Četvrtak, 20.11.2014.

07:20

"Mi o Rusiji, Han nije insistirao"

Premijer Vučić, u razgovoru s komesarom EU Johanesom Hanom, ponovio je stav Srbije o odnosu prema ukrajinskoj krizi i Rusiji. Han nije insistirao na toj temi.

Izvor: Beta

"Mi o Rusiji, Han nije insistirao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

184 Komentari

Sortiraj po:

Bambina

pre 9 godina

Drago mi je da premijer Vučić jasno i glasno iznosi svoje stavove po pitanju Rusije, i ostalih uslova koje nam nameće EU, i da za sada to dobro funkcioniše! A mislim da, koliko svi oni nama trebaju, toliko i mi trebamo njima! Jer Srbija polako ali sigurno, postaje lider na Balkanu, pa je samim tim postala važna i Rusiji i Evropskoj Uniji!

fen

pre 9 godina

Mozda deluje neverovatno, ali nasa zemlja nece odustati od svog principa a to je put ka EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji i postovanje integriteta Ukrajine. Premijer Vucic je ovu tvrdnju jos jednom istakao prilikom sastanka sa evropskim komesarom, Johanesom Hanom, koji je bio u poseti Beogradu.

vladaD

pre 9 godina

Srbija jeste u malo neobicnoj poziciji sto se tice stava prema Rusiji i teznje ka prikljucenju EU, ali nasa zemlja nece promeniti dobro poznatu cinjenicu a to je neuvodjenje sankcija Rusiji, postovanje drzave Ukrajine, i siguran put ka EU, sto je i receno Johanesu Hanu, evropskom komesaru, od strane premijera Vucica, sto je Han ispostovao.

fen

pre 9 godina

Mozda deluje neverovatno, ali nasa zemlja nece odustati od svog principa a to je put ka EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji i postovanje integriteta Ukrajine. Premijer Vucic je ovu tvrdnju jos jednom istakao prilikom sastanka sa evropskim komesarom, Johanesom Hanom, koji je bio u poseti Beogradu.

Bingo

pre 9 godina

Mislim da će se odnosi između EU i Rusije popraviti uskoro i da više neće biti opasnosti po nas, da će nas nekim novim ucenama udaljiti od eu ali i od Rusije.

glava

pre 9 godina

Stav Srbije prema Rusiji, kao i neuvodjenje sankcija od strane nase zemlje, je po ko zna koji put ponovljeno celnicima EU. Ovog puta premijer Vucic je pomenuto pitanje predocio evropskom komesaru za prosirenje EU, Johanesu Hanu.

lucia

pre 9 godina

Gospodin Han nije insistirao po pitanju sankcija Rusiji.Zasto bi ,o tome je vec sve rekao,pa ne mora svuda,stalno I na svakom mestu da nas opominje na nase obaveze.A mi se ponasamo kao deca koja su odlozila cas propitivanja.Koliko smo jaki,snazni,istrajni, mocni vidi se i po tome sto drzava nije mocna da se izbori sa desetogodisnjacima koji vrsljaju gradom(kraduckaju i ...).

pcelica maja

pre 9 godina

Ne razumem tu potrebu ljudi u Srbiji da preuveličavaju, da ponižavaju sami sebe i svoj narod, da sve vide negativno, da priželjkuju probleme svojoj zemlji. Dosta je bilo priče o nekim ucenama koje ne postoje. Jasno je rečeno i bezbroj puta ponovljeno PUT SRBIJE JE PUT KA EU, VODIMO POLITIKU KOJA JE ISKLJUČIVO U INTERESU NAŠIH GRAĐANA I NE UVODIMO SANKCIJE RUSIJI.

cekic

pre 9 godina

Posto je ovog puta u Beogradu bio evropski komesar za prosirenje EU, Johanes Han, sastao se sa premijerom Vucicem, pri cemu je lider vlade Srbije i Hanu ponovio da Srbija sigurnim putem sprovodi sve uslove kako bi postala punopravan clan EU, uz napomenu da ne menja stav prema Rusiji.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ponovio je da Srbija vodi politiku u interesu građana, da je naš strateški cilj put u EU, da nećemo uvoditi sankcije Rusiji, te da poštujemo ukrajinski teritorijalni integritet.

Мени ово звучи ок али не знам дал' сме да се каже?!:-)

valjak

pre 9 godina

Premijer Vucic je jos jednom pokazao cvrst stav Srbije prema Rusiji, u razgovoru sa evropskim komesarom, Johanesom Hansom. Premijer Srbije je takodje ponovio da Srbija tezi ka prikljucenju EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji.

Istinomer

pre 9 godina

Nema zajednicke spoljne politike niti smo mi clanovi EU.Do sada su samo uslovljavali i naredjivali,a prilike su takve da mi protiv sebe i svojih najblizih prijatelja nikada necemo biti.

VEDRANA

pre 9 godina

Politika koju premijer je ista prema svakom,i ne bitno ko mu je sagovornik.Sa takvim stavom i odlucnoscu imamo sve vecu podrsku sveta.Premijer je izneo cinjenice u vezi Rusa zasto ne zelimo da uvedemo sankcije,da bi to bilo pogubno za ekonomiju nase zemlje,a isto tako je istakao da Srbija zeli da postane clanica EU i da je to put ka kojinm ide.

Ostroumna

pre 9 godina

Velika je istina da je metod EU daleko od civilizovanog,naročito prema zemljama koje teže da stupe u EU i da time samo pogorsavaju odnose medju zemljama susedima koji teze sto boljoj saradnji,vrlo kontradiktorno.

Vb036

pre 9 godina

Verujem da su i u EU shvatili da pritiscima Srbiju samo još više približavaju Rusiji. EU, kao ni SAD ne odgovara dodatno jačanje Rusije na Balkanu i iz tog razloga smatram da će stav Srbije po pitanju uvođenja sankcija Rusiji biti poštovan.

DimaDima

pre 9 godina

Stav Srbije je jasan i nedvosmislen povodom Ukrajinske krize, a i Srbija nije clanica Eu koje imaju dobro pokrice za doslednost politici Eu, a nama bi uvodjenje sankcija Rusiji donelo velike ekonomske gubitke.

Fantom

pre 9 godina

Srbija definitivno mora ostati neutralna po pitanju Ukrajine, u to nema sumnje. Nadam se da će takvu odluku EU u potpunosti prihvatiti. Nadam se da ćemo uskoro postati deo EU.

Asus

pre 9 godina

Ne treba da dozvolim da drugi odlucuju o nasim pravcima. Treba drzati toga da ne uviduno sankcije Rusiji ali i trebaju nam i dobri odnosi sa EU.

Nenad

pre 9 godina

Kad citam ove komentare vecina od SNS clanova prosto covek pomisli da zivi u Svajcarskoj u najmanju ruku,a na terenu potpuno druga slika.Najsiromasnija smo zemlja u Evropi po nekim kriterijumima cak i iza Albanije sa najbogatijim politicarima u Evropi i svetu sa najvecom stopom kriminala i korupcije sa zdravstvom ispod svakog nivoa za coveka.To je slika i prilika naseg drustva i put kojim nas vode nase vodje vec 20 godina.Kad ova vlada rasproda i ovo malo zemlje,vode,rudnika i drzavnih firmi sto imamo sami ce otici sa vlasti za par godina a vi svi koji pisete kako smo na pravom putu ostacete bez posla a vase vodje ce biti zaposlene negde u Evropi jer su ispunili svoj zadatak, itekako cete promeniti misljenje ali ce sve biti kasno i uzalud.Nismo jos kolonija ali posle ove vlasti i njhovog puta u nasu srecu kako nam kazu bicemo itekako kolonija u svojoj rodjenoj zemlji bez imalo prava za bilo sta.To je taj put u jednome smeru.Robovi koji placaju i zive za porez bogatih mafijasa, robovlasnika i politicara.

Kosta

pre 9 godina

Drago mi je kada pročitam da se generalni stav Srbije prema Rusiji ne menja. A drago mi je što imamo političara koji želi i uspeva da odbrani te stavove pred velikim silama.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Sve dok ne pristupimo Eu,Ako ikad i pristupimo mi nemamo nikakva obaveze prema Eu da uskladujemo nase odnose sa istom.Missmo neitralna slobodna zemlja i niko nece moci dana uslovljava bas nizata.Jedino ako trzimo kredit od njig, a oni ospu po uslovima drugo nista.Ti sto pojedinci iz Eu sto pustaju probne balone u vezi Rusjije i ostalo oni samo probaju kako ce Srbija reagovati,na te izjave i nista vise.Znaju oni dobro da Srbiju nemogu uslovljavati sve do onog momenta dok Srbija pristupi EU.A onda se podrazumeva dase zajednicka politika Eu mora postovati i nemoze se onada iskakati iz iste bez zajednickog dogovora.A dotle Srbija netreba da obraca paznju sta oni tamo govore, vec samo svoj cilj i interes i nista vise.

Simona

pre 9 godina

Mi treba da stitimo svoje interese i to treba da nam bude na prvom mestu, a sto se tice sankcija mislim da je Vucic bio sasvim jasan, imamo svoj stav i nemamo razlog to da menjamo.

Simona

pre 9 godina

Mi treba da stitimo svoje interese i to treba da nam bude na prvom mestu, a sto se tice sankcija mislim da je Vucic bio sasvim jasan, imamo svoj stav i nemamo razlog to da menjamo.

Saša

pre 9 godina

Mislim da će naši evropski prijatelji neće insistirati na uviđenju sankcija Rusiji, jer su svesni da ne mogu Srbiji da ponude akekvatnu kompenzaciju za gubitke u kratkom periodu.
Za dalji proces priduživanja mnogo je bitnija borba protiv korupcije i vladavina prava, od sankcija prema Rusiji.

Somebody

pre 9 godina

Norme,pravila,pa i neke zakone a i ukupno ponasanje se mora pre nego se postane clan EU da budu regulisani.
Cesto se navodi da je EU porodica pa neka svako zamisli da Kandidat ima svoju politiku i sam nezavisno od porodice odlucuje kako ce se ponasati,nezavisno sta je porodica odredila!
Svaka drzava mora da postavi prioritete a ne da se bavi time sta joj se svidja ili ne svidja.Ne moze samo kajmak,mora i surutka da se uzme a pitamo se zasto to tako dugo traje.Nas Niko ne voli !!!!
Qvo vadis Serbia?

E

pre 9 godina

Mora vam nesto biti jasno ako hoces da budes clan neke organizacije onda moras da ispunjavas pravila, sto znaci ako hoces da budes clan EU a ona uvodi sankcije Rusiji moras i ti, za vas botove pojasnjenje, ako hoces da igras u Zvezdi ne mozes nositi Partizanov dres

Veterinar

pre 9 godina

@(Djuro, 20. novembar 2014 13:39)
Kada je gosp.Vucic dolazio kod nas u R.Srpsku nakon poplava da obidje skolu u Crkvini,stojao sam na 2 metra od njega,jednostavno se osjeti da je to covjek kakvog ne samo Srbija nego i citav Balkan nije imao najmanje 100 godina unazad.Takva kultura a istovremeno i srdacnost i osjecaj da je to obican ali poseban covjek ,me je obuzeo,mogao sam da placem od srece sto sam na 2 minute bio blizu njega.
Nek nam je ziv i zdrav,svaki pametan gradjanin je uz njega.
Znam da ovo zvuci ko neki pionirski esej,ali je to tako,nepobitna cinjenica.Dosao je tako skromno a ostavio takav utisak!!

bane

pre 9 godina

Niko ne sumnja da Zapad neće i dalje pritisakati Srbiju po pitanju Rusije, ali vremenom će ti pritisci biti sve slabiji, a političari sa Zapada će na kraju morati da se pomire sa činjenicom da Vučić ne podleže pritiscima, kao što je to bio slučaj sa srpskim političarima u prethodnoj deceniji.

LOLA X

pre 9 godina

Iz Vlade, na čelu sa Vučićem se jasno čuo stav Srbije, jer rade u korist države i kako je najbolje za sve građane, to su svi počeli da prepoznaju i cene, što je najbolji put ka EU i izlazku iz krize.

Djuro

pre 9 godina

Velika podrska Vucicu od nas Srba iz Bosne.Njegova politika vodi do stabilne Srbije a i time do stabilne BiH.
prije mi nikad nije padalo na pamet da kupim stan u Beogradu,alin sad cu ga rado kupiti i dolaziti u nasu prijestolnicu.
Samo napred Vucicu Srpska je uz tebe!

nena

pre 9 godina

Ovo nije kraj puta, ali je bar dobar deo predjen uspesno!
(barka, 20. novembar 2014 12:20)
Opravdano svi strahujemo jer buve puštaju oni koji žele da nas destabilizuju. Videćemo koliko ćemo pružati otpor njihovim zahtevima, pa ako krene po zlu tu je referendum.

miloš d.

pre 9 godina

Srbija sa stavom da je jasno rekla Rusiji da ide u EU, ali takođe je jasno rekla i timu EU da Srbija Rusiji nikakve sankcije neće uvoditi, mogu samo da zaključim jednu od dve stvari. ili smo glupi ili smo šizofreni. trećeg nema, pa svi vi koji tako razmišljate (uključujući i aktelnu vlast) prepoznajte gde ste.

staramajka

pre 9 godina

Voditi politiku interesa građana Srbije!!!! Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa komesarom EU Johanesom Hanom da je to stav Srbije.

sremica mica

pre 9 godina

Mnogi brkaju babe i zabe !
Ovde su u pitanju samo interesi.Interesi Srbije,interesi EU i interesi Rusije.
Nema tu istorijske veze sa Rusijom ili razumevanje EU zbog toga!
Niti je u ovom momentu vazno da li je velika sila Rusija nama uvodila sankcije ili ne !
Vazno je da nasa Vlada nastavi da pregovara i da nastavi da stiti prvenstveno nase interese.

Mile

pre 9 godina

Secam se kad je za pregovore za Eu bila kljucna saradnja sa Hagom, pogotovo izrucenje Mladica i Karadzica. Izrucismo im sve, cak i one koje ne umeju ni da osude jer nemaju dokaze. Pored svega toga, niko se nije od njih usprotivio raspadanju Jugoslavije, cak su je i podrzali, kasnije odvajanje CG iz sastava SCG (dok je Skotksa ucenjivana sa svih strana da ostane u UK), CG je dobila podrsku da "demokratski izabere". Poslednja stvar sa Kosovom. Jednostavno, nikada nam nisu postovali teritorijalni integritet, i jos im je malo... Uzas.

niccoleta

pre 9 godina

Smatram da u ovom momentu ne postoji opravdani mehanizam po kome bi nas uslovljavali , niti imaju pravo na to .
Mi stitimo samo nase interese !

Giga Moravac

pre 9 godina

Ja mislim da je svima jasan stav Srbije prema Rusiji, i niko ne treba da dovodi to u pitanje. Srbija je na dobrom putu ka pristupanju EU, i samo treba tako da nastavi.Dogovor sa MMF-o je ključnog značaja za ekonomsku stabilnost Srbije kako sada tako i ubuduće.

jiji

pre 9 godina

@Miki Bez obzira na to,ako Srpske firme imaju koristi od poslova sa Rusijom treba gledati kako te interese zaštiti,pusti vraćanje milo za drago i sl.,ako ima koristi i najveći neprijatelji su ti prijatelji.

Slaven

pre 9 godina

Han ne samo da nije insistirao nego je rekao da Srbija nije učestvovala u donošenju odluke da se uvedu sankcije Rusiji, a i rekao je da je premijer već izneo više puta stav i da je on "kristalno jassan".

sremica mica

pre 9 godina

Mnogi brkaju babe i zabe !
Ovde su u pitanju samo interesi.Interesi Srbije,interesi EU i interesi Rusije.
Nema tu istorijske veze sa Rusijom ili razumevanje EU zbog toga!
Niti je u ovom momentu vazno da li je velika sila Rusija nama uvodila sankcije ili ne !
Vazno je da nasa Vlada nastavi da pregovara i da nastavi da stiti prvenstveno nase interese.

Scorpio

pre 9 godina

Nemamo razlog da uvodimo sankcije Rusiji, a nas stav po tom pitanju je cini mi se jasan. Moramo da stitimo nase interese najbolje sto znamo i to je jedino bitno.

Sladja

pre 9 godina

"Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme", kazao je Han.""
Dobro je da još uspešno izbegavamo eu zamke i ne treba da brinemo dok celu priču vodi Vučić. Kako će biti ako neko drugi sutra dođe to niko ne može da zna, pa ako neka stranka ima podršku naroda da menja sadašnji stav Srbije, biće prilike da se pokažu na izborima.

dovoljno

pre 9 godina

Meni je dovoljno ono sot cujem na ulici, a to je da ljudi ne mog docekati da imaju standard kao zemlje Evroospke Unije, pritom mislim da retko ko, iskljucujem Svajcarsku, i moze drugacije prosperirati.

melanija

pre 9 godina

I Evropska Unija preispituje svoju odluku o sankcijama .
Mnogi smatraju da dosadašnji put sankcija nije vodio ka napretku , niti je doneo neke rezultate. EU se fokusira na dijalog sa Moskvom !
Tako da ne mogu ni nas staviti pred svrsen cin !

jefimija

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije su na pravom putu. Borba protiv korupcije i unapređenje sudskog sistema su preduslovi za dolazak novih investitora. U svemu tome imamo podrsku EU koja planira investicone konferencije u Srbiji kako bi se podstakla ulaganja u Srbiju i kako bi se otvorila nova radna mesta. Trebamo im samo kao stabilna drzava.

Pera

pre 9 godina

Pazi ovako.. Prosecna neto plata u madjarskoj koja je dugo u EU je 330 eura.. U Republici Srpkoj 420 eura... Nek mi neko navede te investicije iz EU a da to nisu kao smo boshu placali 30 000 eur po zaposlenom koji onda daje platu 200 eura

Dijamantidis

pre 9 godina

Vučićev pristup je pravo državnički, tu mu ništa ne zameram, zaista ima pravo i ne treba nikome da se klanja. Imamo svoj strateški pu.

Moni

pre 9 godina

Ako EU nesto trazi od nas, onda mora nesto i da nama da ,zar ne!
Vlada stiti nase interese.Ko bi nama nadoknadio ogromne gubitke ?!
(victoria, 20. novembar 2014 12:23)
Ni u kakvom slučaju ne smemo uvoditi sankcije jedinoj zemlji koja nas je u svemu podržavala bez laži i prevare.

Miki

pre 9 godina

Rusija je 1992. godine u UN glasala za uvodjenje sankcija Srbiji od kojih se necemo oporaviti jos 100 godina. 1999. nisu prstom mrdnuli da nam pomognu kada smo zbog njihovih laznih obecanja naivno usli u rat sa NATO i dobili takve batine da nam jos zveci u usima. Je li to ta Rusija zarad koje smo spremni da opet ugrozimo buducnost nas i nase dece?

Arsicka

pre 9 godina

Na zalost nasi ljudi plasiraju price da EU ulovljava Srbiju da uvede sankcije, dok koliko vidim EU i dalje podrzava nasu zemlju na sadasnjem putu.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Neko nekoga sasvim sigurno vuče za nos.Han je ranije izjavio da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU odnosno da uvede sankcije Rusiji , Vučić po ko zna koji put ponavlja da to neće uraditi , Han pohvaljuje Srbiju za dosadašnje rezultate ne insistiravši pri tom na pitanju odnosa Srbija -Rusija ,Rusija na sve to dodaje da EU ucenjuje Srbiju ....I kakav zaključak može da se izvede iz ovakvih saopštenja ?
Koji je cilj ovog sistematskog sluđivanja domaće javnosti ?

Malaga 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

ninna

pre 9 godina

Smatram da nema sta da biramo ,mi smo vec izabrali !
To je nas stav i on treba da se postuje .I druge zemlje koje su clanice EU nisu bas slozne po pitanju sankcija Rusiji.

Jefimija

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije su na pravom putu. Borba protiv korupcije i unapređenje sudskog sistema su preduslovi za dolazak novih investitora. U svemu tome imamo podrsku EU koja planira investicone konferencije u Srbiji kako bi se podstakla ulaganja u Srbiju i kako bi se otvorila nova radna mesta. Trebamo im samo kao stabilna drzava.

Pancevo

pre 9 godina

Bratska Rusija bi morala da razume specifucan polizaj Srbije i njene teznje da postane clanica Unije. Mi zelimo dobru saradnju sa Rusijom ali uvodjenjem sankcija pokazalu bi smo privrzenost nasoj evropskoj porodici. To Rusija svakako mora da razume.

Angeliki 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

radoman

pre 9 godina

Oj! Srbijo! Ti to možeš... Razgovor je glavno oruđe diplomatskog društva. Stvar inetresa, a Srbija će postupiti pravilno u datom trenutku.

Zulum

pre 9 godina

Očigledno da je sve dobro prošlo i da su novinari kao i milion puta do sada imali neke svoje verzije a samo u prilog tome da povećaju svoje traže

Lunjo Dokmanović

pre 9 godina

Bez obzira na pojedine kritike koje dolaze od strane evropskih zvaničnika, smatram da je naša reputacija neuporedivo bolja sada.

Marakuja 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

Luka

pre 9 godina

A pazi botove sto su se zaleteli, jedaZa drugim nerealno pozitivne komentare na Vucica, vladu i na to kako dobro zive sada konacno! :D hahahahaHah, pa ljudi kako vas nije sramota... Gladni ste a glumite da vam je dobro za smesne pare i kao rezultat glume - bicete jos dugo gladni :) Klub intelektualaca

dzo

pre 9 godina

SAD i Britanija ucestbvovale u stvaarnju vlade SNS-a. I jos nekoliko vlada pre njih. MMF na kuknjavu i molbe daje novi kredit. Sadasnji premijer javno na sednici skupštine kaže: "Necemo preziveti bez EU"?! Vlad apotpisala Briselski sporazum kojim su Srbi oterani u pravni sistem nepriznatog Kosova i dat legalitet tom istom Kosovu...I sad aVuicic opet prica price o tome da Srbije "ne birati" da ce imati dobre odnose i sa EU u koju bezrezervno ide i sa Moskvom?! pa dobro bre ljudi ukljucite secanje, ukljucite mozgove, verujete li svojoj glavi i ocima ili Vucicu?

Petar

pre 9 godina

Ceo svet vidi da smo na dobrom putu, Vidi to i EU, ali nam ne zaboravljaju da ne uvodimo sankcije Rusiji. Za sad se dobro nosimo sa time, verujem da Vučić ima svoje adute, odgovore, na koje EU nema šta da zameri.

Izvinite sto cene ne skacu, pobrinucemo se za to

pre 9 godina

I sada ce porez na imovinu da se vrati na 0.2%, a PDV na hranu na 8% ? Kupus sa 40 na 15 ? Ako to nije tako sta zasto se onda derete ?

Enter

pre 9 godina

Na osnovu Hanove izjave, izgleda da za sada nemamo razloga za zabrinutost. Velika je stvar i to što smo uspeli da zadržimo neutralnost po pitanju ukrajinske krize.

Duci0167

pre 9 godina

Ne znam stvarno koga ložite ovom ruzicastim zivotom. Niti smo na dobrom putu,niti nam je bolje a bice gore. Konstantno selektivne vesti,nezaposlenost rekordno pada,evro intergracije i ostale gluposti. Iluzija napretka i donrog zivota medijskom kampanjom,nista vise. Zivite u nadi,ne zameram ali ovako se samo kupuje vreme. Na vlasti su vec 2 i po godine i jedno veliko NISTA! Jednog dana nestace kurtoazije izmedju EU clanica i Srbije koja je kao malo dete zaljubljena u Rusiju. Sve je gore i gore a vi malo prebacite kanale na kojima se u toku dana premijer spomene bar 200 puta.

Satara

pre 9 godina

Ne pise se o stvarnim motivima posete,a to su poglavlja koja treba da se otvore.Nije mi jasno kako svaku posetu zvanicnika EU neko tumaci kao vid pritiska da uvedemo sankcije Rusiji.To je uniji manje bitno kod zemlje kandidata.

Duci0167

pre 9 godina

Tako su i Slobodanu Milosevicu-faktor stavilnosti hahaha. Bas njih briga sta radis sa svojom drzavom,placeni su da budu uljudni a ti radi sta hoces a EU neces videti nikada. Ajde sns sendvicari,rapalite po komentarisanju "Vucic je covek koga postuju,idemo u pravom smeru,svi vide nase napore ..." Najgore ste zlo koje je okupiralo mesto gde normalni ljudi mogu da razmenjuju arfumente a ne da citaju vase maloumne recitate.

Psy

pre 9 godina

Ja kada pricam sa pacijentom i kada vidim da ostrasceno ponavlja neku nebulozu, ja ga dalje o tome nista ni ne pitam. Kako velim, bolje da ne cackam, covek je sumanut.
Drugim recima, NE INSISTIRAM.

Valderama

pre 9 godina

Posete sa evropskim zvaničnicima nikada nisu jednostavne i često su nam stavovi suprotni, ali razgovorom i radom za sve može da se nađe rešenje zadovoljavajuće za obe strane.

No1e

pre 9 godina

Sasvim je jasna i ističe se gde god da se razgovori dešavaju, kako u Rusiji, tako i u EU ili pak u Vašingtonu,Beogradu...Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, al takođe neće ni odustati od puta ka EU, te i Rusi to znaju.Nit menjamo svoj stav, nit narušavamo prijateljstva.
(HannaB, 20. novembar 2014 11:19)

Koji 'vi'? Botovi? Pa vi se srce nista ne pitate, treba samo da pisete komentare podrske vladi. Ali ovaj tvoj komentar je glup zato sto je prepisan iz clanka vesti. Botovi, smislite nesto novo, nemoj ko papagaji da ponavljate gazdine reci.

Bojan

pre 9 godina

Premijer Aleksandar Vučić je jasno svima rekao da Srbija brine o svojim interesima i interesima svojih građana. Mi smo mala zemlja i mi nemamo nameru da se mešamo u tuđe odnose, a pogotovo nećemo uvoditi sankcije Rusiji, zbog čega možemo da izgubimo mnogo, a EU nam neće nadoknaditi gubitak.

Бранислав

pre 9 godina

"Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme", kazao je Han....из ове изјаве је јасно да ће Србија са Вучићем на челу кад за то буде дошао прави моменат увести санкције Русији..као што каже Хан:"da se izvrše još neke promene u društvu" читај да се преко медија припреме Срби да прихвате окретање леђа Русији..паметном доста !

Marijana M

pre 9 godina

Bez uvodjenja reda u sve segmente drustvenog bitisanja, kao i ozbiljne konsolidacije javnih finansija i reorganizacije javnih preduzeca, ne moze se krenuti napred.

HannaB

pre 9 godina

Sasvim je jasna i ističe se gde god da se razgovori dešavaju, kako u Rusiji, tako i u EU ili pak u Vašingtonu,Beogradu...Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, al takođe neće ni odustati od puta ka EU, te i Rusi to znaju.Nit menjamo svoj stav, nit narušavamo prijateljstva.

Lena

pre 9 godina

Bez mnogo filozofije, ovo je najbolje sto se moglo postici u brdu zahteva koje nije lako ispuniti a da svako shavti da je to za visi cilj. Prosto smo navikli od danas do sutra i sada kaa nesto treba da se dokaze, uradi, zrtvuje...imamo problem. Ne sa njima, nego sami sa sobom.

rekla

pre 9 godina

Vucic je napravio najbolji modus, s ozirom na situaciju koja je vise nego delikatna, a na nasu srecu ni oni nisu trazili da eksplicitni izjasnimo vec je dovoljno da nam je put usmeren ka EU.

Natasa

pre 9 godina

Nema nam druge, nego mudrom politikom minimizirati sve negativno sto je svetu predstavljeno o Srbiji u dugogodisnjoj istoriji, iskoristiti poziciju u kojoj se sada nalazimo, stvorimti maksimalno dobar ambijent i klimu za privlacenje stranih investicija, izgradnju infrastrukture, usvajanje seta zakonske regulative

ide dalje

pre 9 godina

Sta se bre palite svi.Njemu je to posao za koji prima debelu platu.Odavde ide u Podgoricu, pretpostavljam i u Pristinu i redom.....
Lepo je sto oni svi dolaze, ali sem hvalospeva i zelje za uspehom, ne cuje se bas nista konkretno.Ljudi su zaboravili, ali isto ovako su i prethodnici hvalili i podrzavali DS.Retorika ista a put do clanstva sve duzi, uslovi sve brojniji.

podrskareformama

pre 9 godina

Želimo da unapredimo vladavinu prava u našoj zemlji, da unapredimo situaciju po svakom pitanju", naveo je Vučić i ponovio da je Srbija na evropskom putu.
podrska vucicu

onokad

pre 9 godina

Tu nema mnogo filozofije, MMF je međunarodna organizacija koja pomaže onima koji žele sami sebi da pomognu. Nema tu 'oću - neću, kažem pa slažem... to smo već imali i evo dokle smo došli.

Denis

pre 9 godina

Do sada je nasa Vlada nacinila dobre korake na putu ka EU, samo tako treba i da nastave pravim merama i reformama jedino mozemo ostvariti bolju buducnost.

ЗОРАН

pre 9 godina

Да ли и по питању признавања Косова треба да усагласимо свој став са ставом ЕУ ? Кад ће наше руководство схватити да ће кад тад ово доћи на ред, а о условима суседа Србије нећу ни да говорим.

marija

pre 9 godina

Ako Cela EU 100% unitarno nalaze sankcije Ruskoj Federaciji onda I Srbija mora , sutra kao clan te zajednice. U protivnom nista od clanstva.
(London 94, 20. novembar 2014 09:55)

Pa onda nista od clanstva.
A i vi izlazite iz EU.
Zasto, London?

samopitam

pre 9 godina

Sporazum, ma koliko je teško bilo postići ga, će biti još teže poštovati, ali treba očekivati pomoć i to pre svega od EU. Verujete li vi u to? Ja, da.

Viki

pre 9 godina

Vučić sve radi u interesu Srbije jer narod želi članstvo u EU.Nama je u interesu da budemo deo EU jer je svuda oko nas mi smo opkoljeni Evropom.Po pitanju sankcija Rusiji Vučić ima stav koji je jasan i da bismo uveli sankcije morali bi da budemo deo EU.

simona

pre 9 godina

Mislim da nasa zemlja treba da iskoristi to sto veliki deo ljudi iz EU zele da nam pomognu u nasem putu ka ulasku u EU,i mislim da bi ih trebalo pazljivo slusati, i kakav savet imaju za nas.

mario

pre 9 godina

Ma jok što nisi molio ..
"On je istakao, da za razliku od nekih dugih zemalja, Srbija želi da najteža poglavlja budu otvorena na početku pregovora."
Nije to pitanje što vi želite već su takva pravila EU i ona određuje koje će se prvo poglavlje otvoriti.
Naravno prvo sankcije Rusiji.

Slavoljub L.

pre 9 godina

Srbija je do sada pokazala da ima zelju za potpunom saradnjom sa EU i napravila korake ka usaglasavanju mnogobrojnih zakona i mera sa evropskim.

Petra

pre 9 godina

Vazno je i dobro izgraditi cvrste i jake odnose i saradnju sa svetom, a narucito sa zvanicnicima koju su spremni da nas podrze i pomognu nam na putu ka EU>

izvor

pre 9 godina

evropska komisija je zadovoljna sa dosadasnjim uspehom srbije i tezi ka jos boljoj saradnji i pregovorima sto se potvrdjuje posetom evropskog komesara

марина

pre 9 godina

Који је ово по реду европски политичар који долизи у посету Србији? Велику подршку и Европа поклања Вучићу.

London 94

pre 9 godina

Ako Cela EU 100% unitarno nalaze sankcije Ruskoj Federaciji onda I Srbija mora , sutra kao clan te zajednice. U protivnom nista od clanstva.

moremo li

pre 9 godina

Tako je, Srbija je jasno rekla Rusiji svoj stav za Eu, ali takođe je jasno rekla i timu Eu da Srbija Rusiji nikakve sankcije neće uvoditi.

triniti79

pre 9 godina

Da vidimo sta Han hoce od nas. Kaze da razume da Srbija ima svoje ja i da nas podrzava na putu ka EU,ali se nadamo da nije uslov da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji. Bilo bi previse

Laki

pre 9 godina

Kaze da uvedemo sankcije Rusiji, a oni pre njega nece nas pritiskati to je nas izbor. Malo nas hvale, malo kude, imaju razlicite stavove, neka se usaglase.

mistral

pre 9 godina

U ovoj fazo pristupnog sporazuma Han nije tražio da uvedemo sankcije Rusiji ali to znači da možemo da naiđemo na sledeću fazu kad već to budu zahtevali

cisko kid

pre 9 godina

Citajte posle posete Hana kakva ce biti izjava "takozvamog",koliko tone lazi i "ustamojahvaliteme"ce biti.Da se ne radi o meni i mojima bilo bi mi smesno.Ovko ce nam svima presesti.U cara Trajan kozje usi.

triniti79

pre 9 godina

Da vidimo sta Han hoce od nas. Kaze da razume da Srbija ima svoje ja i da nas podrzava na putu ka EU,ali se nadamo da nije uslov da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji. Bilo bi previse

Slavoljub L.

pre 9 godina

Srbija je do sada pokazala da ima zelju za potpunom saradnjom sa EU i napravila korake ka usaglasavanju mnogobrojnih zakona i mera sa evropskim.

London 94

pre 9 godina

Ako Cela EU 100% unitarno nalaze sankcije Ruskoj Federaciji onda I Srbija mora , sutra kao clan te zajednice. U protivnom nista od clanstva.

VEDRANA

pre 9 godina

Politika koju premijer je ista prema svakom,i ne bitno ko mu je sagovornik.Sa takvim stavom i odlucnoscu imamo sve vecu podrsku sveta.Premijer je izneo cinjenice u vezi Rusa zasto ne zelimo da uvedemo sankcije,da bi to bilo pogubno za ekonomiju nase zemlje,a isto tako je istakao da Srbija zeli da postane clanica EU i da je to put ka kojinm ide.

mario

pre 9 godina

Ma jok što nisi molio ..
"On je istakao, da za razliku od nekih dugih zemalja, Srbija želi da najteža poglavlja budu otvorena na početku pregovora."
Nije to pitanje što vi želite već su takva pravila EU i ona određuje koje će se prvo poglavlje otvoriti.
Naravno prvo sankcije Rusiji.

Laki

pre 9 godina

Kaze da uvedemo sankcije Rusiji, a oni pre njega nece nas pritiskati to je nas izbor. Malo nas hvale, malo kude, imaju razlicite stavove, neka se usaglase.

Miki

pre 9 godina

Rusija je 1992. godine u UN glasala za uvodjenje sankcija Srbiji od kojih se necemo oporaviti jos 100 godina. 1999. nisu prstom mrdnuli da nam pomognu kada smo zbog njihovih laznih obecanja naivno usli u rat sa NATO i dobili takve batine da nam jos zveci u usima. Je li to ta Rusija zarad koje smo spremni da opet ugrozimo buducnost nas i nase dece?

Pancevo

pre 9 godina

Bratska Rusija bi morala da razume specifucan polizaj Srbije i njene teznje da postane clanica Unije. Mi zelimo dobru saradnju sa Rusijom ali uvodjenjem sankcija pokazalu bi smo privrzenost nasoj evropskoj porodici. To Rusija svakako mora da razume.

moremo li

pre 9 godina

Tako je, Srbija je jasno rekla Rusiji svoj stav za Eu, ali takođe je jasno rekla i timu Eu da Srbija Rusiji nikakve sankcije neće uvoditi.

Бранислав

pre 9 godina

"Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme", kazao je Han....из ове изјаве је јасно да ће Србија са Вучићем на челу кад за то буде дошао прави моменат увести санкције Русији..као што каже Хан:"da se izvrše još neke promene u društvu" читај да се преко медија припреме Срби да прихвате окретање леђа Русији..паметном доста !

sremica mica

pre 9 godina

Mnogi brkaju babe i zabe !
Ovde su u pitanju samo interesi.Interesi Srbije,interesi EU i interesi Rusije.
Nema tu istorijske veze sa Rusijom ili razumevanje EU zbog toga!
Niti je u ovom momentu vazno da li je velika sila Rusija nama uvodila sankcije ili ne !
Vazno je da nasa Vlada nastavi da pregovara i da nastavi da stiti prvenstveno nase interese.

Petar

pre 9 godina

Ceo svet vidi da smo na dobrom putu, Vidi to i EU, ali nam ne zaboravljaju da ne uvodimo sankcije Rusiji. Za sad se dobro nosimo sa time, verujem da Vučić ima svoje adute, odgovore, na koje EU nema šta da zameri.

Giga Moravac

pre 9 godina

Ja mislim da je svima jasan stav Srbije prema Rusiji, i niko ne treba da dovodi to u pitanje. Srbija je na dobrom putu ka pristupanju EU, i samo treba tako da nastavi.Dogovor sa MMF-o je ključnog značaja za ekonomsku stabilnost Srbije kako sada tako i ubuduće.

miloš d.

pre 9 godina

Srbija sa stavom da je jasno rekla Rusiji da ide u EU, ali takođe je jasno rekla i timu EU da Srbija Rusiji nikakve sankcije neće uvoditi, mogu samo da zaključim jednu od dve stvari. ili smo glupi ili smo šizofreni. trećeg nema, pa svi vi koji tako razmišljate (uključujući i aktelnu vlast) prepoznajte gde ste.

mistral

pre 9 godina

U ovoj fazo pristupnog sporazuma Han nije tražio da uvedemo sankcije Rusiji ali to znači da možemo da naiđemo na sledeću fazu kad već to budu zahtevali

bane

pre 9 godina

Niko ne sumnja da Zapad neće i dalje pritisakati Srbiju po pitanju Rusije, ali vremenom će ti pritisci biti sve slabiji, a političari sa Zapada će na kraju morati da se pomire sa činjenicom da Vučić ne podleže pritiscima, kao što je to bio slučaj sa srpskim političarima u prethodnoj deceniji.

Malaga 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

dzo

pre 9 godina

SAD i Britanija ucestbvovale u stvaarnju vlade SNS-a. I jos nekoliko vlada pre njih. MMF na kuknjavu i molbe daje novi kredit. Sadasnji premijer javno na sednici skupštine kaže: "Necemo preziveti bez EU"?! Vlad apotpisala Briselski sporazum kojim su Srbi oterani u pravni sistem nepriznatog Kosova i dat legalitet tom istom Kosovu...I sad aVuicic opet prica price o tome da Srbije "ne birati" da ce imati dobre odnose i sa EU u koju bezrezervno ide i sa Moskvom?! pa dobro bre ljudi ukljucite secanje, ukljucite mozgove, verujete li svojoj glavi i ocima ili Vucicu?

марина

pre 9 godina

Који је ово по реду европски политичар који долизи у посету Србији? Велику подршку и Европа поклања Вучићу.

izvor

pre 9 godina

evropska komisija je zadovoljna sa dosadasnjim uspehom srbije i tezi ka jos boljoj saradnji i pregovorima sto se potvrdjuje posetom evropskog komesara

Scorpio

pre 9 godina

Nemamo razlog da uvodimo sankcije Rusiji, a nas stav po tom pitanju je cini mi se jasan. Moramo da stitimo nase interese najbolje sto znamo i to je jedino bitno.

Lena

pre 9 godina

Bez mnogo filozofije, ovo je najbolje sto se moglo postici u brdu zahteva koje nije lako ispuniti a da svako shavti da je to za visi cilj. Prosto smo navikli od danas do sutra i sada kaa nesto treba da se dokaze, uradi, zrtvuje...imamo problem. Ne sa njima, nego sami sa sobom.

ide dalje

pre 9 godina

Sta se bre palite svi.Njemu je to posao za koji prima debelu platu.Odavde ide u Podgoricu, pretpostavljam i u Pristinu i redom.....
Lepo je sto oni svi dolaze, ali sem hvalospeva i zelje za uspehom, ne cuje se bas nista konkretno.Ljudi su zaboravili, ali isto ovako su i prethodnici hvalili i podrzavali DS.Retorika ista a put do clanstva sve duzi, uslovi sve brojniji.

No1e

pre 9 godina

Sasvim je jasna i ističe se gde god da se razgovori dešavaju, kako u Rusiji, tako i u EU ili pak u Vašingtonu,Beogradu...Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, al takođe neće ni odustati od puta ka EU, te i Rusi to znaju.Nit menjamo svoj stav, nit narušavamo prijateljstva.
(HannaB, 20. novembar 2014 11:19)

Koji 'vi'? Botovi? Pa vi se srce nista ne pitate, treba samo da pisete komentare podrske vladi. Ali ovaj tvoj komentar je glup zato sto je prepisan iz clanka vesti. Botovi, smislite nesto novo, nemoj ko papagaji da ponavljate gazdine reci.

Djuro

pre 9 godina

Velika podrska Vucicu od nas Srba iz Bosne.Njegova politika vodi do stabilne Srbije a i time do stabilne BiH.
prije mi nikad nije padalo na pamet da kupim stan u Beogradu,alin sad cu ga rado kupiti i dolaziti u nasu prijestolnicu.
Samo napred Vucicu Srpska je uz tebe!

Enter

pre 9 godina

Na osnovu Hanove izjave, izgleda da za sada nemamo razloga za zabrinutost. Velika je stvar i to što smo uspeli da zadržimo neutralnost po pitanju ukrajinske krize.

marija

pre 9 godina

Ako Cela EU 100% unitarno nalaze sankcije Ruskoj Federaciji onda I Srbija mora , sutra kao clan te zajednice. U protivnom nista od clanstva.
(London 94, 20. novembar 2014 09:55)

Pa onda nista od clanstva.
A i vi izlazite iz EU.
Zasto, London?

HannaB

pre 9 godina

Sasvim je jasna i ističe se gde god da se razgovori dešavaju, kako u Rusiji, tako i u EU ili pak u Vašingtonu,Beogradu...Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, al takođe neće ni odustati od puta ka EU, te i Rusi to znaju.Nit menjamo svoj stav, nit narušavamo prijateljstva.

staramajka

pre 9 godina

Voditi politiku interesa građana Srbije!!!! Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa komesarom EU Johanesom Hanom da je to stav Srbije.

niccoleta

pre 9 godina

Smatram da u ovom momentu ne postoji opravdani mehanizam po kome bi nas uslovljavali , niti imaju pravo na to .
Mi stitimo samo nase interese !

nena

pre 9 godina

Ovo nije kraj puta, ali je bar dobar deo predjen uspesno!
(barka, 20. novembar 2014 12:20)
Opravdano svi strahujemo jer buve puštaju oni koji žele da nas destabilizuju. Videćemo koliko ćemo pružati otpor njihovim zahtevima, pa ako krene po zlu tu je referendum.

podrskareformama

pre 9 godina

Želimo da unapredimo vladavinu prava u našoj zemlji, da unapredimo situaciju po svakom pitanju", naveo je Vučić i ponovio da je Srbija na evropskom putu.
podrska vucicu

Bojan

pre 9 godina

Premijer Aleksandar Vučić je jasno svima rekao da Srbija brine o svojim interesima i interesima svojih građana. Mi smo mala zemlja i mi nemamo nameru da se mešamo u tuđe odnose, a pogotovo nećemo uvoditi sankcije Rusiji, zbog čega možemo da izgubimo mnogo, a EU nam neće nadoknaditi gubitak.

Marijana M

pre 9 godina

Bez uvodjenja reda u sve segmente drustvenog bitisanja, kao i ozbiljne konsolidacije javnih finansija i reorganizacije javnih preduzeca, ne moze se krenuti napred.

cekic

pre 9 godina

Posto je ovog puta u Beogradu bio evropski komesar za prosirenje EU, Johanes Han, sastao se sa premijerom Vucicem, pri cemu je lider vlade Srbije i Hanu ponovio da Srbija sigurnim putem sprovodi sve uslove kako bi postala punopravan clan EU, uz napomenu da ne menja stav prema Rusiji.

sremica mica

pre 9 godina

Mnogi brkaju babe i zabe !
Ovde su u pitanju samo interesi.Interesi Srbije,interesi EU i interesi Rusije.
Nema tu istorijske veze sa Rusijom ili razumevanje EU zbog toga!
Niti je u ovom momentu vazno da li je velika sila Rusija nama uvodila sankcije ili ne !
Vazno je da nasa Vlada nastavi da pregovara i da nastavi da stiti prvenstveno nase interese.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Neko nekoga sasvim sigurno vuče za nos.Han je ranije izjavio da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU odnosno da uvede sankcije Rusiji , Vučić po ko zna koji put ponavlja da to neće uraditi , Han pohvaljuje Srbiju za dosadašnje rezultate ne insistiravši pri tom na pitanju odnosa Srbija -Rusija ,Rusija na sve to dodaje da EU ucenjuje Srbiju ....I kakav zaključak može da se izvede iz ovakvih saopštenja ?
Koji je cilj ovog sistematskog sluđivanja domaće javnosti ?

Sladja

pre 9 godina

"Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme", kazao je Han.""
Dobro je da još uspešno izbegavamo eu zamke i ne treba da brinemo dok celu priču vodi Vučić. Kako će biti ako neko drugi sutra dođe to niko ne može da zna, pa ako neka stranka ima podršku naroda da menja sadašnji stav Srbije, biće prilike da se pokažu na izborima.

Denis

pre 9 godina

Do sada je nasa Vlada nacinila dobre korake na putu ka EU, samo tako treba i da nastave pravim merama i reformama jedino mozemo ostvariti bolju buducnost.

Dijamantidis

pre 9 godina

Vučićev pristup je pravo državnički, tu mu ništa ne zameram, zaista ima pravo i ne treba nikome da se klanja. Imamo svoj strateški pu.

Vb036

pre 9 godina

Verujem da su i u EU shvatili da pritiscima Srbiju samo još više približavaju Rusiji. EU, kao ni SAD ne odgovara dodatno jačanje Rusije na Balkanu i iz tog razloga smatram da će stav Srbije po pitanju uvođenja sankcija Rusiji biti poštovan.

rekla

pre 9 godina

Vucic je napravio najbolji modus, s ozirom na situaciju koja je vise nego delikatna, a na nasu srecu ni oni nisu trazili da eksplicitni izjasnimo vec je dovoljno da nam je put usmeren ka EU.

Lunjo Dokmanović

pre 9 godina

Bez obzira na pojedine kritike koje dolaze od strane evropskih zvaničnika, smatram da je naša reputacija neuporedivo bolja sada.

Asus

pre 9 godina

Ne treba da dozvolim da drugi odlucuju o nasim pravcima. Treba drzati toga da ne uviduno sankcije Rusiji ali i trebaju nam i dobri odnosi sa EU.

ЗОРАН

pre 9 godina

Да ли и по питању признавања Косова треба да усагласимо свој став са ставом ЕУ ? Кад ће наше руководство схватити да ће кад тад ово доћи на ред, а о условима суседа Србије нећу ни да говорим.

jefimija

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije su na pravom putu. Borba protiv korupcije i unapređenje sudskog sistema su preduslovi za dolazak novih investitora. U svemu tome imamo podrsku EU koja planira investicone konferencije u Srbiji kako bi se podstakla ulaganja u Srbiju i kako bi se otvorila nova radna mesta. Trebamo im samo kao stabilna drzava.

Moni

pre 9 godina

Ako EU nesto trazi od nas, onda mora nesto i da nama da ,zar ne!
Vlada stiti nase interese.Ko bi nama nadoknadio ogromne gubitke ?!
(victoria, 20. novembar 2014 12:23)
Ni u kakvom slučaju ne smemo uvoditi sankcije jedinoj zemlji koja nas je u svemu podržavala bez laži i prevare.

Marakuja 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

melanija

pre 9 godina

I Evropska Unija preispituje svoju odluku o sankcijama .
Mnogi smatraju da dosadašnji put sankcija nije vodio ka napretku , niti je doneo neke rezultate. EU se fokusira na dijalog sa Moskvom !
Tako da ne mogu ni nas staviti pred svrsen cin !

Angeliki 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

Pera

pre 9 godina

Pazi ovako.. Prosecna neto plata u madjarskoj koja je dugo u EU je 330 eura.. U Republici Srpkoj 420 eura... Nek mi neko navede te investicije iz EU a da to nisu kao smo boshu placali 30 000 eur po zaposlenom koji onda daje platu 200 eura

simona

pre 9 godina

Mislim da nasa zemlja treba da iskoristi to sto veliki deo ljudi iz EU zele da nam pomognu u nasem putu ka ulasku u EU,i mislim da bi ih trebalo pazljivo slusati, i kakav savet imaju za nas.

Veterinar

pre 9 godina

@(Djuro, 20. novembar 2014 13:39)
Kada je gosp.Vucic dolazio kod nas u R.Srpsku nakon poplava da obidje skolu u Crkvini,stojao sam na 2 metra od njega,jednostavno se osjeti da je to covjek kakvog ne samo Srbija nego i citav Balkan nije imao najmanje 100 godina unazad.Takva kultura a istovremeno i srdacnost i osjecaj da je to obican ali poseban covjek ,me je obuzeo,mogao sam da placem od srece sto sam na 2 minute bio blizu njega.
Nek nam je ziv i zdrav,svaki pametan gradjanin je uz njega.
Znam da ovo zvuci ko neki pionirski esej,ali je to tako,nepobitna cinjenica.Dosao je tako skromno a ostavio takav utisak!!

Fantom

pre 9 godina

Srbija definitivno mora ostati neutralna po pitanju Ukrajine, u to nema sumnje. Nadam se da će takvu odluku EU u potpunosti prihvatiti. Nadam se da ćemo uskoro postati deo EU.

Valderama

pre 9 godina

Posete sa evropskim zvaničnicima nikada nisu jednostavne i često su nam stavovi suprotni, ali razgovorom i radom za sve može da se nađe rešenje zadovoljavajuće za obe strane.

LOLA X

pre 9 godina

Iz Vlade, na čelu sa Vučićem se jasno čuo stav Srbije, jer rade u korist države i kako je najbolje za sve građane, to su svi počeli da prepoznaju i cene, što je najbolji put ka EU i izlazku iz krize.

onokad

pre 9 godina

Tu nema mnogo filozofije, MMF je međunarodna organizacija koja pomaže onima koji žele sami sebi da pomognu. Nema tu 'oću - neću, kažem pa slažem... to smo već imali i evo dokle smo došli.

samopitam

pre 9 godina

Sporazum, ma koliko je teško bilo postići ga, će biti još teže poštovati, ali treba očekivati pomoć i to pre svega od EU. Verujete li vi u to? Ja, da.

DimaDima

pre 9 godina

Stav Srbije je jasan i nedvosmislen povodom Ukrajinske krize, a i Srbija nije clanica Eu koje imaju dobro pokrice za doslednost politici Eu, a nama bi uvodjenje sankcija Rusiji donelo velike ekonomske gubitke.

jiji

pre 9 godina

@Miki Bez obzira na to,ako Srpske firme imaju koristi od poslova sa Rusijom treba gledati kako te interese zaštiti,pusti vraćanje milo za drago i sl.,ako ima koristi i najveći neprijatelji su ti prijatelji.

Arsicka

pre 9 godina

Na zalost nasi ljudi plasiraju price da EU ulovljava Srbiju da uvede sankcije, dok koliko vidim EU i dalje podrzava nasu zemlju na sadasnjem putu.

Mile

pre 9 godina

Secam se kad je za pregovore za Eu bila kljucna saradnja sa Hagom, pogotovo izrucenje Mladica i Karadzica. Izrucismo im sve, cak i one koje ne umeju ni da osude jer nemaju dokaze. Pored svega toga, niko se nije od njih usprotivio raspadanju Jugoslavije, cak su je i podrzali, kasnije odvajanje CG iz sastava SCG (dok je Skotksa ucenjivana sa svih strana da ostane u UK), CG je dobila podrsku da "demokratski izabere". Poslednja stvar sa Kosovom. Jednostavno, nikada nam nisu postovali teritorijalni integritet, i jos im je malo... Uzas.

Ostroumna

pre 9 godina

Velika je istina da je metod EU daleko od civilizovanog,naročito prema zemljama koje teže da stupe u EU i da time samo pogorsavaju odnose medju zemljama susedima koji teze sto boljoj saradnji,vrlo kontradiktorno.

Saša

pre 9 godina

Mislim da će naši evropski prijatelji neće insistirati na uviđenju sankcija Rusiji, jer su svesni da ne mogu Srbiji da ponude akekvatnu kompenzaciju za gubitke u kratkom periodu.
Za dalji proces priduživanja mnogo je bitnija borba protiv korupcije i vladavina prava, od sankcija prema Rusiji.

Slaven

pre 9 godina

Han ne samo da nije insistirao nego je rekao da Srbija nije učestvovala u donošenju odluke da se uvedu sankcije Rusiji, a i rekao je da je premijer već izneo više puta stav i da je on "kristalno jassan".

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Sve dok ne pristupimo Eu,Ako ikad i pristupimo mi nemamo nikakva obaveze prema Eu da uskladujemo nase odnose sa istom.Missmo neitralna slobodna zemlja i niko nece moci dana uslovljava bas nizata.Jedino ako trzimo kredit od njig, a oni ospu po uslovima drugo nista.Ti sto pojedinci iz Eu sto pustaju probne balone u vezi Rusjije i ostalo oni samo probaju kako ce Srbija reagovati,na te izjave i nista vise.Znaju oni dobro da Srbiju nemogu uslovljavati sve do onog momenta dok Srbija pristupi EU.A onda se podrazumeva dase zajednicka politika Eu mora postovati i nemoze se onada iskakati iz iste bez zajednickog dogovora.A dotle Srbija netreba da obraca paznju sta oni tamo govore, vec samo svoj cilj i interes i nista vise.

Petra

pre 9 godina

Vazno je i dobro izgraditi cvrste i jake odnose i saradnju sa svetom, a narucito sa zvanicnicima koju su spremni da nas podrze i pomognu nam na putu ka EU>

Satara

pre 9 godina

Ne pise se o stvarnim motivima posete,a to su poglavlja koja treba da se otvore.Nije mi jasno kako svaku posetu zvanicnika EU neko tumaci kao vid pritiska da uvedemo sankcije Rusiji.To je uniji manje bitno kod zemlje kandidata.

Viki

pre 9 godina

Vučić sve radi u interesu Srbije jer narod želi članstvo u EU.Nama je u interesu da budemo deo EU jer je svuda oko nas mi smo opkoljeni Evropom.Po pitanju sankcija Rusiji Vučić ima stav koji je jasan i da bismo uveli sankcije morali bi da budemo deo EU.

Natasa

pre 9 godina

Nema nam druge, nego mudrom politikom minimizirati sve negativno sto je svetu predstavljeno o Srbiji u dugogodisnjoj istoriji, iskoristiti poziciju u kojoj se sada nalazimo, stvorimti maksimalno dobar ambijent i klimu za privlacenje stranih investicija, izgradnju infrastrukture, usvajanje seta zakonske regulative

ninna

pre 9 godina

Smatram da nema sta da biramo ,mi smo vec izabrali !
To je nas stav i on treba da se postuje .I druge zemlje koje su clanice EU nisu bas slozne po pitanju sankcija Rusiji.

Simona

pre 9 godina

Mi treba da stitimo svoje interese i to treba da nam bude na prvom mestu, a sto se tice sankcija mislim da je Vucic bio sasvim jasan, imamo svoj stav i nemamo razlog to da menjamo.

Simona

pre 9 godina

Mi treba da stitimo svoje interese i to treba da nam bude na prvom mestu, a sto se tice sankcija mislim da je Vucic bio sasvim jasan, imamo svoj stav i nemamo razlog to da menjamo.

Jefimija

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije su na pravom putu. Borba protiv korupcije i unapređenje sudskog sistema su preduslovi za dolazak novih investitora. U svemu tome imamo podrsku EU koja planira investicone konferencije u Srbiji kako bi se podstakla ulaganja u Srbiju i kako bi se otvorila nova radna mesta. Trebamo im samo kao stabilna drzava.

Zulum

pre 9 godina

Očigledno da je sve dobro prošlo i da su novinari kao i milion puta do sada imali neke svoje verzije a samo u prilog tome da povećaju svoje traže

dovoljno

pre 9 godina

Meni je dovoljno ono sot cujem na ulici, a to je da ljudi ne mog docekati da imaju standard kao zemlje Evroospke Unije, pritom mislim da retko ko, iskljucujem Svajcarsku, i moze drugacije prosperirati.

cisko kid

pre 9 godina

Citajte posle posete Hana kakva ce biti izjava "takozvamog",koliko tone lazi i "ustamojahvaliteme"ce biti.Da se ne radi o meni i mojima bilo bi mi smesno.Ovko ce nam svima presesti.U cara Trajan kozje usi.

radoman

pre 9 godina

Oj! Srbijo! Ti to možeš... Razgovor je glavno oruđe diplomatskog društva. Stvar inetresa, a Srbija će postupiti pravilno u datom trenutku.

Istinomer

pre 9 godina

Nema zajednicke spoljne politike niti smo mi clanovi EU.Do sada su samo uslovljavali i naredjivali,a prilike su takve da mi protiv sebe i svojih najblizih prijatelja nikada necemo biti.

Kosta

pre 9 godina

Drago mi je kada pročitam da se generalni stav Srbije prema Rusiji ne menja. A drago mi je što imamo političara koji želi i uspeva da odbrani te stavove pred velikim silama.

valjak

pre 9 godina

Premijer Vucic je jos jednom pokazao cvrst stav Srbije prema Rusiji, u razgovoru sa evropskim komesarom, Johanesom Hansom. Premijer Srbije je takodje ponovio da Srbija tezi ka prikljucenju EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji.

Izvinite sto cene ne skacu, pobrinucemo se za to

pre 9 godina

I sada ce porez na imovinu da se vrati na 0.2%, a PDV na hranu na 8% ? Kupus sa 40 na 15 ? Ako to nije tako sta zasto se onda derete ?

Duci0167

pre 9 godina

Ne znam stvarno koga ložite ovom ruzicastim zivotom. Niti smo na dobrom putu,niti nam je bolje a bice gore. Konstantno selektivne vesti,nezaposlenost rekordno pada,evro intergracije i ostale gluposti. Iluzija napretka i donrog zivota medijskom kampanjom,nista vise. Zivite u nadi,ne zameram ali ovako se samo kupuje vreme. Na vlasti su vec 2 i po godine i jedno veliko NISTA! Jednog dana nestace kurtoazije izmedju EU clanica i Srbije koja je kao malo dete zaljubljena u Rusiju. Sve je gore i gore a vi malo prebacite kanale na kojima se u toku dana premijer spomene bar 200 puta.

Duci0167

pre 9 godina

Tako su i Slobodanu Milosevicu-faktor stavilnosti hahaha. Bas njih briga sta radis sa svojom drzavom,placeni su da budu uljudni a ti radi sta hoces a EU neces videti nikada. Ajde sns sendvicari,rapalite po komentarisanju "Vucic je covek koga postuju,idemo u pravom smeru,svi vide nase napore ..." Najgore ste zlo koje je okupiralo mesto gde normalni ljudi mogu da razmenjuju arfumente a ne da citaju vase maloumne recitate.

Luka

pre 9 godina

A pazi botove sto su se zaleteli, jedaZa drugim nerealno pozitivne komentare na Vucica, vladu i na to kako dobro zive sada konacno! :D hahahahaHah, pa ljudi kako vas nije sramota... Gladni ste a glumite da vam je dobro za smesne pare i kao rezultat glume - bicete jos dugo gladni :) Klub intelektualaca

Бојан Илић

pre 9 godina

Ponovio je da Srbija vodi politiku u interesu građana, da je naš strateški cilj put u EU, da nećemo uvoditi sankcije Rusiji, te da poštujemo ukrajinski teritorijalni integritet.

Мени ово звучи ок али не знам дал' сме да се каже?!:-)

Psy

pre 9 godina

Ja kada pricam sa pacijentom i kada vidim da ostrasceno ponavlja neku nebulozu, ja ga dalje o tome nista ni ne pitam. Kako velim, bolje da ne cackam, covek je sumanut.
Drugim recima, NE INSISTIRAM.

Nenad

pre 9 godina

Kad citam ove komentare vecina od SNS clanova prosto covek pomisli da zivi u Svajcarskoj u najmanju ruku,a na terenu potpuno druga slika.Najsiromasnija smo zemlja u Evropi po nekim kriterijumima cak i iza Albanije sa najbogatijim politicarima u Evropi i svetu sa najvecom stopom kriminala i korupcije sa zdravstvom ispod svakog nivoa za coveka.To je slika i prilika naseg drustva i put kojim nas vode nase vodje vec 20 godina.Kad ova vlada rasproda i ovo malo zemlje,vode,rudnika i drzavnih firmi sto imamo sami ce otici sa vlasti za par godina a vi svi koji pisete kako smo na pravom putu ostacete bez posla a vase vodje ce biti zaposlene negde u Evropi jer su ispunili svoj zadatak, itekako cete promeniti misljenje ali ce sve biti kasno i uzalud.Nismo jos kolonija ali posle ove vlasti i njhovog puta u nasu srecu kako nam kazu bicemo itekako kolonija u svojoj rodjenoj zemlji bez imalo prava za bilo sta.To je taj put u jednome smeru.Robovi koji placaju i zive za porez bogatih mafijasa, robovlasnika i politicara.

E

pre 9 godina

Mora vam nesto biti jasno ako hoces da budes clan neke organizacije onda moras da ispunjavas pravila, sto znaci ako hoces da budes clan EU a ona uvodi sankcije Rusiji moras i ti, za vas botove pojasnjenje, ako hoces da igras u Zvezdi ne mozes nositi Partizanov dres

Somebody

pre 9 godina

Norme,pravila,pa i neke zakone a i ukupno ponasanje se mora pre nego se postane clan EU da budu regulisani.
Cesto se navodi da je EU porodica pa neka svako zamisli da Kandidat ima svoju politiku i sam nezavisno od porodice odlucuje kako ce se ponasati,nezavisno sta je porodica odredila!
Svaka drzava mora da postavi prioritete a ne da se bavi time sta joj se svidja ili ne svidja.Ne moze samo kajmak,mora i surutka da se uzme a pitamo se zasto to tako dugo traje.Nas Niko ne voli !!!!
Qvo vadis Serbia?

Bambina

pre 9 godina

Drago mi je da premijer Vučić jasno i glasno iznosi svoje stavove po pitanju Rusije, i ostalih uslova koje nam nameće EU, i da za sada to dobro funkcioniše! A mislim da, koliko svi oni nama trebaju, toliko i mi trebamo njima! Jer Srbija polako ali sigurno, postaje lider na Balkanu, pa je samim tim postala važna i Rusiji i Evropskoj Uniji!

pcelica maja

pre 9 godina

Ne razumem tu potrebu ljudi u Srbiji da preuveličavaju, da ponižavaju sami sebe i svoj narod, da sve vide negativno, da priželjkuju probleme svojoj zemlji. Dosta je bilo priče o nekim ucenama koje ne postoje. Jasno je rečeno i bezbroj puta ponovljeno PUT SRBIJE JE PUT KA EU, VODIMO POLITIKU KOJA JE ISKLJUČIVO U INTERESU NAŠIH GRAĐANA I NE UVODIMO SANKCIJE RUSIJI.

lucia

pre 9 godina

Gospodin Han nije insistirao po pitanju sankcija Rusiji.Zasto bi ,o tome je vec sve rekao,pa ne mora svuda,stalno I na svakom mestu da nas opominje na nase obaveze.A mi se ponasamo kao deca koja su odlozila cas propitivanja.Koliko smo jaki,snazni,istrajni, mocni vidi se i po tome sto drzava nije mocna da se izbori sa desetogodisnjacima koji vrsljaju gradom(kraduckaju i ...).

glava

pre 9 godina

Stav Srbije prema Rusiji, kao i neuvodjenje sankcija od strane nase zemlje, je po ko zna koji put ponovljeno celnicima EU. Ovog puta premijer Vucic je pomenuto pitanje predocio evropskom komesaru za prosirenje EU, Johanesu Hanu.

Bingo

pre 9 godina

Mislim da će se odnosi između EU i Rusije popraviti uskoro i da više neće biti opasnosti po nas, da će nas nekim novim ucenama udaljiti od eu ali i od Rusije.

fen

pre 9 godina

Mozda deluje neverovatno, ali nasa zemlja nece odustati od svog principa a to je put ka EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji i postovanje integriteta Ukrajine. Premijer Vucic je ovu tvrdnju jos jednom istakao prilikom sastanka sa evropskim komesarom, Johanesom Hanom, koji je bio u poseti Beogradu.

fen

pre 9 godina

Mozda deluje neverovatno, ali nasa zemlja nece odustati od svog principa a to je put ka EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji i postovanje integriteta Ukrajine. Premijer Vucic je ovu tvrdnju jos jednom istakao prilikom sastanka sa evropskim komesarom, Johanesom Hanom, koji je bio u poseti Beogradu.

vladaD

pre 9 godina

Srbija jeste u malo neobicnoj poziciji sto se tice stava prema Rusiji i teznje ka prikljucenju EU, ali nasa zemlja nece promeniti dobro poznatu cinjenicu a to je neuvodjenje sankcija Rusiji, postovanje drzave Ukrajine, i siguran put ka EU, sto je i receno Johanesu Hanu, evropskom komesaru, od strane premijera Vucica, sto je Han ispostovao.

cisko kid

pre 9 godina

Citajte posle posete Hana kakva ce biti izjava "takozvamog",koliko tone lazi i "ustamojahvaliteme"ce biti.Da se ne radi o meni i mojima bilo bi mi smesno.Ovko ce nam svima presesti.U cara Trajan kozje usi.

Izvinite sto cene ne skacu, pobrinucemo se za to

pre 9 godina

I sada ce porez na imovinu da se vrati na 0.2%, a PDV na hranu na 8% ? Kupus sa 40 na 15 ? Ako to nije tako sta zasto se onda derete ?

Duci0167

pre 9 godina

Ne znam stvarno koga ložite ovom ruzicastim zivotom. Niti smo na dobrom putu,niti nam je bolje a bice gore. Konstantno selektivne vesti,nezaposlenost rekordno pada,evro intergracije i ostale gluposti. Iluzija napretka i donrog zivota medijskom kampanjom,nista vise. Zivite u nadi,ne zameram ali ovako se samo kupuje vreme. Na vlasti su vec 2 i po godine i jedno veliko NISTA! Jednog dana nestace kurtoazije izmedju EU clanica i Srbije koja je kao malo dete zaljubljena u Rusiju. Sve je gore i gore a vi malo prebacite kanale na kojima se u toku dana premijer spomene bar 200 puta.

Бојан Илић

pre 9 godina

Ponovio je da Srbija vodi politiku u interesu građana, da je naš strateški cilj put u EU, da nećemo uvoditi sankcije Rusiji, te da poštujemo ukrajinski teritorijalni integritet.

Мени ово звучи ок али не знам дал' сме да се каже?!:-)

Duci0167

pre 9 godina

Tako su i Slobodanu Milosevicu-faktor stavilnosti hahaha. Bas njih briga sta radis sa svojom drzavom,placeni su da budu uljudni a ti radi sta hoces a EU neces videti nikada. Ajde sns sendvicari,rapalite po komentarisanju "Vucic je covek koga postuju,idemo u pravom smeru,svi vide nase napore ..." Najgore ste zlo koje je okupiralo mesto gde normalni ljudi mogu da razmenjuju arfumente a ne da citaju vase maloumne recitate.

Psy

pre 9 godina

Ja kada pricam sa pacijentom i kada vidim da ostrasceno ponavlja neku nebulozu, ja ga dalje o tome nista ni ne pitam. Kako velim, bolje da ne cackam, covek je sumanut.
Drugim recima, NE INSISTIRAM.

Luka

pre 9 godina

A pazi botove sto su se zaleteli, jedaZa drugim nerealno pozitivne komentare na Vucica, vladu i na to kako dobro zive sada konacno! :D hahahahaHah, pa ljudi kako vas nije sramota... Gladni ste a glumite da vam je dobro za smesne pare i kao rezultat glume - bicete jos dugo gladni :) Klub intelektualaca

Nenad

pre 9 godina

Kad citam ove komentare vecina od SNS clanova prosto covek pomisli da zivi u Svajcarskoj u najmanju ruku,a na terenu potpuno druga slika.Najsiromasnija smo zemlja u Evropi po nekim kriterijumima cak i iza Albanije sa najbogatijim politicarima u Evropi i svetu sa najvecom stopom kriminala i korupcije sa zdravstvom ispod svakog nivoa za coveka.To je slika i prilika naseg drustva i put kojim nas vode nase vodje vec 20 godina.Kad ova vlada rasproda i ovo malo zemlje,vode,rudnika i drzavnih firmi sto imamo sami ce otici sa vlasti za par godina a vi svi koji pisete kako smo na pravom putu ostacete bez posla a vase vodje ce biti zaposlene negde u Evropi jer su ispunili svoj zadatak, itekako cete promeniti misljenje ali ce sve biti kasno i uzalud.Nismo jos kolonija ali posle ove vlasti i njhovog puta u nasu srecu kako nam kazu bicemo itekako kolonija u svojoj rodjenoj zemlji bez imalo prava za bilo sta.To je taj put u jednome smeru.Robovi koji placaju i zive za porez bogatih mafijasa, robovlasnika i politicara.

Somebody

pre 9 godina

Norme,pravila,pa i neke zakone a i ukupno ponasanje se mora pre nego se postane clan EU da budu regulisani.
Cesto se navodi da je EU porodica pa neka svako zamisli da Kandidat ima svoju politiku i sam nezavisno od porodice odlucuje kako ce se ponasati,nezavisno sta je porodica odredila!
Svaka drzava mora da postavi prioritete a ne da se bavi time sta joj se svidja ili ne svidja.Ne moze samo kajmak,mora i surutka da se uzme a pitamo se zasto to tako dugo traje.Nas Niko ne voli !!!!
Qvo vadis Serbia?

E

pre 9 godina

Mora vam nesto biti jasno ako hoces da budes clan neke organizacije onda moras da ispunjavas pravila, sto znaci ako hoces da budes clan EU a ona uvodi sankcije Rusiji moras i ti, za vas botove pojasnjenje, ako hoces da igras u Zvezdi ne mozes nositi Partizanov dres

triniti79

pre 9 godina

Da vidimo sta Han hoce od nas. Kaze da razume da Srbija ima svoje ja i da nas podrzava na putu ka EU,ali se nadamo da nije uslov da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji. Bilo bi previse

Djuro

pre 9 godina

Velika podrska Vucicu od nas Srba iz Bosne.Njegova politika vodi do stabilne Srbije a i time do stabilne BiH.
prije mi nikad nije padalo na pamet da kupim stan u Beogradu,alin sad cu ga rado kupiti i dolaziti u nasu prijestolnicu.
Samo napred Vucicu Srpska je uz tebe!

VEDRANA

pre 9 godina

Politika koju premijer je ista prema svakom,i ne bitno ko mu je sagovornik.Sa takvim stavom i odlucnoscu imamo sve vecu podrsku sveta.Premijer je izneo cinjenice u vezi Rusa zasto ne zelimo da uvedemo sankcije,da bi to bilo pogubno za ekonomiju nase zemlje,a isto tako je istakao da Srbija zeli da postane clanica EU i da je to put ka kojinm ide.

Viki

pre 9 godina

Vučić sve radi u interesu Srbije jer narod želi članstvo u EU.Nama je u interesu da budemo deo EU jer je svuda oko nas mi smo opkoljeni Evropom.Po pitanju sankcija Rusiji Vučić ima stav koji je jasan i da bismo uveli sankcije morali bi da budemo deo EU.

Petar

pre 9 godina

Ceo svet vidi da smo na dobrom putu, Vidi to i EU, ali nam ne zaboravljaju da ne uvodimo sankcije Rusiji. Za sad se dobro nosimo sa time, verujem da Vučić ima svoje adute, odgovore, na koje EU nema šta da zameri.

izvor

pre 9 godina

evropska komisija je zadovoljna sa dosadasnjim uspehom srbije i tezi ka jos boljoj saradnji i pregovorima sto se potvrdjuje posetom evropskog komesara

марина

pre 9 godina

Који је ово по реду европски политичар који долизи у посету Србији? Велику подршку и Европа поклања Вучићу.

London 94

pre 9 godina

Ako Cela EU 100% unitarno nalaze sankcije Ruskoj Federaciji onda I Srbija mora , sutra kao clan te zajednice. U protivnom nista od clanstva.

Slavoljub L.

pre 9 godina

Srbija je do sada pokazala da ima zelju za potpunom saradnjom sa EU i napravila korake ka usaglasavanju mnogobrojnih zakona i mera sa evropskim.

samopitam

pre 9 godina

Sporazum, ma koliko je teško bilo postići ga, će biti još teže poštovati, ali treba očekivati pomoć i to pre svega od EU. Verujete li vi u to? Ja, da.

Petra

pre 9 godina

Vazno je i dobro izgraditi cvrste i jake odnose i saradnju sa svetom, a narucito sa zvanicnicima koju su spremni da nas podrze i pomognu nam na putu ka EU>

onokad

pre 9 godina

Tu nema mnogo filozofije, MMF je međunarodna organizacija koja pomaže onima koji žele sami sebi da pomognu. Nema tu 'oću - neću, kažem pa slažem... to smo već imali i evo dokle smo došli.

Veterinar

pre 9 godina

@(Djuro, 20. novembar 2014 13:39)
Kada je gosp.Vucic dolazio kod nas u R.Srpsku nakon poplava da obidje skolu u Crkvini,stojao sam na 2 metra od njega,jednostavno se osjeti da je to covjek kakvog ne samo Srbija nego i citav Balkan nije imao najmanje 100 godina unazad.Takva kultura a istovremeno i srdacnost i osjecaj da je to obican ali poseban covjek ,me je obuzeo,mogao sam da placem od srece sto sam na 2 minute bio blizu njega.
Nek nam je ziv i zdrav,svaki pametan gradjanin je uz njega.
Znam da ovo zvuci ko neki pionirski esej,ali je to tako,nepobitna cinjenica.Dosao je tako skromno a ostavio takav utisak!!

Pancevo

pre 9 godina

Bratska Rusija bi morala da razume specifucan polizaj Srbije i njene teznje da postane clanica Unije. Mi zelimo dobru saradnju sa Rusijom ali uvodjenjem sankcija pokazalu bi smo privrzenost nasoj evropskoj porodici. To Rusija svakako mora da razume.

podrskareformama

pre 9 godina

Želimo da unapredimo vladavinu prava u našoj zemlji, da unapredimo situaciju po svakom pitanju", naveo je Vučić i ponovio da je Srbija na evropskom putu.
podrska vucicu

Enter

pre 9 godina

Na osnovu Hanove izjave, izgleda da za sada nemamo razloga za zabrinutost. Velika je stvar i to što smo uspeli da zadržimo neutralnost po pitanju ukrajinske krize.

moremo li

pre 9 godina

Tako je, Srbija je jasno rekla Rusiji svoj stav za Eu, ali takođe je jasno rekla i timu Eu da Srbija Rusiji nikakve sankcije neće uvoditi.

Denis

pre 9 godina

Do sada je nasa Vlada nacinila dobre korake na putu ka EU, samo tako treba i da nastave pravim merama i reformama jedino mozemo ostvariti bolju buducnost.

HannaB

pre 9 godina

Sasvim je jasna i ističe se gde god da se razgovori dešavaju, kako u Rusiji, tako i u EU ili pak u Vašingtonu,Beogradu...Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, al takođe neće ni odustati od puta ka EU, te i Rusi to znaju.Nit menjamo svoj stav, nit narušavamo prijateljstva.

cekic

pre 9 godina

Posto je ovog puta u Beogradu bio evropski komesar za prosirenje EU, Johanes Han, sastao se sa premijerom Vucicem, pri cemu je lider vlade Srbije i Hanu ponovio da Srbija sigurnim putem sprovodi sve uslove kako bi postala punopravan clan EU, uz napomenu da ne menja stav prema Rusiji.

Jefimija

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije su na pravom putu. Borba protiv korupcije i unapređenje sudskog sistema su preduslovi za dolazak novih investitora. U svemu tome imamo podrsku EU koja planira investicone konferencije u Srbiji kako bi se podstakla ulaganja u Srbiju i kako bi se otvorila nova radna mesta. Trebamo im samo kao stabilna drzava.

mistral

pre 9 godina

U ovoj fazo pristupnog sporazuma Han nije tražio da uvedemo sankcije Rusiji ali to znači da možemo da naiđemo na sledeću fazu kad već to budu zahtevali

Laki

pre 9 godina

Kaze da uvedemo sankcije Rusiji, a oni pre njega nece nas pritiskati to je nas izbor. Malo nas hvale, malo kude, imaju razlicite stavove, neka se usaglase.

rekla

pre 9 godina

Vucic je napravio najbolji modus, s ozirom na situaciju koja je vise nego delikatna, a na nasu srecu ni oni nisu trazili da eksplicitni izjasnimo vec je dovoljno da nam je put usmeren ka EU.

Valderama

pre 9 godina

Posete sa evropskim zvaničnicima nikada nisu jednostavne i često su nam stavovi suprotni, ali razgovorom i radom za sve može da se nađe rešenje zadovoljavajuće za obe strane.

Giga Moravac

pre 9 godina

Ja mislim da je svima jasan stav Srbije prema Rusiji, i niko ne treba da dovodi to u pitanje. Srbija je na dobrom putu ka pristupanju EU, i samo treba tako da nastavi.Dogovor sa MMF-o je ključnog značaja za ekonomsku stabilnost Srbije kako sada tako i ubuduće.

simona

pre 9 godina

Mislim da nasa zemlja treba da iskoristi to sto veliki deo ljudi iz EU zele da nam pomognu u nasem putu ka ulasku u EU,i mislim da bi ih trebalo pazljivo slusati, i kakav savet imaju za nas.

Bojan

pre 9 godina

Premijer Aleksandar Vučić je jasno svima rekao da Srbija brine o svojim interesima i interesima svojih građana. Mi smo mala zemlja i mi nemamo nameru da se mešamo u tuđe odnose, a pogotovo nećemo uvoditi sankcije Rusiji, zbog čega možemo da izgubimo mnogo, a EU nam neće nadoknaditi gubitak.

Miki

pre 9 godina

Rusija je 1992. godine u UN glasala za uvodjenje sankcija Srbiji od kojih se necemo oporaviti jos 100 godina. 1999. nisu prstom mrdnuli da nam pomognu kada smo zbog njihovih laznih obecanja naivno usli u rat sa NATO i dobili takve batine da nam jos zveci u usima. Je li to ta Rusija zarad koje smo spremni da opet ugrozimo buducnost nas i nase dece?

Vb036

pre 9 godina

Verujem da su i u EU shvatili da pritiscima Srbiju samo još više približavaju Rusiji. EU, kao ni SAD ne odgovara dodatno jačanje Rusije na Balkanu i iz tog razloga smatram da će stav Srbije po pitanju uvođenja sankcija Rusiji biti poštovan.

jefimija

pre 9 godina

Premijer i Vlada Srbije su na pravom putu. Borba protiv korupcije i unapređenje sudskog sistema su preduslovi za dolazak novih investitora. U svemu tome imamo podrsku EU koja planira investicone konferencije u Srbiji kako bi se podstakla ulaganja u Srbiju i kako bi se otvorila nova radna mesta. Trebamo im samo kao stabilna drzava.

Lunjo Dokmanović

pre 9 godina

Bez obzira na pojedine kritike koje dolaze od strane evropskih zvaničnika, smatram da je naša reputacija neuporedivo bolja sada.

Arsicka

pre 9 godina

Na zalost nasi ljudi plasiraju price da EU ulovljava Srbiju da uvede sankcije, dok koliko vidim EU i dalje podrzava nasu zemlju na sadasnjem putu.

Dijamantidis

pre 9 godina

Vučićev pristup je pravo državnički, tu mu ništa ne zameram, zaista ima pravo i ne treba nikome da se klanja. Imamo svoj strateški pu.

mario

pre 9 godina

Ma jok što nisi molio ..
"On je istakao, da za razliku od nekih dugih zemalja, Srbija želi da najteža poglavlja budu otvorena na početku pregovora."
Nije to pitanje što vi želite već su takva pravila EU i ona određuje koje će se prvo poglavlje otvoriti.
Naravno prvo sankcije Rusiji.

Scorpio

pre 9 godina

Nemamo razlog da uvodimo sankcije Rusiji, a nas stav po tom pitanju je cini mi se jasan. Moramo da stitimo nase interese najbolje sto znamo i to je jedino bitno.

Marijana M

pre 9 godina

Bez uvodjenja reda u sve segmente drustvenog bitisanja, kao i ozbiljne konsolidacije javnih finansija i reorganizacije javnih preduzeca, ne moze se krenuti napred.

bane

pre 9 godina

Niko ne sumnja da Zapad neće i dalje pritisakati Srbiju po pitanju Rusije, ali vremenom će ti pritisci biti sve slabiji, a političari sa Zapada će na kraju morati da se pomire sa činjenicom da Vučić ne podleže pritiscima, kao što je to bio slučaj sa srpskim političarima u prethodnoj deceniji.

LOLA X

pre 9 godina

Iz Vlade, na čelu sa Vučićem se jasno čuo stav Srbije, jer rade u korist države i kako je najbolje za sve građane, to su svi počeli da prepoznaju i cene, što je najbolji put ka EU i izlazku iz krize.

Simona

pre 9 godina

Mi treba da stitimo svoje interese i to treba da nam bude na prvom mestu, a sto se tice sankcija mislim da je Vucic bio sasvim jasan, imamo svoj stav i nemamo razlog to da menjamo.

Lena

pre 9 godina

Bez mnogo filozofije, ovo je najbolje sto se moglo postici u brdu zahteva koje nije lako ispuniti a da svako shavti da je to za visi cilj. Prosto smo navikli od danas do sutra i sada kaa nesto treba da se dokaze, uradi, zrtvuje...imamo problem. Ne sa njima, nego sami sa sobom.

Satara

pre 9 godina

Ne pise se o stvarnim motivima posete,a to su poglavlja koja treba da se otvore.Nije mi jasno kako svaku posetu zvanicnika EU neko tumaci kao vid pritiska da uvedemo sankcije Rusiji.To je uniji manje bitno kod zemlje kandidata.

marija

pre 9 godina

Ako Cela EU 100% unitarno nalaze sankcije Ruskoj Federaciji onda I Srbija mora , sutra kao clan te zajednice. U protivnom nista od clanstva.
(London 94, 20. novembar 2014 09:55)

Pa onda nista od clanstva.
A i vi izlazite iz EU.
Zasto, London?

Natasa

pre 9 godina

Nema nam druge, nego mudrom politikom minimizirati sve negativno sto je svetu predstavljeno o Srbiji u dugogodisnjoj istoriji, iskoristiti poziciju u kojoj se sada nalazimo, stvorimti maksimalno dobar ambijent i klimu za privlacenje stranih investicija, izgradnju infrastrukture, usvajanje seta zakonske regulative

dovoljno

pre 9 godina

Meni je dovoljno ono sot cujem na ulici, a to je da ljudi ne mog docekati da imaju standard kao zemlje Evroospke Unije, pritom mislim da retko ko, iskljucujem Svajcarsku, i moze drugacije prosperirati.

Malaga 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

Sladja

pre 9 godina

"Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme", kazao je Han.""
Dobro je da još uspešno izbegavamo eu zamke i ne treba da brinemo dok celu priču vodi Vučić. Kako će biti ako neko drugi sutra dođe to niko ne može da zna, pa ako neka stranka ima podršku naroda da menja sadašnji stav Srbije, biće prilike da se pokažu na izborima.

miloš d.

pre 9 godina

Srbija sa stavom da je jasno rekla Rusiji da ide u EU, ali takođe je jasno rekla i timu EU da Srbija Rusiji nikakve sankcije neće uvoditi, mogu samo da zaključim jednu od dve stvari. ili smo glupi ili smo šizofreni. trećeg nema, pa svi vi koji tako razmišljate (uključujući i aktelnu vlast) prepoznajte gde ste.

Saša

pre 9 godina

Mislim da će naši evropski prijatelji neće insistirati na uviđenju sankcija Rusiji, jer su svesni da ne mogu Srbiji da ponude akekvatnu kompenzaciju za gubitke u kratkom periodu.
Za dalji proces priduživanja mnogo je bitnija borba protiv korupcije i vladavina prava, od sankcija prema Rusiji.

Moni

pre 9 godina

Ako EU nesto trazi od nas, onda mora nesto i da nama da ,zar ne!
Vlada stiti nase interese.Ko bi nama nadoknadio ogromne gubitke ?!
(victoria, 20. novembar 2014 12:23)
Ni u kakvom slučaju ne smemo uvoditi sankcije jedinoj zemlji koja nas je u svemu podržavala bez laži i prevare.

Simona

pre 9 godina

Mi treba da stitimo svoje interese i to treba da nam bude na prvom mestu, a sto se tice sankcija mislim da je Vucic bio sasvim jasan, imamo svoj stav i nemamo razlog to da menjamo.

melanija

pre 9 godina

I Evropska Unija preispituje svoju odluku o sankcijama .
Mnogi smatraju da dosadašnji put sankcija nije vodio ka napretku , niti je doneo neke rezultate. EU se fokusira na dijalog sa Moskvom !
Tako da ne mogu ni nas staviti pred svrsen cin !

staramajka

pre 9 godina

Voditi politiku interesa građana Srbije!!!! Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa komesarom EU Johanesom Hanom da je to stav Srbije.

nena

pre 9 godina

Ovo nije kraj puta, ali je bar dobar deo predjen uspesno!
(barka, 20. novembar 2014 12:20)
Opravdano svi strahujemo jer buve puštaju oni koji žele da nas destabilizuju. Videćemo koliko ćemo pružati otpor njihovim zahtevima, pa ako krene po zlu tu je referendum.

sremica mica

pre 9 godina

Mnogi brkaju babe i zabe !
Ovde su u pitanju samo interesi.Interesi Srbije,interesi EU i interesi Rusije.
Nema tu istorijske veze sa Rusijom ili razumevanje EU zbog toga!
Niti je u ovom momentu vazno da li je velika sila Rusija nama uvodila sankcije ili ne !
Vazno je da nasa Vlada nastavi da pregovara i da nastavi da stiti prvenstveno nase interese.

Zulum

pre 9 godina

Očigledno da je sve dobro prošlo i da su novinari kao i milion puta do sada imali neke svoje verzije a samo u prilog tome da povećaju svoje traže

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Sve dok ne pristupimo Eu,Ako ikad i pristupimo mi nemamo nikakva obaveze prema Eu da uskladujemo nase odnose sa istom.Missmo neitralna slobodna zemlja i niko nece moci dana uslovljava bas nizata.Jedino ako trzimo kredit od njig, a oni ospu po uslovima drugo nista.Ti sto pojedinci iz Eu sto pustaju probne balone u vezi Rusjije i ostalo oni samo probaju kako ce Srbija reagovati,na te izjave i nista vise.Znaju oni dobro da Srbiju nemogu uslovljavati sve do onog momenta dok Srbija pristupi EU.A onda se podrazumeva dase zajednicka politika Eu mora postovati i nemoze se onada iskakati iz iste bez zajednickog dogovora.A dotle Srbija netreba da obraca paznju sta oni tamo govore, vec samo svoj cilj i interes i nista vise.

Kosta

pre 9 godina

Drago mi je kada pročitam da se generalni stav Srbije prema Rusiji ne menja. A drago mi je što imamo političara koji želi i uspeva da odbrani te stavove pred velikim silama.

radoman

pre 9 godina

Oj! Srbijo! Ti to možeš... Razgovor je glavno oruđe diplomatskog društva. Stvar inetresa, a Srbija će postupiti pravilno u datom trenutku.

Angeliki 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

ЗОРАН

pre 9 godina

Да ли и по питању признавања Косова треба да усагласимо свој став са ставом ЕУ ? Кад ће наше руководство схватити да ће кад тад ово доћи на ред, а о условима суседа Србије нећу ни да говорим.

ninna

pre 9 godina

Smatram da nema sta da biramo ,mi smo vec izabrali !
To je nas stav i on treba da se postuje .I druge zemlje koje su clanice EU nisu bas slozne po pitanju sankcija Rusiji.

niccoleta

pre 9 godina

Smatram da u ovom momentu ne postoji opravdani mehanizam po kome bi nas uslovljavali , niti imaju pravo na to .
Mi stitimo samo nase interese !

Pera

pre 9 godina

Pazi ovako.. Prosecna neto plata u madjarskoj koja je dugo u EU je 330 eura.. U Republici Srpkoj 420 eura... Nek mi neko navede te investicije iz EU a da to nisu kao smo boshu placali 30 000 eur po zaposlenom koji onda daje platu 200 eura

jiji

pre 9 godina

@Miki Bez obzira na to,ako Srpske firme imaju koristi od poslova sa Rusijom treba gledati kako te interese zaštiti,pusti vraćanje milo za drago i sl.,ako ima koristi i najveći neprijatelji su ti prijatelji.

Slaven

pre 9 godina

Han ne samo da nije insistirao nego je rekao da Srbija nije učestvovala u donošenju odluke da se uvedu sankcije Rusiji, a i rekao je da je premijer već izneo više puta stav i da je on "kristalno jassan".

sremica mica

pre 9 godina

Mnogi brkaju babe i zabe !
Ovde su u pitanju samo interesi.Interesi Srbije,interesi EU i interesi Rusije.
Nema tu istorijske veze sa Rusijom ili razumevanje EU zbog toga!
Niti je u ovom momentu vazno da li je velika sila Rusija nama uvodila sankcije ili ne !
Vazno je da nasa Vlada nastavi da pregovara i da nastavi da stiti prvenstveno nase interese.

Asus

pre 9 godina

Ne treba da dozvolim da drugi odlucuju o nasim pravcima. Treba drzati toga da ne uviduno sankcije Rusiji ali i trebaju nam i dobri odnosi sa EU.

ide dalje

pre 9 godina

Sta se bre palite svi.Njemu je to posao za koji prima debelu platu.Odavde ide u Podgoricu, pretpostavljam i u Pristinu i redom.....
Lepo je sto oni svi dolaze, ali sem hvalospeva i zelje za uspehom, ne cuje se bas nista konkretno.Ljudi su zaboravili, ali isto ovako su i prethodnici hvalili i podrzavali DS.Retorika ista a put do clanstva sve duzi, uslovi sve brojniji.

Mile

pre 9 godina

Secam se kad je za pregovore za Eu bila kljucna saradnja sa Hagom, pogotovo izrucenje Mladica i Karadzica. Izrucismo im sve, cak i one koje ne umeju ni da osude jer nemaju dokaze. Pored svega toga, niko se nije od njih usprotivio raspadanju Jugoslavije, cak su je i podrzali, kasnije odvajanje CG iz sastava SCG (dok je Skotksa ucenjivana sa svih strana da ostane u UK), CG je dobila podrsku da "demokratski izabere". Poslednja stvar sa Kosovom. Jednostavno, nikada nam nisu postovali teritorijalni integritet, i jos im je malo... Uzas.

Бранислав

pre 9 godina

"Kada ste član EU učestvujete u svim savetima, formatima i u procesu donošenja odluka. Danas sam čuo njegov stav koji je bio kristalno jasan, a to jeste da je put Srbije put ka EU. Naravno potrebno je da se izvrše još neke promene u društvu ali upravo iz tog razloga proces pregovaranja i traje određeno vreme", kazao je Han....из ове изјаве је јасно да ће Србија са Вучићем на челу кад за то буде дошао прави моменат увести санкције Русији..као што каже Хан:"da se izvrše još neke promene u društvu" читај да се преко медија припреме Срби да прихвате окретање леђа Русији..паметном доста !

dzo

pre 9 godina

SAD i Britanija ucestbvovale u stvaarnju vlade SNS-a. I jos nekoliko vlada pre njih. MMF na kuknjavu i molbe daje novi kredit. Sadasnji premijer javno na sednici skupštine kaže: "Necemo preziveti bez EU"?! Vlad apotpisala Briselski sporazum kojim su Srbi oterani u pravni sistem nepriznatog Kosova i dat legalitet tom istom Kosovu...I sad aVuicic opet prica price o tome da Srbije "ne birati" da ce imati dobre odnose i sa EU u koju bezrezervno ide i sa Moskvom?! pa dobro bre ljudi ukljucite secanje, ukljucite mozgove, verujete li svojoj glavi i ocima ili Vucicu?

Marakuja 1

pre 9 godina

U ostalom jos uvek nismo u EU, a oni ako imajunesto protiv Rusije i zele da ih uvode neka to i izvole, nasa vlada vodi diplomatsku politiku.Nas put je usmeren ka Evropi, ali nikako ne odustajemo ni od Rusije, u ostalom i zasto bi, zasto stalno neki ultimatumi. Mi zavisimo i od te iste Rusije i nikako nam ne ide u prilog da primenimo sankcije prema istoj.

Fantom

pre 9 godina

Srbija definitivno mora ostati neutralna po pitanju Ukrajine, u to nema sumnje. Nadam se da će takvu odluku EU u potpunosti prihvatiti. Nadam se da ćemo uskoro postati deo EU.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Neko nekoga sasvim sigurno vuče za nos.Han je ranije izjavio da Srbija mora da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU odnosno da uvede sankcije Rusiji , Vučić po ko zna koji put ponavlja da to neće uraditi , Han pohvaljuje Srbiju za dosadašnje rezultate ne insistiravši pri tom na pitanju odnosa Srbija -Rusija ,Rusija na sve to dodaje da EU ucenjuje Srbiju ....I kakav zaključak može da se izvede iz ovakvih saopštenja ?
Koji je cilj ovog sistematskog sluđivanja domaće javnosti ?

DimaDima

pre 9 godina

Stav Srbije je jasan i nedvosmislen povodom Ukrajinske krize, a i Srbija nije clanica Eu koje imaju dobro pokrice za doslednost politici Eu, a nama bi uvodjenje sankcija Rusiji donelo velike ekonomske gubitke.

valjak

pre 9 godina

Premijer Vucic je jos jednom pokazao cvrst stav Srbije prema Rusiji, u razgovoru sa evropskim komesarom, Johanesom Hansom. Premijer Srbije je takodje ponovio da Srbija tezi ka prikljucenju EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji.

Istinomer

pre 9 godina

Nema zajednicke spoljne politike niti smo mi clanovi EU.Do sada su samo uslovljavali i naredjivali,a prilike su takve da mi protiv sebe i svojih najblizih prijatelja nikada necemo biti.

Ostroumna

pre 9 godina

Velika je istina da je metod EU daleko od civilizovanog,naročito prema zemljama koje teže da stupe u EU i da time samo pogorsavaju odnose medju zemljama susedima koji teze sto boljoj saradnji,vrlo kontradiktorno.

pcelica maja

pre 9 godina

Ne razumem tu potrebu ljudi u Srbiji da preuveličavaju, da ponižavaju sami sebe i svoj narod, da sve vide negativno, da priželjkuju probleme svojoj zemlji. Dosta je bilo priče o nekim ucenama koje ne postoje. Jasno je rečeno i bezbroj puta ponovljeno PUT SRBIJE JE PUT KA EU, VODIMO POLITIKU KOJA JE ISKLJUČIVO U INTERESU NAŠIH GRAĐANA I NE UVODIMO SANKCIJE RUSIJI.

No1e

pre 9 godina

Sasvim je jasna i ističe se gde god da se razgovori dešavaju, kako u Rusiji, tako i u EU ili pak u Vašingtonu,Beogradu...Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, al takođe neće ni odustati od puta ka EU, te i Rusi to znaju.Nit menjamo svoj stav, nit narušavamo prijateljstva.
(HannaB, 20. novembar 2014 11:19)

Koji 'vi'? Botovi? Pa vi se srce nista ne pitate, treba samo da pisete komentare podrske vladi. Ali ovaj tvoj komentar je glup zato sto je prepisan iz clanka vesti. Botovi, smislite nesto novo, nemoj ko papagaji da ponavljate gazdine reci.

lucia

pre 9 godina

Gospodin Han nije insistirao po pitanju sankcija Rusiji.Zasto bi ,o tome je vec sve rekao,pa ne mora svuda,stalno I na svakom mestu da nas opominje na nase obaveze.A mi se ponasamo kao deca koja su odlozila cas propitivanja.Koliko smo jaki,snazni,istrajni, mocni vidi se i po tome sto drzava nije mocna da se izbori sa desetogodisnjacima koji vrsljaju gradom(kraduckaju i ...).

glava

pre 9 godina

Stav Srbije prema Rusiji, kao i neuvodjenje sankcija od strane nase zemlje, je po ko zna koji put ponovljeno celnicima EU. Ovog puta premijer Vucic je pomenuto pitanje predocio evropskom komesaru za prosirenje EU, Johanesu Hanu.

Bingo

pre 9 godina

Mislim da će se odnosi između EU i Rusije popraviti uskoro i da više neće biti opasnosti po nas, da će nas nekim novim ucenama udaljiti od eu ali i od Rusije.

fen

pre 9 godina

Mozda deluje neverovatno, ali nasa zemlja nece odustati od svog principa a to je put ka EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji i postovanje integriteta Ukrajine. Premijer Vucic je ovu tvrdnju jos jednom istakao prilikom sastanka sa evropskim komesarom, Johanesom Hanom, koji je bio u poseti Beogradu.

fen

pre 9 godina

Mozda deluje neverovatno, ali nasa zemlja nece odustati od svog principa a to je put ka EU, uz nepromenjen stav prema Rusiji i postovanje integriteta Ukrajine. Premijer Vucic je ovu tvrdnju jos jednom istakao prilikom sastanka sa evropskim komesarom, Johanesom Hanom, koji je bio u poseti Beogradu.

vladaD

pre 9 godina

Srbija jeste u malo neobicnoj poziciji sto se tice stava prema Rusiji i teznje ka prikljucenju EU, ali nasa zemlja nece promeniti dobro poznatu cinjenicu a to je neuvodjenje sankcija Rusiji, postovanje drzave Ukrajine, i siguran put ka EU, sto je i receno Johanesu Hanu, evropskom komesaru, od strane premijera Vucica, sto je Han ispostovao.

Bambina

pre 9 godina

Drago mi je da premijer Vučić jasno i glasno iznosi svoje stavove po pitanju Rusije, i ostalih uslova koje nam nameće EU, i da za sada to dobro funkcioniše! A mislim da, koliko svi oni nama trebaju, toliko i mi trebamo njima! Jer Srbija polako ali sigurno, postaje lider na Balkanu, pa je samim tim postala važna i Rusiji i Evropskoj Uniji!