Nedelja, 16.11.2014.

21:58

Tajna "ruske baze" u Nišu

Otkako je pre 2 godine osnovan Rusko-srpski humanitarni centar (RSHC), ne prestaju nagađanja i spekulacije da se zapravo radi o prikrivenoj ruskoj vojnoj bazi.

Izvor: Jutarnji list

Tajna "ruske baze" u Nišu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Alex1

pre 9 godina

Ako je to samo humanitrani centar, zašto su onda Rusi tražili sledeće:

"Međutim, još u dokumentu koji je potpisan 2012, kada je Centar otvoren, stoji da će Rusi “uživati pravni status utvrđen za administrativno i tehničko osoblje Ambasade Rusije”, a da sredstva za rad Centra ne mogu da budu predmet pretresa, konfiskacije, eksproprijacije ili nekog drugog oblika administrativnog ni sudskog izvršenja."

Očigledno je da je trebalo da preraste u bazu, ali na našu veliku sreću, i žal rusofila, to se neće desiti.

Gradomir

pre 9 godina

sramota, to jr ova vlast uradila tajno iza ledja svojim gradjanima i suprotno Ustavu ove zemlje koji ne predvidja tako nesto... Da bi se osnovala baza strane zemlje na teritoriji suverene zemlje Srbije, ova vlast je morala prethodno da raspise referendum i pita gradjane za to a potom da promeni Ustav Republike Srbije!!! Odgovornost i izdaja zemlje...
(ns, 17. novembar 2014 07:44)

A Bondsteel ti ne smeta?

mlekadzija

pre 9 godina

Ovi iz Jutarnjeg lista su umesto u Nis trebali da odu na privremeno okupiranu teritotiju Kosova i Metohije i obidju Bondstil...tamo bi imali svasta da vide. Ovako promasili su u potpunosti.

manastirska rakija

pre 9 godina

I Nisu nije nikakva Tajna da je to RUSKA BAZA.U svetu isto nije tajna da je to RUSKA VOJNA BAZA.Ne zaboravite da je istu sa Ruske strane osnovao sadasnji ruski ministar VOJNI-SOJGU.Takodje,jedino je medju stanovnicima Srbije tajna,da je zemljiste u sirini 5km. levo i desno duz gasovoda JUZNI TOK u vlasnistvu RUSA,cime je Srbija de fakto podeljena na dva dela.Od kada je NIKOLIC ,predsednik Srbije,ista je pod totalnim uticajem i u vlasnistvu RUSIJE I NJENIH SPEC.SLUZBI,UKLJUCUJUCI I VECINU MEDIJA/TANJUG/.

ns

pre 9 godina

sramota, to jr ova vlast uradila tajno iza ledja svojim gradjanima i suprotno Ustavu ove zemlje koji ne predvidja tako nesto... Da bi se osnovala baza strane zemlje na teritoriji suverene zemlje Srbije, ova vlast je morala prethodno da raspise referendum i pita gradjane za to a potom da promeni Ustav Republike Srbije!!!
Odgovornost i izdaja zemlje...

nebojsa

pre 9 godina

ovaj text je još jedan dokaz koliko su hrvati konstantno u grču i zlonamerni prema srbima. stalni pokušaji kritikovana i prikazivanja spskog u lošem svetlu.

lakše im je tako nego da pogledaju sebe u ogledalu.

Gradomir

pre 9 godina

Nato drzave (Britanija, Nemacka, USA, Francuska...) imaju svoje tesko naoruzane vojnike, oklopna vozila i letelice na Kosovu (Kosovo je po nasem ustavu valjda i dalje u sastavu Srbije). Bombardovali su nas '99 kasetnim bombama i "obogacivali" nam nasu lepu zemlju osiromasenim uranijumom. Nasa vojska i policija je morala da se povuce sa Kosova da bi usle trupe sa zapada da sprovode "mir" na nasoj teritoriji. U prvih par godina (2000-2002) bilo je incidenata gde su Srbi ginu od nemacke puske, gde je pucano na njih iz americke puske itd. U tom periodu Srbima se neprekidno pale kuce, skrnave groblja i spomenici, unistavaju se manastiri vekovima stari i ostalo kulturno nasledje, siptarska puska puca na njih dok oru njive, dok se kupaju u reci, kada sede u kaficima a ovih zapadnjaci nikako da stignu da ih zastite (ili, ne daj Boze, da valjano sprovedu istragu nakon zlocina). Sa Kosova je izbeglo desetine hiljada nealbanskog stanovnistva, a vratila se sacica njih. Zapad nas je zavio u crno, priznali vi to sebi ili ne. I nikad taj zapad nece da nam bude naklonjeniji od istoka. Ovi evrogejci i rusofobi kojima smeta ruska humanitarna baza a ne smetaju im vojne baze ubica srpske dece koje se nalaze na Kosovu, slobodno neka odu na to Kosovo, neka zive tamo u demokratiji koju su nam donele NATO bombe. Ili ako vole topliju klimu, neka nastane Libiju, ubijen je zlotvor Gadafi i uvedena zapadna demokratija, med i mleko je sada tamo. Idite iz Srbije kada je toliko ne volite i kada svakog srpskog prijatelja docekujete na noz a pred neprijateljem prostirete crveni tepih i trazite jos da vas gazi, onako demokratski, jer niste bili poslusni. Gadite mi se.

Sloven

pre 9 godina

Познајем доста Руса,они имају славенску душу,они нама ПОМАЖУ! са друге стране,живео сам у Лондону,Амстердаму и Франкфурту,запад ће сам себе појести од проклества,бездушни материјалисти.
(БанкарБГФ, 16. novembar 2014 23:04)

Ne lupaj gluposti.
Ziveo si ti na Zapadu kao sto sam ja na Jupiteru.
Znam i ja puno Rusa koji su svakakvi, ali uglavnom bahati i nadmeni.
U odnosu na nas, kod njih vlada pravilo "Russians uber alles".
Znam jos vise zapadnjaka koji su normalniji nego sve moje komsije i vecina prijatelja iz Srbije.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Baza nego sta. Kriju ovi nasi licemeri iz vlasti.Ali obice se to nama o glavu.Jadna je zemlja pod ruskom cizmom,Setite se samo Istocne Nemacke.
(levac, 16. novembar 2014 23:59)
...
Ja samo znam da smo konkretno mi u prošlosti bili jadni pod turskom i nemačkom čizmom. Inače da malo bolje poznaješ istoriju, shvatio bi zbog čega su Rusi neke pregazili, zbog čega su neki bili izdvojeni. Što recimo nisu Srbiju, odnosno nekadašnju Jugosalviju pregazili? Neki zemlje su prijateljske a neke nisu.Dakle, ono kako je svet živeo pod nemačkom čizmom još uvek pamte moja baka i deka. Kada bi primenili tvoju logiku vezano za rusku čizmu, onda bi to značilo da je ceo svet lud što je dozvolio da evropski kolovođa bude Nemačka.

Bole

pre 9 godina

Pomažu Rusi bilo kako, samo da ne moraju nikome pare davati, ti su jako teško i škrti. Dali su vojnike za pomoć u poplavama, ali su zato na dnu liste kada je prava pomoć u pitanju.

Timocanin

pre 9 godina

(Milos, 16. novembar 2014 23:37)

"Sinko", ja sam sluzio vojsku jos 1984/85, pa razmisli malo koliko je to godina. Ako mislis da, posto si kao klinac, jel'te, ucestvovao u gasenju pozara barabar sa Rusima, mislis da si progutao svo znanje sveta, onda ti skidam kapu. Ta nije mala stvar gasiti pozar sa Rusima, rame uz rame!
Ne zanima me rasprava o ruskoj propagandi, ali sam naziv baze koja je defakto vojna baza (Nislije znaju bolje od tebe, sigurno) i intervencija na poziv ja paradoks. Koj moj su se instalirali ako je potreban zahtev?! Pa slikanje sa avionima kao, dosli iz Rusije, a oni preleteli 200 km od Nisa, itd... Ma idi begaj.
Svaka cast na ruskoj pomoci, ali pravi se ogromna famu od iste.
Svi drugi su na granici cekali da bi dosli u pomoc, samo se cekalo slikanje Rusa kako prvi dolaze. Pricaj sta hoces, ali to je crna istina ruske neopropagande u Srbiji.

БанкарБГФ

pre 9 godina

Познајем доста Руса,они имају славенску душу,они нама ПОМАЖУ! са друге стране,живео сам у Лондону,Амстердаму и Франкфурту,запад ће сам себе појести од проклества,бездушни материјалисти.

nislija

pre 9 godina

a i podzemni prolaz u nisu je napravljen da bi rusi tu skrivali ratnu opremu... i kej oko nisave isto, pravljen je da mogu da ga kad zatreba, ispune vodom do vrha kako bi podmornice mogle da se krecu. A njih rusi kriju ispod cairskog bazena...

Miki

pre 9 godina

Bar deklarativno član EU ne mora biti u NATO,što znači da može imati i vojni sporazum sa bilo kim.Da smo članovi NATO to bi onda kao bilo u redu.Dosta licemerja.Jedino bih mogao da razumem da postoje Evropske združene vojne snage pa da onda moramo da budemo deo toga,ali tada Amerikanci ne bi mogli da budu deo toga već pre Rusi pošto su delimično deo Evrope.Kamo lepe sreće da je u Nišu Ruska avio baza,onda Srbija ne bi ni morala da kupuje skupe borbene avione.I ne samo avio već i raketna baza.

Milos

pre 9 godina

@Timicanin
Sinko sluzio sam vojsku 2007/2008 posle velikog pozara koji je zahvatio Staru Planinu. Da li znas da bi tad ceo Pirot izgoreo da se Rusi nisu tad ukljucili? Koliko su pomogli oko Obrenovca? Ako Hrvati kazu da nista ne smrdi koji imaju paranoican strah od Rusa odakle tebi pristojnosti ( ili nepristojnosti) da vredjas ljude koji pomazu tvom narodu. Sta to smrdi meni stvarno nije jasno. Tekija je bila nesto sa cime smo mi mogli da se izborimo i zato niko nije reagovao. Obrenovac nismo mogli sami da resimo i tada su nam pomogli Rusi i ostale drzave Evrope.

Hijavata

pre 9 godina

@Timocanin

Zato sto nista ne mogu da urade samostalno bez zahteva i odobrenja nasih vlasti. Dakle, normalni odnosi izmedju dve normalne drzave. Nema samovolje i nema ucene, kao sa nekim drugim zemljama. I nista ne smrdi. Eto Gvineja trazila od Rusije pomoc protiv ebole, Rusija danas tamo instalirala ogromnu bolnicu i svoje strucnjake. Liberija trazila pomoc od Kine i Kinezi takodje poslali veliku bolnicu i ljudstvo.

Timocanin

pre 9 godina

A sto nisu dosli da pomognu u Tekiji, ako je tako?
I zasto im je bio potreban poziv premijera, kad su vec bukvalno tu?!
Smrdi ovde nesto, i to mnogo gadno.

nislija

pre 9 godina

a i podzemni prolaz u nisu je napravljen da bi rusi tu skrivali ratnu opremu... i kej oko nisave isto, pravljen je da mogu da ga kad zatreba, ispune vodom do vrha kako bi podmornice mogle da se krecu. A njih rusi kriju ispod cairskog bazena...

БанкарБГФ

pre 9 godina

Познајем доста Руса,они имају славенску душу,они нама ПОМАЖУ! са друге стране,живео сам у Лондону,Амстердаму и Франкфурту,запад ће сам себе појести од проклества,бездушни материјалисти.

Milos

pre 9 godina

@Timicanin
Sinko sluzio sam vojsku 2007/2008 posle velikog pozara koji je zahvatio Staru Planinu. Da li znas da bi tad ceo Pirot izgoreo da se Rusi nisu tad ukljucili? Koliko su pomogli oko Obrenovca? Ako Hrvati kazu da nista ne smrdi koji imaju paranoican strah od Rusa odakle tebi pristojnosti ( ili nepristojnosti) da vredjas ljude koji pomazu tvom narodu. Sta to smrdi meni stvarno nije jasno. Tekija je bila nesto sa cime smo mi mogli da se izborimo i zato niko nije reagovao. Obrenovac nismo mogli sami da resimo i tada su nam pomogli Rusi i ostale drzave Evrope.

Hijavata

pre 9 godina

@Timocanin

Zato sto nista ne mogu da urade samostalno bez zahteva i odobrenja nasih vlasti. Dakle, normalni odnosi izmedju dve normalne drzave. Nema samovolje i nema ucene, kao sa nekim drugim zemljama. I nista ne smrdi. Eto Gvineja trazila od Rusije pomoc protiv ebole, Rusija danas tamo instalirala ogromnu bolnicu i svoje strucnjake. Liberija trazila pomoc od Kine i Kinezi takodje poslali veliku bolnicu i ljudstvo.

Miki

pre 9 godina

Bar deklarativno član EU ne mora biti u NATO,što znači da može imati i vojni sporazum sa bilo kim.Da smo članovi NATO to bi onda kao bilo u redu.Dosta licemerja.Jedino bih mogao da razumem da postoje Evropske združene vojne snage pa da onda moramo da budemo deo toga,ali tada Amerikanci ne bi mogli da budu deo toga već pre Rusi pošto su delimično deo Evrope.Kamo lepe sreće da je u Nišu Ruska avio baza,onda Srbija ne bi ni morala da kupuje skupe borbene avione.I ne samo avio već i raketna baza.

Timocanin

pre 9 godina

A sto nisu dosli da pomognu u Tekiji, ako je tako?
I zasto im je bio potreban poziv premijera, kad su vec bukvalno tu?!
Smrdi ovde nesto, i to mnogo gadno.

Gradomir

pre 9 godina

Nato drzave (Britanija, Nemacka, USA, Francuska...) imaju svoje tesko naoruzane vojnike, oklopna vozila i letelice na Kosovu (Kosovo je po nasem ustavu valjda i dalje u sastavu Srbije). Bombardovali su nas '99 kasetnim bombama i "obogacivali" nam nasu lepu zemlju osiromasenim uranijumom. Nasa vojska i policija je morala da se povuce sa Kosova da bi usle trupe sa zapada da sprovode "mir" na nasoj teritoriji. U prvih par godina (2000-2002) bilo je incidenata gde su Srbi ginu od nemacke puske, gde je pucano na njih iz americke puske itd. U tom periodu Srbima se neprekidno pale kuce, skrnave groblja i spomenici, unistavaju se manastiri vekovima stari i ostalo kulturno nasledje, siptarska puska puca na njih dok oru njive, dok se kupaju u reci, kada sede u kaficima a ovih zapadnjaci nikako da stignu da ih zastite (ili, ne daj Boze, da valjano sprovedu istragu nakon zlocina). Sa Kosova je izbeglo desetine hiljada nealbanskog stanovnistva, a vratila se sacica njih. Zapad nas je zavio u crno, priznali vi to sebi ili ne. I nikad taj zapad nece da nam bude naklonjeniji od istoka. Ovi evrogejci i rusofobi kojima smeta ruska humanitarna baza a ne smetaju im vojne baze ubica srpske dece koje se nalaze na Kosovu, slobodno neka odu na to Kosovo, neka zive tamo u demokratiji koju su nam donele NATO bombe. Ili ako vole topliju klimu, neka nastane Libiju, ubijen je zlotvor Gadafi i uvedena zapadna demokratija, med i mleko je sada tamo. Idite iz Srbije kada je toliko ne volite i kada svakog srpskog prijatelja docekujete na noz a pred neprijateljem prostirete crveni tepih i trazite jos da vas gazi, onako demokratski, jer niste bili poslusni. Gadite mi se.

Sloven

pre 9 godina

Познајем доста Руса,они имају славенску душу,они нама ПОМАЖУ! са друге стране,живео сам у Лондону,Амстердаму и Франкфурту,запад ће сам себе појести од проклества,бездушни материјалисти.
(БанкарБГФ, 16. novembar 2014 23:04)

Ne lupaj gluposti.
Ziveo si ti na Zapadu kao sto sam ja na Jupiteru.
Znam i ja puno Rusa koji su svakakvi, ali uglavnom bahati i nadmeni.
U odnosu na nas, kod njih vlada pravilo "Russians uber alles".
Znam jos vise zapadnjaka koji su normalniji nego sve moje komsije i vecina prijatelja iz Srbije.

nebojsa

pre 9 godina

ovaj text je još jedan dokaz koliko su hrvati konstantno u grču i zlonamerni prema srbima. stalni pokušaji kritikovana i prikazivanja spskog u lošem svetlu.

lakše im je tako nego da pogledaju sebe u ogledalu.

manastirska rakija

pre 9 godina

I Nisu nije nikakva Tajna da je to RUSKA BAZA.U svetu isto nije tajna da je to RUSKA VOJNA BAZA.Ne zaboravite da je istu sa Ruske strane osnovao sadasnji ruski ministar VOJNI-SOJGU.Takodje,jedino je medju stanovnicima Srbije tajna,da je zemljiste u sirini 5km. levo i desno duz gasovoda JUZNI TOK u vlasnistvu RUSA,cime je Srbija de fakto podeljena na dva dela.Od kada je NIKOLIC ,predsednik Srbije,ista je pod totalnim uticajem i u vlasnistvu RUSIJE I NJENIH SPEC.SLUZBI,UKLJUCUJUCI I VECINU MEDIJA/TANJUG/.

mlekadzija

pre 9 godina

Ovi iz Jutarnjeg lista su umesto u Nis trebali da odu na privremeno okupiranu teritotiju Kosova i Metohije i obidju Bondstil...tamo bi imali svasta da vide. Ovako promasili su u potpunosti.

ns

pre 9 godina

sramota, to jr ova vlast uradila tajno iza ledja svojim gradjanima i suprotno Ustavu ove zemlje koji ne predvidja tako nesto... Da bi se osnovala baza strane zemlje na teritoriji suverene zemlje Srbije, ova vlast je morala prethodno da raspise referendum i pita gradjane za to a potom da promeni Ustav Republike Srbije!!!
Odgovornost i izdaja zemlje...

Timocanin

pre 9 godina

(Milos, 16. novembar 2014 23:37)

"Sinko", ja sam sluzio vojsku jos 1984/85, pa razmisli malo koliko je to godina. Ako mislis da, posto si kao klinac, jel'te, ucestvovao u gasenju pozara barabar sa Rusima, mislis da si progutao svo znanje sveta, onda ti skidam kapu. Ta nije mala stvar gasiti pozar sa Rusima, rame uz rame!
Ne zanima me rasprava o ruskoj propagandi, ali sam naziv baze koja je defakto vojna baza (Nislije znaju bolje od tebe, sigurno) i intervencija na poziv ja paradoks. Koj moj su se instalirali ako je potreban zahtev?! Pa slikanje sa avionima kao, dosli iz Rusije, a oni preleteli 200 km od Nisa, itd... Ma idi begaj.
Svaka cast na ruskoj pomoci, ali pravi se ogromna famu od iste.
Svi drugi su na granici cekali da bi dosli u pomoc, samo se cekalo slikanje Rusa kako prvi dolaze. Pricaj sta hoces, ali to je crna istina ruske neopropagande u Srbiji.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Baza nego sta. Kriju ovi nasi licemeri iz vlasti.Ali obice se to nama o glavu.Jadna je zemlja pod ruskom cizmom,Setite se samo Istocne Nemacke.
(levac, 16. novembar 2014 23:59)
...
Ja samo znam da smo konkretno mi u prošlosti bili jadni pod turskom i nemačkom čizmom. Inače da malo bolje poznaješ istoriju, shvatio bi zbog čega su Rusi neke pregazili, zbog čega su neki bili izdvojeni. Što recimo nisu Srbiju, odnosno nekadašnju Jugosalviju pregazili? Neki zemlje su prijateljske a neke nisu.Dakle, ono kako je svet živeo pod nemačkom čizmom još uvek pamte moja baka i deka. Kada bi primenili tvoju logiku vezano za rusku čizmu, onda bi to značilo da je ceo svet lud što je dozvolio da evropski kolovođa bude Nemačka.

Bole

pre 9 godina

Pomažu Rusi bilo kako, samo da ne moraju nikome pare davati, ti su jako teško i škrti. Dali su vojnike za pomoć u poplavama, ali su zato na dnu liste kada je prava pomoć u pitanju.

Gradomir

pre 9 godina

sramota, to jr ova vlast uradila tajno iza ledja svojim gradjanima i suprotno Ustavu ove zemlje koji ne predvidja tako nesto... Da bi se osnovala baza strane zemlje na teritoriji suverene zemlje Srbije, ova vlast je morala prethodno da raspise referendum i pita gradjane za to a potom da promeni Ustav Republike Srbije!!! Odgovornost i izdaja zemlje...
(ns, 17. novembar 2014 07:44)

A Bondsteel ti ne smeta?

Alex1

pre 9 godina

Ako je to samo humanitrani centar, zašto su onda Rusi tražili sledeće:

"Međutim, još u dokumentu koji je potpisan 2012, kada je Centar otvoren, stoji da će Rusi “uživati pravni status utvrđen za administrativno i tehničko osoblje Ambasade Rusije”, a da sredstva za rad Centra ne mogu da budu predmet pretresa, konfiskacije, eksproprijacije ili nekog drugog oblika administrativnog ni sudskog izvršenja."

Očigledno je da je trebalo da preraste u bazu, ali na našu veliku sreću, i žal rusofila, to se neće desiti.

Timocanin

pre 9 godina

A sto nisu dosli da pomognu u Tekiji, ako je tako?
I zasto im je bio potreban poziv premijera, kad su vec bukvalno tu?!
Smrdi ovde nesto, i to mnogo gadno.

БанкарБГФ

pre 9 godina

Познајем доста Руса,они имају славенску душу,они нама ПОМАЖУ! са друге стране,живео сам у Лондону,Амстердаму и Франкфурту,запад ће сам себе појести од проклества,бездушни материјалисти.

Miki

pre 9 godina

Bar deklarativno član EU ne mora biti u NATO,što znači da može imati i vojni sporazum sa bilo kim.Da smo članovi NATO to bi onda kao bilo u redu.Dosta licemerja.Jedino bih mogao da razumem da postoje Evropske združene vojne snage pa da onda moramo da budemo deo toga,ali tada Amerikanci ne bi mogli da budu deo toga već pre Rusi pošto su delimično deo Evrope.Kamo lepe sreće da je u Nišu Ruska avio baza,onda Srbija ne bi ni morala da kupuje skupe borbene avione.I ne samo avio već i raketna baza.

Milos

pre 9 godina

@Timicanin
Sinko sluzio sam vojsku 2007/2008 posle velikog pozara koji je zahvatio Staru Planinu. Da li znas da bi tad ceo Pirot izgoreo da se Rusi nisu tad ukljucili? Koliko su pomogli oko Obrenovca? Ako Hrvati kazu da nista ne smrdi koji imaju paranoican strah od Rusa odakle tebi pristojnosti ( ili nepristojnosti) da vredjas ljude koji pomazu tvom narodu. Sta to smrdi meni stvarno nije jasno. Tekija je bila nesto sa cime smo mi mogli da se izborimo i zato niko nije reagovao. Obrenovac nismo mogli sami da resimo i tada su nam pomogli Rusi i ostale drzave Evrope.

Hijavata

pre 9 godina

@Timocanin

Zato sto nista ne mogu da urade samostalno bez zahteva i odobrenja nasih vlasti. Dakle, normalni odnosi izmedju dve normalne drzave. Nema samovolje i nema ucene, kao sa nekim drugim zemljama. I nista ne smrdi. Eto Gvineja trazila od Rusije pomoc protiv ebole, Rusija danas tamo instalirala ogromnu bolnicu i svoje strucnjake. Liberija trazila pomoc od Kine i Kinezi takodje poslali veliku bolnicu i ljudstvo.

nislija

pre 9 godina

a i podzemni prolaz u nisu je napravljen da bi rusi tu skrivali ratnu opremu... i kej oko nisave isto, pravljen je da mogu da ga kad zatreba, ispune vodom do vrha kako bi podmornice mogle da se krecu. A njih rusi kriju ispod cairskog bazena...

ns

pre 9 godina

sramota, to jr ova vlast uradila tajno iza ledja svojim gradjanima i suprotno Ustavu ove zemlje koji ne predvidja tako nesto... Da bi se osnovala baza strane zemlje na teritoriji suverene zemlje Srbije, ova vlast je morala prethodno da raspise referendum i pita gradjane za to a potom da promeni Ustav Republike Srbije!!!
Odgovornost i izdaja zemlje...

Sloven

pre 9 godina

Познајем доста Руса,они имају славенску душу,они нама ПОМАЖУ! са друге стране,живео сам у Лондону,Амстердаму и Франкфурту,запад ће сам себе појести од проклества,бездушни материјалисти.
(БанкарБГФ, 16. novembar 2014 23:04)

Ne lupaj gluposti.
Ziveo si ti na Zapadu kao sto sam ja na Jupiteru.
Znam i ja puno Rusa koji su svakakvi, ali uglavnom bahati i nadmeni.
U odnosu na nas, kod njih vlada pravilo "Russians uber alles".
Znam jos vise zapadnjaka koji su normalniji nego sve moje komsije i vecina prijatelja iz Srbije.

Gradomir

pre 9 godina

Nato drzave (Britanija, Nemacka, USA, Francuska...) imaju svoje tesko naoruzane vojnike, oklopna vozila i letelice na Kosovu (Kosovo je po nasem ustavu valjda i dalje u sastavu Srbije). Bombardovali su nas '99 kasetnim bombama i "obogacivali" nam nasu lepu zemlju osiromasenim uranijumom. Nasa vojska i policija je morala da se povuce sa Kosova da bi usle trupe sa zapada da sprovode "mir" na nasoj teritoriji. U prvih par godina (2000-2002) bilo je incidenata gde su Srbi ginu od nemacke puske, gde je pucano na njih iz americke puske itd. U tom periodu Srbima se neprekidno pale kuce, skrnave groblja i spomenici, unistavaju se manastiri vekovima stari i ostalo kulturno nasledje, siptarska puska puca na njih dok oru njive, dok se kupaju u reci, kada sede u kaficima a ovih zapadnjaci nikako da stignu da ih zastite (ili, ne daj Boze, da valjano sprovedu istragu nakon zlocina). Sa Kosova je izbeglo desetine hiljada nealbanskog stanovnistva, a vratila se sacica njih. Zapad nas je zavio u crno, priznali vi to sebi ili ne. I nikad taj zapad nece da nam bude naklonjeniji od istoka. Ovi evrogejci i rusofobi kojima smeta ruska humanitarna baza a ne smetaju im vojne baze ubica srpske dece koje se nalaze na Kosovu, slobodno neka odu na to Kosovo, neka zive tamo u demokratiji koju su nam donele NATO bombe. Ili ako vole topliju klimu, neka nastane Libiju, ubijen je zlotvor Gadafi i uvedena zapadna demokratija, med i mleko je sada tamo. Idite iz Srbije kada je toliko ne volite i kada svakog srpskog prijatelja docekujete na noz a pred neprijateljem prostirete crveni tepih i trazite jos da vas gazi, onako demokratski, jer niste bili poslusni. Gadite mi se.

Timocanin

pre 9 godina

(Milos, 16. novembar 2014 23:37)

"Sinko", ja sam sluzio vojsku jos 1984/85, pa razmisli malo koliko je to godina. Ako mislis da, posto si kao klinac, jel'te, ucestvovao u gasenju pozara barabar sa Rusima, mislis da si progutao svo znanje sveta, onda ti skidam kapu. Ta nije mala stvar gasiti pozar sa Rusima, rame uz rame!
Ne zanima me rasprava o ruskoj propagandi, ali sam naziv baze koja je defakto vojna baza (Nislije znaju bolje od tebe, sigurno) i intervencija na poziv ja paradoks. Koj moj su se instalirali ako je potreban zahtev?! Pa slikanje sa avionima kao, dosli iz Rusije, a oni preleteli 200 km od Nisa, itd... Ma idi begaj.
Svaka cast na ruskoj pomoci, ali pravi se ogromna famu od iste.
Svi drugi su na granici cekali da bi dosli u pomoc, samo se cekalo slikanje Rusa kako prvi dolaze. Pricaj sta hoces, ali to je crna istina ruske neopropagande u Srbiji.

nebojsa

pre 9 godina

ovaj text je još jedan dokaz koliko su hrvati konstantno u grču i zlonamerni prema srbima. stalni pokušaji kritikovana i prikazivanja spskog u lošem svetlu.

lakše im je tako nego da pogledaju sebe u ogledalu.

manastirska rakija

pre 9 godina

I Nisu nije nikakva Tajna da je to RUSKA BAZA.U svetu isto nije tajna da je to RUSKA VOJNA BAZA.Ne zaboravite da je istu sa Ruske strane osnovao sadasnji ruski ministar VOJNI-SOJGU.Takodje,jedino je medju stanovnicima Srbije tajna,da je zemljiste u sirini 5km. levo i desno duz gasovoda JUZNI TOK u vlasnistvu RUSA,cime je Srbija de fakto podeljena na dva dela.Od kada je NIKOLIC ,predsednik Srbije,ista je pod totalnim uticajem i u vlasnistvu RUSIJE I NJENIH SPEC.SLUZBI,UKLJUCUJUCI I VECINU MEDIJA/TANJUG/.

Bole

pre 9 godina

Pomažu Rusi bilo kako, samo da ne moraju nikome pare davati, ti su jako teško i škrti. Dali su vojnike za pomoć u poplavama, ali su zato na dnu liste kada je prava pomoć u pitanju.

NemanjaVac8

pre 9 godina

Baza nego sta. Kriju ovi nasi licemeri iz vlasti.Ali obice se to nama o glavu.Jadna je zemlja pod ruskom cizmom,Setite se samo Istocne Nemacke.
(levac, 16. novembar 2014 23:59)
...
Ja samo znam da smo konkretno mi u prošlosti bili jadni pod turskom i nemačkom čizmom. Inače da malo bolje poznaješ istoriju, shvatio bi zbog čega su Rusi neke pregazili, zbog čega su neki bili izdvojeni. Što recimo nisu Srbiju, odnosno nekadašnju Jugosalviju pregazili? Neki zemlje su prijateljske a neke nisu.Dakle, ono kako je svet živeo pod nemačkom čizmom još uvek pamte moja baka i deka. Kada bi primenili tvoju logiku vezano za rusku čizmu, onda bi to značilo da je ceo svet lud što je dozvolio da evropski kolovođa bude Nemačka.

Alex1

pre 9 godina

Ako je to samo humanitrani centar, zašto su onda Rusi tražili sledeće:

"Međutim, još u dokumentu koji je potpisan 2012, kada je Centar otvoren, stoji da će Rusi “uživati pravni status utvrđen za administrativno i tehničko osoblje Ambasade Rusije”, a da sredstva za rad Centra ne mogu da budu predmet pretresa, konfiskacije, eksproprijacije ili nekog drugog oblika administrativnog ni sudskog izvršenja."

Očigledno je da je trebalo da preraste u bazu, ali na našu veliku sreću, i žal rusofila, to se neće desiti.

mlekadzija

pre 9 godina

Ovi iz Jutarnjeg lista su umesto u Nis trebali da odu na privremeno okupiranu teritotiju Kosova i Metohije i obidju Bondstil...tamo bi imali svasta da vide. Ovako promasili su u potpunosti.

Gradomir

pre 9 godina

sramota, to jr ova vlast uradila tajno iza ledja svojim gradjanima i suprotno Ustavu ove zemlje koji ne predvidja tako nesto... Da bi se osnovala baza strane zemlje na teritoriji suverene zemlje Srbije, ova vlast je morala prethodno da raspise referendum i pita gradjane za to a potom da promeni Ustav Republike Srbije!!! Odgovornost i izdaja zemlje...
(ns, 17. novembar 2014 07:44)

A Bondsteel ti ne smeta?