Nedelja, 05.10.2014.

21:17

Srbija može da pomiri EU i Rusiju

Predsedavanje OEBS sledeće godine je velika prilika za Srbiju da preuzme ulogu i posreduje u pregovorima kako bi se izgladili odnosi EU i Rusije, kaže Šiđanski.

Izvor: Danas

Srbija može da pomiri EU i Rusiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

osmeh

pre 9 godina

Nadam se da ce se normalizacija odnosa na relaciji Eu Rusije sto pre postici. Sve sto zelim je da Srbija bude clanica Eu ali da to isto clanstvo ne bude uslovljavano prekidom saradnje sa Rusijom.

jedan13

pre 9 godina

Sami ce se oni pomiriti. Pa sve zemlje zavise od Ruskog gasa. Sankcije samo donose stetu onima koji su okrenuti protiv Rusije....

karson

pre 9 godina

Sve evropske zemlje koje su uvele sankcije Rusiji ce imati samo stete jer zavise od Ruskog gasa. Sva ova farsa ce se nadam se uskoro zavrsiti...

stanislava

pre 9 godina

ako izuzmemo botovske komentare o velikom vodji koga, toboze, uvazavaju od kamcatke do londona, citava prica je farsa. srbija nema ni ekonomski ni vojni ni politicki uticaj, u toj meri kako se ovde tendeciozno prikazuje, da bi mirila bilo koga. vreme nesvrstanih, raznih zidova i zavesa, odavno je prosli. danas ni tito ne bi znao sta da radi, a ne ovi diletanti. sedenje na dve stolice je pokusao i milosevic, pa malo ratuje, malo se miri u dejtonu, pa svi znamo kako se zavrsilo.

osmeh

pre 9 godina

Sve ce doci na svoje a nama je da bude strpljivi. Oni koji su nam strateski partneri i podrska su na nasoj strani a clanstvo u Eu ce doci vremenom....

Moskvic

pre 9 godina

Batali te se coravog posla i vodite racuna o sebi.
Te MATUZALEME koji vam na zalasku zivotnog veka dele savete,saslusajte,popite kafu i to je to.

Eee

pre 9 godina

Srbija miri Rusiju i EU, jel smo mi to od jutros sastavni deo Nemacke???
(Jo, 06. oktobar 2014 08:38)
Eee kamo lepe srece, da i mi malo zivimo ko ljudi.

boricsmoric

pre 9 godina

Sve ce doci na svoje kada se odnosi izmedju Eu i Rusije normalizuju. Ruska podrska nam je nemerljiva a sam proces prikljucivanja Eu ce biti brzi kada se tenzije smanje....

zorica

pre 9 godina

Srbija, zbog teske ekonmske situacije treba da prepusti predsedavanje OEBS-om nekom drugom jer to iziskuje troskove, a mozem ako hoce da miri Rusiju i EU i bez tog presedavanja (ako je toliko bitna), ili moze da shvati da ipak nije ni toliko bitna, ni mocna vec da pocne da resava svoje ekonomske probleme kako bi jednog dana ipak i stvarno postala bitna.

Milos

pre 9 godina

Vi bre ljudi niste normalni ako gutate ovakve gluposti. Zaista mislite da iko mari sta Srbija ima da kaze. A jos ce i da miri zavadjene strane. Ljudi, nemojmo da paimo od kompeksa velicine. Hajde da se bavimo nama samima i jadnom kvalitetu zivotu u nasoj zemlji.

Bojan

pre 9 godina

Stvarno svašta,ima li kod nas iko normalan!
(NS, 06. oktobar 2014 09:11)
U pravu si, najgore je sto nas diletanti vode, a oni misle da se sve vrti oko njih i da su bogom dani.A to je potpuno nenormalno pa haos u kome zivimo ptedstavljaju kao nesto normalno, e to je sizofrenija.

agronom

pre 9 godina

Sve se nadam da ce se u skorije vreme normalizovati odnosi na relaciji Eu Rusija. A nas yadatak je da budemo dobri i sa svima. Kako bi izvukli najvecu korist za nas same....

Ovca

pre 9 godina

Srbija 3 decenije ne može da reši pitanje zaposlenosti, korupcije, malih plata, boljeg standarda, velikog odliva mladih u inostranstvo, Kosovo,.... Ali DA, može da pomiri dve svetske sile!
Sve i da je tako, da je ovo istina, država koja ima toliko ličnih problema ne bi trebala ni sekundu da troši na probleme onih država koje za razliku od nas, imaju pristojan život pre svega.
To je kao da prosjak koji crkava od gladi daje zadnjih 200 dinara bogatašu koji nema sitno za napojnicu konobaru posle obilne večere, - mislim, pomoć je pomoć, ali i glupost je glupost!

osmehtastine

pre 9 godina

Sve se nadam da ce se odnosi na relaciji Eu Rusija sto pre normalizovati i da ce nam nakon toga biti mnogolo lakse. Nas put ka evrointegracijama ce biti olaksan jer nam niko nece postavljati uslove vezane za odnose sa Rusijom......

super

pre 9 godina

Bar je to jednostavno, nek nas predsednik sazove u Bajcetini samit evropskih lidera i Putina pa onako domacinski uz toomovacu i rostilja lepo im objasni kako nema nista bez bratstva i jedinstva.

goran

pre 9 godina

Nadam se da ce se kriza u Ukraini sto pre okoncati.Sve evropske zemlje zavise od ruskog gasa. Sankcije prema Rusiji donose samo stetu svima koji su ih uveli.....

boric13

pre 9 godina

Nadam se da ce se odnosi na relaciji EU Rusija normalizovati. Bilo bi sjajno da postanemo clanica Eu i da sacuvamo trenutno sjajne odnose sa Rusijom....

bati gol

pre 9 godina

ovi nasi ni izmedju sebe ne mogu da se izmire,blate se svaki dan preko novina,a sede u istoj vladi i vi ste bas nasli ko ce vas miriti.

JasMINKA

pre 9 godina

Velika je i znacajna uloga koju bi Srbija mogla da ima. Uzdam se da cemo imati snage i mudrosti da ostvarimo sva ocekivanja, a na dobrom smo koloseku.

osmeh13

pre 9 godina

Mi nikada necemo imati problema sa Rusijom. Nadam se da ce se i odnosi na relaciji Eu Rusija normalizovati i svi cemo lakse ziveti...

eXpert do dOktora

pre 9 godina

Aha, pomiriti ce mo isto tako kao sto smo profitirali od svetske ekonomske krize. Blago nama sa nasim eXpertima i doktorima. Vise pameti ima na pijaci. Za pocetak bi mogli da nabavimo ter-papir da oni bez krova nad glavom, pre zime, zastite ono sto im je preostalo.

Чича

pre 9 godina

"Ajte ljudi, pa nije Acko Tito niti su okolnosti ko onda. A onda smo imali pameti da kažemo rusiji ne. Sada kanda radimo suprotno. 
Inače kada smo Rusima rekli njet nastupio je prosperitet. Setite se sedamdesetih, eh...
(Salam salam kobasica mortadela, 05. oktobar 2014 22:42)"

А онда су дошле осамдесете кад су почеле инфлације (1 цигла - милион динара итд), па деведесете (њих се ваљда још сећамо).

covek bez mozga

pre 9 godina

Ja mislim da ce Srbija odigrati kljucnu ulogu u pomirenju EU i Rusije. Jer tako smo u mogucnosti. Zaista divan naslov a i cela vest je pozitivna i optimisticna. A to nam je potrebno isto kao i nasim inostranim partnerima. Oh kako je sve ovo divno... Radujte se ljudi...

Aleksandar

pre 9 godina

Tja, kad bi imali stav kao ovi komentatori, nikada se od dna ne bi odlepili. U svakom slucaju, lepa prilika - igrajmo pametno sledece godine.

coa mesar

pre 9 godina

bice kako mora bit, Srbija medj njivama, medj sljivama, opet mi ima da zapocnemo rat, jer mi imamo herca za tako nesto, nije mala nije mala 3x ratovala

socijalista

pre 9 godina

koje su ovo gluposti!Srbija ne moze sebe da sredi,pola zaposlenih strajkuje,premijer se ne oglasava povodom strajkova,a mi treba kao da mirimo EU i Rusiju

летелица

pre 9 godina

Србија је показала да ултимативна питања или или немају резултата.Просто бирање, између земље која нам је добар партнер економски, и од које смо зависни енергетски, са једне стране, и организације, чији члан наша земља тежи да постане не долази у обзир.

Svakim danom, u svakom pogledu...

pre 9 godina

Srbin sam
i vileo bih da imam to nadmeno
osecanje kao danasnja Srbija, da
sam neko i nesto, da se sve vrti
oko mene i da su svi pogledi uprti
u mene. Ali nisam, obican sam mali
covek iz male, siromasne zemlje.

Urbini

pre 9 godina

Za pomirenje treba i ugled. Zemlja koja je vodila 4 rata i miri se sa susjedima ne zato što to želi nego zato što mora jer joj EU tako diktira je dalrko od bilo kakvog povjerljivog medijatora. Smijurija.

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Srbija nije uspela da prevazidje nijedan sopstveni antagonizam a neke je samo i pojacala. Njena uloga kao predsedavajuce OEBS-a moze da ima samo administrativnu ali ne i sustinsku tezinu. Izjave ovog tipa, da Srbija ovakva kakva je sada, moze doprineti bilo kojem resenju u svetu su neozbiljne. Srbija svetu najvise moze doprineti sopstvenom stabilnoscu, i svet se resio znacajnog problema time sto je uspostavio dijalog Beograda i Pristine ali je svestan toga i da je ovo definitivno resenje.

Ha ha, mirotvorac

pre 9 godina

Ovi nasi "strucnjaci" najpre svoje smece da ociste, pa i sa Siptarima da se pomire, a sanjarenja i prose... da neizgovaraju javno, Sem ako nije neki uspeli vic. Pitam se ko placa te ljude da svake nedelje imaju ideje kao posle pijanke.

S9

pre 9 godina

I Isus je bio srbin, samo nije znao nemački.Ha,ha, ha.Pa Putin se školovao u Nemačkoj i govori 6 njihovih dijalekata i ne trebaju mu naši "prevodioci".Ko je ovu nebulozu smislio, da nije onaj savetnik Antić.

Čika Mire

pre 9 godina

Srbija da miri EU i Rusiju?! O ne, za ime sveta! Znao sam da će na kraju doći do OVOGA! Sad kada Vučić Aleksandar ovo čuje, pomisliće još i da je globalni mirotvorac, spasilac čovečanstva, "mesija" sa nepojmljivom misijom. Lik koji je ovo izjavio prevazišao je i SNS botove. Zezanje na stranu, ja sam čovek sa popriličnim životnim iskustvom i mnogo puta sam bio POMIRITELJ nekih zavađenih strana, ali svaki put, BAŠ SVAKI PUT - isključivo na svoju štetu! To je nešto kao "kosmički zakon", drugačije ne može. Moja žena i ja mirili smo komšiju sa njegovom ženom i nijedno od njih dvoje zbog toga ne govore sa nama već dvadeset godina. Mirio sam kolege na poslu da ne izginu, pa su oni avanzovali, a ja dobio premeštaj i duplo manju platu. Mirio sam prijatelja demokratu sa prijateljem SPO-ovcem kad su hteli da se pokolju zbog politike, pa su sad obojica u SNS-u, a meni neće da se jave i smeštaju mi "zvrčke". Mirio sam nekoliko puta drugare kada se potuku u kafani, pa sam ja privođen u policiju zbog učešća u tuči, a oni onako pomireni okrive mene da sam ih tukao. Tako će biti i sa ovom našom ionako već opustošenom Srbijom, ako naši vlastodršci uobraze da treba nekoga po svetu da mire, pogotovo ove moćne i velike. Ozbiljno vam kažem, ja skoro nisam video neku zlokobniju izjavu od ove. Znam šta govorim, verujte mi.

Salam salam kobasica mortadela

pre 9 godina

Ajte ljudi, pa nije Acko Tito niti su okolnosti ko onda. A onda smo imali pameti da kažemo rusiji ne. Sada kanda radimo suprotno.
Inače kada smo Rusima rekli njet nastupio je prosperitet. Setite se sedamdesetih, eh...

dexter

pre 9 godina

"Srbija može da pomiri EU i Rusiju", "Srbija most između EU i Rusije", Srbija ovo, Srbija ono...
Srbija ni sama sa sobom nije načisto, a ne još da miri ni manje ni više nego EU i Rusiju!
Znam da vam je svaka vest bitna u cilju popunjavanja prostora, ali poštedite nas gluposti!

Iz blata u nebesa i natrag

pre 9 godina

Megalomanija i ***čenje- dokle više??? Samo retoričko pitanje, zna se da je bilo tako i biće ubuduće jer je to deo mentaliteta, na žalost. Rajinski podanički mentalitet koji se povremeno otrgne u suprotnu krajnost povremenim euforičnim uzletima u nebesa i komičnim precenjivanjem sopstvenih mogućnosti.

KarBan

pre 9 godina

Ne lupetarajte gluposti...nije ovo 19 vek pa da golub pismonosa nosi poruke. Danas Merkelova i Putin imaju otvorene video konferense linije i mogu razgovarati kad hoce.

chomi

pre 9 godina

mi da pomirimo nekoga ? ne znam da li sam nesto smesnije cuo u poslednje vreme ... mi ne mozemo izmedju sebe da se smislimo a ne nekoga da pomirimo ... gluposti !

Mare,NS

pre 9 godina

To je teza,koju vec dugo zastupam!
Dobri smo sa Rusijom,korektno saradjujemo sa EU kao zemlja kandidat i jasno smo rekli da postujemo medjunarodno pravo i postujemo suverenitet Ukrajine!
Sve tri strane(EU,Rusija,Ukrajina),postuju nase stavove i ne vidim,koja bi druga zemlja mogla vise pomoci,da se ova kriza resi!
Nadam se da ce tako i biti,jer bi to potpuno promenilo sliku o Srbiji u svetu i predstavilo Srbiju,kao nekog ko resava probleme,a ne kao onog sto ih stvara!

nba

pre 9 godina

Srbija mora da se okane kompleksa za velikom politikom jer je srpski narod preskupo plaća u ratu i u miru...shvatite da nikom nismo bitni sem u slučajevima kad služimo kao moneta za potkusurivanje ili za ličnu promociju političara.

Saul Goodman

pre 9 godina

Bas smo mi mnogo bitni na svetskoj politickoj sceni... Sto pre shvatimo da smo beznacajni to cemo pre krenuti napred. Mi stalno mislimo da smo nekakav bitan faktor, a sustini smo niko i nista.

dexter

pre 9 godina

"Srbija može da pomiri EU i Rusiju", "Srbija most između EU i Rusije", Srbija ovo, Srbija ono...
Srbija ni sama sa sobom nije načisto, a ne još da miri ni manje ni više nego EU i Rusiju!
Znam da vam je svaka vest bitna u cilju popunjavanja prostora, ali poštedite nas gluposti!

Čika Mire

pre 9 godina

Srbija da miri EU i Rusiju?! O ne, za ime sveta! Znao sam da će na kraju doći do OVOGA! Sad kada Vučić Aleksandar ovo čuje, pomisliće još i da je globalni mirotvorac, spasilac čovečanstva, "mesija" sa nepojmljivom misijom. Lik koji je ovo izjavio prevazišao je i SNS botove. Zezanje na stranu, ja sam čovek sa popriličnim životnim iskustvom i mnogo puta sam bio POMIRITELJ nekih zavađenih strana, ali svaki put, BAŠ SVAKI PUT - isključivo na svoju štetu! To je nešto kao "kosmički zakon", drugačije ne može. Moja žena i ja mirili smo komšiju sa njegovom ženom i nijedno od njih dvoje zbog toga ne govore sa nama već dvadeset godina. Mirio sam kolege na poslu da ne izginu, pa su oni avanzovali, a ja dobio premeštaj i duplo manju platu. Mirio sam prijatelja demokratu sa prijateljem SPO-ovcem kad su hteli da se pokolju zbog politike, pa su sad obojica u SNS-u, a meni neće da se jave i smeštaju mi "zvrčke". Mirio sam nekoliko puta drugare kada se potuku u kafani, pa sam ja privođen u policiju zbog učešća u tuči, a oni onako pomireni okrive mene da sam ih tukao. Tako će biti i sa ovom našom ionako već opustošenom Srbijom, ako naši vlastodršci uobraze da treba nekoga po svetu da mire, pogotovo ove moćne i velike. Ozbiljno vam kažem, ja skoro nisam video neku zlokobniju izjavu od ove. Znam šta govorim, verujte mi.

nba

pre 9 godina

Srbija mora da se okane kompleksa za velikom politikom jer je srpski narod preskupo plaća u ratu i u miru...shvatite da nikom nismo bitni sem u slučajevima kad služimo kao moneta za potkusurivanje ili za ličnu promociju političara.

KarBan

pre 9 godina

Ne lupetarajte gluposti...nije ovo 19 vek pa da golub pismonosa nosi poruke. Danas Merkelova i Putin imaju otvorene video konferense linije i mogu razgovarati kad hoce.

Saul Goodman

pre 9 godina

Bas smo mi mnogo bitni na svetskoj politickoj sceni... Sto pre shvatimo da smo beznacajni to cemo pre krenuti napred. Mi stalno mislimo da smo nekakav bitan faktor, a sustini smo niko i nista.

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Srbija nije uspela da prevazidje nijedan sopstveni antagonizam a neke je samo i pojacala. Njena uloga kao predsedavajuce OEBS-a moze da ima samo administrativnu ali ne i sustinsku tezinu. Izjave ovog tipa, da Srbija ovakva kakva je sada, moze doprineti bilo kojem resenju u svetu su neozbiljne. Srbija svetu najvise moze doprineti sopstvenom stabilnoscu, i svet se resio znacajnog problema time sto je uspostavio dijalog Beograda i Pristine ali je svestan toga i da je ovo definitivno resenje.

chomi

pre 9 godina

mi da pomirimo nekoga ? ne znam da li sam nesto smesnije cuo u poslednje vreme ... mi ne mozemo izmedju sebe da se smislimo a ne nekoga da pomirimo ... gluposti !

Urbini

pre 9 godina

Za pomirenje treba i ugled. Zemlja koja je vodila 4 rata i miri se sa susjedima ne zato što to želi nego zato što mora jer joj EU tako diktira je dalrko od bilo kakvog povjerljivog medijatora. Smijurija.

Svakim danom, u svakom pogledu...

pre 9 godina

Srbin sam
i vileo bih da imam to nadmeno
osecanje kao danasnja Srbija, da
sam neko i nesto, da se sve vrti
oko mene i da su svi pogledi uprti
u mene. Ali nisam, obican sam mali
covek iz male, siromasne zemlje.

socijalista

pre 9 godina

koje su ovo gluposti!Srbija ne moze sebe da sredi,pola zaposlenih strajkuje,premijer se ne oglasava povodom strajkova,a mi treba kao da mirimo EU i Rusiju

S9

pre 9 godina

I Isus je bio srbin, samo nije znao nemački.Ha,ha, ha.Pa Putin se školovao u Nemačkoj i govori 6 njihovih dijalekata i ne trebaju mu naši "prevodioci".Ko je ovu nebulozu smislio, da nije onaj savetnik Antić.

Iz blata u nebesa i natrag

pre 9 godina

Megalomanija i ***čenje- dokle više??? Samo retoričko pitanje, zna se da je bilo tako i biće ubuduće jer je to deo mentaliteta, na žalost. Rajinski podanički mentalitet koji se povremeno otrgne u suprotnu krajnost povremenim euforičnim uzletima u nebesa i komičnim precenjivanjem sopstvenih mogućnosti.

Salam salam kobasica mortadela

pre 9 godina

Ajte ljudi, pa nije Acko Tito niti su okolnosti ko onda. A onda smo imali pameti da kažemo rusiji ne. Sada kanda radimo suprotno.
Inače kada smo Rusima rekli njet nastupio je prosperitet. Setite se sedamdesetih, eh...

Ha ha, mirotvorac

pre 9 godina

Ovi nasi "strucnjaci" najpre svoje smece da ociste, pa i sa Siptarima da se pomire, a sanjarenja i prose... da neizgovaraju javno, Sem ako nije neki uspeli vic. Pitam se ko placa te ljude da svake nedelje imaju ideje kao posle pijanke.

Milos

pre 9 godina

Vi bre ljudi niste normalni ako gutate ovakve gluposti. Zaista mislite da iko mari sta Srbija ima da kaze. A jos ce i da miri zavadjene strane. Ljudi, nemojmo da paimo od kompeksa velicine. Hajde da se bavimo nama samima i jadnom kvalitetu zivotu u nasoj zemlji.

Ovca

pre 9 godina

Srbija 3 decenije ne može da reši pitanje zaposlenosti, korupcije, malih plata, boljeg standarda, velikog odliva mladih u inostranstvo, Kosovo,.... Ali DA, može da pomiri dve svetske sile!
Sve i da je tako, da je ovo istina, država koja ima toliko ličnih problema ne bi trebala ni sekundu da troši na probleme onih država koje za razliku od nas, imaju pristojan život pre svega.
To je kao da prosjak koji crkava od gladi daje zadnjih 200 dinara bogatašu koji nema sitno za napojnicu konobaru posle obilne večere, - mislim, pomoć je pomoć, ali i glupost je glupost!

eXpert do dOktora

pre 9 godina

Aha, pomiriti ce mo isto tako kao sto smo profitirali od svetske ekonomske krize. Blago nama sa nasim eXpertima i doktorima. Vise pameti ima na pijaci. Za pocetak bi mogli da nabavimo ter-papir da oni bez krova nad glavom, pre zime, zastite ono sto im je preostalo.

super

pre 9 godina

Bar je to jednostavno, nek nas predsednik sazove u Bajcetini samit evropskih lidera i Putina pa onako domacinski uz toomovacu i rostilja lepo im objasni kako nema nista bez bratstva i jedinstva.

bati gol

pre 9 godina

ovi nasi ni izmedju sebe ne mogu da se izmire,blate se svaki dan preko novina,a sede u istoj vladi i vi ste bas nasli ko ce vas miriti.

Mare,NS

pre 9 godina

To je teza,koju vec dugo zastupam!
Dobri smo sa Rusijom,korektno saradjujemo sa EU kao zemlja kandidat i jasno smo rekli da postujemo medjunarodno pravo i postujemo suverenitet Ukrajine!
Sve tri strane(EU,Rusija,Ukrajina),postuju nase stavove i ne vidim,koja bi druga zemlja mogla vise pomoci,da se ova kriza resi!
Nadam se da ce tako i biti,jer bi to potpuno promenilo sliku o Srbiji u svetu i predstavilo Srbiju,kao nekog ko resava probleme,a ne kao onog sto ih stvara!

летелица

pre 9 godina

Србија је показала да ултимативна питања или или немају резултата.Просто бирање, између земље која нам је добар партнер економски, и од које смо зависни енергетски, са једне стране, и организације, чији члан наша земља тежи да постане не долази у обзир.

covek bez mozga

pre 9 godina

Ja mislim da ce Srbija odigrati kljucnu ulogu u pomirenju EU i Rusije. Jer tako smo u mogucnosti. Zaista divan naslov a i cela vest je pozitivna i optimisticna. A to nam je potrebno isto kao i nasim inostranim partnerima. Oh kako je sve ovo divno... Radujte se ljudi...

coa mesar

pre 9 godina

bice kako mora bit, Srbija medj njivama, medj sljivama, opet mi ima da zapocnemo rat, jer mi imamo herca za tako nesto, nije mala nije mala 3x ratovala

Bojan

pre 9 godina

Stvarno svašta,ima li kod nas iko normalan!
(NS, 06. oktobar 2014 09:11)
U pravu si, najgore je sto nas diletanti vode, a oni misle da se sve vrti oko njih i da su bogom dani.A to je potpuno nenormalno pa haos u kome zivimo ptedstavljaju kao nesto normalno, e to je sizofrenija.

stanislava

pre 9 godina

ako izuzmemo botovske komentare o velikom vodji koga, toboze, uvazavaju od kamcatke do londona, citava prica je farsa. srbija nema ni ekonomski ni vojni ni politicki uticaj, u toj meri kako se ovde tendeciozno prikazuje, da bi mirila bilo koga. vreme nesvrstanih, raznih zidova i zavesa, odavno je prosli. danas ni tito ne bi znao sta da radi, a ne ovi diletanti. sedenje na dve stolice je pokusao i milosevic, pa malo ratuje, malo se miri u dejtonu, pa svi znamo kako se zavrsilo.

goran

pre 9 godina

Nadam se da ce se kriza u Ukraini sto pre okoncati.Sve evropske zemlje zavise od ruskog gasa. Sankcije prema Rusiji donose samo stetu svima koji su ih uveli.....

agronom

pre 9 godina

Sve se nadam da ce se u skorije vreme normalizovati odnosi na relaciji Eu Rusija. A nas yadatak je da budemo dobri i sa svima. Kako bi izvukli najvecu korist za nas same....

Eee

pre 9 godina

Srbija miri Rusiju i EU, jel smo mi to od jutros sastavni deo Nemacke???
(Jo, 06. oktobar 2014 08:38)
Eee kamo lepe srece, da i mi malo zivimo ko ljudi.

Чича

pre 9 godina

"Ajte ljudi, pa nije Acko Tito niti su okolnosti ko onda. A onda smo imali pameti da kažemo rusiji ne. Sada kanda radimo suprotno. 
Inače kada smo Rusima rekli njet nastupio je prosperitet. Setite se sedamdesetih, eh...
(Salam salam kobasica mortadela, 05. oktobar 2014 22:42)"

А онда су дошле осамдесете кад су почеле инфлације (1 цигла - милион динара итд), па деведесете (њих се ваљда још сећамо).

zorica

pre 9 godina

Srbija, zbog teske ekonmske situacije treba da prepusti predsedavanje OEBS-om nekom drugom jer to iziskuje troskove, a mozem ako hoce da miri Rusiju i EU i bez tog presedavanja (ako je toliko bitna), ili moze da shvati da ipak nije ni toliko bitna, ni mocna vec da pocne da resava svoje ekonomske probleme kako bi jednog dana ipak i stvarno postala bitna.

karson

pre 9 godina

Sve evropske zemlje koje su uvele sankcije Rusiji ce imati samo stete jer zavise od Ruskog gasa. Sva ova farsa ce se nadam se uskoro zavrsiti...

boric13

pre 9 godina

Nadam se da ce se odnosi na relaciji EU Rusija normalizovati. Bilo bi sjajno da postanemo clanica Eu i da sacuvamo trenutno sjajne odnose sa Rusijom....

JasMINKA

pre 9 godina

Velika je i znacajna uloga koju bi Srbija mogla da ima. Uzdam se da cemo imati snage i mudrosti da ostvarimo sva ocekivanja, a na dobrom smo koloseku.

osmehtastine

pre 9 godina

Sve se nadam da ce se odnosi na relaciji Eu Rusija sto pre normalizovati i da ce nam nakon toga biti mnogolo lakse. Nas put ka evrointegracijama ce biti olaksan jer nam niko nece postavljati uslove vezane za odnose sa Rusijom......

osmeh13

pre 9 godina

Mi nikada necemo imati problema sa Rusijom. Nadam se da ce se i odnosi na relaciji Eu Rusija normalizovati i svi cemo lakse ziveti...

Moskvic

pre 9 godina

Batali te se coravog posla i vodite racuna o sebi.
Te MATUZALEME koji vam na zalasku zivotnog veka dele savete,saslusajte,popite kafu i to je to.

jedan13

pre 9 godina

Sami ce se oni pomiriti. Pa sve zemlje zavise od Ruskog gasa. Sankcije samo donose stetu onima koji su okrenuti protiv Rusije....

boricsmoric

pre 9 godina

Sve ce doci na svoje kada se odnosi izmedju Eu i Rusije normalizuju. Ruska podrska nam je nemerljiva a sam proces prikljucivanja Eu ce biti brzi kada se tenzije smanje....

osmeh

pre 9 godina

Sve ce doci na svoje a nama je da bude strpljivi. Oni koji su nam strateski partneri i podrska su na nasoj strani a clanstvo u Eu ce doci vremenom....

osmeh

pre 9 godina

Nadam se da ce se normalizacija odnosa na relaciji Eu Rusije sto pre postici. Sve sto zelim je da Srbija bude clanica Eu ali da to isto clanstvo ne bude uslovljavano prekidom saradnje sa Rusijom.

Aleksandar

pre 9 godina

Tja, kad bi imali stav kao ovi komentatori, nikada se od dna ne bi odlepili. U svakom slucaju, lepa prilika - igrajmo pametno sledece godine.

Mare,NS

pre 9 godina

To je teza,koju vec dugo zastupam!
Dobri smo sa Rusijom,korektno saradjujemo sa EU kao zemlja kandidat i jasno smo rekli da postujemo medjunarodno pravo i postujemo suverenitet Ukrajine!
Sve tri strane(EU,Rusija,Ukrajina),postuju nase stavove i ne vidim,koja bi druga zemlja mogla vise pomoci,da se ova kriza resi!
Nadam se da ce tako i biti,jer bi to potpuno promenilo sliku o Srbiji u svetu i predstavilo Srbiju,kao nekog ko resava probleme,a ne kao onog sto ih stvara!

летелица

pre 9 godina

Србија је показала да ултимативна питања или или немају резултата.Просто бирање, између земље која нам је добар партнер економски, и од које смо зависни енергетски, са једне стране, и организације, чији члан наша земља тежи да постане не долази у обзир.

JasMINKA

pre 9 godina

Velika je i znacajna uloga koju bi Srbija mogla da ima. Uzdam se da cemo imati snage i mudrosti da ostvarimo sva ocekivanja, a na dobrom smo koloseku.

Urbini

pre 9 godina

Za pomirenje treba i ugled. Zemlja koja je vodila 4 rata i miri se sa susjedima ne zato što to želi nego zato što mora jer joj EU tako diktira je dalrko od bilo kakvog povjerljivog medijatora. Smijurija.

osmeh13

pre 9 godina

Mi nikada necemo imati problema sa Rusijom. Nadam se da ce se i odnosi na relaciji Eu Rusija normalizovati i svi cemo lakse ziveti...

Salam salam kobasica mortadela

pre 9 godina

Ajte ljudi, pa nije Acko Tito niti su okolnosti ko onda. A onda smo imali pameti da kažemo rusiji ne. Sada kanda radimo suprotno.
Inače kada smo Rusima rekli njet nastupio je prosperitet. Setite se sedamdesetih, eh...

osmehtastine

pre 9 godina

Sve se nadam da ce se odnosi na relaciji Eu Rusija sto pre normalizovati i da ce nam nakon toga biti mnogolo lakse. Nas put ka evrointegracijama ce biti olaksan jer nam niko nece postavljati uslove vezane za odnose sa Rusijom......

agronom

pre 9 godina

Sve se nadam da ce se u skorije vreme normalizovati odnosi na relaciji Eu Rusija. A nas yadatak je da budemo dobri i sa svima. Kako bi izvukli najvecu korist za nas same....

Aleksandar

pre 9 godina

Tja, kad bi imali stav kao ovi komentatori, nikada se od dna ne bi odlepili. U svakom slucaju, lepa prilika - igrajmo pametno sledece godine.

boric13

pre 9 godina

Nadam se da ce se odnosi na relaciji EU Rusija normalizovati. Bilo bi sjajno da postanemo clanica Eu i da sacuvamo trenutno sjajne odnose sa Rusijom....

Čika Mire

pre 9 godina

Srbija da miri EU i Rusiju?! O ne, za ime sveta! Znao sam da će na kraju doći do OVOGA! Sad kada Vučić Aleksandar ovo čuje, pomisliće još i da je globalni mirotvorac, spasilac čovečanstva, "mesija" sa nepojmljivom misijom. Lik koji je ovo izjavio prevazišao je i SNS botove. Zezanje na stranu, ja sam čovek sa popriličnim životnim iskustvom i mnogo puta sam bio POMIRITELJ nekih zavađenih strana, ali svaki put, BAŠ SVAKI PUT - isključivo na svoju štetu! To je nešto kao "kosmički zakon", drugačije ne može. Moja žena i ja mirili smo komšiju sa njegovom ženom i nijedno od njih dvoje zbog toga ne govore sa nama već dvadeset godina. Mirio sam kolege na poslu da ne izginu, pa su oni avanzovali, a ja dobio premeštaj i duplo manju platu. Mirio sam prijatelja demokratu sa prijateljem SPO-ovcem kad su hteli da se pokolju zbog politike, pa su sad obojica u SNS-u, a meni neće da se jave i smeštaju mi "zvrčke". Mirio sam nekoliko puta drugare kada se potuku u kafani, pa sam ja privođen u policiju zbog učešća u tuči, a oni onako pomireni okrive mene da sam ih tukao. Tako će biti i sa ovom našom ionako već opustošenom Srbijom, ako naši vlastodršci uobraze da treba nekoga po svetu da mire, pogotovo ove moćne i velike. Ozbiljno vam kažem, ja skoro nisam video neku zlokobniju izjavu od ove. Znam šta govorim, verujte mi.

dexter

pre 9 godina

"Srbija može da pomiri EU i Rusiju", "Srbija most između EU i Rusije", Srbija ovo, Srbija ono...
Srbija ni sama sa sobom nije načisto, a ne još da miri ni manje ni više nego EU i Rusiju!
Znam da vam je svaka vest bitna u cilju popunjavanja prostora, ali poštedite nas gluposti!

Svakim danom, u svakom pogledu...

pre 9 godina

Srbin sam
i vileo bih da imam to nadmeno
osecanje kao danasnja Srbija, da
sam neko i nesto, da se sve vrti
oko mene i da su svi pogledi uprti
u mene. Ali nisam, obican sam mali
covek iz male, siromasne zemlje.

Smrt fasizmu

pre 9 godina

Srbija nije uspela da prevazidje nijedan sopstveni antagonizam a neke je samo i pojacala. Njena uloga kao predsedavajuce OEBS-a moze da ima samo administrativnu ali ne i sustinsku tezinu. Izjave ovog tipa, da Srbija ovakva kakva je sada, moze doprineti bilo kojem resenju u svetu su neozbiljne. Srbija svetu najvise moze doprineti sopstvenom stabilnoscu, i svet se resio znacajnog problema time sto je uspostavio dijalog Beograda i Pristine ali je svestan toga i da je ovo definitivno resenje.

covek bez mozga

pre 9 godina

Ja mislim da ce Srbija odigrati kljucnu ulogu u pomirenju EU i Rusije. Jer tako smo u mogucnosti. Zaista divan naslov a i cela vest je pozitivna i optimisticna. A to nam je potrebno isto kao i nasim inostranim partnerima. Oh kako je sve ovo divno... Radujte se ljudi...

goran

pre 9 godina

Nadam se da ce se kriza u Ukraini sto pre okoncati.Sve evropske zemlje zavise od ruskog gasa. Sankcije prema Rusiji donose samo stetu svima koji su ih uveli.....

Iz blata u nebesa i natrag

pre 9 godina

Megalomanija i ***čenje- dokle više??? Samo retoričko pitanje, zna se da je bilo tako i biće ubuduće jer je to deo mentaliteta, na žalost. Rajinski podanički mentalitet koji se povremeno otrgne u suprotnu krajnost povremenim euforičnim uzletima u nebesa i komičnim precenjivanjem sopstvenih mogućnosti.

S9

pre 9 godina

I Isus je bio srbin, samo nije znao nemački.Ha,ha, ha.Pa Putin se školovao u Nemačkoj i govori 6 njihovih dijalekata i ne trebaju mu naši "prevodioci".Ko je ovu nebulozu smislio, da nije onaj savetnik Antić.

nba

pre 9 godina

Srbija mora da se okane kompleksa za velikom politikom jer je srpski narod preskupo plaća u ratu i u miru...shvatite da nikom nismo bitni sem u slučajevima kad služimo kao moneta za potkusurivanje ili za ličnu promociju političara.

socijalista

pre 9 godina

koje su ovo gluposti!Srbija ne moze sebe da sredi,pola zaposlenih strajkuje,premijer se ne oglasava povodom strajkova,a mi treba kao da mirimo EU i Rusiju

Saul Goodman

pre 9 godina

Bas smo mi mnogo bitni na svetskoj politickoj sceni... Sto pre shvatimo da smo beznacajni to cemo pre krenuti napred. Mi stalno mislimo da smo nekakav bitan faktor, a sustini smo niko i nista.

Чича

pre 9 godina

"Ajte ljudi, pa nije Acko Tito niti su okolnosti ko onda. A onda smo imali pameti da kažemo rusiji ne. Sada kanda radimo suprotno. 
Inače kada smo Rusima rekli njet nastupio je prosperitet. Setite se sedamdesetih, eh...
(Salam salam kobasica mortadela, 05. oktobar 2014 22:42)"

А онда су дошле осамдесете кад су почеле инфлације (1 цигла - милион динара итд), па деведесете (њих се ваљда још сећамо).

boricsmoric

pre 9 godina

Sve ce doci na svoje kada se odnosi izmedju Eu i Rusije normalizuju. Ruska podrska nam je nemerljiva a sam proces prikljucivanja Eu ce biti brzi kada se tenzije smanje....

Ha ha, mirotvorac

pre 9 godina

Ovi nasi "strucnjaci" najpre svoje smece da ociste, pa i sa Siptarima da se pomire, a sanjarenja i prose... da neizgovaraju javno, Sem ako nije neki uspeli vic. Pitam se ko placa te ljude da svake nedelje imaju ideje kao posle pijanke.

karson

pre 9 godina

Sve evropske zemlje koje su uvele sankcije Rusiji ce imati samo stete jer zavise od Ruskog gasa. Sva ova farsa ce se nadam se uskoro zavrsiti...

KarBan

pre 9 godina

Ne lupetarajte gluposti...nije ovo 19 vek pa da golub pismonosa nosi poruke. Danas Merkelova i Putin imaju otvorene video konferense linije i mogu razgovarati kad hoce.

jedan13

pre 9 godina

Sami ce se oni pomiriti. Pa sve zemlje zavise od Ruskog gasa. Sankcije samo donose stetu onima koji su okrenuti protiv Rusije....

osmeh

pre 9 godina

Nadam se da ce se normalizacija odnosa na relaciji Eu Rusije sto pre postici. Sve sto zelim je da Srbija bude clanica Eu ali da to isto clanstvo ne bude uslovljavano prekidom saradnje sa Rusijom.

bati gol

pre 9 godina

ovi nasi ni izmedju sebe ne mogu da se izmire,blate se svaki dan preko novina,a sede u istoj vladi i vi ste bas nasli ko ce vas miriti.

osmeh

pre 9 godina

Sve ce doci na svoje a nama je da bude strpljivi. Oni koji su nam strateski partneri i podrska su na nasoj strani a clanstvo u Eu ce doci vremenom....

Eee

pre 9 godina

Srbija miri Rusiju i EU, jel smo mi to od jutros sastavni deo Nemacke???
(Jo, 06. oktobar 2014 08:38)
Eee kamo lepe srece, da i mi malo zivimo ko ljudi.

chomi

pre 9 godina

mi da pomirimo nekoga ? ne znam da li sam nesto smesnije cuo u poslednje vreme ... mi ne mozemo izmedju sebe da se smislimo a ne nekoga da pomirimo ... gluposti !

coa mesar

pre 9 godina

bice kako mora bit, Srbija medj njivama, medj sljivama, opet mi ima da zapocnemo rat, jer mi imamo herca za tako nesto, nije mala nije mala 3x ratovala

eXpert do dOktora

pre 9 godina

Aha, pomiriti ce mo isto tako kao sto smo profitirali od svetske ekonomske krize. Blago nama sa nasim eXpertima i doktorima. Vise pameti ima na pijaci. Za pocetak bi mogli da nabavimo ter-papir da oni bez krova nad glavom, pre zime, zastite ono sto im je preostalo.

super

pre 9 godina

Bar je to jednostavno, nek nas predsednik sazove u Bajcetini samit evropskih lidera i Putina pa onako domacinski uz toomovacu i rostilja lepo im objasni kako nema nista bez bratstva i jedinstva.

Ovca

pre 9 godina

Srbija 3 decenije ne može da reši pitanje zaposlenosti, korupcije, malih plata, boljeg standarda, velikog odliva mladih u inostranstvo, Kosovo,.... Ali DA, može da pomiri dve svetske sile!
Sve i da je tako, da je ovo istina, država koja ima toliko ličnih problema ne bi trebala ni sekundu da troši na probleme onih država koje za razliku od nas, imaju pristojan život pre svega.
To je kao da prosjak koji crkava od gladi daje zadnjih 200 dinara bogatašu koji nema sitno za napojnicu konobaru posle obilne večere, - mislim, pomoć je pomoć, ali i glupost je glupost!

Milos

pre 9 godina

Vi bre ljudi niste normalni ako gutate ovakve gluposti. Zaista mislite da iko mari sta Srbija ima da kaze. A jos ce i da miri zavadjene strane. Ljudi, nemojmo da paimo od kompeksa velicine. Hajde da se bavimo nama samima i jadnom kvalitetu zivotu u nasoj zemlji.

zorica

pre 9 godina

Srbija, zbog teske ekonmske situacije treba da prepusti predsedavanje OEBS-om nekom drugom jer to iziskuje troskove, a mozem ako hoce da miri Rusiju i EU i bez tog presedavanja (ako je toliko bitna), ili moze da shvati da ipak nije ni toliko bitna, ni mocna vec da pocne da resava svoje ekonomske probleme kako bi jednog dana ipak i stvarno postala bitna.

Bojan

pre 9 godina

Stvarno svašta,ima li kod nas iko normalan!
(NS, 06. oktobar 2014 09:11)
U pravu si, najgore je sto nas diletanti vode, a oni misle da se sve vrti oko njih i da su bogom dani.A to je potpuno nenormalno pa haos u kome zivimo ptedstavljaju kao nesto normalno, e to je sizofrenija.

Moskvic

pre 9 godina

Batali te se coravog posla i vodite racuna o sebi.
Te MATUZALEME koji vam na zalasku zivotnog veka dele savete,saslusajte,popite kafu i to je to.

stanislava

pre 9 godina

ako izuzmemo botovske komentare o velikom vodji koga, toboze, uvazavaju od kamcatke do londona, citava prica je farsa. srbija nema ni ekonomski ni vojni ni politicki uticaj, u toj meri kako se ovde tendeciozno prikazuje, da bi mirila bilo koga. vreme nesvrstanih, raznih zidova i zavesa, odavno je prosli. danas ni tito ne bi znao sta da radi, a ne ovi diletanti. sedenje na dve stolice je pokusao i milosevic, pa malo ratuje, malo se miri u dejtonu, pa svi znamo kako se zavrsilo.