Ponedeljak, 10.11.2014.

12:53

Ne dam nikome da nas ponižava u BG

Premijer Srbije Aleksandar Vučić oštro odgovorio albanskom premijeru Ediju Rami na izjave o Kosovu, koje je ocenio provokacijom i incidentom.

Izvor: B92

Ne dam nikome da nas ponižava u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

275 Komentari

Sortiraj po:

ogrlica

pre 9 godina

Nije bilo nikakve potrebe da se van planiranog protokola govori o Kosovu, to samo pokazuje da je ovaj incident osmisljen kao provokacija, veoma je dobro to sto je premijer Vucic na prikladan i dostojanstven nacin odgovorio na ovu neprimerenu izjavu albanskog premijera Rame.

Branka

pre 9 godina

Napokon je nasa drzava dobila velikog lidera. Svaka cast premijeru na jasnom i izrazajnom govoru i stavu u vezi Kosova. Spustio je Ramu na svoje mesto.

rada87

pre 9 godina

Pitanje Kosova i Metohije je oblast u kojoj Albaniji nema mesta za teme razgovora, a podsecanje na incident sa dronom ide na racun Albanije, Srbija je pokazala dostojanstvo prilikom ovih smisljenih podbadanja.

ekolog

pre 9 godina

Ocekivano je da Rama svojom posetom ublazi reakcije na skorasnji incident Albanaca, medjutim covek je svojim samouverenim nastupom uneo jos vise nemira u dosadasnje drzavne odnose.

Zila

pre 9 godina

Ramina izjava je bila sramna, ali meni nije i neocekivana, bilo bi mnogo sramnije da je premijer cutke presao preko ovih reci. Odbranio je cast nase zemlje, sto je ipak najvaznije.

truba

pre 9 godina

Nasa zemlja je dozivela da ima premijera kakvog i zasluzuje, da je pored pokusaja skandala od strane albanskog premijera Edija Rame, premijer Vucic odbaci u stranu kao neuspeli pokusaj provokacije njegovog kolege koji mu nije uspeo, jer se zna stav Srbije po pitanju Kosova, a takodje i cudjenje povezanosti Rame i Kosova.

samsung

pre 9 godina

Premijer Srbije, Aleksandar Vucic, je sa velikim postovanjem docekao svog kolegu, Edija Ramu, i govor na konferenciji za stampu dvojice premijera bi prosao normalnim tokom da nije bilo skandalozne izjave premijera Albanije po pitanju ''nezavisnosti'' Kosova na sta je premijer Vucic ostro regaovao, sto je odlicno.

zmaj

pre 9 godina

Premijer Vucic je na adekvatan nacin reagovao na provokacije albanskog premijara Rame, KiM nemaju nikakve veze sa Albanijom tako da je izjava bila potpovo neprimerena, ovo je bio diplomatski incident koji se, nadajmo se, nece ponoviti u buducnosti.

deka11

pre 9 godina

Recenica koju je premijer Albanije izjavio na konferenciji za stampu o temi koja uopste nije njegov resor, niti negove drzave, spada pod termin besmislenost, sta drugo reci, i premijer Vucic je istakao da je ovo pokusaj provokacije, ali naravno bezuspesan.

SirOliver

pre 9 godina

Još jedan dokaz da Albanija još uvek nije spremna da bude konstruktivni član regiona ,već nastavlja svoju staru politiku ,koja je neće odvesti u EU. Ne politički gest Rame će sigurno napraviti štetu albanskoj diplomatiji, koja dokazuje da ne uspeva da se izdigne iznad regionalnih problema i krene putem saradnje i mira ka EU !

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Jovan Milosavljević: Upravo tako. Visoko poletio a u podrum pao. Nije gospodin očekivao da će na njegovu sitnu provokaciju dobiti zasluženi odgovor od premijera Srbije. Stiče se utisak da je se ozbiljno pokajao što je se nečega doticao što nema blage veze ni sa njim ni sa Albanijom.

davor

pre 9 godina

Krajne bedan pokukusaj Rame da demonstrira svoju "hrabrost", a zapravo napravio je veliku glupost, Vucic mu je odmah pojasnio neke stvari, pa ako ima malo mozga u glavi neka porazmisli o svom postupku.

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Nakon ove Ramine izjave, jasno je da se ne može verovati njegovoj priči da želi dobre odnose sa Srbijom, a da je pritom provocira u njenom glavnom gradu. Neko ko teži stabilnosti i uspostavljanju dobrih odnosa, ne istupa s takvim izjavama, bar ne na način, na koji je Rama to učinio.

bane

pre 9 godina

na ogromnu volju Vucica da izgradi dobrosusedske odnose, ipak je za ljubav potrebno dvoje, a nekada je neophodno i potpuno opravdano pokazati i ostar stav kao sto je u ovom slucaju uradjeno.

Postar

pre 9 godina

Diplomatija Rame ravna je pocetnoj tacki nadmorske visine.To je 0 (da budem jasan posto vidim da Rama ne poznaje dobro geografiju I granice)!

paja

pre 9 godina

Sramotno i nediplomatski!!!Preksrsio je protokol a nisam cuo da se to skoro negde desilo....njegova sramota,njegov neuspeli pokusaj provokacije...zato je i dobio odgovor kakav je i zasluzio.

hartija

pre 9 godina

Izjava albanskog premijera je bila neprimerena i neocekivana, zaista nije bilo potrebe da premijer Rama pominje Kosovo, smatram da je ovo bila provokacija upucena Srbiji, ali premijer Vucic je reagovao na pravi nacin.

Milica Milanov

pre 9 godina

Mi treba da se susrecemo sa predstavnicima Albanije i da razgovaramo sa njima o svemu sto je u interesu obe strane i zato mi nisu u redu komentari da nismo uopste "trebali da primimo Ramu" ili da ne treba da razgovaramo sa njim i slicno. Nema sumnje da bas moramo da razgovaramo i da se trudimo da popravljamo odnose sa svim zemljama u regionu pa i sa Albanijom. Ova poseta je i napravljena u tu svrhu i velika je steta sto sve nije otislo u dobrom smeru. Mislim da albanski premijer nije trebao da zapocne posetu na ovaj nacin. Naravno da se ne slazemo u svemu, naravno da postoje sporne stvari i naravno da se o svemu mora razgovarati ali ne treba da se pocne od onoga sto je najproblematicnije i sto je "prst u oko" vasem sagovorniku. I incident sa dronom na utakmici i ovaj incident je inicirala albanska strana pa se moze zakljuciti da njima korektni i prijateljski odnosi sa Srbijom nisu potrebni. Ti incidenti su izazvali razlicite, uglavnom negativne reakcije i kod Srba i kod Albanaca pa smo sada dalje nego sto smo bili pre ovoga a nije trebalo da bude tako.

sokic

pre 9 godina

S obzirom na cinjenicu koga je Srbija docekala, tj. premijer Vucic, a to je docek premijera Albanije Edija Rame, bilo je za ocekivati da ce doticni u toku svog govora za medije, jer je to smisljeno, da izjavi nebulozu vec sada dobro poznatu, ali je i premijer Vucic bio uz Srbiju i njenu pokrajinu Kosovo, svojom replikom.

napolitanka

pre 9 godina

Premijer Albanije bi trebalo da bude pocastvovan sto ga je premijer Vucic uopste i pozvao na razgovor oko puta ka EU kao i drugim temama poslovne saradnje, cemu se on na neverovatan nacin zahvalio tako sto je pricao o temama koje nisu na dnevnom redu, pokusavajuci da napravi destabiliaciju, ali mu nije uspelo, zahvaljujuci premijeru Vucicu.

kocka

pre 9 godina

Srbija je pokazala svoju velicinu time sto je primila albanskog premijera Edija Ramu kao gosta koga treba ispostovati iako imamo razlicite stavove po mnogim pitanjima. Medjutim, albanski premijer je sebi previse uzeo za pravo da komentarise i teme koje su van protokola, ali mu je premijer Vucic odgovorio na pravi nacin.

magnet

pre 9 godina

Premijer Vucic je svojom reakcijom na provokacuju koja je dosla od albanskog premijera Rame pokazao srpsko gostoprimstvo, on je bio veoma iznenadjen izjavom albanskog kolege, ali ce se odazvati pozivu za posetu Tirani, gde ce naglasiti da je Kosovo deo Srbije.

lanac

pre 9 godina

Premijer Albanije je van dogovorenog protokola pokrenuo temu Kosova, sto je bilo sasvim iznenadjujuce i predstavljalo je veliku provokaciju na racun Srbije, lepo je videti da je premijer Vucic reagovao na najbolji moguci nacin, zaista neverovatan incident.

Kristina

pre 9 godina

Hoće Vučić da prihavti izazov i odigra u Tirani košarku s Ramom? Pošto već planira da ide u Tiranu u uzvratnu posetu, neka ga bar razbije u košarci i neka raširi transparent "Kosovo je Srbija", u inat.

Soni

pre 9 godina

Vučić je ispunio svoju obavezu kao premijera, i razgovor je održan u cilju mira i stabilnosti u regionu! A oni mogu samo da maštaju o Kosovu, i drago mi je što je to premijer Vučić otvoreno rekao na konferenciji!

Pospanko

pre 9 godina

Nije naš premijer kriv što je premijer Albanije provocirao! Razgovori su se održali zarad stabilnosti i mira u regionu, i tu je premijer Vučić ispoštovao svoju poziciju i obavezu kao premijera Srbije! Sve ostalo nije moglo da se spreči, ali mi je veoma drago što mu je Vučić odmah odgovorio na provokaciju, i ponovo izneo svoj, i stav Srbije prema Kosovu i Metohiji!

lepeza

pre 9 godina

Neverovatno je da neko moze da kaze da se stidi Srbije, kao svoje drzave jer je albanski premijer izjavio katastrofalan komentar na racun Kosova u smislu da je realna cinjenica da je ova sprska pokrajina nezavisna ali da je samo pitanje momenta kada ce Srbija to priznati. Premijer Vucic je sasvim dobro odreagovao na pomenutu provokaciju.

Dzabe vam je govoriti

pre 9 godina

Kad je receno da se odlaze poseta Rame, lepo sam vam rekao:"Manite se Rame, napravice vam probleme usred Beograda", ali taj moj komentar koji ispunjava sve vase norme, nije objavljen.

simpo

pre 9 godina

Sve pohvale treba istaci na racun izjave premijera Vucica, koji je, na onako nisku provokaciju premijera Albanije o Kosovu, istakao da je iznenadjen misljenjem Edija Rame po pitanju juzne srpske pokrajine, kao da Albanija ima neke veze sa Kosovom.

maska

pre 9 godina

Premijer Albanije je svojom smisljenom provokacijom vise doveo do toga da Srbija jos vise ima poverenja u svog premijera koji je reagovao kao pravi premijer koji postuje i ceni svoju zemlju, tako sto je dodao da u protokolu koji je predvidjen za teme razgovora dvojice premijera ne bude tema Kosovo jer Albanija i Kosovo nemaju zajednickih tacaka.

JASNA

pre 9 godina

Od Rame se provokacija i ocekivala.Ali nije ocekivao da ce imati preko puta sebe odlucnog premijera,koji nece da dozvoli da neko gazi Srbiju.

Stanojka prognana

pre 9 godina

Odlicno rezirana gluma. Scenario USA ili UK.
Ali da je Tadic bio domacin verovatno bi se izvinio gostu.
E sad da je Kostunica trebao da glumi, mislim da do posete ne bi ni doslo.

Centurion

pre 9 godina

Na ovu klasicnu provokaciju reakcija nije mogla da izostane. Necemo valjda vise da spustamo glavu i trpimo uvdere kao pre. Premijer je pokazao cvrt, jasan stav i ubuduce nece moci svakom da izleti ovakva glupost.

Alex

pre 9 godina

Sramota me sto sam Srbin Vucicu po prvi put pa mi nemamo ko da vodi ovu drzavu sramota nedaj boze nikome da ima ovakvog premijera da brani interese svog naroda. Ponizenje do ponizenja sramota nemam reci vise, Jel to bilo narednje iz Nemacke

Igor

pre 9 godina

Morao je Vučić na kraju da kaže da time završava poseta Rame i da taj gospodin bude ispraćen iz Srbije. Tako bi Vučić pokazao da je ispoštovao zapad (jer jasno je ko je sponzor posete), ali istovremeno pokazao da je Rama prešao meru i da Srbija postoji kao država. Ovako, mnogi nam se smeju, poniženi smo...

Ljilja11

pre 9 godina

Srbija ima premijera koji ume da se nosi sa svim problemima I nimalo nije lako primiti premijera druge zemlje koji nepostuje nas. Ali Srbiju niko nece ponizavati a pogotovo ne kada je ovako ugoscen I priajteljski primljen

cisti populizam

pre 9 godina

"

Nek priča šta ko hoće, ali Vučić je porastao u mojom očima nakon današnjeg dana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Predrag Štajn, 10. novembar 2014 17:09) "
===================

Vucic ce porasti u mojim ocima tek kada isto ovo smedne reci Nemcima, Englezim, Francuzima,Austrijancima, Amerikancima,...jer su svi oni priznali Kosovo kao sto je uradila i Albanija

Ovako ponasa se isto kao nasa vlast 2008. godine nakon odcepljenja kosova kada smo oterali jedino ambasadora Crne Gore, a ambasadorima velikih i jakih drzava nismo smeli nista

statistika

pre 9 godina

odnos pozitivnih i negativnih "ocena" komentara je 75-25% u korist podrske premijeru
medjutim, odnos pozitivnih i negativnih komentara je 75-25% u korist neslaganja sa politikom premijera
zakljucak: ne postoje botovi koji dirigovano lupaju pluseve i minuse, to smo nas 75% umislili

Mirce

pre 9 godina

Zemljama sirom sveta treba biti jasno da Srbija zeli mir i saradnju sa svima , a da su Albancima iznad svega njihove separatisticke ideje. Obradovali su bilbotrdi na Kosovu koje je i uvek ce biti sastavni deo Srbije, a ljudi koji su tamo ostali su pravi heroji i raduje me njihova sloga.

Valjevo

pre 9 godina

Ma znamo mi da ti neces dati da nas niko ponizava...samo zahvaljujuci istoj tvojoj prici i tvojih saboraca iz SRS-a mi pogubismo mnoge teritorije i bismo ponizeni do kraja...

rajko

pre 9 godina

Kako moze da ne da nesto sto se vec desilo?! Zar stvarno moze da poveruje da pregrst retorike i poneko hapsenje (bez presude) i glumatanje odlucnosti i "crvrste ruke" moze da zavara gradjane da zaborave da se nista na bolje u njihovim zivotima nije promenilo za skoro tri godine njihove vladavine.

Milan

pre 9 godina

Kosovo je Deo Srbije!!Izgleda ovaj Vama dobro ispire mozak.Jesu li to mnoge drzave priznale Kosovo kao deo Srbije ili...Jel postoji granica ispod Kursumlije a na njoj carinici sa drzavnim oznakam Srbije?Vucicu su samo Kardelj Broz i Bakaric ravni!!

edit

pre 9 godina

Ko je gledao direktno prenos nije cuo tu "ostrinu"g.Vucica u odgovoru gostu,doduse pomenuo je rac provokacija,mada i na to bio je "pocastvovan"podrugljivim osmehom gosta.Iskreno,mene je nesto sramota,cemu jos i direktan prenos?Mozda "direktiva"da nas ismeju sve skupa,ni krive ni duzne u ovoj citavoj "saradi".

Nadja

pre 9 godina

Robespjer, darling, na Kosovu zive Albanci, a na Krimu Rusi...Pogledajte mapu Dusanovog carstva, a onda mapu Balkana 1912, tako uvek mozete potezati onu koja odgovara trenutacnoj potrebi.

Ljuban

pre 9 godina

Vucic je porucio Rami da ideju Velike Albanije nece moci tako lako da realizuje,jer je Srbija neumoljiva i ne odustaje od KiM.Albanci dokle god budu imali velike sile kao podrsku za osvajacku politiku mogu da fantaziraju o prosirenju svoje drzave,ali i tome ce doci kraj.

marija

pre 9 godina

A pravnik Vucic je samo trebao da se pozove na medjunarodno vazeci dokument R 1244 Ujedinjenih Nacija koju kao jedini valjani argument Srbije vecito zaboravlja.

Shone

pre 9 godina

Rama je rekao istinu sa ili bez prevoda!Vucic je Briselskim sporazumom prihvatio tu istinu.Sve ostalo je circus za polupimene I nepismene, tj. za gro SNS glasackog tela.Ovde se uvek racunalo na mozak kisne gliste.
(pipi, 10. novembar 2014 14:55)
А приде је све ово што се данас могло чути режирано и то свако ко се разуме у политику мора да зна. Па да ли има икога иоле разумног ко верује да једна и друга страна нису имале унапред припремљен договор како ће све тећи и какве ће изјаве давати?

Прво Рама као "провоцира", а у ствари прича оно што његови у Албанији желе да чују и самим тим себи диже рејтинг (јер је као у сред Београда објаснио неке ствари), а онда као Вучић даје жесток одговор па самим тим ради оно што његови наивни бирачи овде желе да чују. По принципу "јес` вид`о како му је одговорио то је права Србенда". И шта буде на крају. И једна и друга страна су задовољне учинком. Све је то из исте кухиње.

Aleksandra

pre 9 godina

Premijer Srbije je zid koji Rama nikako ne moze da preskoci niti da bude bolji u bilo cemu.Ramo to je realnost pomiri se sa tim koliko god provocirao dzabe moras ramo da svatis da moras da menjas razmisljanje

Sandra

pre 9 godina

Dosao u Beograd i mislio da na domacem terenu moze da kaze neku provokaciju a da ne prodje nekaznjeno ali naleteo je na Aleksandra Vucica i dobio odlicnu repriku

kids

pre 9 godina

komplikujes stanje srbima na kosovu kojih ti je puna usta, nesretnice pogubljeni od sebe i svoje sludjeno umisljene velicine...smesan si koliko si prolupao, da te podsetim ti si dao kosovo

Sofija

pre 9 godina

NIje ni trebalo da Rama dolazi u Srbiju.Trazili ste - gledajte odnosno-slusali ste Merkelovu i EU i dobili ste ono sto se desilo!
I kakve licne karte za nasu i njihovu zemlju?Ko uopste planira odlazak u Albaniju?!Znamo sta su nam radili 99-te tamo!!!

djole

pre 9 godina

Zasto se ljutis Vucicu, jesu li te Ameri doveli na vlast (jesu), e pa ima onda da cutis i radis sta ti se kaze. Gradjanima ces da se predstavljas kao patriota a potpisao si Briselski sporazum koji de facto priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu, ccc...

pop

pre 9 godina

Pa Vucic i da spreci bombardovanje Srbije vi biste mu zamerili sto je usput ispustio pikavac na zemlju. Covek krajnje konkretno postupa u svakom pogledu, nije uzeo ni dan godisnjeg odmora ni dinar u svoj dzep. Ceo zivot mu se svodi na rad za drzavu. Sposoban je i sa svakom drzavom izgradio odgovarajuci odnos. Nije izdao narod, sam je rekao ovom djubretu kakav mu je stav po pitanju Kosova. Nikad nismo imali premijera, bar ne u poslednje vreme, kog je svet vise cenio. Da je komican i tezi k malo diktatorskom rezimu, stoji. Ali da se trudi i korektno radi, tj RADI uopste, ne mozete mu osporiti.

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 9 godina

u redu, nemoj dozvoliti ponizenje.
zasto si onda prvi ponizio gosta na aerodromu. pored pocasne straze osim srpske nije bila postavljena i crvena zastava sa crnim dvoglavim orlom?
zasto? odgovori nama, komsijama.
pozdrav iz prizrena.

Problemi

pre 9 godina

Ej kaže nema cenzure, a dođe mu Rama u goste, a ovaj mu isključi mikrofon, pa što stoički ne prizna da su morali da se sastanu i da mi nismo suverena država?!

manitu

pre 9 godina

kako ne dozvoljavas? pa upravo te ponizio! jos ce Albanci kod nas ovde u Srbiju,ocekuje se njihov priliv.. k'o da su te oni glasali Vucicu a ne mi! svaka cast,bitno je da te nije ponizio :P

čovek

pre 9 godina

Ne može nas gospodin Rama poniziti onoliko koliko se aktualni režim ponižava. Samim tim ponižava i Srbiju.
Edi Rama se samo ponaša onako kako gost doživljava slabog domaćina...na žalost naše dece i nas.

Pipi duga carapa

pre 9 godina

Da se narod pita svi bi ziveli u miru. Politicari su ti koji prave tenzije. Oni su deo problema i nemaju resenje. A, resenje je samo direktna demokratija. Hvala na paznji.

Uros

pre 9 godina

Dogovorili prelazak preko granice samo sa licnom kartom ? Da li je ovo moguce? Ko bi normalan u Srbiji zeleo da albanski drzavljani ulaze samo sa licnom kartom i koji bi normalan gradjanin Albanije zeleo to isto za drzavljane Srbije? Pa zna se koji srpski drzavljani i zasto idu u Albaniju i obrnuto...

samo kazem

pre 9 godina

Ako, Vucicu tako i treba. 2:0 za ramu, a ti Aleksandre sad i dalje slusaj zapadne ambasdore, neka te i dalje vredjaju pred sopstvenim narodom, i to po drugi put na drzavnoj televiziji.
Neka premijeru, neka ti tvoji zapadni 'prijatelji' kazu st aje dobro za tebe i za Srbiju.
I sad je kao nesto cudno sto ti ceo stadion skandira, tvoja sreca sto danas nema neka utakmica....

cofi95

pre 9 godina

Dolazak Rame u Beograd je prethodno pomeren navodno zbog desavanja na utakmici, a u stvari je pomeren da se poklopi sa Seseljevim dolaskom, tako da se skrene paznja na Sipca. Jos sutra kad Kurir i Informer krenu da lupaju po usima sa Raminom poklanjanjem srpskoj zastavi, polupismena Srbija ce biti izmanipulisana, a na Kumov dolazak skoro niko nece obratiti paznju. Bravo, Vucicu, I didn't know You had it in You (izvinjavam se zbog engleskog, ali ova fraza mi se svidja).

Zemun_grad

pre 9 godina

Onda dođu naši "Evropljani" i pacifisti, hipici na lsd-ju da nam kažu kako šiptari sa Kosova nisu isto što i Albanci, kako Albanci ne mirišu ove sa Kosova i sl. A posle utakmice slavili su od MK do Kosova i danas premijer Albanije izjavi ovo za Kosovo.

Urketa

pre 9 godina

Pa gospodine Rama dosli ste u Srbiju da provocirate srpskog premijera, sramota zaista. Morate da shvatite za svagda Kosovo je Srbija , a ne Albanija i to sto pre shvatite bice vam lakse i lakse cemo uspostaviti dobre medjuljudske odnose, i za dalju bolju saradnju.

Lenna

pre 9 godina

Da li su botovi sa svih drugih sajtova presli na b92? Pre na Blicu nisi mogao da dises od njih, sada kada su Blic uzeli u svoje ruke presli su na b92, ili je moguce da je vecina naseg naroda sa tako niskim pragom svesti.
Hajde sad da pogledamo one komentare od pre 5-6 h, pa da vidite kako se sipmatizeri i clanovi sns-a po svom obicaju okrecu kako vetar duva i vrlo brzo prilagodjavaju novonastaloj situaciji.
I utisak meseca, spontano postavljeni bilbordi sa Vucicevim likom. Spontano cemo svi poumirati od jada i bede.

realnost

pre 9 godina

a sto se vi komentatori ovde bunite? sta vama nije jasno tu? realnost je jedno a iluzija, masta i bajka nesto drugo. kosovo jeste i bice nezavisno jer se velesilama tako hoce, vi tu nista ne mozete kao ni rukovodstvo zemlje osim baljezganja i tacka. a to sta pise u ustavu to ne znaci nista, obicno mrtvo slovo na papira, pa u ustavu moze da pise da se teritorija srbije prostire do japana, da je mesec srpski itd itd... to babic cuveni i kompanija glasacka masina mogu sta god hoce da izglasaju u skupstini, npr da je dan noc a noc dan ili da je crno belo a belo crno...a sve nije tako... smesni ste a istovremeno jako jadni

KKK

pre 9 godina

RTS postaje jednopartijsko glasilo i sve je prilagođeno samopromociji jednog čoveka. Samo da se ne zaboravi 5. oktobar 2000. Opet miriše na paljevinu.

Pera Detlic

pre 9 godina

Ovoga me je puta istrajni borac protiv kriminala, korupcije, bede, siromašva, apatije, netolerancije, nezaposlenosti... zaista razočarao! Pod pritiskom onih zlotvora za zapada (znam ja da i on zna da nam oni ništa dobro ne misle, samo se lukavo pretvara) primio je čoveka koji ništa nije učinio da se u njegovoj prćiji otkriju, uhapse i osude trgovci ljudskim organima kojih je nesumnjivo bilo, dokazi postoje ali nema volje! Ipak, verujući u promisao njegove svetosti, prima ministra Aleka, siguran sam da je to samo deo lukavog plana za ozdravljenje Srbije!

Micunov S.

pre 9 godina

Ja vas ne znam zasto neki govore da treba da prihvatimo realnost, da nije to provokacija itd Stvar je u tome, da i jeste provokacija, vise puta bila je najavljeno da nece se pricati o Kosovu, i da tu temu ostavmo iza i ostavimo za drugi put, i da se prica i dogovori o saradnji ekonomski, privredni, drustveni itd i evo sad Rama prekrsio dogovor, i uopste me nije jasno koja to bila potreba da se spominje o tome, a svi mi kao tezimo ka EU, mir i stabilnost, a problem o Kosovu su mogli da pricaju drugi put, a ne na prvi zavnicni susret posle 70 godina. Zasto je bilo toliko tesko da se ne ispostuje dogovor, i sad on na kvarno prevario i upropastio sve. I sad je poslao sliku celom svetu da se ne moze verovati Albaniju, obecanja i da ce bilo koji Albanac ispostovati bilo koji dogovor... Covece njima das prst, i oni ti uzmu celu ruku... i da se stvori velika Albanija i dalje ce albanci bezati preko granice, kako se siri albanija, a alabanci samo beze od nje, jer nema zivota, mira i zakona, nisu toliko oni dzabe bezali u staru Jugoslaviju, za vreme Tita...

nebitno

pre 9 godina

Hmm... Oki, da vidimo da li ce sada da mi puste komentar?
Zasto samo sa LICNOM KARTOM smeju da ULAZE u nasu zemlju?
Koji pametnjakovic je to dozvolio???

Dno dna.

Brane212

pre 9 godina

Što se ličnih karti tiče, siguran sam da je to rezultat politike a i u krajnjem interesu Srbije.

Što se ne-prevoda tiče, dobar potez. Ako već insistira na svom jeziku a na njemu lupeta o Kosovu na mestu i u vreme gde tome nije mesto, neka ga prevodi ko želi.

Nacionalizam košta, između ostalog i zbog insistiranja na lokalnim jezicima. Ko hoće da ga razumeju u svetu, mora da koristi engleski. Ili to ili da plaća hordu dobrih simulatnih prevodilaca, obično uz ograničeni efekat i daleko veće troškove.

Vučić je to odradio u smislu minimuma za formalno poštovanje vanjskih zahteva i to je to. Ne vidim, šta je tu mogao bolje da uradi.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Обична представа, спииновање не би ли се Вучићу подигао пољуљани рејтинг.
Путин тражи паре за гас, а и Шешељ стиже...

aristotel

pre 9 godina

"Ramnino je da provocira,a nase je da ga iskuliramo,jer u tome i jeste nasa najveca razlika"
(justinijan, 10. novembar 2014 14:53)
Blizu si justinijane! Ne samo da ga iskulira, nego da ga odgovarajucom dosetkom i poklopi!
Ovako, kako kazes, i dalje ce svaki zec da slilji pisaljku na nas!
Nemaju bivsi radikali pametne i ucene ljude. To je i Nikola Pasic, veliki radikal dobro znao, pa je na teskim pozicijama u svojoj vladi postavljao Demokrate za ministre! Pogledaj istoriju...
Izgleda da je gospoidin Vucic suvise glup da ovo shvati, pa mu se zato dogadjaju ovakve stvari.

lazar dalmatinski

pre 9 godina

ne nije ga trebao ni primiti,a nakon svih izjava albanskog primitivca.Ne dati mu do značaja.Prethodno uručiti oštru notu njihovom ambasadoru.Ni po kakovu cijenu ne priznati KiM.Ti albanci su kolektivno retardiran narod,kao posljedica patološkog razvoja svijesti.Sada su dobili priliku da demonstriraju "silu" usred Beograda...Kakva magarad...

Simke

pre 9 godina

Dok se nisu masovno pojavili ovi ''Botovi'', čepulje, podguzne muve, nekako sam imao poverenja u AV, imao i strpljenja, i zaista je delovao kao preporođena osoba koja je spremna da zavrne rukave zarad svog naroda.
Međutim... Ova jadost, ovi providni proleterski komentari koji veličaju AV kao drugi dolazak Isusa, ovo cenzurisanje po medijima svakoga ko ne želi da ljubi Vučićevi zadnjicu, doprinelo je da 80% onih koji su glasali za Vučka sada ima šuljeve od istog.
Dobar posao rade Botovi, ali za opoziciju. A strah medija od Vučka ne treba komentarisati. Vi sa B92 ste toliko selektivni i uplašeni od AV da je pomalo i tužno sve to...
Da stvar bude još gora, AV i nije toliko loš, u poređenju sa ostalim dinosaurusima naše političke elite, ali pored šlihtara i uplašenih kerića koji ga prate totalno je pao u očima normalnih ljudi.
I nemojte da mislite da su komentari na nekom sajtu merodovni pokazatelj volje i raspoloženja većine, jer ima mnogo ljudi koji nemaju ni vremena za Internet, neki nemaju ni para za Internet, a neki ni kompijuter nemaju čak! E takvi će, dal za 2,3 god, ili 56, kad budu pukli, reći poslednju reč, a ne android duhovi i tastatura miševi ispranih mozgova. Naravno, ovaj kom. ima šanse da bude pušten, iste kao i što fk čukarički ima šanse da osvoji ligu šampiona!, ali čuda su moguća, pozz.

srbin

pre 9 godina

to je stav gotovo citavog sveta pa i albanije, ako ne dozvoljava nikom da misli u srbiji pa sad je poceo prisiljavati i van srbije da misle kao on, totalno je covek iskliznuo iz svih sina i normalnih pravaca i postaje sve nekontrolisaniji za sve i svakog, prosto ga valjda spolja vise nece tolerisati da da nas spase seselj, evropa ko god moze, rusija, amerika.. upomoooooooc.

aj sad

pre 9 godina

ne razumem šta je to Rama rekao a što nisu rekli Amerikanci, Nemci, Francuzi... Zapad ne samo da govori, već i radi i zahteva isto to i od Srbije. Rama, kao nebitan faktor, može samo da sugeriše, a Zapad zahteva, pa ne čusmo da je Vučić ovako oštro reagovao prema Merkelovom. kakve veze Nemačka ima sa Kosvom? ali Nemačka zahteva, ne sugeriše. ako ovim tonom Vučić u najskorijem roku ne odgovori Nemačkoj, neka podnese ostavku zbog nepotrebne patetike i nedoslednosti, i nadasve nedostojnsosti da bude premijer. razume se da ovim tonom ne može da se razgovara sa Nemačkom, ali ako ne može sa Nemačkom, zašto bi se tako razgovaralo sa Albanijom, koja nema nikakav uticaj na proces nezavisnosti Kosova. Vučiću, izazovi isto ovako i Nemce i Amerikance, ili podnesi ostavku, ako već insistiraš na "neponižavanju Srbije".

Robespjer

pre 9 godina

@Nadja

Posto neko tvrdoglavo nece da nesto nauci evo ja cu mu pomoci: Krim je OTET Rusiji, isto kao sto je Srbiji OTETO Kosovo. Rusija jaka vratila sebi Krim. To je put kako se vraca Kosovo - jaka Srbija, ekonomski, politicki, vojno, institucionalno i pre svega dostojanstvo vratiti gradjanima. Dakle prvi srpski politicar koji bude vratio Kosovo Srbiji ce uraditi ono sto je Putin uradio sa Krimom - vratio matici OTETO. Kao sto NIKADA Kosovo nije bilo Albansko, tako ni Krim NIKADA nije bio Ukrajinski. Da li je malo jasnije?

Jelena

pre 9 godina

Ali meni nije jasna gomila komentara ovde gde se kaze da je Vucko objasnio. Sta je objasnio? Kome? Briga njih sve sta je on rekao. Ovde je zabrinjavajuca sloboda albanskog premijera, koja samo govori kakav mi generalno ugled imamo. Ne bi se on tako ponasao da nema podrsku zapada, budimo realni.

Odkaz

pre 9 godina

Prelaz granice samo sa ličnom kartom je još jedan podmukao potez Albanije. To je dobro samo za albance sa KiM i Preševske doline. Pitam se koji će to Srbin ići u Albaniju. Što se tiče provokacija Rame, predlažem da mu Vučić odmah odkaže svoje gostoprimstvo, što bi značilo da u najkaćem mogućem vremenu taj rama napusti Srbiju.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Kakva komedija... Ovaj prvi to prica vec mesec dana, a ovaj drugi ga zove u goste, pa kad je prvi opet to ispricao, onda se ovaj drugi kao zaprepastio i naljutio. A ovaj prvi ga gleda i smeje se... A u medjuvremenu su dogovorili prelazak granice sa licnom kartom (a zna se ko najvise prelazi tu granicu - sigurno ne radnici, naucnici ili turisti)... A sto se drona tice, nijedna nasa sluzba nije bila u stanju da spreci provokaciju pomocu obicne decije igracke... A da su albanski fudbaleri zeleli da nastave utakmicu, i da su na kraju izbegli poraz, onda bi nasa reprezentacija imala -1 bod na tabeli... I ne sme niko da nas ponizava, je l' da?

Dorijan

pre 9 godina

Rama se zaista poneo na veoma loš način. Došao je u Beograd da vređa Srbiju i srpski narod, a to je krajnje nedopustivo. Nema sumnje da će se Srbija uvek boriti za Kosovo i braniti svoj interes.

Da ali ...

pre 9 godina

Slazem se da je spominjanje nezavisnosti KiM u Srbiji ponizavanje Srbije. Ali sta cemo sa gomilom zapadnih politicara koji su u toj istoj zgradi to rekli pa nikom nista. Zasto onda nisi reagovao Vucicu? Rama nas je ponizio samim tim sto si dopustio da uopste dodje u Srbiju posle onog incidenta sa zastavom. Ali ...

maroko

pre 9 godina

Pravo domaćinskio i državničko držanje našeg premijera. Pokazao je na jedan fin način gostu gde je došao i gde mu je mesto, tj. da ne gura nos u tuđe stvari.

Sanja77

pre 9 godina

Ovo je još jedan istorijski uspeh za našu zemlju, posle toliko godina i ogromnog broja užasnih događaja i političkih previranja uopšte dođe do sastanka. Aleksandar Vučić je opet pokazao šta je umetnost diplomatije. Trebalo je izdržati ovako velike političke provokacije i igru reči i to javno. Svaka reč našeg premijera je bila na mestu. Treba ignorisati ovakve provokacije i izdići se iznad trenutne situacije.

Pravo slobode govora

pre 9 godina

Ja ne volim Vucica,cak sta vise ostavljam komentare negativne prirode i pritiskam minuse tamo gde botovi pluseve,ali jedna stvar mora biti jasna,ko god da je na vlasti,a brani Srbiju mora imati podrsku i stati na sopstvenu stranu.

Vido-Vita

pre 9 godina

"Niko ne sme da Vas bije"- 25 godnina kasnije.
Taman za to vreme pao je berlinski zid.
U Srbiji nije pao ni jedan, mnogi su "samo" sruseni, a jos vise je niklo.

pipi

pre 9 godina

Rama je rekao istinu sa ili bez prevoda!Vucic je Briselskim sporazumom prihvatio tu istinu.Sve ostalo je circus za polupimene I nepismene, tj. za gro SNS glasackog tela.Ovde se uvek racunalo na mozak kisne gliste.

Nadja

pre 9 godina

Nista tu nije bilo provokativno, to je cinjenicno stanje koga mi nismo svesni. Citam komentare i vidim pitanje - kakve veze imaju Rama i Kosovo - pa iste kakve imaju Putin i Krim. Mi uvek imamo vise raznih arsina za iste stvari.

vladimir

pre 9 godina

Da li ste stvarno toliko glupi , pa nema nama dogovora sa Albancima
niko sa njima ne moze da se dogovori , a i kakve vajde mi imamo od Albanije i ona od nas "NIKAKVE" . Ne mora niko od njih da dodje ovde narednih 1000god. A mozda nam i Kosovo vrate u tom periodu . Kosovo nije jos Albansko ali nije ni Sprsko . Vucic i Dacic su se pobrinuli za to pre dve god. ILI STE I TO ZABORAVILI

bill

pre 9 godina

Sa Albancima treba održavati samo odnose na distanci, koliko je neophodno da se postigne boji život građana. Ovakve provokacije treba jednostavno ignorisati i time poslati poruku da Srbija ne govori jezikom jeftinih provokacija, baš kako je Vučić to danas uradio.

natalija

pre 9 godina

@(Bot u ostavci, 10. novembar 2014 13:46)

Ama covece shvatas li ti da je on premijer susedne nam zemlje!!!Neminovno je susreti se i sa njim...I bilo je za ocekivati da ce provuci neku provokaciju ali Vucic je i na to bio spreman i odgovorio mu je istog momenta,odlucno je stao uz svoj narod.Verujem da bi se onaj nalickani izvinjavao jos uvek!!!!!!!!!!!!

gama

pre 9 godina

Premijer Vučić je bez dileme oličenje većine građana Srbije i vuče prave poteze. I ovaj odgovor pokazuje kako na jedan gospodski način možete nekom reći gde su granice pristojnosti i pokazati mu gde mu je mesto.

my way

pre 9 godina

Dok god se na ovako bitnim pitanjima sve svodi na rat izmedju botova raznih stranackih boja i unutrasnja prepucavanja, a Srbija bude ne na 2. ili 3. mestu, vec potpuno nebitna, mi nikad necemo biti zemlja, ne za postovanje, vec za bilo sta osim za gazenje i ponizavanje.

kimi

pre 9 godina

Kad zivis u Bosni i Hercegovini, naucis da razmisljas i na ovaj nacin: Mozda su se njih dvojica dogovorili da naprave haos. Albanac dodje tu i provocira, svi Albanci, nebitno sta su do tada mislili o njemu, stanu na njegovu stranu. Sa druge strane, Srbin se postavi kao veliki zastitnik i naravno svi Srbi, nebitno sta su do tada mislili o njemu, stanu na njegovu stranu. Provokatoru se dize rejting, braniocu se dize rejting, njih dvojica srecna i zadovoljna, a narod ne konta da je to u sustini samo predstava za dizanje rejtinga. Eto, pitajte tandem Dodik-Silajdzic. Dobro, mozda Vucic nije bas taj nivo namazanosti da ulazi u smisljen dogovor, ali garantujem, GARANTUJEM da je jedva docekao da Rama nesto pljune u pravcu Srba i Srbije. Posto nista u drzavi ne resava, barem moze malo da glumi zastitnika.

Miodrag

pre 9 godina

Netačno, jer Srbija u Albaniju izvozi dosta proizvoda i ima pozitivan trgovinski bilans. Zato je dobro što ga je primio, očitao mu lekciju o stavu Srbije i možda dogovorio još veću trgovinsku razmenu koja će svakako ići u našu korist.

Danijel

pre 9 godina

Deo Srbije nikada vise.. to je o on svesan.. sitni politicki poeni.. koji jadan narod pada u tome..
Vucicu gore ti radi evropska unija nego Albanija.. oni su Vas bombsrdovali oni su vam uzeli kosovo.. no njima ne smijes.. haha ;)

smeker

pre 9 godina

Sta se ovo radi ljudi moji,koje ovde blesav a ko pametan.Kakve licne karte za prelazak granice,pa ko jos ide u Albaniju i gde put vodi preko te zemlje.Siptarima treba otvorena granica a ne nama.Njima treba poostriti tretman na granici a mi radimo suprotno.Ako vlada donese takvu odluku onda ima da glasam onog iz Preseva.Pokojni dr Raskovic je dao pravu dijagnozu za nas srbe...

Zlopamtilo

pre 9 godina

Nije lako . Rami su rekli da mora da ide u Beograd , kao i šta da kaže i on je došao a i rekao je .Sa druge strane Vučiću je rečeno da zbog stabilnosti u regionu mora da ga primi i on ga je primio .
A što se tiče zaštite interesa Srbije i građana Srbije (u slučaju da se ne poklapaju u potpunosti) molio bih pojašnjenje odluke o prometu ljudi sa ličnim kartama umesto sa pasošima .Doduše u okolini Niša je prijavljeno Albanaca više nego što ima stanovnika u pojedinim mestima tako da su oni u stvari naši građani ,možda je to zbog njih....

nesa

pre 9 godina

Ostro i na prvu loptu.Medjutim ja imam priliku da pratim i strane medije.Tako je juce na Austrijskoj drzavnoj televiziji ÖRF u jednocasovnoj emisiji odrzan okrugli sto sa temom Balkana.Na tu temu su bili pozvani novinari i istoricari
poznavaoci prilika na Balkanu.Ova vlada je sve pohvale dobila ne zbog reformi vec upravo za ono,kako rekose,sto se od nje najmanje ocekivalo:normalizacija odnosa sa Kosovom.Takodje su se slozili da ta normalizacija vodi neminovnom priznanju.Tako da mislim da je ljutnja premijera vise za domacu upotrebu.Ali moz da bidne al nemora da znaci

Dobra ti fora

pre 9 godina

Kako to misliš "ne daš nikom da nas ponižava u BG"? Pa samo Albanci su nas za mesec dana dva puta ponizili u sred Beograda. A da ne pričamo o nekim, drugim, ozbiljnijim državama, koje nas redovno ponižavaju. Čak nam je i Putin zavuk'o posle vaše parade ...

siki82

pre 9 godina

Rama je iskoristio situaciju,na nečiju dobrodošlicu,odreagovao je provokacijom,a to nikako nije u redu pogotovo što ništa od toga nije bilo po protokolu.

apolon

pre 9 godina

Konačno Srbija ima lidera koji se ni pred kim ne usteže da kaže ono što je u interesu Srbije. Ovom nesrećniku Rami je na jedan perfidan način rekao da ćuti i da nema šta da gura nos gde mu nije mesto.

shizofrenija

pre 9 godina

Ovaj narod je totalno blesav.I nema tu spasa.Mi smo propali nacisto.
O kakvim provokacijama pricate?Zasto ovaj narod istinu nece da prihvati?
Moze da nam se ne svidja,mozemo da imamo hiljadu prigovora ali realnost je da je Kosovo nezavisno,bar kad je Srbija u pitanju.I sta je tu onda provokacija?To sto neko saspe istinu u lice?Pa cekaj bre,Vucic je potpisao Briselski sporazum i tako prakticno priznao nezavisno Kosovo.Sta sad nije jasno?

truli zapad

pre 9 godina

Vucicu...igra se sa tobom...dobro je potkovan i naucen kako se "diplomatski" dolazi do cilja....uvek protne ponesto u govoru sto nas Srbe zaboli....sve je to zapadna skola....moras da naucis da se nosis sa time,da imas uvek jake argumente...to je tesko ali samo tako mozemo do nasih interesa...od saginjanja glava i izvinjenja nemamo nista niti cemo ikada imati...PAMET U GLAVU

Balacko

pre 9 godina

Jao! Pa za i ovde patetika i demagogija?! U redu je da se pomene provokacija, ali da se pravi predstava, scene i karakteristicne grimase - dokazuje da nije svako za diplomatu, drzavnika!

deda Miloje

pre 9 godina

i da nije Rama spomenuo kosovo, srbi bi opet rekli da rama provocira tako je to oduvek bilo.
(brax, 10. novembar 2014 13:33)
Zanimljiv zaključak! Treba da je jasno svima širom sveta da je Srbija ponosna zemlja ponosnih građana. Nema više izvinjavanja za ono za šta nismo krivi!

Zlopamtilo

pre 9 godina

@(Ibro, 10. novembar 2014 13:28)
A što onda Rama to ponavlja kada je ko zna koliko puta ponovljeno i samim tim ne toliko aktuelno ,i to u sred Beograda ? Pusti priču Ibro ...

Ilija

pre 9 godina

Nije albanski narod kriv što decenijama ima vođe koji imaju samo san o Velikoj Albaniji. Dosta je sigurno i njima takve politike, koja vodi samo u izolaciju. Srbija je prva pružila ruku, želi nekakve drugačije odnose, ali šta to vredi, Rama očigledno ima samo jedan cilj, da sanja decenijski san. U tome mu Srbija sigurno neće pomoći, ne bar kad je Kosovo u pitanju. Ono je za nas veoma važno i veliko, veće i od albanskog sna.

Pepi

pre 9 godina

Moramo gledati u budućnost.
Tešku prošlost naših odnosa treba ostaviti istoriji.
Mlade generacije zaslužuju da ne budu taoci prošlosti, koju su stvorili sariji.
Zajednički put u EU, je možda način da nađemo nove mostove za suživot i sredstvo za stabilizaciju Zapadnog Balkana.

Gosha

pre 9 godina

Evo sta je rekao... Stvar Kosova i Metohije je gotova i ono je nezavisno - izjavio je Rama u govoru, a Vučić prokomentarisao da ne zna kakve veze Rama ima sa Kosovom.

SARS

pre 9 godina

Premijeru nije lako od samog pocetka i stalno ga prate teski razgovori i nemili dogadjaji, od poplava pa nadalje.. Ali dobro je reagovao a nisam ni sumnjao da se nece snaci.

Doktor

pre 9 godina

Za prenos bez prevoda sa albanskog ceo RTS od direktora do portira zaslužuje otkaz!
Umesto da se čuje i vidi pravo lice Rame mi smo videli samo da se Vučić uzdržavaju da ga ne udari!
Sramota. za RTS oduzeti im nacionalnu frekvenciju!

Laza

pre 9 godina

Kada gosti sa Zapada spomenu nezavisnost Kosova, naše glavešine to neće ili ne smeju da im zamere, pa kažu "Eto, ne slažemo se oko tog pitanja, ali to ne znači da ne možemo da sarađujemo" itd. Kada ga pomene albanski premijer, Vučić odigra netaktički i nimalo diplomatski. Da li je to zato što je postao opijen moći, ili naprosto mora da demonstrira silu nad nekim nad kime sme, da bi oni kojima se može manipulisati i na čije se simpatije jedino još može računati rekli: "E, ako mu je rek'o!" Inače, neko je lepo primetio da Ramine govore niko ne prevodi gledaocima na srpski, pa mi tako ni ne znamo šta je to Rama rekao, kao što, ako je suditi po informacijama datim u ovoj vesti, ne mogu znati ni novinari prisutni na konferenciji. Jako je neobično što je tako, zar ne?

Skj

pre 9 godina

Gde je prevod?!?! Kakva sramota!! I sad ce za nedostatak prevoda dati neko glupo objasnjenje da npr. nemamo prevodioce za albanski ili da je simultani prevod preskup, a mi moramo da stedimo ili najomiljeniji izgovor: imali smo tehnickih problema! More...

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Vučić je preneo da se sa premijerom Ramom dogovorio da građani Srbije i Albanije mogu samo sa ličnim kartama da putuju u Albaniju, i obrnuto u Srbiju, kao i da će Vlada Srbije danas o tome doneti odluku. "

A koji je interes države Srbije i građana Srbije u ovom spektakularnom dogovoru PMS-a i njegovog druga Rame ? O čijim se interesima ovde zapravo radi?

Трагач за истином

pre 9 godina

И јуууу, која намештаљка. Сутра долази Шешешљ,па ће бити прозивања и показивања Вучкових недела,а сада као он љуто брани од раме Косово, па испада патриота.

Lajonel

pre 9 godina

Ovo su sjajno smestili Vucicu. Dolazi Seselja i Rame manje vise istovremeno nije slucajno. Kao sto nije slucajno to sto Rama prica o Kosovu. Dolazak Putina i vojna parada mozda Vucicu i nije bila sjajna ideja.

BokiPIrot

pre 9 godina

Kad bude isao u uzvratnu posetu Albaniji,Vucic nikako ne sme da zaboravi da podseti domacine da je Skadar stara prestonica Srbije.Verujem da ga ni posada Enterprajza ne bi zivog izvukla a ovaj ce sa fanfarama i amanetom otici iz Srbije.

Rajko

pre 9 godina

Nikako Rami ne treba dozvoliti da govornicu u Beogradu koristi za promociju albanskih težnji. Jednom su pokušali da nas ponize, ne treba im dozvoliti ponovo.

rusimir

pre 9 godina

i bolje sto nije bilo prevoda jer bi nas samo razocarao ramin govor jer nista pohvalno nema da kaze za nas a kontam ako bi mi i albanija usli u evropsku uniju to znaci da ne bi ni bilo granica izmedju nas sto je neprihvatljivo...ne dao bog ta se to ostvari jer propadamo sigurno a tako cemo brze

Obilić

pre 9 godina

I ovaj put Aleksandar Vucic je pokazao svoju velicinu u ondosu na Edija Ramu, koji je glupim provokacijama hteo da izazove negativne reakcije naseg premijera, ali mu to nije poslo za rukom.

ilic

pre 9 godina

Nazalost, ponizio si Srbiju nebrojano puta, Briselski sporazum, klecanje pred Angelom Merkel, klecanje pred svim ambasadorima sa zapada, medijska cenzura, gej parada, Coveka koji je dvanaest godina u zatvoru bez presude, tvoji satrapi govore da je pusten iz zatvora dabi destabilizovao tvoju natobriselsku Vladu, sve koji strajkuju za svoja prava nazivas Miskovicevim slugama dok se istovremeno sa njim javno sastajes, da ne pisem o nijednom ispunjenom predizbornom obecanju

Ja

pre 9 godina

A jel možete da napišete šta je Rama to tako strašno rekao? A pošto nije bilo prevoda, znači li to da treba Vučiću da verujemo na reč da je Rama rekao ono što Vučić tvrdi?

хвала Вуле

pre 9 godina

Значи Албанци ће моћи само са личном картом да долазе у Србију? Одлично, нама једна Бугарска неће да дозволи тако нешто иако немају проблем са српским имигрантима а ми дозвољавамо онима који нам илегално насељавају земљу и проглашавају независност да слободно долазе без проблема.

Само напредно, овако нам је и Тито помагао а погледајте како се то лепо завршило по Србију, отићиће и Прешево и Бујановац и цео југ Србије као што је и Косово захваљујући оваквој политици

pedja

pre 9 godina

Na žalost, javni servis nam nije omogućio da čujemo "provokaciju", već sam odgovor. Opet smo u informativno mraku, ali srećom još uvek imamo internet pa ćemo saznati šta je rekao Rama. No, siguran sam da Šešelj neće govoriti albanski.

solunac

pre 9 godina

ovo cu reci na najjednostavniji nacin bez uvreda nadam se da ce te me preneti
i treba da nas ponizavaju kad smo potpisali briselski sporazum i slusamo iste gazde kao i oni, i tu ti vucko ne mozes nista, mozes samo da se znojis

Ibro

pre 9 godina

Ne vidim nista provokativno ovde.Bilo koj strani drzavljanin koj je dolazio u Srbiju rekao da Kosovo je nezavisno i to je realnost.Ako hocete spominjanu samo neke od tih Drzava:Njemacka,Francuska,Velika Britanija,Amerika i onda sve po redu da ne ih nabrajam zato ne vidim neki razlog da se kaze rama provocira.

mima

pre 9 godina

Čista provokacija, ali je tako i treba posmatrati. Ne može ništa drugo da uradi osim da provocira. Na duge staze to pokazuje nezreost i političara i politike koju vodi. Šta se time postiže osim da svojim glasačima pokaže kako se drznuo da kaže nešto tako u Srbiji, ali ako očekuje saradnju, kako se neko može osloniti na ovaku političku figuru bilo gde.

"Crveni Oktobar"

pre 9 godina

Toliko smo se srozali, da vise ne smeju ni da nam titluju albansko likovanje. Albanski mora da se zna! Mudrost je u tome. Dacete mi milion minusa, ali nikad nisam ni ocekivao da me sopstveni narod razume (kad moram izmedju redova da pisem). Moj narod mnoge pametne nije razumeo. Zato i teram uz dlaku. Ne mogu da tvrdim da sam pametan, ali da me ne razumeju... Pa videcete.

Alexa

pre 9 godina

Diplomatija nije za sve ljude... jednostavno nije. Nema emocija, nema nasedanja na provokacije, samo hladno razmišljanje i vaganje koristi. Ako neko ima temperament frustrirane 14-godišnje devojčice koju je dečko upravo ostavio pa luduje i divlja, taj treba da sedi kući i gleda nemi TV prenos. Neverbalna komunikacija, prema mišljenju ljdi koji su mnogo stručniji od mene, čini i do 70% komunikacije. Diplomate se treniraju da svojim ponašanjem ne odaju emocije jer je emocija nepoželjna funkcija u ovom "sportu". Položaj ruku, tikovi, popravljanje odeće, gledanje u određenom smeru, znojenje, ceo stav tela... sve se broji. Ono što smo mi mogli da vidimo je upravo ono što nam ne treba: zbunjenost, bes, iznenađenje... i naravno šalabajzersaka organizacija cele posete...

terzina gedora ex dzajina

pre 9 godina

opet vas namagarcili? tako je to kad nemate principe pa po cenu smene vlasti... bravo za Dalaj Ramu. A ti Budo uchi uchi, pitacemo

Milan1989

pre 9 godina

Da bi obe drzave,ceo region,nastavio i razvijao se,odnosi izmedju suseda se moraju unaprediti,ratne sekire se moraju zakopati i gledati u buducnost. Ako to ne uradimo ni Srbija ni Albanija se nece razvijati predvidjenom brzinom,vec ce sve to teci mnogo sporije a mislim da to ne ide nikome u prilog a posebno ne gradjanima.

POPovanje

pre 9 godina

Upravo gledam presicu, i šta reći? Koja provokacija, koje poniženje u sred srpske prestonice. Iako sam za to da Srbija ne bude pusto ostrvo u EU do ove posete i u ovom trenutku nije trebalo doći.

Lux

pre 9 godina

Premijer Vučić je otvorio i ovu temu koja je decenijama bila zatvorena. Vremenom će i Albanci shvatiti da moraju promeniti retoriku i da se rešavanju problema mora prići iz sasvim druge perspektive.

LBJ

pre 9 godina

Ovako se ponasa pravi predsednik vlade. Svoj stav ima, ali i takta i strpljenja za pregovore i razgovore. Naravno, u skladu sa nacionalnim interesima kao i razvojem dobrosusedskih odnosa.

Zox

pre 9 godina

Ne znam sta se dogodilo, a u stvari znam. I nema promene niti ce je ikad biti, a to sto nas vuku za nos EU i USA, to je nas jad. Trebali smo odmah da dozvolimo da se otcepe i Sandzak i Vojvodina i Presevo i da napravimo kineski zid okolo i zabranimo u zakonu kontakte sa pomenutim narodima, a smrtnu kaznu za sve politicare koji pokusaju. I zivecemo sretni i zadovoljni, dolazice nam zapadnjaci, a privremeni rad... Ionako ce sve ovo da se raspadne i pre EU, NATO... Sta znaci imati kucu kad je trula...

Vuk27

pre 9 godina

(Lajonel, 10. novembar 2014 13:04)
Ne znam zasto tako mislis.Putinov dolzak i vojna parada je nesto sto je ceo svet sirom otvorenih ociju posmatrao i ocenio najvisom ocenom.Rama je danas pokusao da malo provocira ali premijer nije pao na to.

Bo

pre 9 godina

A sta ste ocekivali da kaze da ce pomoci Srbiji da povrati Kosovo u sastav Srbije? Mislim ovo je bilo neizbezno a to sto nije bilo prevoda to je 100% namestaljka Srbije, jer su sugurno znali o cemu ce da prica. Ipak prevesce se sve jos danas zivi bili pa videli.

Srbija je faktor mira i stabilnosti

pre 9 godina

U cilju bolje budućnosti regiona nadam se da će međunarodna zajednica, posle govora Rame i reakcije premijera Vučića, konačno shvatiti da je Srbija deo rešenja i da želi saradnju i dobrosusedke odnose. Ramu ne bih komentarisao.

Ivan

pre 9 godina

Albanci imaju jedan san, da formiraju Veliku Albaniju. Nemaju mnogo prilika da o tome govore, zato koriste svaku govornicu, svaku priliku da makar propagiraju nezavisnost naše južne pokrajine. Dobro je što je Vučić odlučno reagovao i vratio tok konferencije na ono o čemu se u zvaničnom delu i pričalo. Rama očigledno ne zna da se obično prijateljstvom, domaćinskim gestovima premijera Srbije mora isto tako odgovoriti.

IGNJAT

pre 9 godina

Rama je premijer Albanije i zaista nije bilo na mestu da priča o nezavisnosti Kosova, mada se to moglo očekivati. Vučić je odlično postupio i odgovorio i još jednom pokazao da nedozvoljava da ponižavanje Srbije i njenih građana.

marija

pre 9 godina

Ma sta se cudite, to smo i ocekivali.
Nema tu odgovornog drzavnickog ponasanja i diplomatije, vec piljarskog govora secikese i sitnog lopova.
Dobro je da je svet ovo video.

barbarez

pre 9 godina

ako je ovo provokacija što je Rama spomenuo svoj narod na Kosovu onda je i Vučić provocirao u Zagrebu i Sarajevu ovo je samo još jedan znak da političari sa Balkana malo znaju o diplomatiji,teško znaju dati izbalansiran odgovor na provokativno pitanje, često im je odgovor na provokativna pitanja emotivan ili još gora varijanta da ne odgovore na pitanje,prekinu intervju, udare novinara što viđamo ovdje skoro svaki dan,

TVRDJAVA BAC

pre 9 godina

ne brinite da se premijer nije i pripremio za ovakve provokacije, sigurno da jeste. pribrano je on sve ovo odradio tako da nema mesta nerviranju gradjana,

NN

pre 9 godina

Ovo je Rama rekao

Oko Kosova imamo različite stavove, ali realnost je jedna i neupitna, kako regionalna, tako i Evropska i mora se poštovati. Priznanje Kosova od strane evropskih država ima veliku važnost", rekao je Rama.
"Nezavisnost Kosova je načinilo Balkan sigurnijim"
svaka cas vucicu na odgovoru,sto se suzdrzo od vredjanja i pokazo sta su i ko su SRBI!!!

Cile

pre 9 godina

Koja blamaža!!! Pola sata slušamo gosta koga niko, sem njegovih sunarodnika i Aleksandra Vučića, ne razume ni reč! Ovo je skandal za pamćenje. Pa nije valjda da su ovi iz protokola očekivali da gost govori na engleskom?!

Ramo, Ramo druže moj

pre 9 godina

Nažalost, Rama je ovde izašao kao pobednik.
Prvo, izgleda da je vlast morala da ga primi, jer sumnjam da bi to svojevoljno radili posle toga što pričao dok je bio na Kosovu. Moje mišljenje je da je tu postojao spoljni uticaj.

Drugo, direktan prenos bez prevođenja za prosečnog stanovnika Srbije je takođe poraz. Cenzura na delu, iako iz naše perspektive Rama nije u pravu, ali zašto sumnjamo da bi naši građani doneli pravi zaključak čak iako su razumeli šta je Rama zapravo rekao.

Milanko MOL

pre 9 godina

Premijer Srbije, mora da razgovara sa svim demokratski izabranim premijerima bilo koje zemlje, pa i sa premijerom Albanije, iako mu ovaj razgovor sigurno nije pričinjavao nikakvo zadovoljstvo.

Doktor

pre 9 godina

Za prenos bez prevoda sa albanskog ceo RTS od direktora do portira zaslužuje otkaz!
Umesto da se čuje i vidi pravo lice Rame mi smo videli samo da se Vučić uzdržavaju da ga ne udari!
Sramota. za RTS oduzeti im nacionalnu frekvenciju!

pedja

pre 9 godina

Na žalost, javni servis nam nije omogućio da čujemo "provokaciju", već sam odgovor. Opet smo u informativno mraku, ali srećom još uvek imamo internet pa ćemo saznati šta je rekao Rama. No, siguran sam da Šešelj neće govoriti albanski.

ilic

pre 9 godina

Nazalost, ponizio si Srbiju nebrojano puta, Briselski sporazum, klecanje pred Angelom Merkel, klecanje pred svim ambasadorima sa zapada, medijska cenzura, gej parada, Coveka koji je dvanaest godina u zatvoru bez presude, tvoji satrapi govore da je pusten iz zatvora dabi destabilizovao tvoju natobriselsku Vladu, sve koji strajkuju za svoja prava nazivas Miskovicevim slugama dok se istovremeno sa njim javno sastajes, da ne pisem o nijednom ispunjenom predizbornom obecanju

Cile

pre 9 godina

Koja blamaža!!! Pola sata slušamo gosta koga niko, sem njegovih sunarodnika i Aleksandra Vučića, ne razume ni reč! Ovo je skandal za pamćenje. Pa nije valjda da su ovi iz protokola očekivali da gost govori na engleskom?!

Ramo, Ramo druže moj

pre 9 godina

Nažalost, Rama je ovde izašao kao pobednik.
Prvo, izgleda da je vlast morala da ga primi, jer sumnjam da bi to svojevoljno radili posle toga što pričao dok je bio na Kosovu. Moje mišljenje je da je tu postojao spoljni uticaj.

Drugo, direktan prenos bez prevođenja za prosečnog stanovnika Srbije je takođe poraz. Cenzura na delu, iako iz naše perspektive Rama nije u pravu, ali zašto sumnjamo da bi naši građani doneli pravi zaključak čak iako su razumeli šta je Rama zapravo rekao.

Sandra

pre 9 godina

Dosao u Beograd i mislio da na domacem terenu moze da kaze neku provokaciju a da ne prodje nekaznjeno ali naleteo je na Aleksandra Vucica i dobio odlicnu repriku

natalija

pre 9 godina

@(Bot u ostavci, 10. novembar 2014 13:46)

Ama covece shvatas li ti da je on premijer susedne nam zemlje!!!Neminovno je susreti se i sa njim...I bilo je za ocekivati da ce provuci neku provokaciju ali Vucic je i na to bio spreman i odgovorio mu je istog momenta,odlucno je stao uz svoj narod.Verujem da bi se onaj nalickani izvinjavao jos uvek!!!!!!!!!!!!

apolon

pre 9 godina

Konačno Srbija ima lidera koji se ni pred kim ne usteže da kaže ono što je u interesu Srbije. Ovom nesrećniku Rami je na jedan perfidan način rekao da ćuti i da nema šta da gura nos gde mu nije mesto.

Dorijan

pre 9 godina

Rama se zaista poneo na veoma loš način. Došao je u Beograd da vređa Srbiju i srpski narod, a to je krajnje nedopustivo. Nema sumnje da će se Srbija uvek boriti za Kosovo i braniti svoj interes.

pop

pre 9 godina

Pa Vucic i da spreci bombardovanje Srbije vi biste mu zamerili sto je usput ispustio pikavac na zemlju. Covek krajnje konkretno postupa u svakom pogledu, nije uzeo ni dan godisnjeg odmora ni dinar u svoj dzep. Ceo zivot mu se svodi na rad za drzavu. Sposoban je i sa svakom drzavom izgradio odgovarajuci odnos. Nije izdao narod, sam je rekao ovom djubretu kakav mu je stav po pitanju Kosova. Nikad nismo imali premijera, bar ne u poslednje vreme, kog je svet vise cenio. Da je komican i tezi k malo diktatorskom rezimu, stoji. Ali da se trudi i korektno radi, tj RADI uopste, ne mozete mu osporiti.

shizofrenija

pre 9 godina

Ovaj narod je totalno blesav.I nema tu spasa.Mi smo propali nacisto.
O kakvim provokacijama pricate?Zasto ovaj narod istinu nece da prihvati?
Moze da nam se ne svidja,mozemo da imamo hiljadu prigovora ali realnost je da je Kosovo nezavisno,bar kad je Srbija u pitanju.I sta je tu onda provokacija?To sto neko saspe istinu u lice?Pa cekaj bre,Vucic je potpisao Briselski sporazum i tako prakticno priznao nezavisno Kosovo.Sta sad nije jasno?

Sanja77

pre 9 godina

Ovo je još jedan istorijski uspeh za našu zemlju, posle toliko godina i ogromnog broja užasnih događaja i političkih previranja uopšte dođe do sastanka. Aleksandar Vučić je opet pokazao šta je umetnost diplomatije. Trebalo je izdržati ovako velike političke provokacije i igru reči i to javno. Svaka reč našeg premijera je bila na mestu. Treba ignorisati ovakve provokacije i izdići se iznad trenutne situacije.

Vuk27

pre 9 godina

(Lajonel, 10. novembar 2014 13:04)
Ne znam zasto tako mislis.Putinov dolzak i vojna parada je nesto sto je ceo svet sirom otvorenih ociju posmatrao i ocenio najvisom ocenom.Rama je danas pokusao da malo provocira ali premijer nije pao na to.

Lux

pre 9 godina

Premijer Vučić je otvorio i ovu temu koja je decenijama bila zatvorena. Vremenom će i Albanci shvatiti da moraju promeniti retoriku i da se rešavanju problema mora prići iz sasvim druge perspektive.

Miodrag

pre 9 godina

Netačno, jer Srbija u Albaniju izvozi dosta proizvoda i ima pozitivan trgovinski bilans. Zato je dobro što ga je primio, očitao mu lekciju o stavu Srbije i možda dogovorio još veću trgovinsku razmenu koja će svakako ići u našu korist.

gama

pre 9 godina

Premijer Vučić je bez dileme oličenje većine građana Srbije i vuče prave poteze. I ovaj odgovor pokazuje kako na jedan gospodski način možete nekom reći gde su granice pristojnosti i pokazati mu gde mu je mesto.

Ilija

pre 9 godina

Nije albanski narod kriv što decenijama ima vođe koji imaju samo san o Velikoj Albaniji. Dosta je sigurno i njima takve politike, koja vodi samo u izolaciju. Srbija je prva pružila ruku, želi nekakve drugačije odnose, ali šta to vredi, Rama očigledno ima samo jedan cilj, da sanja decenijski san. U tome mu Srbija sigurno neće pomoći, ne bar kad je Kosovo u pitanju. Ono je za nas veoma važno i veliko, veće i od albanskog sna.

IGNJAT

pre 9 godina

Rama je premijer Albanije i zaista nije bilo na mestu da priča o nezavisnosti Kosova, mada se to moglo očekivati. Vučić je odlično postupio i odgovorio i još jednom pokazao da nedozvoljava da ponižavanje Srbije i njenih građana.

Aleksandra

pre 9 godina

Premijer Srbije je zid koji Rama nikako ne moze da preskoci niti da bude bolji u bilo cemu.Ramo to je realnost pomiri se sa tim koliko god provocirao dzabe moras ramo da svatis da moras da menjas razmisljanje

NN

pre 9 godina

Ovo je Rama rekao

Oko Kosova imamo različite stavove, ali realnost je jedna i neupitna, kako regionalna, tako i Evropska i mora se poštovati. Priznanje Kosova od strane evropskih država ima veliku važnost", rekao je Rama.
"Nezavisnost Kosova je načinilo Balkan sigurnijim"
svaka cas vucicu na odgovoru,sto se suzdrzo od vredjanja i pokazo sta su i ko su SRBI!!!

Zlopamtilo

pre 9 godina

@(Ibro, 10. novembar 2014 13:28)
A što onda Rama to ponavlja kada je ko zna koliko puta ponovljeno i samim tim ne toliko aktuelno ,i to u sred Beograda ? Pusti priču Ibro ...

deda Miloje

pre 9 godina

i da nije Rama spomenuo kosovo, srbi bi opet rekli da rama provocira tako je to oduvek bilo.
(brax, 10. novembar 2014 13:33)
Zanimljiv zaključak! Treba da je jasno svima širom sveta da je Srbija ponosna zemlja ponosnih građana. Nema više izvinjavanja za ono za šta nismo krivi!

Трагач за истином

pre 9 godina

И јуууу, која намештаљка. Сутра долази Шешешљ,па ће бити прозивања и показивања Вучкових недела,а сада као он љуто брани од раме Косово, па испада патриота.

pipi

pre 9 godina

Rama je rekao istinu sa ili bez prevoda!Vucic je Briselskim sporazumom prihvatio tu istinu.Sve ostalo je circus za polupimene I nepismene, tj. za gro SNS glasackog tela.Ovde se uvek racunalo na mozak kisne gliste.

Milan1989

pre 9 godina

Da bi obe drzave,ceo region,nastavio i razvijao se,odnosi izmedju suseda se moraju unaprediti,ratne sekire se moraju zakopati i gledati u buducnost. Ako to ne uradimo ni Srbija ni Albanija se nece razvijati predvidjenom brzinom,vec ce sve to teci mnogo sporije a mislim da to ne ide nikome u prilog a posebno ne gradjanima.

Lajonel

pre 9 godina

Ovo su sjajno smestili Vucicu. Dolazi Seselja i Rame manje vise istovremeno nije slucajno. Kao sto nije slucajno to sto Rama prica o Kosovu. Dolazak Putina i vojna parada mozda Vucicu i nije bila sjajna ideja.

lazar dalmatinski

pre 9 godina

ne nije ga trebao ni primiti,a nakon svih izjava albanskog primitivca.Ne dati mu do značaja.Prethodno uručiti oštru notu njihovom ambasadoru.Ni po kakovu cijenu ne priznati KiM.Ti albanci su kolektivno retardiran narod,kao posljedica patološkog razvoja svijesti.Sada su dobili priliku da demonstriraju "silu" usred Beograda...Kakva magarad...

Zlopamtilo

pre 9 godina

Nije lako . Rami su rekli da mora da ide u Beograd , kao i šta da kaže i on je došao a i rekao je .Sa druge strane Vučiću je rečeno da zbog stabilnosti u regionu mora da ga primi i on ga je primio .
A što se tiče zaštite interesa Srbije i građana Srbije (u slučaju da se ne poklapaju u potpunosti) molio bih pojašnjenje odluke o prometu ljudi sa ličnim kartama umesto sa pasošima .Doduše u okolini Niša je prijavljeno Albanaca više nego što ima stanovnika u pojedinim mestima tako da su oni u stvari naši građani ,možda je to zbog njih....

maroko

pre 9 godina

Pravo domaćinskio i državničko držanje našeg premijera. Pokazao je na jedan fin način gostu gde je došao i gde mu je mesto, tj. da ne gura nos u tuđe stvari.

nesa

pre 9 godina

Ostro i na prvu loptu.Medjutim ja imam priliku da pratim i strane medije.Tako je juce na Austrijskoj drzavnoj televiziji ÖRF u jednocasovnoj emisiji odrzan okrugli sto sa temom Balkana.Na tu temu su bili pozvani novinari i istoricari
poznavaoci prilika na Balkanu.Ova vlada je sve pohvale dobila ne zbog reformi vec upravo za ono,kako rekose,sto se od nje najmanje ocekivalo:normalizacija odnosa sa Kosovom.Takodje su se slozili da ta normalizacija vodi neminovnom priznanju.Tako da mislim da je ljutnja premijera vise za domacu upotrebu.Ali moz da bidne al nemora da znaci

Mirce

pre 9 godina

Zemljama sirom sveta treba biti jasno da Srbija zeli mir i saradnju sa svima , a da su Albancima iznad svega njihove separatisticke ideje. Obradovali su bilbotrdi na Kosovu koje je i uvek ce biti sastavni deo Srbije, a ljudi koji su tamo ostali su pravi heroji i raduje me njihova sloga.

Micunov S.

pre 9 godina

Ja vas ne znam zasto neki govore da treba da prihvatimo realnost, da nije to provokacija itd Stvar je u tome, da i jeste provokacija, vise puta bila je najavljeno da nece se pricati o Kosovu, i da tu temu ostavmo iza i ostavimo za drugi put, i da se prica i dogovori o saradnji ekonomski, privredni, drustveni itd i evo sad Rama prekrsio dogovor, i uopste me nije jasno koja to bila potreba da se spominje o tome, a svi mi kao tezimo ka EU, mir i stabilnost, a problem o Kosovu su mogli da pricaju drugi put, a ne na prvi zavnicni susret posle 70 godina. Zasto je bilo toliko tesko da se ne ispostuje dogovor, i sad on na kvarno prevario i upropastio sve. I sad je poslao sliku celom svetu da se ne moze verovati Albaniju, obecanja i da ce bilo koji Albanac ispostovati bilo koji dogovor... Covece njima das prst, i oni ti uzmu celu ruku... i da se stvori velika Albanija i dalje ce albanci bezati preko granice, kako se siri albanija, a alabanci samo beze od nje, jer nema zivota, mira i zakona, nisu toliko oni dzabe bezali u staru Jugoslaviju, za vreme Tita...

Srbija je faktor mira i stabilnosti

pre 9 godina

U cilju bolje budućnosti regiona nadam se da će međunarodna zajednica, posle govora Rame i reakcije premijera Vučića, konačno shvatiti da je Srbija deo rešenja i da želi saradnju i dobrosusedke odnose. Ramu ne bih komentarisao.

Brane212

pre 9 godina

Što se ličnih karti tiče, siguran sam da je to rezultat politike a i u krajnjem interesu Srbije.

Što se ne-prevoda tiče, dobar potez. Ako već insistira na svom jeziku a na njemu lupeta o Kosovu na mestu i u vreme gde tome nije mesto, neka ga prevodi ko želi.

Nacionalizam košta, između ostalog i zbog insistiranja na lokalnim jezicima. Ko hoće da ga razumeju u svetu, mora da koristi engleski. Ili to ili da plaća hordu dobrih simulatnih prevodilaca, obično uz ograničeni efekat i daleko veće troškove.

Vučić je to odradio u smislu minimuma za formalno poštovanje vanjskih zahteva i to je to. Ne vidim, šta je tu mogao bolje da uradi.

simpo

pre 9 godina

Sve pohvale treba istaci na racun izjave premijera Vucica, koji je, na onako nisku provokaciju premijera Albanije o Kosovu, istakao da je iznenadjen misljenjem Edija Rame po pitanju juzne srpske pokrajine, kao da Albanija ima neke veze sa Kosovom.

JASNA

pre 9 godina

Od Rame se provokacija i ocekivala.Ali nije ocekivao da ce imati preko puta sebe odlucnog premijera,koji nece da dozvoli da neko gazi Srbiju.

Pepi

pre 9 godina

Moramo gledati u budućnost.
Tešku prošlost naših odnosa treba ostaviti istoriji.
Mlade generacije zaslužuju da ne budu taoci prošlosti, koju su stvorili sariji.
Zajednički put u EU, je možda način da nađemo nove mostove za suživot i sredstvo za stabilizaciju Zapadnog Balkana.

bill

pre 9 godina

Sa Albancima treba održavati samo odnose na distanci, koliko je neophodno da se postigne boji život građana. Ovakve provokacije treba jednostavno ignorisati i time poslati poruku da Srbija ne govori jezikom jeftinih provokacija, baš kako je Vučić to danas uradio.

maska

pre 9 godina

Premijer Albanije je svojom smisljenom provokacijom vise doveo do toga da Srbija jos vise ima poverenja u svog premijera koji je reagovao kao pravi premijer koji postuje i ceni svoju zemlju, tako sto je dodao da u protokolu koji je predvidjen za teme razgovora dvojice premijera ne bude tema Kosovo jer Albanija i Kosovo nemaju zajednickih tacaka.

Ja

pre 9 godina

A jel možete da napišete šta je Rama to tako strašno rekao? A pošto nije bilo prevoda, znači li to da treba Vučiću da verujemo na reč da je Rama rekao ono što Vučić tvrdi?

Ljuban

pre 9 godina

Vucic je porucio Rami da ideju Velike Albanije nece moci tako lako da realizuje,jer je Srbija neumoljiva i ne odustaje od KiM.Albanci dokle god budu imali velike sile kao podrsku za osvajacku politiku mogu da fantaziraju o prosirenju svoje drzave,ali i tome ce doci kraj.

TVRDJAVA BAC

pre 9 godina

ne brinite da se premijer nije i pripremio za ovakve provokacije, sigurno da jeste. pribrano je on sve ovo odradio tako da nema mesta nerviranju gradjana,

Ljilja11

pre 9 godina

Srbija ima premijera koji ume da se nosi sa svim problemima I nimalo nije lako primiti premijera druge zemlje koji nepostuje nas. Ali Srbiju niko nece ponizavati a pogotovo ne kada je ovako ugoscen I priajteljski primljen

mima

pre 9 godina

Čista provokacija, ali je tako i treba posmatrati. Ne može ništa drugo da uradi osim da provocira. Na duge staze to pokazuje nezreost i političara i politike koju vodi. Šta se time postiže osim da svojim glasačima pokaže kako se drznuo da kaže nešto tako u Srbiji, ali ako očekuje saradnju, kako se neko može osloniti na ovaku političku figuru bilo gde.

SARS

pre 9 godina

Premijeru nije lako od samog pocetka i stalno ga prate teski razgovori i nemili dogadjaji, od poplava pa nadalje.. Ali dobro je reagovao a nisam ni sumnjao da se nece snaci.

Urketa

pre 9 godina

Pa gospodine Rama dosli ste u Srbiju da provocirate srpskog premijera, sramota zaista. Morate da shvatite za svagda Kosovo je Srbija , a ne Albanija i to sto pre shvatite bice vam lakse i lakse cemo uspostaviti dobre medjuljudske odnose, i za dalju bolju saradnju.

Ivan

pre 9 godina

Albanci imaju jedan san, da formiraju Veliku Albaniju. Nemaju mnogo prilika da o tome govore, zato koriste svaku govornicu, svaku priliku da makar propagiraju nezavisnost naše južne pokrajine. Dobro je što je Vučić odlučno reagovao i vratio tok konferencije na ono o čemu se u zvaničnom delu i pričalo. Rama očigledno ne zna da se obično prijateljstvom, domaćinskim gestovima premijera Srbije mora isto tako odgovoriti.

Pravo slobode govora

pre 9 godina

Ja ne volim Vucica,cak sta vise ostavljam komentare negativne prirode i pritiskam minuse tamo gde botovi pluseve,ali jedna stvar mora biti jasna,ko god da je na vlasti,a brani Srbiju mora imati podrsku i stati na sopstvenu stranu.

хвала Вуле

pre 9 godina

Значи Албанци ће моћи само са личном картом да долазе у Србију? Одлично, нама једна Бугарска неће да дозволи тако нешто иако немају проблем са српским имигрантима а ми дозвољавамо онима који нам илегално насељавају земљу и проглашавају независност да слободно долазе без проблема.

Само напредно, овако нам је и Тито помагао а погледајте како се то лепо завршило по Србију, отићиће и Прешево и Бујановац и цео југ Србије као што је и Косово захваљујући оваквој политици

smeker

pre 9 godina

Sta se ovo radi ljudi moji,koje ovde blesav a ko pametan.Kakve licne karte za prelazak granice,pa ko jos ide u Albaniju i gde put vodi preko te zemlje.Siptarima treba otvorena granica a ne nama.Njima treba poostriti tretman na granici a mi radimo suprotno.Ako vlada donese takvu odluku onda ima da glasam onog iz Preseva.Pokojni dr Raskovic je dao pravu dijagnozu za nas srbe...

siki82

pre 9 godina

Rama je iskoristio situaciju,na nečiju dobrodošlicu,odreagovao je provokacijom,a to nikako nije u redu pogotovo što ništa od toga nije bilo po protokolu.

Alexa

pre 9 godina

Diplomatija nije za sve ljude... jednostavno nije. Nema emocija, nema nasedanja na provokacije, samo hladno razmišljanje i vaganje koristi. Ako neko ima temperament frustrirane 14-godišnje devojčice koju je dečko upravo ostavio pa luduje i divlja, taj treba da sedi kući i gleda nemi TV prenos. Neverbalna komunikacija, prema mišljenju ljdi koji su mnogo stručniji od mene, čini i do 70% komunikacije. Diplomate se treniraju da svojim ponašanjem ne odaju emocije jer je emocija nepoželjna funkcija u ovom "sportu". Položaj ruku, tikovi, popravljanje odeće, gledanje u određenom smeru, znojenje, ceo stav tela... sve se broji. Ono što smo mi mogli da vidimo je upravo ono što nam ne treba: zbunjenost, bes, iznenađenje... i naravno šalabajzersaka organizacija cele posete...

Odkaz

pre 9 godina

Prelaz granice samo sa ličnom kartom je još jedan podmukao potez Albanije. To je dobro samo za albance sa KiM i Preševske doline. Pitam se koji će to Srbin ići u Albaniju. Što se tiče provokacija Rame, predlažem da mu Vučić odmah odkaže svoje gostoprimstvo, što bi značilo da u najkaćem mogućem vremenu taj rama napusti Srbiju.

Rajko

pre 9 godina

Nikako Rami ne treba dozvoliti da govornicu u Beogradu koristi za promociju albanskih težnji. Jednom su pokušali da nas ponize, ne treba im dozvoliti ponovo.

Dobra ti fora

pre 9 godina

Kako to misliš "ne daš nikom da nas ponižava u BG"? Pa samo Albanci su nas za mesec dana dva puta ponizili u sred Beograda. A da ne pričamo o nekim, drugim, ozbiljnijim državama, koje nas redovno ponižavaju. Čak nam je i Putin zavuk'o posle vaše parade ...

lepeza

pre 9 godina

Neverovatno je da neko moze da kaze da se stidi Srbije, kao svoje drzave jer je albanski premijer izjavio katastrofalan komentar na racun Kosova u smislu da je realna cinjenica da je ova sprska pokrajina nezavisna ali da je samo pitanje momenta kada ce Srbija to priznati. Premijer Vucic je sasvim dobro odreagovao na pomenutu provokaciju.

LBJ

pre 9 godina

Ovako se ponasa pravi predsednik vlade. Svoj stav ima, ali i takta i strpljenja za pregovore i razgovore. Naravno, u skladu sa nacionalnim interesima kao i razvojem dobrosusedskih odnosa.

Centurion

pre 9 godina

Na ovu klasicnu provokaciju reakcija nije mogla da izostane. Necemo valjda vise da spustamo glavu i trpimo uvdere kao pre. Premijer je pokazao cvrt, jasan stav i ubuduce nece moci svakom da izleti ovakva glupost.

terzina gedora ex dzajina

pre 9 godina

opet vas namagarcili? tako je to kad nemate principe pa po cenu smene vlasti... bravo za Dalaj Ramu. A ti Budo uchi uchi, pitacemo

kimi

pre 9 godina

Kad zivis u Bosni i Hercegovini, naucis da razmisljas i na ovaj nacin: Mozda su se njih dvojica dogovorili da naprave haos. Albanac dodje tu i provocira, svi Albanci, nebitno sta su do tada mislili o njemu, stanu na njegovu stranu. Sa druge strane, Srbin se postavi kao veliki zastitnik i naravno svi Srbi, nebitno sta su do tada mislili o njemu, stanu na njegovu stranu. Provokatoru se dize rejting, braniocu se dize rejting, njih dvojica srecna i zadovoljna, a narod ne konta da je to u sustini samo predstava za dizanje rejtinga. Eto, pitajte tandem Dodik-Silajdzic. Dobro, mozda Vucic nije bas taj nivo namazanosti da ulazi u smisljen dogovor, ali garantujem, GARANTUJEM da je jedva docekao da Rama nesto pljune u pravcu Srba i Srbije. Posto nista u drzavi ne resava, barem moze malo da glumi zastitnika.

Bo

pre 9 godina

A sta ste ocekivali da kaze da ce pomoci Srbiji da povrati Kosovo u sastav Srbije? Mislim ovo je bilo neizbezno a to sto nije bilo prevoda to je 100% namestaljka Srbije, jer su sugurno znali o cemu ce da prica. Ipak prevesce se sve jos danas zivi bili pa videli.

Balacko

pre 9 godina

Jao! Pa za i ovde patetika i demagogija?! U redu je da se pomene provokacija, ali da se pravi predstava, scene i karakteristicne grimase - dokazuje da nije svako za diplomatu, drzavnika!

Obilić

pre 9 godina

I ovaj put Aleksandar Vucic je pokazao svoju velicinu u ondosu na Edija Ramu, koji je glupim provokacijama hteo da izazove negativne reakcije naseg premijera, ali mu to nije poslo za rukom.

Milanko MOL

pre 9 godina

Premijer Srbije, mora da razgovara sa svim demokratski izabranim premijerima bilo koje zemlje, pa i sa premijerom Albanije, iako mu ovaj razgovor sigurno nije pričinjavao nikakvo zadovoljstvo.

KKK

pre 9 godina

RTS postaje jednopartijsko glasilo i sve je prilagođeno samopromociji jednog čoveka. Samo da se ne zaboravi 5. oktobar 2000. Opet miriše na paljevinu.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Обична представа, спииновање не би ли се Вучићу подигао пољуљани рејтинг.
Путин тражи паре за гас, а и Шешељ стиже...

Skj

pre 9 godina

Gde je prevod?!?! Kakva sramota!! I sad ce za nedostatak prevoda dati neko glupo objasnjenje da npr. nemamo prevodioce za albanski ili da je simultani prevod preskup, a mi moramo da stedimo ili najomiljeniji izgovor: imali smo tehnickih problema! More...

Nadja

pre 9 godina

Nista tu nije bilo provokativno, to je cinjenicno stanje koga mi nismo svesni. Citam komentare i vidim pitanje - kakve veze imaju Rama i Kosovo - pa iste kakve imaju Putin i Krim. Mi uvek imamo vise raznih arsina za iste stvari.

aj sad

pre 9 godina

ne razumem šta je to Rama rekao a što nisu rekli Amerikanci, Nemci, Francuzi... Zapad ne samo da govori, već i radi i zahteva isto to i od Srbije. Rama, kao nebitan faktor, može samo da sugeriše, a Zapad zahteva, pa ne čusmo da je Vučić ovako oštro reagovao prema Merkelovom. kakve veze Nemačka ima sa Kosvom? ali Nemačka zahteva, ne sugeriše. ako ovim tonom Vučić u najskorijem roku ne odgovori Nemačkoj, neka podnese ostavku zbog nepotrebne patetike i nedoslednosti, i nadasve nedostojnsosti da bude premijer. razume se da ovim tonom ne može da se razgovara sa Nemačkom, ali ako ne može sa Nemačkom, zašto bi se tako razgovaralo sa Albanijom, koja nema nikakav uticaj na proces nezavisnosti Kosova. Vučiću, izazovi isto ovako i Nemce i Amerikance, ili podnesi ostavku, ako već insistiraš na "neponižavanju Srbije".

Ibro

pre 9 godina

Ne vidim nista provokativno ovde.Bilo koj strani drzavljanin koj je dolazio u Srbiju rekao da Kosovo je nezavisno i to je realnost.Ako hocete spominjanu samo neke od tih Drzava:Njemacka,Francuska,Velika Britanija,Amerika i onda sve po redu da ne ih nabrajam zato ne vidim neki razlog da se kaze rama provocira.

Jelena

pre 9 godina

Ali meni nije jasna gomila komentara ovde gde se kaze da je Vucko objasnio. Sta je objasnio? Kome? Briga njih sve sta je on rekao. Ovde je zabrinjavajuca sloboda albanskog premijera, koja samo govori kakav mi generalno ugled imamo. Ne bi se on tako ponasao da nema podrsku zapada, budimo realni.

Laza

pre 9 godina

Kada gosti sa Zapada spomenu nezavisnost Kosova, naše glavešine to neće ili ne smeju da im zamere, pa kažu "Eto, ne slažemo se oko tog pitanja, ali to ne znači da ne možemo da sarađujemo" itd. Kada ga pomene albanski premijer, Vučić odigra netaktički i nimalo diplomatski. Da li je to zato što je postao opijen moći, ili naprosto mora da demonstrira silu nad nekim nad kime sme, da bi oni kojima se može manipulisati i na čije se simpatije jedino još može računati rekli: "E, ako mu je rek'o!" Inače, neko je lepo primetio da Ramine govore niko ne prevodi gledaocima na srpski, pa mi tako ni ne znamo šta je to Rama rekao, kao što, ako je suditi po informacijama datim u ovoj vesti, ne mogu znati ni novinari prisutni na konferenciji. Jako je neobično što je tako, zar ne?

čovek

pre 9 godina

Ne može nas gospodin Rama poniziti onoliko koliko se aktualni režim ponižava. Samim tim ponižava i Srbiju.
Edi Rama se samo ponaša onako kako gost doživljava slabog domaćina...na žalost naše dece i nas.

djole

pre 9 godina

Zasto se ljutis Vucicu, jesu li te Ameri doveli na vlast (jesu), e pa ima onda da cutis i radis sta ti se kaze. Gradjanima ces da se predstavljas kao patriota a potpisao si Briselski sporazum koji de facto priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu, ccc...

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Vučić je preneo da se sa premijerom Ramom dogovorio da građani Srbije i Albanije mogu samo sa ličnim kartama da putuju u Albaniju, i obrnuto u Srbiju, kao i da će Vlada Srbije danas o tome doneti odluku. "

A koji je interes države Srbije i građana Srbije u ovom spektakularnom dogovoru PMS-a i njegovog druga Rame ? O čijim se interesima ovde zapravo radi?

samo kazem

pre 9 godina

Ako, Vucicu tako i treba. 2:0 za ramu, a ti Aleksandre sad i dalje slusaj zapadne ambasdore, neka te i dalje vredjaju pred sopstvenim narodom, i to po drugi put na drzavnoj televiziji.
Neka premijeru, neka ti tvoji zapadni 'prijatelji' kazu st aje dobro za tebe i za Srbiju.
I sad je kao nesto cudno sto ti ceo stadion skandira, tvoja sreca sto danas nema neka utakmica....

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 9 godina

u redu, nemoj dozvoliti ponizenje.
zasto si onda prvi ponizio gosta na aerodromu. pored pocasne straze osim srpske nije bila postavljena i crvena zastava sa crnim dvoglavim orlom?
zasto? odgovori nama, komsijama.
pozdrav iz prizrena.

Zemun_grad

pre 9 godina

Onda dođu naši "Evropljani" i pacifisti, hipici na lsd-ju da nam kažu kako šiptari sa Kosova nisu isto što i Albanci, kako Albanci ne mirišu ove sa Kosova i sl. A posle utakmice slavili su od MK do Kosova i danas premijer Albanije izjavi ovo za Kosovo.

POPovanje

pre 9 godina

Upravo gledam presicu, i šta reći? Koja provokacija, koje poniženje u sred srpske prestonice. Iako sam za to da Srbija ne bude pusto ostrvo u EU do ove posete i u ovom trenutku nije trebalo doći.

truli zapad

pre 9 godina

Vucicu...igra se sa tobom...dobro je potkovan i naucen kako se "diplomatski" dolazi do cilja....uvek protne ponesto u govoru sto nas Srbe zaboli....sve je to zapadna skola....moras da naucis da se nosis sa time,da imas uvek jake argumente...to je tesko ali samo tako mozemo do nasih interesa...od saginjanja glava i izvinjenja nemamo nista niti cemo ikada imati...PAMET U GLAVU

Gosha

pre 9 godina

Evo sta je rekao... Stvar Kosova i Metohije je gotova i ono je nezavisno - izjavio je Rama u govoru, a Vučić prokomentarisao da ne zna kakve veze Rama ima sa Kosovom.

BokiPIrot

pre 9 godina

Kad bude isao u uzvratnu posetu Albaniji,Vucic nikako ne sme da zaboravi da podseti domacine da je Skadar stara prestonica Srbije.Verujem da ga ni posada Enterprajza ne bi zivog izvukla a ovaj ce sa fanfarama i amanetom otici iz Srbije.

Problemi

pre 9 godina

Ej kaže nema cenzure, a dođe mu Rama u goste, a ovaj mu isključi mikrofon, pa što stoički ne prizna da su morali da se sastanu i da mi nismo suverena država?!

cisti populizam

pre 9 godina

"

Nek priča šta ko hoće, ali Vučić je porastao u mojom očima nakon današnjeg dana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Predrag Štajn, 10. novembar 2014 17:09) "
===================

Vucic ce porasti u mojim ocima tek kada isto ovo smedne reci Nemcima, Englezim, Francuzima,Austrijancima, Amerikancima,...jer su svi oni priznali Kosovo kao sto je uradila i Albanija

Ovako ponasa se isto kao nasa vlast 2008. godine nakon odcepljenja kosova kada smo oterali jedino ambasadora Crne Gore, a ambasadorima velikih i jakih drzava nismo smeli nista

Lenna

pre 9 godina

Da li su botovi sa svih drugih sajtova presli na b92? Pre na Blicu nisi mogao da dises od njih, sada kada su Blic uzeli u svoje ruke presli su na b92, ili je moguce da je vecina naseg naroda sa tako niskim pragom svesti.
Hajde sad da pogledamo one komentare od pre 5-6 h, pa da vidite kako se sipmatizeri i clanovi sns-a po svom obicaju okrecu kako vetar duva i vrlo brzo prilagodjavaju novonastaloj situaciji.
I utisak meseca, spontano postavljeni bilbordi sa Vucicevim likom. Spontano cemo svi poumirati od jada i bede.

Robespjer

pre 9 godina

@Nadja

Posto neko tvrdoglavo nece da nesto nauci evo ja cu mu pomoci: Krim je OTET Rusiji, isto kao sto je Srbiji OTETO Kosovo. Rusija jaka vratila sebi Krim. To je put kako se vraca Kosovo - jaka Srbija, ekonomski, politicki, vojno, institucionalno i pre svega dostojanstvo vratiti gradjanima. Dakle prvi srpski politicar koji bude vratio Kosovo Srbiji ce uraditi ono sto je Putin uradio sa Krimom - vratio matici OTETO. Kao sto NIKADA Kosovo nije bilo Albansko, tako ni Krim NIKADA nije bio Ukrajinski. Da li je malo jasnije?

Pera Detlic

pre 9 godina

Ovoga me je puta istrajni borac protiv kriminala, korupcije, bede, siromašva, apatije, netolerancije, nezaposlenosti... zaista razočarao! Pod pritiskom onih zlotvora za zapada (znam ja da i on zna da nam oni ništa dobro ne misle, samo se lukavo pretvara) primio je čoveka koji ništa nije učinio da se u njegovoj prćiji otkriju, uhapse i osude trgovci ljudskim organima kojih je nesumnjivo bilo, dokazi postoje ali nema volje! Ipak, verujući u promisao njegove svetosti, prima ministra Aleka, siguran sam da je to samo deo lukavog plana za ozdravljenje Srbije!

edit

pre 9 godina

Ko je gledao direktno prenos nije cuo tu "ostrinu"g.Vucica u odgovoru gostu,doduse pomenuo je rac provokacija,mada i na to bio je "pocastvovan"podrugljivim osmehom gosta.Iskreno,mene je nesto sramota,cemu jos i direktan prenos?Mozda "direktiva"da nas ismeju sve skupa,ni krive ni duzne u ovoj citavoj "saradi".

Alex

pre 9 godina

Sramota me sto sam Srbin Vucicu po prvi put pa mi nemamo ko da vodi ovu drzavu sramota nedaj boze nikome da ima ovakvog premijera da brani interese svog naroda. Ponizenje do ponizenja sramota nemam reci vise, Jel to bilo narednje iz Nemacke

aristotel

pre 9 godina

"Ramnino je da provocira,a nase je da ga iskuliramo,jer u tome i jeste nasa najveca razlika"
(justinijan, 10. novembar 2014 14:53)
Blizu si justinijane! Ne samo da ga iskulira, nego da ga odgovarajucom dosetkom i poklopi!
Ovako, kako kazes, i dalje ce svaki zec da slilji pisaljku na nas!
Nemaju bivsi radikali pametne i ucene ljude. To je i Nikola Pasic, veliki radikal dobro znao, pa je na teskim pozicijama u svojoj vladi postavljao Demokrate za ministre! Pogledaj istoriju...
Izgleda da je gospoidin Vucic suvise glup da ovo shvati, pa mu se zato dogadjaju ovakve stvari.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Kakva komedija... Ovaj prvi to prica vec mesec dana, a ovaj drugi ga zove u goste, pa kad je prvi opet to ispricao, onda se ovaj drugi kao zaprepastio i naljutio. A ovaj prvi ga gleda i smeje se... A u medjuvremenu su dogovorili prelazak granice sa licnom kartom (a zna se ko najvise prelazi tu granicu - sigurno ne radnici, naucnici ili turisti)... A sto se drona tice, nijedna nasa sluzba nije bila u stanju da spreci provokaciju pomocu obicne decije igracke... A da su albanski fudbaleri zeleli da nastave utakmicu, i da su na kraju izbegli poraz, onda bi nasa reprezentacija imala -1 bod na tabeli... I ne sme niko da nas ponizava, je l' da?

solunac

pre 9 godina

ovo cu reci na najjednostavniji nacin bez uvreda nadam se da ce te me preneti
i treba da nas ponizavaju kad smo potpisali briselski sporazum i slusamo iste gazde kao i oni, i tu ti vucko ne mozes nista, mozes samo da se znojis

barbarez

pre 9 godina

ako je ovo provokacija što je Rama spomenuo svoj narod na Kosovu onda je i Vučić provocirao u Zagrebu i Sarajevu ovo je samo još jedan znak da političari sa Balkana malo znaju o diplomatiji,teško znaju dati izbalansiran odgovor na provokativno pitanje, često im je odgovor na provokativna pitanja emotivan ili još gora varijanta da ne odgovore na pitanje,prekinu intervju, udare novinara što viđamo ovdje skoro svaki dan,

Simke

pre 9 godina

Dok se nisu masovno pojavili ovi ''Botovi'', čepulje, podguzne muve, nekako sam imao poverenja u AV, imao i strpljenja, i zaista je delovao kao preporođena osoba koja je spremna da zavrne rukave zarad svog naroda.
Međutim... Ova jadost, ovi providni proleterski komentari koji veličaju AV kao drugi dolazak Isusa, ovo cenzurisanje po medijima svakoga ko ne želi da ljubi Vučićevi zadnjicu, doprinelo je da 80% onih koji su glasali za Vučka sada ima šuljeve od istog.
Dobar posao rade Botovi, ali za opoziciju. A strah medija od Vučka ne treba komentarisati. Vi sa B92 ste toliko selektivni i uplašeni od AV da je pomalo i tužno sve to...
Da stvar bude još gora, AV i nije toliko loš, u poređenju sa ostalim dinosaurusima naše političke elite, ali pored šlihtara i uplašenih kerića koji ga prate totalno je pao u očima normalnih ljudi.
I nemojte da mislite da su komentari na nekom sajtu merodovni pokazatelj volje i raspoloženja većine, jer ima mnogo ljudi koji nemaju ni vremena za Internet, neki nemaju ni para za Internet, a neki ni kompijuter nemaju čak! E takvi će, dal za 2,3 god, ili 56, kad budu pukli, reći poslednju reč, a ne android duhovi i tastatura miševi ispranih mozgova. Naravno, ovaj kom. ima šanse da bude pušten, iste kao i što fk čukarički ima šanse da osvoji ligu šampiona!, ali čuda su moguća, pozz.

Shone

pre 9 godina

Rama je rekao istinu sa ili bez prevoda!Vucic je Briselskim sporazumom prihvatio tu istinu.Sve ostalo je circus za polupimene I nepismene, tj. za gro SNS glasackog tela.Ovde se uvek racunalo na mozak kisne gliste.
(pipi, 10. novembar 2014 14:55)
А приде је све ово што се данас могло чути режирано и то свако ко се разуме у политику мора да зна. Па да ли има икога иоле разумног ко верује да једна и друга страна нису имале унапред припремљен договор како ће све тећи и какве ће изјаве давати?

Прво Рама као "провоцира", а у ствари прича оно што његови у Албанији желе да чују и самим тим себи диже рејтинг (јер је као у сред Београда објаснио неке ствари), а онда као Вучић даје жесток одговор па самим тим ради оно што његови наивни бирачи овде желе да чују. По принципу "јес` вид`о како му је одговорио то је права Србенда". И шта буде на крају. И једна и друга страна су задовољне учинком. Све је то из исте кухиње.

nebitno

pre 9 godina

Hmm... Oki, da vidimo da li ce sada da mi puste komentar?
Zasto samo sa LICNOM KARTOM smeju da ULAZE u nasu zemlju?
Koji pametnjakovic je to dozvolio???

Dno dna.

vladimir

pre 9 godina

Da li ste stvarno toliko glupi , pa nema nama dogovora sa Albancima
niko sa njima ne moze da se dogovori , a i kakve vajde mi imamo od Albanije i ona od nas "NIKAKVE" . Ne mora niko od njih da dodje ovde narednih 1000god. A mozda nam i Kosovo vrate u tom periodu . Kosovo nije jos Albansko ali nije ni Sprsko . Vucic i Dacic su se pobrinuli za to pre dve god. ILI STE I TO ZABORAVILI

"Crveni Oktobar"

pre 9 godina

Toliko smo se srozali, da vise ne smeju ni da nam titluju albansko likovanje. Albanski mora da se zna! Mudrost je u tome. Dacete mi milion minusa, ali nikad nisam ni ocekivao da me sopstveni narod razume (kad moram izmedju redova da pisem). Moj narod mnoge pametne nije razumeo. Zato i teram uz dlaku. Ne mogu da tvrdim da sam pametan, ali da me ne razumeju... Pa videcete.

Zox

pre 9 godina

Ne znam sta se dogodilo, a u stvari znam. I nema promene niti ce je ikad biti, a to sto nas vuku za nos EU i USA, to je nas jad. Trebali smo odmah da dozvolimo da se otcepe i Sandzak i Vojvodina i Presevo i da napravimo kineski zid okolo i zabranimo u zakonu kontakte sa pomenutim narodima, a smrtnu kaznu za sve politicare koji pokusaju. I zivecemo sretni i zadovoljni, dolazice nam zapadnjaci, a privremeni rad... Ionako ce sve ovo da se raspadne i pre EU, NATO... Sta znaci imati kucu kad je trula...

manitu

pre 9 godina

kako ne dozvoljavas? pa upravo te ponizio! jos ce Albanci kod nas ovde u Srbiju,ocekuje se njihov priliv.. k'o da su te oni glasali Vucicu a ne mi! svaka cast,bitno je da te nije ponizio :P

Valjevo

pre 9 godina

Ma znamo mi da ti neces dati da nas niko ponizava...samo zahvaljujuci istoj tvojoj prici i tvojih saboraca iz SRS-a mi pogubismo mnoge teritorije i bismo ponizeni do kraja...

kids

pre 9 godina

komplikujes stanje srbima na kosovu kojih ti je puna usta, nesretnice pogubljeni od sebe i svoje sludjeno umisljene velicine...smesan si koliko si prolupao, da te podsetim ti si dao kosovo

marija

pre 9 godina

A pravnik Vucic je samo trebao da se pozove na medjunarodno vazeci dokument R 1244 Ujedinjenih Nacija koju kao jedini valjani argument Srbije vecito zaboravlja.

statistika

pre 9 godina

odnos pozitivnih i negativnih "ocena" komentara je 75-25% u korist podrske premijeru
medjutim, odnos pozitivnih i negativnih komentara je 75-25% u korist neslaganja sa politikom premijera
zakljucak: ne postoje botovi koji dirigovano lupaju pluseve i minuse, to smo nas 75% umislili

Milan

pre 9 godina

Kosovo je Deo Srbije!!Izgleda ovaj Vama dobro ispire mozak.Jesu li to mnoge drzave priznale Kosovo kao deo Srbije ili...Jel postoji granica ispod Kursumlije a na njoj carinici sa drzavnim oznakam Srbije?Vucicu su samo Kardelj Broz i Bakaric ravni!!

Igor

pre 9 godina

Morao je Vučić na kraju da kaže da time završava poseta Rame i da taj gospodin bude ispraćen iz Srbije. Tako bi Vučić pokazao da je ispoštovao zapad (jer jasno je ko je sponzor posete), ali istovremeno pokazao da je Rama prešao meru i da Srbija postoji kao država. Ovako, mnogi nam se smeju, poniženi smo...

marija

pre 9 godina

Ma sta se cudite, to smo i ocekivali.
Nema tu odgovornog drzavnickog ponasanja i diplomatije, vec piljarskog govora secikese i sitnog lopova.
Dobro je da je svet ovo video.

Da ali ...

pre 9 godina

Slazem se da je spominjanje nezavisnosti KiM u Srbiji ponizavanje Srbije. Ali sta cemo sa gomilom zapadnih politicara koji su u toj istoj zgradi to rekli pa nikom nista. Zasto onda nisi reagovao Vucicu? Rama nas je ponizio samim tim sto si dopustio da uopste dodje u Srbiju posle onog incidenta sa zastavom. Ali ...

Danijel

pre 9 godina

Deo Srbije nikada vise.. to je o on svesan.. sitni politicki poeni.. koji jadan narod pada u tome..
Vucicu gore ti radi evropska unija nego Albanija.. oni su Vas bombsrdovali oni su vam uzeli kosovo.. no njima ne smijes.. haha ;)

rajko

pre 9 godina

Kako moze da ne da nesto sto se vec desilo?! Zar stvarno moze da poveruje da pregrst retorike i poneko hapsenje (bez presude) i glumatanje odlucnosti i "crvrste ruke" moze da zavara gradjane da zaborave da se nista na bolje u njihovim zivotima nije promenilo za skoro tri godine njihove vladavine.

Vido-Vita

pre 9 godina

"Niko ne sme da Vas bije"- 25 godnina kasnije.
Taman za to vreme pao je berlinski zid.
U Srbiji nije pao ni jedan, mnogi su "samo" sruseni, a jos vise je niklo.

realnost

pre 9 godina

a sto se vi komentatori ovde bunite? sta vama nije jasno tu? realnost je jedno a iluzija, masta i bajka nesto drugo. kosovo jeste i bice nezavisno jer se velesilama tako hoce, vi tu nista ne mozete kao ni rukovodstvo zemlje osim baljezganja i tacka. a to sta pise u ustavu to ne znaci nista, obicno mrtvo slovo na papira, pa u ustavu moze da pise da se teritorija srbije prostire do japana, da je mesec srpski itd itd... to babic cuveni i kompanija glasacka masina mogu sta god hoce da izglasaju u skupstini, npr da je dan noc a noc dan ili da je crno belo a belo crno...a sve nije tako... smesni ste a istovremeno jako jadni

rusimir

pre 9 godina

i bolje sto nije bilo prevoda jer bi nas samo razocarao ramin govor jer nista pohvalno nema da kaze za nas a kontam ako bi mi i albanija usli u evropsku uniju to znaci da ne bi ni bilo granica izmedju nas sto je neprihvatljivo...ne dao bog ta se to ostvari jer propadamo sigurno a tako cemo brze

Sofija

pre 9 godina

NIje ni trebalo da Rama dolazi u Srbiju.Trazili ste - gledajte odnosno-slusali ste Merkelovu i EU i dobili ste ono sto se desilo!
I kakve licne karte za nasu i njihovu zemlju?Ko uopste planira odlazak u Albaniju?!Znamo sta su nam radili 99-te tamo!!!

Dzabe vam je govoriti

pre 9 godina

Kad je receno da se odlaze poseta Rame, lepo sam vam rekao:"Manite se Rame, napravice vam probleme usred Beograda", ali taj moj komentar koji ispunjava sve vase norme, nije objavljen.

my way

pre 9 godina

Dok god se na ovako bitnim pitanjima sve svodi na rat izmedju botova raznih stranackih boja i unutrasnja prepucavanja, a Srbija bude ne na 2. ili 3. mestu, vec potpuno nebitna, mi nikad necemo biti zemlja, ne za postovanje, vec za bilo sta osim za gazenje i ponizavanje.

Nadja

pre 9 godina

Robespjer, darling, na Kosovu zive Albanci, a na Krimu Rusi...Pogledajte mapu Dusanovog carstva, a onda mapu Balkana 1912, tako uvek mozete potezati onu koja odgovara trenutacnoj potrebi.

Uros

pre 9 godina

Dogovorili prelazak preko granice samo sa licnom kartom ? Da li je ovo moguce? Ko bi normalan u Srbiji zeleo da albanski drzavljani ulaze samo sa licnom kartom i koji bi normalan gradjanin Albanije zeleo to isto za drzavljane Srbije? Pa zna se koji srpski drzavljani i zasto idu u Albaniju i obrnuto...

Pipi duga carapa

pre 9 godina

Da se narod pita svi bi ziveli u miru. Politicari su ti koji prave tenzije. Oni su deo problema i nemaju resenje. A, resenje je samo direktna demokratija. Hvala na paznji.

cofi95

pre 9 godina

Dolazak Rame u Beograd je prethodno pomeren navodno zbog desavanja na utakmici, a u stvari je pomeren da se poklopi sa Seseljevim dolaskom, tako da se skrene paznja na Sipca. Jos sutra kad Kurir i Informer krenu da lupaju po usima sa Raminom poklanjanjem srpskoj zastavi, polupismena Srbija ce biti izmanipulisana, a na Kumov dolazak skoro niko nece obratiti paznju. Bravo, Vucicu, I didn't know You had it in You (izvinjavam se zbog engleskog, ali ova fraza mi se svidja).

Stanojka prognana

pre 9 godina

Odlicno rezirana gluma. Scenario USA ili UK.
Ali da je Tadic bio domacin verovatno bi se izvinio gostu.
E sad da je Kostunica trebao da glumi, mislim da do posete ne bi ni doslo.

srbin

pre 9 godina

to je stav gotovo citavog sveta pa i albanije, ako ne dozvoljava nikom da misli u srbiji pa sad je poceo prisiljavati i van srbije da misle kao on, totalno je covek iskliznuo iz svih sina i normalnih pravaca i postaje sve nekontrolisaniji za sve i svakog, prosto ga valjda spolja vise nece tolerisati da da nas spase seselj, evropa ko god moze, rusija, amerika.. upomoooooooc.

Kristina

pre 9 godina

Hoće Vučić da prihavti izazov i odigra u Tirani košarku s Ramom? Pošto već planira da ide u Tiranu u uzvratnu posetu, neka ga bar razbije u košarci i neka raširi transparent "Kosovo je Srbija", u inat.

Soni

pre 9 godina

Vučić je ispunio svoju obavezu kao premijera, i razgovor je održan u cilju mira i stabilnosti u regionu! A oni mogu samo da maštaju o Kosovu, i drago mi je što je to premijer Vučić otvoreno rekao na konferenciji!

Pospanko

pre 9 godina

Nije naš premijer kriv što je premijer Albanije provocirao! Razgovori su se održali zarad stabilnosti i mira u regionu, i tu je premijer Vučić ispoštovao svoju poziciju i obavezu kao premijera Srbije! Sve ostalo nije moglo da se spreči, ali mi je veoma drago što mu je Vučić odmah odgovorio na provokaciju, i ponovo izneo svoj, i stav Srbije prema Kosovu i Metohiji!

paja

pre 9 godina

Sramotno i nediplomatski!!!Preksrsio je protokol a nisam cuo da se to skoro negde desilo....njegova sramota,njegov neuspeli pokusaj provokacije...zato je i dobio odgovor kakav je i zasluzio.

Postar

pre 9 godina

Diplomatija Rame ravna je pocetnoj tacki nadmorske visine.To je 0 (da budem jasan posto vidim da Rama ne poznaje dobro geografiju I granice)!

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Nakon ove Ramine izjave, jasno je da se ne može verovati njegovoj priči da želi dobre odnose sa Srbijom, a da je pritom provocira u njenom glavnom gradu. Neko ko teži stabilnosti i uspostavljanju dobrih odnosa, ne istupa s takvim izjavama, bar ne na način, na koji je Rama to učinio.

Milica Milanov

pre 9 godina

Mi treba da se susrecemo sa predstavnicima Albanije i da razgovaramo sa njima o svemu sto je u interesu obe strane i zato mi nisu u redu komentari da nismo uopste "trebali da primimo Ramu" ili da ne treba da razgovaramo sa njim i slicno. Nema sumnje da bas moramo da razgovaramo i da se trudimo da popravljamo odnose sa svim zemljama u regionu pa i sa Albanijom. Ova poseta je i napravljena u tu svrhu i velika je steta sto sve nije otislo u dobrom smeru. Mislim da albanski premijer nije trebao da zapocne posetu na ovaj nacin. Naravno da se ne slazemo u svemu, naravno da postoje sporne stvari i naravno da se o svemu mora razgovarati ali ne treba da se pocne od onoga sto je najproblematicnije i sto je "prst u oko" vasem sagovorniku. I incident sa dronom na utakmici i ovaj incident je inicirala albanska strana pa se moze zakljuciti da njima korektni i prijateljski odnosi sa Srbijom nisu potrebni. Ti incidenti su izazvali razlicite, uglavnom negativne reakcije i kod Srba i kod Albanaca pa smo sada dalje nego sto smo bili pre ovoga a nije trebalo da bude tako.

hartija

pre 9 godina

Izjava albanskog premijera je bila neprimerena i neocekivana, zaista nije bilo potrebe da premijer Rama pominje Kosovo, smatram da je ovo bila provokacija upucena Srbiji, ali premijer Vucic je reagovao na pravi nacin.

Zila

pre 9 godina

Ramina izjava je bila sramna, ali meni nije i neocekivana, bilo bi mnogo sramnije da je premijer cutke presao preko ovih reci. Odbranio je cast nase zemlje, sto je ipak najvaznije.

napolitanka

pre 9 godina

Premijer Albanije bi trebalo da bude pocastvovan sto ga je premijer Vucic uopste i pozvao na razgovor oko puta ka EU kao i drugim temama poslovne saradnje, cemu se on na neverovatan nacin zahvalio tako sto je pricao o temama koje nisu na dnevnom redu, pokusavajuci da napravi destabiliaciju, ali mu nije uspelo, zahvaljujuci premijeru Vucicu.

lanac

pre 9 godina

Premijer Albanije je van dogovorenog protokola pokrenuo temu Kosova, sto je bilo sasvim iznenadjujuce i predstavljalo je veliku provokaciju na racun Srbije, lepo je videti da je premijer Vucic reagovao na najbolji moguci nacin, zaista neverovatan incident.

magnet

pre 9 godina

Premijer Vucic je svojom reakcijom na provokacuju koja je dosla od albanskog premijera Rame pokazao srpsko gostoprimstvo, on je bio veoma iznenadjen izjavom albanskog kolege, ali ce se odazvati pozivu za posetu Tirani, gde ce naglasiti da je Kosovo deo Srbije.

SirOliver

pre 9 godina

Još jedan dokaz da Albanija još uvek nije spremna da bude konstruktivni član regiona ,već nastavlja svoju staru politiku ,koja je neće odvesti u EU. Ne politički gest Rame će sigurno napraviti štetu albanskoj diplomatiji, koja dokazuje da ne uspeva da se izdigne iznad regionalnih problema i krene putem saradnje i mira ka EU !

davor

pre 9 godina

Krajne bedan pokukusaj Rame da demonstrira svoju "hrabrost", a zapravo napravio je veliku glupost, Vucic mu je odmah pojasnio neke stvari, pa ako ima malo mozga u glavi neka porazmisli o svom postupku.

deka11

pre 9 godina

Recenica koju je premijer Albanije izjavio na konferenciji za stampu o temi koja uopste nije njegov resor, niti negove drzave, spada pod termin besmislenost, sta drugo reci, i premijer Vucic je istakao da je ovo pokusaj provokacije, ali naravno bezuspesan.

ekolog

pre 9 godina

Ocekivano je da Rama svojom posetom ublazi reakcije na skorasnji incident Albanaca, medjutim covek je svojim samouverenim nastupom uneo jos vise nemira u dosadasnje drzavne odnose.

kocka

pre 9 godina

Srbija je pokazala svoju velicinu time sto je primila albanskog premijera Edija Ramu kao gosta koga treba ispostovati iako imamo razlicite stavove po mnogim pitanjima. Medjutim, albanski premijer je sebi previse uzeo za pravo da komentarise i teme koje su van protokola, ali mu je premijer Vucic odgovorio na pravi nacin.

sokic

pre 9 godina

S obzirom na cinjenicu koga je Srbija docekala, tj. premijer Vucic, a to je docek premijera Albanije Edija Rame, bilo je za ocekivati da ce doticni u toku svog govora za medije, jer je to smisljeno, da izjavi nebulozu vec sada dobro poznatu, ali je i premijer Vucic bio uz Srbiju i njenu pokrajinu Kosovo, svojom replikom.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Jovan Milosavljević: Upravo tako. Visoko poletio a u podrum pao. Nije gospodin očekivao da će na njegovu sitnu provokaciju dobiti zasluženi odgovor od premijera Srbije. Stiče se utisak da je se ozbiljno pokajao što je se nečega doticao što nema blage veze ni sa njim ni sa Albanijom.

zmaj

pre 9 godina

Premijer Vucic je na adekvatan nacin reagovao na provokacije albanskog premijara Rame, KiM nemaju nikakve veze sa Albanijom tako da je izjava bila potpovo neprimerena, ovo je bio diplomatski incident koji se, nadajmo se, nece ponoviti u buducnosti.

bane

pre 9 godina

na ogromnu volju Vucica da izgradi dobrosusedske odnose, ipak je za ljubav potrebno dvoje, a nekada je neophodno i potpuno opravdano pokazati i ostar stav kao sto je u ovom slucaju uradjeno.

samsung

pre 9 godina

Premijer Srbije, Aleksandar Vucic, je sa velikim postovanjem docekao svog kolegu, Edija Ramu, i govor na konferenciji za stampu dvojice premijera bi prosao normalnim tokom da nije bilo skandalozne izjave premijera Albanije po pitanju ''nezavisnosti'' Kosova na sta je premijer Vucic ostro regaovao, sto je odlicno.

truba

pre 9 godina

Nasa zemlja je dozivela da ima premijera kakvog i zasluzuje, da je pored pokusaja skandala od strane albanskog premijera Edija Rame, premijer Vucic odbaci u stranu kao neuspeli pokusaj provokacije njegovog kolege koji mu nije uspeo, jer se zna stav Srbije po pitanju Kosova, a takodje i cudjenje povezanosti Rame i Kosova.

rada87

pre 9 godina

Pitanje Kosova i Metohije je oblast u kojoj Albaniji nema mesta za teme razgovora, a podsecanje na incident sa dronom ide na racun Albanije, Srbija je pokazala dostojanstvo prilikom ovih smisljenih podbadanja.

Branka

pre 9 godina

Napokon je nasa drzava dobila velikog lidera. Svaka cast premijeru na jasnom i izrazajnom govoru i stavu u vezi Kosova. Spustio je Ramu na svoje mesto.

ogrlica

pre 9 godina

Nije bilo nikakve potrebe da se van planiranog protokola govori o Kosovu, to samo pokazuje da je ovaj incident osmisljen kao provokacija, veoma je dobro to sto je premijer Vucic na prikladan i dostojanstven nacin odgovorio na ovu neprimerenu izjavu albanskog premijera Rame.

smeker

pre 9 godina

Sta se ovo radi ljudi moji,koje ovde blesav a ko pametan.Kakve licne karte za prelazak granice,pa ko jos ide u Albaniju i gde put vodi preko te zemlje.Siptarima treba otvorena granica a ne nama.Njima treba poostriti tretman na granici a mi radimo suprotno.Ako vlada donese takvu odluku onda ima da glasam onog iz Preseva.Pokojni dr Raskovic je dao pravu dijagnozu za nas srbe...

pipi

pre 9 godina

Rama je rekao istinu sa ili bez prevoda!Vucic je Briselskim sporazumom prihvatio tu istinu.Sve ostalo je circus za polupimene I nepismene, tj. za gro SNS glasackog tela.Ovde se uvek racunalo na mozak kisne gliste.

shizofrenija

pre 9 godina

Ovaj narod je totalno blesav.I nema tu spasa.Mi smo propali nacisto.
O kakvim provokacijama pricate?Zasto ovaj narod istinu nece da prihvati?
Moze da nam se ne svidja,mozemo da imamo hiljadu prigovora ali realnost je da je Kosovo nezavisno,bar kad je Srbija u pitanju.I sta je tu onda provokacija?To sto neko saspe istinu u lice?Pa cekaj bre,Vucic je potpisao Briselski sporazum i tako prakticno priznao nezavisno Kosovo.Sta sad nije jasno?

Odkaz

pre 9 godina

Prelaz granice samo sa ličnom kartom je još jedan podmukao potez Albanije. To je dobro samo za albance sa KiM i Preševske doline. Pitam se koji će to Srbin ići u Albaniju. Što se tiče provokacija Rame, predlažem da mu Vučić odmah odkaže svoje gostoprimstvo, što bi značilo da u najkaćem mogućem vremenu taj rama napusti Srbiju.

хвала Вуле

pre 9 godina

Значи Албанци ће моћи само са личном картом да долазе у Србију? Одлично, нама једна Бугарска неће да дозволи тако нешто иако немају проблем са српским имигрантима а ми дозвољавамо онима који нам илегално насељавају земљу и проглашавају независност да слободно долазе без проблема.

Само напредно, овако нам је и Тито помагао а погледајте како се то лепо завршило по Србију, отићиће и Прешево и Бујановац и цео југ Србије као што је и Косово захваљујући оваквој политици

samo kazem

pre 9 godina

Ako, Vucicu tako i treba. 2:0 za ramu, a ti Aleksandre sad i dalje slusaj zapadne ambasdore, neka te i dalje vredjaju pred sopstvenim narodom, i to po drugi put na drzavnoj televiziji.
Neka premijeru, neka ti tvoji zapadni 'prijatelji' kazu st aje dobro za tebe i za Srbiju.
I sad je kao nesto cudno sto ti ceo stadion skandira, tvoja sreca sto danas nema neka utakmica....

kimi

pre 9 godina

Kad zivis u Bosni i Hercegovini, naucis da razmisljas i na ovaj nacin: Mozda su se njih dvojica dogovorili da naprave haos. Albanac dodje tu i provocira, svi Albanci, nebitno sta su do tada mislili o njemu, stanu na njegovu stranu. Sa druge strane, Srbin se postavi kao veliki zastitnik i naravno svi Srbi, nebitno sta su do tada mislili o njemu, stanu na njegovu stranu. Provokatoru se dize rejting, braniocu se dize rejting, njih dvojica srecna i zadovoljna, a narod ne konta da je to u sustini samo predstava za dizanje rejtinga. Eto, pitajte tandem Dodik-Silajdzic. Dobro, mozda Vucic nije bas taj nivo namazanosti da ulazi u smisljen dogovor, ali garantujem, GARANTUJEM da je jedva docekao da Rama nesto pljune u pravcu Srba i Srbije. Posto nista u drzavi ne resava, barem moze malo da glumi zastitnika.

Lajonel

pre 9 godina

Ovo su sjajno smestili Vucicu. Dolazi Seselja i Rame manje vise istovremeno nije slucajno. Kao sto nije slucajno to sto Rama prica o Kosovu. Dolazak Putina i vojna parada mozda Vucicu i nije bila sjajna ideja.

Владо Бања Лука

pre 9 godina

Обична представа, спииновање не би ли се Вучићу подигао пољуљани рејтинг.
Путин тражи паре за гас, а и Шешељ стиже...

Zemun_grad

pre 9 godina

Onda dođu naši "Evropljani" i pacifisti, hipici na lsd-ju da nam kažu kako šiptari sa Kosova nisu isto što i Albanci, kako Albanci ne mirišu ove sa Kosova i sl. A posle utakmice slavili su od MK do Kosova i danas premijer Albanije izjavi ovo za Kosovo.

Gosha

pre 9 godina

Evo sta je rekao... Stvar Kosova i Metohije je gotova i ono je nezavisno - izjavio je Rama u govoru, a Vučić prokomentarisao da ne zna kakve veze Rama ima sa Kosovom.

KKK

pre 9 godina

RTS postaje jednopartijsko glasilo i sve je prilagođeno samopromociji jednog čoveka. Samo da se ne zaboravi 5. oktobar 2000. Opet miriše na paljevinu.

djole

pre 9 godina

Zasto se ljutis Vucicu, jesu li te Ameri doveli na vlast (jesu), e pa ima onda da cutis i radis sta ti se kaze. Gradjanima ces da se predstavljas kao patriota a potpisao si Briselski sporazum koji de facto priznaje Kosovo kao nezavisnu drzavu, ccc...

Alexa

pre 9 godina

Diplomatija nije za sve ljude... jednostavno nije. Nema emocija, nema nasedanja na provokacije, samo hladno razmišljanje i vaganje koristi. Ako neko ima temperament frustrirane 14-godišnje devojčice koju je dečko upravo ostavio pa luduje i divlja, taj treba da sedi kući i gleda nemi TV prenos. Neverbalna komunikacija, prema mišljenju ljdi koji su mnogo stručniji od mene, čini i do 70% komunikacije. Diplomate se treniraju da svojim ponašanjem ne odaju emocije jer je emocija nepoželjna funkcija u ovom "sportu". Položaj ruku, tikovi, popravljanje odeće, gledanje u određenom smeru, znojenje, ceo stav tela... sve se broji. Ono što smo mi mogli da vidimo je upravo ono što nam ne treba: zbunjenost, bes, iznenađenje... i naravno šalabajzersaka organizacija cele posete...

BokiPIrot

pre 9 godina

Kad bude isao u uzvratnu posetu Albaniji,Vucic nikako ne sme da zaboravi da podseti domacine da je Skadar stara prestonica Srbije.Verujem da ga ni posada Enterprajza ne bi zivog izvukla a ovaj ce sa fanfarama i amanetom otici iz Srbije.

vladimir

pre 9 godina

Da li ste stvarno toliko glupi , pa nema nama dogovora sa Albancima
niko sa njima ne moze da se dogovori , a i kakve vajde mi imamo od Albanije i ona od nas "NIKAKVE" . Ne mora niko od njih da dodje ovde narednih 1000god. A mozda nam i Kosovo vrate u tom periodu . Kosovo nije jos Albansko ali nije ni Sprsko . Vucic i Dacic su se pobrinuli za to pre dve god. ILI STE I TO ZABORAVILI

Skj

pre 9 godina

Gde je prevod?!?! Kakva sramota!! I sad ce za nedostatak prevoda dati neko glupo objasnjenje da npr. nemamo prevodioce za albanski ili da je simultani prevod preskup, a mi moramo da stedimo ili najomiljeniji izgovor: imali smo tehnickih problema! More...

vuk_samotnjak_prizrenski

pre 9 godina

u redu, nemoj dozvoliti ponizenje.
zasto si onda prvi ponizio gosta na aerodromu. pored pocasne straze osim srpske nije bila postavljena i crvena zastava sa crnim dvoglavim orlom?
zasto? odgovori nama, komsijama.
pozdrav iz prizrena.

Jelena

pre 9 godina

Ali meni nije jasna gomila komentara ovde gde se kaze da je Vucko objasnio. Sta je objasnio? Kome? Briga njih sve sta je on rekao. Ovde je zabrinjavajuca sloboda albanskog premijera, koja samo govori kakav mi generalno ugled imamo. Ne bi se on tako ponasao da nema podrsku zapada, budimo realni.

Ibro

pre 9 godina

Ne vidim nista provokativno ovde.Bilo koj strani drzavljanin koj je dolazio u Srbiju rekao da Kosovo je nezavisno i to je realnost.Ako hocete spominjanu samo neke od tih Drzava:Njemacka,Francuska,Velika Britanija,Amerika i onda sve po redu da ne ih nabrajam zato ne vidim neki razlog da se kaze rama provocira.

aj sad

pre 9 godina

ne razumem šta je to Rama rekao a što nisu rekli Amerikanci, Nemci, Francuzi... Zapad ne samo da govori, već i radi i zahteva isto to i od Srbije. Rama, kao nebitan faktor, može samo da sugeriše, a Zapad zahteva, pa ne čusmo da je Vučić ovako oštro reagovao prema Merkelovom. kakve veze Nemačka ima sa Kosvom? ali Nemačka zahteva, ne sugeriše. ako ovim tonom Vučić u najskorijem roku ne odgovori Nemačkoj, neka podnese ostavku zbog nepotrebne patetike i nedoslednosti, i nadasve nedostojnsosti da bude premijer. razume se da ovim tonom ne može da se razgovara sa Nemačkom, ali ako ne može sa Nemačkom, zašto bi se tako razgovaralo sa Albanijom, koja nema nikakav uticaj na proces nezavisnosti Kosova. Vučiću, izazovi isto ovako i Nemce i Amerikance, ili podnesi ostavku, ako već insistiraš na "neponižavanju Srbije".

Zlopamtilo

pre 9 godina

"Vučić je preneo da se sa premijerom Ramom dogovorio da građani Srbije i Albanije mogu samo sa ličnim kartama da putuju u Albaniju, i obrnuto u Srbiju, kao i da će Vlada Srbije danas o tome doneti odluku. "

A koji je interes države Srbije i građana Srbije u ovom spektakularnom dogovoru PMS-a i njegovog druga Rame ? O čijim se interesima ovde zapravo radi?

Nadja

pre 9 godina

Nista tu nije bilo provokativno, to je cinjenicno stanje koga mi nismo svesni. Citam komentare i vidim pitanje - kakve veze imaju Rama i Kosovo - pa iste kakve imaju Putin i Krim. Mi uvek imamo vise raznih arsina za iste stvari.

čovek

pre 9 godina

Ne može nas gospodin Rama poniziti onoliko koliko se aktualni režim ponižava. Samim tim ponižava i Srbiju.
Edi Rama se samo ponaša onako kako gost doživljava slabog domaćina...na žalost naše dece i nas.

Dobra ti fora

pre 9 godina

Kako to misliš "ne daš nikom da nas ponižava u BG"? Pa samo Albanci su nas za mesec dana dva puta ponizili u sred Beograda. A da ne pričamo o nekim, drugim, ozbiljnijim državama, koje nas redovno ponižavaju. Čak nam je i Putin zavuk'o posle vaše parade ...

my way

pre 9 godina

Dok god se na ovako bitnim pitanjima sve svodi na rat izmedju botova raznih stranackih boja i unutrasnja prepucavanja, a Srbija bude ne na 2. ili 3. mestu, vec potpuno nebitna, mi nikad necemo biti zemlja, ne za postovanje, vec za bilo sta osim za gazenje i ponizavanje.

edit

pre 9 godina

Ko je gledao direktno prenos nije cuo tu "ostrinu"g.Vucica u odgovoru gostu,doduse pomenuo je rac provokacija,mada i na to bio je "pocastvovan"podrugljivim osmehom gosta.Iskreno,mene je nesto sramota,cemu jos i direktan prenos?Mozda "direktiva"da nas ismeju sve skupa,ni krive ni duzne u ovoj citavoj "saradi".

Pera Detlic

pre 9 godina

Ovoga me je puta istrajni borac protiv kriminala, korupcije, bede, siromašva, apatije, netolerancije, nezaposlenosti... zaista razočarao! Pod pritiskom onih zlotvora za zapada (znam ja da i on zna da nam oni ništa dobro ne misle, samo se lukavo pretvara) primio je čoveka koji ništa nije učinio da se u njegovoj prćiji otkriju, uhapse i osude trgovci ljudskim organima kojih je nesumnjivo bilo, dokazi postoje ali nema volje! Ipak, verujući u promisao njegove svetosti, prima ministra Aleka, siguran sam da je to samo deo lukavog plana za ozdravljenje Srbije!

rajko

pre 9 godina

Kako moze da ne da nesto sto se vec desilo?! Zar stvarno moze da poveruje da pregrst retorike i poneko hapsenje (bez presude) i glumatanje odlucnosti i "crvrste ruke" moze da zavara gradjane da zaborave da se nista na bolje u njihovim zivotima nije promenilo za skoro tri godine njihove vladavine.

Lenna

pre 9 godina

Da li su botovi sa svih drugih sajtova presli na b92? Pre na Blicu nisi mogao da dises od njih, sada kada su Blic uzeli u svoje ruke presli su na b92, ili je moguce da je vecina naseg naroda sa tako niskim pragom svesti.
Hajde sad da pogledamo one komentare od pre 5-6 h, pa da vidite kako se sipmatizeri i clanovi sns-a po svom obicaju okrecu kako vetar duva i vrlo brzo prilagodjavaju novonastaloj situaciji.
I utisak meseca, spontano postavljeni bilbordi sa Vucicevim likom. Spontano cemo svi poumirati od jada i bede.

"Crveni Oktobar"

pre 9 godina

Toliko smo se srozali, da vise ne smeju ni da nam titluju albansko likovanje. Albanski mora da se zna! Mudrost je u tome. Dacete mi milion minusa, ali nikad nisam ni ocekivao da me sopstveni narod razume (kad moram izmedju redova da pisem). Moj narod mnoge pametne nije razumeo. Zato i teram uz dlaku. Ne mogu da tvrdim da sam pametan, ali da me ne razumeju... Pa videcete.

Da ali ...

pre 9 godina

Slazem se da je spominjanje nezavisnosti KiM u Srbiji ponizavanje Srbije. Ali sta cemo sa gomilom zapadnih politicara koji su u toj istoj zgradi to rekli pa nikom nista. Zasto onda nisi reagovao Vucicu? Rama nas je ponizio samim tim sto si dopustio da uopste dodje u Srbiju posle onog incidenta sa zastavom. Ali ...

Igor

pre 9 godina

Morao je Vučić na kraju da kaže da time završava poseta Rame i da taj gospodin bude ispraćen iz Srbije. Tako bi Vučić pokazao da je ispoštovao zapad (jer jasno je ko je sponzor posete), ali istovremeno pokazao da je Rama prešao meru i da Srbija postoji kao država. Ovako, mnogi nam se smeju, poniženi smo...

Alex

pre 9 godina

Sramota me sto sam Srbin Vucicu po prvi put pa mi nemamo ko da vodi ovu drzavu sramota nedaj boze nikome da ima ovakvog premijera da brani interese svog naroda. Ponizenje do ponizenja sramota nemam reci vise, Jel to bilo narednje iz Nemacke

Milan

pre 9 godina

Kosovo je Deo Srbije!!Izgleda ovaj Vama dobro ispire mozak.Jesu li to mnoge drzave priznale Kosovo kao deo Srbije ili...Jel postoji granica ispod Kursumlije a na njoj carinici sa drzavnim oznakam Srbije?Vucicu su samo Kardelj Broz i Bakaric ravni!!

manitu

pre 9 godina

kako ne dozvoljavas? pa upravo te ponizio! jos ce Albanci kod nas ovde u Srbiju,ocekuje se njihov priliv.. k'o da su te oni glasali Vucicu a ne mi! svaka cast,bitno je da te nije ponizio :P

marija

pre 9 godina

Ma sta se cudite, to smo i ocekivali.
Nema tu odgovornog drzavnickog ponasanja i diplomatije, vec piljarskog govora secikese i sitnog lopova.
Dobro je da je svet ovo video.

Shone

pre 9 godina

Rama je rekao istinu sa ili bez prevoda!Vucic je Briselskim sporazumom prihvatio tu istinu.Sve ostalo je circus za polupimene I nepismene, tj. za gro SNS glasackog tela.Ovde se uvek racunalo na mozak kisne gliste.
(pipi, 10. novembar 2014 14:55)
А приде је све ово што се данас могло чути режирано и то свако ко се разуме у политику мора да зна. Па да ли има икога иоле разумног ко верује да једна и друга страна нису имале унапред припремљен договор како ће све тећи и какве ће изјаве давати?

Прво Рама као "провоцира", а у ствари прича оно што његови у Албанији желе да чују и самим тим себи диже рејтинг (јер је као у сред Београда објаснио неке ствари), а онда као Вучић даје жесток одговор па самим тим ради оно што његови наивни бирачи овде желе да чују. По принципу "јес` вид`о како му је одговорио то је права Србенда". И шта буде на крају. И једна и друга страна су задовољне учинком. Све је то из исте кухиње.

Sandra

pre 9 godina

Dosao u Beograd i mislio da na domacem terenu moze da kaze neku provokaciju a da ne prodje nekaznjeno ali naleteo je na Aleksandra Vucica i dobio odlicnu repriku

cofi95

pre 9 godina

Dolazak Rame u Beograd je prethodno pomeren navodno zbog desavanja na utakmici, a u stvari je pomeren da se poklopi sa Seseljevim dolaskom, tako da se skrene paznja na Sipca. Jos sutra kad Kurir i Informer krenu da lupaju po usima sa Raminom poklanjanjem srpskoj zastavi, polupismena Srbija ce biti izmanipulisana, a na Kumov dolazak skoro niko nece obratiti paznju. Bravo, Vucicu, I didn't know You had it in You (izvinjavam se zbog engleskog, ali ova fraza mi se svidja).

Nadja

pre 9 godina

Robespjer, darling, na Kosovu zive Albanci, a na Krimu Rusi...Pogledajte mapu Dusanovog carstva, a onda mapu Balkana 1912, tako uvek mozete potezati onu koja odgovara trenutacnoj potrebi.

Danijel

pre 9 godina

Deo Srbije nikada vise.. to je o on svesan.. sitni politicki poeni.. koji jadan narod pada u tome..
Vucicu gore ti radi evropska unija nego Albanija.. oni su Vas bombsrdovali oni su vam uzeli kosovo.. no njima ne smijes.. haha ;)

Uros

pre 9 godina

Dogovorili prelazak preko granice samo sa licnom kartom ? Da li je ovo moguce? Ko bi normalan u Srbiji zeleo da albanski drzavljani ulaze samo sa licnom kartom i koji bi normalan gradjanin Albanije zeleo to isto za drzavljane Srbije? Pa zna se koji srpski drzavljani i zasto idu u Albaniju i obrnuto...

kids

pre 9 godina

komplikujes stanje srbima na kosovu kojih ti je puna usta, nesretnice pogubljeni od sebe i svoje sludjeno umisljene velicine...smesan si koliko si prolupao, da te podsetim ti si dao kosovo

Pipi duga carapa

pre 9 godina

Da se narod pita svi bi ziveli u miru. Politicari su ti koji prave tenzije. Oni su deo problema i nemaju resenje. A, resenje je samo direktna demokratija. Hvala na paznji.

aristotel

pre 9 godina

"Ramnino je da provocira,a nase je da ga iskuliramo,jer u tome i jeste nasa najveca razlika"
(justinijan, 10. novembar 2014 14:53)
Blizu si justinijane! Ne samo da ga iskulira, nego da ga odgovarajucom dosetkom i poklopi!
Ovako, kako kazes, i dalje ce svaki zec da slilji pisaljku na nas!
Nemaju bivsi radikali pametne i ucene ljude. To je i Nikola Pasic, veliki radikal dobro znao, pa je na teskim pozicijama u svojoj vladi postavljao Demokrate za ministre! Pogledaj istoriju...
Izgleda da je gospoidin Vucic suvise glup da ovo shvati, pa mu se zato dogadjaju ovakve stvari.

Robespjer

pre 9 godina

@Nadja

Posto neko tvrdoglavo nece da nesto nauci evo ja cu mu pomoci: Krim je OTET Rusiji, isto kao sto je Srbiji OTETO Kosovo. Rusija jaka vratila sebi Krim. To je put kako se vraca Kosovo - jaka Srbija, ekonomski, politicki, vojno, institucionalno i pre svega dostojanstvo vratiti gradjanima. Dakle prvi srpski politicar koji bude vratio Kosovo Srbiji ce uraditi ono sto je Putin uradio sa Krimom - vratio matici OTETO. Kao sto NIKADA Kosovo nije bilo Albansko, tako ni Krim NIKADA nije bio Ukrajinski. Da li je malo jasnije?

Stanojka prognana

pre 9 godina

Odlicno rezirana gluma. Scenario USA ili UK.
Ali da je Tadic bio domacin verovatno bi se izvinio gostu.
E sad da je Kostunica trebao da glumi, mislim da do posete ne bi ni doslo.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Kakva komedija... Ovaj prvi to prica vec mesec dana, a ovaj drugi ga zove u goste, pa kad je prvi opet to ispricao, onda se ovaj drugi kao zaprepastio i naljutio. A ovaj prvi ga gleda i smeje se... A u medjuvremenu su dogovorili prelazak granice sa licnom kartom (a zna se ko najvise prelazi tu granicu - sigurno ne radnici, naucnici ili turisti)... A sto se drona tice, nijedna nasa sluzba nije bila u stanju da spreci provokaciju pomocu obicne decije igracke... A da su albanski fudbaleri zeleli da nastave utakmicu, i da su na kraju izbegli poraz, onda bi nasa reprezentacija imala -1 bod na tabeli... I ne sme niko da nas ponizava, je l' da?

Problemi

pre 9 godina

Ej kaže nema cenzure, a dođe mu Rama u goste, a ovaj mu isključi mikrofon, pa što stoički ne prizna da su morali da se sastanu i da mi nismo suverena država?!

cisti populizam

pre 9 godina

"

Nek priča šta ko hoće, ali Vučić je porastao u mojom očima nakon današnjeg dana.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Predrag Štajn, 10. novembar 2014 17:09) "
===================

Vucic ce porasti u mojim ocima tek kada isto ovo smedne reci Nemcima, Englezim, Francuzima,Austrijancima, Amerikancima,...jer su svi oni priznali Kosovo kao sto je uradila i Albanija

Ovako ponasa se isto kao nasa vlast 2008. godine nakon odcepljenja kosova kada smo oterali jedino ambasadora Crne Gore, a ambasadorima velikih i jakih drzava nismo smeli nista

Dzabe vam je govoriti

pre 9 godina

Kad je receno da se odlaze poseta Rame, lepo sam vam rekao:"Manite se Rame, napravice vam probleme usred Beograda", ali taj moj komentar koji ispunjava sve vase norme, nije objavljen.

nebitno

pre 9 godina

Hmm... Oki, da vidimo da li ce sada da mi puste komentar?
Zasto samo sa LICNOM KARTOM smeju da ULAZE u nasu zemlju?
Koji pametnjakovic je to dozvolio???

Dno dna.

Valjevo

pre 9 godina

Ma znamo mi da ti neces dati da nas niko ponizava...samo zahvaljujuci istoj tvojoj prici i tvojih saboraca iz SRS-a mi pogubismo mnoge teritorije i bismo ponizeni do kraja...

Vido-Vita

pre 9 godina

"Niko ne sme da Vas bije"- 25 godnina kasnije.
Taman za to vreme pao je berlinski zid.
U Srbiji nije pao ni jedan, mnogi su "samo" sruseni, a jos vise je niklo.

statistika

pre 9 godina

odnos pozitivnih i negativnih "ocena" komentara je 75-25% u korist podrske premijeru
medjutim, odnos pozitivnih i negativnih komentara je 75-25% u korist neslaganja sa politikom premijera
zakljucak: ne postoje botovi koji dirigovano lupaju pluseve i minuse, to smo nas 75% umislili

Sofija

pre 9 godina

NIje ni trebalo da Rama dolazi u Srbiju.Trazili ste - gledajte odnosno-slusali ste Merkelovu i EU i dobili ste ono sto se desilo!
I kakve licne karte za nasu i njihovu zemlju?Ko uopste planira odlazak u Albaniju?!Znamo sta su nam radili 99-te tamo!!!

LBJ

pre 9 godina

Ovako se ponasa pravi predsednik vlade. Svoj stav ima, ali i takta i strpljenja za pregovore i razgovore. Naravno, u skladu sa nacionalnim interesima kao i razvojem dobrosusedskih odnosa.

realnost

pre 9 godina

a sto se vi komentatori ovde bunite? sta vama nije jasno tu? realnost je jedno a iluzija, masta i bajka nesto drugo. kosovo jeste i bice nezavisno jer se velesilama tako hoce, vi tu nista ne mozete kao ni rukovodstvo zemlje osim baljezganja i tacka. a to sta pise u ustavu to ne znaci nista, obicno mrtvo slovo na papira, pa u ustavu moze da pise da se teritorija srbije prostire do japana, da je mesec srpski itd itd... to babic cuveni i kompanija glasacka masina mogu sta god hoce da izglasaju u skupstini, npr da je dan noc a noc dan ili da je crno belo a belo crno...a sve nije tako... smesni ste a istovremeno jako jadni

marija

pre 9 godina

A pravnik Vucic je samo trebao da se pozove na medjunarodno vazeci dokument R 1244 Ujedinjenih Nacija koju kao jedini valjani argument Srbije vecito zaboravlja.

Obilić

pre 9 godina

I ovaj put Aleksandar Vucic je pokazao svoju velicinu u ondosu na Edija Ramu, koji je glupim provokacijama hteo da izazove negativne reakcije naseg premijera, ali mu to nije poslo za rukom.

Simke

pre 9 godina

Dok se nisu masovno pojavili ovi ''Botovi'', čepulje, podguzne muve, nekako sam imao poverenja u AV, imao i strpljenja, i zaista je delovao kao preporođena osoba koja je spremna da zavrne rukave zarad svog naroda.
Međutim... Ova jadost, ovi providni proleterski komentari koji veličaju AV kao drugi dolazak Isusa, ovo cenzurisanje po medijima svakoga ko ne želi da ljubi Vučićevi zadnjicu, doprinelo je da 80% onih koji su glasali za Vučka sada ima šuljeve od istog.
Dobar posao rade Botovi, ali za opoziciju. A strah medija od Vučka ne treba komentarisati. Vi sa B92 ste toliko selektivni i uplašeni od AV da je pomalo i tužno sve to...
Da stvar bude još gora, AV i nije toliko loš, u poređenju sa ostalim dinosaurusima naše političke elite, ali pored šlihtara i uplašenih kerića koji ga prate totalno je pao u očima normalnih ljudi.
I nemojte da mislite da su komentari na nekom sajtu merodovni pokazatelj volje i raspoloženja većine, jer ima mnogo ljudi koji nemaju ni vremena za Internet, neki nemaju ni para za Internet, a neki ni kompijuter nemaju čak! E takvi će, dal za 2,3 god, ili 56, kad budu pukli, reći poslednju reč, a ne android duhovi i tastatura miševi ispranih mozgova. Naravno, ovaj kom. ima šanse da bude pušten, iste kao i što fk čukarički ima šanse da osvoji ligu šampiona!, ali čuda su moguća, pozz.

srbin

pre 9 godina

to je stav gotovo citavog sveta pa i albanije, ako ne dozvoljava nikom da misli u srbiji pa sad je poceo prisiljavati i van srbije da misle kao on, totalno je covek iskliznuo iz svih sina i normalnih pravaca i postaje sve nekontrolisaniji za sve i svakog, prosto ga valjda spolja vise nece tolerisati da da nas spase seselj, evropa ko god moze, rusija, amerika.. upomoooooooc.

apolon

pre 9 godina

Konačno Srbija ima lidera koji se ni pred kim ne usteže da kaže ono što je u interesu Srbije. Ovom nesrećniku Rami je na jedan perfidan način rekao da ćuti i da nema šta da gura nos gde mu nije mesto.

Doktor

pre 9 godina

Za prenos bez prevoda sa albanskog ceo RTS od direktora do portira zaslužuje otkaz!
Umesto da se čuje i vidi pravo lice Rame mi smo videli samo da se Vučić uzdržavaju da ga ne udari!
Sramota. za RTS oduzeti im nacionalnu frekvenciju!

ilic

pre 9 godina

Nazalost, ponizio si Srbiju nebrojano puta, Briselski sporazum, klecanje pred Angelom Merkel, klecanje pred svim ambasadorima sa zapada, medijska cenzura, gej parada, Coveka koji je dvanaest godina u zatvoru bez presude, tvoji satrapi govore da je pusten iz zatvora dabi destabilizovao tvoju natobriselsku Vladu, sve koji strajkuju za svoja prava nazivas Miskovicevim slugama dok se istovremeno sa njim javno sastajes, da ne pisem o nijednom ispunjenom predizbornom obecanju

pedja

pre 9 godina

Na žalost, javni servis nam nije omogućio da čujemo "provokaciju", već sam odgovor. Opet smo u informativno mraku, ali srećom još uvek imamo internet pa ćemo saznati šta je rekao Rama. No, siguran sam da Šešelj neće govoriti albanski.

NN

pre 9 godina

Ovo je Rama rekao

Oko Kosova imamo različite stavove, ali realnost je jedna i neupitna, kako regionalna, tako i Evropska i mora se poštovati. Priznanje Kosova od strane evropskih država ima veliku važnost", rekao je Rama.
"Nezavisnost Kosova je načinilo Balkan sigurnijim"
svaka cas vucicu na odgovoru,sto se suzdrzo od vredjanja i pokazo sta su i ko su SRBI!!!

Balacko

pre 9 godina

Jao! Pa za i ovde patetika i demagogija?! U redu je da se pomene provokacija, ali da se pravi predstava, scene i karakteristicne grimase - dokazuje da nije svako za diplomatu, drzavnika!

Vuk27

pre 9 godina

(Lajonel, 10. novembar 2014 13:04)
Ne znam zasto tako mislis.Putinov dolzak i vojna parada je nesto sto je ceo svet sirom otvorenih ociju posmatrao i ocenio najvisom ocenom.Rama je danas pokusao da malo provocira ali premijer nije pao na to.

barbarez

pre 9 godina

ako je ovo provokacija što je Rama spomenuo svoj narod na Kosovu onda je i Vučić provocirao u Zagrebu i Sarajevu ovo je samo još jedan znak da političari sa Balkana malo znaju o diplomatiji,teško znaju dati izbalansiran odgovor na provokativno pitanje, često im je odgovor na provokativna pitanja emotivan ili još gora varijanta da ne odgovore na pitanje,prekinu intervju, udare novinara što viđamo ovdje skoro svaki dan,

rusimir

pre 9 godina

i bolje sto nije bilo prevoda jer bi nas samo razocarao ramin govor jer nista pohvalno nema da kaze za nas a kontam ako bi mi i albanija usli u evropsku uniju to znaci da ne bi ni bilo granica izmedju nas sto je neprihvatljivo...ne dao bog ta se to ostvari jer propadamo sigurno a tako cemo brze

POPovanje

pre 9 godina

Upravo gledam presicu, i šta reći? Koja provokacija, koje poniženje u sred srpske prestonice. Iako sam za to da Srbija ne bude pusto ostrvo u EU do ove posete i u ovom trenutku nije trebalo doći.

Bo

pre 9 godina

A sta ste ocekivali da kaze da ce pomoci Srbiji da povrati Kosovo u sastav Srbije? Mislim ovo je bilo neizbezno a to sto nije bilo prevoda to je 100% namestaljka Srbije, jer su sugurno znali o cemu ce da prica. Ipak prevesce se sve jos danas zivi bili pa videli.

Lux

pre 9 godina

Premijer Vučić je otvorio i ovu temu koja je decenijama bila zatvorena. Vremenom će i Albanci shvatiti da moraju promeniti retoriku i da se rešavanju problema mora prići iz sasvim druge perspektive.

Laza

pre 9 godina

Kada gosti sa Zapada spomenu nezavisnost Kosova, naše glavešine to neće ili ne smeju da im zamere, pa kažu "Eto, ne slažemo se oko tog pitanja, ali to ne znači da ne možemo da sarađujemo" itd. Kada ga pomene albanski premijer, Vučić odigra netaktički i nimalo diplomatski. Da li je to zato što je postao opijen moći, ili naprosto mora da demonstrira silu nad nekim nad kime sme, da bi oni kojima se može manipulisati i na čije se simpatije jedino još može računati rekli: "E, ako mu je rek'o!" Inače, neko je lepo primetio da Ramine govore niko ne prevodi gledaocima na srpski, pa mi tako ni ne znamo šta je to Rama rekao, kao što, ako je suditi po informacijama datim u ovoj vesti, ne mogu znati ni novinari prisutni na konferenciji. Jako je neobično što je tako, zar ne?

Aleksandra

pre 9 godina

Premijer Srbije je zid koji Rama nikako ne moze da preskoci niti da bude bolji u bilo cemu.Ramo to je realnost pomiri se sa tim koliko god provocirao dzabe moras ramo da svatis da moras da menjas razmisljanje

pop

pre 9 godina

Pa Vucic i da spreci bombardovanje Srbije vi biste mu zamerili sto je usput ispustio pikavac na zemlju. Covek krajnje konkretno postupa u svakom pogledu, nije uzeo ni dan godisnjeg odmora ni dinar u svoj dzep. Ceo zivot mu se svodi na rad za drzavu. Sposoban je i sa svakom drzavom izgradio odgovarajuci odnos. Nije izdao narod, sam je rekao ovom djubretu kakav mu je stav po pitanju Kosova. Nikad nismo imali premijera, bar ne u poslednje vreme, kog je svet vise cenio. Da je komican i tezi k malo diktatorskom rezimu, stoji. Ali da se trudi i korektno radi, tj RADI uopste, ne mozete mu osporiti.

terzina gedora ex dzajina

pre 9 godina

opet vas namagarcili? tako je to kad nemate principe pa po cenu smene vlasti... bravo za Dalaj Ramu. A ti Budo uchi uchi, pitacemo

truli zapad

pre 9 godina

Vucicu...igra se sa tobom...dobro je potkovan i naucen kako se "diplomatski" dolazi do cilja....uvek protne ponesto u govoru sto nas Srbe zaboli....sve je to zapadna skola....moras da naucis da se nosis sa time,da imas uvek jake argumente...to je tesko ali samo tako mozemo do nasih interesa...od saginjanja glava i izvinjenja nemamo nista niti cemo ikada imati...PAMET U GLAVU

Трагач за истином

pre 9 godina

И јуууу, која намештаљка. Сутра долази Шешешљ,па ће бити прозивања и показивања Вучкових недела,а сада као он љуто брани од раме Косово, па испада патриота.

Dorijan

pre 9 godina

Rama se zaista poneo na veoma loš način. Došao je u Beograd da vređa Srbiju i srpski narod, a to je krajnje nedopustivo. Nema sumnje da će se Srbija uvek boriti za Kosovo i braniti svoj interes.

Zox

pre 9 godina

Ne znam sta se dogodilo, a u stvari znam. I nema promene niti ce je ikad biti, a to sto nas vuku za nos EU i USA, to je nas jad. Trebali smo odmah da dozvolimo da se otcepe i Sandzak i Vojvodina i Presevo i da napravimo kineski zid okolo i zabranimo u zakonu kontakte sa pomenutim narodima, a smrtnu kaznu za sve politicare koji pokusaju. I zivecemo sretni i zadovoljni, dolazice nam zapadnjaci, a privremeni rad... Ionako ce sve ovo da se raspadne i pre EU, NATO... Sta znaci imati kucu kad je trula...

solunac

pre 9 godina

ovo cu reci na najjednostavniji nacin bez uvreda nadam se da ce te me preneti
i treba da nas ponizavaju kad smo potpisali briselski sporazum i slusamo iste gazde kao i oni, i tu ti vucko ne mozes nista, mozes samo da se znojis

Ja

pre 9 godina

A jel možete da napišete šta je Rama to tako strašno rekao? A pošto nije bilo prevoda, znači li to da treba Vučiću da verujemo na reč da je Rama rekao ono što Vučić tvrdi?

Ramo, Ramo druže moj

pre 9 godina

Nažalost, Rama je ovde izašao kao pobednik.
Prvo, izgleda da je vlast morala da ga primi, jer sumnjam da bi to svojevoljno radili posle toga što pričao dok je bio na Kosovu. Moje mišljenje je da je tu postojao spoljni uticaj.

Drugo, direktan prenos bez prevođenja za prosečnog stanovnika Srbije je takođe poraz. Cenzura na delu, iako iz naše perspektive Rama nije u pravu, ali zašto sumnjamo da bi naši građani doneli pravi zaključak čak iako su razumeli šta je Rama zapravo rekao.

Cile

pre 9 godina

Koja blamaža!!! Pola sata slušamo gosta koga niko, sem njegovih sunarodnika i Aleksandra Vučića, ne razume ni reč! Ovo je skandal za pamćenje. Pa nije valjda da su ovi iz protokola očekivali da gost govori na engleskom?!

Sanja77

pre 9 godina

Ovo je još jedan istorijski uspeh za našu zemlju, posle toliko godina i ogromnog broja užasnih događaja i političkih previranja uopšte dođe do sastanka. Aleksandar Vučić je opet pokazao šta je umetnost diplomatije. Trebalo je izdržati ovako velike političke provokacije i igru reči i to javno. Svaka reč našeg premijera je bila na mestu. Treba ignorisati ovakve provokacije i izdići se iznad trenutne situacije.

gama

pre 9 godina

Premijer Vučić je bez dileme oličenje većine građana Srbije i vuče prave poteze. I ovaj odgovor pokazuje kako na jedan gospodski način možete nekom reći gde su granice pristojnosti i pokazati mu gde mu je mesto.

IGNJAT

pre 9 godina

Rama je premijer Albanije i zaista nije bilo na mestu da priča o nezavisnosti Kosova, mada se to moglo očekivati. Vučić je odlično postupio i odgovorio i još jednom pokazao da nedozvoljava da ponižavanje Srbije i njenih građana.

natalija

pre 9 godina

@(Bot u ostavci, 10. novembar 2014 13:46)

Ama covece shvatas li ti da je on premijer susedne nam zemlje!!!Neminovno je susreti se i sa njim...I bilo je za ocekivati da ce provuci neku provokaciju ali Vucic je i na to bio spreman i odgovorio mu je istog momenta,odlucno je stao uz svoj narod.Verujem da bi se onaj nalickani izvinjavao jos uvek!!!!!!!!!!!!

deda Miloje

pre 9 godina

i da nije Rama spomenuo kosovo, srbi bi opet rekli da rama provocira tako je to oduvek bilo.
(brax, 10. novembar 2014 13:33)
Zanimljiv zaključak! Treba da je jasno svima širom sveta da je Srbija ponosna zemlja ponosnih građana. Nema više izvinjavanja za ono za šta nismo krivi!

Rajko

pre 9 godina

Nikako Rami ne treba dozvoliti da govornicu u Beogradu koristi za promociju albanskih težnji. Jednom su pokušali da nas ponize, ne treba im dozvoliti ponovo.

SARS

pre 9 godina

Premijeru nije lako od samog pocetka i stalno ga prate teski razgovori i nemili dogadjaji, od poplava pa nadalje.. Ali dobro je reagovao a nisam ni sumnjao da se nece snaci.

maroko

pre 9 godina

Pravo domaćinskio i državničko držanje našeg premijera. Pokazao je na jedan fin način gostu gde je došao i gde mu je mesto, tj. da ne gura nos u tuđe stvari.

Ilija

pre 9 godina

Nije albanski narod kriv što decenijama ima vođe koji imaju samo san o Velikoj Albaniji. Dosta je sigurno i njima takve politike, koja vodi samo u izolaciju. Srbija je prva pružila ruku, želi nekakve drugačije odnose, ali šta to vredi, Rama očigledno ima samo jedan cilj, da sanja decenijski san. U tome mu Srbija sigurno neće pomoći, ne bar kad je Kosovo u pitanju. Ono je za nas veoma važno i veliko, veće i od albanskog sna.

JASNA

pre 9 godina

Od Rame se provokacija i ocekivala.Ali nije ocekivao da ce imati preko puta sebe odlucnog premijera,koji nece da dozvoli da neko gazi Srbiju.

TVRDJAVA BAC

pre 9 godina

ne brinite da se premijer nije i pripremio za ovakve provokacije, sigurno da jeste. pribrano je on sve ovo odradio tako da nema mesta nerviranju gradjana,

Srbija je faktor mira i stabilnosti

pre 9 godina

U cilju bolje budućnosti regiona nadam se da će međunarodna zajednica, posle govora Rame i reakcije premijera Vučića, konačno shvatiti da je Srbija deo rešenja i da želi saradnju i dobrosusedke odnose. Ramu ne bih komentarisao.

Ljuban

pre 9 godina

Vucic je porucio Rami da ideju Velike Albanije nece moci tako lako da realizuje,jer je Srbija neumoljiva i ne odustaje od KiM.Albanci dokle god budu imali velike sile kao podrsku za osvajacku politiku mogu da fantaziraju o prosirenju svoje drzave,ali i tome ce doci kraj.

simpo

pre 9 godina

Sve pohvale treba istaci na racun izjave premijera Vucica, koji je, na onako nisku provokaciju premijera Albanije o Kosovu, istakao da je iznenadjen misljenjem Edija Rame po pitanju juzne srpske pokrajine, kao da Albanija ima neke veze sa Kosovom.

Milanko MOL

pre 9 godina

Premijer Srbije, mora da razgovara sa svim demokratski izabranim premijerima bilo koje zemlje, pa i sa premijerom Albanije, iako mu ovaj razgovor sigurno nije pričinjavao nikakvo zadovoljstvo.

Brane212

pre 9 godina

Što se ličnih karti tiče, siguran sam da je to rezultat politike a i u krajnjem interesu Srbije.

Što se ne-prevoda tiče, dobar potez. Ako već insistira na svom jeziku a na njemu lupeta o Kosovu na mestu i u vreme gde tome nije mesto, neka ga prevodi ko želi.

Nacionalizam košta, između ostalog i zbog insistiranja na lokalnim jezicima. Ko hoće da ga razumeju u svetu, mora da koristi engleski. Ili to ili da plaća hordu dobrih simulatnih prevodilaca, obično uz ograničeni efekat i daleko veće troškove.

Vučić je to odradio u smislu minimuma za formalno poštovanje vanjskih zahteva i to je to. Ne vidim, šta je tu mogao bolje da uradi.

Ljilja11

pre 9 godina

Srbija ima premijera koji ume da se nosi sa svim problemima I nimalo nije lako primiti premijera druge zemlje koji nepostuje nas. Ali Srbiju niko nece ponizavati a pogotovo ne kada je ovako ugoscen I priajteljski primljen

Urketa

pre 9 godina

Pa gospodine Rama dosli ste u Srbiju da provocirate srpskog premijera, sramota zaista. Morate da shvatite za svagda Kosovo je Srbija , a ne Albanija i to sto pre shvatite bice vam lakse i lakse cemo uspostaviti dobre medjuljudske odnose, i za dalju bolju saradnju.

Miodrag

pre 9 godina

Netačno, jer Srbija u Albaniju izvozi dosta proizvoda i ima pozitivan trgovinski bilans. Zato je dobro što ga je primio, očitao mu lekciju o stavu Srbije i možda dogovorio još veću trgovinsku razmenu koja će svakako ići u našu korist.

lazar dalmatinski

pre 9 godina

ne nije ga trebao ni primiti,a nakon svih izjava albanskog primitivca.Ne dati mu do značaja.Prethodno uručiti oštru notu njihovom ambasadoru.Ni po kakovu cijenu ne priznati KiM.Ti albanci su kolektivno retardiran narod,kao posljedica patološkog razvoja svijesti.Sada su dobili priliku da demonstriraju "silu" usred Beograda...Kakva magarad...

Ivan

pre 9 godina

Albanci imaju jedan san, da formiraju Veliku Albaniju. Nemaju mnogo prilika da o tome govore, zato koriste svaku govornicu, svaku priliku da makar propagiraju nezavisnost naše južne pokrajine. Dobro je što je Vučić odlučno reagovao i vratio tok konferencije na ono o čemu se u zvaničnom delu i pričalo. Rama očigledno ne zna da se obično prijateljstvom, domaćinskim gestovima premijera Srbije mora isto tako odgovoriti.

siki82

pre 9 godina

Rama je iskoristio situaciju,na nečiju dobrodošlicu,odreagovao je provokacijom,a to nikako nije u redu pogotovo što ništa od toga nije bilo po protokolu.

Centurion

pre 9 godina

Na ovu klasicnu provokaciju reakcija nije mogla da izostane. Necemo valjda vise da spustamo glavu i trpimo uvdere kao pre. Premijer je pokazao cvrt, jasan stav i ubuduce nece moci svakom da izleti ovakva glupost.

Pravo slobode govora

pre 9 godina

Ja ne volim Vucica,cak sta vise ostavljam komentare negativne prirode i pritiskam minuse tamo gde botovi pluseve,ali jedna stvar mora biti jasna,ko god da je na vlasti,a brani Srbiju mora imati podrsku i stati na sopstvenu stranu.

lepeza

pre 9 godina

Neverovatno je da neko moze da kaze da se stidi Srbije, kao svoje drzave jer je albanski premijer izjavio katastrofalan komentar na racun Kosova u smislu da je realna cinjenica da je ova sprska pokrajina nezavisna ali da je samo pitanje momenta kada ce Srbija to priznati. Premijer Vucic je sasvim dobro odreagovao na pomenutu provokaciju.

Pepi

pre 9 godina

Moramo gledati u budućnost.
Tešku prošlost naših odnosa treba ostaviti istoriji.
Mlade generacije zaslužuju da ne budu taoci prošlosti, koju su stvorili sariji.
Zajednički put u EU, je možda način da nađemo nove mostove za suživot i sredstvo za stabilizaciju Zapadnog Balkana.

maska

pre 9 godina

Premijer Albanije je svojom smisljenom provokacijom vise doveo do toga da Srbija jos vise ima poverenja u svog premijera koji je reagovao kao pravi premijer koji postuje i ceni svoju zemlju, tako sto je dodao da u protokolu koji je predvidjen za teme razgovora dvojice premijera ne bude tema Kosovo jer Albanija i Kosovo nemaju zajednickih tacaka.

Mirce

pre 9 godina

Zemljama sirom sveta treba biti jasno da Srbija zeli mir i saradnju sa svima , a da su Albancima iznad svega njihove separatisticke ideje. Obradovali su bilbotrdi na Kosovu koje je i uvek ce biti sastavni deo Srbije, a ljudi koji su tamo ostali su pravi heroji i raduje me njihova sloga.

mima

pre 9 godina

Čista provokacija, ali je tako i treba posmatrati. Ne može ništa drugo da uradi osim da provocira. Na duge staze to pokazuje nezreost i političara i politike koju vodi. Šta se time postiže osim da svojim glasačima pokaže kako se drznuo da kaže nešto tako u Srbiji, ali ako očekuje saradnju, kako se neko može osloniti na ovaku političku figuru bilo gde.

bill

pre 9 godina

Sa Albancima treba održavati samo odnose na distanci, koliko je neophodno da se postigne boji život građana. Ovakve provokacije treba jednostavno ignorisati i time poslati poruku da Srbija ne govori jezikom jeftinih provokacija, baš kako je Vučić to danas uradio.

Zlopamtilo

pre 9 godina

@(Ibro, 10. novembar 2014 13:28)
A što onda Rama to ponavlja kada je ko zna koliko puta ponovljeno i samim tim ne toliko aktuelno ,i to u sred Beograda ? Pusti priču Ibro ...

Micunov S.

pre 9 godina

Ja vas ne znam zasto neki govore da treba da prihvatimo realnost, da nije to provokacija itd Stvar je u tome, da i jeste provokacija, vise puta bila je najavljeno da nece se pricati o Kosovu, i da tu temu ostavmo iza i ostavimo za drugi put, i da se prica i dogovori o saradnji ekonomski, privredni, drustveni itd i evo sad Rama prekrsio dogovor, i uopste me nije jasno koja to bila potreba da se spominje o tome, a svi mi kao tezimo ka EU, mir i stabilnost, a problem o Kosovu su mogli da pricaju drugi put, a ne na prvi zavnicni susret posle 70 godina. Zasto je bilo toliko tesko da se ne ispostuje dogovor, i sad on na kvarno prevario i upropastio sve. I sad je poslao sliku celom svetu da se ne moze verovati Albaniju, obecanja i da ce bilo koji Albanac ispostovati bilo koji dogovor... Covece njima das prst, i oni ti uzmu celu ruku... i da se stvori velika Albanija i dalje ce albanci bezati preko granice, kako se siri albanija, a alabanci samo beze od nje, jer nema zivota, mira i zakona, nisu toliko oni dzabe bezali u staru Jugoslaviju, za vreme Tita...

Soni

pre 9 godina

Vučić je ispunio svoju obavezu kao premijera, i razgovor je održan u cilju mira i stabilnosti u regionu! A oni mogu samo da maštaju o Kosovu, i drago mi je što je to premijer Vučić otvoreno rekao na konferenciji!

Pospanko

pre 9 godina

Nije naš premijer kriv što je premijer Albanije provocirao! Razgovori su se održali zarad stabilnosti i mira u regionu, i tu je premijer Vučić ispoštovao svoju poziciju i obavezu kao premijera Srbije! Sve ostalo nije moglo da se spreči, ali mi je veoma drago što mu je Vučić odmah odgovorio na provokaciju, i ponovo izneo svoj, i stav Srbije prema Kosovu i Metohiji!

Milan1989

pre 9 godina

Da bi obe drzave,ceo region,nastavio i razvijao se,odnosi izmedju suseda se moraju unaprediti,ratne sekire se moraju zakopati i gledati u buducnost. Ako to ne uradimo ni Srbija ni Albanija se nece razvijati predvidjenom brzinom,vec ce sve to teci mnogo sporije a mislim da to ne ide nikome u prilog a posebno ne gradjanima.

hartija

pre 9 godina

Izjava albanskog premijera je bila neprimerena i neocekivana, zaista nije bilo potrebe da premijer Rama pominje Kosovo, smatram da je ovo bila provokacija upucena Srbiji, ali premijer Vucic je reagovao na pravi nacin.

Postar

pre 9 godina

Diplomatija Rame ravna je pocetnoj tacki nadmorske visine.To je 0 (da budem jasan posto vidim da Rama ne poznaje dobro geografiju I granice)!

paja

pre 9 godina

Sramotno i nediplomatski!!!Preksrsio je protokol a nisam cuo da se to skoro negde desilo....njegova sramota,njegov neuspeli pokusaj provokacije...zato je i dobio odgovor kakav je i zasluzio.

magnet

pre 9 godina

Premijer Vucic je svojom reakcijom na provokacuju koja je dosla od albanskog premijera Rame pokazao srpsko gostoprimstvo, on je bio veoma iznenadjen izjavom albanskog kolege, ali ce se odazvati pozivu za posetu Tirani, gde ce naglasiti da je Kosovo deo Srbije.

kocka

pre 9 godina

Srbija je pokazala svoju velicinu time sto je primila albanskog premijera Edija Ramu kao gosta koga treba ispostovati iako imamo razlicite stavove po mnogim pitanjima. Medjutim, albanski premijer je sebi previse uzeo za pravo da komentarise i teme koje su van protokola, ali mu je premijer Vucic odgovorio na pravi nacin.

napolitanka

pre 9 godina

Premijer Albanije bi trebalo da bude pocastvovan sto ga je premijer Vucic uopste i pozvao na razgovor oko puta ka EU kao i drugim temama poslovne saradnje, cemu se on na neverovatan nacin zahvalio tako sto je pricao o temama koje nisu na dnevnom redu, pokusavajuci da napravi destabiliaciju, ali mu nije uspelo, zahvaljujuci premijeru Vucicu.

lanac

pre 9 godina

Premijer Albanije je van dogovorenog protokola pokrenuo temu Kosova, sto je bilo sasvim iznenadjujuce i predstavljalo je veliku provokaciju na racun Srbije, lepo je videti da je premijer Vucic reagovao na najbolji moguci nacin, zaista neverovatan incident.

sokic

pre 9 godina

S obzirom na cinjenicu koga je Srbija docekala, tj. premijer Vucic, a to je docek premijera Albanije Edija Rame, bilo je za ocekivati da ce doticni u toku svog govora za medije, jer je to smisljeno, da izjavi nebulozu vec sada dobro poznatu, ali je i premijer Vucic bio uz Srbiju i njenu pokrajinu Kosovo, svojom replikom.

bane

pre 9 godina

na ogromnu volju Vucica da izgradi dobrosusedske odnose, ipak je za ljubav potrebno dvoje, a nekada je neophodno i potpuno opravdano pokazati i ostar stav kao sto je u ovom slucaju uradjeno.

nesa

pre 9 godina

Ostro i na prvu loptu.Medjutim ja imam priliku da pratim i strane medije.Tako je juce na Austrijskoj drzavnoj televiziji ÖRF u jednocasovnoj emisiji odrzan okrugli sto sa temom Balkana.Na tu temu su bili pozvani novinari i istoricari
poznavaoci prilika na Balkanu.Ova vlada je sve pohvale dobila ne zbog reformi vec upravo za ono,kako rekose,sto se od nje najmanje ocekivalo:normalizacija odnosa sa Kosovom.Takodje su se slozili da ta normalizacija vodi neminovnom priznanju.Tako da mislim da je ljutnja premijera vise za domacu upotrebu.Ali moz da bidne al nemora da znaci

davor

pre 9 godina

Krajne bedan pokukusaj Rame da demonstrira svoju "hrabrost", a zapravo napravio je veliku glupost, Vucic mu je odmah pojasnio neke stvari, pa ako ima malo mozga u glavi neka porazmisli o svom postupku.

SirOliver

pre 9 godina

Još jedan dokaz da Albanija još uvek nije spremna da bude konstruktivni član regiona ,već nastavlja svoju staru politiku ,koja je neće odvesti u EU. Ne politički gest Rame će sigurno napraviti štetu albanskoj diplomatiji, koja dokazuje da ne uspeva da se izdigne iznad regionalnih problema i krene putem saradnje i mira ka EU !

Zila

pre 9 godina

Ramina izjava je bila sramna, ali meni nije i neocekivana, bilo bi mnogo sramnije da je premijer cutke presao preko ovih reci. Odbranio je cast nase zemlje, sto je ipak najvaznije.

Kristina

pre 9 godina

Hoće Vučić da prihavti izazov i odigra u Tirani košarku s Ramom? Pošto već planira da ide u Tiranu u uzvratnu posetu, neka ga bar razbije u košarci i neka raširi transparent "Kosovo je Srbija", u inat.

Mišo Ćuković

pre 9 godina

@Jovan Milosavljević: Upravo tako. Visoko poletio a u podrum pao. Nije gospodin očekivao da će na njegovu sitnu provokaciju dobiti zasluženi odgovor od premijera Srbije. Stiče se utisak da je se ozbiljno pokajao što je se nečega doticao što nema blage veze ni sa njim ni sa Albanijom.

Zlopamtilo

pre 9 godina

Nije lako . Rami su rekli da mora da ide u Beograd , kao i šta da kaže i on je došao a i rekao je .Sa druge strane Vučiću je rečeno da zbog stabilnosti u regionu mora da ga primi i on ga je primio .
A što se tiče zaštite interesa Srbije i građana Srbije (u slučaju da se ne poklapaju u potpunosti) molio bih pojašnjenje odluke o prometu ljudi sa ličnim kartama umesto sa pasošima .Doduše u okolini Niša je prijavljeno Albanaca više nego što ima stanovnika u pojedinim mestima tako da su oni u stvari naši građani ,možda je to zbog njih....

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Nakon ove Ramine izjave, jasno je da se ne može verovati njegovoj priči da želi dobre odnose sa Srbijom, a da je pritom provocira u njenom glavnom gradu. Neko ko teži stabilnosti i uspostavljanju dobrih odnosa, ne istupa s takvim izjavama, bar ne na način, na koji je Rama to učinio.

deka11

pre 9 godina

Recenica koju je premijer Albanije izjavio na konferenciji za stampu o temi koja uopste nije njegov resor, niti negove drzave, spada pod termin besmislenost, sta drugo reci, i premijer Vucic je istakao da je ovo pokusaj provokacije, ali naravno bezuspesan.

zmaj

pre 9 godina

Premijer Vucic je na adekvatan nacin reagovao na provokacije albanskog premijara Rame, KiM nemaju nikakve veze sa Albanijom tako da je izjava bila potpovo neprimerena, ovo je bio diplomatski incident koji se, nadajmo se, nece ponoviti u buducnosti.

samsung

pre 9 godina

Premijer Srbije, Aleksandar Vucic, je sa velikim postovanjem docekao svog kolegu, Edija Ramu, i govor na konferenciji za stampu dvojice premijera bi prosao normalnim tokom da nije bilo skandalozne izjave premijera Albanije po pitanju ''nezavisnosti'' Kosova na sta je premijer Vucic ostro regaovao, sto je odlicno.

Milica Milanov

pre 9 godina

Mi treba da se susrecemo sa predstavnicima Albanije i da razgovaramo sa njima o svemu sto je u interesu obe strane i zato mi nisu u redu komentari da nismo uopste "trebali da primimo Ramu" ili da ne treba da razgovaramo sa njim i slicno. Nema sumnje da bas moramo da razgovaramo i da se trudimo da popravljamo odnose sa svim zemljama u regionu pa i sa Albanijom. Ova poseta je i napravljena u tu svrhu i velika je steta sto sve nije otislo u dobrom smeru. Mislim da albanski premijer nije trebao da zapocne posetu na ovaj nacin. Naravno da se ne slazemo u svemu, naravno da postoje sporne stvari i naravno da se o svemu mora razgovarati ali ne treba da se pocne od onoga sto je najproblematicnije i sto je "prst u oko" vasem sagovorniku. I incident sa dronom na utakmici i ovaj incident je inicirala albanska strana pa se moze zakljuciti da njima korektni i prijateljski odnosi sa Srbijom nisu potrebni. Ti incidenti su izazvali razlicite, uglavnom negativne reakcije i kod Srba i kod Albanaca pa smo sada dalje nego sto smo bili pre ovoga a nije trebalo da bude tako.

rada87

pre 9 godina

Pitanje Kosova i Metohije je oblast u kojoj Albaniji nema mesta za teme razgovora, a podsecanje na incident sa dronom ide na racun Albanije, Srbija je pokazala dostojanstvo prilikom ovih smisljenih podbadanja.

Branka

pre 9 godina

Napokon je nasa drzava dobila velikog lidera. Svaka cast premijeru na jasnom i izrazajnom govoru i stavu u vezi Kosova. Spustio je Ramu na svoje mesto.

ogrlica

pre 9 godina

Nije bilo nikakve potrebe da se van planiranog protokola govori o Kosovu, to samo pokazuje da je ovaj incident osmisljen kao provokacija, veoma je dobro to sto je premijer Vucic na prikladan i dostojanstven nacin odgovorio na ovu neprimerenu izjavu albanskog premijera Rame.

ekolog

pre 9 godina

Ocekivano je da Rama svojom posetom ublazi reakcije na skorasnji incident Albanaca, medjutim covek je svojim samouverenim nastupom uneo jos vise nemira u dosadasnje drzavne odnose.

truba

pre 9 godina

Nasa zemlja je dozivela da ima premijera kakvog i zasluzuje, da je pored pokusaja skandala od strane albanskog premijera Edija Rame, premijer Vucic odbaci u stranu kao neuspeli pokusaj provokacije njegovog kolege koji mu nije uspeo, jer se zna stav Srbije po pitanju Kosova, a takodje i cudjenje povezanosti Rame i Kosova.