Utorak, 11.11.2014.

12:21

Vučić: "BG na vodi" kreće u maju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da MMF insistira na bržim reformama i dodao da će u toku dana razgovarati s predstavnicima te finansijske institucije.

Izvor: Beta

Vuèiæ: "BG na vodi" kreæe u maju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

DONATELO

pre 9 godina

Verujem da ce ovaj projekat biti realizovan,kao sto su sva obecanja koje je dao premijer ispunjena. Reforme se polako sprovode,iako tesko prihvacene od strane ionako siromasnog naroda.Ali sve to zarad bolje buducnosti nase zemlje.Mozete ga voleti ili ne, hrabriti ili osudjivati,ali je Vucic covek,koji je uzeo stvar u svoje ruke i resio da predstavi situaciju u zemlji realno,bebz lazi, da je jako tesko ali da cemo se zajednickim snagama izboriti za buducnost nase dece.

45678

pre 9 godina

Видим овде по неким коментраима пишу као да им је криво што се прави овај пројекат Београд на води, а некима је чак било криво и када се отвори нека фабрика, шта да се ради има разних људи.Вучић само хоће да Србији буде боље.

Dorijan

pre 9 godina

Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme uradila mnogo po pitanju sprovođenja započetih reformi, a to je zaista za svaku pohvalu. Reforme su trenutno neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

Vucic

pre 9 godina

Vucic je 2012. izjavio "Vec 2014. cemo ziveti bolje". Hvala mu sto drzi rec. Zato mu verujem i za projekat "Beograd na vodi" koji se vodi po svim zakonima i normama otvorenog i fer projekta i gde se vise svetskih firmi bori na otvorenom tenderu.

Majce

pre 9 godina

Da li je moguće? Koliko godina postoji ideja o ovom projektu. Sjajno. To će biti neprocenjiva investicija ne samo za Beograd, već i celu Srbiju.Hvala Vucicu.

komesar I Preleterske BOT divizije

pre 9 godina

mili i dragi naš druže Vučiću, već danas smo spremni da branimo Beograd na vodi od suše! Molimo da se naš zahtev javno emituje u žurnalu pre svakog filma u bioskopu 3x URAAAA za našeg voljenog :)

Burek

pre 9 godina

Zagazili u duboka g...., pa sada kukaju kako su se zaduzivali predhodnici? Grabili ste se I otimali za vlast po Srbiji (hocete I Vojvodinu) pa sad ne znate sta ce te I samo kukate I optuzujete druge. Ajmo malo maste I rada dosta kukanja I laganja.

Aleksandra

pre 9 godina

Vučić je, na kritike pojedinih političara da nikakvih reformi nema, uzvratio da je jasno da vlada, naprotiv, provodi najsveobuhvatnije reforme u istoriji Srbije, za šta stižu i potvrda i priznanje iz celog sveta.

"Pravo pitanje je da li smo mi sposobni da to uradimo. Ja sam optimista", rekao je premijer.

Znači reformi ima samo zato sto nas nas drugi kao hvale i stižu neke potvrde?

A pošto se i dalje sam pitaš da li smo mi sposobni da to i uradimo to valjda znači da reformi i dalje nema.
Sam sebe demantuješ. Znači kritike su na mestu.

Ajde.............!!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Nije valjda da ti MMF trazi da sprovedes ono sto ti je Radulovic odavno pricao?

Ili smatras da je BG na vodi ili njegova maketa ta reforma?

Jedino sto ti znas napraviti je reforma vlade. Nekoliko puta godisnje.

bice bolje

pre 9 godina

ovaj je prolupao, potpuno promasena investicija. A ako se i ostvari cemu to kada i postojeci lokali i poslovni prostori nisu popunjeni. Umesto da uloze u neku prozvodnju napravi put ili nesto infrastrukturno, prve se bajke.

Sir Giles

pre 9 godina

Bg na vodi je veliki projekat od koga će Srbija imati samo koristi i jedva čekam da vidim kako će to izgledati!
(Vladimir, 11. novembar 2014 14:59)

to je veliki projekat od koga će cela Srbija imati dosta koristi i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati!
(Radomir, 11. novembar 2014 14:21)

Providno i otužno. Koji li vam bolid smišlja parole!?

iskreno

pre 9 godina

"Suština je u tome da MMF insistira na onome što je dobro za nas..."
Suština je to što bismo mi morali da insistiramo na tim stvarima od čega će da nam bude bolje...A dok to ti svhatiš...

King

pre 9 godina

Ziveo nas Veliki Vodja Aleksandar Vucic i vodeni Beograd!! Mislim da je svojim nadljudskim zalaganjem za Srbiju zasluzio da za zivota jedna ulica u glavnom gradu ponese njegovo ime!

Koala

pre 9 godina

U Beograd je toliko ulagano poslednje dve decenije, dok je ostatak Srbije pretvaran u pustoš da bih im sad izgradila Falus i to u veličini Kolosa sa Rodosa. Ali 'ajde neka naprave bilo šta samo da se pare slivaju u državni budžet.

Samo pitam ...

pre 9 godina

"Srbija je preduzela niz mera koje su u skladu sa zahtevima MMf-a ..."
(novosadjanka 123, 11. novembar 2014 15:45)

Zahtevi MMF-a su manje plate i penzije. Zahtevi građana su veće plate i penzije. Za koga vi radite, za MMF ili za građane?

BGD

pre 9 godina

Od silnih ti ulaganja i investicija u Beograd cemo verovatno dobiti jedino drasticno uvecanje komunalne policije za jos novih 1300 komunalnih policajaca u Beogradu , cim Skupstina Srbije na zahtev grada promeni zakon o komunalnoj policiji.

Andrej

pre 9 godina

Slažem se sa tim da treba još brže u reforme očigledno se to ne sviđa nekim ljudima pa na sve načine pokušavaju da uspore i spreče reforme i zato se mora odmah reagovati a što se tiče Beograda na vodi ogroman projekat od izuzetnog značaja za celu Srbiju i imaćemo dosta koristi od toga!

salamala

pre 9 godina

na gradilistu BgdH20 ce se govoriti:
radnice, da li ti je jasno to? jeste, slavim beograd.
idi po to! - razumem, slavim beograd.
umesto "dobro jutro" govorice se "slavimo beograd". vaistinu slavimo.

seljak e

pre 9 godina

Beograd na vodi nije reforma. Reforma je:
- nezavisno sudstvo
- slobodni mediji
- drasticno smanjenje korupcije
- postovanje licnih i kolektivnih prava i sloboda
- profesionalizacija drzavne uprave
- drasticno smanjenje drzavnih rashoda

Ima jos dosta zahteva, a ti nam reci koji si ti problem od navedenih pokrenuo sa mrtve tacke ili resio. Nijedan!

pfc

pre 9 godina

Za mene je najbitnija realizacija velikih projekata. Za aerodrom je sada daleko lakse naci resenje posto avio kompanija mnogo bolje posluje, blizu je resenje za Zelezaru i partnerstvo sa Esmarkom, a puno bi znacilo da i projekat Beograd na vodi ide po planu.
(Dzoni88, 11. novembar 2014 13:53)

Dzoni reci im u centrali da budu malo kreativniji.Ovo se vidi iz svemira da su vam sastavljali.

Tulip

pre 9 godina

"On je objasnio da je zbog toga stvarni javni dug oko sedam, a ne 5,6 odsto BDP i da 'smo se dovoljno lagali da je manji'."

Stvarni javni gug nije ni 5 ni 6 ni 7 posto. Javni dug je blizu 70. 7% moze biti gobisnji deficit budzeta.

"Mozemo li mi to. Ja sam optimista." Otkud sad to? Zar ne tvrdi uvek da je pesimista!? Opet je nesto pomesao ...

mira

pre 9 godina

Molila bih Vas da objavite koliko je NAS do sada kostao Beograd na vodi. Angazovane su arhitekte, vade se sine, i da ne pominjemo da SLAVIMO Beograd, ma sta to znacilo. Ali ta reklama, bilbordi, zastavice i gluposti, mnoogo su skupi. Ko to PLACA? Ali se zato PRIMEDBE strucne javnosti odbacuju sa gnusanjem.

DimaDima

pre 9 godina

Reforme u javnim preduzecima i fiskalna konsolidacija nisu bitni samo zbog ispunjenja obaveza prema Mmf i Eu, vec ispred svega zbog nas samih.

Golub50

pre 9 godina

Saradnja sa Mmf kao vodecom medjunarodnom ekonomskom organizacijom ima svojih prednosti i nedostataka. Ali bi zakljucio da Srbiji zakljucivanje aranzmana sa Mmf do kraja godine moze doneti niz pogodnosti u realizaciji nasih ekonomskih interesa.

radomir

pre 9 godina

"Beograd na vodi kreće u maju".

Nadam se nizvodno, što dalje odavde. I, gospodo ministri, slobodno krenite sa njim. Isplatiće se i vama i nama.

Dzoni88

pre 9 godina

Za mene je najbitnija realizacija velikih projekata. Za aerodrom je sada daleko lakse naci resenje posto avio kompanija mnogo bolje posluje, blizu je resenje za Zelezaru i partnerstvo sa Esmarkom, a puno bi znacilo da i projekat Beograd na vodi ide po planu.

q

pre 9 godina

Pre 6 meseci ste rekli da ce za 18 meseci biti izmestene autobuska i zeljeznicka stanica. Vec sada je svakom iole normalnom jsano da od toga nece biti nista... Sta krece u maju ? Gradnja trznog centra i kule bez uklanjanja zeljeznicke stanice ? ok. Svaka cast za ciscenje decenijskog djubrista i ukalnjanje, supa, stracara, zapustenih koloseka sa "zapadne ploce". Treba reci da je iz budzeta Srbije za tu namenu izdvojeno 60 miliona eura.(zato se smanjuju plate i penzije) Ciscenje i priprema terena je nas deo posla. Sta finansiraju Arapi ... Kulu, trzni centar i hotel... Ostalo zemljiste NUDE potencijalnim investitorima kojih nema na vidiku. Ok je sto je nesto zapoceto. Pocelo je jos 80tih uredjenjem dela keja kod brankovog mosta, nastavljeno 2002. izgradnjom biciklisticke staze. Sava mala je u poslednjih 10 godina postala centar zbivanja artisticki orijentisane urbane omladine. Recite posteno narodu da ARAPI NE ULAZU 3 MILIJARDE, vec je to neka projektovana vrednost celog projekta, za koju se traze investitori.

Da nije Djilas uzeo pare ?

pre 9 godina

A koliko kosta marketiska kampanja za stvaranje ove OPSENE. Koja agencija je uzela lovu za sve ove banere koji iskacu sa svakog sajta, bilborde, koji treba da zakucaju ekser BGNV u glave ljudi. Samo OPSENA je to sto ""stvarate""

I Vranje na vodi

pre 9 godina

Uz duzno poshtovanje vrhunskim struchnjacima i ostalim menadzerima iz Vlade koji savetuju premijera, imam bolji predlog.
Da se pre Beograda na vodi prvo izgradi kanal Egej-Vardar-Morava da bogati investitori mogu lakse pravo sa Mediterana u svojim jahtama da dodju do paviljona sa maketom, onda ce i prodaja luksuznih stanova i lokala na obali ici lakshe.
Zar to nije odlichna ideja da se promovishe turizam u Srbiji?

Kada smo kod teme, kada počinje stanogradnja 100000 kvm po ceni 350 evra za kvadrat što je bilo predizborno SNS obećanje i josh gradnja ili regeneracija "energetski efikasnih" objekata na kojima će ministar Velja zaposliti 50000 radnika?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:487157-Ilic-Projektima-energetske-efikasnosti-do-50000-radnika

mmf parada

pre 9 godina

Lako je lomiti jednu krhku zemlju kao sto je Srbija, smeta im svima sto Srbija hoce da bude nezavisna drzava, sto zeli da uvede red i sto nece da uvede sankcije Rusiji.

SofijaS

pre 9 godina

Ne bi volela da se nadjem u premijerovoj kozi.Sa jedne strane je svima jasno da je ekomomija bolna tacka i u kakvom se stanju nalaze nase javne finansije,a sa druge strane nemamo prava na gresku i moramo na adekvatan nacin sprovesti neophodne reforme i postaviti ekonomiju na zdrave noge.

tamni vilajet

pre 9 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da MMF insistira na bržim reformama i dodao da će u toku dana razgovarati s predstavnicima te finansijske institucije.

Kol'ko ja vidim, jedina reforma koju ima u vidu Presvetli je "Beograd na vodi"!!!

Nek nam je sa srecom!

46567

pre 9 godina

Pa on o tom blesavom projektu priča još od dolaska na vlast pre dve i po godine. Em je projekat nametnut građanima Beograda bez njihovog izjašnjavanja, i dat izvođaču sasvim netransparentno, bez ikakvog međunarodnog tendera, em je već dve i po godine u fazi najava.
U tome se vidi tenika vladanja ove vlasti: perpetualno najavljivanje - projekata, reformi, ekonomskog rasta, pa tako dok ne doguraju polako do kraja mandata.

Animator

pre 9 godina

MMF mnogo ocekuje od Srbije ali mi nismo spremni bas toliko da zavirimo u dzepove nasih gradjana cija primanja nisu onako velika kako oni misle.

mrgud

pre 9 godina

Za reforme i rezultate istih nisu potrebna potvrda i priznanja iz sveta vec od samih gradjana a gradjani neosecaju rezultate tih reformi. Vec vise od 2 godine u Srbiji na vlasti su Dacic i Vucic a rezultati su gotovo nikakvi. 2008 je GDP Srbije bio 6500$ dok je krajem 2014 5900$. Dakle vec 6 godina ne samo da Srbija stoji u mestu nego stagnira. Od tih 6 godina vec 2,5 godine na vlasti su dvojac Dacic-Vucici. Zasto nisu odmah kada su preuzeli vlasti preuzeli reforme nego sad jer Vucic kaze da je potrebno 2 godine da Srbija bude pristojna kako on kaze a evo vec 2,5 godine su na vlasti i Srbija ne samo da nije pristojna vec je debelo zaglibila u mulj iz kojeg se jos od 2008 nije izvukla.

Mirce

pre 9 godina

Jako je bitno izvrsiti reforme u javnim preduzecima i naci resenje za preduzeca u restruktuiranju. Drzava vodi odgovornu ekonomsku politiku i na osnovu toga mozemo da se nadamo da ce biti i rezultata.

Pozitivan saldo

pre 9 godina

Poslušao sam MMF. Uveli smo u kući štednju na stranoj robi. Za sad je dobro. Uvozno više ne kupujemo, a ako mora, onda samo azijska tehnika.

Pozitivan saldo

pre 9 godina

Poslušao sam MMF. Uveli smo u kući štednju na stranoj robi. Za sad je dobro. Uvozno više ne kupujemo, a ako mora, onda samo azijska tehnika.

Andrej

pre 9 godina

Slažem se sa tim da treba još brže u reforme očigledno se to ne sviđa nekim ljudima pa na sve načine pokušavaju da uspore i spreče reforme i zato se mora odmah reagovati a što se tiče Beograda na vodi ogroman projekat od izuzetnog značaja za celu Srbiju i imaćemo dosta koristi od toga!

Dzoni88

pre 9 godina

Za mene je najbitnija realizacija velikih projekata. Za aerodrom je sada daleko lakse naci resenje posto avio kompanija mnogo bolje posluje, blizu je resenje za Zelezaru i partnerstvo sa Esmarkom, a puno bi znacilo da i projekat Beograd na vodi ide po planu.

DimaDima

pre 9 godina

Reforme u javnim preduzecima i fiskalna konsolidacija nisu bitni samo zbog ispunjenja obaveza prema Mmf i Eu, vec ispred svega zbog nas samih.

Mirce

pre 9 godina

Jako je bitno izvrsiti reforme u javnim preduzecima i naci resenje za preduzeca u restruktuiranju. Drzava vodi odgovornu ekonomsku politiku i na osnovu toga mozemo da se nadamo da ce biti i rezultata.

Golub50

pre 9 godina

Saradnja sa Mmf kao vodecom medjunarodnom ekonomskom organizacijom ima svojih prednosti i nedostataka. Ali bi zakljucio da Srbiji zakljucivanje aranzmana sa Mmf do kraja godine moze doneti niz pogodnosti u realizaciji nasih ekonomskih interesa.

q

pre 9 godina

Pre 6 meseci ste rekli da ce za 18 meseci biti izmestene autobuska i zeljeznicka stanica. Vec sada je svakom iole normalnom jsano da od toga nece biti nista... Sta krece u maju ? Gradnja trznog centra i kule bez uklanjanja zeljeznicke stanice ? ok. Svaka cast za ciscenje decenijskog djubrista i ukalnjanje, supa, stracara, zapustenih koloseka sa "zapadne ploce". Treba reci da je iz budzeta Srbije za tu namenu izdvojeno 60 miliona eura.(zato se smanjuju plate i penzije) Ciscenje i priprema terena je nas deo posla. Sta finansiraju Arapi ... Kulu, trzni centar i hotel... Ostalo zemljiste NUDE potencijalnim investitorima kojih nema na vidiku. Ok je sto je nesto zapoceto. Pocelo je jos 80tih uredjenjem dela keja kod brankovog mosta, nastavljeno 2002. izgradnjom biciklisticke staze. Sava mala je u poslednjih 10 godina postala centar zbivanja artisticki orijentisane urbane omladine. Recite posteno narodu da ARAPI NE ULAZU 3 MILIJARDE, vec je to neka projektovana vrednost celog projekta, za koju se traze investitori.

Da nije Djilas uzeo pare ?

pre 9 godina

A koliko kosta marketiska kampanja za stvaranje ove OPSENE. Koja agencija je uzela lovu za sve ove banere koji iskacu sa svakog sajta, bilborde, koji treba da zakucaju ekser BGNV u glave ljudi. Samo OPSENA je to sto ""stvarate""

radomir

pre 9 godina

"Beograd na vodi kreće u maju".

Nadam se nizvodno, što dalje odavde. I, gospodo ministri, slobodno krenite sa njim. Isplatiće se i vama i nama.

pfc

pre 9 godina

Za mene je najbitnija realizacija velikih projekata. Za aerodrom je sada daleko lakse naci resenje posto avio kompanija mnogo bolje posluje, blizu je resenje za Zelezaru i partnerstvo sa Esmarkom, a puno bi znacilo da i projekat Beograd na vodi ide po planu.
(Dzoni88, 11. novembar 2014 13:53)

Dzoni reci im u centrali da budu malo kreativniji.Ovo se vidi iz svemira da su vam sastavljali.

seljak e

pre 9 godina

Beograd na vodi nije reforma. Reforma je:
- nezavisno sudstvo
- slobodni mediji
- drasticno smanjenje korupcije
- postovanje licnih i kolektivnih prava i sloboda
- profesionalizacija drzavne uprave
- drasticno smanjenje drzavnih rashoda

Ima jos dosta zahteva, a ti nam reci koji si ti problem od navedenih pokrenuo sa mrtve tacke ili resio. Nijedan!

SofijaS

pre 9 godina

Ne bi volela da se nadjem u premijerovoj kozi.Sa jedne strane je svima jasno da je ekomomija bolna tacka i u kakvom se stanju nalaze nase javne finansije,a sa druge strane nemamo prava na gresku i moramo na adekvatan nacin sprovesti neophodne reforme i postaviti ekonomiju na zdrave noge.

46567

pre 9 godina

Pa on o tom blesavom projektu priča još od dolaska na vlast pre dve i po godine. Em je projekat nametnut građanima Beograda bez njihovog izjašnjavanja, i dat izvođaču sasvim netransparentno, bez ikakvog međunarodnog tendera, em je već dve i po godine u fazi najava.
U tome se vidi tenika vladanja ove vlasti: perpetualno najavljivanje - projekata, reformi, ekonomskog rasta, pa tako dok ne doguraju polako do kraja mandata.

Sir Giles

pre 9 godina

Bg na vodi je veliki projekat od koga će Srbija imati samo koristi i jedva čekam da vidim kako će to izgledati!
(Vladimir, 11. novembar 2014 14:59)

to je veliki projekat od koga će cela Srbija imati dosta koristi i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati!
(Radomir, 11. novembar 2014 14:21)

Providno i otužno. Koji li vam bolid smišlja parole!?

mira

pre 9 godina

Molila bih Vas da objavite koliko je NAS do sada kostao Beograd na vodi. Angazovane su arhitekte, vade se sine, i da ne pominjemo da SLAVIMO Beograd, ma sta to znacilo. Ali ta reklama, bilbordi, zastavice i gluposti, mnoogo su skupi. Ko to PLACA? Ali se zato PRIMEDBE strucne javnosti odbacuju sa gnusanjem.

I Vranje na vodi

pre 9 godina

Uz duzno poshtovanje vrhunskim struchnjacima i ostalim menadzerima iz Vlade koji savetuju premijera, imam bolji predlog.
Da se pre Beograda na vodi prvo izgradi kanal Egej-Vardar-Morava da bogati investitori mogu lakse pravo sa Mediterana u svojim jahtama da dodju do paviljona sa maketom, onda ce i prodaja luksuznih stanova i lokala na obali ici lakshe.
Zar to nije odlichna ideja da se promovishe turizam u Srbiji?

Kada smo kod teme, kada počinje stanogradnja 100000 kvm po ceni 350 evra za kvadrat što je bilo predizborno SNS obećanje i josh gradnja ili regeneracija "energetski efikasnih" objekata na kojima će ministar Velja zaposliti 50000 radnika?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:487157-Ilic-Projektima-energetske-efikasnosti-do-50000-radnika

mmf parada

pre 9 godina

Lako je lomiti jednu krhku zemlju kao sto je Srbija, smeta im svima sto Srbija hoce da bude nezavisna drzava, sto zeli da uvede red i sto nece da uvede sankcije Rusiji.

tamni vilajet

pre 9 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da MMF insistira na bržim reformama i dodao da će u toku dana razgovarati s predstavnicima te finansijske institucije.

Kol'ko ja vidim, jedina reforma koju ima u vidu Presvetli je "Beograd na vodi"!!!

Nek nam je sa srecom!

mrgud

pre 9 godina

Za reforme i rezultate istih nisu potrebna potvrda i priznanja iz sveta vec od samih gradjana a gradjani neosecaju rezultate tih reformi. Vec vise od 2 godine u Srbiji na vlasti su Dacic i Vucic a rezultati su gotovo nikakvi. 2008 je GDP Srbije bio 6500$ dok je krajem 2014 5900$. Dakle vec 6 godina ne samo da Srbija stoji u mestu nego stagnira. Od tih 6 godina vec 2,5 godine na vlasti su dvojac Dacic-Vucici. Zasto nisu odmah kada su preuzeli vlasti preuzeli reforme nego sad jer Vucic kaze da je potrebno 2 godine da Srbija bude pristojna kako on kaze a evo vec 2,5 godine su na vlasti i Srbija ne samo da nije pristojna vec je debelo zaglibila u mulj iz kojeg se jos od 2008 nije izvukla.

salamala

pre 9 godina

na gradilistu BgdH20 ce se govoriti:
radnice, da li ti je jasno to? jeste, slavim beograd.
idi po to! - razumem, slavim beograd.
umesto "dobro jutro" govorice se "slavimo beograd". vaistinu slavimo.

Tulip

pre 9 godina

"On je objasnio da je zbog toga stvarni javni dug oko sedam, a ne 5,6 odsto BDP i da 'smo se dovoljno lagali da je manji'."

Stvarni javni gug nije ni 5 ni 6 ni 7 posto. Javni dug je blizu 70. 7% moze biti gobisnji deficit budzeta.

"Mozemo li mi to. Ja sam optimista." Otkud sad to? Zar ne tvrdi uvek da je pesimista!? Opet je nesto pomesao ...

BGD

pre 9 godina

Od silnih ti ulaganja i investicija u Beograd cemo verovatno dobiti jedino drasticno uvecanje komunalne policije za jos novih 1300 komunalnih policajaca u Beogradu , cim Skupstina Srbije na zahtev grada promeni zakon o komunalnoj policiji.

Samo pitam ...

pre 9 godina

"Srbija je preduzela niz mera koje su u skladu sa zahtevima MMf-a ..."
(novosadjanka 123, 11. novembar 2014 15:45)

Zahtevi MMF-a su manje plate i penzije. Zahtevi građana su veće plate i penzije. Za koga vi radite, za MMF ili za građane?

King

pre 9 godina

Ziveo nas Veliki Vodja Aleksandar Vucic i vodeni Beograd!! Mislim da je svojim nadljudskim zalaganjem za Srbiju zasluzio da za zivota jedna ulica u glavnom gradu ponese njegovo ime!

iskreno

pre 9 godina

"Suština je u tome da MMF insistira na onome što je dobro za nas..."
Suština je to što bismo mi morali da insistiramo na tim stvarima od čega će da nam bude bolje...A dok to ti svhatiš...

komesar I Preleterske BOT divizije

pre 9 godina

mili i dragi naš druže Vučiću, već danas smo spremni da branimo Beograd na vodi od suše! Molimo da se naš zahtev javno emituje u žurnalu pre svakog filma u bioskopu 3x URAAAA za našeg voljenog :)

Burek

pre 9 godina

Zagazili u duboka g...., pa sada kukaju kako su se zaduzivali predhodnici? Grabili ste se I otimali za vlast po Srbiji (hocete I Vojvodinu) pa sad ne znate sta ce te I samo kukate I optuzujete druge. Ajmo malo maste I rada dosta kukanja I laganja.

Koala

pre 9 godina

U Beograd je toliko ulagano poslednje dve decenije, dok je ostatak Srbije pretvaran u pustoš da bih im sad izgradila Falus i to u veličini Kolosa sa Rodosa. Ali 'ajde neka naprave bilo šta samo da se pare slivaju u državni budžet.

Aleksandra

pre 9 godina

Vučić je, na kritike pojedinih političara da nikakvih reformi nema, uzvratio da je jasno da vlada, naprotiv, provodi najsveobuhvatnije reforme u istoriji Srbije, za šta stižu i potvrda i priznanje iz celog sveta.

"Pravo pitanje je da li smo mi sposobni da to uradimo. Ja sam optimista", rekao je premijer.

Znači reformi ima samo zato sto nas nas drugi kao hvale i stižu neke potvrde?

A pošto se i dalje sam pitaš da li smo mi sposobni da to i uradimo to valjda znači da reformi i dalje nema.
Sam sebe demantuješ. Znači kritike su na mestu.

Ajde.............!!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Nije valjda da ti MMF trazi da sprovedes ono sto ti je Radulovic odavno pricao?

Ili smatras da je BG na vodi ili njegova maketa ta reforma?

Jedino sto ti znas napraviti je reforma vlade. Nekoliko puta godisnje.

bice bolje

pre 9 godina

ovaj je prolupao, potpuno promasena investicija. A ako se i ostvari cemu to kada i postojeci lokali i poslovni prostori nisu popunjeni. Umesto da uloze u neku prozvodnju napravi put ili nesto infrastrukturno, prve se bajke.

Animator

pre 9 godina

MMF mnogo ocekuje od Srbije ali mi nismo spremni bas toliko da zavirimo u dzepove nasih gradjana cija primanja nisu onako velika kako oni misle.

Vucic

pre 9 godina

Vucic je 2012. izjavio "Vec 2014. cemo ziveti bolje". Hvala mu sto drzi rec. Zato mu verujem i za projekat "Beograd na vodi" koji se vodi po svim zakonima i normama otvorenog i fer projekta i gde se vise svetskih firmi bori na otvorenom tenderu.

Majce

pre 9 godina

Da li je moguće? Koliko godina postoji ideja o ovom projektu. Sjajno. To će biti neprocenjiva investicija ne samo za Beograd, već i celu Srbiju.Hvala Vucicu.

45678

pre 9 godina

Видим овде по неким коментраима пишу као да им је криво што се прави овај пројекат Београд на води, а некима је чак било криво и када се отвори нека фабрика, шта да се ради има разних људи.Вучић само хоће да Србији буде боље.

Dorijan

pre 9 godina

Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme uradila mnogo po pitanju sprovođenja započetih reformi, a to je zaista za svaku pohvalu. Reforme su trenutno neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

DONATELO

pre 9 godina

Verujem da ce ovaj projekat biti realizovan,kao sto su sva obecanja koje je dao premijer ispunjena. Reforme se polako sprovode,iako tesko prihvacene od strane ionako siromasnog naroda.Ali sve to zarad bolje buducnosti nase zemlje.Mozete ga voleti ili ne, hrabriti ili osudjivati,ali je Vucic covek,koji je uzeo stvar u svoje ruke i resio da predstavi situaciju u zemlji realno,bebz lazi, da je jako tesko ali da cemo se zajednickim snagama izboriti za buducnost nase dece.

pfc

pre 9 godina

Za mene je najbitnija realizacija velikih projekata. Za aerodrom je sada daleko lakse naci resenje posto avio kompanija mnogo bolje posluje, blizu je resenje za Zelezaru i partnerstvo sa Esmarkom, a puno bi znacilo da i projekat Beograd na vodi ide po planu.
(Dzoni88, 11. novembar 2014 13:53)

Dzoni reci im u centrali da budu malo kreativniji.Ovo se vidi iz svemira da su vam sastavljali.

salamala

pre 9 godina

na gradilistu BgdH20 ce se govoriti:
radnice, da li ti je jasno to? jeste, slavim beograd.
idi po to! - razumem, slavim beograd.
umesto "dobro jutro" govorice se "slavimo beograd". vaistinu slavimo.

radomir

pre 9 godina

"Beograd na vodi kreće u maju".

Nadam se nizvodno, što dalje odavde. I, gospodo ministri, slobodno krenite sa njim. Isplatiće se i vama i nama.

mira

pre 9 godina

Molila bih Vas da objavite koliko je NAS do sada kostao Beograd na vodi. Angazovane su arhitekte, vade se sine, i da ne pominjemo da SLAVIMO Beograd, ma sta to znacilo. Ali ta reklama, bilbordi, zastavice i gluposti, mnoogo su skupi. Ko to PLACA? Ali se zato PRIMEDBE strucne javnosti odbacuju sa gnusanjem.

I Vranje na vodi

pre 9 godina

Uz duzno poshtovanje vrhunskim struchnjacima i ostalim menadzerima iz Vlade koji savetuju premijera, imam bolji predlog.
Da se pre Beograda na vodi prvo izgradi kanal Egej-Vardar-Morava da bogati investitori mogu lakse pravo sa Mediterana u svojim jahtama da dodju do paviljona sa maketom, onda ce i prodaja luksuznih stanova i lokala na obali ici lakshe.
Zar to nije odlichna ideja da se promovishe turizam u Srbiji?

Kada smo kod teme, kada počinje stanogradnja 100000 kvm po ceni 350 evra za kvadrat što je bilo predizborno SNS obećanje i josh gradnja ili regeneracija "energetski efikasnih" objekata na kojima će ministar Velja zaposliti 50000 radnika?

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:487157-Ilic-Projektima-energetske-efikasnosti-do-50000-radnika

46567

pre 9 godina

Pa on o tom blesavom projektu priča još od dolaska na vlast pre dve i po godine. Em je projekat nametnut građanima Beograda bez njihovog izjašnjavanja, i dat izvođaču sasvim netransparentno, bez ikakvog međunarodnog tendera, em je već dve i po godine u fazi najava.
U tome se vidi tenika vladanja ove vlasti: perpetualno najavljivanje - projekata, reformi, ekonomskog rasta, pa tako dok ne doguraju polako do kraja mandata.

seljak e

pre 9 godina

Beograd na vodi nije reforma. Reforma je:
- nezavisno sudstvo
- slobodni mediji
- drasticno smanjenje korupcije
- postovanje licnih i kolektivnih prava i sloboda
- profesionalizacija drzavne uprave
- drasticno smanjenje drzavnih rashoda

Ima jos dosta zahteva, a ti nam reci koji si ti problem od navedenih pokrenuo sa mrtve tacke ili resio. Nijedan!

q

pre 9 godina

Pre 6 meseci ste rekli da ce za 18 meseci biti izmestene autobuska i zeljeznicka stanica. Vec sada je svakom iole normalnom jsano da od toga nece biti nista... Sta krece u maju ? Gradnja trznog centra i kule bez uklanjanja zeljeznicke stanice ? ok. Svaka cast za ciscenje decenijskog djubrista i ukalnjanje, supa, stracara, zapustenih koloseka sa "zapadne ploce". Treba reci da je iz budzeta Srbije za tu namenu izdvojeno 60 miliona eura.(zato se smanjuju plate i penzije) Ciscenje i priprema terena je nas deo posla. Sta finansiraju Arapi ... Kulu, trzni centar i hotel... Ostalo zemljiste NUDE potencijalnim investitorima kojih nema na vidiku. Ok je sto je nesto zapoceto. Pocelo je jos 80tih uredjenjem dela keja kod brankovog mosta, nastavljeno 2002. izgradnjom biciklisticke staze. Sava mala je u poslednjih 10 godina postala centar zbivanja artisticki orijentisane urbane omladine. Recite posteno narodu da ARAPI NE ULAZU 3 MILIJARDE, vec je to neka projektovana vrednost celog projekta, za koju se traze investitori.

tamni vilajet

pre 9 godina

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da MMF insistira na bržim reformama i dodao da će u toku dana razgovarati s predstavnicima te finansijske institucije.

Kol'ko ja vidim, jedina reforma koju ima u vidu Presvetli je "Beograd na vodi"!!!

Nek nam je sa srecom!

Dzoni88

pre 9 godina

Za mene je najbitnija realizacija velikih projekata. Za aerodrom je sada daleko lakse naci resenje posto avio kompanija mnogo bolje posluje, blizu je resenje za Zelezaru i partnerstvo sa Esmarkom, a puno bi znacilo da i projekat Beograd na vodi ide po planu.

Da nije Djilas uzeo pare ?

pre 9 godina

A koliko kosta marketiska kampanja za stvaranje ove OPSENE. Koja agencija je uzela lovu za sve ove banere koji iskacu sa svakog sajta, bilborde, koji treba da zakucaju ekser BGNV u glave ljudi. Samo OPSENA je to sto ""stvarate""

Tulip

pre 9 godina

"On je objasnio da je zbog toga stvarni javni dug oko sedam, a ne 5,6 odsto BDP i da 'smo se dovoljno lagali da je manji'."

Stvarni javni gug nije ni 5 ni 6 ni 7 posto. Javni dug je blizu 70. 7% moze biti gobisnji deficit budzeta.

"Mozemo li mi to. Ja sam optimista." Otkud sad to? Zar ne tvrdi uvek da je pesimista!? Opet je nesto pomesao ...

iskreno

pre 9 godina

"Suština je u tome da MMF insistira na onome što je dobro za nas..."
Suština je to što bismo mi morali da insistiramo na tim stvarima od čega će da nam bude bolje...A dok to ti svhatiš...

Animator

pre 9 godina

MMF mnogo ocekuje od Srbije ali mi nismo spremni bas toliko da zavirimo u dzepove nasih gradjana cija primanja nisu onako velika kako oni misle.

Andrej

pre 9 godina

Slažem se sa tim da treba još brže u reforme očigledno se to ne sviđa nekim ljudima pa na sve načine pokušavaju da uspore i spreče reforme i zato se mora odmah reagovati a što se tiče Beograda na vodi ogroman projekat od izuzetnog značaja za celu Srbiju i imaćemo dosta koristi od toga!

Samo pitam ...

pre 9 godina

"Srbija je preduzela niz mera koje su u skladu sa zahtevima MMf-a ..."
(novosadjanka 123, 11. novembar 2014 15:45)

Zahtevi MMF-a su manje plate i penzije. Zahtevi građana su veće plate i penzije. Za koga vi radite, za MMF ili za građane?

BGD

pre 9 godina

Od silnih ti ulaganja i investicija u Beograd cemo verovatno dobiti jedino drasticno uvecanje komunalne policije za jos novih 1300 komunalnih policajaca u Beogradu , cim Skupstina Srbije na zahtev grada promeni zakon o komunalnoj policiji.

Mirce

pre 9 godina

Jako je bitno izvrsiti reforme u javnim preduzecima i naci resenje za preduzeca u restruktuiranju. Drzava vodi odgovornu ekonomsku politiku i na osnovu toga mozemo da se nadamo da ce biti i rezultata.

mmf parada

pre 9 godina

Lako je lomiti jednu krhku zemlju kao sto je Srbija, smeta im svima sto Srbija hoce da bude nezavisna drzava, sto zeli da uvede red i sto nece da uvede sankcije Rusiji.

mrgud

pre 9 godina

Za reforme i rezultate istih nisu potrebna potvrda i priznanja iz sveta vec od samih gradjana a gradjani neosecaju rezultate tih reformi. Vec vise od 2 godine u Srbiji na vlasti su Dacic i Vucic a rezultati su gotovo nikakvi. 2008 je GDP Srbije bio 6500$ dok je krajem 2014 5900$. Dakle vec 6 godina ne samo da Srbija stoji u mestu nego stagnira. Od tih 6 godina vec 2,5 godine na vlasti su dvojac Dacic-Vucici. Zasto nisu odmah kada su preuzeli vlasti preuzeli reforme nego sad jer Vucic kaze da je potrebno 2 godine da Srbija bude pristojna kako on kaze a evo vec 2,5 godine su na vlasti i Srbija ne samo da nije pristojna vec je debelo zaglibila u mulj iz kojeg se jos od 2008 nije izvukla.

DimaDima

pre 9 godina

Reforme u javnim preduzecima i fiskalna konsolidacija nisu bitni samo zbog ispunjenja obaveza prema Mmf i Eu, vec ispred svega zbog nas samih.

King

pre 9 godina

Ziveo nas Veliki Vodja Aleksandar Vucic i vodeni Beograd!! Mislim da je svojim nadljudskim zalaganjem za Srbiju zasluzio da za zivota jedna ulica u glavnom gradu ponese njegovo ime!

Sir Giles

pre 9 godina

Bg na vodi je veliki projekat od koga će Srbija imati samo koristi i jedva čekam da vidim kako će to izgledati!
(Vladimir, 11. novembar 2014 14:59)

to je veliki projekat od koga će cela Srbija imati dosta koristi i jedva čekam da vidim kako će sve to izgledati!
(Radomir, 11. novembar 2014 14:21)

Providno i otužno. Koji li vam bolid smišlja parole!?

SofijaS

pre 9 godina

Ne bi volela da se nadjem u premijerovoj kozi.Sa jedne strane je svima jasno da je ekomomija bolna tacka i u kakvom se stanju nalaze nase javne finansije,a sa druge strane nemamo prava na gresku i moramo na adekvatan nacin sprovesti neophodne reforme i postaviti ekonomiju na zdrave noge.

Golub50

pre 9 godina

Saradnja sa Mmf kao vodecom medjunarodnom ekonomskom organizacijom ima svojih prednosti i nedostataka. Ali bi zakljucio da Srbiji zakljucivanje aranzmana sa Mmf do kraja godine moze doneti niz pogodnosti u realizaciji nasih ekonomskih interesa.

Koala

pre 9 godina

U Beograd je toliko ulagano poslednje dve decenije, dok je ostatak Srbije pretvaran u pustoš da bih im sad izgradila Falus i to u veličini Kolosa sa Rodosa. Ali 'ajde neka naprave bilo šta samo da se pare slivaju u državni budžet.

Pozitivan saldo

pre 9 godina

Poslušao sam MMF. Uveli smo u kući štednju na stranoj robi. Za sad je dobro. Uvozno više ne kupujemo, a ako mora, onda samo azijska tehnika.

Majce

pre 9 godina

Da li je moguće? Koliko godina postoji ideja o ovom projektu. Sjajno. To će biti neprocenjiva investicija ne samo za Beograd, već i celu Srbiju.Hvala Vucicu.

Dorijan

pre 9 godina

Aktuelna vlast je za ovo kratko vreme uradila mnogo po pitanju sprovođenja započetih reformi, a to je zaista za svaku pohvalu. Reforme su trenutno neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo u tome i uspeti.

Aleksandra

pre 9 godina

Vučić je, na kritike pojedinih političara da nikakvih reformi nema, uzvratio da je jasno da vlada, naprotiv, provodi najsveobuhvatnije reforme u istoriji Srbije, za šta stižu i potvrda i priznanje iz celog sveta.

"Pravo pitanje je da li smo mi sposobni da to uradimo. Ja sam optimista", rekao je premijer.

Znači reformi ima samo zato sto nas nas drugi kao hvale i stižu neke potvrde?

A pošto se i dalje sam pitaš da li smo mi sposobni da to i uradimo to valjda znači da reformi i dalje nema.
Sam sebe demantuješ. Znači kritike su na mestu.

45678

pre 9 godina

Видим овде по неким коментраима пишу као да им је криво што се прави овај пројекат Београд на води, а некима је чак било криво и када се отвори нека фабрика, шта да се ради има разних људи.Вучић само хоће да Србији буде боље.

bice bolje

pre 9 godina

ovaj je prolupao, potpuno promasena investicija. A ako se i ostvari cemu to kada i postojeci lokali i poslovni prostori nisu popunjeni. Umesto da uloze u neku prozvodnju napravi put ili nesto infrastrukturno, prve se bajke.

Ajde.............!!!!!!!!!!!

pre 9 godina

Nije valjda da ti MMF trazi da sprovedes ono sto ti je Radulovic odavno pricao?

Ili smatras da je BG na vodi ili njegova maketa ta reforma?

Jedino sto ti znas napraviti je reforma vlade. Nekoliko puta godisnje.

Burek

pre 9 godina

Zagazili u duboka g...., pa sada kukaju kako su se zaduzivali predhodnici? Grabili ste se I otimali za vlast po Srbiji (hocete I Vojvodinu) pa sad ne znate sta ce te I samo kukate I optuzujete druge. Ajmo malo maste I rada dosta kukanja I laganja.

komesar I Preleterske BOT divizije

pre 9 godina

mili i dragi naš druže Vučiću, već danas smo spremni da branimo Beograd na vodi od suše! Molimo da se naš zahtev javno emituje u žurnalu pre svakog filma u bioskopu 3x URAAAA za našeg voljenog :)

Vucic

pre 9 godina

Vucic je 2012. izjavio "Vec 2014. cemo ziveti bolje". Hvala mu sto drzi rec. Zato mu verujem i za projekat "Beograd na vodi" koji se vodi po svim zakonima i normama otvorenog i fer projekta i gde se vise svetskih firmi bori na otvorenom tenderu.

DONATELO

pre 9 godina

Verujem da ce ovaj projekat biti realizovan,kao sto su sva obecanja koje je dao premijer ispunjena. Reforme se polako sprovode,iako tesko prihvacene od strane ionako siromasnog naroda.Ali sve to zarad bolje buducnosti nase zemlje.Mozete ga voleti ili ne, hrabriti ili osudjivati,ali je Vucic covek,koji je uzeo stvar u svoje ruke i resio da predstavi situaciju u zemlji realno,bebz lazi, da je jako tesko ali da cemo se zajednickim snagama izboriti za buducnost nase dece.