Petak, 24.10.2014.

11:31

Vučić: Evo kako "štitimo" tajkune

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vlada Srbije ne štiti tajkune i da se to najbolje vidi po tome koliko je poreza od njih naplatila.

Izvor: B92

Vuèiæ: Evo kako "štitimo" tajkune IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

208 Komentari

Sortiraj po:

ekonomija malo morgen

pre 9 godina

Koliko dužnika je u zatvoru? Pročitajte član 229 i 229a krivičnog zakona, čim dug pređe milion i po, zatvor je obavezan.

General

pre 9 godina

Tajkuni sto ste placali demokrate placali ste,a od danas morate gospodo da platite i porez drzavi koji imate,a on nikako nije mali!

Svarog

pre 9 godina

Mislili ste gospodo tajkuni da ste placanjem i finansiranjem demokrata zavrsili posao sa porezom i da ce te ga izbeci,ali onda je dosao Vucic i razuverio vas ispostavom racuna za kompletan prethodni period pa sve do danas!

ateista

pre 9 godina

Ja I ne mislim jako dobro znam da je prvi put u istoriji da se izadje pred gradjane Srbije I da se bez ikakvod dvoumljena ili straha jasno I glasno kaze kakva je realnost… to je veliki korak s obzirom da nam je u mentalitetu da ne priznajemo nista.

Pedjolino

pre 9 godina

Plaćanje poreza je normalno u svim razvijenim zemljama. U SRbiji nažalost u prethodnim godinama nije, nadam se ćemo i mi postati normalna zemlja.

Grunf

pre 9 godina

Moja ocena nedovoljan uz gubitak prava na popravni ispit,ponavljnaje godine.Što s emene tiče izgubili ste pravo na sledeći konkurs.Taljigajte još ovo malo koliko Vam je ostalo.Neka Vas hvali EU,Rusija,Kina,SAD,Indija i cela planeta naš narod je odavno ispod svake ivice egzistencije pa šta ima veze skinite i to malo mesa što ima na kostima pa nek ostanu koske.U nas se i koske iskoriste.Dalje tajkun označava osobu, koje su u vrieme privatizacije i uvođenja tržišta kapitala stvorili bogatstvo i mrežu poslovnih veza, financijske moćnike koji su se obogatili naglo bez novca i rada na sumnjiv način; novopečeni bogataš.Naveli ste imena na kojima ste zasnivali kampanju u nezabeleženoj nepogodi za tajkune kada Vi dodjete na vlast.Nikome ništa niste dokazali.Dakle oni su čisti kao suza.Zaista veliki uspeh što ste naplatili porez.Ovi pre Vas pa pre Vas su sigurno dremali i nisu im naplaćivali porez.Vi ste proglasili sve zaposlene gradjane da su tajkuni jer im protiv ustavno uvodite smanjenje plate.Vi kršite Ustav.Ko je Vama dao za pravo da skinete nekom penziju recimo ko je 40 godina uplaćivao PIO fond.Ko ste Vi da raspolažete unapred uplaćenim tudjim novcem,novcem gradjana za penziju i da im to oduzmete po nekoj sklai.Za to Vas hvale.Neka isti ti koji Vas hvale probaju da dirnu u 40 godina uplaćivanja penzionog staža bilo gde u svetu.Šta mislite koliko bi opstali na vlasti.24 sata Molite za strpljenje.Molimo i mi da lopovu nadjete adekvatan smeštaj koji mu pripada.Ko Vas sprečava?NULA

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Mrš bre!

pre 9 godina

Sva AV-ova priča pada u vodu kada saberete godine robije Mlađana Dinkića i Miškovića,a to je NULA!A to znači da je lagao u predizbornoj kampanji,kao što nas i sada laže.Pod hitno uvesti zakon po kome će stranka koja dobije vlast krivično odgovarati za svaku izrečenu laž u predizbornim kampanjama.To je klasična prevara i za to se mora odgovarati i to za primer!

srb

pre 9 godina

sta me briga koliko su platili, dug mora da se plati u celosti
ili kazne i zaplena imovine. malim preduzecima se nista neprasta i neodlaze, cim zakasne par dana odmah inspekcija i deranje koze

Ne pravite me ludim

pre 9 godina

Promašio cilj.

Niko ne kaže da vlada štiti one koji plaćaju, problem je što štiti one koji ne plaćaju.
A ima ih onoliko...

MORAVAC

pre 9 godina

Pitanje G.Vucicu.Tvrdi da nema niko mogucnost da vrsi na njega pritisak a ipak ne sme da ukine 120 Agencije koje niko nezna sta rade od interesa za narod i drzavu,osim za sebe.

Mitar

pre 9 godina

Naravno da ih štitite. Šta bi ono s Miškovićem? Vidim radi čovek nesmetano, a pominje i neki veliki biznis u saradnji sa vladom? Pa stvarno ove nebuloze mogu samo ovi vaši sektaši da gutaju, a verujem da i među njima ima sve manje zaluđenika koje veruju u svakodnevne gluposti.
Kako ćete da roknete sa tih visina u kojima halucinirate...

antiparazit

pre 9 godina

Dragi moji botovi, kako je lepo videti vas. Taman sam pomislio kako komentari čitalaca ovih dana imaju previše zdravog razuma i odsustvo nesuvislih navijačkih strasti. Moram priznati i da su vas pojedini komentatori pošteno nagazili, što je bilo zadovoljstvo čitati bez vaših mudrosti između.
Međutim, evo vas, u punom sjaju, da lupetate kako je ovo sjajno i neviđeno i neprevaziđeno. Dobra stvar je što me redovno oterate od ekrana i naterate da radim nešto korisno. Hvala vam na tome. Srećan rad i u zdravlju potrošili platu iz budžeta! Priznajem, nije vam lako.

Brzi Gonzaless

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, na kontu plaćanje pojedinim političarima iz vrha vlasti. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Zvezda

pre 9 godina

Svaka cast Vucicu! Samo je on uspeo da naplati porez od najvecih tajkuna, inace ljubimce predhodne vlasti kod kojih nisu morali da placaju porez.

Miloš

pre 9 godina

Svestan sam da je država u problemu i da se mora štedeti. Ali, nikako ne shvatam da je linearno smanjenje plata od 10% pravedno. Izvinite, nije isto osetiti smanjenje od deset odsto na platu od 80 hiljada dinara ili na platu od 30 hiljada. Drugo, nesporno je da će efekat mera biti štednja novca u državnoj kasi, ali mislim da se jako malo priča koliko će ovo uticati na potrošnju? A, to će, vreme će pokazati, osetiti i trgovine i proizvođači... Ekonomija je lanac gde samo jedna karika da oslabi vuče sve.

Rade

pre 9 godina

Odavno, kao gimnazijalac, procitao sam pripovetku"Laza i paralaza".Jovana Sterija Popovica.To su citali i penzioneri.
Ali, na zalost svih penzionera, to sada ne citam, vec slusam od neznalica i narcisa.
Srbija nije u mraku, vec u mracnjastvu.

bot prosvecen

pre 9 godina

Ja mislim da je vlada napravila ogroman uspeh jer je obucila ekipu botova da koriste kompjuter. Nema vise nepismenih u SNS ! Narod podrzava smanjenje penzija jer je za to kriv Djilas. Njega treba osisati za porez . Ako treba jos cemo da stisnemo kais!

bogi

pre 9 godina

Nasi tajkuni - velika vecina skoro 90% njih, nisu nista drugo do mega uvoznici i prodavci u Srbiji. Monopol na uvoz!... a zabrana obicnim ljudima za izvoz. Pokusajte da posaljete neki paket u inostranstvo da vidimo sta ce da se desi? ... kada se susretnete sa carinskim prpoisima kao da se uvozi nuklerni otpad. A probajte da uvezete nesto eeee! to tek tako ne moze. Jednostvano to su pijavice koje iznose novac iz Srbije i njih stite banke u cijem interesu je to da bude tako. Sto je Miskovic kupio kucu u Londonu od 30.000.000GBP? Jer je stimulisan da trosi napolju a i njegovo je pa moze.

Vojvoda

pre 9 godina

Da kod demokrata nisu bili povlasceni i da su na vreme izmirivali svoje obaveze prema drzavi danas ne bi imali ovolike dugove prema drzavi.Ako ste mislili da cete se izvuci za placanje poreza time sto ste placali Tadica,Djilasa i demokratsku kompaniju grdno ste se prevarili!

Sablja

pre 9 godina

Da ova vlada štiti tajkune najbolje se vidi po Miškoviću, Šariću... Očigledno je ko ih zaista štiti. Ako se samo pogleda ko svakodnevno kritikuje vladu i kome smetaju ove reforme sve će biti jasno.

Dimitrijana

pre 9 godina

a oni tajkuni koji su pobegli u druge drzave su dobili mesto poslanika kao Karici - ciji su oni poslanici?????? Grade tudju drzavu a u ovoj sede i odlucuju a da u nju nista ulozili nisu - toliko o tajkunima onih a bogami i OVIH.

Mini Maus

pre 9 godina

Premijer i nova vlada da stite tajkune ne bi odmah cim su osvojili glasove gradjana krenuli na tajkune. Zar niste shvatili da u ovoj zemlji vazi parola ni po babu ni po stricevima, ko ne radi po zakonu od zakona ce i stradati.

daniele

pre 9 godina

Nemoj da nam pravis paralelu sa `njima`, i ko su to oni? Hocemo rezultate, hocemo sve ono sto si obecao kada si trazio glasove! E toga nema- zato te ne zelimo vise na vlasti!

niccoleta

pre 9 godina

Vučić je povodom kritika da štiti tajkune izneo niz podataka o tome koliko je ova vlada naplatila poreza od najvećih tajkuna i da to pokazuje ih ova vlada ne štiti.
Demokrate su njih mazile i pazile!

Miki

pre 9 godina

Mislim da nije dovoljno naplatiti porez. To je obično zaglupljivanje naroda! Treba oduzeti celokupnu njihovu imovinu i svim članovima njihove porodice (i u Srbiji i inostranstvu) a njih primerno osuditi!potom sa tim sredstvima neko pošten da upravlja i onda plaća poreze!

Philips

pre 9 godina

Tajkunima Vuciceve reforme ne odgovaraju,nema vise statusa povlastenih,nema namestanja tendera,nema drzanja monopola.Srbija je sada pravna drzava!

Komsija

pre 9 godina

Nema vise demokrata tajkuni pa da se porez zaobilazi u sirokom luku.Danas gospodo morate da izmirite sve dugove koje imate prema drzavi jer danas niko nije povlascen!

vratiće ti narod

pre 9 godina

Odakle ti pravo da nam uzimaš godinu ipo života??? Nije tačno,štitiš i te kako tajkune,isto kao što štitiš direktore železare a radnike si ojadio jer nisi dozvolio da im se vrati 20%!Imaš li podatak kolike su njihove plate,imaš li petlju da to javno kažeš,a mi znamo,imaš li podatak koliko je novih radnika tamo naprimano i da se radi uglavnom o familiji tih istih direktora.Udario si na narod i narod će da ti vrati ubrzo,videćeš!

Mare

pre 9 godina

U svetu se mozes mozda i za ubistvo izvuci ali ako ne platis porez drzavi nece te niko spasiti.Zna se sta je osnovno da bi drzava mogla da fukcionise.

HUAHUA

pre 9 godina

Vazno je da ljudi konacno shvate da se kako kaze narodna od poreza I smrti ne moze pobeci. Pa I u Titovo vreme porez je bio obavezan, a za tim vremenom svi placu.

bezimena

pre 9 godina

Prvo ste kukali i dozivali nekoga da stane na put žutim kabadahijama što su pumpali plate i penzije do oblaka, a sad kad je neko konačno odlučio da preseče i da skrenemo s puta u dužničko ropstvo, ni to vam ne valja..
(Di Maria, 24. oktobar 2014 14:30)

Muka mi je od uporno ponavljanih laži, koje bi trebale da postanu istina!

Ja sam u invalidskoj penziji od 1.jula.2006.g. TADA i SADA moja penzija preračunata u eure iznosi ISTO - 134 eura!!! Kakva povećanja, kakvi bakrači!

O kupovnoj moći nema potrebe da pričam, svi znate koje su bile cene tada, a koje sada!

Cezar

pre 9 godina

A lepo je bilo dok je trajalo zar ne tajkuni?Tutnete Djilasu,Tadicu,Pajticu i kompaniji evrice u dzep i drzava zaboravi na porez koji imate prema njoj.A danas nemate koga da podmitite,porez je i dalje tu...jos veci nego sto je bio...nema Djilasa i Tadica i sad prosto kod Vucica mora da se plati!Ja bi vam jos i kamatu udario da se pusite!

Mexes

pre 9 godina

Broj zaposlenih u javnom sektoru je između 700 i 800k, broj penzionera 1.7m, a samo 300k je zaposleno u industrijskoj proizvodnji. Ovo je neophodnost ako ne želimo Grčki deficit, državni aparat se mora smanjiti.

Karic

pre 9 godina

Hvalospevi Zeljku Mitrovicu i PINK-u.
Zeleli ste Putina u Srbiji,Dobili ste Sadama u obliku preobucenog vodje radikala koji se pogubio u hvalospevima samim sebi.Jos samo da ga nebioloski otac odlikuje,napravi mu paradu i to je to.

Miklos

pre 9 godina

Niko ovde ne stiti tajkune, ali napad je oduvek bio najbolja odbrana pa je I sada to slucaj. Tajkune su stitili oni koji se sada najvise I bune za ustede.

Obilić

pre 9 godina

Mislim da je jedino Vučić sposoban da natera tajkune, koje je stvorio režim DS-a, da redovno plaćaju porez državi. Povećanje naplate poreza od njih je svakako signal da je tako nešto i moguće.

Vujke

pre 9 godina

Tajkuni su proteklih godina bili duzni da placaju demokrate,a s druge strane su bili oslobodjeni placanja poreza.Danas je vlada resila da se uhvati u kostac sa njima i da im naplati sav dug koji imaju prema drzavi!Svaka cast Vucicu samo napred!!!

milenko

pre 9 godina

Nesto nevidesmo boljitak,mi posteni gradjani,od tog tvog naplativog poreza,pre mi se cini da tonemo sve dublje i dublje,obicna farsa za naivan narod...

Kalispera

pre 9 godina

Koliko izgubljenog vremena I koliko samo propustenih sansi I to krivicom ljudi koje smo mi sami birali I koje smo toliko dugo, a 12 godina jeste dugo trpeti beznadje I slepilo u kome smo ziveli.

Kidalica

pre 9 godina

Naplati im Vucicu porez i obracunaj im kamatu za sve ove godine sto nisu placali dok su im demokrate bile pri ruci.Sada kada nema demokrata,kada je konacno zaveden red gospodo porez mora da se plati!

ERZEBET

pre 9 godina

Svaka negativna konotacija na rad premijera I Vlade jasno hoce da stavi senku na svaki rad I njegov rezultat jer ocigledno nekim a smeta sto za razliku od ranijih sada se radi…

SIMEON

pre 9 godina

Mere kako za privredni tako I ekonomski opravak Srbije jasno je definisan po odavno, I mere iz ekspozea se sprovode doslovce, tako da niko ne moze da kaze da Vucic laze ili odstupa od date reci.

antibot

pre 9 godina

imam jedno pitanje na koje bih molio da mi se odgovori...

da li vi botovi sami smisljate imena ili vam ih vodje timova internet aktivista salju u onim unapred pripremljenim tabelama?

#snsleaks

eccles

pre 9 godina

porezi i doprinosi za nezaposlene po Ugovoru o delu : 81.95%
'ej bre, od mog rada meni ostane jedna petina, a ostalo ide drzavi?!

da ne ulazimo u to kako neko uopste moze da polaze pravo na cetiri petine mog rada i sta ja dobijam zauzvrat, imam jedno pitanje : koliko je u procentima platio poreza mitrovic? ko je zasticen u tom slucaju?

Tihi12

pre 9 godina

Cim je Vucic dosao na vlast tajkuni su se organizovali i sastajali sa demokratama i pokusali da ih vrate na vlast, toliko o tajkunima i Vucicu..

Bog Otac

pre 9 godina

Kod demokrata su svi morali da placaju porez sem tajkuna koji su bili povlasceni povodom toga.Danas je Vucic resio da sav taj dug koji tajkuni imaju prema drzavi naplati i samim tim popuni budzet Srbije!

Metak

pre 9 godina

Ako su tajkuni mislili da ce i danas moci da podmite,a da zauzvrat ne placaju porez drzavi onda su se grdno prevarili.Kod demokrata je proteklih godina to bila vec ustaljena praksa,ali danas...nece da moze!

miklos

pre 9 godina

Niko ovde ne stiti tajkune, ali napad je oduvek bio najbolja odbrana pa je I sada to slucaj. Tajkune su stitili oni koji se sada najvise I bune za ustede.

Rajka

pre 9 godina

Vucicu naplati im porez sa sve kamatom za sve ove prethodne godine sto nisu placali.Dosta su ih demokrate stitile od placanja poreza doslo je vreme da se dug prema drzavi izmiri!

LEPE OBRVE

pre 9 godina

Mere kako za privredni tako I ekonomski opravak Srbije jasno je definisan po odavno, I mere iz ekspozea se sprovode doslovce, tako da niko ne moze da kaze da Vucic laze ili odstupa od date reci.

декомпозиција

pre 9 godina

Чињенице су једно, а приче друго,зато само нек настави овако влада, доста је било штићења тајкуна од стране претходне власти, дошао је ред на њих да измирују дугове, а не само народ да испашта.

Ljubivoje I

pre 9 godina

Kako bre sramota da se kaže o dugovima firmi čiji je vlasnik Goran Perčević. Prvo treba da se kaže odakle mu te firme. Zatim treba da se kaže koje su mu sve institucije dodeljivale diplome i medalje da ja naj privrednik i menadžer. A za ovo što duguje apsa. Možda grešim da ne može apsa, ako mu je Milošević dao hatišerif da je doživotno zaštićen i da ima politički imunitet.Ne smem ni da pomislim da se ne sme što je drug Ivice Dačića.

Mustela

pre 9 godina

Tajkune,posebno jednog,najmocnijeg su najvise stitili oni koji sada premijera najvise napadaju.Vreme povlastenih je proslo,porez ce morati da placaju svi,bez razlike.

Rapka

pre 9 godina

Svaka cast na dosadasnjem radu, Vucic je vise uradio po ovom pitanju za godinu dana, dok neki nisu uspeli ni za 12 godina dok su bili na vlasti.

milojko

pre 9 godina

Sve je super, samo niko da pojasni ovih 8 milijardi evra zaduženja za kratko vreme. Tito, Milošević, Koštunica, Tadić - 14 milijardi. Ovi stručnjaci 8 za ovo kratko vreme. Vidim da nam je dobro krenulo, ali nizbrdo. Sada smo na 22, samo nebo nam je granica ;)

Ovich

pre 9 godina

Ja smatram da bi trebalo da vlada stiti krupan biznis i da time podstice sirenje istog. A krupan biznis bi trebalo da se fokusira na izvoz.

Da li Vucic smatra da ce se pobojsati ekonomska slika Srbije ulivanjem paranoje u ljude koji drze kapital i na desetine hiljada radnih mesta pod kontrolom?

Ista prica

pre 9 godina

Od Marka Miskovica naplaceno 163.000 dinara hahahahhaha.
Pa njemu samo za gorivo za jahtu da se provoza treba par hiljada evra!
A vi ne mozete porez da mu naplatite

DS = Ebola

pre 9 godina

Pitam se odakle toliki porez tajkunima i zasto ih niko iz prethodne vlasti svih proteklih godina nije podsetio na dug koji imaju prema drzavi?!Da su svih ovih proteklih godina redovno placali porez drzavi ne bi dug bio toliki,ali na zalost bili su povlasceni...sve do danas.Danas gospodo morate da platite,nema vise demokrata da vas stite!

sasha

pre 9 godina

Da, građanima je dosta lažni obećanja o srpskom Mercedesu, o fabrici mikročipova, o izvozu raketa, o ulaganju u navodnjavanje o rešavanju problema u FAP-u. Od svega je dobijeno smanjenje plata i robovlasnički rad za socijalne slučajeve.

Oliver

pre 9 godina

Svako u Srbiji mora da plaća porez, a to je najbitnije za sve nas. Činjenica je da aktuelna vlast neće štititi nikog, a to je zaista za svaku pohvalu. Napokon se nalazimo u sigurnim rukama.

MiMi

pre 9 godina

(Vladislav, 24. oktobar 2014 14:44)Imate Vi bas lep nacin obracunavanja...Jel je njega bivsa Vlada koristila?Lepo sto ste nam otvorili oci i preneli kako se to zapravo radilo..Ccc

neko iz mase

pre 9 godina

Da bi se živelo, trebalo bi razmontirati instaliranu partijsku mašineriju koja je egzistirala preko 20 godina, od komunista i socijalista, preko demokrata, desnih i levih.

kondure

pre 9 godina

U skorijoj proslosti ovo je bila zabranjena tema
(sanja j, 24. oktobar 2014 12:26)

...ali smo od ovog vodje slusali u skupstini i to u dugom periodu o liku, delu i hvalospeve o njegovom ucitelju Seselju

SanRemo

pre 9 godina

Napokon je doslo vreme da i tajkuni placaju svoje poreze i to sve zahvaljujuci Vucicu. Proslo je vreme DS-a kad su bili povlasceni i nisu morali da izmiruju svoje obaveze.

Snajper

pre 9 godina

Plati porez pa se klati!Morate tajkuni da se odreknete povlastica koje ste imali svih ovih proteklih godina i danas gospodo porez i dug koji imate prema drzavi morate da platite!

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, a plaćanje poreza zaobići. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Dama bez blama

pre 9 godina

Od mene pozitivna ocena, uz predlog da se i na lokalima malo ceslja i da se raskrsti sa lokalnim mocnicima, za koje rade sitne duse i urusavaju gradove, pa samim tim i drzavu.

Ljovisna

pre 9 godina

Tajkuni su se opustili za vreme vladavine demokrata i sad im je prosto neobicno da moraju da plate porez drzavi!Navikli ljudi da moraju da podmire dzepove demokrata,a zauzvrat porez i drzavu Srbiju ko sisa.E pa danas je okrenut novi list i gospodo moracete sada da platite sav porez koji niste platili za vreme demokrata!Bravo Vucicu samo rezi!

Polivalentan

pre 9 godina

Kao što premijer kaže, možemo mi nastaviti ovako još par godina pa onda kao zemlje latinske Amerike, raditi za pola dolara na sat, jer će nam ceo BDP odlaziti na vraćanje dugova belosvetskim zelenašima

zola

pre 9 godina

Koliko mogu primetitiod kad je Vucic premijer sveje pojeftinilo,narod veseo u Obrenovcu,standard skocio,poplave nam nemogu nista,duvan pojeftinio na pijaci,kreditni rejting skocio a Putin hoce da izljubi Tomu od srece a Andja veli:Ta udjite u EU sta se stidite a Amerikanci kazu:Evo vam Kosovo,mi smo se zabunili.Najveci promet i prihod su ostvarili pogrebne sluzbe,sanduci i spomenici se prodaju ko alva.Imamo najbolje pevace u Evropi,Ceca ,Karleusa i Zeljko su vidjeni i u Kanu.Hvala ti vodjo sto nas vodis i nemoj nam povecavati plate vec uzmi.Ma mi smo naj ..... na Balkanu.

felix

pre 9 godina

Povraća mi se od dotičnog! Neprekidno gradi kampanju, a u realnosti nemaju pojma šta rade i još više uništavaju ovu zemlju i ovaj narod.
(Goran, 24. oktobar 2014 11:44)

Dok je Krkobabić govorio (alal vera), neko, sa skoro 2 metra, uzaludno je pokušavao da se uvuče ispod klupe, pobledeo ko kreč, a ministar za socijalu dobi napad tikova. A Krka samo reče: "Nemoj sada da se sve svede na 10% od plata i 25% od penzija - pa tako 9 puta..." Samo mi nije jasno, zašto, pazi, MINISTAR ZA SOCIJALU toliko mrzi penzionere?!

branje voca zavrseno, hladnjaca zatvorena a ja bez posla

pre 9 godina

sada mi je samo preostalo da dodju novi izbori i glasaccu za svakog ko bude zaustavio vodjino loodilo u otimacini i pljackanju penzionera i radnika, i prikazivanju nezaposlenosti u avgustu kada rade sezonci mesec ili dva - budi iskren i te podatke o zaposlenosti negde u novembru i decembru druze vulinu pioniru vodjin

brranisslav

pre 9 godina

Ne dozvolite gospodine Vučiću da se teret reformi slomi o leđa naroda.
I reforme i socijalna odgovornost, pokazaće se da može i mora tako.

Srbin

pre 9 godina

Porez moraju da placaju svi,a tajkuni su na prvom mestu jer najvise i duguju.Prosla su vremena demokrata kada su tajkuni bili samo u obavezi da potplacuju demokrate i time zaobidju placanje poreza drzavi.Danas se radi odgovorno i svi moraju da ispunjavaju svoje obaveze prema drzavi i placaju porez!

Imperator

pre 9 godina

Kako je sad samo tajkunima neobicno sto moraju da placaju porez drzavi jer zahvaljujuci demokratama proteklih godina nisu bili u obavezi da placaju porez i bili su maksimalno zasticenji!

Di Maria

pre 9 godina

Prvo ste kukali i dozivali nekoga da stane na put žutim kabadahijama što su pumpali plate i penzije do oblaka, a sad kad je neko konačno odlučio da preseče i da skrenemo s puta u dužničko ropstvo, ni to vam ne valja..

Ljovisna

pre 9 godina

Tajkuni su se opustili za vreme vladavine demokrata i sad im je prosto neobicno da moraju da plate porez drzavi!Navikli ljudi da moraju da podmire dzepove demokrata,a zauzvrat porez i drzavu Srbiju ko sisa.E pa danas je okrenut novi list i gospodo moracete sada da platite sav porez koji niste platili za vreme demokrata!Bravo Vucicu samo rezi!

DAKI22

pre 9 godina

Toliko o tome da aktuelna vlast štiti tajkune. Po svemu sudeći te priče polaze od onih kojima je tako nešto bilo svojstveno, i dok iti ti kritikuju rad aktuelne vlade, pohvale stižu i sa istoka i sa zapada.

Braun

pre 9 godina

Pa Vucic je prvi i jedini koji je imao peklju da postroji tajkune i da im da racun u ruke. Ko je smeo da pomisli da ispostavi racun Miskovicu i drugima svih ovih godina ? Niko.

s.

pre 9 godina

Pa Vučiću, ako Vlada zaslužuje dobru ocenu od građana i ja zaslužujem dobru platu za svoj rad.
I mnogi, mnogi drugi.
Kako ćemo rešiti taj problem?

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, a plaćanje poreza zaobići. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

JACA

pre 9 godina

U ovoj zemlji nema zasticenih,to je ova vlada vec dokazala.Opet je po ko zna koji put argumentovano premijer zacepio usta duse briznicima i dezurnim kriticarima.

Vladislav

pre 9 godina

Moze li reciprocno i za nas miseve .. ako dugujem npr 980 hiljada za porez vi mi naplatite 170... i kazite kako ste uspeli... i ja cu reci da me ne stitite... i svima cu pricati koji ste super lik..
Meni je na placenih nekoliko hiljada evra... poreza na dobit stiglo.. upozorenje o prinudnoj naplati za 1300 dinara... :D ziv bio veliki vodjo....

Ti

pre 9 godina

Ja ne sumnjam da ce im Vucic naplatiti do poslednjeg dinara duga koji imaju na ime poreza drzavi.Danas tajkuni moraju da placaju porez drzavi sto prethodnih godina nije bila praksa...prethodnih godina su morali da placaju iskljucivo demokrate i da pune njihove dzepove ne bi li izbegli placanje poreza!Zato smo danas tu gde jesmo,ali ispravice sve to VUCIC!!!

Partenon

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Nista ti ne verujem! Gde je priznanica???
(svetla buducnost, 24. oktobar 2014 11:55)

Sto bre coveku naplatiste duplo vise, sreca da je on dobar covek meka srca kao i prijatelj mu sto ne silazi iz Teske Reci pa nije tuzio Drzavu za kriminal i otimanje !

MARKO STUPAR

pre 9 godina

Tajkuni su bili zasticeni pod rezimom ds i tada su mogli da rade sta hoce a Vucic je prvi politicar u Srbiji koji je pokrenuo borbu protiv njih i oni vise nece biti jaci od drzave,.

Dule

pre 9 godina

Samo nikako da krenete da proveravate sta imaju od imovine vasih 2000 direktora kojekakvih javnih preduzeca u svakom mestu.

Ajde da proverite onda i njihovih 2000 zamenika i njihovih 2000 finasijskih direktora

Da proverite malo ministre sta imaju

Pa da proverite sta imaju vasi gradonacelnici sta imaju njihovi zamenici

Da proverite sta imaju lokalni sekretari i ministri???

A vi krenuli da proveravate pljeskavicare i kafedzije

Vi krenuli penzionere da kaznite sto vasi direktori sirom zemlje i vasih koalicionih partnera uzimaju dzakovima pare

Ajde proverite sta voze koliki su im stanovi gde letuju gde im se deca skoluju.

Ajde postavite NJIMA samo jedno VRLO PROSTO pitanje Direktore IMAS PLATU 100.000DIN to je 850eura radis 9
3 godine to je 36×850= 30.600eura odakle ti 3 stana odakle ti tri auta odakle ti jos sto stvari??

Sve proveravate ali samo to ne proveravate
Poreska to ne proverava jel???
To ih ne interesuje ???
To nije njihov posao jel??
A nama traze 100din neslaganje i zatvaraju lokale

Drasko Djumic

pre 9 godina

Dolaskom sns na vlast Srbija je konacno pocela da sprovodi realnu politiku i konacno ce stati na svoje noge i 2016 ce mo imati najveci privredni rast u Evropi jer ove mere ce dati rezultate i donece bolji zivot.

stanka

pre 9 godina

Ako tajkuni nisu plaćali porez deceniju i više treba im konfiskovati imovinu u vrednosti duga,kao što se običnim građanima konfiskuju stanovi za dug od 200000 hiljada dinara za neplaćenu struju,a oni izbacuju na ulicu.

palčica666

pre 9 godina

Da su prethodne vlade bile tako hrabre i imale svoj stav i mišljenje,gde bi nam kraj bio.Vučić je odlučan,zna šta radi i iznad svega neustrašiv.Ko je pre njega naplaćivao tajkunima porez?Niko.

Velibor

pre 9 godina

Lepo sto konacno i tajkuni konacno uplacuju poreze, ali trebalo bi ih kazniti jer su njihovim neplacanjem stekli bolji polozaj od konkurencije koja je taj porez placala na vreme, ako je uopste ima.

Pazi sad ovo...

pre 9 godina

"ali treba strpljenja verujem da ce sns i ostvariti ono stom je obecala i da ce mo 2o16 biti znacajno uredjenija drzava za velikim ekonomskim rastom (MILICA ZORIC, 24. oktobar 2014 12:52)"
e pa izvini, ali ja ne verujem...

Rivaldo#11

pre 9 godina

Mnogo sta se ne radi u ovoj zemlji kako treba,u zadnjih 10-15 godina nam je drzava otisla u totalnu dubiozu,i sada kada neko pokusava da spase sto se spasiti moze,neko drugi to osporava zarad nekih svojih interesa,to nije fer,nije fer prema nama obicnom narodu Srbije,koji samo zeli da ima bar malo pristojniji i bolji zivot nego sto ga sad imamo,to je sve sto trazimo.

mary

pre 9 godina

Ova vlada je za par meseci uspela da uradi ono za sta nisu bile sposobne bivse vlasti godinama. Naplatili su vise poreza od tajkuna nego ovi koji sada prozivaju vladu. Oni ne samo da im nisu naplacivali porez nego su im dodeljivali i subvencije, ko ne bi u tim uslovima uspesno poslovao?

Pedja

pre 9 godina

Ako ovaj bude još godinu i po na vlasti ponovo će stanje biti kao i onda kad ga je narod poslednji put odjurio s vlasti: neće biti plata, struje, vode, benzina ni bilo čega drugog. Skoro dve i po godine traje ova nesposobna, bahata, primitivna vlada koja ništa dobro nije donela nikome sem njenim članovima. Ove opsene i bajke koje Vučić priča vređaju inteligenciju naroda.

Kosta

pre 9 godina

Najveci kriticari rada ove vlade su oni koji po istim tim osnovama za koje kritikuju nisu uradili skoro nista, jer da su radili, tajkuni nebi danas dugovoali ovolike sume novca.

Mladen1141

pre 9 godina

Dugujes 5000 dinara za saobracajni prekrsaj stigne ti poziv da ides Pozarevac da lezis zatvora 5 dana, a drugi duguju milione evra pa nikome nista. Oduzmite im imovinu svakome ko ne moze da je opravda, al ko ce sam od sebe da uzme? Srbija - posten u problem, lopov u odelu.

Pera

pre 9 godina

Prošlo je vreme neplaćanja poreza i neizmirivanja ostalih obaveza prema državi. Napokon Srbija počinje da funkcioniše kao normalna država.

braca

pre 9 godina

Ako je ovo pravna država onda prav i obaveze imaju svi. zašto me onda jurite za 30.000,00 dinara poreza i blokirate račun? Vlasti se menjaju, ali se ništa ne menja.

Fc Hajduk-Kula

pre 9 godina

Meni se recimo svidja to sto za razliku od prethodnih godina,ja tacno sada znam u kakvom nam se stanju nalazi drzava,jer se sve javno prica i priznaje,i te mere stednje meni licno ne odgovaraju,ali sta da radim,mozda je i bolje sad malo ja da istrpim da mi moj unuk mogao da ima lepsu buducnst,za njega bih sve izdrzao,pa i ovo..

@pegica@

pre 9 godina

Kada se radi i interesu države sve je moguće...a oni koji su štitili tajkune najviše i govore protiv vlade..e izvolite pa vidite kako se radi kada se porez naplaćuje od svih a ne samo od gradjana

Mile

pre 9 godina

Ne pamtim goru situaciju u zemlji, smanjena primanja, povecani troskovi, a Srbija "lezi" na parama naplacenim od tajkuna. Mislim dajte probudite me iz ovog sna...

Bog Otac

pre 9 godina

I opet ste nezadovoljni demokratski botici.Ova vest vam ne ide u prilog pa pljujete premijera iz petnih zila,a i sami mozete da vidite kako se danas radi za razliku od prethodnih godina dok ste bili na vlasti.Danas tajkuni moraju da placaju porez i izmiruju obaveze koje imaju prema drzavi dok im je ranijih godina sve bilo oprosteno samo da vama popune dzepove!

Mile -rus i Brisel -plus

pre 9 godina

@ stanka, 24. oktobar 2014 13:01)
Stavi prst na čelo i razmisli .
Koliko bi njih ostalo bez posla ,takvim postupkom.
Odgovorna vlast to neće uraditi ,već polako naplaćivati dugove.

Milos Veliki

pre 9 godina

Njega napadaju za sticenje tajkuna isti oni koji su ga napadali za ljudska prava kada je iste hapsio. Cista politika, nigde realnosti. To je politika ds-a.

Velinka

pre 9 godina

Vucic je kao i uvek hrabar, odgovoran i transparentan. Nema nejasnoca oko bilo cega kad su reforme u pitanju. Uostalom tako i treba jedan Premijer da se ponasa.

Dragana Ceran

pre 9 godina

Vuciceve reforme podrzava ceo svet najvece sile su uz njega i zbog toga ne sumnjam da ce mo 2016 imati najveci privredni rast u Evropi.

Adv

pre 9 godina

Država je najveći dužnik, to se mudro prećutkuje.Samo advokatima duguje 1.000.000.000 dinara za odbrane po službenoj dužnosti, koje inače plaća 50% od tarife i to sazakašnjenjem od tri godine, bez kamate naravno.

Gde nam je bila pamet

pre 9 godina

Ko je dozvolio da taj dug uopste postane toliki? Gde je bila drzava ranije? Zar mi nismo imali svoje predstavnike u toj vlasti koja je dozvolila tolike dugove? Treba da ih je sramota da bilo sta pitaju, a oni jos imaju obraza da kritikuju nekog sto pokusava da ispravi to sto su oni gresili.

sasa jokic

pre 9 godina

Za Bogicevica kaze; "Neko mu je odobravao 400 miliona od drzave". Taj neko je Dusan Petrovic i On to zna! Kakve je Dusan Petrovic snosio konsekvence za to?! Za malo da udje u koaliciju sa SNS u Vojvodini, to je konsekvenca?!
Nije Tvoj posao da nam narices kako su krali i ko im je pomagao, nego da (kao sto si obecao i na osnovu toga pobedio) da ih hapsis i vratis pokradene pare!!!

Dusko Marceta

pre 9 godina

Vucica podrzavaju sve velike sile Rusija ,Nemacka ,SAD a kritikuju ga oni koji su upravo doveli drzavu do bankrota i koji su sve rasprodali.

pjer

pre 9 godina

Jedno pitanje za premijera, šta je sa rezultatima istrage u vezi sa dronom koji je prekinuo utakmicu Srbija - Albanija za koju ste najavili da mnogi neće biti srećni kada budu videli?

MILICA ZORIC

pre 9 godina

Svi oni koji su opljackali drzavi i koji nisu placali porez bice kaznjeni ali treba strpljenja verujem da ce sns i ostvariti ono stom je obecala i da ce mo 2o16 biti znacajno uredjenija drzava za velikim ekonomskim rastom

Jaccoled

pre 9 godina

Tajkunima je dozvoljeno dugi niz godina da ne placaju porez.Sada se ocekuje da premijer za pet meseci naplati sva prethodna dugovanja.Bitno je da su potrazivanja drzave tajkuni poceli lagano da isplacuju,i sve ce doci na svoje vremenom.Nece niko moci ostati duzan,ta vremena su prosla.

Goran, Požega

pre 9 godina

Kada duguješ državi 50 - 100 hiljada i manje to je tvoj problem. kada duguješ nekoliko milijardi to je problem države a ne tvoj. Ovaj princip važi godinama i time se rukovode veliki dužnici. Pitanje je samo ko odlučuje ko može da bude veliki dužnik i po kom kriterijumu?

SLOBODANKA TODOROVIC

pre 9 godina

Posle mnogo godina odlaganja reformi Vucic je pokrenuo one mere koje su neophodne da izadjemo iz krize i da ozivimo svoju ekonomiju i zato verujem da ce mo 2016 imati najveci privredni rast u Evropi.

DENERIS

pre 9 godina

Tajkuni deceniju i kusur nisu nista platili drzavi, pa mi je sad potpuno neverovatno da ljudi očekuju da će u roku od par meseci vratiti sav dug. Doći će i to na svoje, a posebno mi je drago sto nisu vise nedodirljivi.

biće bolje

pre 9 godina

E baš lepo duguješ 800 miliona porez uplatiš sto. Moja firma ne sme ni dana da zakasni sa plaćanjem poreza a neko milione ne plaća državi. Trebamo i mi mali da okrenemo list pa umesto celog iznosa uplatimo petinu. Pa kad mogu ovi tajkuni tako možemo i mi, kakva lakrdija od države.

Hypatia-NS

pre 9 godina

Nije mi samo jasno kako su mogli penzije da smanjuju kad je to steceno pravo, bice Strazbur i drzava ce morati da vrati pare penzionerima sem ako ne idu na to da ce da pomru ti ljudi.

jeftine radikalske fore i fazoni

pre 9 godina

Da Vučiću, devizne rezerve su 11 milijardi evra ali je zato budžetski deficit 2,5 milijardi evra. Pokrij se ušima i ćuti i poštedi nas tvoje tragikomične patetike.

Tajkuni nam grobnice iskopase

pre 9 godina

Hi,hi,hi,Pa tako je i sicu skupljao onormade i Djelic na extra profit,pa sada pobeze u inostranstvo,a narod i dalje zivi u bedi!

Marko

pre 9 godina

@Rasa: ne znam kako u Srbiji, u Svajcarskoj i obican smrtnik moze da plati porez na rate. Cak i naredne godine ako kojim slucajem ove ne moze. To je svakom dostupno, moras da posaljes upit u poresku upravu i obicno odobre bez rasprave. A sto i ne bi, koju alternativu imaju?

seljak e

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Jel neko procitao ovo?

sasa jokic

pre 9 godina

Cekajte gospodine Vucicu, sta znaci Peconi je platio 9 miliona za akcize? Pa to mu je zakonska obaveza, ali sta je sa porezom koji duguje? Nema da plati porez, a siri restorane i klubove po gradu kao pecurke nicu!
Milan Beko, ima privatnu jahtu, stotine miliona na Kipru i po raznim ostrvima, a platio 170 od 980 miliona dinara? A Ti mu judis da vodi zeleznice?
Sta kazes, sramota Te da pricas o Percevicu? Ma nemoj! A nije Te sramota sto je na volseban nacin nestao sa spiska duznika, nema ga vise u novinama. Pitaj Vesica, mozda On nesto vise zna? Ako smes....
Sta je sa Zivanicem, i njega vise ne pominjete?
Mitrovic, ako je banku uplatio, ja cu na Tereazijama da se obesim. Uplatio je On tesku rec sa onim fantomom Vucicevicem, Tvojim glasnogovornikom!
Sta je sa 24 privatizacije? Nemate dokaze? Podnesite ostavke svi onda!
I ono sto je najbitnije, svi ti tajkuni su utajivali poreze, a za to se ide u zatvor, a vi im prolongirate obaveze, a postenom narodu smanjujete plate i penzije, kako bi popunili rule ubudzetu?!
Jedina dobra stvar je sto cete ovakvim nacinom vladanja izazvati 06.Oktobar, koji je na zalost izostao 2000.

Vitko

pre 9 godina

Ako ćemo pošteno da pričamo onda ovako stoje stvari:
- akcize se naplate u nominalnom ili procentualnom iznosu na svaku proizvedenu paklicu cigareta, na litar nafte i slično.
- PDV je porez na potrošnju i "zida se na cenu.
Prosto rečeno ono što su oni prikazali da su proizveli ili pustili u promet samim tim i obračunali i prikazali državi država treba da naplati odnosno da uzme svoje a to nije stanju da uradi a pitam se šta je sa onim što su utajili (jer inače što bi bili tako bogati ili što bi bili tajkuni ako nisu krali na porezu) to je pitanje.
Moj zaključak je, ne mažite narodu oči, niste im naplatili ni ono što ste morali a kamoli ono što su utajili. Ni vi ni oni pre vas.

Maloumni smo, ako!!!

pre 9 godina

Evo kako stitis:
Ko ima platu iznad 113000 dinara posle ovih mera ustede imace vise nego sada, Bajatovic ima platu 20 000eura, a Tabakovicka 5000eura, naknadu za upravne odbore Knezevic blizu 9000eura, a Danica Draskovic 6000eura...itd
Takodje ti tajkuni u Srbiji duguju 2 milijarde eura poreza drzavi.Naknade od nekoliko hiljade eura po raznoraznim agencijama ti primaju na hiljade tvojih ljudi, kao na primer iz cesida Blagojevic.....
Privatne drzavne firme ne uplacuju porez na dobit, ne placaju i ne prijavljaju radnike, a one koje placaju placaju za sraman minimalac od 1eura.
Mislis li da je narod glup, pa da mozes servirati informacije koje nemaju veze sa mozgom?!?!?!I jos nesto, ako je stanje u privredi stabilno, smanjena nezaposlenost, dosli investitori, nova poskuplenja osiguranja i poreza..., objasni nam kako to da pored svega ovoga i pored povecanja pdv za 2%, da je prihodna strana u budzetu manja!?!?!Meni to lici na krah privrede.Takodje kazi ti nama kako to da i pored smanjenja plata i penzija u neto masi od 60 milijardi dinara je rashodna strana budzeta povecana?!?!!?Meni to lici da ocekujete inflaciju i drastican skok dinara.

Vesna Janković NBg

pre 9 godina

Građani Srbije moraju da shvate da se ne može tako lako zavesti red i urediti država koja je dugo bilo zapuštena i čiji je mentalitet takav kakav jeste. Mi, Srbi smo narod nesamokritičan, neobjektivan, nespreman da uzme svoju slobodu i pravdu u svoje ruke. Kada se pojavio vođa za sveopšte dobro Srbi se koncentrišu da ga svim mogućim sredstvima diskvalifikuju lupetajući gluposti kako štiti tajkune. Samo napred, gospodine Vučiću, narod je uz Vas

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Sve ok, ali zasto bi "Vi" resavali dugovanje Farmakoma prema bankama!??
Kakve to ima veze sa Vladom!?
To je poslovni odnos izmedju banaka i Farmakoma!

piton

pre 9 godina

Uzimaj od onoga ko ima jer taj ko ima uzeo je od naroda . Tajkuni moraju mnogo više novca da daju državi i da rade samo ako donose profit i pomognu građanima ...

Dusan M

pre 9 godina

Gde ti je Vucicu zakon o preispitivanju i oduzimanju nelegalno stecene imovine? To sto oni uplacuju sada je minoran procenat kapitala koji su pokrali od gradjana i drzave, ostavi se vise demagogije, pitanje je ne koliko su uplatili vec odakle im prvi milion? Vecu glupost u zivotu nisam cuo, TISINA TAMO !!!

DRAGANA GRUBOR

pre 9 godina

Vucic je prvi politicar u Srbiji koji je uopste i pokrenuo borbu protiv tajkuna pre njega su bili zassticeni kao beli medvedi i niko im nije nista mogao.

carli

pre 9 godina

E tu je 100% upravu,jer do sada niti jedna Vlada nije bila u stanju da nam kaze ralno stanje nase zemlje,vec su se samo pravili blesavi i trpali i ono malo para sto je zemlja imala sebi u dzepove.

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Hvalospevi samom sebi.Hvaljenje svojih Tajkuna-Peconija i Z.Mitrovica..Bas bih voleo da vidim i jednu uplatnicu Peconija i Z.Mitrovica..To su neke varijante ,knjizenja,odobrenja,itd.Nema tu zute banke realnog novca.

popeye

pre 9 godina

Акциза нема везе са порезом, колико дугује за порез?
Беку сте налатили 1/6 дуговања?
Мишковићу ништа?
Пинку-нешто, иако не знамо основицу, испаде милион евра месечно, рекао бих врло, врло мало.
Све у свему мршаво...

Branko M.

pre 9 godina

Da samo sto kada se naplate vice akcize onda se povecava i cena tog proizvoda koje kupuje narad, a koliko znam drzava nakon odredjenog perioda mora da vrati akcize. Ocigledno pe?er Nije procitao zakon o akcizama kao i vecina onih koji klicu zig...

Kazanova

pre 9 godina

Sistem naplate dugova kao u Rusiji,dolaskom Putina na vlast tada.. Rezultirao je velikim uspehom,verujem i nadam se da ce i kod nas!Samo cvrsto!

Johhny...

pre 9 godina

Bas lepo za njih...ne duguju ni 1 milion evra i to cak nece da plate a uzeli su na razne nacine na stotine miliona evra... Bas ih vlast ne stedi ni malo...

svetla buducnost

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Nista ti ne verujem! Gde je priznanica???

Komsija

pre 9 godina

A zasto stitite sebe i svoje politicke poslusnike kada ukinete solidarni porez i uvedete generalno smanjenje plata koje je manje od vaseg "solidarnog" poreza ? Onima koji i tako nemaju leba da jedu plate i penzije smanjite a svoje "povecate? Sram vas bre bilo!

marija

pre 9 godina

Nije bitno koliko je naplaceno, Vucicu, ko zna kad,
vec - KOLIKO DUGUJU???
I zasto ih niko krivicno ne goni zbog neplacanja poreza???
Sve si okrenuo naopacke.

student

pre 9 godina

Predsedniče Vlade i dragi komentatori, jedino što naši privrednici plaćaju od "svojih para" jeste porez na imovinu i porez na profit (najniži porez u Evropi plaćaju preduzetnici u Srbiji)

Pošto prikazuju gubitke (ne plaćaju porez na profit i tako izvlače pare iz Srbije preko Of šor) i svu imovinu su preveli na svoja preduzeča, ni na to ne plaćaju adekvatan porez.

Porez na dodatu vrednost iliti PDV i akcize kao i ostale namete plaćaju GRAĐANI SRBIJE preko veće cene kupljenih proizvoda.

Jbs lud I blesav narod kome sisanje vesala jos uvek nije dosta

pre 9 godina

Sta bi sa Miskovica,jel po onoj staroj dobroj, sud je nadlezan za to ja nista nemam stim.U prevodu pojeo vuk magarca a meni skocio rejting I to bi bill to.

nada

pre 9 godina

Kad im naplatite sve,a ima od cega, onda pricajte.Evo da mi gradjani platimo komunalne usluge za 2-3 meseca,pa ostatak cekajte , moze li tako! U vase price ne verujem!

Rasa

pre 9 godina

Ja ovde nešto ne razumem. Zar porez ne mora da se plaća u potpunosti? Šta bi bilo kad bih ja ove godine porez na stan platio samo polovinu odrezane vrednosti, sledeće preskočio a one tamo ulatio trećinu? Da li bi premijer i tad bio zadovoljan?

asterix

pre 9 godina

Vucic je u pravu za sve! Realno govori stanje i ne boji se i ne stiti nikog! Toga su svesni i njegovi politicki neistomisljenici i to ne mogu da ospore nikako!

Rasa

pre 9 godina

Ja ovde nešto ne razumem. Zar porez ne mora da se plaća u potpunosti? Šta bi bilo kad bih ja ove godine porez na stan platio samo polovinu odrezane vrednosti, sledeće preskočio a one tamo ulatio trećinu? Da li bi premijer i tad bio zadovoljan?

popeye

pre 9 godina

Акциза нема везе са порезом, колико дугује за порез?
Беку сте налатили 1/6 дуговања?
Мишковићу ништа?
Пинку-нешто, иако не знамо основицу, испаде милион евра месечно, рекао бих врло, врло мало.
Све у свему мршаво...

nada

pre 9 godina

Kad im naplatite sve,a ima od cega, onda pricajte.Evo da mi gradjani platimo komunalne usluge za 2-3 meseca,pa ostatak cekajte , moze li tako! U vase price ne verujem!

asterix

pre 9 godina

Vucic je u pravu za sve! Realno govori stanje i ne boji se i ne stiti nikog! Toga su svesni i njegovi politicki neistomisljenici i to ne mogu da ospore nikako!

Kazanova

pre 9 godina

Sistem naplate dugova kao u Rusiji,dolaskom Putina na vlast tada.. Rezultirao je velikim uspehom,verujem i nadam se da ce i kod nas!Samo cvrsto!

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Hvalospevi samom sebi.Hvaljenje svojih Tajkuna-Peconija i Z.Mitrovica..Bas bih voleo da vidim i jednu uplatnicu Peconija i Z.Mitrovica..To su neke varijante ,knjizenja,odobrenja,itd.Nema tu zute banke realnog novca.

marija

pre 9 godina

Nije bitno koliko je naplaceno, Vucicu, ko zna kad,
vec - KOLIKO DUGUJU???
I zasto ih niko krivicno ne goni zbog neplacanja poreza???
Sve si okrenuo naopacke.

Jbs lud I blesav narod kome sisanje vesala jos uvek nije dosta

pre 9 godina

Sta bi sa Miskovica,jel po onoj staroj dobroj, sud je nadlezan za to ja nista nemam stim.U prevodu pojeo vuk magarca a meni skocio rejting I to bi bill to.

Philips

pre 9 godina

Tajkunima Vuciceve reforme ne odgovaraju,nema vise statusa povlastenih,nema namestanja tendera,nema drzanja monopola.Srbija je sada pravna drzava!

Bog Otac

pre 9 godina

I opet ste nezadovoljni demokratski botici.Ova vest vam ne ide u prilog pa pljujete premijera iz petnih zila,a i sami mozete da vidite kako se danas radi za razliku od prethodnih godina dok ste bili na vlasti.Danas tajkuni moraju da placaju porez i izmiruju obaveze koje imaju prema drzavi dok im je ranijih godina sve bilo oprosteno samo da vama popune dzepove!

Tihi12

pre 9 godina

Cim je Vucic dosao na vlast tajkuni su se organizovali i sastajali sa demokratama i pokusali da ih vrate na vlast, toliko o tajkunima i Vucicu..

MILICA ZORIC

pre 9 godina

Svi oni koji su opljackali drzavi i koji nisu placali porez bice kaznjeni ali treba strpljenja verujem da ce sns i ostvariti ono stom je obecala i da ce mo 2o16 biti znacajno uredjenija drzava za velikim ekonomskim rastom

Imperator

pre 9 godina

Kako je sad samo tajkunima neobicno sto moraju da placaju porez drzavi jer zahvaljujuci demokratama proteklih godina nisu bili u obavezi da placaju porez i bili su maksimalno zasticenji!

Zvezda

pre 9 godina

Svaka cast Vucicu! Samo je on uspeo da naplati porez od najvecih tajkuna, inace ljubimce predhodne vlasti kod kojih nisu morali da placaju porez.

Ti

pre 9 godina

Ja ne sumnjam da ce im Vucic naplatiti do poslednjeg dinara duga koji imaju na ime poreza drzavi.Danas tajkuni moraju da placaju porez drzavi sto prethodnih godina nije bila praksa...prethodnih godina su morali da placaju iskljucivo demokrate i da pune njihove dzepove ne bi li izbegli placanje poreza!Zato smo danas tu gde jesmo,ali ispravice sve to VUCIC!!!

Fc Hajduk-Kula

pre 9 godina

Meni se recimo svidja to sto za razliku od prethodnih godina,ja tacno sada znam u kakvom nam se stanju nalazi drzava,jer se sve javno prica i priznaje,i te mere stednje meni licno ne odgovaraju,ali sta da radim,mozda je i bolje sad malo ja da istrpim da mi moj unuk mogao da ima lepsu buducnst,za njega bih sve izdrzao,pa i ovo..

SLOBODANKA TODOROVIC

pre 9 godina

Posle mnogo godina odlaganja reformi Vucic je pokrenuo one mere koje su neophodne da izadjemo iz krize i da ozivimo svoju ekonomiju i zato verujem da ce mo 2016 imati najveci privredni rast u Evropi.

Vesna Janković NBg

pre 9 godina

Građani Srbije moraju da shvate da se ne može tako lako zavesti red i urediti država koja je dugo bilo zapuštena i čiji je mentalitet takav kakav jeste. Mi, Srbi smo narod nesamokritičan, neobjektivan, nespreman da uzme svoju slobodu i pravdu u svoje ruke. Kada se pojavio vođa za sveopšte dobro Srbi se koncentrišu da ga svim mogućim sredstvima diskvalifikuju lupetajući gluposti kako štiti tajkune. Samo napred, gospodine Vučiću, narod je uz Vas

Gde nam je bila pamet

pre 9 godina

Ko je dozvolio da taj dug uopste postane toliki? Gde je bila drzava ranije? Zar mi nismo imali svoje predstavnike u toj vlasti koja je dozvolila tolike dugove? Treba da ih je sramota da bilo sta pitaju, a oni jos imaju obraza da kritikuju nekog sto pokusava da ispravi to sto su oni gresili.

palčica666

pre 9 godina

Da su prethodne vlade bile tako hrabre i imale svoj stav i mišljenje,gde bi nam kraj bio.Vučić je odlučan,zna šta radi i iznad svega neustrašiv.Ko je pre njega naplaćivao tajkunima porez?Niko.

Polivalentan

pre 9 godina

Kao što premijer kaže, možemo mi nastaviti ovako još par godina pa onda kao zemlje latinske Amerike, raditi za pola dolara na sat, jer će nam ceo BDP odlaziti na vraćanje dugova belosvetskim zelenašima

Sablja

pre 9 godina

Da ova vlada štiti tajkune najbolje se vidi po Miškoviću, Šariću... Očigledno je ko ih zaista štiti. Ako se samo pogleda ko svakodnevno kritikuje vladu i kome smetaju ove reforme sve će biti jasno.

Pera

pre 9 godina

Prošlo je vreme neplaćanja poreza i neizmirivanja ostalih obaveza prema državi. Napokon Srbija počinje da funkcioniše kao normalna država.

Velinka

pre 9 godina

Vucic je kao i uvek hrabar, odgovoran i transparentan. Nema nejasnoca oko bilo cega kad su reforme u pitanju. Uostalom tako i treba jedan Premijer da se ponasa.

JACA

pre 9 godina

U ovoj zemlji nema zasticenih,to je ova vlada vec dokazala.Opet je po ko zna koji put argumentovano premijer zacepio usta duse briznicima i dezurnim kriticarima.

Snajper

pre 9 godina

Plati porez pa se klati!Morate tajkuni da se odreknete povlastica koje ste imali svih ovih proteklih godina i danas gospodo porez i dug koji imate prema drzavi morate da platite!

Kosta

pre 9 godina

Najveci kriticari rada ove vlade su oni koji po istim tim osnovama za koje kritikuju nisu uradili skoro nista, jer da su radili, tajkuni nebi danas dugovoali ovolike sume novca.

Bog Otac

pre 9 godina

Kod demokrata su svi morali da placaju porez sem tajkuna koji su bili povlasceni povodom toga.Danas je Vucic resio da sav taj dug koji tajkuni imaju prema drzavi naplati i samim tim popuni budzet Srbije!

niccoleta

pre 9 godina

Vučić je povodom kritika da štiti tajkune izneo niz podataka o tome koliko je ova vlada naplatila poreza od najvećih tajkuna i da to pokazuje ih ova vlada ne štiti.
Demokrate su njih mazile i pazile!

Dragana Ceran

pre 9 godina

Vuciceve reforme podrzava ceo svet najvece sile su uz njega i zbog toga ne sumnjam da ce mo 2016 imati najveci privredni rast u Evropi.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Drasko Djumic

pre 9 godina

Dolaskom sns na vlast Srbija je konacno pocela da sprovodi realnu politiku i konacno ce stati na svoje noge i 2016 ce mo imati najveci privredni rast u Evropi jer ove mere ce dati rezultate i donece bolji zivot.

Mini Maus

pre 9 godina

Premijer i nova vlada da stite tajkune ne bi odmah cim su osvojili glasove gradjana krenuli na tajkune. Zar niste shvatili da u ovoj zemlji vazi parola ni po babu ni po stricevima, ko ne radi po zakonu od zakona ce i stradati.

Dama bez blama

pre 9 godina

Od mene pozitivna ocena, uz predlog da se i na lokalima malo ceslja i da se raskrsti sa lokalnim mocnicima, za koje rade sitne duse i urusavaju gradove, pa samim tim i drzavu.

Vojvoda

pre 9 godina

Da kod demokrata nisu bili povlasceni i da su na vreme izmirivali svoje obaveze prema drzavi danas ne bi imali ovolike dugove prema drzavi.Ako ste mislili da cete se izvuci za placanje poreza time sto ste placali Tadica,Djilasa i demokratsku kompaniju grdno ste se prevarili!

Brzi Gonzaless

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, na kontu plaćanje pojedinim političarima iz vrha vlasti. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Jaccoled

pre 9 godina

Tajkunima je dozvoljeno dugi niz godina da ne placaju porez.Sada se ocekuje da premijer za pet meseci naplati sva prethodna dugovanja.Bitno je da su potrazivanja drzave tajkuni poceli lagano da isplacuju,i sve ce doci na svoje vremenom.Nece niko moci ostati duzan,ta vremena su prosla.

MARKO STUPAR

pre 9 godina

Tajkuni su bili zasticeni pod rezimom ds i tada su mogli da rade sta hoce a Vucic je prvi politicar u Srbiji koji je pokrenuo borbu protiv njih i oni vise nece biti jaci od drzave,.

Ljovisna

pre 9 godina

Tajkuni su se opustili za vreme vladavine demokrata i sad im je prosto neobicno da moraju da plate porez drzavi!Navikli ljudi da moraju da podmire dzepove demokrata,a zauzvrat porez i drzavu Srbiju ko sisa.E pa danas je okrenut novi list i gospodo moracete sada da platite sav porez koji niste platili za vreme demokrata!Bravo Vucicu samo rezi!

DAKI22

pre 9 godina

Toliko o tome da aktuelna vlast štiti tajkune. Po svemu sudeći te priče polaze od onih kojima je tako nešto bilo svojstveno, i dok iti ti kritikuju rad aktuelne vlade, pohvale stižu i sa istoka i sa zapada.

Rapka

pre 9 godina

Svaka cast na dosadasnjem radu, Vucic je vise uradio po ovom pitanju za godinu dana, dok neki nisu uspeli ni za 12 godina dok su bili na vlasti.

Vujke

pre 9 godina

Tajkuni su proteklih godina bili duzni da placaju demokrate,a s druge strane su bili oslobodjeni placanja poreza.Danas je vlada resila da se uhvati u kostac sa njima i da im naplati sav dug koji imaju prema drzavi!Svaka cast Vucicu samo napred!!!

Marko

pre 9 godina

@Rasa: ne znam kako u Srbiji, u Svajcarskoj i obican smrtnik moze da plati porez na rate. Cak i naredne godine ako kojim slucajem ove ne moze. To je svakom dostupno, moras da posaljes upit u poresku upravu i obicno odobre bez rasprave. A sto i ne bi, koju alternativu imaju?

Miki

pre 9 godina

Mislim da nije dovoljno naplatiti porez. To je obično zaglupljivanje naroda! Treba oduzeti celokupnu njihovu imovinu i svim članovima njihove porodice (i u Srbiji i inostranstvu) a njih primerno osuditi!potom sa tim sredstvima neko pošten da upravlja i onda plaća poreze!

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, a plaćanje poreza zaobići. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Pedjolino

pre 9 godina

Plaćanje poreza je normalno u svim razvijenim zemljama. U SRbiji nažalost u prethodnim godinama nije, nadam se ćemo i mi postati normalna zemlja.

stanka

pre 9 godina

Ako tajkuni nisu plaćali porez deceniju i više treba im konfiskovati imovinu u vrednosti duga,kao što se običnim građanima konfiskuju stanovi za dug od 200000 hiljada dinara za neplaćenu struju,a oni izbacuju na ulicu.

brranisslav

pre 9 godina

Ne dozvolite gospodine Vučiću da se teret reformi slomi o leđa naroda.
I reforme i socijalna odgovornost, pokazaće se da može i mora tako.

Di Maria

pre 9 godina

Prvo ste kukali i dozivali nekoga da stane na put žutim kabadahijama što su pumpali plate i penzije do oblaka, a sad kad je neko konačno odlučio da preseče i da skrenemo s puta u dužničko ropstvo, ni to vam ne valja..

Srbin

pre 9 godina

Porez moraju da placaju svi,a tajkuni su na prvom mestu jer najvise i duguju.Prosla su vremena demokrata kada su tajkuni bili samo u obavezi da potplacuju demokrate i time zaobidju placanje poreza drzavi.Danas se radi odgovorno i svi moraju da ispunjavaju svoje obaveze prema drzavi i placaju porez!

bot prosvecen

pre 9 godina

Ja mislim da je vlada napravila ogroman uspeh jer je obucila ekipu botova da koriste kompjuter. Nema vise nepismenih u SNS ! Narod podrzava smanjenje penzija jer je za to kriv Djilas. Njega treba osisati za porez . Ako treba jos cemo da stisnemo kais!

Braun

pre 9 godina

Pa Vucic je prvi i jedini koji je imao peklju da postroji tajkune i da im da racun u ruke. Ko je smeo da pomisli da ispostavi racun Miskovicu i drugima svih ovih godina ? Niko.

Oliver

pre 9 godina

Svako u Srbiji mora da plaća porez, a to je najbitnije za sve nas. Činjenica je da aktuelna vlast neće štititi nikog, a to je zaista za svaku pohvalu. Napokon se nalazimo u sigurnim rukama.

SIMEON

pre 9 godina

Mere kako za privredni tako I ekonomski opravak Srbije jasno je definisan po odavno, I mere iz ekspozea se sprovode doslovce, tako da niko ne moze da kaze da Vucic laze ili odstupa od date reci.

LEPE OBRVE

pre 9 godina

Mere kako za privredni tako I ekonomski opravak Srbije jasno je definisan po odavno, I mere iz ekspozea se sprovode doslovce, tako da niko ne moze da kaze da Vucic laze ili odstupa od date reci.

student

pre 9 godina

Predsedniče Vlade i dragi komentatori, jedino što naši privrednici plaćaju od "svojih para" jeste porez na imovinu i porez na profit (najniži porez u Evropi plaćaju preduzetnici u Srbiji)

Pošto prikazuju gubitke (ne plaćaju porez na profit i tako izvlače pare iz Srbije preko Of šor) i svu imovinu su preveli na svoja preduzeča, ni na to ne plaćaju adekvatan porez.

Porez na dodatu vrednost iliti PDV i akcize kao i ostale namete plaćaju GRAĐANI SRBIJE preko veće cene kupljenih proizvoda.

Milos Veliki

pre 9 godina

Njega napadaju za sticenje tajkuna isti oni koji su ga napadali za ljudska prava kada je iste hapsio. Cista politika, nigde realnosti. To je politika ds-a.

Cezar

pre 9 godina

A lepo je bilo dok je trajalo zar ne tajkuni?Tutnete Djilasu,Tadicu,Pajticu i kompaniji evrice u dzep i drzava zaboravi na porez koji imate prema njoj.A danas nemate koga da podmitite,porez je i dalje tu...jos veci nego sto je bio...nema Djilasa i Tadica i sad prosto kod Vucica mora da se plati!Ja bi vam jos i kamatu udario da se pusite!

Dusko Marceta

pre 9 godina

Vucica podrzavaju sve velike sile Rusija ,Nemacka ,SAD a kritikuju ga oni koji su upravo doveli drzavu do bankrota i koji su sve rasprodali.

Komsija

pre 9 godina

Nema vise demokrata tajkuni pa da se porez zaobilazi u sirokom luku.Danas gospodo morate da izmirite sve dugove koje imate prema drzavi jer danas niko nije povlascen!

ateista

pre 9 godina

Ja I ne mislim jako dobro znam da je prvi put u istoriji da se izadje pred gradjane Srbije I da se bez ikakvod dvoumljena ili straha jasno I glasno kaze kakva je realnost… to je veliki korak s obzirom da nam je u mentalitetu da ne priznajemo nista.

Rivaldo#11

pre 9 godina

Mnogo sta se ne radi u ovoj zemlji kako treba,u zadnjih 10-15 godina nam je drzava otisla u totalnu dubiozu,i sada kada neko pokusava da spase sto se spasiti moze,neko drugi to osporava zarad nekih svojih interesa,to nije fer,nije fer prema nama obicnom narodu Srbije,koji samo zeli da ima bar malo pristojniji i bolji zivot nego sto ga sad imamo,to je sve sto trazimo.

Mustela

pre 9 godina

Tajkune,posebno jednog,najmocnijeg su najvise stitili oni koji sada premijera najvise napadaju.Vreme povlastenih je proslo,porez ce morati da placaju svi,bez razlike.

Rajka

pre 9 godina

Vucicu naplati im porez sa sve kamatom za sve ove prethodne godine sto nisu placali.Dosta su ih demokrate stitile od placanja poreza doslo je vreme da se dug prema drzavi izmiri!

Mexes

pre 9 godina

Broj zaposlenih u javnom sektoru je između 700 i 800k, broj penzionera 1.7m, a samo 300k je zaposleno u industrijskoj proizvodnji. Ovo je neophodnost ako ne želimo Grčki deficit, državni aparat se mora smanjiti.

mary

pre 9 godina

Ova vlada je za par meseci uspela da uradi ono za sta nisu bile sposobne bivse vlasti godinama. Naplatili su vise poreza od tajkuna nego ovi koji sada prozivaju vladu. Oni ne samo da im nisu naplacivali porez nego su im dodeljivali i subvencije, ko ne bi u tim uslovima uspesno poslovao?

Kidalica

pre 9 godina

Naplati im Vucicu porez i obracunaj im kamatu za sve ove godine sto nisu placali dok su im demokrate bile pri ruci.Sada kada nema demokrata,kada je konacno zaveden red gospodo porez mora da se plati!

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, a plaćanje poreza zaobići. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Velibor

pre 9 godina

Lepo sto konacno i tajkuni konacno uplacuju poreze, ali trebalo bi ih kazniti jer su njihovim neplacanjem stekli bolji polozaj od konkurencije koja je taj porez placala na vreme, ako je uopste ima.

@pegica@

pre 9 godina

Kada se radi i interesu države sve je moguće...a oni koji su štitili tajkune najviše i govore protiv vlade..e izvolite pa vidite kako se radi kada se porez naplaćuje od svih a ne samo od gradjana

Kalispera

pre 9 godina

Koliko izgubljenog vremena I koliko samo propustenih sansi I to krivicom ljudi koje smo mi sami birali I koje smo toliko dugo, a 12 godina jeste dugo trpeti beznadje I slepilo u kome smo ziveli.

Mile -rus i Brisel -plus

pre 9 godina

@ stanka, 24. oktobar 2014 13:01)
Stavi prst na čelo i razmisli .
Koliko bi njih ostalo bez posla ,takvim postupkom.
Odgovorna vlast to neće uraditi ,već polako naplaćivati dugove.

Dusan M

pre 9 godina

Gde ti je Vucicu zakon o preispitivanju i oduzimanju nelegalno stecene imovine? To sto oni uplacuju sada je minoran procenat kapitala koji su pokrali od gradjana i drzave, ostavi se vise demagogije, pitanje je ne koliko su uplatili vec odakle im prvi milion? Vecu glupost u zivotu nisam cuo, TISINA TAMO !!!

DENERIS

pre 9 godina

Tajkuni deceniju i kusur nisu nista platili drzavi, pa mi je sad potpuno neverovatno da ljudi očekuju da će u roku od par meseci vratiti sav dug. Doći će i to na svoje, a posebno mi je drago sto nisu vise nedodirljivi.

Ljovisna

pre 9 godina

Tajkuni su se opustili za vreme vladavine demokrata i sad im je prosto neobicno da moraju da plate porez drzavi!Navikli ljudi da moraju da podmire dzepove demokrata,a zauzvrat porez i drzavu Srbiju ko sisa.E pa danas je okrenut novi list i gospodo moracete sada da platite sav porez koji niste platili za vreme demokrata!Bravo Vucicu samo rezi!

Hypatia-NS

pre 9 godina

Nije mi samo jasno kako su mogli penzije da smanjuju kad je to steceno pravo, bice Strazbur i drzava ce morati da vrati pare penzionerima sem ako ne idu na to da ce da pomru ti ljudi.

piton

pre 9 godina

Uzimaj od onoga ko ima jer taj ko ima uzeo je od naroda . Tajkuni moraju mnogo više novca da daju državi i da rade samo ako donose profit i pomognu građanima ...

HUAHUA

pre 9 godina

Vazno je da ljudi konacno shvate da se kako kaze narodna od poreza I smrti ne moze pobeci. Pa I u Titovo vreme porez je bio obavezan, a za tim vremenom svi placu.

carli

pre 9 godina

E tu je 100% upravu,jer do sada niti jedna Vlada nije bila u stanju da nam kaze ralno stanje nase zemlje,vec su se samo pravili blesavi i trpali i ono malo para sto je zemlja imala sebi u dzepove.

ERZEBET

pre 9 godina

Svaka negativna konotacija na rad premijera I Vlade jasno hoce da stavi senku na svaki rad I njegov rezultat jer ocigledno nekim a smeta sto za razliku od ranijih sada se radi…

DRAGANA GRUBOR

pre 9 godina

Vucic je prvi politicar u Srbiji koji je uopste i pokrenuo borbu protiv tajkuna pre njega su bili zassticeni kao beli medvedi i niko im nije nista mogao.

Obilić

pre 9 godina

Mislim da je jedino Vučić sposoban da natera tajkune, koje je stvorio režim DS-a, da redovno plaćaju porez državi. Povećanje naplate poreza od njih je svakako signal da je tako nešto i moguće.

Metak

pre 9 godina

Ako su tajkuni mislili da ce i danas moci da podmite,a da zauzvrat ne placaju porez drzavi onda su se grdno prevarili.Kod demokrata je proteklih godina to bila vec ustaljena praksa,ali danas...nece da moze!

Mare

pre 9 godina

U svetu se mozes mozda i za ubistvo izvuci ali ako ne platis porez drzavi nece te niko spasiti.Zna se sta je osnovno da bi drzava mogla da fukcionise.

sasa jokic

pre 9 godina

Cekajte gospodine Vucicu, sta znaci Peconi je platio 9 miliona za akcize? Pa to mu je zakonska obaveza, ali sta je sa porezom koji duguje? Nema da plati porez, a siri restorane i klubove po gradu kao pecurke nicu!
Milan Beko, ima privatnu jahtu, stotine miliona na Kipru i po raznim ostrvima, a platio 170 od 980 miliona dinara? A Ti mu judis da vodi zeleznice?
Sta kazes, sramota Te da pricas o Percevicu? Ma nemoj! A nije Te sramota sto je na volseban nacin nestao sa spiska duznika, nema ga vise u novinama. Pitaj Vesica, mozda On nesto vise zna? Ako smes....
Sta je sa Zivanicem, i njega vise ne pominjete?
Mitrovic, ako je banku uplatio, ja cu na Tereazijama da se obesim. Uplatio je On tesku rec sa onim fantomom Vucicevicem, Tvojim glasnogovornikom!
Sta je sa 24 privatizacije? Nemate dokaze? Podnesite ostavke svi onda!
I ono sto je najbitnije, svi ti tajkuni su utajivali poreze, a za to se ide u zatvor, a vi im prolongirate obaveze, a postenom narodu smanjujete plate i penzije, kako bi popunili rule ubudzetu?!
Jedina dobra stvar je sto cete ovakvim nacinom vladanja izazvati 06.Oktobar, koji je na zalost izostao 2000.

декомпозиција

pre 9 godina

Чињенице су једно, а приче друго,зато само нек настави овако влада, доста је било штићења тајкуна од стране претходне власти, дошао је ред на њих да измирују дугове, а не само народ да испашта.

neko iz mase

pre 9 godina

Da bi se živelo, trebalo bi razmontirati instaliranu partijsku mašineriju koja je egzistirala preko 20 godina, od komunista i socijalista, preko demokrata, desnih i levih.

svetla buducnost

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Nista ti ne verujem! Gde je priznanica???

Miklos

pre 9 godina

Niko ovde ne stiti tajkune, ali napad je oduvek bio najbolja odbrana pa je I sada to slucaj. Tajkune su stitili oni koji se sada najvise I bune za ustede.

Komsija

pre 9 godina

A zasto stitite sebe i svoje politicke poslusnike kada ukinete solidarni porez i uvedete generalno smanjenje plata koje je manje od vaseg "solidarnog" poreza ? Onima koji i tako nemaju leba da jedu plate i penzije smanjite a svoje "povecate? Sram vas bre bilo!

SanRemo

pre 9 godina

Napokon je doslo vreme da i tajkuni placaju svoje poreze i to sve zahvaljujuci Vucicu. Proslo je vreme DS-a kad su bili povlasceni i nisu morali da izmiruju svoje obaveze.

srb

pre 9 godina

sta me briga koliko su platili, dug mora da se plati u celosti
ili kazne i zaplena imovine. malim preduzecima se nista neprasta i neodlaze, cim zakasne par dana odmah inspekcija i deranje koze

jeftine radikalske fore i fazoni

pre 9 godina

Da Vučiću, devizne rezerve su 11 milijardi evra ali je zato budžetski deficit 2,5 milijardi evra. Pokrij se ušima i ćuti i poštedi nas tvoje tragikomične patetike.

miklos

pre 9 godina

Niko ovde ne stiti tajkune, ali napad je oduvek bio najbolja odbrana pa je I sada to slucaj. Tajkune su stitili oni koji se sada najvise I bune za ustede.

DS = Ebola

pre 9 godina

Pitam se odakle toliki porez tajkunima i zasto ih niko iz prethodne vlasti svih proteklih godina nije podsetio na dug koji imaju prema drzavi?!Da su svih ovih proteklih godina redovno placali porez drzavi ne bi dug bio toliki,ali na zalost bili su povlasceni...sve do danas.Danas gospodo morate da platite,nema vise demokrata da vas stite!

sasa jokic

pre 9 godina

Za Bogicevica kaze; "Neko mu je odobravao 400 miliona od drzave". Taj neko je Dusan Petrovic i On to zna! Kakve je Dusan Petrovic snosio konsekvence za to?! Za malo da udje u koaliciju sa SNS u Vojvodini, to je konsekvenca?!
Nije Tvoj posao da nam narices kako su krali i ko im je pomagao, nego da (kao sto si obecao i na osnovu toga pobedio) da ih hapsis i vratis pokradene pare!!!

Ljubivoje I

pre 9 godina

Kako bre sramota da se kaže o dugovima firmi čiji je vlasnik Goran Perčević. Prvo treba da se kaže odakle mu te firme. Zatim treba da se kaže koje su mu sve institucije dodeljivale diplome i medalje da ja naj privrednik i menadžer. A za ovo što duguje apsa. Možda grešim da ne može apsa, ako mu je Milošević dao hatišerif da je doživotno zaštićen i da ima politički imunitet.Ne smem ni da pomislim da se ne sme što je drug Ivice Dačića.

Dule

pre 9 godina

Samo nikako da krenete da proveravate sta imaju od imovine vasih 2000 direktora kojekakvih javnih preduzeca u svakom mestu.

Ajde da proverite onda i njihovih 2000 zamenika i njihovih 2000 finasijskih direktora

Da proverite malo ministre sta imaju

Pa da proverite sta imaju vasi gradonacelnici sta imaju njihovi zamenici

Da proverite sta imaju lokalni sekretari i ministri???

A vi krenuli da proveravate pljeskavicare i kafedzije

Vi krenuli penzionere da kaznite sto vasi direktori sirom zemlje i vasih koalicionih partnera uzimaju dzakovima pare

Ajde proverite sta voze koliki su im stanovi gde letuju gde im se deca skoluju.

Ajde postavite NJIMA samo jedno VRLO PROSTO pitanje Direktore IMAS PLATU 100.000DIN to je 850eura radis 9
3 godine to je 36×850= 30.600eura odakle ti 3 stana odakle ti tri auta odakle ti jos sto stvari??

Sve proveravate ali samo to ne proveravate
Poreska to ne proverava jel???
To ih ne interesuje ???
To nije njihov posao jel??
A nama traze 100din neslaganje i zatvaraju lokale

Tajkuni nam grobnice iskopase

pre 9 godina

Hi,hi,hi,Pa tako je i sicu skupljao onormade i Djelic na extra profit,pa sada pobeze u inostranstvo,a narod i dalje zivi u bedi!

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Sve ok, ali zasto bi "Vi" resavali dugovanje Farmakoma prema bankama!??
Kakve to ima veze sa Vladom!?
To je poslovni odnos izmedju banaka i Farmakoma!

seljak e

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Jel neko procitao ovo?

Maloumni smo, ako!!!

pre 9 godina

Evo kako stitis:
Ko ima platu iznad 113000 dinara posle ovih mera ustede imace vise nego sada, Bajatovic ima platu 20 000eura, a Tabakovicka 5000eura, naknadu za upravne odbore Knezevic blizu 9000eura, a Danica Draskovic 6000eura...itd
Takodje ti tajkuni u Srbiji duguju 2 milijarde eura poreza drzavi.Naknade od nekoliko hiljade eura po raznoraznim agencijama ti primaju na hiljade tvojih ljudi, kao na primer iz cesida Blagojevic.....
Privatne drzavne firme ne uplacuju porez na dobit, ne placaju i ne prijavljaju radnike, a one koje placaju placaju za sraman minimalac od 1eura.
Mislis li da je narod glup, pa da mozes servirati informacije koje nemaju veze sa mozgom?!?!?!I jos nesto, ako je stanje u privredi stabilno, smanjena nezaposlenost, dosli investitori, nova poskuplenja osiguranja i poreza..., objasni nam kako to da pored svega ovoga i pored povecanja pdv za 2%, da je prihodna strana u budzetu manja!?!?!Meni to lici na krah privrede.Takodje kazi ti nama kako to da i pored smanjenja plata i penzija u neto masi od 60 milijardi dinara je rashodna strana budzeta povecana?!?!!?Meni to lici da ocekujete inflaciju i drastican skok dinara.

MiMi

pre 9 godina

(Vladislav, 24. oktobar 2014 14:44)Imate Vi bas lep nacin obracunavanja...Jel je njega bivsa Vlada koristila?Lepo sto ste nam otvorili oci i preneli kako se to zapravo radilo..Ccc

Karic

pre 9 godina

Hvalospevi Zeljku Mitrovicu i PINK-u.
Zeleli ste Putina u Srbiji,Dobili ste Sadama u obliku preobucenog vodje radikala koji se pogubio u hvalospevima samim sebi.Jos samo da ga nebioloski otac odlikuje,napravi mu paradu i to je to.

Pedja

pre 9 godina

Ako ovaj bude još godinu i po na vlasti ponovo će stanje biti kao i onda kad ga je narod poslednji put odjurio s vlasti: neće biti plata, struje, vode, benzina ni bilo čega drugog. Skoro dve i po godine traje ova nesposobna, bahata, primitivna vlada koja ništa dobro nije donela nikome sem njenim članovima. Ove opsene i bajke koje Vučić priča vređaju inteligenciju naroda.

Vitko

pre 9 godina

Ako ćemo pošteno da pričamo onda ovako stoje stvari:
- akcize se naplate u nominalnom ili procentualnom iznosu na svaku proizvedenu paklicu cigareta, na litar nafte i slično.
- PDV je porez na potrošnju i "zida se na cenu.
Prosto rečeno ono što su oni prikazali da su proizveli ili pustili u promet samim tim i obračunali i prikazali državi država treba da naplati odnosno da uzme svoje a to nije stanju da uradi a pitam se šta je sa onim što su utajili (jer inače što bi bili tako bogati ili što bi bili tajkuni ako nisu krali na porezu) to je pitanje.
Moj zaključak je, ne mažite narodu oči, niste im naplatili ni ono što ste morali a kamoli ono što su utajili. Ni vi ni oni pre vas.

Mile

pre 9 godina

Ne pamtim goru situaciju u zemlji, smanjena primanja, povecani troskovi, a Srbija "lezi" na parama naplacenim od tajkuna. Mislim dajte probudite me iz ovog sna...

Mladen1141

pre 9 godina

Dugujes 5000 dinara za saobracajni prekrsaj stigne ti poziv da ides Pozarevac da lezis zatvora 5 dana, a drugi duguju milione evra pa nikome nista. Oduzmite im imovinu svakome ko ne moze da je opravda, al ko ce sam od sebe da uzme? Srbija - posten u problem, lopov u odelu.

Rade

pre 9 godina

Odavno, kao gimnazijalac, procitao sam pripovetku"Laza i paralaza".Jovana Sterija Popovica.To su citali i penzioneri.
Ali, na zalost svih penzionera, to sada ne citam, vec slusam od neznalica i narcisa.
Srbija nije u mraku, vec u mracnjastvu.

Johhny...

pre 9 godina

Bas lepo za njih...ne duguju ni 1 milion evra i to cak nece da plate a uzeli su na razne nacine na stotine miliona evra... Bas ih vlast ne stedi ni malo...

Adv

pre 9 godina

Država je najveći dužnik, to se mudro prećutkuje.Samo advokatima duguje 1.000.000.000 dinara za odbrane po službenoj dužnosti, koje inače plaća 50% od tarife i to sazakašnjenjem od tri godine, bez kamate naravno.

zola

pre 9 godina

Koliko mogu primetitiod kad je Vucic premijer sveje pojeftinilo,narod veseo u Obrenovcu,standard skocio,poplave nam nemogu nista,duvan pojeftinio na pijaci,kreditni rejting skocio a Putin hoce da izljubi Tomu od srece a Andja veli:Ta udjite u EU sta se stidite a Amerikanci kazu:Evo vam Kosovo,mi smo se zabunili.Najveci promet i prihod su ostvarili pogrebne sluzbe,sanduci i spomenici se prodaju ko alva.Imamo najbolje pevace u Evropi,Ceca ,Karleusa i Zeljko su vidjeni i u Kanu.Hvala ti vodjo sto nas vodis i nemoj nam povecavati plate vec uzmi.Ma mi smo naj ..... na Balkanu.

vratiće ti narod

pre 9 godina

Odakle ti pravo da nam uzimaš godinu ipo života??? Nije tačno,štitiš i te kako tajkune,isto kao što štitiš direktore železare a radnike si ojadio jer nisi dozvolio da im se vrati 20%!Imaš li podatak kolike su njihove plate,imaš li petlju da to javno kažeš,a mi znamo,imaš li podatak koliko je novih radnika tamo naprimano i da se radi uglavnom o familiji tih istih direktora.Udario si na narod i narod će da ti vrati ubrzo,videćeš!

Branko M.

pre 9 godina

Da samo sto kada se naplate vice akcize onda se povecava i cena tog proizvoda koje kupuje narad, a koliko znam drzava nakon odredjenog perioda mora da vrati akcize. Ocigledno pe?er Nije procitao zakon o akcizama kao i vecina onih koji klicu zig...

biće bolje

pre 9 godina

E baš lepo duguješ 800 miliona porez uplatiš sto. Moja firma ne sme ni dana da zakasni sa plaćanjem poreza a neko milione ne plaća državi. Trebamo i mi mali da okrenemo list pa umesto celog iznosa uplatimo petinu. Pa kad mogu ovi tajkuni tako možemo i mi, kakva lakrdija od države.

pjer

pre 9 godina

Jedno pitanje za premijera, šta je sa rezultatima istrage u vezi sa dronom koji je prekinuo utakmicu Srbija - Albanija za koju ste najavili da mnogi neće biti srećni kada budu videli?

bezimena

pre 9 godina

Prvo ste kukali i dozivali nekoga da stane na put žutim kabadahijama što su pumpali plate i penzije do oblaka, a sad kad je neko konačno odlučio da preseče i da skrenemo s puta u dužničko ropstvo, ni to vam ne valja..
(Di Maria, 24. oktobar 2014 14:30)

Muka mi je od uporno ponavljanih laži, koje bi trebale da postanu istina!

Ja sam u invalidskoj penziji od 1.jula.2006.g. TADA i SADA moja penzija preračunata u eure iznosi ISTO - 134 eura!!! Kakva povećanja, kakvi bakrači!

O kupovnoj moći nema potrebe da pričam, svi znate koje su bile cene tada, a koje sada!

daniele

pre 9 godina

Nemoj da nam pravis paralelu sa `njima`, i ko su to oni? Hocemo rezultate, hocemo sve ono sto si obecao kada si trazio glasove! E toga nema- zato te ne zelimo vise na vlasti!

antiparazit

pre 9 godina

Dragi moji botovi, kako je lepo videti vas. Taman sam pomislio kako komentari čitalaca ovih dana imaju previše zdravog razuma i odsustvo nesuvislih navijačkih strasti. Moram priznati i da su vas pojedini komentatori pošteno nagazili, što je bilo zadovoljstvo čitati bez vaših mudrosti između.
Međutim, evo vas, u punom sjaju, da lupetate kako je ovo sjajno i neviđeno i neprevaziđeno. Dobra stvar je što me redovno oterate od ekrana i naterate da radim nešto korisno. Hvala vam na tome. Srećan rad i u zdravlju potrošili platu iz budžeta! Priznajem, nije vam lako.

Goran, Požega

pre 9 godina

Kada duguješ državi 50 - 100 hiljada i manje to je tvoj problem. kada duguješ nekoliko milijardi to je problem države a ne tvoj. Ovaj princip važi godinama i time se rukovode veliki dužnici. Pitanje je samo ko odlučuje ko može da bude veliki dužnik i po kom kriterijumu?

MORAVAC

pre 9 godina

Pitanje G.Vucicu.Tvrdi da nema niko mogucnost da vrsi na njega pritisak a ipak ne sme da ukine 120 Agencije koje niko nezna sta rade od interesa za narod i drzavu,osim za sebe.

antibot

pre 9 godina

imam jedno pitanje na koje bih molio da mi se odgovori...

da li vi botovi sami smisljate imena ili vam ih vodje timova internet aktivista salju u onim unapred pripremljenim tabelama?

#snsleaks

branje voca zavrseno, hladnjaca zatvorena a ja bez posla

pre 9 godina

sada mi je samo preostalo da dodju novi izbori i glasaccu za svakog ko bude zaustavio vodjino loodilo u otimacini i pljackanju penzionera i radnika, i prikazivanju nezaposlenosti u avgustu kada rade sezonci mesec ili dva - budi iskren i te podatke o zaposlenosti negde u novembru i decembru druze vulinu pioniru vodjin

bogi

pre 9 godina

Nasi tajkuni - velika vecina skoro 90% njih, nisu nista drugo do mega uvoznici i prodavci u Srbiji. Monopol na uvoz!... a zabrana obicnim ljudima za izvoz. Pokusajte da posaljete neki paket u inostranstvo da vidimo sta ce da se desi? ... kada se susretnete sa carinskim prpoisima kao da se uvozi nuklerni otpad. A probajte da uvezete nesto eeee! to tek tako ne moze. Jednostvano to su pijavice koje iznose novac iz Srbije i njih stite banke u cijem interesu je to da bude tako. Sto je Miskovic kupio kucu u Londonu od 30.000.000GBP? Jer je stimulisan da trosi napolju a i njegovo je pa moze.

Mrš bre!

pre 9 godina

Sva AV-ova priča pada u vodu kada saberete godine robije Mlađana Dinkića i Miškovića,a to je NULA!A to znači da je lagao u predizbornoj kampanji,kao što nas i sada laže.Pod hitno uvesti zakon po kome će stranka koja dobije vlast krivično odgovarati za svaku izrečenu laž u predizbornim kampanjama.To je klasična prevara i za to se mora odgovarati i to za primer!

Vladislav

pre 9 godina

Moze li reciprocno i za nas miseve .. ako dugujem npr 980 hiljada za porez vi mi naplatite 170... i kazite kako ste uspeli... i ja cu reci da me ne stitite... i svima cu pricati koji ste super lik..
Meni je na placenih nekoliko hiljada evra... poreza na dobit stiglo.. upozorenje o prinudnoj naplati za 1300 dinara... :D ziv bio veliki vodjo....

Ista prica

pre 9 godina

Od Marka Miskovica naplaceno 163.000 dinara hahahahhaha.
Pa njemu samo za gorivo za jahtu da se provoza treba par hiljada evra!
A vi ne mozete porez da mu naplatite

felix

pre 9 godina

Povraća mi se od dotičnog! Neprekidno gradi kampanju, a u realnosti nemaju pojma šta rade i još više uništavaju ovu zemlju i ovaj narod.
(Goran, 24. oktobar 2014 11:44)

Dok je Krkobabić govorio (alal vera), neko, sa skoro 2 metra, uzaludno je pokušavao da se uvuče ispod klupe, pobledeo ko kreč, a ministar za socijalu dobi napad tikova. A Krka samo reče: "Nemoj sada da se sve svede na 10% od plata i 25% od penzija - pa tako 9 puta..." Samo mi nije jasno, zašto, pazi, MINISTAR ZA SOCIJALU toliko mrzi penzionere?!

sasha

pre 9 godina

Da, građanima je dosta lažni obećanja o srpskom Mercedesu, o fabrici mikročipova, o izvozu raketa, o ulaganju u navodnjavanje o rešavanju problema u FAP-u. Od svega je dobijeno smanjenje plata i robovlasnički rad za socijalne slučajeve.

Grunf

pre 9 godina

Moja ocena nedovoljan uz gubitak prava na popravni ispit,ponavljnaje godine.Što s emene tiče izgubili ste pravo na sledeći konkurs.Taljigajte još ovo malo koliko Vam je ostalo.Neka Vas hvali EU,Rusija,Kina,SAD,Indija i cela planeta naš narod je odavno ispod svake ivice egzistencije pa šta ima veze skinite i to malo mesa što ima na kostima pa nek ostanu koske.U nas se i koske iskoriste.Dalje tajkun označava osobu, koje su u vrieme privatizacije i uvođenja tržišta kapitala stvorili bogatstvo i mrežu poslovnih veza, financijske moćnike koji su se obogatili naglo bez novca i rada na sumnjiv način; novopečeni bogataš.Naveli ste imena na kojima ste zasnivali kampanju u nezabeleženoj nepogodi za tajkune kada Vi dodjete na vlast.Nikome ništa niste dokazali.Dakle oni su čisti kao suza.Zaista veliki uspeh što ste naplatili porez.Ovi pre Vas pa pre Vas su sigurno dremali i nisu im naplaćivali porez.Vi ste proglasili sve zaposlene gradjane da su tajkuni jer im protiv ustavno uvodite smanjenje plate.Vi kršite Ustav.Ko je Vama dao za pravo da skinete nekom penziju recimo ko je 40 godina uplaćivao PIO fond.Ko ste Vi da raspolažete unapred uplaćenim tudjim novcem,novcem gradjana za penziju i da im to oduzmete po nekoj sklai.Za to Vas hvale.Neka isti ti koji Vas hvale probaju da dirnu u 40 godina uplaćivanja penzionog staža bilo gde u svetu.Šta mislite koliko bi opstali na vlasti.24 sata Molite za strpljenje.Molimo i mi da lopovu nadjete adekvatan smeštaj koji mu pripada.Ko Vas sprečava?NULA

s.

pre 9 godina

Pa Vučiću, ako Vlada zaslužuje dobru ocenu od građana i ja zaslužujem dobru platu za svoj rad.
I mnogi, mnogi drugi.
Kako ćemo rešiti taj problem?

braca

pre 9 godina

Ako je ovo pravna država onda prav i obaveze imaju svi. zašto me onda jurite za 30.000,00 dinara poreza i blokirate račun? Vlasti se menjaju, ali se ništa ne menja.

kondure

pre 9 godina

U skorijoj proslosti ovo je bila zabranjena tema
(sanja j, 24. oktobar 2014 12:26)

...ali smo od ovog vodje slusali u skupstini i to u dugom periodu o liku, delu i hvalospeve o njegovom ucitelju Seselju

Dimitrijana

pre 9 godina

a oni tajkuni koji su pobegli u druge drzave su dobili mesto poslanika kao Karici - ciji su oni poslanici?????? Grade tudju drzavu a u ovoj sede i odlucuju a da u nju nista ulozili nisu - toliko o tajkunima onih a bogami i OVIH.

Mitar

pre 9 godina

Naravno da ih štitite. Šta bi ono s Miškovićem? Vidim radi čovek nesmetano, a pominje i neki veliki biznis u saradnji sa vladom? Pa stvarno ove nebuloze mogu samo ovi vaši sektaši da gutaju, a verujem da i među njima ima sve manje zaluđenika koje veruju u svakodnevne gluposti.
Kako ćete da roknete sa tih visina u kojima halucinirate...

Partenon

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Nista ti ne verujem! Gde je priznanica???
(svetla buducnost, 24. oktobar 2014 11:55)

Sto bre coveku naplatiste duplo vise, sreca da je on dobar covek meka srca kao i prijatelj mu sto ne silazi iz Teske Reci pa nije tuzio Drzavu za kriminal i otimanje !

eccles

pre 9 godina

porezi i doprinosi za nezaposlene po Ugovoru o delu : 81.95%
'ej bre, od mog rada meni ostane jedna petina, a ostalo ide drzavi?!

da ne ulazimo u to kako neko uopste moze da polaze pravo na cetiri petine mog rada i sta ja dobijam zauzvrat, imam jedno pitanje : koliko je u procentima platio poreza mitrovic? ko je zasticen u tom slucaju?

milenko

pre 9 godina

Nesto nevidesmo boljitak,mi posteni gradjani,od tog tvog naplativog poreza,pre mi se cini da tonemo sve dublje i dublje,obicna farsa za naivan narod...

Pazi sad ovo...

pre 9 godina

"ali treba strpljenja verujem da ce sns i ostvariti ono stom je obecala i da ce mo 2o16 biti znacajno uredjenija drzava za velikim ekonomskim rastom (MILICA ZORIC, 24. oktobar 2014 12:52)"
e pa izvini, ali ja ne verujem...

milojko

pre 9 godina

Sve je super, samo niko da pojasni ovih 8 milijardi evra zaduženja za kratko vreme. Tito, Milošević, Koštunica, Tadić - 14 milijardi. Ovi stručnjaci 8 za ovo kratko vreme. Vidim da nam je dobro krenulo, ali nizbrdo. Sada smo na 22, samo nebo nam je granica ;)

Ne pravite me ludim

pre 9 godina

Promašio cilj.

Niko ne kaže da vlada štiti one koji plaćaju, problem je što štiti one koji ne plaćaju.
A ima ih onoliko...

Miloš

pre 9 godina

Svestan sam da je država u problemu i da se mora štedeti. Ali, nikako ne shvatam da je linearno smanjenje plata od 10% pravedno. Izvinite, nije isto osetiti smanjenje od deset odsto na platu od 80 hiljada dinara ili na platu od 30 hiljada. Drugo, nesporno je da će efekat mera biti štednja novca u državnoj kasi, ali mislim da se jako malo priča koliko će ovo uticati na potrošnju? A, to će, vreme će pokazati, osetiti i trgovine i proizvođači... Ekonomija je lanac gde samo jedna karika da oslabi vuče sve.

ekonomija malo morgen

pre 9 godina

Koliko dužnika je u zatvoru? Pročitajte član 229 i 229a krivičnog zakona, čim dug pređe milion i po, zatvor je obavezan.

Ovich

pre 9 godina

Ja smatram da bi trebalo da vlada stiti krupan biznis i da time podstice sirenje istog. A krupan biznis bi trebalo da se fokusira na izvoz.

Da li Vucic smatra da ce se pobojsati ekonomska slika Srbije ulivanjem paranoje u ljude koji drze kapital i na desetine hiljada radnih mesta pod kontrolom?

General

pre 9 godina

Tajkuni sto ste placali demokrate placali ste,a od danas morate gospodo da platite i porez drzavi koji imate,a on nikako nije mali!

Svarog

pre 9 godina

Mislili ste gospodo tajkuni da ste placanjem i finansiranjem demokrata zavrsili posao sa porezom i da ce te ga izbeci,ali onda je dosao Vucic i razuverio vas ispostavom racuna za kompletan prethodni period pa sve do danas!

popeye

pre 9 godina

Акциза нема везе са порезом, колико дугује за порез?
Беку сте налатили 1/6 дуговања?
Мишковићу ништа?
Пинку-нешто, иако не знамо основицу, испаде милион евра месечно, рекао бих врло, врло мало.
Све у свему мршаво...

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Hvalospevi samom sebi.Hvaljenje svojih Tajkuna-Peconija i Z.Mitrovica..Bas bih voleo da vidim i jednu uplatnicu Peconija i Z.Mitrovica..To su neke varijante ,knjizenja,odobrenja,itd.Nema tu zute banke realnog novca.

Rasa

pre 9 godina

Ja ovde nešto ne razumem. Zar porez ne mora da se plaća u potpunosti? Šta bi bilo kad bih ja ove godine porez na stan platio samo polovinu odrezane vrednosti, sledeće preskočio a one tamo ulatio trećinu? Da li bi premijer i tad bio zadovoljan?

marija

pre 9 godina

Nije bitno koliko je naplaceno, Vucicu, ko zna kad,
vec - KOLIKO DUGUJU???
I zasto ih niko krivicno ne goni zbog neplacanja poreza???
Sve si okrenuo naopacke.

asterix

pre 9 godina

Vucic je u pravu za sve! Realno govori stanje i ne boji se i ne stiti nikog! Toga su svesni i njegovi politicki neistomisljenici i to ne mogu da ospore nikako!

nada

pre 9 godina

Kad im naplatite sve,a ima od cega, onda pricajte.Evo da mi gradjani platimo komunalne usluge za 2-3 meseca,pa ostatak cekajte , moze li tako! U vase price ne verujem!

Jbs lud I blesav narod kome sisanje vesala jos uvek nije dosta

pre 9 godina

Sta bi sa Miskovica,jel po onoj staroj dobroj, sud je nadlezan za to ja nista nemam stim.U prevodu pojeo vuk magarca a meni skocio rejting I to bi bill to.

student

pre 9 godina

Predsedniče Vlade i dragi komentatori, jedino što naši privrednici plaćaju od "svojih para" jeste porez na imovinu i porez na profit (najniži porez u Evropi plaćaju preduzetnici u Srbiji)

Pošto prikazuju gubitke (ne plaćaju porez na profit i tako izvlače pare iz Srbije preko Of šor) i svu imovinu su preveli na svoja preduzeča, ni na to ne plaćaju adekvatan porez.

Porez na dodatu vrednost iliti PDV i akcize kao i ostale namete plaćaju GRAĐANI SRBIJE preko veće cene kupljenih proizvoda.

Mile

pre 9 godina

Ne pamtim goru situaciju u zemlji, smanjena primanja, povecani troskovi, a Srbija "lezi" na parama naplacenim od tajkuna. Mislim dajte probudite me iz ovog sna...

jeftine radikalske fore i fazoni

pre 9 godina

Da Vučiću, devizne rezerve su 11 milijardi evra ali je zato budžetski deficit 2,5 milijardi evra. Pokrij se ušima i ćuti i poštedi nas tvoje tragikomične patetike.

sasa jokic

pre 9 godina

Cekajte gospodine Vucicu, sta znaci Peconi je platio 9 miliona za akcize? Pa to mu je zakonska obaveza, ali sta je sa porezom koji duguje? Nema da plati porez, a siri restorane i klubove po gradu kao pecurke nicu!
Milan Beko, ima privatnu jahtu, stotine miliona na Kipru i po raznim ostrvima, a platio 170 od 980 miliona dinara? A Ti mu judis da vodi zeleznice?
Sta kazes, sramota Te da pricas o Percevicu? Ma nemoj! A nije Te sramota sto je na volseban nacin nestao sa spiska duznika, nema ga vise u novinama. Pitaj Vesica, mozda On nesto vise zna? Ako smes....
Sta je sa Zivanicem, i njega vise ne pominjete?
Mitrovic, ako je banku uplatio, ja cu na Tereazijama da se obesim. Uplatio je On tesku rec sa onim fantomom Vucicevicem, Tvojim glasnogovornikom!
Sta je sa 24 privatizacije? Nemate dokaze? Podnesite ostavke svi onda!
I ono sto je najbitnije, svi ti tajkuni su utajivali poreze, a za to se ide u zatvor, a vi im prolongirate obaveze, a postenom narodu smanjujete plate i penzije, kako bi popunili rule ubudzetu?!
Jedina dobra stvar je sto cete ovakvim nacinom vladanja izazvati 06.Oktobar, koji je na zalost izostao 2000.

Komsija

pre 9 godina

A zasto stitite sebe i svoje politicke poslusnike kada ukinete solidarni porez i uvedete generalno smanjenje plata koje je manje od vaseg "solidarnog" poreza ? Onima koji i tako nemaju leba da jedu plate i penzije smanjite a svoje "povecate? Sram vas bre bilo!

Kazanova

pre 9 godina

Sistem naplate dugova kao u Rusiji,dolaskom Putina na vlast tada.. Rezultirao je velikim uspehom,verujem i nadam se da ce i kod nas!Samo cvrsto!

Hypatia-NS

pre 9 godina

Nije mi samo jasno kako su mogli penzije da smanjuju kad je to steceno pravo, bice Strazbur i drzava ce morati da vrati pare penzionerima sem ako ne idu na to da ce da pomru ti ljudi.

Nikola Zlatibor

pre 9 godina

Sve ok, ali zasto bi "Vi" resavali dugovanje Farmakoma prema bankama!??
Kakve to ima veze sa Vladom!?
To je poslovni odnos izmedju banaka i Farmakoma!

Dusan M

pre 9 godina

Gde ti je Vucicu zakon o preispitivanju i oduzimanju nelegalno stecene imovine? To sto oni uplacuju sada je minoran procenat kapitala koji su pokrali od gradjana i drzave, ostavi se vise demagogije, pitanje je ne koliko su uplatili vec odakle im prvi milion? Vecu glupost u zivotu nisam cuo, TISINA TAMO !!!

daniele

pre 9 godina

Nemoj da nam pravis paralelu sa `njima`, i ko su to oni? Hocemo rezultate, hocemo sve ono sto si obecao kada si trazio glasove! E toga nema- zato te ne zelimo vise na vlasti!

Dule

pre 9 godina

Samo nikako da krenete da proveravate sta imaju od imovine vasih 2000 direktora kojekakvih javnih preduzeca u svakom mestu.

Ajde da proverite onda i njihovih 2000 zamenika i njihovih 2000 finasijskih direktora

Da proverite malo ministre sta imaju

Pa da proverite sta imaju vasi gradonacelnici sta imaju njihovi zamenici

Da proverite sta imaju lokalni sekretari i ministri???

A vi krenuli da proveravate pljeskavicare i kafedzije

Vi krenuli penzionere da kaznite sto vasi direktori sirom zemlje i vasih koalicionih partnera uzimaju dzakovima pare

Ajde proverite sta voze koliki su im stanovi gde letuju gde im se deca skoluju.

Ajde postavite NJIMA samo jedno VRLO PROSTO pitanje Direktore IMAS PLATU 100.000DIN to je 850eura radis 9
3 godine to je 36×850= 30.600eura odakle ti 3 stana odakle ti tri auta odakle ti jos sto stvari??

Sve proveravate ali samo to ne proveravate
Poreska to ne proverava jel???
To ih ne interesuje ???
To nije njihov posao jel??
A nama traze 100din neslaganje i zatvaraju lokale

Pedja

pre 9 godina

Ako ovaj bude još godinu i po na vlasti ponovo će stanje biti kao i onda kad ga je narod poslednji put odjurio s vlasti: neće biti plata, struje, vode, benzina ni bilo čega drugog. Skoro dve i po godine traje ova nesposobna, bahata, primitivna vlada koja ništa dobro nije donela nikome sem njenim članovima. Ove opsene i bajke koje Vučić priča vređaju inteligenciju naroda.

Rade

pre 9 godina

Odavno, kao gimnazijalac, procitao sam pripovetku"Laza i paralaza".Jovana Sterija Popovica.To su citali i penzioneri.
Ali, na zalost svih penzionera, to sada ne citam, vec slusam od neznalica i narcisa.
Srbija nije u mraku, vec u mracnjastvu.

branje voca zavrseno, hladnjaca zatvorena a ja bez posla

pre 9 godina

sada mi je samo preostalo da dodju novi izbori i glasaccu za svakog ko bude zaustavio vodjino loodilo u otimacini i pljackanju penzionera i radnika, i prikazivanju nezaposlenosti u avgustu kada rade sezonci mesec ili dva - budi iskren i te podatke o zaposlenosti negde u novembru i decembru druze vulinu pioniru vodjin

Karic

pre 9 godina

Hvalospevi Zeljku Mitrovicu i PINK-u.
Zeleli ste Putina u Srbiji,Dobili ste Sadama u obliku preobucenog vodje radikala koji se pogubio u hvalospevima samim sebi.Jos samo da ga nebioloski otac odlikuje,napravi mu paradu i to je to.

Mladen1141

pre 9 godina

Dugujes 5000 dinara za saobracajni prekrsaj stigne ti poziv da ides Pozarevac da lezis zatvora 5 dana, a drugi duguju milione evra pa nikome nista. Oduzmite im imovinu svakome ko ne moze da je opravda, al ko ce sam od sebe da uzme? Srbija - posten u problem, lopov u odelu.

sasa jokic

pre 9 godina

Za Bogicevica kaze; "Neko mu je odobravao 400 miliona od drzave". Taj neko je Dusan Petrovic i On to zna! Kakve je Dusan Petrovic snosio konsekvence za to?! Za malo da udje u koaliciju sa SNS u Vojvodini, to je konsekvenca?!
Nije Tvoj posao da nam narices kako su krali i ko im je pomagao, nego da (kao sto si obecao i na osnovu toga pobedio) da ih hapsis i vratis pokradene pare!!!

svetla buducnost

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Nista ti ne verujem! Gde je priznanica???

Ovich

pre 9 godina

Ja smatram da bi trebalo da vlada stiti krupan biznis i da time podstice sirenje istog. A krupan biznis bi trebalo da se fokusira na izvoz.

Da li Vucic smatra da ce se pobojsati ekonomska slika Srbije ulivanjem paranoje u ljude koji drze kapital i na desetine hiljada radnih mesta pod kontrolom?

Partenon

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Nista ti ne verujem! Gde je priznanica???
(svetla buducnost, 24. oktobar 2014 11:55)

Sto bre coveku naplatiste duplo vise, sreca da je on dobar covek meka srca kao i prijatelj mu sto ne silazi iz Teske Reci pa nije tuzio Drzavu za kriminal i otimanje !

zola

pre 9 godina

Koliko mogu primetitiod kad je Vucic premijer sveje pojeftinilo,narod veseo u Obrenovcu,standard skocio,poplave nam nemogu nista,duvan pojeftinio na pijaci,kreditni rejting skocio a Putin hoce da izljubi Tomu od srece a Andja veli:Ta udjite u EU sta se stidite a Amerikanci kazu:Evo vam Kosovo,mi smo se zabunili.Najveci promet i prihod su ostvarili pogrebne sluzbe,sanduci i spomenici se prodaju ko alva.Imamo najbolje pevace u Evropi,Ceca ,Karleusa i Zeljko su vidjeni i u Kanu.Hvala ti vodjo sto nas vodis i nemoj nam povecavati plate vec uzmi.Ma mi smo naj ..... na Balkanu.

Branko M.

pre 9 godina

Da samo sto kada se naplate vice akcize onda se povecava i cena tog proizvoda koje kupuje narad, a koliko znam drzava nakon odredjenog perioda mora da vrati akcize. Ocigledno pe?er Nije procitao zakon o akcizama kao i vecina onih koji klicu zig...

vratiće ti narod

pre 9 godina

Odakle ti pravo da nam uzimaš godinu ipo života??? Nije tačno,štitiš i te kako tajkune,isto kao što štitiš direktore železare a radnike si ojadio jer nisi dozvolio da im se vrati 20%!Imaš li podatak kolike su njihove plate,imaš li petlju da to javno kažeš,a mi znamo,imaš li podatak koliko je novih radnika tamo naprimano i da se radi uglavnom o familiji tih istih direktora.Udario si na narod i narod će da ti vrati ubrzo,videćeš!

bot prosvecen

pre 9 godina

Ja mislim da je vlada napravila ogroman uspeh jer je obucila ekipu botova da koriste kompjuter. Nema vise nepismenih u SNS ! Narod podrzava smanjenje penzija jer je za to kriv Djilas. Njega treba osisati za porez . Ako treba jos cemo da stisnemo kais!

Vladislav

pre 9 godina

Moze li reciprocno i za nas miseve .. ako dugujem npr 980 hiljada za porez vi mi naplatite 170... i kazite kako ste uspeli... i ja cu reci da me ne stitite... i svima cu pricati koji ste super lik..
Meni je na placenih nekoliko hiljada evra... poreza na dobit stiglo.. upozorenje o prinudnoj naplati za 1300 dinara... :D ziv bio veliki vodjo....

antiparazit

pre 9 godina

Dragi moji botovi, kako je lepo videti vas. Taman sam pomislio kako komentari čitalaca ovih dana imaju previše zdravog razuma i odsustvo nesuvislih navijačkih strasti. Moram priznati i da su vas pojedini komentatori pošteno nagazili, što je bilo zadovoljstvo čitati bez vaših mudrosti između.
Međutim, evo vas, u punom sjaju, da lupetate kako je ovo sjajno i neviđeno i neprevaziđeno. Dobra stvar je što me redovno oterate od ekrana i naterate da radim nešto korisno. Hvala vam na tome. Srećan rad i u zdravlju potrošili platu iz budžeta! Priznajem, nije vam lako.

Tajkuni nam grobnice iskopase

pre 9 godina

Hi,hi,hi,Pa tako je i sicu skupljao onormade i Djelic na extra profit,pa sada pobeze u inostranstvo,a narod i dalje zivi u bedi!

felix

pre 9 godina

Povraća mi se od dotičnog! Neprekidno gradi kampanju, a u realnosti nemaju pojma šta rade i još više uništavaju ovu zemlju i ovaj narod.
(Goran, 24. oktobar 2014 11:44)

Dok je Krkobabić govorio (alal vera), neko, sa skoro 2 metra, uzaludno je pokušavao da se uvuče ispod klupe, pobledeo ko kreč, a ministar za socijalu dobi napad tikova. A Krka samo reče: "Nemoj sada da se sve svede na 10% od plata i 25% od penzija - pa tako 9 puta..." Samo mi nije jasno, zašto, pazi, MINISTAR ZA SOCIJALU toliko mrzi penzionere?!

MORAVAC

pre 9 godina

Pitanje G.Vucicu.Tvrdi da nema niko mogucnost da vrsi na njega pritisak a ipak ne sme da ukine 120 Agencije koje niko nezna sta rade od interesa za narod i drzavu,osim za sebe.

bezimena

pre 9 godina

Prvo ste kukali i dozivali nekoga da stane na put žutim kabadahijama što su pumpali plate i penzije do oblaka, a sad kad je neko konačno odlučio da preseče i da skrenemo s puta u dužničko ropstvo, ni to vam ne valja..
(Di Maria, 24. oktobar 2014 14:30)

Muka mi je od uporno ponavljanih laži, koje bi trebale da postanu istina!

Ja sam u invalidskoj penziji od 1.jula.2006.g. TADA i SADA moja penzija preračunata u eure iznosi ISTO - 134 eura!!! Kakva povećanja, kakvi bakrači!

O kupovnoj moći nema potrebe da pričam, svi znate koje su bile cene tada, a koje sada!

Johhny...

pre 9 godina

Bas lepo za njih...ne duguju ni 1 milion evra i to cak nece da plate a uzeli su na razne nacine na stotine miliona evra... Bas ih vlast ne stedi ni malo...

Adv

pre 9 godina

Država je najveći dužnik, to se mudro prećutkuje.Samo advokatima duguje 1.000.000.000 dinara za odbrane po službenoj dužnosti, koje inače plaća 50% od tarife i to sazakašnjenjem od tri godine, bez kamate naravno.

milenko

pre 9 godina

Nesto nevidesmo boljitak,mi posteni gradjani,od tog tvog naplativog poreza,pre mi se cini da tonemo sve dublje i dublje,obicna farsa za naivan narod...

Mitar

pre 9 godina

Naravno da ih štitite. Šta bi ono s Miškovićem? Vidim radi čovek nesmetano, a pominje i neki veliki biznis u saradnji sa vladom? Pa stvarno ove nebuloze mogu samo ovi vaši sektaši da gutaju, a verujem da i među njima ima sve manje zaluđenika koje veruju u svakodnevne gluposti.
Kako ćete da roknete sa tih visina u kojima halucinirate...

Vitko

pre 9 godina

Ako ćemo pošteno da pričamo onda ovako stoje stvari:
- akcize se naplate u nominalnom ili procentualnom iznosu na svaku proizvedenu paklicu cigareta, na litar nafte i slično.
- PDV je porez na potrošnju i "zida se na cenu.
Prosto rečeno ono što su oni prikazali da su proizveli ili pustili u promet samim tim i obračunali i prikazali državi država treba da naplati odnosno da uzme svoje a to nije stanju da uradi a pitam se šta je sa onim što su utajili (jer inače što bi bili tako bogati ili što bi bili tajkuni ako nisu krali na porezu) to je pitanje.
Moj zaključak je, ne mažite narodu oči, niste im naplatili ni ono što ste morali a kamoli ono što su utajili. Ni vi ni oni pre vas.

s.

pre 9 godina

Pa Vučiću, ako Vlada zaslužuje dobru ocenu od građana i ja zaslužujem dobru platu za svoj rad.
I mnogi, mnogi drugi.
Kako ćemo rešiti taj problem?

eccles

pre 9 godina

porezi i doprinosi za nezaposlene po Ugovoru o delu : 81.95%
'ej bre, od mog rada meni ostane jedna petina, a ostalo ide drzavi?!

da ne ulazimo u to kako neko uopste moze da polaze pravo na cetiri petine mog rada i sta ja dobijam zauzvrat, imam jedno pitanje : koliko je u procentima platio poreza mitrovic? ko je zasticen u tom slucaju?

kondure

pre 9 godina

U skorijoj proslosti ovo je bila zabranjena tema
(sanja j, 24. oktobar 2014 12:26)

...ali smo od ovog vodje slusali u skupstini i to u dugom periodu o liku, delu i hvalospeve o njegovom ucitelju Seselju

biće bolje

pre 9 godina

E baš lepo duguješ 800 miliona porez uplatiš sto. Moja firma ne sme ni dana da zakasni sa plaćanjem poreza a neko milione ne plaća državi. Trebamo i mi mali da okrenemo list pa umesto celog iznosa uplatimo petinu. Pa kad mogu ovi tajkuni tako možemo i mi, kakva lakrdija od države.

Goran, Požega

pre 9 godina

Kada duguješ državi 50 - 100 hiljada i manje to je tvoj problem. kada duguješ nekoliko milijardi to je problem države a ne tvoj. Ovaj princip važi godinama i time se rukovode veliki dužnici. Pitanje je samo ko odlučuje ko može da bude veliki dužnik i po kom kriterijumu?

Pazi sad ovo...

pre 9 godina

"ali treba strpljenja verujem da ce sns i ostvariti ono stom je obecala i da ce mo 2o16 biti znacajno uredjenija drzava za velikim ekonomskim rastom (MILICA ZORIC, 24. oktobar 2014 12:52)"
e pa izvini, ali ja ne verujem...

Dimitrijana

pre 9 godina

a oni tajkuni koji su pobegli u druge drzave su dobili mesto poslanika kao Karici - ciji su oni poslanici?????? Grade tudju drzavu a u ovoj sede i odlucuju a da u nju nista ulozili nisu - toliko o tajkunima onih a bogami i OVIH.

Maloumni smo, ako!!!

pre 9 godina

Evo kako stitis:
Ko ima platu iznad 113000 dinara posle ovih mera ustede imace vise nego sada, Bajatovic ima platu 20 000eura, a Tabakovicka 5000eura, naknadu za upravne odbore Knezevic blizu 9000eura, a Danica Draskovic 6000eura...itd
Takodje ti tajkuni u Srbiji duguju 2 milijarde eura poreza drzavi.Naknade od nekoliko hiljade eura po raznoraznim agencijama ti primaju na hiljade tvojih ljudi, kao na primer iz cesida Blagojevic.....
Privatne drzavne firme ne uplacuju porez na dobit, ne placaju i ne prijavljaju radnike, a one koje placaju placaju za sraman minimalac od 1eura.
Mislis li da je narod glup, pa da mozes servirati informacije koje nemaju veze sa mozgom?!?!?!I jos nesto, ako je stanje u privredi stabilno, smanjena nezaposlenost, dosli investitori, nova poskuplenja osiguranja i poreza..., objasni nam kako to da pored svega ovoga i pored povecanja pdv za 2%, da je prihodna strana u budzetu manja!?!?!Meni to lici na krah privrede.Takodje kazi ti nama kako to da i pored smanjenja plata i penzija u neto masi od 60 milijardi dinara je rashodna strana budzeta povecana?!?!!?Meni to lici da ocekujete inflaciju i drastican skok dinara.

sasha

pre 9 godina

Da, građanima je dosta lažni obećanja o srpskom Mercedesu, o fabrici mikročipova, o izvozu raketa, o ulaganju u navodnjavanje o rešavanju problema u FAP-u. Od svega je dobijeno smanjenje plata i robovlasnički rad za socijalne slučajeve.

milojko

pre 9 godina

Sve je super, samo niko da pojasni ovih 8 milijardi evra zaduženja za kratko vreme. Tito, Milošević, Koštunica, Tadić - 14 milijardi. Ovi stručnjaci 8 za ovo kratko vreme. Vidim da nam je dobro krenulo, ali nizbrdo. Sada smo na 22, samo nebo nam je granica ;)

Ljubivoje I

pre 9 godina

Kako bre sramota da se kaže o dugovima firmi čiji je vlasnik Goran Perčević. Prvo treba da se kaže odakle mu te firme. Zatim treba da se kaže koje su mu sve institucije dodeljivale diplome i medalje da ja naj privrednik i menadžer. A za ovo što duguje apsa. Možda grešim da ne može apsa, ako mu je Milošević dao hatišerif da je doživotno zaštićen i da ima politički imunitet.Ne smem ni da pomislim da se ne sme što je drug Ivice Dačića.

Grunf

pre 9 godina

Moja ocena nedovoljan uz gubitak prava na popravni ispit,ponavljnaje godine.Što s emene tiče izgubili ste pravo na sledeći konkurs.Taljigajte još ovo malo koliko Vam je ostalo.Neka Vas hvali EU,Rusija,Kina,SAD,Indija i cela planeta naš narod je odavno ispod svake ivice egzistencije pa šta ima veze skinite i to malo mesa što ima na kostima pa nek ostanu koske.U nas se i koske iskoriste.Dalje tajkun označava osobu, koje su u vrieme privatizacije i uvođenja tržišta kapitala stvorili bogatstvo i mrežu poslovnih veza, financijske moćnike koji su se obogatili naglo bez novca i rada na sumnjiv način; novopečeni bogataš.Naveli ste imena na kojima ste zasnivali kampanju u nezabeleženoj nepogodi za tajkune kada Vi dodjete na vlast.Nikome ništa niste dokazali.Dakle oni su čisti kao suza.Zaista veliki uspeh što ste naplatili porez.Ovi pre Vas pa pre Vas su sigurno dremali i nisu im naplaćivali porez.Vi ste proglasili sve zaposlene gradjane da su tajkuni jer im protiv ustavno uvodite smanjenje plate.Vi kršite Ustav.Ko je Vama dao za pravo da skinete nekom penziju recimo ko je 40 godina uplaćivao PIO fond.Ko ste Vi da raspolažete unapred uplaćenim tudjim novcem,novcem gradjana za penziju i da im to oduzmete po nekoj sklai.Za to Vas hvale.Neka isti ti koji Vas hvale probaju da dirnu u 40 godina uplaćivanja penzionog staža bilo gde u svetu.Šta mislite koliko bi opstali na vlasti.24 sata Molite za strpljenje.Molimo i mi da lopovu nadjete adekvatan smeštaj koji mu pripada.Ko Vas sprečava?NULA

Ista prica

pre 9 godina

Od Marka Miskovica naplaceno 163.000 dinara hahahahhaha.
Pa njemu samo za gorivo za jahtu da se provoza treba par hiljada evra!
A vi ne mozete porez da mu naplatite

srb

pre 9 godina

sta me briga koliko su platili, dug mora da se plati u celosti
ili kazne i zaplena imovine. malim preduzecima se nista neprasta i neodlaze, cim zakasne par dana odmah inspekcija i deranje koze

Mrš bre!

pre 9 godina

Sva AV-ova priča pada u vodu kada saberete godine robije Mlađana Dinkića i Miškovića,a to je NULA!A to znači da je lagao u predizbornoj kampanji,kao što nas i sada laže.Pod hitno uvesti zakon po kome će stranka koja dobije vlast krivično odgovarati za svaku izrečenu laž u predizbornim kampanjama.To je klasična prevara i za to se mora odgovarati i to za primer!

seljak e

pre 9 godina

Kako je reč o kompaniji Željka Mitrovića, Pink internešnel, njihov dug je zaključno sa 30. 9 bio 412 miliona dinara, a u ovoj godni im je već naplaćeno 874 miliona dinara, kazao je Vučić.

Jel neko procitao ovo?

pjer

pre 9 godina

Jedno pitanje za premijera, šta je sa rezultatima istrage u vezi sa dronom koji je prekinuo utakmicu Srbija - Albanija za koju ste najavili da mnogi neće biti srećni kada budu videli?

Ne pravite me ludim

pre 9 godina

Promašio cilj.

Niko ne kaže da vlada štiti one koji plaćaju, problem je što štiti one koji ne plaćaju.
A ima ih onoliko...

Miloš

pre 9 godina

Svestan sam da je država u problemu i da se mora štedeti. Ali, nikako ne shvatam da je linearno smanjenje plata od 10% pravedno. Izvinite, nije isto osetiti smanjenje od deset odsto na platu od 80 hiljada dinara ili na platu od 30 hiljada. Drugo, nesporno je da će efekat mera biti štednja novca u državnoj kasi, ali mislim da se jako malo priča koliko će ovo uticati na potrošnju? A, to će, vreme će pokazati, osetiti i trgovine i proizvođači... Ekonomija je lanac gde samo jedna karika da oslabi vuče sve.

braca

pre 9 godina

Ako je ovo pravna država onda prav i obaveze imaju svi. zašto me onda jurite za 30.000,00 dinara poreza i blokirate račun? Vlasti se menjaju, ali se ništa ne menja.

antibot

pre 9 godina

imam jedno pitanje na koje bih molio da mi se odgovori...

da li vi botovi sami smisljate imena ili vam ih vodje timova internet aktivista salju u onim unapred pripremljenim tabelama?

#snsleaks

bogi

pre 9 godina

Nasi tajkuni - velika vecina skoro 90% njih, nisu nista drugo do mega uvoznici i prodavci u Srbiji. Monopol na uvoz!... a zabrana obicnim ljudima za izvoz. Pokusajte da posaljete neki paket u inostranstvo da vidimo sta ce da se desi? ... kada se susretnete sa carinskim prpoisima kao da se uvozi nuklerni otpad. A probajte da uvezete nesto eeee! to tek tako ne moze. Jednostvano to su pijavice koje iznose novac iz Srbije i njih stite banke u cijem interesu je to da bude tako. Sto je Miskovic kupio kucu u Londonu od 30.000.000GBP? Jer je stimulisan da trosi napolju a i njegovo je pa moze.

Jaccoled

pre 9 godina

Tajkunima je dozvoljeno dugi niz godina da ne placaju porez.Sada se ocekuje da premijer za pet meseci naplati sva prethodna dugovanja.Bitno je da su potrazivanja drzave tajkuni poceli lagano da isplacuju,i sve ce doci na svoje vremenom.Nece niko moci ostati duzan,ta vremena su prosla.

Gde nam je bila pamet

pre 9 godina

Ko je dozvolio da taj dug uopste postane toliki? Gde je bila drzava ranije? Zar mi nismo imali svoje predstavnike u toj vlasti koja je dozvolila tolike dugove? Treba da ih je sramota da bilo sta pitaju, a oni jos imaju obraza da kritikuju nekog sto pokusava da ispravi to sto su oni gresili.

Marko

pre 9 godina

@Rasa: ne znam kako u Srbiji, u Svajcarskoj i obican smrtnik moze da plati porez na rate. Cak i naredne godine ako kojim slucajem ove ne moze. To je svakom dostupno, moras da posaljes upit u poresku upravu i obicno odobre bez rasprave. A sto i ne bi, koju alternativu imaju?

Ti

pre 9 godina

Ja ne sumnjam da ce im Vucic naplatiti do poslednjeg dinara duga koji imaju na ime poreza drzavi.Danas tajkuni moraju da placaju porez drzavi sto prethodnih godina nije bila praksa...prethodnih godina su morali da placaju iskljucivo demokrate i da pune njihove dzepove ne bi li izbegli placanje poreza!Zato smo danas tu gde jesmo,ali ispravice sve to VUCIC!!!

Fc Hajduk-Kula

pre 9 godina

Meni se recimo svidja to sto za razliku od prethodnih godina,ja tacno sada znam u kakvom nam se stanju nalazi drzava,jer se sve javno prica i priznaje,i te mere stednje meni licno ne odgovaraju,ali sta da radim,mozda je i bolje sad malo ja da istrpim da mi moj unuk mogao da ima lepsu buducnst,za njega bih sve izdrzao,pa i ovo..

JACA

pre 9 godina

U ovoj zemlji nema zasticenih,to je ova vlada vec dokazala.Opet je po ko zna koji put argumentovano premijer zacepio usta duse briznicima i dezurnim kriticarima.

Bog Otac

pre 9 godina

I opet ste nezadovoljni demokratski botici.Ova vest vam ne ide u prilog pa pljujete premijera iz petnih zila,a i sami mozete da vidite kako se danas radi za razliku od prethodnih godina dok ste bili na vlasti.Danas tajkuni moraju da placaju porez i izmiruju obaveze koje imaju prema drzavi dok im je ranijih godina sve bilo oprosteno samo da vama popune dzepove!

DENERIS

pre 9 godina

Tajkuni deceniju i kusur nisu nista platili drzavi, pa mi je sad potpuno neverovatno da ljudi očekuju da će u roku od par meseci vratiti sav dug. Doći će i to na svoje, a posebno mi je drago sto nisu vise nedodirljivi.

Dusko Marceta

pre 9 godina

Vucica podrzavaju sve velike sile Rusija ,Nemacka ,SAD a kritikuju ga oni koji su upravo doveli drzavu do bankrota i koji su sve rasprodali.

DRAGANA GRUBOR

pre 9 godina

Vucic je prvi politicar u Srbiji koji je uopste i pokrenuo borbu protiv tajkuna pre njega su bili zassticeni kao beli medvedi i niko im nije nista mogao.

Tihi12

pre 9 godina

Cim je Vucic dosao na vlast tajkuni su se organizovali i sastajali sa demokratama i pokusali da ih vrate na vlast, toliko o tajkunima i Vucicu..

SLOBODANKA TODOROVIC

pre 9 godina

Posle mnogo godina odlaganja reformi Vucic je pokrenuo one mere koje su neophodne da izadjemo iz krize i da ozivimo svoju ekonomiju i zato verujem da ce mo 2016 imati najveci privredni rast u Evropi.

Velinka

pre 9 godina

Vucic je kao i uvek hrabar, odgovoran i transparentan. Nema nejasnoca oko bilo cega kad su reforme u pitanju. Uostalom tako i treba jedan Premijer da se ponasa.

Vesna Janković NBg

pre 9 godina

Građani Srbije moraju da shvate da se ne može tako lako zavesti red i urediti država koja je dugo bilo zapuštena i čiji je mentalitet takav kakav jeste. Mi, Srbi smo narod nesamokritičan, neobjektivan, nespreman da uzme svoju slobodu i pravdu u svoje ruke. Kada se pojavio vođa za sveopšte dobro Srbi se koncentrišu da ga svim mogućim sredstvima diskvalifikuju lupetajući gluposti kako štiti tajkune. Samo napred, gospodine Vučiću, narod je uz Vas

Kosta

pre 9 godina

Najveci kriticari rada ove vlade su oni koji po istim tim osnovama za koje kritikuju nisu uradili skoro nista, jer da su radili, tajkuni nebi danas dugovoali ovolike sume novca.

Braun

pre 9 godina

Pa Vucic je prvi i jedini koji je imao peklju da postroji tajkune i da im da racun u ruke. Ko je smeo da pomisli da ispostavi racun Miskovicu i drugima svih ovih godina ? Niko.

mary

pre 9 godina

Ova vlada je za par meseci uspela da uradi ono za sta nisu bile sposobne bivse vlasti godinama. Naplatili su vise poreza od tajkuna nego ovi koji sada prozivaju vladu. Oni ne samo da im nisu naplacivali porez nego su im dodeljivali i subvencije, ko ne bi u tim uslovima uspesno poslovao?

Dragana Ceran

pre 9 godina

Vuciceve reforme podrzava ceo svet najvece sile su uz njega i zbog toga ne sumnjam da ce mo 2016 imati najveci privredni rast u Evropi.

Drasko Djumic

pre 9 godina

Dolaskom sns na vlast Srbija je konacno pocela da sprovodi realnu politiku i konacno ce stati na svoje noge i 2016 ce mo imati najveci privredni rast u Evropi jer ove mere ce dati rezultate i donece bolji zivot.

Pera

pre 9 godina

Prošlo je vreme neplaćanja poreza i neizmirivanja ostalih obaveza prema državi. Napokon Srbija počinje da funkcioniše kao normalna država.

Sablja

pre 9 godina

Da ova vlada štiti tajkune najbolje se vidi po Miškoviću, Šariću... Očigledno je ko ih zaista štiti. Ako se samo pogleda ko svakodnevno kritikuje vladu i kome smetaju ove reforme sve će biti jasno.

MILICA ZORIC

pre 9 godina

Svi oni koji su opljackali drzavi i koji nisu placali porez bice kaznjeni ali treba strpljenja verujem da ce sns i ostvariti ono stom je obecala i da ce mo 2o16 biti znacajno uredjenija drzava za velikim ekonomskim rastom

MARKO STUPAR

pre 9 godina

Tajkuni su bili zasticeni pod rezimom ds i tada su mogli da rade sta hoce a Vucic je prvi politicar u Srbiji koji je pokrenuo borbu protiv njih i oni vise nece biti jaci od drzave,.

Zvezda

pre 9 godina

Svaka cast Vucicu! Samo je on uspeo da naplati porez od najvecih tajkuna, inace ljubimce predhodne vlasti kod kojih nisu morali da placaju porez.

Ljovisna

pre 9 godina

Tajkuni su se opustili za vreme vladavine demokrata i sad im je prosto neobicno da moraju da plate porez drzavi!Navikli ljudi da moraju da podmire dzepove demokrata,a zauzvrat porez i drzavu Srbiju ko sisa.E pa danas je okrenut novi list i gospodo moracete sada da platite sav porez koji niste platili za vreme demokrata!Bravo Vucicu samo rezi!

Bog Otac

pre 9 godina

Kod demokrata su svi morali da placaju porez sem tajkuna koji su bili povlasceni povodom toga.Danas je Vucic resio da sav taj dug koji tajkuni imaju prema drzavi naplati i samim tim popuni budzet Srbije!

Mini Maus

pre 9 godina

Premijer i nova vlada da stite tajkune ne bi odmah cim su osvojili glasove gradjana krenuli na tajkune. Zar niste shvatili da u ovoj zemlji vazi parola ni po babu ni po stricevima, ko ne radi po zakonu od zakona ce i stradati.

niccoleta

pre 9 godina

Vučić je povodom kritika da štiti tajkune izneo niz podataka o tome koliko je ova vlada naplatila poreza od najvećih tajkuna i da to pokazuje ih ova vlada ne štiti.
Demokrate su njih mazile i pazile!

palčica666

pre 9 godina

Da su prethodne vlade bile tako hrabre i imale svoj stav i mišljenje,gde bi nam kraj bio.Vučić je odlučan,zna šta radi i iznad svega neustrašiv.Ko je pre njega naplaćivao tajkunima porez?Niko.

Milos Veliki

pre 9 godina

Njega napadaju za sticenje tajkuna isti oni koji su ga napadali za ljudska prava kada je iste hapsio. Cista politika, nigde realnosti. To je politika ds-a.

Ljovisna

pre 9 godina

Tajkuni su se opustili za vreme vladavine demokrata i sad im je prosto neobicno da moraju da plate porez drzavi!Navikli ljudi da moraju da podmire dzepove demokrata,a zauzvrat porez i drzavu Srbiju ko sisa.E pa danas je okrenut novi list i gospodo moracete sada da platite sav porez koji niste platili za vreme demokrata!Bravo Vucicu samo rezi!

Vujke

pre 9 godina

Tajkuni su proteklih godina bili duzni da placaju demokrate,a s druge strane su bili oslobodjeni placanja poreza.Danas je vlada resila da se uhvati u kostac sa njima i da im naplati sav dug koji imaju prema drzavi!Svaka cast Vucicu samo napred!!!

Kidalica

pre 9 godina

Naplati im Vucicu porez i obracunaj im kamatu za sve ove godine sto nisu placali dok su im demokrate bile pri ruci.Sada kada nema demokrata,kada je konacno zaveden red gospodo porez mora da se plati!

Philips

pre 9 godina

Tajkunima Vuciceve reforme ne odgovaraju,nema vise statusa povlastenih,nema namestanja tendera,nema drzanja monopola.Srbija je sada pravna drzava!

Imperator

pre 9 godina

Kako je sad samo tajkunima neobicno sto moraju da placaju porez drzavi jer zahvaljujuci demokratama proteklih godina nisu bili u obavezi da placaju porez i bili su maksimalno zasticenji!

Vojvoda

pre 9 godina

Da kod demokrata nisu bili povlasceni i da su na vreme izmirivali svoje obaveze prema drzavi danas ne bi imali ovolike dugove prema drzavi.Ako ste mislili da cete se izvuci za placanje poreza time sto ste placali Tadica,Djilasa i demokratsku kompaniju grdno ste se prevarili!

carli

pre 9 godina

E tu je 100% upravu,jer do sada niti jedna Vlada nije bila u stanju da nam kaze ralno stanje nase zemlje,vec su se samo pravili blesavi i trpali i ono malo para sto je zemlja imala sebi u dzepove.

Obilić

pre 9 godina

Mislim da je jedino Vučić sposoban da natera tajkune, koje je stvorio režim DS-a, da redovno plaćaju porez državi. Povećanje naplate poreza od njih je svakako signal da je tako nešto i moguće.

Rapka

pre 9 godina

Svaka cast na dosadasnjem radu, Vucic je vise uradio po ovom pitanju za godinu dana, dok neki nisu uspeli ni za 12 godina dok su bili na vlasti.

brranisslav

pre 9 godina

Ne dozvolite gospodine Vučiću da se teret reformi slomi o leđa naroda.
I reforme i socijalna odgovornost, pokazaće se da može i mora tako.

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, a plaćanje poreza zaobići. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Dama bez blama

pre 9 godina

Od mene pozitivna ocena, uz predlog da se i na lokalima malo ceslja i da se raskrsti sa lokalnim mocnicima, za koje rade sitne duse i urusavaju gradove, pa samim tim i drzavu.

Rivaldo#11

pre 9 godina

Mnogo sta se ne radi u ovoj zemlji kako treba,u zadnjih 10-15 godina nam je drzava otisla u totalnu dubiozu,i sada kada neko pokusava da spase sto se spasiti moze,neko drugi to osporava zarad nekih svojih interesa,to nije fer,nije fer prema nama obicnom narodu Srbije,koji samo zeli da ima bar malo pristojniji i bolji zivot nego sto ga sad imamo,to je sve sto trazimo.

Di Maria

pre 9 godina

Prvo ste kukali i dozivali nekoga da stane na put žutim kabadahijama što su pumpali plate i penzije do oblaka, a sad kad je neko konačno odlučio da preseče i da skrenemo s puta u dužničko ropstvo, ni to vam ne valja..

Srbin

pre 9 godina

Porez moraju da placaju svi,a tajkuni su na prvom mestu jer najvise i duguju.Prosla su vremena demokrata kada su tajkuni bili samo u obavezi da potplacuju demokrate i time zaobidju placanje poreza drzavi.Danas se radi odgovorno i svi moraju da ispunjavaju svoje obaveze prema drzavi i placaju porez!

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

@pegica@

pre 9 godina

Kada se radi i interesu države sve je moguće...a oni koji su štitili tajkune najviše i govore protiv vlade..e izvolite pa vidite kako se radi kada se porez naplaćuje od svih a ne samo od gradjana

LEPE OBRVE

pre 9 godina

Mere kako za privredni tako I ekonomski opravak Srbije jasno je definisan po odavno, I mere iz ekspozea se sprovode doslovce, tako da niko ne moze da kaze da Vucic laze ili odstupa od date reci.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

DAKI22

pre 9 godina

Toliko o tome da aktuelna vlast štiti tajkune. Po svemu sudeći te priče polaze od onih kojima je tako nešto bilo svojstveno, i dok iti ti kritikuju rad aktuelne vlade, pohvale stižu i sa istoka i sa zapada.

DS = Ebola

pre 9 godina

Pitam se odakle toliki porez tajkunima i zasto ih niko iz prethodne vlasti svih proteklih godina nije podsetio na dug koji imaju prema drzavi?!Da su svih ovih proteklih godina redovno placali porez drzavi ne bi dug bio toliki,ali na zalost bili su povlasceni...sve do danas.Danas gospodo morate da platite,nema vise demokrata da vas stite!

Cezar

pre 9 godina

A lepo je bilo dok je trajalo zar ne tajkuni?Tutnete Djilasu,Tadicu,Pajticu i kompaniji evrice u dzep i drzava zaboravi na porez koji imate prema njoj.A danas nemate koga da podmitite,porez je i dalje tu...jos veci nego sto je bio...nema Djilasa i Tadica i sad prosto kod Vucica mora da se plati!Ja bi vam jos i kamatu udario da se pusite!

ERZEBET

pre 9 godina

Svaka negativna konotacija na rad premijera I Vlade jasno hoce da stavi senku na svaki rad I njegov rezultat jer ocigledno nekim a smeta sto za razliku od ranijih sada se radi…

Komsija

pre 9 godina

Nema vise demokrata tajkuni pa da se porez zaobilazi u sirokom luku.Danas gospodo morate da izmirite sve dugove koje imate prema drzavi jer danas niko nije povlascen!

декомпозиција

pre 9 godina

Чињенице су једно, а приче друго,зато само нек настави овако влада, доста је било штићења тајкуна од стране претходне власти, дошао је ред на њих да измирују дугове, а не само народ да испашта.

SIMEON

pre 9 godina

Mere kako za privredni tako I ekonomski opravak Srbije jasno je definisan po odavno, I mere iz ekspozea se sprovode doslovce, tako da niko ne moze da kaze da Vucic laze ili odstupa od date reci.

Oliver

pre 9 godina

Svako u Srbiji mora da plaća porez, a to je najbitnije za sve nas. Činjenica je da aktuelna vlast neće štititi nikog, a to je zaista za svaku pohvalu. Napokon se nalazimo u sigurnim rukama.

SanRemo

pre 9 godina

Napokon je doslo vreme da i tajkuni placaju svoje poreze i to sve zahvaljujuci Vucicu. Proslo je vreme DS-a kad su bili povlasceni i nisu morali da izmiruju svoje obaveze.

Metak

pre 9 godina

Ako su tajkuni mislili da ce i danas moci da podmite,a da zauzvrat ne placaju porez drzavi onda su se grdno prevarili.Kod demokrata je proteklih godina to bila vec ustaljena praksa,ali danas...nece da moze!

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, a plaćanje poreza zaobići. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

miklos

pre 9 godina

Niko ovde ne stiti tajkune, ali napad je oduvek bio najbolja odbrana pa je I sada to slucaj. Tajkune su stitili oni koji se sada najvise I bune za ustede.

Mirce

pre 9 godina

Mere idu solidarno i njima se vodi socijalno pravicna i drzavno odgovorna politika. Najsiromasnijima se ne diraju primanja, a tajkuni koji nisu platili porez verujem da ce morati.

Mile -rus i Brisel -plus

pre 9 godina

@ stanka, 24. oktobar 2014 13:01)
Stavi prst na čelo i razmisli .
Koliko bi njih ostalo bez posla ,takvim postupkom.
Odgovorna vlast to neće uraditi ,već polako naplaćivati dugove.

Svarog

pre 9 godina

Mislili ste gospodo tajkuni da ste placanjem i finansiranjem demokrata zavrsili posao sa porezom i da ce te ga izbeci,ali onda je dosao Vucic i razuverio vas ispostavom racuna za kompletan prethodni period pa sve do danas!

Velibor

pre 9 godina

Lepo sto konacno i tajkuni konacno uplacuju poreze, ali trebalo bi ih kazniti jer su njihovim neplacanjem stekli bolji polozaj od konkurencije koja je taj porez placala na vreme, ako je uopste ima.

Polivalentan

pre 9 godina

Kao što premijer kaže, možemo mi nastaviti ovako još par godina pa onda kao zemlje latinske Amerike, raditi za pola dolara na sat, jer će nam ceo BDP odlaziti na vraćanje dugova belosvetskim zelenašima

Brzi Gonzaless

pre 9 godina

Po svemu sudeći prošla su vremena kada su se obaveze prema državi mogle izbeći, na kontu plaćanje pojedinim političarima iz vrha vlasti. Bez obzira ko je u pitanju, svako mora poštovati zakon, državu, a time i njene građane.

Snajper

pre 9 godina

Plati porez pa se klati!Morate tajkuni da se odreknete povlastica koje ste imali svih ovih proteklih godina i danas gospodo porez i dug koji imate prema drzavi morate da platite!

Miklos

pre 9 godina

Niko ovde ne stiti tajkune, ali napad je oduvek bio najbolja odbrana pa je I sada to slucaj. Tajkune su stitili oni koji se sada najvise I bune za ustede.

Kalispera

pre 9 godina

Koliko izgubljenog vremena I koliko samo propustenih sansi I to krivicom ljudi koje smo mi sami birali I koje smo toliko dugo, a 12 godina jeste dugo trpeti beznadje I slepilo u kome smo ziveli.

Rajka

pre 9 godina

Vucicu naplati im porez sa sve kamatom za sve ove prethodne godine sto nisu placali.Dosta su ih demokrate stitile od placanja poreza doslo je vreme da se dug prema drzavi izmiri!

Mustela

pre 9 godina

Tajkune,posebno jednog,najmocnijeg su najvise stitili oni koji sada premijera najvise napadaju.Vreme povlastenih je proslo,porez ce morati da placaju svi,bez razlike.

HUAHUA

pre 9 godina

Vazno je da ljudi konacno shvate da se kako kaze narodna od poreza I smrti ne moze pobeci. Pa I u Titovo vreme porez je bio obavezan, a za tim vremenom svi placu.

Mexes

pre 9 godina

Broj zaposlenih u javnom sektoru je između 700 i 800k, broj penzionera 1.7m, a samo 300k je zaposleno u industrijskoj proizvodnji. Ovo je neophodnost ako ne želimo Grčki deficit, državni aparat se mora smanjiti.

General

pre 9 godina

Tajkuni sto ste placali demokrate placali ste,a od danas morate gospodo da platite i porez drzavi koji imate,a on nikako nije mali!

stanka

pre 9 godina

Ako tajkuni nisu plaćali porez deceniju i više treba im konfiskovati imovinu u vrednosti duga,kao što se običnim građanima konfiskuju stanovi za dug od 200000 hiljada dinara za neplaćenu struju,a oni izbacuju na ulicu.

ateista

pre 9 godina

Ja I ne mislim jako dobro znam da je prvi put u istoriji da se izadje pred gradjane Srbije I da se bez ikakvod dvoumljena ili straha jasno I glasno kaze kakva je realnost… to je veliki korak s obzirom da nam je u mentalitetu da ne priznajemo nista.

piton

pre 9 godina

Uzimaj od onoga ko ima jer taj ko ima uzeo je od naroda . Tajkuni moraju mnogo više novca da daju državi i da rade samo ako donose profit i pomognu građanima ...

MiMi

pre 9 godina

(Vladislav, 24. oktobar 2014 14:44)Imate Vi bas lep nacin obracunavanja...Jel je njega bivsa Vlada koristila?Lepo sto ste nam otvorili oci i preneli kako se to zapravo radilo..Ccc

neko iz mase

pre 9 godina

Da bi se živelo, trebalo bi razmontirati instaliranu partijsku mašineriju koja je egzistirala preko 20 godina, od komunista i socijalista, preko demokrata, desnih i levih.

Miki

pre 9 godina

Mislim da nije dovoljno naplatiti porez. To je obično zaglupljivanje naroda! Treba oduzeti celokupnu njihovu imovinu i svim članovima njihove porodice (i u Srbiji i inostranstvu) a njih primerno osuditi!potom sa tim sredstvima neko pošten da upravlja i onda plaća poreze!

Mare

pre 9 godina

U svetu se mozes mozda i za ubistvo izvuci ali ako ne platis porez drzavi nece te niko spasiti.Zna se sta je osnovno da bi drzava mogla da fukcionise.

Pedjolino

pre 9 godina

Plaćanje poreza je normalno u svim razvijenim zemljama. U SRbiji nažalost u prethodnim godinama nije, nadam se ćemo i mi postati normalna zemlja.

ekonomija malo morgen

pre 9 godina

Koliko dužnika je u zatvoru? Pročitajte član 229 i 229a krivičnog zakona, čim dug pređe milion i po, zatvor je obavezan.