Ponedeljak, 10.11.2014.

13:19

Šta je rekao Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama rekao je u Beogradu posle razgovora sa srpskim premijerom da je "Preševo most i da je nezavisnost Kosova neumitna realnost".

Izvor: B92

Šta je rekao Edi Rama IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

DURANT

pre 9 godina

Kao po običaju, naša strana i posebno Vučić su iskazali gostoprimstvo i potrudili se da vode diplomatiju, a Albanci samo provociraju.

Tigi22

pre 9 godina

Rama je kršenjem protokola, pokazao da je neko ko se ne pridržava onog što je dogovoreno. S time je i pokazao da ne poseduje dovoljne političke kapacitete, osim onih za nivo zemlje iz koje dolazi. Zahvaljujući Raminoj provokaciji, Vučić je pokazao koliko je iznad njega i da mu Rama ne može parirati.

paja

pre 9 godina

Sramotno i nediplomatski za jednog premijera!!!Preksrsio je protokol a nisam cuo da se to skoro negde desilo....njegova sramota,njegov neuspeli pokusaj provokacije...zato je i dobio odgovor kakav je i zasluzio.

Jagodici

pre 9 godina

Edi Rama je dosao sa namerom da provocira.Nije pricao o odnosu na relaciji Srbija -Albanija vec je Kosovo glavna njegova tema.Dobio je pravi odgovor od naseg premijera -Srbija se nikom izvinjavati nece.

Ej bre!

pre 9 godina

Što bi rekao Dačić za Tačija: Najradije bih ga ošamario! To je lako. Teško je progutati knedlu i diplomatski pregovarati.

MILOS BG

pre 9 godina

Еди Рама је као по обичају рекао неке глупости, а Вучић је одличан државник и дипломата и тешко је водио ове разговоре,замислите да је неко други водио ову дипломатију ко зна шта би било.

Higija

pre 9 godina

Albanija je potrebna Srbiji oko našeg ekonomskog razvoja kako bi Srbija bila ekonomski prosperitetna i razvijena država. Srbija je na pravom ekonomskog napretka i razvoja. Aleksandar Vuučić je jedini premijer koji je umeeo da odgovori na svaku provokaciju da se bori za naš narod i državu. Srbija je na pravom ekonomskom putu napretka i razvoja. Aleksandra Vučića su svi zavoleli, ceo svet je na njegovoj strani. Rama nikada neće prestati da provocira premijera Srbije jer mu je to u krvi. Drago mi da je Rama na kraju izgovorio ime našeg premijera, jer ipak može da Srbiju da prihvati kao prijateljsku državu, da bi mogao da radi na zajedničkim strateškim projektima koje će omogućiti jačanje našeg Balkana.

NEJA

pre 9 godina

Mene uopste ne zanima ova vest i nije mi jasno sto opisujete svaki korak gospodina rame, ja mu ne bih dala toliki publicitet jer nije zasluzio

al jazzera

pre 9 godina

Albaniji je dodeljeno mesto uzbunjivaca balkanskog prostora,zato EU i Zapad gledaju blagonaklono na politiku tzv.'Velike Albanije",a kliko ce uspeti u tome....

CCCC

pre 9 godina

Takvim izjavama o KiM — od čoveka koji nema ništa sa KiM — jasno se vidi, šta je njihov cilj!!!

Su naši preci život dali da Rama i istomišljenici u sred Srbije, nas ismejavaju?!?!? SRBIJU ismejavaju?!?!?
A mi???!!!?!?
Večeru, veličanstvenu pripremamo i otpratit ćemo ih crvenim tepihom.
BRAVO Srbijo.

Živela SRBIJA ili "velika albanija"!!!!
oboje ne može

... pre nego što zaboravim HVALA

Findik

pre 9 godina

Ко то каже, ко лаже да у Србији нема цензуре? Ето, РТС не дозвољава Рами ни да говори, а Првог Правог Премијера цитира уздуж и попреко и још га после тога коментарише и у небеса диже. Примитивно и контрапродуктивно, опет нас срамоте пред светом.

Alen

pre 9 godina

Snažna opredeljenost biće potrebna kada se vlada i zemlja uskoro budu suočili sa novom fazom implementacije reformi. Tada će Vladi biti potrebna podrška Evrope i to na ssve načine i svim sredstvima koji su na raspolaganju zemlji kandidatu za članstvo, zato i na mikroplanu mora sve da bude uigrano, pa i regulisani odnosi sa onima koji nam nisu posebno dragi.

Ja tebi serdare, ti meno vojvodo

pre 9 godina

"Preševo most i da je nezavisnost Kosova neumitna realnost".

Pa jel' nesto slag'o, sem za one koji su slepi kod ociju i gluvi kod usiju?

Coco Bill

pre 9 godina

A izvint'e šta nije tačno u njegovoj izjavi ?! Uzgred on nikog sa tim nije vređao. Pitanje Vučku, a i vama botovima, kad nešto tako ili slično izjave političari iz Nemačke, SAD, Francuske Velike Britanije onda to nije uvreda nego samo "neslaganje oko gledišta" na problem. Treće baš bi voleo da vidim kako bi uključili u društveni život Srbije milion ipo Albanaca i da li bi Srbija posle "prključenja" Kosova izgledala ne baš kao Makedonija, ali vrlo približno, tu negde. Kako bi se naplaćivao porez, šta bi radili sa nezaposlenima, šta sa dečijim dodatkom itd itd

BOKI22

pre 9 godina

Time što je Rama odstupio od dogovorenih tema sastanka između Srbije i Albanije, pokazao je kakav je čovek. Na svu sreću Vučić mu je odmah odgovorio i jasno istakao kakav je stav Srbije.

mlekadzija

pre 9 godina

Sve ovo sto se desava (ne samo danas vec duzi niz godina) je posledica servilnog odnosa nase vlasti prema nasim evroatlantskim prijateljima i poremecene ravnoteze u Evropi...Jednog dana kada ne bude vise likova kao sto su Rama i Vucic (i onih drugih da ih sve ne nabrajam) kad se pol. prilike malo promene Kosovo i Metohija ce sigurno opet biti u sastavu Srbije. To ce biti realnost. Za sada je nazalost privremeno okupirana teritorija od strane NATO i EU. Nicija nije gorela do zore pa nece ni ova okupacija...malo istorijskog strpljenja je potrebno (na zalost ne iz ugla pojedinca, ali pojidinci nikad nisu ni bili vazni za krupna ist. previranja). Videcemo se na slobodnog Kosovu i Metohiji jednog dana...

Vec vidjeno

pre 9 godina

Dolazak Seselja i premijera Albanije je dokaz da amerika zeli da destabilizuje vladavinu Vucica zbog posete Putina i suprotstavljanju osude Ukrajinske krize... Skupo ce to Ameri naplatiti Vucicu, ocekujte destabilizaciju, polako klizanje u totalitarizam i naciopatriotizam !

Bek

pre 9 godina

Mi cenimo i promovišemo dijalog Srbije i Albanije i taj dijalog vidimo kao uspeh Evrope. Greska u prevodu: Dialog Srbije i Kosova.... Je rekao Rama. Nista strašno.

ws

pre 9 godina

Dajte nove izbore, pojavljuje nam se jedna jako pametna opcija na sceni i mislim da nam je to sansa. A ovi americki misevi neka se duvaju, nece jos dugo. Kosovo ce mozda biti pusto,ali ce biti Srbija.

heavy

pre 9 godina

Jel nase Kosovo i Metohija Vucicu? Pa zasto ne odete u Pristinu da odrzite sednicu vlade,ili u Knin, Vukovar....? Sram te bilo! Da imas trunke morala i osecaja krivice za sve sto ste zajedno sa Milosevicem prodali i izdali ne bi smeo u ogledalo da se pogledas.

stevan

pre 9 godina

I ovaj Rama i Vucic igraju po notama zapada. Čitav Balkan od raspada Jugoslavije postao jedan marionetski prostor gde vlada mafija, korupcija, pljačke, jeftina radna snaga, građani drugog reda itd. EU/ Amerika drži šargarepu na dugom štapu sa nizom stvari koje moraju da se reše pre nego što se smiluju da nam prime u tu EU.

my way

pre 9 godina

Dok god se na ovako bitnim pitanjima sve svodi na rat izmedju botova raznih stranackih boja i unutrasnja prepucavanja, a Srbija bude ne na 2. ili 3. mestu, vec potpuno nebitna, mi nikad necemo biti zemlja ne za postovanje, vec za bilo sta osim za gazenje i ponizavanje.

Veljko

pre 9 godina

Svi smo znali da će provocirati to nije ništa čudno. Današnje potpisivanje sporazuma gde može da se prelazi samo sa ličnom kartom znači da Vučić kaže da mogu da nastave sa iživljavanjem nad Srbijom. Mi svi treba naravno da ćutimo a on da izigrava patriotu. Ovo je Stradija, ovo nije Srbija, a vođa je go.

misha

pre 9 godina

A gde je ovde provokacija? Pre neki dan su bili i Francuzi koji isto tako priznaju Kosovo. Sto njima nije odbrusio da su provokatori. A ne, sa Francuzima, Britancima, Amerima i ostalim velikim silama se uctivo kaze "slazemo da se da se ne slazemo...".

neverni Toma

pre 9 godina

Vučić se ponaša kao dete,sve je to pripremljueno da se narod primi,što je očigledno uspelo.Scenario: nema prevoda,ovaj kao provocira,a Vučić veliki branitelj Kosova...Providno i prilično naivno

****

pre 9 godina

Koliko glup treba da budeš da tvrdiš da smo Kosovo izgubili zbog zločina nad civilima 98.? I koliko glup treba da budeš da tvrdiš da je Kosovo međunarodno priznata država? Možda ide ka tome, ali koliko smo daleko od toga da je Kosovo Srbija, toliko su i oni daleko od toga da su nezavisni i međunarodno priznati. Da ne pričam o tome da na severu nemaju nijedan atribut države, već je Srbija mngo prisutnija. A što se tiče toga da smo Kosovo izgubili 98., proučite malo bolje istoriju ovih prostora dva veka unazad, težnje Albanaca, ratove, Ustave i slično.

milan

pre 9 godina

Gomila protivrečnosti i nepolitičkih reči koje pokazuju koliko je neprijateljstvo dva naroda tj. dve države duboko. Zašto nije bilo prevoda ili zato što se nikome ne bi verovali da će korektno prevesti ili da bi mogućnost usaglašavanja prevoda ostala otvorena. Sa strane Albanije nije Rama ništa strašno rekao i nebi si smeo dozvoliti drugačije govori kao i što Vučić ne sme drugačije da odgovori kao što je odgovorio mada, ako je Ramin prevod korektan odgovor Vučića je više upućen našoj javnosti i dolasku Šešelja sutra nego albanskoj da oni ništa drugo nisu ni očekivali, sve to nema sa stvarnošću ništa zajedničko i ne obećava skoro rešenje odnosa KiM i Srbije, diplomatija nije bila na nivou. Što Rama ide za Preševo i što neki naši misle da to nije praksa, mislim da oni koji to tvrde nemaju pojma. Ovaj problem je opet potez od strane Albanaca kao i drona sramota za Srbiju, šta neka ide za Preševo, lošije od toga bi bilo da mu nismo dozvolili.

zbunjen

pre 9 godina

STO SE Vucic cudi izjavama Rame kad je nas, PREDSEDNIKE OPSTINA, dole na Kosovu, kako na Severu tako i na jugu, PRIMORAO da potpisemo da smo PREDSEDNICI OPSTINA U REPUBLICI KOSOVO. Ucenio da moramo ,(iza zatvorenih vrata), da ispotpisujemo sve i da tako priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu. Sta sad glumi. NE MOGU VISE DA CUTIM! Pece me savest i ne mogu da spavam .
Jedan od predsednika kome je svega dosta. Proklet da je dan kad sam uopste usao u svu ovu pricu. !

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

prvo su nas ponizili sa dronom,a sada premijer albanije u sred beograda prica o kosovu kao nezavisnoj drzavi,dok ce sutra u presevu u prisustvu vise desetina hiljada albanaca koji ce mahati kako zastavama albanije tako i zastavama kosova i velike albanije ismevati srbiju na njenoj teritoriji!!! svaka normalna drzava bi istog casa posle uvreda na racun zemlje ciji je gost,a da je kosovo drzava je itekako uvreda,istog ispratilo nazad u albaniju.cemu ova poseta,sta ona dobro nama donosi? samo se jos vise vidi da smo banana drzava i da nemamo svoje ja!!!

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Taj isti koji je poslao dron na stadion u Beogradu da isprovocira i ponizi Srbiju i njen Narod pozvan je u zvanicnu posetu Srbiji! Doduse ranije je poseta zakazana, ali posle tone provokacije definitivno je trebalo otkazati posetu provokatoru iz Albanije?Ne slusajuci i ne ponizavajuci se vec vise bez obzira ko stoji iza te posete. A tek sutra kad "zapali" Siptare na jugu Srbije, ce Srbija dozuveti totalno ponizenje zivi bili pa videli!!!Molim bez cenzure??I Jasam gradanin ove zemlje??

Dzimi Barka

pre 9 godina

Ne vidim ništa provocirajuće u tome što je rekao Rama. Pa to nam svi koji dođu govore. Jedino što nam još kažu da mi to ne moramo da priznamo. Čini mi se da smo mi previše nervozni.

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Očekujem da Vučić ode u Tiranu i da kaže "Kosovo je Srbija".Čisto zbog reciprociteta.
(brufen od 400, 10. novembar 2014 13:28)

Reciprocitet bi bio da Vucic kaze ,,Skadar je deo Srbije".
(Ja sam, 10. novembar 2014 13:54)

Tako je, to se zove reciprocitet!
Ja bih bio zadovoljan i da najveci drzavnik sveta kome niko ne sme nista da kaze, ode do svoje Pristine i organizuje jedan mali miting i to kaze pred svojim gradjanima, nista specijalno...

Blackman

pre 9 godina

Postoji vreme, mesto i osoba sa kojom treba da se razgovara o KiM.
Pre svega, Edi Rama se dotakao pitanja KiM, iako je znao kakvu težinu to nosi sa sobom. Ja to tumačim odsustvom želje za boljom saradnjom.
Drugo, to je učinio usred Beograda, gde je dočekan i ugošćen.
Ono što je najbitnije, on nije osoba sa kojom bi trebalo otvarati pitanje KiM. Dijalozi su uspostavljeni na relaciji Beograd-Priština, a advokatisanje u korist KiM ne priliči državniku druge zemlje.

siki82

pre 9 godina

Provocirajuće je to što je Rama potegao pitanje Kosova,a to nije bilo u dogovoru,Albanija nema nikakve veze sa kosovom.Vučiću svaka čast na staloženosti i odgovoru na provokaciju,njemu je stabilnost Srbije i regiona na prvom mestu.

NJ

pre 9 godina

Rama ima ideju da se nametne kao nesporno vrhovni vođa svih Albanaca na Zapadnom Balkanu.
Ova provokacija je za mene očekivana, jer Ramin interes nije da unapredi odnose sa Srbijom - nego da podigne svoj rejtnig na jugu Srbije i u Prištini.
Izgradnja demokratske Srbije,kao zemlje koja teži punopravnom članstvu u EU, ponekad traži strpljenje i taktičnost.

PV

pre 9 godina

Ovo je očigledno dogovoreno da i jedan i drugi kod svojih uberu jeftine poene. A činjenica je da smo mi u vezi Kosova i Metohije potpisali sporazume koje nismo smeli da potpišemo i za to neko mora da odgovara.

Arhivator

pre 9 godina

(Arhivator, 10. novembar 2014 13:41)
Preporučujem (+152)
Ne preporučujem (-155)

Opa, izgleda proradio Valter. Ništa, evo još jednom da botovi utvrde gradivo:

"nezavisnost Kosova neumitna realnost"
I šta je tačno ponižavajuće ovde? Šta, kao to nam niko do sada nije rekao, pa sad došao Rama da nas ponizi? Hoće li oni koji su priznali Kosovo da ga "otpriznaju"? Neće, pa makar Vučić iz protesta legao na pod u Briselu kao onomad ili stajao bez kišobrana na pljusku.
Obaška što je u pravu. Možemo da jaučemo, skičimo, plačemo, molimo, cvilimo, proklinjemo zlu sudbinu, uzdamo se u Putina, Kineze, Eskime, Marsovce, ali Kosovo je nezavisno i to de facto još od '99. Nego, ko onda beše u vladi?

IGNJAT

pre 9 godina

Iako je Rama izjavio šta je izjavio, Vučić mu je jasno stavio do znanja kakav je stav Srbije. Napokon imamo predstavnika koji čvrsto brani interese Srbije i ne izvinjava se svakom.

avdi

pre 9 godina

Meni billo naj drago kada Rama pozvao Vucica na BASKETBOLL u Tirani:Srbia-Albanija i gde ce Srbia da pobedi sigurno jel ce da igra Rama za Srbiju.

biće bolje

pre 9 godina

Pa tako mu i treba kada razgovara sa prijateljima. Ovo je čist primer koliko je naša vlast bez autoriteta i zapravo slabašna. U nekoj drugoj zemlji bi ovakva izjava bila krivično delo. Nego ako tako i treba da narod vidi istinu koliko smo zapravo bez ikakvog autoriteta. Ovi što komentrišu da je to realnost, onda je realnost da je i Krim nezavistan, Baskija takođe. Ako stvarno treba da se okrenemo budućnosti onda ne dirajmo granice jer treba da su nam bitiniji ljudi koji žive na ovim prostorima a ne da dolaze ovi lešinari koji će stalno deliti narode i praviti granice.

nebojfa

pre 9 godina

Rama nije Albanija, u kojoj vecinu stanovnistva ne zanima jel Kosovo nezavisno ili ne, vec kako da prezive od dana do dana. Rama pjeva kako se njemu pjeva, a i Vucic isto tako. Tako je bilo do sad, a ne moze me niko ubediti da ce nesto drukcije biti za 20 ili 30 godina.

Maki

pre 9 godina

Balkan je svega par puta u istoriji bio jedinsven. Ali uvek pod vlascu neke imperije. Zasto je to tako? Tako je najbolje za evropske sile. Balkanski narodi su istog ili slicnog mentaliteta. Podeljeni ili verom ili jezikom ili i verom i jezikom. A sve je to strani uticaj doprineo. Steta da tako bliski narodi, a jesu bliski, ne mogu da zive u slozi. Nemci, Francuzi i Englezi vekovima su se medjusobno ubijali i ratovali pa sada zive u slozi. Znaci moguce je.

Grga

pre 9 godina

Ajed sada BOTOVI, spinovanje, ma nije on tako mislio,
ala mu Je Vodja odgovorio, ekomoska saradnja, i slicne floskule i sablonske recenice, do ove posete je doslo i moralo da dodje zato sto su SAD tako htele i to je jedina istina
ponizenje impotentne drzave u sred glavnog grada

al kad kaze Angie

pre 9 godina

Nije taj tu ni dosao da "prosiri saradnju" i radi izmirenja,on bre tu ponovo
provocira!? Gde je protokol,dogovor,koliko dugo je taj pozdravni govor trebao da traje,sadrzaj...? Nista! Ovaj osinuo svoje,a mi ko slepci,nemamo
prevod,ma bruka za sve! Iskreno,taj nije tu ni trebao da dodje,ali kada neko
naredi,a Vule?

siki82

pre 9 godina

Provocirajuće je što je Rama potegao pitanje Kosova,a to nije bilo u dogovoru,Albanija nema nikakve veze sa Kosovom.Vučiću svaka čast na staloženosti i odgovoru na čitavu provokaciju,njemu je stabilnost Srbije i regiona na prvom mestu.

scout

pre 9 godina

Ono sto je rekao u BG mozete samo zamisliti sta kada se i Vucic suzdrzao da odgovori, a zamislite sta ce Rama govoriti u Presevu??!!! Napisao sam pre nekoliko dana da ce ga u Presevu docekati 20.000 sa zastavama Velike Albanije a da ce on u govoru izvredjati i Srbe i drzavu Srbiju i to na njenoj teritoriji!!! Da li je bila potrebna ova poseta i zbog cega??? Odnosi ce se nakon toga samo dodatno pogorsati.

goran

pre 9 godina

ne razumem, čemu ovakve posete. Posete državnika na najvišemnivou se organizuju kada se već ranije dogovori nešto pametno i kada se do u tančina dogovori protokol. Drugo Rama nije jedini strani državnik koji je u ovu zemlju došao i rekao da sa Srbijom ne postoji saglasnost u vezi Kosova. ovakve situacije ne doprinose ničemu, ni poboljšanju odnosa dve zemlje, ni ekonomskoj saradnji niti bilo čemu drugom, one za svoju posldicu mogu imati samo produbljivanje već postojećih problema, pa čak i stvaranje novih. Incident na utakmici, pa danas ovaj, mogu u krajnjem dovesti i do pogoršanja odnosa sa Albanijom, koji makar do danas i nisu bili neka ekstra bitna tema ni za koga. Predpostavljam da je ovaj susret organizovam uz priličan pritisak EU i USA, ali očigledno da za tako nešto još uvek nije vreme

V

pre 9 godina

Kosovo je nezavisna drzava i sused Srbije. To je cinjenica koja se nece promeniti ni u buducnosti. Ovakve izjave Vucica ili bilo kog srpskog politicara nemaju nikakvu tezinu jer nemaju oslonac u realnosti. Tu realnost je omogucio Beograd - prvo zlocinima nad civilnim stanovnistvom Kosova '98. i '99. zatim kapitulacijom, i kasnije Briselskim sporazumom. Za nezavisno Kosovo mozete da se zahvalite Slobodanu Molosevicu i njegovim saradnicima koji i dan danas vladaju Srbijom. Dokle god to zvanicni Beograd ne bude priznao, od EU nema nista. Ima da otvarate poglavlja i uskladjujete zakone u nedogled. Briselska birokratije, ako to zeli, moze da "vrti" tak proces decenijama. Npr. Turska je "krenula" ka Evropi tamo negde krajem pedesetih godina proslog veka. I jos uvek "putuje", mada sa malo vecim zastojima u skorasnje vreme. Tako da, pamet u glavu i priznanje Kosova ako zelite bolji zivot za vas i vasu decu.

BAZILEUS

pre 9 godina

Sigurnost ABANSKOG premijera garantuje vlast a tamo ne moze se garantovati sigurnost Albanskog premijera , zbog napetosti u regionu!
Prema tome se ne moze dozvoliti poseta PRESEVU zbog sigurnosti!
To je cisto za normalne!

Milan1989

pre 9 godina

Da bi obe drzave,ceo region,nastavio i razvijao se,odnosi izmedju suseda se moraju unaprediti,ratne sekire se moraju zakopati i gledati u buducnost. Ako to ne uradimo ni Srbija ni Albanija se nece razvijati predvidjenom brzinom,vec ce sve to teci mnogo sporije a mislim da to ne ide nikome u prilog a posebno ne gradjanima.

Doktor

pre 9 godina

Krajnje je vreme da Srbija shvati i prizna realnost.Neka ne prizna Kosovo , ali realnost i istinu da.A ta istina je da polusvet etabliran u politickoj eliti Srbije moze da napravi samo zlo i stetu samoj Srbiji i nikome vise.

Arhivator

pre 9 godina

"nezavisnost Kosova neumitna realnost"
I šta je tačno ponižavajuće ovde? Šta, kao to nam niko do sada nije rekao, pa sad došao Rama da nas ponizi? Hoće li oni koji su priznali Kosovo da ga "otpriznaju"? Neće, pa makar Vučić iz protesta legao na pod u Briselu kao onomad ili stajao bez kišobrana na pljusku.
Obaška šro je u pravu. Možamo da jaučemo, skičimo, plačemo, molimo, cvilimo, proklinjemo zlu sudbinu, uzdamo se u Putina, Kineze, Eskime, Marsovce, ali Kosovo je nezavisno i to de facto još od '99. Nego, ko onda beše u vladi?

Miki

pre 9 godina

Kao što Dačić ima Miljacku, tako će i premijer imati od danas svoju omiljenu pesmu:
"Aj Ramo, Ramo Ramo druže moj, Ramo Ramo brate moj, da li čuješ jecaj moj?" I ova pesma će da bude hit narednih dana na radio stanicama širom Srbije.

vesna

pre 9 godina

Rama je rekao istinu,zeleli mi to da prihvatimo ili ne,ceo svet je prihvatio tu istinu i priznaje Kosovo,problem je u foliranju naseg rukovodstva,kao Kosovo je nase,a ne sme niko ni da udje na Kosovo,carinici ih vrate...Tu kakrdiju treba zavrsiti vec jednom!

pera bonasera

pre 9 godina

Bio bih zaista sretan da do ove posete nije doslo ali kad je vec doslo treba Rami pokazati mnogo vecu drskost nego sto je on to uradio u Beogradu tvrdeci da je Kosovo i Metohija njihovo...

Ja sam

pre 9 godina

Očekujem da Vučić ode u Tiranu i da kaže "Kosovo je Srbija".Čisto zbog reciprociteta.
(brufen od 400, 10. novembar 2014 13:28)

Reciprocitet bi bio da Vucic kaze ,,Skadar je deo Srbije".

JUG SRBIJE

pre 9 godina

S obzirom na sve, direktno ili indirektno, razmenjene poruke izmedju albanskog i srpskog premijera, molim neka se NAŠ PREMIJER POJAVI ZVANIČNO sa Ramom U PREŠEVU, kad ovaj bude obilazio grad(a Vlada mu omogućila ???) .Lepo je čuti ''Ne dam nikom da nas ponižava u Beogradu''.Premijeru, dodjite u Preševo, i ovo je naša država!

Mima

pre 9 godina

Provokacija, pitanje je koliko ima podršku za takvu provokaciju u zapadnim političarima (pitanje je) po meni to deluje nezrelo. Kao dete kada se ljuti pa pokušava da ugrize jer ne zna šta će. Mislim da ima važnije probleme i tematiku jer je Albanija veoma neuređena i nazadna. Dobija političke poene kod kuće koji ga ništa ne koštaju ali Albanija je i dalje zadnja zemlja Evrope.

nesha

pre 9 godina

u univerzumu u kojem ja zivim Kosovo je medjunarodno priznata drzava, Srbija je tu teritoriju izgubila potpisivanjem kapitulacije posle bombardovanja 1999. godine.
ne svidja se to ni meni, ali to je realan zivot. sad i ovde.
sad, sta Vucic tvrdi, a tvrdi mnogo toga, na razne teme - to treba uporediti sa realnim zivotom.
e, tu dolazi do neslaganja, velikog

prilužje

pre 9 godina

nije on ponizavao Srbiju vec samo pokazao koliko postuje Vucica kao premijera
(morana, 10. novembar 2014 13:44)
Vaš komentar pokazuje koliko je blizu sloga među Srbima. Albanci su i te kako ujedinjeni oko svojih "velikoalbanskih" planova!

scout

pre 9 godina

Ono sto je rekao u BG mozete samo zamisliti sta kada se i Vucic suzdrzao da odgovori, a zamislite sta ce Rama govoriti u Presevu??!!! Napisao sam pre nekoliko dana da ce ga u Presevu docekati 20.000 sa zastavama Velike Albanije a da ce on u govoru izvredjati i Srbe i drzavu Srbiju i to na njenoj teritoriji!!! Da li je bila potrebna ova poseta i zbog cega??? Odnosi ce se nakon toga samo dodatno pogorsati.

IGNJAT

pre 9 godina

Iako je Rama izjavio šta je izjavio, Vučić mu je jasno stavio do znanja kakav je stav Srbije. Napokon imamo predstavnika koji čvrsto brani interese Srbije i ne izvinjava se svakom.

siki82

pre 9 godina

Provocirajuće je to što je Rama potegao pitanje Kosova,a to nije bilo u dogovoru,Albanija nema nikakve veze sa kosovom.Vučiću svaka čast na staloženosti i odgovoru na provokaciju,njemu je stabilnost Srbije i regiona na prvom mestu.

vesna

pre 9 godina

Rama je rekao istinu,zeleli mi to da prihvatimo ili ne,ceo svet je prihvatio tu istinu i priznaje Kosovo,problem je u foliranju naseg rukovodstva,kao Kosovo je nase,a ne sme niko ni da udje na Kosovo,carinici ih vrate...Tu kakrdiju treba zavrsiti vec jednom!

siki82

pre 9 godina

Provocirajuće je što je Rama potegao pitanje Kosova,a to nije bilo u dogovoru,Albanija nema nikakve veze sa Kosovom.Vučiću svaka čast na staloženosti i odgovoru na čitavu provokaciju,njemu je stabilnost Srbije i regiona na prvom mestu.

Arhivator

pre 9 godina

"nezavisnost Kosova neumitna realnost"
I šta je tačno ponižavajuće ovde? Šta, kao to nam niko do sada nije rekao, pa sad došao Rama da nas ponizi? Hoće li oni koji su priznali Kosovo da ga "otpriznaju"? Neće, pa makar Vučić iz protesta legao na pod u Briselu kao onomad ili stajao bez kišobrana na pljusku.
Obaška šro je u pravu. Možamo da jaučemo, skičimo, plačemo, molimo, cvilimo, proklinjemo zlu sudbinu, uzdamo se u Putina, Kineze, Eskime, Marsovce, ali Kosovo je nezavisno i to de facto još od '99. Nego, ko onda beše u vladi?

NJ

pre 9 godina

Rama ima ideju da se nametne kao nesporno vrhovni vođa svih Albanaca na Zapadnom Balkanu.
Ova provokacija je za mene očekivana, jer Ramin interes nije da unapredi odnose sa Srbijom - nego da podigne svoj rejtnig na jugu Srbije i u Prištini.
Izgradnja demokratske Srbije,kao zemlje koja teži punopravnom članstvu u EU, ponekad traži strpljenje i taktičnost.

Mima

pre 9 godina

Provokacija, pitanje je koliko ima podršku za takvu provokaciju u zapadnim političarima (pitanje je) po meni to deluje nezrelo. Kao dete kada se ljuti pa pokušava da ugrize jer ne zna šta će. Mislim da ima važnije probleme i tematiku jer je Albanija veoma neuređena i nazadna. Dobija političke poene kod kuće koji ga ništa ne koštaju ali Albanija je i dalje zadnja zemlja Evrope.

Milan1989

pre 9 godina

Da bi obe drzave,ceo region,nastavio i razvijao se,odnosi izmedju suseda se moraju unaprediti,ratne sekire se moraju zakopati i gledati u buducnost. Ako to ne uradimo ni Srbija ni Albanija se nece razvijati predvidjenom brzinom,vec ce sve to teci mnogo sporije a mislim da to ne ide nikome u prilog a posebno ne gradjanima.

Grga

pre 9 godina

Ajed sada BOTOVI, spinovanje, ma nije on tako mislio,
ala mu Je Vodja odgovorio, ekomoska saradnja, i slicne floskule i sablonske recenice, do ove posete je doslo i moralo da dodje zato sto su SAD tako htele i to je jedina istina
ponizenje impotentne drzave u sred glavnog grada

****

pre 9 godina

Koliko glup treba da budeš da tvrdiš da smo Kosovo izgubili zbog zločina nad civilima 98.? I koliko glup treba da budeš da tvrdiš da je Kosovo međunarodno priznata država? Možda ide ka tome, ali koliko smo daleko od toga da je Kosovo Srbija, toliko su i oni daleko od toga da su nezavisni i međunarodno priznati. Da ne pričam o tome da na severu nemaju nijedan atribut države, već je Srbija mngo prisutnija. A što se tiče toga da smo Kosovo izgubili 98., proučite malo bolje istoriju ovih prostora dva veka unazad, težnje Albanaca, ratove, Ustave i slično.

Vec vidjeno

pre 9 godina

Dolazak Seselja i premijera Albanije je dokaz da amerika zeli da destabilizuje vladavinu Vucica zbog posete Putina i suprotstavljanju osude Ukrajinske krize... Skupo ce to Ameri naplatiti Vucicu, ocekujte destabilizaciju, polako klizanje u totalitarizam i naciopatriotizam !

Blackman

pre 9 godina

Postoji vreme, mesto i osoba sa kojom treba da se razgovara o KiM.
Pre svega, Edi Rama se dotakao pitanja KiM, iako je znao kakvu težinu to nosi sa sobom. Ja to tumačim odsustvom želje za boljom saradnjom.
Drugo, to je učinio usred Beograda, gde je dočekan i ugošćen.
Ono što je najbitnije, on nije osoba sa kojom bi trebalo otvarati pitanje KiM. Dijalozi su uspostavljeni na relaciji Beograd-Priština, a advokatisanje u korist KiM ne priliči državniku druge zemlje.

BOKI22

pre 9 godina

Time što je Rama odstupio od dogovorenih tema sastanka između Srbije i Albanije, pokazao je kakav je čovek. Na svu sreću Vučić mu je odmah odgovorio i jasno istakao kakav je stav Srbije.

al jazzera

pre 9 godina

Albaniji je dodeljeno mesto uzbunjivaca balkanskog prostora,zato EU i Zapad gledaju blagonaklono na politiku tzv.'Velike Albanije",a kliko ce uspeti u tome....

V

pre 9 godina

Kosovo je nezavisna drzava i sused Srbije. To je cinjenica koja se nece promeniti ni u buducnosti. Ovakve izjave Vucica ili bilo kog srpskog politicara nemaju nikakvu tezinu jer nemaju oslonac u realnosti. Tu realnost je omogucio Beograd - prvo zlocinima nad civilnim stanovnistvom Kosova '98. i '99. zatim kapitulacijom, i kasnije Briselskim sporazumom. Za nezavisno Kosovo mozete da se zahvalite Slobodanu Molosevicu i njegovim saradnicima koji i dan danas vladaju Srbijom. Dokle god to zvanicni Beograd ne bude priznao, od EU nema nista. Ima da otvarate poglavlja i uskladjujete zakone u nedogled. Briselska birokratije, ako to zeli, moze da "vrti" tak proces decenijama. Npr. Turska je "krenula" ka Evropi tamo negde krajem pedesetih godina proslog veka. I jos uvek "putuje", mada sa malo vecim zastojima u skorasnje vreme. Tako da, pamet u glavu i priznanje Kosova ako zelite bolji zivot za vas i vasu decu.

BAZILEUS

pre 9 godina

Sigurnost ABANSKOG premijera garantuje vlast a tamo ne moze se garantovati sigurnost Albanskog premijera , zbog napetosti u regionu!
Prema tome se ne moze dozvoliti poseta PRESEVU zbog sigurnosti!
To je cisto za normalne!

misha

pre 9 godina

A gde je ovde provokacija? Pre neki dan su bili i Francuzi koji isto tako priznaju Kosovo. Sto njima nije odbrusio da su provokatori. A ne, sa Francuzima, Britancima, Amerima i ostalim velikim silama se uctivo kaze "slazemo da se da se ne slazemo...".

neverni Toma

pre 9 godina

Vučić se ponaša kao dete,sve je to pripremljueno da se narod primi,što je očigledno uspelo.Scenario: nema prevoda,ovaj kao provocira,a Vučić veliki branitelj Kosova...Providno i prilično naivno

Arhivator

pre 9 godina

(Arhivator, 10. novembar 2014 13:41)
Preporučujem (+152)
Ne preporučujem (-155)

Opa, izgleda proradio Valter. Ništa, evo još jednom da botovi utvrde gradivo:

"nezavisnost Kosova neumitna realnost"
I šta je tačno ponižavajuće ovde? Šta, kao to nam niko do sada nije rekao, pa sad došao Rama da nas ponizi? Hoće li oni koji su priznali Kosovo da ga "otpriznaju"? Neće, pa makar Vučić iz protesta legao na pod u Briselu kao onomad ili stajao bez kišobrana na pljusku.
Obaška što je u pravu. Možemo da jaučemo, skičimo, plačemo, molimo, cvilimo, proklinjemo zlu sudbinu, uzdamo se u Putina, Kineze, Eskime, Marsovce, ali Kosovo je nezavisno i to de facto još od '99. Nego, ko onda beše u vladi?

Alen

pre 9 godina

Snažna opredeljenost biće potrebna kada se vlada i zemlja uskoro budu suočili sa novom fazom implementacije reformi. Tada će Vladi biti potrebna podrška Evrope i to na ssve načine i svim sredstvima koji su na raspolaganju zemlji kandidatu za članstvo, zato i na mikroplanu mora sve da bude uigrano, pa i regulisani odnosi sa onima koji nam nisu posebno dragi.

Dzimi Barka

pre 9 godina

Ne vidim ništa provocirajuće u tome što je rekao Rama. Pa to nam svi koji dođu govore. Jedino što nam još kažu da mi to ne moramo da priznamo. Čini mi se da smo mi previše nervozni.

JUG SRBIJE

pre 9 godina

S obzirom na sve, direktno ili indirektno, razmenjene poruke izmedju albanskog i srpskog premijera, molim neka se NAŠ PREMIJER POJAVI ZVANIČNO sa Ramom U PREŠEVU, kad ovaj bude obilazio grad(a Vlada mu omogućila ???) .Lepo je čuti ''Ne dam nikom da nas ponižava u Beogradu''.Premijeru, dodjite u Preševo, i ovo je naša država!

Coco Bill

pre 9 godina

A izvint'e šta nije tačno u njegovoj izjavi ?! Uzgred on nikog sa tim nije vređao. Pitanje Vučku, a i vama botovima, kad nešto tako ili slično izjave političari iz Nemačke, SAD, Francuske Velike Britanije onda to nije uvreda nego samo "neslaganje oko gledišta" na problem. Treće baš bi voleo da vidim kako bi uključili u društveni život Srbije milion ipo Albanaca i da li bi Srbija posle "prključenja" Kosova izgledala ne baš kao Makedonija, ali vrlo približno, tu negde. Kako bi se naplaćivao porez, šta bi radili sa nezaposlenima, šta sa dečijim dodatkom itd itd

Doktor

pre 9 godina

Krajnje je vreme da Srbija shvati i prizna realnost.Neka ne prizna Kosovo , ali realnost i istinu da.A ta istina je da polusvet etabliran u politickoj eliti Srbije moze da napravi samo zlo i stetu samoj Srbiji i nikome vise.

nesha

pre 9 godina

u univerzumu u kojem ja zivim Kosovo je medjunarodno priznata drzava, Srbija je tu teritoriju izgubila potpisivanjem kapitulacije posle bombardovanja 1999. godine.
ne svidja se to ni meni, ali to je realan zivot. sad i ovde.
sad, sta Vucic tvrdi, a tvrdi mnogo toga, na razne teme - to treba uporediti sa realnim zivotom.
e, tu dolazi do neslaganja, velikog

heavy

pre 9 godina

Jel nase Kosovo i Metohija Vucicu? Pa zasto ne odete u Pristinu da odrzite sednicu vlade,ili u Knin, Vukovar....? Sram te bilo! Da imas trunke morala i osecaja krivice za sve sto ste zajedno sa Milosevicem prodali i izdali ne bi smeo u ogledalo da se pogledas.

Ja sam

pre 9 godina

Očekujem da Vučić ode u Tiranu i da kaže "Kosovo je Srbija".Čisto zbog reciprociteta.
(brufen od 400, 10. novembar 2014 13:28)

Reciprocitet bi bio da Vucic kaze ,,Skadar je deo Srbije".

NEJA

pre 9 godina

Mene uopste ne zanima ova vest i nije mi jasno sto opisujete svaki korak gospodina rame, ja mu ne bih dala toliki publicitet jer nije zasluzio

stevan

pre 9 godina

I ovaj Rama i Vucic igraju po notama zapada. Čitav Balkan od raspada Jugoslavije postao jedan marionetski prostor gde vlada mafija, korupcija, pljačke, jeftina radna snaga, građani drugog reda itd. EU/ Amerika drži šargarepu na dugom štapu sa nizom stvari koje moraju da se reše pre nego što se smiluju da nam prime u tu EU.

Miki

pre 9 godina

Kao što Dačić ima Miljacku, tako će i premijer imati od danas svoju omiljenu pesmu:
"Aj Ramo, Ramo Ramo druže moj, Ramo Ramo brate moj, da li čuješ jecaj moj?" I ova pesma će da bude hit narednih dana na radio stanicama širom Srbije.

zbunjen

pre 9 godina

STO SE Vucic cudi izjavama Rame kad je nas, PREDSEDNIKE OPSTINA, dole na Kosovu, kako na Severu tako i na jugu, PRIMORAO da potpisemo da smo PREDSEDNICI OPSTINA U REPUBLICI KOSOVO. Ucenio da moramo ,(iza zatvorenih vrata), da ispotpisujemo sve i da tako priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu. Sta sad glumi. NE MOGU VISE DA CUTIM! Pece me savest i ne mogu da spavam .
Jedan od predsednika kome je svega dosta. Proklet da je dan kad sam uopste usao u svu ovu pricu. !

Ja tebi serdare, ti meno vojvodo

pre 9 godina

"Preševo most i da je nezavisnost Kosova neumitna realnost".

Pa jel' nesto slag'o, sem za one koji su slepi kod ociju i gluvi kod usiju?

nebojfa

pre 9 godina

Rama nije Albanija, u kojoj vecinu stanovnistva ne zanima jel Kosovo nezavisno ili ne, vec kako da prezive od dana do dana. Rama pjeva kako se njemu pjeva, a i Vucic isto tako. Tako je bilo do sad, a ne moze me niko ubediti da ce nesto drukcije biti za 20 ili 30 godina.

PV

pre 9 godina

Ovo je očigledno dogovoreno da i jedan i drugi kod svojih uberu jeftine poene. A činjenica je da smo mi u vezi Kosova i Metohije potpisali sporazume koje nismo smeli da potpišemo i za to neko mora da odgovara.

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

prvo su nas ponizili sa dronom,a sada premijer albanije u sred beograda prica o kosovu kao nezavisnoj drzavi,dok ce sutra u presevu u prisustvu vise desetina hiljada albanaca koji ce mahati kako zastavama albanije tako i zastavama kosova i velike albanije ismevati srbiju na njenoj teritoriji!!! svaka normalna drzava bi istog casa posle uvreda na racun zemlje ciji je gost,a da je kosovo drzava je itekako uvreda,istog ispratilo nazad u albaniju.cemu ova poseta,sta ona dobro nama donosi? samo se jos vise vidi da smo banana drzava i da nemamo svoje ja!!!

my way

pre 9 godina

Dok god se na ovako bitnim pitanjima sve svodi na rat izmedju botova raznih stranackih boja i unutrasnja prepucavanja, a Srbija bude ne na 2. ili 3. mestu, vec potpuno nebitna, mi nikad necemo biti zemlja ne za postovanje, vec za bilo sta osim za gazenje i ponizavanje.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Taj isti koji je poslao dron na stadion u Beogradu da isprovocira i ponizi Srbiju i njen Narod pozvan je u zvanicnu posetu Srbiji! Doduse ranije je poseta zakazana, ali posle tone provokacije definitivno je trebalo otkazati posetu provokatoru iz Albanije?Ne slusajuci i ne ponizavajuci se vec vise bez obzira ko stoji iza te posete. A tek sutra kad "zapali" Siptare na jugu Srbije, ce Srbija dozuveti totalno ponizenje zivi bili pa videli!!!Molim bez cenzure??I Jasam gradanin ove zemlje??

prilužje

pre 9 godina

nije on ponizavao Srbiju vec samo pokazao koliko postuje Vucica kao premijera
(morana, 10. novembar 2014 13:44)
Vaš komentar pokazuje koliko je blizu sloga među Srbima. Albanci su i te kako ujedinjeni oko svojih "velikoalbanskih" planova!

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Očekujem da Vučić ode u Tiranu i da kaže "Kosovo je Srbija".Čisto zbog reciprociteta.
(brufen od 400, 10. novembar 2014 13:28)

Reciprocitet bi bio da Vucic kaze ,,Skadar je deo Srbije".
(Ja sam, 10. novembar 2014 13:54)

Tako je, to se zove reciprocitet!
Ja bih bio zadovoljan i da najveci drzavnik sveta kome niko ne sme nista da kaze, ode do svoje Pristine i organizuje jedan mali miting i to kaze pred svojim gradjanima, nista specijalno...

mlekadzija

pre 9 godina

Sve ovo sto se desava (ne samo danas vec duzi niz godina) je posledica servilnog odnosa nase vlasti prema nasim evroatlantskim prijateljima i poremecene ravnoteze u Evropi...Jednog dana kada ne bude vise likova kao sto su Rama i Vucic (i onih drugih da ih sve ne nabrajam) kad se pol. prilike malo promene Kosovo i Metohija ce sigurno opet biti u sastavu Srbije. To ce biti realnost. Za sada je nazalost privremeno okupirana teritorija od strane NATO i EU. Nicija nije gorela do zore pa nece ni ova okupacija...malo istorijskog strpljenja je potrebno (na zalost ne iz ugla pojedinca, ali pojidinci nikad nisu ni bili vazni za krupna ist. previranja). Videcemo se na slobodnog Kosovu i Metohiji jednog dana...

Bek

pre 9 godina

Mi cenimo i promovišemo dijalog Srbije i Albanije i taj dijalog vidimo kao uspeh Evrope. Greska u prevodu: Dialog Srbije i Kosova.... Je rekao Rama. Nista strašno.

Veljko

pre 9 godina

Svi smo znali da će provocirati to nije ništa čudno. Današnje potpisivanje sporazuma gde može da se prelazi samo sa ličnom kartom znači da Vučić kaže da mogu da nastave sa iživljavanjem nad Srbijom. Mi svi treba naravno da ćutimo a on da izigrava patriotu. Ovo je Stradija, ovo nije Srbija, a vođa je go.

ws

pre 9 godina

Dajte nove izbore, pojavljuje nam se jedna jako pametna opcija na sceni i mislim da nam je to sansa. A ovi americki misevi neka se duvaju, nece jos dugo. Kosovo ce mozda biti pusto,ali ce biti Srbija.

goran

pre 9 godina

ne razumem, čemu ovakve posete. Posete državnika na najvišemnivou se organizuju kada se već ranije dogovori nešto pametno i kada se do u tančina dogovori protokol. Drugo Rama nije jedini strani državnik koji je u ovu zemlju došao i rekao da sa Srbijom ne postoji saglasnost u vezi Kosova. ovakve situacije ne doprinose ničemu, ni poboljšanju odnosa dve zemlje, ni ekonomskoj saradnji niti bilo čemu drugom, one za svoju posldicu mogu imati samo produbljivanje već postojećih problema, pa čak i stvaranje novih. Incident na utakmici, pa danas ovaj, mogu u krajnjem dovesti i do pogoršanja odnosa sa Albanijom, koji makar do danas i nisu bili neka ekstra bitna tema ni za koga. Predpostavljam da je ovaj susret organizovam uz priličan pritisak EU i USA, ali očigledno da za tako nešto još uvek nije vreme

al kad kaze Angie

pre 9 godina

Nije taj tu ni dosao da "prosiri saradnju" i radi izmirenja,on bre tu ponovo
provocira!? Gde je protokol,dogovor,koliko dugo je taj pozdravni govor trebao da traje,sadrzaj...? Nista! Ovaj osinuo svoje,a mi ko slepci,nemamo
prevod,ma bruka za sve! Iskreno,taj nije tu ni trebao da dodje,ali kada neko
naredi,a Vule?

Maki

pre 9 godina

Balkan je svega par puta u istoriji bio jedinsven. Ali uvek pod vlascu neke imperije. Zasto je to tako? Tako je najbolje za evropske sile. Balkanski narodi su istog ili slicnog mentaliteta. Podeljeni ili verom ili jezikom ili i verom i jezikom. A sve je to strani uticaj doprineo. Steta da tako bliski narodi, a jesu bliski, ne mogu da zive u slozi. Nemci, Francuzi i Englezi vekovima su se medjusobno ubijali i ratovali pa sada zive u slozi. Znaci moguce je.

milan

pre 9 godina

Gomila protivrečnosti i nepolitičkih reči koje pokazuju koliko je neprijateljstvo dva naroda tj. dve države duboko. Zašto nije bilo prevoda ili zato što se nikome ne bi verovali da će korektno prevesti ili da bi mogućnost usaglašavanja prevoda ostala otvorena. Sa strane Albanije nije Rama ništa strašno rekao i nebi si smeo dozvoliti drugačije govori kao i što Vučić ne sme drugačije da odgovori kao što je odgovorio mada, ako je Ramin prevod korektan odgovor Vučića je više upućen našoj javnosti i dolasku Šešelja sutra nego albanskoj da oni ništa drugo nisu ni očekivali, sve to nema sa stvarnošću ništa zajedničko i ne obećava skoro rešenje odnosa KiM i Srbije, diplomatija nije bila na nivou. Što Rama ide za Preševo i što neki naši misle da to nije praksa, mislim da oni koji to tvrde nemaju pojma. Ovaj problem je opet potez od strane Albanaca kao i drona sramota za Srbiju, šta neka ide za Preševo, lošije od toga bi bilo da mu nismo dozvolili.

pera bonasera

pre 9 godina

Bio bih zaista sretan da do ove posete nije doslo ali kad je vec doslo treba Rami pokazati mnogo vecu drskost nego sto je on to uradio u Beogradu tvrdeci da je Kosovo i Metohija njihovo...

biće bolje

pre 9 godina

Pa tako mu i treba kada razgovara sa prijateljima. Ovo je čist primer koliko je naša vlast bez autoriteta i zapravo slabašna. U nekoj drugoj zemlji bi ovakva izjava bila krivično delo. Nego ako tako i treba da narod vidi istinu koliko smo zapravo bez ikakvog autoriteta. Ovi što komentrišu da je to realnost, onda je realnost da je i Krim nezavistan, Baskija takođe. Ako stvarno treba da se okrenemo budućnosti onda ne dirajmo granice jer treba da su nam bitiniji ljudi koji žive na ovim prostorima a ne da dolaze ovi lešinari koji će stalno deliti narode i praviti granice.

avdi

pre 9 godina

Meni billo naj drago kada Rama pozvao Vucica na BASKETBOLL u Tirani:Srbia-Albanija i gde ce Srbia da pobedi sigurno jel ce da igra Rama za Srbiju.

Findik

pre 9 godina

Ко то каже, ко лаже да у Србији нема цензуре? Ето, РТС не дозвољава Рами ни да говори, а Првог Правог Премијера цитира уздуж и попреко и још га после тога коментарише и у небеса диже. Примитивно и контрапродуктивно, опет нас срамоте пред светом.

CCCC

pre 9 godina

Takvim izjavama o KiM — od čoveka koji nema ništa sa KiM — jasno se vidi, šta je njihov cilj!!!

Su naši preci život dali da Rama i istomišljenici u sred Srbije, nas ismejavaju?!?!? SRBIJU ismejavaju?!?!?
A mi???!!!?!?
Večeru, veličanstvenu pripremamo i otpratit ćemo ih crvenim tepihom.
BRAVO Srbijo.

Živela SRBIJA ili "velika albanija"!!!!
oboje ne može

... pre nego što zaboravim HVALA

MILOS BG

pre 9 godina

Еди Рама је као по обичају рекао неке глупости, а Вучић је одличан државник и дипломата и тешко је водио ове разговоре,замислите да је неко други водио ову дипломатију ко зна шта би било.

Tigi22

pre 9 godina

Rama je kršenjem protokola, pokazao da je neko ko se ne pridržava onog što je dogovoreno. S time je i pokazao da ne poseduje dovoljne političke kapacitete, osim onih za nivo zemlje iz koje dolazi. Zahvaljujući Raminoj provokaciji, Vučić je pokazao koliko je iznad njega i da mu Rama ne može parirati.

Ej bre!

pre 9 godina

Što bi rekao Dačić za Tačija: Najradije bih ga ošamario! To je lako. Teško je progutati knedlu i diplomatski pregovarati.

Jagodici

pre 9 godina

Edi Rama je dosao sa namerom da provocira.Nije pricao o odnosu na relaciji Srbija -Albanija vec je Kosovo glavna njegova tema.Dobio je pravi odgovor od naseg premijera -Srbija se nikom izvinjavati nece.

paja

pre 9 godina

Sramotno i nediplomatski za jednog premijera!!!Preksrsio je protokol a nisam cuo da se to skoro negde desilo....njegova sramota,njegov neuspeli pokusaj provokacije...zato je i dobio odgovor kakav je i zasluzio.

DURANT

pre 9 godina

Kao po običaju, naša strana i posebno Vučić su iskazali gostoprimstvo i potrudili se da vode diplomatiju, a Albanci samo provociraju.

Higija

pre 9 godina

Albanija je potrebna Srbiji oko našeg ekonomskog razvoja kako bi Srbija bila ekonomski prosperitetna i razvijena država. Srbija je na pravom ekonomskog napretka i razvoja. Aleksandar Vuučić je jedini premijer koji je umeeo da odgovori na svaku provokaciju da se bori za naš narod i državu. Srbija je na pravom ekonomskom putu napretka i razvoja. Aleksandra Vučića su svi zavoleli, ceo svet je na njegovoj strani. Rama nikada neće prestati da provocira premijera Srbije jer mu je to u krvi. Drago mi da je Rama na kraju izgovorio ime našeg premijera, jer ipak može da Srbiju da prihvati kao prijateljsku državu, da bi mogao da radi na zajedničkim strateškim projektima koje će omogućiti jačanje našeg Balkana.

vesna

pre 9 godina

Rama je rekao istinu,zeleli mi to da prihvatimo ili ne,ceo svet je prihvatio tu istinu i priznaje Kosovo,problem je u foliranju naseg rukovodstva,kao Kosovo je nase,a ne sme niko ni da udje na Kosovo,carinici ih vrate...Tu kakrdiju treba zavrsiti vec jednom!

scout

pre 9 godina

Ono sto je rekao u BG mozete samo zamisliti sta kada se i Vucic suzdrzao da odgovori, a zamislite sta ce Rama govoriti u Presevu??!!! Napisao sam pre nekoliko dana da ce ga u Presevu docekati 20.000 sa zastavama Velike Albanije a da ce on u govoru izvredjati i Srbe i drzavu Srbiju i to na njenoj teritoriji!!! Da li je bila potrebna ova poseta i zbog cega??? Odnosi ce se nakon toga samo dodatno pogorsati.

V

pre 9 godina

Kosovo je nezavisna drzava i sused Srbije. To je cinjenica koja se nece promeniti ni u buducnosti. Ovakve izjave Vucica ili bilo kog srpskog politicara nemaju nikakvu tezinu jer nemaju oslonac u realnosti. Tu realnost je omogucio Beograd - prvo zlocinima nad civilnim stanovnistvom Kosova '98. i '99. zatim kapitulacijom, i kasnije Briselskim sporazumom. Za nezavisno Kosovo mozete da se zahvalite Slobodanu Molosevicu i njegovim saradnicima koji i dan danas vladaju Srbijom. Dokle god to zvanicni Beograd ne bude priznao, od EU nema nista. Ima da otvarate poglavlja i uskladjujete zakone u nedogled. Briselska birokratije, ako to zeli, moze da "vrti" tak proces decenijama. Npr. Turska je "krenula" ka Evropi tamo negde krajem pedesetih godina proslog veka. I jos uvek "putuje", mada sa malo vecim zastojima u skorasnje vreme. Tako da, pamet u glavu i priznanje Kosova ako zelite bolji zivot za vas i vasu decu.

Arhivator

pre 9 godina

"nezavisnost Kosova neumitna realnost"
I šta je tačno ponižavajuće ovde? Šta, kao to nam niko do sada nije rekao, pa sad došao Rama da nas ponizi? Hoće li oni koji su priznali Kosovo da ga "otpriznaju"? Neće, pa makar Vučić iz protesta legao na pod u Briselu kao onomad ili stajao bez kišobrana na pljusku.
Obaška šro je u pravu. Možamo da jaučemo, skičimo, plačemo, molimo, cvilimo, proklinjemo zlu sudbinu, uzdamo se u Putina, Kineze, Eskime, Marsovce, ali Kosovo je nezavisno i to de facto još od '99. Nego, ko onda beše u vladi?

Grga

pre 9 godina

Ajed sada BOTOVI, spinovanje, ma nije on tako mislio,
ala mu Je Vodja odgovorio, ekomoska saradnja, i slicne floskule i sablonske recenice, do ove posete je doslo i moralo da dodje zato sto su SAD tako htele i to je jedina istina
ponizenje impotentne drzave u sred glavnog grada

Arhivator

pre 9 godina

(Arhivator, 10. novembar 2014 13:41)
Preporučujem (+152)
Ne preporučujem (-155)

Opa, izgleda proradio Valter. Ništa, evo još jednom da botovi utvrde gradivo:

"nezavisnost Kosova neumitna realnost"
I šta je tačno ponižavajuće ovde? Šta, kao to nam niko do sada nije rekao, pa sad došao Rama da nas ponizi? Hoće li oni koji su priznali Kosovo da ga "otpriznaju"? Neće, pa makar Vučić iz protesta legao na pod u Briselu kao onomad ili stajao bez kišobrana na pljusku.
Obaška što je u pravu. Možemo da jaučemo, skičimo, plačemo, molimo, cvilimo, proklinjemo zlu sudbinu, uzdamo se u Putina, Kineze, Eskime, Marsovce, ali Kosovo je nezavisno i to de facto još od '99. Nego, ko onda beše u vladi?

neverni Toma

pre 9 godina

Vučić se ponaša kao dete,sve je to pripremljueno da se narod primi,što je očigledno uspelo.Scenario: nema prevoda,ovaj kao provocira,a Vučić veliki branitelj Kosova...Providno i prilično naivno

Doktor

pre 9 godina

Krajnje je vreme da Srbija shvati i prizna realnost.Neka ne prizna Kosovo , ali realnost i istinu da.A ta istina je da polusvet etabliran u politickoj eliti Srbije moze da napravi samo zlo i stetu samoj Srbiji i nikome vise.

Dzimi Barka

pre 9 godina

Ne vidim ništa provocirajuće u tome što je rekao Rama. Pa to nam svi koji dođu govore. Jedino što nam još kažu da mi to ne moramo da priznamo. Čini mi se da smo mi previše nervozni.

misha

pre 9 godina

A gde je ovde provokacija? Pre neki dan su bili i Francuzi koji isto tako priznaju Kosovo. Sto njima nije odbrusio da su provokatori. A ne, sa Francuzima, Britancima, Amerima i ostalim velikim silama se uctivo kaze "slazemo da se da se ne slazemo...".

Coco Bill

pre 9 godina

A izvint'e šta nije tačno u njegovoj izjavi ?! Uzgred on nikog sa tim nije vređao. Pitanje Vučku, a i vama botovima, kad nešto tako ili slično izjave političari iz Nemačke, SAD, Francuske Velike Britanije onda to nije uvreda nego samo "neslaganje oko gledišta" na problem. Treće baš bi voleo da vidim kako bi uključili u društveni život Srbije milion ipo Albanaca i da li bi Srbija posle "prključenja" Kosova izgledala ne baš kao Makedonija, ali vrlo približno, tu negde. Kako bi se naplaćivao porez, šta bi radili sa nezaposlenima, šta sa dečijim dodatkom itd itd

BAZILEUS

pre 9 godina

Sigurnost ABANSKOG premijera garantuje vlast a tamo ne moze se garantovati sigurnost Albanskog premijera , zbog napetosti u regionu!
Prema tome se ne moze dozvoliti poseta PRESEVU zbog sigurnosti!
To je cisto za normalne!

nesha

pre 9 godina

u univerzumu u kojem ja zivim Kosovo je medjunarodno priznata drzava, Srbija je tu teritoriju izgubila potpisivanjem kapitulacije posle bombardovanja 1999. godine.
ne svidja se to ni meni, ali to je realan zivot. sad i ovde.
sad, sta Vucic tvrdi, a tvrdi mnogo toga, na razne teme - to treba uporediti sa realnim zivotom.
e, tu dolazi do neslaganja, velikog

JUG SRBIJE

pre 9 godina

S obzirom na sve, direktno ili indirektno, razmenjene poruke izmedju albanskog i srpskog premijera, molim neka se NAŠ PREMIJER POJAVI ZVANIČNO sa Ramom U PREŠEVU, kad ovaj bude obilazio grad(a Vlada mu omogućila ???) .Lepo je čuti ''Ne dam nikom da nas ponižava u Beogradu''.Premijeru, dodjite u Preševo, i ovo je naša država!

Ja sam

pre 9 godina

Očekujem da Vučić ode u Tiranu i da kaže "Kosovo je Srbija".Čisto zbog reciprociteta.
(brufen od 400, 10. novembar 2014 13:28)

Reciprocitet bi bio da Vucic kaze ,,Skadar je deo Srbije".

Miki

pre 9 godina

Kao što Dačić ima Miljacku, tako će i premijer imati od danas svoju omiljenu pesmu:
"Aj Ramo, Ramo Ramo druže moj, Ramo Ramo brate moj, da li čuješ jecaj moj?" I ova pesma će da bude hit narednih dana na radio stanicama širom Srbije.

heavy

pre 9 godina

Jel nase Kosovo i Metohija Vucicu? Pa zasto ne odete u Pristinu da odrzite sednicu vlade,ili u Knin, Vukovar....? Sram te bilo! Da imas trunke morala i osecaja krivice za sve sto ste zajedno sa Milosevicem prodali i izdali ne bi smeo u ogledalo da se pogledas.

stevan

pre 9 godina

I ovaj Rama i Vucic igraju po notama zapada. Čitav Balkan od raspada Jugoslavije postao jedan marionetski prostor gde vlada mafija, korupcija, pljačke, jeftina radna snaga, građani drugog reda itd. EU/ Amerika drži šargarepu na dugom štapu sa nizom stvari koje moraju da se reše pre nego što se smiluju da nam prime u tu EU.

zbunjen

pre 9 godina

STO SE Vucic cudi izjavama Rame kad je nas, PREDSEDNIKE OPSTINA, dole na Kosovu, kako na Severu tako i na jugu, PRIMORAO da potpisemo da smo PREDSEDNICI OPSTINA U REPUBLICI KOSOVO. Ucenio da moramo ,(iza zatvorenih vrata), da ispotpisujemo sve i da tako priznamo Kosovo kao nezavisnu drzavu. Sta sad glumi. NE MOGU VISE DA CUTIM! Pece me savest i ne mogu da spavam .
Jedan od predsednika kome je svega dosta. Proklet da je dan kad sam uopste usao u svu ovu pricu. !

al kad kaze Angie

pre 9 godina

Nije taj tu ni dosao da "prosiri saradnju" i radi izmirenja,on bre tu ponovo
provocira!? Gde je protokol,dogovor,koliko dugo je taj pozdravni govor trebao da traje,sadrzaj...? Nista! Ovaj osinuo svoje,a mi ko slepci,nemamo
prevod,ma bruka za sve! Iskreno,taj nije tu ni trebao da dodje,ali kada neko
naredi,a Vule?

goran

pre 9 godina

ne razumem, čemu ovakve posete. Posete državnika na najvišemnivou se organizuju kada se već ranije dogovori nešto pametno i kada se do u tančina dogovori protokol. Drugo Rama nije jedini strani državnik koji je u ovu zemlju došao i rekao da sa Srbijom ne postoji saglasnost u vezi Kosova. ovakve situacije ne doprinose ničemu, ni poboljšanju odnosa dve zemlje, ni ekonomskoj saradnji niti bilo čemu drugom, one za svoju posldicu mogu imati samo produbljivanje već postojećih problema, pa čak i stvaranje novih. Incident na utakmici, pa danas ovaj, mogu u krajnjem dovesti i do pogoršanja odnosa sa Albanijom, koji makar do danas i nisu bili neka ekstra bitna tema ni za koga. Predpostavljam da je ovaj susret organizovam uz priličan pritisak EU i USA, ali očigledno da za tako nešto još uvek nije vreme

Maki

pre 9 godina

Balkan je svega par puta u istoriji bio jedinsven. Ali uvek pod vlascu neke imperije. Zasto je to tako? Tako je najbolje za evropske sile. Balkanski narodi su istog ili slicnog mentaliteta. Podeljeni ili verom ili jezikom ili i verom i jezikom. A sve je to strani uticaj doprineo. Steta da tako bliski narodi, a jesu bliski, ne mogu da zive u slozi. Nemci, Francuzi i Englezi vekovima su se medjusobno ubijali i ratovali pa sada zive u slozi. Znaci moguce je.

PV

pre 9 godina

Ovo je očigledno dogovoreno da i jedan i drugi kod svojih uberu jeftine poene. A činjenica je da smo mi u vezi Kosova i Metohije potpisali sporazume koje nismo smeli da potpišemo i za to neko mora da odgovara.

pera bonasera

pre 9 godina

Bio bih zaista sretan da do ove posete nije doslo ali kad je vec doslo treba Rami pokazati mnogo vecu drskost nego sto je on to uradio u Beogradu tvrdeci da je Kosovo i Metohija njihovo...

biće bolje

pre 9 godina

Pa tako mu i treba kada razgovara sa prijateljima. Ovo je čist primer koliko je naša vlast bez autoriteta i zapravo slabašna. U nekoj drugoj zemlji bi ovakva izjava bila krivično delo. Nego ako tako i treba da narod vidi istinu koliko smo zapravo bez ikakvog autoriteta. Ovi što komentrišu da je to realnost, onda je realnost da je i Krim nezavistan, Baskija takođe. Ako stvarno treba da se okrenemo budućnosti onda ne dirajmo granice jer treba da su nam bitiniji ljudi koji žive na ovim prostorima a ne da dolaze ovi lešinari koji će stalno deliti narode i praviti granice.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Taj isti koji je poslao dron na stadion u Beogradu da isprovocira i ponizi Srbiju i njen Narod pozvan je u zvanicnu posetu Srbiji! Doduse ranije je poseta zakazana, ali posle tone provokacije definitivno je trebalo otkazati posetu provokatoru iz Albanije?Ne slusajuci i ne ponizavajuci se vec vise bez obzira ko stoji iza te posete. A tek sutra kad "zapali" Siptare na jugu Srbije, ce Srbija dozuveti totalno ponizenje zivi bili pa videli!!!Molim bez cenzure??I Jasam gradanin ove zemlje??

Findik

pre 9 godina

Ко то каже, ко лаже да у Србији нема цензуре? Ето, РТС не дозвољава Рами ни да говори, а Првог Правог Премијера цитира уздуж и попреко и још га после тога коментарише и у небеса диже. Примитивно и контрапродуктивно, опет нас срамоте пред светом.

prilužje

pre 9 godina

nije on ponizavao Srbiju vec samo pokazao koliko postuje Vucica kao premijera
(morana, 10. novembar 2014 13:44)
Vaš komentar pokazuje koliko je blizu sloga među Srbima. Albanci su i te kako ujedinjeni oko svojih "velikoalbanskih" planova!

avdi

pre 9 godina

Meni billo naj drago kada Rama pozvao Vucica na BASKETBOLL u Tirani:Srbia-Albanija i gde ce Srbia da pobedi sigurno jel ce da igra Rama za Srbiju.

IGNJAT

pre 9 godina

Iako je Rama izjavio šta je izjavio, Vučić mu je jasno stavio do znanja kakav je stav Srbije. Napokon imamo predstavnika koji čvrsto brani interese Srbije i ne izvinjava se svakom.

Veljko

pre 9 godina

Svi smo znali da će provocirati to nije ništa čudno. Današnje potpisivanje sporazuma gde može da se prelazi samo sa ličnom kartom znači da Vučić kaže da mogu da nastave sa iživljavanjem nad Srbijom. Mi svi treba naravno da ćutimo a on da izigrava patriotu. Ovo je Stradija, ovo nije Srbija, a vođa je go.

milan

pre 9 godina

Gomila protivrečnosti i nepolitičkih reči koje pokazuju koliko je neprijateljstvo dva naroda tj. dve države duboko. Zašto nije bilo prevoda ili zato što se nikome ne bi verovali da će korektno prevesti ili da bi mogućnost usaglašavanja prevoda ostala otvorena. Sa strane Albanije nije Rama ništa strašno rekao i nebi si smeo dozvoliti drugačije govori kao i što Vučić ne sme drugačije da odgovori kao što je odgovorio mada, ako je Ramin prevod korektan odgovor Vučića je više upućen našoj javnosti i dolasku Šešelja sutra nego albanskoj da oni ništa drugo nisu ni očekivali, sve to nema sa stvarnošću ništa zajedničko i ne obećava skoro rešenje odnosa KiM i Srbije, diplomatija nije bila na nivou. Što Rama ide za Preševo i što neki naši misle da to nije praksa, mislim da oni koji to tvrde nemaju pojma. Ovaj problem je opet potez od strane Albanaca kao i drona sramota za Srbiju, šta neka ide za Preševo, lošije od toga bi bilo da mu nismo dozvolili.

Korov brzo raste i gusi sve zivo

pre 9 godina

Očekujem da Vučić ode u Tiranu i da kaže "Kosovo je Srbija".Čisto zbog reciprociteta.
(brufen od 400, 10. novembar 2014 13:28)

Reciprocitet bi bio da Vucic kaze ,,Skadar je deo Srbije".
(Ja sam, 10. novembar 2014 13:54)

Tako je, to se zove reciprocitet!
Ja bih bio zadovoljan i da najveci drzavnik sveta kome niko ne sme nista da kaze, ode do svoje Pristine i organizuje jedan mali miting i to kaze pred svojim gradjanima, nista specijalno...

nebojfa

pre 9 godina

Rama nije Albanija, u kojoj vecinu stanovnistva ne zanima jel Kosovo nezavisno ili ne, vec kako da prezive od dana do dana. Rama pjeva kako se njemu pjeva, a i Vucic isto tako. Tako je bilo do sad, a ne moze me niko ubediti da ce nesto drukcije biti za 20 ili 30 godina.

mlekadzija

pre 9 godina

Sve ovo sto se desava (ne samo danas vec duzi niz godina) je posledica servilnog odnosa nase vlasti prema nasim evroatlantskim prijateljima i poremecene ravnoteze u Evropi...Jednog dana kada ne bude vise likova kao sto su Rama i Vucic (i onih drugih da ih sve ne nabrajam) kad se pol. prilike malo promene Kosovo i Metohija ce sigurno opet biti u sastavu Srbije. To ce biti realnost. Za sada je nazalost privremeno okupirana teritorija od strane NATO i EU. Nicija nije gorela do zore pa nece ni ova okupacija...malo istorijskog strpljenja je potrebno (na zalost ne iz ugla pojedinca, ali pojidinci nikad nisu ni bili vazni za krupna ist. previranja). Videcemo se na slobodnog Kosovu i Metohiji jednog dana...

Huan Pablo Don Fernando

pre 9 godina

prvo su nas ponizili sa dronom,a sada premijer albanije u sred beograda prica o kosovu kao nezavisnoj drzavi,dok ce sutra u presevu u prisustvu vise desetina hiljada albanaca koji ce mahati kako zastavama albanije tako i zastavama kosova i velike albanije ismevati srbiju na njenoj teritoriji!!! svaka normalna drzava bi istog casa posle uvreda na racun zemlje ciji je gost,a da je kosovo drzava je itekako uvreda,istog ispratilo nazad u albaniju.cemu ova poseta,sta ona dobro nama donosi? samo se jos vise vidi da smo banana drzava i da nemamo svoje ja!!!

ws

pre 9 godina

Dajte nove izbore, pojavljuje nam se jedna jako pametna opcija na sceni i mislim da nam je to sansa. A ovi americki misevi neka se duvaju, nece jos dugo. Kosovo ce mozda biti pusto,ali ce biti Srbija.

my way

pre 9 godina

Dok god se na ovako bitnim pitanjima sve svodi na rat izmedju botova raznih stranackih boja i unutrasnja prepucavanja, a Srbija bude ne na 2. ili 3. mestu, vec potpuno nebitna, mi nikad necemo biti zemlja ne za postovanje, vec za bilo sta osim za gazenje i ponizavanje.

Bek

pre 9 godina

Mi cenimo i promovišemo dijalog Srbije i Albanije i taj dijalog vidimo kao uspeh Evrope. Greska u prevodu: Dialog Srbije i Kosova.... Je rekao Rama. Nista strašno.

CCCC

pre 9 godina

Takvim izjavama o KiM — od čoveka koji nema ništa sa KiM — jasno se vidi, šta je njihov cilj!!!

Su naši preci život dali da Rama i istomišljenici u sred Srbije, nas ismejavaju?!?!? SRBIJU ismejavaju?!?!?
A mi???!!!?!?
Večeru, veličanstvenu pripremamo i otpratit ćemo ih crvenim tepihom.
BRAVO Srbijo.

Živela SRBIJA ili "velika albanija"!!!!
oboje ne može

... pre nego što zaboravim HVALA

Ja tebi serdare, ti meno vojvodo

pre 9 godina

"Preševo most i da je nezavisnost Kosova neumitna realnost".

Pa jel' nesto slag'o, sem za one koji su slepi kod ociju i gluvi kod usiju?

siki82

pre 9 godina

Provocirajuće je to što je Rama potegao pitanje Kosova,a to nije bilo u dogovoru,Albanija nema nikakve veze sa kosovom.Vučiću svaka čast na staloženosti i odgovoru na provokaciju,njemu je stabilnost Srbije i regiona na prvom mestu.

siki82

pre 9 godina

Provocirajuće je što je Rama potegao pitanje Kosova,a to nije bilo u dogovoru,Albanija nema nikakve veze sa Kosovom.Vučiću svaka čast na staloženosti i odgovoru na čitavu provokaciju,njemu je stabilnost Srbije i regiona na prvom mestu.

Mima

pre 9 godina

Provokacija, pitanje je koliko ima podršku za takvu provokaciju u zapadnim političarima (pitanje je) po meni to deluje nezrelo. Kao dete kada se ljuti pa pokušava da ugrize jer ne zna šta će. Mislim da ima važnije probleme i tematiku jer je Albanija veoma neuređena i nazadna. Dobija političke poene kod kuće koji ga ništa ne koštaju ali Albanija je i dalje zadnja zemlja Evrope.

Vec vidjeno

pre 9 godina

Dolazak Seselja i premijera Albanije je dokaz da amerika zeli da destabilizuje vladavinu Vucica zbog posete Putina i suprotstavljanju osude Ukrajinske krize... Skupo ce to Ameri naplatiti Vucicu, ocekujte destabilizaciju, polako klizanje u totalitarizam i naciopatriotizam !

****

pre 9 godina

Koliko glup treba da budeš da tvrdiš da smo Kosovo izgubili zbog zločina nad civilima 98.? I koliko glup treba da budeš da tvrdiš da je Kosovo međunarodno priznata država? Možda ide ka tome, ali koliko smo daleko od toga da je Kosovo Srbija, toliko su i oni daleko od toga da su nezavisni i međunarodno priznati. Da ne pričam o tome da na severu nemaju nijedan atribut države, već je Srbija mngo prisutnija. A što se tiče toga da smo Kosovo izgubili 98., proučite malo bolje istoriju ovih prostora dva veka unazad, težnje Albanaca, ratove, Ustave i slično.

al jazzera

pre 9 godina

Albaniji je dodeljeno mesto uzbunjivaca balkanskog prostora,zato EU i Zapad gledaju blagonaklono na politiku tzv.'Velike Albanije",a kliko ce uspeti u tome....

Milan1989

pre 9 godina

Da bi obe drzave,ceo region,nastavio i razvijao se,odnosi izmedju suseda se moraju unaprediti,ratne sekire se moraju zakopati i gledati u buducnost. Ako to ne uradimo ni Srbija ni Albanija se nece razvijati predvidjenom brzinom,vec ce sve to teci mnogo sporije a mislim da to ne ide nikome u prilog a posebno ne gradjanima.

BOKI22

pre 9 godina

Time što je Rama odstupio od dogovorenih tema sastanka između Srbije i Albanije, pokazao je kakav je čovek. Na svu sreću Vučić mu je odmah odgovorio i jasno istakao kakav je stav Srbije.

Blackman

pre 9 godina

Postoji vreme, mesto i osoba sa kojom treba da se razgovara o KiM.
Pre svega, Edi Rama se dotakao pitanja KiM, iako je znao kakvu težinu to nosi sa sobom. Ja to tumačim odsustvom želje za boljom saradnjom.
Drugo, to je učinio usred Beograda, gde je dočekan i ugošćen.
Ono što je najbitnije, on nije osoba sa kojom bi trebalo otvarati pitanje KiM. Dijalozi su uspostavljeni na relaciji Beograd-Priština, a advokatisanje u korist KiM ne priliči državniku druge zemlje.

NJ

pre 9 godina

Rama ima ideju da se nametne kao nesporno vrhovni vođa svih Albanaca na Zapadnom Balkanu.
Ova provokacija je za mene očekivana, jer Ramin interes nije da unapredi odnose sa Srbijom - nego da podigne svoj rejtnig na jugu Srbije i u Prištini.
Izgradnja demokratske Srbije,kao zemlje koja teži punopravnom članstvu u EU, ponekad traži strpljenje i taktičnost.

Higija

pre 9 godina

Albanija je potrebna Srbiji oko našeg ekonomskog razvoja kako bi Srbija bila ekonomski prosperitetna i razvijena država. Srbija je na pravom ekonomskog napretka i razvoja. Aleksandar Vuučić je jedini premijer koji je umeeo da odgovori na svaku provokaciju da se bori za naš narod i državu. Srbija je na pravom ekonomskom putu napretka i razvoja. Aleksandra Vučića su svi zavoleli, ceo svet je na njegovoj strani. Rama nikada neće prestati da provocira premijera Srbije jer mu je to u krvi. Drago mi da je Rama na kraju izgovorio ime našeg premijera, jer ipak može da Srbiju da prihvati kao prijateljsku državu, da bi mogao da radi na zajedničkim strateškim projektima koje će omogućiti jačanje našeg Balkana.

Alen

pre 9 godina

Snažna opredeljenost biće potrebna kada se vlada i zemlja uskoro budu suočili sa novom fazom implementacije reformi. Tada će Vladi biti potrebna podrška Evrope i to na ssve načine i svim sredstvima koji su na raspolaganju zemlji kandidatu za članstvo, zato i na mikroplanu mora sve da bude uigrano, pa i regulisani odnosi sa onima koji nam nisu posebno dragi.

MILOS BG

pre 9 godina

Еди Рама је као по обичају рекао неке глупости, а Вучић је одличан државник и дипломата и тешко је водио ове разговоре,замислите да је неко други водио ову дипломатију ко зна шта би било.

NEJA

pre 9 godina

Mene uopste ne zanima ova vest i nije mi jasno sto opisujete svaki korak gospodina rame, ja mu ne bih dala toliki publicitet jer nije zasluzio

paja

pre 9 godina

Sramotno i nediplomatski za jednog premijera!!!Preksrsio je protokol a nisam cuo da se to skoro negde desilo....njegova sramota,njegov neuspeli pokusaj provokacije...zato je i dobio odgovor kakav je i zasluzio.

Tigi22

pre 9 godina

Rama je kršenjem protokola, pokazao da je neko ko se ne pridržava onog što je dogovoreno. S time je i pokazao da ne poseduje dovoljne političke kapacitete, osim onih za nivo zemlje iz koje dolazi. Zahvaljujući Raminoj provokaciji, Vučić je pokazao koliko je iznad njega i da mu Rama ne može parirati.

Jagodici

pre 9 godina

Edi Rama je dosao sa namerom da provocira.Nije pricao o odnosu na relaciji Srbija -Albanija vec je Kosovo glavna njegova tema.Dobio je pravi odgovor od naseg premijera -Srbija se nikom izvinjavati nece.

DURANT

pre 9 godina

Kao po običaju, naša strana i posebno Vučić su iskazali gostoprimstvo i potrudili se da vode diplomatiju, a Albanci samo provociraju.

Ej bre!

pre 9 godina

Što bi rekao Dačić za Tačija: Najradije bih ga ošamario! To je lako. Teško je progutati knedlu i diplomatski pregovarati.