Subota, 18.10.2014.

21:45

Cenim Srbe jer se opiru pritiscima

I na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju, rekao je Putin.

Izvor: Veèernje novosti

Cenim Srbe jer se opiru pritiscima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Sekula

pre 9 godina

U svakom slucaju, Rusija je pored istorijskih i kulturoloskih veza, dokazala i pokazala u mnogo slucajeva da nam je naklonjena, a nikako ne treba minimizirati njenu ulogu u nasoj energetskoj situaciji/zavisnosti, vojno-tehnicku saradnju, izvozimo na to trziste, jednostavno treba nam

Viktorija

pre 9 godina

Naravno da se oseća prijateljstvo. Toliko godina imamo dobre odnose sa Rusima i oni to jako cene. Niko ne može uticati na naš odnos.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose sa celim svеtom . Ali je Rusija nesto posebno kao tradicionalni prijatelj i veliki trgovinski partner .

Zarije

pre 9 godina

Raduje me ovakav spoljno-politički položaj Srbije. Predsednik Srbije i Vlada su prepoznali značaj najvećih svetskih sila na Zapadu i Istoku. Od ovakvih poseta direktnu korist imaće Srbija i dobro je što ova vlast gleda isključivo interes svoje države i ništa drugo.

Golub50

pre 9 godina

Postoji veliko uzajamno postovanje dva tradicionalna prijatelja i bratska naroda . Putin je imao veliko razumevanje u pogledu nasih interesa i na njega iako se to nije nikad ni dovodilo u pitanje mozemo uvek racunati kao na velikog saveznika .

Mara

pre 9 godina

Veoma dobro vođenje spoljne politike, s obzirom da je Srbija u dobrim odnosima i sa Amerikom i sa Rusijom. Rusiji je prosto nemoguće uvesti sankcije.

www

pre 9 godina

Velika je cast dobiti poverenje od coveka kao sto je Putin, to treba zasluziti a ova vlada je to zasluzila svojim radom i trudom a najvise zbog toga sto ne podleze prtiscima sa strane jer ne zelimo da uvedemo sankcije Rusiji i to Putin ceni!

boranin

pre 9 godina

Opozicioni političari u svojim izjavama pričaju ono što se sviđa njihovom glasačkom telu, pa tako DSS, DVERI i SRS kritikuju Vučića zbog previše bliskog odnosa sa EU, i zalažu se za okretanje Srbije Rusiji, a sa druge strane Vučića kritikuje i oni koji su za uvodjenje sankcija Rusiji, poput Zorana Živkovića i Čede Jovanovića, dok DS i NDS izbegavaju da jasno kaže za šta se oni zalažu, pa tako Pajtić jedan dan kritikuje EU, a drugi dan je hvali, a na Vučiću je da vodi državno odgovornu spoljnu politiku, i za sada to Vučić radi veoma uspešno.

Ko se rata nagledao ne pocinje ga lako!

pre 9 godina

@petrov Sankcije jesu uvodili zajedno sa amerima devedesetih.Bombardovanje su mogli da sprece,da su hteli,a nisu.Aneksirali su Krim i time pokazali da moze da se okupira teritorija bas kao sto zapad radi i da to bude ok.Slali su svoje koljace bas kao sto je arkan slao svoje i tu nema nikakvog herojstva.Svi koji su dosli uglavnom dolaze zbog debelog novca ili su prosto poremeceni...

Dia

pre 9 godina

@petrov: činjenica je da su mogli da zaustave bombardovanje '99, pa nisu, činjenica je da su na svoju paradu zvali Tuđmana, a nas nisu... ali nema veze, Srbin ima svoj podanički mentalitet. Nisu Turci džaba pet vekova bili ovde. Nije imao ko da ih otera....

petrov

pre 9 godina

Cinjenice su da nam Rusija nikad nije uvodila sankcije,nikad nas nisu bombardovali,nisu priznali Kosovo,slali su svoje vojnike da ginu za oslobodjenje nase drzave.Jel to malo?

Marko

pre 9 godina

Mislim da nas zbog našeg principijelnog stava poštuje i Putin, ali i Merkelova. Ne voli svet kolebljivce, prevrtljivce, iako je naravno sa njima lakše raditi i manipulisati. Naš čvrsti stav po pitanju uvođenja sankcija je pun pogodak.

...

pre 9 godina

Uvek se objavljuje nesto sto niko nije niti video niti cuo.
Ne verujem u ovo kao sto ne verujem ni u ono da je Putin rekao premijeru da ce mu dati sve sto zeli. Jednostavno niti je istina da ne podlezu pritiscima(sto je cinjenica) niti da Rusi daju sve sto trazimo(sto ga mole samo za Fiat toliko).
Malo je sve ovo i dalje spinovanje vladara.

zg

pre 9 godina

Mislim da je SAD u to vrijeme igro veliku ulogu u pobjedi protiv hitlera i da se nisu ukljucili da bi bilo jako tesko samo je isto tolko tesko priznat ovim rusofilima koji putina gledaju ko boga a niko na svjetu nije zasluzio da ga se tako gleda i kp god ima takav pogled da ima nekog idola taj nezna da zivi i da uziva u svom zivotu i da ga briga za ovu dogovorenu politiku izmedu svih voda drzava

Orao J-22

pre 9 godina

Mozda Merecedes moze da izdrz nuklearni udar ali srpske putvece sigurno ne moze. :):):) oni prelasci preko tramvajski sina I asfalta si uzas
POZDRAV ZA PUTINA!
ZIVELA RUSIJA!

Gorka istina

pre 9 godina

Lako je politicarima da teraju inat, kad zive kao bubrezi u loju. Njima nikada nije bilo lose, ni za vreme sankcija i rata, ni sada u "demokratskom" drustvu. Cenu tog inata placa narod koji gladuje i Srbija koja bukvalno nestaje, jer je natalitet katastrofalan, a svako ko moze bezi iz ove ludnice.

gradjanin

pre 9 godina

I ovaj je shvatio da smo blesavi pa hajd malo da nas i on zeza. Cik probajte da smenite Badzu iz Srbija Gasa pa da vidimo da li nas voli kada se opiremo.

Mary

pre 9 godina

Postoje zahtevi iz Eu da se Srbija povinuje spoljnoj politici Eu i uvede sankcije Rusiji. Medjutim i pored opredeljenosti za evropski put, Srbija odrzava dobre odnose sa Rusijom i to ruski predsednik ceni.

mlekadzija

pre 9 godina

Ne ulazeci u tacnost vesti, nerazumljiva je kolicina autosovinizma i rusofobije kod nekih komentatora. Doduse oni mogu samo da se , sto bi lale rekle, jede...

marija

pre 9 godina

Iskreno, gospodine Putin,
pocela sam da obracam paznju na Rusiju tek kad ste Vi postali Predsednik. I postovanje je vremenom sve vece.
Pod Jeljcinom, nikakve emocije.

toma bgd

pre 9 godina

ajde da pricamo realno.niti sam rusofil niti neko ko ce sad ovu zaista veliku posetu da karikira na glup način.
da nas putin sad nesto voli kao brata rodjenog naravno je glupo pomisliti ali ipak se ne moze reći da smo mu dragi jer je uvek ovde docekan verovatno kao nigde.na sve to dodati da smo ipak bliski slovenski pravoslavan narod verovatno mu treba verovati da stvarno iskreno zeli da nam pomogne ( namerno pricam ON a ne rusija jer da se ne lazemo on je tamo sve i svja).dolazimo do toga da zaista je neverovatno kako mi to ne znamo da iskoristimo.da krenemo od tadicevog idiotluka da trazi da rusi prave skladiste gasa u tuzli pa do najnovijeg vučićevog da se ponizio da moljaka za neku kvotu za izvoz fiata (koji uzgred budi receno nece uopste biti konkurentan na tom trzistu)od cega nasa drzava nema skoro nista.dakle treba sesti sa rusima i pitati ako zaista zele da pomognu da se preispita cena gasa za nas ,da se vidi mogucnost velikih poslova za nase gradjevinske firme,da se pokusa otvoriti kargo linija ogromnim njihovim transportnim avionima za izvoz zasih poljoprivrednih proizvoda (sleperi sada idu po 5 dana sto je suludo) ....itd,itd....
i treba pokusati nesto veliko ( zasta sad ocekujem milion minusa od evropejaca) da jednistavno i mi ponudimo nesto veliko rusima na primer da im damo da naprave vojne baze a za uzvrat braco rusi dajte jedno 20,30 milijardi dolara da se oslobodimo duznickig ropstva i vratimo sve kredite....
e sad ko misli da je to naucna fantastika i da ce rusi dati nesto a da ne dobiju nista.......
u svakom slucaju bolje to nego da nas porobi nato za dzabe....

Milan

pre 9 godina

Najbolji opis celog cirkusa:
"Moskovski komsomoljec" piše da su Putina dočekali u Srbiji kao "pobednika", i da "takav prijem retko organizuju i verni podanici u ruskim regionima".
"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

milijana

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to."
Priceless! Vec zamisljam Nikolica iz onog cuvenog spota sto ga stalno pustaju kada navode njegove izjave: sedi za stolom, gleda u laptop i nesto kucka, a na stolu knjige okrenute prema gledaocima (ne prema njemu, vec prema njegovim gostima u kancelariji, tj. gledaocima u spotu! - znaci mora da ustane i zaobidje sto ako hoce da ih konsultuje). Samo sto ce u ovom novom scenariju Nikolic kuckati mnogo strasnije i brze, slace svoje ideje Deda Mrazu Putinu koji ce ih ostvarivati. Tastatura ce se usijati od Nikoliceve kreativnosti, a Putin ce, kad otvori inbox imati izraz lica kao na ovoj fotografiji i secace se jednog kisovitog dana u belome gradu kada je, ponesen toplinom i srdacnoscu svojih domacina dozvolio da mu jezik bude brzi od pameti.

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Pa se uz sve to na daljinu i u visinu,pojavio i Lik Presvetlog,predobrog,pebogatog Putina na nebu i to bas uoci pocetka parade.Ma i kisa je zbog toga na momenat prestala i pojavila se duga i to pravoslavna.
Pa kada to jos potvrde Novosti,Tanjug,Pecar,Pink,Vucicevic i svi patriJotski sajtovi i motoristi Nocni vukovi iz donjecka sumadijskog,onda je to i nista vise.

Miki

pre 9 godina

Ma kako se to opiru pritiscima?
Vise su udaljili KiM od Srbije nego Milosevic, Kostunica i Tadic zajedno.
Kako?
Nema vise rezolucije 1244, ali ima Ustav Kosova, imaju izbori Kosova na koje su Srbi bili prisiljeni da izadju i samim tim priznaju ustavnopravni poredak tzv. drzave Kosovo, nema vise institucija RS na KiM...oficiri za vezu, carine, Kosovo sa zvezdicom, inicijativa srpska umesto Srbije itd itd....

vojnik

pre 9 godina

Džaba nas ti "ceniš", kada nas ne "kupuješ"! Ruski milijarderi kupuju engleske i nemačke fudbalske klubove, nekretnine u Londonu, Monaku, voze jahte po Sredozemnom moru, kupiše pola Crne Gore! A kod nas samo NIS koji niste mnogo cenili?!

Zoon

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to"
Ponasa se kao da je car, a ne predsednik izabran od strane naroda. Nego, kako su Marko i Mira, zasto ste im dali azil, ako nas toliko volite?

Rusofil

pre 9 godina

nemam ja nista od toga Putine sto nas cenis,nego se pokazi na delima, nemoj kao jelcin da nas prodas u prvim nasim vecim problemima,vec nam daj pomoc u svakom pogledu,a mi cemo znati to da cenimo u to sam 100% siguran.
Srbi cene prave prijatelje,a to je Rusija nikako Amerika (da ne nabrajam zbog cega ne Amerika)

Бојан Илић

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima".

Браћа заувек!
Требамо да искористимо овај однос са овако моћним пријатељима!

Бојан Илић

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima".

Браћа заувек!
Требамо да искористимо овај однос са овако моћним пријатељима!

vojnik

pre 9 godina

Džaba nas ti "ceniš", kada nas ne "kupuješ"! Ruski milijarderi kupuju engleske i nemačke fudbalske klubove, nekretnine u Londonu, Monaku, voze jahte po Sredozemnom moru, kupiše pola Crne Gore! A kod nas samo NIS koji niste mnogo cenili?!

Zoon

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to"
Ponasa se kao da je car, a ne predsednik izabran od strane naroda. Nego, kako su Marko i Mira, zasto ste im dali azil, ako nas toliko volite?

Rusofil

pre 9 godina

nemam ja nista od toga Putine sto nas cenis,nego se pokazi na delima, nemoj kao jelcin da nas prodas u prvim nasim vecim problemima,vec nam daj pomoc u svakom pogledu,a mi cemo znati to da cenimo u to sam 100% siguran.
Srbi cene prave prijatelje,a to je Rusija nikako Amerika (da ne nabrajam zbog cega ne Amerika)

Miki

pre 9 godina

Ma kako se to opiru pritiscima?
Vise su udaljili KiM od Srbije nego Milosevic, Kostunica i Tadic zajedno.
Kako?
Nema vise rezolucije 1244, ali ima Ustav Kosova, imaju izbori Kosova na koje su Srbi bili prisiljeni da izadju i samim tim priznaju ustavnopravni poredak tzv. drzave Kosovo, nema vise institucija RS na KiM...oficiri za vezu, carine, Kosovo sa zvezdicom, inicijativa srpska umesto Srbije itd itd....

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Pa se uz sve to na daljinu i u visinu,pojavio i Lik Presvetlog,predobrog,pebogatog Putina na nebu i to bas uoci pocetka parade.Ma i kisa je zbog toga na momenat prestala i pojavila se duga i to pravoslavna.
Pa kada to jos potvrde Novosti,Tanjug,Pecar,Pink,Vucicevic i svi patriJotski sajtovi i motoristi Nocni vukovi iz donjecka sumadijskog,onda je to i nista vise.

petrov

pre 9 godina

Cinjenice su da nam Rusija nikad nije uvodila sankcije,nikad nas nisu bombardovali,nisu priznali Kosovo,slali su svoje vojnike da ginu za oslobodjenje nase drzave.Jel to malo?

...

pre 9 godina

Uvek se objavljuje nesto sto niko nije niti video niti cuo.
Ne verujem u ovo kao sto ne verujem ni u ono da je Putin rekao premijeru da ce mu dati sve sto zeli. Jednostavno niti je istina da ne podlezu pritiscima(sto je cinjenica) niti da Rusi daju sve sto trazimo(sto ga mole samo za Fiat toliko).
Malo je sve ovo i dalje spinovanje vladara.

Orao J-22

pre 9 godina

Mozda Merecedes moze da izdrz nuklearni udar ali srpske putvece sigurno ne moze. :):):) oni prelasci preko tramvajski sina I asfalta si uzas
POZDRAV ZA PUTINA!
ZIVELA RUSIJA!

Dia

pre 9 godina

@petrov: činjenica je da su mogli da zaustave bombardovanje '99, pa nisu, činjenica je da su na svoju paradu zvali Tuđmana, a nas nisu... ali nema veze, Srbin ima svoj podanički mentalitet. Nisu Turci džaba pet vekova bili ovde. Nije imao ko da ih otera....

Milan

pre 9 godina

Najbolji opis celog cirkusa:
"Moskovski komsomoljec" piše da su Putina dočekali u Srbiji kao "pobednika", i da "takav prijem retko organizuju i verni podanici u ruskim regionima".
"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

milijana

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to."
Priceless! Vec zamisljam Nikolica iz onog cuvenog spota sto ga stalno pustaju kada navode njegove izjave: sedi za stolom, gleda u laptop i nesto kucka, a na stolu knjige okrenute prema gledaocima (ne prema njemu, vec prema njegovim gostima u kancelariji, tj. gledaocima u spotu! - znaci mora da ustane i zaobidje sto ako hoce da ih konsultuje). Samo sto ce u ovom novom scenariju Nikolic kuckati mnogo strasnije i brze, slace svoje ideje Deda Mrazu Putinu koji ce ih ostvarivati. Tastatura ce se usijati od Nikoliceve kreativnosti, a Putin ce, kad otvori inbox imati izraz lica kao na ovoj fotografiji i secace se jednog kisovitog dana u belome gradu kada je, ponesen toplinom i srdacnoscu svojih domacina dozvolio da mu jezik bude brzi od pameti.

gradjanin

pre 9 godina

I ovaj je shvatio da smo blesavi pa hajd malo da nas i on zeza. Cik probajte da smenite Badzu iz Srbija Gasa pa da vidimo da li nas voli kada se opiremo.

Gorka istina

pre 9 godina

Lako je politicarima da teraju inat, kad zive kao bubrezi u loju. Njima nikada nije bilo lose, ni za vreme sankcija i rata, ni sada u "demokratskom" drustvu. Cenu tog inata placa narod koji gladuje i Srbija koja bukvalno nestaje, jer je natalitet katastrofalan, a svako ko moze bezi iz ove ludnice.

toma bgd

pre 9 godina

ajde da pricamo realno.niti sam rusofil niti neko ko ce sad ovu zaista veliku posetu da karikira na glup način.
da nas putin sad nesto voli kao brata rodjenog naravno je glupo pomisliti ali ipak se ne moze reći da smo mu dragi jer je uvek ovde docekan verovatno kao nigde.na sve to dodati da smo ipak bliski slovenski pravoslavan narod verovatno mu treba verovati da stvarno iskreno zeli da nam pomogne ( namerno pricam ON a ne rusija jer da se ne lazemo on je tamo sve i svja).dolazimo do toga da zaista je neverovatno kako mi to ne znamo da iskoristimo.da krenemo od tadicevog idiotluka da trazi da rusi prave skladiste gasa u tuzli pa do najnovijeg vučićevog da se ponizio da moljaka za neku kvotu za izvoz fiata (koji uzgred budi receno nece uopste biti konkurentan na tom trzistu)od cega nasa drzava nema skoro nista.dakle treba sesti sa rusima i pitati ako zaista zele da pomognu da se preispita cena gasa za nas ,da se vidi mogucnost velikih poslova za nase gradjevinske firme,da se pokusa otvoriti kargo linija ogromnim njihovim transportnim avionima za izvoz zasih poljoprivrednih proizvoda (sleperi sada idu po 5 dana sto je suludo) ....itd,itd....
i treba pokusati nesto veliko ( zasta sad ocekujem milion minusa od evropejaca) da jednistavno i mi ponudimo nesto veliko rusima na primer da im damo da naprave vojne baze a za uzvrat braco rusi dajte jedno 20,30 milijardi dolara da se oslobodimo duznickig ropstva i vratimo sve kredite....
e sad ko misli da je to naucna fantastika i da ce rusi dati nesto a da ne dobiju nista.......
u svakom slucaju bolje to nego da nas porobi nato za dzabe....

Ko se rata nagledao ne pocinje ga lako!

pre 9 godina

@petrov Sankcije jesu uvodili zajedno sa amerima devedesetih.Bombardovanje su mogli da sprece,da su hteli,a nisu.Aneksirali su Krim i time pokazali da moze da se okupira teritorija bas kao sto zapad radi i da to bude ok.Slali su svoje koljace bas kao sto je arkan slao svoje i tu nema nikakvog herojstva.Svi koji su dosli uglavnom dolaze zbog debelog novca ili su prosto poremeceni...

Marko

pre 9 godina

Mislim da nas zbog našeg principijelnog stava poštuje i Putin, ali i Merkelova. Ne voli svet kolebljivce, prevrtljivce, iako je naravno sa njima lakše raditi i manipulisati. Naš čvrsti stav po pitanju uvođenja sankcija je pun pogodak.

zg

pre 9 godina

Mislim da je SAD u to vrijeme igro veliku ulogu u pobjedi protiv hitlera i da se nisu ukljucili da bi bilo jako tesko samo je isto tolko tesko priznat ovim rusofilima koji putina gledaju ko boga a niko na svjetu nije zasluzio da ga se tako gleda i kp god ima takav pogled da ima nekog idola taj nezna da zivi i da uziva u svom zivotu i da ga briga za ovu dogovorenu politiku izmedu svih voda drzava

marija

pre 9 godina

Iskreno, gospodine Putin,
pocela sam da obracam paznju na Rusiju tek kad ste Vi postali Predsednik. I postovanje je vremenom sve vece.
Pod Jeljcinom, nikakve emocije.

mlekadzija

pre 9 godina

Ne ulazeci u tacnost vesti, nerazumljiva je kolicina autosovinizma i rusofobije kod nekih komentatora. Doduse oni mogu samo da se , sto bi lale rekle, jede...

Mary

pre 9 godina

Postoje zahtevi iz Eu da se Srbija povinuje spoljnoj politici Eu i uvede sankcije Rusiji. Medjutim i pored opredeljenosti za evropski put, Srbija odrzava dobre odnose sa Rusijom i to ruski predsednik ceni.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose sa celim svеtom . Ali je Rusija nesto posebno kao tradicionalni prijatelj i veliki trgovinski partner .

Viktorija

pre 9 godina

Naravno da se oseća prijateljstvo. Toliko godina imamo dobre odnose sa Rusima i oni to jako cene. Niko ne može uticati na naš odnos.

boranin

pre 9 godina

Opozicioni političari u svojim izjavama pričaju ono što se sviđa njihovom glasačkom telu, pa tako DSS, DVERI i SRS kritikuju Vučića zbog previše bliskog odnosa sa EU, i zalažu se za okretanje Srbije Rusiji, a sa druge strane Vučića kritikuje i oni koji su za uvodjenje sankcija Rusiji, poput Zorana Živkovića i Čede Jovanovića, dok DS i NDS izbegavaju da jasno kaže za šta se oni zalažu, pa tako Pajtić jedan dan kritikuje EU, a drugi dan je hvali, a na Vučiću je da vodi državno odgovornu spoljnu politiku, i za sada to Vučić radi veoma uspešno.

www

pre 9 godina

Velika je cast dobiti poverenje od coveka kao sto je Putin, to treba zasluziti a ova vlada je to zasluzila svojim radom i trudom a najvise zbog toga sto ne podleze prtiscima sa strane jer ne zelimo da uvedemo sankcije Rusiji i to Putin ceni!

Mara

pre 9 godina

Veoma dobro vođenje spoljne politike, s obzirom da je Srbija u dobrim odnosima i sa Amerikom i sa Rusijom. Rusiji je prosto nemoguće uvesti sankcije.

Zarije

pre 9 godina

Raduje me ovakav spoljno-politički položaj Srbije. Predsednik Srbije i Vlada su prepoznali značaj najvećih svetskih sila na Zapadu i Istoku. Od ovakvih poseta direktnu korist imaće Srbija i dobro je što ova vlast gleda isključivo interes svoje države i ništa drugo.

Golub50

pre 9 godina

Postoji veliko uzajamno postovanje dva tradicionalna prijatelja i bratska naroda . Putin je imao veliko razumevanje u pogledu nasih interesa i na njega iako se to nije nikad ni dovodilo u pitanje mozemo uvek racunati kao na velikog saveznika .

Sekula

pre 9 godina

U svakom slucaju, Rusija je pored istorijskih i kulturoloskih veza, dokazala i pokazala u mnogo slucajeva da nam je naklonjena, a nikako ne treba minimizirati njenu ulogu u nasoj energetskoj situaciji/zavisnosti, vojno-tehnicku saradnju, izvozimo na to trziste, jednostavno treba nam

Бојан Илић

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima".

Браћа заувек!
Требамо да искористимо овај однос са овако моћним пријатељима!

Zoon

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to"
Ponasa se kao da je car, a ne predsednik izabran od strane naroda. Nego, kako su Marko i Mira, zasto ste im dali azil, ako nas toliko volite?

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

Pa se uz sve to na daljinu i u visinu,pojavio i Lik Presvetlog,predobrog,pebogatog Putina na nebu i to bas uoci pocetka parade.Ma i kisa je zbog toga na momenat prestala i pojavila se duga i to pravoslavna.
Pa kada to jos potvrde Novosti,Tanjug,Pecar,Pink,Vucicevic i svi patriJotski sajtovi i motoristi Nocni vukovi iz donjecka sumadijskog,onda je to i nista vise.

Rusofil

pre 9 godina

nemam ja nista od toga Putine sto nas cenis,nego se pokazi na delima, nemoj kao jelcin da nas prodas u prvim nasim vecim problemima,vec nam daj pomoc u svakom pogledu,a mi cemo znati to da cenimo u to sam 100% siguran.
Srbi cene prave prijatelje,a to je Rusija nikako Amerika (da ne nabrajam zbog cega ne Amerika)

vojnik

pre 9 godina

Džaba nas ti "ceniš", kada nas ne "kupuješ"! Ruski milijarderi kupuju engleske i nemačke fudbalske klubove, nekretnine u Londonu, Monaku, voze jahte po Sredozemnom moru, kupiše pola Crne Gore! A kod nas samo NIS koji niste mnogo cenili?!

petrov

pre 9 godina

Cinjenice su da nam Rusija nikad nije uvodila sankcije,nikad nas nisu bombardovali,nisu priznali Kosovo,slali su svoje vojnike da ginu za oslobodjenje nase drzave.Jel to malo?

Marko

pre 9 godina

Mislim da nas zbog našeg principijelnog stava poštuje i Putin, ali i Merkelova. Ne voli svet kolebljivce, prevrtljivce, iako je naravno sa njima lakše raditi i manipulisati. Naš čvrsti stav po pitanju uvođenja sankcija je pun pogodak.

marija

pre 9 godina

Iskreno, gospodine Putin,
pocela sam da obracam paznju na Rusiju tek kad ste Vi postali Predsednik. I postovanje je vremenom sve vece.
Pod Jeljcinom, nikakve emocije.

Dia

pre 9 godina

@petrov: činjenica je da su mogli da zaustave bombardovanje '99, pa nisu, činjenica je da su na svoju paradu zvali Tuđmana, a nas nisu... ali nema veze, Srbin ima svoj podanički mentalitet. Nisu Turci džaba pet vekova bili ovde. Nije imao ko da ih otera....

zg

pre 9 godina

Mislim da je SAD u to vrijeme igro veliku ulogu u pobjedi protiv hitlera i da se nisu ukljucili da bi bilo jako tesko samo je isto tolko tesko priznat ovim rusofilima koji putina gledaju ko boga a niko na svjetu nije zasluzio da ga se tako gleda i kp god ima takav pogled da ima nekog idola taj nezna da zivi i da uziva u svom zivotu i da ga briga za ovu dogovorenu politiku izmedu svih voda drzava

Orao J-22

pre 9 godina

Mozda Merecedes moze da izdrz nuklearni udar ali srpske putvece sigurno ne moze. :):):) oni prelasci preko tramvajski sina I asfalta si uzas
POZDRAV ZA PUTINA!
ZIVELA RUSIJA!

Miki

pre 9 godina

Ma kako se to opiru pritiscima?
Vise su udaljili KiM od Srbije nego Milosevic, Kostunica i Tadic zajedno.
Kako?
Nema vise rezolucije 1244, ali ima Ustav Kosova, imaju izbori Kosova na koje su Srbi bili prisiljeni da izadju i samim tim priznaju ustavnopravni poredak tzv. drzave Kosovo, nema vise institucija RS na KiM...oficiri za vezu, carine, Kosovo sa zvezdicom, inicijativa srpska umesto Srbije itd itd....

Ko se rata nagledao ne pocinje ga lako!

pre 9 godina

@petrov Sankcije jesu uvodili zajedno sa amerima devedesetih.Bombardovanje su mogli da sprece,da su hteli,a nisu.Aneksirali su Krim i time pokazali da moze da se okupira teritorija bas kao sto zapad radi i da to bude ok.Slali su svoje koljace bas kao sto je arkan slao svoje i tu nema nikakvog herojstva.Svi koji su dosli uglavnom dolaze zbog debelog novca ili su prosto poremeceni...

mlekadzija

pre 9 godina

Ne ulazeci u tacnost vesti, nerazumljiva je kolicina autosovinizma i rusofobije kod nekih komentatora. Doduse oni mogu samo da se , sto bi lale rekle, jede...

Mary

pre 9 godina

Postoje zahtevi iz Eu da se Srbija povinuje spoljnoj politici Eu i uvede sankcije Rusiji. Medjutim i pored opredeljenosti za evropski put, Srbija odrzava dobre odnose sa Rusijom i to ruski predsednik ceni.

toma bgd

pre 9 godina

ajde da pricamo realno.niti sam rusofil niti neko ko ce sad ovu zaista veliku posetu da karikira na glup način.
da nas putin sad nesto voli kao brata rodjenog naravno je glupo pomisliti ali ipak se ne moze reći da smo mu dragi jer je uvek ovde docekan verovatno kao nigde.na sve to dodati da smo ipak bliski slovenski pravoslavan narod verovatno mu treba verovati da stvarno iskreno zeli da nam pomogne ( namerno pricam ON a ne rusija jer da se ne lazemo on je tamo sve i svja).dolazimo do toga da zaista je neverovatno kako mi to ne znamo da iskoristimo.da krenemo od tadicevog idiotluka da trazi da rusi prave skladiste gasa u tuzli pa do najnovijeg vučićevog da se ponizio da moljaka za neku kvotu za izvoz fiata (koji uzgred budi receno nece uopste biti konkurentan na tom trzistu)od cega nasa drzava nema skoro nista.dakle treba sesti sa rusima i pitati ako zaista zele da pomognu da se preispita cena gasa za nas ,da se vidi mogucnost velikih poslova za nase gradjevinske firme,da se pokusa otvoriti kargo linija ogromnim njihovim transportnim avionima za izvoz zasih poljoprivrednih proizvoda (sleperi sada idu po 5 dana sto je suludo) ....itd,itd....
i treba pokusati nesto veliko ( zasta sad ocekujem milion minusa od evropejaca) da jednistavno i mi ponudimo nesto veliko rusima na primer da im damo da naprave vojne baze a za uzvrat braco rusi dajte jedno 20,30 milijardi dolara da se oslobodimo duznickig ropstva i vratimo sve kredite....
e sad ko misli da je to naucna fantastika i da ce rusi dati nesto a da ne dobiju nista.......
u svakom slucaju bolje to nego da nas porobi nato za dzabe....

...

pre 9 godina

Uvek se objavljuje nesto sto niko nije niti video niti cuo.
Ne verujem u ovo kao sto ne verujem ni u ono da je Putin rekao premijeru da ce mu dati sve sto zeli. Jednostavno niti je istina da ne podlezu pritiscima(sto je cinjenica) niti da Rusi daju sve sto trazimo(sto ga mole samo za Fiat toliko).
Malo je sve ovo i dalje spinovanje vladara.

Mara

pre 9 godina

Veoma dobro vođenje spoljne politike, s obzirom da je Srbija u dobrim odnosima i sa Amerikom i sa Rusijom. Rusiji je prosto nemoguće uvesti sankcije.

milijana

pre 9 godina

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to."
Priceless! Vec zamisljam Nikolica iz onog cuvenog spota sto ga stalno pustaju kada navode njegove izjave: sedi za stolom, gleda u laptop i nesto kucka, a na stolu knjige okrenute prema gledaocima (ne prema njemu, vec prema njegovim gostima u kancelariji, tj. gledaocima u spotu! - znaci mora da ustane i zaobidje sto ako hoce da ih konsultuje). Samo sto ce u ovom novom scenariju Nikolic kuckati mnogo strasnije i brze, slace svoje ideje Deda Mrazu Putinu koji ce ih ostvarivati. Tastatura ce se usijati od Nikoliceve kreativnosti, a Putin ce, kad otvori inbox imati izraz lica kao na ovoj fotografiji i secace se jednog kisovitog dana u belome gradu kada je, ponesen toplinom i srdacnoscu svojih domacina dozvolio da mu jezik bude brzi od pameti.

www

pre 9 godina

Velika je cast dobiti poverenje od coveka kao sto je Putin, to treba zasluziti a ova vlada je to zasluzila svojim radom i trudom a najvise zbog toga sto ne podleze prtiscima sa strane jer ne zelimo da uvedemo sankcije Rusiji i to Putin ceni!

Golub50

pre 9 godina

Postoji veliko uzajamno postovanje dva tradicionalna prijatelja i bratska naroda . Putin je imao veliko razumevanje u pogledu nasih interesa i na njega iako se to nije nikad ni dovodilo u pitanje mozemo uvek racunati kao na velikog saveznika .

gradjanin

pre 9 godina

I ovaj je shvatio da smo blesavi pa hajd malo da nas i on zeza. Cik probajte da smenite Badzu iz Srbija Gasa pa da vidimo da li nas voli kada se opiremo.

boranin

pre 9 godina

Opozicioni političari u svojim izjavama pričaju ono što se sviđa njihovom glasačkom telu, pa tako DSS, DVERI i SRS kritikuju Vučića zbog previše bliskog odnosa sa EU, i zalažu se za okretanje Srbije Rusiji, a sa druge strane Vučića kritikuje i oni koji su za uvodjenje sankcija Rusiji, poput Zorana Živkovića i Čede Jovanovića, dok DS i NDS izbegavaju da jasno kaže za šta se oni zalažu, pa tako Pajtić jedan dan kritikuje EU, a drugi dan je hvali, a na Vučiću je da vodi državno odgovornu spoljnu politiku, i za sada to Vučić radi veoma uspešno.

Milan

pre 9 godina

Najbolji opis celog cirkusa:
"Moskovski komsomoljec" piše da su Putina dočekali u Srbiji kao "pobednika", i da "takav prijem retko organizuju i verni podanici u ruskim regionima".
"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Gorka istina

pre 9 godina

Lako je politicarima da teraju inat, kad zive kao bubrezi u loju. Njima nikada nije bilo lose, ni za vreme sankcija i rata, ni sada u "demokratskom" drustvu. Cenu tog inata placa narod koji gladuje i Srbija koja bukvalno nestaje, jer je natalitet katastrofalan, a svako ko moze bezi iz ove ludnice.

SofijaS

pre 9 godina

Srbija zeli dobre odnose sa celim svеtom . Ali je Rusija nesto posebno kao tradicionalni prijatelj i veliki trgovinski partner .

Zarije

pre 9 godina

Raduje me ovakav spoljno-politički položaj Srbije. Predsednik Srbije i Vlada su prepoznali značaj najvećih svetskih sila na Zapadu i Istoku. Od ovakvih poseta direktnu korist imaće Srbija i dobro je što ova vlast gleda isključivo interes svoje države i ništa drugo.

Viktorija

pre 9 godina

Naravno da se oseća prijateljstvo. Toliko godina imamo dobre odnose sa Rusima i oni to jako cene. Niko ne može uticati na naš odnos.

Sekula

pre 9 godina

U svakom slucaju, Rusija je pored istorijskih i kulturoloskih veza, dokazala i pokazala u mnogo slucajeva da nam je naklonjena, a nikako ne treba minimizirati njenu ulogu u nasoj energetskoj situaciji/zavisnosti, vojno-tehnicku saradnju, izvozimo na to trziste, jednostavno treba nam