Sreda, 26.11.2014.

21:47

Šta će doneti izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju?

Izvor: B92

Šta æe doneti izmene Zakona o bezbednosti u saobraæaju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Nepametno

pre 9 godina

E, vala, kako god je nerazuman predlog zakonskih promena,isto tako ima i takvih komentara.Nekim ljudima ne odgovara nasilje od drzave, ali bi zato oni da siluju na svoj nacin, kao npr."...ako ponovo sedne bez dozvole, odmah 20 godina zatvora,..." i sl.

vozac

pre 9 godina

Nasli su auto zastavu 101 koji je najgori auto i po njemu ce da odredjuju preformanse smramota,auto sa kojim se najlakse gine jer nema ni snage ni kocnice,koji dizel kupiti do 75 ks ili ti 44kv a da je do 1400 ccm

Spectator

pre 9 godina

Imam genijalnu ideju koja je sasvim u skladu sa stavovima članova rade grupe. Pošto je maksimalna dozvoljena brzina na putevima(autoputevi) 120 km/h treba zabraniti proizvodnju i uvoz svih automobila koji mogu da razviju veću brzinu. A, zar nije jednostavno rešenje (ako se ne bi zaje....li)?

Sandman

pre 9 godina

A zasto se ne bi dozvola trajno oduzela bahatim vozacima? Pa ko ponovo od njih sedne za volan bez dozvole odmah 20 godina zatvora? Ovako mu oduzmes vozilo, a on kupi novo i ponovo vozi. Ko predlaze takve gluposti?

Neko iz kanala

pre 9 godina

Bilo šta bi da rade osim da upražnjavaju postojeći zakon. Sve je već predviđeno i kazne postoje.Neefikasnost državne uprave se "prazni" po glavi građana za gluposti-svetla u avgustu,Galenikinu prvu pomoć,namernim postavljanjem ograničenja na potpuno bezbednom pravom putu od 50kmh radi naplate kazni.
Kad treba da kontrolišu pijane policajci po Ibarskoj su na večeri kod vlasnika kafana. I da vidim kako će sprečiti mlade ljude koji RADE i zarađuju da voze noću ako im to posao koji nameće.(dostava robe,trgovački putnici itd). Hoće li im isplaćivati plate za izgubljeno radno mesto u punom iznosu. Time bi se narušilo pravo na rad i kretanje.Idi begaj profesore Vujaniću, dokle ćemo biti žrtve vaših eksperimenata. Svi bi da su pisci propisa niko da ih primenjuje. Čak je i dosledna primena onog zakona od pre četvrt veka bila dovoljna. Ali kako bi se onda zarađivale pare po raznim komitetima za bezbednost, veštačenjima udesa i sl. Ode struka u kanal dnevne politike.

Goran

pre 9 godina

"Šta će doneti izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju?"
Nece doneti bas nista, posto problem nije u zakonima vec u tome sto se zakoni ne primenjuju.
Mozemo tako da uvedemo i smrtnu kaznu za saobracajne prekrsaje, a da to nema nikakvog efekta posto nece biti primenjena.

Zbogom pameti

pre 9 godina

Kakvo genijalno resenje, od njega jedino bolje moze biti zabrana polaganja vozackog ispita do recimo navrsene 35 godine a onda mogu da kupe auto od najvise 450mm3 i od 15ks, pa kada napune 50 god. starosti mogu i nesto jaci auto da kupe ali po izboru posebno formirane komisije na celu sa vama s tim da nece moci da biraju boju.Koji ste vi strucnjaci do ku..a.A sta je sa porezom na kubikaze lopovi jedni, za 19 godina star auto treba da se plati 88000, dinara pod uslovom da ne poskupi.Molim clanice NATO pakta reda za da nas ponovo ali ovaj put uspesno bombarduju tako da nas vise nema jer smo mi svi uvreda za ljudsku inteligenciju.

Lupa

pre 9 godina

Dokle više vršiti promene podstaknute ponašanjem "loših momaka". Promene koje će pogoditi (koštati) "dobre momke".

Sedište za decu do 12 godina, to košta i umanjuje komfor prevoza. Dodatni uslovi za dozvolu i ograničenja za korišćenje iste, to pogađa sve koji nisu nasilni u vožnji, koji su u većini.

Odmah prekinuti priču o izmenama i posvetiti se primeni postojećih zakon.

Bane

pre 9 godina

Najveće žrtve su oni koji poštuju zakon.Ovaj je imao šest sedam prijava i nijedna mu nije stigla barem tako kažu roditelji koji inače kažu takodje da nikad nije seo za volan a da su oni to znali a imao je auto na svoje ime sa 19 godina. Pa kako je kupio taj auto???. Njih sve treba rigorozno kažnjavati.Rigorozna kontrola ugostiteljskih objekata i ogromne akcize na alkoholna piča i sl.

Pavle

pre 9 godina

Pametno ako se tako i osniva i bude delovao za one sto treba da se uklone iz saobracaja. Ali ako to bude novo oruzje pojedinih za naplatu u privatnim smerama ili usluga za uslugu? Onda vise stete nego koristi i jos jedno nepoverenje gradjana prema zakonu i izvrsiteljima.
Ne treba zaboraviti da treba i olaksati u saobracaju da bi taj imao poverenja i imao prakticnu funkciju i da olaksava za postovati pravila. Na primer dobar put/autoput ogranicenje 60-80 samo zato sto se ne odrzava ili neki razlozi koji samo vode do agresije Policije koja treba da puni budzet a ne ono bitno. Ogranicenja treba da budu u smislu svih akcenata. A oni koji namerno ugrozavaju i bez ikakvih postovanja u celiju i baciti kljuceve.

a Joj

pre 9 godina

U Srbiji doneses zakon i sve si regulisao!? Zvuci kao los vic,ali je gorka istina. Stradace oni bez veze i jakih tata,a ovi drugi bas kao i do sada!
No,malo zamajavanja naroda,radimo,radimo,...

Drg

pre 9 godina

Nemate pojma sa pojmom! Samo "menjate" zakone - ni sami više ne znate koliko ih ima! Zakone treba sprovoditi - i ovaj o bezbednosti, kao i onaj pre njega, kao i onaj pre.pre njega! A krši se svuda i na svakom mestu. Prošetajte 10 min. bilo gde po gradu - moraćete da vidite bar 1.

Mile

pre 9 godina

Doneće gomilu prijava koje zastarevaju povlašćenima (ako ih slučajno policija i zaustavi) i veće kazne za vozače kršina starih 15 i više godina zbog ne upaljenih svetla u po bela dana.

Dejan

pre 9 godina

Postoji zakon o saobraćaju. Sadrži jasne kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi. Napravi se novi zakon. Zakomplikuje se birokratija. Pooštre se kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi. Napravi se novi zakon. Još se zakomplikuje birokratija. Još se pooštre kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi.

Nastavite niz.

A što se mladih za volanom tiče, izmenite zakon o osiguranju motornih vozila tako da je polisa vezana za vlasnika i da na iznos premije utiču i godine, i zanimanje, i kubikaža, i prethodni prekršaji. Pa da vidimo koliko će mame i tate biti spremne dečici da daju svoje bembare kada ih ne pokriva osiguranje, ili mali trezor da kupe i osiguraju besna kola dok još nemaju stvarnog vozačkog iskustva.

Darko I.

pre 9 godina

Uvesti sezonske poslove za prekrsioce. Voznja bez dozvole ciscenje snega na pesackoj stazi u duzini ok 1km. Svaki sledeci pux 3x vise.

ivan

pre 9 godina

Opet udar na sirotinju.Ko je skupio nešto para da kupi, uglavnom, polovnjak iznad 1400 kubika sad nesme da da deci da voze, a mamini sinovi če kupovati drugi ili treći auto u porodici i dalje divljati po ulicama.Nije stvar u kubikaži nego u poštovanju propisa kojih ima u i sadašnjem zakonu, samo se ne sprovode.Ako nekog uhvate 8 puta da vozi bez dozvole i čekaju da pobije ljude, onda je nešto trulo u sudskim organima, a rezultate njihovog nerada ispaštaju svi.Što jedna budala napravi, sto pametnih ne ispravi.

crni domino

pre 9 godina

Nista novo nece doneti jer je sistem truo!
Predsednik kriminalac sa laznom diplomom, Premijer stiti brata kriminalca i prica o kradji identiteta, ministar policije sa laznim doktoratom, ministar inostranih poslova suruje sa narko bosovima i nosi koferce sa sobom, onaj nabedjeni ministar pravde rasturio sudstvo koje mu ne radi vec tri meseca, ucitelji na ulici, decu nema ko da vaspitava, zakoni se ne postuju a u okviru borbe protiv korupcije udvostrucen je broj milijardera tajkuna u drzavi u kojoj vise nista ne funkcionise...
Haos, i mi u tom haosu ocekujemo efekte dopune zakona o saobracaju koje treba da postigne ova nesposobna vlast.

Danica,majka četvoro dece

pre 9 godina

Ne vidim potrebu za pooštravanjem zakonskih odredbi toliko radikalno. Mi stalno menjamo neke zakone a niko ih precizno ne primenjuje. Važeći ZOBS ima mnogo mana ali i takav se ne primenjuje dosledno. Policija o kojoj priča prof.Vujanić u USA i CAN je AKTIVNA u saobraćaju, ne sedi iza ćoška već se vozi u patrolnim kolima i kad primete narušavanje propisa zaustavlja takvog vozača. Najbahatiji nisu najmlađi (oni u neiskusniji) već vozači srednjih godina,neoprezne majke sa sedištima za bebe pozadi i vozila raznih tipova iz nekakvih nedodirljivih "službi" i sumnjivih tipova u zatamnjenim vozilima koje niko ni ne pokušava da zaustavlja a kamo li kazni.Moje dete je sa 20 godina u Sijetlu na studijama,živi samostalno, i šta treba sad? Da ovde kao mlad, budući ekspert ili naučnik, ne sme da vozi i bude žrtva budala koje daju svojoj deci da piju,drogiraju se, voze u prtljažniku i ginu? Kakve veze s tim ima 99% normalnih mladih ljudi? Nego neka policija radi korektno svoj posao pa će se biti mnogo bolje.
Nastavlja se u Srbiji prenormiranje propisima koje niko ne poštuje.

Sofronije Belimarković

pre 9 godina

Kad saznamo šta je bilo sa vozačem koji je na semaforu pretukao ženu koja je vozila auto iza njega pa za to dobio SAMO PREKRŠAJNU prijavu, možda ćemo i verovati da će se "nešto desiti". Podozrevam da je u pitanju njihov kadar. Zakon treba pošteno i bez izuzetka sprovoditi, a to kod nas nema ko da uradi.

JoVo

pre 9 godina

Pitanje za strucnjake.
Ako imam 21 godinu i postujem saobracajne propise, pravila i ponasam se kao najbolji drug na drumu a pritom radim u PRIVATMOJ firmi i zbog prirode posla sam prinudjen da vozim u vreme zabrane, kako cu da obavim posao a da nedobijem otkaz ako ga neobavim?

Hocete resenje, evo ja cu da vam dam resenje iako nisam strucnjak i doktor. Pokrenutu istragu protiv svih ogovornih koji su svojim ponasanjem od mladica stvorili neodgovornu osobu bez trunke mozga. Za takve mlade treba otvoriti ustanovu i njih vaspitavati kad roditelji nisu mogli a ne da ispasta 99 posto normalnih mladjih maloletnika.

Profesionalac

pre 9 godina

Zakon mora da se primenjuje a ne samo da se donosi. Danas je javljeno da je vozač imao na desetine prijava. Znači nije ni trebao da ulazi u automobil da je tužilaštvo odradilio svoj posao kako treba. Znači odgovornost i na državi, kao i vozačeva a i roditelja njegovih. Sada državo kazni i kažnjavaj počinioce a ne one koji nemaju veze sa ovim.

Bane

pre 9 godina

Upravljanje vozilom bez dozvole treba da se izjednaci sa huliganstvom na sportskim priredbama - odmah privodjenje kod sudije i sudjenje po kratkom postupku.

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Све је ово фолирање активности и шупља прича;
док саобраћајни полицајци не смију зауставити јака возила (Аудије, џипове и сл.), којима управљају криминалци, ДБ-овци, непризорни омладинци, ....., чланови њихових породица и пајтоси.

Marko

pre 9 godina

Potrebno je onog ko upravlja vozilom bez vozačke dozvole,
odmah sprovesti na izdrzavanje kazne zatvora od 7 dana za prvi prekršaj a za drugi 30 dana zatvora...

ne ocekujte previse

pre 9 godina

Ovaj vozač "kao" nikad nije čuo da ne sme da se upravljati vozilom bez dozvole i pod dejstvom alkohola i neprilagodjenom brzinom većom od dozvoljene i ko zna šta još... Ništa izmene neće doneti, oni koji su poštovali pravila - postovaće i nova, a oni koji nisu - stradaće drugi zbog njihove bahatosti

ne ocekujte previse

pre 9 godina

Ovaj vozač "kao" nikad nije čuo da ne sme da se upravljati vozilom bez dozvole i pod dejstvom alkohola i neprilagodjenom brzinom većom od dozvoljene i ko zna šta još... Ništa izmene neće doneti, oni koji su poštovali pravila - postovaće i nova, a oni koji nisu - stradaće drugi zbog njihove bahatosti

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Све је ово фолирање активности и шупља прича;
док саобраћајни полицајци не смију зауставити јака возила (Аудије, џипове и сл.), којима управљају криминалци, ДБ-овци, непризорни омладинци, ....., чланови њихових породица и пајтоси.

Marko

pre 9 godina

Potrebno je onog ko upravlja vozilom bez vozačke dozvole,
odmah sprovesti na izdrzavanje kazne zatvora od 7 dana za prvi prekršaj a za drugi 30 dana zatvora...

Zbogom pameti

pre 9 godina

Kakvo genijalno resenje, od njega jedino bolje moze biti zabrana polaganja vozackog ispita do recimo navrsene 35 godine a onda mogu da kupe auto od najvise 450mm3 i od 15ks, pa kada napune 50 god. starosti mogu i nesto jaci auto da kupe ali po izboru posebno formirane komisije na celu sa vama s tim da nece moci da biraju boju.Koji ste vi strucnjaci do ku..a.A sta je sa porezom na kubikaze lopovi jedni, za 19 godina star auto treba da se plati 88000, dinara pod uslovom da ne poskupi.Molim clanice NATO pakta reda za da nas ponovo ali ovaj put uspesno bombarduju tako da nas vise nema jer smo mi svi uvreda za ljudsku inteligenciju.

Danica,majka četvoro dece

pre 9 godina

Ne vidim potrebu za pooštravanjem zakonskih odredbi toliko radikalno. Mi stalno menjamo neke zakone a niko ih precizno ne primenjuje. Važeći ZOBS ima mnogo mana ali i takav se ne primenjuje dosledno. Policija o kojoj priča prof.Vujanić u USA i CAN je AKTIVNA u saobraćaju, ne sedi iza ćoška već se vozi u patrolnim kolima i kad primete narušavanje propisa zaustavlja takvog vozača. Najbahatiji nisu najmlađi (oni u neiskusniji) već vozači srednjih godina,neoprezne majke sa sedištima za bebe pozadi i vozila raznih tipova iz nekakvih nedodirljivih "službi" i sumnjivih tipova u zatamnjenim vozilima koje niko ni ne pokušava da zaustavlja a kamo li kazni.Moje dete je sa 20 godina u Sijetlu na studijama,živi samostalno, i šta treba sad? Da ovde kao mlad, budući ekspert ili naučnik, ne sme da vozi i bude žrtva budala koje daju svojoj deci da piju,drogiraju se, voze u prtljažniku i ginu? Kakve veze s tim ima 99% normalnih mladih ljudi? Nego neka policija radi korektno svoj posao pa će se biti mnogo bolje.
Nastavlja se u Srbiji prenormiranje propisima koje niko ne poštuje.

Goran

pre 9 godina

"Šta će doneti izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju?"
Nece doneti bas nista, posto problem nije u zakonima vec u tome sto se zakoni ne primenjuju.
Mozemo tako da uvedemo i smrtnu kaznu za saobracajne prekrsaje, a da to nema nikakvog efekta posto nece biti primenjena.

JoVo

pre 9 godina

Pitanje za strucnjake.
Ako imam 21 godinu i postujem saobracajne propise, pravila i ponasam se kao najbolji drug na drumu a pritom radim u PRIVATMOJ firmi i zbog prirode posla sam prinudjen da vozim u vreme zabrane, kako cu da obavim posao a da nedobijem otkaz ako ga neobavim?

Hocete resenje, evo ja cu da vam dam resenje iako nisam strucnjak i doktor. Pokrenutu istragu protiv svih ogovornih koji su svojim ponasanjem od mladica stvorili neodgovornu osobu bez trunke mozga. Za takve mlade treba otvoriti ustanovu i njih vaspitavati kad roditelji nisu mogli a ne da ispasta 99 posto normalnih mladjih maloletnika.

crni domino

pre 9 godina

Nista novo nece doneti jer je sistem truo!
Predsednik kriminalac sa laznom diplomom, Premijer stiti brata kriminalca i prica o kradji identiteta, ministar policije sa laznim doktoratom, ministar inostranih poslova suruje sa narko bosovima i nosi koferce sa sobom, onaj nabedjeni ministar pravde rasturio sudstvo koje mu ne radi vec tri meseca, ucitelji na ulici, decu nema ko da vaspitava, zakoni se ne postuju a u okviru borbe protiv korupcije udvostrucen je broj milijardera tajkuna u drzavi u kojoj vise nista ne funkcionise...
Haos, i mi u tom haosu ocekujemo efekte dopune zakona o saobracaju koje treba da postigne ova nesposobna vlast.

Neko iz kanala

pre 9 godina

Bilo šta bi da rade osim da upražnjavaju postojeći zakon. Sve je već predviđeno i kazne postoje.Neefikasnost državne uprave se "prazni" po glavi građana za gluposti-svetla u avgustu,Galenikinu prvu pomoć,namernim postavljanjem ograničenja na potpuno bezbednom pravom putu od 50kmh radi naplate kazni.
Kad treba da kontrolišu pijane policajci po Ibarskoj su na večeri kod vlasnika kafana. I da vidim kako će sprečiti mlade ljude koji RADE i zarađuju da voze noću ako im to posao koji nameće.(dostava robe,trgovački putnici itd). Hoće li im isplaćivati plate za izgubljeno radno mesto u punom iznosu. Time bi se narušilo pravo na rad i kretanje.Idi begaj profesore Vujaniću, dokle ćemo biti žrtve vaših eksperimenata. Svi bi da su pisci propisa niko da ih primenjuje. Čak je i dosledna primena onog zakona od pre četvrt veka bila dovoljna. Ali kako bi se onda zarađivale pare po raznim komitetima za bezbednost, veštačenjima udesa i sl. Ode struka u kanal dnevne politike.

ivan

pre 9 godina

Opet udar na sirotinju.Ko je skupio nešto para da kupi, uglavnom, polovnjak iznad 1400 kubika sad nesme da da deci da voze, a mamini sinovi če kupovati drugi ili treći auto u porodici i dalje divljati po ulicama.Nije stvar u kubikaži nego u poštovanju propisa kojih ima u i sadašnjem zakonu, samo se ne sprovode.Ako nekog uhvate 8 puta da vozi bez dozvole i čekaju da pobije ljude, onda je nešto trulo u sudskim organima, a rezultate njihovog nerada ispaštaju svi.Što jedna budala napravi, sto pametnih ne ispravi.

a Joj

pre 9 godina

U Srbiji doneses zakon i sve si regulisao!? Zvuci kao los vic,ali je gorka istina. Stradace oni bez veze i jakih tata,a ovi drugi bas kao i do sada!
No,malo zamajavanja naroda,radimo,radimo,...

Profesionalac

pre 9 godina

Zakon mora da se primenjuje a ne samo da se donosi. Danas je javljeno da je vozač imao na desetine prijava. Znači nije ni trebao da ulazi u automobil da je tužilaštvo odradilio svoj posao kako treba. Znači odgovornost i na državi, kao i vozačeva a i roditelja njegovih. Sada državo kazni i kažnjavaj počinioce a ne one koji nemaju veze sa ovim.

Lupa

pre 9 godina

Dokle više vršiti promene podstaknute ponašanjem "loših momaka". Promene koje će pogoditi (koštati) "dobre momke".

Sedište za decu do 12 godina, to košta i umanjuje komfor prevoza. Dodatni uslovi za dozvolu i ograničenja za korišćenje iste, to pogađa sve koji nisu nasilni u vožnji, koji su u većini.

Odmah prekinuti priču o izmenama i posvetiti se primeni postojećih zakon.

Drg

pre 9 godina

Nemate pojma sa pojmom! Samo "menjate" zakone - ni sami više ne znate koliko ih ima! Zakone treba sprovoditi - i ovaj o bezbednosti, kao i onaj pre njega, kao i onaj pre.pre njega! A krši se svuda i na svakom mestu. Prošetajte 10 min. bilo gde po gradu - moraćete da vidite bar 1.

Bane

pre 9 godina

Najveće žrtve su oni koji poštuju zakon.Ovaj je imao šest sedam prijava i nijedna mu nije stigla barem tako kažu roditelji koji inače kažu takodje da nikad nije seo za volan a da su oni to znali a imao je auto na svoje ime sa 19 godina. Pa kako je kupio taj auto???. Njih sve treba rigorozno kažnjavati.Rigorozna kontrola ugostiteljskih objekata i ogromne akcize na alkoholna piča i sl.

Sofronije Belimarković

pre 9 godina

Kad saznamo šta je bilo sa vozačem koji je na semaforu pretukao ženu koja je vozila auto iza njega pa za to dobio SAMO PREKRŠAJNU prijavu, možda ćemo i verovati da će se "nešto desiti". Podozrevam da je u pitanju njihov kadar. Zakon treba pošteno i bez izuzetka sprovoditi, a to kod nas nema ko da uradi.

Bane

pre 9 godina

Upravljanje vozilom bez dozvole treba da se izjednaci sa huliganstvom na sportskim priredbama - odmah privodjenje kod sudije i sudjenje po kratkom postupku.

Dejan

pre 9 godina

Postoji zakon o saobraćaju. Sadrži jasne kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi. Napravi se novi zakon. Zakomplikuje se birokratija. Pooštre se kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi. Napravi se novi zakon. Još se zakomplikuje birokratija. Još se pooštre kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi.

Nastavite niz.

A što se mladih za volanom tiče, izmenite zakon o osiguranju motornih vozila tako da je polisa vezana za vlasnika i da na iznos premije utiču i godine, i zanimanje, i kubikaža, i prethodni prekršaji. Pa da vidimo koliko će mame i tate biti spremne dečici da daju svoje bembare kada ih ne pokriva osiguranje, ili mali trezor da kupe i osiguraju besna kola dok još nemaju stvarnog vozačkog iskustva.

Mile

pre 9 godina

Doneće gomilu prijava koje zastarevaju povlašćenima (ako ih slučajno policija i zaustavi) i veće kazne za vozače kršina starih 15 i više godina zbog ne upaljenih svetla u po bela dana.

Darko I.

pre 9 godina

Uvesti sezonske poslove za prekrsioce. Voznja bez dozvole ciscenje snega na pesackoj stazi u duzini ok 1km. Svaki sledeci pux 3x vise.

Sandman

pre 9 godina

A zasto se ne bi dozvola trajno oduzela bahatim vozacima? Pa ko ponovo od njih sedne za volan bez dozvole odmah 20 godina zatvora? Ovako mu oduzmes vozilo, a on kupi novo i ponovo vozi. Ko predlaze takve gluposti?

Pavle

pre 9 godina

Pametno ako se tako i osniva i bude delovao za one sto treba da se uklone iz saobracaja. Ali ako to bude novo oruzje pojedinih za naplatu u privatnim smerama ili usluga za uslugu? Onda vise stete nego koristi i jos jedno nepoverenje gradjana prema zakonu i izvrsiteljima.
Ne treba zaboraviti da treba i olaksati u saobracaju da bi taj imao poverenja i imao prakticnu funkciju i da olaksava za postovati pravila. Na primer dobar put/autoput ogranicenje 60-80 samo zato sto se ne odrzava ili neki razlozi koji samo vode do agresije Policije koja treba da puni budzet a ne ono bitno. Ogranicenja treba da budu u smislu svih akcenata. A oni koji namerno ugrozavaju i bez ikakvih postovanja u celiju i baciti kljuceve.

vozac

pre 9 godina

Nasli su auto zastavu 101 koji je najgori auto i po njemu ce da odredjuju preformanse smramota,auto sa kojim se najlakse gine jer nema ni snage ni kocnice,koji dizel kupiti do 75 ks ili ti 44kv a da je do 1400 ccm

Spectator

pre 9 godina

Imam genijalnu ideju koja je sasvim u skladu sa stavovima članova rade grupe. Pošto je maksimalna dozvoljena brzina na putevima(autoputevi) 120 km/h treba zabraniti proizvodnju i uvoz svih automobila koji mogu da razviju veću brzinu. A, zar nije jednostavno rešenje (ako se ne bi zaje....li)?

Nepametno

pre 9 godina

E, vala, kako god je nerazuman predlog zakonskih promena,isto tako ima i takvih komentara.Nekim ljudima ne odgovara nasilje od drzave, ali bi zato oni da siluju na svoj nacin, kao npr."...ako ponovo sedne bez dozvole, odmah 20 godina zatvora,..." i sl.

Marko

pre 9 godina

Potrebno je onog ko upravlja vozilom bez vozačke dozvole,
odmah sprovesti na izdrzavanje kazne zatvora od 7 dana za prvi prekršaj a za drugi 30 dana zatvora...

Bane

pre 9 godina

Najveće žrtve su oni koji poštuju zakon.Ovaj je imao šest sedam prijava i nijedna mu nije stigla barem tako kažu roditelji koji inače kažu takodje da nikad nije seo za volan a da su oni to znali a imao je auto na svoje ime sa 19 godina. Pa kako je kupio taj auto???. Njih sve treba rigorozno kažnjavati.Rigorozna kontrola ugostiteljskih objekata i ogromne akcize na alkoholna piča i sl.

Zbogom pameti

pre 9 godina

Kakvo genijalno resenje, od njega jedino bolje moze biti zabrana polaganja vozackog ispita do recimo navrsene 35 godine a onda mogu da kupe auto od najvise 450mm3 i od 15ks, pa kada napune 50 god. starosti mogu i nesto jaci auto da kupe ali po izboru posebno formirane komisije na celu sa vama s tim da nece moci da biraju boju.Koji ste vi strucnjaci do ku..a.A sta je sa porezom na kubikaze lopovi jedni, za 19 godina star auto treba da se plati 88000, dinara pod uslovom da ne poskupi.Molim clanice NATO pakta reda za da nas ponovo ali ovaj put uspesno bombarduju tako da nas vise nema jer smo mi svi uvreda za ljudsku inteligenciju.

М. Н. Лазар

pre 9 godina

Све је ово фолирање активности и шупља прича;
док саобраћајни полицајци не смију зауставити јака возила (Аудије, џипове и сл.), којима управљају криминалци, ДБ-овци, непризорни омладинци, ....., чланови њихових породица и пајтоси.

JoVo

pre 9 godina

Pitanje za strucnjake.
Ako imam 21 godinu i postujem saobracajne propise, pravila i ponasam se kao najbolji drug na drumu a pritom radim u PRIVATMOJ firmi i zbog prirode posla sam prinudjen da vozim u vreme zabrane, kako cu da obavim posao a da nedobijem otkaz ako ga neobavim?

Hocete resenje, evo ja cu da vam dam resenje iako nisam strucnjak i doktor. Pokrenutu istragu protiv svih ogovornih koji su svojim ponasanjem od mladica stvorili neodgovornu osobu bez trunke mozga. Za takve mlade treba otvoriti ustanovu i njih vaspitavati kad roditelji nisu mogli a ne da ispasta 99 posto normalnih mladjih maloletnika.

crni domino

pre 9 godina

Nista novo nece doneti jer je sistem truo!
Predsednik kriminalac sa laznom diplomom, Premijer stiti brata kriminalca i prica o kradji identiteta, ministar policije sa laznim doktoratom, ministar inostranih poslova suruje sa narko bosovima i nosi koferce sa sobom, onaj nabedjeni ministar pravde rasturio sudstvo koje mu ne radi vec tri meseca, ucitelji na ulici, decu nema ko da vaspitava, zakoni se ne postuju a u okviru borbe protiv korupcije udvostrucen je broj milijardera tajkuna u drzavi u kojoj vise nista ne funkcionise...
Haos, i mi u tom haosu ocekujemo efekte dopune zakona o saobracaju koje treba da postigne ova nesposobna vlast.

Drg

pre 9 godina

Nemate pojma sa pojmom! Samo "menjate" zakone - ni sami više ne znate koliko ih ima! Zakone treba sprovoditi - i ovaj o bezbednosti, kao i onaj pre njega, kao i onaj pre.pre njega! A krši se svuda i na svakom mestu. Prošetajte 10 min. bilo gde po gradu - moraćete da vidite bar 1.

Dejan

pre 9 godina

Postoji zakon o saobraćaju. Sadrži jasne kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi. Napravi se novi zakon. Zakomplikuje se birokratija. Pooštre se kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi. Napravi se novi zakon. Još se zakomplikuje birokratija. Još se pooštre kaznene odredbe. Zakon se ne sprovodi.

Nastavite niz.

A što se mladih za volanom tiče, izmenite zakon o osiguranju motornih vozila tako da je polisa vezana za vlasnika i da na iznos premije utiču i godine, i zanimanje, i kubikaža, i prethodni prekršaji. Pa da vidimo koliko će mame i tate biti spremne dečici da daju svoje bembare kada ih ne pokriva osiguranje, ili mali trezor da kupe i osiguraju besna kola dok još nemaju stvarnog vozačkog iskustva.

Darko I.

pre 9 godina

Uvesti sezonske poslove za prekrsioce. Voznja bez dozvole ciscenje snega na pesackoj stazi u duzini ok 1km. Svaki sledeci pux 3x vise.

Mile

pre 9 godina

Doneće gomilu prijava koje zastarevaju povlašćenima (ako ih slučajno policija i zaustavi) i veće kazne za vozače kršina starih 15 i više godina zbog ne upaljenih svetla u po bela dana.

Spectator

pre 9 godina

Imam genijalnu ideju koja je sasvim u skladu sa stavovima članova rade grupe. Pošto je maksimalna dozvoljena brzina na putevima(autoputevi) 120 km/h treba zabraniti proizvodnju i uvoz svih automobila koji mogu da razviju veću brzinu. A, zar nije jednostavno rešenje (ako se ne bi zaje....li)?

ne ocekujte previse

pre 9 godina

Ovaj vozač "kao" nikad nije čuo da ne sme da se upravljati vozilom bez dozvole i pod dejstvom alkohola i neprilagodjenom brzinom većom od dozvoljene i ko zna šta još... Ništa izmene neće doneti, oni koji su poštovali pravila - postovaće i nova, a oni koji nisu - stradaće drugi zbog njihove bahatosti

Bane

pre 9 godina

Upravljanje vozilom bez dozvole treba da se izjednaci sa huliganstvom na sportskim priredbama - odmah privodjenje kod sudije i sudjenje po kratkom postupku.

Profesionalac

pre 9 godina

Zakon mora da se primenjuje a ne samo da se donosi. Danas je javljeno da je vozač imao na desetine prijava. Znači nije ni trebao da ulazi u automobil da je tužilaštvo odradilio svoj posao kako treba. Znači odgovornost i na državi, kao i vozačeva a i roditelja njegovih. Sada državo kazni i kažnjavaj počinioce a ne one koji nemaju veze sa ovim.

Sofronije Belimarković

pre 9 godina

Kad saznamo šta je bilo sa vozačem koji je na semaforu pretukao ženu koja je vozila auto iza njega pa za to dobio SAMO PREKRŠAJNU prijavu, možda ćemo i verovati da će se "nešto desiti". Podozrevam da je u pitanju njihov kadar. Zakon treba pošteno i bez izuzetka sprovoditi, a to kod nas nema ko da uradi.

Danica,majka četvoro dece

pre 9 godina

Ne vidim potrebu za pooštravanjem zakonskih odredbi toliko radikalno. Mi stalno menjamo neke zakone a niko ih precizno ne primenjuje. Važeći ZOBS ima mnogo mana ali i takav se ne primenjuje dosledno. Policija o kojoj priča prof.Vujanić u USA i CAN je AKTIVNA u saobraćaju, ne sedi iza ćoška već se vozi u patrolnim kolima i kad primete narušavanje propisa zaustavlja takvog vozača. Najbahatiji nisu najmlađi (oni u neiskusniji) već vozači srednjih godina,neoprezne majke sa sedištima za bebe pozadi i vozila raznih tipova iz nekakvih nedodirljivih "službi" i sumnjivih tipova u zatamnjenim vozilima koje niko ni ne pokušava da zaustavlja a kamo li kazni.Moje dete je sa 20 godina u Sijetlu na studijama,živi samostalno, i šta treba sad? Da ovde kao mlad, budući ekspert ili naučnik, ne sme da vozi i bude žrtva budala koje daju svojoj deci da piju,drogiraju se, voze u prtljažniku i ginu? Kakve veze s tim ima 99% normalnih mladih ljudi? Nego neka policija radi korektno svoj posao pa će se biti mnogo bolje.
Nastavlja se u Srbiji prenormiranje propisima koje niko ne poštuje.

ivan

pre 9 godina

Opet udar na sirotinju.Ko je skupio nešto para da kupi, uglavnom, polovnjak iznad 1400 kubika sad nesme da da deci da voze, a mamini sinovi če kupovati drugi ili treći auto u porodici i dalje divljati po ulicama.Nije stvar u kubikaži nego u poštovanju propisa kojih ima u i sadašnjem zakonu, samo se ne sprovode.Ako nekog uhvate 8 puta da vozi bez dozvole i čekaju da pobije ljude, onda je nešto trulo u sudskim organima, a rezultate njihovog nerada ispaštaju svi.Što jedna budala napravi, sto pametnih ne ispravi.

a Joj

pre 9 godina

U Srbiji doneses zakon i sve si regulisao!? Zvuci kao los vic,ali je gorka istina. Stradace oni bez veze i jakih tata,a ovi drugi bas kao i do sada!
No,malo zamajavanja naroda,radimo,radimo,...

Lupa

pre 9 godina

Dokle više vršiti promene podstaknute ponašanjem "loših momaka". Promene koje će pogoditi (koštati) "dobre momke".

Sedište za decu do 12 godina, to košta i umanjuje komfor prevoza. Dodatni uslovi za dozvolu i ograničenja za korišćenje iste, to pogađa sve koji nisu nasilni u vožnji, koji su u većini.

Odmah prekinuti priču o izmenama i posvetiti se primeni postojećih zakon.

Pavle

pre 9 godina

Pametno ako se tako i osniva i bude delovao za one sto treba da se uklone iz saobracaja. Ali ako to bude novo oruzje pojedinih za naplatu u privatnim smerama ili usluga za uslugu? Onda vise stete nego koristi i jos jedno nepoverenje gradjana prema zakonu i izvrsiteljima.
Ne treba zaboraviti da treba i olaksati u saobracaju da bi taj imao poverenja i imao prakticnu funkciju i da olaksava za postovati pravila. Na primer dobar put/autoput ogranicenje 60-80 samo zato sto se ne odrzava ili neki razlozi koji samo vode do agresije Policije koja treba da puni budzet a ne ono bitno. Ogranicenja treba da budu u smislu svih akcenata. A oni koji namerno ugrozavaju i bez ikakvih postovanja u celiju i baciti kljuceve.

Goran

pre 9 godina

"Šta će doneti izmene Zakona o bezbednosti u saobraćaju?"
Nece doneti bas nista, posto problem nije u zakonima vec u tome sto se zakoni ne primenjuju.
Mozemo tako da uvedemo i smrtnu kaznu za saobracajne prekrsaje, a da to nema nikakvog efekta posto nece biti primenjena.

Neko iz kanala

pre 9 godina

Bilo šta bi da rade osim da upražnjavaju postojeći zakon. Sve je već predviđeno i kazne postoje.Neefikasnost državne uprave se "prazni" po glavi građana za gluposti-svetla u avgustu,Galenikinu prvu pomoć,namernim postavljanjem ograničenja na potpuno bezbednom pravom putu od 50kmh radi naplate kazni.
Kad treba da kontrolišu pijane policajci po Ibarskoj su na večeri kod vlasnika kafana. I da vidim kako će sprečiti mlade ljude koji RADE i zarađuju da voze noću ako im to posao koji nameće.(dostava robe,trgovački putnici itd). Hoće li im isplaćivati plate za izgubljeno radno mesto u punom iznosu. Time bi se narušilo pravo na rad i kretanje.Idi begaj profesore Vujaniću, dokle ćemo biti žrtve vaših eksperimenata. Svi bi da su pisci propisa niko da ih primenjuje. Čak je i dosledna primena onog zakona od pre četvrt veka bila dovoljna. Ali kako bi se onda zarađivale pare po raznim komitetima za bezbednost, veštačenjima udesa i sl. Ode struka u kanal dnevne politike.

Sandman

pre 9 godina

A zasto se ne bi dozvola trajno oduzela bahatim vozacima? Pa ko ponovo od njih sedne za volan bez dozvole odmah 20 godina zatvora? Ovako mu oduzmes vozilo, a on kupi novo i ponovo vozi. Ko predlaze takve gluposti?

vozac

pre 9 godina

Nasli su auto zastavu 101 koji je najgori auto i po njemu ce da odredjuju preformanse smramota,auto sa kojim se najlakse gine jer nema ni snage ni kocnice,koji dizel kupiti do 75 ks ili ti 44kv a da je do 1400 ccm

Nepametno

pre 9 godina

E, vala, kako god je nerazuman predlog zakonskih promena,isto tako ima i takvih komentara.Nekim ljudima ne odgovara nasilje od drzave, ali bi zato oni da siluju na svoj nacin, kao npr."...ako ponovo sedne bez dozvole, odmah 20 godina zatvora,..." i sl.