Sreda, 29.10.2014.

20:17

Avioni NATO-a presreću ruske

NATO je tokom poslednja dva dana uočio "neobično veliki rast" aktivnosti ruskih vojnih aviona iznad Crnog, Baltičkog i Severnog mora, kao i Atlantskog okeana.

Izvor: Tanjug

Avioni NATO-a presreæu ruske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

alex

pre 9 godina

NATO će jednog dana tako da samelje Rusiju, da će od nje da ostane samo Kamčatka. Najmanje će im pomoći što ih ovoliko vole Srbi, koje Rusi, btw, uopšte ne vole.

neutralni felsh

pre 9 godina

Avganistan koji spominjes je odgovor Rusa na americko angazovanje tamo - sta mislis ko je i kada napravio Bin-Ladena i sa kojim ciljem?
Ovo na kraju moze biti donekle tacno, ali ne vazi za Ruse posle drugog svetskog rata. Oni izgledaju naivno u poredjenju sa amrickom doktrinom "resavanja svetskih pitanja". Obzirom koliko su veliki i mocni, trebali bi se ponasati daleko bahatije i bezobzirnije nego sto to cine danas.
(mikin, 30. oktobar 2014 08:53)

gde je akcija, tu je i reakcija... toliko. svaka od svih velikih sila ima putera na glavi, nema tu manje i vise nevinih. sve one su podrzavale odredjene strane u sukobima u trecim zemljama, od kube i vijetnama do nikaragve i avganistana.

Klis

pre 9 godina

"rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.
(neutralni felsh, 30. oktobar 2014 07:11)"

Zaboravio si napad na Ukrajinu (Krim) i napad na Gruziju 1992. (Abhazija, kad su zajedno sa Abhazima napali Gruzijce i nakon toga Abhašku nezavisnost su priznale Rusija, Nikaragva, Venecuela, Nauru, Vanuatu i Tuvalu.) i napad na Gruziju 2008. godine (Juzna Osetija)

Mrka

pre 9 godina

Ziv je Staljin umro nije dok je Putina i Rusije. A to prvo osete Rusi. Danas im je zabranjeno da izadju na ulicu i demonstriraju protiv vlasti, sutra gulazi i 20.000.000 mrtvih.

Goran

pre 9 godina

Sudeci po komentarima - izgleda da odavno nismo imali rat, ljudima je malo dosadno ...
Takodje, sudeci po tome kako smo u svim dosadasnjim ratovima prolazili, bez obzira da li smo ratove "gubili" ili "dobijali", cenim da smo bas kvalitetni mazohisti.

Nikola, sportsko-politicki analiticar

pre 9 godina

Lako se može dogoditi da Rusija zbog ovakvih igara ostane bez fudbalskog svetskog prvenstva u Rusiji.
(Milan, 29. oktobar 2014 21:01)

Od toga ionako nece biti nista pa sve da se Krim nije ni desio. Videli smo kakav bezobrazluk su zapadni mediji u vezi ZOI u Sociju forsirali, prizivajuci maltene teroristicke napade u Rusiji i samom Sociju ne bi li time dokazali da Rusi nemaju kontrolu nad svojom teritorijom, da zemlja nije bezbedna i da nije sposobna nesto tako kao sto su OI da organizuje. O nedolasku predsednika nekih drzava (zbog navodnog nepostovanja ljudskih prava u Rusiji) na otvaranje OI u Sociju i da ne govorimo. Sva ta propaganda protiv Rusije bice ponovljena i pred svetsko prvenstvo u fudbalu ali mnogo agresivnije, radikalnije, da me ne bi cudilo da puno drzava, clanica EU, pod pritiskom SAD nece ni poslati svoje reprezentacije na takmicenje. Amerikanci ce, zajedno sa svojim poltronom EU sve uciniti da se SP u Rusiji ne odrzi.

mikin

pre 9 godina

"rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.
(neutralni felsh, 30. oktobar 2014 07:11)"
-------------------------------------------
Malo si otisao predaleko u istoriju. Ali kad vec spominjes Poljsku, trebao bi znati da su Poljaci oni koji su prvi upali i ucinili daleko vise sranja po Rusiji nego Rusi po Poljskoj! Upadi u Madjarsku i Cehoslovacku nisu bili ratovi vec tadasnja "unutrasnja pitanja Warsavskog pakta". Sta mislis da se recimo danas Hrvatska odluci da istupi iz NATO da li bi prosla drugacije od ondasnje Cehoslovacke? Avganistan koji spominjes je odgovor Rusa na americko angazovanje tamo - sta mislis ko je i kada napravio Bin-Ladena i sa kojim ciljem?
Ovo na kraju moze biti donekle tacno, ali ne vazi za Ruse posle drugog svetskog rata. Oni izgledaju naivno u poredjenju sa amrickom doktrinom "resavanja svetskih pitanja". Obzirom koliko su veliki i mocni, trebali bi se ponasati daleko bahatije i bezobzirnije nego sto to cine danas.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Avioni NATO-a presreću ruske

Ne znam da li je "greška" u saopštenju NATO-a ili u vašem prevodu."PRESRETANJE" kao vojno-vazduhoplovni termin znači da su letilice jedne strane u procesu odvraćanja strane koja se presreće i menjanja njihove rute leta pod pretnom sile.Ako presretana strana ne promeni pravac leta dolazi do upozorenja a onda i do raketiranja i obaranja.
Ovde nije reč o presretanju jer se trenažni let odvija u međunarodnom vazdušnom prostoru,što se jasno vidi iz teksta, već do leta koji ima za cilj da se izviđa i da se "pokažu mišići".Ništa što se ne dešava i što se već nije dešavalo.Jedino je situacija zbog Ukrajine zategnuta pa su sada saopštenja bombastičnija.U vreme Jeljcina ovakvi letovi Rusa su bili nezamislivi pa je zapad pomalo u panici jer nije jedini.

neutralni felsh

pre 9 godina

Rusija nikada ne pocinje rat,ona ga zavrsava,a vi samo nastavite da cackate mecku.Lepo je pre neki dan Putin rekao i upozorio da mecka ni po koju cenu nece da da svoju tajgu,a sada imate sansu da je razbesnite pa da se malo proseta van tajge,i da vam pokuca na vrata kao i na kraju drugog svetskog rata.
(Mystic, 29. oktobar 2014 23:46)

rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.

MJ

pre 9 godina

Citam istu vest na BBC I Financia Times. Ruski avioni su u medjunarodnom vazdusnom prostoru. Zbog politicke situacije ovo postaje vest. Cudi me samo koji je motiv B92, koji cita iste vesti da ih predstavlja tonom koji ne koriste ni zapadni propagandisti.

Mika

pre 9 godina

@ Lana
Iz tih Eurofajtera je na batajnickom aerodromu stalno curelo nesto. Nije ni ucestvovao u letackom programu. Po zavrsetku aeromitinga samo su Rusi uspeli da polete i odu kuci. Eurofajter tek posle nedelju dana nakon intervencije njihovih tehnickih sluzbi. F16 tek posle mesec dana. Toliko o toj superiornosti. To su cak prezentacioni avioni koji treba da su 100 % ispravni.

Časno do kraja

pre 9 godina

Međunarodni vazdušni prostor i zamisli Rusi u međunarodnom vaz.prostoru? Zaista strašno. Nato traži incident koji je više nego moguć u ovakvim "presretanjima", jer to dođe kao jedna vrsta "premeravanja" (presretnem te u međ.vaz.prostoru - po kom osnovu?)

aha

pre 9 godina

@antifa
Tada su im saveznici bili Bugari, Madjari, Slovaci, Cesi, Albanci..... sve sila do sile.
Sada su to americki saveznici, dok su ruski saveznici i prijatelji danas Kina, Indija, Brazil.... cela Azija, Juzna Amerika....
Sad ti vidi koga bi pre voleo da imas za saveznika i prijatelja. Kinu i Indiju ili Bugarsku i Rumuniju?
Dok Bugari i Rumuni pricaju o sankcijama, Kinezi i Indijci potpisuju nove ekonomske ugovore sa Rusima.

aha

pre 9 godina

@istorija- uciteljica zivota
Napoleon i Hitler su zapadni manijaci koji su kao i neki danas zeleli rat sa Rusijom, pa su zavrsili kako su zavrsili.
Rat danas zele oni koji su zaduzeni i pred bankrotom, a to nije Rusija, nego SAD i vecina njihovih saveznika.
Tacnije, oni bi hteli rat ali se boje Rusije, pa umesto da ratuju oni galame, jer ipak ne zele da ih Rusi pretvore u prah.
Zato prave buku, posle ponizenja u Siriji i na Krimu, plase male saveznike iz istocne Evrope i nagovaraju ih da kupe americko oruzje. To je poenta svega.
Rusija s druge strane potpisuje najveci ugovor u istoriji o snabdevanju gasom sa Kinom, potpisuje ugovore sa Indijom, Brazilom, zemljama J. Amerike, Azije... dakle ojacava ekonomsku saradnju sa drzavama koje nisu u krizi.
Ruska proizvodnja belezi rast, a kineske kompanije jedva docekale da ulete na rusko trziste.
Dok Kina i Rusija imaju najvece devizne rezerve na svetu, Evropa grca u dugovima, Amerika odavno pred bankrotom.
A u Nemackoj, Francuskoj, istocnoj Evropi, stotine hiljada radnika nalaze se pred otkazom zbog sankcija koje je njima Rusija uvela. To priznaju sami Evropljani.
Ako nas je istorija necemu naucila, naucila nas je da je Evropa uvek izvukla deblji kraj kad se kacila sa Rusijom. Tako ce biti i ovog puta.

au

pre 9 godina

@Lana
Kad ne znas ne pisi.
Imaju pravo da salju kakve oni zele avione.
Formacija dovoljna da NATO uhvati panika.
Eurofajter je jedna kanta u poredjenju sa MiG-31 i SU-27, to nikad nije bilo sporno. Da znas sta je MiG-31, "ubica satelita" ne bi se blamirala u komentaru.
Da je ratno stanje, Eurofajter bi bio oboren jos dok je uzletao. MiG 31 je za njega "visa klasa".
Taj avion ,Tupoljev koji pominjes "proizveden pre 60" godina je noviji od istog onog koji Amerikanci koriste kao GLAVNI strateski bombarder, dakle nosac nuklearnog oruzja, a bombardovao je i Srbiju '99. Dakle opet se blamiras.
A narocito zbog toga sto je NAJBOLJI americki avion, F-22 proizveden jos 1987.... to je onaj "ponos" SAD-a koji je tako jadan da su zabranili dalju proizvodnju i svako malo prizemljuju i ono malo aviona koje su proizveli, zbog silnih kvarova i problema (piloti padaju u nesvest bez objasnjenja itd).
Imaju i F-35, koji je prisilno prizemljen (jer je kanta) pa cak razmatraju da odustanu od dalje proizvodnje jer je u poredjenju sa Suhojem obicno smece.
To je pre 10 dana izjavio AMERICKI vazduhoplovni general.
Tako da je pitanje hoce li Ameri uskoro i imati bilo sta sto moze da leti i posmatra iz daljine ruske avione, kao sto to rade ove evropske kantice.

rango

pre 9 godina

To su vjerovatno najbolji avioni koje imaju, njih pošalju van granica, da se pokažu, a oni avioni u Rusiji se raspadaju i nisu nizasta! Krntije starije od 30 godina. Klasično slovensko foliranje bez podloge, bože, pa mentalitet isti kao nas...

ivan

pre 9 godina

"nikad kraja ljudskoj gluposti, igraju se deca rata, kako smo mi jadna civilizacija, treba da nestanemo u momentu jer nismo za bolje, citava istorija je puna idiotluka nezrelih vodja i jos nezrelije mase, jadne ove zivotinje pored nas na planeti kako bi samo uzivale da nije homosapiensa i njegove svesti da je bice ograniceno vremenom ali jos gore nesvesti sopstvene umne zaostalosti."

Bravo, bravo za komentar. U centar!!!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

podsecanje@, u odgovoru za Kvazimodo Sorabius: „isplaćen SSSR, tj današnja Rusija, sa 20 milijardi tadašnjih nemačkih maraka“ - što bi rekao Vučić, veću glupost nisi mogao da izvališ! A ja kažem SMEŠAN si sa ovom izmišljotinom!!!
Ostalo i tvoje i moje stoji: iz bivše Zapadne Nemačke se Amerika nije povukla (ostali jesu), baza u Darmštratu nije NATO-a, već USA, a u ostalim bazama je NATO, u kom su 'ostali', a Rusija ima međunarodno—pravno pravo da vrati kad god poželi, Nemačka nema pravo da se buni!
Pripremljeni ugovor nije video svetlost dana niti potpise, jer je Gorbačov „dobio krizu Crveni Trg“, bombardovanje parlamenta, i smenjivanje, a pijandura Eljcin nije imao s kim — ili nije hteo, da potpiše.
PS.
Rusija se oporavila i prestigla „zapad“ dok su se ovi bavili Jugoslavijom, Srbijom i Kosovom, Agganistanom, Irakom, Libijom, Sirijom.., i sada prikazuje mišice. Primećujete li da Amerika ili ćuti ili se bavi kurtoazijom? — Socijalna bomba im samo što nije eksplodirala u nedrima, plaćaju se greške zadnjih 30 godina!

NESA

pre 9 godina

Nečudi za Ruse oni se svuda trpaju ali otkud NATO AVIONI u Medjunarodnom vazdusnom prostoru e to me šokiralo pa oni baš sve poštuju :)

Shone

pre 9 godina

Ал сте урадили наслов свака част. Ко не прочита текст могао би да помисли да је почео рат. А у ствари само се детектовали, мало проћаскали и то је то. И добро је што је тако.

С друге стране цела прича портпарола НАТО-а је трагикомична. Руси били у међународном простору (близу своје границе) а западњаци се понашају као да су им минимум бомбардовали Лондон и Вашингтон. Тешки параноици. И то нико други него они који су поробили читав свет, једва дочекаше да објаве како су Руси негативци што лете у међународном простору. Могу западњаци да имају више пара и то (ваљда имају) али џаба им све кад су моралне ништарије.

Duci0167

pre 9 godina

Ajmo sada srpsko rusofilski analiticari,naucnici i zveznaoci. Sad ce podaCi o kolicinama ovoga onoga,ovi imaju ovo ono,drugi nemaju,Rus ima sto svet nemade itd i sve naravno,a kako drugacije,nego u korist Rusije. Heh,pa onda Rusija ne bi bila sirotinja ko sto jeste. Sav prihod spuca na naoruzanje a narod gladan i pijan vecito. Predsednik,politicar (diskutabilno) vodi drzavu kao da je na safariju i da se rve sa lavovima,pesnici tigrove i jase zmajeve. Poslale Ruje par aviona da provociraju a NATO bitchslap!"Gde ste krenuli momci? Fali vam pola srafova na SU!"
Pa ta vam Rusija pruzila azil i raj na zemlji srpskim najvecim krvnicima i koljacima,Milosevicima. Da je Sloba reagovao ranije i njega bi udvorili,klovnovi.

revolucija ili pasos!

pre 9 godina

"dva aviona MiG-31 i šest "suhoja" - dva SU-34, dva SU-27 i dva SU-24"
puno mi srce. jos kad sr se setim kako je fajter pao u zaborav, kad su, na proslom mitingu, za nim izleteli mikojani 29...

Legionar

pre 9 godina

Dva jurofajtera presrela MIG-31.Pa ovaj vidi na 200km a unistava na 100km,pritom moze da lanisra rakete sa aviona iz pratnje,sto je za EF-2000 misaona imenica.Ovo ne da nije bilo presretanje,nego je smesno.Drugo,u medjunarodnom prostoru su se samo sreli,jer NATO tu ne moze da presrece.

Ivan

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je problem. Svi obavljaju letove u međunarodnom vazdušnom prostoru, sta je tu tako cudno. To sto ima vise letova je samo vizuelno odmeravanja snaga, ali svi imaju pravo na koriscenje tog vazdusnog prostora.

Mishale

pre 9 godina

Vauuu, pa ti si vrhunski poznavaoc vazduhoplova, onda sigurno znas da amerikanci imaju avijon iste namene isto proizveden kad i TU-95, i dalje lete na njemu, i tebe i mene su bombardovali njime 1999.g.
Kad shvatimo ko smo i sta smo tek tada ce nam biti bolje. Niti smo ruski niti smo americki prijatelji ili neprijatelji. Prvo moramo sami sa sobom da se sprijateljimo, pomirimo i postujemo.

rusosaurus

pre 9 godina

Rekao bi čovek da je počela invazija , a ono Rusi krenuli na produženu s mlekom i tek uzgred da provere opseg frekvencija na kojima radi NATO . Znaju zapadnjaci kako im je prošao razarač Donald Kuk u Crnom moru kad im je ruski SU 24 sa novim uređajem za onesposobljavanje elektronike pogasio sve radare i komunikacione uređaje tako da ni oružje na brodu nisu mogli da pokrenu .

Mystic

pre 9 godina

Rusija nikada ne pocinje rat,ona ga zavrsava,a vi samo nastavite da cackate mecku.Lepo je pre neki dan Putin rekao i upozorio da mecka ni po koju cenu nece da da svoju tajgu,a sada imate sansu da je razbesnite pa da se malo proseta van tajge,i da vam pokuca na vrata kao i na kraju drugog svetskog rata.

Zdravko Kuzmanovic u reprezenatciju!

pre 9 godina

kao nato avioni su zaduzeni da cuvaju medjunarodni vazdusni prostor?
niste u stanju svoj vazdusni prostor da cuvate,uzdizete se nesto kao vi presrecete nekog,9/11 ste imali priliku da dokazete vasu efikasnost u presretanju,pokazali ste.
kraj.
vest je cista propaganda.

bonaparta3

pre 9 godina

Strah da će im provaliti frekvencije radara. Setite se šta je uradio onaj Su 24 kada je nadleteo američku korvetu /ratni brod/ i isključio joj sve sisteme.
Da je dobro nije dobro! Da će dobro biti čisto sumnjam prosto neverujem? Ovo nemože da ostane nerešeno. 90 minuta odigrano,a sada produžetci. Ko da zlatan go pobednik

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Ništa značajno. Ovo se dešava svakodnevno ali je sada postalo bitno.
Zapad po svaku cenu traži razlog za makar i ekonomski rat sa Rusijom. Obama danas reče da Rusija ništa ne proizvodi a jutros im se raspadne raketa dok ruska ode bez problema. Amerika odavno cilja na ruske resurse i to čak ni ne krije. Naravno da niko na svetu to neda samo oni koji su slabiji moraju sili da se pokore ali supersila poput Rusije to nikada neće dozvoliti. Nastradati u ovakvoj ekonomskoj situaciji može Kina jer ona je najopasniji neprijatelj amerike zbog američkih dugova. Amerika toliko duguje kinezima da to nikada neće moći vratiti a to je vrlo opasno. Rusija to zna i čuva kineze za nedajboze...
Na zapadu živim ali vidim da obični gradjani sve manje veruju pričama zapada, a to nije dobro.

Lana

pre 9 godina

Šta su koji đavo slali dva eurofightera na tih osam ruskih konzervi, jedan bi bio više nego dovoljan. I kakva je uopšte to formacija od toliko aviona različite namene: lovac, lovac bombarder, lovac presretač, frontovski bombarder? Verovatno su okupili sve što im je nekim čudom u letnom stanju i ajde da malo glumimo ludilo u međunarodnom vazdušnom prostoru. Inače, svaka relativno ozbiljna zemlja koja bi htela da važi za neku vojnu silu ne bi od sramote priznala da ima TU 95 star 60 godina bilo gde van vojnih muzeja, a kamoli u aktivnoj upotrebi, ali ne i Rusi.

podsecanje

pre 9 godina

ZA autora komentara koji se potpisao kao "kvazimodo":ZAboravili ste samo jednu sitnicu, da je bivsi SSSR tj, njegova naslednica Rusija isplacena sa 20 i vise milijaigdi tdasnjih nemackih maraka sto je napistila Istocnu Nemacku. Ne moze ona da se vrati nigde vise. I jos nesto, SAD, V. Britanij, Francuska nisu napustile svoje zone u Nemackoj

ruski rulet

pre 9 godina

U jesen 1983. godine bili smo na ivici III svetskog rata zbog masovnih NATO provokacija nazvanih operacija "Able Archer". Rusi umalo nisu lansirali balisticke nuklearne rakete, a Ameri su posle svega rekli u stilu "Pa mi smo se samo malo igrali, kako su Rusi bili tako glupi da pomisle da smo imali nameru da ih napadnemo?". Sada je u toku operacija "Умелый лучник".

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ljudi su navikli hladnoratovski razmisljat,a situacija je mnogo drugacija ,Rusi trebaju ici na vojnu pobedu i ne pustit Nato da se izvuce kad je vec poceo provcirat,to nije Srbija i Libija pa nikom nista,nece ih Rusi pustit da se izvuku zdrmat ce ih,hahhahahahha.

Marko

pre 9 godina

@istorija - uciteljica zivota,

U tom nizu lidera zaboravio si da spomeneš recimo Lindona Džonsona i Ričarda Niksona koji su se neslavno proveli 11 godina uništavajući sve što se uništiti može po Vijetnamu pa im opet ništa nije vredelo i otišli su neslavno u istoriju.Isto tako, mogao si da spomeneš i Džordža Buša mlađeg koji je odgovoran za hiljade ljudskih žrtava kako u Iraku, Afganistanu i drugim zemljama, tako i među samim Amerikancima pa ga zato danas u njegovoj zemlji samo sa podsmehom spominju.Lepo je selektivno birati kao što ti radiš, ali je istina sasvim drugačija i bolje je da si Hitlera svrstao u isti red sa ovom trojicom koju sam spomenuo.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Radari NATO su registrovali rusku formaciju oko 15 časova popodne, a nemački avioni su se uz nju zadržali oko 25 minuta. "Oni su stupili u kontakt sa ruskim avionima samo da bi obavili vizuelnu proveru", saopštio je za medije portparol nemačke armije.

Pa kako su ih onda presreli kad je iz saopstenja ocigledno da su otisli da im se jave, popricaju malo i to je to. Iz vaseg naslova covek bi zakljucio da su Rusi krenuli u napad a ovi ih kao presreli i odvratli od namere. Kako neki ljudi vole da preteruju, majko Bozja!

Srbija

pre 9 godina

Jel problem sto Rusi lete u medjunarodnom vazdusnom prostoru? Uostalom verovatno lete u Kaljingradsku oblast gde imaju avio bazu ili im treba odobrenje od NATO-a da slete na sopstvenu teritoriju.

Iscelitelj

pre 9 godina

Nato patrolira na citavoj planeti neometano, a Rusi po njima nemaju pravo da patroliraju pola metra od njigove granice. To je vec teska patologija. Nadam se da ce ih Rusi nauciti pameti, bez obzira na posledice. Dosta je bilo...

istorija - uciteljica zivota

pre 9 godina

kad god je neki bolesni manijak tokom istorije provocirao sukobe da bi nahranio svoju bolesnu sujetu i iluziju o sopstvenoj "velicini" - hitler, napoleon, slobodan milosevic, sadam husein - uvek se zavrsavalo na isti nacin, pa ce tako i sada. svakog normalnog je samo zao ruskog naroda, koji je zatocenik u sopstvenoj drzavi i zato sto mafijasi i manijaci ponovo zele da ga koriste kao topovsko meso. putin vidi da je obaranjem cena nafte i sankcijama koje je isprovocirao dosao do propasti svoje ionako primitivne "ekonomije" pa zeli da sto pre izazove rat da bi nasao izgovor za sopstvenu nesposobnost i katastrofalne greske koje je vec pocinio.

Darko

pre 9 godina

Bilo bi mi daleko lakše da se ovo nadletanje dešava tamo negde oko Teksasa ili Aljaske. Mislim, dokle će Evropa biti tlo za raznorazne eksperimente?

Gorance

pre 9 godina

"Dve letelice "jurofajter" nemačkog "Luftvafea" presrele su danas formaciju od osam ruskih vojnih aviona, koji su leteli u medjunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika."


MEDjUNARODNOM!!! Dakle, nisu povredili niciji vazdusni prostor! Ili je medjunarodni prostor rezervisan iskljucivo za nato?

Neko

pre 9 godina

Ako sam dobro razumio ruski avioni su letjeli medjunarodnim vazdusnim prostorom... ne vidim razlog zasto bi ih presretali? Da su "povrijedili" vazdusni prostor neke od pomenutih drzava razumio bih ovu vijest... ovako ne znam zasto se ovi iz NATO-a stalno nesto grupisu i presrecu. :-)

Jakobinac u ostavci

pre 9 godina

"Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim."

Nije Rusija pripojila nista, nego su stanovnici Krima na legalan nacin koji im je omogucavao ukrajinski ustav izasli na referendum, izglasali samostalnost i odvajanje od Ukrajine, a onda zatrazili prikljucenje Ruskoj Federaciji.

I dok god se budu iznosile neistine kao ona gore u cilju da to jednom postane istina, treba ponavljati i ponavljati stvarne i neosporive cinjenice. Istorijski, Krim je otet od Rusije dekretom ukrajinskog komuniste Hruscova, a sada se ogromnom voljom gradjana na demokratskom referendumu vratio matici. Tacka.

istoricar

pre 9 godina

Rusi bas provociraju a posle sve "zapad kriv".
Evo ih izgleda svrljaju i podmornicama blizu Svedske.
Da se ne plase NATOa Rusi bi pola Evrope okupirali.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Verujem da je tačan prevod nečijih vesti, ali je sadržaj, u najmanje, za podsmeh. „Presreli“ dva nemačka dečija aviona nebesku armadu, brojčano, taktički i operativno zastrašujuću, hehe. Biser je kraj: stupili u optički kontakt.
I sve to u međunarodnom vazdušnom prostoru.
Za neupućene, Nemačka nema pravo na ofanzivna borbena sredstva, uključujući borbenu avijaciju, ali joj se toleriše, naročito pod maskom NATO-a.
Pošto je ujedinjenje Nemačke sprovedeno bez međunarodne procedure i ugovora, a Rusija naslednica SSSR-a, ima legitimno pravo na vraćanje Istočne Nemačke u status „okupacione zone“ zbog ugrožavanja svetskog mira... Zbog ovoga, a ne iz ljubavi, je Merkel snishodljiva...

antifa

pre 9 godina

Rusi su zaboravili kako su prosli u poslednjoj trci naoruzanja i to kad su imali ceo sssr i pola evrope na svojoj strani, a sad imaju samo cetnickog vojvodu za saveznika.

Maxim

pre 9 godina

Neuobičajeno visoka aktivnost ruske avijacije ima za cilj povećanje potrošnje kerozina kako bi se na tržištu stvorio utisak povećane potražnje i tako podigla cena nafte na nivo projektovan u ruskom budžetu.

Экономика России!

d

pre 9 godina

"Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim."

visoke su od 45.
samo u poslednjih 15 godina NATO je napao Srbiju, Avganistan, Irak, Libiju i Siriju. Svrgnuli rezime u Venecueli i Ukrajini i uveli zemlje u haos. Da se spreme Iran i Pakistan (scenario je sigurno spreman i verovatno ne preterano inventivan - islamisti, teroristi, ljudska prava - samo cemo da vidimo koji je termin za pocetak predstave). To su sve zemlje koje su pokusavale ili pokusavaju da saradjuju sa Rusijom.

shame boner

pre 9 godina

Ah,mediji kao mediji....strukturu samih medija je najbolje rasclanio Noam Comski,tj. u cijem su oni vlasnistvu i koji je cilj vladavine medijima. Znaci,velika vecina zapadnih medija i agencijskih kuca je u rukama 0,01 %(citaj nekoliko porodica),koje drze "sedam sestara"(shell,excon,texaco...) i koje fabrikuju vijesti tipa "ruska podmornica u svedskim vodama"...etc. Cilj;ruski energetski resursi. Ako je iko nekad gledao Reganov inaguaracijski govor,84 god,trebao je primjetiti lika koji mu u pola govora govori da "zacepi" tj. ukoci,smanji dozivljaj. To su pravi vladari Zapada,Nato-a. Fabrikovanje ovakvih vijesti samo vodi onome o cemu se vec odavno suska....stvaranju medijske podloge za potcinjavanjem Rusije.

ja sam

pre 9 godina

na šta se sve troše pare običnoga sveta. zato postoji ebola, aids, tumori, glad, žedj, zatrovani vazduh i voda. prokletstvo zvano čovek.

Mihailo

pre 9 godina

Dobro staro turbo-elisno čudovište, strah i trepet Hladnog rata, koje sa par Raduga može da zbriše milione; jednom rečju - savršenstvo .
Lepo je videti da se ponovo u međunarodnim vodenim i vazdušnim prostorima često sreću Rusi i NATO, kao u doba pomenutog Hladnog rata.

Stefan

pre 9 godina

Sto znaci Rusija se vraca na mesto na kome je nekada bila dok je postojao SSSR.
Ne znaci ovo kako eto Rusija ce uci u rat sa Zapadom ili sta vec, tek samo demonstriraju snagu i dokazuju Zapadu da imaju efektive i da se ne libe dokazivanja.
Sve to je moguce zahvaljujuci Putinu.

Moler

pre 9 godina

Da je bila obrnuta situacija sad bi smo citali kako su ruski avioni provocirali NATO pilote i dovodili ih u opasnost bliskim letenjem, a oni su tu samo trenirali dopremanje humanitarne pomoci lososima koje love ruski medvedi.

Vuk Sev

pre 9 godina

Jeste. Kad NATO vrsi manevre u Crnom Moru u medjunarodnim vodama, sasvim normalna stvar. Kad to Rusi urade, uuuuu sprema se apokalipsa.

AJDE?

Smaraju. Nisam Rusofil ni fob, ali mediji i Nato se prodaju kao prostitutke na internetu.

Шала мала

pre 9 godina

Досадно више.Нападните, Амери, Русе и завршите причу.
Упс, па Русија није Србија!

ws

pre 9 godina

Cudan je strah tih Skandinavaca od Rusa. Teska patologija. Zato se Rusi ovako i igraju,cisto da im objasne da jako,jako dobro zive i da trebaju to cijeniti,a ne u svakoj corbi biti mirodjija.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Rusija treba Natou razbit industriju i stavit pod jaku kontrolu a Kina i Iran da zategnu Ameriku i od njih nema nista,uf ,uf ,hahahahahhaha.

Шумадинац

pre 9 godina

Ма то им се убацују компјутерске симулације, кад узлете и виде да нема ништа
није им добро...

Komazec

pre 9 godina

nikad kraja ljudskoj gluposti, igraju se deca rata, kako smo mi jadna civilizacija, treba da nestanemo u momentu jer nismo za bolje, citava istorija je puna idiotluka nezrelih vodja i jos nezrelije mase, jadne ove zivotinje pored nas na planeti kako bi samo uzivale da nije homosapiensa i njegove svesti da je bice ograniceno vremenom ali jos gore nesvesti sopstvene umne zaostalosti.

Mare,NS

pre 9 godina

""...On je dodao da je NATO čak i danas po podne pratio kretanje nekih ruskih aviona. ...""

Kakva glupost,kao da juce i svakog bogovetnog dana to ne rade!

Jedino,nesto nisam procitao,da ruski avioni vezbaju u blizini Floride npr.,nego na granicama Rusije,a ovi ih kao presrecu!
Pogubili se ljudi,pa eto!!!

Вы позволите мне говорить по-сербски

pre 9 godina

Ma vezbaju za paradu sledece godine, dobili packe od Gazda Vucka i Vojvode Tome da to mora bolje.

Zika

pre 9 godina

Spermite udobne fotelje za ''Ratove zvezda", WW3. Malo se glavni spoznor ratova zaigrao u proceni da ce moci novi rat da izazove na staroj ratnoj teritoriji. Fala bogu pa se sad obidje cela Zemlja za par sati tako da niko nije siguran. Jedino je sigurno da je svima muka od rata na Balkanu za vjek vjekova.

Vuk Sev

pre 9 godina

Jeste. Kad NATO vrsi manevre u Crnom Moru u medjunarodnim vodama, sasvim normalna stvar. Kad to Rusi urade, uuuuu sprema se apokalipsa.

AJDE?

Smaraju. Nisam Rusofil ni fob, ali mediji i Nato se prodaju kao prostitutke na internetu.

Mare,NS

pre 9 godina

""...On je dodao da je NATO čak i danas po podne pratio kretanje nekih ruskih aviona. ...""

Kakva glupost,kao da juce i svakog bogovetnog dana to ne rade!

Jedino,nesto nisam procitao,da ruski avioni vezbaju u blizini Floride npr.,nego na granicama Rusije,a ovi ih kao presrecu!
Pogubili se ljudi,pa eto!!!

d

pre 9 godina

"Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim."

visoke su od 45.
samo u poslednjih 15 godina NATO je napao Srbiju, Avganistan, Irak, Libiju i Siriju. Svrgnuli rezime u Venecueli i Ukrajini i uveli zemlje u haos. Da se spreme Iran i Pakistan (scenario je sigurno spreman i verovatno ne preterano inventivan - islamisti, teroristi, ljudska prava - samo cemo da vidimo koji je termin za pocetak predstave). To su sve zemlje koje su pokusavale ili pokusavaju da saradjuju sa Rusijom.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Radari NATO su registrovali rusku formaciju oko 15 časova popodne, a nemački avioni su se uz nju zadržali oko 25 minuta. "Oni su stupili u kontakt sa ruskim avionima samo da bi obavili vizuelnu proveru", saopštio je za medije portparol nemačke armije.

Pa kako su ih onda presreli kad je iz saopstenja ocigledno da su otisli da im se jave, popricaju malo i to je to. Iz vaseg naslova covek bi zakljucio da su Rusi krenuli u napad a ovi ih kao presreli i odvratli od namere. Kako neki ljudi vole da preteruju, majko Bozja!

Srbija

pre 9 godina

Jel problem sto Rusi lete u medjunarodnom vazdusnom prostoru? Uostalom verovatno lete u Kaljingradsku oblast gde imaju avio bazu ili im treba odobrenje od NATO-a da slete na sopstvenu teritoriju.

Stefan

pre 9 godina

Sto znaci Rusija se vraca na mesto na kome je nekada bila dok je postojao SSSR.
Ne znaci ovo kako eto Rusija ce uci u rat sa Zapadom ili sta vec, tek samo demonstriraju snagu i dokazuju Zapadu da imaju efektive i da se ne libe dokazivanja.
Sve to je moguce zahvaljujuci Putinu.

shame boner

pre 9 godina

Ah,mediji kao mediji....strukturu samih medija je najbolje rasclanio Noam Comski,tj. u cijem su oni vlasnistvu i koji je cilj vladavine medijima. Znaci,velika vecina zapadnih medija i agencijskih kuca je u rukama 0,01 %(citaj nekoliko porodica),koje drze "sedam sestara"(shell,excon,texaco...) i koje fabrikuju vijesti tipa "ruska podmornica u svedskim vodama"...etc. Cilj;ruski energetski resursi. Ako je iko nekad gledao Reganov inaguaracijski govor,84 god,trebao je primjetiti lika koji mu u pola govora govori da "zacepi" tj. ukoci,smanji dozivljaj. To su pravi vladari Zapada,Nato-a. Fabrikovanje ovakvih vijesti samo vodi onome o cemu se vec odavno suska....stvaranju medijske podloge za potcinjavanjem Rusije.

Mishale

pre 9 godina

Vauuu, pa ti si vrhunski poznavaoc vazduhoplova, onda sigurno znas da amerikanci imaju avijon iste namene isto proizveden kad i TU-95, i dalje lete na njemu, i tebe i mene su bombardovali njime 1999.g.
Kad shvatimo ko smo i sta smo tek tada ce nam biti bolje. Niti smo ruski niti smo americki prijatelji ili neprijatelji. Prvo moramo sami sa sobom da se sprijateljimo, pomirimo i postujemo.

Jakobinac u ostavci

pre 9 godina

"Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim."

Nije Rusija pripojila nista, nego su stanovnici Krima na legalan nacin koji im je omogucavao ukrajinski ustav izasli na referendum, izglasali samostalnost i odvajanje od Ukrajine, a onda zatrazili prikljucenje Ruskoj Federaciji.

I dok god se budu iznosile neistine kao ona gore u cilju da to jednom postane istina, treba ponavljati i ponavljati stvarne i neosporive cinjenice. Istorijski, Krim je otet od Rusije dekretom ukrajinskog komuniste Hruscova, a sada se ogromnom voljom gradjana na demokratskom referendumu vratio matici. Tacka.

Mystic

pre 9 godina

Rusija nikada ne pocinje rat,ona ga zavrsava,a vi samo nastavite da cackate mecku.Lepo je pre neki dan Putin rekao i upozorio da mecka ni po koju cenu nece da da svoju tajgu,a sada imate sansu da je razbesnite pa da se malo proseta van tajge,i da vam pokuca na vrata kao i na kraju drugog svetskog rata.

Шала мала

pre 9 godina

Досадно више.Нападните, Амери, Русе и завршите причу.
Упс, па Русија није Србија!

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Verujem da je tačan prevod nečijih vesti, ali je sadržaj, u najmanje, za podsmeh. „Presreli“ dva nemačka dečija aviona nebesku armadu, brojčano, taktički i operativno zastrašujuću, hehe. Biser je kraj: stupili u optički kontakt.
I sve to u međunarodnom vazdušnom prostoru.
Za neupućene, Nemačka nema pravo na ofanzivna borbena sredstva, uključujući borbenu avijaciju, ali joj se toleriše, naročito pod maskom NATO-a.
Pošto je ujedinjenje Nemačke sprovedeno bez međunarodne procedure i ugovora, a Rusija naslednica SSSR-a, ima legitimno pravo na vraćanje Istočne Nemačke u status „okupacione zone“ zbog ugrožavanja svetskog mira... Zbog ovoga, a ne iz ljubavi, je Merkel snishodljiva...

Neko

pre 9 godina

Ako sam dobro razumio ruski avioni su letjeli medjunarodnim vazdusnim prostorom... ne vidim razlog zasto bi ih presretali? Da su "povrijedili" vazdusni prostor neke od pomenutih drzava razumio bih ovu vijest... ovako ne znam zasto se ovi iz NATO-a stalno nesto grupisu i presrecu. :-)

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Ništa značajno. Ovo se dešava svakodnevno ali je sada postalo bitno.
Zapad po svaku cenu traži razlog za makar i ekonomski rat sa Rusijom. Obama danas reče da Rusija ništa ne proizvodi a jutros im se raspadne raketa dok ruska ode bez problema. Amerika odavno cilja na ruske resurse i to čak ni ne krije. Naravno da niko na svetu to neda samo oni koji su slabiji moraju sili da se pokore ali supersila poput Rusije to nikada neće dozvoliti. Nastradati u ovakvoj ekonomskoj situaciji može Kina jer ona je najopasniji neprijatelj amerike zbog američkih dugova. Amerika toliko duguje kinezima da to nikada neće moći vratiti a to je vrlo opasno. Rusija to zna i čuva kineze za nedajboze...
Na zapadu živim ali vidim da obični gradjani sve manje veruju pričama zapada, a to nije dobro.

Gorance

pre 9 godina

"Dve letelice "jurofajter" nemačkog "Luftvafea" presrele su danas formaciju od osam ruskih vojnih aviona, koji su leteli u medjunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika."


MEDjUNARODNOM!!! Dakle, nisu povredili niciji vazdusni prostor! Ili je medjunarodni prostor rezervisan iskljucivo za nato?

Moler

pre 9 godina

Da je bila obrnuta situacija sad bi smo citali kako su ruski avioni provocirali NATO pilote i dovodili ih u opasnost bliskim letenjem, a oni su tu samo trenirali dopremanje humanitarne pomoci lososima koje love ruski medvedi.

ruski rulet

pre 9 godina

U jesen 1983. godine bili smo na ivici III svetskog rata zbog masovnih NATO provokacija nazvanih operacija "Able Archer". Rusi umalo nisu lansirali balisticke nuklearne rakete, a Ameri su posle svega rekli u stilu "Pa mi smo se samo malo igrali, kako su Rusi bili tako glupi da pomisle da smo imali nameru da ih napadnemo?". Sada je u toku operacija "Умелый лучник".

ws

pre 9 godina

Cudan je strah tih Skandinavaca od Rusa. Teska patologija. Zato se Rusi ovako i igraju,cisto da im objasne da jako,jako dobro zive i da trebaju to cijeniti,a ne u svakoj corbi biti mirodjija.

rusosaurus

pre 9 godina

Rekao bi čovek da je počela invazija , a ono Rusi krenuli na produženu s mlekom i tek uzgred da provere opseg frekvencija na kojima radi NATO . Znaju zapadnjaci kako im je prošao razarač Donald Kuk u Crnom moru kad im je ruski SU 24 sa novim uređajem za onesposobljavanje elektronike pogasio sve radare i komunikacione uređaje tako da ni oružje na brodu nisu mogli da pokrenu .

Iscelitelj

pre 9 godina

Nato patrolira na citavoj planeti neometano, a Rusi po njima nemaju pravo da patroliraju pola metra od njigove granice. To je vec teska patologija. Nadam se da ce ih Rusi nauciti pameti, bez obzira na posledice. Dosta je bilo...

Darko

pre 9 godina

Bilo bi mi daleko lakše da se ovo nadletanje dešava tamo negde oko Teksasa ili Aljaske. Mislim, dokle će Evropa biti tlo za raznorazne eksperimente?

ja sam

pre 9 godina

na šta se sve troše pare običnoga sveta. zato postoji ebola, aids, tumori, glad, žedj, zatrovani vazduh i voda. prokletstvo zvano čovek.

Marko

pre 9 godina

@istorija - uciteljica zivota,

U tom nizu lidera zaboravio si da spomeneš recimo Lindona Džonsona i Ričarda Niksona koji su se neslavno proveli 11 godina uništavajući sve što se uništiti može po Vijetnamu pa im opet ništa nije vredelo i otišli su neslavno u istoriju.Isto tako, mogao si da spomeneš i Džordža Buša mlađeg koji je odgovoran za hiljade ljudskih žrtava kako u Iraku, Afganistanu i drugim zemljama, tako i među samim Amerikancima pa ga zato danas u njegovoj zemlji samo sa podsmehom spominju.Lepo je selektivno birati kao što ti radiš, ali je istina sasvim drugačija i bolje je da si Hitlera svrstao u isti red sa ovom trojicom koju sam spomenuo.

Zdravko Kuzmanovic u reprezenatciju!

pre 9 godina

kao nato avioni su zaduzeni da cuvaju medjunarodni vazdusni prostor?
niste u stanju svoj vazdusni prostor da cuvate,uzdizete se nesto kao vi presrecete nekog,9/11 ste imali priliku da dokazete vasu efikasnost u presretanju,pokazali ste.
kraj.
vest je cista propaganda.

Komazec

pre 9 godina

nikad kraja ljudskoj gluposti, igraju se deca rata, kako smo mi jadna civilizacija, treba da nestanemo u momentu jer nismo za bolje, citava istorija je puna idiotluka nezrelih vodja i jos nezrelije mase, jadne ove zivotinje pored nas na planeti kako bi samo uzivale da nije homosapiensa i njegove svesti da je bice ograniceno vremenom ali jos gore nesvesti sopstvene umne zaostalosti.

Ivan

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je problem. Svi obavljaju letove u međunarodnom vazdušnom prostoru, sta je tu tako cudno. To sto ima vise letova je samo vizuelno odmeravanja snaga, ali svi imaju pravo na koriscenje tog vazdusnog prostora.

Zika

pre 9 godina

Spermite udobne fotelje za ''Ratove zvezda", WW3. Malo se glavni spoznor ratova zaigrao u proceni da ce moci novi rat da izazove na staroj ratnoj teritoriji. Fala bogu pa se sad obidje cela Zemlja za par sati tako da niko nije siguran. Jedino je sigurno da je svima muka od rata na Balkanu za vjek vjekova.

MJ

pre 9 godina

Citam istu vest na BBC I Financia Times. Ruski avioni su u medjunarodnom vazdusnom prostoru. Zbog politicke situacije ovo postaje vest. Cudi me samo koji je motiv B92, koji cita iste vesti da ih predstavlja tonom koji ne koriste ni zapadni propagandisti.

Вы позволите мне говорить по-сербски

pre 9 godina

Ma vezbaju za paradu sledece godine, dobili packe od Gazda Vucka i Vojvode Tome da to mora bolje.

antifa

pre 9 godina

Rusi su zaboravili kako su prosli u poslednjoj trci naoruzanja i to kad su imali ceo sssr i pola evrope na svojoj strani, a sad imaju samo cetnickog vojvodu za saveznika.

istorija - uciteljica zivota

pre 9 godina

kad god je neki bolesni manijak tokom istorije provocirao sukobe da bi nahranio svoju bolesnu sujetu i iluziju o sopstvenoj "velicini" - hitler, napoleon, slobodan milosevic, sadam husein - uvek se zavrsavalo na isti nacin, pa ce tako i sada. svakog normalnog je samo zao ruskog naroda, koji je zatocenik u sopstvenoj drzavi i zato sto mafijasi i manijaci ponovo zele da ga koriste kao topovsko meso. putin vidi da je obaranjem cena nafte i sankcijama koje je isprovocirao dosao do propasti svoje ionako primitivne "ekonomije" pa zeli da sto pre izazove rat da bi nasao izgovor za sopstvenu nesposobnost i katastrofalne greske koje je vec pocinio.

bonaparta3

pre 9 godina

Strah da će im provaliti frekvencije radara. Setite se šta je uradio onaj Su 24 kada je nadleteo američku korvetu /ratni brod/ i isključio joj sve sisteme.
Da je dobro nije dobro! Da će dobro biti čisto sumnjam prosto neverujem? Ovo nemože da ostane nerešeno. 90 minuta odigrano,a sada produžetci. Ko da zlatan go pobednik

Шумадинац

pre 9 godina

Ма то им се убацују компјутерске симулације, кад узлете и виде да нема ништа
није им добро...

Mihailo

pre 9 godina

Dobro staro turbo-elisno čudovište, strah i trepet Hladnog rata, koje sa par Raduga može da zbriše milione; jednom rečju - savršenstvo .
Lepo je videti da se ponovo u međunarodnim vodenim i vazdušnim prostorima često sreću Rusi i NATO, kao u doba pomenutog Hladnog rata.

istoricar

pre 9 godina

Rusi bas provociraju a posle sve "zapad kriv".
Evo ih izgleda svrljaju i podmornicama blizu Svedske.
Da se ne plase NATOa Rusi bi pola Evrope okupirali.

Mika

pre 9 godina

@ Lana
Iz tih Eurofajtera je na batajnickom aerodromu stalno curelo nesto. Nije ni ucestvovao u letackom programu. Po zavrsetku aeromitinga samo su Rusi uspeli da polete i odu kuci. Eurofajter tek posle nedelju dana nakon intervencije njihovih tehnickih sluzbi. F16 tek posle mesec dana. Toliko o toj superiornosti. To su cak prezentacioni avioni koji treba da su 100 % ispravni.

aha

pre 9 godina

@istorija- uciteljica zivota
Napoleon i Hitler su zapadni manijaci koji su kao i neki danas zeleli rat sa Rusijom, pa su zavrsili kako su zavrsili.
Rat danas zele oni koji su zaduzeni i pred bankrotom, a to nije Rusija, nego SAD i vecina njihovih saveznika.
Tacnije, oni bi hteli rat ali se boje Rusije, pa umesto da ratuju oni galame, jer ipak ne zele da ih Rusi pretvore u prah.
Zato prave buku, posle ponizenja u Siriji i na Krimu, plase male saveznike iz istocne Evrope i nagovaraju ih da kupe americko oruzje. To je poenta svega.
Rusija s druge strane potpisuje najveci ugovor u istoriji o snabdevanju gasom sa Kinom, potpisuje ugovore sa Indijom, Brazilom, zemljama J. Amerike, Azije... dakle ojacava ekonomsku saradnju sa drzavama koje nisu u krizi.
Ruska proizvodnja belezi rast, a kineske kompanije jedva docekale da ulete na rusko trziste.
Dok Kina i Rusija imaju najvece devizne rezerve na svetu, Evropa grca u dugovima, Amerika odavno pred bankrotom.
A u Nemackoj, Francuskoj, istocnoj Evropi, stotine hiljada radnika nalaze se pred otkazom zbog sankcija koje je njima Rusija uvela. To priznaju sami Evropljani.
Ako nas je istorija necemu naucila, naucila nas je da je Evropa uvek izvukla deblji kraj kad se kacila sa Rusijom. Tako ce biti i ovog puta.

Maxim

pre 9 godina

Neuobičajeno visoka aktivnost ruske avijacije ima za cilj povećanje potrošnje kerozina kako bi se na tržištu stvorio utisak povećane potražnje i tako podigla cena nafte na nivo projektovan u ruskom budžetu.

Экономика России!

Lana

pre 9 godina

Šta su koji đavo slali dva eurofightera na tih osam ruskih konzervi, jedan bi bio više nego dovoljan. I kakva je uopšte to formacija od toliko aviona različite namene: lovac, lovac bombarder, lovac presretač, frontovski bombarder? Verovatno su okupili sve što im je nekim čudom u letnom stanju i ajde da malo glumimo ludilo u međunarodnom vazdušnom prostoru. Inače, svaka relativno ozbiljna zemlja koja bi htela da važi za neku vojnu silu ne bi od sramote priznala da ima TU 95 star 60 godina bilo gde van vojnih muzeja, a kamoli u aktivnoj upotrebi, ali ne i Rusi.

au

pre 9 godina

@Lana
Kad ne znas ne pisi.
Imaju pravo da salju kakve oni zele avione.
Formacija dovoljna da NATO uhvati panika.
Eurofajter je jedna kanta u poredjenju sa MiG-31 i SU-27, to nikad nije bilo sporno. Da znas sta je MiG-31, "ubica satelita" ne bi se blamirala u komentaru.
Da je ratno stanje, Eurofajter bi bio oboren jos dok je uzletao. MiG 31 je za njega "visa klasa".
Taj avion ,Tupoljev koji pominjes "proizveden pre 60" godina je noviji od istog onog koji Amerikanci koriste kao GLAVNI strateski bombarder, dakle nosac nuklearnog oruzja, a bombardovao je i Srbiju '99. Dakle opet se blamiras.
A narocito zbog toga sto je NAJBOLJI americki avion, F-22 proizveden jos 1987.... to je onaj "ponos" SAD-a koji je tako jadan da su zabranili dalju proizvodnju i svako malo prizemljuju i ono malo aviona koje su proizveli, zbog silnih kvarova i problema (piloti padaju u nesvest bez objasnjenja itd).
Imaju i F-35, koji je prisilno prizemljen (jer je kanta) pa cak razmatraju da odustanu od dalje proizvodnje jer je u poredjenju sa Suhojem obicno smece.
To je pre 10 dana izjavio AMERICKI vazduhoplovni general.
Tako da je pitanje hoce li Ameri uskoro i imati bilo sta sto moze da leti i posmatra iz daljine ruske avione, kao sto to rade ove evropske kantice.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Rusija treba Natou razbit industriju i stavit pod jaku kontrolu a Kina i Iran da zategnu Ameriku i od njih nema nista,uf ,uf ,hahahahahhaha.

aha

pre 9 godina

@antifa
Tada su im saveznici bili Bugari, Madjari, Slovaci, Cesi, Albanci..... sve sila do sile.
Sada su to americki saveznici, dok su ruski saveznici i prijatelji danas Kina, Indija, Brazil.... cela Azija, Juzna Amerika....
Sad ti vidi koga bi pre voleo da imas za saveznika i prijatelja. Kinu i Indiju ili Bugarsku i Rumuniju?
Dok Bugari i Rumuni pricaju o sankcijama, Kinezi i Indijci potpisuju nove ekonomske ugovore sa Rusima.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ljudi su navikli hladnoratovski razmisljat,a situacija je mnogo drugacija ,Rusi trebaju ici na vojnu pobedu i ne pustit Nato da se izvuce kad je vec poceo provcirat,to nije Srbija i Libija pa nikom nista,nece ih Rusi pustit da se izvuku zdrmat ce ih,hahhahahahha.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Avioni NATO-a presreću ruske

Ne znam da li je "greška" u saopštenju NATO-a ili u vašem prevodu."PRESRETANJE" kao vojno-vazduhoplovni termin znači da su letilice jedne strane u procesu odvraćanja strane koja se presreće i menjanja njihove rute leta pod pretnom sile.Ako presretana strana ne promeni pravac leta dolazi do upozorenja a onda i do raketiranja i obaranja.
Ovde nije reč o presretanju jer se trenažni let odvija u međunarodnom vazdušnom prostoru,što se jasno vidi iz teksta, već do leta koji ima za cilj da se izviđa i da se "pokažu mišići".Ništa što se ne dešava i što se već nije dešavalo.Jedino je situacija zbog Ukrajine zategnuta pa su sada saopštenja bombastičnija.U vreme Jeljcina ovakvi letovi Rusa su bili nezamislivi pa je zapad pomalo u panici jer nije jedini.

Časno do kraja

pre 9 godina

Međunarodni vazdušni prostor i zamisli Rusi u međunarodnom vaz.prostoru? Zaista strašno. Nato traži incident koji je više nego moguć u ovakvim "presretanjima", jer to dođe kao jedna vrsta "premeravanja" (presretnem te u međ.vaz.prostoru - po kom osnovu?)

Nikola, sportsko-politicki analiticar

pre 9 godina

Lako se može dogoditi da Rusija zbog ovakvih igara ostane bez fudbalskog svetskog prvenstva u Rusiji.
(Milan, 29. oktobar 2014 21:01)

Od toga ionako nece biti nista pa sve da se Krim nije ni desio. Videli smo kakav bezobrazluk su zapadni mediji u vezi ZOI u Sociju forsirali, prizivajuci maltene teroristicke napade u Rusiji i samom Sociju ne bi li time dokazali da Rusi nemaju kontrolu nad svojom teritorijom, da zemlja nije bezbedna i da nije sposobna nesto tako kao sto su OI da organizuje. O nedolasku predsednika nekih drzava (zbog navodnog nepostovanja ljudskih prava u Rusiji) na otvaranje OI u Sociju i da ne govorimo. Sva ta propaganda protiv Rusije bice ponovljena i pred svetsko prvenstvo u fudbalu ali mnogo agresivnije, radikalnije, da me ne bi cudilo da puno drzava, clanica EU, pod pritiskom SAD nece ni poslati svoje reprezentacije na takmicenje. Amerikanci ce, zajedno sa svojim poltronom EU sve uciniti da se SP u Rusiji ne odrzi.

podsecanje

pre 9 godina

ZA autora komentara koji se potpisao kao "kvazimodo":ZAboravili ste samo jednu sitnicu, da je bivsi SSSR tj, njegova naslednica Rusija isplacena sa 20 i vise milijaigdi tdasnjih nemackih maraka sto je napistila Istocnu Nemacku. Ne moze ona da se vrati nigde vise. I jos nesto, SAD, V. Britanij, Francuska nisu napustile svoje zone u Nemackoj

neutralni felsh

pre 9 godina

Rusija nikada ne pocinje rat,ona ga zavrsava,a vi samo nastavite da cackate mecku.Lepo je pre neki dan Putin rekao i upozorio da mecka ni po koju cenu nece da da svoju tajgu,a sada imate sansu da je razbesnite pa da se malo proseta van tajge,i da vam pokuca na vrata kao i na kraju drugog svetskog rata.
(Mystic, 29. oktobar 2014 23:46)

rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.

Shone

pre 9 godina

Ал сте урадили наслов свака част. Ко не прочита текст могао би да помисли да је почео рат. А у ствари само се детектовали, мало проћаскали и то је то. И добро је што је тако.

С друге стране цела прича портпарола НАТО-а је трагикомична. Руси били у међународном простору (близу своје границе) а западњаци се понашају као да су им минимум бомбардовали Лондон и Вашингтон. Тешки параноици. И то нико други него они који су поробили читав свет, једва дочекаше да објаве како су Руси негативци што лете у међународном простору. Могу западњаци да имају више пара и то (ваљда имају) али џаба им све кад су моралне ништарије.

Legionar

pre 9 godina

Dva jurofajtera presrela MIG-31.Pa ovaj vidi na 200km a unistava na 100km,pritom moze da lanisra rakete sa aviona iz pratnje,sto je za EF-2000 misaona imenica.Ovo ne da nije bilo presretanje,nego je smesno.Drugo,u medjunarodnom prostoru su se samo sreli,jer NATO tu ne moze da presrece.

mikin

pre 9 godina

"rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.
(neutralni felsh, 30. oktobar 2014 07:11)"
-------------------------------------------
Malo si otisao predaleko u istoriju. Ali kad vec spominjes Poljsku, trebao bi znati da su Poljaci oni koji su prvi upali i ucinili daleko vise sranja po Rusiji nego Rusi po Poljskoj! Upadi u Madjarsku i Cehoslovacku nisu bili ratovi vec tadasnja "unutrasnja pitanja Warsavskog pakta". Sta mislis da se recimo danas Hrvatska odluci da istupi iz NATO da li bi prosla drugacije od ondasnje Cehoslovacke? Avganistan koji spominjes je odgovor Rusa na americko angazovanje tamo - sta mislis ko je i kada napravio Bin-Ladena i sa kojim ciljem?
Ovo na kraju moze biti donekle tacno, ali ne vazi za Ruse posle drugog svetskog rata. Oni izgledaju naivno u poredjenju sa amrickom doktrinom "resavanja svetskih pitanja". Obzirom koliko su veliki i mocni, trebali bi se ponasati daleko bahatije i bezobzirnije nego sto to cine danas.

ivan

pre 9 godina

"nikad kraja ljudskoj gluposti, igraju se deca rata, kako smo mi jadna civilizacija, treba da nestanemo u momentu jer nismo za bolje, citava istorija je puna idiotluka nezrelih vodja i jos nezrelije mase, jadne ove zivotinje pored nas na planeti kako bi samo uzivale da nije homosapiensa i njegove svesti da je bice ograniceno vremenom ali jos gore nesvesti sopstvene umne zaostalosti."

Bravo, bravo za komentar. U centar!!!

revolucija ili pasos!

pre 9 godina

"dva aviona MiG-31 i šest "suhoja" - dva SU-34, dva SU-27 i dva SU-24"
puno mi srce. jos kad sr se setim kako je fajter pao u zaborav, kad su, na proslom mitingu, za nim izleteli mikojani 29...

NESA

pre 9 godina

Nečudi za Ruse oni se svuda trpaju ali otkud NATO AVIONI u Medjunarodnom vazdusnom prostoru e to me šokiralo pa oni baš sve poštuju :)

Goran

pre 9 godina

Sudeci po komentarima - izgleda da odavno nismo imali rat, ljudima je malo dosadno ...
Takodje, sudeci po tome kako smo u svim dosadasnjim ratovima prolazili, bez obzira da li smo ratove "gubili" ili "dobijali", cenim da smo bas kvalitetni mazohisti.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

podsecanje@, u odgovoru za Kvazimodo Sorabius: „isplaćen SSSR, tj današnja Rusija, sa 20 milijardi tadašnjih nemačkih maraka“ - što bi rekao Vučić, veću glupost nisi mogao da izvališ! A ja kažem SMEŠAN si sa ovom izmišljotinom!!!
Ostalo i tvoje i moje stoji: iz bivše Zapadne Nemačke se Amerika nije povukla (ostali jesu), baza u Darmštratu nije NATO-a, već USA, a u ostalim bazama je NATO, u kom su 'ostali', a Rusija ima međunarodno—pravno pravo da vrati kad god poželi, Nemačka nema pravo da se buni!
Pripremljeni ugovor nije video svetlost dana niti potpise, jer je Gorbačov „dobio krizu Crveni Trg“, bombardovanje parlamenta, i smenjivanje, a pijandura Eljcin nije imao s kim — ili nije hteo, da potpiše.
PS.
Rusija se oporavila i prestigla „zapad“ dok su se ovi bavili Jugoslavijom, Srbijom i Kosovom, Agganistanom, Irakom, Libijom, Sirijom.., i sada prikazuje mišice. Primećujete li da Amerika ili ćuti ili se bavi kurtoazijom? — Socijalna bomba im samo što nije eksplodirala u nedrima, plaćaju se greške zadnjih 30 godina!

rango

pre 9 godina

To su vjerovatno najbolji avioni koje imaju, njih pošalju van granica, da se pokažu, a oni avioni u Rusiji se raspadaju i nisu nizasta! Krntije starije od 30 godina. Klasično slovensko foliranje bez podloge, bože, pa mentalitet isti kao nas...

neutralni felsh

pre 9 godina

Avganistan koji spominjes je odgovor Rusa na americko angazovanje tamo - sta mislis ko je i kada napravio Bin-Ladena i sa kojim ciljem?
Ovo na kraju moze biti donekle tacno, ali ne vazi za Ruse posle drugog svetskog rata. Oni izgledaju naivno u poredjenju sa amrickom doktrinom "resavanja svetskih pitanja". Obzirom koliko su veliki i mocni, trebali bi se ponasati daleko bahatije i bezobzirnije nego sto to cine danas.
(mikin, 30. oktobar 2014 08:53)

gde je akcija, tu je i reakcija... toliko. svaka od svih velikih sila ima putera na glavi, nema tu manje i vise nevinih. sve one su podrzavale odredjene strane u sukobima u trecim zemljama, od kube i vijetnama do nikaragve i avganistana.

Klis

pre 9 godina

"rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.
(neutralni felsh, 30. oktobar 2014 07:11)"

Zaboravio si napad na Ukrajinu (Krim) i napad na Gruziju 1992. (Abhazija, kad su zajedno sa Abhazima napali Gruzijce i nakon toga Abhašku nezavisnost su priznale Rusija, Nikaragva, Venecuela, Nauru, Vanuatu i Tuvalu.) i napad na Gruziju 2008. godine (Juzna Osetija)

Mrka

pre 9 godina

Ziv je Staljin umro nije dok je Putina i Rusije. A to prvo osete Rusi. Danas im je zabranjeno da izadju na ulicu i demonstriraju protiv vlasti, sutra gulazi i 20.000.000 mrtvih.

Duci0167

pre 9 godina

Ajmo sada srpsko rusofilski analiticari,naucnici i zveznaoci. Sad ce podaCi o kolicinama ovoga onoga,ovi imaju ovo ono,drugi nemaju,Rus ima sto svet nemade itd i sve naravno,a kako drugacije,nego u korist Rusije. Heh,pa onda Rusija ne bi bila sirotinja ko sto jeste. Sav prihod spuca na naoruzanje a narod gladan i pijan vecito. Predsednik,politicar (diskutabilno) vodi drzavu kao da je na safariju i da se rve sa lavovima,pesnici tigrove i jase zmajeve. Poslale Ruje par aviona da provociraju a NATO bitchslap!"Gde ste krenuli momci? Fali vam pola srafova na SU!"
Pa ta vam Rusija pruzila azil i raj na zemlji srpskim najvecim krvnicima i koljacima,Milosevicima. Da je Sloba reagovao ranije i njega bi udvorili,klovnovi.

alex

pre 9 godina

NATO će jednog dana tako da samelje Rusiju, da će od nje da ostane samo Kamčatka. Najmanje će im pomoći što ih ovoliko vole Srbi, koje Rusi, btw, uopšte ne vole.

Lana

pre 9 godina

Šta su koji đavo slali dva eurofightera na tih osam ruskih konzervi, jedan bi bio više nego dovoljan. I kakva je uopšte to formacija od toliko aviona različite namene: lovac, lovac bombarder, lovac presretač, frontovski bombarder? Verovatno su okupili sve što im je nekim čudom u letnom stanju i ajde da malo glumimo ludilo u međunarodnom vazdušnom prostoru. Inače, svaka relativno ozbiljna zemlja koja bi htela da važi za neku vojnu silu ne bi od sramote priznala da ima TU 95 star 60 godina bilo gde van vojnih muzeja, a kamoli u aktivnoj upotrebi, ali ne i Rusi.

istorija - uciteljica zivota

pre 9 godina

kad god je neki bolesni manijak tokom istorije provocirao sukobe da bi nahranio svoju bolesnu sujetu i iluziju o sopstvenoj "velicini" - hitler, napoleon, slobodan milosevic, sadam husein - uvek se zavrsavalo na isti nacin, pa ce tako i sada. svakog normalnog je samo zao ruskog naroda, koji je zatocenik u sopstvenoj drzavi i zato sto mafijasi i manijaci ponovo zele da ga koriste kao topovsko meso. putin vidi da je obaranjem cena nafte i sankcijama koje je isprovocirao dosao do propasti svoje ionako primitivne "ekonomije" pa zeli da sto pre izazove rat da bi nasao izgovor za sopstvenu nesposobnost i katastrofalne greske koje je vec pocinio.

antifa

pre 9 godina

Rusi su zaboravili kako su prosli u poslednjoj trci naoruzanja i to kad su imali ceo sssr i pola evrope na svojoj strani, a sad imaju samo cetnickog vojvodu za saveznika.

istoricar

pre 9 godina

Rusi bas provociraju a posle sve "zapad kriv".
Evo ih izgleda svrljaju i podmornicama blizu Svedske.
Da se ne plase NATOa Rusi bi pola Evrope okupirali.

podsecanje

pre 9 godina

ZA autora komentara koji se potpisao kao "kvazimodo":ZAboravili ste samo jednu sitnicu, da je bivsi SSSR tj, njegova naslednica Rusija isplacena sa 20 i vise milijaigdi tdasnjih nemackih maraka sto je napistila Istocnu Nemacku. Ne moze ona da se vrati nigde vise. I jos nesto, SAD, V. Britanij, Francuska nisu napustile svoje zone u Nemackoj

Mystic

pre 9 godina

Rusija nikada ne pocinje rat,ona ga zavrsava,a vi samo nastavite da cackate mecku.Lepo je pre neki dan Putin rekao i upozorio da mecka ni po koju cenu nece da da svoju tajgu,a sada imate sansu da je razbesnite pa da se malo proseta van tajge,i da vam pokuca na vrata kao i na kraju drugog svetskog rata.

rango

pre 9 godina

To su vjerovatno najbolji avioni koje imaju, njih pošalju van granica, da se pokažu, a oni avioni u Rusiji se raspadaju i nisu nizasta! Krntije starije od 30 godina. Klasično slovensko foliranje bez podloge, bože, pa mentalitet isti kao nas...

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Rusija treba Natou razbit industriju i stavit pod jaku kontrolu a Kina i Iran da zategnu Ameriku i od njih nema nista,uf ,uf ,hahahahahhaha.

Duci0167

pre 9 godina

Ajmo sada srpsko rusofilski analiticari,naucnici i zveznaoci. Sad ce podaCi o kolicinama ovoga onoga,ovi imaju ovo ono,drugi nemaju,Rus ima sto svet nemade itd i sve naravno,a kako drugacije,nego u korist Rusije. Heh,pa onda Rusija ne bi bila sirotinja ko sto jeste. Sav prihod spuca na naoruzanje a narod gladan i pijan vecito. Predsednik,politicar (diskutabilno) vodi drzavu kao da je na safariju i da se rve sa lavovima,pesnici tigrove i jase zmajeve. Poslale Ruje par aviona da provociraju a NATO bitchslap!"Gde ste krenuli momci? Fali vam pola srafova na SU!"
Pa ta vam Rusija pruzila azil i raj na zemlji srpskim najvecim krvnicima i koljacima,Milosevicima. Da je Sloba reagovao ranije i njega bi udvorili,klovnovi.

Vuk Sev

pre 9 godina

Jeste. Kad NATO vrsi manevre u Crnom Moru u medjunarodnim vodama, sasvim normalna stvar. Kad to Rusi urade, uuuuu sprema se apokalipsa.

AJDE?

Smaraju. Nisam Rusofil ni fob, ali mediji i Nato se prodaju kao prostitutke na internetu.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

Verujem da je tačan prevod nečijih vesti, ali je sadržaj, u najmanje, za podsmeh. „Presreli“ dva nemačka dečija aviona nebesku armadu, brojčano, taktički i operativno zastrašujuću, hehe. Biser je kraj: stupili u optički kontakt.
I sve to u međunarodnom vazdušnom prostoru.
Za neupućene, Nemačka nema pravo na ofanzivna borbena sredstva, uključujući borbenu avijaciju, ali joj se toleriše, naročito pod maskom NATO-a.
Pošto je ujedinjenje Nemačke sprovedeno bez međunarodne procedure i ugovora, a Rusija naslednica SSSR-a, ima legitimno pravo na vraćanje Istočne Nemačke u status „okupacione zone“ zbog ugrožavanja svetskog mira... Zbog ovoga, a ne iz ljubavi, je Merkel snishodljiva...

d

pre 9 godina

"Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim."

visoke su od 45.
samo u poslednjih 15 godina NATO je napao Srbiju, Avganistan, Irak, Libiju i Siriju. Svrgnuli rezime u Venecueli i Ukrajini i uveli zemlje u haos. Da se spreme Iran i Pakistan (scenario je sigurno spreman i verovatno ne preterano inventivan - islamisti, teroristi, ljudska prava - samo cemo da vidimo koji je termin za pocetak predstave). To su sve zemlje koje su pokusavale ili pokusavaju da saradjuju sa Rusijom.

rusosaurus

pre 9 godina

Rekao bi čovek da je počela invazija , a ono Rusi krenuli na produženu s mlekom i tek uzgred da provere opseg frekvencija na kojima radi NATO . Znaju zapadnjaci kako im je prošao razarač Donald Kuk u Crnom moru kad im je ruski SU 24 sa novim uređajem za onesposobljavanje elektronike pogasio sve radare i komunikacione uređaje tako da ni oružje na brodu nisu mogli da pokrenu .

Jakobinac u ostavci

pre 9 godina

"Međutim, napetosti između NATO i Rusije su visoke otkad je Rusija u martu pripojila ukrajinsko poluostrvo Krim."

Nije Rusija pripojila nista, nego su stanovnici Krima na legalan nacin koji im je omogucavao ukrajinski ustav izasli na referendum, izglasali samostalnost i odvajanje od Ukrajine, a onda zatrazili prikljucenje Ruskoj Federaciji.

I dok god se budu iznosile neistine kao ona gore u cilju da to jednom postane istina, treba ponavljati i ponavljati stvarne i neosporive cinjenice. Istorijski, Krim je otet od Rusije dekretom ukrajinskog komuniste Hruscova, a sada se ogromnom voljom gradjana na demokratskom referendumu vratio matici. Tacka.

neutralni felsh

pre 9 godina

Rusija nikada ne pocinje rat,ona ga zavrsava,a vi samo nastavite da cackate mecku.Lepo je pre neki dan Putin rekao i upozorio da mecka ni po koju cenu nece da da svoju tajgu,a sada imate sansu da je razbesnite pa da se malo proseta van tajge,i da vam pokuca na vrata kao i na kraju drugog svetskog rata.
(Mystic, 29. oktobar 2014 23:46)

rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.

shame boner

pre 9 godina

Ah,mediji kao mediji....strukturu samih medija je najbolje rasclanio Noam Comski,tj. u cijem su oni vlasnistvu i koji je cilj vladavine medijima. Znaci,velika vecina zapadnih medija i agencijskih kuca je u rukama 0,01 %(citaj nekoliko porodica),koje drze "sedam sestara"(shell,excon,texaco...) i koje fabrikuju vijesti tipa "ruska podmornica u svedskim vodama"...etc. Cilj;ruski energetski resursi. Ako je iko nekad gledao Reganov inaguaracijski govor,84 god,trebao je primjetiti lika koji mu u pola govora govori da "zacepi" tj. ukoci,smanji dozivljaj. To su pravi vladari Zapada,Nato-a. Fabrikovanje ovakvih vijesti samo vodi onome o cemu se vec odavno suska....stvaranju medijske podloge za potcinjavanjem Rusije.

Шала мала

pre 9 godina

Досадно више.Нападните, Амери, Русе и завршите причу.
Упс, па Русија није Србија!

Stefan

pre 9 godina

Sto znaci Rusija se vraca na mesto na kome je nekada bila dok je postojao SSSR.
Ne znaci ovo kako eto Rusija ce uci u rat sa Zapadom ili sta vec, tek samo demonstriraju snagu i dokazuju Zapadu da imaju efektive i da se ne libe dokazivanja.
Sve to je moguce zahvaljujuci Putinu.

ws

pre 9 godina

Cudan je strah tih Skandinavaca od Rusa. Teska patologija. Zato se Rusi ovako i igraju,cisto da im objasne da jako,jako dobro zive i da trebaju to cijeniti,a ne u svakoj corbi biti mirodjija.

ruski rulet

pre 9 godina

U jesen 1983. godine bili smo na ivici III svetskog rata zbog masovnih NATO provokacija nazvanih operacija "Able Archer". Rusi umalo nisu lansirali balisticke nuklearne rakete, a Ameri su posle svega rekli u stilu "Pa mi smo se samo malo igrali, kako su Rusi bili tako glupi da pomisle da smo imali nameru da ih napadnemo?". Sada je u toku operacija "Умелый лучник".

Mrka

pre 9 godina

Ziv je Staljin umro nije dok je Putina i Rusije. A to prvo osete Rusi. Danas im je zabranjeno da izadju na ulicu i demonstriraju protiv vlasti, sutra gulazi i 20.000.000 mrtvih.

Srbija

pre 9 godina

Jel problem sto Rusi lete u medjunarodnom vazdusnom prostoru? Uostalom verovatno lete u Kaljingradsku oblast gde imaju avio bazu ili im treba odobrenje od NATO-a da slete na sopstvenu teritoriju.

Maxim

pre 9 godina

Neuobičajeno visoka aktivnost ruske avijacije ima za cilj povećanje potrošnje kerozina kako bi se na tržištu stvorio utisak povećane potražnje i tako podigla cena nafte na nivo projektovan u ruskom budžetu.

Экономика России!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Ništa značajno. Ovo se dešava svakodnevno ali je sada postalo bitno.
Zapad po svaku cenu traži razlog za makar i ekonomski rat sa Rusijom. Obama danas reče da Rusija ništa ne proizvodi a jutros im se raspadne raketa dok ruska ode bez problema. Amerika odavno cilja na ruske resurse i to čak ni ne krije. Naravno da niko na svetu to neda samo oni koji su slabiji moraju sili da se pokore ali supersila poput Rusije to nikada neće dozvoliti. Nastradati u ovakvoj ekonomskoj situaciji može Kina jer ona je najopasniji neprijatelj amerike zbog američkih dugova. Amerika toliko duguje kinezima da to nikada neće moći vratiti a to je vrlo opasno. Rusija to zna i čuva kineze za nedajboze...
Na zapadu živim ali vidim da obični gradjani sve manje veruju pričama zapada, a to nije dobro.

Mihailo

pre 9 godina

Dobro staro turbo-elisno čudovište, strah i trepet Hladnog rata, koje sa par Raduga može da zbriše milione; jednom rečju - savršenstvo .
Lepo je videti da se ponovo u međunarodnim vodenim i vazdušnim prostorima često sreću Rusi i NATO, kao u doba pomenutog Hladnog rata.

Klis

pre 9 godina

"rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.
(neutralni felsh, 30. oktobar 2014 07:11)"

Zaboravio si napad na Ukrajinu (Krim) i napad na Gruziju 1992. (Abhazija, kad su zajedno sa Abhazima napali Gruzijce i nakon toga Abhašku nezavisnost su priznale Rusija, Nikaragva, Venecuela, Nauru, Vanuatu i Tuvalu.) i napad na Gruziju 2008. godine (Juzna Osetija)

Neko

pre 9 godina

Ako sam dobro razumio ruski avioni su letjeli medjunarodnim vazdusnim prostorom... ne vidim razlog zasto bi ih presretali? Da su "povrijedili" vazdusni prostor neke od pomenutih drzava razumio bih ovu vijest... ovako ne znam zasto se ovi iz NATO-a stalno nesto grupisu i presrecu. :-)

Zdravko Kuzmanovic u reprezenatciju!

pre 9 godina

kao nato avioni su zaduzeni da cuvaju medjunarodni vazdusni prostor?
niste u stanju svoj vazdusni prostor da cuvate,uzdizete se nesto kao vi presrecete nekog,9/11 ste imali priliku da dokazete vasu efikasnost u presretanju,pokazali ste.
kraj.
vest je cista propaganda.

Mare,NS

pre 9 godina

""...On je dodao da je NATO čak i danas po podne pratio kretanje nekih ruskih aviona. ...""

Kakva glupost,kao da juce i svakog bogovetnog dana to ne rade!

Jedino,nesto nisam procitao,da ruski avioni vezbaju u blizini Floride npr.,nego na granicama Rusije,a ovi ih kao presrecu!
Pogubili se ljudi,pa eto!!!

Kralj Ibi

pre 9 godina

Radari NATO su registrovali rusku formaciju oko 15 časova popodne, a nemački avioni su se uz nju zadržali oko 25 minuta. "Oni su stupili u kontakt sa ruskim avionima samo da bi obavili vizuelnu proveru", saopštio je za medije portparol nemačke armije.

Pa kako su ih onda presreli kad je iz saopstenja ocigledno da su otisli da im se jave, popricaju malo i to je to. Iz vaseg naslova covek bi zakljucio da su Rusi krenuli u napad a ovi ih kao presreli i odvratli od namere. Kako neki ljudi vole da preteruju, majko Bozja!

Mika

pre 9 godina

@ Lana
Iz tih Eurofajtera je na batajnickom aerodromu stalno curelo nesto. Nije ni ucestvovao u letackom programu. Po zavrsetku aeromitinga samo su Rusi uspeli da polete i odu kuci. Eurofajter tek posle nedelju dana nakon intervencije njihovih tehnickih sluzbi. F16 tek posle mesec dana. Toliko o toj superiornosti. To su cak prezentacioni avioni koji treba da su 100 % ispravni.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Ljudi su navikli hladnoratovski razmisljat,a situacija je mnogo drugacija ,Rusi trebaju ici na vojnu pobedu i ne pustit Nato da se izvuce kad je vec poceo provcirat,to nije Srbija i Libija pa nikom nista,nece ih Rusi pustit da se izvuku zdrmat ce ih,hahhahahahha.

Iscelitelj

pre 9 godina

Nato patrolira na citavoj planeti neometano, a Rusi po njima nemaju pravo da patroliraju pola metra od njigove granice. To je vec teska patologija. Nadam se da ce ih Rusi nauciti pameti, bez obzira na posledice. Dosta je bilo...

Шумадинац

pre 9 godina

Ма то им се убацују компјутерске симулације, кад узлете и виде да нема ништа
није им добро...

bonaparta3

pre 9 godina

Strah da će im provaliti frekvencije radara. Setite se šta je uradio onaj Su 24 kada je nadleteo američku korvetu /ratni brod/ i isključio joj sve sisteme.
Da je dobro nije dobro! Da će dobro biti čisto sumnjam prosto neverujem? Ovo nemože da ostane nerešeno. 90 minuta odigrano,a sada produžetci. Ko da zlatan go pobednik

au

pre 9 godina

@Lana
Kad ne znas ne pisi.
Imaju pravo da salju kakve oni zele avione.
Formacija dovoljna da NATO uhvati panika.
Eurofajter je jedna kanta u poredjenju sa MiG-31 i SU-27, to nikad nije bilo sporno. Da znas sta je MiG-31, "ubica satelita" ne bi se blamirala u komentaru.
Da je ratno stanje, Eurofajter bi bio oboren jos dok je uzletao. MiG 31 je za njega "visa klasa".
Taj avion ,Tupoljev koji pominjes "proizveden pre 60" godina je noviji od istog onog koji Amerikanci koriste kao GLAVNI strateski bombarder, dakle nosac nuklearnog oruzja, a bombardovao je i Srbiju '99. Dakle opet se blamiras.
A narocito zbog toga sto je NAJBOLJI americki avion, F-22 proizveden jos 1987.... to je onaj "ponos" SAD-a koji je tako jadan da su zabranili dalju proizvodnju i svako malo prizemljuju i ono malo aviona koje su proizveli, zbog silnih kvarova i problema (piloti padaju u nesvest bez objasnjenja itd).
Imaju i F-35, koji je prisilno prizemljen (jer je kanta) pa cak razmatraju da odustanu od dalje proizvodnje jer je u poredjenju sa Suhojem obicno smece.
To je pre 10 dana izjavio AMERICKI vazduhoplovni general.
Tako da je pitanje hoce li Ameri uskoro i imati bilo sta sto moze da leti i posmatra iz daljine ruske avione, kao sto to rade ove evropske kantice.

Gorance

pre 9 godina

"Dve letelice "jurofajter" nemačkog "Luftvafea" presrele su danas formaciju od osam ruskih vojnih aviona, koji su leteli u medjunarodnom vazdušnom prostoru iznad Baltika."


MEDjUNARODNOM!!! Dakle, nisu povredili niciji vazdusni prostor! Ili je medjunarodni prostor rezervisan iskljucivo za nato?

Marko

pre 9 godina

@istorija - uciteljica zivota,

U tom nizu lidera zaboravio si da spomeneš recimo Lindona Džonsona i Ričarda Niksona koji su se neslavno proveli 11 godina uništavajući sve što se uništiti može po Vijetnamu pa im opet ništa nije vredelo i otišli su neslavno u istoriju.Isto tako, mogao si da spomeneš i Džordža Buša mlađeg koji je odgovoran za hiljade ljudskih žrtava kako u Iraku, Afganistanu i drugim zemljama, tako i među samim Amerikancima pa ga zato danas u njegovoj zemlji samo sa podsmehom spominju.Lepo je selektivno birati kao što ti radiš, ali je istina sasvim drugačija i bolje je da si Hitlera svrstao u isti red sa ovom trojicom koju sam spomenuo.

Mishale

pre 9 godina

Vauuu, pa ti si vrhunski poznavaoc vazduhoplova, onda sigurno znas da amerikanci imaju avijon iste namene isto proizveden kad i TU-95, i dalje lete na njemu, i tebe i mene su bombardovali njime 1999.g.
Kad shvatimo ko smo i sta smo tek tada ce nam biti bolje. Niti smo ruski niti smo americki prijatelji ili neprijatelji. Prvo moramo sami sa sobom da se sprijateljimo, pomirimo i postujemo.

Moler

pre 9 godina

Da je bila obrnuta situacija sad bi smo citali kako su ruski avioni provocirali NATO pilote i dovodili ih u opasnost bliskim letenjem, a oni su tu samo trenirali dopremanje humanitarne pomoci lososima koje love ruski medvedi.

aha

pre 9 godina

@istorija- uciteljica zivota
Napoleon i Hitler su zapadni manijaci koji su kao i neki danas zeleli rat sa Rusijom, pa su zavrsili kako su zavrsili.
Rat danas zele oni koji su zaduzeni i pred bankrotom, a to nije Rusija, nego SAD i vecina njihovih saveznika.
Tacnije, oni bi hteli rat ali se boje Rusije, pa umesto da ratuju oni galame, jer ipak ne zele da ih Rusi pretvore u prah.
Zato prave buku, posle ponizenja u Siriji i na Krimu, plase male saveznike iz istocne Evrope i nagovaraju ih da kupe americko oruzje. To je poenta svega.
Rusija s druge strane potpisuje najveci ugovor u istoriji o snabdevanju gasom sa Kinom, potpisuje ugovore sa Indijom, Brazilom, zemljama J. Amerike, Azije... dakle ojacava ekonomsku saradnju sa drzavama koje nisu u krizi.
Ruska proizvodnja belezi rast, a kineske kompanije jedva docekale da ulete na rusko trziste.
Dok Kina i Rusija imaju najvece devizne rezerve na svetu, Evropa grca u dugovima, Amerika odavno pred bankrotom.
A u Nemackoj, Francuskoj, istocnoj Evropi, stotine hiljada radnika nalaze se pred otkazom zbog sankcija koje je njima Rusija uvela. To priznaju sami Evropljani.
Ako nas je istorija necemu naucila, naucila nas je da je Evropa uvek izvukla deblji kraj kad se kacila sa Rusijom. Tako ce biti i ovog puta.

aha

pre 9 godina

@antifa
Tada su im saveznici bili Bugari, Madjari, Slovaci, Cesi, Albanci..... sve sila do sile.
Sada su to americki saveznici, dok su ruski saveznici i prijatelji danas Kina, Indija, Brazil.... cela Azija, Juzna Amerika....
Sad ti vidi koga bi pre voleo da imas za saveznika i prijatelja. Kinu i Indiju ili Bugarsku i Rumuniju?
Dok Bugari i Rumuni pricaju o sankcijama, Kinezi i Indijci potpisuju nove ekonomske ugovore sa Rusima.

Вы позволите мне говорить по-сербски

pre 9 godina

Ma vezbaju za paradu sledece godine, dobili packe od Gazda Vucka i Vojvode Tome da to mora bolje.

Ivan

pre 9 godina

Ne vidim u cemu je problem. Svi obavljaju letove u međunarodnom vazdušnom prostoru, sta je tu tako cudno. To sto ima vise letova je samo vizuelno odmeravanja snaga, ali svi imaju pravo na koriscenje tog vazdusnog prostora.

Zika

pre 9 godina

Spermite udobne fotelje za ''Ratove zvezda", WW3. Malo se glavni spoznor ratova zaigrao u proceni da ce moci novi rat da izazove na staroj ratnoj teritoriji. Fala bogu pa se sad obidje cela Zemlja za par sati tako da niko nije siguran. Jedino je sigurno da je svima muka od rata na Balkanu za vjek vjekova.

Darko

pre 9 godina

Bilo bi mi daleko lakše da se ovo nadletanje dešava tamo negde oko Teksasa ili Aljaske. Mislim, dokle će Evropa biti tlo za raznorazne eksperimente?

mikin

pre 9 godina

"rusija ne zapocinje rat? a rat sa japanom 1905? a finska i "zimski rat", okupacija karelije, a upad u poljsku, dok su se lizali s nemcima, a upad u madjarsku i cesku, avganistan? ok ako ne vladas istorijom, ali nemoj da generalizujete i budete smesni navijaci. svaka velika sila je nekad pocinjala rat - onda kad je mislila da je jaca od suparnika.
(neutralni felsh, 30. oktobar 2014 07:11)"
-------------------------------------------
Malo si otisao predaleko u istoriju. Ali kad vec spominjes Poljsku, trebao bi znati da su Poljaci oni koji su prvi upali i ucinili daleko vise sranja po Rusiji nego Rusi po Poljskoj! Upadi u Madjarsku i Cehoslovacku nisu bili ratovi vec tadasnja "unutrasnja pitanja Warsavskog pakta". Sta mislis da se recimo danas Hrvatska odluci da istupi iz NATO da li bi prosla drugacije od ondasnje Cehoslovacke? Avganistan koji spominjes je odgovor Rusa na americko angazovanje tamo - sta mislis ko je i kada napravio Bin-Ladena i sa kojim ciljem?
Ovo na kraju moze biti donekle tacno, ali ne vazi za Ruse posle drugog svetskog rata. Oni izgledaju naivno u poredjenju sa amrickom doktrinom "resavanja svetskih pitanja". Obzirom koliko su veliki i mocni, trebali bi se ponasati daleko bahatije i bezobzirnije nego sto to cine danas.

Kvazimodo Sorabius

pre 9 godina

podsecanje@, u odgovoru za Kvazimodo Sorabius: „isplaćen SSSR, tj današnja Rusija, sa 20 milijardi tadašnjih nemačkih maraka“ - što bi rekao Vučić, veću glupost nisi mogao da izvališ! A ja kažem SMEŠAN si sa ovom izmišljotinom!!!
Ostalo i tvoje i moje stoji: iz bivše Zapadne Nemačke se Amerika nije povukla (ostali jesu), baza u Darmštratu nije NATO-a, već USA, a u ostalim bazama je NATO, u kom su 'ostali', a Rusija ima međunarodno—pravno pravo da vrati kad god poželi, Nemačka nema pravo da se buni!
Pripremljeni ugovor nije video svetlost dana niti potpise, jer je Gorbačov „dobio krizu Crveni Trg“, bombardovanje parlamenta, i smenjivanje, a pijandura Eljcin nije imao s kim — ili nije hteo, da potpiše.
PS.
Rusija se oporavila i prestigla „zapad“ dok su se ovi bavili Jugoslavijom, Srbijom i Kosovom, Agganistanom, Irakom, Libijom, Sirijom.., i sada prikazuje mišice. Primećujete li da Amerika ili ćuti ili se bavi kurtoazijom? — Socijalna bomba im samo što nije eksplodirala u nedrima, plaćaju se greške zadnjih 30 godina!

MJ

pre 9 godina

Citam istu vest na BBC I Financia Times. Ruski avioni su u medjunarodnom vazdusnom prostoru. Zbog politicke situacije ovo postaje vest. Cudi me samo koji je motiv B92, koji cita iste vesti da ih predstavlja tonom koji ne koriste ni zapadni propagandisti.

Časno do kraja

pre 9 godina

Međunarodni vazdušni prostor i zamisli Rusi u međunarodnom vaz.prostoru? Zaista strašno. Nato traži incident koji je više nego moguć u ovakvim "presretanjima", jer to dođe kao jedna vrsta "premeravanja" (presretnem te u međ.vaz.prostoru - po kom osnovu?)

alex

pre 9 godina

NATO će jednog dana tako da samelje Rusiju, da će od nje da ostane samo Kamčatka. Najmanje će im pomoći što ih ovoliko vole Srbi, koje Rusi, btw, uopšte ne vole.

Komazec

pre 9 godina

nikad kraja ljudskoj gluposti, igraju se deca rata, kako smo mi jadna civilizacija, treba da nestanemo u momentu jer nismo za bolje, citava istorija je puna idiotluka nezrelih vodja i jos nezrelije mase, jadne ove zivotinje pored nas na planeti kako bi samo uzivale da nije homosapiensa i njegove svesti da je bice ograniceno vremenom ali jos gore nesvesti sopstvene umne zaostalosti.

ja sam

pre 9 godina

na šta se sve troše pare običnoga sveta. zato postoji ebola, aids, tumori, glad, žedj, zatrovani vazduh i voda. prokletstvo zvano čovek.

revolucija ili pasos!

pre 9 godina

"dva aviona MiG-31 i šest "suhoja" - dva SU-34, dva SU-27 i dva SU-24"
puno mi srce. jos kad sr se setim kako je fajter pao u zaborav, kad su, na proslom mitingu, za nim izleteli mikojani 29...

Nikola, sportsko-politicki analiticar

pre 9 godina

Lako se može dogoditi da Rusija zbog ovakvih igara ostane bez fudbalskog svetskog prvenstva u Rusiji.
(Milan, 29. oktobar 2014 21:01)

Od toga ionako nece biti nista pa sve da se Krim nije ni desio. Videli smo kakav bezobrazluk su zapadni mediji u vezi ZOI u Sociju forsirali, prizivajuci maltene teroristicke napade u Rusiji i samom Sociju ne bi li time dokazali da Rusi nemaju kontrolu nad svojom teritorijom, da zemlja nije bezbedna i da nije sposobna nesto tako kao sto su OI da organizuje. O nedolasku predsednika nekih drzava (zbog navodnog nepostovanja ljudskih prava u Rusiji) na otvaranje OI u Sociju i da ne govorimo. Sva ta propaganda protiv Rusije bice ponovljena i pred svetsko prvenstvo u fudbalu ali mnogo agresivnije, radikalnije, da me ne bi cudilo da puno drzava, clanica EU, pod pritiskom SAD nece ni poslati svoje reprezentacije na takmicenje. Amerikanci ce, zajedno sa svojim poltronom EU sve uciniti da se SP u Rusiji ne odrzi.

Legionar

pre 9 godina

Dva jurofajtera presrela MIG-31.Pa ovaj vidi na 200km a unistava na 100km,pritom moze da lanisra rakete sa aviona iz pratnje,sto je za EF-2000 misaona imenica.Ovo ne da nije bilo presretanje,nego je smesno.Drugo,u medjunarodnom prostoru su se samo sreli,jer NATO tu ne moze da presrece.

NESA

pre 9 godina

Nečudi za Ruse oni se svuda trpaju ali otkud NATO AVIONI u Medjunarodnom vazdusnom prostoru e to me šokiralo pa oni baš sve poštuju :)

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

Avioni NATO-a presreću ruske

Ne znam da li je "greška" u saopštenju NATO-a ili u vašem prevodu."PRESRETANJE" kao vojno-vazduhoplovni termin znači da su letilice jedne strane u procesu odvraćanja strane koja se presreće i menjanja njihove rute leta pod pretnom sile.Ako presretana strana ne promeni pravac leta dolazi do upozorenja a onda i do raketiranja i obaranja.
Ovde nije reč o presretanju jer se trenažni let odvija u međunarodnom vazdušnom prostoru,što se jasno vidi iz teksta, već do leta koji ima za cilj da se izviđa i da se "pokažu mišići".Ništa što se ne dešava i što se već nije dešavalo.Jedino je situacija zbog Ukrajine zategnuta pa su sada saopštenja bombastičnija.U vreme Jeljcina ovakvi letovi Rusa su bili nezamislivi pa je zapad pomalo u panici jer nije jedini.

Goran

pre 9 godina

Sudeci po komentarima - izgleda da odavno nismo imali rat, ljudima je malo dosadno ...
Takodje, sudeci po tome kako smo u svim dosadasnjim ratovima prolazili, bez obzira da li smo ratove "gubili" ili "dobijali", cenim da smo bas kvalitetni mazohisti.

Shone

pre 9 godina

Ал сте урадили наслов свака част. Ко не прочита текст могао би да помисли да је почео рат. А у ствари само се детектовали, мало проћаскали и то је то. И добро је што је тако.

С друге стране цела прича портпарола НАТО-а је трагикомична. Руси били у међународном простору (близу своје границе) а западњаци се понашају као да су им минимум бомбардовали Лондон и Вашингтон. Тешки параноици. И то нико други него они који су поробили читав свет, једва дочекаше да објаве како су Руси негативци што лете у међународном простору. Могу западњаци да имају више пара и то (ваљда имају) али џаба им све кад су моралне ништарије.

neutralni felsh

pre 9 godina

Avganistan koji spominjes je odgovor Rusa na americko angazovanje tamo - sta mislis ko je i kada napravio Bin-Ladena i sa kojim ciljem?
Ovo na kraju moze biti donekle tacno, ali ne vazi za Ruse posle drugog svetskog rata. Oni izgledaju naivno u poredjenju sa amrickom doktrinom "resavanja svetskih pitanja". Obzirom koliko su veliki i mocni, trebali bi se ponasati daleko bahatije i bezobzirnije nego sto to cine danas.
(mikin, 30. oktobar 2014 08:53)

gde je akcija, tu je i reakcija... toliko. svaka od svih velikih sila ima putera na glavi, nema tu manje i vise nevinih. sve one su podrzavale odredjene strane u sukobima u trecim zemljama, od kube i vijetnama do nikaragve i avganistana.

ivan

pre 9 godina

"nikad kraja ljudskoj gluposti, igraju se deca rata, kako smo mi jadna civilizacija, treba da nestanemo u momentu jer nismo za bolje, citava istorija je puna idiotluka nezrelih vodja i jos nezrelije mase, jadne ove zivotinje pored nas na planeti kako bi samo uzivale da nije homosapiensa i njegove svesti da je bice ograniceno vremenom ali jos gore nesvesti sopstvene umne zaostalosti."

Bravo, bravo za komentar. U centar!!!