Četvrtak, 23.10.2014.

18:26

Vučić: Srbija pripada EU

Srbija pripada redu država članica EU, gde želimo da budemo uvažavani na način na koji mi uvažavamo Uniju, rekao je Vučić nakon sastanka sa Štefanom FIleom.

Izvor: B92

Vuèiæ: Srbija pripada EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Vendi

pre 9 godina

Ulaskom u eu stvara se povoljna privrednoposlovna klima za investitore,sto ce uticati na otvaranje novih radnih mesta I povecanje DBP. Zakonske reforme koje su sprovedene ka tom cilju su smo jedan od potrebnih koraka, koje ce usloviti dalji napredak nase drzave ka poboljsanju standarda gradjana.

Slavko

pre 9 godina

EU je naša budućmost iz mnogo razloga. Ako ništa drugo geografski položaj nam je takav da smo okruženi zemljama koje su članice EU.

SrkiS

pre 9 godina

Neophodno je da Srbija nastavi započete reforme, kako bi se što bliže približila standardima koji se zahtevaju od svake članice EU. Time ćemo postići da imamo uređenu državu, a ujedno i bolji život za naše građane. U tom kontekstu Srbija pripada EU.

konkretno

pre 9 godina

Očekujem da Evropa konkretnim potezima i odlukom o početu pregovora sa Srbijom pokaže da zaista ceni sve poteze i preduzete mere naše vlade.

Nikola89

pre 9 godina

Srbija sada ima vladu koja je spreman da podnese zrtve I da sprovede bolne reforme. Svi smo svesni da situacija koja je bila do sada nije bila odrziva , naravno da je tesko ali niko nije ni obecava da ce biti lako. Ono sto je bitno je to da imamo podrsku evropskih zemlja i da cemo u evropsku uniju uci za par godina ali koa jedna moderna i stabilna zemlja.

potvrđeno

pre 9 godina

Politika koju je definisao i odredio premijer je toliko puta već dobila potvrdu od evropskih zvaničnika da samo treba nastaviti sa njenom doslednom i istrajnom primenom

Enigma

pre 9 godina

Mislim da Srbija nikada nije bila bliza EU. Podrska koju u poslednje vreme dobijamo sa svih strana, a narocito od vodecih zemalja Unije jeste pokazatelj da idemo u dobrom smeru.

draginja

pre 9 godina

imamo srecu zbog geopolitickog polozaja Srbije pa nesto i misle o nama,inace da smo negde da ne smetamo okruzenju,pustili bi da se medjusobno poubijamo.

Ignjat

pre 9 godina

Evropska unija predstavlja zajednicu uređenih država. Nakon sprovedenih reformi i Srbija će biti jedna od uređenih država, koja će kao takva pripadati Evropskoj uniji.

Borko

pre 9 godina

Možda nismo EU, ali jesmo Evropa. Uzmimo najbolje od njih, a to su zakoni, uređenost država, postanimo pravna država i to je sasvim dovoljno. Za ono više - videćemo, i oni sami ne znaju da li će opstati kao EU.

grbela

pre 9 godina

Najlakse je pasti na provokacije slabijih ,jadnih i iskompleksiranih! Necemo dozvoliti to nikako! Vucic radi i govori pravu stvar!

Hmmm

pre 9 godina

(Rage Against The Machine, 23. oktobar 2014 22:50)
Kultura ti očigledno nije jača strana. Srbija pripada građanima, a zbog građana, Vučić radi najbolje za Srbiju. Najbolje je da postanemo deo EU, a samim tim ostvarimo i koristi iz te saradnje.

Leptiricak

pre 9 godina

@(bivsi srbin, 23. oktobar 2014 19:10)
Srbija je samostalna država, koja ima glavni cilj a to je pridruživanje EU. Premijer je istakao da je Srbija na dobrom putu da postane članica EU, i da su sada šanse najrealnije.

osica

pre 9 godina

Samo se ti zanosi, sva dešavanja govore da nikada nećemo ući u EU, zamajavate narod i maltretirate ga. Ne leti visoko, jer pad će biti jako bolan.

pripravnica

pre 9 godina

Srbiji je jedino tamo i mesto. Samo ti Vucicu radi i nista se ne sekiraj,imas podrsku gradjana,oni kojima se ne svidja to sto radis neka te ne gledaju i ne slusaju! Videce oni za godinu dana gde ce Srbija biti.

Vladan

pre 9 godina

Budućnost Srbije je u EU, i to je cilj kojem moramo težiti svi! A da bi postali zemlja članica unije, neophodno je da sprovedemo započete reforme, za koje Vučić ima punu podršku i verujem da ći ih sa uspehom okončati!

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Rekli lepo juce - u sledecih 5 godina nema nista, za posle cemo da vidimo... Srecom pa mi svi zivimo po 1000 godina, 30 izgubljenih manje-vise... Doduse, ni Vucic ni Dacic ne izgledaju kao da su delili sudbinu svoje zemlje i izgubili 30 god...

Бојан Илић

pre 9 godina

"Srbija se ponaša ozbiljno i odgovorno ne zato što je slaba već zato što je to bolje za nas i region", rekao je premijer.

Па немој баш да смо толико "озбиљни" и да гледамо слепо само како до ЕУ а код нас "мишеви коло воде" и подривају државу!?
Немој, јадно је много!

NeMile

pre 9 godina

"Putin je lično rekao, imaju nameru uložiti DESET milijardi evra a na Srbiji je da li će biti toalet papir ..."
(MileNS, 23. oktobar 2014 20:02)

Mile, a jel neko Putina i ostale Ruse sprecavao da vec DO SADA uloze te milijarde, u proteklih, recimo 10-tak godina (od kako je Putin na vlasti a valjda i duze)?
A kredite sa MASNIM kamata (8% i slicno) ne racunaj kao ulaganje. To mu dodje vise kao cedjenje jadne Srbije. U narodu se cesto tako nesto zove i zelenasenje.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Tacno, pripada njima, a ne nama. Oni se za sve pitaju i o svemu odlucuju. Mi smo podstanari u nasoj sopstvenoj drzavi dok nas ne isteraju i prime druge. Vidim da su predstavnici tih drugih vec dosli da izvide stanje a i kljuceve ce uskoro dobiti.

Mameti

pre 9 godina

Koga bre zaluđuju. Srbija je netolerantna, homofobična, rasistička, neobrazovana, neuređena, korumpirana, neradna, nepravedna i jezivo siromašna.
Evropa nas tako doživljava i samo zahvaljujući našoj spremnosti da budemo uslužni po pitanjima koja ih interesuju dopuštaju nam da pričamo o članstvu. Kako se budu rešavali problemi koji ih brinu (Kosovo, Republika Srpska) počeće da se otvaraju nova i nova pitanja. U Srbiji se ništa ne radi na obrazovanju i emancipaciji društva, a društvo tone zahvaljujući mešavini najgore kapitalističke eksploatacije, u privatnim firmama, i kvazi socijalizma, u državnoj upravi i državnim preduzećima. Dokle god ne rešimo ove protivrečnosti u društvu, i to bez prisile spolja, nas neće pustiti ni u predsoblje EU.

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Mi svi pripadamo velikom svemoćnom gospodaru univerzuma koji nam priča najlepše bajke.... i narod očigledno uživa u tome. Zbog čega onda potreba za nekim zapadom ili istokom...

Dejan Marinkovic

pre 9 godina

Konacno vise nije "mlacenje prazne slame", sto smo slusali godinama unazad, sada smo sigurni da ulazimo u EU.
Hteli smo EU, podrzavali Tadica samo zbog toga, evo nam EU sada!
Samo sto sada cujem da neki, koji su do juce podrzavali ulazak Srbije u EU imaju mnogo nesto protiv, ne znam u cemu je fazon?

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Kako može biti ozbiljna zemlja, ona kojoj otmu teritoriju i narod, pa onda ti koji su oteli, začikavaju i provociraju, sve pitajući da se vlada izjasni, ako sme, otimačini, a premijer, ne želi da izjasni, menja temu, jer ima "preča posla" od pitanja teritorijalnog integriteta svoje zemlje?

Lazar

pre 9 godina

Srbija pripada tebi, meni se tako čini. Ti si naš bensedin, ti se pojaviš na televiziji i ja se smirim. Ima te više puta dnevno na tv-u nego obroka na tanjiru. Hvala ti na tome spasitelju naš.

smesno

pre 9 godina

Pa normalno to vam je cilj da Srbija igra kako EU zeli,da budemo vase figure, da radite s nama sto vam je volja...
Srbija pripada srpskom narodu!!zalosno sto narod ne kapira sta im ova politicka elita sprema,kako idemo prema EU gradjani ce vredeti sve manje i manje,ima da bude sta nam oni kroje...to je demokratija.

muta

pre 9 godina

Citam danas interesantan tekst "Prvi put otvorena "barijera" mozga kako bi se lečio rak". Siguran sam da ce ova procedura uspeti. Ono sto ni francuski, americki, ruski, indijski, kineski ... lekari nikada nece uspeti je da osmisle proceduru za probijanje "barijere" srpskog mozga i uniste sindrom nasedanja na lazu i paralazu.

sasa jokic

pre 9 godina

Humanoid i Mile@ Ma nemam ja nista protiv ruskih para, ali nema ih nikako. Putin je i pre tri godine obecao 10 milijardi, ali ne videsmo ni euro. 800 miliona eura su dali pod uslovom da njihove firme izvode radove, po njihovim (duplim) cenama i plus cemo na to kamatu da placamo.
Juce je izasla analiza u novinama, koliko su ulozile zapadne zemlje a koliko Rusija u poslednjih 10 godina. Rusi su na nivou Crne Gore. Da ne pricam da nam crpe rezerve gasa i nafte, koje im je Kostunica poklonio (10 milijardi €). Ej, deset milijardi, a mi penzionerima lekarima i profesorima od plate odbijamo?!
To sto nas je NATO bombardovao da zahvalimo Slobi, koji se inatio provocirao, pa kad su mu jednu bombu na kucu bacili, poslao Marjanovica u Kumanovo da potpise kapitulaciju. Da smomih odmah pustili da naprave Bondstil, dobili bi milijarde investicija, e Sloba je hteo rat sa njima. I ko je prvi utekao sa Kosova? Rusi......naravno. Ko nas je ispalio za S300?

NemanjaVac8

pre 9 godina

[Vučiću, pukao si sa zavlačenjem ruke u narodni džep. To je prvo i osnovno. Niko nije glasao SNS zbog toga i da bi SPS bio na vlasti. Uzgred i ova vlast kao i sve prethodne se iživljava na sirotinji.Uvođenje reda u državi treba da počne od vrha, sve ostalo je demagogija. Kada kažem vrh, mislim na policiju i razne policije, vojsku, službe bezbednosti, pravosuđe...Tu i oko toga je 99,9% ozbiljnih kriminalaca i mafije. Dalje, pojedinci iz drugih partija, pre svega iz SPS-a kao i razočarani članovi SNS-a zajedno sa gore pomenutim smećem čvrsto gaje terorističke ambicije i nikom ništa.Tu su naravno i naši psiho - desničari. Narod je najmanje od svega očekivao da se dozvoli klima da neko uopšte može i da pomisli da ponovo nišani premijera,predsednika... što samo debil u Srbiji nije u stanju da primeti. Moj Vučiću ti si otprilike nesposoban da budeš premijer Srbije.Sve nešto napvola i nevdorečeno.]

MileNS

pre 9 godina

(sasa jokic, 23. oktobar 2014 18:49)

Putin je lično rekao, imaju nameru uložiti DESET milijardi evra a na Srbiji je da li će biti toalet papir za EU predstavnike i da li će Srbija delovati po naređenju (neki su to nazvali preporuka ili ed memoar koji je uputila Evropska komisija) i ispustiti jedinstvenu priliku za preporod poljoprivrede...
Sa druge strane ovi evropljani nam ne nude ništa sem još jednog uslova za koji smo saznali eto danas, Zakon o uzgajanju i prometu GMO se PIŠE već i uskoro će uci u proceduru za usvajanje, to je uslov postavljen Srbiji da moze pristupisti STO a drugi je uslov pristupiti STO da bi navodno nekada pristupili EU a to je priča za malu decu.
SVE će ovi dati a Srbija neće dobiti ništa sem još veće propasti, i slep to vidi.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vucic izgleda kao i vecina Srba veruje da iskrenost mora pobediti a ne shvata da su ovi na zapadu "iskreni" koliko je i Zemlja ravna ploca. Mene posebno zabrinjava ovaj pristup "vazno je da je Srbija stabilna"a u podtekstu "nije vazno kolika je, sve dok sam ja na vlasti" kao i "mi smo moralni pobednici, nije vazno sto gubimo na terenu".

sabahudin

pre 9 godina

srbija bre pripada sebi kao i sve ostale zemlje bez obzira na clanstvo u bilo kojoj organizaciji. zamislite da merkelka izvali takvu glupost.

lora

pre 9 godina

Srbija svoju buducnost vidi u EU, ali postoje uslovi koje Srbija moze i hoce da ispuni, ali u svemu postoji mera, neke granice Srbija nece prelaziti.

objektivni citalac

pre 9 godina

Mi želimo da izlečimo Srbiju. Reforme su bolne ali mi želimo uspešnu i noromalnu zemlju"

AV verovatno ni ne primecuje da ponavlja reci EU emisara, koje su mu upravo sasuli u lice.

Srbija radi punom parom da donosi zakone, ali mi nećemo da molimo nikoga za članstvo u EU.
Zato ćemo da ispunjavamo zadatke, a sve ostalo je na našim večerašnjim gostima i državama članicima"

AV hoce da ispunjava zadatke koje mu diktiraju.

Vlast fascinira mediokritete oduvek kod nas u Srbiji.

Na zalost mi nismo u poziciji da izaberemo svoje predstavnike vec ih biraju ambasadori.

Od 1946 pa nadalje, najveca referenca u nasoj politici je ko je dobar :
sa SSSRom, Velikom Britanijom i SAD, EU.

Kome je zaista stalo do Srbije ili ranije Jugoslavije, to odavno nije pitanje.
To je nesto za sta cemo morati da se izborimo.

Freedom is not for free.

Milos

pre 9 godina

Primedba broj jedan koja nema veze sa gospodinom Vucicem al ima veze sa reformama
EU je podrzavala sve pre tebe i svi su dobijali nagradu (skidanje viza,potpisivanje sporazuma,...) ali te reforme koje EU hvali (i generalno nas hvali zadnjih 14 godina) su nas dovele na rub egzistencije.

Druga primedba sto se tice premije Rame
Ne moras ti da padas na njihove provokacije da pozivas na rat ili sta ti ja znam.Na tu njegovu izjavu samo si trebao da kazes Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova. Nije to nikakva provokacija nego nas legitiman stav. Lose bi bilo da kazes sad cemo da objavimo rat Albaniji. Na zalost nemas hrabrosti da kazes da je to nasa zemlja.

bzvz

pre 9 godina

Ni po cemu Srbija ne pripada EU. Mentalni sklop, slovensko poreklo, vera i istorija srpskog naroda, potpuno su u suprotnosti sa ekvivalentima iz zemalja EU. Oni ce nas mozda usvojiti samo zbog geostrateskih interesa SAD i da bi Rusima otkinuli saveznika. Inace, EU se gadi Srbije, mi smo im strano telo koje moraju progutati iz navedenih razloga. Upravo se u Nemackoj vodi kampanja protiv Muslimana, ali tiha i podmukla, a javno su im bajagi isti buducnost posto nemacki narod izumire polako. To mi pricaju ljudi koji zive tamo i kojima nepravda i laz smetaju.

Humanoid

pre 9 godina

EU ce ulozitii milijardu u region i obezbediti jos deset iz drugih finansijskih institucija.
A sta Rusi nude? Nista, kao i obicno.

(sasa jokic, 23. oktobar 2014 18:49)

Ekonomska šteta prouzrokovana bombardovanjem iznosi oko 30 milijardi dolara (procena Grupe 17). Pretpostavimo da su ova tvoja 'potemkinova sela' istinita (:D:D:D), opet ispada da je ruskih 5 kopejki daleko više nego svih ovih virtualnih 11 milijardi, jer nam Rusi nisu uništili ni kućicu za ptice, za razliku od zemalja EU, koji su to strastveno radile 1999.
Sad, znam ja da aktivista i istina ne idu jedno uz drugo, već klasično mantranje, no ovo već prelazi u petokolonaštvo. No, mantraj koliko ti volja, većina pamti i ne zaboravlja, bez obzira na nadljudsku upiranje dragih nam aktivista.

ksenija

pre 9 godina

Od EU nece biti velikih ekonomskih koristi. U Hrvatskoj raste broj osiromasenih, prezaduzenih i blokiranih. Pa i deloziranih. Jedina korist koju mi mozemo da imamo od EU je da se ne ugusimo u Putinovom zagrljaju. Dakle, balansiranje izmedju dva zla.

nenad.p

pre 9 godina

Tvoj mentor Toma diploma ne misli tako!
Vi se izgleda, niti terate niti vodite!
Evropa to vidi!
I kaznjava...
Ti ne osecas, narod oseca pa ti pise na vreme!

Filip

pre 9 godina

Ne! Srbija pripada Evropi, a ne EU. Velika razlika. Ne treba nista da imamo sa tom hrpom korumpiranih autokrata! A ne trebaju ni ostale evropske zemlje. Sloboda za Evropu! Dole EU!

Grunf

pre 9 godina

Srbija pripada EU?Kojim to vrlo važnim usvojenim zakonima(neke smo usvojili), a u praksi ništa nismo primenili može bilo ko da iznese tvrdnju da Srbija pripada EU.Do pre nekoliko meseci imali smo N.N lice gde je Ministarka Zorane Mihajlović tvrdila da jedan član Vlade RS radi protiv interesa države.Danas imamo izjavu Premijera da za neke ekonomske reforme imamo N.N lica koja su bahata i osiona.S obzirom na ukazano poverenje gradjana Srbija SNS ima apslotnu većinu šta je problem da se otkriju N.N lica koja rade protiv interesa države,dokaže om se krivica i izrekne kazna.Da li za sve budalaštine u Srbiji su odgovorna maloletna i N.N lica.Postoji još jedan mali problem.Mi zakone već imamo.Te zakone nema ko da sprovede u delo.Ni buduće zakone neće imati ko da sprovede u delo kao i postojeće.Ću ćeš te ćemo ćete će politika nikog ne interesuje.Uradi i izvrši.Da li Srbija ima odgovor da li mi gradimo ili ne Južni tok.Malo ptpisijemo pa ne potpisujemo gradnju,malo ga otvaramo pa zatvramo.Zapitajte se šta su drugi uradili sa novcem od pomoći Evropske banke a šta je Srbija uradila i koliko je novca propalo zato što ne postoje ideje.Zar mislite da u državi u kojoj 90% državnog aparata dangubi može da se napravi nešto.Kada ste svoje gradjane poslednji put obradovali?Kada čovek otvori novine prvo mora da popije bensedin.Kao da čita crnu hroniku prvih 20 strana o ubistvima,rušilaštvu,hiliganstvu,lopovloku.Kada će Srbija pročitati vest dokazana krivica, osudjen,poslat na izdržavanje kazne.

Срце Оријента

pre 9 godina

Pripadamo geografski, al ni blizu nismo. Videćemo kad nam stigne hladni, poslovni Zapad
(Vesna BG, 23. oktobar 2014 18:44)

а ми овако ватрени, пуни живота и људскости са огромним породицама и међуљудском блискошћу,

sasa jokic

pre 9 godina

EU ce ulozitii milijardu u region i obezbediti jos deset iz drugih finansijskih institucija.
A sta Rusi nude? Nista, kao i obicno.
Nema reformi Vucicu dok ne pohapsis ljude koji su opljackali Srbiju, a pre toga im ne naplatis porez koji duguju.
Nista po tom pitanju niste uradili, apsolutno nista

Odisej

pre 9 godina

Oduvek je tako i bilo. Nego dosta toga treba da promenimo kod nas i u nama samima da bi se pridruzili Evropskoj zajednici, da delimo sudbinu evropskih naroda. Da zivimo u stabilnoj, uredjenoj drzavi, gde cemo normalno moci da radimo i pristojno zivimo od svog rada.

Dejan Marinkovic

pre 9 godina

Konacno vise nije "mlacenje prazne slame", sto smo slusali godinama unazad, sada smo sigurni da ulazimo u EU.
Hteli smo EU, podrzavali Tadica samo zbog toga, evo nam EU sada!
Samo sto sada cujem da neki, koji su do juce podrzavali ulazak Srbije u EU imaju mnogo nesto protiv, ne znam u cemu je fazon?

lora

pre 9 godina

Srbija svoju buducnost vidi u EU, ali postoje uslovi koje Srbija moze i hoce da ispuni, ali u svemu postoji mera, neke granice Srbija nece prelaziti.

Odisej

pre 9 godina

Oduvek je tako i bilo. Nego dosta toga treba da promenimo kod nas i u nama samima da bi se pridruzili Evropskoj zajednici, da delimo sudbinu evropskih naroda. Da zivimo u stabilnoj, uredjenoj drzavi, gde cemo normalno moci da radimo i pristojno zivimo od svog rada.

sasa jokic

pre 9 godina

EU ce ulozitii milijardu u region i obezbediti jos deset iz drugih finansijskih institucija.
A sta Rusi nude? Nista, kao i obicno.
Nema reformi Vucicu dok ne pohapsis ljude koji su opljackali Srbiju, a pre toga im ne naplatis porez koji duguju.
Nista po tom pitanju niste uradili, apsolutno nista

Humanoid

pre 9 godina

EU ce ulozitii milijardu u region i obezbediti jos deset iz drugih finansijskih institucija.
A sta Rusi nude? Nista, kao i obicno.

(sasa jokic, 23. oktobar 2014 18:49)

Ekonomska šteta prouzrokovana bombardovanjem iznosi oko 30 milijardi dolara (procena Grupe 17). Pretpostavimo da su ova tvoja 'potemkinova sela' istinita (:D:D:D), opet ispada da je ruskih 5 kopejki daleko više nego svih ovih virtualnih 11 milijardi, jer nam Rusi nisu uništili ni kućicu za ptice, za razliku od zemalja EU, koji su to strastveno radile 1999.
Sad, znam ja da aktivista i istina ne idu jedno uz drugo, već klasično mantranje, no ovo već prelazi u petokolonaštvo. No, mantraj koliko ti volja, većina pamti i ne zaboravlja, bez obzira na nadljudsku upiranje dragih nam aktivista.

Filip

pre 9 godina

Ne! Srbija pripada Evropi, a ne EU. Velika razlika. Ne treba nista da imamo sa tom hrpom korumpiranih autokrata! A ne trebaju ni ostale evropske zemlje. Sloboda za Evropu! Dole EU!

Grunf

pre 9 godina

Srbija pripada EU?Kojim to vrlo važnim usvojenim zakonima(neke smo usvojili), a u praksi ništa nismo primenili može bilo ko da iznese tvrdnju da Srbija pripada EU.Do pre nekoliko meseci imali smo N.N lice gde je Ministarka Zorane Mihajlović tvrdila da jedan član Vlade RS radi protiv interesa države.Danas imamo izjavu Premijera da za neke ekonomske reforme imamo N.N lica koja su bahata i osiona.S obzirom na ukazano poverenje gradjana Srbija SNS ima apslotnu većinu šta je problem da se otkriju N.N lica koja rade protiv interesa države,dokaže om se krivica i izrekne kazna.Da li za sve budalaštine u Srbiji su odgovorna maloletna i N.N lica.Postoji još jedan mali problem.Mi zakone već imamo.Te zakone nema ko da sprovede u delo.Ni buduće zakone neće imati ko da sprovede u delo kao i postojeće.Ću ćeš te ćemo ćete će politika nikog ne interesuje.Uradi i izvrši.Da li Srbija ima odgovor da li mi gradimo ili ne Južni tok.Malo ptpisijemo pa ne potpisujemo gradnju,malo ga otvaramo pa zatvramo.Zapitajte se šta su drugi uradili sa novcem od pomoći Evropske banke a šta je Srbija uradila i koliko je novca propalo zato što ne postoje ideje.Zar mislite da u državi u kojoj 90% državnog aparata dangubi može da se napravi nešto.Kada ste svoje gradjane poslednji put obradovali?Kada čovek otvori novine prvo mora da popije bensedin.Kao da čita crnu hroniku prvih 20 strana o ubistvima,rušilaštvu,hiliganstvu,lopovloku.Kada će Srbija pročitati vest dokazana krivica, osudjen,poslat na izdržavanje kazne.

Milos

pre 9 godina

Primedba broj jedan koja nema veze sa gospodinom Vucicem al ima veze sa reformama
EU je podrzavala sve pre tebe i svi su dobijali nagradu (skidanje viza,potpisivanje sporazuma,...) ali te reforme koje EU hvali (i generalno nas hvali zadnjih 14 godina) su nas dovele na rub egzistencije.

Druga primedba sto se tice premije Rame
Ne moras ti da padas na njihove provokacije da pozivas na rat ili sta ti ja znam.Na tu njegovu izjavu samo si trebao da kazes Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova. Nije to nikakva provokacija nego nas legitiman stav. Lose bi bilo da kazes sad cemo da objavimo rat Albaniji. Na zalost nemas hrabrosti da kazes da je to nasa zemlja.

Срце Оријента

pre 9 godina

Pripadamo geografski, al ni blizu nismo. Videćemo kad nam stigne hladni, poslovni Zapad
(Vesna BG, 23. oktobar 2014 18:44)

а ми овако ватрени, пуни живота и људскости са огромним породицама и међуљудском блискошћу,

nenad.p

pre 9 godina

Tvoj mentor Toma diploma ne misli tako!
Vi se izgleda, niti terate niti vodite!
Evropa to vidi!
I kaznjava...
Ti ne osecas, narod oseca pa ti pise na vreme!

NemanjaVac8

pre 9 godina

[Vučiću, pukao si sa zavlačenjem ruke u narodni džep. To je prvo i osnovno. Niko nije glasao SNS zbog toga i da bi SPS bio na vlasti. Uzgred i ova vlast kao i sve prethodne se iživljava na sirotinji.Uvođenje reda u državi treba da počne od vrha, sve ostalo je demagogija. Kada kažem vrh, mislim na policiju i razne policije, vojsku, službe bezbednosti, pravosuđe...Tu i oko toga je 99,9% ozbiljnih kriminalaca i mafije. Dalje, pojedinci iz drugih partija, pre svega iz SPS-a kao i razočarani članovi SNS-a zajedno sa gore pomenutim smećem čvrsto gaje terorističke ambicije i nikom ništa.Tu su naravno i naši psiho - desničari. Narod je najmanje od svega očekivao da se dozvoli klima da neko uopšte može i da pomisli da ponovo nišani premijera,predsednika... što samo debil u Srbiji nije u stanju da primeti. Moj Vučiću ti si otprilike nesposoban da budeš premijer Srbije.Sve nešto napvola i nevdorečeno.]

bzvz

pre 9 godina

Ni po cemu Srbija ne pripada EU. Mentalni sklop, slovensko poreklo, vera i istorija srpskog naroda, potpuno su u suprotnosti sa ekvivalentima iz zemalja EU. Oni ce nas mozda usvojiti samo zbog geostrateskih interesa SAD i da bi Rusima otkinuli saveznika. Inace, EU se gadi Srbije, mi smo im strano telo koje moraju progutati iz navedenih razloga. Upravo se u Nemackoj vodi kampanja protiv Muslimana, ali tiha i podmukla, a javno su im bajagi isti buducnost posto nemacki narod izumire polako. To mi pricaju ljudi koji zive tamo i kojima nepravda i laz smetaju.

MileNS

pre 9 godina

(sasa jokic, 23. oktobar 2014 18:49)

Putin je lično rekao, imaju nameru uložiti DESET milijardi evra a na Srbiji je da li će biti toalet papir za EU predstavnike i da li će Srbija delovati po naređenju (neki su to nazvali preporuka ili ed memoar koji je uputila Evropska komisija) i ispustiti jedinstvenu priliku za preporod poljoprivrede...
Sa druge strane ovi evropljani nam ne nude ništa sem još jednog uslova za koji smo saznali eto danas, Zakon o uzgajanju i prometu GMO se PIŠE već i uskoro će uci u proceduru za usvajanje, to je uslov postavljen Srbiji da moze pristupisti STO a drugi je uslov pristupiti STO da bi navodno nekada pristupili EU a to je priča za malu decu.
SVE će ovi dati a Srbija neće dobiti ništa sem još veće propasti, i slep to vidi.

sabahudin

pre 9 godina

srbija bre pripada sebi kao i sve ostale zemlje bez obzira na clanstvo u bilo kojoj organizaciji. zamislite da merkelka izvali takvu glupost.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vucic izgleda kao i vecina Srba veruje da iskrenost mora pobediti a ne shvata da su ovi na zapadu "iskreni" koliko je i Zemlja ravna ploca. Mene posebno zabrinjava ovaj pristup "vazno je da je Srbija stabilna"a u podtekstu "nije vazno kolika je, sve dok sam ja na vlasti" kao i "mi smo moralni pobednici, nije vazno sto gubimo na terenu".

Lazar

pre 9 godina

Srbija pripada tebi, meni se tako čini. Ti si naš bensedin, ti se pojaviš na televiziji i ja se smirim. Ima te više puta dnevno na tv-u nego obroka na tanjiru. Hvala ti na tome spasitelju naš.

muta

pre 9 godina

Citam danas interesantan tekst "Prvi put otvorena "barijera" mozga kako bi se lečio rak". Siguran sam da ce ova procedura uspeti. Ono sto ni francuski, americki, ruski, indijski, kineski ... lekari nikada nece uspeti je da osmisle proceduru za probijanje "barijere" srpskog mozga i uniste sindrom nasedanja na lazu i paralazu.

objektivni citalac

pre 9 godina

Mi želimo da izlečimo Srbiju. Reforme su bolne ali mi želimo uspešnu i noromalnu zemlju"

AV verovatno ni ne primecuje da ponavlja reci EU emisara, koje su mu upravo sasuli u lice.

Srbija radi punom parom da donosi zakone, ali mi nećemo da molimo nikoga za članstvo u EU.
Zato ćemo da ispunjavamo zadatke, a sve ostalo je na našim večerašnjim gostima i državama članicima"

AV hoce da ispunjava zadatke koje mu diktiraju.

Vlast fascinira mediokritete oduvek kod nas u Srbiji.

Na zalost mi nismo u poziciji da izaberemo svoje predstavnike vec ih biraju ambasadori.

Od 1946 pa nadalje, najveca referenca u nasoj politici je ko je dobar :
sa SSSRom, Velikom Britanijom i SAD, EU.

Kome je zaista stalo do Srbije ili ranije Jugoslavije, to odavno nije pitanje.
To je nesto za sta cemo morati da se izborimo.

Freedom is not for free.

ksenija

pre 9 godina

Od EU nece biti velikih ekonomskih koristi. U Hrvatskoj raste broj osiromasenih, prezaduzenih i blokiranih. Pa i deloziranih. Jedina korist koju mi mozemo da imamo od EU je da se ne ugusimo u Putinovom zagrljaju. Dakle, balansiranje izmedju dva zla.

Mameti

pre 9 godina

Koga bre zaluđuju. Srbija je netolerantna, homofobična, rasistička, neobrazovana, neuređena, korumpirana, neradna, nepravedna i jezivo siromašna.
Evropa nas tako doživljava i samo zahvaljujući našoj spremnosti da budemo uslužni po pitanjima koja ih interesuju dopuštaju nam da pričamo o članstvu. Kako se budu rešavali problemi koji ih brinu (Kosovo, Republika Srpska) počeće da se otvaraju nova i nova pitanja. U Srbiji se ništa ne radi na obrazovanju i emancipaciji društva, a društvo tone zahvaljujući mešavini najgore kapitalističke eksploatacije, u privatnim firmama, i kvazi socijalizma, u državnoj upravi i državnim preduzećima. Dokle god ne rešimo ove protivrečnosti u društvu, i to bez prisile spolja, nas neće pustiti ni u predsoblje EU.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Tacno, pripada njima, a ne nama. Oni se za sve pitaju i o svemu odlucuju. Mi smo podstanari u nasoj sopstvenoj drzavi dok nas ne isteraju i prime druge. Vidim da su predstavnici tih drugih vec dosli da izvide stanje a i kljuceve ce uskoro dobiti.

sasa jokic

pre 9 godina

Humanoid i Mile@ Ma nemam ja nista protiv ruskih para, ali nema ih nikako. Putin je i pre tri godine obecao 10 milijardi, ali ne videsmo ni euro. 800 miliona eura su dali pod uslovom da njihove firme izvode radove, po njihovim (duplim) cenama i plus cemo na to kamatu da placamo.
Juce je izasla analiza u novinama, koliko su ulozile zapadne zemlje a koliko Rusija u poslednjih 10 godina. Rusi su na nivou Crne Gore. Da ne pricam da nam crpe rezerve gasa i nafte, koje im je Kostunica poklonio (10 milijardi €). Ej, deset milijardi, a mi penzionerima lekarima i profesorima od plate odbijamo?!
To sto nas je NATO bombardovao da zahvalimo Slobi, koji se inatio provocirao, pa kad su mu jednu bombu na kucu bacili, poslao Marjanovica u Kumanovo da potpise kapitulaciju. Da smomih odmah pustili da naprave Bondstil, dobili bi milijarde investicija, e Sloba je hteo rat sa njima. I ko je prvi utekao sa Kosova? Rusi......naravno. Ko nas je ispalio za S300?

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Rekli lepo juce - u sledecih 5 godina nema nista, za posle cemo da vidimo... Srecom pa mi svi zivimo po 1000 godina, 30 izgubljenih manje-vise... Doduse, ni Vucic ni Dacic ne izgledaju kao da su delili sudbinu svoje zemlje i izgubili 30 god...

smesno

pre 9 godina

Pa normalno to vam je cilj da Srbija igra kako EU zeli,da budemo vase figure, da radite s nama sto vam je volja...
Srbija pripada srpskom narodu!!zalosno sto narod ne kapira sta im ova politicka elita sprema,kako idemo prema EU gradjani ce vredeti sve manje i manje,ima da bude sta nam oni kroje...to je demokratija.

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Mi svi pripadamo velikom svemoćnom gospodaru univerzuma koji nam priča najlepše bajke.... i narod očigledno uživa u tome. Zbog čega onda potreba za nekim zapadom ili istokom...

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Kako može biti ozbiljna zemlja, ona kojoj otmu teritoriju i narod, pa onda ti koji su oteli, začikavaju i provociraju, sve pitajući da se vlada izjasni, ako sme, otimačini, a premijer, ne želi da izjasni, menja temu, jer ima "preča posla" od pitanja teritorijalnog integriteta svoje zemlje?

Бојан Илић

pre 9 godina

"Srbija se ponaša ozbiljno i odgovorno ne zato što je slaba već zato što je to bolje za nas i region", rekao je premijer.

Па немој баш да смо толико "озбиљни" и да гледамо слепо само како до ЕУ а код нас "мишеви коло воде" и подривају државу!?
Немој, јадно је много!

NeMile

pre 9 godina

"Putin je lično rekao, imaju nameru uložiti DESET milijardi evra a na Srbiji je da li će biti toalet papir ..."
(MileNS, 23. oktobar 2014 20:02)

Mile, a jel neko Putina i ostale Ruse sprecavao da vec DO SADA uloze te milijarde, u proteklih, recimo 10-tak godina (od kako je Putin na vlasti a valjda i duze)?
A kredite sa MASNIM kamata (8% i slicno) ne racunaj kao ulaganje. To mu dodje vise kao cedjenje jadne Srbije. U narodu se cesto tako nesto zove i zelenasenje.

Vladan

pre 9 godina

Budućnost Srbije je u EU, i to je cilj kojem moramo težiti svi! A da bi postali zemlja članica unije, neophodno je da sprovedemo započete reforme, za koje Vučić ima punu podršku i verujem da ći ih sa uspehom okončati!

Borko

pre 9 godina

Možda nismo EU, ali jesmo Evropa. Uzmimo najbolje od njih, a to su zakoni, uređenost država, postanimo pravna država i to je sasvim dovoljno. Za ono više - videćemo, i oni sami ne znaju da li će opstati kao EU.

SrkiS

pre 9 godina

Neophodno je da Srbija nastavi započete reforme, kako bi se što bliže približila standardima koji se zahtevaju od svake članice EU. Time ćemo postići da imamo uređenu državu, a ujedno i bolji život za naše građane. U tom kontekstu Srbija pripada EU.

Ignjat

pre 9 godina

Evropska unija predstavlja zajednicu uređenih država. Nakon sprovedenih reformi i Srbija će biti jedna od uređenih država, koja će kao takva pripadati Evropskoj uniji.

draginja

pre 9 godina

imamo srecu zbog geopolitickog polozaja Srbije pa nesto i misle o nama,inace da smo negde da ne smetamo okruzenju,pustili bi da se medjusobno poubijamo.

Vendi

pre 9 godina

Ulaskom u eu stvara se povoljna privrednoposlovna klima za investitore,sto ce uticati na otvaranje novih radnih mesta I povecanje DBP. Zakonske reforme koje su sprovedene ka tom cilju su smo jedan od potrebnih koraka, koje ce usloviti dalji napredak nase drzave ka poboljsanju standarda gradjana.

pripravnica

pre 9 godina

Srbiji je jedino tamo i mesto. Samo ti Vucicu radi i nista se ne sekiraj,imas podrsku gradjana,oni kojima se ne svidja to sto radis neka te ne gledaju i ne slusaju! Videce oni za godinu dana gde ce Srbija biti.

osica

pre 9 godina

Samo se ti zanosi, sva dešavanja govore da nikada nećemo ući u EU, zamajavate narod i maltretirate ga. Ne leti visoko, jer pad će biti jako bolan.

Leptiricak

pre 9 godina

@(bivsi srbin, 23. oktobar 2014 19:10)
Srbija je samostalna država, koja ima glavni cilj a to je pridruživanje EU. Premijer je istakao da je Srbija na dobrom putu da postane članica EU, i da su sada šanse najrealnije.

grbela

pre 9 godina

Najlakse je pasti na provokacije slabijih ,jadnih i iskompleksiranih! Necemo dozvoliti to nikako! Vucic radi i govori pravu stvar!

Hmmm

pre 9 godina

(Rage Against The Machine, 23. oktobar 2014 22:50)
Kultura ti očigledno nije jača strana. Srbija pripada građanima, a zbog građana, Vučić radi najbolje za Srbiju. Najbolje je da postanemo deo EU, a samim tim ostvarimo i koristi iz te saradnje.

potvrđeno

pre 9 godina

Politika koju je definisao i odredio premijer je toliko puta već dobila potvrdu od evropskih zvaničnika da samo treba nastaviti sa njenom doslednom i istrajnom primenom

Nikola89

pre 9 godina

Srbija sada ima vladu koja je spreman da podnese zrtve I da sprovede bolne reforme. Svi smo svesni da situacija koja je bila do sada nije bila odrziva , naravno da je tesko ali niko nije ni obecava da ce biti lako. Ono sto je bitno je to da imamo podrsku evropskih zemlja i da cemo u evropsku uniju uci za par godina ali koa jedna moderna i stabilna zemlja.

konkretno

pre 9 godina

Očekujem da Evropa konkretnim potezima i odlukom o početu pregovora sa Srbijom pokaže da zaista ceni sve poteze i preduzete mere naše vlade.

Slavko

pre 9 godina

EU je naša budućmost iz mnogo razloga. Ako ništa drugo geografski položaj nam je takav da smo okruženi zemljama koje su članice EU.

Enigma

pre 9 godina

Mislim da Srbija nikada nije bila bliza EU. Podrska koju u poslednje vreme dobijamo sa svih strana, a narocito od vodecih zemalja Unije jeste pokazatelj da idemo u dobrom smeru.

Kralj Ibi

pre 9 godina

Tacno, pripada njima, a ne nama. Oni se za sve pitaju i o svemu odlucuju. Mi smo podstanari u nasoj sopstvenoj drzavi dok nas ne isteraju i prime druge. Vidim da su predstavnici tih drugih vec dosli da izvide stanje a i kljuceve ce uskoro dobiti.

sasa jokic

pre 9 godina

EU ce ulozitii milijardu u region i obezbediti jos deset iz drugih finansijskih institucija.
A sta Rusi nude? Nista, kao i obicno.
Nema reformi Vucicu dok ne pohapsis ljude koji su opljackali Srbiju, a pre toga im ne naplatis porez koji duguju.
Nista po tom pitanju niste uradili, apsolutno nista

Filip

pre 9 godina

Ne! Srbija pripada Evropi, a ne EU. Velika razlika. Ne treba nista da imamo sa tom hrpom korumpiranih autokrata! A ne trebaju ni ostale evropske zemlje. Sloboda za Evropu! Dole EU!

Humanoid

pre 9 godina

EU ce ulozitii milijardu u region i obezbediti jos deset iz drugih finansijskih institucija.
A sta Rusi nude? Nista, kao i obicno.

(sasa jokic, 23. oktobar 2014 18:49)

Ekonomska šteta prouzrokovana bombardovanjem iznosi oko 30 milijardi dolara (procena Grupe 17). Pretpostavimo da su ova tvoja 'potemkinova sela' istinita (:D:D:D), opet ispada da je ruskih 5 kopejki daleko više nego svih ovih virtualnih 11 milijardi, jer nam Rusi nisu uništili ni kućicu za ptice, za razliku od zemalja EU, koji su to strastveno radile 1999.
Sad, znam ja da aktivista i istina ne idu jedno uz drugo, već klasično mantranje, no ovo već prelazi u petokolonaštvo. No, mantraj koliko ti volja, većina pamti i ne zaboravlja, bez obzira na nadljudsku upiranje dragih nam aktivista.

Nikad kao Bane

pre 9 godina

Rekli lepo juce - u sledecih 5 godina nema nista, za posle cemo da vidimo... Srecom pa mi svi zivimo po 1000 godina, 30 izgubljenih manje-vise... Doduse, ni Vucic ni Dacic ne izgledaju kao da su delili sudbinu svoje zemlje i izgubili 30 god...

Mameti

pre 9 godina

Koga bre zaluđuju. Srbija je netolerantna, homofobična, rasistička, neobrazovana, neuređena, korumpirana, neradna, nepravedna i jezivo siromašna.
Evropa nas tako doživljava i samo zahvaljujući našoj spremnosti da budemo uslužni po pitanjima koja ih interesuju dopuštaju nam da pričamo o članstvu. Kako se budu rešavali problemi koji ih brinu (Kosovo, Republika Srpska) počeće da se otvaraju nova i nova pitanja. U Srbiji se ništa ne radi na obrazovanju i emancipaciji društva, a društvo tone zahvaljujući mešavini najgore kapitalističke eksploatacije, u privatnim firmama, i kvazi socijalizma, u državnoj upravi i državnim preduzećima. Dokle god ne rešimo ove protivrečnosti u društvu, i to bez prisile spolja, nas neće pustiti ni u predsoblje EU.

Milos

pre 9 godina

Primedba broj jedan koja nema veze sa gospodinom Vucicem al ima veze sa reformama
EU je podrzavala sve pre tebe i svi su dobijali nagradu (skidanje viza,potpisivanje sporazuma,...) ali te reforme koje EU hvali (i generalno nas hvali zadnjih 14 godina) su nas dovele na rub egzistencije.

Druga primedba sto se tice premije Rame
Ne moras ti da padas na njihove provokacije da pozivas na rat ili sta ti ja znam.Na tu njegovu izjavu samo si trebao da kazes Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova. Nije to nikakva provokacija nego nas legitiman stav. Lose bi bilo da kazes sad cemo da objavimo rat Albaniji. Na zalost nemas hrabrosti da kazes da je to nasa zemlja.

Grunf

pre 9 godina

Srbija pripada EU?Kojim to vrlo važnim usvojenim zakonima(neke smo usvojili), a u praksi ništa nismo primenili može bilo ko da iznese tvrdnju da Srbija pripada EU.Do pre nekoliko meseci imali smo N.N lice gde je Ministarka Zorane Mihajlović tvrdila da jedan član Vlade RS radi protiv interesa države.Danas imamo izjavu Premijera da za neke ekonomske reforme imamo N.N lica koja su bahata i osiona.S obzirom na ukazano poverenje gradjana Srbija SNS ima apslotnu većinu šta je problem da se otkriju N.N lica koja rade protiv interesa države,dokaže om se krivica i izrekne kazna.Da li za sve budalaštine u Srbiji su odgovorna maloletna i N.N lica.Postoji još jedan mali problem.Mi zakone već imamo.Te zakone nema ko da sprovede u delo.Ni buduće zakone neće imati ko da sprovede u delo kao i postojeće.Ću ćeš te ćemo ćete će politika nikog ne interesuje.Uradi i izvrši.Da li Srbija ima odgovor da li mi gradimo ili ne Južni tok.Malo ptpisijemo pa ne potpisujemo gradnju,malo ga otvaramo pa zatvramo.Zapitajte se šta su drugi uradili sa novcem od pomoći Evropske banke a šta je Srbija uradila i koliko je novca propalo zato što ne postoje ideje.Zar mislite da u državi u kojoj 90% državnog aparata dangubi može da se napravi nešto.Kada ste svoje gradjane poslednji put obradovali?Kada čovek otvori novine prvo mora da popije bensedin.Kao da čita crnu hroniku prvih 20 strana o ubistvima,rušilaštvu,hiliganstvu,lopovloku.Kada će Srbija pročitati vest dokazana krivica, osudjen,poslat na izdržavanje kazne.

nenad.p

pre 9 godina

Tvoj mentor Toma diploma ne misli tako!
Vi se izgleda, niti terate niti vodite!
Evropa to vidi!
I kaznjava...
Ti ne osecas, narod oseca pa ti pise na vreme!

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Mi svi pripadamo velikom svemoćnom gospodaru univerzuma koji nam priča najlepše bajke.... i narod očigledno uživa u tome. Zbog čega onda potreba za nekim zapadom ili istokom...

Бојан Илић

pre 9 godina

"Srbija se ponaša ozbiljno i odgovorno ne zato što je slaba već zato što je to bolje za nas i region", rekao je premijer.

Па немој баш да смо толико "озбиљни" и да гледамо слепо само како до ЕУ а код нас "мишеви коло воде" и подривају државу!?
Немој, јадно је много!

Срце Оријента

pre 9 godina

Pripadamo geografski, al ni blizu nismo. Videćemo kad nam stigne hladni, poslovni Zapad
(Vesna BG, 23. oktobar 2014 18:44)

а ми овако ватрени, пуни живота и људскости са огромним породицама и међуљудском блискошћу,

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Kako može biti ozbiljna zemlja, ona kojoj otmu teritoriju i narod, pa onda ti koji su oteli, začikavaju i provociraju, sve pitajući da se vlada izjasni, ako sme, otimačini, a premijer, ne želi da izjasni, menja temu, jer ima "preča posla" od pitanja teritorijalnog integriteta svoje zemlje?

Kralj Ibi

pre 9 godina

Vucic izgleda kao i vecina Srba veruje da iskrenost mora pobediti a ne shvata da su ovi na zapadu "iskreni" koliko je i Zemlja ravna ploca. Mene posebno zabrinjava ovaj pristup "vazno je da je Srbija stabilna"a u podtekstu "nije vazno kolika je, sve dok sam ja na vlasti" kao i "mi smo moralni pobednici, nije vazno sto gubimo na terenu".

NemanjaVac8

pre 9 godina

[Vučiću, pukao si sa zavlačenjem ruke u narodni džep. To je prvo i osnovno. Niko nije glasao SNS zbog toga i da bi SPS bio na vlasti. Uzgred i ova vlast kao i sve prethodne se iživljava na sirotinji.Uvođenje reda u državi treba da počne od vrha, sve ostalo je demagogija. Kada kažem vrh, mislim na policiju i razne policije, vojsku, službe bezbednosti, pravosuđe...Tu i oko toga je 99,9% ozbiljnih kriminalaca i mafije. Dalje, pojedinci iz drugih partija, pre svega iz SPS-a kao i razočarani članovi SNS-a zajedno sa gore pomenutim smećem čvrsto gaje terorističke ambicije i nikom ništa.Tu su naravno i naši psiho - desničari. Narod je najmanje od svega očekivao da se dozvoli klima da neko uopšte može i da pomisli da ponovo nišani premijera,predsednika... što samo debil u Srbiji nije u stanju da primeti. Moj Vučiću ti si otprilike nesposoban da budeš premijer Srbije.Sve nešto napvola i nevdorečeno.]

bzvz

pre 9 godina

Ni po cemu Srbija ne pripada EU. Mentalni sklop, slovensko poreklo, vera i istorija srpskog naroda, potpuno su u suprotnosti sa ekvivalentima iz zemalja EU. Oni ce nas mozda usvojiti samo zbog geostrateskih interesa SAD i da bi Rusima otkinuli saveznika. Inace, EU se gadi Srbije, mi smo im strano telo koje moraju progutati iz navedenih razloga. Upravo se u Nemackoj vodi kampanja protiv Muslimana, ali tiha i podmukla, a javno su im bajagi isti buducnost posto nemacki narod izumire polako. To mi pricaju ljudi koji zive tamo i kojima nepravda i laz smetaju.

MileNS

pre 9 godina

(sasa jokic, 23. oktobar 2014 18:49)

Putin je lično rekao, imaju nameru uložiti DESET milijardi evra a na Srbiji je da li će biti toalet papir za EU predstavnike i da li će Srbija delovati po naređenju (neki su to nazvali preporuka ili ed memoar koji je uputila Evropska komisija) i ispustiti jedinstvenu priliku za preporod poljoprivrede...
Sa druge strane ovi evropljani nam ne nude ništa sem još jednog uslova za koji smo saznali eto danas, Zakon o uzgajanju i prometu GMO se PIŠE već i uskoro će uci u proceduru za usvajanje, to je uslov postavljen Srbiji da moze pristupisti STO a drugi je uslov pristupiti STO da bi navodno nekada pristupili EU a to je priča za malu decu.
SVE će ovi dati a Srbija neće dobiti ništa sem još veće propasti, i slep to vidi.

smesno

pre 9 godina

Pa normalno to vam je cilj da Srbija igra kako EU zeli,da budemo vase figure, da radite s nama sto vam je volja...
Srbija pripada srpskom narodu!!zalosno sto narod ne kapira sta im ova politicka elita sprema,kako idemo prema EU gradjani ce vredeti sve manje i manje,ima da bude sta nam oni kroje...to je demokratija.

Lazar

pre 9 godina

Srbija pripada tebi, meni se tako čini. Ti si naš bensedin, ti se pojaviš na televiziji i ja se smirim. Ima te više puta dnevno na tv-u nego obroka na tanjiru. Hvala ti na tome spasitelju naš.

sabahudin

pre 9 godina

srbija bre pripada sebi kao i sve ostale zemlje bez obzira na clanstvo u bilo kojoj organizaciji. zamislite da merkelka izvali takvu glupost.

NeMile

pre 9 godina

"Putin je lično rekao, imaju nameru uložiti DESET milijardi evra a na Srbiji je da li će biti toalet papir ..."
(MileNS, 23. oktobar 2014 20:02)

Mile, a jel neko Putina i ostale Ruse sprecavao da vec DO SADA uloze te milijarde, u proteklih, recimo 10-tak godina (od kako je Putin na vlasti a valjda i duze)?
A kredite sa MASNIM kamata (8% i slicno) ne racunaj kao ulaganje. To mu dodje vise kao cedjenje jadne Srbije. U narodu se cesto tako nesto zove i zelenasenje.

muta

pre 9 godina

Citam danas interesantan tekst "Prvi put otvorena "barijera" mozga kako bi se lečio rak". Siguran sam da ce ova procedura uspeti. Ono sto ni francuski, americki, ruski, indijski, kineski ... lekari nikada nece uspeti je da osmisle proceduru za probijanje "barijere" srpskog mozga i uniste sindrom nasedanja na lazu i paralazu.

objektivni citalac

pre 9 godina

Mi želimo da izlečimo Srbiju. Reforme su bolne ali mi želimo uspešnu i noromalnu zemlju"

AV verovatno ni ne primecuje da ponavlja reci EU emisara, koje su mu upravo sasuli u lice.

Srbija radi punom parom da donosi zakone, ali mi nećemo da molimo nikoga za članstvo u EU.
Zato ćemo da ispunjavamo zadatke, a sve ostalo je na našim večerašnjim gostima i državama članicima"

AV hoce da ispunjava zadatke koje mu diktiraju.

Vlast fascinira mediokritete oduvek kod nas u Srbiji.

Na zalost mi nismo u poziciji da izaberemo svoje predstavnike vec ih biraju ambasadori.

Od 1946 pa nadalje, najveca referenca u nasoj politici je ko je dobar :
sa SSSRom, Velikom Britanijom i SAD, EU.

Kome je zaista stalo do Srbije ili ranije Jugoslavije, to odavno nije pitanje.
To je nesto za sta cemo morati da se izborimo.

Freedom is not for free.

sasa jokic

pre 9 godina

Humanoid i Mile@ Ma nemam ja nista protiv ruskih para, ali nema ih nikako. Putin je i pre tri godine obecao 10 milijardi, ali ne videsmo ni euro. 800 miliona eura su dali pod uslovom da njihove firme izvode radove, po njihovim (duplim) cenama i plus cemo na to kamatu da placamo.
Juce je izasla analiza u novinama, koliko su ulozile zapadne zemlje a koliko Rusija u poslednjih 10 godina. Rusi su na nivou Crne Gore. Da ne pricam da nam crpe rezerve gasa i nafte, koje im je Kostunica poklonio (10 milijardi €). Ej, deset milijardi, a mi penzionerima lekarima i profesorima od plate odbijamo?!
To sto nas je NATO bombardovao da zahvalimo Slobi, koji se inatio provocirao, pa kad su mu jednu bombu na kucu bacili, poslao Marjanovica u Kumanovo da potpise kapitulaciju. Da smomih odmah pustili da naprave Bondstil, dobili bi milijarde investicija, e Sloba je hteo rat sa njima. I ko je prvi utekao sa Kosova? Rusi......naravno. Ko nas je ispalio za S300?

ksenija

pre 9 godina

Od EU nece biti velikih ekonomskih koristi. U Hrvatskoj raste broj osiromasenih, prezaduzenih i blokiranih. Pa i deloziranih. Jedina korist koju mi mozemo da imamo od EU je da se ne ugusimo u Putinovom zagrljaju. Dakle, balansiranje izmedju dva zla.

Odisej

pre 9 godina

Oduvek je tako i bilo. Nego dosta toga treba da promenimo kod nas i u nama samima da bi se pridruzili Evropskoj zajednici, da delimo sudbinu evropskih naroda. Da zivimo u stabilnoj, uredjenoj drzavi, gde cemo normalno moci da radimo i pristojno zivimo od svog rada.

lora

pre 9 godina

Srbija svoju buducnost vidi u EU, ali postoje uslovi koje Srbija moze i hoce da ispuni, ali u svemu postoji mera, neke granice Srbija nece prelaziti.

Dejan Marinkovic

pre 9 godina

Konacno vise nije "mlacenje prazne slame", sto smo slusali godinama unazad, sada smo sigurni da ulazimo u EU.
Hteli smo EU, podrzavali Tadica samo zbog toga, evo nam EU sada!
Samo sto sada cujem da neki, koji su do juce podrzavali ulazak Srbije u EU imaju mnogo nesto protiv, ne znam u cemu je fazon?

Vladan

pre 9 godina

Budućnost Srbije je u EU, i to je cilj kojem moramo težiti svi! A da bi postali zemlja članica unije, neophodno je da sprovedemo započete reforme, za koje Vučić ima punu podršku i verujem da ći ih sa uspehom okončati!

pripravnica

pre 9 godina

Srbiji je jedino tamo i mesto. Samo ti Vucicu radi i nista se ne sekiraj,imas podrsku gradjana,oni kojima se ne svidja to sto radis neka te ne gledaju i ne slusaju! Videce oni za godinu dana gde ce Srbija biti.

Leptiricak

pre 9 godina

@(bivsi srbin, 23. oktobar 2014 19:10)
Srbija je samostalna država, koja ima glavni cilj a to je pridruživanje EU. Premijer je istakao da je Srbija na dobrom putu da postane članica EU, i da su sada šanse najrealnije.

grbela

pre 9 godina

Najlakse je pasti na provokacije slabijih ,jadnih i iskompleksiranih! Necemo dozvoliti to nikako! Vucic radi i govori pravu stvar!

Hmmm

pre 9 godina

(Rage Against The Machine, 23. oktobar 2014 22:50)
Kultura ti očigledno nije jača strana. Srbija pripada građanima, a zbog građana, Vučić radi najbolje za Srbiju. Najbolje je da postanemo deo EU, a samim tim ostvarimo i koristi iz te saradnje.

osica

pre 9 godina

Samo se ti zanosi, sva dešavanja govore da nikada nećemo ući u EU, zamajavate narod i maltretirate ga. Ne leti visoko, jer pad će biti jako bolan.

Ignjat

pre 9 godina

Evropska unija predstavlja zajednicu uređenih država. Nakon sprovedenih reformi i Srbija će biti jedna od uređenih država, koja će kao takva pripadati Evropskoj uniji.

Nikola89

pre 9 godina

Srbija sada ima vladu koja je spreman da podnese zrtve I da sprovede bolne reforme. Svi smo svesni da situacija koja je bila do sada nije bila odrziva , naravno da je tesko ali niko nije ni obecava da ce biti lako. Ono sto je bitno je to da imamo podrsku evropskih zemlja i da cemo u evropsku uniju uci za par godina ali koa jedna moderna i stabilna zemlja.

konkretno

pre 9 godina

Očekujem da Evropa konkretnim potezima i odlukom o početu pregovora sa Srbijom pokaže da zaista ceni sve poteze i preduzete mere naše vlade.

SrkiS

pre 9 godina

Neophodno je da Srbija nastavi započete reforme, kako bi se što bliže približila standardima koji se zahtevaju od svake članice EU. Time ćemo postići da imamo uređenu državu, a ujedno i bolji život za naše građane. U tom kontekstu Srbija pripada EU.

draginja

pre 9 godina

imamo srecu zbog geopolitickog polozaja Srbije pa nesto i misle o nama,inace da smo negde da ne smetamo okruzenju,pustili bi da se medjusobno poubijamo.

Borko

pre 9 godina

Možda nismo EU, ali jesmo Evropa. Uzmimo najbolje od njih, a to su zakoni, uređenost država, postanimo pravna država i to je sasvim dovoljno. Za ono više - videćemo, i oni sami ne znaju da li će opstati kao EU.

Enigma

pre 9 godina

Mislim da Srbija nikada nije bila bliza EU. Podrska koju u poslednje vreme dobijamo sa svih strana, a narocito od vodecih zemalja Unije jeste pokazatelj da idemo u dobrom smeru.

potvrđeno

pre 9 godina

Politika koju je definisao i odredio premijer je toliko puta već dobila potvrdu od evropskih zvaničnika da samo treba nastaviti sa njenom doslednom i istrajnom primenom

Slavko

pre 9 godina

EU je naša budućmost iz mnogo razloga. Ako ništa drugo geografski položaj nam je takav da smo okruženi zemljama koje su članice EU.

Vendi

pre 9 godina

Ulaskom u eu stvara se povoljna privrednoposlovna klima za investitore,sto ce uticati na otvaranje novih radnih mesta I povecanje DBP. Zakonske reforme koje su sprovedene ka tom cilju su smo jedan od potrebnih koraka, koje ce usloviti dalji napredak nase drzave ka poboljsanju standarda gradjana.