Subota, 15.11.2014.

14:19

Merkelova nema strpljenja za Putina

Nemačka kancelarka Angela Merkel gubi strpljenje sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i to se ne može prevideti, ocenjuje “Špigl“.

Izvor: Tanjug

Merkelova nema strpljenja za Putina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

ultra...

pre 9 godina

spectator@ Upravo je to ono o cemu ja pricam..Cisto pragmaticno,da ne kazem i alavo razmisljanje,od koga je sve i krenulo!Ali kada su u pitanju ljudski zivoti,narocito civilni..ko te to pita covece!Ko te pita,za cenu barela nafte na svetskom trzistu,ko te pita da li Merkelova zna ruski ili Putin nemacki..Koga jos zanima da li je Porosesnko ukinuo drzavne prerogative u Istocnoj Ukrajini,ako se nastavi sa terorom nad civilnim stanovnistvom!I ko kome zavrce ruku..Zar to nije oduvek bilo jasno!Uvek zavrce ruku onaj ko preti i napada a ne onaj koji se brani!Ne razumemo se,jer su nam i razmisljanja o tom problemu sasvim drugacija..Ti si pragmatik i sve gledas kroz lovu..a mene vise zanima ljudski zivot!Razliciti su porivi za zavrtanje ruku!Neko i ubija da bi zaradio..A neko ne vidi svrhu ubijanja i njenu isplativost!Neko je za konacno odredjenje prema zlocincima..Sve ostalo je politicki folklor!A da bi resio problem,ne smes da dolivas ulje na vatru..Vec da prosipas vodu i gasis pozar!Dzaba cena nafte,onome ko je mrtav..Njemu je totalno svejedno kolika je ona!Da li je 60,70 ili 50 dolara po barelu!A takvih je nesrecnika sve vise na ovom svetu,pa i u Ukrajini!Ubi nas taj pragmatizam!I dok ljudski zivot bude i dalje taoc,cene barela nafte,dotle ce i njena vrednost varirati!Sve do poslednjeg civila na ovom..jebenom alavom svetu!

snajper demokratija

pre 9 godina

Izgubili su oni strpljenje kad je Ukrajina odbila da udje u EU, pa su snajperima promenili vlast i napravili rat u Ukrajini.
I sad opet gube strpljenje i prete.

Стрпљен - Спаsен

pre 9 godina

Меркелова, требало би да имаш стрпљења са Путином на претек! Јер, ако изгубиш стрпљење као Адолф, бојим се да Немачке више неће бити!
Није ти то Србија! Па и са Србијом се гњавите већ читав ВЕК!!!

from_HR

pre 9 godina

Kakav stupidan naslov!! I šta kad Merkel izgubi strpljenje? Šta onda?

Hoće li napasti Rusiju? ili će pojačati sankcije i riskirati još jači ruski odgovor? ili će bojkotirati ruski plin?

Zapadni MS mediji su ispod svake razine,nebi trebali prenositi njihove nonsense.

PS. Najbolji su mi ovi prozapadni komentatori bilo iz SRB ili HR,pogledajte oko sebe dječice pa ćete vidjeti šta Vam je demokracija donijela i kako su Vam države trećerazredne kolonije,a Oni misle da su dio "europskog civilizacijskog kruga".Jad i bijeda.

fun club ,,vozdra,,

pre 9 godina

mujcinovic salih@ Salihu Mujcinovicu..Da si ti ziv i zdrav nama i uzbrdo brz!Samo se ti drzi svojih cvrstih principa,verovatno ces se bolje osecati..A sto se tice Merkelove i ostalih ti idola,da si im dobar i da te se ponekad i sete!I ako neverujem,znas li ti ko su oni a ko si ti!Oni su veliki vladari a ti si im ipak samo verni podanik!Ajd ti sa njima,a mi cemo se vec nekako snaci i bez vas!Hvala,thank you..vozdra!Podanicki pozdrav..Kazi ko te ljubi,dok sam ja na strazi!

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Putin je zločinac i treba ga potpunosti ignorisati i izopštiti. Srbija propada otkako ju je Rusija stisla u bratski zagrljaj.
(Apache, 15. novembar 2014 17:47)"

APSOLUTNO SI U PRAVU! E sad, dolazimo do jednog "malog" problema: sta su onda oni koji su istovremeno zapoceli 100 puta vece zlocine, napali bezbroj drzava SIROM sveta, (ne kao Rusi koji se brinu iskljucivo o svom strogom komsiluku), bacili 2(dve) atomske bombe NA CIVILE, i jos mnogo toga? STA SA NJIMA RADITI? Njih je potrebno mnogo, mnogo vise kazniti nego Putina.

A sto se tice Srbije, zagrljaja i propadanja, zar nismo mi od onda kad smo pod Titom raskinuli sa SSSR-om oko Informbiroa nekako stalno u zagrljaju "prijatelja" sa Zapada, pa smo propali da smo skoro dodirunuli dno, kako to objasnjavas? Rusi su ovde vrlo kratko vreme i sa minimalnim intenzitetom u poredjenju sa SAD i ostalim "prijateljima", tesko da su Rusi krivi sto smo propali.

Robespjer

pre 9 godina

@mujcinovic salih

Onda jako malo znate o mladosti gospodje Merkel i odakle tako blisko "poznanstvo" sa gospodinom Putinom. On bar ne krije da je bio pukovnik KGB.

----
Inace, TANJUGovo i BETAino informisanje o G20 je toliko tendenciozno i zlonamerno da se granici sa izmisljotinama. Pa sastanak izmedju Putina i Merkelove je veceras prosao u veoma konstuktovnoj atmosferi. Merkelova gubi strpljenje.... Prostacka i tendenciozna recenica. Imate na svim televizijama, a ova idiotarija da Putin hoce da napusti sastanak ranije... To je vrhunac imbecilnosti, na svim medijima se ponavlja da su sastanci izuzetno korektni, da je komunikacija na najvisem diplomatskom nivou. Cak je izmisljena i diskusija izmedju Putina i Harpera, koja je bila u komicnom tonu, a ne kako se prenosi od strane pamfletista. Na kraju krajeva ovo je skup G20, pa ako mogu neka bar pobroje zemlje i da vidimo ko bi najvise bio na tapetu. Za objektivne citaoce najveci problem samita je sto je americki kongres zablokirao odluke proslog samita o povecanju uloge zemalja u razvoju u MMF, da uloga bude srazmerna sredstvima koje drzave uplacuju u fond, a ne da USA komanduju, a drugi da placaju u fond. To je jedna od glavnih tema samita, blokiranje ranijih odluka, a ne ove gluposti koje izmisljaju nadobudna piskarala iz tanjuga i bete.

Smrt nacistima!

pre 9 godina

A nemacka ekspanzija na Balkan?
(Rudolf Vogel, Einsatzgruppe D, Südosteuropa-Gesellschaft – SOG, 15. novembar 2014 16:11)

Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-12)

Trenutno ih je dvanaestoro prijavljeno u SS-trupe. Valjalo bi povesti računa i istrebiti tu gamad.

Humanoid

pre 9 godina

Putin je beskrupulozni lazov,za to je skolovan.Gospodja Merkel ga pljuje on misli pada kisa!
(mujcinovic salih, 15. novembar 2014 16:44)

Tebe se sećam (i ne zaboavljam) još otkad si se, svim silama, upinjao da opravdaš teroriste iz Volgograda. 'Čoveče', tebi je mesto u ISIL-u, a ne na portalu gde komentarišu pristojni ljudi.

Слаби живци фашиста

pre 9 godina

Шта хоће више ови фашисти из ЕУ? Они губе живце... Па цео циркус око Украјине је почео када је Украјина одлучила да приступи ЕУ, али не и да се одрекне економских повластица са руском Федерацијом. Нормално је да су грађани хтели бољи економски модел - на западу Украјине да се прикључе ЕУ, а на истоку да се прикључе Русији. Путин је лепо објаснио да не може и јаре и паре. И сада сви ћуте о томе. Испаде да су Руси изазвали рат, а то су урадили украјински десничари који и сада убијају цивиле по истоку. И онда је Меркелова нервозна?! Руси опет треба да прошетају до Берлина, да успут смире нацисте у Кијеву, а и ове њихове помагаче у Берлину.

dzoni

pre 9 godina

KO je ona da se Putin povinjuje njoj?JEl ona zamislila da je novi Hitler a da je ovo 1939 godina..kako narod ne kapira i ovde u Srbiji a i drugde da se odrice drzavnosti i slobode da bi |Berlin upravljao njima?

europljanin i intelektualac

pre 9 godina

Merkelova kao clan Bilderberg grupe samo sprovodi politiku koja ni Nemackoj ni EU nista dobro ne misli ... i na zalost srlja u konfrontaciju sa Rusijom.

ultra...

pre 9 godina

Bice da je obrnuto!Ima se utisak da Putin vise i nema nekog narocitog razumevanja za ovo u Ukrajini,kao sto nije imao ni do sada,iko normalan!Kako da ima razumevanje prema onima,koji se brutalno obracunavaju sa svojim civilnim stanovnistvom,koje je pri tom bas ruskog porekla!Strani placenici ili psi rata..koji uz pomoc domaceg rezima i njegove vojske,krse sva ljudska i manjinska prava tog dela sopstvenog stanovsnistva!Samo zato sto nece da zive sa pretnjama i u totalitarnoj drzavi!Cudno je to kako Merkel sve vidi,sem toga!Ratni zlocini pocinjeni nad civilima je doticu toliko,da ih i ne spominje..Valjda misli ako ih ne spominje,da se nisu i desili!Postoje i te kako..Cudna je ta selektivna briga o ratnim zlocinima..Nas su terali do haskog suda a ovaj ukrajinski rezim..bas podrzavaju!Ko je tu obican licemer a ko ultralicemer!O kakvom to razumevanju govori Merkel..Ko koga tu ne razume ili nece da razume..Pitanje je sad!

paradox

pre 9 godina

Izgubila je gospođa odavno strpljenje kada je Putin u pitanju, ali kako bi reagovali Kina, Iran i ko zna ko još tamo po belom svetu kome su američki lanci dojadili? Zamisliti tu reakciju u svojoj glavi gospođo Merkel mora biti da su pravi košmari...

Spectator

pre 9 godina

@ ultra, kad padne barel nafte ispod 60 US $, biti ce druga prica sa Putinom i njegovom svitom. Inace, kancelarka Merkel govori jako dobro ruski a Putin solidno njemacki, tako da nemaju barijera u direktnom kontaku u cetiri oka. Sto se istocnih dijelova Ukrajine tice, Porosenko je odlucio ukinuti sve oblike administacije, do sada financirane od Ukrajine. Znaci, Rusija ce ponovno morati uskociti, za dohotke,mirovine i ostale administrativne troskove, kao i troskove vojne logistike. Vidjeti cemo koliko dugo ce g. Putin izdrazati ovu takticku igru zarvcanja ruku.

Objektivno

pre 9 godina

Nije mu ona ni majka ni zena da gubi strpljenje i ima emotivne ispade. To su dva igraca na politickoj sceni koji su skolovani i usavrsavani u svim vestinama pregovaranja kako bi postigli najvise za drzavu za koju rade. Ali nasim naivnim ljudima ovakav naslov potpuno onemogucava i onako za njih tesku spoznaju svetske politike koju posmatraju kao spansku seriju a ne kao potpuno bezosecajno trgovanje kakva ona i zaista jeste. Ziveli!

profesionalni komentator

pre 9 godina

Ista prica kao i sa Jugoslavijom,gde su bili jedino i iskljucivo Srbi krivi,tako su sad za Ukrajinu jedino i iskljucivo Rusi krivi, nas su uspeli bombardovanjem da nateraju na poniznosta8, ocigledno sa Rusijom ne ide bas ta pesma... pa sad svi Zapadni politicari "gube strpljenje".

profesionalni komentator

pre 9 godina

Ista prica kao i sa Jugoslavijom,gde su bili jedino i iskljucivo Srbi krivi,tako su sad za Ukrajinu jedino i iskljucivo Rusi krivi, nas su uspeli bombardovanjem da nateraju na poniznosta8, ocigledno sa Rusijom ne ide bas ta pesma... pa sad svi Zapadni politicari "gube strpljenje".

Objektivno

pre 9 godina

Nije mu ona ni majka ni zena da gubi strpljenje i ima emotivne ispade. To su dva igraca na politickoj sceni koji su skolovani i usavrsavani u svim vestinama pregovaranja kako bi postigli najvise za drzavu za koju rade. Ali nasim naivnim ljudima ovakav naslov potpuno onemogucava i onako za njih tesku spoznaju svetske politike koju posmatraju kao spansku seriju a ne kao potpuno bezosecajno trgovanje kakva ona i zaista jeste. Ziveli!

Humanoid

pre 9 godina

Putin je beskrupulozni lazov,za to je skolovan.Gospodja Merkel ga pljuje on misli pada kisa!
(mujcinovic salih, 15. novembar 2014 16:44)

Tebe se sećam (i ne zaboavljam) još otkad si se, svim silama, upinjao da opravdaš teroriste iz Volgograda. 'Čoveče', tebi je mesto u ISIL-u, a ne na portalu gde komentarišu pristojni ljudi.

ultra...

pre 9 godina

Bice da je obrnuto!Ima se utisak da Putin vise i nema nekog narocitog razumevanja za ovo u Ukrajini,kao sto nije imao ni do sada,iko normalan!Kako da ima razumevanje prema onima,koji se brutalno obracunavaju sa svojim civilnim stanovnistvom,koje je pri tom bas ruskog porekla!Strani placenici ili psi rata..koji uz pomoc domaceg rezima i njegove vojske,krse sva ljudska i manjinska prava tog dela sopstvenog stanovsnistva!Samo zato sto nece da zive sa pretnjama i u totalitarnoj drzavi!Cudno je to kako Merkel sve vidi,sem toga!Ratni zlocini pocinjeni nad civilima je doticu toliko,da ih i ne spominje..Valjda misli ako ih ne spominje,da se nisu i desili!Postoje i te kako..Cudna je ta selektivna briga o ratnim zlocinima..Nas su terali do haskog suda a ovaj ukrajinski rezim..bas podrzavaju!Ko je tu obican licemer a ko ultralicemer!O kakvom to razumevanju govori Merkel..Ko koga tu ne razume ili nece da razume..Pitanje je sad!

dzoni

pre 9 godina

KO je ona da se Putin povinjuje njoj?JEl ona zamislila da je novi Hitler a da je ovo 1939 godina..kako narod ne kapira i ovde u Srbiji a i drugde da se odrice drzavnosti i slobode da bi |Berlin upravljao njima?

Слаби живци фашиста

pre 9 godina

Шта хоће више ови фашисти из ЕУ? Они губе живце... Па цео циркус око Украјине је почео када је Украјина одлучила да приступи ЕУ, али не и да се одрекне економских повластица са руском Федерацијом. Нормално је да су грађани хтели бољи економски модел - на западу Украјине да се прикључе ЕУ, а на истоку да се прикључе Русији. Путин је лепо објаснио да не може и јаре и паре. И сада сви ћуте о томе. Испаде да су Руси изазвали рат, а то су урадили украјински десничари који и сада убијају цивиле по истоку. И онда је Меркелова нервозна?! Руси опет треба да прошетају до Берлина, да успут смире нацисте у Кијеву, а и ове њихове помагаче у Берлину.

europljanin i intelektualac

pre 9 godina

Merkelova kao clan Bilderberg grupe samo sprovodi politiku koja ni Nemackoj ni EU nista dobro ne misli ... i na zalost srlja u konfrontaciju sa Rusijom.

paradox

pre 9 godina

Izgubila je gospođa odavno strpljenje kada je Putin u pitanju, ali kako bi reagovali Kina, Iran i ko zna ko još tamo po belom svetu kome su američki lanci dojadili? Zamisliti tu reakciju u svojoj glavi gospođo Merkel mora biti da su pravi košmari...

Robespjer

pre 9 godina

@mujcinovic salih

Onda jako malo znate o mladosti gospodje Merkel i odakle tako blisko "poznanstvo" sa gospodinom Putinom. On bar ne krije da je bio pukovnik KGB.

----
Inace, TANJUGovo i BETAino informisanje o G20 je toliko tendenciozno i zlonamerno da se granici sa izmisljotinama. Pa sastanak izmedju Putina i Merkelove je veceras prosao u veoma konstuktovnoj atmosferi. Merkelova gubi strpljenje.... Prostacka i tendenciozna recenica. Imate na svim televizijama, a ova idiotarija da Putin hoce da napusti sastanak ranije... To je vrhunac imbecilnosti, na svim medijima se ponavlja da su sastanci izuzetno korektni, da je komunikacija na najvisem diplomatskom nivou. Cak je izmisljena i diskusija izmedju Putina i Harpera, koja je bila u komicnom tonu, a ne kako se prenosi od strane pamfletista. Na kraju krajeva ovo je skup G20, pa ako mogu neka bar pobroje zemlje i da vidimo ko bi najvise bio na tapetu. Za objektivne citaoce najveci problem samita je sto je americki kongres zablokirao odluke proslog samita o povecanju uloge zemalja u razvoju u MMF, da uloga bude srazmerna sredstvima koje drzave uplacuju u fond, a ne da USA komanduju, a drugi da placaju u fond. To je jedna od glavnih tema samita, blokiranje ranijih odluka, a ne ove gluposti koje izmisljaju nadobudna piskarala iz tanjuga i bete.

Smrt nacistima!

pre 9 godina

A nemacka ekspanzija na Balkan?
(Rudolf Vogel, Einsatzgruppe D, Südosteuropa-Gesellschaft – SOG, 15. novembar 2014 16:11)

Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-12)

Trenutno ih je dvanaestoro prijavljeno u SS-trupe. Valjalo bi povesti računa i istrebiti tu gamad.

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Putin je zločinac i treba ga potpunosti ignorisati i izopštiti. Srbija propada otkako ju je Rusija stisla u bratski zagrljaj.
(Apache, 15. novembar 2014 17:47)"

APSOLUTNO SI U PRAVU! E sad, dolazimo do jednog "malog" problema: sta su onda oni koji su istovremeno zapoceli 100 puta vece zlocine, napali bezbroj drzava SIROM sveta, (ne kao Rusi koji se brinu iskljucivo o svom strogom komsiluku), bacili 2(dve) atomske bombe NA CIVILE, i jos mnogo toga? STA SA NJIMA RADITI? Njih je potrebno mnogo, mnogo vise kazniti nego Putina.

A sto se tice Srbije, zagrljaja i propadanja, zar nismo mi od onda kad smo pod Titom raskinuli sa SSSR-om oko Informbiroa nekako stalno u zagrljaju "prijatelja" sa Zapada, pa smo propali da smo skoro dodirunuli dno, kako to objasnjavas? Rusi su ovde vrlo kratko vreme i sa minimalnim intenzitetom u poredjenju sa SAD i ostalim "prijateljima", tesko da su Rusi krivi sto smo propali.

Spectator

pre 9 godina

@ ultra, kad padne barel nafte ispod 60 US $, biti ce druga prica sa Putinom i njegovom svitom. Inace, kancelarka Merkel govori jako dobro ruski a Putin solidno njemacki, tako da nemaju barijera u direktnom kontaku u cetiri oka. Sto se istocnih dijelova Ukrajine tice, Porosenko je odlucio ukinuti sve oblike administacije, do sada financirane od Ukrajine. Znaci, Rusija ce ponovno morati uskociti, za dohotke,mirovine i ostale administrativne troskove, kao i troskove vojne logistike. Vidjeti cemo koliko dugo ce g. Putin izdrazati ovu takticku igru zarvcanja ruku.

from_HR

pre 9 godina

Kakav stupidan naslov!! I šta kad Merkel izgubi strpljenje? Šta onda?

Hoće li napasti Rusiju? ili će pojačati sankcije i riskirati još jači ruski odgovor? ili će bojkotirati ruski plin?

Zapadni MS mediji su ispod svake razine,nebi trebali prenositi njihove nonsense.

PS. Najbolji su mi ovi prozapadni komentatori bilo iz SRB ili HR,pogledajte oko sebe dječice pa ćete vidjeti šta Vam je demokracija donijela i kako su Vam države trećerazredne kolonije,a Oni misle da su dio "europskog civilizacijskog kruga".Jad i bijeda.

fun club ,,vozdra,,

pre 9 godina

mujcinovic salih@ Salihu Mujcinovicu..Da si ti ziv i zdrav nama i uzbrdo brz!Samo se ti drzi svojih cvrstih principa,verovatno ces se bolje osecati..A sto se tice Merkelove i ostalih ti idola,da si im dobar i da te se ponekad i sete!I ako neverujem,znas li ti ko su oni a ko si ti!Oni su veliki vladari a ti si im ipak samo verni podanik!Ajd ti sa njima,a mi cemo se vec nekako snaci i bez vas!Hvala,thank you..vozdra!Podanicki pozdrav..Kazi ko te ljubi,dok sam ja na strazi!

Стрпљен - Спаsен

pre 9 godina

Меркелова, требало би да имаш стрпљења са Путином на претек! Јер, ако изгубиш стрпљење као Адолф, бојим се да Немачке више неће бити!
Није ти то Србија! Па и са Србијом се гњавите већ читав ВЕК!!!

snajper demokratija

pre 9 godina

Izgubili su oni strpljenje kad je Ukrajina odbila da udje u EU, pa su snajperima promenili vlast i napravili rat u Ukrajini.
I sad opet gube strpljenje i prete.

ultra...

pre 9 godina

spectator@ Upravo je to ono o cemu ja pricam..Cisto pragmaticno,da ne kazem i alavo razmisljanje,od koga je sve i krenulo!Ali kada su u pitanju ljudski zivoti,narocito civilni..ko te to pita covece!Ko te pita,za cenu barela nafte na svetskom trzistu,ko te pita da li Merkelova zna ruski ili Putin nemacki..Koga jos zanima da li je Porosesnko ukinuo drzavne prerogative u Istocnoj Ukrajini,ako se nastavi sa terorom nad civilnim stanovnistvom!I ko kome zavrce ruku..Zar to nije oduvek bilo jasno!Uvek zavrce ruku onaj ko preti i napada a ne onaj koji se brani!Ne razumemo se,jer su nam i razmisljanja o tom problemu sasvim drugacija..Ti si pragmatik i sve gledas kroz lovu..a mene vise zanima ljudski zivot!Razliciti su porivi za zavrtanje ruku!Neko i ubija da bi zaradio..A neko ne vidi svrhu ubijanja i njenu isplativost!Neko je za konacno odredjenje prema zlocincima..Sve ostalo je politicki folklor!A da bi resio problem,ne smes da dolivas ulje na vatru..Vec da prosipas vodu i gasis pozar!Dzaba cena nafte,onome ko je mrtav..Njemu je totalno svejedno kolika je ona!Da li je 60,70 ili 50 dolara po barelu!A takvih je nesrecnika sve vise na ovom svetu,pa i u Ukrajini!Ubi nas taj pragmatizam!I dok ljudski zivot bude i dalje taoc,cene barela nafte,dotle ce i njena vrednost varirati!Sve do poslednjeg civila na ovom..jebenom alavom svetu!

Spectator

pre 9 godina

@ ultra, kad padne barel nafte ispod 60 US $, biti ce druga prica sa Putinom i njegovom svitom. Inace, kancelarka Merkel govori jako dobro ruski a Putin solidno njemacki, tako da nemaju barijera u direktnom kontaku u cetiri oka. Sto se istocnih dijelova Ukrajine tice, Porosenko je odlucio ukinuti sve oblike administacije, do sada financirane od Ukrajine. Znaci, Rusija ce ponovno morati uskociti, za dohotke,mirovine i ostale administrativne troskove, kao i troskove vojne logistike. Vidjeti cemo koliko dugo ce g. Putin izdrazati ovu takticku igru zarvcanja ruku.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Ista prica kao i sa Jugoslavijom,gde su bili jedino i iskljucivo Srbi krivi,tako su sad za Ukrajinu jedino i iskljucivo Rusi krivi, nas su uspeli bombardovanjem da nateraju na poniznosta8, ocigledno sa Rusijom ne ide bas ta pesma... pa sad svi Zapadni politicari "gube strpljenje".

ultra...

pre 9 godina

Bice da je obrnuto!Ima se utisak da Putin vise i nema nekog narocitog razumevanja za ovo u Ukrajini,kao sto nije imao ni do sada,iko normalan!Kako da ima razumevanje prema onima,koji se brutalno obracunavaju sa svojim civilnim stanovnistvom,koje je pri tom bas ruskog porekla!Strani placenici ili psi rata..koji uz pomoc domaceg rezima i njegove vojske,krse sva ljudska i manjinska prava tog dela sopstvenog stanovsnistva!Samo zato sto nece da zive sa pretnjama i u totalitarnoj drzavi!Cudno je to kako Merkel sve vidi,sem toga!Ratni zlocini pocinjeni nad civilima je doticu toliko,da ih i ne spominje..Valjda misli ako ih ne spominje,da se nisu i desili!Postoje i te kako..Cudna je ta selektivna briga o ratnim zlocinima..Nas su terali do haskog suda a ovaj ukrajinski rezim..bas podrzavaju!Ko je tu obican licemer a ko ultralicemer!O kakvom to razumevanju govori Merkel..Ko koga tu ne razume ili nece da razume..Pitanje je sad!

Humanoid

pre 9 godina

Putin je beskrupulozni lazov,za to je skolovan.Gospodja Merkel ga pljuje on misli pada kisa!
(mujcinovic salih, 15. novembar 2014 16:44)

Tebe se sećam (i ne zaboavljam) još otkad si se, svim silama, upinjao da opravdaš teroriste iz Volgograda. 'Čoveče', tebi je mesto u ISIL-u, a ne na portalu gde komentarišu pristojni ljudi.

dzoni

pre 9 godina

KO je ona da se Putin povinjuje njoj?JEl ona zamislila da je novi Hitler a da je ovo 1939 godina..kako narod ne kapira i ovde u Srbiji a i drugde da se odrice drzavnosti i slobode da bi |Berlin upravljao njima?

Objektivno

pre 9 godina

Nije mu ona ni majka ni zena da gubi strpljenje i ima emotivne ispade. To su dva igraca na politickoj sceni koji su skolovani i usavrsavani u svim vestinama pregovaranja kako bi postigli najvise za drzavu za koju rade. Ali nasim naivnim ljudima ovakav naslov potpuno onemogucava i onako za njih tesku spoznaju svetske politike koju posmatraju kao spansku seriju a ne kao potpuno bezosecajno trgovanje kakva ona i zaista jeste. Ziveli!

europljanin i intelektualac

pre 9 godina

Merkelova kao clan Bilderberg grupe samo sprovodi politiku koja ni Nemackoj ni EU nista dobro ne misli ... i na zalost srlja u konfrontaciju sa Rusijom.

Слаби живци фашиста

pre 9 godina

Шта хоће више ови фашисти из ЕУ? Они губе живце... Па цео циркус око Украјине је почео када је Украјина одлучила да приступи ЕУ, али не и да се одрекне економских повластица са руском Федерацијом. Нормално је да су грађани хтели бољи економски модел - на западу Украјине да се прикључе ЕУ, а на истоку да се прикључе Русији. Путин је лепо објаснио да не може и јаре и паре. И сада сви ћуте о томе. Испаде да су Руси изазвали рат, а то су урадили украјински десничари који и сада убијају цивиле по истоку. И онда је Меркелова нервозна?! Руси опет треба да прошетају до Берлина, да успут смире нацисте у Кијеву, а и ове њихове помагаче у Берлину.

Smrt nacistima!

pre 9 godina

A nemacka ekspanzija na Balkan?
(Rudolf Vogel, Einsatzgruppe D, Südosteuropa-Gesellschaft – SOG, 15. novembar 2014 16:11)

Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-12)

Trenutno ih je dvanaestoro prijavljeno u SS-trupe. Valjalo bi povesti računa i istrebiti tu gamad.

paradox

pre 9 godina

Izgubila je gospođa odavno strpljenje kada je Putin u pitanju, ali kako bi reagovali Kina, Iran i ko zna ko još tamo po belom svetu kome su američki lanci dojadili? Zamisliti tu reakciju u svojoj glavi gospođo Merkel mora biti da su pravi košmari...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

"Putin je zločinac i treba ga potpunosti ignorisati i izopštiti. Srbija propada otkako ju je Rusija stisla u bratski zagrljaj.
(Apache, 15. novembar 2014 17:47)"

APSOLUTNO SI U PRAVU! E sad, dolazimo do jednog "malog" problema: sta su onda oni koji su istovremeno zapoceli 100 puta vece zlocine, napali bezbroj drzava SIROM sveta, (ne kao Rusi koji se brinu iskljucivo o svom strogom komsiluku), bacili 2(dve) atomske bombe NA CIVILE, i jos mnogo toga? STA SA NJIMA RADITI? Njih je potrebno mnogo, mnogo vise kazniti nego Putina.

A sto se tice Srbije, zagrljaja i propadanja, zar nismo mi od onda kad smo pod Titom raskinuli sa SSSR-om oko Informbiroa nekako stalno u zagrljaju "prijatelja" sa Zapada, pa smo propali da smo skoro dodirunuli dno, kako to objasnjavas? Rusi su ovde vrlo kratko vreme i sa minimalnim intenzitetom u poredjenju sa SAD i ostalim "prijateljima", tesko da su Rusi krivi sto smo propali.

Robespjer

pre 9 godina

@mujcinovic salih

Onda jako malo znate o mladosti gospodje Merkel i odakle tako blisko "poznanstvo" sa gospodinom Putinom. On bar ne krije da je bio pukovnik KGB.

----
Inace, TANJUGovo i BETAino informisanje o G20 je toliko tendenciozno i zlonamerno da se granici sa izmisljotinama. Pa sastanak izmedju Putina i Merkelove je veceras prosao u veoma konstuktovnoj atmosferi. Merkelova gubi strpljenje.... Prostacka i tendenciozna recenica. Imate na svim televizijama, a ova idiotarija da Putin hoce da napusti sastanak ranije... To je vrhunac imbecilnosti, na svim medijima se ponavlja da su sastanci izuzetno korektni, da je komunikacija na najvisem diplomatskom nivou. Cak je izmisljena i diskusija izmedju Putina i Harpera, koja je bila u komicnom tonu, a ne kako se prenosi od strane pamfletista. Na kraju krajeva ovo je skup G20, pa ako mogu neka bar pobroje zemlje i da vidimo ko bi najvise bio na tapetu. Za objektivne citaoce najveci problem samita je sto je americki kongres zablokirao odluke proslog samita o povecanju uloge zemalja u razvoju u MMF, da uloga bude srazmerna sredstvima koje drzave uplacuju u fond, a ne da USA komanduju, a drugi da placaju u fond. To je jedna od glavnih tema samita, blokiranje ranijih odluka, a ne ove gluposti koje izmisljaju nadobudna piskarala iz tanjuga i bete.

fun club ,,vozdra,,

pre 9 godina

mujcinovic salih@ Salihu Mujcinovicu..Da si ti ziv i zdrav nama i uzbrdo brz!Samo se ti drzi svojih cvrstih principa,verovatno ces se bolje osecati..A sto se tice Merkelove i ostalih ti idola,da si im dobar i da te se ponekad i sete!I ako neverujem,znas li ti ko su oni a ko si ti!Oni su veliki vladari a ti si im ipak samo verni podanik!Ajd ti sa njima,a mi cemo se vec nekako snaci i bez vas!Hvala,thank you..vozdra!Podanicki pozdrav..Kazi ko te ljubi,dok sam ja na strazi!

from_HR

pre 9 godina

Kakav stupidan naslov!! I šta kad Merkel izgubi strpljenje? Šta onda?

Hoće li napasti Rusiju? ili će pojačati sankcije i riskirati još jači ruski odgovor? ili će bojkotirati ruski plin?

Zapadni MS mediji su ispod svake razine,nebi trebali prenositi njihove nonsense.

PS. Najbolji su mi ovi prozapadni komentatori bilo iz SRB ili HR,pogledajte oko sebe dječice pa ćete vidjeti šta Vam je demokracija donijela i kako su Vam države trećerazredne kolonije,a Oni misle da su dio "europskog civilizacijskog kruga".Jad i bijeda.

Стрпљен - Спаsен

pre 9 godina

Меркелова, требало би да имаш стрпљења са Путином на претек! Јер, ако изгубиш стрпљење као Адолф, бојим се да Немачке више неће бити!
Није ти то Србија! Па и са Србијом се гњавите већ читав ВЕК!!!

snajper demokratija

pre 9 godina

Izgubili su oni strpljenje kad je Ukrajina odbila da udje u EU, pa su snajperima promenili vlast i napravili rat u Ukrajini.
I sad opet gube strpljenje i prete.

ultra...

pre 9 godina

spectator@ Upravo je to ono o cemu ja pricam..Cisto pragmaticno,da ne kazem i alavo razmisljanje,od koga je sve i krenulo!Ali kada su u pitanju ljudski zivoti,narocito civilni..ko te to pita covece!Ko te pita,za cenu barela nafte na svetskom trzistu,ko te pita da li Merkelova zna ruski ili Putin nemacki..Koga jos zanima da li je Porosesnko ukinuo drzavne prerogative u Istocnoj Ukrajini,ako se nastavi sa terorom nad civilnim stanovnistvom!I ko kome zavrce ruku..Zar to nije oduvek bilo jasno!Uvek zavrce ruku onaj ko preti i napada a ne onaj koji se brani!Ne razumemo se,jer su nam i razmisljanja o tom problemu sasvim drugacija..Ti si pragmatik i sve gledas kroz lovu..a mene vise zanima ljudski zivot!Razliciti su porivi za zavrtanje ruku!Neko i ubija da bi zaradio..A neko ne vidi svrhu ubijanja i njenu isplativost!Neko je za konacno odredjenje prema zlocincima..Sve ostalo je politicki folklor!A da bi resio problem,ne smes da dolivas ulje na vatru..Vec da prosipas vodu i gasis pozar!Dzaba cena nafte,onome ko je mrtav..Njemu je totalno svejedno kolika je ona!Da li je 60,70 ili 50 dolara po barelu!A takvih je nesrecnika sve vise na ovom svetu,pa i u Ukrajini!Ubi nas taj pragmatizam!I dok ljudski zivot bude i dalje taoc,cene barela nafte,dotle ce i njena vrednost varirati!Sve do poslednjeg civila na ovom..jebenom alavom svetu!