Četvrtak, 27.11.2014.

08:10

"Nijedna rečenica pohvale Srbiji"

Članovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske sprečili su ublažavanje teksta rezolucije o Vojislavu Šešelju, piše portal večernji.hr.

Izvor: Veèernji.hr

"Nijedna reèenica pohvale Srbiji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

šabrol

pre 9 godina

Nisam primetio da se Hrvati nešto pominju u komentarima.Pa da,oni su oduvek bili nevažni i ne trba tastaturu "trošiti" na njih.

espada

pre 9 godina

"Jednu trećinu pobiti,jednu trećinu pokrsti i jednu trećinu proterati"!Ovo je deo iz programa ustaškog pokreta koji se odnosi na Srbe,na "Židove",na Rome i ostali ne-hvatski živalj.Samo se u "civiliziranoj Europi" mogao pojaviti ovakav pokret,naravno i omiljeni im A.Hitler.Rezolucija?

Joka

pre 9 godina

Vučić neće mirno sedeti i gledati šta rade hrvatski nacionalisti u parlamentu EU,sačekajmo da vidimo reakciju naše države na još jedan nizak udarac naših tzv.bratskih komšija.Sramota što hrvati upornon rade na demonizovanju naše nacije kada su i oni više nogo krivi za mnogo što šta.

Andrijana

pre 9 godina

Neka osuđuju one koji su ga pustili iz Haga, a ne državu Srbiju koja sa Šešeljevim ispadima nema nikakve veze. Kada je ranije EP osudio neku državu zbog izjava njenih opozicionara desne orjentacije?

Marinela

pre 9 godina

Kako da kritikuju izjavu o Đinđiću kad su do juče i sami likovali nad ubistvom, skidali tablu sa imenom ulice Zorana Đinđića, imali istu retoriku kao i Šešelj. Sad mudro ćute, ne mogu sebi da pljunu u usta.

LeslieNielsen

pre 9 godina

Nikada niti jedan proizvod koji je uvezen iz hrvatske nisam kupio, niti cu ikada kupiti, a ima ih u Novom Sadu mnogo kao i u celoj Srbiji.
Ne zasluzuju oni na bilo koji nacin tolerisanje, kao ni razmisljanje o pomirenju jer oni su ti koji zive u devedesetim godinama. To dovoljno govori ovakav njihov nacin ponasanja kao i docek navodnjih njihovih heroja generala koji su jedni od najvecih ratnih zlocinaca uz nasera orica.

Savo

pre 9 godina

Ne mogu da se setim kada sam kupio zadnji hrvatski proizvod '90 ili '91 god. Treba bojkotovati svaku hrvatsku firmu u Srbiji, ja stvarno ne mogu da shvatim Srbina koji ide kod njih na letovanje, kupuje u Idei , dok ne cenite sebe drugi vas nece ceniti.
Iako imamo americke pasose ne idemo kroz Hr. ni u tranzitu.
Imam jos tri tegle ajvara Bakina Tajna, steta jer su imali dobre proizvode, (ako neko moze da mi preporuci drugu kompaniju (srpsku) sto pravi dobar ajvar).
Koliko smo mi srecni sto nismo vise sa ovima.
Neko iz L.A.-a

Хрвати воле 90-те

pre 9 godina

Како они дочекаше Готовину и Маркача, јасно показује њихов став и размишљање о свему томе.

rumster

pre 9 godina

I Rumuni i Grci su Pravoslavci pa su u EU. Samo, oni nemaju Šešelja i njemu slične pojave.
(Miloš / USA, 27. novembar 2014 15:01)

Ma, jok, nemaju. Nemaju oni ni pronacisticku, parlamentarnu, "Zlatnu zoru" (Grčka). Ne postoji ni stranka pod imenom "Velika Rumunija" koja je, doduše, trenutno vanparlamentarna, uostalom, kao i SRS,ali je pre par godina bila druga po snazi u Rumunija i imala je svog predstavnika (Vadim Tudor) u istom ovom EP. Pa, tada nije bilo rezolucija, iako je čovek otvoreni ultraš-fašista, ratnohuškač i antisemit. Za njega je čak i Šešelj miroljubiv i tolerantan tip. Nažalost, raznoraznih Zlatnih zora, Tudora, Šešelja, Jobika, Hajdera i sličnih "pravaša" i "nacoša" imamo po celoj Evropi, istočnoj i zapadnoj, i sve su politički jači i zastupljeniji u nacionalnim parlamentima...od Švedske do Grčeke, od Britanije do Rusije.

Sve je naopako

pre 9 godina

Najpre Haški tribunal pusti Šešelja na slobodu, pri tome Srbiju niko ništa ne pita, niti Srbija traži da Šešelj bude pušten; onda Šešelj nastavlja tamo gde je stao pre 11 godina i dodatno na sva zvona pljuje po sadašnjem premijeru i predsedniku Republike, i javno priznaje da se radovao ubistvu prethodnog premijera i za to ne odgovara, jer u ovoj zemlji postoji sloboda mišljenja i govora, i na kraju Hrvatska lepo iskoristi Šešeljeve zaista neprimerene izjave da Srbiji, koja je u ovoj situaciji ni kriva ni dužna, po ko zna koji put postavi nogu. Opet mi ispaštamo za nešto čemu uopšte nismo doprineli. To nam je nagrada što smo hteli da budemo korektni prema Šešelju.

andrej

pre 9 godina

Paradoks za paradoksom, nacija za koju svi znamo kakvu istoriju ima traži rezoluciju o Šešelju, ali zato nijednom prilikom nije osudila govor mržnje svojih građana upućen Srbima. Poslanici Evropskog parlamenta donose rezoluciju o Šešelju a sud koji se nalazi u EU ga bezuslovno pušta na slobodu? Pa ko je ovde lud?

belegis

pre 9 godina

Hrvatski poslanici u parlamentu bolje da su cutali i gledali svoje probleme. Kao prvo Vlada Srbije je vlada koja je izabrana na demokratskim izborima i legitimno konstituisana, Vlada koja zastupa interese svojih gradjana a ti gradjani nisu trazili specijalno izjasnjenje po dolasku Seselja, stoga kada se nama nisu pravdali , ne moraju vala ni hrvatima a ni evrposkoj uniji a nemaju ni zasto jer svi znamo da je stav vlade jedno a Sekijeva baljezganja nesto sasvim drugo.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Oduvek postoji taj govor mrznje i netrpeljivos od strane nam bratskih Hrvata, pa su se sada super uklopili i sa Vojvodom od Seveningena jer je i on postao identican kao i oni. Neverovatno ali istinito da neko oseca toliku mrznju prema nekom bez ikakvog razloga.

Viki

pre 9 godina

Srbija je sve svoje obaveze ispunila i ne može da osuđuje Šešelja koji je u nadležnosti Haškog tribunala a ni sam Haški tribunal ga nije osudio.

roko

pre 9 godina

Srbija ne pridaje znacaj bulaznjenju od strane Seselja, a odgovornost za to svakakao nije na Srbiji, nego na onima koji su ga pustili " zbog bolesti ".

Atinac

pre 9 godina

Ovi hrvati imaju fobiju od momenta puštanja Šešelja na slobodu dok se u srbiji ni ne priča u njemu , šeki visi na njihovoj televiziji u srbiji ga nema nigde pa tako ni vlast ne obraća baš mnogo pažnje na njega ali zato Hrvatska vlada se usrala u gaće i to toliko da se povela rasprava o šešelju u evropskom parlamentu na inicijativu hrvatske , draga gospodo hrvati jeste vi možda u Evropi ali ste istovremeno daleko od evrope i njenih vrednosti.

bariton

pre 9 godina

Poštovani susedi, mislim da u svom dvorištu imate isuviše nereda koji treba raspremiti. Pored svojih rođenih, Gotovine, Kordića i sličnih huškača i propagatora mržnje, ustaštva, vama je izuzetno interesantan Šešelj. Zaboravljate da je Šešelja, haški sud pustio, znajući šta sledi. Prema tome obratite se haškom sudu za sve što vam u vezi sa Šešeljom ne odgovara. Srpska vlada nema apsolutno nikakve veze ni sa njegovim puštanjem niti sa njegovim aktivnostima.

Cvorovic

pre 9 godina

Clanovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske reaguju na licnom osnovu i to sto govore nema veze sa drzavom Srbijom. Srbija nije pustila Seselja na slobodu vec Haski tribunal i to iz razloga da se leci a ne da politicki deluje i daje koje kakve izjave. Moraju biti svesni toga pre nego sto zauyimaju bilo kakve stavove.

Jelena C

pre 9 godina

Zaista sramno da Hrvatska svaku situaciju koristi da promoviše svoj nacionalizam pogotovu protiv Srbije. Svi znamo koji je njihov stav i oni ga javno zastupaju i niko im ništa ne prigovara. EU izjasni se po tom pitanju.

Madjioničar

pre 9 godina

Ništa mi nije jasno! Niti smo tražili da Šešelj bude pušten na slobodu niti smo imali bilo kakve veze sa njegovim oslobadjanjem. Sve je ovo unapred iscenirano i isplanirano.

igor ns

pre 9 godina

Kako ste ono pričali? Hrvatska nebitna?
(..., 27. novembar 2014 09:49)

Pa i je, nebitna. Ako Ruža Tomašić kreira EU politiku onda.... Ona je ne kreira ni u svojoj županiji da bi u EU. Ukoliko budemo ulazili u tu uniju, naci država na našim zapadnim granicama nas neće sprečiti. To će učiniti neki njihovi moćniji mentori. Ukoliko do toga dođe.

cipiripi

pre 9 godina

mislim stvarno da ne poverujem šta se sad ovde dešava... Vi ste nam ga dali nije ga Srbija tražila i sad nam prebacujete to što on laje na sve zvezde.

ljubomirko neutralac

pre 9 godina

Šta sad naš parlament treba da pravi rezoluciju protiv Hrvatske,zbog onog pevača Marka Perkovića koji propagira ustastvo na svakom koncertu,zbog haškog osuđenika Kordića i njegovih nastupa u javnosti,zbog Ante Gotovine, zbog onog fašitičkog lomljenja ćiriličnih tablih,zbog fudbalskih navijača koji skoro na svakoj utakmici viču ajmo ustaše i crtaju svastike zbog nogometaša koji je zbog ustaškog pozdrava dobio deset utakmice zabrane itd.Time se hrvatske vlasti ne bave već gledaju u tuđe dvorište i dižu nepotrebnu dreku zbog ovog nebitnog političara i time mu daju nana nepotrebnoj važnosti.

Bokica

pre 9 godina

Ja neznam zasto bi se Srbija ogradjivala od Seseljevih izjava, kad on i nije u Vladi. Ovo je drzava gde se uvazava sloboda govora i prema tome nek prica sta hoce, a kome smeta neka ga tuzi.

dvds

pre 9 godina

Mislim ova hrvatska mržnja prema Srbima je patološka. Rade sami protiv svog interesa: umesto da budu prvi da nas uguraju u Eu i na taj način nas drže na istoj strani, oni nas guraju u ruke Rusa, što će da znači nuklearna bomba na njihovim vratima.
Inače Idea nije bila niti će ikad da bude opcija za mene, radije gladovanje.
Čisto da podelim iskrenu emociju sa Hrvatima kao što su i oni sa nama sa ovom patološkom rezolucijom. Pa Šešelj je jednom nogom u grobu, pustite ga da ode s mirom u svom ludilu. Nažalost njegovo ludilo i hrvatska patologija se hrane jedni od drugog.

krune

pre 9 godina

E ako za sve to vreme sto je Seselj proveo u Hagu oni nisu uspeli da ga procitaju i da shvate da se on nece menjati,i da prvom prilikom kada dodje u Srbiju ce da radi ovo sto sada radi,e onda stvarno....

malacko

pre 9 godina

Srbija nije trazila Seselja,vi ste nam ga dali i sada nama prebacujete to sto on laje ko kocijas na sve,pa mislim stvarno covek da ne poveruje sta se desava ovde..

munz

pre 9 godina

Kako ste ono pričali? Hrvatska nebitna?
(..., 27. novembar 2014 09:49)
Bitna, nebitna, svakako će "ljubav" prema susedu cvetati. Sve se vraća. Ovo su taktičke pobede, a strateški katastrofa za Hrvatsku. A to će pre ili kasnije Hrvatska osetiti ekonomski. Wait and see...

Hestija

pre 9 godina

Evropski parlament ne treba da kritukuje Vladu Srbiju već Haški sud koji je oslobodio Šešelja.Znali smo da će Vijislav Šešelj uvrediti svakog,a građani Srbije ne treba da padnu ba njegova balazgenja.Šešelj je čovek koji je godinama sprovodio politiku razaranja Srbije time što je istrebio Srbe,takvu politiku građani Srbije ne žele da sprovedu.

Misery

pre 9 godina

Sada bi bilo dobro da neko iz evropskog parlamenta kaže da na ovaj glupavi način Hrvatska remeti približavanje Srbije EU, da sa druge strane destabilizuje region time što uvlači vladu srbije u Šešeljeve ljudosti, i što radi na smanjenju popularnosti EU kog građana Srbije.

Velike misli , a otkucane jednim prstom

pre 9 godina

eto vidite vi nebeski narod.vazda vam neko kriv.prvo slovenci,hrvati,bosanci,makedonci,albanci,crnogorci,bugar ipola i vise evrope.samo ste vi fini.prst ns celo i razmislite malo zasto. (lazoooo, 27. novembar 2014 09:02)

Malo opismenjavanja ne bi loše došlo uz ovako " visprene misli i analizeeeee " ! Neko te izgleda lag'oooo da si " zreo " za EU , razmisli malo i zaštoooo !

Uzunko

pre 9 godina

Imamo loš imidž u Evropi već 20 godina.
Predrasude se teško menjaju, a ova rezolucija nas stavlja u jako neprijatnu poziciju.
Sada velike reči i patetika ne mogu da pomognu.

Baba Kurana

pre 9 godina

Šta da hvale koga k..ca,hvalili raman toliko da se reformator ogromnih usta napali,sad kad im je sve potpisao,koji će im više...

goga

pre 9 godina

seselj je samo gradjanin srbije.vodi politicku stranku koja nije presla cenzus. svako ima pravo na svoje misljenje..nece valjda nasa vlada da se pravda zbog stavova koje iznosi svaki gradjanin pojedinacno!? oni nas svakako nece primiti u tu uniju jos 20 godina, samo se traze izgovori..mi bismo trebali da se bavimo drugin stvarima..

sasa jokic

pre 9 godina

Hrvatska (sa zadovoljstvom) izvrsava zadatak koji joj je namenila EU.
Logika je veoma jasna, hocete kod nas u porodicu, ponasajte se kao deo iste.
Ovo sa Seseljem samo je batina u ruci EU, koju koriste za disciplinovanje.

PatriJota

pre 9 godina

U slucaju da gospodinu Seselju uskratimo sva prava , da li cemo odmah biti deo EU? Necemo! Plasim se da necemo i u slucaju da im Kosovo damo. Jednostavno dobre odnose odrzavati sa svima . Hrvatima ocigledno ne odgovara istina i pustanje Seselja. Mada, oni se bore za svoje interese i traze nacine da opravdaju najveci genocid na balkanu!

Enrike

pre 9 godina

U Srbiji se nažalost uvek nađu oni koji rade na njenu štetu i u korist onih koji žele da njen napredak spreče, zato su Hrvati izjave Šešelja oberučke prihvatili.

stevan

pre 9 godina

Rekao bi mnogo toga, ali mi komentar neće biti objavljen po običaju. Drži nam lekciju država koja je imala logore za malu decu u drugom svetskom ratu, proterala etnički svoje stanovništvo, a pre toga im ukinuli ista prava kao svakom Hrvatu,i sveli ih na nacionalnu manjinu. Išla je ona čuvena propaganda o Velikoj Srbiji. A nikog od nas Srba iz Hrvatske nije to zanimalo sem da imamo ljudska prava kao svi građani. Izgovorena laž 500 puta postaje istina, i tako smo dobili završni čin. O razlikama između Seselja, Gotovine i ostalih neću ulaziti. Njima očigledno najviše odgovara ona stara poslovica kod njih, dobar Srbin je mrtav Srbin!!!

Gogi

pre 9 godina

Bilo bi izuzetno lepo kada bi Vlada Hrvatske takvu energičnost pokazivala i kod suzbijanja istih pojava u Hrvatskoj; npr. na Tompsonovim koncertima. I kod oslobadjajućih presuda zločincima koji nisu Srbi. Ovako, jednonacionalno usmereno, ima opor ukus hrvatske prošlosti, ma kako opravdano bilo.

Nevenaa

pre 9 godina

Sve se ovo i moglo očekivati ali niko nije verovao da se svi konci vuku sa razlogom, od prvobitnog puštanja Šešelja do otvorenih packi Srbiji pod uticajem navalentne Hrvatske. Pa Šešelj kritikuje i ovu vlast ako ćemo iskreno ali to uši EU ili ne čuju ili ne haju...

lazoooo

pre 9 godina

eto vidite vi nebeski narod.vazda vam neko kriv.prvo slovenci,hrvati,bosanci,makedonci,albanci,crnogorci,bugar ipola i vise evrope.samo ste vi fini.prst ns celo i razmislite malo zasto.

DzugaSvili

pre 9 godina

Kako ocekujete pohvale,kada je ova vlada Radikalska.Dovoljno je sto pustate malo malo NIKOLICA, VULINA,DRECUNA,LINTU,SLAVENKA TERZICA, i ostale pRoruske likova da non stop pricaju protiv EU i. civilizovanih zemalja.O. budalastinama kojeskoro svakodnevno izlaze u INFORMERU,PECATU,NOVOSTIMA.

GoranBgd

pre 9 godina

Čekajte malo. Legitimno je pravo svakoga ko se oseća ugroženim na bilo koji način da po tom pitanju deluje. Hrvatska radi šta radi. Kada su njihove generale oslobodili u Hagu, ovde je bila ludnioca - setite se samo. Ograditi se od Šešeljevih izjava..Hm to ne bi trebalo ništa da ih košta, on je samo figura, bez cenzusa u skupštini. Dakle niko bitan, sroče se dve-tri prosto proširene i ćao zdravo. Ne razumem šta svi dramite toliko. Kada je nešto što nas tišti onda je u redu da se deremo sazivao SB UN, sve živo, kada je nešto što tišti druge, a tiče se nas, onda je to pakao. A naročito sada kada, svakog normalnog, boli ( da ne kažem šta) za stav, mišljenje, lik i delo Vojislava Šešelja. I nije mi jasno šta su se Hrvati napalili ovoliko, šta im se to dešava po njihovoj lipoj, kada ovoliko skreću pažnju sa toga.. A opet to je problem naših susjeda, je li.. ne naš...

joca

pre 9 godina

Krajnje licemerno sa njihove strane, koliko znam nista nisu uradili po slicnim pitanjima u svojoj zemlji ali se zato brizno bave nasim problemima

Zzzz

pre 9 godina

E ljudi moi dokle mrznje ima nikad necemo napred kad ne volimo komsije kako da volimo eu tu ima jos vise nacionaliteta bolje da prostamo jedno drugo i da ide narod napred a za politicare je bolje ovakov kaos post moze dugo da zivi i da neh radi nista

Bager

pre 9 godina

Jadna je ta Evropa i jadan je taj Evropski parlament kada usaglašavaju stavove o Šešelju i Srbiji a ne o tome da su zemlje EU ostale suzdržane o dokumentu kojim se osuđuje buđenje nacizma,o hiljadama ubijenih u Ukrajini,izbjeglicama koji se utapaju pred njenim granicama.....Sjetih se pjesme Đure Jakšića "Evropi"......

Mornar Popaj

pre 9 godina

Od Hrvata nikad ne možemo očekivati da nas pohvale. Što se Šešelja tiče, Vlada Srbije nema nikakve veze sa njegovim ponašanjem, niti je uticalala puštanje na privremenu slobodu. Činjenica je da je Šešeljevo ponašanje nedopustivo, da širi mržnju i ima želju da sruši vlast u Srbiji. Možda je ipak najbolje da se srpske vlasti totalno ograde od njegovih izjava, a EP neka sam odluči o rezoluciji.

Toliko

pre 9 godina

Ozbiljna EU institucija, bavi se ultra-nacionalistom sa 3% podrske u zemlji koja nije u EU i ima jedva 7 miliona ljudi. Posle sto UKIP i Mari Le Pen hoce da izvade svoje zemlje iz te lakrdije. A ovakvi potezi vise govore o Hrvatima nego bilo koji moj komentar.

Vladimir

pre 9 godina

Jedna Ruza Tomasic je evroparlamentarac, na niske je grane pao Evropski parlament! I zamislite, ona govori o jeziku mrznje! Pa to je apsurdno.

Pathon

pre 9 godina

Ja se se secam jednog clanka u listu Slobodna Dalmacija - Hrvatska isplacuje penzije bivsim pripadnicima ustaskog pokreta, njih mozda 16,000 po hrvatskoj evidenciji. Slovenci isplacuju penzije slovenackim pripadnicima jugoslovenske kraljevske vojske u otadzbini, Drazini ljudi, ali njih Hrvati naravno ne diraju. Cista zloupotreba polozaja u EU - mada da su toliko mocni, kao sto nisu, progurali bi oni to kroz zakljucke evropskog saveta, ili saveta ministara, a ne parlament koji se malo pita po pitanju prosirenja do pred kraj pregovora. Toliko su nevidljivi i u senci mnogo vecih i bitnijih zemalja, zato i vicu toliko, glume snagu, idu u krajnost. Nepottrebno jer nije iskreno i dobronamerno.

čovek

pre 9 godina

Treba samo da se shvati da je rok trajanja ove Vlade Srbije prošao. Evropa jednostavno, pravi teren za nove poslušnike. Ovi su im se već smučili.

Griffin

pre 9 godina

Pazi uniju u kojoj hr. odlucuje o bilo cemu? xD Istorijska,kuluturoloska ako hocete i civilizacijska sprdacina..Btw Seselj je za onog njihovog Glavasa (mada ne znam koja bi uopste bila paralela) sinonim za mentalno i svako drugo zdravlje.

andro

pre 9 godina

E to vam je ta EU. Da li sad vidite na šta se troši novac njenih državljana?
Imajmo u vidu da su poslaničke plate u EU parlamentu iznad 7000 Eur.

Ovo je kažnjavanje Srbije zbog Rusije.

dupplo

pre 9 godina

Sada je valjda svima jasno zasto su Seselja pustili.Ne iz nekakve humanosti
sigurno ne.Vecito dupli arsini,cinizam,... Dezurni krivci jos pre 90tih,a
onda kada je poceo taj nesrecni rat,e onda nigde kraja nasoj krivici!Bolno.

Jadni...

pre 9 godina

srbi.....samo oni valjaju a nevalja i nije u pravu Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Turska, Madjarska i cijela EU. Pitam se skim nesto nije u redu...

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Nadam se da ćemo podstaći kolege iz Unije da se uključe i da se zatraži od vlasti u Srbiji da se distanciraju od takvih izjava, upravo zato da potvrde evropski put i koliko je moguće neutralizuju negativni efekat koji ekscesno ponašanje ima na odnose u regiji“, rekla je Vesna Pusić

Ako znamo a znamo da je Vojislav Seselj godinama "Shefovao" Predsedniku Srbije Tomislavu Nikolicu i Premijeru Aleksandru Vucicu onda je lako razumeti zasto se niko od njih ne usudjuje "protivureciti" svom "IDOLU" !
Osim toga koliko je meni poznato Seselj ima visi "CETNICKI CIN" (Vojvoda prve klase) od Tomislava Nikolica koji je samo obican "Vojvoda" pa mu ne prilici da protivureci svom STARESINI !

Dragutin

pre 9 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna, kakve veze ima Srbija sa pustanjem Seselja na slobodu? Ama bas nikakve, sve primedbe koje su upucene na racun Srbije su krajnje neosnovane i nemaju nikakvog smisla.

Robespjer

pre 9 godina

A Vulin "nije" bio u pravu.... Rece istinu oko destabilizacije Srbije i sada ga nigde nema. I Kirbi pravio cirkus. Ajd sad Beograde hapsi Seselja.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

'Drugari' iz EU mu traze da se ogradi od izjava koje je skoro 20 godina izjavljivao zajedno sa Seseljem... Pa naravno, nisu ni oni sigurni na cemu su. Mene kao pojedinca bas briga i za Seselja i za Eu i za Hrvate, ali me brine sto u mojoj zemlji neko ko je izdao najblize prijatelje i saradnike i za par godina promenio misljenje za 180 stepeni moze da bude najpopularniji politicar u drzavi... I treba da kaze sta misli o Seselju, a ne da cuti kao da ne kazem sta...

sara veljić

pre 9 godina

Najpre sam sumnjala u Vulinove konstatacije o tome da je puštanje Šešelja na slobodu zapravo pokušaj da se destabilizuje politička situacija u zemlji i naruši popularnost koju uživa Vučić.Međutim izjave hrvatskih zvaničnika su doveli do obrta u celoj priči.To je zapravo dokaz da su gore pomenute izjave Vulina imale itekako smisla

Sole

pre 9 godina

Koliko su naivni,verovali su da su Srbi zatucani kao Hrvati i da će sa Šešeljom isto kao oni sa njihovim osuđenicima.Ipak ni smo odavno prošlost ostavili iza sebe i okrenuli se važnijim stvrima.

Bc

pre 9 godina

Sta li nasi cekaju umesto da podnesemo zahtev za osudu divljanja neofasista unistavajuci dvojezicne table samo zato sto su na drugom pismu ( ovo posebno jer u Eu postoje zemlje kao Grcka, Kipar, Rumunija, Bugarska koje imaju razlicita pisma) da trazimo da Hrvatska osudi krivicno goni ove ljude mi cutimo i cutimo i cutimo i cutimo i cutimo Odvratno. Jel postoji neka NVO da trazi ovo, neka stranka ili njih samo pitanje pedera uzbudjuje?

dule

pre 9 godina

Pricaju kao da je Seselj pobegao iz zatvora, sve ste ovo mogli da raspravite na miru pre nego sto ste ga poslali kuci. Sad je u nasoj zemlji, i s njim cemo mi postupati kako zelimo.

To se zove suverenitet.

Da ne pominjem kako je izbio Prvi svetski rat? Ultimatum Austrije?

Iste igre moci, samo se drugacije zovu drzave, pamet uglavu diplomate.

daily show

pre 9 godina

sa ulaskom u EU, prestala je potreba da se hrvatska folira kako joj je stalo do dobrosusedskih odnosa sa nama. meni je ovakvo ponasanje hrvatske ocekivano.

strava

pre 9 godina

sramota je šta sve sebi dozvoljava EU i koliko slobodno meša prste u tuđe stvari ... naš problem je naša briga .. vidim koliko su nas pomogli u poplavama i kako su brinuli ... osim zelenaških kredita koje su nam brže bolje uvalili ...

popeye

pre 9 godina

Право само Шешељу добру рекламу. Ионако су већ сви дебело разочарани са ЕУ...

Devil

pre 9 godina

Lagao bih kad bi rekao da sam iznenađen.Čovek se dobrome od njih ne može ničemu nadati,eventualno nečemu lošem ili groznom,što su nam kroz istoriju i pokazali.Treba ih maksimalno ignorisati,nisu oni vredni pomena.

zarđala kašika

pre 9 godina

Hajde drecunovci navalite.
Imate i koju političku vucibatinu i sirovinu da štitite!
Zabole me bojko čta tamo neki Hrvati pišu o toj vucibatini.
Bolje bi bilo da istražujete ukradene identitete i druge gluposti ove vlasti zbog koje odosmo svi u vražju mater!

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Sada će i slepi da progledaju, gluvi da čuju a mutavi da progovore, da shvate da Srbija NEĆE NIKADA da uđe u EU!

Srbija smesta treba da prekine ovo sadističko ucenjivanje i dozvoljavanje da je maltretiraju iz EU.
Zvanično odustajanje od EU biće najveći šamar EU.
Srbija treba da se okrene svojim strateškim ciljevima:
1. prisajedinjenje Republike Srpske
2. povraćaj Crne Gore u sastav zajedničke države
3. povraća Makedonije u sastav zajedničke države
4. reintegrisanje severa KiM u sistem države Srbije

Saša

pre 9 godina

"Usaglašeni nacrt rezolucije, poziva srpske vlasti da osude Šešeljev govor mržnje, ali i da pokrenu istragu o tome je li Šešelj prekršio srpske zakone nakon povratka iz Haga."
Znači, eto novog posla za naše javno tužilaštvo.
Ono što nije mogao Hag 12 godina da uradi, sada treba Srpsko pravosuđe !
Licemerno.

daily show

pre 9 godina

sa ulaskom u EU, prestala je potreba da se hrvatska folira kako joj je stalo do dobrosusedskih odnosa sa nama. meni je ovakvo ponasanje hrvatske ocekivano.

Gogi

pre 9 godina

Bilo bi izuzetno lepo kada bi Vlada Hrvatske takvu energičnost pokazivala i kod suzbijanja istih pojava u Hrvatskoj; npr. na Tompsonovim koncertima. I kod oslobadjajućih presuda zločincima koji nisu Srbi. Ovako, jednonacionalno usmereno, ima opor ukus hrvatske prošlosti, ma kako opravdano bilo.

Toliko

pre 9 godina

Ozbiljna EU institucija, bavi se ultra-nacionalistom sa 3% podrske u zemlji koja nije u EU i ima jedva 7 miliona ljudi. Posle sto UKIP i Mari Le Pen hoce da izvade svoje zemlje iz te lakrdije. A ovakvi potezi vise govore o Hrvatima nego bilo koji moj komentar.

Griffin

pre 9 godina

Pazi uniju u kojoj hr. odlucuje o bilo cemu? xD Istorijska,kuluturoloska ako hocete i civilizacijska sprdacina..Btw Seselj je za onog njihovog Glavasa (mada ne znam koja bi uopste bila paralela) sinonim za mentalno i svako drugo zdravlje.

Vladimir

pre 9 godina

Jedna Ruza Tomasic je evroparlamentarac, na niske je grane pao Evropski parlament! I zamislite, ona govori o jeziku mrznje! Pa to je apsurdno.

Saša

pre 9 godina

"Usaglašeni nacrt rezolucije, poziva srpske vlasti da osude Šešeljev govor mržnje, ali i da pokrenu istragu o tome je li Šešelj prekršio srpske zakone nakon povratka iz Haga."
Znači, eto novog posla za naše javno tužilaštvo.
Ono što nije mogao Hag 12 godina da uradi, sada treba Srpsko pravosuđe !
Licemerno.

Dragutin

pre 9 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna, kakve veze ima Srbija sa pustanjem Seselja na slobodu? Ama bas nikakve, sve primedbe koje su upucene na racun Srbije su krajnje neosnovane i nemaju nikakvog smisla.

Bc

pre 9 godina

Sta li nasi cekaju umesto da podnesemo zahtev za osudu divljanja neofasista unistavajuci dvojezicne table samo zato sto su na drugom pismu ( ovo posebno jer u Eu postoje zemlje kao Grcka, Kipar, Rumunija, Bugarska koje imaju razlicita pisma) da trazimo da Hrvatska osudi krivicno goni ove ljude mi cutimo i cutimo i cutimo i cutimo i cutimo Odvratno. Jel postoji neka NVO da trazi ovo, neka stranka ili njih samo pitanje pedera uzbudjuje?

zarđala kašika

pre 9 godina

Hajde drecunovci navalite.
Imate i koju političku vucibatinu i sirovinu da štitite!
Zabole me bojko čta tamo neki Hrvati pišu o toj vucibatini.
Bolje bi bilo da istražujete ukradene identitete i druge gluposti ove vlasti zbog koje odosmo svi u vražju mater!

dvds

pre 9 godina

Mislim ova hrvatska mržnja prema Srbima je patološka. Rade sami protiv svog interesa: umesto da budu prvi da nas uguraju u Eu i na taj način nas drže na istoj strani, oni nas guraju u ruke Rusa, što će da znači nuklearna bomba na njihovim vratima.
Inače Idea nije bila niti će ikad da bude opcija za mene, radije gladovanje.
Čisto da podelim iskrenu emociju sa Hrvatima kao što su i oni sa nama sa ovom patološkom rezolucijom. Pa Šešelj je jednom nogom u grobu, pustite ga da ode s mirom u svom ludilu. Nažalost njegovo ludilo i hrvatska patologija se hrane jedni od drugog.

stevan

pre 9 godina

Rekao bi mnogo toga, ali mi komentar neće biti objavljen po običaju. Drži nam lekciju država koja je imala logore za malu decu u drugom svetskom ratu, proterala etnički svoje stanovništvo, a pre toga im ukinuli ista prava kao svakom Hrvatu,i sveli ih na nacionalnu manjinu. Išla je ona čuvena propaganda o Velikoj Srbiji. A nikog od nas Srba iz Hrvatske nije to zanimalo sem da imamo ljudska prava kao svi građani. Izgovorena laž 500 puta postaje istina, i tako smo dobili završni čin. O razlikama između Seselja, Gotovine i ostalih neću ulaziti. Njima očigledno najviše odgovara ona stara poslovica kod njih, dobar Srbin je mrtav Srbin!!!

Хрвати воле 90-те

pre 9 godina

Како они дочекаше Готовину и Маркача, јасно показује њихов став и размишљање о свему томе.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Oduvek postoji taj govor mrznje i netrpeljivos od strane nam bratskih Hrvata, pa su se sada super uklopili i sa Vojvodom od Seveningena jer je i on postao identican kao i oni. Neverovatno ali istinito da neko oseca toliku mrznju prema nekom bez ikakvog razloga.

malacko

pre 9 godina

Srbija nije trazila Seselja,vi ste nam ga dali i sada nama prebacujete to sto on laje ko kocijas na sve,pa mislim stvarno covek da ne poveruje sta se desava ovde..

dule

pre 9 godina

Pricaju kao da je Seselj pobegao iz zatvora, sve ste ovo mogli da raspravite na miru pre nego sto ste ga poslali kuci. Sad je u nasoj zemlji, i s njim cemo mi postupati kako zelimo.

To se zove suverenitet.

Da ne pominjem kako je izbio Prvi svetski rat? Ultimatum Austrije?

Iste igre moci, samo se drugacije zovu drzave, pamet uglavu diplomate.

Atinac

pre 9 godina

Ovi hrvati imaju fobiju od momenta puštanja Šešelja na slobodu dok se u srbiji ni ne priča u njemu , šeki visi na njihovoj televiziji u srbiji ga nema nigde pa tako ni vlast ne obraća baš mnogo pažnje na njega ali zato Hrvatska vlada se usrala u gaće i to toliko da se povela rasprava o šešelju u evropskom parlamentu na inicijativu hrvatske , draga gospodo hrvati jeste vi možda u Evropi ali ste istovremeno daleko od evrope i njenih vrednosti.

dupplo

pre 9 godina

Sada je valjda svima jasno zasto su Seselja pustili.Ne iz nekakve humanosti
sigurno ne.Vecito dupli arsini,cinizam,... Dezurni krivci jos pre 90tih,a
onda kada je poceo taj nesrecni rat,e onda nigde kraja nasoj krivici!Bolno.

Savo

pre 9 godina

Ne mogu da se setim kada sam kupio zadnji hrvatski proizvod '90 ili '91 god. Treba bojkotovati svaku hrvatsku firmu u Srbiji, ja stvarno ne mogu da shvatim Srbina koji ide kod njih na letovanje, kupuje u Idei , dok ne cenite sebe drugi vas nece ceniti.
Iako imamo americke pasose ne idemo kroz Hr. ni u tranzitu.
Imam jos tri tegle ajvara Bakina Tajna, steta jer su imali dobre proizvode, (ako neko moze da mi preporuci drugu kompaniju (srpsku) sto pravi dobar ajvar).
Koliko smo mi srecni sto nismo vise sa ovima.
Neko iz L.A.-a

munz

pre 9 godina

Kako ste ono pričali? Hrvatska nebitna?
(..., 27. novembar 2014 09:49)
Bitna, nebitna, svakako će "ljubav" prema susedu cvetati. Sve se vraća. Ovo su taktičke pobede, a strateški katastrofa za Hrvatsku. A to će pre ili kasnije Hrvatska osetiti ekonomski. Wait and see...

Devil

pre 9 godina

Lagao bih kad bi rekao da sam iznenađen.Čovek se dobrome od njih ne može ničemu nadati,eventualno nečemu lošem ili groznom,što su nam kroz istoriju i pokazali.Treba ih maksimalno ignorisati,nisu oni vredni pomena.

sara veljić

pre 9 godina

Najpre sam sumnjala u Vulinove konstatacije o tome da je puštanje Šešelja na slobodu zapravo pokušaj da se destabilizuje politička situacija u zemlji i naruši popularnost koju uživa Vučić.Međutim izjave hrvatskih zvaničnika su doveli do obrta u celoj priči.To je zapravo dokaz da su gore pomenute izjave Vulina imale itekako smisla

Jelena C

pre 9 godina

Zaista sramno da Hrvatska svaku situaciju koristi da promoviše svoj nacionalizam pogotovu protiv Srbije. Svi znamo koji je njihov stav i oni ga javno zastupaju i niko im ništa ne prigovara. EU izjasni se po tom pitanju.

sasa jokic

pre 9 godina

Hrvatska (sa zadovoljstvom) izvrsava zadatak koji joj je namenila EU.
Logika je veoma jasna, hocete kod nas u porodicu, ponasajte se kao deo iste.
Ovo sa Seseljem samo je batina u ruci EU, koju koriste za disciplinovanje.

Bokica

pre 9 godina

Ja neznam zasto bi se Srbija ogradjivala od Seseljevih izjava, kad on i nije u Vladi. Ovo je drzava gde se uvazava sloboda govora i prema tome nek prica sta hoce, a kome smeta neka ga tuzi.

Pathon

pre 9 godina

Ja se se secam jednog clanka u listu Slobodna Dalmacija - Hrvatska isplacuje penzije bivsim pripadnicima ustaskog pokreta, njih mozda 16,000 po hrvatskoj evidenciji. Slovenci isplacuju penzije slovenackim pripadnicima jugoslovenske kraljevske vojske u otadzbini, Drazini ljudi, ali njih Hrvati naravno ne diraju. Cista zloupotreba polozaja u EU - mada da su toliko mocni, kao sto nisu, progurali bi oni to kroz zakljucke evropskog saveta, ili saveta ministara, a ne parlament koji se malo pita po pitanju prosirenja do pred kraj pregovora. Toliko su nevidljivi i u senci mnogo vecih i bitnijih zemalja, zato i vicu toliko, glume snagu, idu u krajnost. Nepottrebno jer nije iskreno i dobronamerno.

rumster

pre 9 godina

I Rumuni i Grci su Pravoslavci pa su u EU. Samo, oni nemaju Šešelja i njemu slične pojave.
(Miloš / USA, 27. novembar 2014 15:01)

Ma, jok, nemaju. Nemaju oni ni pronacisticku, parlamentarnu, "Zlatnu zoru" (Grčka). Ne postoji ni stranka pod imenom "Velika Rumunija" koja je, doduše, trenutno vanparlamentarna, uostalom, kao i SRS,ali je pre par godina bila druga po snazi u Rumunija i imala je svog predstavnika (Vadim Tudor) u istom ovom EP. Pa, tada nije bilo rezolucija, iako je čovek otvoreni ultraš-fašista, ratnohuškač i antisemit. Za njega je čak i Šešelj miroljubiv i tolerantan tip. Nažalost, raznoraznih Zlatnih zora, Tudora, Šešelja, Jobika, Hajdera i sličnih "pravaša" i "nacoša" imamo po celoj Evropi, istočnoj i zapadnoj, i sve su politički jači i zastupljeniji u nacionalnim parlamentima...od Švedske do Grčeke, od Britanije do Rusije.

Sole

pre 9 godina

Koliko su naivni,verovali su da su Srbi zatucani kao Hrvati i da će sa Šešeljom isto kao oni sa njihovim osuđenicima.Ipak ni smo odavno prošlost ostavili iza sebe i okrenuli se važnijim stvrima.

Madjioničar

pre 9 godina

Ništa mi nije jasno! Niti smo tražili da Šešelj bude pušten na slobodu niti smo imali bilo kakve veze sa njegovim oslobadjanjem. Sve je ovo unapred iscenirano i isplanirano.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

'Drugari' iz EU mu traze da se ogradi od izjava koje je skoro 20 godina izjavljivao zajedno sa Seseljem... Pa naravno, nisu ni oni sigurni na cemu su. Mene kao pojedinca bas briga i za Seselja i za Eu i za Hrvate, ali me brine sto u mojoj zemlji neko ko je izdao najblize prijatelje i saradnike i za par godina promenio misljenje za 180 stepeni moze da bude najpopularniji politicar u drzavi... I treba da kaze sta misli o Seselju, a ne da cuti kao da ne kazem sta...

Mornar Popaj

pre 9 godina

Od Hrvata nikad ne možemo očekivati da nas pohvale. Što se Šešelja tiče, Vlada Srbije nema nikakve veze sa njegovim ponašanjem, niti je uticalala puštanje na privremenu slobodu. Činjenica je da je Šešeljevo ponašanje nedopustivo, da širi mržnju i ima želju da sruši vlast u Srbiji. Možda je ipak najbolje da se srpske vlasti totalno ograde od njegovih izjava, a EP neka sam odluči o rezoluciji.

PatriJota

pre 9 godina

U slucaju da gospodinu Seselju uskratimo sva prava , da li cemo odmah biti deo EU? Necemo! Plasim se da necemo i u slucaju da im Kosovo damo. Jednostavno dobre odnose odrzavati sa svima . Hrvatima ocigledno ne odgovara istina i pustanje Seselja. Mada, oni se bore za svoje interese i traze nacine da opravdaju najveci genocid na balkanu!

joca

pre 9 godina

Krajnje licemerno sa njihove strane, koliko znam nista nisu uradili po slicnim pitanjima u svojoj zemlji ali se zato brizno bave nasim problemima

krune

pre 9 godina

E ako za sve to vreme sto je Seselj proveo u Hagu oni nisu uspeli da ga procitaju i da shvate da se on nece menjati,i da prvom prilikom kada dodje u Srbiju ce da radi ovo sto sada radi,e onda stvarno....

roko

pre 9 godina

Srbija ne pridaje znacaj bulaznjenju od strane Seselja, a odgovornost za to svakakao nije na Srbiji, nego na onima koji su ga pustili " zbog bolesti ".

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Sada će i slepi da progledaju, gluvi da čuju a mutavi da progovore, da shvate da Srbija NEĆE NIKADA da uđe u EU!

Srbija smesta treba da prekine ovo sadističko ucenjivanje i dozvoljavanje da je maltretiraju iz EU.
Zvanično odustajanje od EU biće najveći šamar EU.
Srbija treba da se okrene svojim strateškim ciljevima:
1. prisajedinjenje Republike Srpske
2. povraćaj Crne Gore u sastav zajedničke države
3. povraća Makedonije u sastav zajedničke države
4. reintegrisanje severa KiM u sistem države Srbije

Sve je naopako

pre 9 godina

Najpre Haški tribunal pusti Šešelja na slobodu, pri tome Srbiju niko ništa ne pita, niti Srbija traži da Šešelj bude pušten; onda Šešelj nastavlja tamo gde je stao pre 11 godina i dodatno na sva zvona pljuje po sadašnjem premijeru i predsedniku Republike, i javno priznaje da se radovao ubistvu prethodnog premijera i za to ne odgovara, jer u ovoj zemlji postoji sloboda mišljenja i govora, i na kraju Hrvatska lepo iskoristi Šešeljeve zaista neprimerene izjave da Srbiji, koja je u ovoj situaciji ni kriva ni dužna, po ko zna koji put postavi nogu. Opet mi ispaštamo za nešto čemu uopšte nismo doprineli. To nam je nagrada što smo hteli da budemo korektni prema Šešelju.

andro

pre 9 godina

E to vam je ta EU. Da li sad vidite na šta se troši novac njenih državljana?
Imajmo u vidu da su poslaničke plate u EU parlamentu iznad 7000 Eur.

Ovo je kažnjavanje Srbije zbog Rusije.

strava

pre 9 godina

sramota je šta sve sebi dozvoljava EU i koliko slobodno meša prste u tuđe stvari ... naš problem je naša briga .. vidim koliko su nas pomogli u poplavama i kako su brinuli ... osim zelenaških kredita koje su nam brže bolje uvalili ...

belegis

pre 9 godina

Hrvatski poslanici u parlamentu bolje da su cutali i gledali svoje probleme. Kao prvo Vlada Srbije je vlada koja je izabrana na demokratskim izborima i legitimno konstituisana, Vlada koja zastupa interese svojih gradjana a ti gradjani nisu trazili specijalno izjasnjenje po dolasku Seselja, stoga kada se nama nisu pravdali , ne moraju vala ni hrvatima a ni evrposkoj uniji a nemaju ni zasto jer svi znamo da je stav vlade jedno a Sekijeva baljezganja nesto sasvim drugo.

andrej

pre 9 godina

Paradoks za paradoksom, nacija za koju svi znamo kakvu istoriju ima traži rezoluciju o Šešelju, ali zato nijednom prilikom nije osudila govor mržnje svojih građana upućen Srbima. Poslanici Evropskog parlamenta donose rezoluciju o Šešelju a sud koji se nalazi u EU ga bezuslovno pušta na slobodu? Pa ko je ovde lud?

Hestija

pre 9 godina

Evropski parlament ne treba da kritukuje Vladu Srbiju već Haški sud koji je oslobodio Šešelja.Znali smo da će Vijislav Šešelj uvrediti svakog,a građani Srbije ne treba da padnu ba njegova balazgenja.Šešelj je čovek koji je godinama sprovodio politiku razaranja Srbije time što je istrebio Srbe,takvu politiku građani Srbije ne žele da sprovedu.

goga

pre 9 godina

seselj je samo gradjanin srbije.vodi politicku stranku koja nije presla cenzus. svako ima pravo na svoje misljenje..nece valjda nasa vlada da se pravda zbog stavova koje iznosi svaki gradjanin pojedinacno!? oni nas svakako nece primiti u tu uniju jos 20 godina, samo se traze izgovori..mi bismo trebali da se bavimo drugin stvarima..

Nevenaa

pre 9 godina

Sve se ovo i moglo očekivati ali niko nije verovao da se svi konci vuku sa razlogom, od prvobitnog puštanja Šešelja do otvorenih packi Srbiji pod uticajem navalentne Hrvatske. Pa Šešelj kritikuje i ovu vlast ako ćemo iskreno ali to uši EU ili ne čuju ili ne haju...

Misery

pre 9 godina

Sada bi bilo dobro da neko iz evropskog parlamenta kaže da na ovaj glupavi način Hrvatska remeti približavanje Srbije EU, da sa druge strane destabilizuje region time što uvlači vladu srbije u Šešeljeve ljudosti, i što radi na smanjenju popularnosti EU kog građana Srbije.

GoranBgd

pre 9 godina

Čekajte malo. Legitimno je pravo svakoga ko se oseća ugroženim na bilo koji način da po tom pitanju deluje. Hrvatska radi šta radi. Kada su njihove generale oslobodili u Hagu, ovde je bila ludnioca - setite se samo. Ograditi se od Šešeljevih izjava..Hm to ne bi trebalo ništa da ih košta, on je samo figura, bez cenzusa u skupštini. Dakle niko bitan, sroče se dve-tri prosto proširene i ćao zdravo. Ne razumem šta svi dramite toliko. Kada je nešto što nas tišti onda je u redu da se deremo sazivao SB UN, sve živo, kada je nešto što tišti druge, a tiče se nas, onda je to pakao. A naročito sada kada, svakog normalnog, boli ( da ne kažem šta) za stav, mišljenje, lik i delo Vojislava Šešelja. I nije mi jasno šta su se Hrvati napalili ovoliko, šta im se to dešava po njihovoj lipoj, kada ovoliko skreću pažnju sa toga.. A opet to je problem naših susjeda, je li.. ne naš...

Velike misli , a otkucane jednim prstom

pre 9 godina

eto vidite vi nebeski narod.vazda vam neko kriv.prvo slovenci,hrvati,bosanci,makedonci,albanci,crnogorci,bugar ipola i vise evrope.samo ste vi fini.prst ns celo i razmislite malo zasto. (lazoooo, 27. novembar 2014 09:02)

Malo opismenjavanja ne bi loše došlo uz ovako " visprene misli i analizeeeee " ! Neko te izgleda lag'oooo da si " zreo " za EU , razmisli malo i zaštoooo !

igor ns

pre 9 godina

Kako ste ono pričali? Hrvatska nebitna?
(..., 27. novembar 2014 09:49)

Pa i je, nebitna. Ako Ruža Tomašić kreira EU politiku onda.... Ona je ne kreira ni u svojoj županiji da bi u EU. Ukoliko budemo ulazili u tu uniju, naci država na našim zapadnim granicama nas neće sprečiti. To će učiniti neki njihovi moćniji mentori. Ukoliko do toga dođe.

ljubomirko neutralac

pre 9 godina

Šta sad naš parlament treba da pravi rezoluciju protiv Hrvatske,zbog onog pevača Marka Perkovića koji propagira ustastvo na svakom koncertu,zbog haškog osuđenika Kordića i njegovih nastupa u javnosti,zbog Ante Gotovine, zbog onog fašitičkog lomljenja ćiriličnih tablih,zbog fudbalskih navijača koji skoro na svakoj utakmici viču ajmo ustaše i crtaju svastike zbog nogometaša koji je zbog ustaškog pozdrava dobio deset utakmice zabrane itd.Time se hrvatske vlasti ne bave već gledaju u tuđe dvorište i dižu nepotrebnu dreku zbog ovog nebitnog političara i time mu daju nana nepotrebnoj važnosti.

bariton

pre 9 godina

Poštovani susedi, mislim da u svom dvorištu imate isuviše nereda koji treba raspremiti. Pored svojih rođenih, Gotovine, Kordića i sličnih huškača i propagatora mržnje, ustaštva, vama je izuzetno interesantan Šešelj. Zaboravljate da je Šešelja, haški sud pustio, znajući šta sledi. Prema tome obratite se haškom sudu za sve što vam u vezi sa Šešeljom ne odgovara. Srpska vlada nema apsolutno nikakve veze ni sa njegovim puštanjem niti sa njegovim aktivnostima.

Viki

pre 9 godina

Srbija je sve svoje obaveze ispunila i ne može da osuđuje Šešelja koji je u nadležnosti Haškog tribunala a ni sam Haški tribunal ga nije osudio.

lazoooo

pre 9 godina

eto vidite vi nebeski narod.vazda vam neko kriv.prvo slovenci,hrvati,bosanci,makedonci,albanci,crnogorci,bugar ipola i vise evrope.samo ste vi fini.prst ns celo i razmislite malo zasto.

DzugaSvili

pre 9 godina

Kako ocekujete pohvale,kada je ova vlada Radikalska.Dovoljno je sto pustate malo malo NIKOLICA, VULINA,DRECUNA,LINTU,SLAVENKA TERZICA, i ostale pRoruske likova da non stop pricaju protiv EU i. civilizovanih zemalja.O. budalastinama kojeskoro svakodnevno izlaze u INFORMERU,PECATU,NOVOSTIMA.

Cvorovic

pre 9 godina

Clanovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske reaguju na licnom osnovu i to sto govore nema veze sa drzavom Srbijom. Srbija nije pustila Seselja na slobodu vec Haski tribunal i to iz razloga da se leci a ne da politicki deluje i daje koje kakve izjave. Moraju biti svesni toga pre nego sto zauyimaju bilo kakve stavove.

popeye

pre 9 godina

Право само Шешељу добру рекламу. Ионако су већ сви дебело разочарани са ЕУ...

Jadni...

pre 9 godina

srbi.....samo oni valjaju a nevalja i nije u pravu Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Turska, Madjarska i cijela EU. Pitam se skim nesto nije u redu...

cipiripi

pre 9 godina

mislim stvarno da ne poverujem šta se sad ovde dešava... Vi ste nam ga dali nije ga Srbija tražila i sad nam prebacujete to što on laje na sve zvezde.

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Nadam se da ćemo podstaći kolege iz Unije da se uključe i da se zatraži od vlasti u Srbiji da se distanciraju od takvih izjava, upravo zato da potvrde evropski put i koliko je moguće neutralizuju negativni efekat koji ekscesno ponašanje ima na odnose u regiji“, rekla je Vesna Pusić

Ako znamo a znamo da je Vojislav Seselj godinama "Shefovao" Predsedniku Srbije Tomislavu Nikolicu i Premijeru Aleksandru Vucicu onda je lako razumeti zasto se niko od njih ne usudjuje "protivureciti" svom "IDOLU" !
Osim toga koliko je meni poznato Seselj ima visi "CETNICKI CIN" (Vojvoda prve klase) od Tomislava Nikolica koji je samo obican "Vojvoda" pa mu ne prilici da protivureci svom STARESINI !

Enrike

pre 9 godina

U Srbiji se nažalost uvek nađu oni koji rade na njenu štetu i u korist onih koji žele da njen napredak spreče, zato su Hrvati izjave Šešelja oberučke prihvatili.

Bager

pre 9 godina

Jadna je ta Evropa i jadan je taj Evropski parlament kada usaglašavaju stavove o Šešelju i Srbiji a ne o tome da su zemlje EU ostale suzdržane o dokumentu kojim se osuđuje buđenje nacizma,o hiljadama ubijenih u Ukrajini,izbjeglicama koji se utapaju pred njenim granicama.....Sjetih se pjesme Đure Jakšića "Evropi"......

čovek

pre 9 godina

Treba samo da se shvati da je rok trajanja ove Vlade Srbije prošao. Evropa jednostavno, pravi teren za nove poslušnike. Ovi su im se već smučili.

Baba Kurana

pre 9 godina

Šta da hvale koga k..ca,hvalili raman toliko da se reformator ogromnih usta napali,sad kad im je sve potpisao,koji će im više...

Uzunko

pre 9 godina

Imamo loš imidž u Evropi već 20 godina.
Predrasude se teško menjaju, a ova rezolucija nas stavlja u jako neprijatnu poziciju.
Sada velike reči i patetika ne mogu da pomognu.

Robespjer

pre 9 godina

A Vulin "nije" bio u pravu.... Rece istinu oko destabilizacije Srbije i sada ga nigde nema. I Kirbi pravio cirkus. Ajd sad Beograde hapsi Seselja.

Zzzz

pre 9 godina

E ljudi moi dokle mrznje ima nikad necemo napred kad ne volimo komsije kako da volimo eu tu ima jos vise nacionaliteta bolje da prostamo jedno drugo i da ide narod napred a za politicare je bolje ovakov kaos post moze dugo da zivi i da neh radi nista

LeslieNielsen

pre 9 godina

Nikada niti jedan proizvod koji je uvezen iz hrvatske nisam kupio, niti cu ikada kupiti, a ima ih u Novom Sadu mnogo kao i u celoj Srbiji.
Ne zasluzuju oni na bilo koji nacin tolerisanje, kao ni razmisljanje o pomirenju jer oni su ti koji zive u devedesetim godinama. To dovoljno govori ovakav njihov nacin ponasanja kao i docek navodnjih njihovih heroja generala koji su jedni od najvecih ratnih zlocinaca uz nasera orica.

Marinela

pre 9 godina

Kako da kritikuju izjavu o Đinđiću kad su do juče i sami likovali nad ubistvom, skidali tablu sa imenom ulice Zorana Đinđića, imali istu retoriku kao i Šešelj. Sad mudro ćute, ne mogu sebi da pljunu u usta.

Andrijana

pre 9 godina

Neka osuđuju one koji su ga pustili iz Haga, a ne državu Srbiju koja sa Šešeljevim ispadima nema nikakve veze. Kada je ranije EP osudio neku državu zbog izjava njenih opozicionara desne orjentacije?

Joka

pre 9 godina

Vučić neće mirno sedeti i gledati šta rade hrvatski nacionalisti u parlamentu EU,sačekajmo da vidimo reakciju naše države na još jedan nizak udarac naših tzv.bratskih komšija.Sramota što hrvati upornon rade na demonizovanju naše nacije kada su i oni više nogo krivi za mnogo što šta.

espada

pre 9 godina

"Jednu trećinu pobiti,jednu trećinu pokrsti i jednu trećinu proterati"!Ovo je deo iz programa ustaškog pokreta koji se odnosi na Srbe,na "Židove",na Rome i ostali ne-hvatski živalj.Samo se u "civiliziranoj Europi" mogao pojaviti ovakav pokret,naravno i omiljeni im A.Hitler.Rezolucija?

šabrol

pre 9 godina

Nisam primetio da se Hrvati nešto pominju u komentarima.Pa da,oni su oduvek bili nevažni i ne trba tastaturu "trošiti" na njih.

lazoooo

pre 9 godina

eto vidite vi nebeski narod.vazda vam neko kriv.prvo slovenci,hrvati,bosanci,makedonci,albanci,crnogorci,bugar ipola i vise evrope.samo ste vi fini.prst ns celo i razmislite malo zasto.

DzugaSvili

pre 9 godina

Kako ocekujete pohvale,kada je ova vlada Radikalska.Dovoljno je sto pustate malo malo NIKOLICA, VULINA,DRECUNA,LINTU,SLAVENKA TERZICA, i ostale pRoruske likova da non stop pricaju protiv EU i. civilizovanih zemalja.O. budalastinama kojeskoro svakodnevno izlaze u INFORMERU,PECATU,NOVOSTIMA.

Uzunko

pre 9 godina

Imamo loš imidž u Evropi već 20 godina.
Predrasude se teško menjaju, a ova rezolucija nas stavlja u jako neprijatnu poziciju.
Sada velike reči i patetika ne mogu da pomognu.

zarđala kašika

pre 9 godina

Hajde drecunovci navalite.
Imate i koju političku vucibatinu i sirovinu da štitite!
Zabole me bojko čta tamo neki Hrvati pišu o toj vucibatini.
Bolje bi bilo da istražujete ukradene identitete i druge gluposti ove vlasti zbog koje odosmo svi u vražju mater!

Vladimir

pre 9 godina

Jedna Ruza Tomasic je evroparlamentarac, na niske je grane pao Evropski parlament! I zamislite, ona govori o jeziku mrznje! Pa to je apsurdno.

Iguman Nemanja

pre 9 godina

Sada će i slepi da progledaju, gluvi da čuju a mutavi da progovore, da shvate da Srbija NEĆE NIKADA da uđe u EU!

Srbija smesta treba da prekine ovo sadističko ucenjivanje i dozvoljavanje da je maltretiraju iz EU.
Zvanično odustajanje od EU biće najveći šamar EU.
Srbija treba da se okrene svojim strateškim ciljevima:
1. prisajedinjenje Republike Srpske
2. povraćaj Crne Gore u sastav zajedničke države
3. povraća Makedonije u sastav zajedničke države
4. reintegrisanje severa KiM u sistem države Srbije

Bucko razmišljam

pre 9 godina

Nadam se da ćemo podstaći kolege iz Unije da se uključe i da se zatraži od vlasti u Srbiji da se distanciraju od takvih izjava, upravo zato da potvrde evropski put i koliko je moguće neutralizuju negativni efekat koji ekscesno ponašanje ima na odnose u regiji“, rekla je Vesna Pusić

Ako znamo a znamo da je Vojislav Seselj godinama "Shefovao" Predsedniku Srbije Tomislavu Nikolicu i Premijeru Aleksandru Vucicu onda je lako razumeti zasto se niko od njih ne usudjuje "protivureciti" svom "IDOLU" !
Osim toga koliko je meni poznato Seselj ima visi "CETNICKI CIN" (Vojvoda prve klase) od Tomislava Nikolica koji je samo obican "Vojvoda" pa mu ne prilici da protivureci svom STARESINI !

Jadni...

pre 9 godina

srbi.....samo oni valjaju a nevalja i nije u pravu Hrvatska, Bosna, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Turska, Madjarska i cijela EU. Pitam se skim nesto nije u redu...

čovek

pre 9 godina

Treba samo da se shvati da je rok trajanja ove Vlade Srbije prošao. Evropa jednostavno, pravi teren za nove poslušnike. Ovi su im se već smučili.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

'Drugari' iz EU mu traze da se ogradi od izjava koje je skoro 20 godina izjavljivao zajedno sa Seseljem... Pa naravno, nisu ni oni sigurni na cemu su. Mene kao pojedinca bas briga i za Seselja i za Eu i za Hrvate, ali me brine sto u mojoj zemlji neko ko je izdao najblize prijatelje i saradnike i za par godina promenio misljenje za 180 stepeni moze da bude najpopularniji politicar u drzavi... I treba da kaze sta misli o Seselju, a ne da cuti kao da ne kazem sta...

andro

pre 9 godina

E to vam je ta EU. Da li sad vidite na šta se troši novac njenih državljana?
Imajmo u vidu da su poslaničke plate u EU parlamentu iznad 7000 Eur.

Ovo je kažnjavanje Srbije zbog Rusije.

sara veljić

pre 9 godina

Najpre sam sumnjala u Vulinove konstatacije o tome da je puštanje Šešelja na slobodu zapravo pokušaj da se destabilizuje politička situacija u zemlji i naruši popularnost koju uživa Vučić.Međutim izjave hrvatskih zvaničnika su doveli do obrta u celoj priči.To je zapravo dokaz da su gore pomenute izjave Vulina imale itekako smisla

Zzzz

pre 9 godina

E ljudi moi dokle mrznje ima nikad necemo napred kad ne volimo komsije kako da volimo eu tu ima jos vise nacionaliteta bolje da prostamo jedno drugo i da ide narod napred a za politicare je bolje ovakov kaos post moze dugo da zivi i da neh radi nista

Savo

pre 9 godina

Ne mogu da se setim kada sam kupio zadnji hrvatski proizvod '90 ili '91 god. Treba bojkotovati svaku hrvatsku firmu u Srbiji, ja stvarno ne mogu da shvatim Srbina koji ide kod njih na letovanje, kupuje u Idei , dok ne cenite sebe drugi vas nece ceniti.
Iako imamo americke pasose ne idemo kroz Hr. ni u tranzitu.
Imam jos tri tegle ajvara Bakina Tajna, steta jer su imali dobre proizvode, (ako neko moze da mi preporuci drugu kompaniju (srpsku) sto pravi dobar ajvar).
Koliko smo mi srecni sto nismo vise sa ovima.
Neko iz L.A.-a

Baba Kurana

pre 9 godina

Šta da hvale koga k..ca,hvalili raman toliko da se reformator ogromnih usta napali,sad kad im je sve potpisao,koji će im više...

rumster

pre 9 godina

I Rumuni i Grci su Pravoslavci pa su u EU. Samo, oni nemaju Šešelja i njemu slične pojave.
(Miloš / USA, 27. novembar 2014 15:01)

Ma, jok, nemaju. Nemaju oni ni pronacisticku, parlamentarnu, "Zlatnu zoru" (Grčka). Ne postoji ni stranka pod imenom "Velika Rumunija" koja je, doduše, trenutno vanparlamentarna, uostalom, kao i SRS,ali je pre par godina bila druga po snazi u Rumunija i imala je svog predstavnika (Vadim Tudor) u istom ovom EP. Pa, tada nije bilo rezolucija, iako je čovek otvoreni ultraš-fašista, ratnohuškač i antisemit. Za njega je čak i Šešelj miroljubiv i tolerantan tip. Nažalost, raznoraznih Zlatnih zora, Tudora, Šešelja, Jobika, Hajdera i sličnih "pravaša" i "nacoša" imamo po celoj Evropi, istočnoj i zapadnoj, i sve su politički jači i zastupljeniji u nacionalnim parlamentima...od Švedske do Grčeke, od Britanije do Rusije.

belegis

pre 9 godina

Hrvatski poslanici u parlamentu bolje da su cutali i gledali svoje probleme. Kao prvo Vlada Srbije je vlada koja je izabrana na demokratskim izborima i legitimno konstituisana, Vlada koja zastupa interese svojih gradjana a ti gradjani nisu trazili specijalno izjasnjenje po dolasku Seselja, stoga kada se nama nisu pravdali , ne moraju vala ni hrvatima a ni evrposkoj uniji a nemaju ni zasto jer svi znamo da je stav vlade jedno a Sekijeva baljezganja nesto sasvim drugo.

popeye

pre 9 godina

Право само Шешељу добру рекламу. Ионако су већ сви дебело разочарани са ЕУ...

Bager

pre 9 godina

Jadna je ta Evropa i jadan je taj Evropski parlament kada usaglašavaju stavove o Šešelju i Srbiji a ne o tome da su zemlje EU ostale suzdržane o dokumentu kojim se osuđuje buđenje nacizma,o hiljadama ubijenih u Ukrajini,izbjeglicama koji se utapaju pred njenim granicama.....Sjetih se pjesme Đure Jakšića "Evropi"......

Хрвати воле 90-те

pre 9 godina

Како они дочекаше Готовину и Маркача, јасно показује њихов став и размишљање о свему томе.

Robespjer

pre 9 godina

A Vulin "nije" bio u pravu.... Rece istinu oko destabilizacije Srbije i sada ga nigde nema. I Kirbi pravio cirkus. Ajd sad Beograde hapsi Seselja.

munz

pre 9 godina

Kako ste ono pričali? Hrvatska nebitna?
(..., 27. novembar 2014 09:49)
Bitna, nebitna, svakako će "ljubav" prema susedu cvetati. Sve se vraća. Ovo su taktičke pobede, a strateški katastrofa za Hrvatsku. A to će pre ili kasnije Hrvatska osetiti ekonomski. Wait and see...

Velike misli , a otkucane jednim prstom

pre 9 godina

eto vidite vi nebeski narod.vazda vam neko kriv.prvo slovenci,hrvati,bosanci,makedonci,albanci,crnogorci,bugar ipola i vise evrope.samo ste vi fini.prst ns celo i razmislite malo zasto. (lazoooo, 27. novembar 2014 09:02)

Malo opismenjavanja ne bi loše došlo uz ovako " visprene misli i analizeeeee " ! Neko te izgleda lag'oooo da si " zreo " za EU , razmisli malo i zaštoooo !

Sole

pre 9 godina

Koliko su naivni,verovali su da su Srbi zatucani kao Hrvati i da će sa Šešeljom isto kao oni sa njihovim osuđenicima.Ipak ni smo odavno prošlost ostavili iza sebe i okrenuli se važnijim stvrima.

PatriJota

pre 9 godina

U slucaju da gospodinu Seselju uskratimo sva prava , da li cemo odmah biti deo EU? Necemo! Plasim se da necemo i u slucaju da im Kosovo damo. Jednostavno dobre odnose odrzavati sa svima . Hrvatima ocigledno ne odgovara istina i pustanje Seselja. Mada, oni se bore za svoje interese i traze nacine da opravdaju najveci genocid na balkanu!

daily show

pre 9 godina

sa ulaskom u EU, prestala je potreba da se hrvatska folira kako joj je stalo do dobrosusedskih odnosa sa nama. meni je ovakvo ponasanje hrvatske ocekivano.

Toliko

pre 9 godina

Ozbiljna EU institucija, bavi se ultra-nacionalistom sa 3% podrske u zemlji koja nije u EU i ima jedva 7 miliona ljudi. Posle sto UKIP i Mari Le Pen hoce da izvade svoje zemlje iz te lakrdije. A ovakvi potezi vise govore o Hrvatima nego bilo koji moj komentar.

Gogi

pre 9 godina

Bilo bi izuzetno lepo kada bi Vlada Hrvatske takvu energičnost pokazivala i kod suzbijanja istih pojava u Hrvatskoj; npr. na Tompsonovim koncertima. I kod oslobadjajućih presuda zločincima koji nisu Srbi. Ovako, jednonacionalno usmereno, ima opor ukus hrvatske prošlosti, ma kako opravdano bilo.

Griffin

pre 9 godina

Pazi uniju u kojoj hr. odlucuje o bilo cemu? xD Istorijska,kuluturoloska ako hocete i civilizacijska sprdacina..Btw Seselj je za onog njihovog Glavasa (mada ne znam koja bi uopste bila paralela) sinonim za mentalno i svako drugo zdravlje.

stevan

pre 9 godina

Rekao bi mnogo toga, ali mi komentar neće biti objavljen po običaju. Drži nam lekciju država koja je imala logore za malu decu u drugom svetskom ratu, proterala etnički svoje stanovništvo, a pre toga im ukinuli ista prava kao svakom Hrvatu,i sveli ih na nacionalnu manjinu. Išla je ona čuvena propaganda o Velikoj Srbiji. A nikog od nas Srba iz Hrvatske nije to zanimalo sem da imamo ljudska prava kao svi građani. Izgovorena laž 500 puta postaje istina, i tako smo dobili završni čin. O razlikama između Seselja, Gotovine i ostalih neću ulaziti. Njima očigledno najviše odgovara ona stara poslovica kod njih, dobar Srbin je mrtav Srbin!!!

strava

pre 9 godina

sramota je šta sve sebi dozvoljava EU i koliko slobodno meša prste u tuđe stvari ... naš problem je naša briga .. vidim koliko su nas pomogli u poplavama i kako su brinuli ... osim zelenaških kredita koje su nam brže bolje uvalili ...

Saša

pre 9 godina

"Usaglašeni nacrt rezolucije, poziva srpske vlasti da osude Šešeljev govor mržnje, ali i da pokrenu istragu o tome je li Šešelj prekršio srpske zakone nakon povratka iz Haga."
Znači, eto novog posla za naše javno tužilaštvo.
Ono što nije mogao Hag 12 godina da uradi, sada treba Srpsko pravosuđe !
Licemerno.

dvds

pre 9 godina

Mislim ova hrvatska mržnja prema Srbima je patološka. Rade sami protiv svog interesa: umesto da budu prvi da nas uguraju u Eu i na taj način nas drže na istoj strani, oni nas guraju u ruke Rusa, što će da znači nuklearna bomba na njihovim vratima.
Inače Idea nije bila niti će ikad da bude opcija za mene, radije gladovanje.
Čisto da podelim iskrenu emociju sa Hrvatima kao što su i oni sa nama sa ovom patološkom rezolucijom. Pa Šešelj je jednom nogom u grobu, pustite ga da ode s mirom u svom ludilu. Nažalost njegovo ludilo i hrvatska patologija se hrane jedni od drugog.

Dragutin

pre 9 godina

Meni samo jedna stvar nije jasna, kakve veze ima Srbija sa pustanjem Seselja na slobodu? Ama bas nikakve, sve primedbe koje su upucene na racun Srbije su krajnje neosnovane i nemaju nikakvog smisla.

Mornar Popaj

pre 9 godina

Od Hrvata nikad ne možemo očekivati da nas pohvale. Što se Šešelja tiče, Vlada Srbije nema nikakve veze sa njegovim ponašanjem, niti je uticalala puštanje na privremenu slobodu. Činjenica je da je Šešeljevo ponašanje nedopustivo, da širi mržnju i ima želju da sruši vlast u Srbiji. Možda je ipak najbolje da se srpske vlasti totalno ograde od njegovih izjava, a EP neka sam odluči o rezoluciji.

joca

pre 9 godina

Krajnje licemerno sa njihove strane, koliko znam nista nisu uradili po slicnim pitanjima u svojoj zemlji ali se zato brizno bave nasim problemima

Misery

pre 9 godina

Sada bi bilo dobro da neko iz evropskog parlamenta kaže da na ovaj glupavi način Hrvatska remeti približavanje Srbije EU, da sa druge strane destabilizuje region time što uvlači vladu srbije u Šešeljeve ljudosti, i što radi na smanjenju popularnosti EU kog građana Srbije.

malacko

pre 9 godina

Srbija nije trazila Seselja,vi ste nam ga dali i sada nama prebacujete to sto on laje ko kocijas na sve,pa mislim stvarno covek da ne poveruje sta se desava ovde..

Pathon

pre 9 godina

Ja se se secam jednog clanka u listu Slobodna Dalmacija - Hrvatska isplacuje penzije bivsim pripadnicima ustaskog pokreta, njih mozda 16,000 po hrvatskoj evidenciji. Slovenci isplacuju penzije slovenackim pripadnicima jugoslovenske kraljevske vojske u otadzbini, Drazini ljudi, ali njih Hrvati naravno ne diraju. Cista zloupotreba polozaja u EU - mada da su toliko mocni, kao sto nisu, progurali bi oni to kroz zakljucke evropskog saveta, ili saveta ministara, a ne parlament koji se malo pita po pitanju prosirenja do pred kraj pregovora. Toliko su nevidljivi i u senci mnogo vecih i bitnijih zemalja, zato i vicu toliko, glume snagu, idu u krajnost. Nepottrebno jer nije iskreno i dobronamerno.

dule

pre 9 godina

Pricaju kao da je Seselj pobegao iz zatvora, sve ste ovo mogli da raspravite na miru pre nego sto ste ga poslali kuci. Sad je u nasoj zemlji, i s njim cemo mi postupati kako zelimo.

To se zove suverenitet.

Da ne pominjem kako je izbio Prvi svetski rat? Ultimatum Austrije?

Iste igre moci, samo se drugacije zovu drzave, pamet uglavu diplomate.

Bc

pre 9 godina

Sta li nasi cekaju umesto da podnesemo zahtev za osudu divljanja neofasista unistavajuci dvojezicne table samo zato sto su na drugom pismu ( ovo posebno jer u Eu postoje zemlje kao Grcka, Kipar, Rumunija, Bugarska koje imaju razlicita pisma) da trazimo da Hrvatska osudi krivicno goni ove ljude mi cutimo i cutimo i cutimo i cutimo i cutimo Odvratno. Jel postoji neka NVO da trazi ovo, neka stranka ili njih samo pitanje pedera uzbudjuje?

dupplo

pre 9 godina

Sada je valjda svima jasno zasto su Seselja pustili.Ne iz nekakve humanosti
sigurno ne.Vecito dupli arsini,cinizam,... Dezurni krivci jos pre 90tih,a
onda kada je poceo taj nesrecni rat,e onda nigde kraja nasoj krivici!Bolno.

Bokica

pre 9 godina

Ja neznam zasto bi se Srbija ogradjivala od Seseljevih izjava, kad on i nije u Vladi. Ovo je drzava gde se uvazava sloboda govora i prema tome nek prica sta hoce, a kome smeta neka ga tuzi.

Devil

pre 9 godina

Lagao bih kad bi rekao da sam iznenađen.Čovek se dobrome od njih ne može ničemu nadati,eventualno nečemu lošem ili groznom,što su nam kroz istoriju i pokazali.Treba ih maksimalno ignorisati,nisu oni vredni pomena.

Hestija

pre 9 godina

Evropski parlament ne treba da kritukuje Vladu Srbiju već Haški sud koji je oslobodio Šešelja.Znali smo da će Vijislav Šešelj uvrediti svakog,a građani Srbije ne treba da padnu ba njegova balazgenja.Šešelj je čovek koji je godinama sprovodio politiku razaranja Srbije time što je istrebio Srbe,takvu politiku građani Srbije ne žele da sprovedu.

GoranBgd

pre 9 godina

Čekajte malo. Legitimno je pravo svakoga ko se oseća ugroženim na bilo koji način da po tom pitanju deluje. Hrvatska radi šta radi. Kada su njihove generale oslobodili u Hagu, ovde je bila ludnioca - setite se samo. Ograditi se od Šešeljevih izjava..Hm to ne bi trebalo ništa da ih košta, on je samo figura, bez cenzusa u skupštini. Dakle niko bitan, sroče se dve-tri prosto proširene i ćao zdravo. Ne razumem šta svi dramite toliko. Kada je nešto što nas tišti onda je u redu da se deremo sazivao SB UN, sve živo, kada je nešto što tišti druge, a tiče se nas, onda je to pakao. A naročito sada kada, svakog normalnog, boli ( da ne kažem šta) za stav, mišljenje, lik i delo Vojislava Šešelja. I nije mi jasno šta su se Hrvati napalili ovoliko, šta im se to dešava po njihovoj lipoj, kada ovoliko skreću pažnju sa toga.. A opet to je problem naših susjeda, je li.. ne naš...

krune

pre 9 godina

E ako za sve to vreme sto je Seselj proveo u Hagu oni nisu uspeli da ga procitaju i da shvate da se on nece menjati,i da prvom prilikom kada dodje u Srbiju ce da radi ovo sto sada radi,e onda stvarno....

sasa jokic

pre 9 godina

Hrvatska (sa zadovoljstvom) izvrsava zadatak koji joj je namenila EU.
Logika je veoma jasna, hocete kod nas u porodicu, ponasajte se kao deo iste.
Ovo sa Seseljem samo je batina u ruci EU, koju koriste za disciplinovanje.

Enrike

pre 9 godina

U Srbiji se nažalost uvek nađu oni koji rade na njenu štetu i u korist onih koji žele da njen napredak spreče, zato su Hrvati izjave Šešelja oberučke prihvatili.

ljubomirko neutralac

pre 9 godina

Šta sad naš parlament treba da pravi rezoluciju protiv Hrvatske,zbog onog pevača Marka Perkovića koji propagira ustastvo na svakom koncertu,zbog haškog osuđenika Kordića i njegovih nastupa u javnosti,zbog Ante Gotovine, zbog onog fašitičkog lomljenja ćiriličnih tablih,zbog fudbalskih navijača koji skoro na svakoj utakmici viču ajmo ustaše i crtaju svastike zbog nogometaša koji je zbog ustaškog pozdrava dobio deset utakmice zabrane itd.Time se hrvatske vlasti ne bave već gledaju u tuđe dvorište i dižu nepotrebnu dreku zbog ovog nebitnog političara i time mu daju nana nepotrebnoj važnosti.

Nevenaa

pre 9 godina

Sve se ovo i moglo očekivati ali niko nije verovao da se svi konci vuku sa razlogom, od prvobitnog puštanja Šešelja do otvorenih packi Srbiji pod uticajem navalentne Hrvatske. Pa Šešelj kritikuje i ovu vlast ako ćemo iskreno ali to uši EU ili ne čuju ili ne haju...

goga

pre 9 godina

seselj je samo gradjanin srbije.vodi politicku stranku koja nije presla cenzus. svako ima pravo na svoje misljenje..nece valjda nasa vlada da se pravda zbog stavova koje iznosi svaki gradjanin pojedinacno!? oni nas svakako nece primiti u tu uniju jos 20 godina, samo se traze izgovori..mi bismo trebali da se bavimo drugin stvarima..

igor ns

pre 9 godina

Kako ste ono pričali? Hrvatska nebitna?
(..., 27. novembar 2014 09:49)

Pa i je, nebitna. Ako Ruža Tomašić kreira EU politiku onda.... Ona je ne kreira ni u svojoj županiji da bi u EU. Ukoliko budemo ulazili u tu uniju, naci država na našim zapadnim granicama nas neće sprečiti. To će učiniti neki njihovi moćniji mentori. Ukoliko do toga dođe.

cipiripi

pre 9 godina

mislim stvarno da ne poverujem šta se sad ovde dešava... Vi ste nam ga dali nije ga Srbija tražila i sad nam prebacujete to što on laje na sve zvezde.

bariton

pre 9 godina

Poštovani susedi, mislim da u svom dvorištu imate isuviše nereda koji treba raspremiti. Pored svojih rođenih, Gotovine, Kordića i sličnih huškača i propagatora mržnje, ustaštva, vama je izuzetno interesantan Šešelj. Zaboravljate da je Šešelja, haški sud pustio, znajući šta sledi. Prema tome obratite se haškom sudu za sve što vam u vezi sa Šešeljom ne odgovara. Srpska vlada nema apsolutno nikakve veze ni sa njegovim puštanjem niti sa njegovim aktivnostima.

Jelena C

pre 9 godina

Zaista sramno da Hrvatska svaku situaciju koristi da promoviše svoj nacionalizam pogotovu protiv Srbije. Svi znamo koji je njihov stav i oni ga javno zastupaju i niko im ništa ne prigovara. EU izjasni se po tom pitanju.

Atinac

pre 9 godina

Ovi hrvati imaju fobiju od momenta puštanja Šešelja na slobodu dok se u srbiji ni ne priča u njemu , šeki visi na njihovoj televiziji u srbiji ga nema nigde pa tako ni vlast ne obraća baš mnogo pažnje na njega ali zato Hrvatska vlada se usrala u gaće i to toliko da se povela rasprava o šešelju u evropskom parlamentu na inicijativu hrvatske , draga gospodo hrvati jeste vi možda u Evropi ali ste istovremeno daleko od evrope i njenih vrednosti.

roko

pre 9 godina

Srbija ne pridaje znacaj bulaznjenju od strane Seselja, a odgovornost za to svakakao nije na Srbiji, nego na onima koji su ga pustili " zbog bolesti ".

Viki

pre 9 godina

Srbija je sve svoje obaveze ispunila i ne može da osuđuje Šešelja koji je u nadležnosti Haškog tribunala a ni sam Haški tribunal ga nije osudio.

andrej

pre 9 godina

Paradoks za paradoksom, nacija za koju svi znamo kakvu istoriju ima traži rezoluciju o Šešelju, ali zato nijednom prilikom nije osudila govor mržnje svojih građana upućen Srbima. Poslanici Evropskog parlamenta donose rezoluciju o Šešelju a sud koji se nalazi u EU ga bezuslovno pušta na slobodu? Pa ko je ovde lud?

Madjioničar

pre 9 godina

Ništa mi nije jasno! Niti smo tražili da Šešelj bude pušten na slobodu niti smo imali bilo kakve veze sa njegovim oslobadjanjem. Sve je ovo unapred iscenirano i isplanirano.

Vikinzi 5

pre 9 godina

Oduvek postoji taj govor mrznje i netrpeljivos od strane nam bratskih Hrvata, pa su se sada super uklopili i sa Vojvodom od Seveningena jer je i on postao identican kao i oni. Neverovatno ali istinito da neko oseca toliku mrznju prema nekom bez ikakvog razloga.

Sve je naopako

pre 9 godina

Najpre Haški tribunal pusti Šešelja na slobodu, pri tome Srbiju niko ništa ne pita, niti Srbija traži da Šešelj bude pušten; onda Šešelj nastavlja tamo gde je stao pre 11 godina i dodatno na sva zvona pljuje po sadašnjem premijeru i predsedniku Republike, i javno priznaje da se radovao ubistvu prethodnog premijera i za to ne odgovara, jer u ovoj zemlji postoji sloboda mišljenja i govora, i na kraju Hrvatska lepo iskoristi Šešeljeve zaista neprimerene izjave da Srbiji, koja je u ovoj situaciji ni kriva ni dužna, po ko zna koji put postavi nogu. Opet mi ispaštamo za nešto čemu uopšte nismo doprineli. To nam je nagrada što smo hteli da budemo korektni prema Šešelju.

Cvorovic

pre 9 godina

Clanovi Evropskog parlamenta iz Hrvatske reaguju na licnom osnovu i to sto govore nema veze sa drzavom Srbijom. Srbija nije pustila Seselja na slobodu vec Haski tribunal i to iz razloga da se leci a ne da politicki deluje i daje koje kakve izjave. Moraju biti svesni toga pre nego sto zauyimaju bilo kakve stavove.

LeslieNielsen

pre 9 godina

Nikada niti jedan proizvod koji je uvezen iz hrvatske nisam kupio, niti cu ikada kupiti, a ima ih u Novom Sadu mnogo kao i u celoj Srbiji.
Ne zasluzuju oni na bilo koji nacin tolerisanje, kao ni razmisljanje o pomirenju jer oni su ti koji zive u devedesetim godinama. To dovoljno govori ovakav njihov nacin ponasanja kao i docek navodnjih njihovih heroja generala koji su jedni od najvecih ratnih zlocinaca uz nasera orica.

Marinela

pre 9 godina

Kako da kritikuju izjavu o Đinđiću kad su do juče i sami likovali nad ubistvom, skidali tablu sa imenom ulice Zorana Đinđića, imali istu retoriku kao i Šešelj. Sad mudro ćute, ne mogu sebi da pljunu u usta.

Andrijana

pre 9 godina

Neka osuđuju one koji su ga pustili iz Haga, a ne državu Srbiju koja sa Šešeljevim ispadima nema nikakve veze. Kada je ranije EP osudio neku državu zbog izjava njenih opozicionara desne orjentacije?

Joka

pre 9 godina

Vučić neće mirno sedeti i gledati šta rade hrvatski nacionalisti u parlamentu EU,sačekajmo da vidimo reakciju naše države na još jedan nizak udarac naših tzv.bratskih komšija.Sramota što hrvati upornon rade na demonizovanju naše nacije kada su i oni više nogo krivi za mnogo što šta.

espada

pre 9 godina

"Jednu trećinu pobiti,jednu trećinu pokrsti i jednu trećinu proterati"!Ovo je deo iz programa ustaškog pokreta koji se odnosi na Srbe,na "Židove",na Rome i ostali ne-hvatski živalj.Samo se u "civiliziranoj Europi" mogao pojaviti ovakav pokret,naravno i omiljeni im A.Hitler.Rezolucija?

šabrol

pre 9 godina

Nisam primetio da se Hrvati nešto pominju u komentarima.Pa da,oni su oduvek bili nevažni i ne trba tastaturu "trošiti" na njih.