Utorak, 02.12.2014.

12:33

Kosovo traži blago i ratnu odštetu?

Nova kosovska vlada će tražiti ratnu odštetu i deo blaga bivše zajedničke države, konzularnih i vojnih objekata, piše Koha ditore.

Izvor: Tanjug

Kosovo traži blago i ratnu odštetu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

bez_cenzure

pre 9 godina

Potraživanje imovine od strane tzv. Kosova nije ništa drugo nego pokušaj legalizacije otimačine imovine Republike Srbije na okupiranoj teritoriji Kosova i Metohije. Albanci pokušavaju legalizovati otimačinu jer drugačije ne mogu prisvojiti. Govorili su da će prodati ski centar na Brezovici, ali su uspjeli samo dati isti pod koncesiju. Prodati ne mogu, jer papiri kažu da nije njihov.

Ja

pre 9 godina

Blago? Koje blago? Nema blaga, stradalo u poplavi/požaru, neko ga ukrao, pojeli psi lutalice - izaberite sami. Ratna šteta? Nije je dobila Bosna, nećete ni vi.

pitam se

pre 9 godina

koliko se secam najvecu ratnu stetu 1999 na teritoriji kosova je napravio nato. srbija koliko znam nije u sastavu nato-a tako da mi nije sve bas jasno

stop separatizmu, sloboda srpskom narodu !

pre 9 godina

ja mislim da treba vojvodina da se ocepi od srbije. zao mi je sto kazem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (soki89, 2. decembar 2014 16:20)

Ja mislim da Srbija treba da se otcepi od Srbije...

Milivoje

pre 9 godina

Uvek su bili talentovani za maznjavanje i otimanje. Sad k'o vele, kad im vec tako dobro ide sto da ne maznu jos nesto. I nemaju nameru da uskoro stanu. Njihovo prisustvo u nasoj blizini je sigurno neka Bozija kazna.

Pećanac

pre 9 godina

Primiš me u svoj stan, ja ti onda godinama lupam šamare i zavlačim ruku u džep, na kraju te izbacim iz sopstvenog stana, a onda još tražim da mi platiš za pretrpljenu patnju i daš pola od svog drugog stana?
Ne znam kako to blaže nazvati sem ponašanjem prikladnim pećinskim ljudima. Čast izuzecima.

ns

pre 9 godina

probni balon Kosova za njegove gradjane - da se skrene paznja sa lose situacije u kojoj ljudi zive - vec vidjeno ... mi smo imali paradu za koju jos nismo dobili informaciju koliko je kostala...

S1pac

pre 9 godina

Dolazi Božić i vrijeme darivanja a zatim Nova godina i vrijeme "rezolucija".Pravi timing za puštanje balona zvanog "kosovski zahtjevi".
(balon je nije dron, 02. decembar 2014 15:32)
Dolazi Nova godina,a zatim Božić što znači da nam se ne podudara vreme(timing,strana reč sa našim padežom).

Vazi al' na plazi

pre 9 godina

Secam se kao klinac moj cale je na platnom listicu imao deo"za izgradnju Kosova i Metohije" redovno se odbijalo.

A sada hocete da vam moje dete isplacuje nesto...

ravnica

pre 9 godina

Mozete samo sipak da dobijete. Dodj'te da radite u polju, a da nije mak, da zaradite nase novce. Ja sam veoma tolerantan, osim na ovakve baljezgarije. Za ovakve provokacije bi ih zaista javno pozvao da malo obradjuju zemlju, pa neka zarade. Evo ja cu im i strudlu umesiti, znam da to ne znaju, ne koriste mak za kolace.

Ilir

pre 9 godina

Malecno razjasnjenje. Tokom pregovora sa bivsim clanovima drzave SFRJ, oko podele imovine, Srbija je preuzela i deo Kosova i Vojvodine (tako je odluceno, da se ne bi cekalo finalni rasplet s'Kosovom narocito) tako da sada je na redu da se to medjusobno podeli, makar sto se Kosova tice. A sa Vojvodinom, to vidite vi kako i sta... ;-)
Ima tu puno toga da se deli, nemojte brinuti. Ide to malo lagano, ali doci ce do podele i te kako.

Pelagija

pre 9 godina

Blago nišćima duhom, njihovo je carstvo nebesko.
"A oholost je slepa, bezdana; nju nije nikad niko nahranio, i ona zna samo da kaže: "Još, još!", - što joj više daješ i žrtvuješ, ona samo odlučnije i glasnije traži još više...; ...i oholost na koncu pojede celog čoveka, i, nezasićena i nezasitna, traži odmah novu žrtvu."
Pa, ko razume shvatiće.

Zlatko Todorović je upecao jedinstvenu ribu!

pre 9 godina

Definitivno, to jeste nerealna lista zahteva, osim povratka izbeglica i potraga za nestalim. Možda i vraćanje kulturne baštine, ako za to postoje dokazi, ali to znači vraćanje i one baštine koje su kosovari pokupili kada su spaljivali pravoslavne crkve. Što se tiče ratne odštete, ona je nastala pre nego što je Kosovo postalo država, tako da to otpada. Što se tiče diplopatskih i konzularnih predstavništva, ništa nisu uneli u zajedničku državu, jer nisu ni postojali pre zajedničke države kao nezavisan entitet, tako da to takođe otpada. Ali nek probaju, pa možda im se posreći, što me ne bi ni čudilo, s obzirom kolike novce troše na lobiranje, ko su im sponzori i koliko su devojaka na silu udali za sve bitnije predstavnije euleksa.

balon je nije dron

pre 9 godina

Dolazi Božić i vrijeme darivanja a zatim Nova godina i vrijeme "rezolucija".
Pravi timing za puštanje balona zvanog "kosovski zahtjevi".

Tata, vidi prase

pre 9 godina

Pa i ja bih se tako bahatio i trazio i ono sto nije moje da iza mene stoji Amerika i Nemacka.Ovako kada znam da mi je jedina podrska Rusija bicu srecan ako nam opet ne uvedu sankcije ili izazvu krizno zariste na nekom delu teritorije!Evo sta su u stanju da urade samo sa jednim covekom koga puste iz Haga, a zamislite sta bi bilo da naloze neku nacionalnu manjinu da se odcepi...Lepo kaze Carls Barkli "Sto ulazis u frku kad si slabiji" , tako bih i ja rekao, sto ulazis u frku kada iza tebe stoji samo Rusija. Ko razume ,shvatice...

Ministarstvo za lobotomizaciju

pre 9 godina

Bojim se da ste nerealni, ali ko zna, ako dovoljno lobirate, moze da prodje. A sada, imovina republike Srbije na Kosovu i Metohiji. Moze i u akcijama da nadoknadite.

mikin

pre 9 godina

"Kosovo traži blago i ratnu odštetu?"
-------------------------------------
E, malo morgen. Malo ste za zahebali.
Varijanta a) vec je dobijeno .... kao Srbija a vi kao njen deo.
Varijanta b) niste dobili? E onda mora da pokrenete ceo proces ispocetka pa da se celokupna imovina SFRJ deli na 7 celina (a ne na 6 kao sto je bilo) prema utvrdjenim kriterijumima.
ps. Ubedjen sam da ce vasi veliki prijatelji Rvati, Crnogorci, Zlovenci i Makedonci sa odusevljenjem prihvatiti vas zahtev.

Ne Evropi

pre 9 godina

Do koje mere se ide sa bezobrazlukom, pa to je neviđeno. Prvo su godinama radili na tome da nam ukradu srce države, pa su onda zapadne sile nasrnule na nas svom snagom, dobili su tu svoju banana državu, malo fali da naša vlada prizna istu i sad traže JOŠ? Pa dokle više bre. Obraz đon.

Сима

pre 9 godina

Траже и више него што могу да добију, да би на крају добили само оно што желе. Лукаво.

kiza

pre 9 godina

ovako stvari stoje: mogu da traze, zatim mogu da nas tuze,zatim stize presuda, mozemo da pogodimo kakva, zatim zbog politike eu nema alternativu, malo da se prenemazemo i onda sve pilako prihvatimo. bice puno zaba za gutanje... Nova sezona serije: unistenje Srbije, radni naslov: gubitak suvereniteta na celoj teritoriji.... posle je sve lakse...

Zip Nis

pre 9 godina

Moji roditelji su od plate odvajali i za Kosovo i Crnu Goru. A ja sam se mlatio u uniformi bez dnevnica.
Zelim i trazim da mi se vrati novac, moze i deonicama, kroz racune za struju, komunalije, porez.
Jbt svi bre nesto traze , hoce li bre neko da da nesto.

munz

pre 9 godina

Naravno da od ovoga nema ništa. Radilo se o klasičnom otcepljenju i, iz našeg ugla, otimanju tuđe teritorije. Ali pošto Kosovo ima jake sponzore, ovakve priče treba da budu protivteža srpskim zahtevima za imovinom, što državnom što privatnom i da se dozvoli Kosovcima da zadrže sve što su preuzeli, uzeli, oteli od 1999. Tako će verovatno i biti.

Coco Bill

pre 9 godina

Koliko ja znam Kosovo kao "nerazvijena" oblast ili tada Atonomna Pokrajina nije učestvovala u davanju izgradnje istih, nego je još dobijala finansijsku pomoć, kako iz federalne kase tako i iz samog budžeta Srbije. Pored toga šta ćemo sa imovinom raznih srpskih preduzeća, kao i sa ulaganjima ili kreditima koje je Srbija dala kako kosovskim firmama tako elektroprivredi, rudnicima itd. ?!

zar nije tako?

pre 9 godina

kakvo oni blago traže kada su republike redovno izdvajale svoje prihode za podršku kosovu i cg kao najnerazvijenijim dijelovima države?

moze, ali.....

pre 9 godina

Sve se vazi komsije, ali prvo vratite ili platite Elektroprivredu, Telekom, mobilnu telefononiju, Trepcu i 2/3 zgrada samo po Pristini, koje su ozidane novcem iz Srbije.
Mi cemo vama sasiti gomilu zastave Velike Albanije i poslati na poklon, bez problema.I eto vam prilike da glumite veliku drzavu iako nema pas zasta da vas ujede.

Aleksandar

pre 9 godina

Naravno, ratna steta mora biti nadoknadjena, kako na podrucju Kosova i Metohije, tako i na ostatku Srbije i Crne Gore. I moraju je nadoknaditi oni koji su je napravili, a to su clanice NATO pakta koje su bez mandata Ujedinjenih nacija izvrsile agresiju na nezavisnu drzavu, Saveznu Republiku Jugoslaviju.

kraja

pre 9 godina

...kad im ostatak jugoslavije isporuci racun za sve sto je ulozeno i izgradjeno njihovim novcem na teritoriji kosova, sami ce moliti srbiju da preuzme kososvo opet...

Ritter

pre 9 godina

OK ajde da se podelimo i da raspravimo imovinska pitanja. Pocnimo od imovine Srpske Pravoslavne Crkve od pre drugog svetskog rata koju su komunisti oduzeli. Podseticu da na grckom Metohija znaci "crkveni posed". Pod dva, da vidimo sta je sa infrastruktura nasledjena od Srbije, firme, struja, telekomunikacije koje su na silu preuzete, rudna bogatsvima (Trepca na silu preuzeta od privatne firme) pa do imovine privatnih lica. Pod tri NATO da nam plati odstetu za nepotrebno razaranje ostatka zemlje bez Kosova. Onda mozemo da pricamo u sukcesiji u okviru SFRJ.

Zkr

pre 9 godina

Divna prilika za naplatu svega onoga što je pok. SFRJ a potom SCG i na kraju RS spucali na Kosovu.

Bojim se da nema te gudre, tih bubrega koji bi mogli da isplate 50 godina ne plaćanja struje i svega ostalog.

Dzo

pre 9 godina

Pa da su bivši predsednici poslušali i dali crkvi sto je njeno vekovima do ovog nebi došlo,ali je lakse izgleda iz Beograda vikati Kosovo je Srbija......

Stefan

pre 9 godina

Ovo što rade albanski političari na Kosovu - od 1981. naovamo je genijalno i trebalo bi da bude lekcija za srpske vlasti od devedesetih do danas.
Ne zaboravite: sve što su oni sa Kosova do sada želeli i tražili - su ostvarili.
A mi samo udaramo u kuknjavu i busamo se u nejake grudi i poludele glave.
Sad hejtujte do mile volje, ali da nas nadigraju svaki put to ne možete da osporite...

I

pre 9 godina

Znaci, nije vam dovoljna cela teritorija kosova koju ste odcepili od Srbije nego sada hocete i nesto sa nase teritorije???? E vala nece moci. A ako EU i ameri podrze ovu glupost, onda zaista ne vredi vise ni o cemu raspravljati ...

Radmila

pre 9 godina

Kosovo je, kao prvo, moralo biti ravnopravna republika s ostalim republikama unutar Jugolavije, da bi moglo tražiti neka pravi i jednakost u tim pravima. A budući da je bilo samo pokrajina jedne od republika, ne može to ni tražiti i sravnjavati se s drugima.
Nestala lica, povratak raseljenih i pokradene stvari su sasvim nešto drugo i na to ima pravo svako, ali neka zajednička deljenja imovine, nikako. Ako su hteli zajedničku imovinu, onda su trebali ostati unutar svoje matične republike!

Savri

pre 9 godina

Vecina ljudi koji su privredjivali i placali porez na Kosovu su davno iseljeni. Sad bi da uzmu i plodove njihovog rada? Kad imas protekciju Amerike nijedan zahtev nije dovoljno bezobrazan...

Kole

pre 9 godina

Pa citav zivot je stara SFRJ izdvajala za nerazvijeno Kosovo, vi sad nesto trazite, sramota, da ne traze od njih druge drzave bivse SFRJ da vrate ulozeni novac za nerazvijene, to je realnost, a ovo je bezobrazluk od vlasti Kosova, to su cinjenice.

laki

pre 9 godina

Vi nemate nikakvo blago, niti ste ikada imali, nego da lepo vratite pare i pare gradjana Srbije i ostalih. zemalja bivse SFRJ koje su ulagane u vas svih godina.

moze, ali.....

pre 9 godina

Sve se vazi komsije, ali prvo vratite ili platite Elektroprivredu, Telekom, mobilnu telefononiju, Trepcu i 2/3 zgrada samo po Pristini, koje su ozidane novcem iz Srbije.
Mi cemo vama sasiti gomilu zastave Velike Albanije i poslati na poklon, bez problema.I eto vam prilike da glumite veliku drzavu iako nema pas zasta da vas ujede.

laki

pre 9 godina

Vi nemate nikakvo blago, niti ste ikada imali, nego da lepo vratite pare i pare gradjana Srbije i ostalih. zemalja bivse SFRJ koje su ulagane u vas svih godina.

Aleksandar

pre 9 godina

Naravno, ratna steta mora biti nadoknadjena, kako na podrucju Kosova i Metohije, tako i na ostatku Srbije i Crne Gore. I moraju je nadoknaditi oni koji su je napravili, a to su clanice NATO pakta koje su bez mandata Ujedinjenih nacija izvrsile agresiju na nezavisnu drzavu, Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Kole

pre 9 godina

Pa citav zivot je stara SFRJ izdvajala za nerazvijeno Kosovo, vi sad nesto trazite, sramota, da ne traze od njih druge drzave bivse SFRJ da vrate ulozeni novac za nerazvijene, to je realnost, a ovo je bezobrazluk od vlasti Kosova, to su cinjenice.

Zip Nis

pre 9 godina

Moji roditelji su od plate odvajali i za Kosovo i Crnu Goru. A ja sam se mlatio u uniformi bez dnevnica.
Zelim i trazim da mi se vrati novac, moze i deonicama, kroz racune za struju, komunalije, porez.
Jbt svi bre nesto traze , hoce li bre neko da da nesto.

kraja

pre 9 godina

...kad im ostatak jugoslavije isporuci racun za sve sto je ulozeno i izgradjeno njihovim novcem na teritoriji kosova, sami ce moliti srbiju da preuzme kososvo opet...

zar nije tako?

pre 9 godina

kakvo oni blago traže kada su republike redovno izdvajale svoje prihode za podršku kosovu i cg kao najnerazvijenijim dijelovima države?

Radmila

pre 9 godina

Kosovo je, kao prvo, moralo biti ravnopravna republika s ostalim republikama unutar Jugolavije, da bi moglo tražiti neka pravi i jednakost u tim pravima. A budući da je bilo samo pokrajina jedne od republika, ne može to ni tražiti i sravnjavati se s drugima.
Nestala lica, povratak raseljenih i pokradene stvari su sasvim nešto drugo i na to ima pravo svako, ali neka zajednička deljenja imovine, nikako. Ako su hteli zajedničku imovinu, onda su trebali ostati unutar svoje matične republike!

Zkr

pre 9 godina

Divna prilika za naplatu svega onoga što je pok. SFRJ a potom SCG i na kraju RS spucali na Kosovu.

Bojim se da nema te gudre, tih bubrega koji bi mogli da isplate 50 godina ne plaćanja struje i svega ostalog.

Coco Bill

pre 9 godina

Koliko ja znam Kosovo kao "nerazvijena" oblast ili tada Atonomna Pokrajina nije učestvovala u davanju izgradnje istih, nego je još dobijala finansijsku pomoć, kako iz federalne kase tako i iz samog budžeta Srbije. Pored toga šta ćemo sa imovinom raznih srpskih preduzeća, kao i sa ulaganjima ili kreditima koje je Srbija dala kako kosovskim firmama tako elektroprivredi, rudnicima itd. ?!

Savri

pre 9 godina

Vecina ljudi koji su privredjivali i placali porez na Kosovu su davno iseljeni. Sad bi da uzmu i plodove njihovog rada? Kad imas protekciju Amerike nijedan zahtev nije dovoljno bezobrazan...

I

pre 9 godina

Znaci, nije vam dovoljna cela teritorija kosova koju ste odcepili od Srbije nego sada hocete i nesto sa nase teritorije???? E vala nece moci. A ako EU i ameri podrze ovu glupost, onda zaista ne vredi vise ni o cemu raspravljati ...

mikin

pre 9 godina

"Kosovo traži blago i ratnu odštetu?"
-------------------------------------
E, malo morgen. Malo ste za zahebali.
Varijanta a) vec je dobijeno .... kao Srbija a vi kao njen deo.
Varijanta b) niste dobili? E onda mora da pokrenete ceo proces ispocetka pa da se celokupna imovina SFRJ deli na 7 celina (a ne na 6 kao sto je bilo) prema utvrdjenim kriterijumima.
ps. Ubedjen sam da ce vasi veliki prijatelji Rvati, Crnogorci, Zlovenci i Makedonci sa odusevljenjem prihvatiti vas zahtev.

Stefan

pre 9 godina

Ovo što rade albanski političari na Kosovu - od 1981. naovamo je genijalno i trebalo bi da bude lekcija za srpske vlasti od devedesetih do danas.
Ne zaboravite: sve što su oni sa Kosova do sada želeli i tražili - su ostvarili.
A mi samo udaramo u kuknjavu i busamo se u nejake grudi i poludele glave.
Sad hejtujte do mile volje, ali da nas nadigraju svaki put to ne možete da osporite...

Ilir

pre 9 godina

Malecno razjasnjenje. Tokom pregovora sa bivsim clanovima drzave SFRJ, oko podele imovine, Srbija je preuzela i deo Kosova i Vojvodine (tako je odluceno, da se ne bi cekalo finalni rasplet s'Kosovom narocito) tako da sada je na redu da se to medjusobno podeli, makar sto se Kosova tice. A sa Vojvodinom, to vidite vi kako i sta... ;-)
Ima tu puno toga da se deli, nemojte brinuti. Ide to malo lagano, ali doci ce do podele i te kako.

Vazi al' na plazi

pre 9 godina

Secam se kao klinac moj cale je na platnom listicu imao deo"za izgradnju Kosova i Metohije" redovno se odbijalo.

A sada hocete da vam moje dete isplacuje nesto...

Сима

pre 9 godina

Траже и више него што могу да добију, да би на крају добили само оно што желе. Лукаво.

Ritter

pre 9 godina

OK ajde da se podelimo i da raspravimo imovinska pitanja. Pocnimo od imovine Srpske Pravoslavne Crkve od pre drugog svetskog rata koju su komunisti oduzeli. Podseticu da na grckom Metohija znaci "crkveni posed". Pod dva, da vidimo sta je sa infrastruktura nasledjena od Srbije, firme, struja, telekomunikacije koje su na silu preuzete, rudna bogatsvima (Trepca na silu preuzeta od privatne firme) pa do imovine privatnih lica. Pod tri NATO da nam plati odstetu za nepotrebno razaranje ostatka zemlje bez Kosova. Onda mozemo da pricamo u sukcesiji u okviru SFRJ.

Ne Evropi

pre 9 godina

Do koje mere se ide sa bezobrazlukom, pa to je neviđeno. Prvo su godinama radili na tome da nam ukradu srce države, pa su onda zapadne sile nasrnule na nas svom snagom, dobili su tu svoju banana državu, malo fali da naša vlada prizna istu i sad traže JOŠ? Pa dokle više bre. Obraz đon.

kiza

pre 9 godina

ovako stvari stoje: mogu da traze, zatim mogu da nas tuze,zatim stize presuda, mozemo da pogodimo kakva, zatim zbog politike eu nema alternativu, malo da se prenemazemo i onda sve pilako prihvatimo. bice puno zaba za gutanje... Nova sezona serije: unistenje Srbije, radni naslov: gubitak suvereniteta na celoj teritoriji.... posle je sve lakse...

balon je nije dron

pre 9 godina

Dolazi Božić i vrijeme darivanja a zatim Nova godina i vrijeme "rezolucija".
Pravi timing za puštanje balona zvanog "kosovski zahtjevi".

Zlatko Todorović je upecao jedinstvenu ribu!

pre 9 godina

Definitivno, to jeste nerealna lista zahteva, osim povratka izbeglica i potraga za nestalim. Možda i vraćanje kulturne baštine, ako za to postoje dokazi, ali to znači vraćanje i one baštine koje su kosovari pokupili kada su spaljivali pravoslavne crkve. Što se tiče ratne odštete, ona je nastala pre nego što je Kosovo postalo država, tako da to otpada. Što se tiče diplopatskih i konzularnih predstavništva, ništa nisu uneli u zajedničku državu, jer nisu ni postojali pre zajedničke države kao nezavisan entitet, tako da to takođe otpada. Ali nek probaju, pa možda im se posreći, što me ne bi ni čudilo, s obzirom kolike novce troše na lobiranje, ko su im sponzori i koliko su devojaka na silu udali za sve bitnije predstavnije euleksa.

Pelagija

pre 9 godina

Blago nišćima duhom, njihovo je carstvo nebesko.
"A oholost je slepa, bezdana; nju nije nikad niko nahranio, i ona zna samo da kaže: "Još, još!", - što joj više daješ i žrtvuješ, ona samo odlučnije i glasnije traži još više...; ...i oholost na koncu pojede celog čoveka, i, nezasićena i nezasitna, traži odmah novu žrtvu."
Pa, ko razume shvatiće.

Ministarstvo za lobotomizaciju

pre 9 godina

Bojim se da ste nerealni, ali ko zna, ako dovoljno lobirate, moze da prodje. A sada, imovina republike Srbije na Kosovu i Metohiji. Moze i u akcijama da nadoknadite.

Pećanac

pre 9 godina

Primiš me u svoj stan, ja ti onda godinama lupam šamare i zavlačim ruku u džep, na kraju te izbacim iz sopstvenog stana, a onda još tražim da mi platiš za pretrpljenu patnju i daš pola od svog drugog stana?
Ne znam kako to blaže nazvati sem ponašanjem prikladnim pećinskim ljudima. Čast izuzecima.

munz

pre 9 godina

Naravno da od ovoga nema ništa. Radilo se o klasičnom otcepljenju i, iz našeg ugla, otimanju tuđe teritorije. Ali pošto Kosovo ima jake sponzore, ovakve priče treba da budu protivteža srpskim zahtevima za imovinom, što državnom što privatnom i da se dozvoli Kosovcima da zadrže sve što su preuzeli, uzeli, oteli od 1999. Tako će verovatno i biti.

ravnica

pre 9 godina

Mozete samo sipak da dobijete. Dodj'te da radite u polju, a da nije mak, da zaradite nase novce. Ja sam veoma tolerantan, osim na ovakve baljezgarije. Za ovakve provokacije bi ih zaista javno pozvao da malo obradjuju zemlju, pa neka zarade. Evo ja cu im i strudlu umesiti, znam da to ne znaju, ne koriste mak za kolace.

Tata, vidi prase

pre 9 godina

Pa i ja bih se tako bahatio i trazio i ono sto nije moje da iza mene stoji Amerika i Nemacka.Ovako kada znam da mi je jedina podrska Rusija bicu srecan ako nam opet ne uvedu sankcije ili izazvu krizno zariste na nekom delu teritorije!Evo sta su u stanju da urade samo sa jednim covekom koga puste iz Haga, a zamislite sta bi bilo da naloze neku nacionalnu manjinu da se odcepi...Lepo kaze Carls Barkli "Sto ulazis u frku kad si slabiji" , tako bih i ja rekao, sto ulazis u frku kada iza tebe stoji samo Rusija. Ko razume ,shvatice...

stop separatizmu, sloboda srpskom narodu !

pre 9 godina

ja mislim da treba vojvodina da se ocepi od srbije. zao mi je sto kazem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (soki89, 2. decembar 2014 16:20)

Ja mislim da Srbija treba da se otcepi od Srbije...

Dzo

pre 9 godina

Pa da su bivši predsednici poslušali i dali crkvi sto je njeno vekovima do ovog nebi došlo,ali je lakse izgleda iz Beograda vikati Kosovo je Srbija......

ns

pre 9 godina

probni balon Kosova za njegove gradjane - da se skrene paznja sa lose situacije u kojoj ljudi zive - vec vidjeno ... mi smo imali paradu za koju jos nismo dobili informaciju koliko je kostala...

Milivoje

pre 9 godina

Uvek su bili talentovani za maznjavanje i otimanje. Sad k'o vele, kad im vec tako dobro ide sto da ne maznu jos nesto. I nemaju nameru da uskoro stanu. Njihovo prisustvo u nasoj blizini je sigurno neka Bozija kazna.

pitam se

pre 9 godina

koliko se secam najvecu ratnu stetu 1999 na teritoriji kosova je napravio nato. srbija koliko znam nije u sastavu nato-a tako da mi nije sve bas jasno

S1pac

pre 9 godina

Dolazi Božić i vrijeme darivanja a zatim Nova godina i vrijeme "rezolucija".Pravi timing za puštanje balona zvanog "kosovski zahtjevi".
(balon je nije dron, 02. decembar 2014 15:32)
Dolazi Nova godina,a zatim Božić što znači da nam se ne podudara vreme(timing,strana reč sa našim padežom).

Ja

pre 9 godina

Blago? Koje blago? Nema blaga, stradalo u poplavi/požaru, neko ga ukrao, pojeli psi lutalice - izaberite sami. Ratna šteta? Nije je dobila Bosna, nećete ni vi.

bez_cenzure

pre 9 godina

Potraživanje imovine od strane tzv. Kosova nije ništa drugo nego pokušaj legalizacije otimačine imovine Republike Srbije na okupiranoj teritoriji Kosova i Metohije. Albanci pokušavaju legalizovati otimačinu jer drugačije ne mogu prisvojiti. Govorili su da će prodati ski centar na Brezovici, ali su uspjeli samo dati isti pod koncesiju. Prodati ne mogu, jer papiri kažu da nije njihov.

Ilir

pre 9 godina

Malecno razjasnjenje. Tokom pregovora sa bivsim clanovima drzave SFRJ, oko podele imovine, Srbija je preuzela i deo Kosova i Vojvodine (tako je odluceno, da se ne bi cekalo finalni rasplet s'Kosovom narocito) tako da sada je na redu da se to medjusobno podeli, makar sto se Kosova tice. A sa Vojvodinom, to vidite vi kako i sta... ;-)
Ima tu puno toga da se deli, nemojte brinuti. Ide to malo lagano, ali doci ce do podele i te kako.

moze, ali.....

pre 9 godina

Sve se vazi komsije, ali prvo vratite ili platite Elektroprivredu, Telekom, mobilnu telefononiju, Trepcu i 2/3 zgrada samo po Pristini, koje su ozidane novcem iz Srbije.
Mi cemo vama sasiti gomilu zastave Velike Albanije i poslati na poklon, bez problema.I eto vam prilike da glumite veliku drzavu iako nema pas zasta da vas ujede.

Aleksandar

pre 9 godina

Naravno, ratna steta mora biti nadoknadjena, kako na podrucju Kosova i Metohije, tako i na ostatku Srbije i Crne Gore. I moraju je nadoknaditi oni koji su je napravili, a to su clanice NATO pakta koje su bez mandata Ujedinjenih nacija izvrsile agresiju na nezavisnu drzavu, Saveznu Republiku Jugoslaviju.

laki

pre 9 godina

Vi nemate nikakvo blago, niti ste ikada imali, nego da lepo vratite pare i pare gradjana Srbije i ostalih. zemalja bivse SFRJ koje su ulagane u vas svih godina.

kraja

pre 9 godina

...kad im ostatak jugoslavije isporuci racun za sve sto je ulozeno i izgradjeno njihovim novcem na teritoriji kosova, sami ce moliti srbiju da preuzme kososvo opet...

mikin

pre 9 godina

"Kosovo traži blago i ratnu odštetu?"
-------------------------------------
E, malo morgen. Malo ste za zahebali.
Varijanta a) vec je dobijeno .... kao Srbija a vi kao njen deo.
Varijanta b) niste dobili? E onda mora da pokrenete ceo proces ispocetka pa da se celokupna imovina SFRJ deli na 7 celina (a ne na 6 kao sto je bilo) prema utvrdjenim kriterijumima.
ps. Ubedjen sam da ce vasi veliki prijatelji Rvati, Crnogorci, Zlovenci i Makedonci sa odusevljenjem prihvatiti vas zahtev.

Radmila

pre 9 godina

Kosovo je, kao prvo, moralo biti ravnopravna republika s ostalim republikama unutar Jugolavije, da bi moglo tražiti neka pravi i jednakost u tim pravima. A budući da je bilo samo pokrajina jedne od republika, ne može to ni tražiti i sravnjavati se s drugima.
Nestala lica, povratak raseljenih i pokradene stvari su sasvim nešto drugo i na to ima pravo svako, ali neka zajednička deljenja imovine, nikako. Ako su hteli zajedničku imovinu, onda su trebali ostati unutar svoje matične republike!

Kole

pre 9 godina

Pa citav zivot je stara SFRJ izdvajala za nerazvijeno Kosovo, vi sad nesto trazite, sramota, da ne traze od njih druge drzave bivse SFRJ da vrate ulozeni novac za nerazvijene, to je realnost, a ovo je bezobrazluk od vlasti Kosova, to su cinjenice.

Zip Nis

pre 9 godina

Moji roditelji su od plate odvajali i za Kosovo i Crnu Goru. A ja sam se mlatio u uniformi bez dnevnica.
Zelim i trazim da mi se vrati novac, moze i deonicama, kroz racune za struju, komunalije, porez.
Jbt svi bre nesto traze , hoce li bre neko da da nesto.

I

pre 9 godina

Znaci, nije vam dovoljna cela teritorija kosova koju ste odcepili od Srbije nego sada hocete i nesto sa nase teritorije???? E vala nece moci. A ako EU i ameri podrze ovu glupost, onda zaista ne vredi vise ni o cemu raspravljati ...

Coco Bill

pre 9 godina

Koliko ja znam Kosovo kao "nerazvijena" oblast ili tada Atonomna Pokrajina nije učestvovala u davanju izgradnje istih, nego je još dobijala finansijsku pomoć, kako iz federalne kase tako i iz samog budžeta Srbije. Pored toga šta ćemo sa imovinom raznih srpskih preduzeća, kao i sa ulaganjima ili kreditima koje je Srbija dala kako kosovskim firmama tako elektroprivredi, rudnicima itd. ?!

zar nije tako?

pre 9 godina

kakvo oni blago traže kada su republike redovno izdvajale svoje prihode za podršku kosovu i cg kao najnerazvijenijim dijelovima države?

Zkr

pre 9 godina

Divna prilika za naplatu svega onoga što je pok. SFRJ a potom SCG i na kraju RS spucali na Kosovu.

Bojim se da nema te gudre, tih bubrega koji bi mogli da isplate 50 godina ne plaćanja struje i svega ostalog.

Ne Evropi

pre 9 godina

Do koje mere se ide sa bezobrazlukom, pa to je neviđeno. Prvo su godinama radili na tome da nam ukradu srce države, pa su onda zapadne sile nasrnule na nas svom snagom, dobili su tu svoju banana državu, malo fali da naša vlada prizna istu i sad traže JOŠ? Pa dokle više bre. Obraz đon.

Savri

pre 9 godina

Vecina ljudi koji su privredjivali i placali porez na Kosovu su davno iseljeni. Sad bi da uzmu i plodove njihovog rada? Kad imas protekciju Amerike nijedan zahtev nije dovoljno bezobrazan...

Pećanac

pre 9 godina

Primiš me u svoj stan, ja ti onda godinama lupam šamare i zavlačim ruku u džep, na kraju te izbacim iz sopstvenog stana, a onda još tražim da mi platiš za pretrpljenu patnju i daš pola od svog drugog stana?
Ne znam kako to blaže nazvati sem ponašanjem prikladnim pećinskim ljudima. Čast izuzecima.

ravnica

pre 9 godina

Mozete samo sipak da dobijete. Dodj'te da radite u polju, a da nije mak, da zaradite nase novce. Ja sam veoma tolerantan, osim na ovakve baljezgarije. Za ovakve provokacije bi ih zaista javno pozvao da malo obradjuju zemlju, pa neka zarade. Evo ja cu im i strudlu umesiti, znam da to ne znaju, ne koriste mak za kolace.

Tata, vidi prase

pre 9 godina

Pa i ja bih se tako bahatio i trazio i ono sto nije moje da iza mene stoji Amerika i Nemacka.Ovako kada znam da mi je jedina podrska Rusija bicu srecan ako nam opet ne uvedu sankcije ili izazvu krizno zariste na nekom delu teritorije!Evo sta su u stanju da urade samo sa jednim covekom koga puste iz Haga, a zamislite sta bi bilo da naloze neku nacionalnu manjinu da se odcepi...Lepo kaze Carls Barkli "Sto ulazis u frku kad si slabiji" , tako bih i ja rekao, sto ulazis u frku kada iza tebe stoji samo Rusija. Ko razume ,shvatice...

Vazi al' na plazi

pre 9 godina

Secam se kao klinac moj cale je na platnom listicu imao deo"za izgradnju Kosova i Metohije" redovno se odbijalo.

A sada hocete da vam moje dete isplacuje nesto...

Zlatko Todorović je upecao jedinstvenu ribu!

pre 9 godina

Definitivno, to jeste nerealna lista zahteva, osim povratka izbeglica i potraga za nestalim. Možda i vraćanje kulturne baštine, ako za to postoje dokazi, ali to znači vraćanje i one baštine koje su kosovari pokupili kada su spaljivali pravoslavne crkve. Što se tiče ratne odštete, ona je nastala pre nego što je Kosovo postalo država, tako da to otpada. Što se tiče diplopatskih i konzularnih predstavništva, ništa nisu uneli u zajedničku državu, jer nisu ni postojali pre zajedničke države kao nezavisan entitet, tako da to takođe otpada. Ali nek probaju, pa možda im se posreći, što me ne bi ni čudilo, s obzirom kolike novce troše na lobiranje, ko su im sponzori i koliko su devojaka na silu udali za sve bitnije predstavnije euleksa.

Ritter

pre 9 godina

OK ajde da se podelimo i da raspravimo imovinska pitanja. Pocnimo od imovine Srpske Pravoslavne Crkve od pre drugog svetskog rata koju su komunisti oduzeli. Podseticu da na grckom Metohija znaci "crkveni posed". Pod dva, da vidimo sta je sa infrastruktura nasledjena od Srbije, firme, struja, telekomunikacije koje su na silu preuzete, rudna bogatsvima (Trepca na silu preuzeta od privatne firme) pa do imovine privatnih lica. Pod tri NATO da nam plati odstetu za nepotrebno razaranje ostatka zemlje bez Kosova. Onda mozemo da pricamo u sukcesiji u okviru SFRJ.

Ministarstvo za lobotomizaciju

pre 9 godina

Bojim se da ste nerealni, ali ko zna, ako dovoljno lobirate, moze da prodje. A sada, imovina republike Srbije na Kosovu i Metohiji. Moze i u akcijama da nadoknadite.

Сима

pre 9 godina

Траже и више него што могу да добију, да би на крају добили само оно што желе. Лукаво.

Stefan

pre 9 godina

Ovo što rade albanski političari na Kosovu - od 1981. naovamo je genijalno i trebalo bi da bude lekcija za srpske vlasti od devedesetih do danas.
Ne zaboravite: sve što su oni sa Kosova do sada želeli i tražili - su ostvarili.
A mi samo udaramo u kuknjavu i busamo se u nejake grudi i poludele glave.
Sad hejtujte do mile volje, ali da nas nadigraju svaki put to ne možete da osporite...

ns

pre 9 godina

probni balon Kosova za njegove gradjane - da se skrene paznja sa lose situacije u kojoj ljudi zive - vec vidjeno ... mi smo imali paradu za koju jos nismo dobili informaciju koliko je kostala...

Pelagija

pre 9 godina

Blago nišćima duhom, njihovo je carstvo nebesko.
"A oholost je slepa, bezdana; nju nije nikad niko nahranio, i ona zna samo da kaže: "Još, još!", - što joj više daješ i žrtvuješ, ona samo odlučnije i glasnije traži još više...; ...i oholost na koncu pojede celog čoveka, i, nezasićena i nezasitna, traži odmah novu žrtvu."
Pa, ko razume shvatiće.

balon je nije dron

pre 9 godina

Dolazi Božić i vrijeme darivanja a zatim Nova godina i vrijeme "rezolucija".
Pravi timing za puštanje balona zvanog "kosovski zahtjevi".

kiza

pre 9 godina

ovako stvari stoje: mogu da traze, zatim mogu da nas tuze,zatim stize presuda, mozemo da pogodimo kakva, zatim zbog politike eu nema alternativu, malo da se prenemazemo i onda sve pilako prihvatimo. bice puno zaba za gutanje... Nova sezona serije: unistenje Srbije, radni naslov: gubitak suvereniteta na celoj teritoriji.... posle je sve lakse...

munz

pre 9 godina

Naravno da od ovoga nema ništa. Radilo se o klasičnom otcepljenju i, iz našeg ugla, otimanju tuđe teritorije. Ali pošto Kosovo ima jake sponzore, ovakve priče treba da budu protivteža srpskim zahtevima za imovinom, što državnom što privatnom i da se dozvoli Kosovcima da zadrže sve što su preuzeli, uzeli, oteli od 1999. Tako će verovatno i biti.

S1pac

pre 9 godina

Dolazi Božić i vrijeme darivanja a zatim Nova godina i vrijeme "rezolucija".Pravi timing za puštanje balona zvanog "kosovski zahtjevi".
(balon je nije dron, 02. decembar 2014 15:32)
Dolazi Nova godina,a zatim Božić što znači da nam se ne podudara vreme(timing,strana reč sa našim padežom).

Milivoje

pre 9 godina

Uvek su bili talentovani za maznjavanje i otimanje. Sad k'o vele, kad im vec tako dobro ide sto da ne maznu jos nesto. I nemaju nameru da uskoro stanu. Njihovo prisustvo u nasoj blizini je sigurno neka Bozija kazna.

Dzo

pre 9 godina

Pa da su bivši predsednici poslušali i dali crkvi sto je njeno vekovima do ovog nebi došlo,ali je lakse izgleda iz Beograda vikati Kosovo je Srbija......

bez_cenzure

pre 9 godina

Potraživanje imovine od strane tzv. Kosova nije ništa drugo nego pokušaj legalizacije otimačine imovine Republike Srbije na okupiranoj teritoriji Kosova i Metohije. Albanci pokušavaju legalizovati otimačinu jer drugačije ne mogu prisvojiti. Govorili su da će prodati ski centar na Brezovici, ali su uspjeli samo dati isti pod koncesiju. Prodati ne mogu, jer papiri kažu da nije njihov.

pitam se

pre 9 godina

koliko se secam najvecu ratnu stetu 1999 na teritoriji kosova je napravio nato. srbija koliko znam nije u sastavu nato-a tako da mi nije sve bas jasno

stop separatizmu, sloboda srpskom narodu !

pre 9 godina

ja mislim da treba vojvodina da se ocepi od srbije. zao mi je sto kazem.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (soki89, 2. decembar 2014 16:20)

Ja mislim da Srbija treba da se otcepi od Srbije...

Ja

pre 9 godina

Blago? Koje blago? Nema blaga, stradalo u poplavi/požaru, neko ga ukrao, pojeli psi lutalice - izaberite sami. Ratna šteta? Nije je dobila Bosna, nećete ni vi.