Četvrtak, 30.10.2014.

13:26

"Štrajk može da ugrozi polugodište"

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je da bi štrajk prosvetara, ukoliko potraje do kraja decembra, mogao da ugrozi polugodište.

Izvor: Tanjug

"Štrajk može da ugrozi polugodište" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

17 Komentari

Sortiraj po:

pipi

pre 9 godina

Supruga I ja smo prosvetni radnici,oko 60 godina radnog staza zajedno.Cerka je profesor srpskog jezika ali NIKADA nece raditi u prosveti iz dva razloga,kao prvo posla nema a kao drugo I najvaznije mi to nikada ne bi dozvolili.Diploma u fijoku,zali boze izgubljenog vremena I novca.Nece niko moje dete da ponizava I sikanira za ovu bedu od plate.Trenutno je u inostranstvu,radi I bez te diplome sa nasom iskrenom zeljom da se ovde nikada ne vrati osim turisticki.A ti ministre,bedo ljudska, sram te bilo!!!

SNS uzima od dece

pre 9 godina

Od trenutka kada su najavili jednako smanjenje plata svima iz javnog sektora su umanjili kvalitet (ugrozili) školske godine. Ponižavanje nastavnika će da značajnoo umanji njihovu produktivnost. Opašće kvalitet održanih časova.
Ovaj pad kvaliteta nisu izazvali nastavnici, već vlada umanjivanjem sredstava namenjenim obrazovanju. Ovo bi trebalo svi roditelji da shvate.

osveta loših đaka

pre 9 godina

Kakvo foliranje. Kao briga ih za decu i znanje. Najviše vole tupavu raju i mediokritete kojima mogu da mažu oči doktori sa Megatrenda.

milos

pre 9 godina

U ovoj zemlji svaki politicar za izgovorene gluposti treba pred zakonom da odgovara svojom imovinom. Pa izvol'te lupajte do sutra. Pocev od Vujovica, preko Verbica pa sve do AV.

Vladimir Martinovic

pre 9 godina

Kada je izabrani ministar finansija JAVNO objavio da 10% plate (citaj:na silu prodatih akcija) prosvetnih radnika, biti usmereno na "investiranje u buducnost" narednih nekoliko godina,siroma covek nije ni slutio da ce ta vratolomija, dakle poslovni rizik, jednoga dana kostati njega i njegovu stranku velikih para (a i vlasti),ako se neki dobro obavesteni prosvetni radnik i njegov advokat(mozda i sindikati) dosete i sa punim pravom zatraze, da im se vrati glavnica duga, ili ti usluga,ili ti (plate),plus dividenda, koja nece biti mala! Zato predlazem uvazenom ministru prosvete da svoju podrsku za "isvestiranje u buducnost" preispita i na vreme shvati u kakvom se jatu nalazi. Moj predlog je da se vrati nauci, u koju sam siguran da se dobro razume i tako ustedi sebi sekiraciju koja bi mogla da ga zadesi kada se probudi iz sna u kojem se trenutno nalazi. Gospodine ministre, navijte sat za budjenje!!

gabrijela

pre 9 godina

Obratite paznju na ministrov manevar, u stilu skole koje trenutno i sam uci. Iz njega govori njegov ucitelj, Veliki Vodja, kao i Veciti Pomocnik... Profesori u ucitelji odbijaju da cute i ukrasavaju vasu vlast tihim kusanjem kase koju ste skuvali. Zahtev NIJE veca plata, nego platni razredi. Necu da budem minorni tockic koji se okrece kako AV kaze.
Ocekujemo proracun pomocnika Kostica koliko ce nam odbiti od plate u zakonskom strajku..Ona je toliko bedna da se unapred odricem tog procenta u cast ostvarenja ovog iznudjenog strajka. I ja sam roditelj i podrzavam strajk svih nastavnika moje dece.

Natalija

pre 9 godina

Ovo što je "naš" ministar izjavio je krajnje licemerno! Ugrožavamo decu time što se borimo za dostojanstvo profesije, time što tražimo pravdu i učimo ih da i oni svojim znanjem i kvalitetima brane vrednosti koje poseduju? Gospodine ministre, na pogrešnu adresu upućujete svoju "zabrinutost". Kao svaki dobri poslodavac trebalo bi da zastupate interese svojih radnika i postavite pitanje onima koji su očerupali, a i dalje čerupaju, ovaj ogoljeni narod. Ako Učitelji nemaju dovoljno za hranu, jer i oni imaju decu, o kakvoj ugroženosti Vi govorite? Zatim, znate li koliko je gladne dece koja dolaze u školu.... itd. itd., i koliko puta su isti ti gladni učitelji kupovali toj gladnoj deci hranu, organizovali akcije za sakupljanje priloga da bi im se pomoglo... I molim Vas, nemojte nama govoriti o brizi za decu. I nemojte se više služiti tako perfidnim metodama-okrećete narod protiv Učitelja i to sve u interesu dece! Udarate tamo gde su ljudi najslabiji, a to su deca i njihova budućnost.Izađite malo iz poznatog šablona, budite hrabri i recite istinu, upravo zarad budućnosti te dece kojom tako olako manipulišete.

Komša

pre 9 godina

Prošli put kada je bio duži štrajk sin mi je išao u šesti razred.Stvarno je problem.Za pola sata nastavnik ima vremena da upiše čas i ispredaje gradivo i onda onih petnaestak minuta koji služe za razgovor sa učenicima o gradivu,pitanja,pojašnjenja i primere nedostaje.Krpačili smo nekako i do kraja sedmog smo (zajedno sa istim tim nastavnicima) nekako uspeli da pokrpimo te rupe u znanju - malo kod kuće,nekad dopunske,nekad dodatne i završišmo posao.Ali problem je to veliki i to znaju i nastavnici.
Ali znate i vi ministre.Ovo što radite je licemerno - znate da će ukoliko dodje do dužeg štrajka učenici biti oštećeni i umesto da vam to bude podsticaj da se problem reši vama to postaje argument u raspravi sa profesorima.Nisam u pravu ali ne smete da štrajkujete zbog učenika.Nije fer.
Iz republičkog budžeta se prebaci dve milojarde GSP a oni zaposle sezonski 500 studenata da broje putnike i puknu oko 250000 evra za 45 dana a imaju 12 zaposlenih po vozilu (pola administracija) i mogu da administrativce pošalju na brojanje i uštede novac.A profama deset posto bez blama.Pošta u jeku krize deli dobitak po 50000 din.Bahato.
Profesori zaslužuju da im povećate plate ili bar da zbog krize ostanu iste.Nije pošteno ovo.
Problem organizacije postoji,problem većeg broja zaposlenih postoji,ali to ste mogli da rešavate (morali) nezavisno od smanjenja plata.
I nastavni program bi morao da se menja (veronauka i gradjansko? )i da se prilagodi stvarnim potrebama i mogućnostima.

msc.Milos

pre 9 godina

u naprednoj srbiji jos samo novorodjencad ne strajkuju. Siguran sam da ce premijer svojim predanim radom za samo par meseci i to omoguciti.

Jer srbija nezadrzivo srlja u naprednu buducnost, gde se zivi pod vodom, bez struje, na parcetu hleba, sve to u ime boljeg sutra...

Вељо

pre 9 godina

Јасно су синдикати просвете ставили до знања министру и читавој јавности да запослени пристају да раде и са умањеним платама под условом да закон којим ће се регулисати увођење платних разреда исправи дугогодишњу неправду према просветним радницима. У својој изјави монистар помиње "фер" платне разреде,л само што је за њега фер да неко са ССС у јавном предузећу има и две или три плате (месечно) професора у средњој школи и будућим изгласавањем таквог закона ту своју тезу о "фер" платама планира и да подржи. Ово како се министар просвете (и неколико његових претходника) понаша према ресору који води, говори да овом сектору министар и министарство не да не требају, него су и штетни ако постоје.

Roditelj

pre 9 godina

Štrajk će sigurno ugroziti polugodište, a mi smo već primorani na to da sa decom radimo kod kuće i plaćamo privatne časove. Uskoro ćemo u potpunosti obavljati njihov posao.

King

pre 9 godina

Gospodine ministe!Sta ste vi uradili???Samo ste doprineli da do strajka dodje ...a posebno vas cuveni vecni zamenik!!!Sad ste se setili dece....Nemoj da se folirate deca su za vas samo paravan i obican broj jer se tako i ponasate prema njima!Zasucite rukave pozovite sindikalce i vodite dijalog a ne monolog....ponasajte se kulturno i obrazovano ....ipak ste vi miniatar prosvete koji razgovara sa pametnim i obrazovanim ljudima....pronadjite resenje jer ovaj put nema povlacenja...Konacno ce se resiti neke stvari ... ako vi to zelite !?Ako ne....povucite se i dajte ostavku....nemojte da mucite ni sebe ni decu!!!!Pozdrav svim prosvetnim radnicima!

Strajk do ostavke!

pre 9 godina

A jeste li razmisljali o indirektnoj steti djacima?
Njihove babe i dede imace manje penzije, a nekima ce i roditelji dobijati manje plate? Sta ce ta deca obuci i koliko ce para za normanle obroke i/ili uzine imati? Pod kakvim ce uslovima uciti kuci? Tajkunima oprastataju poreze koji bi bili dovoljni za izgradnju nekoliko skola dok se oni guzvaju u prevelikim odeljenjima? Ostace uskraceni za zadovoljstvo ekskurzije zbog lose napisanih pravila? Na trzistu udzbenika vlada haos kako sa cenama tako i sa izdanjima? Ko ce da ih uci kada svaki mlad covek iole obrazovan zeli da pobegne iz ove drzave zahvaljujuci i vasem radu? Kako o tim problemima ne brinete ministre i ne borite se za prava ucenika u toj Vladi koju predstavljate? Sta je sa studentima i njihovim (slicnim) problemima prozaslim iz novih mera?
Da su ta deca malo starija i da imaju zakonsko pravo da odlucuju o sebi i polugodistu i svest o svojoj buducnosti, kladio bih se da bi zeleli da izgube polugodiste. Ako treba i vise, a sve do momenta gde bi vase mesto zauzeo neko ko bi se za njihova prava i borio. Do tada nam ostaje da navodite vodu na svoju vodenicu i da pokusavate zamagljivati oci ovom narodu.

dr sci med

pre 9 godina

Strajk se mora održati do ispunjenja zahteva. Problem ja vas i vlade da ispuni zahteve. Nastavnici i lekari nisu ni doveli do ovakvog stanja u zemlji. Ko je zakuvao nek i vadi kestenje iz vatre

Gagi Petrovic

pre 9 godina

Ministar kaze da nije prihvatljiv strajk koji ide na stetu dece. A, sta on misli, da li smanjenje plata prosvetnih radnika ide na stetu njihove dece?!!
Ili smatra da prosvetni radnici ne smeju da radjaju decu. Decko iz petnice - genije, kako kaze Vucic, bas i ne ume da sabere 2 + 2

dr sci med

pre 9 godina

Strajk se mora održati do ispunjenja zahteva. Problem ja vas i vlade da ispuni zahteve. Nastavnici i lekari nisu ni doveli do ovakvog stanja u zemlji. Ko je zakuvao nek i vadi kestenje iz vatre

King

pre 9 godina

Gospodine ministe!Sta ste vi uradili???Samo ste doprineli da do strajka dodje ...a posebno vas cuveni vecni zamenik!!!Sad ste se setili dece....Nemoj da se folirate deca su za vas samo paravan i obican broj jer se tako i ponasate prema njima!Zasucite rukave pozovite sindikalce i vodite dijalog a ne monolog....ponasajte se kulturno i obrazovano ....ipak ste vi miniatar prosvete koji razgovara sa pametnim i obrazovanim ljudima....pronadjite resenje jer ovaj put nema povlacenja...Konacno ce se resiti neke stvari ... ako vi to zelite !?Ako ne....povucite se i dajte ostavku....nemojte da mucite ni sebe ni decu!!!!Pozdrav svim prosvetnim radnicima!

Gagi Petrovic

pre 9 godina

Ministar kaze da nije prihvatljiv strajk koji ide na stetu dece. A, sta on misli, da li smanjenje plata prosvetnih radnika ide na stetu njihove dece?!!
Ili smatra da prosvetni radnici ne smeju da radjaju decu. Decko iz petnice - genije, kako kaze Vucic, bas i ne ume da sabere 2 + 2

Вељо

pre 9 godina

Јасно су синдикати просвете ставили до знања министру и читавој јавности да запослени пристају да раде и са умањеним платама под условом да закон којим ће се регулисати увођење платних разреда исправи дугогодишњу неправду према просветним радницима. У својој изјави монистар помиње "фер" платне разреде,л само што је за њега фер да неко са ССС у јавном предузећу има и две или три плате (месечно) професора у средњој школи и будућим изгласавањем таквог закона ту своју тезу о "фер" платама планира и да подржи. Ово како се министар просвете (и неколико његових претходника) понаша према ресору који води, говори да овом сектору министар и министарство не да не требају, него су и штетни ако постоје.

Strajk do ostavke!

pre 9 godina

A jeste li razmisljali o indirektnoj steti djacima?
Njihove babe i dede imace manje penzije, a nekima ce i roditelji dobijati manje plate? Sta ce ta deca obuci i koliko ce para za normanle obroke i/ili uzine imati? Pod kakvim ce uslovima uciti kuci? Tajkunima oprastataju poreze koji bi bili dovoljni za izgradnju nekoliko skola dok se oni guzvaju u prevelikim odeljenjima? Ostace uskraceni za zadovoljstvo ekskurzije zbog lose napisanih pravila? Na trzistu udzbenika vlada haos kako sa cenama tako i sa izdanjima? Ko ce da ih uci kada svaki mlad covek iole obrazovan zeli da pobegne iz ove drzave zahvaljujuci i vasem radu? Kako o tim problemima ne brinete ministre i ne borite se za prava ucenika u toj Vladi koju predstavljate? Sta je sa studentima i njihovim (slicnim) problemima prozaslim iz novih mera?
Da su ta deca malo starija i da imaju zakonsko pravo da odlucuju o sebi i polugodistu i svest o svojoj buducnosti, kladio bih se da bi zeleli da izgube polugodiste. Ako treba i vise, a sve do momenta gde bi vase mesto zauzeo neko ko bi se za njihova prava i borio. Do tada nam ostaje da navodite vodu na svoju vodenicu i da pokusavate zamagljivati oci ovom narodu.

msc.Milos

pre 9 godina

u naprednoj srbiji jos samo novorodjencad ne strajkuju. Siguran sam da ce premijer svojim predanim radom za samo par meseci i to omoguciti.

Jer srbija nezadrzivo srlja u naprednu buducnost, gde se zivi pod vodom, bez struje, na parcetu hleba, sve to u ime boljeg sutra...

Komša

pre 9 godina

Prošli put kada je bio duži štrajk sin mi je išao u šesti razred.Stvarno je problem.Za pola sata nastavnik ima vremena da upiše čas i ispredaje gradivo i onda onih petnaestak minuta koji služe za razgovor sa učenicima o gradivu,pitanja,pojašnjenja i primere nedostaje.Krpačili smo nekako i do kraja sedmog smo (zajedno sa istim tim nastavnicima) nekako uspeli da pokrpimo te rupe u znanju - malo kod kuće,nekad dopunske,nekad dodatne i završišmo posao.Ali problem je to veliki i to znaju i nastavnici.
Ali znate i vi ministre.Ovo što radite je licemerno - znate da će ukoliko dodje do dužeg štrajka učenici biti oštećeni i umesto da vam to bude podsticaj da se problem reši vama to postaje argument u raspravi sa profesorima.Nisam u pravu ali ne smete da štrajkujete zbog učenika.Nije fer.
Iz republičkog budžeta se prebaci dve milojarde GSP a oni zaposle sezonski 500 studenata da broje putnike i puknu oko 250000 evra za 45 dana a imaju 12 zaposlenih po vozilu (pola administracija) i mogu da administrativce pošalju na brojanje i uštede novac.A profama deset posto bez blama.Pošta u jeku krize deli dobitak po 50000 din.Bahato.
Profesori zaslužuju da im povećate plate ili bar da zbog krize ostanu iste.Nije pošteno ovo.
Problem organizacije postoji,problem većeg broja zaposlenih postoji,ali to ste mogli da rešavate (morali) nezavisno od smanjenja plata.
I nastavni program bi morao da se menja (veronauka i gradjansko? )i da se prilagodi stvarnim potrebama i mogućnostima.

gabrijela

pre 9 godina

Obratite paznju na ministrov manevar, u stilu skole koje trenutno i sam uci. Iz njega govori njegov ucitelj, Veliki Vodja, kao i Veciti Pomocnik... Profesori u ucitelji odbijaju da cute i ukrasavaju vasu vlast tihim kusanjem kase koju ste skuvali. Zahtev NIJE veca plata, nego platni razredi. Necu da budem minorni tockic koji se okrece kako AV kaze.
Ocekujemo proracun pomocnika Kostica koliko ce nam odbiti od plate u zakonskom strajku..Ona je toliko bedna da se unapred odricem tog procenta u cast ostvarenja ovog iznudjenog strajka. I ja sam roditelj i podrzavam strajk svih nastavnika moje dece.

Natalija

pre 9 godina

Ovo što je "naš" ministar izjavio je krajnje licemerno! Ugrožavamo decu time što se borimo za dostojanstvo profesije, time što tražimo pravdu i učimo ih da i oni svojim znanjem i kvalitetima brane vrednosti koje poseduju? Gospodine ministre, na pogrešnu adresu upućujete svoju "zabrinutost". Kao svaki dobri poslodavac trebalo bi da zastupate interese svojih radnika i postavite pitanje onima koji su očerupali, a i dalje čerupaju, ovaj ogoljeni narod. Ako Učitelji nemaju dovoljno za hranu, jer i oni imaju decu, o kakvoj ugroženosti Vi govorite? Zatim, znate li koliko je gladne dece koja dolaze u školu.... itd. itd., i koliko puta su isti ti gladni učitelji kupovali toj gladnoj deci hranu, organizovali akcije za sakupljanje priloga da bi im se pomoglo... I molim Vas, nemojte nama govoriti o brizi za decu. I nemojte se više služiti tako perfidnim metodama-okrećete narod protiv Učitelja i to sve u interesu dece! Udarate tamo gde su ljudi najslabiji, a to su deca i njihova budućnost.Izađite malo iz poznatog šablona, budite hrabri i recite istinu, upravo zarad budućnosti te dece kojom tako olako manipulišete.

Vladimir Martinovic

pre 9 godina

Kada je izabrani ministar finansija JAVNO objavio da 10% plate (citaj:na silu prodatih akcija) prosvetnih radnika, biti usmereno na "investiranje u buducnost" narednih nekoliko godina,siroma covek nije ni slutio da ce ta vratolomija, dakle poslovni rizik, jednoga dana kostati njega i njegovu stranku velikih para (a i vlasti),ako se neki dobro obavesteni prosvetni radnik i njegov advokat(mozda i sindikati) dosete i sa punim pravom zatraze, da im se vrati glavnica duga, ili ti usluga,ili ti (plate),plus dividenda, koja nece biti mala! Zato predlazem uvazenom ministru prosvete da svoju podrsku za "isvestiranje u buducnost" preispita i na vreme shvati u kakvom se jatu nalazi. Moj predlog je da se vrati nauci, u koju sam siguran da se dobro razume i tako ustedi sebi sekiraciju koja bi mogla da ga zadesi kada se probudi iz sna u kojem se trenutno nalazi. Gospodine ministre, navijte sat za budjenje!!

milos

pre 9 godina

U ovoj zemlji svaki politicar za izgovorene gluposti treba pred zakonom da odgovara svojom imovinom. Pa izvol'te lupajte do sutra. Pocev od Vujovica, preko Verbica pa sve do AV.

pipi

pre 9 godina

Supruga I ja smo prosvetni radnici,oko 60 godina radnog staza zajedno.Cerka je profesor srpskog jezika ali NIKADA nece raditi u prosveti iz dva razloga,kao prvo posla nema a kao drugo I najvaznije mi to nikada ne bi dozvolili.Diploma u fijoku,zali boze izgubljenog vremena I novca.Nece niko moje dete da ponizava I sikanira za ovu bedu od plate.Trenutno je u inostranstvu,radi I bez te diplome sa nasom iskrenom zeljom da se ovde nikada ne vrati osim turisticki.A ti ministre,bedo ljudska, sram te bilo!!!

SNS uzima od dece

pre 9 godina

Od trenutka kada su najavili jednako smanjenje plata svima iz javnog sektora su umanjili kvalitet (ugrozili) školske godine. Ponižavanje nastavnika će da značajnoo umanji njihovu produktivnost. Opašće kvalitet održanih časova.
Ovaj pad kvaliteta nisu izazvali nastavnici, već vlada umanjivanjem sredstava namenjenim obrazovanju. Ovo bi trebalo svi roditelji da shvate.

osveta loših đaka

pre 9 godina

Kakvo foliranje. Kao briga ih za decu i znanje. Najviše vole tupavu raju i mediokritete kojima mogu da mažu oči doktori sa Megatrenda.

Roditelj

pre 9 godina

Štrajk će sigurno ugroziti polugodište, a mi smo već primorani na to da sa decom radimo kod kuće i plaćamo privatne časove. Uskoro ćemo u potpunosti obavljati njihov posao.

Roditelj

pre 9 godina

Štrajk će sigurno ugroziti polugodište, a mi smo već primorani na to da sa decom radimo kod kuće i plaćamo privatne časove. Uskoro ćemo u potpunosti obavljati njihov posao.

dr sci med

pre 9 godina

Strajk se mora održati do ispunjenja zahteva. Problem ja vas i vlade da ispuni zahteve. Nastavnici i lekari nisu ni doveli do ovakvog stanja u zemlji. Ko je zakuvao nek i vadi kestenje iz vatre

King

pre 9 godina

Gospodine ministe!Sta ste vi uradili???Samo ste doprineli da do strajka dodje ...a posebno vas cuveni vecni zamenik!!!Sad ste se setili dece....Nemoj da se folirate deca su za vas samo paravan i obican broj jer se tako i ponasate prema njima!Zasucite rukave pozovite sindikalce i vodite dijalog a ne monolog....ponasajte se kulturno i obrazovano ....ipak ste vi miniatar prosvete koji razgovara sa pametnim i obrazovanim ljudima....pronadjite resenje jer ovaj put nema povlacenja...Konacno ce se resiti neke stvari ... ako vi to zelite !?Ako ne....povucite se i dajte ostavku....nemojte da mucite ni sebe ni decu!!!!Pozdrav svim prosvetnim radnicima!

Gagi Petrovic

pre 9 godina

Ministar kaze da nije prihvatljiv strajk koji ide na stetu dece. A, sta on misli, da li smanjenje plata prosvetnih radnika ide na stetu njihove dece?!!
Ili smatra da prosvetni radnici ne smeju da radjaju decu. Decko iz petnice - genije, kako kaze Vucic, bas i ne ume da sabere 2 + 2

Strajk do ostavke!

pre 9 godina

A jeste li razmisljali o indirektnoj steti djacima?
Njihove babe i dede imace manje penzije, a nekima ce i roditelji dobijati manje plate? Sta ce ta deca obuci i koliko ce para za normanle obroke i/ili uzine imati? Pod kakvim ce uslovima uciti kuci? Tajkunima oprastataju poreze koji bi bili dovoljni za izgradnju nekoliko skola dok se oni guzvaju u prevelikim odeljenjima? Ostace uskraceni za zadovoljstvo ekskurzije zbog lose napisanih pravila? Na trzistu udzbenika vlada haos kako sa cenama tako i sa izdanjima? Ko ce da ih uci kada svaki mlad covek iole obrazovan zeli da pobegne iz ove drzave zahvaljujuci i vasem radu? Kako o tim problemima ne brinete ministre i ne borite se za prava ucenika u toj Vladi koju predstavljate? Sta je sa studentima i njihovim (slicnim) problemima prozaslim iz novih mera?
Da su ta deca malo starija i da imaju zakonsko pravo da odlucuju o sebi i polugodistu i svest o svojoj buducnosti, kladio bih se da bi zeleli da izgube polugodiste. Ako treba i vise, a sve do momenta gde bi vase mesto zauzeo neko ko bi se za njihova prava i borio. Do tada nam ostaje da navodite vodu na svoju vodenicu i da pokusavate zamagljivati oci ovom narodu.

Вељо

pre 9 godina

Јасно су синдикати просвете ставили до знања министру и читавој јавности да запослени пристају да раде и са умањеним платама под условом да закон којим ће се регулисати увођење платних разреда исправи дугогодишњу неправду према просветним радницима. У својој изјави монистар помиње "фер" платне разреде,л само што је за њега фер да неко са ССС у јавном предузећу има и две или три плате (месечно) професора у средњој школи и будућим изгласавањем таквог закона ту своју тезу о "фер" платама планира и да подржи. Ово како се министар просвете (и неколико његових претходника) понаша према ресору који води, говори да овом сектору министар и министарство не да не требају, него су и штетни ако постоје.

msc.Milos

pre 9 godina

u naprednoj srbiji jos samo novorodjencad ne strajkuju. Siguran sam da ce premijer svojim predanim radom za samo par meseci i to omoguciti.

Jer srbija nezadrzivo srlja u naprednu buducnost, gde se zivi pod vodom, bez struje, na parcetu hleba, sve to u ime boljeg sutra...

Komša

pre 9 godina

Prošli put kada je bio duži štrajk sin mi je išao u šesti razred.Stvarno je problem.Za pola sata nastavnik ima vremena da upiše čas i ispredaje gradivo i onda onih petnaestak minuta koji služe za razgovor sa učenicima o gradivu,pitanja,pojašnjenja i primere nedostaje.Krpačili smo nekako i do kraja sedmog smo (zajedno sa istim tim nastavnicima) nekako uspeli da pokrpimo te rupe u znanju - malo kod kuće,nekad dopunske,nekad dodatne i završišmo posao.Ali problem je to veliki i to znaju i nastavnici.
Ali znate i vi ministre.Ovo što radite je licemerno - znate da će ukoliko dodje do dužeg štrajka učenici biti oštećeni i umesto da vam to bude podsticaj da se problem reši vama to postaje argument u raspravi sa profesorima.Nisam u pravu ali ne smete da štrajkujete zbog učenika.Nije fer.
Iz republičkog budžeta se prebaci dve milojarde GSP a oni zaposle sezonski 500 studenata da broje putnike i puknu oko 250000 evra za 45 dana a imaju 12 zaposlenih po vozilu (pola administracija) i mogu da administrativce pošalju na brojanje i uštede novac.A profama deset posto bez blama.Pošta u jeku krize deli dobitak po 50000 din.Bahato.
Profesori zaslužuju da im povećate plate ili bar da zbog krize ostanu iste.Nije pošteno ovo.
Problem organizacije postoji,problem većeg broja zaposlenih postoji,ali to ste mogli da rešavate (morali) nezavisno od smanjenja plata.
I nastavni program bi morao da se menja (veronauka i gradjansko? )i da se prilagodi stvarnim potrebama i mogućnostima.

Natalija

pre 9 godina

Ovo što je "naš" ministar izjavio je krajnje licemerno! Ugrožavamo decu time što se borimo za dostojanstvo profesije, time što tražimo pravdu i učimo ih da i oni svojim znanjem i kvalitetima brane vrednosti koje poseduju? Gospodine ministre, na pogrešnu adresu upućujete svoju "zabrinutost". Kao svaki dobri poslodavac trebalo bi da zastupate interese svojih radnika i postavite pitanje onima koji su očerupali, a i dalje čerupaju, ovaj ogoljeni narod. Ako Učitelji nemaju dovoljno za hranu, jer i oni imaju decu, o kakvoj ugroženosti Vi govorite? Zatim, znate li koliko je gladne dece koja dolaze u školu.... itd. itd., i koliko puta su isti ti gladni učitelji kupovali toj gladnoj deci hranu, organizovali akcije za sakupljanje priloga da bi im se pomoglo... I molim Vas, nemojte nama govoriti o brizi za decu. I nemojte se više služiti tako perfidnim metodama-okrećete narod protiv Učitelja i to sve u interesu dece! Udarate tamo gde su ljudi najslabiji, a to su deca i njihova budućnost.Izađite malo iz poznatog šablona, budite hrabri i recite istinu, upravo zarad budućnosti te dece kojom tako olako manipulišete.

gabrijela

pre 9 godina

Obratite paznju na ministrov manevar, u stilu skole koje trenutno i sam uci. Iz njega govori njegov ucitelj, Veliki Vodja, kao i Veciti Pomocnik... Profesori u ucitelji odbijaju da cute i ukrasavaju vasu vlast tihim kusanjem kase koju ste skuvali. Zahtev NIJE veca plata, nego platni razredi. Necu da budem minorni tockic koji se okrece kako AV kaze.
Ocekujemo proracun pomocnika Kostica koliko ce nam odbiti od plate u zakonskom strajku..Ona je toliko bedna da se unapred odricem tog procenta u cast ostvarenja ovog iznudjenog strajka. I ja sam roditelj i podrzavam strajk svih nastavnika moje dece.

Vladimir Martinovic

pre 9 godina

Kada je izabrani ministar finansija JAVNO objavio da 10% plate (citaj:na silu prodatih akcija) prosvetnih radnika, biti usmereno na "investiranje u buducnost" narednih nekoliko godina,siroma covek nije ni slutio da ce ta vratolomija, dakle poslovni rizik, jednoga dana kostati njega i njegovu stranku velikih para (a i vlasti),ako se neki dobro obavesteni prosvetni radnik i njegov advokat(mozda i sindikati) dosete i sa punim pravom zatraze, da im se vrati glavnica duga, ili ti usluga,ili ti (plate),plus dividenda, koja nece biti mala! Zato predlazem uvazenom ministru prosvete da svoju podrsku za "isvestiranje u buducnost" preispita i na vreme shvati u kakvom se jatu nalazi. Moj predlog je da se vrati nauci, u koju sam siguran da se dobro razume i tako ustedi sebi sekiraciju koja bi mogla da ga zadesi kada se probudi iz sna u kojem se trenutno nalazi. Gospodine ministre, navijte sat za budjenje!!

milos

pre 9 godina

U ovoj zemlji svaki politicar za izgovorene gluposti treba pred zakonom da odgovara svojom imovinom. Pa izvol'te lupajte do sutra. Pocev od Vujovica, preko Verbica pa sve do AV.

SNS uzima od dece

pre 9 godina

Od trenutka kada su najavili jednako smanjenje plata svima iz javnog sektora su umanjili kvalitet (ugrozili) školske godine. Ponižavanje nastavnika će da značajnoo umanji njihovu produktivnost. Opašće kvalitet održanih časova.
Ovaj pad kvaliteta nisu izazvali nastavnici, već vlada umanjivanjem sredstava namenjenim obrazovanju. Ovo bi trebalo svi roditelji da shvate.

osveta loših đaka

pre 9 godina

Kakvo foliranje. Kao briga ih za decu i znanje. Najviše vole tupavu raju i mediokritete kojima mogu da mažu oči doktori sa Megatrenda.

pipi

pre 9 godina

Supruga I ja smo prosvetni radnici,oko 60 godina radnog staza zajedno.Cerka je profesor srpskog jezika ali NIKADA nece raditi u prosveti iz dva razloga,kao prvo posla nema a kao drugo I najvaznije mi to nikada ne bi dozvolili.Diploma u fijoku,zali boze izgubljenog vremena I novca.Nece niko moje dete da ponizava I sikanira za ovu bedu od plate.Trenutno je u inostranstvu,radi I bez te diplome sa nasom iskrenom zeljom da se ovde nikada ne vrati osim turisticki.A ti ministre,bedo ljudska, sram te bilo!!!