Četvrtak, 30.10.2014.

15:28

Odložena isporuka iPhone-a u Vip radnje

Izvor: Izvor: Vip

Odložena isporuka iPhone-a u Vip radnje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Flojd

pre 9 godina

Internet imam i kod kuce i na poslu. Naopako, da i na ulici buljim u ono ekrance i budem na netu. Za telefon nedam vise od 40 evra ni u ludilu.

miss

pre 9 godina

A zbog čega ste naglasili da su to originalni apple uređaji? Čekaj zar se to ne podrazumeva?.. Pre su to apple odpatci koji su lošiji i nisu za tržište Amerike

Kostadin

pre 9 godina

Tako je to kad se prave pametni. Istina je u stvari da su Telenor i Telekom potpisali ugovor sa Appleom da ce narednih godinu dana kupiti odredjenu kolicinu telefona i u skladu sa tim ugovorima su telefone i uvezli. A onaj decko sa ajfonkama se napravio pametan pa je hteo da iskoristi visak robe iz svoje grupacije sto nije u skladu sa poslovnom politiko Appla pa mu je sad RATEL kriv.

red & džek

pre 9 godina

@mare, nije telenor ništa nasledio od Karića zato što mu Karići ništa nisu ni poklonili ni prodali, to su dobili od banana srbije koja je isti taj Mobtel ne zakonski otela Karićima i brže bolje utapkala norvežanima za siću.

Mare

pre 9 godina

Ratel slucajno pomaze Telekomu bas sad kad je PPV najavio da ce da prodaju Telekom.

Ua Telekom i njegovo finansiranje stranaka!
(Komentator, 30. oktobar 2014 16:26)

Druze da si imalo upucen a ne samo da po naslovu teksta lupetao znao bi kakav je odnos Ratela prema Telekomu. Iako je telekom drzavna firma Ratel se upravo na Telekomu najvise izivljavao kada su upitanju dozvole za instalaciju antena, zato ponegde i ima losiji signal od ostala dva operatera, dok recimo telenoru nije srusena nijedna bespravna stanica koju su nasledili od Karica.

Pera Kojot

pre 9 godina

Hahahaha, kakvo spinovanje...

Umesto da kupe direktno od Apple-a, VIP kupio iPhone od svoje centrale iz Austrije, a pošto se ti serijski brojevi ne nalaze na spisku serijskih brojeva koje je Apple dostavio RATEL-u, onda ne mogu ni da dobiju dozvolu za uvoz.

Pa oni su tako mogli da počnu da prodaju iPhone još pre pet godina, ne znam šta su čekali do sada.

dejan

pre 9 godina

monopolisti-kako je ovo strasna drzava--namerno su cekali zadnji momenat da to kazu Vip-u zato sto je austrijska kompanija da ovi glupani pohrle u telekom i telenor da ga kupe uz paket prenesi bubreg i jetru

Poštenko

pre 9 godina

Na svu sreću, glupaci uvek nađu način da se obeleže. Sad je to broj 5 ili 6, sutra će da bude iyouphone 12. Korisno za sve, pa i za njih same.

Ik

pre 9 godina

Potpuna nesposobnost i nevidjena blamaza. Za sve su im krivi drugi.
Zasto optuzujete drzavu kad nemate potrebnu dokumentaciju - ako imate ugovor sa Apple, uz pomoc kog jedino mozete da legalno prodajete telefone, zasto ga ne pokazete?

Vladimir Pula

pre 9 godina

Uzmite crni, uzeo sam bijeli prvi put u životu i šta ja znam.. Nije to za mene. :(
Mobitel je odličan. Nema se šta reci, mene smeta ta neka doza neprepoznatljivosti u dizajnu, evo držim ga sad u ruci i gledam ovu prednju stranu i pitam se po čemu je to Iphone a ne neki LG ili Samsung ili xy , promjenio sam 4 iPhonea , ovo mi je 5. i prvi put imam takav osjećaj.
Nisu ga trebali toliko zaobliti, povećati i stanjiti.
Da su napravili još jedan model još malo manji ja bi uzeo taj, stvarno mi ne treba ovoliki mobitel ne znam čemu to. Barem meni.
A bez obzira šta pričaju baterija je osjetno bolja nego prije, mislim i dalje je to jedna velika nula, al ja znam od 8 do 4-5 popodne obavit 100 poziva i opcenito gazit po njemu i nema šanse da bi došao kući sa preko 10% a nekad je bio gotov i u 2.
Danas sam imao bas jak dan na poslu i dečko je izdržao do 9 navečer . To ne pamtim.
Mislim da će ljudi koji nisu imali do sada Iphone biti oduševljeni. A vi koji generacijski mijenjate Iphone , pa najveća (r)evolucija je dizajn, ostalo je sve uobičajeno besprijekorno kao i do sada, kamera je bolja to se dosta osjeti. Neće vas razočarati, ali ni oduševiti.

Djole

pre 9 godina

Koji monopol boze! Ne treba mi telefon al' bi sad namerno sacekao da dodje u Vip i tamo ga kupio! A kako to da telekom i telenor imaju taj ft1p??? E Srbijo moja!!! Zato ce nam i biti tako!

PPeca@SER

pre 9 godina

Ipak sam ušao u radnju. I moram priznati čim sam uzeo iphone u ruke, morao sam da ga kupim! koja sam ja budala bio sve ove godine!!!!! Pisao sam svašta o apple iz čiste zavisti i mržnje, ali kad sam ga sad video uživo, sve s epromenilo. Iphone JESTE najbolji telefon na svetu. Primit emoje izvinjenje za sve što sam do sada pljuvao. Pogrešio sam

Djole

pre 9 godina

Kuckam ovaj komentar sa iPhonea dobijenog od jednog domaceg provajdera. Isporucuju ih i bez ratelove licence :-). Sva tri provajdera su mi dali ponudu a ja sam odabrao najpovoljniju

loodak011

pre 9 godina

Ko ima para i jos uvek se dvoumi da sa bilo kog telefona predje na iphone 6...ne treba ni sekind da razmislja. Majke mi,preporodio sam se. Nisam neko ko menja desktop svaki dan da bi mi android bio cool. Takodje ne moram ni ikonice da vrtim stalno,hvala bogu radi ovaj search na ios lepo. A o bagovima ne bih da govorim,ios definitivno proverena stvar vec godinama unazad. Moja topla preporuka. Sestica je brutalna!! Kapacitet...zavisi ko kako koristi,ali 16gb je definitivno malo. Tu si ispali da ne kazem sta. bolje da su ukinili 16,a ostavili 32.

Sport-Bili

pre 9 godina

Veoma cenim iPhone,cak sta vise od kada sam dobio iPhone ostali telefoni su smesni u odnosu na isti.Ovo bi bila super ponuda ako bude moglo da se uzme u nekom paketu.Jedna od retkih stvari da je Americko,a da mi se svidja :D

CH.

pre 9 godina

Imam iPhone ovaj vec treći velika razlika između 5 i 6 nije velika za običnog korisnika. A sto se tiče cene ima razlike. Samo pazite jer sam video na Taylandu ima ga i za 15€. i mogu vam podvale po izgledu isti su a kvalitet možda ima razlike

Nenad

pre 9 godina

Nesposobni su. Primetio sam jos pre par nedelja dok su ostali operateri najavljivali dolazak iphona, ovaj operater je samo spominjao ratel i pravilnik. Znali su izgleda vec tada da su se prevarili. I gle cuda, drugi im nisu progledali kroz prste za sopstveni nemar.

Da da

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (nick, 30. oktobar 2014 15:37)
Ja cu pokusati jednom recenicom. Postoje dva vrsta telefona, Iphone i ovi ostali.

Blendy

pre 9 godina

Nick, telefon je super i može da se nadje za oko 400e. Preporučujem crni (space gray) jer beli je nekako ženski a gold kič (video sam sva tri uzivo).

Miloš

pre 9 godina

U US iPhone 6 košta 599 - 699 USD
@Tim Kuk

Ne baš. Tamo je 629, 729, odnosno 829 USD u zavisnosti od kapaciteta - i na to sales tax koji ne može da se izbegne čak ni ako se telefon izvozi, dakle još 5-8% u zavisnosti od toga gde se kupuje.

Moja računica kaže da otprilike SAD za oko 80-100 evra jeftiniji od Evrope (za svaki odgovarajući model), kada se uračuna ovaj porez, odnosno povraćaj PDV u Evropi i naravno preračunaju dolari u evre... Ko kupuje i AppleCare+ (moja preporuka za ovo!), SAD se još više isplati, opet zbog kursa, jer je tamo $100, a ovde 100 evra.

ccc

pre 9 godina

Na stranu iphone, ali ovaj komentator što je dva puta konkurisao u Vip, kaže nisu ga primili, a imao je najbolje karakteristike... "Najbolje karakteristike"... e moj majstore, pa neka ti imaš visoko mišljenje o sebi, ali drži se stranke na vlasti, da te uvale u neku državnu hladovinu. U svakoj ozbiljnoj firmi šanse nemaš "karakteristiko".

s

pre 9 godina

Možda je to savitljiva serija. Da uvale škart ovde u Srbiji. Ovde potrošač nema nikakva prava. Ratel je možda hteo da zaštiti gradjane Srbije. A vi pljuvači odmah skočili.

old boy

pre 9 godina

Portiri je nije u Ratel-u. Tek da znaju oni koji komentarišu. Uzgred ako moze Telenor da pribavi sve što treba, a veći je od VIP-a jedno 5x stvarno ne vidim zašto ne bi i oni.

zvezdarac

pre 9 godina

Papire od RATEL-a je tražio Apple Inc. Po njihovoj dokumentaciji, test report, declaration of conformity i ostalo odnosi se na te modele koje je RATEL odobrio. Vip očigledno ima uređaje koji je povukao od Austrija telekom (čiji su deo) a koji nisu pokriveni dokumentacijom koju je Apple namenio za Srbiju.
Inače, ako su baš hteli, mogli su pošiljku tih uređaja da ocarine i sa ovim papirima.

Sasa M

pre 9 godina

Ma to mogu da lazu malu decu, ma kavi bre Ratel Telekom vise platio da bude kod njega exclusiva prodaja,isto bilo i ovde u Becu Kao T-Mobile dobio 1000 jer imaju plus kod Apple a A1 samo 200 komada pa se bunr sto je T-Mobile vise dobo i sad nesto nasli ovo ono glupost, lepo u telekom i cao.

Bozza

pre 9 godina

"Napominjemo da smo pripremili veoma konkurentnu i primamljivu ponudu za iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 plus, kojom će naši korisnici biti veoma zadovoljni." Uopste mi vas nije zao, upravo zbog gore navedene recenice! Kad budete imalii cene kao sto su EU onda i prodajte sa EU deklaracijama! Te konkuretne cene ce verovatno biti kao i pre za Srbistanske ovce tj. jedno 30-40% vece nego u EU, zato kad hoces po Srbistanskim cenama mora i Srbistanska deklaracija!

andr01d

pre 9 godina

Sramota je da RATEL radi to sto radi (cist kriminal) ali i ovi prave od buve slona. Ko da su uvezli 10.000 telefona, pa im problem da vrate (uvezli mozda par stotina ukupno, svih modela zajedno)

PPeca@SER

pre 9 godina

Evo me u Svajcarskoj na nekom sajmu i zevam okolo, pa naleteh na Apple radnju.

Toliko se trude da pokazu kako je iPhone sada "veliki" telefon, odmah mi je palo u oci kako na zidu stoji ogroman poster iPhone 6 u "lezecem stavu"... Bas lici na posluzavnik, a tako su nekada zvali sve druge telefone sa velikim ekranom.

Za trenutak sam razmisljao da udjem u ranju, da opipam... Ali onda rekoh sebi, zasto dzaba da ulazim kada taj telefon ne zadovoljava moje potrebe.

insajder

pre 9 godina

Ovo je laz, da ne kazem marketig.
U stvari su pozurili i objavili vest o dolasku iPhone pre nego sto je Aple to bio spreman da objavi, pa im je nedostavljanje prve serije uredjaja kazna od strane Aplea.

Tim Kuk

pre 9 godina

Gde mi živimo...šta je sa slobodnim tržištem, konkurentnošću, zakonom o zaštiti potrošača? Zaključali su tržište kako bi par firmi imalo eksluzivitet i moglo da "dere" sa cenom!?! iPhone koji se uvozi u EU nije dovoljno dobar, već mora specijalan serijski broj koji je slučajno već neko uspeo da nabavi????? Da li će doći dan kada ćemo nešto uraditi kao sav normalan svet, bez nečije ekstra zarade, bez "burazerskih" kombinacija, bez "ugrađivanja", bez "zaključavanja", bez "protekcije"? Odgovor je neće nikada...U US iPhone 6 košta 599 - 699 USD, u Nemačkoj 699 - 799 EUR, sve to za kupovinu bez paketa, a kod nas 1100-1300 EUR (pogledajte ponudu operatera za kupovinu bez paketa)!!! Zašto - zato što mi imamo bolju ekonomiju od US i Nemačke, tako nam i treba...poslednja normalna osoba pri čistoj svesti i zdravoj pameti, ako toga još uvek ima kod nas, neka se spakuje, ugasi svetlo i tiho zatvori vrata za sobom kako se ova infekcija, ovaj virus, ovo zlo od kojeg smo oboleli ne bi širilo dalje...

Ske

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (nick, 30. oktobar 2014 15:37)

Mali, funkcionalan, praktican.
Mada, ako ne koristis i ostale Apple proizvode, ne preporucujem ti da ga uzmes. Ozbiljno.

Ovde ljudi uglavnom ne vide dalje od telefona, pa kad treba da instaliraju iTunes na Windows, to je smak sveta. Oprosti se od "bluetooth-a" jer isti ima smisla samo uz Mac ili iPad.
Continuity takodje.

Ako ti to ne smeta, onda samo napred.

Darko

pre 9 godina

Sad ce Telekom vise da zaradi. :) dok nekom ne smrkne, drugom ne svane... I neka ce vala, dva puta sam konkurisao u Vip za posao i oba puta su me odbili a imao sam najbolje karatkeristike ( znam koga su primili da radi ).

Bradonja

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (nick, 30. oktobar 2014 15:37)

E jbga nick, od toliko specijalizovanih sajtova za mobilne telefone ti si ovde nasao da trazis savet za kupovinu mobilnog telefona. Sto rece neki komentator na nekoj od vesti, evo ti link gde mozes naci dosta toga: www.google.com

deki

pre 9 godina

Sad ce navala bogatog Srpskog naroda na iphone 6+++
Kredit na 4 godine uz kamatu od 25% ali bitno da se ima novi tel.
Posle mesec dana bice " JOJJJ STO KUPIH ZA OVOLIKO PARA"

Kosovski ciklus

pre 9 godina

neee taman sam spremio iljadu evra da ga kupim prvo sam hteo nove supe ,pa fasadu ,a mogo sam i da izlepim plocice u klozet,al od kad je izaslo ovo cudo tehnologije pomocu koga ce mi zivot biti 1000% laksi ja vise nemam dilemu gde cu da potrosim pare. Iphone 6, samo Iphone 6.

zika

pre 9 godina

ocigledno da nismo deo evorpe, tako da za nas treba poseban serijski broj...prosto ne znam kako bi funkcionisali bez toga....slobodno trziste malo sutra...jednom reciju monopol

Morski Vuk

pre 9 godina

Utisci iPhone 5s? Brz , jednostavan , praktican , baterija malo slabija kao na 4-ci ali boze moj , punjac za to sluzi:)))) Sesticu nisam probao ali mi ne svidja izgled , ko Samsung.

Pedja

pre 9 godina

Ovo je samo jos jedan u nizu primera, gde Srbija i nadlezne institucije na najevidentniji nacin pokazuju da smo banana drzava koju treba izbegavati bilo za kakvo poslovanje. Van mozga je traziti bilo kakav uslov za nesto sto je u skladu sa propisima EU, ako vec na sva zvona trubimo kako je nas cilj ulazak u EU i uskladjivanje propisa sa istom.

29

pre 9 godina

neko moze od tri operatera da uzme veliki kolac i zaradu.samo je pitanje ko ce imati najbolju ponudu.po meni vip moze da se vrati na velika vrata ako bude jeftin za i phone.

Jedva čekam ponudu!

pre 9 godina

Ovo je stvarno smešno i žalosno šta RATEL zahteva od kompanija koje uvoze telefone.Ne kažem da ne treba kontrolisati sve detaljno ali ovo je van svake pameti.Bojim se da je pozadina u Samsung lobiju,ali ok.Bolje bi bilo da se RATEL zabavi sa programskim sadržajem ružičastih 30+ kanala i ostalog smeća koji nam truju decu.Ali kod nas je sve potkupljivo pa i RATEL zajedno sa Porfirijem...

Tim Kuk

pre 9 godina

Gde mi živimo...šta je sa slobodnim tržištem, konkurentnošću, zakonom o zaštiti potrošača? Zaključali su tržište kako bi par firmi imalo eksluzivitet i moglo da "dere" sa cenom!?! iPhone koji se uvozi u EU nije dovoljno dobar, već mora specijalan serijski broj koji je slučajno već neko uspeo da nabavi????? Da li će doći dan kada ćemo nešto uraditi kao sav normalan svet, bez nečije ekstra zarade, bez "burazerskih" kombinacija, bez "ugrađivanja", bez "zaključavanja", bez "protekcije"? Odgovor je neće nikada...U US iPhone 6 košta 599 - 699 USD, u Nemačkoj 699 - 799 EUR, sve to za kupovinu bez paketa, a kod nas 1100-1300 EUR (pogledajte ponudu operatera za kupovinu bez paketa)!!! Zašto - zato što mi imamo bolju ekonomiju od US i Nemačke, tako nam i treba...poslednja normalna osoba pri čistoj svesti i zdravoj pameti, ako toga još uvek ima kod nas, neka se spakuje, ugasi svetlo i tiho zatvori vrata za sobom kako se ova infekcija, ovaj virus, ovo zlo od kojeg smo oboleli ne bi širilo dalje...

Bradonja

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (nick, 30. oktobar 2014 15:37)

E jbga nick, od toliko specijalizovanih sajtova za mobilne telefone ti si ovde nasao da trazis savet za kupovinu mobilnog telefona. Sto rece neki komentator na nekoj od vesti, evo ti link gde mozes naci dosta toga: www.google.com

Jedva čekam ponudu!

pre 9 godina

Ovo je stvarno smešno i žalosno šta RATEL zahteva od kompanija koje uvoze telefone.Ne kažem da ne treba kontrolisati sve detaljno ali ovo je van svake pameti.Bojim se da je pozadina u Samsung lobiju,ali ok.Bolje bi bilo da se RATEL zabavi sa programskim sadržajem ružičastih 30+ kanala i ostalog smeća koji nam truju decu.Ali kod nas je sve potkupljivo pa i RATEL zajedno sa Porfirijem...

29

pre 9 godina

neko moze od tri operatera da uzme veliki kolac i zaradu.samo je pitanje ko ce imati najbolju ponudu.po meni vip moze da se vrati na velika vrata ako bude jeftin za i phone.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

neee taman sam spremio iljadu evra da ga kupim prvo sam hteo nove supe ,pa fasadu ,a mogo sam i da izlepim plocice u klozet,al od kad je izaslo ovo cudo tehnologije pomocu koga ce mi zivot biti 1000% laksi ja vise nemam dilemu gde cu da potrosim pare. Iphone 6, samo Iphone 6.

Bozza

pre 9 godina

"Napominjemo da smo pripremili veoma konkurentnu i primamljivu ponudu za iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 plus, kojom će naši korisnici biti veoma zadovoljni." Uopste mi vas nije zao, upravo zbog gore navedene recenice! Kad budete imalii cene kao sto su EU onda i prodajte sa EU deklaracijama! Te konkuretne cene ce verovatno biti kao i pre za Srbistanske ovce tj. jedno 30-40% vece nego u EU, zato kad hoces po Srbistanskim cenama mora i Srbistanska deklaracija!

Pedja

pre 9 godina

Ovo je samo jos jedan u nizu primera, gde Srbija i nadlezne institucije na najevidentniji nacin pokazuju da smo banana drzava koju treba izbegavati bilo za kakvo poslovanje. Van mozga je traziti bilo kakav uslov za nesto sto je u skladu sa propisima EU, ako vec na sva zvona trubimo kako je nas cilj ulazak u EU i uskladjivanje propisa sa istom.

zika

pre 9 godina

ocigledno da nismo deo evorpe, tako da za nas treba poseban serijski broj...prosto ne znam kako bi funkcionisali bez toga....slobodno trziste malo sutra...jednom reciju monopol

deki

pre 9 godina

Sad ce navala bogatog Srpskog naroda na iphone 6+++
Kredit na 4 godine uz kamatu od 25% ali bitno da se ima novi tel.
Posle mesec dana bice " JOJJJ STO KUPIH ZA OVOLIKO PARA"

Darko

pre 9 godina

Sad ce Telekom vise da zaradi. :) dok nekom ne smrkne, drugom ne svane... I neka ce vala, dva puta sam konkurisao u Vip za posao i oba puta su me odbili a imao sam najbolje karatkeristike ( znam koga su primili da radi ).

PPeca@SER

pre 9 godina

Evo me u Svajcarskoj na nekom sajmu i zevam okolo, pa naleteh na Apple radnju.

Toliko se trude da pokazu kako je iPhone sada "veliki" telefon, odmah mi je palo u oci kako na zidu stoji ogroman poster iPhone 6 u "lezecem stavu"... Bas lici na posluzavnik, a tako su nekada zvali sve druge telefone sa velikim ekranom.

Za trenutak sam razmisljao da udjem u ranju, da opipam... Ali onda rekoh sebi, zasto dzaba da ulazim kada taj telefon ne zadovoljava moje potrebe.

zvezdarac

pre 9 godina

Papire od RATEL-a je tražio Apple Inc. Po njihovoj dokumentaciji, test report, declaration of conformity i ostalo odnosi se na te modele koje je RATEL odobrio. Vip očigledno ima uređaje koji je povukao od Austrija telekom (čiji su deo) a koji nisu pokriveni dokumentacijom koju je Apple namenio za Srbiju.
Inače, ako su baš hteli, mogli su pošiljku tih uređaja da ocarine i sa ovim papirima.

Ske

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (nick, 30. oktobar 2014 15:37)

Mali, funkcionalan, praktican.
Mada, ako ne koristis i ostale Apple proizvode, ne preporucujem ti da ga uzmes. Ozbiljno.

Ovde ljudi uglavnom ne vide dalje od telefona, pa kad treba da instaliraju iTunes na Windows, to je smak sveta. Oprosti se od "bluetooth-a" jer isti ima smisla samo uz Mac ili iPad.
Continuity takodje.

Ako ti to ne smeta, onda samo napred.

andr01d

pre 9 godina

Sramota je da RATEL radi to sto radi (cist kriminal) ali i ovi prave od buve slona. Ko da su uvezli 10.000 telefona, pa im problem da vrate (uvezli mozda par stotina ukupno, svih modela zajedno)

ccc

pre 9 godina

Na stranu iphone, ali ovaj komentator što je dva puta konkurisao u Vip, kaže nisu ga primili, a imao je najbolje karakteristike... "Najbolje karakteristike"... e moj majstore, pa neka ti imaš visoko mišljenje o sebi, ali drži se stranke na vlasti, da te uvale u neku državnu hladovinu. U svakoj ozbiljnoj firmi šanse nemaš "karakteristiko".

Sasa M

pre 9 godina

Ma to mogu da lazu malu decu, ma kavi bre Ratel Telekom vise platio da bude kod njega exclusiva prodaja,isto bilo i ovde u Becu Kao T-Mobile dobio 1000 jer imaju plus kod Apple a A1 samo 200 komada pa se bunr sto je T-Mobile vise dobo i sad nesto nasli ovo ono glupost, lepo u telekom i cao.

old boy

pre 9 godina

Portiri je nije u Ratel-u. Tek da znaju oni koji komentarišu. Uzgred ako moze Telenor da pribavi sve što treba, a veći je od VIP-a jedno 5x stvarno ne vidim zašto ne bi i oni.

Nenad

pre 9 godina

Nesposobni su. Primetio sam jos pre par nedelja dok su ostali operateri najavljivali dolazak iphona, ovaj operater je samo spominjao ratel i pravilnik. Znali su izgleda vec tada da su se prevarili. I gle cuda, drugi im nisu progledali kroz prste za sopstveni nemar.

insajder

pre 9 godina

Ovo je laz, da ne kazem marketig.
U stvari su pozurili i objavili vest o dolasku iPhone pre nego sto je Aple to bio spreman da objavi, pa im je nedostavljanje prve serije uredjaja kazna od strane Aplea.

Morski Vuk

pre 9 godina

Utisci iPhone 5s? Brz , jednostavan , praktican , baterija malo slabija kao na 4-ci ali boze moj , punjac za to sluzi:)))) Sesticu nisam probao ali mi ne svidja izgled , ko Samsung.

Sport-Bili

pre 9 godina

Veoma cenim iPhone,cak sta vise od kada sam dobio iPhone ostali telefoni su smesni u odnosu na isti.Ovo bi bila super ponuda ako bude moglo da se uzme u nekom paketu.Jedna od retkih stvari da je Americko,a da mi se svidja :D

s

pre 9 godina

Možda je to savitljiva serija. Da uvale škart ovde u Srbiji. Ovde potrošač nema nikakva prava. Ratel je možda hteo da zaštiti gradjane Srbije. A vi pljuvači odmah skočili.

Da da

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (nick, 30. oktobar 2014 15:37)
Ja cu pokusati jednom recenicom. Postoje dva vrsta telefona, Iphone i ovi ostali.

Blendy

pre 9 godina

Nick, telefon je super i može da se nadje za oko 400e. Preporučujem crni (space gray) jer beli je nekako ženski a gold kič (video sam sva tri uzivo).

Pera Kojot

pre 9 godina

Hahahaha, kakvo spinovanje...

Umesto da kupe direktno od Apple-a, VIP kupio iPhone od svoje centrale iz Austrije, a pošto se ti serijski brojevi ne nalaze na spisku serijskih brojeva koje je Apple dostavio RATEL-u, onda ne mogu ni da dobiju dozvolu za uvoz.

Pa oni su tako mogli da počnu da prodaju iPhone još pre pet godina, ne znam šta su čekali do sada.

PPeca@SER

pre 9 godina

Ipak sam ušao u radnju. I moram priznati čim sam uzeo iphone u ruke, morao sam da ga kupim! koja sam ja budala bio sve ove godine!!!!! Pisao sam svašta o apple iz čiste zavisti i mržnje, ali kad sam ga sad video uživo, sve s epromenilo. Iphone JESTE najbolji telefon na svetu. Primit emoje izvinjenje za sve što sam do sada pljuvao. Pogrešio sam

Miloš

pre 9 godina

U US iPhone 6 košta 599 - 699 USD
@Tim Kuk

Ne baš. Tamo je 629, 729, odnosno 829 USD u zavisnosti od kapaciteta - i na to sales tax koji ne može da se izbegne čak ni ako se telefon izvozi, dakle još 5-8% u zavisnosti od toga gde se kupuje.

Moja računica kaže da otprilike SAD za oko 80-100 evra jeftiniji od Evrope (za svaki odgovarajući model), kada se uračuna ovaj porez, odnosno povraćaj PDV u Evropi i naravno preračunaju dolari u evre... Ko kupuje i AppleCare+ (moja preporuka za ovo!), SAD se još više isplati, opet zbog kursa, jer je tamo $100, a ovde 100 evra.

loodak011

pre 9 godina

Ko ima para i jos uvek se dvoumi da sa bilo kog telefona predje na iphone 6...ne treba ni sekind da razmislja. Majke mi,preporodio sam se. Nisam neko ko menja desktop svaki dan da bi mi android bio cool. Takodje ne moram ni ikonice da vrtim stalno,hvala bogu radi ovaj search na ios lepo. A o bagovima ne bih da govorim,ios definitivno proverena stvar vec godinama unazad. Moja topla preporuka. Sestica je brutalna!! Kapacitet...zavisi ko kako koristi,ali 16gb je definitivno malo. Tu si ispali da ne kazem sta. bolje da su ukinili 16,a ostavili 32.

Mare

pre 9 godina

Ratel slucajno pomaze Telekomu bas sad kad je PPV najavio da ce da prodaju Telekom.

Ua Telekom i njegovo finansiranje stranaka!
(Komentator, 30. oktobar 2014 16:26)

Druze da si imalo upucen a ne samo da po naslovu teksta lupetao znao bi kakav je odnos Ratela prema Telekomu. Iako je telekom drzavna firma Ratel se upravo na Telekomu najvise izivljavao kada su upitanju dozvole za instalaciju antena, zato ponegde i ima losiji signal od ostala dva operatera, dok recimo telenoru nije srusena nijedna bespravna stanica koju su nasledili od Karica.

Ik

pre 9 godina

Potpuna nesposobnost i nevidjena blamaza. Za sve su im krivi drugi.
Zasto optuzujete drzavu kad nemate potrebnu dokumentaciju - ako imate ugovor sa Apple, uz pomoc kog jedino mozete da legalno prodajete telefone, zasto ga ne pokazete?

Vladimir Pula

pre 9 godina

Uzmite crni, uzeo sam bijeli prvi put u životu i šta ja znam.. Nije to za mene. :(
Mobitel je odličan. Nema se šta reci, mene smeta ta neka doza neprepoznatljivosti u dizajnu, evo držim ga sad u ruci i gledam ovu prednju stranu i pitam se po čemu je to Iphone a ne neki LG ili Samsung ili xy , promjenio sam 4 iPhonea , ovo mi je 5. i prvi put imam takav osjećaj.
Nisu ga trebali toliko zaobliti, povećati i stanjiti.
Da su napravili još jedan model još malo manji ja bi uzeo taj, stvarno mi ne treba ovoliki mobitel ne znam čemu to. Barem meni.
A bez obzira šta pričaju baterija je osjetno bolja nego prije, mislim i dalje je to jedna velika nula, al ja znam od 8 do 4-5 popodne obavit 100 poziva i opcenito gazit po njemu i nema šanse da bi došao kući sa preko 10% a nekad je bio gotov i u 2.
Danas sam imao bas jak dan na poslu i dečko je izdržao do 9 navečer . To ne pamtim.
Mislim da će ljudi koji nisu imali do sada Iphone biti oduševljeni. A vi koji generacijski mijenjate Iphone , pa najveća (r)evolucija je dizajn, ostalo je sve uobičajeno besprijekorno kao i do sada, kamera je bolja to se dosta osjeti. Neće vas razočarati, ali ni oduševiti.

dejan

pre 9 godina

monopolisti-kako je ovo strasna drzava--namerno su cekali zadnji momenat da to kazu Vip-u zato sto je austrijska kompanija da ovi glupani pohrle u telekom i telenor da ga kupe uz paket prenesi bubreg i jetru

Djole

pre 9 godina

Koji monopol boze! Ne treba mi telefon al' bi sad namerno sacekao da dodje u Vip i tamo ga kupio! A kako to da telekom i telenor imaju taj ft1p??? E Srbijo moja!!! Zato ce nam i biti tako!

red & džek

pre 9 godina

@mare, nije telenor ništa nasledio od Karića zato što mu Karići ništa nisu ni poklonili ni prodali, to su dobili od banana srbije koja je isti taj Mobtel ne zakonski otela Karićima i brže bolje utapkala norvežanima za siću.

Poštenko

pre 9 godina

Na svu sreću, glupaci uvek nađu način da se obeleže. Sad je to broj 5 ili 6, sutra će da bude iyouphone 12. Korisno za sve, pa i za njih same.

Kostadin

pre 9 godina

Tako je to kad se prave pametni. Istina je u stvari da su Telenor i Telekom potpisali ugovor sa Appleom da ce narednih godinu dana kupiti odredjenu kolicinu telefona i u skladu sa tim ugovorima su telefone i uvezli. A onaj decko sa ajfonkama se napravio pametan pa je hteo da iskoristi visak robe iz svoje grupacije sto nije u skladu sa poslovnom politiko Appla pa mu je sad RATEL kriv.

miss

pre 9 godina

A zbog čega ste naglasili da su to originalni apple uređaji? Čekaj zar se to ne podrazumeva?.. Pre su to apple odpatci koji su lošiji i nisu za tržište Amerike

CH.

pre 9 godina

Imam iPhone ovaj vec treći velika razlika između 5 i 6 nije velika za običnog korisnika. A sto se tiče cene ima razlike. Samo pazite jer sam video na Taylandu ima ga i za 15€. i mogu vam podvale po izgledu isti su a kvalitet možda ima razlike

Djole

pre 9 godina

Kuckam ovaj komentar sa iPhonea dobijenog od jednog domaceg provajdera. Isporucuju ih i bez ratelove licence :-). Sva tri provajdera su mi dali ponudu a ja sam odabrao najpovoljniju

Flojd

pre 9 godina

Internet imam i kod kuce i na poslu. Naopako, da i na ulici buljim u ono ekrance i budem na netu. Za telefon nedam vise od 40 evra ni u ludilu.

PPeca@SER

pre 9 godina

Evo me u Svajcarskoj na nekom sajmu i zevam okolo, pa naleteh na Apple radnju.

Toliko se trude da pokazu kako je iPhone sada "veliki" telefon, odmah mi je palo u oci kako na zidu stoji ogroman poster iPhone 6 u "lezecem stavu"... Bas lici na posluzavnik, a tako su nekada zvali sve druge telefone sa velikim ekranom.

Za trenutak sam razmisljao da udjem u ranju, da opipam... Ali onda rekoh sebi, zasto dzaba da ulazim kada taj telefon ne zadovoljava moje potrebe.

Da da

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (nick, 30. oktobar 2014 15:37)
Ja cu pokusati jednom recenicom. Postoje dva vrsta telefona, Iphone i ovi ostali.

Sport-Bili

pre 9 godina

Veoma cenim iPhone,cak sta vise od kada sam dobio iPhone ostali telefoni su smesni u odnosu na isti.Ovo bi bila super ponuda ako bude moglo da se uzme u nekom paketu.Jedna od retkih stvari da je Americko,a da mi se svidja :D

insajder

pre 9 godina

Ovo je laz, da ne kazem marketig.
U stvari su pozurili i objavili vest o dolasku iPhone pre nego sto je Aple to bio spreman da objavi, pa im je nedostavljanje prve serije uredjaja kazna od strane Aplea.

Darko

pre 9 godina

Sad ce Telekom vise da zaradi. :) dok nekom ne smrkne, drugom ne svane... I neka ce vala, dva puta sam konkurisao u Vip za posao i oba puta su me odbili a imao sam najbolje karatkeristike ( znam koga su primili da radi ).

andr01d

pre 9 godina

Sramota je da RATEL radi to sto radi (cist kriminal) ali i ovi prave od buve slona. Ko da su uvezli 10.000 telefona, pa im problem da vrate (uvezli mozda par stotina ukupno, svih modela zajedno)

Morski Vuk

pre 9 godina

Utisci iPhone 5s? Brz , jednostavan , praktican , baterija malo slabija kao na 4-ci ali boze moj , punjac za to sluzi:)))) Sesticu nisam probao ali mi ne svidja izgled , ko Samsung.

Kosovski ciklus

pre 9 godina

neee taman sam spremio iljadu evra da ga kupim prvo sam hteo nove supe ,pa fasadu ,a mogo sam i da izlepim plocice u klozet,al od kad je izaslo ovo cudo tehnologije pomocu koga ce mi zivot biti 1000% laksi ja vise nemam dilemu gde cu da potrosim pare. Iphone 6, samo Iphone 6.

s

pre 9 godina

Možda je to savitljiva serija. Da uvale škart ovde u Srbiji. Ovde potrošač nema nikakva prava. Ratel je možda hteo da zaštiti gradjane Srbije. A vi pljuvači odmah skočili.

Bozza

pre 9 godina

"Napominjemo da smo pripremili veoma konkurentnu i primamljivu ponudu za iPhone 5S, iPhone 6 i iPhone 6 plus, kojom će naši korisnici biti veoma zadovoljni." Uopste mi vas nije zao, upravo zbog gore navedene recenice! Kad budete imalii cene kao sto su EU onda i prodajte sa EU deklaracijama! Te konkuretne cene ce verovatno biti kao i pre za Srbistanske ovce tj. jedno 30-40% vece nego u EU, zato kad hoces po Srbistanskim cenama mora i Srbistanska deklaracija!

deki

pre 9 godina

Sad ce navala bogatog Srpskog naroda na iphone 6+++
Kredit na 4 godine uz kamatu od 25% ali bitno da se ima novi tel.
Posle mesec dana bice " JOJJJ STO KUPIH ZA OVOLIKO PARA"

zvezdarac

pre 9 godina

Papire od RATEL-a je tražio Apple Inc. Po njihovoj dokumentaciji, test report, declaration of conformity i ostalo odnosi se na te modele koje je RATEL odobrio. Vip očigledno ima uređaje koji je povukao od Austrija telekom (čiji su deo) a koji nisu pokriveni dokumentacijom koju je Apple namenio za Srbiju.
Inače, ako su baš hteli, mogli su pošiljku tih uređaja da ocarine i sa ovim papirima.

29

pre 9 godina

neko moze od tri operatera da uzme veliki kolac i zaradu.samo je pitanje ko ce imati najbolju ponudu.po meni vip moze da se vrati na velika vrata ako bude jeftin za i phone.

Nenad

pre 9 godina

Nesposobni su. Primetio sam jos pre par nedelja dok su ostali operateri najavljivali dolazak iphona, ovaj operater je samo spominjao ratel i pravilnik. Znali su izgleda vec tada da su se prevarili. I gle cuda, drugi im nisu progledali kroz prste za sopstveni nemar.

PPeca@SER

pre 9 godina

Ipak sam ušao u radnju. I moram priznati čim sam uzeo iphone u ruke, morao sam da ga kupim! koja sam ja budala bio sve ove godine!!!!! Pisao sam svašta o apple iz čiste zavisti i mržnje, ali kad sam ga sad video uživo, sve s epromenilo. Iphone JESTE najbolji telefon na svetu. Primit emoje izvinjenje za sve što sam do sada pljuvao. Pogrešio sam

Blendy

pre 9 godina

Nick, telefon je super i može da se nadje za oko 400e. Preporučujem crni (space gray) jer beli je nekako ženski a gold kič (video sam sva tri uzivo).

old boy

pre 9 godina

Portiri je nije u Ratel-u. Tek da znaju oni koji komentarišu. Uzgred ako moze Telenor da pribavi sve što treba, a veći je od VIP-a jedno 5x stvarno ne vidim zašto ne bi i oni.

Jedva čekam ponudu!

pre 9 godina

Ovo je stvarno smešno i žalosno šta RATEL zahteva od kompanija koje uvoze telefone.Ne kažem da ne treba kontrolisati sve detaljno ali ovo je van svake pameti.Bojim se da je pozadina u Samsung lobiju,ali ok.Bolje bi bilo da se RATEL zabavi sa programskim sadržajem ružičastih 30+ kanala i ostalog smeća koji nam truju decu.Ali kod nas je sve potkupljivo pa i RATEL zajedno sa Porfirijem...

Tim Kuk

pre 9 godina

Gde mi živimo...šta je sa slobodnim tržištem, konkurentnošću, zakonom o zaštiti potrošača? Zaključali su tržište kako bi par firmi imalo eksluzivitet i moglo da "dere" sa cenom!?! iPhone koji se uvozi u EU nije dovoljno dobar, već mora specijalan serijski broj koji je slučajno već neko uspeo da nabavi????? Da li će doći dan kada ćemo nešto uraditi kao sav normalan svet, bez nečije ekstra zarade, bez "burazerskih" kombinacija, bez "ugrađivanja", bez "zaključavanja", bez "protekcije"? Odgovor je neće nikada...U US iPhone 6 košta 599 - 699 USD, u Nemačkoj 699 - 799 EUR, sve to za kupovinu bez paketa, a kod nas 1100-1300 EUR (pogledajte ponudu operatera za kupovinu bez paketa)!!! Zašto - zato što mi imamo bolju ekonomiju od US i Nemačke, tako nam i treba...poslednja normalna osoba pri čistoj svesti i zdravoj pameti, ako toga još uvek ima kod nas, neka se spakuje, ugasi svetlo i tiho zatvori vrata za sobom kako se ova infekcija, ovaj virus, ovo zlo od kojeg smo oboleli ne bi širilo dalje...

Ske

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (nick, 30. oktobar 2014 15:37)

Mali, funkcionalan, praktican.
Mada, ako ne koristis i ostale Apple proizvode, ne preporucujem ti da ga uzmes. Ozbiljno.

Ovde ljudi uglavnom ne vide dalje od telefona, pa kad treba da instaliraju iTunes na Windows, to je smak sveta. Oprosti se od "bluetooth-a" jer isti ima smisla samo uz Mac ili iPad.
Continuity takodje.

Ako ti to ne smeta, onda samo napred.

Sasa M

pre 9 godina

Ma to mogu da lazu malu decu, ma kavi bre Ratel Telekom vise platio da bude kod njega exclusiva prodaja,isto bilo i ovde u Becu Kao T-Mobile dobio 1000 jer imaju plus kod Apple a A1 samo 200 komada pa se bunr sto je T-Mobile vise dobo i sad nesto nasli ovo ono glupost, lepo u telekom i cao.

Pedja

pre 9 godina

Ovo je samo jos jedan u nizu primera, gde Srbija i nadlezne institucije na najevidentniji nacin pokazuju da smo banana drzava koju treba izbegavati bilo za kakvo poslovanje. Van mozga je traziti bilo kakav uslov za nesto sto je u skladu sa propisima EU, ako vec na sva zvona trubimo kako je nas cilj ulazak u EU i uskladjivanje propisa sa istom.

zika

pre 9 godina

ocigledno da nismo deo evorpe, tako da za nas treba poseban serijski broj...prosto ne znam kako bi funkcionisali bez toga....slobodno trziste malo sutra...jednom reciju monopol

Djole

pre 9 godina

Kuckam ovaj komentar sa iPhonea dobijenog od jednog domaceg provajdera. Isporucuju ih i bez ratelove licence :-). Sva tri provajdera su mi dali ponudu a ja sam odabrao najpovoljniju

loodak011

pre 9 godina

Ko ima para i jos uvek se dvoumi da sa bilo kog telefona predje na iphone 6...ne treba ni sekind da razmislja. Majke mi,preporodio sam se. Nisam neko ko menja desktop svaki dan da bi mi android bio cool. Takodje ne moram ni ikonice da vrtim stalno,hvala bogu radi ovaj search na ios lepo. A o bagovima ne bih da govorim,ios definitivno proverena stvar vec godinama unazad. Moja topla preporuka. Sestica je brutalna!! Kapacitet...zavisi ko kako koristi,ali 16gb je definitivno malo. Tu si ispali da ne kazem sta. bolje da su ukinili 16,a ostavili 32.

CH.

pre 9 godina

Imam iPhone ovaj vec treći velika razlika između 5 i 6 nije velika za običnog korisnika. A sto se tiče cene ima razlike. Samo pazite jer sam video na Taylandu ima ga i za 15€. i mogu vam podvale po izgledu isti su a kvalitet možda ima razlike

Djole

pre 9 godina

Koji monopol boze! Ne treba mi telefon al' bi sad namerno sacekao da dodje u Vip i tamo ga kupio! A kako to da telekom i telenor imaju taj ft1p??? E Srbijo moja!!! Zato ce nam i biti tako!

Bradonja

pre 9 godina

planiram kupovinu iphone-a 5s, naravno ne preko mreže, jel može neko da podeli neka iskustva i utiske sa istim?
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (nick, 30. oktobar 2014 15:37)

E jbga nick, od toliko specijalizovanih sajtova za mobilne telefone ti si ovde nasao da trazis savet za kupovinu mobilnog telefona. Sto rece neki komentator na nekoj od vesti, evo ti link gde mozes naci dosta toga: www.google.com

Mare

pre 9 godina

Ratel slucajno pomaze Telekomu bas sad kad je PPV najavio da ce da prodaju Telekom.

Ua Telekom i njegovo finansiranje stranaka!
(Komentator, 30. oktobar 2014 16:26)

Druze da si imalo upucen a ne samo da po naslovu teksta lupetao znao bi kakav je odnos Ratela prema Telekomu. Iako je telekom drzavna firma Ratel se upravo na Telekomu najvise izivljavao kada su upitanju dozvole za instalaciju antena, zato ponegde i ima losiji signal od ostala dva operatera, dok recimo telenoru nije srusena nijedna bespravna stanica koju su nasledili od Karica.

ccc

pre 9 godina

Na stranu iphone, ali ovaj komentator što je dva puta konkurisao u Vip, kaže nisu ga primili, a imao je najbolje karakteristike... "Najbolje karakteristike"... e moj majstore, pa neka ti imaš visoko mišljenje o sebi, ali drži se stranke na vlasti, da te uvale u neku državnu hladovinu. U svakoj ozbiljnoj firmi šanse nemaš "karakteristiko".

Kostadin

pre 9 godina

Tako je to kad se prave pametni. Istina je u stvari da su Telenor i Telekom potpisali ugovor sa Appleom da ce narednih godinu dana kupiti odredjenu kolicinu telefona i u skladu sa tim ugovorima su telefone i uvezli. A onaj decko sa ajfonkama se napravio pametan pa je hteo da iskoristi visak robe iz svoje grupacije sto nije u skladu sa poslovnom politiko Appla pa mu je sad RATEL kriv.

miss

pre 9 godina

A zbog čega ste naglasili da su to originalni apple uređaji? Čekaj zar se to ne podrazumeva?.. Pre su to apple odpatci koji su lošiji i nisu za tržište Amerike

Miloš

pre 9 godina

U US iPhone 6 košta 599 - 699 USD
@Tim Kuk

Ne baš. Tamo je 629, 729, odnosno 829 USD u zavisnosti od kapaciteta - i na to sales tax koji ne može da se izbegne čak ni ako se telefon izvozi, dakle još 5-8% u zavisnosti od toga gde se kupuje.

Moja računica kaže da otprilike SAD za oko 80-100 evra jeftiniji od Evrope (za svaki odgovarajući model), kada se uračuna ovaj porez, odnosno povraćaj PDV u Evropi i naravno preračunaju dolari u evre... Ko kupuje i AppleCare+ (moja preporuka za ovo!), SAD se još više isplati, opet zbog kursa, jer je tamo $100, a ovde 100 evra.

Vladimir Pula

pre 9 godina

Uzmite crni, uzeo sam bijeli prvi put u životu i šta ja znam.. Nije to za mene. :(
Mobitel je odličan. Nema se šta reci, mene smeta ta neka doza neprepoznatljivosti u dizajnu, evo držim ga sad u ruci i gledam ovu prednju stranu i pitam se po čemu je to Iphone a ne neki LG ili Samsung ili xy , promjenio sam 4 iPhonea , ovo mi je 5. i prvi put imam takav osjećaj.
Nisu ga trebali toliko zaobliti, povećati i stanjiti.
Da su napravili još jedan model još malo manji ja bi uzeo taj, stvarno mi ne treba ovoliki mobitel ne znam čemu to. Barem meni.
A bez obzira šta pričaju baterija je osjetno bolja nego prije, mislim i dalje je to jedna velika nula, al ja znam od 8 do 4-5 popodne obavit 100 poziva i opcenito gazit po njemu i nema šanse da bi došao kući sa preko 10% a nekad je bio gotov i u 2.
Danas sam imao bas jak dan na poslu i dečko je izdržao do 9 navečer . To ne pamtim.
Mislim da će ljudi koji nisu imali do sada Iphone biti oduševljeni. A vi koji generacijski mijenjate Iphone , pa najveća (r)evolucija je dizajn, ostalo je sve uobičajeno besprijekorno kao i do sada, kamera je bolja to se dosta osjeti. Neće vas razočarati, ali ni oduševiti.

Poštenko

pre 9 godina

Na svu sreću, glupaci uvek nađu način da se obeleže. Sad je to broj 5 ili 6, sutra će da bude iyouphone 12. Korisno za sve, pa i za njih same.

Pera Kojot

pre 9 godina

Hahahaha, kakvo spinovanje...

Umesto da kupe direktno od Apple-a, VIP kupio iPhone od svoje centrale iz Austrije, a pošto se ti serijski brojevi ne nalaze na spisku serijskih brojeva koje je Apple dostavio RATEL-u, onda ne mogu ni da dobiju dozvolu za uvoz.

Pa oni su tako mogli da počnu da prodaju iPhone još pre pet godina, ne znam šta su čekali do sada.

Ik

pre 9 godina

Potpuna nesposobnost i nevidjena blamaza. Za sve su im krivi drugi.
Zasto optuzujete drzavu kad nemate potrebnu dokumentaciju - ako imate ugovor sa Apple, uz pomoc kog jedino mozete da legalno prodajete telefone, zasto ga ne pokazete?

dejan

pre 9 godina

monopolisti-kako je ovo strasna drzava--namerno su cekali zadnji momenat da to kazu Vip-u zato sto je austrijska kompanija da ovi glupani pohrle u telekom i telenor da ga kupe uz paket prenesi bubreg i jetru

red & džek

pre 9 godina

@mare, nije telenor ništa nasledio od Karića zato što mu Karići ništa nisu ni poklonili ni prodali, to su dobili od banana srbije koja je isti taj Mobtel ne zakonski otela Karićima i brže bolje utapkala norvežanima za siću.

Flojd

pre 9 godina

Internet imam i kod kuce i na poslu. Naopako, da i na ulici buljim u ono ekrance i budem na netu. Za telefon nedam vise od 40 evra ni u ludilu.