Petak, 21.11.2014.

14:24

Napadači na Rašu "ne menjaju" zakon

Ministar Aleksandar Vulin je rekao da su dvojica dečaka koja su napala dečjeg pisca Rašu Popova trpela porodično nasilje.

Izvor: Beta

Napadaèi na Rašu "ne menjaju" zakon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Zlopamtilo

pre 9 godina

Po ko zna koji put drzavni zvanicnici saopstavaju kako su nemocni. Sta mk da ocekujemo od vas kada ne mozete da nas zastititw od dva deteta!?

Zlopamtilo

pre 9 godina

Dodeliteim stalnu policijsku pratnju ,nesto slicno kao sto su dobili zasticeni svedoci i politicari , neke "kobre" ili sl . To nece biti toliko tesko jer su takvi slucajevi ekstremno retki , zandara ima na pretek a na kraju krajeva morate zastititi ostatak naroda odnosno drustva jer bez obzira sto smo svi krivi ne treba da nas tamo neka decica ubijaju ili prebijaju .

Marija

pre 9 godina

Ovaj ministar Vulin sa svojim briljantnim izjavama,stajlingom, je melem za opozicione stranke,trebalo bi da im bude maskota na sledecim izborima.

Nešto je trulo u državi Srbiji

pre 9 godina

Govoreci da je Država nemoćna da bilo šta učini u ovakvoj situaciji,dali su ideju mnogim roditeljima sličim ocu ove dece, kako da zloupotrebe svoju rodjenu decu zarad svoje koristi bez ikakvih posledica. Polako ali sigurno dotičemo dno dna!

Vuk

pre 9 godina

Pa postoje psihijatriske ustanove, deca ocigledno imaju patolosko ponasenje i opasnost su za sebe iza druge, dok s ene izlece u belu kosulju nema sta jednostavno. Ubili su bre nekoga da li ste vi svesni toga? dajte im sedative i poslako pratiti ponasanje, ako se popravi polako popustati mere do dnevne bolnice.

Zoki

pre 9 godina

Zbog toga sto uvek imamo vise saosecanja za zlocince kod nas uvek ispastaju zrtve.
Uopste me ne zanima kako siroto detinjstvo su imali!!!
Ono sto me zanima jeste da me drzava zastiti od njih jer mi ta ista drzava, nakaradnim zakonom o samoodbrani, bukvalno zabranjuje da se ja sam stitim od njih ili da od njih stitim svoju decu.
Nemogu ovom Vulinu vise facu da smislim.

pera

pre 9 godina

Mup-Cen za Soc rad i Sud umrezite,i pod hitno Nove zakone o Nasiju i Porodični zakon menjaj te.Inače sabićete ovo malo Srba u kuće.Niko na ulicu neće izaći zbog batinaša.

ana

pre 9 godina

Uopste nije vazno ko je kriv sto su dva deteta postali kriminalci. Nije vazno ni sto ministar kaze da spadaju u veoma mali procenat (bilo koji procenat takvih slucajeva je prevelik). Ne zanima me ni sto takvih ima i u Americi (zar zaista treba da se poredimo sa zemljom koja zgrce bogatstvo snimajuci filmove o domacem kriminalu?) Ono sto se od ministra i ostalih institucija ocekuje je da nadju resenje za takav problem. Zar ti klinci treba da ubiju jos nekoga jer oni prosto nemaju ideju sta da rade?! Da li bi njihove zrtve trebalo da tuze drzavu koja ih je sopstvenom nemoci dovela u takvu opasnost?

kid

pre 9 godina

sad sam shvatio, ovaj ima zadatak da pokupu sav jed i bjes govoreci kojesta u svom licnom nistavilu i besmislu da bi onaj drugi pored njega izgledao bezazleniji i bolji...

Aleksandra

pre 9 godina

Sta kazes na to da ja tebi uradim isto sto su ta deca uradila Rasi i drugima vec 300 puta sa svojih 10 i 11 godina? Hoces li se tad zapitati koliko tvoja (ne)dela imaju uticaja na sve nas?! Ne znas sta da radis....aaaaa? Ja znam za razliku od tebe!

Trovach

pre 9 godina

Da zakljucimo, gospodine Vulin, zakon je dobar. Vise nego dobar; odlican. Toliko je dobar da ce ljudi, posto su drzavi "vezane ruke", zasukati rukave i, u najboljem slucaju, huliganima podeliti po nekoliko samara, a ko zna, mozda sve zavrsi u crnim hronikama. To ce biti posledica vaseg necinjenja.

Перица

pre 9 godina

Проблем оваквог (не)размишљања је да ће неко њиховим поступцима бити изазван да их у самоодбрани убије.

И шта онда? Ко ће да буде крив?

Као што је Маловићка оптужена за кривично дело због деловања, тако и Вулин треба да буде кривично оптужен због неделовања!

crni domino

pre 9 godina

Tacno premudri Vuline, i mi trpimo nasilje nesposobne vlasti i ministara pa ne treba da menjamo zakon o izborima kako bi birali poznate po imenu i prezimenu.
Ti bi ministre tada bio velika NULA, a za mnogo nas si i sada!

bulbuderac

pre 9 godina

za njih zivot i drustvo nije. kaze da su trpeli porodicno nasilje, super. onda na zatvor osuditi socijalne radnike koji nisu uradili nista, roditelje tih monstruma kao i same monstrume. u SAD ne postoji krivicna zastita maloleltnika. pravilo je jednostavno: napravis 3 krivicna dela i dobijas dozivotni zatvor, imao 14 ili 140 godina.

Бели медвед

pre 9 godina

Твоја деца, и деца теби сличних, са бодигардовима иду у приватне школе, кафиће, продавнице. Твоји мама и тата су такође заштићени и боли те она ствар за обичне људе.Докле више фолирања и наводне бриге за децу, не измишљајте дечија права, која узгред речено, уништише српске школе.У основи свих права леже обавезе које имамо! Ово што чините као власт води самоорганизовању грађана. Нико људима не може да забрани да бране себе и своју породицу, било од чопора паса било од чопора, да чопора,побеснелих хулигана, без обзира колико година имају. Између могућности да буде убијен или да убије, човек ће, природно, увек изабрати ово друго.Мислите о томе!

Genije

pre 9 godina

”Ranije je UNICEF saopštio da osuđuje svaki vid nasilja, pa i nasilje koje počine maloletnici, ali da se krivica ne sme "svaljivati" samo na njih već da društvo mora da preuzme odgovornost za ovu decu i da se potrudi da se ovakve stvari što manje dešavaju.

"Međunarodna iskustva jasno pokazuju da stroge kaznene mere i izmeštanje dece u institucije uglavnom ne vodi ka pozitivnoj promeni u ponašanju dece. Deca koja vrše nasilje u takvim slučajevima najčešće postaju nasilni odrasli. A to nije ono što Srbija želi", navodi se u saopštenju UNICEF-a.”

Kada sam kao gimnazijalac u pismenom zadatku iz srpskog jezika provukao isto ovo,dobio sam 2+ uz obrazloženje da sam bio suviše subjektivan.A to je bilo negde '93.godine.Pa vi sada vidite,ne samo gde danas živimo,nego i gde smo živeli i odrastali i ko su nam bili profesori i pedagozi.Ne znam kako je danas,ali ne verujem da se bilo šta promenilo.

Ana K.

pre 9 godina

Strasno! I sad je samo pitanje vremena ko ce biti sledeca zrtva i koliko ce ih jos biti. Jesu deca, ali su i ubice! Zar nije primat zastititi gradjane, posebno sto su ovima ciljna grupa stari ljudi koji ne mogu da se sami brane. Ne moze to ovako da se ostavi pod izgovorom da je ovo izuzetak!

jelena

pre 9 godina

I opet isto od Vulina. Gomila gluposti. Ova informacija, da su deca zlostavljaci, zrtve porodicnog nasilja i nebrige, dosla mu je kao 1 na 11. Sad nista ne mora da se radi, ne moraju da se donose drugaciji zakoni. Sad se zna zasto su decaci takvi. Pa gde je resenje za takav problem? Razne sluzbe, strucna lica moraju da se ukljuce u resavanje ovakvog problema. I nasa deca zive ovde i zivece. Zar vruc krompir treba da ostavljamo nadoj deci???

Posmatrac

pre 9 godina

Prema vasim recima druze Vuline je onda savim uredu da neko ko nije ministar i bogat provali u kucu nekog ministra i opljacka ga. da li bi ste i takve ljude pravdali zbog teskog zivota?

Sale

pre 9 godina

I kada takvo dete povredi moje dete ja treba da pomazim moju devojčicu i da joj kažem da je to ok što je povređena zato što su oni (deca koja su je napala) imali loš život.
Debelo se razmišljam da devojčicu učim da se ponaša kao najgori ološ. Bolje da maltretira druge nego da joj bilo ko bilo kad ugrozi život! Bolje prolaze oni što se dobro biju i znaju da udare bilo koga bilo kad. Ti ni u pošti ne čekaju red kad uhvate one babe za gušu što se guraju.

Mikica

pre 9 godina

"Ova dva nesretna dečaka su stravičan izuzetak, ali zbog tog izuzetka nećemo menjati zakon i zatvarati decu od 10 godina." - kazao je Vulin.
Ova deca nazalost nisu uopste izuzetak! Koliko ste puta videli na ulici ili u prevozu decu i od 2 godine starosti kako prose, a nedaleko od njih je mama koja ne bi da uzalud potrosi vreme voznje. I niko ne reaguje, cak im mnogi i uslisavaju prosnju. Kada takva deca stignu do svoje 10. godine oni su vec iskusni, prekaljeni. Nije pitanje hocemo li ili ne slati decu od po 10 godina u zatvor (pa cak i ako nekog ubiju)nego kako da zastitimo tu istu decu i nemocne da im se ne desavaju takvi oblici porodicnog i slicnog nasilja. A tu onda treba da se pozabavi drzava, i svakako ministar, jer zbog tog i postoje i da recimo primene medjunardoni Zakon o zastiti prava deteta i da osmisle sistem da do toga ne dodje.

NiMl

pre 9 godina

Ako ustanova, kojoj je to posao, ne uspeva da ih obuzda, sta predlazete? Da ih pustimo da nas kradu, prebijaju? Da su moju suprugu ili roditelje napali...

Gradjanin

pre 9 godina

E bas lepo sto necete menjati zakon i zatvarati decu verovatno zato sto ne stradaju clanovi vasih porodica. Znaci za vas tj drzavu je onaj ko ubije nekog i dalje dete i opravdavate ga zbog porodicnog nasilja ili cega vec i to je savim ok ali kada neko od clanova vasih porodica nastrada onda je odmah smak sveta. Imate li obraza da porodici onog dekice koga su ubila ova dva mala monstruma u lice kazete da deca nisu kriva iako su pazljivo birala zrtve i nista se nije slucajno dogodilo.

zahvalni penzioner

pre 9 godina

Pa, vodi ih kod sebe, budi im ti hranilac, jer, eto, jedino ti imaš razumevanja za dečije traume. Sram bilo Rašu što se žalio zbog toga što ga napadoše ta nesretna, zlostavljana dečica. E, ovaj AV našao da priča o humanosti.

seljadin

pre 9 godina

sta je to nas pa briga u kakvoj su porodici deca zivela ? treba da nas bude briga da ne zadave nase dete, dedu, babu, a to u kakvoj su porodici zivela, to je shvatanje sveta kakvo imaju ekstremni levicari,a oni nikada ne mogu resiti problem.
S njima treba u zatvor na dugogodisnje robije, kao u USA, ako je dovoljno star da pocini zlocin, dovoljno je star i da ispasta, i molim privatizovati zatvore, da budu privatni zatvori kao u USA, pa ce se zatvorska populacija sa 0.1 dovesti na Americki standard od 1% populacije, ili bar da se priblizimo koliko toliko Americkim standardima.

realan

pre 9 godina

"Međunarodna iskustva jasno pokazuju da stroge kaznene mere i izmeštanje dece u institucije uglavnom ne vodi ka pozitivnoj promeni u ponašanju dece. Deca koja vrše nasilje u takvim slučajevima najčešće postaju nasilni odrasli."
Nije uopšte prioritet da takva "deca" promene ponašanje, već da im se onemogući da nekoga ubiju.

realan

pre 9 godina

"Međunarodna iskustva jasno pokazuju da stroge kaznene mere i izmeštanje dece u institucije uglavnom ne vodi ka pozitivnoj promeni u ponašanju dece. Deca koja vrše nasilje u takvim slučajevima najčešće postaju nasilni odrasli."
Nije uopšte prioritet da takva "deca" promene ponašanje, već da im se onemogući da nekoga ubiju.

seljadin

pre 9 godina

sta je to nas pa briga u kakvoj su porodici deca zivela ? treba da nas bude briga da ne zadave nase dete, dedu, babu, a to u kakvoj su porodici zivela, to je shvatanje sveta kakvo imaju ekstremni levicari,a oni nikada ne mogu resiti problem.
S njima treba u zatvor na dugogodisnje robije, kao u USA, ako je dovoljno star da pocini zlocin, dovoljno je star i da ispasta, i molim privatizovati zatvore, da budu privatni zatvori kao u USA, pa ce se zatvorska populacija sa 0.1 dovesti na Americki standard od 1% populacije, ili bar da se priblizimo koliko toliko Americkim standardima.

zahvalni penzioner

pre 9 godina

Pa, vodi ih kod sebe, budi im ti hranilac, jer, eto, jedino ti imaš razumevanja za dečije traume. Sram bilo Rašu što se žalio zbog toga što ga napadoše ta nesretna, zlostavljana dečica. E, ovaj AV našao da priča o humanosti.

NiMl

pre 9 godina

Ako ustanova, kojoj je to posao, ne uspeva da ih obuzda, sta predlazete? Da ih pustimo da nas kradu, prebijaju? Da su moju suprugu ili roditelje napali...

Бели медвед

pre 9 godina

Твоја деца, и деца теби сличних, са бодигардовима иду у приватне школе, кафиће, продавнице. Твоји мама и тата су такође заштићени и боли те она ствар за обичне људе.Докле више фолирања и наводне бриге за децу, не измишљајте дечија права, која узгред речено, уништише српске школе.У основи свих права леже обавезе које имамо! Ово што чините као власт води самоорганизовању грађана. Нико људима не може да забрани да бране себе и своју породицу, било од чопора паса било од чопора, да чопора,побеснелих хулигана, без обзира колико година имају. Између могућности да буде убијен или да убије, човек ће, природно, увек изабрати ово друго.Мислите о томе!

crni domino

pre 9 godina

Tacno premudri Vuline, i mi trpimo nasilje nesposobne vlasti i ministara pa ne treba da menjamo zakon o izborima kako bi birali poznate po imenu i prezimenu.
Ti bi ministre tada bio velika NULA, a za mnogo nas si i sada!

Trovach

pre 9 godina

Da zakljucimo, gospodine Vulin, zakon je dobar. Vise nego dobar; odlican. Toliko je dobar da ce ljudi, posto su drzavi "vezane ruke", zasukati rukave i, u najboljem slucaju, huliganima podeliti po nekoliko samara, a ko zna, mozda sve zavrsi u crnim hronikama. To ce biti posledica vaseg necinjenja.

Posmatrac

pre 9 godina

Prema vasim recima druze Vuline je onda savim uredu da neko ko nije ministar i bogat provali u kucu nekog ministra i opljacka ga. da li bi ste i takve ljude pravdali zbog teskog zivota?

Ana K.

pre 9 godina

Strasno! I sad je samo pitanje vremena ko ce biti sledeca zrtva i koliko ce ih jos biti. Jesu deca, ali su i ubice! Zar nije primat zastititi gradjane, posebno sto su ovima ciljna grupa stari ljudi koji ne mogu da se sami brane. Ne moze to ovako da se ostavi pod izgovorom da je ovo izuzetak!

Gradjanin

pre 9 godina

E bas lepo sto necete menjati zakon i zatvarati decu verovatno zato sto ne stradaju clanovi vasih porodica. Znaci za vas tj drzavu je onaj ko ubije nekog i dalje dete i opravdavate ga zbog porodicnog nasilja ili cega vec i to je savim ok ali kada neko od clanova vasih porodica nastrada onda je odmah smak sveta. Imate li obraza da porodici onog dekice koga su ubila ova dva mala monstruma u lice kazete da deca nisu kriva iako su pazljivo birala zrtve i nista se nije slucajno dogodilo.

jelena

pre 9 godina

I opet isto od Vulina. Gomila gluposti. Ova informacija, da su deca zlostavljaci, zrtve porodicnog nasilja i nebrige, dosla mu je kao 1 na 11. Sad nista ne mora da se radi, ne moraju da se donose drugaciji zakoni. Sad se zna zasto su decaci takvi. Pa gde je resenje za takav problem? Razne sluzbe, strucna lica moraju da se ukljuce u resavanje ovakvog problema. I nasa deca zive ovde i zivece. Zar vruc krompir treba da ostavljamo nadoj deci???

Перица

pre 9 godina

Проблем оваквог (не)размишљања је да ће неко њиховим поступцима бити изазван да их у самоодбрани убије.

И шта онда? Ко ће да буде крив?

Као што је Маловићка оптужена за кривично дело због деловања, тако и Вулин треба да буде кривично оптужен због неделовања!

bulbuderac

pre 9 godina

za njih zivot i drustvo nije. kaze da su trpeli porodicno nasilje, super. onda na zatvor osuditi socijalne radnike koji nisu uradili nista, roditelje tih monstruma kao i same monstrume. u SAD ne postoji krivicna zastita maloleltnika. pravilo je jednostavno: napravis 3 krivicna dela i dobijas dozivotni zatvor, imao 14 ili 140 godina.

Mikica

pre 9 godina

"Ova dva nesretna dečaka su stravičan izuzetak, ali zbog tog izuzetka nećemo menjati zakon i zatvarati decu od 10 godina." - kazao je Vulin.
Ova deca nazalost nisu uopste izuzetak! Koliko ste puta videli na ulici ili u prevozu decu i od 2 godine starosti kako prose, a nedaleko od njih je mama koja ne bi da uzalud potrosi vreme voznje. I niko ne reaguje, cak im mnogi i uslisavaju prosnju. Kada takva deca stignu do svoje 10. godine oni su vec iskusni, prekaljeni. Nije pitanje hocemo li ili ne slati decu od po 10 godina u zatvor (pa cak i ako nekog ubiju)nego kako da zastitimo tu istu decu i nemocne da im se ne desavaju takvi oblici porodicnog i slicnog nasilja. A tu onda treba da se pozabavi drzava, i svakako ministar, jer zbog tog i postoje i da recimo primene medjunardoni Zakon o zastiti prava deteta i da osmisle sistem da do toga ne dodje.

Sale

pre 9 godina

I kada takvo dete povredi moje dete ja treba da pomazim moju devojčicu i da joj kažem da je to ok što je povređena zato što su oni (deca koja su je napala) imali loš život.
Debelo se razmišljam da devojčicu učim da se ponaša kao najgori ološ. Bolje da maltretira druge nego da joj bilo ko bilo kad ugrozi život! Bolje prolaze oni što se dobro biju i znaju da udare bilo koga bilo kad. Ti ni u pošti ne čekaju red kad uhvate one babe za gušu što se guraju.

Zoki

pre 9 godina

Zbog toga sto uvek imamo vise saosecanja za zlocince kod nas uvek ispastaju zrtve.
Uopste me ne zanima kako siroto detinjstvo su imali!!!
Ono sto me zanima jeste da me drzava zastiti od njih jer mi ta ista drzava, nakaradnim zakonom o samoodbrani, bukvalno zabranjuje da se ja sam stitim od njih ili da od njih stitim svoju decu.
Nemogu ovom Vulinu vise facu da smislim.

Aleksandra

pre 9 godina

Sta kazes na to da ja tebi uradim isto sto su ta deca uradila Rasi i drugima vec 300 puta sa svojih 10 i 11 godina? Hoces li se tad zapitati koliko tvoja (ne)dela imaju uticaja na sve nas?! Ne znas sta da radis....aaaaa? Ja znam za razliku od tebe!

kid

pre 9 godina

sad sam shvatio, ovaj ima zadatak da pokupu sav jed i bjes govoreci kojesta u svom licnom nistavilu i besmislu da bi onaj drugi pored njega izgledao bezazleniji i bolji...

ana

pre 9 godina

Uopste nije vazno ko je kriv sto su dva deteta postali kriminalci. Nije vazno ni sto ministar kaze da spadaju u veoma mali procenat (bilo koji procenat takvih slucajeva je prevelik). Ne zanima me ni sto takvih ima i u Americi (zar zaista treba da se poredimo sa zemljom koja zgrce bogatstvo snimajuci filmove o domacem kriminalu?) Ono sto se od ministra i ostalih institucija ocekuje je da nadju resenje za takav problem. Zar ti klinci treba da ubiju jos nekoga jer oni prosto nemaju ideju sta da rade?! Da li bi njihove zrtve trebalo da tuze drzavu koja ih je sopstvenom nemoci dovela u takvu opasnost?

Vuk

pre 9 godina

Pa postoje psihijatriske ustanove, deca ocigledno imaju patolosko ponasenje i opasnost su za sebe iza druge, dok s ene izlece u belu kosulju nema sta jednostavno. Ubili su bre nekoga da li ste vi svesni toga? dajte im sedative i poslako pratiti ponasanje, ako se popravi polako popustati mere do dnevne bolnice.

pera

pre 9 godina

Mup-Cen za Soc rad i Sud umrezite,i pod hitno Nove zakone o Nasiju i Porodični zakon menjaj te.Inače sabićete ovo malo Srba u kuće.Niko na ulicu neće izaći zbog batinaša.

Nešto je trulo u državi Srbiji

pre 9 godina

Govoreci da je Država nemoćna da bilo šta učini u ovakvoj situaciji,dali su ideju mnogim roditeljima sličim ocu ove dece, kako da zloupotrebe svoju rodjenu decu zarad svoje koristi bez ikakvih posledica. Polako ali sigurno dotičemo dno dna!

Marija

pre 9 godina

Ovaj ministar Vulin sa svojim briljantnim izjavama,stajlingom, je melem za opozicione stranke,trebalo bi da im bude maskota na sledecim izborima.

Genije

pre 9 godina

”Ranije je UNICEF saopštio da osuđuje svaki vid nasilja, pa i nasilje koje počine maloletnici, ali da se krivica ne sme "svaljivati" samo na njih već da društvo mora da preuzme odgovornost za ovu decu i da se potrudi da se ovakve stvari što manje dešavaju.

"Međunarodna iskustva jasno pokazuju da stroge kaznene mere i izmeštanje dece u institucije uglavnom ne vodi ka pozitivnoj promeni u ponašanju dece. Deca koja vrše nasilje u takvim slučajevima najčešće postaju nasilni odrasli. A to nije ono što Srbija želi", navodi se u saopštenju UNICEF-a.”

Kada sam kao gimnazijalac u pismenom zadatku iz srpskog jezika provukao isto ovo,dobio sam 2+ uz obrazloženje da sam bio suviše subjektivan.A to je bilo negde '93.godine.Pa vi sada vidite,ne samo gde danas živimo,nego i gde smo živeli i odrastali i ko su nam bili profesori i pedagozi.Ne znam kako je danas,ali ne verujem da se bilo šta promenilo.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Po ko zna koji put drzavni zvanicnici saopstavaju kako su nemocni. Sta mk da ocekujemo od vas kada ne mozete da nas zastititw od dva deteta!?

Zlopamtilo

pre 9 godina

Dodeliteim stalnu policijsku pratnju ,nesto slicno kao sto su dobili zasticeni svedoci i politicari , neke "kobre" ili sl . To nece biti toliko tesko jer su takvi slucajevi ekstremno retki , zandara ima na pretek a na kraju krajeva morate zastititi ostatak naroda odnosno drustva jer bez obzira sto smo svi krivi ne treba da nas tamo neka decica ubijaju ili prebijaju .

seljadin

pre 9 godina

sta je to nas pa briga u kakvoj su porodici deca zivela ? treba da nas bude briga da ne zadave nase dete, dedu, babu, a to u kakvoj su porodici zivela, to je shvatanje sveta kakvo imaju ekstremni levicari,a oni nikada ne mogu resiti problem.
S njima treba u zatvor na dugogodisnje robije, kao u USA, ako je dovoljno star da pocini zlocin, dovoljno je star i da ispasta, i molim privatizovati zatvore, da budu privatni zatvori kao u USA, pa ce se zatvorska populacija sa 0.1 dovesti na Americki standard od 1% populacije, ili bar da se priblizimo koliko toliko Americkim standardima.

realan

pre 9 godina

"Međunarodna iskustva jasno pokazuju da stroge kaznene mere i izmeštanje dece u institucije uglavnom ne vodi ka pozitivnoj promeni u ponašanju dece. Deca koja vrše nasilje u takvim slučajevima najčešće postaju nasilni odrasli."
Nije uopšte prioritet da takva "deca" promene ponašanje, već da im se onemogući da nekoga ubiju.

Genije

pre 9 godina

”Ranije je UNICEF saopštio da osuđuje svaki vid nasilja, pa i nasilje koje počine maloletnici, ali da se krivica ne sme "svaljivati" samo na njih već da društvo mora da preuzme odgovornost za ovu decu i da se potrudi da se ovakve stvari što manje dešavaju.

"Međunarodna iskustva jasno pokazuju da stroge kaznene mere i izmeštanje dece u institucije uglavnom ne vodi ka pozitivnoj promeni u ponašanju dece. Deca koja vrše nasilje u takvim slučajevima najčešće postaju nasilni odrasli. A to nije ono što Srbija želi", navodi se u saopštenju UNICEF-a.”

Kada sam kao gimnazijalac u pismenom zadatku iz srpskog jezika provukao isto ovo,dobio sam 2+ uz obrazloženje da sam bio suviše subjektivan.A to je bilo negde '93.godine.Pa vi sada vidite,ne samo gde danas živimo,nego i gde smo živeli i odrastali i ko su nam bili profesori i pedagozi.Ne znam kako je danas,ali ne verujem da se bilo šta promenilo.

Sale

pre 9 godina

I kada takvo dete povredi moje dete ja treba da pomazim moju devojčicu i da joj kažem da je to ok što je povređena zato što su oni (deca koja su je napala) imali loš život.
Debelo se razmišljam da devojčicu učim da se ponaša kao najgori ološ. Bolje da maltretira druge nego da joj bilo ko bilo kad ugrozi život! Bolje prolaze oni što se dobro biju i znaju da udare bilo koga bilo kad. Ti ni u pošti ne čekaju red kad uhvate one babe za gušu što se guraju.

Marija

pre 9 godina

Ovaj ministar Vulin sa svojim briljantnim izjavama,stajlingom, je melem za opozicione stranke,trebalo bi da im bude maskota na sledecim izborima.

zahvalni penzioner

pre 9 godina

Pa, vodi ih kod sebe, budi im ti hranilac, jer, eto, jedino ti imaš razumevanja za dečije traume. Sram bilo Rašu što se žalio zbog toga što ga napadoše ta nesretna, zlostavljana dečica. E, ovaj AV našao da priča o humanosti.

NiMl

pre 9 godina

Ako ustanova, kojoj je to posao, ne uspeva da ih obuzda, sta predlazete? Da ih pustimo da nas kradu, prebijaju? Da su moju suprugu ili roditelje napali...

bulbuderac

pre 9 godina

za njih zivot i drustvo nije. kaze da su trpeli porodicno nasilje, super. onda na zatvor osuditi socijalne radnike koji nisu uradili nista, roditelje tih monstruma kao i same monstrume. u SAD ne postoji krivicna zastita maloleltnika. pravilo je jednostavno: napravis 3 krivicna dela i dobijas dozivotni zatvor, imao 14 ili 140 godina.

Zoki

pre 9 godina

Zbog toga sto uvek imamo vise saosecanja za zlocince kod nas uvek ispastaju zrtve.
Uopste me ne zanima kako siroto detinjstvo su imali!!!
Ono sto me zanima jeste da me drzava zastiti od njih jer mi ta ista drzava, nakaradnim zakonom o samoodbrani, bukvalno zabranjuje da se ja sam stitim od njih ili da od njih stitim svoju decu.
Nemogu ovom Vulinu vise facu da smislim.

Mikica

pre 9 godina

"Ova dva nesretna dečaka su stravičan izuzetak, ali zbog tog izuzetka nećemo menjati zakon i zatvarati decu od 10 godina." - kazao je Vulin.
Ova deca nazalost nisu uopste izuzetak! Koliko ste puta videli na ulici ili u prevozu decu i od 2 godine starosti kako prose, a nedaleko od njih je mama koja ne bi da uzalud potrosi vreme voznje. I niko ne reaguje, cak im mnogi i uslisavaju prosnju. Kada takva deca stignu do svoje 10. godine oni su vec iskusni, prekaljeni. Nije pitanje hocemo li ili ne slati decu od po 10 godina u zatvor (pa cak i ako nekog ubiju)nego kako da zastitimo tu istu decu i nemocne da im se ne desavaju takvi oblici porodicnog i slicnog nasilja. A tu onda treba da se pozabavi drzava, i svakako ministar, jer zbog tog i postoje i da recimo primene medjunardoni Zakon o zastiti prava deteta i da osmisle sistem da do toga ne dodje.

Ana K.

pre 9 godina

Strasno! I sad je samo pitanje vremena ko ce biti sledeca zrtva i koliko ce ih jos biti. Jesu deca, ali su i ubice! Zar nije primat zastititi gradjane, posebno sto su ovima ciljna grupa stari ljudi koji ne mogu da se sami brane. Ne moze to ovako da se ostavi pod izgovorom da je ovo izuzetak!

jelena

pre 9 godina

I opet isto od Vulina. Gomila gluposti. Ova informacija, da su deca zlostavljaci, zrtve porodicnog nasilja i nebrige, dosla mu je kao 1 na 11. Sad nista ne mora da se radi, ne moraju da se donose drugaciji zakoni. Sad se zna zasto su decaci takvi. Pa gde je resenje za takav problem? Razne sluzbe, strucna lica moraju da se ukljuce u resavanje ovakvog problema. I nasa deca zive ovde i zivece. Zar vruc krompir treba da ostavljamo nadoj deci???

Перица

pre 9 godina

Проблем оваквог (не)размишљања је да ће неко њиховим поступцима бити изазван да их у самоодбрани убије.

И шта онда? Ко ће да буде крив?

Као што је Маловићка оптужена за кривично дело због деловања, тако и Вулин треба да буде кривично оптужен због неделовања!

crni domino

pre 9 godina

Tacno premudri Vuline, i mi trpimo nasilje nesposobne vlasti i ministara pa ne treba da menjamo zakon o izborima kako bi birali poznate po imenu i prezimenu.
Ti bi ministre tada bio velika NULA, a za mnogo nas si i sada!

pera

pre 9 godina

Mup-Cen za Soc rad i Sud umrezite,i pod hitno Nove zakone o Nasiju i Porodični zakon menjaj te.Inače sabićete ovo malo Srba u kuće.Niko na ulicu neće izaći zbog batinaša.

Gradjanin

pre 9 godina

E bas lepo sto necete menjati zakon i zatvarati decu verovatno zato sto ne stradaju clanovi vasih porodica. Znaci za vas tj drzavu je onaj ko ubije nekog i dalje dete i opravdavate ga zbog porodicnog nasilja ili cega vec i to je savim ok ali kada neko od clanova vasih porodica nastrada onda je odmah smak sveta. Imate li obraza da porodici onog dekice koga su ubila ova dva mala monstruma u lice kazete da deca nisu kriva iako su pazljivo birala zrtve i nista se nije slucajno dogodilo.

Posmatrac

pre 9 godina

Prema vasim recima druze Vuline je onda savim uredu da neko ko nije ministar i bogat provali u kucu nekog ministra i opljacka ga. da li bi ste i takve ljude pravdali zbog teskog zivota?

Бели медвед

pre 9 godina

Твоја деца, и деца теби сличних, са бодигардовима иду у приватне школе, кафиће, продавнице. Твоји мама и тата су такође заштићени и боли те она ствар за обичне људе.Докле више фолирања и наводне бриге за децу, не измишљајте дечија права, која узгред речено, уништише српске школе.У основи свих права леже обавезе које имамо! Ово што чините као власт води самоорганизовању грађана. Нико људима не може да забрани да бране себе и своју породицу, било од чопора паса било од чопора, да чопора,побеснелих хулигана, без обзира колико година имају. Између могућности да буде убијен или да убије, човек ће, природно, увек изабрати ово друго.Мислите о томе!

Trovach

pre 9 godina

Da zakljucimo, gospodine Vulin, zakon je dobar. Vise nego dobar; odlican. Toliko je dobar da ce ljudi, posto su drzavi "vezane ruke", zasukati rukave i, u najboljem slucaju, huliganima podeliti po nekoliko samara, a ko zna, mozda sve zavrsi u crnim hronikama. To ce biti posledica vaseg necinjenja.

Aleksandra

pre 9 godina

Sta kazes na to da ja tebi uradim isto sto su ta deca uradila Rasi i drugima vec 300 puta sa svojih 10 i 11 godina? Hoces li se tad zapitati koliko tvoja (ne)dela imaju uticaja na sve nas?! Ne znas sta da radis....aaaaa? Ja znam za razliku od tebe!

kid

pre 9 godina

sad sam shvatio, ovaj ima zadatak da pokupu sav jed i bjes govoreci kojesta u svom licnom nistavilu i besmislu da bi onaj drugi pored njega izgledao bezazleniji i bolji...

ana

pre 9 godina

Uopste nije vazno ko je kriv sto su dva deteta postali kriminalci. Nije vazno ni sto ministar kaze da spadaju u veoma mali procenat (bilo koji procenat takvih slucajeva je prevelik). Ne zanima me ni sto takvih ima i u Americi (zar zaista treba da se poredimo sa zemljom koja zgrce bogatstvo snimajuci filmove o domacem kriminalu?) Ono sto se od ministra i ostalih institucija ocekuje je da nadju resenje za takav problem. Zar ti klinci treba da ubiju jos nekoga jer oni prosto nemaju ideju sta da rade?! Da li bi njihove zrtve trebalo da tuze drzavu koja ih je sopstvenom nemoci dovela u takvu opasnost?

Vuk

pre 9 godina

Pa postoje psihijatriske ustanove, deca ocigledno imaju patolosko ponasenje i opasnost su za sebe iza druge, dok s ene izlece u belu kosulju nema sta jednostavno. Ubili su bre nekoga da li ste vi svesni toga? dajte im sedative i poslako pratiti ponasanje, ako se popravi polako popustati mere do dnevne bolnice.

Nešto je trulo u državi Srbiji

pre 9 godina

Govoreci da je Država nemoćna da bilo šta učini u ovakvoj situaciji,dali su ideju mnogim roditeljima sličim ocu ove dece, kako da zloupotrebe svoju rodjenu decu zarad svoje koristi bez ikakvih posledica. Polako ali sigurno dotičemo dno dna!

Zlopamtilo

pre 9 godina

Dodeliteim stalnu policijsku pratnju ,nesto slicno kao sto su dobili zasticeni svedoci i politicari , neke "kobre" ili sl . To nece biti toliko tesko jer su takvi slucajevi ekstremno retki , zandara ima na pretek a na kraju krajeva morate zastititi ostatak naroda odnosno drustva jer bez obzira sto smo svi krivi ne treba da nas tamo neka decica ubijaju ili prebijaju .

Zlopamtilo

pre 9 godina

Po ko zna koji put drzavni zvanicnici saopstavaju kako su nemocni. Sta mk da ocekujemo od vas kada ne mozete da nas zastititw od dva deteta!?