Petak, 17.10.2014.

19:37

"Velika Albanija nije naš projekat"

Premijera Abanije Edi Rama napisao je na svom tviter nalogu da Velika Albanija nije projekat Albanije.

Izvor: Beta

"Velika Albanija nije naš projekat" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Uros

pre 9 godina

Nije dobar prevod njegove poruke na Tviteru. Napisao je "...kad realna Srbija shvati da je velika Albanija njihova nocna mora, a ne nas projekat". Opet je u pitanju provokacija. To je kao kada bi Partizanovac napisao "Kad Zvezdasi shvate da je Drincic njihova nocna mora, a ne nas zadnji vezni"...

Pinoce

pre 9 godina

Pricajte sta hocete ali po meni Vucic ima ogromnu hrabrost . Iskreno . Svaki dan mu se namecu novi problemi . Nije dovoljno sto se bori sa tim kako da oporavi srpsku ekonomiju , vec i sa svi ovim radikalnim postupcima pojedinih etnickih grupa . Velika albanija je san Albanaca ali mislim da su ovog puta natrcali na ozbiljnog igraca .

*****

pre 9 godina

Verujem da gospodin Rama govori istinu, Velika Albanija zaista nije projekat njegove drzave, vec SAD-a. Doduse taj isti projekat probala je da sprovede fasisticka Italija u WWII. Ovaj noviji (projekat) ce zavrsiti kao i njegov prethodni samo sa gorim posledicama po njegove arhitekte.Zelim gospodinu Rami da nastavi sa slicnim manirima i uspece da postigne nemoguce- a to je da ujedini Srbe i pomiri Grke i Makedonce makar oko resavanja jednog problema..

Kosta

pre 9 godina

Po Rami je Veliku Albaniju izmislila Srbija i zastavu sa njenim obeležjima spustila na stadion baš Srbija! Rama je morao bar formalno da osudi čin, ovako bez tog izvinjenja ne znam a li treba da dolazi u Beograd.

Simeon

pre 9 godina

Pa sto ne osudis onda ovakav skandal a ne da mlatis o ideji. Ispade da ce veliki albino biti jos nasa ideja. Sticem utisak da besramnije i kukavickije nacije nema od albina.

max

pre 9 godina

a jel nikom nije cudno sto nasi vise ne pominju ni ko je uneo dron ni ko je upravljao...neka kazu jasno ko stoji iza toga inace ce stvarno ispasti da je sve propaganda

meni je njih zao

pre 9 godina

Kada bi ove kritike nenormalne Srbije dolazile iz neke normalne i uredjene drzave, imale bi neki smisao, jer realno Srbija jeste daleko od normalne drzave ali kada te kritike i ti saveti dolaze iz Albanije i od nekoga kao sto je Edi Rama, mozemo samo da se nasmejemo i sazalimo na njih.

visnja

pre 9 godina

Premijer Albanije Edi Rama napada nas Srbe da smo rasisti.Prvi poceli i isprovocirali a mi se palimo kao sibice. Dajte ljudi, Srbi, nedajmo povod vise nikome da smo naivna nacija. Oni su uspeli da nas iznerviraju, nasi navijaci skocili na njihove igrace i opet odali utisak divljaka.
A za bespilotnu letelicu na daljinski Rama tvrdi da nema dokaza ko je to pustio.
E Boze svasta. A mi ispadosmo nasilnici a i nekulturni. Zasto je onaj lik Igor morao da vredja premijera Srbije. Niti je smesno niti zanimljivo
Rama treba da se izvini.
Jedino je tragikomicno da prica da velika Albanija nije njihov projekat. Pa da nije i to nas projekat mozda

pirlo

pre 9 godina

Ne znam kako albanska strana razmislja da poboljsa odnose sa nama ovakvim ponasanjem i igrom toplo-hladno!!!Podrska za nasu Vladu za dosadasnju politiku!!!

Бојан Илић

pre 9 godina

Твитераши убише душу!:-))
Већи је манекен и од Тадића и Чеде заједно!

stavjestav

pre 9 godina

Pa šta ste mislili da ćemo posle onakvog incindenta želeti da Vas vidimo? Da Vas dočekamo oberučke. Srbija nije to za šta je Vi smatrate.

Tanasije

pre 9 godina

Razumljiv komentar nekoga ko ni po koju cenu ne žli da dođe u Beograd. Ali,prevario se.U Beograd se mora.Kameno doba će morati u civilizaciju.

hmmmm

pre 9 godina

Malo da se analizira:

- Normalna Srbija ce biti moguca, znaci sad nije.
- Realna Srbija tj u granicama u kojima je realno srpsko stavnistvo, koje realno pripada Srbiji po njihovom shvatanju...
- znaci, kad to shvatimo, sta je realna teritorija Srbije, necemo vise na to gledati kao projekat, vec je to samo nasa nocna mora, ali je u stvari to realnost...htede nama da objasni ovaj kamenjar..ko zna da ukapira sta je hteo da kaze, shvata...:)

Миленко

pre 9 godina

Овакав филм смо већ гледали деведесетих. Албански премијер поступа онско како треба, дипломатски, жели да створи утисак да је спреман на дијалог насупрот свему што се испречило. То је државотворна политика, дакле, циљ и начин да се оствари. Насупрот њему, имамо потпуно промашен наступ нашег премијера који се обраћа свом грађанству, а не међународној заједници која будно прати збивања. Он реторику користи за добијање поена код гласача у својој земљи, а то је политиканство, никако државнички наступ. Гледали смо то деведесетих, па прођосмо ко Бугари на Брегалници. Недотупавном српском бирачу мора бити јасно да и иједна и друга земља иду у ЕУ. Дакле, да сутра будемо примљени, Албанци би без пасоша долазили у Србију због посла и сл. Ту политику овај наш заступа. А ово његово курцобецање је представа за пук који није у стању да промућка тикву.

šardone

pre 9 godina

A šta je onda značila zastava na stadionu i zastava što vam je oduzeta na aerodromu? Da nije možda mala Albanije? Dajte molim Vas pa nismo deca.

Sta?

pre 9 godina

Vucic treba da mu kaze da nije lepo nazivati nekog nenormalnim. Kad nauci da bira reci I da se ponasa kao prilici diplomati ili premijeru onda je dobrodosao. On je sam izjavio da nema drugu zastavu. Oni vredjaju citavu EU takvim lazima. Zar oni misle da EU lideri ne znaju kako izgleda zastava ...

Nenormalno realan

pre 9 godina

Ae se ti sad Ramo realno izvini ovim tvojim napaljenicima sto sebe nazivaju fudbalerima sto onako kidisaše na po tebi parče krpe rizikovavši pri tom živote a može bit i karijere.Ili fino javno na televiziji da te vaskoliki Albanski živalj lepo čuje i vidi pa ako sastaviš živ još par dana posle da ti se mi realno izvinemo i poverujemo

my way

pre 9 godina

Страшно. Прво, енглески на нивоу. Друго, ако овај човек зна сам шта је хтео да каже и шта је рекао... Толико глуп и бесмислен твит да би и сваки одговор био такав.

zokee

pre 9 godina

Nenormalna Albanija koju predstavlja Rama neka ne prica i neka ne salje poruke nikakvoj normalnoj Srbiji. Ti si Rama u rangu Seselja pa se sa njim dopisuj, to ti je Rama kolega po "pameti", "lepoti" i narcisoidnosti.

sima strahota

pre 9 godina

Hajde da vidimo kome ovaj incident odgovara? Albanskim vodjama nikako. Narodu - da. Srpskom narodu nikako. Ko sad može da nastavi evropski put i bez priznavanja Kosova čija prethodnica bi bila normalizacija odnosa sa Albanijom? I sad kad komšija hladi atmosferu, mi je dogrevamo. Srbi i Albanci se ionako mrze - padale su glave i u 21. veku, tako da jedna zastava manje-više. Da ne pričamo o tome ODAKLE je dron poleteo. Biće zanimljiva istraga, nestrpljivo čekam rezultat.

Petar

pre 9 godina

Nemaju dovoljno casti da bar priznaju ono sto su uradili i jos uvek rade, toliko o njihovoj hrabrosti. Kukavicluk na delu koji nece jos dugo trajati, ako misle da mogu u nedogled da se zameraju, napadaju i provociraju susedne drzave onda su se zeznuli. I sve to licemerno odbijaju da priznaju, kao da smo svi mi blesavi pa ne znamo da sve to dolazi iz samog vrha vlasti, sto je ocigledno.

pribil

pre 9 godina

albanija ce biti normalna kad ne bude slavila zastavu velike albanije, i ne bude zivela u laznoj mitomaniji i uverenju da su oni autohtoni na balkanu, ilirskog porekla. Cak i deci daju imena agron, ilir, dritan, teuta, drita, ardijan...sve u cilju dokazivanja sebi i drugima da su oni iliri, ili njihovi direktni potomci...A svi ostali su gosti na njihovim prostorima i zemlji, odnosno albanci su okupirani od srba, grka, makedonaca i drugih...

Josarian

pre 9 godina

Pa dogovorite se. Na Vasem plakatu je bila Velika Albanija, a Vas ministar je izjavio da je to jedina zastava koju imate. Nesto se niste dogovorili najbolje.

TT

pre 9 godina

Koji sitan, palanacki provokator je ovaj Rama, to je strasno. Ali ne cudi uopste ta pojava. Postoji razlog zasto su ovi delovi Evrope najzaostaliji, sigurno ne zato sto ih predvode neki normalni, skolovani, pristojni i inteligentni ljudi nego ovakvi palanacki narcis-nacosi koji su u svom elemntu jedino kada ovako provociraju. Na svim stranama je tako da se razumemo.

albanska primadona

pre 9 godina

Meni je fantasticno sta o sebi zamisljaju Albanci. Na celu sa ovim Ramom. Toliko samozaljubljenog glumatanja davno nije vidjeno. Obratite paznju sa kojih nebeskih visina on salje poruke Srbiji i koji je to recnik. Kao "svo znanje sveta sam pokupio" i "mnogo sam bitan faktor pa cu da vam objasnim kako stoje stvari". Smesno. Ne stojite iza projekta velike albanije a sta vam onda znaci ona zastava sa teritorijama cetiri drzave cije mahanje niko od vas nije osudio? Pravite se Albanci blesavi negde gde vas ne poznaju.

Kralj Ibi

pre 9 godina

To vam donekle verujem. Ideju Velike Albanije najsnaznije forsiraju Albanci sa Kosova i iz Makedonije, a nesto slabije ovi iz Grcke i Crne Gore. Problem za njih je sto to ovi "nasi" sa Kosova vide sebe kao centar okupljanja, bez obzira sto koriste termin Albanija za njih je Pristina vaznija od Tirane, a to se bas ovima iz Albanije, posebno ovima sa juga ne dopada.

Colbert

pre 9 godina

A zasto onda svi od reda ponavljate kako je ono bila zastava Albanije? Albanija ne obuhvata delove Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grcke.

stambolt

pre 9 godina

Ako odete na sportsku stranu B92 i tamo procitate Raminih 12 tacaka o incidentu, videcete da je gospodin onu krpu sa mapom velike albanije nazvao albanskim nacionalnim simbolom i usporedio je sa nasim zastavama na stadionu

"Tokom prekida meča, baner sa albanskim simbolima viđen je kako leti iznad stadiona, gde su već hiljade zastava i srpskih simbola bili izloženi."

Dakle, mozda to nije "njihov" projekat, ali je svakako njihov projekat. Ako Srbija ima makar jednu trunku drzavnost, ova poseta se mora otkazati.

veerghoen

pre 9 godina

Ајде олабавите мало о њима. Много смо им дали на публицитету ових дана сви.

cuki

pre 9 godina

Ovaj je presao sve norme pristojnog ponasanja. Vucic i co. bi trebali da otkazu posetu. Pored svega sto se desilo, on jos ima hrabrosti da preko sociajlne mreze da omalovazava Srbiju.

Ekstremi

pre 9 godina

Pitanje je što albanske strukture vlasti rade na suzbijanju ekstrema?O velikoj Albaniji možete sanjati jer bi bili na udaru čitave međunarodne zajednice.Velika Albanija može imati samo izolaciju i sankcije poput velike Srbije.

Bah

pre 9 godina

Ovaj nastavlja da vredja. Velika greska bi bilo primiti ga za manje od nedelju dana. Bolje pozvati istog datume predstavnike svih drzava cije su se teritorije nasle na nasoj "nocnoj mori".

otkaci se vise

pre 9 godina

Meni je ovog neizivljenog narcis-nacosa Rame dosta za sva vremena. Otakazati mu tu poseti i neka se zabavljaju medjusobno kod svoje kuce u Albaniji.

Zoki

pre 9 godina

Odlično, ostaje još samo da osudite te mape koje se pojavljuju na isti način na koji razumni srpski političari osuđuju mape Velike Srbije, a hrvatski mape NDH.

Patria

pre 9 godina

"Normal Serbia might be possible only if Real Serbia will understand that Greater Albania is their nightmare not our project!"
Ovo je potpuno los i pogresan prevod onoga sto je premijer zapravo rekao. Ono sto je premijer zapravo rekao je da bi normalna Srbija bila moguca samo ako prava Srbija shvati da je velika Albanija njena nocna mora, a ne njihov (albanski) projekat. Sto bi u prevodu znacilo "prestanite da se paranoisete Srbi". Sto je potpuna idiotarija obzirom da ona zastava nije produkt nikakve psihoticne epizode Srba na stadionu, vec politicki projekat star koliko i Prizrenska liga, i cista uvreda i bezobrazluk. PS: ako albanski premijer pak misli da se sve to nije desilo, porucio bih mu da poslusa sopstveni savet i poseti psihijatra, ili bar ocnog lekara, mozda mu treba nova dioptrija.

Smehotres

pre 9 godina

Prevodite lepo, prevod nije dobar, a ispravan glasi"

"Normalna Srbija je moguca, samo ako realna Srbija shvati da je velika Albanija njihov kosmar, a ne nas projekat".

Waldemar

pre 9 godina

Jeste on to napisao, ali komentari na njegovom Facebook-u govore za sebe. Google Translate nije baš 100% precizan, ali dovoljno dobro prevodi. Neke nije potrebno ni prevoditi sa albanskog, pišu na engleskom. Zvuče kao naše paljevine, isto s...nje, drugo pakovanje.

Luka

pre 9 godina

Posto doticni implicira da Srbija nije normalna zemlja,bolje da ne dolazi.Salji Berisa je bio tri puta bolji od ovog umetnika.Bar si znao sta ti misli.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Vrlo los engleski Albanskog premijera u tweetu, cela poseta je rezultat Nemackog pritiska i nade da ce se Srbija privoleti na priznanje Kosova...

Ratko

pre 9 godina

Ohoho dobio je pecku od zapadnih prijatelja. Polako moracete da poedete svo sto ste kazali pa ispocetka. Ajde sad lepo izvini se. Ne ovako ironicno putem tvitera, nocne more ovo ono.

Patria

pre 9 godina

"Normal Serbia might be possible only if Real Serbia will understand that Greater Albania is their nightmare not our project!"
Ovo je potpuno los i pogresan prevod onoga sto je premijer zapravo rekao. Ono sto je premijer zapravo rekao je da bi normalna Srbija bila moguca samo ako prava Srbija shvati da je velika Albanija njena nocna mora, a ne njihov (albanski) projekat. Sto bi u prevodu znacilo "prestanite da se paranoisete Srbi". Sto je potpuna idiotarija obzirom da ona zastava nije produkt nikakve psihoticne epizode Srba na stadionu, vec politicki projekat star koliko i Prizrenska liga, i cista uvreda i bezobrazluk. PS: ako albanski premijer pak misli da se sve to nije desilo, porucio bih mu da poslusa sopstveni savet i poseti psihijatra, ili bar ocnog lekara, mozda mu treba nova dioptrija.

Josarian

pre 9 godina

Pa dogovorite se. Na Vasem plakatu je bila Velika Albanija, a Vas ministar je izjavio da je to jedina zastava koju imate. Nesto se niste dogovorili najbolje.

otkaci se vise

pre 9 godina

Meni je ovog neizivljenog narcis-nacosa Rame dosta za sva vremena. Otakazati mu tu poseti i neka se zabavljaju medjusobno kod svoje kuce u Albaniji.

albanska primadona

pre 9 godina

Meni je fantasticno sta o sebi zamisljaju Albanci. Na celu sa ovim Ramom. Toliko samozaljubljenog glumatanja davno nije vidjeno. Obratite paznju sa kojih nebeskih visina on salje poruke Srbiji i koji je to recnik. Kao "svo znanje sveta sam pokupio" i "mnogo sam bitan faktor pa cu da vam objasnim kako stoje stvari". Smesno. Ne stojite iza projekta velike albanije a sta vam onda znaci ona zastava sa teritorijama cetiri drzave cije mahanje niko od vas nije osudio? Pravite se Albanci blesavi negde gde vas ne poznaju.

stambolt

pre 9 godina

Ako odete na sportsku stranu B92 i tamo procitate Raminih 12 tacaka o incidentu, videcete da je gospodin onu krpu sa mapom velike albanije nazvao albanskim nacionalnim simbolom i usporedio je sa nasim zastavama na stadionu

"Tokom prekida meča, baner sa albanskim simbolima viđen je kako leti iznad stadiona, gde su već hiljade zastava i srpskih simbola bili izloženi."

Dakle, mozda to nije "njihov" projekat, ali je svakako njihov projekat. Ako Srbija ima makar jednu trunku drzavnost, ova poseta se mora otkazati.

Luka

pre 9 godina

Posto doticni implicira da Srbija nije normalna zemlja,bolje da ne dolazi.Salji Berisa je bio tri puta bolji od ovog umetnika.Bar si znao sta ti misli.

Zoki

pre 9 godina

Odlično, ostaje još samo da osudite te mape koje se pojavljuju na isti način na koji razumni srpski političari osuđuju mape Velike Srbije, a hrvatski mape NDH.

Bah

pre 9 godina

Ovaj nastavlja da vredja. Velika greska bi bilo primiti ga za manje od nedelju dana. Bolje pozvati istog datume predstavnike svih drzava cije su se teritorije nasle na nasoj "nocnoj mori".

Ratko

pre 9 godina

Ohoho dobio je pecku od zapadnih prijatelja. Polako moracete da poedete svo sto ste kazali pa ispocetka. Ajde sad lepo izvini se. Ne ovako ironicno putem tvitera, nocne more ovo ono.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Vrlo los engleski Albanskog premijera u tweetu, cela poseta je rezultat Nemackog pritiska i nade da ce se Srbija privoleti na priznanje Kosova...

Kralj Ibi

pre 9 godina

To vam donekle verujem. Ideju Velike Albanije najsnaznije forsiraju Albanci sa Kosova i iz Makedonije, a nesto slabije ovi iz Grcke i Crne Gore. Problem za njih je sto to ovi "nasi" sa Kosova vide sebe kao centar okupljanja, bez obzira sto koriste termin Albanija za njih je Pristina vaznija od Tirane, a to se bas ovima iz Albanije, posebno ovima sa juga ne dopada.

Smehotres

pre 9 godina

Prevodite lepo, prevod nije dobar, a ispravan glasi"

"Normalna Srbija je moguca, samo ako realna Srbija shvati da je velika Albanija njihov kosmar, a ne nas projekat".

Миленко

pre 9 godina

Овакав филм смо већ гледали деведесетих. Албански премијер поступа онско како треба, дипломатски, жели да створи утисак да је спреман на дијалог насупрот свему што се испречило. То је државотворна политика, дакле, циљ и начин да се оствари. Насупрот њему, имамо потпуно промашен наступ нашег премијера који се обраћа свом грађанству, а не међународној заједници која будно прати збивања. Он реторику користи за добијање поена код гласача у својој земљи, а то је политиканство, никако државнички наступ. Гледали смо то деведесетих, па прођосмо ко Бугари на Брегалници. Недотупавном српском бирачу мора бити јасно да и иједна и друга земља иду у ЕУ. Дакле, да сутра будемо примљени, Албанци би без пасоша долазили у Србију због посла и сл. Ту политику овај наш заступа. А ово његово курцобецање је представа за пук који није у стању да промућка тикву.

Waldemar

pre 9 godina

Jeste on to napisao, ali komentari na njegovom Facebook-u govore za sebe. Google Translate nije baš 100% precizan, ali dovoljno dobro prevodi. Neke nije potrebno ni prevoditi sa albanskog, pišu na engleskom. Zvuče kao naše paljevine, isto s...nje, drugo pakovanje.

pribil

pre 9 godina

albanija ce biti normalna kad ne bude slavila zastavu velike albanije, i ne bude zivela u laznoj mitomaniji i uverenju da su oni autohtoni na balkanu, ilirskog porekla. Cak i deci daju imena agron, ilir, dritan, teuta, drita, ardijan...sve u cilju dokazivanja sebi i drugima da su oni iliri, ili njihovi direktni potomci...A svi ostali su gosti na njihovim prostorima i zemlji, odnosno albanci su okupirani od srba, grka, makedonaca i drugih...

Simeon

pre 9 godina

Pa sto ne osudis onda ovakav skandal a ne da mlatis o ideji. Ispade da ce veliki albino biti jos nasa ideja. Sticem utisak da besramnije i kukavickije nacije nema od albina.

max

pre 9 godina

a jel nikom nije cudno sto nasi vise ne pominju ni ko je uneo dron ni ko je upravljao...neka kazu jasno ko stoji iza toga inace ce stvarno ispasti da je sve propaganda

Colbert

pre 9 godina

A zasto onda svi od reda ponavljate kako je ono bila zastava Albanije? Albanija ne obuhvata delove Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grcke.

cuki

pre 9 godina

Ovaj je presao sve norme pristojnog ponasanja. Vucic i co. bi trebali da otkazu posetu. Pored svega sto se desilo, on jos ima hrabrosti da preko sociajlne mreze da omalovazava Srbiju.

TT

pre 9 godina

Koji sitan, palanacki provokator je ovaj Rama, to je strasno. Ali ne cudi uopste ta pojava. Postoji razlog zasto su ovi delovi Evrope najzaostaliji, sigurno ne zato sto ih predvode neki normalni, skolovani, pristojni i inteligentni ljudi nego ovakvi palanacki narcis-nacosi koji su u svom elemntu jedino kada ovako provociraju. Na svim stranama je tako da se razumemo.

veerghoen

pre 9 godina

Ајде олабавите мало о њима. Много смо им дали на публицитету ових дана сви.

meni je njih zao

pre 9 godina

Kada bi ove kritike nenormalne Srbije dolazile iz neke normalne i uredjene drzave, imale bi neki smisao, jer realno Srbija jeste daleko od normalne drzave ali kada te kritike i ti saveti dolaze iz Albanije i od nekoga kao sto je Edi Rama, mozemo samo da se nasmejemo i sazalimo na njih.

hmmmm

pre 9 godina

Malo da se analizira:

- Normalna Srbija ce biti moguca, znaci sad nije.
- Realna Srbija tj u granicama u kojima je realno srpsko stavnistvo, koje realno pripada Srbiji po njihovom shvatanju...
- znaci, kad to shvatimo, sta je realna teritorija Srbije, necemo vise na to gledati kao projekat, vec je to samo nasa nocna mora, ali je u stvari to realnost...htede nama da objasni ovaj kamenjar..ko zna da ukapira sta je hteo da kaze, shvata...:)

visnja

pre 9 godina

Premijer Albanije Edi Rama napada nas Srbe da smo rasisti.Prvi poceli i isprovocirali a mi se palimo kao sibice. Dajte ljudi, Srbi, nedajmo povod vise nikome da smo naivna nacija. Oni su uspeli da nas iznerviraju, nasi navijaci skocili na njihove igrace i opet odali utisak divljaka.
A za bespilotnu letelicu na daljinski Rama tvrdi da nema dokaza ko je to pustio.
E Boze svasta. A mi ispadosmo nasilnici a i nekulturni. Zasto je onaj lik Igor morao da vredja premijera Srbije. Niti je smesno niti zanimljivo
Rama treba da se izvini.
Jedino je tragikomicno da prica da velika Albanija nije njihov projekat. Pa da nije i to nas projekat mozda

Nenormalno realan

pre 9 godina

Ae se ti sad Ramo realno izvini ovim tvojim napaljenicima sto sebe nazivaju fudbalerima sto onako kidisaše na po tebi parče krpe rizikovavši pri tom živote a može bit i karijere.Ili fino javno na televiziji da te vaskoliki Albanski živalj lepo čuje i vidi pa ako sastaviš živ još par dana posle da ti se mi realno izvinemo i poverujemo

zokee

pre 9 godina

Nenormalna Albanija koju predstavlja Rama neka ne prica i neka ne salje poruke nikakvoj normalnoj Srbiji. Ti si Rama u rangu Seselja pa se sa njim dopisuj, to ti je Rama kolega po "pameti", "lepoti" i narcisoidnosti.

pirlo

pre 9 godina

Ne znam kako albanska strana razmislja da poboljsa odnose sa nama ovakvim ponasanjem i igrom toplo-hladno!!!Podrska za nasu Vladu za dosadasnju politiku!!!

Ekstremi

pre 9 godina

Pitanje je što albanske strukture vlasti rade na suzbijanju ekstrema?O velikoj Albaniji možete sanjati jer bi bili na udaru čitave međunarodne zajednice.Velika Albanija može imati samo izolaciju i sankcije poput velike Srbije.

Tanasije

pre 9 godina

Razumljiv komentar nekoga ko ni po koju cenu ne žli da dođe u Beograd. Ali,prevario se.U Beograd se mora.Kameno doba će morati u civilizaciju.

Sta?

pre 9 godina

Vucic treba da mu kaze da nije lepo nazivati nekog nenormalnim. Kad nauci da bira reci I da se ponasa kao prilici diplomati ili premijeru onda je dobrodosao. On je sam izjavio da nema drugu zastavu. Oni vredjaju citavu EU takvim lazima. Zar oni misle da EU lideri ne znaju kako izgleda zastava ...

Бојан Илић

pre 9 godina

Твитераши убише душу!:-))
Већи је манекен и од Тадића и Чеде заједно!

šardone

pre 9 godina

A šta je onda značila zastava na stadionu i zastava što vam je oduzeta na aerodromu? Da nije možda mala Albanije? Dajte molim Vas pa nismo deca.

my way

pre 9 godina

Страшно. Прво, енглески на нивоу. Друго, ако овај човек зна сам шта је хтео да каже и шта је рекао... Толико глуп и бесмислен твит да би и сваки одговор био такав.

stavjestav

pre 9 godina

Pa šta ste mislili da ćemo posle onakvog incindenta želeti da Vas vidimo? Da Vas dočekamo oberučke. Srbija nije to za šta je Vi smatrate.

*****

pre 9 godina

Verujem da gospodin Rama govori istinu, Velika Albanija zaista nije projekat njegove drzave, vec SAD-a. Doduse taj isti projekat probala je da sprovede fasisticka Italija u WWII. Ovaj noviji (projekat) ce zavrsiti kao i njegov prethodni samo sa gorim posledicama po njegove arhitekte.Zelim gospodinu Rami da nastavi sa slicnim manirima i uspece da postigne nemoguce- a to je da ujedini Srbe i pomiri Grke i Makedonce makar oko resavanja jednog problema..

sima strahota

pre 9 godina

Hajde da vidimo kome ovaj incident odgovara? Albanskim vodjama nikako. Narodu - da. Srpskom narodu nikako. Ko sad može da nastavi evropski put i bez priznavanja Kosova čija prethodnica bi bila normalizacija odnosa sa Albanijom? I sad kad komšija hladi atmosferu, mi je dogrevamo. Srbi i Albanci se ionako mrze - padale su glave i u 21. veku, tako da jedna zastava manje-više. Da ne pričamo o tome ODAKLE je dron poleteo. Biće zanimljiva istraga, nestrpljivo čekam rezultat.

Petar

pre 9 godina

Nemaju dovoljno casti da bar priznaju ono sto su uradili i jos uvek rade, toliko o njihovoj hrabrosti. Kukavicluk na delu koji nece jos dugo trajati, ako misle da mogu u nedogled da se zameraju, napadaju i provociraju susedne drzave onda su se zeznuli. I sve to licemerno odbijaju da priznaju, kao da smo svi mi blesavi pa ne znamo da sve to dolazi iz samog vrha vlasti, sto je ocigledno.

Kosta

pre 9 godina

Po Rami je Veliku Albaniju izmislila Srbija i zastavu sa njenim obeležjima spustila na stadion baš Srbija! Rama je morao bar formalno da osudi čin, ovako bez tog izvinjenja ne znam a li treba da dolazi u Beograd.

Pinoce

pre 9 godina

Pricajte sta hocete ali po meni Vucic ima ogromnu hrabrost . Iskreno . Svaki dan mu se namecu novi problemi . Nije dovoljno sto se bori sa tim kako da oporavi srpsku ekonomiju , vec i sa svi ovim radikalnim postupcima pojedinih etnickih grupa . Velika albanija je san Albanaca ali mislim da su ovog puta natrcali na ozbiljnog igraca .

Uros

pre 9 godina

Nije dobar prevod njegove poruke na Tviteru. Napisao je "...kad realna Srbija shvati da je velika Albanija njihova nocna mora, a ne nas projekat". Opet je u pitanju provokacija. To je kao kada bi Partizanovac napisao "Kad Zvezdasi shvate da je Drincic njihova nocna mora, a ne nas zadnji vezni"...

Patria

pre 9 godina

"Normal Serbia might be possible only if Real Serbia will understand that Greater Albania is their nightmare not our project!"
Ovo je potpuno los i pogresan prevod onoga sto je premijer zapravo rekao. Ono sto je premijer zapravo rekao je da bi normalna Srbija bila moguca samo ako prava Srbija shvati da je velika Albanija njena nocna mora, a ne njihov (albanski) projekat. Sto bi u prevodu znacilo "prestanite da se paranoisete Srbi". Sto je potpuna idiotarija obzirom da ona zastava nije produkt nikakve psihoticne epizode Srba na stadionu, vec politicki projekat star koliko i Prizrenska liga, i cista uvreda i bezobrazluk. PS: ako albanski premijer pak misli da se sve to nije desilo, porucio bih mu da poslusa sopstveni savet i poseti psihijatra, ili bar ocnog lekara, mozda mu treba nova dioptrija.

albanska primadona

pre 9 godina

Meni je fantasticno sta o sebi zamisljaju Albanci. Na celu sa ovim Ramom. Toliko samozaljubljenog glumatanja davno nije vidjeno. Obratite paznju sa kojih nebeskih visina on salje poruke Srbiji i koji je to recnik. Kao "svo znanje sveta sam pokupio" i "mnogo sam bitan faktor pa cu da vam objasnim kako stoje stvari". Smesno. Ne stojite iza projekta velike albanije a sta vam onda znaci ona zastava sa teritorijama cetiri drzave cije mahanje niko od vas nije osudio? Pravite se Albanci blesavi negde gde vas ne poznaju.

otkaci se vise

pre 9 godina

Meni je ovog neizivljenog narcis-nacosa Rame dosta za sva vremena. Otakazati mu tu poseti i neka se zabavljaju medjusobno kod svoje kuce u Albaniji.

stambolt

pre 9 godina

Ako odete na sportsku stranu B92 i tamo procitate Raminih 12 tacaka o incidentu, videcete da je gospodin onu krpu sa mapom velike albanije nazvao albanskim nacionalnim simbolom i usporedio je sa nasim zastavama na stadionu

"Tokom prekida meča, baner sa albanskim simbolima viđen je kako leti iznad stadiona, gde su već hiljade zastava i srpskih simbola bili izloženi."

Dakle, mozda to nije "njihov" projekat, ali je svakako njihov projekat. Ako Srbija ima makar jednu trunku drzavnost, ova poseta se mora otkazati.

Luka

pre 9 godina

Posto doticni implicira da Srbija nije normalna zemlja,bolje da ne dolazi.Salji Berisa je bio tri puta bolji od ovog umetnika.Bar si znao sta ti misli.

Josarian

pre 9 godina

Pa dogovorite se. Na Vasem plakatu je bila Velika Albanija, a Vas ministar je izjavio da je to jedina zastava koju imate. Nesto se niste dogovorili najbolje.

Kralj Ibi

pre 9 godina

To vam donekle verujem. Ideju Velike Albanije najsnaznije forsiraju Albanci sa Kosova i iz Makedonije, a nesto slabije ovi iz Grcke i Crne Gore. Problem za njih je sto to ovi "nasi" sa Kosova vide sebe kao centar okupljanja, bez obzira sto koriste termin Albanija za njih je Pristina vaznija od Tirane, a to se bas ovima iz Albanije, posebno ovima sa juga ne dopada.

profesionalni komentator

pre 9 godina

Vrlo los engleski Albanskog premijera u tweetu, cela poseta je rezultat Nemackog pritiska i nade da ce se Srbija privoleti na priznanje Kosova...

Tanasije

pre 9 godina

Razumljiv komentar nekoga ko ni po koju cenu ne žli da dođe u Beograd. Ali,prevario se.U Beograd se mora.Kameno doba će morati u civilizaciju.

zokee

pre 9 godina

Nenormalna Albanija koju predstavlja Rama neka ne prica i neka ne salje poruke nikakvoj normalnoj Srbiji. Ti si Rama u rangu Seselja pa se sa njim dopisuj, to ti je Rama kolega po "pameti", "lepoti" i narcisoidnosti.

Bah

pre 9 godina

Ovaj nastavlja da vredja. Velika greska bi bilo primiti ga za manje od nedelju dana. Bolje pozvati istog datume predstavnike svih drzava cije su se teritorije nasle na nasoj "nocnoj mori".

Ratko

pre 9 godina

Ohoho dobio je pecku od zapadnih prijatelja. Polako moracete da poedete svo sto ste kazali pa ispocetka. Ajde sad lepo izvini se. Ne ovako ironicno putem tvitera, nocne more ovo ono.

pribil

pre 9 godina

albanija ce biti normalna kad ne bude slavila zastavu velike albanije, i ne bude zivela u laznoj mitomaniji i uverenju da su oni autohtoni na balkanu, ilirskog porekla. Cak i deci daju imena agron, ilir, dritan, teuta, drita, ardijan...sve u cilju dokazivanja sebi i drugima da su oni iliri, ili njihovi direktni potomci...A svi ostali su gosti na njihovim prostorima i zemlji, odnosno albanci su okupirani od srba, grka, makedonaca i drugih...

visnja

pre 9 godina

Premijer Albanije Edi Rama napada nas Srbe da smo rasisti.Prvi poceli i isprovocirali a mi se palimo kao sibice. Dajte ljudi, Srbi, nedajmo povod vise nikome da smo naivna nacija. Oni su uspeli da nas iznerviraju, nasi navijaci skocili na njihove igrace i opet odali utisak divljaka.
A za bespilotnu letelicu na daljinski Rama tvrdi da nema dokaza ko je to pustio.
E Boze svasta. A mi ispadosmo nasilnici a i nekulturni. Zasto je onaj lik Igor morao da vredja premijera Srbije. Niti je smesno niti zanimljivo
Rama treba da se izvini.
Jedino je tragikomicno da prica da velika Albanija nije njihov projekat. Pa da nije i to nas projekat mozda

my way

pre 9 godina

Страшно. Прво, енглески на нивоу. Друго, ако овај човек зна сам шта је хтео да каже и шта је рекао... Толико глуп и бесмислен твит да би и сваки одговор био такав.

pirlo

pre 9 godina

Ne znam kako albanska strana razmislja da poboljsa odnose sa nama ovakvim ponasanjem i igrom toplo-hladno!!!Podrska za nasu Vladu za dosadasnju politiku!!!

meni je njih zao

pre 9 godina

Kada bi ove kritike nenormalne Srbije dolazile iz neke normalne i uredjene drzave, imale bi neki smisao, jer realno Srbija jeste daleko od normalne drzave ali kada te kritike i ti saveti dolaze iz Albanije i od nekoga kao sto je Edi Rama, mozemo samo da se nasmejemo i sazalimo na njih.

Smehotres

pre 9 godina

Prevodite lepo, prevod nije dobar, a ispravan glasi"

"Normalna Srbija je moguca, samo ako realna Srbija shvati da je velika Albanija njihov kosmar, a ne nas projekat".

Waldemar

pre 9 godina

Jeste on to napisao, ali komentari na njegovom Facebook-u govore za sebe. Google Translate nije baš 100% precizan, ali dovoljno dobro prevodi. Neke nije potrebno ni prevoditi sa albanskog, pišu na engleskom. Zvuče kao naše paljevine, isto s...nje, drugo pakovanje.

šardone

pre 9 godina

A šta je onda značila zastava na stadionu i zastava što vam je oduzeta na aerodromu? Da nije možda mala Albanije? Dajte molim Vas pa nismo deca.

hmmmm

pre 9 godina

Malo da se analizira:

- Normalna Srbija ce biti moguca, znaci sad nije.
- Realna Srbija tj u granicama u kojima je realno srpsko stavnistvo, koje realno pripada Srbiji po njihovom shvatanju...
- znaci, kad to shvatimo, sta je realna teritorija Srbije, necemo vise na to gledati kao projekat, vec je to samo nasa nocna mora, ali je u stvari to realnost...htede nama da objasni ovaj kamenjar..ko zna da ukapira sta je hteo da kaze, shvata...:)

stavjestav

pre 9 godina

Pa šta ste mislili da ćemo posle onakvog incindenta želeti da Vas vidimo? Da Vas dočekamo oberučke. Srbija nije to za šta je Vi smatrate.

Nenormalno realan

pre 9 godina

Ae se ti sad Ramo realno izvini ovim tvojim napaljenicima sto sebe nazivaju fudbalerima sto onako kidisaše na po tebi parče krpe rizikovavši pri tom živote a može bit i karijere.Ili fino javno na televiziji da te vaskoliki Albanski živalj lepo čuje i vidi pa ako sastaviš živ još par dana posle da ti se mi realno izvinemo i poverujemo

Sta?

pre 9 godina

Vucic treba da mu kaze da nije lepo nazivati nekog nenormalnim. Kad nauci da bira reci I da se ponasa kao prilici diplomati ili premijeru onda je dobrodosao. On je sam izjavio da nema drugu zastavu. Oni vredjaju citavu EU takvim lazima. Zar oni misle da EU lideri ne znaju kako izgleda zastava ...

Simeon

pre 9 godina

Pa sto ne osudis onda ovakav skandal a ne da mlatis o ideji. Ispade da ce veliki albino biti jos nasa ideja. Sticem utisak da besramnije i kukavickije nacije nema od albina.

Ekstremi

pre 9 godina

Pitanje je što albanske strukture vlasti rade na suzbijanju ekstrema?O velikoj Albaniji možete sanjati jer bi bili na udaru čitave međunarodne zajednice.Velika Albanija može imati samo izolaciju i sankcije poput velike Srbije.

Миленко

pre 9 godina

Овакав филм смо већ гледали деведесетих. Албански премијер поступа онско како треба, дипломатски, жели да створи утисак да је спреман на дијалог насупрот свему што се испречило. То је државотворна политика, дакле, циљ и начин да се оствари. Насупрот њему, имамо потпуно промашен наступ нашег премијера који се обраћа свом грађанству, а не међународној заједници која будно прати збивања. Он реторику користи за добијање поена код гласача у својој земљи, а то је политиканство, никако државнички наступ. Гледали смо то деведесетих, па прођосмо ко Бугари на Брегалници. Недотупавном српском бирачу мора бити јасно да и иједна и друга земља иду у ЕУ. Дакле, да сутра будемо примљени, Албанци би без пасоша долазили у Србију због посла и сл. Ту политику овај наш заступа. А ово његово курцобецање је представа за пук који није у стању да промућка тикву.

max

pre 9 godina

a jel nikom nije cudno sto nasi vise ne pominju ni ko je uneo dron ni ko je upravljao...neka kazu jasno ko stoji iza toga inace ce stvarno ispasti da je sve propaganda

Zoki

pre 9 godina

Odlično, ostaje još samo da osudite te mape koje se pojavljuju na isti način na koji razumni srpski političari osuđuju mape Velike Srbije, a hrvatski mape NDH.

TT

pre 9 godina

Koji sitan, palanacki provokator je ovaj Rama, to je strasno. Ali ne cudi uopste ta pojava. Postoji razlog zasto su ovi delovi Evrope najzaostaliji, sigurno ne zato sto ih predvode neki normalni, skolovani, pristojni i inteligentni ljudi nego ovakvi palanacki narcis-nacosi koji su u svom elemntu jedino kada ovako provociraju. Na svim stranama je tako da se razumemo.

Бојан Илић

pre 9 godina

Твитераши убише душу!:-))
Већи је манекен и од Тадића и Чеде заједно!

Petar

pre 9 godina

Nemaju dovoljno casti da bar priznaju ono sto su uradili i jos uvek rade, toliko o njihovoj hrabrosti. Kukavicluk na delu koji nece jos dugo trajati, ako misle da mogu u nedogled da se zameraju, napadaju i provociraju susedne drzave onda su se zeznuli. I sve to licemerno odbijaju da priznaju, kao da smo svi mi blesavi pa ne znamo da sve to dolazi iz samog vrha vlasti, sto je ocigledno.

cuki

pre 9 godina

Ovaj je presao sve norme pristojnog ponasanja. Vucic i co. bi trebali da otkazu posetu. Pored svega sto se desilo, on jos ima hrabrosti da preko sociajlne mreze da omalovazava Srbiju.

Colbert

pre 9 godina

A zasto onda svi od reda ponavljate kako je ono bila zastava Albanije? Albanija ne obuhvata delove Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grcke.

veerghoen

pre 9 godina

Ајде олабавите мало о њима. Много смо им дали на публицитету ових дана сви.

sima strahota

pre 9 godina

Hajde da vidimo kome ovaj incident odgovara? Albanskim vodjama nikako. Narodu - da. Srpskom narodu nikako. Ko sad može da nastavi evropski put i bez priznavanja Kosova čija prethodnica bi bila normalizacija odnosa sa Albanijom? I sad kad komšija hladi atmosferu, mi je dogrevamo. Srbi i Albanci se ionako mrze - padale su glave i u 21. veku, tako da jedna zastava manje-više. Da ne pričamo o tome ODAKLE je dron poleteo. Biće zanimljiva istraga, nestrpljivo čekam rezultat.

Pinoce

pre 9 godina

Pricajte sta hocete ali po meni Vucic ima ogromnu hrabrost . Iskreno . Svaki dan mu se namecu novi problemi . Nije dovoljno sto se bori sa tim kako da oporavi srpsku ekonomiju , vec i sa svi ovim radikalnim postupcima pojedinih etnickih grupa . Velika albanija je san Albanaca ali mislim da su ovog puta natrcali na ozbiljnog igraca .

*****

pre 9 godina

Verujem da gospodin Rama govori istinu, Velika Albanija zaista nije projekat njegove drzave, vec SAD-a. Doduse taj isti projekat probala je da sprovede fasisticka Italija u WWII. Ovaj noviji (projekat) ce zavrsiti kao i njegov prethodni samo sa gorim posledicama po njegove arhitekte.Zelim gospodinu Rami da nastavi sa slicnim manirima i uspece da postigne nemoguce- a to je da ujedini Srbe i pomiri Grke i Makedonce makar oko resavanja jednog problema..

Kosta

pre 9 godina

Po Rami je Veliku Albaniju izmislila Srbija i zastavu sa njenim obeležjima spustila na stadion baš Srbija! Rama je morao bar formalno da osudi čin, ovako bez tog izvinjenja ne znam a li treba da dolazi u Beograd.

Uros

pre 9 godina

Nije dobar prevod njegove poruke na Tviteru. Napisao je "...kad realna Srbija shvati da je velika Albanija njihova nocna mora, a ne nas projekat". Opet je u pitanju provokacija. To je kao kada bi Partizanovac napisao "Kad Zvezdasi shvate da je Drincic njihova nocna mora, a ne nas zadnji vezni"...