Četvrtak, 27.11.2014.

10:01

EP: Osuda Šešelju i vlastima Srbije

Portal jutarnji.hr navodi da se u rezoluciji Evropskog parlamenta o Vojislavu Šešelju osuđuju njegove izjave i odnos vlasti u Beogradu prema tome.

Izvor: Jutarnji.hr

EP: Osuda Šešelju i vlastima Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Simeon

pre 9 godina

Definitivno bi najbolje bilo da se Šešelj što pre vrati u Hag. Srbija nije zahtevala njegovo puštanje na slobodu, a to je činjenica. Hag treba da ga kontroliše i da mu sudi. Ne znam zašto se krivica zbog njegovog ponašanja sada prebacuje na nas.

Slavko

pre 9 godina

Ni vlast ni ogromna većina građana nisu tražili Šešeljevo puštanje niti mu pridaju bilo kakav značaj, pa se može reći da je ovakva rezolucija obična glupost.

kurir Jovica

pre 9 godina

Pas laje vetar nosi... Sramota kakve bu*ale sede u EP. Hajde jos malo kmecite drekavci iz susedstva. Nema vece kazne nego imati ovakve .... za komsiluk.

stambolt

pre 9 godina

Hrvatska je usla u EU sto znaci da Srbija nece nikad. Nase komsije ponovo pokazuju svoje pravo lice, lice iskrivljeno od mrznje prema Srbima i Srbiji. Kada ce se ova zemlja i ovaj narod opametiti i osvestiti, te shvatiti da nam Hrvatska samo zeli zlo i da sa njima moramo drugacije da postupamo?

mangusta

pre 9 godina

Ne može EU dozvoliti da se V.Šešelj nađe,rame uz rame,sa svim onim humanistima koje je Evropa iznedrila.I dan danas se divimo delima jednog Torkvamede,Dr.Mengelea.A.Hitlera,A.Pavelića,F.Galtona i uvek vrednog i nasmejanog H.Himlera.

Nebojša

pre 9 godina

Sve je ovo u cilju kampanje u Hrvatskoj jer se država Srbija uopšte nije pitala za dolazak Šešelja i niko ne može da je osuđuje za bilo šta!

balkanac

pre 9 godina

Srbija, Vlada Srbije i Šešelj nemaju ništa zajedničko. Primljen je iz humanih razloga i samo toliko.Njegov je problem što to nije shvatio!

Goga

pre 9 godina

cesto imam utisak da je seselj pusten da bi doveo do nemira u srbiji i poljuljao nasu stabilnost a ovo sto mi najvise smeta je to sto ce nasi dusmani iskoristiti njegove izjave da svoj cilj postignu.

ade tiki

pre 9 godina

A sto napadate Vucica, pa nije ga on covek pustio, niti bilo koju garanciju za njega dao... Obratite se na drugu adresu znate na koju.

kris82

pre 9 godina

Jasno mi je zašto osudjuju Šešeljeve izjave,to je isuvišno komentarisati,ali nije mi jasno zašto osudjuju vlasti u Srbiji...niti nas je ko šta pitao,niti tražio naše misljenje,ništa,a vlasti su se od samog starta ogradile od Šešelja i njegovih priča...mislim da smo ne pravedno dobili packu.

Igor BG

pre 9 godina

Mi koji pratimo vesti i koristimo mogućnost komentarisanja na ovakav način već smo nebrojeno puta, nevezano čiju politiku podržavamo, potvrdili da ne podržavamo takvo ponašanje Šešelja. Jeste vlada bitna jer ona i vodi zemlju ali isto tako smo bitni i mi, građani, i naše mišljenje.

Chile

pre 9 godina

Vojislav Seselj se ni u jednom trenutku nije odrekao svog ekstremističkog stava.Posto je oslobodjen bez ijednog uslova,ocekivano je da ce Seselj svojim politickim delovanjem uticati na podizanje tenzija u regionu.Sada Hag treba da snosi posledice,a ne Republika Srbija.

Igra prestola 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

#vladimir0710

pre 9 godina

Tribunal u Hagu je pustio gospodina Šešelja na slobodu radi adekvatnog lečenja i posvećenju porodici. Grešku je napravio naivnim istupom pred javnošću na inicijativu trojke Šarović-Radeta-Jovanović, koji vođeni sujetom i ličnim interesima nikako da prihvate poraze na novoj zdravijoj političkoj sceni u Srbiji, a nisu svesni da je njihova retorika prevaziđena.

Djoko Deretic

pre 9 godina

Povratak Seselja nije naisao ni na kakav odjek u nasoj javnosti, on se samo jednom zvanicno pojavio, nije oko sebe okupio neki znacajan broj pristalica, niti je posle njegovog dolaska doslo do jacanja nacionalizma u Srbiji. Mi ovde bismo potpuno i zaboravili da se on uopste vratio iz Haga da nas nasi brizni susedi nisu podsetili na to. Za mene je ovo sto Hrvatska radi zaista zloupotreba i pokusaj da zataska svoj sopstveni narastajuci nacionalizam po onoj narodnoj " vidi trun u tudjem oku ali ne vidi panj u svom". Hrvatska zaista ima puno nacionalistickih ispada i primera netolerancije posebno prema Srbima pa bi trebala da se bavi prvenstveno time. Sto se tice Seselja on zaista prica neprimerene stvari ali to nema bas nikakvog odjeka u nasoj javnosi i od toga se 99% nasih gradjana ogradjuje. Put kojim Srbija i nase vlasti idu nema bas nikakve veze sa Seseljom.

Brusko 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

Bezuspesni napadi

pre 9 godina

Seselja niko u Srbiji ne shvata ozbiljno a to pokazuje i poslednji rejting njegove stranke po povratku u Srbiju. Njemu jedino paznju pridaju u Hrvatskoj jer neke snage tamo u tome vide sansu da nanesu stetu Srbiji i pokusaju da zauzmu mesto lidera regiona. Vise je nego jasno da Vucic kao covek sa najvecim rejtingom podrske na ovim prostorima uziva poverenje ne samo svog naroda vec i medjunarodnih zvanicnika i da ni Seselj ni Hrvatska niti bilo ko treci ne mogu naneti stetu ni njemu licno ni Srbiji na evropskom putu kojim uspesno hodimo.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

lineker

pre 9 godina

Za sva pitanja o Šešelju EK neka se obrati haškom tribunalu i onima koji su pustili Šešelja uz nadu da će on urušiti Vučićev rejting, pa kada su shvatili da je Šešelj slab igrač za Vučića, sada bi da ga vrate u Hag.

Max

pre 9 godina

Vrlo interesantno - Članovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske sprečili su ublažavanje teksta rezolucije o Vojislavu Šešelju, piše portal večernji.hr.

Danilo

pre 9 godina

Ovaj zakljucak je toliko maliciozan da ja nemam reci. Pa Seselj je gore i ostrije stvari javno govorio na zvanicnom sudjenju u tribunalu pa mu nisu mogli nista. Apsurd nad apsurdima.

Miloje

pre 9 godina

Ništa me u životu ne iznervira toliko i ništa ne smatram većim licemerjem na celom svetu, nego kada hrvati nekom drže predavanja o ljudskim pravima, huškačkoj retorici i glorifikaciji ratnih zločina! Hrvati, ej! Ljudi koji su nekoliko puta samo u poslednjih stotinu godina organozovali masovne pokolje, turnire u klanjima svojih manjinskih grupa (trauma zbog njihovog varvarstva iz NDH, nezabeleženog u istoriji ljudske vrste, bez preterivanja, je i dovela do nepoverenja srpskog stanovništva u Krajini i pobune), koji dan danas ne mogu da sačuvaju par ćiriličnih tabli, nekom morališu i drže predavanja!?

bogdan

pre 9 godina

Muka mi je više i od Šešelja i od Hrvata i od Evropskog parlamenta. Pa zašto su ga pustili iz Haga bez ikakvih uslova? Nisu valjda očekivali da će da recituje ljubavnu poeziju kada se vrati u Srbiju.

hr

pre 9 godina

Oprostite srbi..seselj dobro dodje mnogima!! Evo ga proslu noc zvali da se javi u emisiju osijecke televizije!! Prico je kako podrzava josipovica i vesnu pusic,jer imaju srpskog porijekla ili cetnickog!! Ta televizija je u vlasnistvu zeljka bilosa!! A ovaj opet u bliskim odnosima s HDZ-om!! Znaci seselj je narucen da pljuje po protivnicima hdz,...cime se sve sluzi hdz! Ovaj je naravno usput omalovazavao i hrvatsku drzavu! Ali nema veze karamarko negdje sretan se smije..uzas,uzas!! Oprostite !!

Ivana

pre 9 godina

Sve ovo oko Šešelja je kao crtani film.Evropa ga pusti, on priča ono što nikad nije ni prestao da priča, a onda nas, našu vlast napadaju ista ta Evropa i Hrvatska, koja izgleda nema ni jedan drugi problem.Kao magare i šargarepa.

ssdf

pre 9 godina

pa čekajte, šta ste vi mislili, da svi političari iz devedesetih budu ne samo rehabilitovani, već da imaju i apsolutnu vlast, a da pri tom sve bude ok? tužno je što se taj trend i dalje nastavlja, i kako mi se čini biće sve jači, da oni koji imaju i malo razuma, čekaće prvu priliku da beže odavde. i dočekaće je. brzina kojom Srbija nestaje je povećana otkakao je došla ova vlast. ljudi, umesto što bacate krivicu na ostale, osvestite se, ako vam je stalo do ove zemlje. ovo više nije samo glupa fraza, već alarmantna stvar. svi ti političari iz devedesetih se bave politikom već, evo, punih 25-30 godina. i sasvim im je lepo. i ubudućnosti će im biti lepo, prodavajući maglu o reformama i dostojanstvu. Srbiji neće. šta bi bio Vučić da nije bilo Šešelja, šta bi bio Nikolić da nije bilo Šešelja, šta bi bio Dačić da nije bilo Miloševića? u politici sigurno ništa. očekvati da će Vučić biti ideološki neprijatelj Šešelju je pomalo nerealno i opasno. mi možemo bez Srbije, jer će se svakom od nas u jednom momentu ukazati prilika da ode negde gde je bolje. međutim Srbija ne može bez nas. znam da će sad mnogi da kažu, pa šta čekaš, što ne odeš, no dobro, znam da će mnogi od tih prvi otići kada im se ukaže prilika.

@Jagoda@

pre 9 godina

Kako god se pogleda vlasti u Srbiji ispadoše krive. Šešelj je sam odgovoran za svoje neprimereno ponašanje. Vlasti u Srbiji nisu odlučivale niti o njegovom puštanju na privremenu slobodu, niti o njegovom političkom delovanju. Po mom mišljenju tribunal je trebalo da uslovi Šešelja da po povratku u Srbiju nema političke nastupe i javna okupljanja, već da se isključivo posveti lečenju. Vlada Srbije i premijer nemaju ništa sa tim što je Šešelj uradio, i ne vidim razlog zašto bi ih bilo ko povezivao sa Šešeljem.

Jelena13

pre 9 godina

Bubanko, 27. novembar 2014 10:39)
Svaka zemlja ima i uvek ce imati svoga Seselja ali to nije razlog da se stvara medjusobna tenzija i sukobi pogotovo sto su napokon donekle se stabilizovali i smirili...verujem da premijer nece dozvoliti da ovakve stvari uspore nas put ka boljem sutra

Tventin

pre 9 godina

Ovom rezulucijom EU daje na značaju suludim idejama i izjavama Vojislava Šešelja, a to je upravo ono što predesdnik SRS traži, pažnju, popularnost. Postavlja se pitanje da je u ovom sdlučaju Evropa obmanuta od strane Hrvatske ili je interese EU destabilizacija južnog Balkana.

PatriJota

pre 9 godina

Ispiranje mozga . Sve je ovo po dogovoru Vucica-HR-EU.
Jedino ovako dobija Vucic na rejtingu.
Nisam pristalica radikalne stranke, ali ipak ne zelim da se on zatvara zbog necijih intetresa.... Ja Zelim pravu demokratiju.

Srpski narode osvesti se!

pre 9 godina

Pa naravno, zar ste ocekivali da EU osudi progon cirilice, Tompsonove ustaske koncerte ili slavljenje etnickog ciscenja kao velikog drzavnog praznika? Ne, to je sve OK za EU, oni sve to podrzavaju, jedini problem su Seseljevi "provokativni nastupi u javnosti" koje od cenzure ne mozemo da vidimo ni na jednoj televiziji.
Pa vi opet hrlite u tu i takvu Evropsku uniju, u kojoj ubice i koljaci Srba setaju slobodno (Haradinaj i Gotovina), a Srbi trunu 12 godina u zatvoru za verbalne delikte.

Super

pre 9 godina

Čak su i turske kadije bile suptilnije kada im zapadne ovakva "dužnost". Ako je suditi po sadržaju rezolucije najveći je poblem to što postojimo jer je svaki drugi pokušaj nalaženja racionalnog momenta u istoj nemoguć.

dragutin

pre 9 godina

Meni je muka Seselja ali i EU je kriva za njega sto ga nisu osudili na njihovom odvratnom sudu ako je tako los covek.A ovi nasi nemaju razloga da ga osudjuju ja mislim da je igrnorisanje njegovog postojanja najpametnije resenje.

Mali budo

pre 9 godina

Hag na svoju inicijativu prvo priveo Seselja pre 11god, pa ga opet pusti na svoju inicijativu i onda SRBIJA kriva! NE RAZUMEM! OVO JE POKUSAJ CEGA????

Bozana B

pre 9 godina

Seselj sve sto rad i govori zapravo radi na svoju ruku. Pusten iz zatvora da bi se lecio a on se bavi politikom, govorom mrznje, prekrajanjem granica Srbije i sl stvarima. Osudjuju to mnogi u ovde, u zemlji a i vise. No, svakako je to delo njegovog samostalnog delovanja

Zika

pre 9 godina

Nema problema, ali sta mi imamo sa Evropskom unijom? Narod Srbije u ogromnom broju zeli da prekinemo te vase integracije, gubljenje vremena i para sa vama i vasim poslusnicima i da krenemo da radimo nesto. Cim vi napadate Seselja znaci da je covek u pravu i da zeli dobro Srbiji posto vi svi u Briselu nama nista dobro ne zelite. Kad bi mogli da nas istrebite i oterate odavde juce bi to uradili.

Blade

pre 9 godina

Oni koji danas razbijaju table sa cirilicnim pismom sutra bi razbijali glave deci koja to pismo koriste...I onda zemlja koja ima Jasenovac,Medacki dzep,Pavelica,Stepinca,Gotovinu,danas velica ustastvo na Tompsonovim koncertima,na fudbalskim utakmicama vicu "ubij Srbina",koja slavi Oluju,koja je proterala TRISTA HILJADA Srba,koja se nikada od svega toga nije ogradila,postavlja zahteve i soli nama pamet!Ovo ne pisem kao podrsku Seselju vec sam prosto iziritiran svakodnevnim pistupcima od strane bivse brace!Al ne kaze se dzabe da su od svih Srba najgori Hrvati!

Pas Laje

pre 9 godina

Evo i ja OSUDJUJEM sud u Hagu i sve institucije koje su imale 11 godina da osude Seselja i onda ga pustile jer su nemocne.
Ocigledno je da ne mogu da ga osude na vise od 11 godina za bilo koji zlocin koji je on uradio tako da je on sada slobodan covek i moze da radi sta zeli. To sto se meni, tebi i bilo kome drugom ne svidja Seseljeva retorika... to nije kaznjivo inace bi vecina svetskih politicara i mocnika zavrsila u zatvoru.

Bubanko

pre 9 godina

Nisu ništa krivo rekli. Šešelj sramoti Srbiju. Koliko je ljudske krvi sa svih strana proliveno zbog njega i njemu sličnih... Oni u hladnoj zemlji a on ko besan pas još uvek laje.

Divos

pre 9 godina

Шта је говор мржње? Шта је то Војо рекао да је ражестио ове у лијепој њиховој и богами и васколику Јевропу. Поменуше у овом тексту Шекијеве провокативне изјаве и ратну реторику. Ајде, али које то конкретно?
Добро, оплео је Војо по многима у Србији. Назвао је многе издајницима и слугама запада. А зар нису? Уосталом такав дискурс у политичком животу Србије (а и у тој напредној Јевропи) је постао уобичајен у времену данашњем, готово обавезан. Неке би назвао медиокритетима и да су залутали на позицији на којој се налазе. А зар нису? Некима је поручио да ако се покају и дозову памети, и окрену уместо ЕУ Русији, могао би са њима. Добро, па?
Поручио је и Јосиповићу да му помаже у председничкој кампањи, да се Ивица упецао попут сома, а и једва дочекао да одговори и мало подигне властити рејтинг. А зар није тако? Одговорио је и госпођи Пусић (на њене помало морбидне поруке) да му је посебно драга због њеног четничког педигреа са мајчине стране. Добро, па? Није рекао да му је мрска, него драга, пардон посебно драга.
Изјаве о ослобођељу Вуковара можда и нису примерене, али побогу где ти живе, па данас се свако српско страдање и стратиште у том рату, закључно са злочиначком акцијом "Олујом" назива ослобођењем.
Помињао је Војо велику Србију. Добро, па? Војо није у власти Србије, сличних изјава имате колико вам душа жели.
И опет која је то тачно Војина изјава која је повод овакве реакције васколике Јевропе. Па господо барем нас обавестите, да макар знамо о чему се ради

Mali budo

pre 9 godina

Hag na svoju inicijativu prvo priveo Seselja pre 11god, pa ga opet pusti na svoju inicijativu i onda SRBIJA kriva! NE RAZUMEM! OVO JE POKUSAJ CEGA????

mangusta

pre 9 godina

Ne može EU dozvoliti da se V.Šešelj nađe,rame uz rame,sa svim onim humanistima koje je Evropa iznedrila.I dan danas se divimo delima jednog Torkvamede,Dr.Mengelea.A.Hitlera,A.Pavelića,F.Galtona i uvek vrednog i nasmejanog H.Himlera.

Super

pre 9 godina

Čak su i turske kadije bile suptilnije kada im zapadne ovakva "dužnost". Ako je suditi po sadržaju rezolucije najveći je poblem to što postojimo jer je svaki drugi pokušaj nalaženja racionalnog momenta u istoj nemoguć.

Blade

pre 9 godina

Oni koji danas razbijaju table sa cirilicnim pismom sutra bi razbijali glave deci koja to pismo koriste...I onda zemlja koja ima Jasenovac,Medacki dzep,Pavelica,Stepinca,Gotovinu,danas velica ustastvo na Tompsonovim koncertima,na fudbalskim utakmicama vicu "ubij Srbina",koja slavi Oluju,koja je proterala TRISTA HILJADA Srba,koja se nikada od svega toga nije ogradila,postavlja zahteve i soli nama pamet!Ovo ne pisem kao podrsku Seselju vec sam prosto iziritiran svakodnevnim pistupcima od strane bivse brace!Al ne kaze se dzabe da su od svih Srba najgori Hrvati!

Pas Laje

pre 9 godina

Evo i ja OSUDJUJEM sud u Hagu i sve institucije koje su imale 11 godina da osude Seselja i onda ga pustile jer su nemocne.
Ocigledno je da ne mogu da ga osude na vise od 11 godina za bilo koji zlocin koji je on uradio tako da je on sada slobodan covek i moze da radi sta zeli. To sto se meni, tebi i bilo kome drugom ne svidja Seseljeva retorika... to nije kaznjivo inace bi vecina svetskih politicara i mocnika zavrsila u zatvoru.

bogdan

pre 9 godina

Muka mi je više i od Šešelja i od Hrvata i od Evropskog parlamenta. Pa zašto su ga pustili iz Haga bez ikakvih uslova? Nisu valjda očekivali da će da recituje ljubavnu poeziju kada se vrati u Srbiju.

Goga

pre 9 godina

cesto imam utisak da je seselj pusten da bi doveo do nemira u srbiji i poljuljao nasu stabilnost a ovo sto mi najvise smeta je to sto ce nasi dusmani iskoristiti njegove izjave da svoj cilj postignu.

Jelena13

pre 9 godina

Bubanko, 27. novembar 2014 10:39)
Svaka zemlja ima i uvek ce imati svoga Seselja ali to nije razlog da se stvara medjusobna tenzija i sukobi pogotovo sto su napokon donekle se stabilizovali i smirili...verujem da premijer nece dozvoliti da ovakve stvari uspore nas put ka boljem sutra

Danilo

pre 9 godina

Ovaj zakljucak je toliko maliciozan da ja nemam reci. Pa Seselj je gore i ostrije stvari javno govorio na zvanicnom sudjenju u tribunalu pa mu nisu mogli nista. Apsurd nad apsurdima.

Srpski narode osvesti se!

pre 9 godina

Pa naravno, zar ste ocekivali da EU osudi progon cirilice, Tompsonove ustaske koncerte ili slavljenje etnickog ciscenja kao velikog drzavnog praznika? Ne, to je sve OK za EU, oni sve to podrzavaju, jedini problem su Seseljevi "provokativni nastupi u javnosti" koje od cenzure ne mozemo da vidimo ni na jednoj televiziji.
Pa vi opet hrlite u tu i takvu Evropsku uniju, u kojoj ubice i koljaci Srba setaju slobodno (Haradinaj i Gotovina), a Srbi trunu 12 godina u zatvoru za verbalne delikte.

Miloje

pre 9 godina

Ništa me u životu ne iznervira toliko i ništa ne smatram većim licemerjem na celom svetu, nego kada hrvati nekom drže predavanja o ljudskim pravima, huškačkoj retorici i glorifikaciji ratnih zločina! Hrvati, ej! Ljudi koji su nekoliko puta samo u poslednjih stotinu godina organozovali masovne pokolje, turnire u klanjima svojih manjinskih grupa (trauma zbog njihovog varvarstva iz NDH, nezabeleženog u istoriji ljudske vrste, bez preterivanja, je i dovela do nepoverenja srpskog stanovništva u Krajini i pobune), koji dan danas ne mogu da sačuvaju par ćiriličnih tabli, nekom morališu i drže predavanja!?

Bubanko

pre 9 godina

Nisu ništa krivo rekli. Šešelj sramoti Srbiju. Koliko je ljudske krvi sa svih strana proliveno zbog njega i njemu sličnih... Oni u hladnoj zemlji a on ko besan pas još uvek laje.

hr

pre 9 godina

Oprostite srbi..seselj dobro dodje mnogima!! Evo ga proslu noc zvali da se javi u emisiju osijecke televizije!! Prico je kako podrzava josipovica i vesnu pusic,jer imaju srpskog porijekla ili cetnickog!! Ta televizija je u vlasnistvu zeljka bilosa!! A ovaj opet u bliskim odnosima s HDZ-om!! Znaci seselj je narucen da pljuje po protivnicima hdz,...cime se sve sluzi hdz! Ovaj je naravno usput omalovazavao i hrvatsku drzavu! Ali nema veze karamarko negdje sretan se smije..uzas,uzas!! Oprostite !!

@Jagoda@

pre 9 godina

Kako god se pogleda vlasti u Srbiji ispadoše krive. Šešelj je sam odgovoran za svoje neprimereno ponašanje. Vlasti u Srbiji nisu odlučivale niti o njegovom puštanju na privremenu slobodu, niti o njegovom političkom delovanju. Po mom mišljenju tribunal je trebalo da uslovi Šešelja da po povratku u Srbiju nema političke nastupe i javna okupljanja, već da se isključivo posveti lečenju. Vlada Srbije i premijer nemaju ništa sa tim što je Šešelj uradio, i ne vidim razlog zašto bi ih bilo ko povezivao sa Šešeljem.

lineker

pre 9 godina

Za sva pitanja o Šešelju EK neka se obrati haškom tribunalu i onima koji su pustili Šešelja uz nadu da će on urušiti Vučićev rejting, pa kada su shvatili da je Šešelj slab igrač za Vučića, sada bi da ga vrate u Hag.

dragutin

pre 9 godina

Meni je muka Seselja ali i EU je kriva za njega sto ga nisu osudili na njihovom odvratnom sudu ako je tako los covek.A ovi nasi nemaju razloga da ga osudjuju ja mislim da je igrnorisanje njegovog postojanja najpametnije resenje.

Djoko Deretic

pre 9 godina

Povratak Seselja nije naisao ni na kakav odjek u nasoj javnosti, on se samo jednom zvanicno pojavio, nije oko sebe okupio neki znacajan broj pristalica, niti je posle njegovog dolaska doslo do jacanja nacionalizma u Srbiji. Mi ovde bismo potpuno i zaboravili da se on uopste vratio iz Haga da nas nasi brizni susedi nisu podsetili na to. Za mene je ovo sto Hrvatska radi zaista zloupotreba i pokusaj da zataska svoj sopstveni narastajuci nacionalizam po onoj narodnoj " vidi trun u tudjem oku ali ne vidi panj u svom". Hrvatska zaista ima puno nacionalistickih ispada i primera netolerancije posebno prema Srbima pa bi trebala da se bavi prvenstveno time. Sto se tice Seselja on zaista prica neprimerene stvari ali to nema bas nikakvog odjeka u nasoj javnosi i od toga se 99% nasih gradjana ogradjuje. Put kojim Srbija i nase vlasti idu nema bas nikakve veze sa Seseljom.

Bozana B

pre 9 godina

Seselj sve sto rad i govori zapravo radi na svoju ruku. Pusten iz zatvora da bi se lecio a on se bavi politikom, govorom mrznje, prekrajanjem granica Srbije i sl stvarima. Osudjuju to mnogi u ovde, u zemlji a i vise. No, svakako je to delo njegovog samostalnog delovanja

Tventin

pre 9 godina

Ovom rezulucijom EU daje na značaju suludim idejama i izjavama Vojislava Šešelja, a to je upravo ono što predesdnik SRS traži, pažnju, popularnost. Postavlja se pitanje da je u ovom sdlučaju Evropa obmanuta od strane Hrvatske ili je interese EU destabilizacija južnog Balkana.

Ivana

pre 9 godina

Sve ovo oko Šešelja je kao crtani film.Evropa ga pusti, on priča ono što nikad nije ni prestao da priča, a onda nas, našu vlast napadaju ista ta Evropa i Hrvatska, koja izgleda nema ni jedan drugi problem.Kao magare i šargarepa.

Max

pre 9 godina

Vrlo interesantno - Članovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske sprečili su ublažavanje teksta rezolucije o Vojislavu Šešelju, piše portal večernji.hr.

ade tiki

pre 9 godina

A sto napadate Vucica, pa nije ga on covek pustio, niti bilo koju garanciju za njega dao... Obratite se na drugu adresu znate na koju.

balkanac

pre 9 godina

Srbija, Vlada Srbije i Šešelj nemaju ništa zajedničko. Primljen je iz humanih razloga i samo toliko.Njegov je problem što to nije shvatio!

Nebojša

pre 9 godina

Sve je ovo u cilju kampanje u Hrvatskoj jer se država Srbija uopšte nije pitala za dolazak Šešelja i niko ne može da je osuđuje za bilo šta!

#vladimir0710

pre 9 godina

Tribunal u Hagu je pustio gospodina Šešelja na slobodu radi adekvatnog lečenja i posvećenju porodici. Grešku je napravio naivnim istupom pred javnošću na inicijativu trojke Šarović-Radeta-Jovanović, koji vođeni sujetom i ličnim interesima nikako da prihvate poraze na novoj zdravijoj političkoj sceni u Srbiji, a nisu svesni da je njihova retorika prevaziđena.

Igra prestola 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

Zika

pre 9 godina

Nema problema, ali sta mi imamo sa Evropskom unijom? Narod Srbije u ogromnom broju zeli da prekinemo te vase integracije, gubljenje vremena i para sa vama i vasim poslusnicima i da krenemo da radimo nesto. Cim vi napadate Seselja znaci da je covek u pravu i da zeli dobro Srbiji posto vi svi u Briselu nama nista dobro ne zelite. Kad bi mogli da nas istrebite i oterate odavde juce bi to uradili.

kris82

pre 9 godina

Jasno mi je zašto osudjuju Šešeljeve izjave,to je isuvišno komentarisati,ali nije mi jasno zašto osudjuju vlasti u Srbiji...niti nas je ko šta pitao,niti tražio naše misljenje,ništa,a vlasti su se od samog starta ogradile od Šešelja i njegovih priča...mislim da smo ne pravedno dobili packu.

Igor BG

pre 9 godina

Mi koji pratimo vesti i koristimo mogućnost komentarisanja na ovakav način već smo nebrojeno puta, nevezano čiju politiku podržavamo, potvrdili da ne podržavamo takvo ponašanje Šešelja. Jeste vlada bitna jer ona i vodi zemlju ali isto tako smo bitni i mi, građani, i naše mišljenje.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

stambolt

pre 9 godina

Hrvatska je usla u EU sto znaci da Srbija nece nikad. Nase komsije ponovo pokazuju svoje pravo lice, lice iskrivljeno od mrznje prema Srbima i Srbiji. Kada ce se ova zemlja i ovaj narod opametiti i osvestiti, te shvatiti da nam Hrvatska samo zeli zlo i da sa njima moramo drugacije da postupamo?

Chile

pre 9 godina

Vojislav Seselj se ni u jednom trenutku nije odrekao svog ekstremističkog stava.Posto je oslobodjen bez ijednog uslova,ocekivano je da ce Seselj svojim politickim delovanjem uticati na podizanje tenzija u regionu.Sada Hag treba da snosi posledice,a ne Republika Srbija.

Divos

pre 9 godina

Шта је говор мржње? Шта је то Војо рекао да је ражестио ове у лијепој њиховој и богами и васколику Јевропу. Поменуше у овом тексту Шекијеве провокативне изјаве и ратну реторику. Ајде, али које то конкретно?
Добро, оплео је Војо по многима у Србији. Назвао је многе издајницима и слугама запада. А зар нису? Уосталом такав дискурс у политичком животу Србије (а и у тој напредној Јевропи) је постао уобичајен у времену данашњем, готово обавезан. Неке би назвао медиокритетима и да су залутали на позицији на којој се налазе. А зар нису? Некима је поручио да ако се покају и дозову памети, и окрену уместо ЕУ Русији, могао би са њима. Добро, па?
Поручио је и Јосиповићу да му помаже у председничкој кампањи, да се Ивица упецао попут сома, а и једва дочекао да одговори и мало подигне властити рејтинг. А зар није тако? Одговорио је и госпођи Пусић (на њене помало морбидне поруке) да му је посебно драга због њеног четничког педигреа са мајчине стране. Добро, па? Није рекао да му је мрска, него драга, пардон посебно драга.
Изјаве о ослобођељу Вуковара можда и нису примерене, али побогу где ти живе, па данас се свако српско страдање и стратиште у том рату, закључно са злочиначком акцијом "Олујом" назива ослобођењем.
Помињао је Војо велику Србију. Добро, па? Војо није у власти Србије, сличних изјава имате колико вам душа жели.
И опет која је то тачно Војина изјава која је повод овакве реакције васколике Јевропе. Па господо барем нас обавестите, да макар знамо о чему се ради

Brusko 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

Bezuspesni napadi

pre 9 godina

Seselja niko u Srbiji ne shvata ozbiljno a to pokazuje i poslednji rejting njegove stranke po povratku u Srbiju. Njemu jedino paznju pridaju u Hrvatskoj jer neke snage tamo u tome vide sansu da nanesu stetu Srbiji i pokusaju da zauzmu mesto lidera regiona. Vise je nego jasno da Vucic kao covek sa najvecim rejtingom podrske na ovim prostorima uziva poverenje ne samo svog naroda vec i medjunarodnih zvanicnika i da ni Seselj ni Hrvatska niti bilo ko treci ne mogu naneti stetu ni njemu licno ni Srbiji na evropskom putu kojim uspesno hodimo.

PatriJota

pre 9 godina

Ispiranje mozga . Sve je ovo po dogovoru Vucica-HR-EU.
Jedino ovako dobija Vucic na rejtingu.
Nisam pristalica radikalne stranke, ali ipak ne zelim da se on zatvara zbog necijih intetresa.... Ja Zelim pravu demokratiju.

ssdf

pre 9 godina

pa čekajte, šta ste vi mislili, da svi političari iz devedesetih budu ne samo rehabilitovani, već da imaju i apsolutnu vlast, a da pri tom sve bude ok? tužno je što se taj trend i dalje nastavlja, i kako mi se čini biće sve jači, da oni koji imaju i malo razuma, čekaće prvu priliku da beže odavde. i dočekaće je. brzina kojom Srbija nestaje je povećana otkakao je došla ova vlast. ljudi, umesto što bacate krivicu na ostale, osvestite se, ako vam je stalo do ove zemlje. ovo više nije samo glupa fraza, već alarmantna stvar. svi ti političari iz devedesetih se bave politikom već, evo, punih 25-30 godina. i sasvim im je lepo. i ubudućnosti će im biti lepo, prodavajući maglu o reformama i dostojanstvu. Srbiji neće. šta bi bio Vučić da nije bilo Šešelja, šta bi bio Nikolić da nije bilo Šešelja, šta bi bio Dačić da nije bilo Miloševića? u politici sigurno ništa. očekvati da će Vučić biti ideološki neprijatelj Šešelju je pomalo nerealno i opasno. mi možemo bez Srbije, jer će se svakom od nas u jednom momentu ukazati prilika da ode negde gde je bolje. međutim Srbija ne može bez nas. znam da će sad mnogi da kažu, pa šta čekaš, što ne odeš, no dobro, znam da će mnogi od tih prvi otići kada im se ukaže prilika.

Simeon

pre 9 godina

Definitivno bi najbolje bilo da se Šešelj što pre vrati u Hag. Srbija nije zahtevala njegovo puštanje na slobodu, a to je činjenica. Hag treba da ga kontroliše i da mu sudi. Ne znam zašto se krivica zbog njegovog ponašanja sada prebacuje na nas.

kurir Jovica

pre 9 godina

Pas laje vetar nosi... Sramota kakve bu*ale sede u EP. Hajde jos malo kmecite drekavci iz susedstva. Nema vece kazne nego imati ovakve .... za komsiluk.

Slavko

pre 9 godina

Ni vlast ni ogromna većina građana nisu tražili Šešeljevo puštanje niti mu pridaju bilo kakav značaj, pa se može reći da je ovakva rezolucija obična glupost.

ssdf

pre 9 godina

pa čekajte, šta ste vi mislili, da svi političari iz devedesetih budu ne samo rehabilitovani, već da imaju i apsolutnu vlast, a da pri tom sve bude ok? tužno je što se taj trend i dalje nastavlja, i kako mi se čini biće sve jači, da oni koji imaju i malo razuma, čekaće prvu priliku da beže odavde. i dočekaće je. brzina kojom Srbija nestaje je povećana otkakao je došla ova vlast. ljudi, umesto što bacate krivicu na ostale, osvestite se, ako vam je stalo do ove zemlje. ovo više nije samo glupa fraza, već alarmantna stvar. svi ti političari iz devedesetih se bave politikom već, evo, punih 25-30 godina. i sasvim im je lepo. i ubudućnosti će im biti lepo, prodavajući maglu o reformama i dostojanstvu. Srbiji neće. šta bi bio Vučić da nije bilo Šešelja, šta bi bio Nikolić da nije bilo Šešelja, šta bi bio Dačić da nije bilo Miloševića? u politici sigurno ništa. očekvati da će Vučić biti ideološki neprijatelj Šešelju je pomalo nerealno i opasno. mi možemo bez Srbije, jer će se svakom od nas u jednom momentu ukazati prilika da ode negde gde je bolje. međutim Srbija ne može bez nas. znam da će sad mnogi da kažu, pa šta čekaš, što ne odeš, no dobro, znam da će mnogi od tih prvi otići kada im se ukaže prilika.

PatriJota

pre 9 godina

Ispiranje mozga . Sve je ovo po dogovoru Vucica-HR-EU.
Jedino ovako dobija Vucic na rejtingu.
Nisam pristalica radikalne stranke, ali ipak ne zelim da se on zatvara zbog necijih intetresa.... Ja Zelim pravu demokratiju.

Divos

pre 9 godina

Шта је говор мржње? Шта је то Војо рекао да је ражестио ове у лијепој њиховој и богами и васколику Јевропу. Поменуше у овом тексту Шекијеве провокативне изјаве и ратну реторику. Ајде, али које то конкретно?
Добро, оплео је Војо по многима у Србији. Назвао је многе издајницима и слугама запада. А зар нису? Уосталом такав дискурс у политичком животу Србије (а и у тој напредној Јевропи) је постао уобичајен у времену данашњем, готово обавезан. Неке би назвао медиокритетима и да су залутали на позицији на којој се налазе. А зар нису? Некима је поручио да ако се покају и дозову памети, и окрену уместо ЕУ Русији, могао би са њима. Добро, па?
Поручио је и Јосиповићу да му помаже у председничкој кампањи, да се Ивица упецао попут сома, а и једва дочекао да одговори и мало подигне властити рејтинг. А зар није тако? Одговорио је и госпођи Пусић (на њене помало морбидне поруке) да му је посебно драга због њеног четничког педигреа са мајчине стране. Добро, па? Није рекао да му је мрска, него драга, пардон посебно драга.
Изјаве о ослобођељу Вуковара можда и нису примерене, али побогу где ти живе, па данас се свако српско страдање и стратиште у том рату, закључно са злочиначком акцијом "Олујом" назива ослобођењем.
Помињао је Војо велику Србију. Добро, па? Војо није у власти Србије, сличних изјава имате колико вам душа жели.
И опет која је то тачно Војина изјава која је повод овакве реакције васколике Јевропе. Па господо барем нас обавестите, да макар знамо о чему се ради

Bubanko

pre 9 godina

Nisu ništa krivo rekli. Šešelj sramoti Srbiju. Koliko je ljudske krvi sa svih strana proliveno zbog njega i njemu sličnih... Oni u hladnoj zemlji a on ko besan pas još uvek laje.

mangusta

pre 9 godina

Ne može EU dozvoliti da se V.Šešelj nađe,rame uz rame,sa svim onim humanistima koje je Evropa iznedrila.I dan danas se divimo delima jednog Torkvamede,Dr.Mengelea.A.Hitlera,A.Pavelića,F.Galtona i uvek vrednog i nasmejanog H.Himlera.

Zika

pre 9 godina

Nema problema, ali sta mi imamo sa Evropskom unijom? Narod Srbije u ogromnom broju zeli da prekinemo te vase integracije, gubljenje vremena i para sa vama i vasim poslusnicima i da krenemo da radimo nesto. Cim vi napadate Seselja znaci da je covek u pravu i da zeli dobro Srbiji posto vi svi u Briselu nama nista dobro ne zelite. Kad bi mogli da nas istrebite i oterate odavde juce bi to uradili.

Bozana B

pre 9 godina

Seselj sve sto rad i govori zapravo radi na svoju ruku. Pusten iz zatvora da bi se lecio a on se bavi politikom, govorom mrznje, prekrajanjem granica Srbije i sl stvarima. Osudjuju to mnogi u ovde, u zemlji a i vise. No, svakako je to delo njegovog samostalnog delovanja

Blade

pre 9 godina

Oni koji danas razbijaju table sa cirilicnim pismom sutra bi razbijali glave deci koja to pismo koriste...I onda zemlja koja ima Jasenovac,Medacki dzep,Pavelica,Stepinca,Gotovinu,danas velica ustastvo na Tompsonovim koncertima,na fudbalskim utakmicama vicu "ubij Srbina",koja slavi Oluju,koja je proterala TRISTA HILJADA Srba,koja se nikada od svega toga nije ogradila,postavlja zahteve i soli nama pamet!Ovo ne pisem kao podrsku Seselju vec sam prosto iziritiran svakodnevnim pistupcima od strane bivse brace!Al ne kaze se dzabe da su od svih Srba najgori Hrvati!

Srpski narode osvesti se!

pre 9 godina

Pa naravno, zar ste ocekivali da EU osudi progon cirilice, Tompsonove ustaske koncerte ili slavljenje etnickog ciscenja kao velikog drzavnog praznika? Ne, to je sve OK za EU, oni sve to podrzavaju, jedini problem su Seseljevi "provokativni nastupi u javnosti" koje od cenzure ne mozemo da vidimo ni na jednoj televiziji.
Pa vi opet hrlite u tu i takvu Evropsku uniju, u kojoj ubice i koljaci Srba setaju slobodno (Haradinaj i Gotovina), a Srbi trunu 12 godina u zatvoru za verbalne delikte.

Mali budo

pre 9 godina

Hag na svoju inicijativu prvo priveo Seselja pre 11god, pa ga opet pusti na svoju inicijativu i onda SRBIJA kriva! NE RAZUMEM! OVO JE POKUSAJ CEGA????

@Jagoda@

pre 9 godina

Kako god se pogleda vlasti u Srbiji ispadoše krive. Šešelj je sam odgovoran za svoje neprimereno ponašanje. Vlasti u Srbiji nisu odlučivale niti o njegovom puštanju na privremenu slobodu, niti o njegovom političkom delovanju. Po mom mišljenju tribunal je trebalo da uslovi Šešelja da po povratku u Srbiju nema političke nastupe i javna okupljanja, već da se isključivo posveti lečenju. Vlada Srbije i premijer nemaju ništa sa tim što je Šešelj uradio, i ne vidim razlog zašto bi ih bilo ko povezivao sa Šešeljem.

Pas Laje

pre 9 godina

Evo i ja OSUDJUJEM sud u Hagu i sve institucije koje su imale 11 godina da osude Seselja i onda ga pustile jer su nemocne.
Ocigledno je da ne mogu da ga osude na vise od 11 godina za bilo koji zlocin koji je on uradio tako da je on sada slobodan covek i moze da radi sta zeli. To sto se meni, tebi i bilo kome drugom ne svidja Seseljeva retorika... to nije kaznjivo inace bi vecina svetskih politicara i mocnika zavrsila u zatvoru.

Super

pre 9 godina

Čak su i turske kadije bile suptilnije kada im zapadne ovakva "dužnost". Ako je suditi po sadržaju rezolucije najveći je poblem to što postojimo jer je svaki drugi pokušaj nalaženja racionalnog momenta u istoj nemoguć.

dragutin

pre 9 godina

Meni je muka Seselja ali i EU je kriva za njega sto ga nisu osudili na njihovom odvratnom sudu ako je tako los covek.A ovi nasi nemaju razloga da ga osudjuju ja mislim da je igrnorisanje njegovog postojanja najpametnije resenje.

Jelena13

pre 9 godina

Bubanko, 27. novembar 2014 10:39)
Svaka zemlja ima i uvek ce imati svoga Seselja ali to nije razlog da se stvara medjusobna tenzija i sukobi pogotovo sto su napokon donekle se stabilizovali i smirili...verujem da premijer nece dozvoliti da ovakve stvari uspore nas put ka boljem sutra

bogdan

pre 9 godina

Muka mi je više i od Šešelja i od Hrvata i od Evropskog parlamenta. Pa zašto su ga pustili iz Haga bez ikakvih uslova? Nisu valjda očekivali da će da recituje ljubavnu poeziju kada se vrati u Srbiju.

Miloje

pre 9 godina

Ništa me u životu ne iznervira toliko i ništa ne smatram većim licemerjem na celom svetu, nego kada hrvati nekom drže predavanja o ljudskim pravima, huškačkoj retorici i glorifikaciji ratnih zločina! Hrvati, ej! Ljudi koji su nekoliko puta samo u poslednjih stotinu godina organozovali masovne pokolje, turnire u klanjima svojih manjinskih grupa (trauma zbog njihovog varvarstva iz NDH, nezabeleženog u istoriji ljudske vrste, bez preterivanja, je i dovela do nepoverenja srpskog stanovništva u Krajini i pobune), koji dan danas ne mogu da sačuvaju par ćiriličnih tabli, nekom morališu i drže predavanja!?

Tventin

pre 9 godina

Ovom rezulucijom EU daje na značaju suludim idejama i izjavama Vojislava Šešelja, a to je upravo ono što predesdnik SRS traži, pažnju, popularnost. Postavlja se pitanje da je u ovom sdlučaju Evropa obmanuta od strane Hrvatske ili je interese EU destabilizacija južnog Balkana.

hr

pre 9 godina

Oprostite srbi..seselj dobro dodje mnogima!! Evo ga proslu noc zvali da se javi u emisiju osijecke televizije!! Prico je kako podrzava josipovica i vesnu pusic,jer imaju srpskog porijekla ili cetnickog!! Ta televizija je u vlasnistvu zeljka bilosa!! A ovaj opet u bliskim odnosima s HDZ-om!! Znaci seselj je narucen da pljuje po protivnicima hdz,...cime se sve sluzi hdz! Ovaj je naravno usput omalovazavao i hrvatsku drzavu! Ali nema veze karamarko negdje sretan se smije..uzas,uzas!! Oprostite !!

Nebojša

pre 9 godina

Sve je ovo u cilju kampanje u Hrvatskoj jer se država Srbija uopšte nije pitala za dolazak Šešelja i niko ne može da je osuđuje za bilo šta!

Bezuspesni napadi

pre 9 godina

Seselja niko u Srbiji ne shvata ozbiljno a to pokazuje i poslednji rejting njegove stranke po povratku u Srbiju. Njemu jedino paznju pridaju u Hrvatskoj jer neke snage tamo u tome vide sansu da nanesu stetu Srbiji i pokusaju da zauzmu mesto lidera regiona. Vise je nego jasno da Vucic kao covek sa najvecim rejtingom podrske na ovim prostorima uziva poverenje ne samo svog naroda vec i medjunarodnih zvanicnika i da ni Seselj ni Hrvatska niti bilo ko treci ne mogu naneti stetu ni njemu licno ni Srbiji na evropskom putu kojim uspesno hodimo.

Goga

pre 9 godina

cesto imam utisak da je seselj pusten da bi doveo do nemira u srbiji i poljuljao nasu stabilnost a ovo sto mi najvise smeta je to sto ce nasi dusmani iskoristiti njegove izjave da svoj cilj postignu.

#vladimir0710

pre 9 godina

Tribunal u Hagu je pustio gospodina Šešelja na slobodu radi adekvatnog lečenja i posvećenju porodici. Grešku je napravio naivnim istupom pred javnošću na inicijativu trojke Šarović-Radeta-Jovanović, koji vođeni sujetom i ličnim interesima nikako da prihvate poraze na novoj zdravijoj političkoj sceni u Srbiji, a nisu svesni da je njihova retorika prevaziđena.

Ivana

pre 9 godina

Sve ovo oko Šešelja je kao crtani film.Evropa ga pusti, on priča ono što nikad nije ni prestao da priča, a onda nas, našu vlast napadaju ista ta Evropa i Hrvatska, koja izgleda nema ni jedan drugi problem.Kao magare i šargarepa.

lineker

pre 9 godina

Za sva pitanja o Šešelju EK neka se obrati haškom tribunalu i onima koji su pustili Šešelja uz nadu da će on urušiti Vučićev rejting, pa kada su shvatili da je Šešelj slab igrač za Vučića, sada bi da ga vrate u Hag.

Djoko Deretic

pre 9 godina

Povratak Seselja nije naisao ni na kakav odjek u nasoj javnosti, on se samo jednom zvanicno pojavio, nije oko sebe okupio neki znacajan broj pristalica, niti je posle njegovog dolaska doslo do jacanja nacionalizma u Srbiji. Mi ovde bismo potpuno i zaboravili da se on uopste vratio iz Haga da nas nasi brizni susedi nisu podsetili na to. Za mene je ovo sto Hrvatska radi zaista zloupotreba i pokusaj da zataska svoj sopstveni narastajuci nacionalizam po onoj narodnoj " vidi trun u tudjem oku ali ne vidi panj u svom". Hrvatska zaista ima puno nacionalistickih ispada i primera netolerancije posebno prema Srbima pa bi trebala da se bavi prvenstveno time. Sto se tice Seselja on zaista prica neprimerene stvari ali to nema bas nikakvog odjeka u nasoj javnosi i od toga se 99% nasih gradjana ogradjuje. Put kojim Srbija i nase vlasti idu nema bas nikakve veze sa Seseljom.

Brusko 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

balkanac

pre 9 godina

Srbija, Vlada Srbije i Šešelj nemaju ništa zajedničko. Primljen je iz humanih razloga i samo toliko.Njegov je problem što to nije shvatio!

stambolt

pre 9 godina

Hrvatska je usla u EU sto znaci da Srbija nece nikad. Nase komsije ponovo pokazuju svoje pravo lice, lice iskrivljeno od mrznje prema Srbima i Srbiji. Kada ce se ova zemlja i ovaj narod opametiti i osvestiti, te shvatiti da nam Hrvatska samo zeli zlo i da sa njima moramo drugacije da postupamo?

Danilo

pre 9 godina

Ovaj zakljucak je toliko maliciozan da ja nemam reci. Pa Seselj je gore i ostrije stvari javno govorio na zvanicnom sudjenju u tribunalu pa mu nisu mogli nista. Apsurd nad apsurdima.

Max

pre 9 godina

Vrlo interesantno - Članovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske sprečili su ublažavanje teksta rezolucije o Vojislavu Šešelju, piše portal večernji.hr.

Igra prestola 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

Chile

pre 9 godina

Vojislav Seselj se ni u jednom trenutku nije odrekao svog ekstremističkog stava.Posto je oslobodjen bez ijednog uslova,ocekivano je da ce Seselj svojim politickim delovanjem uticati na podizanje tenzija u regionu.Sada Hag treba da snosi posledice,a ne Republika Srbija.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Vojvoda od Seveningena je punoletan i odgovara sam za svoje postupke, vlada Srbije nije odgovorna za njegovo pustanje iz Haga, tako da je bespredmetno i raspravljati o vasim izjavama, koje su ocigledno ne primerene i besmislene.

Igor BG

pre 9 godina

Mi koji pratimo vesti i koristimo mogućnost komentarisanja na ovakav način već smo nebrojeno puta, nevezano čiju politiku podržavamo, potvrdili da ne podržavamo takvo ponašanje Šešelja. Jeste vlada bitna jer ona i vodi zemlju ali isto tako smo bitni i mi, građani, i naše mišljenje.

ade tiki

pre 9 godina

A sto napadate Vucica, pa nije ga on covek pustio, niti bilo koju garanciju za njega dao... Obratite se na drugu adresu znate na koju.

kurir Jovica

pre 9 godina

Pas laje vetar nosi... Sramota kakve bu*ale sede u EP. Hajde jos malo kmecite drekavci iz susedstva. Nema vece kazne nego imati ovakve .... za komsiluk.

kris82

pre 9 godina

Jasno mi je zašto osudjuju Šešeljeve izjave,to je isuvišno komentarisati,ali nije mi jasno zašto osudjuju vlasti u Srbiji...niti nas je ko šta pitao,niti tražio naše misljenje,ništa,a vlasti su se od samog starta ogradile od Šešelja i njegovih priča...mislim da smo ne pravedno dobili packu.

Slavko

pre 9 godina

Ni vlast ni ogromna većina građana nisu tražili Šešeljevo puštanje niti mu pridaju bilo kakav značaj, pa se može reći da je ovakva rezolucija obična glupost.

Simeon

pre 9 godina

Definitivno bi najbolje bilo da se Šešelj što pre vrati u Hag. Srbija nije zahtevala njegovo puštanje na slobodu, a to je činjenica. Hag treba da ga kontroliše i da mu sudi. Ne znam zašto se krivica zbog njegovog ponašanja sada prebacuje na nas.