Četvrtak, 16.10.2014.

19:30

Mediji: Zaštitna sila ili opomena?

Vladimir Putin došao u Beograd dok Srbija balansira između težnje da postane članica EU i želje da sačuva dobre odnose s Rusijom, navode svetski mediji.

Izvor: Beta

Mediji: Zaštitna sila ili opomena? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

be free

pre 9 godina

Slazem se da je poseta jako znacajna za nas i nasu saradnju sa Rusijom.Takodje, je vazno i to sto je premijer jasan po pitanju naseg smera a to je EU...nema sta da se krije i to zna ceo svet!

LE PAF

pre 9 godina

Nikada nije razmatrano uvodjenje sankcija Rusiji, tako nesto bilo bi samoubistveno i nebulozno, a pri tom hocemo u EU, sledi da "Srbija jedino moze da vodi balansiranu politiku prema EU i Rusiji". Ako ikada dodje trenutak da zaista moramo da biramo, pod pravim, a ne ovim izmisljenim pritiscima, bice to najcupaviji deo srpske egzistencije.

Stizanin

pre 9 godina

Srbija ima svoju jasno definisanu politiku i svoj pravac, a taj pravac vodi ka EU, sto naravno ne znaci da zelimo da se odreknemo starih prijatelja, posebno ako se zna da imamo dosta benefita od njih i da nam izvoz u dobroj meri zavisi od saradnje sa njima, ali ni jendog trenutka nije dovedena u pitanje zelja da nastavimo sa integracijama, osim toga ovo je sada aktuelna i zanimljiva tema, a kada se slegne prasina i izglade nesporazumi izmedju Rusije i Evrope ni ovo vise niko nece pominjati.

LucidLynx

pre 9 godina

Nisam neki ljubitelj Rusije ali, dok god mozemo, trebalo bi da balansiramo izmedju EU i Rusije!
Prvo, trebalo bi imati prijatelje i tamo i ovamo.
Drugo, i jedni i drugi imaju para i mocni su!
Trece, ni jedni ni drugi nas ne vole vec gledaju svoje interese. Onog trenutka kada mi ne budemo njihov interes oladice nas. Tada bi trebalo da imamo kome da se okrenemo.

Pragmaticni razlozi, bez emocija....

Truman

pre 9 godina

Srbija će i dalje voditi politiku razvoja odnosa i saradnje sa svima, a to definitivno moramo u potpunoti podržati. Sigurno ćemo nastaviti da razvijamo zajedničku saradnju sa Rusijom, ali i sa zemljama EU. Nadam se da ćemo napredovati po tom pitanju.

Obilić

pre 9 godina

Od posete Putina možemo da imamo samo pozitivnih stvari, s obzirom na to da je Vučić jasno definisao našu spoljnu politiku i prioritete!

Milos

pre 9 godina

Ne sumnjam da je iskren stav nasih predstavnika vrhovnih vlasti o tome da je Srbija na evropskom putem ali da se nikada necemo odreci bratske I prijateljske Rusije

nick

pre 9 godina

to je ona ista Rusija koja je Sanstefanskim mirom htela da bugarima pokloni pola Srbije. nikad i nigde nema ljubavi,vec samo interesi.

sima

pre 9 godina

Aman ljudi Srbija ima 7 miliona stanovnika od tih 7 miliona pola su manjine a rest je nepismeno pa pitam ja vas sta cemo mi Rusiji koju ulogu imamo mi sa njima jabuke i maline ajte vec jednom pamet u glavu ko ima koristi su oni koji ce otici u rusiju sa milijardama ko Milosevic a odje ostavit svoj narod u bedi i gladju pa dodje drugi koji ucini isto pa treci

Maka@

pre 9 godina

Mi ne pripadamo zapadu ideoloski to je istina koja se mora prihvatiti. Kapitalizam ne razumemo raskidanje sa nacionalnom drzavom ne zelimo. Pa sta vama predstavlja Evropa El Dorado ?! Kao sto nacionalisti svoje frustracije lece sa majkom Rusijom tako i gradjanska Srbija svoj orijentalizam i balkanizam leci sa EU. A i jedni i drugi sustinski preziru napredak bogatstvo. Nema zapada sa planiranom ekonomijom jedino sto mozemo da se zakacimo ko Hrvati, Grci i dr braca juznjaci i cvrsto se drzimo za taj voz pa ko dodje do cilja dosao je...Ali ostaje pitanje NATO...

AlekS

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

A koju to konkretno? Što neće da uvoze Fijat? Što su nam oteli NIS za džabe, što nama plaćaju najmanju rudnu rentu na svetu, što nas deru na južnom toku? Koliko ja znam, SVE pare koje dođu, dođu od EU. Koliko smo samo para i para dobili od EU na razne načine, ne samo kredite, nego direktne investicije, pomoć, subvencije. Da li je moguće da neko to ne vidi? Da li je moguće da neko vidi neku pomoć od Rusije, a ne vidi od EU???
(ash, 17. oktobar 2014 09:17)

Da je sve tako kako pises mi bi bili jedna srecna nacija. Od skoro 10 milijardi evra "pomoci" kojom nam masete ispred ociju kada hvalite Zapad i jos duplo toliko investicija kojim nam non stop bodete oci, cela Srbija bi mogla da se zaposli sa prosecnom platom od najmanje 1500 evra. Ukljucujuci i penzionere i maloletnike, to bi trebalo da bude skoro 3000 evra po radnom mestu. U STVARNOM ZIVOTU TO JE SVE FLOSKULA ILI TI MAGLA KOJU IZMISLJAJU NEKAKVE JELENE MILIC I INDIVIDUE KAO TI. Ako je toliki novac i dosao u Srbiju, otisao je najvecim delom u dzepove onih koji promovisu politiku i interese Zapada. Zbog toga smo i dalje bedni i takvi cemo ostati dokle god nam ne bude jasno ko nam zeli dobro a ko ne.

Turbo

pre 9 godina

Zakon akcije i reakcije kaže da svaka akcija ima reakciju.Akcija je bila,izvođenje vojne parade u čast Putinu na dan kada je to njemu odgovaralo,a ne na dan oslobođenja Beograda koji je 20 oktobar.Podržavati Putina danas kada Rusija napada i okupira Ukrajinu,a nije isključeno da u skoroj budućnosti okupira još neku susednu državu(Kazahstan,Turkmenistan)i pri tome se poziva na međunarodno pravo je suludo i samouništavajuće.Podsetio bi samo da je Srbija okružena državama članicama EU i NATO-a.
Budite sigurni da će reakcije biti,ona nemora biti odmah ili sutra,sačekajte da vidite kako će ići pregovori sa MMF-om i pregovori o ulasku u EU.

Nato 99

pre 9 godina

Zar vecina u Srbiji ima toliko kratko pamćenje?
Pa setite se 99god i te cuvene EU i Nato koji su nas bombardovali...
Pa bolje i da smo uz Rusiju koja nas nije ni napala ni bombardovala nikada nego sa ovima iz eu koji gledaju da budemo njihovi robovi.
Danas se vise ne vodi rat oružjem nego politički da te eu orobi i postanes Rob u svojoj državi.
Pogledajte primer Rumunije i Bugarske...
Uostalom dok dodje vreme da Srbija uđe u eu ta ista EU ima da se raspadne.
Bolje i uz Ruse pa kako nam bude i ovako nam nije sjajno...
Trebamo biti ponosni da je jedan veliki modni državnik u današnjem svetu došao da poseti jednu malu državu kao sto je Srbija...
Sta bi ovde neki da im dodje Obama u posetu ili Merkelova ?
Srbi ne gubite svoj ponos veru i identitet... EU to i radi korak po korak... Covek nije covek ako nema svoju istoriju i svoje poreklo...

miki

pre 9 godina

"Britanski Telegraf piše da za mnoge Beograđane vojna parada predstavlja neprijatnost koju država teško može da priušti, da se građani žale na buku aviona i štetu koju vojna vozila prave na ulicama."

Svaka cast beogradjani, ali ipak ste se trebali organizovati i protestovati protiv ove Putinijade i dolaska Putinofila u Beograd.

jailman

pre 9 godina

90% resursa su ostvština iz JNA, raketni sustavi iz 70' i pzo sistemi iz 50' , kamioni i tenkovi iz 80', sve je to više manje tehnika za otpis. Uspređujući sa HV, oni imaju bolju avijaciju ( mig 29, mislim 9 kom. ) od kojih je operativno 2 ( bilo dok im Rusi nisu poklonili akomulatore ). Međutim kada uzmemo u obzir da imaju u operativi nekakve Galebove i Orlove, onda nam je sve jasno. Vjerovatno imaju veći izbor raketnih sustava, artiljeriskog oruđa, pzo i tenkova. Ono u čemu su lošiji: Mornarica, transportna vozila i oklopna vozila. Radarski sustavi su njihovi stariji. Sve u svemu, krš jedni, krš drugi! Treba prilična hrabrost da se sa takvim naoružanjem radi parada i javnosti pokazuju sve slabosti.:-)

miki

pre 9 godina

srbija nikad nece u eu koju samo zamajava da na daju donacije i nikad nece sa njima srbski narod je pravoslavan i za rusiju je
(mileva, 17. oktobar 2014 05:05)

Draga MILEVA blago se tebi!!

Hm

pre 9 godina

Mislim da već predugo otežete EU, ili Rusija..ili...

Vidim da su ovdje mnogi podijeljeni, a danas više nije moguće sjediti na dvije stolice i živjeti dobro. Možda je moguće preživjeti, ali cilj bi trebao biti dobar i kvalitetan život.

Neznam što je bolje, EU ili Rusija, ali sam potpuno siguran da je daleko bolje urediti državu, nego dobiti 100 kredita, pa taman da su i besplatni.

Krediti su prokletstvo današnjice, uređena država će kredit pametno iskoristiti i neće dozvoliti da se opelješi. Neuređena država može dobiti hrpe kredita, ali će oni uvijek završiti na krivom mjestu.

To vam je ona stara priča, "Bolje čovjeka naučiti loviti ribu, nego mu dati ribu"...

Dobra vila

pre 9 godina

@(Svitac, 17. oktobar 2014 01:10)
Slažem se sa Vama u potpunosti. Ne razumem zašto se više spekuliše o tome, kad Srbija ima čvrst stav, da dok je ova Vlada i dok je Vučić premijer neće uvesti sankcije Rusiji i tu je kraj svake priče.

Marija

pre 9 godina

Mi smo na mnogo planova tesno povezani sa Rusijom , kako zajendickom junackom prosloscu kroz teske borbe i velike pobede tako i danas na polju ekonomske i vojne saradnje i robne razmene

Srbija u Evropi a ne u Aziji

pre 9 godina

Rusija nikad nije bila prijatelj Srbije I uvek je koristila nasu ocaranost i glupost da bi ostvarila svoje interese . Prva se povukla sa Kosova i za djabe dobila naftna nalazista i monopol nad energrntima u Srbiji . Najvise izvozimo u Evropsku Unije , najvise donacija i ulagaca nam stizu iz EU . Podrska premijeru Vucicu uz molbu da ne odustaje od Evropskog puta

prava slika

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)
Ovi RUSOFILI pisu neistine. Kakva konkretna pomoc od Rusije? Zadnbjih 10 gopdina Rusija je ulozila svega 640 miliona evra u Srbiju, u Sloveniju sa 2 miliona stanovnima ulzoili 900 miliona, i te pare ukljucujuci poklon NIS za 400 miliona. Rusi vec izvukli od nase nafte i gasa 1 MILIJARDU evra??? EU od 2000. dala u nepovratnim donacijama Srbiji 5 MILIJARDI evra, a od Rusije niti jedan evro. Srbija zivi od Zapada i EU a ne od Rusije. Srbija u EU izvozi 80% svooje robe u Rusiju to je nedge oko 5%. Ovo su statisticni podaci rusofili prestanite vise da vredjate intelegnciju sa tim vasim Rusima.
zvoz Srbije u Nemacku - 871 miliona $
Izvoz Srbije u Italiju - 820 miliona $
---
Izvoz Srbije u Rusiju - 349 miliona $
---

rossi leskovac

pre 9 godina

Ma j....li smo mi jeza.Uvek Rusija nam dodje u posetu kad smo na nekoj istorijskoj raskrsnici.
Putincic je izgleda uspeo da skrene na nfodic sa EU kursa.
Zivi bili pa videli.
Skupo ce nas kostati njegova poseta.
A njemu ne da znaci,uf strasno.Jedva je cekao da zapali za Milano.Udavi ga Toma celivka.Izvalavi coveka,samo tako.

Lidija

pre 9 godina

Znacajna poseta i cela ova manifestacija , a koliko je i u Rusiji bila medijski ispracena dovoljno govori podatak da je Putinovo obracanje bilo prenoseno u direktnom prenosu na njihovoj televiziji.

MGM

pre 9 godina

Dragi Evropljani, nekad smo vam srce Evrope, a nekad anus Evrope. Preklinjem vas da nas više jednom pozicionirate da možemo da se opustimo malo...

izCG

pre 9 godina

Kad smo vec kod medija ne mogu a da ne kazem nesta o katastrofalnom prenosu RTS-a. Gledao sam i direktan prenos i reprizu ovig velicanstvenog dogadjaja. I dok sam u direktnom prenosu bio pod tremom da nesta ne krene lose primjetio sam da je sve savrseno osim rezije.A u to sam se uvjerio u reprizi. Zaista diletantski. Steta sto su pokvarili ovo.

Ostojic

pre 9 godina

Mogu samo da nam pozavide na vodjenju spoljne politike,koja je casna i jasna,kao takva povratila nam je epitete koje Srbija zasluzuje ,a nije imala decenijama unazad.

Dunja

pre 9 godina

Jasno je da je Rusija vodeci faktor medjunarodnih odnosa i supersila od cijeg glasa zavisi sudbina vecine. Nasa braca su stroga,ali pravedna.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Mi Srbi na sve dogadjaje reagujemo ekstremno, ili pozitivno ili negativno. Pre dva dana skoro smo bili spremni objaviti rat Albaniji zbog fudbala a juče nam suze teku od srce što nam je došao Putin. Ako malo bolje pogledamo lako će mo videti da problem, ogroman problem leži u nama. Frustrirani smo kao retko koji narod na svetu i od šume mi ne vidimo drvo.
Vučić juče sa baš tom našom emocionalnom osobinom saopštava naciji da će nas sir moći da se izvozi u Rusiju a na to sto nemamo dovoljno sira ni za sebe niko ni ne misli niti zna. A kada bi svaki gradjanin Srbije proizvodio sir samo za Rusiju nebi mogli zadovoljiti Moskvu niti izdržati konkurenciju drugih zemalja.
Čini se i da beskonacna ljubav prema Rusima dolazi dobrim delom i iz naših frustracija uzrokovanih porazima i siromastvom, jer nam je potreban zaštitnik. U globalnom svetu mi ne postojimo ni u recnicima kao makar sirovinski ekonomski interes zapada dok vlast ponavlja kako smo mi sami izabrali svoj put, medjutim narod a i ta ista vlast znaju da ne postoji osoba na svetu pogotovo ne sa zapada kojoj bi narod skandirao sa toliko emocija kao juče Putinu. Ispada da smo se mi opredelili za suživot sa onima koji nas ne vole a koje nas narod neskrivenio mrzi, a Rusima sa velikom iskrenoscu izjavljujemo ljubav do groba. Najtragičnije je u svemu da se nas u biti ništa ne pita i nikako da to shvatimo i okrenemo se malo više sebi i radu.

Aca Znalac

pre 9 godina

Nisam bio za paradu. Trošimo iz budžeta sve što imamo. Siromašni smo i jadni, ali kada vidim koliko su svi zainteresovani za nas i ovu paradu onda mi je jasno da smo mnogo bre kurčeviti i da bez nas ne može da prođe bilo kakvo svetsko sranje. Volimo da se kurčimo pa to ti je.

ash

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

A koju to konkretno? Što neće da uvoze Fijat? Što su nam oteli NIS za džabe, što nama plaćaju najmanju rudnu rentu na svetu, što nas deru na južnom toku? Koliko ja znam, SVE pare koje dođu, dođu od EU. Koliko smo samo para i para dobili od EU na razne načine, ne samo kredite, nego direktne investicije, pomoć, subvencije. Da li je moguće da neko to ne vidi? Da li je moguće da neko vidi neku pomoć od Rusije, a ne vidi od EU???

West is the Best

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Mile1, 16. oktobar 2014 20:22)

Reano gledajuci nije vas bilo niti 10,000 a sta je sa 7,4 miliona ostalog stanovnistva Srbije koga ne zanima Putin, ##braca' Rusi i ostale rusofilske gluposti.

Action Man

pre 9 godina

Sto je dosao Putin to je u redu,i saradnja sa Rusijom naravno, ali da budemo clan EU je za mene na prvom mestu, koliko iz ekonomskih, toliko iz civilizacijskih tokova...

Dragan

pre 9 godina

Ne znam koliko je tacna ta njihova pretpostavka da Putin koristi Beograd I svoju posetu Srbiji da bi pokazao koliko je jak i nedodirljiv , pa u njegovom govoru ni kroz jednu jedinu rec se to nije moglo primetiti

Ovcarstvo braco!

pre 9 godina

Ha ha sta kaze Asosijejted, znaci sad JESMO u srcu Evrope, inace smo gori od Bangladesa, nema vecih licemera od kulturnog, pravednog i civilizovanog zapada.
(Partenon, 16. oktobar 2014 19:47)

Jest,prijatelju,licemjerno...i to si sad tek otkrio? Pa jel nije istovremeno licemjerno kad pomjerate paradu za Putina? Da covjek,kad je vec u prolazu,svrati par sati?Zar nije licemjerno kad mu se Toma onako uvlaci a lakovjerna svjetina likuje?Da se i one posljednje ruske novine iz teksta cude koliko Srbija treba Rusiju,a ni jednom rjecju obrnuto?Sve je to moj prijatelju licemjerno,jednom rjecju politika.Jedino je zalosno kad tolike mase nasjedaju na to!Da nebi ispalo kako se ja kao Hrvat javljam radi nekih "niskih pobuda"...ma isto i kod nas,i ovi nasi du.eljubci bi napravili isto za Obamu,merkel i sl.

plata 20k

pre 9 godina

EU je preterala u svojim zahtevima prema Srbiji. Sada, kada su videli da se ponovo okerćemo Rusiji, počeli su da kukaju - i ništa više. Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

EU konstatuje napredak?!, pa druže Milane da li misliš da Mercedes recimo čeka da im neko pomogne ,?,ne oni rade ,na dizajnu,sigurnosti,poboljšanju bezbednosti vozila, svaki dan, zato su i Mercedes, da čekaju ko ti pomoć od bilo koga bili bi Yugo...tj.ne bi ih bilo...EU ti i ne želi pomagati oni žele da se sami trgnemo i stvorimo nešto svoje što bi koristilo i nama i Evropi, ne,ne verujem da je to ajvar,ali možda smo blizu...šta bre ima ko da ti daje bilo šta, izdržavaj sam sebe...EU to i radi, a Rusija prodaje prirodna bogadstva i ima Ladu Rivu e,...da Nemci imaju gas, već bi napravili fabriku na mesecu...jel ti sad jasno što ti EU ne da pare bez garancija da ćeš nešto da uradiš sa njima, ovako ovi naši to podele među familijom i onda kukaju kako nema više,dajte još...e možda je Putin ovca,pa da neki dinar,ali dokle?

MileSavic

pre 9 godina

Nema ljubavi ka Srbiji, ni sa Istoka ni sa Zapada. Sve je samo goli interes, u politickom, ekonomskom ili strateskom cilju. Svetskom politikom dominiraju kompanije koje traze prosirenje trzista, da zarade kapital ne birajuci metode, cesto je to pod krinkom izvoza demokratije, humanitarne pomoci ili btatske ljubavi. Jedina iskrena ljubav, bez krajnjeg interesa je ona koju treba da pokazu drzavljani zemlje u kojoj zive, zato treba da volimo Srbiju, bezrezervno I bez obzira na politicke poglede, ko je cetnik a ko partizan, ko simpatizer EU a ko Rudije. Sve ostalo je prodavanje magle a u medjuvremenu gubi damo I jedino - Srpski narod! Gubi nasa buducnost, nasa deca. Sa svima dobro, sa nekima blisko ali samo medju sobom - bratski I iskreno! Srbija ce nadziveti sve nas, da li mi znamo da uzivamo u njoj?

cica

pre 9 godina

saradnja i kao bajagi prijateljstvo sa Rusijom je samo politicka mantra za narod a realna za njihove i nase oligarhe.Jel su nasa deca otisla da zive u Rusiji ili su na Zapadu?Ne drzite nam vise cas o ljubavi... ni zena nije u braku iz ljubavi vec interesa ali ne sme da kaze.

Luka

pre 9 godina

Da oni led ekrani nisu izdali, bilo bi sve super. Pa mogli smo za ovakvu manifestaciju i Putinov dolazak da obezbedimo nešto pouzdano. Ispada da Exit raspolaže sa pouzdanijom tehnikom.

vesna 79

pre 9 godina

Nista nije lose u tome da dve zemlje saradjuju. Bilo bi jos bolje za sve na ovoj planeti kada bi sve zemlje saradjivale.
A nista lose nije sto je Putin dosao i sto se bas danas obelezava 70 godina od oslobodjenja Beograda i docekali velikog drzavnika kako i dolikuje.Kako kaze nas premijer Vucic ovo nista ne menja da Srbija tezi ka tome da udje u EU.
A ko hoce da izvlaci nesto lose iz bilo cega da stvara teorije zavere to ce i raditi.

Бојан Илић

pre 9 godina

Само паре паре паре....Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?(Бојан Илић, 16. oktobar 2014 21:05)Po tvojim svakodnevnim komentarima, cini mi se kao da te neko doneo vremeplovom iz 14 veka.
(cojstvenik, 16. oktobar 2014 23:46)

Замерају ми и чланови породице због тога, кажу кваран свет , а ја мислим да тврдоглаво гурам баш овако и да ће се још више исплатити!:-)

Đorđe

pre 9 godina

Kad god neko kaže ulazak u EU ja se setim Marinka-Primi me. Zapadu očigledno godi da nas nonstop za***ava i ugnjetava. Ne bi me čudilo da nam 2020. traže da u svakoj kući instaliramo bide. E pa izvinite ali mi za to koristimo tolet papir. Rusija i Srbija su bratske zemlje i tačka.

Alex1

pre 9 godina

@(andrej, 16. oktobar 2014 19:50) "E moji susjedi....Putinu će ova vaša parada višestruko koristiti u igri sa Zapadom ali ostaje veliko pitanje koja će biti vaša korist."

Naša korist ne postoji, to je svima jasno. :)
Moj utisak je da je ova poseta "četiri dana pre roka" iznuđena, kao i sama parada, tj. mi prosto nismo mogli da odbijemo zahtev Rusije. Na svu sreću, Zapad to zna, bar tako deluje, pa šteta neće biti prevelika.

Međutim, ono o čemu niko ne piše, bar ne detaljno, koji ugovori su potpisani, a koji nisu (7 od 9 je potpisano)! Bar tri od navedenih ugovora deluju jako zabrinjavajuće ("zaštita tajnosti", "baza u Nišu" i "dug za gas"). Da li ćemo konačno dobiti informacije?

Posmatrac

pre 9 godina

Ne konta ovaj srpski zivalj da je ta ista Rusija pretila da vojnom intervencijom sravni citav Balkan. Samo sreca pa smo i mi tad imali zestoku vojsku. Draza mi je EU od Rusije! Pogledajte procentualni ucinak donacija EU i Rusije. Odnos je sigurno preko 90% na strani EU. Bez te "odvratne" EU, Srbija ne bi mogla da opstane dragi moji zemljaci.

pih

pre 9 godina

@baba
Secaju se stariji uskrsnjeg saveznickog bombardovanja Srbije, kad su nam saveznici, Ameri i Britanci porusili gradove i pobili mnogo civila, a sve kao bombardujuci Nemce.
Rusi su nas stitili od Turaka jedno 50 puta, ili mislis da Turci zaista nisu bili u stanju da uguse I srpski ustanak i izbrisu sve Srbe sa lica zemlje!? Zahvaljujuci njima smo i postali nezavisni, kad god su krenuli da se razracunaju sa nama, vracali su se kucama zbog ruskog ultimatuma.
A Rusija je u I svetski rat usla zbog Srbije. Svi su cutali kad nam je Austrija objavila rat, svi osim Rusije i Crne Gore.
Francuska i Engleska su usle u rat jer su morale zbog saveza sa Rusima (Antanta).
Da Rusi nisu zapretili povlacenjem iz rata, jos bi cekali Francuze i Engleze da prebace nasu vojsku na Krf...
Pomogli su nam i u II sv. ratu, 30 000 ih je poginulo oslobadjajuci nasu zemlju.
Pomazu nam i sada, uz Kinu su jedina svetska sila koja nije priznala otcepljenje dela nase teritorije.
Eto, sve si to mogao nauciti u skoli citajuci istoriju.
Imas jos neka pitanja?

Ma hajde

pre 9 godina

@baba, kad vec pricas o tome, izguglaj ti molim te sta je naredio Vesli Klark povodom ruskih trupa na pristinskom aerodromu i ko je od tih trupa trazio povlacenje. Hajde molim te, pa da vec jednom prestanete da sirite neistine, petnaest godina od bombardovanja. Pa i vrabac bi do sada saznao sta se desavalo, a ne bi se brukao neinformisanoscu o onom sto se tice licno njega i njegove zemlje. I nikada mi nece biti jasno zasto ljudi koji ne znaju nista imaju potrebu da komentarisu na datu temu. Srpska posla. Svi znalci i strucnjaci za sve oblasti, osim za onu u kojoj su zaposleni.

Nemacka

pre 9 godina

"Britanski Telegraf piše da za mnoge Beograđane vojna parada predstavlja neprijatnost koju država teško može da priušti, da se građani žale na buku aviona i štetu koju vojna vozila prave na ulicama."

Ne mogu da verujem da su ovo napisali, a ako je tacno Beograde stidi se!

Bane

pre 9 godina

Ja ne vidim nikakav problem. Mi smo sada kao dete razvedenih roditelja, ako roditeljima do tog deteta nije stalo ono osta napusteno i bedno kao siroce. Ako im je stalo oni se utrkuju ko ce vise da ga obaspe poklonima i paznjom. Ako je samo jednom roditelju stalo onda treba ostati sa njim. Rusija se koliko toliko pokazala, sada je red na EU da pokaze koliko je ona iskrena u svojim obecanjima i koliko joj je stalo, dajte datum uclanjenja, dajte malo postovanja, dajte malo nesto i u nasem interesu a ne samo svom, recimo Kosovo, Rusija nikada nije priznala nezavisnost Kosova i sada jos da mi njima nametnemo sankcije. E pa gospodo, sto neko od komentatora napisa, ima da nam titrate od sada pa cemo vam se prikljuciti kada se ispune nasi uslovi.

Svitac

pre 9 godina

Šta bi sad trebalo da nam neko komanduje koga ćemo zvati u posetu i da nam sastavljaju listu poželjnih i nepoželjnih? Ja mislim da je to vreme prošlo. Dosta smo se naizvinjavali i kome treba i kome ne. Srbija nikako ne može bez Rusije svidelo se to nekome ili ne i tu se svaka priča završava.

stav

pre 9 godina

Lepo reče juče gospodja Branka Prpa, istoričar, da SAD vode jednu nerazumnu politiku, a da ih Evropa u stopu prati. Ako su te zemlje uvele Rusiji sankcije, ne mora i Srbija. Svi će se oni pomiriti, za njih ne brinem, ali Srbija bi puno izgubila kažnjavajući Rusiju. Članstvo Srbije u EU je na dugom štapu i ne treba donositi ishitrene odluke. Sadašnji stav Srbije u odnosu prema Rusiji i EU je dobar.Takav treba i da ostane.

Zeleni Zub

pre 9 godina

@marinko
U pravu si. Ali ja bih ipak u EU. Ne u nato naravno. Ne bih bas ni voleo da nas izoluju zbog odnosa sa rusijom. Imam 32 godine, i poslednjih 25, maltene citav zivot posto toliko pamtim, je njesra u srbiji. Ja bih malo lepo da zivim. I da deca moje generacije imaju bolju buducnost i bolji zivot nego sto smo mi imali. Ne severna korea lajfstajl, ako me kapiras. A ako dodje do WW3, zna se kome bi se priklonili. Ali do tada... da manje talasamo, i da se uguzimo u evropu i zivimo kao normalni ljudi. A ne zivimo normalno, veruj mi.

Kole

pre 9 godina

Da nije bilo kratkovide politike Zapada (sankcije, bombardovanje, otimanje Kosmeta), ne bi bilo ni ovolikog oduševljenja Rusijom i Putinom u Srbiji. Zapad neće priznati svoje greške i dalje će nastaviti da nas pritiska. Svako mora da nađe svoj odbrambeni mehanizam. Npr. potrošio sam samo 47 evra za 5 dana poslovnog puta u EU i ponosan sam na to. Pre 10 godina bih potrošio bar 500 evra na šoping i dr.

Haralampije IV

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

Ajde pojasni meni a mozes i ostalim citaocima kakvu konkretnu pomoc nam daju? Ali ne izjave tipa "podrska" i slicno, nego npr. donirali tegle sa pekmezom 26584 komada i slicno.
Ili kredite sa MASNIM kamata smatras kao pomoc?

PM

pre 9 godina

(Zole, 16. oktobar 2014 21:16)

Zole, Zole... Rusija jeste velika država ali njen udeo u svetskom bruto domaćem proizvodu je samo 3,2% (po rečima Igora Sečina, šefa državnog naftnog giganta Rosnjeft, u moskovskom listu Komersant). Ruska ekonomija je u velikim problemima i pročitaj šta o realnom stanju ruske privrede kažu njihovi rukovodioci - http://pescanik.net/avioni-kamioni-trilioni/. O tome ovde retko ko piše, ili se namerno prećutkuje. A kada je u pitanju Srbija, Rusija je za poslednjih desetak godina u našu državu uložila fantastičnih 650 miliona evra. Za isto to vreme, jedna Slovenija (2 miliona stanovnika) uložila je 900 miliona evra, a Austrija (8 miliona stanovnika) tričavih 2,6 milijardi evra. Hm, da li smo baš tako velika braća? Evo pročitaj malo o saradnji Srbije i Rusije iz ugla ekonomskih analitičara - http://pescanik.net/srbija-u-nepristojnom-polozaju/

baba

pre 9 godina

el se neko seća savezničkog bombardovanja i ko su tada bili ti saveznici? ne znate, pa izguglajte malo. i kad vas je to rusija štitila i od koga?

RAMA

pre 9 godina

Predsedniku Rusije je mesto na proslavi 70- godisnjice oslobodjenja Beograda, jer je Rusija pruzila kljucnu pomoc u oslobodjenju Beograda i Srbije u II Svetskom ratu.

Ella

pre 9 godina

Sutra ujutru predsednik Putin ce o ukrajinskoj krizi na rubu sastanka na vrhu u Milanu razgovarati sa ukrajinskim kolegom Porosenkom.

Danas je odrzan prvi dan samita ASEM-a u Milanu. Celnici 50-tak evropskih i azijskih zemalja razgovarali su kako ojacati ekonomsku i bezbednosnu saradnju, te o klimatskim promenama,terorizmu i epidemiji ebole.
Skup osigurava 2000 policajaca.
Deseti samit ASEM-a pod sloganom " Odgovorno partnerstvo za odrzivi razvoj i sigurnost " organizovala je Italija kao predsedavajuca EU-a. Predsednik Evropskog veca Herman Van Rampay podsetio je da je Azija pretekla Severnu Ameriku i postala glavni trgovinski partner EU-a, dok je EU najveci strani ulagac u Aziji.

cojstvenik

pre 9 godina

Само паре паре паре....
Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?
(Бојан Илић, 16. oktobar 2014 21:05)

Po tvojim svakodnevnim komentarima, cini mi se kao da te neko doneo vremeplovom iz 14 veka.

O cemu ti?

pre 9 godina

@T&T, molim te, o cemu pricas. Ta EU je do uvodjenja sankcija bila najveci trgovinski partner Rusije, sa kojim pravom oni ocekuju da mi zanemarujumo svoje interese zaradi njih? Zato sto je cilj da istocno i jugoistocno evropske zemlje budu trziste jeftine radne snage, koje se ne sme ni po koju cenu razvijati? Nemacka se obezbedila Severnim tokom, a svima ostalima se brani Juzni tok. Oni mogu sve, mi nista. Pa, super. Jel to ta buducnost koju ti zelis nasoj deci? Da budu robovi "aristokratske" EU? Briga me sta oni misle. Saradnja sa Rusijom i bilo kojom zemljom na svetu je u nasem interesu.
@Andrej, sused, Imas drzavu koja je izgubila suverenitet, za koji ste ratovali i koja radi u interesu EU, na stetu tvog naroda. Do ulaska u EU i vi i Slovenci, Poljaci i svi ostali imali ste rast BDP, od tada vam je svima BDP u padu, (Slovenija godinama u recesiji), industrija unistena, nezaposlenost porasla. Imas ti o cemu da brines, bez nas.

маринко

pre 9 godina

Треба реално сагледати позицију Србије. Србија на западу нема пријатеље и савезнике,нема чак ни симпатија за основне српске интересе, евентуалним прекидом односа са Русијом Србија би остала без било каквог ослонца! Нама је Русија потребнија него ЕУ у којој немамо ослонац и подршку!

Евроскептик

pre 9 godina

Не занима ме шта ЕУ мисли о било којем потезу Србије па тако ни о војној паради и посети пријатеља Србије, господина Путина. То је само наша ствар, а шта народ мисли о ЕУ ћемо као и сви морати да проверимо на референдуму...у некој далекој будућности.

Smartass

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!
(Mile1, 16. oktobar 2014 20:22)

Vas 100.000 rusofila, u odnosu na visemilionski broj nas koje bas zabole za Putina i vojnu masineriju...

Zole

pre 9 godina

Udeo u globalnoj ekonomiji u procentima:

Evropska Unija
1980: 30.9%
2014: 18.4%

Azijske zemlje u razvoju
1980: 7.54%
2014: 26.8%

Iz ovih podataka se vidi da EU tone. Članice EU žive od stare slave i bogastava sto su vekovima stvarale.

Dobrica

pre 9 godina

Ovo je dobro za Srbiju, bilo koja strana da se izabere istok ili zapad, ali to mora biti iskreno. I jedni i drugi traze od nas iskrenost a ne da pokusavamo nase sabacke fore da im prodajemo, to niko ne voli. Inace ne treba spominjati 5ti okrobar jer svi znamo da isti centri moci stoje iza majdana i 5og oktobra. Najiskrenije mislim da su ti zapadni centri moci pojeli svoje gace posle 5og oktobra jer se nismo medjusobno poubijali i razrusli :( To bi im otvorilo jos mnogo mogucnosti u tako razrusenoj Srbiji. Ovako imamo zakonom urusenu Srbiju.

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

Hirurg

pre 9 godina

Veoma je tesko zadrzati neutralnost,ali to je nas jedini moguci izbor.Pritisaka je do sada verovatno bilo,sigurno ce ih jos biti.Clanstvo u EU je put kojim Srbija ide,ali konkretna pomoc Rusije je nesto sto ne mozemo da odbijemo.Premijer za sada odlicno balansira.

Бојан Илић

pre 9 godina

Svi ste vi za istok, a realno vaše plate i mnogi drugi projektu u Srbiji dolaze od zapadnih para, Ruskih para nema niti će ih biti - jer Rusija nikad neće dati takvu pomoć. Da nije zapadne pomoći i kredita davno bi pocrkali od gladi, zato manite se šuplje priče o zbližavanju sa Rusijom umjesto Evropom.
(rango, 16. oktobar 2014 20:24)


Само паре паре паре....
Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?

sanja

pre 9 godina

Na trenutak dok sam gledala ceo prenos na tv.pomislila sam kako smo jaki vazni ..eeejjj pa dosao Putin na paradu i pokrenuo niz procesa za bolju poslovnu saradnju! Ulepsao mi godinu.Hvala Vam gdine Putine.

Zoran

pre 9 godina

Jedini problem u celoj ovoj stvari je to sto EU postavlja uslov ili oni ili mi, umesto da bude normalno da imamo saradnju sa svima. Tako su napravili i rat u Ukrajini. Ovako ispada kao da moramo da se delimo u dva tabora koji se spremaju za neki ozbiljan (ne daj boze vojni) sukob.

Mile1

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!

Sramota

pre 9 godina

Bas tako! zapad zeli da bude isto kao i u Ukrajnu...jasno kao dan ,ako neces milom..sila je tu.Ipak ideja Kostunice je bila najbolja,ovo nece da valja nikako.

rango

pre 9 godina

Svi ste vi za istok, a realno vaše plate i mnogi drugi projektu u Srbiji dolaze od zapadnih para, Ruskih para nema niti će ih biti - jer Rusija nikad neće dati takvu pomoć. Da nije zapadne pomoći i kredita davno bi pocrkali od gladi, zato manite se šuplje priče o zbližavanju sa Rusijom umjesto Evropom.

Lana

pre 9 godina

Da li mi sebi zelimo dobro? Po nekim komentarima pojedinci bi se pre stavili na stranu nekog sastrane ,nego svoje drzave. Nas put je jasan. Mi hocemo u Evropu ,ali ne zelimo ,a mozda i ne smemo da okrenemo ledja jednoj vele sili. Mi smo kao drzvav uvek bili na meti kritika velikih mocnika, mi nismo oni i nismo u situaciji da uvodimo sankcije niti Rusiji , niti bilo kojoj drzavi.

sasa jokic

pre 9 godina

Milane@ Reci mi molim Te sta je to konkretna pomoc? Belorusiji su dali zajam od 3 milijarde€, to je konkretna pomoc. Nama kvote za Fijatova vozila, ali kolike? Koliko to vozila mozemo da izvezemo u Rusiju i kada? Ne zaboravi sve sto sa njima dogovorimo traje godinama do realizacije.
Ja se pitam kakav je to ugovor o slobodnoj trgovini, kada mozemo da izvozimo samo sto oni odobre, a malo toga odobravaju.
Putin je svratio (ne zaboravite) na 6 sati? Pa zar nismo zasluzili da dodje na dan oslobodjenja 20.Oktobra i ostane bar da prenoci? Da smo im braca kao sto kazu tako bi bilo.
Na zalost mi ne balansiramo izmedju Rusije i EU, nego dobijamo packe od jednih i od drugih ako pokusamo da ostvarimo svoje interese.

Kad paraziti marširaju

pre 9 godina

Iskreno, zaboli me preponski deo za događajima u Ukrajini. Decenijama ste nas 'učili' da gleddamo svoja posla i evo,s ad ih JE***O gledamo i opet ne valja!'
Prst srednjak i ništa drugo. Uostalom, ja niti zavisim od fondova, ni od grantova, ni do 'šema'. Ko zavisi, nek' se sekira i ispaljuje parole.

Markec78

pre 9 godina

Dobri odnosi dva naroda datiraju odavno . Cilj posete Putina bio je da ovekovaci veliki istoriski dogadjaj ali i da unapredi saradnju sa Srbijom koja ima veliku perspektivu da postane ekonomski stabilna drzava i naredna clanica Eu .

dragan

pre 9 godina

ЕУ нек откачи Србију и нек се посвети другим кандидатима који јој неће турати прст у око. Недавати јој никакве фондове ЕУ нек траже од Руса. А Руси неће им дати ништа једино кредит братски 10% пошто им се може а овај глуп народ то воли. Само да знате Русија вас неће хранити.

lemy

pre 9 godina

cekanje za EU to ja vidim kao da ste u redu za lekara,dobijete svoj broj i cekate. Kada napokon stignete na red dodje medicinska sestra i obavesti vas: " lekar je preminuo".

T&T

pre 9 godina

Ja se samo pitam... sta je sve ovo trebalo Srbiji?
Sta je nas interes da guramo prst u oko zapadu I Americi sada kada su nas konacno ostavili na miru???
Zasto ponovo pravite sr****???
Zasto, za ime Boga ponovo ugrozavate sudbinu nase dece???
Sta je interes Srbije? Da li iko zna odgovor na to pitanje?
Koristi nas ko kako hoce - a sigurno nas NIKO NE VOLI!!!

Mirce

pre 9 godina

Mlacenje prazne slame . Ni jedna treca zemlja nije pomenuta vec su se razgovori vodili na temama unapredjenja tradicionalnog prijateljstva i ekonomske saradnje .

Sandokan

pre 9 godina

Nisam ni za istok ni za zapad,vec za Srbiju koja ce sama od sebe da zivi,i da vodi racuna o sebi.Ali s obzirom da se preko nasih "ledja lome loplja" pre sam za saradnju I bliske odnose sa istokom,nego sa zapadom.Da nas eu toliko voli,ceni I postuje kako nam premijer I svaka vlast od 2000 pa na ovamo prica vec bi nas primili u njihovu organizaciju.Pet dana mozemo da pricamo o tome sta su nam sve ti zapadni "prijatelji" radili,kakve su nam uslove postavljali I kako se prema nama ponasali.Cim nam oni kazu da smo dobri,znam koliko smo poslusni.

Milan

pre 9 godina

EU je preterala u svojim zahtevima prema Srbiji. Sada, kada su videli da se ponovo okerćemo Rusiji, počeli su da kukaju - i ništa više. Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.

Partenon

pre 9 godina

Ha ha sta kaze Asosijejted, znaci sad JESMO u srcu Evrope, inace smo gori od Bangladesa, nema vecih licemera od kulturnog, pravednog i civilizovanog zapada.

Micko

pre 9 godina

Evropski dušebriznici. Ne smeta im prikazivanje zastave velike albanije, proterivanje Srba i vreme kada je naša vojska zarad navodnih reformi a po njihovim instrukcijama uništila silnu borbenu tehniku a ovo sada im smeta.

Nikica

pre 9 godina

Dobri odnosi Srbije i Rusije i poseta predsednika Vladimira Putina Srbiji je podsticaj privrednicima dve zemlje za jačanje ekonomskih veza.

lemy

pre 9 godina

cekanje za EU to ja vidim kao da ste u redu za lekara,dobijete svoj broj i cekate. Kada napokon stignete na red dodje medicinska sestra i obavesti vas: " lekar je preminuo".

Mile1

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!

Milan

pre 9 godina

EU je preterala u svojim zahtevima prema Srbiji. Sada, kada su videli da se ponovo okerćemo Rusiji, počeli su da kukaju - i ništa više. Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.

Partenon

pre 9 godina

Ha ha sta kaze Asosijejted, znaci sad JESMO u srcu Evrope, inace smo gori od Bangladesa, nema vecih licemera od kulturnog, pravednog i civilizovanog zapada.

Micko

pre 9 godina

Evropski dušebriznici. Ne smeta im prikazivanje zastave velike albanije, proterivanje Srba i vreme kada je naša vojska zarad navodnih reformi a po njihovim instrukcijama uništila silnu borbenu tehniku a ovo sada im smeta.

sasa jokic

pre 9 godina

Milane@ Reci mi molim Te sta je to konkretna pomoc? Belorusiji su dali zajam od 3 milijarde€, to je konkretna pomoc. Nama kvote za Fijatova vozila, ali kolike? Koliko to vozila mozemo da izvezemo u Rusiju i kada? Ne zaboravi sve sto sa njima dogovorimo traje godinama do realizacije.
Ja se pitam kakav je to ugovor o slobodnoj trgovini, kada mozemo da izvozimo samo sto oni odobre, a malo toga odobravaju.
Putin je svratio (ne zaboravite) na 6 sati? Pa zar nismo zasluzili da dodje na dan oslobodjenja 20.Oktobra i ostane bar da prenoci? Da smo im braca kao sto kazu tako bi bilo.
Na zalost mi ne balansiramo izmedju Rusije i EU, nego dobijamo packe od jednih i od drugih ako pokusamo da ostvarimo svoje interese.

маринко

pre 9 godina

Треба реално сагледати позицију Србије. Србија на западу нема пријатеље и савезнике,нема чак ни симпатија за основне српске интересе, евентуалним прекидом односа са Русијом Србија би остала без било каквог ослонца! Нама је Русија потребнија него ЕУ у којој немамо ослонац и подршку!

Kad paraziti marširaju

pre 9 godina

Iskreno, zaboli me preponski deo za događajima u Ukrajini. Decenijama ste nas 'učili' da gleddamo svoja posla i evo,s ad ih JE***O gledamo i opet ne valja!'
Prst srednjak i ništa drugo. Uostalom, ja niti zavisim od fondova, ni od grantova, ni do 'šema'. Ko zavisi, nek' se sekira i ispaljuje parole.

Sandokan

pre 9 godina

Nisam ni za istok ni za zapad,vec za Srbiju koja ce sama od sebe da zivi,i da vodi racuna o sebi.Ali s obzirom da se preko nasih "ledja lome loplja" pre sam za saradnju I bliske odnose sa istokom,nego sa zapadom.Da nas eu toliko voli,ceni I postuje kako nam premijer I svaka vlast od 2000 pa na ovamo prica vec bi nas primili u njihovu organizaciju.Pet dana mozemo da pricamo o tome sta su nam sve ti zapadni "prijatelji" radili,kakve su nam uslove postavljali I kako se prema nama ponasali.Cim nam oni kazu da smo dobri,znam koliko smo poslusni.

Zoran

pre 9 godina

Jedini problem u celoj ovoj stvari je to sto EU postavlja uslov ili oni ili mi, umesto da bude normalno da imamo saradnju sa svima. Tako su napravili i rat u Ukrajini. Ovako ispada kao da moramo da se delimo u dva tabora koji se spremaju za neki ozbiljan (ne daj boze vojni) sukob.

T&T

pre 9 godina

Ja se samo pitam... sta je sve ovo trebalo Srbiji?
Sta je nas interes da guramo prst u oko zapadu I Americi sada kada su nas konacno ostavili na miru???
Zasto ponovo pravite sr****???
Zasto, za ime Boga ponovo ugrozavate sudbinu nase dece???
Sta je interes Srbije? Da li iko zna odgovor na to pitanje?
Koristi nas ko kako hoce - a sigurno nas NIKO NE VOLI!!!

rango

pre 9 godina

Svi ste vi za istok, a realno vaše plate i mnogi drugi projektu u Srbiji dolaze od zapadnih para, Ruskih para nema niti će ih biti - jer Rusija nikad neće dati takvu pomoć. Da nije zapadne pomoći i kredita davno bi pocrkali od gladi, zato manite se šuplje priče o zbližavanju sa Rusijom umjesto Evropom.

Lana

pre 9 godina

Da li mi sebi zelimo dobro? Po nekim komentarima pojedinci bi se pre stavili na stranu nekog sastrane ,nego svoje drzave. Nas put je jasan. Mi hocemo u Evropu ,ali ne zelimo ,a mozda i ne smemo da okrenemo ledja jednoj vele sili. Mi smo kao drzvav uvek bili na meti kritika velikih mocnika, mi nismo oni i nismo u situaciji da uvodimo sankcije niti Rusiji , niti bilo kojoj drzavi.

Zole

pre 9 godina

Udeo u globalnoj ekonomiji u procentima:

Evropska Unija
1980: 30.9%
2014: 18.4%

Azijske zemlje u razvoju
1980: 7.54%
2014: 26.8%

Iz ovih podataka se vidi da EU tone. Članice EU žive od stare slave i bogastava sto su vekovima stvarale.

RAMA

pre 9 godina

Predsedniku Rusije je mesto na proslavi 70- godisnjice oslobodjenja Beograda, jer je Rusija pruzila kljucnu pomoc u oslobodjenju Beograda i Srbije u II Svetskom ratu.

dragan

pre 9 godina

ЕУ нек откачи Србију и нек се посвети другим кандидатима који јој неће турати прст у око. Недавати јој никакве фондове ЕУ нек траже од Руса. А Руси неће им дати ништа једино кредит братски 10% пошто им се може а овај глуп народ то воли. Само да знате Русија вас неће хранити.

Mirce

pre 9 godina

Mlacenje prazne slame . Ni jedna treca zemlja nije pomenuta vec su se razgovori vodili na temama unapredjenja tradicionalnog prijateljstva i ekonomske saradnje .

Sramota

pre 9 godina

Bas tako! zapad zeli da bude isto kao i u Ukrajnu...jasno kao dan ,ako neces milom..sila je tu.Ipak ideja Kostunice je bila najbolja,ovo nece da valja nikako.

Евроскептик

pre 9 godina

Не занима ме шта ЕУ мисли о било којем потезу Србије па тако ни о војној паради и посети пријатеља Србије, господина Путина. То је само наша ствар, а шта народ мисли о ЕУ ћемо као и сви морати да проверимо на референдуму...у некој далекој будућности.

Бојан Илић

pre 9 godina

Svi ste vi za istok, a realno vaše plate i mnogi drugi projektu u Srbiji dolaze od zapadnih para, Ruskih para nema niti će ih biti - jer Rusija nikad neće dati takvu pomoć. Da nije zapadne pomoći i kredita davno bi pocrkali od gladi, zato manite se šuplje priče o zbližavanju sa Rusijom umjesto Evropom.
(rango, 16. oktobar 2014 20:24)


Само паре паре паре....
Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?

Smartass

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!
(Mile1, 16. oktobar 2014 20:22)

Vas 100.000 rusofila, u odnosu na visemilionski broj nas koje bas zabole za Putina i vojnu masineriju...

sanja

pre 9 godina

Na trenutak dok sam gledala ceo prenos na tv.pomislila sam kako smo jaki vazni ..eeejjj pa dosao Putin na paradu i pokrenuo niz procesa za bolju poslovnu saradnju! Ulepsao mi godinu.Hvala Vam gdine Putine.

Nikica

pre 9 godina

Dobri odnosi Srbije i Rusije i poseta predsednika Vladimira Putina Srbiji je podsticaj privrednicima dve zemlje za jačanje ekonomskih veza.

Markec78

pre 9 godina

Dobri odnosi dva naroda datiraju odavno . Cilj posete Putina bio je da ovekovaci veliki istoriski dogadjaj ali i da unapredi saradnju sa Srbijom koja ima veliku perspektivu da postane ekonomski stabilna drzava i naredna clanica Eu .

O cemu ti?

pre 9 godina

@T&T, molim te, o cemu pricas. Ta EU je do uvodjenja sankcija bila najveci trgovinski partner Rusije, sa kojim pravom oni ocekuju da mi zanemarujumo svoje interese zaradi njih? Zato sto je cilj da istocno i jugoistocno evropske zemlje budu trziste jeftine radne snage, koje se ne sme ni po koju cenu razvijati? Nemacka se obezbedila Severnim tokom, a svima ostalima se brani Juzni tok. Oni mogu sve, mi nista. Pa, super. Jel to ta buducnost koju ti zelis nasoj deci? Da budu robovi "aristokratske" EU? Briga me sta oni misle. Saradnja sa Rusijom i bilo kojom zemljom na svetu je u nasem interesu.
@Andrej, sused, Imas drzavu koja je izgubila suverenitet, za koji ste ratovali i koja radi u interesu EU, na stetu tvog naroda. Do ulaska u EU i vi i Slovenci, Poljaci i svi ostali imali ste rast BDP, od tada vam je svima BDP u padu, (Slovenija godinama u recesiji), industrija unistena, nezaposlenost porasla. Imas ti o cemu da brines, bez nas.

baba

pre 9 godina

el se neko seća savezničkog bombardovanja i ko su tada bili ti saveznici? ne znate, pa izguglajte malo. i kad vas je to rusija štitila i od koga?

cojstvenik

pre 9 godina

Само паре паре паре....
Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?
(Бојан Илић, 16. oktobar 2014 21:05)

Po tvojim svakodnevnim komentarima, cini mi se kao da te neko doneo vremeplovom iz 14 veka.

Dobrica

pre 9 godina

Ovo je dobro za Srbiju, bilo koja strana da se izabere istok ili zapad, ali to mora biti iskreno. I jedni i drugi traze od nas iskrenost a ne da pokusavamo nase sabacke fore da im prodajemo, to niko ne voli. Inace ne treba spominjati 5ti okrobar jer svi znamo da isti centri moci stoje iza majdana i 5og oktobra. Najiskrenije mislim da su ti zapadni centri moci pojeli svoje gace posle 5og oktobra jer se nismo medjusobno poubijali i razrusli :( To bi im otvorilo jos mnogo mogucnosti u tako razrusenoj Srbiji. Ovako imamo zakonom urusenu Srbiju.

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

MGM

pre 9 godina

Dragi Evropljani, nekad smo vam srce Evrope, a nekad anus Evrope. Preklinjem vas da nas više jednom pozicionirate da možemo da se opustimo malo...

Ella

pre 9 godina

Sutra ujutru predsednik Putin ce o ukrajinskoj krizi na rubu sastanka na vrhu u Milanu razgovarati sa ukrajinskim kolegom Porosenkom.

Danas je odrzan prvi dan samita ASEM-a u Milanu. Celnici 50-tak evropskih i azijskih zemalja razgovarali su kako ojacati ekonomsku i bezbednosnu saradnju, te o klimatskim promenama,terorizmu i epidemiji ebole.
Skup osigurava 2000 policajaca.
Deseti samit ASEM-a pod sloganom " Odgovorno partnerstvo za odrzivi razvoj i sigurnost " organizovala je Italija kao predsedavajuca EU-a. Predsednik Evropskog veca Herman Van Rampay podsetio je da je Azija pretekla Severnu Ameriku i postala glavni trgovinski partner EU-a, dok je EU najveci strani ulagac u Aziji.

Hirurg

pre 9 godina

Veoma je tesko zadrzati neutralnost,ali to je nas jedini moguci izbor.Pritisaka je do sada verovatno bilo,sigurno ce ih jos biti.Clanstvo u EU je put kojim Srbija ide,ali konkretna pomoc Rusije je nesto sto ne mozemo da odbijemo.Premijer za sada odlicno balansira.

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Mi Srbi na sve dogadjaje reagujemo ekstremno, ili pozitivno ili negativno. Pre dva dana skoro smo bili spremni objaviti rat Albaniji zbog fudbala a juče nam suze teku od srce što nam je došao Putin. Ako malo bolje pogledamo lako će mo videti da problem, ogroman problem leži u nama. Frustrirani smo kao retko koji narod na svetu i od šume mi ne vidimo drvo.
Vučić juče sa baš tom našom emocionalnom osobinom saopštava naciji da će nas sir moći da se izvozi u Rusiju a na to sto nemamo dovoljno sira ni za sebe niko ni ne misli niti zna. A kada bi svaki gradjanin Srbije proizvodio sir samo za Rusiju nebi mogli zadovoljiti Moskvu niti izdržati konkurenciju drugih zemalja.
Čini se i da beskonacna ljubav prema Rusima dolazi dobrim delom i iz naših frustracija uzrokovanih porazima i siromastvom, jer nam je potreban zaštitnik. U globalnom svetu mi ne postojimo ni u recnicima kao makar sirovinski ekonomski interes zapada dok vlast ponavlja kako smo mi sami izabrali svoj put, medjutim narod a i ta ista vlast znaju da ne postoji osoba na svetu pogotovo ne sa zapada kojoj bi narod skandirao sa toliko emocija kao juče Putinu. Ispada da smo se mi opredelili za suživot sa onima koji nas ne vole a koje nas narod neskrivenio mrzi, a Rusima sa velikom iskrenoscu izjavljujemo ljubav do groba. Najtragičnije je u svemu da se nas u biti ništa ne pita i nikako da to shvatimo i okrenemo se malo više sebi i radu.

Ovcarstvo braco!

pre 9 godina

Ha ha sta kaze Asosijejted, znaci sad JESMO u srcu Evrope, inace smo gori od Bangladesa, nema vecih licemera od kulturnog, pravednog i civilizovanog zapada.
(Partenon, 16. oktobar 2014 19:47)

Jest,prijatelju,licemjerno...i to si sad tek otkrio? Pa jel nije istovremeno licemjerno kad pomjerate paradu za Putina? Da covjek,kad je vec u prolazu,svrati par sati?Zar nije licemjerno kad mu se Toma onako uvlaci a lakovjerna svjetina likuje?Da se i one posljednje ruske novine iz teksta cude koliko Srbija treba Rusiju,a ni jednom rjecju obrnuto?Sve je to moj prijatelju licemjerno,jednom rjecju politika.Jedino je zalosno kad tolike mase nasjedaju na to!Da nebi ispalo kako se ja kao Hrvat javljam radi nekih "niskih pobuda"...ma isto i kod nas,i ovi nasi du.eljubci bi napravili isto za Obamu,merkel i sl.

Aca Znalac

pre 9 godina

Nisam bio za paradu. Trošimo iz budžeta sve što imamo. Siromašni smo i jadni, ali kada vidim koliko su svi zainteresovani za nas i ovu paradu onda mi je jasno da smo mnogo bre kurčeviti i da bez nas ne može da prođe bilo kakvo svetsko sranje. Volimo da se kurčimo pa to ti je.

ash

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

A koju to konkretno? Što neće da uvoze Fijat? Što su nam oteli NIS za džabe, što nama plaćaju najmanju rudnu rentu na svetu, što nas deru na južnom toku? Koliko ja znam, SVE pare koje dođu, dođu od EU. Koliko smo samo para i para dobili od EU na razne načine, ne samo kredite, nego direktne investicije, pomoć, subvencije. Da li je moguće da neko to ne vidi? Da li je moguće da neko vidi neku pomoć od Rusije, a ne vidi od EU???

AlekS

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

A koju to konkretno? Što neće da uvoze Fijat? Što su nam oteli NIS za džabe, što nama plaćaju najmanju rudnu rentu na svetu, što nas deru na južnom toku? Koliko ja znam, SVE pare koje dođu, dođu od EU. Koliko smo samo para i para dobili od EU na razne načine, ne samo kredite, nego direktne investicije, pomoć, subvencije. Da li je moguće da neko to ne vidi? Da li je moguće da neko vidi neku pomoć od Rusije, a ne vidi od EU???
(ash, 17. oktobar 2014 09:17)

Da je sve tako kako pises mi bi bili jedna srecna nacija. Od skoro 10 milijardi evra "pomoci" kojom nam masete ispred ociju kada hvalite Zapad i jos duplo toliko investicija kojim nam non stop bodete oci, cela Srbija bi mogla da se zaposli sa prosecnom platom od najmanje 1500 evra. Ukljucujuci i penzionere i maloletnike, to bi trebalo da bude skoro 3000 evra po radnom mestu. U STVARNOM ZIVOTU TO JE SVE FLOSKULA ILI TI MAGLA KOJU IZMISLJAJU NEKAKVE JELENE MILIC I INDIVIDUE KAO TI. Ako je toliki novac i dosao u Srbiju, otisao je najvecim delom u dzepove onih koji promovisu politiku i interese Zapada. Zbog toga smo i dalje bedni i takvi cemo ostati dokle god nam ne bude jasno ko nam zeli dobro a ko ne.

Nato 99

pre 9 godina

Zar vecina u Srbiji ima toliko kratko pamćenje?
Pa setite se 99god i te cuvene EU i Nato koji su nas bombardovali...
Pa bolje i da smo uz Rusiju koja nas nije ni napala ni bombardovala nikada nego sa ovima iz eu koji gledaju da budemo njihovi robovi.
Danas se vise ne vodi rat oružjem nego politički da te eu orobi i postanes Rob u svojoj državi.
Pogledajte primer Rumunije i Bugarske...
Uostalom dok dodje vreme da Srbija uđe u eu ta ista EU ima da se raspadne.
Bolje i uz Ruse pa kako nam bude i ovako nam nije sjajno...
Trebamo biti ponosni da je jedan veliki modni državnik u današnjem svetu došao da poseti jednu malu državu kao sto je Srbija...
Sta bi ovde neki da im dodje Obama u posetu ili Merkelova ?
Srbi ne gubite svoj ponos veru i identitet... EU to i radi korak po korak... Covek nije covek ako nema svoju istoriju i svoje poreklo...

pih

pre 9 godina

@baba
Secaju se stariji uskrsnjeg saveznickog bombardovanja Srbije, kad su nam saveznici, Ameri i Britanci porusili gradove i pobili mnogo civila, a sve kao bombardujuci Nemce.
Rusi su nas stitili od Turaka jedno 50 puta, ili mislis da Turci zaista nisu bili u stanju da uguse I srpski ustanak i izbrisu sve Srbe sa lica zemlje!? Zahvaljujuci njima smo i postali nezavisni, kad god su krenuli da se razracunaju sa nama, vracali su se kucama zbog ruskog ultimatuma.
A Rusija je u I svetski rat usla zbog Srbije. Svi su cutali kad nam je Austrija objavila rat, svi osim Rusije i Crne Gore.
Francuska i Engleska su usle u rat jer su morale zbog saveza sa Rusima (Antanta).
Da Rusi nisu zapretili povlacenjem iz rata, jos bi cekali Francuze i Engleze da prebace nasu vojsku na Krf...
Pomogli su nam i u II sv. ratu, 30 000 ih je poginulo oslobadjajuci nasu zemlju.
Pomazu nam i sada, uz Kinu su jedina svetska sila koja nije priznala otcepljenje dela nase teritorije.
Eto, sve si to mogao nauciti u skoli citajuci istoriju.
Imas jos neka pitanja?

izCG

pre 9 godina

Kad smo vec kod medija ne mogu a da ne kazem nesta o katastrofalnom prenosu RTS-a. Gledao sam i direktan prenos i reprizu ovig velicanstvenog dogadjaja. I dok sam u direktnom prenosu bio pod tremom da nesta ne krene lose primjetio sam da je sve savrseno osim rezije.A u to sam se uvjerio u reprizi. Zaista diletantski. Steta sto su pokvarili ovo.

Svitac

pre 9 godina

Šta bi sad trebalo da nam neko komanduje koga ćemo zvati u posetu i da nam sastavljaju listu poželjnih i nepoželjnih? Ja mislim da je to vreme prošlo. Dosta smo se naizvinjavali i kome treba i kome ne. Srbija nikako ne može bez Rusije svidelo se to nekome ili ne i tu se svaka priča završava.

Action Man

pre 9 godina

Sto je dosao Putin to je u redu,i saradnja sa Rusijom naravno, ali da budemo clan EU je za mene na prvom mestu, koliko iz ekonomskih, toliko iz civilizacijskih tokova...

Srbija u Evropi a ne u Aziji

pre 9 godina

Rusija nikad nije bila prijatelj Srbije I uvek je koristila nasu ocaranost i glupost da bi ostvarila svoje interese . Prva se povukla sa Kosova i za djabe dobila naftna nalazista i monopol nad energrntima u Srbiji . Najvise izvozimo u Evropsku Unije , najvise donacija i ulagaca nam stizu iz EU . Podrska premijeru Vucicu uz molbu da ne odustaje od Evropskog puta

MileSavic

pre 9 godina

Nema ljubavi ka Srbiji, ni sa Istoka ni sa Zapada. Sve je samo goli interes, u politickom, ekonomskom ili strateskom cilju. Svetskom politikom dominiraju kompanije koje traze prosirenje trzista, da zarade kapital ne birajuci metode, cesto je to pod krinkom izvoza demokratije, humanitarne pomoci ili btatske ljubavi. Jedina iskrena ljubav, bez krajnjeg interesa je ona koju treba da pokazu drzavljani zemlje u kojoj zive, zato treba da volimo Srbiju, bezrezervno I bez obzira na politicke poglede, ko je cetnik a ko partizan, ko simpatizer EU a ko Rudije. Sve ostalo je prodavanje magle a u medjuvremenu gubi damo I jedino - Srpski narod! Gubi nasa buducnost, nasa deca. Sa svima dobro, sa nekima blisko ali samo medju sobom - bratski I iskreno! Srbija ce nadziveti sve nas, da li mi znamo da uzivamo u njoj?

Dragan

pre 9 godina

Ne znam koliko je tacna ta njihova pretpostavka da Putin koristi Beograd I svoju posetu Srbiji da bi pokazao koliko je jak i nedodirljiv , pa u njegovom govoru ni kroz jednu jedinu rec se to nije moglo primetiti

plata 20k

pre 9 godina

EU je preterala u svojim zahtevima prema Srbiji. Sada, kada su videli da se ponovo okerćemo Rusiji, počeli su da kukaju - i ništa više. Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

EU konstatuje napredak?!, pa druže Milane da li misliš da Mercedes recimo čeka da im neko pomogne ,?,ne oni rade ,na dizajnu,sigurnosti,poboljšanju bezbednosti vozila, svaki dan, zato su i Mercedes, da čekaju ko ti pomoć od bilo koga bili bi Yugo...tj.ne bi ih bilo...EU ti i ne želi pomagati oni žele da se sami trgnemo i stvorimo nešto svoje što bi koristilo i nama i Evropi, ne,ne verujem da je to ajvar,ali možda smo blizu...šta bre ima ko da ti daje bilo šta, izdržavaj sam sebe...EU to i radi, a Rusija prodaje prirodna bogadstva i ima Ladu Rivu e,...da Nemci imaju gas, već bi napravili fabriku na mesecu...jel ti sad jasno što ti EU ne da pare bez garancija da ćeš nešto da uradiš sa njima, ovako ovi naši to podele među familijom i onda kukaju kako nema više,dajte još...e možda je Putin ovca,pa da neki dinar,ali dokle?

Đorđe

pre 9 godina

Kad god neko kaže ulazak u EU ja se setim Marinka-Primi me. Zapadu očigledno godi da nas nonstop za***ava i ugnjetava. Ne bi me čudilo da nam 2020. traže da u svakoj kući instaliramo bide. E pa izvinite ali mi za to koristimo tolet papir. Rusija i Srbija su bratske zemlje i tačka.

prava slika

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)
Ovi RUSOFILI pisu neistine. Kakva konkretna pomoc od Rusije? Zadnbjih 10 gopdina Rusija je ulozila svega 640 miliona evra u Srbiju, u Sloveniju sa 2 miliona stanovnima ulzoili 900 miliona, i te pare ukljucujuci poklon NIS za 400 miliona. Rusi vec izvukli od nase nafte i gasa 1 MILIJARDU evra??? EU od 2000. dala u nepovratnim donacijama Srbiji 5 MILIJARDI evra, a od Rusije niti jedan evro. Srbija zivi od Zapada i EU a ne od Rusije. Srbija u EU izvozi 80% svooje robe u Rusiju to je nedge oko 5%. Ovo su statisticni podaci rusofili prestanite vise da vredjate intelegnciju sa tim vasim Rusima.
zvoz Srbije u Nemacku - 871 miliona $
Izvoz Srbije u Italiju - 820 miliona $
---
Izvoz Srbije u Rusiju - 349 miliona $
---

Bane

pre 9 godina

Ja ne vidim nikakav problem. Mi smo sada kao dete razvedenih roditelja, ako roditeljima do tog deteta nije stalo ono osta napusteno i bedno kao siroce. Ako im je stalo oni se utrkuju ko ce vise da ga obaspe poklonima i paznjom. Ako je samo jednom roditelju stalo onda treba ostati sa njim. Rusija se koliko toliko pokazala, sada je red na EU da pokaze koliko je ona iskrena u svojim obecanjima i koliko joj je stalo, dajte datum uclanjenja, dajte malo postovanja, dajte malo nesto i u nasem interesu a ne samo svom, recimo Kosovo, Rusija nikada nije priznala nezavisnost Kosova i sada jos da mi njima nametnemo sankcije. E pa gospodo, sto neko od komentatora napisa, ima da nam titrate od sada pa cemo vam se prikljuciti kada se ispune nasi uslovi.

Haralampije IV

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

Ajde pojasni meni a mozes i ostalim citaocima kakvu konkretnu pomoc nam daju? Ali ne izjave tipa "podrska" i slicno, nego npr. donirali tegle sa pekmezom 26584 komada i slicno.
Ili kredite sa MASNIM kamata smatras kao pomoc?

Nemacka

pre 9 godina

"Britanski Telegraf piše da za mnoge Beograđane vojna parada predstavlja neprijatnost koju država teško može da priušti, da se građani žale na buku aviona i štetu koju vojna vozila prave na ulicama."

Ne mogu da verujem da su ovo napisali, a ako je tacno Beograde stidi se!

cica

pre 9 godina

saradnja i kao bajagi prijateljstvo sa Rusijom je samo politicka mantra za narod a realna za njihove i nase oligarhe.Jel su nasa deca otisla da zive u Rusiji ili su na Zapadu?Ne drzite nam vise cas o ljubavi... ni zena nije u braku iz ljubavi vec interesa ali ne sme da kaze.

Zeleni Zub

pre 9 godina

@marinko
U pravu si. Ali ja bih ipak u EU. Ne u nato naravno. Ne bih bas ni voleo da nas izoluju zbog odnosa sa rusijom. Imam 32 godine, i poslednjih 25, maltene citav zivot posto toliko pamtim, je njesra u srbiji. Ja bih malo lepo da zivim. I da deca moje generacije imaju bolju buducnost i bolji zivot nego sto smo mi imali. Ne severna korea lajfstajl, ako me kapiras. A ako dodje do WW3, zna se kome bi se priklonili. Ali do tada... da manje talasamo, i da se uguzimo u evropu i zivimo kao normalni ljudi. A ne zivimo normalno, veruj mi.

Hm

pre 9 godina

Mislim da već predugo otežete EU, ili Rusija..ili...

Vidim da su ovdje mnogi podijeljeni, a danas više nije moguće sjediti na dvije stolice i živjeti dobro. Možda je moguće preživjeti, ali cilj bi trebao biti dobar i kvalitetan život.

Neznam što je bolje, EU ili Rusija, ali sam potpuno siguran da je daleko bolje urediti državu, nego dobiti 100 kredita, pa taman da su i besplatni.

Krediti su prokletstvo današnjice, uređena država će kredit pametno iskoristiti i neće dozvoliti da se opelješi. Neuređena država može dobiti hrpe kredita, ali će oni uvijek završiti na krivom mjestu.

To vam je ona stara priča, "Bolje čovjeka naučiti loviti ribu, nego mu dati ribu"...

Lidija

pre 9 godina

Znacajna poseta i cela ova manifestacija , a koliko je i u Rusiji bila medijski ispracena dovoljno govori podatak da je Putinovo obracanje bilo prenoseno u direktnom prenosu na njihovoj televiziji.

PM

pre 9 godina

(Zole, 16. oktobar 2014 21:16)

Zole, Zole... Rusija jeste velika država ali njen udeo u svetskom bruto domaćem proizvodu je samo 3,2% (po rečima Igora Sečina, šefa državnog naftnog giganta Rosnjeft, u moskovskom listu Komersant). Ruska ekonomija je u velikim problemima i pročitaj šta o realnom stanju ruske privrede kažu njihovi rukovodioci - http://pescanik.net/avioni-kamioni-trilioni/. O tome ovde retko ko piše, ili se namerno prećutkuje. A kada je u pitanju Srbija, Rusija je za poslednjih desetak godina u našu državu uložila fantastičnih 650 miliona evra. Za isto to vreme, jedna Slovenija (2 miliona stanovnika) uložila je 900 miliona evra, a Austrija (8 miliona stanovnika) tričavih 2,6 milijardi evra. Hm, da li smo baš tako velika braća? Evo pročitaj malo o saradnji Srbije i Rusije iz ugla ekonomskih analitičara - http://pescanik.net/srbija-u-nepristojnom-polozaju/

vesna 79

pre 9 godina

Nista nije lose u tome da dve zemlje saradjuju. Bilo bi jos bolje za sve na ovoj planeti kada bi sve zemlje saradjivale.
A nista lose nije sto je Putin dosao i sto se bas danas obelezava 70 godina od oslobodjenja Beograda i docekali velikog drzavnika kako i dolikuje.Kako kaze nas premijer Vucic ovo nista ne menja da Srbija tezi ka tome da udje u EU.
A ko hoce da izvlaci nesto lose iz bilo cega da stvara teorije zavere to ce i raditi.

Turbo

pre 9 godina

Zakon akcije i reakcije kaže da svaka akcija ima reakciju.Akcija je bila,izvođenje vojne parade u čast Putinu na dan kada je to njemu odgovaralo,a ne na dan oslobođenja Beograda koji je 20 oktobar.Podržavati Putina danas kada Rusija napada i okupira Ukrajinu,a nije isključeno da u skoroj budućnosti okupira još neku susednu državu(Kazahstan,Turkmenistan)i pri tome se poziva na međunarodno pravo je suludo i samouništavajuće.Podsetio bi samo da je Srbija okružena državama članicama EU i NATO-a.
Budite sigurni da će reakcije biti,ona nemora biti odmah ili sutra,sačekajte da vidite kako će ići pregovori sa MMF-om i pregovori o ulasku u EU.

Ma hajde

pre 9 godina

@baba, kad vec pricas o tome, izguglaj ti molim te sta je naredio Vesli Klark povodom ruskih trupa na pristinskom aerodromu i ko je od tih trupa trazio povlacenje. Hajde molim te, pa da vec jednom prestanete da sirite neistine, petnaest godina od bombardovanja. Pa i vrabac bi do sada saznao sta se desavalo, a ne bi se brukao neinformisanoscu o onom sto se tice licno njega i njegove zemlje. I nikada mi nece biti jasno zasto ljudi koji ne znaju nista imaju potrebu da komentarisu na datu temu. Srpska posla. Svi znalci i strucnjaci za sve oblasti, osim za onu u kojoj su zaposleni.

stav

pre 9 godina

Lepo reče juče gospodja Branka Prpa, istoričar, da SAD vode jednu nerazumnu politiku, a da ih Evropa u stopu prati. Ako su te zemlje uvele Rusiji sankcije, ne mora i Srbija. Svi će se oni pomiriti, za njih ne brinem, ali Srbija bi puno izgubila kažnjavajući Rusiju. Članstvo Srbije u EU je na dugom štapu i ne treba donositi ishitrene odluke. Sadašnji stav Srbije u odnosu prema Rusiji i EU je dobar.Takav treba i da ostane.

Luka

pre 9 godina

Da oni led ekrani nisu izdali, bilo bi sve super. Pa mogli smo za ovakvu manifestaciju i Putinov dolazak da obezbedimo nešto pouzdano. Ispada da Exit raspolaže sa pouzdanijom tehnikom.

Kole

pre 9 godina

Da nije bilo kratkovide politike Zapada (sankcije, bombardovanje, otimanje Kosmeta), ne bi bilo ni ovolikog oduševljenja Rusijom i Putinom u Srbiji. Zapad neće priznati svoje greške i dalje će nastaviti da nas pritiska. Svako mora da nađe svoj odbrambeni mehanizam. Npr. potrošio sam samo 47 evra za 5 dana poslovnog puta u EU i ponosan sam na to. Pre 10 godina bih potrošio bar 500 evra na šoping i dr.

Posmatrac

pre 9 godina

Ne konta ovaj srpski zivalj da je ta ista Rusija pretila da vojnom intervencijom sravni citav Balkan. Samo sreca pa smo i mi tad imali zestoku vojsku. Draza mi je EU od Rusije! Pogledajte procentualni ucinak donacija EU i Rusije. Odnos je sigurno preko 90% na strani EU. Bez te "odvratne" EU, Srbija ne bi mogla da opstane dragi moji zemljaci.

Marija

pre 9 godina

Mi smo na mnogo planova tesno povezani sa Rusijom , kako zajendickom junackom prosloscu kroz teske borbe i velike pobede tako i danas na polju ekonomske i vojne saradnje i robne razmene

miki

pre 9 godina

"Britanski Telegraf piše da za mnoge Beograđane vojna parada predstavlja neprijatnost koju država teško može da priušti, da se građani žale na buku aviona i štetu koju vojna vozila prave na ulicama."

Svaka cast beogradjani, ali ipak ste se trebali organizovati i protestovati protiv ove Putinijade i dolaska Putinofila u Beograd.

Alex1

pre 9 godina

@(andrej, 16. oktobar 2014 19:50) "E moji susjedi....Putinu će ova vaša parada višestruko koristiti u igri sa Zapadom ali ostaje veliko pitanje koja će biti vaša korist."

Naša korist ne postoji, to je svima jasno. :)
Moj utisak je da je ova poseta "četiri dana pre roka" iznuđena, kao i sama parada, tj. mi prosto nismo mogli da odbijemo zahtev Rusije. Na svu sreću, Zapad to zna, bar tako deluje, pa šteta neće biti prevelika.

Međutim, ono o čemu niko ne piše, bar ne detaljno, koji ugovori su potpisani, a koji nisu (7 od 9 je potpisano)! Bar tri od navedenih ugovora deluju jako zabrinjavajuće ("zaštita tajnosti", "baza u Nišu" i "dug za gas"). Da li ćemo konačno dobiti informacije?

Бојан Илић

pre 9 godina

Само паре паре паре....Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?(Бојан Илић, 16. oktobar 2014 21:05)Po tvojim svakodnevnim komentarima, cini mi se kao da te neko doneo vremeplovom iz 14 veka.
(cojstvenik, 16. oktobar 2014 23:46)

Замерају ми и чланови породице због тога, кажу кваран свет , а ја мислим да тврдоглаво гурам баш овако и да ће се још више исплатити!:-)

Dunja

pre 9 godina

Jasno je da je Rusija vodeci faktor medjunarodnih odnosa i supersila od cijeg glasa zavisi sudbina vecine. Nasa braca su stroga,ali pravedna.

West is the Best

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Mile1, 16. oktobar 2014 20:22)

Reano gledajuci nije vas bilo niti 10,000 a sta je sa 7,4 miliona ostalog stanovnistva Srbije koga ne zanima Putin, ##braca' Rusi i ostale rusofilske gluposti.

miki

pre 9 godina

srbija nikad nece u eu koju samo zamajava da na daju donacije i nikad nece sa njima srbski narod je pravoslavan i za rusiju je
(mileva, 17. oktobar 2014 05:05)

Draga MILEVA blago se tebi!!

Dobra vila

pre 9 godina

@(Svitac, 17. oktobar 2014 01:10)
Slažem se sa Vama u potpunosti. Ne razumem zašto se više spekuliše o tome, kad Srbija ima čvrst stav, da dok je ova Vlada i dok je Vučić premijer neće uvesti sankcije Rusiji i tu je kraj svake priče.

Ostojic

pre 9 godina

Mogu samo da nam pozavide na vodjenju spoljne politike,koja je casna i jasna,kao takva povratila nam je epitete koje Srbija zasluzuje ,a nije imala decenijama unazad.

jailman

pre 9 godina

90% resursa su ostvština iz JNA, raketni sustavi iz 70' i pzo sistemi iz 50' , kamioni i tenkovi iz 80', sve je to više manje tehnika za otpis. Uspređujući sa HV, oni imaju bolju avijaciju ( mig 29, mislim 9 kom. ) od kojih je operativno 2 ( bilo dok im Rusi nisu poklonili akomulatore ). Međutim kada uzmemo u obzir da imaju u operativi nekakve Galebove i Orlove, onda nam je sve jasno. Vjerovatno imaju veći izbor raketnih sustava, artiljeriskog oruđa, pzo i tenkova. Ono u čemu su lošiji: Mornarica, transportna vozila i oklopna vozila. Radarski sustavi su njihovi stariji. Sve u svemu, krš jedni, krš drugi! Treba prilična hrabrost da se sa takvim naoružanjem radi parada i javnosti pokazuju sve slabosti.:-)

rossi leskovac

pre 9 godina

Ma j....li smo mi jeza.Uvek Rusija nam dodje u posetu kad smo na nekoj istorijskoj raskrsnici.
Putincic je izgleda uspeo da skrene na nfodic sa EU kursa.
Zivi bili pa videli.
Skupo ce nas kostati njegova poseta.
A njemu ne da znaci,uf strasno.Jedva je cekao da zapali za Milano.Udavi ga Toma celivka.Izvalavi coveka,samo tako.

sima

pre 9 godina

Aman ljudi Srbija ima 7 miliona stanovnika od tih 7 miliona pola su manjine a rest je nepismeno pa pitam ja vas sta cemo mi Rusiji koju ulogu imamo mi sa njima jabuke i maline ajte vec jednom pamet u glavu ko ima koristi su oni koji ce otici u rusiju sa milijardama ko Milosevic a odje ostavit svoj narod u bedi i gladju pa dodje drugi koji ucini isto pa treci

nick

pre 9 godina

to je ona ista Rusija koja je Sanstefanskim mirom htela da bugarima pokloni pola Srbije. nikad i nigde nema ljubavi,vec samo interesi.

LucidLynx

pre 9 godina

Nisam neki ljubitelj Rusije ali, dok god mozemo, trebalo bi da balansiramo izmedju EU i Rusije!
Prvo, trebalo bi imati prijatelje i tamo i ovamo.
Drugo, i jedni i drugi imaju para i mocni su!
Trece, ni jedni ni drugi nas ne vole vec gledaju svoje interese. Onog trenutka kada mi ne budemo njihov interes oladice nas. Tada bi trebalo da imamo kome da se okrenemo.

Pragmaticni razlozi, bez emocija....

Obilić

pre 9 godina

Od posete Putina možemo da imamo samo pozitivnih stvari, s obzirom na to da je Vučić jasno definisao našu spoljnu politiku i prioritete!

Truman

pre 9 godina

Srbija će i dalje voditi politiku razvoja odnosa i saradnje sa svima, a to definitivno moramo u potpunoti podržati. Sigurno ćemo nastaviti da razvijamo zajedničku saradnju sa Rusijom, ali i sa zemljama EU. Nadam se da ćemo napredovati po tom pitanju.

LE PAF

pre 9 godina

Nikada nije razmatrano uvodjenje sankcija Rusiji, tako nesto bilo bi samoubistveno i nebulozno, a pri tom hocemo u EU, sledi da "Srbija jedino moze da vodi balansiranu politiku prema EU i Rusiji". Ako ikada dodje trenutak da zaista moramo da biramo, pod pravim, a ne ovim izmisljenim pritiscima, bice to najcupaviji deo srpske egzistencije.

Maka@

pre 9 godina

Mi ne pripadamo zapadu ideoloski to je istina koja se mora prihvatiti. Kapitalizam ne razumemo raskidanje sa nacionalnom drzavom ne zelimo. Pa sta vama predstavlja Evropa El Dorado ?! Kao sto nacionalisti svoje frustracije lece sa majkom Rusijom tako i gradjanska Srbija svoj orijentalizam i balkanizam leci sa EU. A i jedni i drugi sustinski preziru napredak bogatstvo. Nema zapada sa planiranom ekonomijom jedino sto mozemo da se zakacimo ko Hrvati, Grci i dr braca juznjaci i cvrsto se drzimo za taj voz pa ko dodje do cilja dosao je...Ali ostaje pitanje NATO...

Milos

pre 9 godina

Ne sumnjam da je iskren stav nasih predstavnika vrhovnih vlasti o tome da je Srbija na evropskom putem ali da se nikada necemo odreci bratske I prijateljske Rusije

Stizanin

pre 9 godina

Srbija ima svoju jasno definisanu politiku i svoj pravac, a taj pravac vodi ka EU, sto naravno ne znaci da zelimo da se odreknemo starih prijatelja, posebno ako se zna da imamo dosta benefita od njih i da nam izvoz u dobroj meri zavisi od saradnje sa njima, ali ni jendog trenutka nije dovedena u pitanje zelja da nastavimo sa integracijama, osim toga ovo je sada aktuelna i zanimljiva tema, a kada se slegne prasina i izglade nesporazumi izmedju Rusije i Evrope ni ovo vise niko nece pominjati.

be free

pre 9 godina

Slazem se da je poseta jako znacajna za nas i nasu saradnju sa Rusijom.Takodje, je vazno i to sto je premijer jasan po pitanju naseg smera a to je EU...nema sta da se krije i to zna ceo svet!

T&T

pre 9 godina

Ja se samo pitam... sta je sve ovo trebalo Srbiji?
Sta je nas interes da guramo prst u oko zapadu I Americi sada kada su nas konacno ostavili na miru???
Zasto ponovo pravite sr****???
Zasto, za ime Boga ponovo ugrozavate sudbinu nase dece???
Sta je interes Srbije? Da li iko zna odgovor na to pitanje?
Koristi nas ko kako hoce - a sigurno nas NIKO NE VOLI!!!

rango

pre 9 godina

Svi ste vi za istok, a realno vaše plate i mnogi drugi projektu u Srbiji dolaze od zapadnih para, Ruskih para nema niti će ih biti - jer Rusija nikad neće dati takvu pomoć. Da nije zapadne pomoći i kredita davno bi pocrkali od gladi, zato manite se šuplje priče o zbližavanju sa Rusijom umjesto Evropom.

dragan

pre 9 godina

ЕУ нек откачи Србију и нек се посвети другим кандидатима који јој неће турати прст у око. Недавати јој никакве фондове ЕУ нек траже од Руса. А Руси неће им дати ништа једино кредит братски 10% пошто им се може а овај глуп народ то воли. Само да знате Русија вас неће хранити.

Smartass

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!
(Mile1, 16. oktobar 2014 20:22)

Vas 100.000 rusofila, u odnosu na visemilionski broj nas koje bas zabole za Putina i vojnu masineriju...

sasa jokic

pre 9 godina

Milane@ Reci mi molim Te sta je to konkretna pomoc? Belorusiji su dali zajam od 3 milijarde€, to je konkretna pomoc. Nama kvote za Fijatova vozila, ali kolike? Koliko to vozila mozemo da izvezemo u Rusiju i kada? Ne zaboravi sve sto sa njima dogovorimo traje godinama do realizacije.
Ja se pitam kakav je to ugovor o slobodnoj trgovini, kada mozemo da izvozimo samo sto oni odobre, a malo toga odobravaju.
Putin je svratio (ne zaboravite) na 6 sati? Pa zar nismo zasluzili da dodje na dan oslobodjenja 20.Oktobra i ostane bar da prenoci? Da smo im braca kao sto kazu tako bi bilo.
Na zalost mi ne balansiramo izmedju Rusije i EU, nego dobijamo packe od jednih i od drugih ako pokusamo da ostvarimo svoje interese.

Milan

pre 9 godina

EU je preterala u svojim zahtevima prema Srbiji. Sada, kada su videli da se ponovo okerćemo Rusiji, počeli su da kukaju - i ništa više. Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.

Mile1

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!

baba

pre 9 godina

el se neko seća savezničkog bombardovanja i ko su tada bili ti saveznici? ne znate, pa izguglajte malo. i kad vas je to rusija štitila i od koga?

lemy

pre 9 godina

cekanje za EU to ja vidim kao da ste u redu za lekara,dobijete svoj broj i cekate. Kada napokon stignete na red dodje medicinska sestra i obavesti vas: " lekar je preminuo".

Sramota

pre 9 godina

Bas tako! zapad zeli da bude isto kao i u Ukrajnu...jasno kao dan ,ako neces milom..sila je tu.Ipak ideja Kostunice je bila najbolja,ovo nece da valja nikako.

cojstvenik

pre 9 godina

Само паре паре паре....
Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?
(Бојан Илић, 16. oktobar 2014 21:05)

Po tvojim svakodnevnim komentarima, cini mi se kao da te neko doneo vremeplovom iz 14 veka.

Hirurg

pre 9 godina

Veoma je tesko zadrzati neutralnost,ali to je nas jedini moguci izbor.Pritisaka je do sada verovatno bilo,sigurno ce ih jos biti.Clanstvo u EU je put kojim Srbija ide,ali konkretna pomoc Rusije je nesto sto ne mozemo da odbijemo.Premijer za sada odlicno balansira.

Бојан Илић

pre 9 godina

Svi ste vi za istok, a realno vaše plate i mnogi drugi projektu u Srbiji dolaze od zapadnih para, Ruskih para nema niti će ih biti - jer Rusija nikad neće dati takvu pomoć. Da nije zapadne pomoći i kredita davno bi pocrkali od gladi, zato manite se šuplje priče o zbližavanju sa Rusijom umjesto Evropom.
(rango, 16. oktobar 2014 20:24)


Само паре паре паре....
Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?

sanja

pre 9 godina

Na trenutak dok sam gledala ceo prenos na tv.pomislila sam kako smo jaki vazni ..eeejjj pa dosao Putin na paradu i pokrenuo niz procesa za bolju poslovnu saradnju! Ulepsao mi godinu.Hvala Vam gdine Putine.

Micko

pre 9 godina

Evropski dušebriznici. Ne smeta im prikazivanje zastave velike albanije, proterivanje Srba i vreme kada je naša vojska zarad navodnih reformi a po njihovim instrukcijama uništila silnu borbenu tehniku a ovo sada im smeta.

Partenon

pre 9 godina

Ha ha sta kaze Asosijejted, znaci sad JESMO u srcu Evrope, inace smo gori od Bangladesa, nema vecih licemera od kulturnog, pravednog i civilizovanog zapada.

Markec78

pre 9 godina

Dobri odnosi dva naroda datiraju odavno . Cilj posete Putina bio je da ovekovaci veliki istoriski dogadjaj ali i da unapredi saradnju sa Srbijom koja ima veliku perspektivu da postane ekonomski stabilna drzava i naredna clanica Eu .

маринко

pre 9 godina

Треба реално сагледати позицију Србије. Србија на западу нема пријатеље и савезнике,нема чак ни симпатија за основне српске интересе, евентуалним прекидом односа са Русијом Србија би остала без било каквог ослонца! Нама је Русија потребнија него ЕУ у којој немамо ослонац и подршку!

Nikica

pre 9 godina

Dobri odnosi Srbije i Rusije i poseta predsednika Vladimira Putina Srbiji je podsticaj privrednicima dve zemlje za jačanje ekonomskih veza.

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

Koci

pre 9 godina

Dobrodosao Putine!Srbija je oduvek imala dobre odnose sa Rusijom.Saradnja dve zemlje je na visokom nivou,ova vlast ce ucvrstiti te veze na jos boji nacin! Uz ove potpisane dokumente, nase stanje u Srbiji ce se znatno popraviti!

Zole

pre 9 godina

Udeo u globalnoj ekonomiji u procentima:

Evropska Unija
1980: 30.9%
2014: 18.4%

Azijske zemlje u razvoju
1980: 7.54%
2014: 26.8%

Iz ovih podataka se vidi da EU tone. Članice EU žive od stare slave i bogastava sto su vekovima stvarale.

Sandokan

pre 9 godina

Nisam ni za istok ni za zapad,vec za Srbiju koja ce sama od sebe da zivi,i da vodi racuna o sebi.Ali s obzirom da se preko nasih "ledja lome loplja" pre sam za saradnju I bliske odnose sa istokom,nego sa zapadom.Da nas eu toliko voli,ceni I postuje kako nam premijer I svaka vlast od 2000 pa na ovamo prica vec bi nas primili u njihovu organizaciju.Pet dana mozemo da pricamo o tome sta su nam sve ti zapadni "prijatelji" radili,kakve su nam uslove postavljali I kako se prema nama ponasali.Cim nam oni kazu da smo dobri,znam koliko smo poslusni.

Kad paraziti marširaju

pre 9 godina

Iskreno, zaboli me preponski deo za događajima u Ukrajini. Decenijama ste nas 'učili' da gleddamo svoja posla i evo,s ad ih JE***O gledamo i opet ne valja!'
Prst srednjak i ništa drugo. Uostalom, ja niti zavisim od fondova, ni od grantova, ni do 'šema'. Ko zavisi, nek' se sekira i ispaljuje parole.

Lana

pre 9 godina

Da li mi sebi zelimo dobro? Po nekim komentarima pojedinci bi se pre stavili na stranu nekog sastrane ,nego svoje drzave. Nas put je jasan. Mi hocemo u Evropu ,ali ne zelimo ,a mozda i ne smemo da okrenemo ledja jednoj vele sili. Mi smo kao drzvav uvek bili na meti kritika velikih mocnika, mi nismo oni i nismo u situaciji da uvodimo sankcije niti Rusiji , niti bilo kojoj drzavi.

RAMA

pre 9 godina

Predsedniku Rusije je mesto na proslavi 70- godisnjice oslobodjenja Beograda, jer je Rusija pruzila kljucnu pomoc u oslobodjenju Beograda i Srbije u II Svetskom ratu.

Dobrica

pre 9 godina

Ovo je dobro za Srbiju, bilo koja strana da se izabere istok ili zapad, ali to mora biti iskreno. I jedni i drugi traze od nas iskrenost a ne da pokusavamo nase sabacke fore da im prodajemo, to niko ne voli. Inace ne treba spominjati 5ti okrobar jer svi znamo da isti centri moci stoje iza majdana i 5og oktobra. Najiskrenije mislim da su ti zapadni centri moci pojeli svoje gace posle 5og oktobra jer se nismo medjusobno poubijali i razrusli :( To bi im otvorilo jos mnogo mogucnosti u tako razrusenoj Srbiji. Ovako imamo zakonom urusenu Srbiju.

Евроскептик

pre 9 godina

Не занима ме шта ЕУ мисли о било којем потезу Србије па тако ни о војној паради и посети пријатеља Србије, господина Путина. То је само наша ствар, а шта народ мисли о ЕУ ћемо као и сви морати да проверимо на референдуму...у некој далекој будућности.

Zoran

pre 9 godina

Jedini problem u celoj ovoj stvari je to sto EU postavlja uslov ili oni ili mi, umesto da bude normalno da imamo saradnju sa svima. Tako su napravili i rat u Ukrajini. Ovako ispada kao da moramo da se delimo u dva tabora koji se spremaju za neki ozbiljan (ne daj boze vojni) sukob.

Srbija u Evropi a ne u Aziji

pre 9 godina

Rusija nikad nije bila prijatelj Srbije I uvek je koristila nasu ocaranost i glupost da bi ostvarila svoje interese . Prva se povukla sa Kosova i za djabe dobila naftna nalazista i monopol nad energrntima u Srbiji . Najvise izvozimo u Evropsku Unije , najvise donacija i ulagaca nam stizu iz EU . Podrska premijeru Vucicu uz molbu da ne odustaje od Evropskog puta

ash

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

A koju to konkretno? Što neće da uvoze Fijat? Što su nam oteli NIS za džabe, što nama plaćaju najmanju rudnu rentu na svetu, što nas deru na južnom toku? Koliko ja znam, SVE pare koje dođu, dođu od EU. Koliko smo samo para i para dobili od EU na razne načine, ne samo kredite, nego direktne investicije, pomoć, subvencije. Da li je moguće da neko to ne vidi? Da li je moguće da neko vidi neku pomoć od Rusije, a ne vidi od EU???

Action Man

pre 9 godina

Sto je dosao Putin to je u redu,i saradnja sa Rusijom naravno, ali da budemo clan EU je za mene na prvom mestu, koliko iz ekonomskih, toliko iz civilizacijskih tokova...

miki

pre 9 godina

"Britanski Telegraf piše da za mnoge Beograđane vojna parada predstavlja neprijatnost koju država teško može da priušti, da se građani žale na buku aviona i štetu koju vojna vozila prave na ulicama."

Svaka cast beogradjani, ali ipak ste se trebali organizovati i protestovati protiv ove Putinijade i dolaska Putinofila u Beograd.

Mirce

pre 9 godina

Mlacenje prazne slame . Ni jedna treca zemlja nije pomenuta vec su se razgovori vodili na temama unapredjenja tradicionalnog prijateljstva i ekonomske saradnje .

O cemu ti?

pre 9 godina

@T&T, molim te, o cemu pricas. Ta EU je do uvodjenja sankcija bila najveci trgovinski partner Rusije, sa kojim pravom oni ocekuju da mi zanemarujumo svoje interese zaradi njih? Zato sto je cilj da istocno i jugoistocno evropske zemlje budu trziste jeftine radne snage, koje se ne sme ni po koju cenu razvijati? Nemacka se obezbedila Severnim tokom, a svima ostalima se brani Juzni tok. Oni mogu sve, mi nista. Pa, super. Jel to ta buducnost koju ti zelis nasoj deci? Da budu robovi "aristokratske" EU? Briga me sta oni misle. Saradnja sa Rusijom i bilo kojom zemljom na svetu je u nasem interesu.
@Andrej, sused, Imas drzavu koja je izgubila suverenitet, za koji ste ratovali i koja radi u interesu EU, na stetu tvog naroda. Do ulaska u EU i vi i Slovenci, Poljaci i svi ostali imali ste rast BDP, od tada vam je svima BDP u padu, (Slovenija godinama u recesiji), industrija unistena, nezaposlenost porasla. Imas ti o cemu da brines, bez nas.

West is the Best

pre 9 godina

Nas 100.000 je danas bilo ponosno na ulicama Beograda i buka aviona i tenkova nam nije smetala. Naprotiv. Smetala nam je proleca 1999. Slava Rusiji!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Mile1, 16. oktobar 2014 20:22)

Reano gledajuci nije vas bilo niti 10,000 a sta je sa 7,4 miliona ostalog stanovnistva Srbije koga ne zanima Putin, ##braca' Rusi i ostale rusofilske gluposti.

prava slika

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)
Ovi RUSOFILI pisu neistine. Kakva konkretna pomoc od Rusije? Zadnbjih 10 gopdina Rusija je ulozila svega 640 miliona evra u Srbiju, u Sloveniju sa 2 miliona stanovnima ulzoili 900 miliona, i te pare ukljucujuci poklon NIS za 400 miliona. Rusi vec izvukli od nase nafte i gasa 1 MILIJARDU evra??? EU od 2000. dala u nepovratnim donacijama Srbiji 5 MILIJARDI evra, a od Rusije niti jedan evro. Srbija zivi od Zapada i EU a ne od Rusije. Srbija u EU izvozi 80% svooje robe u Rusiju to je nedge oko 5%. Ovo su statisticni podaci rusofili prestanite vise da vredjate intelegnciju sa tim vasim Rusima.
zvoz Srbije u Nemacku - 871 miliona $
Izvoz Srbije u Italiju - 820 miliona $
---
Izvoz Srbije u Rusiju - 349 miliona $
---

AlekS

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

A koju to konkretno? Što neće da uvoze Fijat? Što su nam oteli NIS za džabe, što nama plaćaju najmanju rudnu rentu na svetu, što nas deru na južnom toku? Koliko ja znam, SVE pare koje dođu, dođu od EU. Koliko smo samo para i para dobili od EU na razne načine, ne samo kredite, nego direktne investicije, pomoć, subvencije. Da li je moguće da neko to ne vidi? Da li je moguće da neko vidi neku pomoć od Rusije, a ne vidi od EU???
(ash, 17. oktobar 2014 09:17)

Da je sve tako kako pises mi bi bili jedna srecna nacija. Od skoro 10 milijardi evra "pomoci" kojom nam masete ispred ociju kada hvalite Zapad i jos duplo toliko investicija kojim nam non stop bodete oci, cela Srbija bi mogla da se zaposli sa prosecnom platom od najmanje 1500 evra. Ukljucujuci i penzionere i maloletnike, to bi trebalo da bude skoro 3000 evra po radnom mestu. U STVARNOM ZIVOTU TO JE SVE FLOSKULA ILI TI MAGLA KOJU IZMISLJAJU NEKAKVE JELENE MILIC I INDIVIDUE KAO TI. Ako je toliki novac i dosao u Srbiju, otisao je najvecim delom u dzepove onih koji promovisu politiku i interese Zapada. Zbog toga smo i dalje bedni i takvi cemo ostati dokle god nam ne bude jasno ko nam zeli dobro a ko ne.

PM

pre 9 godina

(Zole, 16. oktobar 2014 21:16)

Zole, Zole... Rusija jeste velika država ali njen udeo u svetskom bruto domaćem proizvodu je samo 3,2% (po rečima Igora Sečina, šefa državnog naftnog giganta Rosnjeft, u moskovskom listu Komersant). Ruska ekonomija je u velikim problemima i pročitaj šta o realnom stanju ruske privrede kažu njihovi rukovodioci - http://pescanik.net/avioni-kamioni-trilioni/. O tome ovde retko ko piše, ili se namerno prećutkuje. A kada je u pitanju Srbija, Rusija je za poslednjih desetak godina u našu državu uložila fantastičnih 650 miliona evra. Za isto to vreme, jedna Slovenija (2 miliona stanovnika) uložila je 900 miliona evra, a Austrija (8 miliona stanovnika) tričavih 2,6 milijardi evra. Hm, da li smo baš tako velika braća? Evo pročitaj malo o saradnji Srbije i Rusije iz ugla ekonomskih analitičara - http://pescanik.net/srbija-u-nepristojnom-polozaju/

Posmatrac

pre 9 godina

Ne konta ovaj srpski zivalj da je ta ista Rusija pretila da vojnom intervencijom sravni citav Balkan. Samo sreca pa smo i mi tad imali zestoku vojsku. Draza mi je EU od Rusije! Pogledajte procentualni ucinak donacija EU i Rusije. Odnos je sigurno preko 90% na strani EU. Bez te "odvratne" EU, Srbija ne bi mogla da opstane dragi moji zemljaci.

Turbo

pre 9 godina

Zakon akcije i reakcije kaže da svaka akcija ima reakciju.Akcija je bila,izvođenje vojne parade u čast Putinu na dan kada je to njemu odgovaralo,a ne na dan oslobođenja Beograda koji je 20 oktobar.Podržavati Putina danas kada Rusija napada i okupira Ukrajinu,a nije isključeno da u skoroj budućnosti okupira još neku susednu državu(Kazahstan,Turkmenistan)i pri tome se poziva na međunarodno pravo je suludo i samouništavajuće.Podsetio bi samo da je Srbija okružena državama članicama EU i NATO-a.
Budite sigurni da će reakcije biti,ona nemora biti odmah ili sutra,sačekajte da vidite kako će ići pregovori sa MMF-om i pregovori o ulasku u EU.

Ella

pre 9 godina

Sutra ujutru predsednik Putin ce o ukrajinskoj krizi na rubu sastanka na vrhu u Milanu razgovarati sa ukrajinskim kolegom Porosenkom.

Danas je odrzan prvi dan samita ASEM-a u Milanu. Celnici 50-tak evropskih i azijskih zemalja razgovarali su kako ojacati ekonomsku i bezbednosnu saradnju, te o klimatskim promenama,terorizmu i epidemiji ebole.
Skup osigurava 2000 policajaca.
Deseti samit ASEM-a pod sloganom " Odgovorno partnerstvo za odrzivi razvoj i sigurnost " organizovala je Italija kao predsedavajuca EU-a. Predsednik Evropskog veca Herman Van Rampay podsetio je da je Azija pretekla Severnu Ameriku i postala glavni trgovinski partner EU-a, dok je EU najveci strani ulagac u Aziji.

Haralampije IV

pre 9 godina

Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

Ajde pojasni meni a mozes i ostalim citaocima kakvu konkretnu pomoc nam daju? Ali ne izjave tipa "podrska" i slicno, nego npr. donirali tegle sa pekmezom 26584 komada i slicno.
Ili kredite sa MASNIM kamata smatras kao pomoc?

Ovcarstvo braco!

pre 9 godina

Ha ha sta kaze Asosijejted, znaci sad JESMO u srcu Evrope, inace smo gori od Bangladesa, nema vecih licemera od kulturnog, pravednog i civilizovanog zapada.
(Partenon, 16. oktobar 2014 19:47)

Jest,prijatelju,licemjerno...i to si sad tek otkrio? Pa jel nije istovremeno licemjerno kad pomjerate paradu za Putina? Da covjek,kad je vec u prolazu,svrati par sati?Zar nije licemjerno kad mu se Toma onako uvlaci a lakovjerna svjetina likuje?Da se i one posljednje ruske novine iz teksta cude koliko Srbija treba Rusiju,a ni jednom rjecju obrnuto?Sve je to moj prijatelju licemjerno,jednom rjecju politika.Jedino je zalosno kad tolike mase nasjedaju na to!Da nebi ispalo kako se ja kao Hrvat javljam radi nekih "niskih pobuda"...ma isto i kod nas,i ovi nasi du.eljubci bi napravili isto za Obamu,merkel i sl.

Alex1

pre 9 godina

@(andrej, 16. oktobar 2014 19:50) "E moji susjedi....Putinu će ova vaša parada višestruko koristiti u igri sa Zapadom ali ostaje veliko pitanje koja će biti vaša korist."

Naša korist ne postoji, to je svima jasno. :)
Moj utisak je da je ova poseta "četiri dana pre roka" iznuđena, kao i sama parada, tj. mi prosto nismo mogli da odbijemo zahtev Rusije. Na svu sreću, Zapad to zna, bar tako deluje, pa šteta neće biti prevelika.

Međutim, ono o čemu niko ne piše, bar ne detaljno, koji ugovori su potpisani, a koji nisu (7 od 9 je potpisano)! Bar tri od navedenih ugovora deluju jako zabrinjavajuće ("zaštita tajnosti", "baza u Nišu" i "dug za gas"). Da li ćemo konačno dobiti informacije?

Aca Znalac

pre 9 godina

Nisam bio za paradu. Trošimo iz budžeta sve što imamo. Siromašni smo i jadni, ali kada vidim koliko su svi zainteresovani za nas i ovu paradu onda mi je jasno da smo mnogo bre kurčeviti i da bez nas ne može da prođe bilo kakvo svetsko sranje. Volimo da se kurčimo pa to ti je.

Svitac

pre 9 godina

Šta bi sad trebalo da nam neko komanduje koga ćemo zvati u posetu i da nam sastavljaju listu poželjnih i nepoželjnih? Ja mislim da je to vreme prošlo. Dosta smo se naizvinjavali i kome treba i kome ne. Srbija nikako ne može bez Rusije svidelo se to nekome ili ne i tu se svaka priča završava.

Đorđe

pre 9 godina

Kad god neko kaže ulazak u EU ja se setim Marinka-Primi me. Zapadu očigledno godi da nas nonstop za***ava i ugnjetava. Ne bi me čudilo da nam 2020. traže da u svakoj kući instaliramo bide. E pa izvinite ali mi za to koristimo tolet papir. Rusija i Srbija su bratske zemlje i tačka.

jailman

pre 9 godina

90% resursa su ostvština iz JNA, raketni sustavi iz 70' i pzo sistemi iz 50' , kamioni i tenkovi iz 80', sve je to više manje tehnika za otpis. Uspređujući sa HV, oni imaju bolju avijaciju ( mig 29, mislim 9 kom. ) od kojih je operativno 2 ( bilo dok im Rusi nisu poklonili akomulatore ). Međutim kada uzmemo u obzir da imaju u operativi nekakve Galebove i Orlove, onda nam je sve jasno. Vjerovatno imaju veći izbor raketnih sustava, artiljeriskog oruđa, pzo i tenkova. Ono u čemu su lošiji: Mornarica, transportna vozila i oklopna vozila. Radarski sustavi su njihovi stariji. Sve u svemu, krš jedni, krš drugi! Treba prilična hrabrost da se sa takvim naoružanjem radi parada i javnosti pokazuju sve slabosti.:-)

cica

pre 9 godina

saradnja i kao bajagi prijateljstvo sa Rusijom je samo politicka mantra za narod a realna za njihove i nase oligarhe.Jel su nasa deca otisla da zive u Rusiji ili su na Zapadu?Ne drzite nam vise cas o ljubavi... ni zena nije u braku iz ljubavi vec interesa ali ne sme da kaze.

MGM

pre 9 godina

Dragi Evropljani, nekad smo vam srce Evrope, a nekad anus Evrope. Preklinjem vas da nas više jednom pozicionirate da možemo da se opustimo malo...

Nemacka

pre 9 godina

"Britanski Telegraf piše da za mnoge Beograđane vojna parada predstavlja neprijatnost koju država teško može da priušti, da se građani žale na buku aviona i štetu koju vojna vozila prave na ulicama."

Ne mogu da verujem da su ovo napisali, a ako je tacno Beograde stidi se!

pih

pre 9 godina

@baba
Secaju se stariji uskrsnjeg saveznickog bombardovanja Srbije, kad su nam saveznici, Ameri i Britanci porusili gradove i pobili mnogo civila, a sve kao bombardujuci Nemce.
Rusi su nas stitili od Turaka jedno 50 puta, ili mislis da Turci zaista nisu bili u stanju da uguse I srpski ustanak i izbrisu sve Srbe sa lica zemlje!? Zahvaljujuci njima smo i postali nezavisni, kad god su krenuli da se razracunaju sa nama, vracali su se kucama zbog ruskog ultimatuma.
A Rusija je u I svetski rat usla zbog Srbije. Svi su cutali kad nam je Austrija objavila rat, svi osim Rusije i Crne Gore.
Francuska i Engleska su usle u rat jer su morale zbog saveza sa Rusima (Antanta).
Da Rusi nisu zapretili povlacenjem iz rata, jos bi cekali Francuze i Engleze da prebace nasu vojsku na Krf...
Pomogli su nam i u II sv. ratu, 30 000 ih je poginulo oslobadjajuci nasu zemlju.
Pomazu nam i sada, uz Kinu su jedina svetska sila koja nije priznala otcepljenje dela nase teritorije.
Eto, sve si to mogao nauciti u skoli citajuci istoriju.
Imas jos neka pitanja?

rossi leskovac

pre 9 godina

Ma j....li smo mi jeza.Uvek Rusija nam dodje u posetu kad smo na nekoj istorijskoj raskrsnici.
Putincic je izgleda uspeo da skrene na nfodic sa EU kursa.
Zivi bili pa videli.
Skupo ce nas kostati njegova poseta.
A njemu ne da znaci,uf strasno.Jedva je cekao da zapali za Milano.Udavi ga Toma celivka.Izvalavi coveka,samo tako.

Бојан Илић

pre 9 godina

Само паре паре паре....Па имаш ли понос, образ, част, чојство?!?(Бојан Илић, 16. oktobar 2014 21:05)Po tvojim svakodnevnim komentarima, cini mi se kao da te neko doneo vremeplovom iz 14 veka.
(cojstvenik, 16. oktobar 2014 23:46)

Замерају ми и чланови породице због тога, кажу кваран свет , а ја мислим да тврдоглаво гурам баш овако и да ће се још више исплатити!:-)

izCG

pre 9 godina

Kad smo vec kod medija ne mogu a da ne kazem nesta o katastrofalnom prenosu RTS-a. Gledao sam i direktan prenos i reprizu ovig velicanstvenog dogadjaja. I dok sam u direktnom prenosu bio pod tremom da nesta ne krene lose primjetio sam da je sve savrseno osim rezije.A u to sam se uvjerio u reprizi. Zaista diletantski. Steta sto su pokvarili ovo.

Maka@

pre 9 godina

Mi ne pripadamo zapadu ideoloski to je istina koja se mora prihvatiti. Kapitalizam ne razumemo raskidanje sa nacionalnom drzavom ne zelimo. Pa sta vama predstavlja Evropa El Dorado ?! Kao sto nacionalisti svoje frustracije lece sa majkom Rusijom tako i gradjanska Srbija svoj orijentalizam i balkanizam leci sa EU. A i jedni i drugi sustinski preziru napredak bogatstvo. Nema zapada sa planiranom ekonomijom jedino sto mozemo da se zakacimo ko Hrvati, Grci i dr braca juznjaci i cvrsto se drzimo za taj voz pa ko dodje do cilja dosao je...Ali ostaje pitanje NATO...

Zeleni Zub

pre 9 godina

@marinko
U pravu si. Ali ja bih ipak u EU. Ne u nato naravno. Ne bih bas ni voleo da nas izoluju zbog odnosa sa rusijom. Imam 32 godine, i poslednjih 25, maltene citav zivot posto toliko pamtim, je njesra u srbiji. Ja bih malo lepo da zivim. I da deca moje generacije imaju bolju buducnost i bolji zivot nego sto smo mi imali. Ne severna korea lajfstajl, ako me kapiras. A ako dodje do WW3, zna se kome bi se priklonili. Ali do tada... da manje talasamo, i da se uguzimo u evropu i zivimo kao normalni ljudi. A ne zivimo normalno, veruj mi.

Bane

pre 9 godina

Ja ne vidim nikakav problem. Mi smo sada kao dete razvedenih roditelja, ako roditeljima do tog deteta nije stalo ono osta napusteno i bedno kao siroce. Ako im je stalo oni se utrkuju ko ce vise da ga obaspe poklonima i paznjom. Ako je samo jednom roditelju stalo onda treba ostati sa njim. Rusija se koliko toliko pokazala, sada je red na EU da pokaze koliko je ona iskrena u svojim obecanjima i koliko joj je stalo, dajte datum uclanjenja, dajte malo postovanja, dajte malo nesto i u nasem interesu a ne samo svom, recimo Kosovo, Rusija nikada nije priznala nezavisnost Kosova i sada jos da mi njima nametnemo sankcije. E pa gospodo, sto neko od komentatora napisa, ima da nam titrate od sada pa cemo vam se prikljuciti kada se ispune nasi uslovi.

Analiticar bez emocija

pre 9 godina

Mi Srbi na sve dogadjaje reagujemo ekstremno, ili pozitivno ili negativno. Pre dva dana skoro smo bili spremni objaviti rat Albaniji zbog fudbala a juče nam suze teku od srce što nam je došao Putin. Ako malo bolje pogledamo lako će mo videti da problem, ogroman problem leži u nama. Frustrirani smo kao retko koji narod na svetu i od šume mi ne vidimo drvo.
Vučić juče sa baš tom našom emocionalnom osobinom saopštava naciji da će nas sir moći da se izvozi u Rusiju a na to sto nemamo dovoljno sira ni za sebe niko ni ne misli niti zna. A kada bi svaki gradjanin Srbije proizvodio sir samo za Rusiju nebi mogli zadovoljiti Moskvu niti izdržati konkurenciju drugih zemalja.
Čini se i da beskonacna ljubav prema Rusima dolazi dobrim delom i iz naših frustracija uzrokovanih porazima i siromastvom, jer nam je potreban zaštitnik. U globalnom svetu mi ne postojimo ni u recnicima kao makar sirovinski ekonomski interes zapada dok vlast ponavlja kako smo mi sami izabrali svoj put, medjutim narod a i ta ista vlast znaju da ne postoji osoba na svetu pogotovo ne sa zapada kojoj bi narod skandirao sa toliko emocija kao juče Putinu. Ispada da smo se mi opredelili za suživot sa onima koji nas ne vole a koje nas narod neskrivenio mrzi, a Rusima sa velikom iskrenoscu izjavljujemo ljubav do groba. Najtragičnije je u svemu da se nas u biti ništa ne pita i nikako da to shvatimo i okrenemo se malo više sebi i radu.

miki

pre 9 godina

srbija nikad nece u eu koju samo zamajava da na daju donacije i nikad nece sa njima srbski narod je pravoslavan i za rusiju je
(mileva, 17. oktobar 2014 05:05)

Draga MILEVA blago se tebi!!

Dragan

pre 9 godina

Ne znam koliko je tacna ta njihova pretpostavka da Putin koristi Beograd I svoju posetu Srbiji da bi pokazao koliko je jak i nedodirljiv , pa u njegovom govoru ni kroz jednu jedinu rec se to nije moglo primetiti

sima

pre 9 godina

Aman ljudi Srbija ima 7 miliona stanovnika od tih 7 miliona pola su manjine a rest je nepismeno pa pitam ja vas sta cemo mi Rusiji koju ulogu imamo mi sa njima jabuke i maline ajte vec jednom pamet u glavu ko ima koristi su oni koji ce otici u rusiju sa milijardama ko Milosevic a odje ostavit svoj narod u bedi i gladju pa dodje drugi koji ucini isto pa treci

Obilić

pre 9 godina

Od posete Putina možemo da imamo samo pozitivnih stvari, s obzirom na to da je Vučić jasno definisao našu spoljnu politiku i prioritete!

Kole

pre 9 godina

Da nije bilo kratkovide politike Zapada (sankcije, bombardovanje, otimanje Kosmeta), ne bi bilo ni ovolikog oduševljenja Rusijom i Putinom u Srbiji. Zapad neće priznati svoje greške i dalje će nastaviti da nas pritiska. Svako mora da nađe svoj odbrambeni mehanizam. Npr. potrošio sam samo 47 evra za 5 dana poslovnog puta u EU i ponosan sam na to. Pre 10 godina bih potrošio bar 500 evra na šoping i dr.

vesna 79

pre 9 godina

Nista nije lose u tome da dve zemlje saradjuju. Bilo bi jos bolje za sve na ovoj planeti kada bi sve zemlje saradjivale.
A nista lose nije sto je Putin dosao i sto se bas danas obelezava 70 godina od oslobodjenja Beograda i docekali velikog drzavnika kako i dolikuje.Kako kaze nas premijer Vucic ovo nista ne menja da Srbija tezi ka tome da udje u EU.
A ko hoce da izvlaci nesto lose iz bilo cega da stvara teorije zavere to ce i raditi.

plata 20k

pre 9 godina

EU je preterala u svojim zahtevima prema Srbiji. Sada, kada su videli da se ponovo okerćemo Rusiji, počeli su da kukaju - i ništa više. Rusi nam daju konkretnu pomoć, a oni samo konstatuju napredak. E moja EU, baš si se obrukala.Razočaran sam.
(Milan, 16. oktobar 2014 19:42)

EU konstatuje napredak?!, pa druže Milane da li misliš da Mercedes recimo čeka da im neko pomogne ,?,ne oni rade ,na dizajnu,sigurnosti,poboljšanju bezbednosti vozila, svaki dan, zato su i Mercedes, da čekaju ko ti pomoć od bilo koga bili bi Yugo...tj.ne bi ih bilo...EU ti i ne želi pomagati oni žele da se sami trgnemo i stvorimo nešto svoje što bi koristilo i nama i Evropi, ne,ne verujem da je to ajvar,ali možda smo blizu...šta bre ima ko da ti daje bilo šta, izdržavaj sam sebe...EU to i radi, a Rusija prodaje prirodna bogadstva i ima Ladu Rivu e,...da Nemci imaju gas, već bi napravili fabriku na mesecu...jel ti sad jasno što ti EU ne da pare bez garancija da ćeš nešto da uradiš sa njima, ovako ovi naši to podele među familijom i onda kukaju kako nema više,dajte još...e možda je Putin ovca,pa da neki dinar,ali dokle?

Dunja

pre 9 godina

Jasno je da je Rusija vodeci faktor medjunarodnih odnosa i supersila od cijeg glasa zavisi sudbina vecine. Nasa braca su stroga,ali pravedna.

Marija

pre 9 godina

Mi smo na mnogo planova tesno povezani sa Rusijom , kako zajendickom junackom prosloscu kroz teske borbe i velike pobede tako i danas na polju ekonomske i vojne saradnje i robne razmene

Lidija

pre 9 godina

Znacajna poseta i cela ova manifestacija , a koliko je i u Rusiji bila medijski ispracena dovoljno govori podatak da je Putinovo obracanje bilo prenoseno u direktnom prenosu na njihovoj televiziji.

Milos

pre 9 godina

Ne sumnjam da je iskren stav nasih predstavnika vrhovnih vlasti o tome da je Srbija na evropskom putem ali da se nikada necemo odreci bratske I prijateljske Rusije

Ma hajde

pre 9 godina

@baba, kad vec pricas o tome, izguglaj ti molim te sta je naredio Vesli Klark povodom ruskih trupa na pristinskom aerodromu i ko je od tih trupa trazio povlacenje. Hajde molim te, pa da vec jednom prestanete da sirite neistine, petnaest godina od bombardovanja. Pa i vrabac bi do sada saznao sta se desavalo, a ne bi se brukao neinformisanoscu o onom sto se tice licno njega i njegove zemlje. I nikada mi nece biti jasno zasto ljudi koji ne znaju nista imaju potrebu da komentarisu na datu temu. Srpska posla. Svi znalci i strucnjaci za sve oblasti, osim za onu u kojoj su zaposleni.

Nato 99

pre 9 godina

Zar vecina u Srbiji ima toliko kratko pamćenje?
Pa setite se 99god i te cuvene EU i Nato koji su nas bombardovali...
Pa bolje i da smo uz Rusiju koja nas nije ni napala ni bombardovala nikada nego sa ovima iz eu koji gledaju da budemo njihovi robovi.
Danas se vise ne vodi rat oružjem nego politički da te eu orobi i postanes Rob u svojoj državi.
Pogledajte primer Rumunije i Bugarske...
Uostalom dok dodje vreme da Srbija uđe u eu ta ista EU ima da se raspadne.
Bolje i uz Ruse pa kako nam bude i ovako nam nije sjajno...
Trebamo biti ponosni da je jedan veliki modni državnik u današnjem svetu došao da poseti jednu malu državu kao sto je Srbija...
Sta bi ovde neki da im dodje Obama u posetu ili Merkelova ?
Srbi ne gubite svoj ponos veru i identitet... EU to i radi korak po korak... Covek nije covek ako nema svoju istoriju i svoje poreklo...

nick

pre 9 godina

to je ona ista Rusija koja je Sanstefanskim mirom htela da bugarima pokloni pola Srbije. nikad i nigde nema ljubavi,vec samo interesi.

LucidLynx

pre 9 godina

Nisam neki ljubitelj Rusije ali, dok god mozemo, trebalo bi da balansiramo izmedju EU i Rusije!
Prvo, trebalo bi imati prijatelje i tamo i ovamo.
Drugo, i jedni i drugi imaju para i mocni su!
Trece, ni jedni ni drugi nas ne vole vec gledaju svoje interese. Onog trenutka kada mi ne budemo njihov interes oladice nas. Tada bi trebalo da imamo kome da se okrenemo.

Pragmaticni razlozi, bez emocija....

stav

pre 9 godina

Lepo reče juče gospodja Branka Prpa, istoričar, da SAD vode jednu nerazumnu politiku, a da ih Evropa u stopu prati. Ako su te zemlje uvele Rusiji sankcije, ne mora i Srbija. Svi će se oni pomiriti, za njih ne brinem, ali Srbija bi puno izgubila kažnjavajući Rusiju. Članstvo Srbije u EU je na dugom štapu i ne treba donositi ishitrene odluke. Sadašnji stav Srbije u odnosu prema Rusiji i EU je dobar.Takav treba i da ostane.

Luka

pre 9 godina

Da oni led ekrani nisu izdali, bilo bi sve super. Pa mogli smo za ovakvu manifestaciju i Putinov dolazak da obezbedimo nešto pouzdano. Ispada da Exit raspolaže sa pouzdanijom tehnikom.

Ostojic

pre 9 godina

Mogu samo da nam pozavide na vodjenju spoljne politike,koja je casna i jasna,kao takva povratila nam je epitete koje Srbija zasluzuje ,a nije imala decenijama unazad.

Truman

pre 9 godina

Srbija će i dalje voditi politiku razvoja odnosa i saradnje sa svima, a to definitivno moramo u potpunoti podržati. Sigurno ćemo nastaviti da razvijamo zajedničku saradnju sa Rusijom, ali i sa zemljama EU. Nadam se da ćemo napredovati po tom pitanju.

LE PAF

pre 9 godina

Nikada nije razmatrano uvodjenje sankcija Rusiji, tako nesto bilo bi samoubistveno i nebulozno, a pri tom hocemo u EU, sledi da "Srbija jedino moze da vodi balansiranu politiku prema EU i Rusiji". Ako ikada dodje trenutak da zaista moramo da biramo, pod pravim, a ne ovim izmisljenim pritiscima, bice to najcupaviji deo srpske egzistencije.

Dobra vila

pre 9 godina

@(Svitac, 17. oktobar 2014 01:10)
Slažem se sa Vama u potpunosti. Ne razumem zašto se više spekuliše o tome, kad Srbija ima čvrst stav, da dok je ova Vlada i dok je Vučić premijer neće uvesti sankcije Rusiji i tu je kraj svake priče.

MileSavic

pre 9 godina

Nema ljubavi ka Srbiji, ni sa Istoka ni sa Zapada. Sve je samo goli interes, u politickom, ekonomskom ili strateskom cilju. Svetskom politikom dominiraju kompanije koje traze prosirenje trzista, da zarade kapital ne birajuci metode, cesto je to pod krinkom izvoza demokratije, humanitarne pomoci ili btatske ljubavi. Jedina iskrena ljubav, bez krajnjeg interesa je ona koju treba da pokazu drzavljani zemlje u kojoj zive, zato treba da volimo Srbiju, bezrezervno I bez obzira na politicke poglede, ko je cetnik a ko partizan, ko simpatizer EU a ko Rudije. Sve ostalo je prodavanje magle a u medjuvremenu gubi damo I jedino - Srpski narod! Gubi nasa buducnost, nasa deca. Sa svima dobro, sa nekima blisko ali samo medju sobom - bratski I iskreno! Srbija ce nadziveti sve nas, da li mi znamo da uzivamo u njoj?

Stizanin

pre 9 godina

Srbija ima svoju jasno definisanu politiku i svoj pravac, a taj pravac vodi ka EU, sto naravno ne znaci da zelimo da se odreknemo starih prijatelja, posebno ako se zna da imamo dosta benefita od njih i da nam izvoz u dobroj meri zavisi od saradnje sa njima, ali ni jendog trenutka nije dovedena u pitanje zelja da nastavimo sa integracijama, osim toga ovo je sada aktuelna i zanimljiva tema, a kada se slegne prasina i izglade nesporazumi izmedju Rusije i Evrope ni ovo vise niko nece pominjati.

be free

pre 9 godina

Slazem se da je poseta jako znacajna za nas i nasu saradnju sa Rusijom.Takodje, je vazno i to sto je premijer jasan po pitanju naseg smera a to je EU...nema sta da se krije i to zna ceo svet!

Hm

pre 9 godina

Mislim da već predugo otežete EU, ili Rusija..ili...

Vidim da su ovdje mnogi podijeljeni, a danas više nije moguće sjediti na dvije stolice i živjeti dobro. Možda je moguće preživjeti, ali cilj bi trebao biti dobar i kvalitetan život.

Neznam što je bolje, EU ili Rusija, ali sam potpuno siguran da je daleko bolje urediti državu, nego dobiti 100 kredita, pa taman da su i besplatni.

Krediti su prokletstvo današnjice, uređena država će kredit pametno iskoristiti i neće dozvoliti da se opelješi. Neuređena država može dobiti hrpe kredita, ali će oni uvijek završiti na krivom mjestu.

To vam je ona stara priča, "Bolje čovjeka naučiti loviti ribu, nego mu dati ribu"...