Nedelja, 19.10.2014.

16:16

Čeka se Vučićeva odluka o Rami

Odluku o dolasku albanskog premijera Edija Rame u Beograd 22. oktobra trebalo bi da donese predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, do kraja vikenda.

Izvor: B92

Èeka se Vuèiæeva odluka o Rami IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Mara

pre 9 godina

Sa svima treba otvoreno razgovarati o problemima, pa bio to i Rama. Sigurna sam da će Vučić prilikom razgovora braniti dostojanstvo građana Srbije, i da se neće izvinjavati kao pojedinci u prošlosti za sve i svašta.

inka

pre 9 godina

Za poboljšanje odnosa i pokretanje situacije u pozitivnom smeru između Srbije i Albanije uvek je potrebna volja obe strane. Mislim da se naš premijer maksimalno trudi da se celokupni odnosi u regionu uključujući i Albaniju poprave, ali čini se da drugoj strani to nije u interesu.

ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE

pre 9 godina

Nadam se da ce Aleksandar Vucic doneti najbolju odluku za gradjane Srbije, bez obzira sto je siguran sam izvrsio i konsultacije u telefonskom razgovoru sa Bajden i Merkerovom ali i bez njihovih saveta mislim da ce Aleksandar Vucic doneti odluku da se poseta odlozi er su tenzije u ovom trenutku zaista velike . Koliko vidim da ima dosta onih koji bi zarko0 zeleli da do susreta dodje, pa ako se dese nemiri i neredi, to bi im bilo opravdanje da ponovo napadnu Aleksandra Vucic sto nije odlozio susret.

kinder jaje

pre 9 godina

Normalno je da će Vučić dobro proceniti i doneti ispravnu odluku. Šta je u ovom momentu važno za Srbiju samo on može oceniti.

JACA

pre 9 godina

Stabilnost u regionu je veoma bitna.Vucuc je svestan situacije i misljenja naroda,ali znam da ce kao i dosada doneti ispravnu odluku..Mi smo ti koji moramo pokazati da smo politricki stabilna zemlja,koja i pored gorkog ukusa u ustima drzi do stabilnosti u reginu.

The Spatula

pre 9 godina

Cim botovi kazu da treba da ga primi, primice ga. A i kao da se njih dvojica nesto pitaju! A ovaj nas moze da glumi ludilo mesec dana. Kako mu kazu, tako ce uraditi!

Bekim

pre 9 godina

Bolje razgovarati i 100 godinaako treba ali nikako ne treba odreci se odnosa sa komsijama ici protiv sebe jer na kraju krajeva Srbija najvise gubi od svih.
Gospodo mi nije da hocemo ili necemo nego moramo da imamo ekonomsku saradnju kao i ostala saradnja i ne moramo se obozavati ali moramo se postovati jer je 21 vek 2014 godina i ja sam potpuno ubedjen da Beogradjani i Srbe koje ja poznajem ne pale pekare e ostalo sta je od Albanaca nego to rade huligani ali to je veliki minus za Srbiju kao drzavu.
I nece se ko zna sta dogoditi ako Rama ne bude sacekan on nece doci ali gde ide Srpka politika to ce vreme da pokaze

nanica

pre 9 godina

Premijer je dovoljno odogovoran kao covek pa tek onda kao politicar i kao mnogo puta do sada donece najrealniju odluku zbog postojece situacije koja je prouzrokovala jos niz incidenata!

campos

pre 9 godina

Vučić je u takvim stvarima jako pravican i ne dozvoljava sve i svasta za svoj narod,ni po koju cenu ne dozvoljava da se neko igra sa nama.Mada ne treba se spustati na njihov nivo.. Oni i zele provokacije.

perkan

pre 9 godina

Nadam se da ce premijer uspeti da donese pravu odluku, svima nam srce govori da ne treba da ugostimo tog coveka, ali opsti je interes pobljsanje odnosa sa albanskom stranom!!!Podrska za premijera!!!

sava

pre 9 godina

U ovom periodu Premijeru je potrebna velika podrška. Jeste da nam predstoji težak period, ali samo štednjom možemo da se iščupamo iz krize i da nam bude bolje.

milan

pre 9 godina

Na prvom mestu Albanci su osramotili naše bezbednosne službe i to je naša, samo naša krivica i nikako ne možemo da je nekom drugom pripišemo drugim rečima oni su nas osramotili. Takvu ideju imati je trebalo nekada nama u nekim momentima da padne na pamet i mi aplaudirali. Osramotili smo se i zato što je dozvoljeno da uđu gledaoci, delom odabrani, na teren i što se dogodilo albanskim vlasnicima radnji u Srbiji tako da mi ne smemo svoje greške tuđim pravdati i zato Vučić može samo da se odluči da poseta Rame OK.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Iskreno, počeo sam da pišem kritički komentar kako se ne slažem što će Vučić morati da podlegne pritisku iz Brisela i primiti Ramu, kad ono kajron na Pinku: "poseta se odlaže". Bravo i hvala bogu. A što se tiče vašingtonsko/briselskih glasnogovornika kao što su Bujošević, Janjić i slično, oni naravno, u ovom slučaju, zastupaju albansku stranu, ne zato što su za Albaniju, nego zato što rade za interese Vašingtona i Brisela, a ovi opet su u srpsko-albanskim konfliktima, trajno na albanskoj strani. Čuj cizma: "ne sme se propustiti prilika za normalizaciju". Kakva je to normalizacija u kojoj vam familija premijera koji se nudi u goste, transparentom pred 40.000 gledalaca i čitavim nacionalnim TV auditorijumom saopštava da zemlja koju vodi ovaj što bi dođe u goste ima teritorijalne pretenzije do Niša i pri tome, na vaš zahtev, nesuđeni gost-premijer, neće da se ogradi? Tu nema normalizacije, sem ako Bujošević i ovaj drugi ne misle (a na žalost misle) na takvu normalizaciju u kojoj Srbija normalno trpi i prihvata da je čerupaju, otimaju teritorije i da se to javno saopštava, a srpski političari se pri tome prave ludi i kuliraju? Ispravna odluka premijera. Priznajem, prijatno sam iznenađen. Prvo izvinjenje ili ograda Tirane od skandala sa transparentom pa onda poseta.

chubura

pre 9 godina

Sad je bilo na tv na jednom od kanala sa nacionalnom frekvencijom vest da je poseta Rame odlozena,vest je nezvanična, čeka se potvrda.

veritas

pre 9 godina

Obzirom na niz proceduralnih pitanja koja je propisala nasa drzava prilikom posete inostranih zvanicnika, a koje se odnose na iskazivanje izuzetnog postovanja prema zvanicnim obelezjima nase zemlje, treba izvrsiti potrebu za ovakvom posetom i efektima koja bi ona mogla da poizvede.

ester

pre 9 godina

Smatram da sad nije dobar trenutak za ovu posetu.Slažem se da treba loše odnose unapređivati ali u ovom momentu ipak nije baš adekvatno.na kraju krajeva mislim da će i Vučić doneti odluku u skladu sa okolnostima

dane

pre 9 godina

Vreme i datum posete je u o om trenutku nebitno, ali bi svakako pomovlo u daljem napredovanju u komunikacini. Nama je u intresu da izgradimo stabilne odnose sa zemljama koje predstavljaju kriticnu tacku u regionu.

Vladimir

pre 9 godina

Da ima petlju, primio bi ga, naročito u jeku ove ponovne nacionalističke histerije gde opet stradaju nedužni Albanci i ostali pripadnici manjina. Vlada i predsednik su svojim zapaljivim i uvredljivim izjavama delimično odgovorni za to i najmanje što mogu da urade je da spuste tenziju primanjem Rame bez obzira što se i dotični ništa bolje pokazao. Uopšte nije sporno da je provokacija na utakmici bila potpuno nedopustiva kao i ponašanje albanskih igrača, ali istovremeno to ne opravdava ovo divljaštvo koje su započeli Ivan Bogdanov i ostali banditi,a vlada i huligani su ih u stopu ispratili.

ReljaR

pre 9 godina

Osim što je potrebno unapređivati odnose sa susedima, voleo bih da Rama dođe u Beograd, da vidim kakve će odgovre na konferenciji dati našim novinarima, kad budu počeli da insistiraju sa pitanjima o incidentu s utakmice i njegove izjave na tviteru, da Velika Albanija predstavlja za Srbiju noćnu moru.

lala

pre 9 godina

Ako zapadni ambasadori, kako neko rece, zaista "zavrcu usi", treba im zahvaliti sto nam kao roditelji koji bolje znaju sta je za decu najbolje, pomazu i posreduju. Jer kome je najvise u interesu normalizacija odnosa s Albanijom nego nama?? Pa sve i da ga ne primi sada, pa sve i da nedajboze dodje do pravog rata izmedju 2 (3) zemlje i svi se poubijamo, na kraju ce se njih dvojica morati sresti. Mislila sam da smo to odavno naucili.

veritas

pre 9 godina

Obzirom na niz proceduralnih pitanja koja je propisala nasa drzava prilikom posete inostranih zvanicnika, a koje se odnose na iskazivanje izuzetnog postovanja prema zvanicnim obelezjima nase zemlje, treba izvrsiti potrebu za ovakvom posetom i efektima koja bi ona mogla da poizvede.

Bata

pre 9 godina

Posle Raminih izjava ne znam koja je svrha njegovog dolaska, cista forma, animozitet Albanije prema Srbiji je veoma izrazen I pitanje je kakav planirani napredak taj susret moze doneti u odnosu dve zemlje.

peca

pre 9 godina

Moz' da bude, al' ne mora da znaci ... Okruglo, pa na cose ... i sve takve neke izjave od strane SNSovaca. Budite jednom ljudi, muskarci, ne sakrivajte se vise iza Vucica, recite svoj stav ako ga imate ...

Maraja

pre 9 godina

Zar jedna diplomatska poseta uopšte treba da zavisi od FUDBALA?! To može biti važno samo jednom navijaču, ali u zemlji postoje mnogi muškarci, žene i deca koji rade svoj posao i čiji život je valjda preči od neke igre koja je inače na dnu sportova. Osim po parama, jeste, jer je od nje napravljen svetski biznis za mafijaše.

nanica

pre 9 godina

Premijer je dovoljno odogovoran kao covek pa tek onda kao politicar i kao mnogo puta do sada donece najrealniju odluku zbog postojece situacije koja je prouzrokovala jos niz incidenata!

Евроскептик

pre 9 godina

Мишљења сам да албанском премијеру треба ускратити могућност да званично посети Србију. Поред интереса постоји и нешто што се зове национално достојанство. Нека га приме у посету и господин Бајден и госпођа Меркел ако мисле да треба.

IGNJAT

pre 9 godina

Prvenstveno zbog budućnosti Srbije moramo komunicirati sa albanskom stranom, jer je politička i ekonomska stabilnost osnov za unapređenje, kako regiona, tako i Srbije. Ipak, zbog incidenta sa zastavom velike Albanije, na utakmici, zaslužujemo izvinjenje.

sloboda misljena i komentarisanja

pre 9 godina

odluka je odavno doneta, zapravo poseta nikad nije ni dovodjena u pitanje. A ovo, ovo je samo pozoriste i pokusaj da se nametne utisak da premijer sad prolazi kroz hamletovsku dilemu, kao i da on ima poslednju rec u svemu. Eskalacija antialbanske histerije (da ne upotrebim goru, mozda tacniju rec) poslednjih dana, orkestrirana od strane struktura, u tom svetlu postaje ne samo krajnje destruktivna i nadasve opasna, vec i sasvim besmislena.

Vesna BG

pre 9 godina

Nažalost, u politici treba biti mudar, bez emocija, te mi je onda sasvim svejedno, ali kao građaninu kojem su pljunuli u lice s onom krpom na stadionu, rekla bih nešto što je sasvim za cenzuru

Titan

pre 9 godina

Ako do susreta i dođe, barem im je jasno stavljeno do znanja da takva vrsta ponašanja neće biti tolerisana i da nismo zemlja sa kojom mogu da se poigravaju kako im padne na pamet.

nena

pre 9 godina

Ovakve odluke nisu ni malo lake,susret je trebao da bude poboljsanje saradnje dve drzave, a Albanci sire lazi, sluze se oprobanom taktikom napad je najbolja odbrana.Postavlja se pitanje kakav dogovor je moguc sa takvim covekom kome stabilnost regiona ocigledno nije od vaznosti.

Vučko

pre 9 godina

Velika greška naše politike. Vučić je trebao odmah posle utakmice da izjavi kako dolazak Rame ne dovodi u pitanje, jer mešanje sporta i politike nije nešto što Srbija uopšte uzima u obzir.
Ovako došli smo u komičnu situaciju. Premijer jedne zemlje kao ljuto dete razmišlja da li da dozvoli posetu premijera druge države, zbog incidenta na utakmici?
I što je još gore, došao je u situaciju da ako odbije dolazak Rame, neće dobiti pozitivne poruke iz EU. A ako ga ipak ugosti, izgubiće opet simpatije većeg dela stanovništva Srbije.
U oba slučaja gubi, a to sve jer očigledno njegovi ''savetnici'' dobijaju platu na lepe oči, a i on sam je sporo reagovao i kasno na celu situaciju.

Obama.

pre 9 godina

Rama dolazi i Vučić se za to ne pita.
(marko, 19. oktobar 2014 17:04)
Naravno isto tako se ne pita ni Rama. Samo stigne depeša: "Pakuj kofere".

ma daj.............

pre 9 godina

Ceka se i Vuciceva rec o napadima na pekare i poslasticarnice.
Ili bar njegovog ministra policije. A ministar ne sme sam nista da izjavi.

Ili je sve to koordinisano. Jasno je od parade ponosa ko kontrolise huligane.

shone

pre 9 godina

Teška odluka treba da se donese, ali kada smo mi imali na tapetu lake odluke?! Treba razgovarati i razgovarati... Najlakše je pokvariti sliku o sebi i prepustiti im ulogu dobrih, jadnih malih...

dovla

pre 9 godina

Vucuceva odluka?! Odluka je vec doneta u Briselu. Ceka se samo da je Vucic saopsti, a on se kao prenemaze. Naravno da ce posete biti inace ce ambasadori da zavrcu usi.

dovla

pre 9 godina

Vucuceva odluka?! Odluka je vec doneta u Briselu. Ceka se samo da je Vucic saopsti, a on se kao prenemaze. Naravno da ce posete biti inace ce ambasadori da zavrcu usi.

ma daj.............

pre 9 godina

Ceka se i Vuciceva rec o napadima na pekare i poslasticarnice.
Ili bar njegovog ministra policije. A ministar ne sme sam nista da izjavi.

Ili je sve to koordinisano. Jasno je od parade ponosa ko kontrolise huligane.

Евроскептик

pre 9 godina

Мишљења сам да албанском премијеру треба ускратити могућност да званично посети Србију. Поред интереса постоји и нешто што се зове национално достојанство. Нека га приме у посету и господин Бајден и госпођа Меркел ако мисле да треба.

shone

pre 9 godina

Teška odluka treba da se donese, ali kada smo mi imali na tapetu lake odluke?! Treba razgovarati i razgovarati... Najlakše je pokvariti sliku o sebi i prepustiti im ulogu dobrih, jadnih malih...

peca

pre 9 godina

Moz' da bude, al' ne mora da znaci ... Okruglo, pa na cose ... i sve takve neke izjave od strane SNSovaca. Budite jednom ljudi, muskarci, ne sakrivajte se vise iza Vucica, recite svoj stav ako ga imate ...

sloboda misljena i komentarisanja

pre 9 godina

odluka je odavno doneta, zapravo poseta nikad nije ni dovodjena u pitanje. A ovo, ovo je samo pozoriste i pokusaj da se nametne utisak da premijer sad prolazi kroz hamletovsku dilemu, kao i da on ima poslednju rec u svemu. Eskalacija antialbanske histerije (da ne upotrebim goru, mozda tacniju rec) poslednjih dana, orkestrirana od strane struktura, u tom svetlu postaje ne samo krajnje destruktivna i nadasve opasna, vec i sasvim besmislena.

lala

pre 9 godina

Ako zapadni ambasadori, kako neko rece, zaista "zavrcu usi", treba im zahvaliti sto nam kao roditelji koji bolje znaju sta je za decu najbolje, pomazu i posreduju. Jer kome je najvise u interesu normalizacija odnosa s Albanijom nego nama?? Pa sve i da ga ne primi sada, pa sve i da nedajboze dodje do pravog rata izmedju 2 (3) zemlje i svi se poubijamo, na kraju ce se njih dvojica morati sresti. Mislila sam da smo to odavno naucili.

IGNJAT

pre 9 godina

Prvenstveno zbog budućnosti Srbije moramo komunicirati sa albanskom stranom, jer je politička i ekonomska stabilnost osnov za unapređenje, kako regiona, tako i Srbije. Ipak, zbog incidenta sa zastavom velike Albanije, na utakmici, zaslužujemo izvinjenje.

milan

pre 9 godina

Na prvom mestu Albanci su osramotili naše bezbednosne službe i to je naša, samo naša krivica i nikako ne možemo da je nekom drugom pripišemo drugim rečima oni su nas osramotili. Takvu ideju imati je trebalo nekada nama u nekim momentima da padne na pamet i mi aplaudirali. Osramotili smo se i zato što je dozvoljeno da uđu gledaoci, delom odabrani, na teren i što se dogodilo albanskim vlasnicima radnji u Srbiji tako da mi ne smemo svoje greške tuđim pravdati i zato Vučić može samo da se odluči da poseta Rame OK.

The Spatula

pre 9 godina

Cim botovi kazu da treba da ga primi, primice ga. A i kao da se njih dvojica nesto pitaju! A ovaj nas moze da glumi ludilo mesec dana. Kako mu kazu, tako ce uraditi!

ReljaR

pre 9 godina

Osim što je potrebno unapređivati odnose sa susedima, voleo bih da Rama dođe u Beograd, da vidim kakve će odgovre na konferenciji dati našim novinarima, kad budu počeli da insistiraju sa pitanjima o incidentu s utakmice i njegove izjave na tviteru, da Velika Albanija predstavlja za Srbiju noćnu moru.

Maraja

pre 9 godina

Zar jedna diplomatska poseta uopšte treba da zavisi od FUDBALA?! To može biti važno samo jednom navijaču, ali u zemlji postoje mnogi muškarci, žene i deca koji rade svoj posao i čiji život je valjda preči od neke igre koja je inače na dnu sportova. Osim po parama, jeste, jer je od nje napravljen svetski biznis za mafijaše.

Obama.

pre 9 godina

Rama dolazi i Vučić se za to ne pita.
(marko, 19. oktobar 2014 17:04)
Naravno isto tako se ne pita ni Rama. Samo stigne depeša: "Pakuj kofere".

Bekim

pre 9 godina

Bolje razgovarati i 100 godinaako treba ali nikako ne treba odreci se odnosa sa komsijama ici protiv sebe jer na kraju krajeva Srbija najvise gubi od svih.
Gospodo mi nije da hocemo ili necemo nego moramo da imamo ekonomsku saradnju kao i ostala saradnja i ne moramo se obozavati ali moramo se postovati jer je 21 vek 2014 godina i ja sam potpuno ubedjen da Beogradjani i Srbe koje ja poznajem ne pale pekare e ostalo sta je od Albanaca nego to rade huligani ali to je veliki minus za Srbiju kao drzavu.
I nece se ko zna sta dogoditi ako Rama ne bude sacekan on nece doci ali gde ide Srpka politika to ce vreme da pokaze

Vučko

pre 9 godina

Velika greška naše politike. Vučić je trebao odmah posle utakmice da izjavi kako dolazak Rame ne dovodi u pitanje, jer mešanje sporta i politike nije nešto što Srbija uopšte uzima u obzir.
Ovako došli smo u komičnu situaciju. Premijer jedne zemlje kao ljuto dete razmišlja da li da dozvoli posetu premijera druge države, zbog incidenta na utakmici?
I što je još gore, došao je u situaciju da ako odbije dolazak Rame, neće dobiti pozitivne poruke iz EU. A ako ga ipak ugosti, izgubiće opet simpatije većeg dela stanovništva Srbije.
U oba slučaja gubi, a to sve jer očigledno njegovi ''savetnici'' dobijaju platu na lepe oči, a i on sam je sporo reagovao i kasno na celu situaciju.

Vladimir

pre 9 godina

Da ima petlju, primio bi ga, naročito u jeku ove ponovne nacionalističke histerije gde opet stradaju nedužni Albanci i ostali pripadnici manjina. Vlada i predsednik su svojim zapaljivim i uvredljivim izjavama delimično odgovorni za to i najmanje što mogu da urade je da spuste tenziju primanjem Rame bez obzira što se i dotični ništa bolje pokazao. Uopšte nije sporno da je provokacija na utakmici bila potpuno nedopustiva kao i ponašanje albanskih igrača, ali istovremeno to ne opravdava ovo divljaštvo koje su započeli Ivan Bogdanov i ostali banditi,a vlada i huligani su ih u stopu ispratili.

chubura

pre 9 godina

Sad je bilo na tv na jednom od kanala sa nacionalnom frekvencijom vest da je poseta Rame odlozena,vest je nezvanična, čeka se potvrda.

Vesna BG

pre 9 godina

Nažalost, u politici treba biti mudar, bez emocija, te mi je onda sasvim svejedno, ali kao građaninu kojem su pljunuli u lice s onom krpom na stadionu, rekla bih nešto što je sasvim za cenzuru

Bata

pre 9 godina

Posle Raminih izjava ne znam koja je svrha njegovog dolaska, cista forma, animozitet Albanije prema Srbiji je veoma izrazen I pitanje je kakav planirani napredak taj susret moze doneti u odnosu dve zemlje.

Titan

pre 9 godina

Ako do susreta i dođe, barem im je jasno stavljeno do znanja da takva vrsta ponašanja neće biti tolerisana i da nismo zemlja sa kojom mogu da se poigravaju kako im padne na pamet.

JACA

pre 9 godina

Stabilnost u regionu je veoma bitna.Vucuc je svestan situacije i misljenja naroda,ali znam da ce kao i dosada doneti ispravnu odluku..Mi smo ti koji moramo pokazati da smo politricki stabilna zemlja,koja i pored gorkog ukusa u ustima drzi do stabilnosti u reginu.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Iskreno, počeo sam da pišem kritički komentar kako se ne slažem što će Vučić morati da podlegne pritisku iz Brisela i primiti Ramu, kad ono kajron na Pinku: "poseta se odlaže". Bravo i hvala bogu. A što se tiče vašingtonsko/briselskih glasnogovornika kao što su Bujošević, Janjić i slično, oni naravno, u ovom slučaju, zastupaju albansku stranu, ne zato što su za Albaniju, nego zato što rade za interese Vašingtona i Brisela, a ovi opet su u srpsko-albanskim konfliktima, trajno na albanskoj strani. Čuj cizma: "ne sme se propustiti prilika za normalizaciju". Kakva je to normalizacija u kojoj vam familija premijera koji se nudi u goste, transparentom pred 40.000 gledalaca i čitavim nacionalnim TV auditorijumom saopštava da zemlja koju vodi ovaj što bi dođe u goste ima teritorijalne pretenzije do Niša i pri tome, na vaš zahtev, nesuđeni gost-premijer, neće da se ogradi? Tu nema normalizacije, sem ako Bujošević i ovaj drugi ne misle (a na žalost misle) na takvu normalizaciju u kojoj Srbija normalno trpi i prihvata da je čerupaju, otimaju teritorije i da se to javno saopštava, a srpski političari se pri tome prave ludi i kuliraju? Ispravna odluka premijera. Priznajem, prijatno sam iznenađen. Prvo izvinjenje ili ograda Tirane od skandala sa transparentom pa onda poseta.

kinder jaje

pre 9 godina

Normalno je da će Vučić dobro proceniti i doneti ispravnu odluku. Šta je u ovom momentu važno za Srbiju samo on može oceniti.

nena

pre 9 godina

Ovakve odluke nisu ni malo lake,susret je trebao da bude poboljsanje saradnje dve drzave, a Albanci sire lazi, sluze se oprobanom taktikom napad je najbolja odbrana.Postavlja se pitanje kakav dogovor je moguc sa takvim covekom kome stabilnost regiona ocigledno nije od vaznosti.

veritas

pre 9 godina

Obzirom na niz proceduralnih pitanja koja je propisala nasa drzava prilikom posete inostranih zvanicnika, a koje se odnose na iskazivanje izuzetnog postovanja prema zvanicnim obelezjima nase zemlje, treba izvrsiti potrebu za ovakvom posetom i efektima koja bi ona mogla da poizvede.

perkan

pre 9 godina

Nadam se da ce premijer uspeti da donese pravu odluku, svima nam srce govori da ne treba da ugostimo tog coveka, ali opsti je interes pobljsanje odnosa sa albanskom stranom!!!Podrska za premijera!!!

sava

pre 9 godina

U ovom periodu Premijeru je potrebna velika podrška. Jeste da nam predstoji težak period, ali samo štednjom možemo da se iščupamo iz krize i da nam bude bolje.

dane

pre 9 godina

Vreme i datum posete je u o om trenutku nebitno, ali bi svakako pomovlo u daljem napredovanju u komunikacini. Nama je u intresu da izgradimo stabilne odnose sa zemljama koje predstavljaju kriticnu tacku u regionu.

campos

pre 9 godina

Vučić je u takvim stvarima jako pravican i ne dozvoljava sve i svasta za svoj narod,ni po koju cenu ne dozvoljava da se neko igra sa nama.Mada ne treba se spustati na njihov nivo.. Oni i zele provokacije.

ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE

pre 9 godina

Nadam se da ce Aleksandar Vucic doneti najbolju odluku za gradjane Srbije, bez obzira sto je siguran sam izvrsio i konsultacije u telefonskom razgovoru sa Bajden i Merkerovom ali i bez njihovih saveta mislim da ce Aleksandar Vucic doneti odluku da se poseta odlozi er su tenzije u ovom trenutku zaista velike . Koliko vidim da ima dosta onih koji bi zarko0 zeleli da do susreta dodje, pa ako se dese nemiri i neredi, to bi im bilo opravdanje da ponovo napadnu Aleksandra Vucic sto nije odlozio susret.

nanica

pre 9 godina

Premijer je dovoljno odogovoran kao covek pa tek onda kao politicar i kao mnogo puta do sada donece najrealniju odluku zbog postojece situacije koja je prouzrokovala jos niz incidenata!

veritas

pre 9 godina

Obzirom na niz proceduralnih pitanja koja je propisala nasa drzava prilikom posete inostranih zvanicnika, a koje se odnose na iskazivanje izuzetnog postovanja prema zvanicnim obelezjima nase zemlje, treba izvrsiti potrebu za ovakvom posetom i efektima koja bi ona mogla da poizvede.

ester

pre 9 godina

Smatram da sad nije dobar trenutak za ovu posetu.Slažem se da treba loše odnose unapređivati ali u ovom momentu ipak nije baš adekvatno.na kraju krajeva mislim da će i Vučić doneti odluku u skladu sa okolnostima

nanica

pre 9 godina

Premijer je dovoljno odogovoran kao covek pa tek onda kao politicar i kao mnogo puta do sada donece najrealniju odluku zbog postojece situacije koja je prouzrokovala jos niz incidenata!

inka

pre 9 godina

Za poboljšanje odnosa i pokretanje situacije u pozitivnom smeru između Srbije i Albanije uvek je potrebna volja obe strane. Mislim da se naš premijer maksimalno trudi da se celokupni odnosi u regionu uključujući i Albaniju poprave, ali čini se da drugoj strani to nije u interesu.

Mara

pre 9 godina

Sa svima treba otvoreno razgovarati o problemima, pa bio to i Rama. Sigurna sam da će Vučić prilikom razgovora braniti dostojanstvo građana Srbije, i da se neće izvinjavati kao pojedinci u prošlosti za sve i svašta.

Евроскептик

pre 9 godina

Мишљења сам да албанском премијеру треба ускратити могућност да званично посети Србију. Поред интереса постоји и нешто што се зове национално достојанство. Нека га приме у посету и господин Бајден и госпођа Меркел ако мисле да треба.

shone

pre 9 godina

Teška odluka treba da se donese, ali kada smo mi imali na tapetu lake odluke?! Treba razgovarati i razgovarati... Najlakše je pokvariti sliku o sebi i prepustiti im ulogu dobrih, jadnih malih...

ReljaR

pre 9 godina

Osim što je potrebno unapređivati odnose sa susedima, voleo bih da Rama dođe u Beograd, da vidim kakve će odgovre na konferenciji dati našim novinarima, kad budu počeli da insistiraju sa pitanjima o incidentu s utakmice i njegove izjave na tviteru, da Velika Albanija predstavlja za Srbiju noćnu moru.

ma daj.............

pre 9 godina

Ceka se i Vuciceva rec o napadima na pekare i poslasticarnice.
Ili bar njegovog ministra policije. A ministar ne sme sam nista da izjavi.

Ili je sve to koordinisano. Jasno je od parade ponosa ko kontrolise huligane.

dovla

pre 9 godina

Vucuceva odluka?! Odluka je vec doneta u Briselu. Ceka se samo da je Vucic saopsti, a on se kao prenemaze. Naravno da ce posete biti inace ce ambasadori da zavrcu usi.

IGNJAT

pre 9 godina

Prvenstveno zbog budućnosti Srbije moramo komunicirati sa albanskom stranom, jer je politička i ekonomska stabilnost osnov za unapređenje, kako regiona, tako i Srbije. Ipak, zbog incidenta sa zastavom velike Albanije, na utakmici, zaslužujemo izvinjenje.

kinder jaje

pre 9 godina

Normalno je da će Vučić dobro proceniti i doneti ispravnu odluku. Šta je u ovom momentu važno za Srbiju samo on može oceniti.

lala

pre 9 godina

Ako zapadni ambasadori, kako neko rece, zaista "zavrcu usi", treba im zahvaliti sto nam kao roditelji koji bolje znaju sta je za decu najbolje, pomazu i posreduju. Jer kome je najvise u interesu normalizacija odnosa s Albanijom nego nama?? Pa sve i da ga ne primi sada, pa sve i da nedajboze dodje do pravog rata izmedju 2 (3) zemlje i svi se poubijamo, na kraju ce se njih dvojica morati sresti. Mislila sam da smo to odavno naucili.

perkan

pre 9 godina

Nadam se da ce premijer uspeti da donese pravu odluku, svima nam srce govori da ne treba da ugostimo tog coveka, ali opsti je interes pobljsanje odnosa sa albanskom stranom!!!Podrska za premijera!!!

ester

pre 9 godina

Smatram da sad nije dobar trenutak za ovu posetu.Slažem se da treba loše odnose unapređivati ali u ovom momentu ipak nije baš adekvatno.na kraju krajeva mislim da će i Vučić doneti odluku u skladu sa okolnostima

sava

pre 9 godina

U ovom periodu Premijeru je potrebna velika podrška. Jeste da nam predstoji težak period, ali samo štednjom možemo da se iščupamo iz krize i da nam bude bolje.

JACA

pre 9 godina

Stabilnost u regionu je veoma bitna.Vucuc je svestan situacije i misljenja naroda,ali znam da ce kao i dosada doneti ispravnu odluku..Mi smo ti koji moramo pokazati da smo politricki stabilna zemlja,koja i pored gorkog ukusa u ustima drzi do stabilnosti u reginu.

campos

pre 9 godina

Vučić je u takvim stvarima jako pravican i ne dozvoljava sve i svasta za svoj narod,ni po koju cenu ne dozvoljava da se neko igra sa nama.Mada ne treba se spustati na njihov nivo.. Oni i zele provokacije.

nanica

pre 9 godina

Premijer je dovoljno odogovoran kao covek pa tek onda kao politicar i kao mnogo puta do sada donece najrealniju odluku zbog postojece situacije koja je prouzrokovala jos niz incidenata!

sloboda misljena i komentarisanja

pre 9 godina

odluka je odavno doneta, zapravo poseta nikad nije ni dovodjena u pitanje. A ovo, ovo je samo pozoriste i pokusaj da se nametne utisak da premijer sad prolazi kroz hamletovsku dilemu, kao i da on ima poslednju rec u svemu. Eskalacija antialbanske histerije (da ne upotrebim goru, mozda tacniju rec) poslednjih dana, orkestrirana od strane struktura, u tom svetlu postaje ne samo krajnje destruktivna i nadasve opasna, vec i sasvim besmislena.

nanica

pre 9 godina

Premijer je dovoljno odogovoran kao covek pa tek onda kao politicar i kao mnogo puta do sada donece najrealniju odluku zbog postojece situacije koja je prouzrokovala jos niz incidenata!

Bata

pre 9 godina

Posle Raminih izjava ne znam koja je svrha njegovog dolaska, cista forma, animozitet Albanije prema Srbiji je veoma izrazen I pitanje je kakav planirani napredak taj susret moze doneti u odnosu dve zemlje.

nena

pre 9 godina

Ovakve odluke nisu ni malo lake,susret je trebao da bude poboljsanje saradnje dve drzave, a Albanci sire lazi, sluze se oprobanom taktikom napad je najbolja odbrana.Postavlja se pitanje kakav dogovor je moguc sa takvim covekom kome stabilnost regiona ocigledno nije od vaznosti.

Titan

pre 9 godina

Ako do susreta i dođe, barem im je jasno stavljeno do znanja da takva vrsta ponašanja neće biti tolerisana i da nismo zemlja sa kojom mogu da se poigravaju kako im padne na pamet.

Kapetan Kuka

pre 9 godina

Iskreno, počeo sam da pišem kritički komentar kako se ne slažem što će Vučić morati da podlegne pritisku iz Brisela i primiti Ramu, kad ono kajron na Pinku: "poseta se odlaže". Bravo i hvala bogu. A što se tiče vašingtonsko/briselskih glasnogovornika kao što su Bujošević, Janjić i slično, oni naravno, u ovom slučaju, zastupaju albansku stranu, ne zato što su za Albaniju, nego zato što rade za interese Vašingtona i Brisela, a ovi opet su u srpsko-albanskim konfliktima, trajno na albanskoj strani. Čuj cizma: "ne sme se propustiti prilika za normalizaciju". Kakva je to normalizacija u kojoj vam familija premijera koji se nudi u goste, transparentom pred 40.000 gledalaca i čitavim nacionalnim TV auditorijumom saopštava da zemlja koju vodi ovaj što bi dođe u goste ima teritorijalne pretenzije do Niša i pri tome, na vaš zahtev, nesuđeni gost-premijer, neće da se ogradi? Tu nema normalizacije, sem ako Bujošević i ovaj drugi ne misle (a na žalost misle) na takvu normalizaciju u kojoj Srbija normalno trpi i prihvata da je čerupaju, otimaju teritorije i da se to javno saopštava, a srpski političari se pri tome prave ludi i kuliraju? Ispravna odluka premijera. Priznajem, prijatno sam iznenađen. Prvo izvinjenje ili ograda Tirane od skandala sa transparentom pa onda poseta.

ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE

pre 9 godina

Nadam se da ce Aleksandar Vucic doneti najbolju odluku za gradjane Srbije, bez obzira sto je siguran sam izvrsio i konsultacije u telefonskom razgovoru sa Bajden i Merkerovom ali i bez njihovih saveta mislim da ce Aleksandar Vucic doneti odluku da se poseta odlozi er su tenzije u ovom trenutku zaista velike . Koliko vidim da ima dosta onih koji bi zarko0 zeleli da do susreta dodje, pa ako se dese nemiri i neredi, to bi im bilo opravdanje da ponovo napadnu Aleksandra Vucic sto nije odlozio susret.

veritas

pre 9 godina

Obzirom na niz proceduralnih pitanja koja je propisala nasa drzava prilikom posete inostranih zvanicnika, a koje se odnose na iskazivanje izuzetnog postovanja prema zvanicnim obelezjima nase zemlje, treba izvrsiti potrebu za ovakvom posetom i efektima koja bi ona mogla da poizvede.

veritas

pre 9 godina

Obzirom na niz proceduralnih pitanja koja je propisala nasa drzava prilikom posete inostranih zvanicnika, a koje se odnose na iskazivanje izuzetnog postovanja prema zvanicnim obelezjima nase zemlje, treba izvrsiti potrebu za ovakvom posetom i efektima koja bi ona mogla da poizvede.

dane

pre 9 godina

Vreme i datum posete je u o om trenutku nebitno, ali bi svakako pomovlo u daljem napredovanju u komunikacini. Nama je u intresu da izgradimo stabilne odnose sa zemljama koje predstavljaju kriticnu tacku u regionu.

Vesna BG

pre 9 godina

Nažalost, u politici treba biti mudar, bez emocija, te mi je onda sasvim svejedno, ali kao građaninu kojem su pljunuli u lice s onom krpom na stadionu, rekla bih nešto što je sasvim za cenzuru

milan

pre 9 godina

Na prvom mestu Albanci su osramotili naše bezbednosne službe i to je naša, samo naša krivica i nikako ne možemo da je nekom drugom pripišemo drugim rečima oni su nas osramotili. Takvu ideju imati je trebalo nekada nama u nekim momentima da padne na pamet i mi aplaudirali. Osramotili smo se i zato što je dozvoljeno da uđu gledaoci, delom odabrani, na teren i što se dogodilo albanskim vlasnicima radnji u Srbiji tako da mi ne smemo svoje greške tuđim pravdati i zato Vučić može samo da se odluči da poseta Rame OK.

Bekim

pre 9 godina

Bolje razgovarati i 100 godinaako treba ali nikako ne treba odreci se odnosa sa komsijama ici protiv sebe jer na kraju krajeva Srbija najvise gubi od svih.
Gospodo mi nije da hocemo ili necemo nego moramo da imamo ekonomsku saradnju kao i ostala saradnja i ne moramo se obozavati ali moramo se postovati jer je 21 vek 2014 godina i ja sam potpuno ubedjen da Beogradjani i Srbe koje ja poznajem ne pale pekare e ostalo sta je od Albanaca nego to rade huligani ali to je veliki minus za Srbiju kao drzavu.
I nece se ko zna sta dogoditi ako Rama ne bude sacekan on nece doci ali gde ide Srpka politika to ce vreme da pokaze

The Spatula

pre 9 godina

Cim botovi kazu da treba da ga primi, primice ga. A i kao da se njih dvojica nesto pitaju! A ovaj nas moze da glumi ludilo mesec dana. Kako mu kazu, tako ce uraditi!

Vučko

pre 9 godina

Velika greška naše politike. Vučić je trebao odmah posle utakmice da izjavi kako dolazak Rame ne dovodi u pitanje, jer mešanje sporta i politike nije nešto što Srbija uopšte uzima u obzir.
Ovako došli smo u komičnu situaciju. Premijer jedne zemlje kao ljuto dete razmišlja da li da dozvoli posetu premijera druge države, zbog incidenta na utakmici?
I što je još gore, došao je u situaciju da ako odbije dolazak Rame, neće dobiti pozitivne poruke iz EU. A ako ga ipak ugosti, izgubiće opet simpatije većeg dela stanovništva Srbije.
U oba slučaja gubi, a to sve jer očigledno njegovi ''savetnici'' dobijaju platu na lepe oči, a i on sam je sporo reagovao i kasno na celu situaciju.

Obama.

pre 9 godina

Rama dolazi i Vučić se za to ne pita.
(marko, 19. oktobar 2014 17:04)
Naravno isto tako se ne pita ni Rama. Samo stigne depeša: "Pakuj kofere".

Vladimir

pre 9 godina

Da ima petlju, primio bi ga, naročito u jeku ove ponovne nacionalističke histerije gde opet stradaju nedužni Albanci i ostali pripadnici manjina. Vlada i predsednik su svojim zapaljivim i uvredljivim izjavama delimično odgovorni za to i najmanje što mogu da urade je da spuste tenziju primanjem Rame bez obzira što se i dotični ništa bolje pokazao. Uopšte nije sporno da je provokacija na utakmici bila potpuno nedopustiva kao i ponašanje albanskih igrača, ali istovremeno to ne opravdava ovo divljaštvo koje su započeli Ivan Bogdanov i ostali banditi,a vlada i huligani su ih u stopu ispratili.

peca

pre 9 godina

Moz' da bude, al' ne mora da znaci ... Okruglo, pa na cose ... i sve takve neke izjave od strane SNSovaca. Budite jednom ljudi, muskarci, ne sakrivajte se vise iza Vucica, recite svoj stav ako ga imate ...

Maraja

pre 9 godina

Zar jedna diplomatska poseta uopšte treba da zavisi od FUDBALA?! To može biti važno samo jednom navijaču, ali u zemlji postoje mnogi muškarci, žene i deca koji rade svoj posao i čiji život je valjda preči od neke igre koja je inače na dnu sportova. Osim po parama, jeste, jer je od nje napravljen svetski biznis za mafijaše.

chubura

pre 9 godina

Sad je bilo na tv na jednom od kanala sa nacionalnom frekvencijom vest da je poseta Rame odlozena,vest je nezvanična, čeka se potvrda.

inka

pre 9 godina

Za poboljšanje odnosa i pokretanje situacije u pozitivnom smeru između Srbije i Albanije uvek je potrebna volja obe strane. Mislim da se naš premijer maksimalno trudi da se celokupni odnosi u regionu uključujući i Albaniju poprave, ali čini se da drugoj strani to nije u interesu.

Mara

pre 9 godina

Sa svima treba otvoreno razgovarati o problemima, pa bio to i Rama. Sigurna sam da će Vučić prilikom razgovora braniti dostojanstvo građana Srbije, i da se neće izvinjavati kao pojedinci u prošlosti za sve i svašta.