Subota, 04.10.2014.

09:30

Vozimo polovne krševe

Kada bi se primenjivali propisi iz 2009, oko 50 odsto vozila ne bi prošlo tehnički pregled.

Izvor: Novosti

Vozimo polovne krševe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

5. cilindar

pre 9 godina

@Ivan Milovanovic

Ne znam kako je to reseno na Puntu ali probajte sa 2-3 dzaka cementa u gepeku. Tako sam ja nekada na Renou, dok mi na kraju majstor nije stisnuo feder 5. cilindra i tako ga otvorio.

Milos

pre 9 godina

20-30 hiljada plata ne moze da obezbedi ni bus plus karticu a kamoli kola!!! Ja sam te srece da moji roditelji su imali da zarade I da kupe 2 auta (na lizing). Sada su 5 I 7 godina stari (tako da I oni polako stare I idu ka losijim danima), ali kakva je situacija I perspektiva za mene da se zaposlim vidim da cemo se popunjavati delovima sa jednog na drugog narednih 10 godina, ili ukoliko ja ne odem napolje kada zavrsim master...

mijajlo

pre 9 godina

A sta fali jugisi? Svi kazu bolji nego jugo bla bla. Moj jugisa trosi manje nego druga kola ima plin, dobru emisiju gasova, kocnice, rucna, svetla ustelovana.. Prolazi tehnici po ps-u. Ne koci kao mecka al koci po propisu, realno i ne ide kao mecka pa i ne mora :D Samo isticem da ne cine godine krs od auta, nego vlasnici

android

pre 9 godina

Uvedite red kod ovih lopuza uvoznika. da ne sme da vraca kilometrazu da ne sme da uvoze auta bez kompletne dokumentacije original servisne knjizice poreklo auta ... Neka budu i skuplji a ne da uvoze usminkano groblje od auta

Ivan Milovanovic

pre 9 godina

Zastava 10 i Fiat Punto imaju "lose" kocnice na tehnickom jer je konstrukcijski reseno da sila na zadnjim tockovima bude 1/3 sile na prednjim, kako lagan auto ne bi zanosio. Na tehnickom po zakonu traze odredjenu vrednost sile kocenja nazad i bas ih briga za fabricku konstrukciju. I sad, po zakonu policajac ce reci auto nije tehnicki ispravan, a u Fiatu ce reci tako je konstrukcijski reseno, sve je u redu gospodine, kocnice su vam dobre. I sta sad ja da radim?! To mora na nivou institucija da se resi, drzava i Fiat i da se gradjanima resi problem. Hteli su da sklone stara vozila, hteli su da se recikliraju, da se kupuje domace, e pa sada neka mi rese problem!

Brano

pre 9 godina

1,5mil je registrovano ali sa isteklim tablicama, dakle, besparica ubija a ne loše održavana vozila. Važno je da nam barjaktar samo gleda u barjak eu zastave i 2020... 2026... a što ne vidi iza sebe sirotinju i sledbenike, to nema veze. Moratorijum na priključenje eu, pod hitno. Isto važi i za rasprodaju zemlje i jeftine radne snage arapima. Pa šta smo mi, jeftino belo roblje da vrhovni bot trguje sa nama i da narod obećava arapima, aloha to ni kralj ni tito nikad nisu izustili, za razliku od ovih plaćenika i grobara Srbije.

Oto Moto

pre 9 godina

S obzirom na bedu u kojoj zivimo nista cudno.Medjutim ima po meni veci problem a to je kakva je zaista situacija sa vozilima koja su registrovana za javni prevoz.Mislim pre svega na autobuse gradskog i medjugradskog saobracaja,vozove(jeza me podilazi)pa i na avione.Takodje siguran sam da najveci broj tramvaja i trolejbusa ne bi prosao tehnicki.S obzirom na broj ljudi koji prevezu smatram da su opasniji po bezbednost.

Swift

pre 9 godina

@erazmo beogradski

Tvoj krš sigurno nije bolji od mog Suzukija, koga sam iz salona izvezao za svega 9000 EUR, pri čemu sam digao dinarski ktedit sa kamatom od 12% godišnje.
Nego vole Srbin u rodbinu da se pokaže s kola iz Nemačku ili Francusku, pa makar bila starija od njega...

Džoni

pre 9 godina

Da, a registraciju toga krša su podigli do neba! Da su registracije, gorivo, putarine i drugi troškovi i takse manji bilo bi više novca da se uloži u taj krš pa da mu kočioni sistem bude zadovoljavajući, ali to državi nije u interesu nego samo koliko će oglobiti nesrećni narod! Plati sve to pa možeš i bez kočnica! To je razmišljanje naše države!

Dejan Kostić

pre 9 godina

Ovde se moze registrovati krs star 50 godina u raspadnutom stanju koji ispusta oblak dima iza sebe, ali ne moze auto stat 15 godina u odlicnom stanju koji nema euro 3 motor. A registracija za auto star 19 godina koji ima preko 2000 kubika je ista kao i za nov auto sa tom kubikazom. Znaci da ne valja zakon i treba ga hitno promeniti. U principu nije vazno godiste automobila nego tehnicka ispravnost.

Pare,pare

pre 9 godina

JA imam pare da kupim nov auto,ali to nikada ne bih ucinio. Jedan od osnovnih razloga je sto ne zelim da bacam pare. To, sta ce da mi kazu oni iz okoline ili na poslu me jos manje zanima.Auto je potrosna roba kojoj ne treba da robujemo.Ta roba je nekad nazalost predmet dokazivanja. Ovako spavam mirno i bas me briga hoce li neko da ga ogrebe. A ovi grdnici sa novim autom se maltene bude nocu da sa prozora vide gde im je auto i da nije nesto u redu.

MunzeLjux

pre 9 godina

Ko vozi krs, on je toga svestan i vozi pazljivo, jer ako ga polupa ici ce peske. Najvise bahacenja i divljanja u saobracaju prave vlasnici skupih i snaznih automobila, kao i motorizovani komercijalisti koji pod pritiskom svojih kompanija jurcaju za zaradom. Svaka susa je otvorila centar za tehnicki pregled, pa bi sada preko nasih ledja da isplate investiciju. Upravo su oni krivi sto mozete da registrujete auto, a da ga ne pomerite sa parkinga. Koliko po njihovom misljenju treba da kosta pregled od 3 minute. Valjda 300 evra da bi oni bili zadovoljni.

osmatrač

pre 9 godina

"Najvise bahacenja i divljanja u saobracaju prave vlasnici skupih i snaznih automobila"
@
Apsolutno netačno broj bahatih vozača je veći medju vlasnicima starijih vozila pošto ih ima daleko više. Mnogo više puta sam vidjao stare evropske tinejdžere, zastave i lade da prolaze kroz crveno, seku trake, ne daju žigavce i ne poštuju prednost. Neki su nekorektni a neki ne znaju da voze. Divljaštvo ne zavisi od automobila već od čoveka. To što naš narod mrzi svakoga sa skupim autom je već stvar zavisti i malogradjanštine.

Visokoobratovana krompirova zlatica

pre 9 godina

Prema rečima premijera od 2016. god. ćemo živeti bolje pa ćemo moći i novije automobile da priuštimo, ili možda ne?

:/

pre 9 godina

To je samo neodgovornost! Ja sam bio na akciji AMSS i obavio tehnicki pregled. Prosao sam tehnicki bez problema i covek mi je cestitao, a jel znate koji auto vozim?

Zastavu 101 crvene boje iz 1987. godine! Ja sam rodjen te godine i mladji sam od tog auta dva meseca. Eto samo da znate svi vi koji kukate kako biste "vozili nov auto, ali nemate para."

I nov auto mora na servis i zahteva dozu odgovornosti.

Jedan iz mase

pre 9 godina

A šta da vozimo sa našim platama i standardom?
Voleo bih i ja nova kola da mogu da priuštim ali ne mogu tako da vozim šporet od 17+ godina

aaaaa

pre 9 godina

1.000.000 vozila manje, isto toliko polisa, plejade drzavnih kojekakvih taksi, nalepnica, x4 zimskih guma, N litara prodatog goriva, itd...

alex

pre 9 godina

o.k je to sve što je napisano,problem je u tome što većina građana ne može da kupi ni Zastava-Fiat fiću,jer je mnogo skup,a i da imam toliko novaca ne bi ga kupio,zato vozim krš uvežen iz Nemačke i zadovoljan sam,bolji je od Juga u svakom slučaju

sudija

pre 9 godina

Uz evropske plate bili bi i novi automobili. Vise ne mozemo reci ni da imamo africke jer su nas i oni pretekli. Uskoro cemo kao Kubanci da vozimo automobile stare 50 godina koji su popravljeni tako da se samo kotrljaju i to je to. A vi nastavite sa evropskim proisima.

Dali bocek

pre 9 godina

Truc, truc, ali cinjenica je da ti krsevi mnogo manje ucesca imaju u nesrecama nego nova i mocna vozila. Stvar je u glavi, a ne u svetlosnom uredjaju, ili cemu god sta moze da se kupi.

m4a1

pre 9 godina

svaki vozac za komandama bilo kog automobila je potencijalni ubica! zasto praviti razliku izmedju toga ko ima tehnicki ispravan auto ili ne. drugo onaj ko ima neispravan auto to zna, i vozi pazljivije, valjda... problem je sto dajete tek stecenim vozacima automobile koji imaju veliku snagu, a nisu dovoljno edukovani kada i kako tu snagu primenjivati u datim okolnostima. dzabe nekome nov auto kad na poledici pritisne kocnicu i ispravi krivinu, samo jedan primer.

erazmo beogradski

pre 9 godina

Moj "krš" ima ispravniji/kvalitetniji kočioni sistem i bolje gume od polovine novih i "novijih" automobila koji se kreću ulicama. A novi auto neću kupiti dokle god krediti u Srbiji budu imali kamatu od 100%.

zoran1965

pre 9 godina

Vozimo polovne krševe
jeste da, ali problem ne predstavljaju : kečevi, jugići, stari opeli, koje vozi sirotinja i koji su uvek meta saobraćajne policije, nego džipovi i ostale 'prestižne' marke koje policija uglavnom i ne sme da zaustavlja.
proverite statistiku o učešću i vrstama kola sa najviše poginulih i povredjenih i naravno bahatosti

Obelix

pre 9 godina

Šta bi bilo kad bi se novi zakon primjenjivao? Manje gužvi, manje zagađenja vazduha, manje oboljenja disajnih puteva, manje izlokanih puteva, manje svih vrsta udesa, više kupljenih karata za javni prevoz, više parking mjesta, mlađi vozni park Srbije koji bi nam davao lažnu sliku da nam je krenulo na bolje, zbog čega bi bili veseliji... :) Vlastelini, sprovedite taj nepopularni zakon u praksu, učinite nam svima uslugu.

FM

pre 9 godina

Naravno, da svaki zivi krs prolazi tehnicki, jer da nije tako, manje bi bilo vozila na ulicama, a samim tim manje para drzavi od registracije, akciza od goriva, putarina i sl..

zoran1965

pre 9 godina

Vozimo polovne krševe
jeste da, ali problem ne predstavljaju : kečevi, jugići, stari opeli, koje vozi sirotinja i koji su uvek meta saobraćajne policije, nego džipovi i ostale 'prestižne' marke koje policija uglavnom i ne sme da zaustavlja.
proverite statistiku o učešću i vrstama kola sa najviše poginulih i povredjenih i naravno bahatosti

FM

pre 9 godina

Naravno, da svaki zivi krs prolazi tehnicki, jer da nije tako, manje bi bilo vozila na ulicama, a samim tim manje para drzavi od registracije, akciza od goriva, putarina i sl..

aaaaa

pre 9 godina

1.000.000 vozila manje, isto toliko polisa, plejade drzavnih kojekakvih taksi, nalepnica, x4 zimskih guma, N litara prodatog goriva, itd...

:/

pre 9 godina

To je samo neodgovornost! Ja sam bio na akciji AMSS i obavio tehnicki pregled. Prosao sam tehnicki bez problema i covek mi je cestitao, a jel znate koji auto vozim?

Zastavu 101 crvene boje iz 1987. godine! Ja sam rodjen te godine i mladji sam od tog auta dva meseca. Eto samo da znate svi vi koji kukate kako biste "vozili nov auto, ali nemate para."

I nov auto mora na servis i zahteva dozu odgovornosti.

Obelix

pre 9 godina

Šta bi bilo kad bi se novi zakon primjenjivao? Manje gužvi, manje zagađenja vazduha, manje oboljenja disajnih puteva, manje izlokanih puteva, manje svih vrsta udesa, više kupljenih karata za javni prevoz, više parking mjesta, mlađi vozni park Srbije koji bi nam davao lažnu sliku da nam je krenulo na bolje, zbog čega bi bili veseliji... :) Vlastelini, sprovedite taj nepopularni zakon u praksu, učinite nam svima uslugu.

sudija

pre 9 godina

Uz evropske plate bili bi i novi automobili. Vise ne mozemo reci ni da imamo africke jer su nas i oni pretekli. Uskoro cemo kao Kubanci da vozimo automobile stare 50 godina koji su popravljeni tako da se samo kotrljaju i to je to. A vi nastavite sa evropskim proisima.

erazmo beogradski

pre 9 godina

Moj "krš" ima ispravniji/kvalitetniji kočioni sistem i bolje gume od polovine novih i "novijih" automobila koji se kreću ulicama. A novi auto neću kupiti dokle god krediti u Srbiji budu imali kamatu od 100%.

Dali bocek

pre 9 godina

Truc, truc, ali cinjenica je da ti krsevi mnogo manje ucesca imaju u nesrecama nego nova i mocna vozila. Stvar je u glavi, a ne u svetlosnom uredjaju, ili cemu god sta moze da se kupi.

Dejan Kostić

pre 9 godina

Ovde se moze registrovati krs star 50 godina u raspadnutom stanju koji ispusta oblak dima iza sebe, ali ne moze auto stat 15 godina u odlicnom stanju koji nema euro 3 motor. A registracija za auto star 19 godina koji ima preko 2000 kubika je ista kao i za nov auto sa tom kubikazom. Znaci da ne valja zakon i treba ga hitno promeniti. U principu nije vazno godiste automobila nego tehnicka ispravnost.

Jedan iz mase

pre 9 godina

A šta da vozimo sa našim platama i standardom?
Voleo bih i ja nova kola da mogu da priuštim ali ne mogu tako da vozim šporet od 17+ godina

alex

pre 9 godina

o.k je to sve što je napisano,problem je u tome što većina građana ne može da kupi ni Zastava-Fiat fiću,jer je mnogo skup,a i da imam toliko novaca ne bi ga kupio,zato vozim krš uvežen iz Nemačke i zadovoljan sam,bolji je od Juga u svakom slučaju

Džoni

pre 9 godina

Da, a registraciju toga krša su podigli do neba! Da su registracije, gorivo, putarine i drugi troškovi i takse manji bilo bi više novca da se uloži u taj krš pa da mu kočioni sistem bude zadovoljavajući, ali to državi nije u interesu nego samo koliko će oglobiti nesrećni narod! Plati sve to pa možeš i bez kočnica! To je razmišljanje naše države!

Visokoobratovana krompirova zlatica

pre 9 godina

Prema rečima premijera od 2016. god. ćemo živeti bolje pa ćemo moći i novije automobile da priuštimo, ili možda ne?

MunzeLjux

pre 9 godina

Ko vozi krs, on je toga svestan i vozi pazljivo, jer ako ga polupa ici ce peske. Najvise bahacenja i divljanja u saobracaju prave vlasnici skupih i snaznih automobila, kao i motorizovani komercijalisti koji pod pritiskom svojih kompanija jurcaju za zaradom. Svaka susa je otvorila centar za tehnicki pregled, pa bi sada preko nasih ledja da isplate investiciju. Upravo su oni krivi sto mozete da registrujete auto, a da ga ne pomerite sa parkinga. Koliko po njihovom misljenju treba da kosta pregled od 3 minute. Valjda 300 evra da bi oni bili zadovoljni.

Pare,pare

pre 9 godina

JA imam pare da kupim nov auto,ali to nikada ne bih ucinio. Jedan od osnovnih razloga je sto ne zelim da bacam pare. To, sta ce da mi kazu oni iz okoline ili na poslu me jos manje zanima.Auto je potrosna roba kojoj ne treba da robujemo.Ta roba je nekad nazalost predmet dokazivanja. Ovako spavam mirno i bas me briga hoce li neko da ga ogrebe. A ovi grdnici sa novim autom se maltene bude nocu da sa prozora vide gde im je auto i da nije nesto u redu.

m4a1

pre 9 godina

svaki vozac za komandama bilo kog automobila je potencijalni ubica! zasto praviti razliku izmedju toga ko ima tehnicki ispravan auto ili ne. drugo onaj ko ima neispravan auto to zna, i vozi pazljivije, valjda... problem je sto dajete tek stecenim vozacima automobile koji imaju veliku snagu, a nisu dovoljno edukovani kada i kako tu snagu primenjivati u datim okolnostima. dzabe nekome nov auto kad na poledici pritisne kocnicu i ispravi krivinu, samo jedan primer.

osmatrač

pre 9 godina

"Najvise bahacenja i divljanja u saobracaju prave vlasnici skupih i snaznih automobila"
@
Apsolutno netačno broj bahatih vozača je veći medju vlasnicima starijih vozila pošto ih ima daleko više. Mnogo više puta sam vidjao stare evropske tinejdžere, zastave i lade da prolaze kroz crveno, seku trake, ne daju žigavce i ne poštuju prednost. Neki su nekorektni a neki ne znaju da voze. Divljaštvo ne zavisi od automobila već od čoveka. To što naš narod mrzi svakoga sa skupim autom je već stvar zavisti i malogradjanštine.

Ivan Milovanovic

pre 9 godina

Zastava 10 i Fiat Punto imaju "lose" kocnice na tehnickom jer je konstrukcijski reseno da sila na zadnjim tockovima bude 1/3 sile na prednjim, kako lagan auto ne bi zanosio. Na tehnickom po zakonu traze odredjenu vrednost sile kocenja nazad i bas ih briga za fabricku konstrukciju. I sad, po zakonu policajac ce reci auto nije tehnicki ispravan, a u Fiatu ce reci tako je konstrukcijski reseno, sve je u redu gospodine, kocnice su vam dobre. I sta sad ja da radim?! To mora na nivou institucija da se resi, drzava i Fiat i da se gradjanima resi problem. Hteli su da sklone stara vozila, hteli su da se recikliraju, da se kupuje domace, e pa sada neka mi rese problem!

android

pre 9 godina

Uvedite red kod ovih lopuza uvoznika. da ne sme da vraca kilometrazu da ne sme da uvoze auta bez kompletne dokumentacije original servisne knjizice poreklo auta ... Neka budu i skuplji a ne da uvoze usminkano groblje od auta

Oto Moto

pre 9 godina

S obzirom na bedu u kojoj zivimo nista cudno.Medjutim ima po meni veci problem a to je kakva je zaista situacija sa vozilima koja su registrovana za javni prevoz.Mislim pre svega na autobuse gradskog i medjugradskog saobracaja,vozove(jeza me podilazi)pa i na avione.Takodje siguran sam da najveci broj tramvaja i trolejbusa ne bi prosao tehnicki.S obzirom na broj ljudi koji prevezu smatram da su opasniji po bezbednost.

Brano

pre 9 godina

1,5mil je registrovano ali sa isteklim tablicama, dakle, besparica ubija a ne loše održavana vozila. Važno je da nam barjaktar samo gleda u barjak eu zastave i 2020... 2026... a što ne vidi iza sebe sirotinju i sledbenike, to nema veze. Moratorijum na priključenje eu, pod hitno. Isto važi i za rasprodaju zemlje i jeftine radne snage arapima. Pa šta smo mi, jeftino belo roblje da vrhovni bot trguje sa nama i da narod obećava arapima, aloha to ni kralj ni tito nikad nisu izustili, za razliku od ovih plaćenika i grobara Srbije.

mijajlo

pre 9 godina

A sta fali jugisi? Svi kazu bolji nego jugo bla bla. Moj jugisa trosi manje nego druga kola ima plin, dobru emisiju gasova, kocnice, rucna, svetla ustelovana.. Prolazi tehnici po ps-u. Ne koci kao mecka al koci po propisu, realno i ne ide kao mecka pa i ne mora :D Samo isticem da ne cine godine krs od auta, nego vlasnici

Milos

pre 9 godina

20-30 hiljada plata ne moze da obezbedi ni bus plus karticu a kamoli kola!!! Ja sam te srece da moji roditelji su imali da zarade I da kupe 2 auta (na lizing). Sada su 5 I 7 godina stari (tako da I oni polako stare I idu ka losijim danima), ali kakva je situacija I perspektiva za mene da se zaposlim vidim da cemo se popunjavati delovima sa jednog na drugog narednih 10 godina, ili ukoliko ja ne odem napolje kada zavrsim master...

Swift

pre 9 godina

@erazmo beogradski

Tvoj krš sigurno nije bolji od mog Suzukija, koga sam iz salona izvezao za svega 9000 EUR, pri čemu sam digao dinarski ktedit sa kamatom od 12% godišnje.
Nego vole Srbin u rodbinu da se pokaže s kola iz Nemačku ili Francusku, pa makar bila starija od njega...

5. cilindar

pre 9 godina

@Ivan Milovanovic

Ne znam kako je to reseno na Puntu ali probajte sa 2-3 dzaka cementa u gepeku. Tako sam ja nekada na Renou, dok mi na kraju majstor nije stisnuo feder 5. cilindra i tako ga otvorio.

Pare,pare

pre 9 godina

JA imam pare da kupim nov auto,ali to nikada ne bih ucinio. Jedan od osnovnih razloga je sto ne zelim da bacam pare. To, sta ce da mi kazu oni iz okoline ili na poslu me jos manje zanima.Auto je potrosna roba kojoj ne treba da robujemo.Ta roba je nekad nazalost predmet dokazivanja. Ovako spavam mirno i bas me briga hoce li neko da ga ogrebe. A ovi grdnici sa novim autom se maltene bude nocu da sa prozora vide gde im je auto i da nije nesto u redu.

m4a1

pre 9 godina

svaki vozac za komandama bilo kog automobila je potencijalni ubica! zasto praviti razliku izmedju toga ko ima tehnicki ispravan auto ili ne. drugo onaj ko ima neispravan auto to zna, i vozi pazljivije, valjda... problem je sto dajete tek stecenim vozacima automobile koji imaju veliku snagu, a nisu dovoljno edukovani kada i kako tu snagu primenjivati u datim okolnostima. dzabe nekome nov auto kad na poledici pritisne kocnicu i ispravi krivinu, samo jedan primer.

osmatrač

pre 9 godina

"Najvise bahacenja i divljanja u saobracaju prave vlasnici skupih i snaznih automobila"
@
Apsolutno netačno broj bahatih vozača je veći medju vlasnicima starijih vozila pošto ih ima daleko više. Mnogo više puta sam vidjao stare evropske tinejdžere, zastave i lade da prolaze kroz crveno, seku trake, ne daju žigavce i ne poštuju prednost. Neki su nekorektni a neki ne znaju da voze. Divljaštvo ne zavisi od automobila već od čoveka. To što naš narod mrzi svakoga sa skupim autom je već stvar zavisti i malogradjanštine.

Obelix

pre 9 godina

Šta bi bilo kad bi se novi zakon primjenjivao? Manje gužvi, manje zagađenja vazduha, manje oboljenja disajnih puteva, manje izlokanih puteva, manje svih vrsta udesa, više kupljenih karata za javni prevoz, više parking mjesta, mlađi vozni park Srbije koji bi nam davao lažnu sliku da nam je krenulo na bolje, zbog čega bi bili veseliji... :) Vlastelini, sprovedite taj nepopularni zakon u praksu, učinite nam svima uslugu.

erazmo beogradski

pre 9 godina

Moj "krš" ima ispravniji/kvalitetniji kočioni sistem i bolje gume od polovine novih i "novijih" automobila koji se kreću ulicama. A novi auto neću kupiti dokle god krediti u Srbiji budu imali kamatu od 100%.

zoran1965

pre 9 godina

Vozimo polovne krševe
jeste da, ali problem ne predstavljaju : kečevi, jugići, stari opeli, koje vozi sirotinja i koji su uvek meta saobraćajne policije, nego džipovi i ostale 'prestižne' marke koje policija uglavnom i ne sme da zaustavlja.
proverite statistiku o učešću i vrstama kola sa najviše poginulih i povredjenih i naravno bahatosti

alex

pre 9 godina

o.k je to sve što je napisano,problem je u tome što većina građana ne može da kupi ni Zastava-Fiat fiću,jer je mnogo skup,a i da imam toliko novaca ne bi ga kupio,zato vozim krš uvežen iz Nemačke i zadovoljan sam,bolji je od Juga u svakom slučaju

Dali bocek

pre 9 godina

Truc, truc, ali cinjenica je da ti krsevi mnogo manje ucesca imaju u nesrecama nego nova i mocna vozila. Stvar je u glavi, a ne u svetlosnom uredjaju, ili cemu god sta moze da se kupi.

Jedan iz mase

pre 9 godina

A šta da vozimo sa našim platama i standardom?
Voleo bih i ja nova kola da mogu da priuštim ali ne mogu tako da vozim šporet od 17+ godina

Swift

pre 9 godina

@erazmo beogradski

Tvoj krš sigurno nije bolji od mog Suzukija, koga sam iz salona izvezao za svega 9000 EUR, pri čemu sam digao dinarski ktedit sa kamatom od 12% godišnje.
Nego vole Srbin u rodbinu da se pokaže s kola iz Nemačku ili Francusku, pa makar bila starija od njega...

MunzeLjux

pre 9 godina

Ko vozi krs, on je toga svestan i vozi pazljivo, jer ako ga polupa ici ce peske. Najvise bahacenja i divljanja u saobracaju prave vlasnici skupih i snaznih automobila, kao i motorizovani komercijalisti koji pod pritiskom svojih kompanija jurcaju za zaradom. Svaka susa je otvorila centar za tehnicki pregled, pa bi sada preko nasih ledja da isplate investiciju. Upravo su oni krivi sto mozete da registrujete auto, a da ga ne pomerite sa parkinga. Koliko po njihovom misljenju treba da kosta pregled od 3 minute. Valjda 300 evra da bi oni bili zadovoljni.

:/

pre 9 godina

To je samo neodgovornost! Ja sam bio na akciji AMSS i obavio tehnicki pregled. Prosao sam tehnicki bez problema i covek mi je cestitao, a jel znate koji auto vozim?

Zastavu 101 crvene boje iz 1987. godine! Ja sam rodjen te godine i mladji sam od tog auta dva meseca. Eto samo da znate svi vi koji kukate kako biste "vozili nov auto, ali nemate para."

I nov auto mora na servis i zahteva dozu odgovornosti.

Džoni

pre 9 godina

Da, a registraciju toga krša su podigli do neba! Da su registracije, gorivo, putarine i drugi troškovi i takse manji bilo bi više novca da se uloži u taj krš pa da mu kočioni sistem bude zadovoljavajući, ali to državi nije u interesu nego samo koliko će oglobiti nesrećni narod! Plati sve to pa možeš i bez kočnica! To je razmišljanje naše države!

sudija

pre 9 godina

Uz evropske plate bili bi i novi automobili. Vise ne mozemo reci ni da imamo africke jer su nas i oni pretekli. Uskoro cemo kao Kubanci da vozimo automobile stare 50 godina koji su popravljeni tako da se samo kotrljaju i to je to. A vi nastavite sa evropskim proisima.

Brano

pre 9 godina

1,5mil je registrovano ali sa isteklim tablicama, dakle, besparica ubija a ne loše održavana vozila. Važno je da nam barjaktar samo gleda u barjak eu zastave i 2020... 2026... a što ne vidi iza sebe sirotinju i sledbenike, to nema veze. Moratorijum na priključenje eu, pod hitno. Isto važi i za rasprodaju zemlje i jeftine radne snage arapima. Pa šta smo mi, jeftino belo roblje da vrhovni bot trguje sa nama i da narod obećava arapima, aloha to ni kralj ni tito nikad nisu izustili, za razliku od ovih plaćenika i grobara Srbije.

mijajlo

pre 9 godina

A sta fali jugisi? Svi kazu bolji nego jugo bla bla. Moj jugisa trosi manje nego druga kola ima plin, dobru emisiju gasova, kocnice, rucna, svetla ustelovana.. Prolazi tehnici po ps-u. Ne koci kao mecka al koci po propisu, realno i ne ide kao mecka pa i ne mora :D Samo isticem da ne cine godine krs od auta, nego vlasnici

Visokoobratovana krompirova zlatica

pre 9 godina

Prema rečima premijera od 2016. god. ćemo živeti bolje pa ćemo moći i novije automobile da priuštimo, ili možda ne?

Dejan Kostić

pre 9 godina

Ovde se moze registrovati krs star 50 godina u raspadnutom stanju koji ispusta oblak dima iza sebe, ali ne moze auto stat 15 godina u odlicnom stanju koji nema euro 3 motor. A registracija za auto star 19 godina koji ima preko 2000 kubika je ista kao i za nov auto sa tom kubikazom. Znaci da ne valja zakon i treba ga hitno promeniti. U principu nije vazno godiste automobila nego tehnicka ispravnost.

aaaaa

pre 9 godina

1.000.000 vozila manje, isto toliko polisa, plejade drzavnih kojekakvih taksi, nalepnica, x4 zimskih guma, N litara prodatog goriva, itd...

FM

pre 9 godina

Naravno, da svaki zivi krs prolazi tehnicki, jer da nije tako, manje bi bilo vozila na ulicama, a samim tim manje para drzavi od registracije, akciza od goriva, putarina i sl..

5. cilindar

pre 9 godina

@Ivan Milovanovic

Ne znam kako je to reseno na Puntu ali probajte sa 2-3 dzaka cementa u gepeku. Tako sam ja nekada na Renou, dok mi na kraju majstor nije stisnuo feder 5. cilindra i tako ga otvorio.

Milos

pre 9 godina

20-30 hiljada plata ne moze da obezbedi ni bus plus karticu a kamoli kola!!! Ja sam te srece da moji roditelji su imali da zarade I da kupe 2 auta (na lizing). Sada su 5 I 7 godina stari (tako da I oni polako stare I idu ka losijim danima), ali kakva je situacija I perspektiva za mene da se zaposlim vidim da cemo se popunjavati delovima sa jednog na drugog narednih 10 godina, ili ukoliko ja ne odem napolje kada zavrsim master...

Oto Moto

pre 9 godina

S obzirom na bedu u kojoj zivimo nista cudno.Medjutim ima po meni veci problem a to je kakva je zaista situacija sa vozilima koja su registrovana za javni prevoz.Mislim pre svega na autobuse gradskog i medjugradskog saobracaja,vozove(jeza me podilazi)pa i na avione.Takodje siguran sam da najveci broj tramvaja i trolejbusa ne bi prosao tehnicki.S obzirom na broj ljudi koji prevezu smatram da su opasniji po bezbednost.

Ivan Milovanovic

pre 9 godina

Zastava 10 i Fiat Punto imaju "lose" kocnice na tehnickom jer je konstrukcijski reseno da sila na zadnjim tockovima bude 1/3 sile na prednjim, kako lagan auto ne bi zanosio. Na tehnickom po zakonu traze odredjenu vrednost sile kocenja nazad i bas ih briga za fabricku konstrukciju. I sad, po zakonu policajac ce reci auto nije tehnicki ispravan, a u Fiatu ce reci tako je konstrukcijski reseno, sve je u redu gospodine, kocnice su vam dobre. I sta sad ja da radim?! To mora na nivou institucija da se resi, drzava i Fiat i da se gradjanima resi problem. Hteli su da sklone stara vozila, hteli su da se recikliraju, da se kupuje domace, e pa sada neka mi rese problem!

android

pre 9 godina

Uvedite red kod ovih lopuza uvoznika. da ne sme da vraca kilometrazu da ne sme da uvoze auta bez kompletne dokumentacije original servisne knjizice poreklo auta ... Neka budu i skuplji a ne da uvoze usminkano groblje od auta