Četvrtak, 04.12.2014.

19:27

Vučić i Tači neformalno o dijalogu

Premijeri Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić, sastali su se u Njujorku, pred sednicu Saveta bezbednosti, i razgovarali o ostvarivanju sporazuma.

Izvor: Beta

Vuèiæ i Taèi neformalno o dijalogu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

KOSMAJ

pre 9 godina

Aleksandar Vucic zna da Srbija u ovom trenutku nema cega da se stidi, niti cega da se boji u razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Pristini. Naravno da dijalog treba i mora de se vodi radi velikog broja Srba koji zive na Severu KIM-a.Tako da i susret sa Hasi Taci je svakao odrzan upravo na toj osnovi. Posle sastanka Saveta bezbednosti, stvari ce krenuti u pravom smeru. Ovi pregovori su sigurno veoma teski ni malo laki, ali interes drzave i regiona je na prvom mestu. Diplomatija nije jednostavna kao sto izgleda i ne svodi se na rukovanje i svecane izjave, treba brzo donositi odluke koje ce biti u interesu drzave i njenih gradjana.

CORTEX

pre 9 godina

Dugo je trebalo da dodje neko na vlast ko ce nas predstavljati na pravi nacin. Premijer dokazuje svakom izjavom da je pravi diplomata i odlican politicar. Ne pada na verbalne provokacije, zadrzava nivo u svakoj situaciji i ne ponasa se kao nedoraslo dete u kriticnim situacijama, svima jasno porucuje "mi idemo svojim putem tacno tamo gde smo planirali i gde pripadamo", a ostali neka stoje iz svojih reci i dela.

SEVEN of NINE

pre 9 godina

Potrebno je obostrano zalaganje da bi se postigle pozitivni ishodi. Sto je do nas odradicemo sve da postigmeno mir i stabilnost u regionu, zapad bi mogao malo da se pozabavi albanskom stranom.

@Jagoda@

pre 9 godina

Za sada Srbija ostaje pri stavu da je Kosovo deo Srbije, nadajmo se da će tako i ostati. Što se tiče Tačija smatram da premijer treba da ima saradnju sa njim, iz tog razloga što srpski narod živi na Kosovu zajedno sa Albancima. Mir i stabilnost su ipak najvažniji, ali isto tako je jako važno da srspki narod koji živi na Kosovu zajedno sa Albancima može koliko toliko da živi u miru i slobodno se kreće ulicama. Može neko da voli ili ne voli Aleksandra Vučića, ali činjenica je da je on pre svega čovek pa tek onda političar i neko ko štiti interese gradjana Srbije.

Kubanac

pre 9 godina

Da su albanci pametni, mogli bi u EU da uđu u okviru Srbije jer drugačije i neće moći. Srbija nikada neće priznati njihovu nezavisnost i tačka.

milla

pre 9 godina

Samo dijalog nas vodi ka rešavanju problema na Kosovu.
Mudrim i odmerenim potezima smo pokazali da ne nasedamo na provokacije i da to nije naš nivo!

Ekolog

pre 9 godina

Za razliku od nekih drugih zemalja, Srbija ima premijera kome je dijalog i saradnja jedini nacin za resavanje nesuglasica i put do postavljenog cilja.

Daca

pre 9 godina

Premijer Vucic zna da Srbija nema cega da se stidi, niti cega da se boji u razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Pristini.Posle sastanka Saveta bezbednosti,stvari krenuti u pravom smeru.

KraLLJ

pre 9 godina

Razgovorom moze da se rese problemi, ali provokacijama za koje su albanci experti, tesko da moze nesto da se postigne. Srbija pokazauje svoju velicinu ne odgovaranjem na provokacije i okrenuta je saradnji, time se razlikujemo od drugih.

samo pitam

pre 9 godina

Pitam se pitam, zašto imaju SNS-Vučićevi botovi nickove ženskih imena? Ili su žene pale na piggy ustne, ili ima mnogo geja u Srbiji?:)

Vatromet

pre 9 godina

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku.U interesu Srbije je da se nastavi dijalog sa Pristinom, ja sam rodjena na Kosovu i otac i sva rodbina mi zivi u nasoj juznoj pokrajini te sam upoznata kakvo raspolozenje vlada medju Srbima.

Mango

pre 9 godina

Ovakvi pregovori su sigurno veoma teški, ali interes zemlje i regiona je na prvom mestu. Diplomatija nije jednostavna kao što izgleda i ne svodi se na rukovanje i svečane izjave.

Labud

pre 9 godina

Nadam se da je ovaj susret bio u potpunosti delotvoran. Pitanje Kosova se definitivno mora uskoro rešiti, u to nema sumnje. Siguran sam da će Vučić uraditi sve kako bi se stanje našeg naroda na Kosovu poboljšalo.

Gandi

pre 9 godina

Koliko toliko mi je drago sto premijer ne sklanja probleme pod tepih vec se suocava sa njima. Da su se neke druge vlasti latile ovog pitanja makar malo, ko zna koliko bismo napretka u tom domenu sada imali.

sremica

pre 9 godina

Da bi se pregovori unapredili potrebna je volja obe strane.Mi se trudimo i pokušavamo da pronađemo adekvatno rešenje ,dok druga strana sve minira.
Nije mi jasno kako EU neće da prizna i realno sagleda šta se sve dešava na
Kosovu !

Lazar

pre 9 godina

Premijer Vucic odlicno radi svoj posao i brani intrese i integritet svog naroda i drzave.Pametnim i diplomatskim potezima, kao sto Premijer Vucic radi, moze se doci do kompromisa.

Elizabbeta

pre 9 godina

Mozda se nama gradjanima i ne svidja, zbog stvari iz proslosti susret naseg premijera i Tacija, ali moramo biti svesni situacije da nemiri nista dobro ne donose. Moramo uciti iz istorije, da razgovori donose napredak a ne netrpeljivost.

Narcis

pre 9 godina

Svesni smo da se dijalog mora nastaviti. Tacno je da nam zelje povodom teritorijalnog segmenta Kosmeta nisu iste, medjutim neka sredina se mora naci, za nas narod i nasu zemlju se mora do kraja maksimalno izboriti.

SaucySalamander

pre 9 godina

Ni jedna vlada do sada realno nije htela resenje ''kosovskog pitanja''!!!
Svaka vlada je to pitanje cuvala za izbore, za razne 'matematike', za razna prepucavanja i politikanstvo!
Ovo je prva vlada koja je i pokazala da stvarno zeli da resi pitanje KiM, da omoguci i srbima i svim ostalim narodima da bar ne zive vise u strahu od moguceg rata i dala nadu da ce se, jednog dana, problem Srba i Albanaca na Balkanu resiti mirno, bez oruzja!!
I koliko god da nam se mnoge stvari koje ova vlada cini ne svidjaju ili ne odgovaraju - ovo im niko (sem Seselja i onih nacista iz Dveri i DSS) ne moze osporiti!!!

Truman

pre 9 godina

Činjenica je da Vučić daje sve od sebe da se stanje na Kosovu u potpunosti poboljša. Mnogo se radi na održavanju stabilnosti u regionu, a to je trenutno najbitnije za sve nas. Nadam se da će se ovim sastankom rešiti brojni problemi.

hanna

pre 9 godina

Mi smo čvrsto opredeljeni da nastavimo učešće u razgovorima sa Prištinom na svim nivoima.
Dok to nije slučaj sa Prištinom.Imam utisak da oni stalno koče napredak i da naprave jedan korak napred a dva unazad .
I sam Ban Ki Mun je u svom redovnom izveštaju napisao da je zabrinut zbog dugotrajnog političkog zastoja u Prištini i negativnih posledica koje bi mogao da ima na dosadašnji napredak .

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Resenje za sve ljude na Kosovu je mir,bez nikakvih incidenata,toga je dosta bilo u proteklim godinama.Nadam se da ce to uspeti premijer Vucic i Taci da sprece ubuduce,da se tako nesto tamo vise ne desava.

Dora

pre 9 godina

Naravno da su trebali da se sretnu jer nema više zatvaranja očiju pred problemima, sve moramo odmah da rešavamo! To je i kvalitet aktuelne vlade!

beba

pre 9 godina

Srbija je posvećena regionalnoj stabilnosti i napretku čitavog regiona. Nadam se da će nakon formiranja kosovske vlade biti uspostavljnena Zajednica srpskih opština kao garant opstanka srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištim

STREPSILS

pre 9 godina

Moze Taci da prica sto hoce,on i politika koju vodi produzena su ruka stvaranja velike Albanije,sto dokazuje i dron na Zvezdinom stadionu.Brisel je konacno shvatio teznje i politiku koju vodi premijer Srbije s jasnim stavom prema juznoj srpskoj pokrajini i postovanju rezolucije 1244.

cezariuus

pre 9 godina

Ovaj premijer se sa problemima suočava i pokušava da ih reši, traži neki kompromis. Sve prethodne su, nažalost, dovele do ove situacije u kojoj smo sad, pa se sad spašava što se spasiti može.

Evgenija

pre 9 godina

Vlada Srbije je od pocetka za saradnju i pregovore sa KiM. Ne mozemo samo mi biti spremni na kompromise. Vucic srpski obraz neda nikome.

ZVJ

pre 9 godina

Pametnim i odmerenim potezima Srbija je pokazala da se nece spustati na nivo provokatora i ulaziti u sukobe koji su deo proslosti. Za sada Vucic odlicno radi svoj posao i brani intrese i integritet svog naroda i drzave. Jedino se pametnim i diplomatskim potezima, kao sto premijer radi, moze doci do kompromisa

Tijana

pre 9 godina

Pod pritiskom EU,ovakvi susreti su postali stvarnost,važno je da donesu mir na ovim prostorima,ali veoma je bitno da Srbija ostane iza svog stava o nepriznavanju tzv. republike Kosovo,a Vučić zna da objasni to Tačiju he,he.

ujka Sima

pre 9 godina

Tužno je što se neki raduju što moramo da se borimo za KIM. Tužno je što ti koji se raduju žive u ovoj zemlji i ne shvataju da je problem oko nezavisnosti Kosova, problem cele države i da po tom pitanju ne bi trebali da se delimo na ove ili one. Ali, neko ko ume i može da razume, a neko neće nikada.

konrad

pre 9 godina

Da je Tači došao tamo u sopstvenoj režiji, Vučić ne bi ni obratio pažnju na njega.Pošto dijalog sa Prištinom mora da se vodi, znači da njih dvojica moraju da pričaju. Najgora stvar je politički autizam koji jednu državu vodi u samoizolaciju!

Profesorka

pre 9 godina

Srbija je postala stabilizirajući faktor i garant mira i stabilnosti u regionu. Takođe, Srbija se nalazi na dobrom putu, putu evropskih integracija i nikakve provokacije neće osujetiti ova njena nastojanja.

rajković

pre 9 godina

Ovo je jedan od nekolicine ljudi, naših političara, koji misli svojom glavom i koji odgovorno doživljava svoju premijersku poziciju. Žao mi je što u prethodnom preiodu nismo imali nekog upola odlučnijeg u borbi za naše državne interese, već smo morali da se zadovoljimo jednim Cvetkovićem, na primer.

beba Srna

pre 9 godina

Pošto velike patriote pišu o izdaji, imam pitanje zašto lepo ne odu do Kosova i ne žive tamo? Zašto ne učine nešto za te ljude, Srbe sa Kosova, da bi im olakšali život i osigurali bezbednost? Mnogo je lako i lepo kucati o izdaji iz svoje tople beogradske sobe.

dante

pre 9 godina

AV očigledno razmišlja o narednim generacijama, a ne o narednim izborima, kao svi ostali u Srbiji. Pa valjda je normanlo da se pregovori što pre nastave, valjda je normalno da negujemo korektne odnose sa svima, i konačno, normalno je da gledamo svoj interes. Pametni shvataju zašto je ovakav pragmatičan stav jedini, koji može da nešto promeni u našem odnosu sa međunarodnom zajednicom.

KING

pre 9 godina

Premijer ce sigurno naci resenje da noramlizuje zivot Srbima koji su ostali da zive na Kosovu , iskreno se nadam da ce naici na saradnju i sa druge strane.

Miljana B

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Vucic bolji u pregovorima i da ce naci nacin da albanske provokacije pretvori u dogovor i saradnju zarad zajednickih interesa.

razum

pre 9 godina

U interesu Srbije je da se nastavi dijalog sa Pristinom, ja sam rodjena na Kosovu i otac i sva rodbina mi zivi u nasoj juznoj pokrajini te sam upoznata kakvo raspolozenje vlada medju Srbima, Srbi se nakon dugo vremena ne osecaju kao gradjani drugog reda, ali ocigledno je da Siptarima do dijaloga nije stalo, jer da jeste ne bi se bavili bednim provokacijama u saradnji sa Albanijom, ali mi treba da nastavimo da sa nasom politikom, a oni kako im volja, ali nicija nije gorela do zore pa nece...

polonica

pre 9 godina

Bilo bi dobro kada bi njih dvojica mogli da se dogovore oko Kosova. Valjda je kulturniji od Rame. A u Vucica ne sumnjamo po pitanju toga

Jelena81

pre 9 godina

(monte-video, 4. decembar 2014 21:11)
Nije bitno protiv kakve se sile boris,vec kakvu svetinju branis,a premijer nece odustati od Kosova..

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@pesnica: Kamo sreće da su se u prošlosti političari sastajali i razgovarali , danas ne bi bila groblja puna omladine , niti bi neko danas postavljao pitanje o priznavanju nezavisnosti Kosova.

Milanka Đokić

pre 9 godina

@snesko: Bez obzira što imaju različite poglede u vezi Kosova , trebaju da se sastaju i razgovaraju. Bolje je da razgovaraju nego da ratuju.

Romanija

pre 9 godina

@buksa:Dok smo se udarali u grudi i glumili nekakav patriotizam , dotle su nam otimali Kosovo. Umesto toga bolje bi bilo da smo razgovarali i pregovarali , danas ne bi bilo ni granica ni sukoba na Kosovu.

Prokin gaj

pre 9 godina

Eto, još jednom smo nečoveku pokazali kako to izgleda biti čovek. Ipak smo sačuvali dostojanstvo i pokazali dobru volju za rešavanje problema i jasno stavili Evropi do znanja da Srbi nisu ni divljaci, ni manijaci...što se ne može reći za susede u Albaniji.

Snaga reci

pre 9 godina

To sto smo u stanju da razgovaramo kao ljudi sa neprijateljima i da ne nasednemo na provokacije samo govori o tome koliko smo jaki.

ZVONKO 90

pre 9 godina

Ovakva vrsta razgovora je jedino korisna zbog Srba na kosovu i tu Vucicu skidam kapu ali moj licni stav da sa ratnim zlocincem ne treba voditi nikakvu vrstu dijaloga.

Uros

pre 9 godina

Goran Srbija izrasta u stabilnu i zdravu drzavu i uvek ce biti suocena sa izazovima, kao sto je to i do sada bilo i pronalazice resenja u datim situacijama.

orhideas

pre 9 godina

Svaki sastanak našeg premijera sa Tačijem treba biti pomak u uspostavljanju normalne komunikacije Beograda i Prištine i bezbednog i normalnog života svih građana na Kosovu.

Svarog

pre 9 godina

Pogresna politika je dovela do toga da sa jednim zlocincem moramo sedeti i ti jednoj svetskoj instituciji. U ovim uslovima se moras povijati kako nalaze situacija. Kad se okolnosti promene, a promenice se, onda cemo drugacije razgovarati sa zlocincem.

SRBA 75

pre 9 godina

Smatram da Hasim Taci i dalje zlatni zlocinac koga prekrivaju velike sile mislim da sa njim ne treba voditi bilo kakav dijalog. A sto se tice razgovora on je neophodan pre svega zbog Srba koji zive izolovani na kosovu i getima.

buksa

pre 9 godina

sad vam ne valja sto razgovaraju i to neformalno,svi ste vi patriote a ja vas pitam sta to donosi dobro srbiji i srbima na kosovu?najlakse je prekinuti svaki dijalog ali odgovorni politicari nece ostaviti srpsko stanovnistvo i to malo sto je ostalo na cedilu

ko plaća sledeći put?

pre 9 godina

Šta ste očekivali? Da se pobiju?!
(pesnica, 4. decembar 2014 19:51)

Svašta sam očekivao, al' ne i da KRKAJU DO IZNEMOGLOSTI zajedno!

snesko

pre 9 godina

Sto se Vucica tice,verujem da ce njegova prica ici u pravcu da se ti problemi oko Kosova nekako rese,dok za Tacija nisam siguran,mislim da ce opet hteti nesto da provocira..

Vitez

pre 9 godina

Kakav ce konacni status Kosova biti videcemo,ali postoji nesto sto ovde svako zanemaruje kada se govori o susretu Vucica i Tacija,a to je zivot obicnih ljudi.Elem moze svako sa svoje strane da tvrdi ovo ili ono,ali zivot mora da tece i neka pitanja koja su svakodnevnica gradjana se moraju resavati svidelo se nekom ko sedi sa suprotne strane ili ne.Moze nama da se Taci ne svidja i da nam je sinonim za najgore stvari,ali on je trenutno vlast na tom delu teritorije na kojem pored Albanaca zive i Srbi i ostali i jednostavno morate razgovarati bar o temama koje se ticu lakseg zivota obicnih ljudi,poput putovanja,trgovine itd.U tome je velicina jednog politicara,morate da razgovarate i o onim stvarima koje nisu prijatne za domacu javnost,a da u svemu gledate najbolji interes za svoju drzavu.Skoro sam se vratio iz tog dela zemlje i moram reci da stanje nije nimalo ruzicasto sem sto je pod pritiskom zapada omoguceno lakse kretanje Srba sto je i zasluga sporazuma u Briselu.

samo polako

pre 9 godina

@gost

Hasim Taci je i dalje ratni zlocinac odgovoran za ubijanje i proterivanje ljudi, momentalno je pod zastitom te se na zalost treba rukovati sa njim, ali docice kad-tad red da se smesti tamo gde mu je i mesto: u zatvor do kraja zivota.

str8

pre 9 godina

Jel gledate Vodju u NY?, boja glasa , mimika , nacin citanja. Ili ga je pojela trema ili nije doruckovao. Ovo izlaganje nista dobro nece doneti! Mnogo bolje se drzao onaj zema, tecniji i razumljiviji engleski !! Bruka. Ko je AV spremao ovaj govor?, izgleda da nema veze sa diplomatijom i sa sustinom stvari. Voleo bih da nisam u pravu ali ja to cujem i vidim na TVu. Nivo govora prva godina srednje skole interpretacija nula. Mozda vremenske zone , dug let itd ali ovako se ne govori u UN.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Srbija ne treba da gura neka pitanja pod tepih, a pogotovu tako jako bitna , nacionalna pitanja, od kojih zavisi zivot na ovim prostorima, a i sire. Svakako, ne treba da delujemo ishitreno i da srljamo sa potezima i uvlacimo sebe u nesto sto nam mozda u ovom trenutku ne treba, ali nikako ne smemo zaboraviti ko smo i da smo mi dostojanstven narod. Ostro, ali ne padati u vatru i reagovati na primitivizam koji moze doci sa suprotne strane stola , kao sto je Rama delovao u Beogradu.Puno srece!

Vladimir

pre 9 godina

Vučić će još jednom pokazati snagu Srbije, i liderstvo u regionu: uspostaviće dobrosusedske odnose, podići granične prelaze, razmeniti ambasadore, dati Kosovu međunarodni pozivni broj, Tačiju dres Partizana i priznati ih.
Da se zna ko je sila!

Cives.rs

pre 9 godina

Treba istraziti da li su se rukovali, jer, ako jesu, to ce biti ,,najveca moguca izdaja''! Tadic se rukovao s njim nakon prestanka predsednickog mandata, pa su napredni hteli da ga progutaju, lincuju zbog izdaje, a Vucicu ce ovo nesrecni narod uzeti kao dokaz da je dobar politicar. Tako to Srbija radi - lincuj iskrene, nagradi dvolicne!

kosmar

pre 9 godina

Premijer Srbije, koja ne priznaje Kosovo i tvrdi da je Kosovo deo Srbije, sastaje se sa premijerom Kosova, za koje mi u Srbiji tvrdimo da je deo Srbije, ali ima svog premijera, s kojim Vucic pregovrara nesto?

Pored toga, predsednik Srbije nije predsednik Kosova.

terenac

pre 9 godina

isti je ovaj covek ranije nazivao izdajnikom tadica koji se sastajao sa tacijem, a sada on i njegov politicki guru nikolic, samo sto se srdacno i ne izljube kada se vde sa tacijem..

gost

pre 9 godina

A zar niste do pre par godina pricali da je gos'n Taci, ratni zlocinac, da je ucestvovao u ratu u hrvatskoj i na kosovu, da mup srbije ima dokaze o umesanosti doticnog, a sada pregovarate sa njim??? Mesto da uhapsite ''zlocinca'' sad se sa njima pregovara + vucic koji je doskora pricao dok je bio u radikalnoj stranci da je zlocinac i da je umesan u kradju organa!!!! cek'bre sta je sad ovo????

Inat je najlosiji zanat

pre 9 godina

Da se decenijama unazad takodje razgovaralo na svim nivoima, lepse bi svima ptice pevale. Nego sta nego ce razgovarati jer je uvek bolje najduze pregovarati nego najkrace biti zestok.

Komšija

pre 9 godina

Srbija nije nikada bila niti će biti "sused" Kosovu.
Pokušaj Tačija da glumi državnika je smešna.
Dok god Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, neće ni biti razgovora o dobrosusedstvu...

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Srbija ne treba da gura neka pitanja pod tepih, a pogotovu tako jako bitna , nacionalna pitanja, od kojih zavisi zivot na ovim prostorima, a i sire. Svakako, ne treba da delujemo ishitreno i da srljamo sa potezima i uvlacimo sebe u nesto sto nam mozda u ovom trenutku ne treba, ali nikako ne smemo zaboraviti ko smo i da smo mi dostojanstven narod. Ostro, ali ne padati u vatru i reagovati na primitivizam koji moze doci sa suprotne strane stola , kao sto je Rama delovao u Beogradu.Puno srece!

Inat je najlosiji zanat

pre 9 godina

Da se decenijama unazad takodje razgovaralo na svim nivoima, lepse bi svima ptice pevale. Nego sta nego ce razgovarati jer je uvek bolje najduze pregovarati nego najkrace biti zestok.

kosmar

pre 9 godina

Premijer Srbije, koja ne priznaje Kosovo i tvrdi da je Kosovo deo Srbije, sastaje se sa premijerom Kosova, za koje mi u Srbiji tvrdimo da je deo Srbije, ali ima svog premijera, s kojim Vucic pregovrara nesto?

Pored toga, predsednik Srbije nije predsednik Kosova.

Vitez

pre 9 godina

Kakav ce konacni status Kosova biti videcemo,ali postoji nesto sto ovde svako zanemaruje kada se govori o susretu Vucica i Tacija,a to je zivot obicnih ljudi.Elem moze svako sa svoje strane da tvrdi ovo ili ono,ali zivot mora da tece i neka pitanja koja su svakodnevnica gradjana se moraju resavati svidelo se nekom ko sedi sa suprotne strane ili ne.Moze nama da se Taci ne svidja i da nam je sinonim za najgore stvari,ali on je trenutno vlast na tom delu teritorije na kojem pored Albanaca zive i Srbi i ostali i jednostavno morate razgovarati bar o temama koje se ticu lakseg zivota obicnih ljudi,poput putovanja,trgovine itd.U tome je velicina jednog politicara,morate da razgovarate i o onim stvarima koje nisu prijatne za domacu javnost,a da u svemu gledate najbolji interes za svoju drzavu.Skoro sam se vratio iz tog dela zemlje i moram reci da stanje nije nimalo ruzicasto sem sto je pod pritiskom zapada omoguceno lakse kretanje Srba sto je i zasluga sporazuma u Briselu.

samo polako

pre 9 godina

@gost

Hasim Taci je i dalje ratni zlocinac odgovoran za ubijanje i proterivanje ljudi, momentalno je pod zastitom te se na zalost treba rukovati sa njim, ali docice kad-tad red da se smesti tamo gde mu je i mesto: u zatvor do kraja zivota.

terenac

pre 9 godina

isti je ovaj covek ranije nazivao izdajnikom tadica koji se sastajao sa tacijem, a sada on i njegov politicki guru nikolic, samo sto se srdacno i ne izljube kada se vde sa tacijem..

Romanija

pre 9 godina

@buksa:Dok smo se udarali u grudi i glumili nekakav patriotizam , dotle su nam otimali Kosovo. Umesto toga bolje bi bilo da smo razgovarali i pregovarali , danas ne bi bilo ni granica ni sukoba na Kosovu.

orhideas

pre 9 godina

Svaki sastanak našeg premijera sa Tačijem treba biti pomak u uspostavljanju normalne komunikacije Beograda i Prištine i bezbednog i normalnog života svih građana na Kosovu.

Milanka Đokić

pre 9 godina

@snesko: Bez obzira što imaju različite poglede u vezi Kosova , trebaju da se sastaju i razgovaraju. Bolje je da razgovaraju nego da ratuju.

gost

pre 9 godina

A zar niste do pre par godina pricali da je gos'n Taci, ratni zlocinac, da je ucestvovao u ratu u hrvatskoj i na kosovu, da mup srbije ima dokaze o umesanosti doticnog, a sada pregovarate sa njim??? Mesto da uhapsite ''zlocinca'' sad se sa njima pregovara + vucic koji je doskora pricao dok je bio u radikalnoj stranci da je zlocinac i da je umesan u kradju organa!!!! cek'bre sta je sad ovo????

Snaga reci

pre 9 godina

To sto smo u stanju da razgovaramo kao ljudi sa neprijateljima i da ne nasednemo na provokacije samo govori o tome koliko smo jaki.

Prokin gaj

pre 9 godina

Eto, još jednom smo nečoveku pokazali kako to izgleda biti čovek. Ipak smo sačuvali dostojanstvo i pokazali dobru volju za rešavanje problema i jasno stavili Evropi do znanja da Srbi nisu ni divljaci, ni manijaci...što se ne može reći za susede u Albaniji.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@pesnica: Kamo sreće da su se u prošlosti političari sastajali i razgovarali , danas ne bi bila groblja puna omladine , niti bi neko danas postavljao pitanje o priznavanju nezavisnosti Kosova.

Evgenija

pre 9 godina

Vlada Srbije je od pocetka za saradnju i pregovore sa KiM. Ne mozemo samo mi biti spremni na kompromise. Vucic srpski obraz neda nikome.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Resenje za sve ljude na Kosovu je mir,bez nikakvih incidenata,toga je dosta bilo u proteklim godinama.Nadam se da ce to uspeti premijer Vucic i Taci da sprece ubuduce,da se tako nesto tamo vise ne desava.

ZVONKO 90

pre 9 godina

Ovakva vrsta razgovora je jedino korisna zbog Srba na kosovu i tu Vucicu skidam kapu ali moj licni stav da sa ratnim zlocincem ne treba voditi nikakvu vrstu dijaloga.

Vladimir

pre 9 godina

Vučić će još jednom pokazati snagu Srbije, i liderstvo u regionu: uspostaviće dobrosusedske odnose, podići granične prelaze, razmeniti ambasadore, dati Kosovu međunarodni pozivni broj, Tačiju dres Partizana i priznati ih.
Da se zna ko je sila!

snesko

pre 9 godina

Sto se Vucica tice,verujem da ce njegova prica ici u pravcu da se ti problemi oko Kosova nekako rese,dok za Tacija nisam siguran,mislim da ce opet hteti nesto da provocira..

dante

pre 9 godina

AV očigledno razmišlja o narednim generacijama, a ne o narednim izborima, kao svi ostali u Srbiji. Pa valjda je normanlo da se pregovori što pre nastave, valjda je normalno da negujemo korektne odnose sa svima, i konačno, normalno je da gledamo svoj interes. Pametni shvataju zašto je ovakav pragmatičan stav jedini, koji može da nešto promeni u našem odnosu sa međunarodnom zajednicom.

Svarog

pre 9 godina

Pogresna politika je dovela do toga da sa jednim zlocincem moramo sedeti i ti jednoj svetskoj instituciji. U ovim uslovima se moras povijati kako nalaze situacija. Kad se okolnosti promene, a promenice se, onda cemo drugacije razgovarati sa zlocincem.

Cives.rs

pre 9 godina

Treba istraziti da li su se rukovali, jer, ako jesu, to ce biti ,,najveca moguca izdaja''! Tadic se rukovao s njim nakon prestanka predsednickog mandata, pa su napredni hteli da ga progutaju, lincuju zbog izdaje, a Vucicu ce ovo nesrecni narod uzeti kao dokaz da je dobar politicar. Tako to Srbija radi - lincuj iskrene, nagradi dvolicne!

Profesorka

pre 9 godina

Srbija je postala stabilizirajući faktor i garant mira i stabilnosti u regionu. Takođe, Srbija se nalazi na dobrom putu, putu evropskih integracija i nikakve provokacije neće osujetiti ova njena nastojanja.

buksa

pre 9 godina

sad vam ne valja sto razgovaraju i to neformalno,svi ste vi patriote a ja vas pitam sta to donosi dobro srbiji i srbima na kosovu?najlakse je prekinuti svaki dijalog ali odgovorni politicari nece ostaviti srpsko stanovnistvo i to malo sto je ostalo na cedilu

beba Srna

pre 9 godina

Pošto velike patriote pišu o izdaji, imam pitanje zašto lepo ne odu do Kosova i ne žive tamo? Zašto ne učine nešto za te ljude, Srbe sa Kosova, da bi im olakšali život i osigurali bezbednost? Mnogo je lako i lepo kucati o izdaji iz svoje tople beogradske sobe.

SRBA 75

pre 9 godina

Smatram da Hasim Taci i dalje zlatni zlocinac koga prekrivaju velike sile mislim da sa njim ne treba voditi bilo kakav dijalog. A sto se tice razgovora on je neophodan pre svega zbog Srba koji zive izolovani na kosovu i getima.

Gandi

pre 9 godina

Koliko toliko mi je drago sto premijer ne sklanja probleme pod tepih vec se suocava sa njima. Da su se neke druge vlasti latile ovog pitanja makar malo, ko zna koliko bismo napretka u tom domenu sada imali.

Uros

pre 9 godina

Goran Srbija izrasta u stabilnu i zdravu drzavu i uvek ce biti suocena sa izazovima, kao sto je to i do sada bilo i pronalazice resenja u datim situacijama.

STREPSILS

pre 9 godina

Moze Taci da prica sto hoce,on i politika koju vodi produzena su ruka stvaranja velike Albanije,sto dokazuje i dron na Zvezdinom stadionu.Brisel je konacno shvatio teznje i politiku koju vodi premijer Srbije s jasnim stavom prema juznoj srpskoj pokrajini i postovanju rezolucije 1244.

sremica

pre 9 godina

Da bi se pregovori unapredili potrebna je volja obe strane.Mi se trudimo i pokušavamo da pronađemo adekvatno rešenje ,dok druga strana sve minira.
Nije mi jasno kako EU neće da prizna i realno sagleda šta se sve dešava na
Kosovu !

rajković

pre 9 godina

Ovo je jedan od nekolicine ljudi, naših političara, koji misli svojom glavom i koji odgovorno doživljava svoju premijersku poziciju. Žao mi je što u prethodnom preiodu nismo imali nekog upola odlučnijeg u borbi za naše državne interese, već smo morali da se zadovoljimo jednim Cvetkovićem, na primer.

SaucySalamander

pre 9 godina

Ni jedna vlada do sada realno nije htela resenje ''kosovskog pitanja''!!!
Svaka vlada je to pitanje cuvala za izbore, za razne 'matematike', za razna prepucavanja i politikanstvo!
Ovo je prva vlada koja je i pokazala da stvarno zeli da resi pitanje KiM, da omoguci i srbima i svim ostalim narodima da bar ne zive vise u strahu od moguceg rata i dala nadu da ce se, jednog dana, problem Srba i Albanaca na Balkanu resiti mirno, bez oruzja!!
I koliko god da nam se mnoge stvari koje ova vlada cini ne svidjaju ili ne odgovaraju - ovo im niko (sem Seselja i onih nacista iz Dveri i DSS) ne moze osporiti!!!

cezariuus

pre 9 godina

Ovaj premijer se sa problemima suočava i pokušava da ih reši, traži neki kompromis. Sve prethodne su, nažalost, dovele do ove situacije u kojoj smo sad, pa se sad spašava što se spasiti može.

Elizabbeta

pre 9 godina

Mozda se nama gradjanima i ne svidja, zbog stvari iz proslosti susret naseg premijera i Tacija, ali moramo biti svesni situacije da nemiri nista dobro ne donose. Moramo uciti iz istorije, da razgovori donose napredak a ne netrpeljivost.

beba

pre 9 godina

Srbija je posvećena regionalnoj stabilnosti i napretku čitavog regiona. Nadam se da će nakon formiranja kosovske vlade biti uspostavljnena Zajednica srpskih opština kao garant opstanka srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištim

Dora

pre 9 godina

Naravno da su trebali da se sretnu jer nema više zatvaranja očiju pred problemima, sve moramo odmah da rešavamo! To je i kvalitet aktuelne vlade!

ZVJ

pre 9 godina

Pametnim i odmerenim potezima Srbija je pokazala da se nece spustati na nivo provokatora i ulaziti u sukobe koji su deo proslosti. Za sada Vucic odlicno radi svoj posao i brani intrese i integritet svog naroda i drzave. Jedino se pametnim i diplomatskim potezima, kao sto premijer radi, moze doci do kompromisa

Tijana

pre 9 godina

Pod pritiskom EU,ovakvi susreti su postali stvarnost,važno je da donesu mir na ovim prostorima,ali veoma je bitno da Srbija ostane iza svog stava o nepriznavanju tzv. republike Kosovo,a Vučić zna da objasni to Tačiju he,he.

Labud

pre 9 godina

Nadam se da je ovaj susret bio u potpunosti delotvoran. Pitanje Kosova se definitivno mora uskoro rešiti, u to nema sumnje. Siguran sam da će Vučić uraditi sve kako bi se stanje našeg naroda na Kosovu poboljšalo.

konrad

pre 9 godina

Da je Tači došao tamo u sopstvenoj režiji, Vučić ne bi ni obratio pažnju na njega.Pošto dijalog sa Prištinom mora da se vodi, znači da njih dvojica moraju da pričaju. Najgora stvar je politički autizam koji jednu državu vodi u samoizolaciju!

Jelena81

pre 9 godina

(monte-video, 4. decembar 2014 21:11)
Nije bitno protiv kakve se sile boris,vec kakvu svetinju branis,a premijer nece odustati od Kosova..

Lazar

pre 9 godina

Premijer Vucic odlicno radi svoj posao i brani intrese i integritet svog naroda i drzave.Pametnim i diplomatskim potezima, kao sto Premijer Vucic radi, moze se doci do kompromisa.

razum

pre 9 godina

U interesu Srbije je da se nastavi dijalog sa Pristinom, ja sam rodjena na Kosovu i otac i sva rodbina mi zivi u nasoj juznoj pokrajini te sam upoznata kakvo raspolozenje vlada medju Srbima, Srbi se nakon dugo vremena ne osecaju kao gradjani drugog reda, ali ocigledno je da Siptarima do dijaloga nije stalo, jer da jeste ne bi se bavili bednim provokacijama u saradnji sa Albanijom, ali mi treba da nastavimo da sa nasom politikom, a oni kako im volja, ali nicija nije gorela do zore pa nece...

hanna

pre 9 godina

Mi smo čvrsto opredeljeni da nastavimo učešće u razgovorima sa Prištinom na svim nivoima.
Dok to nije slučaj sa Prištinom.Imam utisak da oni stalno koče napredak i da naprave jedan korak napred a dva unazad .
I sam Ban Ki Mun je u svom redovnom izveštaju napisao da je zabrinut zbog dugotrajnog političkog zastoja u Prištini i negativnih posledica koje bi mogao da ima na dosadašnji napredak .

Miljana B

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Vucic bolji u pregovorima i da ce naci nacin da albanske provokacije pretvori u dogovor i saradnju zarad zajednickih interesa.

Truman

pre 9 godina

Činjenica je da Vučić daje sve od sebe da se stanje na Kosovu u potpunosti poboljša. Mnogo se radi na održavanju stabilnosti u regionu, a to je trenutno najbitnije za sve nas. Nadam se da će se ovim sastankom rešiti brojni problemi.

KING

pre 9 godina

Premijer ce sigurno naci resenje da noramlizuje zivot Srbima koji su ostali da zive na Kosovu , iskreno se nadam da ce naici na saradnju i sa druge strane.

ujka Sima

pre 9 godina

Tužno je što se neki raduju što moramo da se borimo za KIM. Tužno je što ti koji se raduju žive u ovoj zemlji i ne shvataju da je problem oko nezavisnosti Kosova, problem cele države i da po tom pitanju ne bi trebali da se delimo na ove ili one. Ali, neko ko ume i može da razume, a neko neće nikada.

Narcis

pre 9 godina

Svesni smo da se dijalog mora nastaviti. Tacno je da nam zelje povodom teritorijalnog segmenta Kosmeta nisu iste, medjutim neka sredina se mora naci, za nas narod i nasu zemlju se mora do kraja maksimalno izboriti.

Komšija

pre 9 godina

Srbija nije nikada bila niti će biti "sused" Kosovu.
Pokušaj Tačija da glumi državnika je smešna.
Dok god Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, neće ni biti razgovora o dobrosusedstvu...

str8

pre 9 godina

Jel gledate Vodju u NY?, boja glasa , mimika , nacin citanja. Ili ga je pojela trema ili nije doruckovao. Ovo izlaganje nista dobro nece doneti! Mnogo bolje se drzao onaj zema, tecniji i razumljiviji engleski !! Bruka. Ko je AV spremao ovaj govor?, izgleda da nema veze sa diplomatijom i sa sustinom stvari. Voleo bih da nisam u pravu ali ja to cujem i vidim na TVu. Nivo govora prva godina srednje skole interpretacija nula. Mozda vremenske zone , dug let itd ali ovako se ne govori u UN.

polonica

pre 9 godina

Bilo bi dobro kada bi njih dvojica mogli da se dogovore oko Kosova. Valjda je kulturniji od Rame. A u Vucica ne sumnjamo po pitanju toga

ko plaća sledeći put?

pre 9 godina

Šta ste očekivali? Da se pobiju?!
(pesnica, 4. decembar 2014 19:51)

Svašta sam očekivao, al' ne i da KRKAJU DO IZNEMOGLOSTI zajedno!

Vatromet

pre 9 godina

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku.U interesu Srbije je da se nastavi dijalog sa Pristinom, ja sam rodjena na Kosovu i otac i sva rodbina mi zivi u nasoj juznoj pokrajini te sam upoznata kakvo raspolozenje vlada medju Srbima.

Ekolog

pre 9 godina

Za razliku od nekih drugih zemalja, Srbija ima premijera kome je dijalog i saradnja jedini nacin za resavanje nesuglasica i put do postavljenog cilja.

@Jagoda@

pre 9 godina

Za sada Srbija ostaje pri stavu da je Kosovo deo Srbije, nadajmo se da će tako i ostati. Što se tiče Tačija smatram da premijer treba da ima saradnju sa njim, iz tog razloga što srpski narod živi na Kosovu zajedno sa Albancima. Mir i stabilnost su ipak najvažniji, ali isto tako je jako važno da srspki narod koji živi na Kosovu zajedno sa Albancima može koliko toliko da živi u miru i slobodno se kreće ulicama. Može neko da voli ili ne voli Aleksandra Vučića, ali činjenica je da je on pre svega čovek pa tek onda političar i neko ko štiti interese gradjana Srbije.

KOSMAJ

pre 9 godina

Aleksandar Vucic zna da Srbija u ovom trenutku nema cega da se stidi, niti cega da se boji u razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Pristini. Naravno da dijalog treba i mora de se vodi radi velikog broja Srba koji zive na Severu KIM-a.Tako da i susret sa Hasi Taci je svakao odrzan upravo na toj osnovi. Posle sastanka Saveta bezbednosti, stvari ce krenuti u pravom smeru. Ovi pregovori su sigurno veoma teski ni malo laki, ali interes drzave i regiona je na prvom mestu. Diplomatija nije jednostavna kao sto izgleda i ne svodi se na rukovanje i svecane izjave, treba brzo donositi odluke koje ce biti u interesu drzave i njenih gradjana.

Mango

pre 9 godina

Ovakvi pregovori su sigurno veoma teški, ali interes zemlje i regiona je na prvom mestu. Diplomatija nije jednostavna kao što izgleda i ne svodi se na rukovanje i svečane izjave.

KraLLJ

pre 9 godina

Razgovorom moze da se rese problemi, ali provokacijama za koje su albanci experti, tesko da moze nesto da se postigne. Srbija pokazauje svoju velicinu ne odgovaranjem na provokacije i okrenuta je saradnji, time se razlikujemo od drugih.

samo pitam

pre 9 godina

Pitam se pitam, zašto imaju SNS-Vučićevi botovi nickove ženskih imena? Ili su žene pale na piggy ustne, ili ima mnogo geja u Srbiji?:)

Daca

pre 9 godina

Premijer Vucic zna da Srbija nema cega da se stidi, niti cega da se boji u razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Pristini.Posle sastanka Saveta bezbednosti,stvari krenuti u pravom smeru.

milla

pre 9 godina

Samo dijalog nas vodi ka rešavanju problema na Kosovu.
Mudrim i odmerenim potezima smo pokazali da ne nasedamo na provokacije i da to nije naš nivo!

Kubanac

pre 9 godina

Da su albanci pametni, mogli bi u EU da uđu u okviru Srbije jer drugačije i neće moći. Srbija nikada neće priznati njihovu nezavisnost i tačka.

CORTEX

pre 9 godina

Dugo je trebalo da dodje neko na vlast ko ce nas predstavljati na pravi nacin. Premijer dokazuje svakom izjavom da je pravi diplomata i odlican politicar. Ne pada na verbalne provokacije, zadrzava nivo u svakoj situaciji i ne ponasa se kao nedoraslo dete u kriticnim situacijama, svima jasno porucuje "mi idemo svojim putem tacno tamo gde smo planirali i gde pripadamo", a ostali neka stoje iz svojih reci i dela.

SEVEN of NINE

pre 9 godina

Potrebno je obostrano zalaganje da bi se postigle pozitivni ishodi. Sto je do nas odradicemo sve da postigmeno mir i stabilnost u regionu, zapad bi mogao malo da se pozabavi albanskom stranom.

Cives.rs

pre 9 godina

Treba istraziti da li su se rukovali, jer, ako jesu, to ce biti ,,najveca moguca izdaja''! Tadic se rukovao s njim nakon prestanka predsednickog mandata, pa su napredni hteli da ga progutaju, lincuju zbog izdaje, a Vucicu ce ovo nesrecni narod uzeti kao dokaz da je dobar politicar. Tako to Srbija radi - lincuj iskrene, nagradi dvolicne!

Komšija

pre 9 godina

Srbija nije nikada bila niti će biti "sused" Kosovu.
Pokušaj Tačija da glumi državnika je smešna.
Dok god Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, neće ni biti razgovora o dobrosusedstvu...

terenac

pre 9 godina

isti je ovaj covek ranije nazivao izdajnikom tadica koji se sastajao sa tacijem, a sada on i njegov politicki guru nikolic, samo sto se srdacno i ne izljube kada se vde sa tacijem..

gost

pre 9 godina

A zar niste do pre par godina pricali da je gos'n Taci, ratni zlocinac, da je ucestvovao u ratu u hrvatskoj i na kosovu, da mup srbije ima dokaze o umesanosti doticnog, a sada pregovarate sa njim??? Mesto da uhapsite ''zlocinca'' sad se sa njima pregovara + vucic koji je doskora pricao dok je bio u radikalnoj stranci da je zlocinac i da je umesan u kradju organa!!!! cek'bre sta je sad ovo????

Vladimir

pre 9 godina

Vučić će još jednom pokazati snagu Srbije, i liderstvo u regionu: uspostaviće dobrosusedske odnose, podići granične prelaze, razmeniti ambasadore, dati Kosovu međunarodni pozivni broj, Tačiju dres Partizana i priznati ih.
Da se zna ko je sila!

kosmar

pre 9 godina

Premijer Srbije, koja ne priznaje Kosovo i tvrdi da je Kosovo deo Srbije, sastaje se sa premijerom Kosova, za koje mi u Srbiji tvrdimo da je deo Srbije, ali ima svog premijera, s kojim Vucic pregovrara nesto?

Pored toga, predsednik Srbije nije predsednik Kosova.

str8

pre 9 godina

Jel gledate Vodju u NY?, boja glasa , mimika , nacin citanja. Ili ga je pojela trema ili nije doruckovao. Ovo izlaganje nista dobro nece doneti! Mnogo bolje se drzao onaj zema, tecniji i razumljiviji engleski !! Bruka. Ko je AV spremao ovaj govor?, izgleda da nema veze sa diplomatijom i sa sustinom stvari. Voleo bih da nisam u pravu ali ja to cujem i vidim na TVu. Nivo govora prva godina srednje skole interpretacija nula. Mozda vremenske zone , dug let itd ali ovako se ne govori u UN.

ko plaća sledeći put?

pre 9 godina

Šta ste očekivali? Da se pobiju?!
(pesnica, 4. decembar 2014 19:51)

Svašta sam očekivao, al' ne i da KRKAJU DO IZNEMOGLOSTI zajedno!

Inat je najlosiji zanat

pre 9 godina

Da se decenijama unazad takodje razgovaralo na svim nivoima, lepse bi svima ptice pevale. Nego sta nego ce razgovarati jer je uvek bolje najduze pregovarati nego najkrace biti zestok.

Ivan grof od Valjeva

pre 9 godina

Srbija ne treba da gura neka pitanja pod tepih, a pogotovu tako jako bitna , nacionalna pitanja, od kojih zavisi zivot na ovim prostorima, a i sire. Svakako, ne treba da delujemo ishitreno i da srljamo sa potezima i uvlacimo sebe u nesto sto nam mozda u ovom trenutku ne treba, ali nikako ne smemo zaboraviti ko smo i da smo mi dostojanstven narod. Ostro, ali ne padati u vatru i reagovati na primitivizam koji moze doci sa suprotne strane stola , kao sto je Rama delovao u Beogradu.Puno srece!

samo polako

pre 9 godina

@gost

Hasim Taci je i dalje ratni zlocinac odgovoran za ubijanje i proterivanje ljudi, momentalno je pod zastitom te se na zalost treba rukovati sa njim, ali docice kad-tad red da se smesti tamo gde mu je i mesto: u zatvor do kraja zivota.

snesko

pre 9 godina

Sto se Vucica tice,verujem da ce njegova prica ici u pravcu da se ti problemi oko Kosova nekako rese,dok za Tacija nisam siguran,mislim da ce opet hteti nesto da provocira..

Vitez

pre 9 godina

Kakav ce konacni status Kosova biti videcemo,ali postoji nesto sto ovde svako zanemaruje kada se govori o susretu Vucica i Tacija,a to je zivot obicnih ljudi.Elem moze svako sa svoje strane da tvrdi ovo ili ono,ali zivot mora da tece i neka pitanja koja su svakodnevnica gradjana se moraju resavati svidelo se nekom ko sedi sa suprotne strane ili ne.Moze nama da se Taci ne svidja i da nam je sinonim za najgore stvari,ali on je trenutno vlast na tom delu teritorije na kojem pored Albanaca zive i Srbi i ostali i jednostavno morate razgovarati bar o temama koje se ticu lakseg zivota obicnih ljudi,poput putovanja,trgovine itd.U tome je velicina jednog politicara,morate da razgovarate i o onim stvarima koje nisu prijatne za domacu javnost,a da u svemu gledate najbolji interes za svoju drzavu.Skoro sam se vratio iz tog dela zemlje i moram reci da stanje nije nimalo ruzicasto sem sto je pod pritiskom zapada omoguceno lakse kretanje Srba sto je i zasluga sporazuma u Briselu.

buksa

pre 9 godina

sad vam ne valja sto razgovaraju i to neformalno,svi ste vi patriote a ja vas pitam sta to donosi dobro srbiji i srbima na kosovu?najlakse je prekinuti svaki dijalog ali odgovorni politicari nece ostaviti srpsko stanovnistvo i to malo sto je ostalo na cedilu

Jelena81

pre 9 godina

(monte-video, 4. decembar 2014 21:11)
Nije bitno protiv kakve se sile boris,vec kakvu svetinju branis,a premijer nece odustati od Kosova..

Milanka Đokić

pre 9 godina

@snesko: Bez obzira što imaju različite poglede u vezi Kosova , trebaju da se sastaju i razgovaraju. Bolje je da razgovaraju nego da ratuju.

Uros

pre 9 godina

Goran Srbija izrasta u stabilnu i zdravu drzavu i uvek ce biti suocena sa izazovima, kao sto je to i do sada bilo i pronalazice resenja u datim situacijama.

Snaga reci

pre 9 godina

To sto smo u stanju da razgovaramo kao ljudi sa neprijateljima i da ne nasednemo na provokacije samo govori o tome koliko smo jaki.

Prokin gaj

pre 9 godina

Eto, još jednom smo nečoveku pokazali kako to izgleda biti čovek. Ipak smo sačuvali dostojanstvo i pokazali dobru volju za rešavanje problema i jasno stavili Evropi do znanja da Srbi nisu ni divljaci, ni manijaci...što se ne može reći za susede u Albaniji.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@pesnica: Kamo sreće da su se u prošlosti političari sastajali i razgovarali , danas ne bi bila groblja puna omladine , niti bi neko danas postavljao pitanje o priznavanju nezavisnosti Kosova.

polonica

pre 9 godina

Bilo bi dobro kada bi njih dvojica mogli da se dogovore oko Kosova. Valjda je kulturniji od Rame. A u Vucica ne sumnjamo po pitanju toga

Svarog

pre 9 godina

Pogresna politika je dovela do toga da sa jednim zlocincem moramo sedeti i ti jednoj svetskoj instituciji. U ovim uslovima se moras povijati kako nalaze situacija. Kad se okolnosti promene, a promenice se, onda cemo drugacije razgovarati sa zlocincem.

SRBA 75

pre 9 godina

Smatram da Hasim Taci i dalje zlatni zlocinac koga prekrivaju velike sile mislim da sa njim ne treba voditi bilo kakav dijalog. A sto se tice razgovora on je neophodan pre svega zbog Srba koji zive izolovani na kosovu i getima.

ZVONKO 90

pre 9 godina

Ovakva vrsta razgovora je jedino korisna zbog Srba na kosovu i tu Vucicu skidam kapu ali moj licni stav da sa ratnim zlocincem ne treba voditi nikakvu vrstu dijaloga.

orhideas

pre 9 godina

Svaki sastanak našeg premijera sa Tačijem treba biti pomak u uspostavljanju normalne komunikacije Beograda i Prištine i bezbednog i normalnog života svih građana na Kosovu.

Romanija

pre 9 godina

@buksa:Dok smo se udarali u grudi i glumili nekakav patriotizam , dotle su nam otimali Kosovo. Umesto toga bolje bi bilo da smo razgovarali i pregovarali , danas ne bi bilo ni granica ni sukoba na Kosovu.

Miljana B

pre 9 godina

Ne sumnjam da je Vucic bolji u pregovorima i da ce naci nacin da albanske provokacije pretvori u dogovor i saradnju zarad zajednickih interesa.

razum

pre 9 godina

U interesu Srbije je da se nastavi dijalog sa Pristinom, ja sam rodjena na Kosovu i otac i sva rodbina mi zivi u nasoj juznoj pokrajini te sam upoznata kakvo raspolozenje vlada medju Srbima, Srbi se nakon dugo vremena ne osecaju kao gradjani drugog reda, ali ocigledno je da Siptarima do dijaloga nije stalo, jer da jeste ne bi se bavili bednim provokacijama u saradnji sa Albanijom, ali mi treba da nastavimo da sa nasom politikom, a oni kako im volja, ali nicija nije gorela do zore pa nece...

rajković

pre 9 godina

Ovo je jedan od nekolicine ljudi, naših političara, koji misli svojom glavom i koji odgovorno doživljava svoju premijersku poziciju. Žao mi je što u prethodnom preiodu nismo imali nekog upola odlučnijeg u borbi za naše državne interese, već smo morali da se zadovoljimo jednim Cvetkovićem, na primer.

Profesorka

pre 9 godina

Srbija je postala stabilizirajući faktor i garant mira i stabilnosti u regionu. Takođe, Srbija se nalazi na dobrom putu, putu evropskih integracija i nikakve provokacije neće osujetiti ova njena nastojanja.

konrad

pre 9 godina

Da je Tači došao tamo u sopstvenoj režiji, Vučić ne bi ni obratio pažnju na njega.Pošto dijalog sa Prištinom mora da se vodi, znači da njih dvojica moraju da pričaju. Najgora stvar je politički autizam koji jednu državu vodi u samoizolaciju!

Evgenija

pre 9 godina

Vlada Srbije je od pocetka za saradnju i pregovore sa KiM. Ne mozemo samo mi biti spremni na kompromise. Vucic srpski obraz neda nikome.

STREPSILS

pre 9 godina

Moze Taci da prica sto hoce,on i politika koju vodi produzena su ruka stvaranja velike Albanije,sto dokazuje i dron na Zvezdinom stadionu.Brisel je konacno shvatio teznje i politiku koju vodi premijer Srbije s jasnim stavom prema juznoj srpskoj pokrajini i postovanju rezolucije 1244.

samo pitam

pre 9 godina

Pitam se pitam, zašto imaju SNS-Vučićevi botovi nickove ženskih imena? Ili su žene pale na piggy ustne, ili ima mnogo geja u Srbiji?:)

dante

pre 9 godina

AV očigledno razmišlja o narednim generacijama, a ne o narednim izborima, kao svi ostali u Srbiji. Pa valjda je normanlo da se pregovori što pre nastave, valjda je normalno da negujemo korektne odnose sa svima, i konačno, normalno je da gledamo svoj interes. Pametni shvataju zašto je ovakav pragmatičan stav jedini, koji može da nešto promeni u našem odnosu sa međunarodnom zajednicom.

beba Srna

pre 9 godina

Pošto velike patriote pišu o izdaji, imam pitanje zašto lepo ne odu do Kosova i ne žive tamo? Zašto ne učine nešto za te ljude, Srbe sa Kosova, da bi im olakšali život i osigurali bezbednost? Mnogo je lako i lepo kucati o izdaji iz svoje tople beogradske sobe.

KING

pre 9 godina

Premijer ce sigurno naci resenje da noramlizuje zivot Srbima koji su ostali da zive na Kosovu , iskreno se nadam da ce naici na saradnju i sa druge strane.

ujka Sima

pre 9 godina

Tužno je što se neki raduju što moramo da se borimo za KIM. Tužno je što ti koji se raduju žive u ovoj zemlji i ne shvataju da je problem oko nezavisnosti Kosova, problem cele države i da po tom pitanju ne bi trebali da se delimo na ove ili one. Ali, neko ko ume i može da razume, a neko neće nikada.

ZVJ

pre 9 godina

Pametnim i odmerenim potezima Srbija je pokazala da se nece spustati na nivo provokatora i ulaziti u sukobe koji su deo proslosti. Za sada Vucic odlicno radi svoj posao i brani intrese i integritet svog naroda i drzave. Jedino se pametnim i diplomatskim potezima, kao sto premijer radi, moze doci do kompromisa

cezariuus

pre 9 godina

Ovaj premijer se sa problemima suočava i pokušava da ih reši, traži neki kompromis. Sve prethodne su, nažalost, dovele do ove situacije u kojoj smo sad, pa se sad spašava što se spasiti može.

Tijana

pre 9 godina

Pod pritiskom EU,ovakvi susreti su postali stvarnost,važno je da donesu mir na ovim prostorima,ali veoma je bitno da Srbija ostane iza svog stava o nepriznavanju tzv. republike Kosovo,a Vučić zna da objasni to Tačiju he,he.

beba

pre 9 godina

Srbija je posvećena regionalnoj stabilnosti i napretku čitavog regiona. Nadam se da će nakon formiranja kosovske vlade biti uspostavljnena Zajednica srpskih opština kao garant opstanka srpskog naroda na svojim vekovnim ognjištim

Dora

pre 9 godina

Naravno da su trebali da se sretnu jer nema više zatvaranja očiju pred problemima, sve moramo odmah da rešavamo! To je i kvalitet aktuelne vlade!

Elizabbeta

pre 9 godina

Mozda se nama gradjanima i ne svidja, zbog stvari iz proslosti susret naseg premijera i Tacija, ali moramo biti svesni situacije da nemiri nista dobro ne donose. Moramo uciti iz istorije, da razgovori donose napredak a ne netrpeljivost.

sremica

pre 9 godina

Da bi se pregovori unapredili potrebna je volja obe strane.Mi se trudimo i pokušavamo da pronađemo adekvatno rešenje ,dok druga strana sve minira.
Nije mi jasno kako EU neće da prizna i realno sagleda šta se sve dešava na
Kosovu !

hanna

pre 9 godina

Mi smo čvrsto opredeljeni da nastavimo učešće u razgovorima sa Prištinom na svim nivoima.
Dok to nije slučaj sa Prištinom.Imam utisak da oni stalno koče napredak i da naprave jedan korak napred a dva unazad .
I sam Ban Ki Mun je u svom redovnom izveštaju napisao da je zabrinut zbog dugotrajnog političkog zastoja u Prištini i negativnih posledica koje bi mogao da ima na dosadašnji napredak .

Truman

pre 9 godina

Činjenica je da Vučić daje sve od sebe da se stanje na Kosovu u potpunosti poboljša. Mnogo se radi na održavanju stabilnosti u regionu, a to je trenutno najbitnije za sve nas. Nadam se da će se ovim sastankom rešiti brojni problemi.

Narcis

pre 9 godina

Svesni smo da se dijalog mora nastaviti. Tacno je da nam zelje povodom teritorijalnog segmenta Kosmeta nisu iste, medjutim neka sredina se mora naci, za nas narod i nasu zemlju se mora do kraja maksimalno izboriti.

Labud

pre 9 godina

Nadam se da je ovaj susret bio u potpunosti delotvoran. Pitanje Kosova se definitivno mora uskoro rešiti, u to nema sumnje. Siguran sam da će Vučić uraditi sve kako bi se stanje našeg naroda na Kosovu poboljšalo.

SaucySalamander

pre 9 godina

Ni jedna vlada do sada realno nije htela resenje ''kosovskog pitanja''!!!
Svaka vlada je to pitanje cuvala za izbore, za razne 'matematike', za razna prepucavanja i politikanstvo!
Ovo je prva vlada koja je i pokazala da stvarno zeli da resi pitanje KiM, da omoguci i srbima i svim ostalim narodima da bar ne zive vise u strahu od moguceg rata i dala nadu da ce se, jednog dana, problem Srba i Albanaca na Balkanu resiti mirno, bez oruzja!!
I koliko god da nam se mnoge stvari koje ova vlada cini ne svidjaju ili ne odgovaraju - ovo im niko (sem Seselja i onih nacista iz Dveri i DSS) ne moze osporiti!!!

Lazar

pre 9 godina

Premijer Vucic odlicno radi svoj posao i brani intrese i integritet svog naroda i drzave.Pametnim i diplomatskim potezima, kao sto Premijer Vucic radi, moze se doci do kompromisa.

Gandi

pre 9 godina

Koliko toliko mi je drago sto premijer ne sklanja probleme pod tepih vec se suocava sa njima. Da su se neke druge vlasti latile ovog pitanja makar malo, ko zna koliko bismo napretka u tom domenu sada imali.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Resenje za sve ljude na Kosovu je mir,bez nikakvih incidenata,toga je dosta bilo u proteklim godinama.Nadam se da ce to uspeti premijer Vucic i Taci da sprece ubuduce,da se tako nesto tamo vise ne desava.

Mango

pre 9 godina

Ovakvi pregovori su sigurno veoma teški, ali interes zemlje i regiona je na prvom mestu. Diplomatija nije jednostavna kao što izgleda i ne svodi se na rukovanje i svečane izjave.

KraLLJ

pre 9 godina

Razgovorom moze da se rese problemi, ali provokacijama za koje su albanci experti, tesko da moze nesto da se postigne. Srbija pokazauje svoju velicinu ne odgovaranjem na provokacije i okrenuta je saradnji, time se razlikujemo od drugih.

Vatromet

pre 9 godina

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku.U interesu Srbije je da se nastavi dijalog sa Pristinom, ja sam rodjena na Kosovu i otac i sva rodbina mi zivi u nasoj juznoj pokrajini te sam upoznata kakvo raspolozenje vlada medju Srbima.

Daca

pre 9 godina

Premijer Vucic zna da Srbija nema cega da se stidi, niti cega da se boji u razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Pristini.Posle sastanka Saveta bezbednosti,stvari krenuti u pravom smeru.

Ekolog

pre 9 godina

Za razliku od nekih drugih zemalja, Srbija ima premijera kome je dijalog i saradnja jedini nacin za resavanje nesuglasica i put do postavljenog cilja.

milla

pre 9 godina

Samo dijalog nas vodi ka rešavanju problema na Kosovu.
Mudrim i odmerenim potezima smo pokazali da ne nasedamo na provokacije i da to nije naš nivo!

Kubanac

pre 9 godina

Da su albanci pametni, mogli bi u EU da uđu u okviru Srbije jer drugačije i neće moći. Srbija nikada neće priznati njihovu nezavisnost i tačka.

@Jagoda@

pre 9 godina

Za sada Srbija ostaje pri stavu da je Kosovo deo Srbije, nadajmo se da će tako i ostati. Što se tiče Tačija smatram da premijer treba da ima saradnju sa njim, iz tog razloga što srpski narod živi na Kosovu zajedno sa Albancima. Mir i stabilnost su ipak najvažniji, ali isto tako je jako važno da srspki narod koji živi na Kosovu zajedno sa Albancima može koliko toliko da živi u miru i slobodno se kreće ulicama. Može neko da voli ili ne voli Aleksandra Vučića, ali činjenica je da je on pre svega čovek pa tek onda političar i neko ko štiti interese gradjana Srbije.

CORTEX

pre 9 godina

Dugo je trebalo da dodje neko na vlast ko ce nas predstavljati na pravi nacin. Premijer dokazuje svakom izjavom da je pravi diplomata i odlican politicar. Ne pada na verbalne provokacije, zadrzava nivo u svakoj situaciji i ne ponasa se kao nedoraslo dete u kriticnim situacijama, svima jasno porucuje "mi idemo svojim putem tacno tamo gde smo planirali i gde pripadamo", a ostali neka stoje iz svojih reci i dela.

SEVEN of NINE

pre 9 godina

Potrebno je obostrano zalaganje da bi se postigle pozitivni ishodi. Sto je do nas odradicemo sve da postigmeno mir i stabilnost u regionu, zapad bi mogao malo da se pozabavi albanskom stranom.

KOSMAJ

pre 9 godina

Aleksandar Vucic zna da Srbija u ovom trenutku nema cega da se stidi, niti cega da se boji u razgovorima sa predstavnicima privremenih institucija u Pristini. Naravno da dijalog treba i mora de se vodi radi velikog broja Srba koji zive na Severu KIM-a.Tako da i susret sa Hasi Taci je svakao odrzan upravo na toj osnovi. Posle sastanka Saveta bezbednosti, stvari ce krenuti u pravom smeru. Ovi pregovori su sigurno veoma teski ni malo laki, ali interes drzave i regiona je na prvom mestu. Diplomatija nije jednostavna kao sto izgleda i ne svodi se na rukovanje i svecane izjave, treba brzo donositi odluke koje ce biti u interesu drzave i njenih gradjana.