Petak, 17.10.2014.

13:08

Dve decenije od pojave modela koji je promenio Škodu

Izvor: B92

Dve decenije od pojave modela koji je promenio Škodu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

laki je nervozan

pre 9 godina

Ajde prestanite sa tim kako vas auto nikad nigde nije ostavio. To čitam o svim autima i o svakoj marki i modelu. Koja je svrha tih komentara. Hoćete li da vam nabrajam kolok sam sreo boljih auta od jugića a bili su pokvareni na sred puta.
Poenta je u tome da auto koji ima bar malo pristojan motor i relativno dobro održavanje teško da će vas negde ostaviti, bez nek nezgode.

Zorz

pre 9 godina

Ortak vozio favorit skodu sto je preteca feliciji.Auto klot nista od opreme ali nije stao nikad samo manje opravke.Prodao ga liku u nasem mestu jos ga vozi.A ja mislio polomotina.Da je ruzan to stoji ali mislim da sluzi dobro svrsi.

Mensel

pre 9 godina

O ozbiljnosti i kvalitetu Škoda fabrike i vozila dosta govori sledeći podatak:
Ove godine je do 01.10.2014. napravljeno i isporučeno 780.000 škoda. Na putu su da dostignu godišnju proizvodnju od 1.000.000 vozila.

Aca

pre 9 godina

Kupio sam polovnu Skodu Superb, 2011. godiste. Motor 1.6 TDI. Sobzirom na velicinu i tezinu, potrosnja je vise nego smesna (4,5 litara na 100 km). Pozadi mesta da Divac 'ladno sedi bez da udara kolenima u prednje sediste. Vrata gepeka mogu da se otvaraju sa ili bez da dizes zadnje staklo (tween door funkcija). Generalni utisak-auto kao ladja, udoban, komforan i za duga putovanja bez da se umoris. U rangu Passata ili A6. Sa Skodom sam prezadovoljan.

Spider

pre 9 godina

Skoda je napravila skoro 1.5 milion Felicija za 7 godina. Stvarno neverovatno! Poredjenja radi, u Zastavi je ukupno proizvedeno oko 1.1 milion keceva (Zastava 101) i oko 870,000 Yugica.

Bg

pre 9 godina

Ja bas vozim jednu takvu! Trosi 5 l dizela i sve popravke koje sam dosad imao su bile jeftine. Prodajem je sad da uzmem pasata 5.5 karavan pa ako ima zainteresovanih neka se jave 066/9219683

Block

pre 9 godina

Kad kazemo, vidi Skodu, a sta smo mi uradili sa Zastavom, treba biti iskren. Iako pedantni i solidni inzenjeri, nisu Cesi razvili ovako Skodu vec je to uradio VW. Naprosto radi se o malo jeftinijim klonovima modela iz Volfsburga. Zastava sama za sebe nije imala ama nikakvu sansu posebno 90-ih dok smo bili pod sankcijama. Mi smo propustili jednu od najbitnijih decenija u globalnoj ekonomiji i Zastava je bila osudjena na propast. Karte su (ne samo u auto industriji) u Evropi podeljene a nama mozda zapadnu mrvice.

Felicia je tranzicioni model od bledunjavog istocnoevropskog modela do solidnih Fabie, Octavie i Superba. Meni je uvek bila ruzna.

NNSS

pre 9 godina

Kao i nije bila losa ta Felicija kako pricaju.
Ali ja cesce na ulici vidjam Reno 4 nego Feliciju.
Kako se pojavila Fabia, Feliciju vise nigde da vidis na ulici. Cudo!

buda majstor

pre 9 godina

Sale Q7: Bolje da te ne otvaram sa tim audijem... ako si posten i ako ti auto nije nov, ispricaj koliko si hiljadarki dao na popravke , od menjaca, elektronike, pa na dalje. A ja mogu da ti posaljem nemacki Auto motor und sport , gde sahranjuju baš audi vec na 30.000 km....

Nesh

pre 9 godina

Felicija zauzima svoje mesto u istoriji Skode.Ali temelji su postavljeni između dva rata,kada VW nije ni postojao,a Skoda pravila model Laurin&Klement,pojam auto tog vremena.Nastavak 90-tih i prelazak pod okrilje VW je bio prirodan povratak na staze stare slave.Felicija je imala prethodnika,a to je bio model Favorit(inače ime uspešne fabrike bicikala u Čehoslovačkoj),koji je po tehn.rešenjima,motoru i pouzdanosti bio "pokazna vežba" za naše modele 101,yugo i Florida,i nije ni čudo što je poslužio
kao platforna za Feliciju.Model Octavia je zacementirao uspeh Skode i lansirao je u orbitu.Vozim Octaviu 1,6 TDI iz 2011,a pre toga 1,6 benz iz 1999 god. i ta dva modela se generacijski razlikuju u korist ove nove dosta.Prva je imala poprilično kvarova,naročito kada su originalni delovi došli na zamenu i to su bili uobičajeni kvarovi za taj model.Ova iz 2011 je auto sa zaista modernim i naprednim rešenjima,počev od vešanja,motora,opreme,potrošnje i održavana(veliki servis na 210,000 km.u Nemačkoj,180,000 km.kod nas)itd.Izvesno je danas da koncern VW kao vlasnik Skode pravi zaokret u pozicioniranju brenda,lansirajući modele Rapid/Spaceback pokušavajući sa zakašnjenjem da odgovori Daciji na nisko niskobudžetni segment,gde su oni već pokupili kajmak,pri tome ne nudeći ništa novo sem retro(gradnog)stila,skromne opreme i neubedljivih motora.Možda je pravi dobitnik Octavia,jer pre 15 god.sresti taj auto na Nemačkim putevima je bila retkost,a danas je pojam dobrog automobile.

nevski

pre 9 godina

kao bivsi vlasnik opisacu samo jedan kvar. Usred zime,u toku voznje,pukne mi selna na crevu hladnjaka,auto prokuva,pokrive se ventili,blok(aluminijumski) mora na obradu.Odem kod majstora,napravi covek spisak delova kao tapet,mora blok da nosi ba obradu...kazem,radi sta moras.Zove me tri dana kasnije,auto sredjen tip top,posle toga nijedan problem nikad vise,delovi(brdo),obrada glave bloka,ruke majstora,suma sumarum 130 evra....Prodao sam je,vreme je pregazilo,ali, mislim da nikad vise necu voziti auto kome je odrzavanje maltene dzaba bilo.

mille grobar

pre 9 godina

Vozio sam felicije sa benzinskim i dizel motorom i obe generacije fabije,kao sluzbeni auto...Sto neko rece,felicije trule kao yugic a na oba dizelasa 1.9,koja smo imali,generalna na 100 000 i odmah smo ih prodaliNeverovatna stvar je da su oba dizelasa pratila u kvarovima jedna drugu,tako da su bas imale "genetskih" mana.Jako los ali i udoban i komforan auto. Fabije su za svaku preporuku,ovu stariju(dizel) vozimo vec deceniju,presla 300 000,izarcena...al ide! Skoro smo sa njome bas presli put od 1000 km,nas pet u autu,ide ko metak!Mali je potrosac,jedina mana do sada je bila elektronika,vezano za brave i to je to za sve ove godine.Auto za svaku preporuku!

mille grobar

pre 9 godina

Vozio sam felicije sa benzinskim i dizel motorom i obe generacije fabije,kao sluzbeni auto...Sto neko rece,felicije trule kao yugic a na oba dizelasa 1.9,koja smo imali,generalna na 100 000 i odmah smo ih prodaliNeverovatna stvar je da su oba dizelasa pratila u kvarovima jedna drugu,tako da su bas imale "genetskih" mana.Jako los ali i udoban i komforan auto. Fabije su za svaku preporuku,ovu stariju(dizel) vozimo vec deceniju,presla 300 000,izarcena...al ide! Skoro smo sa njome bas presli put od 1000 km,nas pet u autu,ide ko metak!Mali je potrosac,jedina mana do sada je bila elektronika,vezano za brave i to je to za sve ove godine.Auto za svaku preporuku!

uredni neplatisa

pre 9 godina

Kapa dole Cesima. Sve sto je Zastava mogla da uradi - uradila je Skoda sa VW.

Da, uticaj VW je "primetan" - recimo menjac od Octavie je primetno identican menjacu u Golfa 3.

Dejan L

pre 9 godina

Imali smo osnovnu verziju sa 1.3 motorom, koji nije VW motor, već pravi češki.
Prešla je 124.000km kada je stradala u saobraćajnoj nezgodi, a toliko je bila pouzdana da je to neverovatno. Par sitnica u vidu krajeva spona po 450din, bravica gepeka i levi rub je korodirao. Za 8 godina, to je ništa, sitnice, da je bila garažirana, nikada ne bi korodirala.
Kupiti Škodu, znači kupiti pouzdanost. Sve ostale dizajnerske krikove i moderne prolazne modele isključivo vade novac iz novčanika, pa neka je Škoda i dosadna i ružna, bar se ne kvari nikada

Daki

pre 9 godina

Odrastao sam u 1000mb I 120l Skodilaku I NIKADA nas nije nigde ostavio.Jeftino odrzavanje i udobnija od svih iz klase (o zastavi da ne pricam)Potpisujem da bih pre Superb nego Pasata !

drmr

pre 9 godina

Vozim upravo jednu takvu :) 96g sve u svemu auto je extra manje vise malo poskupi delovi al ajde primer trap nemozes bez 100 eura da sredis tako i zadnji itd a auto u cenovnom rangu od 500-do 1000 :) ali ipak 1.3 plin ma sit se navozah a ide ko ludo kakav jugo kakav golf

steta

pre 9 godina

sad je vec sasvim druga pesma,ali samo kad se setim prva oktavija kombi u zenevi..vrag mi neda mira ajde da pogledam i to cudo,sednem,sedista uska nikakva,sve sto dirnes rukom jeftino ko casa od jogurta..neki ljudi iza otvorise gepek,gledaju,nesto mrmljaju,malo zalupise vratima,a joj,sav se strese,kad mi nisu usi otpale..

gazzu

pre 9 godina

Imao sam verziju 1.3, 2001 godiste. Kad sam je kupio imala je na cajgeru 27000km. Auto je jako neudoban, veliki potrosac, ubacio sam i plin. Ima dvogrli karburator koji poprilicno srce. Predhodni favorit je bio bolji sto se tice potrosnje. Ali sto se tice odrzavanja tu je super, dosta jeftinih delova. U svakom slucaju nije lose, ali daleko je to od dobrog auta.

110R

pre 9 godina

odlican auto, u opremi 1.3GLX sa karburatorom, nema greske! jos ako se nadje ona serija za zapadno trziste sa airbag-ovima, em bolja zastita, em su bili do detalja odradjeni, ali ipak do favorita su bile prave skode, ceski inzenjering.

Moca

pre 9 godina

Skoda Felicia, ono sto je nasa Florida mogla da bude - prostrana, savremeno dizajnirana, sa pouzdanom mehanikom i par boljki, razume se. Ovako, iz Kragujevca je do 2008. izlazilo djubre na 4 tocka, dok je iste godine Skoda predstavila Superb. Tuzna prica srpskog mentaliteta.

Dovla

pre 9 godina

Extra auto ! Ja ga imam od 1997! Tj 17god auto izgleda kao nov! Malo mu je krenula korozija na blatobranima , al nista strasno-sanirano ! Presao skoro 200hilj ! Mortizeri se dobro drze! Motor je malo osvezen, nove karike - cisto smo ga otvorili radi kontrole ! Ugradili smo mu klimu i nista nismo imali od vecih kvarova!
Sad bih rado opet uzeo Skodu npr ovaj nov Rapid !

VL privatnik

pre 9 godina

imam skodu feliciju 2000.to godiste GLX 1.3, presla preko 100hiljada. prvi vladnik. odlicna. sta je robe preterala.... zadnja sedista se deljeno (2plus1) preklapaju. ne da greje... zimi je milina putovati. jedino sto nema servo.... to je ubistvo

bivsi

pre 9 godina

model koji je oznacio prekretnicu je Favorit, jer je bio prvenac sa prednjim pogonom i petostepenim menjacem.
Felicija nije nista drugo do restilizovanog Favorit-a, sto svako moze da proveri po gotovo svim mehanickim delovima, a i motori 1.3 su isti.
Inace, pre nego 'opljunete' po cesima pogledajte samo koliko patenata pripada njima, ukljucujuci i menjac sa sinhronima!

Ivan

pre 9 godina

Neznalice mogu da pricaju lose o Skodi jedino ako nisu upuceni kakav je to auto. 100% VW ali sa ceskim podesavanjem,provereni TDI 1.9 motor najpouzdaniji na svetu o Octaviji koju vozim,najjaci auto od svih dosad koje sam imao,Opel mu nije ni do kolena,duplo slabiji motor uz istu potrosnju a o limariji da i ne pricamo to svi znaju.

Da da

pre 9 godina

Lose su savetovali za Golf 3, naravon da ne, bolji izbor je Golf 2, salu na stranu, na parkingu je bilo par Felicija i slicno Golf-a 2, pogadjate sve Felicije su davno na otpadu, trule do neprepoznatljivosti, Golfovi se i dalje voze, maltene ni jedan nema ni trunku korozije.

Potpuno nebitan detalj, dok ne svhatite da svi ti automobili iz kooperacije, Skode, Dacie, nas Fiat (ne 500L vec punto), valjaju taman da ih kupis nov i prodas posle max 5 godina. Kvalitet je otprilike duplo losiji, trajsnost i vise nego duplo manja.

Nekome odgovara, meni ipak nije to to.

Zrenjaninac

pre 9 godina

Skoda Felicija je poslzuila samo da se uzmu pare na izgled i senzaciju, da bi se isfinansirala Octavia i Fabia. Mogu da potvrdim i ja uzasno iskustvo koje je imao @Milos. Imao sam 1.9D iz 1999 godine, dakle facelift model koji je trebao biti bolji. Kupljen je sa pet navrsenih godina i 100.000 km. Zadrzao se kod mene manje od dve godine. Za to vreme, svaka dva meseca mi je auto stajao kod mehanicara. Izuzetno lose napravljen sa delovima loseg kvaliteta; pumpa za vodu, creva za vodu, katastrofalna elektronika na koji mi je komsija iz ulice autoelektricar potrosio vise od pola dana da ispremesta iz razvodne kutije sve sto treba, premoscavanja itd. Ovi dizel motori bili su pravljeni u Meksiku u VW fabrici, od neke jeftine mekane legure i tacno tako kako je i Milos rekao, sa 130.000 su zahtevali generalku. Karike spasavaju auto sledecih 10-15.000 km, i opet pocinje dim na cepu, dim iz auspuha i ostalo. Slede problemi sa termostatom, pa opet sa vodenom pumpom i tako u beskrajan krug koji se pretvara u spiralu. Udobnost nije nista posebno, uz relativno lose i tvrdo oslanjanje. Tanka i kruta sedista, sa losom zvucnom izolacijom ga ne kandiduju za duza putovanja. Laknulo mi je kad sam ga prodao, a izgubio sam na njemu ogroman novac. Jedine dve stvari koje su dobre; izgleda i dan danas dobro i spolja i iznutra (facelift verzija). Ima odlicnu, gotovo neverovatnu ponudu prostora, narocito kada se uzme u obzir da je u pitanju auto iz Polo/Corsa klase. I to je sve sto je dobro.

Zhaki`

pre 9 godina

I ja sam vlasnik nesrecnog 1.9 D motora. Prava katastrofa. Godiste 2000 presao sam 120000 i kaput. znam i ljude koji su sa benzincem 1.6 isto radili generlnu na 100000. Karoserija je na 1.9 ko tenk ali motor je iz nekih krivih dotrajalih kalupa Wolksvagena.LJudi najbolji su oni tipovi motor koje voze brze poste. Kad kod njih izdrze.....e to je dokazano.Skoda je imala mislim jedan model ne znam koji,kojeg su sve expres poste korostile. Inace skoda na ceskom znaci steta

Uros Ajdukovic

pre 9 godina

E,pa ovako...1998 godine kupio sam novu Skodu Feliciju 1,3 GLX{u ful opremi}jos uvek je napred imala staru masku..Imala je {ovo je vazno-napominjem}Skodin motor{prakticno,manje vise motor od predhodne Skode Favorit}a ne Golfov motor na koga se Srbi pale..Pokazalo se da je to bila najbolji model Felicije,a to kazu svi mehanicari koji su mi odrzavali auto a predhodno bili na obuci u Skodinim fabrikama u Cehoslovackoj..Laka za odrzavanje,jeftini delovi{mnogo jeftiniji od Golfa}motor je mogao da "proguta"svakakav benzin koji se u to vreme prodavao ..Vozio sam je tacno 10 godina a da me nikad,ali nikada nije izdala{uz normalno servis jedanput godisnje}..Platio sam je novu secam se 16.800 maraka{1998 godine} a prodao je 2007 godine za 4.ooo Eura,jer sam opet kupio nov auto...Ovo je omaz mojoj dobroj Skodici-ostace zauvek deo mojih secanja...

buda majstor

pre 9 godina

Da mi je neko rekao nesto lepo o skodi do 2003. smejao bih se...vozio sam skoro sve i imao alfe, pezoe, renoe, simku, fijate ,fordove,Bmw,,, a 2003 . probao kod Koleta Vidovdan fabiju 1.4 68 ks bregasta sa strane... elegans i uzeo za gradske potrebe. Malo trosila [oko 6 l.], bez ikakvog kvara , prodao posle dve godine i uzeo fabiju sport 1.4 16V 100 ks, alu felne 15 cola, gume 195/50 R15 . Sad sam na 65.000 km i samo levi podizac prozora promenio (6.000 din) i dva silen bloka za prednje torzije po 1.500 din.od audija. Na 50.000 km drugi set guma mislen pilot egzalto p2 .Deset godina farba kao nova...bez garaze! U gradu tesko ispod 8 L. , pri 120 km 6 l, pri 180 km - 18 ! Amortizeri na 98% top stanje.
Sledeci , ako bog da oktavija d sa 140 ks , cvrsta, utegnuta , kvalitetni materijali , pouzdana, ekonomicna, gepek 500 l. i brza! Po ceni skoro desetak kila jevtinija od audija i pasata, a isti motori, menjaci, spone, silen blokovi, elektrika, vešanje...! best by!

Bingo

pre 9 godina

najbolji auto danasnjice: Skoda! Ko ga nije imao neka preskoci negtivne komentare.
(TDI, 17. oktobar 2014 13:28)
Gospodine,u pravu ste.Ja sam prešao sa Insignije na novu Octaviju i preporodio se.

Jevtic Sasa

pre 9 godina

Posle peugeot 405, 406, vw, audi, sve dizel, po prvi put evo vec 2 godine vozim skodu superb tdi sa 140ps, 2 litra, presao sam 50000km i mogu svakome da drugarski preporucim taj auto! Vrhunska izrada, dizajn, komfor, potrosnja!

ZNBg

pre 9 godina

S obzirom na cenu i klasu kojoj pripada Felicia je imala samo jednu veću manu: slabu antikorozivnu zaštitu. U celini je bila veliki skok u odnosu na Favorita.

Vozio sam mnogo stariju Škodu 105, sa motorom pozadi. Te škode su koncepcijski 20 godina kasnile za Zastavinim automobilima kao što su bili Yugo i Z101, ali su ih po pouzdanosti, kvalitetu izrade i trajnosti nadmašile. A i cena škode je bila znatno povoljnija, otprilike u nivou Yuga koji je mnogo manji i praktično je 1 klasa ispod. Z101 je bila skuplja za 20-30%.

zaboravljate

pre 9 godina

zaboravljate, ljudi da to vise nije skoda. skoda je bila pre nego sto je volksvagen kupio. to je bila skoda, gori auto od nase zastave. a sada je to sve volksvagen , i gde neka skoda moze biti bolja od volksvagena, gde kopija moze biti bolja od originala. sve je to tehnika i delovi volksvagen. a samo je ona nalepnica i znak isti. tj cak je volksvagen i promenio znak , modernizovao ga. eto , nisam ljubitelj volksvagena ali tako je, za mene je Alfa Romeo the best, ali o ukusima se ne raspravlja.

Milos

pre 9 godina

Ja sam imao jako losa iskustva sa ovim automobilom. Prvo jako los dizel motor 1.9D, verovatno najgori dizel motor na svetu, prelazi u proseku 130000 km do generalne sta god da mu radis, a kao VW je, mada sam posle saznao da su to neke skart serije koje su se proizvodile u meksiku.
Primerak koji sam imao bio je izuzetno nepouzdan, stalno se kvario, bile su to najrazlicitije vrste kvarova i na kraju jedva sam uspeo da ga se otarasim...

Mogu da prihvatim da nisam imao srece, da sam naisao na jako los primerak jer sam cuo od drugih ljudi da nisu imali toliko problema, ali taj 1.9D je los na svakom...

U svakom slucaju Felicija generalno nije bio los auto za to vreme ali je tek od modela Fabia Skoda pocela da proizvodi ozbiljne automobile, tako da Felicija jeste neka prekretnica, pocetak saradnje, model koji je zrtvovan da za buduce mnogo bolje modele

Zemun

pre 9 godina

A mi ono djubre pravili tolike godine,ni na kraj pameti nam nije bilo da se to poboljsa,usavrsi. Auto industrijom ne moze da se pohvali svaka zemlja,a mi smo ovo nase procerdali i dali u bescenje Italijanima.

Milan

pre 9 godina

2006 sam kupio jednu od poslednje serije, 2001 godište. Kada sam kupovao ljudi mi govorili da nisam normalan, da za te pare imam Golfa 3 sa samo 166.666 km, da je ta Skoda njesra itd.
I eto, posle svih ovih godina mene moja Felicita sluzi, bio sa njom na morima, planinana, cak i do Rima sam stigao i za sve to vreme me nije ni jedanput ostavila na putu. Prostran, udoban, jednostavan i zauvek pouzdan auto.
Da ima klimu be bi je nikada ni menjao....

Milan

pre 9 godina

2006 sam kupio jednu od poslednje serije, 2001 godište. Kada sam kupovao ljudi mi govorili da nisam normalan, da za te pare imam Golfa 3 sa samo 166.666 km, da je ta Skoda njesra itd.
I eto, posle svih ovih godina mene moja Felicita sluzi, bio sa njom na morima, planinana, cak i do Rima sam stigao i za sve to vreme me nije ni jedanput ostavila na putu. Prostran, udoban, jednostavan i zauvek pouzdan auto.
Da ima klimu be bi je nikada ni menjao....

Zemun

pre 9 godina

A mi ono djubre pravili tolike godine,ni na kraj pameti nam nije bilo da se to poboljsa,usavrsi. Auto industrijom ne moze da se pohvali svaka zemlja,a mi smo ovo nase procerdali i dali u bescenje Italijanima.

Milos

pre 9 godina

Ja sam imao jako losa iskustva sa ovim automobilom. Prvo jako los dizel motor 1.9D, verovatno najgori dizel motor na svetu, prelazi u proseku 130000 km do generalne sta god da mu radis, a kao VW je, mada sam posle saznao da su to neke skart serije koje su se proizvodile u meksiku.
Primerak koji sam imao bio je izuzetno nepouzdan, stalno se kvario, bile su to najrazlicitije vrste kvarova i na kraju jedva sam uspeo da ga se otarasim...

Mogu da prihvatim da nisam imao srece, da sam naisao na jako los primerak jer sam cuo od drugih ljudi da nisu imali toliko problema, ali taj 1.9D je los na svakom...

U svakom slucaju Felicija generalno nije bio los auto za to vreme ali je tek od modela Fabia Skoda pocela da proizvodi ozbiljne automobile, tako da Felicija jeste neka prekretnica, pocetak saradnje, model koji je zrtvovan da za buduce mnogo bolje modele

zaboravljate

pre 9 godina

zaboravljate, ljudi da to vise nije skoda. skoda je bila pre nego sto je volksvagen kupio. to je bila skoda, gori auto od nase zastave. a sada je to sve volksvagen , i gde neka skoda moze biti bolja od volksvagena, gde kopija moze biti bolja od originala. sve je to tehnika i delovi volksvagen. a samo je ona nalepnica i znak isti. tj cak je volksvagen i promenio znak , modernizovao ga. eto , nisam ljubitelj volksvagena ali tako je, za mene je Alfa Romeo the best, ali o ukusima se ne raspravlja.

Moca

pre 9 godina

Skoda Felicia, ono sto je nasa Florida mogla da bude - prostrana, savremeno dizajnirana, sa pouzdanom mehanikom i par boljki, razume se. Ovako, iz Kragujevca je do 2008. izlazilo djubre na 4 tocka, dok je iste godine Skoda predstavila Superb. Tuzna prica srpskog mentaliteta.

Uros Ajdukovic

pre 9 godina

E,pa ovako...1998 godine kupio sam novu Skodu Feliciju 1,3 GLX{u ful opremi}jos uvek je napred imala staru masku..Imala je {ovo je vazno-napominjem}Skodin motor{prakticno,manje vise motor od predhodne Skode Favorit}a ne Golfov motor na koga se Srbi pale..Pokazalo se da je to bila najbolji model Felicije,a to kazu svi mehanicari koji su mi odrzavali auto a predhodno bili na obuci u Skodinim fabrikama u Cehoslovackoj..Laka za odrzavanje,jeftini delovi{mnogo jeftiniji od Golfa}motor je mogao da "proguta"svakakav benzin koji se u to vreme prodavao ..Vozio sam je tacno 10 godina a da me nikad,ali nikada nije izdala{uz normalno servis jedanput godisnje}..Platio sam je novu secam se 16.800 maraka{1998 godine} a prodao je 2007 godine za 4.ooo Eura,jer sam opet kupio nov auto...Ovo je omaz mojoj dobroj Skodici-ostace zauvek deo mojih secanja...

bivsi

pre 9 godina

model koji je oznacio prekretnicu je Favorit, jer je bio prvenac sa prednjim pogonom i petostepenim menjacem.
Felicija nije nista drugo do restilizovanog Favorit-a, sto svako moze da proveri po gotovo svim mehanickim delovima, a i motori 1.3 su isti.
Inace, pre nego 'opljunete' po cesima pogledajte samo koliko patenata pripada njima, ukljucujuci i menjac sa sinhronima!

nevski

pre 9 godina

kao bivsi vlasnik opisacu samo jedan kvar. Usred zime,u toku voznje,pukne mi selna na crevu hladnjaka,auto prokuva,pokrive se ventili,blok(aluminijumski) mora na obradu.Odem kod majstora,napravi covek spisak delova kao tapet,mora blok da nosi ba obradu...kazem,radi sta moras.Zove me tri dana kasnije,auto sredjen tip top,posle toga nijedan problem nikad vise,delovi(brdo),obrada glave bloka,ruke majstora,suma sumarum 130 evra....Prodao sam je,vreme je pregazilo,ali, mislim da nikad vise necu voziti auto kome je odrzavanje maltene dzaba bilo.

Spider

pre 9 godina

Skoda je napravila skoro 1.5 milion Felicija za 7 godina. Stvarno neverovatno! Poredjenja radi, u Zastavi je ukupno proizvedeno oko 1.1 milion keceva (Zastava 101) i oko 870,000 Yugica.

Daki

pre 9 godina

Odrastao sam u 1000mb I 120l Skodilaku I NIKADA nas nije nigde ostavio.Jeftino odrzavanje i udobnija od svih iz klase (o zastavi da ne pricam)Potpisujem da bih pre Superb nego Pasata !

buda majstor

pre 9 godina

Da mi je neko rekao nesto lepo o skodi do 2003. smejao bih se...vozio sam skoro sve i imao alfe, pezoe, renoe, simku, fijate ,fordove,Bmw,,, a 2003 . probao kod Koleta Vidovdan fabiju 1.4 68 ks bregasta sa strane... elegans i uzeo za gradske potrebe. Malo trosila [oko 6 l.], bez ikakvog kvara , prodao posle dve godine i uzeo fabiju sport 1.4 16V 100 ks, alu felne 15 cola, gume 195/50 R15 . Sad sam na 65.000 km i samo levi podizac prozora promenio (6.000 din) i dva silen bloka za prednje torzije po 1.500 din.od audija. Na 50.000 km drugi set guma mislen pilot egzalto p2 .Deset godina farba kao nova...bez garaze! U gradu tesko ispod 8 L. , pri 120 km 6 l, pri 180 km - 18 ! Amortizeri na 98% top stanje.
Sledeci , ako bog da oktavija d sa 140 ks , cvrsta, utegnuta , kvalitetni materijali , pouzdana, ekonomicna, gepek 500 l. i brza! Po ceni skoro desetak kila jevtinija od audija i pasata, a isti motori, menjaci, spone, silen blokovi, elektrika, vešanje...! best by!

Zrenjaninac

pre 9 godina

Skoda Felicija je poslzuila samo da se uzmu pare na izgled i senzaciju, da bi se isfinansirala Octavia i Fabia. Mogu da potvrdim i ja uzasno iskustvo koje je imao @Milos. Imao sam 1.9D iz 1999 godine, dakle facelift model koji je trebao biti bolji. Kupljen je sa pet navrsenih godina i 100.000 km. Zadrzao se kod mene manje od dve godine. Za to vreme, svaka dva meseca mi je auto stajao kod mehanicara. Izuzetno lose napravljen sa delovima loseg kvaliteta; pumpa za vodu, creva za vodu, katastrofalna elektronika na koji mi je komsija iz ulice autoelektricar potrosio vise od pola dana da ispremesta iz razvodne kutije sve sto treba, premoscavanja itd. Ovi dizel motori bili su pravljeni u Meksiku u VW fabrici, od neke jeftine mekane legure i tacno tako kako je i Milos rekao, sa 130.000 su zahtevali generalku. Karike spasavaju auto sledecih 10-15.000 km, i opet pocinje dim na cepu, dim iz auspuha i ostalo. Slede problemi sa termostatom, pa opet sa vodenom pumpom i tako u beskrajan krug koji se pretvara u spiralu. Udobnost nije nista posebno, uz relativno lose i tvrdo oslanjanje. Tanka i kruta sedista, sa losom zvucnom izolacijom ga ne kandiduju za duza putovanja. Laknulo mi je kad sam ga prodao, a izgubio sam na njemu ogroman novac. Jedine dve stvari koje su dobre; izgleda i dan danas dobro i spolja i iznutra (facelift verzija). Ima odlicnu, gotovo neverovatnu ponudu prostora, narocito kada se uzme u obzir da je u pitanju auto iz Polo/Corsa klase. I to je sve sto je dobro.

Nesh

pre 9 godina

Felicija zauzima svoje mesto u istoriji Skode.Ali temelji su postavljeni između dva rata,kada VW nije ni postojao,a Skoda pravila model Laurin&Klement,pojam auto tog vremena.Nastavak 90-tih i prelazak pod okrilje VW je bio prirodan povratak na staze stare slave.Felicija je imala prethodnika,a to je bio model Favorit(inače ime uspešne fabrike bicikala u Čehoslovačkoj),koji je po tehn.rešenjima,motoru i pouzdanosti bio "pokazna vežba" za naše modele 101,yugo i Florida,i nije ni čudo što je poslužio
kao platforna za Feliciju.Model Octavia je zacementirao uspeh Skode i lansirao je u orbitu.Vozim Octaviu 1,6 TDI iz 2011,a pre toga 1,6 benz iz 1999 god. i ta dva modela se generacijski razlikuju u korist ove nove dosta.Prva je imala poprilično kvarova,naročito kada su originalni delovi došli na zamenu i to su bili uobičajeni kvarovi za taj model.Ova iz 2011 je auto sa zaista modernim i naprednim rešenjima,počev od vešanja,motora,opreme,potrošnje i održavana(veliki servis na 210,000 km.u Nemačkoj,180,000 km.kod nas)itd.Izvesno je danas da koncern VW kao vlasnik Skode pravi zaokret u pozicioniranju brenda,lansirajući modele Rapid/Spaceback pokušavajući sa zakašnjenjem da odgovori Daciji na nisko niskobudžetni segment,gde su oni već pokupili kajmak,pri tome ne nudeći ništa novo sem retro(gradnog)stila,skromne opreme i neubedljivih motora.Možda je pravi dobitnik Octavia,jer pre 15 god.sresti taj auto na Nemačkim putevima je bila retkost,a danas je pojam dobrog automobile.

buda majstor

pre 9 godina

Sale Q7: Bolje da te ne otvaram sa tim audijem... ako si posten i ako ti auto nije nov, ispricaj koliko si hiljadarki dao na popravke , od menjaca, elektronike, pa na dalje. A ja mogu da ti posaljem nemacki Auto motor und sport , gde sahranjuju baš audi vec na 30.000 km....

Block

pre 9 godina

Kad kazemo, vidi Skodu, a sta smo mi uradili sa Zastavom, treba biti iskren. Iako pedantni i solidni inzenjeri, nisu Cesi razvili ovako Skodu vec je to uradio VW. Naprosto radi se o malo jeftinijim klonovima modela iz Volfsburga. Zastava sama za sebe nije imala ama nikakvu sansu posebno 90-ih dok smo bili pod sankcijama. Mi smo propustili jednu od najbitnijih decenija u globalnoj ekonomiji i Zastava je bila osudjena na propast. Karte su (ne samo u auto industriji) u Evropi podeljene a nama mozda zapadnu mrvice.

Felicia je tranzicioni model od bledunjavog istocnoevropskog modela do solidnih Fabie, Octavie i Superba. Meni je uvek bila ruzna.

uredni neplatisa

pre 9 godina

Kapa dole Cesima. Sve sto je Zastava mogla da uradi - uradila je Skoda sa VW.

Da, uticaj VW je "primetan" - recimo menjac od Octavie je primetno identican menjacu u Golfa 3.

Dejan L

pre 9 godina

Imali smo osnovnu verziju sa 1.3 motorom, koji nije VW motor, već pravi češki.
Prešla je 124.000km kada je stradala u saobraćajnoj nezgodi, a toliko je bila pouzdana da je to neverovatno. Par sitnica u vidu krajeva spona po 450din, bravica gepeka i levi rub je korodirao. Za 8 godina, to je ništa, sitnice, da je bila garažirana, nikada ne bi korodirala.
Kupiti Škodu, znači kupiti pouzdanost. Sve ostale dizajnerske krikove i moderne prolazne modele isključivo vade novac iz novčanika, pa neka je Škoda i dosadna i ružna, bar se ne kvari nikada

Aca

pre 9 godina

Kupio sam polovnu Skodu Superb, 2011. godiste. Motor 1.6 TDI. Sobzirom na velicinu i tezinu, potrosnja je vise nego smesna (4,5 litara na 100 km). Pozadi mesta da Divac 'ladno sedi bez da udara kolenima u prednje sediste. Vrata gepeka mogu da se otvaraju sa ili bez da dizes zadnje staklo (tween door funkcija). Generalni utisak-auto kao ladja, udoban, komforan i za duga putovanja bez da se umoris. U rangu Passata ili A6. Sa Skodom sam prezadovoljan.

mille grobar

pre 9 godina

Vozio sam felicije sa benzinskim i dizel motorom i obe generacije fabije,kao sluzbeni auto...Sto neko rece,felicije trule kao yugic a na oba dizelasa 1.9,koja smo imali,generalna na 100 000 i odmah smo ih prodaliNeverovatna stvar je da su oba dizelasa pratila u kvarovima jedna drugu,tako da su bas imale "genetskih" mana.Jako los ali i udoban i komforan auto. Fabije su za svaku preporuku,ovu stariju(dizel) vozimo vec deceniju,presla 300 000,izarcena...al ide! Skoro smo sa njome bas presli put od 1000 km,nas pet u autu,ide ko metak!Mali je potrosac,jedina mana do sada je bila elektronika,vezano za brave i to je to za sve ove godine.Auto za svaku preporuku!

NNSS

pre 9 godina

Kao i nije bila losa ta Felicija kako pricaju.
Ali ja cesce na ulici vidjam Reno 4 nego Feliciju.
Kako se pojavila Fabia, Feliciju vise nigde da vidis na ulici. Cudo!

Bingo

pre 9 godina

najbolji auto danasnjice: Skoda! Ko ga nije imao neka preskoci negtivne komentare.
(TDI, 17. oktobar 2014 13:28)
Gospodine,u pravu ste.Ja sam prešao sa Insignije na novu Octaviju i preporodio se.

Jevtic Sasa

pre 9 godina

Posle peugeot 405, 406, vw, audi, sve dizel, po prvi put evo vec 2 godine vozim skodu superb tdi sa 140ps, 2 litra, presao sam 50000km i mogu svakome da drugarski preporucim taj auto! Vrhunska izrada, dizajn, komfor, potrosnja!

Mensel

pre 9 godina

O ozbiljnosti i kvalitetu Škoda fabrike i vozila dosta govori sledeći podatak:
Ove godine je do 01.10.2014. napravljeno i isporučeno 780.000 škoda. Na putu su da dostignu godišnju proizvodnju od 1.000.000 vozila.

Dovla

pre 9 godina

Extra auto ! Ja ga imam od 1997! Tj 17god auto izgleda kao nov! Malo mu je krenula korozija na blatobranima , al nista strasno-sanirano ! Presao skoro 200hilj ! Mortizeri se dobro drze! Motor je malo osvezen, nove karike - cisto smo ga otvorili radi kontrole ! Ugradili smo mu klimu i nista nismo imali od vecih kvarova!
Sad bih rado opet uzeo Skodu npr ovaj nov Rapid !

VL privatnik

pre 9 godina

imam skodu feliciju 2000.to godiste GLX 1.3, presla preko 100hiljada. prvi vladnik. odlicna. sta je robe preterala.... zadnja sedista se deljeno (2plus1) preklapaju. ne da greje... zimi je milina putovati. jedino sto nema servo.... to je ubistvo

Bg

pre 9 godina

Ja bas vozim jednu takvu! Trosi 5 l dizela i sve popravke koje sam dosad imao su bile jeftine. Prodajem je sad da uzmem pasata 5.5 karavan pa ako ima zainteresovanih neka se jave 066/9219683

ZNBg

pre 9 godina

S obzirom na cenu i klasu kojoj pripada Felicia je imala samo jednu veću manu: slabu antikorozivnu zaštitu. U celini je bila veliki skok u odnosu na Favorita.

Vozio sam mnogo stariju Škodu 105, sa motorom pozadi. Te škode su koncepcijski 20 godina kasnile za Zastavinim automobilima kao što su bili Yugo i Z101, ali su ih po pouzdanosti, kvalitetu izrade i trajnosti nadmašile. A i cena škode je bila znatno povoljnija, otprilike u nivou Yuga koji je mnogo manji i praktično je 1 klasa ispod. Z101 je bila skuplja za 20-30%.

Zhaki`

pre 9 godina

I ja sam vlasnik nesrecnog 1.9 D motora. Prava katastrofa. Godiste 2000 presao sam 120000 i kaput. znam i ljude koji su sa benzincem 1.6 isto radili generlnu na 100000. Karoserija je na 1.9 ko tenk ali motor je iz nekih krivih dotrajalih kalupa Wolksvagena.LJudi najbolji su oni tipovi motor koje voze brze poste. Kad kod njih izdrze.....e to je dokazano.Skoda je imala mislim jedan model ne znam koji,kojeg su sve expres poste korostile. Inace skoda na ceskom znaci steta

Da da

pre 9 godina

Lose su savetovali za Golf 3, naravon da ne, bolji izbor je Golf 2, salu na stranu, na parkingu je bilo par Felicija i slicno Golf-a 2, pogadjate sve Felicije su davno na otpadu, trule do neprepoznatljivosti, Golfovi se i dalje voze, maltene ni jedan nema ni trunku korozije.

Potpuno nebitan detalj, dok ne svhatite da svi ti automobili iz kooperacije, Skode, Dacie, nas Fiat (ne 500L vec punto), valjaju taman da ih kupis nov i prodas posle max 5 godina. Kvalitet je otprilike duplo losiji, trajsnost i vise nego duplo manja.

Nekome odgovara, meni ipak nije to to.

gazzu

pre 9 godina

Imao sam verziju 1.3, 2001 godiste. Kad sam je kupio imala je na cajgeru 27000km. Auto je jako neudoban, veliki potrosac, ubacio sam i plin. Ima dvogrli karburator koji poprilicno srce. Predhodni favorit je bio bolji sto se tice potrosnje. Ali sto se tice odrzavanja tu je super, dosta jeftinih delova. U svakom slucaju nije lose, ali daleko je to od dobrog auta.

mille grobar

pre 9 godina

Vozio sam felicije sa benzinskim i dizel motorom i obe generacije fabije,kao sluzbeni auto...Sto neko rece,felicije trule kao yugic a na oba dizelasa 1.9,koja smo imali,generalna na 100 000 i odmah smo ih prodaliNeverovatna stvar je da su oba dizelasa pratila u kvarovima jedna drugu,tako da su bas imale "genetskih" mana.Jako los ali i udoban i komforan auto. Fabije su za svaku preporuku,ovu stariju(dizel) vozimo vec deceniju,presla 300 000,izarcena...al ide! Skoro smo sa njome bas presli put od 1000 km,nas pet u autu,ide ko metak!Mali je potrosac,jedina mana do sada je bila elektronika,vezano za brave i to je to za sve ove godine.Auto za svaku preporuku!

steta

pre 9 godina

sad je vec sasvim druga pesma,ali samo kad se setim prva oktavija kombi u zenevi..vrag mi neda mira ajde da pogledam i to cudo,sednem,sedista uska nikakva,sve sto dirnes rukom jeftino ko casa od jogurta..neki ljudi iza otvorise gepek,gledaju,nesto mrmljaju,malo zalupise vratima,a joj,sav se strese,kad mi nisu usi otpale..

Ivan

pre 9 godina

Neznalice mogu da pricaju lose o Skodi jedino ako nisu upuceni kakav je to auto. 100% VW ali sa ceskim podesavanjem,provereni TDI 1.9 motor najpouzdaniji na svetu o Octaviji koju vozim,najjaci auto od svih dosad koje sam imao,Opel mu nije ni do kolena,duplo slabiji motor uz istu potrosnju a o limariji da i ne pricamo to svi znaju.

110R

pre 9 godina

odlican auto, u opremi 1.3GLX sa karburatorom, nema greske! jos ako se nadje ona serija za zapadno trziste sa airbag-ovima, em bolja zastita, em su bili do detalja odradjeni, ali ipak do favorita su bile prave skode, ceski inzenjering.

drmr

pre 9 godina

Vozim upravo jednu takvu :) 96g sve u svemu auto je extra manje vise malo poskupi delovi al ajde primer trap nemozes bez 100 eura da sredis tako i zadnji itd a auto u cenovnom rangu od 500-do 1000 :) ali ipak 1.3 plin ma sit se navozah a ide ko ludo kakav jugo kakav golf

Zorz

pre 9 godina

Ortak vozio favorit skodu sto je preteca feliciji.Auto klot nista od opreme ali nije stao nikad samo manje opravke.Prodao ga liku u nasem mestu jos ga vozi.A ja mislio polomotina.Da je ruzan to stoji ali mislim da sluzi dobro svrsi.

laki je nervozan

pre 9 godina

Ajde prestanite sa tim kako vas auto nikad nigde nije ostavio. To čitam o svim autima i o svakoj marki i modelu. Koja je svrha tih komentara. Hoćete li da vam nabrajam kolok sam sreo boljih auta od jugića a bili su pokvareni na sred puta.
Poenta je u tome da auto koji ima bar malo pristojan motor i relativno dobro održavanje teško da će vas negde ostaviti, bez nek nezgode.

zaboravljate

pre 9 godina

zaboravljate, ljudi da to vise nije skoda. skoda je bila pre nego sto je volksvagen kupio. to je bila skoda, gori auto od nase zastave. a sada je to sve volksvagen , i gde neka skoda moze biti bolja od volksvagena, gde kopija moze biti bolja od originala. sve je to tehnika i delovi volksvagen. a samo je ona nalepnica i znak isti. tj cak je volksvagen i promenio znak , modernizovao ga. eto , nisam ljubitelj volksvagena ali tako je, za mene je Alfa Romeo the best, ali o ukusima se ne raspravlja.

Ivan

pre 9 godina

Neznalice mogu da pricaju lose o Skodi jedino ako nisu upuceni kakav je to auto. 100% VW ali sa ceskim podesavanjem,provereni TDI 1.9 motor najpouzdaniji na svetu o Octaviji koju vozim,najjaci auto od svih dosad koje sam imao,Opel mu nije ni do kolena,duplo slabiji motor uz istu potrosnju a o limariji da i ne pricamo to svi znaju.

Da da

pre 9 godina

Lose su savetovali za Golf 3, naravon da ne, bolji izbor je Golf 2, salu na stranu, na parkingu je bilo par Felicija i slicno Golf-a 2, pogadjate sve Felicije su davno na otpadu, trule do neprepoznatljivosti, Golfovi se i dalje voze, maltene ni jedan nema ni trunku korozije.

Potpuno nebitan detalj, dok ne svhatite da svi ti automobili iz kooperacije, Skode, Dacie, nas Fiat (ne 500L vec punto), valjaju taman da ih kupis nov i prodas posle max 5 godina. Kvalitet je otprilike duplo losiji, trajsnost i vise nego duplo manja.

Nekome odgovara, meni ipak nije to to.

steta

pre 9 godina

sad je vec sasvim druga pesma,ali samo kad se setim prva oktavija kombi u zenevi..vrag mi neda mira ajde da pogledam i to cudo,sednem,sedista uska nikakva,sve sto dirnes rukom jeftino ko casa od jogurta..neki ljudi iza otvorise gepek,gledaju,nesto mrmljaju,malo zalupise vratima,a joj,sav se strese,kad mi nisu usi otpale..

Milan

pre 9 godina

2006 sam kupio jednu od poslednje serije, 2001 godište. Kada sam kupovao ljudi mi govorili da nisam normalan, da za te pare imam Golfa 3 sa samo 166.666 km, da je ta Skoda njesra itd.
I eto, posle svih ovih godina mene moja Felicita sluzi, bio sa njom na morima, planinana, cak i do Rima sam stigao i za sve to vreme me nije ni jedanput ostavila na putu. Prostran, udoban, jednostavan i zauvek pouzdan auto.
Da ima klimu be bi je nikada ni menjao....

Dejan L

pre 9 godina

Imali smo osnovnu verziju sa 1.3 motorom, koji nije VW motor, već pravi češki.
Prešla je 124.000km kada je stradala u saobraćajnoj nezgodi, a toliko je bila pouzdana da je to neverovatno. Par sitnica u vidu krajeva spona po 450din, bravica gepeka i levi rub je korodirao. Za 8 godina, to je ništa, sitnice, da je bila garažirana, nikada ne bi korodirala.
Kupiti Škodu, znači kupiti pouzdanost. Sve ostale dizajnerske krikove i moderne prolazne modele isključivo vade novac iz novčanika, pa neka je Škoda i dosadna i ružna, bar se ne kvari nikada

Zemun

pre 9 godina

A mi ono djubre pravili tolike godine,ni na kraj pameti nam nije bilo da se to poboljsa,usavrsi. Auto industrijom ne moze da se pohvali svaka zemlja,a mi smo ovo nase procerdali i dali u bescenje Italijanima.

Milos

pre 9 godina

Ja sam imao jako losa iskustva sa ovim automobilom. Prvo jako los dizel motor 1.9D, verovatno najgori dizel motor na svetu, prelazi u proseku 130000 km do generalne sta god da mu radis, a kao VW je, mada sam posle saznao da su to neke skart serije koje su se proizvodile u meksiku.
Primerak koji sam imao bio je izuzetno nepouzdan, stalno se kvario, bile su to najrazlicitije vrste kvarova i na kraju jedva sam uspeo da ga se otarasim...

Mogu da prihvatim da nisam imao srece, da sam naisao na jako los primerak jer sam cuo od drugih ljudi da nisu imali toliko problema, ali taj 1.9D je los na svakom...

U svakom slucaju Felicija generalno nije bio los auto za to vreme ali je tek od modela Fabia Skoda pocela da proizvodi ozbiljne automobile, tako da Felicija jeste neka prekretnica, pocetak saradnje, model koji je zrtvovan da za buduce mnogo bolje modele

Bingo

pre 9 godina

najbolji auto danasnjice: Skoda! Ko ga nije imao neka preskoci negtivne komentare.
(TDI, 17. oktobar 2014 13:28)
Gospodine,u pravu ste.Ja sam prešao sa Insignije na novu Octaviju i preporodio se.

buda majstor

pre 9 godina

Da mi je neko rekao nesto lepo o skodi do 2003. smejao bih se...vozio sam skoro sve i imao alfe, pezoe, renoe, simku, fijate ,fordove,Bmw,,, a 2003 . probao kod Koleta Vidovdan fabiju 1.4 68 ks bregasta sa strane... elegans i uzeo za gradske potrebe. Malo trosila [oko 6 l.], bez ikakvog kvara , prodao posle dve godine i uzeo fabiju sport 1.4 16V 100 ks, alu felne 15 cola, gume 195/50 R15 . Sad sam na 65.000 km i samo levi podizac prozora promenio (6.000 din) i dva silen bloka za prednje torzije po 1.500 din.od audija. Na 50.000 km drugi set guma mislen pilot egzalto p2 .Deset godina farba kao nova...bez garaze! U gradu tesko ispod 8 L. , pri 120 km 6 l, pri 180 km - 18 ! Amortizeri na 98% top stanje.
Sledeci , ako bog da oktavija d sa 140 ks , cvrsta, utegnuta , kvalitetni materijali , pouzdana, ekonomicna, gepek 500 l. i brza! Po ceni skoro desetak kila jevtinija od audija i pasata, a isti motori, menjaci, spone, silen blokovi, elektrika, vešanje...! best by!

Daki

pre 9 godina

Odrastao sam u 1000mb I 120l Skodilaku I NIKADA nas nije nigde ostavio.Jeftino odrzavanje i udobnija od svih iz klase (o zastavi da ne pricam)Potpisujem da bih pre Superb nego Pasata !

Block

pre 9 godina

Kad kazemo, vidi Skodu, a sta smo mi uradili sa Zastavom, treba biti iskren. Iako pedantni i solidni inzenjeri, nisu Cesi razvili ovako Skodu vec je to uradio VW. Naprosto radi se o malo jeftinijim klonovima modela iz Volfsburga. Zastava sama za sebe nije imala ama nikakvu sansu posebno 90-ih dok smo bili pod sankcijama. Mi smo propustili jednu od najbitnijih decenija u globalnoj ekonomiji i Zastava je bila osudjena na propast. Karte su (ne samo u auto industriji) u Evropi podeljene a nama mozda zapadnu mrvice.

Felicia je tranzicioni model od bledunjavog istocnoevropskog modela do solidnih Fabie, Octavie i Superba. Meni je uvek bila ruzna.

Bg

pre 9 godina

Ja bas vozim jednu takvu! Trosi 5 l dizela i sve popravke koje sam dosad imao su bile jeftine. Prodajem je sad da uzmem pasata 5.5 karavan pa ako ima zainteresovanih neka se jave 066/9219683

buda majstor

pre 9 godina

Sale Q7: Bolje da te ne otvaram sa tim audijem... ako si posten i ako ti auto nije nov, ispricaj koliko si hiljadarki dao na popravke , od menjaca, elektronike, pa na dalje. A ja mogu da ti posaljem nemacki Auto motor und sport , gde sahranjuju baš audi vec na 30.000 km....

drmr

pre 9 godina

Vozim upravo jednu takvu :) 96g sve u svemu auto je extra manje vise malo poskupi delovi al ajde primer trap nemozes bez 100 eura da sredis tako i zadnji itd a auto u cenovnom rangu od 500-do 1000 :) ali ipak 1.3 plin ma sit se navozah a ide ko ludo kakav jugo kakav golf

Nesh

pre 9 godina

Felicija zauzima svoje mesto u istoriji Skode.Ali temelji su postavljeni između dva rata,kada VW nije ni postojao,a Skoda pravila model Laurin&Klement,pojam auto tog vremena.Nastavak 90-tih i prelazak pod okrilje VW je bio prirodan povratak na staze stare slave.Felicija je imala prethodnika,a to je bio model Favorit(inače ime uspešne fabrike bicikala u Čehoslovačkoj),koji je po tehn.rešenjima,motoru i pouzdanosti bio "pokazna vežba" za naše modele 101,yugo i Florida,i nije ni čudo što je poslužio
kao platforna za Feliciju.Model Octavia je zacementirao uspeh Skode i lansirao je u orbitu.Vozim Octaviu 1,6 TDI iz 2011,a pre toga 1,6 benz iz 1999 god. i ta dva modela se generacijski razlikuju u korist ove nove dosta.Prva je imala poprilično kvarova,naročito kada su originalni delovi došli na zamenu i to su bili uobičajeni kvarovi za taj model.Ova iz 2011 je auto sa zaista modernim i naprednim rešenjima,počev od vešanja,motora,opreme,potrošnje i održavana(veliki servis na 210,000 km.u Nemačkoj,180,000 km.kod nas)itd.Izvesno je danas da koncern VW kao vlasnik Skode pravi zaokret u pozicioniranju brenda,lansirajući modele Rapid/Spaceback pokušavajući sa zakašnjenjem da odgovori Daciji na nisko niskobudžetni segment,gde su oni već pokupili kajmak,pri tome ne nudeći ništa novo sem retro(gradnog)stila,skromne opreme i neubedljivih motora.Možda je pravi dobitnik Octavia,jer pre 15 god.sresti taj auto na Nemačkim putevima je bila retkost,a danas je pojam dobrog automobile.

Jevtic Sasa

pre 9 godina

Posle peugeot 405, 406, vw, audi, sve dizel, po prvi put evo vec 2 godine vozim skodu superb tdi sa 140ps, 2 litra, presao sam 50000km i mogu svakome da drugarski preporucim taj auto! Vrhunska izrada, dizajn, komfor, potrosnja!

NNSS

pre 9 godina

Kao i nije bila losa ta Felicija kako pricaju.
Ali ja cesce na ulici vidjam Reno 4 nego Feliciju.
Kako se pojavila Fabia, Feliciju vise nigde da vidis na ulici. Cudo!

Dovla

pre 9 godina

Extra auto ! Ja ga imam od 1997! Tj 17god auto izgleda kao nov! Malo mu je krenula korozija na blatobranima , al nista strasno-sanirano ! Presao skoro 200hilj ! Mortizeri se dobro drze! Motor je malo osvezen, nove karike - cisto smo ga otvorili radi kontrole ! Ugradili smo mu klimu i nista nismo imali od vecih kvarova!
Sad bih rado opet uzeo Skodu npr ovaj nov Rapid !

gazzu

pre 9 godina

Imao sam verziju 1.3, 2001 godiste. Kad sam je kupio imala je na cajgeru 27000km. Auto je jako neudoban, veliki potrosac, ubacio sam i plin. Ima dvogrli karburator koji poprilicno srce. Predhodni favorit je bio bolji sto se tice potrosnje. Ali sto se tice odrzavanja tu je super, dosta jeftinih delova. U svakom slucaju nije lose, ali daleko je to od dobrog auta.

mille grobar

pre 9 godina

Vozio sam felicije sa benzinskim i dizel motorom i obe generacije fabije,kao sluzbeni auto...Sto neko rece,felicije trule kao yugic a na oba dizelasa 1.9,koja smo imali,generalna na 100 000 i odmah smo ih prodaliNeverovatna stvar je da su oba dizelasa pratila u kvarovima jedna drugu,tako da su bas imale "genetskih" mana.Jako los ali i udoban i komforan auto. Fabije su za svaku preporuku,ovu stariju(dizel) vozimo vec deceniju,presla 300 000,izarcena...al ide! Skoro smo sa njome bas presli put od 1000 km,nas pet u autu,ide ko metak!Mali je potrosac,jedina mana do sada je bila elektronika,vezano za brave i to je to za sve ove godine.Auto za svaku preporuku!

Moca

pre 9 godina

Skoda Felicia, ono sto je nasa Florida mogla da bude - prostrana, savremeno dizajnirana, sa pouzdanom mehanikom i par boljki, razume se. Ovako, iz Kragujevca je do 2008. izlazilo djubre na 4 tocka, dok je iste godine Skoda predstavila Superb. Tuzna prica srpskog mentaliteta.

uredni neplatisa

pre 9 godina

Kapa dole Cesima. Sve sto je Zastava mogla da uradi - uradila je Skoda sa VW.

Da, uticaj VW je "primetan" - recimo menjac od Octavie je primetno identican menjacu u Golfa 3.

Aca

pre 9 godina

Kupio sam polovnu Skodu Superb, 2011. godiste. Motor 1.6 TDI. Sobzirom na velicinu i tezinu, potrosnja je vise nego smesna (4,5 litara na 100 km). Pozadi mesta da Divac 'ladno sedi bez da udara kolenima u prednje sediste. Vrata gepeka mogu da se otvaraju sa ili bez da dizes zadnje staklo (tween door funkcija). Generalni utisak-auto kao ladja, udoban, komforan i za duga putovanja bez da se umoris. U rangu Passata ili A6. Sa Skodom sam prezadovoljan.

laki je nervozan

pre 9 godina

Ajde prestanite sa tim kako vas auto nikad nigde nije ostavio. To čitam o svim autima i o svakoj marki i modelu. Koja je svrha tih komentara. Hoćete li da vam nabrajam kolok sam sreo boljih auta od jugića a bili su pokvareni na sred puta.
Poenta je u tome da auto koji ima bar malo pristojan motor i relativno dobro održavanje teško da će vas negde ostaviti, bez nek nezgode.

Zrenjaninac

pre 9 godina

Skoda Felicija je poslzuila samo da se uzmu pare na izgled i senzaciju, da bi se isfinansirala Octavia i Fabia. Mogu da potvrdim i ja uzasno iskustvo koje je imao @Milos. Imao sam 1.9D iz 1999 godine, dakle facelift model koji je trebao biti bolji. Kupljen je sa pet navrsenih godina i 100.000 km. Zadrzao se kod mene manje od dve godine. Za to vreme, svaka dva meseca mi je auto stajao kod mehanicara. Izuzetno lose napravljen sa delovima loseg kvaliteta; pumpa za vodu, creva za vodu, katastrofalna elektronika na koji mi je komsija iz ulice autoelektricar potrosio vise od pola dana da ispremesta iz razvodne kutije sve sto treba, premoscavanja itd. Ovi dizel motori bili su pravljeni u Meksiku u VW fabrici, od neke jeftine mekane legure i tacno tako kako je i Milos rekao, sa 130.000 su zahtevali generalku. Karike spasavaju auto sledecih 10-15.000 km, i opet pocinje dim na cepu, dim iz auspuha i ostalo. Slede problemi sa termostatom, pa opet sa vodenom pumpom i tako u beskrajan krug koji se pretvara u spiralu. Udobnost nije nista posebno, uz relativno lose i tvrdo oslanjanje. Tanka i kruta sedista, sa losom zvucnom izolacijom ga ne kandiduju za duza putovanja. Laknulo mi je kad sam ga prodao, a izgubio sam na njemu ogroman novac. Jedine dve stvari koje su dobre; izgleda i dan danas dobro i spolja i iznutra (facelift verzija). Ima odlicnu, gotovo neverovatnu ponudu prostora, narocito kada se uzme u obzir da je u pitanju auto iz Polo/Corsa klase. I to je sve sto je dobro.

mille grobar

pre 9 godina

Vozio sam felicije sa benzinskim i dizel motorom i obe generacije fabije,kao sluzbeni auto...Sto neko rece,felicije trule kao yugic a na oba dizelasa 1.9,koja smo imali,generalna na 100 000 i odmah smo ih prodaliNeverovatna stvar je da su oba dizelasa pratila u kvarovima jedna drugu,tako da su bas imale "genetskih" mana.Jako los ali i udoban i komforan auto. Fabije su za svaku preporuku,ovu stariju(dizel) vozimo vec deceniju,presla 300 000,izarcena...al ide! Skoro smo sa njome bas presli put od 1000 km,nas pet u autu,ide ko metak!Mali je potrosac,jedina mana do sada je bila elektronika,vezano za brave i to je to za sve ove godine.Auto za svaku preporuku!

Zorz

pre 9 godina

Ortak vozio favorit skodu sto je preteca feliciji.Auto klot nista od opreme ali nije stao nikad samo manje opravke.Prodao ga liku u nasem mestu jos ga vozi.A ja mislio polomotina.Da je ruzan to stoji ali mislim da sluzi dobro svrsi.

Spider

pre 9 godina

Skoda je napravila skoro 1.5 milion Felicija za 7 godina. Stvarno neverovatno! Poredjenja radi, u Zastavi je ukupno proizvedeno oko 1.1 milion keceva (Zastava 101) i oko 870,000 Yugica.

ZNBg

pre 9 godina

S obzirom na cenu i klasu kojoj pripada Felicia je imala samo jednu veću manu: slabu antikorozivnu zaštitu. U celini je bila veliki skok u odnosu na Favorita.

Vozio sam mnogo stariju Škodu 105, sa motorom pozadi. Te škode su koncepcijski 20 godina kasnile za Zastavinim automobilima kao što su bili Yugo i Z101, ali su ih po pouzdanosti, kvalitetu izrade i trajnosti nadmašile. A i cena škode je bila znatno povoljnija, otprilike u nivou Yuga koji je mnogo manji i praktično je 1 klasa ispod. Z101 je bila skuplja za 20-30%.

Uros Ajdukovic

pre 9 godina

E,pa ovako...1998 godine kupio sam novu Skodu Feliciju 1,3 GLX{u ful opremi}jos uvek je napred imala staru masku..Imala je {ovo je vazno-napominjem}Skodin motor{prakticno,manje vise motor od predhodne Skode Favorit}a ne Golfov motor na koga se Srbi pale..Pokazalo se da je to bila najbolji model Felicije,a to kazu svi mehanicari koji su mi odrzavali auto a predhodno bili na obuci u Skodinim fabrikama u Cehoslovackoj..Laka za odrzavanje,jeftini delovi{mnogo jeftiniji od Golfa}motor je mogao da "proguta"svakakav benzin koji se u to vreme prodavao ..Vozio sam je tacno 10 godina a da me nikad,ali nikada nije izdala{uz normalno servis jedanput godisnje}..Platio sam je novu secam se 16.800 maraka{1998 godine} a prodao je 2007 godine za 4.ooo Eura,jer sam opet kupio nov auto...Ovo je omaz mojoj dobroj Skodici-ostace zauvek deo mojih secanja...

Zhaki`

pre 9 godina

I ja sam vlasnik nesrecnog 1.9 D motora. Prava katastrofa. Godiste 2000 presao sam 120000 i kaput. znam i ljude koji su sa benzincem 1.6 isto radili generlnu na 100000. Karoserija je na 1.9 ko tenk ali motor je iz nekih krivih dotrajalih kalupa Wolksvagena.LJudi najbolji su oni tipovi motor koje voze brze poste. Kad kod njih izdrze.....e to je dokazano.Skoda je imala mislim jedan model ne znam koji,kojeg su sve expres poste korostile. Inace skoda na ceskom znaci steta

VL privatnik

pre 9 godina

imam skodu feliciju 2000.to godiste GLX 1.3, presla preko 100hiljada. prvi vladnik. odlicna. sta je robe preterala.... zadnja sedista se deljeno (2plus1) preklapaju. ne da greje... zimi je milina putovati. jedino sto nema servo.... to je ubistvo

110R

pre 9 godina

odlican auto, u opremi 1.3GLX sa karburatorom, nema greske! jos ako se nadje ona serija za zapadno trziste sa airbag-ovima, em bolja zastita, em su bili do detalja odradjeni, ali ipak do favorita su bile prave skode, ceski inzenjering.

Mensel

pre 9 godina

O ozbiljnosti i kvalitetu Škoda fabrike i vozila dosta govori sledeći podatak:
Ove godine je do 01.10.2014. napravljeno i isporučeno 780.000 škoda. Na putu su da dostignu godišnju proizvodnju od 1.000.000 vozila.

bivsi

pre 9 godina

model koji je oznacio prekretnicu je Favorit, jer je bio prvenac sa prednjim pogonom i petostepenim menjacem.
Felicija nije nista drugo do restilizovanog Favorit-a, sto svako moze da proveri po gotovo svim mehanickim delovima, a i motori 1.3 su isti.
Inace, pre nego 'opljunete' po cesima pogledajte samo koliko patenata pripada njima, ukljucujuci i menjac sa sinhronima!

nevski

pre 9 godina

kao bivsi vlasnik opisacu samo jedan kvar. Usred zime,u toku voznje,pukne mi selna na crevu hladnjaka,auto prokuva,pokrive se ventili,blok(aluminijumski) mora na obradu.Odem kod majstora,napravi covek spisak delova kao tapet,mora blok da nosi ba obradu...kazem,radi sta moras.Zove me tri dana kasnije,auto sredjen tip top,posle toga nijedan problem nikad vise,delovi(brdo),obrada glave bloka,ruke majstora,suma sumarum 130 evra....Prodao sam je,vreme je pregazilo,ali, mislim da nikad vise necu voziti auto kome je odrzavanje maltene dzaba bilo.