Petak, 28.11.2014.

16:33

Porez na imovinu veći i do 80%

Doneta je odluka kojom se određenim kategorijama građana porez na imovinu za narednu godinu može uvećati maksimalno do 80 odsto u odnosu na ovu godinu.

Izvor: Beta

Porez na imovinu veæi i do 80% IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

beogradjanka

pre 9 godina

Kada mi budu objavili gde trose taj novac i za sta tacno u dinar onda cu mozda i da im platim. ovako me mnooooogo briga za ovo. Ovo je protivzakonito i ne tangiram se uopste! Ja da placam da oni kradu nisam blesava.

pacer

pre 9 godina

Advokat sam pa ću vam preneti dva ovogodišnja slučaja iz prakse. Čovek ima nekretninu u blizini Starog merkatora. Po proceni Uprave prihoda tu kvadrat vredi kao u TC Ušće. Razrezali su mu toliki porez da mu godišnja kirija pokriva oko 55% iznosa poreza na imovinu. U jednoj opštini na jugu Srbije su drugom klijentu hektar poljoprivrednog zemljišta procenili na 29.000€. Ko da je okolina Tokija. I to im nije dovoljno, nego još udri.
(QB, 28. novembar 2014 19:01)

Kako to?
Imam stan kod Opstine Novi Beograd koga izdajem za 250 evra mesecno, stan na trzistu vredi oko 75.000 evra a godisnji porez na imovinu za 2014 sam dobio oko 7000 dinara, dakle 1/4 od jedne mesecne kirije.Ostaje mi 11,25 kirija x 12 meseci.
I da se razumemo, stan mogu izdati dobro jer grad ulaze u infrastrukturu oko njega, logicno je da to i platim!

milan

pre 9 godina

Oni su imali VOJNU PARADU. Sad je vreme da mi organizujemo PARADU NEZADOVOLJNIH i da konacno sklonimo doktore lopovluka i demagogije sa vlasti. Dokle vise da nam otimaju. Motke u ruke i da im naplatimo porez na politicke funkcije - sto veca funkcija veci porez. E to je sigurno pravedno.

Nenad

pre 9 godina

Da mi znati od cega ce sada Goran Vesic placati porez obzirom da ima hacijendu na vrhu stare zgrade u Njegosevoj. Hoce li mu i to platiti Zeljko Mitrovic?

Nenad

pre 9 godina

REFERENDUM za smanjenje poreza je jedino resenje. Gradjani moraju da preuzmu na sebe zakonodavnu funkciju jer ce nas ovi unistiti.

Zakon o glavnom gradu
cl.47

Referendum o pitanju iz svoga delokruga Skupština grada dužna je da raspiše na predlog koji podnese najmanje 10% birača od ukupnog biračkog tela u Gradu, na način utvrđen zakonom i Statutom
Odluka putem referenduma doneta je ako se za nju izjasnila većina građana koja je glasala, pod uslovom da je glasalo više od polovine ukupnog broja građana.
Odluka doneta na referendumu je obavezna, a Skupština grada je ne može staviti van snage, niti izmenama i dopunama menjati njenu suštinu u narednom periodu od godinu dana od dana donošenja odluke.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Glasao sam za vas i ne stidim se.
Onda ste doveli Vesica i moja vera u vas je poljuljana. Sada ovo.
Moj glas vise necete imati, a nisam kokosijeg pamcenja pa da zaboravim. Ako nista, tu je poreski listic da me podseti.
I zaista, dokle tolika administracija???
(Strašno razočaran SNS-om, 29. novembar 2014 08:07)

Administracija, iliti clanovi SNSa. Dok god su oni tamo, glasace sa SNS, oni i njihova porodica i familija. I u tome je stos.

gorancina

pre 9 godina

@Vracar
Stvarno nas ima raznih, ali takvih kao ti, nadam se, malo. Ili ti je IQ nizi od sobne temperature ili se sprdas. Da bih to dokazao, potrebno je samo malo elementarne matematike(ekonomije). Prosecna plata na nivou Beograda je oko 42.000(poslednjih nekoliko meseci opada, tako da je vrv i manje). Sada, zamisli cetvotoclanu porodocu u kojoj oba roditelja rade i imaju zajedno oko 800€, zive u prosecnom stanu(80etak m2). Njihovi troskovi:
Komunalije, struja, internet, TV, telefon(i)... vise od 20.000
BusPlus 9000 (2x3400+2x1100)
30etak hiljada ukupno -fiksno
Kada bi uveo porez od 2000€ to bi bilo jos 20.000 fiksnog troska.
Znaci, cetvoroclanoj porodici za normalno funkcionisanje ostaje 30k(hrana, obrazovanje, ne daj boze kola(godisnji odmor))?! Ako to postignes, sleduje te Nobelova nagrada za ekonomiju. Tvoje mere bi dovele do do sada nezapamcenog pada zivotnog standarda, nekretnine bi otisle u bescenje, krediti bi postali nenaplativi, kolaps banka, bankrot... ekonomski kolaps. Razmisli sledeci put pre nego sto pises nesto o cemu pojma nemas.

Marquez

pre 9 godina

Država koja je nastala na otimačini privatne imovine, restitucijom ostaje bez izvora podmićivanja i prihoda od izdavanja. Nevolja je što se nakupilo neradnika u državnoj upravi koje treba platiti ali nažalost preko leđa i novčanika svih nas.

Ja Terzan, ti majmun

pre 9 godina

Pre neki dan gledao sam na tv-u nekog Nemca (Grunfbauer ili tako nesto), koji nam je objasnjavao kako je lepo placati porez na imovinu i kako on i njegova agencija za uterivanje poreza idu po Srbiji i popisuju nekretnine na koje se ne placa porez ! I na taj nacin popunjava budzet da bi ova lopovska drzava mogla da vraca kredite izmedju ostalog i nemackim zajmodavcima koji su uvalili kredite nasim korumpiranim politicarima i koje su ovi pretvorili u Audije, stanove i splavove !
Grunfbauer se bavi uterivanjem novca od penzionera i nezaposlenih a u njegovoj zemlji, Nemackoj, porez na imovinu se ne placa !

donatelo

pre 9 godina

otpor..u normanoj zemlji za povecanje od 5%izadje milion ljudi na ulice..protesti nemiri..a ovde500% da li je to normalno..zapitajte se za koga ste glsali...vesica malog....fali jos zika pauk...

MarkoBg

pre 9 godina

Pantegruel, svaka cast, ali malo je nas starih Beogradjana. Moja cela familija se iselila iz centra pod najezdom dosljaka i divljaka koji su dosli posle onih besmislenih ratova u bivsoj Jugi. Mi smo krivi sto smo im dopustili da se tako ponasaju. Nasa velikodusnost da ih primimo nam se obila o glavu. Zanela ih svetla velegrada.

vivaxtv

pre 9 godina

vivaxtv...a gde ces mislis da se porez negde ne placa??? ehehehhe covek lepo kaze...pa eno blic se buni zbog poreza neke babe za kucu,a porez manji od godisnje pretplate na blic (zoks, 28. novembar 2014 23:17)

pošto vidim da nisi razumeo,šta sam hteo reći,nema smisla da ti više objašnjavam.

Strašno razočaran SNS-om

pre 9 godina

Glasao sam za vas i ne stidim se.
Onda ste doveli Vesica i moja vera u vas je poljuljana. Sada ovo.
Moj glas vise necete imati, a nisam kokosijeg pamcenja pa da zaboravim. Ako nista, tu je poreski listic da me podseti.
I zaista, dokle tolika administracija???

Odliveni Mozak

pre 9 godina

koja to cena moze da se podigne 80% u normalnoj drzavi?!

ziv se tamo ne vracam, a i nekretnine koje imam cu da prodam i zavrsili smo!

mile

pre 9 godina

Srbija je jedna od retkih zemalja koja naplacuje tzv. porez na imovinu u statici. Osnovni problem kad tog poreza je nejasna ekonomska osnova oporezivanja odnosno sporna je vrednost koja se oporezuje, tu se ne oporezuje promet, dobit, nikakva novostvorena vrednost. Neko ko je porodican covek i sve sto ima ulozio je u kucu, ovim poreskim oblikom je kaznjen, za razliku od nekog ko pare trosi na putovanja, primera Prebacivanje nadleznosti na lokalnu samoupravu je korektno zamisljeno, navedeni porez je njihov prihod pa bi trebao biti I njihov interes za dobru naplatu. Medjutim katastrofalan kadar ne uspeva da naplati dovoljan iznos sredstava, pa bahati lokalni mocnici konstantan nedostatak para u kasi popunjavaju povecanjem iznosa obaveze. Tuga.

dr.kadzija

pre 9 godina

ko od drzave moze ocekivati nesto normalno? dok god mogu povecavace sve namete, a iduci koji ih naslede ce takodje nastaviti. sve do bankrota drzave, a onda cemo videti.

Pantagruel

pre 9 godina

Море, лопуже неопеване! Сада ће мени да наплате казну што живим на Дорћолу, у истој приземној страћари сазиданој 1926. у којој је мој деда дочекао бомбардовање од шестог априла 1941. Шта могу? Нисам имао пара да купим нешто више. Морао сам да сачекам да ми умру деда, баба и отац (пре два месеца) да бих наследио и то. Али сам се зато за својих још мало па 39 година нагледао како су се напљачкале разне гарнитуре доведене из Црне Горе, Херцеговине или најпасивнијих крајева Србије, од стране политичких странака које су држале власт у Општини Стари град или Граду Београду за последњих 20 година. Гледао сам их како су отимали неоткупљене станове умрлих носилаца станарског прва по Господар Јевремовој, површине и до 120 квадрата, како запоседају и адаптирају поткровља, дозидавају спратове, претварају некада мирну и тиху улицу Страхињића Бана у ову зону кича, спонзораја, проституције, нарко дилераја и сваког могућег облика примитивизма. Па пошто су запосели комплетан простор између Народног позоришта (Васина улица) и трамвајских шина у Цара Душана, последњих година су кренули и у освајање нашег станишта - између Цара Душана и Дунавске. Протерјују нас као Индијанце и само смишљају нове начине да нам живот учине немогућим, тако да своје куће, дворишта и баште што пре продамо "инвеститорима" који ће на њиховом месту подићи зграде са неизбежним кафићима у приземљу за неки другачији свет са којим ми немамо ништа заједничко и кога се гнушамо. Само за последње две-три године, на сто метара од мене су никли ресторан "Холестерол", кафе "Пржионица", ноћни клуб "Радионица", а у ширем крају још двадесетак сличних локала. Ако се суботом превариш да пођеш колима у набавку, при повратку мораш да се паркираш километар даље, јер целу улицу окупирају џипови, БМВ, Ауди и друга "бесна" кола. Ако је то прогрес, изе'м ти прогрес. На делу је организовано убиство локалне субкултуре, јер се Дорћолци исељавају и одлазе на периферију, а њихово место заузимају победници транзиције.

Djordje

pre 9 godina

Ko nema da plati porez neka proda stan. To će oboriti cene nekretnina, pa će oni koji sada zaradjuju iznad proseka moći jeftino da kupe stanove na dobrim lokacijama. To što se uglavnom radi o članovima vladajućeg režima je potpuna slučajnost.

Willi

pre 9 godina

Akcize, poreze , carine + cene struje-najniza u regionu , komunalnih usluga,goriva i naravno leba sve gore do nebesa kad se pučina ne buni.

I naravno evro da variraod 120 do 140 - da mogu da mešetare i isplacuju plate na racun NBS-a povlašćeni drugovi .

sale plazma

pre 9 godina

ja se samo cudim sta narod trpi od ove vlasti a cuti. ipak izgleda da ce mnogi na ulice ali ne da ase bune nego sto ce ostati bez igde icega.

dragan

pre 9 godina

jadna je ta država koja svojim građanima zavlači ruku u džep, a toga smo upravo svedoci. samo "napredno", otimaj koliko god možeš da zagrabiš. more, samo dok prekipi preko glave.

lemy

pre 9 godina

a ultra bogatasi se bas na ime tog propusta obogatise,i sad su se setili da ispravljaju ... Da li bre misle da je narod toliko glup? E pa nije, nego ima veliku manu,ume mnogo da trpi,ali zato kada prsne,jao kuku nekome.

msc.Milos

pre 9 godina

atila hunski i dzingis kan su manji porez ubirali od pokorenih naroda...

pa i grof drakula je manje pio krvi nego srpska armija politicara i njihove svite...

zoks

pre 9 godina

vivaxtv...a gde ces mislis da se porez negde ne placa??? ehehehhe covek lepo kaze...pa eno blic se buni zbog poreza neke babe za kucu,a porez manji od godisnje pretplate na blic

Kratki utisci oporezovanog

pre 9 godina

Svi koji ucestvuju u ovoj odluci moraju biti izvedeni pred lice pravde i bez 20 godina teske robije za njih nema sta da pricamo dalje.

Milorad

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

...

(Vracar, 28. novembar 2014 19:02)


Da li znaš cene nekretnina u npr. Nemačkoj, Francuskoj i Italiji kao i stope poreza na imovinu? Da li si razgovarao sa nekim iz Poreske uprave Srbije na temu poreza na imovinu?
Kad se porez povećava bez kriterijuma to nije porez već harač. Porez, da bi imao smisla, treba da bude pravičan. To će ti reći svi koji se bave porezima. A što ga povećati 2%, što ga ne povećati 20%? ili 50%? Hoćeš li i onda moći da ga platiš? A ako ne možeš da ga platiš gde ćeš da živiš?
Poreze ne treba povećavati, poreze treba naplatiti. Porez na imovinu se povećava da bi se oporezovali oni kojima nisi uspeo da oporezuješ prihod. Što će reći da su oni koji plaćaju poreze opet ispali ovce.
Postojeći zakon je povoljniji po onoga ko je kupovinom nekretnine prao pare od onoga ko je nekretninu kupio da bi stanovao sa porodicom. Ako si kupio iole veću, samim tim i skuplju nekretninu, u Beogradu razlika u porezu je za gornja dva slučaja 20ak hiljada dinara. Ovaj sa porodicom će možda i morati na ulicu ali onaj perač para sigurno neće. I šta si onda postigao povećanjem poreza?

vivaxtv

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

Porez treba da bude oko 2% od vrednosti imovine. Na primer ako zivis u stanu od 100.000 eura treba da placas oko 2000 eura godisnje. To bi bilo pravedno. Mislim da je i po Zakonu koji je uveden pre 3 godine upravo to i bio cilj. Da se postpeno podize dok se ne dodje do 2% od vrednosti nekretnine.

To ce dovesti do naglog pada cena nekretnina sledecih 3-5 godina ali ce nakon 5 godina drzavi Srbiji da bude dobro zato sto ce deficit koji sada imamo biti smanjen a mozda predjemo i u suficit. Naime posto smo debilna, huliganska, kriminalan narod treba nam znatno vise policije, sto komunalne sto obicne, po glavi stanovnika nego nekim zapadnim drzavama. Treba nam vise finansijskih inspektora jer imamo na hiljade i hiljade malih radnji koji kradu od svoje drzave. Zbog toga i treba uvesti veci porez da bi se zaposlilo jos ljudi a da ne bude to na ustrb deficita. Takodje pored poreza na imovinu neophodno je povecati kazne. Ko proda na pijaci nesto a ne izda fiskalni racun 10 godina zatvora. Ko ne prijavi radnika 20 godina zatvora i slcino. Da vidis kako ce drzava da se dovede u red.

Kome je malo da placa 1-2-3-4-5 hiljada eura poreza na imovinu na ulicu lepo i cao. Bice jedno 2% stanovnistva beskucnici definitivno tako je i u svim zapadnim drzavama a ne da svi trpe zbog 2% neradnika i vucibatina. (Vracar, 28. novembar 2014 19:02)

Ja vam predajem Srbiju jer vidim da ne mogu više da se borim,a pogotovu NE više finansijski.Ja polako odoh ka Evropi,a vama poručujem,koji se sad busate u prsa i kao spašavate Srbiju,kada se bude kuvalo i ne daj Bože zaratilo na Kosovu,tada se mene ne morate setiti,kao što me se i sada nesetite...

vojvodjanin

pre 9 godina

Ja zivim u futogu, to je selo na 12km od novog sada. Procenjena vrednost moje kuce od 100m2 (po drzavi) je 90.000din/m2, tolika cena nije ni u centru grada na realnom trzistu. Ovim putem trazim od drzave da od mene otkupi po toj ceni moju kucu.

radoje

pre 9 godina

Smesni su bili turci, oni su uzimali desetak a ovi skinuse kozu sa ledja.Kad otpuste 100,000 birokrata zivecemo normalno .SFRJ 29000 cinovnika a sama srbija 35000.Stranacki vojnici pravac kuci i bicemo svajcarska

DB

pre 9 godina

Dali je moguće da se povećava porez na imovinu u periodu kada se vrednost te iste imovine zapravo smanjuje? Koje je genijalno obrazloženje za tako nelogičnu stvar? Voleo bih tu nebulozu da čujem od nekog dežurnog doktora nauka.
(zyx, 28. novembar 2014 18:01 Zar Sinisa Mali nije doktor nauka? Ti ljudi nikada nista nisu stvorili svojim rukama I radom. Zato I ne cene tudje. Ne shvataju da kako se ponasaju prema drugima danas, nova vlast ce se ponasati prema njima sutra.

Aca

pre 9 godina

Kada je skinut Milosevic rekao sam njega cemo brzo zaboraviti i nalsednike dugo pamtiti. Kada su otisli naslednici i dosli botovi govorim zazalicemo sto smo na izbore izasli, jer nam spasa vise nema.

Carobni stapic

pre 9 godina

Sta je kukatelji, jel tesko? Bice jos teze, kukajte to vam nece pomoci ali bice vam malo lakse. Ima i drugo resenje, mirno i dostojanstveno bez kradje i lupanja izloga, izvedite motke u setnju.

Vracar

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

Porez treba da bude oko 2% od vrednosti imovine. Na primer ako zivis u stanu od 100.000 eura treba da placas oko 2000 eura godisnje. To bi bilo pravedno. Mislim da je i po Zakonu koji je uveden pre 3 godine upravo to i bio cilj. Da se postpeno podize dok se ne dodje do 2% od vrednosti nekretnine.

To ce dovesti do naglog pada cena nekretnina sledecih 3-5 godina ali ce nakon 5 godina drzavi Srbiji da bude dobro zato sto ce deficit koji sada imamo biti smanjen a mozda predjemo i u suficit. Naime posto smo debilna, huliganska, kriminalan narod treba nam znatno vise policije, sto komunalne sto obicne, po glavi stanovnika nego nekim zapadnim drzavama. Treba nam vise finansijskih inspektora jer imamo na hiljade i hiljade malih radnji koji kradu od svoje drzave. Zbog toga i treba uvesti veci porez da bi se zaposlilo jos ljudi a da ne bude to na ustrb deficita. Takodje pored poreza na imovinu neophodno je povecati kazne. Ko proda na pijaci nesto a ne izda fiskalni racun 10 godina zatvora. Ko ne prijavi radnika 20 godina zatvora i slcino. Da vidis kako ce drzava da se dovede u red.

Kome je malo da placa 1-2-3-4-5 hiljada eura poreza na imovinu na ulicu lepo i cao. Bice jedno 2% stanovnistva beskucnici definitivno tako je i u svim zapadnim drzavama a ne da svi trpe zbog 2% neradnika i vucibatina.

ADAM

pre 9 godina

Ovo ocegledno otplacujemo onako lepi most koji su podigli uspesni prethodnici!
(Doslo za naplatu, 28. novembar 2014 17:01)
Ovo očigledno plaćamo devedesete kada su isti ovi bili na vlasti ali, glasali ste uživajte.

Sale

pre 9 godina

""Poreski obveznici kojima je bilo određeno povećanje poreza za 2014. od 300 ili više odsto u odnosu na 2013. godine, pa smo im skresali da ne bude 300 nego 80. I sad njih je tada bilo 12 ili 13 odsto a sad će od tih 12 ili 13 odsto biti pet odsto onih koji će imati opet povećanje više od 80 odsto, pa ćemo i to smanjiti na do 80 odsto", rekao je on. "

Boze, zbog cega neka deca umiru, a ovakve kreature dozive da budu i na funkciji?

QB

pre 9 godina

Advokat sam pa ću vam preneti dva ovogodišnja slučaja iz prakse. Čovek ima nekretninu u blizini Starog merkatora. Po proceni Uprave prihoda tu kvadrat vredi kao u TC Ušće. Razrezali su mu toliki porez da mu godišnja kirija pokriva oko 55% iznosa poreza na imovinu. U jednoj opštini na jugu Srbije su drugom klijentu hektar poljoprivrednog zemljišta procenili na 29.000€. Ko da je okolina Tokija. I to im nije dovoljno, nego još udri.

zagor te nej

pre 9 godina

...pa sta se bunite reforme su u toku...glasaci su se slozili sa tim i sta sad kukate?...ako vam se ne svidja vi na izborima nadjite stranku koja ce da radi u interesu gradjana a protiv kriminala!...ako bude i jedne!?!

A.

pre 9 godina

Ovo ocegledno otplacujemo onako lepi most koji su podigli uspesni prethodnici!
(Doslo za naplatu, 28. novembar 2014 17:01)

Više nije onako lep, pošto već nekoliko dana ne radi ono lepo osvetljenje na mostu.

Pfc

pre 9 godina

Lopovi.Sta gradjani dobijaju povecanjem poreza.Jedno veliko nista.(Pfc, 28. novembar 2014 16:46)Prqvnu drzavu i guess. A ako imas problem onda najverovatnije radiz za drzavne jasle tj drzavnu firmu i nemas skills il ne umes da investiras u znanje da nadjes posao koji je 1) trazen 2) placen pa da mozes da priustis porez. Vecina komentarora ovde su beteri koji oce kapitalizam da im garantuje drzavni posao i visoke plate.
(Achitwn, 28. novembar 2014 17:47)

Preduzetnik sam vec duze od jedne decenije.Nisam nikada primio platu iz javnog sektora.Nadam se da i necu.Vec od mojih para ih primaju.Za moje skill-ove ne brini.Brini za svoje.Ne radi se o tome kako cu ja zaraditi i platiti.Vec gde i za sta te pare idu.Ali ocigledno je tebe to tesko razumljiva materija.

Pera fizika

pre 9 godina

Gospodin Premijer Aleksandar Vucic je za samo dve godine uspeo da sroza standard gradjana za 40%, padom dinara, umanjenjem plata i penzija, povecanjem poreza, uzimanjem novih kredita od medjunarodnih kreditora. Takodje, svaka koicidencija sa idejom da ce Vlada angazovati vrhunske strucnjake poput Dominika Stros Kana, Krstica, Sasu Radulovica, je sasvim slucajna. Ko je Bot, nek lupi minus, bas da vidim koliko vas radi petkom uvece.

zyx

pre 9 godina

Dali je moguće da se povećava porez na imovinu u periodu kada se vrednost te iste imovine zapravo smanjuje? Koje je genijalno obrazloženje za tako nelogičnu stvar? Voleo bih tu nebulozu da čujem od nekog dežurnog doktora nauka.

Zašto ne zaređaju po kućama i pootimaju nam keša koliko im treba, čemu ovo mrcvarenje sa zakonima i odlukama?

nikola

pre 9 godina

pa gde je granica? Gori ste nego najgori Rimski tiranini u Rimsko doba, samo udri po narodu. Kad ce vise da dodje na vlast neko ko ce da DA narodu, ali ne hleba i igara, vec prostor da se razvija, da prosperira. Vi nas samo gusite, samo gledate kako da napunite budzet, jer NIKAD DOSTA!

Kad cete povecati minimalac sirotinji. Name ne treba PARADA PONOSA, niti VOJNA PARADA ... nama treba neko da izorganizuje PARADU SIROMASNIH, da sav taj narod izadje na ulice, da nas vidite, nas pravu vecinsku Srbiju ko smo i kako zivimo.

zoran

pre 9 godina

Zašto bih ja, pošto živim na Senjaku u stanu koji košta trenutno oko 100.000 Eura plaćao veći porez od nekoga ko živi, recimo na Dorćolu ili kod Arene u stanu iste vrednosti? Pogotovo što je moj stan u zgradi iz 1936. na samoj granici Senjaka, u razrovanoj ulici, pored su nekakve haletine sa zarđalim limenim krovovima a okolo džungla, leglo zmija, pacova... I pogotovo što će sva ta lova da ode na plaćanje bande okupljene oko vladajuće klike!

Sale

pre 9 godina

Nismo mi ovde zbog džave, već je država tu zbog nas. Ovaj sistem je napravljen samo da uzima pare, a za uzvrat pruža minimalno. Gužve u javnom prevozu, loše grejanje, očajne puteve... Ljudi rade samo da plate račune i da kupe kakvu takvu hranu. Jel stvarno mislite da ćete moći dugo da udarate narod po džepu?
Svako ko je imao sreću da ode u neku zapadnu zemlju je mogao da se uveri šta ljudi dobijaju od sistema za svoj novac! Znam, sada će napredni reći da je kriva bivša vlast i da je na zapadu veća cena poreza i komunalija, ali dragi naprednjaci, ljudi na zapadu imaju i veće plate.

bole

pre 9 godina

Za neupucene ovu pljacku je smislila ds-ovska vlast jos pre par godina koju srecom nisu stigli da sprovedu u delo,ali zato jeste ova vlast,a cilj ovog zakona je da sve nazovimo starobeogradjane,odnosno starija lica,penzionere,ljude koji sami zive a eto sticajem okolnosti imaju povelike stanove u centru beograda dovedu do toga da vise nemogu placati porez po ovom novom zakonu i da budu prisiljeni da iste prodaju zna se kome,a oni ce zauzvrat zdusno biti zbrinuti u novim privatno-tajkunskim domovima za stare,cim ministar demagogije Vulin bude zavrsio vec zapocet posao sa zatvaranjem sto je moguce veceg broja vec postojecih domova za stara lica.Zato se porez i dize odjednom za enormnih 80% da bi cela akcija pocela da se sprovodi vec krajem sledece godine.
Nije problem sto ce ovo biti verovatno najveca pljacka gradjana Srbije u novijoj istoriji,vec je strasno kakav zlocinacki um moras posedovati da bi ovako nesto smislio i sto je jos gore isti uspeti da sprovedes u delo.
Ako se narod nije bunio posle smanjenja plata i penzija,videcemo da li ce ostati nem kada budu poceli da im oduzimaju stanove zato sto nemaju para da plate harac nazvan porez na imovinu.

Serdjo

pre 9 godina

Kako je moguće da se priča o povećanju poreza od 500, 600 ili 700 procenata, ove treba u ludnicu smestiti. Ja imam stan od 80 kvm i porez mi je ove godine 26.000 dinara. U istoj ulici, komšinica za kuću od 300 kvm plaća 11.000 dinara. Sad će meni da roknu 500 procenata i šta:da mi porez bude 130 000 dinara?

Brdjanin

pre 9 godina

Ovo je vise nenormalno! Radis za komunalije i drzavu. Placas naprednacku birokratiju. NISTA VISE NE PLACAM! Sta zastari - zastari, sta ne zastari - prinudno pa kom opanci. Srecom nemam nista na svoje ime. Ni padinjak nije lose u odnosu na ove lopuze - bar je grejanje dz.

milan

pre 9 godina

Jos nijedna vlast nas nije toliko ojadila. Smanjili plate i penzije, povecali poreze do neba. Gori smo i od albanije. Nece moci ovako jos dugo da budu na vlasti. Samo ako preteraju plasim se da nece mirno otici!

Aldebaran

pre 9 godina

"Gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević izjavio je da se stopa poreza neće menjati, već da je reč o povećanju poreza za pojedine poreske obveznike, na primer one koji žive u ekstra zoni stanovanja"

A kao ekstra gradska zona stanovanja u Beogradu će se računati sve unutar oblasti Stara Pazova, Alibunar, Smederevo, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, ali ta mesta neće biti uključena. Do kraja ove godine, a za iduću videćemo.

Achitwn

pre 9 godina

Lopovi.Sta gradjani dobijaju povecanjem poreza.Jedno veliko nista.
(Pfc, 28. novembar 2014 16:46)

Prqvnu drzavu i guess. A ako imas problem onda najverovatnije radiz za drzavne jasle tj drzavnu firmu i nemas skills il ne umes da investiras u znanje da nadjes posao koji je 1) trazen 2) placen pa da mozes da priustis porez.
Vecina komentarora ovde su beteri koji oce kapitalizam da im garantuje drzavni posao i visoke plate.

vv

pre 9 godina

Prporcionalno oporezivanje je jedino ispravno oporezivanje

Nije tacno da je stopa poreza na nekretine razlicita razlcitim slojevima stanovnistva ona je ista za ceo grad ili opstinu. To je kod poreza na zarade pa onaj ko zaradjuje godisnje npr 10000 evra placa dosta manje nego onaj ko zaradjuje 20000,a ona koji zaradjuje 20000 placa mnogo manje nego ona ko ima 50000 i vsie jer imamo progresivne skale oporezivanja zarade. Ovde kod nas vam isto uzmu kod poreza na zarade a i kog onog godisnje poreza na zaradu ako ste zaralii bese preko 1,7 ili vise miliona dianra u toku godine dane.

zoran

pre 9 godina

Za to vreme chopori pasa terorisu u sred Beograda...parkovi kao dzungle...Kalemgdan javni WC..fasade da te Bog sachuva, vece ruglo u Evropi ne postoji...infrastruktura iz doba Nemanjica...da, najvaznije je da se podigne poreska stopa....tipichna banana drzava, ali tipicna..

Prporcionalno oporezivanje je jedino ispravno oporezivanje

pre 9 godina

Ko ima puno da plati i porez puno, ko ima malo da plati u skladu, a ko ima premalo da se oslobodi. Na ovome pocivaju sve pravedne i savremene zemlje sveta. Nigde na svetu ne vazi ista stopa poreza za bogate i siromasne. Kako za nepokretnosti tako i za zaradu. Najveca glupost srpskog poreskog sistema jeste ista stopa poreza na minimalac i na platu od 300.000 din. toga nema nigde

Dusan

pre 9 godina

Jel ovo moguce? Dokle vise? Pored svih pevacanja cena, racuna, smanjenja plata i devalviranja dinara, ovi ce da povecaju i do 80% porez na imovinu. A prosle godine povecali su za 40%. Jeste li normalni?! Pa meni ce ako ovako bude da ode cela mesecna plata na porez. Zasto da kupim deci nove patike i zamenim stare koje nose vec godinu dana, kada mogu da dam lopuzama. Au koja bagra. Pa vi cete sa vlasti do proleca da nestanete. Koje lopuze i barabe. Pa za vas je i Alibaba postenjacina!

Samo otimate. Bus Plus me juri ko kriminalca. Stid me kad izlazim iz autobusa. Akcize uvodite na sve i svasta. Racuni sve veci. A smanjujete pomoc trudnicama. Grejanje katastrofalno. U kuci vreme provodim sa cebetom na sebi. Oraspolozim se kada upalim rernu da nesto pravim jer imam novi izvor grejanja. Pa za sta vas placamo?

Pametnjaković

pre 9 godina

Opet povećanje, tek je bilo. Pa ovi ne znaju uopšte šta je ekonomija i šta su finansije. Valjda prvo ide sređivanje ekonomije i finansija da ljudi mogu da zarađuju pare da imaju od čega da plaćaju, pa onda ide povećanje poreza, taksi i sve ostalog u skladu sa rastom stope zaposlenosti i drugim pokazateljima stanja ekonomije. Ovi bukvalno uništavaju Srbiju, dok pričaju bajke koje želimo da čujemo.

Gradjanin Beograda

pre 9 godina

Prosle godine su povecali porez na imovinu za 80%.Staje sada ovo opet?Treba gradjani da ubace u kasicu milijardu evra za uredjenje gradskog zemljista koje ce neki hohstapler iz emirata da dobije da bi se izivljavao i pravi fatamorganu zvana Grad na vodi.Odnosno da napravi trzni centar i kulu i da obegne

Gradjanin

pre 9 godina

Strasno. Ovo je primer administrativno birokratske otimacine. Jedan od mnogih.

Ko ima srecu da je zaposlen moze samo da posmatra kako se udeo rada za sebe smanjuje po cenu udela svog rada za birokratsku azdaju. Kad se saberu svi porezi, ukjlucujuci i PDV i akcize, ne bih bio iznenadjen da azdaja vec zdere vise od 50% ukupno zaradjene plate zaposlenog. A to znaci da svaki radni dan kad odemo na posao radimo vise od cetiri casa za birokratiju a manje od cetiri casa za sebe i svoje potrebe. Ili, jos teze poredjenje: Od svih svojih godina staza vise od pola radimo samo za beskrajnu klasu administracije.

Sramota je preblaga rec za to.

bogdan

pre 9 godina

a ulice, parkovi, trotoari, sume kulturne ustanove, biciklisticke staze, biblioteke, muzeji? to se nece odrzavati i graditi samo harac. Jel ste vi igrali bar neku igricu Simcity ili slicnu pa da bar odatle znate sta je bitno.

izadje na videlo

pre 9 godina

.. ko je vlasnik stana deset godina ima mogućnost maksimalnog povećanja poreza do 80 odsto, dok ukoliko neko kupi nekretninu ove godine on neće biti zaštićen i to povećanje poreza može da ide i do 500, 600 pa i 700 odsto"...
Ovako ce da pokrenu gradnju novih stanova? Malo morgen. Zasto bi neko kupio bilo sta u BG? Ko ce da kupi nekretnine u tom famoznom vodenom BG?Pa bolje kupiti u Budimpesti ili Becu ili bilo gde!Odliv novca iz Srbije i zaustavljanje stanogradnje!Bravo eksperti!!!!

Glasac na izborima

pre 9 godina

Imamo najvece poreze na imovinu. Bese u Hrvatskoj jos nije uveden porez iako se prica godinama. U Republici Srpskoj vlasnik ne placa porez na prvih 50 m2 plus jos 10m2 na svakog clana domacinstva. Samo se na viska placa porez po stopi od 0,05 do 0,5 % u zavisnosti od grada, dok u Federaciji BIH se placa samo ako ga izdajete. U Makedoniji je stopa cini mi se 0,1 ili 0,2 % za razliku od nase pocetne od 0,4 % do 2 %. U Crnoj Gori stopa moze da ide od 0,08 do 0,8% ali su vecina gradova izabrala stope od 0,2 ili 0,25 % i tamo su vece poreske olakice nego kod nas na starost objekta tj amortizaciju...
U Sloveniji je bilo bese pre krize da se porez ne placa na prvim 160 m2 samo na visak po stopama nizim nego u Srbiji . Novi nepovoljninj zakon koji je donet je proglasen cini mi se neustavnim na ustavnom sudu .

Beograd na vodi i lebu

pre 9 godina

Ne bih da ispadnem glup u društvu, ali, da li je to Onaj Slobodan Milosavljević!?!
Ako jeste, taj čovek je neuništiv!!!

zoran1965

pre 9 godina

Ovu gradsku bagru treba skinuti sa vlasti pod hitno.Dosta tiranije
(zoki, 28. novembar 2014 16:49)
ko će da ih skida deca čije je lepo detinjstvo 1993-će ili 1999-te ? pa za njih je ovo raj na zemlji !?
tužno ali istinito.
ako se te generacije pobune, odosmo svi mi u P.M.

Komentator

pre 9 godina

Za 80% veći porez hoću redovno kočenje trsve u ulici, pražnjenje đubreta, nov asvalt, bandere, zamenu pokradenih šahtova i sve ostalo čto priliči ekstra zoni. Ovako, da plaćam porez a živim kao na deponiji,neće moći.

legenda

pre 9 godina

Dobro, dve i po godine su prošle pa imam konkretno pitanje za nazadnjake. Koliko je za te dve i po godine smanjena administracija, koliko nepotrebnih radnih mesta je ukinuto, koliko je troškova smanjeno, koliko agencija ugašeno i svim tim merama rasterećena privreda? Sa obzirom na te silne uspehe, koji su najavljeni nekoliko desetina puta, zašto moraju porezi da se dignu za čak 80 odsto? Ako smo uštedeli, a to je bila glavna osnova ekonomske politike, zašto onda imamo i dalje preskupu državu? I još jedno pitanje za nazadnjake, koliko vas piše odgovor na ova pitanja sa suvišnih radnih mesta na koje ste došli nakon izbora 2012?

popeye

pre 9 godina

Пљачка на пљачку. Док ми једном не ставимо тачку!
Лаж је да је само за 12% власника повећан порез, повећан је свима јер су све општине по свом нахођењу увеле своје екстразоне! И сад ће и следеће године дуплирати порез. И за шта, низашта, ћефнуло им се да нам узму! Па онда и оне друге године, итд док се ми стварно не опаметимо да на ову пљачку ставимо тачку!

Maca

pre 9 godina

Cene kvadrata drasticno padaju poslednji godina narocito u fensi delovima grada, a porezi na imovinu sve veci i veci iz godine u godinu. Verovato ce sa ovim dizanjem poreza od 80 % da se finasiraju delimicno i plate preko 1300 novih komunalihi policajaca u gradu koji ce se zaposli cim Skupstina Srbije izmeni zakon i ispuni zelju gradski vlasti za proemnom istog.

final warning

pre 9 godina

Ma odmah povećajte 10 hiljada milijardi %, šta tu sitnite sa nekoliko stotina %.
Još nekoliko godina sa ovima i ima da nas nema.

Komentator

pre 9 godina

Za 80% veći porez hoću redovno kočenje trsve u ulici, pražnjenje đubreta, nov asvalt, bandere, zamenu pokradenih šahtova i sve ostalo čto priliči ekstra zoni. Ovako, da plaćam porez a živim kao na deponiji,neće moći.

final warning

pre 9 godina

Ma odmah povećajte 10 hiljada milijardi %, šta tu sitnite sa nekoliko stotina %.
Još nekoliko godina sa ovima i ima da nas nema.

legenda

pre 9 godina

Dobro, dve i po godine su prošle pa imam konkretno pitanje za nazadnjake. Koliko je za te dve i po godine smanjena administracija, koliko nepotrebnih radnih mesta je ukinuto, koliko je troškova smanjeno, koliko agencija ugašeno i svim tim merama rasterećena privreda? Sa obzirom na te silne uspehe, koji su najavljeni nekoliko desetina puta, zašto moraju porezi da se dignu za čak 80 odsto? Ako smo uštedeli, a to je bila glavna osnova ekonomske politike, zašto onda imamo i dalje preskupu državu? I još jedno pitanje za nazadnjake, koliko vas piše odgovor na ova pitanja sa suvišnih radnih mesta na koje ste došli nakon izbora 2012?

Pera fizika

pre 9 godina

Gospodin Premijer Aleksandar Vucic je za samo dve godine uspeo da sroza standard gradjana za 40%, padom dinara, umanjenjem plata i penzija, povecanjem poreza, uzimanjem novih kredita od medjunarodnih kreditora. Takodje, svaka koicidencija sa idejom da ce Vlada angazovati vrhunske strucnjake poput Dominika Stros Kana, Krstica, Sasu Radulovica, je sasvim slucajna. Ko je Bot, nek lupi minus, bas da vidim koliko vas radi petkom uvece.

vojvodjanin

pre 9 godina

Ja zivim u futogu, to je selo na 12km od novog sada. Procenjena vrednost moje kuce od 100m2 (po drzavi) je 90.000din/m2, tolika cena nije ni u centru grada na realnom trzistu. Ovim putem trazim od drzave da od mene otkupi po toj ceni moju kucu.

Brdjanin

pre 9 godina

Ovo je vise nenormalno! Radis za komunalije i drzavu. Placas naprednacku birokratiju. NISTA VISE NE PLACAM! Sta zastari - zastari, sta ne zastari - prinudno pa kom opanci. Srecom nemam nista na svoje ime. Ni padinjak nije lose u odnosu na ove lopuze - bar je grejanje dz.

popeye

pre 9 godina

Пљачка на пљачку. Док ми једном не ставимо тачку!
Лаж је да је само за 12% власника повећан порез, повећан је свима јер су све општине по свом нахођењу увеле своје екстразоне! И сад ће и следеће године дуплирати порез. И за шта, низашта, ћефнуло им се да нам узму! Па онда и оне друге године, итд док се ми стварно не опаметимо да на ову пљачку ставимо тачку!

zoran

pre 9 godina

Zašto bih ja, pošto živim na Senjaku u stanu koji košta trenutno oko 100.000 Eura plaćao veći porez od nekoga ko živi, recimo na Dorćolu ili kod Arene u stanu iste vrednosti? Pogotovo što je moj stan u zgradi iz 1936. na samoj granici Senjaka, u razrovanoj ulici, pored su nekakve haletine sa zarđalim limenim krovovima a okolo džungla, leglo zmija, pacova... I pogotovo što će sva ta lova da ode na plaćanje bande okupljene oko vladajuće klike!

Pametnjaković

pre 9 godina

Opet povećanje, tek je bilo. Pa ovi ne znaju uopšte šta je ekonomija i šta su finansije. Valjda prvo ide sređivanje ekonomije i finansija da ljudi mogu da zarađuju pare da imaju od čega da plaćaju, pa onda ide povećanje poreza, taksi i sve ostalog u skladu sa rastom stope zaposlenosti i drugim pokazateljima stanja ekonomije. Ovi bukvalno uništavaju Srbiju, dok pričaju bajke koje želimo da čujemo.

Glasac na izborima

pre 9 godina

Imamo najvece poreze na imovinu. Bese u Hrvatskoj jos nije uveden porez iako se prica godinama. U Republici Srpskoj vlasnik ne placa porez na prvih 50 m2 plus jos 10m2 na svakog clana domacinstva. Samo se na viska placa porez po stopi od 0,05 do 0,5 % u zavisnosti od grada, dok u Federaciji BIH se placa samo ako ga izdajete. U Makedoniji je stopa cini mi se 0,1 ili 0,2 % za razliku od nase pocetne od 0,4 % do 2 %. U Crnoj Gori stopa moze da ide od 0,08 do 0,8% ali su vecina gradova izabrala stope od 0,2 ili 0,25 % i tamo su vece poreske olakice nego kod nas na starost objekta tj amortizaciju...
U Sloveniji je bilo bese pre krize da se porez ne placa na prvim 160 m2 samo na visak po stopama nizim nego u Srbiji . Novi nepovoljninj zakon koji je donet je proglasen cini mi se neustavnim na ustavnom sudu .

zyx

pre 9 godina

Dali je moguće da se povećava porez na imovinu u periodu kada se vrednost te iste imovine zapravo smanjuje? Koje je genijalno obrazloženje za tako nelogičnu stvar? Voleo bih tu nebulozu da čujem od nekog dežurnog doktora nauka.

Zašto ne zaređaju po kućama i pootimaju nam keša koliko im treba, čemu ovo mrcvarenje sa zakonima i odlukama?

radoje

pre 9 godina

Smesni su bili turci, oni su uzimali desetak a ovi skinuse kozu sa ledja.Kad otpuste 100,000 birokrata zivecemo normalno .SFRJ 29000 cinovnika a sama srbija 35000.Stranacki vojnici pravac kuci i bicemo svajcarska

Maca

pre 9 godina

Cene kvadrata drasticno padaju poslednji godina narocito u fensi delovima grada, a porezi na imovinu sve veci i veci iz godine u godinu. Verovato ce sa ovim dizanjem poreza od 80 % da se finasiraju delimicno i plate preko 1300 novih komunalihi policajaca u gradu koji ce se zaposli cim Skupstina Srbije izmeni zakon i ispuni zelju gradski vlasti za proemnom istog.

ADAM

pre 9 godina

Ovo ocegledno otplacujemo onako lepi most koji su podigli uspesni prethodnici!
(Doslo za naplatu, 28. novembar 2014 17:01)
Ovo očigledno plaćamo devedesete kada su isti ovi bili na vlasti ali, glasali ste uživajte.

milan

pre 9 godina

Jos nijedna vlast nas nije toliko ojadila. Smanjili plate i penzije, povecali poreze do neba. Gori smo i od albanije. Nece moci ovako jos dugo da budu na vlasti. Samo ako preteraju plasim se da nece mirno otici!

QB

pre 9 godina

Advokat sam pa ću vam preneti dva ovogodišnja slučaja iz prakse. Čovek ima nekretninu u blizini Starog merkatora. Po proceni Uprave prihoda tu kvadrat vredi kao u TC Ušće. Razrezali su mu toliki porez da mu godišnja kirija pokriva oko 55% iznosa poreza na imovinu. U jednoj opštini na jugu Srbije su drugom klijentu hektar poljoprivrednog zemljišta procenili na 29.000€. Ko da je okolina Tokija. I to im nije dovoljno, nego još udri.

zoran

pre 9 godina

Za to vreme chopori pasa terorisu u sred Beograda...parkovi kao dzungle...Kalemgdan javni WC..fasade da te Bog sachuva, vece ruglo u Evropi ne postoji...infrastruktura iz doba Nemanjica...da, najvaznije je da se podigne poreska stopa....tipichna banana drzava, ali tipicna..

Beograd na vodi i lebu

pre 9 godina

Ne bih da ispadnem glup u društvu, ali, da li je to Onaj Slobodan Milosavljević!?!
Ako jeste, taj čovek je neuništiv!!!

Dusan

pre 9 godina

Jel ovo moguce? Dokle vise? Pored svih pevacanja cena, racuna, smanjenja plata i devalviranja dinara, ovi ce da povecaju i do 80% porez na imovinu. A prosle godine povecali su za 40%. Jeste li normalni?! Pa meni ce ako ovako bude da ode cela mesecna plata na porez. Zasto da kupim deci nove patike i zamenim stare koje nose vec godinu dana, kada mogu da dam lopuzama. Au koja bagra. Pa vi cete sa vlasti do proleca da nestanete. Koje lopuze i barabe. Pa za vas je i Alibaba postenjacina!

Samo otimate. Bus Plus me juri ko kriminalca. Stid me kad izlazim iz autobusa. Akcize uvodite na sve i svasta. Racuni sve veci. A smanjujete pomoc trudnicama. Grejanje katastrofalno. U kuci vreme provodim sa cebetom na sebi. Oraspolozim se kada upalim rernu da nesto pravim jer imam novi izvor grejanja. Pa za sta vas placamo?

bogdan

pre 9 godina

a ulice, parkovi, trotoari, sume kulturne ustanove, biciklisticke staze, biblioteke, muzeji? to se nece odrzavati i graditi samo harac. Jel ste vi igrali bar neku igricu Simcity ili slicnu pa da bar odatle znate sta je bitno.

bole

pre 9 godina

Za neupucene ovu pljacku je smislila ds-ovska vlast jos pre par godina koju srecom nisu stigli da sprovedu u delo,ali zato jeste ova vlast,a cilj ovog zakona je da sve nazovimo starobeogradjane,odnosno starija lica,penzionere,ljude koji sami zive a eto sticajem okolnosti imaju povelike stanove u centru beograda dovedu do toga da vise nemogu placati porez po ovom novom zakonu i da budu prisiljeni da iste prodaju zna se kome,a oni ce zauzvrat zdusno biti zbrinuti u novim privatno-tajkunskim domovima za stare,cim ministar demagogije Vulin bude zavrsio vec zapocet posao sa zatvaranjem sto je moguce veceg broja vec postojecih domova za stara lica.Zato se porez i dize odjednom za enormnih 80% da bi cela akcija pocela da se sprovodi vec krajem sledece godine.
Nije problem sto ce ovo biti verovatno najveca pljacka gradjana Srbije u novijoj istoriji,vec je strasno kakav zlocinacki um moras posedovati da bi ovako nesto smislio i sto je jos gore isti uspeti da sprovedes u delo.
Ako se narod nije bunio posle smanjenja plata i penzija,videcemo da li ce ostati nem kada budu poceli da im oduzimaju stanove zato sto nemaju para da plate harac nazvan porez na imovinu.

Carobni stapic

pre 9 godina

Sta je kukatelji, jel tesko? Bice jos teze, kukajte to vam nece pomoci ali bice vam malo lakse. Ima i drugo resenje, mirno i dostojanstveno bez kradje i lupanja izloga, izvedite motke u setnju.

Prporcionalno oporezivanje je jedino ispravno oporezivanje

pre 9 godina

Ko ima puno da plati i porez puno, ko ima malo da plati u skladu, a ko ima premalo da se oslobodi. Na ovome pocivaju sve pravedne i savremene zemlje sveta. Nigde na svetu ne vazi ista stopa poreza za bogate i siromasne. Kako za nepokretnosti tako i za zaradu. Najveca glupost srpskog poreskog sistema jeste ista stopa poreza na minimalac i na platu od 300.000 din. toga nema nigde

Sale

pre 9 godina

""Poreski obveznici kojima je bilo određeno povećanje poreza za 2014. od 300 ili više odsto u odnosu na 2013. godine, pa smo im skresali da ne bude 300 nego 80. I sad njih je tada bilo 12 ili 13 odsto a sad će od tih 12 ili 13 odsto biti pet odsto onih koji će imati opet povećanje više od 80 odsto, pa ćemo i to smanjiti na do 80 odsto", rekao je on. "

Boze, zbog cega neka deca umiru, a ovakve kreature dozive da budu i na funkciji?

Gradjanin Beograda

pre 9 godina

Prosle godine su povecali porez na imovinu za 80%.Staje sada ovo opet?Treba gradjani da ubace u kasicu milijardu evra za uredjenje gradskog zemljista koje ce neki hohstapler iz emirata da dobije da bi se izivljavao i pravi fatamorganu zvana Grad na vodi.Odnosno da napravi trzni centar i kulu i da obegne

izadje na videlo

pre 9 godina

.. ko je vlasnik stana deset godina ima mogućnost maksimalnog povećanja poreza do 80 odsto, dok ukoliko neko kupi nekretninu ove godine on neće biti zaštićen i to povećanje poreza može da ide i do 500, 600 pa i 700 odsto"...
Ovako ce da pokrenu gradnju novih stanova? Malo morgen. Zasto bi neko kupio bilo sta u BG? Ko ce da kupi nekretnine u tom famoznom vodenom BG?Pa bolje kupiti u Budimpesti ili Becu ili bilo gde!Odliv novca iz Srbije i zaustavljanje stanogradnje!Bravo eksperti!!!!

DB

pre 9 godina

Dali je moguće da se povećava porez na imovinu u periodu kada se vrednost te iste imovine zapravo smanjuje? Koje je genijalno obrazloženje za tako nelogičnu stvar? Voleo bih tu nebulozu da čujem od nekog dežurnog doktora nauka.
(zyx, 28. novembar 2014 18:01 Zar Sinisa Mali nije doktor nauka? Ti ljudi nikada nista nisu stvorili svojim rukama I radom. Zato I ne cene tudje. Ne shvataju da kako se ponasaju prema drugima danas, nova vlast ce se ponasati prema njima sutra.

Pantagruel

pre 9 godina

Море, лопуже неопеване! Сада ће мени да наплате казну што живим на Дорћолу, у истој приземној страћари сазиданој 1926. у којој је мој деда дочекао бомбардовање од шестог априла 1941. Шта могу? Нисам имао пара да купим нешто више. Морао сам да сачекам да ми умру деда, баба и отац (пре два месеца) да бих наследио и то. Али сам се зато за својих још мало па 39 година нагледао како су се напљачкале разне гарнитуре доведене из Црне Горе, Херцеговине или најпасивнијих крајева Србије, од стране политичких странака које су држале власт у Општини Стари град или Граду Београду за последњих 20 година. Гледао сам их како су отимали неоткупљене станове умрлих носилаца станарског прва по Господар Јевремовој, површине и до 120 квадрата, како запоседају и адаптирају поткровља, дозидавају спратове, претварају некада мирну и тиху улицу Страхињића Бана у ову зону кича, спонзораја, проституције, нарко дилераја и сваког могућег облика примитивизма. Па пошто су запосели комплетан простор између Народног позоришта (Васина улица) и трамвајских шина у Цара Душана, последњих година су кренули и у освајање нашег станишта - између Цара Душана и Дунавске. Протерјују нас као Индијанце и само смишљају нове начине да нам живот учине немогућим, тако да своје куће, дворишта и баште што пре продамо "инвеститорима" који ће на њиховом месту подићи зграде са неизбежним кафићима у приземљу за неки другачији свет са којим ми немамо ништа заједничко и кога се гнушамо. Само за последње две-три године, на сто метара од мене су никли ресторан "Холестерол", кафе "Пржионица", ноћни клуб "Радионица", а у ширем крају још двадесетак сличних локала. Ако се суботом превариш да пођеш колима у набавку, при повратку мораш да се паркираш километар даље, јер целу улицу окупирају џипови, БМВ, Ауди и друга "бесна" кола. Ако је то прогрес, изе'м ти прогрес. На делу је организовано убиство локалне субкултуре, јер се Дорћолци исељавају и одлазе на периферију, а њихово место заузимају победници транзиције.

Sale

pre 9 godina

Nismo mi ovde zbog džave, već je država tu zbog nas. Ovaj sistem je napravljen samo da uzima pare, a za uzvrat pruža minimalno. Gužve u javnom prevozu, loše grejanje, očajne puteve... Ljudi rade samo da plate račune i da kupe kakvu takvu hranu. Jel stvarno mislite da ćete moći dugo da udarate narod po džepu?
Svako ko je imao sreću da ode u neku zapadnu zemlju je mogao da se uveri šta ljudi dobijaju od sistema za svoj novac! Znam, sada će napredni reći da je kriva bivša vlast i da je na zapadu veća cena poreza i komunalija, ali dragi naprednjaci, ljudi na zapadu imaju i veće plate.

Kratki utisci oporezovanog

pre 9 godina

Svi koji ucestvuju u ovoj odluci moraju biti izvedeni pred lice pravde i bez 20 godina teske robije za njih nema sta da pricamo dalje.

Serdjo

pre 9 godina

Kako je moguće da se priča o povećanju poreza od 500, 600 ili 700 procenata, ove treba u ludnicu smestiti. Ja imam stan od 80 kvm i porez mi je ove godine 26.000 dinara. U istoj ulici, komšinica za kuću od 300 kvm plaća 11.000 dinara. Sad će meni da roknu 500 procenata i šta:da mi porez bude 130 000 dinara?

Pfc

pre 9 godina

Lopovi.Sta gradjani dobijaju povecanjem poreza.Jedno veliko nista.(Pfc, 28. novembar 2014 16:46)Prqvnu drzavu i guess. A ako imas problem onda najverovatnije radiz za drzavne jasle tj drzavnu firmu i nemas skills il ne umes da investiras u znanje da nadjes posao koji je 1) trazen 2) placen pa da mozes da priustis porez. Vecina komentarora ovde su beteri koji oce kapitalizam da im garantuje drzavni posao i visoke plate.
(Achitwn, 28. novembar 2014 17:47)

Preduzetnik sam vec duze od jedne decenije.Nisam nikada primio platu iz javnog sektora.Nadam se da i necu.Vec od mojih para ih primaju.Za moje skill-ove ne brini.Brini za svoje.Ne radi se o tome kako cu ja zaraditi i platiti.Vec gde i za sta te pare idu.Ali ocigledno je tebe to tesko razumljiva materija.

Aca

pre 9 godina

Kada je skinut Milosevic rekao sam njega cemo brzo zaboraviti i nalsednike dugo pamtiti. Kada su otisli naslednici i dosli botovi govorim zazalicemo sto smo na izbore izasli, jer nam spasa vise nema.

nikola

pre 9 godina

pa gde je granica? Gori ste nego najgori Rimski tiranini u Rimsko doba, samo udri po narodu. Kad ce vise da dodje na vlast neko ko ce da DA narodu, ali ne hleba i igara, vec prostor da se razvija, da prosperira. Vi nas samo gusite, samo gledate kako da napunite budzet, jer NIKAD DOSTA!

Kad cete povecati minimalac sirotinji. Name ne treba PARADA PONOSA, niti VOJNA PARADA ... nama treba neko da izorganizuje PARADU SIROMASNIH, da sav taj narod izadje na ulice, da nas vidite, nas pravu vecinsku Srbiju ko smo i kako zivimo.

Gradjanin

pre 9 godina

Strasno. Ovo je primer administrativno birokratske otimacine. Jedan od mnogih.

Ko ima srecu da je zaposlen moze samo da posmatra kako se udeo rada za sebe smanjuje po cenu udela svog rada za birokratsku azdaju. Kad se saberu svi porezi, ukjlucujuci i PDV i akcize, ne bih bio iznenadjen da azdaja vec zdere vise od 50% ukupno zaradjene plate zaposlenog. A to znaci da svaki radni dan kad odemo na posao radimo vise od cetiri casa za birokratiju a manje od cetiri casa za sebe i svoje potrebe. Ili, jos teze poredjenje: Od svih svojih godina staza vise od pola radimo samo za beskrajnu klasu administracije.

Sramota je preblaga rec za to.

zoran1965

pre 9 godina

Ovu gradsku bagru treba skinuti sa vlasti pod hitno.Dosta tiranije
(zoki, 28. novembar 2014 16:49)
ko će da ih skida deca čije je lepo detinjstvo 1993-će ili 1999-te ? pa za njih je ovo raj na zemlji !?
tužno ali istinito.
ako se te generacije pobune, odosmo svi mi u P.M.

Aldebaran

pre 9 godina

"Gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević izjavio je da se stopa poreza neće menjati, već da je reč o povećanju poreza za pojedine poreske obveznike, na primer one koji žive u ekstra zoni stanovanja"

A kao ekstra gradska zona stanovanja u Beogradu će se računati sve unutar oblasti Stara Pazova, Alibunar, Smederevo, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, ali ta mesta neće biti uključena. Do kraja ove godine, a za iduću videćemo.

zagor te nej

pre 9 godina

...pa sta se bunite reforme su u toku...glasaci su se slozili sa tim i sta sad kukate?...ako vam se ne svidja vi na izborima nadjite stranku koja ce da radi u interesu gradjana a protiv kriminala!...ako bude i jedne!?!

Strašno razočaran SNS-om

pre 9 godina

Glasao sam za vas i ne stidim se.
Onda ste doveli Vesica i moja vera u vas je poljuljana. Sada ovo.
Moj glas vise necete imati, a nisam kokosijeg pamcenja pa da zaboravim. Ako nista, tu je poreski listic da me podseti.
I zaista, dokle tolika administracija???

Milorad

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

...

(Vracar, 28. novembar 2014 19:02)


Da li znaš cene nekretnina u npr. Nemačkoj, Francuskoj i Italiji kao i stope poreza na imovinu? Da li si razgovarao sa nekim iz Poreske uprave Srbije na temu poreza na imovinu?
Kad se porez povećava bez kriterijuma to nije porez već harač. Porez, da bi imao smisla, treba da bude pravičan. To će ti reći svi koji se bave porezima. A što ga povećati 2%, što ga ne povećati 20%? ili 50%? Hoćeš li i onda moći da ga platiš? A ako ne možeš da ga platiš gde ćeš da živiš?
Poreze ne treba povećavati, poreze treba naplatiti. Porez na imovinu se povećava da bi se oporezovali oni kojima nisi uspeo da oporezuješ prihod. Što će reći da su oni koji plaćaju poreze opet ispali ovce.
Postojeći zakon je povoljniji po onoga ko je kupovinom nekretnine prao pare od onoga ko je nekretninu kupio da bi stanovao sa porodicom. Ako si kupio iole veću, samim tim i skuplju nekretninu, u Beogradu razlika u porezu je za gornja dva slučaja 20ak hiljada dinara. Ovaj sa porodicom će možda i morati na ulicu ali onaj perač para sigurno neće. I šta si onda postigao povećanjem poreza?

Odliveni Mozak

pre 9 godina

koja to cena moze da se podigne 80% u normalnoj drzavi?!

ziv se tamo ne vracam, a i nekretnine koje imam cu da prodam i zavrsili smo!

vivaxtv

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

Porez treba da bude oko 2% od vrednosti imovine. Na primer ako zivis u stanu od 100.000 eura treba da placas oko 2000 eura godisnje. To bi bilo pravedno. Mislim da je i po Zakonu koji je uveden pre 3 godine upravo to i bio cilj. Da se postpeno podize dok se ne dodje do 2% od vrednosti nekretnine.

To ce dovesti do naglog pada cena nekretnina sledecih 3-5 godina ali ce nakon 5 godina drzavi Srbiji da bude dobro zato sto ce deficit koji sada imamo biti smanjen a mozda predjemo i u suficit. Naime posto smo debilna, huliganska, kriminalan narod treba nam znatno vise policije, sto komunalne sto obicne, po glavi stanovnika nego nekim zapadnim drzavama. Treba nam vise finansijskih inspektora jer imamo na hiljade i hiljade malih radnji koji kradu od svoje drzave. Zbog toga i treba uvesti veci porez da bi se zaposlilo jos ljudi a da ne bude to na ustrb deficita. Takodje pored poreza na imovinu neophodno je povecati kazne. Ko proda na pijaci nesto a ne izda fiskalni racun 10 godina zatvora. Ko ne prijavi radnika 20 godina zatvora i slcino. Da vidis kako ce drzava da se dovede u red.

Kome je malo da placa 1-2-3-4-5 hiljada eura poreza na imovinu na ulicu lepo i cao. Bice jedno 2% stanovnistva beskucnici definitivno tako je i u svim zapadnim drzavama a ne da svi trpe zbog 2% neradnika i vucibatina. (Vracar, 28. novembar 2014 19:02)

Ja vam predajem Srbiju jer vidim da ne mogu više da se borim,a pogotovu NE više finansijski.Ja polako odoh ka Evropi,a vama poručujem,koji se sad busate u prsa i kao spašavate Srbiju,kada se bude kuvalo i ne daj Bože zaratilo na Kosovu,tada se mene ne morate setiti,kao što me se i sada nesetite...

Djordje

pre 9 godina

Ko nema da plati porez neka proda stan. To će oboriti cene nekretnina, pa će oni koji sada zaradjuju iznad proseka moći jeftino da kupe stanove na dobrim lokacijama. To što se uglavnom radi o članovima vladajućeg režima je potpuna slučajnost.

A.

pre 9 godina

Ovo ocegledno otplacujemo onako lepi most koji su podigli uspesni prethodnici!
(Doslo za naplatu, 28. novembar 2014 17:01)

Više nije onako lep, pošto već nekoliko dana ne radi ono lepo osvetljenje na mostu.

mile

pre 9 godina

Srbija je jedna od retkih zemalja koja naplacuje tzv. porez na imovinu u statici. Osnovni problem kad tog poreza je nejasna ekonomska osnova oporezivanja odnosno sporna je vrednost koja se oporezuje, tu se ne oporezuje promet, dobit, nikakva novostvorena vrednost. Neko ko je porodican covek i sve sto ima ulozio je u kucu, ovim poreskim oblikom je kaznjen, za razliku od nekog ko pare trosi na putovanja, primera Prebacivanje nadleznosti na lokalnu samoupravu je korektno zamisljeno, navedeni porez je njihov prihod pa bi trebao biti I njihov interes za dobru naplatu. Medjutim katastrofalan kadar ne uspeva da naplati dovoljan iznos sredstava, pa bahati lokalni mocnici konstantan nedostatak para u kasi popunjavaju povecanjem iznosa obaveze. Tuga.

msc.Milos

pre 9 godina

atila hunski i dzingis kan su manji porez ubirali od pokorenih naroda...

pa i grof drakula je manje pio krvi nego srpska armija politicara i njihove svite...

sale plazma

pre 9 godina

ja se samo cudim sta narod trpi od ove vlasti a cuti. ipak izgleda da ce mnogi na ulice ali ne da ase bune nego sto ce ostati bez igde icega.

Willi

pre 9 godina

Akcize, poreze , carine + cene struje-najniza u regionu , komunalnih usluga,goriva i naravno leba sve gore do nebesa kad se pučina ne buni.

I naravno evro da variraod 120 do 140 - da mogu da mešetare i isplacuju plate na racun NBS-a povlašćeni drugovi .

donatelo

pre 9 godina

otpor..u normanoj zemlji za povecanje od 5%izadje milion ljudi na ulice..protesti nemiri..a ovde500% da li je to normalno..zapitajte se za koga ste glsali...vesica malog....fali jos zika pauk...

dr.kadzija

pre 9 godina

ko od drzave moze ocekivati nesto normalno? dok god mogu povecavace sve namete, a iduci koji ih naslede ce takodje nastaviti. sve do bankrota drzave, a onda cemo videti.

dragan

pre 9 godina

jadna je ta država koja svojim građanima zavlači ruku u džep, a toga smo upravo svedoci. samo "napredno", otimaj koliko god možeš da zagrabiš. more, samo dok prekipi preko glave.

vv

pre 9 godina

Prporcionalno oporezivanje je jedino ispravno oporezivanje

Nije tacno da je stopa poreza na nekretine razlicita razlcitim slojevima stanovnistva ona je ista za ceo grad ili opstinu. To je kod poreza na zarade pa onaj ko zaradjuje godisnje npr 10000 evra placa dosta manje nego onaj ko zaradjuje 20000,a ona koji zaradjuje 20000 placa mnogo manje nego ona ko ima 50000 i vsie jer imamo progresivne skale oporezivanja zarade. Ovde kod nas vam isto uzmu kod poreza na zarade a i kog onog godisnje poreza na zaradu ako ste zaralii bese preko 1,7 ili vise miliona dianra u toku godine dane.

gorancina

pre 9 godina

@Vracar
Stvarno nas ima raznih, ali takvih kao ti, nadam se, malo. Ili ti je IQ nizi od sobne temperature ili se sprdas. Da bih to dokazao, potrebno je samo malo elementarne matematike(ekonomije). Prosecna plata na nivou Beograda je oko 42.000(poslednjih nekoliko meseci opada, tako da je vrv i manje). Sada, zamisli cetvotoclanu porodocu u kojoj oba roditelja rade i imaju zajedno oko 800€, zive u prosecnom stanu(80etak m2). Njihovi troskovi:
Komunalije, struja, internet, TV, telefon(i)... vise od 20.000
BusPlus 9000 (2x3400+2x1100)
30etak hiljada ukupno -fiksno
Kada bi uveo porez od 2000€ to bi bilo jos 20.000 fiksnog troska.
Znaci, cetvoroclanoj porodici za normalno funkcionisanje ostaje 30k(hrana, obrazovanje, ne daj boze kola(godisnji odmor))?! Ako to postignes, sleduje te Nobelova nagrada za ekonomiju. Tvoje mere bi dovele do do sada nezapamcenog pada zivotnog standarda, nekretnine bi otisle u bescenje, krediti bi postali nenaplativi, kolaps banka, bankrot... ekonomski kolaps. Razmisli sledeci put pre nego sto pises nesto o cemu pojma nemas.

MarkoBg

pre 9 godina

Pantegruel, svaka cast, ali malo je nas starih Beogradjana. Moja cela familija se iselila iz centra pod najezdom dosljaka i divljaka koji su dosli posle onih besmislenih ratova u bivsoj Jugi. Mi smo krivi sto smo im dopustili da se tako ponasaju. Nasa velikodusnost da ih primimo nam se obila o glavu. Zanela ih svetla velegrada.

lemy

pre 9 godina

a ultra bogatasi se bas na ime tog propusta obogatise,i sad su se setili da ispravljaju ... Da li bre misle da je narod toliko glup? E pa nije, nego ima veliku manu,ume mnogo da trpi,ali zato kada prsne,jao kuku nekome.

Ja Terzan, ti majmun

pre 9 godina

Pre neki dan gledao sam na tv-u nekog Nemca (Grunfbauer ili tako nesto), koji nam je objasnjavao kako je lepo placati porez na imovinu i kako on i njegova agencija za uterivanje poreza idu po Srbiji i popisuju nekretnine na koje se ne placa porez ! I na taj nacin popunjava budzet da bi ova lopovska drzava mogla da vraca kredite izmedju ostalog i nemackim zajmodavcima koji su uvalili kredite nasim korumpiranim politicarima i koje su ovi pretvorili u Audije, stanove i splavove !
Grunfbauer se bavi uterivanjem novca od penzionera i nezaposlenih a u njegovoj zemlji, Nemackoj, porez na imovinu se ne placa !

Marquez

pre 9 godina

Država koja je nastala na otimačini privatne imovine, restitucijom ostaje bez izvora podmićivanja i prihoda od izdavanja. Nevolja je što se nakupilo neradnika u državnoj upravi koje treba platiti ali nažalost preko leđa i novčanika svih nas.

vivaxtv

pre 9 godina

vivaxtv...a gde ces mislis da se porez negde ne placa??? ehehehhe covek lepo kaze...pa eno blic se buni zbog poreza neke babe za kucu,a porez manji od godisnje pretplate na blic (zoks, 28. novembar 2014 23:17)

pošto vidim da nisi razumeo,šta sam hteo reći,nema smisla da ti više objašnjavam.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Glasao sam za vas i ne stidim se.
Onda ste doveli Vesica i moja vera u vas je poljuljana. Sada ovo.
Moj glas vise necete imati, a nisam kokosijeg pamcenja pa da zaboravim. Ako nista, tu je poreski listic da me podseti.
I zaista, dokle tolika administracija???
(Strašno razočaran SNS-om, 29. novembar 2014 08:07)

Administracija, iliti clanovi SNSa. Dok god su oni tamo, glasace sa SNS, oni i njihova porodica i familija. I u tome je stos.

milan

pre 9 godina

Oni su imali VOJNU PARADU. Sad je vreme da mi organizujemo PARADU NEZADOVOLJNIH i da konacno sklonimo doktore lopovluka i demagogije sa vlasti. Dokle vise da nam otimaju. Motke u ruke i da im naplatimo porez na politicke funkcije - sto veca funkcija veci porez. E to je sigurno pravedno.

Nenad

pre 9 godina

Da mi znati od cega ce sada Goran Vesic placati porez obzirom da ima hacijendu na vrhu stare zgrade u Njegosevoj. Hoce li mu i to platiti Zeljko Mitrovic?

Nenad

pre 9 godina

REFERENDUM za smanjenje poreza je jedino resenje. Gradjani moraju da preuzmu na sebe zakonodavnu funkciju jer ce nas ovi unistiti.

Zakon o glavnom gradu
cl.47

Referendum o pitanju iz svoga delokruga Skupština grada dužna je da raspiše na predlog koji podnese najmanje 10% birača od ukupnog biračkog tela u Gradu, na način utvrđen zakonom i Statutom
Odluka putem referenduma doneta je ako se za nju izjasnila većina građana koja je glasala, pod uslovom da je glasalo više od polovine ukupnog broja građana.
Odluka doneta na referendumu je obavezna, a Skupština grada je ne može staviti van snage, niti izmenama i dopunama menjati njenu suštinu u narednom periodu od godinu dana od dana donošenja odluke.

Achitwn

pre 9 godina

Lopovi.Sta gradjani dobijaju povecanjem poreza.Jedno veliko nista.
(Pfc, 28. novembar 2014 16:46)

Prqvnu drzavu i guess. A ako imas problem onda najverovatnije radiz za drzavne jasle tj drzavnu firmu i nemas skills il ne umes da investiras u znanje da nadjes posao koji je 1) trazen 2) placen pa da mozes da priustis porez.
Vecina komentarora ovde su beteri koji oce kapitalizam da im garantuje drzavni posao i visoke plate.

Vracar

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

Porez treba da bude oko 2% od vrednosti imovine. Na primer ako zivis u stanu od 100.000 eura treba da placas oko 2000 eura godisnje. To bi bilo pravedno. Mislim da je i po Zakonu koji je uveden pre 3 godine upravo to i bio cilj. Da se postpeno podize dok se ne dodje do 2% od vrednosti nekretnine.

To ce dovesti do naglog pada cena nekretnina sledecih 3-5 godina ali ce nakon 5 godina drzavi Srbiji da bude dobro zato sto ce deficit koji sada imamo biti smanjen a mozda predjemo i u suficit. Naime posto smo debilna, huliganska, kriminalan narod treba nam znatno vise policije, sto komunalne sto obicne, po glavi stanovnika nego nekim zapadnim drzavama. Treba nam vise finansijskih inspektora jer imamo na hiljade i hiljade malih radnji koji kradu od svoje drzave. Zbog toga i treba uvesti veci porez da bi se zaposlilo jos ljudi a da ne bude to na ustrb deficita. Takodje pored poreza na imovinu neophodno je povecati kazne. Ko proda na pijaci nesto a ne izda fiskalni racun 10 godina zatvora. Ko ne prijavi radnika 20 godina zatvora i slcino. Da vidis kako ce drzava da se dovede u red.

Kome je malo da placa 1-2-3-4-5 hiljada eura poreza na imovinu na ulicu lepo i cao. Bice jedno 2% stanovnistva beskucnici definitivno tako je i u svim zapadnim drzavama a ne da svi trpe zbog 2% neradnika i vucibatina.

beogradjanka

pre 9 godina

Kada mi budu objavili gde trose taj novac i za sta tacno u dinar onda cu mozda i da im platim. ovako me mnooooogo briga za ovo. Ovo je protivzakonito i ne tangiram se uopste! Ja da placam da oni kradu nisam blesava.

zoks

pre 9 godina

vivaxtv...a gde ces mislis da se porez negde ne placa??? ehehehhe covek lepo kaze...pa eno blic se buni zbog poreza neke babe za kucu,a porez manji od godisnje pretplate na blic

pacer

pre 9 godina

Advokat sam pa ću vam preneti dva ovogodišnja slučaja iz prakse. Čovek ima nekretninu u blizini Starog merkatora. Po proceni Uprave prihoda tu kvadrat vredi kao u TC Ušće. Razrezali su mu toliki porez da mu godišnja kirija pokriva oko 55% iznosa poreza na imovinu. U jednoj opštini na jugu Srbije su drugom klijentu hektar poljoprivrednog zemljišta procenili na 29.000€. Ko da je okolina Tokija. I to im nije dovoljno, nego još udri.
(QB, 28. novembar 2014 19:01)

Kako to?
Imam stan kod Opstine Novi Beograd koga izdajem za 250 evra mesecno, stan na trzistu vredi oko 75.000 evra a godisnji porez na imovinu za 2014 sam dobio oko 7000 dinara, dakle 1/4 od jedne mesecne kirije.Ostaje mi 11,25 kirija x 12 meseci.
I da se razumemo, stan mogu izdati dobro jer grad ulaze u infrastrukturu oko njega, logicno je da to i platim!

Vracar

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

Porez treba da bude oko 2% od vrednosti imovine. Na primer ako zivis u stanu od 100.000 eura treba da placas oko 2000 eura godisnje. To bi bilo pravedno. Mislim da je i po Zakonu koji je uveden pre 3 godine upravo to i bio cilj. Da se postpeno podize dok se ne dodje do 2% od vrednosti nekretnine.

To ce dovesti do naglog pada cena nekretnina sledecih 3-5 godina ali ce nakon 5 godina drzavi Srbiji da bude dobro zato sto ce deficit koji sada imamo biti smanjen a mozda predjemo i u suficit. Naime posto smo debilna, huliganska, kriminalan narod treba nam znatno vise policije, sto komunalne sto obicne, po glavi stanovnika nego nekim zapadnim drzavama. Treba nam vise finansijskih inspektora jer imamo na hiljade i hiljade malih radnji koji kradu od svoje drzave. Zbog toga i treba uvesti veci porez da bi se zaposlilo jos ljudi a da ne bude to na ustrb deficita. Takodje pored poreza na imovinu neophodno je povecati kazne. Ko proda na pijaci nesto a ne izda fiskalni racun 10 godina zatvora. Ko ne prijavi radnika 20 godina zatvora i slcino. Da vidis kako ce drzava da se dovede u red.

Kome je malo da placa 1-2-3-4-5 hiljada eura poreza na imovinu na ulicu lepo i cao. Bice jedno 2% stanovnistva beskucnici definitivno tako je i u svim zapadnim drzavama a ne da svi trpe zbog 2% neradnika i vucibatina.

Achitwn

pre 9 godina

Lopovi.Sta gradjani dobijaju povecanjem poreza.Jedno veliko nista.
(Pfc, 28. novembar 2014 16:46)

Prqvnu drzavu i guess. A ako imas problem onda najverovatnije radiz za drzavne jasle tj drzavnu firmu i nemas skills il ne umes da investiras u znanje da nadjes posao koji je 1) trazen 2) placen pa da mozes da priustis porez.
Vecina komentarora ovde su beteri koji oce kapitalizam da im garantuje drzavni posao i visoke plate.

vivaxtv

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

Porez treba da bude oko 2% od vrednosti imovine. Na primer ako zivis u stanu od 100.000 eura treba da placas oko 2000 eura godisnje. To bi bilo pravedno. Mislim da je i po Zakonu koji je uveden pre 3 godine upravo to i bio cilj. Da se postpeno podize dok se ne dodje do 2% od vrednosti nekretnine.

To ce dovesti do naglog pada cena nekretnina sledecih 3-5 godina ali ce nakon 5 godina drzavi Srbiji da bude dobro zato sto ce deficit koji sada imamo biti smanjen a mozda predjemo i u suficit. Naime posto smo debilna, huliganska, kriminalan narod treba nam znatno vise policije, sto komunalne sto obicne, po glavi stanovnika nego nekim zapadnim drzavama. Treba nam vise finansijskih inspektora jer imamo na hiljade i hiljade malih radnji koji kradu od svoje drzave. Zbog toga i treba uvesti veci porez da bi se zaposlilo jos ljudi a da ne bude to na ustrb deficita. Takodje pored poreza na imovinu neophodno je povecati kazne. Ko proda na pijaci nesto a ne izda fiskalni racun 10 godina zatvora. Ko ne prijavi radnika 20 godina zatvora i slcino. Da vidis kako ce drzava da se dovede u red.

Kome je malo da placa 1-2-3-4-5 hiljada eura poreza na imovinu na ulicu lepo i cao. Bice jedno 2% stanovnistva beskucnici definitivno tako je i u svim zapadnim drzavama a ne da svi trpe zbog 2% neradnika i vucibatina. (Vracar, 28. novembar 2014 19:02)

Ja vam predajem Srbiju jer vidim da ne mogu više da se borim,a pogotovu NE više finansijski.Ja polako odoh ka Evropi,a vama poručujem,koji se sad busate u prsa i kao spašavate Srbiju,kada se bude kuvalo i ne daj Bože zaratilo na Kosovu,tada se mene ne morate setiti,kao što me se i sada nesetite...

zoks

pre 9 godina

vivaxtv...a gde ces mislis da se porez negde ne placa??? ehehehhe covek lepo kaze...pa eno blic se buni zbog poreza neke babe za kucu,a porez manji od godisnje pretplate na blic

Prporcionalno oporezivanje je jedino ispravno oporezivanje

pre 9 godina

Ko ima puno da plati i porez puno, ko ima malo da plati u skladu, a ko ima premalo da se oslobodi. Na ovome pocivaju sve pravedne i savremene zemlje sveta. Nigde na svetu ne vazi ista stopa poreza za bogate i siromasne. Kako za nepokretnosti tako i za zaradu. Najveca glupost srpskog poreskog sistema jeste ista stopa poreza na minimalac i na platu od 300.000 din. toga nema nigde

bole

pre 9 godina

Za neupucene ovu pljacku je smislila ds-ovska vlast jos pre par godina koju srecom nisu stigli da sprovedu u delo,ali zato jeste ova vlast,a cilj ovog zakona je da sve nazovimo starobeogradjane,odnosno starija lica,penzionere,ljude koji sami zive a eto sticajem okolnosti imaju povelike stanove u centru beograda dovedu do toga da vise nemogu placati porez po ovom novom zakonu i da budu prisiljeni da iste prodaju zna se kome,a oni ce zauzvrat zdusno biti zbrinuti u novim privatno-tajkunskim domovima za stare,cim ministar demagogije Vulin bude zavrsio vec zapocet posao sa zatvaranjem sto je moguce veceg broja vec postojecih domova za stara lica.Zato se porez i dize odjednom za enormnih 80% da bi cela akcija pocela da se sprovodi vec krajem sledece godine.
Nije problem sto ce ovo biti verovatno najveca pljacka gradjana Srbije u novijoj istoriji,vec je strasno kakav zlocinacki um moras posedovati da bi ovako nesto smislio i sto je jos gore isti uspeti da sprovedes u delo.
Ako se narod nije bunio posle smanjenja plata i penzija,videcemo da li ce ostati nem kada budu poceli da im oduzimaju stanove zato sto nemaju para da plate harac nazvan porez na imovinu.

pacer

pre 9 godina

Advokat sam pa ću vam preneti dva ovogodišnja slučaja iz prakse. Čovek ima nekretninu u blizini Starog merkatora. Po proceni Uprave prihoda tu kvadrat vredi kao u TC Ušće. Razrezali su mu toliki porez da mu godišnja kirija pokriva oko 55% iznosa poreza na imovinu. U jednoj opštini na jugu Srbije su drugom klijentu hektar poljoprivrednog zemljišta procenili na 29.000€. Ko da je okolina Tokija. I to im nije dovoljno, nego još udri.
(QB, 28. novembar 2014 19:01)

Kako to?
Imam stan kod Opstine Novi Beograd koga izdajem za 250 evra mesecno, stan na trzistu vredi oko 75.000 evra a godisnji porez na imovinu za 2014 sam dobio oko 7000 dinara, dakle 1/4 od jedne mesecne kirije.Ostaje mi 11,25 kirija x 12 meseci.
I da se razumemo, stan mogu izdati dobro jer grad ulaze u infrastrukturu oko njega, logicno je da to i platim!

ADAM

pre 9 godina

Ovo ocegledno otplacujemo onako lepi most koji su podigli uspesni prethodnici!
(Doslo za naplatu, 28. novembar 2014 17:01)
Ovo očigledno plaćamo devedesete kada su isti ovi bili na vlasti ali, glasali ste uživajte.

vv

pre 9 godina

Prporcionalno oporezivanje je jedino ispravno oporezivanje

Nije tacno da je stopa poreza na nekretine razlicita razlcitim slojevima stanovnistva ona je ista za ceo grad ili opstinu. To je kod poreza na zarade pa onaj ko zaradjuje godisnje npr 10000 evra placa dosta manje nego onaj ko zaradjuje 20000,a ona koji zaradjuje 20000 placa mnogo manje nego ona ko ima 50000 i vsie jer imamo progresivne skale oporezivanja zarade. Ovde kod nas vam isto uzmu kod poreza na zarade a i kog onog godisnje poreza na zaradu ako ste zaralii bese preko 1,7 ili vise miliona dianra u toku godine dane.

A.

pre 9 godina

Ovo ocegledno otplacujemo onako lepi most koji su podigli uspesni prethodnici!
(Doslo za naplatu, 28. novembar 2014 17:01)

Više nije onako lep, pošto već nekoliko dana ne radi ono lepo osvetljenje na mostu.

Pera fizika

pre 9 godina

Gospodin Premijer Aleksandar Vucic je za samo dve godine uspeo da sroza standard gradjana za 40%, padom dinara, umanjenjem plata i penzija, povecanjem poreza, uzimanjem novih kredita od medjunarodnih kreditora. Takodje, svaka koicidencija sa idejom da ce Vlada angazovati vrhunske strucnjake poput Dominika Stros Kana, Krstica, Sasu Radulovica, je sasvim slucajna. Ko je Bot, nek lupi minus, bas da vidim koliko vas radi petkom uvece.

MarkoBg

pre 9 godina

Pantegruel, svaka cast, ali malo je nas starih Beogradjana. Moja cela familija se iselila iz centra pod najezdom dosljaka i divljaka koji su dosli posle onih besmislenih ratova u bivsoj Jugi. Mi smo krivi sto smo im dopustili da se tako ponasaju. Nasa velikodusnost da ih primimo nam se obila o glavu. Zanela ih svetla velegrada.

zoran

pre 9 godina

Zašto bih ja, pošto živim na Senjaku u stanu koji košta trenutno oko 100.000 Eura plaćao veći porez od nekoga ko živi, recimo na Dorćolu ili kod Arene u stanu iste vrednosti? Pogotovo što je moj stan u zgradi iz 1936. na samoj granici Senjaka, u razrovanoj ulici, pored su nekakve haletine sa zarđalim limenim krovovima a okolo džungla, leglo zmija, pacova... I pogotovo što će sva ta lova da ode na plaćanje bande okupljene oko vladajuće klike!

Maca

pre 9 godina

Cene kvadrata drasticno padaju poslednji godina narocito u fensi delovima grada, a porezi na imovinu sve veci i veci iz godine u godinu. Verovato ce sa ovim dizanjem poreza od 80 % da se finasiraju delimicno i plate preko 1300 novih komunalihi policajaca u gradu koji ce se zaposli cim Skupstina Srbije izmeni zakon i ispuni zelju gradski vlasti za proemnom istog.

Pfc

pre 9 godina

Lopovi.Sta gradjani dobijaju povecanjem poreza.Jedno veliko nista.(Pfc, 28. novembar 2014 16:46)Prqvnu drzavu i guess. A ako imas problem onda najverovatnije radiz za drzavne jasle tj drzavnu firmu i nemas skills il ne umes da investiras u znanje da nadjes posao koji je 1) trazen 2) placen pa da mozes da priustis porez. Vecina komentarora ovde su beteri koji oce kapitalizam da im garantuje drzavni posao i visoke plate.
(Achitwn, 28. novembar 2014 17:47)

Preduzetnik sam vec duze od jedne decenije.Nisam nikada primio platu iz javnog sektora.Nadam se da i necu.Vec od mojih para ih primaju.Za moje skill-ove ne brini.Brini za svoje.Ne radi se o tome kako cu ja zaraditi i platiti.Vec gde i za sta te pare idu.Ali ocigledno je tebe to tesko razumljiva materija.

zoran1965

pre 9 godina

Ovu gradsku bagru treba skinuti sa vlasti pod hitno.Dosta tiranije
(zoki, 28. novembar 2014 16:49)
ko će da ih skida deca čije je lepo detinjstvo 1993-će ili 1999-te ? pa za njih je ovo raj na zemlji !?
tužno ali istinito.
ako se te generacije pobune, odosmo svi mi u P.M.

vivaxtv

pre 9 godina

vivaxtv...a gde ces mislis da se porez negde ne placa??? ehehehhe covek lepo kaze...pa eno blic se buni zbog poreza neke babe za kucu,a porez manji od godisnje pretplate na blic (zoks, 28. novembar 2014 23:17)

pošto vidim da nisi razumeo,šta sam hteo reći,nema smisla da ti više objašnjavam.

final warning

pre 9 godina

Ma odmah povećajte 10 hiljada milijardi %, šta tu sitnite sa nekoliko stotina %.
Još nekoliko godina sa ovima i ima da nas nema.

Komentator

pre 9 godina

Za 80% veći porez hoću redovno kočenje trsve u ulici, pražnjenje đubreta, nov asvalt, bandere, zamenu pokradenih šahtova i sve ostalo čto priliči ekstra zoni. Ovako, da plaćam porez a živim kao na deponiji,neće moći.

Beograd na vodi i lebu

pre 9 godina

Ne bih da ispadnem glup u društvu, ali, da li je to Onaj Slobodan Milosavljević!?!
Ako jeste, taj čovek je neuništiv!!!

Dusan

pre 9 godina

Jel ovo moguce? Dokle vise? Pored svih pevacanja cena, racuna, smanjenja plata i devalviranja dinara, ovi ce da povecaju i do 80% porez na imovinu. A prosle godine povecali su za 40%. Jeste li normalni?! Pa meni ce ako ovako bude da ode cela mesecna plata na porez. Zasto da kupim deci nove patike i zamenim stare koje nose vec godinu dana, kada mogu da dam lopuzama. Au koja bagra. Pa vi cete sa vlasti do proleca da nestanete. Koje lopuze i barabe. Pa za vas je i Alibaba postenjacina!

Samo otimate. Bus Plus me juri ko kriminalca. Stid me kad izlazim iz autobusa. Akcize uvodite na sve i svasta. Racuni sve veci. A smanjujete pomoc trudnicama. Grejanje katastrofalno. U kuci vreme provodim sa cebetom na sebi. Oraspolozim se kada upalim rernu da nesto pravim jer imam novi izvor grejanja. Pa za sta vas placamo?

Milorad

pre 9 godina

Ja sam za podizanje poreza.

...

(Vracar, 28. novembar 2014 19:02)


Da li znaš cene nekretnina u npr. Nemačkoj, Francuskoj i Italiji kao i stope poreza na imovinu? Da li si razgovarao sa nekim iz Poreske uprave Srbije na temu poreza na imovinu?
Kad se porez povećava bez kriterijuma to nije porez već harač. Porez, da bi imao smisla, treba da bude pravičan. To će ti reći svi koji se bave porezima. A što ga povećati 2%, što ga ne povećati 20%? ili 50%? Hoćeš li i onda moći da ga platiš? A ako ne možeš da ga platiš gde ćeš da živiš?
Poreze ne treba povećavati, poreze treba naplatiti. Porez na imovinu se povećava da bi se oporezovali oni kojima nisi uspeo da oporezuješ prihod. Što će reći da su oni koji plaćaju poreze opet ispali ovce.
Postojeći zakon je povoljniji po onoga ko je kupovinom nekretnine prao pare od onoga ko je nekretninu kupio da bi stanovao sa porodicom. Ako si kupio iole veću, samim tim i skuplju nekretninu, u Beogradu razlika u porezu je za gornja dva slučaja 20ak hiljada dinara. Ovaj sa porodicom će možda i morati na ulicu ali onaj perač para sigurno neće. I šta si onda postigao povećanjem poreza?

zagor te nej

pre 9 godina

...pa sta se bunite reforme su u toku...glasaci su se slozili sa tim i sta sad kukate?...ako vam se ne svidja vi na izborima nadjite stranku koja ce da radi u interesu gradjana a protiv kriminala!...ako bude i jedne!?!

Djordje

pre 9 godina

Ko nema da plati porez neka proda stan. To će oboriti cene nekretnina, pa će oni koji sada zaradjuju iznad proseka moći jeftino da kupe stanove na dobrim lokacijama. To što se uglavnom radi o članovima vladajućeg režima je potpuna slučajnost.

popeye

pre 9 godina

Пљачка на пљачку. Док ми једном не ставимо тачку!
Лаж је да је само за 12% власника повећан порез, повећан је свима јер су све општине по свом нахођењу увеле своје екстразоне! И сад ће и следеће године дуплирати порез. И за шта, низашта, ћефнуло им се да нам узму! Па онда и оне друге године, итд док се ми стварно не опаметимо да на ову пљачку ставимо тачку!

Pametnjaković

pre 9 godina

Opet povećanje, tek je bilo. Pa ovi ne znaju uopšte šta je ekonomija i šta su finansije. Valjda prvo ide sređivanje ekonomije i finansija da ljudi mogu da zarađuju pare da imaju od čega da plaćaju, pa onda ide povećanje poreza, taksi i sve ostalog u skladu sa rastom stope zaposlenosti i drugim pokazateljima stanja ekonomije. Ovi bukvalno uništavaju Srbiju, dok pričaju bajke koje želimo da čujemo.

Serdjo

pre 9 godina

Kako je moguće da se priča o povećanju poreza od 500, 600 ili 700 procenata, ove treba u ludnicu smestiti. Ja imam stan od 80 kvm i porez mi je ove godine 26.000 dinara. U istoj ulici, komšinica za kuću od 300 kvm plaća 11.000 dinara. Sad će meni da roknu 500 procenata i šta:da mi porez bude 130 000 dinara?

radoje

pre 9 godina

Smesni su bili turci, oni su uzimali desetak a ovi skinuse kozu sa ledja.Kad otpuste 100,000 birokrata zivecemo normalno .SFRJ 29000 cinovnika a sama srbija 35000.Stranacki vojnici pravac kuci i bicemo svajcarska

Ja Terzan, ti majmun

pre 9 godina

Pre neki dan gledao sam na tv-u nekog Nemca (Grunfbauer ili tako nesto), koji nam je objasnjavao kako je lepo placati porez na imovinu i kako on i njegova agencija za uterivanje poreza idu po Srbiji i popisuju nekretnine na koje se ne placa porez ! I na taj nacin popunjava budzet da bi ova lopovska drzava mogla da vraca kredite izmedju ostalog i nemackim zajmodavcima koji su uvalili kredite nasim korumpiranim politicarima i koje su ovi pretvorili u Audije, stanove i splavove !
Grunfbauer se bavi uterivanjem novca od penzionera i nezaposlenih a u njegovoj zemlji, Nemackoj, porez na imovinu se ne placa !

Glasac na izborima

pre 9 godina

Imamo najvece poreze na imovinu. Bese u Hrvatskoj jos nije uveden porez iako se prica godinama. U Republici Srpskoj vlasnik ne placa porez na prvih 50 m2 plus jos 10m2 na svakog clana domacinstva. Samo se na viska placa porez po stopi od 0,05 do 0,5 % u zavisnosti od grada, dok u Federaciji BIH se placa samo ako ga izdajete. U Makedoniji je stopa cini mi se 0,1 ili 0,2 % za razliku od nase pocetne od 0,4 % do 2 %. U Crnoj Gori stopa moze da ide od 0,08 do 0,8% ali su vecina gradova izabrala stope od 0,2 ili 0,25 % i tamo su vece poreske olakice nego kod nas na starost objekta tj amortizaciju...
U Sloveniji je bilo bese pre krize da se porez ne placa na prvim 160 m2 samo na visak po stopama nizim nego u Srbiji . Novi nepovoljninj zakon koji je donet je proglasen cini mi se neustavnim na ustavnom sudu .

Pantagruel

pre 9 godina

Море, лопуже неопеване! Сада ће мени да наплате казну што живим на Дорћолу, у истој приземној страћари сазиданој 1926. у којој је мој деда дочекао бомбардовање од шестог априла 1941. Шта могу? Нисам имао пара да купим нешто више. Морао сам да сачекам да ми умру деда, баба и отац (пре два месеца) да бих наследио и то. Али сам се зато за својих још мало па 39 година нагледао како су се напљачкале разне гарнитуре доведене из Црне Горе, Херцеговине или најпасивнијих крајева Србије, од стране политичких странака које су држале власт у Општини Стари град или Граду Београду за последњих 20 година. Гледао сам их како су отимали неоткупљене станове умрлих носилаца станарског прва по Господар Јевремовој, површине и до 120 квадрата, како запоседају и адаптирају поткровља, дозидавају спратове, претварају некада мирну и тиху улицу Страхињића Бана у ову зону кича, спонзораја, проституције, нарко дилераја и сваког могућег облика примитивизма. Па пошто су запосели комплетан простор између Народног позоришта (Васина улица) и трамвајских шина у Цара Душана, последњих година су кренули и у освајање нашег станишта - између Цара Душана и Дунавске. Протерјују нас као Индијанце и само смишљају нове начине да нам живот учине немогућим, тако да своје куће, дворишта и баште што пре продамо "инвеститорима" који ће на њиховом месту подићи зграде са неизбежним кафићима у приземљу за неки другачији свет са којим ми немамо ништа заједничко и кога се гнушамо. Само за последње две-три године, на сто метара од мене су никли ресторан "Холестерол", кафе "Пржионица", ноћни клуб "Радионица", а у ширем крају још двадесетак сличних локала. Ако се суботом превариш да пођеш колима у набавку, при повратку мораш да се паркираш километар даље, јер целу улицу окупирају џипови, БМВ, Ауди и друга "бесна" кола. Ако је то прогрес, изе'м ти прогрес. На делу је организовано убиство локалне субкултуре, јер се Дорћолци исељавају и одлазе на периферију, а њихово место заузимају победници транзиције.

Strašno razočaran SNS-om

pre 9 godina

Glasao sam za vas i ne stidim se.
Onda ste doveli Vesica i moja vera u vas je poljuljana. Sada ovo.
Moj glas vise necete imati, a nisam kokosijeg pamcenja pa da zaboravim. Ako nista, tu je poreski listic da me podseti.
I zaista, dokle tolika administracija???

legenda

pre 9 godina

Dobro, dve i po godine su prošle pa imam konkretno pitanje za nazadnjake. Koliko je za te dve i po godine smanjena administracija, koliko nepotrebnih radnih mesta je ukinuto, koliko je troškova smanjeno, koliko agencija ugašeno i svim tim merama rasterećena privreda? Sa obzirom na te silne uspehe, koji su najavljeni nekoliko desetina puta, zašto moraju porezi da se dignu za čak 80 odsto? Ako smo uštedeli, a to je bila glavna osnova ekonomske politike, zašto onda imamo i dalje preskupu državu? I još jedno pitanje za nazadnjake, koliko vas piše odgovor na ova pitanja sa suvišnih radnih mesta na koje ste došli nakon izbora 2012?

Gradjanin

pre 9 godina

Strasno. Ovo je primer administrativno birokratske otimacine. Jedan od mnogih.

Ko ima srecu da je zaposlen moze samo da posmatra kako se udeo rada za sebe smanjuje po cenu udela svog rada za birokratsku azdaju. Kad se saberu svi porezi, ukjlucujuci i PDV i akcize, ne bih bio iznenadjen da azdaja vec zdere vise od 50% ukupno zaradjene plate zaposlenog. A to znaci da svaki radni dan kad odemo na posao radimo vise od cetiri casa za birokratiju a manje od cetiri casa za sebe i svoje potrebe. Ili, jos teze poredjenje: Od svih svojih godina staza vise od pola radimo samo za beskrajnu klasu administracije.

Sramota je preblaga rec za to.

zoran

pre 9 godina

Za to vreme chopori pasa terorisu u sred Beograda...parkovi kao dzungle...Kalemgdan javni WC..fasade da te Bog sachuva, vece ruglo u Evropi ne postoji...infrastruktura iz doba Nemanjica...da, najvaznije je da se podigne poreska stopa....tipichna banana drzava, ali tipicna..

izadje na videlo

pre 9 godina

.. ko je vlasnik stana deset godina ima mogućnost maksimalnog povećanja poreza do 80 odsto, dok ukoliko neko kupi nekretninu ove godine on neće biti zaštićen i to povećanje poreza može da ide i do 500, 600 pa i 700 odsto"...
Ovako ce da pokrenu gradnju novih stanova? Malo morgen. Zasto bi neko kupio bilo sta u BG? Ko ce da kupi nekretnine u tom famoznom vodenom BG?Pa bolje kupiti u Budimpesti ili Becu ili bilo gde!Odliv novca iz Srbije i zaustavljanje stanogradnje!Bravo eksperti!!!!

Gradjanin Beograda

pre 9 godina

Prosle godine su povecali porez na imovinu za 80%.Staje sada ovo opet?Treba gradjani da ubace u kasicu milijardu evra za uredjenje gradskog zemljista koje ce neki hohstapler iz emirata da dobije da bi se izivljavao i pravi fatamorganu zvana Grad na vodi.Odnosno da napravi trzni centar i kulu i da obegne

zyx

pre 9 godina

Dali je moguće da se povećava porez na imovinu u periodu kada se vrednost te iste imovine zapravo smanjuje? Koje je genijalno obrazloženje za tako nelogičnu stvar? Voleo bih tu nebulozu da čujem od nekog dežurnog doktora nauka.

Zašto ne zaređaju po kućama i pootimaju nam keša koliko im treba, čemu ovo mrcvarenje sa zakonima i odlukama?

Aldebaran

pre 9 godina

"Gradski sekretar za finansije Slobodan Milosavljević izjavio je da se stopa poreza neće menjati, već da je reč o povećanju poreza za pojedine poreske obveznike, na primer one koji žive u ekstra zoni stanovanja"

A kao ekstra gradska zona stanovanja u Beogradu će se računati sve unutar oblasti Stara Pazova, Alibunar, Smederevo, Mladenovac, Lazarevac, Obrenovac, ali ta mesta neće biti uključena. Do kraja ove godine, a za iduću videćemo.

Sale

pre 9 godina

Nismo mi ovde zbog džave, već je država tu zbog nas. Ovaj sistem je napravljen samo da uzima pare, a za uzvrat pruža minimalno. Gužve u javnom prevozu, loše grejanje, očajne puteve... Ljudi rade samo da plate račune i da kupe kakvu takvu hranu. Jel stvarno mislite da ćete moći dugo da udarate narod po džepu?
Svako ko je imao sreću da ode u neku zapadnu zemlju je mogao da se uveri šta ljudi dobijaju od sistema za svoj novac! Znam, sada će napredni reći da je kriva bivša vlast i da je na zapadu veća cena poreza i komunalija, ali dragi naprednjaci, ljudi na zapadu imaju i veće plate.

Brdjanin

pre 9 godina

Ovo je vise nenormalno! Radis za komunalije i drzavu. Placas naprednacku birokratiju. NISTA VISE NE PLACAM! Sta zastari - zastari, sta ne zastari - prinudno pa kom opanci. Srecom nemam nista na svoje ime. Ni padinjak nije lose u odnosu na ove lopuze - bar je grejanje dz.

QB

pre 9 godina

Advokat sam pa ću vam preneti dva ovogodišnja slučaja iz prakse. Čovek ima nekretninu u blizini Starog merkatora. Po proceni Uprave prihoda tu kvadrat vredi kao u TC Ušće. Razrezali su mu toliki porez da mu godišnja kirija pokriva oko 55% iznosa poreza na imovinu. U jednoj opštini na jugu Srbije su drugom klijentu hektar poljoprivrednog zemljišta procenili na 29.000€. Ko da je okolina Tokija. I to im nije dovoljno, nego još udri.

DB

pre 9 godina

Dali je moguće da se povećava porez na imovinu u periodu kada se vrednost te iste imovine zapravo smanjuje? Koje je genijalno obrazloženje za tako nelogičnu stvar? Voleo bih tu nebulozu da čujem od nekog dežurnog doktora nauka.
(zyx, 28. novembar 2014 18:01 Zar Sinisa Mali nije doktor nauka? Ti ljudi nikada nista nisu stvorili svojim rukama I radom. Zato I ne cene tudje. Ne shvataju da kako se ponasaju prema drugima danas, nova vlast ce se ponasati prema njima sutra.

bogdan

pre 9 godina

a ulice, parkovi, trotoari, sume kulturne ustanove, biciklisticke staze, biblioteke, muzeji? to se nece odrzavati i graditi samo harac. Jel ste vi igrali bar neku igricu Simcity ili slicnu pa da bar odatle znate sta je bitno.

nikola

pre 9 godina

pa gde je granica? Gori ste nego najgori Rimski tiranini u Rimsko doba, samo udri po narodu. Kad ce vise da dodje na vlast neko ko ce da DA narodu, ali ne hleba i igara, vec prostor da se razvija, da prosperira. Vi nas samo gusite, samo gledate kako da napunite budzet, jer NIKAD DOSTA!

Kad cete povecati minimalac sirotinji. Name ne treba PARADA PONOSA, niti VOJNA PARADA ... nama treba neko da izorganizuje PARADU SIROMASNIH, da sav taj narod izadje na ulice, da nas vidite, nas pravu vecinsku Srbiju ko smo i kako zivimo.

Sale

pre 9 godina

""Poreski obveznici kojima je bilo određeno povećanje poreza za 2014. od 300 ili više odsto u odnosu na 2013. godine, pa smo im skresali da ne bude 300 nego 80. I sad njih je tada bilo 12 ili 13 odsto a sad će od tih 12 ili 13 odsto biti pet odsto onih koji će imati opet povećanje više od 80 odsto, pa ćemo i to smanjiti na do 80 odsto", rekao je on. "

Boze, zbog cega neka deca umiru, a ovakve kreature dozive da budu i na funkciji?

vojvodjanin

pre 9 godina

Ja zivim u futogu, to je selo na 12km od novog sada. Procenjena vrednost moje kuce od 100m2 (po drzavi) je 90.000din/m2, tolika cena nije ni u centru grada na realnom trzistu. Ovim putem trazim od drzave da od mene otkupi po toj ceni moju kucu.

milan

pre 9 godina

Jos nijedna vlast nas nije toliko ojadila. Smanjili plate i penzije, povecali poreze do neba. Gori smo i od albanije. Nece moci ovako jos dugo da budu na vlasti. Samo ako preteraju plasim se da nece mirno otici!

Aca

pre 9 godina

Kada je skinut Milosevic rekao sam njega cemo brzo zaboraviti i nalsednike dugo pamtiti. Kada su otisli naslednici i dosli botovi govorim zazalicemo sto smo na izbore izasli, jer nam spasa vise nema.

mile

pre 9 godina

Srbija je jedna od retkih zemalja koja naplacuje tzv. porez na imovinu u statici. Osnovni problem kad tog poreza je nejasna ekonomska osnova oporezivanja odnosno sporna je vrednost koja se oporezuje, tu se ne oporezuje promet, dobit, nikakva novostvorena vrednost. Neko ko je porodican covek i sve sto ima ulozio je u kucu, ovim poreskim oblikom je kaznjen, za razliku od nekog ko pare trosi na putovanja, primera Prebacivanje nadleznosti na lokalnu samoupravu je korektno zamisljeno, navedeni porez je njihov prihod pa bi trebao biti I njihov interes za dobru naplatu. Medjutim katastrofalan kadar ne uspeva da naplati dovoljan iznos sredstava, pa bahati lokalni mocnici konstantan nedostatak para u kasi popunjavaju povecanjem iznosa obaveze. Tuga.

beogradjanka

pre 9 godina

Kada mi budu objavili gde trose taj novac i za sta tacno u dinar onda cu mozda i da im platim. ovako me mnooooogo briga za ovo. Ovo je protivzakonito i ne tangiram se uopste! Ja da placam da oni kradu nisam blesava.

Carobni stapic

pre 9 godina

Sta je kukatelji, jel tesko? Bice jos teze, kukajte to vam nece pomoci ali bice vam malo lakse. Ima i drugo resenje, mirno i dostojanstveno bez kradje i lupanja izloga, izvedite motke u setnju.

Kratki utisci oporezovanog

pre 9 godina

Svi koji ucestvuju u ovoj odluci moraju biti izvedeni pred lice pravde i bez 20 godina teske robije za njih nema sta da pricamo dalje.

dragan

pre 9 godina

jadna je ta država koja svojim građanima zavlači ruku u džep, a toga smo upravo svedoci. samo "napredno", otimaj koliko god možeš da zagrabiš. more, samo dok prekipi preko glave.

dr.kadzija

pre 9 godina

ko od drzave moze ocekivati nesto normalno? dok god mogu povecavace sve namete, a iduci koji ih naslede ce takodje nastaviti. sve do bankrota drzave, a onda cemo videti.

Adriano_Galliani

pre 9 godina

Glasao sam za vas i ne stidim se.
Onda ste doveli Vesica i moja vera u vas je poljuljana. Sada ovo.
Moj glas vise necete imati, a nisam kokosijeg pamcenja pa da zaboravim. Ako nista, tu je poreski listic da me podseti.
I zaista, dokle tolika administracija???
(Strašno razočaran SNS-om, 29. novembar 2014 08:07)

Administracija, iliti clanovi SNSa. Dok god su oni tamo, glasace sa SNS, oni i njihova porodica i familija. I u tome je stos.

milan

pre 9 godina

Oni su imali VOJNU PARADU. Sad je vreme da mi organizujemo PARADU NEZADOVOLJNIH i da konacno sklonimo doktore lopovluka i demagogije sa vlasti. Dokle vise da nam otimaju. Motke u ruke i da im naplatimo porez na politicke funkcije - sto veca funkcija veci porez. E to je sigurno pravedno.

Willi

pre 9 godina

Akcize, poreze , carine + cene struje-najniza u regionu , komunalnih usluga,goriva i naravno leba sve gore do nebesa kad se pučina ne buni.

I naravno evro da variraod 120 do 140 - da mogu da mešetare i isplacuju plate na racun NBS-a povlašćeni drugovi .

Odliveni Mozak

pre 9 godina

koja to cena moze da se podigne 80% u normalnoj drzavi?!

ziv se tamo ne vracam, a i nekretnine koje imam cu da prodam i zavrsili smo!

donatelo

pre 9 godina

otpor..u normanoj zemlji za povecanje od 5%izadje milion ljudi na ulice..protesti nemiri..a ovde500% da li je to normalno..zapitajte se za koga ste glsali...vesica malog....fali jos zika pauk...

Marquez

pre 9 godina

Država koja je nastala na otimačini privatne imovine, restitucijom ostaje bez izvora podmićivanja i prihoda od izdavanja. Nevolja je što se nakupilo neradnika u državnoj upravi koje treba platiti ali nažalost preko leđa i novčanika svih nas.

msc.Milos

pre 9 godina

atila hunski i dzingis kan su manji porez ubirali od pokorenih naroda...

pa i grof drakula je manje pio krvi nego srpska armija politicara i njihove svite...

lemy

pre 9 godina

a ultra bogatasi se bas na ime tog propusta obogatise,i sad su se setili da ispravljaju ... Da li bre misle da je narod toliko glup? E pa nije, nego ima veliku manu,ume mnogo da trpi,ali zato kada prsne,jao kuku nekome.

sale plazma

pre 9 godina

ja se samo cudim sta narod trpi od ove vlasti a cuti. ipak izgleda da ce mnogi na ulice ali ne da ase bune nego sto ce ostati bez igde icega.

gorancina

pre 9 godina

@Vracar
Stvarno nas ima raznih, ali takvih kao ti, nadam se, malo. Ili ti je IQ nizi od sobne temperature ili se sprdas. Da bih to dokazao, potrebno je samo malo elementarne matematike(ekonomije). Prosecna plata na nivou Beograda je oko 42.000(poslednjih nekoliko meseci opada, tako da je vrv i manje). Sada, zamisli cetvotoclanu porodocu u kojoj oba roditelja rade i imaju zajedno oko 800€, zive u prosecnom stanu(80etak m2). Njihovi troskovi:
Komunalije, struja, internet, TV, telefon(i)... vise od 20.000
BusPlus 9000 (2x3400+2x1100)
30etak hiljada ukupno -fiksno
Kada bi uveo porez od 2000€ to bi bilo jos 20.000 fiksnog troska.
Znaci, cetvoroclanoj porodici za normalno funkcionisanje ostaje 30k(hrana, obrazovanje, ne daj boze kola(godisnji odmor))?! Ako to postignes, sleduje te Nobelova nagrada za ekonomiju. Tvoje mere bi dovele do do sada nezapamcenog pada zivotnog standarda, nekretnine bi otisle u bescenje, krediti bi postali nenaplativi, kolaps banka, bankrot... ekonomski kolaps. Razmisli sledeci put pre nego sto pises nesto o cemu pojma nemas.

Nenad

pre 9 godina

REFERENDUM za smanjenje poreza je jedino resenje. Gradjani moraju da preuzmu na sebe zakonodavnu funkciju jer ce nas ovi unistiti.

Zakon o glavnom gradu
cl.47

Referendum o pitanju iz svoga delokruga Skupština grada dužna je da raspiše na predlog koji podnese najmanje 10% birača od ukupnog biračkog tela u Gradu, na način utvrđen zakonom i Statutom
Odluka putem referenduma doneta je ako se za nju izjasnila većina građana koja je glasala, pod uslovom da je glasalo više od polovine ukupnog broja građana.
Odluka doneta na referendumu je obavezna, a Skupština grada je ne može staviti van snage, niti izmenama i dopunama menjati njenu suštinu u narednom periodu od godinu dana od dana donošenja odluke.

Nenad

pre 9 godina

Da mi znati od cega ce sada Goran Vesic placati porez obzirom da ima hacijendu na vrhu stare zgrade u Njegosevoj. Hoce li mu i to platiti Zeljko Mitrovic?