Ponedeljak, 01.12.2014.

13:53

Tužilaštvo: Vratite Šešelja u Hag

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.

Izvor: B92

Tužilaštvo: Vratite Šešelja u Hag IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

GOMOLAVA

pre 9 godina

Jedini cilj dolaska Vojislava Seselj u Srbiju to je sada toliko ocigledno i evidentno da se leci, njegov primarni cilj kako bi se svetio, pravio cirkuse sklonio sadasnju vlast. Ali se na svu srecu preracunao jer mu nista od tog njegovog kako on sam kaze paklenog plana nece nista uspeti. Zaboravio je samo jednu veliku stvar to je da kod naroda nema niti ce dobiti podrsku za ono sto je naumio, njegova politika vise nema nikakvo uporiste medju gradjanima. On su svoje poverenje dali Aleksandru Vucic. Umesto da se leci on se okrenuo samo da se sveti, eto sada koliko vidim da i samo Tuzilastvo reaguje i trazi da se vrati u Hag, upravo zbog njegovog ponasanja, za to je sam kriv i odgovoran.

Nevena T.

pre 9 godina

Pa zasto ste ga pustali na slobodu pitam se ja. Ako niste bili sposobni da ga lecite vec da cekate da neko umre onda se sluzite lukavstvima kao sto su humani razlozi a sada vam ne odgovara pa biste da ga vratite. Nigde logike nema.

ristić

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Šešelja,a još manje njegove politike,ali ovo se pretvara u lakrdiju.Režija je očajna,a tek glumci! Uozbiljimo se.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Simeone: Šta građani u Srbiji misle o Šešelju i njegovoj politici , rekli su na martovskim izborima. On je u ovom trenutku samo interesantan za Hrvatsku i njihovu predizbornu kampanju.

rekonkvista

pre 9 godina

Kao,oni u Hagu,nisu znali kako će se Šešelj ponašati u Srbiji.Bramerc,kao i Milanović,igra po notama koje su pisane u jednoj od zemalja EU.Sve je usmereno na destabilizaciju A.Vučića i njegove politike.NO PASARAN!!!

Jecolina87

pre 9 godina

Tužilaštvo pravi veliki cirkus a Hag je postao smešan! Najpre su pustili Šešelje da pokušaju destabilizaciju Srbije, a sada ga traže nazad jer je on izjavio da se neće dobrovoljno predati. Neko očigledno računa na pad popularnosti SNS-a ako se Šešelj uhapsi - Neko se očigledno prešao u tome!

marić

pre 9 godina

Nije valjda da im toliko ličimo na Hrvate,da nam mogu lupati čvrge kako stignu?Šešelj je samo sporedni lik u ovoj tragi-komediji,na koga niko i ne obraća pažnju.Svetla su uperena u premijera i EU očekuje da vidi njegovu reakciju.

Gojko

pre 9 godina

Haški tribunal je pustio Šešelja, a da od njega nije tražio da ispunjava neke posebne uslove, ili je bar to ono što mi znamo, našu državu je još manje konsultovao. Navodni razlog je bolest a Šešelj očigledno ne misli tako. Sad stižu nekakvi zahtevi za vraćanje. nZar se to Šešekj izlečio, ili je uradio u Srbiji ono što se od njega očekivalo?

tempera

pre 9 godina

@Davor - Niste me shvatili. Ja vam iznosim uvreženo mišljenje i percepciju Srba posle genocida u NDH i aparthejda 1990, a Gotovina je podugovarač, podizvođač, možda ima neka reč na vašem jeziku. A vi ćete pričati vašu priču, priznajem da je pravno lepo spakovana od strane sponzora. Da je sve počelo s Vukovarom i Dubrovnikom, svaka vam je na mestu.

Mirko Oro

pre 9 godina

Tek sada vidim da je ovaj cirkus sa Šešeljem zaista namerno smišljen samo da bi došlo do destabilizacije u Srbiji. Pa ako ste mislili da ćete samo posle 15. dana tražiti da se vrati zašto ste ga uopšte puštali. Izgleda da vam je stalo da ga Srbija sada hapsi i da nepotrebno izaziva nerede .

nataly

pre 9 godina

Ma.....ceo taj scenario je vec unapred napisan.Znali su oni o kakvom coveku je rec i sta se od njega moze ocekivati kad se vrati.A on je upravo tako i postupio...Onda sledi rezolucija,pa zahtev da se vrati u Hag.A posto on nece dobrovoljno da se vrati,nalozice da ga isporucimo.I onda ce Vucic i Nikolic i cela vlada biti izdajnici....i tako dodjosmo do pocetka i glavnog razloga za njegovo pustanje.

Ledeno doba

pre 9 godina

Svako ima pravo na drugu šansu, ali Šešelj je i to ispucao. Dokazao je da i nakon svih ovih godina, on je isti koji odbija da se promeni.

Srpska posla

pre 9 godina

Kako su svima usta puna kako je Srbija pametna i kako ju Seselj ne interesuje... A svi zaboravili da je isti taj od 1990 do 2001 diktirao politiku Srbije i da su ga mnogi sledeli kao ovce! A i danas njegovi ucenici i sledbenici vode drzavu... E Srbijo daleko si ti od pameti...

rakela

pre 9 godina

Ovo je prava ujudurma, pustili su ga bez ikakvih uslova, znali su sa kim imaju posla i sad bi ga hteli nazad.Ovo je nista drugo nego smisljeno pravljenje problema Srbiji, sad mi treba da ga hapsimo i isporucjemo. Ne znam sta su mislili kakve ce reakcije izazvati kod gradjana njegovo pustanje, ali ocigledno je da nije ispunio ocekivanja.

barok

pre 9 godina

Vise je nego ocigledno da Seselj nije pusten iz Haga zbog bolesti, nego da "prodrma" Srbiju, s obzirom da to nije uspelo, hajde nazad, nisi od koristi.

Velja

pre 9 godina

Očito da neki zapadni lobiji ne obožavaju baš jaku Srbiju na Balkanu! Možda baš oni koji su dozvolili da hrvatska rezolucija ugeda svetlo dana! Neka,navikli smo na njohove štosove!

Davor

pre 9 godina

@Tempera....ne bih rekao da je Gotovina dio nekog zlocinackog poduhvata. Gotovina je dio Hrvatske borbe za neovisnost i primjer kako se pravi covjek bori. Seselj je sve sto Gotovina nije. Srpski nacionalista, prodavac magle, uvredljiv, sovinist, ekstremist i ratni zlocinac. Haag mu ne moze nista? Pa zasto je onda u Haagu? Tek kad bih mu dosla oslobadajuca presuda...e tek onda mu Haag moze duvati. Svi znamo zasto je Seselj tu i sta je njegova ideologija. Gotovina se u zadnje 2 godine nije pojavio u javnost, ili nesto krivo rekao sto se tice Srba. Odmjeren, kulturan, demokrata i svjetski covjek.

Simeone

pre 9 godina

Šešelja niko ne primećuje u Srbiji a u Hagu i Hrvatskoj je glavni lik. Tačno sam znao da će brže bolje da se pokaju što su ga pustili. Sva sreća pa ga se Srbija oslobodila pošto je postao Hrvatski službenik i sad je u njihovoj nadležnosti tako da ove priče o vraćanju u Hag ne bi trebalo da nas zanimaju.

tempera

pre 9 godina

@Davor - Šešelj je simbol srpskog šovinizma 90-ih i zagovornik zločinačkog poduhvata. Trinaest godina traje haški cirkus, ne mogu mu ništa. Gotovina je u Hrvata simbol koječega i bio je dobar vojnik zločinačkog poduhvata (3/3 epizoda, 1/3 počela 1941). Oslobođen je na nalog sponzora suda, kao i Naser, Ramush i trojica Srba. U HR nije sporan Gotovina, već sve drugo.

Srpska Radikalna Stranka

pre 9 godina

(Dečko koji obećava, 1. decembar 2014 20:36)

Nema razloga da se Srbija leci od Seselja. Srbiji treba deratizacija od vas komunjara koji ste pljackali ovu zemlju 50 godina i i dalje to radite preko partija koje kontrolise Udba - SPS i SNS.

Davor

pre 9 godina

Seselj se vraca tamo gdje i pripada. Razlika izmedu njega i Gotovina je evidentna. Gotovina:, pustimo proslost, rat je prosao....krenumo prema buducnosti'. Seselj:, cestitam Srbima na dan kad je Vukovar osloboden'. Sad lepi Vojislav ide da drzi jos 20 godina neke svoje lekcije prema Tribunalu:)

ALISA XX

pre 9 godina

(Igor s, 1. decembar 2014 17:01): Baš se vidi da se ubiše od straha, nema Vučić vremena da gubi, na velikog vojvodu, koji sarađuje sa MIlanovićem i Hrvatima, protiv naše države.

JVC

pre 9 godina

Па коме је битан више овај човек.Он је за разумне и ПРОCВЕЋЕНЕ људе иcпушена лула. Једино ако cе иза овог публицитета не крије нешто много горе, на економcком плану, за овај напаћени народ. Други разлог не поcтоји. Опробан рецепт који у непиcменој Cрбији, нажалоcт, још увек уcпева.

Sava

pre 9 godina

Ovo je vrhunski zabavno: jedinog koji se dobrovoljno predao, drže 11 godina, od sve muke ga puste, a kada čuju da neće da se vrati, traže ga nazad

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

I opet će Srbiju da uslovljavaju sa hapšenjem Šešelja, iako nemamo veze sa tim. Izvolite gospodo iz Tribunala, svratite po svog Vojvodu, jer on odavno nije naš problem.

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Ne znam zašto je ovo aktuelna tema u Srbiji, kad se Srbija Šešelja izlečila odavno. Neka se njime bave oni koji su se bavili 12. godina, i ništa nisu uspeli da reše.

karington

pre 9 godina

Ne znam čemu se nadalo tužilaštvo, kad ga je Tribunal puštao na slobodu. Da nisu možda mislili da će da ih sluša i da poštuje svoja ograničenja? Naprosto nisu znali šta da rade sa njim, pa su ga vratili da se Srbija bavi trivijalnim stvarima, umesto stvarnim problemima.

DJURADJ

pre 9 godina

Ovo je postalo jako neozbiljno i bez ikakvog smisla.Puste ga pod cudnim okolnostima,a onda ga brze bolje traze.Smesno za bilo kakav komentar.

Cvrca

pre 9 godina

Tribunal se pokazuje kao nesposoban i bespomoćan, kada je slučaj Šešelj u pitanju. Ako im smetaju Šešeljevi nastupi u javnosti, neka povuku odluku o puštanju i neka ga sami vrate u Ševeningen.

Olovka

pre 9 godina

Seselj je pusten da bi Vucic i Nikolic bili smenjeni sa vlasti. Seselj ih smatra izdajnicima zbog svog zaokreta od Velike Srbije i ravnogorske ideje. Ali mi zivimo u 21 veku i moramo naci snagu za pimirenje komunista i cetnika. Tako da je prijateljstvo Vucica i Djukanovica potpuno ispravno i u cilju stabilnosti u regionu. Sns se trudi da bude srpska verzija Dps-a kako bi i kod nas bilo blagostanje. I mada nisam naprednjak Vucic sada definitivno ima moju punu podrasku.

Realist

pre 9 godina

POSLEDNJA VEST: Putin izjavio da Rusija obustavlja izgradjnu "Juznog toka". Nema gasa gospodo. Zamolio bih "kumove" Tomu i Acu, da se uhvate za rucice, izadju pred narod i objasne...kako ce isporuciti "kuma" Voju Hagu i kako cemo dalje bez "ruske podrske".
(Srdjan, 1. decembar 2014 19:30)


Hahahahahahaha....Eto ti Vucicu....Srdjane MAJSTORE kako ih oplete! Ali istina braco. Eto nam sad Rusije---

oglasna tabla

pre 9 godina

Haški tribunal je Šešelja pustio na slobodu iz humanih razloga, a on je to zloupotrebio da bi se vratio u politiku i da bi širio mržnju i podsticao na sukobe. Treba ga vratiti u Hag što pre, i ne dozvoliti njegovo puštanje na slobodu do izricanja konačne presude, po kojoj će biti dokazana njegova nevinost ili krivica.
(ostali se vole, b 92 se čita, 1. decembar 2014 19:39)

po ko zna koji put smo ovakvo saopstenje culi, pa i od Seselja, nego lepo ajd ti nama reci da li je i kada kojim slucajem izjavio premjer ili predsednik Srbije. Ne trazim da bilo ko tumaci odluku Haga ali ako vec tumacis onda barem komentarisi ko je dao zvanicno takvu izjavu da je Seselj pusten iz humanih razloga radi lecenja a ne da se bavi politikom???

змај од ноћаја

pre 9 godina

Ајмо утицајни и демократски опредељени интернет радници, који сте толико исписаних карактера имали у претходним данима, где је подршка чики чијем сте се повратку толико радовали...?

Radoje

pre 9 godina

Ja pripadam daleko najbrojnijoj "stranci" u Srbiji, jer spadam u onih pedesetak posto koji nisu ni izašli na izbore. "Šešeljevac" pogotovo nikada nisam bio, ali sada moram da priznam da je Šešeljevo ponašanje prema Vučiću, Nikoliću i ostalim "naprednim" radikalima više nego korektno s obzirom na izdaju i poreokret koji su napravili. Jako je zanimljivo što on otvoreno kaže da bi sve oprostio čak i Vučiću i Nikoliću, samo ako se odreknu prozapadne politike i evroatlanskih integracija. Kako to da jedan takav lik može da oprosti svojim prvim saradnicima koje je stvorio i koji su ga potom brutalno izdali, a otvoreno priznaje da se radovao smrti Zorana Đinđića koji mu je oduvek otvoreno bio politički protivnik?! Igranka je očigledno odlično izrežirana. Kada ga ponovo zatraže u Hag, naprednjaci su nagrabusili ako ga izruče, a Vućić i Nikolić će samo moći da se spakuju pa odu sa njim. Ako ga pak ne izruče, opet su gotovi od gnevnog naroda jer su ponovo pokazali svoje pravo radikalsko lice i jer opet hoće da nas vrate u "svoje" devedesete. Kvaka je u tome da su naprednjaci i Zapadu i Rusima odradili koliko su mogli i bili sposobni i sad jednostavno hoće da ih unište. I uništiće ih, to je jedino izvesno u celoj ovoj ujdurmi. Dovoljno će biti "puštanje niz vodu", tj. "bacanje pod noge" narodu koji je ionako već žestoko razgnevljen. Iskreno ne bih voleo da sam u njihovoj koži i ne znam šta bih uradio. Mnogo sam srećan što nisam naprednjak i što sam se tako blagovremeno deklarisao.

живот у илузији

pre 9 godina

(Malmö-Sverige, 01. decembar 2014 17:57)

Теби да је живот сређен не би остављао глупе коментаре. Не би чак ни посећивао сајтове са вестима из дивље Србије. Стварност је другачија, зар не?

Nebojsa

pre 9 godina

Ma to se jednostavno rešava – na zahtev tribunala se mora pozitivno odgovoriti jer takav je ugovor potpisan pre više od decenije! A onda neka nakon presude služi kaznu u Litvanoji ili SAD! Srbiji je i suviše lošeg doneo!
(šumadija, 1. decembar 2014 17:20)

Evo ja imam predlog. Da ti licno ides da ga hapsish !!!

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Haški tribunal je Šešelja pustio na slobodu iz humanih razloga, a on je to zloupotrebio da bi se vratio u politiku i da bi širio mržnju i podsticao na sukobe. Treba ga vratiti u Hag što pre, i ne dozvoliti njegovo puštanje na slobodu do izricanja konačne presude, po kojoj će biti dokazana njegova nevinost ili krivica.

Zumbre

pre 9 godina

Eh, da je više inteligentnih ljudi poput Šešelja gde bi nam kraj bio, od retardiranih ne može da se živi. Čovek rpati principe, a vi možete samo da ga mrzite, jer niste ista vrsta, i nikada nećete biti (biološki nemoguće).

Srdjan

pre 9 godina

POSLEDNJA VEST: Putin izjavio da Rusija obustavlja izgradjnu "Juznog toka". Nema gasa gospodo. Zamolio bih "kumove" Tomu i Acu, da se uhvate za rucice, izadju pred narod i objasne...kako ce isporuciti "kuma" Voju Hagu i kako cemo dalje bez "ruske podrske".

zigot

pre 9 godina

moja devojka (amerikanka latino porekla) se prosle godine u ovo vreme vratila sa prakse iz Haga.. dosla je tamo preko nekog UN programa koji su joj na faksu ponudili nakon diplomiranja prava... kaze da je bila sokirana sa politickom polarizacijom, lenjoscu tj. letargicnim ponasanjem menadzmenta i osoblja... znaci doslovce kafenisu po ceo dan... cak sta vise neke njene koleginice iz zapadne evrope nemaju ni p od pravne pozadine (bukvalno bogata deca ambasadora koja se bave likovnom umetnoscu).. a npr. mladicev pravni zastupnik je mladi ucitelj srednjoskolaca iz neke rularne americke zabiti koji je tu dosao iz cistog avanturizma...elem, posto se nakon tri meseca smorila prekinula je program i vratila se nazad.... kaze jedino sto je naucila u Hagu je (bez zezanja) kako se pravi sarma ... znaci voleo bih da je ovo zezanje i da vam kao ja pricam neke anegdote ali ovo vam je izvestaj iz prve ruke

papaja republika

pre 9 godina

Boze,sto ne puste coveka na miru...? Sta se ovo radi? Zločinci koji su ubijali šetaju mirno i babe se politikom,a Šešelj koji samo ima jezik i pun je gorčine izložen je ovakvih torturi... (tanja, 01. decembar 2014 17:39)

Sta ti znas o seselju? Koliko imas godina, 15? Sto volim te koji su slusali price, a sole pamet onima koji su doziveli, bolje receno preziveli, to o cemu su njima pricali. Idi gledaj pink i ne smaraj.

Pera Peric 2

pre 9 godina

Uzimsla-davala, tako to EU radi. Jedini je problem sto zaostala plemena s Balkana prekasno ukapiraju da im mnooogo vise uzimaju nego sto daju.

iskreno

pre 9 godina

A sta je to pa on ikada drugo radio, sta je to on to drugacio govorio pa da sad ovo bude neko veliko iznenadjenje. Da li time krsi i jedan propis naravno da ne, da li je to moralno e to je već drugo pitanje.

Sofronije

pre 9 godina

Na šta ovo liči?!Da li su to ozbiljne evropske institucije?!Da smo mi uradili tako neštoprilepili bi nam najgore epitete!
(Vukša, 1. decembar 2014 17:31)

lici na to da Zapad hoce da proveri svoje pulene koje su postavili na vladajuca mesta, i to je sve, jer realno gledano vecu stetu oni mogu naneti svojom vladavinom Srbiji nego Seselj svojim laprdanjima. Sve je isto kao i za vreme Milosevica, Seselj laprdao a Milosevic sprovodio svoju politiku i udruzeni sta su Srbiji doneli. E bas zbog toga hvala Zapacu sto ne veruje nikome jer su se vise puta prevarili u one koje su podrzavali.

šumadija

pre 9 godina

Ma to se jednostavno rešava – na zahtev tribunala se mora pozitivno odgovoriti jer takav je ugovor potpisan pre više od decenije! A onda neka nakon presude služi kaznu u Litvanoji ili SAD! Srbiji je i suviše lošeg doneo!

Malmö-Sverige

pre 9 godina

Koliko neozbiljno
(., 1. decembar 2014 14:09)

Da, ali sa Seseljove strane! Pustili ga, pokazali dobru volju napokon nakon toliko godina, a sta on radi? Inati se sa celim svetom i propagira osvajanje tudjih teritorija!!!
Vi ovde u komentarima opravdavate Seseljovo ponasanje a non stop optuzujete zapad samo zato sto su vam takva merila vrednosti u zivotu, samo zato sto ste navikli na zivot i nepostovanje zakona u Srbiji pa vam sve ovo reagovanje sa zapada neshvatljivo! A ovi sa vlasti Vucic i Nikolic neka se sada malo zapitaju zasto nisu osudili sve sto je Seselj izjavljivao nakon pustanja iz Haga. Najbolje bre da nikad i ne udjete u EU, vi u Srbiji ste dovoljni sami sebi, nastavite da se zezate, inatite, gledajte pink i farmu, nastavite sa nasiljem u porodici, prebijajte homoseksualce, palite strane ambasade, smatrajte se nebeskim narodom, mastajte o osvajanju novih teritorija.... sta ce vam "truli" (po mom misljenju ipak veoma sredjeni) zapad!

tanja

pre 9 godina

Boze,sto ne puste coveka na miru...? Sta se ovo radi? Zločinci koji su ubijali šetaju mirno i babe se politikom,a Šešelj koji samo ima jezik i pun je gorčine izložen je ovakvih torturi...

RAFAELO

pre 9 godina

Precenili su EU i SAD Šešelja. Kad shvatili da od njega više štete, nego koristi, traže da se vrati u Hag. Koristio je ovaj njegov izlazak, da se i sam uveri da je kao političar otišao u istoriju.

Igor s

pre 9 godina

Voslav Seselj je u Haskom sudu bio koristijo razne dokumente i algumente on je pobjednik, a to da on opet bude u Hagu bi to najvise odgvaralo Tomi naprednom gosodaru Vucicu, oni su sad u strahu od Voislava Seselja.

Pozdrav iz ZG

pre 9 godina

Nije to razlog pustanja vec jer sto nije izvrsio zadatak,a to je da destabilizuje zemlju.
(Rafaelo, 1. decembar 2014 15:12)

Je, baš ste stabilni, k'o i mi...

ko prije njemu dvije

pre 9 godina

hajde sada da vidimo koliko je srbija jaka da vrati šešelja u hag. da li može to da uradi? mene samo zanima kako će vlada i predsednik da reaguju. sve drugo je nebitno. ja se veselim tome da će Vučić morati da hapsi Šešelja, jer je ovaj izjavio da se u hag ne vraća, a možda i promeni odluku pa se ponovo dobrovljno preda, ali onda ispada on neozbiljan sa izjavama.

Aca Srbija

pre 9 godina

Ipak smo mi najgori kada su oslobodili Haradinaja Markaca Gotovinu trebali smo mi da dignemo glas i da pokazemo zube no mi smo cutali kao p.... tako nam i treba a Seselj je robiao 12 godina bez presude. I pustilin ga na privremenu slobodu a Hrvati odma digli ceo svet i pokazali razliku nas i njih Hrvatska je nazalost za nas Amerika. Molim vas objavite ovo

realni

pre 9 godina

a kojim ponasanjem?! bez obzira na sve, mislim da je posle 12 godina robijanja i ne dokazane krivice zasluzio da mu drzava omoguci 1h na nacionalnoj televiziji da se obrati narodu. nisam nikada bio njegov fan, ali humano bi bilo čuti šta bi imao da nam kaže. neka se čuje i druga strana!

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

@ ANTONIO, zar zaista misliš da A V ima podršku većine u Srbiji, xaxaxa... da li postoji još neko ko veruje u to? Doveli su Miloševića na vlast 89. zatim Tadića i Đinđića, pa su jednog ubili a drugog skinuli, sad su postavili silikonsku usnu a skinuće i njega čim potpiše za Kosovo, a možda je već i potpisao samo još nisu prikazali dokument! Leti Vučić ko m..a kroz pocepane gaće.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Krig proba je uspela;nasamarili smo Srbiju naivnu, a sada ta naivnost ima da se PLATI KRVLJU SRPSKOG NARODA OD ZLOCINACKOG HASKOG SUDA zar ne!!Sve se to radi po instrukcijama vlde Hrvatske Amerike Nemacke Engleske kako ocrniti u nazad baciti Srbiju i srpski Narod!Malo vam sto ste nam oteli Kosovo sto ste nas bombardovali,ali od PAKOSTI KOJU SVAKO DNEVNO SMISLJATE PROTIV SRBIJE I NJENOG NARODA ne znate sta cete vise pa ste pustili "Goluba"iz kaveza da napravi dar mar u Srbiji, vi da brze bolje NAVALITE NA ONO STO JE jos preostalo od Srbije da raskomadate i izravnate racune iz dva rata zar ne!!Vas osvedoceni podlizica iz dva rata koji se dokazao da vam je veran,i ovoga puta ste ga pusiti da obavi prljavi posao za Nemce!!Srbijo porani u jutru u pet sati,radi i ne gledaj u sat, kao stoje Nemac radio posle 1945 godine koji i danas to isto radi da bi osvojio ponovo Svet sto ekonomijom sto oruzjem, mi gledamo od tih istih milostinju na mesto da zapnemo i radimo!Da Tito nije posle rata upregnuo sve sposobne za rad, da se izgradi Zemlja ne bi bio slavljen i hvaljen.Ja sam jedan od tih koji be gaca samo u nekoj tankoj bluzici,radnickoj pantalonici biva udarnik od 14 godina u zlatiborskoj radnoj brigadi,koja je radila Prugu Doboj-Banja Luka- tunel Ljeskove vode,kod Stanara-Doboj 1951 novembar decembar!Gde sam umirao od gladi i golotinje ali se pevalo Druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo u stroju na rad i nazad!Sevojno 1952 godine izgradnja valjaonice Bakra 2 meseca udarnik,glad!

Luka

pre 9 godina

Što mi je žao SNS botova na šta su spali. Sad jadni moraju da podržavaju odluku Haga koji je pustio Gotovinu, Orića, Haradinaja, a Šešelja su držali 12 godina bez presude i sad ga ponovo privode samo zbog nekih izjava, i što tumori izgleda nisu dovoljno veliki.

steva

pre 9 godina

kakav je to mentalni sklop koji smisli da je šešelj pušten da bi destabilisao vladu, pa kad nije uspeo sad ga vraćaju nazad u hag. msm, znam ja kakav mentalni sklop ... u teškom smo problemu, narod [sic!] je ozbiljno bolestan ...

sale

pre 9 godina

Ne podrzavam Seselja ni u cemu ali zasto bi ga vracali u Hag?! Hrvatska je clanica EU i sada a i pre nego sto je postala clanica uvek cinila lose Srbima, lupanje tabli, proteranih 250 000 i nikada niko nije odgovaao za to sto bi sada?!?!?

Pobesneli max

pre 9 godina

(ANTONIO, 1. decembar 2014 15:22)

Nisam SNS ovac, naprotiv. Ti si verovatno neki bot, ali ni to nije bitno. Motiv zasto odgovaram na tvoj post je taj sto si se uplasio da ce Seselj i njegovi proglasiti tvog Vucica za izdajnika, ako ga isporuce Hagu.
Biti proglasen izdajnikom od strane Seselja i njemu bliskih, je Boziji Blagoslov, a ne izdaja. Jer je Seselj i svi oni koji ga podrzavaju, nesto najodvratnije, najprljavije i najlicemernije sto je Srbija mogla da ima i da da. On je sramota, ne samo srpstva, vec svega postenog i dobrog u coveku, ma ko on bio.

Anton

pre 9 godina

Pa zar deklaracija Evropskog parlamenta nije pritisak na sud u Hagu? Pitam se. (Nisam naklonjen Seselju upravo suprotno). Videcemo sta kaze Hag na to.

lucia

pre 9 godina

@ANTONIO.
Ko o cemu vi o Vucicu. Kada je (ako je) izdao politickog tvorca i zajednicku ideju, a i ne mali broj godina provedenih s istim postao je izdajnik. A o narodu vi ne brinite.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

"Sudsko veće je, takođe na humanitarnim osnovama, zaključilo da će se Šešelj pridržavati uslova njegove privremene slobode, navodi Tužilaštvo"
Oni su zakljuchili da ce se ON pridrzavati uslova, a on im pre 6 meseci i tada ponovo, rekao da ne pristaje ni na kakve uslove. - Nije ni cudo sto ni posle 12 godina oni ne mogu da okoncaju to sudjenje.

Nego na stranu to ... priznajte da vam je neko pricao 99-2000te da ce 2014/15 na vlasti biti Toma Diploma i neuroticni A.V. uz podrsku Dacica, a da ce im OPOZICIJA biti Seselj, da bi mu svi u glas tada rekli da nije normalan .... ali eto, to je realnost i zato, vise nego ikada, ljudi beze iz ove zemlje, glavom bez obzira.

lazar

pre 9 godina

U trenutku kada nam režim neustavno smanjuje plate i penzije, ostavljajući našu decu i unuke bez hleba, mi sada treba da "rešavamo" problem bahatog Šešelja. Vama botovima samo mogu da poručim da povučete ručnu, jer ste svima dosadili sa vašim komentarima, a najsmešnije je što napadate nekoga ko je za sve vas do juče bio idol. Ako mene pitate, ovo nije nikakva zavera EU ili Hrvatske protiv Srbije, već bih pre rekao da je ovo zavera države Srbije protiv njenih građana, makar onog antirežimskog dela. Uopšte me ne bi čudilo da iza zahteva tužilštva da se Šešelj vrati u Hag, stoji upravo naša vlast. Kada se Šešelj vratio, te kada je počeo sa napadima na režim, odmah su krenuli da nas spinuju pričama o njegovim "zločinima", a na kraju su "iznenada" uhapsili Kosmjaca, da bi nam skrenuli pažnju. Isto rada i sada, jer znaju da se Šešečlj mirno neće vratiti u Hag. Zamajavaće nas sa njime nedeljema, da bi za to vreme perfidno provukli smanjenje plata i penzija, da bi narod više mislio na to šta će biti sa Šešeljem, nego šta će biti sa svima nama pod ovom vlašću. Zaista mi je muka od države, koja je jedino tajkunima i botovima majka, a nama svima najgora maćeha. Što su ga puštali, ako ga hapse posle pola meseca. Kao nisu znali da će ovaj da se bavi politikom, nije nego... Priče za malu decu. Pa šta su mislili da će raditi, baviti se filatelijom? Komedija.

lala nadnicar

pre 9 godina

Nije to razlog pustanja vec jer sto nije izvrsio zadatak,a to je da destabilizuje zemlju.
(Rafaelo, 1. decembar 2014 15:12)

podsecas me na 90-te kada je Seselj govorio ono sto Milosevic misli a sada Vulin sto Vucic misli i kao i onda pa i sada svi se uhvate za te reci iako nisu culi iz usta onog ko je imao a i sada ima vlast i zato mi nije jasno da li branite vodju koji povodom Seselja nista nije rekao ili Vulina. Preslusajte se malo pa razmislite u cije ime govorite i da li jedan ministar vodi unutrasnju politiku umesto da radi u interesu nezaposlenih i zaposlenih gradjana.

demokratija

pre 9 godina

Neznam koji covek ne bi osecao gorcinu posle 12 -god .provedenih u Hagu bez konacne presude .
Za razliku od drugih politicara (Draskovic ,Dacic .Nikolic,Vucic ,Delic , Dinkic ....)jedan je od retkih ljudi koji ne menja svoj stav i covek TACNO zna ko je on i moze da bude za njega ili protiv .
Sto se tice njegovih izjava zbog kojih su se Hrvati uznemirili i digli neverovatnu uzbunu pa se sada sve radi zbog Srba pa i meni licno se cine strasne neke izjave koje dolaze iz Hrvatske gde Stevo CULEJ DOPRESEDNIK UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE iz VUKOVARA u emisiji Bujica od -Osjek (od 26. 11. ) izjavljuie -da u Hrvatskoj nece biti vise traktorijade za seljenje preostalih Srba KAO 1995 GOD ako do necega dodje i da se Hrvatska PREMA NJIMA NECE VISE MILOSTIVO PONASATI (PREMA MEDJUNARODNOM SPORAZUMU) VEC CE TO ZAVRSITI NA DRUGI NACIN .
Da li se je neko od hrvatskih politicara od toga ogradio (I OD MNOGO DRUGIH IZJAVA)i da li je neko iz Srbije od politicara trazio da se vlast u HRVATSKOJ OGRADI OD TE IZJAVE .
TU EMISIJU (gost emisije Seselj) SU NEKI KOJI TREBA DA PRATE STA SE DESAV u regionu sigurno odgledali i gde je opomena na to ili to nije vazno i nije govor mrznje .
A to sto se ponekad obraca Vucicu i Nikolicu pa bili su i radili su zajedno duge niz godina pa zar su u SRBIJI TO LJUDI ZABORAVILI.
Seselj puno zna ne samo o njima nego i o drugim politicarima kod nas i u Hrvatskoj i to je glavni razlog sto ce biti svi srecni da ode u Hag i sto se dize tolika uzbuna .

CH.

pre 9 godina

Naravno vratiti sa svojim učenicima saucesnicima kumovima i mislim da bi rješili mnogo problema i narod bi radostan. Dajte napravite vec jednom nešto dobro za ovaj ispaćeni narod

miroslav

pre 9 godina

Ako je stvarno ovaj Tribunal kreiran da bi se kaznili diktatori i svi oni koji krse obicaje ratovanja itd. onda ovo tuzilastvo svojim postupanjem krsi svaki pojam internacionalnog prava i besramno ismijava javnost i sve one koji su bar malo vjerovali u pravdu koju je on trebao da dijeli. Sad je sasvim jasno da je to jedan jeftini instrument onih koji zele da destabiliziraju zemlje cija politika ne odgovara njihovim interesima. Pitajte se koliko vremena im je trebalo da oslobode nesrpske optuzenike iako je bilo totalno dokazano njihovo ucesce u genocidu nad srpskim narodima a sad igraju igru macke i misa sa Seseljom. Valjda su ga pustili da dovrsi unistenje Srbije ali je izgleda prekrsio ugovor pa sad treba da ga vrate nazad da ga kazne za to. Seselj moze da bude sta hoce ali ovdje je u pitanju zakon a ne cirkus.

cro

pre 9 godina

Neka ide i neka nas sve pusti da živimo u miru.Nije ni triba izlazit,doša i unija nemir u 10 dana na jednoj i drugoj strani.Daleko mu lipa kuća

strina

pre 9 godina

Zasto da se vrati kad je odlezao vise no sto ga mogu kazniti po bilo kojem osnovu. Ima jos materijalnu nadoknadu da mu isplate za vreme koje je tamo nepotrebno proveo. Covek se ni prema keru ne odnosi kao sto se prema njemu odnosilo zadnjih 12 godina.

mićo

pre 9 godina

evo prilike vučiću da spasi dušu i prekine pad u provaliju.neka ignoriše ovaj zahtev ako ga prihvati sud sa svim pozitivnim posledicama koje uz to idu,a čak i po njega lično.negativne su zanemarive.

milann

pre 9 godina

Pazi ove botove, pusten da destabilizuje vladu? Kao vlada je stabilna, sve se raspada po svim savovima, pola drzave hoce u strajk a vi pricate o Seselju?! Svakim danom nesposobna vlada potcejuje inteligenciju normalnog coveka svojim umobolnim pokusajima kupovine vremena na vlasti! Dzaba pokusavate svoju nesposobnost da pripisujete drugima, izmisljenim neprijateljima i tamo nekima koji ne zele dobro Srbiji kako to voli da kaze vas pateticni vodja!

ANTONIO

pre 9 godina

Pustili su ga, a da mu nisu postavili nikakve uslove. Svi njegovi istupi u javnosti su uobičajeni za njega. Sad sledi da zatražite od vlade Srbije da ga uhapsi i isporuči u Hag. To je bio plan od samog početka, da se na taj način Vučić u Srbiji predstavi kao izdajnik, kako bi izgubio podršku naroda.

sto pre, to bolje

pre 9 godina

Pa da vratite ga,dajte mu dodatne instrukcije,sta da radi,koga da blati,koga da ponizava i vredja. Znala sam da je namenski pusten samo da napravi neku zvrcku. Pravi mutivoda!!! Haski spijun!
(pripravnica, 1. decembar 2014 14:59)
Zamoli gazda Vucica da te sto pre otpusti.Ovo si totalno promasila profesiju i nikad od tebe nista, bar u ovom poslu.

Buda

pre 9 godina

Eh, baš je bilo teško pogoditi, zašto tako iznenada puštaju Šešelja! A naročito posle njegovih privih obraćanja iz aviona i na aerodromu! Srbija je jača od ovih pokvarenjaka iz Evrope! a posebno mudrija!

pribil

pre 9 godina

Seselj je uspeo da haski sud totalno izludi i dokaze da je to lazni sud. Ovo je agonija haga, zasmejavaju svet... Uzgred nisam pristalica seselja...

aco

pre 9 godina

kakav god da je, on je nas srbin pre svega, i nije zasluzio to sto mu rade u hagu anti srpskom sudu.! hrvati i muslimani njihove docekali rasirenih ruku kao heroje a mi po nasim herojima pljujemo. to je vise nego zalosno kakav smo mi narod. zar je moguce da su vam vucicevi mediji toliko mozak isprali i ta lazna dvolicna demokratija. sacuvaj nas boze koliko nas je lako manipulisati. ziveo Seselj vojvoda, ziveo veliki Srbine i oprosti nam jer ne znamo sto cinimo.!!

Drakče

pre 9 godina

Taman se ponadamo da se nešto na bolje promenilo u pojedinim evropskim institucijama, kad ono, ponovo vrlo poodmukle igre se igraju, očito u cilju destabilizacije Srbije!

posmatrac

pre 9 godina

Mozemo li mi vec da se resimo ovog coveka i njegove 'zaostavstine'; zaista je smaranje da covek na politickoj margini dobija toliki publicitet. pa koji desnicar bilo gde u svetu ima toliku paznju javnosti. On to naprosto ne zasluzuju. I nemojte da se zamajavamo, oni nikad nije radio u interesu Srbije nego nam je naneo vise stete nego mnogi drugi. Sve o cemu prica su nebuloze i nemaju veze sa situacijom 'na terenu' mada njegova resenja, kao i sva 'krajnja' resenja, zvuce dobro naivnim i neupucenim ljudima.

jelenalee

pre 9 godina

Seselj je samo igracka velikih sila u cilju rusenja Vlade. Testirali su Srbiju, testirali Vladu, Vucica, narod... Kad su videli da civilizovano svi reagujemo, nema nereda, Seselj nema uticaja, onda su pokusali sa Hrvatskom da nam napakoste. Ni to nije uspelo. E, sad ga vracaju. Pa tako je i najbolje.

Bonus

pre 9 godina

Bez obzira sta neko misli o Vojislavu Seselju,i o cinjenici da je on pocinio stvari za koje bi trebalo da dobije ozbiljnu vremensku kaznu,pritvor koji traje 12 godina je presedan i ukazuje na to da u radu Haskog tribunala postoje oziljni propusti.

Emilisima

pre 9 godina

A sad da se pitaju Vucic i Nikolic, a kad je trebalo da se pusti njih niko nije nista pitao... jasno je sta ovi radikali hoce, i vise nego jasno... ali niko nije jacio od suda i to je ono sto moraju da shvate!!!

Hammer

pre 9 godina

Cinjenica je da je Seselj bolestan, ali je isto tako cinjenica da nisu bolesne sudije i da su mogle presuditi SeSelju.Pustajuci Seselja na slobodu sudsko vece Haskog tribunala porucuje buducim generacijama da su zlocini dozvoljeni.

nenad rs

pre 9 godina

Могу му пљунути под прозор шта год да ураде губе јер их је довео у пат позицију.

Перча Контраш

pre 9 godina

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.
Шта на ове захтеве недотепаних нацифашиста и невиђених крвника и зликоваца у људској историји да одговори нормалан човек, душеван, поштен и праведан!? И све ово што раде се заснива на „стриктно на хуманитарним основама”, уз образложење да је тужилаштво добило поверљиве информације које указују на „погоршање здравственог стања оптуженог”, наводи се у поднеску! Еј бре цивилизацијо, еј бре демократијо, еј бре људскости, еј бре човечности, еј бре праведности има ли те бре негде? Ово је бре сумрак цивилизације, ово је бре крај цивилизације и свега људског што је постојало од постанка човека до данас! Смрт нацифашистима, слобода народу!

SPASKA

pre 9 godina

Sada svi vi vidite kako ustvari izgleda lazni patriota Seselj, koji se vratio kao da se leci a ustvari sa lecenjem svoje lude glave i komleksa nad svima nama.

B@ta

pre 9 godina

Mislim da je najveci razlog optuzba. Optuzuje Srbiju,Hag. Trebalo bi malo da stane sa tim optuzbama,jer,generalno, sada kada je dosao kuci, ponovo ide, a to sve zahvaljujuci samom sebi.

mrx

pre 9 godina

U Srbiji da mu se sudi. Zbog terora nad Srbima devedesetih. Novine i prodaja istih ga promovisu. Kao i nasilje. I.Seselj je nasilje. Nad Srbima. Tesko nasilje.

darko

pre 9 godina

najveci licemeri koji postoje se nalaze u hagu,osnovno pravo seselja (sta god misli ko o njemu )je da govori ono sto misli a uostalom nezove on televizije za intervju nego oni njega

mihailo

pre 9 godina

sta ovi vise rade u hagu. ocu kakim necu kakim. pokusavaju da sruse vladu i vucica zato sto nije 100% uz evropsku uniji nego naginje ka rusiji malo.

Romina

pre 9 godina

Sad će od nas da zahtevaju da ga isporučimo iako su ga oni pustili, a on će pre pokrenuti građanski rat nego što će pustiti da ga isporučimo. Gospodo haška, ovaj nered vi počistite.

Jakov

pre 9 godina

Da se službena vlast srpska ogradila od šešeljeva huškačkog govora do ovoga nebi došlo. Samo su dva moguća odgovora zašto nisu to učinili: ili se boje ili misle isto ko i Šešelj.
E sad se moraju izjasniti...

Ddule

pre 9 godina

Sami ste ga pustili, sami odvezite ga. Nasa Vlada nije dovoljno da to ucini, jer on trazi da sa njim ide i Predsednik i Premijer Vlade. Necete valjda ostaviti Srbiju bez Vrha?!

Zole

pre 9 godina

Ovi tuzitelji su mnogo smešni. Za 12 godina nisu mogli da nadju nista za sta bi ga osudili i sad ga opet optužuju za neke bezvezne stvari koje je govorio i kad je bio u pritvoru. Oni stvarno ne znaju sta ce sa njim. Samo sami sebi komplikuju situaciju.

Mara

pre 9 godina

Joj,kako su providni ovi iz Haga!Prvo puste Šešelja, i daju mu instrukcije šta da radi, a onda traže da se vrati pod hitno, a on kao neće, i onda Vučiću da snize popularnost! Mislim da se varaju ako misle da će to uticati na njegov rejting i reforme u Srbiji!

mihailo

pre 9 godina

sta ovi vise rade u hagu. ocu kakim necu kakim. pokusavaju da sruse vladu i vucica zato sto nije 100% uz evropsku uniji nego naginje ka rusiji malo.

pripravnica

pre 9 godina

Pa da vratite ga,dajte mu dodatne instrukcije,sta da radi,koga da blati,koga da ponizava i vredja. Znala sam da je namenski pusten samo da napravi neku zvrcku. Pravi mutivoda!!! Haski spijun!

Zole

pre 9 godina

Ovi tuzitelji su mnogo smešni. Za 12 godina nisu mogli da nadju nista za sta bi ga osudili i sad ga opet optužuju za neke bezvezne stvari koje je govorio i kad je bio u pritvoru. Oni stvarno ne znaju sta ce sa njim. Samo sami sebi komplikuju situaciju.

Jakov

pre 9 godina

Da se službena vlast srpska ogradila od šešeljeva huškačkog govora do ovoga nebi došlo. Samo su dva moguća odgovora zašto nisu to učinili: ili se boje ili misle isto ko i Šešelj.
E sad se moraju izjasniti...

darko

pre 9 godina

najveci licemeri koji postoje se nalaze u hagu,osnovno pravo seselja (sta god misli ko o njemu )je da govori ono sto misli a uostalom nezove on televizije za intervju nego oni njega

mihailo

pre 9 godina

sta ovi vise rade u hagu. ocu kakim necu kakim. pokusavaju da sruse vladu i vucica zato sto nije 100% uz evropsku uniji nego naginje ka rusiji malo.

pripravnica

pre 9 godina

Pa da vratite ga,dajte mu dodatne instrukcije,sta da radi,koga da blati,koga da ponizava i vredja. Znala sam da je namenski pusten samo da napravi neku zvrcku. Pravi mutivoda!!! Haski spijun!

Romina

pre 9 godina

Sad će od nas da zahtevaju da ga isporučimo iako su ga oni pustili, a on će pre pokrenuti građanski rat nego što će pustiti da ga isporučimo. Gospodo haška, ovaj nered vi počistite.

jelenalee

pre 9 godina

Seselj je samo igracka velikih sila u cilju rusenja Vlade. Testirali su Srbiju, testirali Vladu, Vucica, narod... Kad su videli da civilizovano svi reagujemo, nema nereda, Seselj nema uticaja, onda su pokusali sa Hrvatskom da nam napakoste. Ni to nije uspelo. E, sad ga vracaju. Pa tako je i najbolje.

SPASKA

pre 9 godina

Sada svi vi vidite kako ustvari izgleda lazni patriota Seselj, koji se vratio kao da se leci a ustvari sa lecenjem svoje lude glave i komleksa nad svima nama.

mihailo

pre 9 godina

sta ovi vise rade u hagu. ocu kakim necu kakim. pokusavaju da sruse vladu i vucica zato sto nije 100% uz evropsku uniji nego naginje ka rusiji malo.

Mara

pre 9 godina

Joj,kako su providni ovi iz Haga!Prvo puste Šešelja, i daju mu instrukcije šta da radi, a onda traže da se vrati pod hitno, a on kao neće, i onda Vučiću da snize popularnost! Mislim da se varaju ako misle da će to uticati na njegov rejting i reforme u Srbiji!

Hammer

pre 9 godina

Cinjenica je da je Seselj bolestan, ali je isto tako cinjenica da nisu bolesne sudije i da su mogle presuditi SeSelju.Pustajuci Seselja na slobodu sudsko vece Haskog tribunala porucuje buducim generacijama da su zlocini dozvoljeni.

cro

pre 9 godina

Neka ide i neka nas sve pusti da živimo u miru.Nije ni triba izlazit,doša i unija nemir u 10 dana na jednoj i drugoj strani.Daleko mu lipa kuća

karington

pre 9 godina

Ne znam čemu se nadalo tužilaštvo, kad ga je Tribunal puštao na slobodu. Da nisu možda mislili da će da ih sluša i da poštuje svoja ograničenja? Naprosto nisu znali šta da rade sa njim, pa su ga vratili da se Srbija bavi trivijalnim stvarima, umesto stvarnim problemima.

Bonus

pre 9 godina

Bez obzira sta neko misli o Vojislavu Seselju,i o cinjenici da je on pocinio stvari za koje bi trebalo da dobije ozbiljnu vremensku kaznu,pritvor koji traje 12 godina je presedan i ukazuje na to da u radu Haskog tribunala postoje oziljni propusti.

papaja republika

pre 9 godina

Boze,sto ne puste coveka na miru...? Sta se ovo radi? Zločinci koji su ubijali šetaju mirno i babe se politikom,a Šešelj koji samo ima jezik i pun je gorčine izložen je ovakvih torturi... (tanja, 01. decembar 2014 17:39)

Sta ti znas o seselju? Koliko imas godina, 15? Sto volim te koji su slusali price, a sole pamet onima koji su doziveli, bolje receno preziveli, to o cemu su njima pricali. Idi gledaj pink i ne smaraj.

Olovka

pre 9 godina

Seselj je pusten da bi Vucic i Nikolic bili smenjeni sa vlasti. Seselj ih smatra izdajnicima zbog svog zaokreta od Velike Srbije i ravnogorske ideje. Ali mi zivimo u 21 veku i moramo naci snagu za pimirenje komunista i cetnika. Tako da je prijateljstvo Vucica i Djukanovica potpuno ispravno i u cilju stabilnosti u regionu. Sns se trudi da bude srpska verzija Dps-a kako bi i kod nas bilo blagostanje. I mada nisam naprednjak Vucic sada definitivno ima moju punu podrasku.

RAFAELO

pre 9 godina

Precenili su EU i SAD Šešelja. Kad shvatili da od njega više štete, nego koristi, traže da se vrati u Hag. Koristio je ovaj njegov izlazak, da se i sam uveri da je kao političar otišao u istoriju.

sale

pre 9 godina

Ne podrzavam Seselja ni u cemu ali zasto bi ga vracali u Hag?! Hrvatska je clanica EU i sada a i pre nego sto je postala clanica uvek cinila lose Srbima, lupanje tabli, proteranih 250 000 i nikada niko nije odgovaao za to sto bi sada?!?!?

Drakče

pre 9 godina

Taman se ponadamo da se nešto na bolje promenilo u pojedinim evropskim institucijama, kad ono, ponovo vrlo poodmukle igre se igraju, očito u cilju destabilizacije Srbije!

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Haški tribunal je Šešelja pustio na slobodu iz humanih razloga, a on je to zloupotrebio da bi se vratio u politiku i da bi širio mržnju i podsticao na sukobe. Treba ga vratiti u Hag što pre, i ne dozvoliti njegovo puštanje na slobodu do izricanja konačne presude, po kojoj će biti dokazana njegova nevinost ili krivica.

ANTONIO

pre 9 godina

Pustili su ga, a da mu nisu postavili nikakve uslove. Svi njegovi istupi u javnosti su uobičajeni za njega. Sad sledi da zatražite od vlade Srbije da ga uhapsi i isporuči u Hag. To je bio plan od samog početka, da se na taj način Vučić u Srbiji predstavi kao izdajnik, kako bi izgubio podršku naroda.

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Ne znam zašto je ovo aktuelna tema u Srbiji, kad se Srbija Šešelja izlečila odavno. Neka se njime bave oni koji su se bavili 12. godina, i ništa nisu uspeli da reše.

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

I opet će Srbiju da uslovljavaju sa hapšenjem Šešelja, iako nemamo veze sa tim. Izvolite gospodo iz Tribunala, svratite po svog Vojvodu, jer on odavno nije naš problem.

Davor

pre 9 godina

Seselj se vraca tamo gdje i pripada. Razlika izmedu njega i Gotovina je evidentna. Gotovina:, pustimo proslost, rat je prosao....krenumo prema buducnosti'. Seselj:, cestitam Srbima na dan kad je Vukovar osloboden'. Sad lepi Vojislav ide da drzi jos 20 godina neke svoje lekcije prema Tribunalu:)

šumadija

pre 9 godina

Ma to se jednostavno rešava – na zahtev tribunala se mora pozitivno odgovoriti jer takav je ugovor potpisan pre više od decenije! A onda neka nakon presude služi kaznu u Litvanoji ili SAD! Srbiji je i suviše lošeg doneo!

JVC

pre 9 godina

Па коме је битан више овај човек.Он је за разумне и ПРОCВЕЋЕНЕ људе иcпушена лула. Једино ако cе иза овог публицитета не крије нешто много горе, на економcком плану, за овај напаћени народ. Други разлог не поcтоји. Опробан рецепт који у непиcменој Cрбији, нажалоcт, још увек уcпева.

Emilisima

pre 9 godina

A sad da se pitaju Vucic i Nikolic, a kad je trebalo da se pusti njih niko nije nista pitao... jasno je sta ovi radikali hoce, i vise nego jasno... ali niko nije jacio od suda i to je ono sto moraju da shvate!!!

Buda

pre 9 godina

Eh, baš je bilo teško pogoditi, zašto tako iznenada puštaju Šešelja! A naročito posle njegovih privih obraćanja iz aviona i na aerodromu! Srbija je jača od ovih pokvarenjaka iz Evrope! a posebno mudrija!

DJURADJ

pre 9 godina

Ovo je postalo jako neozbiljno i bez ikakvog smisla.Puste ga pod cudnim okolnostima,a onda ga brze bolje traze.Smesno za bilo kakav komentar.

ko prije njemu dvije

pre 9 godina

hajde sada da vidimo koliko je srbija jaka da vrati šešelja u hag. da li može to da uradi? mene samo zanima kako će vlada i predsednik da reaguju. sve drugo je nebitno. ja se veselim tome da će Vučić morati da hapsi Šešelja, jer je ovaj izjavio da se u hag ne vraća, a možda i promeni odluku pa se ponovo dobrovljno preda, ali onda ispada on neozbiljan sa izjavama.

Cvrca

pre 9 godina

Tribunal se pokazuje kao nesposoban i bespomoćan, kada je slučaj Šešelj u pitanju. Ako im smetaju Šešeljevi nastupi u javnosti, neka povuku odluku o puštanju i neka ga sami vrate u Ševeningen.

Luka

pre 9 godina

Što mi je žao SNS botova na šta su spali. Sad jadni moraju da podržavaju odluku Haga koji je pustio Gotovinu, Orića, Haradinaja, a Šešelja su držali 12 godina bez presude i sad ga ponovo privode samo zbog nekih izjava, i što tumori izgleda nisu dovoljno veliki.

mrx

pre 9 godina

U Srbiji da mu se sudi. Zbog terora nad Srbima devedesetih. Novine i prodaja istih ga promovisu. Kao i nasilje. I.Seselj je nasilje. Nad Srbima. Tesko nasilje.

Ddule

pre 9 godina

Sami ste ga pustili, sami odvezite ga. Nasa Vlada nije dovoljno da to ucini, jer on trazi da sa njim ide i Predsednik i Premijer Vlade. Necete valjda ostaviti Srbiju bez Vrha?!

posmatrac

pre 9 godina

Mozemo li mi vec da se resimo ovog coveka i njegove 'zaostavstine'; zaista je smaranje da covek na politickoj margini dobija toliki publicitet. pa koji desnicar bilo gde u svetu ima toliku paznju javnosti. On to naprosto ne zasluzuju. I nemojte da se zamajavamo, oni nikad nije radio u interesu Srbije nego nam je naneo vise stete nego mnogi drugi. Sve o cemu prica su nebuloze i nemaju veze sa situacijom 'na terenu' mada njegova resenja, kao i sva 'krajnja' resenja, zvuce dobro naivnim i neupucenim ljudima.

ALISA XX

pre 9 godina

(Igor s, 1. decembar 2014 17:01): Baš se vidi da se ubiše od straha, nema Vučić vremena da gubi, na velikog vojvodu, koji sarađuje sa MIlanovićem i Hrvatima, protiv naše države.

B@ta

pre 9 godina

Mislim da je najveci razlog optuzba. Optuzuje Srbiju,Hag. Trebalo bi malo da stane sa tim optuzbama,jer,generalno, sada kada je dosao kuci, ponovo ide, a to sve zahvaljujuci samom sebi.

tanja

pre 9 godina

Boze,sto ne puste coveka na miru...? Sta se ovo radi? Zločinci koji su ubijali šetaju mirno i babe se politikom,a Šešelj koji samo ima jezik i pun je gorčine izložen je ovakvih torturi...

demokratija

pre 9 godina

Neznam koji covek ne bi osecao gorcinu posle 12 -god .provedenih u Hagu bez konacne presude .
Za razliku od drugih politicara (Draskovic ,Dacic .Nikolic,Vucic ,Delic , Dinkic ....)jedan je od retkih ljudi koji ne menja svoj stav i covek TACNO zna ko je on i moze da bude za njega ili protiv .
Sto se tice njegovih izjava zbog kojih su se Hrvati uznemirili i digli neverovatnu uzbunu pa se sada sve radi zbog Srba pa i meni licno se cine strasne neke izjave koje dolaze iz Hrvatske gde Stevo CULEJ DOPRESEDNIK UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE iz VUKOVARA u emisiji Bujica od -Osjek (od 26. 11. ) izjavljuie -da u Hrvatskoj nece biti vise traktorijade za seljenje preostalih Srba KAO 1995 GOD ako do necega dodje i da se Hrvatska PREMA NJIMA NECE VISE MILOSTIVO PONASATI (PREMA MEDJUNARODNOM SPORAZUMU) VEC CE TO ZAVRSITI NA DRUGI NACIN .
Da li se je neko od hrvatskih politicara od toga ogradio (I OD MNOGO DRUGIH IZJAVA)i da li je neko iz Srbije od politicara trazio da se vlast u HRVATSKOJ OGRADI OD TE IZJAVE .
TU EMISIJU (gost emisije Seselj) SU NEKI KOJI TREBA DA PRATE STA SE DESAV u regionu sigurno odgledali i gde je opomena na to ili to nije vazno i nije govor mrznje .
A to sto se ponekad obraca Vucicu i Nikolicu pa bili su i radili su zajedno duge niz godina pa zar su u SRBIJI TO LJUDI ZABORAVILI.
Seselj puno zna ne samo o njima nego i o drugim politicarima kod nas i u Hrvatskoj i to je glavni razlog sto ce biti svi srecni da ode u Hag i sto se dize tolika uzbuna .

Pozdrav iz ZG

pre 9 godina

Nije to razlog pustanja vec jer sto nije izvrsio zadatak,a to je da destabilizuje zemlju.
(Rafaelo, 1. decembar 2014 15:12)

Je, baš ste stabilni, k'o i mi...

nenad rs

pre 9 godina

Могу му пљунути под прозор шта год да ураде губе јер их је довео у пат позицију.

Malmö-Sverige

pre 9 godina

Koliko neozbiljno
(., 1. decembar 2014 14:09)

Da, ali sa Seseljove strane! Pustili ga, pokazali dobru volju napokon nakon toliko godina, a sta on radi? Inati se sa celim svetom i propagira osvajanje tudjih teritorija!!!
Vi ovde u komentarima opravdavate Seseljovo ponasanje a non stop optuzujete zapad samo zato sto su vam takva merila vrednosti u zivotu, samo zato sto ste navikli na zivot i nepostovanje zakona u Srbiji pa vam sve ovo reagovanje sa zapada neshvatljivo! A ovi sa vlasti Vucic i Nikolic neka se sada malo zapitaju zasto nisu osudili sve sto je Seselj izjavljivao nakon pustanja iz Haga. Najbolje bre da nikad i ne udjete u EU, vi u Srbiji ste dovoljni sami sebi, nastavite da se zezate, inatite, gledajte pink i farmu, nastavite sa nasiljem u porodici, prebijajte homoseksualce, palite strane ambasade, smatrajte se nebeskim narodom, mastajte o osvajanju novih teritorija.... sta ce vam "truli" (po mom misljenju ipak veoma sredjeni) zapad!

lazar

pre 9 godina

U trenutku kada nam režim neustavno smanjuje plate i penzije, ostavljajući našu decu i unuke bez hleba, mi sada treba da "rešavamo" problem bahatog Šešelja. Vama botovima samo mogu da poručim da povučete ručnu, jer ste svima dosadili sa vašim komentarima, a najsmešnije je što napadate nekoga ko je za sve vas do juče bio idol. Ako mene pitate, ovo nije nikakva zavera EU ili Hrvatske protiv Srbije, već bih pre rekao da je ovo zavera države Srbije protiv njenih građana, makar onog antirežimskog dela. Uopšte me ne bi čudilo da iza zahteva tužilštva da se Šešelj vrati u Hag, stoji upravo naša vlast. Kada se Šešelj vratio, te kada je počeo sa napadima na režim, odmah su krenuli da nas spinuju pričama o njegovim "zločinima", a na kraju su "iznenada" uhapsili Kosmjaca, da bi nam skrenuli pažnju. Isto rada i sada, jer znaju da se Šešečlj mirno neće vratiti u Hag. Zamajavaće nas sa njime nedeljema, da bi za to vreme perfidno provukli smanjenje plata i penzija, da bi narod više mislio na to šta će biti sa Šešeljem, nego šta će biti sa svima nama pod ovom vlašću. Zaista mi je muka od države, koja je jedino tajkunima i botovima majka, a nama svima najgora maćeha. Što su ga puštali, ako ga hapse posle pola meseca. Kao nisu znali da će ovaj da se bavi politikom, nije nego... Priče za malu decu. Pa šta su mislili da će raditi, baviti se filatelijom? Komedija.

miroslav

pre 9 godina

Ako je stvarno ovaj Tribunal kreiran da bi se kaznili diktatori i svi oni koji krse obicaje ratovanja itd. onda ovo tuzilastvo svojim postupanjem krsi svaki pojam internacionalnog prava i besramno ismijava javnost i sve one koji su bar malo vjerovali u pravdu koju je on trebao da dijeli. Sad je sasvim jasno da je to jedan jeftini instrument onih koji zele da destabiliziraju zemlje cija politika ne odgovara njihovim interesima. Pitajte se koliko vremena im je trebalo da oslobode nesrpske optuzenike iako je bilo totalno dokazano njihovo ucesce u genocidu nad srpskim narodima a sad igraju igru macke i misa sa Seseljom. Valjda su ga pustili da dovrsi unistenje Srbije ali je izgleda prekrsio ugovor pa sad treba da ga vrate nazad da ga kazne za to. Seselj moze da bude sta hoce ali ovdje je u pitanju zakon a ne cirkus.

sto pre, to bolje

pre 9 godina

Pa da vratite ga,dajte mu dodatne instrukcije,sta da radi,koga da blati,koga da ponizava i vredja. Znala sam da je namenski pusten samo da napravi neku zvrcku. Pravi mutivoda!!! Haski spijun!
(pripravnica, 1. decembar 2014 14:59)
Zamoli gazda Vucica da te sto pre otpusti.Ovo si totalno promasila profesiju i nikad od tebe nista, bar u ovom poslu.

zigot

pre 9 godina

moja devojka (amerikanka latino porekla) se prosle godine u ovo vreme vratila sa prakse iz Haga.. dosla je tamo preko nekog UN programa koji su joj na faksu ponudili nakon diplomiranja prava... kaze da je bila sokirana sa politickom polarizacijom, lenjoscu tj. letargicnim ponasanjem menadzmenta i osoblja... znaci doslovce kafenisu po ceo dan... cak sta vise neke njene koleginice iz zapadne evrope nemaju ni p od pravne pozadine (bukvalno bogata deca ambasadora koja se bave likovnom umetnoscu).. a npr. mladicev pravni zastupnik je mladi ucitelj srednjoskolaca iz neke rularne americke zabiti koji je tu dosao iz cistog avanturizma...elem, posto se nakon tri meseca smorila prekinula je program i vratila se nazad.... kaze jedino sto je naucila u Hagu je (bez zezanja) kako se pravi sarma ... znaci voleo bih da je ovo zezanje i da vam kao ja pricam neke anegdote ali ovo vam je izvestaj iz prve ruke

steva

pre 9 godina

kakav je to mentalni sklop koji smisli da je šešelj pušten da bi destabilisao vladu, pa kad nije uspeo sad ga vraćaju nazad u hag. msm, znam ja kakav mentalni sklop ... u teškom smo problemu, narod [sic!] je ozbiljno bolestan ...

Igor s

pre 9 godina

Voslav Seselj je u Haskom sudu bio koristijo razne dokumente i algumente on je pobjednik, a to da on opet bude u Hagu bi to najvise odgvaralo Tomi naprednom gosodaru Vucicu, oni su sad u strahu od Voislava Seselja.

Aca Srbija

pre 9 godina

Ipak smo mi najgori kada su oslobodili Haradinaja Markaca Gotovinu trebali smo mi da dignemo glas i da pokazemo zube no mi smo cutali kao p.... tako nam i treba a Seselj je robiao 12 godina bez presude. I pustilin ga na privremenu slobodu a Hrvati odma digli ceo svet i pokazali razliku nas i njih Hrvatska je nazalost za nas Amerika. Molim vas objavite ovo

Перча Контраш

pre 9 godina

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.
Шта на ове захтеве недотепаних нацифашиста и невиђених крвника и зликоваца у људској историји да одговори нормалан човек, душеван, поштен и праведан!? И све ово што раде се заснива на „стриктно на хуманитарним основама”, уз образложење да је тужилаштво добило поверљиве информације које указују на „погоршање здравственог стања оптуженог”, наводи се у поднеску! Еј бре цивилизацијо, еј бре демократијо, еј бре људскости, еј бре човечности, еј бре праведности има ли те бре негде? Ово је бре сумрак цивилизације, ово је бре крај цивилизације и свега људског што је постојало од постанка човека до данас! Смрт нацифашистима, слобода народу!

milann

pre 9 godina

Pazi ove botove, pusten da destabilizuje vladu? Kao vlada je stabilna, sve se raspada po svim savovima, pola drzave hoce u strajk a vi pricate o Seselju?! Svakim danom nesposobna vlada potcejuje inteligenciju normalnog coveka svojim umobolnim pokusajima kupovine vremena na vlasti! Dzaba pokusavate svoju nesposobnost da pripisujete drugima, izmisljenim neprijateljima i tamo nekima koji ne zele dobro Srbiji kako to voli da kaze vas pateticni vodja!

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

@ ANTONIO, zar zaista misliš da A V ima podršku većine u Srbiji, xaxaxa... da li postoji još neko ko veruje u to? Doveli su Miloševića na vlast 89. zatim Tadića i Đinđića, pa su jednog ubili a drugog skinuli, sad su postavili silikonsku usnu a skinuće i njega čim potpiše za Kosovo, a možda je već i potpisao samo još nisu prikazali dokument! Leti Vučić ko m..a kroz pocepane gaće.

Anton

pre 9 godina

Pa zar deklaracija Evropskog parlamenta nije pritisak na sud u Hagu? Pitam se. (Nisam naklonjen Seselju upravo suprotno). Videcemo sta kaze Hag na to.

realni

pre 9 godina

a kojim ponasanjem?! bez obzira na sve, mislim da je posle 12 godina robijanja i ne dokazane krivice zasluzio da mu drzava omoguci 1h na nacionalnoj televiziji da se obrati narodu. nisam nikada bio njegov fan, ali humano bi bilo čuti šta bi imao da nam kaže. neka se čuje i druga strana!

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

"Sudsko veće je, takođe na humanitarnim osnovama, zaključilo da će se Šešelj pridržavati uslova njegove privremene slobode, navodi Tužilaštvo"
Oni su zakljuchili da ce se ON pridrzavati uslova, a on im pre 6 meseci i tada ponovo, rekao da ne pristaje ni na kakve uslove. - Nije ni cudo sto ni posle 12 godina oni ne mogu da okoncaju to sudjenje.

Nego na stranu to ... priznajte da vam je neko pricao 99-2000te da ce 2014/15 na vlasti biti Toma Diploma i neuroticni A.V. uz podrsku Dacica, a da ce im OPOZICIJA biti Seselj, da bi mu svi u glas tada rekli da nije normalan .... ali eto, to je realnost i zato, vise nego ikada, ljudi beze iz ove zemlje, glavom bez obzira.

Pobesneli max

pre 9 godina

(ANTONIO, 1. decembar 2014 15:22)

Nisam SNS ovac, naprotiv. Ti si verovatno neki bot, ali ni to nije bitno. Motiv zasto odgovaram na tvoj post je taj sto si se uplasio da ce Seselj i njegovi proglasiti tvog Vucica za izdajnika, ako ga isporuce Hagu.
Biti proglasen izdajnikom od strane Seselja i njemu bliskih, je Boziji Blagoslov, a ne izdaja. Jer je Seselj i svi oni koji ga podrzavaju, nesto najodvratnije, najprljavije i najlicemernije sto je Srbija mogla da ima i da da. On je sramota, ne samo srpstva, vec svega postenog i dobrog u coveku, ma ko on bio.

Radoje

pre 9 godina

Ja pripadam daleko najbrojnijoj "stranci" u Srbiji, jer spadam u onih pedesetak posto koji nisu ni izašli na izbore. "Šešeljevac" pogotovo nikada nisam bio, ali sada moram da priznam da je Šešeljevo ponašanje prema Vučiću, Nikoliću i ostalim "naprednim" radikalima više nego korektno s obzirom na izdaju i poreokret koji su napravili. Jako je zanimljivo što on otvoreno kaže da bi sve oprostio čak i Vučiću i Nikoliću, samo ako se odreknu prozapadne politike i evroatlanskih integracija. Kako to da jedan takav lik može da oprosti svojim prvim saradnicima koje je stvorio i koji su ga potom brutalno izdali, a otvoreno priznaje da se radovao smrti Zorana Đinđića koji mu je oduvek otvoreno bio politički protivnik?! Igranka je očigledno odlično izrežirana. Kada ga ponovo zatraže u Hag, naprednjaci su nagrabusili ako ga izruče, a Vućić i Nikolić će samo moći da se spakuju pa odu sa njim. Ako ga pak ne izruče, opet su gotovi od gnevnog naroda jer su ponovo pokazali svoje pravo radikalsko lice i jer opet hoće da nas vrate u "svoje" devedesete. Kvaka je u tome da su naprednjaci i Zapadu i Rusima odradili koliko su mogli i bili sposobni i sad jednostavno hoće da ih unište. I uništiće ih, to je jedino izvesno u celoj ovoj ujdurmi. Dovoljno će biti "puštanje niz vodu", tj. "bacanje pod noge" narodu koji je ionako već žestoko razgnevljen. Iskreno ne bih voleo da sam u njihovoj koži i ne znam šta bih uradio. Mnogo sam srećan što nisam naprednjak i što sam se tako blagovremeno deklarisao.

Pera Peric 2

pre 9 godina

Uzimsla-davala, tako to EU radi. Jedini je problem sto zaostala plemena s Balkana prekasno ukapiraju da im mnooogo vise uzimaju nego sto daju.

Srdjan

pre 9 godina

POSLEDNJA VEST: Putin izjavio da Rusija obustavlja izgradjnu "Juznog toka". Nema gasa gospodo. Zamolio bih "kumove" Tomu i Acu, da se uhvate za rucice, izadju pred narod i objasne...kako ce isporuciti "kuma" Voju Hagu i kako cemo dalje bez "ruske podrske".

pribil

pre 9 godina

Seselj je uspeo da haski sud totalno izludi i dokaze da je to lazni sud. Ovo je agonija haga, zasmejavaju svet... Uzgred nisam pristalica seselja...

lucia

pre 9 godina

@ANTONIO.
Ko o cemu vi o Vucicu. Kada je (ako je) izdao politickog tvorca i zajednicku ideju, a i ne mali broj godina provedenih s istim postao je izdajnik. A o narodu vi ne brinite.

Sava

pre 9 godina

Ovo je vrhunski zabavno: jedinog koji se dobrovoljno predao, drže 11 godina, od sve muke ga puste, a kada čuju da neće da se vrati, traže ga nazad

lala nadnicar

pre 9 godina

Nije to razlog pustanja vec jer sto nije izvrsio zadatak,a to je da destabilizuje zemlju.
(Rafaelo, 1. decembar 2014 15:12)

podsecas me na 90-te kada je Seselj govorio ono sto Milosevic misli a sada Vulin sto Vucic misli i kao i onda pa i sada svi se uhvate za te reci iako nisu culi iz usta onog ko je imao a i sada ima vlast i zato mi nije jasno da li branite vodju koji povodom Seselja nista nije rekao ili Vulina. Preslusajte se malo pa razmislite u cije ime govorite i da li jedan ministar vodi unutrasnju politiku umesto da radi u interesu nezaposlenih i zaposlenih gradjana.

strina

pre 9 godina

Zasto da se vrati kad je odlezao vise no sto ga mogu kazniti po bilo kojem osnovu. Ima jos materijalnu nadoknadu da mu isplate za vreme koje je tamo nepotrebno proveo. Covek se ni prema keru ne odnosi kao sto se prema njemu odnosilo zadnjih 12 godina.

Zumbre

pre 9 godina

Eh, da je više inteligentnih ljudi poput Šešelja gde bi nam kraj bio, od retardiranih ne može da se živi. Čovek rpati principe, a vi možete samo da ga mrzite, jer niste ista vrsta, i nikada nećete biti (biološki nemoguće).

aco

pre 9 godina

kakav god da je, on je nas srbin pre svega, i nije zasluzio to sto mu rade u hagu anti srpskom sudu.! hrvati i muslimani njihove docekali rasirenih ruku kao heroje a mi po nasim herojima pljujemo. to je vise nego zalosno kakav smo mi narod. zar je moguce da su vam vucicevi mediji toliko mozak isprali i ta lazna dvolicna demokratija. sacuvaj nas boze koliko nas je lako manipulisati. ziveo Seselj vojvoda, ziveo veliki Srbine i oprosti nam jer ne znamo sto cinimo.!!

mićo

pre 9 godina

evo prilike vučiću da spasi dušu i prekine pad u provaliju.neka ignoriše ovaj zahtev ako ga prihvati sud sa svim pozitivnim posledicama koje uz to idu,a čak i po njega lično.negativne su zanemarive.

iskreno

pre 9 godina

A sta je to pa on ikada drugo radio, sta je to on to drugacio govorio pa da sad ovo bude neko veliko iznenadjenje. Da li time krsi i jedan propis naravno da ne, da li je to moralno e to je već drugo pitanje.

Realist

pre 9 godina

POSLEDNJA VEST: Putin izjavio da Rusija obustavlja izgradjnu "Juznog toka". Nema gasa gospodo. Zamolio bih "kumove" Tomu i Acu, da se uhvate za rucice, izadju pred narod i objasne...kako ce isporuciti "kuma" Voju Hagu i kako cemo dalje bez "ruske podrske".
(Srdjan, 1. decembar 2014 19:30)


Hahahahahahaha....Eto ti Vucicu....Srdjane MAJSTORE kako ih oplete! Ali istina braco. Eto nam sad Rusije---

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Krig proba je uspela;nasamarili smo Srbiju naivnu, a sada ta naivnost ima da se PLATI KRVLJU SRPSKOG NARODA OD ZLOCINACKOG HASKOG SUDA zar ne!!Sve se to radi po instrukcijama vlde Hrvatske Amerike Nemacke Engleske kako ocrniti u nazad baciti Srbiju i srpski Narod!Malo vam sto ste nam oteli Kosovo sto ste nas bombardovali,ali od PAKOSTI KOJU SVAKO DNEVNO SMISLJATE PROTIV SRBIJE I NJENOG NARODA ne znate sta cete vise pa ste pustili "Goluba"iz kaveza da napravi dar mar u Srbiji, vi da brze bolje NAVALITE NA ONO STO JE jos preostalo od Srbije da raskomadate i izravnate racune iz dva rata zar ne!!Vas osvedoceni podlizica iz dva rata koji se dokazao da vam je veran,i ovoga puta ste ga pusiti da obavi prljavi posao za Nemce!!Srbijo porani u jutru u pet sati,radi i ne gledaj u sat, kao stoje Nemac radio posle 1945 godine koji i danas to isto radi da bi osvojio ponovo Svet sto ekonomijom sto oruzjem, mi gledamo od tih istih milostinju na mesto da zapnemo i radimo!Da Tito nije posle rata upregnuo sve sposobne za rad, da se izgradi Zemlja ne bi bio slavljen i hvaljen.Ja sam jedan od tih koji be gaca samo u nekoj tankoj bluzici,radnickoj pantalonici biva udarnik od 14 godina u zlatiborskoj radnoj brigadi,koja je radila Prugu Doboj-Banja Luka- tunel Ljeskove vode,kod Stanara-Doboj 1951 novembar decembar!Gde sam umirao od gladi i golotinje ali se pevalo Druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo u stroju na rad i nazad!Sevojno 1952 godine izgradnja valjaonice Bakra 2 meseca udarnik,glad!

Sofronije

pre 9 godina

Na šta ovo liči?!Da li su to ozbiljne evropske institucije?!Da smo mi uradili tako neštoprilepili bi nam najgore epitete!
(Vukša, 1. decembar 2014 17:31)

lici na to da Zapad hoce da proveri svoje pulene koje su postavili na vladajuca mesta, i to je sve, jer realno gledano vecu stetu oni mogu naneti svojom vladavinom Srbiji nego Seselj svojim laprdanjima. Sve je isto kao i za vreme Milosevica, Seselj laprdao a Milosevic sprovodio svoju politiku i udruzeni sta su Srbiji doneli. E bas zbog toga hvala Zapacu sto ne veruje nikome jer su se vise puta prevarili u one koje su podrzavali.

Nebojsa

pre 9 godina

Ma to se jednostavno rešava – na zahtev tribunala se mora pozitivno odgovoriti jer takav je ugovor potpisan pre više od decenije! A onda neka nakon presude služi kaznu u Litvanoji ili SAD! Srbiji je i suviše lošeg doneo!
(šumadija, 1. decembar 2014 17:20)

Evo ja imam predlog. Da ti licno ides da ga hapsish !!!

живот у илузији

pre 9 godina

(Malmö-Sverige, 01. decembar 2014 17:57)

Теби да је живот сређен не би остављао глупе коментаре. Не би чак ни посећивао сајтове са вестима из дивље Србије. Стварност је другачија, зар не?

Srpska Radikalna Stranka

pre 9 godina

(Dečko koji obećava, 1. decembar 2014 20:36)

Nema razloga da se Srbija leci od Seselja. Srbiji treba deratizacija od vas komunjara koji ste pljackali ovu zemlju 50 godina i i dalje to radite preko partija koje kontrolise Udba - SPS i SNS.

oglasna tabla

pre 9 godina

Haški tribunal je Šešelja pustio na slobodu iz humanih razloga, a on je to zloupotrebio da bi se vratio u politiku i da bi širio mržnju i podsticao na sukobe. Treba ga vratiti u Hag što pre, i ne dozvoliti njegovo puštanje na slobodu do izricanja konačne presude, po kojoj će biti dokazana njegova nevinost ili krivica.
(ostali se vole, b 92 se čita, 1. decembar 2014 19:39)

po ko zna koji put smo ovakvo saopstenje culi, pa i od Seselja, nego lepo ajd ti nama reci da li je i kada kojim slucajem izjavio premjer ili predsednik Srbije. Ne trazim da bilo ko tumaci odluku Haga ali ako vec tumacis onda barem komentarisi ko je dao zvanicno takvu izjavu da je Seselj pusten iz humanih razloga radi lecenja a ne da se bavi politikom???

tempera

pre 9 godina

@Davor - Šešelj je simbol srpskog šovinizma 90-ih i zagovornik zločinačkog poduhvata. Trinaest godina traje haški cirkus, ne mogu mu ništa. Gotovina je u Hrvata simbol koječega i bio je dobar vojnik zločinačkog poduhvata (3/3 epizoda, 1/3 počela 1941). Oslobođen je na nalog sponzora suda, kao i Naser, Ramush i trojica Srba. U HR nije sporan Gotovina, već sve drugo.

CH.

pre 9 godina

Naravno vratiti sa svojim učenicima saucesnicima kumovima i mislim da bi rješili mnogo problema i narod bi radostan. Dajte napravite vec jednom nešto dobro za ovaj ispaćeni narod

Davor

pre 9 godina

@Tempera....ne bih rekao da je Gotovina dio nekog zlocinackog poduhvata. Gotovina je dio Hrvatske borbe za neovisnost i primjer kako se pravi covjek bori. Seselj je sve sto Gotovina nije. Srpski nacionalista, prodavac magle, uvredljiv, sovinist, ekstremist i ratni zlocinac. Haag mu ne moze nista? Pa zasto je onda u Haagu? Tek kad bih mu dosla oslobadajuca presuda...e tek onda mu Haag moze duvati. Svi znamo zasto je Seselj tu i sta je njegova ideologija. Gotovina se u zadnje 2 godine nije pojavio u javnost, ili nesto krivo rekao sto se tice Srba. Odmjeren, kulturan, demokrata i svjetski covjek.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Ајмо утицајни и демократски опредељени интернет радници, који сте толико исписаних карактера имали у претходним данима, где је подршка чики чијем сте се повратку толико радовали...?

Simeone

pre 9 godina

Šešelja niko ne primećuje u Srbiji a u Hagu i Hrvatskoj je glavni lik. Tačno sam znao da će brže bolje da se pokaju što su ga pustili. Sva sreća pa ga se Srbija oslobodila pošto je postao Hrvatski službenik i sad je u njihovoj nadležnosti tako da ove priče o vraćanju u Hag ne bi trebalo da nas zanimaju.

Srpska posla

pre 9 godina

Kako su svima usta puna kako je Srbija pametna i kako ju Seselj ne interesuje... A svi zaboravili da je isti taj od 1990 do 2001 diktirao politiku Srbije i da su ga mnogi sledeli kao ovce! A i danas njegovi ucenici i sledbenici vode drzavu... E Srbijo daleko si ti od pameti...

Mirko Oro

pre 9 godina

Tek sada vidim da je ovaj cirkus sa Šešeljem zaista namerno smišljen samo da bi došlo do destabilizacije u Srbiji. Pa ako ste mislili da ćete samo posle 15. dana tražiti da se vrati zašto ste ga uopšte puštali. Izgleda da vam je stalo da ga Srbija sada hapsi i da nepotrebno izaziva nerede .

Velja

pre 9 godina

Očito da neki zapadni lobiji ne obožavaju baš jaku Srbiju na Balkanu! Možda baš oni koji su dozvolili da hrvatska rezolucija ugeda svetlo dana! Neka,navikli smo na njohove štosove!

Gojko

pre 9 godina

Haški tribunal je pustio Šešelja, a da od njega nije tražio da ispunjava neke posebne uslove, ili je bar to ono što mi znamo, našu državu je još manje konsultovao. Navodni razlog je bolest a Šešelj očigledno ne misli tako. Sad stižu nekakvi zahtevi za vraćanje. nZar se to Šešekj izlečio, ili je uradio u Srbiji ono što se od njega očekivalo?

barok

pre 9 godina

Vise je nego ocigledno da Seselj nije pusten iz Haga zbog bolesti, nego da "prodrma" Srbiju, s obzirom da to nije uspelo, hajde nazad, nisi od koristi.

rakela

pre 9 godina

Ovo je prava ujudurma, pustili su ga bez ikakvih uslova, znali su sa kim imaju posla i sad bi ga hteli nazad.Ovo je nista drugo nego smisljeno pravljenje problema Srbiji, sad mi treba da ga hapsimo i isporucjemo. Ne znam sta su mislili kakve ce reakcije izazvati kod gradjana njegovo pustanje, ali ocigledno je da nije ispunio ocekivanja.

tempera

pre 9 godina

@Davor - Niste me shvatili. Ja vam iznosim uvreženo mišljenje i percepciju Srba posle genocida u NDH i aparthejda 1990, a Gotovina je podugovarač, podizvođač, možda ima neka reč na vašem jeziku. A vi ćete pričati vašu priču, priznajem da je pravno lepo spakovana od strane sponzora. Da je sve počelo s Vukovarom i Dubrovnikom, svaka vam je na mestu.

ristić

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Šešelja,a još manje njegove politike,ali ovo se pretvara u lakrdiju.Režija je očajna,a tek glumci! Uozbiljimo se.

Ledeno doba

pre 9 godina

Svako ima pravo na drugu šansu, ali Šešelj je i to ispucao. Dokazao je da i nakon svih ovih godina, on je isti koji odbija da se promeni.

marić

pre 9 godina

Nije valjda da im toliko ličimo na Hrvate,da nam mogu lupati čvrge kako stignu?Šešelj je samo sporedni lik u ovoj tragi-komediji,na koga niko i ne obraća pažnju.Svetla su uperena u premijera i EU očekuje da vidi njegovu reakciju.

Jecolina87

pre 9 godina

Tužilaštvo pravi veliki cirkus a Hag je postao smešan! Najpre su pustili Šešelje da pokušaju destabilizaciju Srbije, a sada ga traže nazad jer je on izjavio da se neće dobrovoljno predati. Neko očigledno računa na pad popularnosti SNS-a ako se Šešelj uhapsi - Neko se očigledno prešao u tome!

rekonkvista

pre 9 godina

Kao,oni u Hagu,nisu znali kako će se Šešelj ponašati u Srbiji.Bramerc,kao i Milanović,igra po notama koje su pisane u jednoj od zemalja EU.Sve je usmereno na destabilizaciju A.Vučića i njegove politike.NO PASARAN!!!

Nevena T.

pre 9 godina

Pa zasto ste ga pustali na slobodu pitam se ja. Ako niste bili sposobni da ga lecite vec da cekate da neko umre onda se sluzite lukavstvima kao sto su humani razlozi a sada vam ne odgovara pa biste da ga vratite. Nigde logike nema.

GOMOLAVA

pre 9 godina

Jedini cilj dolaska Vojislava Seselj u Srbiju to je sada toliko ocigledno i evidentno da se leci, njegov primarni cilj kako bi se svetio, pravio cirkuse sklonio sadasnju vlast. Ali se na svu srecu preracunao jer mu nista od tog njegovog kako on sam kaze paklenog plana nece nista uspeti. Zaboravio je samo jednu veliku stvar to je da kod naroda nema niti ce dobiti podrsku za ono sto je naumio, njegova politika vise nema nikakvo uporiste medju gradjanima. On su svoje poverenje dali Aleksandru Vucic. Umesto da se leci on se okrenuo samo da se sveti, eto sada koliko vidim da i samo Tuzilastvo reaguje i trazi da se vrati u Hag, upravo zbog njegovog ponasanja, za to je sam kriv i odgovoran.

nataly

pre 9 godina

Ma.....ceo taj scenario je vec unapred napisan.Znali su oni o kakvom coveku je rec i sta se od njega moze ocekivati kad se vrati.A on je upravo tako i postupio...Onda sledi rezolucija,pa zahtev da se vrati u Hag.A posto on nece dobrovoljno da se vrati,nalozice da ga isporucimo.I onda ce Vucic i Nikolic i cela vlada biti izdajnici....i tako dodjosmo do pocetka i glavnog razloga za njegovo pustanje.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Simeone: Šta građani u Srbiji misle o Šešelju i njegovoj politici , rekli su na martovskim izborima. On je u ovom trenutku samo interesantan za Hrvatsku i njihovu predizbornu kampanju.

Jakov

pre 9 godina

Da se službena vlast srpska ogradila od šešeljeva huškačkog govora do ovoga nebi došlo. Samo su dva moguća odgovora zašto nisu to učinili: ili se boje ili misle isto ko i Šešelj.
E sad se moraju izjasniti...

pripravnica

pre 9 godina

Pa da vratite ga,dajte mu dodatne instrukcije,sta da radi,koga da blati,koga da ponizava i vredja. Znala sam da je namenski pusten samo da napravi neku zvrcku. Pravi mutivoda!!! Haski spijun!

darko

pre 9 godina

najveci licemeri koji postoje se nalaze u hagu,osnovno pravo seselja (sta god misli ko o njemu )je da govori ono sto misli a uostalom nezove on televizije za intervju nego oni njega

tanja

pre 9 godina

Boze,sto ne puste coveka na miru...? Sta se ovo radi? Zločinci koji su ubijali šetaju mirno i babe se politikom,a Šešelj koji samo ima jezik i pun je gorčine izložen je ovakvih torturi...

Luka

pre 9 godina

Što mi je žao SNS botova na šta su spali. Sad jadni moraju da podržavaju odluku Haga koji je pustio Gotovinu, Orića, Haradinaja, a Šešelja su držali 12 godina bez presude i sad ga ponovo privode samo zbog nekih izjava, i što tumori izgleda nisu dovoljno veliki.

Ddule

pre 9 godina

Sami ste ga pustili, sami odvezite ga. Nasa Vlada nije dovoljno da to ucini, jer on trazi da sa njim ide i Predsednik i Premijer Vlade. Necete valjda ostaviti Srbiju bez Vrha?!

Malmö-Sverige

pre 9 godina

Koliko neozbiljno
(., 1. decembar 2014 14:09)

Da, ali sa Seseljove strane! Pustili ga, pokazali dobru volju napokon nakon toliko godina, a sta on radi? Inati se sa celim svetom i propagira osvajanje tudjih teritorija!!!
Vi ovde u komentarima opravdavate Seseljovo ponasanje a non stop optuzujete zapad samo zato sto su vam takva merila vrednosti u zivotu, samo zato sto ste navikli na zivot i nepostovanje zakona u Srbiji pa vam sve ovo reagovanje sa zapada neshvatljivo! A ovi sa vlasti Vucic i Nikolic neka se sada malo zapitaju zasto nisu osudili sve sto je Seselj izjavljivao nakon pustanja iz Haga. Najbolje bre da nikad i ne udjete u EU, vi u Srbiji ste dovoljni sami sebi, nastavite da se zezate, inatite, gledajte pink i farmu, nastavite sa nasiljem u porodici, prebijajte homoseksualce, palite strane ambasade, smatrajte se nebeskim narodom, mastajte o osvajanju novih teritorija.... sta ce vam "truli" (po mom misljenju ipak veoma sredjeni) zapad!

Igor s

pre 9 godina

Voslav Seselj je u Haskom sudu bio koristijo razne dokumente i algumente on je pobjednik, a to da on opet bude u Hagu bi to najvise odgvaralo Tomi naprednom gosodaru Vucicu, oni su sad u strahu od Voislava Seselja.

nenad rs

pre 9 godina

Могу му пљунути под прозор шта год да ураде губе јер их је довео у пат позицију.

Pozdrav iz ZG

pre 9 godina

Nije to razlog pustanja vec jer sto nije izvrsio zadatak,a to je da destabilizuje zemlju.
(Rafaelo, 1. decembar 2014 15:12)

Je, baš ste stabilni, k'o i mi...

sto pre, to bolje

pre 9 godina

Pa da vratite ga,dajte mu dodatne instrukcije,sta da radi,koga da blati,koga da ponizava i vredja. Znala sam da je namenski pusten samo da napravi neku zvrcku. Pravi mutivoda!!! Haski spijun!
(pripravnica, 1. decembar 2014 14:59)
Zamoli gazda Vucica da te sto pre otpusti.Ovo si totalno promasila profesiju i nikad od tebe nista, bar u ovom poslu.

Mara

pre 9 godina

Joj,kako su providni ovi iz Haga!Prvo puste Šešelja, i daju mu instrukcije šta da radi, a onda traže da se vrati pod hitno, a on kao neće, i onda Vučiću da snize popularnost! Mislim da se varaju ako misle da će to uticati na njegov rejting i reforme u Srbiji!

Pobesneli max

pre 9 godina

(ANTONIO, 1. decembar 2014 15:22)

Nisam SNS ovac, naprotiv. Ti si verovatno neki bot, ali ni to nije bitno. Motiv zasto odgovaram na tvoj post je taj sto si se uplasio da ce Seselj i njegovi proglasiti tvog Vucica za izdajnika, ako ga isporuce Hagu.
Biti proglasen izdajnikom od strane Seselja i njemu bliskih, je Boziji Blagoslov, a ne izdaja. Jer je Seselj i svi oni koji ga podrzavaju, nesto najodvratnije, najprljavije i najlicemernije sto je Srbija mogla da ima i da da. On je sramota, ne samo srpstva, vec svega postenog i dobrog u coveku, ma ko on bio.

steva

pre 9 godina

kakav je to mentalni sklop koji smisli da je šešelj pušten da bi destabilisao vladu, pa kad nije uspeo sad ga vraćaju nazad u hag. msm, znam ja kakav mentalni sklop ... u teškom smo problemu, narod [sic!] je ozbiljno bolestan ...

mihailo

pre 9 godina

sta ovi vise rade u hagu. ocu kakim necu kakim. pokusavaju da sruse vladu i vucica zato sto nije 100% uz evropsku uniji nego naginje ka rusiji malo.

demokratija

pre 9 godina

Neznam koji covek ne bi osecao gorcinu posle 12 -god .provedenih u Hagu bez konacne presude .
Za razliku od drugih politicara (Draskovic ,Dacic .Nikolic,Vucic ,Delic , Dinkic ....)jedan je od retkih ljudi koji ne menja svoj stav i covek TACNO zna ko je on i moze da bude za njega ili protiv .
Sto se tice njegovih izjava zbog kojih su se Hrvati uznemirili i digli neverovatnu uzbunu pa se sada sve radi zbog Srba pa i meni licno se cine strasne neke izjave koje dolaze iz Hrvatske gde Stevo CULEJ DOPRESEDNIK UDRUGE SPECIJALNE POLICIJE iz VUKOVARA u emisiji Bujica od -Osjek (od 26. 11. ) izjavljuie -da u Hrvatskoj nece biti vise traktorijade za seljenje preostalih Srba KAO 1995 GOD ako do necega dodje i da se Hrvatska PREMA NJIMA NECE VISE MILOSTIVO PONASATI (PREMA MEDJUNARODNOM SPORAZUMU) VEC CE TO ZAVRSITI NA DRUGI NACIN .
Da li se je neko od hrvatskih politicara od toga ogradio (I OD MNOGO DRUGIH IZJAVA)i da li je neko iz Srbije od politicara trazio da se vlast u HRVATSKOJ OGRADI OD TE IZJAVE .
TU EMISIJU (gost emisije Seselj) SU NEKI KOJI TREBA DA PRATE STA SE DESAV u regionu sigurno odgledali i gde je opomena na to ili to nije vazno i nije govor mrznje .
A to sto se ponekad obraca Vucicu i Nikolicu pa bili su i radili su zajedno duge niz godina pa zar su u SRBIJI TO LJUDI ZABORAVILI.
Seselj puno zna ne samo o njima nego i o drugim politicarima kod nas i u Hrvatskoj i to je glavni razlog sto ce biti svi srecni da ode u Hag i sto se dize tolika uzbuna .

Realist

pre 9 godina

POSLEDNJA VEST: Putin izjavio da Rusija obustavlja izgradjnu "Juznog toka". Nema gasa gospodo. Zamolio bih "kumove" Tomu i Acu, da se uhvate za rucice, izadju pred narod i objasne...kako ce isporuciti "kuma" Voju Hagu i kako cemo dalje bez "ruske podrske".
(Srdjan, 1. decembar 2014 19:30)


Hahahahahahaha....Eto ti Vucicu....Srdjane MAJSTORE kako ih oplete! Ali istina braco. Eto nam sad Rusije---

Zumbre

pre 9 godina

Eh, da je više inteligentnih ljudi poput Šešelja gde bi nam kraj bio, od retardiranih ne može da se živi. Čovek rpati principe, a vi možete samo da ga mrzite, jer niste ista vrsta, i nikada nećete biti (biološki nemoguće).

aco

pre 9 godina

kakav god da je, on je nas srbin pre svega, i nije zasluzio to sto mu rade u hagu anti srpskom sudu.! hrvati i muslimani njihove docekali rasirenih ruku kao heroje a mi po nasim herojima pljujemo. to je vise nego zalosno kakav smo mi narod. zar je moguce da su vam vucicevi mediji toliko mozak isprali i ta lazna dvolicna demokratija. sacuvaj nas boze koliko nas je lako manipulisati. ziveo Seselj vojvoda, ziveo veliki Srbine i oprosti nam jer ne znamo sto cinimo.!!

lucia

pre 9 godina

@ANTONIO.
Ko o cemu vi o Vucicu. Kada je (ako je) izdao politickog tvorca i zajednicku ideju, a i ne mali broj godina provedenih s istim postao je izdajnik. A o narodu vi ne brinite.

jelenalee

pre 9 godina

Seselj je samo igracka velikih sila u cilju rusenja Vlade. Testirali su Srbiju, testirali Vladu, Vucica, narod... Kad su videli da civilizovano svi reagujemo, nema nereda, Seselj nema uticaja, onda su pokusali sa Hrvatskom da nam napakoste. Ni to nije uspelo. E, sad ga vracaju. Pa tako je i najbolje.

lala nadnicar

pre 9 godina

Nije to razlog pustanja vec jer sto nije izvrsio zadatak,a to je da destabilizuje zemlju.
(Rafaelo, 1. decembar 2014 15:12)

podsecas me na 90-te kada je Seselj govorio ono sto Milosevic misli a sada Vulin sto Vucic misli i kao i onda pa i sada svi se uhvate za te reci iako nisu culi iz usta onog ko je imao a i sada ima vlast i zato mi nije jasno da li branite vodju koji povodom Seselja nista nije rekao ili Vulina. Preslusajte se malo pa razmislite u cije ime govorite i da li jedan ministar vodi unutrasnju politiku umesto da radi u interesu nezaposlenih i zaposlenih gradjana.

Srdjan

pre 9 godina

POSLEDNJA VEST: Putin izjavio da Rusija obustavlja izgradjnu "Juznog toka". Nema gasa gospodo. Zamolio bih "kumove" Tomu i Acu, da se uhvate za rucice, izadju pred narod i objasne...kako ce isporuciti "kuma" Voju Hagu i kako cemo dalje bez "ruske podrske".

milann

pre 9 godina

Pazi ove botove, pusten da destabilizuje vladu? Kao vlada je stabilna, sve se raspada po svim savovima, pola drzave hoce u strajk a vi pricate o Seselju?! Svakim danom nesposobna vlada potcejuje inteligenciju normalnog coveka svojim umobolnim pokusajima kupovine vremena na vlasti! Dzaba pokusavate svoju nesposobnost da pripisujete drugima, izmisljenim neprijateljima i tamo nekima koji ne zele dobro Srbiji kako to voli da kaze vas pateticni vodja!

Anton

pre 9 godina

Pa zar deklaracija Evropskog parlamenta nije pritisak na sud u Hagu? Pitam se. (Nisam naklonjen Seselju upravo suprotno). Videcemo sta kaze Hag na to.

змај од ноћаја

pre 9 godina

Ајмо утицајни и демократски опредељени интернет радници, који сте толико исписаних карактера имали у претходним данима, где је подршка чики чијем сте се повратку толико радовали...?

lazar

pre 9 godina

U trenutku kada nam režim neustavno smanjuje plate i penzije, ostavljajući našu decu i unuke bez hleba, mi sada treba da "rešavamo" problem bahatog Šešelja. Vama botovima samo mogu da poručim da povučete ručnu, jer ste svima dosadili sa vašim komentarima, a najsmešnije je što napadate nekoga ko je za sve vas do juče bio idol. Ako mene pitate, ovo nije nikakva zavera EU ili Hrvatske protiv Srbije, već bih pre rekao da je ovo zavera države Srbije protiv njenih građana, makar onog antirežimskog dela. Uopšte me ne bi čudilo da iza zahteva tužilštva da se Šešelj vrati u Hag, stoji upravo naša vlast. Kada se Šešelj vratio, te kada je počeo sa napadima na režim, odmah su krenuli da nas spinuju pričama o njegovim "zločinima", a na kraju su "iznenada" uhapsili Kosmjaca, da bi nam skrenuli pažnju. Isto rada i sada, jer znaju da se Šešečlj mirno neće vratiti u Hag. Zamajavaće nas sa njime nedeljema, da bi za to vreme perfidno provukli smanjenje plata i penzija, da bi narod više mislio na to šta će biti sa Šešeljem, nego šta će biti sa svima nama pod ovom vlašću. Zaista mi je muka od države, koja je jedino tajkunima i botovima majka, a nama svima najgora maćeha. Što su ga puštali, ako ga hapse posle pola meseca. Kao nisu znali da će ovaj da se bavi politikom, nije nego... Priče za malu decu. Pa šta su mislili da će raditi, baviti se filatelijom? Komedija.

Nebojsa

pre 9 godina

Ma to se jednostavno rešava – na zahtev tribunala se mora pozitivno odgovoriti jer takav je ugovor potpisan pre više od decenije! A onda neka nakon presude služi kaznu u Litvanoji ili SAD! Srbiji je i suviše lošeg doneo!
(šumadija, 1. decembar 2014 17:20)

Evo ja imam predlog. Da ti licno ides da ga hapsish !!!

strina

pre 9 godina

Zasto da se vrati kad je odlezao vise no sto ga mogu kazniti po bilo kojem osnovu. Ima jos materijalnu nadoknadu da mu isplate za vreme koje je tamo nepotrebno proveo. Covek se ni prema keru ne odnosi kao sto se prema njemu odnosilo zadnjih 12 godina.

mićo

pre 9 godina

evo prilike vučiću da spasi dušu i prekine pad u provaliju.neka ignoriše ovaj zahtev ako ga prihvati sud sa svim pozitivnim posledicama koje uz to idu,a čak i po njega lično.negativne su zanemarive.

Radoje

pre 9 godina

Ja pripadam daleko najbrojnijoj "stranci" u Srbiji, jer spadam u onih pedesetak posto koji nisu ni izašli na izbore. "Šešeljevac" pogotovo nikada nisam bio, ali sada moram da priznam da je Šešeljevo ponašanje prema Vučiću, Nikoliću i ostalim "naprednim" radikalima više nego korektno s obzirom na izdaju i poreokret koji su napravili. Jako je zanimljivo što on otvoreno kaže da bi sve oprostio čak i Vučiću i Nikoliću, samo ako se odreknu prozapadne politike i evroatlanskih integracija. Kako to da jedan takav lik može da oprosti svojim prvim saradnicima koje je stvorio i koji su ga potom brutalno izdali, a otvoreno priznaje da se radovao smrti Zorana Đinđića koji mu je oduvek otvoreno bio politički protivnik?! Igranka je očigledno odlično izrežirana. Kada ga ponovo zatraže u Hag, naprednjaci su nagrabusili ako ga izruče, a Vućić i Nikolić će samo moći da se spakuju pa odu sa njim. Ako ga pak ne izruče, opet su gotovi od gnevnog naroda jer su ponovo pokazali svoje pravo radikalsko lice i jer opet hoće da nas vrate u "svoje" devedesete. Kvaka je u tome da su naprednjaci i Zapadu i Rusima odradili koliko su mogli i bili sposobni i sad jednostavno hoće da ih unište. I uništiće ih, to je jedino izvesno u celoj ovoj ujdurmi. Dovoljno će biti "puštanje niz vodu", tj. "bacanje pod noge" narodu koji je ionako već žestoko razgnevljen. Iskreno ne bih voleo da sam u njihovoj koži i ne znam šta bih uradio. Mnogo sam srećan što nisam naprednjak i što sam se tako blagovremeno deklarisao.

Bez ljutnje molim

pre 9 godina

@ ANTONIO, zar zaista misliš da A V ima podršku većine u Srbiji, xaxaxa... da li postoji još neko ko veruje u to? Doveli su Miloševića na vlast 89. zatim Tadića i Đinđića, pa su jednog ubili a drugog skinuli, sad su postavili silikonsku usnu a skinuće i njega čim potpiše za Kosovo, a možda je već i potpisao samo još nisu prikazali dokument! Leti Vučić ko m..a kroz pocepane gaće.

mihailo

pre 9 godina

sta ovi vise rade u hagu. ocu kakim necu kakim. pokusavaju da sruse vladu i vucica zato sto nije 100% uz evropsku uniji nego naginje ka rusiji malo.

Republic(s) of Bananas

pre 9 godina

"Sudsko veće je, takođe na humanitarnim osnovama, zaključilo da će se Šešelj pridržavati uslova njegove privremene slobode, navodi Tužilaštvo"
Oni su zakljuchili da ce se ON pridrzavati uslova, a on im pre 6 meseci i tada ponovo, rekao da ne pristaje ni na kakve uslove. - Nije ni cudo sto ni posle 12 godina oni ne mogu da okoncaju to sudjenje.

Nego na stranu to ... priznajte da vam je neko pricao 99-2000te da ce 2014/15 na vlasti biti Toma Diploma i neuroticni A.V. uz podrsku Dacica, a da ce im OPOZICIJA biti Seselj, da bi mu svi u glas tada rekli da nije normalan .... ali eto, to je realnost i zato, vise nego ikada, ljudi beze iz ove zemlje, glavom bez obzira.

oglasna tabla

pre 9 godina

Haški tribunal je Šešelja pustio na slobodu iz humanih razloga, a on je to zloupotrebio da bi se vratio u politiku i da bi širio mržnju i podsticao na sukobe. Treba ga vratiti u Hag što pre, i ne dozvoliti njegovo puštanje na slobodu do izricanja konačne presude, po kojoj će biti dokazana njegova nevinost ili krivica.
(ostali se vole, b 92 se čita, 1. decembar 2014 19:39)

po ko zna koji put smo ovakvo saopstenje culi, pa i od Seselja, nego lepo ajd ti nama reci da li je i kada kojim slucajem izjavio premjer ili predsednik Srbije. Ne trazim da bilo ko tumaci odluku Haga ali ako vec tumacis onda barem komentarisi ko je dao zvanicno takvu izjavu da je Seselj pusten iz humanih razloga radi lecenja a ne da se bavi politikom???

Pera Peric 2

pre 9 godina

Uzimsla-davala, tako to EU radi. Jedini je problem sto zaostala plemena s Balkana prekasno ukapiraju da im mnooogo vise uzimaju nego sto daju.

iskreno

pre 9 godina

A sta je to pa on ikada drugo radio, sta je to on to drugacio govorio pa da sad ovo bude neko veliko iznenadjenje. Da li time krsi i jedan propis naravno da ne, da li je to moralno e to je već drugo pitanje.

живот у илузији

pre 9 godina

(Malmö-Sverige, 01. decembar 2014 17:57)

Теби да је живот сређен не би остављао глупе коментаре. Не би чак ни посећивао сајтове са вестима из дивље Србије. Стварност је другачија, зар не?

realni

pre 9 godina

a kojim ponasanjem?! bez obzira na sve, mislim da je posle 12 godina robijanja i ne dokazane krivice zasluzio da mu drzava omoguci 1h na nacionalnoj televiziji da se obrati narodu. nisam nikada bio njegov fan, ali humano bi bilo čuti šta bi imao da nam kaže. neka se čuje i druga strana!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Krig proba je uspela;nasamarili smo Srbiju naivnu, a sada ta naivnost ima da se PLATI KRVLJU SRPSKOG NARODA OD ZLOCINACKOG HASKOG SUDA zar ne!!Sve se to radi po instrukcijama vlde Hrvatske Amerike Nemacke Engleske kako ocrniti u nazad baciti Srbiju i srpski Narod!Malo vam sto ste nam oteli Kosovo sto ste nas bombardovali,ali od PAKOSTI KOJU SVAKO DNEVNO SMISLJATE PROTIV SRBIJE I NJENOG NARODA ne znate sta cete vise pa ste pustili "Goluba"iz kaveza da napravi dar mar u Srbiji, vi da brze bolje NAVALITE NA ONO STO JE jos preostalo od Srbije da raskomadate i izravnate racune iz dva rata zar ne!!Vas osvedoceni podlizica iz dva rata koji se dokazao da vam je veran,i ovoga puta ste ga pusiti da obavi prljavi posao za Nemce!!Srbijo porani u jutru u pet sati,radi i ne gledaj u sat, kao stoje Nemac radio posle 1945 godine koji i danas to isto radi da bi osvojio ponovo Svet sto ekonomijom sto oruzjem, mi gledamo od tih istih milostinju na mesto da zapnemo i radimo!Da Tito nije posle rata upregnuo sve sposobne za rad, da se izgradi Zemlja ne bi bio slavljen i hvaljen.Ja sam jedan od tih koji be gaca samo u nekoj tankoj bluzici,radnickoj pantalonici biva udarnik od 14 godina u zlatiborskoj radnoj brigadi,koja je radila Prugu Doboj-Banja Luka- tunel Ljeskove vode,kod Stanara-Doboj 1951 novembar decembar!Gde sam umirao od gladi i golotinje ali se pevalo Druze Tito mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo u stroju na rad i nazad!Sevojno 1952 godine izgradnja valjaonice Bakra 2 meseca udarnik,glad!

CH.

pre 9 godina

Naravno vratiti sa svojim učenicima saucesnicima kumovima i mislim da bi rješili mnogo problema i narod bi radostan. Dajte napravite vec jednom nešto dobro za ovaj ispaćeni narod

Sofronije

pre 9 godina

Na šta ovo liči?!Da li su to ozbiljne evropske institucije?!Da smo mi uradili tako neštoprilepili bi nam najgore epitete!
(Vukša, 1. decembar 2014 17:31)

lici na to da Zapad hoce da proveri svoje pulene koje su postavili na vladajuca mesta, i to je sve, jer realno gledano vecu stetu oni mogu naneti svojom vladavinom Srbiji nego Seselj svojim laprdanjima. Sve je isto kao i za vreme Milosevica, Seselj laprdao a Milosevic sprovodio svoju politiku i udruzeni sta su Srbiji doneli. E bas zbog toga hvala Zapacu sto ne veruje nikome jer su se vise puta prevarili u one koje su podrzavali.

Sava

pre 9 godina

Ovo je vrhunski zabavno: jedinog koji se dobrovoljno predao, drže 11 godina, od sve muke ga puste, a kada čuju da neće da se vrati, traže ga nazad

Hammer

pre 9 godina

Cinjenica je da je Seselj bolestan, ali je isto tako cinjenica da nisu bolesne sudije i da su mogle presuditi SeSelju.Pustajuci Seselja na slobodu sudsko vece Haskog tribunala porucuje buducim generacijama da su zlocini dozvoljeni.

pribil

pre 9 godina

Seselj je uspeo da haski sud totalno izludi i dokaze da je to lazni sud. Ovo je agonija haga, zasmejavaju svet... Uzgred nisam pristalica seselja...

SPASKA

pre 9 godina

Sada svi vi vidite kako ustvari izgleda lazni patriota Seselj, koji se vratio kao da se leci a ustvari sa lecenjem svoje lude glave i komleksa nad svima nama.

Aca Srbija

pre 9 godina

Ipak smo mi najgori kada su oslobodili Haradinaja Markaca Gotovinu trebali smo mi da dignemo glas i da pokazemo zube no mi smo cutali kao p.... tako nam i treba a Seselj je robiao 12 godina bez presude. I pustilin ga na privremenu slobodu a Hrvati odma digli ceo svet i pokazali razliku nas i njih Hrvatska je nazalost za nas Amerika. Molim vas objavite ovo

šumadija

pre 9 godina

Ma to se jednostavno rešava – na zahtev tribunala se mora pozitivno odgovoriti jer takav je ugovor potpisan pre više od decenije! A onda neka nakon presude služi kaznu u Litvanoji ili SAD! Srbiji je i suviše lošeg doneo!

Перча Контраш

pre 9 godina

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je danas da raspravno veće vrati optuženog Vojislava Šešelja sa privremene slobode u Srbiji.
Шта на ове захтеве недотепаних нацифашиста и невиђених крвника и зликоваца у људској историји да одговори нормалан човек, душеван, поштен и праведан!? И све ово што раде се заснива на „стриктно на хуманитарним основама”, уз образложење да је тужилаштво добило поверљиве информације које указују на „погоршање здравственог стања оптуженог”, наводи се у поднеску! Еј бре цивилизацијо, еј бре демократијо, еј бре људскости, еј бре човечности, еј бре праведности има ли те бре негде? Ово је бре сумрак цивилизације, ово је бре крај цивилизације и свега људског што је постојало од постанка човека до данас! Смрт нацифашистима, слобода народу!

cro

pre 9 godina

Neka ide i neka nas sve pusti da živimo u miru.Nije ni triba izlazit,doša i unija nemir u 10 dana na jednoj i drugoj strani.Daleko mu lipa kuća

papaja republika

pre 9 godina

Boze,sto ne puste coveka na miru...? Sta se ovo radi? Zločinci koji su ubijali šetaju mirno i babe se politikom,a Šešelj koji samo ima jezik i pun je gorčine izložen je ovakvih torturi... (tanja, 01. decembar 2014 17:39)

Sta ti znas o seselju? Koliko imas godina, 15? Sto volim te koji su slusali price, a sole pamet onima koji su doziveli, bolje receno preziveli, to o cemu su njima pricali. Idi gledaj pink i ne smaraj.

Romina

pre 9 godina

Sad će od nas da zahtevaju da ga isporučimo iako su ga oni pustili, a on će pre pokrenuti građanski rat nego što će pustiti da ga isporučimo. Gospodo haška, ovaj nered vi počistite.

RAFAELO

pre 9 godina

Precenili su EU i SAD Šešelja. Kad shvatili da od njega više štete, nego koristi, traže da se vrati u Hag. Koristio je ovaj njegov izlazak, da se i sam uveri da je kao političar otišao u istoriju.

sale

pre 9 godina

Ne podrzavam Seselja ni u cemu ali zasto bi ga vracali u Hag?! Hrvatska je clanica EU i sada a i pre nego sto je postala clanica uvek cinila lose Srbima, lupanje tabli, proteranih 250 000 i nikada niko nije odgovaao za to sto bi sada?!?!?

ANTONIO

pre 9 godina

Pustili su ga, a da mu nisu postavili nikakve uslove. Svi njegovi istupi u javnosti su uobičajeni za njega. Sad sledi da zatražite od vlade Srbije da ga uhapsi i isporuči u Hag. To je bio plan od samog početka, da se na taj način Vučić u Srbiji predstavi kao izdajnik, kako bi izgubio podršku naroda.

Olovka

pre 9 godina

Seselj je pusten da bi Vucic i Nikolic bili smenjeni sa vlasti. Seselj ih smatra izdajnicima zbog svog zaokreta od Velike Srbije i ravnogorske ideje. Ali mi zivimo u 21 veku i moramo naci snagu za pimirenje komunista i cetnika. Tako da je prijateljstvo Vucica i Djukanovica potpuno ispravno i u cilju stabilnosti u regionu. Sns se trudi da bude srpska verzija Dps-a kako bi i kod nas bilo blagostanje. I mada nisam naprednjak Vucic sada definitivno ima moju punu podrasku.

Zole

pre 9 godina

Ovi tuzitelji su mnogo smešni. Za 12 godina nisu mogli da nadju nista za sta bi ga osudili i sad ga opet optužuju za neke bezvezne stvari koje je govorio i kad je bio u pritvoru. Oni stvarno ne znaju sta ce sa njim. Samo sami sebi komplikuju situaciju.

Buda

pre 9 godina

Eh, baš je bilo teško pogoditi, zašto tako iznenada puštaju Šešelja! A naročito posle njegovih privih obraćanja iz aviona i na aerodromu! Srbija je jača od ovih pokvarenjaka iz Evrope! a posebno mudrija!

ostali se vole, b 92 se čita

pre 9 godina

Haški tribunal je Šešelja pustio na slobodu iz humanih razloga, a on je to zloupotrebio da bi se vratio u politiku i da bi širio mržnju i podsticao na sukobe. Treba ga vratiti u Hag što pre, i ne dozvoliti njegovo puštanje na slobodu do izricanja konačne presude, po kojoj će biti dokazana njegova nevinost ili krivica.

Emilisima

pre 9 godina

A sad da se pitaju Vucic i Nikolic, a kad je trebalo da se pusti njih niko nije nista pitao... jasno je sta ovi radikali hoce, i vise nego jasno... ali niko nije jacio od suda i to je ono sto moraju da shvate!!!

Drakče

pre 9 godina

Taman se ponadamo da se nešto na bolje promenilo u pojedinim evropskim institucijama, kad ono, ponovo vrlo poodmukle igre se igraju, očito u cilju destabilizacije Srbije!

ALISA XX

pre 9 godina

(Igor s, 1. decembar 2014 17:01): Baš se vidi da se ubiše od straha, nema Vučić vremena da gubi, na velikog vojvodu, koji sarađuje sa MIlanovićem i Hrvatima, protiv naše države.

Davor

pre 9 godina

@Tempera....ne bih rekao da je Gotovina dio nekog zlocinackog poduhvata. Gotovina je dio Hrvatske borbe za neovisnost i primjer kako se pravi covjek bori. Seselj je sve sto Gotovina nije. Srpski nacionalista, prodavac magle, uvredljiv, sovinist, ekstremist i ratni zlocinac. Haag mu ne moze nista? Pa zasto je onda u Haagu? Tek kad bih mu dosla oslobadajuca presuda...e tek onda mu Haag moze duvati. Svi znamo zasto je Seselj tu i sta je njegova ideologija. Gotovina se u zadnje 2 godine nije pojavio u javnost, ili nesto krivo rekao sto se tice Srba. Odmjeren, kulturan, demokrata i svjetski covjek.

mrx

pre 9 godina

U Srbiji da mu se sudi. Zbog terora nad Srbima devedesetih. Novine i prodaja istih ga promovisu. Kao i nasilje. I.Seselj je nasilje. Nad Srbima. Tesko nasilje.

Davor

pre 9 godina

Seselj se vraca tamo gdje i pripada. Razlika izmedu njega i Gotovina je evidentna. Gotovina:, pustimo proslost, rat je prosao....krenumo prema buducnosti'. Seselj:, cestitam Srbima na dan kad je Vukovar osloboden'. Sad lepi Vojislav ide da drzi jos 20 godina neke svoje lekcije prema Tribunalu:)

zigot

pre 9 godina

moja devojka (amerikanka latino porekla) se prosle godine u ovo vreme vratila sa prakse iz Haga.. dosla je tamo preko nekog UN programa koji su joj na faksu ponudili nakon diplomiranja prava... kaze da je bila sokirana sa politickom polarizacijom, lenjoscu tj. letargicnim ponasanjem menadzmenta i osoblja... znaci doslovce kafenisu po ceo dan... cak sta vise neke njene koleginice iz zapadne evrope nemaju ni p od pravne pozadine (bukvalno bogata deca ambasadora koja se bave likovnom umetnoscu).. a npr. mladicev pravni zastupnik je mladi ucitelj srednjoskolaca iz neke rularne americke zabiti koji je tu dosao iz cistog avanturizma...elem, posto se nakon tri meseca smorila prekinula je program i vratila se nazad.... kaze jedino sto je naucila u Hagu je (bez zezanja) kako se pravi sarma ... znaci voleo bih da je ovo zezanje i da vam kao ja pricam neke anegdote ali ovo vam je izvestaj iz prve ruke

Dečko koji obećava

pre 9 godina

Ne znam zašto je ovo aktuelna tema u Srbiji, kad se Srbija Šešelja izlečila odavno. Neka se njime bave oni koji su se bavili 12. godina, i ništa nisu uspeli da reše.

posmatrac

pre 9 godina

Mozemo li mi vec da se resimo ovog coveka i njegove 'zaostavstine'; zaista je smaranje da covek na politickoj margini dobija toliki publicitet. pa koji desnicar bilo gde u svetu ima toliku paznju javnosti. On to naprosto ne zasluzuju. I nemojte da se zamajavamo, oni nikad nije radio u interesu Srbije nego nam je naneo vise stete nego mnogi drugi. Sve o cemu prica su nebuloze i nemaju veze sa situacijom 'na terenu' mada njegova resenja, kao i sva 'krajnja' resenja, zvuce dobro naivnim i neupucenim ljudima.

JVC

pre 9 godina

Па коме је битан више овај човек.Он је за разумне и ПРОCВЕЋЕНЕ људе иcпушена лула. Једино ако cе иза овог публицитета не крије нешто много горе, на економcком плану, за овај напаћени народ. Други разлог не поcтоји. Опробан рецепт који у непиcменој Cрбији, нажалоcт, још увек уcпева.

mama kaže da sam lep

pre 9 godina

I opet će Srbiju da uslovljavaju sa hapšenjem Šešelja, iako nemamo veze sa tim. Izvolite gospodo iz Tribunala, svratite po svog Vojvodu, jer on odavno nije naš problem.

B@ta

pre 9 godina

Mislim da je najveci razlog optuzba. Optuzuje Srbiju,Hag. Trebalo bi malo da stane sa tim optuzbama,jer,generalno, sada kada je dosao kuci, ponovo ide, a to sve zahvaljujuci samom sebi.

Bonus

pre 9 godina

Bez obzira sta neko misli o Vojislavu Seselju,i o cinjenici da je on pocinio stvari za koje bi trebalo da dobije ozbiljnu vremensku kaznu,pritvor koji traje 12 godina je presedan i ukazuje na to da u radu Haskog tribunala postoje oziljni propusti.

tempera

pre 9 godina

@Davor - Šešelj je simbol srpskog šovinizma 90-ih i zagovornik zločinačkog poduhvata. Trinaest godina traje haški cirkus, ne mogu mu ništa. Gotovina je u Hrvata simbol koječega i bio je dobar vojnik zločinačkog poduhvata (3/3 epizoda, 1/3 počela 1941). Oslobođen je na nalog sponzora suda, kao i Naser, Ramush i trojica Srba. U HR nije sporan Gotovina, već sve drugo.

miroslav

pre 9 godina

Ako je stvarno ovaj Tribunal kreiran da bi se kaznili diktatori i svi oni koji krse obicaje ratovanja itd. onda ovo tuzilastvo svojim postupanjem krsi svaki pojam internacionalnog prava i besramno ismijava javnost i sve one koji su bar malo vjerovali u pravdu koju je on trebao da dijeli. Sad je sasvim jasno da je to jedan jeftini instrument onih koji zele da destabiliziraju zemlje cija politika ne odgovara njihovim interesima. Pitajte se koliko vremena im je trebalo da oslobode nesrpske optuzenike iako je bilo totalno dokazano njihovo ucesce u genocidu nad srpskim narodima a sad igraju igru macke i misa sa Seseljom. Valjda su ga pustili da dovrsi unistenje Srbije ali je izgleda prekrsio ugovor pa sad treba da ga vrate nazad da ga kazne za to. Seselj moze da bude sta hoce ali ovdje je u pitanju zakon a ne cirkus.

ko prije njemu dvije

pre 9 godina

hajde sada da vidimo koliko je srbija jaka da vrati šešelja u hag. da li može to da uradi? mene samo zanima kako će vlada i predsednik da reaguju. sve drugo je nebitno. ja se veselim tome da će Vučić morati da hapsi Šešelja, jer je ovaj izjavio da se u hag ne vraća, a možda i promeni odluku pa se ponovo dobrovljno preda, ali onda ispada on neozbiljan sa izjavama.

Cvrca

pre 9 godina

Tribunal se pokazuje kao nesposoban i bespomoćan, kada je slučaj Šešelj u pitanju. Ako im smetaju Šešeljevi nastupi u javnosti, neka povuku odluku o puštanju i neka ga sami vrate u Ševeningen.

Simeone

pre 9 godina

Šešelja niko ne primećuje u Srbiji a u Hagu i Hrvatskoj je glavni lik. Tačno sam znao da će brže bolje da se pokaju što su ga pustili. Sva sreća pa ga se Srbija oslobodila pošto je postao Hrvatski službenik i sad je u njihovoj nadležnosti tako da ove priče o vraćanju u Hag ne bi trebalo da nas zanimaju.

DJURADJ

pre 9 godina

Ovo je postalo jako neozbiljno i bez ikakvog smisla.Puste ga pod cudnim okolnostima,a onda ga brze bolje traze.Smesno za bilo kakav komentar.

karington

pre 9 godina

Ne znam čemu se nadalo tužilaštvo, kad ga je Tribunal puštao na slobodu. Da nisu možda mislili da će da ih sluša i da poštuje svoja ograničenja? Naprosto nisu znali šta da rade sa njim, pa su ga vratili da se Srbija bavi trivijalnim stvarima, umesto stvarnim problemima.

Srpska Radikalna Stranka

pre 9 godina

(Dečko koji obećava, 1. decembar 2014 20:36)

Nema razloga da se Srbija leci od Seselja. Srbiji treba deratizacija od vas komunjara koji ste pljackali ovu zemlju 50 godina i i dalje to radite preko partija koje kontrolise Udba - SPS i SNS.

tempera

pre 9 godina

@Davor - Niste me shvatili. Ja vam iznosim uvreženo mišljenje i percepciju Srba posle genocida u NDH i aparthejda 1990, a Gotovina je podugovarač, podizvođač, možda ima neka reč na vašem jeziku. A vi ćete pričati vašu priču, priznajem da je pravno lepo spakovana od strane sponzora. Da je sve počelo s Vukovarom i Dubrovnikom, svaka vam je na mestu.

rekonkvista

pre 9 godina

Kao,oni u Hagu,nisu znali kako će se Šešelj ponašati u Srbiji.Bramerc,kao i Milanović,igra po notama koje su pisane u jednoj od zemalja EU.Sve je usmereno na destabilizaciju A.Vučića i njegove politike.NO PASARAN!!!

barok

pre 9 godina

Vise je nego ocigledno da Seselj nije pusten iz Haga zbog bolesti, nego da "prodrma" Srbiju, s obzirom da to nije uspelo, hajde nazad, nisi od koristi.

rakela

pre 9 godina

Ovo je prava ujudurma, pustili su ga bez ikakvih uslova, znali su sa kim imaju posla i sad bi ga hteli nazad.Ovo je nista drugo nego smisljeno pravljenje problema Srbiji, sad mi treba da ga hapsimo i isporucjemo. Ne znam sta su mislili kakve ce reakcije izazvati kod gradjana njegovo pustanje, ali ocigledno je da nije ispunio ocekivanja.

Ledeno doba

pre 9 godina

Svako ima pravo na drugu šansu, ali Šešelj je i to ispucao. Dokazao je da i nakon svih ovih godina, on je isti koji odbija da se promeni.

Srpska posla

pre 9 godina

Kako su svima usta puna kako je Srbija pametna i kako ju Seselj ne interesuje... A svi zaboravili da je isti taj od 1990 do 2001 diktirao politiku Srbije i da su ga mnogi sledeli kao ovce! A i danas njegovi ucenici i sledbenici vode drzavu... E Srbijo daleko si ti od pameti...

marić

pre 9 godina

Nije valjda da im toliko ličimo na Hrvate,da nam mogu lupati čvrge kako stignu?Šešelj je samo sporedni lik u ovoj tragi-komediji,na koga niko i ne obraća pažnju.Svetla su uperena u premijera i EU očekuje da vidi njegovu reakciju.

Jecolina87

pre 9 godina

Tužilaštvo pravi veliki cirkus a Hag je postao smešan! Najpre su pustili Šešelje da pokušaju destabilizaciju Srbije, a sada ga traže nazad jer je on izjavio da se neće dobrovoljno predati. Neko očigledno računa na pad popularnosti SNS-a ako se Šešelj uhapsi - Neko se očigledno prešao u tome!

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Simeone: Šta građani u Srbiji misle o Šešelju i njegovoj politici , rekli su na martovskim izborima. On je u ovom trenutku samo interesantan za Hrvatsku i njihovu predizbornu kampanju.

Velja

pre 9 godina

Očito da neki zapadni lobiji ne obožavaju baš jaku Srbiju na Balkanu! Možda baš oni koji su dozvolili da hrvatska rezolucija ugeda svetlo dana! Neka,navikli smo na njohove štosove!

nataly

pre 9 godina

Ma.....ceo taj scenario je vec unapred napisan.Znali su oni o kakvom coveku je rec i sta se od njega moze ocekivati kad se vrati.A on je upravo tako i postupio...Onda sledi rezolucija,pa zahtev da se vrati u Hag.A posto on nece dobrovoljno da se vrati,nalozice da ga isporucimo.I onda ce Vucic i Nikolic i cela vlada biti izdajnici....i tako dodjosmo do pocetka i glavnog razloga za njegovo pustanje.

Mirko Oro

pre 9 godina

Tek sada vidim da je ovaj cirkus sa Šešeljem zaista namerno smišljen samo da bi došlo do destabilizacije u Srbiji. Pa ako ste mislili da ćete samo posle 15. dana tražiti da se vrati zašto ste ga uopšte puštali. Izgleda da vam je stalo da ga Srbija sada hapsi i da nepotrebno izaziva nerede .

Gojko

pre 9 godina

Haški tribunal je pustio Šešelja, a da od njega nije tražio da ispunjava neke posebne uslove, ili je bar to ono što mi znamo, našu državu je još manje konsultovao. Navodni razlog je bolest a Šešelj očigledno ne misli tako. Sad stižu nekakvi zahtevi za vraćanje. nZar se to Šešekj izlečio, ili je uradio u Srbiji ono što se od njega očekivalo?

ristić

pre 9 godina

Nisam ljubitelj Šešelja,a još manje njegove politike,ali ovo se pretvara u lakrdiju.Režija je očajna,a tek glumci! Uozbiljimo se.

Nevena T.

pre 9 godina

Pa zasto ste ga pustali na slobodu pitam se ja. Ako niste bili sposobni da ga lecite vec da cekate da neko umre onda se sluzite lukavstvima kao sto su humani razlozi a sada vam ne odgovara pa biste da ga vratite. Nigde logike nema.

GOMOLAVA

pre 9 godina

Jedini cilj dolaska Vojislava Seselj u Srbiju to je sada toliko ocigledno i evidentno da se leci, njegov primarni cilj kako bi se svetio, pravio cirkuse sklonio sadasnju vlast. Ali se na svu srecu preracunao jer mu nista od tog njegovog kako on sam kaze paklenog plana nece nista uspeti. Zaboravio je samo jednu veliku stvar to je da kod naroda nema niti ce dobiti podrsku za ono sto je naumio, njegova politika vise nema nikakvo uporiste medju gradjanima. On su svoje poverenje dali Aleksandru Vucic. Umesto da se leci on se okrenuo samo da se sveti, eto sada koliko vidim da i samo Tuzilastvo reaguje i trazi da se vrati u Hag, upravo zbog njegovog ponasanja, za to je sam kriv i odgovoran.