Nedelja, 02.11.2014.

17:26

VW Polo 1.2 TSI Comfortline

Izvor: B92

VW Polo 1.2 TSI Comfortline IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

gg

pre 9 godina

Ček, jel to novi Polo ili nova Fabija? Čak je i boja ista. Ustvari, spolja je sve isto, od farova, preko bočne linije stakala na zadnjim vratima, oblika karoserije... samo se unutra razlikuje, ostavili su dugmiće od šporeta za komande grejanja i ventilacije. I sve to za višu cenu od konkurencije, ničim zasluženu. I opet, stara slava još drži vodu. Gde bi danas bili da nije bilo Golfa keca i bube? Na marginama autoindustrije!
Smešno!

skrozlos

pre 9 godina

polo sa svojom cenom ulazi na podrucje za broj vecih automobila. stvarno ne znam kako neko moze da toliki novac, kada za isti moze uzeti lepsi (iako su ukusi razliciti, niko ne moze poreci da sva vozila iz vw game lice kao jaje jajetu), veci i udobniji (sto i nije neki problem kada se uporedjuje sa vw) automobil, pa jos sa "pravim" motorom od 4 cilindra i 1400-1600ccm? o automobilima iste klase ne vredi trositi reci jer ih polo sije u ceni za par hiljada evra. razlika u ceni bi bila opravdana da se u izradi pola nemilice trose plemeniti metali ali kao sto svi znamo, to nije slucaj. posto je meni automobil sredstvo za prevoz od tacke a do tacke b, za taj novac nikad ne bih uzeo polo niti bilo koji model iz vw. smatram da se razlika u novcu (razlika u ceni izmedju vw i ostalih) moze mnogo pametnije iskoristiti

zorsula

pre 9 godina

Kao i svaki VW i njegove brace i sestre su precenjene tako da ova cena za ovaj auto je po mom misljenju oko 2000 evra skuplji.Slazem se za kvalitet plastike u enterijeru,za mehaniku poslednje generacije i sve drugo ali kad pogledate sta drugi nude za te pare...Nikako nemogu da shvatim ove motore sa tri cilindra.Jeste da je registracija mala,potrosnja zadovoljavajuca,snaga koja odusevljava ali to je lepo kad je auto nov.Mi koji nemamo para da kupimo nov auto za neku godinu bice muke za kupimo polovan auto.Jer ko zna u kakvom stanju ce biti ovi motorcici za 5 godina i 200 000 i plus km...

Saša

pre 9 godina

Odličan auto! Mislim da sa Fiestom i Cliom drži sam vrh. Samo mi nije jasna politika cena VW. Kao, dobro drži cenu kao polovnjak i ostale bajke... Pa normalno je da drži kad je startu skuplji! U procentima je opadanje isto. Nego, nije mi jasan onaj Dejan L ! Ko je spominjao Sandero uopšte. Njemu na pomen Reno grupe zaigraju brkovi, mali naravno, od muke. Na zidu mu stoji uramljen VW znak.Neverovatno koliko čovek mrzi Reno! I da, odličan auto za skupe novce. Reno i Ford dosta jeftiniji. Kvalitet unutrašnjosti! Pa baš i nemam utisak da će mi ona stvar među nogama skočiti od kvaliteta nemačkog koncerna i njihove platforme! Proizvodnja jeftinija, a proizvod skuplji. Hvala na razumevanju!

Marko

pre 9 godina

Imao sam priliku voziti rent a car 1.2 TSI sa highline paketom opreme.
Dojmovi su sljedeći..Motor,mjenjač,ovjes,sjedala i posebno prostranost zaslužuju sve pohvale.Nisam impresioniran kvalitetom plastike ni obloga u autu.Iako auto ima fina sjedala nikako nisam uspio pronaći idealnu poziciju za volanom,a visok sam 1,85m.
Eh,sad dolazimo do najbitnijeg dijela..taj Polo u Hrvatskoj košta 130000kn,tj.17300 eura!!DA,DOBRO STE PROČITALI!
Mali gradski autić jednostavno ne smije koštati toliko,jer ne vrijedi ni približno,osim ako nije riječ o Mini Cooperu.
Pretpostavljam da bi dojmovi u autu kojeg je B92 testirao bili dosta lošiji.
Polo jeste solidan auto,ali ništa više od toga.Mogu reći i precjenjen.
Paprene cijene ove klase auta posebno dolaze do izražaja ako ih usporedite sa klasu većim kompaktima.Cijene su opasno blizu.
A oni koji pričaju kako su razlozi kupovine ove klase auta lakše parkiranje u gradu bih preporučio da se ostave vožnje i da mi objasne gdje to stane Polo a ne stane Golf koji je samo pedalj duži?!

Dejan L

pre 9 godina

Polo, na PQ25 platformi, a nova Fabija III na najnovijoj MQB platformi, kao test poligon za budući Polo osvojila je 5 zvezdica na najnovijem N-CAP crash test-u.
Logičan zaključak je da Fabija nije zaostala, već je tehnološki ispred Polo-a.
Dakle, Sandero može u penziju, sa svoje 4 zvezdice iz 2012., jer su danas te 4 Sanderove zvezdice po novim strožijim normama u stvari 3 zvezdice.
Hvala na pažnji!

Dejan

pre 9 godina

Yaris paket Stella (adekvatan ovom Polovom srednjem paketu opreme), 1,33l motor, 100ks, 6to brzinski manuelni menjač, - 11.490 evra! Mala li je ušteda u odnosu na VW Polo na ovu glad?

Djox

pre 9 godina

Treba reci i da su te "aluminijumske lajsnice u unutrasnjosti" napravljene od plastike.

@meeskec
Dvotonska sirena se zove tako sto ispusta dva tona, jedan visi a drugi nizi. To je zapravo dvostruka sirena.

H4SS4N

pre 9 godina

Upravo sedim u VW salonu, cekajuci da zavrse servis na UPu i ispred mene je pomenuti akcijski Polo, za te pare u nom recniku UVEK prr Fiesta u Titanium paketu. Polo Comfortline izgleda bas skromno, mada elegantno ipak puno vise zastarelo

Hm

pre 9 godina

Materijali u polo-u nisu nista specijalno. Materijali u golfu u pocetnim paketima su isti kao i u skodi. Cena je arogantno visoka za ono sto polo nudi. Dvotonska sirena je sirena sa dva tona, vecina automobila u toj klasi ima samo jedan ton koji uglavnom zvuci smesno (cesto kao ptica trkacica). Svu u svemu VW standardno precenjen, cak i na akciji, ali dok ima musterija, moze im se.

MM

pre 9 godina

Sestra mi pre tacno godinu dana uplatila Pola, vozi ga od januara, model pre ove sitne restilizacije. 1,2 TFSI 105KS. Beo, unutra krem sedista i prednja konzola donji deo krem boje. Znaci crno krem kombinacija. Inace pre pola je htela uzeti Hyundai i30 za iste pare...oko 13.000e. I, nagovorio sam je da uzme pola. Iako je i30 klasa veca, oprema, i sve. Bez preterivanja, ulazak u Polo i resila je u sekundi koji ce auto uzeti. Kockast je, ali opet elegantan, uzivo je mnogo lepsi i na ruku i dodir savrsen. Unutra je osecaj nepoderivosti dok u i30 to ne postoji, plastika, miris, dodir i space shuttle blende, ok, ali, ovaj Polo ima nesto, i ta kombinacija boja mu daje eleganciju evropskog modela i zamislis ga u bilo kom evropskom gradu, to i30 nema! Kvalitet, na dodir je savrsen, sem dva dugmica za klimu dole na centralnom grebenu koji deluju jeftino, sve ostalo sem jos skucenosti malo bocno je cista 10ka. I 105ks daje startnost tako malom autu, lako se obilazi, na auto putu u Austriji, HRV, Madjarskoj ide u levoj traci sa lakocom..Topla preporukaiy prve ruke. I kad izadje sledeca generacija, izgledace moderno.

Miloš

pre 9 godina

Cena Pola 1.2tsi 110ks na konfiguratoru vw srbija sajta je oko 1.800.000 dinara...što mu dođe "malko" više od 13.399 evra koje pominjete u testu, nekih 2.000e više.

Redakcija:

U pitanju su akcijske cene:

http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/

Nesh

pre 9 godina

Samo napred,kupite ga,pa to je "Po-bogu" njegovo veličanstvo Polo lično.Pogotovo onaj od 60 KS.A kada "sevne" novi Hyundai i20,sa baznim motorom od 90 KS,eto problema za VW.Doduše,tu je siromašniji(i ružniji) blizanac Fabija da "izvadi" stvar za VW sa oko 9,000 evra.

Brenki

pre 9 godina

Dizajn je diskutabilan(meni se licno dopada). Kvalitet emterijera(izbor materijala, plastika, izolacija) je u samom vrhu klase. To moze da osporava samo neko ko nije nikada seo/probao automobil, a boluje od VW kompleksa. Najjace je kad Srbistanci ocenjuju kvalitet jednom od najpoznatijih i najtiraznijih brendova u svetu, a izbacuju ih iz GSP-a jer nemaju kartu.

bmw

pre 9 godina

Auto je jako lep, samo je malo precenjen, mislim da bi izmedju njega i fijeste bila mrtva trka, za te pare moze ful fijesta da se kupi koja je isto kvalitetna jedino sto ce polo bolje drzati cenu. Ne znam samo kolika je kod oba dizela REALNA potrosnja po gradu ako ima neko neka napise ali generalno u oom segmentu su oni u samom vrhu.

dzigi

pre 9 godina

Ne znam koji cenovnik su vam dali u VW-u ali upravo gledam zvanični cenovnik sa njihovog sajta - testirani auto u Comfortline opremi je 15,113€. Početna cena najjeftinijeg Pola sa 60ks je 12,998€ (alo!). Najjeftiniji dizelaš sa 75ks je 15,686€. Cene - pravo dranje. Preko Porsche mobilitija na kraju vas sve izađe 20ak procenta skuplje, možda i više.
Meni se auto sviđa i odlični su mu motori ali po ovim cenama ne bih ga stavio ni na spisak potencijalne kupovine.

http://www.volkswagen.rs/files/rs/download/datei/cenovnik_novi_polo_02_2014.pdf


Redakcija:

U pitanju su akcijske cene:

http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/

Zuki

pre 9 godina

Vi se salite, zar ne? "Povoljna" dodatna oprema na gradskom automobilu od skoro 14 hiljada evra? Pa za te pare mora vec da ima sve sto je automobilska industrija smislila i opet bi bio preskup.

Dex

pre 9 godina

A enterijer iz Golfa dvojke :) Ovi prekidaci i polozaj menjaca kao da su iz nekog doba jure. I posle neko neka kaze kako Toyota nema dobre enterijere, pa Yaris je za ovo izmislio dizajn i kvalitet enterijera.
Inace auto nista specijalno - vrlo neudobna i nekomforna kutija, jedina svetla tacka su motor i menjac. Ostalo - zastarelo. Hyundai I20 novi je za ovo spejs satl.

Zuki

pre 9 godina

Vi se salite, zar ne? "Povoljna" dodatna oprema na gradskom automobilu od skoro 14 hiljada evra? Pa za te pare mora vec da ima sve sto je automobilska industrija smislila i opet bi bio preskup.

Dex

pre 9 godina

A enterijer iz Golfa dvojke :) Ovi prekidaci i polozaj menjaca kao da su iz nekog doba jure. I posle neko neka kaze kako Toyota nema dobre enterijere, pa Yaris je za ovo izmislio dizajn i kvalitet enterijera.
Inace auto nista specijalno - vrlo neudobna i nekomforna kutija, jedina svetla tacka su motor i menjac. Ostalo - zastarelo. Hyundai I20 novi je za ovo spejs satl.

Brenki

pre 9 godina

Dizajn je diskutabilan(meni se licno dopada). Kvalitet emterijera(izbor materijala, plastika, izolacija) je u samom vrhu klase. To moze da osporava samo neko ko nije nikada seo/probao automobil, a boluje od VW kompleksa. Najjace je kad Srbistanci ocenjuju kvalitet jednom od najpoznatijih i najtiraznijih brendova u svetu, a izbacuju ih iz GSP-a jer nemaju kartu.

bmw

pre 9 godina

Auto je jako lep, samo je malo precenjen, mislim da bi izmedju njega i fijeste bila mrtva trka, za te pare moze ful fijesta da se kupi koja je isto kvalitetna jedino sto ce polo bolje drzati cenu. Ne znam samo kolika je kod oba dizela REALNA potrosnja po gradu ako ima neko neka napise ali generalno u oom segmentu su oni u samom vrhu.

Marko

pre 9 godina

Imao sam priliku voziti rent a car 1.2 TSI sa highline paketom opreme.
Dojmovi su sljedeći..Motor,mjenjač,ovjes,sjedala i posebno prostranost zaslužuju sve pohvale.Nisam impresioniran kvalitetom plastike ni obloga u autu.Iako auto ima fina sjedala nikako nisam uspio pronaći idealnu poziciju za volanom,a visok sam 1,85m.
Eh,sad dolazimo do najbitnijeg dijela..taj Polo u Hrvatskoj košta 130000kn,tj.17300 eura!!DA,DOBRO STE PROČITALI!
Mali gradski autić jednostavno ne smije koštati toliko,jer ne vrijedi ni približno,osim ako nije riječ o Mini Cooperu.
Pretpostavljam da bi dojmovi u autu kojeg je B92 testirao bili dosta lošiji.
Polo jeste solidan auto,ali ništa više od toga.Mogu reći i precjenjen.
Paprene cijene ove klase auta posebno dolaze do izražaja ako ih usporedite sa klasu većim kompaktima.Cijene su opasno blizu.
A oni koji pričaju kako su razlozi kupovine ove klase auta lakše parkiranje u gradu bih preporučio da se ostave vožnje i da mi objasne gdje to stane Polo a ne stane Golf koji je samo pedalj duži?!

MM

pre 9 godina

Sestra mi pre tacno godinu dana uplatila Pola, vozi ga od januara, model pre ove sitne restilizacije. 1,2 TFSI 105KS. Beo, unutra krem sedista i prednja konzola donji deo krem boje. Znaci crno krem kombinacija. Inace pre pola je htela uzeti Hyundai i30 za iste pare...oko 13.000e. I, nagovorio sam je da uzme pola. Iako je i30 klasa veca, oprema, i sve. Bez preterivanja, ulazak u Polo i resila je u sekundi koji ce auto uzeti. Kockast je, ali opet elegantan, uzivo je mnogo lepsi i na ruku i dodir savrsen. Unutra je osecaj nepoderivosti dok u i30 to ne postoji, plastika, miris, dodir i space shuttle blende, ok, ali, ovaj Polo ima nesto, i ta kombinacija boja mu daje eleganciju evropskog modela i zamislis ga u bilo kom evropskom gradu, to i30 nema! Kvalitet, na dodir je savrsen, sem dva dugmica za klimu dole na centralnom grebenu koji deluju jeftino, sve ostalo sem jos skucenosti malo bocno je cista 10ka. I 105ks daje startnost tako malom autu, lako se obilazi, na auto putu u Austriji, HRV, Madjarskoj ide u levoj traci sa lakocom..Topla preporukaiy prve ruke. I kad izadje sledeca generacija, izgledace moderno.

Hm

pre 9 godina

Materijali u polo-u nisu nista specijalno. Materijali u golfu u pocetnim paketima su isti kao i u skodi. Cena je arogantno visoka za ono sto polo nudi. Dvotonska sirena je sirena sa dva tona, vecina automobila u toj klasi ima samo jedan ton koji uglavnom zvuci smesno (cesto kao ptica trkacica). Svu u svemu VW standardno precenjen, cak i na akciji, ali dok ima musterija, moze im se.

Nesh

pre 9 godina

Samo napred,kupite ga,pa to je "Po-bogu" njegovo veličanstvo Polo lično.Pogotovo onaj od 60 KS.A kada "sevne" novi Hyundai i20,sa baznim motorom od 90 KS,eto problema za VW.Doduše,tu je siromašniji(i ružniji) blizanac Fabija da "izvadi" stvar za VW sa oko 9,000 evra.

Dejan

pre 9 godina

Yaris paket Stella (adekvatan ovom Polovom srednjem paketu opreme), 1,33l motor, 100ks, 6to brzinski manuelni menjač, - 11.490 evra! Mala li je ušteda u odnosu na VW Polo na ovu glad?

dzigi

pre 9 godina

Ne znam koji cenovnik su vam dali u VW-u ali upravo gledam zvanični cenovnik sa njihovog sajta - testirani auto u Comfortline opremi je 15,113€. Početna cena najjeftinijeg Pola sa 60ks je 12,998€ (alo!). Najjeftiniji dizelaš sa 75ks je 15,686€. Cene - pravo dranje. Preko Porsche mobilitija na kraju vas sve izađe 20ak procenta skuplje, možda i više.
Meni se auto sviđa i odlični su mu motori ali po ovim cenama ne bih ga stavio ni na spisak potencijalne kupovine.

http://www.volkswagen.rs/files/rs/download/datei/cenovnik_novi_polo_02_2014.pdf


Redakcija:

U pitanju su akcijske cene:

http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/

Miloš

pre 9 godina

Cena Pola 1.2tsi 110ks na konfiguratoru vw srbija sajta je oko 1.800.000 dinara...što mu dođe "malko" više od 13.399 evra koje pominjete u testu, nekih 2.000e više.

Redakcija:

U pitanju su akcijske cene:

http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/

Saša

pre 9 godina

Odličan auto! Mislim da sa Fiestom i Cliom drži sam vrh. Samo mi nije jasna politika cena VW. Kao, dobro drži cenu kao polovnjak i ostale bajke... Pa normalno je da drži kad je startu skuplji! U procentima je opadanje isto. Nego, nije mi jasan onaj Dejan L ! Ko je spominjao Sandero uopšte. Njemu na pomen Reno grupe zaigraju brkovi, mali naravno, od muke. Na zidu mu stoji uramljen VW znak.Neverovatno koliko čovek mrzi Reno! I da, odličan auto za skupe novce. Reno i Ford dosta jeftiniji. Kvalitet unutrašnjosti! Pa baš i nemam utisak da će mi ona stvar među nogama skočiti od kvaliteta nemačkog koncerna i njihove platforme! Proizvodnja jeftinija, a proizvod skuplji. Hvala na razumevanju!

H4SS4N

pre 9 godina

Upravo sedim u VW salonu, cekajuci da zavrse servis na UPu i ispred mene je pomenuti akcijski Polo, za te pare u nom recniku UVEK prr Fiesta u Titanium paketu. Polo Comfortline izgleda bas skromno, mada elegantno ipak puno vise zastarelo

zorsula

pre 9 godina

Kao i svaki VW i njegove brace i sestre su precenjene tako da ova cena za ovaj auto je po mom misljenju oko 2000 evra skuplji.Slazem se za kvalitet plastike u enterijeru,za mehaniku poslednje generacije i sve drugo ali kad pogledate sta drugi nude za te pare...Nikako nemogu da shvatim ove motore sa tri cilindra.Jeste da je registracija mala,potrosnja zadovoljavajuca,snaga koja odusevljava ali to je lepo kad je auto nov.Mi koji nemamo para da kupimo nov auto za neku godinu bice muke za kupimo polovan auto.Jer ko zna u kakvom stanju ce biti ovi motorcici za 5 godina i 200 000 i plus km...

Djox

pre 9 godina

Treba reci i da su te "aluminijumske lajsnice u unutrasnjosti" napravljene od plastike.

@meeskec
Dvotonska sirena se zove tako sto ispusta dva tona, jedan visi a drugi nizi. To je zapravo dvostruka sirena.

Dejan L

pre 9 godina

Polo, na PQ25 platformi, a nova Fabija III na najnovijoj MQB platformi, kao test poligon za budući Polo osvojila je 5 zvezdica na najnovijem N-CAP crash test-u.
Logičan zaključak je da Fabija nije zaostala, već je tehnološki ispred Polo-a.
Dakle, Sandero može u penziju, sa svoje 4 zvezdice iz 2012., jer su danas te 4 Sanderove zvezdice po novim strožijim normama u stvari 3 zvezdice.
Hvala na pažnji!

skrozlos

pre 9 godina

polo sa svojom cenom ulazi na podrucje za broj vecih automobila. stvarno ne znam kako neko moze da toliki novac, kada za isti moze uzeti lepsi (iako su ukusi razliciti, niko ne moze poreci da sva vozila iz vw game lice kao jaje jajetu), veci i udobniji (sto i nije neki problem kada se uporedjuje sa vw) automobil, pa jos sa "pravim" motorom od 4 cilindra i 1400-1600ccm? o automobilima iste klase ne vredi trositi reci jer ih polo sije u ceni za par hiljada evra. razlika u ceni bi bila opravdana da se u izradi pola nemilice trose plemeniti metali ali kao sto svi znamo, to nije slucaj. posto je meni automobil sredstvo za prevoz od tacke a do tacke b, za taj novac nikad ne bih uzeo polo niti bilo koji model iz vw. smatram da se razlika u novcu (razlika u ceni izmedju vw i ostalih) moze mnogo pametnije iskoristiti

gg

pre 9 godina

Ček, jel to novi Polo ili nova Fabija? Čak je i boja ista. Ustvari, spolja je sve isto, od farova, preko bočne linije stakala na zadnjim vratima, oblika karoserije... samo se unutra razlikuje, ostavili su dugmiće od šporeta za komande grejanja i ventilacije. I sve to za višu cenu od konkurencije, ničim zasluženu. I opet, stara slava još drži vodu. Gde bi danas bili da nije bilo Golfa keca i bube? Na marginama autoindustrije!
Smešno!

Dex

pre 9 godina

A enterijer iz Golfa dvojke :) Ovi prekidaci i polozaj menjaca kao da su iz nekog doba jure. I posle neko neka kaze kako Toyota nema dobre enterijere, pa Yaris je za ovo izmislio dizajn i kvalitet enterijera.
Inace auto nista specijalno - vrlo neudobna i nekomforna kutija, jedina svetla tacka su motor i menjac. Ostalo - zastarelo. Hyundai I20 novi je za ovo spejs satl.

Brenki

pre 9 godina

Dizajn je diskutabilan(meni se licno dopada). Kvalitet emterijera(izbor materijala, plastika, izolacija) je u samom vrhu klase. To moze da osporava samo neko ko nije nikada seo/probao automobil, a boluje od VW kompleksa. Najjace je kad Srbistanci ocenjuju kvalitet jednom od najpoznatijih i najtiraznijih brendova u svetu, a izbacuju ih iz GSP-a jer nemaju kartu.

MM

pre 9 godina

Sestra mi pre tacno godinu dana uplatila Pola, vozi ga od januara, model pre ove sitne restilizacije. 1,2 TFSI 105KS. Beo, unutra krem sedista i prednja konzola donji deo krem boje. Znaci crno krem kombinacija. Inace pre pola je htela uzeti Hyundai i30 za iste pare...oko 13.000e. I, nagovorio sam je da uzme pola. Iako je i30 klasa veca, oprema, i sve. Bez preterivanja, ulazak u Polo i resila je u sekundi koji ce auto uzeti. Kockast je, ali opet elegantan, uzivo je mnogo lepsi i na ruku i dodir savrsen. Unutra je osecaj nepoderivosti dok u i30 to ne postoji, plastika, miris, dodir i space shuttle blende, ok, ali, ovaj Polo ima nesto, i ta kombinacija boja mu daje eleganciju evropskog modela i zamislis ga u bilo kom evropskom gradu, to i30 nema! Kvalitet, na dodir je savrsen, sem dva dugmica za klimu dole na centralnom grebenu koji deluju jeftino, sve ostalo sem jos skucenosti malo bocno je cista 10ka. I 105ks daje startnost tako malom autu, lako se obilazi, na auto putu u Austriji, HRV, Madjarskoj ide u levoj traci sa lakocom..Topla preporukaiy prve ruke. I kad izadje sledeca generacija, izgledace moderno.

Zuki

pre 9 godina

Vi se salite, zar ne? "Povoljna" dodatna oprema na gradskom automobilu od skoro 14 hiljada evra? Pa za te pare mora vec da ima sve sto je automobilska industrija smislila i opet bi bio preskup.

Dejan L

pre 9 godina

Polo, na PQ25 platformi, a nova Fabija III na najnovijoj MQB platformi, kao test poligon za budući Polo osvojila je 5 zvezdica na najnovijem N-CAP crash test-u.
Logičan zaključak je da Fabija nije zaostala, već je tehnološki ispred Polo-a.
Dakle, Sandero može u penziju, sa svoje 4 zvezdice iz 2012., jer su danas te 4 Sanderove zvezdice po novim strožijim normama u stvari 3 zvezdice.
Hvala na pažnji!

Nesh

pre 9 godina

Samo napred,kupite ga,pa to je "Po-bogu" njegovo veličanstvo Polo lično.Pogotovo onaj od 60 KS.A kada "sevne" novi Hyundai i20,sa baznim motorom od 90 KS,eto problema za VW.Doduše,tu je siromašniji(i ružniji) blizanac Fabija da "izvadi" stvar za VW sa oko 9,000 evra.

Hm

pre 9 godina

Materijali u polo-u nisu nista specijalno. Materijali u golfu u pocetnim paketima su isti kao i u skodi. Cena je arogantno visoka za ono sto polo nudi. Dvotonska sirena je sirena sa dva tona, vecina automobila u toj klasi ima samo jedan ton koji uglavnom zvuci smesno (cesto kao ptica trkacica). Svu u svemu VW standardno precenjen, cak i na akciji, ali dok ima musterija, moze im se.

zorsula

pre 9 godina

Kao i svaki VW i njegove brace i sestre su precenjene tako da ova cena za ovaj auto je po mom misljenju oko 2000 evra skuplji.Slazem se za kvalitet plastike u enterijeru,za mehaniku poslednje generacije i sve drugo ali kad pogledate sta drugi nude za te pare...Nikako nemogu da shvatim ove motore sa tri cilindra.Jeste da je registracija mala,potrosnja zadovoljavajuca,snaga koja odusevljava ali to je lepo kad je auto nov.Mi koji nemamo para da kupimo nov auto za neku godinu bice muke za kupimo polovan auto.Jer ko zna u kakvom stanju ce biti ovi motorcici za 5 godina i 200 000 i plus km...

Saša

pre 9 godina

Odličan auto! Mislim da sa Fiestom i Cliom drži sam vrh. Samo mi nije jasna politika cena VW. Kao, dobro drži cenu kao polovnjak i ostale bajke... Pa normalno je da drži kad je startu skuplji! U procentima je opadanje isto. Nego, nije mi jasan onaj Dejan L ! Ko je spominjao Sandero uopšte. Njemu na pomen Reno grupe zaigraju brkovi, mali naravno, od muke. Na zidu mu stoji uramljen VW znak.Neverovatno koliko čovek mrzi Reno! I da, odličan auto za skupe novce. Reno i Ford dosta jeftiniji. Kvalitet unutrašnjosti! Pa baš i nemam utisak da će mi ona stvar među nogama skočiti od kvaliteta nemačkog koncerna i njihove platforme! Proizvodnja jeftinija, a proizvod skuplji. Hvala na razumevanju!

gg

pre 9 godina

Ček, jel to novi Polo ili nova Fabija? Čak je i boja ista. Ustvari, spolja je sve isto, od farova, preko bočne linije stakala na zadnjim vratima, oblika karoserije... samo se unutra razlikuje, ostavili su dugmiće od šporeta za komande grejanja i ventilacije. I sve to za višu cenu od konkurencije, ničim zasluženu. I opet, stara slava još drži vodu. Gde bi danas bili da nije bilo Golfa keca i bube? Na marginama autoindustrije!
Smešno!

H4SS4N

pre 9 godina

Upravo sedim u VW salonu, cekajuci da zavrse servis na UPu i ispred mene je pomenuti akcijski Polo, za te pare u nom recniku UVEK prr Fiesta u Titanium paketu. Polo Comfortline izgleda bas skromno, mada elegantno ipak puno vise zastarelo

Dejan

pre 9 godina

Yaris paket Stella (adekvatan ovom Polovom srednjem paketu opreme), 1,33l motor, 100ks, 6to brzinski manuelni menjač, - 11.490 evra! Mala li je ušteda u odnosu na VW Polo na ovu glad?

bmw

pre 9 godina

Auto je jako lep, samo je malo precenjen, mislim da bi izmedju njega i fijeste bila mrtva trka, za te pare moze ful fijesta da se kupi koja je isto kvalitetna jedino sto ce polo bolje drzati cenu. Ne znam samo kolika je kod oba dizela REALNA potrosnja po gradu ako ima neko neka napise ali generalno u oom segmentu su oni u samom vrhu.

Miloš

pre 9 godina

Cena Pola 1.2tsi 110ks na konfiguratoru vw srbija sajta je oko 1.800.000 dinara...što mu dođe "malko" više od 13.399 evra koje pominjete u testu, nekih 2.000e više.

Redakcija:

U pitanju su akcijske cene:

http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/

skrozlos

pre 9 godina

polo sa svojom cenom ulazi na podrucje za broj vecih automobila. stvarno ne znam kako neko moze da toliki novac, kada za isti moze uzeti lepsi (iako su ukusi razliciti, niko ne moze poreci da sva vozila iz vw game lice kao jaje jajetu), veci i udobniji (sto i nije neki problem kada se uporedjuje sa vw) automobil, pa jos sa "pravim" motorom od 4 cilindra i 1400-1600ccm? o automobilima iste klase ne vredi trositi reci jer ih polo sije u ceni za par hiljada evra. razlika u ceni bi bila opravdana da se u izradi pola nemilice trose plemeniti metali ali kao sto svi znamo, to nije slucaj. posto je meni automobil sredstvo za prevoz od tacke a do tacke b, za taj novac nikad ne bih uzeo polo niti bilo koji model iz vw. smatram da se razlika u novcu (razlika u ceni izmedju vw i ostalih) moze mnogo pametnije iskoristiti

dzigi

pre 9 godina

Ne znam koji cenovnik su vam dali u VW-u ali upravo gledam zvanični cenovnik sa njihovog sajta - testirani auto u Comfortline opremi je 15,113€. Početna cena najjeftinijeg Pola sa 60ks je 12,998€ (alo!). Najjeftiniji dizelaš sa 75ks je 15,686€. Cene - pravo dranje. Preko Porsche mobilitija na kraju vas sve izađe 20ak procenta skuplje, možda i više.
Meni se auto sviđa i odlični su mu motori ali po ovim cenama ne bih ga stavio ni na spisak potencijalne kupovine.

http://www.volkswagen.rs/files/rs/download/datei/cenovnik_novi_polo_02_2014.pdf


Redakcija:

U pitanju su akcijske cene:

http://www.volkswagen.rs/saveti_kupovina/posebni_i_akcijski_modeli/

Djox

pre 9 godina

Treba reci i da su te "aluminijumske lajsnice u unutrasnjosti" napravljene od plastike.

@meeskec
Dvotonska sirena se zove tako sto ispusta dva tona, jedan visi a drugi nizi. To je zapravo dvostruka sirena.

Marko

pre 9 godina

Imao sam priliku voziti rent a car 1.2 TSI sa highline paketom opreme.
Dojmovi su sljedeći..Motor,mjenjač,ovjes,sjedala i posebno prostranost zaslužuju sve pohvale.Nisam impresioniran kvalitetom plastike ni obloga u autu.Iako auto ima fina sjedala nikako nisam uspio pronaći idealnu poziciju za volanom,a visok sam 1,85m.
Eh,sad dolazimo do najbitnijeg dijela..taj Polo u Hrvatskoj košta 130000kn,tj.17300 eura!!DA,DOBRO STE PROČITALI!
Mali gradski autić jednostavno ne smije koštati toliko,jer ne vrijedi ni približno,osim ako nije riječ o Mini Cooperu.
Pretpostavljam da bi dojmovi u autu kojeg je B92 testirao bili dosta lošiji.
Polo jeste solidan auto,ali ništa više od toga.Mogu reći i precjenjen.
Paprene cijene ove klase auta posebno dolaze do izražaja ako ih usporedite sa klasu većim kompaktima.Cijene su opasno blizu.
A oni koji pričaju kako su razlozi kupovine ove klase auta lakše parkiranje u gradu bih preporučio da se ostave vožnje i da mi objasne gdje to stane Polo a ne stane Golf koji je samo pedalj duži?!