Ponedeljak, 13.10.2014.

13:11

"Bankari već zovu za BG na vodi"

Projekat "Beograd na vodi" doprineo je da grad bude na mapi investitora, poručio je gradski menadžer Beograda Goran Vesić.

Izvor: Tanjug

"Bankari veæ zovu za BG na vodi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Urbanizam

pre 9 godina

Super. Još samo kada bi se napravio Urbanistički plan za Beograd i okolinu, pa da možda i mi smrtnici sagradimo nešto sebi.

laik

pre 9 godina

Je li to kao onaj vic kad lik dođe u pekaru i pita: "Da li imate 10.000 pereca?", pa kad ovi naprave on kaže: "Teeškp ćete to prodati". :)

ivanhoe

pre 9 godina

Na arheoloskom nalazistu najstarije svetske civilizacije mi otvaramo mega deponiju umesto da i ovu izmestimo. Stvarno zasluzujemo sve sto nam se desava!

vesic de gama

pre 9 godina

Vesic je uspesno resio problem u Crvenoj Zvezdi pa ima iskustva da resava na nivou grada. Boze nam oprosti. Kad smo vec kod toga da u Becu svi placaju prevoz, moze li Vesko da nam pokaze slike njihovih autobusa, tramvaja i METROa, cisto da uporedimo sta to beclije placaju a mi ne? A, da, ako moze da se saopsti i cena karte u Becu koja je nekim cudom niza od Bus Plusa - 16.2evra nedeljan ALI sa njom se vozis koliko zelis, menjas 250 prevoza i koristis je i za METRO.

BG ex pat

pre 9 godina

Mislim da svi punoletni Beograđani podržavaju ovu inicijativu ali ne veruju da će do realizacije doći za njihovog života. Naravno kada ima para onda se gradi brzo. To je svakako jedna od najboljih opcija za napredak Beograda...

boki

pre 9 godina

Napravite nam kanalizaciju na 5 km od centra vaseg beograda na vodi, rupa u gradu milion a niste u stanju bar da ih iskrpite kamoli novi asfalt, to je postalo tragikomicno voziti po gradu a vrlo cesto opasni, stidi se i ti i Mali i svi marketiski strucnjaci, demagozi, prevaranti

srećnik

pre 9 godina

Vesiću,polako sa tim dobrim vestima. Zasuzismo od sreće.Molim da se uvede veći broj linija da ne bude zauzeto kad bankari pozovu.

ezop u ostavci

pre 9 godina

Prevešće nas žedne preko Beograda na vodi.
"Narod je gladan, nema hleba, pa nek jedu kolače ako nemaju hleb."-Marija Antoaneta pred Francusku revoluciju.

Valter

pre 9 godina

Daj bre malo procistite ove nacelnike i pomocnike ima ih oko 700 u kraljice marije br. 1, pa sa tim parama sagradite novi soliter na beogradu na vodi.
malo realnosti i racionalnosti uz POSTENJA bilo bi vam od pomoci.
valter

iseljenik

pre 9 godina

Prosle godine sam se iz Bg preselio u Bec. Sad kad Vesic sredi garaze, deponije i javni prevoz po ugledu na Viennu odmah se vracam! :)

loko

pre 9 godina

Vidis, grade. Doduse neki ih osporavaju, ali opet grade. Ako vec oces da budes pametna, prvo nesto procitaj, ili makar izguglaj ako nisi uspela da dodjes dalje od lajkovacke pruge. Nije dovoljna samo mrznja, potrebno je znanje da se prevaranti raskrinkaju.
(Znanje je snaga...., 13. oktobar 2014 17:06)

Ma kakvo bre znanje da raskrinkas koga? Ove bg na vodi "projektante" sto se voze "ikarbus-mercedesom"? Tebi mozda treba znanje da vidis kada neko laze, a u sustini potreban je samo IQ u granicama normale.

Bec

pre 9 godina

Nesto pricate o Becu, a evo ja slucajno studiram tu. Javni prevoz u Beogradu i Becu ne mogu da se porede i ne treba ih uopste stavljati u isti tekst. Pored metroa (koji kod nas nece skoro biti napravljen, barem ne u narednih 15ak godina), ovde se mogu koristiti tramvaji, autobusi, trolejbusi, gradski vozovi... Sve je cisto i uredno, a pre svega su tacni i dolaze preko dana na svakih 3-5 min. I tako dalje... Da ne nabrajam ostale prednosti i pogodnosti za studente, penzionere, trudnice...
Vi hocete da cekiramo karte?! Ja tih par puta kada dodjem u Beograd, ne mogu da dodjem do aparata za cekiranje, iako uvek kupim onu karicu sa voznjama. Pogotovu kada ulazim na Zelenom vencu, Terazijama... Uglavnom stojim na stepenicama, tako da ne postoji mogucnost da se probijem do aparata.
Nemojte pricati bajke ljudima o metrou, to se nece desiti skoro, vec povecajte broj postojecih vozila(nikako smanjivati kao sto sada radite) i postaviti dodatne automate za cekiranje na prometnije stanice(izvan autobusa).
Ovde karta kosta 75 evra po semestru i svi je placaju, to je tacno. Placali bi ljudi i tu, da imaju sta da plate.

nik sloter

pre 9 godina

Goran Vesic gradski menadzer,siva eminencija kk i fk cz,idejni tvorac Beograda na vodi,Tesla sitija,desna ruka premijera,leva ruka gradonacelnika,finansijski ekspert,majstor saopstenja....sta sve nije.Kad porastem bicu Vesic!

Sava

pre 9 godina

Paukovoj mrezi naprednog siromastva gradjana nema
kraja.Ti gradjani potonuce u obicnim baricama, to je mnogo bliska buducnost.
Gradice oduzimanjem od plata i penzija za one korumpirane vagabunde svih boja.

Morski Vuk

pre 9 godina

Svaka ti cast Vesicu , plakao sam kada sam zbog profesije napustio Beograd i Srbiju , sada si me doveo do stanja da ne zelim da se vratim ni na odmor! Tragedija sta radite!

Pedja

pre 9 godina

Bankari koji zbog velikog interesovanja ne budu uspeli da kupe makete sigurno ce iz ljubavi prema prvom predsedniku i bivsem prvom podpredsedniku pristati na utesne investicije, tj da uloze u budzet, da poklone za penzije, da nadoknade minus u kasi republickog fonda za zdravstveno osiguranje...Boze dragi...

Znanje je snaga....

pre 9 godina

A da li u Becu, na obali Dunava grade solitere?
(mira, 13. oktobar 2014 14:30)

Vidis, grade. Doduse neki ih osporavaju, ali opet grade. Ako vec oces da budes pametna, prvo nesto procitaj, ili makar izguglaj ako nisi uspela da dodjes dalje od lajkovacke pruge. Nije dovoljna samo mrznja, potrebno je znanje da se prevaranti raskrinkaju.

wiener

pre 9 godina

A da li u Becu, na obali Dunava grade solitere?
(mira

Nego sta da grade i to na obali Dunava.Poceli sedamdesetih kada su sagradili UNO City.A nastavljeno i do danas.U centru Beca dominira pored Stefans doma( katedrale) i novi AKH (klinicki centar).Naravno da nema visokih zgrada na Grabenu,Kaerntner strass.

Ovaj ode u Bec a taj grad godisnje od turizma zaradi 3 milijarde dolara. Odose ovi da vide kako da nekoga prevare za lovu.Kako rece Mali hteli bi javno partnerstvo. Grad da da zemljiste a neko da pljune lovu i profit da se deli.A proracun ponudjenog gradjevinskog zemljista kao da je na Menhetnu. Pomenuti UNO city je bec prodao UN za 1 siling

mile

pre 9 godina

da racionalnije koriste i delenje u zone???Pa ne zivi neko 15-20km od centra grada jer je bogat, vec suprotno. ne zivi neko u centru jer je siromasan, vec suprotno. nove mere ce najvise da pogode siromasni sloj gradjana,a bogati ce.se.voziti za male pare, jer zive u centru. MORA ostati 1 zona kako ne bi ispastali siromasni.

Bankar investitor

pre 9 godina

Kako ja to ne znam. Gde da stanem u red da kupim jedan pentahaus i poslovni prostor od hiljadu kvadrata? Plus dva tri stana. Da mi neko ispred nosa ne otme.

Obi Ovan Kombi :-)))

pre 9 godina

Ozbiljno razmišljam da počnem prpfesionalno da se bavim maketarstvom, možda doguram do funkcije gradonačelnika ili premijera, nikad se ne zna u ovom kršu od zemlje!

sasa usa

pre 9 godina

A hocete li zvati Cecu ili Karleusu da sece vrpcu? Ili mozda Dragica Nikolic, pijani Velja ili Tole Karadzic?

Ocerali ste demokrate, ono sto je najbolje u zemlji; sad zivite u snovima.

Nes

pre 9 godina

Svasta se moze procitati ovdje...prvo ovaj nas "menadzer" poredi BG i Bec!!? Pa Bec je medju prvih 5 Top svjetskih gradova za zivot... To je kao kad bih rekao da Himzo Polovina ima isti forhend kao Roger Federer...i sta je sad pisac stim htjeo da kaze??? I to menadzer!!
A druga stvar ovi sto ovdje komentarisu kolike su nam plate...pa gospodo sad mi je jasno ko je birao ovoga menadzera i njemu slicne...da objasnim..to je isto kao kad bi se Himzo Polovina bunio koliko on zaradi u Zapresicu na turniru a koliko Roger Federer na US Openu....kapiras bre?

moje ime

pre 9 godina

Dosta bre vise!!!

Dosta!!! Kakvo zaglupljivanje naroda! Ali sto je najgore kod vecine sve to prolazi!!!

Da radite anketu i da pitanje bude u kojoj je fazi Beograd na vodi, verovatno bi jedno 50-60% reklo da odlicno napreduje.

Pa takav narod mozda i treba da izumre! Nema nam spasa!

Najgore ce biti kad tih 60% koji su u oblacima i nemaju pojma o cemu se uopste radi shvati sta je realnost. Tada ce im biti krivi oni koji su realnost oduvek znali. I bice im kriva sama REALNOST!

Taj film smo vec gledali, a izgleda gledacemo ga opet i opet i opet. Jer tih 60% mnogo tesko menja svoje ruzicaste naocare.

sonia blade

pre 9 godina

meni i dalje nije jasno kako oni misle da se izvuku iz ovog fijaska sa beogradom na vodi. no, ugovor treba da se potpise u decembru pa da sacekamo. samo mi nije jasno kako bankari zovu da investiraju u nesto za sta jos nije poptisan ni ugovor ni nista.
za vesica imam samo jednu preporuku, sedi u gsp koji si "sredio" pa se provozaj malo. gradski prevoz je trenutno kao devedesetih godina sto je bio, katastrofa.

David. DSS

pre 9 godina

Kada ćete konačno prestati da nam vređate inteligenciju? Mi nismo glupi gospodine Vučiću, nanjušimo prevarante makar se krili iza kule beograda na vodi

nezasticeni svedok

pre 9 godina

Narocito su se nalozili investitori koji bi da daju lovu za proizvodnju sitnih kartonskih komadica, stiropora, makaza i hobi-lepka. Zestoka je potreba za tim artiklima.

Marko

pre 9 godina

Naravno sa zovu. Hoce da daju kredite. Ako drzava garantuje za njih to je najsigurnija investicija. Ako posao propadne, drzava ce ih vracati. U prevodu, drzava ce da da garancije, Arapi ce da uzmu kredite, u koliko posao bude dobar, profit dele Arapi i drzava, a u koliko posao propadne, novac ce vracati poreski obveznici Republike Srbije.

demax75

pre 9 godina

Vesicu,pa tebe kao da je Djepeto (za poklonike vlasti-Pinokiev tvorac) napravio, porasce ti nos! Banke nas odvalise od zivota, a ovamo treba da se radujemo sto se bankari, toboze raspituju.

Jelena

pre 9 godina

To se i ocekivalo! Veoma ozbiljan i velik projekat mora privuci i najjace investitore iz Evrope...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gemara, 13. oktobar 2014 14:29)
naravno to je i cilj profit.....verujem da ce prelepo izgledati i da ce mnogi svetski brendovi imati lokale tu,nadam se da cemo do tada izaci iz krize,i mi tu kupovati i uzivati na kafici

grbela

pre 9 godina

Veoma ne bitno da se pocne sa gradnjom i da se zavrsi u predvidjenom roku... da se zapusi usta svim "nevernim tomama" koji su "pljuvali" po Vucicu,doduse malo ih je, ali treba...

Jack

pre 9 godina

Ahahaha, evo sutra prodajem kola i sve pare dajem Vesicu ako mi pokaze listing poziva gde ga je zvao neki bankar da se raspita za ulaganje u projekat koji jos ni ne postoji. Ali svaka cast maketi, za samo dva meseca...

panonskomore

pre 9 godina

ne znam da li je skoro prosao ulicom dzordza vssingtona i platoom ispred bitefa ,a da ne pricam i bajloni pijaci koja sluzi kao centar svih fekalnih akcija.okupacija ulicne prodaje stvari povadjenih iz kontejnera,rasirenih po ponjavama po ulici. leglo smrada,alkoholizma,najodvratnija moguca slika koja se ni u indiji vise ne vidja. niste sposobni da napravite elementaran komunalni red u centru grada beograda kod skadarlije gde svakidnevno hiljade stranaca imaju priliku da se odusevljavaju toj slici a lupate o nekim projektima. more sram vas bilo.

Dule Mitrovic

pre 9 godina

"Grad se tako ne gradi, tako se peru i kradu pare i to svi znaju!"
Svaka cast za komentar. Inace zivim u Becu 11 godina. Ova poredejenja sa Becom od strane "menadzera" Beograda su nepristojna za zdrav razum. U Becu se sve planira i gradi na duge staze - kontinuitet je osnova, uz dlicno obrazovanje i pozitivna selekciju gradskih i drzavnih kadrova je osnova vekovnog uspeha. Konstantno se ulaze u gradski prevoz - od kraja 19-og veka do dan danas. Ovde se mreza Dunav kanala kroz grad kao i vestackoh jezera (Novi i Stari Dunav) nadogradjuje, sredjuje i pregradjuje duze od 200 godina. A vi hocete da dignete kule i prodavnice i dovedete lopove iz belog sveta. Alo - za koga? Za vas sacicu na vlasti ili za one koji su vam da li naivnu podrsku na izborima? Kao prvo napravite sistem koji nije baziran ne na partijskom zaposljavnjau, vec na profesionalnom osnovu. Pare ulozite u najbolje ucenike osnovnih i srednjih skola. A sve sto to vec ukinuli! Obezbedite dobre stipednije za studente, da ne odlaze u Bec kao sto sam ja uradio i verovatno nikad se necu vratiti. Pomognite da oni koji zele da rade u Beogradu imaju uslove za uspeh. Ali te price o Becu - nemojte da spominjete smao se blamirate.

mojito

pre 9 godina

@Mira Grade solitere na obali Dunava u Becu. Ne bas tako blizu obali kao ovde(sto se nece graditi da se razumemo) ali blizu obale, na severnoj obali Dunava. Pozdrav

Tane

pre 9 godina

E,kad Goran Vesić kaže,to je sigurno tako! On je svojevremeno sredio stanje
u KK Crvena zvezda a u fudbalskom klubu Crvena zvezda bio je specijalni sa-
vetnik Vladana Lukića i sada se jasno vidi dokle je Zvezda stigla.A što se
tiče Beograda na vodi moj predlog je da pod hitno Vesića treba skloniti iz
tog projekta jer kuda on prođe tu trava ne niče !!!

Beogradjanin

pre 9 godina

Cudi me da ne zovu zbog PROJEKTA REKONSTRUKCIJE VOJVODE STEPE..
CISTO DA SE zna rekonstrukcija BULEVARA JE ZA V.STEPE KAO BGD NA VODI.

Daytona

pre 9 godina

Dragi moji.... Neznate ni osnovnu gramatiku,a komentarisete ovakve stvari!! Bolje se ne brukajte,nego pokosite korov u dvoristu i pustite malo lav pivo,presusice!!!!

milan

pre 9 godina

Vesiću tako nešto možeš da pričaš samo onima koji o tome pojma nemaju mada bi bilo lepo kad bi tako bilo. Investiraju oni koji su donekle sigurni da će se njihov novac umnožiti a to sa Bg na vodi još ni blizu nije sigurno. Oni koji investiraju najčešće financiraju svoje poduhvate novcem drugih i moraju za to odgovarati tim ljudima ili kompanijama, za sada je BG na vodi još mačka u džaku da je i Srbija na finansijskom i ekonomskom polju samo jedna velika želja sadašnje vlade a nas smrtnika

zoran

pre 9 godina

Da li i u Beču građani za prevoz odvajaju više od 10 posto od plate.Meni je plata 20 000 a plačam prevoz više od 3000 dinara.Dakle budite realni kad nešto tražite od graćana.

loko

pre 9 godina

Bilo kakave izjave ljudi na vlasti postale su bljuvotine bez ikakvog smisla, i nemaju veze sa realnoscu. Ako neko zaista veruje u ovo, onda bi trebalo da ozbiljno ispita svoje mentalno zdravlje.

Milan

pre 9 godina

Zovu, zovu, ali niko ne dize slusalicu. Prodali ste 3 (slovima: tri) stana za 10 meseci svakodnevnog ispiranja mozga sa ovim kulama vavilonskim. Ne zamlacujte sebe vise, nema tu casha za vas :).

nesto cudno ..........

pre 9 godina

Nesto cudno je pocelo da se dogadja, ali videce se ubrzo.
"U tom smislu mogu da kažem da je Beograd trenutno hit za investiranje u Evropi".
Ovi pocinju da lazu kao nikada do sada.

poruka

pre 9 godina

poruka gradskom 'menadzeru' :

sto vise postavljate ove budalastine na portalima, vestima i sl. to sve vise i vise navlacite gnev normalnih ljudi (znam da ih nema mnogo ali...) i time sebi direktno kopate rupu u koju cete da upadnete, ubrzo.
kvazi projekat koji pretstavljate je u najmanju ruku kriminalan i neprofesionalan (inace sam u profesiji gradnje gradova odavno), grad se tako ne gradi, tako se peru i kradu pare i to svi znaju!
dakle, dobro razmislite pre ponovnog pojavljivanja u javnost i vi i gradski arhitekta koji je bruka nase profesije jer je apsolutni mediokritet .

Goran

pre 9 godina

Koliko se secam neko je rekao da mi poklanjamo Emiracanima najekskluzivniji deo Beograda a koji ce biti izgradjen njihovim parama za inostranu klijentelu. Kao da vec nije bio dovoljno veliki samar svim Beogradjanima sto se deo grada poklanja strancu da grdi za strance a mi samo da gledamo, nego sad ispada da emiracani ne daju svoj novac (nisam ni ocekivao iskreno jer ti svuda uvale kredit) nego dolaze banke koje ce da dodatno isisavaju novac sa ekstra velikim kamatama za izgradnju.
P.S.
Jel se seca neko sta je Vucic govorio o Vesicu!? Opisivao ga kao glavnog coveka DS-a u Gradu koji je unistio i parking servis i bog zna sta sve i kako isti treba da se procesuira. A sad mu je to glavni covek u gradu. Sta ce , valjda mu se model svideo pa da ga ne menja.

Rumpel Stickin

pre 9 godina

Samo ću reći Goran Vesić... taj čovek za šta god da se uhvati to odmah "vene i svene kao cvet" ja ne znam ko još veruje u ove njegove bajke, a ovde kod nas čovek što više zabrlja on više i napreduje, za nas je i Diznilend po ozbiljnosti Švajcarska... toliko.

banex

pre 9 godina

na primeru Beča ste formirali cenu mesečne karte u javnom prevozu koji je nekih 20-30evra skuplji ali je zato prevoz 20-30 svetlosnih godina ispred našeg!!!

ana

pre 9 godina

Bg na vodi ce biti investicono veoma isplativ, pored toga sto ce arhitektonski predstaviti nas grad u potpuno drugacijem svetlu, sve metropole imaju slicne projekte, sa velikom razlikom sto je ovaj projekat za koplje iznad svih evpopskih...sto je za pohvalu svakako.

Malo napredniji

pre 9 godina

Ma ovo nisu guzve i redovi za kupovinu nivog Iphone 6, to su redovi za Beograd na vodi :-D:-D:-D
dal' jednog trenutka razmisljao o tome da neko slusa sta pricaju....

primer

pre 9 godina

Da, Beč je stvarno dobar primer: nemaju Beč na vodi ali zato imaju metro u kojem nema BusPlus-a nego su tamo obični mehanički automati za poništavanje karata kakve smo mi imali pre 30 godina...

Goran

pre 9 godina

G. Vesicu, umesto da stalno govorite sta CE da se uradi (od cega se nista jos nije desilo, ukljucujuci ono sto je najavljeno da ce se do sada vec desiti) i da krivite prethodnu vlast sto nesto ne valja, recite sta je uradjeno u periodu od kada ste vi na vlasti u Gradu. Zar je zaista jedino sto mozete da istaknete to da je u septembru bila veca prodaja karata nego u avgustu i da ste povecali cene karata? U septembru je uvek veca prodaja, a povecati cene moze i najnesposobnija vlast. Dakle?

nesto cudno ..........

pre 9 godina

Nesto cudno je pocelo da se dogadja, ali videce se ubrzo.
"U tom smislu mogu da kažem da je Beograd trenutno hit za investiranje u Evropi".
Ovi pocinju da lazu kao nikada do sada.

poruka

pre 9 godina

poruka gradskom 'menadzeru' :

sto vise postavljate ove budalastine na portalima, vestima i sl. to sve vise i vise navlacite gnev normalnih ljudi (znam da ih nema mnogo ali...) i time sebi direktno kopate rupu u koju cete da upadnete, ubrzo.
kvazi projekat koji pretstavljate je u najmanju ruku kriminalan i neprofesionalan (inace sam u profesiji gradnje gradova odavno), grad se tako ne gradi, tako se peru i kradu pare i to svi znaju!
dakle, dobro razmislite pre ponovnog pojavljivanja u javnost i vi i gradski arhitekta koji je bruka nase profesije jer je apsolutni mediokritet .

Goran

pre 9 godina

Koliko se secam neko je rekao da mi poklanjamo Emiracanima najekskluzivniji deo Beograda a koji ce biti izgradjen njihovim parama za inostranu klijentelu. Kao da vec nije bio dovoljno veliki samar svim Beogradjanima sto se deo grada poklanja strancu da grdi za strance a mi samo da gledamo, nego sad ispada da emiracani ne daju svoj novac (nisam ni ocekivao iskreno jer ti svuda uvale kredit) nego dolaze banke koje ce da dodatno isisavaju novac sa ekstra velikim kamatama za izgradnju.
P.S.
Jel se seca neko sta je Vucic govorio o Vesicu!? Opisivao ga kao glavnog coveka DS-a u Gradu koji je unistio i parking servis i bog zna sta sve i kako isti treba da se procesuira. A sad mu je to glavni covek u gradu. Sta ce , valjda mu se model svideo pa da ga ne menja.

Rumpel Stickin

pre 9 godina

Samo ću reći Goran Vesić... taj čovek za šta god da se uhvati to odmah "vene i svene kao cvet" ja ne znam ko još veruje u ove njegove bajke, a ovde kod nas čovek što više zabrlja on više i napreduje, za nas je i Diznilend po ozbiljnosti Švajcarska... toliko.

panonskomore

pre 9 godina

ne znam da li je skoro prosao ulicom dzordza vssingtona i platoom ispred bitefa ,a da ne pricam i bajloni pijaci koja sluzi kao centar svih fekalnih akcija.okupacija ulicne prodaje stvari povadjenih iz kontejnera,rasirenih po ponjavama po ulici. leglo smrada,alkoholizma,najodvratnija moguca slika koja se ni u indiji vise ne vidja. niste sposobni da napravite elementaran komunalni red u centru grada beograda kod skadarlije gde svakidnevno hiljade stranaca imaju priliku da se odusevljavaju toj slici a lupate o nekim projektima. more sram vas bilo.

Dule Mitrovic

pre 9 godina

"Grad se tako ne gradi, tako se peru i kradu pare i to svi znaju!"
Svaka cast za komentar. Inace zivim u Becu 11 godina. Ova poredejenja sa Becom od strane "menadzera" Beograda su nepristojna za zdrav razum. U Becu se sve planira i gradi na duge staze - kontinuitet je osnova, uz dlicno obrazovanje i pozitivna selekciju gradskih i drzavnih kadrova je osnova vekovnog uspeha. Konstantno se ulaze u gradski prevoz - od kraja 19-og veka do dan danas. Ovde se mreza Dunav kanala kroz grad kao i vestackoh jezera (Novi i Stari Dunav) nadogradjuje, sredjuje i pregradjuje duze od 200 godina. A vi hocete da dignete kule i prodavnice i dovedete lopove iz belog sveta. Alo - za koga? Za vas sacicu na vlasti ili za one koji su vam da li naivnu podrsku na izborima? Kao prvo napravite sistem koji nije baziran ne na partijskom zaposljavnjau, vec na profesionalnom osnovu. Pare ulozite u najbolje ucenike osnovnih i srednjih skola. A sve sto to vec ukinuli! Obezbedite dobre stipednije za studente, da ne odlaze u Bec kao sto sam ja uradio i verovatno nikad se necu vratiti. Pomognite da oni koji zele da rade u Beogradu imaju uslove za uspeh. Ali te price o Becu - nemojte da spominjete smao se blamirate.

banex

pre 9 godina

na primeru Beča ste formirali cenu mesečne karte u javnom prevozu koji je nekih 20-30evra skuplji ali je zato prevoz 20-30 svetlosnih godina ispred našeg!!!

Milan

pre 9 godina

Zovu, zovu, ali niko ne dize slusalicu. Prodali ste 3 (slovima: tri) stana za 10 meseci svakodnevnog ispiranja mozga sa ovim kulama vavilonskim. Ne zamlacujte sebe vise, nema tu casha za vas :).

Goran

pre 9 godina

G. Vesicu, umesto da stalno govorite sta CE da se uradi (od cega se nista jos nije desilo, ukljucujuci ono sto je najavljeno da ce se do sada vec desiti) i da krivite prethodnu vlast sto nesto ne valja, recite sta je uradjeno u periodu od kada ste vi na vlasti u Gradu. Zar je zaista jedino sto mozete da istaknete to da je u septembru bila veca prodaja karata nego u avgustu i da ste povecali cene karata? U septembru je uvek veca prodaja, a povecati cene moze i najnesposobnija vlast. Dakle?

primer

pre 9 godina

Da, Beč je stvarno dobar primer: nemaju Beč na vodi ali zato imaju metro u kojem nema BusPlus-a nego su tamo obični mehanički automati za poništavanje karata kakve smo mi imali pre 30 godina...

Malo napredniji

pre 9 godina

Ma ovo nisu guzve i redovi za kupovinu nivog Iphone 6, to su redovi za Beograd na vodi :-D:-D:-D
dal' jednog trenutka razmisljao o tome da neko slusa sta pricaju....

loko

pre 9 godina

Bilo kakave izjave ljudi na vlasti postale su bljuvotine bez ikakvog smisla, i nemaju veze sa realnoscu. Ako neko zaista veruje u ovo, onda bi trebalo da ozbiljno ispita svoje mentalno zdravlje.

Morski Vuk

pre 9 godina

Svaka ti cast Vesicu , plakao sam kada sam zbog profesije napustio Beograd i Srbiju , sada si me doveo do stanja da ne zelim da se vratim ni na odmor! Tragedija sta radite!

Jack

pre 9 godina

Ahahaha, evo sutra prodajem kola i sve pare dajem Vesicu ako mi pokaze listing poziva gde ga je zvao neki bankar da se raspita za ulaganje u projekat koji jos ni ne postoji. Ali svaka cast maketi, za samo dva meseca...

zoran

pre 9 godina

Da li i u Beču građani za prevoz odvajaju više od 10 posto od plate.Meni je plata 20 000 a plačam prevoz više od 3000 dinara.Dakle budite realni kad nešto tražite od graćana.

nik sloter

pre 9 godina

Goran Vesic gradski menadzer,siva eminencija kk i fk cz,idejni tvorac Beograda na vodi,Tesla sitija,desna ruka premijera,leva ruka gradonacelnika,finansijski ekspert,majstor saopstenja....sta sve nije.Kad porastem bicu Vesic!

Obi Ovan Kombi :-)))

pre 9 godina

Ozbiljno razmišljam da počnem prpfesionalno da se bavim maketarstvom, možda doguram do funkcije gradonačelnika ili premijera, nikad se ne zna u ovom kršu od zemlje!

Tane

pre 9 godina

E,kad Goran Vesić kaže,to je sigurno tako! On je svojevremeno sredio stanje
u KK Crvena zvezda a u fudbalskom klubu Crvena zvezda bio je specijalni sa-
vetnik Vladana Lukića i sada se jasno vidi dokle je Zvezda stigla.A što se
tiče Beograda na vodi moj predlog je da pod hitno Vesića treba skloniti iz
tog projekta jer kuda on prođe tu trava ne niče !!!

Bankar investitor

pre 9 godina

Kako ja to ne znam. Gde da stanem u red da kupim jedan pentahaus i poslovni prostor od hiljadu kvadrata? Plus dva tri stana. Da mi neko ispred nosa ne otme.

moje ime

pre 9 godina

Dosta bre vise!!!

Dosta!!! Kakvo zaglupljivanje naroda! Ali sto je najgore kod vecine sve to prolazi!!!

Da radite anketu i da pitanje bude u kojoj je fazi Beograd na vodi, verovatno bi jedno 50-60% reklo da odlicno napreduje.

Pa takav narod mozda i treba da izumre! Nema nam spasa!

Najgore ce biti kad tih 60% koji su u oblacima i nemaju pojma o cemu se uopste radi shvati sta je realnost. Tada ce im biti krivi oni koji su realnost oduvek znali. I bice im kriva sama REALNOST!

Taj film smo vec gledali, a izgleda gledacemo ga opet i opet i opet. Jer tih 60% mnogo tesko menja svoje ruzicaste naocare.

sasa usa

pre 9 godina

A hocete li zvati Cecu ili Karleusu da sece vrpcu? Ili mozda Dragica Nikolic, pijani Velja ili Tole Karadzic?

Ocerali ste demokrate, ono sto je najbolje u zemlji; sad zivite u snovima.

Pedja

pre 9 godina

Bankari koji zbog velikog interesovanja ne budu uspeli da kupe makete sigurno ce iz ljubavi prema prvom predsedniku i bivsem prvom podpredsedniku pristati na utesne investicije, tj da uloze u budzet, da poklone za penzije, da nadoknade minus u kasi republickog fonda za zdravstveno osiguranje...Boze dragi...

nezasticeni svedok

pre 9 godina

Narocito su se nalozili investitori koji bi da daju lovu za proizvodnju sitnih kartonskih komadica, stiropora, makaza i hobi-lepka. Zestoka je potreba za tim artiklima.

sonia blade

pre 9 godina

meni i dalje nije jasno kako oni misle da se izvuku iz ovog fijaska sa beogradom na vodi. no, ugovor treba da se potpise u decembru pa da sacekamo. samo mi nije jasno kako bankari zovu da investiraju u nesto za sta jos nije poptisan ni ugovor ni nista.
za vesica imam samo jednu preporuku, sedi u gsp koji si "sredio" pa se provozaj malo. gradski prevoz je trenutno kao devedesetih godina sto je bio, katastrofa.

Beogradjanin

pre 9 godina

Cudi me da ne zovu zbog PROJEKTA REKONSTRUKCIJE VOJVODE STEPE..
CISTO DA SE zna rekonstrukcija BULEVARA JE ZA V.STEPE KAO BGD NA VODI.

David. DSS

pre 9 godina

Kada ćete konačno prestati da nam vređate inteligenciju? Mi nismo glupi gospodine Vučiću, nanjušimo prevarante makar se krili iza kule beograda na vodi

loko

pre 9 godina

Vidis, grade. Doduse neki ih osporavaju, ali opet grade. Ako vec oces da budes pametna, prvo nesto procitaj, ili makar izguglaj ako nisi uspela da dodjes dalje od lajkovacke pruge. Nije dovoljna samo mrznja, potrebno je znanje da se prevaranti raskrinkaju.
(Znanje je snaga...., 13. oktobar 2014 17:06)

Ma kakvo bre znanje da raskrinkas koga? Ove bg na vodi "projektante" sto se voze "ikarbus-mercedesom"? Tebi mozda treba znanje da vidis kada neko laze, a u sustini potreban je samo IQ u granicama normale.

milan

pre 9 godina

Vesiću tako nešto možeš da pričaš samo onima koji o tome pojma nemaju mada bi bilo lepo kad bi tako bilo. Investiraju oni koji su donekle sigurni da će se njihov novac umnožiti a to sa Bg na vodi još ni blizu nije sigurno. Oni koji investiraju najčešće financiraju svoje poduhvate novcem drugih i moraju za to odgovarati tim ljudima ili kompanijama, za sada je BG na vodi još mačka u džaku da je i Srbija na finansijskom i ekonomskom polju samo jedna velika želja sadašnje vlade a nas smrtnika

Marko

pre 9 godina

Naravno sa zovu. Hoce da daju kredite. Ako drzava garantuje za njih to je najsigurnija investicija. Ako posao propadne, drzava ce ih vracati. U prevodu, drzava ce da da garancije, Arapi ce da uzmu kredite, u koliko posao bude dobar, profit dele Arapi i drzava, a u koliko posao propadne, novac ce vracati poreski obveznici Republike Srbije.

demax75

pre 9 godina

Vesicu,pa tebe kao da je Djepeto (za poklonike vlasti-Pinokiev tvorac) napravio, porasce ti nos! Banke nas odvalise od zivota, a ovamo treba da se radujemo sto se bankari, toboze raspituju.

Nes

pre 9 godina

Svasta se moze procitati ovdje...prvo ovaj nas "menadzer" poredi BG i Bec!!? Pa Bec je medju prvih 5 Top svjetskih gradova za zivot... To je kao kad bih rekao da Himzo Polovina ima isti forhend kao Roger Federer...i sta je sad pisac stim htjeo da kaze??? I to menadzer!!
A druga stvar ovi sto ovdje komentarisu kolike su nam plate...pa gospodo sad mi je jasno ko je birao ovoga menadzera i njemu slicne...da objasnim..to je isto kao kad bi se Himzo Polovina bunio koliko on zaradi u Zapresicu na turniru a koliko Roger Federer na US Openu....kapiras bre?

Bec

pre 9 godina

Nesto pricate o Becu, a evo ja slucajno studiram tu. Javni prevoz u Beogradu i Becu ne mogu da se porede i ne treba ih uopste stavljati u isti tekst. Pored metroa (koji kod nas nece skoro biti napravljen, barem ne u narednih 15ak godina), ovde se mogu koristiti tramvaji, autobusi, trolejbusi, gradski vozovi... Sve je cisto i uredno, a pre svega su tacni i dolaze preko dana na svakih 3-5 min. I tako dalje... Da ne nabrajam ostale prednosti i pogodnosti za studente, penzionere, trudnice...
Vi hocete da cekiramo karte?! Ja tih par puta kada dodjem u Beograd, ne mogu da dodjem do aparata za cekiranje, iako uvek kupim onu karicu sa voznjama. Pogotovu kada ulazim na Zelenom vencu, Terazijama... Uglavnom stojim na stepenicama, tako da ne postoji mogucnost da se probijem do aparata.
Nemojte pricati bajke ljudima o metrou, to se nece desiti skoro, vec povecajte broj postojecih vozila(nikako smanjivati kao sto sada radite) i postaviti dodatne automate za cekiranje na prometnije stanice(izvan autobusa).
Ovde karta kosta 75 evra po semestru i svi je placaju, to je tacno. Placali bi ljudi i tu, da imaju sta da plate.

Sava

pre 9 godina

Paukovoj mrezi naprednog siromastva gradjana nema
kraja.Ti gradjani potonuce u obicnim baricama, to je mnogo bliska buducnost.
Gradice oduzimanjem od plata i penzija za one korumpirane vagabunde svih boja.

mile

pre 9 godina

da racionalnije koriste i delenje u zone???Pa ne zivi neko 15-20km od centra grada jer je bogat, vec suprotno. ne zivi neko u centru jer je siromasan, vec suprotno. nove mere ce najvise da pogode siromasni sloj gradjana,a bogati ce.se.voziti za male pare, jer zive u centru. MORA ostati 1 zona kako ne bi ispastali siromasni.

wiener

pre 9 godina

A da li u Becu, na obali Dunava grade solitere?
(mira

Nego sta da grade i to na obali Dunava.Poceli sedamdesetih kada su sagradili UNO City.A nastavljeno i do danas.U centru Beca dominira pored Stefans doma( katedrale) i novi AKH (klinicki centar).Naravno da nema visokih zgrada na Grabenu,Kaerntner strass.

Ovaj ode u Bec a taj grad godisnje od turizma zaradi 3 milijarde dolara. Odose ovi da vide kako da nekoga prevare za lovu.Kako rece Mali hteli bi javno partnerstvo. Grad da da zemljiste a neko da pljune lovu i profit da se deli.A proracun ponudjenog gradjevinskog zemljista kao da je na Menhetnu. Pomenuti UNO city je bec prodao UN za 1 siling

boki

pre 9 godina

Napravite nam kanalizaciju na 5 km od centra vaseg beograda na vodi, rupa u gradu milion a niste u stanju bar da ih iskrpite kamoli novi asfalt, to je postalo tragikomicno voziti po gradu a vrlo cesto opasni, stidi se i ti i Mali i svi marketiski strucnjaci, demagozi, prevaranti

srećnik

pre 9 godina

Vesiću,polako sa tim dobrim vestima. Zasuzismo od sreće.Molim da se uvede veći broj linija da ne bude zauzeto kad bankari pozovu.

ezop u ostavci

pre 9 godina

Prevešće nas žedne preko Beograda na vodi.
"Narod je gladan, nema hleba, pa nek jedu kolače ako nemaju hleb."-Marija Antoaneta pred Francusku revoluciju.

iseljenik

pre 9 godina

Prosle godine sam se iz Bg preselio u Bec. Sad kad Vesic sredi garaze, deponije i javni prevoz po ugledu na Viennu odmah se vracam! :)

Valter

pre 9 godina

Daj bre malo procistite ove nacelnike i pomocnike ima ih oko 700 u kraljice marije br. 1, pa sa tim parama sagradite novi soliter na beogradu na vodi.
malo realnosti i racionalnosti uz POSTENJA bilo bi vam od pomoci.
valter

mojito

pre 9 godina

@Mira Grade solitere na obali Dunava u Becu. Ne bas tako blizu obali kao ovde(sto se nece graditi da se razumemo) ali blizu obale, na severnoj obali Dunava. Pozdrav

Znanje je snaga....

pre 9 godina

A da li u Becu, na obali Dunava grade solitere?
(mira, 13. oktobar 2014 14:30)

Vidis, grade. Doduse neki ih osporavaju, ali opet grade. Ako vec oces da budes pametna, prvo nesto procitaj, ili makar izguglaj ako nisi uspela da dodjes dalje od lajkovacke pruge. Nije dovoljna samo mrznja, potrebno je znanje da se prevaranti raskrinkaju.

Daytona

pre 9 godina

Dragi moji.... Neznate ni osnovnu gramatiku,a komentarisete ovakve stvari!! Bolje se ne brukajte,nego pokosite korov u dvoristu i pustite malo lav pivo,presusice!!!!

ana

pre 9 godina

Bg na vodi ce biti investicono veoma isplativ, pored toga sto ce arhitektonski predstaviti nas grad u potpuno drugacijem svetlu, sve metropole imaju slicne projekte, sa velikom razlikom sto je ovaj projekat za koplje iznad svih evpopskih...sto je za pohvalu svakako.

laik

pre 9 godina

Je li to kao onaj vic kad lik dođe u pekaru i pita: "Da li imate 10.000 pereca?", pa kad ovi naprave on kaže: "Teeškp ćete to prodati". :)

Jelena

pre 9 godina

To se i ocekivalo! Veoma ozbiljan i velik projekat mora privuci i najjace investitore iz Evrope...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gemara, 13. oktobar 2014 14:29)
naravno to je i cilj profit.....verujem da ce prelepo izgledati i da ce mnogi svetski brendovi imati lokale tu,nadam se da cemo do tada izaci iz krize,i mi tu kupovati i uzivati na kafici

vesic de gama

pre 9 godina

Vesic je uspesno resio problem u Crvenoj Zvezdi pa ima iskustva da resava na nivou grada. Boze nam oprosti. Kad smo vec kod toga da u Becu svi placaju prevoz, moze li Vesko da nam pokaze slike njihovih autobusa, tramvaja i METROa, cisto da uporedimo sta to beclije placaju a mi ne? A, da, ako moze da se saopsti i cena karte u Becu koja je nekim cudom niza od Bus Plusa - 16.2evra nedeljan ALI sa njom se vozis koliko zelis, menjas 250 prevoza i koristis je i za METRO.

ivanhoe

pre 9 godina

Na arheoloskom nalazistu najstarije svetske civilizacije mi otvaramo mega deponiju umesto da i ovu izmestimo. Stvarno zasluzujemo sve sto nam se desava!

BG ex pat

pre 9 godina

Mislim da svi punoletni Beograđani podržavaju ovu inicijativu ali ne veruju da će do realizacije doći za njihovog života. Naravno kada ima para onda se gradi brzo. To je svakako jedna od najboljih opcija za napredak Beograda...

grbela

pre 9 godina

Veoma ne bitno da se pocne sa gradnjom i da se zavrsi u predvidjenom roku... da se zapusi usta svim "nevernim tomama" koji su "pljuvali" po Vucicu,doduse malo ih je, ali treba...

Urbanizam

pre 9 godina

Super. Još samo kada bi se napravio Urbanistički plan za Beograd i okolinu, pa da možda i mi smrtnici sagradimo nešto sebi.

ana

pre 9 godina

Bg na vodi ce biti investicono veoma isplativ, pored toga sto ce arhitektonski predstaviti nas grad u potpuno drugacijem svetlu, sve metropole imaju slicne projekte, sa velikom razlikom sto je ovaj projekat za koplje iznad svih evpopskih...sto je za pohvalu svakako.

Jelena

pre 9 godina

To se i ocekivalo! Veoma ozbiljan i velik projekat mora privuci i najjace investitore iz Evrope...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (gemara, 13. oktobar 2014 14:29)
naravno to je i cilj profit.....verujem da ce prelepo izgledati i da ce mnogi svetski brendovi imati lokale tu,nadam se da cemo do tada izaci iz krize,i mi tu kupovati i uzivati na kafici

grbela

pre 9 godina

Veoma ne bitno da se pocne sa gradnjom i da se zavrsi u predvidjenom roku... da se zapusi usta svim "nevernim tomama" koji su "pljuvali" po Vucicu,doduse malo ih je, ali treba...

Daytona

pre 9 godina

Dragi moji.... Neznate ni osnovnu gramatiku,a komentarisete ovakve stvari!! Bolje se ne brukajte,nego pokosite korov u dvoristu i pustite malo lav pivo,presusice!!!!

Znanje je snaga....

pre 9 godina

A da li u Becu, na obali Dunava grade solitere?
(mira, 13. oktobar 2014 14:30)

Vidis, grade. Doduse neki ih osporavaju, ali opet grade. Ako vec oces da budes pametna, prvo nesto procitaj, ili makar izguglaj ako nisi uspela da dodjes dalje od lajkovacke pruge. Nije dovoljna samo mrznja, potrebno je znanje da se prevaranti raskrinkaju.

BG ex pat

pre 9 godina

Mislim da svi punoletni Beograđani podržavaju ovu inicijativu ali ne veruju da će do realizacije doći za njihovog života. Naravno kada ima para onda se gradi brzo. To je svakako jedna od najboljih opcija za napredak Beograda...

nesto cudno ..........

pre 9 godina

Nesto cudno je pocelo da se dogadja, ali videce se ubrzo.
"U tom smislu mogu da kažem da je Beograd trenutno hit za investiranje u Evropi".
Ovi pocinju da lazu kao nikada do sada.

poruka

pre 9 godina

poruka gradskom 'menadzeru' :

sto vise postavljate ove budalastine na portalima, vestima i sl. to sve vise i vise navlacite gnev normalnih ljudi (znam da ih nema mnogo ali...) i time sebi direktno kopate rupu u koju cete da upadnete, ubrzo.
kvazi projekat koji pretstavljate je u najmanju ruku kriminalan i neprofesionalan (inace sam u profesiji gradnje gradova odavno), grad se tako ne gradi, tako se peru i kradu pare i to svi znaju!
dakle, dobro razmislite pre ponovnog pojavljivanja u javnost i vi i gradski arhitekta koji je bruka nase profesije jer je apsolutni mediokritet .

mojito

pre 9 godina

@Mira Grade solitere na obali Dunava u Becu. Ne bas tako blizu obali kao ovde(sto se nece graditi da se razumemo) ali blizu obale, na severnoj obali Dunava. Pozdrav

sasa usa

pre 9 godina

A hocete li zvati Cecu ili Karleusu da sece vrpcu? Ili mozda Dragica Nikolic, pijani Velja ili Tole Karadzic?

Ocerali ste demokrate, ono sto je najbolje u zemlji; sad zivite u snovima.

Milan

pre 9 godina

Zovu, zovu, ali niko ne dize slusalicu. Prodali ste 3 (slovima: tri) stana za 10 meseci svakodnevnog ispiranja mozga sa ovim kulama vavilonskim. Ne zamlacujte sebe vise, nema tu casha za vas :).

wiener

pre 9 godina

A da li u Becu, na obali Dunava grade solitere?
(mira

Nego sta da grade i to na obali Dunava.Poceli sedamdesetih kada su sagradili UNO City.A nastavljeno i do danas.U centru Beca dominira pored Stefans doma( katedrale) i novi AKH (klinicki centar).Naravno da nema visokih zgrada na Grabenu,Kaerntner strass.

Ovaj ode u Bec a taj grad godisnje od turizma zaradi 3 milijarde dolara. Odose ovi da vide kako da nekoga prevare za lovu.Kako rece Mali hteli bi javno partnerstvo. Grad da da zemljiste a neko da pljune lovu i profit da se deli.A proracun ponudjenog gradjevinskog zemljista kao da je na Menhetnu. Pomenuti UNO city je bec prodao UN za 1 siling

mile

pre 9 godina

da racionalnije koriste i delenje u zone???Pa ne zivi neko 15-20km od centra grada jer je bogat, vec suprotno. ne zivi neko u centru jer je siromasan, vec suprotno. nove mere ce najvise da pogode siromasni sloj gradjana,a bogati ce.se.voziti za male pare, jer zive u centru. MORA ostati 1 zona kako ne bi ispastali siromasni.

Goran

pre 9 godina

Koliko se secam neko je rekao da mi poklanjamo Emiracanima najekskluzivniji deo Beograda a koji ce biti izgradjen njihovim parama za inostranu klijentelu. Kao da vec nije bio dovoljno veliki samar svim Beogradjanima sto se deo grada poklanja strancu da grdi za strance a mi samo da gledamo, nego sad ispada da emiracani ne daju svoj novac (nisam ni ocekivao iskreno jer ti svuda uvale kredit) nego dolaze banke koje ce da dodatno isisavaju novac sa ekstra velikim kamatama za izgradnju.
P.S.
Jel se seca neko sta je Vucic govorio o Vesicu!? Opisivao ga kao glavnog coveka DS-a u Gradu koji je unistio i parking servis i bog zna sta sve i kako isti treba da se procesuira. A sad mu je to glavni covek u gradu. Sta ce , valjda mu se model svideo pa da ga ne menja.

banex

pre 9 godina

na primeru Beča ste formirali cenu mesečne karte u javnom prevozu koji je nekih 20-30evra skuplji ali je zato prevoz 20-30 svetlosnih godina ispred našeg!!!

loko

pre 9 godina

Bilo kakave izjave ljudi na vlasti postale su bljuvotine bez ikakvog smisla, i nemaju veze sa realnoscu. Ako neko zaista veruje u ovo, onda bi trebalo da ozbiljno ispita svoje mentalno zdravlje.

moje ime

pre 9 godina

Dosta bre vise!!!

Dosta!!! Kakvo zaglupljivanje naroda! Ali sto je najgore kod vecine sve to prolazi!!!

Da radite anketu i da pitanje bude u kojoj je fazi Beograd na vodi, verovatno bi jedno 50-60% reklo da odlicno napreduje.

Pa takav narod mozda i treba da izumre! Nema nam spasa!

Najgore ce biti kad tih 60% koji su u oblacima i nemaju pojma o cemu se uopste radi shvati sta je realnost. Tada ce im biti krivi oni koji su realnost oduvek znali. I bice im kriva sama REALNOST!

Taj film smo vec gledali, a izgleda gledacemo ga opet i opet i opet. Jer tih 60% mnogo tesko menja svoje ruzicaste naocare.

Malo napredniji

pre 9 godina

Ma ovo nisu guzve i redovi za kupovinu nivog Iphone 6, to su redovi za Beograd na vodi :-D:-D:-D
dal' jednog trenutka razmisljao o tome da neko slusa sta pricaju....

Goran

pre 9 godina

G. Vesicu, umesto da stalno govorite sta CE da se uradi (od cega se nista jos nije desilo, ukljucujuci ono sto je najavljeno da ce se do sada vec desiti) i da krivite prethodnu vlast sto nesto ne valja, recite sta je uradjeno u periodu od kada ste vi na vlasti u Gradu. Zar je zaista jedino sto mozete da istaknete to da je u septembru bila veca prodaja karata nego u avgustu i da ste povecali cene karata? U septembru je uvek veca prodaja, a povecati cene moze i najnesposobnija vlast. Dakle?

Dule Mitrovic

pre 9 godina

"Grad se tako ne gradi, tako se peru i kradu pare i to svi znaju!"
Svaka cast za komentar. Inace zivim u Becu 11 godina. Ova poredejenja sa Becom od strane "menadzera" Beograda su nepristojna za zdrav razum. U Becu se sve planira i gradi na duge staze - kontinuitet je osnova, uz dlicno obrazovanje i pozitivna selekciju gradskih i drzavnih kadrova je osnova vekovnog uspeha. Konstantno se ulaze u gradski prevoz - od kraja 19-og veka do dan danas. Ovde se mreza Dunav kanala kroz grad kao i vestackoh jezera (Novi i Stari Dunav) nadogradjuje, sredjuje i pregradjuje duze od 200 godina. A vi hocete da dignete kule i prodavnice i dovedete lopove iz belog sveta. Alo - za koga? Za vas sacicu na vlasti ili za one koji su vam da li naivnu podrsku na izborima? Kao prvo napravite sistem koji nije baziran ne na partijskom zaposljavnjau, vec na profesionalnom osnovu. Pare ulozite u najbolje ucenike osnovnih i srednjih skola. A sve sto to vec ukinuli! Obezbedite dobre stipednije za studente, da ne odlaze u Bec kao sto sam ja uradio i verovatno nikad se necu vratiti. Pomognite da oni koji zele da rade u Beogradu imaju uslove za uspeh. Ali te price o Becu - nemojte da spominjete smao se blamirate.

zoran

pre 9 godina

Da li i u Beču građani za prevoz odvajaju više od 10 posto od plate.Meni je plata 20 000 a plačam prevoz više od 3000 dinara.Dakle budite realni kad nešto tražite od graćana.

Beogradjanin

pre 9 godina

Cudi me da ne zovu zbog PROJEKTA REKONSTRUKCIJE VOJVODE STEPE..
CISTO DA SE zna rekonstrukcija BULEVARA JE ZA V.STEPE KAO BGD NA VODI.

primer

pre 9 godina

Da, Beč je stvarno dobar primer: nemaju Beč na vodi ali zato imaju metro u kojem nema BusPlus-a nego su tamo obični mehanički automati za poništavanje karata kakve smo mi imali pre 30 godina...

Rumpel Stickin

pre 9 godina

Samo ću reći Goran Vesić... taj čovek za šta god da se uhvati to odmah "vene i svene kao cvet" ja ne znam ko još veruje u ove njegove bajke, a ovde kod nas čovek što više zabrlja on više i napreduje, za nas je i Diznilend po ozbiljnosti Švajcarska... toliko.

David. DSS

pre 9 godina

Kada ćete konačno prestati da nam vređate inteligenciju? Mi nismo glupi gospodine Vučiću, nanjušimo prevarante makar se krili iza kule beograda na vodi

sonia blade

pre 9 godina

meni i dalje nije jasno kako oni misle da se izvuku iz ovog fijaska sa beogradom na vodi. no, ugovor treba da se potpise u decembru pa da sacekamo. samo mi nije jasno kako bankari zovu da investiraju u nesto za sta jos nije poptisan ni ugovor ni nista.
za vesica imam samo jednu preporuku, sedi u gsp koji si "sredio" pa se provozaj malo. gradski prevoz je trenutno kao devedesetih godina sto je bio, katastrofa.

Morski Vuk

pre 9 godina

Svaka ti cast Vesicu , plakao sam kada sam zbog profesije napustio Beograd i Srbiju , sada si me doveo do stanja da ne zelim da se vratim ni na odmor! Tragedija sta radite!

Pedja

pre 9 godina

Bankari koji zbog velikog interesovanja ne budu uspeli da kupe makete sigurno ce iz ljubavi prema prvom predsedniku i bivsem prvom podpredsedniku pristati na utesne investicije, tj da uloze u budzet, da poklone za penzije, da nadoknade minus u kasi republickog fonda za zdravstveno osiguranje...Boze dragi...

boki

pre 9 godina

Napravite nam kanalizaciju na 5 km od centra vaseg beograda na vodi, rupa u gradu milion a niste u stanju bar da ih iskrpite kamoli novi asfalt, to je postalo tragikomicno voziti po gradu a vrlo cesto opasni, stidi se i ti i Mali i svi marketiski strucnjaci, demagozi, prevaranti

Jack

pre 9 godina

Ahahaha, evo sutra prodajem kola i sve pare dajem Vesicu ako mi pokaze listing poziva gde ga je zvao neki bankar da se raspita za ulaganje u projekat koji jos ni ne postoji. Ali svaka cast maketi, za samo dva meseca...

milan

pre 9 godina

Vesiću tako nešto možeš da pričaš samo onima koji o tome pojma nemaju mada bi bilo lepo kad bi tako bilo. Investiraju oni koji su donekle sigurni da će se njihov novac umnožiti a to sa Bg na vodi još ni blizu nije sigurno. Oni koji investiraju najčešće financiraju svoje poduhvate novcem drugih i moraju za to odgovarati tim ljudima ili kompanijama, za sada je BG na vodi još mačka u džaku da je i Srbija na finansijskom i ekonomskom polju samo jedna velika želja sadašnje vlade a nas smrtnika

Tane

pre 9 godina

E,kad Goran Vesić kaže,to je sigurno tako! On je svojevremeno sredio stanje
u KK Crvena zvezda a u fudbalskom klubu Crvena zvezda bio je specijalni sa-
vetnik Vladana Lukića i sada se jasno vidi dokle je Zvezda stigla.A što se
tiče Beograda na vodi moj predlog je da pod hitno Vesića treba skloniti iz
tog projekta jer kuda on prođe tu trava ne niče !!!

Nes

pre 9 godina

Svasta se moze procitati ovdje...prvo ovaj nas "menadzer" poredi BG i Bec!!? Pa Bec je medju prvih 5 Top svjetskih gradova za zivot... To je kao kad bih rekao da Himzo Polovina ima isti forhend kao Roger Federer...i sta je sad pisac stim htjeo da kaze??? I to menadzer!!
A druga stvar ovi sto ovdje komentarisu kolike su nam plate...pa gospodo sad mi je jasno ko je birao ovoga menadzera i njemu slicne...da objasnim..to je isto kao kad bi se Himzo Polovina bunio koliko on zaradi u Zapresicu na turniru a koliko Roger Federer na US Openu....kapiras bre?

Bankar investitor

pre 9 godina

Kako ja to ne znam. Gde da stanem u red da kupim jedan pentahaus i poslovni prostor od hiljadu kvadrata? Plus dva tri stana. Da mi neko ispred nosa ne otme.

Obi Ovan Kombi :-)))

pre 9 godina

Ozbiljno razmišljam da počnem prpfesionalno da se bavim maketarstvom, možda doguram do funkcije gradonačelnika ili premijera, nikad se ne zna u ovom kršu od zemlje!

Bec

pre 9 godina

Nesto pricate o Becu, a evo ja slucajno studiram tu. Javni prevoz u Beogradu i Becu ne mogu da se porede i ne treba ih uopste stavljati u isti tekst. Pored metroa (koji kod nas nece skoro biti napravljen, barem ne u narednih 15ak godina), ovde se mogu koristiti tramvaji, autobusi, trolejbusi, gradski vozovi... Sve je cisto i uredno, a pre svega su tacni i dolaze preko dana na svakih 3-5 min. I tako dalje... Da ne nabrajam ostale prednosti i pogodnosti za studente, penzionere, trudnice...
Vi hocete da cekiramo karte?! Ja tih par puta kada dodjem u Beograd, ne mogu da dodjem do aparata za cekiranje, iako uvek kupim onu karicu sa voznjama. Pogotovu kada ulazim na Zelenom vencu, Terazijama... Uglavnom stojim na stepenicama, tako da ne postoji mogucnost da se probijem do aparata.
Nemojte pricati bajke ljudima o metrou, to se nece desiti skoro, vec povecajte broj postojecih vozila(nikako smanjivati kao sto sada radite) i postaviti dodatne automate za cekiranje na prometnije stanice(izvan autobusa).
Ovde karta kosta 75 evra po semestru i svi je placaju, to je tacno. Placali bi ljudi i tu, da imaju sta da plate.

iseljenik

pre 9 godina

Prosle godine sam se iz Bg preselio u Bec. Sad kad Vesic sredi garaze, deponije i javni prevoz po ugledu na Viennu odmah se vracam! :)

srećnik

pre 9 godina

Vesiću,polako sa tim dobrim vestima. Zasuzismo od sreće.Molim da se uvede veći broj linija da ne bude zauzeto kad bankari pozovu.

panonskomore

pre 9 godina

ne znam da li je skoro prosao ulicom dzordza vssingtona i platoom ispred bitefa ,a da ne pricam i bajloni pijaci koja sluzi kao centar svih fekalnih akcija.okupacija ulicne prodaje stvari povadjenih iz kontejnera,rasirenih po ponjavama po ulici. leglo smrada,alkoholizma,najodvratnija moguca slika koja se ni u indiji vise ne vidja. niste sposobni da napravite elementaran komunalni red u centru grada beograda kod skadarlije gde svakidnevno hiljade stranaca imaju priliku da se odusevljavaju toj slici a lupate o nekim projektima. more sram vas bilo.

demax75

pre 9 godina

Vesicu,pa tebe kao da je Djepeto (za poklonike vlasti-Pinokiev tvorac) napravio, porasce ti nos! Banke nas odvalise od zivota, a ovamo treba da se radujemo sto se bankari, toboze raspituju.

Marko

pre 9 godina

Naravno sa zovu. Hoce da daju kredite. Ako drzava garantuje za njih to je najsigurnija investicija. Ako posao propadne, drzava ce ih vracati. U prevodu, drzava ce da da garancije, Arapi ce da uzmu kredite, u koliko posao bude dobar, profit dele Arapi i drzava, a u koliko posao propadne, novac ce vracati poreski obveznici Republike Srbije.

Sava

pre 9 godina

Paukovoj mrezi naprednog siromastva gradjana nema
kraja.Ti gradjani potonuce u obicnim baricama, to je mnogo bliska buducnost.
Gradice oduzimanjem od plata i penzija za one korumpirane vagabunde svih boja.

nik sloter

pre 9 godina

Goran Vesic gradski menadzer,siva eminencija kk i fk cz,idejni tvorac Beograda na vodi,Tesla sitija,desna ruka premijera,leva ruka gradonacelnika,finansijski ekspert,majstor saopstenja....sta sve nije.Kad porastem bicu Vesic!

ezop u ostavci

pre 9 godina

Prevešće nas žedne preko Beograda na vodi.
"Narod je gladan, nema hleba, pa nek jedu kolače ako nemaju hleb."-Marija Antoaneta pred Francusku revoluciju.

nezasticeni svedok

pre 9 godina

Narocito su se nalozili investitori koji bi da daju lovu za proizvodnju sitnih kartonskih komadica, stiropora, makaza i hobi-lepka. Zestoka je potreba za tim artiklima.

loko

pre 9 godina

Vidis, grade. Doduse neki ih osporavaju, ali opet grade. Ako vec oces da budes pametna, prvo nesto procitaj, ili makar izguglaj ako nisi uspela da dodjes dalje od lajkovacke pruge. Nije dovoljna samo mrznja, potrebno je znanje da se prevaranti raskrinkaju.
(Znanje je snaga...., 13. oktobar 2014 17:06)

Ma kakvo bre znanje da raskrinkas koga? Ove bg na vodi "projektante" sto se voze "ikarbus-mercedesom"? Tebi mozda treba znanje da vidis kada neko laze, a u sustini potreban je samo IQ u granicama normale.

Valter

pre 9 godina

Daj bre malo procistite ove nacelnike i pomocnike ima ih oko 700 u kraljice marije br. 1, pa sa tim parama sagradite novi soliter na beogradu na vodi.
malo realnosti i racionalnosti uz POSTENJA bilo bi vam od pomoci.
valter

vesic de gama

pre 9 godina

Vesic je uspesno resio problem u Crvenoj Zvezdi pa ima iskustva da resava na nivou grada. Boze nam oprosti. Kad smo vec kod toga da u Becu svi placaju prevoz, moze li Vesko da nam pokaze slike njihovih autobusa, tramvaja i METROa, cisto da uporedimo sta to beclije placaju a mi ne? A, da, ako moze da se saopsti i cena karte u Becu koja je nekim cudom niza od Bus Plusa - 16.2evra nedeljan ALI sa njom se vozis koliko zelis, menjas 250 prevoza i koristis je i za METRO.

Urbanizam

pre 9 godina

Super. Još samo kada bi se napravio Urbanistički plan za Beograd i okolinu, pa da možda i mi smrtnici sagradimo nešto sebi.

laik

pre 9 godina

Je li to kao onaj vic kad lik dođe u pekaru i pita: "Da li imate 10.000 pereca?", pa kad ovi naprave on kaže: "Teeškp ćete to prodati". :)

ivanhoe

pre 9 godina

Na arheoloskom nalazistu najstarije svetske civilizacije mi otvaramo mega deponiju umesto da i ovu izmestimo. Stvarno zasluzujemo sve sto nam se desava!