Utorak, 28.10.2014.

17:59

Fotografija Viktorijinih anđela zbog koje se razbesnela javnost

Izvor: Super žena

Fotografija Viktorijinih anðela zbog koje se razbesnela javnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Gabi

pre 9 godina

Ove žene izgledaju fenomenalno! Verovatno su ½Perfect body½ nazvali liniju veša, kako bi se svaka žena koja ga kupi tako osećala. Zašto bi neko bio toliko iskompleksiran da misli da mora tako da izgleda? Šta je sa kremama i puderima za lice ½Perfect ten½ i svim onim reklamama za volumen i kosu bez peruti? Da li i tu treba da dramimo, potpisujemo peticije i lečimo komplekse!

Poštovani

pre 9 godina

Svi vi koji mislite da se na ovo vređaju samo "debeljuce", pomislite kakvu poruku ovo šalje tinejdžerkama koje tek grade svoje samopouzdanje. Ja nisam za to da se širi lažna slika tako što će se reći za previše gojaznu ženu da je lepa, daleko od toga, ali ne može se tvrditi da je premršavo telo savršeno. Zbog toga što sam odrastala u medijskom okruženju prepunom "savršenih tela", ja i dalje patim za danima kada pas nije imao za šta da me ujede, iako sam svesna da to nije normalno. Zbog toga se treba buniti protiv ovakvih kampanja koje ženama ispiraju mozak od malih nogu.

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Mene samo zanima dali se te diskriminisane žene lože na zapuštene debele muškarce ili eventualno takve žene (ako su gej) !?? Ako je tako, odnosno ne bale i ne vlaže na izvajana tela, možda bi ih mogao podržati i razumeti... u ovom modernom društvu to još nisam primetio ali da im pružimo šansu.

Uh oh

pre 9 godina

Mozes misliti kompanija se drznula da nazove njihovu liniju "Perfect body". Odakle im pravo to da rade? Odatle sto su odgovorni prema svojim investitorima i zaposlenima. Imaju pravo da nazovu kako god hoce svoju novu liniju dok god ne krese zakon. Ako ti se ne svidja ti nemoj kupovati. To bi bilo kao kada bi ja kritikovao proizvodjaca piva sto tvrdi da je njihovo pivo perfektno. Odrastite ljudi

CVRX

pre 9 godina

A, da li vama ova tela deluju zdravo ili neka sa viskom ovoga ili onoga... Zasto ne bi propagirali zdrava tela, pa neka tamo neka domacica razmislja zasto njeno telo nije takvo i za koga ce da glasa seledeci put.

sladoledsmesom

pre 9 godina

Ovaj svet je postao smesan (da ne kazem nesto grublje). Svaka iskompleksirana susa je nasla za pravo da se za svakakvu glupost ljuti i zahteva neku pravdu. Lecite se bre.

@Modesty Upravo ti pokazujes netrpeljivost prema suprotnom polu. Niko ko je normalan ne mrzi zene vec ih obozava. A same ste dovele do toga da su mnoge zene postale robovi trendova i mode, nisu vam muskarci krivi za to. Jesam li ja odgovoran sto su vam torbe i cipele fetis? To radite zbog mene, jel?

sandra

pre 9 godina

dragi komentatori,advertajzing zenskog vesa je upucen,verovali ili ne,iskljucivo zenama. muskarci sa tim veze nemaju. njihovo razmisljanje se zavrsava na pogledu na noge,stomake,zadnjice i grudi modela koji taj ves reklamiraju. njih ne zanima kakav ves imaju njihove partnerke,vec kako izgledaju kad se skinu. zene se zbog drugih zena dobro oblace,a zbog muskaraca se skidaju. kompletan advertajzing se sastoji u tome da ako nosite ves kao ovi modeli izgledacete tako u ocima svog muskarca iako,na pr imate malo vise kilograma. iako je suludo i sumanuto,ocigledno deluje. jer privlacno telo( nisu svima iste stvari privlacne) bice privlacno i u takozvanim bubregarama :-)

blackdog

pre 9 godina

Meni je uvek bilo pomalo smesno sto ove poznate marke donjeg vesa namenjene zenama svoje reklame i revije prave iskljucivo za muskarce. Paradoksalno je sve to, ali se na kraju dana taj ves masovno prodaje. Mislim da odrasle zene ne mogu dobiti komplekse od ovakvih reklama, tinejdzerke su te koje najvise trpe. Ja sam, recimo, isla u baletsku skolu i imala nastavnicu baleta koja je zavrsila rusku baletsku skolu, da ne kazem spartansku, i koja je smatrala da sam ja sa svojih 14 god i 37 kg predebela, pa me je vredjala na dnevnoj bazi i uvijala u kese da bih "topila salo". Imala sam komplekse od debljine a realno sam izgledala kao anoreksicarka. Osvestila sam se pred kraj srednje skole i konacno shvatila da nisam debela. Mislim da ne postoji ni jedna reklama niti jedna "savrsena zena" koja moze da me ubije u pojam. Eto, blago njima i njihovim savrsenim telima, neka se i dalje uspesno setaju i slikaju ;)

PSL

pre 9 godina

Što se tiče lica sve su lepe, ali obratite pažnju na noge i na to kako stoje. Sem jedne sve su prekrstile noge da im se nevide koliko ustvari nisu zgodne. Po meni to je sve samo ne zgodno i savršeno telo.

LM

pre 9 godina

meni ostaje pitanje koja jos nije bila sa Dicapriom??? Pritom se slazem da ako bi malo jaci vetar duno da bi ovi "Andjeli" odletele u tri lepe "sa gornje slike". A za ove dole i ja bi tu muvo ove se prsticima u vis jer vec pricaju moj jezik. a za ove na slici iza njih, sta imam da pricam sa njima??? sem mozda ako bi me gledale kao dicaprio?

D10S

pre 9 godina

da se ne odnosi "body" na donji ves? a i da jesu savrsene, jesu... sta sada...channing tatum ili tom hardy nemaju savrsena tela? ja kao musko mogu samo da ih postujem!

T.

pre 9 godina

Te reklame i nisu usmerene ka zenama vec ka muskarcima koji se loze na te manekenke. Zasto bi bilo koja normalna zena bila zainteresovana za Viktorijine andjele?

maki

pre 9 godina

Definitivno im ne bi skodilo malo mesa, jer su premrsave. Kada bi bile punije onda bi i moglo da se govori o savrsenom telu, mada je sve to fotosopirano, nasminkano i ko zna sta jos, tako da ne mora da znaci da su one uzivo zgodnije od devojaka koje mozete sresti na ulici. Svako telo je savrseno na svoj nacin!

12345

pre 9 godina

"What gives Victoria's Secret the right to say what a "perfect" body is?? Stop body shaming!!"

Ko daje pravo zenama da govore kakva je savrsena alatka?

Komedija

pre 9 godina

Sto su mi smesni ovi sto kazu kako se lepa devojka odrice svega i svacega, i trenira, "da bi postigla nesto u svom zivotu, kako privatnom tako i u profesionalnom". Ahahahaahahaha! Bas lepo s njenje strane sto se tolko trudi, zar ne? Zamislite ta vrhunska, plemenita postignuca, do kojih se dolazi odricanjem od hrane i treniranjem da se zategne zadnjica! Ups, pardon, jedno su postignuca za muskarce, a drugo za zene. Ako si zensko, glavno postignuce ti je seksi izgled. Ako se bunis protiv te logike - mora da si ruzna i ljubomorna, nema drugog objasnjenja. Privatna i profesionalna postignuca, ha!

stvarno

pre 9 godina

Vanja Dzen nije savrsena ona he premrsava u stvarnosti samo je to fotoshop pogledaj fotografije na kojima nije njeno ime pogledaj neke retke koje nije ona objavila nego ljudi koji su je slikali ona je bez misica ima mnogo mrsave ruke i nema zadnjicu kao na slikama nego slepljenu

tito

pre 9 godina

Kakva glupost. Svako ima pravo na subjektivno znacenje reci "savrseno", kao sto svako ima pravo i da se ne slozi sa tim. Ko da tim zenama neko brani da one reklamiraju ono sto one smatraju savrsenim? To je po meni bolji put, i kvalitetnija reakcija od ove uvredjenosti koja je izuzetno neprivlacna. Nije debela zena neprivlacna, nego samo ona koja nije sigurna u svoju privlacnost pa makar bila i "savrsenog" tela po definiciji Victoria Secret-a.

milan-bgd

pre 9 godina

@ modesty

Na zalost, iako je rec "body" stavljena pod navodnike u sloganu VS, na slikama u originalnom clanku
http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11192298/Victorias-Secret-lingerie-adverts-spark-outrage.html
nigde bodija nema! Ili ja ne znam sta je bodi. Dakle, igra reci ipak sugerise savrseno telo. Razumem da vam bode oci mizoginija kod mladjih muskaraca, ali ovde je rec o "implicitnoj mizoginiji", podloj reklamnoj sugestiji, promociji jednog tipa lepote kao "perfect" i to dolazi od modne industrije za koju bismo rekli da je "na zenskoj strani". Pa pogledajte drugu fotografiju sa linka, sve su iste kao klonovi, gde cete u prirodi naci takav skup? I ovo je mizoginija ali ona tipa "noz u ledja". Postoji metoda u spinovanju, zove se "cherry picking", kada se kao uobicajeno predstavlja samo ono sto je za zeljenu svrhu probrano. Ova reklama je bas to. Podla kao fotosopiranje ili subliminalna poruka. A vecina ne tako promucurnih se kaci na subliminalnu poruku "Ovo je savrsen donji ves za savrsena tela. Da li je vase takvo (i nikakvo drugacije), da li vi sebi mozete da priustite ovo (ne samo finansijski)?".

Redondo

pre 9 godina

modesty@ Zaista ne bih voleo da te upoznam ikada u zivotu. Cenim da si, pored toga sto si jeb..a fministkinja, izuzetno dosadna i naporna osoba.

Aeon

pre 9 godina

Ono sto me vredja je mizogenija pogotovo kod mladjih muskaraca koji su se utripovali (drustvo i patrijarhat su im u tome pomogli, pa ne krivim pojedince) da je zensko telo tu da bi se njima svidjalo ili ne svidjalo, dakle redukcija zene kao,osobe na to koliko im je seksualno privlacna. Pa slusamo bisere kako recimo 'zene posle tridesete nemaju sta daponude na filmu' ili da im se 'ne svidjaju ovi kosturi ali im se takodje ne svidja ova afirmacija debelih' upakovano u dusebriznicke izgovore o necijem zdravlju ili ne, nebitno.
(modesty, 28. oktobar 2014 19:42)

Moram da te razocaram, od pocetka civilizacije zene se gledaju kao seksualno-reproduktivni objekti od strane muskaraca, isto kao sto i vi tako gledate nas, verovala ili ne. Samo vi gledate i ocenjujete neke druge faktore cesce nego fizicki izgled, ali nemojmo se zavarati ni tu, i dalje su likovi koji su mali, imaju mali, itd. jos vise diskriminisani od debelih zena, kao i uostalom likovi koji nemaju posao, nedaj boze u depresiji su itd. zato sto to "pravo musko" ne sme sebi da dozvoli. Ako ces da zivis u ovom svetu sa ljudima, pomiri se sa cinjenicom da sve sto radis, kako izgledas, i sta pricas biva neprestano osudjivano od strane drugih. Ako smeta, tu je neka obliznja pecina :)

!?!??!Koga, čega...

pre 9 godina

Nemam para za njihov preskupi veš a i mom mužu je isti potpuno nebitan najradje bi da ga nema uopšte a još manje me interesuje nedotupavna kampanja "perfect body" kako originalno :p. Nego hajde malo da okrenemo stvar na reklamama za muški donji veš se takodje pojavljuju "savršeni" muškarci sa trbušnjacima, bicepsima i tricepsima pa ne vidim da po našim ulicama šeta previše takvih a pogotovu posle nekih godina i šta sad?
Ovaj moj nikad nije gajio trbušnjake a sad je na to nadodao i stomačić pa šta, nisam se zato udala za njega! Realno, zapustio se a znam i zašto rinta od jutra do sutra da bi preživeli u ovoj Srbiji pa posle dodje kući i gaji decu sa mnom e zato ga volim!
Da je "savršeno telo" nešto bitno u životu sve ove sardine na slici bi bile srećno udate a nisu, već su sve raspuštenice ili im veze ne traju duže od dva meseca. Silne pare su zaradile jer su dobre "prodavačice" ali ovo sa nama običnim ljudima nema nikakve veze.
Pojedinim muškim komentatorima bih savetovala da kad se jednog dana budu ženili pogledaju nešto više od oblika pozadine ako misle da im brak potraje.

Ana-bg

pre 9 godina

One su zaista lepe i normalno mi je da reklamiraju donji ves jer su zgodne. Ljudi treba da se pomire sa tim da postoje i ruzna tela i da ne moze svako biti zgodan i da se zbog toga ne ljute. Ali druga krajnost je forsirati samo jednu vrstu lepote od koje ce se sve ostale devojke osecati manje vrednim. Za mene su sve zene lepe, samo postoje one koje se posvete toj svojoj lepoti i druge koje se zapuste.

Igor

pre 9 godina

Ne kapiram, ako je neko ruzan ruzan je, ako je debeo debeo je, sta sad nije u redu reci im istinu, treba svi da se pravimo ludi i da im govorimo da izgledaju super?

Amelie

pre 9 godina

U čemu je problem? Sad se osetljive debeljuce našle uvređene zato što devojke kojima je to profesija imaju "savršeno telo"? Jel neko uvređen zato što profesionalni sportisti imaju "six pack", i svakog dana treniraju po 10 sati? Ko vam brani da idete u teretanu 7 dana nedeljno, jedete 3 lista salate i plaćate profesionalnog trenera, šminkera, kozmetičara, stilistu... Ja nemam savršeno telo jer volim da jedem nutelu, a osim plivanja i šetnji ne volim nešto ni sportski da se forsiram, ali se hranim zdravo i umereno, vitka sam, i zadovoljna kako izgledam. Čak i ako to nije savršeno. Mora da su teži kompleksi u potanju kad je taj slogan podigao onakvu prašinu.

She

pre 9 godina

Mislim da su hteli da poruče, da kakvo god da vam je telo u njihovim će vam modelima izgledati savršeno. Valjda je jasno.

Za dobru "liniju" nisu potrebna velika odricanja i da se vodi nezdrav život, kako se stalno ističe, nego umerenost u jelu i dosta kretanja.

Nikola

pre 9 godina

Prosto nezgrapna marketing kombinacija sa jasnom namerom. Sledi pojašnjenje kada se ustalasa, nazovi slučajna masa, koja će napraviti besplatnu reklamu. Pojasniće da je savršeno telo u samo u tom donjem vešu. Iz marketing ugla smelo i razumno. Iz ugla muškarca...moram se prosto složiti

Vanja

pre 9 godina

Premrsave su pa samim tim ne mogu da izgledaju lepo ako deluju bolesno i iscrpljeno kao da su,ne daj Boze,imale neku operaciju ili sveze izasle iz bolnice.Dzejn Seter je dobar primer: vezbanje+zdravo telo+lepe i zategnute obline jer obline su jos iz antike simbol lepote zenskog tela. Mogu oni da serviraju koji god slogan hoce,ali ne mogu da promene da mrsavo telo bude nesto lepo.

popeye

pre 9 godina

Бојкотујте их, врло једноставно и ефектно, и удариће тамо где их највише боли.
Жене, време је да се побуните за своја права, нисте Photoshop-ирани комади силиконске пластике!?

ceca

pre 9 godina

Pa njima je svaka reklama takva, i uopste reklama za bilo koju marku donjeg vesa.
Ne moraju to kazu tako, govore i na drugi nacin koji isto vrijedja- zena mora da bude sexy za svog muskarca, da ga zavodi,bla, bla...uvijek tretirana kao seksualni objekt.

modesty

pre 9 godina

Uopste me ne vredja slogan, jer govori o bodiju kao komadu donjeg vesa a ne o telu, Ono sto me vredja je mizogenija pogotovo kod mladjih muskaraca koji su se utripovali (drustvo i patrijarhat su im u tome pomogli, pa ne krivim pojedince) da je zensko telo tu da bi se njima svidjalo ili ne svidjalo, dakle redukcija zene kao,osobe na to koliko im je seksualno privlacna. Pa slusamo bisere kako recimo 'zene posle tridesete nemaju sta daponude na filmu' ili da im se 'ne svidjaju ovi kosturi ali im se takodje ne svidja ova afirmacija debelih' upakovano u dusebriznicke izgovore o necijem zdravlju ili ne, nebitno.

Odatle dolaze kritike, osude, predrasude, zameranja, pljuvanja, i ostali sportovi kojima se bave frustrirani muskarci. Donji ves je tu najmanji problem. I sta ako se one odricu da bi bile mrsave? Neko se odrice da bi bio puniji, neko je prirodno,ovakav ili onakav. Licno mi se ne svidja VS ves, pa ni ne pratim andjele, dakako mi smeta mizogenija u medijima i u industriji mode, ali me mnogo vise brinu redovni izlivi besa, mrznje, prezira i obezvredjivanja prema zenama nego neki bilboard ili naslovnica casopisa.

sta mogu ljudi da pomisle

pre 9 godina

Ne mozemo mi sklanjati svaku zgodnu, lepu devojku koja je spremna na svakakva odricanja i treninge da bi postigla nesto u svom zivotu, kako privatnom tako i u profesionalnom, samo zato sto su tu neke individue koje se ne bi mnogo angazovale i potresale ni oko sebe ni oko svoje karijere pa im ove ambiciozne bodu oci? Il se ukljuci u globalno trziste ili vidi sta ces... Jesu devojke na reklami zdrave??? JESU!

Sabre

pre 9 godina

Ovo je kao sto kod nas imas nebeski narod/ultra-radikale i "zimnicu za mekdonalds/sami smo krivi za sve" likove - nigde mere. Apsolutno se slazem da su sve ove devojke premrsave i da kada pocnu jasno da im se ocrtavaju rebra trebalo bi da se neko zapita, ali sa druge strane ne volim ni ovaj trend u drugu krajnost da debele i objektivno ruznih/nezdravih tela osobe krecu da furaju pricu kako se time ponose i slicno.

Sabre

pre 9 godina

Ovo je kao sto kod nas imas nebeski narod/ultra-radikale i "zimnicu za mekdonalds/sami smo krivi za sve" likove - nigde mere. Apsolutno se slazem da su sve ove devojke premrsave i da kada pocnu jasno da im se ocrtavaju rebra trebalo bi da se neko zapita, ali sa druge strane ne volim ni ovaj trend u drugu krajnost da debele i objektivno ruznih/nezdravih tela osobe krecu da furaju pricu kako se time ponose i slicno.

Ana-bg

pre 9 godina

One su zaista lepe i normalno mi je da reklamiraju donji ves jer su zgodne. Ljudi treba da se pomire sa tim da postoje i ruzna tela i da ne moze svako biti zgodan i da se zbog toga ne ljute. Ali druga krajnost je forsirati samo jednu vrstu lepote od koje ce se sve ostale devojke osecati manje vrednim. Za mene su sve zene lepe, samo postoje one koje se posvete toj svojoj lepoti i druge koje se zapuste.

modesty

pre 9 godina

Uopste me ne vredja slogan, jer govori o bodiju kao komadu donjeg vesa a ne o telu, Ono sto me vredja je mizogenija pogotovo kod mladjih muskaraca koji su se utripovali (drustvo i patrijarhat su im u tome pomogli, pa ne krivim pojedince) da je zensko telo tu da bi se njima svidjalo ili ne svidjalo, dakle redukcija zene kao,osobe na to koliko im je seksualno privlacna. Pa slusamo bisere kako recimo 'zene posle tridesete nemaju sta daponude na filmu' ili da im se 'ne svidjaju ovi kosturi ali im se takodje ne svidja ova afirmacija debelih' upakovano u dusebriznicke izgovore o necijem zdravlju ili ne, nebitno.

Odatle dolaze kritike, osude, predrasude, zameranja, pljuvanja, i ostali sportovi kojima se bave frustrirani muskarci. Donji ves je tu najmanji problem. I sta ako se one odricu da bi bile mrsave? Neko se odrice da bi bio puniji, neko je prirodno,ovakav ili onakav. Licno mi se ne svidja VS ves, pa ni ne pratim andjele, dakako mi smeta mizogenija u medijima i u industriji mode, ali me mnogo vise brinu redovni izlivi besa, mrznje, prezira i obezvredjivanja prema zenama nego neki bilboard ili naslovnica casopisa.

sta mogu ljudi da pomisle

pre 9 godina

Ne mozemo mi sklanjati svaku zgodnu, lepu devojku koja je spremna na svakakva odricanja i treninge da bi postigla nesto u svom zivotu, kako privatnom tako i u profesionalnom, samo zato sto su tu neke individue koje se ne bi mnogo angazovale i potresale ni oko sebe ni oko svoje karijere pa im ove ambiciozne bodu oci? Il se ukljuci u globalno trziste ili vidi sta ces... Jesu devojke na reklami zdrave??? JESU!

ceca

pre 9 godina

Pa njima je svaka reklama takva, i uopste reklama za bilo koju marku donjeg vesa.
Ne moraju to kazu tako, govore i na drugi nacin koji isto vrijedja- zena mora da bude sexy za svog muskarca, da ga zavodi,bla, bla...uvijek tretirana kao seksualni objekt.

popeye

pre 9 godina

Бојкотујте их, врло једноставно и ефектно, и удариће тамо где их највише боли.
Жене, време је да се побуните за своја права, нисте Photoshop-ирани комади силиконске пластике!?

Nikola

pre 9 godina

Prosto nezgrapna marketing kombinacija sa jasnom namerom. Sledi pojašnjenje kada se ustalasa, nazovi slučajna masa, koja će napraviti besplatnu reklamu. Pojasniće da je savršeno telo u samo u tom donjem vešu. Iz marketing ugla smelo i razumno. Iz ugla muškarca...moram se prosto složiti

Vanja

pre 9 godina

Premrsave su pa samim tim ne mogu da izgledaju lepo ako deluju bolesno i iscrpljeno kao da su,ne daj Boze,imale neku operaciju ili sveze izasle iz bolnice.Dzejn Seter je dobar primer: vezbanje+zdravo telo+lepe i zategnute obline jer obline su jos iz antike simbol lepote zenskog tela. Mogu oni da serviraju koji god slogan hoce,ali ne mogu da promene da mrsavo telo bude nesto lepo.

Uh oh

pre 9 godina

Mozes misliti kompanija se drznula da nazove njihovu liniju "Perfect body". Odakle im pravo to da rade? Odatle sto su odgovorni prema svojim investitorima i zaposlenima. Imaju pravo da nazovu kako god hoce svoju novu liniju dok god ne krese zakon. Ako ti se ne svidja ti nemoj kupovati. To bi bilo kao kada bi ja kritikovao proizvodjaca piva sto tvrdi da je njihovo pivo perfektno. Odrastite ljudi

!?!??!Koga, čega...

pre 9 godina

Nemam para za njihov preskupi veš a i mom mužu je isti potpuno nebitan najradje bi da ga nema uopšte a još manje me interesuje nedotupavna kampanja "perfect body" kako originalno :p. Nego hajde malo da okrenemo stvar na reklamama za muški donji veš se takodje pojavljuju "savršeni" muškarci sa trbušnjacima, bicepsima i tricepsima pa ne vidim da po našim ulicama šeta previše takvih a pogotovu posle nekih godina i šta sad?
Ovaj moj nikad nije gajio trbušnjake a sad je na to nadodao i stomačić pa šta, nisam se zato udala za njega! Realno, zapustio se a znam i zašto rinta od jutra do sutra da bi preživeli u ovoj Srbiji pa posle dodje kući i gaji decu sa mnom e zato ga volim!
Da je "savršeno telo" nešto bitno u životu sve ove sardine na slici bi bile srećno udate a nisu, već su sve raspuštenice ili im veze ne traju duže od dva meseca. Silne pare su zaradile jer su dobre "prodavačice" ali ovo sa nama običnim ljudima nema nikakve veze.
Pojedinim muškim komentatorima bih savetovala da kad se jednog dana budu ženili pogledaju nešto više od oblika pozadine ako misle da im brak potraje.

blackdog

pre 9 godina

Meni je uvek bilo pomalo smesno sto ove poznate marke donjeg vesa namenjene zenama svoje reklame i revije prave iskljucivo za muskarce. Paradoksalno je sve to, ali se na kraju dana taj ves masovno prodaje. Mislim da odrasle zene ne mogu dobiti komplekse od ovakvih reklama, tinejdzerke su te koje najvise trpe. Ja sam, recimo, isla u baletsku skolu i imala nastavnicu baleta koja je zavrsila rusku baletsku skolu, da ne kazem spartansku, i koja je smatrala da sam ja sa svojih 14 god i 37 kg predebela, pa me je vredjala na dnevnoj bazi i uvijala u kese da bih "topila salo". Imala sam komplekse od debljine a realno sam izgledala kao anoreksicarka. Osvestila sam se pred kraj srednje skole i konacno shvatila da nisam debela. Mislim da ne postoji ni jedna reklama niti jedna "savrsena zena" koja moze da me ubije u pojam. Eto, blago njima i njihovim savrsenim telima, neka se i dalje uspesno setaju i slikaju ;)

Komedija

pre 9 godina

Sto su mi smesni ovi sto kazu kako se lepa devojka odrice svega i svacega, i trenira, "da bi postigla nesto u svom zivotu, kako privatnom tako i u profesionalnom". Ahahahaahahaha! Bas lepo s njenje strane sto se tolko trudi, zar ne? Zamislite ta vrhunska, plemenita postignuca, do kojih se dolazi odricanjem od hrane i treniranjem da se zategne zadnjica! Ups, pardon, jedno su postignuca za muskarce, a drugo za zene. Ako si zensko, glavno postignuce ti je seksi izgled. Ako se bunis protiv te logike - mora da si ruzna i ljubomorna, nema drugog objasnjenja. Privatna i profesionalna postignuca, ha!

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Mene samo zanima dali se te diskriminisane žene lože na zapuštene debele muškarce ili eventualno takve žene (ako su gej) !?? Ako je tako, odnosno ne bale i ne vlaže na izvajana tela, možda bi ih mogao podržati i razumeti... u ovom modernom društvu to još nisam primetio ali da im pružimo šansu.

sandra

pre 9 godina

dragi komentatori,advertajzing zenskog vesa je upucen,verovali ili ne,iskljucivo zenama. muskarci sa tim veze nemaju. njihovo razmisljanje se zavrsava na pogledu na noge,stomake,zadnjice i grudi modela koji taj ves reklamiraju. njih ne zanima kakav ves imaju njihove partnerke,vec kako izgledaju kad se skinu. zene se zbog drugih zena dobro oblace,a zbog muskaraca se skidaju. kompletan advertajzing se sastoji u tome da ako nosite ves kao ovi modeli izgledacete tako u ocima svog muskarca iako,na pr imate malo vise kilograma. iako je suludo i sumanuto,ocigledno deluje. jer privlacno telo( nisu svima iste stvari privlacne) bice privlacno i u takozvanim bubregarama :-)

Poštovani

pre 9 godina

Svi vi koji mislite da se na ovo vređaju samo "debeljuce", pomislite kakvu poruku ovo šalje tinejdžerkama koje tek grade svoje samopouzdanje. Ja nisam za to da se širi lažna slika tako što će se reći za previše gojaznu ženu da je lepa, daleko od toga, ali ne može se tvrditi da je premršavo telo savršeno. Zbog toga što sam odrastala u medijskom okruženju prepunom "savršenih tela", ja i dalje patim za danima kada pas nije imao za šta da me ujede, iako sam svesna da to nije normalno. Zbog toga se treba buniti protiv ovakvih kampanja koje ženama ispiraju mozak od malih nogu.

Amelie

pre 9 godina

U čemu je problem? Sad se osetljive debeljuce našle uvređene zato što devojke kojima je to profesija imaju "savršeno telo"? Jel neko uvređen zato što profesionalni sportisti imaju "six pack", i svakog dana treniraju po 10 sati? Ko vam brani da idete u teretanu 7 dana nedeljno, jedete 3 lista salate i plaćate profesionalnog trenera, šminkera, kozmetičara, stilistu... Ja nemam savršeno telo jer volim da jedem nutelu, a osim plivanja i šetnji ne volim nešto ni sportski da se forsiram, ali se hranim zdravo i umereno, vitka sam, i zadovoljna kako izgledam. Čak i ako to nije savršeno. Mora da su teži kompleksi u potanju kad je taj slogan podigao onakvu prašinu.

PSL

pre 9 godina

Što se tiče lica sve su lepe, ali obratite pažnju na noge i na to kako stoje. Sem jedne sve su prekrstile noge da im se nevide koliko ustvari nisu zgodne. Po meni to je sve samo ne zgodno i savršeno telo.

She

pre 9 godina

Mislim da su hteli da poruče, da kakvo god da vam je telo u njihovim će vam modelima izgledati savršeno. Valjda je jasno.

Za dobru "liniju" nisu potrebna velika odricanja i da se vodi nezdrav život, kako se stalno ističe, nego umerenost u jelu i dosta kretanja.

milan-bgd

pre 9 godina

@ modesty

Na zalost, iako je rec "body" stavljena pod navodnike u sloganu VS, na slikama u originalnom clanku
http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11192298/Victorias-Secret-lingerie-adverts-spark-outrage.html
nigde bodija nema! Ili ja ne znam sta je bodi. Dakle, igra reci ipak sugerise savrseno telo. Razumem da vam bode oci mizoginija kod mladjih muskaraca, ali ovde je rec o "implicitnoj mizoginiji", podloj reklamnoj sugestiji, promociji jednog tipa lepote kao "perfect" i to dolazi od modne industrije za koju bismo rekli da je "na zenskoj strani". Pa pogledajte drugu fotografiju sa linka, sve su iste kao klonovi, gde cete u prirodi naci takav skup? I ovo je mizoginija ali ona tipa "noz u ledja". Postoji metoda u spinovanju, zove se "cherry picking", kada se kao uobicajeno predstavlja samo ono sto je za zeljenu svrhu probrano. Ova reklama je bas to. Podla kao fotosopiranje ili subliminalna poruka. A vecina ne tako promucurnih se kaci na subliminalnu poruku "Ovo je savrsen donji ves za savrsena tela. Da li je vase takvo (i nikakvo drugacije), da li vi sebi mozete da priustite ovo (ne samo finansijski)?".

maki

pre 9 godina

Definitivno im ne bi skodilo malo mesa, jer su premrsave. Kada bi bile punije onda bi i moglo da se govori o savrsenom telu, mada je sve to fotosopirano, nasminkano i ko zna sta jos, tako da ne mora da znaci da su one uzivo zgodnije od devojaka koje mozete sresti na ulici. Svako telo je savrseno na svoj nacin!

LM

pre 9 godina

meni ostaje pitanje koja jos nije bila sa Dicapriom??? Pritom se slazem da ako bi malo jaci vetar duno da bi ovi "Andjeli" odletele u tri lepe "sa gornje slike". A za ove dole i ja bi tu muvo ove se prsticima u vis jer vec pricaju moj jezik. a za ove na slici iza njih, sta imam da pricam sa njima??? sem mozda ako bi me gledale kao dicaprio?

T.

pre 9 godina

Te reklame i nisu usmerene ka zenama vec ka muskarcima koji se loze na te manekenke. Zasto bi bilo koja normalna zena bila zainteresovana za Viktorijine andjele?

sladoledsmesom

pre 9 godina

Ovaj svet je postao smesan (da ne kazem nesto grublje). Svaka iskompleksirana susa je nasla za pravo da se za svakakvu glupost ljuti i zahteva neku pravdu. Lecite se bre.

@Modesty Upravo ti pokazujes netrpeljivost prema suprotnom polu. Niko ko je normalan ne mrzi zene vec ih obozava. A same ste dovele do toga da su mnoge zene postale robovi trendova i mode, nisu vam muskarci krivi za to. Jesam li ja odgovoran sto su vam torbe i cipele fetis? To radite zbog mene, jel?

Aeon

pre 9 godina

Ono sto me vredja je mizogenija pogotovo kod mladjih muskaraca koji su se utripovali (drustvo i patrijarhat su im u tome pomogli, pa ne krivim pojedince) da je zensko telo tu da bi se njima svidjalo ili ne svidjalo, dakle redukcija zene kao,osobe na to koliko im je seksualno privlacna. Pa slusamo bisere kako recimo 'zene posle tridesete nemaju sta daponude na filmu' ili da im se 'ne svidjaju ovi kosturi ali im se takodje ne svidja ova afirmacija debelih' upakovano u dusebriznicke izgovore o necijem zdravlju ili ne, nebitno.
(modesty, 28. oktobar 2014 19:42)

Moram da te razocaram, od pocetka civilizacije zene se gledaju kao seksualno-reproduktivni objekti od strane muskaraca, isto kao sto i vi tako gledate nas, verovala ili ne. Samo vi gledate i ocenjujete neke druge faktore cesce nego fizicki izgled, ali nemojmo se zavarati ni tu, i dalje su likovi koji su mali, imaju mali, itd. jos vise diskriminisani od debelih zena, kao i uostalom likovi koji nemaju posao, nedaj boze u depresiji su itd. zato sto to "pravo musko" ne sme sebi da dozvoli. Ako ces da zivis u ovom svetu sa ljudima, pomiri se sa cinjenicom da sve sto radis, kako izgledas, i sta pricas biva neprestano osudjivano od strane drugih. Ako smeta, tu je neka obliznja pecina :)

D10S

pre 9 godina

da se ne odnosi "body" na donji ves? a i da jesu savrsene, jesu... sta sada...channing tatum ili tom hardy nemaju savrsena tela? ja kao musko mogu samo da ih postujem!

CVRX

pre 9 godina

A, da li vama ova tela deluju zdravo ili neka sa viskom ovoga ili onoga... Zasto ne bi propagirali zdrava tela, pa neka tamo neka domacica razmislja zasto njeno telo nije takvo i za koga ce da glasa seledeci put.

Igor

pre 9 godina

Ne kapiram, ako je neko ruzan ruzan je, ako je debeo debeo je, sta sad nije u redu reci im istinu, treba svi da se pravimo ludi i da im govorimo da izgledaju super?

tito

pre 9 godina

Kakva glupost. Svako ima pravo na subjektivno znacenje reci "savrseno", kao sto svako ima pravo i da se ne slozi sa tim. Ko da tim zenama neko brani da one reklamiraju ono sto one smatraju savrsenim? To je po meni bolji put, i kvalitetnija reakcija od ove uvredjenosti koja je izuzetno neprivlacna. Nije debela zena neprivlacna, nego samo ona koja nije sigurna u svoju privlacnost pa makar bila i "savrsenog" tela po definiciji Victoria Secret-a.

12345

pre 9 godina

"What gives Victoria's Secret the right to say what a "perfect" body is?? Stop body shaming!!"

Ko daje pravo zenama da govore kakva je savrsena alatka?

Gabi

pre 9 godina

Ove žene izgledaju fenomenalno! Verovatno su ½Perfect body½ nazvali liniju veša, kako bi se svaka žena koja ga kupi tako osećala. Zašto bi neko bio toliko iskompleksiran da misli da mora tako da izgleda? Šta je sa kremama i puderima za lice ½Perfect ten½ i svim onim reklamama za volumen i kosu bez peruti? Da li i tu treba da dramimo, potpisujemo peticije i lečimo komplekse!

Redondo

pre 9 godina

modesty@ Zaista ne bih voleo da te upoznam ikada u zivotu. Cenim da si, pored toga sto si jeb..a fministkinja, izuzetno dosadna i naporna osoba.

stvarno

pre 9 godina

Vanja Dzen nije savrsena ona he premrsava u stvarnosti samo je to fotoshop pogledaj fotografije na kojima nije njeno ime pogledaj neke retke koje nije ona objavila nego ljudi koji su je slikali ona je bez misica ima mnogo mrsave ruke i nema zadnjicu kao na slikama nego slepljenu

Vanja

pre 9 godina

Premrsave su pa samim tim ne mogu da izgledaju lepo ako deluju bolesno i iscrpljeno kao da su,ne daj Boze,imale neku operaciju ili sveze izasle iz bolnice.Dzejn Seter je dobar primer: vezbanje+zdravo telo+lepe i zategnute obline jer obline su jos iz antike simbol lepote zenskog tela. Mogu oni da serviraju koji god slogan hoce,ali ne mogu da promene da mrsavo telo bude nesto lepo.

sta mogu ljudi da pomisle

pre 9 godina

Ne mozemo mi sklanjati svaku zgodnu, lepu devojku koja je spremna na svakakva odricanja i treninge da bi postigla nesto u svom zivotu, kako privatnom tako i u profesionalnom, samo zato sto su tu neke individue koje se ne bi mnogo angazovale i potresale ni oko sebe ni oko svoje karijere pa im ove ambiciozne bodu oci? Il se ukljuci u globalno trziste ili vidi sta ces... Jesu devojke na reklami zdrave??? JESU!

Ana-bg

pre 9 godina

One su zaista lepe i normalno mi je da reklamiraju donji ves jer su zgodne. Ljudi treba da se pomire sa tim da postoje i ruzna tela i da ne moze svako biti zgodan i da se zbog toga ne ljute. Ali druga krajnost je forsirati samo jednu vrstu lepote od koje ce se sve ostale devojke osecati manje vrednim. Za mene su sve zene lepe, samo postoje one koje se posvete toj svojoj lepoti i druge koje se zapuste.

popeye

pre 9 godina

Бојкотујте их, врло једноставно и ефектно, и удариће тамо где их највише боли.
Жене, време је да се побуните за своја права, нисте Photoshop-ирани комади силиконске пластике!?

modesty

pre 9 godina

Uopste me ne vredja slogan, jer govori o bodiju kao komadu donjeg vesa a ne o telu, Ono sto me vredja je mizogenija pogotovo kod mladjih muskaraca koji su se utripovali (drustvo i patrijarhat su im u tome pomogli, pa ne krivim pojedince) da je zensko telo tu da bi se njima svidjalo ili ne svidjalo, dakle redukcija zene kao,osobe na to koliko im je seksualno privlacna. Pa slusamo bisere kako recimo 'zene posle tridesete nemaju sta daponude na filmu' ili da im se 'ne svidjaju ovi kosturi ali im se takodje ne svidja ova afirmacija debelih' upakovano u dusebriznicke izgovore o necijem zdravlju ili ne, nebitno.

Odatle dolaze kritike, osude, predrasude, zameranja, pljuvanja, i ostali sportovi kojima se bave frustrirani muskarci. Donji ves je tu najmanji problem. I sta ako se one odricu da bi bile mrsave? Neko se odrice da bi bio puniji, neko je prirodno,ovakav ili onakav. Licno mi se ne svidja VS ves, pa ni ne pratim andjele, dakako mi smeta mizogenija u medijima i u industriji mode, ali me mnogo vise brinu redovni izlivi besa, mrznje, prezira i obezvredjivanja prema zenama nego neki bilboard ili naslovnica casopisa.

Sabre

pre 9 godina

Ovo je kao sto kod nas imas nebeski narod/ultra-radikale i "zimnicu za mekdonalds/sami smo krivi za sve" likove - nigde mere. Apsolutno se slazem da su sve ove devojke premrsave i da kada pocnu jasno da im se ocrtavaju rebra trebalo bi da se neko zapita, ali sa druge strane ne volim ni ovaj trend u drugu krajnost da debele i objektivno ruznih/nezdravih tela osobe krecu da furaju pricu kako se time ponose i slicno.

ceca

pre 9 godina

Pa njima je svaka reklama takva, i uopste reklama za bilo koju marku donjeg vesa.
Ne moraju to kazu tako, govore i na drugi nacin koji isto vrijedja- zena mora da bude sexy za svog muskarca, da ga zavodi,bla, bla...uvijek tretirana kao seksualni objekt.

Redondo

pre 9 godina

modesty@ Zaista ne bih voleo da te upoznam ikada u zivotu. Cenim da si, pored toga sto si jeb..a fministkinja, izuzetno dosadna i naporna osoba.

Nikola

pre 9 godina

Prosto nezgrapna marketing kombinacija sa jasnom namerom. Sledi pojašnjenje kada se ustalasa, nazovi slučajna masa, koja će napraviti besplatnu reklamu. Pojasniće da je savršeno telo u samo u tom donjem vešu. Iz marketing ugla smelo i razumno. Iz ugla muškarca...moram se prosto složiti

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Mene samo zanima dali se te diskriminisane žene lože na zapuštene debele muškarce ili eventualno takve žene (ako su gej) !?? Ako je tako, odnosno ne bale i ne vlaže na izvajana tela, možda bi ih mogao podržati i razumeti... u ovom modernom društvu to još nisam primetio ali da im pružimo šansu.

12345

pre 9 godina

"What gives Victoria's Secret the right to say what a "perfect" body is?? Stop body shaming!!"

Ko daje pravo zenama da govore kakva je savrsena alatka?

CVRX

pre 9 godina

A, da li vama ova tela deluju zdravo ili neka sa viskom ovoga ili onoga... Zasto ne bi propagirali zdrava tela, pa neka tamo neka domacica razmislja zasto njeno telo nije takvo i za koga ce da glasa seledeci put.

Aeon

pre 9 godina

Ono sto me vredja je mizogenija pogotovo kod mladjih muskaraca koji su se utripovali (drustvo i patrijarhat su im u tome pomogli, pa ne krivim pojedince) da je zensko telo tu da bi se njima svidjalo ili ne svidjalo, dakle redukcija zene kao,osobe na to koliko im je seksualno privlacna. Pa slusamo bisere kako recimo 'zene posle tridesete nemaju sta daponude na filmu' ili da im se 'ne svidjaju ovi kosturi ali im se takodje ne svidja ova afirmacija debelih' upakovano u dusebriznicke izgovore o necijem zdravlju ili ne, nebitno.
(modesty, 28. oktobar 2014 19:42)

Moram da te razocaram, od pocetka civilizacije zene se gledaju kao seksualno-reproduktivni objekti od strane muskaraca, isto kao sto i vi tako gledate nas, verovala ili ne. Samo vi gledate i ocenjujete neke druge faktore cesce nego fizicki izgled, ali nemojmo se zavarati ni tu, i dalje su likovi koji su mali, imaju mali, itd. jos vise diskriminisani od debelih zena, kao i uostalom likovi koji nemaju posao, nedaj boze u depresiji su itd. zato sto to "pravo musko" ne sme sebi da dozvoli. Ako ces da zivis u ovom svetu sa ljudima, pomiri se sa cinjenicom da sve sto radis, kako izgledas, i sta pricas biva neprestano osudjivano od strane drugih. Ako smeta, tu je neka obliznja pecina :)

Amelie

pre 9 godina

U čemu je problem? Sad se osetljive debeljuce našle uvređene zato što devojke kojima je to profesija imaju "savršeno telo"? Jel neko uvređen zato što profesionalni sportisti imaju "six pack", i svakog dana treniraju po 10 sati? Ko vam brani da idete u teretanu 7 dana nedeljno, jedete 3 lista salate i plaćate profesionalnog trenera, šminkera, kozmetičara, stilistu... Ja nemam savršeno telo jer volim da jedem nutelu, a osim plivanja i šetnji ne volim nešto ni sportski da se forsiram, ali se hranim zdravo i umereno, vitka sam, i zadovoljna kako izgledam. Čak i ako to nije savršeno. Mora da su teži kompleksi u potanju kad je taj slogan podigao onakvu prašinu.

stvarno

pre 9 godina

Vanja Dzen nije savrsena ona he premrsava u stvarnosti samo je to fotoshop pogledaj fotografije na kojima nije njeno ime pogledaj neke retke koje nije ona objavila nego ljudi koji su je slikali ona je bez misica ima mnogo mrsave ruke i nema zadnjicu kao na slikama nego slepljenu

LM

pre 9 godina

meni ostaje pitanje koja jos nije bila sa Dicapriom??? Pritom se slazem da ako bi malo jaci vetar duno da bi ovi "Andjeli" odletele u tri lepe "sa gornje slike". A za ove dole i ja bi tu muvo ove se prsticima u vis jer vec pricaju moj jezik. a za ove na slici iza njih, sta imam da pricam sa njima??? sem mozda ako bi me gledale kao dicaprio?

PSL

pre 9 godina

Što se tiče lica sve su lepe, ali obratite pažnju na noge i na to kako stoje. Sem jedne sve su prekrstile noge da im se nevide koliko ustvari nisu zgodne. Po meni to je sve samo ne zgodno i savršeno telo.

Uh oh

pre 9 godina

Mozes misliti kompanija se drznula da nazove njihovu liniju "Perfect body". Odakle im pravo to da rade? Odatle sto su odgovorni prema svojim investitorima i zaposlenima. Imaju pravo da nazovu kako god hoce svoju novu liniju dok god ne krese zakon. Ako ti se ne svidja ti nemoj kupovati. To bi bilo kao kada bi ja kritikovao proizvodjaca piva sto tvrdi da je njihovo pivo perfektno. Odrastite ljudi

Komedija

pre 9 godina

Sto su mi smesni ovi sto kazu kako se lepa devojka odrice svega i svacega, i trenira, "da bi postigla nesto u svom zivotu, kako privatnom tako i u profesionalnom". Ahahahaahahaha! Bas lepo s njenje strane sto se tolko trudi, zar ne? Zamislite ta vrhunska, plemenita postignuca, do kojih se dolazi odricanjem od hrane i treniranjem da se zategne zadnjica! Ups, pardon, jedno su postignuca za muskarce, a drugo za zene. Ako si zensko, glavno postignuce ti je seksi izgled. Ako se bunis protiv te logike - mora da si ruzna i ljubomorna, nema drugog objasnjenja. Privatna i profesionalna postignuca, ha!

maki

pre 9 godina

Definitivno im ne bi skodilo malo mesa, jer su premrsave. Kada bi bile punije onda bi i moglo da se govori o savrsenom telu, mada je sve to fotosopirano, nasminkano i ko zna sta jos, tako da ne mora da znaci da su one uzivo zgodnije od devojaka koje mozete sresti na ulici. Svako telo je savrseno na svoj nacin!

sladoledsmesom

pre 9 godina

Ovaj svet je postao smesan (da ne kazem nesto grublje). Svaka iskompleksirana susa je nasla za pravo da se za svakakvu glupost ljuti i zahteva neku pravdu. Lecite se bre.

@Modesty Upravo ti pokazujes netrpeljivost prema suprotnom polu. Niko ko je normalan ne mrzi zene vec ih obozava. A same ste dovele do toga da su mnoge zene postale robovi trendova i mode, nisu vam muskarci krivi za to. Jesam li ja odgovoran sto su vam torbe i cipele fetis? To radite zbog mene, jel?

Gabi

pre 9 godina

Ove žene izgledaju fenomenalno! Verovatno su ½Perfect body½ nazvali liniju veša, kako bi se svaka žena koja ga kupi tako osećala. Zašto bi neko bio toliko iskompleksiran da misli da mora tako da izgleda? Šta je sa kremama i puderima za lice ½Perfect ten½ i svim onim reklamama za volumen i kosu bez peruti? Da li i tu treba da dramimo, potpisujemo peticije i lečimo komplekse!

She

pre 9 godina

Mislim da su hteli da poruče, da kakvo god da vam je telo u njihovim će vam modelima izgledati savršeno. Valjda je jasno.

Za dobru "liniju" nisu potrebna velika odricanja i da se vodi nezdrav život, kako se stalno ističe, nego umerenost u jelu i dosta kretanja.

!?!??!Koga, čega...

pre 9 godina

Nemam para za njihov preskupi veš a i mom mužu je isti potpuno nebitan najradje bi da ga nema uopšte a još manje me interesuje nedotupavna kampanja "perfect body" kako originalno :p. Nego hajde malo da okrenemo stvar na reklamama za muški donji veš se takodje pojavljuju "savršeni" muškarci sa trbušnjacima, bicepsima i tricepsima pa ne vidim da po našim ulicama šeta previše takvih a pogotovu posle nekih godina i šta sad?
Ovaj moj nikad nije gajio trbušnjake a sad je na to nadodao i stomačić pa šta, nisam se zato udala za njega! Realno, zapustio se a znam i zašto rinta od jutra do sutra da bi preživeli u ovoj Srbiji pa posle dodje kući i gaji decu sa mnom e zato ga volim!
Da je "savršeno telo" nešto bitno u životu sve ove sardine na slici bi bile srećno udate a nisu, već su sve raspuštenice ili im veze ne traju duže od dva meseca. Silne pare su zaradile jer su dobre "prodavačice" ali ovo sa nama običnim ljudima nema nikakve veze.
Pojedinim muškim komentatorima bih savetovala da kad se jednog dana budu ženili pogledaju nešto više od oblika pozadine ako misle da im brak potraje.

tito

pre 9 godina

Kakva glupost. Svako ima pravo na subjektivno znacenje reci "savrseno", kao sto svako ima pravo i da se ne slozi sa tim. Ko da tim zenama neko brani da one reklamiraju ono sto one smatraju savrsenim? To je po meni bolji put, i kvalitetnija reakcija od ove uvredjenosti koja je izuzetno neprivlacna. Nije debela zena neprivlacna, nego samo ona koja nije sigurna u svoju privlacnost pa makar bila i "savrsenog" tela po definiciji Victoria Secret-a.

T.

pre 9 godina

Te reklame i nisu usmerene ka zenama vec ka muskarcima koji se loze na te manekenke. Zasto bi bilo koja normalna zena bila zainteresovana za Viktorijine andjele?

D10S

pre 9 godina

da se ne odnosi "body" na donji ves? a i da jesu savrsene, jesu... sta sada...channing tatum ili tom hardy nemaju savrsena tela? ja kao musko mogu samo da ih postujem!

sandra

pre 9 godina

dragi komentatori,advertajzing zenskog vesa je upucen,verovali ili ne,iskljucivo zenama. muskarci sa tim veze nemaju. njihovo razmisljanje se zavrsava na pogledu na noge,stomake,zadnjice i grudi modela koji taj ves reklamiraju. njih ne zanima kakav ves imaju njihove partnerke,vec kako izgledaju kad se skinu. zene se zbog drugih zena dobro oblace,a zbog muskaraca se skidaju. kompletan advertajzing se sastoji u tome da ako nosite ves kao ovi modeli izgledacete tako u ocima svog muskarca iako,na pr imate malo vise kilograma. iako je suludo i sumanuto,ocigledno deluje. jer privlacno telo( nisu svima iste stvari privlacne) bice privlacno i u takozvanim bubregarama :-)

milan-bgd

pre 9 godina

@ modesty

Na zalost, iako je rec "body" stavljena pod navodnike u sloganu VS, na slikama u originalnom clanku
http://www.telegraph.co.uk/women/womens-life/11192298/Victorias-Secret-lingerie-adverts-spark-outrage.html
nigde bodija nema! Ili ja ne znam sta je bodi. Dakle, igra reci ipak sugerise savrseno telo. Razumem da vam bode oci mizoginija kod mladjih muskaraca, ali ovde je rec o "implicitnoj mizoginiji", podloj reklamnoj sugestiji, promociji jednog tipa lepote kao "perfect" i to dolazi od modne industrije za koju bismo rekli da je "na zenskoj strani". Pa pogledajte drugu fotografiju sa linka, sve su iste kao klonovi, gde cete u prirodi naci takav skup? I ovo je mizoginija ali ona tipa "noz u ledja". Postoji metoda u spinovanju, zove se "cherry picking", kada se kao uobicajeno predstavlja samo ono sto je za zeljenu svrhu probrano. Ova reklama je bas to. Podla kao fotosopiranje ili subliminalna poruka. A vecina ne tako promucurnih se kaci na subliminalnu poruku "Ovo je savrsen donji ves za savrsena tela. Da li je vase takvo (i nikakvo drugacije), da li vi sebi mozete da priustite ovo (ne samo finansijski)?".

Poštovani

pre 9 godina

Svi vi koji mislite da se na ovo vređaju samo "debeljuce", pomislite kakvu poruku ovo šalje tinejdžerkama koje tek grade svoje samopouzdanje. Ja nisam za to da se širi lažna slika tako što će se reći za previše gojaznu ženu da je lepa, daleko od toga, ali ne može se tvrditi da je premršavo telo savršeno. Zbog toga što sam odrastala u medijskom okruženju prepunom "savršenih tela", ja i dalje patim za danima kada pas nije imao za šta da me ujede, iako sam svesna da to nije normalno. Zbog toga se treba buniti protiv ovakvih kampanja koje ženama ispiraju mozak od malih nogu.

Igor

pre 9 godina

Ne kapiram, ako je neko ruzan ruzan je, ako je debeo debeo je, sta sad nije u redu reci im istinu, treba svi da se pravimo ludi i da im govorimo da izgledaju super?

blackdog

pre 9 godina

Meni je uvek bilo pomalo smesno sto ove poznate marke donjeg vesa namenjene zenama svoje reklame i revije prave iskljucivo za muskarce. Paradoksalno je sve to, ali se na kraju dana taj ves masovno prodaje. Mislim da odrasle zene ne mogu dobiti komplekse od ovakvih reklama, tinejdzerke su te koje najvise trpe. Ja sam, recimo, isla u baletsku skolu i imala nastavnicu baleta koja je zavrsila rusku baletsku skolu, da ne kazem spartansku, i koja je smatrala da sam ja sa svojih 14 god i 37 kg predebela, pa me je vredjala na dnevnoj bazi i uvijala u kese da bih "topila salo". Imala sam komplekse od debljine a realno sam izgledala kao anoreksicarka. Osvestila sam se pred kraj srednje skole i konacno shvatila da nisam debela. Mislim da ne postoji ni jedna reklama niti jedna "savrsena zena" koja moze da me ubije u pojam. Eto, blago njima i njihovim savrsenim telima, neka se i dalje uspesno setaju i slikaju ;)