Subota, 01.11.2014.

17:35

Advokati najavili protest za utorak

Izvor: B92

Advokati najavili protest za utorak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Bljat

pre 9 godina

Za pocetak da zamolim gospodu gastarbajtere da se uzdrze od soljenja pameti nama koji smo odlucili da ostanemo u svojoj zemlji, tokom godina neprilika i bede, njima preporucujem da gledaju svoja posla i da razmisljaju o prilikama u svojoj novoj domovini.
(Bojan, 2. novembar 2014 18:01)

Necete dugo cekati. Dolazi polako vreme kad ce deca tih "gastarbajtera" ne samo biti uzdrzana od soljenja pameti, nego i od doznaka od cca 5 milijardi eura godisnje. A mi koji smo rodjeni u Srbiji, imamo imovinu, rodbinu, prijatelje, secanja i uspomene kao i vi, imamo mogucnost uprkos medijskom zamagljavanju realnosti da pratimo pa i komentarisemo neprilike i bedu koju decenijama generise ista burazersko partijska ekipa.
Ajd da i da ja nesto zamolim. Nemoj niko da mi soli pamet ko nije ni dinar zaradio ili nesto stvorio ukljucujuci i one koji toboze rade u drzavnim firmama ciji se gubici decenijama pokrivaju zaduzivanjem iz inostranstva ili rasprodajom javne imovine. Takvim stetocinama bih zabranio i pravo glasa. Kako ti ovo zvuci, radikalno a?
BTW zahvaljujem na podrugljivom nazivu "gastarbajter". Bas planiram sad za praznike da obidjem moje rodno selo sa mojim polovnim mercedesom i udarim temelj kuce na tri sprata. Zinat svima.

Bisa

pre 9 godina

Ima dosta advokata u svetu, koji bi vase poslove mogli da preduzmu, sklonite se vec jednom, da vas ne gledamo, vece jajare nije Srbija imala, zato i cveta Srbija ovako, naravo ne samo zvog vas, ali imate dobar deo u tome
Rolad Regan treba vama, pa bi svi u lance i na njive, ali Srbija nema vladu niti drzavu, to je birtija sa kriminalcima

DARKO - BAJINA BASTA

pre 9 godina

Valjda je sada svima definitivno jasno kada je strajk advokata u pitanju, sta im je cilj, samo njihov licni interes i nista vise od toga. Bas njih briga za drzavu i njene gradjane, oni njih posmatraju kao kravu muzaru. Njihova vaga meri dobro, uzimaju koliko hoce od naroda, bez ikakve kontrole. Sada kada je vlada spremna da donese Yakon sa izmenama njih bas briga i izmisljaju nove momente da to ne prihvate. Sada je jasno ko dan da je sve smisljeno i iscenirano u nekom tajkunsko leglu, kad se malo bolje pogleda vidi se ko je ko. Ali mislim da sada drzava nesme da popusti i da im udovolji.

Zmaj

pre 9 godina

@Dobro, ali...

Ti ocigledno mesas pojmove,ali objasnicu ti posto si verovatno mlad i neiskusan. Recimo da si ti clan nekog sportskog udruzenja koje ima svoj statut. Prihvatanjem clanstva ti si prihvatio i postovanje tog statuta i postovanje odluka koje donese upravni odbor ili drugo upravljacko ili predstavnicko telo tog uduzenja. Ako upravni odbor odluci da svi clanovi udruzenja ne mogu da igraju takmicarske utakmice usled strajka, ti imas 3 mogucnosti-da postujes odluku, da istupis iz clanstva ili da ne postojes odluku pa da upravni odbor donese odluku da ti clanostvo prestaje usled krsenja statuta. To sto su oni tebe izbacili, nema nikakve veze sa Ustavom i tvojom slobodom delovanja, jer si ti izabrao da postujes statut. Ti ocigledno mesas babe i zabe i ne shvatas kako funkcionise sistem Zato sedi jedan!

Bojan

pre 9 godina

Za pocetak da zamolim gospodu gastarbajtere da se uzdrze od soljenja pameti nama koji smo odlucili da ostanemo u svojoj zemlji, tokom godina neprilika i bede, njima preporucujem da gledaju svoja posla i da razmisljaju o prilikama u svojoj novoj domovini. Advokati su, posle dve prilicno nerazumne reorganizacije sudova, dovedeni na kraj prosjackog stapa, besparica naroda i predugi sudski sporovi, za koje krivicu snosi drzava, vec godinama srozavaju i ugled i imovinsko stanje vecine pripadnika ove profesije.Notari su potrebni, ali je nacin na koji je to izvedeno u tuznoj zemlji Srbiji, najblaze receno-sraman. Troskovi overa, cena sacinjavanja ugovora su skocile desetinu puta, a novac ne stize u drzavnu kasu, vec u privatne(citaj stranacke) dzepove. Kao sto neko rece, razumem omladinu vladajuce stranke, ali...istina je istina...

miodrag

pre 9 godina

Kamo te lepe srece da se svi borimo za svoja prava (koja smo davno izgubili) kao sto se advokati bore za svoja. Od ove vlasti, a i prethodnih ni prasina ne bi ostala.
Da je Selakovic samo bukvalno prepisao neki evropski zakon o notarima, nikakvog strajka ne bi bilo. Ali ne, morao je da ga skroji tako da jos vise opljacka ovaj narod, i obogati svoju stranku i svoje ljude. Poslovi koji su oduzeti advokatima cine 50 pa do 90% poslova od kojih žive, dakle smanjuju im dobit, a sa druge strane povecanje poreza od 300% u proseku. Samo postojanje institucije notara je potrebno i prakticno, danas stranac nikako ne moze da shvati da se ugovor kod nas overava u sudu a ne kod notara. Notar moze da overi dokumenat, a ko ga je sastavio to ne treba da ga se tice.
Inace nisam advokat, ni pravnik, samo realno sagledavam situaciju. Nadam se da ce advokati istrajati u svojoj borbi.

diasporac

pre 9 godina

g*sn pripravnik mozda " mislis" da mnogo znas prava ali,procitaj malo zakone po Evropi jer sigurno si za ulazak u Evropu ova gospoda su privatnici ako hoc da radu OK ako nece, neka svako vidi ko ima predmet na sudu stace ili nek nadje advokata ko hoce da radi,ja sam na zapadu i notari su postojali i pre 28 godina.

radnik

pre 9 godina

Da smo pametni podrzali bi vas svi. Sta ja sa zavrsenim pravnim fakultetom neznam da sastavim ugovor ili neki drugi pravni akt. Ispade da su svi u Srbiji nepismeni sem notara.Sto da i dalje nemam izbora hocu li ga overiti u sudu ili kod notara. Ne ali treba nagraditi odredjene partijske drugove. Koliko gubi drzava, para od sudskih taksi i overa. Lako se da izracunati. Samo napred izdrzite advokati.

TAJKUN

pre 9 godina

Raspisale se botine! Torija da su advokati u dilu sa tajkunima je toliko glupava i tupava da nemam reci. SNS se dograbio vlasti a ne znaju tablicu mnozenja. Vasa glupost je neunistiva! Podrska advokatima i izdrzite do kraja! Dize se cela Srbija zbog nesposobne vlasti SNS vecine!

Goran

pre 9 godina

(pripravnik, 1. novembar 2014 20:57)
Sve si lepo objasnio ali ove nebulozne komentare ne pisu neupuceni gradjani vec naprednjacka omladina kojoj je nalozeno da brani Selakovica po svaku cenu.
To se najbolje i primecuje po broju pluseva i minuseva na komentarima kada se njihov odnos za samo desetak minuta drasticno promeni jer im je tada javljeno na koju vest da idu i sta da komentarisu.
Nisu ni oni u potpunosti krivi, ta omladina samo pokusava da preko stranke dobije posao medjutim oni jos ne shvataju da na taj nacin potpomazu pljacku zemlje i urusavanje pravosudnog sistema, ali ima vremena shvatice kada ih stranka izigra i taj dugocekivani posao ne dobiju. Mozda ce tada uzeti da nesto pametno urade u zivotu.

Dobro, ali...

pre 9 godina

@(pripravnik, 1. novembar 2014 20:57)

"Zakon o javnim beležnicima, koji krši Ustavom garantovana prava advokatima, ILI BILO KOM DRUGOM FIZIČKOM LICU..."

Sta cemo sa pravom (takodje garantovanom ustavom) na rad? Kolikosam citao advokati koji pokusaju da rade izbacuju ih iz advokatske komore i samim tim ostaju bez posla. Gde je tu licna sloboda?

pripravnik

pre 9 godina

Molim građane, koji su neupućeni u problem na relaciji Advokatska komora - Vlada RS, da ne ostavljaju komentare na internet stranama relevantnih medija.

Ministarstvo je, bez prethodne javne rapsrave, donelo Zakon o javnim beležnicima, koji krši Ustavom garantovana prava advokatima, ILI BILO KOM DRUGOM FIZIČKOM LICU, da mogu da sastave ugovor, i prebacili celokupan nadložnost, ne samo oko overe već i oko sastavljanja istih na javne beležnike (notare) koji se imenuju rešenjem Ministarstva (u prevodu: partijski kadar).

Zabrinjavajuće je, pored još mnogih nepravilnosti koje pogađaju pre svega advokate ali i sve građane Srbije, kako javnost nije pokazala skoro nikakvu pažnju ovoj temi, a uskraćuju joj se navedena a i neka druga prava, i stvara se novi pseudodržavni reket koji će neke enomrno obogatiti a neke dodatno osiromašiti.

Inače, neka neko ispita koliko je budžet RS godišnje prihodovao od sudskih taksi po osnovu poslova koje sada obavljaju notari. Ima li neko ideju? Više nego što će biti ušteđeno smanjenjem penzija za godinu dana... Podatak koji može da se proveri i lako obračuna. Da li to znači da je država uzela od penzionera i dala notarima? Ne?!? Svako ima pravo na mišljenje, trudim se da se bavim činjenicama.

Svejedno, poštovani građani, informišite se o štrajku advokata, ne radi se o porezu, Miškoviću... niti bilo kom drugom spinovanju kojima smo svi izloženi već više od mesec dana.

Hvala.

Labud

pre 9 godina

Advokati su sebi očigledno dali previše slobode, u to nema sumnje. Njihovo bahato ponašanje samo koči normalno funkcionisanje naše zemlje. Činjenica je da nikad neće biti zadovoljni. Najbolje bi im bilo da se što pre vrate na posao, jer ovi protesti nikom ne idu u korist.

JasMINKA

pre 9 godina

Bilo bi lepo da su najavili da su postigli dogovor sa vladom i resornim ministrom, koji su im, koliko sam ja citala, u vecini stvari izasli u susret i nacinili niz ustupaka, ali ovde nesto hmm ne znam..da li to ima neki drugu pozadinu

Natasa

pre 9 godina

Ne znam sta je pozadina ovog strajka, imam neke sumnje, ali da blokiraju funcionisanje jedne izuzetno vazne oblasti, to nikako ne mogu da razumem i podrzim

Milan Dangubić

pre 9 godina

Advokati bi da se ukinu notari kako bi oni i dalje mogli da sklapaju sumnjive ugovore i da još za to budu plaćeni. A za to vreme ucenjuju one koji bi da rade, oduzimaju im licence...

Milan Dangubić

pre 9 godina

Advokati bi da se ukinu notari kako bi oni i dalje mogli da sklapaju sumnjive ugovore i da još za to budu plaćeni. A za to vreme ucenjuju one koji bi da rade, oduzimaju im licence...

pripravnik

pre 9 godina

Molim građane, koji su neupućeni u problem na relaciji Advokatska komora - Vlada RS, da ne ostavljaju komentare na internet stranama relevantnih medija.

Ministarstvo je, bez prethodne javne rapsrave, donelo Zakon o javnim beležnicima, koji krši Ustavom garantovana prava advokatima, ILI BILO KOM DRUGOM FIZIČKOM LICU, da mogu da sastave ugovor, i prebacili celokupan nadložnost, ne samo oko overe već i oko sastavljanja istih na javne beležnike (notare) koji se imenuju rešenjem Ministarstva (u prevodu: partijski kadar).

Zabrinjavajuće je, pored još mnogih nepravilnosti koje pogađaju pre svega advokate ali i sve građane Srbije, kako javnost nije pokazala skoro nikakvu pažnju ovoj temi, a uskraćuju joj se navedena a i neka druga prava, i stvara se novi pseudodržavni reket koji će neke enomrno obogatiti a neke dodatno osiromašiti.

Inače, neka neko ispita koliko je budžet RS godišnje prihodovao od sudskih taksi po osnovu poslova koje sada obavljaju notari. Ima li neko ideju? Više nego što će biti ušteđeno smanjenjem penzija za godinu dana... Podatak koji može da se proveri i lako obračuna. Da li to znači da je država uzela od penzionera i dala notarima? Ne?!? Svako ima pravo na mišljenje, trudim se da se bavim činjenicama.

Svejedno, poštovani građani, informišite se o štrajku advokata, ne radi se o porezu, Miškoviću... niti bilo kom drugom spinovanju kojima smo svi izloženi već više od mesec dana.

Hvala.

Labud

pre 9 godina

Advokati su sebi očigledno dali previše slobode, u to nema sumnje. Njihovo bahato ponašanje samo koči normalno funkcionisanje naše zemlje. Činjenica je da nikad neće biti zadovoljni. Najbolje bi im bilo da se što pre vrate na posao, jer ovi protesti nikom ne idu u korist.

TAJKUN

pre 9 godina

Raspisale se botine! Torija da su advokati u dilu sa tajkunima je toliko glupava i tupava da nemam reci. SNS se dograbio vlasti a ne znaju tablicu mnozenja. Vasa glupost je neunistiva! Podrska advokatima i izdrzite do kraja! Dize se cela Srbija zbog nesposobne vlasti SNS vecine!

Natasa

pre 9 godina

Ne znam sta je pozadina ovog strajka, imam neke sumnje, ali da blokiraju funcionisanje jedne izuzetno vazne oblasti, to nikako ne mogu da razumem i podrzim

radnik

pre 9 godina

Da smo pametni podrzali bi vas svi. Sta ja sa zavrsenim pravnim fakultetom neznam da sastavim ugovor ili neki drugi pravni akt. Ispade da su svi u Srbiji nepismeni sem notara.Sto da i dalje nemam izbora hocu li ga overiti u sudu ili kod notara. Ne ali treba nagraditi odredjene partijske drugove. Koliko gubi drzava, para od sudskih taksi i overa. Lako se da izracunati. Samo napred izdrzite advokati.

JasMINKA

pre 9 godina

Bilo bi lepo da su najavili da su postigli dogovor sa vladom i resornim ministrom, koji su im, koliko sam ja citala, u vecini stvari izasli u susret i nacinili niz ustupaka, ali ovde nesto hmm ne znam..da li to ima neki drugu pozadinu

Goran

pre 9 godina

(pripravnik, 1. novembar 2014 20:57)
Sve si lepo objasnio ali ove nebulozne komentare ne pisu neupuceni gradjani vec naprednjacka omladina kojoj je nalozeno da brani Selakovica po svaku cenu.
To se najbolje i primecuje po broju pluseva i minuseva na komentarima kada se njihov odnos za samo desetak minuta drasticno promeni jer im je tada javljeno na koju vest da idu i sta da komentarisu.
Nisu ni oni u potpunosti krivi, ta omladina samo pokusava da preko stranke dobije posao medjutim oni jos ne shvataju da na taj nacin potpomazu pljacku zemlje i urusavanje pravosudnog sistema, ali ima vremena shvatice kada ih stranka izigra i taj dugocekivani posao ne dobiju. Mozda ce tada uzeti da nesto pametno urade u zivotu.

Bojan

pre 9 godina

Za pocetak da zamolim gospodu gastarbajtere da se uzdrze od soljenja pameti nama koji smo odlucili da ostanemo u svojoj zemlji, tokom godina neprilika i bede, njima preporucujem da gledaju svoja posla i da razmisljaju o prilikama u svojoj novoj domovini. Advokati su, posle dve prilicno nerazumne reorganizacije sudova, dovedeni na kraj prosjackog stapa, besparica naroda i predugi sudski sporovi, za koje krivicu snosi drzava, vec godinama srozavaju i ugled i imovinsko stanje vecine pripadnika ove profesije.Notari su potrebni, ali je nacin na koji je to izvedeno u tuznoj zemlji Srbiji, najblaze receno-sraman. Troskovi overa, cena sacinjavanja ugovora su skocile desetinu puta, a novac ne stize u drzavnu kasu, vec u privatne(citaj stranacke) dzepove. Kao sto neko rece, razumem omladinu vladajuce stranke, ali...istina je istina...

miodrag

pre 9 godina

Kamo te lepe srece da se svi borimo za svoja prava (koja smo davno izgubili) kao sto se advokati bore za svoja. Od ove vlasti, a i prethodnih ni prasina ne bi ostala.
Da je Selakovic samo bukvalno prepisao neki evropski zakon o notarima, nikakvog strajka ne bi bilo. Ali ne, morao je da ga skroji tako da jos vise opljacka ovaj narod, i obogati svoju stranku i svoje ljude. Poslovi koji su oduzeti advokatima cine 50 pa do 90% poslova od kojih žive, dakle smanjuju im dobit, a sa druge strane povecanje poreza od 300% u proseku. Samo postojanje institucije notara je potrebno i prakticno, danas stranac nikako ne moze da shvati da se ugovor kod nas overava u sudu a ne kod notara. Notar moze da overi dokumenat, a ko ga je sastavio to ne treba da ga se tice.
Inace nisam advokat, ni pravnik, samo realno sagledavam situaciju. Nadam se da ce advokati istrajati u svojoj borbi.

Zmaj

pre 9 godina

@Dobro, ali...

Ti ocigledno mesas pojmove,ali objasnicu ti posto si verovatno mlad i neiskusan. Recimo da si ti clan nekog sportskog udruzenja koje ima svoj statut. Prihvatanjem clanstva ti si prihvatio i postovanje tog statuta i postovanje odluka koje donese upravni odbor ili drugo upravljacko ili predstavnicko telo tog uduzenja. Ako upravni odbor odluci da svi clanovi udruzenja ne mogu da igraju takmicarske utakmice usled strajka, ti imas 3 mogucnosti-da postujes odluku, da istupis iz clanstva ili da ne postojes odluku pa da upravni odbor donese odluku da ti clanostvo prestaje usled krsenja statuta. To sto su oni tebe izbacili, nema nikakve veze sa Ustavom i tvojom slobodom delovanja, jer si ti izabrao da postujes statut. Ti ocigledno mesas babe i zabe i ne shvatas kako funkcionise sistem Zato sedi jedan!

DARKO - BAJINA BASTA

pre 9 godina

Valjda je sada svima definitivno jasno kada je strajk advokata u pitanju, sta im je cilj, samo njihov licni interes i nista vise od toga. Bas njih briga za drzavu i njene gradjane, oni njih posmatraju kao kravu muzaru. Njihova vaga meri dobro, uzimaju koliko hoce od naroda, bez ikakve kontrole. Sada kada je vlada spremna da donese Yakon sa izmenama njih bas briga i izmisljaju nove momente da to ne prihvate. Sada je jasno ko dan da je sve smisljeno i iscenirano u nekom tajkunsko leglu, kad se malo bolje pogleda vidi se ko je ko. Ali mislim da sada drzava nesme da popusti i da im udovolji.

diasporac

pre 9 godina

g*sn pripravnik mozda " mislis" da mnogo znas prava ali,procitaj malo zakone po Evropi jer sigurno si za ulazak u Evropu ova gospoda su privatnici ako hoc da radu OK ako nece, neka svako vidi ko ima predmet na sudu stace ili nek nadje advokata ko hoce da radi,ja sam na zapadu i notari su postojali i pre 28 godina.

Dobro, ali...

pre 9 godina

@(pripravnik, 1. novembar 2014 20:57)

"Zakon o javnim beležnicima, koji krši Ustavom garantovana prava advokatima, ILI BILO KOM DRUGOM FIZIČKOM LICU..."

Sta cemo sa pravom (takodje garantovanom ustavom) na rad? Kolikosam citao advokati koji pokusaju da rade izbacuju ih iz advokatske komore i samim tim ostaju bez posla. Gde je tu licna sloboda?

Bisa

pre 9 godina

Ima dosta advokata u svetu, koji bi vase poslove mogli da preduzmu, sklonite se vec jednom, da vas ne gledamo, vece jajare nije Srbija imala, zato i cveta Srbija ovako, naravo ne samo zvog vas, ali imate dobar deo u tome
Rolad Regan treba vama, pa bi svi u lance i na njive, ali Srbija nema vladu niti drzavu, to je birtija sa kriminalcima

Bljat

pre 9 godina

Za pocetak da zamolim gospodu gastarbajtere da se uzdrze od soljenja pameti nama koji smo odlucili da ostanemo u svojoj zemlji, tokom godina neprilika i bede, njima preporucujem da gledaju svoja posla i da razmisljaju o prilikama u svojoj novoj domovini.
(Bojan, 2. novembar 2014 18:01)

Necete dugo cekati. Dolazi polako vreme kad ce deca tih "gastarbajtera" ne samo biti uzdrzana od soljenja pameti, nego i od doznaka od cca 5 milijardi eura godisnje. A mi koji smo rodjeni u Srbiji, imamo imovinu, rodbinu, prijatelje, secanja i uspomene kao i vi, imamo mogucnost uprkos medijskom zamagljavanju realnosti da pratimo pa i komentarisemo neprilike i bedu koju decenijama generise ista burazersko partijska ekipa.
Ajd da i da ja nesto zamolim. Nemoj niko da mi soli pamet ko nije ni dinar zaradio ili nesto stvorio ukljucujuci i one koji toboze rade u drzavnim firmama ciji se gubici decenijama pokrivaju zaduzivanjem iz inostranstva ili rasprodajom javne imovine. Takvim stetocinama bih zabranio i pravo glasa. Kako ti ovo zvuci, radikalno a?
BTW zahvaljujem na podrugljivom nazivu "gastarbajter". Bas planiram sad za praznike da obidjem moje rodno selo sa mojim polovnim mercedesom i udarim temelj kuce na tri sprata. Zinat svima.

Milan Dangubić

pre 9 godina

Advokati bi da se ukinu notari kako bi oni i dalje mogli da sklapaju sumnjive ugovore i da još za to budu plaćeni. A za to vreme ucenjuju one koji bi da rade, oduzimaju im licence...

Labud

pre 9 godina

Advokati su sebi očigledno dali previše slobode, u to nema sumnje. Njihovo bahato ponašanje samo koči normalno funkcionisanje naše zemlje. Činjenica je da nikad neće biti zadovoljni. Najbolje bi im bilo da se što pre vrate na posao, jer ovi protesti nikom ne idu u korist.

Natasa

pre 9 godina

Ne znam sta je pozadina ovog strajka, imam neke sumnje, ali da blokiraju funcionisanje jedne izuzetno vazne oblasti, to nikako ne mogu da razumem i podrzim

JasMINKA

pre 9 godina

Bilo bi lepo da su najavili da su postigli dogovor sa vladom i resornim ministrom, koji su im, koliko sam ja citala, u vecini stvari izasli u susret i nacinili niz ustupaka, ali ovde nesto hmm ne znam..da li to ima neki drugu pozadinu

Dobro, ali...

pre 9 godina

@(pripravnik, 1. novembar 2014 20:57)

"Zakon o javnim beležnicima, koji krši Ustavom garantovana prava advokatima, ILI BILO KOM DRUGOM FIZIČKOM LICU..."

Sta cemo sa pravom (takodje garantovanom ustavom) na rad? Kolikosam citao advokati koji pokusaju da rade izbacuju ih iz advokatske komore i samim tim ostaju bez posla. Gde je tu licna sloboda?

diasporac

pre 9 godina

g*sn pripravnik mozda " mislis" da mnogo znas prava ali,procitaj malo zakone po Evropi jer sigurno si za ulazak u Evropu ova gospoda su privatnici ako hoc da radu OK ako nece, neka svako vidi ko ima predmet na sudu stace ili nek nadje advokata ko hoce da radi,ja sam na zapadu i notari su postojali i pre 28 godina.

DARKO - BAJINA BASTA

pre 9 godina

Valjda je sada svima definitivno jasno kada je strajk advokata u pitanju, sta im je cilj, samo njihov licni interes i nista vise od toga. Bas njih briga za drzavu i njene gradjane, oni njih posmatraju kao kravu muzaru. Njihova vaga meri dobro, uzimaju koliko hoce od naroda, bez ikakve kontrole. Sada kada je vlada spremna da donese Yakon sa izmenama njih bas briga i izmisljaju nove momente da to ne prihvate. Sada je jasno ko dan da je sve smisljeno i iscenirano u nekom tajkunsko leglu, kad se malo bolje pogleda vidi se ko je ko. Ali mislim da sada drzava nesme da popusti i da im udovolji.

pripravnik

pre 9 godina

Molim građane, koji su neupućeni u problem na relaciji Advokatska komora - Vlada RS, da ne ostavljaju komentare na internet stranama relevantnih medija.

Ministarstvo je, bez prethodne javne rapsrave, donelo Zakon o javnim beležnicima, koji krši Ustavom garantovana prava advokatima, ILI BILO KOM DRUGOM FIZIČKOM LICU, da mogu da sastave ugovor, i prebacili celokupan nadložnost, ne samo oko overe već i oko sastavljanja istih na javne beležnike (notare) koji se imenuju rešenjem Ministarstva (u prevodu: partijski kadar).

Zabrinjavajuće je, pored još mnogih nepravilnosti koje pogađaju pre svega advokate ali i sve građane Srbije, kako javnost nije pokazala skoro nikakvu pažnju ovoj temi, a uskraćuju joj se navedena a i neka druga prava, i stvara se novi pseudodržavni reket koji će neke enomrno obogatiti a neke dodatno osiromašiti.

Inače, neka neko ispita koliko je budžet RS godišnje prihodovao od sudskih taksi po osnovu poslova koje sada obavljaju notari. Ima li neko ideju? Više nego što će biti ušteđeno smanjenjem penzija za godinu dana... Podatak koji može da se proveri i lako obračuna. Da li to znači da je država uzela od penzionera i dala notarima? Ne?!? Svako ima pravo na mišljenje, trudim se da se bavim činjenicama.

Svejedno, poštovani građani, informišite se o štrajku advokata, ne radi se o porezu, Miškoviću... niti bilo kom drugom spinovanju kojima smo svi izloženi već više od mesec dana.

Hvala.

Zmaj

pre 9 godina

@Dobro, ali...

Ti ocigledno mesas pojmove,ali objasnicu ti posto si verovatno mlad i neiskusan. Recimo da si ti clan nekog sportskog udruzenja koje ima svoj statut. Prihvatanjem clanstva ti si prihvatio i postovanje tog statuta i postovanje odluka koje donese upravni odbor ili drugo upravljacko ili predstavnicko telo tog uduzenja. Ako upravni odbor odluci da svi clanovi udruzenja ne mogu da igraju takmicarske utakmice usled strajka, ti imas 3 mogucnosti-da postujes odluku, da istupis iz clanstva ili da ne postojes odluku pa da upravni odbor donese odluku da ti clanostvo prestaje usled krsenja statuta. To sto su oni tebe izbacili, nema nikakve veze sa Ustavom i tvojom slobodom delovanja, jer si ti izabrao da postujes statut. Ti ocigledno mesas babe i zabe i ne shvatas kako funkcionise sistem Zato sedi jedan!

Bisa

pre 9 godina

Ima dosta advokata u svetu, koji bi vase poslove mogli da preduzmu, sklonite se vec jednom, da vas ne gledamo, vece jajare nije Srbija imala, zato i cveta Srbija ovako, naravo ne samo zvog vas, ali imate dobar deo u tome
Rolad Regan treba vama, pa bi svi u lance i na njive, ali Srbija nema vladu niti drzavu, to je birtija sa kriminalcima

TAJKUN

pre 9 godina

Raspisale se botine! Torija da su advokati u dilu sa tajkunima je toliko glupava i tupava da nemam reci. SNS se dograbio vlasti a ne znaju tablicu mnozenja. Vasa glupost je neunistiva! Podrska advokatima i izdrzite do kraja! Dize se cela Srbija zbog nesposobne vlasti SNS vecine!

radnik

pre 9 godina

Da smo pametni podrzali bi vas svi. Sta ja sa zavrsenim pravnim fakultetom neznam da sastavim ugovor ili neki drugi pravni akt. Ispade da su svi u Srbiji nepismeni sem notara.Sto da i dalje nemam izbora hocu li ga overiti u sudu ili kod notara. Ne ali treba nagraditi odredjene partijske drugove. Koliko gubi drzava, para od sudskih taksi i overa. Lako se da izracunati. Samo napred izdrzite advokati.

Bojan

pre 9 godina

Za pocetak da zamolim gospodu gastarbajtere da se uzdrze od soljenja pameti nama koji smo odlucili da ostanemo u svojoj zemlji, tokom godina neprilika i bede, njima preporucujem da gledaju svoja posla i da razmisljaju o prilikama u svojoj novoj domovini. Advokati su, posle dve prilicno nerazumne reorganizacije sudova, dovedeni na kraj prosjackog stapa, besparica naroda i predugi sudski sporovi, za koje krivicu snosi drzava, vec godinama srozavaju i ugled i imovinsko stanje vecine pripadnika ove profesije.Notari su potrebni, ali je nacin na koji je to izvedeno u tuznoj zemlji Srbiji, najblaze receno-sraman. Troskovi overa, cena sacinjavanja ugovora su skocile desetinu puta, a novac ne stize u drzavnu kasu, vec u privatne(citaj stranacke) dzepove. Kao sto neko rece, razumem omladinu vladajuce stranke, ali...istina je istina...

Goran

pre 9 godina

(pripravnik, 1. novembar 2014 20:57)
Sve si lepo objasnio ali ove nebulozne komentare ne pisu neupuceni gradjani vec naprednjacka omladina kojoj je nalozeno da brani Selakovica po svaku cenu.
To se najbolje i primecuje po broju pluseva i minuseva na komentarima kada se njihov odnos za samo desetak minuta drasticno promeni jer im je tada javljeno na koju vest da idu i sta da komentarisu.
Nisu ni oni u potpunosti krivi, ta omladina samo pokusava da preko stranke dobije posao medjutim oni jos ne shvataju da na taj nacin potpomazu pljacku zemlje i urusavanje pravosudnog sistema, ali ima vremena shvatice kada ih stranka izigra i taj dugocekivani posao ne dobiju. Mozda ce tada uzeti da nesto pametno urade u zivotu.

miodrag

pre 9 godina

Kamo te lepe srece da se svi borimo za svoja prava (koja smo davno izgubili) kao sto se advokati bore za svoja. Od ove vlasti, a i prethodnih ni prasina ne bi ostala.
Da je Selakovic samo bukvalno prepisao neki evropski zakon o notarima, nikakvog strajka ne bi bilo. Ali ne, morao je da ga skroji tako da jos vise opljacka ovaj narod, i obogati svoju stranku i svoje ljude. Poslovi koji su oduzeti advokatima cine 50 pa do 90% poslova od kojih žive, dakle smanjuju im dobit, a sa druge strane povecanje poreza od 300% u proseku. Samo postojanje institucije notara je potrebno i prakticno, danas stranac nikako ne moze da shvati da se ugovor kod nas overava u sudu a ne kod notara. Notar moze da overi dokumenat, a ko ga je sastavio to ne treba da ga se tice.
Inace nisam advokat, ni pravnik, samo realno sagledavam situaciju. Nadam se da ce advokati istrajati u svojoj borbi.

Bljat

pre 9 godina

Za pocetak da zamolim gospodu gastarbajtere da se uzdrze od soljenja pameti nama koji smo odlucili da ostanemo u svojoj zemlji, tokom godina neprilika i bede, njima preporucujem da gledaju svoja posla i da razmisljaju o prilikama u svojoj novoj domovini.
(Bojan, 2. novembar 2014 18:01)

Necete dugo cekati. Dolazi polako vreme kad ce deca tih "gastarbajtera" ne samo biti uzdrzana od soljenja pameti, nego i od doznaka od cca 5 milijardi eura godisnje. A mi koji smo rodjeni u Srbiji, imamo imovinu, rodbinu, prijatelje, secanja i uspomene kao i vi, imamo mogucnost uprkos medijskom zamagljavanju realnosti da pratimo pa i komentarisemo neprilike i bedu koju decenijama generise ista burazersko partijska ekipa.
Ajd da i da ja nesto zamolim. Nemoj niko da mi soli pamet ko nije ni dinar zaradio ili nesto stvorio ukljucujuci i one koji toboze rade u drzavnim firmama ciji se gubici decenijama pokrivaju zaduzivanjem iz inostranstva ili rasprodajom javne imovine. Takvim stetocinama bih zabranio i pravo glasa. Kako ti ovo zvuci, radikalno a?
BTW zahvaljujem na podrugljivom nazivu "gastarbajter". Bas planiram sad za praznike da obidjem moje rodno selo sa mojim polovnim mercedesom i udarim temelj kuce na tri sprata. Zinat svima.