Sreda, 08.10.2014.

12:31

Izveštaj EK: I plusevi i minusi

EK je u godišnjem izveštaju o napretku Srbije ka članstvu u EU navela da je Srbija dovoljno ispunila politička merila, ali da mora da se usredsredi na ključno.

Izvor: B92

Izveštaj EK: I plusevi i minusi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

ZIKA - ZETON

pre 9 godina

Pre svega gradjani Srbije u to sam apsolutno siguran su u potpunosti zadovoljni Izvestajem Evropske komisije. Takodje i Aleksandar Vucic moze da bude zadovoljan izvestajem Evropske komisije jer je u njemu sadrzana podrska za reformski put Srbije. Naravno da on u ovom trenutku nije idealan, jer smo morali da u veoma malom vremenskom trenutku uradimo. Neke stvari nismo stigli da odradimo, neke smo mogli daleko bolje. A bogami ima i stvari na kojima Srbija treba da radi, ali pregovori sa Unijom tek otpocinju tako da je Srbija dosta do sada toga vec ucinila. Pohvale gode u svakom slucajui, ali one nas jos vise obavezuju na daleko veci rad i trud.

Mary

pre 9 godina

Premijer Vucic moze da bude zadovoljan izvestajem Evropske komisije jer je u njemu sadrzana podrska za reformski put Srbije. Naravno da ima i stvari na kojima Srbija treba da radi, ali pregovori sa Unijom tek otpocinju tako da je Srbija dosta do sada vec ucinila.

slavuj

pre 9 godina

Srbija se navikla već na izveštaje koji idu po tempu toplo,hladno, takav je ovaj mada više preovlađuje topli.Treba očekivati da EU neće nikad biti zadovoljna do kraja i da će što god Srbija uradi i ispuni imatio određene rezerve.Skoro smo usvojili set medijskih zakona i ta oblast će se do kraja realizovati, ostaje veliko pitanje niormalizacija odnosa sa prištinom i ponekad pominjani Brisel-2 koji može napraviti probleme Srbiji.Svejedno Srbija mora da nastavi zacrtanim tempom i biti spremna da prihvati ponekad i packu po prstiju ako unapred znamo šta nam je cilj.

FiFiKa

pre 9 godina

Sasvim je normalno i logično da EK u svom izveštaju neće davati samo pohvale za učinjeno već mora navesti i šta se još očekuje od Srbije. Borba protiv kriminala i korupcije je, kako kažu u ranoj fazi, ali su i oni svesni da ono što je gajeno i negovano decenijama nije lako iskoreniti za nepune dve godine. Što se tiče pjedinih komentara da ne postoji sloboda medija, zar bi svaki dan bilo moguće iznositi onoliko napada i laži o Vučiću koliko to rade oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija. Koliko samo u zemlji postoji otpora reformama u državnim upravama, u oblasti plata i penzija, programu ekonomskih reformi, novim zakonima o tržištu rada, privatizaciji i stečaju, uspostavljanju budžetske discipline i poboljšanju ubiranje poreza, a sve to usporava i umanjuje napor i rad ove vlade, što se negativno odražava na život građana.

Bili Piton

pre 9 godina

Pozitivan izvestaj evropske komisije je odlican podstrek da se nastavi kao sto je zapoceto, naravno da postoji nesto na cemu bi trebalo vise da se poradi, ali je napredak evidentan i obecavajuc, ovo nije kraj posla, ovo je samo nagrada za dobar rad, ima jos dosta toga da se uradi, ali je bitno da smo na dobrom putu.

kupari

pre 9 godina

Spreman sam da izgubim svoju popularnost da bih obezbedio podrsku i pomoc medjunarodne zajednice.Ne mozes sve uraditi uz pomoc popularnosti,ali mozes sa kreditima

Samo jedno pravo je Pravo

pre 9 godina

A sta je Evropska Komisija rekla na mesanje Drzave u izbor Nacionalnih Saveta Nacionalnih Manjina???
Sigurno odusevljena novim nacinima manipulacije.

Ignjat

pre 9 godina

Sugestije koje je EK navela u izveštaju svakako će biti postepeno otklanjane. U svakom slučaju, izveštaj je pozitivan, a time je od strane EK odato i priznanje Srbiji, a data podrška da istim intenzitetom nastavi dalje, prema EU.

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Generalno gledano, izveštaj je pozitivan. Te manje zamerke će sigurno biti otklonjene i nastaviće se rad na unapređenju i modernizaciji zemlje, kako bi sve što je neophodno bilo usklađeno sa standardima koje zahteva EU.

krah

pre 9 godina

ovaj izvestaj samo potvrdjuje da je ovo najgora vlada od uvodjenja visestranackog sistema mada je najgora vlada ikada jer nesposobnijeg premijea nismo skoro imali kao ,ovog. covek hteo da prikaze izvestaj kao uspeh iako je jasno da je situacija katastrofalna: mediji, sloboda izrazavanja, pravosudje, drzavna uprava, korupcija, kriminal itd. ne znam sta je u ovom izvestaju nesto bitno pozitivno osim sitnica ali to je realnost i ocena za kvazivladu. svako treba sam da procita ovaj izvestaj na engleskom a ne da slusa kvazipremijera i njegovo tumacenje i kiselo smejanje kao da rezi...

Ljubivoje I

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno da se hvalimo da smo dobili najbolji izveštaj u regionu. Da pojasnim. Region je Crna Gora, BiH, Makedonija i Albanija. Biti najbolji u ovoj konkurenciji i nije neki uspeh. Čak intuitivno sumnjam da smo dobili bolji izveštaj od Crne Gore. Napominjem za neobaveštene u region ne spadaju Bugarska, Rumunija,Hrvatska, Madjarska i Slovenija, pošto su te države članice EU.

Pazarac

pre 9 godina

Šta ćemo sa Sandzakom? 48. stranica Izvještaja. "Regarding the Sandzak area, the situation continued to be stable for most of the reporting period but tensions arose in September. Classes in the Bosniak language started to be held in primary schools. The Bosniak community continues to be underrepresented in the local administration, judiciary and police. The issue of the election of the Bosniak national minority council remain unsolved but elections are scheduled for October 2014. The area remains one of the most underdeveloped and requires additional commitment from the central authorities to boost economic development."

B54

pre 9 godina

Izveštaj EK pominje:
- ugrožavanje medijskih sloboda
- zastoj u primeni Briselskog sporazuma
- nedovoljno uskladjivanje sa EU (Južni tok)
- nedovoljno uskladjivanje spoljne politike
(Rusija)
- neefikasno pravosodje sumnjive
nezavisnosti
- spora primena zakona

Inače, sve ostalo je savršeno !

Radovan Kojić

pre 9 godina

Најбољи извештај у региону - најбољи смо...
Господо чули сте...
Грађани и грађанке чули сте...
Народе наш српски чули сте...
A сада свом снагом...Уредимо државу, обновимо - ојачајмо економију, зближимо, ородимо, обожимо и умножимо се... За лепшу и срећнију Србију - Србију хладне главе - срећнијег и веселијег срца...
Чули сте - можемо ми то...!!!

darko

pre 9 godina

Nisam primetila da je u Srbiji ugrozena sloboda govora, mozda je nekad bila ali sada sigurno nije.
(inka, 08. oktobar 2014 13:14)

@ Ko ukida emisije po Srbiji? Na blic mogu da se setim 3 emsije koje su ukinute od početka ove godine, bukvalno samo ove godine. Nije mi jasno čemu ovako mlak izveštaj evropske komisije, i zašto tako hipotetički pominju slobodu medije i govora, kao da je to neko upozorenje, zar ne vide realno stanje na terenu - slobode nema, ili je ima vrlo malo. Pohvale ne vrede ništa, to je čista dnevna politika, kada sam izvetšaj nije objektivan do kraja. A što mi živimo sve lošije, to je tek posebna priča.

Lida

pre 9 godina

@inka

Vratite nam :

1)Utisak nedelje
2)Sarapin problem (koji je skinut uz sramno obrazlozenje- "zbog male gledanosti"!?!)
3)"Kaziprst" Suzane Trninic sa radija B92 u 9,30 (sada je u to vreme samo na tv-u b92...(za sada...))

nastavak sledi....

Sandokan

pre 9 godina

Al' ce se najedemo od pohvala I izvestaja.Ima neko za jogurt da mi sve stane u trbuh?Izadjem na ulicu posle premijerove konferencije koju je svaka televizija prenosila I udahnem novi vazduh,pun evropskih vrednosti.Evo jos samo malo,jos samo neki uslov,jos samo ovo,ono,one,ovoga,onoga da ispunimo I onda smo vrlo,ali vrlo blizu da budemo blizu eu.No dobro,ovaj narod ocigledno voli ovo da slusa I gleda.Kada krene jos vise da puca po njihovim ledjima samo nemoj da kukumavce I traze promene.Trazili ste gledajte.Za kraj,stvarno bre botovi kako vam ne dosadi da besomucno lupate ove minuse?Kada ce te shvatiti da narod koji koristi internet ne mozete ubediti u ispravnost ovoga sto radite.Ajmo 3 2 1 udri po minusima.

Mesečina, mesečina, jo-joj...

pre 9 godina

Nadam se da će gospodin Vučić uspeti da dokaže EK da je veliki obožavatelj države Kosova, koja je u veoma snažnim velikoalbansko-američko-nemačkim (muškim) rukama;
nadam se da će gospodin Vučić uspeti da dokaže kako su Olju Bećković izbacili baš ti sa zapada, jer je ona iz jedne veoma intelektualne i obrazovane porodice, i nikad nije tražila pse, vučjake da je čuvaju po gradu - a izgleda da je došlo vreme i za to.
Setite se samo Ćuruvije i ostalih, i zabrinite se za svoje jeftine živote u ovoj današnjoj Srbiji... Nema više Golog otoka i šanse da preživite - možete samo metak da dobijete direktno u čelo.
Ko je za Goli otok neka stavi plusić, a pak ko je za egzekuciju - može odmah radikalni minusić.
Ljubi vas tata

Prelazna ocena

pre 9 godina

Još samo neke sitnice da se dorade:
- vladavina prava
- sloboda izražavanja
- reforma državne uprave
- dobro ekonomsko upravljanje.
Ovo može i ovako da se kaže: "Državljani su siromašni, izloženi nepravdi, zastrašeni pa ćute, jer znaju da ne mogu ostvariti svoja prava. Ovo ne važi za pripadnike državne uprave, što nam poboljšava prosek".

Aristotel

pre 9 godina

Ko nama daje pluseve i minuse?Ne mogu da verujem da u ovo doba postoji drzava kao nasa!Stalno nas ucenjuju,sankiconisu a mi stremimo ka evropi u kojoj nema buducnosti!Nije bitno koja je stranka na vlasti,vodja mene brine ovaj bezidejni narod bez ikakve vizije koji pusta da ga vode oni koji su mu najvise zla naneli!Ovo danas je najveci poraz za Srbiju gde nas premijer kao neko dete kada god nesto kaze gleda u pravu visokih predstavnika iz evrope,pokazuje poslusnost sve samo ne borbu za narod!Puno je ispranih mozgova a nestalo je kriticko gradjanstvo i nove snage u ovo a to je poraz najgore vrste!Zar u doba gde je svaka informacija dostupna mi se hvatamo za onu koju nam plasiraju.Ovo je cisti partijski totalitarizam u kome postoji sloboda vec samo podredjenost drzavi koja pritom samo sputava u progresu i napretku pojedinca i kolektiva.Sta sam ja bogu zgresio da zivim u drzavi koja me kao potonulu brod vuce ka dnu dok ja zelim da isplivam.Kakav narod takav vodja!Jadan smo mi narod,poslusan,bez snage volje i energije da uradimo ista sem da pricamo i kukamo.Proslostam je losa,sadsnjost nam je propast a buducnosti nema!Ne moze se popraviti nesto sto je trajno osteceno i to se pokazuje vekovima.Lepo je biti glup!

VASILIJE

pre 9 godina

A sto se tice minusa za medije EK koja ima zamerke na medijske slobode nisu naveli ko, gde, kad, kako i zasto to radi. Ima i kod nas nekih koji to isto zagovaraju ali bez dokaza za svoje tvrdnje. A na to pitanje najbolje mogu da odgovore sami novinari. Ko ih je svih ovih godina "tapsao po ramenu" kada su pisali kako su pisali. I sta se tu u njihovim odnosima promenilo? Tada su bili svi isti, placeni od istog gazde, pa nikom nije ni palo na pamet da nije "slobodan".

prepoznajete li nekoga

pre 9 godina

"The practice of publicly commenting on trials and announcing arrests and detentions in the media ahead of court decisions risks being detrimental to the independence of the judiciary and raises serious concern."

ovo je citat iz engleske verzije izvestaja> za one koji ne barataju engleskim, evo otprilike sta tu pise>
ozbiljno zabrinjava praksa javnog komentarisanja sudskih procesa i najava hapsenja i pritvaranja u medijima, pre donosenja sudskih presuda, sto moze presudno uticati na nezavisnost sudstva.
pitam se ko li je to najvise najavljivao?
hm...

stikovo

pre 9 godina

Pitanje za clanove EK i gospodina Davenporta sta je sa zastitom nasih prava proteranih iz Hrvatske sta je sa oduzetim nasim pravima sa nasom imovinom,stanovima koja je Hrvatska uz pomoc te iste Evrope nama oduzela a sad se svi prave nenadleznim.Zar pravo na licnu imovinu u toj istoj Evropi nije svetinja,jedino za nas Srbe iz Hrvatske to ne vazi.

Neko

pre 9 godina

Nisam primetila da je u Srbiji ugrozena sloboda govora, mozda je nekad bila ali sada sigurno nije.
(inka, 08. oktobar 2014 13:14)
A jesi li primetila da ne postoji ni jedan mediji (osim foruma i komentara na b92),gde se ne velica lik i delo Vucica.Koji to mediji smeju objaviti bilo koji informaciju koja se kosi sa likom i delom Vucica.95% informacija koje dobijamo putem medija je cisto spinovanje i zamazivanje ociju javnosti.Poslednje je ovo tzv prebijanje Vucicevog brata.Svi se okomili na zandarmeriju,a niko ne pita sta Kobre rade u obezbedjivanju brata gore pominjanog.

MORAVAC

pre 9 godina

Nije ugrozena sloboda govora,samo sto to nece niko da objavi i prikaze.Gde je restitucija i distupnost dosijea.Evropu zanima Kosovo a sve drugo je sporedno i minusi se daju reda radi.

Bole

pre 9 godina

Upropastice nas ovaj Vucic potpuno. Privredu ne dize, poljoprivredu je unistio a jedino sto je "postigao" je da se danas zivi mnogo losije nego pre dve godine. Ne treba mi nikakav izvestaj komisija da bih toga bio svestan.

ledenjak

pre 9 godina

Kako nas strucno **** sa Kosovom pa to je nemam reci a sto je najgore i kada otpisemo jos ovih 2-3% kojih nam je ostalo od KiM ima da nam izmisle jos 100 novih uslova. Mene stvarno cudi da neko uopste u ovoj drzavi misli da cemo mi biti clanice EU. Mozda onog dana kada i sve geografske drzave Evrope kolektivno budemo clanice EU poput drzava SAD.

novosadjan

pre 9 godina

Jel naslov neka namerna posalica zbog razotkrivanja internet tima i programa botova Valter? :) Zasto niko o tome od velikih medija ne sme da pisne?

dezorijentisan

pre 9 godina

Vucic izjavio: "moja majka je bila novinar"novinar ili ekonomista ili ekonomski novinar?
Zasto je SRS skupljao gomilu novca zbog nagomilanih racuna? Koji novinar ima plus minus 90 000 dinara penziju?
Cime se bavio Vucic stariji? Sve mi je neshvatljivo.Jel diplomatija u pitanju ili pljacka po sistemu "kad dodjemo na vlast"?
Ne verujem da su nas fasisti uvukli u rat i sankcije,gradjani opljackani,bdp konfiskovan...
hocu matematiku.Ovo nije ped*rluk i privatno...dok sam placao,oni nisu,ja im nisam konfiskovao imovinu,drzavljanstvo,a oni hoce na moju zbog prava?
Fasisti na kamen,bijte se sa turcima.Srbija je Srbija, Vojvodina moja,ali Srbija nije dodik.
Kod penzija ili su pljackali ili.... nesto ne stima.Dodjete nam pare(novce) ili ne?

Branko

pre 9 godina

Sve u svemu ništa kao i do sada i ubuduće. Davaće blage ocene o napretku kako bismo priznali u završnoj fazi Kosovo i zaratili sa Rusijom. Dakle, Srbija je na raspeću.

ese

pre 9 godina

ne razumem, ko je narod pitao da li zele da se Srbija prikljuci EU. I bez toga ovi otvoreno daju uslove koje mi navodno moramo da ispunimo, kao da smo na stocnoj izlozbi, a sve pod kontrolom AV i njegove kamarile.

Da li je ovde narod normalan, ma nosite se svi bre, ne treba nam nista, nista ne trazimo.

miki

pre 9 godina

I `uz ustavne promene koje će predstavljati bitan napredak u pregovorima o članstvu`...I Ustav rekose! Pa sto oni ne napisu novi za nas, Vucic ce to prihvatiti.

Saša

pre 9 godina

E ako A. Vučić kaže da nema cenzure, i medijskog mraka, a svi drugi normalni ljudi vide da ima... I dalje nema. Jer je tako vodja rekao. Jasno!

stanislava

pre 9 godina

botovski komentari kao i uvek van svake logike i realnosti. dakle, sve ono sto evropska komisija trazi od nas, jeste dijametralno suprotno radu ove vlade. posebno kada je u pitanju sloboda izrazavanja. ekonomija u nikad gorem stanju, privredni rast mizeran, vladavina prava postoji samo na papiru, a korupcija i nepotizam na vrhuncu.

normalno

pre 9 godina

To vam je isto kao i u životu, malo ste u plusu pa malo u minusu. Logično je da ima i kritike, na kraju krajeva imamo mi svoju glavu a ne samo vrat. Valja se oko svega dogovoriti a ne samo uslovljavati.

Горан

pre 9 godina

А шта ми добијамо извештајем ЕК? Да ли се у овом извештају потврђује суверенитет Републике Србије над Косовом по УН резолуцији 1244? Да ли нам овај извештај доноси нова радна места? Да ли нам овај извештај повећава наталитет? Да ли нам овај извештај јача курс динара? Да ли ће због овог извештаја наши инжењери остати у Србији уместо да иду да раде у иностранству?

Овај извештај је политичко замајавање у циљу подршке тренутној власти која на нашу штету, испуњава наредбе из Берлина и Вашингтона.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Ne vidim sta je + ! A bilo bi ok da neko pita gospodara svemira,zasto Eu i dalje ne.otvara pregovore sa Vladom Srbije? Mislim da svi znaju zasto,ali ce Av1 verovatno da kaze da ne zna zasto i da.smo mi najbolji u svemu itd...
Sa druge strane nam je veliki - to sto ovde ne postoji pravo na kritican text,misljenje iki stav niti se.moze videti icuti druga strana. To je tako u diktaturama ali Av 1 mnogo gresi ako misli da ce na taj nacin da vlada !
Ja ne znam ko je cuo kakvo je stanje u pravosudju ali je to takodje veliki - za nas. Imamo vec 30 dana strajkadvokata,naravno,na Tv mozemo da cujemo samo sta kaze asistent ministar,imamo strajk studenata ali naravno ne mozemo da imamo nikakve informacije o tome. Ali zato se strajk policije zavrsava u kratkom roku sa ispunjenjem svih zahteva policajcima,ne kazem da oni nisu u pravu, ali kako onda da isti arsini ne vaze sa sve gradjane ovde?
To samo pokazuje da smo policijsko partijska drzava najgoreg tipa.
A botovima poruka: nije sve u zivotu rad na drzavnim jaslama,mislite malo i svojom glavom i gledajte stvati oko sebe svojim ocima,ovde nije u pitanju fudbalska utakmica, nego zivoti svih nas,pa i vas botova na zalost.Jer, gde cete vi i sta cete da radite kad vam vlast izgubi,ovako ili onako? Da samo predjete u drugu stranku? Pa to vise nece moci, botovi!

Legionar

pre 9 godina

(inka, 08. oktobar 2014 13:14)
Raspitajte se malo,zasto pripadnici BIA zovu FB komentatore na razgovore,zasto ne prolaze komentari na ovom forumu,raspitajte se malo zasto mediji ne izvestavaju o stvatima koje se desavaju u nasoj zemlji.Zasto svakoga dana slusamo medijske price kako nam je dobro i napredujemo,a svi znamo da nije tako.I jos nesto,ovakav komentar kao Vas,moze da da samo neko iz koristi,ko ne zeli da objektivno posmatra.

Suština

pre 9 godina

>>Reforma pravosuđa i bitka protiv korupcije su "u ranoj fazi i nužno da budu pojačane strogim nadzorom i mehanizmima za njihovo usaglašavanje"

Suština

pre 9 godina

>>Reforma pravosuđa i bitka protiv korupcije su "u ranoj fazi i nužno da budu pojačane strogim nadzorom i mehanizmima za njihovo usaglašavanje"

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Generalno gledano, izveštaj je pozitivan. Te manje zamerke će sigurno biti otklonjene i nastaviće se rad na unapređenju i modernizaciji zemlje, kako bi sve što je neophodno bilo usklađeno sa standardima koje zahteva EU.

Radovan Kojić

pre 9 godina

Најбољи извештај у региону - најбољи смо...
Господо чули сте...
Грађани и грађанке чули сте...
Народе наш српски чули сте...
A сада свом снагом...Уредимо државу, обновимо - ојачајмо економију, зближимо, ородимо, обожимо и умножимо се... За лепшу и срећнију Србију - Србију хладне главе - срећнијег и веселијег срца...
Чули сте - можемо ми то...!!!

stikovo

pre 9 godina

Pitanje za clanove EK i gospodina Davenporta sta je sa zastitom nasih prava proteranih iz Hrvatske sta je sa oduzetim nasim pravima sa nasom imovinom,stanovima koja je Hrvatska uz pomoc te iste Evrope nama oduzela a sad se svi prave nenadleznim.Zar pravo na licnu imovinu u toj istoj Evropi nije svetinja,jedino za nas Srbe iz Hrvatske to ne vazi.

Ignjat

pre 9 godina

Sugestije koje je EK navela u izveštaju svakako će biti postepeno otklanjane. U svakom slučaju, izveštaj je pozitivan, a time je od strane EK odato i priznanje Srbiji, a data podrška da istim intenzitetom nastavi dalje, prema EU.

FiFiKa

pre 9 godina

Sasvim je normalno i logično da EK u svom izveštaju neće davati samo pohvale za učinjeno već mora navesti i šta se još očekuje od Srbije. Borba protiv kriminala i korupcije je, kako kažu u ranoj fazi, ali su i oni svesni da ono što je gajeno i negovano decenijama nije lako iskoreniti za nepune dve godine. Što se tiče pjedinih komentara da ne postoji sloboda medija, zar bi svaki dan bilo moguće iznositi onoliko napada i laži o Vučiću koliko to rade oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija. Koliko samo u zemlji postoji otpora reformama u državnim upravama, u oblasti plata i penzija, programu ekonomskih reformi, novim zakonima o tržištu rada, privatizaciji i stečaju, uspostavljanju budžetske discipline i poboljšanju ubiranje poreza, a sve to usporava i umanjuje napor i rad ove vlade, što se negativno odražava na život građana.

Bili Piton

pre 9 godina

Pozitivan izvestaj evropske komisije je odlican podstrek da se nastavi kao sto je zapoceto, naravno da postoji nesto na cemu bi trebalo vise da se poradi, ali je napredak evidentan i obecavajuc, ovo nije kraj posla, ovo je samo nagrada za dobar rad, ima jos dosta toga da se uradi, ali je bitno da smo na dobrom putu.

normalno

pre 9 godina

To vam je isto kao i u životu, malo ste u plusu pa malo u minusu. Logično je da ima i kritike, na kraju krajeva imamo mi svoju glavu a ne samo vrat. Valja se oko svega dogovoriti a ne samo uslovljavati.

Neko

pre 9 godina

Nisam primetila da je u Srbiji ugrozena sloboda govora, mozda je nekad bila ali sada sigurno nije.
(inka, 08. oktobar 2014 13:14)
A jesi li primetila da ne postoji ni jedan mediji (osim foruma i komentara na b92),gde se ne velica lik i delo Vucica.Koji to mediji smeju objaviti bilo koji informaciju koja se kosi sa likom i delom Vucica.95% informacija koje dobijamo putem medija je cisto spinovanje i zamazivanje ociju javnosti.Poslednje je ovo tzv prebijanje Vucicevog brata.Svi se okomili na zandarmeriju,a niko ne pita sta Kobre rade u obezbedjivanju brata gore pominjanog.

Prelazna ocena

pre 9 godina

Još samo neke sitnice da se dorade:
- vladavina prava
- sloboda izražavanja
- reforma državne uprave
- dobro ekonomsko upravljanje.
Ovo može i ovako da se kaže: "Državljani su siromašni, izloženi nepravdi, zastrašeni pa ćute, jer znaju da ne mogu ostvariti svoja prava. Ovo ne važi za pripadnike državne uprave, što nam poboljšava prosek".

prepoznajete li nekoga

pre 9 godina

"The practice of publicly commenting on trials and announcing arrests and detentions in the media ahead of court decisions risks being detrimental to the independence of the judiciary and raises serious concern."

ovo je citat iz engleske verzije izvestaja> za one koji ne barataju engleskim, evo otprilike sta tu pise>
ozbiljno zabrinjava praksa javnog komentarisanja sudskih procesa i najava hapsenja i pritvaranja u medijima, pre donosenja sudskih presuda, sto moze presudno uticati na nezavisnost sudstva.
pitam se ko li je to najvise najavljivao?
hm...

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Ne vidim sta je + ! A bilo bi ok da neko pita gospodara svemira,zasto Eu i dalje ne.otvara pregovore sa Vladom Srbije? Mislim da svi znaju zasto,ali ce Av1 verovatno da kaze da ne zna zasto i da.smo mi najbolji u svemu itd...
Sa druge strane nam je veliki - to sto ovde ne postoji pravo na kritican text,misljenje iki stav niti se.moze videti icuti druga strana. To je tako u diktaturama ali Av 1 mnogo gresi ako misli da ce na taj nacin da vlada !
Ja ne znam ko je cuo kakvo je stanje u pravosudju ali je to takodje veliki - za nas. Imamo vec 30 dana strajkadvokata,naravno,na Tv mozemo da cujemo samo sta kaze asistent ministar,imamo strajk studenata ali naravno ne mozemo da imamo nikakve informacije o tome. Ali zato se strajk policije zavrsava u kratkom roku sa ispunjenjem svih zahteva policajcima,ne kazem da oni nisu u pravu, ali kako onda da isti arsini ne vaze sa sve gradjane ovde?
To samo pokazuje da smo policijsko partijska drzava najgoreg tipa.
A botovima poruka: nije sve u zivotu rad na drzavnim jaslama,mislite malo i svojom glavom i gledajte stvati oko sebe svojim ocima,ovde nije u pitanju fudbalska utakmica, nego zivoti svih nas,pa i vas botova na zalost.Jer, gde cete vi i sta cete da radite kad vam vlast izgubi,ovako ili onako? Da samo predjete u drugu stranku? Pa to vise nece moci, botovi!

Saša

pre 9 godina

E ako A. Vučić kaže da nema cenzure, i medijskog mraka, a svi drugi normalni ljudi vide da ima... I dalje nema. Jer je tako vodja rekao. Jasno!

B54

pre 9 godina

Izveštaj EK pominje:
- ugrožavanje medijskih sloboda
- zastoj u primeni Briselskog sporazuma
- nedovoljno uskladjivanje sa EU (Južni tok)
- nedovoljno uskladjivanje spoljne politike
(Rusija)
- neefikasno pravosodje sumnjive
nezavisnosti
- spora primena zakona

Inače, sve ostalo je savršeno !

Sandokan

pre 9 godina

Al' ce se najedemo od pohvala I izvestaja.Ima neko za jogurt da mi sve stane u trbuh?Izadjem na ulicu posle premijerove konferencije koju je svaka televizija prenosila I udahnem novi vazduh,pun evropskih vrednosti.Evo jos samo malo,jos samo neki uslov,jos samo ovo,ono,one,ovoga,onoga da ispunimo I onda smo vrlo,ali vrlo blizu da budemo blizu eu.No dobro,ovaj narod ocigledno voli ovo da slusa I gleda.Kada krene jos vise da puca po njihovim ledjima samo nemoj da kukumavce I traze promene.Trazili ste gledajte.Za kraj,stvarno bre botovi kako vam ne dosadi da besomucno lupate ove minuse?Kada ce te shvatiti da narod koji koristi internet ne mozete ubediti u ispravnost ovoga sto radite.Ajmo 3 2 1 udri po minusima.

Mesečina, mesečina, jo-joj...

pre 9 godina

Nadam se da će gospodin Vučić uspeti da dokaže EK da je veliki obožavatelj države Kosova, koja je u veoma snažnim velikoalbansko-američko-nemačkim (muškim) rukama;
nadam se da će gospodin Vučić uspeti da dokaže kako su Olju Bećković izbacili baš ti sa zapada, jer je ona iz jedne veoma intelektualne i obrazovane porodice, i nikad nije tražila pse, vučjake da je čuvaju po gradu - a izgleda da je došlo vreme i za to.
Setite se samo Ćuruvije i ostalih, i zabrinite se za svoje jeftine živote u ovoj današnjoj Srbiji... Nema više Golog otoka i šanse da preživite - možete samo metak da dobijete direktno u čelo.
Ko je za Goli otok neka stavi plusić, a pak ko je za egzekuciju - može odmah radikalni minusić.
Ljubi vas tata

Bole

pre 9 godina

Upropastice nas ovaj Vucic potpuno. Privredu ne dize, poljoprivredu je unistio a jedino sto je "postigao" je da se danas zivi mnogo losije nego pre dve godine. Ne treba mi nikakav izvestaj komisija da bih toga bio svestan.

Legionar

pre 9 godina

(inka, 08. oktobar 2014 13:14)
Raspitajte se malo,zasto pripadnici BIA zovu FB komentatore na razgovore,zasto ne prolaze komentari na ovom forumu,raspitajte se malo zasto mediji ne izvestavaju o stvatima koje se desavaju u nasoj zemlji.Zasto svakoga dana slusamo medijske price kako nam je dobro i napredujemo,a svi znamo da nije tako.I jos nesto,ovakav komentar kao Vas,moze da da samo neko iz koristi,ko ne zeli da objektivno posmatra.

Lida

pre 9 godina

@inka

Vratite nam :

1)Utisak nedelje
2)Sarapin problem (koji je skinut uz sramno obrazlozenje- "zbog male gledanosti"!?!)
3)"Kaziprst" Suzane Trninic sa radija B92 u 9,30 (sada je u to vreme samo na tv-u b92...(za sada...))

nastavak sledi....

darko

pre 9 godina

Nisam primetila da je u Srbiji ugrozena sloboda govora, mozda je nekad bila ali sada sigurno nije.
(inka, 08. oktobar 2014 13:14)

@ Ko ukida emisije po Srbiji? Na blic mogu da se setim 3 emsije koje su ukinute od početka ove godine, bukvalno samo ove godine. Nije mi jasno čemu ovako mlak izveštaj evropske komisije, i zašto tako hipotetički pominju slobodu medije i govora, kao da je to neko upozorenje, zar ne vide realno stanje na terenu - slobode nema, ili je ima vrlo malo. Pohvale ne vrede ništa, to je čista dnevna politika, kada sam izvetšaj nije objektivan do kraja. A što mi živimo sve lošije, to je tek posebna priča.

Ljubivoje I

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno da se hvalimo da smo dobili najbolji izveštaj u regionu. Da pojasnim. Region je Crna Gora, BiH, Makedonija i Albanija. Biti najbolji u ovoj konkurenciji i nije neki uspeh. Čak intuitivno sumnjam da smo dobili bolji izveštaj od Crne Gore. Napominjem za neobaveštene u region ne spadaju Bugarska, Rumunija,Hrvatska, Madjarska i Slovenija, pošto su te države članice EU.

Aristotel

pre 9 godina

Ko nama daje pluseve i minuse?Ne mogu da verujem da u ovo doba postoji drzava kao nasa!Stalno nas ucenjuju,sankiconisu a mi stremimo ka evropi u kojoj nema buducnosti!Nije bitno koja je stranka na vlasti,vodja mene brine ovaj bezidejni narod bez ikakve vizije koji pusta da ga vode oni koji su mu najvise zla naneli!Ovo danas je najveci poraz za Srbiju gde nas premijer kao neko dete kada god nesto kaze gleda u pravu visokih predstavnika iz evrope,pokazuje poslusnost sve samo ne borbu za narod!Puno je ispranih mozgova a nestalo je kriticko gradjanstvo i nove snage u ovo a to je poraz najgore vrste!Zar u doba gde je svaka informacija dostupna mi se hvatamo za onu koju nam plasiraju.Ovo je cisti partijski totalitarizam u kome postoji sloboda vec samo podredjenost drzavi koja pritom samo sputava u progresu i napretku pojedinca i kolektiva.Sta sam ja bogu zgresio da zivim u drzavi koja me kao potonulu brod vuce ka dnu dok ja zelim da isplivam.Kakav narod takav vodja!Jadan smo mi narod,poslusan,bez snage volje i energije da uradimo ista sem da pricamo i kukamo.Proslostam je losa,sadsnjost nam je propast a buducnosti nema!Ne moze se popraviti nesto sto je trajno osteceno i to se pokazuje vekovima.Lepo je biti glup!

novosadjan

pre 9 godina

Jel naslov neka namerna posalica zbog razotkrivanja internet tima i programa botova Valter? :) Zasto niko o tome od velikih medija ne sme da pisne?

stanislava

pre 9 godina

botovski komentari kao i uvek van svake logike i realnosti. dakle, sve ono sto evropska komisija trazi od nas, jeste dijametralno suprotno radu ove vlade. posebno kada je u pitanju sloboda izrazavanja. ekonomija u nikad gorem stanju, privredni rast mizeran, vladavina prava postoji samo na papiru, a korupcija i nepotizam na vrhuncu.

dezorijentisan

pre 9 godina

Vucic izjavio: "moja majka je bila novinar"novinar ili ekonomista ili ekonomski novinar?
Zasto je SRS skupljao gomilu novca zbog nagomilanih racuna? Koji novinar ima plus minus 90 000 dinara penziju?
Cime se bavio Vucic stariji? Sve mi je neshvatljivo.Jel diplomatija u pitanju ili pljacka po sistemu "kad dodjemo na vlast"?
Ne verujem da su nas fasisti uvukli u rat i sankcije,gradjani opljackani,bdp konfiskovan...
hocu matematiku.Ovo nije ped*rluk i privatno...dok sam placao,oni nisu,ja im nisam konfiskovao imovinu,drzavljanstvo,a oni hoce na moju zbog prava?
Fasisti na kamen,bijte se sa turcima.Srbija je Srbija, Vojvodina moja,ali Srbija nije dodik.
Kod penzija ili su pljackali ili.... nesto ne stima.Dodjete nam pare(novce) ili ne?

Горан

pre 9 godina

А шта ми добијамо извештајем ЕК? Да ли се у овом извештају потврђује суверенитет Републике Србије над Косовом по УН резолуцији 1244? Да ли нам овај извештај доноси нова радна места? Да ли нам овај извештај повећава наталитет? Да ли нам овај извештај јача курс динара? Да ли ће због овог извештаја наши инжењери остати у Србији уместо да иду да раде у иностранству?

Овај извештај је политичко замајавање у циљу подршке тренутној власти која на нашу штету, испуњава наредбе из Берлина и Вашингтона.

Pazarac

pre 9 godina

Šta ćemo sa Sandzakom? 48. stranica Izvještaja. "Regarding the Sandzak area, the situation continued to be stable for most of the reporting period but tensions arose in September. Classes in the Bosniak language started to be held in primary schools. The Bosniak community continues to be underrepresented in the local administration, judiciary and police. The issue of the election of the Bosniak national minority council remain unsolved but elections are scheduled for October 2014. The area remains one of the most underdeveloped and requires additional commitment from the central authorities to boost economic development."

MORAVAC

pre 9 godina

Nije ugrozena sloboda govora,samo sto to nece niko da objavi i prikaze.Gde je restitucija i distupnost dosijea.Evropu zanima Kosovo a sve drugo je sporedno i minusi se daju reda radi.

krah

pre 9 godina

ovaj izvestaj samo potvrdjuje da je ovo najgora vlada od uvodjenja visestranackog sistema mada je najgora vlada ikada jer nesposobnijeg premijea nismo skoro imali kao ,ovog. covek hteo da prikaze izvestaj kao uspeh iako je jasno da je situacija katastrofalna: mediji, sloboda izrazavanja, pravosudje, drzavna uprava, korupcija, kriminal itd. ne znam sta je u ovom izvestaju nesto bitno pozitivno osim sitnica ali to je realnost i ocena za kvazivladu. svako treba sam da procita ovaj izvestaj na engleskom a ne da slusa kvazipremijera i njegovo tumacenje i kiselo smejanje kao da rezi...

ledenjak

pre 9 godina

Kako nas strucno **** sa Kosovom pa to je nemam reci a sto je najgore i kada otpisemo jos ovih 2-3% kojih nam je ostalo od KiM ima da nam izmisle jos 100 novih uslova. Mene stvarno cudi da neko uopste u ovoj drzavi misli da cemo mi biti clanice EU. Mozda onog dana kada i sve geografske drzave Evrope kolektivno budemo clanice EU poput drzava SAD.

VASILIJE

pre 9 godina

A sto se tice minusa za medije EK koja ima zamerke na medijske slobode nisu naveli ko, gde, kad, kako i zasto to radi. Ima i kod nas nekih koji to isto zagovaraju ali bez dokaza za svoje tvrdnje. A na to pitanje najbolje mogu da odgovore sami novinari. Ko ih je svih ovih godina "tapsao po ramenu" kada su pisali kako su pisali. I sta se tu u njihovim odnosima promenilo? Tada su bili svi isti, placeni od istog gazde, pa nikom nije ni palo na pamet da nije "slobodan".

ese

pre 9 godina

ne razumem, ko je narod pitao da li zele da se Srbija prikljuci EU. I bez toga ovi otvoreno daju uslove koje mi navodno moramo da ispunimo, kao da smo na stocnoj izlozbi, a sve pod kontrolom AV i njegove kamarile.

Da li je ovde narod normalan, ma nosite se svi bre, ne treba nam nista, nista ne trazimo.

Branko

pre 9 godina

Sve u svemu ništa kao i do sada i ubuduće. Davaće blage ocene o napretku kako bismo priznali u završnoj fazi Kosovo i zaratili sa Rusijom. Dakle, Srbija je na raspeću.

miki

pre 9 godina

I `uz ustavne promene koje će predstavljati bitan napredak u pregovorima o članstvu`...I Ustav rekose! Pa sto oni ne napisu novi za nas, Vucic ce to prihvatiti.

Samo jedno pravo je Pravo

pre 9 godina

A sta je Evropska Komisija rekla na mesanje Drzave u izbor Nacionalnih Saveta Nacionalnih Manjina???
Sigurno odusevljena novim nacinima manipulacije.

kupari

pre 9 godina

Spreman sam da izgubim svoju popularnost da bih obezbedio podrsku i pomoc medjunarodne zajednice.Ne mozes sve uraditi uz pomoc popularnosti,ali mozes sa kreditima

Mary

pre 9 godina

Premijer Vucic moze da bude zadovoljan izvestajem Evropske komisije jer je u njemu sadrzana podrska za reformski put Srbije. Naravno da ima i stvari na kojima Srbija treba da radi, ali pregovori sa Unijom tek otpocinju tako da je Srbija dosta do sada vec ucinila.

ZIKA - ZETON

pre 9 godina

Pre svega gradjani Srbije u to sam apsolutno siguran su u potpunosti zadovoljni Izvestajem Evropske komisije. Takodje i Aleksandar Vucic moze da bude zadovoljan izvestajem Evropske komisije jer je u njemu sadrzana podrska za reformski put Srbije. Naravno da on u ovom trenutku nije idealan, jer smo morali da u veoma malom vremenskom trenutku uradimo. Neke stvari nismo stigli da odradimo, neke smo mogli daleko bolje. A bogami ima i stvari na kojima Srbija treba da radi, ali pregovori sa Unijom tek otpocinju tako da je Srbija dosta do sada toga vec ucinila. Pohvale gode u svakom slucajui, ali one nas jos vise obavezuju na daleko veci rad i trud.

slavuj

pre 9 godina

Srbija se navikla već na izveštaje koji idu po tempu toplo,hladno, takav je ovaj mada više preovlađuje topli.Treba očekivati da EU neće nikad biti zadovoljna do kraja i da će što god Srbija uradi i ispuni imatio određene rezerve.Skoro smo usvojili set medijskih zakona i ta oblast će se do kraja realizovati, ostaje veliko pitanje niormalizacija odnosa sa prištinom i ponekad pominjani Brisel-2 koji može napraviti probleme Srbiji.Svejedno Srbija mora da nastavi zacrtanim tempom i biti spremna da prihvati ponekad i packu po prstiju ako unapred znamo šta nam je cilj.

krah

pre 9 godina

ovaj izvestaj samo potvrdjuje da je ovo najgora vlada od uvodjenja visestranackog sistema mada je najgora vlada ikada jer nesposobnijeg premijea nismo skoro imali kao ,ovog. covek hteo da prikaze izvestaj kao uspeh iako je jasno da je situacija katastrofalna: mediji, sloboda izrazavanja, pravosudje, drzavna uprava, korupcija, kriminal itd. ne znam sta je u ovom izvestaju nesto bitno pozitivno osim sitnica ali to je realnost i ocena za kvazivladu. svako treba sam da procita ovaj izvestaj na engleskom a ne da slusa kvazipremijera i njegovo tumacenje i kiselo smejanje kao da rezi...

Lida

pre 9 godina

@inka

Vratite nam :

1)Utisak nedelje
2)Sarapin problem (koji je skinut uz sramno obrazlozenje- "zbog male gledanosti"!?!)
3)"Kaziprst" Suzane Trninic sa radija B92 u 9,30 (sada je u to vreme samo na tv-u b92...(za sada...))

nastavak sledi....

Sandokan

pre 9 godina

Al' ce se najedemo od pohvala I izvestaja.Ima neko za jogurt da mi sve stane u trbuh?Izadjem na ulicu posle premijerove konferencije koju je svaka televizija prenosila I udahnem novi vazduh,pun evropskih vrednosti.Evo jos samo malo,jos samo neki uslov,jos samo ovo,ono,one,ovoga,onoga da ispunimo I onda smo vrlo,ali vrlo blizu da budemo blizu eu.No dobro,ovaj narod ocigledno voli ovo da slusa I gleda.Kada krene jos vise da puca po njihovim ledjima samo nemoj da kukumavce I traze promene.Trazili ste gledajte.Za kraj,stvarno bre botovi kako vam ne dosadi da besomucno lupate ove minuse?Kada ce te shvatiti da narod koji koristi internet ne mozete ubediti u ispravnost ovoga sto radite.Ajmo 3 2 1 udri po minusima.

B54

pre 9 godina

Izveštaj EK pominje:
- ugrožavanje medijskih sloboda
- zastoj u primeni Briselskog sporazuma
- nedovoljno uskladjivanje sa EU (Južni tok)
- nedovoljno uskladjivanje spoljne politike
(Rusija)
- neefikasno pravosodje sumnjive
nezavisnosti
- spora primena zakona

Inače, sve ostalo je savršeno !

kupari

pre 9 godina

Spreman sam da izgubim svoju popularnost da bih obezbedio podrsku i pomoc medjunarodne zajednice.Ne mozes sve uraditi uz pomoc popularnosti,ali mozes sa kreditima

Aristotel

pre 9 godina

Ko nama daje pluseve i minuse?Ne mogu da verujem da u ovo doba postoji drzava kao nasa!Stalno nas ucenjuju,sankiconisu a mi stremimo ka evropi u kojoj nema buducnosti!Nije bitno koja je stranka na vlasti,vodja mene brine ovaj bezidejni narod bez ikakve vizije koji pusta da ga vode oni koji su mu najvise zla naneli!Ovo danas je najveci poraz za Srbiju gde nas premijer kao neko dete kada god nesto kaze gleda u pravu visokih predstavnika iz evrope,pokazuje poslusnost sve samo ne borbu za narod!Puno je ispranih mozgova a nestalo je kriticko gradjanstvo i nove snage u ovo a to je poraz najgore vrste!Zar u doba gde je svaka informacija dostupna mi se hvatamo za onu koju nam plasiraju.Ovo je cisti partijski totalitarizam u kome postoji sloboda vec samo podredjenost drzavi koja pritom samo sputava u progresu i napretku pojedinca i kolektiva.Sta sam ja bogu zgresio da zivim u drzavi koja me kao potonulu brod vuce ka dnu dok ja zelim da isplivam.Kakav narod takav vodja!Jadan smo mi narod,poslusan,bez snage volje i energije da uradimo ista sem da pricamo i kukamo.Proslostam je losa,sadsnjost nam je propast a buducnosti nema!Ne moze se popraviti nesto sto je trajno osteceno i to se pokazuje vekovima.Lepo je biti glup!

Mesečina, mesečina, jo-joj...

pre 9 godina

Nadam se da će gospodin Vučić uspeti da dokaže EK da je veliki obožavatelj države Kosova, koja je u veoma snažnim velikoalbansko-američko-nemačkim (muškim) rukama;
nadam se da će gospodin Vučić uspeti da dokaže kako su Olju Bećković izbacili baš ti sa zapada, jer je ona iz jedne veoma intelektualne i obrazovane porodice, i nikad nije tražila pse, vučjake da je čuvaju po gradu - a izgleda da je došlo vreme i za to.
Setite se samo Ćuruvije i ostalih, i zabrinite se za svoje jeftine živote u ovoj današnjoj Srbiji... Nema više Golog otoka i šanse da preživite - možete samo metak da dobijete direktno u čelo.
Ko je za Goli otok neka stavi plusić, a pak ko je za egzekuciju - može odmah radikalni minusić.
Ljubi vas tata

Ljubivoje I

pre 9 godina

Stvarno mi nije jasno da se hvalimo da smo dobili najbolji izveštaj u regionu. Da pojasnim. Region je Crna Gora, BiH, Makedonija i Albanija. Biti najbolji u ovoj konkurenciji i nije neki uspeh. Čak intuitivno sumnjam da smo dobili bolji izveštaj od Crne Gore. Napominjem za neobaveštene u region ne spadaju Bugarska, Rumunija,Hrvatska, Madjarska i Slovenija, pošto su te države članice EU.

Samo jedno pravo je Pravo

pre 9 godina

A sta je Evropska Komisija rekla na mesanje Drzave u izbor Nacionalnih Saveta Nacionalnih Manjina???
Sigurno odusevljena novim nacinima manipulacije.

Neko

pre 9 godina

Nisam primetila da je u Srbiji ugrozena sloboda govora, mozda je nekad bila ali sada sigurno nije.
(inka, 08. oktobar 2014 13:14)
A jesi li primetila da ne postoji ni jedan mediji (osim foruma i komentara na b92),gde se ne velica lik i delo Vucica.Koji to mediji smeju objaviti bilo koji informaciju koja se kosi sa likom i delom Vucica.95% informacija koje dobijamo putem medija je cisto spinovanje i zamazivanje ociju javnosti.Poslednje je ovo tzv prebijanje Vucicevog brata.Svi se okomili na zandarmeriju,a niko ne pita sta Kobre rade u obezbedjivanju brata gore pominjanog.

VASILIJE

pre 9 godina

A sto se tice minusa za medije EK koja ima zamerke na medijske slobode nisu naveli ko, gde, kad, kako i zasto to radi. Ima i kod nas nekih koji to isto zagovaraju ali bez dokaza za svoje tvrdnje. A na to pitanje najbolje mogu da odgovore sami novinari. Ko ih je svih ovih godina "tapsao po ramenu" kada su pisali kako su pisali. I sta se tu u njihovim odnosima promenilo? Tada su bili svi isti, placeni od istog gazde, pa nikom nije ni palo na pamet da nije "slobodan".

darko

pre 9 godina

Nisam primetila da je u Srbiji ugrozena sloboda govora, mozda je nekad bila ali sada sigurno nije.
(inka, 08. oktobar 2014 13:14)

@ Ko ukida emisije po Srbiji? Na blic mogu da se setim 3 emsije koje su ukinute od početka ove godine, bukvalno samo ove godine. Nije mi jasno čemu ovako mlak izveštaj evropske komisije, i zašto tako hipotetički pominju slobodu medije i govora, kao da je to neko upozorenje, zar ne vide realno stanje na terenu - slobode nema, ili je ima vrlo malo. Pohvale ne vrede ništa, to je čista dnevna politika, kada sam izvetšaj nije objektivan do kraja. A što mi živimo sve lošije, to je tek posebna priča.

Kancelarija za brze odgovore.

pre 9 godina

Ne vidim sta je + ! A bilo bi ok da neko pita gospodara svemira,zasto Eu i dalje ne.otvara pregovore sa Vladom Srbije? Mislim da svi znaju zasto,ali ce Av1 verovatno da kaze da ne zna zasto i da.smo mi najbolji u svemu itd...
Sa druge strane nam je veliki - to sto ovde ne postoji pravo na kritican text,misljenje iki stav niti se.moze videti icuti druga strana. To je tako u diktaturama ali Av 1 mnogo gresi ako misli da ce na taj nacin da vlada !
Ja ne znam ko je cuo kakvo je stanje u pravosudju ali je to takodje veliki - za nas. Imamo vec 30 dana strajkadvokata,naravno,na Tv mozemo da cujemo samo sta kaze asistent ministar,imamo strajk studenata ali naravno ne mozemo da imamo nikakve informacije o tome. Ali zato se strajk policije zavrsava u kratkom roku sa ispunjenjem svih zahteva policajcima,ne kazem da oni nisu u pravu, ali kako onda da isti arsini ne vaze sa sve gradjane ovde?
To samo pokazuje da smo policijsko partijska drzava najgoreg tipa.
A botovima poruka: nije sve u zivotu rad na drzavnim jaslama,mislite malo i svojom glavom i gledajte stvati oko sebe svojim ocima,ovde nije u pitanju fudbalska utakmica, nego zivoti svih nas,pa i vas botova na zalost.Jer, gde cete vi i sta cete da radite kad vam vlast izgubi,ovako ili onako? Da samo predjete u drugu stranku? Pa to vise nece moci, botovi!

Prelazna ocena

pre 9 godina

Još samo neke sitnice da se dorade:
- vladavina prava
- sloboda izražavanja
- reforma državne uprave
- dobro ekonomsko upravljanje.
Ovo može i ovako da se kaže: "Državljani su siromašni, izloženi nepravdi, zastrašeni pa ćute, jer znaju da ne mogu ostvariti svoja prava. Ovo ne važi za pripadnike državne uprave, što nam poboljšava prosek".

prepoznajete li nekoga

pre 9 godina

"The practice of publicly commenting on trials and announcing arrests and detentions in the media ahead of court decisions risks being detrimental to the independence of the judiciary and raises serious concern."

ovo je citat iz engleske verzije izvestaja> za one koji ne barataju engleskim, evo otprilike sta tu pise>
ozbiljno zabrinjava praksa javnog komentarisanja sudskih procesa i najava hapsenja i pritvaranja u medijima, pre donosenja sudskih presuda, sto moze presudno uticati na nezavisnost sudstva.
pitam se ko li je to najvise najavljivao?
hm...

Bole

pre 9 godina

Upropastice nas ovaj Vucic potpuno. Privredu ne dize, poljoprivredu je unistio a jedino sto je "postigao" je da se danas zivi mnogo losije nego pre dve godine. Ne treba mi nikakav izvestaj komisija da bih toga bio svestan.

dezorijentisan

pre 9 godina

Vucic izjavio: "moja majka je bila novinar"novinar ili ekonomista ili ekonomski novinar?
Zasto je SRS skupljao gomilu novca zbog nagomilanih racuna? Koji novinar ima plus minus 90 000 dinara penziju?
Cime se bavio Vucic stariji? Sve mi je neshvatljivo.Jel diplomatija u pitanju ili pljacka po sistemu "kad dodjemo na vlast"?
Ne verujem da su nas fasisti uvukli u rat i sankcije,gradjani opljackani,bdp konfiskovan...
hocu matematiku.Ovo nije ped*rluk i privatno...dok sam placao,oni nisu,ja im nisam konfiskovao imovinu,drzavljanstvo,a oni hoce na moju zbog prava?
Fasisti na kamen,bijte se sa turcima.Srbija je Srbija, Vojvodina moja,ali Srbija nije dodik.
Kod penzija ili su pljackali ili.... nesto ne stima.Dodjete nam pare(novce) ili ne?

Saša

pre 9 godina

E ako A. Vučić kaže da nema cenzure, i medijskog mraka, a svi drugi normalni ljudi vide da ima... I dalje nema. Jer je tako vodja rekao. Jasno!

ledenjak

pre 9 godina

Kako nas strucno **** sa Kosovom pa to je nemam reci a sto je najgore i kada otpisemo jos ovih 2-3% kojih nam je ostalo od KiM ima da nam izmisle jos 100 novih uslova. Mene stvarno cudi da neko uopste u ovoj drzavi misli da cemo mi biti clanice EU. Mozda onog dana kada i sve geografske drzave Evrope kolektivno budemo clanice EU poput drzava SAD.

MORAVAC

pre 9 godina

Nije ugrozena sloboda govora,samo sto to nece niko da objavi i prikaze.Gde je restitucija i distupnost dosijea.Evropu zanima Kosovo a sve drugo je sporedno i minusi se daju reda radi.

ese

pre 9 godina

ne razumem, ko je narod pitao da li zele da se Srbija prikljuci EU. I bez toga ovi otvoreno daju uslove koje mi navodno moramo da ispunimo, kao da smo na stocnoj izlozbi, a sve pod kontrolom AV i njegove kamarile.

Da li je ovde narod normalan, ma nosite se svi bre, ne treba nam nista, nista ne trazimo.

Pazarac

pre 9 godina

Šta ćemo sa Sandzakom? 48. stranica Izvještaja. "Regarding the Sandzak area, the situation continued to be stable for most of the reporting period but tensions arose in September. Classes in the Bosniak language started to be held in primary schools. The Bosniak community continues to be underrepresented in the local administration, judiciary and police. The issue of the election of the Bosniak national minority council remain unsolved but elections are scheduled for October 2014. The area remains one of the most underdeveloped and requires additional commitment from the central authorities to boost economic development."

Горан

pre 9 godina

А шта ми добијамо извештајем ЕК? Да ли се у овом извештају потврђује суверенитет Републике Србије над Косовом по УН резолуцији 1244? Да ли нам овај извештај доноси нова радна места? Да ли нам овај извештај повећава наталитет? Да ли нам овај извештај јача курс динара? Да ли ће због овог извештаја наши инжењери остати у Србији уместо да иду да раде у иностранству?

Овај извештај је политичко замајавање у циљу подршке тренутној власти која на нашу штету, испуњава наредбе из Берлина и Вашингтона.

Branko

pre 9 godina

Sve u svemu ništa kao i do sada i ubuduće. Davaće blage ocene o napretku kako bismo priznali u završnoj fazi Kosovo i zaratili sa Rusijom. Dakle, Srbija je na raspeću.

miki

pre 9 godina

I `uz ustavne promene koje će predstavljati bitan napredak u pregovorima o članstvu`...I Ustav rekose! Pa sto oni ne napisu novi za nas, Vucic ce to prihvatiti.

novosadjan

pre 9 godina

Jel naslov neka namerna posalica zbog razotkrivanja internet tima i programa botova Valter? :) Zasto niko o tome od velikih medija ne sme da pisne?

stanislava

pre 9 godina

botovski komentari kao i uvek van svake logike i realnosti. dakle, sve ono sto evropska komisija trazi od nas, jeste dijametralno suprotno radu ove vlade. posebno kada je u pitanju sloboda izrazavanja. ekonomija u nikad gorem stanju, privredni rast mizeran, vladavina prava postoji samo na papiru, a korupcija i nepotizam na vrhuncu.

Legionar

pre 9 godina

(inka, 08. oktobar 2014 13:14)
Raspitajte se malo,zasto pripadnici BIA zovu FB komentatore na razgovore,zasto ne prolaze komentari na ovom forumu,raspitajte se malo zasto mediji ne izvestavaju o stvatima koje se desavaju u nasoj zemlji.Zasto svakoga dana slusamo medijske price kako nam je dobro i napredujemo,a svi znamo da nije tako.I jos nesto,ovakav komentar kao Vas,moze da da samo neko iz koristi,ko ne zeli da objektivno posmatra.

Suština

pre 9 godina

>>Reforma pravosuđa i bitka protiv korupcije su "u ranoj fazi i nužno da budu pojačane strogim nadzorom i mehanizmima za njihovo usaglašavanje"

Radovan Kojić

pre 9 godina

Најбољи извештај у региону - најбољи смо...
Господо чули сте...
Грађани и грађанке чули сте...
Народе наш српски чули сте...
A сада свом снагом...Уредимо државу, обновимо - ојачајмо економију, зближимо, ородимо, обожимо и умножимо се... За лепшу и срећнију Србију - Србију хладне главе - срећнијег и веселијег срца...
Чули сте - можемо ми то...!!!

normalno

pre 9 godina

To vam je isto kao i u životu, malo ste u plusu pa malo u minusu. Logično je da ima i kritike, na kraju krajeva imamo mi svoju glavu a ne samo vrat. Valja se oko svega dogovoriti a ne samo uslovljavati.

stikovo

pre 9 godina

Pitanje za clanove EK i gospodina Davenporta sta je sa zastitom nasih prava proteranih iz Hrvatske sta je sa oduzetim nasim pravima sa nasom imovinom,stanovima koja je Hrvatska uz pomoc te iste Evrope nama oduzela a sad se svi prave nenadleznim.Zar pravo na licnu imovinu u toj istoj Evropi nije svetinja,jedino za nas Srbe iz Hrvatske to ne vazi.

Ignjat

pre 9 godina

Sugestije koje je EK navela u izveštaju svakako će biti postepeno otklanjane. U svakom slučaju, izveštaj je pozitivan, a time je od strane EK odato i priznanje Srbiji, a data podrška da istim intenzitetom nastavi dalje, prema EU.

Brzi Gonzales

pre 9 godina

Generalno gledano, izveštaj je pozitivan. Te manje zamerke će sigurno biti otklonjene i nastaviće se rad na unapređenju i modernizaciji zemlje, kako bi sve što je neophodno bilo usklađeno sa standardima koje zahteva EU.

Bili Piton

pre 9 godina

Pozitivan izvestaj evropske komisije je odlican podstrek da se nastavi kao sto je zapoceto, naravno da postoji nesto na cemu bi trebalo vise da se poradi, ali je napredak evidentan i obecavajuc, ovo nije kraj posla, ovo je samo nagrada za dobar rad, ima jos dosta toga da se uradi, ali je bitno da smo na dobrom putu.

FiFiKa

pre 9 godina

Sasvim je normalno i logično da EK u svom izveštaju neće davati samo pohvale za učinjeno već mora navesti i šta se još očekuje od Srbije. Borba protiv kriminala i korupcije je, kako kažu u ranoj fazi, ali su i oni svesni da ono što je gajeno i negovano decenijama nije lako iskoreniti za nepune dve godine. Što se tiče pjedinih komentara da ne postoji sloboda medija, zar bi svaki dan bilo moguće iznositi onoliko napada i laži o Vučiću koliko to rade oni kojima nije interes jaka i stabilna Srbija. Koliko samo u zemlji postoji otpora reformama u državnim upravama, u oblasti plata i penzija, programu ekonomskih reformi, novim zakonima o tržištu rada, privatizaciji i stečaju, uspostavljanju budžetske discipline i poboljšanju ubiranje poreza, a sve to usporava i umanjuje napor i rad ove vlade, što se negativno odražava na život građana.

slavuj

pre 9 godina

Srbija se navikla već na izveštaje koji idu po tempu toplo,hladno, takav je ovaj mada više preovlađuje topli.Treba očekivati da EU neće nikad biti zadovoljna do kraja i da će što god Srbija uradi i ispuni imatio određene rezerve.Skoro smo usvojili set medijskih zakona i ta oblast će se do kraja realizovati, ostaje veliko pitanje niormalizacija odnosa sa prištinom i ponekad pominjani Brisel-2 koji može napraviti probleme Srbiji.Svejedno Srbija mora da nastavi zacrtanim tempom i biti spremna da prihvati ponekad i packu po prstiju ako unapred znamo šta nam je cilj.

Mary

pre 9 godina

Premijer Vucic moze da bude zadovoljan izvestajem Evropske komisije jer je u njemu sadrzana podrska za reformski put Srbije. Naravno da ima i stvari na kojima Srbija treba da radi, ali pregovori sa Unijom tek otpocinju tako da je Srbija dosta do sada vec ucinila.

ZIKA - ZETON

pre 9 godina

Pre svega gradjani Srbije u to sam apsolutno siguran su u potpunosti zadovoljni Izvestajem Evropske komisije. Takodje i Aleksandar Vucic moze da bude zadovoljan izvestajem Evropske komisije jer je u njemu sadrzana podrska za reformski put Srbije. Naravno da on u ovom trenutku nije idealan, jer smo morali da u veoma malom vremenskom trenutku uradimo. Neke stvari nismo stigli da odradimo, neke smo mogli daleko bolje. A bogami ima i stvari na kojima Srbija treba da radi, ali pregovori sa Unijom tek otpocinju tako da je Srbija dosta do sada toga vec ucinila. Pohvale gode u svakom slucajui, ali one nas jos vise obavezuju na daleko veci rad i trud.