Nedelja, 26.10.2014.

09:41

Usvojen rebalans budžeta Srbije

Skupština Srbije usvojila je rebalans budžeta i prateće zakone kojima je predviđeno smanjenje plata u javnom sektoru i penzija većih od 25.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Usvojen rebalans budžeta Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Budža

pre 9 godina

Ovim rebalansom i usvajanjem mera štednje počinje nova faza u razvoju Srbije! Gorku pilulu koja je davno morala biti popijena je prigutala Vlada hrabrogVučića, i sada se krećemo zaista ka boljoj budućnosti!

Drigi

pre 9 godina

Simboličnim smanjenjem penzija za 1,5 miliona penzionera i izuzećem onih sa najnižim penzijama, Vlada je pokazala izuzetan nivo empatije i sposobnost da realno procenjuje mogućnosti građana Srbije!

palčica666

pre 9 godina

Ne postoji drugi, bezbolniji način da se smanji budžetski deficit.Sada svi osećamo posledice neodgovorne ekonomske politike DS-ove vlasti.

Oliver

pre 9 godina

Biće teško, ali pojedinačno imali smo i težih situacija. Ostajali su mnogi bez radnih mesta, stečaji firmi su bili svakodnevni. Izdržao se taj period, izdržaće se i ovaj. Sad bar postoji nada i uverenje da neće beskonačno trajati, da će nakon 2 godine biti bolje.

eru

pre 9 godina

NI malo popularan nacin stednje ali sto bi nasi stari rekli sto se mora nije tesko pregurali smo i teza vremena preguracemo i ova.Tih 10 poslanika narodne skupstine sto su glasali protiv sigurno misle samo na svoj dzep da se njima ne bi dirala plata.

Budjenje!

pre 9 godina

Cenzura na televiziji, cenzura u novinama, sad su poceli da cenzurisu i komentare po internet portalima, botovi haraju, Boze pomozi...

paor

pre 9 godina

Ako USS ustanovi da je prekrsen Ustav Srbije da li ce predsednik koji ce potpisati zakon o budzetu, premjer i poslanici podneti OSTAVKE jer su prekrsili Ustav u odnosu na veliki broj gradjana Republike Srbije.

Žika

pre 9 godina

USS odmah da reaguje i da zaustavi pravno nasilje i diskriminaciju penzionera od strane države. Predsednik R. Srbije nebi smeo da potpiše neustavan Zakon o umanjenju penzija. Ukoliko tužbe penzionera odu u Strazbur negativne posledice po budžet R. Srbije će biti nesagledive. Moraće da se vrate sve penzije sa visokim kamtama. Pošto nisam član ni pozicije ni opozicije želim svojim apelom da zaustavim štetne posledice donošenja ovakvog Zakona.

Rozalina

pre 9 godina

Konačno je došlo vreme da se svi i na svim nivoima ponašamo domaćinski! Dosta je bilo rasipanja i valjda će nam to kroz generaciju ili dve ostati u našoj biti!

DMITRIJ

pre 9 godina

Penzioneri, doktori, profesori neka vam je sretno smanjenje penzija i plata, ali biće vam bolje za dve godine( a možda i neće)!NAPREDNO!

Sabina

pre 9 godina

Verujem da je bila burna rasprava, nesto sto ce u buducnosti da se isplati treba prihvatiti. Strpljenje je svakako potrebno. Pozitivan rezultat ce se videti u buducnosti. Verujem u sadasnju politiku.

Đogo

pre 9 godina

Свачије мало за државу и народ ће бити сасвим довољно, а тога требају бити свесни сви поклоници и позиције и опозиције!

jelena

pre 9 godina

Iako je ova mera sada odjeknula zestoko oko smanjenja plata, to nam nije najveci problem u ovoj drzavi. Veci problemi su nagomilani dugovi svih ovih godina koje sada moramo da vracamo.

Dimitrijana

pre 9 godina

Ali eto meni je ostalo nerazjasnjeno, ali ne znam da li ce mi i komentar objaviti, to da se SNS, pogotovo poslanik Babic poziva na iskustva i primenu drugih zemalja u otimanju penzija i plata, pa se pitam jel i tamo vladala 'bivsa vlast' (pazi!!! samo DS i Pajtic najcesce spominjani) i sve pokrala kako nam ovi iz sns ulivaju u zadnju vijugu mozga. Ostavili su nas da se dvoumimo da li postupaju kao druge zemlje ili su te mere zbog kradje bivse vlasti ????? Ako je zbog pljacke onda cemu uzori drugih zemalja jel i tamo (Portugal, Spanija, Grcka i dr.) bilo velikih pljacki i korupcija, pa ako je i bilo korupcije onda se to naplacuje od tajkuna i politicara, a ne od radnika i penzionera. Sve mi je u njihovoj diskusiji bilo udrobljeno i po potrebi narodu na veliku kasiku nudjeno samo da bi sebe prikazali kao SPASIOCE sa pocetka njihove vladavine IZ OLUJNOG VETRA I SMETOVA koji su Srbiju opustosili i pustose vise od 25 godina.
Mnogo sns poslanika je recima i papirima mahalo da postoje kricina dela, ali njihovo ponasanje je takvo kao da su oni opozicija pa im ovi 'bivsi' ne dozvoljavaju da podnesu krivicne prijave ako poseduju dokaze javnom tuzilastvu.
Takodje perfidno je bacena prasina narodu u oci u vezi Zakona o finansiranju stranaka kao menjace ga. Dosta je narodu lazi i prevara doneli ste budzet a zakon niste promenili, znaci finansiranje stranaka ce biti i dalje po starom i najvece zahvatanje iz budzeta.

Sava

pre 9 godina

Sinoć je narušen pravni sistem R. Srbije. Nepoštovanjem Ustava R. Srbije jedna politička grupa je dala sebi za pravo da dirne u ono što je Ustavom R. Srbije zagarantovano i stečeno pravo a to su penzije građana R. Srbije. Izvršeno je nezakonsko umanjenje penzija i diskriminacija penzionera 61% podobnih i 39% nepodobnih. Niko nije iznad Ustava i Zakona. USS mora pod hitno da reaguje jer ako tužbe odu u Strazbur šteta po R. Srbiju će biti daleko veća.

seljak e

pre 9 godina

Kada na zimu zbog manjih primanja pocnete da se smrzavate i ne budete mogli da kupite lekove. Kada vas glad natera da cinite ono sto nikada u zivotu niste pomislili da cete uraditi, setite se ove vesti. Zapamtite glasove i aplauze SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS. Oni zive i zivece sve bolje na vas racun.

bogdan

pre 9 godina

Dezurni sveznajuci analiticari i vrsni poznavaoci ekonomije mogli bi da se, pre nego sto pocnu da kukumavce nad svojom (i nasom) tuznom sudbinom, podsete sta i ko nas je doveo u ovu situaciju.

Komša

pre 9 godina

Dok notari prazne budžet i pune džepove (da li samo svoje) ljudima smanjuju plate
i penzije. Kada svaki gradjanin ove zemlje postavi pitanje : "Kako trošite državne pare?" i istraje u tome tada će nam biti bolje.
11000 savetnika ? Ma daj.
Ovo je kao kada tata i mama ukinu detetu džeparac za užinu a puše po dve pakle cigareta i izlaze u restoran svako veče.

Predrag

pre 9 godina

Pazljivo sam gledao prenos sinoc. U momentu kad govori mladji poslanik SPS-a u poslednjem redu iza njega vidi se Dusan Bajatovic i dve plavuse poslanice. Sve vreme pricaju i smejulje se dok jedna od njih konstantno napadno zvace zvaku. Onda u jednom momentu svi troje praskaju u smeh. Da sam mogao usao bih u televizor da im objasnim neke stvari.

Marinko

pre 9 godina

Treba sprovesti sve one mere fiskalne konsolidacije koje se odmah mogu primeniti!Naravno da se mora još aktivnije raditi i na povećanju privredne aktivnosti i smanjenje nezaposlenosti, ali je to malo duži proces, a ove mere se odmah mogu primenjivati!

soko

pre 9 godina

Mnoge drzava su sprovele ovakve mere, pa eto sada gde suone a gde smo mi, ovo je neophodno i tacka!Prezivecemo i ovo stisnucemo se malo, ali bar znamo da ce za dve godine biti bolje!

icko

pre 9 godina

Vlada je krenula u ozbiljne reforme, preduzela je mere stednje, kao i naplate poreza velikim duznicima, kao i povecanje inspecijskog nadzora u svim trogovinskim objektima, sve ce to dovesti do boljeg budzetsko stanja!

Dorijan

pre 9 godina

Drago mi je što je rebalans usvojen. Na ovaj način će se sigurno rešiti brojni ekonomski problemi naše zemlje, u to nema sumnje. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka ekonomskom oporavku i razvoju, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

inzenjer

pre 9 godina

Mere stednje su neophodne, ako hocemo da napravimo normalnu drzavu sa zdravom ekonomijom, pa da u doglednom vremenskom periodu povecamo plate i penzije onda moramo da se solidarisemo i da damo sve od sebe da stvorimo bolje uslove zivota!

Mary

pre 9 godina

Rebalans budzeta je ocekivano usvojen vecinom glasova. Prvi put imamo realan budzet koji ce biti osnova za stednju koja se sprovodi svuda gde je to moguce radi smanjenja budzetskog deficita.

Maja

pre 9 godina

Ovi ljudi ne znaju sta rade.. Pa ovo je rebalans budzeta za 2 meseca, cemu ovoliko povecanje subvencija, u ciji dzep ce to da ode?! Bitno da su plate od preko 25000 luksuz i da ih smanjujete.. A botovima je ocigledno obecan deo kolaca od 5,5 miliona €, posto su se aktivirali veceras.. Bagro lopovska!!!

uros

pre 9 godina

jel me oci varaju, ili sam procitao da ce budzetski rashodi biti povecani, a prihodi smanjeni, a kao plate i penzije se smanjuju...logike bez

uros

pre 9 godina

jel me oci varaju, ili sam procitao da ce budzetski rashodi biti povecani, a prihodi smanjeni, a kao plate i penzije se smanjuju...logike bez

bolebre

pre 9 godina

E moj narode ! Ćuti i trpi. Pa dokle više ? Zar ne vidiš ko te vodi ? Nepismena i neodgovorna bagra koja nije sposobna ama baš ništa kvalitetno da uradi nego da smanjuje i onako mizerne plate i penzije. Pa samo u poslednjih nekoliko meseci su nam ih smanjili bar za 10 % sa porastom evra i tri puta povecanjem cene gasa. Plate su dakle trebali da povecaju, a ne da ih smanje. Ovo je zaista kriminal i nadam se da će za ovo vrlo brzo odgovarati i Julovac i ostali.
Što samo ne spomenuše svoje basnoslovne plate, troškove koje prave i koje sve imaju beneficije. I što se ne žrtvuju i oni pa da žive kao i svi ostali od minimalca ? Šta pametniji su ? Vredniji su ?
Imaju li bilo kakav kvalitet osim da trpaju u svoje džepove, medijski obmanjuju i varaju narod. Nećemo imati hleba da jedemo ali je najbitnije da ponosno odbijemo da lupimo sankcije Rusiji.
E moja Srbijo, toneš zaista neverovatnom brzinom. Tužan sam i plačem u kakvom okruženju treba da gajim svoje dete.
Ne, nisu oni krivi. Krivi smo mi što smo ih pustili !

sizifSA

pre 9 godina

Rebalans je nešto što je moralo da se desi, ako i mere štednje koje su u sklupo rebalansa. Narode tek sad vidite koliko smo bili obmanjvani od strane DS-a. Sve lepo izlazi crno na belo koliko su krali i doveli zemlju do stadijuma bankrostva, a njihovi džepovi puni.

bojke

pre 9 godina

jesam li ja to dobro procitao ili mi se samo ucinilo da ovim rebalansom se prihod u budzet smanjuje a rashod povecava u odnosu na prvobitni plan budzeta.. ??

sizifSA

pre 9 godina

Rebalans je nešto što je moralo da se desi, ako i mere štednje koje su u sklupo rebalansa. Narode tek sad vidite koliko smo bili obmanjvani od strane DS-a. Sve lepo izlazi crno na belo koliko su krali i doveli zemlju do stadijuma bankrostva, a njihovi džepovi puni.

Sečanjac

pre 9 godina

Da se smanje penzije i plate profesorima, doktorima?!!! Molim Vas dođite u Sečanj da vidite gde idu pare iz budžeta, a to nema, tvrdim, nigde u Srbiji! Bez javnih nabavki se troše pare na "uređenje atarskih puteva", mesni samodoprinos uveden i troši se suprotno svim mogućim propisima, o reprezentacijama i putnim troškovima da i ne govorim, npr. zamenik predsednika opštine ima mesečne putne troškove oko 12000 din, a putuje službenim kolima do kuće i nazad, i vozi sa sobom još par radnika iz istog mesta koji takođe primaju putne troškove, dižu se dnevnice da se plaćaju jarići, prasići, rakija, itd...

zelenKO

pre 9 godina

Ovo je najgore ponašanje DS od njihovog postojanja. Neverovatno koliko se hvataju za slamku kako bih se samo malo vratili na političku scenu bitnosti. Više se ne obaziru ni da li govore istinu.

antiBOT

pre 9 godina

Izgleda da je sve sto ovi nesrecnici rade izmedju izbora pravljenje rebalansa budzeta i rekonstrukcija vlade...

Aman ljudi... Dokle vise... Ovo vise nije ni tragicno...

gabrijela

pre 9 godina

" Plac Serbiji" Zaharija Orfelin...Poucno... Treba misliti na duboko ukopavanje, period hibernacije do nestanka ovog zla. Ili do naseg nestanka. Sve u svemu, dobro biti nece.

Cole

pre 9 godina

Da su prvo osudili Miškovića i da su pohapsili ostale tajkune, političare i lopove koji su pokrali državu i oduzeli im imovinu stečenu kriminalom niko se ne bi bunio zbog smanjenja plata i penzija. Umesto toga sve tajkunske firme neometano nastavljaju po starom a niko iz DS-a i bivšeg režima nije u zatvoru. Takodje da su spuštene cene osnovnih namirnica, komunalija i energenata i onda bi smanjenje zarada bilo razumljivo. Naprotiv struja i gas su poskupeli, hrana je u maloprodaji skuplja 20% a porezi podignuti. Osim otimanja sirotinje običnom narodu i zakidanja na već bednim platama i penzijama ništa drugo nije uradjeno po pitanju "mera štednje".

alo bre

pre 9 godina

ja sam posteno radio i zaradio moju penziju firma je uplacivala nije bilo problema a ja nisam kriv sto je sps na celu sa milosevicima pokrao penzioni fond i stammbene fondove a o zdrvastvu da ne pricam sve je ispraznejno i izneto iz srbije a oni i dalje na vlasti. mrkonjic je spiskao 5 milijardi dolara nista nije napravio. i vi sad nama uzimate ono sto smo posteno zaradili a niko nije odgovarao za kradju. pa evo i sad psoel slobe vlade se menjaju uzimaju krediti a niko da ososobi privredu, mora da se zardjuje ovako ne mzoem oziveti samo na kreditimia. ja sam pre 30 godina uze osa zenom kredit rata 3.5 miliona a prihodi 4 miliona, svi su nam rekl ida mso ludi ali firma niej davala stanove radnicima samo direktorima i posebnim komunsitima (ja nisam bio clan) da ne pricam kak osmo zivel ii sta smo jeli da bi otplatili kredit. ali nsiam mogao da uzmem jos 10 kredita pa da na kreditima zivim e to sad ovi rade. uzimaju kredit da otplate stare dugove a niko ne msili da treba da se radi da pocnem oda zaradjujemo jer ovo vodi u propast. zato se nadam da ce doci neko na vlast ko ce imati m*** da pohapsi sve lopove koji su pokrali drzavu

Septicar

pre 9 godina

Sve mi je ovo jasno, jer sam od dolaska radikala na vlast znao da smo propali kao nikada do sada u istoriji!!! Ali jedna stvar mi u ovoj baljezgariji zaista nije jasna, a to je STAV STRANKE PENZIONERA, KOJI NA SVE OVO NISU NI BEKNULI U SKUPSTINI????? Ljudi moji, da li je to moguce i da li ima veze sa mozgom i logikom zivota???
A vi penzioneri, koji ste u velikoj vecini glasali za ove idiote, sedite kod svojih kuca i blejite kao sto ste radili ceo vas zivot!!!

Dart Vejder

pre 9 godina

Pada rejting, je li? Kesic ubi na mesto malo pre :) E stvarno, kako su proslavili 5 rodjendan pompezno, ludo glamurozno, a sada kao misovi....

Ovi nece otici milom sa vlasti!

pre 9 godina

Pocetak jos jednog kraja Srbije, ali ovaj put zaista do dna!
Kada se to desi, nikakvi novi "6 oktobri" nece pomoci. Sto rece jednom davno neko:
Onaj ko ostane poslednji ovde, neka ugasi svetlo.

Ja sam

pre 9 godina

Ne razumem ovu nasu Vladu.
Smanjuju primanja samo za desetak procenata u naredne 4 godine. Zar im nije bilo jednostavnije da skroz ukinu plate i penzije i vec za 6 meseci bi se mnogo vise ustedelo, a i svi oni koji prezive bi osetili ogroman boljitak.

branka

pre 9 godina

kako su samo veseli poslanici sad ce glasanjem dokazati vodji da su uspunili obavezu. a narod penzioneri i zaposleni bi da placu. svaka cast bagro

VALTER BRANI NAROD

pre 9 godina

Gospodin Tomislav Nikolic, kao predsednik Republike Srbije, mora svojom odlukom da stopira ovaj neustavan zakon. Takodje, gospodin Sasa Jankovic mora da pokrene zalbu kod svih nadleznih organa i institucija, jer se ovim nakaradnim zakonom krse prava gradjana koja su im garantovana Ustavom Republike Srbije i evropskom Poveljom o ljudskim pravima, ciji smo mi potpisnik. Takodje se apeluje na Ustavni sud Republike Srbije, da isti razmotri i ustanovi da je takav doneti zakon neustavan, i na taj nacin obori ovakav nakaradni zakon, a posebno se tice umanjenja penzija.

veerghoen

pre 9 godina

Бивши радикали нам воде земљу. Фале још само аутолакер Драган Тодоровић и Вјерица Радета.

pribil

pre 9 godina

ovaj budzet je los, smanjenje penzija neustavno, aplauzi u skupstini dodvornicki i iritantni...Sve u svemu sa ovakvom vlascu a i prethodnim srbiji se ne pise dobro... tone se sve dublje. Idolopoklonstvo je uzelo maha, a narod je strasno nezadovoljan sto se vidi iz stotina komentara ovde i u drugim medijima... Pomozi Boze...

papiga

pre 9 godina

sve mi se cifre pobrkale....kuku meni umrecu od gladi....a jos ne radim..znaci odbice mi od mog lepog bubrega...odo na biro da popijem kafu i da hitno trazim da bidnem poslanik narodni....ima lovu da namlatim

Nemam ni za djevrek

pre 9 godina

Ne znam kojom matematikom nude taj izlaz iz krize, ako narod ima manje para manje ce da trosi, svaki manjak kucnog budzeta znaci manje trosenje na luksuz vise za osnovne potrebe, samim tim manje novca od akciza i pdv-a, ispravite me ako gresim molim vas?

zole

pre 9 godina

radim u jednoj javnoj ustanovi i ima nas ukupno 40 zaposlenih. smanjenjem od 10% na mesečnom nivou ušteda za budžet biće između 100-150 hiljada. u mestu u kome živim znam da postoji mnoštvo lažnih penzionera-invalida, privatnika koji su kupili penzije i dan-danas ih primaju. znam sigurno za dvojicu čija je penzije po 100 hiljada, a oni zdravi ko dren. 40 radnika ušteda 150 hiljada, 2 lažna invalida penzionera trošak 200 hiljada.

Maja

pre 9 godina

Ovaj Babic je gori od "dr" Nebojse Stefanovica.. Trude se naprednjaci svim silama ali izbija ono radikalsko iz njih. Koliko je lazi veceras izreceno, ovi poslanici bi trebalo pre ulaska da se zakunu u svoju decu da ce govoriti istinu i samo istinu..

Zoran M.

pre 9 godina

Celo vreme pričate u parlamentu o tome kako je prethodni režim kriv ali ja kao privrednik mogu reći da ja od kako je SNS na vlasti više nemam posla uopšte, kao i mnogi privatnici koje poznajem. Dok je bio prethodni režim bilo je posla, a sad je NULA. Dakle bilo bi lepo da se ovi iz SNS obavežu zakonski da idu u zatvor ako ne bude bilo bolje za dve godine i da im se trajno zabrani rad i bavljenje politikom.

matori

pre 9 godina

"...Predlog rebalansa budzeta, podržaće poslanici vladajuće koalicije, pored SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS.
Za rebalans neće glasati, kako su najavile, opozicione DS, NS i NDS..."

Najveće razočarenje na političkoj sceni, svakako su stavovi PUPS i SVM, a donekle i SPS, po ovim pitanjima.
Ono što u ovom tekstu ne stoji, to je da za rebalans neće glasati, pored ostalih i NDS... jednostavno zato što takva stranka više ne postoji, jer je dosadašnji naziv već službeno promenjen!

Zoran M.

pre 9 godina

Celo vreme pričate u parlamentu o tome kako je prethodni režim kriv ali ja kao privrednik mogu reći da ja od kako je SNS na vlasti više nemam posla uopšte, kao i mnogi privatnici koje poznajem. Dok je bio prethodni režim bilo je posla, a sad je NULA. Dakle bilo bi lepo da se ovi iz SNS obavežu zakonski da idu u zatvor ako ne bude bilo bolje za dve godine i da im se trajno zabrani rad i bavljenje politikom.

pribil

pre 9 godina

ovaj budzet je los, smanjenje penzija neustavno, aplauzi u skupstini dodvornicki i iritantni...Sve u svemu sa ovakvom vlascu a i prethodnim srbiji se ne pise dobro... tone se sve dublje. Idolopoklonstvo je uzelo maha, a narod je strasno nezadovoljan sto se vidi iz stotina komentara ovde i u drugim medijima... Pomozi Boze...

branka

pre 9 godina

kako su samo veseli poslanici sad ce glasanjem dokazati vodji da su uspunili obavezu. a narod penzioneri i zaposleni bi da placu. svaka cast bagro

Maja

pre 9 godina

Ovaj Babic je gori od "dr" Nebojse Stefanovica.. Trude se naprednjaci svim silama ali izbija ono radikalsko iz njih. Koliko je lazi veceras izreceno, ovi poslanici bi trebalo pre ulaska da se zakunu u svoju decu da ce govoriti istinu i samo istinu..

Maja

pre 9 godina

Ovi ljudi ne znaju sta rade.. Pa ovo je rebalans budzeta za 2 meseca, cemu ovoliko povecanje subvencija, u ciji dzep ce to da ode?! Bitno da su plate od preko 25000 luksuz i da ih smanjujete.. A botovima je ocigledno obecan deo kolaca od 5,5 miliona €, posto su se aktivirali veceras.. Bagro lopovska!!!

matori

pre 9 godina

"...Predlog rebalansa budzeta, podržaće poslanici vladajuće koalicije, pored SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS.
Za rebalans neće glasati, kako su najavile, opozicione DS, NS i NDS..."

Najveće razočarenje na političkoj sceni, svakako su stavovi PUPS i SVM, a donekle i SPS, po ovim pitanjima.
Ono što u ovom tekstu ne stoji, to je da za rebalans neće glasati, pored ostalih i NDS... jednostavno zato što takva stranka više ne postoji, jer je dosadašnji naziv već službeno promenjen!

Septicar

pre 9 godina

Sve mi je ovo jasno, jer sam od dolaska radikala na vlast znao da smo propali kao nikada do sada u istoriji!!! Ali jedna stvar mi u ovoj baljezgariji zaista nije jasna, a to je STAV STRANKE PENZIONERA, KOJI NA SVE OVO NISU NI BEKNULI U SKUPSTINI????? Ljudi moji, da li je to moguce i da li ima veze sa mozgom i logikom zivota???
A vi penzioneri, koji ste u velikoj vecini glasali za ove idiote, sedite kod svojih kuca i blejite kao sto ste radili ceo vas zivot!!!

bolebre

pre 9 godina

E moj narode ! Ćuti i trpi. Pa dokle više ? Zar ne vidiš ko te vodi ? Nepismena i neodgovorna bagra koja nije sposobna ama baš ništa kvalitetno da uradi nego da smanjuje i onako mizerne plate i penzije. Pa samo u poslednjih nekoliko meseci su nam ih smanjili bar za 10 % sa porastom evra i tri puta povecanjem cene gasa. Plate su dakle trebali da povecaju, a ne da ih smanje. Ovo je zaista kriminal i nadam se da će za ovo vrlo brzo odgovarati i Julovac i ostali.
Što samo ne spomenuše svoje basnoslovne plate, troškove koje prave i koje sve imaju beneficije. I što se ne žrtvuju i oni pa da žive kao i svi ostali od minimalca ? Šta pametniji su ? Vredniji su ?
Imaju li bilo kakav kvalitet osim da trpaju u svoje džepove, medijski obmanjuju i varaju narod. Nećemo imati hleba da jedemo ali je najbitnije da ponosno odbijemo da lupimo sankcije Rusiji.
E moja Srbijo, toneš zaista neverovatnom brzinom. Tužan sam i plačem u kakvom okruženju treba da gajim svoje dete.
Ne, nisu oni krivi. Krivi smo mi što smo ih pustili !

Nemam ni za djevrek

pre 9 godina

Ne znam kojom matematikom nude taj izlaz iz krize, ako narod ima manje para manje ce da trosi, svaki manjak kucnog budzeta znaci manje trosenje na luksuz vise za osnovne potrebe, samim tim manje novca od akciza i pdv-a, ispravite me ako gresim molim vas?

veerghoen

pre 9 godina

Бивши радикали нам воде земљу. Фале још само аутолакер Драган Тодоровић и Вјерица Радета.

Ja sam

pre 9 godina

Ne razumem ovu nasu Vladu.
Smanjuju primanja samo za desetak procenata u naredne 4 godine. Zar im nije bilo jednostavnije da skroz ukinu plate i penzije i vec za 6 meseci bi se mnogo vise ustedelo, a i svi oni koji prezive bi osetili ogroman boljitak.

alo bre

pre 9 godina

ja sam posteno radio i zaradio moju penziju firma je uplacivala nije bilo problema a ja nisam kriv sto je sps na celu sa milosevicima pokrao penzioni fond i stammbene fondove a o zdrvastvu da ne pricam sve je ispraznejno i izneto iz srbije a oni i dalje na vlasti. mrkonjic je spiskao 5 milijardi dolara nista nije napravio. i vi sad nama uzimate ono sto smo posteno zaradili a niko nije odgovarao za kradju. pa evo i sad psoel slobe vlade se menjaju uzimaju krediti a niko da ososobi privredu, mora da se zardjuje ovako ne mzoem oziveti samo na kreditimia. ja sam pre 30 godina uze osa zenom kredit rata 3.5 miliona a prihodi 4 miliona, svi su nam rekl ida mso ludi ali firma niej davala stanove radnicima samo direktorima i posebnim komunsitima (ja nisam bio clan) da ne pricam kak osmo zivel ii sta smo jeli da bi otplatili kredit. ali nsiam mogao da uzmem jos 10 kredita pa da na kreditima zivim e to sad ovi rade. uzimaju kredit da otplate stare dugove a niko ne msili da treba da se radi da pocnem oda zaradjujemo jer ovo vodi u propast. zato se nadam da ce doci neko na vlast ko ce imati m*** da pohapsi sve lopove koji su pokrali drzavu

Ovi nece otici milom sa vlasti!

pre 9 godina

Pocetak jos jednog kraja Srbije, ali ovaj put zaista do dna!
Kada se to desi, nikakvi novi "6 oktobri" nece pomoci. Sto rece jednom davno neko:
Onaj ko ostane poslednji ovde, neka ugasi svetlo.

Sečanjac

pre 9 godina

Da se smanje penzije i plate profesorima, doktorima?!!! Molim Vas dođite u Sečanj da vidite gde idu pare iz budžeta, a to nema, tvrdim, nigde u Srbiji! Bez javnih nabavki se troše pare na "uređenje atarskih puteva", mesni samodoprinos uveden i troši se suprotno svim mogućim propisima, o reprezentacijama i putnim troškovima da i ne govorim, npr. zamenik predsednika opštine ima mesečne putne troškove oko 12000 din, a putuje službenim kolima do kuće i nazad, i vozi sa sobom još par radnika iz istog mesta koji takođe primaju putne troškove, dižu se dnevnice da se plaćaju jarići, prasići, rakija, itd...

Dart Vejder

pre 9 godina

Pada rejting, je li? Kesic ubi na mesto malo pre :) E stvarno, kako su proslavili 5 rodjendan pompezno, ludo glamurozno, a sada kao misovi....

VALTER BRANI NAROD

pre 9 godina

Gospodin Tomislav Nikolic, kao predsednik Republike Srbije, mora svojom odlukom da stopira ovaj neustavan zakon. Takodje, gospodin Sasa Jankovic mora da pokrene zalbu kod svih nadleznih organa i institucija, jer se ovim nakaradnim zakonom krse prava gradjana koja su im garantovana Ustavom Republike Srbije i evropskom Poveljom o ljudskim pravima, ciji smo mi potpisnik. Takodje se apeluje na Ustavni sud Republike Srbije, da isti razmotri i ustanovi da je takav doneti zakon neustavan, i na taj nacin obori ovakav nakaradni zakon, a posebno se tice umanjenja penzija.

Cole

pre 9 godina

Da su prvo osudili Miškovića i da su pohapsili ostale tajkune, političare i lopove koji su pokrali državu i oduzeli im imovinu stečenu kriminalom niko se ne bi bunio zbog smanjenja plata i penzija. Umesto toga sve tajkunske firme neometano nastavljaju po starom a niko iz DS-a i bivšeg režima nije u zatvoru. Takodje da su spuštene cene osnovnih namirnica, komunalija i energenata i onda bi smanjenje zarada bilo razumljivo. Naprotiv struja i gas su poskupeli, hrana je u maloprodaji skuplja 20% a porezi podignuti. Osim otimanja sirotinje običnom narodu i zakidanja na već bednim platama i penzijama ništa drugo nije uradjeno po pitanju "mera štednje".

uros

pre 9 godina

jel me oci varaju, ili sam procitao da ce budzetski rashodi biti povecani, a prihodi smanjeni, a kao plate i penzije se smanjuju...logike bez

uros

pre 9 godina

jel me oci varaju, ili sam procitao da ce budzetski rashodi biti povecani, a prihodi smanjeni, a kao plate i penzije se smanjuju...logike bez

zole

pre 9 godina

radim u jednoj javnoj ustanovi i ima nas ukupno 40 zaposlenih. smanjenjem od 10% na mesečnom nivou ušteda za budžet biće između 100-150 hiljada. u mestu u kome živim znam da postoji mnoštvo lažnih penzionera-invalida, privatnika koji su kupili penzije i dan-danas ih primaju. znam sigurno za dvojicu čija je penzije po 100 hiljada, a oni zdravi ko dren. 40 radnika ušteda 150 hiljada, 2 lažna invalida penzionera trošak 200 hiljada.

gabrijela

pre 9 godina

" Plac Serbiji" Zaharija Orfelin...Poucno... Treba misliti na duboko ukopavanje, period hibernacije do nestanka ovog zla. Ili do naseg nestanka. Sve u svemu, dobro biti nece.

Predrag

pre 9 godina

Pazljivo sam gledao prenos sinoc. U momentu kad govori mladji poslanik SPS-a u poslednjem redu iza njega vidi se Dusan Bajatovic i dve plavuse poslanice. Sve vreme pricaju i smejulje se dok jedna od njih konstantno napadno zvace zvaku. Onda u jednom momentu svi troje praskaju u smeh. Da sam mogao usao bih u televizor da im objasnim neke stvari.

papiga

pre 9 godina

sve mi se cifre pobrkale....kuku meni umrecu od gladi....a jos ne radim..znaci odbice mi od mog lepog bubrega...odo na biro da popijem kafu i da hitno trazim da bidnem poslanik narodni....ima lovu da namlatim

antiBOT

pre 9 godina

Izgleda da je sve sto ovi nesrecnici rade izmedju izbora pravljenje rebalansa budzeta i rekonstrukcija vlade...

Aman ljudi... Dokle vise... Ovo vise nije ni tragicno...

bojke

pre 9 godina

jesam li ja to dobro procitao ili mi se samo ucinilo da ovim rebalansom se prihod u budzet smanjuje a rashod povecava u odnosu na prvobitni plan budzeta.. ??

seljak e

pre 9 godina

Kada na zimu zbog manjih primanja pocnete da se smrzavate i ne budete mogli da kupite lekove. Kada vas glad natera da cinite ono sto nikada u zivotu niste pomislili da cete uraditi, setite se ove vesti. Zapamtite glasove i aplauze SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS. Oni zive i zivece sve bolje na vas racun.

Komša

pre 9 godina

Dok notari prazne budžet i pune džepove (da li samo svoje) ljudima smanjuju plate
i penzije. Kada svaki gradjanin ove zemlje postavi pitanje : "Kako trošite državne pare?" i istraje u tome tada će nam biti bolje.
11000 savetnika ? Ma daj.
Ovo je kao kada tata i mama ukinu detetu džeparac za užinu a puše po dve pakle cigareta i izlaze u restoran svako veče.

Sava

pre 9 godina

Sinoć je narušen pravni sistem R. Srbije. Nepoštovanjem Ustava R. Srbije jedna politička grupa je dala sebi za pravo da dirne u ono što je Ustavom R. Srbije zagarantovano i stečeno pravo a to su penzije građana R. Srbije. Izvršeno je nezakonsko umanjenje penzija i diskriminacija penzionera 61% podobnih i 39% nepodobnih. Niko nije iznad Ustava i Zakona. USS mora pod hitno da reaguje jer ako tužbe odu u Strazbur šteta po R. Srbiju će biti daleko veća.

Dimitrijana

pre 9 godina

Ali eto meni je ostalo nerazjasnjeno, ali ne znam da li ce mi i komentar objaviti, to da se SNS, pogotovo poslanik Babic poziva na iskustva i primenu drugih zemalja u otimanju penzija i plata, pa se pitam jel i tamo vladala 'bivsa vlast' (pazi!!! samo DS i Pajtic najcesce spominjani) i sve pokrala kako nam ovi iz sns ulivaju u zadnju vijugu mozga. Ostavili su nas da se dvoumimo da li postupaju kao druge zemlje ili su te mere zbog kradje bivse vlasti ????? Ako je zbog pljacke onda cemu uzori drugih zemalja jel i tamo (Portugal, Spanija, Grcka i dr.) bilo velikih pljacki i korupcija, pa ako je i bilo korupcije onda se to naplacuje od tajkuna i politicara, a ne od radnika i penzionera. Sve mi je u njihovoj diskusiji bilo udrobljeno i po potrebi narodu na veliku kasiku nudjeno samo da bi sebe prikazali kao SPASIOCE sa pocetka njihove vladavine IZ OLUJNOG VETRA I SMETOVA koji su Srbiju opustosili i pustose vise od 25 godina.
Mnogo sns poslanika je recima i papirima mahalo da postoje kricina dela, ali njihovo ponasanje je takvo kao da su oni opozicija pa im ovi 'bivsi' ne dozvoljavaju da podnesu krivicne prijave ako poseduju dokaze javnom tuzilastvu.
Takodje perfidno je bacena prasina narodu u oci u vezi Zakona o finansiranju stranaka kao menjace ga. Dosta je narodu lazi i prevara doneli ste budzet a zakon niste promenili, znaci finansiranje stranaka ce biti i dalje po starom i najvece zahvatanje iz budzeta.

DMITRIJ

pre 9 godina

Penzioneri, doktori, profesori neka vam je sretno smanjenje penzija i plata, ali biće vam bolje za dve godine( a možda i neće)!NAPREDNO!

Žika

pre 9 godina

USS odmah da reaguje i da zaustavi pravno nasilje i diskriminaciju penzionera od strane države. Predsednik R. Srbije nebi smeo da potpiše neustavan Zakon o umanjenju penzija. Ukoliko tužbe penzionera odu u Strazbur negativne posledice po budžet R. Srbije će biti nesagledive. Moraće da se vrate sve penzije sa visokim kamtama. Pošto nisam član ni pozicije ni opozicije želim svojim apelom da zaustavim štetne posledice donošenja ovakvog Zakona.

Budjenje!

pre 9 godina

Cenzura na televiziji, cenzura u novinama, sad su poceli da cenzurisu i komentare po internet portalima, botovi haraju, Boze pomozi...

paor

pre 9 godina

Ako USS ustanovi da je prekrsen Ustav Srbije da li ce predsednik koji ce potpisati zakon o budzetu, premjer i poslanici podneti OSTAVKE jer su prekrsili Ustav u odnosu na veliki broj gradjana Republike Srbije.

soko

pre 9 godina

Mnoge drzava su sprovele ovakve mere, pa eto sada gde suone a gde smo mi, ovo je neophodno i tacka!Prezivecemo i ovo stisnucemo se malo, ali bar znamo da ce za dve godine biti bolje!

Mary

pre 9 godina

Rebalans budzeta je ocekivano usvojen vecinom glasova. Prvi put imamo realan budzet koji ce biti osnova za stednju koja se sprovodi svuda gde je to moguce radi smanjenja budzetskog deficita.

zelenKO

pre 9 godina

Ovo je najgore ponašanje DS od njihovog postojanja. Neverovatno koliko se hvataju za slamku kako bih se samo malo vratili na političku scenu bitnosti. Više se ne obaziru ni da li govore istinu.

inzenjer

pre 9 godina

Mere stednje su neophodne, ako hocemo da napravimo normalnu drzavu sa zdravom ekonomijom, pa da u doglednom vremenskom periodu povecamo plate i penzije onda moramo da se solidarisemo i da damo sve od sebe da stvorimo bolje uslove zivota!

Dorijan

pre 9 godina

Drago mi je što je rebalans usvojen. Na ovaj način će se sigurno rešiti brojni ekonomski problemi naše zemlje, u to nema sumnje. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka ekonomskom oporavku i razvoju, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Marinko

pre 9 godina

Treba sprovesti sve one mere fiskalne konsolidacije koje se odmah mogu primeniti!Naravno da se mora još aktivnije raditi i na povećanju privredne aktivnosti i smanjenje nezaposlenosti, ali je to malo duži proces, a ove mere se odmah mogu primenjivati!

sizifSA

pre 9 godina

Rebalans je nešto što je moralo da se desi, ako i mere štednje koje su u sklupo rebalansa. Narode tek sad vidite koliko smo bili obmanjvani od strane DS-a. Sve lepo izlazi crno na belo koliko su krali i doveli zemlju do stadijuma bankrostva, a njihovi džepovi puni.

icko

pre 9 godina

Vlada je krenula u ozbiljne reforme, preduzela je mere stednje, kao i naplate poreza velikim duznicima, kao i povecanje inspecijskog nadzora u svim trogovinskim objektima, sve ce to dovesti do boljeg budzetsko stanja!

Đogo

pre 9 godina

Свачије мало за државу и народ ће бити сасвим довољно, а тога требају бити свесни сви поклоници и позиције и опозиције!

Sabina

pre 9 godina

Verujem da je bila burna rasprava, nesto sto ce u buducnosti da se isplati treba prihvatiti. Strpljenje je svakako potrebno. Pozitivan rezultat ce se videti u buducnosti. Verujem u sadasnju politiku.

Rozalina

pre 9 godina

Konačno je došlo vreme da se svi i na svim nivoima ponašamo domaćinski! Dosta je bilo rasipanja i valjda će nam to kroz generaciju ili dve ostati u našoj biti!

Drigi

pre 9 godina

Simboličnim smanjenjem penzija za 1,5 miliona penzionera i izuzećem onih sa najnižim penzijama, Vlada je pokazala izuzetan nivo empatije i sposobnost da realno procenjuje mogućnosti građana Srbije!

Budža

pre 9 godina

Ovim rebalansom i usvajanjem mera štednje počinje nova faza u razvoju Srbije! Gorku pilulu koja je davno morala biti popijena je prigutala Vlada hrabrogVučića, i sada se krećemo zaista ka boljoj budućnosti!

sizifSA

pre 9 godina

Rebalans je nešto što je moralo da se desi, ako i mere štednje koje su u sklupo rebalansa. Narode tek sad vidite koliko smo bili obmanjvani od strane DS-a. Sve lepo izlazi crno na belo koliko su krali i doveli zemlju do stadijuma bankrostva, a njihovi džepovi puni.

jelena

pre 9 godina

Iako je ova mera sada odjeknula zestoko oko smanjenja plata, to nam nije najveci problem u ovoj drzavi. Veci problemi su nagomilani dugovi svih ovih godina koje sada moramo da vracamo.

bogdan

pre 9 godina

Dezurni sveznajuci analiticari i vrsni poznavaoci ekonomije mogli bi da se, pre nego sto pocnu da kukumavce nad svojom (i nasom) tuznom sudbinom, podsete sta i ko nas je doveo u ovu situaciju.

eru

pre 9 godina

NI malo popularan nacin stednje ali sto bi nasi stari rekli sto se mora nije tesko pregurali smo i teza vremena preguracemo i ova.Tih 10 poslanika narodne skupstine sto su glasali protiv sigurno misle samo na svoj dzep da se njima ne bi dirala plata.

Oliver

pre 9 godina

Biće teško, ali pojedinačno imali smo i težih situacija. Ostajali su mnogi bez radnih mesta, stečaji firmi su bili svakodnevni. Izdržao se taj period, izdržaće se i ovaj. Sad bar postoji nada i uverenje da neće beskonačno trajati, da će nakon 2 godine biti bolje.

palčica666

pre 9 godina

Ne postoji drugi, bezbolniji način da se smanji budžetski deficit.Sada svi osećamo posledice neodgovorne ekonomske politike DS-ove vlasti.

pribil

pre 9 godina

ovaj budzet je los, smanjenje penzija neustavno, aplauzi u skupstini dodvornicki i iritantni...Sve u svemu sa ovakvom vlascu a i prethodnim srbiji se ne pise dobro... tone se sve dublje. Idolopoklonstvo je uzelo maha, a narod je strasno nezadovoljan sto se vidi iz stotina komentara ovde i u drugim medijima... Pomozi Boze...

Zoran M.

pre 9 godina

Celo vreme pričate u parlamentu o tome kako je prethodni režim kriv ali ja kao privrednik mogu reći da ja od kako je SNS na vlasti više nemam posla uopšte, kao i mnogi privatnici koje poznajem. Dok je bio prethodni režim bilo je posla, a sad je NULA. Dakle bilo bi lepo da se ovi iz SNS obavežu zakonski da idu u zatvor ako ne bude bilo bolje za dve godine i da im se trajno zabrani rad i bavljenje politikom.

branka

pre 9 godina

kako su samo veseli poslanici sad ce glasanjem dokazati vodji da su uspunili obavezu. a narod penzioneri i zaposleni bi da placu. svaka cast bagro

Maja

pre 9 godina

Ovaj Babic je gori od "dr" Nebojse Stefanovica.. Trude se naprednjaci svim silama ali izbija ono radikalsko iz njih. Koliko je lazi veceras izreceno, ovi poslanici bi trebalo pre ulaska da se zakunu u svoju decu da ce govoriti istinu i samo istinu..

matori

pre 9 godina

"...Predlog rebalansa budzeta, podržaće poslanici vladajuće koalicije, pored SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS.
Za rebalans neće glasati, kako su najavile, opozicione DS, NS i NDS..."

Najveće razočarenje na političkoj sceni, svakako su stavovi PUPS i SVM, a donekle i SPS, po ovim pitanjima.
Ono što u ovom tekstu ne stoji, to je da za rebalans neće glasati, pored ostalih i NDS... jednostavno zato što takva stranka više ne postoji, jer je dosadašnji naziv već službeno promenjen!

soko

pre 9 godina

Mnoge drzava su sprovele ovakve mere, pa eto sada gde suone a gde smo mi, ovo je neophodno i tacka!Prezivecemo i ovo stisnucemo se malo, ali bar znamo da ce za dve godine biti bolje!

Dorijan

pre 9 godina

Drago mi je što je rebalans usvojen. Na ovaj način će se sigurno rešiti brojni ekonomski problemi naše zemlje, u to nema sumnje. Napokon se nalazimo na dobrom putu ka ekonomskom oporavku i razvoju, a to je definitivno najbitnije za sve nas.

Marinko

pre 9 godina

Treba sprovesti sve one mere fiskalne konsolidacije koje se odmah mogu primeniti!Naravno da se mora još aktivnije raditi i na povećanju privredne aktivnosti i smanjenje nezaposlenosti, ali je to malo duži proces, a ove mere se odmah mogu primenjivati!

Mary

pre 9 godina

Rebalans budzeta je ocekivano usvojen vecinom glasova. Prvi put imamo realan budzet koji ce biti osnova za stednju koja se sprovodi svuda gde je to moguce radi smanjenja budzetskog deficita.

inzenjer

pre 9 godina

Mere stednje su neophodne, ako hocemo da napravimo normalnu drzavu sa zdravom ekonomijom, pa da u doglednom vremenskom periodu povecamo plate i penzije onda moramo da se solidarisemo i da damo sve od sebe da stvorimo bolje uslove zivota!

zelenKO

pre 9 godina

Ovo je najgore ponašanje DS od njihovog postojanja. Neverovatno koliko se hvataju za slamku kako bih se samo malo vratili na političku scenu bitnosti. Više se ne obaziru ni da li govore istinu.

icko

pre 9 godina

Vlada je krenula u ozbiljne reforme, preduzela je mere stednje, kao i naplate poreza velikim duznicima, kao i povecanje inspecijskog nadzora u svim trogovinskim objektima, sve ce to dovesti do boljeg budzetsko stanja!

sizifSA

pre 9 godina

Rebalans je nešto što je moralo da se desi, ako i mere štednje koje su u sklupo rebalansa. Narode tek sad vidite koliko smo bili obmanjvani od strane DS-a. Sve lepo izlazi crno na belo koliko su krali i doveli zemlju do stadijuma bankrostva, a njihovi džepovi puni.

sizifSA

pre 9 godina

Rebalans je nešto što je moralo da se desi, ako i mere štednje koje su u sklupo rebalansa. Narode tek sad vidite koliko smo bili obmanjvani od strane DS-a. Sve lepo izlazi crno na belo koliko su krali i doveli zemlju do stadijuma bankrostva, a njihovi džepovi puni.

Đogo

pre 9 godina

Свачије мало за државу и народ ће бити сасвим довољно, а тога требају бити свесни сви поклоници и позиције и опозиције!

Sabina

pre 9 godina

Verujem da je bila burna rasprava, nesto sto ce u buducnosti da se isplati treba prihvatiti. Strpljenje je svakako potrebno. Pozitivan rezultat ce se videti u buducnosti. Verujem u sadasnju politiku.

jelena

pre 9 godina

Iako je ova mera sada odjeknula zestoko oko smanjenja plata, to nam nije najveci problem u ovoj drzavi. Veci problemi su nagomilani dugovi svih ovih godina koje sada moramo da vracamo.

bogdan

pre 9 godina

Dezurni sveznajuci analiticari i vrsni poznavaoci ekonomije mogli bi da se, pre nego sto pocnu da kukumavce nad svojom (i nasom) tuznom sudbinom, podsete sta i ko nas je doveo u ovu situaciju.

Rozalina

pre 9 godina

Konačno je došlo vreme da se svi i na svim nivoima ponašamo domaćinski! Dosta je bilo rasipanja i valjda će nam to kroz generaciju ili dve ostati u našoj biti!

eru

pre 9 godina

NI malo popularan nacin stednje ali sto bi nasi stari rekli sto se mora nije tesko pregurali smo i teza vremena preguracemo i ova.Tih 10 poslanika narodne skupstine sto su glasali protiv sigurno misle samo na svoj dzep da se njima ne bi dirala plata.

palčica666

pre 9 godina

Ne postoji drugi, bezbolniji način da se smanji budžetski deficit.Sada svi osećamo posledice neodgovorne ekonomske politike DS-ove vlasti.

Oliver

pre 9 godina

Biće teško, ali pojedinačno imali smo i težih situacija. Ostajali su mnogi bez radnih mesta, stečaji firmi su bili svakodnevni. Izdržao se taj period, izdržaće se i ovaj. Sad bar postoji nada i uverenje da neće beskonačno trajati, da će nakon 2 godine biti bolje.

zole

pre 9 godina

radim u jednoj javnoj ustanovi i ima nas ukupno 40 zaposlenih. smanjenjem od 10% na mesečnom nivou ušteda za budžet biće između 100-150 hiljada. u mestu u kome živim znam da postoji mnoštvo lažnih penzionera-invalida, privatnika koji su kupili penzije i dan-danas ih primaju. znam sigurno za dvojicu čija je penzije po 100 hiljada, a oni zdravi ko dren. 40 radnika ušteda 150 hiljada, 2 lažna invalida penzionera trošak 200 hiljada.

papiga

pre 9 godina

sve mi se cifre pobrkale....kuku meni umrecu od gladi....a jos ne radim..znaci odbice mi od mog lepog bubrega...odo na biro da popijem kafu i da hitno trazim da bidnem poslanik narodni....ima lovu da namlatim

Cole

pre 9 godina

Da su prvo osudili Miškovića i da su pohapsili ostale tajkune, političare i lopove koji su pokrali državu i oduzeli im imovinu stečenu kriminalom niko se ne bi bunio zbog smanjenja plata i penzija. Umesto toga sve tajkunske firme neometano nastavljaju po starom a niko iz DS-a i bivšeg režima nije u zatvoru. Takodje da su spuštene cene osnovnih namirnica, komunalija i energenata i onda bi smanjenje zarada bilo razumljivo. Naprotiv struja i gas su poskupeli, hrana je u maloprodaji skuplja 20% a porezi podignuti. Osim otimanja sirotinje običnom narodu i zakidanja na već bednim platama i penzijama ništa drugo nije uradjeno po pitanju "mera štednje".

bolebre

pre 9 godina

E moj narode ! Ćuti i trpi. Pa dokle više ? Zar ne vidiš ko te vodi ? Nepismena i neodgovorna bagra koja nije sposobna ama baš ništa kvalitetno da uradi nego da smanjuje i onako mizerne plate i penzije. Pa samo u poslednjih nekoliko meseci su nam ih smanjili bar za 10 % sa porastom evra i tri puta povecanjem cene gasa. Plate su dakle trebali da povecaju, a ne da ih smanje. Ovo je zaista kriminal i nadam se da će za ovo vrlo brzo odgovarati i Julovac i ostali.
Što samo ne spomenuše svoje basnoslovne plate, troškove koje prave i koje sve imaju beneficije. I što se ne žrtvuju i oni pa da žive kao i svi ostali od minimalca ? Šta pametniji su ? Vredniji su ?
Imaju li bilo kakav kvalitet osim da trpaju u svoje džepove, medijski obmanjuju i varaju narod. Nećemo imati hleba da jedemo ali je najbitnije da ponosno odbijemo da lupimo sankcije Rusiji.
E moja Srbijo, toneš zaista neverovatnom brzinom. Tužan sam i plačem u kakvom okruženju treba da gajim svoje dete.
Ne, nisu oni krivi. Krivi smo mi što smo ih pustili !

VALTER BRANI NAROD

pre 9 godina

Gospodin Tomislav Nikolic, kao predsednik Republike Srbije, mora svojom odlukom da stopira ovaj neustavan zakon. Takodje, gospodin Sasa Jankovic mora da pokrene zalbu kod svih nadleznih organa i institucija, jer se ovim nakaradnim zakonom krse prava gradjana koja su im garantovana Ustavom Republike Srbije i evropskom Poveljom o ljudskim pravima, ciji smo mi potpisnik. Takodje se apeluje na Ustavni sud Republike Srbije, da isti razmotri i ustanovi da je takav doneti zakon neustavan, i na taj nacin obori ovakav nakaradni zakon, a posebno se tice umanjenja penzija.

Ovi nece otici milom sa vlasti!

pre 9 godina

Pocetak jos jednog kraja Srbije, ali ovaj put zaista do dna!
Kada se to desi, nikakvi novi "6 oktobri" nece pomoci. Sto rece jednom davno neko:
Onaj ko ostane poslednji ovde, neka ugasi svetlo.

gabrijela

pre 9 godina

" Plac Serbiji" Zaharija Orfelin...Poucno... Treba misliti na duboko ukopavanje, period hibernacije do nestanka ovog zla. Ili do naseg nestanka. Sve u svemu, dobro biti nece.

alo bre

pre 9 godina

ja sam posteno radio i zaradio moju penziju firma je uplacivala nije bilo problema a ja nisam kriv sto je sps na celu sa milosevicima pokrao penzioni fond i stammbene fondove a o zdrvastvu da ne pricam sve je ispraznejno i izneto iz srbije a oni i dalje na vlasti. mrkonjic je spiskao 5 milijardi dolara nista nije napravio. i vi sad nama uzimate ono sto smo posteno zaradili a niko nije odgovarao za kradju. pa evo i sad psoel slobe vlade se menjaju uzimaju krediti a niko da ososobi privredu, mora da se zardjuje ovako ne mzoem oziveti samo na kreditimia. ja sam pre 30 godina uze osa zenom kredit rata 3.5 miliona a prihodi 4 miliona, svi su nam rekl ida mso ludi ali firma niej davala stanove radnicima samo direktorima i posebnim komunsitima (ja nisam bio clan) da ne pricam kak osmo zivel ii sta smo jeli da bi otplatili kredit. ali nsiam mogao da uzmem jos 10 kredita pa da na kreditima zivim e to sad ovi rade. uzimaju kredit da otplate stare dugove a niko ne msili da treba da se radi da pocnem oda zaradjujemo jer ovo vodi u propast. zato se nadam da ce doci neko na vlast ko ce imati m*** da pohapsi sve lopove koji su pokrali drzavu

Dart Vejder

pre 9 godina

Pada rejting, je li? Kesic ubi na mesto malo pre :) E stvarno, kako su proslavili 5 rodjendan pompezno, ludo glamurozno, a sada kao misovi....

Sečanjac

pre 9 godina

Da se smanje penzije i plate profesorima, doktorima?!!! Molim Vas dođite u Sečanj da vidite gde idu pare iz budžeta, a to nema, tvrdim, nigde u Srbiji! Bez javnih nabavki se troše pare na "uređenje atarskih puteva", mesni samodoprinos uveden i troši se suprotno svim mogućim propisima, o reprezentacijama i putnim troškovima da i ne govorim, npr. zamenik predsednika opštine ima mesečne putne troškove oko 12000 din, a putuje službenim kolima do kuće i nazad, i vozi sa sobom još par radnika iz istog mesta koji takođe primaju putne troškove, dižu se dnevnice da se plaćaju jarići, prasići, rakija, itd...

veerghoen

pre 9 godina

Бивши радикали нам воде земљу. Фале још само аутолакер Драган Тодоровић и Вјерица Радета.

Nemam ni za djevrek

pre 9 godina

Ne znam kojom matematikom nude taj izlaz iz krize, ako narod ima manje para manje ce da trosi, svaki manjak kucnog budzeta znaci manje trosenje na luksuz vise za osnovne potrebe, samim tim manje novca od akciza i pdv-a, ispravite me ako gresim molim vas?

Septicar

pre 9 godina

Sve mi je ovo jasno, jer sam od dolaska radikala na vlast znao da smo propali kao nikada do sada u istoriji!!! Ali jedna stvar mi u ovoj baljezgariji zaista nije jasna, a to je STAV STRANKE PENZIONERA, KOJI NA SVE OVO NISU NI BEKNULI U SKUPSTINI????? Ljudi moji, da li je to moguce i da li ima veze sa mozgom i logikom zivota???
A vi penzioneri, koji ste u velikoj vecini glasali za ove idiote, sedite kod svojih kuca i blejite kao sto ste radili ceo vas zivot!!!

Predrag

pre 9 godina

Pazljivo sam gledao prenos sinoc. U momentu kad govori mladji poslanik SPS-a u poslednjem redu iza njega vidi se Dusan Bajatovic i dve plavuse poslanice. Sve vreme pricaju i smejulje se dok jedna od njih konstantno napadno zvace zvaku. Onda u jednom momentu svi troje praskaju u smeh. Da sam mogao usao bih u televizor da im objasnim neke stvari.

DMITRIJ

pre 9 godina

Penzioneri, doktori, profesori neka vam je sretno smanjenje penzija i plata, ali biće vam bolje za dve godine( a možda i neće)!NAPREDNO!

Žika

pre 9 godina

USS odmah da reaguje i da zaustavi pravno nasilje i diskriminaciju penzionera od strane države. Predsednik R. Srbije nebi smeo da potpiše neustavan Zakon o umanjenju penzija. Ukoliko tužbe penzionera odu u Strazbur negativne posledice po budžet R. Srbije će biti nesagledive. Moraće da se vrate sve penzije sa visokim kamtama. Pošto nisam član ni pozicije ni opozicije želim svojim apelom da zaustavim štetne posledice donošenja ovakvog Zakona.

Drigi

pre 9 godina

Simboličnim smanjenjem penzija za 1,5 miliona penzionera i izuzećem onih sa najnižim penzijama, Vlada je pokazala izuzetan nivo empatije i sposobnost da realno procenjuje mogućnosti građana Srbije!

Budža

pre 9 godina

Ovim rebalansom i usvajanjem mera štednje počinje nova faza u razvoju Srbije! Gorku pilulu koja je davno morala biti popijena je prigutala Vlada hrabrogVučića, i sada se krećemo zaista ka boljoj budućnosti!

Ja sam

pre 9 godina

Ne razumem ovu nasu Vladu.
Smanjuju primanja samo za desetak procenata u naredne 4 godine. Zar im nije bilo jednostavnije da skroz ukinu plate i penzije i vec za 6 meseci bi se mnogo vise ustedelo, a i svi oni koji prezive bi osetili ogroman boljitak.

uros

pre 9 godina

jel me oci varaju, ili sam procitao da ce budzetski rashodi biti povecani, a prihodi smanjeni, a kao plate i penzije se smanjuju...logike bez

uros

pre 9 godina

jel me oci varaju, ili sam procitao da ce budzetski rashodi biti povecani, a prihodi smanjeni, a kao plate i penzije se smanjuju...logike bez

Maja

pre 9 godina

Ovi ljudi ne znaju sta rade.. Pa ovo je rebalans budzeta za 2 meseca, cemu ovoliko povecanje subvencija, u ciji dzep ce to da ode?! Bitno da su plate od preko 25000 luksuz i da ih smanjujete.. A botovima je ocigledno obecan deo kolaca od 5,5 miliona €, posto su se aktivirali veceras.. Bagro lopovska!!!

bojke

pre 9 godina

jesam li ja to dobro procitao ili mi se samo ucinilo da ovim rebalansom se prihod u budzet smanjuje a rashod povecava u odnosu na prvobitni plan budzeta.. ??

antiBOT

pre 9 godina

Izgleda da je sve sto ovi nesrecnici rade izmedju izbora pravljenje rebalansa budzeta i rekonstrukcija vlade...

Aman ljudi... Dokle vise... Ovo vise nije ni tragicno...

Sava

pre 9 godina

Sinoć je narušen pravni sistem R. Srbije. Nepoštovanjem Ustava R. Srbije jedna politička grupa je dala sebi za pravo da dirne u ono što je Ustavom R. Srbije zagarantovano i stečeno pravo a to su penzije građana R. Srbije. Izvršeno je nezakonsko umanjenje penzija i diskriminacija penzionera 61% podobnih i 39% nepodobnih. Niko nije iznad Ustava i Zakona. USS mora pod hitno da reaguje jer ako tužbe odu u Strazbur šteta po R. Srbiju će biti daleko veća.

seljak e

pre 9 godina

Kada na zimu zbog manjih primanja pocnete da se smrzavate i ne budete mogli da kupite lekove. Kada vas glad natera da cinite ono sto nikada u zivotu niste pomislili da cete uraditi, setite se ove vesti. Zapamtite glasove i aplauze SNS i SVM, SPO, Nove Srbije, JS, SDPS, PUPS i SPS. Oni zive i zivece sve bolje na vas racun.

Dimitrijana

pre 9 godina

Ali eto meni je ostalo nerazjasnjeno, ali ne znam da li ce mi i komentar objaviti, to da se SNS, pogotovo poslanik Babic poziva na iskustva i primenu drugih zemalja u otimanju penzija i plata, pa se pitam jel i tamo vladala 'bivsa vlast' (pazi!!! samo DS i Pajtic najcesce spominjani) i sve pokrala kako nam ovi iz sns ulivaju u zadnju vijugu mozga. Ostavili su nas da se dvoumimo da li postupaju kao druge zemlje ili su te mere zbog kradje bivse vlasti ????? Ako je zbog pljacke onda cemu uzori drugih zemalja jel i tamo (Portugal, Spanija, Grcka i dr.) bilo velikih pljacki i korupcija, pa ako je i bilo korupcije onda se to naplacuje od tajkuna i politicara, a ne od radnika i penzionera. Sve mi je u njihovoj diskusiji bilo udrobljeno i po potrebi narodu na veliku kasiku nudjeno samo da bi sebe prikazali kao SPASIOCE sa pocetka njihove vladavine IZ OLUJNOG VETRA I SMETOVA koji su Srbiju opustosili i pustose vise od 25 godina.
Mnogo sns poslanika je recima i papirima mahalo da postoje kricina dela, ali njihovo ponasanje je takvo kao da su oni opozicija pa im ovi 'bivsi' ne dozvoljavaju da podnesu krivicne prijave ako poseduju dokaze javnom tuzilastvu.
Takodje perfidno je bacena prasina narodu u oci u vezi Zakona o finansiranju stranaka kao menjace ga. Dosta je narodu lazi i prevara doneli ste budzet a zakon niste promenili, znaci finansiranje stranaka ce biti i dalje po starom i najvece zahvatanje iz budzeta.

Komša

pre 9 godina

Dok notari prazne budžet i pune džepove (da li samo svoje) ljudima smanjuju plate
i penzije. Kada svaki gradjanin ove zemlje postavi pitanje : "Kako trošite državne pare?" i istraje u tome tada će nam biti bolje.
11000 savetnika ? Ma daj.
Ovo je kao kada tata i mama ukinu detetu džeparac za užinu a puše po dve pakle cigareta i izlaze u restoran svako veče.

paor

pre 9 godina

Ako USS ustanovi da je prekrsen Ustav Srbije da li ce predsednik koji ce potpisati zakon o budzetu, premjer i poslanici podneti OSTAVKE jer su prekrsili Ustav u odnosu na veliki broj gradjana Republike Srbije.

Budjenje!

pre 9 godina

Cenzura na televiziji, cenzura u novinama, sad su poceli da cenzurisu i komentare po internet portalima, botovi haraju, Boze pomozi...