Petak, 17.10.2014.

12:52

"Pomeranje proslave - čast Putinu"

Moskovska štampa u izveštaju o poseti Vladimira Putina Beogradu navodi da je zbog njega pomeren datum proslave godišnjice oslobođenja.

Izvor: Beta

"Pomeranje proslave - èast Putinu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

PAPA

pre 9 godina

Da li ce doveka nas narod da veruje da u politici postoje prijateljstva, jadnici, pomagaci, ..... politika je funkcionisanje na obostranu korist i prestanite da se zamajavate analizom tapsanja po ramenu i da li ruski novinari misle da smo provincija. Ne treba da nas bude briga za to. Ono sto je vazno su sporazumi koje treba da potpisemo sa njima, ekonomska saradnja i saradnja u oblasti energetike.

Oliver

pre 9 godina

Najbitnije je da je Putin napokon posetio našu zemlju. Njegov dolazak je očigledan dokaz prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Rusije, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu. Moramo podsticati zajedničke projekte i u budućnosti, jer samo tako možemo očekivati ekonomski oporavak i razvoj naše zemlje.

Бојан Илић

pre 9 godina

Vidi ga Putko kako se nakočoperio dok hoda hahaha.... Metar i žilet a hoda ko da je brdo mišića. Koja smejurija od lika.
(iKrem, 17. oktobar 2014 17:49)

Та "смејурија" , са толико година те баца на ипон , а да ни не трепнеш!
Спортиста је то, у крви му је, а не као ти, отромбољен и мрзовољан!:-)

Бојан Илић

pre 9 godina

Sve je to super, ali ce sad meni odbiti od plate da bi nadoknadili troskove!!!
(vojnik, 17. oktobar 2014 17:57)

Али ти можда добијеш стан!:-)

kripton

pre 9 godina

Velika je cast imati za gosta predsednika Rusije svetske sile Vladimira Putina. Naravno da se u takvim situacijama moraju ispostovati i odraditi odredjeni ustupci. Juce je bilo fantasticno!

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

Nikola

pre 9 godina

@maja-blago tebi, ja sam pre dva dana prelazio sa Seremetjeva na Domodedovo...prvo marsrutka do Recnoj Vokzala,pa metroom kroz Moskvu do Domodedovskaje pa opet marsrutka do Domodedova...
Patnja ima novo ime...
A guzveeee...14traka autoput sva AUTA STOJE A JA SEDIM POLAKO...

Davljenik

pre 9 godina

Učinak posete na opštem nivou nikakav. Pare bačene na pokretanje olupina iz 80tih godina prošlog veka... verovatno od sredstava namenjenih ugroženima od poplava. Oni ionako nisu u fokusu više - ovo je bila predstava za osvajanje srca onih drugih, koji sve lako zaboravljaju.

petar

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma.

Vrhunski! Nema dalje!

maxi

pre 9 godina

E ovako iz mog ugla gledano, parada je bila prilicno dobro organizovana sa raspolozivim snagama koje mi kao zemlja imamo. Ja sam bio ponosan na nasu vojsku, pa cak i ako nam je oruzje zasarelo kao sto neko rece. Meni licno je zasmetala jedna stvar za koju vidim da se u medijima i ne spominje. Preisustvo deteta u prvom redu (valjda je to Tomin unuk). Ne sto mi dete smeta (daleko bilo) nego sto je to toliko neozbiljan postupak jer je on tu kao predsednik republike a ne kao deda. Vrhunac neozbiljnosti,i dodao bih neprofesionalnosti. Sta ce na svecanoj bini unuk predsednika , pa ako je trebalo nekom detetu da se obezbedi da vidi paradu iz prvog reda sto to nije bilo dete nekog poginulog borca (sa Kosova) molim da mi se objavi komentar jer nikog ne vredjam

Neda Radovic

pre 9 godina

Jeste cast Putinu koju je i licno kao politicar i covek zasluzio, ali pre svega kao predstavniku najveceg prijateljskog naroda od vajkada do danas i simbolu naseg najodanijeg vojnog saveznika kosti cijih ratnika ce uvek lezati zajedno sa njihovim saborcima iz nasih redova u mnogim ratovima.

st

pre 9 godina

Neverovastno koliko ironicnih plitkih komentara tamo gde ne treba.
Zasto nekome smeta Rusija i Putin i parada ,a ne smeta im nedoststak nacionalne svesti ,posipanje sa pepelom kod svakog povetarca , kratkoca u pamcenju dogadjaja u bliskoj i daljoj proslosti ,strah da nas Evropa nece i ako smo poslusni itd.
Nama je Rusija potrebna jer smo politicki i ekonomski slabi i treba nam zastitnik ,da bi baram zadrzali POSTOJECE stanje i sta je u tome cudno sve male drzave na Balkanu i sire tako funkcionisu .
Iza Muslimana stoje Turci i Saudiska Arabija, ,iza Albanaca Amerika sa svojim interesima za Balkan,a Vojvodinu stalno nesto gurKaju IZ EZ i traze svoje pulene u njoj .Te zastitnike ima i Hrvatska Slovenija itd .
Upravo zbog toga nam je potrebna Rusija jer smo suvise slabi da se nas glas cuje pod pritiskom koji se vrsi nad Srbijom kada je 1918 god izgubila svoju drzavu i svoj nacionalni identitet utapljajuci se u jugoslovenstvo.

Haiyan

pre 9 godina

Prenosite kako treba,Rusi i sami kazu da smo neracionalni i nerazumni sa ovim potezima. Ako mene pitate,cast Putinu,bruka Srbiji jer pomera istorijske datume da bi se udvarala istom. Mi smo najobicnija banana drzava.

Sarajevo

pre 9 godina

@David. DSS: Šteta što niste slušali njihov telefonski razgovor. Nama je bilo dovoljno što smo čuli šta je rekao predsedniku Rusije Putinu. Jasno mu je dao do znanja da mi koračamo ka evrointegracijama ,i da sa Rusijom i dalje imamo prijateljske odnose.

Milan1989

pre 9 godina

Toliko toga nas vezuje sa Rusijom,koreni,istorija,vera,zajednicka borba,i mislim da su ovi dogadjaji danas pun pogodak za nasu drzavu. Na stranu unutrasnja politicka opredeljenost,ova parada je perfektno organizovana do svakog detalja,i drago mi je da se drzava pokazala u ovakvom svetlu. Sa Putinom potpisani brojni sporazumi,od kojih cemo imati ogromne koristi,tako da ne vidim razlog da neko zameri bilo sta ovoj poseti i ovoj velicanstvenoj paradi.

Zoran Bubnjević

pre 9 godina

Putin je čovek koji se iskreno zalaže za što bolji položaj Srbije i na spoljnopolitičkom i na ekonomskom planu. To što mu je Srbija izašla u susret je najmanje što može da se uradi.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Ako je pomeranje datuma odrzavanje parade zbog docekaVladimira Putina za Srbiju bilo od velike vaznosti to treba podrzati a ne kritikovati. Ne treba se uopste obazirati na one koji su navodno uvredjeni sto je proslava odrzana para dana ranije. Dok su ti isti duzebriznici bili na vlasti nije im ni palo na pamet da na tako velicanstven nacin obeleze oslobodjenje Beograda. Oni su isli po misljenje i dozvole u Vasington, konacno Srbija je postala samostalna da odluci kada ce slaviti svoje jubilije i koga ce zvati u goste.

vlada

pre 9 godina

Haha, "provincijska parada", upravo najbolji izraz za ono juce. Prodefilovali tenkovi iz 80-ih, vozila iz 60-ih i avioni iz 50-ih. Jedino su Strizi bili dostojni gledanja, ostatak je vise licio na pogrebnu povorku-poslednji pozdrav gvozdjuriji pred odlazak na otpad.

Kalimero

pre 9 godina

Ne interesuje me politika uopšte. Znam sam da sam se mnogo lepo osećala što nam je Putin došao u posetu, nekako sam bila ponosna, ali stvarno ponosna.
I znate šta, srbi i rusi su stvarno braća. Slovenska duša. Prosto tako i nikako drugačije. A politika ... ona je zlo. Duša je važna a ona je slovenska!!!

Mika

pre 9 godina

Jednostavno receno, samo ljudske gnjide mogu da "pomere" dan secanja, obelezavanja i pijeteta prema svim palim borcima jugoslovenskih partizana i tadasnje crvene armije koja je pomogla u oslobodjenju Beograda. Sraman cin srpskih vlastodrzaca, posebno jer je jedini razlog obicno, nisko, zalosno, dodvoravanje predsedniku Rusije.

David.DSS

pre 9 godina

šta li je veče pre dolaska Putina u Beograd Vučić razgovarao telefonom sa Bajdenom potpredsednikom SAD da mi je znati, kakve mu je Bajden instrukcije dao da mi je znati? Opasno zamajavanje naroda

zika

pre 9 godina

drugi svetski rat je poceo 1 septembra 1939 tako sto su nemci napali poljsku sa zapada a rusi napali istu tu poljsku sa istoka. da se zna toliko o antifasizmu.

Ројтерс

pre 9 godina

sasa jokic-Da, pomerili su ovi nasi nesretnici paradu zbog njega, ali On nije Milano....6 sati, pretrgo se.


Да си уместо писања бесмисленог коментара прочитао агенцијске вести, знао би да је Путин померио и Ангелу Меркел и да је дебело закаснио на скуп у Милану.

maja

pre 9 godina

(only fools and horses, 17. oktobar 2014 13:58


Moskva je bukvalno ogromna. Ja sam sa Seremetjeva na Domodedovo putovala sat i po vremena autoputem.Nije bila guzva u saobracaju. Tamo je sve megalomanski.

branimirbjelica

pre 9 godina

Ne razumijem zasto je parada bila u cetvrtak kad je Putin imao obaveze u Milanu cetvrtak vece a jutros je oko 3 sara napustio Milano poslije nocne posjete svoga mafijaskog prijarelja Berluskonija.Polu gladni nafod mase dodijeljenim im zastavicama i veseli se,.Kakvu obavezu ima Putin u ponedeljak kada je 20.oktobar, to nema veze sa Milanom.Sta su Rusi pomogli Srbiji u raspadu Juge i gubigku Kosova? Ne razumijem ovu ko fol pametnu politiku Srbije, mi smo i za EU i za Ruse.Tako je Tito govorio Rusima da smo komunisti a od zapada uzimao kredite, pa je i to islo dok je ogovaralo i jednima i drugima, uskoro ce Srbija morati da se opredijeli, pozdrav iz Italije .

Melenci

pre 9 godina

drago mi je da su ruske novine ovu posetu dozivele kao sto smo i zeleli,iskreno i prijateljski.Ali nismo nikako molili da nas spasu od NATO.To nismo uradili i to je cista izmisljotina.Naravno da nikada ne treba zaboraviti ono sto su nam uradili i sto su nam jos oduzeli deo teritorije,ali za sada NATO nas ne dira i nema potrebe uopste pisati o tome.Rusija neka se bori sa njima,mi moramo napred.

precanin

pre 9 godina

Datum je pomeren ne iz iskrene "bratske" ljubavi i postovanje prema Putinu kao predsednika Rusije, vec kako bi ih podrzao da budu na Vlasti sto duze ?

marama

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma."

A jesmo pomalo blesavi i sentimentalni, tako se lako istopimo kad nam neko veliki uputi lepe reči. Mozak nam je tada u autu.

Cenima ja vojsku i lepa je bila parade, ali nije kao da nas je ta vojska odbranila kad je trebalo. Oni su danas profesionalci i rade svoj posao kao i svi ostali. Ne znam šta se toliko oduševljavamo, nije to više narodna vojska.

Dragan Zorić

pre 9 godina

Srbija i Rusija su oduvek bili iskreni prijatelji. Prijateljstvo se ne ogleda samo u tapšanju po ramenu, već i u aktivnoj ekonoskoj pomoći i otvaranju tržišta, kao i u stalnoj spoljnopolitičkoj podršci Srbiji, koju dobija od Rusije.

Pedja

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali, za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Auuuuu, pa i njima je jasno koliko smo jadni.

mile

pre 9 godina

Vidim mnogi ljudi su juče gledali paradu, komentarišu kolege sa posle i prepričavaju utiske, a ja se samo pitam kada ćemo živeti u zemlji u kojoj šećkanje političara pred kamerama i skandiranje diktatorima neće biti glavna vest? Izgleda samo kad se preselim u neke lepše krajeve...

Sasa RS

pre 9 godina

Manjak razuma?Pa to je nama Srbima uvjek bio glavni problem, sto smo koristili srce a ne razum.Rusiju volim onako lakonski u dusi ali ako sada zeznemo stvar sa zapadom i pocnemo otvoreno da se udaljavamo od EU onda mislim da stvarno nismo normalni!

only fools and horses

pre 9 godina

Šta smo mi njima kad novinar ono naziva provincijskom paradom, provincijska, usred našeg glavnog grada.
(Miloš, 17. oktobar 2014 13:25)

A šta misluš šta je Beograd u odnosu na Moskvu? I kako je izgledala parada sa 30-40 godina starim naoružanjem, traktorima i bagerčićima, za nekog novinara kojo je prisustvovao nedavnoj vojnoj paradi u Moskvi?

Pikac

pre 9 godina

Odnos Srbije i Rusije je kao odnos priglupe prostitutke i njenog makroa. Ona ga slepo voli i tvrdi kako on nju stiti, dok je ona njemu deveta rupa na svirali. Dobra je nekad da joj se uzmu pare, ali ne pada mu na pamet da se pobije zbog nje. Mislim ikada. I onako su mu uvek bile vaznije druge ribe.

komentator

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali, za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Čak su i sami Rusi misle da vodimo šizofrenu i neracionalnu politiku.

komentator

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali, za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Čak su i sami Rusi misle da vodimo šizofrenu i neracionalnu politiku.

Pikac

pre 9 godina

Odnos Srbije i Rusije je kao odnos priglupe prostitutke i njenog makroa. Ona ga slepo voli i tvrdi kako on nju stiti, dok je ona njemu deveta rupa na svirali. Dobra je nekad da joj se uzmu pare, ali ne pada mu na pamet da se pobije zbog nje. Mislim ikada. I onako su mu uvek bile vaznije druge ribe.

Sasa RS

pre 9 godina

Manjak razuma?Pa to je nama Srbima uvjek bio glavni problem, sto smo koristili srce a ne razum.Rusiju volim onako lakonski u dusi ali ako sada zeznemo stvar sa zapadom i pocnemo otvoreno da se udaljavamo od EU onda mislim da stvarno nismo normalni!

Pedja

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali, za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Auuuuu, pa i njima je jasno koliko smo jadni.

only fools and horses

pre 9 godina

Šta smo mi njima kad novinar ono naziva provincijskom paradom, provincijska, usred našeg glavnog grada.
(Miloš, 17. oktobar 2014 13:25)

A šta misluš šta je Beograd u odnosu na Moskvu? I kako je izgledala parada sa 30-40 godina starim naoružanjem, traktorima i bagerčićima, za nekog novinara kojo je prisustvovao nedavnoj vojnoj paradi u Moskvi?

Mika

pre 9 godina

Jednostavno receno, samo ljudske gnjide mogu da "pomere" dan secanja, obelezavanja i pijeteta prema svim palim borcima jugoslovenskih partizana i tadasnje crvene armije koja je pomogla u oslobodjenju Beograda. Sraman cin srpskih vlastodrzaca, posebno jer je jedini razlog obicno, nisko, zalosno, dodvoravanje predsedniku Rusije.

mile

pre 9 godina

Vidim mnogi ljudi su juče gledali paradu, komentarišu kolege sa posle i prepričavaju utiske, a ja se samo pitam kada ćemo živeti u zemlji u kojoj šećkanje političara pred kamerama i skandiranje diktatorima neće biti glavna vest? Izgleda samo kad se preselim u neke lepše krajeve...

Ројтерс

pre 9 godina

sasa jokic-Da, pomerili su ovi nasi nesretnici paradu zbog njega, ali On nije Milano....6 sati, pretrgo se.


Да си уместо писања бесмисленог коментара прочитао агенцијске вести, знао би да је Путин померио и Ангелу Меркел и да је дебело закаснио на скуп у Милану.

marama

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma."

A jesmo pomalo blesavi i sentimentalni, tako se lako istopimo kad nam neko veliki uputi lepe reči. Mozak nam je tada u autu.

Cenima ja vojsku i lepa je bila parade, ali nije kao da nas je ta vojska odbranila kad je trebalo. Oni su danas profesionalci i rade svoj posao kao i svi ostali. Ne znam šta se toliko oduševljavamo, nije to više narodna vojska.

zika

pre 9 godina

drugi svetski rat je poceo 1 septembra 1939 tako sto su nemci napali poljsku sa zapada a rusi napali istu tu poljsku sa istoka. da se zna toliko o antifasizmu.

maja

pre 9 godina

(only fools and horses, 17. oktobar 2014 13:58


Moskva je bukvalno ogromna. Ja sam sa Seremetjeva na Domodedovo putovala sat i po vremena autoputem.Nije bila guzva u saobracaju. Tamo je sve megalomanski.

precanin

pre 9 godina

Datum je pomeren ne iz iskrene "bratske" ljubavi i postovanje prema Putinu kao predsednika Rusije, vec kako bi ih podrzao da budu na Vlasti sto duze ?

David.DSS

pre 9 godina

šta li je veče pre dolaska Putina u Beograd Vučić razgovarao telefonom sa Bajdenom potpredsednikom SAD da mi je znati, kakve mu je Bajden instrukcije dao da mi je znati? Opasno zamajavanje naroda

branimirbjelica

pre 9 godina

Ne razumijem zasto je parada bila u cetvrtak kad je Putin imao obaveze u Milanu cetvrtak vece a jutros je oko 3 sara napustio Milano poslije nocne posjete svoga mafijaskog prijarelja Berluskonija.Polu gladni nafod mase dodijeljenim im zastavicama i veseli se,.Kakvu obavezu ima Putin u ponedeljak kada je 20.oktobar, to nema veze sa Milanom.Sta su Rusi pomogli Srbiji u raspadu Juge i gubigku Kosova? Ne razumijem ovu ko fol pametnu politiku Srbije, mi smo i za EU i za Ruse.Tako je Tito govorio Rusima da smo komunisti a od zapada uzimao kredite, pa je i to islo dok je ogovaralo i jednima i drugima, uskoro ce Srbija morati da se opredijeli, pozdrav iz Italije .

vlada

pre 9 godina

Haha, "provincijska parada", upravo najbolji izraz za ono juce. Prodefilovali tenkovi iz 80-ih, vozila iz 60-ih i avioni iz 50-ih. Jedino su Strizi bili dostojni gledanja, ostatak je vise licio na pogrebnu povorku-poslednji pozdrav gvozdjuriji pred odlazak na otpad.

maxi

pre 9 godina

E ovako iz mog ugla gledano, parada je bila prilicno dobro organizovana sa raspolozivim snagama koje mi kao zemlja imamo. Ja sam bio ponosan na nasu vojsku, pa cak i ako nam je oruzje zasarelo kao sto neko rece. Meni licno je zasmetala jedna stvar za koju vidim da se u medijima i ne spominje. Preisustvo deteta u prvom redu (valjda je to Tomin unuk). Ne sto mi dete smeta (daleko bilo) nego sto je to toliko neozbiljan postupak jer je on tu kao predsednik republike a ne kao deda. Vrhunac neozbiljnosti,i dodao bih neprofesionalnosti. Sta ce na svecanoj bini unuk predsednika , pa ako je trebalo nekom detetu da se obezbedi da vidi paradu iz prvog reda sto to nije bilo dete nekog poginulog borca (sa Kosova) molim da mi se objavi komentar jer nikog ne vredjam

Kalimero

pre 9 godina

Ne interesuje me politika uopšte. Znam sam da sam se mnogo lepo osećala što nam je Putin došao u posetu, nekako sam bila ponosna, ali stvarno ponosna.
I znate šta, srbi i rusi su stvarno braća. Slovenska duša. Prosto tako i nikako drugačije. A politika ... ona je zlo. Duša je važna a ona je slovenska!!!

Dragan Zorić

pre 9 godina

Srbija i Rusija su oduvek bili iskreni prijatelji. Prijateljstvo se ne ogleda samo u tapšanju po ramenu, već i u aktivnoj ekonoskoj pomoći i otvaranju tržišta, kao i u stalnoj spoljnopolitičkoj podršci Srbiji, koju dobija od Rusije.

Melenci

pre 9 godina

drago mi je da su ruske novine ovu posetu dozivele kao sto smo i zeleli,iskreno i prijateljski.Ali nismo nikako molili da nas spasu od NATO.To nismo uradili i to je cista izmisljotina.Naravno da nikada ne treba zaboraviti ono sto su nam uradili i sto su nam jos oduzeli deo teritorije,ali za sada NATO nas ne dira i nema potrebe uopste pisati o tome.Rusija neka se bori sa njima,mi moramo napred.

Haiyan

pre 9 godina

Prenosite kako treba,Rusi i sami kazu da smo neracionalni i nerazumni sa ovim potezima. Ako mene pitate,cast Putinu,bruka Srbiji jer pomera istorijske datume da bi se udvarala istom. Mi smo najobicnija banana drzava.

petar

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma.

Vrhunski! Nema dalje!

Davljenik

pre 9 godina

Učinak posete na opštem nivou nikakav. Pare bačene na pokretanje olupina iz 80tih godina prošlog veka... verovatno od sredstava namenjenih ugroženima od poplava. Oni ionako nisu u fokusu više - ovo je bila predstava za osvajanje srca onih drugih, koji sve lako zaboravljaju.

Zoran Bubnjević

pre 9 godina

Putin je čovek koji se iskreno zalaže za što bolji položaj Srbije i na spoljnopolitičkom i na ekonomskom planu. To što mu je Srbija izašla u susret je najmanje što može da se uradi.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Ako je pomeranje datuma odrzavanje parade zbog docekaVladimira Putina za Srbiju bilo od velike vaznosti to treba podrzati a ne kritikovati. Ne treba se uopste obazirati na one koji su navodno uvredjeni sto je proslava odrzana para dana ranije. Dok su ti isti duzebriznici bili na vlasti nije im ni palo na pamet da na tako velicanstven nacin obeleze oslobodjenje Beograda. Oni su isli po misljenje i dozvole u Vasington, konacno Srbija je postala samostalna da odluci kada ce slaviti svoje jubilije i koga ce zvati u goste.

st

pre 9 godina

Neverovastno koliko ironicnih plitkih komentara tamo gde ne treba.
Zasto nekome smeta Rusija i Putin i parada ,a ne smeta im nedoststak nacionalne svesti ,posipanje sa pepelom kod svakog povetarca , kratkoca u pamcenju dogadjaja u bliskoj i daljoj proslosti ,strah da nas Evropa nece i ako smo poslusni itd.
Nama je Rusija potrebna jer smo politicki i ekonomski slabi i treba nam zastitnik ,da bi baram zadrzali POSTOJECE stanje i sta je u tome cudno sve male drzave na Balkanu i sire tako funkcionisu .
Iza Muslimana stoje Turci i Saudiska Arabija, ,iza Albanaca Amerika sa svojim interesima za Balkan,a Vojvodinu stalno nesto gurKaju IZ EZ i traze svoje pulene u njoj .Te zastitnike ima i Hrvatska Slovenija itd .
Upravo zbog toga nam je potrebna Rusija jer smo suvise slabi da se nas glas cuje pod pritiskom koji se vrsi nad Srbijom kada je 1918 god izgubila svoju drzavu i svoj nacionalni identitet utapljajuci se u jugoslovenstvo.

Milan1989

pre 9 godina

Toliko toga nas vezuje sa Rusijom,koreni,istorija,vera,zajednicka borba,i mislim da su ovi dogadjaji danas pun pogodak za nasu drzavu. Na stranu unutrasnja politicka opredeljenost,ova parada je perfektno organizovana do svakog detalja,i drago mi je da se drzava pokazala u ovakvom svetlu. Sa Putinom potpisani brojni sporazumi,od kojih cemo imati ogromne koristi,tako da ne vidim razlog da neko zameri bilo sta ovoj poseti i ovoj velicanstvenoj paradi.

Neda Radovic

pre 9 godina

Jeste cast Putinu koju je i licno kao politicar i covek zasluzio, ali pre svega kao predstavniku najveceg prijateljskog naroda od vajkada do danas i simbolu naseg najodanijeg vojnog saveznika kosti cijih ratnika ce uvek lezati zajedno sa njihovim saborcima iz nasih redova u mnogim ratovima.

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

kripton

pre 9 godina

Velika je cast imati za gosta predsednika Rusije svetske sile Vladimira Putina. Naravno da se u takvim situacijama moraju ispostovati i odraditi odredjeni ustupci. Juce je bilo fantasticno!

Sarajevo

pre 9 godina

@David. DSS: Šteta što niste slušali njihov telefonski razgovor. Nama je bilo dovoljno što smo čuli šta je rekao predsedniku Rusije Putinu. Jasno mu je dao do znanja da mi koračamo ka evrointegracijama ,i da sa Rusijom i dalje imamo prijateljske odnose.

Бојан Илић

pre 9 godina

Vidi ga Putko kako se nakočoperio dok hoda hahaha.... Metar i žilet a hoda ko da je brdo mišića. Koja smejurija od lika.
(iKrem, 17. oktobar 2014 17:49)

Та "смејурија" , са толико година те баца на ипон , а да ни не трепнеш!
Спортиста је то, у крви му је, а не као ти, отромбољен и мрзовољан!:-)

Nikola

pre 9 godina

@maja-blago tebi, ja sam pre dva dana prelazio sa Seremetjeva na Domodedovo...prvo marsrutka do Recnoj Vokzala,pa metroom kroz Moskvu do Domodedovskaje pa opet marsrutka do Domodedova...
Patnja ima novo ime...
A guzveeee...14traka autoput sva AUTA STOJE A JA SEDIM POLAKO...

Бојан Илић

pre 9 godina

Sve je to super, ali ce sad meni odbiti od plate da bi nadoknadili troskove!!!
(vojnik, 17. oktobar 2014 17:57)

Али ти можда добијеш стан!:-)

Oliver

pre 9 godina

Najbitnije je da je Putin napokon posetio našu zemlju. Njegov dolazak je očigledan dokaz prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Rusije, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu. Moramo podsticati zajedničke projekte i u budućnosti, jer samo tako možemo očekivati ekonomski oporavak i razvoj naše zemlje.

PAPA

pre 9 godina

Da li ce doveka nas narod da veruje da u politici postoje prijateljstva, jadnici, pomagaci, ..... politika je funkcionisanje na obostranu korist i prestanite da se zamajavate analizom tapsanja po ramenu i da li ruski novinari misle da smo provincija. Ne treba da nas bude briga za to. Ono sto je vazno su sporazumi koje treba da potpisemo sa njima, ekonomska saradnja i saradnja u oblasti energetike.

Mika

pre 9 godina

Jednostavno receno, samo ljudske gnjide mogu da "pomere" dan secanja, obelezavanja i pijeteta prema svim palim borcima jugoslovenskih partizana i tadasnje crvene armije koja je pomogla u oslobodjenju Beograda. Sraman cin srpskih vlastodrzaca, posebno jer je jedini razlog obicno, nisko, zalosno, dodvoravanje predsedniku Rusije.

komentator

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali, za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Čak su i sami Rusi misle da vodimo šizofrenu i neracionalnu politiku.

Pikac

pre 9 godina

Odnos Srbije i Rusije je kao odnos priglupe prostitutke i njenog makroa. Ona ga slepo voli i tvrdi kako on nju stiti, dok je ona njemu deveta rupa na svirali. Dobra je nekad da joj se uzmu pare, ali ne pada mu na pamet da se pobije zbog nje. Mislim ikada. I onako su mu uvek bile vaznije druge ribe.

Dragan Zorić

pre 9 godina

Srbija i Rusija su oduvek bili iskreni prijatelji. Prijateljstvo se ne ogleda samo u tapšanju po ramenu, već i u aktivnoj ekonoskoj pomoći i otvaranju tržišta, kao i u stalnoj spoljnopolitičkoj podršci Srbiji, koju dobija od Rusije.

zika

pre 9 godina

drugi svetski rat je poceo 1 septembra 1939 tako sto su nemci napali poljsku sa zapada a rusi napali istu tu poljsku sa istoka. da se zna toliko o antifasizmu.

Sasa RS

pre 9 godina

Manjak razuma?Pa to je nama Srbima uvjek bio glavni problem, sto smo koristili srce a ne razum.Rusiju volim onako lakonski u dusi ali ako sada zeznemo stvar sa zapadom i pocnemo otvoreno da se udaljavamo od EU onda mislim da stvarno nismo normalni!

branimirbjelica

pre 9 godina

Ne razumijem zasto je parada bila u cetvrtak kad je Putin imao obaveze u Milanu cetvrtak vece a jutros je oko 3 sara napustio Milano poslije nocne posjete svoga mafijaskog prijarelja Berluskonija.Polu gladni nafod mase dodijeljenim im zastavicama i veseli se,.Kakvu obavezu ima Putin u ponedeljak kada je 20.oktobar, to nema veze sa Milanom.Sta su Rusi pomogli Srbiji u raspadu Juge i gubigku Kosova? Ne razumijem ovu ko fol pametnu politiku Srbije, mi smo i za EU i za Ruse.Tako je Tito govorio Rusima da smo komunisti a od zapada uzimao kredite, pa je i to islo dok je ogovaralo i jednima i drugima, uskoro ce Srbija morati da se opredijeli, pozdrav iz Italije .

mile

pre 9 godina

Vidim mnogi ljudi su juče gledali paradu, komentarišu kolege sa posle i prepričavaju utiske, a ja se samo pitam kada ćemo živeti u zemlji u kojoj šećkanje političara pred kamerama i skandiranje diktatorima neće biti glavna vest? Izgleda samo kad se preselim u neke lepše krajeve...

Kalimero

pre 9 godina

Ne interesuje me politika uopšte. Znam sam da sam se mnogo lepo osećala što nam je Putin došao u posetu, nekako sam bila ponosna, ali stvarno ponosna.
I znate šta, srbi i rusi su stvarno braća. Slovenska duša. Prosto tako i nikako drugačije. A politika ... ona je zlo. Duša je važna a ona je slovenska!!!

Ројтерс

pre 9 godina

sasa jokic-Da, pomerili su ovi nasi nesretnici paradu zbog njega, ali On nije Milano....6 sati, pretrgo se.


Да си уместо писања бесмисленог коментара прочитао агенцијске вести, знао би да је Путин померио и Ангелу Меркел и да је дебело закаснио на скуп у Милану.

vlada

pre 9 godina

Haha, "provincijska parada", upravo najbolji izraz za ono juce. Prodefilovali tenkovi iz 80-ih, vozila iz 60-ih i avioni iz 50-ih. Jedino su Strizi bili dostojni gledanja, ostatak je vise licio na pogrebnu povorku-poslednji pozdrav gvozdjuriji pred odlazak na otpad.

PAUN - STAKLOREZAC

pre 9 godina

Ako je pomeranje datuma odrzavanje parade zbog docekaVladimira Putina za Srbiju bilo od velike vaznosti to treba podrzati a ne kritikovati. Ne treba se uopste obazirati na one koji su navodno uvredjeni sto je proslava odrzana para dana ranije. Dok su ti isti duzebriznici bili na vlasti nije im ni palo na pamet da na tako velicanstven nacin obeleze oslobodjenje Beograda. Oni su isli po misljenje i dozvole u Vasington, konacno Srbija je postala samostalna da odluci kada ce slaviti svoje jubilije i koga ce zvati u goste.

Pedja

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma. Ali, za to su srpske vlasti imale svoje razloge", piše list.

Auuuuu, pa i njima je jasno koliko smo jadni.

Zoran Bubnjević

pre 9 godina

Putin je čovek koji se iskreno zalaže za što bolji položaj Srbije i na spoljnopolitičkom i na ekonomskom planu. To što mu je Srbija izašla u susret je najmanje što može da se uradi.

Melenci

pre 9 godina

drago mi je da su ruske novine ovu posetu dozivele kao sto smo i zeleli,iskreno i prijateljski.Ali nismo nikako molili da nas spasu od NATO.To nismo uradili i to je cista izmisljotina.Naravno da nikada ne treba zaboraviti ono sto su nam uradili i sto su nam jos oduzeli deo teritorije,ali za sada NATO nas ne dira i nema potrebe uopste pisati o tome.Rusija neka se bori sa njima,mi moramo napred.

marama

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma."

A jesmo pomalo blesavi i sentimentalni, tako se lako istopimo kad nam neko veliki uputi lepe reči. Mozak nam je tada u autu.

Cenima ja vojsku i lepa je bila parade, ali nije kao da nas je ta vojska odbranila kad je trebalo. Oni su danas profesionalci i rade svoj posao kao i svi ostali. Ne znam šta se toliko oduševljavamo, nije to više narodna vojska.

Milan1989

pre 9 godina

Toliko toga nas vezuje sa Rusijom,koreni,istorija,vera,zajednicka borba,i mislim da su ovi dogadjaji danas pun pogodak za nasu drzavu. Na stranu unutrasnja politicka opredeljenost,ova parada je perfektno organizovana do svakog detalja,i drago mi je da se drzava pokazala u ovakvom svetlu. Sa Putinom potpisani brojni sporazumi,od kojih cemo imati ogromne koristi,tako da ne vidim razlog da neko zameri bilo sta ovoj poseti i ovoj velicanstvenoj paradi.

Neda Radovic

pre 9 godina

Jeste cast Putinu koju je i licno kao politicar i covek zasluzio, ali pre svega kao predstavniku najveceg prijateljskog naroda od vajkada do danas i simbolu naseg najodanijeg vojnog saveznika kosti cijih ratnika ce uvek lezati zajedno sa njihovim saborcima iz nasih redova u mnogim ratovima.

precanin

pre 9 godina

Datum je pomeren ne iz iskrene "bratske" ljubavi i postovanje prema Putinu kao predsednika Rusije, vec kako bi ih podrzao da budu na Vlasti sto duze ?

Sarajevo

pre 9 godina

@David. DSS: Šteta što niste slušali njihov telefonski razgovor. Nama je bilo dovoljno što smo čuli šta je rekao predsedniku Rusije Putinu. Jasno mu je dao do znanja da mi koračamo ka evrointegracijama ,i da sa Rusijom i dalje imamo prijateljske odnose.

st

pre 9 godina

Neverovastno koliko ironicnih plitkih komentara tamo gde ne treba.
Zasto nekome smeta Rusija i Putin i parada ,a ne smeta im nedoststak nacionalne svesti ,posipanje sa pepelom kod svakog povetarca , kratkoca u pamcenju dogadjaja u bliskoj i daljoj proslosti ,strah da nas Evropa nece i ako smo poslusni itd.
Nama je Rusija potrebna jer smo politicki i ekonomski slabi i treba nam zastitnik ,da bi baram zadrzali POSTOJECE stanje i sta je u tome cudno sve male drzave na Balkanu i sire tako funkcionisu .
Iza Muslimana stoje Turci i Saudiska Arabija, ,iza Albanaca Amerika sa svojim interesima za Balkan,a Vojvodinu stalno nesto gurKaju IZ EZ i traze svoje pulene u njoj .Te zastitnike ima i Hrvatska Slovenija itd .
Upravo zbog toga nam je potrebna Rusija jer smo suvise slabi da se nas glas cuje pod pritiskom koji se vrsi nad Srbijom kada je 1918 god izgubila svoju drzavu i svoj nacionalni identitet utapljajuci se u jugoslovenstvo.

Haiyan

pre 9 godina

Prenosite kako treba,Rusi i sami kazu da smo neracionalni i nerazumni sa ovim potezima. Ako mene pitate,cast Putinu,bruka Srbiji jer pomera istorijske datume da bi se udvarala istom. Mi smo najobicnija banana drzava.

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

kripton

pre 9 godina

Velika je cast imati za gosta predsednika Rusije svetske sile Vladimira Putina. Naravno da se u takvim situacijama moraju ispostovati i odraditi odredjeni ustupci. Juce je bilo fantasticno!

Davljenik

pre 9 godina

Učinak posete na opštem nivou nikakav. Pare bačene na pokretanje olupina iz 80tih godina prošlog veka... verovatno od sredstava namenjenih ugroženima od poplava. Oni ionako nisu u fokusu više - ovo je bila predstava za osvajanje srca onih drugih, koji sve lako zaboravljaju.

maja

pre 9 godina

(only fools and horses, 17. oktobar 2014 13:58


Moskva je bukvalno ogromna. Ja sam sa Seremetjeva na Domodedovo putovala sat i po vremena autoputem.Nije bila guzva u saobracaju. Tamo je sve megalomanski.

David.DSS

pre 9 godina

šta li je veče pre dolaska Putina u Beograd Vučić razgovarao telefonom sa Bajdenom potpredsednikom SAD da mi je znati, kakve mu je Bajden instrukcije dao da mi je znati? Opasno zamajavanje naroda

Бојан Илић

pre 9 godina

Vidi ga Putko kako se nakočoperio dok hoda hahaha.... Metar i žilet a hoda ko da je brdo mišića. Koja smejurija od lika.
(iKrem, 17. oktobar 2014 17:49)

Та "смејурија" , са толико година те баца на ипон , а да ни не трепнеш!
Спортиста је то, у крви му је, а не као ти, отромбољен и мрзовољан!:-)

Бојан Илић

pre 9 godina

Sve je to super, ali ce sad meni odbiti od plate da bi nadoknadili troskove!!!
(vojnik, 17. oktobar 2014 17:57)

Али ти можда добијеш стан!:-)

only fools and horses

pre 9 godina

Šta smo mi njima kad novinar ono naziva provincijskom paradom, provincijska, usred našeg glavnog grada.
(Miloš, 17. oktobar 2014 13:25)

A šta misluš šta je Beograd u odnosu na Moskvu? I kako je izgledala parada sa 30-40 godina starim naoružanjem, traktorima i bagerčićima, za nekog novinara kojo je prisustvovao nedavnoj vojnoj paradi u Moskvi?

petar

pre 9 godina

"Za zemlju koja teži ulasku u EU, u sadašnjoj situaciji to nije samo gest dobre volje, već herojstvo koje se graniči sa manjkom razuma.

Vrhunski! Nema dalje!

Nikola

pre 9 godina

@maja-blago tebi, ja sam pre dva dana prelazio sa Seremetjeva na Domodedovo...prvo marsrutka do Recnoj Vokzala,pa metroom kroz Moskvu do Domodedovskaje pa opet marsrutka do Domodedova...
Patnja ima novo ime...
A guzveeee...14traka autoput sva AUTA STOJE A JA SEDIM POLAKO...

Oliver

pre 9 godina

Najbitnije je da je Putin napokon posetio našu zemlju. Njegov dolazak je očigledan dokaz prijateljskih odnosa i saradnje Srbije i Rusije, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu. Moramo podsticati zajedničke projekte i u budućnosti, jer samo tako možemo očekivati ekonomski oporavak i razvoj naše zemlje.

maxi

pre 9 godina

E ovako iz mog ugla gledano, parada je bila prilicno dobro organizovana sa raspolozivim snagama koje mi kao zemlja imamo. Ja sam bio ponosan na nasu vojsku, pa cak i ako nam je oruzje zasarelo kao sto neko rece. Meni licno je zasmetala jedna stvar za koju vidim da se u medijima i ne spominje. Preisustvo deteta u prvom redu (valjda je to Tomin unuk). Ne sto mi dete smeta (daleko bilo) nego sto je to toliko neozbiljan postupak jer je on tu kao predsednik republike a ne kao deda. Vrhunac neozbiljnosti,i dodao bih neprofesionalnosti. Sta ce na svecanoj bini unuk predsednika , pa ako je trebalo nekom detetu da se obezbedi da vidi paradu iz prvog reda sto to nije bilo dete nekog poginulog borca (sa Kosova) molim da mi se objavi komentar jer nikog ne vredjam

PAPA

pre 9 godina

Da li ce doveka nas narod da veruje da u politici postoje prijateljstva, jadnici, pomagaci, ..... politika je funkcionisanje na obostranu korist i prestanite da se zamajavate analizom tapsanja po ramenu i da li ruski novinari misle da smo provincija. Ne treba da nas bude briga za to. Ono sto je vazno su sporazumi koje treba da potpisemo sa njima, ekonomska saradnja i saradnja u oblasti energetike.