Utorak, 02.12.2014.

21:00

"Južni tok potreban i EU i Rusiji"

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić kaže da veruje da će projekat gasovoda Južni tok biti nastavljen.

Izvor: B92

"Južni tok potreban i EU i Rusiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

Dzidzi midzi 5

pre 9 godina

Mislis ili znas gospodine Tadicu, valjda znas kakav sporazum ste napravili sa Rusijom i sta ste se dogovorili, da je napravljen ugovor i postignut sporazum na pravi nacin Srbija ne bi ispastala.

ANDJA

pre 9 godina

Možda je potreban EU i Rusiji, ali Srbiji svakako više nije potreban.
Južni tok - NE HVALA !
(Žarko, 2. decembar 2014 22:06)

Jadni mi sa vasim razmisljanjem. Kako nam nije potreban juzni tok, kad će se njegovom izgradnjom kroz plaćanje tranzitnih taksi ogroman novac sliti u nas budžet, kao i kroz poreze koje će platiti naše građevinske firme angažovane na izgradnji.

Vladan

pre 9 godina

Lako je mudrovati kada si u opoziciji. Narod ima pravo da zna ko je odgovoran za potpsivanje ugovora koji su očigledno bili na štetu Srbije? Kostunica, Tadic ili neko treci?

ANALITIKA

pre 9 godina

Rusiji treba Južni tok zbog jeftinog i sigurnog transporta,ali ona ima spremnu i alternativu,ako ne bude izgrađen taj gasovod.Opet EU treba jeftin energenat zbog svoje ekonomije koju skupi energenti sve više ugrožavaju,a i kako bi pobegla iz Kandži Amerike.EU će kako mi se čini na kraju biti kolateralna šteta u sukobu Rusije i Amerike.

Truman

pre 9 godina

Južni tok je zaista od ogromnog značaja za napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Nadam se da će EU i Rusija uskoro rešiti ovaj problem i da će se uskoro nastaviti sa izgradnjom ovog gasovoda.

Jela

pre 9 godina

nebitno je šta misli dotični,loš ugovor će nas koštati sve dok se sukob velikih ne stiša i nastavi gradnja gasovoda,a do tada ova vlast će već naći rešenje ovog problema.

Cvetak

pre 9 godina

Samo ti ćuti, molim te! Da sam na tvom mestu od sramote ne bih mogla da progovorim. Ne znam samo gde ti je pamet bila da ne zaštitiš interese Srbije i njenih gradjana?

vladadespot

pre 9 godina

Južni tok je veoma važan za Srbiju i konstatacija gospodina Tadića je na mestu. Srpska vlast će očito imati problem ako do izgradnje gasovoda ne dođe, ali uz maksimum angažovanja premijera mislim da problem može biti rešen. Pred Srbijom su teške odluke. Ova Vlada Srbije mora da donese odluke koje idu isključivo nama u korist uz maksimum poštovanja naših evropskih partnera.

Ekolog

pre 9 godina

Po ko zna koji put Srbija placa cenu tudjih gresaka i losih odluka. EU je ihitrenom odlukom za uvodjenje sankcija Rusiji nanela velike stete citavoj Evropi.

Jela

pre 9 godina

nebitno je šta misli dotični,loš ugovor će nas koštati sve dok se sukob velikih ne stiša i nastavi gradnja gasovoda,a do tada ova vlast će već naći rešenje ovog problema.

rustem

pre 9 godina

Ne mozemo uticati na odluku mocnika,ali mozemo uticati na nase politicare iz bivse garniture koji su pripomogli odluci svojom zloupotrebom i neodgovornoscu

HANA55

pre 9 godina

Južni tok će sigurno biti nastavljen, kada se veliki mozgovi ohlade i strasti Evrope i Rusije smire. Žalosno je jer ispaštaju male zemlje nemoćne da utiču na ove odluke.

neutralni felsh

pre 9 godina

glupo mu sad da kaze da je skontao kako su ga rusi premuntali, pod forom "vi nama prodate nis pod nasim uslovima, a mi vama obezbedimo juzni tok - ali budite strpljivi"... znalo se da od toga nema nista, cim se videla projektovana cena kostanja izgradnje cele instslacije (desetine milijardi dolara), ali je svima odgovaralo da pustaju bajku i dalje. nasima da vitlaju sporazumom u predizbornim kampanjama (da pridobiju ono primitivno glasacko telo koje bi da "mi zavrcemo ventil jevropi" kadgod nas "evropa opet nesto uslovljava"), rusima da cuvaju svoj ekonomski i politicki uticaj u srbiji (tri hidroaviona, poseta putina i ambasadorsko tapsanje po ramenu - jeftinije ne moze biti). da nije smesno bilo bi tuzno - ali bolje da se bar smejemo, kad vec mi placamo celu predstavu.

bogdan

pre 9 godina

Srbijom vladaju lopovi,zlikovci i amateri.
Volim ja Ruse, ali kupujem Golfa a ne Ladu.
Srbija je previše sića da bi bilo kome bila problem.Pokušavajući da nešto urade ovi "političari"kradu i lažu gore od prodavaca na buvljacima.Ima li izlaza?
Ima,ali košta obraza.Učite od Mila.Mrzim ga ali čovek je jasno video da se ne može jednom guzicom na dve stolice.

Hispano

pre 9 godina

Baš me briga u šta Boris Tadić veruje. Isto tako je, u vreme dok je bio na vlasti, verovao da će "Južni tok" biti 100% izgrađen i zbog te Tadićeve vere u ugovoru koji je Srbija potpisala sa Rusijom 2008. južni tok nije pomenut, pa nam je sada privredni razvitak zemlje pod znakom pitanja.

АлекС

pre 9 godina

Za koliko si prodao NIS?
(moler, 2. decembar 2014 23:16

Треба понекад опрати и уши јер се и у њима таложи блато, не само на ципелама. Слика на ТВ екрану има и звук осим лепих боја. Човек је управо одговорио на питање које овакви неписмени стално постављају.

bezimena

pre 9 godina

Za koliko si prodao NIS?
(moler, 02. decembar 2014 23:16)

Pogrešno!

To je pitanje za VdrK koji je kao tehnički premijer i osvedočeni rusofil, potpisao "prodaju" NIS-a, ugovor nikada nije objavljen, a Tadić je, kao predsednik, potpisivanju samo prisustvovao. Koliko si se njih dvojica "slagali" znamo.

pali-andjeo

pre 9 godina

Evo javio se sin disidenta,on sve zna šta kome treba,koliko treba gde treba što kad sve znaš ne izvede ovu zemlju na prav put bivši(nikad više precedniče).

Predrag

pre 9 godina

Tadicu, Kostunica i Vi ste interes Srbije trebali da zastitite dobrim ugovorom koji ce rusku stranu obavezati nekim rokom da izgradi JT. To niste uradili i budite srecni sto ste u Srbiji. Da ste negde drugo odavno bi protiv vas bila podneta krivicna prijava.

Petar S.

pre 9 godina

U vreme prodaje NISa 2008, to je bila ruina od firme u koju niko nije ulagao vise od 30 godina. Uz sve sto je Tadic rekao, Infrastruktura NISa je bila raspadu nakon sankcija, a Banatski dvor je bii nezavrsen. Zavrsen je nakon potpisivanja ugovora sa Gaspromom investicijama iz Rusije.
Sve ove godine od 2008 od danas grejanje u Srbiji dolazi
Sto se tice "Rudne Rente" i kolicine iste koju pominje C. Jovanovic, imali smo prilike da vidimo 1993 kada je Srbija bila hermeticki pod sankcijama, pa je Srbija bila oslonjena na tu "domacu" rudu.
Svi se secamo redova.

Tako da nema govora o "losem" dogovoru sa Gaspromom.

Ne treba da cudi to da Srbija placa najskuplji gas jer Srbija placa tranzitnu taksu svim drzavama kroz koje prolazi gasovod.

Da je izgradjen Juzni tok i Srbija bi takodje naplacivala taksku vrednu 200 000 eura godisnje za gasovod koji bi vodio preko Hrvatske, Slovenije do Austrije i Italije.

Ovako (bez JT) necemo dobiti NISTA.

Zahvaljujuci pre svega sebicnom stavu SADa, potcinjenom stavu EU, kao i domacim NVO koji su ideologiji i inostranim interesima dali prioritet u odnosu na energetske potrebe Srbije.

Nadam se da je Tadic u pravu i da ce ipak biti izgradjen Juzni Tok.
U suprotnom postovani C. Jovanovicu i gdjo. Mihajlovic sad imate priliku pa da vidimo VAS.

Dovedite TEXACO ili nekog drugog, pa da vidimo koliko ce oni da daju za NIS. AKO su uopste zainteresovani.

papiga

pre 9 godina

@Dečko koji obećava: Vec je postalo dosadno to papagajsko ponavljanje floskule o "poklonu" i "smesnim parama" koje su lansirali neki "nasi" mediji i NVO. 400 mil. evra odn. nesto preko 500 mil. dolara prvo nikada nisu "smesne pare", drugo: cena privatizacije je uvek ukljucivala i investicije, vracanje dugova i socijalni program. Tako su racunate i navodjene sve privatizacije, osim ocigledno NIS-a, jer se to protivi necijim interesima, posto je celokupna cena od preko 3 mlrd. dolara malo nezgodna da bi se njome vrsila propaganda.
Slicno je uostalom i sa JT, salve kritika i gotovo svakodnevno huskanje protiv izfradnje, a sada pola EU drzava kukumabci i trazi nastavak gradnje. Najbednije je da ima toliko povodljivih ljudi koji se okrecu kako ih propagandni povetarac okrene (tu mislim na obican narod, oni koji su placeni da rade taj prljav posao protiv sopstvenog naroda ne racunam).

Marija

pre 9 godina

Preseli se na pusto ostrvo.
(marija, 2. decembar 2014 23:45)

Ili da se ti dezurna ruskinjo preselis u Abhaziju i Juznu Osetiju ili Nizhny Novgorod pa odande kuckaj ljubavne poruke UDBI i KGB-u.
Jel panika nastala kod vasih nadredjenih povodom najnovjih desavanja i uskorog razotkrivanja najvece pljacke u istoriji Srbije Udbasko-KGB-ovskog gasnog sporazuma pa morate pjacati aktivnosti na forumima?

I treba da je panika jer kad su znali da poklone nacinalne resurse KGB-u trebali su znati da ce jednog dana doci i ovaj "mali nesporazum medju prijateljima" .

Dinosaurus

pre 9 godina

URAZUMITE se Ameri ne trebaju juzni tok u EU. Zavezi konja gde gazda kaze. Bice kako gazda kaze. A Putin ima druge kupce, slobodne igrace. Eto Turska zna igru,stari trgovci....

marija

pre 9 godina

Možda je potreban EU i Rusiji, ali Srbiji svakako više nije potreban.
Južni tok - NE HVALA !
(Žarko, 2. decembar 2014 22:06)

Preseli se na pusto ostrvo.

Milica

pre 9 godina

Manevarski prostor Srbije u ovakvoj situaciji je dosta ogranicen. Ovde dolazi do izrazaja pritisci velikih sila a Tadicu je boljje da cuti jer je on svoje ispricao I sto se tice juznog toka I sto se tice neke politicke mudrosti I misljenja.

Stiven

pre 9 godina

Treba sacekati razvoj situacije na medjunarodnoj sceni.Nista ne zavisi od nas i sto je do nas mi smo uradili.Ovo sukao sto rece premijer igre globalnih igraca i mi se malo tu sta pitamo,ali ocekujem da ce se situacija stabilizovati na medjunarodnom planu i ova tema oko gasovoda vratiti u neke predjasnje okvire.

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Srbijanac

pre 9 godina

Citam i slusam da su bogatije zemlje od nas,do sada u projekat "Juzni tok",ulozili po nekoliko desetina ili par stotina hiljada evra a nasa ministarka kao iz topa,30./trideset/miliona evra.Gde i zasto molicu lepo.Na kraju kao normalan covek voleo bih da se zarad mladih projekat realizuje.Vise nista ne komentarisem,nemam snage.Hvala, svima zelim sve najbolje u zivotu i radu.

Goran

pre 9 godina

Upravu je Tadic kada kaze da je Juzni tok potreban i EU i Rusiji, ali je jos potrebniji Srbiji, jer su Rusi NIS odmah uzeli i od njega ubiraju prihod, a Srbija jos nije ni dobila Juzni tok pa ni prihode ne moze da ubira od ovog projekta.

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

ko tebe šta pita, sjebao si i sebe i nas, vaskrsao si komunjare i radikale zbog šake novčića i sad umesto da nam je bolje mi u sve dublja govna tonemo, ja sam ti verovao i dao svoj glas a ti si ga prodao drugima, sram da te bude, u rupu se zavuci ako obraza imaš!

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

v

pre 9 godina

Ono sto smo i sami bili nesposobni da vodimo, odakle su svi izvlacili pare, stranke i ostali, ono sto je pravilo gubitke, treba dati da vode ljudi koji nesto znaju. Zalosno je sto nismo postigli vecu cenu, ali ovo sto kaze Tadic je jedino sa cim se slazem od svega sto je izgovorio ikad. Nis puni budzet Srbije deset procenata, a da nije privatizovan, danas ga ili ne bi bilo ili bi se to pokrivalo.nasim parama. Inace Putin je takav maher, vuce savrsene poteze. Molice ga ovi iz EU za taj isti gasovod.

skeptic

pre 9 godina

Ovaj "pragmaticni' politicar pokusava da kapitalizuje na nacionalnom ludilu zvanom rusofilija. Umesto da javno kritikuje Putina i njegovu imperijalno - patrijarhalnu politiku, ovaj megalomanski politicar pokusava da pomiri nepomirljivo u globalnom svetu i eventualno postane junak nekog novog globalnog drustva nejasnih ljudskih vrednosti.

Zole

pre 9 godina

Nisu gradjani EU toliko siromašni da kupuju jeftin ruski gas. Zna se da sve najbolje dolazi iz Amerike pa tako i gas. Bolje kupovati skuplji i kvalitetniji američki gas.

evita

pre 9 godina

Sad Boris dodaje na Putinovo?! Neverovatno kako je izgubio kompas. Bolje da negde volontira kao psiholog i pomaze onima kojima je potrebno nego da se dalje bruka. Predsednicku penziju i pripadajuce je valjda obezbedio.

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

marija

pre 9 godina

Jovanovicu, tvoji kompleksi i mrznja prema Tadicu su opet neverovatni.
Udavi ga da proda Kosovo i Metohiju, a sad nesto pricas o prodaji NISa.
Hajde, nestani, a pre toga pokloni svoju vilu Albancima.
Ko od tebe napravi takvog idiota...

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Ima li tu nas?

pre 9 godina

"Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić kaže da veruje da će projekat gasovoda Južni tok biti nastavljen."

Nadaj se, nadaj. Uh ala bi nam bilo dobro da pare pocnu da se slivaju u nasu firmu koja je, gle cuda, ne u Beogradu vec u Svajcarskoj.

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Cela ondašnja politička garnitura , uključujući i vlast i opoziciju, se utalila sa Rusima. Prodali su NIS za smešne pare i na " dodjem ti". Kad su bili toliki magovi prodaje, što nisu tražili cca. 3mlrd EUR, pa kad prodje " Južni tok", onda da im " vratimo" razliku? Ovako, niko nije kriv, političarima puni džepovi, a ti narode pasi travu i glasaj.

fisher

pre 9 godina

Ovaj ekspert da odgovara zato što je prodao NIS za dž... Rusima tražiti da plate punu vrednost ili da vrate NIS, a mi njima onih 400 miliona. I mirna Bačka!Ne smeta mi što su Rusi kupili (NIS danas posluje jako uspešno), već što su ga dobili na prevaru.

darkwood

pre 9 godina

E kad ti veruješ onda je sve super! I ja verujem u baba roge, andjele, duhove, da je Elvis Prisli,male zelene.... živ pa ih za života neću videti.

ekran

pre 9 godina

Totalno prezirem oba političara, ali Čedomir nije dao nikakav protiv argument na Tadićeve čiste i jasne tvrdnje, zamislite da je danas Nis još jedna bolesna kompanija u našim rukama sa dugovima kao SrbijaGas a uostalom ko bi uložio onolike pare u rafunerije kao što su Rusi uradili, inače te rafinirerije ne prerađuju naftu samo za Srbiju već se i izvozi mislim oko 130 miliona dolara godišnje, aj pozz

Ivica

pre 9 godina

Gledao sam na B92 u 20h. Tadić je da se ne lažemo gospodin čovek, lepo je svima koji su gledali objasnio trenutno stanje i očekivanja, nije vređao i bavio se demagogijom kao sagovornik kome su reči poput "gluposti" i "svinjarija" podobne za vesti.
Žao mi je što je Čeda to rekao u udarnom terminu ali šta ćemo.
Ovog puta Tadiću sve pohvale na stavovima i obrazloženju.

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Cela ondašnja politička garnitura , uključujući i vlast i opoziciju, se utalila sa Rusima. Prodali su NIS za smešne pare i na " dodjem ti". Kad su bili toliki magovi prodaje, što nisu tražili cca. 3mlrd EUR, pa kad prodje " Južni tok", onda da im " vratimo" razliku? Ovako, niko nije kriv, političarima puni džepovi, a ti narode pasi travu i glasaj.

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

ko tebe šta pita, sjebao si i sebe i nas, vaskrsao si komunjare i radikale zbog šake novčića i sad umesto da nam je bolje mi u sve dublja govna tonemo, ja sam ti verovao i dao svoj glas a ti si ga prodao drugima, sram da te bude, u rupu se zavuci ako obraza imaš!

Ivica

pre 9 godina

Gledao sam na B92 u 20h. Tadić je da se ne lažemo gospodin čovek, lepo je svima koji su gledali objasnio trenutno stanje i očekivanja, nije vređao i bavio se demagogijom kao sagovornik kome su reči poput "gluposti" i "svinjarija" podobne za vesti.
Žao mi je što je Čeda to rekao u udarnom terminu ali šta ćemo.
Ovog puta Tadiću sve pohvale na stavovima i obrazloženju.

Ima li tu nas?

pre 9 godina

"Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić kaže da veruje da će projekat gasovoda Južni tok biti nastavljen."

Nadaj se, nadaj. Uh ala bi nam bilo dobro da pare pocnu da se slivaju u nasu firmu koja je, gle cuda, ne u Beogradu vec u Svajcarskoj.

marija

pre 9 godina

Jovanovicu, tvoji kompleksi i mrznja prema Tadicu su opet neverovatni.
Udavi ga da proda Kosovo i Metohiju, a sad nesto pricas o prodaji NISa.
Hajde, nestani, a pre toga pokloni svoju vilu Albancima.
Ko od tebe napravi takvog idiota...

marija

pre 9 godina

Možda je potreban EU i Rusiji, ali Srbiji svakako više nije potreban.
Južni tok - NE HVALA !
(Žarko, 2. decembar 2014 22:06)

Preseli se na pusto ostrvo.

Srbijanac

pre 9 godina

Citam i slusam da su bogatije zemlje od nas,do sada u projekat "Juzni tok",ulozili po nekoliko desetina ili par stotina hiljada evra a nasa ministarka kao iz topa,30./trideset/miliona evra.Gde i zasto molicu lepo.Na kraju kao normalan covek voleo bih da se zarad mladih projekat realizuje.Vise nista ne komentarisem,nemam snage.Hvala, svima zelim sve najbolje u zivotu i radu.

fisher

pre 9 godina

Ovaj ekspert da odgovara zato što je prodao NIS za dž... Rusima tražiti da plate punu vrednost ili da vrate NIS, a mi njima onih 400 miliona. I mirna Bačka!Ne smeta mi što su Rusi kupili (NIS danas posluje jako uspešno), već što su ga dobili na prevaru.

ekran

pre 9 godina

Totalno prezirem oba političara, ali Čedomir nije dao nikakav protiv argument na Tadićeve čiste i jasne tvrdnje, zamislite da je danas Nis još jedna bolesna kompanija u našim rukama sa dugovima kao SrbijaGas a uostalom ko bi uložio onolike pare u rafunerije kao što su Rusi uradili, inače te rafinirerije ne prerađuju naftu samo za Srbiju već se i izvozi mislim oko 130 miliona dolara godišnje, aj pozz

skeptic

pre 9 godina

Ovaj "pragmaticni' politicar pokusava da kapitalizuje na nacionalnom ludilu zvanom rusofilija. Umesto da javno kritikuje Putina i njegovu imperijalno - patrijarhalnu politiku, ovaj megalomanski politicar pokusava da pomiri nepomirljivo u globalnom svetu i eventualno postane junak nekog novog globalnog drustva nejasnih ljudskih vrednosti.

Milica

pre 9 godina

Manevarski prostor Srbije u ovakvoj situaciji je dosta ogranicen. Ovde dolazi do izrazaja pritisci velikih sila a Tadicu je boljje da cuti jer je on svoje ispricao I sto se tice juznog toka I sto se tice neke politicke mudrosti I misljenja.

evita

pre 9 godina

Sad Boris dodaje na Putinovo?! Neverovatno kako je izgubio kompas. Bolje da negde volontira kao psiholog i pomaze onima kojima je potrebno nego da se dalje bruka. Predsednicku penziju i pripadajuce je valjda obezbedio.

Goran

pre 9 godina

Upravu je Tadic kada kaze da je Juzni tok potreban i EU i Rusiji, ali je jos potrebniji Srbiji, jer su Rusi NIS odmah uzeli i od njega ubiraju prihod, a Srbija jos nije ni dobila Juzni tok pa ni prihode ne moze da ubira od ovog projekta.

Zole

pre 9 godina

Nisu gradjani EU toliko siromašni da kupuju jeftin ruski gas. Zna se da sve najbolje dolazi iz Amerike pa tako i gas. Bolje kupovati skuplji i kvalitetniji američki gas.

bogdan

pre 9 godina

Srbijom vladaju lopovi,zlikovci i amateri.
Volim ja Ruse, ali kupujem Golfa a ne Ladu.
Srbija je previše sića da bi bilo kome bila problem.Pokušavajući da nešto urade ovi "političari"kradu i lažu gore od prodavaca na buvljacima.Ima li izlaza?
Ima,ali košta obraza.Učite od Mila.Mrzim ga ali čovek je jasno video da se ne može jednom guzicom na dve stolice.

v

pre 9 godina

Ono sto smo i sami bili nesposobni da vodimo, odakle su svi izvlacili pare, stranke i ostali, ono sto je pravilo gubitke, treba dati da vode ljudi koji nesto znaju. Zalosno je sto nismo postigli vecu cenu, ali ovo sto kaze Tadic je jedino sa cim se slazem od svega sto je izgovorio ikad. Nis puni budzet Srbije deset procenata, a da nije privatizovan, danas ga ili ne bi bilo ili bi se to pokrivalo.nasim parama. Inace Putin je takav maher, vuce savrsene poteze. Molice ga ovi iz EU za taj isti gasovod.

darkwood

pre 9 godina

E kad ti veruješ onda je sve super! I ja verujem u baba roge, andjele, duhove, da je Elvis Prisli,male zelene.... živ pa ih za života neću videti.

neutralni felsh

pre 9 godina

glupo mu sad da kaze da je skontao kako su ga rusi premuntali, pod forom "vi nama prodate nis pod nasim uslovima, a mi vama obezbedimo juzni tok - ali budite strpljivi"... znalo se da od toga nema nista, cim se videla projektovana cena kostanja izgradnje cele instslacije (desetine milijardi dolara), ali je svima odgovaralo da pustaju bajku i dalje. nasima da vitlaju sporazumom u predizbornim kampanjama (da pridobiju ono primitivno glasacko telo koje bi da "mi zavrcemo ventil jevropi" kadgod nas "evropa opet nesto uslovljava"), rusima da cuvaju svoj ekonomski i politicki uticaj u srbiji (tri hidroaviona, poseta putina i ambasadorsko tapsanje po ramenu - jeftinije ne moze biti). da nije smesno bilo bi tuzno - ali bolje da se bar smejemo, kad vec mi placamo celu predstavu.

АлекС

pre 9 godina

Za koliko si prodao NIS?
(moler, 2. decembar 2014 23:16

Треба понекад опрати и уши јер се и у њима таложи блато, не само на ципелама. Слика на ТВ екрану има и звук осим лепих боја. Човек је управо одговорио на питање које овакви неписмени стално постављају.

Hispano

pre 9 godina

Baš me briga u šta Boris Tadić veruje. Isto tako je, u vreme dok je bio na vlasti, verovao da će "Južni tok" biti 100% izgrađen i zbog te Tadićeve vere u ugovoru koji je Srbija potpisala sa Rusijom 2008. južni tok nije pomenut, pa nam je sada privredni razvitak zemlje pod znakom pitanja.

Predrag

pre 9 godina

Tadicu, Kostunica i Vi ste interes Srbije trebali da zastitite dobrim ugovorom koji ce rusku stranu obavezati nekim rokom da izgradi JT. To niste uradili i budite srecni sto ste u Srbiji. Da ste negde drugo odavno bi protiv vas bila podneta krivicna prijava.

bezimena

pre 9 godina

Za koliko si prodao NIS?
(moler, 02. decembar 2014 23:16)

Pogrešno!

To je pitanje za VdrK koji je kao tehnički premijer i osvedočeni rusofil, potpisao "prodaju" NIS-a, ugovor nikada nije objavljen, a Tadić je, kao predsednik, potpisivanju samo prisustvovao. Koliko si se njih dvojica "slagali" znamo.

Petar S.

pre 9 godina

U vreme prodaje NISa 2008, to je bila ruina od firme u koju niko nije ulagao vise od 30 godina. Uz sve sto je Tadic rekao, Infrastruktura NISa je bila raspadu nakon sankcija, a Banatski dvor je bii nezavrsen. Zavrsen je nakon potpisivanja ugovora sa Gaspromom investicijama iz Rusije.
Sve ove godine od 2008 od danas grejanje u Srbiji dolazi
Sto se tice "Rudne Rente" i kolicine iste koju pominje C. Jovanovic, imali smo prilike da vidimo 1993 kada je Srbija bila hermeticki pod sankcijama, pa je Srbija bila oslonjena na tu "domacu" rudu.
Svi se secamo redova.

Tako da nema govora o "losem" dogovoru sa Gaspromom.

Ne treba da cudi to da Srbija placa najskuplji gas jer Srbija placa tranzitnu taksu svim drzavama kroz koje prolazi gasovod.

Da je izgradjen Juzni tok i Srbija bi takodje naplacivala taksku vrednu 200 000 eura godisnje za gasovod koji bi vodio preko Hrvatske, Slovenije do Austrije i Italije.

Ovako (bez JT) necemo dobiti NISTA.

Zahvaljujuci pre svega sebicnom stavu SADa, potcinjenom stavu EU, kao i domacim NVO koji su ideologiji i inostranim interesima dali prioritet u odnosu na energetske potrebe Srbije.

Nadam se da je Tadic u pravu i da ce ipak biti izgradjen Juzni Tok.
U suprotnom postovani C. Jovanovicu i gdjo. Mihajlovic sad imate priliku pa da vidimo VAS.

Dovedite TEXACO ili nekog drugog, pa da vidimo koliko ce oni da daju za NIS. AKO su uopste zainteresovani.

Marija

pre 9 godina

Preseli se na pusto ostrvo.
(marija, 2. decembar 2014 23:45)

Ili da se ti dezurna ruskinjo preselis u Abhaziju i Juznu Osetiju ili Nizhny Novgorod pa odande kuckaj ljubavne poruke UDBI i KGB-u.
Jel panika nastala kod vasih nadredjenih povodom najnovjih desavanja i uskorog razotkrivanja najvece pljacke u istoriji Srbije Udbasko-KGB-ovskog gasnog sporazuma pa morate pjacati aktivnosti na forumima?

I treba da je panika jer kad su znali da poklone nacinalne resurse KGB-u trebali su znati da ce jednog dana doci i ovaj "mali nesporazum medju prijateljima" .

papiga

pre 9 godina

@Dečko koji obećava: Vec je postalo dosadno to papagajsko ponavljanje floskule o "poklonu" i "smesnim parama" koje su lansirali neki "nasi" mediji i NVO. 400 mil. evra odn. nesto preko 500 mil. dolara prvo nikada nisu "smesne pare", drugo: cena privatizacije je uvek ukljucivala i investicije, vracanje dugova i socijalni program. Tako su racunate i navodjene sve privatizacije, osim ocigledno NIS-a, jer se to protivi necijim interesima, posto je celokupna cena od preko 3 mlrd. dolara malo nezgodna da bi se njome vrsila propaganda.
Slicno je uostalom i sa JT, salve kritika i gotovo svakodnevno huskanje protiv izfradnje, a sada pola EU drzava kukumabci i trazi nastavak gradnje. Najbednije je da ima toliko povodljivih ljudi koji se okrecu kako ih propagandni povetarac okrene (tu mislim na obican narod, oni koji su placeni da rade taj prljav posao protiv sopstvenog naroda ne racunam).

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Stiven

pre 9 godina

Treba sacekati razvoj situacije na medjunarodnoj sceni.Nista ne zavisi od nas i sto je do nas mi smo uradili.Ovo sukao sto rece premijer igre globalnih igraca i mi se malo tu sta pitamo,ali ocekujem da ce se situacija stabilizovati na medjunarodnom planu i ova tema oko gasovoda vratiti u neke predjasnje okvire.

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Dinosaurus

pre 9 godina

URAZUMITE se Ameri ne trebaju juzni tok u EU. Zavezi konja gde gazda kaze. Bice kako gazda kaze. A Putin ima druge kupce, slobodne igrace. Eto Turska zna igru,stari trgovci....

pali-andjeo

pre 9 godina

Evo javio se sin disidenta,on sve zna šta kome treba,koliko treba gde treba što kad sve znaš ne izvede ovu zemlju na prav put bivši(nikad više precedniče).

vladadespot

pre 9 godina

Južni tok je veoma važan za Srbiju i konstatacija gospodina Tadića je na mestu. Srpska vlast će očito imati problem ako do izgradnje gasovoda ne dođe, ali uz maksimum angažovanja premijera mislim da problem može biti rešen. Pred Srbijom su teške odluke. Ova Vlada Srbije mora da donese odluke koje idu isključivo nama u korist uz maksimum poštovanja naših evropskih partnera.

Truman

pre 9 godina

Južni tok je zaista od ogromnog značaja za napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Nadam se da će EU i Rusija uskoro rešiti ovaj problem i da će se uskoro nastaviti sa izgradnjom ovog gasovoda.

ANALITIKA

pre 9 godina

Rusiji treba Južni tok zbog jeftinog i sigurnog transporta,ali ona ima spremnu i alternativu,ako ne bude izgrađen taj gasovod.Opet EU treba jeftin energenat zbog svoje ekonomije koju skupi energenti sve više ugrožavaju,a i kako bi pobegla iz Kandži Amerike.EU će kako mi se čini na kraju biti kolateralna šteta u sukobu Rusije i Amerike.

ANDJA

pre 9 godina

Možda je potreban EU i Rusiji, ali Srbiji svakako više nije potreban.
Južni tok - NE HVALA !
(Žarko, 2. decembar 2014 22:06)

Jadni mi sa vasim razmisljanjem. Kako nam nije potreban juzni tok, kad će se njegovom izgradnjom kroz plaćanje tranzitnih taksi ogroman novac sliti u nas budžet, kao i kroz poreze koje će platiti naše građevinske firme angažovane na izgradnji.

Ekolog

pre 9 godina

Po ko zna koji put Srbija placa cenu tudjih gresaka i losih odluka. EU je ihitrenom odlukom za uvodjenje sankcija Rusiji nanela velike stete citavoj Evropi.

Cvetak

pre 9 godina

Samo ti ćuti, molim te! Da sam na tvom mestu od sramote ne bih mogla da progovorim. Ne znam samo gde ti je pamet bila da ne zaštitiš interese Srbije i njenih gradjana?

HANA55

pre 9 godina

Južni tok će sigurno biti nastavljen, kada se veliki mozgovi ohlade i strasti Evrope i Rusije smire. Žalosno je jer ispaštaju male zemlje nemoćne da utiču na ove odluke.

rustem

pre 9 godina

Ne mozemo uticati na odluku mocnika,ali mozemo uticati na nase politicare iz bivse garniture koji su pripomogli odluci svojom zloupotrebom i neodgovornoscu

Jela

pre 9 godina

nebitno je šta misli dotični,loš ugovor će nas koštati sve dok se sukob velikih ne stiša i nastavi gradnja gasovoda,a do tada ova vlast će već naći rešenje ovog problema.

Jela

pre 9 godina

nebitno je šta misli dotični,loš ugovor će nas koštati sve dok se sukob velikih ne stiša i nastavi gradnja gasovoda,a do tada ova vlast će već naći rešenje ovog problema.

Vladan

pre 9 godina

Lako je mudrovati kada si u opoziciji. Narod ima pravo da zna ko je odgovoran za potpsivanje ugovora koji su očigledno bili na štetu Srbije? Kostunica, Tadic ili neko treci?

Dzidzi midzi 5

pre 9 godina

Mislis ili znas gospodine Tadicu, valjda znas kakav sporazum ste napravili sa Rusijom i sta ste se dogovorili, da je napravljen ugovor i postignut sporazum na pravi nacin Srbija ne bi ispastala.

Ivica

pre 9 godina

Gledao sam na B92 u 20h. Tadić je da se ne lažemo gospodin čovek, lepo je svima koji su gledali objasnio trenutno stanje i očekivanja, nije vređao i bavio se demagogijom kao sagovornik kome su reči poput "gluposti" i "svinjarija" podobne za vesti.
Žao mi je što je Čeda to rekao u udarnom terminu ali šta ćemo.
Ovog puta Tadiću sve pohvale na stavovima i obrazloženju.

marija

pre 9 godina

Jovanovicu, tvoji kompleksi i mrznja prema Tadicu su opet neverovatni.
Udavi ga da proda Kosovo i Metohiju, a sad nesto pricas o prodaji NISa.
Hajde, nestani, a pre toga pokloni svoju vilu Albancima.
Ko od tebe napravi takvog idiota...

ekran

pre 9 godina

Totalno prezirem oba političara, ali Čedomir nije dao nikakav protiv argument na Tadićeve čiste i jasne tvrdnje, zamislite da je danas Nis još jedna bolesna kompanija u našim rukama sa dugovima kao SrbijaGas a uostalom ko bi uložio onolike pare u rafunerije kao što su Rusi uradili, inače te rafinirerije ne prerađuju naftu samo za Srbiju već se i izvozi mislim oko 130 miliona dolara godišnje, aj pozz

marija

pre 9 godina

Možda je potreban EU i Rusiji, ali Srbiji svakako više nije potreban.
Južni tok - NE HVALA !
(Žarko, 2. decembar 2014 22:06)

Preseli se na pusto ostrvo.

skeptic

pre 9 godina

Ovaj "pragmaticni' politicar pokusava da kapitalizuje na nacionalnom ludilu zvanom rusofilija. Umesto da javno kritikuje Putina i njegovu imperijalno - patrijarhalnu politiku, ovaj megalomanski politicar pokusava da pomiri nepomirljivo u globalnom svetu i eventualno postane junak nekog novog globalnog drustva nejasnih ljudskih vrednosti.

Zole

pre 9 godina

Nisu gradjani EU toliko siromašni da kupuju jeftin ruski gas. Zna se da sve najbolje dolazi iz Amerike pa tako i gas. Bolje kupovati skuplji i kvalitetniji američki gas.

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Cela ondašnja politička garnitura , uključujući i vlast i opoziciju, se utalila sa Rusima. Prodali su NIS za smešne pare i na " dodjem ti". Kad su bili toliki magovi prodaje, što nisu tražili cca. 3mlrd EUR, pa kad prodje " Južni tok", onda da im " vratimo" razliku? Ovako, niko nije kriv, političarima puni džepovi, a ti narode pasi travu i glasaj.

fisher

pre 9 godina

Ovaj ekspert da odgovara zato što je prodao NIS za dž... Rusima tražiti da plate punu vrednost ili da vrate NIS, a mi njima onih 400 miliona. I mirna Bačka!Ne smeta mi što su Rusi kupili (NIS danas posluje jako uspešno), već što su ga dobili na prevaru.

Marija

pre 9 godina

Preseli se na pusto ostrvo.
(marija, 2. decembar 2014 23:45)

Ili da se ti dezurna ruskinjo preselis u Abhaziju i Juznu Osetiju ili Nizhny Novgorod pa odande kuckaj ljubavne poruke UDBI i KGB-u.
Jel panika nastala kod vasih nadredjenih povodom najnovjih desavanja i uskorog razotkrivanja najvece pljacke u istoriji Srbije Udbasko-KGB-ovskog gasnog sporazuma pa morate pjacati aktivnosti na forumima?

I treba da je panika jer kad su znali da poklone nacinalne resurse KGB-u trebali su znati da ce jednog dana doci i ovaj "mali nesporazum medju prijateljima" .

bezimena

pre 9 godina

Za koliko si prodao NIS?
(moler, 02. decembar 2014 23:16)

Pogrešno!

To je pitanje za VdrK koji je kao tehnički premijer i osvedočeni rusofil, potpisao "prodaju" NIS-a, ugovor nikada nije objavljen, a Tadić je, kao predsednik, potpisivanju samo prisustvovao. Koliko si se njih dvojica "slagali" znamo.

Stiven

pre 9 godina

Treba sacekati razvoj situacije na medjunarodnoj sceni.Nista ne zavisi od nas i sto je do nas mi smo uradili.Ovo sukao sto rece premijer igre globalnih igraca i mi se malo tu sta pitamo,ali ocekujem da ce se situacija stabilizovati na medjunarodnom planu i ova tema oko gasovoda vratiti u neke predjasnje okvire.

Milica

pre 9 godina

Manevarski prostor Srbije u ovakvoj situaciji je dosta ogranicen. Ovde dolazi do izrazaja pritisci velikih sila a Tadicu je boljje da cuti jer je on svoje ispricao I sto se tice juznog toka I sto se tice neke politicke mudrosti I misljenja.

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

ko tebe šta pita, sjebao si i sebe i nas, vaskrsao si komunjare i radikale zbog šake novčića i sad umesto da nam je bolje mi u sve dublja govna tonemo, ja sam ti verovao i dao svoj glas a ti si ga prodao drugima, sram da te bude, u rupu se zavuci ako obraza imaš!

Hispano

pre 9 godina

Baš me briga u šta Boris Tadić veruje. Isto tako je, u vreme dok je bio na vlasti, verovao da će "Južni tok" biti 100% izgrađen i zbog te Tadićeve vere u ugovoru koji je Srbija potpisala sa Rusijom 2008. južni tok nije pomenut, pa nam je sada privredni razvitak zemlje pod znakom pitanja.

bogdan

pre 9 godina

Srbijom vladaju lopovi,zlikovci i amateri.
Volim ja Ruse, ali kupujem Golfa a ne Ladu.
Srbija je previše sića da bi bilo kome bila problem.Pokušavajući da nešto urade ovi "političari"kradu i lažu gore od prodavaca na buvljacima.Ima li izlaza?
Ima,ali košta obraza.Učite od Mila.Mrzim ga ali čovek je jasno video da se ne može jednom guzicom na dve stolice.

darkwood

pre 9 godina

E kad ti veruješ onda je sve super! I ja verujem u baba roge, andjele, duhove, da je Elvis Prisli,male zelene.... živ pa ih za života neću videti.

Goran

pre 9 godina

Upravu je Tadic kada kaze da je Juzni tok potreban i EU i Rusiji, ali je jos potrebniji Srbiji, jer su Rusi NIS odmah uzeli i od njega ubiraju prihod, a Srbija jos nije ni dobila Juzni tok pa ni prihode ne moze da ubira od ovog projekta.

neutralni felsh

pre 9 godina

glupo mu sad da kaze da je skontao kako su ga rusi premuntali, pod forom "vi nama prodate nis pod nasim uslovima, a mi vama obezbedimo juzni tok - ali budite strpljivi"... znalo se da od toga nema nista, cim se videla projektovana cena kostanja izgradnje cele instslacije (desetine milijardi dolara), ali je svima odgovaralo da pustaju bajku i dalje. nasima da vitlaju sporazumom u predizbornim kampanjama (da pridobiju ono primitivno glasacko telo koje bi da "mi zavrcemo ventil jevropi" kadgod nas "evropa opet nesto uslovljava"), rusima da cuvaju svoj ekonomski i politicki uticaj u srbiji (tri hidroaviona, poseta putina i ambasadorsko tapsanje po ramenu - jeftinije ne moze biti). da nije smesno bilo bi tuzno - ali bolje da se bar smejemo, kad vec mi placamo celu predstavu.

v

pre 9 godina

Ono sto smo i sami bili nesposobni da vodimo, odakle su svi izvlacili pare, stranke i ostali, ono sto je pravilo gubitke, treba dati da vode ljudi koji nesto znaju. Zalosno je sto nismo postigli vecu cenu, ali ovo sto kaze Tadic je jedino sa cim se slazem od svega sto je izgovorio ikad. Nis puni budzet Srbije deset procenata, a da nije privatizovan, danas ga ili ne bi bilo ili bi se to pokrivalo.nasim parama. Inace Putin je takav maher, vuce savrsene poteze. Molice ga ovi iz EU za taj isti gasovod.

Predrag

pre 9 godina

Tadicu, Kostunica i Vi ste interes Srbije trebali da zastitite dobrim ugovorom koji ce rusku stranu obavezati nekim rokom da izgradi JT. To niste uradili i budite srecni sto ste u Srbiji. Da ste negde drugo odavno bi protiv vas bila podneta krivicna prijava.

Ima li tu nas?

pre 9 godina

"Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić kaže da veruje da će projekat gasovoda Južni tok biti nastavljen."

Nadaj se, nadaj. Uh ala bi nam bilo dobro da pare pocnu da se slivaju u nasu firmu koja je, gle cuda, ne u Beogradu vec u Svajcarskoj.

Petar S.

pre 9 godina

U vreme prodaje NISa 2008, to je bila ruina od firme u koju niko nije ulagao vise od 30 godina. Uz sve sto je Tadic rekao, Infrastruktura NISa je bila raspadu nakon sankcija, a Banatski dvor je bii nezavrsen. Zavrsen je nakon potpisivanja ugovora sa Gaspromom investicijama iz Rusije.
Sve ove godine od 2008 od danas grejanje u Srbiji dolazi
Sto se tice "Rudne Rente" i kolicine iste koju pominje C. Jovanovic, imali smo prilike da vidimo 1993 kada je Srbija bila hermeticki pod sankcijama, pa je Srbija bila oslonjena na tu "domacu" rudu.
Svi se secamo redova.

Tako da nema govora o "losem" dogovoru sa Gaspromom.

Ne treba da cudi to da Srbija placa najskuplji gas jer Srbija placa tranzitnu taksu svim drzavama kroz koje prolazi gasovod.

Da je izgradjen Juzni tok i Srbija bi takodje naplacivala taksku vrednu 200 000 eura godisnje za gasovod koji bi vodio preko Hrvatske, Slovenije do Austrije i Italije.

Ovako (bez JT) necemo dobiti NISTA.

Zahvaljujuci pre svega sebicnom stavu SADa, potcinjenom stavu EU, kao i domacim NVO koji su ideologiji i inostranim interesima dali prioritet u odnosu na energetske potrebe Srbije.

Nadam se da je Tadic u pravu i da ce ipak biti izgradjen Juzni Tok.
U suprotnom postovani C. Jovanovicu i gdjo. Mihajlovic sad imate priliku pa da vidimo VAS.

Dovedite TEXACO ili nekog drugog, pa da vidimo koliko ce oni da daju za NIS. AKO su uopste zainteresovani.

pali-andjeo

pre 9 godina

Evo javio se sin disidenta,on sve zna šta kome treba,koliko treba gde treba što kad sve znaš ne izvede ovu zemlju na prav put bivši(nikad više precedniče).

evita

pre 9 godina

Sad Boris dodaje na Putinovo?! Neverovatno kako je izgubio kompas. Bolje da negde volontira kao psiholog i pomaze onima kojima je potrebno nego da se dalje bruka. Predsednicku penziju i pripadajuce je valjda obezbedio.

АлекС

pre 9 godina

Za koliko si prodao NIS?
(moler, 2. decembar 2014 23:16

Треба понекад опрати и уши јер се и у њима таложи блато, не само на ципелама. Слика на ТВ екрану има и звук осим лепих боја. Човек је управо одговорио на питање које овакви неписмени стално постављају.

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

papiga

pre 9 godina

@Dečko koji obećava: Vec je postalo dosadno to papagajsko ponavljanje floskule o "poklonu" i "smesnim parama" koje su lansirali neki "nasi" mediji i NVO. 400 mil. evra odn. nesto preko 500 mil. dolara prvo nikada nisu "smesne pare", drugo: cena privatizacije je uvek ukljucivala i investicije, vracanje dugova i socijalni program. Tako su racunate i navodjene sve privatizacije, osim ocigledno NIS-a, jer se to protivi necijim interesima, posto je celokupna cena od preko 3 mlrd. dolara malo nezgodna da bi se njome vrsila propaganda.
Slicno je uostalom i sa JT, salve kritika i gotovo svakodnevno huskanje protiv izfradnje, a sada pola EU drzava kukumabci i trazi nastavak gradnje. Najbednije je da ima toliko povodljivih ljudi koji se okrecu kako ih propagandni povetarac okrene (tu mislim na obican narod, oni koji su placeni da rade taj prljav posao protiv sopstvenog naroda ne racunam).

Vladan

pre 9 godina

Lako je mudrovati kada si u opoziciji. Narod ima pravo da zna ko je odgovoran za potpsivanje ugovora koji su očigledno bili na štetu Srbije? Kostunica, Tadic ili neko treci?

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Srbijanac

pre 9 godina

Citam i slusam da su bogatije zemlje od nas,do sada u projekat "Juzni tok",ulozili po nekoliko desetina ili par stotina hiljada evra a nasa ministarka kao iz topa,30./trideset/miliona evra.Gde i zasto molicu lepo.Na kraju kao normalan covek voleo bih da se zarad mladih projekat realizuje.Vise nista ne komentarisem,nemam snage.Hvala, svima zelim sve najbolje u zivotu i radu.

Dinosaurus

pre 9 godina

URAZUMITE se Ameri ne trebaju juzni tok u EU. Zavezi konja gde gazda kaze. Bice kako gazda kaze. A Putin ima druge kupce, slobodne igrace. Eto Turska zna igru,stari trgovci....

Jela

pre 9 godina

nebitno je šta misli dotični,loš ugovor će nas koštati sve dok se sukob velikih ne stiša i nastavi gradnja gasovoda,a do tada ova vlast će već naći rešenje ovog problema.

rus

pre 9 godina

politicari su jedno pricali drugo radili a sad se dtadic setio juznog toka e pa nisi vise na vlasti ne brini bice gasa ali ne zna se odakle naci ce se resenje

Jela

pre 9 godina

nebitno je šta misli dotični,loš ugovor će nas koštati sve dok se sukob velikih ne stiša i nastavi gradnja gasovoda,a do tada ova vlast će već naći rešenje ovog problema.

Cvetak

pre 9 godina

Samo ti ćuti, molim te! Da sam na tvom mestu od sramote ne bih mogla da progovorim. Ne znam samo gde ti je pamet bila da ne zaštitiš interese Srbije i njenih gradjana?

ANDJA

pre 9 godina

Možda je potreban EU i Rusiji, ali Srbiji svakako više nije potreban.
Južni tok - NE HVALA !
(Žarko, 2. decembar 2014 22:06)

Jadni mi sa vasim razmisljanjem. Kako nam nije potreban juzni tok, kad će se njegovom izgradnjom kroz plaćanje tranzitnih taksi ogroman novac sliti u nas budžet, kao i kroz poreze koje će platiti naše građevinske firme angažovane na izgradnji.

HANA55

pre 9 godina

Južni tok će sigurno biti nastavljen, kada se veliki mozgovi ohlade i strasti Evrope i Rusije smire. Žalosno je jer ispaštaju male zemlje nemoćne da utiču na ove odluke.

rustem

pre 9 godina

Ne mozemo uticati na odluku mocnika,ali mozemo uticati na nase politicare iz bivse garniture koji su pripomogli odluci svojom zloupotrebom i neodgovornoscu

Ekolog

pre 9 godina

Po ko zna koji put Srbija placa cenu tudjih gresaka i losih odluka. EU je ihitrenom odlukom za uvodjenje sankcija Rusiji nanela velike stete citavoj Evropi.

vladadespot

pre 9 godina

Južni tok je veoma važan za Srbiju i konstatacija gospodina Tadića je na mestu. Srpska vlast će očito imati problem ako do izgradnje gasovoda ne dođe, ali uz maksimum angažovanja premijera mislim da problem može biti rešen. Pred Srbijom su teške odluke. Ova Vlada Srbije mora da donese odluke koje idu isključivo nama u korist uz maksimum poštovanja naših evropskih partnera.

Truman

pre 9 godina

Južni tok je zaista od ogromnog značaja za napredak i razvoj naše zemlje, u to nema sumnje. Nadam se da će EU i Rusija uskoro rešiti ovaj problem i da će se uskoro nastaviti sa izgradnjom ovog gasovoda.

ANALITIKA

pre 9 godina

Rusiji treba Južni tok zbog jeftinog i sigurnog transporta,ali ona ima spremnu i alternativu,ako ne bude izgrađen taj gasovod.Opet EU treba jeftin energenat zbog svoje ekonomije koju skupi energenti sve više ugrožavaju,a i kako bi pobegla iz Kandži Amerike.EU će kako mi se čini na kraju biti kolateralna šteta u sukobu Rusije i Amerike.

Dzidzi midzi 5

pre 9 godina

Mislis ili znas gospodine Tadicu, valjda znas kakav sporazum ste napravili sa Rusijom i sta ste se dogovorili, da je napravljen ugovor i postignut sporazum na pravi nacin Srbija ne bi ispastala.