Sreda, 12.11.2014.

16:39

"Šešelj izbacio SRS iznad cenzusa"

Cvjetin Milivojević kaže da je dolazak Šešelja "postavio" u ovom trenutku SRS iznad cenzusa, ali da nije siguran da može da svrgne sa vlasti SNS.

Izvor: B92

"Šešelj izbacio SRS iznad cenzusa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Slavina

pre 9 godina

Ja mislim da on nema plan tj. da mu je jedini plan da spotakne Srbiju na putu ka EU. Šta drugo očekivati od radikala osim mržnju, nasilje, huliganizan, prostačko ponašanje...? Sve je u prošlosti rečeno i pokazali su se tako da neće biti iznenađenja.

bond 007

pre 9 godina

kako vreme bude prolazilo vlast će se sve više urušavati. Ko će uspeti da zaustavi alavost vlasti i da kanališe probleme? Advokati , zaposleni u firmama u restrukturiranju,penzioneri,potreba za novim zaduživanjem,kurs i neminovna inflacija,nova recesija!Potreban je samo neko sa malo više energije i harizme i scenario je poznat!

Sokolac

pre 9 godina

@Mary:Naravno da je Seseljev plan preambiciozan i da nema realne šanse da bilo šta promeni. Ta njegova politika je za građane Srbije daleka prošlost i niko o njoj ozbiljno ne razmišlja.

mudrost..

pre 9 godina

Srbija nije vise ona posleratna..Izasla je ona odavno iz tog perioda,pa je upala u period obecane nade i obnove!A iz njega izasla i bez nade i bez obnove!Tako da su i ovi zapaljivi govori Seselja a i uvrede..samo zelja za nastavkom nekog poodavno prevazidjeng politickog stila!Mozda je jednu bitku i dobio,ali ako ovako nastavi,bojim se da ce na kraju izgubiti rat!Srbija se nadam,vise nikada nece vracati u vreme te politicke demagogije i stetne retorike!Sto se tice Velike Srbije..to,Velika,se vec toliko isprofanisalo na ovim prostorima,da je izgubilo svaki smisao!Skoro smo gledali sliku Velike Albanije,pa onda i culi od albanskog premijera,Rame..da teze u Veliku Evropu,sa sve albanskim teritorijama,boze me sacuvaj!Uobrazio covek,da je neko carstvo..kao Austrougarsko ili moze biti Otomanska imperija!Pa se izrazava gosn.Rama,po onoj staroj..Sta je babi milo,to joj se i snilo!Pogotovo ako je babina,sestra po milini,negde na Zapadu!Da li rodjena ili ne,nije ni vazno..Baba je baba a i milina je milina!Kao da dobijes krila,pa mislis i da mozes da poletis!Ali ipak..Ko,veliko,leti,nisko slece!Kao onaj dron u Beogradu!Tako i za Veliku Srbiju..Dok se pricalo o Velikoj Srbiji,Srbija je bila sve manja i slabija!Ili sto bi moja baba rekla..Samo nam je jos on falio!Nije vazno biti samo,veliki,vec i mudar,a mudrost je vrlina!Niti je Srbija ista vise,niti su njeni gradjani isti a ni vreme vise nije isto!I zato je ta retorika,ala Seselj i Rama,totalni politicki out!

Black Ice

pre 9 godina

Kumu Vojislavu želim srećan povratak sa dvanaestogodišnjeg službenog puta, uz pesmu - "još smo mladi, ali znaj, kad mladosti dođe kraj, moje reči ne zaboravljaj. Kunem ti se Bogom, ostariću s tobom". Toma

Mary

pre 9 godina

Naravno da je Seseljev plan preambiciozan, nema on kapaciteta da srusi vlast. Cime bi to on mogao da pridobije poverenje gradana, njegova politika je politika izolacije Srbije.

Srboljub

pre 9 godina

Seselj mozda nece uticati da se rejting radikalne stranke drasticno promeni, ali moze znacajno da diskredituje ovog despota... Videcemo koliko ce Seselja uspeti da cenzurise...

gradjanin

pre 9 godina

Naravno da je recnik manjevise isti kada su manjevise isti na vlasti. Ovde nikada nije doslo do lustracije politickih aktera a pogotovo ne drustva. Ista laz se samo prepakuje bez da se nesto sustinski menja. Sve je to zbog nepostojece politicke svesti gradjana. Svi se lepe na idolopoklonstvo svakom nvom vodji spasitelja "nacije".

JAGODINAC

pre 9 godina

Nije niko nikog izdao nego su Vucic i Nikolic pet puta jaci od Seselja.Posto vidim da mnogi veruju njegovoj ideji velike Srbije cinjenicu koju je moja baba 86 godina zapazila da je Hrvatska clanica nato alijanse.Svaki komentar je suvisan.

Sve su to nečiji PAJACI - igraju podeljene uloge i sude indirektno MENI I VAMA!

pre 9 godina

Pa, čekajte malo - ko je bio nosilac vrhovnih poluga vlasti kad je Šešelj VERBALNO iseljavao Hrvate iz Hrtkovaca?! Pa, SPS! I isti ti likovi iz SPS-a su već godinama, upravo i dan danas, na vlasti, a ovi vajni analitičari i humanisti to "ne mogu" da uoče. Nemaju problem sa tim. Šešelj je bio na robiji (ovi humanitarci po zadatku to zovu pritvorom) skoro 12 godina i da li je za to vreme neko pozvao te Hrvate da se vrate? Pretpostavljam da jeste, ali da to sigurno nije bio niko iz garniture tadašnje, tj. sadašnje, vlasti. Jer da su hteli da ih vide ovde ne bi ih ni raseljavali! I nemojte da mi trubite kao kavi imbecili da su to srpska posla - nema to veze sa Srbima! Nije Šešelj taj koji je iselio Hrvate - nije ni da je svejedno šta je tad radio, naravno - ali se zato svi sećaju samo njega, a nikom ne pada ni na pamet da one koji su za to odgovorni i dan danas sede u vlasti upita za to.

nik

pre 9 godina

Nas narod ..barem velika vecina ne razume govor Seselja.
Da se razumemo ja nisam njegov pristalica.
Ali u njegovim govorima kada on spominje Split , Hvar , Istru itd..da ce to sve biti srpsko , on samo folira i niko da to shvati.
Ali takav recnik treba upotrebljavati jer u suprotnom dozivljavamo samo sramote za sramotom , uvrede, ponizavanje ..itd.
Ja mu iskreno zelim zdravlje i ako moze da izadje na politicku scenu .
Mnogi politicari su sa nervozom docekali Seselja. Ali zasto?????? Ako im je savest cista onda nemaju razloga za to.
Ali bice da nije tako.

milan

pre 9 godina

Nikad ne treba potceniti čoveka koji je dva puta prodao svoje pobede na predsedničkim izborima, za desetine miliona maraka.Bojim se da je on,ipak,došao sa zadatkom da, izigrajavajući oštru opoziciju, da "na težini" aktuelnoj vlasti.Jer,na političkoj sceni Srbije, zapravo, više nema opozicije.Svi su politički "ispušene muštikle" i svi su bili na vlasti.Jer, za svetske moćnike, bolje je imati jaku, ali kontrolisanu opoziciju u Šešelju, nego da se ta opozicija i bunt dese spontano u samom narodu.

shy botčina

pre 9 godina

bilo kako bilo, Šešelj je u ovom trenutku jedina suštinska, potentna opozicija ekipi na vlasti. ja od DSa odavno vise nista ne ocekujem

Kosmopolita

pre 9 godina

Ahaha... prvi impuls :-) nazalost i ekstremi imaju svoje biracko telo, ali na srecu ono je uvek ispod cenzusa... pa ko se jos 'lozi' na zapaljivu i praznu retoriku 'Velike Srbije'? Pa Seselju se vise obradovala DS i njeni sateliti poput ovog Cvijetina, nego Krasic, Sarovic, Radeta i kompanija.

4S

pre 9 godina

Samo sloga Srbina spasava! Ako je nekome cilj destabilizacija Srbije, vecito vracanje u proslost i infaltilnost ovdasnje politike - onda povratak Seselja nece doneti nikome nista dobro. Ovo bi ipak, braco Srbi, trebalo da bude nas zajednicki put ka pobedi.

bezimena

pre 9 godina

Šešelj je uvek bio megaloman. Njegov plan: "Karlobag-Karlovac-Virovitica", odavno je završio na đubrištu. Tako će i ovaj.
(Zagađivač, 12. novembar 2014 19:05)

Koji "ovaj"!? On još nije izneo plan, samo cilj koji se poklapa sa željom većine gradjana, naročito posle najnovijih "uspeha" AV, sa Zakonom o radnim odnosima, aferama sa lažnim doktoratima, smanjenja plata i penzija, blokadi pravosudja, totalnoj medijskoj cenzuri itd.

fancy

pre 9 godina

A kad pre pulsmetar??? Sta lupate bre koga vise briga za politiku u ovoj zemlji savrseno su mi ogadili sistem za ceo zivot! pazi boga ti udario srpski vojvoda na patriJotu i odmah se uzburkala srpska politicka scena...how yes no

pirkac

pre 9 godina

Tokom godina provedenih u Tribunalu gospodin Seselj je izgubio vezu sa realnoscu, politicke prilike su dijametralno razlicite od onih pre deset i vese godina!!!

miki

pre 9 godina

Primer koliko lnudi glasa ne iz razuma nego cisto iz nekog osecaja a to je najopasnije. Covet dosao i bez da je osta uradio, dobio 50 000 glasova vise! Smesno i tuzno!

Milan ZR

pre 9 godina

Ja sam mislio da su Seselj i Vucic zajedno, pa sam glasao za SNS. A evo sad znam da je Vucic protiv njega i da ga je izdo. Vracam se ja u radikale jer jedan je Vojvoda.

vlada

pre 9 godina

Proporcionalni sistem glasanja je nekad nepravedan. Na poslednjim izborima preko 20 % glasova je pripalo strankama ispod cenzusa i povecalo broj poslanika ostalim strankama pre svega pobedniku snsu. E sad,da sve ostane isto, što je uz ovakvu vladavinu neverovatno a da samo radikali i npr. ldp predju cenzus ili bilo ko drugi sns samim tim gubi 20 do 30 poslanika. Takođe Šešelju neće prolaziti njihovo sadašnje bahaćenje ka drugima jer je bahatiji od njih ( on ih stvorio), tako da se reformatorima i velikom vodji crno piše.

Maja

pre 9 godina

nista se ne brinite, on je inteligentan, doktor za razliku od svih ovih kvazi doktora na vlasti.. prilagodice se on i mnogo brze nego sto bilo ko moze da ocekuje pocistiti ovu bagru..

Olga

pre 9 godina

Seselj je covek koji je oboleo od teske bolesti I treba ga pustiti da bude sa svojom porodicom. On vise nema nikakvu snagu u politickom smislu niti moze da ugrozi valst u Srbiji. Samo oni koji hoce nemire u Srbiji I koji hoce nestabilnost se raduju njegovom povratku u politici.

just sayin

pre 9 godina

A gde su bili svi ti radikali 11 godina? Niko se nije aktivirao da protestuje i da podseca narod da im vodja sedi iza resetaka zbog sudnicke farse. Niko da obelezava godisnjice, pise clanke, protestuje ispred suda u Hagu, pruza bilo kakvu vidljivu podrsku.
Nego se sad svi pomamili.

dusans

pre 9 godina

Seselj je ekspresno i ziv i zdrav vracen iz Haga da odrzi ovu vlast, a ne da je rusi.Nema sumnje da on nije tako jeftin, zato je lezao tamo 11 godina, ali on je ipak samo politicar, a kod njih je sve obrnuto od onoga sto kazu.Giska je pre 20+ godina objasnio ko je Seselj, a to je pokusao da kaze i Culibrk u 24 minuta...

occam's razor

pre 9 godina

Da će da obori vlast, teško. Da će da pomrsi račune i obori rejting SNS-u, najverovatnije. Zato je i pušten. Ne da bi oborio vlast već da bi malo spustio na zemlju Vučića koji se mnogo zaigrao i na međunarodnom i na unutrašnjem planu.

Srđan

pre 9 godina

Lokalni izbori su za dve godine i tada će se prvi put izmeiti povenje građana u ideje SRS-a na čelu sa Šešeljem.
Do tada će Šešelj skandalima i uličnim performansima pokušavati da ostvari veću mobilizaciju svog biračkog tela.
Od danas više neće biti ništa kao pre, a put Srbije u EU će biti mnogo trnovitiji nego do sada.

Mare

pre 9 godina

Smehotresno je kada glasači SNS kojima su idoli Toma i Vučić, govore o Šešelju kao prolupalom coveku. Da vas podsetim licemeri da je taj isti "prolupali"Šešelj i Tomu i Vučića naučio svemu sto znaju u politici, a da je pola vas drzalo njegovu sliku pored ikone i da ste kukali za njim kada je otisao u Hag, a danas su neki od vas po gradu skidali postere sa njegovim likom (info iz prve ruke, SNS naredio članovima da skidaju i cepaju postere sa Seseljevim likom). Licemeri jedni, kako ste krenuli za deset godina bićete veci liberali od liberala. Jadni vaši stavovi, menjate ih kao čarape.

Miloš

pre 9 godina

Ako EU i SAD ne pomognu bržem ekonomskom razvoju Srbije u narenih godinu dana, za dve do tri godine SRS može postati ozbiljna politička snaga.
Narod loše živi, pa će ljudima sa dna društvene lestvice Šešeljeve ideje biti pihvatljive, jer će on nuditi "jednostavna" i brza rešenja za izlazak iz začaranog kuga siromaštva.
Uveren sam da nas naši zapadni saveznici neće ostaviti na cedilu.

pirkac

pre 9 godina

Gospodin Seselj je tokom godina provedenih u Hagu izgubio vezu sa realnoscu, nema nista od njegovog trijumfalnog povratka, devedsete su daleko iza nas!!!

Dan

pre 9 godina

Pazi u Hrtkovcima 600 kuća prazno, otišli bez ijednog metka, al zato po celoj Srbiji par stotina hiljada izbeglica iz Hrvatske, oni koji su spasli glavu. Šešelj bez odluke o pritvoru zatočen skoro 12 godina, a Gotovina oslobođen svake krivice pušten kao pobednik i dočekan od države kao heroj sa svim počastima.

e-krem

pre 9 godina

"Šešelj teško da će postići svoj ambiciozni cilj ako ne prilagodi bar delimično nastup, tehniku i metode delovanja, uključujući i otvorenost prema nekim vrstama ukrupnjavanja snaga".

-Znaci IPAK moze ako prilagodi tehniku.Ipon na vidiku vojvode.

MP

pre 9 godina

svi velicaju Seseljov dolazak ,njegove pretnje o rusenju vlade i o tome kako ce da se sveti .Ocigledno jos uvek ima ljudi koji bi radije da se ratuje a ne za pomirenje

sasa jokic

pre 9 godina

Polovina SNS biraca je danas sedela kuci i plakala. Svi su oni secem za rusku guberniju i zbunjeni su Vucicevim i Tominim zaokretom, ali kao partija sa ustrojenom disciplinom, krenuli su za vodjama.
E sad, vratio se (da li) bivsi vodja, nema sumnje autoritet, tek cemo da vidimo reakcije.
Djordje Vukadinovic? Ja sam mislio da ce On sa Kostunicom u penziju, kada je prestala svrha njegovog postojanja. Sluzba ima dobre penzije.

Orlando

pre 9 godina

Dolazak Šešelja u Srbiju ni malo neće uticati na aktuelnu vlast, u to nema sumnje. Sigurno se neće više baviti politikom, a to je najbitnije za sve nas. Definitivno će morati da se vrati u Hag nakon oporavka. Postupak protiv njega nije završen.

Пеђица

pre 9 godina

Хоћемо просрпску коалицију СРС-Двери-ДСС са војводом на челу. Заједница је чудо! Конкуренцији се већ увелико тресе доње рубље.

veterinar

pre 9 godina

"Klinička smrt" - dobar izraz za stanje u kome se nalazi Radikalna stranka.A, impuls života koji Šešelj može da joj da ,sličan je efektu koji proizvodi puštanje struje kroz mrtvu žabu!

Владимир

pre 9 godina

Вукадиновић није свестан колико је ова власт на крхким ногама, како ће пасти лакше и брже него било која пре...

Vasko

pre 9 godina

Mislim da Šešelj nema osmišljeni dugoročni politički plan.
Njegov "plan" je koliko vidim da pravi medijske spektakle, kao bi sebi povećao popularnost u narodu.
Takođe biće spreman na sve da dobije podršku nekog od poslanika u skupštini i oformi svoj "poslanički klub".

kimi

pre 9 godina

Davati ovakve analize je neozbiljno od jednog analiticara.Seselj je inteligentan i vise nego dovoljno.strategiju.Ako neko misli da ce nastaviti gde je stao 2003 bez da sagleda danasnje faktore grdno se vara.Jedino sto mu stoji na putu je njegova bolest.Ako se uspesno izbori sa njom, borba na politickoj sceni bice mu macji kasalj.

objektivno

pre 9 godina

Ako postoji jedna osoba u Srbiji koja misli da su Vucic i Nikolic eto tek tako dosli na vlast i da je udeo stranih faktora u tome mali ja bi voleo da upoznam tu osobu. Zna se zasto su oni progurani, a to je da bi odradili zadatke koji su im zadati. To nije nista novo jer i ranije garniture su imale slicne uloge. Kako je narodu i to je opste poznato. Da je Seselje neka cvecka - naravno da nije. Da je uradio nesto sto niko pre njega nije sa Haskim tribunalom - naravno da jeste. Zbog licnog integriteta i primera kako se ne treba predavati zasluzuje svako postovanje. On zbog toga sada ima neko sto niko drugi od politicara nema ni malcice - integritet.

dr Petrovic

pre 9 godina

Preambiciozan, mozda, ali da je narodu politicarske alavosti preko grl, to je sigurno.
Kada se upotrebi ta matematika: bice Tukom po mediji mukA

Orlando

pre 9 godina

Dolazak Šešelja u Srbiju ni malo neće uticati na aktuelnu vlast, u to nema sumnje. Sigurno se neće više baviti politikom, a to je najbitnije za sve nas. Definitivno će morati da se vrati u Hag nakon oporavka. Postupak protiv njega nije završen.

pirkac

pre 9 godina

Gospodin Seselj je tokom godina provedenih u Hagu izgubio vezu sa realnoscu, nema nista od njegovog trijumfalnog povratka, devedsete su daleko iza nas!!!

Olga

pre 9 godina

Seselj je covek koji je oboleo od teske bolesti I treba ga pustiti da bude sa svojom porodicom. On vise nema nikakvu snagu u politickom smislu niti moze da ugrozi valst u Srbiji. Samo oni koji hoce nemire u Srbiji I koji hoce nestabilnost se raduju njegovom povratku u politici.

Dan

pre 9 godina

Pazi u Hrtkovcima 600 kuća prazno, otišli bez ijednog metka, al zato po celoj Srbiji par stotina hiljada izbeglica iz Hrvatske, oni koji su spasli glavu. Šešelj bez odluke o pritvoru zatočen skoro 12 godina, a Gotovina oslobođen svake krivice pušten kao pobednik i dočekan od države kao heroj sa svim počastima.

just sayin

pre 9 godina

A gde su bili svi ti radikali 11 godina? Niko se nije aktivirao da protestuje i da podseca narod da im vodja sedi iza resetaka zbog sudnicke farse. Niko da obelezava godisnjice, pise clanke, protestuje ispred suda u Hagu, pruza bilo kakvu vidljivu podrsku.
Nego se sad svi pomamili.

MP

pre 9 godina

svi velicaju Seseljov dolazak ,njegove pretnje o rusenju vlade i o tome kako ce da se sveti .Ocigledno jos uvek ima ljudi koji bi radije da se ratuje a ne za pomirenje

Vasko

pre 9 godina

Mislim da Šešelj nema osmišljeni dugoročni politički plan.
Njegov "plan" je koliko vidim da pravi medijske spektakle, kao bi sebi povećao popularnost u narodu.
Takođe biće spreman na sve da dobije podršku nekog od poslanika u skupštini i oformi svoj "poslanički klub".

Mare

pre 9 godina

Smehotresno je kada glasači SNS kojima su idoli Toma i Vučić, govore o Šešelju kao prolupalom coveku. Da vas podsetim licemeri da je taj isti "prolupali"Šešelj i Tomu i Vučića naučio svemu sto znaju u politici, a da je pola vas drzalo njegovu sliku pored ikone i da ste kukali za njim kada je otisao u Hag, a danas su neki od vas po gradu skidali postere sa njegovim likom (info iz prve ruke, SNS naredio članovima da skidaju i cepaju postere sa Seseljevim likom). Licemeri jedni, kako ste krenuli za deset godina bićete veci liberali od liberala. Jadni vaši stavovi, menjate ih kao čarape.

objektivno

pre 9 godina

Ako postoji jedna osoba u Srbiji koja misli da su Vucic i Nikolic eto tek tako dosli na vlast i da je udeo stranih faktora u tome mali ja bi voleo da upoznam tu osobu. Zna se zasto su oni progurani, a to je da bi odradili zadatke koji su im zadati. To nije nista novo jer i ranije garniture su imale slicne uloge. Kako je narodu i to je opste poznato. Da je Seselje neka cvecka - naravno da nije. Da je uradio nesto sto niko pre njega nije sa Haskim tribunalom - naravno da jeste. Zbog licnog integriteta i primera kako se ne treba predavati zasluzuje svako postovanje. On zbog toga sada ima neko sto niko drugi od politicara nema ni malcice - integritet.

veterinar

pre 9 godina

"Klinička smrt" - dobar izraz za stanje u kome se nalazi Radikalna stranka.A, impuls života koji Šešelj može da joj da ,sličan je efektu koji proizvodi puštanje struje kroz mrtvu žabu!

Владимир

pre 9 godina

Вукадиновић није свестан колико је ова власт на крхким ногама, како ће пасти лакше и брже него било која пре...

sasa jokic

pre 9 godina

Polovina SNS biraca je danas sedela kuci i plakala. Svi su oni secem za rusku guberniju i zbunjeni su Vucicevim i Tominim zaokretom, ali kao partija sa ustrojenom disciplinom, krenuli su za vodjama.
E sad, vratio se (da li) bivsi vodja, nema sumnje autoritet, tek cemo da vidimo reakcije.
Djordje Vukadinovic? Ja sam mislio da ce On sa Kostunicom u penziju, kada je prestala svrha njegovog postojanja. Sluzba ima dobre penzije.

Milan ZR

pre 9 godina

Ja sam mislio da su Seselj i Vucic zajedno, pa sam glasao za SNS. A evo sad znam da je Vucic protiv njega i da ga je izdo. Vracam se ja u radikale jer jedan je Vojvoda.

e-krem

pre 9 godina

"Šešelj teško da će postići svoj ambiciozni cilj ako ne prilagodi bar delimično nastup, tehniku i metode delovanja, uključujući i otvorenost prema nekim vrstama ukrupnjavanja snaga".

-Znaci IPAK moze ako prilagodi tehniku.Ipon na vidiku vojvode.

Maja

pre 9 godina

nista se ne brinite, on je inteligentan, doktor za razliku od svih ovih kvazi doktora na vlasti.. prilagodice se on i mnogo brze nego sto bilo ko moze da ocekuje pocistiti ovu bagru..

Пеђица

pre 9 godina

Хоћемо просрпску коалицију СРС-Двери-ДСС са војводом на челу. Заједница је чудо! Конкуренцији се већ увелико тресе доње рубље.

kimi

pre 9 godina

Davati ovakve analize je neozbiljno od jednog analiticara.Seselj je inteligentan i vise nego dovoljno.strategiju.Ako neko misli da ce nastaviti gde je stao 2003 bez da sagleda danasnje faktore grdno se vara.Jedino sto mu stoji na putu je njegova bolest.Ako se uspesno izbori sa njom, borba na politickoj sceni bice mu macji kasalj.

occam's razor

pre 9 godina

Da će da obori vlast, teško. Da će da pomrsi račune i obori rejting SNS-u, najverovatnije. Zato je i pušten. Ne da bi oborio vlast već da bi malo spustio na zemlju Vučića koji se mnogo zaigrao i na međunarodnom i na unutrašnjem planu.

pirkac

pre 9 godina

Tokom godina provedenih u Tribunalu gospodin Seselj je izgubio vezu sa realnoscu, politicke prilike su dijametralno razlicite od onih pre deset i vese godina!!!

dr Petrovic

pre 9 godina

Preambiciozan, mozda, ali da je narodu politicarske alavosti preko grl, to je sigurno.
Kada se upotrebi ta matematika: bice Tukom po mediji mukA

nik

pre 9 godina

Nas narod ..barem velika vecina ne razume govor Seselja.
Da se razumemo ja nisam njegov pristalica.
Ali u njegovim govorima kada on spominje Split , Hvar , Istru itd..da ce to sve biti srpsko , on samo folira i niko da to shvati.
Ali takav recnik treba upotrebljavati jer u suprotnom dozivljavamo samo sramote za sramotom , uvrede, ponizavanje ..itd.
Ja mu iskreno zelim zdravlje i ako moze da izadje na politicku scenu .
Mnogi politicari su sa nervozom docekali Seselja. Ali zasto?????? Ako im je savest cista onda nemaju razloga za to.
Ali bice da nije tako.

bezimena

pre 9 godina

Šešelj je uvek bio megaloman. Njegov plan: "Karlobag-Karlovac-Virovitica", odavno je završio na đubrištu. Tako će i ovaj.
(Zagađivač, 12. novembar 2014 19:05)

Koji "ovaj"!? On još nije izneo plan, samo cilj koji se poklapa sa željom većine gradjana, naročito posle najnovijih "uspeha" AV, sa Zakonom o radnim odnosima, aferama sa lažnim doktoratima, smanjenja plata i penzija, blokadi pravosudja, totalnoj medijskoj cenzuri itd.

vlada

pre 9 godina

Proporcionalni sistem glasanja je nekad nepravedan. Na poslednjim izborima preko 20 % glasova je pripalo strankama ispod cenzusa i povecalo broj poslanika ostalim strankama pre svega pobedniku snsu. E sad,da sve ostane isto, što je uz ovakvu vladavinu neverovatno a da samo radikali i npr. ldp predju cenzus ili bilo ko drugi sns samim tim gubi 20 do 30 poslanika. Takođe Šešelju neće prolaziti njihovo sadašnje bahaćenje ka drugima jer je bahatiji od njih ( on ih stvorio), tako da se reformatorima i velikom vodji crno piše.

shy botčina

pre 9 godina

bilo kako bilo, Šešelj je u ovom trenutku jedina suštinska, potentna opozicija ekipi na vlasti. ja od DSa odavno vise nista ne ocekujem

Sve su to nečiji PAJACI - igraju podeljene uloge i sude indirektno MENI I VAMA!

pre 9 godina

Pa, čekajte malo - ko je bio nosilac vrhovnih poluga vlasti kad je Šešelj VERBALNO iseljavao Hrvate iz Hrtkovaca?! Pa, SPS! I isti ti likovi iz SPS-a su već godinama, upravo i dan danas, na vlasti, a ovi vajni analitičari i humanisti to "ne mogu" da uoče. Nemaju problem sa tim. Šešelj je bio na robiji (ovi humanitarci po zadatku to zovu pritvorom) skoro 12 godina i da li je za to vreme neko pozvao te Hrvate da se vrate? Pretpostavljam da jeste, ali da to sigurno nije bio niko iz garniture tadašnje, tj. sadašnje, vlasti. Jer da su hteli da ih vide ovde ne bi ih ni raseljavali! I nemojte da mi trubite kao kavi imbecili da su to srpska posla - nema to veze sa Srbima! Nije Šešelj taj koji je iselio Hrvate - nije ni da je svejedno šta je tad radio, naravno - ali se zato svi sećaju samo njega, a nikom ne pada ni na pamet da one koji su za to odgovorni i dan danas sede u vlasti upita za to.

Srđan

pre 9 godina

Lokalni izbori su za dve godine i tada će se prvi put izmeiti povenje građana u ideje SRS-a na čelu sa Šešeljem.
Do tada će Šešelj skandalima i uličnim performansima pokušavati da ostvari veću mobilizaciju svog biračkog tela.
Od danas više neće biti ništa kao pre, a put Srbije u EU će biti mnogo trnovitiji nego do sada.

Miloš

pre 9 godina

Ako EU i SAD ne pomognu bržem ekonomskom razvoju Srbije u narenih godinu dana, za dve do tri godine SRS može postati ozbiljna politička snaga.
Narod loše živi, pa će ljudima sa dna društvene lestvice Šešeljeve ideje biti pihvatljive, jer će on nuditi "jednostavna" i brza rešenja za izlazak iz začaranog kuga siromaštva.
Uveren sam da nas naši zapadni saveznici neće ostaviti na cedilu.

Srboljub

pre 9 godina

Seselj mozda nece uticati da se rejting radikalne stranke drasticno promeni, ali moze znacajno da diskredituje ovog despota... Videcemo koliko ce Seselja uspeti da cenzurise...

milan

pre 9 godina

Nikad ne treba potceniti čoveka koji je dva puta prodao svoje pobede na predsedničkim izborima, za desetine miliona maraka.Bojim se da je on,ipak,došao sa zadatkom da, izigrajavajući oštru opoziciju, da "na težini" aktuelnoj vlasti.Jer,na političkoj sceni Srbije, zapravo, više nema opozicije.Svi su politički "ispušene muštikle" i svi su bili na vlasti.Jer, za svetske moćnike, bolje je imati jaku, ali kontrolisanu opoziciju u Šešelju, nego da se ta opozicija i bunt dese spontano u samom narodu.

Black Ice

pre 9 godina

Kumu Vojislavu želim srećan povratak sa dvanaestogodišnjeg službenog puta, uz pesmu - "još smo mladi, ali znaj, kad mladosti dođe kraj, moje reči ne zaboravljaj. Kunem ti se Bogom, ostariću s tobom". Toma

fancy

pre 9 godina

A kad pre pulsmetar??? Sta lupate bre koga vise briga za politiku u ovoj zemlji savrseno su mi ogadili sistem za ceo zivot! pazi boga ti udario srpski vojvoda na patriJotu i odmah se uzburkala srpska politicka scena...how yes no

dusans

pre 9 godina

Seselj je ekspresno i ziv i zdrav vracen iz Haga da odrzi ovu vlast, a ne da je rusi.Nema sumnje da on nije tako jeftin, zato je lezao tamo 11 godina, ali on je ipak samo politicar, a kod njih je sve obrnuto od onoga sto kazu.Giska je pre 20+ godina objasnio ko je Seselj, a to je pokusao da kaze i Culibrk u 24 minuta...

JAGODINAC

pre 9 godina

Nije niko nikog izdao nego su Vucic i Nikolic pet puta jaci od Seselja.Posto vidim da mnogi veruju njegovoj ideji velike Srbije cinjenicu koju je moja baba 86 godina zapazila da je Hrvatska clanica nato alijanse.Svaki komentar je suvisan.

gradjanin

pre 9 godina

Naravno da je recnik manjevise isti kada su manjevise isti na vlasti. Ovde nikada nije doslo do lustracije politickih aktera a pogotovo ne drustva. Ista laz se samo prepakuje bez da se nesto sustinski menja. Sve je to zbog nepostojece politicke svesti gradjana. Svi se lepe na idolopoklonstvo svakom nvom vodji spasitelja "nacije".

Kosmopolita

pre 9 godina

Ahaha... prvi impuls :-) nazalost i ekstremi imaju svoje biracko telo, ali na srecu ono je uvek ispod cenzusa... pa ko se jos 'lozi' na zapaljivu i praznu retoriku 'Velike Srbije'? Pa Seselju se vise obradovala DS i njeni sateliti poput ovog Cvijetina, nego Krasic, Sarovic, Radeta i kompanija.

bond 007

pre 9 godina

kako vreme bude prolazilo vlast će se sve više urušavati. Ko će uspeti da zaustavi alavost vlasti i da kanališe probleme? Advokati , zaposleni u firmama u restrukturiranju,penzioneri,potreba za novim zaduživanjem,kurs i neminovna inflacija,nova recesija!Potreban je samo neko sa malo više energije i harizme i scenario je poznat!

Mary

pre 9 godina

Naravno da je Seseljev plan preambiciozan, nema on kapaciteta da srusi vlast. Cime bi to on mogao da pridobije poverenje gradana, njegova politika je politika izolacije Srbije.

miki

pre 9 godina

Primer koliko lnudi glasa ne iz razuma nego cisto iz nekog osecaja a to je najopasnije. Covet dosao i bez da je osta uradio, dobio 50 000 glasova vise! Smesno i tuzno!

Slavina

pre 9 godina

Ja mislim da on nema plan tj. da mu je jedini plan da spotakne Srbiju na putu ka EU. Šta drugo očekivati od radikala osim mržnju, nasilje, huliganizan, prostačko ponašanje...? Sve je u prošlosti rečeno i pokazali su se tako da neće biti iznenađenja.

4S

pre 9 godina

Samo sloga Srbina spasava! Ako je nekome cilj destabilizacija Srbije, vecito vracanje u proslost i infaltilnost ovdasnje politike - onda povratak Seselja nece doneti nikome nista dobro. Ovo bi ipak, braco Srbi, trebalo da bude nas zajednicki put ka pobedi.

mudrost..

pre 9 godina

Srbija nije vise ona posleratna..Izasla je ona odavno iz tog perioda,pa je upala u period obecane nade i obnove!A iz njega izasla i bez nade i bez obnove!Tako da su i ovi zapaljivi govori Seselja a i uvrede..samo zelja za nastavkom nekog poodavno prevazidjeng politickog stila!Mozda je jednu bitku i dobio,ali ako ovako nastavi,bojim se da ce na kraju izgubiti rat!Srbija se nadam,vise nikada nece vracati u vreme te politicke demagogije i stetne retorike!Sto se tice Velike Srbije..to,Velika,se vec toliko isprofanisalo na ovim prostorima,da je izgubilo svaki smisao!Skoro smo gledali sliku Velike Albanije,pa onda i culi od albanskog premijera,Rame..da teze u Veliku Evropu,sa sve albanskim teritorijama,boze me sacuvaj!Uobrazio covek,da je neko carstvo..kao Austrougarsko ili moze biti Otomanska imperija!Pa se izrazava gosn.Rama,po onoj staroj..Sta je babi milo,to joj se i snilo!Pogotovo ako je babina,sestra po milini,negde na Zapadu!Da li rodjena ili ne,nije ni vazno..Baba je baba a i milina je milina!Kao da dobijes krila,pa mislis i da mozes da poletis!Ali ipak..Ko,veliko,leti,nisko slece!Kao onaj dron u Beogradu!Tako i za Veliku Srbiju..Dok se pricalo o Velikoj Srbiji,Srbija je bila sve manja i slabija!Ili sto bi moja baba rekla..Samo nam je jos on falio!Nije vazno biti samo,veliki,vec i mudar,a mudrost je vrlina!Niti je Srbija ista vise,niti su njeni gradjani isti a ni vreme vise nije isto!I zato je ta retorika,ala Seselj i Rama,totalni politicki out!

Sokolac

pre 9 godina

@Mary:Naravno da je Seseljev plan preambiciozan i da nema realne šanse da bilo šta promeni. Ta njegova politika je za građane Srbije daleka prošlost i niko o njoj ozbiljno ne razmišlja.

Orlando

pre 9 godina

Dolazak Šešelja u Srbiju ni malo neće uticati na aktuelnu vlast, u to nema sumnje. Sigurno se neće više baviti politikom, a to je najbitnije za sve nas. Definitivno će morati da se vrati u Hag nakon oporavka. Postupak protiv njega nije završen.

pirkac

pre 9 godina

Gospodin Seselj je tokom godina provedenih u Hagu izgubio vezu sa realnoscu, nema nista od njegovog trijumfalnog povratka, devedsete su daleko iza nas!!!

objektivno

pre 9 godina

Ako postoji jedna osoba u Srbiji koja misli da su Vucic i Nikolic eto tek tako dosli na vlast i da je udeo stranih faktora u tome mali ja bi voleo da upoznam tu osobu. Zna se zasto su oni progurani, a to je da bi odradili zadatke koji su im zadati. To nije nista novo jer i ranije garniture su imale slicne uloge. Kako je narodu i to je opste poznato. Da je Seselje neka cvecka - naravno da nije. Da je uradio nesto sto niko pre njega nije sa Haskim tribunalom - naravno da jeste. Zbog licnog integriteta i primera kako se ne treba predavati zasluzuje svako postovanje. On zbog toga sada ima neko sto niko drugi od politicara nema ni malcice - integritet.

Пеђица

pre 9 godina

Хоћемо просрпску коалицију СРС-Двери-ДСС са војводом на челу. Заједница је чудо! Конкуренцији се већ увелико тресе доње рубље.

sasa jokic

pre 9 godina

Polovina SNS biraca je danas sedela kuci i plakala. Svi su oni secem za rusku guberniju i zbunjeni su Vucicevim i Tominim zaokretom, ali kao partija sa ustrojenom disciplinom, krenuli su za vodjama.
E sad, vratio se (da li) bivsi vodja, nema sumnje autoritet, tek cemo da vidimo reakcije.
Djordje Vukadinovic? Ja sam mislio da ce On sa Kostunicom u penziju, kada je prestala svrha njegovog postojanja. Sluzba ima dobre penzije.

Владимир

pre 9 godina

Вукадиновић није свестан колико је ова власт на крхким ногама, како ће пасти лакше и брже него било која пре...

Mare

pre 9 godina

Smehotresno je kada glasači SNS kojima su idoli Toma i Vučić, govore o Šešelju kao prolupalom coveku. Da vas podsetim licemeri da je taj isti "prolupali"Šešelj i Tomu i Vučića naučio svemu sto znaju u politici, a da je pola vas drzalo njegovu sliku pored ikone i da ste kukali za njim kada je otisao u Hag, a danas su neki od vas po gradu skidali postere sa njegovim likom (info iz prve ruke, SNS naredio članovima da skidaju i cepaju postere sa Seseljevim likom). Licemeri jedni, kako ste krenuli za deset godina bićete veci liberali od liberala. Jadni vaši stavovi, menjate ih kao čarape.

kimi

pre 9 godina

Davati ovakve analize je neozbiljno od jednog analiticara.Seselj je inteligentan i vise nego dovoljno.strategiju.Ako neko misli da ce nastaviti gde je stao 2003 bez da sagleda danasnje faktore grdno se vara.Jedino sto mu stoji na putu je njegova bolest.Ako se uspesno izbori sa njom, borba na politickoj sceni bice mu macji kasalj.

Olga

pre 9 godina

Seselj je covek koji je oboleo od teske bolesti I treba ga pustiti da bude sa svojom porodicom. On vise nema nikakvu snagu u politickom smislu niti moze da ugrozi valst u Srbiji. Samo oni koji hoce nemire u Srbiji I koji hoce nestabilnost se raduju njegovom povratku u politici.

dusans

pre 9 godina

Seselj je ekspresno i ziv i zdrav vracen iz Haga da odrzi ovu vlast, a ne da je rusi.Nema sumnje da on nije tako jeftin, zato je lezao tamo 11 godina, ali on je ipak samo politicar, a kod njih je sve obrnuto od onoga sto kazu.Giska je pre 20+ godina objasnio ko je Seselj, a to je pokusao da kaze i Culibrk u 24 minuta...

dr Petrovic

pre 9 godina

Preambiciozan, mozda, ali da je narodu politicarske alavosti preko grl, to je sigurno.
Kada se upotrebi ta matematika: bice Tukom po mediji mukA

MP

pre 9 godina

svi velicaju Seseljov dolazak ,njegove pretnje o rusenju vlade i o tome kako ce da se sveti .Ocigledno jos uvek ima ljudi koji bi radije da se ratuje a ne za pomirenje

Milan ZR

pre 9 godina

Ja sam mislio da su Seselj i Vucic zajedno, pa sam glasao za SNS. A evo sad znam da je Vucic protiv njega i da ga je izdo. Vracam se ja u radikale jer jedan je Vojvoda.

Dan

pre 9 godina

Pazi u Hrtkovcima 600 kuća prazno, otišli bez ijednog metka, al zato po celoj Srbiji par stotina hiljada izbeglica iz Hrvatske, oni koji su spasli glavu. Šešelj bez odluke o pritvoru zatočen skoro 12 godina, a Gotovina oslobođen svake krivice pušten kao pobednik i dočekan od države kao heroj sa svim počastima.

Srđan

pre 9 godina

Lokalni izbori su za dve godine i tada će se prvi put izmeiti povenje građana u ideje SRS-a na čelu sa Šešeljem.
Do tada će Šešelj skandalima i uličnim performansima pokušavati da ostvari veću mobilizaciju svog biračkog tela.
Od danas više neće biti ništa kao pre, a put Srbije u EU će biti mnogo trnovitiji nego do sada.

occam's razor

pre 9 godina

Da će da obori vlast, teško. Da će da pomrsi račune i obori rejting SNS-u, najverovatnije. Zato je i pušten. Ne da bi oborio vlast već da bi malo spustio na zemlju Vučića koji se mnogo zaigrao i na međunarodnom i na unutrašnjem planu.

Maja

pre 9 godina

nista se ne brinite, on je inteligentan, doktor za razliku od svih ovih kvazi doktora na vlasti.. prilagodice se on i mnogo brze nego sto bilo ko moze da ocekuje pocistiti ovu bagru..

e-krem

pre 9 godina

"Šešelj teško da će postići svoj ambiciozni cilj ako ne prilagodi bar delimično nastup, tehniku i metode delovanja, uključujući i otvorenost prema nekim vrstama ukrupnjavanja snaga".

-Znaci IPAK moze ako prilagodi tehniku.Ipon na vidiku vojvode.

veterinar

pre 9 godina

"Klinička smrt" - dobar izraz za stanje u kome se nalazi Radikalna stranka.A, impuls života koji Šešelj može da joj da ,sličan je efektu koji proizvodi puštanje struje kroz mrtvu žabu!

vlada

pre 9 godina

Proporcionalni sistem glasanja je nekad nepravedan. Na poslednjim izborima preko 20 % glasova je pripalo strankama ispod cenzusa i povecalo broj poslanika ostalim strankama pre svega pobedniku snsu. E sad,da sve ostane isto, što je uz ovakvu vladavinu neverovatno a da samo radikali i npr. ldp predju cenzus ili bilo ko drugi sns samim tim gubi 20 do 30 poslanika. Takođe Šešelju neće prolaziti njihovo sadašnje bahaćenje ka drugima jer je bahatiji od njih ( on ih stvorio), tako da se reformatorima i velikom vodji crno piše.

Miloš

pre 9 godina

Ako EU i SAD ne pomognu bržem ekonomskom razvoju Srbije u narenih godinu dana, za dve do tri godine SRS može postati ozbiljna politička snaga.
Narod loše živi, pa će ljudima sa dna društvene lestvice Šešeljeve ideje biti pihvatljive, jer će on nuditi "jednostavna" i brza rešenja za izlazak iz začaranog kuga siromaštva.
Uveren sam da nas naši zapadni saveznici neće ostaviti na cedilu.

Vasko

pre 9 godina

Mislim da Šešelj nema osmišljeni dugoročni politički plan.
Njegov "plan" je koliko vidim da pravi medijske spektakle, kao bi sebi povećao popularnost u narodu.
Takođe biće spreman na sve da dobije podršku nekog od poslanika u skupštini i oformi svoj "poslanički klub".

just sayin

pre 9 godina

A gde su bili svi ti radikali 11 godina? Niko se nije aktivirao da protestuje i da podseca narod da im vodja sedi iza resetaka zbog sudnicke farse. Niko da obelezava godisnjice, pise clanke, protestuje ispred suda u Hagu, pruza bilo kakvu vidljivu podrsku.
Nego se sad svi pomamili.

JAGODINAC

pre 9 godina

Nije niko nikog izdao nego su Vucic i Nikolic pet puta jaci od Seselja.Posto vidim da mnogi veruju njegovoj ideji velike Srbije cinjenicu koju je moja baba 86 godina zapazila da je Hrvatska clanica nato alijanse.Svaki komentar je suvisan.

pirkac

pre 9 godina

Tokom godina provedenih u Tribunalu gospodin Seselj je izgubio vezu sa realnoscu, politicke prilike su dijametralno razlicite od onih pre deset i vese godina!!!

Kosmopolita

pre 9 godina

Ahaha... prvi impuls :-) nazalost i ekstremi imaju svoje biracko telo, ali na srecu ono je uvek ispod cenzusa... pa ko se jos 'lozi' na zapaljivu i praznu retoriku 'Velike Srbije'? Pa Seselju se vise obradovala DS i njeni sateliti poput ovog Cvijetina, nego Krasic, Sarovic, Radeta i kompanija.

Mary

pre 9 godina

Naravno da je Seseljev plan preambiciozan, nema on kapaciteta da srusi vlast. Cime bi to on mogao da pridobije poverenje gradana, njegova politika je politika izolacije Srbije.

4S

pre 9 godina

Samo sloga Srbina spasava! Ako je nekome cilj destabilizacija Srbije, vecito vracanje u proslost i infaltilnost ovdasnje politike - onda povratak Seselja nece doneti nikome nista dobro. Ovo bi ipak, braco Srbi, trebalo da bude nas zajednicki put ka pobedi.

miki

pre 9 godina

Primer koliko lnudi glasa ne iz razuma nego cisto iz nekog osecaja a to je najopasnije. Covet dosao i bez da je osta uradio, dobio 50 000 glasova vise! Smesno i tuzno!

Slavina

pre 9 godina

Ja mislim da on nema plan tj. da mu je jedini plan da spotakne Srbiju na putu ka EU. Šta drugo očekivati od radikala osim mržnju, nasilje, huliganizan, prostačko ponašanje...? Sve je u prošlosti rečeno i pokazali su se tako da neće biti iznenađenja.

nik

pre 9 godina

Nas narod ..barem velika vecina ne razume govor Seselja.
Da se razumemo ja nisam njegov pristalica.
Ali u njegovim govorima kada on spominje Split , Hvar , Istru itd..da ce to sve biti srpsko , on samo folira i niko da to shvati.
Ali takav recnik treba upotrebljavati jer u suprotnom dozivljavamo samo sramote za sramotom , uvrede, ponizavanje ..itd.
Ja mu iskreno zelim zdravlje i ako moze da izadje na politicku scenu .
Mnogi politicari su sa nervozom docekali Seselja. Ali zasto?????? Ako im je savest cista onda nemaju razloga za to.
Ali bice da nije tako.

Sokolac

pre 9 godina

@Mary:Naravno da je Seseljev plan preambiciozan i da nema realne šanse da bilo šta promeni. Ta njegova politika je za građane Srbije daleka prošlost i niko o njoj ozbiljno ne razmišlja.

bezimena

pre 9 godina

Šešelj je uvek bio megaloman. Njegov plan: "Karlobag-Karlovac-Virovitica", odavno je završio na đubrištu. Tako će i ovaj.
(Zagađivač, 12. novembar 2014 19:05)

Koji "ovaj"!? On još nije izneo plan, samo cilj koji se poklapa sa željom većine gradjana, naročito posle najnovijih "uspeha" AV, sa Zakonom o radnim odnosima, aferama sa lažnim doktoratima, smanjenja plata i penzija, blokadi pravosudja, totalnoj medijskoj cenzuri itd.

milan

pre 9 godina

Nikad ne treba potceniti čoveka koji je dva puta prodao svoje pobede na predsedničkim izborima, za desetine miliona maraka.Bojim se da je on,ipak,došao sa zadatkom da, izigrajavajući oštru opoziciju, da "na težini" aktuelnoj vlasti.Jer,na političkoj sceni Srbije, zapravo, više nema opozicije.Svi su politički "ispušene muštikle" i svi su bili na vlasti.Jer, za svetske moćnike, bolje je imati jaku, ali kontrolisanu opoziciju u Šešelju, nego da se ta opozicija i bunt dese spontano u samom narodu.

shy botčina

pre 9 godina

bilo kako bilo, Šešelj je u ovom trenutku jedina suštinska, potentna opozicija ekipi na vlasti. ja od DSa odavno vise nista ne ocekujem

mudrost..

pre 9 godina

Srbija nije vise ona posleratna..Izasla je ona odavno iz tog perioda,pa je upala u period obecane nade i obnove!A iz njega izasla i bez nade i bez obnove!Tako da su i ovi zapaljivi govori Seselja a i uvrede..samo zelja za nastavkom nekog poodavno prevazidjeng politickog stila!Mozda je jednu bitku i dobio,ali ako ovako nastavi,bojim se da ce na kraju izgubiti rat!Srbija se nadam,vise nikada nece vracati u vreme te politicke demagogije i stetne retorike!Sto se tice Velike Srbije..to,Velika,se vec toliko isprofanisalo na ovim prostorima,da je izgubilo svaki smisao!Skoro smo gledali sliku Velike Albanije,pa onda i culi od albanskog premijera,Rame..da teze u Veliku Evropu,sa sve albanskim teritorijama,boze me sacuvaj!Uobrazio covek,da je neko carstvo..kao Austrougarsko ili moze biti Otomanska imperija!Pa se izrazava gosn.Rama,po onoj staroj..Sta je babi milo,to joj se i snilo!Pogotovo ako je babina,sestra po milini,negde na Zapadu!Da li rodjena ili ne,nije ni vazno..Baba je baba a i milina je milina!Kao da dobijes krila,pa mislis i da mozes da poletis!Ali ipak..Ko,veliko,leti,nisko slece!Kao onaj dron u Beogradu!Tako i za Veliku Srbiju..Dok se pricalo o Velikoj Srbiji,Srbija je bila sve manja i slabija!Ili sto bi moja baba rekla..Samo nam je jos on falio!Nije vazno biti samo,veliki,vec i mudar,a mudrost je vrlina!Niti je Srbija ista vise,niti su njeni gradjani isti a ni vreme vise nije isto!I zato je ta retorika,ala Seselj i Rama,totalni politicki out!

Black Ice

pre 9 godina

Kumu Vojislavu želim srećan povratak sa dvanaestogodišnjeg službenog puta, uz pesmu - "još smo mladi, ali znaj, kad mladosti dođe kraj, moje reči ne zaboravljaj. Kunem ti se Bogom, ostariću s tobom". Toma

bond 007

pre 9 godina

kako vreme bude prolazilo vlast će se sve više urušavati. Ko će uspeti da zaustavi alavost vlasti i da kanališe probleme? Advokati , zaposleni u firmama u restrukturiranju,penzioneri,potreba za novim zaduživanjem,kurs i neminovna inflacija,nova recesija!Potreban je samo neko sa malo više energije i harizme i scenario je poznat!

Srboljub

pre 9 godina

Seselj mozda nece uticati da se rejting radikalne stranke drasticno promeni, ali moze znacajno da diskredituje ovog despota... Videcemo koliko ce Seselja uspeti da cenzurise...

fancy

pre 9 godina

A kad pre pulsmetar??? Sta lupate bre koga vise briga za politiku u ovoj zemlji savrseno su mi ogadili sistem za ceo zivot! pazi boga ti udario srpski vojvoda na patriJotu i odmah se uzburkala srpska politicka scena...how yes no

Sve su to nečiji PAJACI - igraju podeljene uloge i sude indirektno MENI I VAMA!

pre 9 godina

Pa, čekajte malo - ko je bio nosilac vrhovnih poluga vlasti kad je Šešelj VERBALNO iseljavao Hrvate iz Hrtkovaca?! Pa, SPS! I isti ti likovi iz SPS-a su već godinama, upravo i dan danas, na vlasti, a ovi vajni analitičari i humanisti to "ne mogu" da uoče. Nemaju problem sa tim. Šešelj je bio na robiji (ovi humanitarci po zadatku to zovu pritvorom) skoro 12 godina i da li je za to vreme neko pozvao te Hrvate da se vrate? Pretpostavljam da jeste, ali da to sigurno nije bio niko iz garniture tadašnje, tj. sadašnje, vlasti. Jer da su hteli da ih vide ovde ne bi ih ni raseljavali! I nemojte da mi trubite kao kavi imbecili da su to srpska posla - nema to veze sa Srbima! Nije Šešelj taj koji je iselio Hrvate - nije ni da je svejedno šta je tad radio, naravno - ali se zato svi sećaju samo njega, a nikom ne pada ni na pamet da one koji su za to odgovorni i dan danas sede u vlasti upita za to.

gradjanin

pre 9 godina

Naravno da je recnik manjevise isti kada su manjevise isti na vlasti. Ovde nikada nije doslo do lustracije politickih aktera a pogotovo ne drustva. Ista laz se samo prepakuje bez da se nesto sustinski menja. Sve je to zbog nepostojece politicke svesti gradjana. Svi se lepe na idolopoklonstvo svakom nvom vodji spasitelja "nacije".