Utorak, 18.11.2014.

12:36

Hrvatska ne da licencu Er Srbiji

Hrvatske vazduhoplovne vlasti pokušavaju da spreče da putnici iz Zagreba preko Beograda i Er Srbije lete ka drugim destinacijama.

Izvor: Jutarnji list

Hrvatska ne da licencu Er Srbiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Wow

pre 9 godina

Eto, pre 2 sata stigla vest da je Air Serbia resila problem, proverite na exyuaviation.blogspot. Ovo je bila glupost pomocu koje su nacionalisti mogli da izraze svoju mrznju. Air Serbia nije dobila tu dozvolu, Hrvatska je trazila da Air Serbia to potpise, Air Serbia ocigledno danas potpisala...I eto, gotovo. Nararvno, neekima je zao zbog toga, ali sta ces-kod nas ne vole svi kad se problem resi.

munja

pre 9 godina

Nije samo u pitanju puki naslov, pogledajte njihov dnevnik, pa pun je "pumpanja", ako nije avio-prev0z, onda je Šešelj, ako nije ni to, onda je JNA, ako nije ni to onda su generalno Srbi.Dakle, nešto im ne ide od ruke od njihove ne ovisnosti.Eno snimiše neki film o "Domovinskom ratu", pa radi čega radi "pumpanja". I na kraju Sanader, Bandić i drugi domoljubci ih olešiše, pa sad kako gotovo u "ljepopizdinoj" nema Srba moraju da čačkaju po komšiskom dvorištu da svoje smeće nekako prikriju.Sve u svemu tajkuni napred a ostala raja marš u ćošak.

Wow

pre 9 godina

Jaooo, pa sta se to desilo?? Nit se zemlja trese, nit bije more o mramorje, vec Air Serbia ne sme da prebacuje putnike iz Zagreba na druge letove tranzitom! Joooj, kuku, sta ce sada? -Evo sta ce: pregovarace se o tome, licenca ce biti dobijena, i sve ce biti ok. Isto se desilo sa Beirutom, poceli su sa prodajom karata pre nego sto su dobili dozvolu, pa su odlozili pocetak letova za Beirut za nekoliko dana, i onda ih poceli. Nije da se desilo nesto strasno, pa da se svi uzrujavate. U krajnjem slicaju, Air Serbija ce preziveti i bez Zagreba, a i Zagreb bez Air Serbije. Sta se palite svi odmah? Kompleksi vladaju ovde...

joka

pre 9 godina

Ako je ovo istina a verujem da je bar deo svega navedenog istina onda je ovo samo jos jedno izivljavanje Hrvatske i njene vlasti nad Srbijom. Kompleks vuku i dalje a i ne prihvataju konkurenciju pa makar to bilo i na stetu njenih gradjana!!!

nemanja_berlin

pre 9 godina

To da se iz clanice EU ne moze preko Beograda leteti na dalje destinacije je cista glupost..Ja sam skoro leteo iz Berlina za Beograd kada je desetak putnika sa mog leta direktno nakon sletanja u BG stalo na gejt za Abu Dabi bez napustanja medjunarodne zone. Zasto bi tako nesto bilo moguce iz Berlina, a iz Zagreba ne? Uostalom, da tako nesto nije moguce, Etihadu se ne bi ni isplatilo da ulaze u AirSerbiu. Tako da se ovde radi samo o plasiranju netacnih informacija, a B92 preporucujem da proveri verodostojnost izvora pre nego sto preuzima tekstove za svoje potrebe.

Privrednik

pre 9 godina

LINTA i njegovi oortaci iz SRS DVERI,DSS, bi mogli barem malo da se potrude i procitaju TEKST, a ne da pisu IDIOTSKE KOMENTARE.

Geger

pre 9 godina

Balkanska poslovna etika:
Nije vazno kako da moja krava daje vise mleke nego kako da otrujem komsijinu.
Nije mi bolje kad mi je bolje, nego kad je tebi gore.
Fuj bre!

MM

pre 9 godina

Iz Zg-a sam i bas u subotu letim Zagreb - Munchen - Barcelona sa Lufthansom, Croatia za isti let (čak piše lufthansa - star alliance) nudi sve isto samo za duplo skuplje. Btw. povratna karta me kostala 170e. Zje*bi i CA i AS ili letiš Lufthansom ili nekim low-costom. Ovo ostalo ako je kakva povljna akcija. Ćao-Bok

Indijanac

pre 9 godina

@Sasa

To rade sve kompanije. Na primer, proslo leto sam gledao kartu od Chicaga do Madrida, i direktan let je bio $1250 a let preko Chicago-Istanbul-Madrid se mogao naci za ispod $1000.

vrh

pre 9 godina

Pa da li je moguce da i posle 20 godina, i svega sto su 3 coveka radili, niko da krene napred? Nijedna vlast, nijedan narod? Progledajte dalje od prsta koji vam stoji toliko godina ispred nosa, koji vam ne da da vidite cari ovog sveta i zivota na njemu. Debilizam vlada Balkanom.

mihajlo

pre 9 godina

@ivan
Aha pa se nasla kao branilac EK ma idi begaj. Sredice se i to bez brige, pa da vidimo sledece sta je, da nece ponovo neka EK biti posredi. Dali jedna karta ili dve nebitno, ko moze putniku da brani dalje putovanje pa makar leteo i drugim letom dalje, reko bi da poenta i jeste u tome, da ce moci da leti dalje kad. Potrudi ce se AS za takvog putnika. Kupis let za BG sa kodom te karte dobijes popust za drugu kartu ka destinaciji iz kampanje. Formlnost cekiranja otom potom.

Treperi samo,o jasiko!

pre 9 godina

Srbijo ne moze ni licenca,a mi njima najbolje fabrike! Kupujemo sve njigovo u njihovim objektima,njihovu vodu,konditorske proizvode,ajvar,dzem,mesne preradjevine,SLADOLED,ULJE,PA DOKLE SRBIJO?!

Prilagođena poslovna politika

pre 9 godina

"...putnicima iz Zagreba neće moći da prodaje avionske karte za letove preko Srbije za druga odredišta, niti će putnici iz Zagreba u Beogradu smeti u transfer zoni da čekaju svoj sledeći let."

Onda će Air Serbia svojim gostima iz Zagreba koji lete do Beograda da prodaje gostinjske usluge, a gosti će u gostinjskoj zoni Air Serbia na beogradskom aerodromu da se goste do sledećeg leta.

evita

pre 9 godina

Braco Hrvati, dajte im ali ako placaju gorivo, landing i handling unapred. Ovde u majci Srbiji su duzni svima: i aerodromu i NISu i ko zna kome jos. Tako i ja mogu da napravim aviokompaniju! Sto se tice putnika, niste u pravu da ogranicavate sa kim mogu da putuju. Usluga im je extra, sto jes, jes.

pazljivo biti pametan

pre 9 godina

pazljivo citati@ A zasto je ta licenca potrebna bas bas 20-tak dana posle najave letova za Zagreb sad odjednom? EU brani Croatiu Airlines? Jer Zagrebackom aerodromu Air Serbia ne bi skodila, aerodromu je svejedno da li putnik putuje ovom ili onom aviokompanijiom,vec da je broj putnika sto veci. I video sam neki glup komentar da ce se Air Serbijinim letovima za Zagreb smanjiti broj putnika u Zagrebu, a povecati u Beogradu. Woow, pamet! Cekaj, pa da bi oni Air Serbijom stigli do BEG-a, treba im..Zagreb! Dakle glup komentar.

ivan

pre 9 godina

"Naime, list navodi da SRBIJA NIJE ISPUNILA odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala sa EU kao pridružena stranka"


"Do ispunjenja navedenih uslova predviđenih sporazumom, koje ocenjuje EVROPSKA KOMISIJA, vazdušni prevoznici iz država pridruženih stranaka.."

Dečki čitajte pažljivije nije vam Hrvatska kriva.

Pročitate samo naslov i palite se,nitko vam nije kriv za ovo

Joda

pre 9 godina

Koristim tursku avio kompaniju iz Zagreba za Rijad sa presedanjem u Istanbulu. Ček in u Zagrebu do Rijada bez problema. Znači problem sa avio prevoznicima iz ne-EU zemalja se da prevazići.

Iryt556

pre 9 godina

zg@
Mozes li mi objasniti onda, ako to nema veze sa Hrvatskom konkretno, zasto je stupilo na snagu bas 20-tak dana posle informacije da Air Serbija pocinje letove za Zagreb? Onako desava se,a?I zasto zabrana zapravo STOJI SAMO ZA ZAGREB? I zasto bi Hrvatska mozgla da, recimo, nekom Nemcu zabrani da iz Zagreba putuje preko Beograda za, recimo, Frankfurt, jer je Air Serbijom jeftinije nego sa OU ili Lufthansom? Molim te.

ККВ

pre 9 godina

@пажљиво читати
Како нису сметали везани летови за далматинске градове током туристичке сезоне? Како не смета Немачкој, Француској и другим земљама "старе Европе"? Give me a break!

Vlado

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa.
(Igor, 18. novembar 2014 13:22)

Nećeš dobiti posao ili nećeš dogurati do bolje pozicije ako se prezivaš na "vić"?!? Premijer i predsjednik, kao i pola ministara nisu "dobre pozicije"? I preko 400 pluseva za ovaj komentar. O, zemljo otvori se. Ali da vas utješim, nismo ni mi bolji. Što huškačkije i gluplje, to veća šansa da se uzme kao neupitna činjenica.

Neko

pre 9 godina

zg@ Jeste, pa da je tako u Beogradu ne bi nikad bilo transfer putnika, sta preostaje osim EU- Crna Gora, Albanija, UAE, Turska? Ja se samo pitam sledece: zasto su se oni sada setili da stave tu zabranu, a ne pre leta, kada su najavljeni letovi za Dubrovnik, Split, Zagreb? -Pa da bi zastitili Croatiu Airlines, koja je skuplja, i nema bas svetlu buducnost svakako, ona je sad kao sto je bio Jat. Ne verujem da je Hrvatima bitno da li na avionu pise "Serbia", vec koja je cena, nismo valjda toliko kompleksni svi i dalje? I meni je ovo sve malo pateticno, ipak su ovo sve nezvanicne informacije. Nemam nameru nikog da vredjam sad, samo trazim da mi objasni neko zasto su se sad setili kad Air Serbija uvodi dva leta dnevno za Zagreb? Objasni to. A putnici iz cele Evrope putuju Air Serbijom i transferuju se u Beogradu, to je prosto ocigledno, Srbi nemaju toliko para za avion, niti se Air Serbija oslanja na njih- Air Serbija se oslanja, kao i veliki svetski prevoznici- Qatar, Emirates, Etihad, na transfer putnike, vi mislite da je Air Serbijom bar 50% Srba putovalo ove godine? Pa zasto oni uvode letove sad do celog Balkana, povecavaju kapacitete u Ljubljani, Nanjaluci..Zbog putnika koji presedaju.

pazljivo citati

pre 9 godina

"Naime, list navodi da SRBIJA NIJE ISPUNILA odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala sa EU kao pridružena stranka"


"Do ispunjenja navedenih uslova predviđenih sporazumom, koje ocenjuje EVROPSKA KOMISIJA, vazdušni prevoznici iz država pridruženih stranaka.."

Dečki čitajte pažljivije nije Vam Hrvatska kriva.
Žalosno je da predrasude čini ljude slijepima.

mali radojica

pre 9 godina

Zoki@ ne vredi likovima ovde objašnjavati kad oni veruju u "nezvanične" izvore I padaju na bombastične naslove. Na današnji dan (Vukovar I ostale priče o domoljublju)ovakvi bombastični naslovi samo mogu popaliti one koji nemaju pojma o avio saobraćaju I misle da se neke stvari mogu zabranjivati ili odlagati a da pri tome u današnje vreme postoje sporazumi o Otvorenom nebu, pa peta sloboda I tome slično. No ne vredi o tome razglabati jer to je za neke visa matematika ili ti kako ovde mi kažemo Španska sela I oni se samo primaju na prvu rečenicu " Mi/Oni NE DAMO, Mi/Oni ZABRANJUJEMO,Mi/Oni nikad nećemo dozvoliti mrskom nam neprijatelju...... sad vi stavite u nastavku tekst o bilo čemu po Vašem slobodnom izboru(avionima,vozovima,palačinkama).

Tex

pre 9 godina

Prvo, ovo nema veze sa EU jer mnoge zemlje upravo to dozvoljavaju npr Italija.
Drugo, iskreno bas me i briga, kakve to veze sa nama ima, jedino tu hrvatski putnici ispastaju jer moraju da se maltretiraju kako bi hrvatska vlada uspela nekako da spase Air Croatia. Mada ne znam kako ce to ovim uraditi.
To ti je isto kao sa ovim nasim jadnim narodnjacima, nigde necete naci nista u zvanicnoj hrvatskoj a onda odem u Zg i tamo od 10 kluboa (reporucenih od ljudi u Zg) 7 su nardodnjaci (Cecu svi pevaju u glas), kao da sam u juznoj Srbiji .. katastrofa ...

Loli

pre 9 godina

Bez uvrede, ali mislim da ste pogresno shvatili bit problema.Nitko AS ne zabranjuje prodaju karata na liniji Zg-Bg ali prema pravilima sporazuma Otvoreno nebo ne mogu putnike naletu do primjerice, Atene,chekirati u Zagrebu do Atene vec samo Beograda.Odnosno, u ZG mu moraju izdati dvije karte i ponovo ga chekirati Bg. Naravno da se to ne odnosi na letove Split -Beograd od ovog ljeta jer to nisu vezani letovi do treceg odredista.

Nasa pamet

pre 9 godina

A tesko ce biti bilo kome da online kupi karte, dodje do BG i nastavi dalje...
(ivan, 18. novembar 2014 15:52)

Slabo si ga shvatio, ili nemas pojma o cemu se radi. Niko ti ne brani da putujes dalje samo moras proci pasosku kontrolu, uzeti ptljag, ponovno se cekirati, proci pasosku kontrolu pa putovati dalje. Ono sto bi Er Srbija zelela je tranzit: u Beogradu izadjes iz aviona, predjes u drugi a cekiran prtljag sa leta na let prebaci kompanija. Protiv toga se Hrvati bore.

zg

pre 9 godina

neko@ajde ponovo procitaj tekst a ne samo naslov. Moze letit iz Zagreba ili bilo kojeg drugog grada u eu ali samo za Srbiju i to vrijedi za cjelu eu a ne samo za Zagreb

Neko

pre 9 godina

A niko se nije setio da je Air Serbia bez ikakvih problema mogla da leti iz Splita, Dubrovnika, i Pule ovog leta? A sada naravno nastaje problem! Pa da! Niko od clanica EU nema problem sa Air Serbijom osim-Hrvatske! Woow! Kako neocekivano! Ma dajte molim vas ovo je cista zloupotreba zakona EU kako bi odbranili svoju Croatiu Airlines od potpunog unistenja jednom kad Air Serbija uvede te letove. Pateticno od strane Hrvatske vlade...

kurkucica

pre 9 godina

Pazi kad sam ortisao na sajt pomenute Air Serbia-e, te se uverio da mogu da kupim kartu Frankfurt - Tel Aviv, ili Pariz - Abu Dabi, ili tako nesto. Al' su zeznuli ove Nemce i Francuze koji ocigledno ne citaju sitno kucane disclaimer-e u sporazumu o otvorenom nebu.

Zoki

pre 9 godina

Sve dok se tekst bazira na nezvaničnim informacijama i izjavama neimenovanih izvora, vest treba uzimati sa rezervom. Neke informacije, npr. ono da AS ne prodaje karte iz zemalja članica EU za destinacije u trećim zemljama jednostavno nisu tačne. Doduše, ne znamo da li AS to trenutno radi na osnovu ugovora o otvorenom nebu, bilateralnih ugovora, ili code sharinga.
Onaj deo o čekanju u trasfer zoni je patetičan, jer se radi o stvarima gde niko iz Hrvatske nema kontrolu. Kao što npr. ne bi mogli da spreče da AS prodaje dve vezane karte, odnosno da putnicima koji kupe kartu iz Beograda za neku drugu zemlju prodaju karte Zagreb - Beograd za neku simboličnu cenu, npr €15. Onda bi praktično Hrvatska ostala uskraćena za PDV, jer bi glavna karta bila kupljena iz Beograda.

Jelena Visnjic

pre 9 godina

Pa jesam ja lepo rekla nismo radili kako treba u direktoratu! Dok direktori ne napipaju bravu nema otvaranja podglavlja sa EU!

Sasa

pre 9 godina

Ono sto mi najvise smeta kod AS je prodaja mnogo povoljnijih karata za tranzitne putnike nego za nas iz Srbije.Juce sam kupio kartu za Sydney i sokirao se tokom pretrage.Recimo ako u Budimpesti kupujete kartu za let Budimpesta-Beograd-Abu Dhabi-Sydney karta kosta 1039 eur, a ukoliko u Srbiji uzimate segmetsa istim datumima Beograd-Abu Dhabi- Sydney to izadje 1470 eur.Razumem je da se borite za tranzitne putnike ali potpuno je nelogicno da za nas iz Srbije karta bude skuplja 400 eur.
U Septembru sam leteo za Beirut i opet imao isti sok.Povratna karta do Beiruta je bila 46000 dinara.Za potpuno iste datume povratna karta Pariz-Beograd-Beirut bila je 260 eur.
Izgleda da je politika Air Serbie da tranzitni putnici sto jeftinije lete a da domaci putnik placa najskuplje karte u Evropi.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen ovom vescu. Samo logicni nastavak politike koju Hrvatska sprovodi vec godinama. Zato jugonostalgicari pravac u IDEU i na more u Makarsku....

Mario HR

pre 9 godina

Ova vijest nema logike i najvjerojatnije je u pitanju potpuna laž. Osim što putnici već mjesecima lete iz EU preko Beograda na druge destinacije Air Serbia-e, Europska komisija je prošli tjedan odobrila spajanje Alitalie i Etihada po potpuno istim uvjetima pod kojima je Etihad ušao u vlasništvo Air Serbia-e. Hrvatska se može žaliti i negodovati (ako je ova vijest uopće istinita, a nije izmišljotina Jutarnjeg što je također moguće, ali mislim da nemaju pravnog temelja za bilo kakav prigovor. U krajnjoj liniji, u vremenima interneta nikakva HR licenca za prodaju karata nije ni potrebna. Sve se može obaviti na websajtu bilo koje EU putne agencije, ili na airserbia.com. Balkanska posla.

a.s.

pre 9 godina

To sto prenosi list, nije tacno. ECAA Sporazum, koji je potpisala Evropska Unija, drzave clanice, Island, Norveska i zemlje Zapadnog Balkana, regulise sve pitanja bezbednosti, sigurnosti i vazdusnog prometa izmedju potpisnica. Sporazum jos nije stupio na snazi, ali su se clanice dogovorile implementirati ga na administrativnom nivou. Sto se tice slboda letenja, tokom prove faze, u kojoj se jos nalazi Srbije i sve druge drzave Balkana, Hrvatska, kao drzava Evropske Unije, mora odobriti Er Srbiji neogranicen broj letova izmedju aeodroma u Srbiji i Hrvatskoj. Hrvatska nema pravo da se mesa u letove Er Srbije iz Beograda ka trecim destinacijama. U praksi, karte se prodaju preko elektronskih sistema sirom sveta, i nije moguce da Hrvatska spreci nekog francuza, na primer, da kupuje kartu Er Srbije, preko svog kompjutera u Kuala Lumpuru, na ruti Zagreb-Beograd-Tel Aviv.

severina

pre 9 godina

nek ispune uslove... nek obnove flotu... nek se uozbilje, pa onda nek se sire na EU trziste. Time sto su promenili ime i logo, nisu 'resili stvar'. nemam poverenja u Air Serbia, tek treba da ga zasluze.

čitatiiiiii

pre 9 godina

naslov vam je glup i nema veze s tekstom, a ovi šta komentiraju valjda bi trebali prvo pročitati članak jer svi znamo da se danas naslovi pišu šta bombastičnije zbog broja klikova.

Septicar

pre 9 godina

Zalosno je da svaka budala sa ovih prostora moze da kupi kompjuter, plati internet i lupeta gluposti do besvesti na ovakvim sajtovima!!! Pogledajte samo koliko je ovde nebuloznih, ostrascenih i idiotsko-srpskih komentara??? E zato izmedju ostalog i jesmo gde jesmo i idemo gde idemo: U TOTALNU PROPAST U SVAKOM POGLEDU!!!

Mario

pre 9 godina

Ja poznajem ljude koji uveliko preko Beograda putuju za Tel Aviv iz Pariza. I nikom u Francuskoj nije palo na pamet da im to zabranjuje zbog ovog ili onog razloga. Uostalom ko je skoro putovao avionom mogao je da primeti veliku guzvu u cekaonicam za letove ka bliskom istoku. Air Serbia je poprilicno jeftinija od Air France.
Uostalom sto bi putnik morao da ceka u transfer zoni. Ja sam par puta putovao iz Beograda za Pariz preko Frankfurta, sa razmakom izmedju dva leta od 7h. Lepo seo u metro i otiso do Frankfurta. Ili isto tako do Barselone preko Ciriha. Jedino sto na Beogradskom aerodromu putnici mogu samo da sednu i sacekaju 75 godina da se sagradi metro, ili bilo kakav drugi normalan javni prevoz do grada.
A sto se tice hrvata, to je njihov problem sa njihovim pravima u njihovoj zemlji. Ako ce njihova policija da ih stavlja na detektor lazi u vezi njihovih putovanja, opet njihova stvar.
Otvaranjem linije Beograd-Zagreb, od strane Air Serbia, Croatia airlines moze da stavi kljuc u bravu. Zato i francuzi, vlasnici zagrebackog aerodroma hoce da kupe Beogradski, jer uveliko posluju sa minusem.

kraja

pre 9 godina

"Nekad su autobusi iz Beograda prevozili putnike u Hrvatsku a sad je sve te linije preuzeo hrvatski autoprevoznik."

...dajete pluseve netacnoj informaciji zato sto vam to odgovara...
...na vecini destinacija koje su interesantne srpskim prevoznicima funkcionisu oba prevoznika i hrvatski i srpski...
...klasican reciprocitet...
...najvise linija drzi lasta, ali tu su i falcon i bs tours...

peraAT

pre 9 godina

Ovo nema veze sa EU, ja iz Beca i Ljubljane letim Air Srbijom gde hocu, ne samo za Beograd. Ovo je hrvatsko izivljavanje. Treba odgovoriti reciprocno, oduzeti im kvote za izvoz duvana u Srbiju.

Čovek iz struke

pre 9 godina

Poštovani čitatelji i sunarodnici, kao čovek koji radi u avioindustriji, reći ću vam samo ukratko da je ovaj tekst potpuna laž u režiji hrvatskih vlasti koje štite svog nacionalnog avioprevoznika. Sve vezano za činjenicu da Srbija ne ispunjava odredbe Ugovora o otvorenom nebu i da se zbog toga ne mogu prodavati karte iz Zg preko Bg do trećih destinacija su notorna laž, a odavno već možete kupiti karte sa svih EU destinacija gde leti Air Serbia za Abu Dhabi npr, preko Beograda. Deo na kraju koji govori o tome da je Air Serbia "pod lupom Evropske komisije" takođe davno deplasirana priča, jer je komisija odobrila sve Ugovore o Etihadovom preuzimanju vlasničkog kapitala u Evropi, a baš pre neki dan odobren je i dil sa Alitalijom gde je Etihad takođe kupio 49% akcija. Dakle rezime: Čist populizam, laži i nanošenje štete nacionalnom prevozniku Srbije koji ozbiljno preti da nanese katastrofalne gubitke Croatia Airlines-u nuđenjem letova preko Beograda po niskim cenama u okviru promocija za koje postoji poseban budžet u našoj kompaniji.

Adio Pameti

pre 9 godina

@ja
Niškom aerodromu ne daju da se razvija?
Blago tebi i sličnima.
Montenegro airlines leti do Podgorice i nazad iz Niša i vi gradjani Niša placate 40% aviona da bi onih sezonskih 50 tak i 10tak vansezonskih putnika plaćali jeftiniju kartu.
I onda kukate kako grad Niš nema para i ovaj ili onaj ne da Niškom aerodromu da se razvija.
Da ima ekonomskog interesa pohrlile bi mnoge kompanije da lete za i iz Niša.
Ima interesa samo ako grad Niš plati 40% avionskih mesta. Šta li misle ostali gradjani Niša koji nisu baš u mogućnosti da plate avio kartu?
Ili je toliko dobro u Nišu da bi svi gradjani leteli bar jednom nedeljno ali nema letova jer Bgd ili Air Srbija ne daju.

Pinokio

pre 9 godina

Ja pobrkao si sve moguće lončiće i šerpe.Kakve veze ima Air Serbia sa Wizz Airom i niškim aerodromom.Air Serbia je samo jedan od korisnika usluga aerodroma Nikola Tesla.I oni se ne pitaju ko će gde da leti i sa kog aerodroma,a pošto si baš zapeo Wizz Air će uskoro leteti baš sa tog niškog aerodroma,toliko o tvom poznavanju prilika.Bolje komentariši zagrebački aerodrom koji sa svojim menadžmentom polako ali sigurno gubi putnike.

mika

pre 9 godina

Važno je da je naslov zlonameran i bombastican, to što nema veze sa istinom nije bitno. Nije problem u Hrvatskoj vec u Srbiji što nije ispunila odredjene uslove koje propisuje EU za svoje clanice.

blagomeni

pre 9 godina

U drugim zemljama EU je moguća kupovina karata za letove preko Beograda (u tranzitu) ka drugim destinacijama do kojih leti Air Srbija. (Moj primer Holandija)Ovo zatezanje kojim prete hrvatske vazduhoplovne vlasti po svemu sudeći nije utemeljeno u pravilima EU već u bilateralnim (ne)sporazumima Srbije i Hrvatske. Inače su letovi Air Srbije prema destinacijama van Evrope veoma konkurentni, kako u cenama, tako i u pruženoj usluzi. Na primer, letovi do Tel Aviva iz zapadnih prestonica EU su upola jeftiniji nego kada bi se letelo kokurentskim avio kompanijama iz regiona.

Domagoj

pre 9 godina

kakva glupost. Taman sam mislio za neke destinacije preko Beograda, jer Air Serbia je trenutno najjeftinija za nas iz Hr. Čak je i do Praga povoljna, jedino što se mora dugo čekati u beogradskoj zračnoj luci, ali za istočne destinacije je logično dobar odabir.
Croatia Airlines je lopovska tvrtka koja ima visoke cijene karata vec 20 godina, zato i ne sjecam kada sam zadnji put letio s njima. A ni flota im nije nesto, stalno neki problemi.

tako je to

pre 9 godina

Ovo se zove prakticionizam koji je jako zastupljen u EU. Na sve moguće načine se štiti svoje tržište u EU bilo agrarnom politikom, industrijskom ili kao što je ovdje slučaj, prometnom. Imeđu ostalih segmenata (sigurnost,razmijena)ovdje je interes HR da Srbija bude članica EU.

Igor

pre 9 godina

glupost!...airserbia vec odavno povezuje recimo Bukurest i Milano sa najpovoljnim cenama i u odnosu na Alitalia i u odnosu na Tarom preko Bgd-a.
Koliko znam Italija i Rumunija su davno pre Hrvatske usli u EU.
A koliko znam italijani mnogo vise vode interesa o svojim ekonomskim interesima, a verujem i Rumuni. Ovo je cista zlonerna novinarska prica a nazalost insipirisana jos ne prevazidjenim kompleksima Hrvatske kao nacije u odnosu na Srbiju, pa izmisljaju zackoljice.
U svim zakonima, sporazumima e ostalim aktima, a tu se podrazumeva i Otvoreno Nebo, se navodi sta je zabranjeno a podrazumeva se da ono sto nije izricito zabranjeno da je to dozvoljeno...zamislite da jedan Italijan mora da napusti aerodrom recimo u Dubaiju na svom povezanom letu ka Sidneju sa istom kompanijom, recimo Emirates, jer Dubai nije EU ili da Emirates ne sme prodavati i reklamirati povezane destinacije.
Nikad cuo za takvu glupost...eto razjasnjeno...
u uvom slucaju je problem hrvatski mentalitet koji i dalje zaostaje za EU i koji pati od kompleksa prema Srbiji.
A umesto sto se bave Srbijom, pametnije bi im bilo razvijati sopstvenu avio industriju pa recimo nuditi jeftinije karte iz Zagreba do 13 destinacija umesto sto se bakcu sa zarezima u nekom sporazumu...Ej balkanu.
Pozdrav

jiji

pre 9 godina

znači nije da Hrvatska neda dozvole,nego Srbija nije ispunila ono što je potpisala da će ispuniti da bi mogla dobiti dozvole. Znači naslov treba biti Srbija nije ispunila propisane uvijete EU za dobivanje dozvola.

Igor

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa.

DR

pre 9 godina

"Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije... (Igor, 18. novembar 2014 13:22)" - Na primer Josipović (predsednik) ili Milanović (premijer)

Урош

pre 9 godina

Pa dobro rešite to, što to mora tako problematično i da se zateže!?
Kad je trebalo da se pokrije kontrola neba zbog nestanka struje u Hr vatskoj problem se brzo rešavao.
Što je problem naći zajednički jezik?

Branko BG

pre 9 godina

Radije ne bi putovali uopšte nego da putuju preko Beograda. E hrvati, hrvati, pa šta je sad? Neovisni ste već 20 godina a još se plašite senke Beograda? :-D

Jojo

pre 9 godina

Koliko sam razumeo iz originalnog clanka, mogu se kupovati karte Zagreb-Beograd ali ne mogu npr. Zagreb-Abu Dhabi (preko Beograda) jer Srbija jos nije ispunila neke uslove iz sporazuma "Otvoreno nebo". Ima li neki avio strucnjak koji moze da komentarise?

Miroslav

pre 9 godina

Oni ovde pokupovase pola srbije,a kompaniji koja cak nije ni nasa nego arapska nece da daju da radi u hrvatskoj,i kod nas svi cute ko zaliveni,da covek ne poveruje

Goran

pre 9 godina

Milano Beograd Istanbul sasvim regularno se putuje Torbu ubacis u Mi i uzimas u Istanbulu . Italija je EU prema tome ovo sa Zagrebom je nekakav glupi inat

ja

pre 9 godina

Pa? I Airserbia sprečava Wizzair i ostale lowcost kompanije i tera ih iz Srbije zarad monopola, pa ništa. I ne samo to, nego Airserbija ne dozvoljava ni svojima da se razvijaju, npr. niškom aerodromu, pa nije čudo što to čini Hrvatska, koja sprečava islamsku kompaniju Airserbia... Stvarno sram ih bilo, jer mi Srbi smo najpošteniji narod i ne znam samo odakle im hrabrost da se drznu da tako nešto čine prepoštenom Beogradu!

ivanhoe

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa. (Igor, 18. novembar 2014 13:22)

Sad mi bas zao Josipovica i Milanovica, kako ce naci zaposlenja kad sidju sa funkcija...
Salu na stranu, mislim da je najveci problem ekonomsko posrnuce Srbije. Srbija je prirodni centar ne bivse Juge nego Balkana. Beograd je grad magnet za ceo region ali samo ukoliko ekonomija Srbije napreduje. Tu je resenje svega, jaka ekonomija.

Vlada

pre 9 godina

Ovo neće sprečiti razvoj ErSrbije, jer je, koliko kapiram, ova kompanija već lider u regionu, ima najveći rast, pa malena Hrvatska i nije tako bitna u poređenju sa drugim tržištima. Samo je jadna doslednost kojom Hrvati podmeću nogu Srbima.

Somborac

pre 9 godina

"Niti ce putnici iz Zagreba u Beogradu smeti u transfer zoni da čekaju svoj sledec?i let"????? Jesam ja lud ili ovi pokusavaju iz Zagreba da kontrolisu ko ce i gde da bude na aerodromu u Beogradu?

Jovan

pre 9 godina

Ja mogu iz Pariza (EU) da putujem preko Beograda do Atine (EU) Er Srbiom. Francuska i Grcka, stare clanice EU ne prave problem zbog toga. Slicna situacija i sa nizom drugih EU zemalja do kojih Er Srbia leti. Nece biti da je jedino Hrvatskoj stalo do EU propisa.

Nesto novinari Jutarnjeg lista nisu dobro razumeli izgleda. Ili se neko u toj hrvatskoj komisiji preigrao, pa mesa propise i svoje licne zelje.

hm

pre 9 godina

Naslov je izgleda za prosecnog gradjanina Srbije, jer dalje od naslova niti ne cita, a napisan je u stilu 90tih godina... Uopste se ne radi o Hrvatskoj, vec o EU.

Jovan

pre 9 godina

Sada vidim da ni Svajcarska (nije EU) ni Austrija (EU!)nisu potpisnice tog sporazuma. Pa opet leteo mnogo puta Swissom ili Austrianom u okviru Evrope sa sve presedanjima.

Giovanni

pre 9 godina

Toliko o komsijama... Samo me zanima zasto to isto ne vazi i za druge destinacije u okviru EU na kojima AS obavlja letove a gde sigurno ima transfernih putnika za trece zemlje... Samo se komsije prave pametne i gledaju da miniraju gde god je to moguce, kao i uvek...

Somborac

pre 9 godina

"Niti ce putnici iz Zagreba u Beogradu smeti u transfer zoni da čekaju svoj sledec?i let"????? Jesam ja lud ili ovi pokusavaju iz Zagreba da kontrolisu ko ce i gde da bude na aerodromu u Beogradu?

Igor

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa.

Giovanni

pre 9 godina

Toliko o komsijama... Samo me zanima zasto to isto ne vazi i za druge destinacije u okviru EU na kojima AS obavlja letove a gde sigurno ima transfernih putnika za trece zemlje... Samo se komsije prave pametne i gledaju da miniraju gde god je to moguce, kao i uvek...

Jovan

pre 9 godina

Ja mogu iz Pariza (EU) da putujem preko Beograda do Atine (EU) Er Srbiom. Francuska i Grcka, stare clanice EU ne prave problem zbog toga. Slicna situacija i sa nizom drugih EU zemalja do kojih Er Srbia leti. Nece biti da je jedino Hrvatskoj stalo do EU propisa.

Nesto novinari Jutarnjeg lista nisu dobro razumeli izgleda. Ili se neko u toj hrvatskoj komisiji preigrao, pa mesa propise i svoje licne zelje.

Branko BG

pre 9 godina

Radije ne bi putovali uopšte nego da putuju preko Beograda. E hrvati, hrvati, pa šta je sad? Neovisni ste već 20 godina a još se plašite senke Beograda? :-D

ja

pre 9 godina

Pa? I Airserbia sprečava Wizzair i ostale lowcost kompanije i tera ih iz Srbije zarad monopola, pa ništa. I ne samo to, nego Airserbija ne dozvoljava ni svojima da se razvijaju, npr. niškom aerodromu, pa nije čudo što to čini Hrvatska, koja sprečava islamsku kompaniju Airserbia... Stvarno sram ih bilo, jer mi Srbi smo najpošteniji narod i ne znam samo odakle im hrabrost da se drznu da tako nešto čine prepoštenom Beogradu!

mika

pre 9 godina

Važno je da je naslov zlonameran i bombastican, to što nema veze sa istinom nije bitno. Nije problem u Hrvatskoj vec u Srbiji što nije ispunila odredjene uslove koje propisuje EU za svoje clanice.

Jovan

pre 9 godina

Sada vidim da ni Svajcarska (nije EU) ni Austrija (EU!)nisu potpisnice tog sporazuma. Pa opet leteo mnogo puta Swissom ili Austrianom u okviru Evrope sa sve presedanjima.

DR

pre 9 godina

"Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije... (Igor, 18. novembar 2014 13:22)" - Na primer Josipović (predsednik) ili Milanović (premijer)

Domagoj

pre 9 godina

kakva glupost. Taman sam mislio za neke destinacije preko Beograda, jer Air Serbia je trenutno najjeftinija za nas iz Hr. Čak je i do Praga povoljna, jedino što se mora dugo čekati u beogradskoj zračnoj luci, ali za istočne destinacije je logično dobar odabir.
Croatia Airlines je lopovska tvrtka koja ima visoke cijene karata vec 20 godina, zato i ne sjecam kada sam zadnji put letio s njima. A ni flota im nije nesto, stalno neki problemi.

blagomeni

pre 9 godina

U drugim zemljama EU je moguća kupovina karata za letove preko Beograda (u tranzitu) ka drugim destinacijama do kojih leti Air Srbija. (Moj primer Holandija)Ovo zatezanje kojim prete hrvatske vazduhoplovne vlasti po svemu sudeći nije utemeljeno u pravilima EU već u bilateralnim (ne)sporazumima Srbije i Hrvatske. Inače su letovi Air Srbije prema destinacijama van Evrope veoma konkurentni, kako u cenama, tako i u pruženoj usluzi. Na primer, letovi do Tel Aviva iz zapadnih prestonica EU su upola jeftiniji nego kada bi se letelo kokurentskim avio kompanijama iz regiona.

Jojo

pre 9 godina

Koliko sam razumeo iz originalnog clanka, mogu se kupovati karte Zagreb-Beograd ali ne mogu npr. Zagreb-Abu Dhabi (preko Beograda) jer Srbija jos nije ispunila neke uslove iz sporazuma "Otvoreno nebo". Ima li neki avio strucnjak koji moze da komentarise?

Goran

pre 9 godina

Milano Beograd Istanbul sasvim regularno se putuje Torbu ubacis u Mi i uzimas u Istanbulu . Italija je EU prema tome ovo sa Zagrebom je nekakav glupi inat

hm

pre 9 godina

Naslov je izgleda za prosecnog gradjanina Srbije, jer dalje od naslova niti ne cita, a napisan je u stilu 90tih godina... Uopste se ne radi o Hrvatskoj, vec o EU.

jiji

pre 9 godina

znači nije da Hrvatska neda dozvole,nego Srbija nije ispunila ono što je potpisala da će ispuniti da bi mogla dobiti dozvole. Znači naslov treba biti Srbija nije ispunila propisane uvijete EU za dobivanje dozvola.

Mario

pre 9 godina

Ja poznajem ljude koji uveliko preko Beograda putuju za Tel Aviv iz Pariza. I nikom u Francuskoj nije palo na pamet da im to zabranjuje zbog ovog ili onog razloga. Uostalom ko je skoro putovao avionom mogao je da primeti veliku guzvu u cekaonicam za letove ka bliskom istoku. Air Serbia je poprilicno jeftinija od Air France.
Uostalom sto bi putnik morao da ceka u transfer zoni. Ja sam par puta putovao iz Beograda za Pariz preko Frankfurta, sa razmakom izmedju dva leta od 7h. Lepo seo u metro i otiso do Frankfurta. Ili isto tako do Barselone preko Ciriha. Jedino sto na Beogradskom aerodromu putnici mogu samo da sednu i sacekaju 75 godina da se sagradi metro, ili bilo kakav drugi normalan javni prevoz do grada.
A sto se tice hrvata, to je njihov problem sa njihovim pravima u njihovoj zemlji. Ako ce njihova policija da ih stavlja na detektor lazi u vezi njihovih putovanja, opet njihova stvar.
Otvaranjem linije Beograd-Zagreb, od strane Air Serbia, Croatia airlines moze da stavi kljuc u bravu. Zato i francuzi, vlasnici zagrebackog aerodroma hoce da kupe Beogradski, jer uveliko posluju sa minusem.

kraja

pre 9 godina

"Nekad su autobusi iz Beograda prevozili putnike u Hrvatsku a sad je sve te linije preuzeo hrvatski autoprevoznik."

...dajete pluseve netacnoj informaciji zato sto vam to odgovara...
...na vecini destinacija koje su interesantne srpskim prevoznicima funkcionisu oba prevoznika i hrvatski i srpski...
...klasican reciprocitet...
...najvise linija drzi lasta, ali tu su i falcon i bs tours...

Vlado

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa.
(Igor, 18. novembar 2014 13:22)

Nećeš dobiti posao ili nećeš dogurati do bolje pozicije ako se prezivaš na "vić"?!? Premijer i predsjednik, kao i pola ministara nisu "dobre pozicije"? I preko 400 pluseva za ovaj komentar. O, zemljo otvori se. Ali da vas utješim, nismo ni mi bolji. Što huškačkije i gluplje, to veća šansa da se uzme kao neupitna činjenica.

Miroslav

pre 9 godina

Oni ovde pokupovase pola srbije,a kompaniji koja cak nije ni nasa nego arapska nece da daju da radi u hrvatskoj,i kod nas svi cute ko zaliveni,da covek ne poveruje

čitatiiiiii

pre 9 godina

naslov vam je glup i nema veze s tekstom, a ovi šta komentiraju valjda bi trebali prvo pročitati članak jer svi znamo da se danas naslovi pišu šta bombastičnije zbog broja klikova.

tako je to

pre 9 godina

Ovo se zove prakticionizam koji je jako zastupljen u EU. Na sve moguće načine se štiti svoje tržište u EU bilo agrarnom politikom, industrijskom ili kao što je ovdje slučaj, prometnom. Imeđu ostalih segmenata (sigurnost,razmijena)ovdje je interes HR da Srbija bude članica EU.

Vlada

pre 9 godina

Ovo neće sprečiti razvoj ErSrbije, jer je, koliko kapiram, ova kompanija već lider u regionu, ima najveći rast, pa malena Hrvatska i nije tako bitna u poređenju sa drugim tržištima. Samo je jadna doslednost kojom Hrvati podmeću nogu Srbima.

Septicar

pre 9 godina

Zalosno je da svaka budala sa ovih prostora moze da kupi kompjuter, plati internet i lupeta gluposti do besvesti na ovakvim sajtovima!!! Pogledajte samo koliko je ovde nebuloznih, ostrascenih i idiotsko-srpskih komentara??? E zato izmedju ostalog i jesmo gde jesmo i idemo gde idemo: U TOTALNU PROPAST U SVAKOM POGLEDU!!!

ККВ

pre 9 godina

@пажљиво читати
Како нису сметали везани летови за далматинске градове током туристичке сезоне? Како не смета Немачкој, Француској и другим земљама "старе Европе"? Give me a break!

Урош

pre 9 godina

Pa dobro rešite to, što to mora tako problematično i da se zateže!?
Kad je trebalo da se pokrije kontrola neba zbog nestanka struje u Hr vatskoj problem se brzo rešavao.
Što je problem naći zajednički jezik?

Igor

pre 9 godina

glupost!...airserbia vec odavno povezuje recimo Bukurest i Milano sa najpovoljnim cenama i u odnosu na Alitalia i u odnosu na Tarom preko Bgd-a.
Koliko znam Italija i Rumunija su davno pre Hrvatske usli u EU.
A koliko znam italijani mnogo vise vode interesa o svojim ekonomskim interesima, a verujem i Rumuni. Ovo je cista zlonerna novinarska prica a nazalost insipirisana jos ne prevazidjenim kompleksima Hrvatske kao nacije u odnosu na Srbiju, pa izmisljaju zackoljice.
U svim zakonima, sporazumima e ostalim aktima, a tu se podrazumeva i Otvoreno Nebo, se navodi sta je zabranjeno a podrazumeva se da ono sto nije izricito zabranjeno da je to dozvoljeno...zamislite da jedan Italijan mora da napusti aerodrom recimo u Dubaiju na svom povezanom letu ka Sidneju sa istom kompanijom, recimo Emirates, jer Dubai nije EU ili da Emirates ne sme prodavati i reklamirati povezane destinacije.
Nikad cuo za takvu glupost...eto razjasnjeno...
u uvom slucaju je problem hrvatski mentalitet koji i dalje zaostaje za EU i koji pati od kompleksa prema Srbiji.
A umesto sto se bave Srbijom, pametnije bi im bilo razvijati sopstvenu avio industriju pa recimo nuditi jeftinije karte iz Zagreba do 13 destinacija umesto sto se bakcu sa zarezima u nekom sporazumu...Ej balkanu.
Pozdrav

ivanhoe

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa. (Igor, 18. novembar 2014 13:22)

Sad mi bas zao Josipovica i Milanovica, kako ce naci zaposlenja kad sidju sa funkcija...
Salu na stranu, mislim da je najveci problem ekonomsko posrnuce Srbije. Srbija je prirodni centar ne bivse Juge nego Balkana. Beograd je grad magnet za ceo region ali samo ukoliko ekonomija Srbije napreduje. Tu je resenje svega, jaka ekonomija.

Sasa

pre 9 godina

Ono sto mi najvise smeta kod AS je prodaja mnogo povoljnijih karata za tranzitne putnike nego za nas iz Srbije.Juce sam kupio kartu za Sydney i sokirao se tokom pretrage.Recimo ako u Budimpesti kupujete kartu za let Budimpesta-Beograd-Abu Dhabi-Sydney karta kosta 1039 eur, a ukoliko u Srbiji uzimate segmetsa istim datumima Beograd-Abu Dhabi- Sydney to izadje 1470 eur.Razumem je da se borite za tranzitne putnike ali potpuno je nelogicno da za nas iz Srbije karta bude skuplja 400 eur.
U Septembru sam leteo za Beirut i opet imao isti sok.Povratna karta do Beiruta je bila 46000 dinara.Za potpuno iste datume povratna karta Pariz-Beograd-Beirut bila je 260 eur.
Izgleda da je politika Air Serbie da tranzitni putnici sto jeftinije lete a da domaci putnik placa najskuplje karte u Evropi.

Neko

pre 9 godina

A niko se nije setio da je Air Serbia bez ikakvih problema mogla da leti iz Splita, Dubrovnika, i Pule ovog leta? A sada naravno nastaje problem! Pa da! Niko od clanica EU nema problem sa Air Serbijom osim-Hrvatske! Woow! Kako neocekivano! Ma dajte molim vas ovo je cista zloupotreba zakona EU kako bi odbranili svoju Croatiu Airlines od potpunog unistenja jednom kad Air Serbija uvede te letove. Pateticno od strane Hrvatske vlade...

Mario HR

pre 9 godina

Ova vijest nema logike i najvjerojatnije je u pitanju potpuna laž. Osim što putnici već mjesecima lete iz EU preko Beograda na druge destinacije Air Serbia-e, Europska komisija je prošli tjedan odobrila spajanje Alitalie i Etihada po potpuno istim uvjetima pod kojima je Etihad ušao u vlasništvo Air Serbia-e. Hrvatska se može žaliti i negodovati (ako je ova vijest uopće istinita, a nije izmišljotina Jutarnjeg što je također moguće, ali mislim da nemaju pravnog temelja za bilo kakav prigovor. U krajnjoj liniji, u vremenima interneta nikakva HR licenca za prodaju karata nije ni potrebna. Sve se može obaviti na websajtu bilo koje EU putne agencije, ili na airserbia.com. Balkanska posla.

Nasa pamet

pre 9 godina

A tesko ce biti bilo kome da online kupi karte, dodje do BG i nastavi dalje...
(ivan, 18. novembar 2014 15:52)

Slabo si ga shvatio, ili nemas pojma o cemu se radi. Niko ti ne brani da putujes dalje samo moras proci pasosku kontrolu, uzeti ptljag, ponovno se cekirati, proci pasosku kontrolu pa putovati dalje. Ono sto bi Er Srbija zelela je tranzit: u Beogradu izadjes iz aviona, predjes u drugi a cekiran prtljag sa leta na let prebaci kompanija. Protiv toga se Hrvati bore.

Iryt556

pre 9 godina

zg@
Mozes li mi objasniti onda, ako to nema veze sa Hrvatskom konkretno, zasto je stupilo na snagu bas 20-tak dana posle informacije da Air Serbija pocinje letove za Zagreb? Onako desava se,a?I zasto zabrana zapravo STOJI SAMO ZA ZAGREB? I zasto bi Hrvatska mozgla da, recimo, nekom Nemcu zabrani da iz Zagreba putuje preko Beograda za, recimo, Frankfurt, jer je Air Serbijom jeftinije nego sa OU ili Lufthansom? Molim te.

Čovek iz struke

pre 9 godina

Poštovani čitatelji i sunarodnici, kao čovek koji radi u avioindustriji, reći ću vam samo ukratko da je ovaj tekst potpuna laž u režiji hrvatskih vlasti koje štite svog nacionalnog avioprevoznika. Sve vezano za činjenicu da Srbija ne ispunjava odredbe Ugovora o otvorenom nebu i da se zbog toga ne mogu prodavati karte iz Zg preko Bg do trećih destinacija su notorna laž, a odavno već možete kupiti karte sa svih EU destinacija gde leti Air Serbia za Abu Dhabi npr, preko Beograda. Deo na kraju koji govori o tome da je Air Serbia "pod lupom Evropske komisije" takođe davno deplasirana priča, jer je komisija odobrila sve Ugovore o Etihadovom preuzimanju vlasničkog kapitala u Evropi, a baš pre neki dan odobren je i dil sa Alitalijom gde je Etihad takođe kupio 49% akcija. Dakle rezime: Čist populizam, laži i nanošenje štete nacionalnom prevozniku Srbije koji ozbiljno preti da nanese katastrofalne gubitke Croatia Airlines-u nuđenjem letova preko Beograda po niskim cenama u okviru promocija za koje postoji poseban budžet u našoj kompaniji.

pazljivo citati

pre 9 godina

"Naime, list navodi da SRBIJA NIJE ISPUNILA odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala sa EU kao pridružena stranka"


"Do ispunjenja navedenih uslova predviđenih sporazumom, koje ocenjuje EVROPSKA KOMISIJA, vazdušni prevoznici iz država pridruženih stranaka.."

Dečki čitajte pažljivije nije Vam Hrvatska kriva.
Žalosno je da predrasude čini ljude slijepima.

Pinokio

pre 9 godina

Ja pobrkao si sve moguće lončiće i šerpe.Kakve veze ima Air Serbia sa Wizz Airom i niškim aerodromom.Air Serbia je samo jedan od korisnika usluga aerodroma Nikola Tesla.I oni se ne pitaju ko će gde da leti i sa kog aerodroma,a pošto si baš zapeo Wizz Air će uskoro leteti baš sa tog niškog aerodroma,toliko o tvom poznavanju prilika.Bolje komentariši zagrebački aerodrom koji sa svojim menadžmentom polako ali sigurno gubi putnike.

peraAT

pre 9 godina

Ovo nema veze sa EU, ja iz Beca i Ljubljane letim Air Srbijom gde hocu, ne samo za Beograd. Ovo je hrvatsko izivljavanje. Treba odgovoriti reciprocno, oduzeti im kvote za izvoz duvana u Srbiju.

ivan

pre 9 godina

"Naime, list navodi da SRBIJA NIJE ISPUNILA odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala sa EU kao pridružena stranka"


"Do ispunjenja navedenih uslova predviđenih sporazumom, koje ocenjuje EVROPSKA KOMISIJA, vazdušni prevoznici iz država pridruženih stranaka.."

Dečki čitajte pažljivije nije vam Hrvatska kriva.

Pročitate samo naslov i palite se,nitko vam nije kriv za ovo

vrh

pre 9 godina

Pa da li je moguce da i posle 20 godina, i svega sto su 3 coveka radili, niko da krene napred? Nijedna vlast, nijedan narod? Progledajte dalje od prsta koji vam stoji toliko godina ispred nosa, koji vam ne da da vidite cari ovog sveta i zivota na njemu. Debilizam vlada Balkanom.

Treperi samo,o jasiko!

pre 9 godina

Srbijo ne moze ni licenca,a mi njima najbolje fabrike! Kupujemo sve njigovo u njihovim objektima,njihovu vodu,konditorske proizvode,ajvar,dzem,mesne preradjevine,SLADOLED,ULJE,PA DOKLE SRBIJO?!

mali radojica

pre 9 godina

Zoki@ ne vredi likovima ovde objašnjavati kad oni veruju u "nezvanične" izvore I padaju na bombastične naslove. Na današnji dan (Vukovar I ostale priče o domoljublju)ovakvi bombastični naslovi samo mogu popaliti one koji nemaju pojma o avio saobraćaju I misle da se neke stvari mogu zabranjivati ili odlagati a da pri tome u današnje vreme postoje sporazumi o Otvorenom nebu, pa peta sloboda I tome slično. No ne vredi o tome razglabati jer to je za neke visa matematika ili ti kako ovde mi kažemo Španska sela I oni se samo primaju na prvu rečenicu " Mi/Oni NE DAMO, Mi/Oni ZABRANJUJEMO,Mi/Oni nikad nećemo dozvoliti mrskom nam neprijatelju...... sad vi stavite u nastavku tekst o bilo čemu po Vašem slobodnom izboru(avionima,vozovima,palačinkama).

Joda

pre 9 godina

Koristim tursku avio kompaniju iz Zagreba za Rijad sa presedanjem u Istanbulu. Ček in u Zagrebu do Rijada bez problema. Znači problem sa avio prevoznicima iz ne-EU zemalja se da prevazići.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen ovom vescu. Samo logicni nastavak politike koju Hrvatska sprovodi vec godinama. Zato jugonostalgicari pravac u IDEU i na more u Makarsku....

Tex

pre 9 godina

Prvo, ovo nema veze sa EU jer mnoge zemlje upravo to dozvoljavaju npr Italija.
Drugo, iskreno bas me i briga, kakve to veze sa nama ima, jedino tu hrvatski putnici ispastaju jer moraju da se maltretiraju kako bi hrvatska vlada uspela nekako da spase Air Croatia. Mada ne znam kako ce to ovim uraditi.
To ti je isto kao sa ovim nasim jadnim narodnjacima, nigde necete naci nista u zvanicnoj hrvatskoj a onda odem u Zg i tamo od 10 kluboa (reporucenih od ljudi u Zg) 7 su nardodnjaci (Cecu svi pevaju u glas), kao da sam u juznoj Srbiji .. katastrofa ...

pazljivo biti pametan

pre 9 godina

pazljivo citati@ A zasto je ta licenca potrebna bas bas 20-tak dana posle najave letova za Zagreb sad odjednom? EU brani Croatiu Airlines? Jer Zagrebackom aerodromu Air Serbia ne bi skodila, aerodromu je svejedno da li putnik putuje ovom ili onom aviokompanijiom,vec da je broj putnika sto veci. I video sam neki glup komentar da ce se Air Serbijinim letovima za Zagreb smanjiti broj putnika u Zagrebu, a povecati u Beogradu. Woow, pamet! Cekaj, pa da bi oni Air Serbijom stigli do BEG-a, treba im..Zagreb! Dakle glup komentar.

Zoki

pre 9 godina

Sve dok se tekst bazira na nezvaničnim informacijama i izjavama neimenovanih izvora, vest treba uzimati sa rezervom. Neke informacije, npr. ono da AS ne prodaje karte iz zemalja članica EU za destinacije u trećim zemljama jednostavno nisu tačne. Doduše, ne znamo da li AS to trenutno radi na osnovu ugovora o otvorenom nebu, bilateralnih ugovora, ili code sharinga.
Onaj deo o čekanju u trasfer zoni je patetičan, jer se radi o stvarima gde niko iz Hrvatske nema kontrolu. Kao što npr. ne bi mogli da spreče da AS prodaje dve vezane karte, odnosno da putnicima koji kupe kartu iz Beograda za neku drugu zemlju prodaju karte Zagreb - Beograd za neku simboličnu cenu, npr €15. Onda bi praktično Hrvatska ostala uskraćena za PDV, jer bi glavna karta bila kupljena iz Beograda.

MM

pre 9 godina

Iz Zg-a sam i bas u subotu letim Zagreb - Munchen - Barcelona sa Lufthansom, Croatia za isti let (čak piše lufthansa - star alliance) nudi sve isto samo za duplo skuplje. Btw. povratna karta me kostala 170e. Zje*bi i CA i AS ili letiš Lufthansom ili nekim low-costom. Ovo ostalo ako je kakva povljna akcija. Ćao-Bok

Loli

pre 9 godina

Bez uvrede, ali mislim da ste pogresno shvatili bit problema.Nitko AS ne zabranjuje prodaju karata na liniji Zg-Bg ali prema pravilima sporazuma Otvoreno nebo ne mogu putnike naletu do primjerice, Atene,chekirati u Zagrebu do Atene vec samo Beograda.Odnosno, u ZG mu moraju izdati dvije karte i ponovo ga chekirati Bg. Naravno da se to ne odnosi na letove Split -Beograd od ovog ljeta jer to nisu vezani letovi do treceg odredista.

kurkucica

pre 9 godina

Pazi kad sam ortisao na sajt pomenute Air Serbia-e, te se uverio da mogu da kupim kartu Frankfurt - Tel Aviv, ili Pariz - Abu Dabi, ili tako nesto. Al' su zeznuli ove Nemce i Francuze koji ocigledno ne citaju sitno kucane disclaimer-e u sporazumu o otvorenom nebu.

a.s.

pre 9 godina

To sto prenosi list, nije tacno. ECAA Sporazum, koji je potpisala Evropska Unija, drzave clanice, Island, Norveska i zemlje Zapadnog Balkana, regulise sve pitanja bezbednosti, sigurnosti i vazdusnog prometa izmedju potpisnica. Sporazum jos nije stupio na snazi, ali su se clanice dogovorile implementirati ga na administrativnom nivou. Sto se tice slboda letenja, tokom prove faze, u kojoj se jos nalazi Srbije i sve druge drzave Balkana, Hrvatska, kao drzava Evropske Unije, mora odobriti Er Srbiji neogranicen broj letova izmedju aeodroma u Srbiji i Hrvatskoj. Hrvatska nema pravo da se mesa u letove Er Srbije iz Beograda ka trecim destinacijama. U praksi, karte se prodaju preko elektronskih sistema sirom sveta, i nije moguce da Hrvatska spreci nekog francuza, na primer, da kupuje kartu Er Srbije, preko svog kompjutera u Kuala Lumpuru, na ruti Zagreb-Beograd-Tel Aviv.

zg

pre 9 godina

neko@ajde ponovo procitaj tekst a ne samo naslov. Moze letit iz Zagreba ili bilo kojeg drugog grada u eu ali samo za Srbiju i to vrijedi za cjelu eu a ne samo za Zagreb

Neko

pre 9 godina

zg@ Jeste, pa da je tako u Beogradu ne bi nikad bilo transfer putnika, sta preostaje osim EU- Crna Gora, Albanija, UAE, Turska? Ja se samo pitam sledece: zasto su se oni sada setili da stave tu zabranu, a ne pre leta, kada su najavljeni letovi za Dubrovnik, Split, Zagreb? -Pa da bi zastitili Croatiu Airlines, koja je skuplja, i nema bas svetlu buducnost svakako, ona je sad kao sto je bio Jat. Ne verujem da je Hrvatima bitno da li na avionu pise "Serbia", vec koja je cena, nismo valjda toliko kompleksni svi i dalje? I meni je ovo sve malo pateticno, ipak su ovo sve nezvanicne informacije. Nemam nameru nikog da vredjam sad, samo trazim da mi objasni neko zasto su se sad setili kad Air Serbija uvodi dva leta dnevno za Zagreb? Objasni to. A putnici iz cele Evrope putuju Air Serbijom i transferuju se u Beogradu, to je prosto ocigledno, Srbi nemaju toliko para za avion, niti se Air Serbija oslanja na njih- Air Serbija se oslanja, kao i veliki svetski prevoznici- Qatar, Emirates, Etihad, na transfer putnike, vi mislite da je Air Serbijom bar 50% Srba putovalo ove godine? Pa zasto oni uvode letove sad do celog Balkana, povecavaju kapacitete u Ljubljani, Nanjaluci..Zbog putnika koji presedaju.

Adio Pameti

pre 9 godina

@ja
Niškom aerodromu ne daju da se razvija?
Blago tebi i sličnima.
Montenegro airlines leti do Podgorice i nazad iz Niša i vi gradjani Niša placate 40% aviona da bi onih sezonskih 50 tak i 10tak vansezonskih putnika plaćali jeftiniju kartu.
I onda kukate kako grad Niš nema para i ovaj ili onaj ne da Niškom aerodromu da se razvija.
Da ima ekonomskog interesa pohrlile bi mnoge kompanije da lete za i iz Niša.
Ima interesa samo ako grad Niš plati 40% avionskih mesta. Šta li misle ostali gradjani Niša koji nisu baš u mogućnosti da plate avio kartu?
Ili je toliko dobro u Nišu da bi svi gradjani leteli bar jednom nedeljno ali nema letova jer Bgd ili Air Srbija ne daju.

Geger

pre 9 godina

Balkanska poslovna etika:
Nije vazno kako da moja krava daje vise mleke nego kako da otrujem komsijinu.
Nije mi bolje kad mi je bolje, nego kad je tebi gore.
Fuj bre!

severina

pre 9 godina

nek ispune uslove... nek obnove flotu... nek se uozbilje, pa onda nek se sire na EU trziste. Time sto su promenili ime i logo, nisu 'resili stvar'. nemam poverenja u Air Serbia, tek treba da ga zasluze.

evita

pre 9 godina

Braco Hrvati, dajte im ali ako placaju gorivo, landing i handling unapred. Ovde u majci Srbiji su duzni svima: i aerodromu i NISu i ko zna kome jos. Tako i ja mogu da napravim aviokompaniju! Sto se tice putnika, niste u pravu da ogranicavate sa kim mogu da putuju. Usluga im je extra, sto jes, jes.

Indijanac

pre 9 godina

@Sasa

To rade sve kompanije. Na primer, proslo leto sam gledao kartu od Chicaga do Madrida, i direktan let je bio $1250 a let preko Chicago-Istanbul-Madrid se mogao naci za ispod $1000.

munja

pre 9 godina

Nije samo u pitanju puki naslov, pogledajte njihov dnevnik, pa pun je "pumpanja", ako nije avio-prev0z, onda je Šešelj, ako nije ni to, onda je JNA, ako nije ni to onda su generalno Srbi.Dakle, nešto im ne ide od ruke od njihove ne ovisnosti.Eno snimiše neki film o "Domovinskom ratu", pa radi čega radi "pumpanja". I na kraju Sanader, Bandić i drugi domoljubci ih olešiše, pa sad kako gotovo u "ljepopizdinoj" nema Srba moraju da čačkaju po komšiskom dvorištu da svoje smeće nekako prikriju.Sve u svemu tajkuni napred a ostala raja marš u ćošak.

Jelena Visnjic

pre 9 godina

Pa jesam ja lepo rekla nismo radili kako treba u direktoratu! Dok direktori ne napipaju bravu nema otvaranja podglavlja sa EU!

Prilagođena poslovna politika

pre 9 godina

"...putnicima iz Zagreba neće moći da prodaje avionske karte za letove preko Srbije za druga odredišta, niti će putnici iz Zagreba u Beogradu smeti u transfer zoni da čekaju svoj sledeći let."

Onda će Air Serbia svojim gostima iz Zagreba koji lete do Beograda da prodaje gostinjske usluge, a gosti će u gostinjskoj zoni Air Serbia na beogradskom aerodromu da se goste do sledećeg leta.

nemanja_berlin

pre 9 godina

To da se iz clanice EU ne moze preko Beograda leteti na dalje destinacije je cista glupost..Ja sam skoro leteo iz Berlina za Beograd kada je desetak putnika sa mog leta direktno nakon sletanja u BG stalo na gejt za Abu Dabi bez napustanja medjunarodne zone. Zasto bi tako nesto bilo moguce iz Berlina, a iz Zagreba ne? Uostalom, da tako nesto nije moguce, Etihadu se ne bi ni isplatilo da ulaze u AirSerbiu. Tako da se ovde radi samo o plasiranju netacnih informacija, a B92 preporucujem da proveri verodostojnost izvora pre nego sto preuzima tekstove za svoje potrebe.

Wow

pre 9 godina

Eto, pre 2 sata stigla vest da je Air Serbia resila problem, proverite na exyuaviation.blogspot. Ovo je bila glupost pomocu koje su nacionalisti mogli da izraze svoju mrznju. Air Serbia nije dobila tu dozvolu, Hrvatska je trazila da Air Serbia to potpise, Air Serbia ocigledno danas potpisala...I eto, gotovo. Nararvno, neekima je zao zbog toga, ali sta ces-kod nas ne vole svi kad se problem resi.

Privrednik

pre 9 godina

LINTA i njegovi oortaci iz SRS DVERI,DSS, bi mogli barem malo da se potrude i procitaju TEKST, a ne da pisu IDIOTSKE KOMENTARE.

joka

pre 9 godina

Ako je ovo istina a verujem da je bar deo svega navedenog istina onda je ovo samo jos jedno izivljavanje Hrvatske i njene vlasti nad Srbijom. Kompleks vuku i dalje a i ne prihvataju konkurenciju pa makar to bilo i na stetu njenih gradjana!!!

Wow

pre 9 godina

Jaooo, pa sta se to desilo?? Nit se zemlja trese, nit bije more o mramorje, vec Air Serbia ne sme da prebacuje putnike iz Zagreba na druge letove tranzitom! Joooj, kuku, sta ce sada? -Evo sta ce: pregovarace se o tome, licenca ce biti dobijena, i sve ce biti ok. Isto se desilo sa Beirutom, poceli su sa prodajom karata pre nego sto su dobili dozvolu, pa su odlozili pocetak letova za Beirut za nekoliko dana, i onda ih poceli. Nije da se desilo nesto strasno, pa da se svi uzrujavate. U krajnjem slicaju, Air Serbija ce preziveti i bez Zagreba, a i Zagreb bez Air Serbije. Sta se palite svi odmah? Kompleksi vladaju ovde...

mihajlo

pre 9 godina

@ivan
Aha pa se nasla kao branilac EK ma idi begaj. Sredice se i to bez brige, pa da vidimo sledece sta je, da nece ponovo neka EK biti posredi. Dali jedna karta ili dve nebitno, ko moze putniku da brani dalje putovanje pa makar leteo i drugim letom dalje, reko bi da poenta i jeste u tome, da ce moci da leti dalje kad. Potrudi ce se AS za takvog putnika. Kupis let za BG sa kodom te karte dobijes popust za drugu kartu ka destinaciji iz kampanje. Formlnost cekiranja otom potom.

mika

pre 9 godina

Važno je da je naslov zlonameran i bombastican, to što nema veze sa istinom nije bitno. Nije problem u Hrvatskoj vec u Srbiji što nije ispunila odredjene uslove koje propisuje EU za svoje clanice.

ja

pre 9 godina

Pa? I Airserbia sprečava Wizzair i ostale lowcost kompanije i tera ih iz Srbije zarad monopola, pa ništa. I ne samo to, nego Airserbija ne dozvoljava ni svojima da se razvijaju, npr. niškom aerodromu, pa nije čudo što to čini Hrvatska, koja sprečava islamsku kompaniju Airserbia... Stvarno sram ih bilo, jer mi Srbi smo najpošteniji narod i ne znam samo odakle im hrabrost da se drznu da tako nešto čine prepoštenom Beogradu!

hm

pre 9 godina

Naslov je izgleda za prosecnog gradjanina Srbije, jer dalje od naslova niti ne cita, a napisan je u stilu 90tih godina... Uopste se ne radi o Hrvatskoj, vec o EU.

jiji

pre 9 godina

znači nije da Hrvatska neda dozvole,nego Srbija nije ispunila ono što je potpisala da će ispuniti da bi mogla dobiti dozvole. Znači naslov treba biti Srbija nije ispunila propisane uvijete EU za dobivanje dozvola.

Igor

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa.

Somborac

pre 9 godina

"Niti ce putnici iz Zagreba u Beogradu smeti u transfer zoni da čekaju svoj sledec?i let"????? Jesam ja lud ili ovi pokusavaju iz Zagreba da kontrolisu ko ce i gde da bude na aerodromu u Beogradu?

pazljivo citati

pre 9 godina

"Naime, list navodi da SRBIJA NIJE ISPUNILA odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala sa EU kao pridružena stranka"


"Do ispunjenja navedenih uslova predviđenih sporazumom, koje ocenjuje EVROPSKA KOMISIJA, vazdušni prevoznici iz država pridruženih stranaka.."

Dečki čitajte pažljivije nije Vam Hrvatska kriva.
Žalosno je da predrasude čini ljude slijepima.

Septicar

pre 9 godina

Zalosno je da svaka budala sa ovih prostora moze da kupi kompjuter, plati internet i lupeta gluposti do besvesti na ovakvim sajtovima!!! Pogledajte samo koliko je ovde nebuloznih, ostrascenih i idiotsko-srpskih komentara??? E zato izmedju ostalog i jesmo gde jesmo i idemo gde idemo: U TOTALNU PROPAST U SVAKOM POGLEDU!!!

severina

pre 9 godina

nek ispune uslove... nek obnove flotu... nek se uozbilje, pa onda nek se sire na EU trziste. Time sto su promenili ime i logo, nisu 'resili stvar'. nemam poverenja u Air Serbia, tek treba da ga zasluze.

Branko BG

pre 9 godina

Radije ne bi putovali uopšte nego da putuju preko Beograda. E hrvati, hrvati, pa šta je sad? Neovisni ste već 20 godina a još se plašite senke Beograda? :-D

ivan

pre 9 godina

"Naime, list navodi da SRBIJA NIJE ISPUNILA odredbe Sporazuma o uspostavljanju evropskog zajedničkog vazdušnog prostora koji je potpisala sa EU kao pridružena stranka"


"Do ispunjenja navedenih uslova predviđenih sporazumom, koje ocenjuje EVROPSKA KOMISIJA, vazdušni prevoznici iz država pridruženih stranaka.."

Dečki čitajte pažljivije nije vam Hrvatska kriva.

Pročitate samo naslov i palite se,nitko vam nije kriv za ovo

Neko

pre 9 godina

A niko se nije setio da je Air Serbia bez ikakvih problema mogla da leti iz Splita, Dubrovnika, i Pule ovog leta? A sada naravno nastaje problem! Pa da! Niko od clanica EU nema problem sa Air Serbijom osim-Hrvatske! Woow! Kako neocekivano! Ma dajte molim vas ovo je cista zloupotreba zakona EU kako bi odbranili svoju Croatiu Airlines od potpunog unistenja jednom kad Air Serbija uvede te letove. Pateticno od strane Hrvatske vlade...

Giovanni

pre 9 godina

Toliko o komsijama... Samo me zanima zasto to isto ne vazi i za druge destinacije u okviru EU na kojima AS obavlja letove a gde sigurno ima transfernih putnika za trece zemlje... Samo se komsije prave pametne i gledaju da miniraju gde god je to moguce, kao i uvek...

Vlada

pre 9 godina

Ovo neće sprečiti razvoj ErSrbije, jer je, koliko kapiram, ova kompanija već lider u regionu, ima najveći rast, pa malena Hrvatska i nije tako bitna u poređenju sa drugim tržištima. Samo je jadna doslednost kojom Hrvati podmeću nogu Srbima.

zg

pre 9 godina

neko@ajde ponovo procitaj tekst a ne samo naslov. Moze letit iz Zagreba ili bilo kojeg drugog grada u eu ali samo za Srbiju i to vrijedi za cjelu eu a ne samo za Zagreb

Igor

pre 9 godina

glupost!...airserbia vec odavno povezuje recimo Bukurest i Milano sa najpovoljnim cenama i u odnosu na Alitalia i u odnosu na Tarom preko Bgd-a.
Koliko znam Italija i Rumunija su davno pre Hrvatske usli u EU.
A koliko znam italijani mnogo vise vode interesa o svojim ekonomskim interesima, a verujem i Rumuni. Ovo je cista zlonerna novinarska prica a nazalost insipirisana jos ne prevazidjenim kompleksima Hrvatske kao nacije u odnosu na Srbiju, pa izmisljaju zackoljice.
U svim zakonima, sporazumima e ostalim aktima, a tu se podrazumeva i Otvoreno Nebo, se navodi sta je zabranjeno a podrazumeva se da ono sto nije izricito zabranjeno da je to dozvoljeno...zamislite da jedan Italijan mora da napusti aerodrom recimo u Dubaiju na svom povezanom letu ka Sidneju sa istom kompanijom, recimo Emirates, jer Dubai nije EU ili da Emirates ne sme prodavati i reklamirati povezane destinacije.
Nikad cuo za takvu glupost...eto razjasnjeno...
u uvom slucaju je problem hrvatski mentalitet koji i dalje zaostaje za EU i koji pati od kompleksa prema Srbiji.
A umesto sto se bave Srbijom, pametnije bi im bilo razvijati sopstvenu avio industriju pa recimo nuditi jeftinije karte iz Zagreba do 13 destinacija umesto sto se bakcu sa zarezima u nekom sporazumu...Ej balkanu.
Pozdrav

Loli

pre 9 godina

Bez uvrede, ali mislim da ste pogresno shvatili bit problema.Nitko AS ne zabranjuje prodaju karata na liniji Zg-Bg ali prema pravilima sporazuma Otvoreno nebo ne mogu putnike naletu do primjerice, Atene,chekirati u Zagrebu do Atene vec samo Beograda.Odnosno, u ZG mu moraju izdati dvije karte i ponovo ga chekirati Bg. Naravno da se to ne odnosi na letove Split -Beograd od ovog ljeta jer to nisu vezani letovi do treceg odredista.

DR

pre 9 godina

"Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije... (Igor, 18. novembar 2014 13:22)" - Na primer Josipović (predsednik) ili Milanović (premijer)

evita

pre 9 godina

Braco Hrvati, dajte im ali ako placaju gorivo, landing i handling unapred. Ovde u majci Srbiji su duzni svima: i aerodromu i NISu i ko zna kome jos. Tako i ja mogu da napravim aviokompaniju! Sto se tice putnika, niste u pravu da ogranicavate sa kim mogu da putuju. Usluga im je extra, sto jes, jes.

Pinokio

pre 9 godina

Ja pobrkao si sve moguće lončiće i šerpe.Kakve veze ima Air Serbia sa Wizz Airom i niškim aerodromom.Air Serbia je samo jedan od korisnika usluga aerodroma Nikola Tesla.I oni se ne pitaju ko će gde da leti i sa kog aerodroma,a pošto si baš zapeo Wizz Air će uskoro leteti baš sa tog niškog aerodroma,toliko o tvom poznavanju prilika.Bolje komentariši zagrebački aerodrom koji sa svojim menadžmentom polako ali sigurno gubi putnike.

tako je to

pre 9 godina

Ovo se zove prakticionizam koji je jako zastupljen u EU. Na sve moguće načine se štiti svoje tržište u EU bilo agrarnom politikom, industrijskom ili kao što je ovdje slučaj, prometnom. Imeđu ostalih segmenata (sigurnost,razmijena)ovdje je interes HR da Srbija bude članica EU.

Jovan

pre 9 godina

Ja mogu iz Pariza (EU) da putujem preko Beograda do Atine (EU) Er Srbiom. Francuska i Grcka, stare clanice EU ne prave problem zbog toga. Slicna situacija i sa nizom drugih EU zemalja do kojih Er Srbia leti. Nece biti da je jedino Hrvatskoj stalo do EU propisa.

Nesto novinari Jutarnjeg lista nisu dobro razumeli izgleda. Ili se neko u toj hrvatskoj komisiji preigrao, pa mesa propise i svoje licne zelje.

mlekadzija

pre 9 godina

Uopste nisam iznenadjen ovom vescu. Samo logicni nastavak politike koju Hrvatska sprovodi vec godinama. Zato jugonostalgicari pravac u IDEU i na more u Makarsku....

Domagoj

pre 9 godina

kakva glupost. Taman sam mislio za neke destinacije preko Beograda, jer Air Serbia je trenutno najjeftinija za nas iz Hr. Čak je i do Praga povoljna, jedino što se mora dugo čekati u beogradskoj zračnoj luci, ali za istočne destinacije je logično dobar odabir.
Croatia Airlines je lopovska tvrtka koja ima visoke cijene karata vec 20 godina, zato i ne sjecam kada sam zadnji put letio s njima. A ni flota im nije nesto, stalno neki problemi.

Vlado

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa.
(Igor, 18. novembar 2014 13:22)

Nećeš dobiti posao ili nećeš dogurati do bolje pozicije ako se prezivaš na "vić"?!? Premijer i predsjednik, kao i pola ministara nisu "dobre pozicije"? I preko 400 pluseva za ovaj komentar. O, zemljo otvori se. Ali da vas utješim, nismo ni mi bolji. Što huškačkije i gluplje, to veća šansa da se uzme kao neupitna činjenica.

Mario

pre 9 godina

Ja poznajem ljude koji uveliko preko Beograda putuju za Tel Aviv iz Pariza. I nikom u Francuskoj nije palo na pamet da im to zabranjuje zbog ovog ili onog razloga. Uostalom ko je skoro putovao avionom mogao je da primeti veliku guzvu u cekaonicam za letove ka bliskom istoku. Air Serbia je poprilicno jeftinija od Air France.
Uostalom sto bi putnik morao da ceka u transfer zoni. Ja sam par puta putovao iz Beograda za Pariz preko Frankfurta, sa razmakom izmedju dva leta od 7h. Lepo seo u metro i otiso do Frankfurta. Ili isto tako do Barselone preko Ciriha. Jedino sto na Beogradskom aerodromu putnici mogu samo da sednu i sacekaju 75 godina da se sagradi metro, ili bilo kakav drugi normalan javni prevoz do grada.
A sto se tice hrvata, to je njihov problem sa njihovim pravima u njihovoj zemlji. Ako ce njihova policija da ih stavlja na detektor lazi u vezi njihovih putovanja, opet njihova stvar.
Otvaranjem linije Beograd-Zagreb, od strane Air Serbia, Croatia airlines moze da stavi kljuc u bravu. Zato i francuzi, vlasnici zagrebackog aerodroma hoce da kupe Beogradski, jer uveliko posluju sa minusem.

peraAT

pre 9 godina

Ovo nema veze sa EU, ja iz Beca i Ljubljane letim Air Srbijom gde hocu, ne samo za Beograd. Ovo je hrvatsko izivljavanje. Treba odgovoriti reciprocno, oduzeti im kvote za izvoz duvana u Srbiju.

blagomeni

pre 9 godina

U drugim zemljama EU je moguća kupovina karata za letove preko Beograda (u tranzitu) ka drugim destinacijama do kojih leti Air Srbija. (Moj primer Holandija)Ovo zatezanje kojim prete hrvatske vazduhoplovne vlasti po svemu sudeći nije utemeljeno u pravilima EU već u bilateralnim (ne)sporazumima Srbije i Hrvatske. Inače su letovi Air Srbije prema destinacijama van Evrope veoma konkurentni, kako u cenama, tako i u pruženoj usluzi. Na primer, letovi do Tel Aviva iz zapadnih prestonica EU su upola jeftiniji nego kada bi se letelo kokurentskim avio kompanijama iz regiona.

Jovan

pre 9 godina

Sada vidim da ni Svajcarska (nije EU) ni Austrija (EU!)nisu potpisnice tog sporazuma. Pa opet leteo mnogo puta Swissom ili Austrianom u okviru Evrope sa sve presedanjima.

Miroslav

pre 9 godina

Oni ovde pokupovase pola srbije,a kompaniji koja cak nije ni nasa nego arapska nece da daju da radi u hrvatskoj,i kod nas svi cute ko zaliveni,da covek ne poveruje

čitatiiiiii

pre 9 godina

naslov vam je glup i nema veze s tekstom, a ovi šta komentiraju valjda bi trebali prvo pročitati članak jer svi znamo da se danas naslovi pišu šta bombastičnije zbog broja klikova.

Tex

pre 9 godina

Prvo, ovo nema veze sa EU jer mnoge zemlje upravo to dozvoljavaju npr Italija.
Drugo, iskreno bas me i briga, kakve to veze sa nama ima, jedino tu hrvatski putnici ispastaju jer moraju da se maltretiraju kako bi hrvatska vlada uspela nekako da spase Air Croatia. Mada ne znam kako ce to ovim uraditi.
To ti je isto kao sa ovim nasim jadnim narodnjacima, nigde necete naci nista u zvanicnoj hrvatskoj a onda odem u Zg i tamo od 10 kluboa (reporucenih od ljudi u Zg) 7 su nardodnjaci (Cecu svi pevaju u glas), kao da sam u juznoj Srbiji .. katastrofa ...

Goran

pre 9 godina

Milano Beograd Istanbul sasvim regularno se putuje Torbu ubacis u Mi i uzimas u Istanbulu . Italija je EU prema tome ovo sa Zagrebom je nekakav glupi inat

Čovek iz struke

pre 9 godina

Poštovani čitatelji i sunarodnici, kao čovek koji radi u avioindustriji, reći ću vam samo ukratko da je ovaj tekst potpuna laž u režiji hrvatskih vlasti koje štite svog nacionalnog avioprevoznika. Sve vezano za činjenicu da Srbija ne ispunjava odredbe Ugovora o otvorenom nebu i da se zbog toga ne mogu prodavati karte iz Zg preko Bg do trećih destinacija su notorna laž, a odavno već možete kupiti karte sa svih EU destinacija gde leti Air Serbia za Abu Dhabi npr, preko Beograda. Deo na kraju koji govori o tome da je Air Serbia "pod lupom Evropske komisije" takođe davno deplasirana priča, jer je komisija odobrila sve Ugovore o Etihadovom preuzimanju vlasničkog kapitala u Evropi, a baš pre neki dan odobren je i dil sa Alitalijom gde je Etihad takođe kupio 49% akcija. Dakle rezime: Čist populizam, laži i nanošenje štete nacionalnom prevozniku Srbije koji ozbiljno preti da nanese katastrofalne gubitke Croatia Airlines-u nuđenjem letova preko Beograda po niskim cenama u okviru promocija za koje postoji poseban budžet u našoj kompaniji.

Урош

pre 9 godina

Pa dobro rešite to, što to mora tako problematično i da se zateže!?
Kad je trebalo da se pokrije kontrola neba zbog nestanka struje u Hr vatskoj problem se brzo rešavao.
Što je problem naći zajednički jezik?

ККВ

pre 9 godina

@пажљиво читати
Како нису сметали везани летови за далматинске градове током туристичке сезоне? Како не смета Немачкој, Француској и другим земљама "старе Европе"? Give me a break!

ivanhoe

pre 9 godina

Sve sto ima veze sa Srbijom - u hrvatskoj tesko moze da prodje. Ruzno, ali istinito. Neki dan sam uzeo Jaffa kekse od Crvenke, a zena na kasi me pitala zasto nisam uzeo te iste kekse od nekog drugog proizvodjaca (koji em sto nisu Jaffa, em su jos i skuplji)??? Ako vam npr. prezime zavrsava na ~vić tesko cete dobiti posao ovde, ako ga i dobijete nekim cudom sigurno necete nikada dogurati do neke bolje pozicije, a ako vam se firma zove AirSerbia i pokusavate poslovati ovde onda ste u najmanju ruku izuzetno optimisticni.

A tako sam se veselio uspostavljanju normalnijih odnosa. (Igor, 18. novembar 2014 13:22)

Sad mi bas zao Josipovica i Milanovica, kako ce naci zaposlenja kad sidju sa funkcija...
Salu na stranu, mislim da je najveci problem ekonomsko posrnuce Srbije. Srbija je prirodni centar ne bivse Juge nego Balkana. Beograd je grad magnet za ceo region ali samo ukoliko ekonomija Srbije napreduje. Tu je resenje svega, jaka ekonomija.

Treperi samo,o jasiko!

pre 9 godina

Srbijo ne moze ni licenca,a mi njima najbolje fabrike! Kupujemo sve njigovo u njihovim objektima,njihovu vodu,konditorske proizvode,ajvar,dzem,mesne preradjevine,SLADOLED,ULJE,PA DOKLE SRBIJO?!

Iryt556

pre 9 godina

zg@
Mozes li mi objasniti onda, ako to nema veze sa Hrvatskom konkretno, zasto je stupilo na snagu bas 20-tak dana posle informacije da Air Serbija pocinje letove za Zagreb? Onako desava se,a?I zasto zabrana zapravo STOJI SAMO ZA ZAGREB? I zasto bi Hrvatska mozgla da, recimo, nekom Nemcu zabrani da iz Zagreba putuje preko Beograda za, recimo, Frankfurt, jer je Air Serbijom jeftinije nego sa OU ili Lufthansom? Molim te.

vrh

pre 9 godina

Pa da li je moguce da i posle 20 godina, i svega sto su 3 coveka radili, niko da krene napred? Nijedna vlast, nijedan narod? Progledajte dalje od prsta koji vam stoji toliko godina ispred nosa, koji vam ne da da vidite cari ovog sveta i zivota na njemu. Debilizam vlada Balkanom.

Adio Pameti

pre 9 godina

@ja
Niškom aerodromu ne daju da se razvija?
Blago tebi i sličnima.
Montenegro airlines leti do Podgorice i nazad iz Niša i vi gradjani Niša placate 40% aviona da bi onih sezonskih 50 tak i 10tak vansezonskih putnika plaćali jeftiniju kartu.
I onda kukate kako grad Niš nema para i ovaj ili onaj ne da Niškom aerodromu da se razvija.
Da ima ekonomskog interesa pohrlile bi mnoge kompanije da lete za i iz Niša.
Ima interesa samo ako grad Niš plati 40% avionskih mesta. Šta li misle ostali gradjani Niša koji nisu baš u mogućnosti da plate avio kartu?
Ili je toliko dobro u Nišu da bi svi gradjani leteli bar jednom nedeljno ali nema letova jer Bgd ili Air Srbija ne daju.

mihajlo

pre 9 godina

@ivan
Aha pa se nasla kao branilac EK ma idi begaj. Sredice se i to bez brige, pa da vidimo sledece sta je, da nece ponovo neka EK biti posredi. Dali jedna karta ili dve nebitno, ko moze putniku da brani dalje putovanje pa makar leteo i drugim letom dalje, reko bi da poenta i jeste u tome, da ce moci da leti dalje kad. Potrudi ce se AS za takvog putnika. Kupis let za BG sa kodom te karte dobijes popust za drugu kartu ka destinaciji iz kampanje. Formlnost cekiranja otom potom.

Jojo

pre 9 godina

Koliko sam razumeo iz originalnog clanka, mogu se kupovati karte Zagreb-Beograd ali ne mogu npr. Zagreb-Abu Dhabi (preko Beograda) jer Srbija jos nije ispunila neke uslove iz sporazuma "Otvoreno nebo". Ima li neki avio strucnjak koji moze da komentarise?

kraja

pre 9 godina

"Nekad su autobusi iz Beograda prevozili putnike u Hrvatsku a sad je sve te linije preuzeo hrvatski autoprevoznik."

...dajete pluseve netacnoj informaciji zato sto vam to odgovara...
...na vecini destinacija koje su interesantne srpskim prevoznicima funkcionisu oba prevoznika i hrvatski i srpski...
...klasican reciprocitet...
...najvise linija drzi lasta, ali tu su i falcon i bs tours...

a.s.

pre 9 godina

To sto prenosi list, nije tacno. ECAA Sporazum, koji je potpisala Evropska Unija, drzave clanice, Island, Norveska i zemlje Zapadnog Balkana, regulise sve pitanja bezbednosti, sigurnosti i vazdusnog prometa izmedju potpisnica. Sporazum jos nije stupio na snazi, ali su se clanice dogovorile implementirati ga na administrativnom nivou. Sto se tice slboda letenja, tokom prove faze, u kojoj se jos nalazi Srbije i sve druge drzave Balkana, Hrvatska, kao drzava Evropske Unije, mora odobriti Er Srbiji neogranicen broj letova izmedju aeodroma u Srbiji i Hrvatskoj. Hrvatska nema pravo da se mesa u letove Er Srbije iz Beograda ka trecim destinacijama. U praksi, karte se prodaju preko elektronskih sistema sirom sveta, i nije moguce da Hrvatska spreci nekog francuza, na primer, da kupuje kartu Er Srbije, preko svog kompjutera u Kuala Lumpuru, na ruti Zagreb-Beograd-Tel Aviv.

Nasa pamet

pre 9 godina

A tesko ce biti bilo kome da online kupi karte, dodje do BG i nastavi dalje...
(ivan, 18. novembar 2014 15:52)

Slabo si ga shvatio, ili nemas pojma o cemu se radi. Niko ti ne brani da putujes dalje samo moras proci pasosku kontrolu, uzeti ptljag, ponovno se cekirati, proci pasosku kontrolu pa putovati dalje. Ono sto bi Er Srbija zelela je tranzit: u Beogradu izadjes iz aviona, predjes u drugi a cekiran prtljag sa leta na let prebaci kompanija. Protiv toga se Hrvati bore.

pazljivo biti pametan

pre 9 godina

pazljivo citati@ A zasto je ta licenca potrebna bas bas 20-tak dana posle najave letova za Zagreb sad odjednom? EU brani Croatiu Airlines? Jer Zagrebackom aerodromu Air Serbia ne bi skodila, aerodromu je svejedno da li putnik putuje ovom ili onom aviokompanijiom,vec da je broj putnika sto veci. I video sam neki glup komentar da ce se Air Serbijinim letovima za Zagreb smanjiti broj putnika u Zagrebu, a povecati u Beogradu. Woow, pamet! Cekaj, pa da bi oni Air Serbijom stigli do BEG-a, treba im..Zagreb! Dakle glup komentar.

MM

pre 9 godina

Iz Zg-a sam i bas u subotu letim Zagreb - Munchen - Barcelona sa Lufthansom, Croatia za isti let (čak piše lufthansa - star alliance) nudi sve isto samo za duplo skuplje. Btw. povratna karta me kostala 170e. Zje*bi i CA i AS ili letiš Lufthansom ili nekim low-costom. Ovo ostalo ako je kakva povljna akcija. Ćao-Bok

Neko

pre 9 godina

zg@ Jeste, pa da je tako u Beogradu ne bi nikad bilo transfer putnika, sta preostaje osim EU- Crna Gora, Albanija, UAE, Turska? Ja se samo pitam sledece: zasto su se oni sada setili da stave tu zabranu, a ne pre leta, kada su najavljeni letovi za Dubrovnik, Split, Zagreb? -Pa da bi zastitili Croatiu Airlines, koja je skuplja, i nema bas svetlu buducnost svakako, ona je sad kao sto je bio Jat. Ne verujem da je Hrvatima bitno da li na avionu pise "Serbia", vec koja je cena, nismo valjda toliko kompleksni svi i dalje? I meni je ovo sve malo pateticno, ipak su ovo sve nezvanicne informacije. Nemam nameru nikog da vredjam sad, samo trazim da mi objasni neko zasto su se sad setili kad Air Serbija uvodi dva leta dnevno za Zagreb? Objasni to. A putnici iz cele Evrope putuju Air Serbijom i transferuju se u Beogradu, to je prosto ocigledno, Srbi nemaju toliko para za avion, niti se Air Serbija oslanja na njih- Air Serbija se oslanja, kao i veliki svetski prevoznici- Qatar, Emirates, Etihad, na transfer putnike, vi mislite da je Air Serbijom bar 50% Srba putovalo ove godine? Pa zasto oni uvode letove sad do celog Balkana, povecavaju kapacitete u Ljubljani, Nanjaluci..Zbog putnika koji presedaju.

Sasa

pre 9 godina

Ono sto mi najvise smeta kod AS je prodaja mnogo povoljnijih karata za tranzitne putnike nego za nas iz Srbije.Juce sam kupio kartu za Sydney i sokirao se tokom pretrage.Recimo ako u Budimpesti kupujete kartu za let Budimpesta-Beograd-Abu Dhabi-Sydney karta kosta 1039 eur, a ukoliko u Srbiji uzimate segmetsa istim datumima Beograd-Abu Dhabi- Sydney to izadje 1470 eur.Razumem je da se borite za tranzitne putnike ali potpuno je nelogicno da za nas iz Srbije karta bude skuplja 400 eur.
U Septembru sam leteo za Beirut i opet imao isti sok.Povratna karta do Beiruta je bila 46000 dinara.Za potpuno iste datume povratna karta Pariz-Beograd-Beirut bila je 260 eur.
Izgleda da je politika Air Serbie da tranzitni putnici sto jeftinije lete a da domaci putnik placa najskuplje karte u Evropi.

Privrednik

pre 9 godina

LINTA i njegovi oortaci iz SRS DVERI,DSS, bi mogli barem malo da se potrude i procitaju TEKST, a ne da pisu IDIOTSKE KOMENTARE.

munja

pre 9 godina

Nije samo u pitanju puki naslov, pogledajte njihov dnevnik, pa pun je "pumpanja", ako nije avio-prev0z, onda je Šešelj, ako nije ni to, onda je JNA, ako nije ni to onda su generalno Srbi.Dakle, nešto im ne ide od ruke od njihove ne ovisnosti.Eno snimiše neki film o "Domovinskom ratu", pa radi čega radi "pumpanja". I na kraju Sanader, Bandić i drugi domoljubci ih olešiše, pa sad kako gotovo u "ljepopizdinoj" nema Srba moraju da čačkaju po komšiskom dvorištu da svoje smeće nekako prikriju.Sve u svemu tajkuni napred a ostala raja marš u ćošak.

Joda

pre 9 godina

Koristim tursku avio kompaniju iz Zagreba za Rijad sa presedanjem u Istanbulu. Ček in u Zagrebu do Rijada bez problema. Znači problem sa avio prevoznicima iz ne-EU zemalja se da prevazići.

Geger

pre 9 godina

Balkanska poslovna etika:
Nije vazno kako da moja krava daje vise mleke nego kako da otrujem komsijinu.
Nije mi bolje kad mi je bolje, nego kad je tebi gore.
Fuj bre!

Jelena Visnjic

pre 9 godina

Pa jesam ja lepo rekla nismo radili kako treba u direktoratu! Dok direktori ne napipaju bravu nema otvaranja podglavlja sa EU!

Zoki

pre 9 godina

Sve dok se tekst bazira na nezvaničnim informacijama i izjavama neimenovanih izvora, vest treba uzimati sa rezervom. Neke informacije, npr. ono da AS ne prodaje karte iz zemalja članica EU za destinacije u trećim zemljama jednostavno nisu tačne. Doduše, ne znamo da li AS to trenutno radi na osnovu ugovora o otvorenom nebu, bilateralnih ugovora, ili code sharinga.
Onaj deo o čekanju u trasfer zoni je patetičan, jer se radi o stvarima gde niko iz Hrvatske nema kontrolu. Kao što npr. ne bi mogli da spreče da AS prodaje dve vezane karte, odnosno da putnicima koji kupe kartu iz Beograda za neku drugu zemlju prodaju karte Zagreb - Beograd za neku simboličnu cenu, npr €15. Onda bi praktično Hrvatska ostala uskraćena za PDV, jer bi glavna karta bila kupljena iz Beograda.

mali radojica

pre 9 godina

Zoki@ ne vredi likovima ovde objašnjavati kad oni veruju u "nezvanične" izvore I padaju na bombastične naslove. Na današnji dan (Vukovar I ostale priče o domoljublju)ovakvi bombastični naslovi samo mogu popaliti one koji nemaju pojma o avio saobraćaju I misle da se neke stvari mogu zabranjivati ili odlagati a da pri tome u današnje vreme postoje sporazumi o Otvorenom nebu, pa peta sloboda I tome slično. No ne vredi o tome razglabati jer to je za neke visa matematika ili ti kako ovde mi kažemo Španska sela I oni se samo primaju na prvu rečenicu " Mi/Oni NE DAMO, Mi/Oni ZABRANJUJEMO,Mi/Oni nikad nećemo dozvoliti mrskom nam neprijatelju...... sad vi stavite u nastavku tekst o bilo čemu po Vašem slobodnom izboru(avionima,vozovima,palačinkama).

Prilagođena poslovna politika

pre 9 godina

"...putnicima iz Zagreba neće moći da prodaje avionske karte za letove preko Srbije za druga odredišta, niti će putnici iz Zagreba u Beogradu smeti u transfer zoni da čekaju svoj sledeći let."

Onda će Air Serbia svojim gostima iz Zagreba koji lete do Beograda da prodaje gostinjske usluge, a gosti će u gostinjskoj zoni Air Serbia na beogradskom aerodromu da se goste do sledećeg leta.

Indijanac

pre 9 godina

@Sasa

To rade sve kompanije. Na primer, proslo leto sam gledao kartu od Chicaga do Madrida, i direktan let je bio $1250 a let preko Chicago-Istanbul-Madrid se mogao naci za ispod $1000.

joka

pre 9 godina

Ako je ovo istina a verujem da je bar deo svega navedenog istina onda je ovo samo jos jedno izivljavanje Hrvatske i njene vlasti nad Srbijom. Kompleks vuku i dalje a i ne prihvataju konkurenciju pa makar to bilo i na stetu njenih gradjana!!!

kurkucica

pre 9 godina

Pazi kad sam ortisao na sajt pomenute Air Serbia-e, te se uverio da mogu da kupim kartu Frankfurt - Tel Aviv, ili Pariz - Abu Dabi, ili tako nesto. Al' su zeznuli ove Nemce i Francuze koji ocigledno ne citaju sitno kucane disclaimer-e u sporazumu o otvorenom nebu.

Wow

pre 9 godina

Jaooo, pa sta se to desilo?? Nit se zemlja trese, nit bije more o mramorje, vec Air Serbia ne sme da prebacuje putnike iz Zagreba na druge letove tranzitom! Joooj, kuku, sta ce sada? -Evo sta ce: pregovarace se o tome, licenca ce biti dobijena, i sve ce biti ok. Isto se desilo sa Beirutom, poceli su sa prodajom karata pre nego sto su dobili dozvolu, pa su odlozili pocetak letova za Beirut za nekoliko dana, i onda ih poceli. Nije da se desilo nesto strasno, pa da se svi uzrujavate. U krajnjem slicaju, Air Serbija ce preziveti i bez Zagreba, a i Zagreb bez Air Serbije. Sta se palite svi odmah? Kompleksi vladaju ovde...

Mario HR

pre 9 godina

Ova vijest nema logike i najvjerojatnije je u pitanju potpuna laž. Osim što putnici već mjesecima lete iz EU preko Beograda na druge destinacije Air Serbia-e, Europska komisija je prošli tjedan odobrila spajanje Alitalie i Etihada po potpuno istim uvjetima pod kojima je Etihad ušao u vlasništvo Air Serbia-e. Hrvatska se može žaliti i negodovati (ako je ova vijest uopće istinita, a nije izmišljotina Jutarnjeg što je također moguće, ali mislim da nemaju pravnog temelja za bilo kakav prigovor. U krajnjoj liniji, u vremenima interneta nikakva HR licenca za prodaju karata nije ni potrebna. Sve se može obaviti na websajtu bilo koje EU putne agencije, ili na airserbia.com. Balkanska posla.

Wow

pre 9 godina

Eto, pre 2 sata stigla vest da je Air Serbia resila problem, proverite na exyuaviation.blogspot. Ovo je bila glupost pomocu koje su nacionalisti mogli da izraze svoju mrznju. Air Serbia nije dobila tu dozvolu, Hrvatska je trazila da Air Serbia to potpise, Air Serbia ocigledno danas potpisala...I eto, gotovo. Nararvno, neekima je zao zbog toga, ali sta ces-kod nas ne vole svi kad se problem resi.

nemanja_berlin

pre 9 godina

To da se iz clanice EU ne moze preko Beograda leteti na dalje destinacije je cista glupost..Ja sam skoro leteo iz Berlina za Beograd kada je desetak putnika sa mog leta direktno nakon sletanja u BG stalo na gejt za Abu Dabi bez napustanja medjunarodne zone. Zasto bi tako nesto bilo moguce iz Berlina, a iz Zagreba ne? Uostalom, da tako nesto nije moguce, Etihadu se ne bi ni isplatilo da ulaze u AirSerbiu. Tako da se ovde radi samo o plasiranju netacnih informacija, a B92 preporucujem da proveri verodostojnost izvora pre nego sto preuzima tekstove za svoje potrebe.