Petak, 10.10.2014.

18:37

Smenjen komandant niških žandarma

Komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić razrešen je dužnosti, saznaje B92.

Izvor: B92

Smenjen komandant niških žandarma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

262 Komentari

Sortiraj po:

Srbin2014

pre 9 godina

Nije ovo nista slucajno. Standardan scenario kako napada zmija koja davi Srbiju vec 50 godina a ime joj je Udba. Podrska Zandarmeriji Srbije!

Beogradjanin

pre 9 godina

...kao ni te fantomske flašice ili čaše koju samo vi vidite ili bi želeli da je vidite.
...Stvarno smarate sa tim glupostima o krivici brata A.V kad je očigledno da su tukli sve redom.
...E baš ste naivni trolčići.
(mali radojica, 10. oktobar 2014 23:07)

Treba da verujemo tebi, a ne svojim ocima. Izgleda da su mnogi prebijeni tokom parade,ali kao za vreme Tita nijedne novine ne smeju da prenesu o tolikim prebijenim gradjanaima.(tukli su sve redom). Tacno da u znadameriji rade oni koji ne trebaju, isto tako u skoli, zdrastvu, sudu, rade oni koji ne trebaju pa ne ukidamo te institucije. Ili je tvoja
logika posto drzava nije sposobna da da otkaz onim koji ne rade svoj posao kako treba, ukidamo sve.Svasta i nebitno.

Bitno je da je tvoja LJUBAV prema A.Vucic-u toliko VELIKA. Kad sledeci put policajci prebiju nekog bez oruzja, tvog komentara nece biti nigde. Bice ovog tvog komenatara sa mojim pitanjem gde si!!!

p.s I opet nebitno, ti ne pises ovo zato sto mislis, nego zato sto si plaćen za to.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Rukovodstvo MUP-a je uradilo pravo stvar i imaju punu podrsku naroda jer su resili da konacno rasciste stanje u niskom odredu zandarmerije.

Dmitra

pre 9 godina

Da je na vreme izbačen s posla ne bi sada čitali napise o tom Niškom odredu, ostavljaju utisak kao da su regrutovani direktno iz nekog kaznenopopravnog doma.

msc.Milos

pre 9 godina

heh a sta je sa onim snimkom gde brat presvetlog vodje i njegovi drugari iz pratnje repetiraju pusku i prete zandarmeriji??? Sta ovi treba da rade, da im se izvinu? Sve je ovo jedna predstava za glupi narod...

SKU NET BOTINA

pre 9 godina

Crnokosa. 11. oktobar. 2014.
Da li ti uopste citas tekst. Smenjen ne znaci uhapsen. Ali sto li je komentarisem tvoj tekst to ne zasluzuje nikakav komentar, ipak ti si obicna botina.

ZALUDJENA

pre 9 godina

Cica n 11. oktobar. 2014.
Znamo i kako su ih dobili. Nego da li si bila na predizborni ginikoloski pregled Cico ili mozda sa vasim batinasima za vreme izbora.

Milojica

pre 9 godina

Sama odluka je ispravna samo bih ja imao malu dopunu. Trebalo bi se zabraniti da smenjeni zandarmi mogu da predju u neku drugu jedinicu policije. Ko moze da garantuje da nece ponoviti delo. Njih treba tretirati kao povratnike krivicnih dela.

kokolo_moj

pre 9 godina

Ne smeta vam sto isti clanovi zandarmerije ginu ko glineni golubovi na administrativnoj granici? Neko prebio brata i odmah frka.Ceo drzavni aparat se digao na noge.A nismo culi drugu stranu

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Боже мили, шта ја дочкеа';
Да сам на страни бахате (а бога ми и дивљачке) жандармерије - насупрот криминализованих политичара (њихових пајтоса и фамилије).

Olovka pise srcem

pre 9 godina

Prosto mi je zadovoljstvo da citam komentare, "pristojni" su pored standardnih trivijalnih pljuvacina postali malo kreativniji. Sve pohvale za vase pljuvanje ali mi je zao sto moram da vas obavestim da ova zemlja ima institucije koje rade svoj posao tako da vas intelekt ostaje samo iskazen u par reci nekoliko komentara.

istina

pre 9 godina

Hoce li smeniti brata Aleksandra Vucica ( namerno pisem ovako zato sto je brat AV postala titula ) kada mu se ja budem sledeci put nasao na putu ?

vlada milić

pre 9 godina

Ako ne zelimo novog legiju neophodno je posmenjivati i sudski goniti sve odgovorne (mariza, 10. oktobar 2014 23:52)
ma kako vam sad smeta legija a 2002-2003 vam je bio heroj i junak jer je ubio " glavu dosovske zmije" kako je tada govorio današnji premijer. licemeri jedni vaše vodje su slavile smrt najboljeg premijera i jednog čoveka po beogradskim restoranima , zna se to ipak Beograd nije toliko veliki.

Crnokosa

pre 9 godina

Ništa se ne dešava bez razloga. Ako je uhapšen, znači da postoje dokazi protiv njega. Žandarmerija je pretukla čoveka koji je u celoj priči ni kriv ni dužan. Verujem da će detaljna istaga pokazati prave krivce za ovaj incident. B 92

m

pre 9 godina

Vi stvarno i dalje verujete da su Idem s milicom Kuliraj si ti oni pokazali legitimacije i da su žandarmi iz cista mira počeli da ih biju...zamislite se malo...da se razumemo , ne podržavam ni zandarme. ..

Milovan

pre 9 godina

Logički9 silogizam navodi na zaključak da nije kriva ni policija ni Andrija Vučić već parada ponosa. Da nije bilo Parade P. nebi se desio ovaj nemili događaj.

Cica N

pre 9 godina

@vlada milić:Izgleda Vlado da ti nešto pišeš u šta i sam ne veruješ. Koliko pada rejting Vučiću , najsvežiji primer su izbori u Majdanpeku.Verovatno znaš kakvi su rezultati.

Damjan

pre 9 godina

Srpski žandarmi imaju svetlu prošlost i treba da se dozovu svesti i drže do svog obraza. Ovo što su nedavno demonstrirali je alarmantno i neprihvatljivo u civilizovanom svetu. Krivične prijave i smena šefa nisškog odreda su prigodni.

djoledo

pre 9 godina

ove sto se bahate sa komentarima "drzavni organi rade svoj posao..." upitao bi da li ti isti organi savrseno rade svoj posao kada se dobija posao ( od 30-40-50 hiljada ) preko stranke, kada se sa kvalifikacijom nista ne moze postici, kada nam je proizvodnja 0, kada uvozimo i ono sto sami proizvedemo a seljaka gusimo da ne bi bio neznatan konkurent tajkunina... Funkcionisu li drzavni organi u sustini?!

bozo

pre 9 godina

Ovde samo ogranicena osoba moze da ne primeti da nisu cista posla. Zandarmi nisu nista krivi ali dzaba... gospodarov bata je dobio zasluzene batine i gospodar to zna, ali kao i svaki dobri stariji brat, mora da kazni sve one koji su mu dirali maloga batu!

Goran

pre 9 godina

Kad covek cita ove botovske komentare, cini mu se kao da dolaze iz neke paralelne stvarnosti. Postoje dva snimka, jasno se vidi ko se i kako ponasao, ali je vodja izgleda ubedjen da ce botovsko trabunjanje sve to da zamagli. Dzabe vam sve, cinjenice i istina ne biraju stranu i uvek izadju na videlo.

Mozda ipak nece botovi sve pozlatiti...

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ovo je fijasko sluzbi bezbenosti Srbije, kako vojne tako i policijske.
Vojna bi trebalo po hijerarhiji da bude u prednosti ali se Oni iznenada I verovatno bez najave kolegama pojavljuju sa Vucicevim bratom samo zato sto je doticni pozeleo da u tako delikatnom trenutku ode do mame na rucak sa flasom nekog pica u ruci, koju kasnije baca na Zandarmeriju i normalno biva pretucen.
Nije normalno da mu Vucic dodeli svoje, obezbedjenje, za koje mislim da mu ne pripada, jer ni Djindjica nisu cuvale Kobre, a mozda ga je dodelio Toma Nikolic kao Predsednik.
Jedini profesionalci toga dana su bili pripadnici obezbedjenja americkog ambasadora u ulici Kneza Milosa, koji su stajali iza njega u momentu dok je davao intervju ispred Vlade Srbije, radilo se o aktivnim i bivsim pripadnicima mornarickih foka, naravno naoruzanim, u civilnoj odeci, koji bi ove Niske bilmeze podavili kao macke da su se sreli, zato su ih i drzali na kilometer udaljenosti da nesto ne uprskaju ali ne vredi...

Upomoć

pre 9 godina

Svi slučajevi u kojima je neki žandar ili policajac udario nekoga pendrekom po leđima, čizmom među noge, pesnicom u glavu... pre više od 2-3 godine su zastareli.
Hajde da sve policajace i žandare koji su te stvari radili samo u poslednjih 2-3 godine suspendujemo i podnesemo krivične prijave. Bojim se da bi i policija i žandarmerija skoro ostale bez ljudstva.
Zašto samo ovih pet-šest?

11253

pre 9 godina

Podrzavam komentar koji su napisali 'aca' i 'mozak'. Ne podrzavam jedino sto ih nisu sve rasformirali i raspisali konkurs za nov odred niske zandarmerije. Sto se tice bacene flasice, gledao sam usporeni snimak, ona je bacena nakon sto je uveliko krenulo mlacenje tako da ona nije bila povod i ne iznosite neistine. A da li su vadili pistolje ili ne, nije bitno. Dovoljno je sto su Kobre izvadile znacku zandarmi su morali da se sklone kakva god da su naredjenja. Nego to naviklo da je Bog i batina u svom gradu, nikad nije culo za tamo neku VBA a kamoli nekom da se skloni sa puta. To je mogao da bude neki Putinov ili Merkelin bezbednjak kom su mogli kicmu da slome kad su ga udarali pa da pukne medjunarodni incident. Sto se tice trase-to nije na vama da pitate zasto su tuda isli. Sticeno lice koje je pod nadzorom VBA moze da se krece kojim god javnim putem. Nije mu se trasa susretala sa trasom parade, vec je to bila sporedna ulica. I na kraju, za ovo bih trazio istragu: zasto brata A.V. Obezbedjuju VBA i Kobre kada to nije drzavnik? Ako je brat premijera slazem se da ima obezbedjenje u vidu 2 policajca (ali da bude njegov auto a ne drzavni) jer i ti ljudi su ovlascena sluzbena lica i nose pistolj i znacku i mogu da reaguju i zastite ovog coveka od eventualnog napada. Ovaj covek je do pre par dana bio totalni anonimus, niko ga nije ni znao a kamoli bio lud da ga napadne, zar nisam u pravu? Sta ce njemu VBA...

Raso

pre 9 godina

Samo mogu reci : svaka cast rodoljubivim programerima i onima koji ne podrzavaju SNS . Kako fino funka AntiValter to je cudo. Pluseva antivodjinim izjavam pregrst. Ma prosto milina gledat. A sto se tice zandarma , to je napaljena **** na steroidima i niko ih ne voli jer sluze za najprljavije operacije. A sto se tice otpustanja isith ne bi se desila da pretuceni nije taj ko je.

zumbul

pre 9 godina

(jj, 10. oktobar 2014 21:50)
Vučić je rekao da neće biti sudskog gonjenja od strane njegovog brata. A ne da neće biti pozvani na odgovornost oni koji su prekršili sva pravila službe. Policija mora da istraži povod i pozadinu nemilog događaja. I nije bitno to što je prebijen čovek Vučićev brat, mogao je to biti bilo ko. Suština je ta da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja i za to moraju da odgovaraju, hteo to Vučić ili ne, on se po tom pitanju ništa ne pita. Neka nadležni rade svoj posao.

KPZ

pre 9 godina

Nije mi žao Koštića. na čelo niškog odreda treba da dođe službenik koji će uvesti disciplinu i podsetiti žandarme da su tu da čuvaju narod, a ne da seju strah.

šumarica

pre 9 godina

Bilo bi nepravedno da kaznu snose samo pripadnici žandarmerije koji su ipak krivi ,upotreba prekomerne sile je nasilje. Stop nasilju.

Kole Savic

pre 9 godina

Vreme je za istoriju za one koji su relikt prosslosti sa takvim zastarelim metodama unizavanja i povredjivanja ljudi, zato me ne cude ove smene u MUP.

mali radojica

pre 9 godina

Strasno je kako se ovde odmah nadju trolovi kojima sve sto je ispravno smeta samo da nešto napišu protiv A.V. koga najviše mrze. Ni ja nisam ljubitelj njegovih poteza al ajd malo oladite sa tom odbranom ovih nasilnika. Prestanite da pominjete tu glupost od nekakvog prvog snimka koga ocigleno nema, kao ni te fantomske flašice ili čaše koju samo vi vidite ili bi želeli da je vidite. Ova jedinica je poznata po reketiranju celog Niša, po tučama,iznudama,po pucanju iz vatrenog oružja na one koji neumeju da voze kola, po prekopavanju cele istočne Srbije u potrazi za blagom cara Konstantina, i sad Vama smeta što je počelo čišćenje policije i to samo zato što žuti to nisu uradili jer su videli u njima zaštinike za svoje pljačke. Stvarno smarate sa tim glupostima o krivici brata A.V kad je očigledno da su tukli sve redom pa ovaj naišao sa nekoliko nabildovanih i ošišanih gorila, pa onda ovi kao: "aha ajd ove da lemamo mi smo nedodirljivi". Vi stvarno mislite da bi neko iole normalan tukao brata od Kalifa misleći pritom da mu dlaka neće faliti sa glave. E baš ste naivni trolčići.

Student

pre 9 godina

@bodibond koliko ja znam Tadiceva sestra ili ti moja komsinica nije imala nikakvo obezbedjenje kad je ds bio na vlasti. A i Tadicu su pretili nenormalno, a vucicu ne sme niko da pripreti pa mu se brat bahati idalje sa obezbedjenjem

kris82

pre 9 godina

To što je on smenjen ne rešava srž problema,a to je da svako treba da poštuje svoja ovlašćenja i da zna granice,kako profesionalne,tako i one ljudske.

vlada milić

pre 9 godina

jooj botovi kako strmoglavo pada popularnost vašeg vodje niste ni svesni . ja lično znam 6 nekad ljutih " vucicevaca" koji sada sami sebe psuju zbog svog glasa na poslednjim izborima i to se sad širi kao lavina. znate kako se kaže " što je visi let to je bolnije prizemljenje" . biću mnogo ali MNOGO srećan kada sjasete sa narodske grbače pa posle pišite komentate o svom trosku a ne da vas poreski obveznici plaćaju da nas trujete preko komentara.

finli

pre 9 godina

Ubistvo dvoje ljudi u okolini Paracaina ,Dilovanje droge i ubistvo narko dilera pa zatim pucanje u centru Nisa u zenu jer se nije dovoljno brzo sklonila zandarmu sa puta do je on privatnim kolima isao iz kafane pripit samo su neki od incidenata ovog odreda koji je zasluzio da bude raspusten a njegovi pripadnici krivicno procesuirani

tony

pre 9 godina

...hmm...ovo pokazuje koliko je u stvari ovo banana od države...neko iz policije isprebija premijerovog i gradonačelnikovog brata, ne ulazim u to da li je bilo opravdano ili nije, to njih dvojica najbolje znaju, a saznaćemo i mi kad se promeni ova vlast i mediji postanu slobodni, ali ono što je zaprepašćujuće kako je sve završeno za 10-ak dana, a kada je u pitanju neko od nas običnih smrtnika, ili se ne desi ništa ili se sve razvači mesecima i godinama dok ne zastari...

galeb

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto Andrejevo vojno obezbeđenje nije reagovalo i zaštitilo štićeno lice. Imaju oružje i primaju platu za taj posao. Ako nisu zato što nisu hteli na MUPovce, onda im je pogrešna bezbednosna procena i trebalo je da idu drugom ulicom na nedeljnji ručak kod roditelja. Npr ulicom gde je bio kruševački ili beogradski odred Žandarmerije. Ako je niški odred napao posle legitimisanja, da li bi kobre isto (ne) reagovale da su napali premijera (ako su toliko bahati i nedodirljivi). U svakom slučaju, amaterizam i privatizacija svih bezb.službi...

Kokan

pre 9 godina

Uz Vucica sada treba da stanu svi, jer su se mnogi osilili i napadaju cak i njegovu porodicu, potrebna mu je znacajna podrska naroda, ali i stranackih prvaka. To su mnogi dobro prepoznali dajuci mu i javnu podrssku.

bezimena

pre 9 godina

Ajde ne lupaj, dal ste bre vi normalni sta pisete... ??? Pa naravno da porodica premijera treba da ima obezbedjenje, znaci kolko vi pojma nemate to je strasno...
(Bodibond, 10. oktobar 2014 19:52)

Da, vrlo smo normalni! Zašti bi u jednoj demokratskoj zemlji, u kojoj aktuelna vlast NEMA radikalnu, desničarsku, nacionalističku opoziciju, (s tim ni pretnje kakve su ranije bile upućivane funkcionerima demokratskih stranaka) bio posebno čuvan "brat" koji je niko i ništa?

Sta mu fali ?

pre 9 godina

I sada ide u penziji od bar 100.000, pa malo otpremnine, pa privatna firma za obezbedjenje necega koja ce dobijati poslice od za drzave i partije.

nikolatricko

pre 9 godina

samo jedno zelim reci onima koji su sada protiv toga sto je komandant smenjen,zamislite da ste vi dobili onakve batine,ne da bi ste trazili da smene komandanta,nego biste isli i spavali ispred Vlade srbije i cekali premijera Vucica da smeni ceo korpus.Realna stvar pa ovo je civilizacija nemoze da mlati ko koga stigne.

Pulpa

pre 9 godina

Taj odred je odavno poznat po brojnim incidentima.Pitajte Nislije kako tuku niski zandarmi.Dosta je bahatosti i bezvlasca,mora tome da se stane na put.

eki

pre 9 godina

Steta za profesionalce KOBRE zbog batina, ipak na kraju pobedice pravda i tajne sluzbe sigurnosti.Ne moze banda obicnih zandarama da rade sto hoce dok postoji veca tajna sluzba od njih, oni su skolovaniji i inteligeniji u bilo kakvom pogledu.

jj

pre 9 godina

Stice se utisak da u ovoj drzavi mogu da uzivaju ustavom zagarantovana prava samo premijer i njegova porodica i da ih pri tom podrzi hiljade botova koji se ne bi ni sekirali za prebijene da jedan od njih nije brat AV.
IAKO je AV na konferenciji za stampu rekao da su zandarmi radili samo svoj posao i da nece biti represalija po njih, sad citamo drugu pricu.

Zumbul

pre 9 godina

Uradjeno je nesto sto je davno trebalo da se uradi, ali eto nikad nije kasno. zalosno je sto treba da se desi ovako prebijanje pa da onda neko shvati da nam ovakvi komandanti ne trebaju.

Slaviša

pre 9 godina

Odlučnost MUP-a da razreši velike probleme u niškoj žandarmeriji, koji se gomilaju pred očima javnosti već više godina, ohrabruje.
Niko ne može biti van domašaja zakona u Srbiji.

anjas

pre 9 godina

Da je Srbija drzava, kad god bi Zandrmerija ili policija prebila nekog gradjanina trebalo bi da se po hitnom postupku utvrdi ko je to uradio, da dobije izvinjenje i sve ostalo sto je sledeli po nadapu na Vucica. Tuzno je sto smo u sopstvenoj drzavi gradjani drugog reda, i sto ta ista policija sakati momke po gradu na nedeljno bazi i nikog ne bude briga.

Swarovski

pre 9 godina

Meni nije jasno sto se sada bunite i zalite? Pa vi ste glasali za ovo, a ovi sto nisu glasali imali su priliku da glasaju. hahaha. Pozdrav iz inostranstva.

cacanin

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje i nasilje zandarma nad bilo kim je nedopustivo sutra mogu da prebiju bilom koga kad im pokaze licnu kartu.
(ERAK MONJA, 10. oktobar 2014 20:31)

Kako vlast brzo reaguje, kako su azurni...
Sta mislis dal' bi bili smenjeni svi ovi da je bio bilo ko?
Sramota.

srbin solunac

pre 9 godina

Sta mislite Sta bi se desilo da su Taj Dan prebijeni neki obicni gradjani ??? premijer bi odrzao konferenciju za stampu trdeci da su huligani zeleli da pokazu da su jaci od drzave, Ali ih je zandarmerija sprecila da zaustave evropski put srbije.. kad biju narod onda su hrabri zandarmi.

Neko

pre 9 godina

Odgovornost treba da ide do samog vrha,tj ministarstva.Postavlja se pitanje,sta su trazili pripadnici vojne bezbednosti sa civilima,tj sa premijerovim bratom,kad je ustavom predvidjeno da Kobre (vojna bezbednost)obezbedjuju predsednika drzave,ministra vojnog,nacelnika generalstaba,i mozda premijera.

Svetinja1

pre 9 godina

treba to sve proveriti i ispitati njegov dosadasnji rad, nije resenje samo smeniti. trebaju i druge sankcije da se svima stavi do znanja da ne mogu da rade sta zele.

Marija

pre 9 godina

Nadam se da ovo nije kraj za istrage svih zloupotreba u ovoj jedinici.
Mediji su naširoko pisali u poslednje 2 godine o teškim krivičnim delima za koje je utvrđeno ili se sumnja da su ih počinili pripadnici žandarmerije iz Niša. Pljačke, izdude, dizanja u vazduh privatinih vozila itd.

sremac76

pre 9 godina

Znaci da su oni koji su bili protiv parade krenuli kroz kordon I dobili batine sad bi bilo kaznjeno stotine zandara...ako sam dobro shvatiõ?
a botovi stidite se svog dinara!

dm

pre 9 godina

E tako i treba,smeniti sve sto ne radi kako treba. A vi sto ovde kao nesto se zalite na diktaturu u kom ste vi to svetu i u kojoj realnosti? Vi sebe dozivljavate kao naj inteligentnije u zemlji a svi ostali su ne znam mutavi,ipak da vi ukljucite mozak malo vise,nemojte pisati smesne stvari. Ako ste iz nekog razloga frustrirani to ipak nije razlog da opravdavate nasilje u sred Beograda,ni prema kome,pa ni prema bati kako vi kazete ''vodji''. Haha Vucic kao Kim Jong :),da je tako dali bi imalu ovu slobodu i pravo da pisete i mislite? Ne! Nije ni Vucic neko olicenje demokratije ali to kod nas niko nije ni bio,ali nisam video da ste plakali kad su ovi vasi vodili igru,tad je bilo fino pojedncima? I da se razumemo,mene uopste ne zanima koja licnost i koja vlast ce urediti ovu zemlju,samo zelim da se to vec jednom desi,a da ne bude neko ko ce uvek da koci i pokusaj tako necega iz nekog svog licnog interesa i sujete sto je bio slucaj svo vreme posle 5. oktobra.

Svetlana

pre 9 godina

Citajuci ove zlurade komentare i gledajuci gomilu pluseva na takvim komentarima jezim se od toga kakvih neljudi ima medju nama. A ti "zandarmi" kako li se tek ponasaju kad pravi prestupnik padne u njihove ruke?

Braca

pre 9 godina

Neko se malo presao u racunici jer i strani ambasadori mogu da citaju i analiziraju ovekve vesti. G. Vucic moze da sebi dozvoli da ne odovori srpskoj javnosti, da je ignorise to sto je njegovom bratu dato obezbedjenje ali to ne moze da se precuti stranim politicarima. Sta vise oni su verovatno vec iskopali ko sve iz okoline g. Vucica uziva takvu priviliegiju i zasto a njegov ugled je vec srozan.

scout

pre 9 godina

Smenili ste moralnog coveka koji je i sam ponudio svoju ostavku ako neko smatra da je kriv ali problemi su malo "dublji", a ovaj covek je bivsi potpukovnik 63. padobranske toliko o tome. A da li ce se u buducnosti stvari odvijati na ovaj nacin pa ce komandire stanica smenjivati zbog "prekoracenja ovlascenja" od strane policajca?????? Mislim da je problem negde drugde a ne tu gde se predstavlja danima.

DUSANKA BERONJA

pre 9 godina

Nadam se da ce konacno doci neko u zandarmeriju iz Nisa ko ce od nje napraviti profesionalnu sluzbu koja nece batinati svoje gradjane bez obzira kakvo im je prezime.

goran13

pre 9 godina

Sve sto se dosavalo u proteklom periodu je ostavilo na mene veoma los utisak . Vise niko nije bezbedan i siguran. Nadam se da ce se stvari normalizovati i da cemo bolja vremena nastupiti.....

Milan Krstic

pre 9 godina

Ono sto je meni nejasno je to da se uglavnom govorilo kako su pretukli brata a o pripadnicima vojne jedinice nije se toliko govorilo...dalje,na snimku se jasno vidi da pripadnik vojne jedinice koji je na zemlji sedi i ne diraju ga zandari dok se brat i jos jedan pripadnik vojske probijaju i pored upozorenja zandara da legnu...na drugom snimku nije jasno kako je prvo vozac vojnog audija pod rotacijama izasao iz vozila i probaoo da se probije do svojih a kad mu zandari nisu dali onda je trazio da jedan zandar zatvori vrata od vozila jer on ne sme da napusta vozilo...tu smrdi na obe strane...

vlada

pre 9 godina

zivo me zanima da li u niskoj zandarmeriji rade po kazni. skoro uvek se ta jedinica pominje. ja sam stavio kameru u kola posle neprijatnog susreta sa njima

Milica Vukovic

pre 9 godina

Treba da budu smenjeni jer su se poneli jako lose ,svojim bahatim ponasanjem i brutalnoscu ne zasluzuju da budu u zandarmeriji koja treba da stiti svoje gradjane.

DIKTATURA RADIKALA

pre 9 godina

AntiDos 10. oktobar. 2014.
Nesposobni sluzbenik...
Prvo nije sluzbenik, drugo covek koga bi svaka svetska vojna jadinica oberucke prihvatila biva smenjen od giliptera koji i neznaju sta je puska ali sa doktoratima i trange frange diplomama.
Veliki vodj hoce da reformise Srbiju tako sto ce svojoj familiji da da neogranicenu moc. Da mogu da rade sta hoce, ponasa se kao diktator.
Sto nema snimka koji je predhodio incidentu. Jednom je uhvacen u lazi u vezi haustora. Opet je lagao, pa nema snimka.

Aleksandar

pre 9 godina

Bilo je i za ocekivati. Cim je vodja bio onako smiren na predstavi za javnost.

PS. Koliko je internet normalniji otkad nema vise Valter botova, vec samo obicnih. Makar neki delic medija da se oslobodi.

DESANKA STJEPANOVIC

pre 9 godina

Niko nema pravo da ovako brutalno napada gradjane koji nisu pravili nikakve problema ,zandarmerija mora da se dovede u red ovo vise ne sme da se ponovi.

Simeun-djak

pre 9 godina

Nema ovde dileme, on je prvi odgovoran za svoje ljude i njihovo ponašanje, a onda svako pojedinačno za sebe i svoje iživljavanje. Treba da odgovaraju, rade vrlo ozbiljan posao, nisu banda nego predstavljaju državu i čuvaju red.

Kovač

pre 9 godina

Ne razumem zašto je ovo udarna vest. Ovakve smene se dešavaju da bi sistem funkcionisao i to je potpuno normalno i dešava se u celom svetu i u svim državama bez obzira na uređenost odnosno neuređenost.

JOLANDA DJURIC

pre 9 godina

Njihovo ponasanje je bilo neprimereno i daleko su prekrsili ovlacenja da nije bilo kamera rekli bi da su se Andrej Vucic i ova dva momka potukli izmedju sebe.

Diletant

pre 9 godina

Sve drugo bi i bilo iznenadjenje gde populacija razmislja na nivou prosecne zemlje treceg sveta.
Dovoljno je da procita vecinu ovih nesuvisli komentara,i da mu bude sve jasno.

TomyB

pre 9 godina

I dalje nikom nije cudno sto su od celodnevnog obezbedjenja parade na udaru Zandarmerije nasli samo ova cetvorica? I zar svi vi, koji ste inace postovani strucnjaci iz oblasti obezbedjenja javnog reda i mira, koji ste ocenili kao prekomernu upotrebu sile prema toj cetvorici ni jedan trenutak niste pomislil da je zandarmima bilo jasno sta ih ceka ako tek tako premlate Vucicevog brata za koga su, po vama, utvrdili identitet? Zasto je intervencija prema pripadniku kobri prestala TEK NAKON sto je izvadio znacku kojom se legitimisao kao pripadnik vojne policije? Zasto je trenutak pre udarca u ledja iz ruke Vucicevog brata izleteo predmet nalik na flasu prema pripadniku Zandarmerije? Bitno da su Zandarmi prekomerno pretukli brata velikog vodje a sto ih niko od novinara ne pita za njihovu verziju dogadjaja nije bitno. Medijski mrak, to ti je Srbija danas. Setite se tih momaka kad sumokradice opet upadnu..

Radisa Antic

pre 9 godina

Citao sam da su do ovog slucaja niski zandarmi radili sta su hteli i da su mogli da se ponasaju kako hoce i da pretuko svakog,konacno im je dosao krtaj.

Jelena

pre 9 godina

Ako čitate ovu vest paralelno sa vesti o krivičnoj odgovornosti generala policije za paljenje nemačke ambasade, biće vam jasno da je počela čistka u policiji, koja se već dugo sprema.
Ako još dodate prepucavanje SNS i SPS, biće vam dodatno jasno da je u dubokoj pozadini žestok obračun unutar Vlade.
Da li mi uopšte možemo da domislimo šta nam se kao državi i društvu sprema?
Bojim se da ne možemo.

GORICA PROLIC

pre 9 godina

Za jedno demokratsko drustvo ovakvo je nedopustivo ovakvo ponasanje zandarmerije mislim da su prekrsili svoja ovlascenja i da su poslali losu sliku o ovoj sluzbi.

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

А Вучић рекао да је та прича завршена...
(veerghoen, 10. oktobar 2014 19:08)

Vucic godinama nesto prica, prica,ali nikad nista ne ispuni. i nijedno obecanje ne ispuni. jedino sta radi je to da uporno i svesno unistava ovaj narod koji ga je birao i koji mu je verovao. Sve sto je do sada uradio,sve je na stetu naroda i drzave.

Antogona

pre 9 godina

Ništa se ne dešava bez razloga. Ako je uhapšen, znači da postoje dokazi protiv njega. Žandarmerija je pretukla čoveka koji je u celoj priči ni kriv ni dužan. Verujem da će detaljna istaga pokazati prave krivce za ovaj incident.

Soka

pre 9 godina

Osnovna uloga drzave je da je stiti ljudski zovot i ljudska prava. Kad neko ta prava povredi na potezu je drzava koja reaguje tako sto kazni a ne zastiti pocinioce. Smene u vrhu su nesto sto se podrazumeva u vojsci i policiji kad neko zabrlja a svi smo svedoci da su Niski zandarmi ovaj put debelo zabrljali.

MUNDO

pre 9 godina

Citam komentare na nekim portalima, na kojima pise da je ovo diktatura..Zapitajte se malo..Nesposobni ljudi ne treba da se prihvataju duznosti,ako nisu sigurni da mogu svojim autoritetom da vode jedinicu..Ako ti ne mozes da kontrolises grupicu, ako ti izmakne kontroli, sta ce uraditi ostali?

Predrag

pre 9 godina

Kad su decku, djaku vojne gimnazije, pucali gumenim metkom u glavu pred derbi kod severne tribine stadiona JNA, razneli mu pola lica i ubogaljili ga do kraja zivota onda niko nije odgovarao. Ko se ne seca evo da podsetim: http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2004/oktobar/21/SP-01-21102004.shtml

Samson

pre 9 godina

Drago mi je što će ovi ljudi biti adekvatno sankcionisani zbog ovakvog bahatog ponašanja. Zaista su se loše poneli prema Andreju Vučiću i dvojici momaka. Niko ne zaslužuje ovakvo batinanje. Nadam se da se ovako nešto neće u budućnosti ponoviti.

zoja

pre 9 godina

Naravno da treba da bude smenjen kada ne moze da drzi svoje ljude pod konrolom.Svako mora da snosi odgovornost,a njegova odgovornost su bili zandarmi koji su zverski tukli ljude.

Bodibond

pre 9 godina

@(buda majstor, 10. oktobar 2014 19:23)

Ajde ne lupaj, dal ste bre vi normalni sta pisete... ??? Pa naravno da porodica premijera treba da ima obezbedjenje, znaci kolko vi pojma nemate to je strasno...

Kum

pre 9 godina

A odgovori na pitanja:

Zasto je brat pokusao da probije kordon?

Zasto ga obezbedjuju Kobre?

Hocemo li to saznati? Da li ce snositi konsekvence? Gde je video koji Premijer navodno poseduje?

osmeh13

pre 9 godina

Nadam se da se slicne stvari nece vise nikada ponoviti. Snimci prebijanja su bili krajnje potresni. Ovo je strasno jos su ih tako izmrcvarene drzali van pomoci lekara…

Mister No

pre 9 godina

Нишки одред жандармерије треба расформирати под хитно, а понеке жандаре и процесуирати кривично: зеленашење и убиство , покушај убиства возача због споре вожње , лудовање по врању ... и мрзи ме да пишем више... А да погледаш неког од њих кад је у елементу - ебо си чворка...

mozak

pre 9 godina

Pre nego sto krenete da kukate i svakoga ko drugacije misli nazivate botovima, razmislite malo sta bi se dogodilo onome ko bi brutalno pretukao, a zatim i bespravno drzao pola sata u haustoru zgrade Obaminog, Putinovog, Merkelinog ili Olandovog brata. Ne bi bio smenjen, nego bi zavrsio na visegodisnjoj robiji.

Bojana

pre 9 godina

O.K. Sad je na redu smena u vojsci, isto za prekoračenje ovlašćenja. Ko je, po kom zakonu i čijem nalogu poslao članove elitne vojne jedinice da budu privatno obezbedjenje gradjanina Andreja Vučića? I o čijem trošku ? Nadam se da će istraga biti isto tako efikasno sprovedena kao u policiji.

slađan

pre 9 godina

šta je sa bivšim komandantom žandarmerije i negovim rođenim bratom, koji su direktno odgovorni za bahatost i kriminalizaciju niškog odreda

Aki

pre 9 godina

Komandant i zandarmi su smenjeni zato sto su radili svoj posao, trazili legitimacije, oni izvadili pistolj na njih, sta su trebali, da stoje i cekaju da ih ubiju!?

goran13

pre 9 godina

Nadam se da se slicne stvari nece nikada ponoviti. Nadam se da Andrej i dvojica pripadnika bezbednosti nece imati posledice ovog prebijanja....

ZLATA

pre 9 godina

Svako ko ne ume kontrolisati svoj odred treba biti smenjen.Ne treba se zaustaviti samo na komandiru,treba rasformirati celu jedinicu Niskog odreda,proveriti svima dosijea.pa tek posle one koji su bez fleka u dosijeu vratit na posao,a ostale otpustiti,da ne brukaju uniformu koju nose.

Ekolog

pre 9 godina

Sta god da se desilo neko ko ne pruza otpor ne sme biti isprebijan na ovaj nacin a kada to ucini neko ko stiti zakon, suspenzija je neizbezna. Prekoracenje ovlascenja policije je za svaku osudu!!!!

Sarkazam

pre 9 godina

Super, znaci tek kad se neki tajkun ili politicar prebije onda se vrse smene inace kad se tuku obicni gradjani nikom nista. Sto ne odete malo po Nisu da vidite izivljavanje policije nad studentima. Pa mog druga su skidali u toaletu kluba zbog ''droge''. Svi su oni zreli ne za smenu vec za zatvor.

buda majstor

pre 9 godina

Prvi je Vucić prekoracio svoje ovlascenje kada je svoje obezbedjenje dao civilnom licu bez zanimanja, i to sopstvenom bratu! Uz to je i cist nepotizam. Volim svog batu najvise na svetu....rece! Pa onda ga vodi svojoj kuci , a ne da izigrava princa.
Za ovo se krivicno treba da odgovara. I ti i tvoj batica! Povika na zandarme je po sistemu : Drz' te lopova!

Milica Le

pre 9 godina

Jasno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja žandarmerije. Ovo nije u redu ma ko da je prebijen. Ovakvim pojavama se mora stati na put i drago mi je što su preduzeti pravi koraci bez oklevanja.Ovako treba i u buduce da se radi,ma bilo ko to bio.

dex

pre 9 godina

@maxa

A zar nisu vec uradjene korenite promene u policiji??? Licno ih doktor sproveo! Negde u vreme kada je ona milijarda iz Emirata po prvi put stigla. Evo danas vec treci put stize, pa mozda i reforma policije ide treci put?

KUM

pre 9 godina

Pa ocekivano..Kako mozes da budes sef velikom broju ljudi, ako mala grupica brutalno pretuce ljude..To znaci da si nesposoban da rukovodis jedinicom..Nebitno sto je to Premijerov brat, mogao je biti bilo ko.

lolla

pre 9 godina

Sramota je sto se uopste tako nesto i desilo. Nedopustivo je da kojekakvi muljatori rade u policiji. Dosta je policija bila paravan za mutne radnje, treba ih sve procesljati i ocistiti policiju jednom zauvek

Hemera

pre 9 godina

Treba da budu smenjeni svi koji su se bahato poneli prema građanima. Sramota ko sve radi u policiji, i koga su postavljali. Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoju državu i narod i koji će našu državu izvući iz teške ekonomske krize. Srbija mora da ojača i da smeni svakog ko je umešan u kriminalne radnje, pronaći dokaze i kazniti. Ne može krimninalac i ubica biti na slobodi, dosta su Srbiju uništavali takvi.

Vladan

pre 9 godina

Ocekivano. Svako mora da snosi odgovornost za svoje postuke, a on je najodgovorniji za skorasnje prebijanje Andreja Vucica i njegovih prijatelja.

Aca

pre 9 godina

Neko ovde reče da su se kovre mangupirale i vadile pištolje,valjda pistoje neka pravila ko rr kome podređen u ovoj državi....
Ja sam još pre dvajes i kusur godina služio u v. policiji i sećam se da smo učili kako da se odnosimo prema drugim bezbednosnim službama...Valjda i žandarmi nešto uče osim da dobro biju.Ako su kobre iznad njih po hijetarhiji trebali su oni njih da slušaju,bezveze je da žandarm (nabudženi prašinar) razoružava člana vojne bezbednosti,da mu naređuje ili bilo šta slično a kamo li da ga udari.. To je kao da vojnik napadne ofucira...A dad dal Andrej treba da ima vojno obezbeđenje il ne, to je druga pruča, narod glada tako kaki glasa,
političari su takvi kakvi su, a mi smo migli i bez žandarmerije,šta fali običnim pandurima?I oni znaru da prespavaju mesec dana u kontejnerima za 80 hiljada.....

Veljko

pre 9 godina

U potpunosti se slazem se sa ministrom Stefanovicem sto je smenio ovog komadanta, sve zandarme koji nisu dostojni uniforme i znacke treba izbaciti iz sluzbe.

Citalac

pre 9 godina

Ova zemlja je, nazalost, imala mnogo demonstracija, strajkova , protesta i bliskih susreta izmedju policije, demonsranata, setaca, i svih ostalih koji nisu bili " na strani " policije !

Dosta toga pamtim ali ne i takvu efikasnost kao u slucaju brata premijera i " pratnje " koja se tu zarekla, boze moj, takva su vremena, zlu ne trebalo.

Ne pisem da je zandarmerija postupila pravilno

Ne pisem ko je kriv

Pisem, brale, kako ste efikasni !

i PISEM

KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI !

SRPSKA DEMOKRATIJA, BRATE ( ako nisi znao, sada znas )

nema pravnih konsekvenci

pre 9 godina

Niko nikog neće tužiti jer pobogu u Srbiji se to ne radi, ali ćemo se zato obračunati preko medija, podeliti par packi i smeniti koga treba....

Goga

pre 9 godina

i treba da budu smenjeni. neću uopšte da ulazim u to da li su ga tukli zbog toga što je vučić ili nasumično, ono što mi znači jeste da će ovo bar malo da podigne prašinu pa ćemo sutra i mi obični građani biti zaštićeniji jer koji god da je razlog nije dovoljan za takvo ponašanje.

mika

pre 9 godina

Sta sada reci a da vi objavite ? Pokusacu...Ziveo nam vodja.Ove zandarme u zatvor po 35 godina jer je ovo bio napad na naseg vodju.Ziveo nas vodja.

Baki

pre 9 godina

Ma siguran sam da bi on bio razrešen i da je prebijen bilo koji građanin, a ne...
U stvari, bio bi razrešen i da nije niko prebijen.
Uglavnom, slučajnost. Čista slučajnost.

SofijaS

pre 9 godina

Dobra vest . Personalne pomene u zandarmeriji i policiji su neminovne . Niski odred zandarmerije je u vise navrata svojim skandaloznim ispadima pokazao da nije dostojan da se stara o nasoj bezbednosti .

glisa cica

pre 9 godina

Jadna porodica svevisnjeg A.V.. Mama i tata ce posle najavljenih smanjenja jedva da skrpe 150.000 mesecno, sa bratom nece niko da se druzi pa mu iznajmljuju drustvo, sad ga jos i biju neke lose cike, koji su uz to i polukriminalci, a sam svevisnji i svemoguci podmece svoja ledja kad god Srbiji to zatreba. Tuga kakve su sve nedace zadesile tu tako finu porodicu.

solarna olujuca

pre 9 godina

...normalno...pa nemoze neko da preti zandarmeriji...vadi pistolj...vredja...dobije batine i jos da zandarmi ne budu krivi kao i njihov komandant...svasta !

Bankar

pre 9 godina

Prvi ministar unutrašnjih poslova koji se usudio da postavi načelnika u Niš, i da smeni komandanta žandarmerije iz istog. Treba se još pozabaviti unutrašnjom kontrolom da bi reforma policije bila kompletna.

bonaparta3

pre 9 godina

Da li je trebalo do ovoga da dođe pa da bude smenjen,a zna se i javno se priča za mnoge nepravilnosti ovog nazovi starešine. Smatram da i on mora da stane pred lice pravde. Ukoliko ima barem malo morala sam će izaći i stati ispred svojih potčinjenih kojima je bio starešina u vreme tih nemilih scena.

Вињак 18+

pre 9 godina

Ово је брука! И даље нема снимка коме је претходила интервенција Полиције. Интервенција која је спречавала пробој кордона од стране бате' и напумпаних безбедњака! Живимо у мраку, нисте ни свесни. Па и Оља Бећковић нам је нема више!?!!Потпуна моћ је у рукама једног човека. Ццц шта доживесмо...

Jasmina

pre 9 godina

Mislim da je ovim pravda zadovoljena, da niko ubuduce nece prekoraciti svoja ovlascenja, pogotovu onaj koji je od drzave dobio ulogu i oruzje da cuva javni red i mir, a ne da se izivljava na golorukim mladicima, nasim sinovima, bracom ili ocevima.

dušan

pre 9 godina

hahah samo znaju da smenjuju amčlanovi porodica što se bahato ponašaju i nežele da se legitimiše obezbeđenje nikom ništa a što su morali da znaju da je premijerov brat pa šta nije bog

Jovan

pre 9 godina

Banana država. Mogao je ministar policije da podnese ostavku, ovo je iživljavanje na ljudima koji su radili svoj posao, profesionalno u meri koja je bila moguća u datim okolnostima.

NScentar

pre 9 godina

Ljudi hteli da idu na paradu, i dobili batine. Mrznja prema gejevi je jos uvek velika u Zsrbiju. Nije Stefanovic dobro obezbedio taj Prajd. Mozda ce bolje biti sledece godine? Nadam se.

Andja

pre 9 godina

Ovaj nemili dogadjaj treba i mora da bude opomena za sve koji ne rade svoj posao onako kako treba, u skladu sa datim ovlascenjima a samim tim i odgovornostima.

jelena

pre 9 godina

sto ih ne smenise prilikom silnih afera koje su se u Nisu izdesavale u proteklih godinu dana,nego zbog ove smejurije?? Vucicu,previse visoko letis...

SrkiS

pre 9 godina

Vreme je bilo da se počnu primenivati sankcije protiv onih koji prekorače svoja ovlašćenja. Nadam se da će ovo žandarmima biti lekcija, kako se trebaju ponašati i prema ostalim građanima na utakmicama, koncertima i sličnim događajima.

Nocni Portir

pre 9 godina

U redu. Ne bih imao nista protiv da nije rec o Vucicevom bratu. Obican narod nema ovakav tretman. Kad bi taj zandarm bio smenjen da je prebio obicnog gradjanina? Ovo je jedna mafijaska drzava.

Narode, dosta je bilo. Idemo na ulice da rusimo vladu, pa makar i zbog omrazenih zandarma!

popeye

pre 9 godina

Баш ме занима јел би се десило исто да је пребијен неки "смртник" или би он попио и кривичну пријаву за ометање жандарма!?

Mirce

pre 9 godina

I on sam mora da bude odgovoran i adekvatno kaznjen posto je nadredjeni i naredbodavac zandarma batinasa koji su napadom na premijerovog brata prekoracili svoja ovlascenja .

Jakša

pre 9 godina

Jasno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja žandarmerije. Ovo nije u redu ma ko da je prebijen. Ovakvim pojavama se mora stati na put i drago mi je što su preduzeti pravi koraci bez oklevanja.

andrej ...ko?

pre 9 godina

Molim za objasnjenje , ko je doticni (osim sto je brat...) i sta ce njemu obezbedjenje?? Samo da pitam, da li ce svi policajci, mislim od sad, a ne retroaktivno, biti razreseni i kaznjeni? Mislim da je ovo ipak slucaj sa presedanom, nazalost.
P.S. Mislim da je bilo reci i o tome da nece biti "frke" jer su se izvinili;)

Posmatrac

pre 9 godina

A na snimku se vidi da je brat Vodje gadjao flasom zandarme prvi i da je nakon toga bilo sta je bilo. Srbijo Srbijo zemljo moja najmilija. Sta mi od tebe napravise! Odgovaracete jednog dana!

TOLJA

pre 9 godina

Ove smene trebaju služiti za nauk predstavnicima žandarmerije da svoja ovlašćenja ne smeju prekoračavati, kada je u pitanju bilo koji građanin, jer činjenica je da su se slične situacije i ranije događale.

popeye

pre 9 godina

И успут, где је нестао наводни први снимак, тј како је све почело, то не приказа нико!?

samo pitam

pre 9 godina

A sta bi sa onim vucicevim "razumevanjem" žandarmerijskog teškog položaja, kao došli su u bgd da brane nešto u šta ne veruju, bla, bla, truć, truć...
to onaj rad - ja sam pun razumevanja, ali onaj moj mali stevanović je surovi profesionalac, vežba u teretanama, smenjuje policajce, ne da se kontrolisati, radi svoj posao ...
Da nije smešno, bilo bi tužno, i obrnuto.
Ali tako nam i treba, kad smo ovce, i ćutimo i trpimo i sve se kao iza kompjutera nerviramo, ....postadosmo otpadak od naroda

mika

pre 9 godina

Sta sada reci a da vi objavite ? Pokusacu...Ziveo nam vodja.Ove zandarme u zatvor po 35 godina jer je ovo bio napad na naseg vodju.Ziveo nas vodja.

Вињак 18+

pre 9 godina

Ово је брука! И даље нема снимка коме је претходила интервенција Полиције. Интервенција која је спречавала пробој кордона од стране бате' и напумпаних безбедњака! Живимо у мраку, нисте ни свесни. Па и Оља Бећковић нам је нема више!?!!Потпуна моћ је у рукама једног човека. Ццц шта доживесмо...

Posmatrac

pre 9 godina

A na snimku se vidi da je brat Vodje gadjao flasom zandarme prvi i da je nakon toga bilo sta je bilo. Srbijo Srbijo zemljo moja najmilija. Sta mi od tebe napravise! Odgovaracete jednog dana!

buda majstor

pre 9 godina

Prvi je Vucić prekoracio svoje ovlascenje kada je svoje obezbedjenje dao civilnom licu bez zanimanja, i to sopstvenom bratu! Uz to je i cist nepotizam. Volim svog batu najvise na svetu....rece! Pa onda ga vodi svojoj kuci , a ne da izigrava princa.
Za ovo se krivicno treba da odgovara. I ti i tvoj batica! Povika na zandarme je po sistemu : Drz' te lopova!

Jovan

pre 9 godina

Banana država. Mogao je ministar policije da podnese ostavku, ovo je iživljavanje na ljudima koji su radili svoj posao, profesionalno u meri koja je bila moguća u datim okolnostima.

solarna olujuca

pre 9 godina

...normalno...pa nemoze neko da preti zandarmeriji...vadi pistolj...vredja...dobije batine i jos da zandarmi ne budu krivi kao i njihov komandant...svasta !

samo pitam

pre 9 godina

A sta bi sa onim vucicevim "razumevanjem" žandarmerijskog teškog položaja, kao došli su u bgd da brane nešto u šta ne veruju, bla, bla, truć, truć...
to onaj rad - ja sam pun razumevanja, ali onaj moj mali stevanović je surovi profesionalac, vežba u teretanama, smenjuje policajce, ne da se kontrolisati, radi svoj posao ...
Da nije smešno, bilo bi tužno, i obrnuto.
Ali tako nam i treba, kad smo ovce, i ćutimo i trpimo i sve se kao iza kompjutera nerviramo, ....postadosmo otpadak od naroda

glisa cica

pre 9 godina

Jadna porodica svevisnjeg A.V.. Mama i tata ce posle najavljenih smanjenja jedva da skrpe 150.000 mesecno, sa bratom nece niko da se druzi pa mu iznajmljuju drustvo, sad ga jos i biju neke lose cike, koji su uz to i polukriminalci, a sam svevisnji i svemoguci podmece svoja ledja kad god Srbiji to zatreba. Tuga kakve su sve nedace zadesile tu tako finu porodicu.

jelena

pre 9 godina

sto ih ne smenise prilikom silnih afera koje su se u Nisu izdesavale u proteklih godinu dana,nego zbog ove smejurije?? Vucicu,previse visoko letis...

Aki

pre 9 godina

Komandant i zandarmi su smenjeni zato sto su radili svoj posao, trazili legitimacije, oni izvadili pistolj na njih, sta su trebali, da stoje i cekaju da ih ubiju!?

popeye

pre 9 godina

И успут, где је нестао наводни први снимак, тј како је све почело, то не приказа нико!?

Nocni Portir

pre 9 godina

U redu. Ne bih imao nista protiv da nije rec o Vucicevom bratu. Obican narod nema ovakav tretman. Kad bi taj zandarm bio smenjen da je prebio obicnog gradjanina? Ovo je jedna mafijaska drzava.

Narode, dosta je bilo. Idemo na ulice da rusimo vladu, pa makar i zbog omrazenih zandarma!

Citalac

pre 9 godina

Ova zemlja je, nazalost, imala mnogo demonstracija, strajkova , protesta i bliskih susreta izmedju policije, demonsranata, setaca, i svih ostalih koji nisu bili " na strani " policije !

Dosta toga pamtim ali ne i takvu efikasnost kao u slucaju brata premijera i " pratnje " koja se tu zarekla, boze moj, takva su vremena, zlu ne trebalo.

Ne pisem da je zandarmerija postupila pravilno

Ne pisem ko je kriv

Pisem, brale, kako ste efikasni !

i PISEM

KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI !

SRPSKA DEMOKRATIJA, BRATE ( ako nisi znao, sada znas )

TomyB

pre 9 godina

I dalje nikom nije cudno sto su od celodnevnog obezbedjenja parade na udaru Zandarmerije nasli samo ova cetvorica? I zar svi vi, koji ste inace postovani strucnjaci iz oblasti obezbedjenja javnog reda i mira, koji ste ocenili kao prekomernu upotrebu sile prema toj cetvorici ni jedan trenutak niste pomislil da je zandarmima bilo jasno sta ih ceka ako tek tako premlate Vucicevog brata za koga su, po vama, utvrdili identitet? Zasto je intervencija prema pripadniku kobri prestala TEK NAKON sto je izvadio znacku kojom se legitimisao kao pripadnik vojne policije? Zasto je trenutak pre udarca u ledja iz ruke Vucicevog brata izleteo predmet nalik na flasu prema pripadniku Zandarmerije? Bitno da su Zandarmi prekomerno pretukli brata velikog vodje a sto ih niko od novinara ne pita za njihovu verziju dogadjaja nije bitno. Medijski mrak, to ti je Srbija danas. Setite se tih momaka kad sumokradice opet upadnu..

scout

pre 9 godina

Smenili ste moralnog coveka koji je i sam ponudio svoju ostavku ako neko smatra da je kriv ali problemi su malo "dublji", a ovaj covek je bivsi potpukovnik 63. padobranske toliko o tome. A da li ce se u buducnosti stvari odvijati na ovaj nacin pa ce komandire stanica smenjivati zbog "prekoracenja ovlascenja" od strane policajca?????? Mislim da je problem negde drugde a ne tu gde se predstavlja danima.

sremac76

pre 9 godina

Znaci da su oni koji su bili protiv parade krenuli kroz kordon I dobili batine sad bi bilo kaznjeno stotine zandara...ako sam dobro shvatiõ?
a botovi stidite se svog dinara!

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

А Вучић рекао да је та прича завршена...
(veerghoen, 10. oktobar 2014 19:08)

Vucic godinama nesto prica, prica,ali nikad nista ne ispuni. i nijedno obecanje ne ispuni. jedino sta radi je to da uporno i svesno unistava ovaj narod koji ga je birao i koji mu je verovao. Sve sto je do sada uradio,sve je na stetu naroda i drzave.

vlada milić

pre 9 godina

jooj botovi kako strmoglavo pada popularnost vašeg vodje niste ni svesni . ja lično znam 6 nekad ljutih " vucicevaca" koji sada sami sebe psuju zbog svog glasa na poslednjim izborima i to se sad širi kao lavina. znate kako se kaže " što je visi let to je bolnije prizemljenje" . biću mnogo ali MNOGO srećan kada sjasete sa narodske grbače pa posle pišite komentate o svom trosku a ne da vas poreski obveznici plaćaju da nas trujete preko komentara.

DIKTATURA RADIKALA

pre 9 godina

AntiDos 10. oktobar. 2014.
Nesposobni sluzbenik...
Prvo nije sluzbenik, drugo covek koga bi svaka svetska vojna jadinica oberucke prihvatila biva smenjen od giliptera koji i neznaju sta je puska ali sa doktoratima i trange frange diplomama.
Veliki vodj hoce da reformise Srbiju tako sto ce svojoj familiji da da neogranicenu moc. Da mogu da rade sta hoce, ponasa se kao diktator.
Sto nema snimka koji je predhodio incidentu. Jednom je uhvacen u lazi u vezi haustora. Opet je lagao, pa nema snimka.

andrej ...ko?

pre 9 godina

Molim za objasnjenje , ko je doticni (osim sto je brat...) i sta ce njemu obezbedjenje?? Samo da pitam, da li ce svi policajci, mislim od sad, a ne retroaktivno, biti razreseni i kaznjeni? Mislim da je ovo ipak slucaj sa presedanom, nazalost.
P.S. Mislim da je bilo reci i o tome da nece biti "frke" jer su se izvinili;)

Aleksandar

pre 9 godina

Bilo je i za ocekivati. Cim je vodja bio onako smiren na predstavi za javnost.

PS. Koliko je internet normalniji otkad nema vise Valter botova, vec samo obicnih. Makar neki delic medija da se oslobodi.

jj

pre 9 godina

Stice se utisak da u ovoj drzavi mogu da uzivaju ustavom zagarantovana prava samo premijer i njegova porodica i da ih pri tom podrzi hiljade botova koji se ne bi ni sekirali za prebijene da jedan od njih nije brat AV.
IAKO je AV na konferenciji za stampu rekao da su zandarmi radili samo svoj posao i da nece biti represalija po njih, sad citamo drugu pricu.

cacanin

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje i nasilje zandarma nad bilo kim je nedopustivo sutra mogu da prebiju bilom koga kad im pokaze licnu kartu.
(ERAK MONJA, 10. oktobar 2014 20:31)

Kako vlast brzo reaguje, kako su azurni...
Sta mislis dal' bi bili smenjeni svi ovi da je bio bilo ko?
Sramota.

popeye

pre 9 godina

Баш ме занима јел би се десило исто да је пребијен неки "смртник" или би он попио и кривичну пријаву за ометање жандарма!?

Kum

pre 9 godina

A odgovori na pitanja:

Zasto je brat pokusao da probije kordon?

Zasto ga obezbedjuju Kobre?

Hocemo li to saznati? Da li ce snositi konsekvence? Gde je video koji Premijer navodno poseduje?

nema pravnih konsekvenci

pre 9 godina

Niko nikog neće tužiti jer pobogu u Srbiji se to ne radi, ali ćemo se zato obračunati preko medija, podeliti par packi i smeniti koga treba....

Swarovski

pre 9 godina

Meni nije jasno sto se sada bunite i zalite? Pa vi ste glasali za ovo, a ovi sto nisu glasali imali su priliku da glasaju. hahaha. Pozdrav iz inostranstva.

Neko

pre 9 godina

Odgovornost treba da ide do samog vrha,tj ministarstva.Postavlja se pitanje,sta su trazili pripadnici vojne bezbednosti sa civilima,tj sa premijerovim bratom,kad je ustavom predvidjeno da Kobre (vojna bezbednost)obezbedjuju predsednika drzave,ministra vojnog,nacelnika generalstaba,i mozda premijera.

Bojana

pre 9 godina

O.K. Sad je na redu smena u vojsci, isto za prekoračenje ovlašćenja. Ko je, po kom zakonu i čijem nalogu poslao članove elitne vojne jedinice da budu privatno obezbedjenje gradjanina Andreja Vučića? I o čijem trošku ? Nadam se da će istraga biti isto tako efikasno sprovedena kao u policiji.

Student

pre 9 godina

@bodibond koliko ja znam Tadiceva sestra ili ti moja komsinica nije imala nikakvo obezbedjenje kad je ds bio na vlasti. A i Tadicu su pretili nenormalno, a vucicu ne sme niko da pripreti pa mu se brat bahati idalje sa obezbedjenjem

dušan

pre 9 godina

hahah samo znaju da smenjuju amčlanovi porodica što se bahato ponašaju i nežele da se legitimiše obezbeđenje nikom ništa a što su morali da znaju da je premijerov brat pa šta nije bog

Jelena

pre 9 godina

Ako čitate ovu vest paralelno sa vesti o krivičnoj odgovornosti generala policije za paljenje nemačke ambasade, biće vam jasno da je počela čistka u policiji, koja se već dugo sprema.
Ako još dodate prepucavanje SNS i SPS, biće vam dodatno jasno da je u dubokoj pozadini žestok obračun unutar Vlade.
Da li mi uopšte možemo da domislimo šta nam se kao državi i društvu sprema?
Bojim se da ne možemo.

bezimena

pre 9 godina

Ajde ne lupaj, dal ste bre vi normalni sta pisete... ??? Pa naravno da porodica premijera treba da ima obezbedjenje, znaci kolko vi pojma nemate to je strasno...
(Bodibond, 10. oktobar 2014 19:52)

Da, vrlo smo normalni! Zašti bi u jednoj demokratskoj zemlji, u kojoj aktuelna vlast NEMA radikalnu, desničarsku, nacionalističku opoziciju, (s tim ni pretnje kakve su ranije bile upućivane funkcionerima demokratskih stranaka) bio posebno čuvan "brat" koji je niko i ništa?

Baki

pre 9 godina

Ma siguran sam da bi on bio razrešen i da je prebijen bilo koji građanin, a ne...
U stvari, bio bi razrešen i da nije niko prebijen.
Uglavnom, slučajnost. Čista slučajnost.

dex

pre 9 godina

@maxa

A zar nisu vec uradjene korenite promene u policiji??? Licno ih doktor sproveo! Negde u vreme kada je ona milijarda iz Emirata po prvi put stigla. Evo danas vec treci put stize, pa mozda i reforma policije ide treci put?

NScentar

pre 9 godina

Ljudi hteli da idu na paradu, i dobili batine. Mrznja prema gejevi je jos uvek velika u Zsrbiju. Nije Stefanovic dobro obezbedio taj Prajd. Mozda ce bolje biti sledece godine? Nadam se.

Braca

pre 9 godina

Neko se malo presao u racunici jer i strani ambasadori mogu da citaju i analiziraju ovekve vesti. G. Vucic moze da sebi dozvoli da ne odovori srpskoj javnosti, da je ignorise to sto je njegovom bratu dato obezbedjenje ali to ne moze da se precuti stranim politicarima. Sta vise oni su verovatno vec iskopali ko sve iz okoline g. Vucica uziva takvu priviliegiju i zasto a njegov ugled je vec srozan.

Milan Krstic

pre 9 godina

Ono sto je meni nejasno je to da se uglavnom govorilo kako su pretukli brata a o pripadnicima vojne jedinice nije se toliko govorilo...dalje,na snimku se jasno vidi da pripadnik vojne jedinice koji je na zemlji sedi i ne diraju ga zandari dok se brat i jos jedan pripadnik vojske probijaju i pored upozorenja zandara da legnu...na drugom snimku nije jasno kako je prvo vozac vojnog audija pod rotacijama izasao iz vozila i probaoo da se probije do svojih a kad mu zandari nisu dali onda je trazio da jedan zandar zatvori vrata od vozila jer on ne sme da napusta vozilo...tu smrdi na obe strane...

tony

pre 9 godina

...hmm...ovo pokazuje koliko je u stvari ovo banana od države...neko iz policije isprebija premijerovog i gradonačelnikovog brata, ne ulazim u to da li je bilo opravdano ili nije, to njih dvojica najbolje znaju, a saznaćemo i mi kad se promeni ova vlast i mediji postanu slobodni, ali ono što je zaprepašćujuće kako je sve završeno za 10-ak dana, a kada je u pitanju neko od nas običnih smrtnika, ili se ne desi ništa ili se sve razvači mesecima i godinama dok ne zastari...

Raso

pre 9 godina

Samo mogu reci : svaka cast rodoljubivim programerima i onima koji ne podrzavaju SNS . Kako fino funka AntiValter to je cudo. Pluseva antivodjinim izjavam pregrst. Ma prosto milina gledat. A sto se tice zandarma , to je napaljena **** na steroidima i niko ih ne voli jer sluze za najprljavije operacije. A sto se tice otpustanja isith ne bi se desila da pretuceni nije taj ko je.

srbin solunac

pre 9 godina

Sta mislite Sta bi se desilo da su Taj Dan prebijeni neki obicni gradjani ??? premijer bi odrzao konferenciju za stampu trdeci da su huligani zeleli da pokazu da su jaci od drzave, Ali ih je zandarmerija sprecila da zaustave evropski put srbije.. kad biju narod onda su hrabri zandarmi.

galeb

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto Andrejevo vojno obezbeđenje nije reagovalo i zaštitilo štićeno lice. Imaju oružje i primaju platu za taj posao. Ako nisu zato što nisu hteli na MUPovce, onda im je pogrešna bezbednosna procena i trebalo je da idu drugom ulicom na nedeljnji ručak kod roditelja. Npr ulicom gde je bio kruševački ili beogradski odred Žandarmerije. Ako je niški odred napao posle legitimisanja, da li bi kobre isto (ne) reagovale da su napali premijera (ako su toliko bahati i nedodirljivi). U svakom slučaju, amaterizam i privatizacija svih bezb.službi...

Predrag

pre 9 godina

Kad su decku, djaku vojne gimnazije, pucali gumenim metkom u glavu pred derbi kod severne tribine stadiona JNA, razneli mu pola lica i ubogaljili ga do kraja zivota onda niko nije odgovarao. Ko se ne seca evo da podsetim: http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2004/oktobar/21/SP-01-21102004.shtml

anjas

pre 9 godina

Da je Srbija drzava, kad god bi Zandrmerija ili policija prebila nekog gradjanina trebalo bi da se po hitnom postupku utvrdi ko je to uradio, da dobije izvinjenje i sve ostalo sto je sledeli po nadapu na Vucica. Tuzno je sto smo u sopstvenoj drzavi gradjani drugog reda, i sto ta ista policija sakati momke po gradu na nedeljno bazi i nikog ne bude briga.

finli

pre 9 godina

Ubistvo dvoje ljudi u okolini Paracaina ,Dilovanje droge i ubistvo narko dilera pa zatim pucanje u centru Nisa u zenu jer se nije dovoljno brzo sklonila zandarmu sa puta do je on privatnim kolima isao iz kafane pripit samo su neki od incidenata ovog odreda koji je zasluzio da bude raspusten a njegovi pripadnici krivicno procesuirani

slađan

pre 9 godina

šta je sa bivšim komandantom žandarmerije i negovim rođenim bratom, koji su direktno odgovorni za bahatost i kriminalizaciju niškog odreda

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Боже мили, шта ја дочкеа';
Да сам на страни бахате (а бога ми и дивљачке) жандармерије - насупрот криминализованих политичара (њихових пајтоса и фамилије).

bozo

pre 9 godina

Ovde samo ogranicena osoba moze da ne primeti da nisu cista posla. Zandarmi nisu nista krivi ali dzaba... gospodarov bata je dobio zasluzene batine i gospodar to zna, ali kao i svaki dobri stariji brat, mora da kazni sve one koji su mu dirali maloga batu!

vlada milić

pre 9 godina

Ako ne zelimo novog legiju neophodno je posmenjivati i sudski goniti sve odgovorne (mariza, 10. oktobar 2014 23:52)
ma kako vam sad smeta legija a 2002-2003 vam je bio heroj i junak jer je ubio " glavu dosovske zmije" kako je tada govorio današnji premijer. licemeri jedni vaše vodje su slavile smrt najboljeg premijera i jednog čoveka po beogradskim restoranima , zna se to ipak Beograd nije toliko veliki.

m

pre 9 godina

Vi stvarno i dalje verujete da su Idem s milicom Kuliraj si ti oni pokazali legitimacije i da su žandarmi iz cista mira počeli da ih biju...zamislite se malo...da se razumemo , ne podržavam ni zandarme. ..

KPZ

pre 9 godina

Nije mi žao Koštića. na čelo niškog odreda treba da dođe službenik koji će uvesti disciplinu i podsetiti žandarme da su tu da čuvaju narod, a ne da seju strah.

Sarkazam

pre 9 godina

Super, znaci tek kad se neki tajkun ili politicar prebije onda se vrse smene inace kad se tuku obicni gradjani nikom nista. Sto ne odete malo po Nisu da vidite izivljavanje policije nad studentima. Pa mog druga su skidali u toaletu kluba zbog ''droge''. Svi su oni zreli ne za smenu vec za zatvor.

Jakša

pre 9 godina

Jasno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja žandarmerije. Ovo nije u redu ma ko da je prebijen. Ovakvim pojavama se mora stati na put i drago mi je što su preduzeti pravi koraci bez oklevanja.

istina

pre 9 godina

Hoce li smeniti brata Aleksandra Vucica ( namerno pisem ovako zato sto je brat AV postala titula ) kada mu se ja budem sledeci put nasao na putu ?

Sta mu fali ?

pre 9 godina

I sada ide u penziji od bar 100.000, pa malo otpremnine, pa privatna firma za obezbedjenje necega koja ce dobijati poslice od za drzave i partije.

Goran

pre 9 godina

Kad covek cita ove botovske komentare, cini mu se kao da dolaze iz neke paralelne stvarnosti. Postoje dva snimka, jasno se vidi ko se i kako ponasao, ali je vodja izgleda ubedjen da ce botovsko trabunjanje sve to da zamagli. Dzabe vam sve, cinjenice i istina ne biraju stranu i uvek izadju na videlo.

Mozda ipak nece botovi sve pozlatiti...

Bankar

pre 9 godina

Prvi ministar unutrašnjih poslova koji se usudio da postavi načelnika u Niš, i da smeni komandanta žandarmerije iz istog. Treba se još pozabaviti unutrašnjom kontrolom da bi reforma policije bila kompletna.

SrkiS

pre 9 godina

Vreme je bilo da se počnu primenivati sankcije protiv onih koji prekorače svoja ovlašćenja. Nadam se da će ovo žandarmima biti lekcija, kako se trebaju ponašati i prema ostalim građanima na utakmicama, koncertima i sličnim događajima.

djoledo

pre 9 godina

ove sto se bahate sa komentarima "drzavni organi rade svoj posao..." upitao bi da li ti isti organi savrseno rade svoj posao kada se dobija posao ( od 30-40-50 hiljada ) preko stranke, kada se sa kvalifikacijom nista ne moze postici, kada nam je proizvodnja 0, kada uvozimo i ono sto sami proizvedemo a seljaka gusimo da ne bi bio neznatan konkurent tajkunina... Funkcionisu li drzavni organi u sustini?!

Diletant

pre 9 godina

Sve drugo bi i bilo iznenadjenje gde populacija razmislja na nivou prosecne zemlje treceg sveta.
Dovoljno je da procita vecinu ovih nesuvisli komentara,i da mu bude sve jasno.

mali radojica

pre 9 godina

Strasno je kako se ovde odmah nadju trolovi kojima sve sto je ispravno smeta samo da nešto napišu protiv A.V. koga najviše mrze. Ni ja nisam ljubitelj njegovih poteza al ajd malo oladite sa tom odbranom ovih nasilnika. Prestanite da pominjete tu glupost od nekakvog prvog snimka koga ocigleno nema, kao ni te fantomske flašice ili čaše koju samo vi vidite ili bi želeli da je vidite. Ova jedinica je poznata po reketiranju celog Niša, po tučama,iznudama,po pucanju iz vatrenog oružja na one koji neumeju da voze kola, po prekopavanju cele istočne Srbije u potrazi za blagom cara Konstantina, i sad Vama smeta što je počelo čišćenje policije i to samo zato što žuti to nisu uradili jer su videli u njima zaštinike za svoje pljačke. Stvarno smarate sa tim glupostima o krivici brata A.V kad je očigledno da su tukli sve redom pa ovaj naišao sa nekoliko nabildovanih i ošišanih gorila, pa onda ovi kao: "aha ajd ove da lemamo mi smo nedodirljivi". Vi stvarno mislite da bi neko iole normalan tukao brata od Kalifa misleći pritom da mu dlaka neće faliti sa glave. E baš ste naivni trolčići.

msc.Milos

pre 9 godina

heh a sta je sa onim snimkom gde brat presvetlog vodje i njegovi drugari iz pratnje repetiraju pusku i prete zandarmeriji??? Sta ovi treba da rade, da im se izvinu? Sve je ovo jedna predstava za glupi narod...

Veljko

pre 9 godina

U potpunosti se slazem se sa ministrom Stefanovicem sto je smenio ovog komadanta, sve zandarme koji nisu dostojni uniforme i znacke treba izbaciti iz sluzbe.

Milovan

pre 9 godina

Logički9 silogizam navodi na zaključak da nije kriva ni policija ni Andrija Vučić već parada ponosa. Da nije bilo Parade P. nebi se desio ovaj nemili događaj.

Goga

pre 9 godina

i treba da budu smenjeni. neću uopšte da ulazim u to da li su ga tukli zbog toga što je vučić ili nasumično, ono što mi znači jeste da će ovo bar malo da podigne prašinu pa ćemo sutra i mi obični građani biti zaštićeniji jer koji god da je razlog nije dovoljan za takvo ponašanje.

Pulpa

pre 9 godina

Taj odred je odavno poznat po brojnim incidentima.Pitajte Nislije kako tuku niski zandarmi.Dosta je bahatosti i bezvlasca,mora tome da se stane na put.

vlada

pre 9 godina

zivo me zanima da li u niskoj zandarmeriji rade po kazni. skoro uvek se ta jedinica pominje. ja sam stavio kameru u kola posle neprijatnog susreta sa njima

zumbul

pre 9 godina

(jj, 10. oktobar 2014 21:50)
Vučić je rekao da neće biti sudskog gonjenja od strane njegovog brata. A ne da neće biti pozvani na odgovornost oni koji su prekršili sva pravila službe. Policija mora da istraži povod i pozadinu nemilog događaja. I nije bitno to što je prebijen čovek Vučićev brat, mogao je to biti bilo ko. Suština je ta da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja i za to moraju da odgovaraju, hteo to Vučić ili ne, on se po tom pitanju ništa ne pita. Neka nadležni rade svoj posao.

kokolo_moj

pre 9 godina

Ne smeta vam sto isti clanovi zandarmerije ginu ko glineni golubovi na administrativnoj granici? Neko prebio brata i odmah frka.Ceo drzavni aparat se digao na noge.A nismo culi drugu stranu

Milica Le

pre 9 godina

Jasno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja žandarmerije. Ovo nije u redu ma ko da je prebijen. Ovakvim pojavama se mora stati na put i drago mi je što su preduzeti pravi koraci bez oklevanja.Ovako treba i u buduce da se radi,ma bilo ko to bio.

Hemera

pre 9 godina

Treba da budu smenjeni svi koji su se bahato poneli prema građanima. Sramota ko sve radi u policiji, i koga su postavljali. Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoju državu i narod i koji će našu državu izvući iz teške ekonomske krize. Srbija mora da ojača i da smeni svakog ko je umešan u kriminalne radnje, pronaći dokaze i kazniti. Ne može krimninalac i ubica biti na slobodi, dosta su Srbiju uništavali takvi.

Svetlana

pre 9 godina

Citajuci ove zlurade komentare i gledajuci gomilu pluseva na takvim komentarima jezim se od toga kakvih neljudi ima medju nama. A ti "zandarmi" kako li se tek ponasaju kad pravi prestupnik padne u njihove ruke?

dm

pre 9 godina

E tako i treba,smeniti sve sto ne radi kako treba. A vi sto ovde kao nesto se zalite na diktaturu u kom ste vi to svetu i u kojoj realnosti? Vi sebe dozivljavate kao naj inteligentnije u zemlji a svi ostali su ne znam mutavi,ipak da vi ukljucite mozak malo vise,nemojte pisati smesne stvari. Ako ste iz nekog razloga frustrirani to ipak nije razlog da opravdavate nasilje u sred Beograda,ni prema kome,pa ni prema bati kako vi kazete ''vodji''. Haha Vucic kao Kim Jong :),da je tako dali bi imalu ovu slobodu i pravo da pisete i mislite? Ne! Nije ni Vucic neko olicenje demokratije ali to kod nas niko nije ni bio,ali nisam video da ste plakali kad su ovi vasi vodili igru,tad je bilo fino pojedncima? I da se razumemo,mene uopste ne zanima koja licnost i koja vlast ce urediti ovu zemlju,samo zelim da se to vec jednom desi,a da ne bude neko ko ce uvek da koci i pokusaj tako necega iz nekog svog licnog interesa i sujete sto je bio slucaj svo vreme posle 5. oktobra.

JOLANDA DJURIC

pre 9 godina

Njihovo ponasanje je bilo neprimereno i daleko su prekrsili ovlacenja da nije bilo kamera rekli bi da su se Andrej Vucic i ova dva momka potukli izmedju sebe.

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ovo je fijasko sluzbi bezbenosti Srbije, kako vojne tako i policijske.
Vojna bi trebalo po hijerarhiji da bude u prednosti ali se Oni iznenada I verovatno bez najave kolegama pojavljuju sa Vucicevim bratom samo zato sto je doticni pozeleo da u tako delikatnom trenutku ode do mame na rucak sa flasom nekog pica u ruci, koju kasnije baca na Zandarmeriju i normalno biva pretucen.
Nije normalno da mu Vucic dodeli svoje, obezbedjenje, za koje mislim da mu ne pripada, jer ni Djindjica nisu cuvale Kobre, a mozda ga je dodelio Toma Nikolic kao Predsednik.
Jedini profesionalci toga dana su bili pripadnici obezbedjenja americkog ambasadora u ulici Kneza Milosa, koji su stajali iza njega u momentu dok je davao intervju ispred Vlade Srbije, radilo se o aktivnim i bivsim pripadnicima mornarickih foka, naravno naoruzanim, u civilnoj odeci, koji bi ove Niske bilmeze podavili kao macke da su se sreli, zato su ih i drzali na kilometer udaljenosti da nesto ne uprskaju ali ne vredi...

Mirce

pre 9 godina

I on sam mora da bude odgovoran i adekvatno kaznjen posto je nadredjeni i naredbodavac zandarma batinasa koji su napadom na premijerovog brata prekoracili svoja ovlascenja .

zoja

pre 9 godina

Naravno da treba da bude smenjen kada ne moze da drzi svoje ljude pod konrolom.Svako mora da snosi odgovornost,a njegova odgovornost su bili zandarmi koji su zverski tukli ljude.

nikolatricko

pre 9 godina

samo jedno zelim reci onima koji su sada protiv toga sto je komandant smenjen,zamislite da ste vi dobili onakve batine,ne da bi ste trazili da smene komandanta,nego biste isli i spavali ispred Vlade srbije i cekali premijera Vucica da smeni ceo korpus.Realna stvar pa ovo je civilizacija nemoze da mlati ko koga stigne.

Kokan

pre 9 godina

Uz Vucica sada treba da stanu svi, jer su se mnogi osilili i napadaju cak i njegovu porodicu, potrebna mu je znacajna podrska naroda, ali i stranackih prvaka. To su mnogi dobro prepoznali dajuci mu i javnu podrssku.

Milica Vukovic

pre 9 godina

Treba da budu smenjeni jer su se poneli jako lose ,svojim bahatim ponasanjem i brutalnoscu ne zasluzuju da budu u zandarmeriji koja treba da stiti svoje gradjane.

mozak

pre 9 godina

Pre nego sto krenete da kukate i svakoga ko drugacije misli nazivate botovima, razmislite malo sta bi se dogodilo onome ko bi brutalno pretukao, a zatim i bespravno drzao pola sata u haustoru zgrade Obaminog, Putinovog, Merkelinog ili Olandovog brata. Ne bi bio smenjen, nego bi zavrsio na visegodisnjoj robiji.

Slaviša

pre 9 godina

Odlučnost MUP-a da razreši velike probleme u niškoj žandarmeriji, koji se gomilaju pred očima javnosti već više godina, ohrabruje.
Niko ne može biti van domašaja zakona u Srbiji.

Upomoć

pre 9 godina

Svi slučajevi u kojima je neki žandar ili policajac udario nekoga pendrekom po leđima, čizmom među noge, pesnicom u glavu... pre više od 2-3 godine su zastareli.
Hajde da sve policajace i žandare koji su te stvari radili samo u poslednjih 2-3 godine suspendujemo i podnesemo krivične prijave. Bojim se da bi i policija i žandarmerija skoro ostale bez ljudstva.
Zašto samo ovih pet-šest?

SKU NET BOTINA

pre 9 godina

Crnokosa. 11. oktobar. 2014.
Da li ti uopste citas tekst. Smenjen ne znaci uhapsen. Ali sto li je komentarisem tvoj tekst to ne zasluzuje nikakav komentar, ipak ti si obicna botina.

SofijaS

pre 9 godina

Dobra vest . Personalne pomene u zandarmeriji i policiji su neminovne . Niski odred zandarmerije je u vise navrata svojim skandaloznim ispadima pokazao da nije dostojan da se stara o nasoj bezbednosti .

Marija

pre 9 godina

Nadam se da ovo nije kraj za istrage svih zloupotreba u ovoj jedinici.
Mediji su naširoko pisali u poslednje 2 godine o teškim krivičnim delima za koje je utvrđeno ili se sumnja da su ih počinili pripadnici žandarmerije iz Niša. Pljačke, izdude, dizanja u vazduh privatinih vozila itd.

kris82

pre 9 godina

To što je on smenjen ne rešava srž problema,a to je da svako treba da poštuje svoja ovlašćenja i da zna granice,kako profesionalne,tako i one ljudske.

Cica N

pre 9 godina

@vlada milić:Izgleda Vlado da ti nešto pišeš u šta i sam ne veruješ. Koliko pada rejting Vučiću , najsvežiji primer su izbori u Majdanpeku.Verovatno znaš kakvi su rezultati.

Aca

pre 9 godina

Neko ovde reče da su se kovre mangupirale i vadile pištolje,valjda pistoje neka pravila ko rr kome podređen u ovoj državi....
Ja sam još pre dvajes i kusur godina služio u v. policiji i sećam se da smo učili kako da se odnosimo prema drugim bezbednosnim službama...Valjda i žandarmi nešto uče osim da dobro biju.Ako su kobre iznad njih po hijetarhiji trebali su oni njih da slušaju,bezveze je da žandarm (nabudženi prašinar) razoružava člana vojne bezbednosti,da mu naređuje ili bilo šta slično a kamo li da ga udari.. To je kao da vojnik napadne ofucira...A dad dal Andrej treba da ima vojno obezbeđenje il ne, to je druga pruča, narod glada tako kaki glasa,
političari su takvi kakvi su, a mi smo migli i bez žandarmerije,šta fali običnim pandurima?I oni znaru da prespavaju mesec dana u kontejnerima za 80 hiljada.....

šumarica

pre 9 godina

Bilo bi nepravedno da kaznu snose samo pripadnici žandarmerije koji su ipak krivi ,upotreba prekomerne sile je nasilje. Stop nasilju.

ZALUDJENA

pre 9 godina

Cica n 11. oktobar. 2014.
Znamo i kako su ih dobili. Nego da li si bila na predizborni ginikoloski pregled Cico ili mozda sa vasim batinasima za vreme izbora.

TOLJA

pre 9 godina

Ove smene trebaju služiti za nauk predstavnicima žandarmerije da svoja ovlašćenja ne smeju prekoračavati, kada je u pitanju bilo koji građanin, jer činjenica je da su se slične situacije i ranije događale.

Radisa Antic

pre 9 godina

Citao sam da su do ovog slucaja niski zandarmi radili sta su hteli i da su mogli da se ponasaju kako hoce i da pretuko svakog,konacno im je dosao krtaj.

goran13

pre 9 godina

Nadam se da se slicne stvari nece nikada ponoviti. Nadam se da Andrej i dvojica pripadnika bezbednosti nece imati posledice ovog prebijanja....

eki

pre 9 godina

Steta za profesionalce KOBRE zbog batina, ipak na kraju pobedice pravda i tajne sluzbe sigurnosti.Ne moze banda obicnih zandarama da rade sto hoce dok postoji veca tajna sluzba od njih, oni su skolovaniji i inteligeniji u bilo kakvom pogledu.

Mister No

pre 9 godina

Нишки одред жандармерије треба расформирати под хитно, а понеке жандаре и процесуирати кривично: зеленашење и убиство , покушај убиства возача због споре вожње , лудовање по врању ... и мрзи ме да пишем више... А да погледаш неког од њих кад је у елементу - ебо си чворка...

Milojica

pre 9 godina

Sama odluka je ispravna samo bih ja imao malu dopunu. Trebalo bi se zabraniti da smenjeni zandarmi mogu da predju u neku drugu jedinicu policije. Ko moze da garantuje da nece ponoviti delo. Njih treba tretirati kao povratnike krivicnih dela.

Ekolog

pre 9 godina

Sta god da se desilo neko ko ne pruza otpor ne sme biti isprebijan na ovaj nacin a kada to ucini neko ko stiti zakon, suspenzija je neizbezna. Prekoracenje ovlascenja policije je za svaku osudu!!!!

DUSANKA BERONJA

pre 9 godina

Nadam se da ce konacno doci neko u zandarmeriju iz Nisa ko ce od nje napraviti profesionalnu sluzbu koja nece batinati svoje gradjane bez obzira kakvo im je prezime.

Simeun-djak

pre 9 godina

Nema ovde dileme, on je prvi odgovoran za svoje ljude i njihovo ponašanje, a onda svako pojedinačno za sebe i svoje iživljavanje. Treba da odgovaraju, rade vrlo ozbiljan posao, nisu banda nego predstavljaju državu i čuvaju red.

Kole Savic

pre 9 godina

Vreme je za istoriju za one koji su relikt prosslosti sa takvim zastarelim metodama unizavanja i povredjivanja ljudi, zato me ne cude ove smene u MUP.

Jasmina

pre 9 godina

Mislim da je ovim pravda zadovoljena, da niko ubuduce nece prekoraciti svoja ovlascenja, pogotovu onaj koji je od drzave dobio ulogu i oruzje da cuva javni red i mir, a ne da se izivljava na golorukim mladicima, nasim sinovima, bracom ili ocevima.

DESANKA STJEPANOVIC

pre 9 godina

Niko nema pravo da ovako brutalno napada gradjane koji nisu pravili nikakve problema ,zandarmerija mora da se dovede u red ovo vise ne sme da se ponovi.

Samson

pre 9 godina

Drago mi je što će ovi ljudi biti adekvatno sankcionisani zbog ovakvog bahatog ponašanja. Zaista su se loše poneli prema Andreju Vučiću i dvojici momaka. Niko ne zaslužuje ovakvo batinanje. Nadam se da se ovako nešto neće u budućnosti ponoviti.

goran13

pre 9 godina

Sve sto se dosavalo u proteklom periodu je ostavilo na mene veoma los utisak . Vise niko nije bezbedan i siguran. Nadam se da ce se stvari normalizovati i da cemo bolja vremena nastupiti.....

GORICA PROLIC

pre 9 godina

Za jedno demokratsko drustvo ovakvo je nedopustivo ovakvo ponasanje zandarmerije mislim da su prekrsili svoja ovlascenja i da su poslali losu sliku o ovoj sluzbi.

Andja

pre 9 godina

Ovaj nemili dogadjaj treba i mora da bude opomena za sve koji ne rade svoj posao onako kako treba, u skladu sa datim ovlascenjima a samim tim i odgovornostima.

bonaparta3

pre 9 godina

Da li je trebalo do ovoga da dođe pa da bude smenjen,a zna se i javno se priča za mnoge nepravilnosti ovog nazovi starešine. Smatram da i on mora da stane pred lice pravde. Ukoliko ima barem malo morala sam će izaći i stati ispred svojih potčinjenih kojima je bio starešina u vreme tih nemilih scena.

lolla

pre 9 godina

Sramota je sto se uopste tako nesto i desilo. Nedopustivo je da kojekakvi muljatori rade u policiji. Dosta je policija bila paravan za mutne radnje, treba ih sve procesljati i ocistiti policiju jednom zauvek

11253

pre 9 godina

Podrzavam komentar koji su napisali 'aca' i 'mozak'. Ne podrzavam jedino sto ih nisu sve rasformirali i raspisali konkurs za nov odred niske zandarmerije. Sto se tice bacene flasice, gledao sam usporeni snimak, ona je bacena nakon sto je uveliko krenulo mlacenje tako da ona nije bila povod i ne iznosite neistine. A da li su vadili pistolje ili ne, nije bitno. Dovoljno je sto su Kobre izvadile znacku zandarmi su morali da se sklone kakva god da su naredjenja. Nego to naviklo da je Bog i batina u svom gradu, nikad nije culo za tamo neku VBA a kamoli nekom da se skloni sa puta. To je mogao da bude neki Putinov ili Merkelin bezbednjak kom su mogli kicmu da slome kad su ga udarali pa da pukne medjunarodni incident. Sto se tice trase-to nije na vama da pitate zasto su tuda isli. Sticeno lice koje je pod nadzorom VBA moze da se krece kojim god javnim putem. Nije mu se trasa susretala sa trasom parade, vec je to bila sporedna ulica. I na kraju, za ovo bih trazio istragu: zasto brata A.V. Obezbedjuju VBA i Kobre kada to nije drzavnik? Ako je brat premijera slazem se da ima obezbedjenje u vidu 2 policajca (ali da bude njegov auto a ne drzavni) jer i ti ljudi su ovlascena sluzbena lica i nose pistolj i znacku i mogu da reaguju i zastite ovog coveka od eventualnog napada. Ovaj covek je do pre par dana bio totalni anonimus, niko ga nije ni znao a kamoli bio lud da ga napadne, zar nisam u pravu? Sta ce njemu VBA...

Svetinja1

pre 9 godina

treba to sve proveriti i ispitati njegov dosadasnji rad, nije resenje samo smeniti. trebaju i druge sankcije da se svima stavi do znanja da ne mogu da rade sta zele.

ZLATA

pre 9 godina

Svako ko ne ume kontrolisati svoj odred treba biti smenjen.Ne treba se zaustaviti samo na komandiru,treba rasformirati celu jedinicu Niskog odreda,proveriti svima dosijea.pa tek posle one koji su bez fleka u dosijeu vratit na posao,a ostale otpustiti,da ne brukaju uniformu koju nose.

Beogradjanin

pre 9 godina

...kao ni te fantomske flašice ili čaše koju samo vi vidite ili bi želeli da je vidite.
...Stvarno smarate sa tim glupostima o krivici brata A.V kad je očigledno da su tukli sve redom.
...E baš ste naivni trolčići.
(mali radojica, 10. oktobar 2014 23:07)

Treba da verujemo tebi, a ne svojim ocima. Izgleda da su mnogi prebijeni tokom parade,ali kao za vreme Tita nijedne novine ne smeju da prenesu o tolikim prebijenim gradjanaima.(tukli su sve redom). Tacno da u znadameriji rade oni koji ne trebaju, isto tako u skoli, zdrastvu, sudu, rade oni koji ne trebaju pa ne ukidamo te institucije. Ili je tvoja
logika posto drzava nije sposobna da da otkaz onim koji ne rade svoj posao kako treba, ukidamo sve.Svasta i nebitno.

Bitno je da je tvoja LJUBAV prema A.Vucic-u toliko VELIKA. Kad sledeci put policajci prebiju nekog bez oruzja, tvog komentara nece biti nigde. Bice ovog tvog komenatara sa mojim pitanjem gde si!!!

p.s I opet nebitno, ti ne pises ovo zato sto mislis, nego zato sto si plaćen za to.

osmeh13

pre 9 godina

Nadam se da se slicne stvari nece vise nikada ponoviti. Snimci prebijanja su bili krajnje potresni. Ovo je strasno jos su ih tako izmrcvarene drzali van pomoci lekara…

Soka

pre 9 godina

Osnovna uloga drzave je da je stiti ljudski zovot i ljudska prava. Kad neko ta prava povredi na potezu je drzava koja reaguje tako sto kazni a ne zastiti pocinioce. Smene u vrhu su nesto sto se podrazumeva u vojsci i policiji kad neko zabrlja a svi smo svedoci da su Niski zandarmi ovaj put debelo zabrljali.

MUNDO

pre 9 godina

Citam komentare na nekim portalima, na kojima pise da je ovo diktatura..Zapitajte se malo..Nesposobni ljudi ne treba da se prihvataju duznosti,ako nisu sigurni da mogu svojim autoritetom da vode jedinicu..Ako ti ne mozes da kontrolises grupicu, ako ti izmakne kontroli, sta ce uraditi ostali?

Antogona

pre 9 godina

Ništa se ne dešava bez razloga. Ako je uhapšen, znači da postoje dokazi protiv njega. Žandarmerija je pretukla čoveka koji je u celoj priči ni kriv ni dužan. Verujem da će detaljna istaga pokazati prave krivce za ovaj incident.

Zumbul

pre 9 godina

Uradjeno je nesto sto je davno trebalo da se uradi, ali eto nikad nije kasno. zalosno je sto treba da se desi ovako prebijanje pa da onda neko shvati da nam ovakvi komandanti ne trebaju.

Vladan

pre 9 godina

Ocekivano. Svako mora da snosi odgovornost za svoje postuke, a on je najodgovorniji za skorasnje prebijanje Andreja Vucica i njegovih prijatelja.

Crnokosa

pre 9 godina

Ništa se ne dešava bez razloga. Ako je uhapšen, znači da postoje dokazi protiv njega. Žandarmerija je pretukla čoveka koji je u celoj priči ni kriv ni dužan. Verujem da će detaljna istaga pokazati prave krivce za ovaj incident. B 92

Dmitra

pre 9 godina

Da je na vreme izbačen s posla ne bi sada čitali napise o tom Niškom odredu, ostavljaju utisak kao da su regrutovani direktno iz nekog kaznenopopravnog doma.

Bodibond

pre 9 godina

@(buda majstor, 10. oktobar 2014 19:23)

Ajde ne lupaj, dal ste bre vi normalni sta pisete... ??? Pa naravno da porodica premijera treba da ima obezbedjenje, znaci kolko vi pojma nemate to je strasno...

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Rukovodstvo MUP-a je uradilo pravo stvar i imaju punu podrsku naroda jer su resili da konacno rasciste stanje u niskom odredu zandarmerije.

KUM

pre 9 godina

Pa ocekivano..Kako mozes da budes sef velikom broju ljudi, ako mala grupica brutalno pretuce ljude..To znaci da si nesposoban da rukovodis jedinicom..Nebitno sto je to Premijerov brat, mogao je biti bilo ko.

Damjan

pre 9 godina

Srpski žandarmi imaju svetlu prošlost i treba da se dozovu svesti i drže do svog obraza. Ovo što su nedavno demonstrirali je alarmantno i neprihvatljivo u civilizovanom svetu. Krivične prijave i smena šefa nisškog odreda su prigodni.

Kovač

pre 9 godina

Ne razumem zašto je ovo udarna vest. Ovakve smene se dešavaju da bi sistem funkcionisao i to je potpuno normalno i dešava se u celom svetu i u svim državama bez obzira na uređenost odnosno neuređenost.

Srbin2014

pre 9 godina

Nije ovo nista slucajno. Standardan scenario kako napada zmija koja davi Srbiju vec 50 godina a ime joj je Udba. Podrska Zandarmeriji Srbije!

Olovka pise srcem

pre 9 godina

Prosto mi je zadovoljstvo da citam komentare, "pristojni" su pored standardnih trivijalnih pljuvacina postali malo kreativniji. Sve pohvale za vase pljuvanje ali mi je zao sto moram da vas obavestim da ova zemlja ima institucije koje rade svoj posao tako da vas intelekt ostaje samo iskazen u par reci nekoliko komentara.

Hemera

pre 9 godina

Treba da budu smenjeni svi koji su se bahato poneli prema građanima. Sramota ko sve radi u policiji, i koga su postavljali. Aleksandar Vučić je jedini premijer koji voli svoju državu i narod i koji će našu državu izvući iz teške ekonomske krize. Srbija mora da ojača i da smeni svakog ko je umešan u kriminalne radnje, pronaći dokaze i kazniti. Ne može krimninalac i ubica biti na slobodi, dosta su Srbiju uništavali takvi.

Jakša

pre 9 godina

Jasno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja žandarmerije. Ovo nije u redu ma ko da je prebijen. Ovakvim pojavama se mora stati na put i drago mi je što su preduzeti pravi koraci bez oklevanja.

SrkiS

pre 9 godina

Vreme je bilo da se počnu primenivati sankcije protiv onih koji prekorače svoja ovlašćenja. Nadam se da će ovo žandarmima biti lekcija, kako se trebaju ponašati i prema ostalim građanima na utakmicama, koncertima i sličnim događajima.

Kokan

pre 9 godina

Uz Vucica sada treba da stanu svi, jer su se mnogi osilili i napadaju cak i njegovu porodicu, potrebna mu je znacajna podrska naroda, ali i stranackih prvaka. To su mnogi dobro prepoznali dajuci mu i javnu podrssku.

Veljko

pre 9 godina

U potpunosti se slazem se sa ministrom Stefanovicem sto je smenio ovog komadanta, sve zandarme koji nisu dostojni uniforme i znacke treba izbaciti iz sluzbe.

goran13

pre 9 godina

Nadam se da se slicne stvari nece nikada ponoviti. Nadam se da Andrej i dvojica pripadnika bezbednosti nece imati posledice ovog prebijanja....

Bankar

pre 9 godina

Prvi ministar unutrašnjih poslova koji se usudio da postavi načelnika u Niš, i da smeni komandanta žandarmerije iz istog. Treba se još pozabaviti unutrašnjom kontrolom da bi reforma policije bila kompletna.

dm

pre 9 godina

E tako i treba,smeniti sve sto ne radi kako treba. A vi sto ovde kao nesto se zalite na diktaturu u kom ste vi to svetu i u kojoj realnosti? Vi sebe dozivljavate kao naj inteligentnije u zemlji a svi ostali su ne znam mutavi,ipak da vi ukljucite mozak malo vise,nemojte pisati smesne stvari. Ako ste iz nekog razloga frustrirani to ipak nije razlog da opravdavate nasilje u sred Beograda,ni prema kome,pa ni prema bati kako vi kazete ''vodji''. Haha Vucic kao Kim Jong :),da je tako dali bi imalu ovu slobodu i pravo da pisete i mislite? Ne! Nije ni Vucic neko olicenje demokratije ali to kod nas niko nije ni bio,ali nisam video da ste plakali kad su ovi vasi vodili igru,tad je bilo fino pojedncima? I da se razumemo,mene uopste ne zanima koja licnost i koja vlast ce urediti ovu zemlju,samo zelim da se to vec jednom desi,a da ne bude neko ko ce uvek da koci i pokusaj tako necega iz nekog svog licnog interesa i sujete sto je bio slucaj svo vreme posle 5. oktobra.

zoja

pre 9 godina

Naravno da treba da bude smenjen kada ne moze da drzi svoje ljude pod konrolom.Svako mora da snosi odgovornost,a njegova odgovornost su bili zandarmi koji su zverski tukli ljude.

mozak

pre 9 godina

Pre nego sto krenete da kukate i svakoga ko drugacije misli nazivate botovima, razmislite malo sta bi se dogodilo onome ko bi brutalno pretukao, a zatim i bespravno drzao pola sata u haustoru zgrade Obaminog, Putinovog, Merkelinog ili Olandovog brata. Ne bi bio smenjen, nego bi zavrsio na visegodisnjoj robiji.

Goga

pre 9 godina

i treba da budu smenjeni. neću uopšte da ulazim u to da li su ga tukli zbog toga što je vučić ili nasumično, ono što mi znači jeste da će ovo bar malo da podigne prašinu pa ćemo sutra i mi obični građani biti zaštićeniji jer koji god da je razlog nije dovoljan za takvo ponašanje.

Milica Le

pre 9 godina

Jasno je da je došlo do prekoračenja ovlašćenja žandarmerije. Ovo nije u redu ma ko da je prebijen. Ovakvim pojavama se mora stati na put i drago mi je što su preduzeti pravi koraci bez oklevanja.Ovako treba i u buduce da se radi,ma bilo ko to bio.

JOLANDA DJURIC

pre 9 godina

Njihovo ponasanje je bilo neprimereno i daleko su prekrsili ovlacenja da nije bilo kamera rekli bi da su se Andrej Vucic i ova dva momka potukli izmedju sebe.

Milica Vukovic

pre 9 godina

Treba da budu smenjeni jer su se poneli jako lose ,svojim bahatim ponasanjem i brutalnoscu ne zasluzuju da budu u zandarmeriji koja treba da stiti svoje gradjane.

Svetlana

pre 9 godina

Citajuci ove zlurade komentare i gledajuci gomilu pluseva na takvim komentarima jezim se od toga kakvih neljudi ima medju nama. A ti "zandarmi" kako li se tek ponasaju kad pravi prestupnik padne u njihove ruke?

Jasmina

pre 9 godina

Mislim da je ovim pravda zadovoljena, da niko ubuduce nece prekoraciti svoja ovlascenja, pogotovu onaj koji je od drzave dobio ulogu i oruzje da cuva javni red i mir, a ne da se izivljava na golorukim mladicima, nasim sinovima, bracom ili ocevima.

Slaviša

pre 9 godina

Odlučnost MUP-a da razreši velike probleme u niškoj žandarmeriji, koji se gomilaju pred očima javnosti već više godina, ohrabruje.
Niko ne može biti van domašaja zakona u Srbiji.

SofijaS

pre 9 godina

Dobra vest . Personalne pomene u zandarmeriji i policiji su neminovne . Niski odred zandarmerije je u vise navrata svojim skandaloznim ispadima pokazao da nije dostojan da se stara o nasoj bezbednosti .

KPZ

pre 9 godina

Nije mi žao Koštića. na čelo niškog odreda treba da dođe službenik koji će uvesti disciplinu i podsetiti žandarme da su tu da čuvaju narod, a ne da seju strah.

Antogona

pre 9 godina

Ništa se ne dešava bez razloga. Ako je uhapšen, znači da postoje dokazi protiv njega. Žandarmerija je pretukla čoveka koji je u celoj priči ni kriv ni dužan. Verujem da će detaljna istaga pokazati prave krivce za ovaj incident.

Samson

pre 9 godina

Drago mi je što će ovi ljudi biti adekvatno sankcionisani zbog ovakvog bahatog ponašanja. Zaista su se loše poneli prema Andreju Vučiću i dvojici momaka. Niko ne zaslužuje ovakvo batinanje. Nadam se da se ovako nešto neće u budućnosti ponoviti.

Bodibond

pre 9 godina

@(buda majstor, 10. oktobar 2014 19:23)

Ajde ne lupaj, dal ste bre vi normalni sta pisete... ??? Pa naravno da porodica premijera treba da ima obezbedjenje, znaci kolko vi pojma nemate to je strasno...

GORICA PROLIC

pre 9 godina

Za jedno demokratsko drustvo ovakvo je nedopustivo ovakvo ponasanje zandarmerije mislim da su prekrsili svoja ovlascenja i da su poslali losu sliku o ovoj sluzbi.

Radisa Antic

pre 9 godina

Citao sam da su do ovog slucaja niski zandarmi radili sta su hteli i da su mogli da se ponasaju kako hoce i da pretuko svakog,konacno im je dosao krtaj.

DESANKA STJEPANOVIC

pre 9 godina

Niko nema pravo da ovako brutalno napada gradjane koji nisu pravili nikakve problema ,zandarmerija mora da se dovede u red ovo vise ne sme da se ponovi.

DUSANKA BERONJA

pre 9 godina

Nadam se da ce konacno doci neko u zandarmeriju iz Nisa ko ce od nje napraviti profesionalnu sluzbu koja nece batinati svoje gradjane bez obzira kakvo im je prezime.

nikolatricko

pre 9 godina

samo jedno zelim reci onima koji su sada protiv toga sto je komandant smenjen,zamislite da ste vi dobili onakve batine,ne da bi ste trazili da smene komandanta,nego biste isli i spavali ispred Vlade srbije i cekali premijera Vucica da smeni ceo korpus.Realna stvar pa ovo je civilizacija nemoze da mlati ko koga stigne.

TOLJA

pre 9 godina

Ove smene trebaju služiti za nauk predstavnicima žandarmerije da svoja ovlašćenja ne smeju prekoračavati, kada je u pitanju bilo koji građanin, jer činjenica je da su se slične situacije i ranije događale.

vlada

pre 9 godina

zivo me zanima da li u niskoj zandarmeriji rade po kazni. skoro uvek se ta jedinica pominje. ja sam stavio kameru u kola posle neprijatnog susreta sa njima

eki

pre 9 godina

Steta za profesionalce KOBRE zbog batina, ipak na kraju pobedice pravda i tajne sluzbe sigurnosti.Ne moze banda obicnih zandarama da rade sto hoce dok postoji veca tajna sluzba od njih, oni su skolovaniji i inteligeniji u bilo kakvom pogledu.

MUNDO

pre 9 godina

Citam komentare na nekim portalima, na kojima pise da je ovo diktatura..Zapitajte se malo..Nesposobni ljudi ne treba da se prihvataju duznosti,ako nisu sigurni da mogu svojim autoritetom da vode jedinicu..Ako ti ne mozes da kontrolises grupicu, ako ti izmakne kontroli, sta ce uraditi ostali?

Andja

pre 9 godina

Ovaj nemili dogadjaj treba i mora da bude opomena za sve koji ne rade svoj posao onako kako treba, u skladu sa datim ovlascenjima a samim tim i odgovornostima.

Kovač

pre 9 godina

Ne razumem zašto je ovo udarna vest. Ovakve smene se dešavaju da bi sistem funkcionisao i to je potpuno normalno i dešava se u celom svetu i u svim državama bez obzira na uređenost odnosno neuređenost.

goran13

pre 9 godina

Sve sto se dosavalo u proteklom periodu je ostavilo na mene veoma los utisak . Vise niko nije bezbedan i siguran. Nadam se da ce se stvari normalizovati i da cemo bolja vremena nastupiti.....

mali radojica

pre 9 godina

Strasno je kako se ovde odmah nadju trolovi kojima sve sto je ispravno smeta samo da nešto napišu protiv A.V. koga najviše mrze. Ni ja nisam ljubitelj njegovih poteza al ajd malo oladite sa tom odbranom ovih nasilnika. Prestanite da pominjete tu glupost od nekakvog prvog snimka koga ocigleno nema, kao ni te fantomske flašice ili čaše koju samo vi vidite ili bi želeli da je vidite. Ova jedinica je poznata po reketiranju celog Niša, po tučama,iznudama,po pucanju iz vatrenog oružja na one koji neumeju da voze kola, po prekopavanju cele istočne Srbije u potrazi za blagom cara Konstantina, i sad Vama smeta što je počelo čišćenje policije i to samo zato što žuti to nisu uradili jer su videli u njima zaštinike za svoje pljačke. Stvarno smarate sa tim glupostima o krivici brata A.V kad je očigledno da su tukli sve redom pa ovaj naišao sa nekoliko nabildovanih i ošišanih gorila, pa onda ovi kao: "aha ajd ove da lemamo mi smo nedodirljivi". Vi stvarno mislite da bi neko iole normalan tukao brata od Kalifa misleći pritom da mu dlaka neće faliti sa glave. E baš ste naivni trolčići.

bonaparta3

pre 9 godina

Da li je trebalo do ovoga da dođe pa da bude smenjen,a zna se i javno se priča za mnoge nepravilnosti ovog nazovi starešine. Smatram da i on mora da stane pred lice pravde. Ukoliko ima barem malo morala sam će izaći i stati ispred svojih potčinjenih kojima je bio starešina u vreme tih nemilih scena.

Aca

pre 9 godina

Neko ovde reče da su se kovre mangupirale i vadile pištolje,valjda pistoje neka pravila ko rr kome podređen u ovoj državi....
Ja sam još pre dvajes i kusur godina služio u v. policiji i sećam se da smo učili kako da se odnosimo prema drugim bezbednosnim službama...Valjda i žandarmi nešto uče osim da dobro biju.Ako su kobre iznad njih po hijetarhiji trebali su oni njih da slušaju,bezveze je da žandarm (nabudženi prašinar) razoružava člana vojne bezbednosti,da mu naređuje ili bilo šta slično a kamo li da ga udari.. To je kao da vojnik napadne ofucira...A dad dal Andrej treba da ima vojno obezbeđenje il ne, to je druga pruča, narod glada tako kaki glasa,
političari su takvi kakvi su, a mi smo migli i bez žandarmerije,šta fali običnim pandurima?I oni znaru da prespavaju mesec dana u kontejnerima za 80 hiljada.....

ZLATA

pre 9 godina

Svako ko ne ume kontrolisati svoj odred treba biti smenjen.Ne treba se zaustaviti samo na komandiru,treba rasformirati celu jedinicu Niskog odreda,proveriti svima dosijea.pa tek posle one koji su bez fleka u dosijeu vratit na posao,a ostale otpustiti,da ne brukaju uniformu koju nose.

Mister No

pre 9 godina

Нишки одред жандармерије треба расформирати под хитно, а понеке жандаре и процесуирати кривично: зеленашење и убиство , покушај убиства возача због споре вожње , лудовање по врању ... и мрзи ме да пишем више... А да погледаш неког од њих кад је у елементу - ебо си чворка...

zumbul

pre 9 godina

(jj, 10. oktobar 2014 21:50)
Vučić je rekao da neće biti sudskog gonjenja od strane njegovog brata. A ne da neće biti pozvani na odgovornost oni koji su prekršili sva pravila službe. Policija mora da istraži povod i pozadinu nemilog događaja. I nije bitno to što je prebijen čovek Vučićev brat, mogao je to biti bilo ko. Suština je ta da su žandarmi prekoračili svoja ovlašćenja i za to moraju da odgovaraju, hteo to Vučić ili ne, on se po tom pitanju ništa ne pita. Neka nadležni rade svoj posao.

Simeun-djak

pre 9 godina

Nema ovde dileme, on je prvi odgovoran za svoje ljude i njihovo ponašanje, a onda svako pojedinačno za sebe i svoje iživljavanje. Treba da odgovaraju, rade vrlo ozbiljan posao, nisu banda nego predstavljaju državu i čuvaju red.

osmeh13

pre 9 godina

Nadam se da se slicne stvari nece vise nikada ponoviti. Snimci prebijanja su bili krajnje potresni. Ovo je strasno jos su ih tako izmrcvarene drzali van pomoci lekara…

KUM

pre 9 godina

Pa ocekivano..Kako mozes da budes sef velikom broju ljudi, ako mala grupica brutalno pretuce ljude..To znaci da si nesposoban da rukovodis jedinicom..Nebitno sto je to Premijerov brat, mogao je biti bilo ko.

Pulpa

pre 9 godina

Taj odred je odavno poznat po brojnim incidentima.Pitajte Nislije kako tuku niski zandarmi.Dosta je bahatosti i bezvlasca,mora tome da se stane na put.

Soka

pre 9 godina

Osnovna uloga drzave je da je stiti ljudski zovot i ljudska prava. Kad neko ta prava povredi na potezu je drzava koja reaguje tako sto kazni a ne zastiti pocinioce. Smene u vrhu su nesto sto se podrazumeva u vojsci i policiji kad neko zabrlja a svi smo svedoci da su Niski zandarmi ovaj put debelo zabrljali.

Vladan

pre 9 godina

Ocekivano. Svako mora da snosi odgovornost za svoje postuke, a on je najodgovorniji za skorasnje prebijanje Andreja Vucica i njegovih prijatelja.

Marija

pre 9 godina

Nadam se da ovo nije kraj za istrage svih zloupotreba u ovoj jedinici.
Mediji su naširoko pisali u poslednje 2 godine o teškim krivičnim delima za koje je utvrđeno ili se sumnja da su ih počinili pripadnici žandarmerije iz Niša. Pljačke, izdude, dizanja u vazduh privatinih vozila itd.

Mirce

pre 9 godina

I on sam mora da bude odgovoran i adekvatno kaznjen posto je nadredjeni i naredbodavac zandarma batinasa koji su napadom na premijerovog brata prekoracili svoja ovlascenja .

lolla

pre 9 godina

Sramota je sto se uopste tako nesto i desilo. Nedopustivo je da kojekakvi muljatori rade u policiji. Dosta je policija bila paravan za mutne radnje, treba ih sve procesljati i ocistiti policiju jednom zauvek

Ekolog

pre 9 godina

Sta god da se desilo neko ko ne pruza otpor ne sme biti isprebijan na ovaj nacin a kada to ucini neko ko stiti zakon, suspenzija je neizbezna. Prekoracenje ovlascenja policije je za svaku osudu!!!!

Diletant

pre 9 godina

Sve drugo bi i bilo iznenadjenje gde populacija razmislja na nivou prosecne zemlje treceg sveta.
Dovoljno je da procita vecinu ovih nesuvisli komentara,i da mu bude sve jasno.

Zumbul

pre 9 godina

Uradjeno je nesto sto je davno trebalo da se uradi, ali eto nikad nije kasno. zalosno je sto treba da se desi ovako prebijanje pa da onda neko shvati da nam ovakvi komandanti ne trebaju.

Crnokosa

pre 9 godina

Ništa se ne dešava bez razloga. Ako je uhapšen, znači da postoje dokazi protiv njega. Žandarmerija je pretukla čoveka koji je u celoj priči ni kriv ni dužan. Verujem da će detaljna istaga pokazati prave krivce za ovaj incident. B 92

Svetinja1

pre 9 godina

treba to sve proveriti i ispitati njegov dosadasnji rad, nije resenje samo smeniti. trebaju i druge sankcije da se svima stavi do znanja da ne mogu da rade sta zele.

Milojica

pre 9 godina

Sama odluka je ispravna samo bih ja imao malu dopunu. Trebalo bi se zabraniti da smenjeni zandarmi mogu da predju u neku drugu jedinicu policije. Ko moze da garantuje da nece ponoviti delo. Njih treba tretirati kao povratnike krivicnih dela.

kris82

pre 9 godina

To što je on smenjen ne rešava srž problema,a to je da svako treba da poštuje svoja ovlašćenja i da zna granice,kako profesionalne,tako i one ljudske.

šumarica

pre 9 godina

Bilo bi nepravedno da kaznu snose samo pripadnici žandarmerije koji su ipak krivi ,upotreba prekomerne sile je nasilje. Stop nasilju.

finli

pre 9 godina

Ubistvo dvoje ljudi u okolini Paracaina ,Dilovanje droge i ubistvo narko dilera pa zatim pucanje u centru Nisa u zenu jer se nije dovoljno brzo sklonila zandarmu sa puta do je on privatnim kolima isao iz kafane pripit samo su neki od incidenata ovog odreda koji je zasluzio da bude raspusten a njegovi pripadnici krivicno procesuirani

Вињак 18+

pre 9 godina

Ово је брука! И даље нема снимка коме је претходила интервенција Полиције. Интервенција која је спречавала пробој кордона од стране бате' и напумпаних безбедњака! Живимо у мраку, нисте ни свесни. Па и Оља Бећковић нам је нема више!?!!Потпуна моћ је у рукама једног човека. Ццц шта доживесмо...

Kole Savic

pre 9 godina

Vreme je za istoriju za one koji su relikt prosslosti sa takvim zastarelim metodama unizavanja i povredjivanja ljudi, zato me ne cude ove smene u MUP.

mika

pre 9 godina

Sta sada reci a da vi objavite ? Pokusacu...Ziveo nam vodja.Ove zandarme u zatvor po 35 godina jer je ovo bio napad na naseg vodju.Ziveo nas vodja.

Damjan

pre 9 godina

Srpski žandarmi imaju svetlu prošlost i treba da se dozovu svesti i drže do svog obraza. Ovo što su nedavno demonstrirali je alarmantno i neprihvatljivo u civilizovanom svetu. Krivične prijave i smena šefa nisškog odreda su prigodni.

buda majstor

pre 9 godina

Prvi je Vucić prekoracio svoje ovlascenje kada je svoje obezbedjenje dao civilnom licu bez zanimanja, i to sopstvenom bratu! Uz to je i cist nepotizam. Volim svog batu najvise na svetu....rece! Pa onda ga vodi svojoj kuci , a ne da izigrava princa.
Za ovo se krivicno treba da odgovara. I ti i tvoj batica! Povika na zandarme je po sistemu : Drz' te lopova!

Posmatrac

pre 9 godina

A na snimku se vidi da je brat Vodje gadjao flasom zandarme prvi i da je nakon toga bilo sta je bilo. Srbijo Srbijo zemljo moja najmilija. Sta mi od tebe napravise! Odgovaracete jednog dana!

solarna olujuca

pre 9 godina

...normalno...pa nemoze neko da preti zandarmeriji...vadi pistolj...vredja...dobije batine i jos da zandarmi ne budu krivi kao i njihov komandant...svasta !

Sta mu fali ?

pre 9 godina

I sada ide u penziji od bar 100.000, pa malo otpremnine, pa privatna firma za obezbedjenje necega koja ce dobijati poslice od za drzave i partije.

NScentar

pre 9 godina

Ljudi hteli da idu na paradu, i dobili batine. Mrznja prema gejevi je jos uvek velika u Zsrbiju. Nije Stefanovic dobro obezbedio taj Prajd. Mozda ce bolje biti sledece godine? Nadam se.

Jovan

pre 9 godina

Banana država. Mogao je ministar policije da podnese ostavku, ovo je iživljavanje na ljudima koji su radili svoj posao, profesionalno u meri koja je bila moguća u datim okolnostima.

vlada milić

pre 9 godina

jooj botovi kako strmoglavo pada popularnost vašeg vodje niste ni svesni . ja lično znam 6 nekad ljutih " vucicevaca" koji sada sami sebe psuju zbog svog glasa na poslednjim izborima i to se sad širi kao lavina. znate kako se kaže " što je visi let to je bolnije prizemljenje" . biću mnogo ali MNOGO srećan kada sjasete sa narodske grbače pa posle pišite komentate o svom trosku a ne da vas poreski obveznici plaćaju da nas trujete preko komentara.

Swarovski

pre 9 godina

Meni nije jasno sto se sada bunite i zalite? Pa vi ste glasali za ovo, a ovi sto nisu glasali imali su priliku da glasaju. hahaha. Pozdrav iz inostranstva.

11253

pre 9 godina

Podrzavam komentar koji su napisali 'aca' i 'mozak'. Ne podrzavam jedino sto ih nisu sve rasformirali i raspisali konkurs za nov odred niske zandarmerije. Sto se tice bacene flasice, gledao sam usporeni snimak, ona je bacena nakon sto je uveliko krenulo mlacenje tako da ona nije bila povod i ne iznosite neistine. A da li su vadili pistolje ili ne, nije bitno. Dovoljno je sto su Kobre izvadile znacku zandarmi su morali da se sklone kakva god da su naredjenja. Nego to naviklo da je Bog i batina u svom gradu, nikad nije culo za tamo neku VBA a kamoli nekom da se skloni sa puta. To je mogao da bude neki Putinov ili Merkelin bezbednjak kom su mogli kicmu da slome kad su ga udarali pa da pukne medjunarodni incident. Sto se tice trase-to nije na vama da pitate zasto su tuda isli. Sticeno lice koje je pod nadzorom VBA moze da se krece kojim god javnim putem. Nije mu se trasa susretala sa trasom parade, vec je to bila sporedna ulica. I na kraju, za ovo bih trazio istragu: zasto brata A.V. Obezbedjuju VBA i Kobre kada to nije drzavnik? Ako je brat premijera slazem se da ima obezbedjenje u vidu 2 policajca (ali da bude njegov auto a ne drzavni) jer i ti ljudi su ovlascena sluzbena lica i nose pistolj i znacku i mogu da reaguju i zastite ovog coveka od eventualnog napada. Ovaj covek je do pre par dana bio totalni anonimus, niko ga nije ni znao a kamoli bio lud da ga napadne, zar nisam u pravu? Sta ce njemu VBA...

Cica N

pre 9 godina

@vlada milić:Izgleda Vlado da ti nešto pišeš u šta i sam ne veruješ. Koliko pada rejting Vučiću , najsvežiji primer su izbori u Majdanpeku.Verovatno znaš kakvi su rezultati.

Dalibor ARCS

pre 9 godina

Rukovodstvo MUP-a je uradilo pravo stvar i imaju punu podrsku naroda jer su resili da konacno rasciste stanje u niskom odredu zandarmerije.

Dmitra

pre 9 godina

Da je na vreme izbačen s posla ne bi sada čitali napise o tom Niškom odredu, ostavljaju utisak kao da su regrutovani direktno iz nekog kaznenopopravnog doma.

sremac76

pre 9 godina

Znaci da su oni koji su bili protiv parade krenuli kroz kordon I dobili batine sad bi bilo kaznjeno stotine zandara...ako sam dobro shvatiõ?
a botovi stidite se svog dinara!

galeb

pre 9 godina

Nije mi jasno zašto Andrejevo vojno obezbeđenje nije reagovalo i zaštitilo štićeno lice. Imaju oružje i primaju platu za taj posao. Ako nisu zato što nisu hteli na MUPovce, onda im je pogrešna bezbednosna procena i trebalo je da idu drugom ulicom na nedeljnji ručak kod roditelja. Npr ulicom gde je bio kruševački ili beogradski odred Žandarmerije. Ako je niški odred napao posle legitimisanja, da li bi kobre isto (ne) reagovale da su napali premijera (ako su toliko bahati i nedodirljivi). U svakom slučaju, amaterizam i privatizacija svih bezb.službi...

Aki

pre 9 godina

Komandant i zandarmi su smenjeni zato sto su radili svoj posao, trazili legitimacije, oni izvadili pistolj na njih, sta su trebali, da stoje i cekaju da ih ubiju!?

TomyB

pre 9 godina

I dalje nikom nije cudno sto su od celodnevnog obezbedjenja parade na udaru Zandarmerije nasli samo ova cetvorica? I zar svi vi, koji ste inace postovani strucnjaci iz oblasti obezbedjenja javnog reda i mira, koji ste ocenili kao prekomernu upotrebu sile prema toj cetvorici ni jedan trenutak niste pomislil da je zandarmima bilo jasno sta ih ceka ako tek tako premlate Vucicevog brata za koga su, po vama, utvrdili identitet? Zasto je intervencija prema pripadniku kobri prestala TEK NAKON sto je izvadio znacku kojom se legitimisao kao pripadnik vojne policije? Zasto je trenutak pre udarca u ledja iz ruke Vucicevog brata izleteo predmet nalik na flasu prema pripadniku Zandarmerije? Bitno da su Zandarmi prekomerno pretukli brata velikog vodje a sto ih niko od novinara ne pita za njihovu verziju dogadjaja nije bitno. Medijski mrak, to ti je Srbija danas. Setite se tih momaka kad sumokradice opet upadnu..

Neko

pre 9 godina

Odgovornost treba da ide do samog vrha,tj ministarstva.Postavlja se pitanje,sta su trazili pripadnici vojne bezbednosti sa civilima,tj sa premijerovim bratom,kad je ustavom predvidjeno da Kobre (vojna bezbednost)obezbedjuju predsednika drzave,ministra vojnog,nacelnika generalstaba,i mozda premijera.

anjas

pre 9 godina

Da je Srbija drzava, kad god bi Zandrmerija ili policija prebila nekog gradjanina trebalo bi da se po hitnom postupku utvrdi ko je to uradio, da dobije izvinjenje i sve ostalo sto je sledeli po nadapu na Vucica. Tuzno je sto smo u sopstvenoj drzavi gradjani drugog reda, i sto ta ista policija sakati momke po gradu na nedeljno bazi i nikog ne bude briga.

cacanin

pre 9 godina

Ovakvo ponasanje i nasilje zandarma nad bilo kim je nedopustivo sutra mogu da prebiju bilom koga kad im pokaze licnu kartu.
(ERAK MONJA, 10. oktobar 2014 20:31)

Kako vlast brzo reaguje, kako su azurni...
Sta mislis dal' bi bili smenjeni svi ovi da je bio bilo ko?
Sramota.

Olovka pise srcem

pre 9 godina

Prosto mi je zadovoljstvo da citam komentare, "pristojni" su pored standardnih trivijalnih pljuvacina postali malo kreativniji. Sve pohvale za vase pljuvanje ali mi je zao sto moram da vas obavestim da ova zemlja ima institucije koje rade svoj posao tako da vas intelekt ostaje samo iskazen u par reci nekoliko komentara.

samo pitam

pre 9 godina

A sta bi sa onim vucicevim "razumevanjem" žandarmerijskog teškog položaja, kao došli su u bgd da brane nešto u šta ne veruju, bla, bla, truć, truć...
to onaj rad - ja sam pun razumevanja, ali onaj moj mali stevanović je surovi profesionalac, vežba u teretanama, smenjuje policajce, ne da se kontrolisati, radi svoj posao ...
Da nije smešno, bilo bi tužno, i obrnuto.
Ali tako nam i treba, kad smo ovce, i ćutimo i trpimo i sve se kao iza kompjutera nerviramo, ....postadosmo otpadak od naroda

Sarkazam

pre 9 godina

Super, znaci tek kad se neki tajkun ili politicar prebije onda se vrse smene inace kad se tuku obicni gradjani nikom nista. Sto ne odete malo po Nisu da vidite izivljavanje policije nad studentima. Pa mog druga su skidali u toaletu kluba zbog ''droge''. Svi su oni zreli ne za smenu vec za zatvor.

Gradjanin Srbije

pre 9 godina

А Вучић рекао да је та прича завршена...
(veerghoen, 10. oktobar 2014 19:08)

Vucic godinama nesto prica, prica,ali nikad nista ne ispuni. i nijedno obecanje ne ispuni. jedino sta radi je to da uporno i svesno unistava ovaj narod koji ga je birao i koji mu je verovao. Sve sto je do sada uradio,sve je na stetu naroda i drzave.

bezimena

pre 9 godina

Ajde ne lupaj, dal ste bre vi normalni sta pisete... ??? Pa naravno da porodica premijera treba da ima obezbedjenje, znaci kolko vi pojma nemate to je strasno...
(Bodibond, 10. oktobar 2014 19:52)

Da, vrlo smo normalni! Zašti bi u jednoj demokratskoj zemlji, u kojoj aktuelna vlast NEMA radikalnu, desničarsku, nacionalističku opoziciju, (s tim ni pretnje kakve su ranije bile upućivane funkcionerima demokratskih stranaka) bio posebno čuvan "brat" koji je niko i ništa?

Student

pre 9 godina

@bodibond koliko ja znam Tadiceva sestra ili ti moja komsinica nije imala nikakvo obezbedjenje kad je ds bio na vlasti. A i Tadicu su pretili nenormalno, a vucicu ne sme niko da pripreti pa mu se brat bahati idalje sa obezbedjenjem

glisa cica

pre 9 godina

Jadna porodica svevisnjeg A.V.. Mama i tata ce posle najavljenih smanjenja jedva da skrpe 150.000 mesecno, sa bratom nece niko da se druzi pa mu iznajmljuju drustvo, sad ga jos i biju neke lose cike, koji su uz to i polukriminalci, a sam svevisnji i svemoguci podmece svoja ledja kad god Srbiji to zatreba. Tuga kakve su sve nedace zadesile tu tako finu porodicu.

slađan

pre 9 godina

šta je sa bivšim komandantom žandarmerije i negovim rođenim bratom, koji su direktno odgovorni za bahatost i kriminalizaciju niškog odreda

DIKTATURA RADIKALA

pre 9 godina

AntiDos 10. oktobar. 2014.
Nesposobni sluzbenik...
Prvo nije sluzbenik, drugo covek koga bi svaka svetska vojna jadinica oberucke prihvatila biva smenjen od giliptera koji i neznaju sta je puska ali sa doktoratima i trange frange diplomama.
Veliki vodj hoce da reformise Srbiju tako sto ce svojoj familiji da da neogranicenu moc. Da mogu da rade sta hoce, ponasa se kao diktator.
Sto nema snimka koji je predhodio incidentu. Jednom je uhvacen u lazi u vezi haustora. Opet je lagao, pa nema snimka.

Aleksandar

pre 9 godina

Bilo je i za ocekivati. Cim je vodja bio onako smiren na predstavi za javnost.

PS. Koliko je internet normalniji otkad nema vise Valter botova, vec samo obicnih. Makar neki delic medija da se oslobodi.

Raso

pre 9 godina

Samo mogu reci : svaka cast rodoljubivim programerima i onima koji ne podrzavaju SNS . Kako fino funka AntiValter to je cudo. Pluseva antivodjinim izjavam pregrst. Ma prosto milina gledat. A sto se tice zandarma , to je napaljena **** na steroidima i niko ih ne voli jer sluze za najprljavije operacije. A sto se tice otpustanja isith ne bi se desila da pretuceni nije taj ko je.

Nocni Portir

pre 9 godina

U redu. Ne bih imao nista protiv da nije rec o Vucicevom bratu. Obican narod nema ovakav tretman. Kad bi taj zandarm bio smenjen da je prebio obicnog gradjanina? Ovo je jedna mafijaska drzava.

Narode, dosta je bilo. Idemo na ulice da rusimo vladu, pa makar i zbog omrazenih zandarma!

Citalac

pre 9 godina

Ova zemlja je, nazalost, imala mnogo demonstracija, strajkova , protesta i bliskih susreta izmedju policije, demonsranata, setaca, i svih ostalih koji nisu bili " na strani " policije !

Dosta toga pamtim ali ne i takvu efikasnost kao u slucaju brata premijera i " pratnje " koja se tu zarekla, boze moj, takva su vremena, zlu ne trebalo.

Ne pisem da je zandarmerija postupila pravilno

Ne pisem ko je kriv

Pisem, brale, kako ste efikasni !

i PISEM

KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI !

SRPSKA DEMOKRATIJA, BRATE ( ako nisi znao, sada znas )

jj

pre 9 godina

Stice se utisak da u ovoj drzavi mogu da uzivaju ustavom zagarantovana prava samo premijer i njegova porodica i da ih pri tom podrzi hiljade botova koji se ne bi ni sekirali za prebijene da jedan od njih nije brat AV.
IAKO je AV na konferenciji za stampu rekao da su zandarmi radili samo svoj posao i da nece biti represalija po njih, sad citamo drugu pricu.

tony

pre 9 godina

...hmm...ovo pokazuje koliko je u stvari ovo banana od države...neko iz policije isprebija premijerovog i gradonačelnikovog brata, ne ulazim u to da li je bilo opravdano ili nije, to njih dvojica najbolje znaju, a saznaćemo i mi kad se promeni ova vlast i mediji postanu slobodni, ali ono što je zaprepašćujuće kako je sve završeno za 10-ak dana, a kada je u pitanju neko od nas običnih smrtnika, ili se ne desi ništa ili se sve razvači mesecima i godinama dok ne zastari...

jelena

pre 9 godina

sto ih ne smenise prilikom silnih afera koje su se u Nisu izdesavale u proteklih godinu dana,nego zbog ove smejurije?? Vucicu,previse visoko letis...

Milan Krstic

pre 9 godina

Ono sto je meni nejasno je to da se uglavnom govorilo kako su pretukli brata a o pripadnicima vojne jedinice nije se toliko govorilo...dalje,na snimku se jasno vidi da pripadnik vojne jedinice koji je na zemlji sedi i ne diraju ga zandari dok se brat i jos jedan pripadnik vojske probijaju i pored upozorenja zandara da legnu...na drugom snimku nije jasno kako je prvo vozac vojnog audija pod rotacijama izasao iz vozila i probaoo da se probije do svojih a kad mu zandari nisu dali onda je trazio da jedan zandar zatvori vrata od vozila jer on ne sme da napusta vozilo...tu smrdi na obe strane...

scout

pre 9 godina

Smenili ste moralnog coveka koji je i sam ponudio svoju ostavku ako neko smatra da je kriv ali problemi su malo "dublji", a ovaj covek je bivsi potpukovnik 63. padobranske toliko o tome. A da li ce se u buducnosti stvari odvijati na ovaj nacin pa ce komandire stanica smenjivati zbog "prekoracenja ovlascenja" od strane policajca?????? Mislim da je problem negde drugde a ne tu gde se predstavlja danima.

srbin solunac

pre 9 godina

Sta mislite Sta bi se desilo da su Taj Dan prebijeni neki obicni gradjani ??? premijer bi odrzao konferenciju za stampu trdeci da su huligani zeleli da pokazu da su jaci od drzave, Ali ih je zandarmerija sprecila da zaustave evropski put srbije.. kad biju narod onda su hrabri zandarmi.

bozo

pre 9 godina

Ovde samo ogranicena osoba moze da ne primeti da nisu cista posla. Zandarmi nisu nista krivi ali dzaba... gospodarov bata je dobio zasluzene batine i gospodar to zna, ali kao i svaki dobri stariji brat, mora da kazni sve one koji su mu dirali maloga batu!

vlada milić

pre 9 godina

Ako ne zelimo novog legiju neophodno je posmenjivati i sudski goniti sve odgovorne (mariza, 10. oktobar 2014 23:52)
ma kako vam sad smeta legija a 2002-2003 vam je bio heroj i junak jer je ubio " glavu dosovske zmije" kako je tada govorio današnji premijer. licemeri jedni vaše vodje su slavile smrt najboljeg premijera i jednog čoveka po beogradskim restoranima , zna se to ipak Beograd nije toliko veliki.

istina

pre 9 godina

Hoce li smeniti brata Aleksandra Vucica ( namerno pisem ovako zato sto je brat AV postala titula ) kada mu se ja budem sledeci put nasao na putu ?

М.Н. Лазар

pre 9 godina

Боже мили, шта ја дочкеа';
Да сам на страни бахате (а бога ми и дивљачке) жандармерије - насупрот криминализованих политичара (њихових пајтоса и фамилије).

msc.Milos

pre 9 godina

heh a sta je sa onim snimkom gde brat presvetlog vodje i njegovi drugari iz pratnje repetiraju pusku i prete zandarmeriji??? Sta ovi treba da rade, da im se izvinu? Sve je ovo jedna predstava za glupi narod...

andrej ...ko?

pre 9 godina

Molim za objasnjenje , ko je doticni (osim sto je brat...) i sta ce njemu obezbedjenje?? Samo da pitam, da li ce svi policajci, mislim od sad, a ne retroaktivno, biti razreseni i kaznjeni? Mislim da je ovo ipak slucaj sa presedanom, nazalost.
P.S. Mislim da je bilo reci i o tome da nece biti "frke" jer su se izvinili;)

nema pravnih konsekvenci

pre 9 godina

Niko nikog neće tužiti jer pobogu u Srbiji se to ne radi, ali ćemo se zato obračunati preko medija, podeliti par packi i smeniti koga treba....

Kum

pre 9 godina

A odgovori na pitanja:

Zasto je brat pokusao da probije kordon?

Zasto ga obezbedjuju Kobre?

Hocemo li to saznati? Da li ce snositi konsekvence? Gde je video koji Premijer navodno poseduje?

Milovan

pre 9 godina

Logički9 silogizam navodi na zaključak da nije kriva ni policija ni Andrija Vučić već parada ponosa. Da nije bilo Parade P. nebi se desio ovaj nemili događaj.

dušan

pre 9 godina

hahah samo znaju da smenjuju amčlanovi porodica što se bahato ponašaju i nežele da se legitimiše obezbeđenje nikom ništa a što su morali da znaju da je premijerov brat pa šta nije bog

Predrag

pre 9 godina

Kad su decku, djaku vojne gimnazije, pucali gumenim metkom u glavu pred derbi kod severne tribine stadiona JNA, razneli mu pola lica i ubogaljili ga do kraja zivota onda niko nije odgovarao. Ko se ne seca evo da podsetim: http://arhiva.kurir-info.rs/Arhiva/2004/oktobar/21/SP-01-21102004.shtml

Sunce Slobode

pre 9 godina

Ovo je fijasko sluzbi bezbenosti Srbije, kako vojne tako i policijske.
Vojna bi trebalo po hijerarhiji da bude u prednosti ali se Oni iznenada I verovatno bez najave kolegama pojavljuju sa Vucicevim bratom samo zato sto je doticni pozeleo da u tako delikatnom trenutku ode do mame na rucak sa flasom nekog pica u ruci, koju kasnije baca na Zandarmeriju i normalno biva pretucen.
Nije normalno da mu Vucic dodeli svoje, obezbedjenje, za koje mislim da mu ne pripada, jer ni Djindjica nisu cuvale Kobre, a mozda ga je dodelio Toma Nikolic kao Predsednik.
Jedini profesionalci toga dana su bili pripadnici obezbedjenja americkog ambasadora u ulici Kneza Milosa, koji su stajali iza njega u momentu dok je davao intervju ispred Vlade Srbije, radilo se o aktivnim i bivsim pripadnicima mornarickih foka, naravno naoruzanim, u civilnoj odeci, koji bi ove Niske bilmeze podavili kao macke da su se sreli, zato su ih i drzali na kilometer udaljenosti da nesto ne uprskaju ali ne vredi...

popeye

pre 9 godina

Баш ме занима јел би се десило исто да је пребијен неки "смртник" или би он попио и кривичну пријаву за ометање жандарма!?

popeye

pre 9 godina

И успут, где је нестао наводни први снимак, тј како је све почело, то не приказа нико!?

Baki

pre 9 godina

Ma siguran sam da bi on bio razrešen i da je prebijen bilo koji građanin, a ne...
U stvari, bio bi razrešen i da nije niko prebijen.
Uglavnom, slučajnost. Čista slučajnost.

Bojana

pre 9 godina

O.K. Sad je na redu smena u vojsci, isto za prekoračenje ovlašćenja. Ko je, po kom zakonu i čijem nalogu poslao članove elitne vojne jedinice da budu privatno obezbedjenje gradjanina Andreja Vučića? I o čijem trošku ? Nadam se da će istraga biti isto tako efikasno sprovedena kao u policiji.

Upomoć

pre 9 godina

Svi slučajevi u kojima je neki žandar ili policajac udario nekoga pendrekom po leđima, čizmom među noge, pesnicom u glavu... pre više od 2-3 godine su zastareli.
Hajde da sve policajace i žandare koji su te stvari radili samo u poslednjih 2-3 godine suspendujemo i podnesemo krivične prijave. Bojim se da bi i policija i žandarmerija skoro ostale bez ljudstva.
Zašto samo ovih pet-šest?

Goran

pre 9 godina

Kad covek cita ove botovske komentare, cini mu se kao da dolaze iz neke paralelne stvarnosti. Postoje dva snimka, jasno se vidi ko se i kako ponasao, ali je vodja izgleda ubedjen da ce botovsko trabunjanje sve to da zamagli. Dzabe vam sve, cinjenice i istina ne biraju stranu i uvek izadju na videlo.

Mozda ipak nece botovi sve pozlatiti...

Jelena

pre 9 godina

Ako čitate ovu vest paralelno sa vesti o krivičnoj odgovornosti generala policije za paljenje nemačke ambasade, biće vam jasno da je počela čistka u policiji, koja se već dugo sprema.
Ako još dodate prepucavanje SNS i SPS, biće vam dodatno jasno da je u dubokoj pozadini žestok obračun unutar Vlade.
Da li mi uopšte možemo da domislimo šta nam se kao državi i društvu sprema?
Bojim se da ne možemo.

djoledo

pre 9 godina

ove sto se bahate sa komentarima "drzavni organi rade svoj posao..." upitao bi da li ti isti organi savrseno rade svoj posao kada se dobija posao ( od 30-40-50 hiljada ) preko stranke, kada se sa kvalifikacijom nista ne moze postici, kada nam je proizvodnja 0, kada uvozimo i ono sto sami proizvedemo a seljaka gusimo da ne bi bio neznatan konkurent tajkunina... Funkcionisu li drzavni organi u sustini?!

m

pre 9 godina

Vi stvarno i dalje verujete da su Idem s milicom Kuliraj si ti oni pokazali legitimacije i da su žandarmi iz cista mira počeli da ih biju...zamislite se malo...da se razumemo , ne podržavam ni zandarme. ..

Beogradjanin

pre 9 godina

...kao ni te fantomske flašice ili čaše koju samo vi vidite ili bi želeli da je vidite.
...Stvarno smarate sa tim glupostima o krivici brata A.V kad je očigledno da su tukli sve redom.
...E baš ste naivni trolčići.
(mali radojica, 10. oktobar 2014 23:07)

Treba da verujemo tebi, a ne svojim ocima. Izgleda da su mnogi prebijeni tokom parade,ali kao za vreme Tita nijedne novine ne smeju da prenesu o tolikim prebijenim gradjanaima.(tukli su sve redom). Tacno da u znadameriji rade oni koji ne trebaju, isto tako u skoli, zdrastvu, sudu, rade oni koji ne trebaju pa ne ukidamo te institucije. Ili je tvoja
logika posto drzava nije sposobna da da otkaz onim koji ne rade svoj posao kako treba, ukidamo sve.Svasta i nebitno.

Bitno je da je tvoja LJUBAV prema A.Vucic-u toliko VELIKA. Kad sledeci put policajci prebiju nekog bez oruzja, tvog komentara nece biti nigde. Bice ovog tvog komenatara sa mojim pitanjem gde si!!!

p.s I opet nebitno, ti ne pises ovo zato sto mislis, nego zato sto si plaćen za to.

dex

pre 9 godina

@maxa

A zar nisu vec uradjene korenite promene u policiji??? Licno ih doktor sproveo! Negde u vreme kada je ona milijarda iz Emirata po prvi put stigla. Evo danas vec treci put stize, pa mozda i reforma policije ide treci put?

SKU NET BOTINA

pre 9 godina

Crnokosa. 11. oktobar. 2014.
Da li ti uopste citas tekst. Smenjen ne znaci uhapsen. Ali sto li je komentarisem tvoj tekst to ne zasluzuje nikakav komentar, ipak ti si obicna botina.

ZALUDJENA

pre 9 godina

Cica n 11. oktobar. 2014.
Znamo i kako su ih dobili. Nego da li si bila na predizborni ginikoloski pregled Cico ili mozda sa vasim batinasima za vreme izbora.

Braca

pre 9 godina

Neko se malo presao u racunici jer i strani ambasadori mogu da citaju i analiziraju ovekve vesti. G. Vucic moze da sebi dozvoli da ne odovori srpskoj javnosti, da je ignorise to sto je njegovom bratu dato obezbedjenje ali to ne moze da se precuti stranim politicarima. Sta vise oni su verovatno vec iskopali ko sve iz okoline g. Vucica uziva takvu priviliegiju i zasto a njegov ugled je vec srozan.

kokolo_moj

pre 9 godina

Ne smeta vam sto isti clanovi zandarmerije ginu ko glineni golubovi na administrativnoj granici? Neko prebio brata i odmah frka.Ceo drzavni aparat se digao na noge.A nismo culi drugu stranu

Srbin2014

pre 9 godina

Nije ovo nista slucajno. Standardan scenario kako napada zmija koja davi Srbiju vec 50 godina a ime joj je Udba. Podrska Zandarmeriji Srbije!