Nedelja, 05.10.2014.

13:42

Neprijatelj, to smo mi

Izvor: Ljiljana Smajloviæ

Neprijatelj, to smo mi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Misko

pre 9 godina

Gospodja misli da je dovoljno vesta da glumi opoziciju i da mu se slihta. Tesko da ce to proci. Mislim da ce Vucko mnogo pre naci nekog svog da vodi Politiku. Zivi bili...

IBJ

pre 9 godina

G. Andreja Vučića je NEPOTREBNO i NEZAKONITO prebila žandarmerija. Oko toga nema nikakvog spora. Čak ni taj argument da je provocirao ne menja previše na stvari.

Suočimo se sada sa drugom stranom priče - onom vezanom za manire demokratske i pravne države:

1. Da li je direktor policije, g. Veljović, (a on je to već 5-6-7 godina), osim izvinjenja (nije nego), prepoznao ličnu odgovornost i ponudio ostavku što bi bio elementarni red?

2. Da li je Ministar policije, doktor N. Stefanović, makar i pomislio da preuzme odgovornost i ponudi ostavku... ili će to biti tema njegovog novog originalnog naučnog dela?

3. Da li Premijer ove zemlje (tek slučajno brat unesrećenog) osetio svoju odgovornost za ponašanje milicije "koja njemu raportira i nema drugog višeg šefa" kako vi to lepo kažete?

E pa gospođo Smajlović, ja svoje nepoverenje prema Premijeru Vučiću ne mogu umanjiti jer mu je brata prebila njegova žandarmerija. Ne mogu, ako hoćete, BAŠ ZBOG TOGA. Jer to je samo još jedan u beskrajnom nizu dokaza o potpunoj nekompetentnosti Aleksandra Vučića za vođenje države.

crni domino

pre 9 godina

Greska gospodjo; neprijatelji ste vi priuceni, samozvani, neizivljeni, umisljeni, psihoticni i netolerantni pojedinci u novinama i u vlasti!
Oni kao vlast a vi kao sedma sila! Narod je uvek bio i bice povodljiva rulja koju mozete samo jednom prevariti, dvaput tesko!

miha bukovac

pre 9 godina

ssss
Vaš komentar je na mestu toliko da ne bi imalo potrebe da i ja komentarišem, ipak nešto da kažem. Premijer Vučić svakako pravi neke greške (kao i ovu sa bratom) On (čini se) ulaže iskrene napore, koji možda izgledaju radikalni za pojedince, da od ove zemlje napravi evropsku državu (jer Srbija to nije). Đinđića su ubili a pokušao je, "doktor" (DrK.) to nije umeo, akademikov sin nesposoban a Srbija tone sve dublje. Predsednik Toma se ne razume u to, zato on "gleda svoja posla" i to mu uspeva ali to nanosi štetu naporima premira i njegovom timu. Ništa od toga Toma ne shvata ali on misli da "radi dobro svoj pos'o" (kako sam kaže). Tragedija Srbije je velika duhovna zaostalost za modernim vremenima. Sramota je da premijer javno ljubi ruku nekom popovskom pajacu zato što je nekakav "patrijarh" SPC o čijoj istorijskoj ulozi (i zaslugama) možemo diskutovati, ali na nekom drugom mestu.

Nije sve u pismenosti

pre 9 godina

@ mihajlo

Vaša kritika upućena moderatorima na račun šifre "Stanko Ajduk" - trpi kritiku kroz činjenicu da puka elokventnost, pa i (ne) pismenost često ne mogu "pokriti" suštinu rečenog.
Ne mislim,dakle, da su moderatori napravili grešku objavivši stav "Stanka Ajduka". Ne mislim ni da je izrečeno mišljenje "Stanka Ajduka" lišeno smisla. Naprotiv. Suština njegovog komentara je "postigla cilj"; uz "opasku" da mu "pimenost" nije jača strana stoji i činjenica da i "manje pismeni" mogu biti,a često to jesu , pametni i promišljeni.

mihajlo

pre 9 godina

( Stanko Ajduk.....)
Vajni moderatori,kako vas nije sramota da odobrite objavljivanje ovako nepismenog teksta!A sad,dokažite vašu "poznatu privrženost demokratskim principima",pa me cenzurišite!

Pametnom dosta

pre 9 godina

Stanko Ajduk, prvo gramatika srpskog jezika i pravopis (upotreba velikog slova narocito), pa tek onda iznosenje stava. Ovako deluje dosta tuzno.
(zodiac, 9. oktobar 2014 14:47)

"A gde je pecat?" Ovako deluje kako-kome. Ko pameti ima zapeta i veliko slovo ga nece osujetiti u nameri da razume savrseno ovaj tekst, niti ce mu to u znacajnoj meri umanjiti kvalitet. A ko nema ili ne zeli da razume, naravno da ce da se uhvati za pravopis nebi li umanjio kvalitet jos i izvan svog domena razumevanja.

zodiac

pre 9 godina

Stanko Ajduk, prvo gramatika srpskog jezika i pravopis (upotreba velikog slova narocito), pa tek onda iznosenje stava. Ovako deluje dosta tuzno.

mup

pre 9 godina

Ugrica vam rece, pa se vi pusite od muke. Ko ne razume ovaj tekst, taj vise nije u stanju da razlikuje istinu od lazi. Uostalom vecina komentatora se prepoznala u njenom tekstu pa zato ovako peni. Mozda vam pomogne nesto za smirenje?

Stanko Ajduk

pre 9 godina

Ako Vas clanak treba da bude Pecat na dogadjaj - O.K. ! Ali ako dozvolite da neko ne misli kao vi - evo ja cu izneti svoj stav! Po meni, Samo u filmovima policija tako prestaje da tuce kako ste Vi napisali da bi trebalo da bude, jer postoji nesto sto se zove Adrenalin !? E taj Adrenalin u kombinaciji sa Onim sto se dogadjalo na Paradi i oko Parade plus nama ne poznati mentalni sklop Kobri i njihovog sticenika kao i Zandara i njihovih naredjenja koja su VEROVATNO bila Izricita u vezi postupanja prema onima koji bi da naruse sled tih paradnih dogadjanja je proizveo taj Ne mili dogadjaj ! Nisam ni na cijoj strani samo mislim da tog dana u to vreme razuman covek ne bi bio na Tom mestu sa zeljom da prodje kroz kordon jer je Trebala da postoji SVEST o mogucim posledicama ! Ako ima krivice kod zandarmerije onda posledice trebaju da snose Nadredjeni jer su pendrekasi samo obicni izvodjaci radova a staresinski kadar mora da radi mozgom, sve do Ministra!

Toliko

pre 9 godina

Eto gospodjo Smajlovic, danas je tih 5 zandarma vec otpusteno. A ovi sto su preko veze bili obezbedjenje bratu, sto nisu pratili policijske instrukcije, sto su naoruzani automatskim puskama u automobilima isli po gradu njima nista. Kako ste ocigledno iste stitili mozete da uracunate da ste uspeli. Ocigledno je to zemlja u kojoj zelite da zivite.

ssss

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto je premijer postao opterecen time da nko mrzi njega i njegovog brata. Pobedio je na izborima sa ogromnom vecinom,i treba zbog toga da bude srecan i ponosan a ne da misli da neko mrzi njega i on da mrzi politicke protivnike. ! Ali nije mu lako, ogromnu odgovornost nosi, a pokusava da promeni nesto u sredini ogrezloj u korupciji i sigurno da trpi ogroman pritisak i spolja i iznutra. Sigurmo je svestan moralne trulezi ne celoj politickoj sceni o bivsima da ne govorimo i ime da im ne pominjemo. Iskreno Vucicu zelim da iskoristi svoju istorijsku sansu i ostane dosledan moralnim principima. Ipak je i on kao i svi obican smrtnik a pruzila mu se prilika da ucini nesto dobro za Srbiju za promenu. Neka se ugleda na sportiste, na Novaka!!! Pa ako uspe poput Novaka da pobedi sopstveni egoizam, dobije bitku protiv samog sebe, moze da se kvalifikuje da postne junak i heroj. Podrzavajuci Vucica u njegovoj mentalnoj borbi, podrzavam veliku vecinu Srba koja ga je glasala! Ako sa druge strane pljujem na Vucica, deklarisem kao debile veliku vecine srpske populacije. To je prosto u skladu sa osnovnim principima demokratije. ZIVELA SRBIJA!!! ZIVEO NOVAK DJOKOVIC!!!

Politicki neprofilisana

pre 9 godina

Boze, kako me je razočarala!!! Mislim da se Ćuruvija, na čijoj je pogibiji marketinski profitirala, okreće u grobu.

Prota

pre 9 godina

Pobogu ljudi! Pobogu gospođa Ljiljo. Politikanti i mediji, a Vi njima pripadate mislite da ste u Srbiji završili posao do kraja, tj. potpuno sludeli ovaj narod i da više niko ništa ne pamti i niko ništa ne zna. Nije tako, na vašu žalost. Bune se penzioneri, bune se studenti, bune se advokati i u sudstvu je katastrofa neslućenih razmera i posledica, poljoprivrednici su upropašćeni nakon ovakve godine, Obrenovac, Krupanj, Požegu, Tekiju... više niko i ne pominje, nema ih u vestima. Da li shvatate Ljiljo da i Vi pripadate spin majstorima medijske scene i da je ovaj cirkus sa bratom poslužio svrsi? Ne zaboravimo da su pravi savetnici gospodina vođe iz Amerike (Montgomeri&co) i prepoznaje se njihova režija događaja. Da ne dužim. Svako od nas ostavlja trag iza sebe.

Muka s' rečima

pre 9 godina

Pretenciozan,nerealan, neduhovit,isprazan,otužno udvornički članak namenjen ODREĐENIM ušima.Jer, mi nismo od onih koji se daju ubediti ...tek tako.

totalno (ne)opravdano

pre 9 godina

totalitarizam i autokracija uvek izazivaju otpor, makar neopravdan.
imamo diktaturu na delu i nije čudo što se na to reaguje burno, često i preterano.

Beogradjanin

pre 9 godina

"Više od toga iznenadilo me je otkriće da neki fin, pristojan svet, koji nikad nije imao lepu reč za policijske batinaše i ni u jednom sukobu nije krivio žrtve, suočen s video-snimkom policijske brutalnosti, odbija da poveruje svojim očima."

1.Ne treba da verujem svbojim ocima da je žandarm poleto i pao kod drveta.2.Ne treba da verujem svojim ocima da je "zasticeno lice" gađalo flašom pripadnika žandamerije.3.Ne treba da veujem svojim ocima da jedan od povređenih ima vatreno oruzje na boku.

Da izuzmemo kamenje, noževe, bejzbol-palice i drugo hladno oruzje.

Da gospodjo Smajlovic, ja Vas lepo pitam da li se vi zalažete da unformisana policija sutra sme samo lepim recim i nikakvom upotrebom sile da postupa prema licima za koje sumnja da su nauoružana?

Primer: Ako sutra vidim da pored mene bilo gde naouružanog civila sa pistoljem i znam da policija ne sme da upotrebi silu...

Izgleda da Vi mene savetujete da i ja počnem da nosim oružje-pistolj, jer policija ne sme ni da me pipne? I da je to jedini nacin da ja sebe zaštitim?

Mene stvarno ne interesuje da je na snimku bio B.Pajtic,brat A.Vucica ili neki kriminalci i da se dogodilo sta se dogodilo.
Mene samo interesuje moja bezbednost, I KAKO ĆE POLICIJA POSLE SVEGA ZNATI STA TREBA DA RADI??? SAMO SE VI IGRAJE SVI ZAJEDNO.

p.s.A da zamenjute teze ,radite to veoma uspesno. Jer nije svaka žrtva policije ista. Za mene se ovde radi o naoružanim ljudima, a ne o žrtvama koje imaju cigaretu dok ih policija "tuce".

Silvester

pre 9 godina

Isprazno naklapanje sa ciljem da se bude, kaobajagi, objektivan. Činjenica je da Vučić besramno jedno priča, drugo misli, treće radi. Kakav crni klasni rat, on je samo učvrstio tajkune i druge moćnike, politički profiteri i dalje profitiraju, niko ih ne proziva za stare afere. Milijarde i dalje vise na stranim računima, velike pronevere se i dalje dešavaju bez konačnig razrešenja, sudstvo je sramota za moderno doba. Kreše se socijala, smanjuju se plate, uzima se siromašnima da bi se uveselili bedni. Zapošljavaju se sopstvene pristalice, dižu plate najvećim parazitima u zemlji. Prodaje se država, prodaje se poljoprivredno zemljište, prodaju se javna preduzeća. Iz budžeta se pare stranim investitorima daju na poklon, kroz subvencije. Tajni ugovori!? Ovakvo štetočinstvo nije zabeleženo čak ni pod Žutima. Od otvorene otimačine do potpuno sumanute rasprodaje, štaviše, poklanjanje Srbije svakome ko se pojavi... DNO!

pera

pre 9 godina

Molim? SNS tj Vucic je "na političku scenu izveo čitave socijalne staleže koje je ta elita dugo uspešno držala daleko od kolača vlasti"?!
O kom ojacalom stalezu pricamo - radnickom? Sitno-birokratskom, prosvetnom kadru, zaposlenima u zdravstvu.. kome? Meni se ucinilo da su se stalezi samo jos dublje usancili, gologuzija u svoje rupe, vlast sa svojim porodicima/poznanicima i huliganima u svoja sedista. Cuj, klasni rat izmedju novo-raspodeljenih staleza :)

Toliko

pre 9 godina

Prvo i osnovno, ako vec imate mogucnost da se "javno" zaprepastite, zaprepastite se zloupotrebom vlasti. Premijerovo "pozajmiljivanje" licnog obezbedjenja bratu za njegove privatne potrebe(posetu roditeljima) sto je ocigledno protivzakonito i sto koliko vidim uopste nije pomoglo da se incident izbegne. A koliko sam razumeo problem je bio zato sto su gradjanima zabranjivali da se setaju po centru tj. svima onima koji tu ne stanujju, pa je premijer "povukao vezu" preko Kobri za brata. Uostalom gospodjo Smajlovic godinama moralisete i to vrlo cesto naopako. I stalno zaboravljate nemoralno ponasanje radja jos vece nemoralno ponasanje. Da premijer nije zloupotrebio vlast, brat ne bi mogao da ide kod roditelja. Morao bi da ceka kao i svi ostali i incidenta ne bi ni bilo. A pravo da vam kazem policija je uradila isto sto bi uradila da sam se ja tako ponasao, i da stvar bude crnja u situaciji u kojoj su bili(ne zaboravite da su neki policajci povredjeni taj dan) sta ste ocekivali da vam daju i cokoladicu ako ne slusate sta vas se kaze.

vojvodjanka

pre 9 godina

Gospodjo Smailović malo ste pobrkali lončiće I poredite pojave koje se nedaju sagledati.Burazerska nepismena SNS se nikako neda porediti sa prethodnom ni po čemu jer imaju većinu u parlamentu I mogli bi da donose odluke ali nemaju ideja nemaju kadrove,pa smo prazna lupetanja o borbi protiv korupcije I "reforme" ova reč se već sva otrcala od upotrebe pa to vise niko I ne shvata ozbiljno. Olji Bećković puna podrška ona je uvek bila I ostala dobar novinar.

Harun al-Rašid

pre 9 godina

Slagao se ili ne sa gospođom Smajlović u nekim drugim stvarima, od srca joj čestitam na ovom tekstu, koji ukazuje na ogroman problem naše kulture (pa tim i politike), koja je iskreno i duboko manihejistička, bez sposobnosti da razlikuje nijanse već sposobna samo na podelu na crno i belo (koju tako lako spočitavamo zapadu), i uverena da je ovaj vidljivi svet u vladavini đavola, koji nas, poštene i dobre, iz nekog razloga ne prestaje da kinji. A u osnovi smo površni i prazni, laki na reči i lenji na misli, sposobni samo da sebe sažaljevamo i hvalimo, a druge preziremo i mrzimo.

Ljilja poredi babe i žabe!

pre 9 godina

Ti ljudi koje je Vučić politički porazio - jesu gubitnici, ali isto tako jesu moralno superiorniji od "preobučenog Radikala"!Ovi prvi su nas ekonomski osiromašili (nešto zbog razorne ekonomske krize, nešto zbog ličnog lopovluka), dok je pomenuti "preobučeni Radikal" doprineo moralnom sakaćenju svog naroda I bukvalnom sakaćenju kako svog, tako I susednih naroda! Ne možemo da ih trpamo u isti koš: ti politički gubitnici (prethodna vlast) su neuporedivo moralno superiorniji. Šta ima tu da se isčudjavaš, Ljiljo?

Aron

pre 9 godina

Izuzetno loša konstatacija od gospođe Smajlović. Ne postoje dve strane u ovom sukobu. Jeste da jedna strana ima apsolutnu većinu ali to ne znači i da postoji podela kao nekad na "prvu" i "drugu" Srbiju. Ovde svako gleda svoje interese i niko nevaga po tome da li je ili nije protiv premijera. Sama opozicija se mnogo razlikuje od DS koja apsolutni protivnik vlasti, Tadića koji je samo formalno opozicija, DSS, Dveri i radikali koji takođe protivnici u najvećem delu ali više nevole ove iz parlamentarne opozicije. A što se tiče analitičara i javnih radnika oni se ne izjašnjavaju već samo govore uopšteno i kritikuju ili hvale određene pojave. Jedan deo se plaši, drugi deo je cenzurisan, a treći i ne zna šta da kaže jer mnoge stvari koji vlada radi smatraju da su realnost koju nameće spoljna i unutrašnja okolnost.

Ljilja poredi babe i žabe!

pre 9 godina

Ti ljudi koje je Vučić politički porazio - jesu gubitnici, ali isto tako jesu moralno superiorniji od "preobučenog Radikala"!Ovi prvi su nas ekonomski osiromašili (nešto zbog razorne ekonomske krize, nešto zbog ličnog lopovluka), dok je pomenuti "preobučeni Radikal" doprineo moralnom sakaćenju svog naroda I bukvalnom sakaćenju kako svog, tako I susednih naroda! Ne možemo da ih trpamo u isti koš: ti politički gubitnici (prethodna vlast) su neuporedivo moralno superiorniji. Šta ima tu da se isčudjavaš, Ljiljo?

vojvodjanka

pre 9 godina

Gospodjo Smailović malo ste pobrkali lončiće I poredite pojave koje se nedaju sagledati.Burazerska nepismena SNS se nikako neda porediti sa prethodnom ni po čemu jer imaju većinu u parlamentu I mogli bi da donose odluke ali nemaju ideja nemaju kadrove,pa smo prazna lupetanja o borbi protiv korupcije I "reforme" ova reč se već sva otrcala od upotrebe pa to vise niko I ne shvata ozbiljno. Olji Bećković puna podrška ona je uvek bila I ostala dobar novinar.

Silvester

pre 9 godina

Isprazno naklapanje sa ciljem da se bude, kaobajagi, objektivan. Činjenica je da Vučić besramno jedno priča, drugo misli, treće radi. Kakav crni klasni rat, on je samo učvrstio tajkune i druge moćnike, politički profiteri i dalje profitiraju, niko ih ne proziva za stare afere. Milijarde i dalje vise na stranim računima, velike pronevere se i dalje dešavaju bez konačnig razrešenja, sudstvo je sramota za moderno doba. Kreše se socijala, smanjuju se plate, uzima se siromašnima da bi se uveselili bedni. Zapošljavaju se sopstvene pristalice, dižu plate najvećim parazitima u zemlji. Prodaje se država, prodaje se poljoprivredno zemljište, prodaju se javna preduzeća. Iz budžeta se pare stranim investitorima daju na poklon, kroz subvencije. Tajni ugovori!? Ovakvo štetočinstvo nije zabeleženo čak ni pod Žutima. Od otvorene otimačine do potpuno sumanute rasprodaje, štaviše, poklanjanje Srbije svakome ko se pojavi... DNO!

Toliko

pre 9 godina

Prvo i osnovno, ako vec imate mogucnost da se "javno" zaprepastite, zaprepastite se zloupotrebom vlasti. Premijerovo "pozajmiljivanje" licnog obezbedjenja bratu za njegove privatne potrebe(posetu roditeljima) sto je ocigledno protivzakonito i sto koliko vidim uopste nije pomoglo da se incident izbegne. A koliko sam razumeo problem je bio zato sto su gradjanima zabranjivali da se setaju po centru tj. svima onima koji tu ne stanujju, pa je premijer "povukao vezu" preko Kobri za brata. Uostalom gospodjo Smajlovic godinama moralisete i to vrlo cesto naopako. I stalno zaboravljate nemoralno ponasanje radja jos vece nemoralno ponasanje. Da premijer nije zloupotrebio vlast, brat ne bi mogao da ide kod roditelja. Morao bi da ceka kao i svi ostali i incidenta ne bi ni bilo. A pravo da vam kazem policija je uradila isto sto bi uradila da sam se ja tako ponasao, i da stvar bude crnja u situaciji u kojoj su bili(ne zaboravite da su neki policajci povredjeni taj dan) sta ste ocekivali da vam daju i cokoladicu ako ne slusate sta vas se kaze.

Beogradjanin

pre 9 godina

"Više od toga iznenadilo me je otkriće da neki fin, pristojan svet, koji nikad nije imao lepu reč za policijske batinaše i ni u jednom sukobu nije krivio žrtve, suočen s video-snimkom policijske brutalnosti, odbija da poveruje svojim očima."

1.Ne treba da verujem svbojim ocima da je žandarm poleto i pao kod drveta.2.Ne treba da verujem svojim ocima da je "zasticeno lice" gađalo flašom pripadnika žandamerije.3.Ne treba da veujem svojim ocima da jedan od povređenih ima vatreno oruzje na boku.

Da izuzmemo kamenje, noževe, bejzbol-palice i drugo hladno oruzje.

Da gospodjo Smajlovic, ja Vas lepo pitam da li se vi zalažete da unformisana policija sutra sme samo lepim recim i nikakvom upotrebom sile da postupa prema licima za koje sumnja da su nauoružana?

Primer: Ako sutra vidim da pored mene bilo gde naouružanog civila sa pistoljem i znam da policija ne sme da upotrebi silu...

Izgleda da Vi mene savetujete da i ja počnem da nosim oružje-pistolj, jer policija ne sme ni da me pipne? I da je to jedini nacin da ja sebe zaštitim?

Mene stvarno ne interesuje da je na snimku bio B.Pajtic,brat A.Vucica ili neki kriminalci i da se dogodilo sta se dogodilo.
Mene samo interesuje moja bezbednost, I KAKO ĆE POLICIJA POSLE SVEGA ZNATI STA TREBA DA RADI??? SAMO SE VI IGRAJE SVI ZAJEDNO.

p.s.A da zamenjute teze ,radite to veoma uspesno. Jer nije svaka žrtva policije ista. Za mene se ovde radi o naoružanim ljudima, a ne o žrtvama koje imaju cigaretu dok ih policija "tuce".

pera

pre 9 godina

Molim? SNS tj Vucic je "na političku scenu izveo čitave socijalne staleže koje je ta elita dugo uspešno držala daleko od kolača vlasti"?!
O kom ojacalom stalezu pricamo - radnickom? Sitno-birokratskom, prosvetnom kadru, zaposlenima u zdravstvu.. kome? Meni se ucinilo da su se stalezi samo jos dublje usancili, gologuzija u svoje rupe, vlast sa svojim porodicima/poznanicima i huliganima u svoja sedista. Cuj, klasni rat izmedju novo-raspodeljenih staleza :)

Aron

pre 9 godina

Izuzetno loša konstatacija od gospođe Smajlović. Ne postoje dve strane u ovom sukobu. Jeste da jedna strana ima apsolutnu većinu ali to ne znači i da postoji podela kao nekad na "prvu" i "drugu" Srbiju. Ovde svako gleda svoje interese i niko nevaga po tome da li je ili nije protiv premijera. Sama opozicija se mnogo razlikuje od DS koja apsolutni protivnik vlasti, Tadića koji je samo formalno opozicija, DSS, Dveri i radikali koji takođe protivnici u najvećem delu ali više nevole ove iz parlamentarne opozicije. A što se tiče analitičara i javnih radnika oni se ne izjašnjavaju već samo govore uopšteno i kritikuju ili hvale određene pojave. Jedan deo se plaši, drugi deo je cenzurisan, a treći i ne zna šta da kaže jer mnoge stvari koji vlada radi smatraju da su realnost koju nameće spoljna i unutrašnja okolnost.

Muka s' rečima

pre 9 godina

Pretenciozan,nerealan, neduhovit,isprazan,otužno udvornički članak namenjen ODREĐENIM ušima.Jer, mi nismo od onih koji se daju ubediti ...tek tako.

totalno (ne)opravdano

pre 9 godina

totalitarizam i autokracija uvek izazivaju otpor, makar neopravdan.
imamo diktaturu na delu i nije čudo što se na to reaguje burno, često i preterano.

Prota

pre 9 godina

Pobogu ljudi! Pobogu gospođa Ljiljo. Politikanti i mediji, a Vi njima pripadate mislite da ste u Srbiji završili posao do kraja, tj. potpuno sludeli ovaj narod i da više niko ništa ne pamti i niko ništa ne zna. Nije tako, na vašu žalost. Bune se penzioneri, bune se studenti, bune se advokati i u sudstvu je katastrofa neslućenih razmera i posledica, poljoprivrednici su upropašćeni nakon ovakve godine, Obrenovac, Krupanj, Požegu, Tekiju... više niko i ne pominje, nema ih u vestima. Da li shvatate Ljiljo da i Vi pripadate spin majstorima medijske scene i da je ovaj cirkus sa bratom poslužio svrsi? Ne zaboravimo da su pravi savetnici gospodina vođe iz Amerike (Montgomeri&co) i prepoznaje se njihova režija događaja. Da ne dužim. Svako od nas ostavlja trag iza sebe.

Harun al-Rašid

pre 9 godina

Slagao se ili ne sa gospođom Smajlović u nekim drugim stvarima, od srca joj čestitam na ovom tekstu, koji ukazuje na ogroman problem naše kulture (pa tim i politike), koja je iskreno i duboko manihejistička, bez sposobnosti da razlikuje nijanse već sposobna samo na podelu na crno i belo (koju tako lako spočitavamo zapadu), i uverena da je ovaj vidljivi svet u vladavini đavola, koji nas, poštene i dobre, iz nekog razloga ne prestaje da kinji. A u osnovi smo površni i prazni, laki na reči i lenji na misli, sposobni samo da sebe sažaljevamo i hvalimo, a druge preziremo i mrzimo.

Politicki neprofilisana

pre 9 godina

Boze, kako me je razočarala!!! Mislim da se Ćuruvija, na čijoj je pogibiji marketinski profitirala, okreće u grobu.

Toliko

pre 9 godina

Eto gospodjo Smajlovic, danas je tih 5 zandarma vec otpusteno. A ovi sto su preko veze bili obezbedjenje bratu, sto nisu pratili policijske instrukcije, sto su naoruzani automatskim puskama u automobilima isli po gradu njima nista. Kako ste ocigledno iste stitili mozete da uracunate da ste uspeli. Ocigledno je to zemlja u kojoj zelite da zivite.

crni domino

pre 9 godina

Greska gospodjo; neprijatelji ste vi priuceni, samozvani, neizivljeni, umisljeni, psihoticni i netolerantni pojedinci u novinama i u vlasti!
Oni kao vlast a vi kao sedma sila! Narod je uvek bio i bice povodljiva rulja koju mozete samo jednom prevariti, dvaput tesko!

Stanko Ajduk

pre 9 godina

Ako Vas clanak treba da bude Pecat na dogadjaj - O.K. ! Ali ako dozvolite da neko ne misli kao vi - evo ja cu izneti svoj stav! Po meni, Samo u filmovima policija tako prestaje da tuce kako ste Vi napisali da bi trebalo da bude, jer postoji nesto sto se zove Adrenalin !? E taj Adrenalin u kombinaciji sa Onim sto se dogadjalo na Paradi i oko Parade plus nama ne poznati mentalni sklop Kobri i njihovog sticenika kao i Zandara i njihovih naredjenja koja su VEROVATNO bila Izricita u vezi postupanja prema onima koji bi da naruse sled tih paradnih dogadjanja je proizveo taj Ne mili dogadjaj ! Nisam ni na cijoj strani samo mislim da tog dana u to vreme razuman covek ne bi bio na Tom mestu sa zeljom da prodje kroz kordon jer je Trebala da postoji SVEST o mogucim posledicama ! Ako ima krivice kod zandarmerije onda posledice trebaju da snose Nadredjeni jer su pendrekasi samo obicni izvodjaci radova a staresinski kadar mora da radi mozgom, sve do Ministra!

Pametnom dosta

pre 9 godina

Stanko Ajduk, prvo gramatika srpskog jezika i pravopis (upotreba velikog slova narocito), pa tek onda iznosenje stava. Ovako deluje dosta tuzno.
(zodiac, 9. oktobar 2014 14:47)

"A gde je pecat?" Ovako deluje kako-kome. Ko pameti ima zapeta i veliko slovo ga nece osujetiti u nameri da razume savrseno ovaj tekst, niti ce mu to u znacajnoj meri umanjiti kvalitet. A ko nema ili ne zeli da razume, naravno da ce da se uhvati za pravopis nebi li umanjio kvalitet jos i izvan svog domena razumevanja.

IBJ

pre 9 godina

G. Andreja Vučića je NEPOTREBNO i NEZAKONITO prebila žandarmerija. Oko toga nema nikakvog spora. Čak ni taj argument da je provocirao ne menja previše na stvari.

Suočimo se sada sa drugom stranom priče - onom vezanom za manire demokratske i pravne države:

1. Da li je direktor policije, g. Veljović, (a on je to već 5-6-7 godina), osim izvinjenja (nije nego), prepoznao ličnu odgovornost i ponudio ostavku što bi bio elementarni red?

2. Da li je Ministar policije, doktor N. Stefanović, makar i pomislio da preuzme odgovornost i ponudi ostavku... ili će to biti tema njegovog novog originalnog naučnog dela?

3. Da li Premijer ove zemlje (tek slučajno brat unesrećenog) osetio svoju odgovornost za ponašanje milicije "koja njemu raportira i nema drugog višeg šefa" kako vi to lepo kažete?

E pa gospođo Smajlović, ja svoje nepoverenje prema Premijeru Vučiću ne mogu umanjiti jer mu je brata prebila njegova žandarmerija. Ne mogu, ako hoćete, BAŠ ZBOG TOGA. Jer to je samo još jedan u beskrajnom nizu dokaza o potpunoj nekompetentnosti Aleksandra Vučića za vođenje države.

mup

pre 9 godina

Ugrica vam rece, pa se vi pusite od muke. Ko ne razume ovaj tekst, taj vise nije u stanju da razlikuje istinu od lazi. Uostalom vecina komentatora se prepoznala u njenom tekstu pa zato ovako peni. Mozda vam pomogne nesto za smirenje?

Nije sve u pismenosti

pre 9 godina

@ mihajlo

Vaša kritika upućena moderatorima na račun šifre "Stanko Ajduk" - trpi kritiku kroz činjenicu da puka elokventnost, pa i (ne) pismenost često ne mogu "pokriti" suštinu rečenog.
Ne mislim,dakle, da su moderatori napravili grešku objavivši stav "Stanka Ajduka". Ne mislim ni da je izrečeno mišljenje "Stanka Ajduka" lišeno smisla. Naprotiv. Suština njegovog komentara je "postigla cilj"; uz "opasku" da mu "pimenost" nije jača strana stoji i činjenica da i "manje pismeni" mogu biti,a često to jesu , pametni i promišljeni.

ssss

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto je premijer postao opterecen time da nko mrzi njega i njegovog brata. Pobedio je na izborima sa ogromnom vecinom,i treba zbog toga da bude srecan i ponosan a ne da misli da neko mrzi njega i on da mrzi politicke protivnike. ! Ali nije mu lako, ogromnu odgovornost nosi, a pokusava da promeni nesto u sredini ogrezloj u korupciji i sigurno da trpi ogroman pritisak i spolja i iznutra. Sigurmo je svestan moralne trulezi ne celoj politickoj sceni o bivsima da ne govorimo i ime da im ne pominjemo. Iskreno Vucicu zelim da iskoristi svoju istorijsku sansu i ostane dosledan moralnim principima. Ipak je i on kao i svi obican smrtnik a pruzila mu se prilika da ucini nesto dobro za Srbiju za promenu. Neka se ugleda na sportiste, na Novaka!!! Pa ako uspe poput Novaka da pobedi sopstveni egoizam, dobije bitku protiv samog sebe, moze da se kvalifikuje da postne junak i heroj. Podrzavajuci Vucica u njegovoj mentalnoj borbi, podrzavam veliku vecinu Srba koja ga je glasala! Ako sa druge strane pljujem na Vucica, deklarisem kao debile veliku vecine srpske populacije. To je prosto u skladu sa osnovnim principima demokratije. ZIVELA SRBIJA!!! ZIVEO NOVAK DJOKOVIC!!!

zodiac

pre 9 godina

Stanko Ajduk, prvo gramatika srpskog jezika i pravopis (upotreba velikog slova narocito), pa tek onda iznosenje stava. Ovako deluje dosta tuzno.

mihajlo

pre 9 godina

( Stanko Ajduk.....)
Vajni moderatori,kako vas nije sramota da odobrite objavljivanje ovako nepismenog teksta!A sad,dokažite vašu "poznatu privrženost demokratskim principima",pa me cenzurišite!

miha bukovac

pre 9 godina

ssss
Vaš komentar je na mestu toliko da ne bi imalo potrebe da i ja komentarišem, ipak nešto da kažem. Premijer Vučić svakako pravi neke greške (kao i ovu sa bratom) On (čini se) ulaže iskrene napore, koji možda izgledaju radikalni za pojedince, da od ove zemlje napravi evropsku državu (jer Srbija to nije). Đinđića su ubili a pokušao je, "doktor" (DrK.) to nije umeo, akademikov sin nesposoban a Srbija tone sve dublje. Predsednik Toma se ne razume u to, zato on "gleda svoja posla" i to mu uspeva ali to nanosi štetu naporima premira i njegovom timu. Ništa od toga Toma ne shvata ali on misli da "radi dobro svoj pos'o" (kako sam kaže). Tragedija Srbije je velika duhovna zaostalost za modernim vremenima. Sramota je da premijer javno ljubi ruku nekom popovskom pajacu zato što je nekakav "patrijarh" SPC o čijoj istorijskoj ulozi (i zaslugama) možemo diskutovati, ali na nekom drugom mestu.

Misko

pre 9 godina

Gospodja misli da je dovoljno vesta da glumi opoziciju i da mu se slihta. Tesko da ce to proci. Mislim da ce Vucko mnogo pre naci nekog svog da vodi Politiku. Zivi bili...

Harun al-Rašid

pre 9 godina

Slagao se ili ne sa gospođom Smajlović u nekim drugim stvarima, od srca joj čestitam na ovom tekstu, koji ukazuje na ogroman problem naše kulture (pa tim i politike), koja je iskreno i duboko manihejistička, bez sposobnosti da razlikuje nijanse već sposobna samo na podelu na crno i belo (koju tako lako spočitavamo zapadu), i uverena da je ovaj vidljivi svet u vladavini đavola, koji nas, poštene i dobre, iz nekog razloga ne prestaje da kinji. A u osnovi smo površni i prazni, laki na reči i lenji na misli, sposobni samo da sebe sažaljevamo i hvalimo, a druge preziremo i mrzimo.

ssss

pre 9 godina

Nije mi jasno zasto je premijer postao opterecen time da nko mrzi njega i njegovog brata. Pobedio je na izborima sa ogromnom vecinom,i treba zbog toga da bude srecan i ponosan a ne da misli da neko mrzi njega i on da mrzi politicke protivnike. ! Ali nije mu lako, ogromnu odgovornost nosi, a pokusava da promeni nesto u sredini ogrezloj u korupciji i sigurno da trpi ogroman pritisak i spolja i iznutra. Sigurmo je svestan moralne trulezi ne celoj politickoj sceni o bivsima da ne govorimo i ime da im ne pominjemo. Iskreno Vucicu zelim da iskoristi svoju istorijsku sansu i ostane dosledan moralnim principima. Ipak je i on kao i svi obican smrtnik a pruzila mu se prilika da ucini nesto dobro za Srbiju za promenu. Neka se ugleda na sportiste, na Novaka!!! Pa ako uspe poput Novaka da pobedi sopstveni egoizam, dobije bitku protiv samog sebe, moze da se kvalifikuje da postne junak i heroj. Podrzavajuci Vucica u njegovoj mentalnoj borbi, podrzavam veliku vecinu Srba koja ga je glasala! Ako sa druge strane pljujem na Vucica, deklarisem kao debile veliku vecine srpske populacije. To je prosto u skladu sa osnovnim principima demokratije. ZIVELA SRBIJA!!! ZIVEO NOVAK DJOKOVIC!!!

Ljilja poredi babe i žabe!

pre 9 godina

Ti ljudi koje je Vučić politički porazio - jesu gubitnici, ali isto tako jesu moralno superiorniji od "preobučenog Radikala"!Ovi prvi su nas ekonomski osiromašili (nešto zbog razorne ekonomske krize, nešto zbog ličnog lopovluka), dok je pomenuti "preobučeni Radikal" doprineo moralnom sakaćenju svog naroda I bukvalnom sakaćenju kako svog, tako I susednih naroda! Ne možemo da ih trpamo u isti koš: ti politički gubitnici (prethodna vlast) su neuporedivo moralno superiorniji. Šta ima tu da se isčudjavaš, Ljiljo?

mup

pre 9 godina

Ugrica vam rece, pa se vi pusite od muke. Ko ne razume ovaj tekst, taj vise nije u stanju da razlikuje istinu od lazi. Uostalom vecina komentatora se prepoznala u njenom tekstu pa zato ovako peni. Mozda vam pomogne nesto za smirenje?

vojvodjanka

pre 9 godina

Gospodjo Smailović malo ste pobrkali lončiće I poredite pojave koje se nedaju sagledati.Burazerska nepismena SNS se nikako neda porediti sa prethodnom ni po čemu jer imaju većinu u parlamentu I mogli bi da donose odluke ali nemaju ideja nemaju kadrove,pa smo prazna lupetanja o borbi protiv korupcije I "reforme" ova reč se već sva otrcala od upotrebe pa to vise niko I ne shvata ozbiljno. Olji Bećković puna podrška ona je uvek bila I ostala dobar novinar.

Aron

pre 9 godina

Izuzetno loša konstatacija od gospođe Smajlović. Ne postoje dve strane u ovom sukobu. Jeste da jedna strana ima apsolutnu većinu ali to ne znači i da postoji podela kao nekad na "prvu" i "drugu" Srbiju. Ovde svako gleda svoje interese i niko nevaga po tome da li je ili nije protiv premijera. Sama opozicija se mnogo razlikuje od DS koja apsolutni protivnik vlasti, Tadića koji je samo formalno opozicija, DSS, Dveri i radikali koji takođe protivnici u najvećem delu ali više nevole ove iz parlamentarne opozicije. A što se tiče analitičara i javnih radnika oni se ne izjašnjavaju već samo govore uopšteno i kritikuju ili hvale određene pojave. Jedan deo se plaši, drugi deo je cenzurisan, a treći i ne zna šta da kaže jer mnoge stvari koji vlada radi smatraju da su realnost koju nameće spoljna i unutrašnja okolnost.

zodiac

pre 9 godina

Stanko Ajduk, prvo gramatika srpskog jezika i pravopis (upotreba velikog slova narocito), pa tek onda iznosenje stava. Ovako deluje dosta tuzno.

mihajlo

pre 9 godina

( Stanko Ajduk.....)
Vajni moderatori,kako vas nije sramota da odobrite objavljivanje ovako nepismenog teksta!A sad,dokažite vašu "poznatu privrženost demokratskim principima",pa me cenzurišite!

Politicki neprofilisana

pre 9 godina

Boze, kako me je razočarala!!! Mislim da se Ćuruvija, na čijoj je pogibiji marketinski profitirala, okreće u grobu.

IBJ

pre 9 godina

G. Andreja Vučića je NEPOTREBNO i NEZAKONITO prebila žandarmerija. Oko toga nema nikakvog spora. Čak ni taj argument da je provocirao ne menja previše na stvari.

Suočimo se sada sa drugom stranom priče - onom vezanom za manire demokratske i pravne države:

1. Da li je direktor policije, g. Veljović, (a on je to već 5-6-7 godina), osim izvinjenja (nije nego), prepoznao ličnu odgovornost i ponudio ostavku što bi bio elementarni red?

2. Da li je Ministar policije, doktor N. Stefanović, makar i pomislio da preuzme odgovornost i ponudi ostavku... ili će to biti tema njegovog novog originalnog naučnog dela?

3. Da li Premijer ove zemlje (tek slučajno brat unesrećenog) osetio svoju odgovornost za ponašanje milicije "koja njemu raportira i nema drugog višeg šefa" kako vi to lepo kažete?

E pa gospođo Smajlović, ja svoje nepoverenje prema Premijeru Vučiću ne mogu umanjiti jer mu je brata prebila njegova žandarmerija. Ne mogu, ako hoćete, BAŠ ZBOG TOGA. Jer to je samo još jedan u beskrajnom nizu dokaza o potpunoj nekompetentnosti Aleksandra Vučića za vođenje države.

Toliko

pre 9 godina

Prvo i osnovno, ako vec imate mogucnost da se "javno" zaprepastite, zaprepastite se zloupotrebom vlasti. Premijerovo "pozajmiljivanje" licnog obezbedjenja bratu za njegove privatne potrebe(posetu roditeljima) sto je ocigledno protivzakonito i sto koliko vidim uopste nije pomoglo da se incident izbegne. A koliko sam razumeo problem je bio zato sto su gradjanima zabranjivali da se setaju po centru tj. svima onima koji tu ne stanujju, pa je premijer "povukao vezu" preko Kobri za brata. Uostalom gospodjo Smajlovic godinama moralisete i to vrlo cesto naopako. I stalno zaboravljate nemoralno ponasanje radja jos vece nemoralno ponasanje. Da premijer nije zloupotrebio vlast, brat ne bi mogao da ide kod roditelja. Morao bi da ceka kao i svi ostali i incidenta ne bi ni bilo. A pravo da vam kazem policija je uradila isto sto bi uradila da sam se ja tako ponasao, i da stvar bude crnja u situaciji u kojoj su bili(ne zaboravite da su neki policajci povredjeni taj dan) sta ste ocekivali da vam daju i cokoladicu ako ne slusate sta vas se kaze.

miha bukovac

pre 9 godina

ssss
Vaš komentar je na mestu toliko da ne bi imalo potrebe da i ja komentarišem, ipak nešto da kažem. Premijer Vučić svakako pravi neke greške (kao i ovu sa bratom) On (čini se) ulaže iskrene napore, koji možda izgledaju radikalni za pojedince, da od ove zemlje napravi evropsku državu (jer Srbija to nije). Đinđića su ubili a pokušao je, "doktor" (DrK.) to nije umeo, akademikov sin nesposoban a Srbija tone sve dublje. Predsednik Toma se ne razume u to, zato on "gleda svoja posla" i to mu uspeva ali to nanosi štetu naporima premira i njegovom timu. Ništa od toga Toma ne shvata ali on misli da "radi dobro svoj pos'o" (kako sam kaže). Tragedija Srbije je velika duhovna zaostalost za modernim vremenima. Sramota je da premijer javno ljubi ruku nekom popovskom pajacu zato što je nekakav "patrijarh" SPC o čijoj istorijskoj ulozi (i zaslugama) možemo diskutovati, ali na nekom drugom mestu.

Muka s' rečima

pre 9 godina

Pretenciozan,nerealan, neduhovit,isprazan,otužno udvornički članak namenjen ODREĐENIM ušima.Jer, mi nismo od onih koji se daju ubediti ...tek tako.

pera

pre 9 godina

Molim? SNS tj Vucic je "na političku scenu izveo čitave socijalne staleže koje je ta elita dugo uspešno držala daleko od kolača vlasti"?!
O kom ojacalom stalezu pricamo - radnickom? Sitno-birokratskom, prosvetnom kadru, zaposlenima u zdravstvu.. kome? Meni se ucinilo da su se stalezi samo jos dublje usancili, gologuzija u svoje rupe, vlast sa svojim porodicima/poznanicima i huliganima u svoja sedista. Cuj, klasni rat izmedju novo-raspodeljenih staleza :)

Silvester

pre 9 godina

Isprazno naklapanje sa ciljem da se bude, kaobajagi, objektivan. Činjenica je da Vučić besramno jedno priča, drugo misli, treće radi. Kakav crni klasni rat, on je samo učvrstio tajkune i druge moćnike, politički profiteri i dalje profitiraju, niko ih ne proziva za stare afere. Milijarde i dalje vise na stranim računima, velike pronevere se i dalje dešavaju bez konačnig razrešenja, sudstvo je sramota za moderno doba. Kreše se socijala, smanjuju se plate, uzima se siromašnima da bi se uveselili bedni. Zapošljavaju se sopstvene pristalice, dižu plate najvećim parazitima u zemlji. Prodaje se država, prodaje se poljoprivredno zemljište, prodaju se javna preduzeća. Iz budžeta se pare stranim investitorima daju na poklon, kroz subvencije. Tajni ugovori!? Ovakvo štetočinstvo nije zabeleženo čak ni pod Žutima. Od otvorene otimačine do potpuno sumanute rasprodaje, štaviše, poklanjanje Srbije svakome ko se pojavi... DNO!

Beogradjanin

pre 9 godina

"Više od toga iznenadilo me je otkriće da neki fin, pristojan svet, koji nikad nije imao lepu reč za policijske batinaše i ni u jednom sukobu nije krivio žrtve, suočen s video-snimkom policijske brutalnosti, odbija da poveruje svojim očima."

1.Ne treba da verujem svbojim ocima da je žandarm poleto i pao kod drveta.2.Ne treba da verujem svojim ocima da je "zasticeno lice" gađalo flašom pripadnika žandamerije.3.Ne treba da veujem svojim ocima da jedan od povređenih ima vatreno oruzje na boku.

Da izuzmemo kamenje, noževe, bejzbol-palice i drugo hladno oruzje.

Da gospodjo Smajlovic, ja Vas lepo pitam da li se vi zalažete da unformisana policija sutra sme samo lepim recim i nikakvom upotrebom sile da postupa prema licima za koje sumnja da su nauoružana?

Primer: Ako sutra vidim da pored mene bilo gde naouružanog civila sa pistoljem i znam da policija ne sme da upotrebi silu...

Izgleda da Vi mene savetujete da i ja počnem da nosim oružje-pistolj, jer policija ne sme ni da me pipne? I da je to jedini nacin da ja sebe zaštitim?

Mene stvarno ne interesuje da je na snimku bio B.Pajtic,brat A.Vucica ili neki kriminalci i da se dogodilo sta se dogodilo.
Mene samo interesuje moja bezbednost, I KAKO ĆE POLICIJA POSLE SVEGA ZNATI STA TREBA DA RADI??? SAMO SE VI IGRAJE SVI ZAJEDNO.

p.s.A da zamenjute teze ,radite to veoma uspesno. Jer nije svaka žrtva policije ista. Za mene se ovde radi o naoružanim ljudima, a ne o žrtvama koje imaju cigaretu dok ih policija "tuce".

crni domino

pre 9 godina

Greska gospodjo; neprijatelji ste vi priuceni, samozvani, neizivljeni, umisljeni, psihoticni i netolerantni pojedinci u novinama i u vlasti!
Oni kao vlast a vi kao sedma sila! Narod je uvek bio i bice povodljiva rulja koju mozete samo jednom prevariti, dvaput tesko!

Prota

pre 9 godina

Pobogu ljudi! Pobogu gospođa Ljiljo. Politikanti i mediji, a Vi njima pripadate mislite da ste u Srbiji završili posao do kraja, tj. potpuno sludeli ovaj narod i da više niko ništa ne pamti i niko ništa ne zna. Nije tako, na vašu žalost. Bune se penzioneri, bune se studenti, bune se advokati i u sudstvu je katastrofa neslućenih razmera i posledica, poljoprivrednici su upropašćeni nakon ovakve godine, Obrenovac, Krupanj, Požegu, Tekiju... više niko i ne pominje, nema ih u vestima. Da li shvatate Ljiljo da i Vi pripadate spin majstorima medijske scene i da je ovaj cirkus sa bratom poslužio svrsi? Ne zaboravimo da su pravi savetnici gospodina vođe iz Amerike (Montgomeri&co) i prepoznaje se njihova režija događaja. Da ne dužim. Svako od nas ostavlja trag iza sebe.

Pametnom dosta

pre 9 godina

Stanko Ajduk, prvo gramatika srpskog jezika i pravopis (upotreba velikog slova narocito), pa tek onda iznosenje stava. Ovako deluje dosta tuzno.
(zodiac, 9. oktobar 2014 14:47)

"A gde je pecat?" Ovako deluje kako-kome. Ko pameti ima zapeta i veliko slovo ga nece osujetiti u nameri da razume savrseno ovaj tekst, niti ce mu to u znacajnoj meri umanjiti kvalitet. A ko nema ili ne zeli da razume, naravno da ce da se uhvati za pravopis nebi li umanjio kvalitet jos i izvan svog domena razumevanja.

Nije sve u pismenosti

pre 9 godina

@ mihajlo

Vaša kritika upućena moderatorima na račun šifre "Stanko Ajduk" - trpi kritiku kroz činjenicu da puka elokventnost, pa i (ne) pismenost često ne mogu "pokriti" suštinu rečenog.
Ne mislim,dakle, da su moderatori napravili grešku objavivši stav "Stanka Ajduka". Ne mislim ni da je izrečeno mišljenje "Stanka Ajduka" lišeno smisla. Naprotiv. Suština njegovog komentara je "postigla cilj"; uz "opasku" da mu "pimenost" nije jača strana stoji i činjenica da i "manje pismeni" mogu biti,a često to jesu , pametni i promišljeni.

totalno (ne)opravdano

pre 9 godina

totalitarizam i autokracija uvek izazivaju otpor, makar neopravdan.
imamo diktaturu na delu i nije čudo što se na to reaguje burno, često i preterano.

Toliko

pre 9 godina

Eto gospodjo Smajlovic, danas je tih 5 zandarma vec otpusteno. A ovi sto su preko veze bili obezbedjenje bratu, sto nisu pratili policijske instrukcije, sto su naoruzani automatskim puskama u automobilima isli po gradu njima nista. Kako ste ocigledno iste stitili mozete da uracunate da ste uspeli. Ocigledno je to zemlja u kojoj zelite da zivite.

Stanko Ajduk

pre 9 godina

Ako Vas clanak treba da bude Pecat na dogadjaj - O.K. ! Ali ako dozvolite da neko ne misli kao vi - evo ja cu izneti svoj stav! Po meni, Samo u filmovima policija tako prestaje da tuce kako ste Vi napisali da bi trebalo da bude, jer postoji nesto sto se zove Adrenalin !? E taj Adrenalin u kombinaciji sa Onim sto se dogadjalo na Paradi i oko Parade plus nama ne poznati mentalni sklop Kobri i njihovog sticenika kao i Zandara i njihovih naredjenja koja su VEROVATNO bila Izricita u vezi postupanja prema onima koji bi da naruse sled tih paradnih dogadjanja je proizveo taj Ne mili dogadjaj ! Nisam ni na cijoj strani samo mislim da tog dana u to vreme razuman covek ne bi bio na Tom mestu sa zeljom da prodje kroz kordon jer je Trebala da postoji SVEST o mogucim posledicama ! Ako ima krivice kod zandarmerije onda posledice trebaju da snose Nadredjeni jer su pendrekasi samo obicni izvodjaci radova a staresinski kadar mora da radi mozgom, sve do Ministra!

Misko

pre 9 godina

Gospodja misli da je dovoljno vesta da glumi opoziciju i da mu se slihta. Tesko da ce to proci. Mislim da ce Vucko mnogo pre naci nekog svog da vodi Politiku. Zivi bili...