Utorak, 25.11.2014.

23:05

Slučaj Bogićević:Pritvor do 30 dana

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana vlasniku koncerna "Farmakom MB" Miroslavu Bogićeviću i za još šestoro osumnjičenih za malverzacije.

Izvor: Tanjug

Sluèaj Bogiæeviæ:Pritvor do 30 dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

вршни час

pre 9 godina

Овако је требао МУП стално да функционише, да затвара криминалце а не да их пушта на слободу, довољно су дуго вршљали уз помоћ претходне власти, ред је да им се једном заувек стане на пут.

Vladan

pre 9 godina

Ovakve stvari vracaju veru da ce Srbija postati normalna drzava u kojoj niko nece moci da otima od naroda. Siguran sam da ce istraga uroditi plodom, i da ce Bogicevic biti kaznjen za sva krivicna dela koja je pocinio.

Sanja Mrđen

pre 9 godina

Prosto ne mogu da nadjem razumno objasnjenje za ovakav soj ljudi. Da li je moguce da su bili toliko ubedjeni da njihove malverzacije i milionske pljacke niko i nikad nece otkriti i da nece odgovarati, i da li je moguce da im trebaju toliki milioni evra? Dok ljudi gladuju, oni besramno kradu i od drzave i od njenih gradjana. Iskreno se nadam da ce imati vremena za razmisljanje u manjem luksuzu na kakav su navikli, iza resetaka. Drzavo, reaguj na pravi nacin!

Vice

pre 9 godina

Njihovo vreme je prošlo, prema tome šta su uradili treba im suditi. Treba staviti i ostalim "biznismenima" do znanja šta ih čeka u narednom periodu.

Marinela

pre 9 godina

Besramna pljacka drzave i gradjana Srbije. Samo da se dodje do pune istine i da ovakvi "biznismeni" odgovaraju za kriminalne radnje kojima su stekli enormno bogatstvo.

herkules s

pre 9 godina

Slučaj Bogićevića je mnogo teži od slučaja Kosmajca zbog toga što su pored države i banaka ,oštećeni i obični ljudi,poljoprivrednici i radnici. Sigurno je da je u ovakvim slučajevima i utičaj političkih ličnosti imao udela, kao što je to bio slučaj sa Agrobankom, Razvojnom bankom i slično. Najvažnije je da se vlasniku oduzme imovina i da saučesnici i on dobiju najveće moguće kazne.

Irina Novi Sad

pre 9 godina

Sramotno je koliko je ovaj covek ojadio drzavu i njene gradjane. Pljackanje enormnih iznosa ne bi bila moguca bez odobravanja i podrske pojedinih politicara. Verujem da ce premijer istrajati u ostroj borbi protiv ovakvih kriminalnih dela i da ce svi vinovnici odgovarati.

Iskra

pre 9 godina

Sasvim očekivan potez jer kao što je premijer obećao, svi će tajkuni i oni koji su se preko noći obogatili, kad-tad doći pred sud.

SANDRA6

pre 9 godina

Gospoda iz pritvora se malo osilila, navikli da iz vrha stiže podrška i pomoć. Ovog puta je izgleda drugačije, iako nam je teško za poverovati , polako se dovodimo u red.

obren j

pre 9 godina

Sudstvo i tužilaštvo se ne sme zaustaviti i moraju ići do kraja u ovom slučaju!Nije Bogićević sam,bez pomoći političkih mentora,harao Srbijom.

Svetionik

pre 9 godina

Nije više bitno koliko kome duguje ako ima od čega da se naplate potraživanja države, radnika i banaka. Treba sve svesti na nulu pa i njega, treba da se vrati tamo odakle je počeo

LUTKA

pre 9 godina

@(Justicija, 26. novembar 2014 11:32):
O kakvom vracanju pasosa ti govoris?Pa on je vec pokusao da pobegne.Organizovani kriminal u ovoj drzavi mora pod hitno da se suzbije.Svako ko se imalo ogresio o narod i drzavu i stekao bogatstvo na kriminalnim radnjama mora da snosi odgovarajuce posledice.Takodje imovina stecena na ovakav nacin svakome mora da se oduzme.Jedva cekam da gospodin iznese svoju pricu ,da vidimo ko jos stoji iza njegovih malverzacija.Osecam da ce bas biti veselo sobzirom da je doticni za vreme demokrata bio nagradjivan kao privrednik.Jako bitna stvar za nasu zemlju je to,da dokle god se korupcija i kriminal ne sankcionisu,nasa drzava se nece oporaviti.

Labud

pre 9 godina

Aktuelna vlast je ta koja je borbu protiv kriminala i korupcije podigla na mnogo viši nivo, a to je zaista za svaku pohvalu. Tajkunima i njihovim malverzacijama se definitivno mora stati na put.

Jovan00

pre 9 godina

U koliko se dokaze da je on na ovakav nacin stekao imovinu I da je epitet uspesnog biznismena stekako na ovakav nacin kroz organizovan kriminal onda treba da bude osudjen na najstroziju kaznu zatvora ali I da mu sva imovina bude oduzeta. Takodje treba ispitati i neke politicare iz vremena 2003 do 2008 sa kojima je saradjivao jer nikako nije sve to mogao da radi bez politicke podrske.

NaSta

pre 9 godina

Bogićević je dužan pola milijarde evra, što on demantuje i kaže da je njegov dug „samo“ 300 miliona evra, bankama duguje 230 miliona evra, državi za poreze "samo" 10, a radnicima oko četiri miliona evra.
Za nepunu godinu dana 2011. godine zadužio se preko 100 miliona evra, ali je važno da on ima privatni avion koji mnogo košta a sada mu treba oduzeti svu nezakonito stečenu imovinu i povratiti onima kojima je to uzeto.

Marinko Sabac

pre 9 godina

Ovog Bogicevica treba ostaviti bez icega i oduzeti mu svu imovinu koju poseduje jer je ocigledno da je sve stekao prevarom i korupcijom. Bilo bi dobro ispitati i njegovu vezu sa nekim politicarima a posebno sa Dusanom Petrovicem za koga se prica u Sabcu da je pomogao da Bogicevic kupi Sabacku Mlekaru koju je upropastio i napravio visemesecni dug za mleko prema proizvodjacima, prica se da su Petrovic i Bogicevic kumovi. Verujem u borbu protiv korupcije i kriminala koju je inicirao Vucic i siguran sam da niko nece biti postedjen i da cemo na taj nacin unistiti ta dva zla sa nasih prostora.

Perica

pre 9 godina

A sad ko mu je pomagao i koliko je za to dobio jer je nemoguće da se toliki novac okreće a da o tome niko ne zna. Svaka čast, da konačno i mi uredimo državu.

ivana

pre 9 godina

Justicija, 26. novembar 2014 11:32)
Je li to ironija ili se varam...napokon imamo vladu i premijera koji rade protiv tajkuna a ne za njih...nicija nije gorila do zore ,vreme je stiglo da plate za sve malverzacije i radnje

Profesorka

pre 9 godina

Aktuelna vlast ozbiljno i odgovorno radi na suzbijanju korupcije i kriminala. Svi tajkuni koji se sumnjiče za raznorazne malverzacije treba da odgovaraju pred zakonom.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

kalvarija

pre 9 godina

ne zalim ove likove sto su se bahtili sa nevracenim kreditima dok je narodu dolazio postar na vrata sa opomeno za neplacenu struju i vodu.. Znaci sad tek verujem u Vucicevu pricu i verujem da je ovo Pocetak Kraja za lopove u nasoj Srbiji. Zatvor i cao.

Marica

pre 9 godina

Rigidna kaznena politika, usvajanje Zakona o poreklu imovine, procesuiranje, sankcije, oduzimanje...krenulo se u odlucnu borbu protiv kriminalno-koruptivnih aktera, istrajati na tom putu i usvajanjem zakonodavnog seta pojacati snagu drzave u ovoj borbi

eleonora

pre 9 godina

Drago mi je što se ova vlast ozbiljno pozabavila kriminalcima i tajkunima.Mislim da se po prvi put stvorila atmosfera u kojoj se vidi da je zakon isti za sve a ne samo za siromašne!

goga

pre 9 godina

Sve po zakonu! Pritvor, oduzimanje pasoša, imovine, javno imenovanje svih saučesnika, proces, zatvor! Samo da istrajemo u ovoj borbi protiv kriminala!

Cvrle

pre 9 godina

Samo da tuzilastvo i sudstvo ubrzaju proces jer nam se zatvori napunise kojekakvim prevarantima. Uskoro nece biti mesta u pritvorima. Samo jos da otkuca sve ucesnike u tim malo cudnim radnjama, pa svi lepo da odgovaraju.

Stanislava Zemun

pre 9 godina

Nadam se da je ovih 30 dana pritvora samo pocetak njegovog dugotrajnog boravka iza resetaka. Premijer Vucic je krenuo u ostru borbu protiv privrednog kriminala. Svi tzv. tajkuni za koje se utvrdi da su na nelegalan nacin, a to znaci pljackanjem drzave i njenih gradjana, dosli do enormnog bogatstva, treba da odgovaraju. Takvih je mnogo u Srbiji.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

boss

pre 9 godina

Ajde pridružiće ti se uskoro,cela ekipa.Bićete pun sastav opet.Kad ste znali da kadete ovaj narod.Prijatelji su i u dobru i u zlu.

nekros

pre 9 godina

Organizovani kriminal, kao najstetnija krimogena struktura nanosi najvecu stetu nasem ekonomskom sistemu zato se i najveca paznja i odlucnost mora posvetiti borbi na tom polju.

Majda S

pre 9 godina

Kod ovakvih slucajeva nemam nikakve emocije....svako ko se iole ogresio o drzavu, gradjane, utajio ma sta, srazmerno materijalnom bogatstvu stecenom necasnim radnjama treba da bude procesuiran i snosi posledice. Naravno, zagovornik sam stava da se sva imovina stecena koruptivnim i kriminalnim radnjama oduzima....to je najblji nacin da se popune rupe u budzetu

maca

pre 9 godina

U srpskom jeziku ustalile su se reci korupcija i malverzacija,ali je ocigledno da ima onih kojima paraju usi pa zele da ih se otarase po svaku cenu...

Toxiplasma

pre 9 godina

Sve mi se čini da će posle hapšenja Bogićevića još mnogi morati da okaju svoje grehe prema državi, jer će dotični tajkun morati da ispriča sve što zna. Biće veselo.

Bozana Bojic

pre 9 godina

Sve je jasno cim je pokusao da pobegne. Drago mi je sto nije uspeo u svojoj nameri a da treba da odgovara, treba jer Srbija vise nije zemlja u kojoj svako moze da radi sta mu se prohte bez sankcije

Mija12

pre 9 godina

Jedan po jedan. Bilo van svake pameti ako bi ga pustili. Očigledno je da postoje dokazi i da će konačno poćeti rasvetljavanje ko, šta, gde, kako.

Miroslav

pre 9 godina

Dok se ovakve stvari ne sankcionišu, nema ovoj zemlji oporavka. I ako bi moglo sudjenje da ne traje po pet ili čak i deset godina dok sve ne zastari!

Viki

pre 9 godina

Trebalo bi da mu se pridruže i političari koji su mu omogućili bogaćenje.Vučiću svaka čast za borbu protiv kriminala i korupcije on je prvi koji pokušava da od Srbije napravi normalnu demokratsku državu gde ne vladaju tajkuni i korumpirani političari.Vučić je prvi koji radi za svoj narod.

brankica

pre 9 godina

Dobro,sad ide citava ta procedura,ali mislim da se na kraju ipak nece izvuci I da ce morati da odradi zasluzenu robiju koju mu sud dodeli..

Miskov

pre 9 godina

@Ajde u opkladu da će da ga puste posle 5-10 dana!?
(cvrc milojka, 25. novembar 2014 23:35)
Sta je manje zlo?Da nastavi da ostecuje drzavu,omalovazava radnike,ili da vidimo sta se tu dogadja(lo)?

nitro

pre 9 godina

Zaista je providno sto pojedini komentatori zajedljivim opaskama skrecu paznju sa biti stvari a to je hapsenje grupe kriminalaca koji je svoju nedodirljivost gradila koristeci korumpiranost celnih ljudi bivseg rezima i nastavljala nesmetano sa svojim poslovima! Verovatno se i oni finansiraju iz istih izvora!

Gradjanin

pre 9 godina

Do 10 godina zatvora za 500 miliona evra? :) Pa svako bi to uradio. Neka bude svih deset. Niste nikoga povredili, ubili i IZADJETE POSLE POLA ODSLUZENE KAZNE (jer vam je to "prvi put" - kao da je potrebno vise puta).
To da pitate bilo kog akademskog gradjanina bilo koje drzave, SVAKO BI ISTO URADIO KAO ON JER SU KAZNE - MALE.

U Americi bi dobio 10, ali ne godina, vec 10 dozivotnih za tako nesto. Zato su oni drzava, a mi smo "do juce" bili gubernija zna se cija.

velington

pre 9 godina

Borba na polju protiv organizovanog kriminala ne jenjava. Pritisak na ucinioce koji su formirali ovakav vid udruzenja u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi se povecava sto jasno svedoci da nema postedjenih i da se svako odgovoran mora procesuirati.

Dejan

pre 9 godina

Postoje opravdani razlozi da ce se daljom istragom utvrditi da postoji jos ostecenih banaka, pa samim tim i jos veci krug odgovornih ljudi koji ce biti procesuirani.

mima

pre 9 godina

Kako zgodno što su advokati još u štrajjku. Mene više interesuje ljudi koji su radili u njegovim firmama, koliko njih je ostalo i još će ostati bez posla i živi u lošim uslovima, dok se ovakvi biznismeni voze privatnim avionima i imaju kućerine pitaj boga kakve.

joska

pre 9 godina

Dugo vremena su se ovakvi tipovi provlacili I izbegavali pravdu,nadam se da je tome dosao kraj i da svako ko se ogresio o ovu zemlju,da ce za to da plati cenu.

Uglješa

pre 9 godina

Javnost sa pravom očekuje u narednim danima da će i mnoge visoke ličnosti iz sfere politike biti privedene na informativne razgovore.
Slučaj "Farmakom" je dobra prilika da se konačno prekine sprega politike i tajkunskog biznisa, koja nas je dovela u ovo beznađe javnih finansija.

vektor

pre 9 godina

Cinjenica da je Srbija proteklih godina bila olicenje kriminala i korupcije, upravo je odgovor na to zasto ni jedno ubistvo nije rasvetljeno, razne malverzacije bile pokrivene a jasno krivci prolazili i bez optuznice. Minula hapsenja ukazuju na nedvosmislenu odlucnost i doslednost u formiranju pravne drzave.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

mislilacM.

pre 9 godina

Vidim razlicite tipove komentara na ovu vest narocito vezane za fiktivno privodjenje sa unapred poznatim ishodom. Osvrnite se malo na zakonske odredbe i proceduralne radnje koje pretohode svakom hapsenju kriminalca njegovog ranga.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

OSUDJENICI

pre 9 godina

Svi koji zloupotrebljavaju drustveni polozaj,i vrse razne malverzacije trebaju biti strogo kaznjeni,kao primer ostalima sta ne treba da radimo.

luna

pre 9 godina

poražavajuća činjenica da u ovako siromašnoj srbiji imamo 6-oro najbogatijih ljudi u prvih 100 na svetu,pa odakle,kako? jesu oni toliko pametni,na nivou genija,a mi nismo? niko nije jači od drzave,i sva je prilika da ima neko pametniji i dovoljno hrabar i voljan u ovoj zemlji da udari na njih i ispita svu tu njihovu "genijalnost pravljenja bogatstva"

dušan

pre 9 godina

borba države sa tajkunima ogleda se u njihovom hapšenju i to je dobro,normalno,podržavam napor,da bi bila potpuno uspešna,a ne delimično potreban je zakon ako ne postoji ili ako postoji njegova primena da se oduzima ne samo imovina tim istim,već i da se vrati nelegalno stečen novac,uzet od građana,srbije,nase dece i preusmeri npr.recimo u škole,bolnice ,za najsiromašnije itd,itd

NaSta

pre 9 godina

Bogićević je dužan pola milijarde evra, što on demantuje i kaže da je njegov dug „samo“ 300 miliona evra, bankama duguje 230 miliona evra, državi za poreze "samo" 10, a radnicima oko četiri miliona evra.
Za nepunu godinu dana 2011. godine zadužio se preko 100 miliona evra, ali je važno da on ima privatni avion koji mnogo košta a sada mu treba oduzeti svu nezakonito stečenu imovinu i povratiti onima kojima je to uzeto.

mima

pre 9 godina

Kako zgodno što su advokati još u štrajjku. Mene više interesuje ljudi koji su radili u njegovim firmama, koliko njih je ostalo i još će ostati bez posla i živi u lošim uslovima, dok se ovakvi biznismeni voze privatnim avionima i imaju kućerine pitaj boga kakve.

Stanislava Zemun

pre 9 godina

Nadam se da je ovih 30 dana pritvora samo pocetak njegovog dugotrajnog boravka iza resetaka. Premijer Vucic je krenuo u ostru borbu protiv privrednog kriminala. Svi tzv. tajkuni za koje se utvrdi da su na nelegalan nacin, a to znaci pljackanjem drzave i njenih gradjana, dosli do enormnog bogatstva, treba da odgovaraju. Takvih je mnogo u Srbiji.

ivana

pre 9 godina

Justicija, 26. novembar 2014 11:32)
Je li to ironija ili se varam...napokon imamo vladu i premijera koji rade protiv tajkuna a ne za njih...nicija nije gorila do zore ,vreme je stiglo da plate za sve malverzacije i radnje

Sanja Mrđen

pre 9 godina

Prosto ne mogu da nadjem razumno objasnjenje za ovakav soj ljudi. Da li je moguce da su bili toliko ubedjeni da njihove malverzacije i milionske pljacke niko i nikad nece otkriti i da nece odgovarati, i da li je moguce da im trebaju toliki milioni evra? Dok ljudi gladuju, oni besramno kradu i od drzave i od njenih gradjana. Iskreno se nadam da ce imati vremena za razmisljanje u manjem luksuzu na kakav su navikli, iza resetaka. Drzavo, reaguj na pravi nacin!

Dejan

pre 9 godina

Postoje opravdani razlozi da ce se daljom istragom utvrditi da postoji jos ostecenih banaka, pa samim tim i jos veci krug odgovornih ljudi koji ce biti procesuirani.

Miskov

pre 9 godina

@Ajde u opkladu da će da ga puste posle 5-10 dana!?
(cvrc milojka, 25. novembar 2014 23:35)
Sta je manje zlo?Da nastavi da ostecuje drzavu,omalovazava radnike,ili da vidimo sta se tu dogadja(lo)?

brankica

pre 9 godina

Dobro,sad ide citava ta procedura,ali mislim da se na kraju ipak nece izvuci I da ce morati da odradi zasluzenu robiju koju mu sud dodeli..

joska

pre 9 godina

Dugo vremena su se ovakvi tipovi provlacili I izbegavali pravdu,nadam se da je tome dosao kraj i da svako ko se ogresio o ovu zemlju,da ce za to da plati cenu.

Gradjanin

pre 9 godina

Do 10 godina zatvora za 500 miliona evra? :) Pa svako bi to uradio. Neka bude svih deset. Niste nikoga povredili, ubili i IZADJETE POSLE POLA ODSLUZENE KAZNE (jer vam je to "prvi put" - kao da je potrebno vise puta).
To da pitate bilo kog akademskog gradjanina bilo koje drzave, SVAKO BI ISTO URADIO KAO ON JER SU KAZNE - MALE.

U Americi bi dobio 10, ali ne godina, vec 10 dozivotnih za tako nesto. Zato su oni drzava, a mi smo "do juce" bili gubernija zna se cija.

Majda S

pre 9 godina

Kod ovakvih slucajeva nemam nikakve emocije....svako ko se iole ogresio o drzavu, gradjane, utajio ma sta, srazmerno materijalnom bogatstvu stecenom necasnim radnjama treba da bude procesuiran i snosi posledice. Naravno, zagovornik sam stava da se sva imovina stecena koruptivnim i kriminalnim radnjama oduzima....to je najblji nacin da se popune rupe u budzetu

kalvarija

pre 9 godina

ne zalim ove likove sto su se bahtili sa nevracenim kreditima dok je narodu dolazio postar na vrata sa opomeno za neplacenu struju i vodu.. Znaci sad tek verujem u Vucicevu pricu i verujem da je ovo Pocetak Kraja za lopove u nasoj Srbiji. Zatvor i cao.

goga

pre 9 godina

Sve po zakonu! Pritvor, oduzimanje pasoša, imovine, javno imenovanje svih saučesnika, proces, zatvor! Samo da istrajemo u ovoj borbi protiv kriminala!

Marinko Sabac

pre 9 godina

Ovog Bogicevica treba ostaviti bez icega i oduzeti mu svu imovinu koju poseduje jer je ocigledno da je sve stekao prevarom i korupcijom. Bilo bi dobro ispitati i njegovu vezu sa nekim politicarima a posebno sa Dusanom Petrovicem za koga se prica u Sabcu da je pomogao da Bogicevic kupi Sabacku Mlekaru koju je upropastio i napravio visemesecni dug za mleko prema proizvodjacima, prica se da su Petrovic i Bogicevic kumovi. Verujem u borbu protiv korupcije i kriminala koju je inicirao Vucic i siguran sam da niko nece biti postedjen i da cemo na taj nacin unistiti ta dva zla sa nasih prostora.

Labud

pre 9 godina

Aktuelna vlast je ta koja je borbu protiv kriminala i korupcije podigla na mnogo viši nivo, a to je zaista za svaku pohvalu. Tajkunima i njihovim malverzacijama se definitivno mora stati na put.

Irina Novi Sad

pre 9 godina

Sramotno je koliko je ovaj covek ojadio drzavu i njene gradjane. Pljackanje enormnih iznosa ne bi bila moguca bez odobravanja i podrske pojedinih politicara. Verujem da ce premijer istrajati u ostroj borbi protiv ovakvih kriminalnih dela i da ce svi vinovnici odgovarati.

Marinela

pre 9 godina

Besramna pljacka drzave i gradjana Srbije. Samo da se dodje do pune istine i da ovakvi "biznismeni" odgovaraju za kriminalne radnje kojima su stekli enormno bogatstvo.

OSUDJENICI

pre 9 godina

Svi koji zloupotrebljavaju drustveni polozaj,i vrse razne malverzacije trebaju biti strogo kaznjeni,kao primer ostalima sta ne treba da radimo.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

mislilacM.

pre 9 godina

Vidim razlicite tipove komentara na ovu vest narocito vezane za fiktivno privodjenje sa unapred poznatim ishodom. Osvrnite se malo na zakonske odredbe i proceduralne radnje koje pretohode svakom hapsenju kriminalca njegovog ranga.

Uglješa

pre 9 godina

Javnost sa pravom očekuje u narednim danima da će i mnoge visoke ličnosti iz sfere politike biti privedene na informativne razgovore.
Slučaj "Farmakom" je dobra prilika da se konačno prekine sprega politike i tajkunskog biznisa, koja nas je dovela u ovo beznađe javnih finansija.

nitro

pre 9 godina

Zaista je providno sto pojedini komentatori zajedljivim opaskama skrecu paznju sa biti stvari a to je hapsenje grupe kriminalaca koji je svoju nedodirljivost gradila koristeci korumpiranost celnih ljudi bivseg rezima i nastavljala nesmetano sa svojim poslovima! Verovatno se i oni finansiraju iz istih izvora!

velington

pre 9 godina

Borba na polju protiv organizovanog kriminala ne jenjava. Pritisak na ucinioce koji su formirali ovakav vid udruzenja u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi se povecava sto jasno svedoci da nema postedjenih i da se svako odgovoran mora procesuirati.

Viki

pre 9 godina

Trebalo bi da mu se pridruže i političari koji su mu omogućili bogaćenje.Vučiću svaka čast za borbu protiv kriminala i korupcije on je prvi koji pokušava da od Srbije napravi normalnu demokratsku državu gde ne vladaju tajkuni i korumpirani političari.Vučić je prvi koji radi za svoj narod.

Mija12

pre 9 godina

Jedan po jedan. Bilo van svake pameti ako bi ga pustili. Očigledno je da postoje dokazi i da će konačno poćeti rasvetljavanje ko, šta, gde, kako.

Miroslav

pre 9 godina

Dok se ovakve stvari ne sankcionišu, nema ovoj zemlji oporavka. I ako bi moglo sudjenje da ne traje po pet ili čak i deset godina dok sve ne zastari!

Bozana Bojic

pre 9 godina

Sve je jasno cim je pokusao da pobegne. Drago mi je sto nije uspeo u svojoj nameri a da treba da odgovara, treba jer Srbija vise nije zemlja u kojoj svako moze da radi sta mu se prohte bez sankcije

maca

pre 9 godina

U srpskom jeziku ustalile su se reci korupcija i malverzacija,ali je ocigledno da ima onih kojima paraju usi pa zele da ih se otarase po svaku cenu...

nekros

pre 9 godina

Organizovani kriminal, kao najstetnija krimogena struktura nanosi najvecu stetu nasem ekonomskom sistemu zato se i najveca paznja i odlucnost mora posvetiti borbi na tom polju.

Toxiplasma

pre 9 godina

Sve mi se čini da će posle hapšenja Bogićevića još mnogi morati da okaju svoje grehe prema državi, jer će dotični tajkun morati da ispriča sve što zna. Biće veselo.

Marica

pre 9 godina

Rigidna kaznena politika, usvajanje Zakona o poreklu imovine, procesuiranje, sankcije, oduzimanje...krenulo se u odlucnu borbu protiv kriminalno-koruptivnih aktera, istrajati na tom putu i usvajanjem zakonodavnog seta pojacati snagu drzave u ovoj borbi

boss

pre 9 godina

Ajde pridružiće ti se uskoro,cela ekipa.Bićete pun sastav opet.Kad ste znali da kadete ovaj narod.Prijatelji su i u dobru i u zlu.

eleonora

pre 9 godina

Drago mi je što se ova vlast ozbiljno pozabavila kriminalcima i tajkunima.Mislim da se po prvi put stvorila atmosfera u kojoj se vidi da je zakon isti za sve a ne samo za siromašne!

Cvrle

pre 9 godina

Samo da tuzilastvo i sudstvo ubrzaju proces jer nam se zatvori napunise kojekakvim prevarantima. Uskoro nece biti mesta u pritvorima. Samo jos da otkuca sve ucesnike u tim malo cudnim radnjama, pa svi lepo da odgovaraju.

Profesorka

pre 9 godina

Aktuelna vlast ozbiljno i odgovorno radi na suzbijanju korupcije i kriminala. Svi tajkuni koji se sumnjiče za raznorazne malverzacije treba da odgovaraju pred zakonom.

Perica

pre 9 godina

A sad ko mu je pomagao i koliko je za to dobio jer je nemoguće da se toliki novac okreće a da o tome niko ne zna. Svaka čast, da konačno i mi uredimo državu.

Jovan00

pre 9 godina

U koliko se dokaze da je on na ovakav nacin stekao imovinu I da je epitet uspesnog biznismena stekako na ovakav nacin kroz organizovan kriminal onda treba da bude osudjen na najstroziju kaznu zatvora ali I da mu sva imovina bude oduzeta. Takodje treba ispitati i neke politicare iz vremena 2003 do 2008 sa kojima je saradjivao jer nikako nije sve to mogao da radi bez politicke podrske.

LUTKA

pre 9 godina

@(Justicija, 26. novembar 2014 11:32):
O kakvom vracanju pasosa ti govoris?Pa on je vec pokusao da pobegne.Organizovani kriminal u ovoj drzavi mora pod hitno da se suzbije.Svako ko se imalo ogresio o narod i drzavu i stekao bogatstvo na kriminalnim radnjama mora da snosi odgovarajuce posledice.Takodje imovina stecena na ovakav nacin svakome mora da se oduzme.Jedva cekam da gospodin iznese svoju pricu ,da vidimo ko jos stoji iza njegovih malverzacija.Osecam da ce bas biti veselo sobzirom da je doticni za vreme demokrata bio nagradjivan kao privrednik.Jako bitna stvar za nasu zemlju je to,da dokle god se korupcija i kriminal ne sankcionisu,nasa drzava se nece oporaviti.

obren j

pre 9 godina

Sudstvo i tužilaštvo se ne sme zaustaviti i moraju ići do kraja u ovom slučaju!Nije Bogićević sam,bez pomoći političkih mentora,harao Srbijom.

SANDRA6

pre 9 godina

Gospoda iz pritvora se malo osilila, navikli da iz vrha stiže podrška i pomoć. Ovog puta je izgleda drugačije, iako nam je teško za poverovati , polako se dovodimo u red.

luna

pre 9 godina

poražavajuća činjenica da u ovako siromašnoj srbiji imamo 6-oro najbogatijih ljudi u prvih 100 na svetu,pa odakle,kako? jesu oni toliko pametni,na nivou genija,a mi nismo? niko nije jači od drzave,i sva je prilika da ima neko pametniji i dovoljno hrabar i voljan u ovoj zemlji da udari na njih i ispita svu tu njihovu "genijalnost pravljenja bogatstva"

dušan

pre 9 godina

borba države sa tajkunima ogleda se u njihovom hapšenju i to je dobro,normalno,podržavam napor,da bi bila potpuno uspešna,a ne delimično potreban je zakon ako ne postoji ili ako postoji njegova primena da se oduzima ne samo imovina tim istim,već i da se vrati nelegalno stečen novac,uzet od građana,srbije,nase dece i preusmeri npr.recimo u škole,bolnice ,za najsiromašnije itd,itd

vektor

pre 9 godina

Cinjenica da je Srbija proteklih godina bila olicenje kriminala i korupcije, upravo je odgovor na to zasto ni jedno ubistvo nije rasvetljeno, razne malverzacije bile pokrivene a jasno krivci prolazili i bez optuznice. Minula hapsenja ukazuju na nedvosmislenu odlucnost i doslednost u formiranju pravne drzave.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

Svetionik

pre 9 godina

Nije više bitno koliko kome duguje ako ima od čega da se naplate potraživanja države, radnika i banaka. Treba sve svesti na nulu pa i njega, treba da se vrati tamo odakle je počeo

Iskra

pre 9 godina

Sasvim očekivan potez jer kao što je premijer obećao, svi će tajkuni i oni koji su se preko noći obogatili, kad-tad doći pred sud.

herkules s

pre 9 godina

Slučaj Bogićevića je mnogo teži od slučaja Kosmajca zbog toga što su pored države i banaka ,oštećeni i obični ljudi,poljoprivrednici i radnici. Sigurno je da je u ovakvim slučajevima i utičaj političkih ličnosti imao udela, kao što je to bio slučaj sa Agrobankom, Razvojnom bankom i slično. Najvažnije je da se vlasniku oduzme imovina i da saučesnici i on dobiju najveće moguće kazne.

Vice

pre 9 godina

Njihovo vreme je prošlo, prema tome šta su uradili treba im suditi. Treba staviti i ostalim "biznismenima" do znanja šta ih čeka u narednom periodu.

Vladan

pre 9 godina

Ovakve stvari vracaju veru da ce Srbija postati normalna drzava u kojoj niko nece moci da otima od naroda. Siguran sam da ce istraga uroditi plodom, i da ce Bogicevic biti kaznjen za sva krivicna dela koja je pocinio.

вршни час

pre 9 godina

Овако је требао МУП стално да функционише, да затвара криминалце а не да их пушта на слободу, довољно су дуго вршљали уз помоћ претходне власти, ред је да им се једном заувек стане на пут.

luna

pre 9 godina

poražavajuća činjenica da u ovako siromašnoj srbiji imamo 6-oro najbogatijih ljudi u prvih 100 na svetu,pa odakle,kako? jesu oni toliko pametni,na nivou genija,a mi nismo? niko nije jači od drzave,i sva je prilika da ima neko pametniji i dovoljno hrabar i voljan u ovoj zemlji da udari na njih i ispita svu tu njihovu "genijalnost pravljenja bogatstva"

vektor

pre 9 godina

Cinjenica da je Srbija proteklih godina bila olicenje kriminala i korupcije, upravo je odgovor na to zasto ni jedno ubistvo nije rasvetljeno, razne malverzacije bile pokrivene a jasno krivci prolazili i bez optuznice. Minula hapsenja ukazuju na nedvosmislenu odlucnost i doslednost u formiranju pravne drzave.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

intel+

pre 9 godina

Hapsenje ove Bogicevica pored osnovne represivne funkcije koja ce biti zasnovana na podignutoj optuznici ima za cilj da pokaze odlucnost i ozbiljnost ove drzave da konacno stane na put bezakonju i vladavi tajkuna i njihovoj povezanosti sa celnim ljudima vladajuceg rezima.

velington

pre 9 godina

Borba na polju protiv organizovanog kriminala ne jenjava. Pritisak na ucinioce koji su formirali ovakav vid udruzenja u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi se povecava sto jasno svedoci da nema postedjenih i da se svako odgovoran mora procesuirati.

Marica

pre 9 godina

Rigidna kaznena politika, usvajanje Zakona o poreklu imovine, procesuiranje, sankcije, oduzimanje...krenulo se u odlucnu borbu protiv kriminalno-koruptivnih aktera, istrajati na tom putu i usvajanjem zakonodavnog seta pojacati snagu drzave u ovoj borbi

SANDRA6

pre 9 godina

Gospoda iz pritvora se malo osilila, navikli da iz vrha stiže podrška i pomoć. Ovog puta je izgleda drugačije, iako nam je teško za poverovati , polako se dovodimo u red.

dušan

pre 9 godina

borba države sa tajkunima ogleda se u njihovom hapšenju i to je dobro,normalno,podržavam napor,da bi bila potpuno uspešna,a ne delimično potreban je zakon ako ne postoji ili ako postoji njegova primena da se oduzima ne samo imovina tim istim,već i da se vrati nelegalno stečen novac,uzet od građana,srbije,nase dece i preusmeri npr.recimo u škole,bolnice ,za najsiromašnije itd,itd

OSUDJENICI

pre 9 godina

Svi koji zloupotrebljavaju drustveni polozaj,i vrse razne malverzacije trebaju biti strogo kaznjeni,kao primer ostalima sta ne treba da radimo.

mislilacM.

pre 9 godina

Vidim razlicite tipove komentara na ovu vest narocito vezane za fiktivno privodjenje sa unapred poznatim ishodom. Osvrnite se malo na zakonske odredbe i proceduralne radnje koje pretohode svakom hapsenju kriminalca njegovog ranga.

Dejan

pre 9 godina

Postoje opravdani razlozi da ce se daljom istragom utvrditi da postoji jos ostecenih banaka, pa samim tim i jos veci krug odgovornih ljudi koji ce biti procesuirani.

Miskov

pre 9 godina

@Ajde u opkladu da će da ga puste posle 5-10 dana!?
(cvrc milojka, 25. novembar 2014 23:35)
Sta je manje zlo?Da nastavi da ostecuje drzavu,omalovazava radnike,ili da vidimo sta se tu dogadja(lo)?

mima

pre 9 godina

Kako zgodno što su advokati još u štrajjku. Mene više interesuje ljudi koji su radili u njegovim firmama, koliko njih je ostalo i još će ostati bez posla i živi u lošim uslovima, dok se ovakvi biznismeni voze privatnim avionima i imaju kućerine pitaj boga kakve.

brankica

pre 9 godina

Dobro,sad ide citava ta procedura,ali mislim da se na kraju ipak nece izvuci I da ce morati da odradi zasluzenu robiju koju mu sud dodeli..

Uglješa

pre 9 godina

Javnost sa pravom očekuje u narednim danima da će i mnoge visoke ličnosti iz sfere politike biti privedene na informativne razgovore.
Slučaj "Farmakom" je dobra prilika da se konačno prekine sprega politike i tajkunskog biznisa, koja nas je dovela u ovo beznađe javnih finansija.

nitro

pre 9 godina

Zaista je providno sto pojedini komentatori zajedljivim opaskama skrecu paznju sa biti stvari a to je hapsenje grupe kriminalaca koji je svoju nedodirljivost gradila koristeci korumpiranost celnih ljudi bivseg rezima i nastavljala nesmetano sa svojim poslovima! Verovatno se i oni finansiraju iz istih izvora!

joska

pre 9 godina

Dugo vremena su se ovakvi tipovi provlacili I izbegavali pravdu,nadam se da je tome dosao kraj i da svako ko se ogresio o ovu zemlju,da ce za to da plati cenu.

Gradjanin

pre 9 godina

Do 10 godina zatvora za 500 miliona evra? :) Pa svako bi to uradio. Neka bude svih deset. Niste nikoga povredili, ubili i IZADJETE POSLE POLA ODSLUZENE KAZNE (jer vam je to "prvi put" - kao da je potrebno vise puta).
To da pitate bilo kog akademskog gradjanina bilo koje drzave, SVAKO BI ISTO URADIO KAO ON JER SU KAZNE - MALE.

U Americi bi dobio 10, ali ne godina, vec 10 dozivotnih za tako nesto. Zato su oni drzava, a mi smo "do juce" bili gubernija zna se cija.

Viki

pre 9 godina

Trebalo bi da mu se pridruže i političari koji su mu omogućili bogaćenje.Vučiću svaka čast za borbu protiv kriminala i korupcije on je prvi koji pokušava da od Srbije napravi normalnu demokratsku državu gde ne vladaju tajkuni i korumpirani političari.Vučić je prvi koji radi za svoj narod.

Mija12

pre 9 godina

Jedan po jedan. Bilo van svake pameti ako bi ga pustili. Očigledno je da postoje dokazi i da će konačno poćeti rasvetljavanje ko, šta, gde, kako.

Miroslav

pre 9 godina

Dok se ovakve stvari ne sankcionišu, nema ovoj zemlji oporavka. I ako bi moglo sudjenje da ne traje po pet ili čak i deset godina dok sve ne zastari!

Bozana Bojic

pre 9 godina

Sve je jasno cim je pokusao da pobegne. Drago mi je sto nije uspeo u svojoj nameri a da treba da odgovara, treba jer Srbija vise nije zemlja u kojoj svako moze da radi sta mu se prohte bez sankcije

maca

pre 9 godina

U srpskom jeziku ustalile su se reci korupcija i malverzacija,ali je ocigledno da ima onih kojima paraju usi pa zele da ih se otarase po svaku cenu...

nekros

pre 9 godina

Organizovani kriminal, kao najstetnija krimogena struktura nanosi najvecu stetu nasem ekonomskom sistemu zato se i najveca paznja i odlucnost mora posvetiti borbi na tom polju.

Majda S

pre 9 godina

Kod ovakvih slucajeva nemam nikakve emocije....svako ko se iole ogresio o drzavu, gradjane, utajio ma sta, srazmerno materijalnom bogatstvu stecenom necasnim radnjama treba da bude procesuiran i snosi posledice. Naravno, zagovornik sam stava da se sva imovina stecena koruptivnim i kriminalnim radnjama oduzima....to je najblji nacin da se popune rupe u budzetu

Toxiplasma

pre 9 godina

Sve mi se čini da će posle hapšenja Bogićevića još mnogi morati da okaju svoje grehe prema državi, jer će dotični tajkun morati da ispriča sve što zna. Biće veselo.

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

Marijana M

pre 9 godina

Nema tu nikakve mudrosti ni nedoumica..koruptivne i kriminalne radnje je morao da aminuje neko iz politickog vrha, i to je jasno svima. Isto tako, u ovom trenutku, zahvaljujuci odlucnosti aktuelnog premijera da se ne amnestira niko, imamo situaciju da se mnoge afere otkrivaju i procesuiraju

boss

pre 9 godina

Ajde pridružiće ti se uskoro,cela ekipa.Bićete pun sastav opet.Kad ste znali da kadete ovaj narod.Prijatelji su i u dobru i u zlu.

eleonora

pre 9 godina

Drago mi je što se ova vlast ozbiljno pozabavila kriminalcima i tajkunima.Mislim da se po prvi put stvorila atmosfera u kojoj se vidi da je zakon isti za sve a ne samo za siromašne!

kalvarija

pre 9 godina

ne zalim ove likove sto su se bahtili sa nevracenim kreditima dok je narodu dolazio postar na vrata sa opomeno za neplacenu struju i vodu.. Znaci sad tek verujem u Vucicevu pricu i verujem da je ovo Pocetak Kraja za lopove u nasoj Srbiji. Zatvor i cao.

goga

pre 9 godina

Sve po zakonu! Pritvor, oduzimanje pasoša, imovine, javno imenovanje svih saučesnika, proces, zatvor! Samo da istrajemo u ovoj borbi protiv kriminala!

Cvrle

pre 9 godina

Samo da tuzilastvo i sudstvo ubrzaju proces jer nam se zatvori napunise kojekakvim prevarantima. Uskoro nece biti mesta u pritvorima. Samo jos da otkuca sve ucesnike u tim malo cudnim radnjama, pa svi lepo da odgovaraju.

Stanislava Zemun

pre 9 godina

Nadam se da je ovih 30 dana pritvora samo pocetak njegovog dugotrajnog boravka iza resetaka. Premijer Vucic je krenuo u ostru borbu protiv privrednog kriminala. Svi tzv. tajkuni za koje se utvrdi da su na nelegalan nacin, a to znaci pljackanjem drzave i njenih gradjana, dosli do enormnog bogatstva, treba da odgovaraju. Takvih je mnogo u Srbiji.

Profesorka

pre 9 godina

Aktuelna vlast ozbiljno i odgovorno radi na suzbijanju korupcije i kriminala. Svi tajkuni koji se sumnjiče za raznorazne malverzacije treba da odgovaraju pred zakonom.

Perica

pre 9 godina

A sad ko mu je pomagao i koliko je za to dobio jer je nemoguće da se toliki novac okreće a da o tome niko ne zna. Svaka čast, da konačno i mi uredimo državu.

ivana

pre 9 godina

Justicija, 26. novembar 2014 11:32)
Je li to ironija ili se varam...napokon imamo vladu i premijera koji rade protiv tajkuna a ne za njih...nicija nije gorila do zore ,vreme je stiglo da plate za sve malverzacije i radnje

NaSta

pre 9 godina

Bogićević je dužan pola milijarde evra, što on demantuje i kaže da je njegov dug „samo“ 300 miliona evra, bankama duguje 230 miliona evra, državi za poreze "samo" 10, a radnicima oko četiri miliona evra.
Za nepunu godinu dana 2011. godine zadužio se preko 100 miliona evra, ali je važno da on ima privatni avion koji mnogo košta a sada mu treba oduzeti svu nezakonito stečenu imovinu i povratiti onima kojima je to uzeto.

Jovan00

pre 9 godina

U koliko se dokaze da je on na ovakav nacin stekao imovinu I da je epitet uspesnog biznismena stekako na ovakav nacin kroz organizovan kriminal onda treba da bude osudjen na najstroziju kaznu zatvora ali I da mu sva imovina bude oduzeta. Takodje treba ispitati i neke politicare iz vremena 2003 do 2008 sa kojima je saradjivao jer nikako nije sve to mogao da radi bez politicke podrske.

LUTKA

pre 9 godina

@(Justicija, 26. novembar 2014 11:32):
O kakvom vracanju pasosa ti govoris?Pa on je vec pokusao da pobegne.Organizovani kriminal u ovoj drzavi mora pod hitno da se suzbije.Svako ko se imalo ogresio o narod i drzavu i stekao bogatstvo na kriminalnim radnjama mora da snosi odgovarajuce posledice.Takodje imovina stecena na ovakav nacin svakome mora da se oduzme.Jedva cekam da gospodin iznese svoju pricu ,da vidimo ko jos stoji iza njegovih malverzacija.Osecam da ce bas biti veselo sobzirom da je doticni za vreme demokrata bio nagradjivan kao privrednik.Jako bitna stvar za nasu zemlju je to,da dokle god se korupcija i kriminal ne sankcionisu,nasa drzava se nece oporaviti.

Marinko Sabac

pre 9 godina

Ovog Bogicevica treba ostaviti bez icega i oduzeti mu svu imovinu koju poseduje jer je ocigledno da je sve stekao prevarom i korupcijom. Bilo bi dobro ispitati i njegovu vezu sa nekim politicarima a posebno sa Dusanom Petrovicem za koga se prica u Sabcu da je pomogao da Bogicevic kupi Sabacku Mlekaru koju je upropastio i napravio visemesecni dug za mleko prema proizvodjacima, prica se da su Petrovic i Bogicevic kumovi. Verujem u borbu protiv korupcije i kriminala koju je inicirao Vucic i siguran sam da niko nece biti postedjen i da cemo na taj nacin unistiti ta dva zla sa nasih prostora.

Labud

pre 9 godina

Aktuelna vlast je ta koja je borbu protiv kriminala i korupcije podigla na mnogo viši nivo, a to je zaista za svaku pohvalu. Tajkunima i njihovim malverzacijama se definitivno mora stati na put.

Svetionik

pre 9 godina

Nije više bitno koliko kome duguje ako ima od čega da se naplate potraživanja države, radnika i banaka. Treba sve svesti na nulu pa i njega, treba da se vrati tamo odakle je počeo

obren j

pre 9 godina

Sudstvo i tužilaštvo se ne sme zaustaviti i moraju ići do kraja u ovom slučaju!Nije Bogićević sam,bez pomoći političkih mentora,harao Srbijom.

Iskra

pre 9 godina

Sasvim očekivan potez jer kao što je premijer obećao, svi će tajkuni i oni koji su se preko noći obogatili, kad-tad doći pred sud.

herkules s

pre 9 godina

Slučaj Bogićevića je mnogo teži od slučaja Kosmajca zbog toga što su pored države i banaka ,oštećeni i obični ljudi,poljoprivrednici i radnici. Sigurno je da je u ovakvim slučajevima i utičaj političkih ličnosti imao udela, kao što je to bio slučaj sa Agrobankom, Razvojnom bankom i slično. Najvažnije je da se vlasniku oduzme imovina i da saučesnici i on dobiju najveće moguće kazne.

Irina Novi Sad

pre 9 godina

Sramotno je koliko je ovaj covek ojadio drzavu i njene gradjane. Pljackanje enormnih iznosa ne bi bila moguca bez odobravanja i podrske pojedinih politicara. Verujem da ce premijer istrajati u ostroj borbi protiv ovakvih kriminalnih dela i da ce svi vinovnici odgovarati.

Marinela

pre 9 godina

Besramna pljacka drzave i gradjana Srbije. Samo da se dodje do pune istine i da ovakvi "biznismeni" odgovaraju za kriminalne radnje kojima su stekli enormno bogatstvo.

Vice

pre 9 godina

Njihovo vreme je prošlo, prema tome šta su uradili treba im suditi. Treba staviti i ostalim "biznismenima" do znanja šta ih čeka u narednom periodu.

Sanja Mrđen

pre 9 godina

Prosto ne mogu da nadjem razumno objasnjenje za ovakav soj ljudi. Da li je moguce da su bili toliko ubedjeni da njihove malverzacije i milionske pljacke niko i nikad nece otkriti i da nece odgovarati, i da li je moguce da im trebaju toliki milioni evra? Dok ljudi gladuju, oni besramno kradu i od drzave i od njenih gradjana. Iskreno se nadam da ce imati vremena za razmisljanje u manjem luksuzu na kakav su navikli, iza resetaka. Drzavo, reaguj na pravi nacin!

Vladan

pre 9 godina

Ovakve stvari vracaju veru da ce Srbija postati normalna drzava u kojoj niko nece moci da otima od naroda. Siguran sam da ce istraga uroditi plodom, i da ce Bogicevic biti kaznjen za sva krivicna dela koja je pocinio.

вршни час

pre 9 godina

Овако је требао МУП стално да функционише, да затвара криминалце а не да их пушта на слободу, довољно су дуго вршљали уз помоћ претходне власти, ред је да им се једном заувек стане на пут.