Utorak, 18.11.2014.

19:36

"Zloupotrebljen odnos Srbije i RUS"

Srbija je vojno neutralna, vojnu saradnju ima sa svima i vojne i policijske vežbe je imala i sa SAD i sa Rusijom i drugim zemljama, izjavio je Dačić u Briselu.

Izvor: Beta

"Zloupotrebljen odnos Srbije i RUS" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Nešo

pre 9 godina

@Smederevac:Ala ste vi izmislili rupu na saksiji. Ne smanjuju se plate i penzije da bi narod manje trošio , nego što nema para što je neko potrošio penzioni fond, što su uništena preduzeća što radnici ne rade , što se ne uplaćuju doprinosi. E to je pravi razlog smanjenja plata i penzija.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Ekliptik:Najvažnije je šta kaže Srbija , a ona kaže da će voditi politiku u interesu svojih građana , a ne da li se to sviđa nekim stranim zvaničnicima. Naši interesi su i Istok i Zapad i tog kursa se treba i dalje držati.

Nešo

pre 9 godina

@Smederevac:Ala ste vi izmislili rupu na saksiji. Ne smanjuju se plate i penzije da bi narod manje trošio , nego što nema para što je neko potrošio penzioni fond, što su uništena preduzeća što radnici ne rade , što se ne uplaćuju doprinosi. E to je pravi razlog smanjenja plata i penzija.

cicko micko

pre 9 godina

Srbija za sada dobro balansira i uspea da odrzi dobre odnose i sa jednom i sa drugom stranom.Ono sto je najbitnije je jasan stav koji imamo i koji ce ostati nepromenjen bez obzira sto mnogima to smeta!

destruction

pre 9 godina

Jedno je sta kaze neki zvanicnik EU a jedno je sta kaze glavna faca EU Angela Merkel a to je da Srbija se previse lepi za Rusiju a zeli u savez koji se sa Rusima spori oko mnogih pitanja ! Dakle ili zaustavite pridruzivanje ili se odlepite od Rusa ! Tacka !
(Ekliptik, 18. novembar 2014 22:50)Slažem se da je Merkelova gospodar Evrope,koliko joj Vašington dozvoli.Htela je da proširi svoju moć na Ukrajinu,ali joj Putin odbrusio.Sada se kaje što je uopšte ušla u frku sa jačima od sebe,ali nema povlačenja.Ameri nemaju većih ekonomskih razmena sa Rusijom,tako da ih sankcije ne pogađaju.A Nemačka je postala talac svoje ekspanzionističke politike,koju vodi od ujedinjenja.Nemačka moć počiva na ekonomiji i ako se zaustavi razvoj iste,onda su u velikom problemu.Mi nećemo postati deo EU,još 10godina,pod uslovom da imamo marionetske vlade,kao što je ova,i da Brisel odobri dalje proširenje,što nije baš izvesno.A za 10godina se mnogo toga može promeniti u svetu.Istina da je jedno od poglavlja u pridruživanju i spoljna politika.Srbija nema pravo na fondove iz Brisela zbog štete od eventualnih sankcija,tako da bi pokretanje ovog poglavlja bilo kažnjavanje Srbije.Dok se zapad i Rusija svađaju i ruše svoje ekonomije,Kina napreduje.Tako da je jasno kome bi trebalo da se obratimo za buduću saradnju.

Smederevac

pre 9 godina

Daćiću svaka ćast na obrazloženju!!!.
Svi koji udaraju minuse rade protiv Srbije a i (PROTIV SEBE).
Vućić radi da udovolj zapadu i svom interesu to je jasno kao dan!!!!!.
Smanjiti (Penzije plate dali u javnom ili privatnom sektoru znaći manja potrošnja manji priliv u budjet!!!!!. Kad nemam manje i trošim manji i priliv u pdv ammmennn.

T&T

pre 9 godina

"....pa nece valjda niko vezbati zbog opasnosti od (zamisli Dacicu) Togo i Tobago.Srbija je na obe strane i time pokazuje da je neutralna a protivnik se mora unistiti,cak i kod vezbe!"
@ (Somebody, 18. novembar 2014 23:29)


"Togo i Tobago" ne postoji. Postoji Togo u Africi i postoji Trinidad i Tobago na Karibima.
Ova druga je, za tvoju informaciju mala ali veoma moderna, bogata i razvijena drzava.... drzava ponosnih i srecnih ljudi koji su velike patriote i veoma vole svoju malu zemlju, veoma prijateljski I gostoprimljiv narod sa 10 puta vecim platama nego u Srbiji!!!!!
To govorim jer upravo saljem ovaj komentar odande!
Umesto sto uvek govorimo o zemljama izvan Evrope sa arogancijom i podrugivanjem, mozda je vreme da se spustimo na zemlju i pogledamo u ogledalu! Kada shvatimo koliko smo bezvredni, glupi i pogani, mozda nam se nesto i promeni na bolje!

EU citizen^2

pre 9 godina

Mozete voleti Rusiju koliko hocete ali u EU cete uci samo kao lojalan clan zajednice, inace JOK. To se mora dokazati na delu vec u pristupnom procesu.

Ash

pre 9 godina

"...da se i društvo kreće ka Evropskoj uniji".
To nije tačno, zbog vaše rusofilske politike i trovanja naroda rusofilijom društvo je postalo eurofobično. Namerno srozavate društvo, jer vas samo bednici mogu trpeti na vlasti.

Goran

pre 9 godina

Odlična izjava Dačića, čiji preterani ljubitelj nisam. Odjednom je Srbija sporna što ima veze sa Moskvom, a države EU imaju biznise od nekoliko desetina milijardi evra baš sa tom Rusijom. Albaniju neću ni komentarisati, da je NATO ozbiljan kao nekad, ne bi videla ni ulazna vrata, a ne da bude članica. Bolje bi bilo da se EU zapita kakav je Balkan dobila, od Kosova pa nadalje, i šta joj znači albanska dominacija u predvorju, pod američkim patronatom.

Pipi duga carapa

pre 9 godina

A, sta kaze Svajcarska? Ona je u sred EU pa niko na nju ne vrsi pritisak da se pridruzi uniji. Politika ne postoji. Postoji samo lova i resursi oko kojih se sve vrti. I nema veze da li si Cecen, Brazilc, Eskim ili Marsovac.

Neša

pre 9 godina

Ovo što vlast radi nema veze sa neutralnošću. Podseća me na onu narodnu, umiljato jagnje dve ovce sisa! Sve dok ne natrči na ovna, nažalost dva, u našem slučaju!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Mi smo bili van Varšavskog pakta i imamo potpuno relaksirane odnose s tim u vezi, nećemo u vojni savez ni sa Rusijom, ni sa NATO, mi smo vojno neutralni", rekao je on.

Да уче појединци од Дачића, шта год ко рекао!

sta kaze Merkel

pre 9 godina

(Ekliptik, 18. novembar 2014 22:50)
Merkel moze da prica za svoje Nemce, njima je Premijer i da slusa slepo Amere.
A od kad je krenula kriza u Ukrajini imala je sa Putinom vise kontakta nego Srbija sto ce imati za tri decenije.Njima je Amerika vratila Istocnu Nemacku a nama je uzela svo sto se moglo uzeti.
Ja nisam rusofil nikad bila, ali ovo licemerje Zapada ne mogu bilo cime da opravdam.A za informaciju i ona ovde u svojoj zemlji trpi debele kritike i vec je dobila epitet americkog vazala,jer su i sami Nemci svesni da od sankcija Rusiji samo Ameri imaju korist a svi ostali debelu stetu.

Somebody

pre 9 godina

Kod vojnih vezbi,koje je Srbija imala sa Rusijom a i sa SAD,postoji neki imaginarni protivnik a ne verujem da SAD ne zamislja Rusiju kao protivnika niti da Rusija ne zamislja SAD,pa nece valjda niko vezbati zbog opasnosti od (zamisli Dacicu) Togo i Tobago.Srbija je na obe strane i time pokazuje da je neutralna a protivnik se mora unistiti,cak i kod vezbe!

Dušan

pre 9 godina

Parada za Putina je rekla sve o dvoličnosti ove nakaradne Vlade!
(bezimena, 18. novembar 2014 21:18)

ovo zadnje je nakaradno pogotovu ako komentar daje neko ko je sa ovih prostora pod uslovom da su njegovi bili na strani suprotnoj okupatorskoj za vreme II Sv. rata.

Vojna parada ima veze sa proslavom oslobođenja od okupacije ovih prostora u kojima Rusija ima odlučujuću ulogu. Mislim na fizičko oslobađanje - ljude koji su svojim životima raskrčili put za poraz nacističke Nemačke.

ostalo - Tito, Staljin, SAD komentar je poluistinit ali se može prepoznati suština i to je ok.

Ekliptik

pre 9 godina

Jedno je sta kaze neki zvanicnik EU a jedno je sta kaze glavna faca EU Angela Merkel a to je da Srbija se previse lepi za Rusiju a zeli u savez koji se sa Rusima spori oko mnogih pitanja ! Dakle ili zaustavite pridruzivanje ili se odlepite od Rusa ! Tacka !

penal

pre 9 godina

ajde više i vi i rusi i ameri i eu i sve! dajte posla i plate! željni smo! ako ovako nastavite odosmo u honduras još do kraja godine, nećemo čekati 2016. i neće biti kriv bivši režim
dosadni ste!

kiki

pre 9 godina

Proslost, stalno proslost, istorija, Kosovo, mitovi, ...stalno jedno te isto...Sta radi ova vlada, uopste? Cime se bave, osim sami sobom? Oni nisu evropejci, retrogradni su i zaostali! Promene, hoce narod promene!,,

ponizen

pre 9 godina

Ministar ima jake argumente sa kojima je tesko ne sloziti se.

Ali i na zalost - postoje utisci i strah...

Utisak je da je jedan stranac postrojio celu vojsku i Vladu Srbije pokretom malog prsta i po svojim potrebama.

Utisak je da se 16. oktobra 2014. Srbija, bar na trenutak, odrekla svog suvereniteta, promenila datume praznika i celi se njen zivot uskladio prema obavezama jednog stranca!
(Takav je utisak, a sa suverenitetom se ne igra!)

To ce biti zabelezeno u svim knjigama istorije! To se jos nije desilo u istoriji Srbije! Kakva bahata demonstracija strane moci i sile u nasoj Srbiji!

Da se to desilo 20. oktobra - sve bi bilo drugacije... Ko dosao, dobro dosao, a koga nema, bez njega se moze...

Da li bi Ministar promenio datum svoje krsne slave po potrebi samo jednog od gostiju?

Utisak je - Ponizenje!

Utisak je - Strah!

marić n.

pre 9 godina

Dačić je uzvratio da je "Srbija vojno neutralna zemlja, za razliku od Albanije, Srbija ne pripada nijednom bloku ni paktu, ali Srbija ima vojnu saradnju sa svima, imala je vojne vežbe i sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa mnogim drugim vojskama i policijama širom sveta, uključujući Rusiju".

Samo mi Ministre odgovori na ovo pitanje. Ko će bolje da prodje za par godina. Vojno neutrana Srbija ili Albanija članica NATO-a? I koji to naš sused sem Bosne nije još u NATO-u.

Aleksandar BGD

pre 9 godina

Licno nemogu da prihvatim za prijatelje one zveri Koje su 11nedelja bombardovali Srbiju radioaktivnim otpadom i ozracili Mene,moje dete i moje unuce.Eurofanatik nemogu biti ni za sve propale dolare ovoga Sveta.Za meine su SAMO I JEDINO PRIJATELJI SRBIJI I SRPSKOM NARODU RUSI.
(nikolas, 18. novembar 2014 20:36)

A cije zveri su bombardovale Sarajevo 3.5g??? Politika nije prijateljstvo, politika je interes,nacin zivota, rada... Ja necu da radim i zivim kao Rusi, hocu drzavu kao sto su Nemacka, Francuska Sad, Svedska!!! TACKA

Luzer

pre 9 godina

Postoji li jedan, ali jedan normalan način da se oslobodimo ovog Dačića ili je lik jednostavno večan, nadživeće nas i naše unuke, praunuke...i pričaće i tada isto što i sada.

SWE

pre 9 godina

Pa kako vam ne dosadi politika "Mi bismo u EU al pod nasim uslovima"??? Aman bre manite nas vise tih paranoicnih ucena,zloubotrebe,nefer itd. gluposti. Pa sta ste ocekivali? Podneli kandidaturu a proglasili se neutralnim! Pa budite onds neutralni pa ce vas tretitari kao sugavu macku. 2gr mozga vam samo treba,samo 2 grama mozga. Ja se pored ovakvog amaterizma osecam ponekad kao inteligentna velicina. I vide da ne ide i po stoti put rade isto. cccccc

В Цветковић

pre 9 godina

Није ми јасно како неки од коментатора овде не схватају да осим историјских веза ми имамо и велике економске везе са Русима. Нису велике као са ЕУ али су ипак велике. Не можемо тек тако да им окренемо леђа јер ћемо тиме нашкодити и себи. Балансирана политика је закон поготово што нисмо сигурни да ћемо једног дана уопште постати део ЕУ због неслагања око КиМ.

Vel Šantić, USA

pre 9 godina

Vlast u Srbiji nikako da shvati da upravo u ovo vreme nije vreme ni momenat da sedi u putin-mizuljina krilu. Uopšte ne kažem ni da treba samo sedeti ni u zapadnom krilu, ali ako želite u EU - u ovim trenucima najgorih odnosa između zapada i Rusije, nakon završetka hladnog rata, onda zaista budite neutralni tako što nećete praviti vojne vežbe ni svečana dočekivanja s bilo kim i nikome. Neutralnosti ili ima ili nema. Neutralnost se sigurno ne pokazuje konstantnim vezivanjem za putin-mizuljina režim a to je ono što vlast u Srbiji u zadnje vreme konstantno radi. Budite zaista neutralni u belosvetskim prepucavanjima zapad vs. putin-mizuljina režim i obrnuto!

bezimena

pre 9 godina

Što se tiče neutralnosti i ta priča je besmislena. Da smo neutralni ne bi "vežbali" ni sa kim, ili bi onda makar napravili "Centar za vanredne situacije" i sa USA....

p.s. Antivirus, hvala najlepše:)

Перица

pre 9 godina

@bezimena

Тек 1952. су Американци почели да помажу. Тада су Срби као и увек изнели највећи терет одбране слободе. Остали једва чекају да их него згази... А ми то нисмо хтели. Зато смо тако и прошли.

bezimena

pre 9 godina

Dobro je poentirao spominjuci 1948-u. Tada je stvarno trebalo imati petlju pa reci ne Staljinu.
(No passaran, 18. novembar 2014 20:16)

Tu petlju je imao TITO, uz podršku USA, a kako su se njega, antifašizma i partizanske borbe svi odrekli (ne obeležavaju se više slavni partizanski datumi, Titu i ostalim herojima II sv. rata oduzeti nazivi ulica, spomenici itd.) spominjanje Titovog NE Staljinu je LICEMERNO do zla boga, posebno od Dačića!

Parada za Putina je rekla sve o dvoličnosti ove nakaradne Vlade!

PAL

pre 9 godina

Ha,ha, a kome ste to pravili vojnu paradu i zbog njega premeštali datume praznika? Da nećete da kažete da ste to svima radili?Evropljani mogu da se prave ludi, ali ludi nisu
Nisu evropljani ludi,oni hoce da se demokratski dogovorimo,ne samo oko ovog pitanja,oko svega ALI da bude kako oni kazu...Pun mi je vise toga!

freuden

pre 9 godina

Ovo pitanje Dačiću je uputio Albanski novinar nadajući se da će izazvati prekor koji će Dačiću uputiti Han ali ništa od toga se nije dasilo. Han je podržao u oba navrata Dačića što znači da Albanac nije poentirao nego je pogodio stativu ;) rečeno fudbalskim rečnikom.

fića

pre 9 godina

Ha,ha, a kome ste to pravili vojnu paradu i zbog njega premeštali datume praznika? Da nećete da kažete da ste to svima radili?
Evropljani mogu da se prave ludi, ali ludi nisu.

nikolas

pre 9 godina

Licno nemogu da prihvatim za prijatelje one zveri Koje su 11nedelja bombardovali Srbiju radioaktivnim otpadom i ozracili Mene,moje dete i moje unuce.Eurofanatik nemogu biti ni za sve propale dolare ovoga Sveta.Za meine su SAMO I JEDINO PRIJATELJI SRBIJI I SRPSKOM NARODU RUSI.

sumorni

pre 9 godina

Ivice, veoma je lako:

1. Ne sedi se na dve stolice.
2. Ne sedi se na dve stolice, i
3. Ne sedi se na dve stolice

Jer, ako uporno sediš na dve stolice, doći će dva konobara da naplate račun. I platićeš obojci. I dva bakšiša ćeš da ostaviš.

Ali ti to već znaš.

dnr

pre 9 godina

Gospodine ministre.Od kada ste u vladi,ne moze da prodje niti jedan dan a da se u Srbiji ne spominje RUSIJA i veze SRBIJE I RUSIJE.Vidim,citajuci teks t,da spominjete VARSAVSKI. PAKT i da JUGOSLAVIJA NIJE BILA CLAN.Tacno je to zahvaljujuci tadasnjem rukovodstvu SFRJ a ne SRBIJI,koja se trudi iz sve snage da se. ULIJE U RUSIJU I uzgred budi receno rukovodsrvo vase partije je oduvek bilo ne RUSOFILSKO,VEC SU VECI RUSI OD SAMIH RUSA.90% VASIH CLANOVA,SLUSA RUSKU GIMN KOJA IM UJEDNO SLUZI I KAO ZVONO NA TELEFONU.Moze neko i iz SPS-a da odgovori:koji je datum oslobodjenja BEOGRADA;Da li je spomenik ROMANOVU,BIO ZADRZAN NA GRANICI ZBOG. RADIOAKTIVNOSTI ?.
Dosvedania.

King

pre 9 godina

Kao i obicno nismo nista naucili (sto opet i ne cudi s obzirom da je na vlasti ista ekipa koja je upropastila zemlju 90ih), ne moze se sedeti na dve stolice, niko normalan ne pravi vojne vezbe sa Rusima, kad su im sve ostale evropske zemlje udarile sankcije. Pa posle kad nas zbog toga stigne kazna u vidu izolacije i sankcija opet cemo kukati o svetskoj nepravdi.

sumorni

pre 9 godina

Ivice, veoma je lako:

1. Ne sedi se na dve stolice.
2. Ne sedi se na dve stolice, i
3. Ne sedi se na dve stolice

Jer, ako uporno sediš na dve stolice, doći će dva konobara da naplate račun. I platićeš obojci. I dva bakšiša ćeš da ostaviš.

Ali ti to već znaš.

King

pre 9 godina

Kao i obicno nismo nista naucili (sto opet i ne cudi s obzirom da je na vlasti ista ekipa koja je upropastila zemlju 90ih), ne moze se sedeti na dve stolice, niko normalan ne pravi vojne vezbe sa Rusima, kad su im sve ostale evropske zemlje udarile sankcije. Pa posle kad nas zbog toga stigne kazna u vidu izolacije i sankcija opet cemo kukati o svetskoj nepravdi.

nikolas

pre 9 godina

Licno nemogu da prihvatim za prijatelje one zveri Koje su 11nedelja bombardovali Srbiju radioaktivnim otpadom i ozracili Mene,moje dete i moje unuce.Eurofanatik nemogu biti ni za sve propale dolare ovoga Sveta.Za meine su SAMO I JEDINO PRIJATELJI SRBIJI I SRPSKOM NARODU RUSI.

bezimena

pre 9 godina

Dobro je poentirao spominjuci 1948-u. Tada je stvarno trebalo imati petlju pa reci ne Staljinu.
(No passaran, 18. novembar 2014 20:16)

Tu petlju je imao TITO, uz podršku USA, a kako su se njega, antifašizma i partizanske borbe svi odrekli (ne obeležavaju se više slavni partizanski datumi, Titu i ostalim herojima II sv. rata oduzeti nazivi ulica, spomenici itd.) spominjanje Titovog NE Staljinu je LICEMERNO do zla boga, posebno od Dačića!

Parada za Putina je rekla sve o dvoličnosti ove nakaradne Vlade!

fića

pre 9 godina

Ha,ha, a kome ste to pravili vojnu paradu i zbog njega premeštali datume praznika? Da nećete da kažete da ste to svima radili?
Evropljani mogu da se prave ludi, ali ludi nisu.

dnr

pre 9 godina

Gospodine ministre.Od kada ste u vladi,ne moze da prodje niti jedan dan a da se u Srbiji ne spominje RUSIJA i veze SRBIJE I RUSIJE.Vidim,citajuci teks t,da spominjete VARSAVSKI. PAKT i da JUGOSLAVIJA NIJE BILA CLAN.Tacno je to zahvaljujuci tadasnjem rukovodstvu SFRJ a ne SRBIJI,koja se trudi iz sve snage da se. ULIJE U RUSIJU I uzgred budi receno rukovodsrvo vase partije je oduvek bilo ne RUSOFILSKO,VEC SU VECI RUSI OD SAMIH RUSA.90% VASIH CLANOVA,SLUSA RUSKU GIMN KOJA IM UJEDNO SLUZI I KAO ZVONO NA TELEFONU.Moze neko i iz SPS-a da odgovori:koji je datum oslobodjenja BEOGRADA;Da li je spomenik ROMANOVU,BIO ZADRZAN NA GRANICI ZBOG. RADIOAKTIVNOSTI ?.
Dosvedania.

ponizen

pre 9 godina

Ministar ima jake argumente sa kojima je tesko ne sloziti se.

Ali i na zalost - postoje utisci i strah...

Utisak je da je jedan stranac postrojio celu vojsku i Vladu Srbije pokretom malog prsta i po svojim potrebama.

Utisak je da se 16. oktobra 2014. Srbija, bar na trenutak, odrekla svog suvereniteta, promenila datume praznika i celi se njen zivot uskladio prema obavezama jednog stranca!
(Takav je utisak, a sa suverenitetom se ne igra!)

To ce biti zabelezeno u svim knjigama istorije! To se jos nije desilo u istoriji Srbije! Kakva bahata demonstracija strane moci i sile u nasoj Srbiji!

Da se to desilo 20. oktobra - sve bi bilo drugacije... Ko dosao, dobro dosao, a koga nema, bez njega se moze...

Da li bi Ministar promenio datum svoje krsne slave po potrebi samo jednog od gostiju?

Utisak je - Ponizenje!

Utisak je - Strah!

penal

pre 9 godina

ajde više i vi i rusi i ameri i eu i sve! dajte posla i plate! željni smo! ako ovako nastavite odosmo u honduras još do kraja godine, nećemo čekati 2016. i neće biti kriv bivši režim
dosadni ste!

sta kaze Merkel

pre 9 godina

(Ekliptik, 18. novembar 2014 22:50)
Merkel moze da prica za svoje Nemce, njima je Premijer i da slusa slepo Amere.
A od kad je krenula kriza u Ukrajini imala je sa Putinom vise kontakta nego Srbija sto ce imati za tri decenije.Njima je Amerika vratila Istocnu Nemacku a nama je uzela svo sto se moglo uzeti.
Ja nisam rusofil nikad bila, ali ovo licemerje Zapada ne mogu bilo cime da opravdam.A za informaciju i ona ovde u svojoj zemlji trpi debele kritike i vec je dobila epitet americkog vazala,jer su i sami Nemci svesni da od sankcija Rusiji samo Ameri imaju korist a svi ostali debelu stetu.

Ekliptik

pre 9 godina

Jedno je sta kaze neki zvanicnik EU a jedno je sta kaze glavna faca EU Angela Merkel a to je da Srbija se previse lepi za Rusiju a zeli u savez koji se sa Rusima spori oko mnogih pitanja ! Dakle ili zaustavite pridruzivanje ili se odlepite od Rusa ! Tacka !

Бојан Илић

pre 9 godina

"Mi smo bili van Varšavskog pakta i imamo potpuno relaksirane odnose s tim u vezi, nećemo u vojni savez ni sa Rusijom, ni sa NATO, mi smo vojno neutralni", rekao je on.

Да уче појединци од Дачића, шта год ко рекао!

Aleksandar BGD

pre 9 godina

Licno nemogu da prihvatim za prijatelje one zveri Koje su 11nedelja bombardovali Srbiju radioaktivnim otpadom i ozracili Mene,moje dete i moje unuce.Eurofanatik nemogu biti ni za sve propale dolare ovoga Sveta.Za meine su SAMO I JEDINO PRIJATELJI SRBIJI I SRPSKOM NARODU RUSI.
(nikolas, 18. novembar 2014 20:36)

A cije zveri su bombardovale Sarajevo 3.5g??? Politika nije prijateljstvo, politika je interes,nacin zivota, rada... Ja necu da radim i zivim kao Rusi, hocu drzavu kao sto su Nemacka, Francuska Sad, Svedska!!! TACKA

kiki

pre 9 godina

Proslost, stalno proslost, istorija, Kosovo, mitovi, ...stalno jedno te isto...Sta radi ova vlada, uopste? Cime se bave, osim sami sobom? Oni nisu evropejci, retrogradni su i zaostali! Promene, hoce narod promene!,,

SWE

pre 9 godina

Pa kako vam ne dosadi politika "Mi bismo u EU al pod nasim uslovima"??? Aman bre manite nas vise tih paranoicnih ucena,zloubotrebe,nefer itd. gluposti. Pa sta ste ocekivali? Podneli kandidaturu a proglasili se neutralnim! Pa budite onds neutralni pa ce vas tretitari kao sugavu macku. 2gr mozga vam samo treba,samo 2 grama mozga. Ja se pored ovakvog amaterizma osecam ponekad kao inteligentna velicina. I vide da ne ide i po stoti put rade isto. cccccc

bezimena

pre 9 godina

Što se tiče neutralnosti i ta priča je besmislena. Da smo neutralni ne bi "vežbali" ni sa kim, ili bi onda makar napravili "Centar za vanredne situacije" i sa USA....

p.s. Antivirus, hvala najlepše:)

marić n.

pre 9 godina

Dačić je uzvratio da je "Srbija vojno neutralna zemlja, za razliku od Albanije, Srbija ne pripada nijednom bloku ni paktu, ali Srbija ima vojnu saradnju sa svima, imala je vojne vežbe i sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa mnogim drugim vojskama i policijama širom sveta, uključujući Rusiju".

Samo mi Ministre odgovori na ovo pitanje. Ko će bolje da prodje za par godina. Vojno neutrana Srbija ili Albanija članica NATO-a? I koji to naš sused sem Bosne nije još u NATO-u.

Luzer

pre 9 godina

Postoji li jedan, ali jedan normalan način da se oslobodimo ovog Dačića ili je lik jednostavno večan, nadživeće nas i naše unuke, praunuke...i pričaće i tada isto što i sada.

Vel Šantić, USA

pre 9 godina

Vlast u Srbiji nikako da shvati da upravo u ovo vreme nije vreme ni momenat da sedi u putin-mizuljina krilu. Uopšte ne kažem ni da treba samo sedeti ni u zapadnom krilu, ali ako želite u EU - u ovim trenucima najgorih odnosa između zapada i Rusije, nakon završetka hladnog rata, onda zaista budite neutralni tako što nećete praviti vojne vežbe ni svečana dočekivanja s bilo kim i nikome. Neutralnosti ili ima ili nema. Neutralnost se sigurno ne pokazuje konstantnim vezivanjem za putin-mizuljina režim a to je ono što vlast u Srbiji u zadnje vreme konstantno radi. Budite zaista neutralni u belosvetskim prepucavanjima zapad vs. putin-mizuljina režim i obrnuto!

freuden

pre 9 godina

Ovo pitanje Dačiću je uputio Albanski novinar nadajući se da će izazvati prekor koji će Dačiću uputiti Han ali ništa od toga se nije dasilo. Han je podržao u oba navrata Dačića što znači da Albanac nije poentirao nego je pogodio stativu ;) rečeno fudbalskim rečnikom.

В Цветковић

pre 9 godina

Није ми јасно како неки од коментатора овде не схватају да осим историјских веза ми имамо и велике економске везе са Русима. Нису велике као са ЕУ али су ипак велике. Не можемо тек тако да им окренемо леђа јер ћемо тиме нашкодити и себи. Балансирана политика је закон поготово што нисмо сигурни да ћемо једног дана уопште постати део ЕУ због неслагања око КиМ.

PAL

pre 9 godina

Ha,ha, a kome ste to pravili vojnu paradu i zbog njega premeštali datume praznika? Da nećete da kažete da ste to svima radili?Evropljani mogu da se prave ludi, ali ludi nisu
Nisu evropljani ludi,oni hoce da se demokratski dogovorimo,ne samo oko ovog pitanja,oko svega ALI da bude kako oni kazu...Pun mi je vise toga!

Перица

pre 9 godina

@bezimena

Тек 1952. су Американци почели да помажу. Тада су Срби као и увек изнели највећи терет одбране слободе. Остали једва чекају да их него згази... А ми то нисмо хтели. Зато смо тако и прошли.

Dušan

pre 9 godina

Parada za Putina je rekla sve o dvoličnosti ove nakaradne Vlade!
(bezimena, 18. novembar 2014 21:18)

ovo zadnje je nakaradno pogotovu ako komentar daje neko ko je sa ovih prostora pod uslovom da su njegovi bili na strani suprotnoj okupatorskoj za vreme II Sv. rata.

Vojna parada ima veze sa proslavom oslobođenja od okupacije ovih prostora u kojima Rusija ima odlučujuću ulogu. Mislim na fizičko oslobađanje - ljude koji su svojim životima raskrčili put za poraz nacističke Nemačke.

ostalo - Tito, Staljin, SAD komentar je poluistinit ali se može prepoznati suština i to je ok.

T&T

pre 9 godina

"....pa nece valjda niko vezbati zbog opasnosti od (zamisli Dacicu) Togo i Tobago.Srbija je na obe strane i time pokazuje da je neutralna a protivnik se mora unistiti,cak i kod vezbe!"
@ (Somebody, 18. novembar 2014 23:29)


"Togo i Tobago" ne postoji. Postoji Togo u Africi i postoji Trinidad i Tobago na Karibima.
Ova druga je, za tvoju informaciju mala ali veoma moderna, bogata i razvijena drzava.... drzava ponosnih i srecnih ljudi koji su velike patriote i veoma vole svoju malu zemlju, veoma prijateljski I gostoprimljiv narod sa 10 puta vecim platama nego u Srbiji!!!!!
To govorim jer upravo saljem ovaj komentar odande!
Umesto sto uvek govorimo o zemljama izvan Evrope sa arogancijom i podrugivanjem, mozda je vreme da se spustimo na zemlju i pogledamo u ogledalu! Kada shvatimo koliko smo bezvredni, glupi i pogani, mozda nam se nesto i promeni na bolje!

EU citizen^2

pre 9 godina

Mozete voleti Rusiju koliko hocete ali u EU cete uci samo kao lojalan clan zajednice, inace JOK. To se mora dokazati na delu vec u pristupnom procesu.

Smederevac

pre 9 godina

Daćiću svaka ćast na obrazloženju!!!.
Svi koji udaraju minuse rade protiv Srbije a i (PROTIV SEBE).
Vućić radi da udovolj zapadu i svom interesu to je jasno kao dan!!!!!.
Smanjiti (Penzije plate dali u javnom ili privatnom sektoru znaći manja potrošnja manji priliv u budjet!!!!!. Kad nemam manje i trošim manji i priliv u pdv ammmennn.

Neša

pre 9 godina

Ovo što vlast radi nema veze sa neutralnošću. Podseća me na onu narodnu, umiljato jagnje dve ovce sisa! Sve dok ne natrči na ovna, nažalost dva, u našem slučaju!

Somebody

pre 9 godina

Kod vojnih vezbi,koje je Srbija imala sa Rusijom a i sa SAD,postoji neki imaginarni protivnik a ne verujem da SAD ne zamislja Rusiju kao protivnika niti da Rusija ne zamislja SAD,pa nece valjda niko vezbati zbog opasnosti od (zamisli Dacicu) Togo i Tobago.Srbija je na obe strane i time pokazuje da je neutralna a protivnik se mora unistiti,cak i kod vezbe!

Ash

pre 9 godina

"...da se i društvo kreće ka Evropskoj uniji".
To nije tačno, zbog vaše rusofilske politike i trovanja naroda rusofilijom društvo je postalo eurofobično. Namerno srozavate društvo, jer vas samo bednici mogu trpeti na vlasti.

Pipi duga carapa

pre 9 godina

A, sta kaze Svajcarska? Ona je u sred EU pa niko na nju ne vrsi pritisak da se pridruzi uniji. Politika ne postoji. Postoji samo lova i resursi oko kojih se sve vrti. I nema veze da li si Cecen, Brazilc, Eskim ili Marsovac.

Goran

pre 9 godina

Odlična izjava Dačića, čiji preterani ljubitelj nisam. Odjednom je Srbija sporna što ima veze sa Moskvom, a države EU imaju biznise od nekoliko desetina milijardi evra baš sa tom Rusijom. Albaniju neću ni komentarisati, da je NATO ozbiljan kao nekad, ne bi videla ni ulazna vrata, a ne da bude članica. Bolje bi bilo da se EU zapita kakav je Balkan dobila, od Kosova pa nadalje, i šta joj znači albanska dominacija u predvorju, pod američkim patronatom.

destruction

pre 9 godina

Jedno je sta kaze neki zvanicnik EU a jedno je sta kaze glavna faca EU Angela Merkel a to je da Srbija se previse lepi za Rusiju a zeli u savez koji se sa Rusima spori oko mnogih pitanja ! Dakle ili zaustavite pridruzivanje ili se odlepite od Rusa ! Tacka !
(Ekliptik, 18. novembar 2014 22:50)Slažem se da je Merkelova gospodar Evrope,koliko joj Vašington dozvoli.Htela je da proširi svoju moć na Ukrajinu,ali joj Putin odbrusio.Sada se kaje što je uopšte ušla u frku sa jačima od sebe,ali nema povlačenja.Ameri nemaju većih ekonomskih razmena sa Rusijom,tako da ih sankcije ne pogađaju.A Nemačka je postala talac svoje ekspanzionističke politike,koju vodi od ujedinjenja.Nemačka moć počiva na ekonomiji i ako se zaustavi razvoj iste,onda su u velikom problemu.Mi nećemo postati deo EU,još 10godina,pod uslovom da imamo marionetske vlade,kao što je ova,i da Brisel odobri dalje proširenje,što nije baš izvesno.A za 10godina se mnogo toga može promeniti u svetu.Istina da je jedno od poglavlja u pridruživanju i spoljna politika.Srbija nema pravo na fondove iz Brisela zbog štete od eventualnih sankcija,tako da bi pokretanje ovog poglavlja bilo kažnjavanje Srbije.Dok se zapad i Rusija svađaju i ruše svoje ekonomije,Kina napreduje.Tako da je jasno kome bi trebalo da se obratimo za buduću saradnju.

cicko micko

pre 9 godina

Srbija za sada dobro balansira i uspea da odrzi dobre odnose i sa jednom i sa drugom stranom.Ono sto je najbitnije je jasan stav koji imamo i koji ce ostati nepromenjen bez obzira sto mnogima to smeta!

Nešo

pre 9 godina

@Smederevac:Ala ste vi izmislili rupu na saksiji. Ne smanjuju se plate i penzije da bi narod manje trošio , nego što nema para što je neko potrošio penzioni fond, što su uništena preduzeća što radnici ne rade , što se ne uplaćuju doprinosi. E to je pravi razlog smanjenja plata i penzija.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Ekliptik:Najvažnije je šta kaže Srbija , a ona kaže da će voditi politiku u interesu svojih građana , a ne da li se to sviđa nekim stranim zvaničnicima. Naši interesi su i Istok i Zapad i tog kursa se treba i dalje držati.

Nešo

pre 9 godina

@Smederevac:Ala ste vi izmislili rupu na saksiji. Ne smanjuju se plate i penzije da bi narod manje trošio , nego što nema para što je neko potrošio penzioni fond, što su uništena preduzeća što radnici ne rade , što se ne uplaćuju doprinosi. E to je pravi razlog smanjenja plata i penzija.

King

pre 9 godina

Kao i obicno nismo nista naucili (sto opet i ne cudi s obzirom da je na vlasti ista ekipa koja je upropastila zemlju 90ih), ne moze se sedeti na dve stolice, niko normalan ne pravi vojne vezbe sa Rusima, kad su im sve ostale evropske zemlje udarile sankcije. Pa posle kad nas zbog toga stigne kazna u vidu izolacije i sankcija opet cemo kukati o svetskoj nepravdi.

nikolas

pre 9 godina

Licno nemogu da prihvatim za prijatelje one zveri Koje su 11nedelja bombardovali Srbiju radioaktivnim otpadom i ozracili Mene,moje dete i moje unuce.Eurofanatik nemogu biti ni za sve propale dolare ovoga Sveta.Za meine su SAMO I JEDINO PRIJATELJI SRBIJI I SRPSKOM NARODU RUSI.

fića

pre 9 godina

Ha,ha, a kome ste to pravili vojnu paradu i zbog njega premeštali datume praznika? Da nećete da kažete da ste to svima radili?
Evropljani mogu da se prave ludi, ali ludi nisu.

sumorni

pre 9 godina

Ivice, veoma je lako:

1. Ne sedi se na dve stolice.
2. Ne sedi se na dve stolice, i
3. Ne sedi se na dve stolice

Jer, ako uporno sediš na dve stolice, doći će dva konobara da naplate račun. I platićeš obojci. I dva bakšiša ćeš da ostaviš.

Ali ti to već znaš.

dnr

pre 9 godina

Gospodine ministre.Od kada ste u vladi,ne moze da prodje niti jedan dan a da se u Srbiji ne spominje RUSIJA i veze SRBIJE I RUSIJE.Vidim,citajuci teks t,da spominjete VARSAVSKI. PAKT i da JUGOSLAVIJA NIJE BILA CLAN.Tacno je to zahvaljujuci tadasnjem rukovodstvu SFRJ a ne SRBIJI,koja se trudi iz sve snage da se. ULIJE U RUSIJU I uzgred budi receno rukovodsrvo vase partije je oduvek bilo ne RUSOFILSKO,VEC SU VECI RUSI OD SAMIH RUSA.90% VASIH CLANOVA,SLUSA RUSKU GIMN KOJA IM UJEDNO SLUZI I KAO ZVONO NA TELEFONU.Moze neko i iz SPS-a da odgovori:koji je datum oslobodjenja BEOGRADA;Da li je spomenik ROMANOVU,BIO ZADRZAN NA GRANICI ZBOG. RADIOAKTIVNOSTI ?.
Dosvedania.

Aleksandar BGD

pre 9 godina

Licno nemogu da prihvatim za prijatelje one zveri Koje su 11nedelja bombardovali Srbiju radioaktivnim otpadom i ozracili Mene,moje dete i moje unuce.Eurofanatik nemogu biti ni za sve propale dolare ovoga Sveta.Za meine su SAMO I JEDINO PRIJATELJI SRBIJI I SRPSKOM NARODU RUSI.
(nikolas, 18. novembar 2014 20:36)

A cije zveri su bombardovale Sarajevo 3.5g??? Politika nije prijateljstvo, politika je interes,nacin zivota, rada... Ja necu da radim i zivim kao Rusi, hocu drzavu kao sto su Nemacka, Francuska Sad, Svedska!!! TACKA

bezimena

pre 9 godina

Dobro je poentirao spominjuci 1948-u. Tada je stvarno trebalo imati petlju pa reci ne Staljinu.
(No passaran, 18. novembar 2014 20:16)

Tu petlju je imao TITO, uz podršku USA, a kako su se njega, antifašizma i partizanske borbe svi odrekli (ne obeležavaju se više slavni partizanski datumi, Titu i ostalim herojima II sv. rata oduzeti nazivi ulica, spomenici itd.) spominjanje Titovog NE Staljinu je LICEMERNO do zla boga, posebno od Dačića!

Parada za Putina je rekla sve o dvoličnosti ove nakaradne Vlade!

ponizen

pre 9 godina

Ministar ima jake argumente sa kojima je tesko ne sloziti se.

Ali i na zalost - postoje utisci i strah...

Utisak je da je jedan stranac postrojio celu vojsku i Vladu Srbije pokretom malog prsta i po svojim potrebama.

Utisak je da se 16. oktobra 2014. Srbija, bar na trenutak, odrekla svog suvereniteta, promenila datume praznika i celi se njen zivot uskladio prema obavezama jednog stranca!
(Takav je utisak, a sa suverenitetom se ne igra!)

To ce biti zabelezeno u svim knjigama istorije! To se jos nije desilo u istoriji Srbije! Kakva bahata demonstracija strane moci i sile u nasoj Srbiji!

Da se to desilo 20. oktobra - sve bi bilo drugacije... Ko dosao, dobro dosao, a koga nema, bez njega se moze...

Da li bi Ministar promenio datum svoje krsne slave po potrebi samo jednog od gostiju?

Utisak je - Ponizenje!

Utisak je - Strah!

Somebody

pre 9 godina

Kod vojnih vezbi,koje je Srbija imala sa Rusijom a i sa SAD,postoji neki imaginarni protivnik a ne verujem da SAD ne zamislja Rusiju kao protivnika niti da Rusija ne zamislja SAD,pa nece valjda niko vezbati zbog opasnosti od (zamisli Dacicu) Togo i Tobago.Srbija je na obe strane i time pokazuje da je neutralna a protivnik se mora unistiti,cak i kod vezbe!

Dušan

pre 9 godina

Parada za Putina je rekla sve o dvoličnosti ove nakaradne Vlade!
(bezimena, 18. novembar 2014 21:18)

ovo zadnje je nakaradno pogotovu ako komentar daje neko ko je sa ovih prostora pod uslovom da su njegovi bili na strani suprotnoj okupatorskoj za vreme II Sv. rata.

Vojna parada ima veze sa proslavom oslobođenja od okupacije ovih prostora u kojima Rusija ima odlučujuću ulogu. Mislim na fizičko oslobađanje - ljude koji su svojim životima raskrčili put za poraz nacističke Nemačke.

ostalo - Tito, Staljin, SAD komentar je poluistinit ali se može prepoznati suština i to je ok.

bezimena

pre 9 godina

Što se tiče neutralnosti i ta priča je besmislena. Da smo neutralni ne bi "vežbali" ni sa kim, ili bi onda makar napravili "Centar za vanredne situacije" i sa USA....

p.s. Antivirus, hvala najlepše:)

В Цветковић

pre 9 godina

Није ми јасно како неки од коментатора овде не схватају да осим историјских веза ми имамо и велике економске везе са Русима. Нису велике као са ЕУ али су ипак велике. Не можемо тек тако да им окренемо леђа јер ћемо тиме нашкодити и себи. Балансирана политика је закон поготово што нисмо сигурни да ћемо једног дана уопште постати део ЕУ због неслагања око КиМ.

SWE

pre 9 godina

Pa kako vam ne dosadi politika "Mi bismo u EU al pod nasim uslovima"??? Aman bre manite nas vise tih paranoicnih ucena,zloubotrebe,nefer itd. gluposti. Pa sta ste ocekivali? Podneli kandidaturu a proglasili se neutralnim! Pa budite onds neutralni pa ce vas tretitari kao sugavu macku. 2gr mozga vam samo treba,samo 2 grama mozga. Ja se pored ovakvog amaterizma osecam ponekad kao inteligentna velicina. I vide da ne ide i po stoti put rade isto. cccccc

sta kaze Merkel

pre 9 godina

(Ekliptik, 18. novembar 2014 22:50)
Merkel moze da prica za svoje Nemce, njima je Premijer i da slusa slepo Amere.
A od kad je krenula kriza u Ukrajini imala je sa Putinom vise kontakta nego Srbija sto ce imati za tri decenije.Njima je Amerika vratila Istocnu Nemacku a nama je uzela svo sto se moglo uzeti.
Ja nisam rusofil nikad bila, ali ovo licemerje Zapada ne mogu bilo cime da opravdam.A za informaciju i ona ovde u svojoj zemlji trpi debele kritike i vec je dobila epitet americkog vazala,jer su i sami Nemci svesni da od sankcija Rusiji samo Ameri imaju korist a svi ostali debelu stetu.

Luzer

pre 9 godina

Postoji li jedan, ali jedan normalan način da se oslobodimo ovog Dačića ili je lik jednostavno večan, nadživeće nas i naše unuke, praunuke...i pričaće i tada isto što i sada.

Vel Šantić, USA

pre 9 godina

Vlast u Srbiji nikako da shvati da upravo u ovo vreme nije vreme ni momenat da sedi u putin-mizuljina krilu. Uopšte ne kažem ni da treba samo sedeti ni u zapadnom krilu, ali ako želite u EU - u ovim trenucima najgorih odnosa između zapada i Rusije, nakon završetka hladnog rata, onda zaista budite neutralni tako što nećete praviti vojne vežbe ni svečana dočekivanja s bilo kim i nikome. Neutralnosti ili ima ili nema. Neutralnost se sigurno ne pokazuje konstantnim vezivanjem za putin-mizuljina režim a to je ono što vlast u Srbiji u zadnje vreme konstantno radi. Budite zaista neutralni u belosvetskim prepucavanjima zapad vs. putin-mizuljina režim i obrnuto!

Ekliptik

pre 9 godina

Jedno je sta kaze neki zvanicnik EU a jedno je sta kaze glavna faca EU Angela Merkel a to je da Srbija se previse lepi za Rusiju a zeli u savez koji se sa Rusima spori oko mnogih pitanja ! Dakle ili zaustavite pridruzivanje ili se odlepite od Rusa ! Tacka !

Бојан Илић

pre 9 godina

"Mi smo bili van Varšavskog pakta i imamo potpuno relaksirane odnose s tim u vezi, nećemo u vojni savez ni sa Rusijom, ni sa NATO, mi smo vojno neutralni", rekao je on.

Да уче појединци од Дачића, шта год ко рекао!

marić n.

pre 9 godina

Dačić je uzvratio da je "Srbija vojno neutralna zemlja, za razliku od Albanije, Srbija ne pripada nijednom bloku ni paktu, ali Srbija ima vojnu saradnju sa svima, imala je vojne vežbe i sa Sjedinjenim Američkim Državama i sa mnogim drugim vojskama i policijama širom sveta, uključujući Rusiju".

Samo mi Ministre odgovori na ovo pitanje. Ko će bolje da prodje za par godina. Vojno neutrana Srbija ili Albanija članica NATO-a? I koji to naš sused sem Bosne nije još u NATO-u.

kiki

pre 9 godina

Proslost, stalno proslost, istorija, Kosovo, mitovi, ...stalno jedno te isto...Sta radi ova vlada, uopste? Cime se bave, osim sami sobom? Oni nisu evropejci, retrogradni su i zaostali! Promene, hoce narod promene!,,

PAL

pre 9 godina

Ha,ha, a kome ste to pravili vojnu paradu i zbog njega premeštali datume praznika? Da nećete da kažete da ste to svima radili?Evropljani mogu da se prave ludi, ali ludi nisu
Nisu evropljani ludi,oni hoce da se demokratski dogovorimo,ne samo oko ovog pitanja,oko svega ALI da bude kako oni kazu...Pun mi je vise toga!

Перица

pre 9 godina

@bezimena

Тек 1952. су Американци почели да помажу. Тада су Срби као и увек изнели највећи терет одбране слободе. Остали једва чекају да их него згази... А ми то нисмо хтели. Зато смо тако и прошли.

freuden

pre 9 godina

Ovo pitanje Dačiću je uputio Albanski novinar nadajući se da će izazvati prekor koji će Dačiću uputiti Han ali ništa od toga se nije dasilo. Han je podržao u oba navrata Dačića što znači da Albanac nije poentirao nego je pogodio stativu ;) rečeno fudbalskim rečnikom.

EU citizen^2

pre 9 godina

Mozete voleti Rusiju koliko hocete ali u EU cete uci samo kao lojalan clan zajednice, inace JOK. To se mora dokazati na delu vec u pristupnom procesu.

Smederevac

pre 9 godina

Daćiću svaka ćast na obrazloženju!!!.
Svi koji udaraju minuse rade protiv Srbije a i (PROTIV SEBE).
Vućić radi da udovolj zapadu i svom interesu to je jasno kao dan!!!!!.
Smanjiti (Penzije plate dali u javnom ili privatnom sektoru znaći manja potrošnja manji priliv u budjet!!!!!. Kad nemam manje i trošim manji i priliv u pdv ammmennn.

penal

pre 9 godina

ajde više i vi i rusi i ameri i eu i sve! dajte posla i plate! željni smo! ako ovako nastavite odosmo u honduras još do kraja godine, nećemo čekati 2016. i neće biti kriv bivši režim
dosadni ste!

Goran

pre 9 godina

Odlična izjava Dačića, čiji preterani ljubitelj nisam. Odjednom je Srbija sporna što ima veze sa Moskvom, a države EU imaju biznise od nekoliko desetina milijardi evra baš sa tom Rusijom. Albaniju neću ni komentarisati, da je NATO ozbiljan kao nekad, ne bi videla ni ulazna vrata, a ne da bude članica. Bolje bi bilo da se EU zapita kakav je Balkan dobila, od Kosova pa nadalje, i šta joj znači albanska dominacija u predvorju, pod američkim patronatom.

Pipi duga carapa

pre 9 godina

A, sta kaze Svajcarska? Ona je u sred EU pa niko na nju ne vrsi pritisak da se pridruzi uniji. Politika ne postoji. Postoji samo lova i resursi oko kojih se sve vrti. I nema veze da li si Cecen, Brazilc, Eskim ili Marsovac.

Ash

pre 9 godina

"...da se i društvo kreće ka Evropskoj uniji".
To nije tačno, zbog vaše rusofilske politike i trovanja naroda rusofilijom društvo je postalo eurofobično. Namerno srozavate društvo, jer vas samo bednici mogu trpeti na vlasti.

T&T

pre 9 godina

"....pa nece valjda niko vezbati zbog opasnosti od (zamisli Dacicu) Togo i Tobago.Srbija je na obe strane i time pokazuje da je neutralna a protivnik se mora unistiti,cak i kod vezbe!"
@ (Somebody, 18. novembar 2014 23:29)


"Togo i Tobago" ne postoji. Postoji Togo u Africi i postoji Trinidad i Tobago na Karibima.
Ova druga je, za tvoju informaciju mala ali veoma moderna, bogata i razvijena drzava.... drzava ponosnih i srecnih ljudi koji su velike patriote i veoma vole svoju malu zemlju, veoma prijateljski I gostoprimljiv narod sa 10 puta vecim platama nego u Srbiji!!!!!
To govorim jer upravo saljem ovaj komentar odande!
Umesto sto uvek govorimo o zemljama izvan Evrope sa arogancijom i podrugivanjem, mozda je vreme da se spustimo na zemlju i pogledamo u ogledalu! Kada shvatimo koliko smo bezvredni, glupi i pogani, mozda nam se nesto i promeni na bolje!

destruction

pre 9 godina

Jedno je sta kaze neki zvanicnik EU a jedno je sta kaze glavna faca EU Angela Merkel a to je da Srbija se previse lepi za Rusiju a zeli u savez koji se sa Rusima spori oko mnogih pitanja ! Dakle ili zaustavite pridruzivanje ili se odlepite od Rusa ! Tacka !
(Ekliptik, 18. novembar 2014 22:50)Slažem se da je Merkelova gospodar Evrope,koliko joj Vašington dozvoli.Htela je da proširi svoju moć na Ukrajinu,ali joj Putin odbrusio.Sada se kaje što je uopšte ušla u frku sa jačima od sebe,ali nema povlačenja.Ameri nemaju većih ekonomskih razmena sa Rusijom,tako da ih sankcije ne pogađaju.A Nemačka je postala talac svoje ekspanzionističke politike,koju vodi od ujedinjenja.Nemačka moć počiva na ekonomiji i ako se zaustavi razvoj iste,onda su u velikom problemu.Mi nećemo postati deo EU,još 10godina,pod uslovom da imamo marionetske vlade,kao što je ova,i da Brisel odobri dalje proširenje,što nije baš izvesno.A za 10godina se mnogo toga može promeniti u svetu.Istina da je jedno od poglavlja u pridruživanju i spoljna politika.Srbija nema pravo na fondove iz Brisela zbog štete od eventualnih sankcija,tako da bi pokretanje ovog poglavlja bilo kažnjavanje Srbije.Dok se zapad i Rusija svađaju i ruše svoje ekonomije,Kina napreduje.Tako da je jasno kome bi trebalo da se obratimo za buduću saradnju.

Neša

pre 9 godina

Ovo što vlast radi nema veze sa neutralnošću. Podseća me na onu narodnu, umiljato jagnje dve ovce sisa! Sve dok ne natrči na ovna, nažalost dva, u našem slučaju!

cicko micko

pre 9 godina

Srbija za sada dobro balansira i uspea da odrzi dobre odnose i sa jednom i sa drugom stranom.Ono sto je najbitnije je jasan stav koji imamo i koji ce ostati nepromenjen bez obzira sto mnogima to smeta!

Nešo

pre 9 godina

@Smederevac:Ala ste vi izmislili rupu na saksiji. Ne smanjuju se plate i penzije da bi narod manje trošio , nego što nema para što je neko potrošio penzioni fond, što su uništena preduzeća što radnici ne rade , što se ne uplaćuju doprinosi. E to je pravi razlog smanjenja plata i penzija.

Marko Škorić

pre 9 godina

@Ekliptik:Najvažnije je šta kaže Srbija , a ona kaže da će voditi politiku u interesu svojih građana , a ne da li se to sviđa nekim stranim zvaničnicima. Naši interesi su i Istok i Zapad i tog kursa se treba i dalje držati.

Nešo

pre 9 godina

@Smederevac:Ala ste vi izmislili rupu na saksiji. Ne smanjuju se plate i penzije da bi narod manje trošio , nego što nema para što je neko potrošio penzioni fond, što su uništena preduzeća što radnici ne rade , što se ne uplaćuju doprinosi. E to je pravi razlog smanjenja plata i penzija.