Sreda, 22.10.2014.

15:09

"Čestitaju nam iz celog sveta"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=10&dd=22&nav_id=914594" class="text-link" target= "_blank">mere fiskalne konsolidacije teške, ali neophodne za ozdravljenje srpske privrede. </a>

Izvor: Tanjug

"Èestitaju nam iz celog sveta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

nata

pre 9 godina

Potpuno je jasno da smo negde morali da se zaustavimo i prekinemo sa dosadašnjom politikom prekomernog zaduživanja i neplanskog trošenja para.

Zeppelin

pre 9 godina

Ni jedna druga stranka nije imala hrabrosti da se suoči sa reformama sve dok SNS nije došla na vlast, to je neoboriva činjenica.

holi

pre 9 godina

Ovaj život u Srbiji je kao živo blato u koje klizimo i propadamo godinama. Mislim da je vlada dobro iskalkulisala sva moguća rešenja i nadam se da će ove mere konacno napraviti diskontinuitet sa prošlim vremenom i da će nam kroz stabilizaciju i uštedu dati mogućnost da promenimo tok stvari u budućnosti.

Srbin100%

pre 9 godina

Nas drzavni aparat je preglomazan i nefukcionalan jer su tu brojne stranke gurale svoje,cesto neadekvatne,kadrove.Ovaj problem se nece resiti preko noci,ali uz vecu kontrolu zaposljavanja u javnom sektoru tom principu se moze stati na put

Mara

pre 9 godina

Vučiću svaka čast na odluci da sprovodi ne tako lake reforme, zarad boljeg sutra. Trebamo podržati ovog čoveka, nećemo valjda Pajtića i ostalu kompaniju

Gernika

pre 9 godina

Premijer je uveo red u nasu drzavu.A to se itekako ceni.Ako su to primetili stranci, ajde da budemo malo od pomoci I podrzimo naseg premijera.

Pele

pre 9 godina

Mislim da nikada do sada nismo imali ovako dobru poziciju u svetu.
(Rokfeler, 23. oktobar 2014 00:32)

To je zato što vam vesti iz sveta o nama tumače domaći mediji tj. u najvećem broju slučajeva sam Vučić. Međutim, ako odete u inostranstvo i provedete barem mesec dana prateći medije, videćete da nismo toliko popularni.

Stizanin

pre 9 godina

Cinjenica je da ce mere koje se uvode biti tesko, ali je isto tako cinjenica da su one neophodne radi ozdravljenja nase drzave, najlakse bi bilo podici jos kredita i na taj nacin ocuvati mir, ali koja bi nam u buducnosti bila cena toga, Vucic ne zeli da se dodvorava gradjanima, vec zeli da Srbiju postavin na zdrva noge kako bi kroz par godina mogli da zivimo normalno, svako ko tvrdi da moze lako i brzo da resi probleme koje imamo ne govori istinu.

zagorka

pre 9 godina

Ovoj stranci i ima na cemu da se cestita, njen lider je za par meseci doneo toliko teskih i vaznih odluka za Srbiju koje su trebalo davno biti donete, pa sad ne bi bili u blatu do nosa.

pekar

pre 9 godina

Ni najmanje ne sumnjam u dobre namere Vučića da ovoj državi napravi boljitak. Normalno je da bude i ljudi koji su protivnici reformi jer ih možda pogađaju teže nego ostale, a ima dosta i onih koji su dežurni kritičari svega i protiv su svake promene pa makar i nabolje. Uglavnom velika većina je na izborima jasno rekla šta hoće.

X faktor

pre 9 godina

Svet podržava reformski put, a bune se naši advokati sa odelima od 5.000e pa nadalje i sa satovima koji vrede kao garsonjera. Pa tako bi se i ja bunio.

miranda

pre 9 godina

Kada pogledamo samo u kakvom je stanju zatekao državu, pred bankrotom, ovo što je do sada urađeno je više nego odlično. Najveća naplata pdv i zaustavljen rast nezaposlenosti. Nije malo. Stabilna inflacija, kurs je sada tek počeo malo da skače ali je tu gde je.

Jexon

pre 9 godina

Za ono što se dešava u Srbiji čestitke i jesu ono što smo zaslužili. Konačno je počelo sređivanje države u svakom pogledu u vidu sveobuhvatnih reformi.

Neko

pre 9 godina

Konačno pročitah taj famozni predlog zakon o privremenom smanjenju penzija za period od 01.11.2014. do 31.12.2017 godine. Pa očekivanje je, bar moje bilo, da taj zakon koliko toliko bude stručno urađen. Ovako nema preambule u predlogu zakonu a mora da je bude, da bi se jasno videlo koji je pravni osnov istog. Dalje u obrazloženju zakona stoji da je predlog urađen na bazi čl. 97 stav 1 tačka 8. koji uopšte ne reguliše penzije, već radno zakonodavstvo, i socijalnu sigurnost. Po Ustavu penzije reguliše čl. 69, a član 197. Ustava kaže da zakon ne može prouzrokovati povratno dejstvo. Tako ovo pada ako ne na ustavnom sudu, ono u Strazburu. U svakom slučaju pomenuiti zakon je vrlo nestručno urađen i nemam na čemu da čestitam. A ja nisam diplomirani pravnik.

Hulk

pre 9 godina

Shvatili su i investitori, kreditori, partneri da nećemo odustati od reformskog kursa i smo ga se prihvatili bez ičije naredbe, što je jako važno.

Buda

pre 9 godina

Da je ovakva politika vodjena od 2000. Godine pa na ovamo ne bi mnogi otišli iz ove zemlje. Vidim da Vučić hoće da uspostavi zdravu ekonomiju i odgovorno ponašanje političara, a to znači da se za svaki državni dinar zna gde je otišao i zbog čega. Podrška za reforme.

Damir

pre 9 godina

Ne želim da u ovoj državi za pet godina bude isto ili još gore. Napred u reforme, napred u EU. To znači i da će se morati doneti brojni propisi, ali i da će se poštovati. Podržavam Vladu na ovakvom putu.

Slobodanka

pre 9 godina

Samo napred u reforme. Ne želim da u ovoj državi za pet godina bude isto ili još gore. U prethodnoj Vladi svi su videli da propadamo ubrzano i da se zadužujemo, ali zarad mira u kući (čitaj: čuvanja fotelja i vlasti za sebe) niko nije reagovao. Mera da bi donela dobro mora da bude teška i da nekog pogodi. Najpre treba da mere pogode one koji drže radnike na crno ili posluju u sivoj zoni. Vučić radi pametno jer gleda primera zapadnih zemalja i primenjuje na Srbiju.

Mia

pre 9 godina

Srbija nije i nikada nece prihvatiti nezavisnost KiM,ali nasa realnost jeste da su Albanci vecinsko stanovnistvo i da je vlast po demokratskom principu vecine u njihovim rukama,Srbija mora da se bori za sto bolji status Srba u pokrajini.Stav premijera i Vlade po pitanju granica Republike Srbije je da je Kosovo uvek deo nase teritorije i od toga se odstupa.

Miki

pre 9 godina

Hvala bogu od danas mi je odobrena radna dozvola u Minhenu i to u struci. Konsoliduj ti za koga oces ali mene i moju decu vise izgladnjivati neces!!!

Šumadijanac

pre 9 godina

(: ), 22. oktobar 2014 19:07). Verovatno pročitate komentar pre nego ga objavite. Predsednik vlade da bi vladao svojom državom treba da zna šta piše u Ustavu Srbije. Pročitajte i Vi pa onda komentarišite šta je njegov posao i za šta je odgovoran. Da li on poznaje Ustav vidi se po zakonima koji se donose. A rezultati? Vide se. Prošetajte malo Srbijom.

ajveks

pre 9 godina

Stvarno je sposoban,prosi od radnika,penzionera i trudnica.Dok lopovi i tajkuni haraju,tako on spasava Srbiju.Brzo ce doci i 2016 da vidimo sta ces onda da izmislis i da slazes.

1984

pre 9 godina

Ja znam imenom, prezimenom, adresom, godinom rodjenja (generacija smo, znamo se 12 godina) i brojem telefona koja se zaposlila u ElektroSumadiji SAMO na osnovu clanske knjizice SNS. Uclanila se u stranku 2011. god na moje opste ljuvanje sa cistim i nesakrivenim razlogom "da bih se zaposlila". Sad prodaje maglu kako ona u to veruje, kako je posvecena idealima i tako slicne gluposti. Malo sam gurnuo nos dublje pa sam saznao da u EDS ne radi nista nego salteruse u prevodu kafenise po ceo dan. Eto.

: )

pre 9 godina

@(Zlatko, 22. oktobar 2014 17:01)

Malo ste skrenuli sa puta, pa zar ste toliko ubedjeni da ce Vucic ceo dan biti kao sto oni botovci bleje internetom na stotinama medijskih sajtova sa hiljadama komentara dnevno od svih mogucih i nemogucih frustracija od usamljenih licnosti koji pate od kompleksa nize vrednosti puni besa i zavisti pa samo pametuju i jadikuju.

E pa nece to nije njegov NIVO jer on se bavi ozbiljnim drzavim poslovima i susrece se sa svetskim i mocnim licnostima koji ce biti u istoriji kao sto su predsenici,premijeri,ambasadori,kraljevi,sejkovi,generali,....i prezauzet je karijerom i popularisanjem.

Svaki covek moze da uspe samo ako veruje SAM u SEBE da ostvari CILj jer je zivot i sudbina samo u vasim rukama a ne u tudjim od nekog foteljasa,politicara,tajkuna
Svet oko sebe netreba da sagledate tudjim ocima i usima vec svojim ako nemozete onda vam stvarno nema pomoci i cekajte da vam zelje padaju sa neba od tudjih obecanja i milostinje.

DARIA

pre 9 godina

Ove mere su teške za sve, ali su neophodne i moramo svi da istrpimo, a Vučiću je pao najteži zadatak,da posle toliko godina uništavanja, mora da nađe rešenje, kako državu da izvuče iz najgore krize.

Info Kanal

pre 9 godina

Evo njihovih mera štednje na delu:
(vredi odvojiti minut da se pročita)

http://www.autograf.hr/jedno-pismo-politici

Eto, čestitam i ja!

Hm

pre 9 godina

Evo i ja vam čestitam! Do sada me niko od vaših prethodnika nije pravio magarcem TAKO BRZO kao vi. Vi ste za Ginisovu knjigu rekorda! Bruka i sramota! Čovek smanjuje plate, otima ljudima penzije, poskupljuje sve "virtualne" usluge državnih preduzeća i agencija, uvodi nove harače (notari), diže poreze, ukida socijalna davanja, ukida trudnicama bolovanje, otima PDV na bebi opremu i da ne nabrajam više jer mi se gadi!

biba

pre 9 godina

A ko nam to cestita, oni cije interese ostvarujemo u svojoj zemlji. Jadni mi sa ovim nametima, racunima za koje nam mesecno trebaju dve plate da podmirimo suplju kasu drzave koja samo trazi, trazi i otima narodu na osnovu nekih ne uloznih poreza kao sto su nameti za struju, nadm se da smo bar malo pametan narod, ali nemamo kome da se izjadamo. Narod niko ne cuje i ne vidi, ali politicari vide i cuju narod jedino pred izbore.E ja vec dva puta ne vidin i ne cujem politicare pred izbore, a Vi

Vatromet

pre 9 godina

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku,zbog toga mnogima i smeta pogotovo sto zeli sa kriminalom da se obracuna! Srbija ne sme odustati od puta EU,ova vlada je najvise uradila po tom pitanju!

Srbin

pre 9 godina

Evo opet negativnih komentara na racun premijera,ali to je i ocekivano jer mi Srbi uvek i uvek pljujemo onu osobu za koju se kasnije ispostavi da je bila u pravu i da je iskljucivo radila za korist Srbije i njenih gradjana!

Gospodjica

pre 9 godina

@(Gaston, 22. oktobar 2014 17:11)
Pogrešno ste informisani. Stopa nezapolenosti je smanjena. Druge države su uvidele napore premijera da se svim silama bori da Srbija izadje iz krize, što bez reformi i mera štednje ne bi bilo moguće.

lud zbunjen normalan

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, toliko ste nesposobni da cete i ove mere za konsolidaciju ubrzo obezvrediti i da cete morati posle pola godine nove i jos teze mere da donesete!
Vi ne znate da vodite drzavu!

Viktor

pre 9 godina

Ako je B92 bilo kakav statistički uzorak kolika je podrška gospodinu Aleksandru Vučiću i ovoj Vladi Republike Srbije - čitajući ove komentare na ovu vest? Naravno, pitanje je i za CESID? Mi kao narod imamo veliki problem. Ako ova vlast ostane ceo mandat neće ostati ni kamen na kamenu. Sve što je pod hipotekom biće oduzeto (banke). Privatni izvršitelji će uzeti svoje... Narode, narode...

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Niko ne sme, ali kada se u nekoj dekadi nadje jedan koji sme, onda su i postovanja iz sveta logicna. Covek ima hrabrost, a ako nemas to , nece te ni u svetu ceniti.

Hemera

pre 9 godina

Naravno da se mere donose onako kako građanima Srbije odgovara. Aleksandar Vučić zaista teži ka ekonomskom prosperitetu i razvoju, teži da Srbija bude lider u regionu.Aleksandru Vučiću pristižu čestitke iz celog sveta zbog odličnog rezultata nakoje je postigao na svetskoj političkoj sceni. Od Srbija je napravio centar sveta, njegovom neutralnom politiko, mira i stabilnosti Srbija može da sarađuje sa celim svetom. Drago mi je da su mu pristigle čestitke jer Srbija zaista postaje lider Zapadnog Blakana, a sa tim pristižu investicije iz celog sveta. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija je stvorila povoljan investicioni ambijent.

Imperator

pre 9 godina

Normalno je da nam cestitaju iz celog sveta jer ovde se ozbiljno radi i svi to vide i normalno je da ce da nam cestitaju i da nas podrze maksimalno da istrajemo u borbi za bolje sutra drzave Srbije i njenih gradjana.Podrska Vucicu!

Srbin

pre 9 godina

Evo opet negativnih komentara na racun premijera,ali to je i ocekivano jer mi Srbi uvek i uvek pljujemo onu osobu za koju se kasnije ispostavi da je bila u pravu i da je iskljucivo radila za korist Srbije i njenih gradjana!

boki ns

pre 9 godina

Razmisljam da na nekom trendy univerzitetu napisem dotorsku disertaciju na temu: Neprimenljivo teoretisanje - sinteza demagogije i licemerstva u svojstvu savremenog marketinga.
kako vam se svidja tema? pomoc oko izvora?
(sale_bgd, 22. oktobar 2014 15:41)
Odlicno gari, samo ako mozes da dodas: sinteza demagogije, licemersta i PATETIKE i sa dr disertacijom tog trendy faksa postajes garant veliki vodja :)

misko

pre 9 godina

Gledam prilog na TV, narodni kazan u Nišu čorbast grašak klot, pa prilog proslava stranke SNS a ono na stolu krkanluka svakojakih đakonija. To vas je svet naučio? pa gde vam je skromnost ako ne ljudska ono hrišćanska.Gadite mi se.

igi

pre 9 godina

A sta je sa zakonom o radu, postuje li se on u svi tackama? ili kao i do sad samo u delovima, radna nedelja od 45 sati je postala standard i ako je propisano 40, godisnji odmor je 3 nedelje umesto 4 posto je i subota radn dan, i dalje dobijam 40% plate u koverti, evo vec trecu godinu sam prijavljen na odredjeno i nemam prava ni na cekove. Sve u svemu ja ne vidim nacin na koji ovo moze da se promeni osim revolicijom i to ne plisanom.

Zvezdica

pre 9 godina

Sto bi rekla latinska poslovica Per aspera ad astra ili preko trnja do zvezda. Nadam se da ce i nama ove reforme doneti bolju buducnost.

Milica

pre 9 godina

Mere fiskalne konsolidacije su morale mnogo godina ranije da se urade, ali su tada drzavu vodili neodgovorni politicari, i nalazimo se sada gde jesmo. Ovakve more smanjivanje javnog duga daje nam za nadu da ce biti bolje!

Mica Trofrtaljka

pre 9 godina

Mi Srbi kao po obicaju pljujemo onog ko nam se kasnije ispostavi da je valjao i da je bio u pravu!Tako je danas i sa Vucicem s tim da ja cvrsto verujem u njega i njegovu politiku vodjenja ove drzave,samo mu treba dati vremena,upola nego demokratama i svi cemo videti rezultate!

Nanolina

pre 9 godina

@(Gaston, 22. oktobar 2014 17:11)
Pogrešno ste informisani. Stopa nezapolenosti je smanjena. Druge države su uvidele napore premijera da se svim silama bori da Srbija izadje iz krize, što bez reformi i mera štednje ne bi bilo moguće.

Betika

pre 9 godina

Od 5.oktobra do danasnjeg dana svaka Vlada RS radila je po diktatu Zapada i SAD.Svi njihovi interesi su ostvareni nazalost nijedan srpski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 22. oktobar 2014 17:32)
Kako onda objasnjavas da je zapad naredio i bukvalno svakodnevno vrsi pritisak da se uvedu sankcije Rusiji a mi to nismo ucinili?

mirko

pre 9 godina

Svi vi koji kritikjete premijera ne možete sebi da priznate da se najzad nešto pozitivno dešava. Ovaj premijer je čovek koji može da uradi nešto jer ima energije, znanja i nešto drugo što treba ljudima kada žele da urade nešto od čega su svi zazirali i okretali glavu i išli linijom ne manjeg otpora, nego bez otpora. Podržavam njegov rad želim mu sve najbolje.
(Lidija 1981, 22. oktobar 2014 16:47)
-----------------------

a sta je to pozitivno ?

smanjenje penzija i plata, a sve poskupljuje drasticno poskupljuje ili je vec poskupelo ili se najavljuje...struja,gas,voda,grejanje,infostan,..ovde se samo jos vazduh ne naplacuje

cim nas ti sa zapada za nesto hvale treba da sve sto smo uradili obrnemo za 180 stepeni.

misko

pre 9 godina

Bravooo, ovaj je kao Super Hik, otima od siromašnih da bi dao bogatim.
2016. će biti bolje samo bogatima a ovi siromašni to neće dočekati.

nik sloter

pre 9 godina

Od 5.oktobra do danasnjeg dana svaka Vlada RS radila je po diktatu Zapada i SAD.Svi njihovi interesi su ostvareni nazalost nijedan srpski.

коста

pre 9 godina

Да ли вам честитају на чињеници коју је изнео г. Владимир Вучковић да годишње плаћате казне и пенале у вредности од десет милијарди динара колики је и ефекат солидарног пореза?

msc.Milos

pre 9 godina

To su neoliberalne i potpuno pogresne mere koje su i dovele na rub propasti a tek ce dovesti do katastrofalnog stanja u drustvu i privredi koje ste preuzeli od zutih a tek ce po svojoj grbaci osetiti oni koje dovozite autobusima za sendvic i crvenu jer ni za to nece biti. Rezultati ove i svih prethodnih vlasti od 90-tih do sada je situacija u kojoj niko, nikada i nizasta nije odgovarao. Vreme za to se polako priblizava.
(Buna protiv dahija, 22. oktobar 2014 16:14)

upravo tako. Mi smo vec pali sa litice, u ambisu smo samo niko nece to da saopsti javno. Moja prognoza je da za dva meseca nece biti zute banke u budzetu, krece prinudna naplata masovno radi punjenja budzeta i na kraju narod koji nema niceg vise izlazi na ulice...

beli

pre 9 godina

ajde botovi malo lakse.....evo zacaranog kruga:prvo te vucic dovede u situaciju da moras da biras izmedju hrane i placanja dazbina.....a onda posto ne placas racune zaplene ti stan....covek te opljackao dva puta.....znaci biras izmedju toga da li ces umreti od gladi ili od smrzavanja kao beskucnik......vi botovi ste vucicevi saucesnici u ovom poduhvatu unistavanja Srbije.....mislite o tome...

jegod

pre 9 godina

Da mora da vam cestitaju vam na enormnoj nezaposlenosti i nevidjenoj emigraciji iz zemlje, medijskom mraku kao i na tome sto ste ovim merama zastitili ove sa najvisim platama ali ste zato penzionerima odlucili da uzmete najvise. Ali zato propaganda cveta po svim sada sarenim televizijskim stanicama...

Serif

pre 9 godina

Narodu je dosta nemastine i spremni su svi, sa kojima sam razgovarao na ovu temu, da se zrtvuju i godinu i dve, da se stisnu, stegnu, istrpe sve, ali da konacno krene osetno na bolje. Imate sansu, ljudi su spremni, veruju vam...

woah

pre 9 godina

Ako vas toliko hvale, podignite još 20% platu. Ja častim! Uzmite 20% od moje plate, a sebi dodajte. Razumem da se trošite mnogo, treba vam.

Krsman

pre 9 godina

Ljudi, mere jesu teske i bolne. Pa mene prvog zahvataju i meni ce isto biti smanjena plata kao i ostalima, ali moramo da shvatimo da je rupa u budzetu doliko velika da jedino tako mozemo da je popunimo. Bolje da platim sad ja i da se mucim, nego moja deca i unuci da se muce ceo zivot.

Kraljevčanin

pre 9 godina

Dobiće dosta čestitki u vidu sudskih tužbi i od velkog broja penzionera uz pomoć već poprilično ljutih advokata za uskraćeno Ustavom stečeno pravo. Oni drugi Vam čestitaju na količini vaše gluposti koju ste pokazali ovakvim merama štednje i da vam nebi bili u koži kad ustane kuka i motika.
Ima li iko zadovoljan u ovoj zemlji sa vasim dolaskom na vlast ili ste samo vi i vasi botovi srećni, vi što ste proneverili poverenje glasača i ujedno zaposlili more vaših članova u javnom sektoru ili ovi vasi botovi bez mozga?

klipeta

pre 9 godina

Očigledno je da za dve i po god. vlasti ove šarene nomenklature,neopevane u svom neznanju i nesnalaženju,nema napretka,rebalans budžeta to jasno govori,budžetska rupa je postala provalija i približava se cifri od 1o% BDP,što je nezabeleženo u bližoj i daljnoj istoriji o Adama pa do pretvaranja Sunca u supernovu za nekih pet milijardi godina.Ovoliko loša vlast nije opažena na celoj kugli našoj,galaksiji a i šire,u svih sedamnaest poznatih svemira.Jedini njihov uspeh je što su u rekordnom vremenu zaposlili svojih 2oo.ooo vernih sledbenika i tako ostavili lokalne samouprave bez para za plate i krpljenje ulica,javna preduzeća pretvorili u javne kuće napunivši ih prijateljima,rodbinom,kumovima a ponajviše švalerkama.Lik i delo,šta kazati a nezaplakati...

Zlatko

pre 9 godina

Gospodine Aleksandre Vučiću, do Vas stižu netačne informacije o stajnu u Srbiji ili... Imam 51 godinu, fakultetski sam obrazovan, radio sam širom bivše Jugoslavije, promenio nekoliko firmi, nekada na rukovodećim mestima sada na inženjerskom, jer sam po struci dipl. inženjer elektrotehnike. Verujte mi na reč da Vas ja uopšte ne razumem šta Vi radite sa ovom državom i narodom? Struka me je naučila da prepoznam red i sistem, ovde ga nema, u sve smo većem haosu. Vi ste pravnik po struci, političar celog života. Vi ne možete da vodite nilo koju firmu a tek državu ako nemate oko sebe kvalitetan tim. Osvrnite se oko sebe i šta vidite? da li ste zadovoljni kadrovima koje ste birali i koji su Vam nametnuti? Budite iskreni makar jednom jer ste to sve manje. Počinjem da sumnjam da Vi imate neku veliku muku koja Vas tera da sve radite pogrešno. Kako uopšte mislite da preokrenete stanje u Srbiji kada ne možete ni da zaustavite ovo propadanje? Da li je strategija da se potpuno uništimo i da onda kada prozvedemo deset lopata, kažete: Uspeli smo! Jedan savet Vama, krajnje dobronameran. Da bi uspeli da nešto uradite kada je teško prvo što morate da uradite je da narodu podignete moral i psihofizičko stanje da sve ovoizdržimo. Vi ne želite iskreno da ozdravite svoj narod. Sudstvo (Vi, država) niste osudili nijednog tajkuna ili velikog kriminalca koji bi vratio ukradeni novac - ali ga zato protiv ustavnim odlukama otimate od onih koji ga teškom mukom zarađuju. Nije dobro, gospodine Vučiću!

bice bolje

pre 9 godina

Zasto smanjujes penzije i povecavas namete najugrozenijem sloju stanovnistva. Para curi na sve strane, a najvise na vase partijske vojnike, koje zaposljavate zadnjih 15 godina bez ikakve kontrole i logike. Imamo nestrucne i neskolovane ljude na svim pozicijama. Ove mere su privremenog karaktera i nikako ne mogu doneti boljitak na duze staze. Iz drzavne uprave mora da leti minimum trecinna zaposlenih da bi ste napravili neke realne ustede. Ovo sa smanjenjem penzija je smesno, i sramotno. Ova vlast nastavlja tradiciju prethodnih partokratija tako da ne moze doneti nista dobro narodu. A vreme ce biti najbolji pokazatelj.

Imperator

pre 9 godina

Normalno je da nam cestitaju iz celog sveta jer ovde se ozbiljno radi i svi to vide i normalno je da ce da nam cestitaju i da nas podrze maksimalno da istrajemo u borbi za bolje sutra drzave Srbije i njenih gradjana.Podrska Vucicu!

Horacio

pre 9 godina

Izostanak ličnih interesa onih koji vode Srbiju, pruža nadu da ćemo najzad imati normalnu državu. To prepoznaju građani Srbije, ali i ceo svet.

lola

pre 9 godina

Jedan predlog za redakciju b92: mogu li ovakve vesti da budu ilustrovane drugacijim fotografijama, samo ne ovakvim portretima, mislim, malo je previse istih slika iz dana u dan. Na primer, stavite slike boljeg zivota, na terenu, medju narodom, o tome govori ova vest, zar ne? Molim + ako se slazete.

Cestutke

pre 9 godina

Cestitaju i Makedoncima zato sto imaju najveci privredni rast u Evropi od 4 %,cene goriva po drugi put u jedan mesec pada a i plate idu nagore za 4 % od narednog meseca.

vojvođanka mira

pre 9 godina

Moram da priznam da nam je svima teško i da krpimo kraj sa krajem.Ali isto tako znam da ove mere fiskalne konsolidacije nisu od juče i znam da su mnoge zemlje tako rešile svoje finansijske probleme!

Crvenotravka

pre 9 godina

Odavno je trebalo uraditi ove reforme jer bi nam sada bilo sigurno bolje,onako su politicari na vlasti pravili da njima bude bolja a drzavu terali na bankrot.

Bane

pre 9 godina

Na cemu cestitaju? Gej paradi , Utakmici na cemu ?
Molim Vas za malo realnosti u uvazavanje nas gradjana.
Mozda na smanjenju penzija ?
BOZE DRAGI zemlja u kojoj zivimo !!!!!

Realan

pre 9 godina

A jel ti to cestitaju oni koji nam kazu da ne izvozimo u Rusiju? Jel nam cestitaju oni koje si 20 godina kleo? Jel nam cestitaju oni koji su nas bombardovali? Dokle, bre, vise, covece boziji? Dokle? Iako u Srbiji postoji 1.700.000 nepismenih i lakovernih, postoje i oni malkice razumniji, oni koji misle sasvim suprotno od tebe! Jahao si ovu drzavu devedesetih, jases je i dalje, boli tebe za narod. Ti i ti tvoji satrapi ste unistili SVE onog dana kada se u vama rodila bolesna ideja da se bavite politikom.

zoran

pre 9 godina

Od cisto poljuprivredne zemlje, donekle i zemlje sa dobrim turistichkim potencijalom, zelish da napravis drzavu koja ce biti gigant u industriji i visokim tehnologijama. Naravno, zaboravio si da sve ono shto vlaja dos truchnog kadra je odavno na zapadu.
Danas, chitam da svake godine Kembridz uzme 5-10 najbolji djaka iz matematichke gimnazije i prisvoji sebi..!!! Svake godine..!!! Gde su ostali Univerziteti, kompanije, industrije. Govotimo o hiljadam i hiljadama visoko kvalifikovanih ljudi.
Da li se iko stidi u nasoj zemlji..???

Odliveni Mozak

pre 9 godina

nesto kao, brod tone, voda navire, svi mokri do kolena, jedan putnik uzeo plasticnu koficu i izbacije vodu jednom rukom, drugom pusi cigaretu.

ostali putnici i posada se okupili i aplaudiraju mu i skandiraju: bravo majstore, samo tako!!!!

a i orkestar na palubi svira.

istu melodiju koju je svirao i orkestar na titaniku.

Buna protiv dahija

pre 9 godina

To su neoliberalne i potpuno pogresne mere koje su i dovele na rub propasti a tek ce dovesti do katastrofalnog stanja u drustvu i privredi koje ste preuzeli od zutih a tek ce po svojoj grbaci osetiti oni koje dovozite autobusima za sendvic i crvenu jer ni za to nece biti. Rezultati ove i svih prethodnih vlasti od 90-tih do sada je situacija u kojoj niko, nikada i nizasta nije odgovarao. Vreme za to se polako priblizava.

Milosav

pre 9 godina

"On je naveo da Srbija dobija čestitke za mere fiskalne konsolidacije iz celog sveta"

Sto posto tacno, zahvaljujuci nasem premudrom premijeru, ceo nam se svet divi i zavidi nam na svim ovim uspesima od kada je on dosao na vlast.
Preporucujem nasoj vladi da poveca broj zaposlenih u nasim ambasadama i konzulatima kako bi se ubrzao proces dobijanja useljenickih viza za Srbiju.

ostap bender

pre 9 godina

Eh, Slobodane,Slobodane, gde su ona divna vremena kada smo nosili kuci cele svinjske polutke, na stotine jaja, piletinu, kupovali 20 litara supera za 50 maraka, pisali gomile cekova , kupovali jevtinu robu na buvljaku i po gradskim tezgama, Vuciceve demokratije i celodnevog njegovog pojavljivanja na tv... bez MMF-a i Svetske banke i bez liberalnog ( pljackaskog) kapitalizma...
Zar u Srbiji uvek posle lose vlasti dolaze jos gori!

Neko

pre 9 godina

Pozivam Predsednika države Srbija da ne potpiše zakon, ili već šta , o smanjenju penzija na ovakav način jer je u suprotnosti sa ustavom. Koliko se sećam, on je zakletvu položio na taj ustav i obavezao se da postupa u skladu sa njegovim odredbama. U protivnom smo još dalje od uređene i pravne države. Moja poruka mladima bežite iz ove zemlje. Nema ovde budućnosti i sigurnosti. Nova nacionalizacija je počela.

Penzioner po struci

pre 9 godina

"Navodeći da u Srbiji građani ni pod jednom vlašću nisu živeli dobro, Vučić je rekao da građani ni 2016. godine neće živeti "kao bubreg u loju", ali da će živeti bolje."

A do sada smo ziveli kao"bubreg u loju" pa nam smanjiste plate i penzije.

Imam 63 godine i skacem od srece sto nikada bolju vlast nismo imali. Sto se u tri dana cujes sa Merkelovom,Olandom, i ostalima.

Lidija 1981

pre 9 godina

Svi vi koji kritikjete premijera ne možete sebi da priznate da se najzad nešto pozitivno dešava. Ovaj premijer je čovek koji može da uradi nešto jer ima energije, znanja i nešto drugo što treba ljudima kada žele da urade nešto od čega su svi zazirali i okretali glavu i išli linijom ne manjeg otpora, nego bez otpora. Podržavam njegov rad želim mu sve najbolje.

jaa

pre 9 godina

Smanji plate svima koji imaju preko potrošačke korpe a ono ispod je socijala koju ako smanjiš smanjuješ i potrošnju. Zašto povećavate sebi zarade, primate partijsku vojsku na budžetska jasla a kažnjavate pošteni nestranački svet.

Miladin12

pre 9 godina

Dosta se kralo I otimalo od ove zemlje. Predhodne vlasti su samo krale I trazile krivca u svojim predhodnicima. Niko nije zeleo da ista promeni na bolje. Ova vlast je bar pokusala, I radi na tame,nadamo se da ce istrajati I uspeti.

Горан

pre 9 godina

Наравно да нам "цео свет" честита. Поготову онај део света чије су банке власници ММФ-а и светске банке. Зато што нам они дају кредите за "подршку буџету" (читај "подршку владајућој гарнитури")и што је тим банкама, "фискална консолидација" гаранција да ће кредите које Вучић узима сигурно вратити осиромашени српски народ.

Ја бих волео да нам цео свет честита на привредним успесима и улагањима у струтукрне и привредне пројекте. Пара и инвеститора има колко` `оћеш, свугде у свету (а не само на западу). Али Вучић нема занимљиве пројекте ...

marko

pre 9 godina

nista time neces dobiti, uradi nesto drasticno da pokrenes mala preduzeca,pozajmite na te silne milijarde jos i jednu pa je upumpaj u otvaranje malih preduzeca,neka ih drzava pusti malo da stanu na noge a ne da cerupaju na startu i prestani da prenosis pohvale, gladnomi vise ti fazoni ne pale.

beogradjanka

pre 9 godina

Prvo, ne razumeš ti ništa- isto kao što ni pre tebe nisu razumeli narod. Vas je jedino briga za vas a za narod samo da mu uzmete pare.

Treba iz budzeta izbaciti odredbu finansiranje stranaka- jer ja ne zelim da se od mojih para koje plaća državi finansira niti jedna stranka. Ko je koliko sposoban da privuče članova i da mu plate članarinu- toliko para treba da ima i sa time da rasposlaže, a ovako je lako da se rasipate o trošak naroda.
Drugo- smanjenje penzija je protivustavno i bas me zanima da li će neko iz Skupštinskog odbora za proveru zakona da reaguje na to. Tamo sede pravnici koji trebaju da daju saglasnost da li su izmene u skladu sa ustavom i baš me zanima šte će da kažu, a još više da li će kada se dokaže protivustavnost tog zakona i da budu kažnjeni- tj da popiju otkaz zbog nestručnosti ( validan osnov za tekve greške) i da li će se javno građani o tome obavestiti.
Treće- cela zemlja se raspada- da li vi uopšte to vidite ili živite u nekom izolovanom svetu????
Štrajkuju vam prosvetari, štrajkuju advokati, uskoro će i penzioneri na ulice i lekari, sudije... Jel mislite da je to normalno i da imate podršku naroda? Kakve ste mere doneli da se povećaju sredstva u budžetu stvarno, da li ste smanjili broj zaposlenih u administraciji ili ste zaposlili još 11000 u junu? Ako ćemo o poštenju i koliko nas je koštala parada sa svim pratećim troškovima- dajte da vidimo

qq

pre 9 godina

Privredni rast? Da li neko zna nekoga, da zna nekoga, da je čuo da je neko otvorio neku radnju? Makar i sa 2 zaposlena? Po čemu naš Presvetli Vođa je zaključio da nam sledi privredni rast?

mario

pre 9 godina

"Vučić je na obeležavanju šest godina od osnivanja SNS rekao da će Srbija u 2016. godini zabeležiti najveći privredni rast u Evropi. "
Ma niko bolji od lidera regiona,a čini se i Europe.

odgovor demagogu

pre 9 godina

Za dve i po godina biće da pet godina imaš apsolutnu vlast, ali i tada ćeš pričati samo u budućem vremenu, jer drugačije ne umeš.
Oduzimaš plate, a obećavaš povećanje, pa ne znam da je iko do sad imao toliko drskosti da izmisli, ali eto, ovde se sve može.

samo da primetim

pre 9 godina

Onda da se potpuno ukinu plate i penzije pa će nam još više čestitati. Nego, nešto ne vidim gužve na granici onih koji hrle da dođu u Srbiju.

popeye

pre 9 godina

Хаха, највећи раст 2016%, а откуд ти то знаш сад, какав цар!? А шта људи да једу до тад, и чине да се лече, оваквим изјавама и саопштењима??

Srdjan

pre 9 godina

Ama bre otpusti svojih 150 hiljada stranackih parazita po javnim preduzecima, agencijama, biroima ili gde vec i nema potrebe da se smanjuju plate i penzije. Dosta vise patetike i demagogije...

Ne lipsi magare...

pre 9 godina

Cestitam sto niste otpustili 150.000 stranackih poltrona iz drzavne uprave i tako smanjili deficit u budzetu vec uzimate od 1.7 mil penzionera i preostalih 600.000 zaposlenih u drzavnom sektoru. Alo narode, dokle nas 6-7 miliona da budemo robovi pola miliona stranackih lopova sa kupljenim diplomama!

sale_bgd

pre 9 godina

Razmisljam da na nekom trendy univerzitetu napisem dotorsku disertaciju na temu: Neprimenljivo teoretisanje - sinteza demagogije i licemerstva u svojstvu savremenog marketinga.
kako vam se svidja tema? pomoc oko izvora?

odgovor demagogu

pre 9 godina

Za dve i po godina biće da pet godina imaš apsolutnu vlast, ali i tada ćeš pričati samo u budućem vremenu, jer drugačije ne umeš.
Oduzimaš plate, a obećavaš povećanje, pa ne znam da je iko do sad imao toliko drskosti da izmisli, ali eto, ovde se sve može.

qq

pre 9 godina

Privredni rast? Da li neko zna nekoga, da zna nekoga, da je čuo da je neko otvorio neku radnju? Makar i sa 2 zaposlena? Po čemu naš Presvetli Vođa je zaključio da nam sledi privredni rast?

sale_bgd

pre 9 godina

Razmisljam da na nekom trendy univerzitetu napisem dotorsku disertaciju na temu: Neprimenljivo teoretisanje - sinteza demagogije i licemerstva u svojstvu savremenog marketinga.
kako vam se svidja tema? pomoc oko izvora?

Srdjan

pre 9 godina

Ama bre otpusti svojih 150 hiljada stranackih parazita po javnim preduzecima, agencijama, biroima ili gde vec i nema potrebe da se smanjuju plate i penzije. Dosta vise patetike i demagogije...

Ne lipsi magare...

pre 9 godina

Cestitam sto niste otpustili 150.000 stranackih poltrona iz drzavne uprave i tako smanjili deficit u budzetu vec uzimate od 1.7 mil penzionera i preostalih 600.000 zaposlenih u drzavnom sektoru. Alo narode, dokle nas 6-7 miliona da budemo robovi pola miliona stranackih lopova sa kupljenim diplomama!

samo da primetim

pre 9 godina

Onda da se potpuno ukinu plate i penzije pa će nam još više čestitati. Nego, nešto ne vidim gužve na granici onih koji hrle da dođu u Srbiju.

mario

pre 9 godina

"Vučić je na obeležavanju šest godina od osnivanja SNS rekao da će Srbija u 2016. godini zabeležiti najveći privredni rast u Evropi. "
Ma niko bolji od lidera regiona,a čini se i Europe.

Горан

pre 9 godina

Наравно да нам "цео свет" честита. Поготову онај део света чије су банке власници ММФ-а и светске банке. Зато што нам они дају кредите за "подршку буџету" (читај "подршку владајућој гарнитури")и што је тим банкама, "фискална консолидација" гаранција да ће кредите које Вучић узима сигурно вратити осиромашени српски народ.

Ја бих волео да нам цео свет честита на привредним успесима и улагањима у струтукрне и привредне пројекте. Пара и инвеститора има колко` `оћеш, свугде у свету (а не само на западу). Али Вучић нема занимљиве пројекте ...

popeye

pre 9 godina

Хаха, највећи раст 2016%, а откуд ти то знаш сад, какав цар!? А шта људи да једу до тад, и чине да се лече, оваквим изјавама и саопштењима??

beogradjanka

pre 9 godina

Prvo, ne razumeš ti ništa- isto kao što ni pre tebe nisu razumeli narod. Vas je jedino briga za vas a za narod samo da mu uzmete pare.

Treba iz budzeta izbaciti odredbu finansiranje stranaka- jer ja ne zelim da se od mojih para koje plaća državi finansira niti jedna stranka. Ko je koliko sposoban da privuče članova i da mu plate članarinu- toliko para treba da ima i sa time da rasposlaže, a ovako je lako da se rasipate o trošak naroda.
Drugo- smanjenje penzija je protivustavno i bas me zanima da li će neko iz Skupštinskog odbora za proveru zakona da reaguje na to. Tamo sede pravnici koji trebaju da daju saglasnost da li su izmene u skladu sa ustavom i baš me zanima šte će da kažu, a još više da li će kada se dokaže protivustavnost tog zakona i da budu kažnjeni- tj da popiju otkaz zbog nestručnosti ( validan osnov za tekve greške) i da li će se javno građani o tome obavestiti.
Treće- cela zemlja se raspada- da li vi uopšte to vidite ili živite u nekom izolovanom svetu????
Štrajkuju vam prosvetari, štrajkuju advokati, uskoro će i penzioneri na ulice i lekari, sudije... Jel mislite da je to normalno i da imate podršku naroda? Kakve ste mere doneli da se povećaju sredstva u budžetu stvarno, da li ste smanjili broj zaposlenih u administraciji ili ste zaposlili još 11000 u junu? Ako ćemo o poštenju i koliko nas je koštala parada sa svim pratećim troškovima- dajte da vidimo

Zlatko

pre 9 godina

Gospodine Aleksandre Vučiću, do Vas stižu netačne informacije o stajnu u Srbiji ili... Imam 51 godinu, fakultetski sam obrazovan, radio sam širom bivše Jugoslavije, promenio nekoliko firmi, nekada na rukovodećim mestima sada na inženjerskom, jer sam po struci dipl. inženjer elektrotehnike. Verujte mi na reč da Vas ja uopšte ne razumem šta Vi radite sa ovom državom i narodom? Struka me je naučila da prepoznam red i sistem, ovde ga nema, u sve smo većem haosu. Vi ste pravnik po struci, političar celog života. Vi ne možete da vodite nilo koju firmu a tek državu ako nemate oko sebe kvalitetan tim. Osvrnite se oko sebe i šta vidite? da li ste zadovoljni kadrovima koje ste birali i koji su Vam nametnuti? Budite iskreni makar jednom jer ste to sve manje. Počinjem da sumnjam da Vi imate neku veliku muku koja Vas tera da sve radite pogrešno. Kako uopšte mislite da preokrenete stanje u Srbiji kada ne možete ni da zaustavite ovo propadanje? Da li je strategija da se potpuno uništimo i da onda kada prozvedemo deset lopata, kažete: Uspeli smo! Jedan savet Vama, krajnje dobronameran. Da bi uspeli da nešto uradite kada je teško prvo što morate da uradite je da narodu podignete moral i psihofizičko stanje da sve ovoizdržimo. Vi ne želite iskreno da ozdravite svoj narod. Sudstvo (Vi, država) niste osudili nijednog tajkuna ili velikog kriminalca koji bi vratio ukradeni novac - ali ga zato protiv ustavnim odlukama otimate od onih koji ga teškom mukom zarađuju. Nije dobro, gospodine Vučiću!

marko

pre 9 godina

nista time neces dobiti, uradi nesto drasticno da pokrenes mala preduzeca,pozajmite na te silne milijarde jos i jednu pa je upumpaj u otvaranje malih preduzeca,neka ih drzava pusti malo da stanu na noge a ne da cerupaju na startu i prestani da prenosis pohvale, gladnomi vise ti fazoni ne pale.

Realan

pre 9 godina

A jel ti to cestitaju oni koji nam kazu da ne izvozimo u Rusiju? Jel nam cestitaju oni koje si 20 godina kleo? Jel nam cestitaju oni koji su nas bombardovali? Dokle, bre, vise, covece boziji? Dokle? Iako u Srbiji postoji 1.700.000 nepismenih i lakovernih, postoje i oni malkice razumniji, oni koji misle sasvim suprotno od tebe! Jahao si ovu drzavu devedesetih, jases je i dalje, boli tebe za narod. Ti i ti tvoji satrapi ste unistili SVE onog dana kada se u vama rodila bolesna ideja da se bavite politikom.

Bane

pre 9 godina

Na cemu cestitaju? Gej paradi , Utakmici na cemu ?
Molim Vas za malo realnosti u uvazavanje nas gradjana.
Mozda na smanjenju penzija ?
BOZE DRAGI zemlja u kojoj zivimo !!!!!

Milosav

pre 9 godina

"On je naveo da Srbija dobija čestitke za mere fiskalne konsolidacije iz celog sveta"

Sto posto tacno, zahvaljujuci nasem premudrom premijeru, ceo nam se svet divi i zavidi nam na svim ovim uspesima od kada je on dosao na vlast.
Preporucujem nasoj vladi da poveca broj zaposlenih u nasim ambasadama i konzulatima kako bi se ubrzao proces dobijanja useljenickih viza za Srbiju.

Neko

pre 9 godina

Pozivam Predsednika države Srbija da ne potpiše zakon, ili već šta , o smanjenju penzija na ovakav način jer je u suprotnosti sa ustavom. Koliko se sećam, on je zakletvu položio na taj ustav i obavezao se da postupa u skladu sa njegovim odredbama. U protivnom smo još dalje od uređene i pravne države. Moja poruka mladima bežite iz ove zemlje. Nema ovde budućnosti i sigurnosti. Nova nacionalizacija je počela.

Penzioner po struci

pre 9 godina

"Navodeći da u Srbiji građani ni pod jednom vlašću nisu živeli dobro, Vučić je rekao da građani ni 2016. godine neće živeti "kao bubreg u loju", ali da će živeti bolje."

A do sada smo ziveli kao"bubreg u loju" pa nam smanjiste plate i penzije.

Imam 63 godine i skacem od srece sto nikada bolju vlast nismo imali. Sto se u tri dana cujes sa Merkelovom,Olandom, i ostalima.

коста

pre 9 godina

Да ли вам честитају на чињеници коју је изнео г. Владимир Вучковић да годишње плаћате казне и пенале у вредности од десет милијарди динара колики је и ефекат солидарног пореза?

ostap bender

pre 9 godina

Eh, Slobodane,Slobodane, gde su ona divna vremena kada smo nosili kuci cele svinjske polutke, na stotine jaja, piletinu, kupovali 20 litara supera za 50 maraka, pisali gomile cekova , kupovali jevtinu robu na buvljaku i po gradskim tezgama, Vuciceve demokratije i celodnevog njegovog pojavljivanja na tv... bez MMF-a i Svetske banke i bez liberalnog ( pljackaskog) kapitalizma...
Zar u Srbiji uvek posle lose vlasti dolaze jos gori!

Odliveni Mozak

pre 9 godina

nesto kao, brod tone, voda navire, svi mokri do kolena, jedan putnik uzeo plasticnu koficu i izbacije vodu jednom rukom, drugom pusi cigaretu.

ostali putnici i posada se okupili i aplaudiraju mu i skandiraju: bravo majstore, samo tako!!!!

a i orkestar na palubi svira.

istu melodiju koju je svirao i orkestar na titaniku.

jaa

pre 9 godina

Smanji plate svima koji imaju preko potrošačke korpe a ono ispod je socijala koju ako smanjiš smanjuješ i potrošnju. Zašto povećavate sebi zarade, primate partijsku vojsku na budžetska jasla a kažnjavate pošteni nestranački svet.

zoran

pre 9 godina

Od cisto poljuprivredne zemlje, donekle i zemlje sa dobrim turistichkim potencijalom, zelish da napravis drzavu koja ce biti gigant u industriji i visokim tehnologijama. Naravno, zaboravio si da sve ono shto vlaja dos truchnog kadra je odavno na zapadu.
Danas, chitam da svake godine Kembridz uzme 5-10 najbolji djaka iz matematichke gimnazije i prisvoji sebi..!!! Svake godine..!!! Gde su ostali Univerziteti, kompanije, industrije. Govotimo o hiljadam i hiljadama visoko kvalifikovanih ljudi.
Da li se iko stidi u nasoj zemlji..???

Buna protiv dahija

pre 9 godina

To su neoliberalne i potpuno pogresne mere koje su i dovele na rub propasti a tek ce dovesti do katastrofalnog stanja u drustvu i privredi koje ste preuzeli od zutih a tek ce po svojoj grbaci osetiti oni koje dovozite autobusima za sendvic i crvenu jer ni za to nece biti. Rezultati ove i svih prethodnih vlasti od 90-tih do sada je situacija u kojoj niko, nikada i nizasta nije odgovarao. Vreme za to se polako priblizava.

Kraljevčanin

pre 9 godina

Dobiće dosta čestitki u vidu sudskih tužbi i od velkog broja penzionera uz pomoć već poprilično ljutih advokata za uskraćeno Ustavom stečeno pravo. Oni drugi Vam čestitaju na količini vaše gluposti koju ste pokazali ovakvim merama štednje i da vam nebi bili u koži kad ustane kuka i motika.
Ima li iko zadovoljan u ovoj zemlji sa vasim dolaskom na vlast ili ste samo vi i vasi botovi srećni, vi što ste proneverili poverenje glasača i ujedno zaposlili more vaših članova u javnom sektoru ili ovi vasi botovi bez mozga?

Hm

pre 9 godina

Evo i ja vam čestitam! Do sada me niko od vaših prethodnika nije pravio magarcem TAKO BRZO kao vi. Vi ste za Ginisovu knjigu rekorda! Bruka i sramota! Čovek smanjuje plate, otima ljudima penzije, poskupljuje sve "virtualne" usluge državnih preduzeća i agencija, uvodi nove harače (notari), diže poreze, ukida socijalna davanja, ukida trudnicama bolovanje, otima PDV na bebi opremu i da ne nabrajam više jer mi se gadi!

misko

pre 9 godina

Gledam prilog na TV, narodni kazan u Nišu čorbast grašak klot, pa prilog proslava stranke SNS a ono na stolu krkanluka svakojakih đakonija. To vas je svet naučio? pa gde vam je skromnost ako ne ljudska ono hrišćanska.Gadite mi se.

misko

pre 9 godina

Bravooo, ovaj je kao Super Hik, otima od siromašnih da bi dao bogatim.
2016. će biti bolje samo bogatima a ovi siromašni to neće dočekati.

bice bolje

pre 9 godina

Zasto smanjujes penzije i povecavas namete najugrozenijem sloju stanovnistva. Para curi na sve strane, a najvise na vase partijske vojnike, koje zaposljavate zadnjih 15 godina bez ikakve kontrole i logike. Imamo nestrucne i neskolovane ljude na svim pozicijama. Ove mere su privremenog karaktera i nikako ne mogu doneti boljitak na duze staze. Iz drzavne uprave mora da leti minimum trecinna zaposlenih da bi ste napravili neke realne ustede. Ovo sa smanjenjem penzija je smesno, i sramotno. Ova vlast nastavlja tradiciju prethodnih partokratija tako da ne moze doneti nista dobro narodu. A vreme ce biti najbolji pokazatelj.

mirko

pre 9 godina

Svi vi koji kritikjete premijera ne možete sebi da priznate da se najzad nešto pozitivno dešava. Ovaj premijer je čovek koji može da uradi nešto jer ima energije, znanja i nešto drugo što treba ljudima kada žele da urade nešto od čega su svi zazirali i okretali glavu i išli linijom ne manjeg otpora, nego bez otpora. Podržavam njegov rad želim mu sve najbolje.
(Lidija 1981, 22. oktobar 2014 16:47)
-----------------------

a sta je to pozitivno ?

smanjenje penzija i plata, a sve poskupljuje drasticno poskupljuje ili je vec poskupelo ili se najavljuje...struja,gas,voda,grejanje,infostan,..ovde se samo jos vazduh ne naplacuje

cim nas ti sa zapada za nesto hvale treba da sve sto smo uradili obrnemo za 180 stepeni.

woah

pre 9 godina

Ako vas toliko hvale, podignite još 20% platu. Ja častim! Uzmite 20% od moje plate, a sebi dodajte. Razumem da se trošite mnogo, treba vam.

jegod

pre 9 godina

Da mora da vam cestitaju vam na enormnoj nezaposlenosti i nevidjenoj emigraciji iz zemlje, medijskom mraku kao i na tome sto ste ovim merama zastitili ove sa najvisim platama ali ste zato penzionerima odlucili da uzmete najvise. Ali zato propaganda cveta po svim sada sarenim televizijskim stanicama...

Cestutke

pre 9 godina

Cestitaju i Makedoncima zato sto imaju najveci privredni rast u Evropi od 4 %,cene goriva po drugi put u jedan mesec pada a i plate idu nagore za 4 % od narednog meseca.

Viktor

pre 9 godina

Ako je B92 bilo kakav statistički uzorak kolika je podrška gospodinu Aleksandru Vučiću i ovoj Vladi Republike Srbije - čitajući ove komentare na ovu vest? Naravno, pitanje je i za CESID? Mi kao narod imamo veliki problem. Ako ova vlast ostane ceo mandat neće ostati ni kamen na kamenu. Sve što je pod hipotekom biće oduzeto (banke). Privatni izvršitelji će uzeti svoje... Narode, narode...

ajveks

pre 9 godina

Stvarno je sposoban,prosi od radnika,penzionera i trudnica.Dok lopovi i tajkuni haraju,tako on spasava Srbiju.Brzo ce doci i 2016 da vidimo sta ces onda da izmislis i da slazes.

beli

pre 9 godina

ajde botovi malo lakse.....evo zacaranog kruga:prvo te vucic dovede u situaciju da moras da biras izmedju hrane i placanja dazbina.....a onda posto ne placas racune zaplene ti stan....covek te opljackao dva puta.....znaci biras izmedju toga da li ces umreti od gladi ili od smrzavanja kao beskucnik......vi botovi ste vucicevi saucesnici u ovom poduhvatu unistavanja Srbije.....mislite o tome...

lud zbunjen normalan

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, toliko ste nesposobni da cete i ove mere za konsolidaciju ubrzo obezvrediti i da cete morati posle pola godine nove i jos teze mere da donesete!
Vi ne znate da vodite drzavu!

lola

pre 9 godina

Jedan predlog za redakciju b92: mogu li ovakve vesti da budu ilustrovane drugacijim fotografijama, samo ne ovakvim portretima, mislim, malo je previse istih slika iz dana u dan. Na primer, stavite slike boljeg zivota, na terenu, medju narodom, o tome govori ova vest, zar ne? Molim + ako se slazete.

1984

pre 9 godina

Ja znam imenom, prezimenom, adresom, godinom rodjenja (generacija smo, znamo se 12 godina) i brojem telefona koja se zaposlila u ElektroSumadiji SAMO na osnovu clanske knjizice SNS. Uclanila se u stranku 2011. god na moje opste ljuvanje sa cistim i nesakrivenim razlogom "da bih se zaposlila". Sad prodaje maglu kako ona u to veruje, kako je posvecena idealima i tako slicne gluposti. Malo sam gurnuo nos dublje pa sam saznao da u EDS ne radi nista nego salteruse u prevodu kafenise po ceo dan. Eto.

klipeta

pre 9 godina

Očigledno je da za dve i po god. vlasti ove šarene nomenklature,neopevane u svom neznanju i nesnalaženju,nema napretka,rebalans budžeta to jasno govori,budžetska rupa je postala provalija i približava se cifri od 1o% BDP,što je nezabeleženo u bližoj i daljnoj istoriji o Adama pa do pretvaranja Sunca u supernovu za nekih pet milijardi godina.Ovoliko loša vlast nije opažena na celoj kugli našoj,galaksiji a i šire,u svih sedamnaest poznatih svemira.Jedini njihov uspeh je što su u rekordnom vremenu zaposlili svojih 2oo.ooo vernih sledbenika i tako ostavili lokalne samouprave bez para za plate i krpljenje ulica,javna preduzeća pretvorili u javne kuće napunivši ih prijateljima,rodbinom,kumovima a ponajviše švalerkama.Lik i delo,šta kazati a nezaplakati...

msc.Milos

pre 9 godina

To su neoliberalne i potpuno pogresne mere koje su i dovele na rub propasti a tek ce dovesti do katastrofalnog stanja u drustvu i privredi koje ste preuzeli od zutih a tek ce po svojoj grbaci osetiti oni koje dovozite autobusima za sendvic i crvenu jer ni za to nece biti. Rezultati ove i svih prethodnih vlasti od 90-tih do sada je situacija u kojoj niko, nikada i nizasta nije odgovarao. Vreme za to se polako priblizava.
(Buna protiv dahija, 22. oktobar 2014 16:14)

upravo tako. Mi smo vec pali sa litice, u ambisu smo samo niko nece to da saopsti javno. Moja prognoza je da za dva meseca nece biti zute banke u budzetu, krece prinudna naplata masovno radi punjenja budzeta i na kraju narod koji nema niceg vise izlazi na ulice...

biba

pre 9 godina

A ko nam to cestita, oni cije interese ostvarujemo u svojoj zemlji. Jadni mi sa ovim nametima, racunima za koje nam mesecno trebaju dve plate da podmirimo suplju kasu drzave koja samo trazi, trazi i otima narodu na osnovu nekih ne uloznih poreza kao sto su nameti za struju, nadm se da smo bar malo pametan narod, ali nemamo kome da se izjadamo. Narod niko ne cuje i ne vidi, ali politicari vide i cuju narod jedino pred izbore.E ja vec dva puta ne vidin i ne cujem politicare pred izbore, a Vi

nik sloter

pre 9 godina

Od 5.oktobra do danasnjeg dana svaka Vlada RS radila je po diktatu Zapada i SAD.Svi njihovi interesi su ostvareni nazalost nijedan srpski.

Info Kanal

pre 9 godina

Evo njihovih mera štednje na delu:
(vredi odvojiti minut da se pročita)

http://www.autograf.hr/jedno-pismo-politici

Eto, čestitam i ja!

Miki

pre 9 godina

Hvala bogu od danas mi je odobrena radna dozvola u Minhenu i to u struci. Konsoliduj ti za koga oces ali mene i moju decu vise izgladnjivati neces!!!

boki ns

pre 9 godina

Razmisljam da na nekom trendy univerzitetu napisem dotorsku disertaciju na temu: Neprimenljivo teoretisanje - sinteza demagogije i licemerstva u svojstvu savremenog marketinga.
kako vam se svidja tema? pomoc oko izvora?
(sale_bgd, 22. oktobar 2014 15:41)
Odlicno gari, samo ako mozes da dodas: sinteza demagogije, licemersta i PATETIKE i sa dr disertacijom tog trendy faksa postajes garant veliki vodja :)

igi

pre 9 godina

A sta je sa zakonom o radu, postuje li se on u svi tackama? ili kao i do sad samo u delovima, radna nedelja od 45 sati je postala standard i ako je propisano 40, godisnji odmor je 3 nedelje umesto 4 posto je i subota radn dan, i dalje dobijam 40% plate u koverti, evo vec trecu godinu sam prijavljen na odredjeno i nemam prava ni na cekove. Sve u svemu ja ne vidim nacin na koji ovo moze da se promeni osim revolicijom i to ne plisanom.

Šumadijanac

pre 9 godina

(: ), 22. oktobar 2014 19:07). Verovatno pročitate komentar pre nego ga objavite. Predsednik vlade da bi vladao svojom državom treba da zna šta piše u Ustavu Srbije. Pročitajte i Vi pa onda komentarišite šta je njegov posao i za šta je odgovoran. Da li on poznaje Ustav vidi se po zakonima koji se donose. A rezultati? Vide se. Prošetajte malo Srbijom.

Lidija 1981

pre 9 godina

Svi vi koji kritikjete premijera ne možete sebi da priznate da se najzad nešto pozitivno dešava. Ovaj premijer je čovek koji može da uradi nešto jer ima energije, znanja i nešto drugo što treba ljudima kada žele da urade nešto od čega su svi zazirali i okretali glavu i išli linijom ne manjeg otpora, nego bez otpora. Podržavam njegov rad želim mu sve najbolje.

vojvođanka mira

pre 9 godina

Moram da priznam da nam je svima teško i da krpimo kraj sa krajem.Ali isto tako znam da ove mere fiskalne konsolidacije nisu od juče i znam da su mnoge zemlje tako rešile svoje finansijske probleme!

Miladin12

pre 9 godina

Dosta se kralo I otimalo od ove zemlje. Predhodne vlasti su samo krale I trazile krivca u svojim predhodnicima. Niko nije zeleo da ista promeni na bolje. Ova vlast je bar pokusala, I radi na tame,nadamo se da ce istrajati I uspeti.

Betika

pre 9 godina

Od 5.oktobra do danasnjeg dana svaka Vlada RS radila je po diktatu Zapada i SAD.Svi njihovi interesi su ostvareni nazalost nijedan srpski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 22. oktobar 2014 17:32)
Kako onda objasnjavas da je zapad naredio i bukvalno svakodnevno vrsi pritisak da se uvedu sankcije Rusiji a mi to nismo ucinili?

Pele

pre 9 godina

Mislim da nikada do sada nismo imali ovako dobru poziciju u svetu.
(Rokfeler, 23. oktobar 2014 00:32)

To je zato što vam vesti iz sveta o nama tumače domaći mediji tj. u najvećem broju slučajeva sam Vučić. Međutim, ako odete u inostranstvo i provedete barem mesec dana prateći medije, videćete da nismo toliko popularni.

DARIA

pre 9 godina

Ove mere su teške za sve, ali su neophodne i moramo svi da istrpimo, a Vučiću je pao najteži zadatak,da posle toliko godina uništavanja, mora da nađe rešenje, kako državu da izvuče iz najgore krize.

: )

pre 9 godina

@(Zlatko, 22. oktobar 2014 17:01)

Malo ste skrenuli sa puta, pa zar ste toliko ubedjeni da ce Vucic ceo dan biti kao sto oni botovci bleje internetom na stotinama medijskih sajtova sa hiljadama komentara dnevno od svih mogucih i nemogucih frustracija od usamljenih licnosti koji pate od kompleksa nize vrednosti puni besa i zavisti pa samo pametuju i jadikuju.

E pa nece to nije njegov NIVO jer on se bavi ozbiljnim drzavim poslovima i susrece se sa svetskim i mocnim licnostima koji ce biti u istoriji kao sto su predsenici,premijeri,ambasadori,kraljevi,sejkovi,generali,....i prezauzet je karijerom i popularisanjem.

Svaki covek moze da uspe samo ako veruje SAM u SEBE da ostvari CILj jer je zivot i sudbina samo u vasim rukama a ne u tudjim od nekog foteljasa,politicara,tajkuna
Svet oko sebe netreba da sagledate tudjim ocima i usima vec svojim ako nemozete onda vam stvarno nema pomoci i cekajte da vam zelje padaju sa neba od tudjih obecanja i milostinje.

Crvenotravka

pre 9 godina

Odavno je trebalo uraditi ove reforme jer bi nam sada bilo sigurno bolje,onako su politicari na vlasti pravili da njima bude bolja a drzavu terali na bankrot.

Neko

pre 9 godina

Konačno pročitah taj famozni predlog zakon o privremenom smanjenju penzija za period od 01.11.2014. do 31.12.2017 godine. Pa očekivanje je, bar moje bilo, da taj zakon koliko toliko bude stručno urađen. Ovako nema preambule u predlogu zakonu a mora da je bude, da bi se jasno videlo koji je pravni osnov istog. Dalje u obrazloženju zakona stoji da je predlog urađen na bazi čl. 97 stav 1 tačka 8. koji uopšte ne reguliše penzije, već radno zakonodavstvo, i socijalnu sigurnost. Po Ustavu penzije reguliše čl. 69, a član 197. Ustava kaže da zakon ne može prouzrokovati povratno dejstvo. Tako ovo pada ako ne na ustavnom sudu, ono u Strazburu. U svakom slučaju pomenuiti zakon je vrlo nestručno urađen i nemam na čemu da čestitam. A ja nisam diplomirani pravnik.

Krsman

pre 9 godina

Ljudi, mere jesu teske i bolne. Pa mene prvog zahvataju i meni ce isto biti smanjena plata kao i ostalima, ali moramo da shvatimo da je rupa u budzetu doliko velika da jedino tako mozemo da je popunimo. Bolje da platim sad ja i da se mucim, nego moja deca i unuci da se muce ceo zivot.

Serif

pre 9 godina

Narodu je dosta nemastine i spremni su svi, sa kojima sam razgovarao na ovu temu, da se zrtvuju i godinu i dve, da se stisnu, stegnu, istrpe sve, ali da konacno krene osetno na bolje. Imate sansu, ljudi su spremni, veruju vam...

Mica Trofrtaljka

pre 9 godina

Mi Srbi kao po obicaju pljujemo onog ko nam se kasnije ispostavi da je valjao i da je bio u pravu!Tako je danas i sa Vucicem s tim da ja cvrsto verujem u njega i njegovu politiku vodjenja ove drzave,samo mu treba dati vremena,upola nego demokratama i svi cemo videti rezultate!

Imperator

pre 9 godina

Normalno je da nam cestitaju iz celog sveta jer ovde se ozbiljno radi i svi to vide i normalno je da ce da nam cestitaju i da nas podrze maksimalno da istrajemo u borbi za bolje sutra drzave Srbije i njenih gradjana.Podrska Vucicu!

Nanolina

pre 9 godina

@(Gaston, 22. oktobar 2014 17:11)
Pogrešno ste informisani. Stopa nezapolenosti je smanjena. Druge države su uvidele napore premijera da se svim silama bori da Srbija izadje iz krize, što bez reformi i mera štednje ne bi bilo moguće.

Milica

pre 9 godina

Mere fiskalne konsolidacije su morale mnogo godina ranije da se urade, ali su tada drzavu vodili neodgovorni politicari, i nalazimo se sada gde jesmo. Ovakve more smanjivanje javnog duga daje nam za nadu da ce biti bolje!

Gernika

pre 9 godina

Premijer je uveo red u nasu drzavu.A to se itekako ceni.Ako su to primetili stranci, ajde da budemo malo od pomoci I podrzimo naseg premijera.

Horacio

pre 9 godina

Izostanak ličnih interesa onih koji vode Srbiju, pruža nadu da ćemo najzad imati normalnu državu. To prepoznaju građani Srbije, ali i ceo svet.

Zvezdica

pre 9 godina

Sto bi rekla latinska poslovica Per aspera ad astra ili preko trnja do zvezda. Nadam se da ce i nama ove reforme doneti bolju buducnost.

Vatromet

pre 9 godina

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku,zbog toga mnogima i smeta pogotovo sto zeli sa kriminalom da se obracuna! Srbija ne sme odustati od puta EU,ova vlada je najvise uradila po tom pitanju!

Imperator

pre 9 godina

Normalno je da nam cestitaju iz celog sveta jer ovde se ozbiljno radi i svi to vide i normalno je da ce da nam cestitaju i da nas podrze maksimalno da istrajemo u borbi za bolje sutra drzave Srbije i njenih gradjana.Podrska Vucicu!

Hemera

pre 9 godina

Naravno da se mere donose onako kako građanima Srbije odgovara. Aleksandar Vučić zaista teži ka ekonomskom prosperitetu i razvoju, teži da Srbija bude lider u regionu.Aleksandru Vučiću pristižu čestitke iz celog sveta zbog odličnog rezultata nakoje je postigao na svetskoj političkoj sceni. Od Srbija je napravio centar sveta, njegovom neutralnom politiko, mira i stabilnosti Srbija može da sarađuje sa celim svetom. Drago mi je da su mu pristigle čestitke jer Srbija zaista postaje lider Zapadnog Blakana, a sa tim pristižu investicije iz celog sveta. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija je stvorila povoljan investicioni ambijent.

Gospodjica

pre 9 godina

@(Gaston, 22. oktobar 2014 17:11)
Pogrešno ste informisani. Stopa nezapolenosti je smanjena. Druge države su uvidele napore premijera da se svim silama bori da Srbija izadje iz krize, što bez reformi i mera štednje ne bi bilo moguće.

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Niko ne sme, ali kada se u nekoj dekadi nadje jedan koji sme, onda su i postovanja iz sveta logicna. Covek ima hrabrost, a ako nemas to , nece te ni u svetu ceniti.

Buda

pre 9 godina

Da je ovakva politika vodjena od 2000. Godine pa na ovamo ne bi mnogi otišli iz ove zemlje. Vidim da Vučić hoće da uspostavi zdravu ekonomiju i odgovorno ponašanje političara, a to znači da se za svaki državni dinar zna gde je otišao i zbog čega. Podrška za reforme.

zagorka

pre 9 godina

Ovoj stranci i ima na cemu da se cestita, njen lider je za par meseci doneo toliko teskih i vaznih odluka za Srbiju koje su trebalo davno biti donete, pa sad ne bi bili u blatu do nosa.

Srbin100%

pre 9 godina

Nas drzavni aparat je preglomazan i nefukcionalan jer su tu brojne stranke gurale svoje,cesto neadekvatne,kadrove.Ovaj problem se nece resiti preko noci,ali uz vecu kontrolu zaposljavanja u javnom sektoru tom principu se moze stati na put

Srbin

pre 9 godina

Evo opet negativnih komentara na racun premijera,ali to je i ocekivano jer mi Srbi uvek i uvek pljujemo onu osobu za koju se kasnije ispostavi da je bila u pravu i da je iskljucivo radila za korist Srbije i njenih gradjana!

Srbin

pre 9 godina

Evo opet negativnih komentara na racun premijera,ali to je i ocekivano jer mi Srbi uvek i uvek pljujemo onu osobu za koju se kasnije ispostavi da je bila u pravu i da je iskljucivo radila za korist Srbije i njenih gradjana!

Mia

pre 9 godina

Srbija nije i nikada nece prihvatiti nezavisnost KiM,ali nasa realnost jeste da su Albanci vecinsko stanovnistvo i da je vlast po demokratskom principu vecine u njihovim rukama,Srbija mora da se bori za sto bolji status Srba u pokrajini.Stav premijera i Vlade po pitanju granica Republike Srbije je da je Kosovo uvek deo nase teritorije i od toga se odstupa.

Hulk

pre 9 godina

Shvatili su i investitori, kreditori, partneri da nećemo odustati od reformskog kursa i smo ga se prihvatili bez ičije naredbe, što je jako važno.

miranda

pre 9 godina

Kada pogledamo samo u kakvom je stanju zatekao državu, pred bankrotom, ovo što je do sada urađeno je više nego odlično. Najveća naplata pdv i zaustavljen rast nezaposlenosti. Nije malo. Stabilna inflacija, kurs je sada tek počeo malo da skače ali je tu gde je.

X faktor

pre 9 godina

Svet podržava reformski put, a bune se naši advokati sa odelima od 5.000e pa nadalje i sa satovima koji vrede kao garsonjera. Pa tako bi se i ja bunio.

Jexon

pre 9 godina

Za ono što se dešava u Srbiji čestitke i jesu ono što smo zaslužili. Konačno je počelo sređivanje države u svakom pogledu u vidu sveobuhvatnih reformi.

Slobodanka

pre 9 godina

Samo napred u reforme. Ne želim da u ovoj državi za pet godina bude isto ili još gore. U prethodnoj Vladi svi su videli da propadamo ubrzano i da se zadužujemo, ali zarad mira u kući (čitaj: čuvanja fotelja i vlasti za sebe) niko nije reagovao. Mera da bi donela dobro mora da bude teška i da nekog pogodi. Najpre treba da mere pogode one koji drže radnike na crno ili posluju u sivoj zoni. Vučić radi pametno jer gleda primera zapadnih zemalja i primenjuje na Srbiju.

Damir

pre 9 godina

Ne želim da u ovoj državi za pet godina bude isto ili još gore. Napred u reforme, napred u EU. To znači i da će se morati doneti brojni propisi, ali i da će se poštovati. Podržavam Vladu na ovakvom putu.

pekar

pre 9 godina

Ni najmanje ne sumnjam u dobre namere Vučića da ovoj državi napravi boljitak. Normalno je da bude i ljudi koji su protivnici reformi jer ih možda pogađaju teže nego ostale, a ima dosta i onih koji su dežurni kritičari svega i protiv su svake promene pa makar i nabolje. Uglavnom velika većina je na izborima jasno rekla šta hoće.

Stizanin

pre 9 godina

Cinjenica je da ce mere koje se uvode biti tesko, ali je isto tako cinjenica da su one neophodne radi ozdravljenja nase drzave, najlakse bi bilo podici jos kredita i na taj nacin ocuvati mir, ali koja bi nam u buducnosti bila cena toga, Vucic ne zeli da se dodvorava gradjanima, vec zeli da Srbiju postavin na zdrva noge kako bi kroz par godina mogli da zivimo normalno, svako ko tvrdi da moze lako i brzo da resi probleme koje imamo ne govori istinu.

Mara

pre 9 godina

Vučiću svaka čast na odluci da sprovodi ne tako lake reforme, zarad boljeg sutra. Trebamo podržati ovog čoveka, nećemo valjda Pajtića i ostalu kompaniju

holi

pre 9 godina

Ovaj život u Srbiji je kao živo blato u koje klizimo i propadamo godinama. Mislim da je vlada dobro iskalkulisala sva moguća rešenja i nadam se da će ove mere konacno napraviti diskontinuitet sa prošlim vremenom i da će nam kroz stabilizaciju i uštedu dati mogućnost da promenimo tok stvari u budućnosti.

Zeppelin

pre 9 godina

Ni jedna druga stranka nije imala hrabrosti da se suoči sa reformama sve dok SNS nije došla na vlast, to je neoboriva činjenica.

nata

pre 9 godina

Potpuno je jasno da smo negde morali da se zaustavimo i prekinemo sa dosadašnjom politikom prekomernog zaduživanja i neplanskog trošenja para.

Lidija 1981

pre 9 godina

Svi vi koji kritikjete premijera ne možete sebi da priznate da se najzad nešto pozitivno dešava. Ovaj premijer je čovek koji može da uradi nešto jer ima energije, znanja i nešto drugo što treba ljudima kada žele da urade nešto od čega su svi zazirali i okretali glavu i išli linijom ne manjeg otpora, nego bez otpora. Podržavam njegov rad želim mu sve najbolje.

Miladin12

pre 9 godina

Dosta se kralo I otimalo od ove zemlje. Predhodne vlasti su samo krale I trazile krivca u svojim predhodnicima. Niko nije zeleo da ista promeni na bolje. Ova vlast je bar pokusala, I radi na tame,nadamo se da ce istrajati I uspeti.

vojvođanka mira

pre 9 godina

Moram da priznam da nam je svima teško i da krpimo kraj sa krajem.Ali isto tako znam da ove mere fiskalne konsolidacije nisu od juče i znam da su mnoge zemlje tako rešile svoje finansijske probleme!

Crvenotravka

pre 9 godina

Odavno je trebalo uraditi ove reforme jer bi nam sada bilo sigurno bolje,onako su politicari na vlasti pravili da njima bude bolja a drzavu terali na bankrot.

DARIA

pre 9 godina

Ove mere su teške za sve, ali su neophodne i moramo svi da istrpimo, a Vučiću je pao najteži zadatak,da posle toliko godina uništavanja, mora da nađe rešenje, kako državu da izvuče iz najgore krize.

Krsman

pre 9 godina

Ljudi, mere jesu teske i bolne. Pa mene prvog zahvataju i meni ce isto biti smanjena plata kao i ostalima, ali moramo da shvatimo da je rupa u budzetu doliko velika da jedino tako mozemo da je popunimo. Bolje da platim sad ja i da se mucim, nego moja deca i unuci da se muce ceo zivot.

Imperator

pre 9 godina

Normalno je da nam cestitaju iz celog sveta jer ovde se ozbiljno radi i svi to vide i normalno je da ce da nam cestitaju i da nas podrze maksimalno da istrajemo u borbi za bolje sutra drzave Srbije i njenih gradjana.Podrska Vucicu!

Serif

pre 9 godina

Narodu je dosta nemastine i spremni su svi, sa kojima sam razgovarao na ovu temu, da se zrtvuju i godinu i dve, da se stisnu, stegnu, istrpe sve, ali da konacno krene osetno na bolje. Imate sansu, ljudi su spremni, veruju vam...

Hemera

pre 9 godina

Naravno da se mere donose onako kako građanima Srbije odgovara. Aleksandar Vučić zaista teži ka ekonomskom prosperitetu i razvoju, teži da Srbija bude lider u regionu.Aleksandru Vučiću pristižu čestitke iz celog sveta zbog odličnog rezultata nakoje je postigao na svetskoj političkoj sceni. Od Srbija je napravio centar sveta, njegovom neutralnom politiko, mira i stabilnosti Srbija može da sarađuje sa celim svetom. Drago mi je da su mu pristigle čestitke jer Srbija zaista postaje lider Zapadnog Blakana, a sa tim pristižu investicije iz celog sveta. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija je stvorila povoljan investicioni ambijent.

Mica Trofrtaljka

pre 9 godina

Mi Srbi kao po obicaju pljujemo onog ko nam se kasnije ispostavi da je valjao i da je bio u pravu!Tako je danas i sa Vucicem s tim da ja cvrsto verujem u njega i njegovu politiku vodjenja ove drzave,samo mu treba dati vremena,upola nego demokratama i svi cemo videti rezultate!

Srbin

pre 9 godina

Evo opet negativnih komentara na racun premijera,ali to je i ocekivano jer mi Srbi uvek i uvek pljujemo onu osobu za koju se kasnije ispostavi da je bila u pravu i da je iskljucivo radila za korist Srbije i njenih gradjana!

Zaklina Mitrovic

pre 9 godina

Niko ne sme, ali kada se u nekoj dekadi nadje jedan koji sme, onda su i postovanja iz sveta logicna. Covek ima hrabrost, a ako nemas to , nece te ni u svetu ceniti.

Vatromet

pre 9 godina

Premijer Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku,zbog toga mnogima i smeta pogotovo sto zeli sa kriminalom da se obracuna! Srbija ne sme odustati od puta EU,ova vlada je najvise uradila po tom pitanju!

Milica

pre 9 godina

Mere fiskalne konsolidacije su morale mnogo godina ranije da se urade, ali su tada drzavu vodili neodgovorni politicari, i nalazimo se sada gde jesmo. Ovakve more smanjivanje javnog duga daje nam za nadu da ce biti bolje!

Gospodjica

pre 9 godina

@(Gaston, 22. oktobar 2014 17:11)
Pogrešno ste informisani. Stopa nezapolenosti je smanjena. Druge države su uvidele napore premijera da se svim silama bori da Srbija izadje iz krize, što bez reformi i mera štednje ne bi bilo moguće.

Srbin

pre 9 godina

Evo opet negativnih komentara na racun premijera,ali to je i ocekivano jer mi Srbi uvek i uvek pljujemo onu osobu za koju se kasnije ispostavi da je bila u pravu i da je iskljucivo radila za korist Srbije i njenih gradjana!

Imperator

pre 9 godina

Normalno je da nam cestitaju iz celog sveta jer ovde se ozbiljno radi i svi to vide i normalno je da ce da nam cestitaju i da nas podrze maksimalno da istrajemo u borbi za bolje sutra drzave Srbije i njenih gradjana.Podrska Vucicu!

Zvezdica

pre 9 godina

Sto bi rekla latinska poslovica Per aspera ad astra ili preko trnja do zvezda. Nadam se da ce i nama ove reforme doneti bolju buducnost.

Nanolina

pre 9 godina

@(Gaston, 22. oktobar 2014 17:11)
Pogrešno ste informisani. Stopa nezapolenosti je smanjena. Druge države su uvidele napore premijera da se svim silama bori da Srbija izadje iz krize, što bez reformi i mera štednje ne bi bilo moguće.

Horacio

pre 9 godina

Izostanak ličnih interesa onih koji vode Srbiju, pruža nadu da ćemo najzad imati normalnu državu. To prepoznaju građani Srbije, ali i ceo svet.

Betika

pre 9 godina

Od 5.oktobra do danasnjeg dana svaka Vlada RS radila je po diktatu Zapada i SAD.Svi njihovi interesi su ostvareni nazalost nijedan srpski.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nik sloter, 22. oktobar 2014 17:32)
Kako onda objasnjavas da je zapad naredio i bukvalno svakodnevno vrsi pritisak da se uvedu sankcije Rusiji a mi to nismo ucinili?

: )

pre 9 godina

@(Zlatko, 22. oktobar 2014 17:01)

Malo ste skrenuli sa puta, pa zar ste toliko ubedjeni da ce Vucic ceo dan biti kao sto oni botovci bleje internetom na stotinama medijskih sajtova sa hiljadama komentara dnevno od svih mogucih i nemogucih frustracija od usamljenih licnosti koji pate od kompleksa nize vrednosti puni besa i zavisti pa samo pametuju i jadikuju.

E pa nece to nije njegov NIVO jer on se bavi ozbiljnim drzavim poslovima i susrece se sa svetskim i mocnim licnostima koji ce biti u istoriji kao sto su predsenici,premijeri,ambasadori,kraljevi,sejkovi,generali,....i prezauzet je karijerom i popularisanjem.

Svaki covek moze da uspe samo ako veruje SAM u SEBE da ostvari CILj jer je zivot i sudbina samo u vasim rukama a ne u tudjim od nekog foteljasa,politicara,tajkuna
Svet oko sebe netreba da sagledate tudjim ocima i usima vec svojim ako nemozete onda vam stvarno nema pomoci i cekajte da vam zelje padaju sa neba od tudjih obecanja i milostinje.

Mia

pre 9 godina

Srbija nije i nikada nece prihvatiti nezavisnost KiM,ali nasa realnost jeste da su Albanci vecinsko stanovnistvo i da je vlast po demokratskom principu vecine u njihovim rukama,Srbija mora da se bori za sto bolji status Srba u pokrajini.Stav premijera i Vlade po pitanju granica Republike Srbije je da je Kosovo uvek deo nase teritorije i od toga se odstupa.

nik sloter

pre 9 godina

Od 5.oktobra do danasnjeg dana svaka Vlada RS radila je po diktatu Zapada i SAD.Svi njihovi interesi su ostvareni nazalost nijedan srpski.

Šumadijanac

pre 9 godina

(: ), 22. oktobar 2014 19:07). Verovatno pročitate komentar pre nego ga objavite. Predsednik vlade da bi vladao svojom državom treba da zna šta piše u Ustavu Srbije. Pročitajte i Vi pa onda komentarišite šta je njegov posao i za šta je odgovoran. Da li on poznaje Ustav vidi se po zakonima koji se donose. A rezultati? Vide se. Prošetajte malo Srbijom.

pekar

pre 9 godina

Ni najmanje ne sumnjam u dobre namere Vučića da ovoj državi napravi boljitak. Normalno je da bude i ljudi koji su protivnici reformi jer ih možda pogađaju teže nego ostale, a ima dosta i onih koji su dežurni kritičari svega i protiv su svake promene pa makar i nabolje. Uglavnom velika većina je na izborima jasno rekla šta hoće.

zagorka

pre 9 godina

Ovoj stranci i ima na cemu da se cestita, njen lider je za par meseci doneo toliko teskih i vaznih odluka za Srbiju koje su trebalo davno biti donete, pa sad ne bi bili u blatu do nosa.

Buda

pre 9 godina

Da je ovakva politika vodjena od 2000. Godine pa na ovamo ne bi mnogi otišli iz ove zemlje. Vidim da Vučić hoće da uspostavi zdravu ekonomiju i odgovorno ponašanje političara, a to znači da se za svaki državni dinar zna gde je otišao i zbog čega. Podrška za reforme.

Stizanin

pre 9 godina

Cinjenica je da ce mere koje se uvode biti tesko, ali je isto tako cinjenica da su one neophodne radi ozdravljenja nase drzave, najlakse bi bilo podici jos kredita i na taj nacin ocuvati mir, ali koja bi nam u buducnosti bila cena toga, Vucic ne zeli da se dodvorava gradjanima, vec zeli da Srbiju postavin na zdrva noge kako bi kroz par godina mogli da zivimo normalno, svako ko tvrdi da moze lako i brzo da resi probleme koje imamo ne govori istinu.

Gernika

pre 9 godina

Premijer je uveo red u nasu drzavu.A to se itekako ceni.Ako su to primetili stranci, ajde da budemo malo od pomoci I podrzimo naseg premijera.

Damir

pre 9 godina

Ne želim da u ovoj državi za pet godina bude isto ili još gore. Napred u reforme, napred u EU. To znači i da će se morati doneti brojni propisi, ali i da će se poštovati. Podržavam Vladu na ovakvom putu.

ostap bender

pre 9 godina

Eh, Slobodane,Slobodane, gde su ona divna vremena kada smo nosili kuci cele svinjske polutke, na stotine jaja, piletinu, kupovali 20 litara supera za 50 maraka, pisali gomile cekova , kupovali jevtinu robu na buvljaku i po gradskim tezgama, Vuciceve demokratije i celodnevog njegovog pojavljivanja na tv... bez MMF-a i Svetske banke i bez liberalnog ( pljackaskog) kapitalizma...
Zar u Srbiji uvek posle lose vlasti dolaze jos gori!

Hulk

pre 9 godina

Shvatili su i investitori, kreditori, partneri da nećemo odustati od reformskog kursa i smo ga se prihvatili bez ičije naredbe, što je jako važno.

miranda

pre 9 godina

Kada pogledamo samo u kakvom je stanju zatekao državu, pred bankrotom, ovo što je do sada urađeno je više nego odlično. Najveća naplata pdv i zaustavljen rast nezaposlenosti. Nije malo. Stabilna inflacija, kurs je sada tek počeo malo da skače ali je tu gde je.

odgovor demagogu

pre 9 godina

Za dve i po godina biće da pet godina imaš apsolutnu vlast, ali i tada ćeš pričati samo u budućem vremenu, jer drugačije ne umeš.
Oduzimaš plate, a obećavaš povećanje, pa ne znam da je iko do sad imao toliko drskosti da izmisli, ali eto, ovde se sve može.

Горан

pre 9 godina

Наравно да нам "цео свет" честита. Поготову онај део света чије су банке власници ММФ-а и светске банке. Зато што нам они дају кредите за "подршку буџету" (читај "подршку владајућој гарнитури")и што је тим банкама, "фискална консолидација" гаранција да ће кредите које Вучић узима сигурно вратити осиромашени српски народ.

Ја бих волео да нам цео свет честита на привредним успесима и улагањима у струтукрне и привредне пројекте. Пара и инвеститора има колко` `оћеш, свугде у свету (а не само на западу). Али Вучић нема занимљиве пројекте ...

X faktor

pre 9 godina

Svet podržava reformski put, a bune se naši advokati sa odelima od 5.000e pa nadalje i sa satovima koji vrede kao garsonjera. Pa tako bi se i ja bunio.

Jexon

pre 9 godina

Za ono što se dešava u Srbiji čestitke i jesu ono što smo zaslužili. Konačno je počelo sređivanje države u svakom pogledu u vidu sveobuhvatnih reformi.

Slobodanka

pre 9 godina

Samo napred u reforme. Ne želim da u ovoj državi za pet godina bude isto ili još gore. U prethodnoj Vladi svi su videli da propadamo ubrzano i da se zadužujemo, ali zarad mira u kući (čitaj: čuvanja fotelja i vlasti za sebe) niko nije reagovao. Mera da bi donela dobro mora da bude teška i da nekog pogodi. Najpre treba da mere pogode one koji drže radnike na crno ili posluju u sivoj zoni. Vučić radi pametno jer gleda primera zapadnih zemalja i primenjuje na Srbiju.

Srdjan

pre 9 godina

Ama bre otpusti svojih 150 hiljada stranackih parazita po javnim preduzecima, agencijama, biroima ili gde vec i nema potrebe da se smanjuju plate i penzije. Dosta vise patetike i demagogije...

Bane

pre 9 godina

Na cemu cestitaju? Gej paradi , Utakmici na cemu ?
Molim Vas za malo realnosti u uvazavanje nas gradjana.
Mozda na smanjenju penzija ?
BOZE DRAGI zemlja u kojoj zivimo !!!!!

Mara

pre 9 godina

Vučiću svaka čast na odluci da sprovodi ne tako lake reforme, zarad boljeg sutra. Trebamo podržati ovog čoveka, nećemo valjda Pajtića i ostalu kompaniju

Realan

pre 9 godina

A jel ti to cestitaju oni koji nam kazu da ne izvozimo u Rusiju? Jel nam cestitaju oni koje si 20 godina kleo? Jel nam cestitaju oni koji su nas bombardovali? Dokle, bre, vise, covece boziji? Dokle? Iako u Srbiji postoji 1.700.000 nepismenih i lakovernih, postoje i oni malkice razumniji, oni koji misle sasvim suprotno od tebe! Jahao si ovu drzavu devedesetih, jases je i dalje, boli tebe za narod. Ti i ti tvoji satrapi ste unistili SVE onog dana kada se u vama rodila bolesna ideja da se bavite politikom.

Zlatko

pre 9 godina

Gospodine Aleksandre Vučiću, do Vas stižu netačne informacije o stajnu u Srbiji ili... Imam 51 godinu, fakultetski sam obrazovan, radio sam širom bivše Jugoslavije, promenio nekoliko firmi, nekada na rukovodećim mestima sada na inženjerskom, jer sam po struci dipl. inženjer elektrotehnike. Verujte mi na reč da Vas ja uopšte ne razumem šta Vi radite sa ovom državom i narodom? Struka me je naučila da prepoznam red i sistem, ovde ga nema, u sve smo većem haosu. Vi ste pravnik po struci, političar celog života. Vi ne možete da vodite nilo koju firmu a tek državu ako nemate oko sebe kvalitetan tim. Osvrnite se oko sebe i šta vidite? da li ste zadovoljni kadrovima koje ste birali i koji su Vam nametnuti? Budite iskreni makar jednom jer ste to sve manje. Počinjem da sumnjam da Vi imate neku veliku muku koja Vas tera da sve radite pogrešno. Kako uopšte mislite da preokrenete stanje u Srbiji kada ne možete ni da zaustavite ovo propadanje? Da li je strategija da se potpuno uništimo i da onda kada prozvedemo deset lopata, kažete: Uspeli smo! Jedan savet Vama, krajnje dobronameran. Da bi uspeli da nešto uradite kada je teško prvo što morate da uradite je da narodu podignete moral i psihofizičko stanje da sve ovoizdržimo. Vi ne želite iskreno da ozdravite svoj narod. Sudstvo (Vi, država) niste osudili nijednog tajkuna ili velikog kriminalca koji bi vratio ukradeni novac - ali ga zato protiv ustavnim odlukama otimate od onih koji ga teškom mukom zarađuju. Nije dobro, gospodine Vučiću!

sale_bgd

pre 9 godina

Razmisljam da na nekom trendy univerzitetu napisem dotorsku disertaciju na temu: Neprimenljivo teoretisanje - sinteza demagogije i licemerstva u svojstvu savremenog marketinga.
kako vam se svidja tema? pomoc oko izvora?

Ne lipsi magare...

pre 9 godina

Cestitam sto niste otpustili 150.000 stranackih poltrona iz drzavne uprave i tako smanjili deficit u budzetu vec uzimate od 1.7 mil penzionera i preostalih 600.000 zaposlenih u drzavnom sektoru. Alo narode, dokle nas 6-7 miliona da budemo robovi pola miliona stranackih lopova sa kupljenim diplomama!

popeye

pre 9 godina

Хаха, највећи раст 2016%, а откуд ти то знаш сад, какав цар!? А шта људи да једу до тад, и чине да се лече, оваквим изјавама и саопштењима??

qq

pre 9 godina

Privredni rast? Da li neko zna nekoga, da zna nekoga, da je čuo da je neko otvorio neku radnju? Makar i sa 2 zaposlena? Po čemu naš Presvetli Vođa je zaključio da nam sledi privredni rast?

Penzioner po struci

pre 9 godina

"Navodeći da u Srbiji građani ni pod jednom vlašću nisu živeli dobro, Vučić je rekao da građani ni 2016. godine neće živeti "kao bubreg u loju", ali da će živeti bolje."

A do sada smo ziveli kao"bubreg u loju" pa nam smanjiste plate i penzije.

Imam 63 godine i skacem od srece sto nikada bolju vlast nismo imali. Sto se u tri dana cujes sa Merkelovom,Olandom, i ostalima.

holi

pre 9 godina

Ovaj život u Srbiji je kao živo blato u koje klizimo i propadamo godinama. Mislim da je vlada dobro iskalkulisala sva moguća rešenja i nadam se da će ove mere konacno napraviti diskontinuitet sa prošlim vremenom i da će nam kroz stabilizaciju i uštedu dati mogućnost da promenimo tok stvari u budućnosti.

mario

pre 9 godina

"Vučić je na obeležavanju šest godina od osnivanja SNS rekao da će Srbija u 2016. godini zabeležiti najveći privredni rast u Evropi. "
Ma niko bolji od lidera regiona,a čini se i Europe.

beogradjanka

pre 9 godina

Prvo, ne razumeš ti ništa- isto kao što ni pre tebe nisu razumeli narod. Vas je jedino briga za vas a za narod samo da mu uzmete pare.

Treba iz budzeta izbaciti odredbu finansiranje stranaka- jer ja ne zelim da se od mojih para koje plaća državi finansira niti jedna stranka. Ko je koliko sposoban da privuče članova i da mu plate članarinu- toliko para treba da ima i sa time da rasposlaže, a ovako je lako da se rasipate o trošak naroda.
Drugo- smanjenje penzija je protivustavno i bas me zanima da li će neko iz Skupštinskog odbora za proveru zakona da reaguje na to. Tamo sede pravnici koji trebaju da daju saglasnost da li su izmene u skladu sa ustavom i baš me zanima šte će da kažu, a još više da li će kada se dokaže protivustavnost tog zakona i da budu kažnjeni- tj da popiju otkaz zbog nestručnosti ( validan osnov za tekve greške) i da li će se javno građani o tome obavestiti.
Treće- cela zemlja se raspada- da li vi uopšte to vidite ili živite u nekom izolovanom svetu????
Štrajkuju vam prosvetari, štrajkuju advokati, uskoro će i penzioneri na ulice i lekari, sudije... Jel mislite da je to normalno i da imate podršku naroda? Kakve ste mere doneli da se povećaju sredstva u budžetu stvarno, da li ste smanjili broj zaposlenih u administraciji ili ste zaposlili još 11000 u junu? Ako ćemo o poštenju i koliko nas je koštala parada sa svim pratećim troškovima- dajte da vidimo

marko

pre 9 godina

nista time neces dobiti, uradi nesto drasticno da pokrenes mala preduzeca,pozajmite na te silne milijarde jos i jednu pa je upumpaj u otvaranje malih preduzeca,neka ih drzava pusti malo da stanu na noge a ne da cerupaju na startu i prestani da prenosis pohvale, gladnomi vise ti fazoni ne pale.

Buna protiv dahija

pre 9 godina

To su neoliberalne i potpuno pogresne mere koje su i dovele na rub propasti a tek ce dovesti do katastrofalnog stanja u drustvu i privredi koje ste preuzeli od zutih a tek ce po svojoj grbaci osetiti oni koje dovozite autobusima za sendvic i crvenu jer ni za to nece biti. Rezultati ove i svih prethodnih vlasti od 90-tih do sada je situacija u kojoj niko, nikada i nizasta nije odgovarao. Vreme za to se polako priblizava.

jaa

pre 9 godina

Smanji plate svima koji imaju preko potrošačke korpe a ono ispod je socijala koju ako smanjiš smanjuješ i potrošnju. Zašto povećavate sebi zarade, primate partijsku vojsku na budžetska jasla a kažnjavate pošteni nestranački svet.

jegod

pre 9 godina

Da mora da vam cestitaju vam na enormnoj nezaposlenosti i nevidjenoj emigraciji iz zemlje, medijskom mraku kao i na tome sto ste ovim merama zastitili ove sa najvisim platama ali ste zato penzionerima odlucili da uzmete najvise. Ali zato propaganda cveta po svim sada sarenim televizijskim stanicama...

ajveks

pre 9 godina

Stvarno je sposoban,prosi od radnika,penzionera i trudnica.Dok lopovi i tajkuni haraju,tako on spasava Srbiju.Brzo ce doci i 2016 da vidimo sta ces onda da izmislis i da slazes.

Miki

pre 9 godina

Hvala bogu od danas mi je odobrena radna dozvola u Minhenu i to u struci. Konsoliduj ti za koga oces ali mene i moju decu vise izgladnjivati neces!!!

Zeppelin

pre 9 godina

Ni jedna druga stranka nije imala hrabrosti da se suoči sa reformama sve dok SNS nije došla na vlast, to je neoboriva činjenica.

samo da primetim

pre 9 godina

Onda da se potpuno ukinu plate i penzije pa će nam još više čestitati. Nego, nešto ne vidim gužve na granici onih koji hrle da dođu u Srbiju.

Milosav

pre 9 godina

"On je naveo da Srbija dobija čestitke za mere fiskalne konsolidacije iz celog sveta"

Sto posto tacno, zahvaljujuci nasem premudrom premijeru, ceo nam se svet divi i zavidi nam na svim ovim uspesima od kada je on dosao na vlast.
Preporucujem nasoj vladi da poveca broj zaposlenih u nasim ambasadama i konzulatima kako bi se ubrzao proces dobijanja useljenickih viza za Srbiju.

Neko

pre 9 godina

Pozivam Predsednika države Srbija da ne potpiše zakon, ili već šta , o smanjenju penzija na ovakav način jer je u suprotnosti sa ustavom. Koliko se sećam, on je zakletvu položio na taj ustav i obavezao se da postupa u skladu sa njegovim odredbama. U protivnom smo još dalje od uređene i pravne države. Moja poruka mladima bežite iz ove zemlje. Nema ovde budućnosti i sigurnosti. Nova nacionalizacija je počela.

коста

pre 9 godina

Да ли вам честитају на чињеници коју је изнео г. Владимир Вучковић да годишње плаћате казне и пенале у вредности од десет милијарди динара колики је и ефекат солидарног пореза?

Viktor

pre 9 godina

Ako je B92 bilo kakav statistički uzorak kolika je podrška gospodinu Aleksandru Vučiću i ovoj Vladi Republike Srbije - čitajući ove komentare na ovu vest? Naravno, pitanje je i za CESID? Mi kao narod imamo veliki problem. Ako ova vlast ostane ceo mandat neće ostati ni kamen na kamenu. Sve što je pod hipotekom biće oduzeto (banke). Privatni izvršitelji će uzeti svoje... Narode, narode...

Hm

pre 9 godina

Evo i ja vam čestitam! Do sada me niko od vaših prethodnika nije pravio magarcem TAKO BRZO kao vi. Vi ste za Ginisovu knjigu rekorda! Bruka i sramota! Čovek smanjuje plate, otima ljudima penzije, poskupljuje sve "virtualne" usluge državnih preduzeća i agencija, uvodi nove harače (notari), diže poreze, ukida socijalna davanja, ukida trudnicama bolovanje, otima PDV na bebi opremu i da ne nabrajam više jer mi se gadi!

Info Kanal

pre 9 godina

Evo njihovih mera štednje na delu:
(vredi odvojiti minut da se pročita)

http://www.autograf.hr/jedno-pismo-politici

Eto, čestitam i ja!

1984

pre 9 godina

Ja znam imenom, prezimenom, adresom, godinom rodjenja (generacija smo, znamo se 12 godina) i brojem telefona koja se zaposlila u ElektroSumadiji SAMO na osnovu clanske knjizice SNS. Uclanila se u stranku 2011. god na moje opste ljuvanje sa cistim i nesakrivenim razlogom "da bih se zaposlila". Sad prodaje maglu kako ona u to veruje, kako je posvecena idealima i tako slicne gluposti. Malo sam gurnuo nos dublje pa sam saznao da u EDS ne radi nista nego salteruse u prevodu kafenise po ceo dan. Eto.

Srbin100%

pre 9 godina

Nas drzavni aparat je preglomazan i nefukcionalan jer su tu brojne stranke gurale svoje,cesto neadekvatne,kadrove.Ovaj problem se nece resiti preko noci,ali uz vecu kontrolu zaposljavanja u javnom sektoru tom principu se moze stati na put

nata

pre 9 godina

Potpuno je jasno da smo negde morali da se zaustavimo i prekinemo sa dosadašnjom politikom prekomernog zaduživanja i neplanskog trošenja para.

Odliveni Mozak

pre 9 godina

nesto kao, brod tone, voda navire, svi mokri do kolena, jedan putnik uzeo plasticnu koficu i izbacije vodu jednom rukom, drugom pusi cigaretu.

ostali putnici i posada se okupili i aplaudiraju mu i skandiraju: bravo majstore, samo tako!!!!

a i orkestar na palubi svira.

istu melodiju koju je svirao i orkestar na titaniku.

zoran

pre 9 godina

Od cisto poljuprivredne zemlje, donekle i zemlje sa dobrim turistichkim potencijalom, zelish da napravis drzavu koja ce biti gigant u industriji i visokim tehnologijama. Naravno, zaboravio si da sve ono shto vlaja dos truchnog kadra je odavno na zapadu.
Danas, chitam da svake godine Kembridz uzme 5-10 najbolji djaka iz matematichke gimnazije i prisvoji sebi..!!! Svake godine..!!! Gde su ostali Univerziteti, kompanije, industrije. Govotimo o hiljadam i hiljadama visoko kvalifikovanih ljudi.
Da li se iko stidi u nasoj zemlji..???

Kraljevčanin

pre 9 godina

Dobiće dosta čestitki u vidu sudskih tužbi i od velkog broja penzionera uz pomoć već poprilično ljutih advokata za uskraćeno Ustavom stečeno pravo. Oni drugi Vam čestitaju na količini vaše gluposti koju ste pokazali ovakvim merama štednje i da vam nebi bili u koži kad ustane kuka i motika.
Ima li iko zadovoljan u ovoj zemlji sa vasim dolaskom na vlast ili ste samo vi i vasi botovi srećni, vi što ste proneverili poverenje glasača i ujedno zaposlili more vaših članova u javnom sektoru ili ovi vasi botovi bez mozga?

Cestutke

pre 9 godina

Cestitaju i Makedoncima zato sto imaju najveci privredni rast u Evropi od 4 %,cene goriva po drugi put u jedan mesec pada a i plate idu nagore za 4 % od narednog meseca.

misko

pre 9 godina

Bravooo, ovaj je kao Super Hik, otima od siromašnih da bi dao bogatim.
2016. će biti bolje samo bogatima a ovi siromašni to neće dočekati.

woah

pre 9 godina

Ako vas toliko hvale, podignite još 20% platu. Ja častim! Uzmite 20% od moje plate, a sebi dodajte. Razumem da se trošite mnogo, treba vam.

msc.Milos

pre 9 godina

To su neoliberalne i potpuno pogresne mere koje su i dovele na rub propasti a tek ce dovesti do katastrofalnog stanja u drustvu i privredi koje ste preuzeli od zutih a tek ce po svojoj grbaci osetiti oni koje dovozite autobusima za sendvic i crvenu jer ni za to nece biti. Rezultati ove i svih prethodnih vlasti od 90-tih do sada je situacija u kojoj niko, nikada i nizasta nije odgovarao. Vreme za to se polako priblizava.
(Buna protiv dahija, 22. oktobar 2014 16:14)

upravo tako. Mi smo vec pali sa litice, u ambisu smo samo niko nece to da saopsti javno. Moja prognoza je da za dva meseca nece biti zute banke u budzetu, krece prinudna naplata masovno radi punjenja budzeta i na kraju narod koji nema niceg vise izlazi na ulice...

klipeta

pre 9 godina

Očigledno je da za dve i po god. vlasti ove šarene nomenklature,neopevane u svom neznanju i nesnalaženju,nema napretka,rebalans budžeta to jasno govori,budžetska rupa je postala provalija i približava se cifri od 1o% BDP,što je nezabeleženo u bližoj i daljnoj istoriji o Adama pa do pretvaranja Sunca u supernovu za nekih pet milijardi godina.Ovoliko loša vlast nije opažena na celoj kugli našoj,galaksiji a i šire,u svih sedamnaest poznatih svemira.Jedini njihov uspeh je što su u rekordnom vremenu zaposlili svojih 2oo.ooo vernih sledbenika i tako ostavili lokalne samouprave bez para za plate i krpljenje ulica,javna preduzeća pretvorili u javne kuće napunivši ih prijateljima,rodbinom,kumovima a ponajviše švalerkama.Lik i delo,šta kazati a nezaplakati...

beli

pre 9 godina

ajde botovi malo lakse.....evo zacaranog kruga:prvo te vucic dovede u situaciju da moras da biras izmedju hrane i placanja dazbina.....a onda posto ne placas racune zaplene ti stan....covek te opljackao dva puta.....znaci biras izmedju toga da li ces umreti od gladi ili od smrzavanja kao beskucnik......vi botovi ste vucicevi saucesnici u ovom poduhvatu unistavanja Srbije.....mislite o tome...

mirko

pre 9 godina

Svi vi koji kritikjete premijera ne možete sebi da priznate da se najzad nešto pozitivno dešava. Ovaj premijer je čovek koji može da uradi nešto jer ima energije, znanja i nešto drugo što treba ljudima kada žele da urade nešto od čega su svi zazirali i okretali glavu i išli linijom ne manjeg otpora, nego bez otpora. Podržavam njegov rad želim mu sve najbolje.
(Lidija 1981, 22. oktobar 2014 16:47)
-----------------------

a sta je to pozitivno ?

smanjenje penzija i plata, a sve poskupljuje drasticno poskupljuje ili je vec poskupelo ili se najavljuje...struja,gas,voda,grejanje,infostan,..ovde se samo jos vazduh ne naplacuje

cim nas ti sa zapada za nesto hvale treba da sve sto smo uradili obrnemo za 180 stepeni.

bice bolje

pre 9 godina

Zasto smanjujes penzije i povecavas namete najugrozenijem sloju stanovnistva. Para curi na sve strane, a najvise na vase partijske vojnike, koje zaposljavate zadnjih 15 godina bez ikakve kontrole i logike. Imamo nestrucne i neskolovane ljude na svim pozicijama. Ove mere su privremenog karaktera i nikako ne mogu doneti boljitak na duze staze. Iz drzavne uprave mora da leti minimum trecinna zaposlenih da bi ste napravili neke realne ustede. Ovo sa smanjenjem penzija je smesno, i sramotno. Ova vlast nastavlja tradiciju prethodnih partokratija tako da ne moze doneti nista dobro narodu. A vreme ce biti najbolji pokazatelj.

lola

pre 9 godina

Jedan predlog za redakciju b92: mogu li ovakve vesti da budu ilustrovane drugacijim fotografijama, samo ne ovakvim portretima, mislim, malo je previse istih slika iz dana u dan. Na primer, stavite slike boljeg zivota, na terenu, medju narodom, o tome govori ova vest, zar ne? Molim + ako se slazete.

misko

pre 9 godina

Gledam prilog na TV, narodni kazan u Nišu čorbast grašak klot, pa prilog proslava stranke SNS a ono na stolu krkanluka svakojakih đakonija. To vas je svet naučio? pa gde vam je skromnost ako ne ljudska ono hrišćanska.Gadite mi se.

biba

pre 9 godina

A ko nam to cestita, oni cije interese ostvarujemo u svojoj zemlji. Jadni mi sa ovim nametima, racunima za koje nam mesecno trebaju dve plate da podmirimo suplju kasu drzave koja samo trazi, trazi i otima narodu na osnovu nekih ne uloznih poreza kao sto su nameti za struju, nadm se da smo bar malo pametan narod, ali nemamo kome da se izjadamo. Narod niko ne cuje i ne vidi, ali politicari vide i cuju narod jedino pred izbore.E ja vec dva puta ne vidin i ne cujem politicare pred izbore, a Vi

igi

pre 9 godina

A sta je sa zakonom o radu, postuje li se on u svi tackama? ili kao i do sad samo u delovima, radna nedelja od 45 sati je postala standard i ako je propisano 40, godisnji odmor je 3 nedelje umesto 4 posto je i subota radn dan, i dalje dobijam 40% plate u koverti, evo vec trecu godinu sam prijavljen na odredjeno i nemam prava ni na cekove. Sve u svemu ja ne vidim nacin na koji ovo moze da se promeni osim revolicijom i to ne plisanom.

lud zbunjen normalan

pre 9 godina

Gospodine Vucicu, toliko ste nesposobni da cete i ove mere za konsolidaciju ubrzo obezvrediti i da cete morati posle pola godine nove i jos teze mere da donesete!
Vi ne znate da vodite drzavu!

boki ns

pre 9 godina

Razmisljam da na nekom trendy univerzitetu napisem dotorsku disertaciju na temu: Neprimenljivo teoretisanje - sinteza demagogije i licemerstva u svojstvu savremenog marketinga.
kako vam se svidja tema? pomoc oko izvora?
(sale_bgd, 22. oktobar 2014 15:41)
Odlicno gari, samo ako mozes da dodas: sinteza demagogije, licemersta i PATETIKE i sa dr disertacijom tog trendy faksa postajes garant veliki vodja :)

Neko

pre 9 godina

Konačno pročitah taj famozni predlog zakon o privremenom smanjenju penzija za period od 01.11.2014. do 31.12.2017 godine. Pa očekivanje je, bar moje bilo, da taj zakon koliko toliko bude stručno urađen. Ovako nema preambule u predlogu zakonu a mora da je bude, da bi se jasno videlo koji je pravni osnov istog. Dalje u obrazloženju zakona stoji da je predlog urađen na bazi čl. 97 stav 1 tačka 8. koji uopšte ne reguliše penzije, već radno zakonodavstvo, i socijalnu sigurnost. Po Ustavu penzije reguliše čl. 69, a član 197. Ustava kaže da zakon ne može prouzrokovati povratno dejstvo. Tako ovo pada ako ne na ustavnom sudu, ono u Strazburu. U svakom slučaju pomenuiti zakon je vrlo nestručno urađen i nemam na čemu da čestitam. A ja nisam diplomirani pravnik.

Pele

pre 9 godina

Mislim da nikada do sada nismo imali ovako dobru poziciju u svetu.
(Rokfeler, 23. oktobar 2014 00:32)

To je zato što vam vesti iz sveta o nama tumače domaći mediji tj. u najvećem broju slučajeva sam Vučić. Međutim, ako odete u inostranstvo i provedete barem mesec dana prateći medije, videćete da nismo toliko popularni.