Četvrtak, 27.11.2014.

11:30

Meron: Srbija da reguliše Šešelja

Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron rekao je da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja.

Izvor: Tanjug

Meron: Srbija da reguliše Šešelja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Lence

pre 9 godina

Srbija ima važnija posla, nego da reguliše Šešelja. Što se naroda tiče, možemo ga odmah vratiti u Hag, da ne bi provocirao više, dosadan je.

Nešo

pre 9 godina


@istina:Nije mi jasno u kom smislu ovaj gospodi misli da treba da kontrolišemo ponašanje Šešelja. S obzirom da Tribunal nije postavio nikakve uslove prilikom puštanja na privremenu slobodu Šešelja, on je za Srbiju kao i svi ostli građani u Srbiju i on odgovara za svoje izjave. Kada je u pitanju njegova politika , ona je za Srbiju beznačajna i niko na nju ne obraća baš nikakvu pažnju.

Koala

pre 9 godina

Godinama nije bilo nijedne iskre između Hrvata i nas i opet je počelo od kad je Šešelj pušten. Koliko jedan čovek može da upropasti trud miliona ljudi!

zašto

pre 9 godina

12 godina se Meron igrao sa Šešeljem, i kad mu više ništa nisu mogli sada ga vraćaju da mi nešto radimo sa njim, malo mnogo traže.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Jova:Srbija je sasvim ispravno postupila kada je dala garanciju da se Šešelj pusti na privremenu slobodu , kao što bi to uradila o bilo kom njenom građaninu koji se nalazi u Hagu.Ako su pravni principi u EU vrlo strogi , zašto onda nisu reagovali na ustaški pozdrav fudbalera Hrvatske na utakmicu, gde su videli miloni ljudi. Da li mislite da to nije huškački postupak.

Duško Sušić

pre 9 godina

@Niko u Srbiji ne podržava jezik mržnje. Međutim taj jezik mržnje treba osuditi i u drugim državama. Hrvatska je bila glavni inicijator za donošenje rezolucije u EP , a oni nisu u stanju da sačuvaju pet tabli sa ćiriličnim natpisom , a nisu se ogradili od ustaškog pozdrava njihovog reprezentivca na fudbalskogoj utakmici. Da li mislite da to nije huškanje i jezik mržnje.

Milica Le

pre 9 godina

I ja kazem,zasto pridavati vaznosti stalno lupetanje i glupiranje Vojislava Seselja. Samo mu dizemo cenu da se jos vise provlaci kroz medije,nista normalno ne uradi,kao da su mu u Hagu isprali mozak. NE SLUSAJTE GA!

Gregor

pre 9 godina

Šešeljevo ponašanje mora biti kontrolisano. Skoro je došao u Srbiju, a već se ponaša krajnje bahato. Dosta je bilo govora mržnje ovog umno obolelog čoveka. Tako nešto nam ni malo ne treba.

istina

pre 9 godina

zašto ste ga slali ako misadatreba da ga kontrolišemo...ovoj Zemlji je dosta provokatora I bukatora...hocemo da živimo kao sav normalan svet...

Jova

pre 9 godina

Umesto da Srbija odmah opozove garanciju u vezi Seselja i preda ga Hagu, to su uradili drugi i time potvrdili kako funcionise ova drzava.On prica o sramoti EU, dok ne vidi da njegova izjava ima da bude shvacena kao podrska huskacu.Ka pravnik morao bi da zna da su pravni pricipi u EU vrlo strogi.Kod nje nema "moze svakako".Za svaki posao treba znanje i velika praksa, narocito vodjenje
drzave.U njoj nema kume ne brini se i to sto smo iz istog radikalskog lonca.

Circulus Vitiosus

pre 9 godina

Ako ga ne komentarisete, ispada da ne cinite nista povodom njegoih ispada. Ako se javno osudi govor mrznje i ogradi od njegovih izjava, daje mu se nezeljeni medijski prostor.
Apsolutno ne podrzavam ovu vladu, ali Seselja su nam isporuili da bi mogli sa nas malo saplicu i da nam drze "preko potrebne" lekcije. Jednostavno nisu smeli da mu dozvole povratak pre izricanja presude (izmisliti razlog "radi zastite svedoka, sprecavanja opstruiranja sudskog procesa, zastita poverljivih podataka u vezi sudjenja") i problem resen...

Soknica

pre 9 godina

Koliko priča o jedinstvu i veličini ovog naroda a konstantno proziva premijera Vučića koji je za kratko vreme uspeo da dobije većinsku podršku naroda ne bi li probao da spase ovaj brod.

Ilinka Sulaver

pre 9 godina

Gospodin Meron je u pravu kada kaze da se Seseljevim istupima pridaje nepotrebna i prevelika paznja. To se desava sa medijima van Srbije ali ne i kod nas gde Seselj prolazi prilicno nezapazeno. Sve ovo je posledica inicijative Hrvatske koja je trazila da Evropski parlament donese rezolucija o Seselju i njegovim neprimerenim istupima. Pricajuci o Seseljevom govoru mrznje, koji uzgred, nije naisao bas ni na kakav odziv i podrsku u Srbiji, oni pokusavaju da zataskaju svoje daleko masovnije i opasnije srbofobicne ispade po onoj narodnoj - lopov se najvise boji da ce biti pokraden, kurva da ce biti prevarena a lazljivac misli da mu niko ne govori istinu. U Srbiji niko ne podrzava Seselja pogotovo ne srpske vlasti koje vode dijametralno suprotnu politiku i njegovi istupi su usamljeni i beznacajni.

rango

pre 9 godina

Ma Seselj je obična budala željna pažnje, posebno sad - nakon godina robije niko ga nije dočekao osim par maloumni krelaca i to vjerojatno vrijeđa njegovi inteligenciju :) Jadnicak!

bane

pre 9 godina

jasta srbija da regulise. sve na nasa nejaka pleca. to pustanje seselja i sve oko toga je priznanje nemoci haga i evropskog parlamenta. sta onda oni glume i za sta se izdvajaju tolike pare...ko su bre oni onda....

Green

pre 9 godina

Dobija optuzenik paznje kao zaboravljena pevaljka,koja bi po svaku cenu da se vrati ma scenu,a pri tome ne zna da pevao,kao ni optuzeni politiki da vodi.

Raja

pre 9 godina

Rekao je Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja. Tako je treba ga ignorisati, a kada nema publiku prestace sa deklamacijama.

Magdalena

pre 9 godina

Ne vidim razlog da se tolika medijska paznja poklanja coveku koji je bolestan?Pravo svakog coveka je da govori sta hoce,sta zeli.Zamislite kada bi svakoga trebalo ucutkati?Seselj prica prazne price,price u koje ni jedan normalan covek ne bi poverovao.Neka se doticnim gospodinom bave oni koji su ga i pustili i samim tim omogucili da radi ovo sto radi.Vlast u Srbiji ima mnogo preca posla od Seselja.

klauski

pre 9 godina

Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

...a sloboda stampe?...nista?...

Slaviša Stojković

pre 9 godina

Šešelju se nepotrebno poklanja pažnja? Mislim da samo pojedini mediji u Srbiji poklanjaju pažnju Šešelju! I to su oni koji na taj način žele da postognu određeni cilj, neću reći koji.

Mirjana91

pre 9 godina

Kad bi svaka zemlja morala da kontroliše one koji pričaju ovako ili onako ceo svet bi zanemio. Neka se Šešeljom bave oni koji imaju nešto protiv njega jer u Srbiji, premijer i vlada imaju posla da brinu za 7,3 miliona drugih koji ćutke preživljavaju u Srbiji.

Kosta

pre 9 godina

I sva ova buka bas u mesecu kada se rezu plate i penzije u drzavnom sektoru. Ajde da pricamo o Seselju, Velikoj Albaniji, Juznom toku, Ukrajini ali samo da ne pricamo o boljem zivotu za sirotinju.

mlekadzija

pre 9 godina

NEma sta Srbija da regulise Seselja. Sloboda ovora je zagarantovana svima pa i doticnom. A to sto se nekima ne svidja sta govori neka se zale hr. saboru ili evropskom parlamentu. Mozda izglasaju jos neku rezoluciju... dosadni ste vise. A i nesposobni...

krsta...

pre 9 godina

seselj se umiriti ne moze...jedino ako umre...jednostavno takva je licnost...ja se kao i vecina srbije sa njim ne slazem ali to da ga niko ne moze umiriti to je cinjenica...za sada...

Soknica

pre 9 godina

Kamo lepe sreće da je Šešelj jedini problem ili jedini čovek sa problemom u Srbiji...Vučiću, ne daj da sporije idemo napred zbog nečijeg dugog jezika i burne prošlosti!!

PetarRS

pre 9 godina

Očigledno je da onima koji su protiv Vučića odgovara da medijski prostor preokupiraju Šešeljem. Očigledno je i da je to pokušaj provokacije.

pravnik

pre 9 godina

Smatra li se ovo otkrivanjem tajni tribunala? Ako nisu tajne što to odmah niste objavili? A sopstvenu sposobnost ste pokazali decenijskim lutanjem u magli zajedno sa Šešešljem!

Posmatrač

pre 9 godina

Teodor Meron bi mogao, kad je već u BiH, da usmeri njihova sredstva informisanja, a ne da iz BiH diriguje kako će ovde da se piše ili ne piše o cirkuzaneru sa kojim u Tribunalu nisu mogli da izađu na kraj... :)

Šumanović

pre 9 godina

Šešelju se daje publicitet koji on realno ne zaslužuje. Meni nije jasno zašto se vlast u Srbiji dovodi u situaciju da bude odgovorna za ponašanje Šešelja. Ja mislim da je tribunal trebalo da Šešelju pre puštanja na slobodu postavi odredjene uslove, koje bi morao da ispoštuje onda kad bude došao u Srbiju.

neko tamo

pre 9 godina

Suvisno je pridavati paznju Seselju, i vise nego logicno je da zeli da destabilizuje Vladu i da je to glavni razlog pustanja istog na slobodu.

Danica Jovanovic

pre 9 godina

Znate sta, nisu ni mediji krivi sto svaki dan neko daje izjave ili rezolucije o Seselju. Evo danas je to uradio neki Meron i EP. Prestanite svi da komentarisete pa nece ni mediji nista imati da prenesu.

gojko

pre 9 godina

Nista tribunal nije pitao Srbiju kada je puštao Šešelja, niti je ispoštovao zahtev vlade Srbije da se Šešelj pismeno obaveze da će poštovati uslove puštanja koje odredi tribunal, pa nema šta ni danas da tribunal traži od vlade Srbije.

Dragana 69

pre 9 godina

Katastrofa. Sve im fali. Neka završe već jednom sa njegovim suđenjem i donesu presudu. Sada će još Srbija da bude kriva. Svašta. Dokle više?

Surfer

pre 9 godina

a gde je sloboda medija ako nam svako ko stigne (izmedju ostalog) odredjuje šta će da se piše u novinama??? toliko o toj evropi,njihovim sudovima,demokratiji itd,itd..

milan

pre 9 godina

Šešelju se daje previše medijske pažnje.
(Koli, 27. novembar 2014 14:22)

Seselju se uopste ne daje paznja. Ne smije ni jedan ozbiljan medij od cenzure da uzme intervju.
Jesi li mozda vidio da je dao intervju za b92,blic,rts,prvu,politiku,novosti???
Muk.
Sram te bilo. Zasluzujes ono kroz sta je on prosao.

Pametnica

pre 9 godina

Po sadržaju ove vesti, rekla bih da je naslov trebalo da glasi: Meron: mediji nepotrebno pridaju veliku pažnju Šešelju. Novinar je pretenciozno naglasio deo rečenice koja je, opet samo deo šireg konteksta.

Unifikacija i generalizacija

pre 9 godina

>>"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

ChuckFinley

pre 9 godina

koliko sam ja primetio kod nas je imao medijsku paznju citava dva dana, ove nedelje kao da se nije ni vracao, mozda se pojavljuje tu i tamo ali nista spektakularno... a na kraju sta su pa ocekivali od njega da ga puste i da cuti, sta se prave naivni, tacno su znali da ce da prica svasta, a takve je ako nista drugo najbolje ignorisati, ovako mu samo fabrikuju njemu preko potrebni publicitet...

Igra prestola 5

pre 9 godina

Srbija jeste suverena zemlja, ali Seselja ste vi pustili, a isti gospodin je punoletan i sam odgovara za svoje postupke. Govor mrznje je odlika njegove licnosti, a za to nije odgovorna drzava Srbija.

boss

pre 9 godina

Šta je,niste mogli da izađete sa njim na kraj?Po ni jednom pitanju,pa sad Srbija da reguliše.On što je lud lud je,al vam je pokazao da ste nepismeni.

Nićifor

pre 9 godina

Čovek je u pravu, ali mediji su lešinari željni senzacije a Šešelj im to pruža. Skoro nije bio slučaj da je toliki nesklad u značaju neke osobe po lokalnu zajednicu i medijskog prostora koji mu je dodeljen.

pera

pre 9 godina

evo kaze covek ne treba mu davati na vaznosti, braco hrvati evo i nas za desetak godina u eu, jugoslaviji u velikom, opet zajedno. ovu sansu budite uvereni necemo propustiti.

boss

pre 9 godina

Šta je,niste mogli da izađete sa njim na kraj?Po ni jednom pitanju,pa sad Srbija da reguliše.On što je lud lud je,al vam je pokazao da ste nepismeni.

Petar

pre 9 godina

Tako jeste, a tako je i bilo.

Seselj i njegov patron Milosevic 90etih su od Srbije napravili strasilo

za cije unistenje je ceo svet dao blanko podrske vladama zapadnih

zemalja. On i danas radi to sto ume, podseca nas kakva nakaza je bila

FRY i SCG sa njim i Milosevicem.

Srecom danas ovako unisteni zahvaljujuci i njegovom predanom oratorstvu

vise nikome ne predstavljamo nikakvu prepreku, pa nije toliko opasno

to verbalno - mentalno zagadjenje sa njegove strane.

Na zalost i danas kao i 90etih nema nikoga, za sada, ko moze efikasno

da se obracuna sa njim - politicki i verbalno.

Mi nismo sposobni da se zastitimo od nasih negativaca.

Zika

pre 9 godina

Pa to znaci da je onda celu frku napravio Vucic da bi dobio naredjenje da navodno mora da zabrani Sekiju nastupe na medijima. Nece im nista pomoci. Zavrsili su karijeru u Srbiji. Previse je bilo.

Mima

pre 9 godina

Hag ga nije uspeo ućutati ali sada treba Srbija. Ukoliko neko od političara počne da koristi izuzetno represivne mere, dobiće simpatije naroda i to će super uticati na njegov rejting i šta smo onda ponovo uradili? Da političari iz Hratske nisu potencirali ovu rezoluciju on bi postao stara vest i polako počeo da se zaboravlja. Meni je sve ovo ludo

UK

pre 9 godina

Cekajte...covek bio u Hagu 11,5 godina u pritvoru i puste ga na privremenu slobodu i onda nas jos krive???? Pa sto ga niste osudili kad 'ne valja'? Pazite ovo...raspravlja EP i SB...hahahaha

Pravnik bez ijedne desetke

pre 9 godina

Sad mnogim našim "tastatura pravnicima" neće biti jasno kako to da predsednik suda ne može da se meša u rad suda. Ne može, zapisano je ko šta radi i niko drugi ne može u pos'o da mu se meša, sve mora biti kako je zapisano. Nema diskrecionog prava. Zato je "bolno" zvučala izjava studenta generacije (pravnik je) da oni koji su pustii Šešelja (posle 12 godina suđenja bez presude!) "nas nisu pitali za mišljenje". Tako laički deluju i ove rezolicije koje se sada usvajaju na raznim "parlamentarnim tribinama", niko da se seti kako je sud nezavisan u radu i da se na odluke suda ne može s visine uticati. To se ne sme!

hours of love

pre 9 godina

covek ima pravo da kaze sta misli.
kakve veze srbija ima sa tim?!
ne obavlja nikakvu drzavnicku funkciju.

nego vi lepo procitajte tu presudu ako je uopste i imate i ne maltretirajte nas vise sve i vi i seselj!

UK

pre 9 godina

Cekajte...covek bio u Hagu 11,5 godina u pritvoru i puste ga na privremenu slobodu i onda nas jos krive???? Pa sto ga niste osudili kad 'ne valja'? Pazite ovo...raspravlja EP i SB...hahahaha

hours of love

pre 9 godina

covek ima pravo da kaze sta misli.
kakve veze srbija ima sa tim?!
ne obavlja nikakvu drzavnicku funkciju.

nego vi lepo procitajte tu presudu ako je uopste i imate i ne maltretirajte nas vise sve i vi i seselj!

boss

pre 9 godina

Šta je,niste mogli da izađete sa njim na kraj?Po ni jednom pitanju,pa sad Srbija da reguliše.On što je lud lud je,al vam je pokazao da ste nepismeni.

Mima

pre 9 godina

Hag ga nije uspeo ućutati ali sada treba Srbija. Ukoliko neko od političara počne da koristi izuzetno represivne mere, dobiće simpatije naroda i to će super uticati na njegov rejting i šta smo onda ponovo uradili? Da političari iz Hratske nisu potencirali ovu rezoluciju on bi postao stara vest i polako počeo da se zaboravlja. Meni je sve ovo ludo

Zika

pre 9 godina

Pa to znaci da je onda celu frku napravio Vucic da bi dobio naredjenje da navodno mora da zabrani Sekiju nastupe na medijima. Nece im nista pomoci. Zavrsili su karijeru u Srbiji. Previse je bilo.

Posmatrač

pre 9 godina

Teodor Meron bi mogao, kad je već u BiH, da usmeri njihova sredstva informisanja, a ne da iz BiH diriguje kako će ovde da se piše ili ne piše o cirkuzaneru sa kojim u Tribunalu nisu mogli da izađu na kraj... :)

rango

pre 9 godina

Ma Seselj je obična budala željna pažnje, posebno sad - nakon godina robije niko ga nije dočekao osim par maloumni krelaca i to vjerojatno vrijeđa njegovi inteligenciju :) Jadnicak!

boss

pre 9 godina

Šta je,niste mogli da izađete sa njim na kraj?Po ni jednom pitanju,pa sad Srbija da reguliše.On što je lud lud je,al vam je pokazao da ste nepismeni.

bane

pre 9 godina

jasta srbija da regulise. sve na nasa nejaka pleca. to pustanje seselja i sve oko toga je priznanje nemoci haga i evropskog parlamenta. sta onda oni glume i za sta se izdvajaju tolike pare...ko su bre oni onda....

neko tamo

pre 9 godina

Suvisno je pridavati paznju Seselju, i vise nego logicno je da zeli da destabilizuje Vladu i da je to glavni razlog pustanja istog na slobodu.

Šumanović

pre 9 godina

Šešelju se daje publicitet koji on realno ne zaslužuje. Meni nije jasno zašto se vlast u Srbiji dovodi u situaciju da bude odgovorna za ponašanje Šešelja. Ja mislim da je tribunal trebalo da Šešelju pre puštanja na slobodu postavi odredjene uslove, koje bi morao da ispoštuje onda kad bude došao u Srbiju.

Soknica

pre 9 godina

Kamo lepe sreće da je Šešelj jedini problem ili jedini čovek sa problemom u Srbiji...Vučiću, ne daj da sporije idemo napred zbog nečijeg dugog jezika i burne prošlosti!!

Soknica

pre 9 godina

Koliko priča o jedinstvu i veličini ovog naroda a konstantno proziva premijera Vučića koji je za kratko vreme uspeo da dobije većinsku podršku naroda ne bi li probao da spase ovaj brod.

krsta...

pre 9 godina

seselj se umiriti ne moze...jedino ako umre...jednostavno takva je licnost...ja se kao i vecina srbije sa njim ne slazem ali to da ga niko ne moze umiriti to je cinjenica...za sada...

Unifikacija i generalizacija

pre 9 godina

>>"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

Green

pre 9 godina

Dobija optuzenik paznje kao zaboravljena pevaljka,koja bi po svaku cenu da se vrati ma scenu,a pri tome ne zna da pevao,kao ni optuzeni politiki da vodi.

Danica Jovanovic

pre 9 godina

Znate sta, nisu ni mediji krivi sto svaki dan neko daje izjave ili rezolucije o Seselju. Evo danas je to uradio neki Meron i EP. Prestanite svi da komentarisete pa nece ni mediji nista imati da prenesu.

Pametnica

pre 9 godina

Po sadržaju ove vesti, rekla bih da je naslov trebalo da glasi: Meron: mediji nepotrebno pridaju veliku pažnju Šešelju. Novinar je pretenciozno naglasio deo rečenice koja je, opet samo deo šireg konteksta.

Petar

pre 9 godina

Tako jeste, a tako je i bilo.

Seselj i njegov patron Milosevic 90etih su od Srbije napravili strasilo

za cije unistenje je ceo svet dao blanko podrske vladama zapadnih

zemalja. On i danas radi to sto ume, podseca nas kakva nakaza je bila

FRY i SCG sa njim i Milosevicem.

Srecom danas ovako unisteni zahvaljujuci i njegovom predanom oratorstvu

vise nikome ne predstavljamo nikakvu prepreku, pa nije toliko opasno

to verbalno - mentalno zagadjenje sa njegove strane.

Na zalost i danas kao i 90etih nema nikoga, za sada, ko moze efikasno

da se obracuna sa njim - politicki i verbalno.

Mi nismo sposobni da se zastitimo od nasih negativaca.

Magdalena

pre 9 godina

Ne vidim razlog da se tolika medijska paznja poklanja coveku koji je bolestan?Pravo svakog coveka je da govori sta hoce,sta zeli.Zamislite kada bi svakoga trebalo ucutkati?Seselj prica prazne price,price u koje ni jedan normalan covek ne bi poverovao.Neka se doticnim gospodinom bave oni koji su ga i pustili i samim tim omogucili da radi ovo sto radi.Vlast u Srbiji ima mnogo preca posla od Seselja.

Pravnik bez ijedne desetke

pre 9 godina

Sad mnogim našim "tastatura pravnicima" neće biti jasno kako to da predsednik suda ne može da se meša u rad suda. Ne može, zapisano je ko šta radi i niko drugi ne može u pos'o da mu se meša, sve mora biti kako je zapisano. Nema diskrecionog prava. Zato je "bolno" zvučala izjava studenta generacije (pravnik je) da oni koji su pustii Šešelja (posle 12 godina suđenja bez presude!) "nas nisu pitali za mišljenje". Tako laički deluju i ove rezolicije koje se sada usvajaju na raznim "parlamentarnim tribinama", niko da se seti kako je sud nezavisan u radu i da se na odluke suda ne može s visine uticati. To se ne sme!

pravnik

pre 9 godina

Smatra li se ovo otkrivanjem tajni tribunala? Ako nisu tajne što to odmah niste objavili? A sopstvenu sposobnost ste pokazali decenijskim lutanjem u magli zajedno sa Šešešljem!

Nićifor

pre 9 godina

Čovek je u pravu, ali mediji su lešinari željni senzacije a Šešelj im to pruža. Skoro nije bio slučaj da je toliki nesklad u značaju neke osobe po lokalnu zajednicu i medijskog prostora koji mu je dodeljen.

Mirjana91

pre 9 godina

Kad bi svaka zemlja morala da kontroliše one koji pričaju ovako ili onako ceo svet bi zanemio. Neka se Šešeljom bave oni koji imaju nešto protiv njega jer u Srbiji, premijer i vlada imaju posla da brinu za 7,3 miliona drugih koji ćutke preživljavaju u Srbiji.

Raja

pre 9 godina

Rekao je Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja. Tako je treba ga ignorisati, a kada nema publiku prestace sa deklamacijama.

Circulus Vitiosus

pre 9 godina

Ako ga ne komentarisete, ispada da ne cinite nista povodom njegoih ispada. Ako se javno osudi govor mrznje i ogradi od njegovih izjava, daje mu se nezeljeni medijski prostor.
Apsolutno ne podrzavam ovu vladu, ali Seselja su nam isporuili da bi mogli sa nas malo saplicu i da nam drze "preko potrebne" lekcije. Jednostavno nisu smeli da mu dozvole povratak pre izricanja presude (izmisliti razlog "radi zastite svedoka, sprecavanja opstruiranja sudskog procesa, zastita poverljivih podataka u vezi sudjenja") i problem resen...

Ilinka Sulaver

pre 9 godina

Gospodin Meron je u pravu kada kaze da se Seseljevim istupima pridaje nepotrebna i prevelika paznja. To se desava sa medijima van Srbije ali ne i kod nas gde Seselj prolazi prilicno nezapazeno. Sve ovo je posledica inicijative Hrvatske koja je trazila da Evropski parlament donese rezolucija o Seselju i njegovim neprimerenim istupima. Pricajuci o Seseljevom govoru mrznje, koji uzgred, nije naisao bas ni na kakav odziv i podrsku u Srbiji, oni pokusavaju da zataskaju svoje daleko masovnije i opasnije srbofobicne ispade po onoj narodnoj - lopov se najvise boji da ce biti pokraden, kurva da ce biti prevarena a lazljivac misli da mu niko ne govori istinu. U Srbiji niko ne podrzava Seselja pogotovo ne srpske vlasti koje vode dijametralno suprotnu politiku i njegovi istupi su usamljeni i beznacajni.

Slaviša Stojković

pre 9 godina

Šešelju se nepotrebno poklanja pažnja? Mislim da samo pojedini mediji u Srbiji poklanjaju pažnju Šešelju! I to su oni koji na taj način žele da postognu određeni cilj, neću reći koji.

Igra prestola 5

pre 9 godina

Srbija jeste suverena zemlja, ali Seselja ste vi pustili, a isti gospodin je punoletan i sam odgovara za svoje postupke. Govor mrznje je odlika njegove licnosti, a za to nije odgovorna drzava Srbija.

gojko

pre 9 godina

Nista tribunal nije pitao Srbiju kada je puštao Šešelja, niti je ispoštovao zahtev vlade Srbije da se Šešelj pismeno obaveze da će poštovati uslove puštanja koje odredi tribunal, pa nema šta ni danas da tribunal traži od vlade Srbije.

PetarRS

pre 9 godina

Očigledno je da onima koji su protiv Vučića odgovara da medijski prostor preokupiraju Šešeljem. Očigledno je i da je to pokušaj provokacije.

Dragana 69

pre 9 godina

Katastrofa. Sve im fali. Neka završe već jednom sa njegovim suđenjem i donesu presudu. Sada će još Srbija da bude kriva. Svašta. Dokle više?

istina

pre 9 godina

zašto ste ga slali ako misadatreba da ga kontrolišemo...ovoj Zemlji je dosta provokatora I bukatora...hocemo da živimo kao sav normalan svet...

ChuckFinley

pre 9 godina

koliko sam ja primetio kod nas je imao medijsku paznju citava dva dana, ove nedelje kao da se nije ni vracao, mozda se pojavljuje tu i tamo ali nista spektakularno... a na kraju sta su pa ocekivali od njega da ga puste i da cuti, sta se prave naivni, tacno su znali da ce da prica svasta, a takve je ako nista drugo najbolje ignorisati, ovako mu samo fabrikuju njemu preko potrebni publicitet...

pera

pre 9 godina

evo kaze covek ne treba mu davati na vaznosti, braco hrvati evo i nas za desetak godina u eu, jugoslaviji u velikom, opet zajedno. ovu sansu budite uvereni necemo propustiti.

milan

pre 9 godina

Šešelju se daje previše medijske pažnje.
(Koli, 27. novembar 2014 14:22)

Seselju se uopste ne daje paznja. Ne smije ni jedan ozbiljan medij od cenzure da uzme intervju.
Jesi li mozda vidio da je dao intervju za b92,blic,rts,prvu,politiku,novosti???
Muk.
Sram te bilo. Zasluzujes ono kroz sta je on prosao.

mlekadzija

pre 9 godina

NEma sta Srbija da regulise Seselja. Sloboda ovora je zagarantovana svima pa i doticnom. A to sto se nekima ne svidja sta govori neka se zale hr. saboru ili evropskom parlamentu. Mozda izglasaju jos neku rezoluciju... dosadni ste vise. A i nesposobni...

Kosta

pre 9 godina

I sva ova buka bas u mesecu kada se rezu plate i penzije u drzavnom sektoru. Ajde da pricamo o Seselju, Velikoj Albaniji, Juznom toku, Ukrajini ali samo da ne pricamo o boljem zivotu za sirotinju.

klauski

pre 9 godina

Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

...a sloboda stampe?...nista?...

Surfer

pre 9 godina

a gde je sloboda medija ako nam svako ko stigne (izmedju ostalog) odredjuje šta će da se piše u novinama??? toliko o toj evropi,njihovim sudovima,demokratiji itd,itd..

Jova

pre 9 godina

Umesto da Srbija odmah opozove garanciju u vezi Seselja i preda ga Hagu, to su uradili drugi i time potvrdili kako funcionise ova drzava.On prica o sramoti EU, dok ne vidi da njegova izjava ima da bude shvacena kao podrska huskacu.Ka pravnik morao bi da zna da su pravni pricipi u EU vrlo strogi.Kod nje nema "moze svakako".Za svaki posao treba znanje i velika praksa, narocito vodjenje
drzave.U njoj nema kume ne brini se i to sto smo iz istog radikalskog lonca.

Gregor

pre 9 godina

Šešeljevo ponašanje mora biti kontrolisano. Skoro je došao u Srbiju, a već se ponaša krajnje bahato. Dosta je bilo govora mržnje ovog umno obolelog čoveka. Tako nešto nam ni malo ne treba.

Duško Sušić

pre 9 godina

@Niko u Srbiji ne podržava jezik mržnje. Međutim taj jezik mržnje treba osuditi i u drugim državama. Hrvatska je bila glavni inicijator za donošenje rezolucije u EP , a oni nisu u stanju da sačuvaju pet tabli sa ćiriličnim natpisom , a nisu se ogradili od ustaškog pozdrava njihovog reprezentivca na fudbalskogoj utakmici. Da li mislite da to nije huškanje i jezik mržnje.

Koala

pre 9 godina

Godinama nije bilo nijedne iskre između Hrvata i nas i opet je počelo od kad je Šešelj pušten. Koliko jedan čovek može da upropasti trud miliona ljudi!

zašto

pre 9 godina

12 godina se Meron igrao sa Šešeljem, i kad mu više ništa nisu mogli sada ga vraćaju da mi nešto radimo sa njim, malo mnogo traže.

Milica Le

pre 9 godina

I ja kazem,zasto pridavati vaznosti stalno lupetanje i glupiranje Vojislava Seselja. Samo mu dizemo cenu da se jos vise provlaci kroz medije,nista normalno ne uradi,kao da su mu u Hagu isprali mozak. NE SLUSAJTE GA!

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Jova:Srbija je sasvim ispravno postupila kada je dala garanciju da se Šešelj pusti na privremenu slobodu , kao što bi to uradila o bilo kom njenom građaninu koji se nalazi u Hagu.Ako su pravni principi u EU vrlo strogi , zašto onda nisu reagovali na ustaški pozdrav fudbalera Hrvatske na utakmicu, gde su videli miloni ljudi. Da li mislite da to nije huškački postupak.

Nešo

pre 9 godina


@istina:Nije mi jasno u kom smislu ovaj gospodi misli da treba da kontrolišemo ponašanje Šešelja. S obzirom da Tribunal nije postavio nikakve uslove prilikom puštanja na privremenu slobodu Šešelja, on je za Srbiju kao i svi ostli građani u Srbiju i on odgovara za svoje izjave. Kada je u pitanju njegova politika , ona je za Srbiju beznačajna i niko na nju ne obraća baš nikakvu pažnju.

Lence

pre 9 godina

Srbija ima važnija posla, nego da reguliše Šešelja. Što se naroda tiče, možemo ga odmah vratiti u Hag, da ne bi provocirao više, dosadan je.

Petar

pre 9 godina

Tako jeste, a tako je i bilo.

Seselj i njegov patron Milosevic 90etih su od Srbije napravili strasilo

za cije unistenje je ceo svet dao blanko podrske vladama zapadnih

zemalja. On i danas radi to sto ume, podseca nas kakva nakaza je bila

FRY i SCG sa njim i Milosevicem.

Srecom danas ovako unisteni zahvaljujuci i njegovom predanom oratorstvu

vise nikome ne predstavljamo nikakvu prepreku, pa nije toliko opasno

to verbalno - mentalno zagadjenje sa njegove strane.

Na zalost i danas kao i 90etih nema nikoga, za sada, ko moze efikasno

da se obracuna sa njim - politicki i verbalno.

Mi nismo sposobni da se zastitimo od nasih negativaca.

Surfer

pre 9 godina

a gde je sloboda medija ako nam svako ko stigne (izmedju ostalog) odredjuje šta će da se piše u novinama??? toliko o toj evropi,njihovim sudovima,demokratiji itd,itd..

Kosta

pre 9 godina

I sva ova buka bas u mesecu kada se rezu plate i penzije u drzavnom sektoru. Ajde da pricamo o Seselju, Velikoj Albaniji, Juznom toku, Ukrajini ali samo da ne pricamo o boljem zivotu za sirotinju.

milan

pre 9 godina

Šešelju se daje previše medijske pažnje.
(Koli, 27. novembar 2014 14:22)

Seselju se uopste ne daje paznja. Ne smije ni jedan ozbiljan medij od cenzure da uzme intervju.
Jesi li mozda vidio da je dao intervju za b92,blic,rts,prvu,politiku,novosti???
Muk.
Sram te bilo. Zasluzujes ono kroz sta je on prosao.

mlekadzija

pre 9 godina

NEma sta Srbija da regulise Seselja. Sloboda ovora je zagarantovana svima pa i doticnom. A to sto se nekima ne svidja sta govori neka se zale hr. saboru ili evropskom parlamentu. Mozda izglasaju jos neku rezoluciju... dosadni ste vise. A i nesposobni...

klauski

pre 9 godina

Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

...a sloboda stampe?...nista?...

Jova

pre 9 godina

Umesto da Srbija odmah opozove garanciju u vezi Seselja i preda ga Hagu, to su uradili drugi i time potvrdili kako funcionise ova drzava.On prica o sramoti EU, dok ne vidi da njegova izjava ima da bude shvacena kao podrska huskacu.Ka pravnik morao bi da zna da su pravni pricipi u EU vrlo strogi.Kod nje nema "moze svakako".Za svaki posao treba znanje i velika praksa, narocito vodjenje
drzave.U njoj nema kume ne brini se i to sto smo iz istog radikalskog lonca.

pera

pre 9 godina

evo kaze covek ne treba mu davati na vaznosti, braco hrvati evo i nas za desetak godina u eu, jugoslaviji u velikom, opet zajedno. ovu sansu budite uvereni necemo propustiti.

Nićifor

pre 9 godina

Čovek je u pravu, ali mediji su lešinari željni senzacije a Šešelj im to pruža. Skoro nije bio slučaj da je toliki nesklad u značaju neke osobe po lokalnu zajednicu i medijskog prostora koji mu je dodeljen.

hours of love

pre 9 godina

covek ima pravo da kaze sta misli.
kakve veze srbija ima sa tim?!
ne obavlja nikakvu drzavnicku funkciju.

nego vi lepo procitajte tu presudu ako je uopste i imate i ne maltretirajte nas vise sve i vi i seselj!

rango

pre 9 godina

Ma Seselj je obična budala željna pažnje, posebno sad - nakon godina robije niko ga nije dočekao osim par maloumni krelaca i to vjerojatno vrijeđa njegovi inteligenciju :) Jadnicak!

Pravnik bez ijedne desetke

pre 9 godina

Sad mnogim našim "tastatura pravnicima" neće biti jasno kako to da predsednik suda ne može da se meša u rad suda. Ne može, zapisano je ko šta radi i niko drugi ne može u pos'o da mu se meša, sve mora biti kako je zapisano. Nema diskrecionog prava. Zato je "bolno" zvučala izjava studenta generacije (pravnik je) da oni koji su pustii Šešelja (posle 12 godina suđenja bez presude!) "nas nisu pitali za mišljenje". Tako laički deluju i ove rezolicije koje se sada usvajaju na raznim "parlamentarnim tribinama", niko da se seti kako je sud nezavisan u radu i da se na odluke suda ne može s visine uticati. To se ne sme!

boss

pre 9 godina

Šta je,niste mogli da izađete sa njim na kraj?Po ni jednom pitanju,pa sad Srbija da reguliše.On što je lud lud je,al vam je pokazao da ste nepismeni.

UK

pre 9 godina

Cekajte...covek bio u Hagu 11,5 godina u pritvoru i puste ga na privremenu slobodu i onda nas jos krive???? Pa sto ga niste osudili kad 'ne valja'? Pazite ovo...raspravlja EP i SB...hahahaha

Mima

pre 9 godina

Hag ga nije uspeo ućutati ali sada treba Srbija. Ukoliko neko od političara počne da koristi izuzetno represivne mere, dobiće simpatije naroda i to će super uticati na njegov rejting i šta smo onda ponovo uradili? Da političari iz Hratske nisu potencirali ovu rezoluciju on bi postao stara vest i polako počeo da se zaboravlja. Meni je sve ovo ludo

boss

pre 9 godina

Šta je,niste mogli da izađete sa njim na kraj?Po ni jednom pitanju,pa sad Srbija da reguliše.On što je lud lud je,al vam je pokazao da ste nepismeni.

Soknica

pre 9 godina

Koliko priča o jedinstvu i veličini ovog naroda a konstantno proziva premijera Vučića koji je za kratko vreme uspeo da dobije većinsku podršku naroda ne bi li probao da spase ovaj brod.

Igra prestola 5

pre 9 godina

Srbija jeste suverena zemlja, ali Seselja ste vi pustili, a isti gospodin je punoletan i sam odgovara za svoje postupke. Govor mrznje je odlika njegove licnosti, a za to nije odgovorna drzava Srbija.

Zika

pre 9 godina

Pa to znaci da je onda celu frku napravio Vucic da bi dobio naredjenje da navodno mora da zabrani Sekiju nastupe na medijima. Nece im nista pomoci. Zavrsili su karijeru u Srbiji. Previse je bilo.

Posmatrač

pre 9 godina

Teodor Meron bi mogao, kad je već u BiH, da usmeri njihova sredstva informisanja, a ne da iz BiH diriguje kako će ovde da se piše ili ne piše o cirkuzaneru sa kojim u Tribunalu nisu mogli da izađu na kraj... :)

Soknica

pre 9 godina

Kamo lepe sreće da je Šešelj jedini problem ili jedini čovek sa problemom u Srbiji...Vučiću, ne daj da sporije idemo napred zbog nečijeg dugog jezika i burne prošlosti!!

ChuckFinley

pre 9 godina

koliko sam ja primetio kod nas je imao medijsku paznju citava dva dana, ove nedelje kao da se nije ni vracao, mozda se pojavljuje tu i tamo ali nista spektakularno... a na kraju sta su pa ocekivali od njega da ga puste i da cuti, sta se prave naivni, tacno su znali da ce da prica svasta, a takve je ako nista drugo najbolje ignorisati, ovako mu samo fabrikuju njemu preko potrebni publicitet...

Raja

pre 9 godina

Rekao je Predsednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Teodor Meron da se istupima Vojislava Šešelja nepotrebno pridaje prevelika pažnja. Tako je treba ga ignorisati, a kada nema publiku prestace sa deklamacijama.

Slaviša Stojković

pre 9 godina

Šešelju se nepotrebno poklanja pažnja? Mislim da samo pojedini mediji u Srbiji poklanjaju pažnju Šešelju! I to su oni koji na taj način žele da postognu određeni cilj, neću reći koji.

Magdalena

pre 9 godina

Ne vidim razlog da se tolika medijska paznja poklanja coveku koji je bolestan?Pravo svakog coveka je da govori sta hoce,sta zeli.Zamislite kada bi svakoga trebalo ucutkati?Seselj prica prazne price,price u koje ni jedan normalan covek ne bi poverovao.Neka se doticnim gospodinom bave oni koji su ga i pustili i samim tim omogucili da radi ovo sto radi.Vlast u Srbiji ima mnogo preca posla od Seselja.

PetarRS

pre 9 godina

Očigledno je da onima koji su protiv Vučića odgovara da medijski prostor preokupiraju Šešeljem. Očigledno je i da je to pokušaj provokacije.

Green

pre 9 godina

Dobija optuzenik paznje kao zaboravljena pevaljka,koja bi po svaku cenu da se vrati ma scenu,a pri tome ne zna da pevao,kao ni optuzeni politiki da vodi.

Šumanović

pre 9 godina

Šešelju se daje publicitet koji on realno ne zaslužuje. Meni nije jasno zašto se vlast u Srbiji dovodi u situaciju da bude odgovorna za ponašanje Šešelja. Ja mislim da je tribunal trebalo da Šešelju pre puštanja na slobodu postavi odredjene uslove, koje bi morao da ispoštuje onda kad bude došao u Srbiju.

neko tamo

pre 9 godina

Suvisno je pridavati paznju Seselju, i vise nego logicno je da zeli da destabilizuje Vladu i da je to glavni razlog pustanja istog na slobodu.

Mirjana91

pre 9 godina

Kad bi svaka zemlja morala da kontroliše one koji pričaju ovako ili onako ceo svet bi zanemio. Neka se Šešeljom bave oni koji imaju nešto protiv njega jer u Srbiji, premijer i vlada imaju posla da brinu za 7,3 miliona drugih koji ćutke preživljavaju u Srbiji.

Ilinka Sulaver

pre 9 godina

Gospodin Meron je u pravu kada kaze da se Seseljevim istupima pridaje nepotrebna i prevelika paznja. To se desava sa medijima van Srbije ali ne i kod nas gde Seselj prolazi prilicno nezapazeno. Sve ovo je posledica inicijative Hrvatske koja je trazila da Evropski parlament donese rezolucija o Seselju i njegovim neprimerenim istupima. Pricajuci o Seseljevom govoru mrznje, koji uzgred, nije naisao bas ni na kakav odziv i podrsku u Srbiji, oni pokusavaju da zataskaju svoje daleko masovnije i opasnije srbofobicne ispade po onoj narodnoj - lopov se najvise boji da ce biti pokraden, kurva da ce biti prevarena a lazljivac misli da mu niko ne govori istinu. U Srbiji niko ne podrzava Seselja pogotovo ne srpske vlasti koje vode dijametralno suprotnu politiku i njegovi istupi su usamljeni i beznacajni.

pravnik

pre 9 godina

Smatra li se ovo otkrivanjem tajni tribunala? Ako nisu tajne što to odmah niste objavili? A sopstvenu sposobnost ste pokazali decenijskim lutanjem u magli zajedno sa Šešešljem!

Circulus Vitiosus

pre 9 godina

Ako ga ne komentarisete, ispada da ne cinite nista povodom njegoih ispada. Ako se javno osudi govor mrznje i ogradi od njegovih izjava, daje mu se nezeljeni medijski prostor.
Apsolutno ne podrzavam ovu vladu, ali Seselja su nam isporuili da bi mogli sa nas malo saplicu i da nam drze "preko potrebne" lekcije. Jednostavno nisu smeli da mu dozvole povratak pre izricanja presude (izmisliti razlog "radi zastite svedoka, sprecavanja opstruiranja sudskog procesa, zastita poverljivih podataka u vezi sudjenja") i problem resen...

Pametnica

pre 9 godina

Po sadržaju ove vesti, rekla bih da je naslov trebalo da glasi: Meron: mediji nepotrebno pridaju veliku pažnju Šešelju. Novinar je pretenciozno naglasio deo rečenice koja je, opet samo deo šireg konteksta.

krsta...

pre 9 godina

seselj se umiriti ne moze...jedino ako umre...jednostavno takva je licnost...ja se kao i vecina srbije sa njim ne slazem ali to da ga niko ne moze umiriti to je cinjenica...za sada...

bane

pre 9 godina

jasta srbija da regulise. sve na nasa nejaka pleca. to pustanje seselja i sve oko toga je priznanje nemoci haga i evropskog parlamenta. sta onda oni glume i za sta se izdvajaju tolike pare...ko su bre oni onda....

istina

pre 9 godina

zašto ste ga slali ako misadatreba da ga kontrolišemo...ovoj Zemlji je dosta provokatora I bukatora...hocemo da živimo kao sav normalan svet...

Unifikacija i generalizacija

pre 9 godina

>>"Mislim da mediji previše govore o Šešelju dajući mu publicitet koji ne zaslužuje", rekao je Meron novinarima u Sarajevu gde se nalazi u poseti.

Dragana 69

pre 9 godina

Katastrofa. Sve im fali. Neka završe već jednom sa njegovim suđenjem i donesu presudu. Sada će još Srbija da bude kriva. Svašta. Dokle više?

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Jova:Srbija je sasvim ispravno postupila kada je dala garanciju da se Šešelj pusti na privremenu slobodu , kao što bi to uradila o bilo kom njenom građaninu koji se nalazi u Hagu.Ako su pravni principi u EU vrlo strogi , zašto onda nisu reagovali na ustaški pozdrav fudbalera Hrvatske na utakmicu, gde su videli miloni ljudi. Da li mislite da to nije huškački postupak.

Duško Sušić

pre 9 godina

@Niko u Srbiji ne podržava jezik mržnje. Međutim taj jezik mržnje treba osuditi i u drugim državama. Hrvatska je bila glavni inicijator za donošenje rezolucije u EP , a oni nisu u stanju da sačuvaju pet tabli sa ćiriličnim natpisom , a nisu se ogradili od ustaškog pozdrava njihovog reprezentivca na fudbalskogoj utakmici. Da li mislite da to nije huškanje i jezik mržnje.

Koala

pre 9 godina

Godinama nije bilo nijedne iskre između Hrvata i nas i opet je počelo od kad je Šešelj pušten. Koliko jedan čovek može da upropasti trud miliona ljudi!

zašto

pre 9 godina

12 godina se Meron igrao sa Šešeljem, i kad mu više ništa nisu mogli sada ga vraćaju da mi nešto radimo sa njim, malo mnogo traže.

gojko

pre 9 godina

Nista tribunal nije pitao Srbiju kada je puštao Šešelja, niti je ispoštovao zahtev vlade Srbije da se Šešelj pismeno obaveze da će poštovati uslove puštanja koje odredi tribunal, pa nema šta ni danas da tribunal traži od vlade Srbije.

Danica Jovanovic

pre 9 godina

Znate sta, nisu ni mediji krivi sto svaki dan neko daje izjave ili rezolucije o Seselju. Evo danas je to uradio neki Meron i EP. Prestanite svi da komentarisete pa nece ni mediji nista imati da prenesu.

Gregor

pre 9 godina

Šešeljevo ponašanje mora biti kontrolisano. Skoro je došao u Srbiju, a već se ponaša krajnje bahato. Dosta je bilo govora mržnje ovog umno obolelog čoveka. Tako nešto nam ni malo ne treba.

Milica Le

pre 9 godina

I ja kazem,zasto pridavati vaznosti stalno lupetanje i glupiranje Vojislava Seselja. Samo mu dizemo cenu da se jos vise provlaci kroz medije,nista normalno ne uradi,kao da su mu u Hagu isprali mozak. NE SLUSAJTE GA!

Nešo

pre 9 godina


@istina:Nije mi jasno u kom smislu ovaj gospodi misli da treba da kontrolišemo ponašanje Šešelja. S obzirom da Tribunal nije postavio nikakve uslove prilikom puštanja na privremenu slobodu Šešelja, on je za Srbiju kao i svi ostli građani u Srbiju i on odgovara za svoje izjave. Kada je u pitanju njegova politika , ona je za Srbiju beznačajna i niko na nju ne obraća baš nikakvu pažnju.

Lence

pre 9 godina

Srbija ima važnija posla, nego da reguliše Šešelja. Što se naroda tiče, možemo ga odmah vratiti u Hag, da ne bi provocirao više, dosadan je.