Subota, 11.10.2014.

20:22

Kostić vs Matijević: Vreme za banje

Najbogatiji srpski biznismeni žele da učestvuju u privatizaciji banja i lečilišta. "MK grupa“ potvrdila da je zainteresovana za hotelski kompleks "Fontana“

Izvor: Novosti

Kostiæ vs Matijeviæ: Vreme za banje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Slave

pre 9 godina

Ako ste primetili, takuni su zainterosovanii samo za banje koje dobro rade! Sto ne kupe neku propalu banju,a ima ih takvih,pa neka naprave profitabilno preduzece kad kazu da znaju! Inace radim u jednoj profitabilnoj Spec. bolnici!

Aца

pre 9 godina

Када "купи" фирму за кесу чварака, растера раднике, остану робови за минималац, општина и држава ћоравог динара не виде ( зато је нестао СДК ) осим фонда "доброчнитељке нове српске кеве". Па који је интерес да га држава подржава и не хапси???

turizmolog

pre 9 godina

Kao prvo, za ono ruglo od Matijevicevog hotela u centru Novog Sada treba neko da odgovara.
Kao drugo, izvori vode mogu samo da se zakupe uz placanje debele rente za koriscenje, kao npr rudna renta a da li ce vlasnik biti stranac ili domaci tajkun potpuno je svejedno ako je zakonom regulisano pravilno koriscenje izvora.
Iskusto i strucnost u sektoru kao i poslovni projekat za bar 20 godina unapred treba da budu odlucujuci faktori prilikom odlucivanja kome "iznajmiti" prirodno bogatstvo.
Na dobitku treba da budu i stanovnistvo mesta gde je banja i buduci radnici banje a ne samo tajkun i par politicara.

Gradjanin

pre 9 godina

Znaci svi oni koji su od 1990. pa do 2000. i sakom i kapom uzimali i otimali i duboko zagazili u kriminal od 2001. su preko noci postali posteni i uspesni biznismeni i dobrotvori svog naroda. Jednog jutra cemo se probuditi i samo ce da postoji RTS koji ce nas obavestiti da smo svi prodati "biznismenima" a sve to za nase dobro i da se javimo najblizoj bolnici kako bi "dobrovoljno" dali po jedan bubreg za preporod korporacije "Leva ruka desni dzep".

Nebojša

pre 9 godina

Zašto ovaj panonski pirat ne privatizuje izvor tople vode u Bečeju? Privatizovati oronule hotele zbog lokacije je sistem nacionalizacije u privatne svrhe!

Melenci

pre 9 godina

ne radjaju se novi Miskovici,jer oni su vec punoletni!Nemam nista protiv privatizacije banja,pogotovo ako ce bar jednu kupiti Kostic.Svih ovih godina nisam procitala da radnici MK grupe strajkuju da im plate nisu isplacene da rade u neljudskim uslovima.Drzava je slaba,siromasna i nije u stanju da odrzava i modernizuje banje.Zasto bi pustili da sve propadne,samo zato da ih ne bi kupio Kostic?Pa on ce uloziti u novac u nesto drugo u drugoj zemlji.Jer on je uspesan biznismen.Za druge ne znam.Prica o jednom evru je davno zavrsena jer mnogi do sada a pogotovo danas bi ga sa zadovoljstvom strpali iza resetaka.Ali ne mogu jer sve je bilo po tadasnjim zakonima ok.Sasvim druga je prica kako su se zakoni menjali preko noci da bi na tacni pojedinac u dilu sa drzavom postao vlasnik namerno unistenog preduzeca.

http/...

pre 9 godina

Glavna recenica:"Većina srpskih banja koje se nalaze na spisku za privatizaciju važi za profitabilna preduzeća, neopterećena kreditima i sa redovnim prilivom novca."!
To treba prodati,zbog njih smo i u minusu!!!

Joe

pre 9 godina

Neko je napisao da ne mogu da prodaju izvore, a nigde se i ne pominje prodaja izvora, niti se oni prodaju, ali se daju na koriscenje eventualno i to na duga perioda, tako da je to slicno prodaji. Drugi komentar je bio sreca da ne prodajemo strancima. Po meni i onome sto sam video od stranih kompanija koje su navodno zainteresovane uglavnom se radi bas o firmama koje se bave turizmom i lecelistima, za razliku od domacih biznismena pomenutih koji se bave muljanjem u blatu a ne lecenjem u blatu, tako da je mozda bolje da ove strane kompanije kupe, veca je sansa da dobijemo lepse banje i veca je sansa da oni privuku strane turiste da trose novac ovde nego Kostic. Ali ko god da ih kupi stranci ili nasi cene ce otici na gore to je sigurno.

Bacvanin

pre 9 godina

(NE CENZURISI, 11. oktobar 2014 22:52)
Ni jedan ni drugi nisu vojvodjani, Kostic je crnogorac, a Matijevic je izbego iz Hrvatske, a jao naopako ako im se dozvoli da pokupuju banje

WilsonW

pre 9 godina

Jel' su tajkuni platili porez? Nisu. Jel' se drzava odrekla crnih audija? Nije! Javite kada se to dogodi, mozda cu tada poceti da verujem. Dotle, ne smarajte nas vise!

kole

pre 9 godina

Pao mi je šećer, dajte mi banje i ostala prirodna bogatstva po srbiji, hoću sve da kupim jer mi je malo sve! Kosa mi je opala od stresa hahahahaha

sta reci

pre 9 godina

Banje imaju ogroman potencijal, ali nazslost mislim da samo strani ozbiljni investitori mogu da ga iskoriste ,jer mi ocigledno ne umemo u sustini, npr arapi srede jednu banju bude najsavremenija na rehabilitaciju dolaze njihovi bolesnici o trosku njihovog fonda a rade nasi lekari, aerodromi, dobavljaci i sl, sigurno je da bi moglo kada bi se htelo da ne pricam kakva prica bi mogla da se napravi da smo ozbiljna nacija pa da profit bude 100% nas, a ovo sto se sprema je kradja i priprema za dalju preprodaju...

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

" ... nije reseno vlasnistvo nad izvorima ..." Alo bre, pa ne mozete da prodajete prirodna bogatstva!? Ko vam je dao pravo na to, ko vas je ovlastio. Auuuu, sta nam rade, nece ovo na dobro da izadje.
(alobre, 11. oktobar 2014 22:01)

Sreća u nesreći je da to isto nismo prodali strancima... a imamo i to naviku, pogotovu one varijante 'zakup' na 100 god. Zbrinete dve-tri porodice prodavaca i ubijete celu Srbiju. Kratkoročna planiranja i malverzacije zatrovali su našu krv, nazad nema...

milan

pre 9 godina

Dajte strancima, rusima ili slično a nemojte našem posebno ako je stavljen na listu tajkuna i kritikovan od onih koji ni ne znaju šta tajkun, ali znaju domaće kapitaliste da kritikuju. Koja od ti profitabilnih banja je na današnjem nivou po evropskim standardima, dali su lokalni moćnici u stanju da investiraju danas nekoliko miliona evra u banje da ih dovedu u standard koji imaju recimo slovenačke ili mađarske banje, ne niti su u stanju niti su spremni da ulaze u takav posao. Razmislite šta komentarišite pre nego što to radite.

Miodrrrag

pre 9 godina

Da li će ovaj uspešni politički biznismen kupovati sad hotele za 1 evro ili će velikodušno plaćati čak 2 evra po hotelu, iako će sa tom cenom biti na ogromnom gubitku. Lično mislim da će, pošto je ova garnitura koja je na vlasti duplo poštenija od one na čelu sa DS-om, morati da plati po 2 evra. Žao mi je zbog toga i predlažem da se uvede SMS broj za pomoć da ne propadne najuspešniji srpski biznismen.

Ludo burazere,ludo

pre 9 godina

Pre neki dan je naš vrhovni komandant,po ko zna koju put , blaženo zamolio građane Srbije da se strpe još 2god.,da stegnu kaiš i uredno plaćaju sve svoje obaveze državi i sledi potpuni preporod.Za tajkune poput ove dvojice,nema čekanja jer vreme je novac i treba prigrabiti što se može više.Lako je sirotinju kažnjavati,otimati im od plata i penzija pod izgovorom da će se tako konsolidovati javne finansije a za to vreme "biznismeni" će da utrostruče svoje bogatstvo.Nema nam spasa dok god šačica tajkuna i profitera poseduje skoro celu Srbiju.

Pera

pre 9 godina

To su ti nasi biznismeni.Hoce da ulazu u banje,ccc...da se normalan covek prekrsti. To je cista zabluda ljudi da su nase banje nesto posebno,ceska,madjarska,poljska,skotska pune banja pa ne vidim da blitaju nesto od toga.Nego zao mi naroda,tako sto puta ponovljena glupost prelazi kod naseg naroda u predrasudu da je to istina i nista drugo. Gospodo biznismeni,dajte nesto pragmaticnije,neku proizvodnju na primer,ulozite u to,a da,setio sam se,pa ne mozete u to da ulozite jer i te sto posedujete je steceno od razog stampanja love iz primarne misije itd...i zato i ne znate da napravite nijednu fabriku,jer nema ko da vam upumpa lovu a vi da se pravite da vodite silan biznis, a i da kupite sve banje po srbiji upropasticete i to,napravicete urbanisticki haos jer je vama bitna lova,a ne javno dobro.Konstatacija: Jadni mi,nadrljasmo!

alobre

pre 9 godina

" ... nije reseno vlasnistvo nad izvorima ..." Alo bre, pa ne mozete da prodajete prirodna bogatstva!? Ko vam je dao pravo na to, ko vas je ovlastio. Auuuu, sta nam rade, nece ovo na dobro da izadje.

NE CENZURISI

pre 9 godina

Jad i beda Srbije.
Kad najgori medju nama sve otese sebi.
Jadna li si Srbijo kad tobom vrsljaju vojvodjanske lopuze na sve strane.

roky

pre 9 godina

...eeee...jadni radnici...govorim iz iskustva MK group...u profitabilnom centru Kopaonik svi rade za minimalac...po celi dan,bez dana odmora...a otpustili su dve trecine radnika u prve dve godine od kupovine..i doveli su sve strucnjake sakupljene sa koca i konopca iz cele bivse SFRJ...Samo da su poslusni i da sto vise maltretiraju ono malo radnika sto je ostalo....E to ceka svaku firmu koju kupi MK...!!!!!!

izgradite nesto

pre 9 godina

Hotel Elan u siromasnoj opstini Srbobran je idealan za banju jer lezi na termalnim vodama, pre je bio cuven, gosti su bili razne reprezentacije sirom sveta, lovci i ribolovci iz inostranstva (na obali je velikog backog kanala) ima idealnu geografsku lokaciju... Sada je opustosen i NIKO nece da ulozi novac vec da kupe gotovo sa sigurnom zaradom uz minimum ulaganja... Neka drzava pokrene bar nesto u nerazvijenim opstinama.

Aleksandar

pre 9 godina

"Za Banju Vrdnik, inače, vlada uverenje da je već - privatizovana i da ne vredi ni ulaziti u trku. Jer, ova banja je već dobila sredstva za renoviranje od vojvođanske vlade i svi su uvereni da je kupac stranački prijatelj Bojana Pajtića, piše list. "

Ali ovooooo, ej, ovooooo!!! Evo vam tvorca svega ovoga sto danas zivimo!

Бојан Илић

pre 9 godina

Када човек зна шта хоће у животу и који је упућен у "светске трендове"!
"Ко уме , њему две"!:-)

roky

pre 9 godina

...eeee...jadni radnici...govorim iz iskustva MK group...u profitabilnom centru Kopaonik svi rade za minimalac...po celi dan,bez dana odmora...a otpustili su dve trecine radnika u prve dve godine od kupovine..i doveli su sve strucnjake sakupljene sa koca i konopca iz cele bivse SFRJ...Samo da su poslusni i da sto vise maltretiraju ono malo radnika sto je ostalo....E to ceka svaku firmu koju kupi MK...!!!!!!

alobre

pre 9 godina

" ... nije reseno vlasnistvo nad izvorima ..." Alo bre, pa ne mozete da prodajete prirodna bogatstva!? Ko vam je dao pravo na to, ko vas je ovlastio. Auuuu, sta nam rade, nece ovo na dobro da izadje.

Ludo burazere,ludo

pre 9 godina

Pre neki dan je naš vrhovni komandant,po ko zna koju put , blaženo zamolio građane Srbije da se strpe još 2god.,da stegnu kaiš i uredno plaćaju sve svoje obaveze državi i sledi potpuni preporod.Za tajkune poput ove dvojice,nema čekanja jer vreme je novac i treba prigrabiti što se može više.Lako je sirotinju kažnjavati,otimati im od plata i penzija pod izgovorom da će se tako konsolidovati javne finansije a za to vreme "biznismeni" će da utrostruče svoje bogatstvo.Nema nam spasa dok god šačica tajkuna i profitera poseduje skoro celu Srbiju.

izgradite nesto

pre 9 godina

Hotel Elan u siromasnoj opstini Srbobran je idealan za banju jer lezi na termalnim vodama, pre je bio cuven, gosti su bili razne reprezentacije sirom sveta, lovci i ribolovci iz inostranstva (na obali je velikog backog kanala) ima idealnu geografsku lokaciju... Sada je opustosen i NIKO nece da ulozi novac vec da kupe gotovo sa sigurnom zaradom uz minimum ulaganja... Neka drzava pokrene bar nesto u nerazvijenim opstinama.

Aleksandar

pre 9 godina

"Za Banju Vrdnik, inače, vlada uverenje da je već - privatizovana i da ne vredi ni ulaziti u trku. Jer, ova banja je već dobila sredstva za renoviranje od vojvođanske vlade i svi su uvereni da je kupac stranački prijatelj Bojana Pajtića, piše list. "

Ali ovooooo, ej, ovooooo!!! Evo vam tvorca svega ovoga sto danas zivimo!

Pera

pre 9 godina

To su ti nasi biznismeni.Hoce da ulazu u banje,ccc...da se normalan covek prekrsti. To je cista zabluda ljudi da su nase banje nesto posebno,ceska,madjarska,poljska,skotska pune banja pa ne vidim da blitaju nesto od toga.Nego zao mi naroda,tako sto puta ponovljena glupost prelazi kod naseg naroda u predrasudu da je to istina i nista drugo. Gospodo biznismeni,dajte nesto pragmaticnije,neku proizvodnju na primer,ulozite u to,a da,setio sam se,pa ne mozete u to da ulozite jer i te sto posedujete je steceno od razog stampanja love iz primarne misije itd...i zato i ne znate da napravite nijednu fabriku,jer nema ko da vam upumpa lovu a vi da se pravite da vodite silan biznis, a i da kupite sve banje po srbiji upropasticete i to,napravicete urbanisticki haos jer je vama bitna lova,a ne javno dobro.Konstatacija: Jadni mi,nadrljasmo!

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

" ... nije reseno vlasnistvo nad izvorima ..." Alo bre, pa ne mozete da prodajete prirodna bogatstva!? Ko vam je dao pravo na to, ko vas je ovlastio. Auuuu, sta nam rade, nece ovo na dobro da izadje.
(alobre, 11. oktobar 2014 22:01)

Sreća u nesreći je da to isto nismo prodali strancima... a imamo i to naviku, pogotovu one varijante 'zakup' na 100 god. Zbrinete dve-tri porodice prodavaca i ubijete celu Srbiju. Kratkoročna planiranja i malverzacije zatrovali su našu krv, nazad nema...

Miodrrrag

pre 9 godina

Da li će ovaj uspešni politički biznismen kupovati sad hotele za 1 evro ili će velikodušno plaćati čak 2 evra po hotelu, iako će sa tom cenom biti na ogromnom gubitku. Lično mislim da će, pošto je ova garnitura koja je na vlasti duplo poštenija od one na čelu sa DS-om, morati da plati po 2 evra. Žao mi je zbog toga i predlažem da se uvede SMS broj za pomoć da ne propadne najuspešniji srpski biznismen.

NE CENZURISI

pre 9 godina

Jad i beda Srbije.
Kad najgori medju nama sve otese sebi.
Jadna li si Srbijo kad tobom vrsljaju vojvodjanske lopuze na sve strane.

sta reci

pre 9 godina

Banje imaju ogroman potencijal, ali nazslost mislim da samo strani ozbiljni investitori mogu da ga iskoriste ,jer mi ocigledno ne umemo u sustini, npr arapi srede jednu banju bude najsavremenija na rehabilitaciju dolaze njihovi bolesnici o trosku njihovog fonda a rade nasi lekari, aerodromi, dobavljaci i sl, sigurno je da bi moglo kada bi se htelo da ne pricam kakva prica bi mogla da se napravi da smo ozbiljna nacija pa da profit bude 100% nas, a ovo sto se sprema je kradja i priprema za dalju preprodaju...

WilsonW

pre 9 godina

Jel' su tajkuni platili porez? Nisu. Jel' se drzava odrekla crnih audija? Nije! Javite kada se to dogodi, mozda cu tada poceti da verujem. Dotle, ne smarajte nas vise!

http/...

pre 9 godina

Glavna recenica:"Većina srpskih banja koje se nalaze na spisku za privatizaciju važi za profitabilna preduzeća, neopterećena kreditima i sa redovnim prilivom novca."!
To treba prodati,zbog njih smo i u minusu!!!

Bacvanin

pre 9 godina

(NE CENZURISI, 11. oktobar 2014 22:52)
Ni jedan ni drugi nisu vojvodjani, Kostic je crnogorac, a Matijevic je izbego iz Hrvatske, a jao naopako ako im se dozvoli da pokupuju banje

Nebojša

pre 9 godina

Zašto ovaj panonski pirat ne privatizuje izvor tople vode u Bečeju? Privatizovati oronule hotele zbog lokacije je sistem nacionalizacije u privatne svrhe!

kole

pre 9 godina

Pao mi je šećer, dajte mi banje i ostala prirodna bogatstva po srbiji, hoću sve da kupim jer mi je malo sve! Kosa mi je opala od stresa hahahahaha

milan

pre 9 godina

Dajte strancima, rusima ili slično a nemojte našem posebno ako je stavljen na listu tajkuna i kritikovan od onih koji ni ne znaju šta tajkun, ali znaju domaće kapitaliste da kritikuju. Koja od ti profitabilnih banja je na današnjem nivou po evropskim standardima, dali su lokalni moćnici u stanju da investiraju danas nekoliko miliona evra u banje da ih dovedu u standard koji imaju recimo slovenačke ili mađarske banje, ne niti su u stanju niti su spremni da ulaze u takav posao. Razmislite šta komentarišite pre nego što to radite.

Бојан Илић

pre 9 godina

Када човек зна шта хоће у животу и који је упућен у "светске трендове"!
"Ко уме , њему две"!:-)

Joe

pre 9 godina

Neko je napisao da ne mogu da prodaju izvore, a nigde se i ne pominje prodaja izvora, niti se oni prodaju, ali se daju na koriscenje eventualno i to na duga perioda, tako da je to slicno prodaji. Drugi komentar je bio sreca da ne prodajemo strancima. Po meni i onome sto sam video od stranih kompanija koje su navodno zainteresovane uglavnom se radi bas o firmama koje se bave turizmom i lecelistima, za razliku od domacih biznismena pomenutih koji se bave muljanjem u blatu a ne lecenjem u blatu, tako da je mozda bolje da ove strane kompanije kupe, veca je sansa da dobijemo lepse banje i veca je sansa da oni privuku strane turiste da trose novac ovde nego Kostic. Ali ko god da ih kupi stranci ili nasi cene ce otici na gore to je sigurno.

Gradjanin

pre 9 godina

Znaci svi oni koji su od 1990. pa do 2000. i sakom i kapom uzimali i otimali i duboko zagazili u kriminal od 2001. su preko noci postali posteni i uspesni biznismeni i dobrotvori svog naroda. Jednog jutra cemo se probuditi i samo ce da postoji RTS koji ce nas obavestiti da smo svi prodati "biznismenima" a sve to za nase dobro i da se javimo najblizoj bolnici kako bi "dobrovoljno" dali po jedan bubreg za preporod korporacije "Leva ruka desni dzep".

turizmolog

pre 9 godina

Kao prvo, za ono ruglo od Matijevicevog hotela u centru Novog Sada treba neko da odgovara.
Kao drugo, izvori vode mogu samo da se zakupe uz placanje debele rente za koriscenje, kao npr rudna renta a da li ce vlasnik biti stranac ili domaci tajkun potpuno je svejedno ako je zakonom regulisano pravilno koriscenje izvora.
Iskusto i strucnost u sektoru kao i poslovni projekat za bar 20 godina unapred treba da budu odlucujuci faktori prilikom odlucivanja kome "iznajmiti" prirodno bogatstvo.
Na dobitku treba da budu i stanovnistvo mesta gde je banja i buduci radnici banje a ne samo tajkun i par politicara.

Aца

pre 9 godina

Када "купи" фирму за кесу чварака, растера раднике, остану робови за минималац, општина и држава ћоравог динара не виде ( зато је нестао СДК ) осим фонда "доброчнитељке нове српске кеве". Па који је интерес да га држава подржава и не хапси???

Melenci

pre 9 godina

ne radjaju se novi Miskovici,jer oni su vec punoletni!Nemam nista protiv privatizacije banja,pogotovo ako ce bar jednu kupiti Kostic.Svih ovih godina nisam procitala da radnici MK grupe strajkuju da im plate nisu isplacene da rade u neljudskim uslovima.Drzava je slaba,siromasna i nije u stanju da odrzava i modernizuje banje.Zasto bi pustili da sve propadne,samo zato da ih ne bi kupio Kostic?Pa on ce uloziti u novac u nesto drugo u drugoj zemlji.Jer on je uspesan biznismen.Za druge ne znam.Prica o jednom evru je davno zavrsena jer mnogi do sada a pogotovo danas bi ga sa zadovoljstvom strpali iza resetaka.Ali ne mogu jer sve je bilo po tadasnjim zakonima ok.Sasvim druga je prica kako su se zakoni menjali preko noci da bi na tacni pojedinac u dilu sa drzavom postao vlasnik namerno unistenog preduzeca.

Slave

pre 9 godina

Ako ste primetili, takuni su zainterosovanii samo za banje koje dobro rade! Sto ne kupe neku propalu banju,a ima ih takvih,pa neka naprave profitabilno preduzece kad kazu da znaju! Inace radim u jednoj profitabilnoj Spec. bolnici!

Бојан Илић

pre 9 godina

Када човек зна шта хоће у животу и који је упућен у "светске трендове"!
"Ко уме , њему две"!:-)

Melenci

pre 9 godina

ne radjaju se novi Miskovici,jer oni su vec punoletni!Nemam nista protiv privatizacije banja,pogotovo ako ce bar jednu kupiti Kostic.Svih ovih godina nisam procitala da radnici MK grupe strajkuju da im plate nisu isplacene da rade u neljudskim uslovima.Drzava je slaba,siromasna i nije u stanju da odrzava i modernizuje banje.Zasto bi pustili da sve propadne,samo zato da ih ne bi kupio Kostic?Pa on ce uloziti u novac u nesto drugo u drugoj zemlji.Jer on je uspesan biznismen.Za druge ne znam.Prica o jednom evru je davno zavrsena jer mnogi do sada a pogotovo danas bi ga sa zadovoljstvom strpali iza resetaka.Ali ne mogu jer sve je bilo po tadasnjim zakonima ok.Sasvim druga je prica kako su se zakoni menjali preko noci da bi na tacni pojedinac u dilu sa drzavom postao vlasnik namerno unistenog preduzeca.

milan

pre 9 godina

Dajte strancima, rusima ili slično a nemojte našem posebno ako je stavljen na listu tajkuna i kritikovan od onih koji ni ne znaju šta tajkun, ali znaju domaće kapitaliste da kritikuju. Koja od ti profitabilnih banja je na današnjem nivou po evropskim standardima, dali su lokalni moćnici u stanju da investiraju danas nekoliko miliona evra u banje da ih dovedu u standard koji imaju recimo slovenačke ili mađarske banje, ne niti su u stanju niti su spremni da ulaze u takav posao. Razmislite šta komentarišite pre nego što to radite.

Aleksandar

pre 9 godina

"Za Banju Vrdnik, inače, vlada uverenje da je već - privatizovana i da ne vredi ni ulaziti u trku. Jer, ova banja je već dobila sredstva za renoviranje od vojvođanske vlade i svi su uvereni da je kupac stranački prijatelj Bojana Pajtića, piše list. "

Ali ovooooo, ej, ovooooo!!! Evo vam tvorca svega ovoga sto danas zivimo!

Pera

pre 9 godina

To su ti nasi biznismeni.Hoce da ulazu u banje,ccc...da se normalan covek prekrsti. To je cista zabluda ljudi da su nase banje nesto posebno,ceska,madjarska,poljska,skotska pune banja pa ne vidim da blitaju nesto od toga.Nego zao mi naroda,tako sto puta ponovljena glupost prelazi kod naseg naroda u predrasudu da je to istina i nista drugo. Gospodo biznismeni,dajte nesto pragmaticnije,neku proizvodnju na primer,ulozite u to,a da,setio sam se,pa ne mozete u to da ulozite jer i te sto posedujete je steceno od razog stampanja love iz primarne misije itd...i zato i ne znate da napravite nijednu fabriku,jer nema ko da vam upumpa lovu a vi da se pravite da vodite silan biznis, a i da kupite sve banje po srbiji upropasticete i to,napravicete urbanisticki haos jer je vama bitna lova,a ne javno dobro.Konstatacija: Jadni mi,nadrljasmo!

roky

pre 9 godina

...eeee...jadni radnici...govorim iz iskustva MK group...u profitabilnom centru Kopaonik svi rade za minimalac...po celi dan,bez dana odmora...a otpustili su dve trecine radnika u prve dve godine od kupovine..i doveli su sve strucnjake sakupljene sa koca i konopca iz cele bivse SFRJ...Samo da su poslusni i da sto vise maltretiraju ono malo radnika sto je ostalo....E to ceka svaku firmu koju kupi MK...!!!!!!

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

" ... nije reseno vlasnistvo nad izvorima ..." Alo bre, pa ne mozete da prodajete prirodna bogatstva!? Ko vam je dao pravo na to, ko vas je ovlastio. Auuuu, sta nam rade, nece ovo na dobro da izadje.
(alobre, 11. oktobar 2014 22:01)

Sreća u nesreći je da to isto nismo prodali strancima... a imamo i to naviku, pogotovu one varijante 'zakup' na 100 god. Zbrinete dve-tri porodice prodavaca i ubijete celu Srbiju. Kratkoročna planiranja i malverzacije zatrovali su našu krv, nazad nema...

izgradite nesto

pre 9 godina

Hotel Elan u siromasnoj opstini Srbobran je idealan za banju jer lezi na termalnim vodama, pre je bio cuven, gosti su bili razne reprezentacije sirom sveta, lovci i ribolovci iz inostranstva (na obali je velikog backog kanala) ima idealnu geografsku lokaciju... Sada je opustosen i NIKO nece da ulozi novac vec da kupe gotovo sa sigurnom zaradom uz minimum ulaganja... Neka drzava pokrene bar nesto u nerazvijenim opstinama.

Ludo burazere,ludo

pre 9 godina

Pre neki dan je naš vrhovni komandant,po ko zna koju put , blaženo zamolio građane Srbije da se strpe još 2god.,da stegnu kaiš i uredno plaćaju sve svoje obaveze državi i sledi potpuni preporod.Za tajkune poput ove dvojice,nema čekanja jer vreme je novac i treba prigrabiti što se može više.Lako je sirotinju kažnjavati,otimati im od plata i penzija pod izgovorom da će se tako konsolidovati javne finansije a za to vreme "biznismeni" će da utrostruče svoje bogatstvo.Nema nam spasa dok god šačica tajkuna i profitera poseduje skoro celu Srbiju.

Bacvanin

pre 9 godina

(NE CENZURISI, 11. oktobar 2014 22:52)
Ni jedan ni drugi nisu vojvodjani, Kostic je crnogorac, a Matijevic je izbego iz Hrvatske, a jao naopako ako im se dozvoli da pokupuju banje

NE CENZURISI

pre 9 godina

Jad i beda Srbije.
Kad najgori medju nama sve otese sebi.
Jadna li si Srbijo kad tobom vrsljaju vojvodjanske lopuze na sve strane.

sta reci

pre 9 godina

Banje imaju ogroman potencijal, ali nazslost mislim da samo strani ozbiljni investitori mogu da ga iskoriste ,jer mi ocigledno ne umemo u sustini, npr arapi srede jednu banju bude najsavremenija na rehabilitaciju dolaze njihovi bolesnici o trosku njihovog fonda a rade nasi lekari, aerodromi, dobavljaci i sl, sigurno je da bi moglo kada bi se htelo da ne pricam kakva prica bi mogla da se napravi da smo ozbiljna nacija pa da profit bude 100% nas, a ovo sto se sprema je kradja i priprema za dalju preprodaju...

turizmolog

pre 9 godina

Kao prvo, za ono ruglo od Matijevicevog hotela u centru Novog Sada treba neko da odgovara.
Kao drugo, izvori vode mogu samo da se zakupe uz placanje debele rente za koriscenje, kao npr rudna renta a da li ce vlasnik biti stranac ili domaci tajkun potpuno je svejedno ako je zakonom regulisano pravilno koriscenje izvora.
Iskusto i strucnost u sektoru kao i poslovni projekat za bar 20 godina unapred treba da budu odlucujuci faktori prilikom odlucivanja kome "iznajmiti" prirodno bogatstvo.
Na dobitku treba da budu i stanovnistvo mesta gde je banja i buduci radnici banje a ne samo tajkun i par politicara.

Aца

pre 9 godina

Када "купи" фирму за кесу чварака, растера раднике, остану робови за минималац, општина и држава ћоравог динара не виде ( зато је нестао СДК ) осим фонда "доброчнитељке нове српске кеве". Па који је интерес да га држава подржава и не хапси???

Gradjanin

pre 9 godina

Znaci svi oni koji su od 1990. pa do 2000. i sakom i kapom uzimali i otimali i duboko zagazili u kriminal od 2001. su preko noci postali posteni i uspesni biznismeni i dobrotvori svog naroda. Jednog jutra cemo se probuditi i samo ce da postoji RTS koji ce nas obavestiti da smo svi prodati "biznismenima" a sve to za nase dobro i da se javimo najblizoj bolnici kako bi "dobrovoljno" dali po jedan bubreg za preporod korporacije "Leva ruka desni dzep".

Miodrrrag

pre 9 godina

Da li će ovaj uspešni politički biznismen kupovati sad hotele za 1 evro ili će velikodušno plaćati čak 2 evra po hotelu, iako će sa tom cenom biti na ogromnom gubitku. Lično mislim da će, pošto je ova garnitura koja je na vlasti duplo poštenija od one na čelu sa DS-om, morati da plati po 2 evra. Žao mi je zbog toga i predlažem da se uvede SMS broj za pomoć da ne propadne najuspešniji srpski biznismen.

kole

pre 9 godina

Pao mi je šećer, dajte mi banje i ostala prirodna bogatstva po srbiji, hoću sve da kupim jer mi je malo sve! Kosa mi je opala od stresa hahahahaha

http/...

pre 9 godina

Glavna recenica:"Većina srpskih banja koje se nalaze na spisku za privatizaciju važi za profitabilna preduzeća, neopterećena kreditima i sa redovnim prilivom novca."!
To treba prodati,zbog njih smo i u minusu!!!

alobre

pre 9 godina

" ... nije reseno vlasnistvo nad izvorima ..." Alo bre, pa ne mozete da prodajete prirodna bogatstva!? Ko vam je dao pravo na to, ko vas je ovlastio. Auuuu, sta nam rade, nece ovo na dobro da izadje.

Joe

pre 9 godina

Neko je napisao da ne mogu da prodaju izvore, a nigde se i ne pominje prodaja izvora, niti se oni prodaju, ali se daju na koriscenje eventualno i to na duga perioda, tako da je to slicno prodaji. Drugi komentar je bio sreca da ne prodajemo strancima. Po meni i onome sto sam video od stranih kompanija koje su navodno zainteresovane uglavnom se radi bas o firmama koje se bave turizmom i lecelistima, za razliku od domacih biznismena pomenutih koji se bave muljanjem u blatu a ne lecenjem u blatu, tako da je mozda bolje da ove strane kompanije kupe, veca je sansa da dobijemo lepse banje i veca je sansa da oni privuku strane turiste da trose novac ovde nego Kostic. Ali ko god da ih kupi stranci ili nasi cene ce otici na gore to je sigurno.

WilsonW

pre 9 godina

Jel' su tajkuni platili porez? Nisu. Jel' se drzava odrekla crnih audija? Nije! Javite kada se to dogodi, mozda cu tada poceti da verujem. Dotle, ne smarajte nas vise!

Nebojša

pre 9 godina

Zašto ovaj panonski pirat ne privatizuje izvor tople vode u Bečeju? Privatizovati oronule hotele zbog lokacije je sistem nacionalizacije u privatne svrhe!

Slave

pre 9 godina

Ako ste primetili, takuni su zainterosovanii samo za banje koje dobro rade! Sto ne kupe neku propalu banju,a ima ih takvih,pa neka naprave profitabilno preduzece kad kazu da znaju! Inace radim u jednoj profitabilnoj Spec. bolnici!