Sreda, 08.10.2014.

19:54

Kurc: Vučić je garant stabilnosti

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc smatra srpskog premijera Aleksandra garantom stabilnosti, prenosi bečki dnevnik „Kurir“.

Izvor: Tanjug

Kurc: Vuèiæ je garant stabilnosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

CAR LAZAR

pre 9 godina

Premijer Vucic ima za cilj da reforme sprovede u najkracem roku. Same reforme zahtevaju mnogo truda i odricanja tako da nam sledi malo tezi period. Ali sa ovakvim angazovanjem Premijera Vucica, brzo cemo izaci iz postojece krize.

Gringo

pre 9 godina

Nije slučajnost što je sa Vučićevim ulaskom u vladu Srbija napravila zaokret u politici, i za kratko vreme, od hroničnog problema Evrope, postala sinonim za stabilnost regiona.

Borat

pre 9 godina

Reči hvale po nas dolaze sa svih strana ali te reči i obavezuju. Moramo da nastavimo istim tempom, i zbog EK, a pogotovo zbog nas samih.

Opaska

pre 9 godina

Bilo bi bolje da Evropa malo tehnicki pripomogne svim liderima regiona, da se organizuje njihovo okupljanje na nekom balkanskom samitu ( lokalnog tipa kao ), a u korist ekonosmkog napretka i razvitka sve zemlje Balkana.

Foka

pre 9 godina

Naravno da predstavlja stabilnost kad covek hoce da sredi zemlju i da ljudi normalno zive...neki su imali 12 godina fore pa nisu nista uspeli da urade.

AKO - JEDNOM - VIDIS - MARIJU

pre 9 godina

Kao i mnogi drzavnici zemalja istoka i zapada, tako i Austrijski sef diplomatije Sebestijan Kurc prepoznaje i podrzava napore vlade Srbije, na celu sa Aleksandrom Vucic, da se sprovode zapocete reforme, da se vodi borba protiv kriminala i korupcije, da se postuju Ustavom zagarantovana prava svakog gradjanina Srbije, da se vodi miroljubiva politika, da se postuje suverenitet i integritet svake drzave. Naravno da su gradjani potpuno svesni da bez reformi nam nema napretka, bez obzira koliko mi mislili da se moze bez njih. Reforme su u ovom trenutku pored ulaska u EU trenutno najbitnije za nasu zemlju i moraju se sprovesti u potpunosti i to sto pre. Aleksandar Vucic cini ono sto je obecao tokom predizborne kampanje. Izvestaj o napretku ka ulasku u EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija. Siguran sam da ce u narednih pet godina Srbija sa novom Evropskom komisijom biti moguce zavrsiti sve korake za prijem u EU.

UtopicUnicorn

pre 9 godina

Naravno, odgovara im posto pokusava da od Srbije napravi drzavu kao i ostale clanice EU.
Predhodni su imali deset godina i nisu daleko odmakli - ovi sada su za dve godine uradili vise nego predhodni za 5-7godina....
Lagano, i mi cemo postati normalna drzava

alexxandra

pre 9 godina

Vučić i jeste garant stabilnosti.
Pokrenuo je velike promene u Srbiji,pokrenuo reforme ,napravio veoma važan napredak ka evrointegracijama i unapređuje bilateralne odnose sa mnogim zemljama.
Zemlje sveta prepoznaju reformatora i ukazuju mu dužno poštovanje!

angelina

pre 9 godina

Politika koju vodi premijer,njegovo zalaganje da zemlju unapredi a da ista ostane spona izmedju istoka i zapada,morala je da bude podrzana.Jer je doslo vreme da se neko zalozi za Srbiju, da resava probleme a ne da ih gura pod tepih,kako je radjeno do sada.

Inspiracija

pre 9 godina

Vucic vise ne dozvoljava dalja zaduzivanja drzave,resava problem budzetskog deficita,intenzivno razgovara sa stranim investitorima,tezi regionalnoj saradnji i normalizaciji odnosa sa Kosovom,podrzava borbu protiv korupcije i kriminala.U prevodu garant je stabilnosti.

alexandroo

pre 9 godina

Austrijski šef diplomatije Kurc danas je boravio u Šapcu i posetio domaćinstva u selu Mrđenovac da bi se upoznao sa projektima obnove kuća posle majskih poplava i radom austrijskih humanitarnih organizacija.
Kurc je zadovoljan kako je utrošena pomoć Austrije u šabačko

cicika

pre 9 godina

Vucic je covek koji pokusava da sprovodi reforme i da uvede red u drzavi, obracuna se sa kriminalom i korupcijom. Srbija posle dugo godina ima ozbiljnu i stabilnu vlast.

Video nadzor

pre 9 godina

Hteli neki da priznaju ili ne,ali otkako je Vucic premijer Srbije dobijamo samo pozitivne komentare i pohvale.Mnogo toga je ovaj covek uradio za 5 meseci,a mogu tek da zamislim sta ce uraditi za 5 godina.Na dobrom smo putu.

Đura

pre 9 godina

Brate, samo da posle ovog o stabilnosti ne dobijemo po labrnji. Imali smo već jednog što je bio faktor stabilnosti pa su nam pokazali da smo nebitan faktor.

guja

pre 9 godina

Vučić zaslužuje visoke položaje, jer je mudar, sposoban, pametan, pošten i hrabar. (Cobi, 08. oktobar 2014 23:27)......
.........AV Drugovenčani, intergalaktički supermedij svih sila i energija, nosilac pojasa od crnih rupa u veštini sprovođenja svih reformi, od ekonomskih do pravno-političkih, u svim vremenskim uslovima, od Feketića do Obrenovca i tusuću puta tako i nazad.
E, tako se hvali. Kako da vas reformiše vrhovnik, kad prepisujete telegrame podrške gradskog odbora SPS-a iz Vlasotinca S.Miloševiću iz 1996/97. Ako ovako nastavite, gosn. Kurc nikada neće otvoriti poglavlje 16743, bar do 2056. godine. Morate u svoja izlaganja uneti više lepršavosti, mašte, virtuoznosti. Ako treba, radite na jednom komentaru i 12 sati, imajte podočnjake, pa onda još 12 sati. Morate težiti savršenstvu, svakog dana, u svakom pogledu. Samo hrabro napred. Srbija mnogo očekuje. Brine. Strepi.
E, počinje utakmica. Nisam ja za reforme. Odustajem. Slab sam. Nisam dostojan. Predajem se.

MSĐ55

pre 9 godina

Kao i mnogi državnici zemalja istoka i zapada, tako i Austrijski šef diplomatije prepoznaje i podržava napore Srbije, na čelu sa Vučićem, da se sprovode započete reforme, da se vodi borba protiv kriminala i korupcije, da se poštuju Ustavom zagarantovana prava svakog stanovnika Srbije, da se vodi miroljubiva politika, da se poštuje suverenitet i integritet svake države, da Srbija ima svoje stavove i principe po svim važnim pitanjima od interesa za njene građane i da ih jasno i glasno saopštava i od njih ne odstupa, da niko sa Srbijom ne može razgovarati jezikom ucene ili ultimatuma, da Vučić obećava samo ono što i ispunjava. Shvativši koliko je vlada ozbiljna i odgovorna Sebastijan Kurs smatra da je EU potreban i poželjan takav član.

Miljana

pre 9 godina

Srbija je značajan faktor u ovom delu Evrope i njena stabilnost je izuzetno važna. Predhodna vlast ništa nije preduzela u suzbijanju terorizma i ekstremizma klela se u demokratiju, a pri tom je tolerisala ekstremizam. Ova vlast je rešila da se tome stane u kraj, jer nam samo još fale povratici iz Sirije i Ukrajine. Svet to vidi, odnosno vidi odlučnost naše vlasti da želi da iskoreni sve što nije dobro u našem društvu i zbog toga stižu podrške sa svih strana.

madonna

pre 9 godina

Vučić je ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije. On čini ono što je obećao tokom predizborne kampanje. Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija !

Ancica

pre 9 godina

Šta će sad demokrate i ostale neverne Tome? Kada je SNS došao na vlast mislili su da će Vučić i Nikolić sesti u tenkove, pa u pohod na zemlje bivše Jugoslavije, kad ono odnosi nikada bolji i sa zemljama u regionu, kao i u svetu, a vlast takodje uživa veliko poštovanje Vučić posebno.

Meda

pre 9 godina

Austrijanci imaju i najjace veze sa Srbijom od svih ostalih zemalja EU....ovo je znacajan doprinos koji nam Austrijanci daju i podrzavaju u nasim naporima ka EU.

Zaklina

pre 9 godina

Ovo je sjajna vest. Konačno smo dočekali da nam državnici, ministri iz drugih zemalja, a posebno velikih sila i razvijeenih kažu da imamo vlast i premijera koji uliva stabilnost.

mila

pre 9 godina

Verujem izjavama evropskih zvaničnika a ne sumnjivim izjavama demokrata. Vučić je ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije a Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija.

inici

pre 9 godina

EU je uvidela da Srbija vodi uravnoteženu politiku prema svim relevantnim činiocima,kako u Evropi tako i u svetu.To je moralo naići na razumevanje.

Svrcko

pre 9 godina

Srbija je dugo bila na crnoj listi nestabilnih zemalja, konačno smo dočekali da se stvari odvijaju u pozitivnom smeru. Sve pohvale za našu vlast, a posebno premijera Vučića koji iz dana u dan vraća zemlji ugled i dostojanstvo.

krupanjac

pre 9 godina

Austrija nam je zaista prijateljski naklonjena,dosta su nam pomogli u polavama a i zele da sto pre budemo u uniji, a i ovaj Vucic je ulozio mnogo napora kako bi ovaj izvestaj bio pozitivan a nasa zemlja cenjena, hvaljena u zapocetim reformama

Trkulja

pre 9 godina

Odlučnost premijera Aleksandra Vučića da sprovede reforme i obračuna se sa kriminalom i korupcijom je potez koji smo mi i naši partneri na Istoku i Zapadu dugo čekali.Srbija po prvi put posle dugi niz godina ima ozbiljnu i stabilnu vlast.

@pegica@

pre 9 godina

Ukazano mesto i postovanje koje zasluzujemo..da Srbija je faktor stabilnosti i bice jer sprovodi dugo ocekivane reforme,radi na svom povracaju ugleda i postenja i zasto onda ne bi bila faktor stabilnosti..

mary

pre 9 godina

Po svemu sto je do sada pokazao premijer Vucic, ne cudi sto je austrijski sef diplomatije uveren da ce Srbija za nekoliko godina uspeti da zavrsi pregovore o clanstvu u EU.

Dana

pre 9 godina

Vucic je ulozio puno napora da postigao ovako nesto. Svesni smo da je on garant stabilnosti u regionu, uzgred, kada vam to kaze gospodin Sebastijan onda to ima jos veci znacaj.

DanijelS

pre 9 godina

Svojim radom, zalaganjem i predlozima da region, a ne samo Srbiju, učini boljim, austrijski šef diplomatije je u Vučiću prepoznao lidera.

ruža

pre 9 godina

vučića krasi autoritet kao premijera u odnosu na dacica a pogotovo u odnosu na mirka cvetkovića i to je prepoznato i zato ima bolje rezultate nego gore pomenuta dvojica bivših

Viki

pre 9 godina

Vlada na čelu sa pemijerom sprovodi neophodne reforme koje su veoma značajne na putu ka EU.Austrija je jedna od zemalja EU koja nam daje veliku podršku u tome.Veliku pomoć je Austrija pružila Srbiji zbog katastrofe koja nas je zadesila.

xyz

pre 9 godina

Sigurno je da je Vucic garant stabilnosti. Vucic je impozantna figura koja cvrsto stoji iza svojih odluka, sto se i pokazalo pozitivno za gradjane Srbije.

natali

pre 9 godina

Premijer je uvek,glasno i jasno,objašnjavao našu politiku.Dođe dan da su sve zainteresovane strane shvatile to što radi Aleksandar Vučić.

SrdjanVB

pre 9 godina

Austrijski šef diplomatije je uvideo da Vučić vodi odgovornu politiku, da ono što je najavljivao u kampanji, sada i realizuje, prepoznao je njegovu odlučnost i zalaganje da se unaprede odnosi među zemljama regiona, a time i uslovi za njihov razvoj.

optimista

pre 9 godina

Vucic nije Milosevic i svaki covek je jedinstven na svoj nacin. Vreme ce pokazati osnovanost ovih poredjenja. Premijer nije dosao na vlas na nacin na koji je dosao Milosevic ili DOS i zapad je do sada uvideo svoju gresku raspadom SFRJ samo nece da prizna. Ali to je druga prica i nije predmet sadasnjosti vec proslosti. Ne ponositi se ali i ne zaboraviti. A priznanje je ovih dana stiglo na pravu adresu.

AntiDos

pre 9 godina

Сви виде, осим злобника, да је Србија кренула правим путем. Са стране се најбоље види.

marane

pre 9 godina

Doslednost i upornost premijera naišle je ne razumevanje i odobravanje u EU.Ako se tome dodaju i naše dobre veze sa Euskom federacijom,ugled će nam još više porasti.

adam

pre 9 godina

Amerikanci su doslovce isto- terminološki okarakterisali Slobodana Miloševića 1993 u vreme plana Z4! U to vreme u Beogradu je bio studentski protest. Analogija je jako čudna.Svi znamo kako je završio. Ova odrednica je najajasnija poruka gde kao društvo klizimo i potpuno je jasno da je Aleksandar Vučić prepoznat kao sledeći Slobodan Milošević...kad mu dođe vreme da to postane.

Dijana

pre 9 godina

Velika vecina ljudi koja nije iz Srbije veruje u premijera Vucica,zato bi trebali i ljudi iz Srbije da pocnu,jer od kada su dosli na vlast napredujemo u svakom pogledu!A bice jos i bolje!

Pera Trta

pre 9 godina

Ono sto je obecao evropskim birokratama ispunjava 120%. Kosovo, zakon o radu, gej paradu, nova zaduzivanja drzave, smanjenje penzija itd. A ono sto je obecao narodu, i sami vidimo. Novih radnih mesta ima toliko da cemo uskoro da uvozimo radnike iz EU, infrastruktura se gradi brze nego sto Mihajlovicka moze da obleti helikopterom, pravosudje resilo 3 miliona zaostalih predmeta, dinar nikad jaci, cene nikad nize, od investitora ne moze soba u hotelu da se nadje... blagostanje nevidjeno.

Gavra

pre 9 godina

Hahaha Garant stabilnosti u državi i kojoj štrajkuju advokati, studenti, policajci... Ma mrzime me više da pišem. Ajmo na izbore. Raspisuj ih Tomo da vas skinemo sa dnevnog reda.

Koci

pre 9 godina

Premijer je cenjen u svetu!Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku,zbog toga mnogima i smeta pogotovo sto zeli sa kriminalom da se obracuna.

krupanjac

pre 9 godina

Austrija nam je zaista prijateljski naklonjena,dosta su nam pomogli u polavama a i zele da sto pre budemo u uniji, a i ovaj Vucic je ulozio mnogo napora kako bi ovaj izvestaj bio pozitivan a nasa zemlja cenjena, hvaljena u zapocetim reformama

Inspiracija

pre 9 godina

Vucic vise ne dozvoljava dalja zaduzivanja drzave,resava problem budzetskog deficita,intenzivno razgovara sa stranim investitorima,tezi regionalnoj saradnji i normalizaciji odnosa sa Kosovom,podrzava borbu protiv korupcije i kriminala.U prevodu garant je stabilnosti.

Zaklina

pre 9 godina

Ovo je sjajna vest. Konačno smo dočekali da nam državnici, ministri iz drugih zemalja, a posebno velikih sila i razvijeenih kažu da imamo vlast i premijera koji uliva stabilnost.

Svrcko

pre 9 godina

Srbija je dugo bila na crnoj listi nestabilnih zemalja, konačno smo dočekali da se stvari odvijaju u pozitivnom smeru. Sve pohvale za našu vlast, a posebno premijera Vučića koji iz dana u dan vraća zemlji ugled i dostojanstvo.

optimista

pre 9 godina

Vucic nije Milosevic i svaki covek je jedinstven na svoj nacin. Vreme ce pokazati osnovanost ovih poredjenja. Premijer nije dosao na vlas na nacin na koji je dosao Milosevic ili DOS i zapad je do sada uvideo svoju gresku raspadom SFRJ samo nece da prizna. Ali to je druga prica i nije predmet sadasnjosti vec proslosti. Ne ponositi se ali i ne zaboraviti. A priznanje je ovih dana stiglo na pravu adresu.

natali

pre 9 godina

Premijer je uvek,glasno i jasno,objašnjavao našu politiku.Dođe dan da su sve zainteresovane strane shvatile to što radi Aleksandar Vučić.

@pegica@

pre 9 godina

Ukazano mesto i postovanje koje zasluzujemo..da Srbija je faktor stabilnosti i bice jer sprovodi dugo ocekivane reforme,radi na svom povracaju ugleda i postenja i zasto onda ne bi bila faktor stabilnosti..

mila

pre 9 godina

Verujem izjavama evropskih zvaničnika a ne sumnjivim izjavama demokrata. Vučić je ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije a Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija.

Koci

pre 9 godina

Premijer je cenjen u svetu!Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku,zbog toga mnogima i smeta pogotovo sto zeli sa kriminalom da se obracuna.

cicika

pre 9 godina

Vucic je covek koji pokusava da sprovodi reforme i da uvede red u drzavi, obracuna se sa kriminalom i korupcijom. Srbija posle dugo godina ima ozbiljnu i stabilnu vlast.

Dijana

pre 9 godina

Velika vecina ljudi koja nije iz Srbije veruje u premijera Vucica,zato bi trebali i ljudi iz Srbije da pocnu,jer od kada su dosli na vlast napredujemo u svakom pogledu!A bice jos i bolje!

Trkulja

pre 9 godina

Odlučnost premijera Aleksandra Vučića da sprovede reforme i obračuna se sa kriminalom i korupcijom je potez koji smo mi i naši partneri na Istoku i Zapadu dugo čekali.Srbija po prvi put posle dugi niz godina ima ozbiljnu i stabilnu vlast.

AntiDos

pre 9 godina

Сви виде, осим злобника, да је Србија кренула правим путем. Са стране се најбоље види.

marane

pre 9 godina

Doslednost i upornost premijera naišle je ne razumevanje i odobravanje u EU.Ako se tome dodaju i naše dobre veze sa Euskom federacijom,ugled će nam još više porasti.

mary

pre 9 godina

Po svemu sto je do sada pokazao premijer Vucic, ne cudi sto je austrijski sef diplomatije uveren da ce Srbija za nekoliko godina uspeti da zavrsi pregovore o clanstvu u EU.

inici

pre 9 godina

EU je uvidela da Srbija vodi uravnoteženu politiku prema svim relevantnim činiocima,kako u Evropi tako i u svetu.To je moralo naići na razumevanje.

ruža

pre 9 godina

vučića krasi autoritet kao premijera u odnosu na dacica a pogotovo u odnosu na mirka cvetkovića i to je prepoznato i zato ima bolje rezultate nego gore pomenuta dvojica bivših

angelina

pre 9 godina

Politika koju vodi premijer,njegovo zalaganje da zemlju unapredi a da ista ostane spona izmedju istoka i zapada,morala je da bude podrzana.Jer je doslo vreme da se neko zalozi za Srbiju, da resava probleme a ne da ih gura pod tepih,kako je radjeno do sada.

Video nadzor

pre 9 godina

Hteli neki da priznaju ili ne,ali otkako je Vucic premijer Srbije dobijamo samo pozitivne komentare i pohvale.Mnogo toga je ovaj covek uradio za 5 meseci,a mogu tek da zamislim sta ce uraditi za 5 godina.Na dobrom smo putu.

DanijelS

pre 9 godina

Svojim radom, zalaganjem i predlozima da region, a ne samo Srbiju, učini boljim, austrijski šef diplomatije je u Vučiću prepoznao lidera.

xyz

pre 9 godina

Sigurno je da je Vucic garant stabilnosti. Vucic je impozantna figura koja cvrsto stoji iza svojih odluka, sto se i pokazalo pozitivno za gradjane Srbije.

Viki

pre 9 godina

Vlada na čelu sa pemijerom sprovodi neophodne reforme koje su veoma značajne na putu ka EU.Austrija je jedna od zemalja EU koja nam daje veliku podršku u tome.Veliku pomoć je Austrija pružila Srbiji zbog katastrofe koja nas je zadesila.

Dana

pre 9 godina

Vucic je ulozio puno napora da postigao ovako nesto. Svesni smo da je on garant stabilnosti u regionu, uzgred, kada vam to kaze gospodin Sebastijan onda to ima jos veci znacaj.

SrdjanVB

pre 9 godina

Austrijski šef diplomatije je uvideo da Vučić vodi odgovornu politiku, da ono što je najavljivao u kampanji, sada i realizuje, prepoznao je njegovu odlučnost i zalaganje da se unaprede odnosi među zemljama regiona, a time i uslovi za njihov razvoj.

Miljana

pre 9 godina

Srbija je značajan faktor u ovom delu Evrope i njena stabilnost je izuzetno važna. Predhodna vlast ništa nije preduzela u suzbijanju terorizma i ekstremizma klela se u demokratiju, a pri tom je tolerisala ekstremizam. Ova vlast je rešila da se tome stane u kraj, jer nam samo još fale povratici iz Sirije i Ukrajine. Svet to vidi, odnosno vidi odlučnost naše vlasti da želi da iskoreni sve što nije dobro u našem društvu i zbog toga stižu podrške sa svih strana.

Ancica

pre 9 godina

Šta će sad demokrate i ostale neverne Tome? Kada je SNS došao na vlast mislili su da će Vučić i Nikolić sesti u tenkove, pa u pohod na zemlje bivše Jugoslavije, kad ono odnosi nikada bolji i sa zemljama u regionu, kao i u svetu, a vlast takodje uživa veliko poštovanje Vučić posebno.

MSĐ55

pre 9 godina

Kao i mnogi državnici zemalja istoka i zapada, tako i Austrijski šef diplomatije prepoznaje i podržava napore Srbije, na čelu sa Vučićem, da se sprovode započete reforme, da se vodi borba protiv kriminala i korupcije, da se poštuju Ustavom zagarantovana prava svakog stanovnika Srbije, da se vodi miroljubiva politika, da se poštuje suverenitet i integritet svake države, da Srbija ima svoje stavove i principe po svim važnim pitanjima od interesa za njene građane i da ih jasno i glasno saopštava i od njih ne odstupa, da niko sa Srbijom ne može razgovarati jezikom ucene ili ultimatuma, da Vučić obećava samo ono što i ispunjava. Shvativši koliko je vlada ozbiljna i odgovorna Sebastijan Kurs smatra da je EU potreban i poželjan takav član.

Meda

pre 9 godina

Austrijanci imaju i najjace veze sa Srbijom od svih ostalih zemalja EU....ovo je znacajan doprinos koji nam Austrijanci daju i podrzavaju u nasim naporima ka EU.

madonna

pre 9 godina

Vučić je ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije. On čini ono što je obećao tokom predizborne kampanje. Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija !

alexandroo

pre 9 godina

Austrijski šef diplomatije Kurc danas je boravio u Šapcu i posetio domaćinstva u selu Mrđenovac da bi se upoznao sa projektima obnove kuća posle majskih poplava i radom austrijskih humanitarnih organizacija.
Kurc je zadovoljan kako je utrošena pomoć Austrije u šabačko

Gavra

pre 9 godina

Hahaha Garant stabilnosti u državi i kojoj štrajkuju advokati, studenti, policajci... Ma mrzime me više da pišem. Ajmo na izbore. Raspisuj ih Tomo da vas skinemo sa dnevnog reda.

Pera Trta

pre 9 godina

Ono sto je obecao evropskim birokratama ispunjava 120%. Kosovo, zakon o radu, gej paradu, nova zaduzivanja drzave, smanjenje penzija itd. A ono sto je obecao narodu, i sami vidimo. Novih radnih mesta ima toliko da cemo uskoro da uvozimo radnike iz EU, infrastruktura se gradi brze nego sto Mihajlovicka moze da obleti helikopterom, pravosudje resilo 3 miliona zaostalih predmeta, dinar nikad jaci, cene nikad nize, od investitora ne moze soba u hotelu da se nadje... blagostanje nevidjeno.

adam

pre 9 godina

Amerikanci su doslovce isto- terminološki okarakterisali Slobodana Miloševića 1993 u vreme plana Z4! U to vreme u Beogradu je bio studentski protest. Analogija je jako čudna.Svi znamo kako je završio. Ova odrednica je najajasnija poruka gde kao društvo klizimo i potpuno je jasno da je Aleksandar Vučić prepoznat kao sledeći Slobodan Milošević...kad mu dođe vreme da to postane.

guja

pre 9 godina

Vučić zaslužuje visoke položaje, jer je mudar, sposoban, pametan, pošten i hrabar. (Cobi, 08. oktobar 2014 23:27)......
.........AV Drugovenčani, intergalaktički supermedij svih sila i energija, nosilac pojasa od crnih rupa u veštini sprovođenja svih reformi, od ekonomskih do pravno-političkih, u svim vremenskim uslovima, od Feketića do Obrenovca i tusuću puta tako i nazad.
E, tako se hvali. Kako da vas reformiše vrhovnik, kad prepisujete telegrame podrške gradskog odbora SPS-a iz Vlasotinca S.Miloševiću iz 1996/97. Ako ovako nastavite, gosn. Kurc nikada neće otvoriti poglavlje 16743, bar do 2056. godine. Morate u svoja izlaganja uneti više lepršavosti, mašte, virtuoznosti. Ako treba, radite na jednom komentaru i 12 sati, imajte podočnjake, pa onda još 12 sati. Morate težiti savršenstvu, svakog dana, u svakom pogledu. Samo hrabro napred. Srbija mnogo očekuje. Brine. Strepi.
E, počinje utakmica. Nisam ja za reforme. Odustajem. Slab sam. Nisam dostojan. Predajem se.

Đura

pre 9 godina

Brate, samo da posle ovog o stabilnosti ne dobijemo po labrnji. Imali smo već jednog što je bio faktor stabilnosti pa su nam pokazali da smo nebitan faktor.

alexxandra

pre 9 godina

Vučić i jeste garant stabilnosti.
Pokrenuo je velike promene u Srbiji,pokrenuo reforme ,napravio veoma važan napredak ka evrointegracijama i unapređuje bilateralne odnose sa mnogim zemljama.
Zemlje sveta prepoznaju reformatora i ukazuju mu dužno poštovanje!

AKO - JEDNOM - VIDIS - MARIJU

pre 9 godina

Kao i mnogi drzavnici zemalja istoka i zapada, tako i Austrijski sef diplomatije Sebestijan Kurc prepoznaje i podrzava napore vlade Srbije, na celu sa Aleksandrom Vucic, da se sprovode zapocete reforme, da se vodi borba protiv kriminala i korupcije, da se postuju Ustavom zagarantovana prava svakog gradjanina Srbije, da se vodi miroljubiva politika, da se postuje suverenitet i integritet svake drzave. Naravno da su gradjani potpuno svesni da bez reformi nam nema napretka, bez obzira koliko mi mislili da se moze bez njih. Reforme su u ovom trenutku pored ulaska u EU trenutno najbitnije za nasu zemlju i moraju se sprovesti u potpunosti i to sto pre. Aleksandar Vucic cini ono sto je obecao tokom predizborne kampanje. Izvestaj o napretku ka ulasku u EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija. Siguran sam da ce u narednih pet godina Srbija sa novom Evropskom komisijom biti moguce zavrsiti sve korake za prijem u EU.

Opaska

pre 9 godina

Bilo bi bolje da Evropa malo tehnicki pripomogne svim liderima regiona, da se organizuje njihovo okupljanje na nekom balkanskom samitu ( lokalnog tipa kao ), a u korist ekonosmkog napretka i razvitka sve zemlje Balkana.

UtopicUnicorn

pre 9 godina

Naravno, odgovara im posto pokusava da od Srbije napravi drzavu kao i ostale clanice EU.
Predhodni su imali deset godina i nisu daleko odmakli - ovi sada su za dve godine uradili vise nego predhodni za 5-7godina....
Lagano, i mi cemo postati normalna drzava

Foka

pre 9 godina

Naravno da predstavlja stabilnost kad covek hoce da sredi zemlju i da ljudi normalno zive...neki su imali 12 godina fore pa nisu nista uspeli da urade.

Borat

pre 9 godina

Reči hvale po nas dolaze sa svih strana ali te reči i obavezuju. Moramo da nastavimo istim tempom, i zbog EK, a pogotovo zbog nas samih.

Gringo

pre 9 godina

Nije slučajnost što je sa Vučićevim ulaskom u vladu Srbija napravila zaokret u politici, i za kratko vreme, od hroničnog problema Evrope, postala sinonim za stabilnost regiona.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Premijer Vucic ima za cilj da reforme sprovede u najkracem roku. Same reforme zahtevaju mnogo truda i odricanja tako da nam sledi malo tezi period. Ali sa ovakvim angazovanjem Premijera Vucica, brzo cemo izaci iz postojece krize.

Gavra

pre 9 godina

Hahaha Garant stabilnosti u državi i kojoj štrajkuju advokati, studenti, policajci... Ma mrzime me više da pišem. Ajmo na izbore. Raspisuj ih Tomo da vas skinemo sa dnevnog reda.

Pera Trta

pre 9 godina

Ono sto je obecao evropskim birokratama ispunjava 120%. Kosovo, zakon o radu, gej paradu, nova zaduzivanja drzave, smanjenje penzija itd. A ono sto je obecao narodu, i sami vidimo. Novih radnih mesta ima toliko da cemo uskoro da uvozimo radnike iz EU, infrastruktura se gradi brze nego sto Mihajlovicka moze da obleti helikopterom, pravosudje resilo 3 miliona zaostalih predmeta, dinar nikad jaci, cene nikad nize, od investitora ne moze soba u hotelu da se nadje... blagostanje nevidjeno.

adam

pre 9 godina

Amerikanci su doslovce isto- terminološki okarakterisali Slobodana Miloševića 1993 u vreme plana Z4! U to vreme u Beogradu je bio studentski protest. Analogija je jako čudna.Svi znamo kako je završio. Ova odrednica je najajasnija poruka gde kao društvo klizimo i potpuno je jasno da je Aleksandar Vučić prepoznat kao sledeći Slobodan Milošević...kad mu dođe vreme da to postane.

guja

pre 9 godina

Vučić zaslužuje visoke položaje, jer je mudar, sposoban, pametan, pošten i hrabar. (Cobi, 08. oktobar 2014 23:27)......
.........AV Drugovenčani, intergalaktički supermedij svih sila i energija, nosilac pojasa od crnih rupa u veštini sprovođenja svih reformi, od ekonomskih do pravno-političkih, u svim vremenskim uslovima, od Feketića do Obrenovca i tusuću puta tako i nazad.
E, tako se hvali. Kako da vas reformiše vrhovnik, kad prepisujete telegrame podrške gradskog odbora SPS-a iz Vlasotinca S.Miloševiću iz 1996/97. Ako ovako nastavite, gosn. Kurc nikada neće otvoriti poglavlje 16743, bar do 2056. godine. Morate u svoja izlaganja uneti više lepršavosti, mašte, virtuoznosti. Ako treba, radite na jednom komentaru i 12 sati, imajte podočnjake, pa onda još 12 sati. Morate težiti savršenstvu, svakog dana, u svakom pogledu. Samo hrabro napred. Srbija mnogo očekuje. Brine. Strepi.
E, počinje utakmica. Nisam ja za reforme. Odustajem. Slab sam. Nisam dostojan. Predajem se.

Đura

pre 9 godina

Brate, samo da posle ovog o stabilnosti ne dobijemo po labrnji. Imali smo već jednog što je bio faktor stabilnosti pa su nam pokazali da smo nebitan faktor.

krupanjac

pre 9 godina

Austrija nam je zaista prijateljski naklonjena,dosta su nam pomogli u polavama a i zele da sto pre budemo u uniji, a i ovaj Vucic je ulozio mnogo napora kako bi ovaj izvestaj bio pozitivan a nasa zemlja cenjena, hvaljena u zapocetim reformama

optimista

pre 9 godina

Vucic nije Milosevic i svaki covek je jedinstven na svoj nacin. Vreme ce pokazati osnovanost ovih poredjenja. Premijer nije dosao na vlas na nacin na koji je dosao Milosevic ili DOS i zapad je do sada uvideo svoju gresku raspadom SFRJ samo nece da prizna. Ali to je druga prica i nije predmet sadasnjosti vec proslosti. Ne ponositi se ali i ne zaboraviti. A priznanje je ovih dana stiglo na pravu adresu.

natali

pre 9 godina

Premijer je uvek,glasno i jasno,objašnjavao našu politiku.Dođe dan da su sve zainteresovane strane shvatile to što radi Aleksandar Vučić.

Dijana

pre 9 godina

Velika vecina ljudi koja nije iz Srbije veruje u premijera Vucica,zato bi trebali i ljudi iz Srbije da pocnu,jer od kada su dosli na vlast napredujemo u svakom pogledu!A bice jos i bolje!

ruža

pre 9 godina

vučića krasi autoritet kao premijera u odnosu na dacica a pogotovo u odnosu na mirka cvetkovića i to je prepoznato i zato ima bolje rezultate nego gore pomenuta dvojica bivših

Koci

pre 9 godina

Premijer je cenjen u svetu!Vučić je odgovoran čovek koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku,zbog toga mnogima i smeta pogotovo sto zeli sa kriminalom da se obracuna.

AntiDos

pre 9 godina

Сви виде, осим злобника, да је Србија кренула правим путем. Са стране се најбоље види.

xyz

pre 9 godina

Sigurno je da je Vucic garant stabilnosti. Vucic je impozantna figura koja cvrsto stoji iza svojih odluka, sto se i pokazalo pozitivno za gradjane Srbije.

@pegica@

pre 9 godina

Ukazano mesto i postovanje koje zasluzujemo..da Srbija je faktor stabilnosti i bice jer sprovodi dugo ocekivane reforme,radi na svom povracaju ugleda i postenja i zasto onda ne bi bila faktor stabilnosti..

SrdjanVB

pre 9 godina

Austrijski šef diplomatije je uvideo da Vučić vodi odgovornu politiku, da ono što je najavljivao u kampanji, sada i realizuje, prepoznao je njegovu odlučnost i zalaganje da se unaprede odnosi među zemljama regiona, a time i uslovi za njihov razvoj.

Ancica

pre 9 godina

Šta će sad demokrate i ostale neverne Tome? Kada je SNS došao na vlast mislili su da će Vučić i Nikolić sesti u tenkove, pa u pohod na zemlje bivše Jugoslavije, kad ono odnosi nikada bolji i sa zemljama u regionu, kao i u svetu, a vlast takodje uživa veliko poštovanje Vučić posebno.

madonna

pre 9 godina

Vučić je ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije. On čini ono što je obećao tokom predizborne kampanje. Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija !

DanijelS

pre 9 godina

Svojim radom, zalaganjem i predlozima da region, a ne samo Srbiju, učini boljim, austrijski šef diplomatije je u Vučiću prepoznao lidera.

marane

pre 9 godina

Doslednost i upornost premijera naišle je ne razumevanje i odobravanje u EU.Ako se tome dodaju i naše dobre veze sa Euskom federacijom,ugled će nam još više porasti.

Dana

pre 9 godina

Vucic je ulozio puno napora da postigao ovako nesto. Svesni smo da je on garant stabilnosti u regionu, uzgred, kada vam to kaze gospodin Sebastijan onda to ima jos veci znacaj.

Viki

pre 9 godina

Vlada na čelu sa pemijerom sprovodi neophodne reforme koje su veoma značajne na putu ka EU.Austrija je jedna od zemalja EU koja nam daje veliku podršku u tome.Veliku pomoć je Austrija pružila Srbiji zbog katastrofe koja nas je zadesila.

mary

pre 9 godina

Po svemu sto je do sada pokazao premijer Vucic, ne cudi sto je austrijski sef diplomatije uveren da ce Srbija za nekoliko godina uspeti da zavrsi pregovore o clanstvu u EU.

Meda

pre 9 godina

Austrijanci imaju i najjace veze sa Srbijom od svih ostalih zemalja EU....ovo je znacajan doprinos koji nam Austrijanci daju i podrzavaju u nasim naporima ka EU.

MSĐ55

pre 9 godina

Kao i mnogi državnici zemalja istoka i zapada, tako i Austrijski šef diplomatije prepoznaje i podržava napore Srbije, na čelu sa Vučićem, da se sprovode započete reforme, da se vodi borba protiv kriminala i korupcije, da se poštuju Ustavom zagarantovana prava svakog stanovnika Srbije, da se vodi miroljubiva politika, da se poštuje suverenitet i integritet svake države, da Srbija ima svoje stavove i principe po svim važnim pitanjima od interesa za njene građane i da ih jasno i glasno saopštava i od njih ne odstupa, da niko sa Srbijom ne može razgovarati jezikom ucene ili ultimatuma, da Vučić obećava samo ono što i ispunjava. Shvativši koliko je vlada ozbiljna i odgovorna Sebastijan Kurs smatra da je EU potreban i poželjan takav član.

Zaklina

pre 9 godina

Ovo je sjajna vest. Konačno smo dočekali da nam državnici, ministri iz drugih zemalja, a posebno velikih sila i razvijeenih kažu da imamo vlast i premijera koji uliva stabilnost.

Miljana

pre 9 godina

Srbija je značajan faktor u ovom delu Evrope i njena stabilnost je izuzetno važna. Predhodna vlast ništa nije preduzela u suzbijanju terorizma i ekstremizma klela se u demokratiju, a pri tom je tolerisala ekstremizam. Ova vlast je rešila da se tome stane u kraj, jer nam samo još fale povratici iz Sirije i Ukrajine. Svet to vidi, odnosno vidi odlučnost naše vlasti da želi da iskoreni sve što nije dobro u našem društvu i zbog toga stižu podrške sa svih strana.

inici

pre 9 godina

EU je uvidela da Srbija vodi uravnoteženu politiku prema svim relevantnim činiocima,kako u Evropi tako i u svetu.To je moralo naići na razumevanje.

Svrcko

pre 9 godina

Srbija je dugo bila na crnoj listi nestabilnih zemalja, konačno smo dočekali da se stvari odvijaju u pozitivnom smeru. Sve pohvale za našu vlast, a posebno premijera Vučića koji iz dana u dan vraća zemlji ugled i dostojanstvo.

Trkulja

pre 9 godina

Odlučnost premijera Aleksandra Vučića da sprovede reforme i obračuna se sa kriminalom i korupcijom je potez koji smo mi i naši partneri na Istoku i Zapadu dugo čekali.Srbija po prvi put posle dugi niz godina ima ozbiljnu i stabilnu vlast.

mila

pre 9 godina

Verujem izjavama evropskih zvaničnika a ne sumnjivim izjavama demokrata. Vučić je ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije a Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija.

alexandroo

pre 9 godina

Austrijski šef diplomatije Kurc danas je boravio u Šapcu i posetio domaćinstva u selu Mrđenovac da bi se upoznao sa projektima obnove kuća posle majskih poplava i radom austrijskih humanitarnih organizacija.
Kurc je zadovoljan kako je utrošena pomoć Austrije u šabačko

Video nadzor

pre 9 godina

Hteli neki da priznaju ili ne,ali otkako je Vucic premijer Srbije dobijamo samo pozitivne komentare i pohvale.Mnogo toga je ovaj covek uradio za 5 meseci,a mogu tek da zamislim sta ce uraditi za 5 godina.Na dobrom smo putu.

cicika

pre 9 godina

Vucic je covek koji pokusava da sprovodi reforme i da uvede red u drzavi, obracuna se sa kriminalom i korupcijom. Srbija posle dugo godina ima ozbiljnu i stabilnu vlast.

Inspiracija

pre 9 godina

Vucic vise ne dozvoljava dalja zaduzivanja drzave,resava problem budzetskog deficita,intenzivno razgovara sa stranim investitorima,tezi regionalnoj saradnji i normalizaciji odnosa sa Kosovom,podrzava borbu protiv korupcije i kriminala.U prevodu garant je stabilnosti.

angelina

pre 9 godina

Politika koju vodi premijer,njegovo zalaganje da zemlju unapredi a da ista ostane spona izmedju istoka i zapada,morala je da bude podrzana.Jer je doslo vreme da se neko zalozi za Srbiju, da resava probleme a ne da ih gura pod tepih,kako je radjeno do sada.

alexxandra

pre 9 godina

Vučić i jeste garant stabilnosti.
Pokrenuo je velike promene u Srbiji,pokrenuo reforme ,napravio veoma važan napredak ka evrointegracijama i unapređuje bilateralne odnose sa mnogim zemljama.
Zemlje sveta prepoznaju reformatora i ukazuju mu dužno poštovanje!

AKO - JEDNOM - VIDIS - MARIJU

pre 9 godina

Kao i mnogi drzavnici zemalja istoka i zapada, tako i Austrijski sef diplomatije Sebestijan Kurc prepoznaje i podrzava napore vlade Srbije, na celu sa Aleksandrom Vucic, da se sprovode zapocete reforme, da se vodi borba protiv kriminala i korupcije, da se postuju Ustavom zagarantovana prava svakog gradjanina Srbije, da se vodi miroljubiva politika, da se postuje suverenitet i integritet svake drzave. Naravno da su gradjani potpuno svesni da bez reformi nam nema napretka, bez obzira koliko mi mislili da se moze bez njih. Reforme su u ovom trenutku pored ulaska u EU trenutno najbitnije za nasu zemlju i moraju se sprovesti u potpunosti i to sto pre. Aleksandar Vucic cini ono sto je obecao tokom predizborne kampanje. Izvestaj o napretku ka ulasku u EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija. Siguran sam da ce u narednih pet godina Srbija sa novom Evropskom komisijom biti moguce zavrsiti sve korake za prijem u EU.

UtopicUnicorn

pre 9 godina

Naravno, odgovara im posto pokusava da od Srbije napravi drzavu kao i ostale clanice EU.
Predhodni su imali deset godina i nisu daleko odmakli - ovi sada su za dve godine uradili vise nego predhodni za 5-7godina....
Lagano, i mi cemo postati normalna drzava

Foka

pre 9 godina

Naravno da predstavlja stabilnost kad covek hoce da sredi zemlju i da ljudi normalno zive...neki su imali 12 godina fore pa nisu nista uspeli da urade.

Opaska

pre 9 godina

Bilo bi bolje da Evropa malo tehnicki pripomogne svim liderima regiona, da se organizuje njihovo okupljanje na nekom balkanskom samitu ( lokalnog tipa kao ), a u korist ekonosmkog napretka i razvitka sve zemlje Balkana.

Borat

pre 9 godina

Reči hvale po nas dolaze sa svih strana ali te reči i obavezuju. Moramo da nastavimo istim tempom, i zbog EK, a pogotovo zbog nas samih.

Gringo

pre 9 godina

Nije slučajnost što je sa Vučićevim ulaskom u vladu Srbija napravila zaokret u politici, i za kratko vreme, od hroničnog problema Evrope, postala sinonim za stabilnost regiona.

CAR LAZAR

pre 9 godina

Premijer Vucic ima za cilj da reforme sprovede u najkracem roku. Same reforme zahtevaju mnogo truda i odricanja tako da nam sledi malo tezi period. Ali sa ovakvim angazovanjem Premijera Vucica, brzo cemo izaci iz postojece krize.