo o tome kakvo je vreme, da li je hladno u Sibiru...

Cicija

pre 9 godina

Nemam ništa protiv da ćaskaju, samo neka koriste Skype. Bar je to džabe a i vide se, taman da ne poture nekog portira tamo našem predsedniku a Putin "fata" tigrići na safari u Sibir :-)

Anton Cujnik

pre 9 godina

Ako ništa ne bude od Južnog toka i Rusija ne kompenzira štetu napravljenu preniskom cenom plaćenom za Nis i rudninu te gubitkom investicija ne samo u vezi izgradnje JT, nego i u vezi gubitka drugih stranih investicija zbog činjenice da Srbija neće biti energetski stabilna itd., jedino pravo rešenje je nacionalizacija NIS-a i svih izvora energije koje su Rusi dobili po preniskoj ceni. Inače je praksa da ukoliko se ustanovi da po nekom ugovoru jedna strana trpi veliku štetu da oštećena strana ima pravo tražiti promenu uslova ugovora. Prevara je, ako jedna strana dobija, a druga enormno gubi.

lucia

pre 9 godina

Ruska posla. Desava se to da brat bratu smesti. Kada je ugostio Turcina, mogao je i vas (Nikolcu) da zovne. Trojni sastanak,sto da ne. Zar vi niste u oktobru vec pricali,da ste tada citali izmedju redova bilo bi vam jasno kojim tokom ce tok ici. Sledeci put u oci gledajte,a ne u tepih ,nokte.

gradjanin svestan

pre 9 godina

Niti je EU zaustavila" ovaj projekat niti Toma moze da razgovara sa Putinom o tome jer to prevazilazi njegove sposobnosti. On je samo za domace strancarenje i tu je kraj.
EU je jasno rekla pod kojim uslovima JT moze. A to sto bi Rusi hteli monopol to je njihov problem. Kada bude, i ako bude islo preko Turske onda Rusi nece imati monopol jer Turska dobija i energente iz drugih zemalja regiona i to sto ce da proda na Zapad ce sve spakovati u IAP i TAP.

Komunikacije

pre 9 godina

Mi moramo da shvatimo da smo mala i nebitna zemlja. Mi smo moneta za potkusurivanje izmedju velikih sila i nemamo ni jednog jedinog prijatelja na svetu, privreda nam je propala, državne institucije ogrezle u korupciji. Nama ne treba ni ovaj ni onaj tok, nama treba promena mentaliteta.

shone

pre 9 godina

Javlja mi brat iz Rusije ' Prepao se Putin Tome sve mu noge klecaju. Pa pita turcina _ ocemo li izdrzati ovaj pritisak iz Srbije nas 300.000.000 a turcin njemu -bogami bice cupavo haha. Mnogi su shvatili al Srbija nesto tesko. Trenutno se u Rusiji daje film "Ne okreci se sine " ( Zbogom evropo )

Grunf

pre 9 godina

Naš Predsednik će sa Ruskim Predsednikom Rusije razmotriti nobonastalu medjunarodnu situaciju.Izgleda da je samo za našeg predsednika ovo novonastala sizuacija.Obustava izgradnje južnog toka je samo posledica višegodišnjeg "energetskog rata" koji se vodi u svetu.Tu nema ništa bovo.Izgleda da smo jedini mi zatečeni i zbunjeni.Da je hteo Ruski Predesdnik da iznese svoje planove on bi to uradio i u julu mesecu ove godine,ili makar na paradi kada je bio gost Srbije.Moskva srbija da bude "vetar u ledja".Čini mi se da istorijski gledano i ono što se dešavalo u praksi pre bi mogli nazvati "nož u ledja".Kako sada odjednom Srbija da snosi posledice kada smo u julu imali informacije od Premijera Srbije da sve što krene naopako snosi Rusija a mi ama baš ne gubimo ništa.Odakle sad posledice i koje su to posledice.Čini se da je povredjena sujeta.Čovek gleda interes svoje zemlje,interes Rusa.Srbija mu služi kao što je i uvek mnogim velikim silama služila za naterivanje,potkusurivanje,bila koleteralna šteta,To što se mi sami nameštamo na zicer a niko nas i ne zove i ništa ne pita taj problem se rešava u sopstvenom dvorištu.

BT-TOK

pre 9 godina

Gde je sada onaj glumac što je govorio da je on i samo on zaslužan za potpisivanje energetskog sporazuma!? Ispostavilo se kao i za mnogo stvari da nas je obmanuo, a NIS Rusima poklonio!

frenky

pre 9 godina

Ovde je svima jasno da Južnog toka biti neće. Tomislav Nikolić je danas pričao sa Putinom, vesti nisu lepe , jer da su lepe već bi bile objavljene. Naravno da je Evropa insistirala da se desi taj razgovor Nikolića i Putina, da oslušne šta se sttvarno dešava, da li je Rusija odustala od Južnog toka ili ne. Jer znamo da 9.12 treba da zaseda EK u vezi Južnog toka.Evropi su potrebne informacije da vidi , da li Rusija blefira ili ne. Naravno da Putin neće Nikoliću otkriti istinu, pa da ovaj prenosi dalje. Iskusan je Putin i previše da bi bio glup. Sad pošto nisu dobijene informacije od Putina, zadatak je dobio Vučić da sutra ispita Medvedeva, jer je sutra zadnji dan da se vidi šta je stavrno u pozadini svega. Naravno Vučić se tobože nije informisao šta su Nikolić i Putin pričali, veoma prozirno za jednog premijera.Sve u svemu Evropa pokušava da izvuče informacije koristeći dobre odnose Srbije i Rusije.

Shomi

pre 9 godina

Kremlj objavio?
Putin da razgovara sa Tomom grobarom i seljakom iz Sekesfehervara?!
Nema covek vremena za zamlate, bavi se strateskim stvarima, ovo je prosledjeno referentu u ruskom MIPu i prosljedjeno preko gmail-a (ako ovi nasi paori uopste imaju nalog)

Cile

pre 9 godina

Dijalog bi trebao da postane osnovni nacin za dolazenje do zeljenih ciljeva. Putin bi trebao da bude jasan u svom izlaganju i da ponudi konkretna alternativna resenja, buduci da iznenada govori o eventualnom prekidu rada na Juznom toku. Naravno, trebali bi svi da se ukljuce u pronalazenje alternativnih resenja, da ostave po strani nekonstruktivne kritke i da pocnu da se bave stvarnim problemom i mogucim resenjima, jer je to u interesu gradjana.

madjar

pre 9 godina

Nekada davno nasi su ponosno poveki neku rusku delegaciju da obidju jedan vojni objekat. Na slavoluku na ulazu je pisalo nasa JNA nas ponos. Ovo "ponos" u prevodu na ruski znaci "proliv". Bojim se predsednikovog poznavanja ruskog jezika, a tako bih voleo da cujem taj dijalog.

surova istina

pre 9 godina

Surova istina je da Južnog toka biti neće. Možemo mi jako želeti i verovati u bilo šta drugo kao narod, ali naše želje zadnjih 25 godina su se slabo ostvarivale. Što pre shvatimo to bolje po nas. Nije Evrope briga za jugoistočni deo Evrope u dobrom smislu. Evropu i Rusiju zanimaju samo ekonomsko-politički interesi.Evropi ( Nemačkoj) odgovara što slabija Srbija , Bugarska, Mađarska , Grčka i ostale državice ovog regiona kako bi imale jeftinu radnu snagu, jak političko -ekonomski uticaj na taj deo Evrope. Zna se ko se za sve pita i čija je zadnja. Nemačka je stavila šapu na ovaj deo Evrope, ali izgleda da ima još jedna malo veća šapa koja bi mogla da se tu nađe ( Rusija). Sve u svemu mi nećemo dobro proći u tome svemu.

goran

pre 9 godina

Srbija je polagala velike nade u Juzni tok. gas bi smo dobijali jeftinije a ubirali bi smo i ogromne prihode od tranzita. O 25000 novih radnih mesta ne treba ni trositi reci. Ali sve to nije odgovaralo EU. EU je sabotirala i na kraju uspela da unisti projekat Juzni tok. Eto sta nam "dobro" donosi EU. 25000 radnih mesta manje, nekoliko milijardi eura prazniju kasu. Svi to vide sem evrofanatika! Referendum o pristupanju, molicu. Da se narod izjasni u svetlu najnovijih dogadjaja.

Aussie

pre 9 godina

Kusur...Kusur...Zar se ne osecamo kao kusur iz svake konfrontacije Rusije i EU...I gledamo u obe strane kao u Bogove,nazalost,umesto da gledamo "u se i u svoje kljuse"...

Prevodilac

pre 9 godina

Это вы действительно господин Николич?
Верьте мне, я не ожидал Вас в телефоне.
Я думал, что это был кто-то из ЕС.
Спасибо за вызов и до свидания!

Jeste li stvarno vi to predsednice NIkolicu?
Verujte mi, ja vas nisam ocekivao na telefonu.
Mislio sam, da je to netko iz EU.
Hvala na pozivu i dovidjenja!

marija

pre 9 godina

Осам чланица ЕУ које су укључене у пројекат гасовода "Јужни ток" и потпредседник Европске комисије Марош Шефћовић ће у уторак у Бриселу размотрити да ли је могуће изградити "Јужни ток", што је потврдио председник ЕК Жан-Клод Јункер.
izvor, RTS

Providna kampanja

pre 9 godina

Odakle ovoliko napadnog netalentovanog "ismevanja" Tome Nikolića? Niste se setili? Botovi rade i nedeljom, kao i nihov poslodavac.

Viki

pre 9 godina

Jedino naše vlasti mogu da utiču na Putina da se realizuje Južni tok i Nikolić ulaže velike napore da bi se realizovao taj projekat.Od velike je važnosti da Srbija bude energetski stabilna država.

MAĐARICA

pre 9 godina

Vidi se zainteresovanost da se izađe u susret Srbiji, ali isto tako upornost drugih sila da prikupe poene za sebe i stvore nestabilnost na balkanu. Nadamo se pozitivnom ishodu uloženih napora predsednika.

Fratelo

pre 9 godina

Nadam se da će se uskoro naći rešenje ovog problema. Moramo što pre rešiti problem snabdevanja gasom. Sadašnja vlast odlično obavlja svoj posao, a to je trenutno najbitnije za sve nas. Najzad se nalazimo u sigurnim rukama, a to je činjenica.

Nevena T.

pre 9 godina

Nasa vlast koja je tada potpisala taj sporazum o gradnji je napravila veliku gresku jer nigde nije uradjena procena sta ce biti u slucaju obustave gradnje i nikakva pravna regulativa da se zastite interesi Srbije.

frontijere

pre 9 godina

Pa da,gde se upetljaju žuti(DS) i njihovi stručni kadrovi,tu sreće nema.Na Nikoliću i Vučiću je ostalo da ispravljaju njihove brljotine.

salazar

pre 9 godina

Trolovi se otkačili i mahnito se javljaju zaboravljajući da je njihov veliki trol Tadić potpisao ovaj ugovor,sa svim onim stručnim savetnicima i stručnim kadrovima.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Ne znam da li ce uspeti bilo sta da urade preko telefona, jer oni nisu bas tako sentimentalni, drze se svojih principa, jednostavno mi smo tu dosli kao neka kolateralna steta, niti luk jeli, niti luk mirisali sto bi rekao nas narod.

Munikravić

pre 9 godina

Može li neko da mi objasni kako funkcionišu ti razgovori pošto Nikolić ne govori osim maternjeg jezika ni jedan drugi? Da li isto kao kada se sretnu imaju prevodioca?

Gradjanin

pre 9 godina

Meni je jako zanimljivo da niko ni iz vlasti ni iz opozicije ne predlaze podizanje rudne rente NIS-u sa sramnih 3% na makar onoliko koliko u Rusiji placaju rudnu rentu, oko 20%. Tako da moze Toma da zove Putina i da caskaju malo o tome kakvo je vreme, da li je hladno u Sibiru...

lucia

pre 9 godina

Ruska posla. Desava se to da brat bratu smesti. Kada je ugostio Turcina, mogao je i vas (Nikolcu) da zovne. Trojni sastanak,sto da ne. Zar vi niste u oktobru vec pricali,da ste tada citali izmedju redova bilo bi vam jasno kojim tokom ce tok ici. Sledeci put u oci gledajte,a ne u tepih ,nokte.

Cicija

pre 9 godina

Nemam ništa protiv da ćaskaju, samo neka koriste Skype. Bar je to džabe a i vide se, taman da ne poture nekog portira tamo našem predsedniku a Putin "fata" tigrići na safari u Sibir :-)

Cekajuci kisu

pre 9 godina

Ovo je groteskno...i smejao bih se ja, da se ne događa meni, kakav košmar, kakvo odsustvo smisla za realnost, kakav jad, glupost...da li postoji jedan, ali jedan Srbin koji razume šta smo mi oduvek Rusima i šta ćemo i dalje biti...ovaj ganutljiv Putinov pogled govori više od hiljadu reči. Verovatno se i on sam čudi i misli, šta ovim Srbima da još uradim da posustanu ili im nikada nije dosta...

gradjanin svestan

pre 9 godina

Niti je EU zaustavila" ovaj projekat niti Toma moze da razgovara sa Putinom o tome jer to prevazilazi njegove sposobnosti. On je samo za domace strancarenje i tu je kraj.
EU je jasno rekla pod kojim uslovima JT moze. A to sto bi Rusi hteli monopol to je njihov problem. Kada bude, i ako bude islo preko Turske onda Rusi nece imati monopol jer Turska dobija i energente iz drugih zemalja regiona i to sto ce da proda na Zapad ce sve spakovati u IAP i TAP.

Grunf

pre 9 godina

Naš Predsednik će sa Ruskim Predsednikom Rusije razmotriti nobonastalu medjunarodnu situaciju.Izgleda da je samo za našeg predsednika ovo novonastala sizuacija.Obustava izgradnje južnog toka je samo posledica višegodišnjeg "energetskog rata" koji se vodi u svetu.Tu nema ništa bovo.Izgleda da smo jedini mi zatečeni i zbunjeni.Da je hteo Ruski Predesdnik da iznese svoje planove on bi to uradio i u julu mesecu ove godine,ili makar na paradi kada je bio gost Srbije.Moskva srbija da bude "vetar u ledja".Čini mi se da istorijski gledano i ono što se dešavalo u praksi pre bi mogli nazvati "nož u ledja".Kako sada odjednom Srbija da snosi posledice kada smo u julu imali informacije od Premijera Srbije da sve što krene naopako snosi Rusija a mi ama baš ne gubimo ništa.Odakle sad posledice i koje su to posledice.Čini se da je povredjena sujeta.Čovek gleda interes svoje zemlje,interes Rusa.Srbija mu služi kao što je i uvek mnogim velikim silama služila za naterivanje,potkusurivanje,bila koleteralna šteta,To što se mi sami nameštamo na zicer a niko nas i ne zove i ništa ne pita taj problem se rešava u sopstvenom dvorištu.

mara

pre 9 godina

Razgovor dvojice predsednika je jedini način da se sagleda kompletna slika oko problema vezanog za obustavljanje projekta Južni tok. Srbija ne sme očajavati, već tragati i za alternativnim načinima sanbdevanja gasom

shone

pre 9 godina

Javlja mi brat iz Rusije ' Prepao se Putin Tome sve mu noge klecaju. Pa pita turcina _ ocemo li izdrzati ovaj pritisak iz Srbije nas 300.000.000 a turcin njemu -bogami bice cupavo haha. Mnogi su shvatili al Srbija nesto tesko. Trenutno se u Rusiji daje film "Ne okreci se sine " ( Zbogom evropo )

frenky

pre 9 godina

Ovde je svima jasno da Južnog toka biti neće. Tomislav Nikolić je danas pričao sa Putinom, vesti nisu lepe , jer da su lepe već bi bile objavljene. Naravno da je Evropa insistirala da se desi taj razgovor Nikolića i Putina, da oslušne šta se sttvarno dešava, da li je Rusija odustala od Južnog toka ili ne. Jer znamo da 9.12 treba da zaseda EK u vezi Južnog toka.Evropi su potrebne informacije da vidi , da li Rusija blefira ili ne. Naravno da Putin neće Nikoliću otkriti istinu, pa da ovaj prenosi dalje. Iskusan je Putin i previše da bi bio glup. Sad pošto nisu dobijene informacije od Putina, zadatak je dobio Vučić da sutra ispita Medvedeva, jer je sutra zadnji dan da se vidi šta je stavrno u pozadini svega. Naravno Vučić se tobože nije informisao šta su Nikolić i Putin pričali, veoma prozirno za jednog premijera.Sve u svemu Evropa pokušava da izvuče informacije koristeći dobre odnose Srbije i Rusije.

Komunikacije

pre 9 godina

Mi moramo da shvatimo da smo mala i nebitna zemlja. Mi smo moneta za potkusurivanje izmedju velikih sila i nemamo ni jednog jedinog prijatelja na svetu, privreda nam je propala, državne institucije ogrezle u korupciji. Nama ne treba ni ovaj ni onaj tok, nama treba promena mentaliteta.

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je pozitivna stvar dobrih odnosa nase drzave i sa zapadom i sa istokom,sto je dovelo do toga da ce i posle krize oko izgradnje juznog toka predsednici Rusije i Srbije traziti novo resenje,a takvim statusom recimo Bugarska ne moze da se pohvali.

Milan1989

pre 9 godina

Ovo je pozitivna stvar dobrih odnosa nase drzave i sa zapadom i sa istokom,sto je dovelo do toga da ce i posle krize oko izgradnje juznog toka predsednici Rusije i Srbije traziti novo resenje,a takvim statusom recimo Bugarska ne moze da se pohvali.

surova istina

pre 9 godina

Surova istina je da Južnog toka biti neće. Možemo mi jako želeti i verovati u bilo šta drugo kao narod, ali naše želje zadnjih 25 godina su se slabo ostvarivale. Što pre shvatimo to bolje po nas. Nije Evrope briga za jugoistočni deo Evrope u dobrom smislu. Evropu i Rusiju zanimaju samo ekonomsko-politički interesi.Evropi ( Nemačkoj) odgovara što slabija Srbija , Bugarska, Mađarska , Grčka i ostale državice ovog regiona kako bi imale jeftinu radnu snagu, jak političko -ekonomski uticaj na taj deo Evrope. Zna se ko se za sve pita i čija je zadnja. Nemačka je stavila šapu na ovaj deo Evrope, ali izgleda da ima još jedna malo veća šapa koja bi mogla da se tu nađe ( Rusija). Sve u svemu mi nećemo dobro proći u tome svemu.

Rabren

pre 9 godina

Tomo držimo fige da pokušaš obezbediti neki benefit za Srbiju. Znam da ako i ne uspeš bar nećeš praviti štetu kao Tadić svojevremeno kada nam je Putin nudio skladište gasa, pa je BoTa tražio da skladište bude u Tuzli zbog "ravnomernog" regionalnog razvoja.

Biljana33

pre 9 godina

Nalazimo se u dosta teskoj situaciji sve zbog losih ugovora koje je sklopila prethodna vlast. Dosta je nade ulozeno u ovaj projekat da bi se ne bi realizovalo I zbog toga bi neko morao da odgovara, mora se prestati sa tom praksom da niko nije kriv. Nadam se da ce predsednik uspeti da u razgovoru sa Putinom nadje neko resenje koje ce biti povoljno po nas

Shomi

pre 9 godina

Kremlj objavio?
Putin da razgovara sa Tomom grobarom i seljakom iz Sekesfehervara?!
Nema covek vremena za zamlate, bavi se strateskim stvarima, ovo je prosledjeno referentu u ruskom MIPu i prosljedjeno preko gmail-a (ako ovi nasi paori uopste imaju nalog)

Aussie

pre 9 godina

Kusur...Kusur...Zar se ne osecamo kao kusur iz svake konfrontacije Rusije i EU...I gledamo u obe strane kao u Bogove,nazalost,umesto da gledamo "u se i u svoje kljuse"...

Marinko

pre 9 godina

Koga nema bez njega se mora,ziveli smo i do sada bez Juznog toka tako da mozemo i od sada...ali u svakom slucaju drago mi je da se Nikolic cuje sa Putinom bar da znamo o cemu se radi i sta je razlog da se taj projekat be realizuje...

goran

pre 9 godina

Srbija je polagala velike nade u Juzni tok. gas bi smo dobijali jeftinije a ubirali bi smo i ogromne prihode od tranzita. O 25000 novih radnih mesta ne treba ni trositi reci. Ali sve to nije odgovaralo EU. EU je sabotirala i na kraju uspela da unisti projekat Juzni tok. Eto sta nam "dobro" donosi EU. 25000 radnih mesta manje, nekoliko milijardi eura prazniju kasu. Svi to vide sem evrofanatika! Referendum o pristupanju, molicu. Da se narod izjasni u svetlu najnovijih dogadjaja.

Prevodilac

pre 9 godina

Это вы действительно господин Николич?
Верьте мне, я не ожидал Вас в телефоне.
Я думал, что это был кто-то из ЕС.
Спасибо за вызов и до свидания!

Jeste li stvarno vi to predsednice NIkolicu?
Verujte mi, ja vas nisam ocekivao na telefonu.
Mislio sam, da je to netko iz EU.
Hvala na pozivu i dovidjenja!

marija

pre 9 godina

Осам чланица ЕУ које су укључене у пројекат гасовода "Јужни ток" и потпредседник Европске комисије Марош Шефћовић ће у уторак у Бриселу размотрити да ли је могуће изградити "Јужни ток", што је потврдио председник ЕК Жан-Клод Јункер.
izvor, RTS

madjar

pre 9 godina

Nekada davno nasi su ponosno poveki neku rusku delegaciju da obidju jedan vojni objekat. Na slavoluku na ulazu je pisalo nasa JNA nas ponos. Ovo "ponos" u prevodu na ruski znaci "proliv". Bojim se predsednikovog poznavanja ruskog jezika, a tako bih voleo da cujem taj dijalog.

Mića Abazović

pre 9 godina

@N.beogrđanin:Na vašu žalost , sigurno će doći do telefonskog razgovora između dva predsednika i biće govora oko razloga za obustavu izgradnje Južnog toka , kao i mogućnosti da se bar malo ublaži šteta Srbije koja je prouzrokovana sa obustavom izgradnje ovog gasovoda .

srebrno

pre 9 godina

Iako smo u ovom neocekivanom dogadjaju ispali kolateralna stea,verujem da to nije u osnovi Putinova zelja i prvobitna namera,i da ce dalji tok dogadjaja imati piovoljan ishod za nas

Providna kampanja

pre 9 godina

Odakle ovoliko napadnog netalentovanog "ismevanja" Tome Nikolića? Niste se setili? Botovi rade i nedeljom, kao i nihov poslodavac.

beba

pre 9 godina

Bilo bi korektno da ukoliko se Ruska Federacija zaista povlači iz projekta južni tok, Srbija na neki način dobije kompenzaciju. Vredi pomenuti da je i ceo proces prodaje NIS-a bio na neki način povezan sa izgradnjom tog gasovoda. Ruska strana bi mogla pristati na povećanje rudne rente, koja je ionako niska

Del Boy

pre 9 godina

Neko mora da odgovara za ne uspeh Juznog toka,Srbija je dosta polagala na to.Po meni Rusija je jedini krivac za fijasko i iza svega se krije pravljenje vestacke krize oko gasa zbog sukoba sa EU,kako bi pokazali svoju dominantnost i pustili milione ljudi da se smrzavaju,a pri tom Srbija izgubila planirane milione eura koji bi bili upotrebljeni za nove investicije.To neko mora da nadoknadi,Rusija je gledala samo svoj interes i naskodila nasoj drzavi,a to mora da se plati.

Anton Cujnik

pre 9 godina

Ako ništa ne bude od Južnog toka i Rusija ne kompenzira štetu napravljenu preniskom cenom plaćenom za Nis i rudninu te gubitkom investicija ne samo u vezi izgradnje JT, nego i u vezi gubitka drugih stranih investicija zbog činjenice da Srbija neće biti energetski stabilna itd., jedino pravo rešenje je nacionalizacija NIS-a i svih izvora energije koje su Rusi dobili po preniskoj ceni. Inače je praksa da ukoliko se ustanovi da po nekom ugovoru jedna strana trpi veliku štetu da oštećena strana ima pravo tražiti promenu uslova ugovora. Prevara je, ako jedna strana dobija, a druga enormno gubi.

BT-TOK

pre 9 godina

Gde je sada onaj glumac što je govorio da je on i samo on zaslužan za potpisivanje energetskog sporazuma!? Ispostavilo se kao i za mnogo stvari da nas je obmanuo, a NIS Rusima poklonio!

Cile

pre 9 godina

Dijalog bi trebao da postane osnovni nacin za dolazenje do zeljenih ciljeva. Putin bi trebao da bude jasan u svom izlaganju i da ponudi konkretna alternativna resenja, buduci da iznenada govori o eventualnom prekidu rada na Juznom toku. Naravno, trebali bi svi da se ukljuce u pronalazenje alternativnih resenja, da ostave po strani nekonstruktivne kritke i da pocnu da se bave stvarnim problemom i mogucim resenjima, jer je to u interesu gradjana.

Viki

pre 9 godina

Jedino naše vlasti mogu da utiču na Putina da se realizuje Južni tok i Nikolić ulaže velike napore da bi se realizovao taj projekat.Od velike je važnosti da Srbija bude energetski stabilna država.

Nevena T.

pre 9 godina

Nasa vlast koja je tada potpisala taj sporazum o gradnji je napravila veliku gresku jer nigde nije uradjena procena sta ce biti u slucaju obustave gradnje i nikakva pravna regulativa da se zastite interesi Srbije.

MAĐARICA

pre 9 godina

Vidi se zainteresovanost da se izađe u susret Srbiji, ali isto tako upornost drugih sila da prikupe poene za sebe i stvore nestabilnost na balkanu. Nadamo se pozitivnom ishodu uloženih napora predsednika.

Fratelo

pre 9 godina

Nadam se da će se uskoro naći rešenje ovog problema. Moramo što pre rešiti problem snabdevanja gasom. Sadašnja vlast odlično obavlja svoj posao, a to je trenutno najbitnije za sve nas. Najzad se nalazimo u sigurnim rukama, a to je činjenica.

frontijere

pre 9 godina

Pa da,gde se upetljaju žuti(DS) i njihovi stručni kadrovi,tu sreće nema.Na Nikoliću i Vučiću je ostalo da ispravljaju njihove brljotine.

salazar

pre 9 godina

Trolovi se otkačili i mahnito se javljaju zaboravljajući da je njihov veliki trol Tadić potpisao ovaj ugovor,sa svim onim stručnim savetnicima i stručnim kadrovima.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Ne znam da li ce uspeti bilo sta da urade preko telefona, jer oni nisu bas tako sentimentalni, drze se svojih principa, jednostavno mi smo tu dosli kao neka kolateralna steta, niti luk jeli, niti luk mirisali sto bi rekao nas narod.