Četvrtak, 09.10.2014.

12:03

Merkelova upozorava Tursku

Nemačka kancelarka Angela Merkel, povodom turske politike prema sukobima ID i Kurda, rekla je da se od članice NATO-a očekuje da prioritete pravilno postavi.

Izvor: Tanjug

Merkelova upozorava Tursku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Scheiss pkk

pre 9 godina

Radikalni islamisti, salafisti, cecenski muslimani... Koji je sledeci naziv???
Inace puna podrska turcima i njihovoj borbi vs. pkk

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Jos malo pa ce godina dana kako je pocelo rasturanje Ukrajine. Ni kriva, ni duzna, prilicno mirna, ekonomski kako tako, ali ni blizu sadasnjem haosu. I zasto? Zato sto je EU, SAD i NATO bilo malo dosadno?

E pa, dragi moji, evo vam sad ID, ovi muslimani, oni muslimani, suniti, siiti, Kurdi, ne znam vise ni da nabrojim. Ceprkali ste zemlju koja nije bila idealna ali je bila prihvatljiva i podnosljiva a sada ne znate sta cete i kako cete! Smetala vam "komunisticka KGB banda"? Izvolite pa sada uzivajte u ponasanju ultrareligioznih i nekomunistickih koljaca po Siriji, Iraku a i sire!

Znam da je ruzno, ali bas mi je milo! Istovremeno zelim da izrazim zaljenje zbog izginulih civila po Ukrajini, koji nisu nikoga dirali, kao i onih jadnika iz MH17. Neka pocivaju u miru.

trt

pre 9 godina

Dok oni upozoravaju Tursku isil doso do Svedske.Mada i Turska je odigrala ocigledno kljucnu ulogu u stvaranju islamske drzave, vec neko vreme imaju dodirnih tacaka a nema prelivanja islamske drzave u Tursku...

Zgazi

pre 9 godina

Sloboda za Kurdistan! Ako je neki narod u istoriji zasluzio da ima drzavu onda su to Kurdi koje Turci nemilosrdno istrebljuju vec vekovima.

Dusan

pre 9 godina

Ljudi bi mogli da se malo informisu pre nego sto krenu sa pisanjem. Jedan kaze da se YU raspala nakon sto ju je NATO bombardovao, drugi peni da je Rezu Pahlavija srusila Amerika...hajde malo knjigu u sake...

Mare

pre 9 godina

(Marija, 9. oktobar 2014 13:15)

Samo da te obavestim da je ovo 2014 godina i da se sada ta sluzba, nakog rasforimranja, zove FSB. Zatim da Sovjetski Savez vise ne postoji i da je poslednja zemlja koju je Rusija zvanicno bombarovala bla Gruzija 2008 godine. Zatim zelim da te obavestim da se americka tajna sluzba zove CIA i da nije rasformisana vise od 50 godina. Zatim da je poslednja zemlja koju je SAD bombardovala Sirija pre pola sata. Takdoje bih da te obavestim da je Rusija od Bliskog Istoka udaljena oko dve hiljade kilometara, dok je SAD od Bliskog Istoka udaljena osam-devet hiljada kilometara. Takodje zelim da te obavestim da je broj ruskih vojnih baza u inostranstvu oko 700, dok je broj vojnih baza SAD tacno 5000 u ovom trenutku. I za kraj zelim da te obavestim da su SAD bez odobrenja UN do sada bombardovale Jugoslaviju, Irak dva puta, Siriju, Koreju, Avganistan. Treba li da podsecam na stanje u tim zemljama nakon "pomoci" Amerike. Jugslavija se raspala, Irak je opet u ratu, Sirija u ratu, Koreja u zamrznutom sukobu, Avganistan u poluratnom stanju.

Eto cisto malo infomracija, da se obrazujes i naucis nesto novo.

CNN sanja ovakve veverice bez mozga

pre 9 godina

@Marija

A jel mrmot zavio cokoladu u foliju nakon sto su predobri humani Ameri spasli svet od zle "KGB bagre" i terorista (koje su sami stvorili)?

tomy

pre 9 godina

Turska nece da se mesa iz dva razloga.Prvi je sto me zeli da joj ginu vojnici a kasnije i civili od teroristickih napada koji bi usledili ako se umesaju a drugi razlog je sto licno imaju problem sa Kurdima i rado bi voleli da ih ovi Islamisti sve pobiju jer su oni godinama ih ubijali,Abdulaha Odzelana strpali u zatvor i opet nisu resili problem do kraja a sad ovo im donekle ide na ruku.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

A sta o islamskim teroristima kaze komunisticka banda iz KGB-a ?
Kada je tesko svi zovu Ameriku..
A bagra iz KGB se zalaze da NATO ne sme da bombarduje...
(Marija)
---
Pre nego što Vas udari "fras" i bilo koga nazovete "KGB bagra",da se malo podsetimo nekih stvari,koje ste očito "progutali".Idemo redom. Iran.Uz pomoć SAD i ostalih mnogonaprednih zemalja EU,svrgnut je Reza Pahlavi.Iran je tada bio najmodernija država u regionu.Švajcarska Srednjeg istoka.Došao je Imam Homeini,koji je "zaratio" sa svojim zapadnim mentorima SAD,Francuskom i Velikom Britanijom.Afganistan. Amerikanci su naoružavali plemena u Afganistanu kako bi ubijali što više Rusa.Danas su zaglavljeni već više od deset godina gde ubijaju nevino civilno stanovništvo.Irak.Sadam Husein tiiranin,i "oslobadjanje" Iračana.Danas mesto nevidjene nesreće.Libija.Finansira se i organizuje razbojnička družina koja uništava sve pred sobom a Gadafija nabija na kolac.Libija je haotičan prostor u kome danas postoje samo interesi SAD,V.Britanije i Francuske. Život ne vredi "dve banke".Egipat:Svrgnut je Mubarak i na vlast su došla "Muslimanska braća".Silovanja,ubijanja,paljenja,uništavanje hrišćana. Srećom jedan general je video gde to vodi.Sirija.Opet SAD "oslobadjaju" narod od Asada.Od mirne države nastaje haos.Ubija ko koga stigne.Da ne pričamo o Turskoj u koju je,uz pomoć "amera" na vlast došla "elita" koju bi Ataturk držao u dobro zatvorenoj "boci".Zašto bi neko gasio požare koje američki piromani počine?

neca

pre 9 godina

Podrška nezavisnom Kurdistanu, uništenju Islamske države i obnovi Ataturkove sekularne Turske (koja će se obračunati sa svojim islamistima i u najboljem demokratskom maniru poštovati volju većinskih Kurda na jugoistoku zemlje za svojom državom)!
(Skandinavac, 09. oktobar 2014 13:15)
jel to ona Ataturkova Turska koja je je pobila desetine hiljada Kurda, milion Jermena i htela sve da poturci. Nadam se da si sarkastican, inace podrska Kurdima najbrojnijem narodu na svetu koji nema svoju drzavu

)))

pre 9 godina

@EU Citizen
Samo na osnovu tvog komentara moglo bi se zakljuciti da si i ti veoma "ekstreman" i iskljuciv prema mnogim zajdnicama i delovima drustva ( komunjare, socijalisti, neokomunjare itd.), pa bi u slucaju donosenja nekih zakona i normi koje ti zagovaras moglo da dodje do toga da neko i tebe pozeli da protera. Opasne su to stvari sa kojima se ne sme igrati.
Ovde nije kriva Nemacka, Turska je ta koja godinama, zajedno sa SAD, Francuskom,Britanijom, S. Arabijom, naoruzava teroriste u Siriji, dozvoljava prelaz terorista preko svoje teritorije a cak i sada dozvoljava im da svercuju naftu preko Turske.
Turska ima dosta snaznu armiju, jacu i vecu od one koju ima Nemacka, tako da nije u redu da Turska sedi skrstenih ruku pa posle trazi od celog NATO pakta da joj pomaze, kada teroristi pozele da osvoje i delove Turske.
Neka Turci sada sami gase vatru koju su dugo potpirivali.

Marija

pre 9 godina

A sta o islamskim teroristima kaze komunisticka banda iz KGB-a ?

Kada je tesko svi zovu Ameriku i hvala bogu Amerika ce spasiti sve zemlje od islamskih terorista i pravljenja islamske drzave kao i od sve ostale diktatorske bagre.

A bagra iz KGB se zalaze da NATO ne sme da bombarduje zemlje koj su u opasnosti od islamskog teroririzma bez dozvole vlada tih zemalja.

KGB bagra iz Kremlja ce spasiti svet od islamskih terorista jel tako isprani rusofilski mozgovi?
Svet je u opasnosti od islamskih terorista i boljsevicke KGB bagre.
Amerika ce morati da reaguje jer kad je tesko svi zovu Ameriku.

Mare

pre 9 godina

@(., 9. oktobar 2014 12:51)

Da inace Kurdi su Sunite ubijali eto tako jer im je doslo iz dosade. A to sto zive vec decenijama u stalnom strahu od muslimana, to nema veze, taj strah je iracionalan, jel? Pa necemo tako da se lazemo. Apsolutno podrzavam unistenje Islamske drzave, jer mi je muka od muslimana koji bi svima silom da nametnu svoju veru. Hriscani bi vam napravili haos kad bi poceli da se ponasaju kao vi muslimani. U Evropi vam dozvoljavaju sve bukvalno, ali sve. Dok vi hriscane ubijate na Bliskom Istoku, na svakom koraku. I jos imate obraza da trazite neku samilost i neka veca prava. More bre.

Skandinavac

pre 9 godina

Podrška nezavisnom Kurdistanu, uništenju Islamske države i obnovi Ataturkove sekularne Turske (koja će se obračunati sa svojim islamistima i u najboljem demokratskom maniru poštovati volju većinskih Kurda na jugoistoku zemlje za svojom državom)!

Dragoljub

pre 9 godina

Ne mora Turska vojska uopšte da ulazi u Siriju, gradić Kobani je uz samu granicu, tako da bi Turci lagano mogli da pruže Kurdima artiljerijsku podršku.
Odbijanje da pruže pomoć Kurdima će im se samo obiti o glavu. Pružanjem pomoći bi malo primirili Kurde i definitivno pokazali IS da "dalje neće moći". Ovako će pored IS na svojoj granici morati da brinu i o Kurdima kojima su još jednom pokazali da su za Tursku dobri samo kada su mrtvi.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Gre'ote sto rade tome narodu. 10 miliona Kurda zivi u Turskoj. Cudi me da su tako mirni do i do sad bili. Ali su siromasni vazda bili, niko ih ne stiti. Sirija ih je jedina stitila, i hriscane...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ova Islamska Država je produkt otvorene fundamentalističke turske politike, koju vodi poslednjih desetak godina. Podmuklo koristi situaciju ne bi li uz pomoć ovog zla, koje svoju navodnu državnost vezuje za Islam, satrli i rasterali Kurde sa tih prostora. Interesantno je da Turskoj vojsci nije smetalo da zalazi duboko u teritoriju Iraka i Sirije u svom lovu na pobunjene Kurde, a da sada izbegava da udje u otvoreni sukom sa pripadnicima svojih istomišljenika odnosno pripadnicima ID. Imam utisak da Turska više kooperira i koordinira svoje poteze sa ratnicima ID nego sa NATO-om. Mislim da će ta država, u skoroj budućnosti biti baza za obuku terorista koji će svoje operacije izvoditi prvenstveno po Evropi.

sasa jokic

pre 9 godina

Turcima je IS legao kao kec na deset, uzivaju gledajuci kako Kurdi nestaju. To ce im se medjutim vratiti kao bumerang, jer se IS nece tu zaustaviti.

DMiroslav

pre 9 godina

pa turskoj nije strano upadanje na tudju teritoriju. setite se kako su ulazili u Irak i ubijali kurde. sada joj ovo i odgovara sve dok se ovi ne osile i upadnu u tursku. ipak su oni muslimani

.

pre 9 godina

Setite se samo kako su ti isti Kurdi za vreme rata u Iraku zajedno sa Amerikom ubijali i mucili sunite sad im se sve vraca. Islamska drzava ce se siriiti svidjalo se to nekima ili ne.

EU Citizen

pre 9 godina

Ne, za ovo nije kriva Turska, Turska je takva kakva je, i tamo su ipak na vlasti silamisti, pa makar i umereni, a Kurdi imaju svoj separatistički pokret, pa je logično da Istanbul okleva i pažljivo odmerava šta će uraditi, već na prvom mestu Nemačka, odnosno nemačke komunjare i ljudskopravaši, uključujući i madam Merkelovu koja tragikomično pozira kao "desničar" dok u koaliciji sa neokomunsitičkom SPD ubedljivo najviše pljuje jedinu pravu liberalnu desnicu u Nemačkoj, AfD, i sprovodi ortodoksni socijalistički politički program, i to zato što su suludim zakonodavstvom onemogućili da radikalni islamisti isto onako lako kao što su ih dobili akda su komunajre harale još više nego danas, sada zbog terorističkih aktivnosti izgube boravke i državljanstva i budu ekspresno poslati tamo odakle su došli ili u bilo koju drugu trećesvetsku rupetinu koja hoće da ih primi za sto evra po komadu. Samo to je rešenje za problem islamizma u Evropi: onima koji ne prihvataju zapadne vrednosti, demokratiju, individualne slobode i kapitalizam i rade na tome da nasilno obore ovaj sistem nije mesto među nama i treba odvojiti žito, to jest lojajalne ljude muslimanske vere koji shvataju da žive u sekularnom društvu i da je religija isključivo njihova privatna stvar, od kukolja, i kukolj zanavek proterati ili otpremiti s ovog sveta.

sasa jokic

pre 9 godina

Turcima je IS legao kao kec na deset, uzivaju gledajuci kako Kurdi nestaju. To ce im se medjutim vratiti kao bumerang, jer se IS nece tu zaustaviti.

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Gre'ote sto rade tome narodu. 10 miliona Kurda zivi u Turskoj. Cudi me da su tako mirni do i do sad bili. Ali su siromasni vazda bili, niko ih ne stiti. Sirija ih je jedina stitila, i hriscane...

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ova Islamska Država je produkt otvorene fundamentalističke turske politike, koju vodi poslednjih desetak godina. Podmuklo koristi situaciju ne bi li uz pomoć ovog zla, koje svoju navodnu državnost vezuje za Islam, satrli i rasterali Kurde sa tih prostora. Interesantno je da Turskoj vojsci nije smetalo da zalazi duboko u teritoriju Iraka i Sirije u svom lovu na pobunjene Kurde, a da sada izbegava da udje u otvoreni sukom sa pripadnicima svojih istomišljenika odnosno pripadnicima ID. Imam utisak da Turska više kooperira i koordinira svoje poteze sa ratnicima ID nego sa NATO-om. Mislim da će ta država, u skoroj budućnosti biti baza za obuku terorista koji će svoje operacije izvoditi prvenstveno po Evropi.

DMiroslav

pre 9 godina

pa turskoj nije strano upadanje na tudju teritoriju. setite se kako su ulazili u Irak i ubijali kurde. sada joj ovo i odgovara sve dok se ovi ne osile i upadnu u tursku. ipak su oni muslimani

Mare

pre 9 godina

@(., 9. oktobar 2014 12:51)

Da inace Kurdi su Sunite ubijali eto tako jer im je doslo iz dosade. A to sto zive vec decenijama u stalnom strahu od muslimana, to nema veze, taj strah je iracionalan, jel? Pa necemo tako da se lazemo. Apsolutno podrzavam unistenje Islamske drzave, jer mi je muka od muslimana koji bi svima silom da nametnu svoju veru. Hriscani bi vam napravili haos kad bi poceli da se ponasaju kao vi muslimani. U Evropi vam dozvoljavaju sve bukvalno, ali sve. Dok vi hriscane ubijate na Bliskom Istoku, na svakom koraku. I jos imate obraza da trazite neku samilost i neka veca prava. More bre.

Mare

pre 9 godina

(Marija, 9. oktobar 2014 13:15)

Samo da te obavestim da je ovo 2014 godina i da se sada ta sluzba, nakog rasforimranja, zove FSB. Zatim da Sovjetski Savez vise ne postoji i da je poslednja zemlja koju je Rusija zvanicno bombarovala bla Gruzija 2008 godine. Zatim zelim da te obavestim da se americka tajna sluzba zove CIA i da nije rasformisana vise od 50 godina. Zatim da je poslednja zemlja koju je SAD bombardovala Sirija pre pola sata. Takdoje bih da te obavestim da je Rusija od Bliskog Istoka udaljena oko dve hiljade kilometara, dok je SAD od Bliskog Istoka udaljena osam-devet hiljada kilometara. Takodje zelim da te obavestim da je broj ruskih vojnih baza u inostranstvu oko 700, dok je broj vojnih baza SAD tacno 5000 u ovom trenutku. I za kraj zelim da te obavestim da su SAD bez odobrenja UN do sada bombardovale Jugoslaviju, Irak dva puta, Siriju, Koreju, Avganistan. Treba li da podsecam na stanje u tim zemljama nakon "pomoci" Amerike. Jugslavija se raspala, Irak je opet u ratu, Sirija u ratu, Koreja u zamrznutom sukobu, Avganistan u poluratnom stanju.

Eto cisto malo infomracija, da se obrazujes i naucis nesto novo.

Dragoljub

pre 9 godina

Ne mora Turska vojska uopšte da ulazi u Siriju, gradić Kobani je uz samu granicu, tako da bi Turci lagano mogli da pruže Kurdima artiljerijsku podršku.
Odbijanje da pruže pomoć Kurdima će im se samo obiti o glavu. Pružanjem pomoći bi malo primirili Kurde i definitivno pokazali IS da "dalje neće moći". Ovako će pored IS na svojoj granici morati da brinu i o Kurdima kojima su još jednom pokazali da su za Tursku dobri samo kada su mrtvi.

Skandinavac

pre 9 godina

Podrška nezavisnom Kurdistanu, uništenju Islamske države i obnovi Ataturkove sekularne Turske (koja će se obračunati sa svojim islamistima i u najboljem demokratskom maniru poštovati volju većinskih Kurda na jugoistoku zemlje za svojom državom)!

)))

pre 9 godina

@EU Citizen
Samo na osnovu tvog komentara moglo bi se zakljuciti da si i ti veoma "ekstreman" i iskljuciv prema mnogim zajdnicama i delovima drustva ( komunjare, socijalisti, neokomunjare itd.), pa bi u slucaju donosenja nekih zakona i normi koje ti zagovaras moglo da dodje do toga da neko i tebe pozeli da protera. Opasne su to stvari sa kojima se ne sme igrati.
Ovde nije kriva Nemacka, Turska je ta koja godinama, zajedno sa SAD, Francuskom,Britanijom, S. Arabijom, naoruzava teroriste u Siriji, dozvoljava prelaz terorista preko svoje teritorije a cak i sada dozvoljava im da svercuju naftu preko Turske.
Turska ima dosta snaznu armiju, jacu i vecu od one koju ima Nemacka, tako da nije u redu da Turska sedi skrstenih ruku pa posle trazi od celog NATO pakta da joj pomaze, kada teroristi pozele da osvoje i delove Turske.
Neka Turci sada sami gase vatru koju su dugo potpirivali.

neca

pre 9 godina

Podrška nezavisnom Kurdistanu, uništenju Islamske države i obnovi Ataturkove sekularne Turske (koja će se obračunati sa svojim islamistima i u najboljem demokratskom maniru poštovati volju većinskih Kurda na jugoistoku zemlje za svojom državom)!
(Skandinavac, 09. oktobar 2014 13:15)
jel to ona Ataturkova Turska koja je je pobila desetine hiljada Kurda, milion Jermena i htela sve da poturci. Nadam se da si sarkastican, inace podrska Kurdima najbrojnijem narodu na svetu koji nema svoju drzavu

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

A sta o islamskim teroristima kaze komunisticka banda iz KGB-a ?
Kada je tesko svi zovu Ameriku..
A bagra iz KGB se zalaze da NATO ne sme da bombarduje...
(Marija)
---
Pre nego što Vas udari "fras" i bilo koga nazovete "KGB bagra",da se malo podsetimo nekih stvari,koje ste očito "progutali".Idemo redom. Iran.Uz pomoć SAD i ostalih mnogonaprednih zemalja EU,svrgnut je Reza Pahlavi.Iran je tada bio najmodernija država u regionu.Švajcarska Srednjeg istoka.Došao je Imam Homeini,koji je "zaratio" sa svojim zapadnim mentorima SAD,Francuskom i Velikom Britanijom.Afganistan. Amerikanci su naoružavali plemena u Afganistanu kako bi ubijali što više Rusa.Danas su zaglavljeni već više od deset godina gde ubijaju nevino civilno stanovništvo.Irak.Sadam Husein tiiranin,i "oslobadjanje" Iračana.Danas mesto nevidjene nesreće.Libija.Finansira se i organizuje razbojnička družina koja uništava sve pred sobom a Gadafija nabija na kolac.Libija je haotičan prostor u kome danas postoje samo interesi SAD,V.Britanije i Francuske. Život ne vredi "dve banke".Egipat:Svrgnut je Mubarak i na vlast su došla "Muslimanska braća".Silovanja,ubijanja,paljenja,uništavanje hrišćana. Srećom jedan general je video gde to vodi.Sirija.Opet SAD "oslobadjaju" narod od Asada.Od mirne države nastaje haos.Ubija ko koga stigne.Da ne pričamo o Turskoj u koju je,uz pomoć "amera" na vlast došla "elita" koju bi Ataturk držao u dobro zatvorenoj "boci".Zašto bi neko gasio požare koje američki piromani počine?

EU Citizen

pre 9 godina

Ne, za ovo nije kriva Turska, Turska je takva kakva je, i tamo su ipak na vlasti silamisti, pa makar i umereni, a Kurdi imaju svoj separatistički pokret, pa je logično da Istanbul okleva i pažljivo odmerava šta će uraditi, već na prvom mestu Nemačka, odnosno nemačke komunjare i ljudskopravaši, uključujući i madam Merkelovu koja tragikomično pozira kao "desničar" dok u koaliciji sa neokomunsitičkom SPD ubedljivo najviše pljuje jedinu pravu liberalnu desnicu u Nemačkoj, AfD, i sprovodi ortodoksni socijalistički politički program, i to zato što su suludim zakonodavstvom onemogućili da radikalni islamisti isto onako lako kao što su ih dobili akda su komunajre harale još više nego danas, sada zbog terorističkih aktivnosti izgube boravke i državljanstva i budu ekspresno poslati tamo odakle su došli ili u bilo koju drugu trećesvetsku rupetinu koja hoće da ih primi za sto evra po komadu. Samo to je rešenje za problem islamizma u Evropi: onima koji ne prihvataju zapadne vrednosti, demokratiju, individualne slobode i kapitalizam i rade na tome da nasilno obore ovaj sistem nije mesto među nama i treba odvojiti žito, to jest lojajalne ljude muslimanske vere koji shvataju da žive u sekularnom društvu i da je religija isključivo njihova privatna stvar, od kukolja, i kukolj zanavek proterati ili otpremiti s ovog sveta.

CNN sanja ovakve veverice bez mozga

pre 9 godina

@Marija

A jel mrmot zavio cokoladu u foliju nakon sto su predobri humani Ameri spasli svet od zle "KGB bagre" i terorista (koje su sami stvorili)?

Marija

pre 9 godina

A sta o islamskim teroristima kaze komunisticka banda iz KGB-a ?

Kada je tesko svi zovu Ameriku i hvala bogu Amerika ce spasiti sve zemlje od islamskih terorista i pravljenja islamske drzave kao i od sve ostale diktatorske bagre.

A bagra iz KGB se zalaze da NATO ne sme da bombarduje zemlje koj su u opasnosti od islamskog teroririzma bez dozvole vlada tih zemalja.

KGB bagra iz Kremlja ce spasiti svet od islamskih terorista jel tako isprani rusofilski mozgovi?
Svet je u opasnosti od islamskih terorista i boljsevicke KGB bagre.
Amerika ce morati da reaguje jer kad je tesko svi zovu Ameriku.

Zgazi

pre 9 godina

Sloboda za Kurdistan! Ako je neki narod u istoriji zasluzio da ima drzavu onda su to Kurdi koje Turci nemilosrdno istrebljuju vec vekovima.

tomy

pre 9 godina

Turska nece da se mesa iz dva razloga.Prvi je sto me zeli da joj ginu vojnici a kasnije i civili od teroristickih napada koji bi usledili ako se umesaju a drugi razlog je sto licno imaju problem sa Kurdima i rado bi voleli da ih ovi Islamisti sve pobiju jer su oni godinama ih ubijali,Abdulaha Odzelana strpali u zatvor i opet nisu resili problem do kraja a sad ovo im donekle ide na ruku.

.

pre 9 godina

Setite se samo kako su ti isti Kurdi za vreme rata u Iraku zajedno sa Amerikom ubijali i mucili sunite sad im se sve vraca. Islamska drzava ce se siriiti svidjalo se to nekima ili ne.

trt

pre 9 godina

Dok oni upozoravaju Tursku isil doso do Svedske.Mada i Turska je odigrala ocigledno kljucnu ulogu u stvaranju islamske drzave, vec neko vreme imaju dodirnih tacaka a nema prelivanja islamske drzave u Tursku...

Dusan

pre 9 godina

Ljudi bi mogli da se malo informisu pre nego sto krenu sa pisanjem. Jedan kaze da se YU raspala nakon sto ju je NATO bombardovao, drugi peni da je Rezu Pahlavija srusila Amerika...hajde malo knjigu u sake...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Jos malo pa ce godina dana kako je pocelo rasturanje Ukrajine. Ni kriva, ni duzna, prilicno mirna, ekonomski kako tako, ali ni blizu sadasnjem haosu. I zasto? Zato sto je EU, SAD i NATO bilo malo dosadno?

E pa, dragi moji, evo vam sad ID, ovi muslimani, oni muslimani, suniti, siiti, Kurdi, ne znam vise ni da nabrojim. Ceprkali ste zemlju koja nije bila idealna ali je bila prihvatljiva i podnosljiva a sada ne znate sta cete i kako cete! Smetala vam "komunisticka KGB banda"? Izvolite pa sada uzivajte u ponasanju ultrareligioznih i nekomunistickih koljaca po Siriji, Iraku a i sire!

Znam da je ruzno, ali bas mi je milo! Istovremeno zelim da izrazim zaljenje zbog izginulih civila po Ukrajini, koji nisu nikoga dirali, kao i onih jadnika iz MH17. Neka pocivaju u miru.

Scheiss pkk

pre 9 godina

Radikalni islamisti, salafisti, cecenski muslimani... Koji je sledeci naziv???
Inace puna podrska turcima i njihovoj borbi vs. pkk

Marija

pre 9 godina

A sta o islamskim teroristima kaze komunisticka banda iz KGB-a ?

Kada je tesko svi zovu Ameriku i hvala bogu Amerika ce spasiti sve zemlje od islamskih terorista i pravljenja islamske drzave kao i od sve ostale diktatorske bagre.

A bagra iz KGB se zalaze da NATO ne sme da bombarduje zemlje koj su u opasnosti od islamskog teroririzma bez dozvole vlada tih zemalja.

KGB bagra iz Kremlja ce spasiti svet od islamskih terorista jel tako isprani rusofilski mozgovi?
Svet je u opasnosti od islamskih terorista i boljsevicke KGB bagre.
Amerika ce morati da reaguje jer kad je tesko svi zovu Ameriku.

.

pre 9 godina

Setite se samo kako su ti isti Kurdi za vreme rata u Iraku zajedno sa Amerikom ubijali i mucili sunite sad im se sve vraca. Islamska drzava ce se siriiti svidjalo se to nekima ili ne.

EU Citizen

pre 9 godina

Ne, za ovo nije kriva Turska, Turska je takva kakva je, i tamo su ipak na vlasti silamisti, pa makar i umereni, a Kurdi imaju svoj separatistički pokret, pa je logično da Istanbul okleva i pažljivo odmerava šta će uraditi, već na prvom mestu Nemačka, odnosno nemačke komunjare i ljudskopravaši, uključujući i madam Merkelovu koja tragikomično pozira kao "desničar" dok u koaliciji sa neokomunsitičkom SPD ubedljivo najviše pljuje jedinu pravu liberalnu desnicu u Nemačkoj, AfD, i sprovodi ortodoksni socijalistički politički program, i to zato što su suludim zakonodavstvom onemogućili da radikalni islamisti isto onako lako kao što su ih dobili akda su komunajre harale još više nego danas, sada zbog terorističkih aktivnosti izgube boravke i državljanstva i budu ekspresno poslati tamo odakle su došli ili u bilo koju drugu trećesvetsku rupetinu koja hoće da ih primi za sto evra po komadu. Samo to je rešenje za problem islamizma u Evropi: onima koji ne prihvataju zapadne vrednosti, demokratiju, individualne slobode i kapitalizam i rade na tome da nasilno obore ovaj sistem nije mesto među nama i treba odvojiti žito, to jest lojajalne ljude muslimanske vere koji shvataju da žive u sekularnom društvu i da je religija isključivo njihova privatna stvar, od kukolja, i kukolj zanavek proterati ili otpremiti s ovog sveta.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ova Islamska Država je produkt otvorene fundamentalističke turske politike, koju vodi poslednjih desetak godina. Podmuklo koristi situaciju ne bi li uz pomoć ovog zla, koje svoju navodnu državnost vezuje za Islam, satrli i rasterali Kurde sa tih prostora. Interesantno je da Turskoj vojsci nije smetalo da zalazi duboko u teritoriju Iraka i Sirije u svom lovu na pobunjene Kurde, a da sada izbegava da udje u otvoreni sukom sa pripadnicima svojih istomišljenika odnosno pripadnicima ID. Imam utisak da Turska više kooperira i koordinira svoje poteze sa ratnicima ID nego sa NATO-om. Mislim da će ta država, u skoroj budućnosti biti baza za obuku terorista koji će svoje operacije izvoditi prvenstveno po Evropi.

sasa jokic

pre 9 godina

Turcima je IS legao kao kec na deset, uzivaju gledajuci kako Kurdi nestaju. To ce im se medjutim vratiti kao bumerang, jer se IS nece tu zaustaviti.

Mare

pre 9 godina

(Marija, 9. oktobar 2014 13:15)

Samo da te obavestim da je ovo 2014 godina i da se sada ta sluzba, nakog rasforimranja, zove FSB. Zatim da Sovjetski Savez vise ne postoji i da je poslednja zemlja koju je Rusija zvanicno bombarovala bla Gruzija 2008 godine. Zatim zelim da te obavestim da se americka tajna sluzba zove CIA i da nije rasformisana vise od 50 godina. Zatim da je poslednja zemlja koju je SAD bombardovala Sirija pre pola sata. Takdoje bih da te obavestim da je Rusija od Bliskog Istoka udaljena oko dve hiljade kilometara, dok je SAD od Bliskog Istoka udaljena osam-devet hiljada kilometara. Takodje zelim da te obavestim da je broj ruskih vojnih baza u inostranstvu oko 700, dok je broj vojnih baza SAD tacno 5000 u ovom trenutku. I za kraj zelim da te obavestim da su SAD bez odobrenja UN do sada bombardovale Jugoslaviju, Irak dva puta, Siriju, Koreju, Avganistan. Treba li da podsecam na stanje u tim zemljama nakon "pomoci" Amerike. Jugslavija se raspala, Irak je opet u ratu, Sirija u ratu, Koreja u zamrznutom sukobu, Avganistan u poluratnom stanju.

Eto cisto malo infomracija, da se obrazujes i naucis nesto novo.

Mare

pre 9 godina

@(., 9. oktobar 2014 12:51)

Da inace Kurdi su Sunite ubijali eto tako jer im je doslo iz dosade. A to sto zive vec decenijama u stalnom strahu od muslimana, to nema veze, taj strah je iracionalan, jel? Pa necemo tako da se lazemo. Apsolutno podrzavam unistenje Islamske drzave, jer mi je muka od muslimana koji bi svima silom da nametnu svoju veru. Hriscani bi vam napravili haos kad bi poceli da se ponasaju kao vi muslimani. U Evropi vam dozvoljavaju sve bukvalno, ali sve. Dok vi hriscane ubijate na Bliskom Istoku, na svakom koraku. I jos imate obraza da trazite neku samilost i neka veca prava. More bre.

Skandinavac

pre 9 godina

Podrška nezavisnom Kurdistanu, uništenju Islamske države i obnovi Ataturkove sekularne Turske (koja će se obračunati sa svojim islamistima i u najboljem demokratskom maniru poštovati volju većinskih Kurda na jugoistoku zemlje za svojom državom)!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

A sta o islamskim teroristima kaze komunisticka banda iz KGB-a ?
Kada je tesko svi zovu Ameriku..
A bagra iz KGB se zalaze da NATO ne sme da bombarduje...
(Marija)
---
Pre nego što Vas udari "fras" i bilo koga nazovete "KGB bagra",da se malo podsetimo nekih stvari,koje ste očito "progutali".Idemo redom. Iran.Uz pomoć SAD i ostalih mnogonaprednih zemalja EU,svrgnut je Reza Pahlavi.Iran je tada bio najmodernija država u regionu.Švajcarska Srednjeg istoka.Došao je Imam Homeini,koji je "zaratio" sa svojim zapadnim mentorima SAD,Francuskom i Velikom Britanijom.Afganistan. Amerikanci su naoružavali plemena u Afganistanu kako bi ubijali što više Rusa.Danas su zaglavljeni već više od deset godina gde ubijaju nevino civilno stanovništvo.Irak.Sadam Husein tiiranin,i "oslobadjanje" Iračana.Danas mesto nevidjene nesreće.Libija.Finansira se i organizuje razbojnička družina koja uništava sve pred sobom a Gadafija nabija na kolac.Libija je haotičan prostor u kome danas postoje samo interesi SAD,V.Britanije i Francuske. Život ne vredi "dve banke".Egipat:Svrgnut je Mubarak i na vlast su došla "Muslimanska braća".Silovanja,ubijanja,paljenja,uništavanje hrišćana. Srećom jedan general je video gde to vodi.Sirija.Opet SAD "oslobadjaju" narod od Asada.Od mirne države nastaje haos.Ubija ko koga stigne.Da ne pričamo o Turskoj u koju je,uz pomoć "amera" na vlast došla "elita" koju bi Ataturk držao u dobro zatvorenoj "boci".Zašto bi neko gasio požare koje američki piromani počine?

neca

pre 9 godina

Podrška nezavisnom Kurdistanu, uništenju Islamske države i obnovi Ataturkove sekularne Turske (koja će se obračunati sa svojim islamistima i u najboljem demokratskom maniru poštovati volju većinskih Kurda na jugoistoku zemlje za svojom državom)!
(Skandinavac, 09. oktobar 2014 13:15)
jel to ona Ataturkova Turska koja je je pobila desetine hiljada Kurda, milion Jermena i htela sve da poturci. Nadam se da si sarkastican, inace podrska Kurdima najbrojnijem narodu na svetu koji nema svoju drzavu

Android Jelly Bean

pre 9 godina

Gre'ote sto rade tome narodu. 10 miliona Kurda zivi u Turskoj. Cudi me da su tako mirni do i do sad bili. Ali su siromasni vazda bili, niko ih ne stiti. Sirija ih je jedina stitila, i hriscane...

)))

pre 9 godina

@EU Citizen
Samo na osnovu tvog komentara moglo bi se zakljuciti da si i ti veoma "ekstreman" i iskljuciv prema mnogim zajdnicama i delovima drustva ( komunjare, socijalisti, neokomunjare itd.), pa bi u slucaju donosenja nekih zakona i normi koje ti zagovaras moglo da dodje do toga da neko i tebe pozeli da protera. Opasne su to stvari sa kojima se ne sme igrati.
Ovde nije kriva Nemacka, Turska je ta koja godinama, zajedno sa SAD, Francuskom,Britanijom, S. Arabijom, naoruzava teroriste u Siriji, dozvoljava prelaz terorista preko svoje teritorije a cak i sada dozvoljava im da svercuju naftu preko Turske.
Turska ima dosta snaznu armiju, jacu i vecu od one koju ima Nemacka, tako da nije u redu da Turska sedi skrstenih ruku pa posle trazi od celog NATO pakta da joj pomaze, kada teroristi pozele da osvoje i delove Turske.
Neka Turci sada sami gase vatru koju su dugo potpirivali.

CNN sanja ovakve veverice bez mozga

pre 9 godina

@Marija

A jel mrmot zavio cokoladu u foliju nakon sto su predobri humani Ameri spasli svet od zle "KGB bagre" i terorista (koje su sami stvorili)?

Zgazi

pre 9 godina

Sloboda za Kurdistan! Ako je neki narod u istoriji zasluzio da ima drzavu onda su to Kurdi koje Turci nemilosrdno istrebljuju vec vekovima.

DMiroslav

pre 9 godina

pa turskoj nije strano upadanje na tudju teritoriju. setite se kako su ulazili u Irak i ubijali kurde. sada joj ovo i odgovara sve dok se ovi ne osile i upadnu u tursku. ipak su oni muslimani

Dusan

pre 9 godina

Ljudi bi mogli da se malo informisu pre nego sto krenu sa pisanjem. Jedan kaze da se YU raspala nakon sto ju je NATO bombardovao, drugi peni da je Rezu Pahlavija srusila Amerika...hajde malo knjigu u sake...

Scheiss pkk

pre 9 godina

Radikalni islamisti, salafisti, cecenski muslimani... Koji je sledeci naziv???
Inace puna podrska turcima i njihovoj borbi vs. pkk

Dragoljub

pre 9 godina

Ne mora Turska vojska uopšte da ulazi u Siriju, gradić Kobani je uz samu granicu, tako da bi Turci lagano mogli da pruže Kurdima artiljerijsku podršku.
Odbijanje da pruže pomoć Kurdima će im se samo obiti o glavu. Pružanjem pomoći bi malo primirili Kurde i definitivno pokazali IS da "dalje neće moći". Ovako će pored IS na svojoj granici morati da brinu i o Kurdima kojima su još jednom pokazali da su za Tursku dobri samo kada su mrtvi.

tomy

pre 9 godina

Turska nece da se mesa iz dva razloga.Prvi je sto me zeli da joj ginu vojnici a kasnije i civili od teroristickih napada koji bi usledili ako se umesaju a drugi razlog je sto licno imaju problem sa Kurdima i rado bi voleli da ih ovi Islamisti sve pobiju jer su oni godinama ih ubijali,Abdulaha Odzelana strpali u zatvor i opet nisu resili problem do kraja a sad ovo im donekle ide na ruku.

trt

pre 9 godina

Dok oni upozoravaju Tursku isil doso do Svedske.Mada i Turska je odigrala ocigledno kljucnu ulogu u stvaranju islamske drzave, vec neko vreme imaju dodirnih tacaka a nema prelivanja islamske drzave u Tursku...

svi (ni)su isti

pre 9 godina

Jos malo pa ce godina dana kako je pocelo rasturanje Ukrajine. Ni kriva, ni duzna, prilicno mirna, ekonomski kako tako, ali ni blizu sadasnjem haosu. I zasto? Zato sto je EU, SAD i NATO bilo malo dosadno?

E pa, dragi moji, evo vam sad ID, ovi muslimani, oni muslimani, suniti, siiti, Kurdi, ne znam vise ni da nabrojim. Ceprkali ste zemlju koja nije bila idealna ali je bila prihvatljiva i podnosljiva a sada ne znate sta cete i kako cete! Smetala vam "komunisticka KGB banda"? Izvolite pa sada uzivajte u ponasanju ultrareligioznih i nekomunistickih koljaca po Siriji, Iraku a i sire!

Znam da je ruzno, ali bas mi je milo! Istovremeno zelim da izrazim zaljenje zbog izginulih civila po Ukrajini, koji nisu nikoga dirali, kao i onih jadnika iz MH17. Neka pocivaju u miru.