Utorak, 21.10.2014.

21:46

"SAD od Putina prave Hitlera"

SAD su odgovorne za konflikt u Ukrajini, istakao lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je glavni grad Austrije nazvao centrom islamizma u Evropi.

Izvor: Tanjug

"SAD od Putina prave Hitlera" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

DUSAN LUNGINOVIC

pre 9 godina

Nista neobicno. Nacisti i komunisti uvek idu zajedno. Setimo se sporazuma Hitler-Staljin. jer Nemacki avioni su koristili rusko gorivo a nemacki vojnici se hranili ruskim zitom. Rusi nisu branili Yugoslaviju-Srbiju. Nego su yugoslovenski komunisti sa nedovoljno pametnim narodom usli u rat odmah posle sukoba ove dve ideologije.Zapad na bazi Jalte nijue imao nista protiv da se Yugoslavija podeli i Srbja pripadne Sovjetima. Tito ih je prevario uz pomoc Cercila jer je imao za sebe velike palnove, da napravi veliku jaku drzavu i da uz pomoc komunista potpuno unisti srpski narod u Srbiji, to mu je i uspelo. Srba u Srbiji vise nema jer je stotine hiljada ubijeno i oko 4 miliona za vreme komunisticke vladavie isterano iz zemlje. Volja za napredkom Srbije je nesto najlepse sto moze da bude, ali je ne ostvarljiva jer Srbija nema kadrove Diplome nisu odraz znanja jer skolovani su ucili ono cime su komunisti ljudima ispirali mozgove.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Ma da, svako ko kaze istinu je odma nacista, fasista ili komunista! Muka mi je vise od toga! Odma sjacu neki borci za nekakva prava, a isti ti borci nam iza ledja kuju svakakvo zlo! Covjek je rekao zivu istinu! Austrija se sistemski dirigirano od USA i NATO unistava preko finansija. Vojska i policija su im pred bankrotom. Bas ste na ovom portalu mogli procitati o tome u par navrata. Sve se to desava jer Austrija je tradicionalno neutralna i nije u NATO, a blisko saradjuje, prije svega ekonomski sa Rusijom. E sad sto je svakakvi olos naselio Bec je njihova krivica ali i to su radili pod pritiskom svijeta i njihove uloge iz WWI i II da ih neko ne bi ocrnio da su nacisti

nedjo

pre 9 godina

Dusane,ovde se ne pita ko govori, nego sta je receno.ON se ne slaze da je Putin HItler,a ti? Dodelijo si sebi plemenitu ulogu.Steta sto na kraju komentara se ne znz o kom komentaru se radi.

Istina je jedna

pre 9 godina

U poslednjem svom intrevjuu Zoran Djindjic je rekao "Ja uvek postavljam pitanje da li je nesto istina. Ako Hitler kaze da su dva i dva cetiri, a neko kaze "ali on je Hitler", ja kazem, ne, mene interesuje da li su dva i dva cetiri, pa cemo posle da raspravljamo ko je to rekao". Tako i ja razmisljam. Interesantno mi je da je svima ovima koji su antiputinovci Djindjic bio i ostao ikona, ali se meni cini da oni njega nisu ni razumeli. Istina se ne moze osporiti, ma ko da je izgovori, jer ona je iznad coveka. O Putinu isto tako govore i evropski pravi levicari (ne salonski socijal-demokrate), samo sto nasi mediji to ne prenose, vec prenose samo ono sto pricaju desnicari, verovatno pokusavaju da na taj nacin diskredituju Putina sto vise, jer eto, zamislite kakav to moze biti covek kada ga podrzava nacista. Na stranu to sto ga evropski i americki rezimi satanizuju svojih interesa radi. Njima istina nikada nije bila sveta.

nedjo

pre 9 godina

@Mile,Sta je to obecani sporazum?rusi su stavili na stol 15 milijardi, od toga tri su bile izrucene, ti se slazes da je Putin isto kao Hitler,kad nema stida sve se moze reci.25 miliona zrtava,jos uvek cekam da na zapadu neko upali svecu za njihovu dusu.Morat cu ziveti dugu da bih to docekao.
PS.Ako znas sto se desilo 22 febrara u kijevu ako neznas cuti.

gorus

pre 9 godina

Čovek jeste nacionalista,ali on nama drži stranu kad je u pitanju Kosmet,time dobija na svoju stranu i naše ljude koji u Austriji žive i rade.

crv

pre 9 godina

Bez obzira ko sta mislio o govorniku ili o "drugim" verama, odredjene stvari su cinjenice.
Sam Bec se za kratko vreme jezivo promenio, sto je vidljivo na svakoma koraku.
Licno, ne podnosim da se bilo koji grad, narocito prestonica, menja zbog priliva "stranaca". Posebno kada se radi o ogromnim kulturoloskim razlikama.
To vazi za Bec, Beograd, Pariz....... ali i za bilo koji arapski grad. Novo stanovnistvo Beca ima izrazenu potrebu da promeni sredinu u kojoj zivi, sto se na zalost desilo i desava Bgdu, i sto treba svakog normalnog, bez obzira koje vere bio, da uznemirava.
PS: Posetio deciji bazen u centru Beca. Sokiralo me je sto je na bazenu (toboganima, turbo kanalima, talasima...) uzivalo sa svojom decom i 20ak zena u hidzab, potpuno crnoj odeci, od glave do pete.
Zanima me samo, da li bi zenama drugih vera, bilo dozvoljeno nosenje odece koju vole, po gradovima ili javnim bazenima u muslimanskim drzavama? Ili, mozda to ne treba mesati?

Nešo

pre 9 godina

Nije daleko od istine da su SAD jedne od glavnih krivaca što je u Ukrajini došlo do krize. Gde god su se oni umešali došlo je do nemira i ozbiljnih problema.

Dusan

pre 9 godina

(besna glista, 21. oktobar 2014 22:08)

Jasno mi je cim vidim KO mu se divi. Nasi ultradescniari odmah zapevase istu pesmu, "novi svetski poredak", "masoni/iluminati", klasika. I naravno, uvek crno-bela prica, ali to nije vazno, vazno je da je on napao "centre islamizma" i pogodio nase soviniste u zivac. Uvek jedni te isti komentatori sa jednim te istim izlivima vesto skrivene mrznje iza patriotizma. Proverite pa mi kazite da li sam u pravu. Na ovakve vesti, ti isti dverasi pokazuju svoju pravu "teligenciju" ne razmisljajuci KO govori, vazno je samo da im se svidi sta su culi. Verovatno tako sa poluinformacijama i inace stvaraju "svoje" "misljenje". Nije ni cudo sto im se posle omladina slika sa ispruzenom rukom ispred naci zastava. Idite na stormfront, pa ce te se tih istih nagledati i nacitati i staviti prst na celo odakle nama toliko ispranih. Gde je problem? Problem je u tome sto ja ne mislim da smo mi svi isti jer ne zelim da i mene sutra neko optuzi za isto samo zato sto sam Srbin, te tako ni ja ne mecem sve muslimane u isti kos i ne smatram ih kancerom Evrope, vec samo one ekstremiste, bas kao i ove nase. Oni su kolektivno kancer i izopstavam svega toga normalne ljude, bez obzira koje su nacije ili veroispovesti.

Action Man

pre 9 godina

Slazem se da je islam u ovakvom obliku pretnja civilizaciji,iako ima puno spornih izjava oca oko islama je realna,no sto se tice Putina,podrzava ga jer je i on takav,los...

pozdrav iz Linca

pre 9 godina

Strahe je u Austriji kao sto je Seselj bio u Srbiji. U svakoj zemlji ima bar po jedna takva ekstremna partija, i znamo kakva je njihova politika. Nije mi jasno samo zasto ste dali ovoliku vaznost izjavi jednog takvog politicara koji nema veliku podrsku u narodu? Blago Putinu ko ga hvali :)

Dalibor

pre 9 godina

Heinz Christian Strache (bivsi stomatoloski tehnicar) je jedan od najgorih populista austrijske domace politike sa desnicarskom prosloscu. Glavne teme su mu "opasni muslimani" i "opasni azilanti" koji su se urotili kako bi unistili prvo Austriju pa citav zapadni svet. Grozan je.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa vecinom iznetih konstatacija mogu da se slozim osim one za Sarajevo. Tu mnogo gresi odn. uopste nije u pravu. Sarajevo je jedan kosmopolitski grad u kome cveta multikulturalnost, multikonfesionalnost, i svi ostali multi i kulti....Sram ga bilo, da o Sarajevu govori tako. STvarno nema smisla.

seljadin

pre 9 godina

prvo je Sadam imao A-bombu, pa su Srbi ubili na Kosovu 500.000 Albanaca a sve to iz satelita snimili i sve javio CNN a ja gledao na TV zajedno sa Marijom, samo sto ona jos uvek veruje u deda mraza a ja ne.

kzen

pre 9 godina

Nakon brutalnog ubistva i odsecanja glave Teu Van Gogu usred Amsterdama od strane islamista, zato sto je snimio dokumentarac o polozaju zena u islamskim zemljama, pametnom nikakva dodatna najava nije potrebna sta predstoji Evropljanima ako nastave da ignorisu ciljeve "religije mira i tolerancije" u Evropi...

Deki

pre 9 godina

Sad ste se setili opasnosti od islamizma, a kad je pravljena muslimanska država u Bosni, kao i albanska na Kosovu, tad niko da pomogne Srbiji? Mislite da vam je Amerika prijatelj? Pogledajte šta se dešava u državama gde je Amerika stvarala demokratiju!

Austrijanac

pre 9 godina

Ti DSS -ovac si u Austriji takodje stranac pa bi ti ja preporucio da se ne mesas u politiku zemlje sa kojom nemas ama bas nista (nisi drzavljanin, nisi tu rodjen ne placas nikakav porez) nego ti te tvoje masters studije da zavrsis pa onda lepo natrag za Srbiju. Sta se tebe ticu Arapi, crnci, islam i sl. u Austriji, juce si dosao da studiras i sad si tu vec kao nesto politicki angazovan?!? Zasto se ne bavis problemima zemlje u kojoj si rodjen? HK Strache je jedan opasan covek, populista koji imigrante koristi za svoje licne politicke potrebe. Kad zavrsi s Turcima onda ce da predje na tebe!

d

pre 9 godina

Gledam ovako, Srbi su sa bajonetima izvojevali slobodu od Otomanskog carstva. Danas prilike su mnogo drugacije i nepovoljnije za bilo koju naciju u Evropi. Biti danas kolonija,roblje...je mnogo gore, atomke,nosaci aviona,i svo sofisticirano oruzije ti neda da pr..es. Mnogo zaje..na vremena.Sje.u ti vojsku i gotov si,bukvalno hiljadugoisnje robstvo ti ne gine!Strasno!

Simon

pre 9 godina

Samo da podsetim auditorijum da je on bio jedini politicar iz EU koji je otvoreno stao na stanoviste da se Kosovo ne sme amputirati Srbiji i da je to krsenje medjunarodnog prava na teritorijalni suverenitet i integritet. Upravo takvim stavovima vec godinama uspe je da zadobije veliki broj glasaca srpskog porekla u Austriji i izbio na 2 mesto po broju osvojenih glasova. Sada su CIA i USA sluzbe u naletu forsiranja podanicke partije zelenih u Austriji pa cemo videti kako ce se stvari sa HC Strache dalje odvijati. Plase ga se pa je i kampanja protiv njega neverovatna.

KiKi

pre 9 godina

Nastranu deo istine i recima ovog populiste, jer se Bec definitivno srozao pod naletom emigranata, ali, nista smesnije, nego kad se neki nas gastos, koji je sa sve onih nekoliko stotina hiljada njemu slicnih, preplavio ulice austrijskih gradova, od kojeg prosecan Austrijanac s gadjenjem okrene glavu kad mu se nadje u vidokrugu, pocne da se "slaze" sa Straheom po pitanju imigrantske politike... jos smesnije je kad se lokalni Srbin, koji se juce dicio paradom napravljenom u cast oslobodjenja Beograda od nacista, prokomentarise ovog deklarisanog nacistu, inace nasmrkanog klovna koji, kad ne baca anti semitsku propagandu po Becu, najcesce visi po Dubajiu, sa "svaka cast"...

Narod zvani smehotres, eto to smo mi.

basar asad

pre 9 godina

zna Strahe stvari,od kako su ubili u montiranom saobracajnom udesu osnivaca i dugogodisnjeg predsednika FPO Jerga Hajdera,ovaj mladi covek je uspeo svojim britkim jezikom,mudrim izjavama i ozbiljnim pristupu politickim pitanjima,da od regionalne partije napravi ozbiljnog igraca na austrijskoj politickoj sceni,ako da Bog za koju godinu bice i kancelar ! Uz Strahea, Marin Le Pen,Gerda Vidlersa Evropa nema da brine za buducnost !

gogolj

pre 9 godina

Sve je lepo rekao i nije prvi.
Nevolja je što svi od reda čim dođu na vlast kao omađijani zaborave šta su do juče mislili i govorili. I ne samo evropski političari nego i naši.
Kod nas je poseban paradoks. Na vlasti su samo oni koji su srušeni petog oktobra, i oni sada sprovode politiku DOSa.

mile

pre 9 godina

SPO je vladao u koaliciji sa Hajderovim neonacistima. Njima su glavni protivnici "evroatlantski judeomasoni", a simpatišu sa kopnenim blokom, u tom smislu sa Putinovom "evroazijom". Ovaj se od hajderovaca zarazio, pa mu Putin a priori simpatičan, jer je diktator. Čuj, Majdan bio za vreme Olimpijade?! A ko je Janukoviču zabranio da parafira obećani sporazum s Evropom, posle čega je narod odmah izašao na ulice?

Hipp

pre 9 godina

Čovek je Austrijanac i želi da Austrijanci ostanu većinsko stanovništvo u Austriji. A o Putinu je rekao istinu, ne razumem Evropu, sve ovo najviše škodi Evropi, a Amere zabole...

mujcinovic salih

pre 9 godina

Gospodin Hajnc-Kristijan Štrahe je predsednik Slobodarske partije Austije.Bio je glavni saradnik Jerga Hajdera ali su se razisli.Partija je fasisticka sam Strahe je veliki obozavaoc Seselja to dovoljno govori o mentalnom sklopu doticnog.Naravno da kod ljudi poput Strahea Putin izaziva divljenje.Radi sta hoce i ne odgovara nikome,plus bezgranicno je bogat?

populista

pre 9 godina

Izjava austrijskog ekstremnog desnicara upakovana i objavljena od strane b92 [sic!] za domacu upotrebu. A posle nas sokiraju clanci u DW kako Srbija naginje totalitarizmu i fasizmu.

U New York Timesu je objavljen jedan jedini red o Putinovoj beogradskoj paradi: izgledala je kao iz vremena Hladnog rata.

Marko

pre 9 godina

Iste ovakve reči je govorio Hitler pre dolaska na vlast. Vidi se da je dotično dobro prostudirao način dolaska na vlast nacional socijalističke partije. Pritom, ako se istorija ponavlja, današnje doba je veoma slično ranim 30im godinama prošlog veka.
Sve u svemu, ono što ostaje kao utisak jeste da dotični ništa spektakularno nije rekao, ali je uspeo da pomene, i da se poigra sa svakom od tema koje danas muče ljude u Austriji. Kad kažem poigra, mislim na to da ništa novo nije rekao, ali je veoma svesno išao na to da kaže nešto što će podstaći strah, ili nezadovoljstvo. Strah od nečeg, to je prvi korak, drugi je optužba da ti neko radi o glavi. Tada dolazi do mobilizacije one mase ljude koju su nekad nazivali lumpen proletarijatom.
Ali neka, "bar im je rekao". Suštinski, taj nema pojma šta radi, kao i drugi koji su na slične fore dolazili na vlast. Sve je to demagogija.
Pitajte gospodara, on najbolje zna.

Marija

pre 9 godina

Jel to prica onaj austrijanac sto voli pevaljku Cecu i sto ide u gastarbajterske diskoteke po Becu da slusa pevaljke?
Pa ovaj lik je vise nego neozbiljan da bi se prenosile bilo kakve izjave koje prica.
Cak je neozbiljniji i od Stivena Sigala inspektora Nika iz trecerazrednih holivudskih akcionih filmova B produkcije.
Ovo su saopstenja trecerazrednih politicara koje bi domaci rusofili voleli da cuju a sto je jos tragicnije pomislili kao istinite.

UDBA je svojevremeno imala onog Danijela Sifera kvazi politicara i knjizevnika koji je na kraju zavrsio u Srbiji sa narodnom pevaljkom i uhvacen u kradji garderobe u butiku u Beogradu ili kako bi rusofili to moderno napisali "Shaniranju".
Sada KGB po uzoru na UDBU skuplja propale trecerazredne politcare po EU da prze svoj narod po Rusiji kojeg drze u boljsevickoj okupaciji jos od 1917-e godine.

Otuzno je gledati da u 2014-oj godini zardjali i raspali KGB kopira Udbaske fazone iz 90-ih godina i da to jos ima prodju kod primitvnog i polupismenog stanovnistva.

Jel KGB ima svoje neke marketinske strucnjake bez brkova da malo unaprede spinovanja i lazi , nije valjda da su prinudjeni da kopiraju njihovu decicu iz UDBE da im oni diktiraju fazone u 21-om veku.

Ovo kao da im KGB devocka sa cvetom u kosi Mirjana Markovic daje ideje, jer je njena ideja bila i "famozni Danijel Sifer" borac za ljudska prava a u stvarnosti " Shaner Amater".

Bar me slatko nasmeja sve ovo.

Pozdrav svima.

dobronamerni kriticar

pre 9 godina

Ovaj politicar je klasicni populista I kao sto nrko rece da dodje na vlast odmah bi promenio plocu jet su danasnji politicari ustvari potpuno nemocni da bilo sta promene jer ustvari kspital I finansijski mocnici upravljaju globalnim događajima. On u principu ima nekoliko zanimljivih teza ali isto tako I neke izjave I postupke koji su prilicno diskutabilni. Samo nasi ljudi ne umeju da razmisljaju glavom I procenjuju vec je sve crno ili belo, za jedne je fasista, za druge spasitelj-nacionalista. A za ovog sto prica o Becu, Turcima, Egipcanima, babama I zabamo mogu sa mu kazem da 90% "nasih" ljudi u Becu apsolutno ni pocemu nisu bolji od tih turaka. Sve sama neobrazovana I nekulturna ba*ra od koje mi se okrece stomak svakodnevno. Fuj!

Lalegator

pre 9 godina

"Beč -- SAD su odgovorne za konflikt u Ukrajini, istakao lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je glavni grad Austrije nazvao centrom islamizma u Evropi. "

Dal si normalan covece da pricas istinu...

Iggy

pre 9 godina

Nemačka i Austrija jesu preplavljeni muslimanskim stanovništvom,pogotovo Beč i Berlin,mada bih istakao da je Velika Britanija višedecenijsko igralište za školovanje islamskih fundamentalista..

mille

pre 9 godina

zaboravio je da pomene i kosovo uz bec i sarajevo kao centar islamizma,oni su na trecem mestu u evropi po broju regruta is.plus onaj mali kosovski albanac sto je ubio dvojcu ameickih vojnika u frankfurtu je najzesci napad muslimanskih terorista u evropi

db

pre 9 godina

FPO je desničarska populistička partija i kao takva uvek se dobro razumevala sa komunistima, a Amerika im je uvek prirodni neprijatelj. Isto tako je Štrahovog zemljak Hitler pravio pakt sa Staljinom. Istorija se ponavlja

Zole

pre 9 godina

Kako to da je bas u vreme Olimpijade Viktorija Nuland delila kolačiće na Majdanu? Tačno je tempitano da se tada sve dogodi sto se dogodilo. Sve se manje desavaju slučajne situacije a sve se vise planira do najsitnijih detalja.

Miki

pre 9 godina

Hvala bogu pa ovakvi jos ne mogu da dodju na vlast u kljucnim zemljama. Svako ko ugrozi bezbednost Evrope i siri nacionalisticki ili politiku nacionalne netrpeljivosti je FASISTA, pa bio iz Amerike ili Rusije. Inace, ovaj anonimus nece se dokopati vlasti u Austriji ni sledecih 10 godina.

DSS - ovac

pre 9 godina

Zato sam i od skora i postao clan Fpo-a Strahe genijalan covek, stranka sa jasnim planom i sa poprilicnim prisustvom srba, kao i veoma jasnim programom protiv-za strance, jer vi ne mozete da verujete koliko je propala Austrija za 10bgodina, da ne pricam o drogi, sitnom kriminalu, i radikalnom islamo koji se da primetiti. Nisam covek koji ne voli ove ili one, nisam rasista, cak i ako sam DSS-ovac bio sam ateista, ali ne zelim ni da zamislim sta ce biti za 10god.
Kao clan DSS-a kad sam presao u Bec na master studije dobio sam preporuku da se uclanim u "bratsku" stranku Fpo. Iskreno sve do sada sam oklevao da postanem clan iste jer iskreno morali su da me uvere nije samo preporuka bitna, ali posle 8meseca sam shvatio da su jedina logicna opcija u Austriji.... hehe opet sam u opoziciji:-)
p.s. nemojte misliti da sam neki partijas i da sam imao koristi ili cu imati, strancarim jer mi je to hobi, jer verujem u te ideje zapravo verujem da se nesto moze promeniti.. kao sto sam i verovao u DSS.. Verujte mi da Srbija nije imali nista bolje od DSS-a.. Sada cemo cekati novi DSS dugo godina.

aleks

pre 9 godina

za neupucene.strache pripada stranci koja brzinom svetlosti dobija sve vise glasove na austrijskim izborima.po statistikama vecduze druga po redu posle socijalista posto je narodna stranka dosta izgubila zbog afera i korupcije.drugo, strache je veliki simpatizer Srba i pridobio je dosta nas narod jer propagira netrpeljivost prema obelezjima Islama.Muslimani iz Iraka! irana, Egipta uopste ovde nisu problem toliki koliko novopeceni iz Bosne i sl.ima puno cecenaca koji su sve cesce povezani sa kriminalom, ubistvima itd.a da centara za obuku ima na sve strane i da ce kad tad sve otici bestraga jer je nemoguce kontrolisati propovedanja svih tih ekstremnih likova koji okupljaju omladinu i pale ih to stoji.gosp.Kurz i ministarka unutrasnjih poslova spremaju neke instrumente kontrole, ali sumnjam da oni mogu bilo kome da se suprotstve i da sprece taj tzv. fundamentalizam...

Mare,NS

pre 9 godina

Strahe je izneo odlicnu tezu!
Tacnije receno SAD zamenjuju teze.

Ne postoji americki predsednik u novijoj istoriji,koji nije zapoceo neki `svoj` rat.

Kako je to pocelo?

Videli ljudi,da se predsednika SAD,koji NIKAD I NIGDE nije ratovao,niko i ne seca,a u skolskim udzbenicima se spominju samo uzgred!
Odgovorno tvrdim,da je cilj svakog predsednika SAD da ima SVOJ rat,o cemu ce kasnije uciti deca iz istorijskih citanki,a on ce kao VELIKI uci u ISTORIJU!

E,B.Klintone,bas si nas morao izabrati,od tolikog sveta???

Balecki

pre 9 godina

Pa recite onda do kraja ko je Stracher, koje partije lider, kog profila i čiji naslednik. Jörga Heidera pokojnog. Recite da je to malte ne stranka pro fašističke orijentacije!!!!

markus

pre 9 godina

To su fasisticke partije u Italiju ima isto jedna takva partija LEGA NORD imala je 10% na izborima prije 6 godina a u zadnjim izborima jedva su imali kvoruma da udju u parlamentu jer nemozes svoj narod da lazes to su sve samo lazi fasisticke al im nista nece pomoci njihova retorika i tako u roku od 10 godina nestaju

verbalni delikt

pre 9 godina

Zovite ga kako hocete, covek je u pravu! Super, po nekima, svi koji smo protiv da nam se u kuce i komsiluk doseli pola milijarde Afikanaca i Arapa smo nacisti jel? Kakva je to bezveze kvazi-demokratija gde te nazivaju nacistom ako imas drugacije misljenje?

oblak

pre 9 godina

Ovo su saopstenja trecerazrednih politicara koje bi domaci rusofili voleli da cuju a sto je jos tragicnije pomislili kao istinite.
@Marija

Ovaj čovek je sve, samo ne trećerazredni političar. Da vladajuća SPÖ (evrofanatična kombinacija naše DS i SPS) nije delila letke na turskom i privolela muslimanske glasače (inače su to sigurni glasači, tipa vode i babe) taj "trećerazredni političar" bi bio verovatno premijer. I ovako je imao oko 19%. Ne poznajete situaciju ni malo! U usponu su i sve su glasniji, već od narednih izbora ovaj čovek je premijer. Živi bili pa videli.

Krupni kapitalista

pre 9 godina

Evropljanima je on nacista, a oni iz Kijeva nisu. Evropa je postala krajnje izgubljena sa svojim dvostrukim standardima. Covek brine za interese svoje drzave i govori protiv vlade koja radi protiv tih interesa, a u korist SAD, a da je rekao nesto u korist istih onda bi mu sve zaboravili. U jednoj Italiji nikada nije izvrsena lustracija fasista posle II rata, jer su tadasnji komunisti koji su vodili pokret otpora bili toliko jaki da je postojala mogucnost da dodju na vlast, pa je Zapad odlucio da je bolje da ostavi fasiste u "zivotu", jer je kapitalizam na komunizam uvek gledao kao na vecu pretnju nego na fasizam. Neki dan desetine povredjenih policajaca u sukobu sa fasistima u Bolonji. Renzo donosi u narodu nepopularne zakone. Kriza je sve veca, zna se ko profitira od nje, obice im se o glavu svima, a i nama zbog njih. Mislim da se sve to radi namerno, jer pravi profiteri nece zapravo biti ni ultra desnicari, ni narod koji ce da gine, nego onaj ko je to u svim ratovima.

Mihailo

pre 9 godina

@ (Marija, 21. oktobar 2014 22:14)

UDBA i KGB odavno ne postoje; ovim lupetanjem se sama svrstavaš među one koji sebe vide kao Napoleona, Oktavijana Avgusta, Elvisa, Zeku Rodžera...

Štrahe nije baš pojam političara čije izjave treba citirati i uopšte uzimati za ozbiljno, ali ovom prilikom je pogodio u centar. SAD I EU su se same uplele u "kučinu" svojih budalaština, a sada sve to pred svojim sunarodnicima moraju da se pravdaju na ovako glup način predstavljajući Ruse kao potpune ludake i agresore. Dok su se Rusi pokazali kao neverovatno strpljivi i pametni igrači, što bi rekao Napoleon (ne tvoj prijatelj iz ustanove): "Ne prekidaj neprijatelja dok čini grešku."

BT

pre 9 godina

Kao i svaki opozicionar, laje dok je u opoziciji, pa pogledajmo samo ove naše koji su sada vlast. Da je na čelu Austrije, druga bi to retorika bila

bg

pre 9 godina

Pored Beca i Sarajeva centar radikalnog islamizma u Evropi je i Kosovo. Kakva ironija, ratuju protiv islamske drzave, a u sred Evrope napravili jednu takvu.

gooogle

pre 9 godina

covek je sve lepo rekao,svaka mu je na mestu i sve sto je rekao je istina.Svako ko zivi u Austriji a narocito u Becu ce vam potvrditi njegove tvrdnje,na svakom koraku muslimani,od Turaka koji ih je najvise,ima i Iracana,Iranaca,Egipcana,i dosta njih iza Africkih zemalja.

bg

pre 9 godina

Pored Beca i Sarajeva centar radikalnog islamizma u Evropi je i Kosovo. Kakva ironija, ratuju protiv islamske drzave, a u sred Evrope napravili jednu takvu.

gooogle

pre 9 godina

covek je sve lepo rekao,svaka mu je na mestu i sve sto je rekao je istina.Svako ko zivi u Austriji a narocito u Becu ce vam potvrditi njegove tvrdnje,na svakom koraku muslimani,od Turaka koji ih je najvise,ima i Iracana,Iranaca,Egipcana,i dosta njih iza Africkih zemalja.

BT

pre 9 godina

Kao i svaki opozicionar, laje dok je u opoziciji, pa pogledajmo samo ove naše koji su sada vlast. Da je na čelu Austrije, druga bi to retorika bila

seljadin

pre 9 godina

prvo je Sadam imao A-bombu, pa su Srbi ubili na Kosovu 500.000 Albanaca a sve to iz satelita snimili i sve javio CNN a ja gledao na TV zajedno sa Marijom, samo sto ona jos uvek veruje u deda mraza a ja ne.

Iggy

pre 9 godina

Nemačka i Austrija jesu preplavljeni muslimanskim stanovništvom,pogotovo Beč i Berlin,mada bih istakao da je Velika Britanija višedecenijsko igralište za školovanje islamskih fundamentalista..

kzen

pre 9 godina

Nakon brutalnog ubistva i odsecanja glave Teu Van Gogu usred Amsterdama od strane islamista, zato sto je snimio dokumentarac o polozaju zena u islamskim zemljama, pametnom nikakva dodatna najava nije potrebna sta predstoji Evropljanima ako nastave da ignorisu ciljeve "religije mira i tolerancije" u Evropi...

Hipp

pre 9 godina

Čovek je Austrijanac i želi da Austrijanci ostanu većinsko stanovništvo u Austriji. A o Putinu je rekao istinu, ne razumem Evropu, sve ovo najviše škodi Evropi, a Amere zabole...

Lalegator

pre 9 godina

"Beč -- SAD su odgovorne za konflikt u Ukrajini, istakao lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je glavni grad Austrije nazvao centrom islamizma u Evropi. "

Dal si normalan covece da pricas istinu...

verbalni delikt

pre 9 godina

Zovite ga kako hocete, covek je u pravu! Super, po nekima, svi koji smo protiv da nam se u kuce i komsiluk doseli pola milijarde Afikanaca i Arapa smo nacisti jel? Kakva je to bezveze kvazi-demokratija gde te nazivaju nacistom ako imas drugacije misljenje?

Mare,NS

pre 9 godina

Strahe je izneo odlicnu tezu!
Tacnije receno SAD zamenjuju teze.

Ne postoji americki predsednik u novijoj istoriji,koji nije zapoceo neki `svoj` rat.

Kako je to pocelo?

Videli ljudi,da se predsednika SAD,koji NIKAD I NIGDE nije ratovao,niko i ne seca,a u skolskim udzbenicima se spominju samo uzgred!
Odgovorno tvrdim,da je cilj svakog predsednika SAD da ima SVOJ rat,o cemu ce kasnije uciti deca iz istorijskih citanki,a on ce kao VELIKI uci u ISTORIJU!

E,B.Klintone,bas si nas morao izabrati,od tolikog sveta???

Simon

pre 9 godina

Samo da podsetim auditorijum da je on bio jedini politicar iz EU koji je otvoreno stao na stanoviste da se Kosovo ne sme amputirati Srbiji i da je to krsenje medjunarodnog prava na teritorijalni suverenitet i integritet. Upravo takvim stavovima vec godinama uspe je da zadobije veliki broj glasaca srpskog porekla u Austriji i izbio na 2 mesto po broju osvojenih glasova. Sada su CIA i USA sluzbe u naletu forsiranja podanicke partije zelenih u Austriji pa cemo videti kako ce se stvari sa HC Strache dalje odvijati. Plase ga se pa je i kampanja protiv njega neverovatna.

Zole

pre 9 godina

Kako to da je bas u vreme Olimpijade Viktorija Nuland delila kolačiće na Majdanu? Tačno je tempitano da se tada sve dogodi sto se dogodilo. Sve se manje desavaju slučajne situacije a sve se vise planira do najsitnijih detalja.

oblak

pre 9 godina

Ovo su saopstenja trecerazrednih politicara koje bi domaci rusofili voleli da cuju a sto je jos tragicnije pomislili kao istinite.
@Marija

Ovaj čovek je sve, samo ne trećerazredni političar. Da vladajuća SPÖ (evrofanatična kombinacija naše DS i SPS) nije delila letke na turskom i privolela muslimanske glasače (inače su to sigurni glasači, tipa vode i babe) taj "trećerazredni političar" bi bio verovatno premijer. I ovako je imao oko 19%. Ne poznajete situaciju ni malo! U usponu su i sve su glasniji, već od narednih izbora ovaj čovek je premijer. Živi bili pa videli.

Krupni kapitalista

pre 9 godina

Evropljanima je on nacista, a oni iz Kijeva nisu. Evropa je postala krajnje izgubljena sa svojim dvostrukim standardima. Covek brine za interese svoje drzave i govori protiv vlade koja radi protiv tih interesa, a u korist SAD, a da je rekao nesto u korist istih onda bi mu sve zaboravili. U jednoj Italiji nikada nije izvrsena lustracija fasista posle II rata, jer su tadasnji komunisti koji su vodili pokret otpora bili toliko jaki da je postojala mogucnost da dodju na vlast, pa je Zapad odlucio da je bolje da ostavi fasiste u "zivotu", jer je kapitalizam na komunizam uvek gledao kao na vecu pretnju nego na fasizam. Neki dan desetine povredjenih policajaca u sukobu sa fasistima u Bolonji. Renzo donosi u narodu nepopularne zakone. Kriza je sve veca, zna se ko profitira od nje, obice im se o glavu svima, a i nama zbog njih. Mislim da se sve to radi namerno, jer pravi profiteri nece zapravo biti ni ultra desnicari, ni narod koji ce da gine, nego onaj ko je to u svim ratovima.

basar asad

pre 9 godina

zna Strahe stvari,od kako su ubili u montiranom saobracajnom udesu osnivaca i dugogodisnjeg predsednika FPO Jerga Hajdera,ovaj mladi covek je uspeo svojim britkim jezikom,mudrim izjavama i ozbiljnim pristupu politickim pitanjima,da od regionalne partije napravi ozbiljnog igraca na austrijskoj politickoj sceni,ako da Bog za koju godinu bice i kancelar ! Uz Strahea, Marin Le Pen,Gerda Vidlersa Evropa nema da brine za buducnost !

Balecki

pre 9 godina

Pa recite onda do kraja ko je Stracher, koje partije lider, kog profila i čiji naslednik. Jörga Heidera pokojnog. Recite da je to malte ne stranka pro fašističke orijentacije!!!!

Mihailo

pre 9 godina

@ (Marija, 21. oktobar 2014 22:14)

UDBA i KGB odavno ne postoje; ovim lupetanjem se sama svrstavaš među one koji sebe vide kao Napoleona, Oktavijana Avgusta, Elvisa, Zeku Rodžera...

Štrahe nije baš pojam političara čije izjave treba citirati i uopšte uzimati za ozbiljno, ali ovom prilikom je pogodio u centar. SAD I EU su se same uplele u "kučinu" svojih budalaština, a sada sve to pred svojim sunarodnicima moraju da se pravdaju na ovako glup način predstavljajući Ruse kao potpune ludake i agresore. Dok su se Rusi pokazali kao neverovatno strpljivi i pametni igrači, što bi rekao Napoleon (ne tvoj prijatelj iz ustanove): "Ne prekidaj neprijatelja dok čini grešku."

Deki

pre 9 godina

Sad ste se setili opasnosti od islamizma, a kad je pravljena muslimanska država u Bosni, kao i albanska na Kosovu, tad niko da pomogne Srbiji? Mislite da vam je Amerika prijatelj? Pogledajte šta se dešava u državama gde je Amerika stvarala demokratiju!

aleks

pre 9 godina

za neupucene.strache pripada stranci koja brzinom svetlosti dobija sve vise glasove na austrijskim izborima.po statistikama vecduze druga po redu posle socijalista posto je narodna stranka dosta izgubila zbog afera i korupcije.drugo, strache je veliki simpatizer Srba i pridobio je dosta nas narod jer propagira netrpeljivost prema obelezjima Islama.Muslimani iz Iraka! irana, Egipta uopste ovde nisu problem toliki koliko novopeceni iz Bosne i sl.ima puno cecenaca koji su sve cesce povezani sa kriminalom, ubistvima itd.a da centara za obuku ima na sve strane i da ce kad tad sve otici bestraga jer je nemoguce kontrolisati propovedanja svih tih ekstremnih likova koji okupljaju omladinu i pale ih to stoji.gosp.Kurz i ministarka unutrasnjih poslova spremaju neke instrumente kontrole, ali sumnjam da oni mogu bilo kome da se suprotstve i da sprece taj tzv. fundamentalizam...

mille

pre 9 godina

zaboravio je da pomene i kosovo uz bec i sarajevo kao centar islamizma,oni su na trecem mestu u evropi po broju regruta is.plus onaj mali kosovski albanac sto je ubio dvojcu ameickih vojnika u frankfurtu je najzesci napad muslimanskih terorista u evropi

Marija

pre 9 godina

Jel to prica onaj austrijanac sto voli pevaljku Cecu i sto ide u gastarbajterske diskoteke po Becu da slusa pevaljke?
Pa ovaj lik je vise nego neozbiljan da bi se prenosile bilo kakve izjave koje prica.
Cak je neozbiljniji i od Stivena Sigala inspektora Nika iz trecerazrednih holivudskih akcionih filmova B produkcije.
Ovo su saopstenja trecerazrednih politicara koje bi domaci rusofili voleli da cuju a sto je jos tragicnije pomislili kao istinite.

UDBA je svojevremeno imala onog Danijela Sifera kvazi politicara i knjizevnika koji je na kraju zavrsio u Srbiji sa narodnom pevaljkom i uhvacen u kradji garderobe u butiku u Beogradu ili kako bi rusofili to moderno napisali "Shaniranju".
Sada KGB po uzoru na UDBU skuplja propale trecerazredne politcare po EU da prze svoj narod po Rusiji kojeg drze u boljsevickoj okupaciji jos od 1917-e godine.

Otuzno je gledati da u 2014-oj godini zardjali i raspali KGB kopira Udbaske fazone iz 90-ih godina i da to jos ima prodju kod primitvnog i polupismenog stanovnistva.

Jel KGB ima svoje neke marketinske strucnjake bez brkova da malo unaprede spinovanja i lazi , nije valjda da su prinudjeni da kopiraju njihovu decicu iz UDBE da im oni diktiraju fazone u 21-om veku.

Ovo kao da im KGB devocka sa cvetom u kosi Mirjana Markovic daje ideje, jer je njena ideja bila i "famozni Danijel Sifer" borac za ljudska prava a u stvarnosti " Shaner Amater".

Bar me slatko nasmeja sve ovo.

Pozdrav svima.

KiKi

pre 9 godina

Nastranu deo istine i recima ovog populiste, jer se Bec definitivno srozao pod naletom emigranata, ali, nista smesnije, nego kad se neki nas gastos, koji je sa sve onih nekoliko stotina hiljada njemu slicnih, preplavio ulice austrijskih gradova, od kojeg prosecan Austrijanac s gadjenjem okrene glavu kad mu se nadje u vidokrugu, pocne da se "slaze" sa Straheom po pitanju imigrantske politike... jos smesnije je kad se lokalni Srbin, koji se juce dicio paradom napravljenom u cast oslobodjenja Beograda od nacista, prokomentarise ovog deklarisanog nacistu, inace nasmrkanog klovna koji, kad ne baca anti semitsku propagandu po Becu, najcesce visi po Dubajiu, sa "svaka cast"...

Narod zvani smehotres, eto to smo mi.

DSS - ovac

pre 9 godina

Zato sam i od skora i postao clan Fpo-a Strahe genijalan covek, stranka sa jasnim planom i sa poprilicnim prisustvom srba, kao i veoma jasnim programom protiv-za strance, jer vi ne mozete da verujete koliko je propala Austrija za 10bgodina, da ne pricam o drogi, sitnom kriminalu, i radikalnom islamo koji se da primetiti. Nisam covek koji ne voli ove ili one, nisam rasista, cak i ako sam DSS-ovac bio sam ateista, ali ne zelim ni da zamislim sta ce biti za 10god.
Kao clan DSS-a kad sam presao u Bec na master studije dobio sam preporuku da se uclanim u "bratsku" stranku Fpo. Iskreno sve do sada sam oklevao da postanem clan iste jer iskreno morali su da me uvere nije samo preporuka bitna, ali posle 8meseca sam shvatio da su jedina logicna opcija u Austriji.... hehe opet sam u opoziciji:-)
p.s. nemojte misliti da sam neki partijas i da sam imao koristi ili cu imati, strancarim jer mi je to hobi, jer verujem u te ideje zapravo verujem da se nesto moze promeniti.. kao sto sam i verovao u DSS.. Verujte mi da Srbija nije imali nista bolje od DSS-a.. Sada cemo cekati novi DSS dugo godina.

d

pre 9 godina

Gledam ovako, Srbi su sa bajonetima izvojevali slobodu od Otomanskog carstva. Danas prilike su mnogo drugacije i nepovoljnije za bilo koju naciju u Evropi. Biti danas kolonija,roblje...je mnogo gore, atomke,nosaci aviona,i svo sofisticirano oruzije ti neda da pr..es. Mnogo zaje..na vremena.Sje.u ti vojsku i gotov si,bukvalno hiljadugoisnje robstvo ti ne gine!Strasno!

Miki

pre 9 godina

Hvala bogu pa ovakvi jos ne mogu da dodju na vlast u kljucnim zemljama. Svako ko ugrozi bezbednost Evrope i siri nacionalisticki ili politiku nacionalne netrpeljivosti je FASISTA, pa bio iz Amerike ili Rusije. Inace, ovaj anonimus nece se dokopati vlasti u Austriji ni sledecih 10 godina.

dobronamerni kriticar

pre 9 godina

Ovaj politicar je klasicni populista I kao sto nrko rece da dodje na vlast odmah bi promenio plocu jet su danasnji politicari ustvari potpuno nemocni da bilo sta promene jer ustvari kspital I finansijski mocnici upravljaju globalnim događajima. On u principu ima nekoliko zanimljivih teza ali isto tako I neke izjave I postupke koji su prilicno diskutabilni. Samo nasi ljudi ne umeju da razmisljaju glavom I procenjuju vec je sve crno ili belo, za jedne je fasista, za druge spasitelj-nacionalista. A za ovog sto prica o Becu, Turcima, Egipcanima, babama I zabamo mogu sa mu kazem da 90% "nasih" ljudi u Becu apsolutno ni pocemu nisu bolji od tih turaka. Sve sama neobrazovana I nekulturna ba*ra od koje mi se okrece stomak svakodnevno. Fuj!

populista

pre 9 godina

Izjava austrijskog ekstremnog desnicara upakovana i objavljena od strane b92 [sic!] za domacu upotrebu. A posle nas sokiraju clanci u DW kako Srbija naginje totalitarizmu i fasizmu.

U New York Timesu je objavljen jedan jedini red o Putinovoj beogradskoj paradi: izgledala je kao iz vremena Hladnog rata.

db

pre 9 godina

FPO je desničarska populistička partija i kao takva uvek se dobro razumevala sa komunistima, a Amerika im je uvek prirodni neprijatelj. Isto tako je Štrahovog zemljak Hitler pravio pakt sa Staljinom. Istorija se ponavlja

Austrijanac

pre 9 godina

Ti DSS -ovac si u Austriji takodje stranac pa bi ti ja preporucio da se ne mesas u politiku zemlje sa kojom nemas ama bas nista (nisi drzavljanin, nisi tu rodjen ne placas nikakav porez) nego ti te tvoje masters studije da zavrsis pa onda lepo natrag za Srbiju. Sta se tebe ticu Arapi, crnci, islam i sl. u Austriji, juce si dosao da studiras i sad si tu vec kao nesto politicki angazovan?!? Zasto se ne bavis problemima zemlje u kojoj si rodjen? HK Strache je jedan opasan covek, populista koji imigrante koristi za svoje licne politicke potrebe. Kad zavrsi s Turcima onda ce da predje na tebe!

gogolj

pre 9 godina

Sve je lepo rekao i nije prvi.
Nevolja je što svi od reda čim dođu na vlast kao omađijani zaborave šta su do juče mislili i govorili. I ne samo evropski političari nego i naši.
Kod nas je poseban paradoks. Na vlasti su samo oni koji su srušeni petog oktobra, i oni sada sprovode politiku DOSa.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Gospodin Hajnc-Kristijan Štrahe je predsednik Slobodarske partije Austije.Bio je glavni saradnik Jerga Hajdera ali su se razisli.Partija je fasisticka sam Strahe je veliki obozavaoc Seselja to dovoljno govori o mentalnom sklopu doticnog.Naravno da kod ljudi poput Strahea Putin izaziva divljenje.Radi sta hoce i ne odgovara nikome,plus bezgranicno je bogat?

mile

pre 9 godina

SPO je vladao u koaliciji sa Hajderovim neonacistima. Njima su glavni protivnici "evroatlantski judeomasoni", a simpatišu sa kopnenim blokom, u tom smislu sa Putinovom "evroazijom". Ovaj se od hajderovaca zarazio, pa mu Putin a priori simpatičan, jer je diktator. Čuj, Majdan bio za vreme Olimpijade?! A ko je Janukoviču zabranio da parafira obećani sporazum s Evropom, posle čega je narod odmah izašao na ulice?

Marko

pre 9 godina

Iste ovakve reči je govorio Hitler pre dolaska na vlast. Vidi se da je dotično dobro prostudirao način dolaska na vlast nacional socijalističke partije. Pritom, ako se istorija ponavlja, današnje doba je veoma slično ranim 30im godinama prošlog veka.
Sve u svemu, ono što ostaje kao utisak jeste da dotični ništa spektakularno nije rekao, ali je uspeo da pomene, i da se poigra sa svakom od tema koje danas muče ljude u Austriji. Kad kažem poigra, mislim na to da ništa novo nije rekao, ali je veoma svesno išao na to da kaže nešto što će podstaći strah, ili nezadovoljstvo. Strah od nečeg, to je prvi korak, drugi je optužba da ti neko radi o glavi. Tada dolazi do mobilizacije one mase ljude koju su nekad nazivali lumpen proletarijatom.
Ali neka, "bar im je rekao". Suštinski, taj nema pojma šta radi, kao i drugi koji su na slične fore dolazili na vlast. Sve je to demagogija.
Pitajte gospodara, on najbolje zna.

markus

pre 9 godina

To su fasisticke partije u Italiju ima isto jedna takva partija LEGA NORD imala je 10% na izborima prije 6 godina a u zadnjim izborima jedva su imali kvoruma da udju u parlamentu jer nemozes svoj narod da lazes to su sve samo lazi fasisticke al im nista nece pomoci njihova retorika i tako u roku od 10 godina nestaju

crv

pre 9 godina

Bez obzira ko sta mislio o govorniku ili o "drugim" verama, odredjene stvari su cinjenice.
Sam Bec se za kratko vreme jezivo promenio, sto je vidljivo na svakoma koraku.
Licno, ne podnosim da se bilo koji grad, narocito prestonica, menja zbog priliva "stranaca". Posebno kada se radi o ogromnim kulturoloskim razlikama.
To vazi za Bec, Beograd, Pariz....... ali i za bilo koji arapski grad. Novo stanovnistvo Beca ima izrazenu potrebu da promeni sredinu u kojoj zivi, sto se na zalost desilo i desava Bgdu, i sto treba svakog normalnog, bez obzira koje vere bio, da uznemirava.
PS: Posetio deciji bazen u centru Beca. Sokiralo me je sto je na bazenu (toboganima, turbo kanalima, talasima...) uzivalo sa svojom decom i 20ak zena u hidzab, potpuno crnoj odeci, od glave do pete.
Zanima me samo, da li bi zenama drugih vera, bilo dozvoljeno nosenje odece koju vole, po gradovima ili javnim bazenima u muslimanskim drzavama? Ili, mozda to ne treba mesati?

Nešo

pre 9 godina

Nije daleko od istine da su SAD jedne od glavnih krivaca što je u Ukrajini došlo do krize. Gde god su se oni umešali došlo je do nemira i ozbiljnih problema.

gorus

pre 9 godina

Čovek jeste nacionalista,ali on nama drži stranu kad je u pitanju Kosmet,time dobija na svoju stranu i naše ljude koji u Austriji žive i rade.

Istina je jedna

pre 9 godina

U poslednjem svom intrevjuu Zoran Djindjic je rekao "Ja uvek postavljam pitanje da li je nesto istina. Ako Hitler kaze da su dva i dva cetiri, a neko kaze "ali on je Hitler", ja kazem, ne, mene interesuje da li su dva i dva cetiri, pa cemo posle da raspravljamo ko je to rekao". Tako i ja razmisljam. Interesantno mi je da je svima ovima koji su antiputinovci Djindjic bio i ostao ikona, ali se meni cini da oni njega nisu ni razumeli. Istina se ne moze osporiti, ma ko da je izgovori, jer ona je iznad coveka. O Putinu isto tako govore i evropski pravi levicari (ne salonski socijal-demokrate), samo sto nasi mediji to ne prenose, vec prenose samo ono sto pricaju desnicari, verovatno pokusavaju da na taj nacin diskredituju Putina sto vise, jer eto, zamislite kakav to moze biti covek kada ga podrzava nacista. Na stranu to sto ga evropski i americki rezimi satanizuju svojih interesa radi. Njima istina nikada nije bila sveta.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Ma da, svako ko kaze istinu je odma nacista, fasista ili komunista! Muka mi je vise od toga! Odma sjacu neki borci za nekakva prava, a isti ti borci nam iza ledja kuju svakakvo zlo! Covjek je rekao zivu istinu! Austrija se sistemski dirigirano od USA i NATO unistava preko finansija. Vojska i policija su im pred bankrotom. Bas ste na ovom portalu mogli procitati o tome u par navrata. Sve se to desava jer Austrija je tradicionalno neutralna i nije u NATO, a blisko saradjuje, prije svega ekonomski sa Rusijom. E sad sto je svakakvi olos naselio Bec je njihova krivica ali i to su radili pod pritiskom svijeta i njihove uloge iz WWI i II da ih neko ne bi ocrnio da su nacisti

pozdrav iz Linca

pre 9 godina

Strahe je u Austriji kao sto je Seselj bio u Srbiji. U svakoj zemlji ima bar po jedna takva ekstremna partija, i znamo kakva je njihova politika. Nije mi jasno samo zasto ste dali ovoliku vaznost izjavi jednog takvog politicara koji nema veliku podrsku u narodu? Blago Putinu ko ga hvali :)

mlekadzija

pre 9 godina

Sa vecinom iznetih konstatacija mogu da se slozim osim one za Sarajevo. Tu mnogo gresi odn. uopste nije u pravu. Sarajevo je jedan kosmopolitski grad u kome cveta multikulturalnost, multikonfesionalnost, i svi ostali multi i kulti....Sram ga bilo, da o Sarajevu govori tako. STvarno nema smisla.

nedjo

pre 9 godina

@Mile,Sta je to obecani sporazum?rusi su stavili na stol 15 milijardi, od toga tri su bile izrucene, ti se slazes da je Putin isto kao Hitler,kad nema stida sve se moze reci.25 miliona zrtava,jos uvek cekam da na zapadu neko upali svecu za njihovu dusu.Morat cu ziveti dugu da bih to docekao.
PS.Ako znas sto se desilo 22 febrara u kijevu ako neznas cuti.

Dalibor

pre 9 godina

Heinz Christian Strache (bivsi stomatoloski tehnicar) je jedan od najgorih populista austrijske domace politike sa desnicarskom prosloscu. Glavne teme su mu "opasni muslimani" i "opasni azilanti" koji su se urotili kako bi unistili prvo Austriju pa citav zapadni svet. Grozan je.

Dusan

pre 9 godina

(besna glista, 21. oktobar 2014 22:08)

Jasno mi je cim vidim KO mu se divi. Nasi ultradescniari odmah zapevase istu pesmu, "novi svetski poredak", "masoni/iluminati", klasika. I naravno, uvek crno-bela prica, ali to nije vazno, vazno je da je on napao "centre islamizma" i pogodio nase soviniste u zivac. Uvek jedni te isti komentatori sa jednim te istim izlivima vesto skrivene mrznje iza patriotizma. Proverite pa mi kazite da li sam u pravu. Na ovakve vesti, ti isti dverasi pokazuju svoju pravu "teligenciju" ne razmisljajuci KO govori, vazno je samo da im se svidi sta su culi. Verovatno tako sa poluinformacijama i inace stvaraju "svoje" "misljenje". Nije ni cudo sto im se posle omladina slika sa ispruzenom rukom ispred naci zastava. Idite na stormfront, pa ce te se tih istih nagledati i nacitati i staviti prst na celo odakle nama toliko ispranih. Gde je problem? Problem je u tome sto ja ne mislim da smo mi svi isti jer ne zelim da i mene sutra neko optuzi za isto samo zato sto sam Srbin, te tako ni ja ne mecem sve muslimane u isti kos i ne smatram ih kancerom Evrope, vec samo one ekstremiste, bas kao i ove nase. Oni su kolektivno kancer i izopstavam svega toga normalne ljude, bez obzira koje su nacije ili veroispovesti.

nedjo

pre 9 godina

Dusane,ovde se ne pita ko govori, nego sta je receno.ON se ne slaze da je Putin HItler,a ti? Dodelijo si sebi plemenitu ulogu.Steta sto na kraju komentara se ne znz o kom komentaru se radi.

Action Man

pre 9 godina

Slazem se da je islam u ovakvom obliku pretnja civilizaciji,iako ima puno spornih izjava oca oko islama je realna,no sto se tice Putina,podrzava ga jer je i on takav,los...

DUSAN LUNGINOVIC

pre 9 godina

Nista neobicno. Nacisti i komunisti uvek idu zajedno. Setimo se sporazuma Hitler-Staljin. jer Nemacki avioni su koristili rusko gorivo a nemacki vojnici se hranili ruskim zitom. Rusi nisu branili Yugoslaviju-Srbiju. Nego su yugoslovenski komunisti sa nedovoljno pametnim narodom usli u rat odmah posle sukoba ove dve ideologije.Zapad na bazi Jalte nijue imao nista protiv da se Yugoslavija podeli i Srbja pripadne Sovjetima. Tito ih je prevario uz pomoc Cercila jer je imao za sebe velike palnove, da napravi veliku jaku drzavu i da uz pomoc komunista potpuno unisti srpski narod u Srbiji, to mu je i uspelo. Srba u Srbiji vise nema jer je stotine hiljada ubijeno i oko 4 miliona za vreme komunisticke vladavie isterano iz zemlje. Volja za napredkom Srbije je nesto najlepse sto moze da bude, ali je ne ostvarljiva jer Srbija nema kadrove Diplome nisu odraz znanja jer skolovani su ucili ono cime su komunisti ljudima ispirali mozgove.

mile

pre 9 godina

SPO je vladao u koaliciji sa Hajderovim neonacistima. Njima su glavni protivnici "evroatlantski judeomasoni", a simpatišu sa kopnenim blokom, u tom smislu sa Putinovom "evroazijom". Ovaj se od hajderovaca zarazio, pa mu Putin a priori simpatičan, jer je diktator. Čuj, Majdan bio za vreme Olimpijade?! A ko je Janukoviču zabranio da parafira obećani sporazum s Evropom, posle čega je narod odmah izašao na ulice?

Miki

pre 9 godina

Hvala bogu pa ovakvi jos ne mogu da dodju na vlast u kljucnim zemljama. Svako ko ugrozi bezbednost Evrope i siri nacionalisticki ili politiku nacionalne netrpeljivosti je FASISTA, pa bio iz Amerike ili Rusije. Inace, ovaj anonimus nece se dokopati vlasti u Austriji ni sledecih 10 godina.

Marija

pre 9 godina

Jel to prica onaj austrijanac sto voli pevaljku Cecu i sto ide u gastarbajterske diskoteke po Becu da slusa pevaljke?
Pa ovaj lik je vise nego neozbiljan da bi se prenosile bilo kakve izjave koje prica.
Cak je neozbiljniji i od Stivena Sigala inspektora Nika iz trecerazrednih holivudskih akcionih filmova B produkcije.
Ovo su saopstenja trecerazrednih politicara koje bi domaci rusofili voleli da cuju a sto je jos tragicnije pomislili kao istinite.

UDBA je svojevremeno imala onog Danijela Sifera kvazi politicara i knjizevnika koji je na kraju zavrsio u Srbiji sa narodnom pevaljkom i uhvacen u kradji garderobe u butiku u Beogradu ili kako bi rusofili to moderno napisali "Shaniranju".
Sada KGB po uzoru na UDBU skuplja propale trecerazredne politcare po EU da prze svoj narod po Rusiji kojeg drze u boljsevickoj okupaciji jos od 1917-e godine.

Otuzno je gledati da u 2014-oj godini zardjali i raspali KGB kopira Udbaske fazone iz 90-ih godina i da to jos ima prodju kod primitvnog i polupismenog stanovnistva.

Jel KGB ima svoje neke marketinske strucnjake bez brkova da malo unaprede spinovanja i lazi , nije valjda da su prinudjeni da kopiraju njihovu decicu iz UDBE da im oni diktiraju fazone u 21-om veku.

Ovo kao da im KGB devocka sa cvetom u kosi Mirjana Markovic daje ideje, jer je njena ideja bila i "famozni Danijel Sifer" borac za ljudska prava a u stvarnosti " Shaner Amater".

Bar me slatko nasmeja sve ovo.

Pozdrav svima.

populista

pre 9 godina

Izjava austrijskog ekstremnog desnicara upakovana i objavljena od strane b92 [sic!] za domacu upotrebu. A posle nas sokiraju clanci u DW kako Srbija naginje totalitarizmu i fasizmu.

U New York Timesu je objavljen jedan jedini red o Putinovoj beogradskoj paradi: izgledala je kao iz vremena Hladnog rata.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Gospodin Hajnc-Kristijan Štrahe je predsednik Slobodarske partije Austije.Bio je glavni saradnik Jerga Hajdera ali su se razisli.Partija je fasisticka sam Strahe je veliki obozavaoc Seselja to dovoljno govori o mentalnom sklopu doticnog.Naravno da kod ljudi poput Strahea Putin izaziva divljenje.Radi sta hoce i ne odgovara nikome,plus bezgranicno je bogat?

db

pre 9 godina

FPO je desničarska populistička partija i kao takva uvek se dobro razumevala sa komunistima, a Amerika im je uvek prirodni neprijatelj. Isto tako je Štrahovog zemljak Hitler pravio pakt sa Staljinom. Istorija se ponavlja

Balecki

pre 9 godina

Pa recite onda do kraja ko je Stracher, koje partije lider, kog profila i čiji naslednik. Jörga Heidera pokojnog. Recite da je to malte ne stranka pro fašističke orijentacije!!!!

markus

pre 9 godina

To su fasisticke partije u Italiju ima isto jedna takva partija LEGA NORD imala je 10% na izborima prije 6 godina a u zadnjim izborima jedva su imali kvoruma da udju u parlamentu jer nemozes svoj narod da lazes to su sve samo lazi fasisticke al im nista nece pomoci njihova retorika i tako u roku od 10 godina nestaju

Marko

pre 9 godina

Iste ovakve reči je govorio Hitler pre dolaska na vlast. Vidi se da je dotično dobro prostudirao način dolaska na vlast nacional socijalističke partije. Pritom, ako se istorija ponavlja, današnje doba je veoma slično ranim 30im godinama prošlog veka.
Sve u svemu, ono što ostaje kao utisak jeste da dotični ništa spektakularno nije rekao, ali je uspeo da pomene, i da se poigra sa svakom od tema koje danas muče ljude u Austriji. Kad kažem poigra, mislim na to da ništa novo nije rekao, ali je veoma svesno išao na to da kaže nešto što će podstaći strah, ili nezadovoljstvo. Strah od nečeg, to je prvi korak, drugi je optužba da ti neko radi o glavi. Tada dolazi do mobilizacije one mase ljude koju su nekad nazivali lumpen proletarijatom.
Ali neka, "bar im je rekao". Suštinski, taj nema pojma šta radi, kao i drugi koji su na slične fore dolazili na vlast. Sve je to demagogija.
Pitajte gospodara, on najbolje zna.

DSS - ovac

pre 9 godina

Zato sam i od skora i postao clan Fpo-a Strahe genijalan covek, stranka sa jasnim planom i sa poprilicnim prisustvom srba, kao i veoma jasnim programom protiv-za strance, jer vi ne mozete da verujete koliko je propala Austrija za 10bgodina, da ne pricam o drogi, sitnom kriminalu, i radikalnom islamo koji se da primetiti. Nisam covek koji ne voli ove ili one, nisam rasista, cak i ako sam DSS-ovac bio sam ateista, ali ne zelim ni da zamislim sta ce biti za 10god.
Kao clan DSS-a kad sam presao u Bec na master studije dobio sam preporuku da se uclanim u "bratsku" stranku Fpo. Iskreno sve do sada sam oklevao da postanem clan iste jer iskreno morali su da me uvere nije samo preporuka bitna, ali posle 8meseca sam shvatio da su jedina logicna opcija u Austriji.... hehe opet sam u opoziciji:-)
p.s. nemojte misliti da sam neki partijas i da sam imao koristi ili cu imati, strancarim jer mi je to hobi, jer verujem u te ideje zapravo verujem da se nesto moze promeniti.. kao sto sam i verovao u DSS.. Verujte mi da Srbija nije imali nista bolje od DSS-a.. Sada cemo cekati novi DSS dugo godina.

Austrijanac

pre 9 godina

Ti DSS -ovac si u Austriji takodje stranac pa bi ti ja preporucio da se ne mesas u politiku zemlje sa kojom nemas ama bas nista (nisi drzavljanin, nisi tu rodjen ne placas nikakav porez) nego ti te tvoje masters studije da zavrsis pa onda lepo natrag za Srbiju. Sta se tebe ticu Arapi, crnci, islam i sl. u Austriji, juce si dosao da studiras i sad si tu vec kao nesto politicki angazovan?!? Zasto se ne bavis problemima zemlje u kojoj si rodjen? HK Strache je jedan opasan covek, populista koji imigrante koristi za svoje licne politicke potrebe. Kad zavrsi s Turcima onda ce da predje na tebe!

KiKi

pre 9 godina

Nastranu deo istine i recima ovog populiste, jer se Bec definitivno srozao pod naletom emigranata, ali, nista smesnije, nego kad se neki nas gastos, koji je sa sve onih nekoliko stotina hiljada njemu slicnih, preplavio ulice austrijskih gradova, od kojeg prosecan Austrijanac s gadjenjem okrene glavu kad mu se nadje u vidokrugu, pocne da se "slaze" sa Straheom po pitanju imigrantske politike... jos smesnije je kad se lokalni Srbin, koji se juce dicio paradom napravljenom u cast oslobodjenja Beograda od nacista, prokomentarise ovog deklarisanog nacistu, inace nasmrkanog klovna koji, kad ne baca anti semitsku propagandu po Becu, najcesce visi po Dubajiu, sa "svaka cast"...

Narod zvani smehotres, eto to smo mi.

gooogle

pre 9 godina

covek je sve lepo rekao,svaka mu je na mestu i sve sto je rekao je istina.Svako ko zivi u Austriji a narocito u Becu ce vam potvrditi njegove tvrdnje,na svakom koraku muslimani,od Turaka koji ih je najvise,ima i Iracana,Iranaca,Egipcana,i dosta njih iza Africkih zemalja.

BT

pre 9 godina

Kao i svaki opozicionar, laje dok je u opoziciji, pa pogledajmo samo ove naše koji su sada vlast. Da je na čelu Austrije, druga bi to retorika bila

Mare,NS

pre 9 godina

Strahe je izneo odlicnu tezu!
Tacnije receno SAD zamenjuju teze.

Ne postoji americki predsednik u novijoj istoriji,koji nije zapoceo neki `svoj` rat.

Kako je to pocelo?

Videli ljudi,da se predsednika SAD,koji NIKAD I NIGDE nije ratovao,niko i ne seca,a u skolskim udzbenicima se spominju samo uzgred!
Odgovorno tvrdim,da je cilj svakog predsednika SAD da ima SVOJ rat,o cemu ce kasnije uciti deca iz istorijskih citanki,a on ce kao VELIKI uci u ISTORIJU!

E,B.Klintone,bas si nas morao izabrati,od tolikog sveta???

basar asad

pre 9 godina

zna Strahe stvari,od kako su ubili u montiranom saobracajnom udesu osnivaca i dugogodisnjeg predsednika FPO Jerga Hajdera,ovaj mladi covek je uspeo svojim britkim jezikom,mudrim izjavama i ozbiljnim pristupu politickim pitanjima,da od regionalne partije napravi ozbiljnog igraca na austrijskoj politickoj sceni,ako da Bog za koju godinu bice i kancelar ! Uz Strahea, Marin Le Pen,Gerda Vidlersa Evropa nema da brine za buducnost !

bg

pre 9 godina

Pored Beca i Sarajeva centar radikalnog islamizma u Evropi je i Kosovo. Kakva ironija, ratuju protiv islamske drzave, a u sred Evrope napravili jednu takvu.

verbalni delikt

pre 9 godina

Zovite ga kako hocete, covek je u pravu! Super, po nekima, svi koji smo protiv da nam se u kuce i komsiluk doseli pola milijarde Afikanaca i Arapa smo nacisti jel? Kakva je to bezveze kvazi-demokratija gde te nazivaju nacistom ako imas drugacije misljenje?

dobronamerni kriticar

pre 9 godina

Ovaj politicar je klasicni populista I kao sto nrko rece da dodje na vlast odmah bi promenio plocu jet su danasnji politicari ustvari potpuno nemocni da bilo sta promene jer ustvari kspital I finansijski mocnici upravljaju globalnim događajima. On u principu ima nekoliko zanimljivih teza ali isto tako I neke izjave I postupke koji su prilicno diskutabilni. Samo nasi ljudi ne umeju da razmisljaju glavom I procenjuju vec je sve crno ili belo, za jedne je fasista, za druge spasitelj-nacionalista. A za ovog sto prica o Becu, Turcima, Egipcanima, babama I zabamo mogu sa mu kazem da 90% "nasih" ljudi u Becu apsolutno ni pocemu nisu bolji od tih turaka. Sve sama neobrazovana I nekulturna ba*ra od koje mi se okrece stomak svakodnevno. Fuj!

seljadin

pre 9 godina

prvo je Sadam imao A-bombu, pa su Srbi ubili na Kosovu 500.000 Albanaca a sve to iz satelita snimili i sve javio CNN a ja gledao na TV zajedno sa Marijom, samo sto ona jos uvek veruje u deda mraza a ja ne.

Krupni kapitalista

pre 9 godina

Evropljanima je on nacista, a oni iz Kijeva nisu. Evropa je postala krajnje izgubljena sa svojim dvostrukim standardima. Covek brine za interese svoje drzave i govori protiv vlade koja radi protiv tih interesa, a u korist SAD, a da je rekao nesto u korist istih onda bi mu sve zaboravili. U jednoj Italiji nikada nije izvrsena lustracija fasista posle II rata, jer su tadasnji komunisti koji su vodili pokret otpora bili toliko jaki da je postojala mogucnost da dodju na vlast, pa je Zapad odlucio da je bolje da ostavi fasiste u "zivotu", jer je kapitalizam na komunizam uvek gledao kao na vecu pretnju nego na fasizam. Neki dan desetine povredjenih policajaca u sukobu sa fasistima u Bolonji. Renzo donosi u narodu nepopularne zakone. Kriza je sve veca, zna se ko profitira od nje, obice im se o glavu svima, a i nama zbog njih. Mislim da se sve to radi namerno, jer pravi profiteri nece zapravo biti ni ultra desnicari, ni narod koji ce da gine, nego onaj ko je to u svim ratovima.

Mihailo

pre 9 godina

@ (Marija, 21. oktobar 2014 22:14)

UDBA i KGB odavno ne postoje; ovim lupetanjem se sama svrstavaš među one koji sebe vide kao Napoleona, Oktavijana Avgusta, Elvisa, Zeku Rodžera...

Štrahe nije baš pojam političara čije izjave treba citirati i uopšte uzimati za ozbiljno, ali ovom prilikom je pogodio u centar. SAD I EU su se same uplele u "kučinu" svojih budalaština, a sada sve to pred svojim sunarodnicima moraju da se pravdaju na ovako glup način predstavljajući Ruse kao potpune ludake i agresore. Dok su se Rusi pokazali kao neverovatno strpljivi i pametni igrači, što bi rekao Napoleon (ne tvoj prijatelj iz ustanove): "Ne prekidaj neprijatelja dok čini grešku."

oblak

pre 9 godina

Ovo su saopstenja trecerazrednih politicara koje bi domaci rusofili voleli da cuju a sto je jos tragicnije pomislili kao istinite.
@Marija

Ovaj čovek je sve, samo ne trećerazredni političar. Da vladajuća SPÖ (evrofanatična kombinacija naše DS i SPS) nije delila letke na turskom i privolela muslimanske glasače (inače su to sigurni glasači, tipa vode i babe) taj "trećerazredni političar" bi bio verovatno premijer. I ovako je imao oko 19%. Ne poznajete situaciju ni malo! U usponu su i sve su glasniji, već od narednih izbora ovaj čovek je premijer. Živi bili pa videli.

Lalegator

pre 9 godina

"Beč -- SAD su odgovorne za konflikt u Ukrajini, istakao lider FPO Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je glavni grad Austrije nazvao centrom islamizma u Evropi. "

Dal si normalan covece da pricas istinu...

Zole

pre 9 godina

Kako to da je bas u vreme Olimpijade Viktorija Nuland delila kolačiće na Majdanu? Tačno je tempitano da se tada sve dogodi sto se dogodilo. Sve se manje desavaju slučajne situacije a sve se vise planira do najsitnijih detalja.

Hipp

pre 9 godina

Čovek je Austrijanac i želi da Austrijanci ostanu većinsko stanovništvo u Austriji. A o Putinu je rekao istinu, ne razumem Evropu, sve ovo najviše škodi Evropi, a Amere zabole...

Iggy

pre 9 godina

Nemačka i Austrija jesu preplavljeni muslimanskim stanovništvom,pogotovo Beč i Berlin,mada bih istakao da je Velika Britanija višedecenijsko igralište za školovanje islamskih fundamentalista..

Simon

pre 9 godina

Samo da podsetim auditorijum da je on bio jedini politicar iz EU koji je otvoreno stao na stanoviste da se Kosovo ne sme amputirati Srbiji i da je to krsenje medjunarodnog prava na teritorijalni suverenitet i integritet. Upravo takvim stavovima vec godinama uspe je da zadobije veliki broj glasaca srpskog porekla u Austriji i izbio na 2 mesto po broju osvojenih glasova. Sada su CIA i USA sluzbe u naletu forsiranja podanicke partije zelenih u Austriji pa cemo videti kako ce se stvari sa HC Strache dalje odvijati. Plase ga se pa je i kampanja protiv njega neverovatna.

Deki

pre 9 godina

Sad ste se setili opasnosti od islamizma, a kad je pravljena muslimanska država u Bosni, kao i albanska na Kosovu, tad niko da pomogne Srbiji? Mislite da vam je Amerika prijatelj? Pogledajte šta se dešava u državama gde je Amerika stvarala demokratiju!

aleks

pre 9 godina

za neupucene.strache pripada stranci koja brzinom svetlosti dobija sve vise glasove na austrijskim izborima.po statistikama vecduze druga po redu posle socijalista posto je narodna stranka dosta izgubila zbog afera i korupcije.drugo, strache je veliki simpatizer Srba i pridobio je dosta nas narod jer propagira netrpeljivost prema obelezjima Islama.Muslimani iz Iraka! irana, Egipta uopste ovde nisu problem toliki koliko novopeceni iz Bosne i sl.ima puno cecenaca koji su sve cesce povezani sa kriminalom, ubistvima itd.a da centara za obuku ima na sve strane i da ce kad tad sve otici bestraga jer je nemoguce kontrolisati propovedanja svih tih ekstremnih likova koji okupljaju omladinu i pale ih to stoji.gosp.Kurz i ministarka unutrasnjih poslova spremaju neke instrumente kontrole, ali sumnjam da oni mogu bilo kome da se suprotstve i da sprece taj tzv. fundamentalizam...

gogolj

pre 9 godina

Sve je lepo rekao i nije prvi.
Nevolja je što svi od reda čim dođu na vlast kao omađijani zaborave šta su do juče mislili i govorili. I ne samo evropski političari nego i naši.
Kod nas je poseban paradoks. Na vlasti su samo oni koji su srušeni petog oktobra, i oni sada sprovode politiku DOSa.

kzen

pre 9 godina

Nakon brutalnog ubistva i odsecanja glave Teu Van Gogu usred Amsterdama od strane islamista, zato sto je snimio dokumentarac o polozaju zena u islamskim zemljama, pametnom nikakva dodatna najava nije potrebna sta predstoji Evropljanima ako nastave da ignorisu ciljeve "religije mira i tolerancije" u Evropi...

mille

pre 9 godina

zaboravio je da pomene i kosovo uz bec i sarajevo kao centar islamizma,oni su na trecem mestu u evropi po broju regruta is.plus onaj mali kosovski albanac sto je ubio dvojcu ameickih vojnika u frankfurtu je najzesci napad muslimanskih terorista u evropi

Action Man

pre 9 godina

Slazem se da je islam u ovakvom obliku pretnja civilizaciji,iako ima puno spornih izjava oca oko islama je realna,no sto se tice Putina,podrzava ga jer je i on takav,los...

d

pre 9 godina

Gledam ovako, Srbi su sa bajonetima izvojevali slobodu od Otomanskog carstva. Danas prilike su mnogo drugacije i nepovoljnije za bilo koju naciju u Evropi. Biti danas kolonija,roblje...je mnogo gore, atomke,nosaci aviona,i svo sofisticirano oruzije ti neda da pr..es. Mnogo zaje..na vremena.Sje.u ti vojsku i gotov si,bukvalno hiljadugoisnje robstvo ti ne gine!Strasno!

Dusan

pre 9 godina

(besna glista, 21. oktobar 2014 22:08)

Jasno mi je cim vidim KO mu se divi. Nasi ultradescniari odmah zapevase istu pesmu, "novi svetski poredak", "masoni/iluminati", klasika. I naravno, uvek crno-bela prica, ali to nije vazno, vazno je da je on napao "centre islamizma" i pogodio nase soviniste u zivac. Uvek jedni te isti komentatori sa jednim te istim izlivima vesto skrivene mrznje iza patriotizma. Proverite pa mi kazite da li sam u pravu. Na ovakve vesti, ti isti dverasi pokazuju svoju pravu "teligenciju" ne razmisljajuci KO govori, vazno je samo da im se svidi sta su culi. Verovatno tako sa poluinformacijama i inace stvaraju "svoje" "misljenje". Nije ni cudo sto im se posle omladina slika sa ispruzenom rukom ispred naci zastava. Idite na stormfront, pa ce te se tih istih nagledati i nacitati i staviti prst na celo odakle nama toliko ispranih. Gde je problem? Problem je u tome sto ja ne mislim da smo mi svi isti jer ne zelim da i mene sutra neko optuzi za isto samo zato sto sam Srbin, te tako ni ja ne mecem sve muslimane u isti kos i ne smatram ih kancerom Evrope, vec samo one ekstremiste, bas kao i ove nase. Oni su kolektivno kancer i izopstavam svega toga normalne ljude, bez obzira koje su nacije ili veroispovesti.

pozdrav iz Linca

pre 9 godina

Strahe je u Austriji kao sto je Seselj bio u Srbiji. U svakoj zemlji ima bar po jedna takva ekstremna partija, i znamo kakva je njihova politika. Nije mi jasno samo zasto ste dali ovoliku vaznost izjavi jednog takvog politicara koji nema veliku podrsku u narodu? Blago Putinu ko ga hvali :)

Dalibor

pre 9 godina

Heinz Christian Strache (bivsi stomatoloski tehnicar) je jedan od najgorih populista austrijske domace politike sa desnicarskom prosloscu. Glavne teme su mu "opasni muslimani" i "opasni azilanti" koji su se urotili kako bi unistili prvo Austriju pa citav zapadni svet. Grozan je.

DUSAN LUNGINOVIC

pre 9 godina

Nista neobicno. Nacisti i komunisti uvek idu zajedno. Setimo se sporazuma Hitler-Staljin. jer Nemacki avioni su koristili rusko gorivo a nemacki vojnici se hranili ruskim zitom. Rusi nisu branili Yugoslaviju-Srbiju. Nego su yugoslovenski komunisti sa nedovoljno pametnim narodom usli u rat odmah posle sukoba ove dve ideologije.Zapad na bazi Jalte nijue imao nista protiv da se Yugoslavija podeli i Srbja pripadne Sovjetima. Tito ih je prevario uz pomoc Cercila jer je imao za sebe velike palnove, da napravi veliku jaku drzavu i da uz pomoc komunista potpuno unisti srpski narod u Srbiji, to mu je i uspelo. Srba u Srbiji vise nema jer je stotine hiljada ubijeno i oko 4 miliona za vreme komunisticke vladavie isterano iz zemlje. Volja za napredkom Srbije je nesto najlepse sto moze da bude, ali je ne ostvarljiva jer Srbija nema kadrove Diplome nisu odraz znanja jer skolovani su ucili ono cime su komunisti ljudima ispirali mozgove.

mlekadzija

pre 9 godina

Sa vecinom iznetih konstatacija mogu da se slozim osim one za Sarajevo. Tu mnogo gresi odn. uopste nije u pravu. Sarajevo je jedan kosmopolitski grad u kome cveta multikulturalnost, multikonfesionalnost, i svi ostali multi i kulti....Sram ga bilo, da o Sarajevu govori tako. STvarno nema smisla.

gorus

pre 9 godina

Čovek jeste nacionalista,ali on nama drži stranu kad je u pitanju Kosmet,time dobija na svoju stranu i naše ljude koji u Austriji žive i rade.

Istina je jedna

pre 9 godina

U poslednjem svom intrevjuu Zoran Djindjic je rekao "Ja uvek postavljam pitanje da li je nesto istina. Ako Hitler kaze da su dva i dva cetiri, a neko kaze "ali on je Hitler", ja kazem, ne, mene interesuje da li su dva i dva cetiri, pa cemo posle da raspravljamo ko je to rekao". Tako i ja razmisljam. Interesantno mi je da je svima ovima koji su antiputinovci Djindjic bio i ostao ikona, ali se meni cini da oni njega nisu ni razumeli. Istina se ne moze osporiti, ma ko da je izgovori, jer ona je iznad coveka. O Putinu isto tako govore i evropski pravi levicari (ne salonski socijal-demokrate), samo sto nasi mediji to ne prenose, vec prenose samo ono sto pricaju desnicari, verovatno pokusavaju da na taj nacin diskredituju Putina sto vise, jer eto, zamislite kakav to moze biti covek kada ga podrzava nacista. Na stranu to sto ga evropski i americki rezimi satanizuju svojih interesa radi. Njima istina nikada nije bila sveta.

Nešo

pre 9 godina

Nije daleko od istine da su SAD jedne od glavnih krivaca što je u Ukrajini došlo do krize. Gde god su se oni umešali došlo je do nemira i ozbiljnih problema.

nedjo

pre 9 godina

@Mile,Sta je to obecani sporazum?rusi su stavili na stol 15 milijardi, od toga tri su bile izrucene, ti se slazes da je Putin isto kao Hitler,kad nema stida sve se moze reci.25 miliona zrtava,jos uvek cekam da na zapadu neko upali svecu za njihovu dusu.Morat cu ziveti dugu da bih to docekao.
PS.Ako znas sto se desilo 22 febrara u kijevu ako neznas cuti.

crv

pre 9 godina

Bez obzira ko sta mislio o govorniku ili o "drugim" verama, odredjene stvari su cinjenice.
Sam Bec se za kratko vreme jezivo promenio, sto je vidljivo na svakoma koraku.
Licno, ne podnosim da se bilo koji grad, narocito prestonica, menja zbog priliva "stranaca". Posebno kada se radi o ogromnim kulturoloskim razlikama.
To vazi za Bec, Beograd, Pariz....... ali i za bilo koji arapski grad. Novo stanovnistvo Beca ima izrazenu potrebu da promeni sredinu u kojoj zivi, sto se na zalost desilo i desava Bgdu, i sto treba svakog normalnog, bez obzira koje vere bio, da uznemirava.
PS: Posetio deciji bazen u centru Beca. Sokiralo me je sto je na bazenu (toboganima, turbo kanalima, talasima...) uzivalo sa svojom decom i 20ak zena u hidzab, potpuno crnoj odeci, od glave do pete.
Zanima me samo, da li bi zenama drugih vera, bilo dozvoljeno nosenje odece koju vole, po gradovima ili javnim bazenima u muslimanskim drzavama? Ili, mozda to ne treba mesati?

nedjo

pre 9 godina

Dusane,ovde se ne pita ko govori, nego sta je receno.ON se ne slaze da je Putin HItler,a ti? Dodelijo si sebi plemenitu ulogu.Steta sto na kraju komentara se ne znz o kom komentaru se radi.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Ma da, svako ko kaze istinu je odma nacista, fasista ili komunista! Muka mi je vise od toga! Odma sjacu neki borci za nekakva prava, a isti ti borci nam iza ledja kuju svakakvo zlo! Covjek je rekao zivu istinu! Austrija se sistemski dirigirano od USA i NATO unistava preko finansija. Vojska i policija su im pred bankrotom. Bas ste na ovom portalu mogli procitati o tome u par navrata. Sve se to desava jer Austrija je tradicionalno neutralna i nije u NATO, a blisko saradjuje, prije svega ekonomski sa Rusijom. E sad sto je svakakvi olos naselio Bec je njihova krivica ali i to su radili pod pritiskom svijeta i njihove uloge iz WWI i II da ih neko ne bi ocrnio da su nacisti