Ponedeljak, 27.10.2014.

19:50

Žene: Koliko zaista različitih orgazama postoji?

Izvor: Salon.com

Žene: Koliko zaista razlièitih orgazama postoji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Energy star

pre 9 godina

Većina doživi nadražajem klitorisa. Ali ni to ne uspeva ako partnera ne uputite kako da vas mazi,neke žene vole jači pritisak, neke slabiji, a za mene je najlepše kad istovremeno ide i penetracija, izgubim se skroz u orgazmu. Najveći problem je kada vaš partner nije otvoren za komunikaciju, smatra da on zna najbolje i da mu nisu potrebne vaše instrukcije (ima i takvih), ili kad se vi ne osećate dovoljno opušteno da muškarcu sa kojim ste dajete "upustva". A neke žene su jednostavno toliko zatvorene po tom pitanju da mučeni muškarci ne mogu iz njih da izvuku ništa, nego rade naslepo, i onda njen orgazam izostane, ili ga ona odglumi - češći slučaj - samo da bi joj se skinuo s one stvari. Ovo potonje je užasno frustrirajuće za oboje. Morate da kažete šta vam prija, niko ne ume da čita misli.

receNeka

pre 9 godina

@Dott

Slazem se. Mozak je najveca erogena zona kod zene. Pokretac. Motor. Ne mora ni da se podeli sa partnerom uvek ono sto u momentu padne zeni na um. Mozda on nije za takvu vrstu igrarija, mozda je zatucan, mozda nema razvijenu mastu itd. Tada je ok da zena sama u toku cina izmasta sta zeli (u masti moze da ukljuci i partnera) i vrhunac je tu, uz malo i mehanike. Mada je najlepse kad partneri steknu poverenje jedno u drugo pa su radi da podele medjusobno najskrivenije misli te da neke koje su oboma prihvatljive sprovedu u delo. Ali mnogi parovi nemaju adekvatnu komunikaciju iz kojekakvih razloga-tabui, stereotipi, strahovi itd. A zapravo sve sto je dvoma prihvatljivo i ne ugrozava nikog-jeste funkcionalno, pa ma koliko se drugima cinilo neprihvatljivo. Zato se nadam da ce ljudi u vecoj meri nego sto je to slucaj, odbaciti umisljene ili nametnute drustvene stege i uzivati u culnosti. Posebno zene.

Dott

pre 9 godina

@Vladimir

Ima, ima toga Vladimire, nisi ni svestan koliko si u pravu. Medjutim sve to ide u krug, dodje vreme kad se sve to obrne, pa neka sa tobom dozivi nesto sto sa drugim nije, slagao se sa tim ili ne tako ti je!

Dott

pre 9 godina

@receNeka
Pa lepo, hvala ti!
Ovo sto si iznela znacice mnogima budi sigurna.
Vidis, to sto si iznela da ti se desavalo, da si masturbacijom mogla postici orgazam a sa njim ne, nije redak slucaj i sad bih dao sebi slobodu da ti predocim o cemu se tu radi:
Za vreme masturbacije u glavi imas neki umisljaj koji te pobudjuje, masta radi 200 na sat, dok pri vodjenju ljubavi ne zelis da mastas vec da dozivis, a kako dozvivljaj nije na nivou maste, nisu ni efekti dozivljenog.
Ukoliko se vremenom nista ne menja, da menjas pocinjes ti, pa taku u seksualni cin polaku unosis pomalo i one maste.
Kada bi zena svoju mastu podelila sa svojim partnerom, verujem da bi joj se kvalitet seksa sa svojim izabranikom podigao na jako visok nivo.
Upravo to je meni jedna devojka rekla, ali to je toliko slobodna masta i intimna, da je ja ni ovde iako anoniman ne mogu reci, pa onda zamislite koliko je njoj hrabrosti trebalo to izreci, ali uradila je i isplatilo se neverovatno, i sto je najvaznije naisla je na moje razumevanje. Da se razumemo, nije nista brutalno ili nemoralno, ali i na kraju postoji li takva kategorija za dvoje koji se vole?
Pozdrav tebi @receNeka!

Dott

pre 9 godina

@Milica Petrovic
Milice, prvo sto mogu da zakljucim s tobom u vezi je da nisi iskrena, iz tebe govori revolt koliko mogu da osetim.
Muskarci su u seksu visokoculni i neiskustvo time nadomescuju, dobro ima izuzetaka kao i u svemu uostalom, verujem da postoje i sirovine kojima je to jednostavna radnja "udji izadji i gotovo". Da muskarcima je seks sve, sve sto cinimo u zivotu je usputno, glavna zeljena radnja u svakom danu je vodjenje ljubavi i kako zudnja za zadovoljenjem svog seksualnog nagona, tako i beskarajna zelja pruzanja galaktickog uzitka i partnerki i mentalno spajanje sa njom beskrajno duboko koliko sam univerzum. Jednako culno muskarac ce voditi ljubav i sa potpuno nepoznatom zenom, s tim sto ukoliko su u emotivnoj vezi, to daje dodatnu dimenziju. Ja verujem da si mnogi muskarci upravo ovakvi, takav sam i ja i zato tvoje reci za mene su nista drugo do odraz tvog revolta - razocarenja.
Citajuci ovu vest zapito sam se nesto, ali to mi ne moze odgovoriti jedna osoba, sem ukoliko nije neko vec obavio naucnoistrazivacki rad na ovu temu, pa dosao do ustanovljenja, jer nismo svi jednaki, ne poklapaju nam se energije sa svakim.
Da, jos nesto...kako mozes reci da zena kojoj nije do seksa, da je u tom stanju zato sto zna da ne moze doiveti orgazam? Zar zena moze biti sa muskarcem koga ne voli? A ako ga vec voli, zar joj ne prija spajanje i dodiri sa voljenom osobom, cilj ne mora uvek biti orgazam, vec bliskost i mentalno spajanje koje postize culnim dodirima sa njim.

receNeka

pre 9 godina

@Dott

Uopste se ne slazem sa objasnjenjem Milice na Vase pitanje. Ja cu odgovoriti iz svog iskustva. Kao mladja imala sam ceste seksualne nagone koje sam zadovoljavala sa tadasnjim dugogodisjim partnerom. Medjutim, nikako nisam uspevala da dozivim orgazam s njim iako sam to uvek mogla sama masturbacijom cak i za 3 min i iako je moj tadasnji momak bio izuzetno dobar ljubavnik, mastovit, voleli smo se itd. Ali kako nisam uspevala da dozivim orgazam s njim, ja bih celog dana imala seksualni naboj s obzirom da nije bilo erotskog praznjenja. Sasvim logicno. Kako su godine prolazile, tako sam ja bivala sve iskusnija, opustenija, znala sta funkcionise kod mene i kako. Pocinjala sam da dozivljavam razne tipove orgazama i stvarno svaki je bio poseban, drugaciji. Uvelo me u novi svet zadovoljstava. Ali.. kako ga dozivim tako s njim ode i naboj pa sam bar pola dana mirna. Nije da sam kao nekad po ceo dan nalozena prosto zbog fiziologije kada je telo zadovoljeno. Zato se ne bih ni s Vama slozila da su te Vase dve zene mnogo razlicite. Jedna samo nije uspela da se zadovolji (verovatno ne Vasom krivicom) pa je bila stalno u pozudi, a ova druga je uspevala da zadovolji svoj nagon pa je bila mirna. I jedno i drugo je sasvim ok. I jos jedna stvar kao zakljucak-kod zena je za orgazam presudno iskustvo i otvoren um! Pozdrav!

Milica Petrovic

pre 9 godina

@ Dott
Hteo si istinu, evo je: zena koja nije dozivjavala orgazam, zelela ga je vise puta dnevno, jer je mislila da ce ga ipak doziveti ... ali nije, jer ste bili neiskusni i seks nije riljanje, vec nesto mnogo suptilnije ... i mora da postoji dobra volja i osecaj zene da moze imati poverenje u muskarca, koji od nje ne trazi da bude masina, vec da joj pomogne da se opusti ... ako to muskaraca ne razume, onda nikad nece shvatiti misteriju zenskog orgazma. Nema zene koja ne moze da dozivi orgazam, ima samo neiskusnih, nestrpljivih i muskaraca koji ne vole tu zenu - ili jednostavno im je dosadno da zeni pomognu da se opusti ...
Zena koja nije trazila seks, znala je da ga ne moze doziveti ( jer je znala da je uzaludno da objasnjava da i muskarac treba da se potrudi oko nje pre nego je zaskoci) pa je prihvatala da otalja tu duznost i trebalo joj je dva-tri minuta da ti zavrsis, a da ona odglumi orgazam i otkaci tu obavezu.
Da, covece, seks je najbitnija stvar u zivotu o kojoj nas ne uce nigde, pa sami lutamo frustriramo se i cudimo. Mali je broj srecnika koji se nadju i bez stida i grize savesti, ali s ljubavlju i postovanjem jednog prema drugome, dozivljavaju lepe trenutke opustanja.
I dok i o seksu, kao i uopste o zivotu, o zenama pisu muskarci, a ne zene, malo ce se muskaraca i zena razumeti i pronaci nacin da budu bliski i zavole se ... jer ako se tu ne nadju, cak i ako su se voleli omrznuce jedno drugo .....

moze, ali ...

pre 9 godina

@vodopad je istina:

Tacno, postoje zene koje to mogu, ali to ne zavisi od tebe i tvog umeca vec samo od nje i njene fiziologije. I to ne moze svaka zena, bas kao to ni muskarac ne moze da seksualno ospti sa svakom zenom. Uvek se pojavi neka koja ga iz nekog razloga odbije i cak ni erekcija nece da dodje, da ne pricamo o orgazmu. Znam to, doziveo sam to dva puta u zivotu, a bio sam sa desetak devojaka ukupno, od cega sam imao 3 duze veze (u kojima je sve funkcionisalo). I zene i muskarci su ljudska bica i NISU SEKSUALNI ROBOTI NA DUGME!

Dott

pre 9 godina

U svom zivotu imao sam devojku koja redovno nije dozivljavala orgazam, ali je zelela svakodnevni seks i to vise puta dnevno. Takodje imao sam i devojku koja je orgazam dozivljavala redovno i jako brzo, bilo joj je dovoljno 2-3 minuta penetracije, medjutim ona nikad nije imala inicijativu da vodimo ljubav, cak je kad kad i bila nevoljna i nezainteresovana za seks a Ja sam bio mlad i jednom dnevno mi je bilo malo. Naveo sam svoja iskustva, jer zelim nesto predociti sto se da zakljuciti iz njih, a to je:
Veoma bitna stvar kod zene pored orgazma je i sam intenzitet zadovoljstva, prijatnosti tokom vodjenja ljubavi i penetracije, on se razlikuje od zene do zene i on je jos jedan faktor ili ti cinilac za to koliko ce zena cesto zeleti da ima seks. Eto u mom nekom iskustvu dogodilo se to da devojka koja ne dozivljava orgazam imala je vecu potrebu za seksom u odnosu na onu kojoj orgazam nikad nije izostajao, do nekle tu i ima i logike. Ali eto zanimaju me i iskustva drugih muskaraca, kao i devojaka na ovu temu, bilo bi lepo da se neka i izjasni po ovom pitanju, ujedno i da nam ovu misteriju otkrije, mozda moja iskustva potvrdi ili demantuje, nije bitno, bitna su saznanja.

Mala

pre 9 godina

who cares, bitno je da sam sa covekom koga mnogo volim pa se orgazam podrazumeva. Uzivam sa njim vec 24 godine i ne opterecujem se koji je u pitanju vec da se podrazumeva. Kod zena je u mozgu centar za stimulaciju sve ostalo je fizika : )

vodopad je istina

pre 9 godina

Ne znam sve kakvi postoje jer nisam toliko iskusan ali znam da sam uzivo video da zena moze da dozivi ''vodopad'' orgazam poput muskarca ili ''prskanje''

Deluje bas dobro. I moguce je da svaka zena moze to da dozivi samo je potrebno da sebi to dozvoli i da u toku seksa kad dobije osecaj da joj se piski da nastavi to. To je taj osecaj koji pokrece '''vodopad'' ali zene iz neznanja mesaju sa piskenjem.

Mala

pre 9 godina

who cares, bitno je da sam sa covekom koga mnogo volim pa se orgazam podrazumeva. Uzivam sa njim vec 24 godine i ne opterecujem se koji je u pitanju vec da se podrazumeva. Kod zena je u mozgu centar za stimulaciju sve ostalo je fizika : )

vodopad je istina

pre 9 godina

Ne znam sve kakvi postoje jer nisam toliko iskusan ali znam da sam uzivo video da zena moze da dozivi ''vodopad'' orgazam poput muskarca ili ''prskanje''

Deluje bas dobro. I moguce je da svaka zena moze to da dozivi samo je potrebno da sebi to dozvoli i da u toku seksa kad dobije osecaj da joj se piski da nastavi to. To je taj osecaj koji pokrece '''vodopad'' ali zene iz neznanja mesaju sa piskenjem.

moze, ali ...

pre 9 godina

@vodopad je istina:

Tacno, postoje zene koje to mogu, ali to ne zavisi od tebe i tvog umeca vec samo od nje i njene fiziologije. I to ne moze svaka zena, bas kao to ni muskarac ne moze da seksualno ospti sa svakom zenom. Uvek se pojavi neka koja ga iz nekog razloga odbije i cak ni erekcija nece da dodje, da ne pricamo o orgazmu. Znam to, doziveo sam to dva puta u zivotu, a bio sam sa desetak devojaka ukupno, od cega sam imao 3 duze veze (u kojima je sve funkcionisalo). I zene i muskarci su ljudska bica i NISU SEKSUALNI ROBOTI NA DUGME!

Milica Petrovic

pre 9 godina

@ Dott
Hteo si istinu, evo je: zena koja nije dozivjavala orgazam, zelela ga je vise puta dnevno, jer je mislila da ce ga ipak doziveti ... ali nije, jer ste bili neiskusni i seks nije riljanje, vec nesto mnogo suptilnije ... i mora da postoji dobra volja i osecaj zene da moze imati poverenje u muskarca, koji od nje ne trazi da bude masina, vec da joj pomogne da se opusti ... ako to muskaraca ne razume, onda nikad nece shvatiti misteriju zenskog orgazma. Nema zene koja ne moze da dozivi orgazam, ima samo neiskusnih, nestrpljivih i muskaraca koji ne vole tu zenu - ili jednostavno im je dosadno da zeni pomognu da se opusti ...
Zena koja nije trazila seks, znala je da ga ne moze doziveti ( jer je znala da je uzaludno da objasnjava da i muskarac treba da se potrudi oko nje pre nego je zaskoci) pa je prihvatala da otalja tu duznost i trebalo joj je dva-tri minuta da ti zavrsis, a da ona odglumi orgazam i otkaci tu obavezu.
Da, covece, seks je najbitnija stvar u zivotu o kojoj nas ne uce nigde, pa sami lutamo frustriramo se i cudimo. Mali je broj srecnika koji se nadju i bez stida i grize savesti, ali s ljubavlju i postovanjem jednog prema drugome, dozivljavaju lepe trenutke opustanja.
I dok i o seksu, kao i uopste o zivotu, o zenama pisu muskarci, a ne zene, malo ce se muskaraca i zena razumeti i pronaci nacin da budu bliski i zavole se ... jer ako se tu ne nadju, cak i ako su se voleli omrznuce jedno drugo .....

Dott

pre 9 godina

U svom zivotu imao sam devojku koja redovno nije dozivljavala orgazam, ali je zelela svakodnevni seks i to vise puta dnevno. Takodje imao sam i devojku koja je orgazam dozivljavala redovno i jako brzo, bilo joj je dovoljno 2-3 minuta penetracije, medjutim ona nikad nije imala inicijativu da vodimo ljubav, cak je kad kad i bila nevoljna i nezainteresovana za seks a Ja sam bio mlad i jednom dnevno mi je bilo malo. Naveo sam svoja iskustva, jer zelim nesto predociti sto se da zakljuciti iz njih, a to je:
Veoma bitna stvar kod zene pored orgazma je i sam intenzitet zadovoljstva, prijatnosti tokom vodjenja ljubavi i penetracije, on se razlikuje od zene do zene i on je jos jedan faktor ili ti cinilac za to koliko ce zena cesto zeleti da ima seks. Eto u mom nekom iskustvu dogodilo se to da devojka koja ne dozivljava orgazam imala je vecu potrebu za seksom u odnosu na onu kojoj orgazam nikad nije izostajao, do nekle tu i ima i logike. Ali eto zanimaju me i iskustva drugih muskaraca, kao i devojaka na ovu temu, bilo bi lepo da se neka i izjasni po ovom pitanju, ujedno i da nam ovu misteriju otkrije, mozda moja iskustva potvrdi ili demantuje, nije bitno, bitna su saznanja.

receNeka

pre 9 godina

@Dott

Uopste se ne slazem sa objasnjenjem Milice na Vase pitanje. Ja cu odgovoriti iz svog iskustva. Kao mladja imala sam ceste seksualne nagone koje sam zadovoljavala sa tadasnjim dugogodisjim partnerom. Medjutim, nikako nisam uspevala da dozivim orgazam s njim iako sam to uvek mogla sama masturbacijom cak i za 3 min i iako je moj tadasnji momak bio izuzetno dobar ljubavnik, mastovit, voleli smo se itd. Ali kako nisam uspevala da dozivim orgazam s njim, ja bih celog dana imala seksualni naboj s obzirom da nije bilo erotskog praznjenja. Sasvim logicno. Kako su godine prolazile, tako sam ja bivala sve iskusnija, opustenija, znala sta funkcionise kod mene i kako. Pocinjala sam da dozivljavam razne tipove orgazama i stvarno svaki je bio poseban, drugaciji. Uvelo me u novi svet zadovoljstava. Ali.. kako ga dozivim tako s njim ode i naboj pa sam bar pola dana mirna. Nije da sam kao nekad po ceo dan nalozena prosto zbog fiziologije kada je telo zadovoljeno. Zato se ne bih ni s Vama slozila da su te Vase dve zene mnogo razlicite. Jedna samo nije uspela da se zadovolji (verovatno ne Vasom krivicom) pa je bila stalno u pozudi, a ova druga je uspevala da zadovolji svoj nagon pa je bila mirna. I jedno i drugo je sasvim ok. I jos jedna stvar kao zakljucak-kod zena je za orgazam presudno iskustvo i otvoren um! Pozdrav!

receNeka

pre 9 godina

@Dott

Slazem se. Mozak je najveca erogena zona kod zene. Pokretac. Motor. Ne mora ni da se podeli sa partnerom uvek ono sto u momentu padne zeni na um. Mozda on nije za takvu vrstu igrarija, mozda je zatucan, mozda nema razvijenu mastu itd. Tada je ok da zena sama u toku cina izmasta sta zeli (u masti moze da ukljuci i partnera) i vrhunac je tu, uz malo i mehanike. Mada je najlepse kad partneri steknu poverenje jedno u drugo pa su radi da podele medjusobno najskrivenije misli te da neke koje su oboma prihvatljive sprovedu u delo. Ali mnogi parovi nemaju adekvatnu komunikaciju iz kojekakvih razloga-tabui, stereotipi, strahovi itd. A zapravo sve sto je dvoma prihvatljivo i ne ugrozava nikog-jeste funkcionalno, pa ma koliko se drugima cinilo neprihvatljivo. Zato se nadam da ce ljudi u vecoj meri nego sto je to slucaj, odbaciti umisljene ili nametnute drustvene stege i uzivati u culnosti. Posebno zene.

Dott

pre 9 godina

@receNeka
Pa lepo, hvala ti!
Ovo sto si iznela znacice mnogima budi sigurna.
Vidis, to sto si iznela da ti se desavalo, da si masturbacijom mogla postici orgazam a sa njim ne, nije redak slucaj i sad bih dao sebi slobodu da ti predocim o cemu se tu radi:
Za vreme masturbacije u glavi imas neki umisljaj koji te pobudjuje, masta radi 200 na sat, dok pri vodjenju ljubavi ne zelis da mastas vec da dozivis, a kako dozvivljaj nije na nivou maste, nisu ni efekti dozivljenog.
Ukoliko se vremenom nista ne menja, da menjas pocinjes ti, pa taku u seksualni cin polaku unosis pomalo i one maste.
Kada bi zena svoju mastu podelila sa svojim partnerom, verujem da bi joj se kvalitet seksa sa svojim izabranikom podigao na jako visok nivo.
Upravo to je meni jedna devojka rekla, ali to je toliko slobodna masta i intimna, da je ja ni ovde iako anoniman ne mogu reci, pa onda zamislite koliko je njoj hrabrosti trebalo to izreci, ali uradila je i isplatilo se neverovatno, i sto je najvaznije naisla je na moje razumevanje. Da se razumemo, nije nista brutalno ili nemoralno, ali i na kraju postoji li takva kategorija za dvoje koji se vole?
Pozdrav tebi @receNeka!

Dott

pre 9 godina

@Milica Petrovic
Milice, prvo sto mogu da zakljucim s tobom u vezi je da nisi iskrena, iz tebe govori revolt koliko mogu da osetim.
Muskarci su u seksu visokoculni i neiskustvo time nadomescuju, dobro ima izuzetaka kao i u svemu uostalom, verujem da postoje i sirovine kojima je to jednostavna radnja "udji izadji i gotovo". Da muskarcima je seks sve, sve sto cinimo u zivotu je usputno, glavna zeljena radnja u svakom danu je vodjenje ljubavi i kako zudnja za zadovoljenjem svog seksualnog nagona, tako i beskarajna zelja pruzanja galaktickog uzitka i partnerki i mentalno spajanje sa njom beskrajno duboko koliko sam univerzum. Jednako culno muskarac ce voditi ljubav i sa potpuno nepoznatom zenom, s tim sto ukoliko su u emotivnoj vezi, to daje dodatnu dimenziju. Ja verujem da si mnogi muskarci upravo ovakvi, takav sam i ja i zato tvoje reci za mene su nista drugo do odraz tvog revolta - razocarenja.
Citajuci ovu vest zapito sam se nesto, ali to mi ne moze odgovoriti jedna osoba, sem ukoliko nije neko vec obavio naucnoistrazivacki rad na ovu temu, pa dosao do ustanovljenja, jer nismo svi jednaki, ne poklapaju nam se energije sa svakim.
Da, jos nesto...kako mozes reci da zena kojoj nije do seksa, da je u tom stanju zato sto zna da ne moze doiveti orgazam? Zar zena moze biti sa muskarcem koga ne voli? A ako ga vec voli, zar joj ne prija spajanje i dodiri sa voljenom osobom, cilj ne mora uvek biti orgazam, vec bliskost i mentalno spajanje koje postize culnim dodirima sa njim.

Dott

pre 9 godina

@Vladimir

Ima, ima toga Vladimire, nisi ni svestan koliko si u pravu. Medjutim sve to ide u krug, dodje vreme kad se sve to obrne, pa neka sa tobom dozivi nesto sto sa drugim nije, slagao se sa tim ili ne tako ti je!

Energy star

pre 9 godina

Većina doživi nadražajem klitorisa. Ali ni to ne uspeva ako partnera ne uputite kako da vas mazi,neke žene vole jači pritisak, neke slabiji, a za mene je najlepše kad istovremeno ide i penetracija, izgubim se skroz u orgazmu. Najveći problem je kada vaš partner nije otvoren za komunikaciju, smatra da on zna najbolje i da mu nisu potrebne vaše instrukcije (ima i takvih), ili kad se vi ne osećate dovoljno opušteno da muškarcu sa kojim ste dajete "upustva". A neke žene su jednostavno toliko zatvorene po tom pitanju da mučeni muškarci ne mogu iz njih da izvuku ništa, nego rade naslepo, i onda njen orgazam izostane, ili ga ona odglumi - češći slučaj - samo da bi joj se skinuo s one stvari. Ovo potonje je užasno frustrirajuće za oboje. Morate da kažete šta vam prija, niko ne ume da čita misli.

vodopad je istina

pre 9 godina

Ne znam sve kakvi postoje jer nisam toliko iskusan ali znam da sam uzivo video da zena moze da dozivi ''vodopad'' orgazam poput muskarca ili ''prskanje''

Deluje bas dobro. I moguce je da svaka zena moze to da dozivi samo je potrebno da sebi to dozvoli i da u toku seksa kad dobije osecaj da joj se piski da nastavi to. To je taj osecaj koji pokrece '''vodopad'' ali zene iz neznanja mesaju sa piskenjem.

Mala

pre 9 godina

who cares, bitno je da sam sa covekom koga mnogo volim pa se orgazam podrazumeva. Uzivam sa njim vec 24 godine i ne opterecujem se koji je u pitanju vec da se podrazumeva. Kod zena je u mozgu centar za stimulaciju sve ostalo je fizika : )

Dott

pre 9 godina

U svom zivotu imao sam devojku koja redovno nije dozivljavala orgazam, ali je zelela svakodnevni seks i to vise puta dnevno. Takodje imao sam i devojku koja je orgazam dozivljavala redovno i jako brzo, bilo joj je dovoljno 2-3 minuta penetracije, medjutim ona nikad nije imala inicijativu da vodimo ljubav, cak je kad kad i bila nevoljna i nezainteresovana za seks a Ja sam bio mlad i jednom dnevno mi je bilo malo. Naveo sam svoja iskustva, jer zelim nesto predociti sto se da zakljuciti iz njih, a to je:
Veoma bitna stvar kod zene pored orgazma je i sam intenzitet zadovoljstva, prijatnosti tokom vodjenja ljubavi i penetracije, on se razlikuje od zene do zene i on je jos jedan faktor ili ti cinilac za to koliko ce zena cesto zeleti da ima seks. Eto u mom nekom iskustvu dogodilo se to da devojka koja ne dozivljava orgazam imala je vecu potrebu za seksom u odnosu na onu kojoj orgazam nikad nije izostajao, do nekle tu i ima i logike. Ali eto zanimaju me i iskustva drugih muskaraca, kao i devojaka na ovu temu, bilo bi lepo da se neka i izjasni po ovom pitanju, ujedno i da nam ovu misteriju otkrije, mozda moja iskustva potvrdi ili demantuje, nije bitno, bitna su saznanja.

Dott

pre 9 godina

@Milica Petrovic
Milice, prvo sto mogu da zakljucim s tobom u vezi je da nisi iskrena, iz tebe govori revolt koliko mogu da osetim.
Muskarci su u seksu visokoculni i neiskustvo time nadomescuju, dobro ima izuzetaka kao i u svemu uostalom, verujem da postoje i sirovine kojima je to jednostavna radnja "udji izadji i gotovo". Da muskarcima je seks sve, sve sto cinimo u zivotu je usputno, glavna zeljena radnja u svakom danu je vodjenje ljubavi i kako zudnja za zadovoljenjem svog seksualnog nagona, tako i beskarajna zelja pruzanja galaktickog uzitka i partnerki i mentalno spajanje sa njom beskrajno duboko koliko sam univerzum. Jednako culno muskarac ce voditi ljubav i sa potpuno nepoznatom zenom, s tim sto ukoliko su u emotivnoj vezi, to daje dodatnu dimenziju. Ja verujem da si mnogi muskarci upravo ovakvi, takav sam i ja i zato tvoje reci za mene su nista drugo do odraz tvog revolta - razocarenja.
Citajuci ovu vest zapito sam se nesto, ali to mi ne moze odgovoriti jedna osoba, sem ukoliko nije neko vec obavio naucnoistrazivacki rad na ovu temu, pa dosao do ustanovljenja, jer nismo svi jednaki, ne poklapaju nam se energije sa svakim.
Da, jos nesto...kako mozes reci da zena kojoj nije do seksa, da je u tom stanju zato sto zna da ne moze doiveti orgazam? Zar zena moze biti sa muskarcem koga ne voli? A ako ga vec voli, zar joj ne prija spajanje i dodiri sa voljenom osobom, cilj ne mora uvek biti orgazam, vec bliskost i mentalno spajanje koje postize culnim dodirima sa njim.

Milica Petrovic

pre 9 godina

@ Dott
Hteo si istinu, evo je: zena koja nije dozivjavala orgazam, zelela ga je vise puta dnevno, jer je mislila da ce ga ipak doziveti ... ali nije, jer ste bili neiskusni i seks nije riljanje, vec nesto mnogo suptilnije ... i mora da postoji dobra volja i osecaj zene da moze imati poverenje u muskarca, koji od nje ne trazi da bude masina, vec da joj pomogne da se opusti ... ako to muskaraca ne razume, onda nikad nece shvatiti misteriju zenskog orgazma. Nema zene koja ne moze da dozivi orgazam, ima samo neiskusnih, nestrpljivih i muskaraca koji ne vole tu zenu - ili jednostavno im je dosadno da zeni pomognu da se opusti ...
Zena koja nije trazila seks, znala je da ga ne moze doziveti ( jer je znala da je uzaludno da objasnjava da i muskarac treba da se potrudi oko nje pre nego je zaskoci) pa je prihvatala da otalja tu duznost i trebalo joj je dva-tri minuta da ti zavrsis, a da ona odglumi orgazam i otkaci tu obavezu.
Da, covece, seks je najbitnija stvar u zivotu o kojoj nas ne uce nigde, pa sami lutamo frustriramo se i cudimo. Mali je broj srecnika koji se nadju i bez stida i grize savesti, ali s ljubavlju i postovanjem jednog prema drugome, dozivljavaju lepe trenutke opustanja.
I dok i o seksu, kao i uopste o zivotu, o zenama pisu muskarci, a ne zene, malo ce se muskaraca i zena razumeti i pronaci nacin da budu bliski i zavole se ... jer ako se tu ne nadju, cak i ako su se voleli omrznuce jedno drugo .....

Dott

pre 9 godina

@receNeka
Pa lepo, hvala ti!
Ovo sto si iznela znacice mnogima budi sigurna.
Vidis, to sto si iznela da ti se desavalo, da si masturbacijom mogla postici orgazam a sa njim ne, nije redak slucaj i sad bih dao sebi slobodu da ti predocim o cemu se tu radi:
Za vreme masturbacije u glavi imas neki umisljaj koji te pobudjuje, masta radi 200 na sat, dok pri vodjenju ljubavi ne zelis da mastas vec da dozivis, a kako dozvivljaj nije na nivou maste, nisu ni efekti dozivljenog.
Ukoliko se vremenom nista ne menja, da menjas pocinjes ti, pa taku u seksualni cin polaku unosis pomalo i one maste.
Kada bi zena svoju mastu podelila sa svojim partnerom, verujem da bi joj se kvalitet seksa sa svojim izabranikom podigao na jako visok nivo.
Upravo to je meni jedna devojka rekla, ali to je toliko slobodna masta i intimna, da je ja ni ovde iako anoniman ne mogu reci, pa onda zamislite koliko je njoj hrabrosti trebalo to izreci, ali uradila je i isplatilo se neverovatno, i sto je najvaznije naisla je na moje razumevanje. Da se razumemo, nije nista brutalno ili nemoralno, ali i na kraju postoji li takva kategorija za dvoje koji se vole?
Pozdrav tebi @receNeka!

receNeka

pre 9 godina

@Dott

Slazem se. Mozak je najveca erogena zona kod zene. Pokretac. Motor. Ne mora ni da se podeli sa partnerom uvek ono sto u momentu padne zeni na um. Mozda on nije za takvu vrstu igrarija, mozda je zatucan, mozda nema razvijenu mastu itd. Tada je ok da zena sama u toku cina izmasta sta zeli (u masti moze da ukljuci i partnera) i vrhunac je tu, uz malo i mehanike. Mada je najlepse kad partneri steknu poverenje jedno u drugo pa su radi da podele medjusobno najskrivenije misli te da neke koje su oboma prihvatljive sprovedu u delo. Ali mnogi parovi nemaju adekvatnu komunikaciju iz kojekakvih razloga-tabui, stereotipi, strahovi itd. A zapravo sve sto je dvoma prihvatljivo i ne ugrozava nikog-jeste funkcionalno, pa ma koliko se drugima cinilo neprihvatljivo. Zato se nadam da ce ljudi u vecoj meri nego sto je to slucaj, odbaciti umisljene ili nametnute drustvene stege i uzivati u culnosti. Posebno zene.

receNeka

pre 9 godina

@Dott

Uopste se ne slazem sa objasnjenjem Milice na Vase pitanje. Ja cu odgovoriti iz svog iskustva. Kao mladja imala sam ceste seksualne nagone koje sam zadovoljavala sa tadasnjim dugogodisjim partnerom. Medjutim, nikako nisam uspevala da dozivim orgazam s njim iako sam to uvek mogla sama masturbacijom cak i za 3 min i iako je moj tadasnji momak bio izuzetno dobar ljubavnik, mastovit, voleli smo se itd. Ali kako nisam uspevala da dozivim orgazam s njim, ja bih celog dana imala seksualni naboj s obzirom da nije bilo erotskog praznjenja. Sasvim logicno. Kako su godine prolazile, tako sam ja bivala sve iskusnija, opustenija, znala sta funkcionise kod mene i kako. Pocinjala sam da dozivljavam razne tipove orgazama i stvarno svaki je bio poseban, drugaciji. Uvelo me u novi svet zadovoljstava. Ali.. kako ga dozivim tako s njim ode i naboj pa sam bar pola dana mirna. Nije da sam kao nekad po ceo dan nalozena prosto zbog fiziologije kada je telo zadovoljeno. Zato se ne bih ni s Vama slozila da su te Vase dve zene mnogo razlicite. Jedna samo nije uspela da se zadovolji (verovatno ne Vasom krivicom) pa je bila stalno u pozudi, a ova druga je uspevala da zadovolji svoj nagon pa je bila mirna. I jedno i drugo je sasvim ok. I jos jedna stvar kao zakljucak-kod zena je za orgazam presudno iskustvo i otvoren um! Pozdrav!

Dott

pre 9 godina

@Vladimir

Ima, ima toga Vladimire, nisi ni svestan koliko si u pravu. Medjutim sve to ide u krug, dodje vreme kad se sve to obrne, pa neka sa tobom dozivi nesto sto sa drugim nije, slagao se sa tim ili ne tako ti je!

moze, ali ...

pre 9 godina

@vodopad je istina:

Tacno, postoje zene koje to mogu, ali to ne zavisi od tebe i tvog umeca vec samo od nje i njene fiziologije. I to ne moze svaka zena, bas kao to ni muskarac ne moze da seksualno ospti sa svakom zenom. Uvek se pojavi neka koja ga iz nekog razloga odbije i cak ni erekcija nece da dodje, da ne pricamo o orgazmu. Znam to, doziveo sam to dva puta u zivotu, a bio sam sa desetak devojaka ukupno, od cega sam imao 3 duze veze (u kojima je sve funkcionisalo). I zene i muskarci su ljudska bica i NISU SEKSUALNI ROBOTI NA DUGME!

Energy star

pre 9 godina

Većina doživi nadražajem klitorisa. Ali ni to ne uspeva ako partnera ne uputite kako da vas mazi,neke žene vole jači pritisak, neke slabiji, a za mene je najlepše kad istovremeno ide i penetracija, izgubim se skroz u orgazmu. Najveći problem je kada vaš partner nije otvoren za komunikaciju, smatra da on zna najbolje i da mu nisu potrebne vaše instrukcije (ima i takvih), ili kad se vi ne osećate dovoljno opušteno da muškarcu sa kojim ste dajete "upustva". A neke žene su jednostavno toliko zatvorene po tom pitanju da mučeni muškarci ne mogu iz njih da izvuku ništa, nego rade naslepo, i onda njen orgazam izostane, ili ga ona odglumi - češći slučaj - samo da bi joj se skinuo s one stvari. Ovo potonje je užasno frustrirajuće za oboje. Morate da kažete šta vam prija, niko ne ume da čita misli.