Nedelja, 16.11.2014.

19:22

"Ukrajina se priprema za opšti rat"

Predsednik Petro Porošenko rekao je da se Ukrajina "priprema za opšti rat", iako želi mirno rešenje sukoba.

Izvor: Beta

"Ukrajina se priprema za opšti rat" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

134 Komentari

Sortiraj po:

odlicno..

pre 9 godina

zoao mi je @ Ne znam da li je ovo trebalo da pise..zao mi je!Verovatno u brzini jedno slovo vise..Desava se,ali niko me nije ovako slatko nasmejao,kao ti!Svaka cast na proceni..najbolji si!Covece suze su nam krenule od smeha..Zamisljamo ih, bas kako si rekao!

pokazatelj...

pre 9 godina

neutal@Ma zna on to..To je ono cuveno spinovanje,da se mi kao primimo na neke smisljene provokacije!Medjutim,ovo neutral..me asocira na biti neutralan!Mislim da je jedno biti neutralan a drugo covek bez stava!Ako ne mozes da izrazis slobodno svoj stav o necemu,onda nema ni slobode govora..Nije dovoljno samo reci,ja sam demokrata..Vaznije je sta radis i sta govoris!I da li si to u kontinuitetu ili onako ad hok..prema svojim trenutnim uskim interesima!Kao sto je mirenje sa neistinom,lose..tako je lose i negirati istinu!Problem je danas u svetu sto nad istinom niko ne bi trebao da ima tapiju..ali se neki ponasaju,kao da je imaju.A ko tako misli,verovatno misli i da ima tapiju nad ljudskim zivotima!Dovoljno je samo pogledati svet danas,i sve postaje jasnije!Tu covek ne moze biti neutralan!Inace je,vise kao zombi!Jedno je ne mesanje u sukobe a drugo je biti totalno neutralan i bez svoga misljenja!Upravo danas bi neki,da svoj stav uskladimo sa njihovim politickim stavom!Pa bi tako bili za jednu drzanu celovitost ali i samim tim bi pristali da postanemo i deo podrske jednom totalitarnom rezimu,koji to nikako ne zasluzuje!Veliki broj civilnih zrtava je najbolji pokazatelj..i zasto!I to bas traze od nas,oni koji nas ubedjuju da bi trebalo da imamo isti stav po pitanju te celovitosti a mi nismo sa njima uskladili ni stav o sopstvenoj celovitosti!Ne znam sto sam sve ovo rekao,ali nece da skodi..

Darko

pre 9 godina

Ovaj tajkun Porošenko sigurno nije žalio svoj narod dok ga je eksploatisao do gladi da bi se obogatio, pa neće ga valjda ni sad ludog žaliti kad treba da izgine od ruske puške. Njemu je bitno da ojača svoj politički uticaj i raščuje se kako je dobar poslušnik - angažovaće ga opet.

Maki

pre 9 godina

Ali zasto nisu u stanju da naprave mir. Izgleda da je zapadu stalo da uzme celu Ukrajinu bez bilo kakve podele. Pa cak i federalizacija ne dolazi u obzir jer tada zapadna agenda nebi mogla da se sprovede u delo. A narod ispasta.

band

pre 9 godina

gospodine piorosenko,

motka ima dva kraja. ako je spremas za druge, vrlo lako moze biti upotrebljena protiv i tebe. cudi me da u ratu vidis resenje?

Maki

pre 9 godina

Ali zasto nisu u stanju da naprave mir. Izgleda da je zapadu stalo da uzme celu Ukrajinu bez bilo kakve podele. Pa cak i federalizacija ne dolazi u obzir jer tada zapadna agenda ne bi mogla da se sprovede u delo. A narod ispasta.

miroslav

pre 9 godina

Ovaj desnicar mase sabljom jer se u potpunosti nada da ce zapad,u slucaju totalnog rata sa Rusijom, da intervenise i da se bori protiv te zemlje a on i njegova elita bi bili samo detonator tog velikog rata. Ono sto on nezna je da ga taj zapad gura u provaliju zajedno sa ukrajinom i nazalost ukrajinskim narodom. Umjesto da slijepo vjeruje zapadnim liderima bolje bi bilo da konsultira zapadni narod,isto kao i svoj, dali oni pristaju na avanture tih proporcija.

izadje na videlo

pre 9 godina

Losa izjava! Ako se priprema za opsti rat dobice rat na celoj teritoriji!
Valjda je bilo bolje pregovarati sa Rusijom?
Eto sta biva kada ekstremna desnica udje u parlament!

za sta se priprema...

pre 9 godina

kada gubi ovaj iscenirani rat...pa nije Putin lud da pusti da mu nato dodje u Ukr.i to ce zaustaviti kako tako..vlast u Kievu gubi svaku bitku i deo po deo teritorije...ne pomaze nista...

Siniša

pre 9 godina

" Naša vojska je sada u boljem stanju.., dobijamo podršku celog sveta", rekao je Porošenko.."

Mislim da si u pravu! Podrsku dobijate, ali vam pomoci nece nikada! Hoce, ali tamo gde vide interese, kao sto su resili za sebe pitanje protoka gasa kroz Ukrajinu. A sto se tice vase vojske, nakon onoga sta su vam ucinili, kako ih vi zovete, pobunjenici, mislim da vam je vojska u 2.stanju!

nije slucaj..

pre 9 godina

susosaurus@ Sto mislis da ce samo Amerika da profitira!Pa ako svi nastradaju,kako ce ona da profitira!Sve je to bez veze!Od velikog rata nema nista..Nikome se ne ratuje zbog Ukrajine!Sve je to od pocetka huskanje na Rusiju,kao deo hegemonisticke geostrategije nekih..I ne samo jednih!Medjutim to je izgubilo svaki smisao,jer je svet prepoznao igru!Ukrajina je samo pronalazenje slabe tacke za Rusiju!Ne zbog znacaja i brige za celovitost Ukrajine,koliko zbog znacaja priblizavanja ruskoj granici!Ako su zabrinuti toliko za celovitost drzave Ukrajine,sta je onda sa celovitosti drzave Srbije!Gde je tu briga za nju!Da smo i najgori..a nismo bili sigurno kao Hitlerova Nemacka!Pa je ona ipak danas celovita drzava!Princip je princip,pravilo je pravilo,zakon je zakon..Ali ovde to nije slucaj!

unistenje..

pre 9 godina

Ukrajina se priprema na ostri rat!A protiv koga..Da li misli na svoje civilno gradjanstvo ruskog porekla..To bi onda samo bio nastavak zlocina prema sopstvenim civilima..ali to je vec vidjeno!Mozda u stvari misli na neki veci rat!Ako se zbog Ukrajine,upadne u ponovno veliko stradanje,onda je to zbog sake totalitarnih ukrajinskih rezimlija..Koji bi umesto u rat,trebalo da odu pravo u zatvor!To ratno huskanje,bi znacilo da su u stanju da zrtvuju sve,pa i tudje zivote a sve radi svog totalitarnog poimanja vladanja!A svaka podrska ovom najavljenom ratu,bi i znacila podrsku ubijanju!Nije im bilo dovoljno..vec pobijenih civila,pa bi valjda do poslednjeg da ratuju!Previse je tu isprepletanih interesa,da bi sve bilo bas tako jednostavno!Pa se pitamo,kome je to u interesu!Ukrajinskom narodu,sigurno ne..a kome drugom!Ako postoji taj drugi..onda je on ustvari taj koji podrzava sve ovo!Ako ih ne prepoznamo na vreme,krecemo u veliku i surovu neizvesnost,bez povratka..Valjda im nisu dovoljni ovi stradali civili u Ukrajini,nego bi da prosire teritoriju stradanja..I zato,dajte se u pamet vi silni i naoruzani!Uvek imajte na umu,da od tog oruzja ginu oni nenaooruzani i nebranjeni,a to su civili..deca,zene,bolesni i stari!Ljudi od krvi i mesa,sa imenom i prezimenom!Zbog njih bi trebalo izbrisati sve granice neprijateljstava..Jedino ce tako zivot coveka dobiti na ceni!A onda se sve menja na bolje!I zato nema vece ljudske bede,od pozivanja na rat i na unistenje zivota drugog covek!

NemanjaVac8

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?
(Jovan, 16. novembar 2014 23:25)
...
Alo ti ili se praviš Englez ili ti noge smrde.Prvo niko rat ne priziva, ne znam koje si to komentare pročitao. Drugo ako bi eventualno došlo do rata, mslim svetskog rata, lajt motiv većine komentara jeste da bi Srbija navijačkim rečnikom trebala da navija za Rusiju. Mislim da je to potpuno logično s` obzirom da su nas Evropejci i Ameri nedavno prašili ko budale i s` obzirom da od najvećih sila nas 100% jedino podržavaju Rusija i Kina.Dakle, potpuno je prirodno da narod oseća potrebu za osvetom.No,ne radi se ovde o odnosu Rusija-Ukrajna, već o odnosu Amerika-Rusija. To su kapiteni timova, a od ozbiljnih igrača još treba istaći Kinu i Nemačku. Ostalo je sve nebitno i teško je predvideti šta bi bilo kad bi bilo. Pitanje je dođe li neadaj bože do novog rata da li će ostali uopšte i moći da reaguju, jer bi novi rat mokao biti nuklearni i ono što se izdogađa za par sati to je to. Drugo, niko ne garantuje da bi recimo Francuzi ušli u rat protiv Rusije.Isto važi i za mnoge druge razvijene evropske zemlje.Dođe li do rata zvanično NATO-RUSIJA, nastaće kompletno ludilo u svakom smislu, ali i u smislu prestrojavanja.Teško da će Evropljani žrtvovati svoje države i sopstveni narod zbog američkih interesa.

neutral

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?
(Jovan, 16. novembar 2014 23:25)
Jovane gresis,svi smo mi da se Ukrajina vrati u stanje pre rata. Recimo da se zabrane nasilne demonstracije u Kijevu, da se pohapse ili proteraju svi strani huskaci i ratni savjetnici. Da se ne dozvoli uvoz placenih demonstranata na Majdan, (Poljska Moldavija. Da se naprave prevremeni izbori kao sto je to potpisao Janukovic, demonstranti i Evropski izaslanici.Naravno nista od toga nije bilo, kome to nije odgovaralo, nije odgovaralo SAD i Nato paktu.Zapad je hteo Rat i Krim i baze na njemnu.I sta mi Srbi sada navijamo, jel nas neko nesto pita?

Dimitrije Petrovic

pre 9 godina

Niko nije mogao protiv Rusa, a probali su mnogi i kad je Rusija bila sto puta slabija. Sad su najjaci u istoriji, a hocete protiv njih da ratujete? Iskreno mi je zao Ukrajinaca. Nisu to zasluzili. Ali ako se strane zauzimaju, ja sam sa Rusima - ne zato sto su jaci, nego zato jer su oni jedini nasi iskreni prijatelji.

željko

pre 9 godina

naravno da se ne bojis rata, jer ocekujes da ce nato ratovati za tvoj racun. samo sto nato nije lud da udje u otvoreni sukob sa rusijom, zbog porosenka i njemu slicnih. zaista je komicna izjava porosenka da se zalaze za evropske vrednosti, posto je upravo zlocinacko delovanje prorezimskih neofasista u ukrajini dovelo do jos zesceg otpora dela stanovnistva, i eskalacije rata. setimo se samo snimaka na kojima uniformisane i maskirane osobe, sa neonacistickim obelezijima, vesaju proruske zarobjenike.

boki

pre 9 godina

I posle rata će doći mir, pa mi nije jasno zašto hoćeš da ratujes a ne možeš da pobediš. Cilj je. Naterati Rusiju na rat ali Ukrajina time samo gubi.

Milosh

pre 9 godina

@Laguna

Potpuno se slazem sa tobom, ali moram da dodam i da su ti mladi ljudi jednako krivi kao sto je on. Ko ih bre tera da idu u vojsku? Ako ih neko i tera, treba da beze glavom bez obzira. Znam licno decka iz Ukrajine koji se ocigledno napalio na celu stvar, pa je nasao sad da ide u vojnu akademiju zarad nekog patriotizma ili cega vec. Ne dao Bog da ga pozovu u rat.

mnogo je gore

pre 9 godina

moze rat ali ti i tvoji ministri na celu trupa na frontu a ne u udobnosti u kijevu lako je drugog gurati u smrt mislim da bi se kod prvog pucnja u tvojoj blizini u....o u gace i zaplakao verujte imao sam prilike to da vidim jer mnooogi zamisljaju rat kao film na kraju svi ipak ostanu zivi i glume u drugom filmu

Nemo

pre 9 godina

Znaci kauboji su resili da pokrenu jos jedan nepotreban rat zarad zavodjenja "demokratije". Od sveg srca im zelim da se ponovo uplatkaju. To, na zalost, nece oziveti zrtve.

zuta podmornica

pre 9 godina

ovo je ono sto se na Balkanu desavalo 90tih...strani uticaj zavadi pa vladaj. Ali kako je gospodin Simic rekao u jednom filmu udarice oni na rutav nos:)

milan

pre 9 godina

Odprilike bi prava stvar zvucala ovako : ,,Idemo u rat da se bijete.''
(lioo, 16. novembar 2014 21:48) ..."neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo."

NWO

pre 9 godina

Ginuce Ukrajinci i Rusi, sta njega briga i za jedne i za druge, on je oligarh, tajkun, a jedina nacionalnost i religija takvih je NOVAC, MOC, VLAST.

Jovan

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?

dzoni

pre 9 godina

Samo provociraj..ne zaboravi da su "velike demokrate " ameri bacili atomske bombe na 2 grada..e sad zamisli ako je putin diktator kao sto vicete mogao bi i on da vam frljne koju.

JOE

pre 9 godina

Da pogledamo drugaciju stranu svetska ekonomska kriza 20-tih godina proslog veka resila se drugim svetskim ratom...kako mislite da ce se resiti ova?

rusosaurus

pre 9 godina

Da li neko stvarno misli da će USA rizikovati nuklearni holokaust zbog bilo koje države u Evropi , ponavljam bilo koje ?Takav sukob bi razorio USA , Evropu i Rusiju i bilo ko da bude "pobednik" postao bi gori od bilo koje države 3.sveta . Ovo je klasična igra kukavice bar što se otvorenog sukoba tiče . USA i NATO nemaju plan i snagu za vojno rešenje pa se orjentišu na dugoročni trgovinski i medijski rat .Reljef Ukrajine je nepovoljan za NATO snage koje ne mogu u otvorenom sukobu nadjačati rusku taktiku masovnog udara u jednu tačku , a upravo takvoj strategiji koju su sprovodili u Avganistanu i Iraku natovci uče Ukrajince ( manje jedinice protiv gerile ) .Porošenko ovakvim izjavama uvodi Ukrajinu u haos , a pri tom EU stavlja pred svršen čin .Rusi ako budu isprovocirani na otvorenu intervenciju neće stati do Rumunije i Poljske , a na jugu do Turske granice .Rezultat ovakve jednačine je Rusija i EU u ratu , USA profitira , Izrael , Saudijci , Turci i ID napadaju Iran , Kina će podržati Rusiju i Iran . Da Porošenko želi mir krenuo bi Finskim putem( članica EU ,a nije u NATO paktu) jer Finska graniči sa Rusijom ,a koliko vidim nemaju međusobnih problema .Od perioda Zlatne horde na ovamo niko nije porazio Ruse na njihovoj teritoriji, osim sami sebe za vreme boljševičko-cionističkog režima . Rusija sigurno neće dozvoliti žute kuće , oluje , bljeskove i slične NATO operacije nad Rusima ma gde oni živeli ( američki princip zaštite svojih građana i interesa) .

afrikaner

pre 9 godina

Trebalo je mudro postupiti na vreme tj. da se sve nacionalnosti ugodno osećaju u državi , tj. da je osete kao svoju.
Ova mudrost mnogo šta obuhvata – nema smisla to nabrajati.
Rat i ubijanje nikada dobroga nije donelo.

Cvrle

pre 9 godina

Mnogo provokatora na ovom forumu. Ako iznosite stvari recite istinu a ne tekk onako. Da se razumemo ima ljudi koji se pale na daljinski ali mislim da ih je jako malo. Cecenija je bila sravnjena sa zemljom, uzduz i popreko i to je bilo jedino moguce resenje. Rusija zeli ocigledno mnogo toga a i moze joj se. Niko ne zeli da ozraci planetu zbog nekog tamo Putina ili oBame. Zbog toga ce Rusiji biti omoguceno da uzme sta pozeli a Amerika se malo povukla jer je vec dobila sto je zelelela. I sve u krug ide.

Dan

pre 9 godina

Kad su mi pre dvadeset i kusur godina ukrali auspuh sa motocikla neki od poznanika su mi rekli "ukradi i ti nekome". Ovo je osnovna razlika među ljudima. Tako isto i u politici postoje mnogi ljudi koji bi bez trunke griže savesti oteli tuđe po cenu stotina hiljada života. Na jednom putovanju upoznao sam jednog Nemca koji je hvalio svoj narod kao dobre organizatore, ali ih u konačnici kudio jer na kraju uvek uprskaju. I kaže kako je II sv. rat bio prilika da se uzme Rusija, ali su zabrljali. Onda sam ga pitao "čekaj, a ubijanje, prava ljudi da žive na svojoj zemlji itd?", a on mi je rekao "f..k the human rights". Dakle treba biti svestan da smo okruženi vukovima, i u svom sopstvenom narodu, a kamoli među drugima. Većina civilizovanih ljudi polazi od sebe i teško prihvata da je cela jedna politička i medijska mašinerija upregnuta da ostvari svoj cilj, ne žaleći milione tuđih života. To smo videli bezbroj puta u istoriji, a sad je to perfidnije nego ikada.

Luka

pre 9 godina

Proći će ko Gruzija, ako ne i gore, za primer svima koji se drznu na Rusiju. A svi vi koji trabunjate o drugim sredstvima borbe protiv Rusije, treba da shvatite da Rusija ima resurse i snagu da izdrži ono što ostali nikad neće. A svi ustvari i žele da otmu te njene resurse.

dark

pre 9 godina

Kako može Ukrajina da se priprema za neki veliki rat,gologuza i gladna? To je kao onaj vic o zeku i medu kad zeko izaziva sve zivotinje na borbu,a u stvari ih iza grma medo ceka. Niko se ne ku.ci bez dobrog zaledja.

Atreides

pre 9 godina

Pa dobro ovo je vec vidjeno. USA je vec gurala druge na Ruse. Znamo sta je u Gruziji bilo. Ali Gruzija je mala sada zele nekog veceg da gurnu da bi videli sta ce biti. USA nece uci u rat zbog Ukrajine..to da ce je podrzati malo sa oruzjem to stoji kao i sto stoji da ce ih Rusija pregaziti i da glupi ukrajinci nisu ni svesni u sta ih guraju njihovi "prijatelji "

AlekS

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?!

Samo pitam.

Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.
(Ddule, 16. novembar 2014 20:32)

Kada vec pitas, da te obavestim da "Cecenci" nisu pobedili Rusiju vec je Rusija likvidirala pobunjenike koje je finansirala jedna Zapadna sila.

Slobodan Djakovic

pre 9 godina

Citam da se sustina komentara svodi na nekakvo veselje i likovanje nad uzasnom sudbinom koja bi mogla povuci ostatak Evrope a verovatno i nas u novi pakao. Kome bi odgovaralo da se ponovi rat cije bi posledice osetili svi? Zar mislite da je to stvar ljubavi prema Rusiji ili zapadnom nacinu zivota? I jedni i drugi su izgubili kompas a Ukrajina je samo plen za neke vise interese koji imaju malo zajednickog sa narodom i sudbinom naroda. Opsti rat u Ukrajini je opasan pozar koji bi mogao zahvatiti celu Evropu a svi znaju kako izgleda kad Evropa pocne da gori po etnickim, rasnim i verskim savovima.

Zmaj

pre 9 godina

@Drogon

Ovo jeste naJivno sa stanovista tvog shvatanja. Rusija ima nuklealrnog oruzja da zbrise celu Evropu i Ameriku. Ne znam samo koji bi predstavnici evropskih zemalja prihvatili taj moguci scenario. Pa nisu Rusi ludi. Ako krene NATO na njih uzvratice po evropskim prestonicama i Aljasci prvim udarom. Smesan si. Amerika ima pretenzije na najvecu drzavu na svetu(Rusija zauzima 11,5 % svetske teritorije), ali ne moze je dobiti bez nuklearnog unistenja veceg dela planete. Jedino pod uslovom da su teorije zavere tacno pa da se umesaju i vanzemaljci sa njihovim tehnologijama na strani Amerike. Onda bi bilo moguce. Ali taj film je malo verovatno da cemo gledati. U svakom slucaju-mi smo statisticka greska pri sveopstoj kolateralnoj steti koja ce se desiti.

Dusan

pre 9 godina

Bice ovo rat u istoriji svih ratova koji ce trajati citavih 24h,eto sta ljudi prave ovako bi Donbas i Lugansk ostali u Ukraijni a sad ako dodje do rata i te strasne ofanzive vlasti iz Kijeva Rusija ce momentalno uci u otvoren sukob i uzece im pored Krima i Donbas i Lugansk i spade najveca zemlja u evropi na dva slova.

nd ad

pre 9 godina

Ja se bojim. Guraju sa zapada u opsti rat a toliko nuklearki cilja na svd strane. Ako krene po zlu za ruse letece iskanderi na sve strane a onda i zbogom civilizaciji ljudskoj

Raush

pre 9 godina

Ukrajinci bi Hrvatski scenario, da "oslobode" istok od svoga od vajkada stanovnistva,(koji su rusi), kojima bi neminovno pretio egzodus I odmazda , I onda zvrjao godinama prazan posto nikoga nema , osim nekih slepaca ko zna od kuda , da se nasele te prostore.Rusi treba da otkinu teritorije u Ukrajini gde zive Rusi bez pardona I tacka.

Vladimir

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?! Samo pitam. Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.
(Ddule, 16. novembar 2014 20:32)

Kako su ih pobedili, kad nisu dobili nezavisnost, jos Rusi postavili svoje ljude na vlasti u Ceceniji. To lupas tek onako ili pokusavas nekog da provociras.. :)

Flash

pre 9 godina

Smesno je sto se posle toliko ponavljanja lazi bez ikakvog osnova, sada potpuno normalno prica o prisustvu ruskih vojnika u Ukrajini, iako i dalje ne postoji ni jedan dokaz za to. Dok su pobedjivali, bilo je ''cistimo zemlju od terorista'', kad je krenulo naopako onda su promenili pricu na ''nasa zemlja je napadnuta od strane Rusije''...cak je Jacenjuk plakajuci pred kamerama rekao kako mogu lako protiv terorista, ali ne protiv ruske armije...Smesni su. Rusija jeste pocev od avgusta pocela da salje municiju i licnu opremu pobunjenicima, ali ono sto je i zalosno za ukrajinu je sto je najveci donator pobunjenicima upravo ukrajinska vojska, sa stotinama napustenih tenkova i pobacanih uniformi, pusaka i topova u vihoru bezanja, a ti 'ruski vojnici' sto toliko unistavaju vojsku ukrajine su farmeri, rudari i radnici, kojih u Donbasu ima nekoliko miliona, beskrajan izvor dobrovoljaca, svi sa odsluzenim vojnim rokom, medju njima ima i veterana Avganistana. Inace, da su svetski mediji '99 ovako direktno prenosili vesti RTS-a kao sto sad prenose vesti kijevskih medija, pa ispalo bi da smo oborili jedno stotinak NATO aviona i nekoliko satelita...

Vlajko

pre 9 godina

Samo onaj ko nama ništa u glavi ne shvata poentu. Činjenice su: non stop se priča o granatiranju Donjecka i Luganska. Tamo je proruski živalj. Zašto bi oni sami sebe granatirali da ginu civili i njihovi sunarodnici? Znači: granatiraju ih Ukrajinci. Ko krši primirje? Onaj ko granatira. Ali na zapadu kažu da Rusi (oni iz Rusije) krše primirje. Kada su Srbi gađali Sarajevo digla se cela tzv. međunarodna zajednica. Sada kada Ukrajinci gađaju gradove na istoku države i ginu civili onda nikom ništa i Rusi kvare dogovor iz Minska. Ima li iko mozga u glavi da sabere 2 i 2? Da neće možda da traže da se ceo Ruski živalj sa istoka Ukrajine koji je tu generacijama živeo i tu su rođeni, sada vrati u Rusiju. Šta će zaboga oni tu? Isto je i Voren Kristofer tražio od Srba iz Bosne da se vrate u Srbiju. Nije mu niko rekao da oni tu žive vekovima i da je ta zemlja koju brane njihova po knjigama iz katastra. On je mislio da su oni agresori pridošli iz Srbije u poslednjih nekoliko meseci. Čovek nema pojima a došao je da odlučuje i da ispostavlja zahteve SAD. Ja bio prisutan, da mi je neko pričao ne bih mu verovao. Gori mentalni sklop (da se lepo izrazim) od Vorena imao je samo Buš mlađi. Kuda plovi ovaj brod?

A.

pre 9 godina

Predsednik Petro Porošenko rekao je da se Ukrajina "priprema za opšti rat", iako želi mirno rešenje sukoba.

Možda je u izjavi zamenio dve reči.
Želim opšti rat, ali se pripremamo za mirno rešenje.

Vlajko

pre 9 godina

Upravo je sve suprotno od ovoga što priča.
Zanima me da li je već počeo da veruje u svoje laži i obmane kao što je to zapad ..NEVEROVATNO!
Ako se Ukrajinci ne osveste i ne pojapse ovu bagru na vlasti crbo im se piše.
I ovako su potonuli da nema gde dublje.
Jadan narod i na Istoku i na zapadu....:(

Dragan

pre 9 godina

Sve liči na uvlačenje Rusije u rat, po svaku cenu!
Zadnjih dana su učestale izjave o obnavljanju sukoba (Kameron, Abot, Tusk, Porošenko, Obama...). NATO i USA baš žele da zakuvaju, a Ukrajina je samo kolateralna šteta. Uvek nađu ovakve likove da potpišu propast i razaranje svog naroda. Oni to pravdaju pričom o neizbežnosti takve situacije, a iza kulisa rade kalkulatori. PatriJote!
Neka nam Bog pomogne, Đavo krenuo po svoje.

Kornjaca

pre 9 godina

Ma ajde ne traljaj. Govoris ono sto ti zapad kaze, a taj pokvareni zapad vas je uvalio u ta govna, sad se ti misli kako ces se izvuci,a ja mislim da ce biti ono."Pisi kuci propalo je"!!!

Smederevac

pre 9 godina

Ceo svet se plaši rata sa Rusijom"ON SE NEPLAŠI"!!!.
Dali se taj demagog pita dali se narod plaši?.
Verovatno bi bio prvi na frontu.
Ili negde u azilu sa par milijardi.

Krespo

pre 9 godina

Sve pametni komentari a realno je jedino da se sprema WW3 ili ti treci svetski rat. Njko nikad nije nista dobro dobio iz ratova tako da.. Spremte se spremte ..

Dunster

pre 9 godina

Mir, mir, i samo mir.
Nikada rat nije resenje.
Bolje pregovarati godinama nego ratovati i samo jedan dan.
Pretiti sveopstim ratom Rusiji je nevidjena glupost po sebe i sopsveni narod.

brasa

pre 9 godina

koji lakrdijas on se neboji pa naravno kad ces zbrisati, nepostoji armija na svetu racunajuci i amere koja se neboji rusa, a da nisi privrzen miru ginulo bi dnevno 100 civila a ovako tek nekoliko bravo, ppored takvog mira rat je suvisan

Drogon

pre 9 godina

Ja mislim da ovo vise nije najivno. Rusija jos nije spremna za rat sa NATO-om a Kina se nece mesati. A americi je sad zadnji voz za rat sa.njima jer jos malo i nece biti najjaci

Nele

pre 9 godina

Stvarno me zanima jel Porosenko to misli, da ostane u zemlji da se bori ako dodje do opstog rata kao sto prica. Radi se o ozbiljnoj tvrdnji I mora biti svestan da bi trebao po svaku cenu da trazi mirno resenje.

poznavalac

pre 9 godina

Najgore od svega je sto ako dodje do novog napada na Novorusiju to nece promeniti konacan rezultat, odnosno raspad Ukrajine, ali ce znaciti smrt za desetine hiljada ljudi. Ukrajina je mrtva koliko i SFRJ ali neki to ne mogu da prihvate.

Ddule

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?!

Samo pitam.

Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.

tom

pre 9 godina

Ovo me toliko podseća na '99 godinu... Kampanja se zahuktava, nigde dokaza o tenkovima, vojnicima, a mediji objavljuju svaki izjavu kao senzaciju i kreiraju sliku iz priče koja im se servira. Zar je moguće da za godinu dana nisu uspeli da pokažu barem jednu fotografiju kao dokaz?

seljadin

pre 9 godina

Ukrajina se upravo sprema da izvrši samo-ubistvo. Umesto da daju narodu na volju da se izjasni po regionima, kao što je Srbija pustila da se Makedonija izjasni i kasnije Crna Gora, ali ne tu nema racionalnog resenja, izgleda da ce najpre biti kao Bosanski i Hrvatski scenario, samo sto u ovom slucaju Rusija nece biti po strani kao Srbija 1995te zbog NATO pretnji. Rusija daleko od toga da se boji NATO pakta, verujem da ce zastititi svoj narod od progona i unistenja.

nevski

pre 9 godina

Ovo vise nije ni spinovanje, totalna sizofrenija.A,kandidati za Rusko resavanje problema se sami javljaju,potrosenko,tusk,ko li je sledeci? Angela,ti li si?

bice bolje

pre 9 godina

Uzas ko li ce da gine i zasta, mislim da Putin treba da malo spusti loptu, mnogo ljudi je poginulo uzalud rat nikad nije resenje, samo ce profitirati psi rata na tudjoj krvi. Ne znam sta Putin dokazuje ovakvim potezima, niko nije napao rusiju da intervenise vojno, nista on nije bolji od amerikanaca ako ovako resava probleme

biraz

pre 9 godina

" Kijev je pre više od nedelju dana prijavio da u istočnu Ukrajinu masovno ulaze tenkovi i ruske trupe, što je potvrdio NATO, dok je Moskva odlučno negirala. "
Broj zvanickih slika: 0. Cime oni zamanjuju narod tamo.

noisy

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat", rekao je Porošenko

Ne bojim se ni ja. Iz istog razloga kao i ovaj gospodin.
Obojica sjedimo u toploj sobi i lupamo gluposti, on u novinama a ja na internetu.

boris

pre 9 godina

Bože kaakav neozbiljan političar za jednu veliku zemlju kao Ukrajina, pa iznađi rešenje da izbegneš rat, dogovori se sa Rusima na istoku, daj im neki ustupak, takva retorika koju ti zastupaš pod pritiscima zapadnih moćnika najverovatnije će uništiti Ukrajinu kao zemlju i državu a na kraju će se moćnici preko Vaših leđa raskusurati. Žao mi naroda slavenskog, nije ovo dobro, mir Vam svima skupa treba....

žoao mi je

pre 9 godina

Svoju decu,familiju,drage ljude u prve redove-a ti,naravno,na čelo! Ne guraj ukrajinsku decu i sirotinju u smrt! Ne zaboravi,usput da pozoveš EU citizena i Mariju-oni čekaju kao zapete puške,da se obračunaju sa Kgb-om i boljševizmom!

Докле ово лудило ???!!!

pre 9 godina

Добијате подршку "целог света" да будете њихово топовско месо !!! Ако, не дај Боже, дође до тога, па прегазиће вас Руси као плитак поток, а "цео свет" неће више постојати !!!
Како ти, бре, Порошенко, није жао сопственог народа ???!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat"

Наградно питање гласи:

Чије су ово речи?!

А) Наполеон
Б) Хитлер
В) Порошенко

milisav

pre 9 godina

pa dobicete opet rat jer tako Ameri zele i ima da se bore do poslednjeg Ukrajinca a Rusi ce vas razvaliti jer je ocigledno da nista naucili do sada niste ! Samo vas tove i loze a Ukrainski narod ce da strada a ne Ameri ali ako tako zelite tako cete i da prodjete...

Zaciorski

pre 9 godina

Izjave ovog tipa su gore I od samih aktuelnih sukoba. Bez obzira na tezinu situacije, ne mozete sebi priustiti da dajete ovakve intervjue

sremac

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat". On se ne boji jer nece on biti na liniji vatre nego obican narod. Bolje da cuti i oteze situaciju kao sto je u Osetiji i Abhaziji jer Rusima mogu porasti apetiti pa da pozele carski Kijev. Ovi politicari sve ludji.

Zaciorski

pre 9 godina

Dakle, koje si ti zlo za sopstveni narod Porosenko, to ti pokolenja nece zaboraviti. Idi ti u rat I tvoja familija prvo, pa onda regrutuj druge. Dakle... Ne mogu da verujem!!!

Drnda

pre 9 godina

Predlog: dozvolite otcepljenje istočnih krajeva Ukrajine i zaboravite na njih kao što ste zaboravili na Krim. To je, siguran sam, najbezbolniji način da se izbegne rat.

Baquero

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat"
Pa naravno da se ne plaši kada njegove kosti neće trunuti u nekom vlažnom rovu, Bogu iza nogu, već će kao i njegov ruski kolega miljama daleko odatle da laprda i prosipa pamet! Rusi su bahata banda koja je naumila da pocepa Ukrajinu po svaku cenu ali ne mogu da verujem da ovi drugi veruju da će neko zbog njih ulaziti u bilo kakav otvoreni sukob sa labilnim rusima?!

oxoxoposum

pre 9 godina

Ne mozete vi da dobijete bitku protiv pobunjenika, a pominjete rat protiv najmocnije sile u regionu. Ako su ovakve nebuloze evropske vrednosti, onda su nasi vladari na pravom putu.

ws

pre 9 godina

Pa nije Rusija Srbija da ju slome sankcije i da ju izbombarduje NATO kad mu padne na pamet. A nesto ne vidim da granate padaju po Kijevu ili Ljvovu, koliko pratim vijesti granate padaju samo po Donjecku i Lugansku. Ide zima, a sa njom i svodjenje racuna za naplatu, to je svima vama frka.Ruski medvjed se probudio, ne spava vise.

oxoxoposum

pre 9 godina

Ne mozete vi da dobijete bitku protiv pobunjenika, a pominjete rat protiv najmocnije sile u regionu. Ako su ovakve nebuloze evropske vrednosti, onda su nasi vladari na pravom putu.

Mirko

pre 9 godina

Komplikovano. Naslednici fašističkih ideja su se povampirili. I naravno da im ne odgovara ruski uticaj a vidimo i stanovništvo. Isto su uradili i Hrvati Srbima, ali nažalost Rusi nisu isto što i mi, i za Ukrajinu nema ko da "skoči" jer nikome ne pada na pamet da se otvoreno konfrontira sa Rusijom, koja opet brani samo svoje stanovništvo i teritoriju koja je uvek bila ruska, uostalom kao i cela Ukrajina. A Rusi ako bi hteli mogli bi opet i do Berlina da dođu a imaju i zakonsko pravo da to urade, s obzirom da nikada nisu sa Nemačkom potpisali primirje, još iz Drugog Svetskog rata, i teoretski su pobednici-okupatori, baš kao što su to nekada bili Englezi u Indiji, Americi i svim ostalim kolonijama, čak i danas na Foklandskim ostrvima, ili Španci, Portugalci, Holanđani, itd. Gotovo niko ne zna za ovo, a oni koji znaju normalno da ćute i čekaju priliku da izvade tu kartu.
Mislim da su se Ukrajinci zajeb...i malo. Malo više.

Докле ово лудило ???!!!

pre 9 godina

Добијате подршку "целог света" да будете њихово топовско месо !!! Ако, не дај Боже, дође до тога, па прегазиће вас Руси као плитак поток, а "цео свет" неће више постојати !!!
Како ти, бре, Порошенко, није жао сопственог народа ???!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat"

Наградно питање гласи:

Чије су ово речи?!

А) Наполеон
Б) Хитлер
В) Порошенко

Smederevac

pre 9 godina

Ceo svet se plaši rata sa Rusijom"ON SE NEPLAŠI"!!!.
Dali se taj demagog pita dali se narod plaši?.
Verovatno bi bio prvi na frontu.
Ili negde u azilu sa par milijardi.

tom

pre 9 godina

Ovo me toliko podseća na '99 godinu... Kampanja se zahuktava, nigde dokaza o tenkovima, vojnicima, a mediji objavljuju svaki izjavu kao senzaciju i kreiraju sliku iz priče koja im se servira. Zar je moguće da za godinu dana nisu uspeli da pokažu barem jednu fotografiju kao dokaz?

Vladimir

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?! Samo pitam. Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.
(Ddule, 16. novembar 2014 20:32)

Kako su ih pobedili, kad nisu dobili nezavisnost, jos Rusi postavili svoje ljude na vlasti u Ceceniji. To lupas tek onako ili pokusavas nekog da provociras.. :)

noisy

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat", rekao je Porošenko

Ne bojim se ni ja. Iz istog razloga kao i ovaj gospodin.
Obojica sjedimo u toploj sobi i lupamo gluposti, on u novinama a ja na internetu.

poznavalac

pre 9 godina

Najgore od svega je sto ako dodje do novog napada na Novorusiju to nece promeniti konacan rezultat, odnosno raspad Ukrajine, ali ce znaciti smrt za desetine hiljada ljudi. Ukrajina je mrtva koliko i SFRJ ali neki to ne mogu da prihvate.

oxoxoposum

pre 9 godina

Ne mozete vi da dobijete bitku protiv pobunjenika, a pominjete rat protiv najmocnije sile u regionu. Ako su ovakve nebuloze evropske vrednosti, onda su nasi vladari na pravom putu.

Zaciorski

pre 9 godina

Dakle, koje si ti zlo za sopstveni narod Porosenko, to ti pokolenja nece zaboraviti. Idi ti u rat I tvoja familija prvo, pa onda regrutuj druge. Dakle... Ne mogu da verujem!!!

Drnda

pre 9 godina

Predlog: dozvolite otcepljenje istočnih krajeva Ukrajine i zaboravite na njih kao što ste zaboravili na Krim. To je, siguran sam, najbezbolniji način da se izbegne rat.

AlekS

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?!

Samo pitam.

Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.
(Ddule, 16. novembar 2014 20:32)

Kada vec pitas, da te obavestim da "Cecenci" nisu pobedili Rusiju vec je Rusija likvidirala pobunjenike koje je finansirala jedna Zapadna sila.

ws

pre 9 godina

Pa nije Rusija Srbija da ju slome sankcije i da ju izbombarduje NATO kad mu padne na pamet. A nesto ne vidim da granate padaju po Kijevu ili Ljvovu, koliko pratim vijesti granate padaju samo po Donjecku i Lugansku. Ide zima, a sa njom i svodjenje racuna za naplatu, to je svima vama frka.Ruski medvjed se probudio, ne spava vise.

boris

pre 9 godina

Bože kaakav neozbiljan političar za jednu veliku zemlju kao Ukrajina, pa iznađi rešenje da izbegneš rat, dogovori se sa Rusima na istoku, daj im neki ustupak, takva retorika koju ti zastupaš pod pritiscima zapadnih moćnika najverovatnije će uništiti Ukrajinu kao zemlju i državu a na kraju će se moćnici preko Vaših leđa raskusurati. Žao mi naroda slavenskog, nije ovo dobro, mir Vam svima skupa treba....

rusosaurus

pre 9 godina

Da li neko stvarno misli da će USA rizikovati nuklearni holokaust zbog bilo koje države u Evropi , ponavljam bilo koje ?Takav sukob bi razorio USA , Evropu i Rusiju i bilo ko da bude "pobednik" postao bi gori od bilo koje države 3.sveta . Ovo je klasična igra kukavice bar što se otvorenog sukoba tiče . USA i NATO nemaju plan i snagu za vojno rešenje pa se orjentišu na dugoročni trgovinski i medijski rat .Reljef Ukrajine je nepovoljan za NATO snage koje ne mogu u otvorenom sukobu nadjačati rusku taktiku masovnog udara u jednu tačku , a upravo takvoj strategiji koju su sprovodili u Avganistanu i Iraku natovci uče Ukrajince ( manje jedinice protiv gerile ) .Porošenko ovakvim izjavama uvodi Ukrajinu u haos , a pri tom EU stavlja pred svršen čin .Rusi ako budu isprovocirani na otvorenu intervenciju neće stati do Rumunije i Poljske , a na jugu do Turske granice .Rezultat ovakve jednačine je Rusija i EU u ratu , USA profitira , Izrael , Saudijci , Turci i ID napadaju Iran , Kina će podržati Rusiju i Iran . Da Porošenko želi mir krenuo bi Finskim putem( članica EU ,a nije u NATO paktu) jer Finska graniči sa Rusijom ,a koliko vidim nemaju međusobnih problema .Od perioda Zlatne horde na ovamo niko nije porazio Ruse na njihovoj teritoriji, osim sami sebe za vreme boljševičko-cionističkog režima . Rusija sigurno neće dozvoliti žute kuće , oluje , bljeskove i slične NATO operacije nad Rusima ma gde oni živeli ( američki princip zaštite svojih građana i interesa) .

milisav

pre 9 godina

pa dobicete opet rat jer tako Ameri zele i ima da se bore do poslednjeg Ukrajinca a Rusi ce vas razvaliti jer je ocigledno da nista naucili do sada niste ! Samo vas tove i loze a Ukrainski narod ce da strada a ne Ameri ali ako tako zelite tako cete i da prodjete...

Dragan

pre 9 godina

Sve liči na uvlačenje Rusije u rat, po svaku cenu!
Zadnjih dana su učestale izjave o obnavljanju sukoba (Kameron, Abot, Tusk, Porošenko, Obama...). NATO i USA baš žele da zakuvaju, a Ukrajina je samo kolateralna šteta. Uvek nađu ovakve likove da potpišu propast i razaranje svog naroda. Oni to pravdaju pričom o neizbežnosti takve situacije, a iza kulisa rade kalkulatori. PatriJote!
Neka nam Bog pomogne, Đavo krenuo po svoje.

žoao mi je

pre 9 godina

Svoju decu,familiju,drage ljude u prve redove-a ti,naravno,na čelo! Ne guraj ukrajinsku decu i sirotinju u smrt! Ne zaboravi,usput da pozoveš EU citizena i Mariju-oni čekaju kao zapete puške,da se obračunaju sa Kgb-om i boljševizmom!

Vlajko

pre 9 godina

Samo onaj ko nama ništa u glavi ne shvata poentu. Činjenice su: non stop se priča o granatiranju Donjecka i Luganska. Tamo je proruski živalj. Zašto bi oni sami sebe granatirali da ginu civili i njihovi sunarodnici? Znači: granatiraju ih Ukrajinci. Ko krši primirje? Onaj ko granatira. Ali na zapadu kažu da Rusi (oni iz Rusije) krše primirje. Kada su Srbi gađali Sarajevo digla se cela tzv. međunarodna zajednica. Sada kada Ukrajinci gađaju gradove na istoku države i ginu civili onda nikom ništa i Rusi kvare dogovor iz Minska. Ima li iko mozga u glavi da sabere 2 i 2? Da neće možda da traže da se ceo Ruski živalj sa istoka Ukrajine koji je tu generacijama živeo i tu su rođeni, sada vrati u Rusiju. Šta će zaboga oni tu? Isto je i Voren Kristofer tražio od Srba iz Bosne da se vrate u Srbiju. Nije mu niko rekao da oni tu žive vekovima i da je ta zemlja koju brane njihova po knjigama iz katastra. On je mislio da su oni agresori pridošli iz Srbije u poslednjih nekoliko meseci. Čovek nema pojima a došao je da odlučuje i da ispostavlja zahteve SAD. Ja bio prisutan, da mi je neko pričao ne bih mu verovao. Gori mentalni sklop (da se lepo izrazim) od Vorena imao je samo Buš mlađi. Kuda plovi ovaj brod?

Dunster

pre 9 godina

Mir, mir, i samo mir.
Nikada rat nije resenje.
Bolje pregovarati godinama nego ratovati i samo jedan dan.
Pretiti sveopstim ratom Rusiji je nevidjena glupost po sebe i sopsveni narod.

NWO

pre 9 godina

Ginuce Ukrajinci i Rusi, sta njega briga i za jedne i za druge, on je oligarh, tajkun, a jedina nacionalnost i religija takvih je NOVAC, MOC, VLAST.

Zaciorski

pre 9 godina

Izjave ovog tipa su gore I od samih aktuelnih sukoba. Bez obzira na tezinu situacije, ne mozete sebi priustiti da dajete ovakve intervjue

Jovan

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?

biraz

pre 9 godina

" Kijev je pre više od nedelju dana prijavio da u istočnu Ukrajinu masovno ulaze tenkovi i ruske trupe, što je potvrdio NATO, dok je Moskva odlučno negirala. "
Broj zvanickih slika: 0. Cime oni zamanjuju narod tamo.

seljadin

pre 9 godina

Ukrajina se upravo sprema da izvrši samo-ubistvo. Umesto da daju narodu na volju da se izjasni po regionima, kao što je Srbija pustila da se Makedonija izjasni i kasnije Crna Gora, ali ne tu nema racionalnog resenja, izgleda da ce najpre biti kao Bosanski i Hrvatski scenario, samo sto u ovom slucaju Rusija nece biti po strani kao Srbija 1995te zbog NATO pretnji. Rusija daleko od toga da se boji NATO pakta, verujem da ce zastititi svoj narod od progona i unistenja.

oxoxoposum

pre 9 godina

Ne mozete vi da dobijete bitku protiv pobunjenika, a pominjete rat protiv najmocnije sile u regionu. Ako su ovakve nebuloze evropske vrednosti, onda su nasi vladari na pravom putu.

Kornjaca

pre 9 godina

Ma ajde ne traljaj. Govoris ono sto ti zapad kaze, a taj pokvareni zapad vas je uvalio u ta govna, sad se ti misli kako ces se izvuci,a ja mislim da ce biti ono."Pisi kuci propalo je"!!!

Mirko

pre 9 godina

Komplikovano. Naslednici fašističkih ideja su se povampirili. I naravno da im ne odgovara ruski uticaj a vidimo i stanovništvo. Isto su uradili i Hrvati Srbima, ali nažalost Rusi nisu isto što i mi, i za Ukrajinu nema ko da "skoči" jer nikome ne pada na pamet da se otvoreno konfrontira sa Rusijom, koja opet brani samo svoje stanovništvo i teritoriju koja je uvek bila ruska, uostalom kao i cela Ukrajina. A Rusi ako bi hteli mogli bi opet i do Berlina da dođu a imaju i zakonsko pravo da to urade, s obzirom da nikada nisu sa Nemačkom potpisali primirje, još iz Drugog Svetskog rata, i teoretski su pobednici-okupatori, baš kao što su to nekada bili Englezi u Indiji, Americi i svim ostalim kolonijama, čak i danas na Foklandskim ostrvima, ili Španci, Portugalci, Holanđani, itd. Gotovo niko ne zna za ovo, a oni koji znaju normalno da ćute i čekaju priliku da izvade tu kartu.
Mislim da su se Ukrajinci zajeb...i malo. Malo više.

Atreides

pre 9 godina

Pa dobro ovo je vec vidjeno. USA je vec gurala druge na Ruse. Znamo sta je u Gruziji bilo. Ali Gruzija je mala sada zele nekog veceg da gurnu da bi videli sta ce biti. USA nece uci u rat zbog Ukrajine..to da ce je podrzati malo sa oruzjem to stoji kao i sto stoji da ce ih Rusija pregaziti i da glupi ukrajinci nisu ni svesni u sta ih guraju njihovi "prijatelji "

JOE

pre 9 godina

Da pogledamo drugaciju stranu svetska ekonomska kriza 20-tih godina proslog veka resila se drugim svetskim ratom...kako mislite da ce se resiti ova?

sremac

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat". On se ne boji jer nece on biti na liniji vatre nego obican narod. Bolje da cuti i oteze situaciju kao sto je u Osetiji i Abhaziji jer Rusima mogu porasti apetiti pa da pozele carski Kijev. Ovi politicari sve ludji.

afrikaner

pre 9 godina

Trebalo je mudro postupiti na vreme tj. da se sve nacionalnosti ugodno osećaju u državi , tj. da je osete kao svoju.
Ova mudrost mnogo šta obuhvata – nema smisla to nabrajati.
Rat i ubijanje nikada dobroga nije donelo.

A.

pre 9 godina

Predsednik Petro Porošenko rekao je da se Ukrajina "priprema za opšti rat", iako želi mirno rešenje sukoba.

Možda je u izjavi zamenio dve reči.
Želim opšti rat, ali se pripremamo za mirno rešenje.

Dan

pre 9 godina

Kad su mi pre dvadeset i kusur godina ukrali auspuh sa motocikla neki od poznanika su mi rekli "ukradi i ti nekome". Ovo je osnovna razlika među ljudima. Tako isto i u politici postoje mnogi ljudi koji bi bez trunke griže savesti oteli tuđe po cenu stotina hiljada života. Na jednom putovanju upoznao sam jednog Nemca koji je hvalio svoj narod kao dobre organizatore, ali ih u konačnici kudio jer na kraju uvek uprskaju. I kaže kako je II sv. rat bio prilika da se uzme Rusija, ali su zabrljali. Onda sam ga pitao "čekaj, a ubijanje, prava ljudi da žive na svojoj zemlji itd?", a on mi je rekao "f..k the human rights". Dakle treba biti svestan da smo okruženi vukovima, i u svom sopstvenom narodu, a kamoli među drugima. Većina civilizovanih ljudi polazi od sebe i teško prihvata da je cela jedna politička i medijska mašinerija upregnuta da ostvari svoj cilj, ne žaleći milione tuđih života. To smo videli bezbroj puta u istoriji, a sad je to perfidnije nego ikada.

nevski

pre 9 godina

Ovo vise nije ni spinovanje, totalna sizofrenija.A,kandidati za Rusko resavanje problema se sami javljaju,potrosenko,tusk,ko li je sledeci? Angela,ti li si?

Nele

pre 9 godina

Stvarno me zanima jel Porosenko to misli, da ostane u zemlji da se bori ako dodje do opstog rata kao sto prica. Radi se o ozbiljnoj tvrdnji I mora biti svestan da bi trebao po svaku cenu da trazi mirno resenje.

Cvrle

pre 9 godina

Mnogo provokatora na ovom forumu. Ako iznosite stvari recite istinu a ne tekk onako. Da se razumemo ima ljudi koji se pale na daljinski ali mislim da ih je jako malo. Cecenija je bila sravnjena sa zemljom, uzduz i popreko i to je bilo jedino moguce resenje. Rusija zeli ocigledno mnogo toga a i moze joj se. Niko ne zeli da ozraci planetu zbog nekog tamo Putina ili oBame. Zbog toga ce Rusiji biti omoguceno da uzme sta pozeli a Amerika se malo povukla jer je vec dobila sto je zelelela. I sve u krug ide.

Krespo

pre 9 godina

Sve pametni komentari a realno je jedino da se sprema WW3 ili ti treci svetski rat. Njko nikad nije nista dobro dobio iz ratova tako da.. Spremte se spremte ..

brasa

pre 9 godina

koji lakrdijas on se neboji pa naravno kad ces zbrisati, nepostoji armija na svetu racunajuci i amere koja se neboji rusa, a da nisi privrzen miru ginulo bi dnevno 100 civila a ovako tek nekoliko bravo, ppored takvog mira rat je suvisan

Luka

pre 9 godina

Proći će ko Gruzija, ako ne i gore, za primer svima koji se drznu na Rusiju. A svi vi koji trabunjate o drugim sredstvima borbe protiv Rusije, treba da shvatite da Rusija ima resurse i snagu da izdrži ono što ostali nikad neće. A svi ustvari i žele da otmu te njene resurse.

dzoni

pre 9 godina

Samo provociraj..ne zaboravi da su "velike demokrate " ameri bacili atomske bombe na 2 grada..e sad zamisli ako je putin diktator kao sto vicete mogao bi i on da vam frljne koju.

Drogon

pre 9 godina

Ja mislim da ovo vise nije najivno. Rusija jos nije spremna za rat sa NATO-om a Kina se nece mesati. A americi je sad zadnji voz za rat sa.njima jer jos malo i nece biti najjaci

Flash

pre 9 godina

Smesno je sto se posle toliko ponavljanja lazi bez ikakvog osnova, sada potpuno normalno prica o prisustvu ruskih vojnika u Ukrajini, iako i dalje ne postoji ni jedan dokaz za to. Dok su pobedjivali, bilo je ''cistimo zemlju od terorista'', kad je krenulo naopako onda su promenili pricu na ''nasa zemlja je napadnuta od strane Rusije''...cak je Jacenjuk plakajuci pred kamerama rekao kako mogu lako protiv terorista, ali ne protiv ruske armije...Smesni su. Rusija jeste pocev od avgusta pocela da salje municiju i licnu opremu pobunjenicima, ali ono sto je i zalosno za ukrajinu je sto je najveci donator pobunjenicima upravo ukrajinska vojska, sa stotinama napustenih tenkova i pobacanih uniformi, pusaka i topova u vihoru bezanja, a ti 'ruski vojnici' sto toliko unistavaju vojsku ukrajine su farmeri, rudari i radnici, kojih u Donbasu ima nekoliko miliona, beskrajan izvor dobrovoljaca, svi sa odsluzenim vojnim rokom, medju njima ima i veterana Avganistana. Inace, da su svetski mediji '99 ovako direktno prenosili vesti RTS-a kao sto sad prenose vesti kijevskih medija, pa ispalo bi da smo oborili jedno stotinak NATO aviona i nekoliko satelita...

bice bolje

pre 9 godina

Uzas ko li ce da gine i zasta, mislim da Putin treba da malo spusti loptu, mnogo ljudi je poginulo uzalud rat nikad nije resenje, samo ce profitirati psi rata na tudjoj krvi. Ne znam sta Putin dokazuje ovakvim potezima, niko nije napao rusiju da intervenise vojno, nista on nije bolji od amerikanaca ako ovako resava probleme

dark

pre 9 godina

Kako može Ukrajina da se priprema za neki veliki rat,gologuza i gladna? To je kao onaj vic o zeku i medu kad zeko izaziva sve zivotinje na borbu,a u stvari ih iza grma medo ceka. Niko se ne ku.ci bez dobrog zaledja.

Slobodan Djakovic

pre 9 godina

Citam da se sustina komentara svodi na nekakvo veselje i likovanje nad uzasnom sudbinom koja bi mogla povuci ostatak Evrope a verovatno i nas u novi pakao. Kome bi odgovaralo da se ponovi rat cije bi posledice osetili svi? Zar mislite da je to stvar ljubavi prema Rusiji ili zapadnom nacinu zivota? I jedni i drugi su izgubili kompas a Ukrajina je samo plen za neke vise interese koji imaju malo zajednickog sa narodom i sudbinom naroda. Opsti rat u Ukrajini je opasan pozar koji bi mogao zahvatiti celu Evropu a svi znaju kako izgleda kad Evropa pocne da gori po etnickim, rasnim i verskim savovima.

Raush

pre 9 godina

Ukrajinci bi Hrvatski scenario, da "oslobode" istok od svoga od vajkada stanovnistva,(koji su rusi), kojima bi neminovno pretio egzodus I odmazda , I onda zvrjao godinama prazan posto nikoga nema , osim nekih slepaca ko zna od kuda , da se nasele te prostore.Rusi treba da otkinu teritorije u Ukrajini gde zive Rusi bez pardona I tacka.

Zmaj

pre 9 godina

@Drogon

Ovo jeste naJivno sa stanovista tvog shvatanja. Rusija ima nuklealrnog oruzja da zbrise celu Evropu i Ameriku. Ne znam samo koji bi predstavnici evropskih zemalja prihvatili taj moguci scenario. Pa nisu Rusi ludi. Ako krene NATO na njih uzvratice po evropskim prestonicama i Aljasci prvim udarom. Smesan si. Amerika ima pretenzije na najvecu drzavu na svetu(Rusija zauzima 11,5 % svetske teritorije), ali ne moze je dobiti bez nuklearnog unistenja veceg dela planete. Jedino pod uslovom da su teorije zavere tacno pa da se umesaju i vanzemaljci sa njihovim tehnologijama na strani Amerike. Onda bi bilo moguce. Ali taj film je malo verovatno da cemo gledati. U svakom slucaju-mi smo statisticka greska pri sveopstoj kolateralnoj steti koja ce se desiti.

nd ad

pre 9 godina

Ja se bojim. Guraju sa zapada u opsti rat a toliko nuklearki cilja na svd strane. Ako krene po zlu za ruse letece iskanderi na sve strane a onda i zbogom civilizaciji ljudskoj

Vlajko

pre 9 godina

Upravo je sve suprotno od ovoga što priča.
Zanima me da li je već počeo da veruje u svoje laži i obmane kao što je to zapad ..NEVEROVATNO!
Ako se Ukrajinci ne osveste i ne pojapse ovu bagru na vlasti crbo im se piše.
I ovako su potonuli da nema gde dublje.
Jadan narod i na Istoku i na zapadu....:(

Baquero

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat"
Pa naravno da se ne plaši kada njegove kosti neće trunuti u nekom vlažnom rovu, Bogu iza nogu, već će kao i njegov ruski kolega miljama daleko odatle da laprda i prosipa pamet! Rusi su bahata banda koja je naumila da pocepa Ukrajinu po svaku cenu ali ne mogu da verujem da ovi drugi veruju da će neko zbog njih ulaziti u bilo kakav otvoreni sukob sa labilnim rusima?!

Dusan

pre 9 godina

Bice ovo rat u istoriji svih ratova koji ce trajati citavih 24h,eto sta ljudi prave ovako bi Donbas i Lugansk ostali u Ukraijni a sad ako dodje do rata i te strasne ofanzive vlasti iz Kijeva Rusija ce momentalno uci u otvoren sukob i uzece im pored Krima i Donbas i Lugansk i spade najveca zemlja u evropi na dva slova.

Ddule

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?!

Samo pitam.

Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.

izadje na videlo

pre 9 godina

Losa izjava! Ako se priprema za opsti rat dobice rat na celoj teritoriji!
Valjda je bilo bolje pregovarati sa Rusijom?
Eto sta biva kada ekstremna desnica udje u parlament!

neutral

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?
(Jovan, 16. novembar 2014 23:25)
Jovane gresis,svi smo mi da se Ukrajina vrati u stanje pre rata. Recimo da se zabrane nasilne demonstracije u Kijevu, da se pohapse ili proteraju svi strani huskaci i ratni savjetnici. Da se ne dozvoli uvoz placenih demonstranata na Majdan, (Poljska Moldavija. Da se naprave prevremeni izbori kao sto je to potpisao Janukovic, demonstranti i Evropski izaslanici.Naravno nista od toga nije bilo, kome to nije odgovaralo, nije odgovaralo SAD i Nato paktu.Zapad je hteo Rat i Krim i baze na njemnu.I sta mi Srbi sada navijamo, jel nas neko nesto pita?

NemanjaVac8

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?
(Jovan, 16. novembar 2014 23:25)
...
Alo ti ili se praviš Englez ili ti noge smrde.Prvo niko rat ne priziva, ne znam koje si to komentare pročitao. Drugo ako bi eventualno došlo do rata, mslim svetskog rata, lajt motiv većine komentara jeste da bi Srbija navijačkim rečnikom trebala da navija za Rusiju. Mislim da je to potpuno logično s` obzirom da su nas Evropejci i Ameri nedavno prašili ko budale i s` obzirom da od najvećih sila nas 100% jedino podržavaju Rusija i Kina.Dakle, potpuno je prirodno da narod oseća potrebu za osvetom.No,ne radi se ovde o odnosu Rusija-Ukrajna, već o odnosu Amerika-Rusija. To su kapiteni timova, a od ozbiljnih igrača još treba istaći Kinu i Nemačku. Ostalo je sve nebitno i teško je predvideti šta bi bilo kad bi bilo. Pitanje je dođe li neadaj bože do novog rata da li će ostali uopšte i moći da reaguju, jer bi novi rat mokao biti nuklearni i ono što se izdogađa za par sati to je to. Drugo, niko ne garantuje da bi recimo Francuzi ušli u rat protiv Rusije.Isto važi i za mnoge druge razvijene evropske zemlje.Dođe li do rata zvanično NATO-RUSIJA, nastaće kompletno ludilo u svakom smislu, ali i u smislu prestrojavanja.Teško da će Evropljani žrtvovati svoje države i sopstveni narod zbog američkih interesa.

nije slucaj..

pre 9 godina

susosaurus@ Sto mislis da ce samo Amerika da profitira!Pa ako svi nastradaju,kako ce ona da profitira!Sve je to bez veze!Od velikog rata nema nista..Nikome se ne ratuje zbog Ukrajine!Sve je to od pocetka huskanje na Rusiju,kao deo hegemonisticke geostrategije nekih..I ne samo jednih!Medjutim to je izgubilo svaki smisao,jer je svet prepoznao igru!Ukrajina je samo pronalazenje slabe tacke za Rusiju!Ne zbog znacaja i brige za celovitost Ukrajine,koliko zbog znacaja priblizavanja ruskoj granici!Ako su zabrinuti toliko za celovitost drzave Ukrajine,sta je onda sa celovitosti drzave Srbije!Gde je tu briga za nju!Da smo i najgori..a nismo bili sigurno kao Hitlerova Nemacka!Pa je ona ipak danas celovita drzava!Princip je princip,pravilo je pravilo,zakon je zakon..Ali ovde to nije slucaj!

Siniša

pre 9 godina

" Naša vojska je sada u boljem stanju.., dobijamo podršku celog sveta", rekao je Porošenko.."

Mislim da si u pravu! Podrsku dobijate, ali vam pomoci nece nikada! Hoce, ali tamo gde vide interese, kao sto su resili za sebe pitanje protoka gasa kroz Ukrajinu. A sto se tice vase vojske, nakon onoga sta su vam ucinili, kako ih vi zovete, pobunjenici, mislim da vam je vojska u 2.stanju!

za sta se priprema...

pre 9 godina

kada gubi ovaj iscenirani rat...pa nije Putin lud da pusti da mu nato dodje u Ukr.i to ce zaustaviti kako tako..vlast u Kievu gubi svaku bitku i deo po deo teritorije...ne pomaze nista...

unistenje..

pre 9 godina

Ukrajina se priprema na ostri rat!A protiv koga..Da li misli na svoje civilno gradjanstvo ruskog porekla..To bi onda samo bio nastavak zlocina prema sopstvenim civilima..ali to je vec vidjeno!Mozda u stvari misli na neki veci rat!Ako se zbog Ukrajine,upadne u ponovno veliko stradanje,onda je to zbog sake totalitarnih ukrajinskih rezimlija..Koji bi umesto u rat,trebalo da odu pravo u zatvor!To ratno huskanje,bi znacilo da su u stanju da zrtvuju sve,pa i tudje zivote a sve radi svog totalitarnog poimanja vladanja!A svaka podrska ovom najavljenom ratu,bi i znacila podrsku ubijanju!Nije im bilo dovoljno..vec pobijenih civila,pa bi valjda do poslednjeg da ratuju!Previse je tu isprepletanih interesa,da bi sve bilo bas tako jednostavno!Pa se pitamo,kome je to u interesu!Ukrajinskom narodu,sigurno ne..a kome drugom!Ako postoji taj drugi..onda je on ustvari taj koji podrzava sve ovo!Ako ih ne prepoznamo na vreme,krecemo u veliku i surovu neizvesnost,bez povratka..Valjda im nisu dovoljni ovi stradali civili u Ukrajini,nego bi da prosire teritoriju stradanja..I zato,dajte se u pamet vi silni i naoruzani!Uvek imajte na umu,da od tog oruzja ginu oni nenaooruzani i nebranjeni,a to su civili..deca,zene,bolesni i stari!Ljudi od krvi i mesa,sa imenom i prezimenom!Zbog njih bi trebalo izbrisati sve granice neprijateljstava..Jedino ce tako zivot coveka dobiti na ceni!A onda se sve menja na bolje!I zato nema vece ljudske bede,od pozivanja na rat i na unistenje zivota drugog covek!

Dimitrije Petrovic

pre 9 godina

Niko nije mogao protiv Rusa, a probali su mnogi i kad je Rusija bila sto puta slabija. Sad su najjaci u istoriji, a hocete protiv njih da ratujete? Iskreno mi je zao Ukrajinaca. Nisu to zasluzili. Ali ako se strane zauzimaju, ja sam sa Rusima - ne zato sto su jaci, nego zato jer su oni jedini nasi iskreni prijatelji.

Darko

pre 9 godina

Ovaj tajkun Porošenko sigurno nije žalio svoj narod dok ga je eksploatisao do gladi da bi se obogatio, pa neće ga valjda ni sad ludog žaliti kad treba da izgine od ruske puške. Njemu je bitno da ojača svoj politički uticaj i raščuje se kako je dobar poslušnik - angažovaće ga opet.

band

pre 9 godina

gospodine piorosenko,

motka ima dva kraja. ako je spremas za druge, vrlo lako moze biti upotrebljena protiv i tebe. cudi me da u ratu vidis resenje?

Nemo

pre 9 godina

Znaci kauboji su resili da pokrenu jos jedan nepotreban rat zarad zavodjenja "demokratije". Od sveg srca im zelim da se ponovo uplatkaju. To, na zalost, nece oziveti zrtve.

željko

pre 9 godina

naravno da se ne bojis rata, jer ocekujes da ce nato ratovati za tvoj racun. samo sto nato nije lud da udje u otvoreni sukob sa rusijom, zbog porosenka i njemu slicnih. zaista je komicna izjava porosenka da se zalaze za evropske vrednosti, posto je upravo zlocinacko delovanje prorezimskih neofasista u ukrajini dovelo do jos zesceg otpora dela stanovnistva, i eskalacije rata. setimo se samo snimaka na kojima uniformisane i maskirane osobe, sa neonacistickim obelezijima, vesaju proruske zarobjenike.

milan

pre 9 godina

Odprilike bi prava stvar zvucala ovako : ,,Idemo u rat da se bijete.''
(lioo, 16. novembar 2014 21:48) ..."neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo."

zuta podmornica

pre 9 godina

ovo je ono sto se na Balkanu desavalo 90tih...strani uticaj zavadi pa vladaj. Ali kako je gospodin Simic rekao u jednom filmu udarice oni na rutav nos:)

miroslav

pre 9 godina

Ovaj desnicar mase sabljom jer se u potpunosti nada da ce zapad,u slucaju totalnog rata sa Rusijom, da intervenise i da se bori protiv te zemlje a on i njegova elita bi bili samo detonator tog velikog rata. Ono sto on nezna je da ga taj zapad gura u provaliju zajedno sa ukrajinom i nazalost ukrajinskim narodom. Umjesto da slijepo vjeruje zapadnim liderima bolje bi bilo da konsultira zapadni narod,isto kao i svoj, dali oni pristaju na avanture tih proporcija.

Milosh

pre 9 godina

@Laguna

Potpuno se slazem sa tobom, ali moram da dodam i da su ti mladi ljudi jednako krivi kao sto je on. Ko ih bre tera da idu u vojsku? Ako ih neko i tera, treba da beze glavom bez obzira. Znam licno decka iz Ukrajine koji se ocigledno napalio na celu stvar, pa je nasao sad da ide u vojnu akademiju zarad nekog patriotizma ili cega vec. Ne dao Bog da ga pozovu u rat.

boki

pre 9 godina

I posle rata će doći mir, pa mi nije jasno zašto hoćeš da ratujes a ne možeš da pobediš. Cilj je. Naterati Rusiju na rat ali Ukrajina time samo gubi.

mnogo je gore

pre 9 godina

moze rat ali ti i tvoji ministri na celu trupa na frontu a ne u udobnosti u kijevu lako je drugog gurati u smrt mislim da bi se kod prvog pucnja u tvojoj blizini u....o u gace i zaplakao verujte imao sam prilike to da vidim jer mnooogi zamisljaju rat kao film na kraju svi ipak ostanu zivi i glume u drugom filmu

pokazatelj...

pre 9 godina

neutal@Ma zna on to..To je ono cuveno spinovanje,da se mi kao primimo na neke smisljene provokacije!Medjutim,ovo neutral..me asocira na biti neutralan!Mislim da je jedno biti neutralan a drugo covek bez stava!Ako ne mozes da izrazis slobodno svoj stav o necemu,onda nema ni slobode govora..Nije dovoljno samo reci,ja sam demokrata..Vaznije je sta radis i sta govoris!I da li si to u kontinuitetu ili onako ad hok..prema svojim trenutnim uskim interesima!Kao sto je mirenje sa neistinom,lose..tako je lose i negirati istinu!Problem je danas u svetu sto nad istinom niko ne bi trebao da ima tapiju..ali se neki ponasaju,kao da je imaju.A ko tako misli,verovatno misli i da ima tapiju nad ljudskim zivotima!Dovoljno je samo pogledati svet danas,i sve postaje jasnije!Tu covek ne moze biti neutralan!Inace je,vise kao zombi!Jedno je ne mesanje u sukobe a drugo je biti totalno neutralan i bez svoga misljenja!Upravo danas bi neki,da svoj stav uskladimo sa njihovim politickim stavom!Pa bi tako bili za jednu drzanu celovitost ali i samim tim bi pristali da postanemo i deo podrske jednom totalitarnom rezimu,koji to nikako ne zasluzuje!Veliki broj civilnih zrtava je najbolji pokazatelj..i zasto!I to bas traze od nas,oni koji nas ubedjuju da bi trebalo da imamo isti stav po pitanju te celovitosti a mi nismo sa njima uskladili ni stav o sopstvenoj celovitosti!Ne znam sto sam sve ovo rekao,ali nece da skodi..

Maki

pre 9 godina

Ali zasto nisu u stanju da naprave mir. Izgleda da je zapadu stalo da uzme celu Ukrajinu bez bilo kakve podele. Pa cak i federalizacija ne dolazi u obzir jer tada zapadna agenda ne bi mogla da se sprovede u delo. A narod ispasta.

Maki

pre 9 godina

Ali zasto nisu u stanju da naprave mir. Izgleda da je zapadu stalo da uzme celu Ukrajinu bez bilo kakve podele. Pa cak i federalizacija ne dolazi u obzir jer tada zapadna agenda nebi mogla da se sprovede u delo. A narod ispasta.

odlicno..

pre 9 godina

zoao mi je @ Ne znam da li je ovo trebalo da pise..zao mi je!Verovatno u brzini jedno slovo vise..Desava se,ali niko me nije ovako slatko nasmejao,kao ti!Svaka cast na proceni..najbolji si!Covece suze su nam krenule od smeha..Zamisljamo ih, bas kako si rekao!

Ddule

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?!

Samo pitam.

Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.

bice bolje

pre 9 godina

Uzas ko li ce da gine i zasta, mislim da Putin treba da malo spusti loptu, mnogo ljudi je poginulo uzalud rat nikad nije resenje, samo ce profitirati psi rata na tudjoj krvi. Ne znam sta Putin dokazuje ovakvim potezima, niko nije napao rusiju da intervenise vojno, nista on nije bolji od amerikanaca ako ovako resava probleme

Baquero

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat"
Pa naravno da se ne plaši kada njegove kosti neće trunuti u nekom vlažnom rovu, Bogu iza nogu, već će kao i njegov ruski kolega miljama daleko odatle da laprda i prosipa pamet! Rusi su bahata banda koja je naumila da pocepa Ukrajinu po svaku cenu ali ne mogu da verujem da ovi drugi veruju da će neko zbog njih ulaziti u bilo kakav otvoreni sukob sa labilnim rusima?!

Jovan

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?

Докле ово лудило ???!!!

pre 9 godina

Добијате подршку "целог света" да будете њихово топовско месо !!! Ако, не дај Боже, дође до тога, па прегазиће вас Руси као плитак поток, а "цео свет" неће више постојати !!!
Како ти, бре, Порошенко, није жао сопственог народа ???!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat"

Наградно питање гласи:

Чије су ово речи?!

А) Наполеон
Б) Хитлер
В) Порошенко

Kornjaca

pre 9 godina

Ma ajde ne traljaj. Govoris ono sto ti zapad kaze, a taj pokvareni zapad vas je uvalio u ta govna, sad se ti misli kako ces se izvuci,a ja mislim da ce biti ono."Pisi kuci propalo je"!!!

Vladimir

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?! Samo pitam. Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.
(Ddule, 16. novembar 2014 20:32)

Kako su ih pobedili, kad nisu dobili nezavisnost, jos Rusi postavili svoje ljude na vlasti u Ceceniji. To lupas tek onako ili pokusavas nekog da provociras.. :)

Smederevac

pre 9 godina

Ceo svet se plaši rata sa Rusijom"ON SE NEPLAŠI"!!!.
Dali se taj demagog pita dali se narod plaši?.
Verovatno bi bio prvi na frontu.
Ili negde u azilu sa par milijardi.

AlekS

pre 9 godina

Kad su mogli Cecenci da pobede Ruse sto ne bi i Ukrajinci?!

Samo pitam.

Ah, da. Slece godine Srbija preuzima vodstvo OEBS-a i sigurno nece dozvoliti da Ukrajina raspadne.
(Ddule, 16. novembar 2014 20:32)

Kada vec pitas, da te obavestim da "Cecenci" nisu pobedili Rusiju vec je Rusija likvidirala pobunjenike koje je finansirala jedna Zapadna sila.

rusosaurus

pre 9 godina

Da li neko stvarno misli da će USA rizikovati nuklearni holokaust zbog bilo koje države u Evropi , ponavljam bilo koje ?Takav sukob bi razorio USA , Evropu i Rusiju i bilo ko da bude "pobednik" postao bi gori od bilo koje države 3.sveta . Ovo je klasična igra kukavice bar što se otvorenog sukoba tiče . USA i NATO nemaju plan i snagu za vojno rešenje pa se orjentišu na dugoročni trgovinski i medijski rat .Reljef Ukrajine je nepovoljan za NATO snage koje ne mogu u otvorenom sukobu nadjačati rusku taktiku masovnog udara u jednu tačku , a upravo takvoj strategiji koju su sprovodili u Avganistanu i Iraku natovci uče Ukrajince ( manje jedinice protiv gerile ) .Porošenko ovakvim izjavama uvodi Ukrajinu u haos , a pri tom EU stavlja pred svršen čin .Rusi ako budu isprovocirani na otvorenu intervenciju neće stati do Rumunije i Poljske , a na jugu do Turske granice .Rezultat ovakve jednačine je Rusija i EU u ratu , USA profitira , Izrael , Saudijci , Turci i ID napadaju Iran , Kina će podržati Rusiju i Iran . Da Porošenko želi mir krenuo bi Finskim putem( članica EU ,a nije u NATO paktu) jer Finska graniči sa Rusijom ,a koliko vidim nemaju međusobnih problema .Od perioda Zlatne horde na ovamo niko nije porazio Ruse na njihovoj teritoriji, osim sami sebe za vreme boljševičko-cionističkog režima . Rusija sigurno neće dozvoliti žute kuće , oluje , bljeskove i slične NATO operacije nad Rusima ma gde oni živeli ( američki princip zaštite svojih građana i interesa) .

tom

pre 9 godina

Ovo me toliko podseća na '99 godinu... Kampanja se zahuktava, nigde dokaza o tenkovima, vojnicima, a mediji objavljuju svaki izjavu kao senzaciju i kreiraju sliku iz priče koja im se servira. Zar je moguće da za godinu dana nisu uspeli da pokažu barem jednu fotografiju kao dokaz?

Drogon

pre 9 godina

Ja mislim da ovo vise nije najivno. Rusija jos nije spremna za rat sa NATO-om a Kina se nece mesati. A americi je sad zadnji voz za rat sa.njima jer jos malo i nece biti najjaci

boris

pre 9 godina

Bože kaakav neozbiljan političar za jednu veliku zemlju kao Ukrajina, pa iznađi rešenje da izbegneš rat, dogovori se sa Rusima na istoku, daj im neki ustupak, takva retorika koju ti zastupaš pod pritiscima zapadnih moćnika najverovatnije će uništiti Ukrajinu kao zemlju i državu a na kraju će se moćnici preko Vaših leđa raskusurati. Žao mi naroda slavenskog, nije ovo dobro, mir Vam svima skupa treba....

dzoni

pre 9 godina

Samo provociraj..ne zaboravi da su "velike demokrate " ameri bacili atomske bombe na 2 grada..e sad zamisli ako je putin diktator kao sto vicete mogao bi i on da vam frljne koju.

poznavalac

pre 9 godina

Najgore od svega je sto ako dodje do novog napada na Novorusiju to nece promeniti konacan rezultat, odnosno raspad Ukrajine, ali ce znaciti smrt za desetine hiljada ljudi. Ukrajina je mrtva koliko i SFRJ ali neki to ne mogu da prihvate.

Vlajko

pre 9 godina

Samo onaj ko nama ništa u glavi ne shvata poentu. Činjenice su: non stop se priča o granatiranju Donjecka i Luganska. Tamo je proruski živalj. Zašto bi oni sami sebe granatirali da ginu civili i njihovi sunarodnici? Znači: granatiraju ih Ukrajinci. Ko krši primirje? Onaj ko granatira. Ali na zapadu kažu da Rusi (oni iz Rusije) krše primirje. Kada su Srbi gađali Sarajevo digla se cela tzv. međunarodna zajednica. Sada kada Ukrajinci gađaju gradove na istoku države i ginu civili onda nikom ništa i Rusi kvare dogovor iz Minska. Ima li iko mozga u glavi da sabere 2 i 2? Da neće možda da traže da se ceo Ruski živalj sa istoka Ukrajine koji je tu generacijama živeo i tu su rođeni, sada vrati u Rusiju. Šta će zaboga oni tu? Isto je i Voren Kristofer tražio od Srba iz Bosne da se vrate u Srbiju. Nije mu niko rekao da oni tu žive vekovima i da je ta zemlja koju brane njihova po knjigama iz katastra. On je mislio da su oni agresori pridošli iz Srbije u poslednjih nekoliko meseci. Čovek nema pojima a došao je da odlučuje i da ispostavlja zahteve SAD. Ja bio prisutan, da mi je neko pričao ne bih mu verovao. Gori mentalni sklop (da se lepo izrazim) od Vorena imao je samo Buš mlađi. Kuda plovi ovaj brod?

Atreides

pre 9 godina

Pa dobro ovo je vec vidjeno. USA je vec gurala druge na Ruse. Znamo sta je u Gruziji bilo. Ali Gruzija je mala sada zele nekog veceg da gurnu da bi videli sta ce biti. USA nece uci u rat zbog Ukrajine..to da ce je podrzati malo sa oruzjem to stoji kao i sto stoji da ce ih Rusija pregaziti i da glupi ukrajinci nisu ni svesni u sta ih guraju njihovi "prijatelji "

seljadin

pre 9 godina

Ukrajina se upravo sprema da izvrši samo-ubistvo. Umesto da daju narodu na volju da se izjasni po regionima, kao što je Srbija pustila da se Makedonija izjasni i kasnije Crna Gora, ali ne tu nema racionalnog resenja, izgleda da ce najpre biti kao Bosanski i Hrvatski scenario, samo sto u ovom slucaju Rusija nece biti po strani kao Srbija 1995te zbog NATO pretnji. Rusija daleko od toga da se boji NATO pakta, verujem da ce zastititi svoj narod od progona i unistenja.

nevski

pre 9 godina

Ovo vise nije ni spinovanje, totalna sizofrenija.A,kandidati za Rusko resavanje problema se sami javljaju,potrosenko,tusk,ko li je sledeci? Angela,ti li si?

Dragan

pre 9 godina

Sve liči na uvlačenje Rusije u rat, po svaku cenu!
Zadnjih dana su učestale izjave o obnavljanju sukoba (Kameron, Abot, Tusk, Porošenko, Obama...). NATO i USA baš žele da zakuvaju, a Ukrajina je samo kolateralna šteta. Uvek nađu ovakve likove da potpišu propast i razaranje svog naroda. Oni to pravdaju pričom o neizbežnosti takve situacije, a iza kulisa rade kalkulatori. PatriJote!
Neka nam Bog pomogne, Đavo krenuo po svoje.

Mirko

pre 9 godina

Komplikovano. Naslednici fašističkih ideja su se povampirili. I naravno da im ne odgovara ruski uticaj a vidimo i stanovništvo. Isto su uradili i Hrvati Srbima, ali nažalost Rusi nisu isto što i mi, i za Ukrajinu nema ko da "skoči" jer nikome ne pada na pamet da se otvoreno konfrontira sa Rusijom, koja opet brani samo svoje stanovništvo i teritoriju koja je uvek bila ruska, uostalom kao i cela Ukrajina. A Rusi ako bi hteli mogli bi opet i do Berlina da dođu a imaju i zakonsko pravo da to urade, s obzirom da nikada nisu sa Nemačkom potpisali primirje, još iz Drugog Svetskog rata, i teoretski su pobednici-okupatori, baš kao što su to nekada bili Englezi u Indiji, Americi i svim ostalim kolonijama, čak i danas na Foklandskim ostrvima, ili Španci, Portugalci, Holanđani, itd. Gotovo niko ne zna za ovo, a oni koji znaju normalno da ćute i čekaju priliku da izvade tu kartu.
Mislim da su se Ukrajinci zajeb...i malo. Malo više.

ws

pre 9 godina

Pa nije Rusija Srbija da ju slome sankcije i da ju izbombarduje NATO kad mu padne na pamet. A nesto ne vidim da granate padaju po Kijevu ili Ljvovu, koliko pratim vijesti granate padaju samo po Donjecku i Lugansku. Ide zima, a sa njom i svodjenje racuna za naplatu, to je svima vama frka.Ruski medvjed se probudio, ne spava vise.

Cvrle

pre 9 godina

Mnogo provokatora na ovom forumu. Ako iznosite stvari recite istinu a ne tekk onako. Da se razumemo ima ljudi koji se pale na daljinski ali mislim da ih je jako malo. Cecenija je bila sravnjena sa zemljom, uzduz i popreko i to je bilo jedino moguce resenje. Rusija zeli ocigledno mnogo toga a i moze joj se. Niko ne zeli da ozraci planetu zbog nekog tamo Putina ili oBame. Zbog toga ce Rusiji biti omoguceno da uzme sta pozeli a Amerika se malo povukla jer je vec dobila sto je zelelela. I sve u krug ide.

Drnda

pre 9 godina

Predlog: dozvolite otcepljenje istočnih krajeva Ukrajine i zaboravite na njih kao što ste zaboravili na Krim. To je, siguran sam, najbezbolniji način da se izbegne rat.

brasa

pre 9 godina

koji lakrdijas on se neboji pa naravno kad ces zbrisati, nepostoji armija na svetu racunajuci i amere koja se neboji rusa, a da nisi privrzen miru ginulo bi dnevno 100 civila a ovako tek nekoliko bravo, ppored takvog mira rat je suvisan

Zaciorski

pre 9 godina

Dakle, koje si ti zlo za sopstveni narod Porosenko, to ti pokolenja nece zaboraviti. Idi ti u rat I tvoja familija prvo, pa onda regrutuj druge. Dakle... Ne mogu da verujem!!!

oxoxoposum

pre 9 godina

Ne mozete vi da dobijete bitku protiv pobunjenika, a pominjete rat protiv najmocnije sile u regionu. Ako su ovakve nebuloze evropske vrednosti, onda su nasi vladari na pravom putu.

Krespo

pre 9 godina

Sve pametni komentari a realno je jedino da se sprema WW3 ili ti treci svetski rat. Njko nikad nije nista dobro dobio iz ratova tako da.. Spremte se spremte ..

Zmaj

pre 9 godina

@Drogon

Ovo jeste naJivno sa stanovista tvog shvatanja. Rusija ima nuklealrnog oruzja da zbrise celu Evropu i Ameriku. Ne znam samo koji bi predstavnici evropskih zemalja prihvatili taj moguci scenario. Pa nisu Rusi ludi. Ako krene NATO na njih uzvratice po evropskim prestonicama i Aljasci prvim udarom. Smesan si. Amerika ima pretenzije na najvecu drzavu na svetu(Rusija zauzima 11,5 % svetske teritorije), ali ne moze je dobiti bez nuklearnog unistenja veceg dela planete. Jedino pod uslovom da su teorije zavere tacno pa da se umesaju i vanzemaljci sa njihovim tehnologijama na strani Amerike. Onda bi bilo moguce. Ali taj film je malo verovatno da cemo gledati. U svakom slucaju-mi smo statisticka greska pri sveopstoj kolateralnoj steti koja ce se desiti.

NWO

pre 9 godina

Ginuce Ukrajinci i Rusi, sta njega briga i za jedne i za druge, on je oligarh, tajkun, a jedina nacionalnost i religija takvih je NOVAC, MOC, VLAST.

oxoxoposum

pre 9 godina

Ne mozete vi da dobijete bitku protiv pobunjenika, a pominjete rat protiv najmocnije sile u regionu. Ako su ovakve nebuloze evropske vrednosti, onda su nasi vladari na pravom putu.

Raush

pre 9 godina

Ukrajinci bi Hrvatski scenario, da "oslobode" istok od svoga od vajkada stanovnistva,(koji su rusi), kojima bi neminovno pretio egzodus I odmazda , I onda zvrjao godinama prazan posto nikoga nema , osim nekih slepaca ko zna od kuda , da se nasele te prostore.Rusi treba da otkinu teritorije u Ukrajini gde zive Rusi bez pardona I tacka.

milisav

pre 9 godina

pa dobicete opet rat jer tako Ameri zele i ima da se bore do poslednjeg Ukrajinca a Rusi ce vas razvaliti jer je ocigledno da nista naucili do sada niste ! Samo vas tove i loze a Ukrainski narod ce da strada a ne Ameri ali ako tako zelite tako cete i da prodjete...

noisy

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat", rekao je Porošenko

Ne bojim se ni ja. Iz istog razloga kao i ovaj gospodin.
Obojica sjedimo u toploj sobi i lupamo gluposti, on u novinama a ja na internetu.

JOE

pre 9 godina

Da pogledamo drugaciju stranu svetska ekonomska kriza 20-tih godina proslog veka resila se drugim svetskim ratom...kako mislite da ce se resiti ova?

biraz

pre 9 godina

" Kijev je pre više od nedelju dana prijavio da u istočnu Ukrajinu masovno ulaze tenkovi i ruske trupe, što je potvrdio NATO, dok je Moskva odlučno negirala. "
Broj zvanickih slika: 0. Cime oni zamanjuju narod tamo.

žoao mi je

pre 9 godina

Svoju decu,familiju,drage ljude u prve redove-a ti,naravno,na čelo! Ne guraj ukrajinsku decu i sirotinju u smrt! Ne zaboravi,usput da pozoveš EU citizena i Mariju-oni čekaju kao zapete puške,da se obračunaju sa Kgb-om i boljševizmom!

Luka

pre 9 godina

Proći će ko Gruzija, ako ne i gore, za primer svima koji se drznu na Rusiju. A svi vi koji trabunjate o drugim sredstvima borbe protiv Rusije, treba da shvatite da Rusija ima resurse i snagu da izdrži ono što ostali nikad neće. A svi ustvari i žele da otmu te njene resurse.

Slobodan Djakovic

pre 9 godina

Citam da se sustina komentara svodi na nekakvo veselje i likovanje nad uzasnom sudbinom koja bi mogla povuci ostatak Evrope a verovatno i nas u novi pakao. Kome bi odgovaralo da se ponovi rat cije bi posledice osetili svi? Zar mislite da je to stvar ljubavi prema Rusiji ili zapadnom nacinu zivota? I jedni i drugi su izgubili kompas a Ukrajina je samo plen za neke vise interese koji imaju malo zajednickog sa narodom i sudbinom naroda. Opsti rat u Ukrajini je opasan pozar koji bi mogao zahvatiti celu Evropu a svi znaju kako izgleda kad Evropa pocne da gori po etnickim, rasnim i verskim savovima.

A.

pre 9 godina

Predsednik Petro Porošenko rekao je da se Ukrajina "priprema za opšti rat", iako želi mirno rešenje sukoba.

Možda je u izjavi zamenio dve reči.
Želim opšti rat, ali se pripremamo za mirno rešenje.

Zaciorski

pre 9 godina

Izjave ovog tipa su gore I od samih aktuelnih sukoba. Bez obzira na tezinu situacije, ne mozete sebi priustiti da dajete ovakve intervjue

Nele

pre 9 godina

Stvarno me zanima jel Porosenko to misli, da ostane u zemlji da se bori ako dodje do opstog rata kao sto prica. Radi se o ozbiljnoj tvrdnji I mora biti svestan da bi trebao po svaku cenu da trazi mirno resenje.

Dusan

pre 9 godina

Bice ovo rat u istoriji svih ratova koji ce trajati citavih 24h,eto sta ljudi prave ovako bi Donbas i Lugansk ostali u Ukraijni a sad ako dodje do rata i te strasne ofanzive vlasti iz Kijeva Rusija ce momentalno uci u otvoren sukob i uzece im pored Krima i Donbas i Lugansk i spade najveca zemlja u evropi na dva slova.

Flash

pre 9 godina

Smesno je sto se posle toliko ponavljanja lazi bez ikakvog osnova, sada potpuno normalno prica o prisustvu ruskih vojnika u Ukrajini, iako i dalje ne postoji ni jedan dokaz za to. Dok su pobedjivali, bilo je ''cistimo zemlju od terorista'', kad je krenulo naopako onda su promenili pricu na ''nasa zemlja je napadnuta od strane Rusije''...cak je Jacenjuk plakajuci pred kamerama rekao kako mogu lako protiv terorista, ali ne protiv ruske armije...Smesni su. Rusija jeste pocev od avgusta pocela da salje municiju i licnu opremu pobunjenicima, ali ono sto je i zalosno za ukrajinu je sto je najveci donator pobunjenicima upravo ukrajinska vojska, sa stotinama napustenih tenkova i pobacanih uniformi, pusaka i topova u vihoru bezanja, a ti 'ruski vojnici' sto toliko unistavaju vojsku ukrajine su farmeri, rudari i radnici, kojih u Donbasu ima nekoliko miliona, beskrajan izvor dobrovoljaca, svi sa odsluzenim vojnim rokom, medju njima ima i veterana Avganistana. Inace, da su svetski mediji '99 ovako direktno prenosili vesti RTS-a kao sto sad prenose vesti kijevskih medija, pa ispalo bi da smo oborili jedno stotinak NATO aviona i nekoliko satelita...

Dunster

pre 9 godina

Mir, mir, i samo mir.
Nikada rat nije resenje.
Bolje pregovarati godinama nego ratovati i samo jedan dan.
Pretiti sveopstim ratom Rusiji je nevidjena glupost po sebe i sopsveni narod.

dark

pre 9 godina

Kako može Ukrajina da se priprema za neki veliki rat,gologuza i gladna? To je kao onaj vic o zeku i medu kad zeko izaziva sve zivotinje na borbu,a u stvari ih iza grma medo ceka. Niko se ne ku.ci bez dobrog zaledja.

za sta se priprema...

pre 9 godina

kada gubi ovaj iscenirani rat...pa nije Putin lud da pusti da mu nato dodje u Ukr.i to ce zaustaviti kako tako..vlast u Kievu gubi svaku bitku i deo po deo teritorije...ne pomaze nista...

nd ad

pre 9 godina

Ja se bojim. Guraju sa zapada u opsti rat a toliko nuklearki cilja na svd strane. Ako krene po zlu za ruse letece iskanderi na sve strane a onda i zbogom civilizaciji ljudskoj

Vlajko

pre 9 godina

Upravo je sve suprotno od ovoga što priča.
Zanima me da li je već počeo da veruje u svoje laži i obmane kao što je to zapad ..NEVEROVATNO!
Ako se Ukrajinci ne osveste i ne pojapse ovu bagru na vlasti crbo im se piše.
I ovako su potonuli da nema gde dublje.
Jadan narod i na Istoku i na zapadu....:(

izadje na videlo

pre 9 godina

Losa izjava! Ako se priprema za opsti rat dobice rat na celoj teritoriji!
Valjda je bilo bolje pregovarati sa Rusijom?
Eto sta biva kada ekstremna desnica udje u parlament!

sremac

pre 9 godina

"Ja se ne bojim rata s ruskim trupama i pripremamo se za opšti rat". On se ne boji jer nece on biti na liniji vatre nego obican narod. Bolje da cuti i oteze situaciju kao sto je u Osetiji i Abhaziji jer Rusima mogu porasti apetiti pa da pozele carski Kijev. Ovi politicari sve ludji.

Dan

pre 9 godina

Kad su mi pre dvadeset i kusur godina ukrali auspuh sa motocikla neki od poznanika su mi rekli "ukradi i ti nekome". Ovo je osnovna razlika među ljudima. Tako isto i u politici postoje mnogi ljudi koji bi bez trunke griže savesti oteli tuđe po cenu stotina hiljada života. Na jednom putovanju upoznao sam jednog Nemca koji je hvalio svoj narod kao dobre organizatore, ali ih u konačnici kudio jer na kraju uvek uprskaju. I kaže kako je II sv. rat bio prilika da se uzme Rusija, ali su zabrljali. Onda sam ga pitao "čekaj, a ubijanje, prava ljudi da žive na svojoj zemlji itd?", a on mi je rekao "f..k the human rights". Dakle treba biti svestan da smo okruženi vukovima, i u svom sopstvenom narodu, a kamoli među drugima. Većina civilizovanih ljudi polazi od sebe i teško prihvata da je cela jedna politička i medijska mašinerija upregnuta da ostvari svoj cilj, ne žaleći milione tuđih života. To smo videli bezbroj puta u istoriji, a sad je to perfidnije nego ikada.

afrikaner

pre 9 godina

Trebalo je mudro postupiti na vreme tj. da se sve nacionalnosti ugodno osećaju u državi , tj. da je osete kao svoju.
Ova mudrost mnogo šta obuhvata – nema smisla to nabrajati.
Rat i ubijanje nikada dobroga nije donelo.

Nemo

pre 9 godina

Znaci kauboji su resili da pokrenu jos jedan nepotreban rat zarad zavodjenja "demokratije". Od sveg srca im zelim da se ponovo uplatkaju. To, na zalost, nece oziveti zrtve.

Dimitrije Petrovic

pre 9 godina

Niko nije mogao protiv Rusa, a probali su mnogi i kad je Rusija bila sto puta slabija. Sad su najjaci u istoriji, a hocete protiv njih da ratujete? Iskreno mi je zao Ukrajinaca. Nisu to zasluzili. Ali ako se strane zauzimaju, ja sam sa Rusima - ne zato sto su jaci, nego zato jer su oni jedini nasi iskreni prijatelji.

NemanjaVac8

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?
(Jovan, 16. novembar 2014 23:25)
...
Alo ti ili se praviš Englez ili ti noge smrde.Prvo niko rat ne priziva, ne znam koje si to komentare pročitao. Drugo ako bi eventualno došlo do rata, mslim svetskog rata, lajt motiv većine komentara jeste da bi Srbija navijačkim rečnikom trebala da navija za Rusiju. Mislim da je to potpuno logično s` obzirom da su nas Evropejci i Ameri nedavno prašili ko budale i s` obzirom da od najvećih sila nas 100% jedino podržavaju Rusija i Kina.Dakle, potpuno je prirodno da narod oseća potrebu za osvetom.No,ne radi se ovde o odnosu Rusija-Ukrajna, već o odnosu Amerika-Rusija. To su kapiteni timova, a od ozbiljnih igrača još treba istaći Kinu i Nemačku. Ostalo je sve nebitno i teško je predvideti šta bi bilo kad bi bilo. Pitanje je dođe li neadaj bože do novog rata da li će ostali uopšte i moći da reaguju, jer bi novi rat mokao biti nuklearni i ono što se izdogađa za par sati to je to. Drugo, niko ne garantuje da bi recimo Francuzi ušli u rat protiv Rusije.Isto važi i za mnoge druge razvijene evropske zemlje.Dođe li do rata zvanično NATO-RUSIJA, nastaće kompletno ludilo u svakom smislu, ali i u smislu prestrojavanja.Teško da će Evropljani žrtvovati svoje države i sopstveni narod zbog američkih interesa.

Siniša

pre 9 godina

" Naša vojska je sada u boljem stanju.., dobijamo podršku celog sveta", rekao je Porošenko.."

Mislim da si u pravu! Podrsku dobijate, ali vam pomoci nece nikada! Hoce, ali tamo gde vide interese, kao sto su resili za sebe pitanje protoka gasa kroz Ukrajinu. A sto se tice vase vojske, nakon onoga sta su vam ucinili, kako ih vi zovete, pobunjenici, mislim da vam je vojska u 2.stanju!

mnogo je gore

pre 9 godina

moze rat ali ti i tvoji ministri na celu trupa na frontu a ne u udobnosti u kijevu lako je drugog gurati u smrt mislim da bi se kod prvog pucnja u tvojoj blizini u....o u gace i zaplakao verujte imao sam prilike to da vidim jer mnooogi zamisljaju rat kao film na kraju svi ipak ostanu zivi i glume u drugom filmu

milan

pre 9 godina

Odprilike bi prava stvar zvucala ovako : ,,Idemo u rat da se bijete.''
(lioo, 16. novembar 2014 21:48) ..."neki ćete da poginete, a neki ćemo da se vratimo."

boki

pre 9 godina

I posle rata će doći mir, pa mi nije jasno zašto hoćeš da ratujes a ne možeš da pobediš. Cilj je. Naterati Rusiju na rat ali Ukrajina time samo gubi.

miroslav

pre 9 godina

Ovaj desnicar mase sabljom jer se u potpunosti nada da ce zapad,u slucaju totalnog rata sa Rusijom, da intervenise i da se bori protiv te zemlje a on i njegova elita bi bili samo detonator tog velikog rata. Ono sto on nezna je da ga taj zapad gura u provaliju zajedno sa ukrajinom i nazalost ukrajinskim narodom. Umjesto da slijepo vjeruje zapadnim liderima bolje bi bilo da konsultira zapadni narod,isto kao i svoj, dali oni pristaju na avanture tih proporcija.

Maki

pre 9 godina

Ali zasto nisu u stanju da naprave mir. Izgleda da je zapadu stalo da uzme celu Ukrajinu bez bilo kakve podele. Pa cak i federalizacija ne dolazi u obzir jer tada zapadna agenda ne bi mogla da se sprovede u delo. A narod ispasta.

Maki

pre 9 godina

Ali zasto nisu u stanju da naprave mir. Izgleda da je zapadu stalo da uzme celu Ukrajinu bez bilo kakve podele. Pa cak i federalizacija ne dolazi u obzir jer tada zapadna agenda nebi mogla da se sprovede u delo. A narod ispasta.

Milosh

pre 9 godina

@Laguna

Potpuno se slazem sa tobom, ali moram da dodam i da su ti mladi ljudi jednako krivi kao sto je on. Ko ih bre tera da idu u vojsku? Ako ih neko i tera, treba da beze glavom bez obzira. Znam licno decka iz Ukrajine koji se ocigledno napalio na celu stvar, pa je nasao sad da ide u vojnu akademiju zarad nekog patriotizma ili cega vec. Ne dao Bog da ga pozovu u rat.

zuta podmornica

pre 9 godina

ovo je ono sto se na Balkanu desavalo 90tih...strani uticaj zavadi pa vladaj. Ali kako je gospodin Simic rekao u jednom filmu udarice oni na rutav nos:)

željko

pre 9 godina

naravno da se ne bojis rata, jer ocekujes da ce nato ratovati za tvoj racun. samo sto nato nije lud da udje u otvoreni sukob sa rusijom, zbog porosenka i njemu slicnih. zaista je komicna izjava porosenka da se zalaze za evropske vrednosti, posto je upravo zlocinacko delovanje prorezimskih neofasista u ukrajini dovelo do jos zesceg otpora dela stanovnistva, i eskalacije rata. setimo se samo snimaka na kojima uniformisane i maskirane osobe, sa neonacistickim obelezijima, vesaju proruske zarobjenike.

neutral

pre 9 godina

A citajuci komentare vidim da vecina nasih gradjana ipak navija za to da bude rat i to naravno da ih nasa braca Rusi pregaze da ne ostane kamen na kamenu od Ukrajine. Zasto ljudi? Nije vam bilo dosta stradanja i krivi ovde kod nas?
(Jovan, 16. novembar 2014 23:25)
Jovane gresis,svi smo mi da se Ukrajina vrati u stanje pre rata. Recimo da se zabrane nasilne demonstracije u Kijevu, da se pohapse ili proteraju svi strani huskaci i ratni savjetnici. Da se ne dozvoli uvoz placenih demonstranata na Majdan, (Poljska Moldavija. Da se naprave prevremeni izbori kao sto je to potpisao Janukovic, demonstranti i Evropski izaslanici.Naravno nista od toga nije bilo, kome to nije odgovaralo, nije odgovaralo SAD i Nato paktu.Zapad je hteo Rat i Krim i baze na njemnu.I sta mi Srbi sada navijamo, jel nas neko nesto pita?

unistenje..

pre 9 godina

Ukrajina se priprema na ostri rat!A protiv koga..Da li misli na svoje civilno gradjanstvo ruskog porekla..To bi onda samo bio nastavak zlocina prema sopstvenim civilima..ali to je vec vidjeno!Mozda u stvari misli na neki veci rat!Ako se zbog Ukrajine,upadne u ponovno veliko stradanje,onda je to zbog sake totalitarnih ukrajinskih rezimlija..Koji bi umesto u rat,trebalo da odu pravo u zatvor!To ratno huskanje,bi znacilo da su u stanju da zrtvuju sve,pa i tudje zivote a sve radi svog totalitarnog poimanja vladanja!A svaka podrska ovom najavljenom ratu,bi i znacila podrsku ubijanju!Nije im bilo dovoljno..vec pobijenih civila,pa bi valjda do poslednjeg da ratuju!Previse je tu isprepletanih interesa,da bi sve bilo bas tako jednostavno!Pa se pitamo,kome je to u interesu!Ukrajinskom narodu,sigurno ne..a kome drugom!Ako postoji taj drugi..onda je on ustvari taj koji podrzava sve ovo!Ako ih ne prepoznamo na vreme,krecemo u veliku i surovu neizvesnost,bez povratka..Valjda im nisu dovoljni ovi stradali civili u Ukrajini,nego bi da prosire teritoriju stradanja..I zato,dajte se u pamet vi silni i naoruzani!Uvek imajte na umu,da od tog oruzja ginu oni nenaooruzani i nebranjeni,a to su civili..deca,zene,bolesni i stari!Ljudi od krvi i mesa,sa imenom i prezimenom!Zbog njih bi trebalo izbrisati sve granice neprijateljstava..Jedino ce tako zivot coveka dobiti na ceni!A onda se sve menja na bolje!I zato nema vece ljudske bede,od pozivanja na rat i na unistenje zivota drugog covek!

nije slucaj..

pre 9 godina

susosaurus@ Sto mislis da ce samo Amerika da profitira!Pa ako svi nastradaju,kako ce ona da profitira!Sve je to bez veze!Od velikog rata nema nista..Nikome se ne ratuje zbog Ukrajine!Sve je to od pocetka huskanje na Rusiju,kao deo hegemonisticke geostrategije nekih..I ne samo jednih!Medjutim to je izgubilo svaki smisao,jer je svet prepoznao igru!Ukrajina je samo pronalazenje slabe tacke za Rusiju!Ne zbog znacaja i brige za celovitost Ukrajine,koliko zbog znacaja priblizavanja ruskoj granici!Ako su zabrinuti toliko za celovitost drzave Ukrajine,sta je onda sa celovitosti drzave Srbije!Gde je tu briga za nju!Da smo i najgori..a nismo bili sigurno kao Hitlerova Nemacka!Pa je ona ipak danas celovita drzava!Princip je princip,pravilo je pravilo,zakon je zakon..Ali ovde to nije slucaj!

band

pre 9 godina

gospodine piorosenko,

motka ima dva kraja. ako je spremas za druge, vrlo lako moze biti upotrebljena protiv i tebe. cudi me da u ratu vidis resenje?

Darko

pre 9 godina

Ovaj tajkun Porošenko sigurno nije žalio svoj narod dok ga je eksploatisao do gladi da bi se obogatio, pa neće ga valjda ni sad ludog žaliti kad treba da izgine od ruske puške. Njemu je bitno da ojača svoj politički uticaj i raščuje se kako je dobar poslušnik - angažovaće ga opet.

pokazatelj...

pre 9 godina

neutal@Ma zna on to..To je ono cuveno spinovanje,da se mi kao primimo na neke smisljene provokacije!Medjutim,ovo neutral..me asocira na biti neutralan!Mislim da je jedno biti neutralan a drugo covek bez stava!Ako ne mozes da izrazis slobodno svoj stav o necemu,onda nema ni slobode govora..Nije dovoljno samo reci,ja sam demokrata..Vaznije je sta radis i sta govoris!I da li si to u kontinuitetu ili onako ad hok..prema svojim trenutnim uskim interesima!Kao sto je mirenje sa neistinom,lose..tako je lose i negirati istinu!Problem je danas u svetu sto nad istinom niko ne bi trebao da ima tapiju..ali se neki ponasaju,kao da je imaju.A ko tako misli,verovatno misli i da ima tapiju nad ljudskim zivotima!Dovoljno je samo pogledati svet danas,i sve postaje jasnije!Tu covek ne moze biti neutralan!Inace je,vise kao zombi!Jedno je ne mesanje u sukobe a drugo je biti totalno neutralan i bez svoga misljenja!Upravo danas bi neki,da svoj stav uskladimo sa njihovim politickim stavom!Pa bi tako bili za jednu drzanu celovitost ali i samim tim bi pristali da postanemo i deo podrske jednom totalitarnom rezimu,koji to nikako ne zasluzuje!Veliki broj civilnih zrtava je najbolji pokazatelj..i zasto!I to bas traze od nas,oni koji nas ubedjuju da bi trebalo da imamo isti stav po pitanju te celovitosti a mi nismo sa njima uskladili ni stav o sopstvenoj celovitosti!Ne znam sto sam sve ovo rekao,ali nece da skodi..

odlicno..

pre 9 godina

zoao mi je @ Ne znam da li je ovo trebalo da pise..zao mi je!Verovatno u brzini jedno slovo vise..Desava se,ali niko me nije ovako slatko nasmejao,kao ti!Svaka cast na proceni..najbolji si!Covece suze su nam krenule od smeha..Zamisljamo ih, bas kako si rekao!